Subota, 28.01.2006.

10:13

Blede partije naših košarkaša

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Blede partije naših košarkaša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

i corava koka

pre 18 godina

@(Neki Beogradjanin from DC, 28. januar 2006 10:36)
Yao Ming je povrjedjen skoro cijelu sezonu, cova. Mislim, znam da si ga stavio u prvu postavu na osnovu ucinka prije povrede, no onda si isto tako mogao da nadjes mjesta i za Pedju, ne?
Dalje, Novicki je krilni centar. Logicnije bi bilo da si, recimo, stavio Gasola na nisko krilo.
Djinobili je moj omiljeni igrac, ali ove sezone igra lose.
Sto se tice Nesa, nemam primjedbi, stavise, covjek je MVP.
Parker isto odlican.
Nego, da i ja slozim tim:

C/PF Novicki
PF/SF Gasol
SF Kirilenko
SG Diao(igrac koji je najvise napredovao)
PG Nes
6th Okur/Parker
Okur bi mi bio prvi centar, ali sam morao nekako da stavim onu prvu trojicu zajedno:)
I da se razumijemo, pricamo o ovoj sezoni.

@andro
Zaboravio si na Ike Diogua iz Golden Stejta:)

BG_Insider

pre 18 godina

@ Milko Djuroski
Sta lupas bre? Kad si toliki patriota dodji da zivis u Srbiju kako ti rece kaljugu. Ti (Jaric, Radmanovic, Milic) momci su sramota za nasu zemlju. Da si imao prilike da prisustvujes i da vidis njihove bahanalije i ti bi slicno mislio. Sete se rerezentacije samo ako se pojave neke nove sponzoruse. A ti samo zivi u uverenju da su ne znam kakve patriote i velicine. Da jesu pokazali bi to na parketu. Nemas pojma koja je to sramota da prodjes "kao popisan" terazijama i da cujes Slovence mrtve pijane kako prizeljkuju titulu dok se "nasi" pljuju kao cigani, i na kraju ne mozemo ni selektora da nadjemo! Ko ce sa njima da izadje na kraj?! Sramota moj Milko i to velika...

grazia

pre 18 godina

Iza Pedje je sljedeci ucinak 2 puta pobjednik u tricama i sljedece godine u finalu (zaredom. Ako se ne varam 3 puta All Star, cetvrti u istoriji NBA u procentu slobodnih bacanja. O Vlade Divcu nemam sta da govorim sto se tice ucinka u karijeri. Jedino sto njih dvojica nemaju je pobjednicki prsten. A imamo i igraca koji ima prsten Darko Milicic. Tako da treba da uporedite zemlju koja ima takve predstavnike a ne samo da lupetate kako nam je kosarka u krizi. Nije nego samo treba da docekamo jos jednoga kao Pedja sto nece biti odmah.

Kevin Garnett

pre 18 godina

Gdje je sad ucinak jarica nevidim uopste da ga se ko setio 13 min -0p 3 sk. 1 ast on kao igrac je propao bez obzira gde igra u minnesoti je imao najbolju sansu jer nemaju nekog playa al nista nije dokazao neznam samo koja budala mu dade 40 mil,al sinoc je igrao samo 12 min. al u timu nije bilo novog playa Banksa sto znaci jaricu je vreme da ide bice trejdovan siguran sam ako ne ove godine sledece sigurno samo tesko ce Minnesota dobiti nekog igraca kvalitetnog za njega al morace ga trejdovat a oni sto govore da je minnesota prosla lose u trejdu nemaju veze sa kosarkom sinoc su pobedili houston a Ricky Davis je imao 26 p, 6 ast jer bolji je igrac nego szrbijak 1 na 1 a i atletski je mnogo bolje i plus zakucavnja njegova a i minnesota se resila onog Olowokendi koji nije pokazao bas nista...eh toliko od mene.

maestro

pre 18 godina

Ja mislim da je Darko Milicic All-star potencijal. Decko igra manje od 6 min a ima 1.5ppg 1.2rpg 0.2apg 0.65bpg 0.13spg. Pored toga je bio naj bloker pre-seasona.
Mislim da i Cabarkapa zasluzuje mnogo vecu minutazu. Odlicno koristi "sekunde" na terenu. Da ga Fortson onda nije povredio on bi danas bio sigurno starter i imao bi odlicnu statistiku.
Mislim da ce Peja igrati mnogo bolje u Pejsersima zato sto Indiana ima najboljeg trenera u ligi. Ne smemo zaboraviti da je trener kingsa Rick Adelman. Taj covek nije video talenat i sposobnosti jednog Drazena Petrovica pre 15ak godina u Portlandu. Ej, Drazena Petrovica ...
Krstic je solidan igracic mada mislim da je milicic mnogo veci potencijal. Krstic je u ofanzivi bolji od darka.
Pavlovic je jedini pogresio sto je dosao u NBA. Naravno to "jedini" se odnosi samo na kosarkaske sposobnosti.
Jaric i Radmanovic su solidni kosarkasi. Kako je rekao Obradovic: "SMEKERI"

MILKO DJUROVSKI

pre 18 godina

Cast Totti za komentar.Ostali (pogotovo ovaj sto ruzi ime moje nacije "Serb" i Dejan8 koji je hrvat) su naj gluplji i naj odvratniji komentari o nasim kosarkasima u NBA.Koliko ste vi svi kreteni i "umisljeni pametnjakovici" cudi me da vas Amerika ne angazuje.Propasce dajuci tolike milione dolara nasim igracima koji "nemaju pojma o kosarci i samo su obicna srpska podvala".Znam dasu vecina komentatora neizivljeni "onanisti".Ali molim moderatora da ne objavljuje vise dezurne pljuvace, za momke koji mukotrpno zaradjuju svoj dolar igrajuci svaki dan i putujuci s jednog kraja USA na drugi.Uz to svi mi koji zivimo zajedno sa njima u Americi smo ponosni na njih (za jedan poen,za jedan minut,za jedan skok,za njegovo izgovoreni ime,drzave iz koje dolazi).Kakvi ste "tamo daleko" JA nikada nebi ni igrao za vas,niti donio jednog jedinog dolara u tu vasu kaljugu.

Aircanada

pre 18 godina

@Dragan BGD
Karter je sad povredjen,a i ne mozes ih porediti(njega i Brajanta).U timu NJ imas i Kida,Dzefersona,pa i Krstica koji jako cesto imaju jako dobre ucinke.
U LA-Kobi,Odom je odlican i to je to.S.PArker zablista na svakoj 15.utakmici,Mim je solidan,ali nema leba ostatku ekipe pored Barjanta,dok tako0 nesto ne vazi za Kartera i NETS-e.
Jariceva igra sinoc je bila razocaravajuca,mada i Krle se nije proslavio.

andro

pre 18 godina

Ovi komentari su stvarno nemoguci. Ako niste provalili, u NBA igraju igraci iz celog sveta i nijedna zemlja nema vise od jedne zvezde. Ako neko vec zeli da rangira, neka lista bi bila:
1. Nes (Kanada)
2. Novicki (Nemacka)
3. Kirilenko (Rusija)
4. Gasol (Spanija)
5. Parker (Francuska)
6. Ming (Kina)
7. Okur (Turska)
8. Stojakovic (SCG)
9. Iglauskas (Litvanija)
10. Djinobili (Argentina)
11. Diaw (Francuska)
...
Ovi sto stavljaju Djinobilija na staru slavu u prvu petorku, bi isto tako mogli i Pedju, argentinac ima goru sezonu i vise povreda od Pedje.
A Krstic i Jaric su u jednoj, solidno velikoj grupi osrednjih igraca (Pachulia, Bell, Nocioni, Turkoglu, Bogut, Dalambert, Jasikiucevicius, Songlaja, ...).
Radmanovic je u grupi iza toga (reklo bi se "underachievers").
Ostali su realno igraci zadatka (Rebraca, Cabarkapa, Pavlovic), sa izuzetkom Milicica koji je jos uvek najvece razocarenje u poslednjih nekoliko draftova, ako ne i svih vremena.
Sve u svemu, ne vidim da je neka zemlja ispred nas po igracima u NBA, jedino Francuzi imaju vise od 2 igraca (Parker, Diaw, Pietrus), a mi imamo 4 koje vredi pomenuti (plus Milicica za koga ce tek posle trejda da se vidi da li je propao ili ne).

