Utorak, 04.05.2021.

11:30

Najbolji štoperi u istoriji Premijer lige: Vidić tek na šestom mestu

Slavni napadač Alan Širer i nekadašnji denfanzivac Mika Ričards napravili su listu od 10 najboljih štopera ikada u Premijer ligi.

Izvor:

Najbolji štoperi u istoriji Premijer lige: Vidiæ tek na šestom mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

MMXXI

pre 2 godine

Dobro je on ovde kotiran, šta hoćete? U Srbiji ne može u top 3 svih vremena, ni prići. Vidim da ovde Zvezdaši gledaju kroz druge naočare ali, mi neutralni smo i objektivniji.
Prodao nas je na svetskom, prodao u kvalifikacijama, ne pamtim veliku utakmicu za reprezentaciju, a tako sam mnogo očekivao.
Pratio sam MUN u to vreme i znam da je sa Riom činio tandem ali, znalo se da je Rio malo ispred i nezamenjiv. Dakle, ne može biti najveći, već samim tim što je u svom vlastitom klubu bio za nijansicu drugi.
Znam da će ovo povrediti tanana osećanja poštovalaca Vidića ali, mora se poštovati istina, takođe i pisat prema svojim uverenjima.

Damir 1965

pre 2 godine

man. Koji bi po tvom ukusu bili top 3 centarhalfova u Srbiji. Za mene nalbolji koji je igrao za Zvezdu je Belodedić, a za Partizan Nenad Stojković.

Realno

pre 2 godine

Vidic je redovno kiksirao na onim subotnjim utakmicama od pola dva subotom i nedeljom za koje je priznao da mu ne leze, tako da to ima uticaja. Bilo je tu i nekoliko velikih meceva, a u nekima je bas bio poslat po burek. Da nije bilo tih kikseva bio bi on prvi 100%.

Stevan

pre 2 godine

Kompani koji je pola karijere proveo u bolnici i Van Dajk koji je imao jednu i po vrhunsku sezonu?
Rio Ferdinand kojem je upravo Vidic krpio rupe i pokrivao propuste.
Za ostalo vise-manje ok, ali nije mi ok da ova trojica budu ispred Vidica.
Hajde, nekako bih podneo i Ferdinanda, ipak su njih dvojica cinila taj cuveni tandem pa je tesko odrediti koji je bio bolji.

Ali brate Kompani i Van Dajk, pa to mi je bas neozbiljno.

qwerty

pre 2 godine

Sramota da su sa svim ovim legendama upoređivali Van Dajka i Kompanija... Njih svojica jesu sjajni, ali Van Dajk je odigrao dve sjajne sezone i odmah se pporedi sa Ferdinandom, Vidićem i Terijem.Sramota.

gloom

pre 2 godine

Ferdinand za cetiri godine u Junajtedu bez Vidica osvojio jednu titulu. Posle dolaska Vidica za cetiri godine osvojio tri titule i to vezane. I dalje vam nije jasno koje tu koga ucinio boljim igracem? Pa Roj Kin je oteran iz Junajteda jer je otvoreno kritikovao Ferdinanda zbog ocajnih igara.

The KING

pre 2 godine

Ljudi raspravljaju o Vidicu, Teriju, Ferdinandu sreca njihova sto Tijago Silva nije dosao u PL, frajer jaci stoper od sve trojice, u 37. god najbolji stoper u PL igra kao da ima 31.god, a ova trojka pomenuta u 33.god vec bila gotova...

Gojko/PFC

pre 2 godine

Adams?? Stiv brus je bolji od njega a ne ovi sa liste! Da mu nije bilo onog strasnog tima arsenala nikad ga ne bi ni pomenuli. Nas nemanja je tu uz najbolje ikad, kakva pocast, tako da je nebitno ko je na kojem mestu. Sve ostalo je ko koji stil igraca vise voli.

man

pre 2 godine

A Milan Baros ? Raazumem hajp oko Vidica razumem i to da ga je Tores maltretiro ali najvise od svih Vidic pamti Milana Barosa(pored utakmice sa Slovenijom) ima na yt i nije to bilo jednom pa covek da kaze lose vece , jednostavno Baros se bas poigravao sa njim. Taj podatak i na to da je odma najuren iz Inter-a i na nekoliko sramnih utakmica za Reprezentaciju neostavlja Vidicu mesta ni u top 3 stopera Srbije .

Nije to PS

pre 2 godine

A šta je Vidić radio Drogbi, jednom od tri najbolja napadača u PL ikada?
Kad je Ferdinand bio bolji i imao više uticaja na igru nego Vidić, što Ferguson njemu ne dade kapit. traku?
(Kolubarac, 4. maj 2021 15:29)

Nećeš vjerovati, ali kapetan često nije najbolji igrač ekipe, nego igrač koji ima karakter i osobine vođe. Neko koga suigrači cijene, netko tko je dugo u klubu itd. Puyol nije bio najbolji igrač Barcelone, Raul nije bio najbolji igrač Reala, Deschamps nije bio najbolji igrač Francuske '98, Zanetti nije bio najbolji igrač Intera, Baresi nije bio najbolji igrač Milana, Keane nije bio najbolji igrač Uniteda itd. itd. Primjera koliko hoćeš.

Гробарија

pre 2 godine

Ало бре људи?! Као да је мало што је Видић уопште на тој листи?! Ето, неко спомену Бучера из Ливерпула, кога уопште нема на папиру. Знате ли какав је то играч био? Дакле, супер за Видића. На крају крајева, нико са сигурношћу не може одредити тачан редослед те десеторице, а наћи се у таквој конкуренцији, част је и успех.

Ex Njujorcanin

pre 2 godine

Komentarisu Toresa, jer se samo taj klip i vrti, a gde su klipovi gde se Tores nije ni video? Drugo, Tores je sa Drogbom bio ubedljivo najbolji spic tih godina, dok nije presao u Celzi. Toni Adams je bio dobar igrac, ali Vidic je bolji ubedljivo. Imao je sve, a niko mu ni prici po hrabrosti i odlucnosti.
Naravno da ne noze niko da bude bolji od engleza na toj listi, ali da su pitali igrace iz Mancestera svi bi rekli Vidic, naravno po neko bi rekao i za Ferdinanda, koji je bio sjajan. Obojica stopera Mancestera su bez dileme najbolji stoperski tandem u istoriji fudbala.

bgd011

pre 2 godine

Dzon Teri ispred Stama ????.. ahahahah ...pa da li su realni ovi dvojica hahahh.. ne moze se uzeti ova lista za ozbiljno, Vidic je minimum za Top 5.

5. STAR

pre 2 godine

Kaže prepametni Ričards kako nije imao toliki uticaj na igru tima kao oni koje je on birao pre njih.
Nemanja Vidić je 2 puta najbolji igrač PL! Više od bilo kog iznad njega na toj listi. U njegovoj eri Mančester je imao najbolji procenat cleen sheeta u PL.
Pet osvojenih titula za 8 godina, opet više nego svi iznad (naravno Rio se u ovom slučaju ne ubraja)
U periodu jedne sezone je imao 14 utakmica zaredom bez primljenog, gde koliko se sećam odbrana nije bila tokom tog perioda stalno u punom sastavu ali zato je Vidić svaki taj meč odigrao.
U raznim drugim statističkim parametrima je lično ubedljivo bio prvi u ligi, godinama. Trebalo bi vremena da se to sve nabroji.

Evo detaljno sa jedne Mančesterove stranice na fejsbuku taj čuveni izlizani mit o maltretiranju Vidića od strane Toresa. I to kao ovce, jedan spomene i onda godinama stado ponavlja li ponavlja... Nemaju za šta drugo da se uhvate.
A to je nastalo sve zbog greške gde je okleva i okliznuo se a Tores iskoristio taj poklon koji bi i Heski iskoristio.

Prve dve tekme, sezona 2007/08, United dobija 3:0 i 1:0, clean sheet.
Drugi susret, Liverpool pobeđuje, Torres na klupi, Vidić dobija crveni zbog laktanja sa Xabi Alonsom - nema veze sa Torresom, Torres nije dao gol.
Treći susret, Torres daje gol (prolazi Ria Ferdinanda), Vidić dobija crveni karton zbog starta nad Gerrardom - nema veze sa Torresom.
Četvrti put, Vidić dobija crveni karton zbog faula nad Dirk Kytom - nema veze sa Torresom.
Peti put, Torres ga dao pored Vidića, dobio Vidić žuti, Uniteded pobedio, Vidić u poslednjih 20 min zaključao Torresa.
Šesti put, United pobeđuje 3:2, Torres nije dao gol.
Poslednja, sedma utakmica, Torres nije dao gol, United pobeđuje, Vidić daje gol.

Zaključak - 15 utakmica, Torres tri gola, samo jedan dok ga je Vidić čuvao. Sa druge strane, Vidić jedan gol, ali i tri crvena, koja nemaju veze sa Torresom. I najvažnije, Vidić je na kraju sezone podigao trofej Premier lige, Torres ne.

Aleks

pre 2 godine

Maldini,Nesta i Barezi su bolji od svakog sa ove liste.
(Aleksandar, 4. maj 2021 11:37)

Maldini i Nesta najbolji defanzivi tandem ikada.

5. STAR

pre 2 godine

Vidića su Drigba i Tores nadigravali, davali golove inizbacivali sa utakmica. Veliki igrač jeste, ali daleko od najboljih. Ima tu mnogo dobrih defanzivaca koji su igrali, od Brusa, Palistera, Pelegrinija, Blana, pa do danas za mene najboljeg ikad Van Dajka.
(milos. k, 04. maj 2021 14:19)

Drogba je dao 4 gola Mančesteru za preko 20 mečeva. Znam da je jedan dao pre Vidića. Dva dok je Vidić igrao, od toga jedan iz debelog ofsajda i jedan posle.
Sam Drogba je posle priznao protiv koga mu je bilo najteže igrati.
A za mit u vezi Toresa sam već komentarisao.

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

sve sve, al kompani bolji od vidica...ni u 3 zivota
kompani nije ni u prvih 100 sa ove liste.
van dajk treba jos utakmica da igra da bi se nasao na listi. sezona dve ga ne cine najboljim svih vremena u ligi gde au igrale takbe legende.

????

pre 2 godine

Teri Bačer pa dva prazna mesta.
Vidić je podsecao na njega, ali je bio mekši.
(Volim i ja vas, 4. maj 2021 15:24)

Jel možeš zamisliti da u današnje vrijeme netko završi utakmicu i da mu dres izgleda kao Terryu Butcheru? Zamotana glava, a dres potpuno crven od krvi.
https://www.google.com/search?q=terry+butcher&oq=terry+butcher&aqs=chrome..69i57j0l3.3916j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=71KOCFdd4lzVWM
Danas padne prazna plastična boca Neymaru na rame, a pola Barcelonine momčadi se automatski baci na pod. Kao da se radi o drugom sportu.
https://youtu.be/z1ANNnVk68U

TP-1

pre 2 godine

Tores je inace u 15 utakmica protiv Mancester Junajteda, sa Vidicem u timu, dao samo 3 gola. Jos jedan mit i laz koja se koristi kako bi se Vidic diskreditovao. Znaci Vidic njega nije razbio 12 puta, a njega Tores uvek maltretira sa 3 gola iz 15 utakmica?
(Ivan, 04. maj 2021 15:06)


Ma prijatelju,najbolji ikada. Ma cuj,najbolji koji je ikad hodao planetom a i u galaksiji verovatno!? Ali najbolji je samo zato sto je Srbin ni zbog cega vise. Izgleda da nama nema pomoci,za takve smo drugi po ekonomiji u Evropi,a pitamo se ko jos veruje u takve price. Izgleda da ima.

Kolubarac

pre 2 godine

A šta je Vidić radio Drogbi, jednom od tri najbolja napadača u PL ikada?
Kad je Ferdinand bio bolji i imao više uticaja na igru nego Vidić, što Ferguson njemu ne dade kapit. traku?
Nego, mnogo je da ovako mali narod ove godine ima najboljeg tenisera na svetu i najboljeg košarkaša na svetu, pa još i najboljeg fudbalera defanzivca.
A što smo prvi po BDP(najmanji pad) i po vakcinaciji, to neću ni da komentarišem.To će AV bolje da objasni.

Dragče

pre 2 godine

Pored Vidića (ipak je Vida naš, jel )) ) bio sam fasciniran Desaiem. Kakva je to fudbalerčina bio....strašno.

A van PL je takođe bilo nebrojeno doktora fudbalske odbrane. Ja bi ovde pomenuo na primer dvojicu iz Argentine koje sam obožavao da gledam.... Valtera Semjuela i Havijera Maskerana.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer i ligu šampiona.Britanci Srbina stavili na 6.mesto pa to je super senzacijalno veliki uspeh.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer i ligu šampiona.Britanci Srbina stavili na 6.mesto pa to je super senzacijalno veliki uspeh.

Ivan

pre 2 godine

Tores je inace u 15 utakmica protiv Mancester Junajteda, sa Vidicem u timu, dao samo 3 gola. Jos jedan mit i laz koja se koristi kako bi se Vidic diskreditovao. Znaci Vidic njega nije razbio 12 puta, a njega Tores uvek maltretira sa 3 gola iz 15 utakmica?

GrupaTnT

pre 2 godine

Ispred njega sve Legende britanskog fudbala, domaći igrači, msm da je i 6.mesto na listi vrv pomalo i subjektivno sastavljenoj, odličan uspeh.

Tantal

pre 2 godine

Jel znate sta znaci biti 6 i? Sta je sa nama? Jesmo toliko otisli u onu stvar? Ja obozavam Vidica, takvo srce je imao malo ko u svetu fudbala, ali ajmo biti jednom u zivotu realni, samo jednom. Koliko god da je bio dobar, nije bio nivo Terija, Virdzila i Ferdinanda. Tu je negde sa Kompaniem, Stamom i Adamsom. Svi cvrsti momci, veoma pozrtvovani, ali nisu bili tehnicki kao prva trojica nabrojanih. Van Dajk je najbolji stoper u premijerligi koji se do sad pojavio. Covek je zver i totalno kompletan defanzivac bez mane. Brz i snazan na tlu, gotovo neprelazan sa odlicnim pregledom igre i postavljanjem. U zraku takodje nadmocan. Covek je digao Liverpul za dva nivoa vise. Savrsen stoper, njegov nivo igre je nedodirljiv za najvisi nivo igre Nemanje Vidica. Ja bi holandjanina stavio na br1, Terija br2 i Ria br 3. Ali jel znate kakav je uspeh biti uopste na ovakvoj listi, bez obzira koja pozicija? Evo ja sam Srbin i mislim da Vidic nije najbolji stoper ikad u premijerligi. I sta sad? Ali to ne menja cinjenicu da je bio kapiten jednog Mancester Uniteda, momak iz Uzica. Jel znate koliko je to velika stvar? Vidic je veliki, veliki igrac, jedan od nasih najvecih, ali bilo je nekoliko boljih od njega na ostrvu . Nas problem je naravno sto preuvelicavamo nase a omalovazavamo tudje. Uvek je tako bilo. Vidic tehnicki nije dorastao Van dajku ili Teriju, nije bio toliko dobar 1 na 1. Brzina ga nije krasila. Nadoknadjivao je neke stvari svojom borbenoscu, ali znao je kiksati, cesce od drugih.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer ligi i ligu šampiona.Srbina stavili na 6.mesto pa to je super uspeh

Вук Караџић

pre 2 godine

Рио је одличан, али је Видић био бољи од њих двојице. осим Адамса, ниједан изнад Видића није бољи, а тешко је бити прецизан када је Адамс у питању, била је друга ера.

Sub013

pre 2 godine

"Verujem da su igrači koje smo stavili iznad njih imali veći uticaj na igru", rekao je Mika Ričards".

Čoveče! Pa odbrana na celu sa Vidicem je o oborila rekord po broju minuta bez primljenog gola, taj niz je prekinut kad je Vidic pauzorao zbog kartona pa je opet nastavljen i ponovo prekinut kad se Vidic povredio, toliko o tome da nije imao uticaja na igru. Van Dajk i Kompani ispred? Ferguson se grohotom smeje ovoj listi.

Pera

pre 2 godine

Zar stvarno ima nekog ko misli da ce anglo-kromanjonci ikada odati zaslugu nekome sa ovih prostora.. I jos smesnije sto listu sastavljaju likovi koji ne mogu Vidicu kopacke da ciste.. Sirer i Linaker tu i tamo, ali ovaj sto ga ubacili samo zbog boje koze, jer kao fudbaler bio nula, bolje da se oprobao u boksu. A jos kad mi svuda guraju ovog Adamsa, a covek bio mrcina od defanzivca, danas ne bi mogao Krisa Vuda da zaustavi, a kamoli napadace kao sto su Aguero, Salah, Mane, Kane, Son.. Na ovim listama je Vidic ubedljivo najbolji defannzivac, a s njim rame uz rame ide Jap Stam.. Sve ovo ostalo go prosek. Samo ne znam kako ljudi zaboravili kolika je rupcaga Ferdinand bio dok nije dosao Vidic. Golovi koje je Junajted primao su bili tragikomicniji od ovih danas sa Megvajerom i Lindelofom. Da nije Vidic dosao pitanje jos koliko bi Fergi trpeo Rija.

