Ponedeljak, 19.04.2021.

00:15

Zvanično – 12 velikana formira Superligu!

Dvanaest velikih evropskih klubova saopštilo je da kreiraju novo takmičenje – Evropsku Superligu (ESL).

Izvor: A. Kovaèeviæ

Zvanièno – 12 velikana formira Superligu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

395 Komentari

Sortiraj po:

pogledajte semafor

pre 2 godine

Ova "Super" liga, ako prodje, bice konacna propast evropskog klupskog fudbala. Jako odvratna stvar koja narusava osnovne sportske principe.

Ali, treba reci i da je nastanak Lige Sampiona pre 28 godina bio isto to, samo u nesto manjoj meri. Od tada drugoplasirani, treceplasirani i cetvrtoplasirani iz raznoraznih liga igraju za Sampiona Evrope!? Besmislica!
Ovo sa Superligom je, nazalost, samo sledeci logican korak na tom putu, i veoma je licemerno sto se UEFA sada predstavlja kao "zastitnik sportskih principa", a oduvek samo trce za parama i stite "velike"

Za kraj, voleo bih kada bi novinari malo vise pazili sta pisu. Ovu gadnu ligu osnovalo je 12 NAJBOGATIJIH klubova (mada je i to netacno, nema Bajerna, PSZ-a i jos nekih bogatuna), nikako to nisu 12 najvecih kao sto mnogi pisu. Na primer: Celzi, Man. Siti, Totenhem, Atl. Madrid nisu ni u 30 najuspesnijih klubova Evrope!

Evo samo nekih od pravih velikana kojih nece biti u Superligi:
Ajaks, PSV, Fejnord, Benfika, Porto, Borusija Dortmund, Seltik, Rendzers, Olimpik Marsej, Dinamo Kijev itd...

Vratite nam Kup Evropskih Sampiona!
Smrt modernom fudbalu!

Koza

pre 2 godine

Bez ovih 12 klubova Liga Šampiona je ništa. A tek onda od Kupa Evropa ništa neće da ostane. Može UEFA da udara sankcije i to će dati rezultate u početku ali kako vrem odmiče Superliga će uzimati sve veći i veći primat. Onda će da zabrane igračima iz te lige da igraju Svetska i Evropska prvenstva (ako već nisu) a onda će i kvalitet tih prvenstava da opadne i pašće gledanost za jedno 50%. Superliga pravi NBA evropskog fudbala.

milos

pre 3 godine

Uefa (Fifa) vs JP Morgan (Rokfeler). Interesantno. Dvojka u najavi.
(Princ od Šumadije, 19. april 2021 06:12)
Kakve veze imaju JP Morgan I Rokfeler? Banka vs nafta?
Inace se slazem s tvojom opservacijom.

T

pre 3 godine

Publika na stadionima je postala nebitna. U najboljem slucaju, klub moze da zaradi 3,5 miliona po utakmici. Stadion od 70.000 mesta, 50 funtu ulaznica. U realnosti je to manje, jer samo je Old Traford toliki, ostali su manji. A tu ima i gomila troskova, ne dobije klub 100% novca. I naravno, ne moze se svaka utakmica naplatiti 50 funti. Mnogo vise para je u televiziji. Tako da je publika u Engleskoj koja je sada besna zapravo kompletno nebitna sa stanovista ovih klubova. Bitni su gledaoci u Kini i ostalim zemljama.

Ivan Colovic

pre 3 godine

ma fenomenalno, dole fifa i uefa. sledeci korak organizacija super svetskog prvenstva gde bi igralo jedno 12+4 super reprezentacija za naslov super svetskog prvaka. i zasto bi ikakve pare isle u razvoj nekih klubova i zemalja koje gledaju i podrzavaju samo na lokalu, sve pare moraju da ostanu u posedu bogatih zato sto oni znaju kako sa parama i ne treba im nista osim da postanu jos bogatiji. ovi siromasni odmah potrose na tekuce potrepstine i opet nemaju nista

stani bre malo,ima neko mozak

pre 3 godine

oliko samo tikvana ima ovde!
Ovo je nesto najbolje sto je moglo da se desi za fudbal.
Stvarno telci, necete da gledate vrhunski fudbal i jake utakmice svaku nedelju?
(Mace, 19. april 2021 12:14)

nemaš ti veze sa fudbalom.Nisi ni prošao pored stadiona.
verovatno po ceo dan zevaš u ekran a neznaš ni ko igra.
uživaš , u čemu,guranju lopte nekih likova za koje te baš briga ko će da pobedi.

