Sreda, 16.06.2021.

13:15

Kokoškov o Jokiću: Nije mi svejedno, nema nagovaranja

Selektor Srbije Igor Kokoškov prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju predstojećeg leta.

Izvor: B92

Kokoškov o Jokiæu: Nije mi svejedno, nema nagovaranja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

210 Komentari

Sortiraj po:

Poz

pre 2 godine

EVO I MENE DA SE PRIDRUZIM: GLEDAO SAM GA SVAKE NOCI I NAVIJAO. ALI DZABA SVE TO. SVE SAM RADIO JER SAM SE NADAO DA CE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU. NE BIH GA NIKADA GLEDAO DA SAM ZNAO DA NECE DA IGRA. GLEDAO SAM GA SAMO ZBOG REPREZENTACIJE.

NADAM SE DA SAM I JA U TRENDU.

deniro

pre 2 godine

Pretpostavljam ovako - očekivanja nacije su nerealna(zlato na OI)prošli put sam mogao krivnju svaliti na Saleta a sad je sve na meni.......protiv MVP-a će svi ginuti.....u svakom slučaju mogu samo da izgubim....Nećemo nikada saznati.Njegov obraz.

MikiP

pre 2 godine

Srbija, ako se plasira, ide u grupu sa Australijom, Nigerijom i pobednikom grupe iz Splita. Tri utakmice u grupi a ne 5 kao nekad. Posle toga 1/4f, 1/2f i finale. Max 6 utakmica. Nikad manje. I ti nemas motiv da probas???!!

Vanja Petrović

pre 2 godine

Neka brat ima razumevanja za njega, za Srbiju ne treba nikada više. Tu nema miliona a to se najbolje vidi na primerima i njega i Novaka.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 16. jun 2021 14:00)

Đoković igra prvenstveno za sebe kao one-man-band, a ako može i kada može i za Srbiju. On nema poslodavca.
Jokić igra prvenstveno za Denver, pa za sebe, a kada može i kada može igra za Srbiju.

sinisa

pre 2 godine

Za mene Jokic vise nepostoji, taman da je Michael Jordan licno ( mada se Jordan odazivao na pozive iako je igrao i finala te lige a ne ispadao u drugom krugu ).

Zeljko Andonov

pre 2 godine

Bicemo Jaci bez Jokica.Samo kvari ratnicku atmosferu,opterecuje igru u napadu jer sve mora preko njega,odbrani mu je nula.Mislum da covek nije za ozviljan takmicarski sport.Ono cirkusiranje u sezoni NBA je dobro,ali kad se igra za trofej nije to to

Ivan

pre 2 godine

Igraci koji su stasali na tlu Srbije,prosli sve representativne selekcije,”koristili” sve sto su imali u Srbiji u sportskom smislu,i dobili paznju od svih trenera mladjih selekcija koji rade za mizerna primanja i ulazu sav svoj trud i ljubav nakon otkazivanja(ne jednog),nego tri velika takmicenja,treba da se ozbiljno sankcionisu.
Ne zelim da budem prestrog ali za ovakvo nepostovanje Srbije,srpskog naroda,saveza,trenera i saigraca treba da se uvede neka kazna,npr zabrana ulaska u zemlju 5 godina,ili nesto slicno.
Pa neka se on sepuri sa konjima po Somboru dok drugi ginu i znoje se,i bude Dzoker u USA!
Kako Doncic nije umoran a istu ulogu ima u timu,a jos je pola slovenac pola srbin,a “ovaj” kazu da je srbin 100%

pera

pre 2 godine

Po meni bi igrači trebalo da pišu molbu za igranje u reprezentaciji.
Tako možda ne bi došli oni najbolji ali bar došli oni koji žele.
Lepo selektor objavi da mu se jave igrači koji žele da igraju za reprezentaciju i od njih on odabere po njemu najbolje i to je to.

Rokabili

pre 2 godine

Evo ja ću vam reći... Nema opravdanja.
Nije morao kvalifikacije ali do olimpijade ima vremena i da se odmori.
Šta znači treba mu odmor? Pa šta, sledeće ili one tamo godine neće biti napornih sezona, jurenja titule i sl., a olimpijada nije svake godine, najvažnije takmičenje pa i za Amere... Ajde da je neko niže, ali...
Pri tome, prošle godine, korona, pauza bila maltene 6 meseci, naodmaralo se... Ove ostvario sve, i umesto da sa posebnim žarom kao MVP dođe i igra za Srbiju, da postane legenda a ne samo tamo neki Srbin u Americi...
Nije to samo do nekih novih generacija kod nas, sport u celom svetu se promenio... Stranci u reprezentacijama i sl. Nema više kulta reprezentacije i posebne časti ne da igraš, ne da se odazoveš nego da budeš pozvan u istu... Nema te strasti i naboja nego kao kad igra Srbija protiv tamo nekog... Španije, Francuske, USA... Ali pare su sad glavne, sve ostalo je nebitno...
Svaka čast Jokiću, dobar je momak i bravo na svemu, ali ovo mu nećemo zaboraviti, mislim da to ipak govori nešto o njemu...

bgd011

pre 2 godine

Sansu za krunu karijere ce da propusti zbog kluba ...opet imamo velike sanse za zlato i opet kljucni igrac hoce malo da "izbleji" ..

chox

pre 2 godine

Bas je lepo nema sta sto je Kokoskov ovo saznao kao i svi mi iz medija ... Imam utisak da on ne bi igrao za Srbiju i da nije Denver usao u plej-of ... Gasol uzima prsten i igra za Spaniju

gogibre

pre 2 godine

Jel moze neko da mi kaze jel se ikad neka zvezda neke ekipe toliko povredio da nije mogao da nastavi karjeru na istom nivou? Jedini je verovatno Gagi Milosavljevic!
Jel se Gasol, Ginobili, Navarno, Kirilenko itd ikad na nekom prvenstvu povredili?!?!? E Moj Jokara! Zasto se toliko brines? Idi na odmor i kidaj….

mikac9

pre 2 godine

Veliki kosarkas, ali nije u redu da ga stavljaju u istu recenicu sa Novakom Djokovicem. Nole je ljudina pre svega, nije zaboravio svoju zemlju i svoje ljude, ni kad se popeo na vrh sveta. Sto pokazuje pre svega njegovu pamet. Jokicu kapa dole kao kosarkasu, ali ga ne osecam kao nekog svog, za razliku od Novaka.

mr. Š

pre 2 godine

Taj Jokic je postao igrac zahvaljujuci Srbiji, kosarkaskoj tradiciji i ovom podneblju. Sigurno ne bi isto prosao da je rodjen u npr Švajcarskoj ili Poljskoj. Ni on, ni menadzer mu Misko. Zato duguje ovoj zemlji jer je na njenim terenima naucio da igra ugledavši se na legende košarke koji su svim srcem igrali za ovu zemlju u mnogo težim momentima.

Kolorado, domovino moja

pre 2 godine

Sjetite se samo koliko je bilo onih sto su doticnog proglasavali za naseg najboljeg korakasa ikada, tam te vamte..goni se bre u banju odmaraj..
Nisi ti nas igrac. Ti si Denverov igrac.

Ko moze uopste da uporedi ovog reprezentativca Denvera sa reprezentativcima nase zemlje kao npr Kicanovic ili VELIKI PRAJA.
VELIKI PRAJA je odbio ponudu Seltiksa jer bi znacilo da ne moze da igra za reprezentaciju. Iako vise nije bio nista duzan reprezentaciji dugo je igrao za plave. Ovaj igrac Denvera je vec obezbedio 6 generacija sa lovom koju je dobio ali oce jos...
VELIKI PRAJA je igrao za reprezentaciju kad je imao 35 godina, nakon teske sezone u tad najjacoj Italijanskoj ligi.
VELIKI PRAJA je igrao 13 godina za reprezentaciju na svim takmicenjima, pripreme su bile duze nego danas.
Zato je VELIKI PRAJA legenda i jedan od Bogova nase kosarke- za razliku od Denverovog reprezentativca kome je ovde samo povoljan teren za investicije.
Odbiti da se igra za svoju zemlju na Olimpijadi, hej...izvinjavam se..Kolorado ne ucestvuje na Olimijadi, znaci nije bas toliki greh nacinio..
Zbogom momce, odjasi na svome konju, ima ko da igra za svoju zemlju, ti igraj za Kolorado

sye

pre 2 godine

Sad nesto kontam kakav sam ja balvan, ko zombi isao na posao da bi gledao Denver i Jokica, nervirao de za svaki promasaj, poraz… Kontao konacno fenomenalna ekipa da ce de skockati u reprezentaciji, amerima izaci na crtu, “potuci” se s njima. Sad onako osjecam jedno veliko nista, pored Jokica i ona dvojica iz NBA zele da prevrcu gume ovo ljeto, neka im bude, samo neka napreduju…moje licno misljenje je da ih nikad vise ne treba zvati za reprezentaciju, nikad! Olimpijada je svetinja za drzavni dres i grb, da ih natopis znojem i das poslednji atom snage, srce i dusu na teren, momcima to nista ne znaci i treba to postovati i ne zaboraviti im “patriotizam”.

зуке

pre 2 godine

Будимо реални, Јокић нпр у Евролиги би био сасвим просечан центар. НБА је већ поодавно постала маркетиншки циркус. Погледајте само мало одбрану која се игра у америци, нпр резултат 137-142, без продужетака???

Prijatelj

pre 2 godine

Sve je zivot ali vidi ovo: Ko nam garantuje da nece igrati ni na sledecoj olimpijadi, bice stariji za 4 godine, imace 30 godina, i tada ce igrati u nba, i tada ce biti umoran, i kada ce onda uopste igrati na nekoj olimpijadi za reprezentavciju, pitajmo se svi!

M

pre 2 godine

Nikola Jokic je lako podvodljiv i deluje tunjavo, i u razgovoru i u ponasanju. Ne dovodim u pitanje kosarkasku genijalnost. Koliko desetina, pa i stotina igraca rasutih po svetu sanja svake noci da ih selektor pozove da igraju za Srbiju. Ovaj se prema reprezentaciji odnosi kao prema prljavim carapama.Pre 2 godine je na silu dosao, sta nisam pricao za Djordjevica, sad mislim da sam pogresio. Sve u svemu, ovakav kakav je, ne treba nam, makar i ne otisli na OI.

Ma, da

pre 2 godine

Nece da igra.... Doncic igra, za svoju zemlju.......jokicu, ako neces da igras, ili oporavljas svoje telo iili sta god....nisi ni dostojan da igras za srbiju......zabole me sto jokic nece da igra....

ghh

pre 2 godine

Neko napisao ko ga vidi u Somboru Nek zvizdi. Hoce mozda ovi Sto nisu Somborci ali mi sigurno necemo. Ima prava da odluci kako on I klub zele. Voleo bi da vidim pametnjakovice odavde da im se stave te pare na sto Sto on dobija sta bi odlucili ;)

A zašto misliš da ne bi dobio te pare kada bi igrao za reprezentaciju, stvarno mislis da jedna mvp ne bi dobio max ugovor zbog jedne povrede i 2-3 meseca van terena?

Ivan Ivanovic

pre 2 godine

Tuzno je sto posle tolike euforije oko dobijanja MVP nagrade, sada coveka provlacimo po blatu. Igranje za reprezentaciju je uvek bila stvar izbora i zelje pre svega. Treba razumeti, ne i pravdati ovakav postupak-naravno. Idemo dalje, baciti akcenat na one koji su tu i kojima igranje za Srbiju ipak nesto znaci u zivotu. Nikoli sve najbolje u zivotu i u karijeri.

ccc

pre 2 godine

Pre dve godine na svetskom je bio neupotrebljiv sa ko zna koliko kilograma viska. Skoro sve medalje smo osvojili bez njega tako da nema brige ali mi je žao sto takav igrac nema to nesto u sebi. Niti ce ne znam sta osvojiti u nba a nece ni u reprezentaciji. Ostace samo milioni $$$

Jovan Ducic

pre 2 godine

Ne mora da igra,traženje alibija njemu je glupost,jednostavno nema zelju da igra za Srbiju I kraj price..najbolji primer je Doncic koji je imao sličnu sezonu pa već se priključio repezentaciju..mi ćemo da podržavamo našu Srbiju svim srcem a on nek tamara konje,bas me briga..

Crna mamba

pre 2 godine

Razumem da se naosvajao svega i savcega pa da mu treba odmor.

Ali lik koji jeste MVP, ali nema ni jedan sampionski pehar otkazuje OI. Pa gde je tu mozak. Eee Jordan, Medzik, Kobi, Lebron, Durent, Barkli, Melo… ostavljali su krv na parketu na OI, jer znaju da zlatna medalja i takmicenje na tom nivou gradi sampionski karakter i duh zajednistva. I to liderstvo iz reprezentacije i Ameri, Spanci, mi posle prenosili u klubove. Uglavnom postajali sampioni sa liderskim ulogama. Ali Jokic koji je trenutno miljama daleko od prstena odbija OI gde mozda mozemo da igramo sa amerima (videcemo njihov spisak ali javioi se lilard i grin). Decko jednostavno nema svoje ja i bice sampion lider nikad. Mozda druga violina ali vodja tesko

milepile

pre 2 godine

Kad su mladom Noletu nudili britanski pasoš i rešenje svih finansijskih problema. smatrao sam da je bolje da odbije, jer je ključna stvar imati podršku svog naroda. Nažalost, Jokić polako gubi ovo najvažnije uporište.

TROLejbus

pre 2 godine

Kakav bre privatni zivot..Ne moze lik da izdvoji 15 dana godisnje za reprezentaciju, da se vidi sa saigracima i uziva u kosarci..Kao u logor da ga salju, a ne da igra u dresu koji mnogi klinci sanjaju

Dejan Lekic

pre 2 godine

Za reprezentaciju treba da igraju oni koji zele/mogu. Oni koji ne zele, ili ne mogu iz bilo kojeg razloga - nema problema, svaka im cast bez obzira na sve, ima ko hoce/moze. Mi ih volimo bez obzira da li igraju za reprezentaciju ili ne.

Srdjan Kraljevo

pre 2 godine

Lepo je jedan komentatnor napisao. Ne volim tunjave ljude, a Joka je upravo takav. Ne znas sta ti misli. Pogresno pomislis da su takvi dobri ljudi, a cesto bude suprotno!

Putuj igumane!!! Tvoj MVP meni ne znaci nista! Svaka medalja na bilo kojem prvenstvu je vrednija od tvoj MVP nagrade! Okaci je konju za vrat!

Srbi Frankfurt

pre 2 godine

Budili smo se nocu familijarno, gledali njegove mečeve. Radovali se njegovim uspesima, tripl/dablovima, tužni i nenaspavani odlazili ujutru na posao, u školu. Doživljavali ga kao člana porodice a nikada ga nismo videli. Znam da smo mu slali pozitivnu energiju. Ovakav potez mu nećemo oprostiti. Nema opravdanja, nije povređen, nije mator. Kazu "najbolji je na svetu", a najbolji se ne ponašaju ovako.
Nole1 nikad nije razočarao

Prebranac

pre 2 godine

Srbija svoje najbolje vrlo brzo baca u prašinu ili likvidira iz snajpera.Samo napred Jokiću obezbedi svoju porodicu bar tri generacije,nema hleba od patriota što cugaju ispred kioska.

crno&zlatno

pre 2 godine

Jeste decko umoran, naporna teska sezona, gde je dobio veliko priznanje mvp, zasluzeno ali... da je Denver prosao u finale nba, naravno da bi svaku izgarao da osvoji titulu i igrao bi sigurno jos mesec dana. A reprezentacija ce sigurno proci kvalifikacije a OI su za mesec dana. Do tada je mogao da ima postedu, sigurno bi ga Kokoskov razumeo, trenirao bi smanjenim intenzitetom i na igrama bi mogao da ne odigra one "lakse" utakmice. Sve u svemu, odigrao bi 5,6 utakmica i to je to. Ali reprezentacija vise nije imperativ za neke...
Druga stvar, kada cujem price treba da potpise veliki ugovor, da treba. Ali Durent je potpisao svoj najveci ugovor kao tesko povredjen igrac. U ovom trenutku Denver zavisi od Jokica a ne on od njih jer on moze bilo gde da bude vodeci igrac.
Da zakljucim, Jokic je najbolji igrac na svetu, Srbin je, veliki ponos nacije i mnogo ce faliti ovom timu. Mislim da je umor samo izgovor a da je manjak zelje ipak dosta presudio

Aleks

pre 2 godine

Nema nagovaranja naravno, kad on nema poleta da sa ushićenjem ponese grb svoje zemlje na grudima, onda ne treba ni diskutovati. Kakav umor kakvi konji, mnogi su odsanjali da igraju na olimpijadama a nisu ni šansu dobili! Ne treba nam, MVP džaba ti MVP i prstenje i svi ti milioni. Shvatićeš, sine!

mecvez

pre 2 godine

Neko napisao ko ga vidi u Somboru Nek zvizdi. Hoce mozda ovi Sto nisu Somborci ali mi sigurno necemo. Ima prava da odluci kako on I klub zele. Voleo bi da vidim pametnjakovice odavde da im se stave te pare na sto Sto on dobija sta bi odlucili ;)

Dragče

pre 2 godine

Ako su ga oni njegovi iz Denvera "lepo zamolili" da ne igra za rep. Srbije onda ok. 150 milki je ipak 150 milki. Ali ako je ovo lična odluka Jokića onda sram ga bilo.

Bond

pre 2 godine

Jokić želi da se odmori i zaslužio je. Da sam ja na njegovom mestu, stvarno mi ne palo napamet da opet igram košarku u zasluženoj pauzi, pa čak i ako je za repku. Pauza pre ove završene sezone je isto bila ultra kratka i mora da se odmara u ladovini, uz paprikaš, konje, sa porodicom pored kanala.

Bojan

pre 2 godine

Možda će zvučati ludo, ali sad sam optimista.Jer, nikada ne volim tim sa puno zvezda.To se u bližoj prošlosti pokazalo loše.Puno sreće našima, u kakvom god sastavu bili.Najvažnije je da se prvo plasiraju na Olimpijske igre.

323

pre 2 godine

Ljudi, pustite vise Jokica. Nemojte da se ponizavate niti ce reprezentacija da ponizava sebe, igraci koji su se odazvali i koji ce da igraju za Srbiju. Jasno je koji su Jokicevi prioriteti i ne ponizavajte se vise komentarisuci nekoga kome OI nista ne znace. Njemu zelim sve najj u NBA da bude MVP svake godine i uzme sto vise para. Ali nemojte NIKADA pljuvati one koji igraju u NBA , ginu tamo pa se odricu svog odmora da bi igrali za svoju zemlju..nikada.

Pokondirena tikvica

pre 2 godine

Znam ja jis puno takvih,igraju zbog para a ne zbog uzitka.
Kaze ona pesma:"Ko ne igra za raju,i zanemari taktiku,zavrsi u ....

mladen nis

pre 2 godine

Ja mislim da Jokic ne zeli da igra kvalifikacije, i da je sve ovo zbog toga, da sad ne bi bila prica neces kvalifikacije a oces OI. A posle ovoga, kad se kvalifikujemo, kad kaze ipak cu da igram OI, onda cemo svi da budemo presrecni.

Nenad

pre 2 godine

Kokoskov u tekstu kaze da je Jokic najbolji igrac na svetu. Alo decko, jadan si ti trener kad tako gnusno lazes. Nikada niko nije izabrao Jokica za najboljeg igraca na svetu.

tesla

pre 2 godine

Jesam li ja u krivu ili imam osjećaj da je Nedović stalno povrijeđen, dva mjeseca igra, tri ne i tako stalno? Šteta jer kad ima dan mislim da je stvarno dobar.

Alkos

pre 2 godine

Nebitni su oni koji ne dođu. Bitni su samo oni koji obuku dres kada dođe vreme za to. Ne smarajte više sa Jokićem. Neka mu je sa srećom , ali nije bitan više, a verovatno nikad više neće ni biti.

cukce

pre 2 godine

Dobar je košarkaš Jokara nema šta, ali nema harizme u njemu, nema poleta, energije! Sa ovakvim razmišljanjem daleko miljama od najvećih!

Ccc

pre 2 godine

I onda on ne odbije reprezentaciju I ode na sv.prvenstvo u Kinu kao najbolji centar na svetu, idealna NBA petorka, I mozete da zamislite greje klupu Bircevicu na poziciji koja nije njegova, mi smo prosli kako smo prosli a on 2 godine kasnije MVP lige, najbolji kosarkas na svetu, I zamislite da opet jedan Raduljica ili Milutinov igraju ispred njega, rizikuje provedu, da ga neko pravi mentolom, pa ne ide. Neka svako radi od svog zivota sta zeli, niko nije u njegovoj kozi I nema pravo da komentarise nesto sto nema pojma. Sta je bilo 2005 kada su se okupile zvezde u Areni, svadjali se medjusobno, ispali u grupi, ajde ne lozite se, nisu vise 90e, nema tog najboja u rep.i ljudi brinu o sebi I svojoj egzistenciji, iskreno I ja bih tako. Ostalim sportistima znaci nacionalna penzija, Vaterpolistima, rukometasima, pa I odbojkasima, sta znaci Jokicu sa 400 mil koliko ce imati kada zavrsi karijeru, da mozda ima medalju sa olimpijade ili cemo opet da naletimo na neku jaku rep.pa nas izbace u 1/8 ili 1/4 finala pa opet da ih nas narod pljuje kako nisu uspeli da osvoje medalju, ljudi ovo je sport, nisu vasi zivoti u pitanju, uradite sami nesto za svoju drzavu pa onda pricajte drugima sta I kako. Potpisuje ali potpisujem da bi svaki do jednog hejtera isto postpuio da se nadje u njegovoj kozi, cuj bitniji mu Denver od Rep.naravno da nije ali se zna od koga I cega zivi I on I njegovih 12 generacija potomaka.

Džoni

pre 2 godine

Ako sad ne bude igrao za mene više ne postoji, miliji će mi biti Embid iako smo skoro pa komšije. Sva opravdanja ne stoje, svi su igrali nikad težu sezonu usled kovida. Šta da kaže Micić, šta da kaže Teo kao veteran, Dobrić, Davidovac, Dončić, Gasol se oprašta na OI..., pa na čega bi ličio olimpijsski turnir u košarci kada bi svi otkazali zbog evidentnog umora? Daj onda da se ne igra taj kvalifikacioni turnir pa da svi odmore, zašto se cimati, neka Kokoškov pošalje momke kući pa neka odmaraju. Neka idu Italijani...

pera

pre 2 godine

Jokica jos covek i da razume sto zateze, ali ova deca.. Pa taj Smailagic nista nije ni igrao, i sad ce da provede leto u teretani? Nebuloza.

Militar

pre 2 godine

Ništa čudno,za Jokića...

Iza njega u USA,stoji jaki hrvatski lobi. Samo pogledajte, koji novinari guraju Nikolu, u medijima:
-Zach Lowe, poznati novinar sa ESPN-a,oženjen hrvaticom (pozdrav za Vesnu,tzv.novinarku.. koja jedino piše o 'srpskim zločinima i genocidu'za američke novine)

-Adam Mares, 'novinar' iz Denvera,koji je gostovao,čak i na RTS-u,a zapravo je hrvat poreklom,potomak Ante Mareša,koji je pobegao u USA ,posle pada NDH..usput izgubio i malu kvačicu,dok ga jurila 'služba',pa Mareš postalo Mares...
pride
Nikola,je 'Deran' , koji se pali na neki 'Vojvođanski identitet',
Konji,salaši,Zvonko Bogdan i Balašavić... i da, oženio hrvaticu..