Ivan

pre 2 godine

Pazi ti razloga da ga stavi na sesto mesto. Fernando Tores ga uvek maltretirao, ahahahahaha!!!! Covek najbolji i najuticajniji igrac Mancester Junajteda u novijoj istoriji. Majstori u prekrajanju istorije. Jos malo vremena da prodje, reci ce da nije ni bio dva puta igrac sezone u premier ligi.

zg_domi

pre 2 godine

Ovi što misle da je šesto mjesto loše nisu normalni. Tako su u HR kritizirali Ivaniševića kada je bio N0. 2 i gubio finala, jer smo valjda do tada bili kontinuirano prvi pa nam je on svojim rezultatima kvario prosjek.
Vidić dolazi iz marketinški potpuno nezanimljive zemlje (slaba kupovna moć) i zato mu je 10x teže doći u fokus javnosti. Isto vrijedi danas za Modrića.
Broj 1 ili 6 je nebitno, već je velika stvar da se priča o njemu.

Ivan

pre 2 godine

Koliko ja znam Vidic je jedini defanzivac u istoriji premier lige koji je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igraca sezone. Dakle ne u konkurenciji defanzivaca, nego svih igraca iz svih klubova i svih pozicija. Ne kapiram sta imaju oni sada da to otkopavaju i prekrajaju. Ako to nije dovoljno, nije nista.

????

pre 2 godine

Koliko ljudi se smije tome što je Terry prvi na listi. To je kad se ne gledaju utakmice, nego se čitaju tabloidi. Da je barem netko napisao zašto ne Terry, što to ne valja kod njega da ne zaslužuje biti na listi. Nego neko ismijavanje reda radi, ili mentaliteta krda radi.
Da se razumijemo, po meni Vidić svakako spada u TOP 3 stopera Premier lige.

Боки

pre 2 godine

Мало је глуп овај коментар за Видића како је Торесу био редовна муштерија... Сваки одбрамбени играч је имао неку слабу тачку, тј. играча који им једноставно не лежи за чување, није Видић једини. И исто тако има много нападача који једноставно нису могли ништа против одређених дефанзиваца, све је то нормално.

KoleCZ

pre 2 godine

Stam i Vidić doktori odbrane za sve pomenute. Ej pijandura Toni Adams prvi, pazi bogati, čuvena engleska objektivnost. Kompani vise u bolnici nego sto je igrao a svi ostali pomenuti nisu smeli da poture nogu gde su stavljali glavu Vidić i Stam

milos bl

pre 2 godine

Politicka kao i sve ostale sportske liste. Npr ona Short lista sa Arene, Djokovic po njima ako se ne varam tek 7-8 teniser svih vremena, Nadal treci, Federer drugi, Serena prva, mislim sta reci vise o toj listi, o ovoj takodje.

milos. k

pre 2 godine

Vidića su Drigba i Tores nadigravali, davali golove inizbacivali sa utakmica. Veliki igrač jeste, ali daleko od najboljih. Ima tu mnogo dobrih defanzivaca koji su igrali, od Brusa, Palistera, Pelegrinija, Blana, pa do danas za mene najboljeg ikad Van Dajka.

Owen

pre 2 godine

Gledao sam dosta ovakvih emisija na slične teme i uglavnom su bivši engleski igrači gosti i daju svoje mišljenje i naravno izuzetno su pristrasni zapravo nerealni kada sastavljaju timove ili ovakve liste tako da ne treba ovo shvatati ozbiljno prosto to je samo njihovo mišljenje čak mislim da nije ni to već im je i naloženo da budu ne objektivni jer prosto svi u engleskoj a i širom sveta vide i znaju da je Nemanja Vidić najbolji defanzivac u istoriji lige i da je Englez svakako bi ga stavljali svi redom na prvo mesto tu nema dileme prosto i u anketama navijača je uvek prvi i omiljen jer je primer pravog šropera, posle njega Teri Stam Van Dajk Kompani Ferdinand Karvaljo Kembel manje bitno kojim redosledom sve su to dobri igrači ali broj jedan definitivno Vidić dok Adams je oličenje neprofesinalizma i tipičan ostrvski štoper dakle netalentovan igrač nalik Megvajeru

CJC

pre 2 godine

Fale to još podosta kvalitetnih štopera, Hipija, Škrtel, Kolo Ture, Kembel, LeBef, zašto ne i Erik Dajer...
(Strelok, 04. maj 2021 12:54)

Uh sunce ti, kad me sad infarkt nije strefio kad sam pročitao koga si stavio... Ture, Hipija, Lebef, Škrtel...? Dobro nisi Lovrena, Fila Džonsa iDavida Luiza stavio.

Zrenjanin

pre 2 godine

@(R, 4. maj 2021 12:45)

Jedini savršeni igrač je bio Mile Belodedić... Igrač i čovek bez ijedne mane! Više od svega bih voleo kada bih mogao da vidim Mileta Belodedića iz onih najboljih dana dok je bio u Zvezdi i bio najbolji (tada je to bio libero) odrambeni igrač na svetu... Da ga takvog vidim u današnjem vremenu kao "flastera" na Ronaldu ili Mesiju... Živo me interesuje da li bi i pored Mileta, Ronaldo i Mesi delovali tako "dominantni".

Gorki

pre 2 godine

Jedini savršeni igrač je bio Mile Belodedić... Igrač i čovek bez ijedne mane! Više od svega bih voleo kada bih mogao da vidim Mileta Belodedića iz onih najboljih dana dok je bio u Zvezdi i bio najbolji (tada je to bio libero) odrambeni igrač na svetu... Da ga takvog vidim u današnjem vremenu kao "flastera" na Ronaldu ili Mesiju... Živo me interesuje da li bi i pored Mileta, Ronaldo i Mesi delovali tako "dominantni".
(Zrenjanin

Nesto si ti mnogo pogresio. Slazem se za Belodedica sto si napisao, ali sto se tice Mesija i Ronalda koje pominjes i njega kao "flastera" nad njima, e tu gresis. Kao prvo onovremeni "libero" nikada nikome nije bio "flaster", vec je bio slobodan igrac koji je bio IZA svih svojih odbrambenih igraca i kao takav bio zaduzen da komanduje istim, tj. svi drugi su RADILI ZA NJEGA, a on je kupio ono sto oni ne bi mogli da odbrane. Kao drugo, da je kao sto kazes bio flaster pomenutoj dvojici, dve stvari bi se desavale, ili bi ga raznizavali gde god bi bili u duelu sa njim ili bi on pravio mnogo faula nad istim pa bi uvek dobijao zute ili crvene kartone.
Ovo ti kazem kao neko ko ima veoma visoko misljenje o Belodedicu i kao neko sto i dan danas tvrdi da Zvezda ne bi osvojila titulu prvake Evrope da on nije dosao u Zvezdu.
Pozdrav.

hulk

pre 2 godine

Ako posmatramo Nemanju kao lidera, kapitena, neustrasivog stopera, on tu jeste verovatno medju prva 3 svih vremena u PL. Sa druge strane, ovde su ocenjivanji primarno igracku kvaliteti, a tu budimo realni ima jos dobrih osim Nemanje. Vidic je meni kao i Roy Keane, ne bas najbolji igrac u ligi, ali vrhunski lider, razbijac kakvog uvek zelis u ekipi. Licno, uvek bi pre imao u timu Roy Keane i Vidica umesto Neste i Krosa recimo, iako su poslednji bolji igraci od ove dvojice, ali nisu lideri.

galebgd

pre 2 godine

Koliko znam a znam, Vidic je rekao da su dva igraca presudno uticala na njegovu karijeru, i ucinila ga boljim igracem. Jedan je Rio Ferdinand, a drugi Mladen Krstajic.

Otac Makarije

pre 2 godine

Van Dajk i Kompani ispred Vidica? Tu sam poceo da se smejem.. dobro ovaj saban Ricards nije stavio u top 10. Mislim da je u top 10 moralo biti i Sol Kembela!

Neven

pre 2 godine

Vidic je sa Mancesterom bio sampion 2007, 8, 9, 11 i 13 godine. Sedam puta je osvojio superkup, jednom ligu sampiona. (setite se koliko su jaki timovi bili u tom periodu, milan, liverpul, celzi, arsenal, barselona, real, bajern, dortmund jedne godine) Konstantno je igrao, retko imao kikseve (Torres boljka) obozavan od strane navijaca, saigraca i trenera. I sad odjednom Van Dajk koji igra nekoliko sezona u Sautemptonu i od 2018 u Liverpulu bolji? Mislim u redu, ovo je misljenje dve osobe, ali oni su sada analiticari pa mi nije jasno kakve su ovo liste? Vidic mora biti u top3 u premijer ligi a konkurencija su mu Teri, Ferdinand, Palister, Karvaljo, Stam, Campbel i Adams.

slavisa

pre 2 godine

Ljudim u Srbiji neko treba da objasni da samo mi mislimo da je Vidic najbolji svih vremena u pl. Niko drugi to ne misli.

Strasan je bio u skoku a na zemlji je bio ispod proseka. Ko ne veruje, imate net pa pogledajte njegove tehnicke kvalitete na zemlji. Najbolji stoper ne moze da zna samo da skoci i da se baci u blok, nogom ili glavom kao Vidara. Mora da zna mnogo sa loptom i da ima brzinu a tu je Vidic bio tanak. Zato je na listi Van Dajk, realno najkopletniji stoper od osnivanja pl. Najbolja tehnika i najbrzi a gorostas, dominantan u svakom skoku.

Vldblk9a

pre 2 godine

Toni Adams je ubedljivo najbolji defanzivac u istoriji Engleskog fudbala. Kapiten, lider, vrhunski fudbaler, koliko god mi hteli da budemo pristrasni, Vidic nije u prvih 5, on bez Ferdinanda i obrnuto ne bi bili ni u prvih 10 dok su ostali ispred njih mogli da se uklope sa bilo kime. Nisu samo bitni igracki kvaliteti, a kao sto rekoh Adams je imao sve.

Zrenjanin

pre 2 godine

@(Gorki, 4. maj 2021 13:39)

Znam da libero nije isto što i današnji štoper... Ali, Mile je definitivno bio odbrambeni igrač! Jer ajde, zamisli zadnju liniju tadašnje Zvezde. Imao si Marovića kao levog beka, Radinovića kao desnog... Centralni odbrambeni su bili Najdoski i Belodedić! I svi oni zajedno su činili odbrambenu liniju! I onda dalje ispred njih Jugović kao defanzivniji veznjak, itd... Da ne nabrajam dalje. I ako gledaš postavku na terenu, meni tu nema razlike između današnje postavke koju bi recimo činio Geri Nevil kao desni bek, Evra kao levi bek, Vidić i Ferdinand kao centralni odbrambeni... Ako me razumeš šta pokušavam da ti dočaram. A to da li bi Mile mogao da igra "flastera", ja mislim da bi mogao.. Jer kao što rekoh, to je po meni jedini igrač koji bukvalno nikada nije napravio nijednu grešku... Čovek je delovao kao savršena mašina. Pored njega se niko nikada nije naigrao. A igrali smo tih godina sa najboljim klubovima Evrope i sveta!

VUK

pre 2 godine

Niko ko se bavio fudbalom ne bi imao ništa protiv da mu se ime nađe među ovakvim legendama. Da li je neko svestan koliki je put prevalio Vidić ? Od dečaka koji dolazi na trenig u smešne uslove u Užicu, do kapitena jednog od najpopularnijih klubova na svetu. Dovoljno moćno izgleda i ovo šesto mesto. Vidiću verovatno je jedino važno na kom je mestu u srcu navijača Zvezde i Mančestera. Tu nema dileme . A to je jedino i bitno.

mirko

pre 2 godine

Pozrtvovan ali kiksara. Svako svog konja hvali. Nije znao sa loptom nista, spor.

Mogao je i Kolo Ture da bude svih tih godina na Vidicevom mestu. Osvojili bi sve iste trofeje.

detektiv

pre 2 godine

Rio Ferdinand je bio nula bez Vidica. Gledao sam tada sve utakmice, i Vidic ga je tada napravio igracem. Ali Rio je Englez, domaci igrac. I jos nesto, najveca greska Vidica je sto je napustio klub i otisao bez potreba u Italiju. Mogao je ostati minimum jos 5 godina u MU i veci utisak ostaviti te biti jos veca legenda kluba.

Zrenjanin

pre 2 godine

Po mom mišljenju, naš Nemanja je definitivno među top 4. Ali, ono što mnogo više para oči od stavljanja Vidića "tek" na šesto mesto, to je stavljanje Gari Palistera na listu... Jel se to neko sa nama šali? Čovek je igrao u generaciji Mančestera kad su '91 igrali superkup sa Zvezdom. Čovek je u toj utakmici delovao kao pogubljen (kao i uglavnom ceo tim Mančestera), kao da je neki trećeligaški igrač... Savićević, Pančev, Jugović, Mihajlović, pravili su malo dete od njega... Bukvalno celih 90 minuta! I zaista mi je nije jasno kako je moguće da jedan takav igrač bude na ovoj listi...

johan

pre 2 godine

Van Dajk je ispred Vidica jer

1. covek je planina, jak kao bik, dominira u svakom skoku

2. tehnika veznog igraca, drzi fudbal u malom prstu

3. brz ko Bolt, njega bukvalno ne moze niko da pretrci


Nema slabosti u igri dok je Vidara tata kad je lopta u vazduhu ali kad padne, sta bude bude.

????

pre 2 godine

Kakvi amateri majko moja. Kompani ispred Vidica. A Van Dajk kad osvoji i priblizno trofeja koliko i Vidic mozda bude u konkurenciji.
(Danni, 4. maj 2021 11:38)
Tom logikom je Gabriel Jesus bolji napadač od Shearera.

Eee

pre 2 godine

Vidićeva mrlja je bio Tores. Crveni kartoni koje je dobijao od besa kada ga ovaj prođe 3 puta i porazi koji su iz toga sledili su malo srušili taj mit o njemu kao najboljem štoperu... Kao što je on bio smrt za Drogbu tako je Tores za njega... A nije da je Tores postao Mesi posle pa da kažeš ajde svima je to radio

Leogane

pre 2 godine

@Jel to Mika Ričards koji je išao đonom u stomak Vidiću, pa se posle previjao kao poslednje đubre? Ne znam kako on može da ocenjuje bolje od sebe?
Vreme prolazi, pa ljudi zaboravljaju. Vidić je i za Terija i za Van Dajka, a pogotovo za Tonija Adamsa izmislio štopersku poziciju.
(Mige, 04. maj 2021 11:50)

- Није се он превијао што је негативац, него зато што умало није погинуо кад се сударио са Видићем :) За Терија се већ не бих сложио, лик држи све могуће рекорде и ако се гледа само фудбалски аспект вероватно јесте број 1, али Видић да биде рангиран било где испод топ 3 је криминал.

Tor

pre 2 godine

Brate nikako ne moze od adamsa i terija da bude bolji ni u paralelnom univerzumu. bez obzira sto su englezi to su pravi, hardcore defanzivci, uvek skoncentrisani na protivnickog igraca. Misli im ne lete, kao sto se desavalo ovima ispod njih na listi ponekad

marko

pre 2 godine

"Virdzil odigrao 2 sezone i odmah bolji... Koja glupost.."


Vidic je vise sezona imao u top timu od Van Dajka ali Holandjanin je za klasu bolji stoper od Vidare. Snazniji i mnogo brzi igrac. Protivnicki igraci izgledaju kao deca kad je on na terenu. Protiv Bajerna pre 2 sezone je toliko izdominirao da Henes i Rumenige nisu mogli vise da gledaju.

NNN

pre 2 godine

Buahahaha, Mika Ričards je najpoznatiji po YT klipu kada se zatrči i udari Vidića đonom u grudi i onda se pola sata valja po travi dok Stena odmah ustane.
Uostalom, taj lik nije ni gledao (odličnog) Tonija Adamsa, a svog saigrača Kompanija gura nerealno visoko, a o Van Dajku tek nemam reči, imao je jednu odličnu sezonu i kada se uporede njegovoe statistike iz te sezone (dobijeni dueli, uklizavanja i sl.) otprilike je tačno duplo slabiji od Vidića...

Manda

pre 2 godine

Zasto nema Sola Kembela I Ledlija Kinga ni u konkurenciji ? Palister je imao mnogo kikseva ,Desai je najbolje godine bio van Celzija I PL.

Igor Stepanovs

pre 2 godine

S obzirom da pratm Premijer Ligu 25 godina, jedno pitanje.
Gde je i sta radi Sol Kembel, pitam za komsiju i decu koja trce za loptom iza u dvoristu.

BlueBlueBlue

pre 2 godine

Iako navijam za Chelsea (najbolji klub iz Londona), Vidic je bio igrac godina 2 puta sto su samo jos dva igraca uspeli, Henry i Ronaldo, bez Vidica ne bi oni bili toliko dobar tim.

Rema

pre 2 godine

Znam da nije mesto na ovoj vesti, ali mogli ste barem objaviti vest da je Selbi po 4. put osvojio svetsko prvenstvo u snukeru. Znam da nije Roni osvojio, tad svakako objavite vest, ali ima nas dosta koji pratimo ovu stranicu, a koji ujedno volimo snuker i njemu slične sportove.

BlueFortress

pre 2 godine

Izuzetno je tesko izvuci ovakvu listu bez sentimenta i pristrasnosti ALI reci da je Vidic slabiji stoper od Van Dajka, Kompanija pa i Adamsa je diskutabilno i uvredljivo.