Srecko

pre 3 godine

A drugo,to se dešava kad ligu šampiona igraju klubovi poput ovih galaktikosa iz Ljutice Bogdana,koji u svojoj banana državi ruši sve rekorde,ali bogami i u ligi šampiona ruši sve rekorde po broju primljenih golova.I sad,zašto bi klub koji plaća jednog igrača 10-15 milona eura godišnje,slao tog igrača u duel sa jednim Gobeljićem,ili još gore Sanogom,igračima koji su ozbiljno povredili nekoliko igrača,što u Srbiji,što u Evropi.I zapečatili im karijere.I za to,naročito ovde,ne da nisu odgovarali,nego jedva žuti karton da su dobili.A za koje pare? Ko će da gleda Real Madrid-zvezda,osim ovih mučenika ovde,što misle da su nešto mnogo bitni u Evropi i svetu,a nisu ni svesni koliko su nebitni i mali.Ne mislim samo na njih,nego na bilo koga odavde.Pa Španci ne bi gledali meč sa zvezdom,a zamislite tek Kineze, Indijce i ta ogromna svetska tržišta.
(dejan, 19. april 2021 07:30)

Ovi tvoji argumenti, i slicni, da nikoga ne zanimaju manji, siromasniji klubovi i da to nitko ne gleda jednostavno ne piju vodu. Cinjenice, da cinjenice govore upravo suprotno. Nogomet je i postao popularan i masovan jer je pristupacan i nepredvidiv. Mo's mislit kako ce biti interesntna liga u kojoj se kao sampioni izmjenjuju real, city i slicni. Vjeruj mi da bi ti 80% navijaca ovih engleskih klubova reklo da su im draze utakmice Aston Ville i slicnih nego jednog Intera ili Milana. Ovdje ta rivalstva idu unazad vise od sto godina i ovo ce uvelike nastetiti ovim klubovima.

Mace

pre 3 godine

Koliko samo tikvana ima ovde!
Ovo je nesto najbolje sto je moglo da se desi za fudbal.
Stvarno telci, necete da gledate vrhunski fudbal i jake utakmice svaku nedelju?

Milan

pre 3 godine

Odlicno za male zemlje, klubove, Srbiju. Mesetari iz velikih klubova ce biti koncentrisani, pare takodje, a domaci fudbal u svojoj raskosi i lepoti postace privlacan i znaimljiviji nego sad. Ko ce da dere dupe pored tv ekrana i placa skupe prenose nek to cini i dalje. Superliga ce ko NBA biti sport za statistiku, ali nikako za navijanje i gledanje. A bice takmivenja poput Lige Evrope i sta im fali.

Rade

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.
(Against modern football, 19. april 2021 00:37)
Kosarka je odavna takva. Ne znam zasto se brecate, ako Alba, Zenit i neki levi klubovi mogu da igraju EL, zasto Totenhem i Siti ne bi igrali Superligu? Pare odavno vrte gde burgija nece.

London

pre 3 godine

Krajnji rezultat: Superliga se igra, UEFA i državni savezi smanjuju broj utakmica (kupovi i slično) kako bi klubovi iz superlige imali vremena i za lokalno prvenstvo i za ligu šampiona i za superligu. U superligi igraju prvi timovi, u ostalim takmičenjima po neko iz prvog tima i ostatak iz drugog tima. Veći broj klubova u budućnosti pristupa superligi, ona se deli u konferencije, verovatno četiri, UEFA ukida jedno od evropskih takmičenja, smanjuje se broj utakmica reprezentacija. Pa tako desetak godina dok ne dođu neke nove ideje i promene.

Dule Astro

pre 3 godine

Odlično, 12 mesta više u Ligi šampiona. A ovim zabraniti povratak u Ligu šampiona narednih 20 godina, pa neka sami igraju između sebe.

Greška mališa

pre 3 godine

@ Mali Hijavata. Skroz si se pogubio u svom komentaru,jer sva tvoja nabrojana fudbalska sirotinja,ostaje pod okriljem Uefe.Nismo mi nigde istupil, nit smo formirali svoje takmičenje.Mlad si,ima vremena,kad porasteš biće od tebe pravi indijanac.