Sve jasno?

zemo

pre 2 godine

O čemu se ovde radi? Zbog čega se pljuje ovaj čovek? Shvatite već jednom, nigde ne piše da neko MORA da igra za reprezentaciju, jednostavno dečko ne želi da igra i to je to. A ove patriote što ga nazivaju izdajnikom, izrodom i drugim imenima, da vas pitam, da li ste vi lično upoznali Nikolu Jokića, da li znate koje su njegove ljudske osobine kao i pravi razlog neigranja za reprezentaciju? Pa, naravno da ne znate i to je kraj. Ovaj čovek nikome nije dužan da bi morao da igra za "nas". Jedina stvar koju mi svi delimo sa Jokićem je nacionalnost, on je Srbin i mi smo Srbi i to je sve. To znači da je on i samo on, osvojio MVP nagradu, a ja sam ovde video brda komemtara koji su malte ne prisvojili njegovu MVP nagradu njima. Svaki drugi komentar je morao da naglasi da je SRBIN uzeo MVP-ja, kao i "raduj se Srbijo, Srbin je najbolji na svetu". DOKLE VIŠE, shvatite, on je igrom slučaja rođen Srbin u Srbiji i to je sve, on nema ništa ni sa mnom ni sa vama, jedina koja je trebala da se raduje je njegova familija, a ostalima je moglo biti samo drago i ništa više od toga. Slična stvar je i sa Đokovićem. Drago mi je što je otkazao učešće, tako da se ove Srbende možda više neće poistovećivati sa nepoznatim likom i slaviti tuđe uspehe. A dečko neka se odmori i nek radi šta hoće i šta je planirao, to je njegov život, a ne vaš. Za kraj, nadam se da ćemo bar jednom u životu shvatiti šta je patriotizam i ako ga već upotrebljavamo neka to bude ispravno. Sa ovakvim razmišljanjem nema vajde sigurno.

Zoki Šumadinac

pre 2 godine

Vidim da je i Bogdanović pod pitanjem. On igra prvu ozbiljnu sezonu u NBA sa 30 godina. Ja sam gotovo ubeden da neće i biće tu nekih izgovora oko navodne povrede ali ajde da sačekamo. Neki pišu napadamo finale? A mi se još nismo ni plasirali. Ako svi dođu i najačim sastavima mi ovakvi nemamo šta da tražimo.

cinik ovdašnji

pre 2 godine

Ravalila Amerikance ? :) jaramaz na irvinga, smail aga na durenta? ? dal nas zj..as? ?
(goxy990, 16. jun 2021 14:50) Cek koji Irving i Durent, zar ne odmaraju i oni kao Jokić? Istu ligu igraju valjda...

Mi smo sremci vise nam stomaci

pre 2 godine

Sad uporedjujte Djokovica i Jokica,Novak ce posle dva gs ici na OI i dati sve od sebe da osvoji medalju,setite se samo kako je plakao kad je izgubio od Delpotra na prosloj e to je za mene sportista i najbolji ambasador svoje zemlje

miro split

pre 2 godine

Po meni je Jolie skroz u pravu. Jesu li olimpijske igre trebale bit prošlo lito? Jesu! E, onda se nikome nije dala im na Olimpijadu i igre su odgođene. Jokić je prošle godine bija spreman i poginit za srpski dres. Ove godine svi oće na Olimpijadu, a Jokić za dišpet neće i ima pravo.
Kad niko nije tija prošle godine, a sad ja neću ove.
Mislim da treba napravit kompromis i ljetnu Olimpijadu odgodit za ovu zimu.
Nek ne bude ni po Jokićevu, a ni po njihovu.

GM

pre 2 godine

Ma hajde sada jos jedan "objektivan" serijal o tome kako je Jokara ortak iz kraja, dobrocudni momcic, koji voli konje i skromno sanja o nekom NBA...

A odmah druga epizoda o predobrom, svetomuceniku g-inu Raznatovicu i njegovoj danonocnoj borbi i bdenju nad srpskom kosarkom i njenim talentima.

nba

pre 2 godine

Realno ja ne znam sto se dize ovolika frka trka oko toga. Iskreno menjao bih sve i jednu medalju koju imamo za npr. holandski ili japanski zivotni standard.
Hoce igra hoce, nece nece. Ja se ne osecam nista bolje a ni losije kad reprezentacija gubi ili dobija. Bude mi drago zbog momaka koji igraju jer znam da hoce da pobede. Ali to opet nema veze sa mnom... Ja nit igram niti od mene zavisi ista sto se reprezentacije tice, tako da se iskreno ni ne uzbudjujem nesto.

Bole bgd

pre 2 godine

Jokić najesen treba da sa Denverom potpiše novi petogodišnji ugovor vredan oko 241 miliona dolara, rekordan u istoriji NBA, tj košarke! Ako bi se slučajno teže povredio na Olimpijadi, sve bi verovatno palo u vodu! Pitam ja sve vas velike rodoljube i pametnjakoviće da li biste vi na njegovom mestu toliko rizikovali?
Zato Nikola hvala za sve, uživao sam gledajući te, proslavio si sebe i Srbiju! Znam da voliš Srbiju i da ćeš igradi za reprezentaciju u nekoj od sledećih godina! Uživaj u zasluženom odmoru!

Unknown

pre 2 godine

1. On je odrastao i postao igrač u Srbiji, a ne u Denveru. Naša škola, naši treneri tako da nije da ništa ne duguje dresu.
2. Nije povređen a mlad je, umor nije opravdanje.
3. Kako su mogli drugi za reprezentacije u kojima košarka nije religija kao kod nas? ( Dirk, Gasol i još brdo njih)
4. Kako ne oseća makar malo poštovanja prema velikanima koji su bili pre njega koji su ginuli za reprezentaciju (uz momke koji i sad igraju) i narodu koji je ustajao u pola noći da ga gleda?
5. Olimpijske igre... Ej! Olimpijske igre.

zoki

pre 2 godine

Ма нема ту велике филозофије, да мене питају 250 милиона или олимпијска медаља погодите шта би изабрао.
(ЗОРАН, 16. jun 2021 14:58)

Gde si ti video uzrocno posledicnu vezu?? Kakve veze ima 250 miliona sa ucescem na olimpijadi? Zbog olimpijade se sportisti bave sportom. Ako se sportom bave iskljucivo zbog novca onda to nisu sportisti.

Nemanja

pre 2 godine

Bogdanovic da bude kapiten! Nikada nece Jokic biti ono sto su Sale, Danilovic, Bodiroga, makar osvojio do kraja karijere svake godine mvp priznanje! Pricati da ti je zao sto ne igras, a pomisliti na Gasola kojem je Spanija bila najvaznija i koji je prvenstveno zbog reprezentacije legenda... Ma daj!!!

Džastin Džiber

pre 2 godine

Bogdanović je na EP 2017 otišao nakon dve ozbiljne povrede.Imao je potpisan ugovor sa Sakramentom na 3 godine vredan 27 miliona dolara,ali ga to nije odvratilo od igranja za Srbiju.Kao Zvezdaš želim da mu se zahvalim na svemu što čini za svoju zemlju.

Inspektor Kluzo

pre 2 godine

Sta ce nam najbolji igrac na svijetu kad nece da igra za svoju zemlju. Opet se vracamo na Gasola, samo primjer. Zamislite da Novak kaze da je previse umoran i da ne moze da igra na Olimpijadi za Srbiju. Garantujem da je umorniji od bilo koga sportiste na svijetu. Veliko postovanje prema Jokicu, ali svoja zemlja se ne odbija nikad....

ghh

pre 2 godine

Jokić je mvp, ne može njega više niko ni na šta da natera, ako se naljuti malo na Denver, moliće ga na kolenima jer oni bez njega mogu na 10 godina ribilda jedino, ako i ne, javiće se za 20 franšiza za njega odmah, ako se i povredi, potpisaće ponovo, neće sigurno propustiti neko da ima mvpa u ligi zbog 3 meseca koja ne bi igrao zbog povrede. Dakle nema nikakvih tu izgovora, čovek neće da igra za reprezentaciju, ona mu nije ni u 10 najvažnijih stvari u životu i to je prosto tako.

cap.miki

pre 2 godine

Luka igra za sloveniju
Jokic nece za srbiju
do koga je...do ljudi ili drzave...
jokara nisi ni svestan koliko je tvojih zemljaka slalo pzitivnu energiju tebi ...videces kada je vise ne bude bilo..na zalost bice kasno

NS

pre 2 godine

Izbor da izblejis 4 meseca sa ljudima da kojima ti hoces da budes ili rmbas jos 2 meseca za Slavka iz Prigrevice i Peru iz Banostora koji ce svakako ispred radnje da pricaju kako si govno i kako igras dobro samo za americke pare... I nije neki izbor.

uchimata

pre 2 godine

Normalno da svako moze sa svojim zivotom da radi sta hoce. Samo treba imati na umu da uz veliku moc ide i velika odgovornost. Toliko....

coach

pre 2 godine

Kvazi NBA igrači Pokuševski i Smailagić dobijaju priliku u garbage time i dobiju neki nerealan ugovor od par miliona i daju sebi za pravo sa tri profesionalne sezone da odbijaju poziv u reprezentaciju, kad budu hteli da igraju trebalo bi da dobiju samo priliku da nose vodu ovim momcima koji će nastupiti...
(nebitno, 16. jun 2021 14:33)

Pa bas zato i moraju da se fizicki pripremaju da bi dobili vise minuta. U reprezentaciji ce samo trcati na priorema i nabijati kondiciju a njima treba snaga ako hoce nesto da urade u karijeri. Narocito pokusevskom. Decko ce se povrediti ako ne razvije snagu i misice. Ovako cemo imati igraca za buducnost ako se pripremi dobro ovo leto

srbostan

pre 2 godine

Svima nam je drago sto je Jokic mvp, svi smo ponosni.... Razumem ga, treba mu odmor, ali sta mi kao navijaci imamo od toga?! Srbija se nadala da ce biti tu. Sad ispade da je bolje da Denver nije ni usao u play off, Nikola bi onda igrao za Srbiju! Zelim mu da sledece sezone bude jos bolji, ali da Denver ne udje u play off, da igrao eurobasket !

Stipsa

pre 2 godine

To znači 3,5 meseca odmora. Koji vrhunski sportista ima toliko odmora? I opet ću da napišem da je fudbal teži sport od košarke. Evo sada na EP vrhunski igrači nisu imali pauzu a posle završetka EP tri nedelje odmora i pripreme za novu sezonu
(a, 16. jun 2021 15:27)

Zato se desio slučaj " Eriksen" , čovek je jedva preživeo i u trenutku završio karijeru.

Zamisli da se svako drugo veče boriš sa Goberom, Dejvisom, Embidom Janisom da učestvuješ u igri koliko i Jokara.Nije tačno da će da odmara 3.5 meseca.Tamo se svako za sebe individualno priprema a početkom septembra kad se skupe , odrade medicinske preglede i počinju sa pripremnim utakmicama.
Treba poštovati odluku ima možda i svojih problema, oženio se hoće decu da pravi a vrv mu nije stalo da ga neko svrstava u isti koš sa Divcem, Danilovic?m i Djordjevicem.Promenio se ceo svet pa i košarka nema ljutnje i bez njega mamo tim koji može dobar rezultat da ostvari.

Drazen

pre 2 godine

Olimpijada je za svakog sportistu najvažnije takmičenje,a on neka juri pare,jaše konje i bude zabavljač br1 u NBA cirkusu,a kad dodje play of-metla,a Pokusevski i Smailagic nisu vredni ni komentara,puno uspeha i sreće želim našima prvo u kvalifikacijama,a potom olimpijada🏀🥇💪

Simtom

pre 2 godine

Za sve hejtere koji pljuju Jokica. Moraju da razumeju vise stvari. Pod jedan. Svaki profesionalni atleta. Ima faze uspona (gradnje) fizicke spreme i obaranja fizicke spreme. Doticni momak je odigrao 82 nba utakmice kao lider jedne ekipe. Nakon kratke pauze posle bubble sezone. Pogledajte koliko je se nba igraca povredilo a koliko "zvezda" je odmaralo tokom cele ove sezone. Sve to protiv verovatno najjacih i fizicki najspremnijih atleta na svetu. Nije isto biti atleta sa 175 i 80 kilograma naspram planina od 210 i 130 kilograma. Pritisak koji trpe zglobovi i ligamenti je nesnosan ( pogledajte koliko je dobrih centara zavrsilo karijeru samo zbog kolena). Uozbiljite se sa pricom za burek i kolu. Ko se iole razume u kosarku moze da primeti koliko je Nikola zaista stamen i snazan iako na prvi pogled ne izgleda tako (Doncic takodje). Apsolutno je nerealno ocekivati bilo kakvu odluku Jokica osim ove koju je doneo. To je znao i Kokoskov i da nije sa njim u stalnom kontaktu. Jednostavno mediji se resavaju na ovakav nacin. Iskreno ne verujem da ne postoji zelja Nikolina da igra za Srbiju. Njegovo nacionalno opredeljenje se vidi tokom cele godine. Verujem da i njegova cela porodica zeli da on igra za Srbiju. Ali jedno je realnost a drugo su zelje. Hvala bogu jos uvek je mlad. Samo da udje u prajm bez povreda i verujem da ce imati vremena da napada i evropska i svetska i olimpijska prvenstva.
Pod dva. Nikola nije genetski frik kao sto su Lebron i Janis. Da mogu cele godine da budu mentalno i fizicki spremni. Ja Nikoli zelim da odlicno provede svoj vise nego zasluzeni odmor. Momak je uradio vise za Srbiju nego svi ovi hejteri ovde zajedno. Sve najbolje i da te povrede zaobidju ! Snacice se Kokoskov i bez Nikole.

Sub013

pre 2 godine

Neka uzme vise americko drzavljanstvo pa da se ne nadamo ko debili svake godine, ionako vise voli Ameriku i Denver nego Srbiju. Ejjjj OI, ljudi su ginuli ne bi li predstavljali svoju zemlju na OI, ovakav sportista i ne treba da bude na Olimpijadi, da su mu ponudili pare verovatno bi pristao ili da ima americko drzavljanstvo pa da im se dodvori, posto za njih nije hteo da odmara cak i kad su ga molili. Sramota ljudska, promeni drzavljanstvo!

Milos

pre 2 godine

Iz nekog razloga kosarkasi sve vise eskiviraju reprezentaciju, ne samo u Srbiji, i ne samo NBA kosarkasi. (mada oni najvise)
Ovo se vrlo, vrlo retko desava u fudbalu.
Lova?...

Ana

pre 2 godine

Naravno,ne dopada mi se Jokiceva odluka,ali sta drugi gradjani rade za dobrobit ove zemlje?Gde je pobuna,gde su protesti,spremnost i odluka da se neke ocigledno lose stvari promene?!

xyzh

pre 2 godine

Nula ,jedna velika 0.
Eeeej ,olimpijske igre.Doncic iz hale u avion i u Sloveniju.
A covek pociscen u plej - ofu,i nece na olimpijadu.Umoran jeste,ali olimpijada.
Gde je patriotizam.Nije sve u novcu decko.Somborci,isarajte onaj mural i napisite nesto drugo .
Neko je legenda Teo,Sale,Bjelica,Bogi,Pedja,Bodiroga.
Mozes imati lovu,ali u Srbiji si 0.
Nije ovo evropsko,olimpijada je to.

Mladen

pre 2 godine

Njega nije ni trebalo zvati za ove pripreme nego ako se kvalifikujemo. Sad opet isto ko tamo 2000 i neke vuci za rukav moli onda oni kukumavce da ih vredja sto ih pljuju, mukice milionerske. Nikog ne treba terati da igra bilo bi 100 puta gore ako sad preko one stvari ipak ode ako se kvalifikujemo ima da unisti hemiju tima i ponovi nam se 2005. Ali cinjenica je da lik ima 26, u naponu je snage ako je sad umoran znaci nikad vise nece ni igrati. Reprezentacija nam polako postaje ko neka banja za isluzene da se ponovo prodaju dok cak i ovi anonimusi ko Pokusevski i Smailagic nesto kalkulisu, zar im nije bolje da igraju Olimpijadu i tako se prodaju?

Mare

pre 2 godine

Najtuznije je, sto kad god posaljemo igraca u NBA... saljemo ga da se ne vraca.
(Milanko, 16. jun 2021 14:33)

Dobrodošao u život prosečnog uspešnog čoveka iz Srbije. Ko god vredi ide iz ove žabokrečine, a život u inostranstvu nije kafica, pa novine, pa ostavi komentar, pa pauza, pa cigareta s društvom, pa da pokupim decu iz škole, pa mi se ne isplati da se vraćam na posao, pa jao, zaboravio sam pivo, a večeras društvo dolazi na utakmicu.

Samsung S3

pre 2 godine

Tesko mu da igra za reprezentaciju a nije mu tesko da se na 50 c u sred leta u odelu divi svom idolu Vucicu na njegovoj inaguraciji......

Danas

pre 2 godine

A dolaziće ovde da se ukanta sa političarima i uzme još love. Fino su ljudi napisali, sve mu je Srbija dala što daju i ostale zemlje, kao i meni, od besplatnog obrazovanja pa nadalje. Niko nije lud da protestuje ponovo da bi se neki političari obogatili, to ću raditi samo za Srbiju, za prirodu, protiv gondole na Kalemegdanu, za pojedinačne odluke koje smatram pogrešnim za moj narod ali za stranke NIKAD više. Nemojte upletati politiku i sport! On za mene nije više naš sportista i neću ga pratiti. Želim mu sve najbolje naravno ali onaj ko odbije da igra za našu zemlju na olimpijskim igrama ne može da dobije poštovanje. Sve najbolje ali ovo je crvena linija za mene i za one koji vole ovaj sport!

a

pre 2 godine

Imali smo Jokića na SP u Kini. I šta je bio njegov učinak? Jedno je NBA a drugo reprezentacija o evropska košarka. Kaže Kokoškov da je Jokić na putu za Srbiju. Znači u Denver će se vratiti krajem septembra jer 1 Oktobra počinje priprema za novu NBA sezonu. To znači 3,5 meseca odmora. Koji vrhunski sportista ima toliko odmora? I opet ću da napišem da je fudbal teži sport od košarke. Evo sada na EP vrhunski igrači nisu imali pauzu a posle završetka EP tri nedelje odmora i pripreme za novu sezonu

HR

pre 2 godine

haha, odrat ćemo vas na Olimpijadi ako se sretnemo. Bojan Bogdanović, Šarić, Zubac, Simon...2021. godine završava urok nad hr kosarkaskom repkom

Zar je važno

pre 2 godine

Čemu toliko pljuvanje po igračima. Neće da igraju i to je to. Pozvati druge i ne okretati se više. Neće biti smak Sveta niti će ovo biti poslednje OI. Opustite se ljudi, uživajte u životu, porodici pre svega a sve ostalo treba da vam bude zabava. Da li je moguće da vam život zavisi od toga ko će da igra i kako će proći reprezentacija, klub, igrač? Nije valjda da su vam toliko prazni životi? Šta reći?

Драгивоје

pre 2 godine

Па добро. Није Никола да карактером некадашњих српских сељака, ратника СОЛУНАЦА.
Данас ни родољубље није као некад, а и момци се брже умарају, а све спорије од напора опорављају.
На крају крајева, није смак света.
Кошарка је тимски спорт.
Кога нема без њега се може!
Помози нам Боже!!!

Igor

pre 2 godine

@Zorowitzki, 16. jun 2021 14:06
Ako je tako kao što kažeš, zar nije vrhunac licemerja to da je osluškivao kakva će biti reakcija biti, pa sad kao: Srbi niste ni zaslužili da igram za vas?

karabaaja

pre 2 godine

Bez ove trojice smo slabiji naravno, ni amerima ne bi bilo svejedno da im Jokić otkaže (MVP i zvanično najbolji centar lige). Jasno je da i bez njih imamo sasvim dobru reprezentaciju kojoj je najveći adut već tradicionalno jaka odbrana i dobra timska atmosfera... Ali zamislite, da kojim slučajem osvojimo to olimpijsko zlato, kako bi se osjećali igrači koji su otkazali? Život je kratak, karijera još kraća, ako ste u mogućnosti dajte sve od sebe da obradujete naciju i kupite sebi mjesto u sportskoj istoriji, jer je olimpijada vrh sporta!

zeljo bl

pre 2 godine

ja razumijem sve, istrosio se, duga sezona, stvarno bi bilo naporno da odigra i olimpijadu. ali ne razumijem sebe, sto sam se toliko radovao npr kad ostvari tripl dabl, ili ovoj mvp nagradi. bolje bi bilo da je odigrao 40-50 utakmica, sa prosjekom 20 p, onda bi bio odmoran i mogao bi igrati za reprezentaciju.

drvobradi

pre 2 godine

Razumem za Jokica, ali smesno mi je da Pokusevski i Smailagic odbiju poziv, da bi radili na fizickoj spremi. Momci koji jos uvek ne znaju kosarku da igraju (iako igraju u NBA to bi se itekako videlo u ozbiljnoj utakmici, u NBA je to plejof, u FIBA takmicenjima OI/EP/SP) ali bitno je da rade na fizikalijama. Meloun je 2016te podrzao Jokica da igra za Srbiju na OI, zna covek da se tako stice bitno iskustvo.

purger

pre 2 godine

gledam jučer Njemačku i Francusku, svi igrači imali tešku sezonu,odmora nimalo... ali za reprezentaciju se uklizava u 90 min...to je kult reprezentacije, ništa više...tko zna što vašem Jokiću prostruji kroz glavu , ???

stranger

pre 2 godine

Kakvih 10 godina, nema njega vise nikad u reprezentaciji jer ce sad verovatno dobiti i potomstvo pa tek tada nece biti motivisan da igra.

Dubioza

pre 2 godine

Kakvih narednih 10 godina, olimpijske igre su jednom u 4 godine?! Svi ga gledali, glasali, podržavali. Mogao je odmah reći da se ne nadamo i neka uzme neko drugo državljanstvo. Jako sam razočaran, a verujem i drugi pa u ljutnji pišu svašta. Ali ne mogu da razumem ovo. Najveća sreća je igrati za svoju zemlju na OI, posebno kada si na drugom kontinentu pa te uhvati nostalgija, hoćeš da budeš sa svojim sunarodnicima. On ne oseća tako ok, nismo svi isti ali neću da slušam ove izgovore. Svi drugi mogu, samo njemu nešto uvek fali. Neću da ga gledam više u našim medijima, on za mene više nije naš igrač!

Globtroter

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".
(bskfan, 16. jun 2021 14:02)


Predsednik saveza se zove Predrag Saša Danilović i rado se odazivao i svim srcem igrao za reprezentaciju. Usput je sa ostalim junacima doneo Srbiji zlata, ponos i radost koje danas možemo da sanjamo. Zato treba da pokažeš poštovanje prema njemu bez obzira na to što ga mrziš, a znamo svi zbog čega.