Rio je bio bolji sa loptom ali ne i u sirovoj defanzivi i skok igri od Nemanje, licno smatram da su Teri i Vidic najbolji stoperi moderne Premijer lige i stoga cu , naravno pristrasno, dati blagu prednost Teriju ali razlike su minorne.

Za ljude koji se dole smeju coveku koji je bio simbol kapitena, bog pozicione igre, skoka i vodja odbrane koja drzi rekord sa najmanje primljenih golova ikada (15 golova u 38 kola) - bolje nemojte pratiti fudbal.
Na sve to, Teri je davao najvise golova od svih defanzivaca ubedljivo i kada iskljucimo penale i slobodnjake - vise i od Ramosa.

Biti u top 2 najbolja stopera PL je za naseg Vidica neverovatan uspeh, od Uzica do kapitena Mancester Junajteda, naklon.

roki

pre 2 godine

"Pitaš Miku Ričardsa koji ima 32 godine života da navede najbolje štopere u istoriji PL, a dečko se nije bio ni rodio kada je Adams igrao. I sada on stručnjak treba da oceni tu ko je bolji od koga"


Dok si ti igrao u pl u vreme Adamsa pa tvoje misljenje ima vecu tezinu?

Pogba

pre 2 godine

Na jednoj tekmi ga je Tores uništio, kad je dobio i crveni...

Nabio im je komplekse jer je uspeo nešto što su mnogi mogli samo da sanjaju...

Sve i da jeste tako,Tores je bio jedno vreme jedan od najboljih igrača PL. Van Dajka je uništio Pavkov! Ej Pavkov, koji je kuburio i sa kilazom i formom...

nepopravljivi fliperaš

pre 2 godine

Ako ostavimo po strani osvojene titule i trofeje, pitanje je koliko njih sa liste ima priznanje najboljeg igrača sezone i koliko takvih individualnih nagrada imaju u karijeri!?

Gentleman

pre 2 godine

Zar Desaji brat nije bio DMC?
(Boka, 4. maj 2021 11:38)

Jeste počeo karijeru kao veznik, kao i dosta drugih odličnih defanzivaca kasnije, kao npr. Miha, Mateus... Svi oni su vremenom gubili brzinu, a sticali iskustvo, pa su počeli da igraju pozadi... Tako je i Desai...

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Van Daj tek treba da se dokaze. Odigrati 2 sezone na visokom nivou nisu dovoljne. Vidara je dominirao godinama! Ako nije najbolji, svakako je u top 3!

R

pre 2 godine

Previse smo subjektivni kao i uvek. Vidic je veliki igrac, sjajan stoper, ali bilo je i boljih. Teri, Ferdinand i Van Dajk su bolji stoperi od Vidica u svakom slucaju. Nemanja je imao " zutih minuta", kada je znao kiksati u presudnim momentima. Bio je veoma jak u vazdusnom duelu, ali nije bio bas toliko mocan na zemlji. Secam se samo sta mu je Mesi radio u onim finalima. Na Vembliju mu slomio kicmu na centru i usput mu provukao loptu kroz noge, ali ajde to je Mesi, nije Vidic jedini koga je pravio smesnim. Ispadao je i Rio a sta je tek radio jadnom Ramosu. Medjutim Tores nije ta klasa i vrtio ga uvek kao na ringispilu. Pouzdan, jak stoper mora da bude konstantan a on to nije bio , odnosno ne kao neki drugi ako cemo iskreno i posteno. Van dajk danas ima fenomenalne predispozicije i po meni je bolji od Vidica. Cita bolje igru, neprelazan je na zemlji, u vazduhu takodje jak. Koliki uticaj ima na igru tima dovoljno je pogledati gde bio Liverpul pre njegovog dolaska, za vreme njega i gde sad kad se povredio. Totalno dva razlicita tima. Uleva covek ogromnu dozu sigurnosti. Kompani je bio takodje sjajan igrac u polju, i mislim da su on, Vidic i Stam tu negde. Adams je precenjen po mojem misljenju.Napred su mi Teri ,Van dajk i Rio. Ovo ne znaci da je Vidic los stoper, naprotiv, radi se o velikom igracu, samo je bilo par boljih od njega ali smo zaslepljeni subjektivizmom i to ne mozemo da priznamo. Poz

Fofana

pre 2 godine

Toni Adams, jer je Englez, što je potpuno razumljivo. Vidić je ako nije najbolji onda je odmah drugi na večnoj listi najboljih defanzivaca. To svi znaju i Englezi i marsovci. Vidić i Teri su bili stvarno klasa u to vreme. Ja bih dodao i Sola Kembela. Ko se seća, zna.

(jedino smo vakcinaciju org.kako treba, ostalo je dno)

pre 2 godine

Adams bio rupa veći deo karijere, dva-tri puta se lecio od alkohola.
Moze biti legenda Arsenala ali nikako top liga štopera :))

Alexa

pre 2 godine

Vidić Ferdinand najbolji štoperski tandem u istoriji premijer lige nesumnjivo, kapirali su se i pokrivali jedan drugog da nema dalje... Individualno i jedan i drugi možda ni u 10 najboljih...

Ljubitelj Premier lige

pre 2 godine

A onda ovde ljudi pricaju kako je Rio postao dobar pored Vidica. A nemaju pojma da je obrnuto. A Tores mu jeste pravio malu decu i vozao ga.

Darco

pre 2 godine

Postujem svako misljenje, ali na koju foru neko misli da je Van Dajk ispred Vidica u bilo kom pogledu? Toliko o znanju i kredibilitetu "asova" koji su glasali.

ja

pre 2 godine

Vidic je igrao sa Ferdinandom i bio bolja polovina tog tandema, ne znam na koju je foru Ferdinand ispred Vidica na obe liste, mislim znam zato sto je Englez ali skroz nerealna lista

diplinž

pre 2 godine

Ovakve liste su velika glupost
Svi znaju samo igrače iz svoje ere
Moš misliti, ni prije ni poslije njih se nije igrao fudbal vrijedan spomena...

Bane

pre 2 godine

Meni je samo zao sto stoperi poput Vidica, Ferdinanda, Terija, Stama ne igraju u današnje vreme protiv ovih manekencica kojima je bitnija boja kopacko nego grb na dresu.
To bi bilo smešno gledati kako se jedan Nejmar valja na travi dok ga Stam onim svojim pogledom strelja.

Руска Душа

pre 2 godine

Јап Стам - психо !
Лик који се на свом представљању навијачима приликом доласка у нови клуб представио - клизећим стартом на лопту.
Сад изгледа још луђе, као да промовише неко гробарско предузеће "Ако немате лак сан, ми чемо вам помоћи.

Odzidza Ofoe

pre 2 godine

Mika Ricards daje sebi za pravo da pravi jednu ovakvu listu, i zamisli na nju stavi Van Dajka i Kompanija koji je vise bio povredjen nego sto je igrao. Slazem se da bi u top 3 trebali biti Vidic, Teri i Ferdinand ali ko je ih ne bih smeo rasporediti obzirom na to koliko su Teri i Ferdinand odigrali vise utakmica u PL od Vidica i koliko duze su bili kapiteni. Sirer je samo subjektivan, i ja bih stavio drustvo iz repke ispred tamo nekog srbina

NADA

pre 2 godine

ovo je fantasticno mesto.Okolnosti su bile otezavajuca za Nemanju jer ma koliko ne verujem da je nepisano pravilo prerasude o Srbiji u ovom slucaju ima elemenata.Naravno ce Terija forsirati kao najboljeg i to je normalno.Na ovoj listi Nemanja zasluzuje bar trece mesto,ali dobro je prosao.

Aleksandar

pre 2 godine

Vidic je sigurno u top 3,jedini igrac uz Ronalda i Anrija koji je 2 puta dobio nagradu za igraca godine u premijer ligi.Pogledajte samo kakva su to imena ali Italijani ostaju pojam za defanzivce.Maldini,Nesta i Barezi su bolji od svakog sa ove liste.

Peca

pre 2 godine

A tek kepec kejhil sto mu je zavukao golcinu glavom,pa promaseni penali,skriveni penal rukom...,kad malo bolje razmislim jedino je dobro znao da udari po nozi protivnickog igraca

Mige

pre 2 godine

Jel to Mika Ričards koji je išao đonom u stomak Vidiću, pa se posle previjao kao poslednje đubre? Ne znam kako on može da ocenjuje bolje od sebe?
Vreme prolazi, pa ljudi zaboravljaju. Vidić je i za Terija i za Van Dajka, a pogotovo za Tonija Adamsa izmislio štopersku poziciju.

Из угла

pre 2 godine

Немања је био два (требао три) пута најбољи играч Премијер лиге. Мислим само да су Анри и Роналдо имали две титуле.

glory

pre 2 godine

Која глупост..можеш мислити, рекли Мика Ричардс и Ширер. Па биле су већ раније разне анкете и разне анализе, а Видић увек у самом врху..углавном на првом месту.

TP-1

pre 2 godine

I to mu je mnogo! Koji bre Vidic? Kiksara teska. Nego smo mi narod koji vise od zivota voli da hvali nase pa makar sve slagali. Sad hvalimo nekog ko se popisao po Srbiji i reprezentaciji.

Milan

pre 2 godine

Pitaš Miku Ričardsa koji ima 32 godine života da navede najbolje štopere u istoriji PL, a dečko se nije bio ni rodio kada je Adams igrao. I sada on stručnjak treba da oceni tu ko je bolji od koga.

kralj

pre 2 godine

Ukusi su razliciti,po meni je Teri najbolji iz razloga sto je nazad bio fenomenalan a I napred odlican,Vidic je nazad bio fenomenalan a slabiji u napadu,Rio je slabiji od obojice,treci Kompani,pa Van Dajk,Stam,Rio,Desai,Karvaljo,Adams I Palister nisu njihova liga,ima dvadeset ispred njih.

napred PARTIZAN

pre 2 godine

i ako se ni ja generalno ne slazem sa ovom listom zasto mislite da je 6 mesto u takvoj nekoj listi lose ?

po meni na svakoj takvoj listi gde su decinije nekog sporta u pitanju rangiranje u prvih 10 ide ovako

1.
1.
1.
1 .
1.
1.
1.
1.
1.
1.
a onda se nastavlja od 11.

Marko

pre 2 godine

Vvd i kompani pre Vidića? Rio? Rio je bio dobar her je igrao sa Vidićem.

Mrtva trka ko je prvi ili drugi, Teri ili Vidić.

I to kažem kao navijač Liverpula.

Шумадинац 100%

pre 2 godine

овде је убедљиво најбољи Марсел Десаи! Првак света са Француском. Паметнима ДОВОЉНО!

Ime

pre 2 godine

Koliko je legendarnih igrača na tim pozicijama prodefilovalo Premijeršipom od osnivanja dodatno objašnjava koliki je KRALj naš Nemanja Vidić. Ko je od vas "kritičara" 6. u ulici ili u zgradi u bilo čemu? Ajte molim vas... Svaka čast NEMANDŽA!

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Van Dajk je nesumljivo jedan od najboljih stopera ali on mora da bude na tom nivou najmanje 10 god da bi uopste mogao da udje na top 10 listu. To sto je on odigrao vrhunske 2 sezone i povredio se nista ne znaci,kad se oporavi ako ne bude na istom ili jos boljem nivou onda ove 2 sezone itekako padaju u vodu i uopste ne mozemo da ga uzimamo za ozb za top 10 listu.

Losmi

pre 2 godine

Smejanje... Džon Teri, hahahahhaha
(Hma, 04. maj 2021 11:37)

Pa smej se. Nije covek znao da odigra losu utakmicu. Majstor postavljanja. Strasan uticaj na igru. Pravi kapiten i strasan stoper.

Aleksandar

pre 2 godine

Vidic je sigurno u top 3,jedini igrac uz Ronalda i Anrija koji je 2 puta dobio nagradu za igraca godine u premijer ligi.Pogledajte samo kakva su to imena ali Italijani ostaju pojam za defanzivce.Maldini,Nesta i Barezi su bolji od svakog sa ove liste.

Milan

pre 2 godine

Pitaš Miku Ričardsa koji ima 32 godine života da navede najbolje štopere u istoriji PL, a dečko se nije bio ni rodio kada je Adams igrao. I sada on stručnjak treba da oceni tu ko je bolji od koga.

Bane

pre 2 godine

Meni je samo zao sto stoperi poput Vidica, Ferdinanda, Terija, Stama ne igraju u današnje vreme protiv ovih manekencica kojima je bitnija boja kopacko nego grb na dresu.
To bi bilo smešno gledati kako se jedan Nejmar valja na travi dok ga Stam onim svojim pogledom strelja.

NADA

pre 2 godine

ovo je fantasticno mesto.Okolnosti su bile otezavajuca za Nemanju jer ma koliko ne verujem da je nepisano pravilo prerasude o Srbiji u ovom slucaju ima elemenata.Naravno ce Terija forsirati kao najboljeg i to je normalno.Na ovoj listi Nemanja zasluzuje bar trece mesto,ali dobro je prosao.

Mige

pre 2 godine

Jel to Mika Ričards koji je išao đonom u stomak Vidiću, pa se posle previjao kao poslednje đubre? Ne znam kako on može da ocenjuje bolje od sebe?
Vreme prolazi, pa ljudi zaboravljaju. Vidić je i za Terija i za Van Dajka, a pogotovo za Tonija Adamsa izmislio štopersku poziciju.

(jedino smo vakcinaciju org.kako treba, ostalo je dno)

pre 2 godine

Adams bio rupa veći deo karijere, dva-tri puta se lecio od alkohola.
Moze biti legenda Arsenala ali nikako top liga štopera :))

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Van Dajk je nesumljivo jedan od najboljih stopera ali on mora da bude na tom nivou najmanje 10 god da bi uopste mogao da udje na top 10 listu. To sto je on odigrao vrhunske 2 sezone i povredio se nista ne znaci,kad se oporavi ako ne bude na istom ili jos boljem nivou onda ove 2 sezone itekako padaju u vodu i uopste ne mozemo da ga uzimamo za ozb za top 10 listu.

Manda

pre 2 godine

Zasto nema Sola Kembela I Ledlija Kinga ni u konkurenciji ? Palister je imao mnogo kikseva ,Desai je najbolje godine bio van Celzija I PL.

ja

pre 2 godine

Vidic je igrao sa Ferdinandom i bio bolja polovina tog tandema, ne znam na koju je foru Ferdinand ispred Vidica na obe liste, mislim znam zato sto je Englez ali skroz nerealna lista

Igor Stepanovs

pre 2 godine

S obzirom da pratm Premijer Ligu 25 godina, jedno pitanje.
Gde je i sta radi Sol Kembel, pitam za komsiju i decu koja trce za loptom iza u dvoristu.

Losmi

pre 2 godine

Smejanje... Džon Teri, hahahahhaha
(Hma, 04. maj 2021 11:37)

Pa smej se. Nije covek znao da odigra losu utakmicu. Majstor postavljanja. Strasan uticaj na igru. Pravi kapiten i strasan stoper.

Ime

pre 2 godine

Koliko je legendarnih igrača na tim pozicijama prodefilovalo Premijeršipom od osnivanja dodatno objašnjava koliki je KRALj naš Nemanja Vidić. Ko je od vas "kritičara" 6. u ulici ili u zgradi u bilo čemu? Ajte molim vas... Svaka čast NEMANDŽA!

Руска Душа

pre 2 godine

Јап Стам - психо !
Лик који се на свом представљању навијачима приликом доласка у нови клуб представио - клизећим стартом на лопту.
Сад изгледа још луђе, као да промовише неко гробарско предузеће "Ако немате лак сан, ми чемо вам помоћи.

Eee

pre 2 godine

Vidićeva mrlja je bio Tores. Crveni kartoni koje je dobijao od besa kada ga ovaj prođe 3 puta i porazi koji su iz toga sledili su malo srušili taj mit o njemu kao najboljem štoperu... Kao što je on bio smrt za Drogbu tako je Tores za njega... A nije da je Tores postao Mesi posle pa da kažeš ajde svima je to radio

Odzidza Ofoe

pre 2 godine

Mika Ricards daje sebi za pravo da pravi jednu ovakvu listu, i zamisli na nju stavi Van Dajka i Kompanija koji je vise bio povredjen nego sto je igrao. Slazem se da bi u top 3 trebali biti Vidic, Teri i Ferdinand ali ko je ih ne bih smeo rasporediti obzirom na to koliko su Teri i Ferdinand odigrali vise utakmica u PL od Vidica i koliko duze su bili kapiteni. Sirer je samo subjektivan, i ja bih stavio drustvo iz repke ispred tamo nekog srbina

R

pre 2 godine

Previse smo subjektivni kao i uvek. Vidic je veliki igrac, sjajan stoper, ali bilo je i boljih. Teri, Ferdinand i Van Dajk su bolji stoperi od Vidica u svakom slucaju. Nemanja je imao " zutih minuta", kada je znao kiksati u presudnim momentima. Bio je veoma jak u vazdusnom duelu, ali nije bio bas toliko mocan na zemlji. Secam se samo sta mu je Mesi radio u onim finalima. Na Vembliju mu slomio kicmu na centru i usput mu provukao loptu kroz noge, ali ajde to je Mesi, nije Vidic jedini koga je pravio smesnim. Ispadao je i Rio a sta je tek radio jadnom Ramosu. Medjutim Tores nije ta klasa i vrtio ga uvek kao na ringispilu. Pouzdan, jak stoper mora da bude konstantan a on to nije bio , odnosno ne kao neki drugi ako cemo iskreno i posteno. Van dajk danas ima fenomenalne predispozicije i po meni je bolji od Vidica. Cita bolje igru, neprelazan je na zemlji, u vazduhu takodje jak. Koliki uticaj ima na igru tima dovoljno je pogledati gde bio Liverpul pre njegovog dolaska, za vreme njega i gde sad kad se povredio. Totalno dva razlicita tima. Uleva covek ogromnu dozu sigurnosti. Kompani je bio takodje sjajan igrac u polju, i mislim da su on, Vidic i Stam tu negde. Adams je precenjen po mojem misljenju.Napred su mi Teri ,Van dajk i Rio. Ovo ne znaci da je Vidic los stoper, naprotiv, radi se o velikom igracu, samo je bilo par boljih od njega ali smo zaslepljeni subjektivizmom i to ne mozemo da priznamo. Poz

5. STAR

pre 2 godine

Kaže prepametni Ričards kako nije imao toliki uticaj na igru tima kao oni koje je on birao pre njih.
Nemanja Vidić je 2 puta najbolji igrač PL! Više od bilo kog iznad njega na toj listi. U njegovoj eri Mančester je imao najbolji procenat cleen sheeta u PL.
Pet osvojenih titula za 8 godina, opet više nego svi iznad (naravno Rio se u ovom slučaju ne ubraja)
U periodu jedne sezone je imao 14 utakmica zaredom bez primljenog, gde koliko se sećam odbrana nije bila tokom tog perioda stalno u punom sastavu ali zato je Vidić svaki taj meč odigrao.
U raznim drugim statističkim parametrima je lično ubedljivo bio prvi u ligi, godinama. Trebalo bi vremena da se to sve nabroji.

