Ponedeljak, 13.09.2021.

20:00

Kako je Srbija počela da igra lep fudbal i zašto se ne plašimo Portugala? [podcast]

Trener fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović gost je nove epizode podkasta "Bez faula" na B92.net.

Izvor: B92

Kako je Srbija poèela da igra lep fudbal i zašto se ne plašimo Portugala? [podcast] IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Вук Караџић

pre 2 godine

негативци, хајде кукајте негде сами за себе. оставите нормалан народ, оптимисте и људе који могу себе да зову српским навијачима да пишу коментаре. чему, бре? никакве везе са истином ни реалношћу. да ли је ико од вас икада одиграо праву фудбалску утакмицу, 11 на 11? гарант да скоро нико од вас није, зато и лупате. Србија има сасвим довољно врхунских фудбалера и океј тренера да може да игра егал да било којом репрезентацијом, мада нам Бразил није никада лежао. чему служе ваши негативни коментари?

judd trump

pre 2 godine

Od raspada SFRJ reprezentacija Srbije u fudbalu imala je malo uspeha na medjunarodnoj sceni. Razlozi poznati prosecnim pratiocima fudbalskih desavanja u Srbiji! Nepostojanje kulta reprezentacije, odsustvo kvaliteta medju izabranicima, problematicna resenja na selektorskoj poziciji,.... Mogao bih ovako da nabrajam dugo! Prica o lepom fudbalu koji igra reprezentacija Srbije pod vodjstvom Stojkovica pada u vodu. Moze Ljubinko da prica sta pozeli! U situaciji posle revans utakmice s Republikom Irskom vazno je ostati na poziciji br. 2 po zavrsetku grupne faze. Ne napraviti los rezultat u Luksemburgu jer nasi su kadri to da urade i pobediti Azerbejdzan ovde. Maksimalno se spremiti za baraz gde ce trebati pored fudbalskog znanja i mnooogo srece! A prica kako ovaj sastav koji Piksi selektira moze da nadigra Portugal u Lisabonu je domen naucne fantastike. I bez obzira otisli na Mondijal ili ne treba dati sansu Stojkovicu da proba ovu generaciju da odvede na evropsko prvenstvo!

Bruks 021

pre 2 godine

Sad kada od Portugala dobijemo 3-4 komada vratićemo se na realno stanje.Koliko puta do sad sam mislio evo igraju dobro,to je nešto drugo i svaki ali svaki put razočarenje.Nema tu leka.

Drax

pre 2 godine

Meni je drago sto igraju lepo i napadaju fudbal je igra gde se ubacuje lopta u gol.Sto se tice defanzive ako je ofanzivan mentalitet to samo znaci da defanzici tek moraju biti dobri da isprave poneku gresku.Nema ako te napada Portugal bunkerom ih sigurno neces pobediti ...

Kontras

pre 2 godine

Nema sta mi da se plasimo Portugala. Prvo da dobijemo Luksemburg i Azerbejdzan. Da ne kiksnemo, znajuci nas kiks u Luksemburgu pogotovo je moguc.

Ako dodjemo u situaciji da sa -2 odemo u Portugal na tu zadnju utakmicu kvalifikacija mi tu nemamo sta da izgubimo. Baraz je osiguran, a treba pokusati odigrati utakmicu decenije i pobediti Portugal tamo.

Da se razumemo, sve ovo da cemo igrati ravnopravno i da mozemo pobediti Portugal tamo su, pokazace se, prazne price. I sami to znamo.

Da li postoje sanse da pobedimo tamo Portugal? O, da. Kolike u tako vaznoj utakmici? Oko 5 posto, maksimalno. I to zato sto je tu Piksi, sa Krstajicem bi nam sanse bile 2 posto. Nasa odbrana ima imena, ali je ocajna. To ce se videti protiv Portugala.

Ako odigramo fenomenalnu utakmicu, Bog nas pogleda malo, a Portugal ne bude imao svoju noc, imamo sanse neke. Sa Piksijem imamo.

Sve i da se ne plasiramo na SP, cak i kroz eventualni baraz, treba zadrzati Piksija obavezno i sati mu vremena da kalibreprezentaciju i da nas odvede konacno na EP i konacno napravi nesto veliko. On to moze.

Вук Караџић

pre 2 godine

Lep fudbal!!?
E moj Ljubinko.
(Pokondirena tikvica, 13. septembar 2021 20:17)

Љубинко је фудбалски велемајстор, и велики радник. Фудбал је пристојно леп, важно је да се напада. не може Србија да постане Бајерн преко ноћи, али може да буде све боља из утакмице у утакмицу.

Wert

pre 2 godine

Vukan

Ne bih ja bio ni u koži Serifa iz Moldavije. Dinamo će im zabiti najmanje 5,6 golova…. Tako je velesila najavljivala. Budjenje beše jako bolno.

Kuki

pre 2 godine

Mozda nije najjaca grupa. Ipak mislim da je Portugal vrhunska reprezentacija, Irska i Luksemburg u najmanju ruku solidne reprezentacije, Azerbejdzan barem nezgodna.

Hteo bih da prokomentarisem nekoliko stvari.

Kada je pocelo da se podrazumeva da je neuspeh nereseno u gostima protiv Irske,da je da je drugo mesto u grupi neuspeh, to moze samo da znaci da nas fudbal nije na najnizim granama.

Irci pune stadion i pored jako loseg starta njihove reprezentacije.A mi ukoliko ne pobedimo Portugal ili bar Irsku u gostima to je katastrofa i smatra se da vise niko ne treba da gleda fudbal.

Svedska je posle pobedae nad Spanijom izgubila od Grcke, Svajcarska je igrala nereseno sa Severnom Irskom , pa se sigurno ne odricu tih reprezentacija u njihovim zemljama.