Sexisto

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.
(lanmi16, 19. april 2021 00:33)

Čega će pasti interesovanje? Ako si mislio da će nekog u Španiji da gleda ligu bez Barse, Reala i Atletika ili englesku ligu bez Liverpula, Čelsija, Sitija, Junajteda i Totenhema onda si u pravu. Ova LŠ je takođe besmislena ovakva kakva je, UEFA štiti svoje interese jer zna da bi joj ovo bio početak kraja, a i gde nestaše Srbi sa onim UEFA mafijozi i slično.

Avaya

pre 3 godine

Колико негативних коментара на ово... Гледајте мало другачије, велики инвеститори су основали своје такмичење, ван ФИФА/УЕФА система у циљу веће зараде. Шта ту није јасно? Зар није ЛШ због истог разлога организована? Уместо УЕФА сада ће неко други да скида кајмак а и играчи ће коначно добити бољи третман - више неће морати да се обавезно јављају на неке игре репрезентација и да губе здравље и слободно време на то ако не желе. За оне којима ово смета, ставите се у њихову кожу - ем радите су својој фирми, ем вас онда држава константно цима да им се јављате на пример на војне вежбе скоро сваког викенда и преко лета, и тако годинам без неке специјалне надокнаде за то? Колико би вас то трпело? Овде многи заборављају и следеће - сви ти велики тимови имају Тим А и Тим Б, "А" може да иде у нову лигу, а развојни "Б" ће играти УЕФА такмичење, једноставно неће лиценцирати своје најбоље играче код УЕФА и то је то. Лова људи, лова...

Kole

pre 3 godine

Bez Arsenala i Totenhema (pogotovo), da tu budu Bajern i PSG i to je to
(M., 19. april 2021 09:01)

Pa ima mesta za još 3 kluba. Bajern, PSŽ, Liverpul

ZekaPeka

pre 3 godine

Blizanci jel vam nije smetala Aba liga u kosarci koja je unistila srpsku ligu? javite se
(pekipekic, 19. april 2021 09:03)

Zeka Peko samo prvak ABA lige,Jadranske je mogao u EL i moci ce.Mozemo mi da igramo i beogradsku ligu,ali koja vajda. Dobro FIBINA liga moze da se igra,daj boze da se svi vrate pod okrilje njeno,nego da je poligon raznih Bartomeua i ostalih slicnih

milos. k

pre 3 godine

Navijači na zapadu prate svoje klubove, i svoje prvenstvo. Ne zanima ih preterano LŠ. Gledano je to takmičenje, ali mnogo manje nego domaće prvenstvo. Tamo su stadioni puni, fudbal se voli, poštuje se takmičarski duh. Prvenstvo iz koga ne možeš da ispadne, nije ti važno dal si drugi ili 12ti, je osuđeno na propast. Ako ih UEFA izbaci iz domaćih liga, ovo prvenstvo će se raspasti pre nego što je i počelo. Inače lično znam gomilu ljudi koja će pre da gleda Mornar-Krka nego NBA! NBA je bio zanimljiv u početku kao nešto novo, a ova liga u fudbalu i nije nešto novo.

boban

pre 3 godine

pola od ovih moze biti i 10 u prvenstvu ako neki seik zavrne slavinu.Medjutim treba ih pustiti da sami igraju i treba da ih sve ostale ekipe bojkotuju,tako da igraju svoj sampionat,svoju ligu sampiona i sve sto im padne na pamet.