Evo detaljno sa jedne Mančesterove stranice na fejsbuku taj čuveni izlizani mit o maltretiranju Vidića od strane Toresa. I to kao ovce, jedan spomene i onda godinama stado ponavlja li ponavlja... Nemaju za šta drugo da se uhvate.
A to je nastalo sve zbog greške gde je okleva i okliznuo se a Tores iskoristio taj poklon koji bi i Heski iskoristio.

Prve dve tekme, sezona 2007/08, United dobija 3:0 i 1:0, clean sheet.
Drugi susret, Liverpool pobeđuje, Torres na klupi, Vidić dobija crveni zbog laktanja sa Xabi Alonsom - nema veze sa Torresom, Torres nije dao gol.
Treći susret, Torres daje gol (prolazi Ria Ferdinanda), Vidić dobija crveni karton zbog starta nad Gerrardom - nema veze sa Torresom.
Četvrti put, Vidić dobija crveni karton zbog faula nad Dirk Kytom - nema veze sa Torresom.
Peti put, Torres ga dao pored Vidića, dobio Vidić žuti, Uniteded pobedio, Vidić u poslednjih 20 min zaključao Torresa.
Šesti put, United pobeđuje 3:2, Torres nije dao gol.
Poslednja, sedma utakmica, Torres nije dao gol, United pobeđuje, Vidić daje gol.

Zaključak - 15 utakmica, Torres tri gola, samo jedan dok ga je Vidić čuvao. Sa druge strane, Vidić jedan gol, ali i tri crvena, koja nemaju veze sa Torresom. I najvažnije, Vidić je na kraju sezone podigao trofej Premier lige, Torres ne.

BlueBlueBlue

pre 2 godine

Iako navijam za Chelsea (najbolji klub iz Londona), Vidic je bio igrac godina 2 puta sto su samo jos dva igraca uspeli, Henry i Ronaldo, bez Vidica ne bi oni bili toliko dobar tim.

Gentleman

pre 2 godine

Zar Desaji brat nije bio DMC?
(Boka, 4. maj 2021 11:38)

Jeste počeo karijeru kao veznik, kao i dosta drugih odličnih defanzivaca kasnije, kao npr. Miha, Mateus... Svi oni su vremenom gubili brzinu, a sticali iskustvo, pa su počeli da igraju pozadi... Tako je i Desai...

Ex Njujorcanin

pre 2 godine

Komentarisu Toresa, jer se samo taj klip i vrti, a gde su klipovi gde se Tores nije ni video? Drugo, Tores je sa Drogbom bio ubedljivo najbolji spic tih godina, dok nije presao u Celzi. Toni Adams je bio dobar igrac, ali Vidic je bolji ubedljivo. Imao je sve, a niko mu ni prici po hrabrosti i odlucnosti.
Naravno da ne noze niko da bude bolji od engleza na toj listi, ali da su pitali igrace iz Mancestera svi bi rekli Vidic, naravno po neko bi rekao i za Ferdinanda, koji je bio sjajan. Obojica stopera Mancestera su bez dileme najbolji stoperski tandem u istoriji fudbala.

Fofana

pre 2 godine

Toni Adams, jer je Englez, što je potpuno razumljivo. Vidić je ako nije najbolji onda je odmah drugi na večnoj listi najboljih defanzivaca. To svi znaju i Englezi i marsovci. Vidić i Teri su bili stvarno klasa u to vreme. Ja bih dodao i Sola Kembela. Ko se seća, zna.

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

sve sve, al kompani bolji od vidica...ni u 3 zivota
kompani nije ni u prvih 100 sa ove liste.
van dajk treba jos utakmica da igra da bi se nasao na listi. sezona dve ga ne cine najboljim svih vremena u ligi gde au igrale takbe legende.

slavisa

pre 2 godine

Ljudim u Srbiji neko treba da objasni da samo mi mislimo da je Vidic najbolji svih vremena u pl. Niko drugi to ne misli.

Strasan je bio u skoku a na zemlji je bio ispod proseka. Ko ne veruje, imate net pa pogledajte njegove tehnicke kvalitete na zemlji. Najbolji stoper ne moze da zna samo da skoci i da se baci u blok, nogom ili glavom kao Vidara. Mora da zna mnogo sa loptom i da ima brzinu a tu je Vidic bio tanak. Zato je na listi Van Dajk, realno najkopletniji stoper od osnivanja pl. Najbolja tehnika i najbrzi a gorostas, dominantan u svakom skoku.

BlueFortress

pre 2 godine

Izuzetno je tesko izvuci ovakvu listu bez sentimenta i pristrasnosti ALI reci da je Vidic slabiji stoper od Van Dajka, Kompanija pa i Adamsa je diskutabilno i uvredljivo.

Rio je bio bolji sa loptom ali ne i u sirovoj defanzivi i skok igri od Nemanje, licno smatram da su Teri i Vidic najbolji stoperi moderne Premijer lige i stoga cu , naravno pristrasno, dati blagu prednost Teriju ali razlike su minorne.

Za ljude koji se dole smeju coveku koji je bio simbol kapitena, bog pozicione igre, skoka i vodja odbrane koja drzi rekord sa najmanje primljenih golova ikada (15 golova u 38 kola) - bolje nemojte pratiti fudbal.
Na sve to, Teri je davao najvise golova od svih defanzivaca ubedljivo i kada iskljucimo penale i slobodnjake - vise i od Ramosa.

Biti u top 2 najbolja stopera PL je za naseg Vidica neverovatan uspeh, od Uzica do kapitena Mancester Junajteda, naklon.

Otac Makarije

pre 2 godine

Van Dajk i Kompani ispred Vidica? Tu sam poceo da se smejem.. dobro ovaj saban Ricards nije stavio u top 10. Mislim da je u top 10 moralo biti i Sol Kembela!

TP-1

pre 2 godine

I to mu je mnogo! Koji bre Vidic? Kiksara teska. Nego smo mi narod koji vise od zivota voli da hvali nase pa makar sve slagali. Sad hvalimo nekog ko se popisao po Srbiji i reprezentaciji.

Pera

pre 2 godine

Zar stvarno ima nekog ko misli da ce anglo-kromanjonci ikada odati zaslugu nekome sa ovih prostora.. I jos smesnije sto listu sastavljaju likovi koji ne mogu Vidicu kopacke da ciste.. Sirer i Linaker tu i tamo, ali ovaj sto ga ubacili samo zbog boje koze, jer kao fudbaler bio nula, bolje da se oprobao u boksu. A jos kad mi svuda guraju ovog Adamsa, a covek bio mrcina od defanzivca, danas ne bi mogao Krisa Vuda da zaustavi, a kamoli napadace kao sto su Aguero, Salah, Mane, Kane, Son.. Na ovim listama je Vidic ubedljivo najbolji defannzivac, a s njim rame uz rame ide Jap Stam.. Sve ovo ostalo go prosek. Samo ne znam kako ljudi zaboravili kolika je rupcaga Ferdinand bio dok nije dosao Vidic. Golovi koje je Junajted primao su bili tragikomicniji od ovih danas sa Megvajerom i Lindelofom. Da nije Vidic dosao pitanje jos koliko bi Fergi trpeo Rija.

Leogane

pre 2 godine

@Jel to Mika Ričards koji je išao đonom u stomak Vidiću, pa se posle previjao kao poslednje đubre? Ne znam kako on može da ocenjuje bolje od sebe?
Vreme prolazi, pa ljudi zaboravljaju. Vidić je i za Terija i za Van Dajka, a pogotovo za Tonija Adamsa izmislio štopersku poziciju.
(Mige, 04. maj 2021 11:50)

- Није се он превијао што је негативац, него зато што умало није погинуо кад се сударио са Видићем :) За Терија се већ не бих сложио, лик држи све могуће рекорде и ако се гледа само фудбалски аспект вероватно јесте број 1, али Видић да биде рангиран било где испод топ 3 је криминал.

roki

pre 2 godine

"Pitaš Miku Ričardsa koji ima 32 godine života da navede najbolje štopere u istoriji PL, a dečko se nije bio ni rodio kada je Adams igrao. I sada on stručnjak treba da oceni tu ko je bolji od koga"


Dok si ti igrao u pl u vreme Adamsa pa tvoje misljenje ima vecu tezinu?

????

pre 2 godine

Kakvi amateri majko moja. Kompani ispred Vidica. A Van Dajk kad osvoji i priblizno trofeja koliko i Vidic mozda bude u konkurenciji.
(Danni, 4. maj 2021 11:38)
Tom logikom je Gabriel Jesus bolji napadač od Shearera.

Ivan

pre 2 godine

Tores je inace u 15 utakmica protiv Mancester Junajteda, sa Vidicem u timu, dao samo 3 gola. Jos jedan mit i laz koja se koristi kako bi se Vidic diskreditovao. Znaci Vidic njega nije razbio 12 puta, a njega Tores uvek maltretira sa 3 gola iz 15 utakmica?

Гробарија

pre 2 godine

Ало бре људи?! Као да је мало што је Видић уопште на тој листи?! Ето, неко спомену Бучера из Ливерпула, кога уопште нема на папиру. Знате ли какав је то играч био? Дакле, супер за Видића. На крају крајева, нико са сигурношћу не може одредити тачан редослед те десеторице, а наћи се у таквој конкуренцији, част је и успех.

gloom

pre 2 godine

Ferdinand za cetiri godine u Junajtedu bez Vidica osvojio jednu titulu. Posle dolaska Vidica za cetiri godine osvojio tri titule i to vezane. I dalje vam nije jasno koje tu koga ucinio boljim igracem? Pa Roj Kin je oteran iz Junajteda jer je otvoreno kritikovao Ferdinanda zbog ocajnih igara.

glory

pre 2 godine

Која глупост..можеш мислити, рекли Мика Ричардс и Ширер. Па биле су већ раније разне анкете и разне анализе, а Видић увек у самом врху..углавном на првом месту.

johan

pre 2 godine

Van Dajk je ispred Vidica jer

1. covek je planina, jak kao bik, dominira u svakom skoku

2. tehnika veznog igraca, drzi fudbal u malom prstu

3. brz ko Bolt, njega bukvalno ne moze niko da pretrci


Nema slabosti u igri dok je Vidara tata kad je lopta u vazduhu ali kad padne, sta bude bude.

Aleks

pre 2 godine

Maldini,Nesta i Barezi su bolji od svakog sa ove liste.
(Aleksandar, 4. maj 2021 11:37)

Maldini i Nesta najbolji defanzivi tandem ikada.

zg_domi

pre 2 godine

Ovi što misle da je šesto mjesto loše nisu normalni. Tako su u HR kritizirali Ivaniševića kada je bio N0. 2 i gubio finala, jer smo valjda do tada bili kontinuirano prvi pa nam je on svojim rezultatima kvario prosjek.
Vidić dolazi iz marketinški potpuno nezanimljive zemlje (slaba kupovna moć) i zato mu je 10x teže doći u fokus javnosti. Isto vrijedi danas za Modrića.
Broj 1 ili 6 je nebitno, već je velika stvar da se priča o njemu.

Nije to PS

pre 2 godine

A šta je Vidić radio Drogbi, jednom od tri najbolja napadača u PL ikada?
Kad je Ferdinand bio bolji i imao više uticaja na igru nego Vidić, što Ferguson njemu ne dade kapit. traku?
(Kolubarac, 4. maj 2021 15:29)

Nećeš vjerovati, ali kapetan često nije najbolji igrač ekipe, nego igrač koji ima karakter i osobine vođe. Neko koga suigrači cijene, netko tko je dugo u klubu itd. Puyol nije bio najbolji igrač Barcelone, Raul nije bio najbolji igrač Reala, Deschamps nije bio najbolji igrač Francuske '98, Zanetti nije bio najbolji igrač Intera, Baresi nije bio najbolji igrač Milana, Keane nije bio najbolji igrač Uniteda itd. itd. Primjera koliko hoćeš.

Alexa

pre 2 godine

Vidić Ferdinand najbolji štoperski tandem u istoriji premijer lige nesumnjivo, kapirali su se i pokrivali jedan drugog da nema dalje... Individualno i jedan i drugi možda ni u 10 najboljih...

Pogba

pre 2 godine

Na jednoj tekmi ga je Tores uništio, kad je dobio i crveni...

Nabio im je komplekse jer je uspeo nešto što su mnogi mogli samo da sanjaju...

Sve i da jeste tako,Tores je bio jedno vreme jedan od najboljih igrača PL. Van Dajka je uništio Pavkov! Ej Pavkov, koji je kuburio i sa kilazom i formom...

????

pre 2 godine

Teri Bačer pa dva prazna mesta.
Vidić je podsecao na njega, ali je bio mekši.
(Volim i ja vas, 4. maj 2021 15:24)

Jel možeš zamisliti da u današnje vrijeme netko završi utakmicu i da mu dres izgleda kao Terryu Butcheru? Zamotana glava, a dres potpuno crven od krvi.
https://www.google.com/search?q=terry+butcher&oq=terry+butcher&aqs=chrome..69i57j0l3.3916j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=71KOCFdd4lzVWM
Danas padne prazna plastična boca Neymaru na rame, a pola Barcelonine momčadi se automatski baci na pod. Kao da se radi o drugom sportu.
https://youtu.be/z1ANNnVk68U

Ivan

pre 2 godine

Koliko ja znam Vidic je jedini defanzivac u istoriji premier lige koji je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igraca sezone. Dakle ne u konkurenciji defanzivaca, nego svih igraca iz svih klubova i svih pozicija. Ne kapiram sta imaju oni sada da to otkopavaju i prekrajaju. Ako to nije dovoljno, nije nista.

qwerty

pre 2 godine

Sramota da su sa svim ovim legendama upoređivali Van Dajka i Kompanija... Njih svojica jesu sjajni, ali Van Dajk je odigrao dve sjajne sezone i odmah se pporedi sa Ferdinandom, Vidićem i Terijem.Sramota.

napred PARTIZAN

pre 2 godine

i ako se ni ja generalno ne slazem sa ovom listom zasto mislite da je 6 mesto u takvoj nekoj listi lose ?

po meni na svakoj takvoj listi gde su decinije nekog sporta u pitanju rangiranje u prvih 10 ide ovako

1.
1.
1.
1 .
1.
1.
1.
1.
1.
1.
a onda se nastavlja od 11.

Из угла

pre 2 godine

Немања је био два (требао три) пута најбољи играч Премијер лиге. Мислим само да су Анри и Роналдо имали две титуле.

Darco

pre 2 godine

Postujem svako misljenje, ali na koju foru neko misli da je Van Dajk ispred Vidica u bilo kom pogledu? Toliko o znanju i kredibilitetu "asova" koji su glasali.

Gorki

pre 2 godine

Jedini savršeni igrač je bio Mile Belodedić... Igrač i čovek bez ijedne mane! Više od svega bih voleo kada bih mogao da vidim Mileta Belodedića iz onih najboljih dana dok je bio u Zvezdi i bio najbolji (tada je to bio libero) odrambeni igrač na svetu... Da ga takvog vidim u današnjem vremenu kao "flastera" na Ronaldu ili Mesiju... Živo me interesuje da li bi i pored Mileta, Ronaldo i Mesi delovali tako "dominantni".
(Zrenjanin

Nesto si ti mnogo pogresio. Slazem se za Belodedica sto si napisao, ali sto se tice Mesija i Ronalda koje pominjes i njega kao "flastera" nad njima, e tu gresis. Kao prvo onovremeni "libero" nikada nikome nije bio "flaster", vec je bio slobodan igrac koji je bio IZA svih svojih odbrambenih igraca i kao takav bio zaduzen da komanduje istim, tj. svi drugi su RADILI ZA NJEGA, a on je kupio ono sto oni ne bi mogli da odbrane. Kao drugo, da je kao sto kazes bio flaster pomenutoj dvojici, dve stvari bi se desavale, ili bi ga raznizavali gde god bi bili u duelu sa njim ili bi on pravio mnogo faula nad istim pa bi uvek dobijao zute ili crvene kartone.
Ovo ti kazem kao neko ko ima veoma visoko misljenje o Belodedicu i kao neko sto i dan danas tvrdi da Zvezda ne bi osvojila titulu prvake Evrope da on nije dosao u Zvezdu.
Pozdrav.