A pomak u igri zela i borbenost nasoj reprezentaciji ne mogu da se ospore

Protujevrej Staford

pre 2 godine

Vidim obraza nemaš, ni časti, ni viteštva...uostalom tvoji su bili na suprotnoj strani, bili ste poraženi...a časti nikad niste ni imali...još malo pa ćete opet čekati 1000 godina do države...konj, sluga, Beč...sam sklopi pridev...
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.,

Naravno da nije tema a ovaj moj hrvat je prvi poceo s nepristojnom usporedbom... Ali jel moguce da vi zaista vjerujete u ovakve gluposti da ste 'rusili imperije' i slicno?
Ovo za konjusarenje- to su janezi, bora koji danas zivi u ljubljani ih je tako prozvao.
Oko nas... pa gle, iako mrtvi pijani, hrvatski aristokrati izabrali su habsburge za vladare hrvatske i time dokazali inteligenciju:
1. Ostali su i dalje na vlasti, za njih se nije promjenilo nista. Drugi kralj- isto plemstvo, isti sabor, iste privilegije.
2. Turci su samo 140 god vladali slavonijom, u zg nikad nisu usli. Kad smo ih istjerali iz slavonije nestao je svaki trag da su ikad bili tu.
3. U monarhiji je zivjelo 14 naroda, samo 3 su imala svoj parlament. Da: austrijanci, ugri i mi.
Realno, nasi su se pokazali kao vrhunski maheri- ostala im je drzavotvornost i autonomija, a nisu pali pod turke. Win win.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@Nikola

Vidim obraza nemaš, ni časti, ni viteštva...uostalom tvoji su bili na suprotnoj strani, bili ste poraženi...a časti nikad niste ni imali...još malo pa ćete opet čekati 1000 godina do države...konj, sluga, Beč...sam sklopi pridev...

Floki the Viking

pre 2 godine

Zato sto Piksi nikada nije nosio uske pantalone sa sljokicama ukrojene majice, mackao bradu i brkove, frizirao i cupao obrve, zato sto nije krecio telo nakaradnim tetovazama, zato sto je u Zvezdi napadao kao i cela Zvezda, napadao je i u ,,malom Realu,, nastavio je u Olimpiku isto i cepao po Japanu. Zato sto je starog kova. Eto zasto se Srbija ne plasi. Ne moramo da prodjemo, ali moramo da igramo i da se ne plasimo. Upropastili ste sve sa LGBT modom i rijalitijima u svakom segmentu, prenelo se i na sport. Gejevi jedni bre. Transfer blama dobijam dok setam kroz grad i gledam svoje muske sunarodnike. Bruke jedne. Zemljo Stefana i Njegosa

pc, Niš

pre 2 godine

Pu, pu, pu, da ne urekneš, da ne prođemo kao Nole, i on je mnogo obećavao, Portugalci nisu msčni kašalj.I tu skoro imssmo "aktivan rezultat" a u zadnjem minutu sačuva nas Bog.

HanSolo

pre 2 godine

Ne plaši mo se pošto već znamo da u toku jednog kvalifikaciji ciklusa mi će mo uprskati protiv nekog levog protivnika.. Ni smo smejurija sa našim mentalitetom u skoro svim sportovima.. Svetski pevaci u svemu sa ustima.. A u delima nas nigde nema.. To nam je realnost.. Samo smo jaki u ženskim sportovima.. Zato što naše devojke imaju veća muda od naših muškaraca.. Sem naših vaterpolista..

Vukan

pre 2 godine

Pobijedili luxemburg a sa irskom nerijeseno. Nema sta, nogometni tigar se rađa.. nebi bio portugalu u koži sad. A kad se probudite kako ce da popijete jedno 3-4-5 komada tamo. Ali jos se nije rodio ko bi srbinu objasnio da nije tigar nego mis ili ajde stakor

Golden Slam

pre 2 godine

Ako je ekipa na visokom stepenu pripravnosti, sve karte su u igri. Mozemo dobiti Portugal ravnopravnom igrom, imamo tim da mozemo sa svima da igramo i da stvorimo svoje sanse, uz posjd lopte oko 50%. Piksi je poslozio sve.

Neces

pre 2 godine

Ne plaši se Srbija Portugalije nego samo Irske.
(sms, 13. septembar 2021 21:30

A luxemburg? To je najcrnja macka ali srbija se ne boji ! boc boc i ode !

Nisam ja

pre 2 godine

Ne moraju se plasirati ali neka nastave sa ovakvom igrom. Puno su zanimljivije utakmice, tempo, sanse, trcanje. Ono sa krstajicem nije bilo za gledanje

Kg

pre 2 godine

Cinjenica je da igramo lep fudbal, na gol vise. Ali zna se kako ce to ici. Ako se plasiramo Piksi je bog, igraci majstori itd. Ako se ne plasiramo igraci su splavari a Piksiju otkaz. Takvi smo mi.

Floki the Viking

pre 2 godine

Pobijedili luxemburg a sa irskom nerijeseno. Nema sta, nogometni tigar se rađa.. nebi bio portugalu u koži sad. A kad se probudite kako ce da popijete jedno 3-4-5 komada tamo. Ali jos se nije rodio ko bi srbinu objasnio da nije tigar nego mis ili ajde stakor
(Vukan, 13. septembar 2021 21:07)

A da pittas to NATO snage najjacu silu, da pitas Bugarsku, da pitas onda najjacu silu Austrougarsku, da pitas onda najjacu silu Nemacku, da pitas Otomansko carstvo, pitaj njihovu istoriju ko je stakor? Pitaj grobove predaka. Sablje otomanske, meci bugara, austrougara, nemaca u grudi no u ledja. Na najpaznatijoj kuci na svetu, beloj kuci, se vijorila srpska zastava u cast hrabrosti.
Sad se dobro zamisli koga i koji narod si nazvao stakorskim i cijim to jezikom si napisao.