Fan

pre 18 godina

Koliko si ti ostrascen pa to je strasno. Pedja nije igrao zato sto je u Indianapollis dosao nekih sat vremena pred utakmicu posle dugog puta. Nema potrebe da se zuri, vec ce igrati sledecu utakmicu do koje ce imati vremena da odradi tri treninga sa ekipom i da uvezba kretnje.
Jaric preterano oscilira, ali u toj ekipi se svasta desavalo u poslednje vreme. U svakom slucaju ako je mogao sa 22 godine da vodi Kinder do Triple krune (Prvaci Evrope, Prvaci Italije i Osvajaci Kupa) i da belezi u proseku preko 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, onda moze i da igra sa uspehom u NBA. Njegova ovosezonska statistika nije losa sa 10 ppg 5.5 apg 3.5 rbg i 1.5 spg. Ne zaboravimo da je prosle sezone izmedju povreda imao u toku decembra i januara oko 15 ppg 7.5 apg 3.5 rbg i 2.2 spg, a uz to manje od 2 turnovera po utakmici i belezio je double-double nekoliko utakmica za redom. Videcemo kako ce biti dalje, jer nije lako igrati u turbulentnoj sredini.
Krle igra cak i losije nego prosle sezone, ali opet solidno s' obzirom da ima tek 22 godine.
Radmanovic mora i moze bolje, mislim da ce mu ovaj trener omoguciti da dostigne svoje mogucnosti.

nn

pre 18 godina

jel neko gledao detroit memphis. detroit igra tako ocajno. samo prave faulove u napadu... njima je izgleda cilj da povrede protivnicke igrace a ne da igraju kosarku... atlanta je za njih izmislila kosarku... pogledajte petorku detroita oba Wallace-a su agresivne budale, prince je napaljeni klinac, billups se ispucava (imao je 4 asistencije i 34 poena na utakmici sa memfisom, pa jel to point guard, stockton je za njega izmislio kosarku). jedini koji valja je hamilton a klupa ocajna... macdyess mator i ima problema sa kolenima ostali dno dna...

goran (francsuska)

pre 18 godina

Cabarkapa je 6 poena i 5 skokova odlican za samo deset minuta ! Sta je preforsirani Danlevi pokazao za 13 minuta ? Nista, 0 poena i 3 skoka. A tek Foyl za citavih 27 ? 4 poena i 4 skoka ! I opet su njih dvoje proveli poslednje minute na parketu kad se lomi utakmica !

Jaric ocajan, jos jednom. To mu dodje kao prizemljenje nakon Evropskog prvenstva, tek da vidi da nije bas savrsen koliko on misli. I pak, veliki je radnik i borac, pa ce se izboriti. Mada ako to ne ucini skorije, nije daleko dan kada ce izgubiti startnu poziciju koju, ruku na srce, sa tim sto je pokazao do sada, ne zasluzuje.

Pavlovic, kao i Radmanovic, kad ga sut ne ide ne sluzi bas nicemu ekipi, osim za ukras ! Ne znam zasto nasi igraci kad stignu u NBA zele da postanu iskljucivi suteri ? Umiru za tricu pa makar sve oko njih potonulo. A ono najvise tonu oni ! Eno Drobnjaka i sad kad dosao u Spaniju, covek nekad napadao protivnicki kos kao cigra, sad sa svojih 2,12cm ne moze dva skoka da skupi. Nego stoji van reketa i ceka vece kad ce da se "proslavi" zato sto je ubacio dva suta zaredom ! A ono naidje... Svako peto ili sesto. Ostalo, cista bruka i za njega i za nasu kosarku koju predstavlja !

U NBA ne moze da se igra na sverc, iskljucivo na meku ruku, mora da se trci, skace... Da se zasluze milioni koje bi svi da uzmu.

Dragan,BGD

pre 18 godina

Kako neko moze da mrzi velike igrace,taj onda
nije normalan.Ali kad Brajant ima sut 7-22 i 6 izgubljenih lopti a nijednu ukradenu ili blokadu,to znaci da je uprkos 30 poena igrao
ispod svog nivoa,22 pura sitirao,imao 16 slobodnih bacanja,(30 poena),znaci da je non
stop bila lopta kod njega.Poenta je da nema
igre u timu sa jednom ekstra zvezdom i 4 sta-
tiste.A jedva pobedili Golden State.
Na drugoj strani LeBron imao isto 30 poena ali uz sut 12-23,bio je prvi strelac(30)prvi
skakac(7),prvi kradljica(3),ali i prvi asistent sa 9 asistencija. Tu je razlika,i
ovo je Lebronova nesto slabija utakmica,a
svaki put je blizu tripl-dabl. Ako igras za
tim, a to je u blizini tripl-dabl,nema sanse
da postignes 81 poen.
Slabija verzija Kobija, Karter, gde je sada?
Nazalost Jaric je juce bio veoma los, a onaj
momak sto pominje "blizu tripl-dabl sa 10 sk.
10 p. i 7 asistencija - to je bas bez veze.A
R.Davis dosao i vec medju dva najbolja.
E sad ko ce objasniti enigmu, Artest nije
igrao od prosle godine,pa sinoc igrao i to
dobro za minutazu,a Pedja nije igrao,iako je
u takmicarskoj formi.
Nema svrhe da se palimo oko nasih,tu je stvar
svrsena,jedni Radmanovic moze nesto,pod uslo-
vom da igra PAMETNIJE.
Novicki,Gasol,Kirilenko,Okur,Ilgauskas,Ming,
Parker,B.Diao,Nes,Djinobili i mozda jos neko
su nazalost ispred nasih,i to bez velikih
izgleda da neko nas probije tu barijeru.

Makaveli

pre 18 godina

@DC
Pa kad nas tako lepo milos za misljenje gre'ota da ti ne odgovorimo.
Nowitzki nije SF. U napadu moze da igra spolja, medjutim sto je stariji igra sve blize kosu, dok je u odbrani smesno i zamisliti da juri npr McGrady-ja. Nije sporni da moze da igra. Medjutim ako si se vec trudio da izostavis sve nase kosarkase, odnosno Pedju na SF-u, trebao si da spomenes Kirilenka. Tako da je Pedja u naj slucaju TRENUTNO 8. van "Americko ime" u NBA.
Ostali nasi igraci su najobicniji backup igraci, koji cak i svoje pozicije trece-cetvte zvezde tima gube.
Jaric se sa povecanom odgovornoscu nije izborio, morace opet da se povredi.
O Radmanu ne vredi trositi reci, jer ce biti verovatno prvi covek koji ima najgoru sezonu kada mu istice ugovor (nisu problem samo minuti koji mu pruzaju vec tragedija koju on pruza za tih 15-20 minuta).
Krstic stagnira sto se u NBA ne prasta. Medjutim on je mlad centar i kako god da odigra zbog slabe ponude istih na trzistu dobice dobre pare.
Ostali su ne dokazani u svakom pogledu; nisu ostavili trag ni u domacoj kosarci pa su za NBA pojmove ...