Marko

pre 2 godine

Vvd i kompani pre Vidića? Rio? Rio je bio dobar her je igrao sa Vidićem.

Mrtva trka ko je prvi ili drugi, Teri ili Vidić.

I to kažem kao navijač Liverpula.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Van Daj tek treba da se dokaze. Odigrati 2 sezone na visokom nivou nisu dovoljne. Vidara je dominirao godinama! Ako nije najbolji, svakako je u top 3!

marko

pre 2 godine

"Virdzil odigrao 2 sezone i odmah bolji... Koja glupost.."


Vidic je vise sezona imao u top timu od Van Dajka ali Holandjanin je za klasu bolji stoper od Vidare. Snazniji i mnogo brzi igrac. Protivnicki igraci izgledaju kao deca kad je on na terenu. Protiv Bajerna pre 2 sezone je toliko izdominirao da Henes i Rumenige nisu mogli vise da gledaju.

5. STAR

pre 2 godine

Vidića su Drigba i Tores nadigravali, davali golove inizbacivali sa utakmica. Veliki igrač jeste, ali daleko od najboljih. Ima tu mnogo dobrih defanzivaca koji su igrali, od Brusa, Palistera, Pelegrinija, Blana, pa do danas za mene najboljeg ikad Van Dajka.
(milos. k, 04. maj 2021 14:19)

Drogba je dao 4 gola Mančesteru za preko 20 mečeva. Znam da je jedan dao pre Vidića. Dva dok je Vidić igrao, od toga jedan iz debelog ofsajda i jedan posle.
Sam Drogba je posle priznao protiv koga mu je bilo najteže igrati.
A za mit u vezi Toresa sam već komentarisao.

Peca

pre 2 godine

A tek kepec kejhil sto mu je zavukao golcinu glavom,pa promaseni penali,skriveni penal rukom...,kad malo bolje razmislim jedino je dobro znao da udari po nozi protivnickog igraca

Kolubarac

pre 2 godine

A šta je Vidić radio Drogbi, jednom od tri najbolja napadača u PL ikada?
Kad je Ferdinand bio bolji i imao više uticaja na igru nego Vidić, što Ferguson njemu ne dade kapit. traku?
Nego, mnogo je da ovako mali narod ove godine ima najboljeg tenisera na svetu i najboljeg košarkaša na svetu, pa još i najboljeg fudbalera defanzivca.
A što smo prvi po BDP(najmanji pad) i po vakcinaciji, to neću ni da komentarišem.To će AV bolje da objasni.

nepopravljivi fliperaš

pre 2 godine

Ako ostavimo po strani osvojene titule i trofeje, pitanje je koliko njih sa liste ima priznanje najboljeg igrača sezone i koliko takvih individualnih nagrada imaju u karijeri!?

Rema

pre 2 godine

Znam da nije mesto na ovoj vesti, ali mogli ste barem objaviti vest da je Selbi po 4. put osvojio svetsko prvenstvo u snukeru. Znam da nije Roni osvojio, tad svakako objavite vest, ali ima nas dosta koji pratimo ovu stranicu, a koji ujedno volimo snuker i njemu slične sportove.

GrupaTnT

pre 2 godine

Ispred njega sve Legende britanskog fudbala, domaći igrači, msm da je i 6.mesto na listi vrv pomalo i subjektivno sastavljenoj, odličan uspeh.

bgd011

pre 2 godine

Dzon Teri ispred Stama ????.. ahahahah ...pa da li su realni ovi dvojica hahahh.. ne moze se uzeti ova lista za ozbiljno, Vidic je minimum za Top 5.

Stevan

pre 2 godine

Kompani koji je pola karijere proveo u bolnici i Van Dajk koji je imao jednu i po vrhunsku sezonu?
Rio Ferdinand kojem je upravo Vidic krpio rupe i pokrivao propuste.
Za ostalo vise-manje ok, ali nije mi ok da ova trojica budu ispred Vidica.
Hajde, nekako bih podneo i Ferdinanda, ipak su njih dvojica cinila taj cuveni tandem pa je tesko odrediti koji je bio bolji.

Ali brate Kompani i Van Dajk, pa to mi je bas neozbiljno.

NNN

pre 2 godine

Buahahaha, Mika Ričards je najpoznatiji po YT klipu kada se zatrči i udari Vidića đonom u grudi i onda se pola sata valja po travi dok Stena odmah ustane.
Uostalom, taj lik nije ni gledao (odličnog) Tonija Adamsa, a svog saigrača Kompanija gura nerealno visoko, a o Van Dajku tek nemam reči, imao je jednu odličnu sezonu i kada se uporede njegovoe statistike iz te sezone (dobijeni dueli, uklizavanja i sl.) otprilike je tačno duplo slabiji od Vidića...

Sub013

pre 2 godine

"Verujem da su igrači koje smo stavili iznad njih imali veći uticaj na igru", rekao je Mika Ričards".

Čoveče! Pa odbrana na celu sa Vidicem je o oborila rekord po broju minuta bez primljenog gola, taj niz je prekinut kad je Vidic pauzorao zbog kartona pa je opet nastavljen i ponovo prekinut kad se Vidic povredio, toliko o tome da nije imao uticaja na igru. Van Dajk i Kompani ispred? Ferguson se grohotom smeje ovoj listi.

Tantal

pre 2 godine

Jel znate sta znaci biti 6 i? Sta je sa nama? Jesmo toliko otisli u onu stvar? Ja obozavam Vidica, takvo srce je imao malo ko u svetu fudbala, ali ajmo biti jednom u zivotu realni, samo jednom. Koliko god da je bio dobar, nije bio nivo Terija, Virdzila i Ferdinanda. Tu je negde sa Kompaniem, Stamom i Adamsom. Svi cvrsti momci, veoma pozrtvovani, ali nisu bili tehnicki kao prva trojica nabrojanih. Van Dajk je najbolji stoper u premijerligi koji se do sad pojavio. Covek je zver i totalno kompletan defanzivac bez mane. Brz i snazan na tlu, gotovo neprelazan sa odlicnim pregledom igre i postavljanjem. U zraku takodje nadmocan. Covek je digao Liverpul za dva nivoa vise. Savrsen stoper, njegov nivo igre je nedodirljiv za najvisi nivo igre Nemanje Vidica. Ja bi holandjanina stavio na br1, Terija br2 i Ria br 3. Ali jel znate kakav je uspeh biti uopste na ovakvoj listi, bez obzira koja pozicija? Evo ja sam Srbin i mislim da Vidic nije najbolji stoper ikad u premijerligi. I sta sad? Ali to ne menja cinjenicu da je bio kapiten jednog Mancester Uniteda, momak iz Uzica. Jel znate koliko je to velika stvar? Vidic je veliki, veliki igrac, jedan od nasih najvecih, ali bilo je nekoliko boljih od njega na ostrvu . Nas problem je naravno sto preuvelicavamo nase a omalovazavamo tudje. Uvek je tako bilo. Vidic tehnicki nije dorastao Van dajku ili Teriju, nije bio toliko dobar 1 na 1. Brzina ga nije krasila. Nadoknadjivao je neke stvari svojom borbenoscu, ali znao je kiksati, cesce od drugih.

Ljubitelj Premier lige

pre 2 godine

A onda ovde ljudi pricaju kako je Rio postao dobar pored Vidica. A nemaju pojma da je obrnuto. A Tores mu jeste pravio malu decu i vozao ga.

KoleCZ

pre 2 godine

Stam i Vidić doktori odbrane za sve pomenute. Ej pijandura Toni Adams prvi, pazi bogati, čuvena engleska objektivnost. Kompani vise u bolnici nego sto je igrao a svi ostali pomenuti nisu smeli da poture nogu gde su stavljali glavu Vidić i Stam

Боки

pre 2 godine

Мало је глуп овај коментар за Видића како је Торесу био редовна муштерија... Сваки одбрамбени играч је имао неку слабу тачку, тј. играча који им једноставно не лежи за чување, није Видић једини. И исто тако има много нападача који једноставно нису могли ништа против одређених дефанзиваца, све је то нормално.

man

pre 2 godine

A Milan Baros ? Raazumem hajp oko Vidica razumem i to da ga je Tores maltretiro ali najvise od svih Vidic pamti Milana Barosa(pored utakmice sa Slovenijom) ima na yt i nije to bilo jednom pa covek da kaze lose vece , jednostavno Baros se bas poigravao sa njim. Taj podatak i na to da je odma najuren iz Inter-a i na nekoliko sramnih utakmica za Reprezentaciju neostavlja Vidicu mesta ni u top 3 stopera Srbije .

Tor

pre 2 godine

Brate nikako ne moze od adamsa i terija da bude bolji ni u paralelnom univerzumu. bez obzira sto su englezi to su pravi, hardcore defanzivci, uvek skoncentrisani na protivnickog igraca. Misli im ne lete, kao sto se desavalo ovima ispod njih na listi ponekad

CJC

pre 2 godine

Fale to još podosta kvalitetnih štopera, Hipija, Škrtel, Kolo Ture, Kembel, LeBef, zašto ne i Erik Dajer...
(Strelok, 04. maj 2021 12:54)

Uh sunce ti, kad me sad infarkt nije strefio kad sam pročitao koga si stavio... Ture, Hipija, Lebef, Škrtel...? Dobro nisi Lovrena, Fila Džonsa iDavida Luiza stavio.

Zrenjanin

pre 2 godine

@(Gorki, 4. maj 2021 13:39)

Znam da libero nije isto što i današnji štoper... Ali, Mile je definitivno bio odbrambeni igrač! Jer ajde, zamisli zadnju liniju tadašnje Zvezde. Imao si Marovića kao levog beka, Radinovića kao desnog... Centralni odbrambeni su bili Najdoski i Belodedić! I svi oni zajedno su činili odbrambenu liniju! I onda dalje ispred njih Jugović kao defanzivniji veznjak, itd... Da ne nabrajam dalje. I ako gledaš postavku na terenu, meni tu nema razlike između današnje postavke koju bi recimo činio Geri Nevil kao desni bek, Evra kao levi bek, Vidić i Ferdinand kao centralni odbrambeni... Ako me razumeš šta pokušavam da ti dočaram. A to da li bi Mile mogao da igra "flastera", ja mislim da bi mogao.. Jer kao što rekoh, to je po meni jedini igrač koji bukvalno nikada nije napravio nijednu grešku... Čovek je delovao kao savršena mašina. Pored njega se niko nikada nije naigrao. A igrali smo tih godina sa najboljim klubovima Evrope i sveta!

Ivan

pre 2 godine

Pazi ti razloga da ga stavi na sesto mesto. Fernando Tores ga uvek maltretirao, ahahahahaha!!!! Covek najbolji i najuticajniji igrac Mancester Junajteda u novijoj istoriji. Majstori u prekrajanju istorije. Jos malo vremena da prodje, reci ce da nije ni bio dva puta igrac sezone u premier ligi.

Gojko/PFC

pre 2 godine

Adams?? Stiv brus je bolji od njega a ne ovi sa liste! Da mu nije bilo onog strasnog tima arsenala nikad ga ne bi ni pomenuli. Nas nemanja je tu uz najbolje ikad, kakva pocast, tako da je nebitno ko je na kojem mestu. Sve ostalo je ko koji stil igraca vise voli.

diplinž

pre 2 godine

Ovakve liste su velika glupost
Svi znaju samo igrače iz svoje ere
Moš misliti, ni prije ni poslije njih se nije igrao fudbal vrijedan spomena...

kralj

pre 2 godine

Ukusi su razliciti,po meni je Teri najbolji iz razloga sto je nazad bio fenomenalan a I napred odlican,Vidic je nazad bio fenomenalan a slabiji u napadu,Rio je slabiji od obojice,treci Kompani,pa Van Dajk,Stam,Rio,Desai,Karvaljo,Adams I Palister nisu njihova liga,ima dvadeset ispred njih.

????

pre 2 godine

Koliko ljudi se smije tome što je Terry prvi na listi. To je kad se ne gledaju utakmice, nego se čitaju tabloidi. Da je barem netko napisao zašto ne Terry, što to ne valja kod njega da ne zaslužuje biti na listi. Nego neko ismijavanje reda radi, ili mentaliteta krda radi.
Da se razumijemo, po meni Vidić svakako spada u TOP 3 stopera Premier lige.

TP-1

pre 2 godine

Tores je inace u 15 utakmica protiv Mancester Junajteda, sa Vidicem u timu, dao samo 3 gola. Jos jedan mit i laz koja se koristi kako bi se Vidic diskreditovao. Znaci Vidic njega nije razbio 12 puta, a njega Tores uvek maltretira sa 3 gola iz 15 utakmica?
(Ivan, 04. maj 2021 15:06)


Ma prijatelju,najbolji ikada. Ma cuj,najbolji koji je ikad hodao planetom a i u galaksiji verovatno!? Ali najbolji je samo zato sto je Srbin ni zbog cega vise. Izgleda da nama nema pomoci,za takve smo drugi po ekonomiji u Evropi,a pitamo se ko jos veruje u takve price. Izgleda da ima.

detektiv

pre 2 godine

Rio Ferdinand je bio nula bez Vidica. Gledao sam tada sve utakmice, i Vidic ga je tada napravio igracem. Ali Rio je Englez, domaci igrac. I jos nesto, najveca greska Vidica je sto je napustio klub i otisao bez potreba u Italiju. Mogao je ostati minimum jos 5 godina u MU i veci utisak ostaviti te biti jos veca legenda kluba.

Zrenjanin

pre 2 godine

@(R, 4. maj 2021 12:45)

Jedini savršeni igrač je bio Mile Belodedić... Igrač i čovek bez ijedne mane! Više od svega bih voleo kada bih mogao da vidim Mileta Belodedića iz onih najboljih dana dok je bio u Zvezdi i bio najbolji (tada je to bio libero) odrambeni igrač na svetu... Da ga takvog vidim u današnjem vremenu kao "flastera" na Ronaldu ili Mesiju... Živo me interesuje da li bi i pored Mileta, Ronaldo i Mesi delovali tako "dominantni".

Vldblk9a

pre 2 godine

Toni Adams je ubedljivo najbolji defanzivac u istoriji Engleskog fudbala. Kapiten, lider, vrhunski fudbaler, koliko god mi hteli da budemo pristrasni, Vidic nije u prvih 5, on bez Ferdinanda i obrnuto ne bi bili ni u prvih 10 dok su ostali ispred njih mogli da se uklope sa bilo kime. Nisu samo bitni igracki kvaliteti, a kao sto rekoh Adams je imao sve.

hulk

pre 2 godine

Ako posmatramo Nemanju kao lidera, kapitena, neustrasivog stopera, on tu jeste verovatno medju prva 3 svih vremena u PL. Sa druge strane, ovde su ocenjivanji primarno igracku kvaliteti, a tu budimo realni ima jos dobrih osim Nemanje. Vidic je meni kao i Roy Keane, ne bas najbolji igrac u ligi, ali vrhunski lider, razbijac kakvog uvek zelis u ekipi. Licno, uvek bi pre imao u timu Roy Keane i Vidica umesto Neste i Krosa recimo, iako su poslednji bolji igraci od ove dvojice, ali nisu lideri.

Damir 1965

pre 2 godine

man. Koji bi po tvom ukusu bili top 3 centarhalfova u Srbiji. Za mene nalbolji koji je igrao za Zvezdu je Belodedić, a za Partizan Nenad Stojković.

mirko

pre 2 godine

Pozrtvovan ali kiksara. Svako svog konja hvali. Nije znao sa loptom nista, spor.

Mogao je i Kolo Ture da bude svih tih godina na Vidicevom mestu. Osvojili bi sve iste trofeje.

Neven

pre 2 godine

Vidic je sa Mancesterom bio sampion 2007, 8, 9, 11 i 13 godine. Sedam puta je osvojio superkup, jednom ligu sampiona. (setite se koliko su jaki timovi bili u tom periodu, milan, liverpul, celzi, arsenal, barselona, real, bajern, dortmund jedne godine) Konstantno je igrao, retko imao kikseve (Torres boljka) obozavan od strane navijaca, saigraca i trenera. I sad odjednom Van Dajk koji igra nekoliko sezona u Sautemptonu i od 2018 u Liverpulu bolji? Mislim u redu, ovo je misljenje dve osobe, ali oni su sada analiticari pa mi nije jasno kakve su ovo liste? Vidic mora biti u top3 u premijer ligi a konkurencija su mu Teri, Ferdinand, Palister, Karvaljo, Stam, Campbel i Adams.

galebgd

pre 2 godine

Koliko znam a znam, Vidic je rekao da su dva igraca presudno uticala na njegovu karijeru, i ucinila ga boljim igracem. Jedan je Rio Ferdinand, a drugi Mladen Krstajic.