Izjava selektora je odraz nemoći, a kapiten Teo laže i siguran sam da nema baš lepo mišljenje o Jokiću. Teo, kakav je takav je, neki ga mnogo vole, neki baš i ne, ali niko ne može da mu ospori želju da igra za svoju zemlju. Njemu umor, a i drugim našim igračima, nikada nije predstavljao problem da se odazovu pozivu selektora.

Kalevra

pre 2 godine

@ The MSN

A Jel Raduljica ubio Kazinsa 2014 kad smo izgubili 37 razlike ili 2016 kad smo izgubili 30 razlike.....ja se sjećam da je odbrana Srbije potpuno neutralizovala igru Ukrajine kad smo izgubili 5-0......Puna je Srbija takvih zatucanih budaletina ispranog mozga kao što si ti ....brat bratu na 7 miliona stanovnika ima vas jedno 8 miliona budala

nebitno

pre 2 godine

Kvazi NBA igrači Pokuševski i Smailagić dobijaju priliku u garbage time i dobiju neki nerealan ugovor od par miliona i daju sebi za pravo sa tri profesionalne sezone da odbijaju poziv u reprezentaciju, kad budu hteli da igraju trebalo bi da dobiju samo priliku da nose vodu ovim momcima koji će nastupiti...

Zorowitzki

pre 2 godine

Zamislite samo da je Jokic pomislio u sebi: Ajde reci cu u javnosti da necu da igram (iako ima jos 40 dana do pocetka OI), samo da vidim kako ce narod da reaguje.
I kad vidi sve te licemerne komentare ljudi koji su ga do pre 2 dana dizali u nebesa i od njega pravili bozanstvo, naravno da ce da kaze ma ko ih šiša.
Bagro pokvarena, nikad nece da se promeni ovaj nepokoran i tvrdoglav narod, zato nam je i toliko lepo u zivotu.

bostanseltiks

pre 2 godine

Jokicu sve najbolje, a Djordjevicu da se izvinu dezurni pljuvaci! Jel vam sada jasno zasto nije bazirana igra na Jokicu?! Za mene je Djordjevic uvek bio i bice BOGOTAC Srpske kosarke u novije vreme...ne trebaju mu nikakve titule...isto tako Bogdan Bogdanovic-sve i da otkaze za ovo leto u sta sumnjam!!!
Jokic je MVP u NBA-u ali u Srbiji nikad nece biti, mada to njemu ni nije toliko bitno! Ziv bio Jokicu!

ProdigyCZ

pre 2 godine

Politicki korektno...Naravno ne treba ga pljuvati,ali ne moze se braniti neodbranjivo.Ovo nije prvi put,ni drugi,vec treci put ne zeli da igra za reprezentaciju.Ok legitimno,ali isto tako je legitimno da vise nikad ne bude pozvan.I da na kraju,ovi sto ga brane i pominju Divca,Pedju,Djordje ica itd...Oni su prvo postali legende,naosvajali se zlatnih medalja pa tek onda preskakali neka prvenstva,a to nije isto.

KoleCZ

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".
(bskfan, 16. jun 2021 14:02)

Pa gde je pogrešio Danilović?

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Jaooo što volim, pa jel vidite sad koliko je Sale Djordjevica bio u pravu. Sve vreme osporavan od strane zvezdaskog lobija, a čovek nam doneo 3 medalje sa 4 velika takmičenja. Na kraju oteran iz reprezentacije kao ker. Loši smo kao ljudi, prelosi, nije ni čudo što je Srbija država tu gde jeste. Sad kad ne budemo videli medalju sa velikih takmičenja narednih 5 godina pravicemo Saleta od blata... A vala tako nam i treba

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Luka Dončić se već priključio pripremama Slovenije. Ništa manje kvalitetan igrač od Jokića, sa ništa manjom ulogom u Dalasu nego Jokić u Denveru. Samo ga ne primati u reprezentaciju kada napuni 35. Tada nema šta da traži u istoj…

The Man

pre 2 godine

Morat'će opet Radulja da bude najbolji centar na svijetu i da ubija ostale kao što je Kazinsa.Možda je ovo i idealna prilika da se ovi matorci sa dva srca oproste od reprezentacije sa medaljom

brm

pre 2 godine

Jokić bolje promoviše Srbiju igrajući u NBA nego za reprezentaciju. Zahvaljujući njemu, svako ko je bar jednom gledao Denverovu utakmicu čuo je za Sombor, a većina NBA fanova vrlo dobro za Sombor Shuffle i stalno se taj izraz upotrebljava u prenosima, na nba forumima i slično. Ako vam je do Srbije, onda više znači njegovo dobro igranje u NBA, nego za reprezentaciju.

KoleCZ

pre 2 godine

Vasi Mićiću umrla majka a on nije hteo da napusti reprezentaciju, eeej majka , a ovaj nam prodaje muda za bubrege. Evo sad i tatko izašo u štampi da ga brani, juče braća brane po tribinama... idi bre čoveče široko ti polje

Hly

pre 2 godine

Nemoguće je da neko ko ima 26 godina ne može da se odmori za 35 dana, jednostavno ne želi da igra za Srbiju što je okej, ali od sada ni ja ne navijam za njega

svasta

pre 2 godine

Ma sve je u redu treneru, al ajde nam objasni od cega se odmara osoba koja ima svega 25 godina, bas me zanima objasnjenje, ajde da cujemo, toliko i hvala.

Marko

pre 2 godine

Ne mora da igra ko ga sljivi, svaka cast za klupsku karijeru ali reprezentacija coveka ocigledno ne zanima, ne lozite se ljudi ,cuvajte zivce :)

chichi

pre 2 godine

"Osim Jokića, neće biti ni Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića, koji će da se fokusiraju na fizičku pripremu"

Ova druga dvojica nece ni na OI ako se kvalifikujemo ???

Smuki

pre 2 godine

Mladje generacije, pogotovu one koje proputuju svetom i vide nesto vise od svog sela, ne dozivljavaju naciju/nacionalizam kao njihivi stariji. Pomirite sa tim. Novac je danas njihova vera.

5ar

pre 2 godine

Gle ove drvene advokate što brane milionera... ej, neće da igra za Srbiju?
Na žalost, ili na sreću, uvredljivi komentari se ne puštaju, inače bi imao šta da napišem za ovog nezahvalnog momka.

Иван

pre 2 godine

До сада је одбио да игра за репрезентацију на 2 европска, 1 светском и сад на олимпијским играма. Има 26 година.
Нема оправдања.

Marko

pre 2 godine

Kakvi bre Pokusevski, Smailagici, Jokici... Reprezentacija je kult i pitanje najvece casti. Igrace 12 najboljih i sta god da urade, makar bili i poslednji, treba im skinuti kapu jer znaju da cene grb i dres.

samo jako

pre 2 godine

Jasno mi je da odbije u godine kad se igra evropsko i eventualno svetsko,ali u Olimpijskoj godine nećeš..pa kad onda hoćeš ,na univerzijadi ..shvatam ja i umor i sve ali tako ce ti biti na kraju svake sezone ,kako su svi drugi naši mogli a i kako i dalje mogu i svi drugi španci i ostali...pitaj Kampaca da li neće....ajde da imaš 30+ godina ,ajde da si osvojio sve živo sa repkom ,kao Gasol ali druže ti u najboljim godinama odbijas..znači ne gledamo te realno više u reprezentaciji ...tako ja to vidim

Djoksa

pre 2 godine

Još se sećam komentara od pre par meseci kad je tip sastavljao nam reprezentaciju sa Jokićem i onda ladno poentirao, "a treba pozvati i Pokuševskog i Smailagića da se KALE..". Kad nisam pao sa kreveta od smeha! Ne možeš ti pozvati igrača koji je u NBA ligi da se kali, možeš zvati samo nekog juniora iz domaćeg kluba koji obećava. Ako je neko i mogao da pretpostavi da Jokić neće igrati jer je odigrao sve utakmice, ko je to mogao da pretpostavi za još uvek nedokazane NBA igrače Pokuševskog i Smailagića..? Dok je prvi epizodista, drugi je usavršio mahanje peškirom sa klupe.

Dejan

pre 2 godine

Ne treba ga vise nikad ni pozvati u reprezentaciju. Za svoju zemlju ne mozes biti umoran. Ja ga ppznajem kao i brata mu Strahinju, zato me ne cudi od njega nista.

ЗОРАН

pre 2 godine

Ма нема ту велике филозофије, да мене питају 250 милиона или олимпијска медаља погодите шта би изабрао.

Munja

pre 2 godine

Ne znam za ostale, ali mene toliko nervira ovo ambasador naseg sporta ko god se etiketira. Lik se bavi sportom i predstavlja klub za koji je vezan ugovorom u ovom slucaju jer je ekipni sport, ako ne predstavlja zemlju kad dobije poziv on nije nas ambasador nikakav. Kategoricki odbijam umor kao razlog, ako si sprecen povredom ili nekim desavanjima zbog kojih fizicki ne mozes da budes tu, onda mogu da razumem. Bilo kako bilo, ja Joki(ko da sam ja bitan) zelim apsolutno sve najlepse u karijeri.

Paki

pre 2 godine

Kakvih narednih 10 godina, olimpijske igre su jednom u 4 godine?! Svi ga gledali, glasali, podržavali. Mogao je odmah reći da se ne nadamo i neka uzme neko drugo državljanstvo. Jako sam razočaran, a verujem i drugi pa u ljutnji pišu svašta. Ali ne mogu da razumem ovo. Najveća sreća je igrati za svoju zemlju na OI, posebno kada si na drugom kontinentu pa te uhvati nostalgija, hoćeš da budeš sa svojim sunarodnicima. On ne oseća tako ok, nismo svi isti ali neću da slušam ove izgovore. Svi drugi mogu, samo njemu nešto uvek fali. Neću da ga gledam više u našim medijima, on za mene više nije naš igrač!
(Dubioza, 16. jun 2021 14:03)

Dubiozo, sa postovanjem. Nikola Jokic kao i svako zivo bice na ovom svetu ima slobodu izbora, i niko nema prava da se mesa u istu.

To je njegova odluka i treba postovati. Ako ne zeli da igra, u redu, njegov izbor. A vi ljudi sta ga pljujete ovde zbog toga, sta ste mu vi? Roditelji? Menadzeri?

Tako je u svim sferama sporta, cim ima rezlutata sve je dobro, a kada krene malo losije i neudovolji se vasoj sedisfakciji, vama koji sedite u foteljama, odma na sav glas pljujete.

Pocevsi od naseg selektora Djordjevica, Djokovica, reprezentacije... pa evo i Jokica.

Tuzan smo mi narod.

Danilo

pre 2 godine

Ne bi me cudilo da zaigra na Olimpijskim igrama.Dao ja "izjavu" nekom tabloidu da ne zeli igrati a po ovim ijavama Kokoskova izgleda da ni on ne zna da li ce da igra jos.A ovo sto rekao njegov otac da cemo ga razumeti kada se sazna pravi razlog.Ne dao bog jedino da mu je neku u porodici bolestan pa da mora da provede vreme sa njim.Drugacije nema opravdanja.I iskreno mislim da se trenutno sa svih strana vrse pritisci na Jokica da igra za reprezentaciju.Sto igraca,verovatno i trenera, pre svega mislim da ce Dejan Milojevic popricati sa njim.Sve u svemu znamo ko ce igrati na OI.BOGDAN BOGDANOVIC!!!

neki veliki dr

pre 2 godine

Uporedite izjavu Kokoskova i Djordjevica. Djordjevic nije mogao da oprosti Jokicu ugovor od 150 mil. Ni Djordjevic ni Danilovic. To svako ko ima malo intelekta razume. Jokic je MVP NBA LIGE, cela Amerika je poludela za njim, svi normalni pripadnici ovog naroda ga vole, nema potrebe za uvredama i seljacenjem, ali to smo mi...

dzoni28

pre 2 godine

Jaramaz, Bogi, Dobric, Smail Aga, Bobinator..Ova ekipa bi ajde da ne budem pretenciozan razvalila amerikance! Nema sta da brine selektor Kokokokoskov..Jokicu sve najbolje,zasluzio je odmor, dobra sezona

goxy990

pre 2 godine

Jaramaz, Bogi, Dobric, Smail Aga, Bobinator..Ova ekipa bi ajde da ne budem pretenciozan razvalila amerikance! Nema sta da brine selektor Kokokokoskov..Jokicu sve najbolje,zasluzio je odmor, dobra sezona

Ravalila Amerikance ? :) jaramaz na irvinga, smail aga na durenta? ? dal nas zj..as? ?

bskfan

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".

мерак

pre 2 godine

Ау какво разочарење Никола. Ау, који сам те мој гледао све време и нервирао се. Који сам ја балван! Немој да се љутиш Сомборац али цела нација жели да ти будеш наш вођа. Ти, који си обезбедио унучиће!
И ти нам кажеш да нећеш! Иде бре... Уф

neverovatno

pre 2 godine

Cek cek, aj Jokic sve receno ali Pokusevski i narocito Smaiglic odlucili da se licno posvete NBA treningu!!!!! Covece Smaiglic nije video parket godinama ozbiljnu kosarku i G league ne vazi.

Kao neko ko prati NBA, ovo je, ja nemam reci. Cak i Jokic i sbi nasi iz NBA kao mladi su barem igrali. KSS treba vrlo ozbiljno da razmisli jer je ovo vec zabrinjavajuci


PS Ako neko zna, jel slucajno da ova dvojica i Jokic imaju istog agenta/menadzera?

Smart

pre 2 godine

Volim jokaru, ali OI se nepropusta. EP i SP ajde ali igre su nesto posebno. Pogledajte djokovića, jos nije osvojio OI jer je svaki put pregoreo od želje da osvoji taj turnir kad igra pod srpskom zastavom on umre od treme, to je pravi odnos. Veoma sam razočaran mogao je i preskočiti pripreme i doći na sam turnir, niko mu nebi zamerio.

Si

pre 2 godine

Iskreno volim Jokica i njegovu igru u Denveru ali je potpuno neodgovorno negirati za reprezentaciju a pri tome biti vodeci igrac u NBA i kao blato sa cipela skinuti pored vaterpola najtrofejniju reprezentaciju Srbije i svekoliki narod koji je podrzava.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Neka brat ima razumevanja za njega, za Srbiju ne treba nikada više. Tu nema miliona a to se najbolje vidi na primerima i njega i Novaka.

Selfi Romeo

pre 2 godine

Sta ce nam i za narednih 10 godina? Lepo bazirati igru na ostalima, u buducnosti na nekim mladjim igracima koji imaju zelju i volju. Gasol sa 41. igra a siroma' Jokic je umoran. 'ajde, bre, zabole ga uvo - ne zovi vise, ne ocekuj od njega nista o dovidjenja - pa nije jedan Jokic cela reprezentacija. I bez takvih smo se naosvajali medalja.

Неко123

pre 2 godine

У преводу Јокић није чак ни позвао Кокошкова да му саопшти да неће доћи већ је све сазнао преко медија. То се не ради тако.

nyc_resident

pre 2 godine

Srpska posla..citam komentare koji su odvratni prema mvp nba igracu, koji je odigrao maestralno i ni jednu utakmicu nije izostao, pljuju.. Aman pustite coveka na miru ima prava da igra ili ne igra. Igrati za reprezentaciju je ponos i dika..i tako se treba obhoditi onaj ko ne igra i bez njega se moze. Al ne srbi i srpska posla su da samo pljuju i omalovazavaju...
Jokara uzivaj bre u zivotu, zasluzen odmor.

Igor

pre 2 godine

Ljudi iz najkosarkaskije nacije zele da bude glavni igrac i da ih vodi na OI do medalje, a on ima razlog za neigranje. Mislim da je dalje diskutovanje na ovu temu bespotrebno.

Неко123

pre 2 godine

У преводу Јокић није чак ни позвао Кокошкова да му саопшти да неће доћи већ је све сазнао преко медија. То се не ради тако.

Иван

pre 2 godine

До сада је одбио да игра за репрезентацију на 2 европска, 1 светском и сад на олимпијским играма. Има 26 година.
Нема оправдања.

Dubioza

pre 2 godine

Kakvih narednih 10 godina, olimpijske igre su jednom u 4 godine?! Svi ga gledali, glasali, podržavali. Mogao je odmah reći da se ne nadamo i neka uzme neko drugo državljanstvo. Jako sam razočaran, a verujem i drugi pa u ljutnji pišu svašta. Ali ne mogu da razumem ovo. Najveća sreća je igrati za svoju zemlju na OI, posebno kada si na drugom kontinentu pa te uhvati nostalgija, hoćeš da budeš sa svojim sunarodnicima. On ne oseća tako ok, nismo svi isti ali neću da slušam ove izgovore. Svi drugi mogu, samo njemu nešto uvek fali. Neću da ga gledam više u našim medijima, on za mene više nije naš igrač!

Selfi Romeo

pre 2 godine

Sta ce nam i za narednih 10 godina? Lepo bazirati igru na ostalima, u buducnosti na nekim mladjim igracima koji imaju zelju i volju. Gasol sa 41. igra a siroma' Jokic je umoran. 'ajde, bre, zabole ga uvo - ne zovi vise, ne ocekuj od njega nista o dovidjenja - pa nije jedan Jokic cela reprezentacija. I bez takvih smo se naosvajali medalja.

Marko

pre 2 godine

Kakvi bre Pokusevski, Smailagici, Jokici... Reprezentacija je kult i pitanje najvece casti. Igrace 12 najboljih i sta god da urade, makar bili i poslednji, treba im skinuti kapu jer znaju da cene grb i dres.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Luka Dončić se već priključio pripremama Slovenije. Ništa manje kvalitetan igrač od Jokića, sa ništa manjom ulogom u Dalasu nego Jokić u Denveru. Samo ga ne primati u reprezentaciju kada napuni 35. Tada nema šta da traži u istoj…

KoleCZ

pre 2 godine

Vasi Mićiću umrla majka a on nije hteo da napusti reprezentaciju, eeej majka , a ovaj nam prodaje muda za bubrege. Evo sad i tatko izašo u štampi da ga brani, juče braća brane po tribinama... idi bre čoveče široko ti polje

мерак

pre 2 godine

Ау какво разочарење Никола. Ау, који сам те мој гледао све време и нервирао се. Који сам ја балван! Немој да се љутиш Сомборац али цела нација жели да ти будеш наш вођа. Ти, који си обезбедио унучиће!
И ти нам кажеш да нећеш! Иде бре... Уф

KoleCZ

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".
(bskfan, 16. jun 2021 14:02)

Pa gde je pogrešio Danilović?

ProdigyCZ

pre 2 godine

Politicki korektno...Naravno ne treba ga pljuvati,ali ne moze se braniti neodbranjivo.Ovo nije prvi put,ni drugi,vec treci put ne zeli da igra za reprezentaciju.Ok legitimno,ali isto tako je legitimno da vise nikad ne bude pozvan.I da na kraju,ovi sto ga brane i pominju Divca,Pedju,Djordje ica itd...Oni su prvo postali legende,naosvajali se zlatnih medalja pa tek onda preskakali neka prvenstva,a to nije isto.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Neka brat ima razumevanja za njega, za Srbiju ne treba nikada više. Tu nema miliona a to se najbolje vidi na primerima i njega i Novaka.

Globtroter

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".
(bskfan, 16. jun 2021 14:02)


Predsednik saveza se zove Predrag Saša Danilović i rado se odazivao i svim srcem igrao za reprezentaciju. Usput je sa ostalim junacima doneo Srbiji zlata, ponos i radost koje danas možemo da sanjamo. Zato treba da pokažeš poštovanje prema njemu bez obzira na to što ga mrziš, a znamo svi zbog čega.

Izjava selektora je odraz nemoći, a kapiten Teo laže i siguran sam da nema baš lepo mišljenje o Jokiću. Teo, kakav je takav je, neki ga mnogo vole, neki baš i ne, ali niko ne može da mu ospori želju da igra za svoju zemlju. Njemu umor, a i drugim našim igračima, nikada nije predstavljao problem da se odazovu pozivu selektora.

Smart

pre 2 godine

Volim jokaru, ali OI se nepropusta. EP i SP ajde ali igre su nesto posebno. Pogledajte djokovića, jos nije osvojio OI jer je svaki put pregoreo od želje da osvoji taj turnir kad igra pod srpskom zastavom on umre od treme, to je pravi odnos. Veoma sam razočaran mogao je i preskočiti pripreme i doći na sam turnir, niko mu nebi zamerio.

Marko

pre 2 godine

Ne mora da igra ko ga sljivi, svaka cast za klupsku karijeru ali reprezentacija coveka ocigledno ne zanima, ne lozite se ljudi ,cuvajte zivce :)

Si

pre 2 godine

Iskreno volim Jokica i njegovu igru u Denveru ali je potpuno neodgovorno negirati za reprezentaciju a pri tome biti vodeci igrac u NBA i kao blato sa cipela skinuti pored vaterpola najtrofejniju reprezentaciju Srbije i svekoliki narod koji je podrzava.

svasta

pre 2 godine

Ma sve je u redu treneru, al ajde nam objasni od cega se odmara osoba koja ima svega 25 godina, bas me zanima objasnjenje, ajde da cujemo, toliko i hvala.

Munja

pre 2 godine

Ne znam za ostale, ali mene toliko nervira ovo ambasador naseg sporta ko god se etiketira. Lik se bavi sportom i predstavlja klub za koji je vezan ugovorom u ovom slucaju jer je ekipni sport, ako ne predstavlja zemlju kad dobije poziv on nije nas ambasador nikakav. Kategoricki odbijam umor kao razlog, ako si sprecen povredom ili nekim desavanjima zbog kojih fizicki ne mozes da budes tu, onda mogu da razumem. Bilo kako bilo, ja Joki(ko da sam ja bitan) zelim apsolutno sve najlepse u karijeri.

Mi smo sremci vise nam stomaci

pre 2 godine

Sad uporedjujte Djokovica i Jokica,Novak ce posle dva gs ici na OI i dati sve od sebe da osvoji medalju,setite se samo kako je plakao kad je izgubio od Delpotra na prosloj e to je za mene sportista i najbolji ambasador svoje zemlje

Unknown

pre 2 godine

1. On je odrastao i postao igrač u Srbiji, a ne u Denveru. Naša škola, naši treneri tako da nije da ništa ne duguje dresu.
2. Nije povređen a mlad je, umor nije opravdanje.
3. Kako su mogli drugi za reprezentacije u kojima košarka nije religija kao kod nas? ( Dirk, Gasol i još brdo njih)
4. Kako ne oseća makar malo poštovanja prema velikanima koji su bili pre njega koji su ginuli za reprezentaciju (uz momke koji i sad igraju) i narodu koji je ustajao u pola noći da ga gleda?
5. Olimpijske igre... Ej! Olimpijske igre.

nebitno

pre 2 godine

Kvazi NBA igrači Pokuševski i Smailagić dobijaju priliku u garbage time i dobiju neki nerealan ugovor od par miliona i daju sebi za pravo sa tri profesionalne sezone da odbijaju poziv u reprezentaciju, kad budu hteli da igraju trebalo bi da dobiju samo priliku da nose vodu ovim momcima koji će nastupiti...

Dejan

pre 2 godine

Ne treba ga vise nikad ni pozvati u reprezentaciju. Za svoju zemlju ne mozes biti umoran. Ja ga ppznajem kao i brata mu Strahinju, zato me ne cudi od njega nista.