Totti

pre 18 godina

@Serb
Nasi kosarkasi su vise cenjenii i postovani u celoj Evropi, pa cak i u svetu nego kuci! Samo smo mi takvi kreteni da pljuljemo po svojim igracima, umesto da budemo ponosni sto imamo jednog Stojakovica, Krstica, itd. Pricamo samo kako su propali, a nasa krs zemlja od 8 miliona stanovnika ima najveci broj igraca u NBA, vise nego sto imaju Kina, Argentina i recimo Spanija zajedno...
Vazno je da svi mi nismo propali,,,

maestro

pre 18 godina

Sta bi sa onim tredom izmedju Detroita i Orlanda (Milicic, Arojo - Cato)?
Bilo bi lepo videti tandem Howard/Milicic uz pomoc Francisa i Hilla kad se vrati.

PS: Lejkers su bili extra tim pocetkom novog milenijuma. Ali onda su se opredelili za brajanta i trejdovali O'Neala i Paytona i otpustili Malonea i Jacksona (on se vratio zato sto je sa cerkom gazde lakersa, koji gotivi brajanta). Godinu dana kasnije nisu imali apsolutno nista sa play-offom. Da tog leta 2004 trejdovali brajanta u orlando za T-maca danas bi bili kandidati za prsten.

TOLIKO O KOBE BRAJANTU !!!

B

pre 18 godina

@beogradjanin:

Pa dobro, nije nam kosarka sto je nekad bila... Mada, mozda bi mogao Pedja u ovu tvoju petorku jer Nowitzki igra sve zivo a najvise 4. tako da mi se cini da bi bilo postenije da Gasol ustupi mesto Dirku a Pedja na 3. A zasluzuje i po kvalitetu da bude u 5 bez obzira na pozicije... S druge strane, u prvih 10 stranaca moze stati samo jedan (gorepomenuti) nas covek...

Nije bas tako...

pre 18 godina

A sta je bilo pre par dana kad su iste veceri nasi igraci imali ucinak: Jaric na granici tripl-dabla sa 10 poena, 10 skokova, 7 asistencija, pa Krle sa 20 poena, Radman 22 poena i nekih 12-13 skokova, Pedja 19 poena i 13 skokova. Svima se dogodi da odigraju jednu-dve-tri slabije utakmice, ali ne znaci da su propali ako svako vece ne postizu sjajnu statistiku.

Dejan8

pre 18 godina

Ne volim Cabarkapu,ali mislim da je to jako dobar ucinak za 10minuta,pogotovo broj skokova.I cini mi se da on tih malo minuta koliko dobija,vrlo dobro koristi.

Dejan8

pre 18 godina

@Neki Beogradjanin from DC

Kakav Gasol???Milicic ima bar 2 poena bolju statistiku od njega,i pravi vise licnih gresaka,sto znaci da je borbeni!!!PF mesto je rezervisano za Darka!!!

Serb

pre 18 godina

A da vas ja pitam-
Kad su oni imali dobre partije?
Kad je neki igrac osim krstica zaradio dabl-dabl ucinak ( a da nepricam o 3-dable). Nashi su propali u NBA-u (naravno osim Krstica koji je jedini konstanti igrac).
Daj boze da Pedji bude bolje u Indijani, mada sa njegovim stilom on bi trebao da se vrati u Evropu, jer bez Divca on nemoze mnogo (njemu treba neko da ga forsira- ne samo na treningu ili sa klupe- vec i na terenu )
Jaric nikad i nije bio neki igrac- nemogu da kazem da je losh, ali se od njega nikad nije ocekivalo da bude klasa
Milicic- on je u Detroitu samo zato shto bi ga iz svakog druga tima vec odavno izbacili
Radmanovic - decko i pored toga shto ima snage da se bori sa velikim atletama on to ne iskorishcava
Pavlovic- nikad nece biti nishta vishe od igraca sa klupe
Cabarkapa- slican kao Krstic, mada u porgreshnom timu
I najzad Rebraca- Morao bi da se povuce iz basketa odma, ali mu shteta tih miliona

Neki Beogradjanin from DC

pre 18 godina

Nasi momci su totalno pukli u NBA ove sezone... i to svi do jednog! Ovo je brate katastrofa, zemlja smo koja ima ubedljivo najvise stranih igraca u ovoj ligi, a da danas neko bira najbolju stranu petorku ne bi bilo mesta ni za jednog naseg igraca...

C Yao Ming
PF Pau Gasol
SF Dirk Novitzki
SG Manu Djinobili
PG Steve Nash
6th man Toni Parker

Aj' sad da vidim ko od vas ce da se buni protiv ovoga sto sam rekao??? Da cujem sve vase pametne komentarcice i filozofske ideje... ajde???

Neki Beogradjanin from DC

pre 18 godina

Nasi momci su totalno pukli u NBA ove sezone... i to svi do jednog! Ovo je brate katastrofa, zemlja smo koja ima ubedljivo najvise stranih igraca u ovoj ligi, a da danas neko bira najbolju stranu petorku ne bi bilo mesta ni za jednog naseg igraca...

C Yao Ming
PF Pau Gasol
SF Dirk Novitzki
SG Manu Djinobili
PG Steve Nash
6th man Toni Parker

Aj' sad da vidim ko od vas ce da se buni protiv ovoga sto sam rekao??? Da cujem sve vase pametne komentarcice i filozofske ideje... ajde???

Serb

pre 18 godina

A da vas ja pitam-
Kad su oni imali dobre partije?
Kad je neki igrac osim krstica zaradio dabl-dabl ucinak ( a da nepricam o 3-dable). Nashi su propali u NBA-u (naravno osim Krstica koji je jedini konstanti igrac).
Daj boze da Pedji bude bolje u Indijani, mada sa njegovim stilom on bi trebao da se vrati u Evropu, jer bez Divca on nemoze mnogo (njemu treba neko da ga forsira- ne samo na treningu ili sa klupe- vec i na terenu )
Jaric nikad i nije bio neki igrac- nemogu da kazem da je losh, ali se od njega nikad nije ocekivalo da bude klasa
Milicic- on je u Detroitu samo zato shto bi ga iz svakog druga tima vec odavno izbacili
Radmanovic - decko i pored toga shto ima snage da se bori sa velikim atletama on to ne iskorishcava
Pavlovic- nikad nece biti nishta vishe od igraca sa klupe
Cabarkapa- slican kao Krstic, mada u porgreshnom timu
I najzad Rebraca- Morao bi da se povuce iz basketa odma, ali mu shteta tih miliona

Dejan8

pre 18 godina

Ne volim Cabarkapu,ali mislim da je to jako dobar ucinak za 10minuta,pogotovo broj skokova.I cini mi se da on tih malo minuta koliko dobija,vrlo dobro koristi.

Dejan8

pre 18 godina

@Neki Beogradjanin from DC

Kakav Gasol???Milicic ima bar 2 poena bolju statistiku od njega,i pravi vise licnih gresaka,sto znaci da je borbeni!!!PF mesto je rezervisano za Darka!!!

