Četvrtak, 22.04.2021.

09:42

"Trebaju nam mečevi kao kada igraju Federer i Nadal"

Predsednik Real Madrida i Superlige Evrope (ESL) Florentino Peres istakao je da klubovi ne mogu da čekaju reformu Lige šampiona.

Izvor: B92

"Trebaju nam meèevi kao kada igraju Federer i Nadal" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Mito

pre 2 godine

Ovaj genijalac treba da objasni da li Đoković, Federer i Nadal igraju samo između sebe, ili je na GS 132 igraća, na M 64 i da oni su u vrhu ali su ispadali od slabije rangiranih igraća, što je poenta sporta. Ovaj genijalac je video kako su španski vlasnici klubova smotali košarku pa su hteli i oni. Sramno.

Needukovan

pre 2 godine

Da bi Nadal igrao protiv Federera na nekom GS npr. potrebno je da obojica prodju prvo kolo. A onda drugo. Pa trece. Naravno onda i cetvrto. Pa sledi peto. Pa šesto i tek onda na red dolazi finale. Znate li šta sve može da se desi tokom tog vremena? Svašta! Koliko se puta desilo da ne dođu do finala na istom turniru? Pa, jedno 95% po slobodnoj proceni, u poslednjih 15-tak godina. Dakle, na svega nekih 5% turnira oni igraju jedan protiv drugog. Zato ti mecevi Perezu i jesu zanimljivi, jer se ne igraju svakog dana.
Zamislite situaciju da Nadal i Federer igraju jedan do dva puta nedeljno tokom cele godine! Pa, smucili bi se i jedan drugom, a smucilo bi se i publici da gleda.
A, to sto matorog Pereza zove Sveti Petar, pa nema vremena da ceka da se transformise Liga sampiona, to je vec njegov problem i problem njegove bolesne psihe. Fudbal niposto ne sme biti talac takvih poremecenih umobolnih psihopata koji i u rodjenoj majci vide samo novac.

miodrag

pre 2 godine

Florentino de Perez je prolupao nacisto. Kao i njegov saborac Anjeli a nije daleko ni njihov odraz u ogledalu u vidu predsednika UEFA. Florentina je pregazilo vreme, sto je naravno mnogo bolje nego da ga je pregazio brzi voz, ali ipak!! Ti dueli Marionete Foce sa Majorke i samog Foce od 100 ljeta , su bili aktuelni i el klasiko pre desetak i kusur godina....a posle je dosao, da ne zaboravimo, iz ratom razrusene zemlje iz sklonista gde je trenirao dok su bombe padale svuda oklo, El Mas grande de Todos i poceo da dere ili ti pobedjuje obojicu. Tako da je za poredejenje osnivanje The Tennis World league sa uvesnicima : El Mas Grande de Todos (Novak u prevodu) i....dakle sa ucesnicima :El mas grande de Todos (Novak prim.prev.) i.....nema dalje. Nema nikog ko bi mogao ravnopravno da se bori i ucestvuje u Ligi....znaci nema niste od te lige. Nije potrebna intervencija predsedika ATP, sve je propalo samo od sebe.

Gandro

pre 2 godine

Pa ne igraju Nadal i Federer svake nedelje... To je poenta, kad je nešto ređe ima veću vrednost, od vremena pa do sad.

Zato je posebno kad dođe vikend za derbi, da se igra svaki dan ne bi bio derbi nego obična utakmica.

Da je Božić svaki dan, ne bi se zvao Božić nego utorak.

kvisko

pre 2 godine

Nadal protiv Federera i nije neki mec da bi se gledao tako cesto, nista tu posebno nema. Nadal protiv Djokovica je prava poslastica za teniske znalce, borba do zadnjeg atoma snage i neizvesnost do zadnjeg momenta. Amin.

