Četvrtak, 22.04.2021.

08:00

Jokić nadigrao Nurkića i doneo pobedu Denveru VIDEO

Košarkaši Denvera ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Izvor: MT

Jokiæ nadigrao Nurkiæa i doneo pobedu Denveru VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Beks

pre 2 godine

Kikujiro je veci idolopoklonik i ludak nego svi Lebronovi fanovi zajedno. A sto je najjace upravo ce Lebron i Lejkersi pregaziti Denver u playoffu,svi koji se nadaju drugacije ne poznaju kosarku,da je Jokic nemac niko ne bi pricao o sudijama ni prosle godine. A Klipersi su sada duplo organizovaniji nego sto su bili sa prevarom Doc Riversom koji je tri puta u karijeri ispustao 3:1 prednost.

Milutin

pre 2 godine

Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.
(Milos, 22. april 2021 09:00)

Nije tačno.

Mnogo bitniji od pobeda su porazi. Klipersi imaju samo jedan poraz manje od Denvera, a imaju još jedan medjusoban susret (1. maja). Ta utakmica će najverovatnije da odluči ko će biti 3. a ko 4. nosilac. Ako i Klipersi i Nugetsi nastave da pobedjuju kao što rade u poslednje vreme, taj susret odlučuje. Ako Denver dobije, imaće isti rekord kao Klipersi, ali će biti ispred njih jer će biti bolji u medjusobnim susretima. Ako Klipersi dobiju, skoro sigurno su 3. nosilac.

Aleks

pre 2 godine

el

Pa ja bih se na tvom/vašem mestu zapitala zašto Jokić ne dozvoljava da trejduju Bartona... Da sam novinarka to bih ga pitala, a ne da li mu se sviđa Noletov video :))

Inače slažem se, bskfan ima super komentare. Neko ga je ranije trolovao ali srećom se taj više ne pojavljuje pa nema zabune. :)

bskfan

pre 2 godine

@el

Nisam se uspavao, ja sve utakmice gledam uzivo. Komentar je mogao da ode vec u 6 sati samo se ova radnja otvara tek u 8h. Inace vodim neke druge bitke pa otuda i kasnije prikljucenje.

Sto se tice Malonea, tu covek tesko da bude pametan. Sa jedne strane je tvrdoglav kao mazga ali kada dodje plejof ide na proverena resenja. Setimo se samo kako je Jokic igrao 65 minuta kad je Plamlji za samo 3 minuta bio -15. Malone nervira svojom nefleksibilnoscu u pogledu vodjenja utakmice, robuje minutama, shemama, pogresnim petorkama i slicno, a sa druge strane Durant ga naziva perfekcionistom. Durant Kajrija naziva umetnikom, jedan je od prvih koji je postavio pitanje "what about Jokic?", i kada Durant nesto kaze onda to treba uzeti u obzir.

Malone je trener starog kova, "sve mora da se zasluzi". To ima svoju tezinu jer ako nema lojalnosti trenera prema igracu onda nema ni lojalnosti igraca pre treneru. Sa druge strane mora da vodi i racuna da svojim potezima ne radi protiv Tima Konolija, mora da ispuni nesto sto je Tim obecao igracima koje je doveo i slicno.

Nema nikakve sumnje da se Malone priprema za plejof, pokusava da pronadje neku dobitnu kombinaciju mada, objektivno, tesko je skockati tim sa bekovima koje su drugi timovi otpisali. Ko je trenutno drugi igrac u Denveru? MPJ koji je tek pre neki dan odigrao stotu utakmicu u NBA-u a pre toga propustio mnoge utakmice i pauzirao prvu godinu u Denveru. Vidim koliko neki kritikuju MPJ-a, a decko ima tek 22 godine.

Kartum

pre 2 godine

Ovaj poraz najvise boli Nurkica u nba-u, jer Jokara samo cementira svoju poziciju za mvp-a. Ako daj boze osvoji, znamo ko ce mu se najmanje radovati.

Tuci nabeđeni Portland, najslađa pobeda je uvek protiv njih. 😁

El Doctore

pre 2 godine

@Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.
(Milos, 22. april 2021 09:00)

Klipersi nemaju 3 pobede vise od Denvera nego jednu ipo.. imaju samo 1 poraz manje i 4 pobede vise, ali su i odigrali 3 utakmice vise za sad... Da Marej nije povredjen mislim da bi ih Denver sigurno prestigao, ovako ko zna, verovatno ce im i ta 1ipo pobeda vise biti dovoljna da zadrze trece mesto

milan

pre 2 godine

Nije mi jasan izostanak Bobija i zašto mu trener ne pruža šansu. Kleber, Koli Stajn, čak i Meli imaju prednost, iako na pr. Bobi za 9 min., ima bolju statistiku od Koli Stajna koji igra 17 minuta u proseku. Kleber za 28 min. Ima 7,1 poen. Plus Bobija gotivi publika i Dončić. Žao mi Bobita, nije zaslužio takav status.
(perhan, 22. april 2021 12:25)
zbog odbrane ,svaki napad kos

јд123

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?
(ej bre, 22. april 2021 08:29)
on pita za nekog ko igra najlosiju osbranu i ima prosek 7 TO ,sto pominjes Jokica

Тачно. Сунђер говори о Стефу Карију. Познато је да Кари не игра одбрану а ипак се пише да је кандидат да буде МВП. То је изнервирало Сунђера.

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.
(Svarožić, 22. april 2021 09:32)

Не бих се сложио. Доласком Гордона и МекГиа Денвер се итекако може носити са Лејкерсима. Све са Леброном и Дејвисом на терену. Повредом Мареја њима представљају већи проблем екипе са добрим бековима а не оне са јаким крилима. Додуше могле би судије да помрсе рачуне.

Ја се ипак надам да ће Денвер престићи Клиперсе, па у првом колу против Портланда а у полуфиналу против Финикса. Док Лејкерси и Клиперси у првом колу иду једни на друге.

Kikujiro

pre 2 godine

"Kada ima volju da igra odbranu, žestoko je potcenjen defanzivac. U principu kada se igra na jednu loptu i "na nož" on ne zabušava i baš se oseća njegovo prisustvo"
- još jedna odlična utakmica za Jokića, MVP
- i protiv Memfisa i protiv Blejzersa Jokić sjajan u odbrani, razbio
- Morant je u dve takmice ove sezone 14 puta direktno napao Jokića u reketu, i šta mislite koliko je puta pogodio, 4 puta, samo četiri puta od 14 pokušaja
- čuva se do pred kraj utakmica zato što mu previše lako sviraju faulove
- opet su sudije "silovale" Jokića
- svaka mu čast kako se kontroliše, i kako i dalje nastavlja da održava ovako visok nivo igre, koju on samo minutažu ima, i opet kada dodje kraj utakmice kada je najvažnije on je najbolji, mirna ruka i hladna glava
- Denver je najčudnija ekipa sa isto takvim čudnim trenerom u celoj NBA, neverovatni su
- mislio sam da će izgubiti ove dve poslednje utakmice, bez Mareja i bez Morisa, tako je izgledalo, bravo za sve igrače, baš za sve
- u sledećih 7 dana imaju čak 5 utakmica / 4 opasne) a onda još gore: Klipersi, Lejkersi, Nj.Niksi, Juta i Bruklin
- neverovatno ali istinito Nikola i dalje ne popušta, i to u 58 utakmica od 58, ono što on igra ove regularne sezone(telo) to je realno kao PO (glava)

- 26.4 p - 11 s - 8.8 a - 56.8% - 41.1% - 85.4% - 1.4 u.l. - 0.7 bl.
- i za one koji posebno "vole" izgubljene lopte - 3.1
- inače Embid ih je noćas imao 8


Harri Kuusjärvi: Finland NBA commentators says that Jokic is MVP.

Moljac

pre 2 godine

Koliko su dali poena preko MVP? Pitam za druga
(Negativni, 22. april 2021 08:54)

105, obavesti druga. A pošto nije pitao, ovu informaciju zadrži za sebe: primili su 106.

Moljac

pre 2 godine

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.
(Svarožić, 22. april 2021 09:32)

Napola si u pravu, a napola u krivu. U pravu za sudije, u krivu za onu dvojicu.

perhan

pre 2 godine

Nije mi jasan izostanak Bobija i zašto mu trener ne pruža šansu. Kleber, Koli Stajn, čak i Meli imaju prednost, iako na pr. Bobi za 9 min., ima bolju statistiku od Koli Stajna koji igra 17 minuta u proseku. Kleber za 28 min. Ima 7,1 poen. Plus Bobija gotivi publika i Dončić. Žao mi Bobita, nije zaslužio takav status.

Drtina

pre 2 godine

Kad bi naši treneri mogli da rade u NBA onako kako vode timove u Evropi Denver bi bio mnogo zajeban tim . Mek Gi može biti faktor X . Nije mi jasno zašto ga ne koriste . Možda je Melon počeo da igra igrice ali poznavajući način na koji vodi utakmice čisto sumnjam . Ali .....
Možda mu je sinulo iz dupeta u glavu(što bi naš narod rekao) .

bskfan

pre 2 godine

Statistika oba tima skoro po svemu identicna. Malone nastavlja sa eksperimentima pa i dalje igra sa Milsapom i Grinom iako im je Kanter pravio velike probleme. Klupa Denvera sve sami defanzivci: Dozijer, Shak, Rivers, Grin, Milsap. Rivers je od svih njih najbolji ofanzivni igrac ali, valjda da bi pokazao da zeli da se uklopi u sistem, sutnuo i pogodinoo samo jednu trojku dok je Dozijer sutnuo 5 a Milsap 4. Rivers mora da se oslobodi i da igra u skladu sa svojim prednostima a to je pre svega dobar sut za tri poena i solidan na ulazu ispod kosa i polaganju. Rivers je dobar igrac a po nacinu kako igra u napadu je neka vrsta slabije verzija Mereja, s tim sto je brzi od Mareja i igra bolju odbranu.

Dozier je strasan odbrambeni igrac a u napadu uvek pokusava vise nego sto stvarno moze, sto kvari utisak. Svidja mi se sto je Malone sa njim igrao zavrsnicu jer je on mnogo bolji sa starterima nego sa klupom.

Shak sa svojim dugim rukama podseca na Dozijera, s tim sto je brzi od Dozijera i kao takav moze da bude odlican defanzivac.

Sve u svemu, od jednog od najofanzivnijih timova Denver se polako pretvorio u defanzivce: Gordon, Dozirej, Shak, Milsap, Kampaco, a mozda tu spadaju i Grin i Rivers. Napad spao na Jokica, MPJ-a. Barton ko Barton, sa njim covek samo da pogubi sve zivce gledajuci ga.

Jeste da je tim pretumban i da treba vremena da se sloze kockice ali nedopustivo je da Barton sutne 13 puta, Gordon 11, Dozijer 10 dok najbolji suter u timu MPJ sutne samo 12 puta.

Aleksandar

pre 2 godine

Bitna pobeda da se ucvrsti gotova izvasna cetvrta pozicija.. i da Jokara laganim ritmom do kraja osigura MVP.

Svi vide Lejkerse kao protivnika u prvoj rundi...ali Lejkersi imaju jako tezak raspored i moze se desiti da ih Dalas(ne Portland) pretekne.

Naredne dve utakmice igraju Lejkeri i Dalas jedni protiv drugih. Ako Dalas dobije obe .. Dalasa bi lako mogao do 5 pozicije.. dalje imaju najlaksi raspored.

Kako god bude Denver ima sanse u Playoffu protiv bilo koga.. imaju MVPa imaju dobre dve godine iza sebe.. pretocene u ogromno iskustvo..Uzasna povreda Jamala svakako je ogroman gubitak ...