Nije bas tako...

pre 18 godina

A sta je bilo pre par dana kad su iste veceri nasi igraci imali ucinak: Jaric na granici tripl-dabla sa 10 poena, 10 skokova, 7 asistencija, pa Krle sa 20 poena, Radman 22 poena i nekih 12-13 skokova, Pedja 19 poena i 13 skokova. Svima se dogodi da odigraju jednu-dve-tri slabije utakmice, ali ne znaci da su propali ako svako vece ne postizu sjajnu statistiku.

B

pre 18 godina

@beogradjanin:

Pa dobro, nije nam kosarka sto je nekad bila... Mada, mozda bi mogao Pedja u ovu tvoju petorku jer Nowitzki igra sve zivo a najvise 4. tako da mi se cini da bi bilo postenije da Gasol ustupi mesto Dirku a Pedja na 3. A zasluzuje i po kvalitetu da bude u 5 bez obzira na pozicije... S druge strane, u prvih 10 stranaca moze stati samo jedan (gorepomenuti) nas covek...

maestro

pre 18 godina

Sta bi sa onim tredom izmedju Detroita i Orlanda (Milicic, Arojo - Cato)?
Bilo bi lepo videti tandem Howard/Milicic uz pomoc Francisa i Hilla kad se vrati.

PS: Lejkers su bili extra tim pocetkom novog milenijuma. Ali onda su se opredelili za brajanta i trejdovali O'Neala i Paytona i otpustili Malonea i Jacksona (on se vratio zato sto je sa cerkom gazde lakersa, koji gotivi brajanta). Godinu dana kasnije nisu imali apsolutno nista sa play-offom. Da tog leta 2004 trejdovali brajanta u orlando za T-maca danas bi bili kandidati za prsten.

TOLIKO O KOBE BRAJANTU !!!

Totti

pre 18 godina

@Serb
Nasi kosarkasi su vise cenjenii i postovani u celoj Evropi, pa cak i u svetu nego kuci! Samo smo mi takvi kreteni da pljuljemo po svojim igracima, umesto da budemo ponosni sto imamo jednog Stojakovica, Krstica, itd. Pricamo samo kako su propali, a nasa krs zemlja od 8 miliona stanovnika ima najveci broj igraca u NBA, vise nego sto imaju Kina, Argentina i recimo Spanija zajedno...
Vazno je da svi mi nismo propali,,,

Makaveli

pre 18 godina

@DC
Pa kad nas tako lepo milos za misljenje gre'ota da ti ne odgovorimo.
Nowitzki nije SF. U napadu moze da igra spolja, medjutim sto je stariji igra sve blize kosu, dok je u odbrani smesno i zamisliti da juri npr McGrady-ja. Nije sporni da moze da igra. Medjutim ako si se vec trudio da izostavis sve nase kosarkase, odnosno Pedju na SF-u, trebao si da spomenes Kirilenka. Tako da je Pedja u naj slucaju TRENUTNO 8. van "Americko ime" u NBA.
Ostali nasi igraci su najobicniji backup igraci, koji cak i svoje pozicije trece-cetvte zvezde tima gube.
Jaric se sa povecanom odgovornoscu nije izborio, morace opet da se povredi.
O Radmanu ne vredi trositi reci, jer ce biti verovatno prvi covek koji ima najgoru sezonu kada mu istice ugovor (nisu problem samo minuti koji mu pruzaju vec tragedija koju on pruza za tih 15-20 minuta).
Krstic stagnira sto se u NBA ne prasta. Medjutim on je mlad centar i kako god da odigra zbog slabe ponude istih na trzistu dobice dobre pare.
Ostali su ne dokazani u svakom pogledu; nisu ostavili trag ni u domacoj kosarci pa su za NBA pojmove ...

Dragan,BGD

pre 18 godina

Kako neko moze da mrzi velike igrace,taj onda
nije normalan.Ali kad Brajant ima sut 7-22 i 6 izgubljenih lopti a nijednu ukradenu ili blokadu,to znaci da je uprkos 30 poena igrao
ispod svog nivoa,22 pura sitirao,imao 16 slobodnih bacanja,(30 poena),znaci da je non
stop bila lopta kod njega.Poenta je da nema
igre u timu sa jednom ekstra zvezdom i 4 sta-
tiste.A jedva pobedili Golden State.
Na drugoj strani LeBron imao isto 30 poena ali uz sut 12-23,bio je prvi strelac(30)prvi
skakac(7),prvi kradljica(3),ali i prvi asistent sa 9 asistencija. Tu je razlika,i
ovo je Lebronova nesto slabija utakmica,a
svaki put je blizu tripl-dabl. Ako igras za
tim, a to je u blizini tripl-dabl,nema sanse
da postignes 81 poen.
Slabija verzija Kobija, Karter, gde je sada?
Nazalost Jaric je juce bio veoma los, a onaj
momak sto pominje "blizu tripl-dabl sa 10 sk.
10 p. i 7 asistencija - to je bas bez veze.A
R.Davis dosao i vec medju dva najbolja.
E sad ko ce objasniti enigmu, Artest nije
igrao od prosle godine,pa sinoc igrao i to
dobro za minutazu,a Pedja nije igrao,iako je
u takmicarskoj formi.
Nema svrhe da se palimo oko nasih,tu je stvar
svrsena,jedni Radmanovic moze nesto,pod uslo-
vom da igra PAMETNIJE.
Novicki,Gasol,Kirilenko,Okur,Ilgauskas,Ming,
Parker,B.Diao,Nes,Djinobili i mozda jos neko
su nazalost ispred nasih,i to bez velikih
izgleda da neko nas probije tu barijeru.

goran (francsuska)

pre 18 godina

Cabarkapa je 6 poena i 5 skokova odlican za samo deset minuta ! Sta je preforsirani Danlevi pokazao za 13 minuta ? Nista, 0 poena i 3 skoka. A tek Foyl za citavih 27 ? 4 poena i 4 skoka ! I opet su njih dvoje proveli poslednje minute na parketu kad se lomi utakmica !

Jaric ocajan, jos jednom. To mu dodje kao prizemljenje nakon Evropskog prvenstva, tek da vidi da nije bas savrsen koliko on misli. I pak, veliki je radnik i borac, pa ce se izboriti. Mada ako to ne ucini skorije, nije daleko dan kada ce izgubiti startnu poziciju koju, ruku na srce, sa tim sto je pokazao do sada, ne zasluzuje.

Pavlovic, kao i Radmanovic, kad ga sut ne ide ne sluzi bas nicemu ekipi, osim za ukras ! Ne znam zasto nasi igraci kad stignu u NBA zele da postanu iskljucivi suteri ? Umiru za tricu pa makar sve oko njih potonulo. A ono najvise tonu oni ! Eno Drobnjaka i sad kad dosao u Spaniju, covek nekad napadao protivnicki kos kao cigra, sad sa svojih 2,12cm ne moze dva skoka da skupi. Nego stoji van reketa i ceka vece kad ce da se "proslavi" zato sto je ubacio dva suta zaredom ! A ono naidje... Svako peto ili sesto. Ostalo, cista bruka i za njega i za nasu kosarku koju predstavlja !

U NBA ne moze da se igra na sverc, iskljucivo na meku ruku, mora da se trci, skace... Da se zasluze milioni koje bi svi da uzmu.

nn

pre 18 godina

jel neko gledao detroit memphis. detroit igra tako ocajno. samo prave faulove u napadu... njima je izgleda cilj da povrede protivnicke igrace a ne da igraju kosarku... atlanta je za njih izmislila kosarku... pogledajte petorku detroita oba Wallace-a su agresivne budale, prince je napaljeni klinac, billups se ispucava (imao je 4 asistencije i 34 poena na utakmici sa memfisom, pa jel to point guard, stockton je za njega izmislio kosarku). jedini koji valja je hamilton a klupa ocajna... macdyess mator i ima problema sa kolenima ostali dno dna...