KoRn

pre 2 godine

Znam Pereze, i nama nedostaje fudbal iz 2000tih.
(drvobradi, 22. april 2021 10:27)
Ma idi begaj sada nisu 90-te nego 2000.Razlika izmedju fudbala iz 2000tih i danas je bukvalno nikakva.Razlika izmedju 80-tih i 2000tih je velika.Tako da malo preterujete sa tom nostalgijom.Promenom pravila da klubovi mogu da imaju koliko hoce stranaca fudbal se promenio iz korena i tada pocinju da haraju samo najbogatiji klubovi.Jer oni kupuju sve najbolje sto svet ima.Tako da smo imali do skoro nostalgicare iz 90-tih sada imamo nove iz 2000-tih a realnost je da fudbal od pre 20 godina i ovaj danas je bukvalno isti.I tada i sada haraju najbogatiji klubovi.Od 2000 pa do 2010 te osvajali su Real,Bajern,Real,Milan,Porto,Liverpul,Barselona,Milan,Manceter,Barselona,Inter.Znaci jedino iznenadjenje Porto.Milan je tada vodio Berluskoni i Milan je važio za jedan od najbogatijih klubova.A kada je bilo pravilo da smeju da igraju samo dva stranca onda su osvajali i Zvezda,Steaua,Aston Vila,Hamburger,Notingen Forest,Ajaks,Fejnord,Seltik,Benfika ali to je sve bilo do promene tog pravila.I to je bilo kada su igrali samo šampioni država.Danas kao sto neki pricaju takvo takmicenje Kup šampiona je nemoguce organizivati jer bi iz prvih pet najjacih liga šampioni osvajali kao od šale.Ovako se barem kolju medjusobno pa to i na nešto lici.Jer zamislite recimo Ligu šampiona gde Atletiko uzme titulu i onda nema Barse i Reala,ne igra Juventus,Milan,Liverpul,Mancester,Celsi,Dortmund,Lion,PSV,Seltik,Benfika itd,itd i onda bi oni svi igrali Ligu Evrope koja bi bila jaca od Lige sampiona.Tako da nostalgicari više žalite što nemate više 20 godina nego za tim nekim svemirskim fudbalom kakav se nekada igrao pa posebno 2000-tih možeš misliti.U moje vreme ja u Juga 45 i pravac Italija.A kako vidim penzioneri koji su u njihovo vreme u Juga i pravac Italija ne znaju dalje od nosa,zatupljenici za sve pare kakva crna Italija.

mr

pre 2 godine

Na protestu ispred Stamford Bridža je bilo 40 navijača Čelsija. Mogu vam reći i ko ih je doveo tamo, ako vas to baš zanima. Doveo ih je isti onaj ko je igračima Kadisa u sinoćnjoj utakmici protiv nas obukao one majice s porukom

Хахахаха, нема свуда смо ушли, и тамо делимо мајице.

Milutin

pre 2 godine

Vrati kredite od MILIJARDU evra u koje si uvalio Real ili vam sledi spektakl u trecoj super ligi.
(Andrej, 22. april 2021 10:46)

@andrej
krediti su dobri balvanu. zbog tog kredita sam gledao real 20 utakmica prosle godine a zvezdu 2.

JPR24

pre 2 godine

Ovaj je totalno prolupao i samo kidiše na pare. Nema dovoljno ? On misli da ima 30 godina ispred sebe ? LŠ treba da se menja, naravno. UEFA treba isto da se očisti, naravno. Ali ovo njegovo maslo je totalna glupost ! Već sada ima previše utakmica, nema dana da nema neka utakmica da se gleda. Pogotovo u danasnje vreme, toliki kanali, strimovi itd... Već tako postaje dosadno, zamisli tek gledati ove pajsere u zatvorenoj ligi. Gledaju tamo na NBA i NFL.. kod njih je tako odavno, takva struktura profi sporta u U.S je počela sa bejzbolom kad su stvorili National Leagu 1876e godine.. to im je u kulturi sporta. Nemaju oni odnos prema klubu kao sto se ima u evropi sto se tiče fudbala, u evropi ali ne samo, južna amerika itd.. kad klinci počnu igrati u klubu iz svog grada pa se nadaju da će dospeti i do seniorskog tima, sa zatvorenim ligama toga nema. Vidimo primer sa EL u košarci, sve manje igrača koji su “odrasli” u klubu za koji igraju itd... a kvalitet nije globalno bolji nego sto je bio pre 10 godina na primer.

Milos

pre 2 godine

Ovaj Perez nije svjestan da bi se ta Super liga smucila narodu za jednu-dve godine. Toliko kvalitetnih utakmica u kratkom vremenskom periodu bi ljudima bilo preko glave. I ovako je vec dasadno kad svake sezone u cetvrtfinalu gledamo istih 6-7 klubova, a ta Super liga bi tek ubila svaku draz fudbala.

Globtroter

pre 2 godine

Nadal, Federer i Đoković ne igraju više od nekoliko mečeva godišnje. Isto toliko odigraju i najbogatiji klubovi godišnje tako da je logika besmislena. Borba za fudbal... Bla, bla, bla... Mogli bi da smisle nešto pametnije.