Arogantni bez osnova

pre 2 godine

"Republika Irska,Luksemburg,Azerbejdžan nisu merilo,jedino ako dobijemo Portugal i plasiramo se direktno na SP mozemo donekle reci da smo počeli igrati malo bolji fudbal.
(Zoran YNWA, 13. septembar 2021 20:41) # Link komentara"


LAko je moguće da utakmica protiv Portugalije ništa ne odlučuje

Zoran YNWA

pre 2 godine

Republika Irska,Luksemburg,Azerbejdžan nisu merilo,jedino ako dobijemo Portugal i plasiramo se direktno na SP mozemo donekle reci da smo počeli igrati malo bolji fudbal.

JPR24

pre 2 godine

Napadački fudbal igraju, zato sto je Piksi trener, i sto nije budala, zna da defanzivu ne znamo igrati, samim tim nemaš izbora nego da se fokusiraš na napad gde imamo koliko toliko kvaliteta. Ali i pored toga, fali realizacija, video smo protiv Irske, džaba tupaš napred ako ne postaviš adekvatne igrače ( Vlahović izgubljen, Kostić nula, Jovic bi više smetao ircima kao i Radonjić umesto Kostića). I naravno, odbrana, ne može se napraviti klasa od odbrane, ali mora da se radi na minimalcu, da se zna ko gde bije, ko vodi odbranu, da imaš barem malo sigurnosti pozadi, a ne da strepis non stop da li će neko da koksne ili da odigra klasičnu glupost. A najteže je naći nekog ko će im ustupiti u glavu da utakmica traje 90 minuta, i da kad vodiš 1-0 to nije dovoljno ! Primer Danci u zadnji utakmici, poveli, i posle još žešće napadali, da slome i rese stvari a ne da đuskaju !!

Ivan V.

pre 2 godine

Kakav smo mi neverovatan narod... iz nevidjene krajnosti u drugu nevidjenu krajnost za bukvalno par utakmica...nekad cak i u toku utakmice menjamo krajnosti(i to vise puta). : )

Drvna građa

pre 2 godine

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH

Evo cepam se na naslov već 5 minuta
(Miličić Darko NBA šampion, 13. septembar 2021 20:18)

Cepanica i jeste za cepanje.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kakav smo mi neverovatan narod... iz nevidjene krajnosti u drugu nevidjenu krajnost za bukvalno par utakmica...nekad cak i u toku utakmice menjamo krajnosti(i to vise puta). : )
(Ivan V., 13. septembar 2021 20:20)

To je oblik socijalne patologije, u našem slučaju - neizlečiv. Koren te bolesti jesu društvene devijacije izazvane konstantnim poremećajem ustaljenih normi i vrednosti.
Haug.

Boca

pre 2 godine

Da je bolji, jeste, da je lep i da uliva poverenje, ne preterujmo.
Pavlovic i Milenkovic ne ulivaju poverenje pozadi pored bilo kod od golmana, precesto mu vracaju loptu posto napred ne znaju korisno nikom da je upute. Gudelj kilavi i usporava igru, namesta se dovoljno da se i protivnik za to vreme namesti. Tadic je veliki mag ali takodje je cesto davi pa se sudara sa Sergejom koji takodje nije pronasao poziciju u timu. U napadu je Mitrovic naravno solidan ali ne i dovoljan da se bas uvek samo na njega racuna dok Vlahovic ima potencijal i dobru energiju ali takodje trazi svoje mesto i cesto okleva u momentu donosenja odluke. Navijam iz sve snage za bilo kojih jedanaest koji se na terenu nadju i najvise verujem u Piksija ali ona igra protiv Irske kad je trebalo da se dokrajce pa smo se kao i uvek u istoriji povukli ocekujuci da ce se utakmica istim rezultatom i zavrsi me opet razocarala. Hocemo li shvatiti da 3 ili 5:0 nije uopste los resultat...

Darko

pre 2 godine

Lep fudbal protiv Katra Jamajke i Luksemburga Irske. Videcemo kako ce to da bude protiv malo ozbiljnijih timova ako uopste odemo na svetsko i ako se malo savez potrudi pa da zaigramo i neku prijateljsku protiv timova iz druge lige, a ne samo ovih iz trece i cetvrte

Zoran YNWA

pre 2 godine

Republika Irska,Luksemburg,Azerbejdžan nisu merilo,jedino ako dobijemo Portugal i plasiramo se direktno na SP mozemo donekle reci da smo počeli igrati malo bolji fudbal.

Ivan V.

pre 2 godine

Kakav smo mi neverovatan narod... iz nevidjene krajnosti u drugu nevidjenu krajnost za bukvalno par utakmica...nekad cak i u toku utakmice menjamo krajnosti(i to vise puta). : )

Darko

pre 2 godine

Lep fudbal protiv Katra Jamajke i Luksemburga Irske. Videcemo kako ce to da bude protiv malo ozbiljnijih timova ako uopste odemo na svetsko i ako se malo savez potrudi pa da zaigramo i neku prijateljsku protiv timova iz druge lige, a ne samo ovih iz trece i cetvrte

Floki the Viking

pre 2 godine

Zato sto Piksi nikada nije nosio uske pantalone sa sljokicama ukrojene majice, mackao bradu i brkove, frizirao i cupao obrve, zato sto nije krecio telo nakaradnim tetovazama, zato sto je u Zvezdi napadao kao i cela Zvezda, napadao je i u ,,malom Realu,, nastavio je u Olimpiku isto i cepao po Japanu. Zato sto je starog kova. Eto zasto se Srbija ne plasi. Ne moramo da prodjemo, ali moramo da igramo i da se ne plasimo. Upropastili ste sve sa LGBT modom i rijalitijima u svakom segmentu, prenelo se i na sport. Gejevi jedni bre. Transfer blama dobijam dok setam kroz grad i gledam svoje muske sunarodnike. Bruke jedne. Zemljo Stefana i Njegosa