Fan

pre 18 godina

Koliko si ti ostrascen pa to je strasno. Pedja nije igrao zato sto je u Indianapollis dosao nekih sat vremena pred utakmicu posle dugog puta. Nema potrebe da se zuri, vec ce igrati sledecu utakmicu do koje ce imati vremena da odradi tri treninga sa ekipom i da uvezba kretnje.
Jaric preterano oscilira, ali u toj ekipi se svasta desavalo u poslednje vreme. U svakom slucaju ako je mogao sa 22 godine da vodi Kinder do Triple krune (Prvaci Evrope, Prvaci Italije i Osvajaci Kupa) i da belezi u proseku preko 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, onda moze i da igra sa uspehom u NBA. Njegova ovosezonska statistika nije losa sa 10 ppg 5.5 apg 3.5 rbg i 1.5 spg. Ne zaboravimo da je prosle sezone izmedju povreda imao u toku decembra i januara oko 15 ppg 7.5 apg 3.5 rbg i 2.2 spg, a uz to manje od 2 turnovera po utakmici i belezio je double-double nekoliko utakmica za redom. Videcemo kako ce biti dalje, jer nije lako igrati u turbulentnoj sredini.
Krle igra cak i losije nego prosle sezone, ali opet solidno s' obzirom da ima tek 22 godine.
Radmanovic mora i moze bolje, mislim da ce mu ovaj trener omoguciti da dostigne svoje mogucnosti.

Aircanada

pre 18 godina

@Dragan BGD
Karter je sad povredjen,a i ne mozes ih porediti(njega i Brajanta).U timu NJ imas i Kida,Dzefersona,pa i Krstica koji jako cesto imaju jako dobre ucinke.
U LA-Kobi,Odom je odlican i to je to.S.PArker zablista na svakoj 15.utakmici,Mim je solidan,ali nema leba ostatku ekipe pored Barjanta,dok tako0 nesto ne vazi za Kartera i NETS-e.
Jariceva igra sinoc je bila razocaravajuca,mada i Krle se nije proslavio.

andro

pre 18 godina

Ovi komentari su stvarno nemoguci. Ako niste provalili, u NBA igraju igraci iz celog sveta i nijedna zemlja nema vise od jedne zvezde. Ako neko vec zeli da rangira, neka lista bi bila:
1. Nes (Kanada)
2. Novicki (Nemacka)
3. Kirilenko (Rusija)
4. Gasol (Spanija)
5. Parker (Francuska)
6. Ming (Kina)
7. Okur (Turska)
8. Stojakovic (SCG)
9. Iglauskas (Litvanija)
10. Djinobili (Argentina)
11. Diaw (Francuska)
...
Ovi sto stavljaju Djinobilija na staru slavu u prvu petorku, bi isto tako mogli i Pedju, argentinac ima goru sezonu i vise povreda od Pedje.
A Krstic i Jaric su u jednoj, solidno velikoj grupi osrednjih igraca (Pachulia, Bell, Nocioni, Turkoglu, Bogut, Dalambert, Jasikiucevicius, Songlaja, ...).
Radmanovic je u grupi iza toga (reklo bi se "underachievers").
Ostali su realno igraci zadatka (Rebraca, Cabarkapa, Pavlovic), sa izuzetkom Milicica koji je jos uvek najvece razocarenje u poslednjih nekoliko draftova, ako ne i svih vremena.
Sve u svemu, ne vidim da je neka zemlja ispred nas po igracima u NBA, jedino Francuzi imaju vise od 2 igraca (Parker, Diaw, Pietrus), a mi imamo 4 koje vredi pomenuti (plus Milicica za koga ce tek posle trejda da se vidi da li je propao ili ne).

Kevin Garnett

pre 18 godina

Gdje je sad ucinak jarica nevidim uopste da ga se ko setio 13 min -0p 3 sk. 1 ast on kao igrac je propao bez obzira gde igra u minnesoti je imao najbolju sansu jer nemaju nekog playa al nista nije dokazao neznam samo koja budala mu dade 40 mil,al sinoc je igrao samo 12 min. al u timu nije bilo novog playa Banksa sto znaci jaricu je vreme da ide bice trejdovan siguran sam ako ne ove godine sledece sigurno samo tesko ce Minnesota dobiti nekog igraca kvalitetnog za njega al morace ga trejdovat a oni sto govore da je minnesota prosla lose u trejdu nemaju veze sa kosarkom sinoc su pobedili houston a Ricky Davis je imao 26 p, 6 ast jer bolji je igrac nego szrbijak 1 na 1 a i atletski je mnogo bolje i plus zakucavnja njegova a i minnesota se resila onog Olowokendi koji nije pokazao bas nista...eh toliko od mene.

maestro

pre 18 godina

Ja mislim da je Darko Milicic All-star potencijal. Decko igra manje od 6 min a ima 1.5ppg 1.2rpg 0.2apg 0.65bpg 0.13spg. Pored toga je bio naj bloker pre-seasona.
Mislim da i Cabarkapa zasluzuje mnogo vecu minutazu. Odlicno koristi "sekunde" na terenu. Da ga Fortson onda nije povredio on bi danas bio sigurno starter i imao bi odlicnu statistiku.
Mislim da ce Peja igrati mnogo bolje u Pejsersima zato sto Indiana ima najboljeg trenera u ligi. Ne smemo zaboraviti da je trener kingsa Rick Adelman. Taj covek nije video talenat i sposobnosti jednog Drazena Petrovica pre 15ak godina u Portlandu. Ej, Drazena Petrovica ...
Krstic je solidan igracic mada mislim da je milicic mnogo veci potencijal. Krstic je u ofanzivi bolji od darka.
Pavlovic je jedini pogresio sto je dosao u NBA. Naravno to "jedini" se odnosi samo na kosarkaske sposobnosti.
Jaric i Radmanovic su solidni kosarkasi. Kako je rekao Obradovic: "SMEKERI"

MILKO DJUROVSKI

pre 18 godina

Cast Totti za komentar.Ostali (pogotovo ovaj sto ruzi ime moje nacije "Serb" i Dejan8 koji je hrvat) su naj gluplji i naj odvratniji komentari o nasim kosarkasima u NBA.Koliko ste vi svi kreteni i "umisljeni pametnjakovici" cudi me da vas Amerika ne angazuje.Propasce dajuci tolike milione dolara nasim igracima koji "nemaju pojma o kosarci i samo su obicna srpska podvala".Znam dasu vecina komentatora neizivljeni "onanisti".Ali molim moderatora da ne objavljuje vise dezurne pljuvace, za momke koji mukotrpno zaradjuju svoj dolar igrajuci svaki dan i putujuci s jednog kraja USA na drugi.Uz to svi mi koji zivimo zajedno sa njima u Americi smo ponosni na njih (za jedan poen,za jedan minut,za jedan skok,za njegovo izgovoreni ime,drzave iz koje dolazi).Kakvi ste "tamo daleko" JA nikada nebi ni igrao za vas,niti donio jednog jedinog dolara u tu vasu kaljugu.

grazia

pre 18 godina

Iza Pedje je sljedeci ucinak 2 puta pobjednik u tricama i sljedece godine u finalu (zaredom. Ako se ne varam 3 puta All Star, cetvrti u istoriji NBA u procentu slobodnih bacanja. O Vlade Divcu nemam sta da govorim sto se tice ucinka u karijeri. Jedino sto njih dvojica nemaju je pobjednicki prsten. A imamo i igraca koji ima prsten Darko Milicic. Tako da treba da uporedite zemlju koja ima takve predstavnike a ne samo da lupetate kako nam je kosarka u krizi. Nije nego samo treba da docekamo jos jednoga kao Pedja sto nece biti odmah.

