Petak, 07.05.2021.

17:16

Zverev izbacio Nadala

Aleksandar Zverev eliminisao je Nadala sa turnira u Madridu.

Izvor: SN

Zverev izbacio Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Stojan

pre 2 godine

Ako Novak rano ispadne u Rimu i Parizu, to ce značiti da nije dobro spreman (nije dosta trenirao). Mnogi pišu da Nadal sigurno osvaja Rim i Pariz, ali ja mislim da nije ništa sigurno, jer dolaze mlade snage. To vidimo sada u Madridu, a vidicemo i u buduce. Ipak je Novak jedini ove godine osvojio GS i još uvijek je prvi ATP listi. Idemo majstore. Samo tako naprijed. Ja navijam za tebe i kad gubiš i kad pobjedjuješ. Navijacu i kad budeš 10, 31, 120, 1250 i sad kad si prvi. Bravo.

Al-nill

pre 2 godine

Pa on retko kad osvaja ovaj turnir, i Madrid i Rim mu sluze za tempiranje forme za RG gde je nemilosrdan prema svima, to na svojoj kozi su bezbroj puta osetili i Federer i Djokovic...deli nule i tacne samo tako. Jel ima neko podatak ko ima vise tih posluzavnika sa RG, Federer ili Djokovic?

Jelena

pre 2 godine

jelena@ Osvojio je samo 7 titula u Madridu. U pravu si, nije mu bas islo.
(pobor, 7. maj 2021 20:41) 

Gde nadje bas 7... Osvojio je 4 puta Madrid na sljaci i jedan u dvorani. To je za njegove standarde malo, sve druge masterse na sljaci je mnogo vise puta osvajao, sto je dokaz da mu ovaj najmanje odgovara. O tome je, uostalom, uvek i sam pricao na konferencijama. Ali ako vam je lakse mislite da mu je ovo kraj, u redu.

Bl

pre 2 godine

@Rafa3o
Evo i ja imam primjedbu na Jelenin komentar. Ima ona činjenice o tenisu, pa šta? Rafaelu Nadalu ne odgovara Madrid zbog nadmorske visine. On je iz primorja- 0 ili nešto metara. Ipak mu to nije smetalo da ranije 5 puta osvoji taj turnir. Bio prilagidljiviji ili šta. A nije samo to. Prebrza mu i šljaka! Prebrz beton na A0! Njegovom stilu ne odgovara brza pidloge! Da se razumijemo, riječ je o nekome ko pretenduje na mjesto najboljeg tenisera svih vremena.
Da li ta Jelena ima tako krasno objašnjenje zašto Novak Đoković ima samo jedan Rolan Garos. Ili je nije briga šta to njemu ne štima u Parizu i što šljaja, generalno, nje njegov teren. Ali može bezobrazno umanjivati težinu Nadalovog poraza, jer nije izgubio od nepoznatog Karaceva ili, ne daj bože Evansa. Stav i po, nema šta! Pa ni od Zvereva nikad prije nije izgubio na šljaci!

Limar neće doći .

pre 2 godine

Uh, ovo ne valja.
Medvedev drugi u zrebu za Roland Garros. Sto znaci u polufinalu Nole ide ili na Nadala ili na Tima.
(meda, 07. maj 2021 21:34)

Sta tu ne valja, uzeo je Nole meru i jednom i drugom, vise puta.
Nole je br.1. i shodno tome igrace kako mora da igra br.1.

Rafa30

pre 2 godine

Sokiran sam.

Jelena je dobila 76 dislajkova za komentar.
Znaci, zena je rekla apsolutnu istinu.

Nadalu Madrid nikad nije odgovarao i zato i ima manje naslova ovdje nego u Monte Carlu npr, Barceloni ili Garrosu.
Koliko ne znate i ne razumijete tenis, to ste sad pokazali.
Upravo nadmorska visina, drugaciji odskok lopte i brzina podloge mu ne pasu i uvijek se tu mucio.

Ljudi, nemojte komentirati ono sto ne razumijete.

@Jelena, svaka cast na znanju.

nista_cudno

pre 2 godine

Lako je biti general poslije bitke,ali predvidio sam ovakav ishod.
Ove godine Nadal ne uzima RG,a da li ce Novak takodjer nisam siguran,iako se nadam da hoce.

Rafa30

pre 2 godine

@pobor

Ne mozes ti Jeleni kontrirat, jer uopce ne razumijes ono sto ti ona govori plus sto ne znas cinjenice.
Nadal nije osvojio 7 titula u Madridu na crvenoj zemlji.
2005.je osvojio Madrid u dvorani.

Đorđe

pre 2 godine

Ne znam da li se samo meni čini... da dok je Federer igrao uvijek se vukao narativ kako je najbolji bez obzira na rezultate i broj poraza od Novaka i ostalih. Sada je tu ulogu preuzeo Rafa. Te sportista godine, te teniski GOAT a realno jedino je na RG-u favorit dok na ostalim turnirima ima šanse taman koliko i Zverev, Cicipas, Medvedev, Tim. Nije mi jasno zašto se to i dalje radi kada nema nikakve dominacije niti bilo kakvih specijalnih rezultata koji bi ga odvojili od 3 ili 4 najbolja tenisera, da ne govorim o tituli za najboljeg sportistu koja stvarno nema smisla. Osvojiće i Novak taj famozni 20. slem pa ćemo vidjeti kakav će odnos imati prema njemu. Bojim se da se ništa neće promjeniti.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Ovo sa izborom najboljeg sportiste sveta, zadnjih 15 g. se prakticno svelo na izbor najboljeg tenisera! Izgleda de je tenis sport br.1. A kakakav je to sport?. To je sport, gde u toku igre, publika ne sme da pisne,, a igraci mogu da se deru i vriste kao da ih kolju. Posle svakog poena brisu se peskirima, a posle svakve dve igre je pauza, gde pijuckaju raznorazne napitke i mogu u svakom momentu traziti medical time-out.
Cim pocne i najmanja kisica, igra se prekida....Ukratko, manekensji sport na nivou 001. Publika je prica za sebe..
Kada bi istreso sve pare sa racuna prva dva reda gledalaca na GS, od svih gladnih i sirotinje sveta napravio bi pristojno matereijalno stajace ljude, ako bi im te novce podelio.

Riki

pre 2 godine

@ Paaa

Pa zasto onda Nadal nije prvi na listi ? Cu najbolji sportista svijeta a nije najbolji ni u svom sportu. Uostalom pogledaj malo statistiku od prosle godine. Djokovic ima sve vise od njega i titula i pobjeda i priznanje pehar ATp za najboljeg tenisera u godini. Na sve to i titula u Melburnu ove godine uz najbolji tenis koji je ikad igran.
A ako ti sve ovo nije dosta, pogledaj sta se zbiva od 2011. pa na dalje. Djokovic je osvojio vise nego Nadal i Federer zajedno i pobijedio jednog od njih koliko njih oba njega zajedno.
Nadal danas nije ni u top trideset najboljih sportista a kamoli najbolji.

Bl

pre 2 godine

@cicko (Novak na odmoru već peti mesec)
Nešto si gadno pobrkao. Đoković je u januaru nastupio u Adelaidu ( revijalno), pa na ATP kupu, a h februaru na AO. U martu je imao pauzu zbog povrede na AO. U aprilu turniri u Monte Karlu i Beogradu. Preskočio je Madrid, ali u maju ide u Rim. O kakvih 5 mjeseci ti pričaš pogotovo što je peti mjesec godine (i teniske sezone tek počeo)?