Otheym

pre 3 godine

Očajnička prilika da se zaradi je u pitanju. Plate fudbalera i transferi su idalje ogromni, a više nema publike da kartama to sve otplati. Jedini način da se zaradi i da ovih 11 timova na taj način zadrže prednost je da se poveća gledanost preko TV-a. Pogledajte ove sezone šta se dešava i koliko su "manje" ekipe ugrozile najveće u svojim šampionatima. Samo u PL, Lester i Vest Hem mogu da završe u LŠ, a Liverpul, Čelzi, Totinhem i Arsenal van!
Koliko god ne voleli potez iz takmičarskih razloga, ovo takmičenje će imati paklenu gledanost. Evo skorašnji primer: Koliko ljudi je gledalo Real - Liverpul, a koliko Borusiju - Siti? Naravno, mnogo veće interesovanje je bilo za prvu utakmicu, jer su u pitanju velikani sa ogromnim armijama navijača.
Daću samo primer Arsenala, koji je deveti klub po broju navijača na svetu i kao takav ima ogroman potencijal za marketing. Daleko veći od Lestera ili Vest Hema koji su ove sezone realno bolji klubovi. Da li se Realu finansijski više isplati da igra protiv Arsenala ili protiv nekoga od njih, šta će više ljudi gledati?
Svakako je u pitanju ružan potez ovih klubova, ali razumem da oni hoće svoj novac i da im u uslovima pandemije ovo predstavlja način da zarade.

Sotirzvanidjubre

pre 3 godine

Građanskog iz Mančestera i Psg nema na ovoj listi samo zbog toga jer su u polufinalu lige šampiona. Čim prođe finale eto i njih na listi osnivača. Licemeri.

nik

pre 3 godine

Samo da ih nacionalni savezi izbace iz nacionalnih šampionata, ko to ne uradi ta reprezentacija ne igra evropsko ili svetsko prvenstvo.

Milan

pre 3 godine

Postoje špekulacije da ce Zvezda kao bivsi sampion evrope i sveta dobiti ugovor na 3 godine u ovoj Superligi ,jer je jako postovana u ovim krugovima bogatih, s obzirom na to da je u finalima pobedila velikane Marsej i Kolo kolo,a to se pamti.

Čika Žika

pre 3 godine

fantasticno. fakticki sa 350m svako moze da stvori novi tim (treci tim, posto uglavnom ti super klubovi vec imaju preko 20 vrhunskih igraca). nema ukrstanja sa uefom, a klubovi kao nasi partizan i zvezda ce konacno biti atraktivni za strane ulagace.

svima dobro. niko ne gubi.

Boki

pre 3 godine

Sebičnost i pohlepa! UEFA im je išla maksimalno na ruku sa reorganizacijom Lige prvaka, a sada je dobila nož u ledja. Treba ih izbaciti iz svih tekmičenja. U Evropi, za razliku od SAD, su klubove osnivali radnici i sirotinja. Zato klubovi imaju istoriju i tradiciju. Nacionalne lige takodje. Ne može se uopšte porediti sa npr NBA. Nadam se da će se navijači ovih klubova pobuniti protiv ovog privatnog takmičenja. Svaka čast Bayernu, PSG i CITY-ju!!!
(Mariborcan1970, 19. april 2021 07:23)

Na zalost i Siti je pristao sinoc kao poslednji od ovih 12. Verovatno ce i ostali samo cekaju da vide sta ce se desiti.

dm

pre 3 godine

E sad u inat,necu gledati taj Kiklop od takmicenja,treba ih sve izbaciti iz liga.
(Markoooi, 19. april 2021 01:12)
Jaoooo pa kako ce oni bez tebe?
(Elizabet Olsen, 19. april 2021 06:06)

Ima na svetu dosta zajedljivih cinika kao ti.
Sopstvena bezvrednost ih vuce da pokusaju da svakog drugog obezvrede da se ne bi osecali usamljeno u mulju u kome se nalaze.
Markooooi je u pravu, jedina mogucnost obicnog coveka je da ne gleda i ne bavi se takvom ligom.

Tor

pre 3 godine

Ali sto su Totenhem i Arsenal bitni ???
(Koji hit, 19. april 2021 06:01)

Kako si '' nepametan ''... Pa bice bitni, kada dobiju ovoliku lovu....

sportdetective

pre 3 godine

Aha..pa UEFA kad naredi nacinalnim savezima, da izbace buntovnike iz svojih liga...ovi ce igrati neki svoju ligu koja ce biti po uzoru na NBA, nema ispadnaja, jer nemaju drugu ligu i tako postane ta liga bez smisla. Igras i ako si zadnji opet sledece godine opet igras isto takmicenje. To vise nece biti sport. Pa kad se Perez seti da preseli Real u Dubaj...zamisli to Real Dubaj...jer ovo vise nije sport, ovo je samo perionica para. Ocigledno oce neki matorci da uniste fudbal, pa jim je to jedini cilj u zivotu. Znaci posle njih nece biti fudbala, toliko su umislili da su bitni i da su oni fudbal. Predlazem UEFI da odmah izbrise buntovnike iz svih trofeja, a pre svega Real Madrid, nek jim izbrisu svih 13 titula, pa nek gradi imidj u svojoj privatnoj superligi.