Halo

pre 2 godine

Ovaj nije normalan koliko prica o novcu, cak i kad krene nesto o igri i sportu on zavrsi na parama. Pa fudbal se igrao i kad je bilo za dzabe i igrace se uvek, a ako ce uspesnost da se gleda kroz pare onda on ne treba da prica vise o sportu. Pravo pitanje je da li je danas igra lepsa nego ranije, ja bih rekao da nije i ako je lopta i kopacka bolja. Da ima vise virtuoza i zabavljac kao nekad bilo bi bolje, ali oni su istrebljeni zbog para to jest uspeha i fudbal je postao striktna vojnicka taktika. Maradonu bi u danasnjem fudbalu izbacili na tribine jer je previse svoj i kvari ekipu vojnika.

Рејџ Агенст

pre 2 godine

Мегвајер је плаћен скоро 100 милиона, Нејмар скоро 250. Мало бољи бек у премијер лиги кошта 80 милиона. Новца има сасвим довољно у фудбалу. Не знам чему оволика похлепа овог човека.

Djenka

pre 2 godine

Napravi Super ligu sa Barselonom pa igrajte svake srede El klasiko, spektakl zagarantovan, Kinezi u ekstazi. No pasaran, nije proslo i nece proci, niti ce navijaci da cupaju Real i ostale koji su u minusu nekoliko stotina miliona.

hm

pre 2 godine

Lova tebi treba. Potrošili ste više nego što možete da zaradite i sad je problem - pa daj novu ligu samo ako ćete da uzmete $$$$$. Nema veze sto liga nema veze.

123

pre 2 godine

Kad ovakva ljiga ne uzme u usta veličinu kao što je Djoković, to je samo kompliment za Noleta
A ako hoće mečeve kao Nadal Federer, neka gleda Majorka - Kadiz

$$$

pre 2 godine

Fudbalu treba "salary cap", ogranicen broj stranaca, debele sankcije za klubove koji posluju u minusu i neka nova pravila koja favorizuju napadacki fudbal...

Klasican Papak

pre 2 godine

Pa ako hocete uvek da bude spektakl od meca, to znaci da iz liga treba izbaciti sve klube koji su ispod 10. mesta?

Zato sto nije spektakl gledati Real vs Eibar?

Znaci izbaciti sve tenisere ispod 30. mesta sa svih velikih turnira?

Zato sto je dosadno gledati Djokovoc vs Caruso?

Zaboravnost?

pre 2 godine

Znam da je ovom liku teško da živi u realnosti,zato mu je i Superliga prošla kako je prošla.Novak ima više mečeva sa obojicom,nego njih dvojica između sebe.Pored toga,gle čuda,i pozitivan skor.Virtuelna stvarnost, ovog predsednika privrednog suda u Madridu je urnebesna.

Petar

pre 2 godine

U pravu je ovo za Ceferina. Covek je odmah krenuo sa pretnjama, ucenama, zastrasivanjem. Pa da li su to te evropske vrednosti? Cim neko misli ili radi drugacije od vas odmah mu pretite i ucenjujte ga.

Kalčo

pre 2 godine

Zamisli morate smanjiti plate i prodati igrače strasno tragedija.. Pa jeste Vi Bogom dani da uvek morate imati najskuplje i najbolje igrače?!?!

Kalčo

pre 2 godine

Zamisli morate smanjiti plate i prodati igrače strasno tragedija.. Pa jeste Vi Bogom dani da uvek morate imati najskuplje i najbolje igrače?!?!

123

pre 2 godine

Kad ovakva ljiga ne uzme u usta veličinu kao što je Djoković, to je samo kompliment za Noleta
A ako hoće mečeve kao Nadal Federer, neka gleda Majorka - Kadiz

hm

pre 2 godine

Lova tebi treba. Potrošili ste više nego što možete da zaradite i sad je problem - pa daj novu ligu samo ako ćete da uzmete $$$$$. Nema veze sto liga nema veze.

Klasican Papak

pre 2 godine

Pa ako hocete uvek da bude spektakl od meca, to znaci da iz liga treba izbaciti sve klube koji su ispod 10. mesta?

Zato sto nije spektakl gledati Real vs Eibar?

Znaci izbaciti sve tenisere ispod 30. mesta sa svih velikih turnira?

Zato sto je dosadno gledati Djokovoc vs Caruso?