Goran

pre 2 godine

Надал, најбољи спортиста на свету ... На другом месту је Сејдуба Сума, а трећи је Гејлор Канга. За длаку ...

chIoda

pre 2 godine

Ljudi, Nadal je svoje zavrsio, on vise ne moze da se nosi sa mladjim igracima. Zverev ga lagano dobija 3. put zaredom 2:0, i ono finale protiv Tsitsipasa je izvukao na misice i iskustvo. Jednostavno, nece vise osvajati masterse, cini mi se da osim Rolan Garosa, poslednjih desetak turnira nije prosao dalje od cetvrrfinala. Njegov kraj je posle Rolan Garosa ove godine koji nece osvojiti. Nema ni snage ni brzine ni priblizno onome od pre 3 godine a kamoli ranije. Federer i on su u penziji jednom nogom vec. Bice topovsko meso posle Rga i Wimbledona. Kraj jedne ere...
(Choda, 7. maj 2021 17:24)

Dobro, aj onda daj opservaciju za Novaka. Naravno da navijam za Djokovica, ali pretera ga ti sa ovim za Nadala ili mislis da su svi za Novaka mala deca ...

Paaaaa

pre 2 godine

@Riki
A gde je taj sto je bolji? Izgubio od Evansa kod kuce, izgubio od nn na Bg open 250 za koga ste prvi put culi u polufinalu Australije. Ah da, za njega su mastersi nebitni, a na Roland Garosu bude piciscen...i taj po tebi (i tebi sl.) je trebao da dobije nagradu? Eee Boze ima li te, kakvi likovi..

Bucko

pre 2 godine

Nadal je u padu što se tiče igre na šljaci u zadnje 3-4 godine ali je i dalje nepobediv u Parizu jer osim Novaka i Tima niko u svojoj glavi ne veruje da može da ga dobije u igri na 3 dobijena seta.Gube meč protiv Nadala u Parizu i pre nego što i započne prvi udarac.Mislim da je i ove godine prvi favorit na R.Garosu,nadam se da će Novak podići formu, iako mi se čini da se baš i ne cima puno što se tiče igre na šljaci ove godine.
(goblin, 07. maj 2021 17:49)

Tek Tim ne veruje da može da ga dobije na RG, svaki put bude čišćenje, bilo da je polufinale ili finale. Ali Zverev mu ne leži i može da ga dobije na RG ako se ukrste.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Rafa nije zvanično najbolji sportista sveta... On je proglašen od strane jedne organizacije koja je više marketinška nego sportska ... To bi bar trebalo da znate !

judd trump

pre 2 godine

Evo ko ce Novaku praviti probleme na RG: Tim, Cferef,.... Ljudi idu s turnira na turnir i spremaju se za zavrsnicu turnira na sljaci. U medjuvremenu neko ide po regionu

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Po cemu je Nadal najbolji sportista na svetu?to sto je osvojio RG pa i Nole je osvojio AO i Tim US open pa sta?po toj logici Nole bi pre trebao da bude pre nego Nadal jer je godinu zavrsio kao prvi na Atp listi!.

danilo

pre 2 godine

Nadal polako odlazi u istoriju tenisa. Nije to više onaj Nadal od pre 4,5 godina....
Nole, sad imaš vremena i godina da polako gaziš do najboljeg svih vremena!

Robert

pre 2 godine

Ovo je znaci taj najbolji sportista svijeta. E Boze ima li te
(Riki, 7. maj 2021 17:22)

Barem ispao na Mastersu, dok pravi broj 1 ispada na turniru serije 250. Eto, tako izgleda kada se vodim Vašom logikom, Riki. Samo na tako sirovim primerima neki mogu da uvide greške u logici.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Ko mi ne veruje, moze da pogleda vest gde Nadal osvaja Barselonu, gde sam napisao , da on nece osvojiti ni Masterse a ni RG ove godine, i iza toga stojim. Ove godine Nadal nece osvojiti ni RG, niti jedan GS, a ni OI. Ne kazem da ce Djokovic osvojiti RG, iskreno mislim da najvece sanse ima Cicipas. Ali Nadal, nece 100% jer je i Barselonu jedva izvukao. Sa druge strane, nas Nole je sa povredom bez vecih problema osvojio AO, a takodje ce i Wim a i OI

Djordje NS

pre 2 godine

Nadal će na Roland Garrosu stići do finala jedino ukoliko bude imao onako smešan žreb kao na prošlom gde mu je prvi ozbiljan protivnik bio Nole u finalu.

Bl

pre 2 godine

Nadalovi navijači nas stalno ubjeđuju kako se onnuvihrk biri, izgara u svakom meču i nikad se ne predaje. A sad kao počeo nešto dozirati i taktizirati. Ma baš! Bio je modar od muke što gubi, ali nije mogao ništa.

Goksi

pre 2 godine

Vidi vidi prozivanje zbog poraza "jel to taj najbolji sportista sveta". Pa ne, u pravu ste, treba da bude onaj sto gubi od Karaceva i Evansa. A ne onaj koji gubi od Zvereva

Bl

pre 2 godine

@Tenis-nepravda uvijek boli. Niko ne očekuje da neki sportista uvijek pobjeđuje, ali ovo danas je bila čista karma. Vjerujem da je Nadalu puno teže pao poraz baš zbog te nagrade od juče. Kakav antiklimaks!

//,

pre 2 godine

Jasno je svima koliko je Laureus teska prevara od nagrade
(Miki,

Tenis je igra sa dosta prekida koje sponzori koriste inace nije ni blizu
ostalim sportovima s loptom, pogotovo kosarci i fudbalu. Kako je krenulo
mozda i neki golfer bude sportista godine.

haha

pre 2 godine

@Tenis
Daj odluci se vise koji kriterijum da koristimo. Znaci Nadal moze da ima los dan, Djokovic ne?!? Upravo zbog svega ovoga i postoji ATP rang lista,a po njoj je Djokovic #1.

Jelena

pre 2 godine

Pa, nije izgubio od Karaceva ili Evansa vec od 6.igraca sveta, bivseg sampiona Madrida i Rima. Uostalom, ko prati tenis zna da Rafi ne lezi ovaj turnir zbog velike nadmorske vidine, brzine terena gde njegovi spinovi ne mogu da dodju do izrazaja. Nikad na njemu nije imao previse uspeha.

Tenis

pre 2 godine

Al vas boli taj Laureus, 90% o tome a mec niste pogledali. Rafa ciste lopte slao u mrezu jednostavno nije mu bio dan.
A vi bukvalisti, jel znaci da cim je proglasen za najboljeg mora da pobedi sve protivnike do sledeceg urucivanja nagrade sta? ?

Djoksa

pre 2 godine

Madrid je standardno oduvek bio težak teren za Nadala. Ovaj poraz ništa ne znači za RG, jer su ga tu pobeđivali i Novak i Rodžer i Mari i Tim a on je opet nalazio način da osvoji RG. Teren na Filip Šatrijeu je ogroman. Rafa se pozicionira 5 metara iza osnovne linije kad čeka servis i gotovo je nemoguće napraviti viner protiv njega. A što je najgore on iz te pozicije nije samo u stanju da se neverovatno brani već i da pravi vinere. To se najbolje videli u finalu 2017 protiv Vavrinke gde je Sten slao svoje projektile koji su u meču sa Novakom bili vineri ali ih je Nadal kupio u svom stilu i slao pasing šotove pored zabezeknutog Vavrinke koji je zbog toga vrlo brzo mentalno pao i glatko izgubio meč.

Ivan

pre 2 godine

Nadal ocajan veci deo meca. No oni pravi poznavaoci nisu ni ocekivali titulu u Madridu znajuci kolilo mu ne lezi ovaj turnir i da ima "samo" 5 titula ovde. Za sad nema nikakvog razloga za uzbunu, ali ako i u Rimu bude ovako traljavo onda ce to vrc biti prilicno zabrinjavajuce za Rafine navijace pred RG

bmiles

pre 2 godine

Cestitka Sase za nagradu "najbolji na svetu"!? Jos uvek mi nije jasno da neko ko je na drugom mestu bude najbolji sportista ali ajde "njima" se moze sve!?
Trebao je neko drugi biti najbolji na sportista svetu(Lebron,Hamilton,ili neko od rukometasa pobednika SP,ali izgleda da je tenis ispred svih sportova a zna se koje 320 nedelja prvi u tom sportu!Da nije smesno i zalosno od od strane onih koji su odlucili ovu nerazumnu odluku!?Pisanja svih svetskih agencija koje ostro kritikuju ovu odluku ogleda se u tome sto je vest prosla nezapazeno kod sire publike.