Uglavnom JokicMVP ???

milan

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?
(ej bre, 22. april 2021 08:29)
on pita za nekog ko igra najlosiju osbranu i ima prosek 7 TO ,sto pominjes Jokica

el

pre 2 godine

@bskfan

Malo si se uspavao danas, kasni analiza :)

Samo jedna mala ispravka na sve sto si napisao. Griin-Milsap odavno nije eksperiment vec je potrvdjeno gomilu puta da ne funkcionise.

milan

pre 2 godine

Ustao na sehur u pola 4, jeo zapostio za Ramazan i upalio tv da gledam utakmicu, mislio sam da ću gledati 10-15 minuta i na spavanje jer ranim zbog posla. I ostanem do kraja, ali vrijedilo je, ostaje žal izgubi Nurkićev Portland, ali ipak za nijasnu bolji Denver. Jokić brutalan i toliko je dobar da me nervira kad igra protiv Nurkića, pozdrav iz Bosne sa posla :D, malo umoran ali izdržat ću.
(Nurkićev fan, 22. april 2021 08:04)
a ja sam Serlok Holmes

Goran

pre 2 godine

Onaj osjećaj kad gledaš cijelu noć utakmice i kažeš sam sebi jedva čekam plejof i nek ispadnu oba tima gdje igraju naši, pa nek bar budu spremni i odmorni za reprezentaciju jer ovo noćas kako je Denver odigrao je mučno za gledanje .
Samo iz razloga da Nikola dobije MVP nagradu ,jer je zaslužio, navijam da Denver ima što više pobjeda ,ali ovo kako Denver igra i kako Meloun vodi utakmicu je katastrofalno ( njega spašava samo broj pobjeda jer onda umišlja da njegove zamisli funkcionišu )
Čovjek nimalo nema namjeru da Mikša petorke nego ili igra prva ili druga pa bez obzira da li igraju dobro ili loše. Kako misli bilo kojeg novog igrača uigrati sa Jokićem kad i ne igraju s njim u petorci

gvozden

pre 2 godine

Beskonacno nedostaje Marej i to se vidi na ovakvim utakmicama da Nikola i on (mesano) preuzimaju odgovornost u zavrsnicama ovakvih utakmica i zalude odbrane.
Marej i Nikola ubedljivo najbolji par za ovakve zavrsnice.
Bartonu priznajem preciznost slobodnih bacanja i confidence bez pokrica 1.000.000% - on misli da je Jordan licno plus sto kmeci kao neka baba Melounu u facu.
Porter ima nejasan pokret nogama prilikom suta koji vuce iz kuka.
Jokic na kraju povukao kao sto se i ocekuje od lidera, tukli su ga kao magarca.
Rivers - ima brzu kretnju ali u mestu i neki nepotreban trzaj glavom i telom kao finta sa basketa. nije se opustio, ima interesantan ulaz.
Kampaco - nestvaran % suta za 3poena, ponovo su mu sudili faulove koji ne postoje samo zato sto je bukvalno u telu protivnika kao pritka za paradajz koji ako padne - sviraju Kampacu.
Atmosfera medju igracima u Denveru mi se ne dopada - nesto smrdi - neko nezadovoljstvo - tako tumacim govor tela igraca

el

pre 2 godine

 a barton je kao neka dvorska luda koja ne moze da bude smirena, moram da kazem da ima volju i da cak ima neke lude skokove u napadu, a sve vise mi se cini da je on onaj faktor x malone-u, jer on ne sljivi taktiku 3% a ni taktika protivnika ne sljivi njega 3%, razbija potpuno koncept obema ekipama, samo da nauce da do bude u denverovu korist.
(wlado, 22. april 2021 10:44)

Najbolje objasnjenje Bartona. Ne bi on bio tako ni loš da može da j..... završi polaganje. Inače, nešto se šuška po forumima i podkastima koji prate Denver da upravo Jokić stopira trasnfere Bartona, sad zašto, pitaj k.... Ko prati Denver redovno, mogao je više puta da primeti kako se Jokić iznervira lošim izborima MPJ-a, Grina, nekad i Montea ali NIKAD Bartona...

Memfis

pre 2 godine

Погледах неколико минута последње четвртине, меч није био претерано квалитетан, али је био изузетно непет и јако је личио на плејоф (а знамо да Портланд у плејофу сви дељу :)). Фали Мареј да врти пик са Јокићем у оваквој завршници, Бартон је имао један одличан и два глупа потеза. Дозиер се лепо кретао и купио неке отпатке, после Јокића је био најбољи у том периоду.
У сваком случају и једни и други испадају у првој рунди плејофа највероватније (ако Портланд уопште уђе у плејоф, а мислим да хоће). Штета за Денвер што ће одмах на Фејкерсе.

wlado

pre 2 godine

Nikolu su tukli i kanter i drvoseca. Svaka mu cast sto je glava ostala hladna, imali su on i nurk u zadnjoj cetvrtini bas okrsaje pod kosem, u odbrani nurkic je svaki napad pravio faul nad nikolom, bukvalno ga je grlio sa obe ruke.
Trebao da izleti davno zbog 6 licnih.

Fali monte moris jako, raduje me ostin rivers, bio je savrseno koristan za tim, a barton je kao neka dvorska luda koja ne moze da bude smirena, moram da kazem da ima volju i da cak ima neke lude skokove u napadu, a sve vise mi se cini da je on onaj faktor x malone-u, jer on ne sljivi taktiku 3% a ni taktika protivnika ne sljivi njega 3%, razbija potpuno koncept obema ekipama, samo da nauce da do bude u denverovu korist.

Бурек са сиром, бре!

pre 2 godine

Јокић цепа.
још када би судије повеле рачуна да суде све прекршаје на њему....
није црнац....

GogiTim

pre 2 godine

Jos dva zapazanja...
1. Denveru preokret donela ne klupa, nego klupina klupa, sto bi rekli - treci tim.
2. Ove sudije su bas lose, ali BAAAAS lose. Ko je bolje upoznat, da li je to i ranijih godina bila toliko ucestala pojava?

Hercegovac

pre 2 godine

Lejkersi su u losoj seriji od kako je Lebron povrijedjen,tako da ne vidim neki nacin da iz nje izadju tako lako.Na osnovu toga mislim da ce ih Portland do kraja prestici,iako se cini teško na prvi pogled.

kralj

pre 2 godine

Gledao sam samo zadnjih minut ipo,drago mi je sto je Denver pobedio,Nikola zamalo da bude tragicar ali je igrao vrhunsku odbranu u zadnjem napadu Port.,onaj sut za tri nije faul,greota je to sto bi to svirali barem tridesetorici aktivnih kosarkasa,nekima kao sto su Leb.,Hard.,svirali bi I tehnicku klupi ako je neko galamio.

Svarožić

pre 2 godine

Meni se čini da Denver igra malo slabije nego prošle sezone. Samo je prošle sezone uglavnom gubio tijesne završnice u regularnom dijelu, a sada uglavnom dobija.

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.

tata

pre 2 godine

Koliko su dali poena preko MVP? Pitam za druga
(Negativni, 22. april 2021 08:54)

Dali jedan manje, uz trojku MVPia na kraju.
Ajd' u školu...

MPP

pre 2 godine

UPISAO SE

Riveras , 13 min 5 komada trojke bez promašaja - doduše samo jedna ali sobzirom na rezultatski "tesnac" ok, za nekog ko je tu praktično samo par sati.
"Čupaju" se nekako bez Mareja a sad i Morisa.
Uh , promaši Nikola ono zakucavanje posle fenomenalne asistencije Bartona . Rekao bih da nije bilo faula kao što je čist faul Nurkića na šutu za tri u poslednjem napadu Denvera. Jako interesantna utakmica za gledanje i nerviranje. Odlična odbrana poništila je ispod prosečnu ofanz.partiju Denvera. Kanpaco ispogadja one trojke i nekako zakrpio denver u tom segmentu. Odličan igrač sa ogromnom energijom i požrtvovanjem. On će tek napredovati u Denveru ubedjen sam. Dosadan i uporan u odbrani ne daje "oka da sklopite" , stalno vam je za vratom i vreba kao kobac svaku nepažnju protivnika. Volim takve igrače ....
Nikola odličan u odbrani u ključnim momentima, blok ili kradja šta li je, na Nurku i prilično dobar odrez za njega pri odbrani posl.napada na Lilardu. Strašan igrač , svestran , iako ovo i nije bio njegovo veče a opet par ključnih poteza i posl.sl.bacanja....ključni koševi i na kraju ključna odbrana koša, čisto da se zapuše usta onima koji tvrde da je on loš "rimprotector"....
Denver samo ovako timski može zakrpiti odsustvo Mareja.
Vidi se da se trude maksimalno i to je dobro videti. I opet su pokazali da se dobro snalaze u ovakvim "haotičnim" utakmicama punih neizvesnosti.....VAŽNA POBEDA DENVERA....jedna on najvažnijih ove sezone rekao bih.....

Aleks

pre 2 godine

Nije ovo bila loša utakmica Portlanda, ali opet poraz sa jednim poenom razlike od PO ekipe. Ovako se gubi pozicija na tabeli, a u ovom slučaju i PO pozicija. Što bi rekli Ameri - Stots gotta go. Školski primer kako podbacuje u vođenju utakmice nalik plej ofu protiv potencijalnog (mada posle ovog poraza je to maltene nemoguće) protivnika. Po ko zna koji put iako Melo igra dobro on ga ne koristi u 4/4... Dame je poslednjih mesec dana u padu forme, bukvalno igra 30% ispod svojih mogućnosti, i odmah se vidi da čovek nema ideju šta će. A Nurkić voli backdoor pasove 😄
U svakom slučaju uvek je interesantno kad se sastanu ove dve ekipe, sve pršti, čak i u regularnom delu utakmice imaju taj PO vajb. Daleko više bih volela da se sastanu u prvom kolu, obe ekipe imaju više šanse nego protiv LA ekipa, ali šta da se radi.

Milos

pre 2 godine

Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.

tocka

pre 2 godine

Ali kucanje na kraju druge červrtine pored Nurkića - Ajde ti sad Jusufe malo tamo, imam nešto da obavim. Jusuf se okreće nije mu jasno gde je nestao Jokić.

Pozdrav iz Pazara

pre 2 godine

Јесте Јокић бољи кошаркаш, али зато Нуркић боље поставља слике Павелићеве џамије на Твитер.

zona sumraka

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Da li BOB može biti SUNĐER?
Znam da si trol, samo se pitam da li si svestan koliko si loš trol? 

ej bre

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?

Pera Ždera

pre 2 godine

Mimo meca, dva detalja/zapazanja generalno.

Prvi... Ono za sta je Marej jako bitan, osim poena i tandem ofanzive sa Nikolom, jesu blokovi! Krupan, jak kao bik i visok za svoju poziciju (a svejedno nenormalno pokretan) odlican u blokovima od lopte i u piku. Savrseno oslobadjao Nikolu od odbrane + u piku sa njim (Nikola sa loptom) bez problema. Bez tog momenta je protok u napadu prilicno izgubio efikasnost. Tu je, lopta kruzi ali je odbrana uvek na mestu, ispred Denvera = nema blokova od lopte za oslobadjanje od iste.

Drugi... Nekako se ovde ne pise dovoljno o neverovatnom napretku Portera. Od pogubljenog lika na terenu, na obe strane, preko 15ak poena sa ocajnom odbranom, pa dalje standardnog 20ak poena i 10+sk do lagano 20+p igraca solidne odbrane i elitnog skoka, posebno ofanzivnog. Vrv je hrabro za reci ali je def konstantniji igrac od Mareja poenterski, ove sezone sigurno. Neko kaze sebican, ne dodaje. Toliko elitnom i efikasnom suteru to i ne treba da bude posao. Posebno sto ne davi loptu, ne trazi je mnogo i poene postize iz razigravanja uz minimum driblinga = ne gusi igru. Tako da to sto 99% sutne, bez mnogo dodavanja, sa tim procentima (bas retko promasi), bez mnogo lopte u rukama je ipak efikasno i dobro za tim. Pogubno bi bilo da loptu davi, da je carini, uz lose procente (npr Barton cesto).

Bruder

pre 2 godine

Kako iz ove perspektive danas se može videti koliko je Jokić napredovao u odnosu na Nurkića, a setite se starta. Jusuf je bukvalno drvoseča za Nikolu. Ovo što Nikola pokazuje je zaista ALL STAR igra. Kako je Nurkiću par puta sakrio loptu, izgurao ih, proleteo kao metak pored Nurkića i kroz odbranu i zakucao...Jokić je popravio fizikalije i samo još dodatno time podržao košarkaški talenat. Bravo Nidžo, stvarno si sila.

Nurkićev fan

pre 2 godine

Ustao na sehur u pola 4, jeo zapostio za Ramazan i upalio tv da gledam utakmicu, mislio sam da ću gledati 10-15 minuta i na spavanje jer ranim zbog posla. I ostanem do kraja, ali vrijedilo je, ostaje žal izgubi Nurkićev Portland, ali ipak za nijasnu bolji Denver. Jokić brutalan i toliko je dobar da me nervira kad igra protiv Nurkića, pozdrav iz Bosne sa posla :D, malo umoran ali izdržat ću.

Еки

pre 2 godine

Овај Бартон не би играо ни у школском тиму у Европи и да му је тата тренер.. Џабе и 30 поена по утакмици када је тешка штеточина са лоптом. На памтим ни у једном спорту да сам видео некога са толиким одсуством смисла за тактику. Да не кажем нешто друго..

steva

pre 2 godine

Nije "nestao" samo MPJ , nestao je i Gordon ...a to ne bi smelo da im se desava , narocito u playoffu .
Dok su udvajali Jokica MPJ je trpao , kad su prestali sa udvajanjem ovaj je nestao . On je druga opcija u napadu , trebalo bi da zameni Murraya i ne bi smelo ovo da mu se desava .
Nazalost , slutim da ce se ovo desavati i u playoffu ...kad ga stisnu , nateraju da spusti loptu na zemlju , on ce nestati .
Kad bolje pogledas samo Jokic i Barton mogu odigrati nesto jedan na jedan ...mozda nesto i Millsap , ostali tanko .
Osudjen si da igras dva na dva sa Bartonom , a njemu bi trebalo uzeti loptu iz ruku , zato sto precesto gresi i pravi gluposti . Na svaki njegov dobar poteze dodje i jedna glupost .
Sve u svemu , ni sad mi nije jasno kako je Denver uspeo ovo da da dobije...Bilo je ono , taktika..."Prvo poluvreme igra lose -drugo naglo popustis"! :) Nije lako Jokicu rokati se sa dva ozbiljna centra , Nurkicem i Kantarom , ali eto , na kraju je dobro prosao , sa obzirom da je napravio par ozbiljnih gresaka...ono zakucavanje pre svega . Kampaco bio dobar . :))
I , bio je faul na sutu za 3 poena , Nurkic je udario Jokica po ruci...ali sudije nisu smele da ga sviraju .

tocka

pre 2 godine

Jeste Jokić povukao na kraju, ali ovu pobedu treba upisati Gordonu. Nakon Jokićeve promašene trojke skokom i borbom za loptu je sačuvao Denver od brze kontre Portlanda. Imao je i neke bitne ukradene. Jokić opet u game leaders popunio 3 glavne kolone, points, jumps, assists. Eto zato je MVP, i kada nema tripl dabl, opet je najbolji u svemu od svih saigrača.