Floki the Viking

pre 2 godine

Pobijedili luxemburg a sa irskom nerijeseno. Nema sta, nogometni tigar se rađa.. nebi bio portugalu u koži sad. A kad se probudite kako ce da popijete jedno 3-4-5 komada tamo. Ali jos se nije rodio ko bi srbinu objasnio da nije tigar nego mis ili ajde stakor
(Vukan, 13. septembar 2021 21:07)

A da pittas to NATO snage najjacu silu, da pitas Bugarsku, da pitas onda najjacu silu Austrougarsku, da pitas onda najjacu silu Nemacku, da pitas Otomansko carstvo, pitaj njihovu istoriju ko je stakor? Pitaj grobove predaka. Sablje otomanske, meci bugara, austrougara, nemaca u grudi no u ledja. Na najpaznatijoj kuci na svetu, beloj kuci, se vijorila srpska zastava u cast hrabrosti.
Sad se dobro zamisli koga i koji narod si nazvao stakorskim i cijim to jezikom si napisao.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kakav smo mi neverovatan narod... iz nevidjene krajnosti u drugu nevidjenu krajnost za bukvalno par utakmica...nekad cak i u toku utakmice menjamo krajnosti(i to vise puta). : )
(Ivan V., 13. septembar 2021 20:20)

To je oblik socijalne patologije, u našem slučaju - neizlečiv. Koren te bolesti jesu društvene devijacije izazvane konstantnim poremećajem ustaljenih normi i vrednosti.
Haug.

Kg

pre 2 godine

Cinjenica je da igramo lep fudbal, na gol vise. Ali zna se kako ce to ici. Ako se plasiramo Piksi je bog, igraci majstori itd. Ako se ne plasiramo igraci su splavari a Piksiju otkaz. Takvi smo mi.

Nisam ja

pre 2 godine

Ne moraju se plasirati ali neka nastave sa ovakvom igrom. Puno su zanimljivije utakmice, tempo, sanse, trcanje. Ono sa krstajicem nije bilo za gledanje

Arogantni bez osnova

pre 2 godine

"Republika Irska,Luksemburg,Azerbejdžan nisu merilo,jedino ako dobijemo Portugal i plasiramo se direktno na SP mozemo donekle reci da smo počeli igrati malo bolji fudbal.
(Zoran YNWA, 13. septembar 2021 20:41) # Link komentara"


LAko je moguće da utakmica protiv Portugalije ništa ne odlučuje

Vukan

pre 2 godine

Pobijedili luxemburg a sa irskom nerijeseno. Nema sta, nogometni tigar se rađa.. nebi bio portugalu u koži sad. A kad se probudite kako ce da popijete jedno 3-4-5 komada tamo. Ali jos se nije rodio ko bi srbinu objasnio da nije tigar nego mis ili ajde stakor

Protujevrej Staford

pre 2 godine

Vidim obraza nemaš, ni časti, ni viteštva...uostalom tvoji su bili na suprotnoj strani, bili ste poraženi...a časti nikad niste ni imali...još malo pa ćete opet čekati 1000 godina do države...konj, sluga, Beč...sam sklopi pridev...
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.,

Naravno da nije tema a ovaj moj hrvat je prvi poceo s nepristojnom usporedbom... Ali jel moguce da vi zaista vjerujete u ovakve gluposti da ste 'rusili imperije' i slicno?
Ovo za konjusarenje- to su janezi, bora koji danas zivi u ljubljani ih je tako prozvao.
Oko nas... pa gle, iako mrtvi pijani, hrvatski aristokrati izabrali su habsburge za vladare hrvatske i time dokazali inteligenciju:
1. Ostali su i dalje na vlasti, za njih se nije promjenilo nista. Drugi kralj- isto plemstvo, isti sabor, iste privilegije.
2. Turci su samo 140 god vladali slavonijom, u zg nikad nisu usli. Kad smo ih istjerali iz slavonije nestao je svaki trag da su ikad bili tu.
3. U monarhiji je zivjelo 14 naroda, samo 3 su imala svoj parlament. Da: austrijanci, ugri i mi.
Realno, nasi su se pokazali kao vrhunski maheri- ostala im je drzavotvornost i autonomija, a nisu pali pod turke. Win win.

Boca

pre 2 godine

Da je bolji, jeste, da je lep i da uliva poverenje, ne preterujmo.
Pavlovic i Milenkovic ne ulivaju poverenje pozadi pored bilo kod od golmana, precesto mu vracaju loptu posto napred ne znaju korisno nikom da je upute. Gudelj kilavi i usporava igru, namesta se dovoljno da se i protivnik za to vreme namesti. Tadic je veliki mag ali takodje je cesto davi pa se sudara sa Sergejom koji takodje nije pronasao poziciju u timu. U napadu je Mitrovic naravno solidan ali ne i dovoljan da se bas uvek samo na njega racuna dok Vlahovic ima potencijal i dobru energiju ali takodje trazi svoje mesto i cesto okleva u momentu donosenja odluke. Navijam iz sve snage za bilo kojih jedanaest koji se na terenu nadju i najvise verujem u Piksija ali ona igra protiv Irske kad je trebalo da se dokrajce pa smo se kao i uvek u istoriji povukli ocekujuci da ce se utakmica istim rezultatom i zavrsi me opet razocarala. Hocemo li shvatiti da 3 ili 5:0 nije uopste los resultat...

Kuki

pre 2 godine

Mozda nije najjaca grupa. Ipak mislim da je Portugal vrhunska reprezentacija, Irska i Luksemburg u najmanju ruku solidne reprezentacije, Azerbejdzan barem nezgodna.

Hteo bih da prokomentarisem nekoliko stvari.

Kada je pocelo da se podrazumeva da je neuspeh nereseno u gostima protiv Irske,da je da je drugo mesto u grupi neuspeh, to moze samo da znaci da nas fudbal nije na najnizim granama.