Kikujiro

pre 2 godine

Zverev slaba igra, Nadal još slabija, ali ovo je Madrid, tu su drugačiji uslovi koji ne odgovaraju Nadalovoj igri. RG će biti sasvim druga priča,

lol

pre 2 godine

Ni na šljaci Rafa nije što je bio. Kod svoje kuće gubi na svojoj podlozi.
Nole još sigurniji na broju jedan, što će biti rekord nedostižan bar za slijedeće tri decenije.
Lako se ovo reflekruje I na RG, jer samo Rim ostaje. Tamo Rafa ne može popraviti utisak bez obzira na rezultat. A utisak je da Rafa igra "pod kočnicom".

Choda

pre 2 godine

Ljudi, Nadal je svoje zavrsio, on vise ne moze da se nosi sa mladjim igracima. Zverev ga lagano dobija 3. put zaredom 2:0, i ono finale protiv Tsitsipasa je izvukao na misice i iskustvo. Jednostavno, nece vise osvajati masterse, cini mi se da osim Rolan Garosa, poslednjih desetak turnira nije prosao dalje od cetvrrfinala. Njegov kraj je posle Rolan Garosa ove godine koji nece osvojiti. Nema ni snage ni brzine ni priblizno onome od pre 3 godine a kamoli ranije. Federer i on su u penziji jednom nogom vec. Bice topovsko meso posle Rga i Wimbledona. Kraj jedne ere...

goblin

pre 2 godine

Nadal je u padu što se tiče igre na šljaci u zadnje 3-4 godine ali je i dalje nepobediv u Parizu jer osim Novaka i Tima niko u svojoj glavi ne veruje da može da ga dobije u igri na 3 dobijena seta.Gube meč protiv Nadala u Parizu i pre nego što i započne prvi udarac.Mislim da je i ove godine prvi favorit na R.Garosu,nadam se da će Novak podići formu, iako mi se čini da se baš i ne cima puno što se tiče igre na šljaci ove godine.

Retka Zverka

pre 2 godine

Bravo za Zvereva!
Plašio sam se da mu se ne ponovi USO kada je vodio 2:0 i izgubio finale.
Koliko Nadal gubi bodova?
Polako mlađani napreduju.

Alek

pre 2 godine

Nadal tačno dozira i tempira formu za samo jedan turnir godišnje. Mislim da je baš providno to što radi već nekoliko godina, baš tada taj mesec kada se igra Garos on nema nikakve tegobe a ostalih 330 dana u godini je metiljav. Krajnje sumnjivo sve to.. i još baja proglašen za sportistu sveta...

Srki

pre 2 godine

A Nadal proglašen na najboljeg sportistu na svetu...eeee, a tamo neki Rus (pardon Nemac) ga dobije na njegovoj podlozi u njegovoj državi i gradu pred njegovom publikom...

Anthony Soprano

pre 2 godine

Kako Nole ovo lepo moze da iskoristi... Nadal je vec zreo za penziju, i na sljaci ga dobija ko kako stigne, nije vise to to... Nole vrlo lako moze do RG, ako se uozbilji i uzme reket u sake i prestane da obilazi piramide i kojekakve gluposti koje mu samo odvracaju vreme od tenisa... sad il nikad Nole, sve je na tebi

srle

pre 2 godine

Ogromno iznenađenje, svaki poraz Nadala na šljaci je veliko iznenađenje, pogotovo jer je Zverev došao u Madrid sa očajnom formom. Verovatno Rafa skuplja energiju za Rolan Garos, pa je tankovao ovaj turnir. Dobiti ga u tri seta na šljaci je neverovatno teško. To znaju samo Soderling i Đoković :)

Džoni

pre 2 godine

Nadal je bivši igrač kao i Federer, a i Nole će sve više gubiti, ali je najmlađi i neistrošen previše pa će možda trajati koju godinu duže?

Slobodan

pre 2 godine

Daleko od toga da je Nadal gotov, ali nikad vise nece imati dostojanstvenih izazivaca na RG- Cicipas, Zverev, Rubljov, Tim, Djokovic. Bice interesanto!

Lukan Darin

pre 2 godine

Ovo vec postaje ozbiljmo sa Sasom. Naziru se konture zrijeba u Parizu - nakon mnogaja ljeta Fedja ce igrati u Nadalovoj grupi. Zverev mora na Djokovica uz obaveznog Karatseva (po mogucnosti u nizu)kao i Tima i Medu.
Sto bi snajka rekla: " The show must go on..."

Ivan

pre 2 godine

Svake sezone ispadne ili u Madridu ili Rimu, ili na oba. To mu je vec postala taktika. Ne gubi namerno, ali ni ne zapinje bas da ih osvoji. Prosli put ga je Svarcman izbacio pred Rolan Garos, pa ga je posle Nadal na RG rutinirao. Nece uspeti da zavara trag.

Choda

pre 2 godine

Ljudi, Nadal je svoje zavrsio, on vise ne moze da se nosi sa mladjim igracima. Zverev ga lagano dobija 3. put zaredom 2:0, i ono finale protiv Tsitsipasa je izvukao na misice i iskustvo. Jednostavno, nece vise osvajati masterse, cini mi se da osim Rolan Garosa, poslednjih desetak turnira nije prosao dalje od cetvrrfinala. Njegov kraj je posle Rolan Garosa ove godine koji nece osvojiti. Nema ni snage ni brzine ni priblizno onome od pre 3 godine a kamoli ranije. Federer i on su u penziji jednom nogom vec. Bice topovsko meso posle Rga i Wimbledona. Kraj jedne ere...

srle

pre 2 godine

Ogromno iznenađenje, svaki poraz Nadala na šljaci je veliko iznenađenje, pogotovo jer je Zverev došao u Madrid sa očajnom formom. Verovatno Rafa skuplja energiju za Rolan Garos, pa je tankovao ovaj turnir. Dobiti ga u tri seta na šljaci je neverovatno teško. To znaju samo Soderling i Đoković :)

Džoni

pre 2 godine

Nadal je bivši igrač kao i Federer, a i Nole će sve više gubiti, ali je najmlađi i neistrošen previše pa će možda trajati koju godinu duže?

Alek

pre 2 godine

Nadal tačno dozira i tempira formu za samo jedan turnir godišnje. Mislim da je baš providno to što radi već nekoliko godina, baš tada taj mesec kada se igra Garos on nema nikakve tegobe a ostalih 330 dana u godini je metiljav. Krajnje sumnjivo sve to.. i još baja proglašen za sportistu sveta...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Rafa nije zvanično najbolji sportista sveta... On je proglašen od strane jedne organizacije koja je više marketinška nego sportska ... To bi bar trebalo da znate !

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Po cemu je Nadal najbolji sportista na svetu?to sto je osvojio RG pa i Nole je osvojio AO i Tim US open pa sta?po toj logici Nole bi pre trebao da bude pre nego Nadal jer je godinu zavrsio kao prvi na Atp listi!.

Djordje NS

pre 2 godine

Nadal će na Roland Garrosu stići do finala jedino ukoliko bude imao onako smešan žreb kao na prošlom gde mu je prvi ozbiljan protivnik bio Nole u finalu.