Owen

pre 3 godine

Ja kao stari navijač Liverpool-a koji je oduvek vazio za avangardu mogu da kazem da me je RAZOČARAO.
Man city 0, Chelsea 1, Arsenal 0, Tottenham 0, Man utd 3. Ukupno 6:4 za Liverpool u titulama prvaka evrope. Koji su moj onda to veliki klubovi evrope.

kk

pre 3 godine

UEFA ih je sama napravila toliko bogatim. Sama je kriva za to. Svakako, ne znam ljudi, tolika je u Svetu neravnoteza kapitala da je to strasno. S jedne strane neki nemaju bukvalno da jedu ni za lek, neki krpe kraj s krajem a neki imaju bukvalno nezamislive cifre.

Tor

pre 3 godine

Dragi Boze, ko sve danas ne pise komentare, strasno... Videli ste vec jednom kako je to proslo u kosarci, proci ce i ovde i kraj price...

Aksiom

pre 3 godine

Sta god UEFA da uradi, jedno je tacno ako se formira ta super liga, nikad vise pehar LŠ nece imati tezinu. Raskol. Vremenom ce se osipati UEFA moc. Nije njima do fudbala, uefa je institucija sa mnogo zaposlenih sa divljackin platama. Do para im je. Sama je UEFA napravila sistem gde ce postojati bogati i siromasni klubovi, onda to nadogradila u super bogati klubovi. Pa je sad nedavno krenula sa kombinacijom da se nekako zatvori LŠ da bude samo za prebogate. Naprwvili treci sistem takmicenja. Medjutim, utrcao im ovaj Amer klizeci start i hoce da da gol. Faula nema, ofsajda nema. A odavno ne uzivam u fudbalu, jer krpim kraj s krajem. Zabole me za uefa i njen novac

Avganist

pre 3 godine

Sport izgubio, biznis pobijedio. Bravo za velike korporacije, uspjele su da unište "vitešku borbu" i od nje naprave elitni paravan za akumulaciju profita. Ako budem gledao utakmice, u šta sumnjam, biće to samo koristeći piratske metode (streaming, kradeni kodovi za satelitsku i sl. centa neću platiti tim smećarima)

mile

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Ma nista bez Zvezde, ahahahaha

Drndo Maroje

pre 3 godine

mogla bi uEFA da se odbrani od ovoga. Niko ne brani da se klubovima ne dozvoli termin igranja i u toj superlopovskoj ligi i u domacem prvenstvu i ostalim takmicenjima. Tako da mogu slobodno da igraju samo tu njihovu privatnu ligu i uzivaju- ko hoce da gleda nek gleda.
Uefina takmicenja mogu da koriste samo od UEFE licencirani igraci, dakle zaposleni u klubovima clanovima UEFE, znaci na evropskom i svetskom prvenstu nema tih Celzijanera i Real mafiozodrida, pa ko voli nek izvoli. Ako oni imaju dovoljno novca da placaju te igrace i ligu i dovoljno zarade- pa ne zive od te ligice i bjesomucnih medjusobnih derbija.

Usbb

pre 3 godine

Skupili najbolje klubove Is tih zemalja...bravo biće ovo mnogo zanimljivije nego liga šampiona sa onim autsajderima niko i ne gleda grupe.
Ovo prepisali iz košarke a tamo vam ne smeta?

nesa80

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Ma nista bez Zvezde, ahahahaha
(mile, 19. april 2021 08:20)
e vala sam se i ja nasmejo,gura zvezdu ko da je dortmund u najmanju ruku a ovi nas nemaju ni u planu za neki intertoto kup,brale neshvata da mu nije to kosarka gde jos drzava i nekako moze da ih ugura u el