The Man

pre 2 godine

Morat'će opet Radulja da bude najbolji centar na svijetu i da ubija ostale kao što je Kazinsa.Možda je ovo i idealna prilika da se ovi matorci sa dva srca oproste od reprezentacije sa medaljom

Džastin Džiber

pre 2 godine

Bogdanović je na EP 2017 otišao nakon dve ozbiljne povrede.Imao je potpisan ugovor sa Sakramentom na 3 godine vredan 27 miliona dolara,ali ga to nije odvratilo od igranja za Srbiju.Kao Zvezdaš želim da mu se zahvalim na svemu što čini za svoju zemlju.

Srbi Frankfurt

pre 2 godine

Budili smo se nocu familijarno, gledali njegove mečeve. Radovali se njegovim uspesima, tripl/dablovima, tužni i nenaspavani odlazili ujutru na posao, u školu. Doživljavali ga kao člana porodice a nikada ga nismo videli. Znam da smo mu slali pozitivnu energiju. Ovakav potez mu nećemo oprostiti. Nema opravdanja, nije povređen, nije mator. Kazu "najbolji je na svetu", a najbolji se ne ponašaju ovako.
Nole1 nikad nije razočarao

purger

pre 2 godine

gledam jučer Njemačku i Francusku, svi igrači imali tešku sezonu,odmora nimalo... ali za reprezentaciju se uklizava u 90 min...to je kult reprezentacije, ništa više...tko zna što vašem Jokiću prostruji kroz glavu , ???

zoki

pre 2 godine

Ма нема ту велике филозофије, да мене питају 250 милиона или олимпијска медаља погодите шта би изабрао.
(ЗОРАН, 16. jun 2021 14:58)

Gde si ti video uzrocno posledicnu vezu?? Kakve veze ima 250 miliona sa ucescem na olimpijadi? Zbog olimpijade se sportisti bave sportom. Ako se sportom bave iskljucivo zbog novca onda to nisu sportisti.

Igor

pre 2 godine

Ljudi iz najkosarkaskije nacije zele da bude glavni igrac i da ih vodi na OI do medalje, a on ima razlog za neigranje. Mislim da je dalje diskutovanje na ovu temu bespotrebno.

samo jako

pre 2 godine

Jasno mi je da odbije u godine kad se igra evropsko i eventualno svetsko,ali u Olimpijskoj godine nećeš..pa kad onda hoćeš ,na univerzijadi ..shvatam ja i umor i sve ali tako ce ti biti na kraju svake sezone ,kako su svi drugi naši mogli a i kako i dalje mogu i svi drugi španci i ostali...pitaj Kampaca da li neće....ajde da imaš 30+ godina ,ajde da si osvojio sve živo sa repkom ,kao Gasol ali druže ti u najboljim godinama odbijas..znači ne gledamo te realno više u reprezentaciji ...tako ja to vidim

ghh

pre 2 godine

Jokić je mvp, ne može njega više niko ni na šta da natera, ako se naljuti malo na Denver, moliće ga na kolenima jer oni bez njega mogu na 10 godina ribilda jedino, ako i ne, javiće se za 20 franšiza za njega odmah, ako se i povredi, potpisaće ponovo, neće sigurno propustiti neko da ima mvpa u ligi zbog 3 meseca koja ne bi igrao zbog povrede. Dakle nema nikakvih tu izgovora, čovek neće da igra za reprezentaciju, ona mu nije ni u 10 najvažnijih stvari u životu i to je prosto tako.

cap.miki

pre 2 godine

Luka igra za sloveniju
Jokic nece za srbiju
do koga je...do ljudi ili drzave...
jokara nisi ni svestan koliko je tvojih zemljaka slalo pzitivnu energiju tebi ...videces kada je vise ne bude bilo..na zalost bice kasno

drvobradi

pre 2 godine

Razumem za Jokica, ali smesno mi je da Pokusevski i Smailagic odbiju poziv, da bi radili na fizickoj spremi. Momci koji jos uvek ne znaju kosarku da igraju (iako igraju u NBA to bi se itekako videlo u ozbiljnoj utakmici, u NBA je to plejof, u FIBA takmicenjima OI/EP/SP) ali bitno je da rade na fizikalijama. Meloun je 2016te podrzao Jokica da igra za Srbiju na OI, zna covek da se tako stice bitno iskustvo.

bostanseltiks

pre 2 godine

Jokicu sve najbolje, a Djordjevicu da se izvinu dezurni pljuvaci! Jel vam sada jasno zasto nije bazirana igra na Jokicu?! Za mene je Djordjevic uvek bio i bice BOGOTAC Srpske kosarke u novije vreme...ne trebaju mu nikakve titule...isto tako Bogdan Bogdanovic-sve i da otkaze za ovo leto u sta sumnjam!!!
Jokic je MVP u NBA-u ali u Srbiji nikad nece biti, mada to njemu ni nije toliko bitno! Ziv bio Jokicu!

Nemanja

pre 2 godine

Bogdanovic da bude kapiten! Nikada nece Jokic biti ono sto su Sale, Danilovic, Bodiroga, makar osvojio do kraja karijere svake godine mvp priznanje! Pricati da ti je zao sto ne igras, a pomisliti na Gasola kojem je Spanija bila najvaznija i koji je prvenstveno zbog reprezentacije legenda... Ma daj!!!

bskfan

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".

goxy990

pre 2 godine

Jaramaz, Bogi, Dobric, Smail Aga, Bobinator..Ova ekipa bi ajde da ne budem pretenciozan razvalila amerikance! Nema sta da brine selektor Kokokokoskov..Jokicu sve najbolje,zasluzio je odmor, dobra sezona

Ravalila Amerikance ? :) jaramaz na irvinga, smail aga na durenta? ? dal nas zj..as? ?

Srdjan Kraljevo

pre 2 godine

Lepo je jedan komentatnor napisao. Ne volim tunjave ljude, a Joka je upravo takav. Ne znas sta ti misli. Pogresno pomislis da su takvi dobri ljudi, a cesto bude suprotno!

Putuj igumane!!! Tvoj MVP meni ne znaci nista! Svaka medalja na bilo kojem prvenstvu je vrednija od tvoj MVP nagrade! Okaci je konju za vrat!

milepile

pre 2 godine

Kad su mladom Noletu nudili britanski pasoš i rešenje svih finansijskih problema. smatrao sam da je bolje da odbije, jer je ključna stvar imati podršku svog naroda. Nažalost, Jokić polako gubi ovo najvažnije uporište.

neverovatno

pre 2 godine

Cek cek, aj Jokic sve receno ali Pokusevski i narocito Smaiglic odlucili da se licno posvete NBA treningu!!!!! Covece Smaiglic nije video parket godinama ozbiljnu kosarku i G league ne vazi.

Kao neko ko prati NBA, ovo je, ja nemam reci. Cak i Jokic i sbi nasi iz NBA kao mladi su barem igrali. KSS treba vrlo ozbiljno da razmisli jer je ovo vec zabrinjavajuci


PS Ako neko zna, jel slucajno da ova dvojica i Jokic imaju istog agenta/menadzera?

Samsung S3

pre 2 godine

Tesko mu da igra za reprezentaciju a nije mu tesko da se na 50 c u sred leta u odelu divi svom idolu Vucicu na njegovoj inaguraciji......

Danas

pre 2 godine

A dolaziće ovde da se ukanta sa političarima i uzme još love. Fino su ljudi napisali, sve mu je Srbija dala što daju i ostale zemlje, kao i meni, od besplatnog obrazovanja pa nadalje. Niko nije lud da protestuje ponovo da bi se neki političari obogatili, to ću raditi samo za Srbiju, za prirodu, protiv gondole na Kalemegdanu, za pojedinačne odluke koje smatram pogrešnim za moj narod ali za stranke NIKAD više. Nemojte upletati politiku i sport! On za mene nije više naš sportista i neću ga pratiti. Želim mu sve najbolje naravno ali onaj ko odbije da igra za našu zemlju na olimpijskim igrama ne može da dobije poštovanje. Sve najbolje ali ovo je crvena linija za mene i za one koji vole ovaj sport!

Aleks

pre 2 godine

Nema nagovaranja naravno, kad on nema poleta da sa ushićenjem ponese grb svoje zemlje na grudima, onda ne treba ni diskutovati. Kakav umor kakvi konji, mnogi su odsanjali da igraju na olimpijadama a nisu ni šansu dobili! Ne treba nam, MVP džaba ti MVP i prstenje i svi ti milioni. Shvatićeš, sine!

neki veliki dr

pre 2 godine

Uporedite izjavu Kokoskova i Djordjevica. Djordjevic nije mogao da oprosti Jokicu ugovor od 150 mil. Ni Djordjevic ni Danilovic. To svako ko ima malo intelekta razume. Jokic je MVP NBA LIGE, cela Amerika je poludela za njim, svi normalni pripadnici ovog naroda ga vole, nema potrebe za uvredama i seljacenjem, ali to smo mi...

Smuki

pre 2 godine

Mladje generacije, pogotovu one koje proputuju svetom i vide nesto vise od svog sela, ne dozivljavaju naciju/nacionalizam kao njihivi stariji. Pomirite sa tim. Novac je danas njihova vera.

Kolorado, domovino moja

pre 2 godine

Sjetite se samo koliko je bilo onih sto su doticnog proglasavali za naseg najboljeg korakasa ikada, tam te vamte..goni se bre u banju odmaraj..
Nisi ti nas igrac. Ti si Denverov igrac.

Ko moze uopste da uporedi ovog reprezentativca Denvera sa reprezentativcima nase zemlje kao npr Kicanovic ili VELIKI PRAJA.
VELIKI PRAJA je odbio ponudu Seltiksa jer bi znacilo da ne moze da igra za reprezentaciju. Iako vise nije bio nista duzan reprezentaciji dugo je igrao za plave. Ovaj igrac Denvera je vec obezbedio 6 generacija sa lovom koju je dobio ali oce jos...
VELIKI PRAJA je igrao za reprezentaciju kad je imao 35 godina, nakon teske sezone u tad najjacoj Italijanskoj ligi.
VELIKI PRAJA je igrao 13 godina za reprezentaciju na svim takmicenjima, pripreme su bile duze nego danas.
Zato je VELIKI PRAJA legenda i jedan od Bogova nase kosarke- za razliku od Denverovog reprezentativca kome je ovde samo povoljan teren za investicije.
Odbiti da se igra za svoju zemlju na Olimpijadi, hej...izvinjavam se..Kolorado ne ucestvuje na Olimijadi, znaci nije bas toliki greh nacinio..
Zbogom momce, odjasi na svome konju, ima ko da igra za svoju zemlju, ti igraj za Kolorado

stranger

pre 2 godine

Kakvih 10 godina, nema njega vise nikad u reprezentaciji jer ce sad verovatno dobiti i potomstvo pa tek tada nece biti motivisan da igra.

GM

pre 2 godine

Ma hajde sada jos jedan "objektivan" serijal o tome kako je Jokara ortak iz kraja, dobrocudni momcic, koji voli konje i skromno sanja o nekom NBA...

A odmah druga epizoda o predobrom, svetomuceniku g-inu Raznatovicu i njegovoj danonocnoj borbi i bdenju nad srpskom kosarkom i njenim talentima.

chichi

pre 2 godine

"Osim Jokića, neće biti ni Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića, koji će da se fokusiraju na fizičku pripremu"

Ova druga dvojica nece ni na OI ako se kvalifikujemo ???

Драгивоје

pre 2 godine

Па добро. Није Никола да карактером некадашњих српских сељака, ратника СОЛУНАЦА.
Данас ни родољубље није као некад, а и момци се брже умарају, а све спорије од напора опорављају.
На крају крајева, није смак света.
Кошарка је тимски спорт.
Кога нема без њега се може!
Помози нам Боже!!!

cukce

pre 2 godine

Dobar je košarkaš Jokara nema šta, ali nema harizme u njemu, nema poleta, energije! Sa ovakvim razmišljanjem daleko miljama od najvećih!

mr. Š

pre 2 godine

Taj Jokic je postao igrac zahvaljujuci Srbiji, kosarkaskoj tradiciji i ovom podneblju. Sigurno ne bi isto prosao da je rodjen u npr Švajcarskoj ili Poljskoj. Ni on, ni menadzer mu Misko. Zato duguje ovoj zemlji jer je na njenim terenima naucio da igra ugledavši se na legende košarke koji su svim srcem igrali za ovu zemlju u mnogo težim momentima.

mikac9

pre 2 godine

Veliki kosarkas, ali nije u redu da ga stavljaju u istu recenicu sa Novakom Djokovicem. Nole je ljudina pre svega, nije zaboravio svoju zemlju i svoje ljude, ni kad se popeo na vrh sveta. Sto pokazuje pre svega njegovu pamet. Jokicu kapa dole kao kosarkasu, ali ga ne osecam kao nekog svog, za razliku od Novaka.

Militar

pre 2 godine

Ništa čudno,za Jokića...

Iza njega u USA,stoji jaki hrvatski lobi. Samo pogledajte, koji novinari guraju Nikolu, u medijima:
-Zach Lowe, poznati novinar sa ESPN-a,oženjen hrvaticom (pozdrav za Vesnu,tzv.novinarku.. koja jedino piše o 'srpskim zločinima i genocidu'za američke novine)

-Adam Mares, 'novinar' iz Denvera,koji je gostovao,čak i na RTS-u,a zapravo je hrvat poreklom,potomak Ante Mareša,koji je pobegao u USA ,posle pada NDH..usput izgubio i malu kvačicu,dok ga jurila 'služba',pa Mareš postalo Mares...
pride
Nikola,je 'Deran' , koji se pali na neki 'Vojvođanski identitet',
Konji,salaši,Zvonko Bogdan i Balašavić... i da, oženio hrvaticu..

Sve jasno?

TROLejbus

pre 2 godine

Kakav bre privatni zivot..Ne moze lik da izdvoji 15 dana godisnje za reprezentaciju, da se vidi sa saigracima i uziva u kosarci..Kao u logor da ga salju, a ne da igra u dresu koji mnogi klinci sanjaju

Jovan Ducic

pre 2 godine

Ne mora da igra,traženje alibija njemu je glupost,jednostavno nema zelju da igra za Srbiju I kraj price..najbolji primer je Doncic koji je imao sličnu sezonu pa već se priključio repezentaciju..mi ćemo da podržavamo našu Srbiju svim srcem a on nek tamara konje,bas me briga..

Alkos

pre 2 godine

Nebitni su oni koji ne dođu. Bitni su samo oni koji obuku dres kada dođe vreme za to. Ne smarajte više sa Jokićem. Neka mu je sa srećom , ali nije bitan više, a verovatno nikad više neće ni biti.

sye

pre 2 godine

Sad nesto kontam kakav sam ja balvan, ko zombi isao na posao da bi gledao Denver i Jokica, nervirao de za svaki promasaj, poraz… Kontao konacno fenomenalna ekipa da ce de skockati u reprezentaciji, amerima izaci na crtu, “potuci” se s njima. Sad onako osjecam jedno veliko nista, pored Jokica i ona dvojica iz NBA zele da prevrcu gume ovo ljeto, neka im bude, samo neka napreduju…moje licno misljenje je da ih nikad vise ne treba zvati za reprezentaciju, nikad! Olimpijada je svetinja za drzavni dres i grb, da ih natopis znojem i das poslednji atom snage, srce i dusu na teren, momcima to nista ne znaci i treba to postovati i ne zaboraviti im “patriotizam”.

323

pre 2 godine

Ljudi, pustite vise Jokica. Nemojte da se ponizavate niti ce reprezentacija da ponizava sebe, igraci koji su se odazvali i koji ce da igraju za Srbiju. Jasno je koji su Jokicevi prioriteti i ne ponizavajte se vise komentarisuci nekoga kome OI nista ne znace. Njemu zelim sve najj u NBA da bude MVP svake godine i uzme sto vise para. Ali nemojte NIKADA pljuvati one koji igraju u NBA , ginu tamo pa se odricu svog odmora da bi igrali za svoju zemlju..nikada.

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Jaooo što volim, pa jel vidite sad koliko je Sale Djordjevica bio u pravu. Sve vreme osporavan od strane zvezdaskog lobija, a čovek nam doneo 3 medalje sa 4 velika takmičenja. Na kraju oteran iz reprezentacije kao ker. Loši smo kao ljudi, prelosi, nije ni čudo što je Srbija država tu gde jeste. Sad kad ne budemo videli medalju sa velikih takmičenja narednih 5 godina pravicemo Saleta od blata... A vala tako nam i treba

Zorowitzki

pre 2 godine

Zamislite samo da je Jokic pomislio u sebi: Ajde reci cu u javnosti da necu da igram (iako ima jos 40 dana do pocetka OI), samo da vidim kako ce narod da reaguje.
I kad vidi sve te licemerne komentare ljudi koji su ga do pre 2 dana dizali u nebesa i od njega pravili bozanstvo, naravno da ce da kaze ma ko ih šiša.
Bagro pokvarena, nikad nece da se promeni ovaj nepokoran i tvrdoglav narod, zato nam je i toliko lepo u zivotu.

Sub013

pre 2 godine

Neka uzme vise americko drzavljanstvo pa da se ne nadamo ko debili svake godine, ionako vise voli Ameriku i Denver nego Srbiju. Ejjjj OI, ljudi su ginuli ne bi li predstavljali svoju zemlju na OI, ovakav sportista i ne treba da bude na Olimpijadi, da su mu ponudili pare verovatno bi pristao ili da ima americko drzavljanstvo pa da im se dodvori, posto za njih nije hteo da odmara cak i kad su ga molili. Sramota ljudska, promeni drzavljanstvo!

crno&zlatno

pre 2 godine

Jeste decko umoran, naporna teska sezona, gde je dobio veliko priznanje mvp, zasluzeno ali... da je Denver prosao u finale nba, naravno da bi svaku izgarao da osvoji titulu i igrao bi sigurno jos mesec dana. A reprezentacija ce sigurno proci kvalifikacije a OI su za mesec dana. Do tada je mogao da ima postedu, sigurno bi ga Kokoskov razumeo, trenirao bi smanjenim intenzitetom i na igrama bi mogao da ne odigra one "lakse" utakmice. Sve u svemu, odigrao bi 5,6 utakmica i to je to. Ali reprezentacija vise nije imperativ za neke...
Druga stvar, kada cujem price treba da potpise veliki ugovor, da treba. Ali Durent je potpisao svoj najveci ugovor kao tesko povredjen igrac. U ovom trenutku Denver zavisi od Jokica a ne on od njih jer on moze bilo gde da bude vodeci igrac.
Da zakljucim, Jokic je najbolji igrac na svetu, Srbin je, veliki ponos nacije i mnogo ce faliti ovom timu. Mislim da je umor samo izgovor a da je manjak zelje ipak dosta presudio

M

pre 2 godine

Nikola Jokic je lako podvodljiv i deluje tunjavo, i u razgovoru i u ponasanju. Ne dovodim u pitanje kosarkasku genijalnost. Koliko desetina, pa i stotina igraca rasutih po svetu sanja svake noci da ih selektor pozove da igraju za Srbiju. Ovaj se prema reprezentaciji odnosi kao prema prljavim carapama.Pre 2 godine je na silu dosao, sta nisam pricao za Djordjevica, sad mislim da sam pogresio. Sve u svemu, ovakav kakav je, ne treba nam, makar i ne otisli na OI.

a

pre 2 godine

Imali smo Jokića na SP u Kini. I šta je bio njegov učinak? Jedno je NBA a drugo reprezentacija o evropska košarka. Kaže Kokoškov da je Jokić na putu za Srbiju. Znači u Denver će se vratiti krajem septembra jer 1 Oktobra počinje priprema za novu NBA sezonu. To znači 3,5 meseca odmora. Koji vrhunski sportista ima toliko odmora? I opet ću da napišem da je fudbal teži sport od košarke. Evo sada na EP vrhunski igrači nisu imali pauzu a posle završetka EP tri nedelje odmora i pripreme za novu sezonu

Džoni

pre 2 godine

Ako sad ne bude igrao za mene više ne postoji, miliji će mi biti Embid iako smo skoro pa komšije. Sva opravdanja ne stoje, svi su igrali nikad težu sezonu usled kovida. Šta da kaže Micić, šta da kaže Teo kao veteran, Dobrić, Davidovac, Dončić, Gasol se oprašta na OI..., pa na čega bi ličio olimpijsski turnir u košarci kada bi svi otkazali zbog evidentnog umora? Daj onda da se ne igra taj kvalifikacioni turnir pa da svi odmore, zašto se cimati, neka Kokoškov pošalje momke kući pa neka odmaraju. Neka idu Italijani...

xyzh

pre 2 godine

Nula ,jedna velika 0.
Eeeej ,olimpijske igre.Doncic iz hale u avion i u Sloveniju.
A covek pociscen u plej - ofu,i nece na olimpijadu.Umoran jeste,ali olimpijada.
Gde je patriotizam.Nije sve u novcu decko.Somborci,isarajte onaj mural i napisite nesto drugo .
Neko je legenda Teo,Sale,Bjelica,Bogi,Pedja,Bodiroga.
Mozes imati lovu,ali u Srbiji si 0.
Nije ovo evropsko,olimpijada je to.

chox

pre 2 godine

Bas je lepo nema sta sto je Kokoskov ovo saznao kao i svi mi iz medija ... Imam utisak da on ne bi igrao za Srbiju i da nije Denver usao u plej-of ... Gasol uzima prsten i igra za Spaniju

ccc

pre 2 godine

Pre dve godine na svetskom je bio neupotrebljiv sa ko zna koliko kilograma viska. Skoro sve medalje smo osvojili bez njega tako da nema brige ali mi je žao sto takav igrac nema to nesto u sebi. Niti ce ne znam sta osvojiti u nba a nece ni u reprezentaciji. Ostace samo milioni $$$

Crna mamba

pre 2 godine

Razumem da se naosvajao svega i savcega pa da mu treba odmor.

Ali lik koji jeste MVP, ali nema ni jedan sampionski pehar otkazuje OI. Pa gde je tu mozak. Eee Jordan, Medzik, Kobi, Lebron, Durent, Barkli, Melo… ostavljali su krv na parketu na OI, jer znaju da zlatna medalja i takmicenje na tom nivou gradi sampionski karakter i duh zajednistva. I to liderstvo iz reprezentacije i Ameri, Spanci, mi posle prenosili u klubove. Uglavnom postajali sampioni sa liderskim ulogama. Ali Jokic koji je trenutno miljama daleko od prstena odbija OI gde mozda mozemo da igramo sa amerima (videcemo njihov spisak ali javioi se lilard i grin). Decko jednostavno nema svoje ja i bice sampion lider nikad. Mozda druga violina ali vodja tesko

Ana

pre 2 godine

Naravno,ne dopada mi se Jokiceva odluka,ali sta drugi gradjani rade za dobrobit ove zemlje?Gde je pobuna,gde su protesti,spremnost i odluka da se neke ocigledno lose stvari promene?!