MMXXI

pre 2 godine

Dobro je on ovde kotiran, šta hoćete? U Srbiji ne može u top 3 svih vremena, ni prići. Vidim da ovde Zvezdaši gledaju kroz druge naočare ali, mi neutralni smo i objektivniji.
Prodao nas je na svetskom, prodao u kvalifikacijama, ne pamtim veliku utakmicu za reprezentaciju, a tako sam mnogo očekivao.
Pratio sam MUN u to vreme i znam da je sa Riom činio tandem ali, znalo se da je Rio malo ispred i nezamenjiv. Dakle, ne može biti najveći, već samim tim što je u svom vlastitom klubu bio za nijansicu drugi.
Znam da će ovo povrediti tanana osećanja poštovalaca Vidića ali, mora se poštovati istina, takođe i pisat prema svojim uverenjima.

milos bl

pre 2 godine

Politicka kao i sve ostale sportske liste. Npr ona Short lista sa Arene, Djokovic po njima ako se ne varam tek 7-8 teniser svih vremena, Nadal treci, Federer drugi, Serena prva, mislim sta reci vise o toj listi, o ovoj takodje.

Шумадинац 100%

pre 2 godine

овде је убедљиво најбољи Марсел Десаи! Првак света са Француском. Паметнима ДОВОЉНО!

Owen

pre 2 godine

Gledao sam dosta ovakvih emisija na slične teme i uglavnom su bivši engleski igrači gosti i daju svoje mišljenje i naravno izuzetno su pristrasni zapravo nerealni kada sastavljaju timove ili ovakve liste tako da ne treba ovo shvatati ozbiljno prosto to je samo njihovo mišljenje čak mislim da nije ni to već im je i naloženo da budu ne objektivni jer prosto svi u engleskoj a i širom sveta vide i znaju da je Nemanja Vidić najbolji defanzivac u istoriji lige i da je Englez svakako bi ga stavljali svi redom na prvo mesto tu nema dileme prosto i u anketama navijača je uvek prvi i omiljen jer je primer pravog šropera, posle njega Teri Stam Van Dajk Kompani Ferdinand Karvaljo Kembel manje bitno kojim redosledom sve su to dobri igrači ali broj jedan definitivno Vidić dok Adams je oličenje neprofesinalizma i tipičan ostrvski štoper dakle netalentovan igrač nalik Megvajeru

Realno

pre 2 godine

Vidic je redovno kiksirao na onim subotnjim utakmicama od pola dva subotom i nedeljom za koje je priznao da mu ne leze, tako da to ima uticaja. Bilo je tu i nekoliko velikih meceva, a u nekima je bas bio poslat po burek. Da nije bilo tih kikseva bio bi on prvi 100%.

VUK

pre 2 godine

Niko ko se bavio fudbalom ne bi imao ništa protiv da mu se ime nađe među ovakvim legendama. Da li je neko svestan koliki je put prevalio Vidić ? Od dečaka koji dolazi na trenig u smešne uslove u Užicu, do kapitena jednog od najpopularnijih klubova na svetu. Dovoljno moćno izgleda i ovo šesto mesto. Vidiću verovatno je jedino važno na kom je mestu u srcu navijača Zvezde i Mančestera. Tu nema dileme . A to je jedino i bitno.

Вук Караџић

pre 2 godine

Рио је одличан, али је Видић био бољи од њих двојице. осим Адамса, ниједан изнад Видића није бољи, а тешко је бити прецизан када је Адамс у питању, била је друга ера.

milos. k

pre 2 godine

Vidića su Drigba i Tores nadigravali, davali golove inizbacivali sa utakmica. Veliki igrač jeste, ali daleko od najboljih. Ima tu mnogo dobrih defanzivaca koji su igrali, od Brusa, Palistera, Pelegrinija, Blana, pa do danas za mene najboljeg ikad Van Dajka.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer i ligu šampiona.Britanci Srbina stavili na 6.mesto pa to je super senzacijalno veliki uspeh.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer i ligu šampiona.Britanci Srbina stavili na 6.mesto pa to je super senzacijalno veliki uspeh.

The KING

pre 2 godine

Ljudi raspravljaju o Vidicu, Teriju, Ferdinandu sreca njihova sto Tijago Silva nije dosao u PL, frajer jaci stoper od sve trojice, u 37. god najbolji stoper u PL igra kao da ima 31.god, a ova trojka pomenuta u 33.god vec bila gotova...

Zrenjanin

pre 2 godine

Po mom mišljenju, naš Nemanja je definitivno među top 4. Ali, ono što mnogo više para oči od stavljanja Vidića "tek" na šesto mesto, to je stavljanje Gari Palistera na listu... Jel se to neko sa nama šali? Čovek je igrao u generaciji Mančestera kad su '91 igrali superkup sa Zvezdom. Čovek je u toj utakmici delovao kao pogubljen (kao i uglavnom ceo tim Mančestera), kao da je neki trećeligaški igrač... Savićević, Pančev, Jugović, Mihajlović, pravili su malo dete od njega... Bukvalno celih 90 minuta! I zaista mi je nije jasno kako je moguće da jedan takav igrač bude na ovoj listi...

Dragče

pre 2 godine

Pored Vidića (ipak je Vida naš, jel )) ) bio sam fasciniran Desaiem. Kakva je to fudbalerčina bio....strašno.

A van PL je takođe bilo nebrojeno doktora fudbalske odbrane. Ja bi ovde pomenuo na primer dvojicu iz Argentine koje sam obožavao da gledam.... Valtera Semjuela i Havijera Maskerana.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer ligi i ligu šampiona.Srbina stavili na 6.mesto pa to je super uspeh

TP-1

pre 2 godine

I to mu je mnogo! Koji bre Vidic? Kiksara teska. Nego smo mi narod koji vise od zivota voli da hvali nase pa makar sve slagali. Sad hvalimo nekog ko se popisao po Srbiji i reprezentaciji.

Peca

pre 2 godine

A tek kepec kejhil sto mu je zavukao golcinu glavom,pa promaseni penali,skriveni penal rukom...,kad malo bolje razmislim jedino je dobro znao da udari po nozi protivnickog igraca

Aleksandar

pre 2 godine

Vidic je sigurno u top 3,jedini igrac uz Ronalda i Anrija koji je 2 puta dobio nagradu za igraca godine u premijer ligi.Pogledajte samo kakva su to imena ali Italijani ostaju pojam za defanzivce.Maldini,Nesta i Barezi su bolji od svakog sa ove liste.

R

pre 2 godine

Previse smo subjektivni kao i uvek. Vidic je veliki igrac, sjajan stoper, ali bilo je i boljih. Teri, Ferdinand i Van Dajk su bolji stoperi od Vidica u svakom slucaju. Nemanja je imao " zutih minuta", kada je znao kiksati u presudnim momentima. Bio je veoma jak u vazdusnom duelu, ali nije bio bas toliko mocan na zemlji. Secam se samo sta mu je Mesi radio u onim finalima. Na Vembliju mu slomio kicmu na centru i usput mu provukao loptu kroz noge, ali ajde to je Mesi, nije Vidic jedini koga je pravio smesnim. Ispadao je i Rio a sta je tek radio jadnom Ramosu. Medjutim Tores nije ta klasa i vrtio ga uvek kao na ringispilu. Pouzdan, jak stoper mora da bude konstantan a on to nije bio , odnosno ne kao neki drugi ako cemo iskreno i posteno. Van dajk danas ima fenomenalne predispozicije i po meni je bolji od Vidica. Cita bolje igru, neprelazan je na zemlji, u vazduhu takodje jak. Koliki uticaj ima na igru tima dovoljno je pogledati gde bio Liverpul pre njegovog dolaska, za vreme njega i gde sad kad se povredio. Totalno dva razlicita tima. Uleva covek ogromnu dozu sigurnosti. Kompani je bio takodje sjajan igrac u polju, i mislim da su on, Vidic i Stam tu negde. Adams je precenjen po mojem misljenju.Napred su mi Teri ,Van dajk i Rio. Ovo ne znaci da je Vidic los stoper, naprotiv, radi se o velikom igracu, samo je bilo par boljih od njega ali smo zaslepljeni subjektivizmom i to ne mozemo da priznamo. Poz

marko

pre 2 godine

"Virdzil odigrao 2 sezone i odmah bolji... Koja glupost.."


Vidic je vise sezona imao u top timu od Van Dajka ali Holandjanin je za klasu bolji stoper od Vidare. Snazniji i mnogo brzi igrac. Protivnicki igraci izgledaju kao deca kad je on na terenu. Protiv Bajerna pre 2 sezone je toliko izdominirao da Henes i Rumenige nisu mogli vise da gledaju.

Rema

pre 2 godine

Znam da nije mesto na ovoj vesti, ali mogli ste barem objaviti vest da je Selbi po 4. put osvojio svetsko prvenstvo u snukeru. Znam da nije Roni osvojio, tad svakako objavite vest, ali ima nas dosta koji pratimo ovu stranicu, a koji ujedno volimo snuker i njemu slične sportove.

johan

pre 2 godine

Van Dajk je ispred Vidica jer

1. covek je planina, jak kao bik, dominira u svakom skoku

2. tehnika veznog igraca, drzi fudbal u malom prstu

3. brz ko Bolt, njega bukvalno ne moze niko da pretrci


Nema slabosti u igri dok je Vidara tata kad je lopta u vazduhu ali kad padne, sta bude bude.

TP-1

pre 2 godine

Tores je inace u 15 utakmica protiv Mancester Junajteda, sa Vidicem u timu, dao samo 3 gola. Jos jedan mit i laz koja se koristi kako bi se Vidic diskreditovao. Znaci Vidic njega nije razbio 12 puta, a njega Tores uvek maltretira sa 3 gola iz 15 utakmica?
(Ivan, 04. maj 2021 15:06)


Ma prijatelju,najbolji ikada. Ma cuj,najbolji koji je ikad hodao planetom a i u galaksiji verovatno!? Ali najbolji je samo zato sto je Srbin ni zbog cega vise. Izgleda da nama nema pomoci,za takve smo drugi po ekonomiji u Evropi,a pitamo se ko jos veruje u takve price. Izgleda da ima.

Tantal

pre 2 godine

Jel znate sta znaci biti 6 i? Sta je sa nama? Jesmo toliko otisli u onu stvar? Ja obozavam Vidica, takvo srce je imao malo ko u svetu fudbala, ali ajmo biti jednom u zivotu realni, samo jednom. Koliko god da je bio dobar, nije bio nivo Terija, Virdzila i Ferdinanda. Tu je negde sa Kompaniem, Stamom i Adamsom. Svi cvrsti momci, veoma pozrtvovani, ali nisu bili tehnicki kao prva trojica nabrojanih. Van Dajk je najbolji stoper u premijerligi koji se do sad pojavio. Covek je zver i totalno kompletan defanzivac bez mane. Brz i snazan na tlu, gotovo neprelazan sa odlicnim pregledom igre i postavljanjem. U zraku takodje nadmocan. Covek je digao Liverpul za dva nivoa vise. Savrsen stoper, njegov nivo igre je nedodirljiv za najvisi nivo igre Nemanje Vidica. Ja bi holandjanina stavio na br1, Terija br2 i Ria br 3. Ali jel znate kakav je uspeh biti uopste na ovakvoj listi, bez obzira koja pozicija? Evo ja sam Srbin i mislim da Vidic nije najbolji stoper ikad u premijerligi. I sta sad? Ali to ne menja cinjenicu da je bio kapiten jednog Mancester Uniteda, momak iz Uzica. Jel znate koliko je to velika stvar? Vidic je veliki, veliki igrac, jedan od nasih najvecih, ali bilo je nekoliko boljih od njega na ostrvu . Nas problem je naravno sto preuvelicavamo nase a omalovazavamo tudje. Uvek je tako bilo. Vidic tehnicki nije dorastao Van dajku ili Teriju, nije bio toliko dobar 1 na 1. Brzina ga nije krasila. Nadoknadjivao je neke stvari svojom borbenoscu, ali znao je kiksati, cesce od drugih.

Vldblk9a

pre 2 godine

Toni Adams je ubedljivo najbolji defanzivac u istoriji Engleskog fudbala. Kapiten, lider, vrhunski fudbaler, koliko god mi hteli da budemo pristrasni, Vidic nije u prvih 5, on bez Ferdinanda i obrnuto ne bi bili ni u prvih 10 dok su ostali ispred njih mogli da se uklope sa bilo kime. Nisu samo bitni igracki kvaliteti, a kao sto rekoh Adams je imao sve.

The KING

pre 2 godine

Ljudi raspravljaju o Vidicu, Teriju, Ferdinandu sreca njihova sto Tijago Silva nije dosao u PL, frajer jaci stoper od sve trojice, u 37. god najbolji stoper u PL igra kao da ima 31.god, a ova trojka pomenuta u 33.god vec bila gotova...

NADA

pre 2 godine

ovo je fantasticno mesto.Okolnosti su bile otezavajuca za Nemanju jer ma koliko ne verujem da je nepisano pravilo prerasude o Srbiji u ovom slucaju ima elemenata.Naravno ce Terija forsirati kao najboljeg i to je normalno.Na ovoj listi Nemanja zasluzuje bar trece mesto,ali dobro je prosao.

Шумадинац 100%

pre 2 godine

овде је убедљиво најбољи Марсел Десаи! Првак света са Француском. Паметнима ДОВОЉНО!

Tor

pre 2 godine

Brate nikako ne moze od adamsa i terija da bude bolji ni u paralelnom univerzumu. bez obzira sto su englezi to su pravi, hardcore defanzivci, uvek skoncentrisani na protivnickog igraca. Misli im ne lete, kao sto se desavalo ovima ispod njih na listi ponekad

slavisa

pre 2 godine

Ljudim u Srbiji neko treba da objasni da samo mi mislimo da je Vidic najbolji svih vremena u pl. Niko drugi to ne misli.

Strasan je bio u skoku a na zemlji je bio ispod proseka. Ko ne veruje, imate net pa pogledajte njegove tehnicke kvalitete na zemlji. Najbolji stoper ne moze da zna samo da skoci i da se baci u blok, nogom ili glavom kao Vidara. Mora da zna mnogo sa loptom i da ima brzinu a tu je Vidic bio tanak. Zato je na listi Van Dajk, realno najkopletniji stoper od osnivanja pl. Najbolja tehnika i najbrzi a gorostas, dominantan u svakom skoku.

milos. k

pre 2 godine

Vidića su Drigba i Tores nadigravali, davali golove inizbacivali sa utakmica. Veliki igrač jeste, ali daleko od najboljih. Ima tu mnogo dobrih defanzivaca koji su igrali, od Brusa, Palistera, Pelegrinija, Blana, pa do danas za mene najboljeg ikad Van Dajka.

Alexa

pre 2 godine

Vidić Ferdinand najbolji štoperski tandem u istoriji premijer lige nesumnjivo, kapirali su se i pokrivali jedan drugog da nema dalje... Individualno i jedan i drugi možda ni u 10 najboljih...

Mige

pre 2 godine

Jel to Mika Ričards koji je išao đonom u stomak Vidiću, pa se posle previjao kao poslednje đubre? Ne znam kako on može da ocenjuje bolje od sebe?
Vreme prolazi, pa ljudi zaboravljaju. Vidić je i za Terija i za Van Dajka, a pogotovo za Tonija Adamsa izmislio štopersku poziciju.

Ljubitelj Premier lige

pre 2 godine

A onda ovde ljudi pricaju kako je Rio postao dobar pored Vidica. A nemaju pojma da je obrnuto. A Tores mu jeste pravio malu decu i vozao ga.

man

pre 2 godine

A Milan Baros ? Raazumem hajp oko Vidica razumem i to da ga je Tores maltretiro ali najvise od svih Vidic pamti Milana Barosa(pored utakmice sa Slovenijom) ima na yt i nije to bilo jednom pa covek da kaze lose vece , jednostavno Baros se bas poigravao sa njim. Taj podatak i na to da je odma najuren iz Inter-a i na nekoliko sramnih utakmica za Reprezentaciju neostavlja Vidicu mesta ni u top 3 stopera Srbije .

Ime

pre 2 godine

Koliko je legendarnih igrača na tim pozicijama prodefilovalo Premijeršipom od osnivanja dodatno objašnjava koliki je KRALj naš Nemanja Vidić. Ko je od vas "kritičara" 6. u ulici ili u zgradi u bilo čemu? Ajte molim vas... Svaka čast NEMANDŽA!

Milan

pre 2 godine

Pitaš Miku Ričardsa koji ima 32 godine života da navede najbolje štopere u istoriji PL, a dečko se nije bio ni rodio kada je Adams igrao. I sada on stručnjak treba da oceni tu ko je bolji od koga.

mirko

pre 2 godine

Pozrtvovan ali kiksara. Svako svog konja hvali. Nije znao sa loptom nista, spor.

Mogao je i Kolo Ture da bude svih tih godina na Vidicevom mestu. Osvojili bi sve iste trofeje.

Pogba

pre 2 godine

Na jednoj tekmi ga je Tores uništio, kad je dobio i crveni...

Nabio im je komplekse jer je uspeo nešto što su mnogi mogli samo da sanjaju...

Sve i da jeste tako,Tores je bio jedno vreme jedan od najboljih igrača PL. Van Dajka je uništio Pavkov! Ej Pavkov, koji je kuburio i sa kilazom i formom...

roki

pre 2 godine

"Pitaš Miku Ričardsa koji ima 32 godine života da navede najbolje štopere u istoriji PL, a dečko se nije bio ni rodio kada je Adams igrao. I sada on stručnjak treba da oceni tu ko je bolji od koga"


Dok si ti igrao u pl u vreme Adamsa pa tvoje misljenje ima vecu tezinu?