Vladan R

pre 3 godine

Sve zavisi od jedimstva UEFA nacionalnih saveza i preostalih klubova u tri navedeno države. Ako ih savezi, trenutno kazne i novčano i drasricno disiplinski, za ovu sezonu teško da će super liga da zazivi. Pomenuti klubovi još uvek su zavisni od prihoda koje imaju u nacionalnim šampionatima, zato i nisu dirali vikend termine. Ipak ne treba imati sumnje da će se vremenom, ako ovo prodje, potruditi da prosire SL i tada će da ktenu i na vikend termine, ali tada će biti kasno da ih bilo ko spteci. Sada nisu toliko mocni da idu i protiv Uefa i nacinslnih i ostali klubova, koji bi odbijanjem da igraju sa odmetnutima, izvršili dodatni pritisak. Jesu pomenuti klubovi bitno za ove tri lige, ali trenutno ni oni, bez tih Liga ne mogu da funkcionišu.

Mali Hijavata

pre 3 godine

.
(dior, 19. april 2021 01:12)

Najzad inteligentan komentar. Potpuno si u pravu, preuzeli su profesionalni fudbal potpuno u svoje ruke. I to su radili ulaganjem, dobrim skautingom i unapredjivanjem fudbala po pitanju taktike i fizičke spreme. Stvar je prosta, UEFA je obično udruženje, a ovo je ozbiljna kompanija sa ozbiljnim profitom. Niko neće dozvoliti nekakvom udruženju da kupi kajmak od njihove zarade i ulaganja. Tu su veliki igrači i banke, mediji, te multinacionalne kompanije, kojima je fudbal kao lanac prodavnica. Jer ne plaćaju Real ili Barsa, ili Bajern ili PSŽ milijarde evra za igrače...već multinacionalne kompanije koje im plaćaju stotine milijardi za TV prava i marketing.
Toliki je novac u igri, da je bilo kakvo "ugradjivanje" UEFE jednostavno nedopustivo. Ti vodiš glavu reč i onda treba da ti kajmak kupi nekakav Čeferin, iznikao iz maloevropske birokratije, koji pojma sa fudbalom nema.
I nije mi jasno što se mi bunimo, kad stalno pričamo "UEFA-mafija"? Pa evo sad, nećemo više da imamo posla sa tom mafijom, sad možemo da organizujemo poštena takmičenja sa braćom Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima i Bosnom.

Znalac

pre 3 godine

Bravo, najzad prava stvar. Ova nova super liga biće bolja i jača nego bilo koje svetsko i evropsko prvenstvo u fudbalu i to svake godine redovno. Fudbal se i gleda zbog uživananja u najboljim potezima. Ko još ne shvata veličinu ovog projekta tek će da vidi svoju ogromnu zabludu. Biće ovo nešto kao Evropska NBA liga samo u fudbalu. Što kažu krem de la krem. Koga još briga da gleda u ovakvom formatu recimo (svaka čast svima) Omoniju, Bate Borisov itd , pa čak i naše klubove koji služe samo za napucavanje. Ko još može da zabrani 20 vlasnika klubova (milijardera) da organizuju svoje sopstveno takmičenje? Tako je slično bilo i sa Euroligom u košarci pa se FIBA povukla i sad imamo sigurno kvalitetnije takmičenje nego kad su igrali neki Prokom, Zeljonaja gora, Sky linersi i ostali nedostojni tog takmičenja. Možda i najviše od svega je da je dosta više UEFE i njenih mafijoza i neregularnosti.

relano

pre 3 godine

Ne znam po cemu je totenham velikan! Pa ni city! Minhen 1860 ima vise titula od totenhema npr. Da ne pricamo notingem forestu koji je bio prvak evrope vise puta.

upušten

pre 3 godine

5 milijardi budzet, a cele Srbije 10. Ne znam da li da kazem e moja Srbijo ili e moj fudbale...malo sam zbunjen pored miliona gladnih sirom sveta koji umiru svaki dan.

qwerty

pre 3 godine

Vise mesta za nas. . . LS je LS. Sa ili bez njih.
(Branko Spasic, 19. april 2021 01:33)

Pa i nije bas tako. Mozda ce u pocetku ljudi malo gledati Ligu Sampiona, ali kada vide da u ovoj superligi igraju svi najbolji fudbaleri, nece dugo trebati da svi krenu njih da gledaju.

To ce automatski znaciti da ce se ovi klubovi ako ostanu u svojim nacionalnim ligama boriti za trofeje, jer ce svi najbolji igraci ici u ove klubove, kako zbog para, tako i zbog takmicenja.