Drazen

pre 2 godine

Olimpijada je za svakog sportistu najvažnije takmičenje,a on neka juri pare,jaše konje i bude zabavljač br1 u NBA cirkusu,a kad dodje play of-metla,a Pokusevski i Smailagic nisu vredni ni komentara,puno uspeha i sreće želim našima prvo u kvalifikacijama,a potom olimpijada🏀🥇💪

Inspektor Kluzo

pre 2 godine

Sta ce nam najbolji igrac na svijetu kad nece da igra za svoju zemlju. Opet se vracamo na Gasola, samo primjer. Zamislite da Novak kaze da je previse umoran i da ne moze da igra na Olimpijadi za Srbiju. Garantujem da je umorniji od bilo koga sportiste na svijetu. Veliko postovanje prema Jokicu, ali svoja zemlja se ne odbija nikad....

Bojan

pre 2 godine

Možda će zvučati ludo, ali sad sam optimista.Jer, nikada ne volim tim sa puno zvezda.To se u bližoj prošlosti pokazalo loše.Puno sreće našima, u kakvom god sastavu bili.Najvažnije je da se prvo plasiraju na Olimpijske igre.

ghh

pre 2 godine

Neko napisao ko ga vidi u Somboru Nek zvizdi. Hoce mozda ovi Sto nisu Somborci ali mi sigurno necemo. Ima prava da odluci kako on I klub zele. Voleo bi da vidim pametnjakovice odavde da im se stave te pare na sto Sto on dobija sta bi odlucili ;)

A zašto misliš da ne bi dobio te pare kada bi igrao za reprezentaciju, stvarno mislis da jedna mvp ne bi dobio max ugovor zbog jedne povrede i 2-3 meseca van terena?

Rokabili

pre 2 godine

Evo ja ću vam reći... Nema opravdanja.
Nije morao kvalifikacije ali do olimpijade ima vremena i da se odmori.
Šta znači treba mu odmor? Pa šta, sledeće ili one tamo godine neće biti napornih sezona, jurenja titule i sl., a olimpijada nije svake godine, najvažnije takmičenje pa i za Amere... Ajde da je neko niže, ali...
Pri tome, prošle godine, korona, pauza bila maltene 6 meseci, naodmaralo se... Ove ostvario sve, i umesto da sa posebnim žarom kao MVP dođe i igra za Srbiju, da postane legenda a ne samo tamo neki Srbin u Americi...
Nije to samo do nekih novih generacija kod nas, sport u celom svetu se promenio... Stranci u reprezentacijama i sl. Nema više kulta reprezentacije i posebne časti ne da igraš, ne da se odazoveš nego da budeš pozvan u istu... Nema te strasti i naboja nego kao kad igra Srbija protiv tamo nekog... Španije, Francuske, USA... Ali pare su sad glavne, sve ostalo je nebitno...
Svaka čast Jokiću, dobar je momak i bravo na svemu, ali ovo mu nećemo zaboraviti, mislim da to ipak govori nešto o njemu...

Danilo

pre 2 godine

Ne bi me cudilo da zaigra na Olimpijskim igrama.Dao ja "izjavu" nekom tabloidu da ne zeli igrati a po ovim ijavama Kokoskova izgleda da ni on ne zna da li ce da igra jos.A ovo sto rekao njegov otac da cemo ga razumeti kada se sazna pravi razlog.Ne dao bog jedino da mu je neku u porodici bolestan pa da mora da provede vreme sa njim.Drugacije nema opravdanja.I iskreno mislim da se trenutno sa svih strana vrse pritisci na Jokica da igra za reprezentaciju.Sto igraca,verovatno i trenera, pre svega mislim da ce Dejan Milojevic popricati sa njim.Sve u svemu znamo ko ce igrati na OI.BOGDAN BOGDANOVIC!!!

Hly

pre 2 godine

Nemoguće je da neko ko ima 26 godina ne može da se odmori za 35 dana, jednostavno ne želi da igra za Srbiju što je okej, ali od sada ni ja ne navijam za njega

Simtom

pre 2 godine

Za sve hejtere koji pljuju Jokica. Moraju da razumeju vise stvari. Pod jedan. Svaki profesionalni atleta. Ima faze uspona (gradnje) fizicke spreme i obaranja fizicke spreme. Doticni momak je odigrao 82 nba utakmice kao lider jedne ekipe. Nakon kratke pauze posle bubble sezone. Pogledajte koliko je se nba igraca povredilo a koliko "zvezda" je odmaralo tokom cele ove sezone. Sve to protiv verovatno najjacih i fizicki najspremnijih atleta na svetu. Nije isto biti atleta sa 175 i 80 kilograma naspram planina od 210 i 130 kilograma. Pritisak koji trpe zglobovi i ligamenti je nesnosan ( pogledajte koliko je dobrih centara zavrsilo karijeru samo zbog kolena). Uozbiljite se sa pricom za burek i kolu. Ko se iole razume u kosarku moze da primeti koliko je Nikola zaista stamen i snazan iako na prvi pogled ne izgleda tako (Doncic takodje). Apsolutno je nerealno ocekivati bilo kakvu odluku Jokica osim ove koju je doneo. To je znao i Kokoskov i da nije sa njim u stalnom kontaktu. Jednostavno mediji se resavaju na ovakav nacin. Iskreno ne verujem da ne postoji zelja Nikolina da igra za Srbiju. Njegovo nacionalno opredeljenje se vidi tokom cele godine. Verujem da i njegova cela porodica zeli da on igra za Srbiju. Ali jedno je realnost a drugo su zelje. Hvala bogu jos uvek je mlad. Samo da udje u prajm bez povreda i verujem da ce imati vremena da napada i evropska i svetska i olimpijska prvenstva.
Pod dva. Nikola nije genetski frik kao sto su Lebron i Janis. Da mogu cele godine da budu mentalno i fizicki spremni. Ja Nikoli zelim da odlicno provede svoj vise nego zasluzeni odmor. Momak je uradio vise za Srbiju nego svi ovi hejteri ovde zajedno. Sve najbolje i da te povrede zaobidju ! Snacice se Kokoskov i bez Nikole.

pera

pre 2 godine

Po meni bi igrači trebalo da pišu molbu za igranje u reprezentaciji.
Tako možda ne bi došli oni najbolji ali bar došli oni koji žele.
Lepo selektor objavi da mu se jave igrači koji žele da igraju za reprezentaciju i od njih on odabere po njemu najbolje i to je to.

Ma, da

pre 2 godine

Nece da igra.... Doncic igra, za svoju zemlju.......jokicu, ako neces da igras, ili oporavljas svoje telo iili sta god....nisi ni dostojan da igras za srbiju......zabole me sto jokic nece da igra....

Djoksa

pre 2 godine

Još se sećam komentara od pre par meseci kad je tip sastavljao nam reprezentaciju sa Jokićem i onda ladno poentirao, "a treba pozvati i Pokuševskog i Smailagića da se KALE..". Kad nisam pao sa kreveta od smeha! Ne možeš ti pozvati igrača koji je u NBA ligi da se kali, možeš zvati samo nekog juniora iz domaćeg kluba koji obećava. Ako je neko i mogao da pretpostavi da Jokić neće igrati jer je odigrao sve utakmice, ko je to mogao da pretpostavi za još uvek nedokazane NBA igrače Pokuševskog i Smailagića..? Dok je prvi epizodista, drugi je usavršio mahanje peškirom sa klupe.

Zoki Šumadinac

pre 2 godine

Vidim da je i Bogdanović pod pitanjem. On igra prvu ozbiljnu sezonu u NBA sa 30 godina. Ja sam gotovo ubeden da neće i biće tu nekih izgovora oko navodne povrede ali ajde da sačekamo. Neki pišu napadamo finale? A mi se još nismo ni plasirali. Ako svi dođu i najačim sastavima mi ovakvi nemamo šta da tražimo.

Dragče

pre 2 godine

Ako su ga oni njegovi iz Denvera "lepo zamolili" da ne igra za rep. Srbije onda ok. 150 milki je ipak 150 milki. Ali ako je ovo lična odluka Jokića onda sram ga bilo.

5ar

pre 2 godine

Gle ove drvene advokate što brane milionera... ej, neće da igra za Srbiju?
Na žalost, ili na sreću, uvredljivi komentari se ne puštaju, inače bi imao šta da napišem za ovog nezahvalnog momka.

uchimata

pre 2 godine

Normalno da svako moze sa svojim zivotom da radi sta hoce. Samo treba imati na umu da uz veliku moc ide i velika odgovornost. Toliko....

Milos

pre 2 godine

Iz nekog razloga kosarkasi sve vise eskiviraju reprezentaciju, ne samo u Srbiji, i ne samo NBA kosarkasi. (mada oni najvise)
Ovo se vrlo, vrlo retko desava u fudbalu.
Lova?...

tesla

pre 2 godine

Jesam li ja u krivu ili imam osjećaj da je Nedović stalno povrijeđen, dva mjeseca igra, tri ne i tako stalno? Šteta jer kad ima dan mislim da je stvarno dobar.

zeljo bl

pre 2 godine

ja razumijem sve, istrosio se, duga sezona, stvarno bi bilo naporno da odigra i olimpijadu. ali ne razumijem sebe, sto sam se toliko radovao npr kad ostvari tripl dabl, ili ovoj mvp nagradi. bolje bi bilo da je odigrao 40-50 utakmica, sa prosjekom 20 p, onda bi bio odmoran i mogao bi igrati za reprezentaciju.

gogibre

pre 2 godine

Jel moze neko da mi kaze jel se ikad neka zvezda neke ekipe toliko povredio da nije mogao da nastavi karjeru na istom nivou? Jedini je verovatno Gagi Milosavljevic!
Jel se Gasol, Ginobili, Navarno, Kirilenko itd ikad na nekom prvenstvu povredili?!?!? E Moj Jokara! Zasto se toliko brines? Idi na odmor i kidaj….

pera

pre 2 godine

Jokica jos covek i da razume sto zateze, ali ova deca.. Pa taj Smailagic nista nije ni igrao, i sad ce da provede leto u teretani? Nebuloza.

Prijatelj

pre 2 godine

Sve je zivot ali vidi ovo: Ko nam garantuje da nece igrati ni na sledecoj olimpijadi, bice stariji za 4 godine, imace 30 godina, i tada ce igrati u nba, i tada ce biti umoran, i kada ce onda uopste igrati na nekoj olimpijadi za reprezentavciju, pitajmo se svi!

Ivan

pre 2 godine

Igraci koji su stasali na tlu Srbije,prosli sve representativne selekcije,”koristili” sve sto su imali u Srbiji u sportskom smislu,i dobili paznju od svih trenera mladjih selekcija koji rade za mizerna primanja i ulazu sav svoj trud i ljubav nakon otkazivanja(ne jednog),nego tri velika takmicenja,treba da se ozbiljno sankcionisu.
Ne zelim da budem prestrog ali za ovakvo nepostovanje Srbije,srpskog naroda,saveza,trenera i saigraca treba da se uvede neka kazna,npr zabrana ulaska u zemlju 5 godina,ili nesto slicno.
Pa neka se on sepuri sa konjima po Somboru dok drugi ginu i znoje se,i bude Dzoker u USA!
Kako Doncic nije umoran a istu ulogu ima u timu,a jos je pola slovenac pola srbin,a “ovaj” kazu da je srbin 100%

karabaaja

pre 2 godine

Bez ove trojice smo slabiji naravno, ni amerima ne bi bilo svejedno da im Jokić otkaže (MVP i zvanično najbolji centar lige). Jasno je da i bez njih imamo sasvim dobru reprezentaciju kojoj je najveći adut već tradicionalno jaka odbrana i dobra timska atmosfera... Ali zamislite, da kojim slučajem osvojimo to olimpijsko zlato, kako bi se osjećali igrači koji su otkazali? Život je kratak, karijera još kraća, ako ste u mogućnosti dajte sve od sebe da obradujete naciju i kupite sebi mjesto u sportskoj istoriji, jer je olimpijada vrh sporta!

cinik ovdašnji

pre 2 godine

Ravalila Amerikance ? :) jaramaz na irvinga, smail aga na durenta? ? dal nas zj..as? ?
(goxy990, 16. jun 2021 14:50) Cek koji Irving i Durent, zar ne odmaraju i oni kao Jokić? Istu ligu igraju valjda...

Paki

pre 2 godine

Kakvih narednih 10 godina, olimpijske igre su jednom u 4 godine?! Svi ga gledali, glasali, podržavali. Mogao je odmah reći da se ne nadamo i neka uzme neko drugo državljanstvo. Jako sam razočaran, a verujem i drugi pa u ljutnji pišu svašta. Ali ne mogu da razumem ovo. Najveća sreća je igrati za svoju zemlju na OI, posebno kada si na drugom kontinentu pa te uhvati nostalgija, hoćeš da budeš sa svojim sunarodnicima. On ne oseća tako ok, nismo svi isti ali neću da slušam ove izgovore. Svi drugi mogu, samo njemu nešto uvek fali. Neću da ga gledam više u našim medijima, on za mene više nije naš igrač!
(Dubioza, 16. jun 2021 14:03)

Dubiozo, sa postovanjem. Nikola Jokic kao i svako zivo bice na ovom svetu ima slobodu izbora, i niko nema prava da se mesa u istu.

To je njegova odluka i treba postovati. Ako ne zeli da igra, u redu, njegov izbor. A vi ljudi sta ga pljujete ovde zbog toga, sta ste mu vi? Roditelji? Menadzeri?

Tako je u svim sferama sporta, cim ima rezlutata sve je dobro, a kada krene malo losije i neudovolji se vasoj sedisfakciji, vama koji sedite u foteljama, odma na sav glas pljujete.

Pocevsi od naseg selektora Djordjevica, Djokovica, reprezentacije... pa evo i Jokica.

Tuzan smo mi narod.

nba

pre 2 godine

Realno ja ne znam sto se dize ovolika frka trka oko toga. Iskreno menjao bih sve i jednu medalju koju imamo za npr. holandski ili japanski zivotni standard.
Hoce igra hoce, nece nece. Ja se ne osecam nista bolje a ni losije kad reprezentacija gubi ili dobija. Bude mi drago zbog momaka koji igraju jer znam da hoce da pobede. Ali to opet nema veze sa mnom... Ja nit igram niti od mene zavisi ista sto se reprezentacije tice, tako da se iskreno ni ne uzbudjujem nesto.

brm

pre 2 godine

Jokić bolje promoviše Srbiju igrajući u NBA nego za reprezentaciju. Zahvaljujući njemu, svako ko je bar jednom gledao Denverovu utakmicu čuo je za Sombor, a većina NBA fanova vrlo dobro za Sombor Shuffle i stalno se taj izraz upotrebljava u prenosima, na nba forumima i slično. Ako vam je do Srbije, onda više znači njegovo dobro igranje u NBA, nego za reprezentaciju.

Bole bgd

pre 2 godine

Jokić najesen treba da sa Denverom potpiše novi petogodišnji ugovor vredan oko 241 miliona dolara, rekordan u istoriji NBA, tj košarke! Ako bi se slučajno teže povredio na Olimpijadi, sve bi verovatno palo u vodu! Pitam ja sve vas velike rodoljube i pametnjakoviće da li biste vi na njegovom mestu toliko rizikovali?
Zato Nikola hvala za sve, uživao sam gledajući te, proslavio si sebe i Srbiju! Znam da voliš Srbiju i da ćeš igradi za reprezentaciju u nekoj od sledećih godina! Uživaj u zasluženom odmoru!

mladen nis

pre 2 godine

Ja mislim da Jokic ne zeli da igra kvalifikacije, i da je sve ovo zbog toga, da sad ne bi bila prica neces kvalifikacije a oces OI. A posle ovoga, kad se kvalifikujemo, kad kaze ipak cu da igram OI, onda cemo svi da budemo presrecni.

nyc_resident

pre 2 godine

Srpska posla..citam komentare koji su odvratni prema mvp nba igracu, koji je odigrao maestralno i ni jednu utakmicu nije izostao, pljuju.. Aman pustite coveka na miru ima prava da igra ili ne igra. Igrati za reprezentaciju je ponos i dika..i tako se treba obhoditi onaj ko ne igra i bez njega se moze. Al ne srbi i srpska posla su da samo pljuju i omalovazavaju...
Jokara uzivaj bre u zivotu, zasluzen odmor.

Kalevra

pre 2 godine

@ The MSN

A Jel Raduljica ubio Kazinsa 2014 kad smo izgubili 37 razlike ili 2016 kad smo izgubili 30 razlike.....ja se sjećam da je odbrana Srbije potpuno neutralizovala igru Ukrajine kad smo izgubili 5-0......Puna je Srbija takvih zatucanih budaletina ispranog mozga kao što si ti ....brat bratu na 7 miliona stanovnika ima vas jedno 8 miliona budala

srbostan

pre 2 godine

Svima nam je drago sto je Jokic mvp, svi smo ponosni.... Razumem ga, treba mu odmor, ali sta mi kao navijaci imamo od toga?! Srbija se nadala da ce biti tu. Sad ispade da je bolje da Denver nije ni usao u play off, Nikola bi onda igrao za Srbiju! Zelim mu da sledece sezone bude jos bolji, ali da Denver ne udje u play off, da igrao eurobasket !

Igor

pre 2 godine

@Zorowitzki, 16. jun 2021 14:06
Ako je tako kao što kažeš, zar nije vrhunac licemerja to da je osluškivao kakva će biti reakcija biti, pa sad kao: Srbi niste ni zaslužili da igram za vas?

NS

pre 2 godine

Izbor da izblejis 4 meseca sa ljudima da kojima ti hoces da budes ili rmbas jos 2 meseca za Slavka iz Prigrevice i Peru iz Banostora koji ce svakako ispred radnje da pricaju kako si govno i kako igras dobro samo za americke pare... I nije neki izbor.

Mladen

pre 2 godine

Njega nije ni trebalo zvati za ove pripreme nego ako se kvalifikujemo. Sad opet isto ko tamo 2000 i neke vuci za rukav moli onda oni kukumavce da ih vredja sto ih pljuju, mukice milionerske. Nikog ne treba terati da igra bilo bi 100 puta gore ako sad preko one stvari ipak ode ako se kvalifikujemo ima da unisti hemiju tima i ponovi nam se 2005. Ali cinjenica je da lik ima 26, u naponu je snage ako je sad umoran znaci nikad vise nece ni igrati. Reprezentacija nam polako postaje ko neka banja za isluzene da se ponovo prodaju dok cak i ovi anonimusi ko Pokusevski i Smailagic nesto kalkulisu, zar im nije bolje da igraju Olimpijadu i tako se prodaju?

mecvez

pre 2 godine

Neko napisao ko ga vidi u Somboru Nek zvizdi. Hoce mozda ovi Sto nisu Somborci ali mi sigurno necemo. Ima prava da odluci kako on I klub zele. Voleo bi da vidim pametnjakovice odavde da im se stave te pare na sto Sto on dobija sta bi odlucili ;)

sinisa

pre 2 godine

Za mene Jokic vise nepostoji, taman da je Michael Jordan licno ( mada se Jordan odazivao na pozive iako je igrao i finala te lige a ne ispadao u drugom krugu ).

Ccc

pre 2 godine

I onda on ne odbije reprezentaciju I ode na sv.prvenstvo u Kinu kao najbolji centar na svetu, idealna NBA petorka, I mozete da zamislite greje klupu Bircevicu na poziciji koja nije njegova, mi smo prosli kako smo prosli a on 2 godine kasnije MVP lige, najbolji kosarkas na svetu, I zamislite da opet jedan Raduljica ili Milutinov igraju ispred njega, rizikuje provedu, da ga neko pravi mentolom, pa ne ide. Neka svako radi od svog zivota sta zeli, niko nije u njegovoj kozi I nema pravo da komentarise nesto sto nema pojma. Sta je bilo 2005 kada su se okupile zvezde u Areni, svadjali se medjusobno, ispali u grupi, ajde ne lozite se, nisu vise 90e, nema tog najboja u rep.i ljudi brinu o sebi I svojoj egzistenciji, iskreno I ja bih tako. Ostalim sportistima znaci nacionalna penzija, Vaterpolistima, rukometasima, pa I odbojkasima, sta znaci Jokicu sa 400 mil koliko ce imati kada zavrsi karijeru, da mozda ima medalju sa olimpijade ili cemo opet da naletimo na neku jaku rep.pa nas izbace u 1/8 ili 1/4 finala pa opet da ih nas narod pljuje kako nisu uspeli da osvoje medalju, ljudi ovo je sport, nisu vasi zivoti u pitanju, uradite sami nesto za svoju drzavu pa onda pricajte drugima sta I kako. Potpisuje ali potpisujem da bi svaki do jednog hejtera isto postpuio da se nadje u njegovoj kozi, cuj bitniji mu Denver od Rep.naravno da nije ali se zna od koga I cega zivi I on I njegovih 12 generacija potomaka.

bgd011

pre 2 godine

Sansu za krunu karijere ce da propusti zbog kluba ...opet imamo velike sanse za zlato i opet kljucni igrac hoce malo da "izbleji" ..

зуке

pre 2 godine

Будимо реални, Јокић нпр у Евролиги би био сасвим просечан центар. НБА је већ поодавно постала маркетиншки циркус. Погледајте само мало одбрану која се игра у америци, нпр резултат 137-142, без продужетака???

Zar je važno

pre 2 godine

Čemu toliko pljuvanje po igračima. Neće da igraju i to je to. Pozvati druge i ne okretati se više. Neće biti smak Sveta niti će ovo biti poslednje OI. Opustite se ljudi, uživajte u životu, porodici pre svega a sve ostalo treba da vam bude zabava. Da li je moguće da vam život zavisi od toga ko će da igra i kako će proći reprezentacija, klub, igrač? Nije valjda da su vam toliko prazni životi? Šta reći?

coach

pre 2 godine

Kvazi NBA igrači Pokuševski i Smailagić dobijaju priliku u garbage time i dobiju neki nerealan ugovor od par miliona i daju sebi za pravo sa tri profesionalne sezone da odbijaju poziv u reprezentaciju, kad budu hteli da igraju trebalo bi da dobiju samo priliku da nose vodu ovim momcima koji će nastupiti...
(nebitno, 16. jun 2021 14:33)

Pa bas zato i moraju da se fizicki pripremaju da bi dobili vise minuta. U reprezentaciji ce samo trcati na priorema i nabijati kondiciju a njima treba snaga ako hoce nesto da urade u karijeri. Narocito pokusevskom. Decko ce se povrediti ako ne razvije snagu i misice. Ovako cemo imati igraca za buducnost ako se pripremi dobro ovo leto

zemo

pre 2 godine

O čemu se ovde radi? Zbog čega se pljuje ovaj čovek? Shvatite već jednom, nigde ne piše da neko MORA da igra za reprezentaciju, jednostavno dečko ne želi da igra i to je to. A ove patriote što ga nazivaju izdajnikom, izrodom i drugim imenima, da vas pitam, da li ste vi lično upoznali Nikolu Jokića, da li znate koje su njegove ljudske osobine kao i pravi razlog neigranja za reprezentaciju? Pa, naravno da ne znate i to je kraj. Ovaj čovek nikome nije dužan da bi morao da igra za "nas". Jedina stvar koju mi svi delimo sa Jokićem je nacionalnost, on je Srbin i mi smo Srbi i to je sve. To znači da je on i samo on, osvojio MVP nagradu, a ja sam ovde video brda komemtara koji su malte ne prisvojili njegovu MVP nagradu njima. Svaki drugi komentar je morao da naglasi da je SRBIN uzeo MVP-ja, kao i "raduj se Srbijo, Srbin je najbolji na svetu". DOKLE VIŠE, shvatite, on je igrom slučaja rođen Srbin u Srbiji i to je sve, on nema ništa ni sa mnom ni sa vama, jedina koja je trebala da se raduje je njegova familija, a ostalima je moglo biti samo drago i ništa više od toga. Slična stvar je i sa Đokovićem. Drago mi je što je otkazao učešće, tako da se ove Srbende možda više neće poistovećivati sa nepoznatim likom i slaviti tuđe uspehe. A dečko neka se odmori i nek radi šta hoće i šta je planirao, to je njegov život, a ne vaš. Za kraj, nadam se da ćemo bar jednom u životu shvatiti šta je patriotizam i ako ga već upotrebljavamo neka to bude ispravno. Sa ovakvim razmišljanjem nema vajde sigurno.