Irci pune stadion i pored jako loseg starta njihove reprezentacije.A mi ukoliko ne pobedimo Portugal ili bar Irsku u gostima to je katastrofa i smatra se da vise niko ne treba da gleda fudbal.

Svedska je posle pobedae nad Spanijom izgubila od Grcke, Svajcarska je igrala nereseno sa Severnom Irskom , pa se sigurno ne odricu tih reprezentacija u njihovim zemljama.

A pomak u igri zela i borbenost nasoj reprezentaciji ne mogu da se ospore

HanSolo

pre 2 godine

Ne plaši mo se pošto već znamo da u toku jednog kvalifikaciji ciklusa mi će mo uprskati protiv nekog levog protivnika.. Ni smo smejurija sa našim mentalitetom u skoro svim sportovima.. Svetski pevaci u svemu sa ustima.. A u delima nas nigde nema.. To nam je realnost.. Samo smo jaki u ženskim sportovima.. Zato što naše devojke imaju veća muda od naših muškaraca.. Sem naših vaterpolista..

JPR24

pre 2 godine

Napadački fudbal igraju, zato sto je Piksi trener, i sto nije budala, zna da defanzivu ne znamo igrati, samim tim nemaš izbora nego da se fokusiraš na napad gde imamo koliko toliko kvaliteta. Ali i pored toga, fali realizacija, video smo protiv Irske, džaba tupaš napred ako ne postaviš adekvatne igrače ( Vlahović izgubljen, Kostić nula, Jovic bi više smetao ircima kao i Radonjić umesto Kostića). I naravno, odbrana, ne može se napraviti klasa od odbrane, ali mora da se radi na minimalcu, da se zna ko gde bije, ko vodi odbranu, da imaš barem malo sigurnosti pozadi, a ne da strepis non stop da li će neko da koksne ili da odigra klasičnu glupost. A najteže je naći nekog ko će im ustupiti u glavu da utakmica traje 90 minuta, i da kad vodiš 1-0 to nije dovoljno ! Primer Danci u zadnji utakmici, poveli, i posle još žešće napadali, da slome i rese stvari a ne da đuskaju !!

Drvna građa

pre 2 godine

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH

Evo cepam se na naslov već 5 minuta
(Miličić Darko NBA šampion, 13. septembar 2021 20:18)

Cepanica i jeste za cepanje.

Вук Караџић

pre 2 godine

Lep fudbal!!?
E moj Ljubinko.
(Pokondirena tikvica, 13. septembar 2021 20:17)

Љубинко је фудбалски велемајстор, и велики радник. Фудбал је пристојно леп, важно је да се напада. не може Србија да постане Бајерн преко ноћи, али може да буде све боља из утакмице у утакмицу.

Kontras

pre 2 godine

Nema sta mi da se plasimo Portugala. Prvo da dobijemo Luksemburg i Azerbejdzan. Da ne kiksnemo, znajuci nas kiks u Luksemburgu pogotovo je moguc.

Ako dodjemo u situaciji da sa -2 odemo u Portugal na tu zadnju utakmicu kvalifikacija mi tu nemamo sta da izgubimo. Baraz je osiguran, a treba pokusati odigrati utakmicu decenije i pobediti Portugal tamo.

Da se razumemo, sve ovo da cemo igrati ravnopravno i da mozemo pobediti Portugal tamo su, pokazace se, prazne price. I sami to znamo.

Da li postoje sanse da pobedimo tamo Portugal? O, da. Kolike u tako vaznoj utakmici? Oko 5 posto, maksimalno. I to zato sto je tu Piksi, sa Krstajicem bi nam sanse bile 2 posto. Nasa odbrana ima imena, ali je ocajna. To ce se videti protiv Portugala.

Ako odigramo fenomenalnu utakmicu, Bog nas pogleda malo, a Portugal ne bude imao svoju noc, imamo sanse neke. Sa Piksijem imamo.

Sve i da se ne plasiramo na SP, cak i kroz eventualni baraz, treba zadrzati Piksija obavezno i sati mu vremena da kalibreprezentaciju i da nas odvede konacno na EP i konacno napravi nesto veliko. On to moze.

pc, Niš

pre 2 godine

Pu, pu, pu, da ne urekneš, da ne prođemo kao Nole, i on je mnogo obećavao, Portugalci nisu msčni kašalj.I tu skoro imssmo "aktivan rezultat" a u zadnjem minutu sačuva nas Bog.

Golden Slam

pre 2 godine

Ako je ekipa na visokom stepenu pripravnosti, sve karte su u igri. Mozemo dobiti Portugal ravnopravnom igrom, imamo tim da mozemo sa svima da igramo i da stvorimo svoje sanse, uz posjd lopte oko 50%. Piksi je poslozio sve.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@Nikola

Vidim obraza nemaš, ni časti, ni viteštva...uostalom tvoji su bili na suprotnoj strani, bili ste poraženi...a časti nikad niste ni imali...još malo pa ćete opet čekati 1000 godina do države...konj, sluga, Beč...sam sklopi pridev...

Neces

pre 2 godine

Ne plaši se Srbija Portugalije nego samo Irske.
(sms, 13. septembar 2021 21:30

A luxemburg? To je najcrnja macka ali srbija se ne boji ! boc boc i ode !

Wert

pre 2 godine

Vukan

Ne bih ja bio ni u koži Serifa iz Moldavije. Dinamo će im zabiti najmanje 5,6 golova…. Tako je velesila najavljivala. Budjenje beše jako bolno.