Pa da vidimo

pre 3 godine

Da se razumemo,od postanka fudbala kao sporta,pa do dan danas,samo su Evropa i Južna Amerika bili i oszali sinonim za fudbal.Razni šeici kao i amerikanci,koji su shvatili kolika lova se obrće u fudbalu,ustvari ga guraju u katastrofu.Katastrofa će nastupiti,kad novo takmičenje izgubi gledanost.Ljudi ne blamirajte se sa nazivima najbolji i najmoćniji jer je urnebesno.Kad nekad spomenete imena Bajern,Ajaks,Benfika da ustanete i salutirate legendarnim timovima koji su stvarali istoriju evropskih klupskih takmičenja.

Дача

pre 3 godine

ФИБА је сама уступила Лигу шампиона ЕСА, памсе годинама касније предомислила али било је касно.
Ово се формира без одобрења УЕФА.

uji

pre 3 godine

(legolas, 19. april 2021 00:52)

Nisi svestan kako će ovo biti dosadno za gledanje čim prodju dve-tri sezone. Neće ni navijačima, a ni igračima biti interesantno da po deseti put igraju protiv istog kluba za tri godine, i da znaju da za par meseci igraju opet.

dejan

pre 3 godine

Prvo,Bajern Minhen je veći klub od 99% ovih klubova. A drugo,to se dešava kad ligu šampiona igraju klubovi poput ovih galaktikosa iz Ljutice Bogdana,koji u svojoj banana državi ruši sve rekorde,ali bogami i u ligi šampiona ruši sve rekorde po broju primljenih golova.I sad,zašto bi klub koji plaća jednog igrača 10-15 milona eura godišnje,slao tog igrača u duel sa jednim Gobeljićem,ili još gore Sanogom,igračima koji su ozbiljno povredili nekoliko igrača,što u Srbiji,što u Evropi.I zapečatili im karijere.I za to,naročito ovde,ne da nisu odgovarali,nego jedva žuti karton da su dobili.A za koje pare? Ko će da gleda Real Madrid-zvezda,osim ovih mučenika ovde,što misle da su nešto mnogo bitni u Evropi i svetu,a nisu ni svesni koliko su nebitni i mali.Ne mislim samo na njih,nego na bilo koga odavde.Pa Španci ne bi gledali meč sa zvezdom,a zamislite tek Kineze, Indijce i ta ogromna svetska tržišta.

al bandy

pre 3 godine

na kraju nece niko bojkotovati,nego ce za par godina i super liga 2 da se napravi i svi ce gledati i pratiti i naravno igrati kladionicu.

Che

pre 3 godine

Posto su i nacionalne lige pod okriljem UEFA-e, onda to znači da će ih izbaciti i iz nacionalnih takmičenja? Moš mislit. Srprdačina. Ma nek rade šta hoće. Ionako pratim samo reprezentativna takmičenja i u košarci i u fudbalu. Tu bar pare ne odlučuju tko je bolji.

Dare

pre 3 godine

Evo sad sam čuo da se bord direktora J.P. Morgana jako potresao što se vama ne svidja novi format takmičenja i da razmišljaju da odustanu od cele stvari... Pričao mi jedan čovek što se razume u te stvari...

Čika Mirko

pre 3 godine

To se lako riješi. Uefa ih izbaci iz svih takmičenja, i zajedno sa FUFA donese pravilo da svaki igrač koji nastupa u ligi bogatih ne može nastupati ni u jednom uefa i fifa takmičenju, uključujući EURO i Mundijal. Ostali klubovi van lige bogatih se dogovore da je cijena bilo kojeg njihovog igrača koji prelazi u klub iz lige bogatih realna cijena + 200 miliona evra. I eto ga,problem riješen.

miki

pre 3 godine

Ovo nisu ni engleski, ni španski, ni italijanski klubovi, već arapski, kineski, ruski... Nek gospoda pokušaju nešto slično u svojim zemljama da urade.