Srki

pre 2 godine

A Nadal proglašen na najboljeg sportistu na svetu...eeee, a tamo neki Rus (pardon Nemac) ga dobije na njegovoj podlozi u njegovoj državi i gradu pred njegovom publikom...

goblin

pre 2 godine

Nadal je u padu što se tiče igre na šljaci u zadnje 3-4 godine ali je i dalje nepobediv u Parizu jer osim Novaka i Tima niko u svojoj glavi ne veruje da može da ga dobije u igri na 3 dobijena seta.Gube meč protiv Nadala u Parizu i pre nego što i započne prvi udarac.Mislim da je i ove godine prvi favorit na R.Garosu,nadam se da će Novak podići formu, iako mi se čini da se baš i ne cima puno što se tiče igre na šljaci ove godine.

Anthony Soprano

pre 2 godine

Kako Nole ovo lepo moze da iskoristi... Nadal je vec zreo za penziju, i na sljaci ga dobija ko kako stigne, nije vise to to... Nole vrlo lako moze do RG, ako se uozbilji i uzme reket u sake i prestane da obilazi piramide i kojekakve gluposti koje mu samo odvracaju vreme od tenisa... sad il nikad Nole, sve je na tebi

haha

pre 2 godine

@Tenis
Daj odluci se vise koji kriterijum da koristimo. Znaci Nadal moze da ima los dan, Djokovic ne?!? Upravo zbog svega ovoga i postoji ATP rang lista,a po njoj je Djokovic #1.

Ivan

pre 2 godine

Nadal ocajan veci deo meca. No oni pravi poznavaoci nisu ni ocekivali titulu u Madridu znajuci kolilo mu ne lezi ovaj turnir i da ima "samo" 5 titula ovde. Za sad nema nikakvog razloga za uzbunu, ali ako i u Rimu bude ovako traljavo onda ce to vrc biti prilicno zabrinjavajuce za Rafine navijace pred RG

Đorđe

pre 2 godine

Ne znam da li se samo meni čini... da dok je Federer igrao uvijek se vukao narativ kako je najbolji bez obzira na rezultate i broj poraza od Novaka i ostalih. Sada je tu ulogu preuzeo Rafa. Te sportista godine, te teniski GOAT a realno jedino je na RG-u favorit dok na ostalim turnirima ima šanse taman koliko i Zverev, Cicipas, Medvedev, Tim. Nije mi jasno zašto se to i dalje radi kada nema nikakve dominacije niti bilo kakvih specijalnih rezultata koji bi ga odvojili od 3 ili 4 najbolja tenisera, da ne govorim o tituli za najboljeg sportistu koja stvarno nema smisla. Osvojiće i Novak taj famozni 20. slem pa ćemo vidjeti kakav će odnos imati prema njemu. Bojim se da se ništa neće promjeniti.

danilo

pre 2 godine

Nadal polako odlazi u istoriju tenisa. Nije to više onaj Nadal od pre 4,5 godina....
Nole, sad imaš vremena i godina da polako gaziš do najboljeg svih vremena!

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Ko mi ne veruje, moze da pogleda vest gde Nadal osvaja Barselonu, gde sam napisao , da on nece osvojiti ni Masterse a ni RG ove godine, i iza toga stojim. Ove godine Nadal nece osvojiti ni RG, niti jedan GS, a ni OI. Ne kazem da ce Djokovic osvojiti RG, iskreno mislim da najvece sanse ima Cicipas. Ali Nadal, nece 100% jer je i Barselonu jedva izvukao. Sa druge strane, nas Nole je sa povredom bez vecih problema osvojio AO, a takodje ce i Wim a i OI

lol

pre 2 godine

Ni na šljaci Rafa nije što je bio. Kod svoje kuće gubi na svojoj podlozi.
Nole još sigurniji na broju jedan, što će biti rekord nedostižan bar za slijedeće tri decenije.
Lako se ovo reflekruje I na RG, jer samo Rim ostaje. Tamo Rafa ne može popraviti utisak bez obzira na rezultat. A utisak je da Rafa igra "pod kočnicom".

Lukan Darin

pre 2 godine

Ovo vec postaje ozbiljmo sa Sasom. Naziru se konture zrijeba u Parizu - nakon mnogaja ljeta Fedja ce igrati u Nadalovoj grupi. Zverev mora na Djokovica uz obaveznog Karatseva (po mogucnosti u nizu)kao i Tima i Medu.
Sto bi snajka rekla: " The show must go on..."

Djoksa

pre 2 godine

Madrid je standardno oduvek bio težak teren za Nadala. Ovaj poraz ništa ne znači za RG, jer su ga tu pobeđivali i Novak i Rodžer i Mari i Tim a on je opet nalazio način da osvoji RG. Teren na Filip Šatrijeu je ogroman. Rafa se pozicionira 5 metara iza osnovne linije kad čeka servis i gotovo je nemoguće napraviti viner protiv njega. A što je najgore on iz te pozicije nije samo u stanju da se neverovatno brani već i da pravi vinere. To se najbolje videli u finalu 2017 protiv Vavrinke gde je Sten slao svoje projektile koji su u meču sa Novakom bili vineri ali ih je Nadal kupio u svom stilu i slao pasing šotove pored zabezeknutog Vavrinke koji je zbog toga vrlo brzo mentalno pao i glatko izgubio meč.

Ivan

pre 2 godine

Svake sezone ispadne ili u Madridu ili Rimu, ili na oba. To mu je vec postala taktika. Ne gubi namerno, ali ni ne zapinje bas da ih osvoji. Prosli put ga je Svarcman izbacio pred Rolan Garos, pa ga je posle Nadal na RG rutinirao. Nece uspeti da zavara trag.

Bl

pre 2 godine

Nadalovi navijači nas stalno ubjeđuju kako se onnuvihrk biri, izgara u svakom meču i nikad se ne predaje. A sad kao počeo nešto dozirati i taktizirati. Ma baš! Bio je modar od muke što gubi, ali nije mogao ništa.

Riki

pre 2 godine

@ Paaa

Pa zasto onda Nadal nije prvi na listi ? Cu najbolji sportista svijeta a nije najbolji ni u svom sportu. Uostalom pogledaj malo statistiku od prosle godine. Djokovic ima sve vise od njega i titula i pobjeda i priznanje pehar ATp za najboljeg tenisera u godini. Na sve to i titula u Melburnu ove godine uz najbolji tenis koji je ikad igran.
A ako ti sve ovo nije dosta, pogledaj sta se zbiva od 2011. pa na dalje. Djokovic je osvojio vise nego Nadal i Federer zajedno i pobijedio jednog od njih koliko njih oba njega zajedno.
Nadal danas nije ni u top trideset najboljih sportista a kamoli najbolji.

Slobodan

pre 2 godine

Daleko od toga da je Nadal gotov, ali nikad vise nece imati dostojanstvenih izazivaca na RG- Cicipas, Zverev, Rubljov, Tim, Djokovic. Bice interesanto!

Limar neće doći .

pre 2 godine

Uh, ovo ne valja.
Medvedev drugi u zrebu za Roland Garros. Sto znaci u polufinalu Nole ide ili na Nadala ili na Tima.
(meda, 07. maj 2021 21:34)

Sta tu ne valja, uzeo je Nole meru i jednom i drugom, vise puta.
Nole je br.1. i shodno tome igrace kako mora da igra br.1.

Bl

pre 2 godine

@Tenis-nepravda uvijek boli. Niko ne očekuje da neki sportista uvijek pobjeđuje, ali ovo danas je bila čista karma. Vjerujem da je Nadalu puno teže pao poraz baš zbog te nagrade od juče. Kakav antiklimaks!