Drax

pre 2 godine

Meni je drago sto igraju lepo i napadaju fudbal je igra gde se ubacuje lopta u gol.Sto se tice defanzive ako je ofanzivan mentalitet to samo znaci da defanzici tek moraju biti dobri da isprave poneku gresku.Nema ako te napada Portugal bunkerom ih sigurno neces pobediti ...

judd trump

pre 2 godine

Od raspada SFRJ reprezentacija Srbije u fudbalu imala je malo uspeha na medjunarodnoj sceni. Razlozi poznati prosecnim pratiocima fudbalskih desavanja u Srbiji! Nepostojanje kulta reprezentacije, odsustvo kvaliteta medju izabranicima, problematicna resenja na selektorskoj poziciji,.... Mogao bih ovako da nabrajam dugo! Prica o lepom fudbalu koji igra reprezentacija Srbije pod vodjstvom Stojkovica pada u vodu. Moze Ljubinko da prica sta pozeli! U situaciji posle revans utakmice s Republikom Irskom vazno je ostati na poziciji br. 2 po zavrsetku grupne faze. Ne napraviti los rezultat u Luksemburgu jer nasi su kadri to da urade i pobediti Azerbejdzan ovde. Maksimalno se spremiti za baraz gde ce trebati pored fudbalskog znanja i mnooogo srece! A prica kako ovaj sastav koji Piksi selektira moze da nadigra Portugal u Lisabonu je domen naucne fantastike. I bez obzira otisli na Mondijal ili ne treba dati sansu Stojkovicu da proba ovu generaciju da odvede na evropsko prvenstvo!

Bruks 021

pre 2 godine

Sad kada od Portugala dobijemo 3-4 komada vratićemo se na realno stanje.Koliko puta do sad sam mislio evo igraju dobro,to je nešto drugo i svaki ali svaki put razočarenje.Nema tu leka.

Вук Караџић

pre 2 godine

негативци, хајде кукајте негде сами за себе. оставите нормалан народ, оптимисте и људе који могу себе да зову српским навијачима да пишу коментаре. чему, бре? никакве везе са истином ни реалношћу. да ли је ико од вас икада одиграо праву фудбалску утакмицу, 11 на 11? гарант да скоро нико од вас није, зато и лупате. Србија има сасвим довољно врхунских фудбалера и океј тренера да може да игра егал да било којом репрезентацијом, мада нам Бразил није никада лежао. чему служе ваши негативни коментари?

Floki the Viking

pre 2 godine

Pobijedili luxemburg a sa irskom nerijeseno. Nema sta, nogometni tigar se rađa.. nebi bio portugalu u koži sad. A kad se probudite kako ce da popijete jedno 3-4-5 komada tamo. Ali jos se nije rodio ko bi srbinu objasnio da nije tigar nego mis ili ajde stakor
(Vukan, 13. septembar 2021 21:07)

A da pittas to NATO snage najjacu silu, da pitas Bugarsku, da pitas onda najjacu silu Austrougarsku, da pitas onda najjacu silu Nemacku, da pitas Otomansko carstvo, pitaj njihovu istoriju ko je stakor? Pitaj grobove predaka. Sablje otomanske, meci bugara, austrougara, nemaca u grudi no u ledja. Na najpaznatijoj kuci na svetu, beloj kuci, se vijorila srpska zastava u cast hrabrosti.
Sad se dobro zamisli koga i koji narod si nazvao stakorskim i cijim to jezikom si napisao.

Vukan

pre 2 godine

Pobijedili luxemburg a sa irskom nerijeseno. Nema sta, nogometni tigar se rađa.. nebi bio portugalu u koži sad. A kad se probudite kako ce da popijete jedno 3-4-5 komada tamo. Ali jos se nije rodio ko bi srbinu objasnio da nije tigar nego mis ili ajde stakor

Protujevrej Staford

pre 2 godine

Vidim obraza nemaš, ni časti, ni viteštva...uostalom tvoji su bili na suprotnoj strani, bili ste poraženi...a časti nikad niste ni imali...još malo pa ćete opet čekati 1000 godina do države...konj, sluga, Beč...sam sklopi pridev...
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.,

Naravno da nije tema a ovaj moj hrvat je prvi poceo s nepristojnom usporedbom... Ali jel moguce da vi zaista vjerujete u ovakve gluposti da ste 'rusili imperije' i slicno?
Ovo za konjusarenje- to su janezi, bora koji danas zivi u ljubljani ih je tako prozvao.
Oko nas... pa gle, iako mrtvi pijani, hrvatski aristokrati izabrali su habsburge za vladare hrvatske i time dokazali inteligenciju:
1. Ostali su i dalje na vlasti, za njih se nije promjenilo nista. Drugi kralj- isto plemstvo, isti sabor, iste privilegije.
2. Turci su samo 140 god vladali slavonijom, u zg nikad nisu usli. Kad smo ih istjerali iz slavonije nestao je svaki trag da su ikad bili tu.
3. U monarhiji je zivjelo 14 naroda, samo 3 su imala svoj parlament. Da: austrijanci, ugri i mi.
Realno, nasi su se pokazali kao vrhunski maheri- ostala im je drzavotvornost i autonomija, a nisu pali pod turke. Win win.

Floki the Viking

pre 2 godine

Zato sto Piksi nikada nije nosio uske pantalone sa sljokicama ukrojene majice, mackao bradu i brkove, frizirao i cupao obrve, zato sto nije krecio telo nakaradnim tetovazama, zato sto je u Zvezdi napadao kao i cela Zvezda, napadao je i u ,,malom Realu,, nastavio je u Olimpiku isto i cepao po Japanu. Zato sto je starog kova. Eto zasto se Srbija ne plasi. Ne moramo da prodjemo, ali moramo da igramo i da se ne plasimo. Upropastili ste sve sa LGBT modom i rijalitijima u svakom segmentu, prenelo se i na sport. Gejevi jedni bre. Transfer blama dobijam dok setam kroz grad i gledam svoje muske sunarodnike. Bruke jedne. Zemljo Stefana i Njegosa

HanSolo

pre 2 godine

Ne plaši mo se pošto već znamo da u toku jednog kvalifikaciji ciklusa mi će mo uprskati protiv nekog levog protivnika.. Ni smo smejurija sa našim mentalitetom u skoro svim sportovima.. Svetski pevaci u svemu sa ustima.. A u delima nas nigde nema.. To nam je realnost.. Samo smo jaki u ženskim sportovima.. Zato što naše devojke imaju veća muda od naših muškaraca.. Sem naših vaterpolista..