Nije to PS

pre 2 godine

A šta je Vidić radio Drogbi, jednom od tri najbolja napadača u PL ikada?
Kad je Ferdinand bio bolji i imao više uticaja na igru nego Vidić, što Ferguson njemu ne dade kapit. traku?
(Kolubarac, 4. maj 2021 15:29)

Nećeš vjerovati, ali kapetan često nije najbolji igrač ekipe, nego igrač koji ima karakter i osobine vođe. Neko koga suigrači cijene, netko tko je dugo u klubu itd. Puyol nije bio najbolji igrač Barcelone, Raul nije bio najbolji igrač Reala, Deschamps nije bio najbolji igrač Francuske '98, Zanetti nije bio najbolji igrač Intera, Baresi nije bio najbolji igrač Milana, Keane nije bio najbolji igrač Uniteda itd. itd. Primjera koliko hoćeš.

bgd011

pre 2 godine

Dzon Teri ispred Stama ????.. ahahahah ...pa da li su realni ovi dvojica hahahh.. ne moze se uzeti ova lista za ozbiljno, Vidic je minimum za Top 5.

ja

pre 2 godine

Vidic je igrao sa Ferdinandom i bio bolja polovina tog tandema, ne znam na koju je foru Ferdinand ispred Vidica na obe liste, mislim znam zato sto je Englez ali skroz nerealna lista

Marko

pre 2 godine

Vvd i kompani pre Vidića? Rio? Rio je bio dobar her je igrao sa Vidićem.

Mrtva trka ko je prvi ili drugi, Teri ili Vidić.

I to kažem kao navijač Liverpula.

Eee

pre 2 godine

Vidićeva mrlja je bio Tores. Crveni kartoni koje je dobijao od besa kada ga ovaj prođe 3 puta i porazi koji su iz toga sledili su malo srušili taj mit o njemu kao najboljem štoperu... Kao što je on bio smrt za Drogbu tako je Tores za njega... A nije da je Tores postao Mesi posle pa da kažeš ajde svima je to radio

NNN

pre 2 godine

Buahahaha, Mika Ričards je najpoznatiji po YT klipu kada se zatrči i udari Vidića đonom u grudi i onda se pola sata valja po travi dok Stena odmah ustane.
Uostalom, taj lik nije ni gledao (odličnog) Tonija Adamsa, a svog saigrača Kompanija gura nerealno visoko, a o Van Dajku tek nemam reči, imao je jednu odličnu sezonu i kada se uporede njegovoe statistike iz te sezone (dobijeni dueli, uklizavanja i sl.) otprilike je tačno duplo slabiji od Vidića...

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer i ligu šampiona.Britanci Srbina stavili na 6.mesto pa to je super senzacijalno veliki uspeh.

kralj

pre 2 godine

Ukusi su razliciti,po meni je Teri najbolji iz razloga sto je nazad bio fenomenalan a I napred odlican,Vidic je nazad bio fenomenalan a slabiji u napadu,Rio je slabiji od obojice,treci Kompani,pa Van Dajk,Stam,Rio,Desai,Karvaljo,Adams I Palister nisu njihova liga,ima dvadeset ispred njih.

(jedino smo vakcinaciju org.kako treba, ostalo je dno)

pre 2 godine

Adams bio rupa veći deo karijere, dva-tri puta se lecio od alkohola.
Moze biti legenda Arsenala ali nikako top liga štopera :))

detektiv

pre 2 godine

Rio Ferdinand je bio nula bez Vidica. Gledao sam tada sve utakmice, i Vidic ga je tada napravio igracem. Ali Rio je Englez, domaci igrac. I jos nesto, najveca greska Vidica je sto je napustio klub i otisao bez potreba u Italiju. Mogao je ostati minimum jos 5 godina u MU i veci utisak ostaviti te biti jos veca legenda kluba.

Bane

pre 2 godine

Meni je samo zao sto stoperi poput Vidica, Ferdinanda, Terija, Stama ne igraju u današnje vreme protiv ovih manekencica kojima je bitnija boja kopacko nego grb na dresu.
To bi bilo smešno gledati kako se jedan Nejmar valja na travi dok ga Stam onim svojim pogledom strelja.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Van Dajk je nesumljivo jedan od najboljih stopera ali on mora da bude na tom nivou najmanje 10 god da bi uopste mogao da udje na top 10 listu. To sto je on odigrao vrhunske 2 sezone i povredio se nista ne znaci,kad se oporavi ako ne bude na istom ili jos boljem nivou onda ove 2 sezone itekako padaju u vodu i uopste ne mozemo da ga uzimamo za ozb za top 10 listu.

Zrenjanin

pre 2 godine

@(R, 4. maj 2021 12:45)

Jedini savršeni igrač je bio Mile Belodedić... Igrač i čovek bez ijedne mane! Više od svega bih voleo kada bih mogao da vidim Mileta Belodedića iz onih najboljih dana dok je bio u Zvezdi i bio najbolji (tada je to bio libero) odrambeni igrač na svetu... Da ga takvog vidim u današnjem vremenu kao "flastera" na Ronaldu ili Mesiju... Živo me interesuje da li bi i pored Mileta, Ronaldo i Mesi delovali tako "dominantni".

5. STAR

pre 2 godine

Kaže prepametni Ričards kako nije imao toliki uticaj na igru tima kao oni koje je on birao pre njih.
Nemanja Vidić je 2 puta najbolji igrač PL! Više od bilo kog iznad njega na toj listi. U njegovoj eri Mančester je imao najbolji procenat cleen sheeta u PL.
Pet osvojenih titula za 8 godina, opet više nego svi iznad (naravno Rio se u ovom slučaju ne ubraja)
U periodu jedne sezone je imao 14 utakmica zaredom bez primljenog, gde koliko se sećam odbrana nije bila tokom tog perioda stalno u punom sastavu ali zato je Vidić svaki taj meč odigrao.
U raznim drugim statističkim parametrima je lično ubedljivo bio prvi u ligi, godinama. Trebalo bi vremena da se to sve nabroji.

Evo detaljno sa jedne Mančesterove stranice na fejsbuku taj čuveni izlizani mit o maltretiranju Vidića od strane Toresa. I to kao ovce, jedan spomene i onda godinama stado ponavlja li ponavlja... Nemaju za šta drugo da se uhvate.
A to je nastalo sve zbog greške gde je okleva i okliznuo se a Tores iskoristio taj poklon koji bi i Heski iskoristio.

Prve dve tekme, sezona 2007/08, United dobija 3:0 i 1:0, clean sheet.
Drugi susret, Liverpool pobeđuje, Torres na klupi, Vidić dobija crveni zbog laktanja sa Xabi Alonsom - nema veze sa Torresom, Torres nije dao gol.
Treći susret, Torres daje gol (prolazi Ria Ferdinanda), Vidić dobija crveni karton zbog starta nad Gerrardom - nema veze sa Torresom.
Četvrti put, Vidić dobija crveni karton zbog faula nad Dirk Kytom - nema veze sa Torresom.
Peti put, Torres ga dao pored Vidića, dobio Vidić žuti, Uniteded pobedio, Vidić u poslednjih 20 min zaključao Torresa.
Šesti put, United pobeđuje 3:2, Torres nije dao gol.
Poslednja, sedma utakmica, Torres nije dao gol, United pobeđuje, Vidić daje gol.

Zaključak - 15 utakmica, Torres tri gola, samo jedan dok ga je Vidić čuvao. Sa druge strane, Vidić jedan gol, ali i tri crvena, koja nemaju veze sa Torresom. I najvažnije, Vidić je na kraju sezone podigao trofej Premier lige, Torres ne.

Darco

pre 2 godine

Postujem svako misljenje, ali na koju foru neko misli da je Van Dajk ispred Vidica u bilo kom pogledu? Toliko o znanju i kredibilitetu "asova" koji su glasali.

BlueFortress

pre 2 godine

Izuzetno je tesko izvuci ovakvu listu bez sentimenta i pristrasnosti ALI reci da je Vidic slabiji stoper od Van Dajka, Kompanija pa i Adamsa je diskutabilno i uvredljivo.

Rio je bio bolji sa loptom ali ne i u sirovoj defanzivi i skok igri od Nemanje, licno smatram da su Teri i Vidic najbolji stoperi moderne Premijer lige i stoga cu , naravno pristrasno, dati blagu prednost Teriju ali razlike su minorne.

Za ljude koji se dole smeju coveku koji je bio simbol kapitena, bog pozicione igre, skoka i vodja odbrane koja drzi rekord sa najmanje primljenih golova ikada (15 golova u 38 kola) - bolje nemojte pratiti fudbal.
Na sve to, Teri je davao najvise golova od svih defanzivaca ubedljivo i kada iskljucimo penale i slobodnjake - vise i od Ramosa.

Biti u top 2 najbolja stopera PL je za naseg Vidica neverovatan uspeh, od Uzica do kapitena Mancester Junajteda, naklon.

Neven

pre 2 godine

Vidic je sa Mancesterom bio sampion 2007, 8, 9, 11 i 13 godine. Sedam puta je osvojio superkup, jednom ligu sampiona. (setite se koliko su jaki timovi bili u tom periodu, milan, liverpul, celzi, arsenal, barselona, real, bajern, dortmund jedne godine) Konstantno je igrao, retko imao kikseve (Torres boljka) obozavan od strane navijaca, saigraca i trenera. I sad odjednom Van Dajk koji igra nekoliko sezona u Sautemptonu i od 2018 u Liverpulu bolji? Mislim u redu, ovo je misljenje dve osobe, ali oni su sada analiticari pa mi nije jasno kakve su ovo liste? Vidic mora biti u top3 u premijer ligi a konkurencija su mu Teri, Ferdinand, Palister, Karvaljo, Stam, Campbel i Adams.

hulk

pre 2 godine

Ako posmatramo Nemanju kao lidera, kapitena, neustrasivog stopera, on tu jeste verovatno medju prva 3 svih vremena u PL. Sa druge strane, ovde su ocenjivanji primarno igracku kvaliteti, a tu budimo realni ima jos dobrih osim Nemanje. Vidic je meni kao i Roy Keane, ne bas najbolji igrac u ligi, ali vrhunski lider, razbijac kakvog uvek zelis u ekipi. Licno, uvek bi pre imao u timu Roy Keane i Vidica umesto Neste i Krosa recimo, iako su poslednji bolji igraci od ove dvojice, ali nisu lideri.

Pera

pre 2 godine

Zar stvarno ima nekog ko misli da ce anglo-kromanjonci ikada odati zaslugu nekome sa ovih prostora.. I jos smesnije sto listu sastavljaju likovi koji ne mogu Vidicu kopacke da ciste.. Sirer i Linaker tu i tamo, ali ovaj sto ga ubacili samo zbog boje koze, jer kao fudbaler bio nula, bolje da se oprobao u boksu. A jos kad mi svuda guraju ovog Adamsa, a covek bio mrcina od defanzivca, danas ne bi mogao Krisa Vuda da zaustavi, a kamoli napadace kao sto su Aguero, Salah, Mane, Kane, Son.. Na ovim listama je Vidic ubedljivo najbolji defannzivac, a s njim rame uz rame ide Jap Stam.. Sve ovo ostalo go prosek. Samo ne znam kako ljudi zaboravili kolika je rupcaga Ferdinand bio dok nije dosao Vidic. Golovi koje je Junajted primao su bili tragikomicniji od ovih danas sa Megvajerom i Lindelofom. Da nije Vidic dosao pitanje jos koliko bi Fergi trpeo Rija.

Kolubarac

pre 2 godine

A šta je Vidić radio Drogbi, jednom od tri najbolja napadača u PL ikada?
Kad je Ferdinand bio bolji i imao više uticaja na igru nego Vidić, što Ferguson njemu ne dade kapit. traku?
Nego, mnogo je da ovako mali narod ove godine ima najboljeg tenisera na svetu i najboljeg košarkaša na svetu, pa još i najboljeg fudbalera defanzivca.
A što smo prvi po BDP(najmanji pad) i po vakcinaciji, to neću ni da komentarišem.To će AV bolje da objasni.

Ex Njujorcanin

pre 2 godine

Komentarisu Toresa, jer se samo taj klip i vrti, a gde su klipovi gde se Tores nije ni video? Drugo, Tores je sa Drogbom bio ubedljivo najbolji spic tih godina, dok nije presao u Celzi. Toni Adams je bio dobar igrac, ali Vidic je bolji ubedljivo. Imao je sve, a niko mu ni prici po hrabrosti i odlucnosti.
Naravno da ne noze niko da bude bolji od engleza na toj listi, ali da su pitali igrace iz Mancestera svi bi rekli Vidic, naravno po neko bi rekao i za Ferdinanda, koji je bio sjajan. Obojica stopera Mancestera su bez dileme najbolji stoperski tandem u istoriji fudbala.

glory

pre 2 godine

Која глупост..можеш мислити, рекли Мика Ричардс и Ширер. Па биле су већ раније разне анкете и разне анализе, а Видић увек у самом врху..углавном на првом месту.

Fofana

pre 2 godine

Toni Adams, jer je Englez, što je potpuno razumljivo. Vidić je ako nije najbolji onda je odmah drugi na večnoj listi najboljih defanzivaca. To svi znaju i Englezi i marsovci. Vidić i Teri su bili stvarno klasa u to vreme. Ja bih dodao i Sola Kembela. Ko se seća, zna.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Van Daj tek treba da se dokaze. Odigrati 2 sezone na visokom nivou nisu dovoljne. Vidara je dominirao godinama! Ako nije najbolji, svakako je u top 3!

Leogane

pre 2 godine

@Jel to Mika Ričards koji je išao đonom u stomak Vidiću, pa se posle previjao kao poslednje đubre? Ne znam kako on može da ocenjuje bolje od sebe?
Vreme prolazi, pa ljudi zaboravljaju. Vidić je i za Terija i za Van Dajka, a pogotovo za Tonija Adamsa izmislio štopersku poziciju.
(Mige, 04. maj 2021 11:50)

- Није се он превијао што је негативац, него зато што умало није погинуо кад се сударио са Видићем :) За Терија се већ не бих сложио, лик држи све могуће рекорде и ако се гледа само фудбалски аспект вероватно јесте број 1, али Видић да биде рангиран било где испод топ 3 је криминал.

Zrenjanin

pre 2 godine

Po mom mišljenju, naš Nemanja je definitivno među top 4. Ali, ono što mnogo više para oči od stavljanja Vidića "tek" na šesto mesto, to je stavljanje Gari Palistera na listu... Jel se to neko sa nama šali? Čovek je igrao u generaciji Mančestera kad su '91 igrali superkup sa Zvezdom. Čovek je u toj utakmici delovao kao pogubljen (kao i uglavnom ceo tim Mančestera), kao da je neki trećeligaški igrač... Savićević, Pančev, Jugović, Mihajlović, pravili su malo dete od njega... Bukvalno celih 90 minuta! I zaista mi je nije jasno kako je moguće da jedan takav igrač bude na ovoj listi...

Otac Makarije

pre 2 godine

Van Dajk i Kompani ispred Vidica? Tu sam poceo da se smejem.. dobro ovaj saban Ricards nije stavio u top 10. Mislim da je u top 10 moralo biti i Sol Kembela!

Zrenjanin

pre 2 godine

@(Gorki, 4. maj 2021 13:39)

Znam da libero nije isto što i današnji štoper... Ali, Mile je definitivno bio odbrambeni igrač! Jer ajde, zamisli zadnju liniju tadašnje Zvezde. Imao si Marovića kao levog beka, Radinovića kao desnog... Centralni odbrambeni su bili Najdoski i Belodedić! I svi oni zajedno su činili odbrambenu liniju! I onda dalje ispred njih Jugović kao defanzivniji veznjak, itd... Da ne nabrajam dalje. I ako gledaš postavku na terenu, meni tu nema razlike između današnje postavke koju bi recimo činio Geri Nevil kao desni bek, Evra kao levi bek, Vidić i Ferdinand kao centralni odbrambeni... Ako me razumeš šta pokušavam da ti dočaram. A to da li bi Mile mogao da igra "flastera", ja mislim da bi mogao.. Jer kao što rekoh, to je po meni jedini igrač koji bukvalno nikada nije napravio nijednu grešku... Čovek je delovao kao savršena mašina. Pored njega se niko nikada nije naigrao. A igrali smo tih godina sa najboljim klubovima Evrope i sveta!

5. STAR

pre 2 godine

Vidića su Drigba i Tores nadigravali, davali golove inizbacivali sa utakmica. Veliki igrač jeste, ali daleko od najboljih. Ima tu mnogo dobrih defanzivaca koji su igrali, od Brusa, Palistera, Pelegrinija, Blana, pa do danas za mene najboljeg ikad Van Dajka.
(milos. k, 04. maj 2021 14:19)

Drogba je dao 4 gola Mančesteru za preko 20 mečeva. Znam da je jedan dao pre Vidića. Dva dok je Vidić igrao, od toga jedan iz debelog ofsajda i jedan posle.
Sam Drogba je posle priznao protiv koga mu je bilo najteže igrati.
A za mit u vezi Toresa sam već komentarisao.

BlueBlueBlue

pre 2 godine

Iako navijam za Chelsea (najbolji klub iz Londona), Vidic je bio igrac godina 2 puta sto su samo jos dva igraca uspeli, Henry i Ronaldo, bez Vidica ne bi oni bili toliko dobar tim.