Retka Zverka

pre 2 godine

Bravo za Zvereva!
Plašio sam se da mu se ne ponovi USO kada je vodio 2:0 i izgubio finale.
Koliko Nadal gubi bodova?
Polako mlađani napreduju.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Ovo sa izborom najboljeg sportiste sveta, zadnjih 15 g. se prakticno svelo na izbor najboljeg tenisera! Izgleda de je tenis sport br.1. A kakakav je to sport?. To je sport, gde u toku igre, publika ne sme da pisne,, a igraci mogu da se deru i vriste kao da ih kolju. Posle svakog poena brisu se peskirima, a posle svakve dve igre je pauza, gde pijuckaju raznorazne napitke i mogu u svakom momentu traziti medical time-out.
Cim pocne i najmanja kisica, igra se prekida....Ukratko, manekensji sport na nivou 001. Publika je prica za sebe..
Kada bi istreso sve pare sa racuna prva dva reda gledalaca na GS, od svih gladnih i sirotinje sveta napravio bi pristojno matereijalno stajace ljude, ako bi im te novce podelio.

bmiles

pre 2 godine

Cestitka Sase za nagradu "najbolji na svetu"!? Jos uvek mi nije jasno da neko ko je na drugom mestu bude najbolji sportista ali ajde "njima" se moze sve!?
Trebao je neko drugi biti najbolji na sportista svetu(Lebron,Hamilton,ili neko od rukometasa pobednika SP,ali izgleda da je tenis ispred svih sportova a zna se koje 320 nedelja prvi u tom sportu!Da nije smesno i zalosno od od strane onih koji su odlucili ovu nerazumnu odluku!?Pisanja svih svetskih agencija koje ostro kritikuju ovu odluku ogleda se u tome sto je vest prosla nezapazeno kod sire publike.

Goran

pre 2 godine

Надал, најбољи спортиста на свету ... На другом месту је Сејдуба Сума, а трећи је Гејлор Канга. За длаку ...

nista_cudno

pre 2 godine

Lako je biti general poslije bitke,ali predvidio sam ovakav ishod.
Ove godine Nadal ne uzima RG,a da li ce Novak takodjer nisam siguran,iako se nadam da hoce.

Bl

pre 2 godine

@cicko (Novak na odmoru već peti mesec)
Nešto si gadno pobrkao. Đoković je u januaru nastupio u Adelaidu ( revijalno), pa na ATP kupu, a h februaru na AO. U martu je imao pauzu zbog povrede na AO. U aprilu turniri u Monte Karlu i Beogradu. Preskočio je Madrid, ali u maju ide u Rim. O kakvih 5 mjeseci ti pričaš pogotovo što je peti mjesec godine (i teniske sezone tek počeo)?

Bucko

pre 2 godine

Nadal je u padu što se tiče igre na šljaci u zadnje 3-4 godine ali je i dalje nepobediv u Parizu jer osim Novaka i Tima niko u svojoj glavi ne veruje da može da ga dobije u igri na 3 dobijena seta.Gube meč protiv Nadala u Parizu i pre nego što i započne prvi udarac.Mislim da je i ove godine prvi favorit na R.Garosu,nadam se da će Novak podići formu, iako mi se čini da se baš i ne cima puno što se tiče igre na šljaci ove godine.
(goblin, 07. maj 2021 17:49)

Tek Tim ne veruje da može da ga dobije na RG, svaki put bude čišćenje, bilo da je polufinale ili finale. Ali Zverev mu ne leži i može da ga dobije na RG ako se ukrste.

judd trump

pre 2 godine

Evo ko ce Novaku praviti probleme na RG: Tim, Cferef,.... Ljudi idu s turnira na turnir i spremaju se za zavrsnicu turnira na sljaci. U medjuvremenu neko ide po regionu

Kikujiro

pre 2 godine

Zverev slaba igra, Nadal još slabija, ali ovo je Madrid, tu su drugačiji uslovi koji ne odgovaraju Nadalovoj igri. RG će biti sasvim druga priča,

Jelena

pre 2 godine

Pa, nije izgubio od Karaceva ili Evansa vec od 6.igraca sveta, bivseg sampiona Madrida i Rima. Uostalom, ko prati tenis zna da Rafi ne lezi ovaj turnir zbog velike nadmorske vidine, brzine terena gde njegovi spinovi ne mogu da dodju do izrazaja. Nikad na njemu nije imao previse uspeha.

chIoda

pre 2 godine

Ljudi, Nadal je svoje zavrsio, on vise ne moze da se nosi sa mladjim igracima. Zverev ga lagano dobija 3. put zaredom 2:0, i ono finale protiv Tsitsipasa je izvukao na misice i iskustvo. Jednostavno, nece vise osvajati masterse, cini mi se da osim Rolan Garosa, poslednjih desetak turnira nije prosao dalje od cetvrrfinala. Njegov kraj je posle Rolan Garosa ove godine koji nece osvojiti. Nema ni snage ni brzine ni priblizno onome od pre 3 godine a kamoli ranije. Federer i on su u penziji jednom nogom vec. Bice topovsko meso posle Rga i Wimbledona. Kraj jedne ere...
(Choda, 7. maj 2021 17:24)

Dobro, aj onda daj opservaciju za Novaka. Naravno da navijam za Djokovica, ali pretera ga ti sa ovim za Nadala ili mislis da su svi za Novaka mala deca ...

Tenis

pre 2 godine

Al vas boli taj Laureus, 90% o tome a mec niste pogledali. Rafa ciste lopte slao u mrezu jednostavno nije mu bio dan.
A vi bukvalisti, jel znaci da cim je proglasen za najboljeg mora da pobedi sve protivnike do sledeceg urucivanja nagrade sta? ?

Stojan

pre 2 godine

Ako Novak rano ispadne u Rimu i Parizu, to ce značiti da nije dobro spreman (nije dosta trenirao). Mnogi pišu da Nadal sigurno osvaja Rim i Pariz, ali ja mislim da nije ništa sigurno, jer dolaze mlade snage. To vidimo sada u Madridu, a vidicemo i u buduce. Ipak je Novak jedini ove godine osvojio GS i još uvijek je prvi ATP listi. Idemo majstore. Samo tako naprijed. Ja navijam za tebe i kad gubiš i kad pobjedjuješ. Navijacu i kad budeš 10, 31, 120, 1250 i sad kad si prvi. Bravo.

Bl

pre 2 godine

@Rafa3o
Evo i ja imam primjedbu na Jelenin komentar. Ima ona činjenice o tenisu, pa šta? Rafaelu Nadalu ne odgovara Madrid zbog nadmorske visine. On je iz primorja- 0 ili nešto metara. Ipak mu to nije smetalo da ranije 5 puta osvoji taj turnir. Bio prilagidljiviji ili šta. A nije samo to. Prebrza mu i šljaka! Prebrz beton na A0! Njegovom stilu ne odgovara brza pidloge! Da se razumijemo, riječ je o nekome ko pretenduje na mjesto najboljeg tenisera svih vremena.
Da li ta Jelena ima tako krasno objašnjenje zašto Novak Đoković ima samo jedan Rolan Garos. Ili je nije briga šta to njemu ne štima u Parizu i što šljaja, generalno, nje njegov teren. Ali može bezobrazno umanjivati težinu Nadalovog poraza, jer nije izgubio od nepoznatog Karaceva ili, ne daj bože Evansa. Stav i po, nema šta! Pa ni od Zvereva nikad prije nije izgubio na šljaci!

Robert

pre 2 godine

Ovo je znaci taj najbolji sportista svijeta. E Boze ima li te
(Riki, 7. maj 2021 17:22)

Barem ispao na Mastersu, dok pravi broj 1 ispada na turniru serije 250. Eto, tako izgleda kada se vodim Vašom logikom, Riki. Samo na tako sirovim primerima neki mogu da uvide greške u logici.

//,

pre 2 godine

Jasno je svima koliko je Laureus teska prevara od nagrade
(Miki,

Tenis je igra sa dosta prekida koje sponzori koriste inace nije ni blizu
ostalim sportovima s loptom, pogotovo kosarci i fudbalu. Kako je krenulo
mozda i neki golfer bude sportista godine.