Zaboravnost?

pre 2 godine

Znam da je ovom liku teško da živi u realnosti,zato mu je i Superliga prošla kako je prošla.Novak ima više mečeva sa obojicom,nego njih dvojica između sebe.Pored toga,gle čuda,i pozitivan skor.Virtuelna stvarnost, ovog predsednika privrednog suda u Madridu je urnebesna.

$$$

pre 2 godine

Fudbalu treba "salary cap", ogranicen broj stranaca, debele sankcije za klubove koji posluju u minusu i neka nova pravila koja favorizuju napadacki fudbal...

Djenka

pre 2 godine

Napravi Super ligu sa Barselonom pa igrajte svake srede El klasiko, spektakl zagarantovan, Kinezi u ekstazi. No pasaran, nije proslo i nece proci, niti ce navijaci da cupaju Real i ostale koji su u minusu nekoliko stotina miliona.

Globtroter

pre 2 godine

Nadal, Federer i Đoković ne igraju više od nekoliko mečeva godišnje. Isto toliko odigraju i najbogatiji klubovi godišnje tako da je logika besmislena. Borba za fudbal... Bla, bla, bla... Mogli bi da smisle nešto pametnije.

Рејџ Агенст

pre 2 godine

Мегвајер је плаћен скоро 100 милиона, Нејмар скоро 250. Мало бољи бек у премијер лиги кошта 80 милиона. Новца има сасвим довољно у фудбалу. Не знам чему оволика похлепа овог човека.

Milos

pre 2 godine

Ovaj Perez nije svjestan da bi se ta Super liga smucila narodu za jednu-dve godine. Toliko kvalitetnih utakmica u kratkom vremenskom periodu bi ljudima bilo preko glave. I ovako je vec dasadno kad svake sezone u cetvrtfinalu gledamo istih 6-7 klubova, a ta Super liga bi tek ubila svaku draz fudbala.

Gandro

pre 2 godine

Pa ne igraju Nadal i Federer svake nedelje... To je poenta, kad je nešto ređe ima veću vrednost, od vremena pa do sad.

Zato je posebno kad dođe vikend za derbi, da se igra svaki dan ne bi bio derbi nego obična utakmica.

Da je Božić svaki dan, ne bi se zvao Božić nego utorak.

Halo

pre 2 godine

Ovaj nije normalan koliko prica o novcu, cak i kad krene nesto o igri i sportu on zavrsi na parama. Pa fudbal se igrao i kad je bilo za dzabe i igrace se uvek, a ako ce uspesnost da se gleda kroz pare onda on ne treba da prica vise o sportu. Pravo pitanje je da li je danas igra lepsa nego ranije, ja bih rekao da nije i ako je lopta i kopacka bolja. Da ima vise virtuoza i zabavljac kao nekad bilo bi bolje, ali oni su istrebljeni zbog para to jest uspeha i fudbal je postao striktna vojnicka taktika. Maradonu bi u danasnjem fudbalu izbacili na tribine jer je previse svoj i kvari ekipu vojnika.

JPR24

pre 2 godine

Ovaj je totalno prolupao i samo kidiše na pare. Nema dovoljno ? On misli da ima 30 godina ispred sebe ? LŠ treba da se menja, naravno. UEFA treba isto da se očisti, naravno. Ali ovo njegovo maslo je totalna glupost ! Već sada ima previše utakmica, nema dana da nema neka utakmica da se gleda. Pogotovo u danasnje vreme, toliki kanali, strimovi itd... Već tako postaje dosadno, zamisli tek gledati ove pajsere u zatvorenoj ligi. Gledaju tamo na NBA i NFL.. kod njih je tako odavno, takva struktura profi sporta u U.S je počela sa bejzbolom kad su stvorili National Leagu 1876e godine.. to im je u kulturi sporta. Nemaju oni odnos prema klubu kao sto se ima u evropi sto se tiče fudbala, u evropi ali ne samo, južna amerika itd.. kad klinci počnu igrati u klubu iz svog grada pa se nadaju da će dospeti i do seniorskog tima, sa zatvorenim ligama toga nema. Vidimo primer sa EL u košarci, sve manje igrača koji su “odrasli” u klubu za koji igraju itd... a kvalitet nije globalno bolji nego sto je bio pre 10 godina na primer.