Ajmo dalje

pre 2 godine

Mali Porter je vrlo konstantan i to je vrlo važan detalj Denverove igre.Nikola Jokić=MVP.Ta tri slova menjaju sve reči i hvalospeve o njegovoj igri.

Bocko

pre 2 godine

Denver je odigrao prosecno i na kraju srecno pobedio, zahvaljujuci losem sutu Lilarda. Jokic dobar, ali imao je ove sezone i vise boljih izdanja. Kuriozitet je da je MPJ sve poene postigao u 1/4 i to bez promasaja ( 8/8 ! ), a u nastavku potpuno nestao. U 2/4 za sest minuta igre, nije cak ni sutnuo ! Faku je odigrao dobro u oba pravca, pa je nejasno njegovo izostavljanje u 4/4. Posto su povredjeni Marej i Moris , oseca se nedostatak bar jos jednog plejmejkera. I dalje traje misterija zvana Mekgi ?

Dragan Feliks

pre 2 godine

Prava plej off utakmica. Portland se spremio za Denver jer su igrali kompletni (prethodno veče bez Lilarda i Nurkića). Nikola dobar, u finišu kada se lomilo svaka lopta je išla na njega i sa linije penala je presudio, mada je tas mogao da ode i na drugu stranu ali Lilard je bio van ritma ( izlazak iz povrede )baš kao i Mek kalum i Nurkić. Suđenje ozbiljno domaćinsko Jokića i dalje j..u (kod zakucavanja Kovington uz faul povlači obruč, a poslednji šut za 3 poena ispred sudije očigledan kontakt Jusufa po Nikolinoj ruci - Hardenu, LBJ ili Lilardu bi dosudili po 6 bacanja). Najvažnija je pobeda uz dobar doprinos klupe (Milsap drugu za redom odličan, čini mi se i da je izgubio nekoliko kg, a ova dvojica novih više nego pristojni), Dozier takođe dobar, Kampaco sjajan u šutu !!!, MPJ u 1/4 šut 8 od 8 i 17 poena i na tome ostao do kraja, a Barton od sjaja do očaja i tako više puta, ali to je ono što se od njega i očekuje, Gordon večeras ofanzivno bilji nego u prethodnim mečevima. Ovom pobedom su učvrstili četvrtu poziciju ( na žalost LAC nikako da kiksnu, večeras bez pola tima dobili Memfis ) i sve se čini da će tako i ostati, a ono što nije dobro ovim porazom Portland se udaljio od LAL, i čini se da će desiti već u prvom kolu repriza konferencijskog finala, ali to je što je, rekao bih da Nikola treba da zgrabi trofej MVP (Kari večeras kriminalno loš, a Embild iako odličan poraz od Finiksa pa Fila sad ima samo jedan poraz manje od Denvera i bila bi četvrta na zapadu) i to je to.

zvizzz

pre 2 godine

Treba malo kombinovati startere i klupu, ne samo jedni pa drugi! Nije svaki put dobar dan svakom igracu! A sto se sudija tice, cist bezobrazluk! Lik koji je kandidat za MVP nagradu da ima takav kriterijum strasno! Jeste da nekad i on mlataranjem ruku iritira, ali zadnja tri napada, na zakucavanju po rukama, gleda se celendz, ulaz pod kos sviraju na kraju - od pocetka kretanja ga Nurkic vuce za dres udara i nista, i treca stvar sut za tri po rukama(da se nije bacio teatralno dobio bi faul)! Cirkus

dejo

pre 2 godine

Somborac nikad neće uzeti prsten!!!
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Druze iskreno, bolje bi ti pristajalo Patrik (Patrick) kao nadimak!

Pera Ždera

pre 2 godine

Denver VS Portland, nista novo. Kos za kosem, napeto, dosta klackalica rezultatskih i tako vec godinama :) Gordon VS dosta nizi Lilard podbacivanje 8 sekundi pre kraja - lopta za Portland, kontra, par sekundi bez disanja, sreca promasaj, Denver pobeda za pola kosa.

Klupa prelomila odbranom pocetkom 4te 1/4. I u drugoj branila dobro ali nista nisu pogadjali (5min bez kosa). Zabrinutost tu (na kraju i pogadjali iz tranzicije nakon fenomenalnih odbrana). Fali momenat kreacije sto bi povratkom Morisa opet bio Kampaco sa klupe. Nadajmo se sto pre (oporavak Morisa). MekGi i dalje ne dobija minute??

Nikola toplo hladno. Prvo izrazito pasivan, pa agresivan, pa opet u krug. Povezano i sa Nurk/Kanter rotacijom. Nurk dosta ozbiljniji cuvar (i ako ga je Nikola par puta smekerski pretrcao/izbacio). Detalj, uz nedostatak Mareja u startnoj a Kampaca trenutno, Nikola mora vise da sutira. Faku je igrac manje za razigravanje ali igrac vise da razigra, Nikolu npr tako da u petorci sa njim tu ulogu treba malo i da prepusti , da bude vise poenterski orijentisan, sa druge strane kreacije.

Porter krenuo elitno, 8 od 8 17p. U nastavku neprecizan, odustao, bez poena. Svakako uz Nikolu ove sezone najkonstantniji, bez mnogo lopte u rukama + solidna odbrana + elitni skokovi, posebno ofanzivni.

Kampaco netipicno snajperski :) 4 od 5 za 3p (jedina promasena sa skoro pola, pri isteku napada). Samo neka nastavi uz prepoznatljivu nenormalnu energiju i odbranu. Sveo Lilarda na 22p (uz pomoc PJ-ja i Herisona).

Barton sam izgubio prednost u trecoj. Krenuo sa ocajnim pasom u ruke Portlanda za lagane poene iz kontre. Nastavio sa par izgubljenih i airball sutem za tri. Nakon serije 12:0 Portlanda, Meloun trazi tajmaut i ne vadi ga iz igre? U nastavku se iskupio sa par dobrih napada, pogadjao, razigravao. Nakon jako dobre partije, ova malo klimava.

Milsap kao podmladjen sa klupe u zadnje vreme. Dobar. Dozijer nastavlja sutersko bunarenje ali solidna energija i odbrana. Gordon solidno, ofanzivni skok za pomenuto podbacivanje, srecom ne tragicno.

Herison je po malo HERISon :)  - dobra odbrana, jako snalazljiv i okretan na obrucu. Mali uzorak za analizu, potencijalno dobar dodatak. Rivers, rano je jos ali nekako je uvek isti. Odlican dribling bez mnogo kosarkaske inteligencije. Solidna odbrana, da pogadja kada je sam + tu i tamo da iskreira za sebe, bice dovoljno.

Warriors next...

Milan

pre 2 godine

Kada ima volju da igra odbranu, Jokić je i u tom segmentu medju najboljim centrima u ligi, žestoko je potcenjen defanzivac. U principu kada se igra na jednu loptu i "na nož" on ne zabušava i baš se oseća njegovo prisustvo. Takodje odlična odbrana i pri poslednjem napadu Blejzersa, dosta je otežao šut protivniku.

Gde ja živim

pre 2 godine

Na redu je Steva iz Akrona. Splash Brother noćas srednje žalostan za njegove standarde, al' možda poludi. Idemo Buco, rušimo konkurenciju sa jednim tripl dablom.

Mladen

pre 2 godine

Kosarkaska neinteligencija trojca Barton - Gordon - Porter, boli!!!
Tacnije kida, razara, ne znam kako da se izrazim.
Nije mi jasno kako su ovo pobedili, imali su srece da ni Lilard ni Mekalum u poslednje vreme nisu preterano raspolozeni poenterski.
Sudije nastavljaju da briljiraju kada je tretman prema Jokicu u pitanju.
Covek ga razvaljuje pri zakucavanju sa ledja kada se lomila tekma, nista.
Gledaju snimak posle sekire koju mu jr podelio onaj sto ga necu imenom nazivati, vec sam mislio da ce presuditi u korist Portlanda...
Na spavanje sada maleni covece koji se blamira po drustvenim mrezama, i propagira ono sto ne treba, mrznju i samo mrznju.
Puni Jokara doktore!

Nurkićev fan

pre 2 godine

Ustao na sehur u pola 4, jeo zapostio za Ramazan i upalio tv da gledam utakmicu, mislio sam da ću gledati 10-15 minuta i na spavanje jer ranim zbog posla. I ostanem do kraja, ali vrijedilo je, ostaje žal izgubi Nurkićev Portland, ali ipak za nijasnu bolji Denver. Jokić brutalan i toliko je dobar da me nervira kad igra protiv Nurkića, pozdrav iz Bosne sa posla :D, malo umoran ali izdržat ću.

Pozdrav iz Pazara

pre 2 godine

Јесте Јокић бољи кошаркаш, али зато Нуркић боље поставља слике Павелићеве џамије на Твитер.

tocka

pre 2 godine

Ali kucanje na kraju druge červrtine pored Nurkića - Ajde ti sad Jusufe malo tamo, imam nešto da obavim. Jusuf se okreće nije mu jasno gde je nestao Jokić.

Milan

pre 2 godine

Kada ima volju da igra odbranu, Jokić je i u tom segmentu medju najboljim centrima u ligi, žestoko je potcenjen defanzivac. U principu kada se igra na jednu loptu i "na nož" on ne zabušava i baš se oseća njegovo prisustvo. Takodje odlična odbrana i pri poslednjem napadu Blejzersa, dosta je otežao šut protivniku.

tocka

pre 2 godine

Jeste Jokić povukao na kraju, ali ovu pobedu treba upisati Gordonu. Nakon Jokićeve promašene trojke skokom i borbom za loptu je sačuvao Denver od brze kontre Portlanda. Imao je i neke bitne ukradene. Jokić opet u game leaders popunio 3 glavne kolone, points, jumps, assists. Eto zato je MVP, i kada nema tripl dabl, opet je najbolji u svemu od svih saigrača.

Bruder

pre 2 godine

Kako iz ove perspektive danas se može videti koliko je Jokić napredovao u odnosu na Nurkića, a setite se starta. Jusuf je bukvalno drvoseča za Nikolu. Ovo što Nikola pokazuje je zaista ALL STAR igra. Kako je Nurkiću par puta sakrio loptu, izgurao ih, proleteo kao metak pored Nurkića i kroz odbranu i zakucao...Jokić je popravio fizikalije i samo još dodatno time podržao košarkaški talenat. Bravo Nidžo, stvarno si sila.

zona sumraka

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Da li BOB može biti SUNĐER?
Znam da si trol, samo se pitam da li si svestan koliko si loš trol? 

Pera Ždera

pre 2 godine

Mimo meca, dva detalja/zapazanja generalno.

Prvi... Ono za sta je Marej jako bitan, osim poena i tandem ofanzive sa Nikolom, jesu blokovi! Krupan, jak kao bik i visok za svoju poziciju (a svejedno nenormalno pokretan) odlican u blokovima od lopte i u piku. Savrseno oslobadjao Nikolu od odbrane + u piku sa njim (Nikola sa loptom) bez problema. Bez tog momenta je protok u napadu prilicno izgubio efikasnost. Tu je, lopta kruzi ali je odbrana uvek na mestu, ispred Denvera = nema blokova od lopte za oslobadjanje od iste.

Drugi... Nekako se ovde ne pise dovoljno o neverovatnom napretku Portera. Od pogubljenog lika na terenu, na obe strane, preko 15ak poena sa ocajnom odbranom, pa dalje standardnog 20ak poena i 10+sk do lagano 20+p igraca solidne odbrane i elitnog skoka, posebno ofanzivnog. Vrv je hrabro za reci ali je def konstantniji igrac od Mareja poenterski, ove sezone sigurno. Neko kaze sebican, ne dodaje. Toliko elitnom i efikasnom suteru to i ne treba da bude posao. Posebno sto ne davi loptu, ne trazi je mnogo i poene postize iz razigravanja uz minimum driblinga = ne gusi igru. Tako da to sto 99% sutne, bez mnogo dodavanja, sa tim procentima (bas retko promasi), bez mnogo lopte u rukama je ipak efikasno i dobro za tim. Pogubno bi bilo da loptu davi, da je carini, uz lose procente (npr Barton cesto).

Pera Ždera

pre 2 godine

Denver VS Portland, nista novo. Kos za kosem, napeto, dosta klackalica rezultatskih i tako vec godinama :) Gordon VS dosta nizi Lilard podbacivanje 8 sekundi pre kraja - lopta za Portland, kontra, par sekundi bez disanja, sreca promasaj, Denver pobeda za pola kosa.