Paaaaa

pre 2 godine

@Riki
A gde je taj sto je bolji? Izgubio od Evansa kod kuce, izgubio od nn na Bg open 250 za koga ste prvi put culi u polufinalu Australije. Ah da, za njega su mastersi nebitni, a na Roland Garosu bude piciscen...i taj po tebi (i tebi sl.) je trebao da dobije nagradu? Eee Boze ima li te, kakvi likovi..

Goksi

pre 2 godine

Vidi vidi prozivanje zbog poraza "jel to taj najbolji sportista sveta". Pa ne, u pravu ste, treba da bude onaj sto gubi od Karaceva i Evansa. A ne onaj koji gubi od Zvereva

Jelena

pre 2 godine

jelena@ Osvojio je samo 7 titula u Madridu. U pravu si, nije mu bas islo.
(pobor, 7. maj 2021 20:41) 

Gde nadje bas 7... Osvojio je 4 puta Madrid na sljaci i jedan u dvorani. To je za njegove standarde malo, sve druge masterse na sljaci je mnogo vise puta osvajao, sto je dokaz da mu ovaj najmanje odgovara. O tome je, uostalom, uvek i sam pricao na konferencijama. Ali ako vam je lakse mislite da mu je ovo kraj, u redu.

Al-nill

pre 2 godine

Pa on retko kad osvaja ovaj turnir, i Madrid i Rim mu sluze za tempiranje forme za RG gde je nemilosrdan prema svima, to na svojoj kozi su bezbroj puta osetili i Federer i Djokovic...deli nule i tacne samo tako. Jel ima neko podatak ko ima vise tih posluzavnika sa RG, Federer ili Djokovic?

Rafa30

pre 2 godine

Sokiran sam.

Jelena je dobila 76 dislajkova za komentar.
Znaci, zena je rekla apsolutnu istinu.

Nadalu Madrid nikad nije odgovarao i zato i ima manje naslova ovdje nego u Monte Carlu npr, Barceloni ili Garrosu.
Koliko ne znate i ne razumijete tenis, to ste sad pokazali.
Upravo nadmorska visina, drugaciji odskok lopte i brzina podloge mu ne pasu i uvijek se tu mucio.

Ljudi, nemojte komentirati ono sto ne razumijete.

@Jelena, svaka cast na znanju.

Rafa30

pre 2 godine

@pobor

Ne mozes ti Jeleni kontrirat, jer uopce ne razumijes ono sto ti ona govori plus sto ne znas cinjenice.
Nadal nije osvojio 7 titula u Madridu na crvenoj zemlji.
2005.je osvojio Madrid u dvorani.

Tenis

pre 2 godine

Al vas boli taj Laureus, 90% o tome a mec niste pogledali. Rafa ciste lopte slao u mrezu jednostavno nije mu bio dan.
A vi bukvalisti, jel znaci da cim je proglasen za najboljeg mora da pobedi sve protivnike do sledeceg urucivanja nagrade sta? ?

Robert

pre 2 godine

Ovo je znaci taj najbolji sportista svijeta. E Boze ima li te
(Riki, 7. maj 2021 17:22)

Barem ispao na Mastersu, dok pravi broj 1 ispada na turniru serije 250. Eto, tako izgleda kada se vodim Vašom logikom, Riki. Samo na tako sirovim primerima neki mogu da uvide greške u logici.

Jelena

pre 2 godine

Pa, nije izgubio od Karaceva ili Evansa vec od 6.igraca sveta, bivseg sampiona Madrida i Rima. Uostalom, ko prati tenis zna da Rafi ne lezi ovaj turnir zbog velike nadmorske vidine, brzine terena gde njegovi spinovi ne mogu da dodju do izrazaja. Nikad na njemu nije imao previse uspeha.

Goksi

pre 2 godine

Vidi vidi prozivanje zbog poraza "jel to taj najbolji sportista sveta". Pa ne, u pravu ste, treba da bude onaj sto gubi od Karaceva i Evansa. A ne onaj koji gubi od Zvereva

Paaaaa

pre 2 godine

@Riki
A gde je taj sto je bolji? Izgubio od Evansa kod kuce, izgubio od nn na Bg open 250 za koga ste prvi put culi u polufinalu Australije. Ah da, za njega su mastersi nebitni, a na Roland Garosu bude piciscen...i taj po tebi (i tebi sl.) je trebao da dobije nagradu? Eee Boze ima li te, kakvi likovi..

Choda

pre 2 godine

Ljudi, Nadal je svoje zavrsio, on vise ne moze da se nosi sa mladjim igracima. Zverev ga lagano dobija 3. put zaredom 2:0, i ono finale protiv Tsitsipasa je izvukao na misice i iskustvo. Jednostavno, nece vise osvajati masterse, cini mi se da osim Rolan Garosa, poslednjih desetak turnira nije prosao dalje od cetvrrfinala. Njegov kraj je posle Rolan Garosa ove godine koji nece osvojiti. Nema ni snage ni brzine ni priblizno onome od pre 3 godine a kamoli ranije. Federer i on su u penziji jednom nogom vec. Bice topovsko meso posle Rga i Wimbledona. Kraj jedne ere...

Kikujiro

pre 2 godine

Zverev slaba igra, Nadal još slabija, ali ovo je Madrid, tu su drugačiji uslovi koji ne odgovaraju Nadalovoj igri. RG će biti sasvim druga priča,

Al-nill

pre 2 godine

Pa on retko kad osvaja ovaj turnir, i Madrid i Rim mu sluze za tempiranje forme za RG gde je nemilosrdan prema svima, to na svojoj kozi su bezbroj puta osetili i Federer i Djokovic...deli nule i tacne samo tako. Jel ima neko podatak ko ima vise tih posluzavnika sa RG, Federer ili Djokovic?

judd trump

pre 2 godine

Evo ko ce Novaku praviti probleme na RG: Tim, Cferef,.... Ljudi idu s turnira na turnir i spremaju se za zavrsnicu turnira na sljaci. U medjuvremenu neko ide po regionu

Srki

pre 2 godine

A Nadal proglašen na najboljeg sportistu na svetu...eeee, a tamo neki Rus (pardon Nemac) ga dobije na njegovoj podlozi u njegovoj državi i gradu pred njegovom publikom...

Rafa30

pre 2 godine

Sokiran sam.

Jelena je dobila 76 dislajkova za komentar.
Znaci, zena je rekla apsolutnu istinu.

Nadalu Madrid nikad nije odgovarao i zato i ima manje naslova ovdje nego u Monte Carlu npr, Barceloni ili Garrosu.
Koliko ne znate i ne razumijete tenis, to ste sad pokazali.
Upravo nadmorska visina, drugaciji odskok lopte i brzina podloge mu ne pasu i uvijek se tu mucio.

Ljudi, nemojte komentirati ono sto ne razumijete.

@Jelena, svaka cast na znanju.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Ovo sa izborom najboljeg sportiste sveta, zadnjih 15 g. se prakticno svelo na izbor najboljeg tenisera! Izgleda de je tenis sport br.1. A kakakav je to sport?. To je sport, gde u toku igre, publika ne sme da pisne,, a igraci mogu da se deru i vriste kao da ih kolju. Posle svakog poena brisu se peskirima, a posle svakve dve igre je pauza, gde pijuckaju raznorazne napitke i mogu u svakom momentu traziti medical time-out.
Cim pocne i najmanja kisica, igra se prekida....Ukratko, manekensji sport na nivou 001. Publika je prica za sebe..
Kada bi istreso sve pare sa racuna prva dva reda gledalaca na GS, od svih gladnih i sirotinje sveta napravio bi pristojno matereijalno stajace ljude, ako bi im te novce podelio.