Needukovan

pre 2 godine

Da bi Nadal igrao protiv Federera na nekom GS npr. potrebno je da obojica prodju prvo kolo. A onda drugo. Pa trece. Naravno onda i cetvrto. Pa sledi peto. Pa šesto i tek onda na red dolazi finale. Znate li šta sve može da se desi tokom tog vremena? Svašta! Koliko se puta desilo da ne dođu do finala na istom turniru? Pa, jedno 95% po slobodnoj proceni, u poslednjih 15-tak godina. Dakle, na svega nekih 5% turnira oni igraju jedan protiv drugog. Zato ti mecevi Perezu i jesu zanimljivi, jer se ne igraju svakog dana.
Zamislite situaciju da Nadal i Federer igraju jedan do dva puta nedeljno tokom cele godine! Pa, smucili bi se i jedan drugom, a smucilo bi se i publici da gleda.
A, to sto matorog Pereza zove Sveti Petar, pa nema vremena da ceka da se transformise Liga sampiona, to je vec njegov problem i problem njegove bolesne psihe. Fudbal niposto ne sme biti talac takvih poremecenih umobolnih psihopata koji i u rodjenoj majci vide samo novac.

kvisko

pre 2 godine

Nadal protiv Federera i nije neki mec da bi se gledao tako cesto, nista tu posebno nema. Nadal protiv Djokovica je prava poslastica za teniske znalce, borba do zadnjeg atoma snage i neizvesnost do zadnjeg momenta. Amin.

Petar

pre 2 godine

U pravu je ovo za Ceferina. Covek je odmah krenuo sa pretnjama, ucenama, zastrasivanjem. Pa da li su to te evropske vrednosti? Cim neko misli ili radi drugacije od vas odmah mu pretite i ucenjujte ga.

KoRn

pre 2 godine

Znam Pereze, i nama nedostaje fudbal iz 2000tih.
(drvobradi, 22. april 2021 10:27)
Ma idi begaj sada nisu 90-te nego 2000.Razlika izmedju fudbala iz 2000tih i danas je bukvalno nikakva.Razlika izmedju 80-tih i 2000tih je velika.Tako da malo preterujete sa tom nostalgijom.Promenom pravila da klubovi mogu da imaju koliko hoce stranaca fudbal se promenio iz korena i tada pocinju da haraju samo najbogatiji klubovi.Jer oni kupuju sve najbolje sto svet ima.Tako da smo imali do skoro nostalgicare iz 90-tih sada imamo nove iz 2000-tih a realnost je da fudbal od pre 20 godina i ovaj danas je bukvalno isti.I tada i sada haraju najbogatiji klubovi.Od 2000 pa do 2010 te osvajali su Real,Bajern,Real,Milan,Porto,Liverpul,Barselona,Milan,Manceter,Barselona,Inter.Znaci jedino iznenadjenje Porto.Milan je tada vodio Berluskoni i Milan je važio za jedan od najbogatijih klubova.A kada je bilo pravilo da smeju da igraju samo dva stranca onda su osvajali i Zvezda,Steaua,Aston Vila,Hamburger,Notingen Forest,Ajaks,Fejnord,Seltik,Benfika ali to je sve bilo do promene tog pravila.I to je bilo kada su igrali samo šampioni država.Danas kao sto neki pricaju takvo takmicenje Kup šampiona je nemoguce organizivati jer bi iz prvih pet najjacih liga šampioni osvajali kao od šale.Ovako se barem kolju medjusobno pa to i na nešto lici.Jer zamislite recimo Ligu šampiona gde Atletiko uzme titulu i onda nema Barse i Reala,ne igra Juventus,Milan,Liverpul,Mancester,Celsi,Dortmund,Lion,PSV,Seltik,Benfika itd,itd i onda bi oni svi igrali Ligu Evrope koja bi bila jaca od Lige sampiona.Tako da nostalgicari više žalite što nemate više 20 godina nego za tim nekim svemirskim fudbalom kakav se nekada igrao pa posebno 2000-tih možeš misliti.U moje vreme ja u Juga 45 i pravac Italija.A kako vidim penzioneri koji su u njihovo vreme u Juga i pravac Italija ne znaju dalje od nosa,zatupljenici za sve pare kakva crna Italija.

mr

pre 2 godine

Na protestu ispred Stamford Bridža je bilo 40 navijača Čelsija. Mogu vam reći i ko ih je doveo tamo, ako vas to baš zanima. Doveo ih je isti onaj ko je igračima Kadisa u sinoćnjoj utakmici protiv nas obukao one majice s porukom

Хахахаха, нема свуда смо ушли, и тамо делимо мајице.