Klupa prelomila odbranom pocetkom 4te 1/4. I u drugoj branila dobro ali nista nisu pogadjali (5min bez kosa). Zabrinutost tu (na kraju i pogadjali iz tranzicije nakon fenomenalnih odbrana). Fali momenat kreacije sto bi povratkom Morisa opet bio Kampaco sa klupe. Nadajmo se sto pre (oporavak Morisa). MekGi i dalje ne dobija minute??

Nikola toplo hladno. Prvo izrazito pasivan, pa agresivan, pa opet u krug. Povezano i sa Nurk/Kanter rotacijom. Nurk dosta ozbiljniji cuvar (i ako ga je Nikola par puta smekerski pretrcao/izbacio). Detalj, uz nedostatak Mareja u startnoj a Kampaca trenutno, Nikola mora vise da sutira. Faku je igrac manje za razigravanje ali igrac vise da razigra, Nikolu npr tako da u petorci sa njim tu ulogu treba malo i da prepusti , da bude vise poenterski orijentisan, sa druge strane kreacije.

Porter krenuo elitno, 8 od 8 17p. U nastavku neprecizan, odustao, bez poena. Svakako uz Nikolu ove sezone najkonstantniji, bez mnogo lopte u rukama + solidna odbrana + elitni skokovi, posebno ofanzivni.

Kampaco netipicno snajperski :) 4 od 5 za 3p (jedina promasena sa skoro pola, pri isteku napada). Samo neka nastavi uz prepoznatljivu nenormalnu energiju i odbranu. Sveo Lilarda na 22p (uz pomoc PJ-ja i Herisona).

Barton sam izgubio prednost u trecoj. Krenuo sa ocajnim pasom u ruke Portlanda za lagane poene iz kontre. Nastavio sa par izgubljenih i airball sutem za tri. Nakon serije 12:0 Portlanda, Meloun trazi tajmaut i ne vadi ga iz igre? U nastavku se iskupio sa par dobrih napada, pogadjao, razigravao. Nakon jako dobre partije, ova malo klimava.

Milsap kao podmladjen sa klupe u zadnje vreme. Dobar. Dozijer nastavlja sutersko bunarenje ali solidna energija i odbrana. Gordon solidno, ofanzivni skok za pomenuto podbacivanje, srecom ne tragicno.

Herison je po malo HERISon :)  - dobra odbrana, jako snalazljiv i okretan na obrucu. Mali uzorak za analizu, potencijalno dobar dodatak. Rivers, rano je jos ali nekako je uvek isti. Odlican dribling bez mnogo kosarkaske inteligencije. Solidna odbrana, da pogadja kada je sam + tu i tamo da iskreira za sebe, bice dovoljno.

Warriors next...

ej bre

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?

Mladen

pre 2 godine

Kosarkaska neinteligencija trojca Barton - Gordon - Porter, boli!!!
Tacnije kida, razara, ne znam kako da se izrazim.
Nije mi jasno kako su ovo pobedili, imali su srece da ni Lilard ni Mekalum u poslednje vreme nisu preterano raspolozeni poenterski.
Sudije nastavljaju da briljiraju kada je tretman prema Jokicu u pitanju.
Covek ga razvaljuje pri zakucavanju sa ledja kada se lomila tekma, nista.
Gledaju snimak posle sekire koju mu jr podelio onaj sto ga necu imenom nazivati, vec sam mislio da ce presuditi u korist Portlanda...
Na spavanje sada maleni covece koji se blamira po drustvenim mrezama, i propagira ono sto ne treba, mrznju i samo mrznju.
Puni Jokara doktore!

Bocko

pre 2 godine

Denver je odigrao prosecno i na kraju srecno pobedio, zahvaljujuci losem sutu Lilarda. Jokic dobar, ali imao je ove sezone i vise boljih izdanja. Kuriozitet je da je MPJ sve poene postigao u 1/4 i to bez promasaja ( 8/8 ! ), a u nastavku potpuno nestao. U 2/4 za sest minuta igre, nije cak ni sutnuo ! Faku je odigrao dobro u oba pravca, pa je nejasno njegovo izostavljanje u 4/4. Posto su povredjeni Marej i Moris , oseca se nedostatak bar jos jednog plejmejkera. I dalje traje misterija zvana Mekgi ?

dejo

pre 2 godine

Somborac nikad neće uzeti prsten!!!
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Druze iskreno, bolje bi ti pristajalo Patrik (Patrick) kao nadimak!

Gde ja živim

pre 2 godine

Na redu je Steva iz Akrona. Splash Brother noćas srednje žalostan za njegove standarde, al' možda poludi. Idemo Buco, rušimo konkurenciju sa jednim tripl dablom.

steva

pre 2 godine

Nije "nestao" samo MPJ , nestao je i Gordon ...a to ne bi smelo da im se desava , narocito u playoffu .
Dok su udvajali Jokica MPJ je trpao , kad su prestali sa udvajanjem ovaj je nestao . On je druga opcija u napadu , trebalo bi da zameni Murraya i ne bi smelo ovo da mu se desava .
Nazalost , slutim da ce se ovo desavati i u playoffu ...kad ga stisnu , nateraju da spusti loptu na zemlju , on ce nestati .
Kad bolje pogledas samo Jokic i Barton mogu odigrati nesto jedan na jedan ...mozda nesto i Millsap , ostali tanko .
Osudjen si da igras dva na dva sa Bartonom , a njemu bi trebalo uzeti loptu iz ruku , zato sto precesto gresi i pravi gluposti . Na svaki njegov dobar poteze dodje i jedna glupost .
Sve u svemu , ni sad mi nije jasno kako je Denver uspeo ovo da da dobije...Bilo je ono , taktika..."Prvo poluvreme igra lose -drugo naglo popustis"! :) Nije lako Jokicu rokati se sa dva ozbiljna centra , Nurkicem i Kantarom , ali eto , na kraju je dobro prosao , sa obzirom da je napravio par ozbiljnih gresaka...ono zakucavanje pre svega . Kampaco bio dobar . :))
I , bio je faul na sutu za 3 poena , Nurkic je udario Jokica po ruci...ali sudije nisu smele da ga sviraju .

Dragan Feliks

pre 2 godine

Prava plej off utakmica. Portland se spremio za Denver jer su igrali kompletni (prethodno veče bez Lilarda i Nurkića). Nikola dobar, u finišu kada se lomilo svaka lopta je išla na njega i sa linije penala je presudio, mada je tas mogao da ode i na drugu stranu ali Lilard je bio van ritma ( izlazak iz povrede )baš kao i Mek kalum i Nurkić. Suđenje ozbiljno domaćinsko Jokića i dalje j..u (kod zakucavanja Kovington uz faul povlači obruč, a poslednji šut za 3 poena ispred sudije očigledan kontakt Jusufa po Nikolinoj ruci - Hardenu, LBJ ili Lilardu bi dosudili po 6 bacanja). Najvažnija je pobeda uz dobar doprinos klupe (Milsap drugu za redom odličan, čini mi se i da je izgubio nekoliko kg, a ova dvojica novih više nego pristojni), Dozier takođe dobar, Kampaco sjajan u šutu !!!, MPJ u 1/4 šut 8 od 8 i 17 poena i na tome ostao do kraja, a Barton od sjaja do očaja i tako više puta, ali to je ono što se od njega i očekuje, Gordon večeras ofanzivno bilji nego u prethodnim mečevima. Ovom pobedom su učvrstili četvrtu poziciju ( na žalost LAC nikako da kiksnu, večeras bez pola tima dobili Memfis ) i sve se čini da će tako i ostati, a ono što nije dobro ovim porazom Portland se udaljio od LAL, i čini se da će desiti već u prvom kolu repriza konferencijskog finala, ali to je što je, rekao bih da Nikola treba da zgrabi trofej MVP (Kari večeras kriminalno loš, a Embild iako odličan poraz od Finiksa pa Fila sad ima samo jedan poraz manje od Denvera i bila bi četvrta na zapadu) i to je to.

Еки

pre 2 godine

Овај Бартон не би играо ни у школском тиму у Европи и да му је тата тренер.. Џабе и 30 поена по утакмици када је тешка штеточина са лоптом. На памтим ни у једном спорту да сам видео некога са толиким одсуством смисла за тактику. Да не кажем нешто друго..

tata

pre 2 godine

Koliko su dali poena preko MVP? Pitam za druga
(Negativni, 22. april 2021 08:54)

Dali jedan manje, uz trojku MVPia na kraju.
Ajd' u školu...

wlado

pre 2 godine

Nikolu su tukli i kanter i drvoseca. Svaka mu cast sto je glava ostala hladna, imali su on i nurk u zadnjoj cetvrtini bas okrsaje pod kosem, u odbrani nurkic je svaki napad pravio faul nad nikolom, bukvalno ga je grlio sa obe ruke.
Trebao da izleti davno zbog 6 licnih.

Fali monte moris jako, raduje me ostin rivers, bio je savrseno koristan za tim, a barton je kao neka dvorska luda koja ne moze da bude smirena, moram da kazem da ima volju i da cak ima neke lude skokove u napadu, a sve vise mi se cini da je on onaj faktor x malone-u, jer on ne sljivi taktiku 3% a ni taktika protivnika ne sljivi njega 3%, razbija potpuno koncept obema ekipama, samo da nauce da do bude u denverovu korist.

kralj

pre 2 godine

Gledao sam samo zadnjih minut ipo,drago mi je sto je Denver pobedio,Nikola zamalo da bude tragicar ali je igrao vrhunsku odbranu u zadnjem napadu Port.,onaj sut za tri nije faul,greota je to sto bi to svirali barem tridesetorici aktivnih kosarkasa,nekima kao sto su Leb.,Hard.,svirali bi I tehnicku klupi ako je neko galamio.

zvizzz

pre 2 godine

Treba malo kombinovati startere i klupu, ne samo jedni pa drugi! Nije svaki put dobar dan svakom igracu! A sto se sudija tice, cist bezobrazluk! Lik koji je kandidat za MVP nagradu da ima takav kriterijum strasno! Jeste da nekad i on mlataranjem ruku iritira, ali zadnja tri napada, na zakucavanju po rukama, gleda se celendz, ulaz pod kos sviraju na kraju - od pocetka kretanja ga Nurkic vuce za dres udara i nista, i treca stvar sut za tri po rukama(da se nije bacio teatralno dobio bi faul)! Cirkus

MPP

pre 2 godine

UPISAO SE

Riveras , 13 min 5 komada trojke bez promašaja - doduše samo jedna ali sobzirom na rezultatski "tesnac" ok, za nekog ko je tu praktično samo par sati.
"Čupaju" se nekako bez Mareja a sad i Morisa.
Uh , promaši Nikola ono zakucavanje posle fenomenalne asistencije Bartona . Rekao bih da nije bilo faula kao što je čist faul Nurkića na šutu za tri u poslednjem napadu Denvera. Jako interesantna utakmica za gledanje i nerviranje. Odlična odbrana poništila je ispod prosečnu ofanz.partiju Denvera. Kanpaco ispogadja one trojke i nekako zakrpio denver u tom segmentu. Odličan igrač sa ogromnom energijom i požrtvovanjem. On će tek napredovati u Denveru ubedjen sam. Dosadan i uporan u odbrani ne daje "oka da sklopite" , stalno vam je za vratom i vreba kao kobac svaku nepažnju protivnika. Volim takve igrače ....
Nikola odličan u odbrani u ključnim momentima, blok ili kradja šta li je, na Nurku i prilično dobar odrez za njega pri odbrani posl.napada na Lilardu. Strašan igrač , svestran , iako ovo i nije bio njegovo veče a opet par ključnih poteza i posl.sl.bacanja....ključni koševi i na kraju ključna odbrana koša, čisto da se zapuše usta onima koji tvrde da je on loš "rimprotector"....
Denver samo ovako timski može zakrpiti odsustvo Mareja.
Vidi se da se trude maksimalno i to je dobro videti. I opet su pokazali da se dobro snalaze u ovakvim "haotičnim" utakmicama punih neizvesnosti.....VAŽNA POBEDA DENVERA....jedna on najvažnijih ove sezone rekao bih.....

Ajmo dalje

pre 2 godine

Mali Porter je vrlo konstantan i to je vrlo važan detalj Denverove igre.Nikola Jokić=MVP.Ta tri slova menjaju sve reči i hvalospeve o njegovoj igri.

Svarožić

pre 2 godine

Meni se čini da Denver igra malo slabije nego prošle sezone. Samo je prošle sezone uglavnom gubio tijesne završnice u regularnom dijelu, a sada uglavnom dobija.

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.

Aleks

pre 2 godine

Nije ovo bila loša utakmica Portlanda, ali opet poraz sa jednim poenom razlike od PO ekipe. Ovako se gubi pozicija na tabeli, a u ovom slučaju i PO pozicija. Što bi rekli Ameri - Stots gotta go. Školski primer kako podbacuje u vođenju utakmice nalik plej ofu protiv potencijalnog (mada posle ovog poraza je to maltene nemoguće) protivnika. Po ko zna koji put iako Melo igra dobro on ga ne koristi u 4/4... Dame je poslednjih mesec dana u padu forme, bukvalno igra 30% ispod svojih mogućnosti, i odmah se vidi da čovek nema ideju šta će. A Nurkić voli backdoor pasove 😄
U svakom slučaju uvek je interesantno kad se sastanu ove dve ekipe, sve pršti, čak i u regularnom delu utakmice imaju taj PO vajb. Daleko više bih volela da se sastanu u prvom kolu, obe ekipe imaju više šanse nego protiv LA ekipa, ali šta da se radi.