Prebranac

pre 2 godine

Srbija svoje najbolje vrlo brzo baca u prašinu ili likvidira iz snajpera.Samo napred Jokiću obezbedi svoju porodicu bar tri generacije,nema hleba od patriota što cugaju ispred kioska.

Nenad

pre 2 godine

Kokoskov u tekstu kaze da je Jokic najbolji igrac na svetu. Alo decko, jadan si ti trener kad tako gnusno lazes. Nikada niko nije izabrao Jokica za najboljeg igraca na svetu.

Dejan Lekic

pre 2 godine

Za reprezentaciju treba da igraju oni koji zele/mogu. Oni koji ne zele, ili ne mogu iz bilo kojeg razloga - nema problema, svaka im cast bez obzira na sve, ima ko hoce/moze. Mi ih volimo bez obzira da li igraju za reprezentaciju ili ne.

Mare

pre 2 godine

Najtuznije je, sto kad god posaljemo igraca u NBA... saljemo ga da se ne vraca.
(Milanko, 16. jun 2021 14:33)

Dobrodošao u život prosečnog uspešnog čoveka iz Srbije. Ko god vredi ide iz ove žabokrečine, a život u inostranstvu nije kafica, pa novine, pa ostavi komentar, pa pauza, pa cigareta s društvom, pa da pokupim decu iz škole, pa mi se ne isplati da se vraćam na posao, pa jao, zaboravio sam pivo, a večeras društvo dolazi na utakmicu.

Stipsa

pre 2 godine

To znači 3,5 meseca odmora. Koji vrhunski sportista ima toliko odmora? I opet ću da napišem da je fudbal teži sport od košarke. Evo sada na EP vrhunski igrači nisu imali pauzu a posle završetka EP tri nedelje odmora i pripreme za novu sezonu
(a, 16. jun 2021 15:27)

Zato se desio slučaj " Eriksen" , čovek je jedva preživeo i u trenutku završio karijeru.

Zamisli da se svako drugo veče boriš sa Goberom, Dejvisom, Embidom Janisom da učestvuješ u igri koliko i Jokara.Nije tačno da će da odmara 3.5 meseca.Tamo se svako za sebe individualno priprema a početkom septembra kad se skupe , odrade medicinske preglede i počinju sa pripremnim utakmicama.
Treba poštovati odluku ima možda i svojih problema, oženio se hoće decu da pravi a vrv mu nije stalo da ga neko svrstava u isti koš sa Divcem, Danilovic?m i Djordjevicem.Promenio se ceo svet pa i košarka nema ljutnje i bez njega mamo tim koji može dobar rezultat da ostvari.

Pokondirena tikvica

pre 2 godine

Znam ja jis puno takvih,igraju zbog para a ne zbog uzitka.
Kaze ona pesma:"Ko ne igra za raju,i zanemari taktiku,zavrsi u ....

miro split

pre 2 godine

Po meni je Jolie skroz u pravu. Jesu li olimpijske igre trebale bit prošlo lito? Jesu! E, onda se nikome nije dala im na Olimpijadu i igre su odgođene. Jokić je prošle godine bija spreman i poginit za srpski dres. Ove godine svi oće na Olimpijadu, a Jokić za dišpet neće i ima pravo.
Kad niko nije tija prošle godine, a sad ja neću ove.
Mislim da treba napravit kompromis i ljetnu Olimpijadu odgodit za ovu zimu.
Nek ne bude ni po Jokićevu, a ni po njihovu.

Zeljko Andonov

pre 2 godine

Bicemo Jaci bez Jokica.Samo kvari ratnicku atmosferu,opterecuje igru u napadu jer sve mora preko njega,odbrani mu je nula.Mislum da covek nije za ozviljan takmicarski sport.Ono cirkusiranje u sezoni NBA je dobro,ali kad se igra za trofej nije to to

Ivan Ivanovic

pre 2 godine

Tuzno je sto posle tolike euforije oko dobijanja MVP nagrade, sada coveka provlacimo po blatu. Igranje za reprezentaciju je uvek bila stvar izbora i zelje pre svega. Treba razumeti, ne i pravdati ovakav postupak-naravno. Idemo dalje, baciti akcenat na one koji su tu i kojima igranje za Srbiju ipak nesto znaci u zivotu. Nikoli sve najbolje u zivotu i u karijeri.

MikiP

pre 2 godine

Srbija, ako se plasira, ide u grupu sa Australijom, Nigerijom i pobednikom grupe iz Splita. Tri utakmice u grupi a ne 5 kao nekad. Posle toga 1/4f, 1/2f i finale. Max 6 utakmica. Nikad manje. I ti nemas motiv da probas???!!

HR

pre 2 godine

haha, odrat ćemo vas na Olimpijadi ako se sretnemo. Bojan Bogdanović, Šarić, Zubac, Simon...2021. godine završava urok nad hr kosarkaskom repkom

dzoni28

pre 2 godine

Jaramaz, Bogi, Dobric, Smail Aga, Bobinator..Ova ekipa bi ajde da ne budem pretenciozan razvalila amerikance! Nema sta da brine selektor Kokokokoskov..Jokicu sve najbolje,zasluzio je odmor, dobra sezona

ЗОРАН

pre 2 godine

Ма нема ту велике филозофије, да мене питају 250 милиона или олимпијска медаља погодите шта би изабрао.

deniro

pre 2 godine

Pretpostavljam ovako - očekivanja nacije su nerealna(zlato na OI)prošli put sam mogao krivnju svaliti na Saleta a sad je sve na meni.......protiv MVP-a će svi ginuti.....u svakom slučaju mogu samo da izgubim....Nećemo nikada saznati.Njegov obraz.

Poz

pre 2 godine

EVO I MENE DA SE PRIDRUZIM: GLEDAO SAM GA SVAKE NOCI I NAVIJAO. ALI DZABA SVE TO. SVE SAM RADIO JER SAM SE NADAO DA CE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU. NE BIH GA NIKADA GLEDAO DA SAM ZNAO DA NECE DA IGRA. GLEDAO SAM GA SAMO ZBOG REPREZENTACIJE.

NADAM SE DA SAM I JA U TRENDU.

Vanja Petrović

pre 2 godine

Neka brat ima razumevanja za njega, za Srbiju ne treba nikada više. Tu nema miliona a to se najbolje vidi na primerima i njega i Novaka.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 16. jun 2021 14:00)

Đoković igra prvenstveno za sebe kao one-man-band, a ako može i kada može i za Srbiju. On nema poslodavca.
Jokić igra prvenstveno za Denver, pa za sebe, a kada može i kada može igra za Srbiju.

Bond

pre 2 godine

Jokić želi da se odmori i zaslužio je. Da sam ja na njegovom mestu, stvarno mi ne palo napamet da opet igram košarku u zasluženoj pauzi, pa čak i ako je za repku. Pauza pre ove završene sezone je isto bila ultra kratka i mora da se odmara u ladovini, uz paprikaš, konje, sa porodicom pored kanala.

neki veliki dr

pre 2 godine

Uporedite izjavu Kokoskova i Djordjevica. Djordjevic nije mogao da oprosti Jokicu ugovor od 150 mil. Ni Djordjevic ni Danilovic. To svako ko ima malo intelekta razume. Jokic je MVP NBA LIGE, cela Amerika je poludela za njim, svi normalni pripadnici ovog naroda ga vole, nema potrebe za uvredama i seljacenjem, ali to smo mi...

Zorowitzki

pre 2 godine

Zamislite samo da je Jokic pomislio u sebi: Ajde reci cu u javnosti da necu da igram (iako ima jos 40 dana do pocetka OI), samo da vidim kako ce narod da reaguje.
I kad vidi sve te licemerne komentare ljudi koji su ga do pre 2 dana dizali u nebesa i od njega pravili bozanstvo, naravno da ce da kaze ma ko ih šiša.
Bagro pokvarena, nikad nece da se promeni ovaj nepokoran i tvrdoglav narod, zato nam je i toliko lepo u zivotu.

brm

pre 2 godine

Jokić bolje promoviše Srbiju igrajući u NBA nego za reprezentaciju. Zahvaljujući njemu, svako ko je bar jednom gledao Denverovu utakmicu čuo je za Sombor, a većina NBA fanova vrlo dobro za Sombor Shuffle i stalno se taj izraz upotrebljava u prenosima, na nba forumima i slično. Ako vam je do Srbije, onda više znači njegovo dobro igranje u NBA, nego za reprezentaciju.

Paki

pre 2 godine

Kakvih narednih 10 godina, olimpijske igre su jednom u 4 godine?! Svi ga gledali, glasali, podržavali. Mogao je odmah reći da se ne nadamo i neka uzme neko drugo državljanstvo. Jako sam razočaran, a verujem i drugi pa u ljutnji pišu svašta. Ali ne mogu da razumem ovo. Najveća sreća je igrati za svoju zemlju na OI, posebno kada si na drugom kontinentu pa te uhvati nostalgija, hoćeš da budeš sa svojim sunarodnicima. On ne oseća tako ok, nismo svi isti ali neću da slušam ove izgovore. Svi drugi mogu, samo njemu nešto uvek fali. Neću da ga gledam više u našim medijima, on za mene više nije naš igrač!
(Dubioza, 16. jun 2021 14:03)

Dubiozo, sa postovanjem. Nikola Jokic kao i svako zivo bice na ovom svetu ima slobodu izbora, i niko nema prava da se mesa u istu.

To je njegova odluka i treba postovati. Ako ne zeli da igra, u redu, njegov izbor. A vi ljudi sta ga pljujete ovde zbog toga, sta ste mu vi? Roditelji? Menadzeri?

Tako je u svim sferama sporta, cim ima rezlutata sve je dobro, a kada krene malo losije i neudovolji se vasoj sedisfakciji, vama koji sedite u foteljama, odma na sav glas pljujete.

Pocevsi od naseg selektora Djordjevica, Djokovica, reprezentacije... pa evo i Jokica.

Tuzan smo mi narod.

HR

pre 2 godine

haha, odrat ćemo vas na Olimpijadi ako se sretnemo. Bojan Bogdanović, Šarić, Zubac, Simon...2021. godine završava urok nad hr kosarkaskom repkom

bskfan

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".

Dubioza

pre 2 godine

Kakvih narednih 10 godina, olimpijske igre su jednom u 4 godine?! Svi ga gledali, glasali, podržavali. Mogao je odmah reći da se ne nadamo i neka uzme neko drugo državljanstvo. Jako sam razočaran, a verujem i drugi pa u ljutnji pišu svašta. Ali ne mogu da razumem ovo. Najveća sreća je igrati za svoju zemlju na OI, posebno kada si na drugom kontinentu pa te uhvati nostalgija, hoćeš da budeš sa svojim sunarodnicima. On ne oseća tako ok, nismo svi isti ali neću da slušam ove izgovore. Svi drugi mogu, samo njemu nešto uvek fali. Neću da ga gledam više u našim medijima, on za mene više nije naš igrač!

dzoni28

pre 2 godine

Jaramaz, Bogi, Dobric, Smail Aga, Bobinator..Ova ekipa bi ajde da ne budem pretenciozan razvalila amerikance! Nema sta da brine selektor Kokokokoskov..Jokicu sve najbolje,zasluzio je odmor, dobra sezona

Simtom

pre 2 godine

Za sve hejtere koji pljuju Jokica. Moraju da razumeju vise stvari. Pod jedan. Svaki profesionalni atleta. Ima faze uspona (gradnje) fizicke spreme i obaranja fizicke spreme. Doticni momak je odigrao 82 nba utakmice kao lider jedne ekipe. Nakon kratke pauze posle bubble sezone. Pogledajte koliko je se nba igraca povredilo a koliko "zvezda" je odmaralo tokom cele ove sezone. Sve to protiv verovatno najjacih i fizicki najspremnijih atleta na svetu. Nije isto biti atleta sa 175 i 80 kilograma naspram planina od 210 i 130 kilograma. Pritisak koji trpe zglobovi i ligamenti je nesnosan ( pogledajte koliko je dobrih centara zavrsilo karijeru samo zbog kolena). Uozbiljite se sa pricom za burek i kolu. Ko se iole razume u kosarku moze da primeti koliko je Nikola zaista stamen i snazan iako na prvi pogled ne izgleda tako (Doncic takodje). Apsolutno je nerealno ocekivati bilo kakvu odluku Jokica osim ove koju je doneo. To je znao i Kokoskov i da nije sa njim u stalnom kontaktu. Jednostavno mediji se resavaju na ovakav nacin. Iskreno ne verujem da ne postoji zelja Nikolina da igra za Srbiju. Njegovo nacionalno opredeljenje se vidi tokom cele godine. Verujem da i njegova cela porodica zeli da on igra za Srbiju. Ali jedno je realnost a drugo su zelje. Hvala bogu jos uvek je mlad. Samo da udje u prajm bez povreda i verujem da ce imati vremena da napada i evropska i svetska i olimpijska prvenstva.
Pod dva. Nikola nije genetski frik kao sto su Lebron i Janis. Da mogu cele godine da budu mentalno i fizicki spremni. Ja Nikoli zelim da odlicno provede svoj vise nego zasluzeni odmor. Momak je uradio vise za Srbiju nego svi ovi hejteri ovde zajedno. Sve najbolje i da te povrede zaobidju ! Snacice se Kokoskov i bez Nikole.

nyc_resident

pre 2 godine

Srpska posla..citam komentare koji su odvratni prema mvp nba igracu, koji je odigrao maestralno i ni jednu utakmicu nije izostao, pljuju.. Aman pustite coveka na miru ima prava da igra ili ne igra. Igrati za reprezentaciju je ponos i dika..i tako se treba obhoditi onaj ko ne igra i bez njega se moze. Al ne srbi i srpska posla su da samo pljuju i omalovazavaju...
Jokara uzivaj bre u zivotu, zasluzen odmor.

Bole bgd

pre 2 godine

Jokić najesen treba da sa Denverom potpiše novi petogodišnji ugovor vredan oko 241 miliona dolara, rekordan u istoriji NBA, tj košarke! Ako bi se slučajno teže povredio na Olimpijadi, sve bi verovatno palo u vodu! Pitam ja sve vas velike rodoljube i pametnjakoviće da li biste vi na njegovom mestu toliko rizikovali?
Zato Nikola hvala za sve, uživao sam gledajući te, proslavio si sebe i Srbiju! Znam da voliš Srbiju i da ćeš igradi za reprezentaciju u nekoj od sledećih godina! Uživaj u zasluženom odmoru!

mecvez

pre 2 godine

Neko napisao ko ga vidi u Somboru Nek zvizdi. Hoce mozda ovi Sto nisu Somborci ali mi sigurno necemo. Ima prava da odluci kako on I klub zele. Voleo bi da vidim pametnjakovice odavde da im se stave te pare na sto Sto on dobija sta bi odlucili ;)

Ccc

pre 2 godine

I onda on ne odbije reprezentaciju I ode na sv.prvenstvo u Kinu kao najbolji centar na svetu, idealna NBA petorka, I mozete da zamislite greje klupu Bircevicu na poziciji koja nije njegova, mi smo prosli kako smo prosli a on 2 godine kasnije MVP lige, najbolji kosarkas na svetu, I zamislite da opet jedan Raduljica ili Milutinov igraju ispred njega, rizikuje provedu, da ga neko pravi mentolom, pa ne ide. Neka svako radi od svog zivota sta zeli, niko nije u njegovoj kozi I nema pravo da komentarise nesto sto nema pojma. Sta je bilo 2005 kada su se okupile zvezde u Areni, svadjali se medjusobno, ispali u grupi, ajde ne lozite se, nisu vise 90e, nema tog najboja u rep.i ljudi brinu o sebi I svojoj egzistenciji, iskreno I ja bih tako. Ostalim sportistima znaci nacionalna penzija, Vaterpolistima, rukometasima, pa I odbojkasima, sta znaci Jokicu sa 400 mil koliko ce imati kada zavrsi karijeru, da mozda ima medalju sa olimpijade ili cemo opet da naletimo na neku jaku rep.pa nas izbace u 1/8 ili 1/4 finala pa opet da ih nas narod pljuje kako nisu uspeli da osvoje medalju, ljudi ovo je sport, nisu vasi zivoti u pitanju, uradite sami nesto za svoju drzavu pa onda pricajte drugima sta I kako. Potpisuje ali potpisujem da bi svaki do jednog hejtera isto postpuio da se nadje u njegovoj kozi, cuj bitniji mu Denver od Rep.naravno da nije ali se zna od koga I cega zivi I on I njegovih 12 generacija potomaka.

Bond

pre 2 godine

Jokić želi da se odmori i zaslužio je. Da sam ja na njegovom mestu, stvarno mi ne palo napamet da opet igram košarku u zasluženoj pauzi, pa čak i ako je za repku. Pauza pre ove završene sezone je isto bila ultra kratka i mora da se odmara u ladovini, uz paprikaš, konje, sa porodicom pored kanala.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Neka brat ima razumevanja za njega, za Srbiju ne treba nikada više. Tu nema miliona a to se najbolje vidi na primerima i njega i Novaka.

Prebranac

pre 2 godine

Srbija svoje najbolje vrlo brzo baca u prašinu ili likvidira iz snajpera.Samo napred Jokiću obezbedi svoju porodicu bar tri generacije,nema hleba od patriota što cugaju ispred kioska.

zemo

pre 2 godine

O čemu se ovde radi? Zbog čega se pljuje ovaj čovek? Shvatite već jednom, nigde ne piše da neko MORA da igra za reprezentaciju, jednostavno dečko ne želi da igra i to je to. A ove patriote što ga nazivaju izdajnikom, izrodom i drugim imenima, da vas pitam, da li ste vi lično upoznali Nikolu Jokića, da li znate koje su njegove ljudske osobine kao i pravi razlog neigranja za reprezentaciju? Pa, naravno da ne znate i to je kraj. Ovaj čovek nikome nije dužan da bi morao da igra za "nas". Jedina stvar koju mi svi delimo sa Jokićem je nacionalnost, on je Srbin i mi smo Srbi i to je sve. To znači da je on i samo on, osvojio MVP nagradu, a ja sam ovde video brda komemtara koji su malte ne prisvojili njegovu MVP nagradu njima. Svaki drugi komentar je morao da naglasi da je SRBIN uzeo MVP-ja, kao i "raduj se Srbijo, Srbin je najbolji na svetu". DOKLE VIŠE, shvatite, on je igrom slučaja rođen Srbin u Srbiji i to je sve, on nema ništa ni sa mnom ni sa vama, jedina koja je trebala da se raduje je njegova familija, a ostalima je moglo biti samo drago i ništa više od toga. Slična stvar je i sa Đokovićem. Drago mi je što je otkazao učešće, tako da se ove Srbende možda više neće poistovećivati sa nepoznatim likom i slaviti tuđe uspehe. A dečko neka se odmori i nek radi šta hoće i šta je planirao, to je njegov život, a ne vaš. Za kraj, nadam se da ćemo bar jednom u životu shvatiti šta je patriotizam i ako ga već upotrebljavamo neka to bude ispravno. Sa ovakvim razmišljanjem nema vajde sigurno.

NS

pre 2 godine

Izbor da izblejis 4 meseca sa ljudima da kojima ti hoces da budes ili rmbas jos 2 meseca za Slavka iz Prigrevice i Peru iz Banostora koji ce svakako ispred radnje da pricaju kako si govno i kako igras dobro samo za americke pare... I nije neki izbor.

nba

pre 2 godine

Realno ja ne znam sto se dize ovolika frka trka oko toga. Iskreno menjao bih sve i jednu medalju koju imamo za npr. holandski ili japanski zivotni standard.
Hoce igra hoce, nece nece. Ja se ne osecam nista bolje a ni losije kad reprezentacija gubi ili dobija. Bude mi drago zbog momaka koji igraju jer znam da hoce da pobede. Ali to opet nema veze sa mnom... Ja nit igram niti od mene zavisi ista sto se reprezentacije tice, tako da se iskreno ni ne uzbudjujem nesto.

svasta

pre 2 godine

Ma sve je u redu treneru, al ajde nam objasni od cega se odmara osoba koja ima svega 25 godina, bas me zanima objasnjenje, ajde da cujemo, toliko i hvala.

Militar

pre 2 godine

Ništa čudno,za Jokića...

Iza njega u USA,stoji jaki hrvatski lobi. Samo pogledajte, koji novinari guraju Nikolu, u medijima:
-Zach Lowe, poznati novinar sa ESPN-a,oženjen hrvaticom (pozdrav za Vesnu,tzv.novinarku.. koja jedino piše o 'srpskim zločinima i genocidu'za američke novine)

-Adam Mares, 'novinar' iz Denvera,koji je gostovao,čak i na RTS-u,a zapravo je hrvat poreklom,potomak Ante Mareša,koji je pobegao u USA ,posle pada NDH..usput izgubio i malu kvačicu,dok ga jurila 'služba',pa Mareš postalo Mares...
pride
Nikola,je 'Deran' , koji se pali na neki 'Vojvođanski identitet',
Konji,salaši,Zvonko Bogdan i Balašavić... i da, oženio hrvaticu..

Sve jasno?

Stipsa

pre 2 godine

To znači 3,5 meseca odmora. Koji vrhunski sportista ima toliko odmora? I opet ću da napišem da je fudbal teži sport od košarke. Evo sada na EP vrhunski igrači nisu imali pauzu a posle završetka EP tri nedelje odmora i pripreme za novu sezonu
(a, 16. jun 2021 15:27)

Zato se desio slučaj " Eriksen" , čovek je jedva preživeo i u trenutku završio karijeru.

Zamisli da se svako drugo veče boriš sa Goberom, Dejvisom, Embidom Janisom da učestvuješ u igri koliko i Jokara.Nije tačno da će da odmara 3.5 meseca.Tamo se svako za sebe individualno priprema a početkom septembra kad se skupe , odrade medicinske preglede i počinju sa pripremnim utakmicama.
Treba poštovati odluku ima možda i svojih problema, oženio se hoće decu da pravi a vrv mu nije stalo da ga neko svrstava u isti koš sa Divcem, Danilovic?m i Djordjevicem.Promenio se ceo svet pa i košarka nema ljutnje i bez njega mamo tim koji može dobar rezultat da ostvari.