Mito

pre 2 godine

Ovaj genijalac treba da objasni da li Đoković, Federer i Nadal igraju samo između sebe, ili je na GS 132 igraća, na M 64 i da oni su u vrhu ali su ispadali od slabije rangiranih igraća, što je poenta sporta. Ovaj genijalac je video kako su španski vlasnici klubova smotali košarku pa su hteli i oni. Sramno.

miodrag

pre 2 godine

Florentino de Perez je prolupao nacisto. Kao i njegov saborac Anjeli a nije daleko ni njihov odraz u ogledalu u vidu predsednika UEFA. Florentina je pregazilo vreme, sto je naravno mnogo bolje nego da ga je pregazio brzi voz, ali ipak!! Ti dueli Marionete Foce sa Majorke i samog Foce od 100 ljeta , su bili aktuelni i el klasiko pre desetak i kusur godina....a posle je dosao, da ne zaboravimo, iz ratom razrusene zemlje iz sklonista gde je trenirao dok su bombe padale svuda oklo, El Mas grande de Todos i poceo da dere ili ti pobedjuje obojicu. Tako da je za poredejenje osnivanje The Tennis World league sa uvesnicima : El Mas Grande de Todos (Novak u prevodu) i....dakle sa ucesnicima :El mas grande de Todos (Novak prim.prev.) i.....nema dalje. Nema nikog ko bi mogao ravnopravno da se bori i ucestvuje u Ligi....znaci nema niste od te lige. Nije potrebna intervencija predsedika ATP, sve je propalo samo od sebe.

Milutin

pre 2 godine

Vrati kredite od MILIJARDU evra u koje si uvalio Real ili vam sledi spektakl u trecoj super ligi.
(Andrej, 22. april 2021 10:46)

@andrej
krediti su dobri balvanu. zbog tog kredita sam gledao real 20 utakmica prosle godine a zvezdu 2.

Petar

pre 2 godine

U pravu je ovo za Ceferina. Covek je odmah krenuo sa pretnjama, ucenama, zastrasivanjem. Pa da li su to te evropske vrednosti? Cim neko misli ili radi drugacije od vas odmah mu pretite i ucenjujte ga.

123

pre 2 godine

Kad ovakva ljiga ne uzme u usta veličinu kao što je Djoković, to je samo kompliment za Noleta
A ako hoće mečeve kao Nadal Federer, neka gleda Majorka - Kadiz

Milutin

pre 2 godine

Vrati kredite od MILIJARDU evra u koje si uvalio Real ili vam sledi spektakl u trecoj super ligi.
(Andrej, 22. april 2021 10:46)

@andrej
krediti su dobri balvanu. zbog tog kredita sam gledao real 20 utakmica prosle godine a zvezdu 2.

Globtroter

pre 2 godine

Nadal, Federer i Đoković ne igraju više od nekoliko mečeva godišnje. Isto toliko odigraju i najbogatiji klubovi godišnje tako da je logika besmislena. Borba za fudbal... Bla, bla, bla... Mogli bi da smisle nešto pametnije.

KoRn

pre 2 godine

Znam Pereze, i nama nedostaje fudbal iz 2000tih.
(drvobradi, 22. april 2021 10:27)
Ma idi begaj sada nisu 90-te nego 2000.Razlika izmedju fudbala iz 2000tih i danas je bukvalno nikakva.Razlika izmedju 80-tih i 2000tih je velika.Tako da malo preterujete sa tom nostalgijom.Promenom pravila da klubovi mogu da imaju koliko hoce stranaca fudbal se promenio iz korena i tada pocinju da haraju samo najbogatiji klubovi.Jer oni kupuju sve najbolje sto svet ima.Tako da smo imali do skoro nostalgicare iz 90-tih sada imamo nove iz 2000-tih a realnost je da fudbal od pre 20 godina i ovaj danas je bukvalno isti.I tada i sada haraju najbogatiji klubovi.Od 2000 pa do 2010 te osvajali su Real,Bajern,Real,Milan,Porto,Liverpul,Barselona,Milan,Manceter,Barselona,Inter.Znaci jedino iznenadjenje Porto.Milan je tada vodio Berluskoni i Milan je važio za jedan od najbogatijih klubova.A kada je bilo pravilo da smeju da igraju samo dva stranca onda su osvajali i Zvezda,Steaua,Aston Vila,Hamburger,Notingen Forest,Ajaks,Fejnord,Seltik,Benfika ali to je sve bilo do promene tog pravila.I to je bilo kada su igrali samo šampioni država.Danas kao sto neki pricaju takvo takmicenje Kup šampiona je nemoguce organizivati jer bi iz prvih pet najjacih liga šampioni osvajali kao od šale.Ovako se barem kolju medjusobno pa to i na nešto lici.Jer zamislite recimo Ligu šampiona gde Atletiko uzme titulu i onda nema Barse i Reala,ne igra Juventus,Milan,Liverpul,Mancester,Celsi,Dortmund,Lion,PSV,Seltik,Benfika itd,itd i onda bi oni svi igrali Ligu Evrope koja bi bila jaca od Lige sampiona.Tako da nostalgicari više žalite što nemate više 20 godina nego za tim nekim svemirskim fudbalom kakav se nekada igrao pa posebno 2000-tih možeš misliti.U moje vreme ja u Juga 45 i pravac Italija.A kako vidim penzioneri koji su u njihovo vreme u Juga i pravac Italija ne znaju dalje od nosa,zatupljenici za sve pare kakva crna Italija.