Бурек са сиром, бре!

pre 2 godine

Јокић цепа.
још када би судије повеле рачуна да суде све прекршаје на њему....
није црнац....

Aleksandar

pre 2 godine

Bitna pobeda da se ucvrsti gotova izvasna cetvrta pozicija.. i da Jokara laganim ritmom do kraja osigura MVP.

Svi vide Lejkerse kao protivnika u prvoj rundi...ali Lejkersi imaju jako tezak raspored i moze se desiti da ih Dalas(ne Portland) pretekne.

Naredne dve utakmice igraju Lejkeri i Dalas jedni protiv drugih. Ako Dalas dobije obe .. Dalasa bi lako mogao do 5 pozicije.. dalje imaju najlaksi raspored.

Kako god bude Denver ima sanse u Playoffu protiv bilo koga.. imaju MVPa imaju dobre dve godine iza sebe.. pretocene u ogromno iskustvo..Uzasna povreda Jamala svakako je ogroman gubitak ...

Uglavnom JokicMVP ???

Kikujiro

pre 2 godine

"Kada ima volju da igra odbranu, žestoko je potcenjen defanzivac. U principu kada se igra na jednu loptu i "na nož" on ne zabušava i baš se oseća njegovo prisustvo"
- još jedna odlična utakmica za Jokića, MVP
- i protiv Memfisa i protiv Blejzersa Jokić sjajan u odbrani, razbio
- Morant je u dve takmice ove sezone 14 puta direktno napao Jokića u reketu, i šta mislite koliko je puta pogodio, 4 puta, samo četiri puta od 14 pokušaja
- čuva se do pred kraj utakmica zato što mu previše lako sviraju faulove
- opet su sudije "silovale" Jokića
- svaka mu čast kako se kontroliše, i kako i dalje nastavlja da održava ovako visok nivo igre, koju on samo minutažu ima, i opet kada dodje kraj utakmice kada je najvažnije on je najbolji, mirna ruka i hladna glava
- Denver je najčudnija ekipa sa isto takvim čudnim trenerom u celoj NBA, neverovatni su
- mislio sam da će izgubiti ove dve poslednje utakmice, bez Mareja i bez Morisa, tako je izgledalo, bravo za sve igrače, baš za sve
- u sledećih 7 dana imaju čak 5 utakmica / 4 opasne) a onda još gore: Klipersi, Lejkersi, Nj.Niksi, Juta i Bruklin
- neverovatno ali istinito Nikola i dalje ne popušta, i to u 58 utakmica od 58, ono što on igra ove regularne sezone(telo) to je realno kao PO (glava)

- 26.4 p - 11 s - 8.8 a - 56.8% - 41.1% - 85.4% - 1.4 u.l. - 0.7 bl.
- i za one koji posebno "vole" izgubljene lopte - 3.1
- inače Embid ih je noćas imao 8


Harri Kuusjärvi: Finland NBA commentators says that Jokic is MVP.

Moljac

pre 2 godine

Koliko su dali poena preko MVP? Pitam za druga
(Negativni, 22. april 2021 08:54)

105, obavesti druga. A pošto nije pitao, ovu informaciju zadrži za sebe: primili su 106.

GogiTim

pre 2 godine

Jos dva zapazanja...
1. Denveru preokret donela ne klupa, nego klupina klupa, sto bi rekli - treci tim.
2. Ove sudije su bas lose, ali BAAAAS lose. Ko je bolje upoznat, da li je to i ranijih godina bila toliko ucestala pojava?

Milos

pre 2 godine

Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.

el

pre 2 godine

 a barton je kao neka dvorska luda koja ne moze da bude smirena, moram da kazem da ima volju i da cak ima neke lude skokove u napadu, a sve vise mi se cini da je on onaj faktor x malone-u, jer on ne sljivi taktiku 3% a ni taktika protivnika ne sljivi njega 3%, razbija potpuno koncept obema ekipama, samo da nauce da do bude u denverovu korist.
(wlado, 22. april 2021 10:44)

Najbolje objasnjenje Bartona. Ne bi on bio tako ni loš da može da j..... završi polaganje. Inače, nešto se šuška po forumima i podkastima koji prate Denver da upravo Jokić stopira trasnfere Bartona, sad zašto, pitaj k.... Ko prati Denver redovno, mogao je više puta da primeti kako se Jokić iznervira lošim izborima MPJ-a, Grina, nekad i Montea ali NIKAD Bartona...

bskfan

pre 2 godine

Statistika oba tima skoro po svemu identicna. Malone nastavlja sa eksperimentima pa i dalje igra sa Milsapom i Grinom iako im je Kanter pravio velike probleme. Klupa Denvera sve sami defanzivci: Dozijer, Shak, Rivers, Grin, Milsap. Rivers je od svih njih najbolji ofanzivni igrac ali, valjda da bi pokazao da zeli da se uklopi u sistem, sutnuo i pogodinoo samo jednu trojku dok je Dozijer sutnuo 5 a Milsap 4. Rivers mora da se oslobodi i da igra u skladu sa svojim prednostima a to je pre svega dobar sut za tri poena i solidan na ulazu ispod kosa i polaganju. Rivers je dobar igrac a po nacinu kako igra u napadu je neka vrsta slabije verzija Mereja, s tim sto je brzi od Mareja i igra bolju odbranu.

Dozier je strasan odbrambeni igrac a u napadu uvek pokusava vise nego sto stvarno moze, sto kvari utisak. Svidja mi se sto je Malone sa njim igrao zavrsnicu jer je on mnogo bolji sa starterima nego sa klupom.

Shak sa svojim dugim rukama podseca na Dozijera, s tim sto je brzi od Dozijera i kao takav moze da bude odlican defanzivac.

Sve u svemu, od jednog od najofanzivnijih timova Denver se polako pretvorio u defanzivce: Gordon, Dozirej, Shak, Milsap, Kampaco, a mozda tu spadaju i Grin i Rivers. Napad spao na Jokica, MPJ-a. Barton ko Barton, sa njim covek samo da pogubi sve zivce gledajuci ga.

Jeste da je tim pretumban i da treba vremena da se sloze kockice ali nedopustivo je da Barton sutne 13 puta, Gordon 11, Dozijer 10 dok najbolji suter u timu MPJ sutne samo 12 puta.

milan

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?
(ej bre, 22. april 2021 08:29)
on pita za nekog ko igra najlosiju osbranu i ima prosek 7 TO ,sto pominjes Jokica

bskfan

pre 2 godine

@el

Nisam se uspavao, ja sve utakmice gledam uzivo. Komentar je mogao da ode vec u 6 sati samo se ova radnja otvara tek u 8h. Inace vodim neke druge bitke pa otuda i kasnije prikljucenje.

Sto se tice Malonea, tu covek tesko da bude pametan. Sa jedne strane je tvrdoglav kao mazga ali kada dodje plejof ide na proverena resenja. Setimo se samo kako je Jokic igrao 65 minuta kad je Plamlji za samo 3 minuta bio -15. Malone nervira svojom nefleksibilnoscu u pogledu vodjenja utakmice, robuje minutama, shemama, pogresnim petorkama i slicno, a sa druge strane Durant ga naziva perfekcionistom. Durant Kajrija naziva umetnikom, jedan je od prvih koji je postavio pitanje "what about Jokic?", i kada Durant nesto kaze onda to treba uzeti u obzir.

Malone je trener starog kova, "sve mora da se zasluzi". To ima svoju tezinu jer ako nema lojalnosti trenera prema igracu onda nema ni lojalnosti igraca pre treneru. Sa druge strane mora da vodi i racuna da svojim potezima ne radi protiv Tima Konolija, mora da ispuni nesto sto je Tim obecao igracima koje je doveo i slicno.

Nema nikakve sumnje da se Malone priprema za plejof, pokusava da pronadje neku dobitnu kombinaciju mada, objektivno, tesko je skockati tim sa bekovima koje su drugi timovi otpisali. Ko je trenutno drugi igrac u Denveru? MPJ koji je tek pre neki dan odigrao stotu utakmicu u NBA-u a pre toga propustio mnoge utakmice i pauzirao prvu godinu u Denveru. Vidim koliko neki kritikuju MPJ-a, a decko ima tek 22 godine.

milan

pre 2 godine

Ustao na sehur u pola 4, jeo zapostio za Ramazan i upalio tv da gledam utakmicu, mislio sam da ću gledati 10-15 minuta i na spavanje jer ranim zbog posla. I ostanem do kraja, ali vrijedilo je, ostaje žal izgubi Nurkićev Portland, ali ipak za nijasnu bolji Denver. Jokić brutalan i toliko je dobar da me nervira kad igra protiv Nurkića, pozdrav iz Bosne sa posla :D, malo umoran ali izdržat ću.
(Nurkićev fan, 22. april 2021 08:04)
a ja sam Serlok Holmes

Kartum

pre 2 godine

Ovaj poraz najvise boli Nurkica u nba-u, jer Jokara samo cementira svoju poziciju za mvp-a. Ako daj boze osvoji, znamo ko ce mu se najmanje radovati.

Tuci nabeđeni Portland, najslađa pobeda je uvek protiv njih. 😁

Milutin

pre 2 godine

Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.
(Milos, 22. april 2021 09:00)

Nije tačno.

Mnogo bitniji od pobeda su porazi. Klipersi imaju samo jedan poraz manje od Denvera, a imaju još jedan medjusoban susret (1. maja). Ta utakmica će najverovatnije da odluči ko će biti 3. a ko 4. nosilac. Ako i Klipersi i Nugetsi nastave da pobedjuju kao što rade u poslednje vreme, taj susret odlučuje. Ako Denver dobije, imaće isti rekord kao Klipersi, ali će biti ispred njih jer će biti bolji u medjusobnim susretima. Ako Klipersi dobiju, skoro sigurno su 3. nosilac.

Memfis

pre 2 godine

Погледах неколико минута последње четвртине, меч није био претерано квалитетан, али је био изузетно непет и јако је личио на плејоф (а знамо да Портланд у плејофу сви дељу :)). Фали Мареј да врти пик са Јокићем у оваквој завршници, Бартон је имао један одличан и два глупа потеза. Дозиер се лепо кретао и купио неке отпатке, после Јокића је био најбољи у том периоду.
У сваком случају и једни и други испадају у првој рунди плејофа највероватније (ако Портланд уопште уђе у плејоф, а мислим да хоће). Штета за Денвер што ће одмах на Фејкерсе.

јд123

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?
(ej bre, 22. april 2021 08:29)
on pita za nekog ko igra najlosiju osbranu i ima prosek 7 TO ,sto pominjes Jokica

Тачно. Сунђер говори о Стефу Карију. Познато је да Кари не игра одбрану а ипак се пише да је кандидат да буде МВП. То је изнервирало Сунђера.

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.
(Svarožić, 22. april 2021 09:32)

Не бих се сложио. Доласком Гордона и МекГиа Денвер се итекако може носити са Лејкерсима. Све са Леброном и Дејвисом на терену. Повредом Мареја њима представљају већи проблем екипе са добрим бековима а не оне са јаким крилима. Додуше могле би судије да помрсе рачуне.

Ја се ипак надам да ће Денвер престићи Клиперсе, па у првом колу против Портланда а у полуфиналу против Финикса. Док Лејкерси и Клиперси у првом колу иду једни на друге.

Moljac

pre 2 godine

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.
(Svarožić, 22. april 2021 09:32)

Napola si u pravu, a napola u krivu. U pravu za sudije, u krivu za onu dvojicu.

Hercegovac

pre 2 godine

Lejkersi su u losoj seriji od kako je Lebron povrijedjen,tako da ne vidim neki nacin da iz nje izadju tako lako.Na osnovu toga mislim da ce ih Portland do kraja prestici,iako se cini teško na prvi pogled.

milan

pre 2 godine

Nije mi jasan izostanak Bobija i zašto mu trener ne pruža šansu. Kleber, Koli Stajn, čak i Meli imaju prednost, iako na pr. Bobi za 9 min., ima bolju statistiku od Koli Stajna koji igra 17 minuta u proseku. Kleber za 28 min. Ima 7,1 poen. Plus Bobija gotivi publika i Dončić. Žao mi Bobita, nije zaslužio takav status.
(perhan, 22. april 2021 12:25)
zbog odbrane ,svaki napad kos

El Doctore

pre 2 godine

@Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.
(Milos, 22. april 2021 09:00)

Klipersi nemaju 3 pobede vise od Denvera nego jednu ipo.. imaju samo 1 poraz manje i 4 pobede vise, ali su i odigrali 3 utakmice vise za sad... Da Marej nije povredjen mislim da bi ih Denver sigurno prestigao, ovako ko zna, verovatno ce im i ta 1ipo pobeda vise biti dovoljna da zadrze trece mesto

Goran

pre 2 godine

Onaj osjećaj kad gledaš cijelu noć utakmice i kažeš sam sebi jedva čekam plejof i nek ispadnu oba tima gdje igraju naši, pa nek bar budu spremni i odmorni za reprezentaciju jer ovo noćas kako je Denver odigrao je mučno za gledanje .
Samo iz razloga da Nikola dobije MVP nagradu ,jer je zaslužio, navijam da Denver ima što više pobjeda ,ali ovo kako Denver igra i kako Meloun vodi utakmicu je katastrofalno ( njega spašava samo broj pobjeda jer onda umišlja da njegove zamisli funkcionišu )
Čovjek nimalo nema namjeru da Mikša petorke nego ili igra prva ili druga pa bez obzira da li igraju dobro ili loše. Kako misli bilo kojeg novog igrača uigrati sa Jokićem kad i ne igraju s njim u petorci

el

pre 2 godine

@bskfan

Malo si se uspavao danas, kasni analiza :)

Samo jedna mala ispravka na sve sto si napisao. Griin-Milsap odavno nije eksperiment vec je potrvdjeno gomilu puta da ne funkcionise.