Alek

pre 2 godine

Nadal tačno dozira i tempira formu za samo jedan turnir godišnje. Mislim da je baš providno to što radi već nekoliko godina, baš tada taj mesec kada se igra Garos on nema nikakve tegobe a ostalih 330 dana u godini je metiljav. Krajnje sumnjivo sve to.. i još baja proglašen za sportistu sveta...

Djoksa

pre 2 godine

Madrid je standardno oduvek bio težak teren za Nadala. Ovaj poraz ništa ne znači za RG, jer su ga tu pobeđivali i Novak i Rodžer i Mari i Tim a on je opet nalazio način da osvoji RG. Teren na Filip Šatrijeu je ogroman. Rafa se pozicionira 5 metara iza osnovne linije kad čeka servis i gotovo je nemoguće napraviti viner protiv njega. A što je najgore on iz te pozicije nije samo u stanju da se neverovatno brani već i da pravi vinere. To se najbolje videli u finalu 2017 protiv Vavrinke gde je Sten slao svoje projektile koji su u meču sa Novakom bili vineri ali ih je Nadal kupio u svom stilu i slao pasing šotove pored zabezeknutog Vavrinke koji je zbog toga vrlo brzo mentalno pao i glatko izgubio meč.

Anthony Soprano

pre 2 godine

Kako Nole ovo lepo moze da iskoristi... Nadal je vec zreo za penziju, i na sljaci ga dobija ko kako stigne, nije vise to to... Nole vrlo lako moze do RG, ako se uozbilji i uzme reket u sake i prestane da obilazi piramide i kojekakve gluposti koje mu samo odvracaju vreme od tenisa... sad il nikad Nole, sve je na tebi

Bl

pre 2 godine

@Rafa3o
Evo i ja imam primjedbu na Jelenin komentar. Ima ona činjenice o tenisu, pa šta? Rafaelu Nadalu ne odgovara Madrid zbog nadmorske visine. On je iz primorja- 0 ili nešto metara. Ipak mu to nije smetalo da ranije 5 puta osvoji taj turnir. Bio prilagidljiviji ili šta. A nije samo to. Prebrza mu i šljaka! Prebrz beton na A0! Njegovom stilu ne odgovara brza pidloge! Da se razumijemo, riječ je o nekome ko pretenduje na mjesto najboljeg tenisera svih vremena.
Da li ta Jelena ima tako krasno objašnjenje zašto Novak Đoković ima samo jedan Rolan Garos. Ili je nije briga šta to njemu ne štima u Parizu i što šljaja, generalno, nje njegov teren. Ali može bezobrazno umanjivati težinu Nadalovog poraza, jer nije izgubio od nepoznatog Karaceva ili, ne daj bože Evansa. Stav i po, nema šta! Pa ni od Zvereva nikad prije nije izgubio na šljaci!

Djordje NS

pre 2 godine

Nadal će na Roland Garrosu stići do finala jedino ukoliko bude imao onako smešan žreb kao na prošlom gde mu je prvi ozbiljan protivnik bio Nole u finalu.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Ko mi ne veruje, moze da pogleda vest gde Nadal osvaja Barselonu, gde sam napisao , da on nece osvojiti ni Masterse a ni RG ove godine, i iza toga stojim. Ove godine Nadal nece osvojiti ni RG, niti jedan GS, a ni OI. Ne kazem da ce Djokovic osvojiti RG, iskreno mislim da najvece sanse ima Cicipas. Ali Nadal, nece 100% jer je i Barselonu jedva izvukao. Sa druge strane, nas Nole je sa povredom bez vecih problema osvojio AO, a takodje ce i Wim a i OI

srle

pre 2 godine

Ogromno iznenađenje, svaki poraz Nadala na šljaci je veliko iznenađenje, pogotovo jer je Zverev došao u Madrid sa očajnom formom. Verovatno Rafa skuplja energiju za Rolan Garos, pa je tankovao ovaj turnir. Dobiti ga u tri seta na šljaci je neverovatno teško. To znaju samo Soderling i Đoković :)

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Po cemu je Nadal najbolji sportista na svetu?to sto je osvojio RG pa i Nole je osvojio AO i Tim US open pa sta?po toj logici Nole bi pre trebao da bude pre nego Nadal jer je godinu zavrsio kao prvi na Atp listi!.

Limar neće doći .

pre 2 godine

Uh, ovo ne valja.
Medvedev drugi u zrebu za Roland Garros. Sto znaci u polufinalu Nole ide ili na Nadala ili na Tima.
(meda, 07. maj 2021 21:34)

Sta tu ne valja, uzeo je Nole meru i jednom i drugom, vise puta.
Nole je br.1. i shodno tome igrace kako mora da igra br.1.

danilo

pre 2 godine

Nadal polako odlazi u istoriju tenisa. Nije to više onaj Nadal od pre 4,5 godina....
Nole, sad imaš vremena i godina da polako gaziš do najboljeg svih vremena!

Riki

pre 2 godine

@ Paaa

Pa zasto onda Nadal nije prvi na listi ? Cu najbolji sportista svijeta a nije najbolji ni u svom sportu. Uostalom pogledaj malo statistiku od prosle godine. Djokovic ima sve vise od njega i titula i pobjeda i priznanje pehar ATp za najboljeg tenisera u godini. Na sve to i titula u Melburnu ove godine uz najbolji tenis koji je ikad igran.
A ako ti sve ovo nije dosta, pogledaj sta se zbiva od 2011. pa na dalje. Djokovic je osvojio vise nego Nadal i Federer zajedno i pobijedio jednog od njih koliko njih oba njega zajedno.
Nadal danas nije ni u top trideset najboljih sportista a kamoli najbolji.

Lukan Darin

pre 2 godine

Ovo vec postaje ozbiljmo sa Sasom. Naziru se konture zrijeba u Parizu - nakon mnogaja ljeta Fedja ce igrati u Nadalovoj grupi. Zverev mora na Djokovica uz obaveznog Karatseva (po mogucnosti u nizu)kao i Tima i Medu.
Sto bi snajka rekla: " The show must go on..."

//,

pre 2 godine

Jasno je svima koliko je Laureus teska prevara od nagrade
(Miki,

Tenis je igra sa dosta prekida koje sponzori koriste inace nije ni blizu
ostalim sportovima s loptom, pogotovo kosarci i fudbalu. Kako je krenulo
mozda i neki golfer bude sportista godine.

Ivan

pre 2 godine

Svake sezone ispadne ili u Madridu ili Rimu, ili na oba. To mu je vec postala taktika. Ne gubi namerno, ali ni ne zapinje bas da ih osvoji. Prosli put ga je Svarcman izbacio pred Rolan Garos, pa ga je posle Nadal na RG rutinirao. Nece uspeti da zavara trag.

Bl

pre 2 godine

Nadalovi navijači nas stalno ubjeđuju kako se onnuvihrk biri, izgara u svakom meču i nikad se ne predaje. A sad kao počeo nešto dozirati i taktizirati. Ma baš! Bio je modar od muke što gubi, ali nije mogao ništa.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Rafa nije zvanično najbolji sportista sveta... On je proglašen od strane jedne organizacije koja je više marketinška nego sportska ... To bi bar trebalo da znate !

Goran

pre 2 godine

Надал, најбољи спортиста на свету ... На другом месту је Сејдуба Сума, а трећи је Гејлор Канга. За длаку ...

nista_cudno

pre 2 godine

Lako je biti general poslije bitke,ali predvidio sam ovakav ishod.
Ove godine Nadal ne uzima RG,a da li ce Novak takodjer nisam siguran,iako se nadam da hoce.

Džoni

pre 2 godine

Nadal je bivši igrač kao i Federer, a i Nole će sve više gubiti, ali je najmlađi i neistrošen previše pa će možda trajati koju godinu duže?