kvisko

pre 2 godine

Nadal protiv Federera i nije neki mec da bi se gledao tako cesto, nista tu posebno nema. Nadal protiv Djokovica je prava poslastica za teniske znalce, borba do zadnjeg atoma snage i neizvesnost do zadnjeg momenta. Amin.

Zaboravnost?

pre 2 godine

Znam da je ovom liku teško da živi u realnosti,zato mu je i Superliga prošla kako je prošla.Novak ima više mečeva sa obojicom,nego njih dvojica između sebe.Pored toga,gle čuda,i pozitivan skor.Virtuelna stvarnost, ovog predsednika privrednog suda u Madridu je urnebesna.

$$$

pre 2 godine

Fudbalu treba "salary cap", ogranicen broj stranaca, debele sankcije za klubove koji posluju u minusu i neka nova pravila koja favorizuju napadacki fudbal...

JPR24

pre 2 godine

Ovaj je totalno prolupao i samo kidiše na pare. Nema dovoljno ? On misli da ima 30 godina ispred sebe ? LŠ treba da se menja, naravno. UEFA treba isto da se očisti, naravno. Ali ovo njegovo maslo je totalna glupost ! Već sada ima previše utakmica, nema dana da nema neka utakmica da se gleda. Pogotovo u danasnje vreme, toliki kanali, strimovi itd... Već tako postaje dosadno, zamisli tek gledati ove pajsere u zatvorenoj ligi. Gledaju tamo na NBA i NFL.. kod njih je tako odavno, takva struktura profi sporta u U.S je počela sa bejzbolom kad su stvorili National Leagu 1876e godine.. to im je u kulturi sporta. Nemaju oni odnos prema klubu kao sto se ima u evropi sto se tiče fudbala, u evropi ali ne samo, južna amerika itd.. kad klinci počnu igrati u klubu iz svog grada pa se nadaju da će dospeti i do seniorskog tima, sa zatvorenim ligama toga nema. Vidimo primer sa EL u košarci, sve manje igrača koji su “odrasli” u klubu za koji igraju itd... a kvalitet nije globalno bolji nego sto je bio pre 10 godina na primer.

Djenka

pre 2 godine

Napravi Super ligu sa Barselonom pa igrajte svake srede El klasiko, spektakl zagarantovan, Kinezi u ekstazi. No pasaran, nije proslo i nece proci, niti ce navijaci da cupaju Real i ostale koji su u minusu nekoliko stotina miliona.

Kalčo

pre 2 godine

Zamisli morate smanjiti plate i prodati igrače strasno tragedija.. Pa jeste Vi Bogom dani da uvek morate imati najskuplje i najbolje igrače?!?!

miodrag

pre 2 godine

Florentino de Perez je prolupao nacisto. Kao i njegov saborac Anjeli a nije daleko ni njihov odraz u ogledalu u vidu predsednika UEFA. Florentina je pregazilo vreme, sto je naravno mnogo bolje nego da ga je pregazio brzi voz, ali ipak!! Ti dueli Marionete Foce sa Majorke i samog Foce od 100 ljeta , su bili aktuelni i el klasiko pre desetak i kusur godina....a posle je dosao, da ne zaboravimo, iz ratom razrusene zemlje iz sklonista gde je trenirao dok su bombe padale svuda oklo, El Mas grande de Todos i poceo da dere ili ti pobedjuje obojicu. Tako da je za poredejenje osnivanje The Tennis World league sa uvesnicima : El Mas Grande de Todos (Novak u prevodu) i....dakle sa ucesnicima :El mas grande de Todos (Novak prim.prev.) i.....nema dalje. Nema nikog ko bi mogao ravnopravno da se bori i ucestvuje u Ligi....znaci nema niste od te lige. Nije potrebna intervencija predsedika ATP, sve je propalo samo od sebe.