Drtina

pre 2 godine

Kad bi naši treneri mogli da rade u NBA onako kako vode timove u Evropi Denver bi bio mnogo zajeban tim . Mek Gi može biti faktor X . Nije mi jasno zašto ga ne koriste . Možda je Melon počeo da igra igrice ali poznavajući način na koji vodi utakmice čisto sumnjam . Ali .....
Možda mu je sinulo iz dupeta u glavu(što bi naš narod rekao) .

perhan

pre 2 godine

Nije mi jasan izostanak Bobija i zašto mu trener ne pruža šansu. Kleber, Koli Stajn, čak i Meli imaju prednost, iako na pr. Bobi za 9 min., ima bolju statistiku od Koli Stajna koji igra 17 minuta u proseku. Kleber za 28 min. Ima 7,1 poen. Plus Bobija gotivi publika i Dončić. Žao mi Bobita, nije zaslužio takav status.

Aleks

pre 2 godine

el

Pa ja bih se na tvom/vašem mestu zapitala zašto Jokić ne dozvoljava da trejduju Bartona... Da sam novinarka to bih ga pitala, a ne da li mu se sviđa Noletov video :))

Inače slažem se, bskfan ima super komentare. Neko ga je ranije trolovao ali srećom se taj više ne pojavljuje pa nema zabune. :)

gvozden

pre 2 godine

Beskonacno nedostaje Marej i to se vidi na ovakvim utakmicama da Nikola i on (mesano) preuzimaju odgovornost u zavrsnicama ovakvih utakmica i zalude odbrane.
Marej i Nikola ubedljivo najbolji par za ovakve zavrsnice.
Bartonu priznajem preciznost slobodnih bacanja i confidence bez pokrica 1.000.000% - on misli da je Jordan licno plus sto kmeci kao neka baba Melounu u facu.
Porter ima nejasan pokret nogama prilikom suta koji vuce iz kuka.
Jokic na kraju povukao kao sto se i ocekuje od lidera, tukli su ga kao magarca.
Rivers - ima brzu kretnju ali u mestu i neki nepotreban trzaj glavom i telom kao finta sa basketa. nije se opustio, ima interesantan ulaz.
Kampaco - nestvaran % suta za 3poena, ponovo su mu sudili faulove koji ne postoje samo zato sto je bukvalno u telu protivnika kao pritka za paradajz koji ako padne - sviraju Kampacu.
Atmosfera medju igracima u Denveru mi se ne dopada - nesto smrdi - neko nezadovoljstvo - tako tumacim govor tela igraca

Beks

pre 2 godine

Kikujiro je veci idolopoklonik i ludak nego svi Lebronovi fanovi zajedno. A sto je najjace upravo ce Lebron i Lejkersi pregaziti Denver u playoffu,svi koji se nadaju drugacije ne poznaju kosarku,da je Jokic nemac niko ne bi pricao o sudijama ni prosle godine. A Klipersi su sada duplo organizovaniji nego sto su bili sa prevarom Doc Riversom koji je tri puta u karijeri ispustao 3:1 prednost.

Nurkićev fan

pre 2 godine

Ustao na sehur u pola 4, jeo zapostio za Ramazan i upalio tv da gledam utakmicu, mislio sam da ću gledati 10-15 minuta i na spavanje jer ranim zbog posla. I ostanem do kraja, ali vrijedilo je, ostaje žal izgubi Nurkićev Portland, ali ipak za nijasnu bolji Denver. Jokić brutalan i toliko je dobar da me nervira kad igra protiv Nurkića, pozdrav iz Bosne sa posla :D, malo umoran ali izdržat ću.

Beks

pre 2 godine

Kikujiro je veci idolopoklonik i ludak nego svi Lebronovi fanovi zajedno. A sto je najjace upravo ce Lebron i Lejkersi pregaziti Denver u playoffu,svi koji se nadaju drugacije ne poznaju kosarku,da je Jokic nemac niko ne bi pricao o sudijama ni prosle godine. A Klipersi su sada duplo organizovaniji nego sto su bili sa prevarom Doc Riversom koji je tri puta u karijeri ispustao 3:1 prednost.

Pozdrav iz Pazara

pre 2 godine

Јесте Јокић бољи кошаркаш, али зато Нуркић боље поставља слике Павелићеве џамије на Твитер.

gvozden

pre 2 godine

Beskonacno nedostaje Marej i to se vidi na ovakvim utakmicama da Nikola i on (mesano) preuzimaju odgovornost u zavrsnicama ovakvih utakmica i zalude odbrane.
Marej i Nikola ubedljivo najbolji par za ovakve zavrsnice.
Bartonu priznajem preciznost slobodnih bacanja i confidence bez pokrica 1.000.000% - on misli da je Jordan licno plus sto kmeci kao neka baba Melounu u facu.
Porter ima nejasan pokret nogama prilikom suta koji vuce iz kuka.
Jokic na kraju povukao kao sto se i ocekuje od lidera, tukli su ga kao magarca.
Rivers - ima brzu kretnju ali u mestu i neki nepotreban trzaj glavom i telom kao finta sa basketa. nije se opustio, ima interesantan ulaz.
Kampaco - nestvaran % suta za 3poena, ponovo su mu sudili faulove koji ne postoje samo zato sto je bukvalno u telu protivnika kao pritka za paradajz koji ako padne - sviraju Kampacu.
Atmosfera medju igracima u Denveru mi se ne dopada - nesto smrdi - neko nezadovoljstvo - tako tumacim govor tela igraca

Milos

pre 2 godine

Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.

Pera Ždera

pre 2 godine

Mimo meca, dva detalja/zapazanja generalno.

Prvi... Ono za sta je Marej jako bitan, osim poena i tandem ofanzive sa Nikolom, jesu blokovi! Krupan, jak kao bik i visok za svoju poziciju (a svejedno nenormalno pokretan) odlican u blokovima od lopte i u piku. Savrseno oslobadjao Nikolu od odbrane + u piku sa njim (Nikola sa loptom) bez problema. Bez tog momenta je protok u napadu prilicno izgubio efikasnost. Tu je, lopta kruzi ali je odbrana uvek na mestu, ispred Denvera = nema blokova od lopte za oslobadjanje od iste.

Drugi... Nekako se ovde ne pise dovoljno o neverovatnom napretku Portera. Od pogubljenog lika na terenu, na obe strane, preko 15ak poena sa ocajnom odbranom, pa dalje standardnog 20ak poena i 10+sk do lagano 20+p igraca solidne odbrane i elitnog skoka, posebno ofanzivnog. Vrv je hrabro za reci ali je def konstantniji igrac od Mareja poenterski, ove sezone sigurno. Neko kaze sebican, ne dodaje. Toliko elitnom i efikasnom suteru to i ne treba da bude posao. Posebno sto ne davi loptu, ne trazi je mnogo i poene postize iz razigravanja uz minimum driblinga = ne gusi igru. Tako da to sto 99% sutne, bez mnogo dodavanja, sa tim procentima (bas retko promasi), bez mnogo lopte u rukama je ipak efikasno i dobro za tim. Pogubno bi bilo da loptu davi, da je carini, uz lose procente (npr Barton cesto).

Еки

pre 2 godine

Овај Бартон не би играо ни у школском тиму у Европи и да му је тата тренер.. Џабе и 30 поена по утакмици када је тешка штеточина са лоптом. На памтим ни у једном спорту да сам видео некога са толиким одсуством смисла за тактику. Да не кажем нешто друго..

Memfis

pre 2 godine

Погледах неколико минута последње четвртине, меч није био претерано квалитетан, али је био изузетно непет и јако је личио на плејоф (а знамо да Портланд у плејофу сви дељу :)). Фали Мареј да врти пик са Јокићем у оваквој завршници, Бартон је имао један одличан и два глупа потеза. Дозиер се лепо кретао и купио неке отпатке, после Јокића је био најбољи у том периоду.
У сваком случају и једни и други испадају у првој рунди плејофа највероватније (ако Портланд уопште уђе у плејоф, а мислим да хоће). Штета за Денвер што ће одмах на Фејкерсе.

Mladen

pre 2 godine

Kosarkaska neinteligencija trojca Barton - Gordon - Porter, boli!!!
Tacnije kida, razara, ne znam kako da se izrazim.
Nije mi jasno kako su ovo pobedili, imali su srece da ni Lilard ni Mekalum u poslednje vreme nisu preterano raspolozeni poenterski.
Sudije nastavljaju da briljiraju kada je tretman prema Jokicu u pitanju.
Covek ga razvaljuje pri zakucavanju sa ledja kada se lomila tekma, nista.
Gledaju snimak posle sekire koju mu jr podelio onaj sto ga necu imenom nazivati, vec sam mislio da ce presuditi u korist Portlanda...
Na spavanje sada maleni covece koji se blamira po drustvenim mrezama, i propagira ono sto ne treba, mrznju i samo mrznju.
Puni Jokara doktore!

Pera Ždera

pre 2 godine

Denver VS Portland, nista novo. Kos za kosem, napeto, dosta klackalica rezultatskih i tako vec godinama :) Gordon VS dosta nizi Lilard podbacivanje 8 sekundi pre kraja - lopta za Portland, kontra, par sekundi bez disanja, sreca promasaj, Denver pobeda za pola kosa.

Klupa prelomila odbranom pocetkom 4te 1/4. I u drugoj branila dobro ali nista nisu pogadjali (5min bez kosa). Zabrinutost tu (na kraju i pogadjali iz tranzicije nakon fenomenalnih odbrana). Fali momenat kreacije sto bi povratkom Morisa opet bio Kampaco sa klupe. Nadajmo se sto pre (oporavak Morisa). MekGi i dalje ne dobija minute??

Nikola toplo hladno. Prvo izrazito pasivan, pa agresivan, pa opet u krug. Povezano i sa Nurk/Kanter rotacijom. Nurk dosta ozbiljniji cuvar (i ako ga je Nikola par puta smekerski pretrcao/izbacio). Detalj, uz nedostatak Mareja u startnoj a Kampaca trenutno, Nikola mora vise da sutira. Faku je igrac manje za razigravanje ali igrac vise da razigra, Nikolu npr tako da u petorci sa njim tu ulogu treba malo i da prepusti , da bude vise poenterski orijentisan, sa druge strane kreacije.

Porter krenuo elitno, 8 od 8 17p. U nastavku neprecizan, odustao, bez poena. Svakako uz Nikolu ove sezone najkonstantniji, bez mnogo lopte u rukama + solidna odbrana + elitni skokovi, posebno ofanzivni.

Kampaco netipicno snajperski :) 4 od 5 za 3p (jedina promasena sa skoro pola, pri isteku napada). Samo neka nastavi uz prepoznatljivu nenormalnu energiju i odbranu. Sveo Lilarda na 22p (uz pomoc PJ-ja i Herisona).

Barton sam izgubio prednost u trecoj. Krenuo sa ocajnim pasom u ruke Portlanda za lagane poene iz kontre. Nastavio sa par izgubljenih i airball sutem za tri. Nakon serije 12:0 Portlanda, Meloun trazi tajmaut i ne vadi ga iz igre? U nastavku se iskupio sa par dobrih napada, pogadjao, razigravao. Nakon jako dobre partije, ova malo klimava.

Milsap kao podmladjen sa klupe u zadnje vreme. Dobar. Dozijer nastavlja sutersko bunarenje ali solidna energija i odbrana. Gordon solidno, ofanzivni skok za pomenuto podbacivanje, srecom ne tragicno.

Herison je po malo HERISon :)  - dobra odbrana, jako snalazljiv i okretan na obrucu. Mali uzorak za analizu, potencijalno dobar dodatak. Rivers, rano je jos ali nekako je uvek isti. Odlican dribling bez mnogo kosarkaske inteligencije. Solidna odbrana, da pogadja kada je sam + tu i tamo da iskreira za sebe, bice dovoljno.

Warriors next...

Svarožić

pre 2 godine

Meni se čini da Denver igra malo slabije nego prošle sezone. Samo je prošle sezone uglavnom gubio tijesne završnice u regularnom dijelu, a sada uglavnom dobija.