Zar je važno

pre 2 godine

Čemu toliko pljuvanje po igračima. Neće da igraju i to je to. Pozvati druge i ne okretati se više. Neće biti smak Sveta niti će ovo biti poslednje OI. Opustite se ljudi, uživajte u životu, porodici pre svega a sve ostalo treba da vam bude zabava. Da li je moguće da vam život zavisi od toga ko će da igra i kako će proći reprezentacija, klub, igrač? Nije valjda da su vam toliko prazni životi? Šta reći?

Ivan Ivanovic

pre 2 godine

Tuzno je sto posle tolike euforije oko dobijanja MVP nagrade, sada coveka provlacimo po blatu. Igranje za reprezentaciju je uvek bila stvar izbora i zelje pre svega. Treba razumeti, ne i pravdati ovakav postupak-naravno. Idemo dalje, baciti akcenat na one koji su tu i kojima igranje za Srbiju ipak nesto znaci u zivotu. Nikoli sve najbolje u zivotu i u karijeri.

Nenad

pre 2 godine

Kokoskov u tekstu kaze da je Jokic najbolji igrac na svetu. Alo decko, jadan si ti trener kad tako gnusno lazes. Nikada niko nije izabrao Jokica za najboljeg igraca na svetu.

Selfi Romeo

pre 2 godine

Sta ce nam i za narednih 10 godina? Lepo bazirati igru na ostalima, u buducnosti na nekim mladjim igracima koji imaju zelju i volju. Gasol sa 41. igra a siroma' Jokic je umoran. 'ajde, bre, zabole ga uvo - ne zovi vise, ne ocekuj od njega nista o dovidjenja - pa nije jedan Jokic cela reprezentacija. I bez takvih smo se naosvajali medalja.

ЗОРАН

pre 2 godine

Ма нема ту велике филозофије, да мене питају 250 милиона или олимпијска медаља погодите шта би изабрао.

Иван

pre 2 godine

До сада је одбио да игра за репрезентацију на 2 европска, 1 светском и сад на олимпијским играма. Има 26 година.
Нема оправдања.

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Jaooo što volim, pa jel vidite sad koliko je Sale Djordjevica bio u pravu. Sve vreme osporavan od strane zvezdaskog lobija, a čovek nam doneo 3 medalje sa 4 velika takmičenja. Na kraju oteran iz reprezentacije kao ker. Loši smo kao ljudi, prelosi, nije ni čudo što je Srbija država tu gde jeste. Sad kad ne budemo videli medalju sa velikih takmičenja narednih 5 godina pravicemo Saleta od blata... A vala tako nam i treba

Mare

pre 2 godine

Najtuznije je, sto kad god posaljemo igraca u NBA... saljemo ga da se ne vraca.
(Milanko, 16. jun 2021 14:33)

Dobrodošao u život prosečnog uspešnog čoveka iz Srbije. Ko god vredi ide iz ove žabokrečine, a život u inostranstvu nije kafica, pa novine, pa ostavi komentar, pa pauza, pa cigareta s društvom, pa da pokupim decu iz škole, pa mi se ne isplati da se vraćam na posao, pa jao, zaboravio sam pivo, a večeras društvo dolazi na utakmicu.

nebitno

pre 2 godine

Kvazi NBA igrači Pokuševski i Smailagić dobijaju priliku u garbage time i dobiju neki nerealan ugovor od par miliona i daju sebi za pravo sa tri profesionalne sezone da odbijaju poziv u reprezentaciju, kad budu hteli da igraju trebalo bi da dobiju samo priliku da nose vodu ovim momcima koji će nastupiti...

Неко123

pre 2 godine

У преводу Јокић није чак ни позвао Кокошкова да му саопшти да неће доћи већ је све сазнао преко медија. То се не ради тако.

Dejan Lekic

pre 2 godine

Za reprezentaciju treba da igraju oni koji zele/mogu. Oni koji ne zele, ili ne mogu iz bilo kojeg razloga - nema problema, svaka im cast bez obzira na sve, ima ko hoce/moze. Mi ih volimo bez obzira da li igraju za reprezentaciju ili ne.

miro split

pre 2 godine

Po meni je Jolie skroz u pravu. Jesu li olimpijske igre trebale bit prošlo lito? Jesu! E, onda se nikome nije dala im na Olimpijadu i igre su odgođene. Jokić je prošle godine bija spreman i poginit za srpski dres. Ove godine svi oće na Olimpijadu, a Jokić za dišpet neće i ima pravo.
Kad niko nije tija prošle godine, a sad ja neću ove.
Mislim da treba napravit kompromis i ljetnu Olimpijadu odgodit za ovu zimu.
Nek ne bude ni po Jokićevu, a ni po njihovu.

мерак

pre 2 godine

Ау какво разочарење Никола. Ау, који сам те мој гледао све време и нервирао се. Који сам ја балван! Немој да се љутиш Сомборац али цела нација жели да ти будеш наш вођа. Ти, који си обезбедио унучиће!
И ти нам кажеш да нећеш! Иде бре... Уф

bostanseltiks

pre 2 godine

Jokicu sve najbolje, a Djordjevicu da se izvinu dezurni pljuvaci! Jel vam sada jasno zasto nije bazirana igra na Jokicu?! Za mene je Djordjevic uvek bio i bice BOGOTAC Srpske kosarke u novije vreme...ne trebaju mu nikakve titule...isto tako Bogdan Bogdanovic-sve i da otkaze za ovo leto u sta sumnjam!!!
Jokic je MVP u NBA-u ali u Srbiji nikad nece biti, mada to njemu ni nije toliko bitno! Ziv bio Jokicu!

ProdigyCZ

pre 2 godine

Politicki korektno...Naravno ne treba ga pljuvati,ali ne moze se braniti neodbranjivo.Ovo nije prvi put,ni drugi,vec treci put ne zeli da igra za reprezentaciju.Ok legitimno,ali isto tako je legitimno da vise nikad ne bude pozvan.I da na kraju,ovi sto ga brane i pominju Divca,Pedju,Djordje ica itd...Oni su prvo postali legende,naosvajali se zlatnih medalja pa tek onda preskakali neka prvenstva,a to nije isto.

Marko

pre 2 godine

Kakvi bre Pokusevski, Smailagici, Jokici... Reprezentacija je kult i pitanje najvece casti. Igrace 12 najboljih i sta god da urade, makar bili i poslednji, treba im skinuti kapu jer znaju da cene grb i dres.

зуке

pre 2 godine

Будимо реални, Јокић нпр у Евролиги би био сасвим просечан центар. НБА је већ поодавно постала маркетиншки циркус. Погледајте само мало одбрану која се игра у америци, нпр резултат 137-142, без продужетака???

coach

pre 2 godine

Kvazi NBA igrači Pokuševski i Smailagić dobijaju priliku u garbage time i dobiju neki nerealan ugovor od par miliona i daju sebi za pravo sa tri profesionalne sezone da odbijaju poziv u reprezentaciju, kad budu hteli da igraju trebalo bi da dobiju samo priliku da nose vodu ovim momcima koji će nastupiti...
(nebitno, 16. jun 2021 14:33)

Pa bas zato i moraju da se fizicki pripremaju da bi dobili vise minuta. U reprezentaciji ce samo trcati na priorema i nabijati kondiciju a njima treba snaga ako hoce nesto da urade u karijeri. Narocito pokusevskom. Decko ce se povrediti ako ne razvije snagu i misice. Ovako cemo imati igraca za buducnost ako se pripremi dobro ovo leto

mladen nis

pre 2 godine

Ja mislim da Jokic ne zeli da igra kvalifikacije, i da je sve ovo zbog toga, da sad ne bi bila prica neces kvalifikacije a oces OI. A posle ovoga, kad se kvalifikujemo, kad kaze ipak cu da igram OI, onda cemo svi da budemo presrecni.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Luka Dončić se već priključio pripremama Slovenije. Ništa manje kvalitetan igrač od Jokića, sa ništa manjom ulogom u Dalasu nego Jokić u Denveru. Samo ga ne primati u reprezentaciju kada napuni 35. Tada nema šta da traži u istoj…

Kalevra

pre 2 godine

@ The MSN

A Jel Raduljica ubio Kazinsa 2014 kad smo izgubili 37 razlike ili 2016 kad smo izgubili 30 razlike.....ja se sjećam da je odbrana Srbije potpuno neutralizovala igru Ukrajine kad smo izgubili 5-0......Puna je Srbija takvih zatucanih budaletina ispranog mozga kao što si ti ....brat bratu na 7 miliona stanovnika ima vas jedno 8 miliona budala

Smuki

pre 2 godine

Mladje generacije, pogotovu one koje proputuju svetom i vide nesto vise od svog sela, ne dozivljavaju naciju/nacionalizam kao njihivi stariji. Pomirite sa tim. Novac je danas njihova vera.

Sub013

pre 2 godine

Neka uzme vise americko drzavljanstvo pa da se ne nadamo ko debili svake godine, ionako vise voli Ameriku i Denver nego Srbiju. Ejjjj OI, ljudi su ginuli ne bi li predstavljali svoju zemlju na OI, ovakav sportista i ne treba da bude na Olimpijadi, da su mu ponudili pare verovatno bi pristao ili da ima americko drzavljanstvo pa da im se dodvori, posto za njih nije hteo da odmara cak i kad su ga molili. Sramota ljudska, promeni drzavljanstvo!

Samsung S3

pre 2 godine

Tesko mu da igra za reprezentaciju a nije mu tesko da se na 50 c u sred leta u odelu divi svom idolu Vucicu na njegovoj inaguraciji......

drvobradi

pre 2 godine

Razumem za Jokica, ali smesno mi je da Pokusevski i Smailagic odbiju poziv, da bi radili na fizickoj spremi. Momci koji jos uvek ne znaju kosarku da igraju (iako igraju u NBA to bi se itekako videlo u ozbiljnoj utakmici, u NBA je to plejof, u FIBA takmicenjima OI/EP/SP) ali bitno je da rade na fizikalijama. Meloun je 2016te podrzao Jokica da igra za Srbiju na OI, zna covek da se tako stice bitno iskustvo.

Globtroter

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".
(bskfan, 16. jun 2021 14:02)


Predsednik saveza se zove Predrag Saša Danilović i rado se odazivao i svim srcem igrao za reprezentaciju. Usput je sa ostalim junacima doneo Srbiji zlata, ponos i radost koje danas možemo da sanjamo. Zato treba da pokažeš poštovanje prema njemu bez obzira na to što ga mrziš, a znamo svi zbog čega.

Izjava selektora je odraz nemoći, a kapiten Teo laže i siguran sam da nema baš lepo mišljenje o Jokiću. Teo, kakav je takav je, neki ga mnogo vole, neki baš i ne, ali niko ne može da mu ospori želju da igra za svoju zemlju. Njemu umor, a i drugim našim igračima, nikada nije predstavljao problem da se odazovu pozivu selektora.

a

pre 2 godine

Imali smo Jokića na SP u Kini. I šta je bio njegov učinak? Jedno je NBA a drugo reprezentacija o evropska košarka. Kaže Kokoškov da je Jokić na putu za Srbiju. Znači u Denver će se vratiti krajem septembra jer 1 Oktobra počinje priprema za novu NBA sezonu. To znači 3,5 meseca odmora. Koji vrhunski sportista ima toliko odmora? I opet ću da napišem da je fudbal teži sport od košarke. Evo sada na EP vrhunski igrači nisu imali pauzu a posle završetka EP tri nedelje odmora i pripreme za novu sezonu

Srbi Frankfurt

pre 2 godine

Budili smo se nocu familijarno, gledali njegove mečeve. Radovali se njegovim uspesima, tripl/dablovima, tužni i nenaspavani odlazili ujutru na posao, u školu. Doživljavali ga kao člana porodice a nikada ga nismo videli. Znam da smo mu slali pozitivnu energiju. Ovakav potez mu nećemo oprostiti. Nema opravdanja, nije povređen, nije mator. Kazu "najbolji je na svetu", a najbolji se ne ponašaju ovako.
Nole1 nikad nije razočarao

milepile

pre 2 godine

Kad su mladom Noletu nudili britanski pasoš i rešenje svih finansijskih problema. smatrao sam da je bolje da odbije, jer je ključna stvar imati podršku svog naroda. Nažalost, Jokić polako gubi ovo najvažnije uporište.

KoleCZ

pre 2 godine

Vasi Mićiću umrla majka a on nije hteo da napusti reprezentaciju, eeej majka , a ovaj nam prodaje muda za bubrege. Evo sad i tatko izašo u štampi da ga brani, juče braća brane po tribinama... idi bre čoveče široko ti polje

Drazen

pre 2 godine

Olimpijada je za svakog sportistu najvažnije takmičenje,a on neka juri pare,jaše konje i bude zabavljač br1 u NBA cirkusu,a kad dodje play of-metla,a Pokusevski i Smailagic nisu vredni ni komentara,puno uspeha i sreće želim našima prvo u kvalifikacijama,a potom olimpijada🏀🥇💪

Dejan

pre 2 godine

Ne treba ga vise nikad ni pozvati u reprezentaciju. Za svoju zemlju ne mozes biti umoran. Ja ga ppznajem kao i brata mu Strahinju, zato me ne cudi od njega nista.

Unknown

pre 2 godine

1. On je odrastao i postao igrač u Srbiji, a ne u Denveru. Naša škola, naši treneri tako da nije da ništa ne duguje dresu.
2. Nije povređen a mlad je, umor nije opravdanje.
3. Kako su mogli drugi za reprezentacije u kojima košarka nije religija kao kod nas? ( Dirk, Gasol i još brdo njih)
4. Kako ne oseća makar malo poštovanja prema velikanima koji su bili pre njega koji su ginuli za reprezentaciju (uz momke koji i sad igraju) i narodu koji je ustajao u pola noći da ga gleda?
5. Olimpijske igre... Ej! Olimpijske igre.

Ivan

pre 2 godine

Igraci koji su stasali na tlu Srbije,prosli sve representativne selekcije,”koristili” sve sto su imali u Srbiji u sportskom smislu,i dobili paznju od svih trenera mladjih selekcija koji rade za mizerna primanja i ulazu sav svoj trud i ljubav nakon otkazivanja(ne jednog),nego tri velika takmicenja,treba da se ozbiljno sankcionisu.
Ne zelim da budem prestrog ali za ovakvo nepostovanje Srbije,srpskog naroda,saveza,trenera i saigraca treba da se uvede neka kazna,npr zabrana ulaska u zemlju 5 godina,ili nesto slicno.
Pa neka se on sepuri sa konjima po Somboru dok drugi ginu i znoje se,i bude Dzoker u USA!
Kako Doncic nije umoran a istu ulogu ima u timu,a jos je pola slovenac pola srbin,a “ovaj” kazu da je srbin 100%

Si

pre 2 godine

Iskreno volim Jokica i njegovu igru u Denveru ali je potpuno neodgovorno negirati za reprezentaciju a pri tome biti vodeci igrac u NBA i kao blato sa cipela skinuti pored vaterpola najtrofejniju reprezentaciju Srbije i svekoliki narod koji je podrzava.

Ana

pre 2 godine

Naravno,ne dopada mi se Jokiceva odluka,ali sta drugi gradjani rade za dobrobit ove zemlje?Gde je pobuna,gde su protesti,spremnost i odluka da se neke ocigledno lose stvari promene?!

Zoki Šumadinac

pre 2 godine

Vidim da je i Bogdanović pod pitanjem. On igra prvu ozbiljnu sezonu u NBA sa 30 godina. Ja sam gotovo ubeden da neće i biće tu nekih izgovora oko navodne povrede ali ajde da sačekamo. Neki pišu napadamo finale? A mi se još nismo ni plasirali. Ako svi dođu i najačim sastavima mi ovakvi nemamo šta da tražimo.

KoleCZ

pre 2 godine

Tako govori pravi trener i pravi kapiten.

Nazalost, predsednik saveza je jos uvek onaj lik koji je rekao "ljudi, da se ne lazemo, on ne zeli da igra za Srbiju".
(bskfan, 16. jun 2021 14:02)

Pa gde je pogrešio Danilović?

Smart

pre 2 godine

Volim jokaru, ali OI se nepropusta. EP i SP ajde ali igre su nesto posebno. Pogledajte djokovića, jos nije osvojio OI jer je svaki put pregoreo od želje da osvoji taj turnir kad igra pod srpskom zastavom on umre od treme, to je pravi odnos. Veoma sam razočaran mogao je i preskočiti pripreme i doći na sam turnir, niko mu nebi zamerio.

zoki

pre 2 godine

Ма нема ту велике филозофије, да мене питају 250 милиона или олимпијска медаља погодите шта би изабрао.
(ЗОРАН, 16. jun 2021 14:58)

Gde si ti video uzrocno posledicnu vezu?? Kakve veze ima 250 miliona sa ucescem na olimpijadi? Zbog olimpijade se sportisti bave sportom. Ako se sportom bave iskljucivo zbog novca onda to nisu sportisti.

323

pre 2 godine

Ljudi, pustite vise Jokica. Nemojte da se ponizavate niti ce reprezentacija da ponizava sebe, igraci koji su se odazvali i koji ce da igraju za Srbiju. Jasno je koji su Jokicevi prioriteti i ne ponizavajte se vise komentarisuci nekoga kome OI nista ne znace. Njemu zelim sve najj u NBA da bude MVP svake godine i uzme sto vise para. Ali nemojte NIKADA pljuvati one koji igraju u NBA , ginu tamo pa se odricu svog odmora da bi igrali za svoju zemlju..nikada.

Dragče

pre 2 godine

Ako su ga oni njegovi iz Denvera "lepo zamolili" da ne igra za rep. Srbije onda ok. 150 milki je ipak 150 milki. Ali ako je ovo lična odluka Jokića onda sram ga bilo.

Zeljko Andonov

pre 2 godine

Bicemo Jaci bez Jokica.Samo kvari ratnicku atmosferu,opterecuje igru u napadu jer sve mora preko njega,odbrani mu je nula.Mislum da covek nije za ozviljan takmicarski sport.Ono cirkusiranje u sezoni NBA je dobro,ali kad se igra za trofej nije to to

Inspektor Kluzo

pre 2 godine

Sta ce nam najbolji igrac na svijetu kad nece da igra za svoju zemlju. Opet se vracamo na Gasola, samo primjer. Zamislite da Novak kaze da je previse umoran i da ne moze da igra na Olimpijadi za Srbiju. Garantujem da je umorniji od bilo koga sportiste na svijetu. Veliko postovanje prema Jokicu, ali svoja zemlja se ne odbija nikad....

srbostan

pre 2 godine

Svima nam je drago sto je Jokic mvp, svi smo ponosni.... Razumem ga, treba mu odmor, ali sta mi kao navijaci imamo od toga?! Srbija se nadala da ce biti tu. Sad ispade da je bolje da Denver nije ni usao u play off, Nikola bi onda igrao za Srbiju! Zelim mu da sledece sezone bude jos bolji, ali da Denver ne udje u play off, da igrao eurobasket !

Danas

pre 2 godine

A dolaziće ovde da se ukanta sa političarima i uzme još love. Fino su ljudi napisali, sve mu je Srbija dala što daju i ostale zemlje, kao i meni, od besplatnog obrazovanja pa nadalje. Niko nije lud da protestuje ponovo da bi se neki političari obogatili, to ću raditi samo za Srbiju, za prirodu, protiv gondole na Kalemegdanu, za pojedinačne odluke koje smatram pogrešnim za moj narod ali za stranke NIKAD više. Nemojte upletati politiku i sport! On za mene nije više naš sportista i neću ga pratiti. Želim mu sve najbolje naravno ali onaj ko odbije da igra za našu zemlju na olimpijskim igrama ne može da dobije poštovanje. Sve najbolje ali ovo je crvena linija za mene i za one koji vole ovaj sport!

pera

pre 2 godine

Jokica jos covek i da razume sto zateze, ali ova deca.. Pa taj Smailagic nista nije ni igrao, i sad ce da provede leto u teretani? Nebuloza.

Nemanja

pre 2 godine

Bogdanovic da bude kapiten! Nikada nece Jokic biti ono sto su Sale, Danilovic, Bodiroga, makar osvojio do kraja karijere svake godine mvp priznanje! Pricati da ti je zao sto ne igras, a pomisliti na Gasola kojem je Spanija bila najvaznija i koji je prvenstveno zbog reprezentacije legenda... Ma daj!!!

Драгивоје

pre 2 godine

Па добро. Није Никола да карактером некадашњих српских сељака, ратника СОЛУНАЦА.
Данас ни родољубље није као некад, а и момци се брже умарају, а све спорије од напора опорављају.
На крају крајева, није смак света.
Кошарка је тимски спорт.
Кога нема без њега се може!
Помози нам Боже!!!

Srdjan Kraljevo

pre 2 godine

Lepo je jedan komentatnor napisao. Ne volim tunjave ljude, a Joka je upravo takav. Ne znas sta ti misli. Pogresno pomislis da su takvi dobri ljudi, a cesto bude suprotno!

Putuj igumane!!! Tvoj MVP meni ne znaci nista! Svaka medalja na bilo kojem prvenstvu je vrednija od tvoj MVP nagrade! Okaci je konju za vrat!

Mi smo sremci vise nam stomaci

pre 2 godine

Sad uporedjujte Djokovica i Jokica,Novak ce posle dva gs ici na OI i dati sve od sebe da osvoji medalju,setite se samo kako je plakao kad je izgubio od Delpotra na prosloj e to je za mene sportista i najbolji ambasador svoje zemlje

Kolorado, domovino moja

pre 2 godine

Sjetite se samo koliko je bilo onih sto su doticnog proglasavali za naseg najboljeg korakasa ikada, tam te vamte..goni se bre u banju odmaraj..
Nisi ti nas igrac. Ti si Denverov igrac.

Ko moze uopste da uporedi ovog reprezentativca Denvera sa reprezentativcima nase zemlje kao npr Kicanovic ili VELIKI PRAJA.
VELIKI PRAJA je odbio ponudu Seltiksa jer bi znacilo da ne moze da igra za reprezentaciju. Iako vise nije bio nista duzan reprezentaciji dugo je igrao za plave. Ovaj igrac Denvera je vec obezbedio 6 generacija sa lovom koju je dobio ali oce jos...
VELIKI PRAJA je igrao za reprezentaciju kad je imao 35 godina, nakon teske sezone u tad najjacoj Italijanskoj ligi.
VELIKI PRAJA je igrao 13 godina za reprezentaciju na svim takmicenjima, pripreme su bile duze nego danas.
Zato je VELIKI PRAJA legenda i jedan od Bogova nase kosarke- za razliku od Denverovog reprezentativca kome je ovde samo povoljan teren za investicije.
Odbiti da se igra za svoju zemlju na Olimpijadi, hej...izvinjavam se..Kolorado ne ucestvuje na Olimijadi, znaci nije bas toliki greh nacinio..
Zbogom momce, odjasi na svome konju, ima ko da igra za svoju zemlju, ti igraj za Kolorado

Danilo

pre 2 godine

Ne bi me cudilo da zaigra na Olimpijskim igrama.Dao ja "izjavu" nekom tabloidu da ne zeli igrati a po ovim ijavama Kokoskova izgleda da ni on ne zna da li ce da igra jos.A ovo sto rekao njegov otac da cemo ga razumeti kada se sazna pravi razlog.Ne dao bog jedino da mu je neku u porodici bolestan pa da mora da provede vreme sa njim.Drugacije nema opravdanja.I iskreno mislim da se trenutno sa svih strana vrse pritisci na Jokica da igra za reprezentaciju.Sto igraca,verovatno i trenera, pre svega mislim da ce Dejan Milojevic popricati sa njim.Sve u svemu znamo ko ce igrati na OI.BOGDAN BOGDANOVIC!!!

neverovatno

pre 2 godine

Cek cek, aj Jokic sve receno ali Pokusevski i narocito Smaiglic odlucili da se licno posvete NBA treningu!!!!! Covece Smaiglic nije video parket godinama ozbiljnu kosarku i G league ne vazi.