Needukovan

pre 2 godine

Da bi Nadal igrao protiv Federera na nekom GS npr. potrebno je da obojica prodju prvo kolo. A onda drugo. Pa trece. Naravno onda i cetvrto. Pa sledi peto. Pa šesto i tek onda na red dolazi finale. Znate li šta sve može da se desi tokom tog vremena? Svašta! Koliko se puta desilo da ne dođu do finala na istom turniru? Pa, jedno 95% po slobodnoj proceni, u poslednjih 15-tak godina. Dakle, na svega nekih 5% turnira oni igraju jedan protiv drugog. Zato ti mecevi Perezu i jesu zanimljivi, jer se ne igraju svakog dana.
Zamislite situaciju da Nadal i Federer igraju jedan do dva puta nedeljno tokom cele godine! Pa, smucili bi se i jedan drugom, a smucilo bi se i publici da gleda.
A, to sto matorog Pereza zove Sveti Petar, pa nema vremena da ceka da se transformise Liga sampiona, to je vec njegov problem i problem njegove bolesne psihe. Fudbal niposto ne sme biti talac takvih poremecenih umobolnih psihopata koji i u rodjenoj majci vide samo novac.

Klasican Papak

pre 2 godine

Pa ako hocete uvek da bude spektakl od meca, to znaci da iz liga treba izbaciti sve klube koji su ispod 10. mesta?

Zato sto nije spektakl gledati Real vs Eibar?

Znaci izbaciti sve tenisere ispod 30. mesta sa svih velikih turnira?

Zato sto je dosadno gledati Djokovoc vs Caruso?

hm

pre 2 godine

Lova tebi treba. Potrošili ste više nego što možete da zaradite i sad je problem - pa daj novu ligu samo ako ćete da uzmete $$$$$. Nema veze sto liga nema veze.

Milos

pre 2 godine

Ovaj Perez nije svjestan da bi se ta Super liga smucila narodu za jednu-dve godine. Toliko kvalitetnih utakmica u kratkom vremenskom periodu bi ljudima bilo preko glave. I ovako je vec dasadno kad svake sezone u cetvrtfinalu gledamo istih 6-7 klubova, a ta Super liga bi tek ubila svaku draz fudbala.

Halo

pre 2 godine

Ovaj nije normalan koliko prica o novcu, cak i kad krene nesto o igri i sportu on zavrsi na parama. Pa fudbal se igrao i kad je bilo za dzabe i igrace se uvek, a ako ce uspesnost da se gleda kroz pare onda on ne treba da prica vise o sportu. Pravo pitanje je da li je danas igra lepsa nego ranije, ja bih rekao da nije i ako je lopta i kopacka bolja. Da ima vise virtuoza i zabavljac kao nekad bilo bi bolje, ali oni su istrebljeni zbog para to jest uspeha i fudbal je postao striktna vojnicka taktika. Maradonu bi u danasnjem fudbalu izbacili na tribine jer je previse svoj i kvari ekipu vojnika.

Mito

pre 2 godine

Ovaj genijalac treba da objasni da li Đoković, Federer i Nadal igraju samo između sebe, ili je na GS 132 igraća, na M 64 i da oni su u vrhu ali su ispadali od slabije rangiranih igraća, što je poenta sporta. Ovaj genijalac je video kako su španski vlasnici klubova smotali košarku pa su hteli i oni. Sramno.

mr

pre 2 godine

Na protestu ispred Stamford Bridža je bilo 40 navijača Čelsija. Mogu vam reći i ko ih je doveo tamo, ako vas to baš zanima. Doveo ih je isti onaj ko je igračima Kadisa u sinoćnjoj utakmici protiv nas obukao one majice s porukom

Хахахаха, нема свуда смо ушли, и тамо делимо мајице.

Gandro

pre 2 godine

Pa ne igraju Nadal i Federer svake nedelje... To je poenta, kad je nešto ređe ima veću vrednost, od vremena pa do sad.

Zato je posebno kad dođe vikend za derbi, da se igra svaki dan ne bi bio derbi nego obična utakmica.

Da je Božić svaki dan, ne bi se zvao Božić nego utorak.

Рејџ Агенст

pre 2 godine

Мегвајер је плаћен скоро 100 милиона, Нејмар скоро 250. Мало бољи бек у премијер лиги кошта 80 милиона. Новца има сасвим довољно у фудбалу. Не знам чему оволика похлепа овог човека.