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.

milan

pre 2 godine

Ustao na sehur u pola 4, jeo zapostio za Ramazan i upalio tv da gledam utakmicu, mislio sam da ću gledati 10-15 minuta i na spavanje jer ranim zbog posla. I ostanem do kraja, ali vrijedilo je, ostaje žal izgubi Nurkićev Portland, ali ipak za nijasnu bolji Denver. Jokić brutalan i toliko je dobar da me nervira kad igra protiv Nurkića, pozdrav iz Bosne sa posla :D, malo umoran ali izdržat ću.
(Nurkićev fan, 22. april 2021 08:04)
a ja sam Serlok Holmes

tocka

pre 2 godine

Ali kucanje na kraju druge červrtine pored Nurkića - Ajde ti sad Jusufe malo tamo, imam nešto da obavim. Jusuf se okreće nije mu jasno gde je nestao Jokić.

ej bre

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?

zona sumraka

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Da li BOB može biti SUNĐER?
Znam da si trol, samo se pitam da li si svestan koliko si loš trol? 

Goran

pre 2 godine

Onaj osjećaj kad gledaš cijelu noć utakmice i kažeš sam sebi jedva čekam plejof i nek ispadnu oba tima gdje igraju naši, pa nek bar budu spremni i odmorni za reprezentaciju jer ovo noćas kako je Denver odigrao je mučno za gledanje .
Samo iz razloga da Nikola dobije MVP nagradu ,jer je zaslužio, navijam da Denver ima što više pobjeda ,ali ovo kako Denver igra i kako Meloun vodi utakmicu je katastrofalno ( njega spašava samo broj pobjeda jer onda umišlja da njegove zamisli funkcionišu )
Čovjek nimalo nema namjeru da Mikša petorke nego ili igra prva ili druga pa bez obzira da li igraju dobro ili loše. Kako misli bilo kojeg novog igrača uigrati sa Jokićem kad i ne igraju s njim u petorci

Milan

pre 2 godine

Kada ima volju da igra odbranu, Jokić je i u tom segmentu medju najboljim centrima u ligi, žestoko je potcenjen defanzivac. U principu kada se igra na jednu loptu i "na nož" on ne zabušava i baš se oseća njegovo prisustvo. Takodje odlična odbrana i pri poslednjem napadu Blejzersa, dosta je otežao šut protivniku.

Ajmo dalje

pre 2 godine

Mali Porter je vrlo konstantan i to je vrlo važan detalj Denverove igre.Nikola Jokić=MVP.Ta tri slova menjaju sve reči i hvalospeve o njegovoj igri.

Bruder

pre 2 godine

Kako iz ove perspektive danas se može videti koliko je Jokić napredovao u odnosu na Nurkića, a setite se starta. Jusuf je bukvalno drvoseča za Nikolu. Ovo što Nikola pokazuje je zaista ALL STAR igra. Kako je Nurkiću par puta sakrio loptu, izgurao ih, proleteo kao metak pored Nurkića i kroz odbranu i zakucao...Jokić je popravio fizikalije i samo još dodatno time podržao košarkaški talenat. Bravo Nidžo, stvarno si sila.

dejo

pre 2 godine

Somborac nikad neće uzeti prsten!!!
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Druze iskreno, bolje bi ti pristajalo Patrik (Patrick) kao nadimak!

Hercegovac

pre 2 godine

Lejkersi su u losoj seriji od kako je Lebron povrijedjen,tako da ne vidim neki nacin da iz nje izadju tako lako.Na osnovu toga mislim da ce ih Portland do kraja prestici,iako se cini teško na prvi pogled.

tocka

pre 2 godine

Jeste Jokić povukao na kraju, ali ovu pobedu treba upisati Gordonu. Nakon Jokićeve promašene trojke skokom i borbom za loptu je sačuvao Denver od brze kontre Portlanda. Imao je i neke bitne ukradene. Jokić opet u game leaders popunio 3 glavne kolone, points, jumps, assists. Eto zato je MVP, i kada nema tripl dabl, opet je najbolji u svemu od svih saigrača.

kralj

pre 2 godine

Gledao sam samo zadnjih minut ipo,drago mi je sto je Denver pobedio,Nikola zamalo da bude tragicar ali je igrao vrhunsku odbranu u zadnjem napadu Port.,onaj sut za tri nije faul,greota je to sto bi to svirali barem tridesetorici aktivnih kosarkasa,nekima kao sto su Leb.,Hard.,svirali bi I tehnicku klupi ako je neko galamio.

Drtina

pre 2 godine

Kad bi naši treneri mogli da rade u NBA onako kako vode timove u Evropi Denver bi bio mnogo zajeban tim . Mek Gi može biti faktor X . Nije mi jasno zašto ga ne koriste . Možda je Melon počeo da igra igrice ali poznavajući način na koji vodi utakmice čisto sumnjam . Ali .....
Možda mu je sinulo iz dupeta u glavu(što bi naš narod rekao) .

Gde ja živim

pre 2 godine

Na redu je Steva iz Akrona. Splash Brother noćas srednje žalostan za njegove standarde, al' možda poludi. Idemo Buco, rušimo konkurenciju sa jednim tripl dablom.

wlado

pre 2 godine

Nikolu su tukli i kanter i drvoseca. Svaka mu cast sto je glava ostala hladna, imali su on i nurk u zadnjoj cetvrtini bas okrsaje pod kosem, u odbrani nurkic je svaki napad pravio faul nad nikolom, bukvalno ga je grlio sa obe ruke.
Trebao da izleti davno zbog 6 licnih.

Fali monte moris jako, raduje me ostin rivers, bio je savrseno koristan za tim, a barton je kao neka dvorska luda koja ne moze da bude smirena, moram da kazem da ima volju i da cak ima neke lude skokove u napadu, a sve vise mi se cini da je on onaj faktor x malone-u, jer on ne sljivi taktiku 3% a ni taktika protivnika ne sljivi njega 3%, razbija potpuno koncept obema ekipama, samo da nauce da do bude u denverovu korist.

bskfan

pre 2 godine

Statistika oba tima skoro po svemu identicna. Malone nastavlja sa eksperimentima pa i dalje igra sa Milsapom i Grinom iako im je Kanter pravio velike probleme. Klupa Denvera sve sami defanzivci: Dozijer, Shak, Rivers, Grin, Milsap. Rivers je od svih njih najbolji ofanzivni igrac ali, valjda da bi pokazao da zeli da se uklopi u sistem, sutnuo i pogodinoo samo jednu trojku dok je Dozijer sutnuo 5 a Milsap 4. Rivers mora da se oslobodi i da igra u skladu sa svojim prednostima a to je pre svega dobar sut za tri poena i solidan na ulazu ispod kosa i polaganju. Rivers je dobar igrac a po nacinu kako igra u napadu je neka vrsta slabije verzija Mereja, s tim sto je brzi od Mareja i igra bolju odbranu.

Dozier je strasan odbrambeni igrac a u napadu uvek pokusava vise nego sto stvarno moze, sto kvari utisak. Svidja mi se sto je Malone sa njim igrao zavrsnicu jer je on mnogo bolji sa starterima nego sa klupom.

Shak sa svojim dugim rukama podseca na Dozijera, s tim sto je brzi od Dozijera i kao takav moze da bude odlican defanzivac.

Sve u svemu, od jednog od najofanzivnijih timova Denver se polako pretvorio u defanzivce: Gordon, Dozirej, Shak, Milsap, Kampaco, a mozda tu spadaju i Grin i Rivers. Napad spao na Jokica, MPJ-a. Barton ko Barton, sa njim covek samo da pogubi sve zivce gledajuci ga.

Jeste da je tim pretumban i da treba vremena da se sloze kockice ali nedopustivo je da Barton sutne 13 puta, Gordon 11, Dozijer 10 dok najbolji suter u timu MPJ sutne samo 12 puta.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Prava plej off utakmica. Portland se spremio za Denver jer su igrali kompletni (prethodno veče bez Lilarda i Nurkića). Nikola dobar, u finišu kada se lomilo svaka lopta je išla na njega i sa linije penala je presudio, mada je tas mogao da ode i na drugu stranu ali Lilard je bio van ritma ( izlazak iz povrede )baš kao i Mek kalum i Nurkić. Suđenje ozbiljno domaćinsko Jokića i dalje j..u (kod zakucavanja Kovington uz faul povlači obruč, a poslednji šut za 3 poena ispred sudije očigledan kontakt Jusufa po Nikolinoj ruci - Hardenu, LBJ ili Lilardu bi dosudili po 6 bacanja). Najvažnija je pobeda uz dobar doprinos klupe (Milsap drugu za redom odličan, čini mi se i da je izgubio nekoliko kg, a ova dvojica novih više nego pristojni), Dozier takođe dobar, Kampaco sjajan u šutu !!!, MPJ u 1/4 šut 8 od 8 i 17 poena i na tome ostao do kraja, a Barton od sjaja do očaja i tako više puta, ali to je ono što se od njega i očekuje, Gordon večeras ofanzivno bilji nego u prethodnim mečevima. Ovom pobedom su učvrstili četvrtu poziciju ( na žalost LAC nikako da kiksnu, večeras bez pola tima dobili Memfis ) i sve se čini da će tako i ostati, a ono što nije dobro ovim porazom Portland se udaljio od LAL, i čini se da će desiti već u prvom kolu repriza konferencijskog finala, ali to je što je, rekao bih da Nikola treba da zgrabi trofej MVP (Kari večeras kriminalno loš, a Embild iako odličan poraz od Finiksa pa Fila sad ima samo jedan poraz manje od Denvera i bila bi četvrta na zapadu) i to je to.

MPP

pre 2 godine

UPISAO SE

Riveras , 13 min 5 komada trojke bez promašaja - doduše samo jedna ali sobzirom na rezultatski "tesnac" ok, za nekog ko je tu praktično samo par sati.
"Čupaju" se nekako bez Mareja a sad i Morisa.
Uh , promaši Nikola ono zakucavanje posle fenomenalne asistencije Bartona . Rekao bih da nije bilo faula kao što je čist faul Nurkića na šutu za tri u poslednjem napadu Denvera. Jako interesantna utakmica za gledanje i nerviranje. Odlična odbrana poništila je ispod prosečnu ofanz.partiju Denvera. Kanpaco ispogadja one trojke i nekako zakrpio denver u tom segmentu. Odličan igrač sa ogromnom energijom i požrtvovanjem. On će tek napredovati u Denveru ubedjen sam. Dosadan i uporan u odbrani ne daje "oka da sklopite" , stalno vam je za vratom i vreba kao kobac svaku nepažnju protivnika. Volim takve igrače ....
Nikola odličan u odbrani u ključnim momentima, blok ili kradja šta li je, na Nurku i prilično dobar odrez za njega pri odbrani posl.napada na Lilardu. Strašan igrač , svestran , iako ovo i nije bio njegovo veče a opet par ključnih poteza i posl.sl.bacanja....ključni koševi i na kraju ključna odbrana koša, čisto da se zapuše usta onima koji tvrde da je on loš "rimprotector"....
Denver samo ovako timski može zakrpiti odsustvo Mareja.
Vidi se da se trude maksimalno i to je dobro videti. I opet su pokazali da se dobro snalaze u ovakvim "haotičnim" utakmicama punih neizvesnosti.....VAŽNA POBEDA DENVERA....jedna on najvažnijih ove sezone rekao bih.....

Aleks

pre 2 godine

Nije ovo bila loša utakmica Portlanda, ali opet poraz sa jednim poenom razlike od PO ekipe. Ovako se gubi pozicija na tabeli, a u ovom slučaju i PO pozicija. Što bi rekli Ameri - Stots gotta go. Školski primer kako podbacuje u vođenju utakmice nalik plej ofu protiv potencijalnog (mada posle ovog poraza je to maltene nemoguće) protivnika. Po ko zna koji put iako Melo igra dobro on ga ne koristi u 4/4... Dame je poslednjih mesec dana u padu forme, bukvalno igra 30% ispod svojih mogućnosti, i odmah se vidi da čovek nema ideju šta će. A Nurkić voli backdoor pasove 😄
U svakom slučaju uvek je interesantno kad se sastanu ove dve ekipe, sve pršti, čak i u regularnom delu utakmice imaju taj PO vajb. Daleko više bih volela da se sastanu u prvom kolu, obe ekipe imaju više šanse nego protiv LA ekipa, ali šta da se radi.

јд123

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?
(ej bre, 22. april 2021 08:29)
on pita za nekog ko igra najlosiju osbranu i ima prosek 7 TO ,sto pominjes Jokica

Тачно. Сунђер говори о Стефу Карију. Познато је да Кари не игра одбрану а ипак се пише да је кандидат да буде МВП. То је изнервирало Сунђера.

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.
(Svarožić, 22. april 2021 09:32)

Не бих се сложио. Доласком Гордона и МекГиа Денвер се итекако може носити са Лејкерсима. Све са Леброном и Дејвисом на терену. Повредом Мареја њима представљају већи проблем екипе са добрим бековима а не оне са јаким крилима. Додуше могле би судије да помрсе рачуне.

Ја се ипак надам да ће Денвер престићи Клиперсе, па у првом колу против Портланда а у полуфиналу против Финикса. Док Лејкерси и Клиперси у првом колу иду једни на друге.

perhan

pre 2 godine

Nije mi jasan izostanak Bobija i zašto mu trener ne pruža šansu. Kleber, Koli Stajn, čak i Meli imaju prednost, iako na pr. Bobi za 9 min., ima bolju statistiku od Koli Stajna koji igra 17 minuta u proseku. Kleber za 28 min. Ima 7,1 poen. Plus Bobija gotivi publika i Dončić. Žao mi Bobita, nije zaslužio takav status.