CJC

pre 2 godine

Fale to još podosta kvalitetnih štopera, Hipija, Škrtel, Kolo Ture, Kembel, LeBef, zašto ne i Erik Dajer...
(Strelok, 04. maj 2021 12:54)

Uh sunce ti, kad me sad infarkt nije strefio kad sam pročitao koga si stavio... Ture, Hipija, Lebef, Škrtel...? Dobro nisi Lovrena, Fila Džonsa iDavida Luiza stavio.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer i ligu šampiona.Britanci Srbina stavili na 6.mesto pa to je super senzacijalno veliki uspeh.

Realno

pre 2 godine

Vidic je redovno kiksirao na onim subotnjim utakmicama od pola dva subotom i nedeljom za koje je priznao da mu ne leze, tako da to ima uticaja. Bilo je tu i nekoliko velikih meceva, a u nekima je bas bio poslat po burek. Da nije bilo tih kikseva bio bi on prvi 100%.

MMXXI

pre 2 godine

Dobro je on ovde kotiran, šta hoćete? U Srbiji ne može u top 3 svih vremena, ni prići. Vidim da ovde Zvezdaši gledaju kroz druge naočare ali, mi neutralni smo i objektivniji.
Prodao nas je na svetskom, prodao u kvalifikacijama, ne pamtim veliku utakmicu za reprezentaciju, a tako sam mnogo očekivao.
Pratio sam MUN u to vreme i znam da je sa Riom činio tandem ali, znalo se da je Rio malo ispred i nezamenjiv. Dakle, ne može biti najveći, već samim tim što je u svom vlastitom klubu bio za nijansicu drugi.
Znam da će ovo povrediti tanana osećanja poštovalaca Vidića ali, mora se poštovati istina, takođe i pisat prema svojim uverenjima.

Odzidza Ofoe

pre 2 godine

Mika Ricards daje sebi za pravo da pravi jednu ovakvu listu, i zamisli na nju stavi Van Dajka i Kompanija koji je vise bio povredjen nego sto je igrao. Slazem se da bi u top 3 trebali biti Vidic, Teri i Ferdinand ali ko je ih ne bih smeo rasporediti obzirom na to koliko su Teri i Ferdinand odigrali vise utakmica u PL od Vidica i koliko duze su bili kapiteni. Sirer je samo subjektivan, i ja bih stavio drustvo iz repke ispred tamo nekog srbina

nepopravljivi fliperaš

pre 2 godine

Ako ostavimo po strani osvojene titule i trofeje, pitanje je koliko njih sa liste ima priznanje najboljeg igrača sezone i koliko takvih individualnih nagrada imaju u karijeri!?

Owen

pre 2 godine

Gledao sam dosta ovakvih emisija na slične teme i uglavnom su bivši engleski igrači gosti i daju svoje mišljenje i naravno izuzetno su pristrasni zapravo nerealni kada sastavljaju timove ili ovakve liste tako da ne treba ovo shvatati ozbiljno prosto to je samo njihovo mišljenje čak mislim da nije ni to već im je i naloženo da budu ne objektivni jer prosto svi u engleskoj a i širom sveta vide i znaju da je Nemanja Vidić najbolji defanzivac u istoriji lige i da je Englez svakako bi ga stavljali svi redom na prvo mesto tu nema dileme prosto i u anketama navijača je uvek prvi i omiljen jer je primer pravog šropera, posle njega Teri Stam Van Dajk Kompani Ferdinand Karvaljo Kembel manje bitno kojim redosledom sve su to dobri igrači ali broj jedan definitivno Vidić dok Adams je oličenje neprofesinalizma i tipičan ostrvski štoper dakle netalentovan igrač nalik Megvajeru

????

pre 2 godine

Koliko ljudi se smije tome što je Terry prvi na listi. To je kad se ne gledaju utakmice, nego se čitaju tabloidi. Da je barem netko napisao zašto ne Terry, što to ne valja kod njega da ne zaslužuje biti na listi. Nego neko ismijavanje reda radi, ili mentaliteta krda radi.
Da se razumijemo, po meni Vidić svakako spada u TOP 3 stopera Premier lige.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dobro normalno da če glasati za svoje a realnost je sasvim drugčija gledam ova imena i vidim da sem Ferdinanda Terija I Van Dajka ostali nisu ni blizu nivoa a vidič je imao Jedan jedini dan kad mu nije išlo protiv Toresa dobro se sečam posle te utakmice u povrastnoj Vidič je Toresa strpao u đep nije mrdno a svakom se desi neki loš dan posebno ako igraš poslednjeg igrača i uvek juriš one koji pobegnu ostalim igračima i uvek se sečaju toga neče se setiti da je spasio Mančaster nebrojeno puta i dobio svaki zračni duel a najteži deo rade upravo stoperi ispred gola sve što se ikad desi loše prebaci se na golmana ili stopera.Ma na kraju taj Ričards lupa i misli da je bitan i ugurao je svog Adamsa ispred svih a zapravo je jedini koji nepaše u top 10 stopera.Uostalom dobro smo videli kad je Vidič otišao Mančester se od najbolje ekipe raspao i nije više ni blizu top 5.klubova u Premijer ligi a tad jim niko nije bio ravan bili su razred za sebe i baš sa Vidom su uzeli i premijer ligi i ligu šampiona.Srbina stavili na 6.mesto pa to je super uspeh

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

sve sve, al kompani bolji od vidica...ni u 3 zivota
kompani nije ni u prvih 100 sa ove liste.
van dajk treba jos utakmica da igra da bi se nasao na listi. sezona dve ga ne cine najboljim svih vremena u ligi gde au igrale takbe legende.

gloom

pre 2 godine

Ferdinand za cetiri godine u Junajtedu bez Vidica osvojio jednu titulu. Posle dolaska Vidica za cetiri godine osvojio tri titule i to vezane. I dalje vam nije jasno koje tu koga ucinio boljim igracem? Pa Roj Kin je oteran iz Junajteda jer je otvoreno kritikovao Ferdinanda zbog ocajnih igara.

qwerty

pre 2 godine

Sramota da su sa svim ovim legendama upoređivali Van Dajka i Kompanija... Njih svojica jesu sjajni, ali Van Dajk je odigrao dve sjajne sezone i odmah se pporedi sa Ferdinandom, Vidićem i Terijem.Sramota.

napred PARTIZAN

pre 2 godine

i ako se ni ja generalno ne slazem sa ovom listom zasto mislite da je 6 mesto u takvoj nekoj listi lose ?

po meni na svakoj takvoj listi gde su decinije nekog sporta u pitanju rangiranje u prvih 10 ide ovako

1.
1.
1.
1 .
1.
1.
1.
1.
1.
1.
a onda se nastavlja od 11.

Из угла

pre 2 godine

Немања је био два (требао три) пута најбољи играч Премијер лиге. Мислим само да су Анри и Роналдо имали две титуле.

KoleCZ

pre 2 godine

Stam i Vidić doktori odbrane za sve pomenute. Ej pijandura Toni Adams prvi, pazi bogati, čuvena engleska objektivnost. Kompani vise u bolnici nego sto je igrao a svi ostali pomenuti nisu smeli da poture nogu gde su stavljali glavu Vidić i Stam

Gojko/PFC

pre 2 godine

Adams?? Stiv brus je bolji od njega a ne ovi sa liste! Da mu nije bilo onog strasnog tima arsenala nikad ga ne bi ni pomenuli. Nas nemanja je tu uz najbolje ikad, kakva pocast, tako da je nebitno ko je na kojem mestu. Sve ostalo je ko koji stil igraca vise voli.

Losmi

pre 2 godine

Smejanje... Džon Teri, hahahahhaha
(Hma, 04. maj 2021 11:37)

Pa smej se. Nije covek znao da odigra losu utakmicu. Majstor postavljanja. Strasan uticaj na igru. Pravi kapiten i strasan stoper.

????

pre 2 godine

Kakvi amateri majko moja. Kompani ispred Vidica. A Van Dajk kad osvoji i priblizno trofeja koliko i Vidic mozda bude u konkurenciji.
(Danni, 4. maj 2021 11:38)
Tom logikom je Gabriel Jesus bolji napadač od Shearera.

galebgd

pre 2 godine

Koliko znam a znam, Vidic je rekao da su dva igraca presudno uticala na njegovu karijeru, i ucinila ga boljim igracem. Jedan je Rio Ferdinand, a drugi Mladen Krstajic.

Ivan

pre 2 godine

Tores je inace u 15 utakmica protiv Mancester Junajteda, sa Vidicem u timu, dao samo 3 gola. Jos jedan mit i laz koja se koristi kako bi se Vidic diskreditovao. Znaci Vidic njega nije razbio 12 puta, a njega Tores uvek maltretira sa 3 gola iz 15 utakmica?

Dragče

pre 2 godine

Pored Vidića (ipak je Vida naš, jel )) ) bio sam fasciniran Desaiem. Kakva je to fudbalerčina bio....strašno.

A van PL je takođe bilo nebrojeno doktora fudbalske odbrane. Ja bi ovde pomenuo na primer dvojicu iz Argentine koje sam obožavao da gledam.... Valtera Semjuela i Havijera Maskerana.

Manda

pre 2 godine

Zasto nema Sola Kembela I Ledlija Kinga ni u konkurenciji ? Palister je imao mnogo kikseva ,Desai je najbolje godine bio van Celzija I PL.

Igor Stepanovs

pre 2 godine

S obzirom da pratm Premijer Ligu 25 godina, jedno pitanje.
Gde je i sta radi Sol Kembel, pitam za komsiju i decu koja trce za loptom iza u dvoristu.

Gorki

pre 2 godine

Jedini savršeni igrač je bio Mile Belodedić... Igrač i čovek bez ijedne mane! Više od svega bih voleo kada bih mogao da vidim Mileta Belodedića iz onih najboljih dana dok je bio u Zvezdi i bio najbolji (tada je to bio libero) odrambeni igrač na svetu... Da ga takvog vidim u današnjem vremenu kao "flastera" na Ronaldu ili Mesiju... Živo me interesuje da li bi i pored Mileta, Ronaldo i Mesi delovali tako "dominantni".
(Zrenjanin

Nesto si ti mnogo pogresio. Slazem se za Belodedica sto si napisao, ali sto se tice Mesija i Ronalda koje pominjes i njega kao "flastera" nad njima, e tu gresis. Kao prvo onovremeni "libero" nikada nikome nije bio "flaster", vec je bio slobodan igrac koji je bio IZA svih svojih odbrambenih igraca i kao takav bio zaduzen da komanduje istim, tj. svi drugi su RADILI ZA NJEGA, a on je kupio ono sto oni ne bi mogli da odbrane. Kao drugo, da je kao sto kazes bio flaster pomenutoj dvojici, dve stvari bi se desavale, ili bi ga raznizavali gde god bi bili u duelu sa njim ili bi on pravio mnogo faula nad istim pa bi uvek dobijao zute ili crvene kartone.
Ovo ti kazem kao neko ko ima veoma visoko misljenje o Belodedicu i kao neko sto i dan danas tvrdi da Zvezda ne bi osvojila titulu prvake Evrope da on nije dosao u Zvezdu.
Pozdrav.

Sub013

pre 2 godine

"Verujem da su igrači koje smo stavili iznad njih imali veći uticaj na igru", rekao je Mika Ričards".

Čoveče! Pa odbrana na celu sa Vidicem je o oborila rekord po broju minuta bez primljenog gola, taj niz je prekinut kad je Vidic pauzorao zbog kartona pa je opet nastavljen i ponovo prekinut kad se Vidic povredio, toliko o tome da nije imao uticaja na igru. Van Dajk i Kompani ispred? Ferguson se grohotom smeje ovoj listi.

Ivan

pre 2 godine

Pazi ti razloga da ga stavi na sesto mesto. Fernando Tores ga uvek maltretirao, ahahahahaha!!!! Covek najbolji i najuticajniji igrac Mancester Junajteda u novijoj istoriji. Majstori u prekrajanju istorije. Jos malo vremena da prodje, reci ce da nije ni bio dva puta igrac sezone u premier ligi.

Вук Караџић

pre 2 godine

Рио је одличан, али је Видић био бољи од њих двојице. осим Адамса, ниједан изнад Видића није бољи, а тешко је бити прецизан када је Адамс у питању, била је друга ера.

zg_domi

pre 2 godine

Ovi što misle da je šesto mjesto loše nisu normalni. Tako su u HR kritizirali Ivaniševića kada je bio N0. 2 i gubio finala, jer smo valjda do tada bili kontinuirano prvi pa nam je on svojim rezultatima kvario prosjek.
Vidić dolazi iz marketinški potpuno nezanimljive zemlje (slaba kupovna moć) i zato mu je 10x teže doći u fokus javnosti. Isto vrijedi danas za Modrića.
Broj 1 ili 6 je nebitno, već je velika stvar da se priča o njemu.

Боки

pre 2 godine

Мало је глуп овај коментар за Видића како је Торесу био редовна муштерија... Сваки одбрамбени играч је имао неку слабу тачку, тј. играча који им једноставно не лежи за чување, није Видић једини. И исто тако има много нападача који једноставно нису могли ништа против одређених дефанзиваца, све је то нормално.

GrupaTnT

pre 2 godine

Ispred njega sve Legende britanskog fudbala, domaći igrači, msm da je i 6.mesto na listi vrv pomalo i subjektivno sastavljenoj, odličan uspeh.

Aleks

pre 2 godine

Maldini,Nesta i Barezi su bolji od svakog sa ove liste.
(Aleksandar, 4. maj 2021 11:37)

Maldini i Nesta najbolji defanzivi tandem ikada.

diplinž

pre 2 godine

Ovakve liste su velika glupost
Svi znaju samo igrače iz svoje ere
Moš misliti, ni prije ni poslije njih se nije igrao fudbal vrijedan spomena...

VUK

pre 2 godine

Niko ko se bavio fudbalom ne bi imao ništa protiv da mu se ime nađe među ovakvim legendama. Da li je neko svestan koliki je put prevalio Vidić ? Od dečaka koji dolazi na trenig u smešne uslove u Užicu, do kapitena jednog od najpopularnijih klubova na svetu. Dovoljno moćno izgleda i ovo šesto mesto. Vidiću verovatno je jedino važno na kom je mestu u srcu navijača Zvezde i Mančestera. Tu nema dileme . A to je jedino i bitno.

Ivan

pre 2 godine

Koliko ja znam Vidic je jedini defanzivac u istoriji premier lige koji je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igraca sezone. Dakle ne u konkurenciji defanzivaca, nego svih igraca iz svih klubova i svih pozicija. Ne kapiram sta imaju oni sada da to otkopavaju i prekrajaju. Ako to nije dovoljno, nije nista.

Stevan

pre 2 godine

Kompani koji je pola karijere proveo u bolnici i Van Dajk koji je imao jednu i po vrhunsku sezonu?
Rio Ferdinand kojem je upravo Vidic krpio rupe i pokrivao propuste.
Za ostalo vise-manje ok, ali nije mi ok da ova trojica budu ispred Vidica.
Hajde, nekako bih podneo i Ferdinanda, ipak su njih dvojica cinila taj cuveni tandem pa je tesko odrediti koji je bio bolji.

Ali brate Kompani i Van Dajk, pa to mi je bas neozbiljno.

milos bl

pre 2 godine

Politicka kao i sve ostale sportske liste. Npr ona Short lista sa Arene, Djokovic po njima ako se ne varam tek 7-8 teniser svih vremena, Nadal treci, Federer drugi, Serena prva, mislim sta reci vise o toj listi, o ovoj takodje.

Гробарија

pre 2 godine

Ало бре људи?! Као да је мало што је Видић уопште на тој листи?! Ето, неко спомену Бучера из Ливерпула, кога уопште нема на папиру. Знате ли какав је то играч био? Дакле, супер за Видића. На крају крајева, нико са сигурношћу не може одредити тачан редослед те десеторице, а наћи се у таквој конкуренцији, част је и успех.

Damir 1965

pre 2 godine

man. Koji bi po tvom ukusu bili top 3 centarhalfova u Srbiji. Za mene nalbolji koji je igrao za Zvezdu je Belodedić, a za Partizan Nenad Stojković.

Руска Душа

pre 2 godine

Јап Стам - психо !
Лик који се на свом представљању навијачима приликом доласка у нови клуб представио - клизећим стартом на лопту.
Сад изгледа још луђе, као да промовише неко гробарско предузеће "Ако немате лак сан, ми чемо вам помоћи.

Gentleman

pre 2 godine

Zar Desaji brat nije bio DMC?
(Boka, 4. maj 2021 11:38)

Jeste počeo karijeru kao veznik, kao i dosta drugih odličnih defanzivaca kasnije, kao npr. Miha, Mateus... Svi oni su vremenom gubili brzinu, a sticali iskustvo, pa su počeli da igraju pozadi... Tako je i Desai...

????

pre 2 godine

Teri Bačer pa dva prazna mesta.
Vidić je podsecao na njega, ali je bio mekši.
(Volim i ja vas, 4. maj 2021 15:24)

Jel možeš zamisliti da u današnje vrijeme netko završi utakmicu i da mu dres izgleda kao Terryu Butcheru? Zamotana glava, a dres potpuno crven od krvi.
https://www.google.com/search?q=terry+butcher&oq=terry+butcher&aqs=chrome..69i57j0l3.3916j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=71KOCFdd4lzVWM
Danas padne prazna plastična boca Neymaru na rame, a pola Barcelonine momčadi se automatski baci na pod. Kao da se radi o drugom sportu.
https://youtu.be/z1ANNnVk68U