Boca

pre 2 godine

Da je bolji, jeste, da je lep i da uliva poverenje, ne preterujmo.
Pavlovic i Milenkovic ne ulivaju poverenje pozadi pored bilo kod od golmana, precesto mu vracaju loptu posto napred ne znaju korisno nikom da je upute. Gudelj kilavi i usporava igru, namesta se dovoljno da se i protivnik za to vreme namesti. Tadic je veliki mag ali takodje je cesto davi pa se sudara sa Sergejom koji takodje nije pronasao poziciju u timu. U napadu je Mitrovic naravno solidan ali ne i dovoljan da se bas uvek samo na njega racuna dok Vlahovic ima potencijal i dobru energiju ali takodje trazi svoje mesto i cesto okleva u momentu donosenja odluke. Navijam iz sve snage za bilo kojih jedanaest koji se na terenu nadju i najvise verujem u Piksija ali ona igra protiv Irske kad je trebalo da se dokrajce pa smo se kao i uvek u istoriji povukli ocekujuci da ce se utakmica istim rezultatom i zavrsi me opet razocarala. Hocemo li shvatiti da 3 ili 5:0 nije uopste los resultat...

JPR24

pre 2 godine

Napadački fudbal igraju, zato sto je Piksi trener, i sto nije budala, zna da defanzivu ne znamo igrati, samim tim nemaš izbora nego da se fokusiraš na napad gde imamo koliko toliko kvaliteta. Ali i pored toga, fali realizacija, video smo protiv Irske, džaba tupaš napred ako ne postaviš adekvatne igrače ( Vlahović izgubljen, Kostić nula, Jovic bi više smetao ircima kao i Radonjić umesto Kostića). I naravno, odbrana, ne može se napraviti klasa od odbrane, ali mora da se radi na minimalcu, da se zna ko gde bije, ko vodi odbranu, da imaš barem malo sigurnosti pozadi, a ne da strepis non stop da li će neko da koksne ili da odigra klasičnu glupost. A najteže je naći nekog ko će im ustupiti u glavu da utakmica traje 90 minuta, i da kad vodiš 1-0 to nije dovoljno ! Primer Danci u zadnji utakmici, poveli, i posle još žešće napadali, da slome i rese stvari a ne da đuskaju !!

Drvna građa

pre 2 godine

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH

Evo cepam se na naslov već 5 minuta
(Miličić Darko NBA šampion, 13. septembar 2021 20:18)

Cepanica i jeste za cepanje.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@Nikola

Vidim obraza nemaš, ni časti, ni viteštva...uostalom tvoji su bili na suprotnoj strani, bili ste poraženi...a časti nikad niste ni imali...još malo pa ćete opet čekati 1000 godina do države...konj, sluga, Beč...sam sklopi pridev...

Golden Slam

pre 2 godine

Ako je ekipa na visokom stepenu pripravnosti, sve karte su u igri. Mozemo dobiti Portugal ravnopravnom igrom, imamo tim da mozemo sa svima da igramo i da stvorimo svoje sanse, uz posjd lopte oko 50%. Piksi je poslozio sve.

Zoran YNWA

pre 2 godine

Republika Irska,Luksemburg,Azerbejdžan nisu merilo,jedino ako dobijemo Portugal i plasiramo se direktno na SP mozemo donekle reci da smo počeli igrati malo bolji fudbal.

Darko

pre 2 godine

Lep fudbal protiv Katra Jamajke i Luksemburga Irske. Videcemo kako ce to da bude protiv malo ozbiljnijih timova ako uopste odemo na svetsko i ako se malo savez potrudi pa da zaigramo i neku prijateljsku protiv timova iz druge lige, a ne samo ovih iz trece i cetvrte

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kakav smo mi neverovatan narod... iz nevidjene krajnosti u drugu nevidjenu krajnost za bukvalno par utakmica...nekad cak i u toku utakmice menjamo krajnosti(i to vise puta). : )
(Ivan V., 13. septembar 2021 20:20)

To je oblik socijalne patologije, u našem slučaju - neizlečiv. Koren te bolesti jesu društvene devijacije izazvane konstantnim poremećajem ustaljenih normi i vrednosti.
Haug.

Arogantni bez osnova

pre 2 godine

"Republika Irska,Luksemburg,Azerbejdžan nisu merilo,jedino ako dobijemo Portugal i plasiramo se direktno na SP mozemo donekle reci da smo počeli igrati malo bolji fudbal.
(Zoran YNWA, 13. septembar 2021 20:41) # Link komentara"


LAko je moguće da utakmica protiv Portugalije ništa ne odlučuje

Kg

pre 2 godine

Cinjenica je da igramo lep fudbal, na gol vise. Ali zna se kako ce to ici. Ako se plasiramo Piksi je bog, igraci majstori itd. Ako se ne plasiramo igraci su splavari a Piksiju otkaz. Takvi smo mi.

pc, Niš

pre 2 godine

Pu, pu, pu, da ne urekneš, da ne prođemo kao Nole, i on je mnogo obećavao, Portugalci nisu msčni kašalj.I tu skoro imssmo "aktivan rezultat" a u zadnjem minutu sačuva nas Bog.