Bl

pre 2 godine

@Tenis-nepravda uvijek boli. Niko ne očekuje da neki sportista uvijek pobjeđuje, ali ovo danas je bila čista karma. Vjerujem da je Nadalu puno teže pao poraz baš zbog te nagrade od juče. Kakav antiklimaks!

bmiles

pre 2 godine

Cestitka Sase za nagradu "najbolji na svetu"!? Jos uvek mi nije jasno da neko ko je na drugom mestu bude najbolji sportista ali ajde "njima" se moze sve!?
Trebao je neko drugi biti najbolji na sportista svetu(Lebron,Hamilton,ili neko od rukometasa pobednika SP,ali izgleda da je tenis ispred svih sportova a zna se koje 320 nedelja prvi u tom sportu!Da nije smesno i zalosno od od strane onih koji su odlucili ovu nerazumnu odluku!?Pisanja svih svetskih agencija koje ostro kritikuju ovu odluku ogleda se u tome sto je vest prosla nezapazeno kod sire publike.

haha

pre 2 godine

@Tenis
Daj odluci se vise koji kriterijum da koristimo. Znaci Nadal moze da ima los dan, Djokovic ne?!? Upravo zbog svega ovoga i postoji ATP rang lista,a po njoj je Djokovic #1.

Đorđe

pre 2 godine

Ne znam da li se samo meni čini... da dok je Federer igrao uvijek se vukao narativ kako je najbolji bez obzira na rezultate i broj poraza od Novaka i ostalih. Sada je tu ulogu preuzeo Rafa. Te sportista godine, te teniski GOAT a realno jedino je na RG-u favorit dok na ostalim turnirima ima šanse taman koliko i Zverev, Cicipas, Medvedev, Tim. Nije mi jasno zašto se to i dalje radi kada nema nikakve dominacije niti bilo kakvih specijalnih rezultata koji bi ga odvojili od 3 ili 4 najbolja tenisera, da ne govorim o tituli za najboljeg sportistu koja stvarno nema smisla. Osvojiće i Novak taj famozni 20. slem pa ćemo vidjeti kakav će odnos imati prema njemu. Bojim se da se ništa neće promjeniti.

Jelena

pre 2 godine

jelena@ Osvojio je samo 7 titula u Madridu. U pravu si, nije mu bas islo.
(pobor, 7. maj 2021 20:41) 

Gde nadje bas 7... Osvojio je 4 puta Madrid na sljaci i jedan u dvorani. To je za njegove standarde malo, sve druge masterse na sljaci je mnogo vise puta osvajao, sto je dokaz da mu ovaj najmanje odgovara. O tome je, uostalom, uvek i sam pricao na konferencijama. Ali ako vam je lakse mislite da mu je ovo kraj, u redu.

lol

pre 2 godine

Ni na šljaci Rafa nije što je bio. Kod svoje kuće gubi na svojoj podlozi.
Nole još sigurniji na broju jedan, što će biti rekord nedostižan bar za slijedeće tri decenije.
Lako se ovo reflekruje I na RG, jer samo Rim ostaje. Tamo Rafa ne može popraviti utisak bez obzira na rezultat. A utisak je da Rafa igra "pod kočnicom".

goblin

pre 2 godine

Nadal je u padu što se tiče igre na šljaci u zadnje 3-4 godine ali je i dalje nepobediv u Parizu jer osim Novaka i Tima niko u svojoj glavi ne veruje da može da ga dobije u igri na 3 dobijena seta.Gube meč protiv Nadala u Parizu i pre nego što i započne prvi udarac.Mislim da je i ove godine prvi favorit na R.Garosu,nadam se da će Novak podići formu, iako mi se čini da se baš i ne cima puno što se tiče igre na šljaci ove godine.

Slobodan

pre 2 godine

Daleko od toga da je Nadal gotov, ali nikad vise nece imati dostojanstvenih izazivaca na RG- Cicipas, Zverev, Rubljov, Tim, Djokovic. Bice interesanto!

chIoda

pre 2 godine

Ljudi, Nadal je svoje zavrsio, on vise ne moze da se nosi sa mladjim igracima. Zverev ga lagano dobija 3. put zaredom 2:0, i ono finale protiv Tsitsipasa je izvukao na misice i iskustvo. Jednostavno, nece vise osvajati masterse, cini mi se da osim Rolan Garosa, poslednjih desetak turnira nije prosao dalje od cetvrrfinala. Njegov kraj je posle Rolan Garosa ove godine koji nece osvojiti. Nema ni snage ni brzine ni priblizno onome od pre 3 godine a kamoli ranije. Federer i on su u penziji jednom nogom vec. Bice topovsko meso posle Rga i Wimbledona. Kraj jedne ere...
(Choda, 7. maj 2021 17:24)

Dobro, aj onda daj opservaciju za Novaka. Naravno da navijam za Djokovica, ali pretera ga ti sa ovim za Nadala ili mislis da su svi za Novaka mala deca ...

Rafa30

pre 2 godine

@pobor

Ne mozes ti Jeleni kontrirat, jer uopce ne razumijes ono sto ti ona govori plus sto ne znas cinjenice.
Nadal nije osvojio 7 titula u Madridu na crvenoj zemlji.
2005.je osvojio Madrid u dvorani.

Retka Zverka

pre 2 godine

Bravo za Zvereva!
Plašio sam se da mu se ne ponovi USO kada je vodio 2:0 i izgubio finale.
Koliko Nadal gubi bodova?
Polako mlađani napreduju.

Ivan

pre 2 godine

Nadal ocajan veci deo meca. No oni pravi poznavaoci nisu ni ocekivali titulu u Madridu znajuci kolilo mu ne lezi ovaj turnir i da ima "samo" 5 titula ovde. Za sad nema nikakvog razloga za uzbunu, ali ako i u Rimu bude ovako traljavo onda ce to vrc biti prilicno zabrinjavajuce za Rafine navijace pred RG

Stojan

pre 2 godine

Ako Novak rano ispadne u Rimu i Parizu, to ce značiti da nije dobro spreman (nije dosta trenirao). Mnogi pišu da Nadal sigurno osvaja Rim i Pariz, ali ja mislim da nije ništa sigurno, jer dolaze mlade snage. To vidimo sada u Madridu, a vidicemo i u buduce. Ipak je Novak jedini ove godine osvojio GS i još uvijek je prvi ATP listi. Idemo majstore. Samo tako naprijed. Ja navijam za tebe i kad gubiš i kad pobjedjuješ. Navijacu i kad budeš 10, 31, 120, 1250 i sad kad si prvi. Bravo.

Bl

pre 2 godine

@cicko (Novak na odmoru već peti mesec)
Nešto si gadno pobrkao. Đoković je u januaru nastupio u Adelaidu ( revijalno), pa na ATP kupu, a h februaru na AO. U martu je imao pauzu zbog povrede na AO. U aprilu turniri u Monte Karlu i Beogradu. Preskočio je Madrid, ali u maju ide u Rim. O kakvih 5 mjeseci ti pričaš pogotovo što je peti mjesec godine (i teniske sezone tek počeo)?

Bucko

pre 2 godine

Nadal je u padu što se tiče igre na šljaci u zadnje 3-4 godine ali je i dalje nepobediv u Parizu jer osim Novaka i Tima niko u svojoj glavi ne veruje da može da ga dobije u igri na 3 dobijena seta.Gube meč protiv Nadala u Parizu i pre nego što i započne prvi udarac.Mislim da je i ove godine prvi favorit na R.Garosu,nadam se da će Novak podići formu, iako mi se čini da se baš i ne cima puno što se tiče igre na šljaci ove godine.
(goblin, 07. maj 2021 17:49)

Tek Tim ne veruje da može da ga dobije na RG, svaki put bude čišćenje, bilo da je polufinale ili finale. Ali Zverev mu ne leži i može da ga dobije na RG ako se ukrste.