Kao neko ko prati NBA, ovo je, ja nemam reci. Cak i Jokic i sbi nasi iz NBA kao mladi su barem igrali. KSS treba vrlo ozbiljno da razmisli jer je ovo vec zabrinjavajuci


PS Ako neko zna, jel slucajno da ova dvojica i Jokic imaju istog agenta/menadzera?

xyzh

pre 2 godine

Nula ,jedna velika 0.
Eeeej ,olimpijske igre.Doncic iz hale u avion i u Sloveniju.
A covek pociscen u plej - ofu,i nece na olimpijadu.Umoran jeste,ali olimpijada.
Gde je patriotizam.Nije sve u novcu decko.Somborci,isarajte onaj mural i napisite nesto drugo .
Neko je legenda Teo,Sale,Bjelica,Bogi,Pedja,Bodiroga.
Mozes imati lovu,ali u Srbiji si 0.
Nije ovo evropsko,olimpijada je to.

ghh

pre 2 godine

Neko napisao ko ga vidi u Somboru Nek zvizdi. Hoce mozda ovi Sto nisu Somborci ali mi sigurno necemo. Ima prava da odluci kako on I klub zele. Voleo bi da vidim pametnjakovice odavde da im se stave te pare na sto Sto on dobija sta bi odlucili ;)

A zašto misliš da ne bi dobio te pare kada bi igrao za reprezentaciju, stvarno mislis da jedna mvp ne bi dobio max ugovor zbog jedne povrede i 2-3 meseca van terena?

Alkos

pre 2 godine

Nebitni su oni koji ne dođu. Bitni su samo oni koji obuku dres kada dođe vreme za to. Ne smarajte više sa Jokićem. Neka mu je sa srećom , ali nije bitan više, a verovatno nikad više neće ni biti.

Marko

pre 2 godine

Ne mora da igra ko ga sljivi, svaka cast za klupsku karijeru ali reprezentacija coveka ocigledno ne zanima, ne lozite se ljudi ,cuvajte zivce :)

ghh

pre 2 godine

Jokić je mvp, ne može njega više niko ni na šta da natera, ako se naljuti malo na Denver, moliće ga na kolenima jer oni bez njega mogu na 10 godina ribilda jedino, ako i ne, javiće se za 20 franšiza za njega odmah, ako se i povredi, potpisaće ponovo, neće sigurno propustiti neko da ima mvpa u ligi zbog 3 meseca koja ne bi igrao zbog povrede. Dakle nema nikakvih tu izgovora, čovek neće da igra za reprezentaciju, ona mu nije ni u 10 najvažnijih stvari u životu i to je prosto tako.

zeljo bl

pre 2 godine

ja razumijem sve, istrosio se, duga sezona, stvarno bi bilo naporno da odigra i olimpijadu. ali ne razumijem sebe, sto sam se toliko radovao npr kad ostvari tripl dabl, ili ovoj mvp nagradi. bolje bi bilo da je odigrao 40-50 utakmica, sa prosjekom 20 p, onda bi bio odmoran i mogao bi igrati za reprezentaciju.

Džoni

pre 2 godine

Ako sad ne bude igrao za mene više ne postoji, miliji će mi biti Embid iako smo skoro pa komšije. Sva opravdanja ne stoje, svi su igrali nikad težu sezonu usled kovida. Šta da kaže Micić, šta da kaže Teo kao veteran, Dobrić, Davidovac, Dončić, Gasol se oprašta na OI..., pa na čega bi ličio olimpijsski turnir u košarci kada bi svi otkazali zbog evidentnog umora? Daj onda da se ne igra taj kvalifikacioni turnir pa da svi odmore, zašto se cimati, neka Kokoškov pošalje momke kući pa neka odmaraju. Neka idu Italijani...

TROLejbus

pre 2 godine

Kakav bre privatni zivot..Ne moze lik da izdvoji 15 dana godisnje za reprezentaciju, da se vidi sa saigracima i uziva u kosarci..Kao u logor da ga salju, a ne da igra u dresu koji mnogi klinci sanjaju

Igor

pre 2 godine

Ljudi iz najkosarkaskije nacije zele da bude glavni igrac i da ih vodi na OI do medalje, a on ima razlog za neigranje. Mislim da je dalje diskutovanje na ovu temu bespotrebno.

5ar

pre 2 godine

Gle ove drvene advokate što brane milionera... ej, neće da igra za Srbiju?
Na žalost, ili na sreću, uvredljivi komentari se ne puštaju, inače bi imao šta da napišem za ovog nezahvalnog momka.

Mladen

pre 2 godine

Njega nije ni trebalo zvati za ove pripreme nego ako se kvalifikujemo. Sad opet isto ko tamo 2000 i neke vuci za rukav moli onda oni kukumavce da ih vredja sto ih pljuju, mukice milionerske. Nikog ne treba terati da igra bilo bi 100 puta gore ako sad preko one stvari ipak ode ako se kvalifikujemo ima da unisti hemiju tima i ponovi nam se 2005. Ali cinjenica je da lik ima 26, u naponu je snage ako je sad umoran znaci nikad vise nece ni igrati. Reprezentacija nam polako postaje ko neka banja za isluzene da se ponovo prodaju dok cak i ovi anonimusi ko Pokusevski i Smailagic nesto kalkulisu, zar im nije bolje da igraju Olimpijadu i tako se prodaju?

karabaaja

pre 2 godine

Bez ove trojice smo slabiji naravno, ni amerima ne bi bilo svejedno da im Jokić otkaže (MVP i zvanično najbolji centar lige). Jasno je da i bez njih imamo sasvim dobru reprezentaciju kojoj je najveći adut već tradicionalno jaka odbrana i dobra timska atmosfera... Ali zamislite, da kojim slučajem osvojimo to olimpijsko zlato, kako bi se osjećali igrači koji su otkazali? Život je kratak, karijera još kraća, ako ste u mogućnosti dajte sve od sebe da obradujete naciju i kupite sebi mjesto u sportskoj istoriji, jer je olimpijada vrh sporta!

cap.miki

pre 2 godine

Luka igra za sloveniju
Jokic nece za srbiju
do koga je...do ljudi ili drzave...
jokara nisi ni svestan koliko je tvojih zemljaka slalo pzitivnu energiju tebi ...videces kada je vise ne bude bilo..na zalost bice kasno

Bojan

pre 2 godine

Možda će zvučati ludo, ali sad sam optimista.Jer, nikada ne volim tim sa puno zvezda.To se u bližoj prošlosti pokazalo loše.Puno sreće našima, u kakvom god sastavu bili.Najvažnije je da se prvo plasiraju na Olimpijske igre.

cukce

pre 2 godine

Dobar je košarkaš Jokara nema šta, ali nema harizme u njemu, nema poleta, energije! Sa ovakvim razmišljanjem daleko miljama od najvećih!

Poz

pre 2 godine

EVO I MENE DA SE PRIDRUZIM: GLEDAO SAM GA SVAKE NOCI I NAVIJAO. ALI DZABA SVE TO. SVE SAM RADIO JER SAM SE NADAO DA CE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU. NE BIH GA NIKADA GLEDAO DA SAM ZNAO DA NECE DA IGRA. GLEDAO SAM GA SAMO ZBOG REPREZENTACIJE.

NADAM SE DA SAM I JA U TRENDU.

The Man

pre 2 godine

Morat'će opet Radulja da bude najbolji centar na svijetu i da ubija ostale kao što je Kazinsa.Možda je ovo i idealna prilika da se ovi matorci sa dva srca oproste od reprezentacije sa medaljom

goxy990

pre 2 godine

Jaramaz, Bogi, Dobric, Smail Aga, Bobinator..Ova ekipa bi ajde da ne budem pretenciozan razvalila amerikance! Nema sta da brine selektor Kokokokoskov..Jokicu sve najbolje,zasluzio je odmor, dobra sezona

Ravalila Amerikance ? :) jaramaz na irvinga, smail aga na durenta? ? dal nas zj..as? ?

Pokondirena tikvica

pre 2 godine

Znam ja jis puno takvih,igraju zbog para a ne zbog uzitka.
Kaze ona pesma:"Ko ne igra za raju,i zanemari taktiku,zavrsi u ....

Rokabili

pre 2 godine

Evo ja ću vam reći... Nema opravdanja.
Nije morao kvalifikacije ali do olimpijade ima vremena i da se odmori.
Šta znači treba mu odmor? Pa šta, sledeće ili one tamo godine neće biti napornih sezona, jurenja titule i sl., a olimpijada nije svake godine, najvažnije takmičenje pa i za Amere... Ajde da je neko niže, ali...
Pri tome, prošle godine, korona, pauza bila maltene 6 meseci, naodmaralo se... Ove ostvario sve, i umesto da sa posebnim žarom kao MVP dođe i igra za Srbiju, da postane legenda a ne samo tamo neki Srbin u Americi...
Nije to samo do nekih novih generacija kod nas, sport u celom svetu se promenio... Stranci u reprezentacijama i sl. Nema više kulta reprezentacije i posebne časti ne da igraš, ne da se odazoveš nego da budeš pozvan u istu... Nema te strasti i naboja nego kao kad igra Srbija protiv tamo nekog... Španije, Francuske, USA... Ali pare su sad glavne, sve ostalo je nebitno...
Svaka čast Jokiću, dobar je momak i bravo na svemu, ali ovo mu nećemo zaboraviti, mislim da to ipak govori nešto o njemu...

sinisa

pre 2 godine

Za mene Jokic vise nepostoji, taman da je Michael Jordan licno ( mada se Jordan odazivao na pozive iako je igrao i finala te lige a ne ispadao u drugom krugu ).

Vanja Petrović

pre 2 godine

Neka brat ima razumevanja za njega, za Srbiju ne treba nikada više. Tu nema miliona a to se najbolje vidi na primerima i njega i Novaka.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 16. jun 2021 14:00)

Đoković igra prvenstveno za sebe kao one-man-band, a ako može i kada može i za Srbiju. On nema poslodavca.
Jokić igra prvenstveno za Denver, pa za sebe, a kada može i kada može igra za Srbiju.

Munja

pre 2 godine

Ne znam za ostale, ali mene toliko nervira ovo ambasador naseg sporta ko god se etiketira. Lik se bavi sportom i predstavlja klub za koji je vezan ugovorom u ovom slucaju jer je ekipni sport, ako ne predstavlja zemlju kad dobije poziv on nije nas ambasador nikakav. Kategoricki odbijam umor kao razlog, ako si sprecen povredom ili nekim desavanjima zbog kojih fizicki ne mozes da budes tu, onda mogu da razumem. Bilo kako bilo, ja Joki(ko da sam ja bitan) zelim apsolutno sve najlepse u karijeri.

Milos

pre 2 godine

Iz nekog razloga kosarkasi sve vise eskiviraju reprezentaciju, ne samo u Srbiji, i ne samo NBA kosarkasi. (mada oni najvise)
Ovo se vrlo, vrlo retko desava u fudbalu.
Lova?...

Jovan Ducic

pre 2 godine

Ne mora da igra,traženje alibija njemu je glupost,jednostavno nema zelju da igra za Srbiju I kraj price..najbolji primer je Doncic koji je imao sličnu sezonu pa već se priključio repezentaciju..mi ćemo da podržavamo našu Srbiju svim srcem a on nek tamara konje,bas me briga..

Aleks

pre 2 godine

Nema nagovaranja naravno, kad on nema poleta da sa ushićenjem ponese grb svoje zemlje na grudima, onda ne treba ni diskutovati. Kakav umor kakvi konji, mnogi su odsanjali da igraju na olimpijadama a nisu ni šansu dobili! Ne treba nam, MVP džaba ti MVP i prstenje i svi ti milioni. Shvatićeš, sine!

mikac9

pre 2 godine

Veliki kosarkas, ali nije u redu da ga stavljaju u istu recenicu sa Novakom Djokovicem. Nole je ljudina pre svega, nije zaboravio svoju zemlju i svoje ljude, ni kad se popeo na vrh sveta. Sto pokazuje pre svega njegovu pamet. Jokicu kapa dole kao kosarkasu, ali ga ne osecam kao nekog svog, za razliku od Novaka.

gogibre

pre 2 godine

Jel moze neko da mi kaze jel se ikad neka zvezda neke ekipe toliko povredio da nije mogao da nastavi karjeru na istom nivou? Jedini je verovatno Gagi Milosavljevic!
Jel se Gasol, Ginobili, Navarno, Kirilenko itd ikad na nekom prvenstvu povredili?!?!? E Moj Jokara! Zasto se toliko brines? Idi na odmor i kidaj….

Djoksa

pre 2 godine

Još se sećam komentara od pre par meseci kad je tip sastavljao nam reprezentaciju sa Jokićem i onda ladno poentirao, "a treba pozvati i Pokuševskog i Smailagića da se KALE..". Kad nisam pao sa kreveta od smeha! Ne možeš ti pozvati igrača koji je u NBA ligi da se kali, možeš zvati samo nekog juniora iz domaćeg kluba koji obećava. Ako je neko i mogao da pretpostavi da Jokić neće igrati jer je odigrao sve utakmice, ko je to mogao da pretpostavi za još uvek nedokazane NBA igrače Pokuševskog i Smailagića..? Dok je prvi epizodista, drugi je usavršio mahanje peškirom sa klupe.

cinik ovdašnji

pre 2 godine

Ravalila Amerikance ? :) jaramaz na irvinga, smail aga na durenta? ? dal nas zj..as? ?
(goxy990, 16. jun 2021 14:50) Cek koji Irving i Durent, zar ne odmaraju i oni kao Jokić? Istu ligu igraju valjda...

ccc

pre 2 godine

Pre dve godine na svetskom je bio neupotrebljiv sa ko zna koliko kilograma viska. Skoro sve medalje smo osvojili bez njega tako da nema brige ali mi je žao sto takav igrac nema to nesto u sebi. Niti ce ne znam sta osvojiti u nba a nece ni u reprezentaciji. Ostace samo milioni $$$

Ma, da

pre 2 godine

Nece da igra.... Doncic igra, za svoju zemlju.......jokicu, ako neces da igras, ili oporavljas svoje telo iili sta god....nisi ni dostojan da igras za srbiju......zabole me sto jokic nece da igra....

sye

pre 2 godine

Sad nesto kontam kakav sam ja balvan, ko zombi isao na posao da bi gledao Denver i Jokica, nervirao de za svaki promasaj, poraz… Kontao konacno fenomenalna ekipa da ce de skockati u reprezentaciji, amerima izaci na crtu, “potuci” se s njima. Sad onako osjecam jedno veliko nista, pored Jokica i ona dvojica iz NBA zele da prevrcu gume ovo ljeto, neka im bude, samo neka napreduju…moje licno misljenje je da ih nikad vise ne treba zvati za reprezentaciju, nikad! Olimpijada je svetinja za drzavni dres i grb, da ih natopis znojem i das poslednji atom snage, srce i dusu na teren, momcima to nista ne znaci i treba to postovati i ne zaboraviti im “patriotizam”.

mr. Š

pre 2 godine

Taj Jokic je postao igrac zahvaljujuci Srbiji, kosarkaskoj tradiciji i ovom podneblju. Sigurno ne bi isto prosao da je rodjen u npr Švajcarskoj ili Poljskoj. Ni on, ni menadzer mu Misko. Zato duguje ovoj zemlji jer je na njenim terenima naucio da igra ugledavši se na legende košarke koji su svim srcem igrali za ovu zemlju u mnogo težim momentima.

MikiP

pre 2 godine

Srbija, ako se plasira, ide u grupu sa Australijom, Nigerijom i pobednikom grupe iz Splita. Tri utakmice u grupi a ne 5 kao nekad. Posle toga 1/4f, 1/2f i finale. Max 6 utakmica. Nikad manje. I ti nemas motiv da probas???!!

chichi

pre 2 godine

"Osim Jokića, neće biti ni Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića, koji će da se fokusiraju na fizičku pripremu"

Ova druga dvojica nece ni na OI ako se kvalifikujemo ???

samo jako

pre 2 godine

Jasno mi je da odbije u godine kad se igra evropsko i eventualno svetsko,ali u Olimpijskoj godine nećeš..pa kad onda hoćeš ,na univerzijadi ..shvatam ja i umor i sve ali tako ce ti biti na kraju svake sezone ,kako su svi drugi naši mogli a i kako i dalje mogu i svi drugi španci i ostali...pitaj Kampaca da li neće....ajde da imaš 30+ godina ,ajde da si osvojio sve živo sa repkom ,kao Gasol ali druže ti u najboljim godinama odbijas..znači ne gledamo te realno više u reprezentaciji ...tako ja to vidim

purger

pre 2 godine

gledam jučer Njemačku i Francusku, svi igrači imali tešku sezonu,odmora nimalo... ali za reprezentaciju se uklizava u 90 min...to je kult reprezentacije, ništa više...tko zna što vašem Jokiću prostruji kroz glavu , ???

Hly

pre 2 godine

Nemoguće je da neko ko ima 26 godina ne može da se odmori za 35 dana, jednostavno ne želi da igra za Srbiju što je okej, ali od sada ni ja ne navijam za njega

uchimata

pre 2 godine

Normalno da svako moze sa svojim zivotom da radi sta hoce. Samo treba imati na umu da uz veliku moc ide i velika odgovornost. Toliko....

Džastin Džiber

pre 2 godine

Bogdanović je na EP 2017 otišao nakon dve ozbiljne povrede.Imao je potpisan ugovor sa Sakramentom na 3 godine vredan 27 miliona dolara,ali ga to nije odvratilo od igranja za Srbiju.Kao Zvezdaš želim da mu se zahvalim na svemu što čini za svoju zemlju.

GM

pre 2 godine

Ma hajde sada jos jedan "objektivan" serijal o tome kako je Jokara ortak iz kraja, dobrocudni momcic, koji voli konje i skromno sanja o nekom NBA...

A odmah druga epizoda o predobrom, svetomuceniku g-inu Raznatovicu i njegovoj danonocnoj borbi i bdenju nad srpskom kosarkom i njenim talentima.

tesla

pre 2 godine

Jesam li ja u krivu ili imam osjećaj da je Nedović stalno povrijeđen, dva mjeseca igra, tri ne i tako stalno? Šteta jer kad ima dan mislim da je stvarno dobar.

Crna mamba

pre 2 godine

Razumem da se naosvajao svega i savcega pa da mu treba odmor.

Ali lik koji jeste MVP, ali nema ni jedan sampionski pehar otkazuje OI. Pa gde je tu mozak. Eee Jordan, Medzik, Kobi, Lebron, Durent, Barkli, Melo… ostavljali su krv na parketu na OI, jer znaju da zlatna medalja i takmicenje na tom nivou gradi sampionski karakter i duh zajednistva. I to liderstvo iz reprezentacije i Ameri, Spanci, mi posle prenosili u klubove. Uglavnom postajali sampioni sa liderskim ulogama. Ali Jokic koji je trenutno miljama daleko od prstena odbija OI gde mozda mozemo da igramo sa amerima (videcemo njihov spisak ali javioi se lilard i grin). Decko jednostavno nema svoje ja i bice sampion lider nikad. Mozda druga violina ali vodja tesko

M

pre 2 godine

Nikola Jokic je lako podvodljiv i deluje tunjavo, i u razgovoru i u ponasanju. Ne dovodim u pitanje kosarkasku genijalnost. Koliko desetina, pa i stotina igraca rasutih po svetu sanja svake noci da ih selektor pozove da igraju za Srbiju. Ovaj se prema reprezentaciji odnosi kao prema prljavim carapama.Pre 2 godine je na silu dosao, sta nisam pricao za Djordjevica, sad mislim da sam pogresio. Sve u svemu, ovakav kakav je, ne treba nam, makar i ne otisli na OI.

bgd011

pre 2 godine

Sansu za krunu karijere ce da propusti zbog kluba ...opet imamo velike sanse za zlato i opet kljucni igrac hoce malo da "izbleji" ..

Igor

pre 2 godine

@Zorowitzki, 16. jun 2021 14:06
Ako je tako kao što kažeš, zar nije vrhunac licemerja to da je osluškivao kakva će biti reakcija biti, pa sad kao: Srbi niste ni zaslužili da igram za vas?

crno&zlatno

pre 2 godine

Jeste decko umoran, naporna teska sezona, gde je dobio veliko priznanje mvp, zasluzeno ali... da je Denver prosao u finale nba, naravno da bi svaku izgarao da osvoji titulu i igrao bi sigurno jos mesec dana. A reprezentacija ce sigurno proci kvalifikacije a OI su za mesec dana. Do tada je mogao da ima postedu, sigurno bi ga Kokoskov razumeo, trenirao bi smanjenim intenzitetom i na igrama bi mogao da ne odigra one "lakse" utakmice. Sve u svemu, odigrao bi 5,6 utakmica i to je to. Ali reprezentacija vise nije imperativ za neke...
Druga stvar, kada cujem price treba da potpise veliki ugovor, da treba. Ali Durent je potpisao svoj najveci ugovor kao tesko povredjen igrac. U ovom trenutku Denver zavisi od Jokica a ne on od njih jer on moze bilo gde da bude vodeci igrac.
Da zakljucim, Jokic je najbolji igrac na svetu, Srbin je, veliki ponos nacije i mnogo ce faliti ovom timu. Mislim da je umor samo izgovor a da je manjak zelje ipak dosta presudio

chox

pre 2 godine

Bas je lepo nema sta sto je Kokoskov ovo saznao kao i svi mi iz medija ... Imam utisak da on ne bi igrao za Srbiju i da nije Denver usao u plej-of ... Gasol uzima prsten i igra za Spaniju

Prijatelj

pre 2 godine

Sve je zivot ali vidi ovo: Ko nam garantuje da nece igrati ni na sledecoj olimpijadi, bice stariji za 4 godine, imace 30 godina, i tada ce igrati u nba, i tada ce biti umoran, i kada ce onda uopste igrati na nekoj olimpijadi za reprezentavciju, pitajmo se svi!

deniro

pre 2 godine

Pretpostavljam ovako - očekivanja nacije su nerealna(zlato na OI)prošli put sam mogao krivnju svaliti na Saleta a sad je sve na meni.......protiv MVP-a će svi ginuti.....u svakom slučaju mogu samo da izgubim....Nećemo nikada saznati.Njegov obraz.

stranger

pre 2 godine

Kakvih 10 godina, nema njega vise nikad u reprezentaciji jer ce sad verovatno dobiti i potomstvo pa tek tada nece biti motivisan da igra.

pera

pre 2 godine

Po meni bi igrači trebalo da pišu molbu za igranje u reprezentaciji.
Tako možda ne bi došli oni najbolji ali bar došli oni koji žele.
Lepo selektor objavi da mu se jave igrači koji žele da igraju za reprezentaciju i od njih on odabere po njemu najbolje i to je to.