Moljac

pre 2 godine

Koliko su dali poena preko MVP? Pitam za druga
(Negativni, 22. april 2021 08:54)

105, obavesti druga. A pošto nije pitao, ovu informaciju zadrži za sebe: primili su 106.

milan

pre 2 godine

Nije mi jasan izostanak Bobija i zašto mu trener ne pruža šansu. Kleber, Koli Stajn, čak i Meli imaju prednost, iako na pr. Bobi za 9 min., ima bolju statistiku od Koli Stajna koji igra 17 minuta u proseku. Kleber za 28 min. Ima 7,1 poen. Plus Bobija gotivi publika i Dončić. Žao mi Bobita, nije zaslužio takav status.
(perhan, 22. april 2021 12:25)
zbog odbrane ,svaki napad kos

Kartum

pre 2 godine

Ovaj poraz najvise boli Nurkica u nba-u, jer Jokara samo cementira svoju poziciju za mvp-a. Ako daj boze osvoji, znamo ko ce mu se najmanje radovati.

Tuci nabeđeni Portland, najslađa pobeda je uvek protiv njih. 😁

Bocko

pre 2 godine

Denver je odigrao prosecno i na kraju srecno pobedio, zahvaljujuci losem sutu Lilarda. Jokic dobar, ali imao je ove sezone i vise boljih izdanja. Kuriozitet je da je MPJ sve poene postigao u 1/4 i to bez promasaja ( 8/8 ! ), a u nastavku potpuno nestao. U 2/4 za sest minuta igre, nije cak ni sutnuo ! Faku je odigrao dobro u oba pravca, pa je nejasno njegovo izostavljanje u 4/4. Posto su povredjeni Marej i Moris , oseca se nedostatak bar jos jednog plejmejkera. I dalje traje misterija zvana Mekgi ?

zvizzz

pre 2 godine

Treba malo kombinovati startere i klupu, ne samo jedni pa drugi! Nije svaki put dobar dan svakom igracu! A sto se sudija tice, cist bezobrazluk! Lik koji je kandidat za MVP nagradu da ima takav kriterijum strasno! Jeste da nekad i on mlataranjem ruku iritira, ali zadnja tri napada, na zakucavanju po rukama, gleda se celendz, ulaz pod kos sviraju na kraju - od pocetka kretanja ga Nurkic vuce za dres udara i nista, i treca stvar sut za tri po rukama(da se nije bacio teatralno dobio bi faul)! Cirkus

GogiTim

pre 2 godine

Jos dva zapazanja...
1. Denveru preokret donela ne klupa, nego klupina klupa, sto bi rekli - treci tim.
2. Ove sudije su bas lose, ali BAAAAS lose. Ko je bolje upoznat, da li je to i ranijih godina bila toliko ucestala pojava?

bskfan

pre 2 godine

@el

Nisam se uspavao, ja sve utakmice gledam uzivo. Komentar je mogao da ode vec u 6 sati samo se ova radnja otvara tek u 8h. Inace vodim neke druge bitke pa otuda i kasnije prikljucenje.

Sto se tice Malonea, tu covek tesko da bude pametan. Sa jedne strane je tvrdoglav kao mazga ali kada dodje plejof ide na proverena resenja. Setimo se samo kako je Jokic igrao 65 minuta kad je Plamlji za samo 3 minuta bio -15. Malone nervira svojom nefleksibilnoscu u pogledu vodjenja utakmice, robuje minutama, shemama, pogresnim petorkama i slicno, a sa druge strane Durant ga naziva perfekcionistom. Durant Kajrija naziva umetnikom, jedan je od prvih koji je postavio pitanje "what about Jokic?", i kada Durant nesto kaze onda to treba uzeti u obzir.

Malone je trener starog kova, "sve mora da se zasluzi". To ima svoju tezinu jer ako nema lojalnosti trenera prema igracu onda nema ni lojalnosti igraca pre treneru. Sa druge strane mora da vodi i racuna da svojim potezima ne radi protiv Tima Konolija, mora da ispuni nesto sto je Tim obecao igracima koje je doveo i slicno.

Nema nikakve sumnje da se Malone priprema za plejof, pokusava da pronadje neku dobitnu kombinaciju mada, objektivno, tesko je skockati tim sa bekovima koje su drugi timovi otpisali. Ko je trenutno drugi igrac u Denveru? MPJ koji je tek pre neki dan odigrao stotu utakmicu u NBA-u a pre toga propustio mnoge utakmice i pauzirao prvu godinu u Denveru. Vidim koliko neki kritikuju MPJ-a, a decko ima tek 22 godine.

Бурек са сиром, бре!

pre 2 godine

Јокић цепа.
још када би судије повеле рачуна да суде све прекршаје на њему....
није црнац....

el

pre 2 godine

 a barton je kao neka dvorska luda koja ne moze da bude smirena, moram da kazem da ima volju i da cak ima neke lude skokove u napadu, a sve vise mi se cini da je on onaj faktor x malone-u, jer on ne sljivi taktiku 3% a ni taktika protivnika ne sljivi njega 3%, razbija potpuno koncept obema ekipama, samo da nauce da do bude u denverovu korist.
(wlado, 22. april 2021 10:44)

Najbolje objasnjenje Bartona. Ne bi on bio tako ni loš da može da j..... završi polaganje. Inače, nešto se šuška po forumima i podkastima koji prate Denver da upravo Jokić stopira trasnfere Bartona, sad zašto, pitaj k.... Ko prati Denver redovno, mogao je više puta da primeti kako se Jokić iznervira lošim izborima MPJ-a, Grina, nekad i Montea ali NIKAD Bartona...

Kikujiro

pre 2 godine

"Kada ima volju da igra odbranu, žestoko je potcenjen defanzivac. U principu kada se igra na jednu loptu i "na nož" on ne zabušava i baš se oseća njegovo prisustvo"
- još jedna odlična utakmica za Jokića, MVP
- i protiv Memfisa i protiv Blejzersa Jokić sjajan u odbrani, razbio
- Morant je u dve takmice ove sezone 14 puta direktno napao Jokića u reketu, i šta mislite koliko je puta pogodio, 4 puta, samo četiri puta od 14 pokušaja
- čuva se do pred kraj utakmica zato što mu previše lako sviraju faulove
- opet su sudije "silovale" Jokića
- svaka mu čast kako se kontroliše, i kako i dalje nastavlja da održava ovako visok nivo igre, koju on samo minutažu ima, i opet kada dodje kraj utakmice kada je najvažnije on je najbolji, mirna ruka i hladna glava
- Denver je najčudnija ekipa sa isto takvim čudnim trenerom u celoj NBA, neverovatni su
- mislio sam da će izgubiti ove dve poslednje utakmice, bez Mareja i bez Morisa, tako je izgledalo, bravo za sve igrače, baš za sve
- u sledećih 7 dana imaju čak 5 utakmica / 4 opasne) a onda još gore: Klipersi, Lejkersi, Nj.Niksi, Juta i Bruklin
- neverovatno ali istinito Nikola i dalje ne popušta, i to u 58 utakmica od 58, ono što on igra ove regularne sezone(telo) to je realno kao PO (glava)

- 26.4 p - 11 s - 8.8 a - 56.8% - 41.1% - 85.4% - 1.4 u.l. - 0.7 bl.
- i za one koji posebno "vole" izgubljene lopte - 3.1
- inače Embid ih je noćas imao 8


Harri Kuusjärvi: Finland NBA commentators says that Jokic is MVP.

Moljac

pre 2 godine

Naravno da može svašta biti, ali je ne vidim neke velike šanse protiv Lejkersa u plej ofu, kad se ona dvojica vrate i kad ih sudije poguraju.
(Svarožić, 22. april 2021 09:32)

Napola si u pravu, a napola u krivu. U pravu za sudije, u krivu za onu dvojicu.

Aleks

pre 2 godine

el

Pa ja bih se na tvom/vašem mestu zapitala zašto Jokić ne dozvoljava da trejduju Bartona... Da sam novinarka to bih ga pitala, a ne da li mu se sviđa Noletov video :))

Inače slažem se, bskfan ima super komentare. Neko ga je ranije trolovao ali srećom se taj više ne pojavljuje pa nema zabune. :)

steva

pre 2 godine

Nije "nestao" samo MPJ , nestao je i Gordon ...a to ne bi smelo da im se desava , narocito u playoffu .
Dok su udvajali Jokica MPJ je trpao , kad su prestali sa udvajanjem ovaj je nestao . On je druga opcija u napadu , trebalo bi da zameni Murraya i ne bi smelo ovo da mu se desava .
Nazalost , slutim da ce se ovo desavati i u playoffu ...kad ga stisnu , nateraju da spusti loptu na zemlju , on ce nestati .
Kad bolje pogledas samo Jokic i Barton mogu odigrati nesto jedan na jedan ...mozda nesto i Millsap , ostali tanko .
Osudjen si da igras dva na dva sa Bartonom , a njemu bi trebalo uzeti loptu iz ruku , zato sto precesto gresi i pravi gluposti . Na svaki njegov dobar poteze dodje i jedna glupost .
Sve u svemu , ni sad mi nije jasno kako je Denver uspeo ovo da da dobije...Bilo je ono , taktika..."Prvo poluvreme igra lose -drugo naglo popustis"! :) Nije lako Jokicu rokati se sa dva ozbiljna centra , Nurkicem i Kantarom , ali eto , na kraju je dobro prosao , sa obzirom da je napravio par ozbiljnih gresaka...ono zakucavanje pre svega . Kampaco bio dobar . :))
I , bio je faul na sutu za 3 poena , Nurkic je udario Jokica po ruci...ali sudije nisu smele da ga sviraju .

tata

pre 2 godine

Koliko su dali poena preko MVP? Pitam za druga
(Negativni, 22. april 2021 08:54)

Dali jedan manje, uz trojku MVPia na kraju.
Ajd' u školu...

Aleksandar

pre 2 godine

Bitna pobeda da se ucvrsti gotova izvasna cetvrta pozicija.. i da Jokara laganim ritmom do kraja osigura MVP.

Svi vide Lejkerse kao protivnika u prvoj rundi...ali Lejkersi imaju jako tezak raspored i moze se desiti da ih Dalas(ne Portland) pretekne.

Naredne dve utakmice igraju Lejkeri i Dalas jedni protiv drugih. Ako Dalas dobije obe .. Dalasa bi lako mogao do 5 pozicije.. dalje imaju najlaksi raspored.

Kako god bude Denver ima sanse u Playoffu protiv bilo koga.. imaju MVPa imaju dobre dve godine iza sebe.. pretocene u ogromno iskustvo..Uzasna povreda Jamala svakako je ogroman gubitak ...

Uglavnom JokicMVP ???

milan

pre 2 godine

Da li igrac sa najgorom odbranom u NBA i prosekom od 7 izgubljenih lopti može biti MVP?
(SUNĐER BOB, 22. april 2021 08:08)

Jokic je u vrhu NBA po kriterijumu ukradene lopte. Sta lupas?
(ej bre, 22. april 2021 08:29)
on pita za nekog ko igra najlosiju osbranu i ima prosek 7 TO ,sto pominjes Jokica

el

pre 2 godine

@bskfan

Malo si se uspavao danas, kasni analiza :)

Samo jedna mala ispravka na sve sto si napisao. Griin-Milsap odavno nije eksperiment vec je potrvdjeno gomilu puta da ne funkcionise.

El Doctore

pre 2 godine

@Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.
(Milos, 22. april 2021 09:00)

Klipersi nemaju 3 pobede vise od Denvera nego jednu ipo.. imaju samo 1 poraz manje i 4 pobede vise, ali su i odigrali 3 utakmice vise za sad... Da Marej nije povredjen mislim da bi ih Denver sigurno prestigao, ovako ko zna, verovatno ce im i ta 1ipo pobeda vise biti dovoljna da zadrze trece mesto

Milutin

pre 2 godine

Sad je vec gotovo izvjesno da Denver ide na Lejkerse u plej ofu. Nevjerovatna situacija na zapadu, Klipersi 3 pobjede vise od Denvera, Denver 3 pobjede vise od Lejkersa, Lejkersi 3 pobjede vise od Portlanda. Znaci Denver gotovo izvjesno ide na Lejkerse u prvom kolu plej ofa, jedino ako Lejkersi u preostalih 14 utakmica ne udju u neku losu seriju a Portland krene da pobjedjuje ko lud.
(Milos, 22. april 2021 09:00)

Nije tačno.

Mnogo bitniji od pobeda su porazi. Klipersi imaju samo jedan poraz manje od Denvera, a imaju još jedan medjusoban susret (1. maja). Ta utakmica će najverovatnije da odluči ko će biti 3. a ko 4. nosilac. Ako i Klipersi i Nugetsi nastave da pobedjuju kao što rade u poslednje vreme, taj susret odlučuje. Ako Denver dobije, imaće isti rekord kao Klipersi, ali će biti ispred njih jer će biti bolji u medjusobnim susretima. Ako Klipersi dobiju, skoro sigurno su 3. nosilac.