BG_Insider

pre 18 godina

@ Milko Djuroski
Sta lupas bre? Kad si toliki patriota dodji da zivis u Srbiju kako ti rece kaljugu. Ti (Jaric, Radmanovic, Milic) momci su sramota za nasu zemlju. Da si imao prilike da prisustvujes i da vidis njihove bahanalije i ti bi slicno mislio. Sete se rerezentacije samo ako se pojave neke nove sponzoruse. A ti samo zivi u uverenju da su ne znam kakve patriote i velicine. Da jesu pokazali bi to na parketu. Nemas pojma koja je to sramota da prodjes "kao popisan" terazijama i da cujes Slovence mrtve pijane kako prizeljkuju titulu dok se "nasi" pljuju kao cigani, i na kraju ne mozemo ni selektora da nadjemo! Ko ce sa njima da izadje na kraj?! Sramota moj Milko i to velika...

i corava koka

pre 18 godina

@(Neki Beogradjanin from DC, 28. januar 2006 10:36)
Yao Ming je povrjedjen skoro cijelu sezonu, cova. Mislim, znam da si ga stavio u prvu postavu na osnovu ucinka prije povrede, no onda si isto tako mogao da nadjes mjesta i za Pedju, ne?
Dalje, Novicki je krilni centar. Logicnije bi bilo da si, recimo, stavio Gasola na nisko krilo.
Djinobili je moj omiljeni igrac, ali ove sezone igra lose.
Sto se tice Nesa, nemam primjedbi, stavise, covjek je MVP.
Parker isto odlican.
Nego, da i ja slozim tim:

C/PF Novicki
PF/SF Gasol
SF Kirilenko
SG Diao(igrac koji je najvise napredovao)
PG Nes
6th Okur/Parker
Okur bi mi bio prvi centar, ali sam morao nekako da stavim onu prvu trojicu zajedno:)
I da se razumijemo, pricamo o ovoj sezoni.

@andro
Zaboravio si na Ike Diogua iz Golden Stejta:)

Neki Beogradjanin from DC

pre 18 godina

Nasi momci su totalno pukli u NBA ove sezone... i to svi do jednog! Ovo je brate katastrofa, zemlja smo koja ima ubedljivo najvise stranih igraca u ovoj ligi, a da danas neko bira najbolju stranu petorku ne bi bilo mesta ni za jednog naseg igraca...

C Yao Ming
PF Pau Gasol
SF Dirk Novitzki
SG Manu Djinobili
PG Steve Nash
6th man Toni Parker

Aj' sad da vidim ko od vas ce da se buni protiv ovoga sto sam rekao??? Da cujem sve vase pametne komentarcice i filozofske ideje... ajde???

Serb

pre 18 godina

A da vas ja pitam-
Kad su oni imali dobre partije?
Kad je neki igrac osim krstica zaradio dabl-dabl ucinak ( a da nepricam o 3-dable). Nashi su propali u NBA-u (naravno osim Krstica koji je jedini konstanti igrac).
Daj boze da Pedji bude bolje u Indijani, mada sa njegovim stilom on bi trebao da se vrati u Evropu, jer bez Divca on nemoze mnogo (njemu treba neko da ga forsira- ne samo na treningu ili sa klupe- vec i na terenu )
Jaric nikad i nije bio neki igrac- nemogu da kazem da je losh, ali se od njega nikad nije ocekivalo da bude klasa
Milicic- on je u Detroitu samo zato shto bi ga iz svakog druga tima vec odavno izbacili
Radmanovic - decko i pored toga shto ima snage da se bori sa velikim atletama on to ne iskorishcava
Pavlovic- nikad nece biti nishta vishe od igraca sa klupe
Cabarkapa- slican kao Krstic, mada u porgreshnom timu
I najzad Rebraca- Morao bi da se povuce iz basketa odma, ali mu shteta tih miliona

Dejan8

pre 18 godina

Ne volim Cabarkapu,ali mislim da je to jako dobar ucinak za 10minuta,pogotovo broj skokova.I cini mi se da on tih malo minuta koliko dobija,vrlo dobro koristi.

Dejan8

pre 18 godina

@Neki Beogradjanin from DC

Kakav Gasol???Milicic ima bar 2 poena bolju statistiku od njega,i pravi vise licnih gresaka,sto znaci da je borbeni!!!PF mesto je rezervisano za Darka!!!

Nije bas tako...

pre 18 godina

A sta je bilo pre par dana kad su iste veceri nasi igraci imali ucinak: Jaric na granici tripl-dabla sa 10 poena, 10 skokova, 7 asistencija, pa Krle sa 20 poena, Radman 22 poena i nekih 12-13 skokova, Pedja 19 poena i 13 skokova. Svima se dogodi da odigraju jednu-dve-tri slabije utakmice, ali ne znaci da su propali ako svako vece ne postizu sjajnu statistiku.

B

pre 18 godina

@beogradjanin:

Pa dobro, nije nam kosarka sto je nekad bila... Mada, mozda bi mogao Pedja u ovu tvoju petorku jer Nowitzki igra sve zivo a najvise 4. tako da mi se cini da bi bilo postenije da Gasol ustupi mesto Dirku a Pedja na 3. A zasluzuje i po kvalitetu da bude u 5 bez obzira na pozicije... S druge strane, u prvih 10 stranaca moze stati samo jedan (gorepomenuti) nas covek...

maestro

pre 18 godina

Sta bi sa onim tredom izmedju Detroita i Orlanda (Milicic, Arojo - Cato)?
Bilo bi lepo videti tandem Howard/Milicic uz pomoc Francisa i Hilla kad se vrati.

PS: Lejkers su bili extra tim pocetkom novog milenijuma. Ali onda su se opredelili za brajanta i trejdovali O'Neala i Paytona i otpustili Malonea i Jacksona (on se vratio zato sto je sa cerkom gazde lakersa, koji gotivi brajanta). Godinu dana kasnije nisu imali apsolutno nista sa play-offom. Da tog leta 2004 trejdovali brajanta u orlando za T-maca danas bi bili kandidati za prsten.

TOLIKO O KOBE BRAJANTU !!!