Nisam ja

pre 2 godine

Ne moraju se plasirati ali neka nastave sa ovakvom igrom. Puno su zanimljivije utakmice, tempo, sanse, trcanje. Ono sa krstajicem nije bilo za gledanje

Ivan V.

pre 2 godine

Kakav smo mi neverovatan narod... iz nevidjene krajnosti u drugu nevidjenu krajnost za bukvalno par utakmica...nekad cak i u toku utakmice menjamo krajnosti(i to vise puta). : )

Neces

pre 2 godine

Ne plaši se Srbija Portugalije nego samo Irske.
(sms, 13. septembar 2021 21:30

A luxemburg? To je najcrnja macka ali srbija se ne boji ! boc boc i ode !

Kontras

pre 2 godine

Nema sta mi da se plasimo Portugala. Prvo da dobijemo Luksemburg i Azerbejdzan. Da ne kiksnemo, znajuci nas kiks u Luksemburgu pogotovo je moguc.

Ako dodjemo u situaciji da sa -2 odemo u Portugal na tu zadnju utakmicu kvalifikacija mi tu nemamo sta da izgubimo. Baraz je osiguran, a treba pokusati odigrati utakmicu decenije i pobediti Portugal tamo.

Da se razumemo, sve ovo da cemo igrati ravnopravno i da mozemo pobediti Portugal tamo su, pokazace se, prazne price. I sami to znamo.

Da li postoje sanse da pobedimo tamo Portugal? O, da. Kolike u tako vaznoj utakmici? Oko 5 posto, maksimalno. I to zato sto je tu Piksi, sa Krstajicem bi nam sanse bile 2 posto. Nasa odbrana ima imena, ali je ocajna. To ce se videti protiv Portugala.

Ako odigramo fenomenalnu utakmicu, Bog nas pogleda malo, a Portugal ne bude imao svoju noc, imamo sanse neke. Sa Piksijem imamo.

Sve i da se ne plasiramo na SP, cak i kroz eventualni baraz, treba zadrzati Piksija obavezno i sati mu vremena da kalibreprezentaciju i da nas odvede konacno na EP i konacno napravi nesto veliko. On to moze.

Wert

pre 2 godine

Vukan

Ne bih ja bio ni u koži Serifa iz Moldavije. Dinamo će im zabiti najmanje 5,6 golova…. Tako je velesila najavljivala. Budjenje beše jako bolno.

Вук Караџић

pre 2 godine

Lep fudbal!!?
E moj Ljubinko.
(Pokondirena tikvica, 13. septembar 2021 20:17)

Љубинко је фудбалски велемајстор, и велики радник. Фудбал је пристојно леп, важно је да се напада. не може Србија да постане Бајерн преко ноћи, али може да буде све боља из утакмице у утакмицу.

Bruks 021

pre 2 godine

Sad kada od Portugala dobijemo 3-4 komada vratićemo se na realno stanje.Koliko puta do sad sam mislio evo igraju dobro,to je nešto drugo i svaki ali svaki put razočarenje.Nema tu leka.

Kuki

pre 2 godine

Mozda nije najjaca grupa. Ipak mislim da je Portugal vrhunska reprezentacija, Irska i Luksemburg u najmanju ruku solidne reprezentacije, Azerbejdzan barem nezgodna.

Hteo bih da prokomentarisem nekoliko stvari.

Kada je pocelo da se podrazumeva da je neuspeh nereseno u gostima protiv Irske,da je da je drugo mesto u grupi neuspeh, to moze samo da znaci da nas fudbal nije na najnizim granama.

Irci pune stadion i pored jako loseg starta njihove reprezentacije.A mi ukoliko ne pobedimo Portugal ili bar Irsku u gostima to je katastrofa i smatra se da vise niko ne treba da gleda fudbal.

Svedska je posle pobedae nad Spanijom izgubila od Grcke, Svajcarska je igrala nereseno sa Severnom Irskom , pa se sigurno ne odricu tih reprezentacija u njihovim zemljama.

A pomak u igri zela i borbenost nasoj reprezentaciji ne mogu da se ospore

Drax

pre 2 godine

Meni je drago sto igraju lepo i napadaju fudbal je igra gde se ubacuje lopta u gol.Sto se tice defanzive ako je ofanzivan mentalitet to samo znaci da defanzici tek moraju biti dobri da isprave poneku gresku.Nema ako te napada Portugal bunkerom ih sigurno neces pobediti ...

judd trump

pre 2 godine

Od raspada SFRJ reprezentacija Srbije u fudbalu imala je malo uspeha na medjunarodnoj sceni. Razlozi poznati prosecnim pratiocima fudbalskih desavanja u Srbiji! Nepostojanje kulta reprezentacije, odsustvo kvaliteta medju izabranicima, problematicna resenja na selektorskoj poziciji,.... Mogao bih ovako da nabrajam dugo! Prica o lepom fudbalu koji igra reprezentacija Srbije pod vodjstvom Stojkovica pada u vodu. Moze Ljubinko da prica sta pozeli! U situaciji posle revans utakmice s Republikom Irskom vazno je ostati na poziciji br. 2 po zavrsetku grupne faze. Ne napraviti los rezultat u Luksemburgu jer nasi su kadri to da urade i pobediti Azerbejdzan ovde. Maksimalno se spremiti za baraz gde ce trebati pored fudbalskog znanja i mnooogo srece! A prica kako ovaj sastav koji Piksi selektira moze da nadigra Portugal u Lisabonu je domen naucne fantastike. I bez obzira otisli na Mondijal ili ne treba dati sansu Stojkovicu da proba ovu generaciju da odvede na evropsko prvenstvo!

Вук Караџић

pre 2 godine

негативци, хајде кукајте негде сами за себе. оставите нормалан народ, оптимисте и људе који могу себе да зову српским навијачима да пишу коментаре. чему, бре? никакве везе са истином ни реалношћу. да ли је ико од вас икада одиграо праву фудбалску утакмицу, 11 на 11? гарант да скоро нико од вас није, зато и лупате. Србија има сасвим довољно врхунских фудбалера и океј тренера да може да игра егал да било којом репрезентацијом, мада нам Бразил није никада лежао. чему служе ваши негативни коментари?