Totti

pre 18 godina

@Serb
Nasi kosarkasi su vise cenjenii i postovani u celoj Evropi, pa cak i u svetu nego kuci! Samo smo mi takvi kreteni da pljuljemo po svojim igracima, umesto da budemo ponosni sto imamo jednog Stojakovica, Krstica, itd. Pricamo samo kako su propali, a nasa krs zemlja od 8 miliona stanovnika ima najveci broj igraca u NBA, vise nego sto imaju Kina, Argentina i recimo Spanija zajedno...
Vazno je da svi mi nismo propali,,,

Makaveli

pre 18 godina

@DC
Pa kad nas tako lepo milos za misljenje gre'ota da ti ne odgovorimo.
Nowitzki nije SF. U napadu moze da igra spolja, medjutim sto je stariji igra sve blize kosu, dok je u odbrani smesno i zamisliti da juri npr McGrady-ja. Nije sporni da moze da igra. Medjutim ako si se vec trudio da izostavis sve nase kosarkase, odnosno Pedju na SF-u, trebao si da spomenes Kirilenka. Tako da je Pedja u naj slucaju TRENUTNO 8. van "Americko ime" u NBA.
Ostali nasi igraci su najobicniji backup igraci, koji cak i svoje pozicije trece-cetvte zvezde tima gube.
Jaric se sa povecanom odgovornoscu nije izborio, morace opet da se povredi.
O Radmanu ne vredi trositi reci, jer ce biti verovatno prvi covek koji ima najgoru sezonu kada mu istice ugovor (nisu problem samo minuti koji mu pruzaju vec tragedija koju on pruza za tih 15-20 minuta).
Krstic stagnira sto se u NBA ne prasta. Medjutim on je mlad centar i kako god da odigra zbog slabe ponude istih na trzistu dobice dobre pare.
Ostali su ne dokazani u svakom pogledu; nisu ostavili trag ni u domacoj kosarci pa su za NBA pojmove ...

Dragan,BGD

pre 18 godina

Kako neko moze da mrzi velike igrace,taj onda
nije normalan.Ali kad Brajant ima sut 7-22 i 6 izgubljenih lopti a nijednu ukradenu ili blokadu,to znaci da je uprkos 30 poena igrao
ispod svog nivoa,22 pura sitirao,imao 16 slobodnih bacanja,(30 poena),znaci da je non
stop bila lopta kod njega.Poenta je da nema
igre u timu sa jednom ekstra zvezdom i 4 sta-
tiste.A jedva pobedili Golden State.
Na drugoj strani LeBron imao isto 30 poena ali uz sut 12-23,bio je prvi strelac(30)prvi
skakac(7),prvi kradljica(3),ali i prvi asistent sa 9 asistencija. Tu je razlika,i
ovo je Lebronova nesto slabija utakmica,a
svaki put je blizu tripl-dabl. Ako igras za
tim, a to je u blizini tripl-dabl,nema sanse
da postignes 81 poen.
Slabija verzija Kobija, Karter, gde je sada?
Nazalost Jaric je juce bio veoma los, a onaj
momak sto pominje "blizu tripl-dabl sa 10 sk.
10 p. i 7 asistencija - to je bas bez veze.A
R.Davis dosao i vec medju dva najbolja.
E sad ko ce objasniti enigmu, Artest nije
igrao od prosle godine,pa sinoc igrao i to
dobro za minutazu,a Pedja nije igrao,iako je
u takmicarskoj formi.
Nema svrhe da se palimo oko nasih,tu je stvar
svrsena,jedni Radmanovic moze nesto,pod uslo-
vom da igra PAMETNIJE.
Novicki,Gasol,Kirilenko,Okur,Ilgauskas,Ming,
Parker,B.Diao,Nes,Djinobili i mozda jos neko
su nazalost ispred nasih,i to bez velikih
izgleda da neko nas probije tu barijeru.

goran (francsuska)

pre 18 godina

Cabarkapa je 6 poena i 5 skokova odlican za samo deset minuta ! Sta je preforsirani Danlevi pokazao za 13 minuta ? Nista, 0 poena i 3 skoka. A tek Foyl za citavih 27 ? 4 poena i 4 skoka ! I opet su njih dvoje proveli poslednje minute na parketu kad se lomi utakmica !

Jaric ocajan, jos jednom. To mu dodje kao prizemljenje nakon Evropskog prvenstva, tek da vidi da nije bas savrsen koliko on misli. I pak, veliki je radnik i borac, pa ce se izboriti. Mada ako to ne ucini skorije, nije daleko dan kada ce izgubiti startnu poziciju koju, ruku na srce, sa tim sto je pokazao do sada, ne zasluzuje.

Pavlovic, kao i Radmanovic, kad ga sut ne ide ne sluzi bas nicemu ekipi, osim za ukras ! Ne znam zasto nasi igraci kad stignu u NBA zele da postanu iskljucivi suteri ? Umiru za tricu pa makar sve oko njih potonulo. A ono najvise tonu oni ! Eno Drobnjaka i sad kad dosao u Spaniju, covek nekad napadao protivnicki kos kao cigra, sad sa svojih 2,12cm ne moze dva skoka da skupi. Nego stoji van reketa i ceka vece kad ce da se "proslavi" zato sto je ubacio dva suta zaredom ! A ono naidje... Svako peto ili sesto. Ostalo, cista bruka i za njega i za nasu kosarku koju predstavlja !

U NBA ne moze da se igra na sverc, iskljucivo na meku ruku, mora da se trci, skace... Da se zasluze milioni koje bi svi da uzmu.

nn

pre 18 godina

jel neko gledao detroit memphis. detroit igra tako ocajno. samo prave faulove u napadu... njima je izgleda cilj da povrede protivnicke igrace a ne da igraju kosarku... atlanta je za njih izmislila kosarku... pogledajte petorku detroita oba Wallace-a su agresivne budale, prince je napaljeni klinac, billups se ispucava (imao je 4 asistencije i 34 poena na utakmici sa memfisom, pa jel to point guard, stockton je za njega izmislio kosarku). jedini koji valja je hamilton a klupa ocajna... macdyess mator i ima problema sa kolenima ostali dno dna...

Fan

pre 18 godina

Koliko si ti ostrascen pa to je strasno. Pedja nije igrao zato sto je u Indianapollis dosao nekih sat vremena pred utakmicu posle dugog puta. Nema potrebe da se zuri, vec ce igrati sledecu utakmicu do koje ce imati vremena da odradi tri treninga sa ekipom i da uvezba kretnje.
Jaric preterano oscilira, ali u toj ekipi se svasta desavalo u poslednje vreme. U svakom slucaju ako je mogao sa 22 godine da vodi Kinder do Triple krune (Prvaci Evrope, Prvaci Italije i Osvajaci Kupa) i da belezi u proseku preko 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, onda moze i da igra sa uspehom u NBA. Njegova ovosezonska statistika nije losa sa 10 ppg 5.5 apg 3.5 rbg i 1.5 spg. Ne zaboravimo da je prosle sezone izmedju povreda imao u toku decembra i januara oko 15 ppg 7.5 apg 3.5 rbg i 2.2 spg, a uz to manje od 2 turnovera po utakmici i belezio je double-double nekoliko utakmica za redom. Videcemo kako ce biti dalje, jer nije lako igrati u turbulentnoj sredini.
Krle igra cak i losije nego prosle sezone, ali opet solidno s' obzirom da ima tek 22 godine.
Radmanovic mora i moze bolje, mislim da ce mu ovaj trener omoguciti da dostigne svoje mogucnosti.

Aircanada

pre 18 godina

@Dragan BGD
Karter je sad povredjen,a i ne mozes ih porediti(njega i Brajanta).U timu NJ imas i Kida,Dzefersona,pa i Krstica koji jako cesto imaju jako dobre ucinke.
U LA-Kobi,Odom je odlican i to je to.S.PArker zablista na svakoj 15.utakmici,Mim je solidan,ali nema leba ostatku ekipe pored Barjanta,dok tako0 nesto ne vazi za Kartera i NETS-e.
Jariceva igra sinoc je bila razocaravajuca,mada i Krle se nije proslavio.

andro

pre 18 godina

Ovi komentari su stvarno nemoguci. Ako niste provalili, u NBA igraju igraci iz celog sveta i nijedna zemlja nema vise od jedne zvezde. Ako neko vec zeli da rangira, neka lista bi bila:
1. Nes (Kanada)
2. Novicki (Nemacka)
3. Kirilenko (Rusija)
4. Gasol (Spanija)
5. Parker (Francuska)
6. Ming (Kina)
7. Okur (Turska)
8. Stojakovic (SCG)
9. Iglauskas (Litvanija)
10. Djinobili (Argentina)
11. Diaw (Francuska)
...
Ovi sto stavljaju Djinobilija na staru slavu u prvu petorku, bi isto tako mogli i Pedju, argentinac ima goru sezonu i vise povreda od Pedje.
A Krstic i Jaric su u jednoj, solidno velikoj grupi osrednjih igraca (Pachulia, Bell, Nocioni, Turkoglu, Bogut, Dalambert, Jasikiucevicius, Songlaja, ...).
Radmanovic je u grupi iza toga (reklo bi se "underachievers").
Ostali su realno igraci zadatka (Rebraca, Cabarkapa, Pavlovic), sa izuzetkom Milicica koji je jos uvek najvece razocarenje u poslednjih nekoliko draftova, ako ne i svih vremena.
Sve u svemu, ne vidim da je neka zemlja ispred nas po igracima u NBA, jedino Francuzi imaju vise od 2 igraca (Parker, Diaw, Pietrus), a mi imamo 4 koje vredi pomenuti (plus Milicica za koga ce tek posle trejda da se vidi da li je propao ili ne).

Kevin Garnett

pre 18 godina

Gdje je sad ucinak jarica nevidim uopste da ga se ko setio 13 min -0p 3 sk. 1 ast on kao igrac je propao bez obzira gde igra u minnesoti je imao najbolju sansu jer nemaju nekog playa al nista nije dokazao neznam samo koja budala mu dade 40 mil,al sinoc je igrao samo 12 min. al u timu nije bilo novog playa Banksa sto znaci jaricu je vreme da ide bice trejdovan siguran sam ako ne ove godine sledece sigurno samo tesko ce Minnesota dobiti nekog igraca kvalitetnog za njega al morace ga trejdovat a oni sto govore da je minnesota prosla lose u trejdu nemaju veze sa kosarkom sinoc su pobedili houston a Ricky Davis je imao 26 p, 6 ast jer bolji je igrac nego szrbijak 1 na 1 a i atletski je mnogo bolje i plus zakucavnja njegova a i minnesota se resila onog Olowokendi koji nije pokazao bas nista...eh toliko od mene.

maestro

pre 18 godina

Ja mislim da je Darko Milicic All-star potencijal. Decko igra manje od 6 min a ima 1.5ppg 1.2rpg 0.2apg 0.65bpg 0.13spg. Pored toga je bio naj bloker pre-seasona.
Mislim da i Cabarkapa zasluzuje mnogo vecu minutazu. Odlicno koristi "sekunde" na terenu. Da ga Fortson onda nije povredio on bi danas bio sigurno starter i imao bi odlicnu statistiku.
Mislim da ce Peja igrati mnogo bolje u Pejsersima zato sto Indiana ima najboljeg trenera u ligi. Ne smemo zaboraviti da je trener kingsa Rick Adelman. Taj covek nije video talenat i sposobnosti jednog Drazena Petrovica pre 15ak godina u Portlandu. Ej, Drazena Petrovica ...
Krstic je solidan igracic mada mislim da je milicic mnogo veci potencijal. Krstic je u ofanzivi bolji od darka.
Pavlovic je jedini pogresio sto je dosao u NBA. Naravno to "jedini" se odnosi samo na kosarkaske sposobnosti.
Jaric i Radmanovic su solidni kosarkasi. Kako je rekao Obradovic: "SMEKERI"

MILKO DJUROVSKI

pre 18 godina

Cast Totti za komentar.Ostali (pogotovo ovaj sto ruzi ime moje nacije "Serb" i Dejan8 koji je hrvat) su naj gluplji i naj odvratniji komentari o nasim kosarkasima u NBA.Koliko ste vi svi kreteni i "umisljeni pametnjakovici" cudi me da vas Amerika ne angazuje.Propasce dajuci tolike milione dolara nasim igracima koji "nemaju pojma o kosarci i samo su obicna srpska podvala".Znam dasu vecina komentatora neizivljeni "onanisti".Ali molim moderatora da ne objavljuje vise dezurne pljuvace, za momke koji mukotrpno zaradjuju svoj dolar igrajuci svaki dan i putujuci s jednog kraja USA na drugi.Uz to svi mi koji zivimo zajedno sa njima u Americi smo ponosni na njih (za jedan poen,za jedan minut,za jedan skok,za njegovo izgovoreni ime,drzave iz koje dolazi).Kakvi ste "tamo daleko" JA nikada nebi ni igrao za vas,niti donio jednog jedinog dolara u tu vasu kaljugu.

grazia

pre 18 godina

Iza Pedje je sljedeci ucinak 2 puta pobjednik u tricama i sljedece godine u finalu (zaredom. Ako se ne varam 3 puta All Star, cetvrti u istoriji NBA u procentu slobodnih bacanja. O Vlade Divcu nemam sta da govorim sto se tice ucinka u karijeri. Jedino sto njih dvojica nemaju je pobjednicki prsten. A imamo i igraca koji ima prsten Darko Milicic. Tako da treba da uporedite zemlju koja ima takve predstavnike a ne samo da lupetate kako nam je kosarka u krizi. Nije nego samo treba da docekamo jos jednoga kao Pedja sto nece biti odmah.

BG_Insider

pre 18 godina

@ Milko Djuroski
Sta lupas bre? Kad si toliki patriota dodji da zivis u Srbiju kako ti rece kaljugu. Ti (Jaric, Radmanovic, Milic) momci su sramota za nasu zemlju. Da si imao prilike da prisustvujes i da vidis njihove bahanalije i ti bi slicno mislio. Sete se rerezentacije samo ako se pojave neke nove sponzoruse. A ti samo zivi u uverenju da su ne znam kakve patriote i velicine. Da jesu pokazali bi to na parketu. Nemas pojma koja je to sramota da prodjes "kao popisan" terazijama i da cujes Slovence mrtve pijane kako prizeljkuju titulu dok se "nasi" pljuju kao cigani, i na kraju ne mozemo ni selektora da nadjemo! Ko ce sa njima da izadje na kraj?! Sramota moj Milko i to velika...

i corava koka

pre 18 godina

@(Neki Beogradjanin from DC, 28. januar 2006 10:36)
Yao Ming je povrjedjen skoro cijelu sezonu, cova. Mislim, znam da si ga stavio u prvu postavu na osnovu ucinka prije povrede, no onda si isto tako mogao da nadjes mjesta i za Pedju, ne?
Dalje, Novicki je krilni centar. Logicnije bi bilo da si, recimo, stavio Gasola na nisko krilo.
Djinobili je moj omiljeni igrac, ali ove sezone igra lose.
Sto se tice Nesa, nemam primjedbi, stavise, covjek je MVP.
Parker isto odlican.
Nego, da i ja slozim tim:

C/PF Novicki
PF/SF Gasol
SF Kirilenko
SG Diao(igrac koji je najvise napredovao)
PG Nes
6th Okur/Parker
Okur bi mi bio prvi centar, ali sam morao nekako da stavim onu prvu trojicu zajedno:)
I da se razumijemo, pricamo o ovoj sezoni.

@andro
Zaboravio si na Ike Diogua iz Golden Stejta:)