Goran S

pre 3 godine

Ova Superliga neće biti zanimljiva. Živi bili pa videli. Kao prvo neće biti čara i borbe jer niko ne ispada iz lige. Neće se igrati kvalitetne odbrane, već će svi gledati da daju što više golova. Kao danas u NBA kada daje svaka ekipa po 120 koševa. Tako će i ovde svaka ekipa davati po 4-5 gola, ako ne i više. Isto tako neće biti nekih jačih duela, što je odlika fudbala, jer niko neće smeti da se povredi. Ako se neka zvezda povredi to će uticati na gledanost lige, a vlasnicima lige je novac u prvom planu.

pepe_le_tvor

pre 3 godine

...kad....
Hoces reci da u drustvu kojem se ti kreces nemas pravo da okupis 5 najimucnijih drugara? Eto vi imate novaca da osnujete 'porshe grupu' i da se trkate neki dan u sedmici kad vama odg. znaci grad treba da zabrani to jer drugi eto nemaju to i nisu tako mocni , dozvoljeno je to samo zastavama?! Izvini, primjer je banalan bas kako bi vecina shvatila. UEFA I FIFA su najveca mafija na svijetu, nema tu brige o raciszmu, brige o ovom , brige o onom. Evo dokaz o cemu oni nakvise brinu, o parama!

Bane

pre 3 godine

Super sto se formira ovako nešto. Fudbal se igra iskljucivo zbog novca koji obezbedjuju sponzori. Sponzori su jedino zainteresovani da ulazu u klubove i ligu ako je dovoljno atraktivna i ako ima pune stadione. Nadam se da će se i na Balkanu svi dobro zamisiti da li su im postojece nacionalne lige dovoljne i da će u skladu sa sadasnjosti napraviti iskorak u budućnost pravljenjem balkanske lige. Za Srbiju to konkretno znaci da će se klubovi Partizan, Zvezda i ostali morati da privatizuju najverovatnije prljavim, opljackanim od naroda, novcem tajkuna, a sličano je i sa ex-YU. Privatizacijom navedenih će nestati i zanimanja “navijač” i “vodja navijača” jer tajkuni neće biti zainteresovani da dele “mukom stečen” profit za nepismenima! Na taj način su gradjani Srbije i ostatak ex-YU u dobitku. Eto kako će Super liga Evrope pomoći ex-YU da normalizuje odnose, pokvari savezništvo izmedju vlasti i “navijača” i utiče na bolji život svakog pojedinačnog čoveka, mada to uistinu nije ni želela!

Nick Prascaton

pre 3 godine

Hipotetski, ako bi se svi ostali klubovi organizirali u udrugu, i donijeli npr. odredbu kako svaki njihov igrač mora imati klauzulu u ugovoru po kojoj ako ga želi klub iz superlige, mora platiti tipa 150 milijuna € odštetu, ovi su za 5 godina pokojni. Odnosno kvaliteta nogometa bi bila manja u toj superligi nego u ovamo.

NoName

pre 3 godine

Rešenje bi moglo biti prosto. U svaki ugovor sa igračima navesti da igrač ne sme sledeći ugovor potpisati sa timovima iz ove Superlige. Jednostavno im smanjiti bazu iz koje kupuju kvalitet. Neki novi Ronaldo ili De Brujne tako nikad neće zaigrati za Real ili Siti. Tako će kvalitet njihovog takmičenja vremenom padati, kada pada kvalitet pada i gledanost, kada pada gledanost odlaze i sponzori. Kada odlaze sponzori odlaze i pare. Kada nema para nema ni Superlige. Za 10 godina bi to bilo prosečno takmičenje.

građanin opasnih namera

pre 3 godine

marko@
zvezde...haha, ovo je dobro, zlezda i evrooski fudbsl, daj decko ne pali se, u zvezdi igraju panjevi i mesari, ko bi imao zelju zvezdu da gleda, osim vas par nesretnika....cccc

mare

pre 3 godine

drago mi je sto ce ljudi zbog ovoga shvatiti sta americki kapitalizam radi ostatak svetu, novi svetski poredak, osim kapitala nista nije bitno.

marko

pre 3 godine

Fudbal može da spase samo Yugo zakon. UEFA da donese zakon da se zabranjuju transferi igrača van matične zemlje do 25. godine. Da vidite kako će da procveta fudbal svuda...

Belmondo

pre 3 godine

Psg iz samo jednog razloga nije usao u ovu ligu, nadaju se izbacivanjem ostalih pa da tako osvoje ligu sampiona, a sto se tice nekakve osvete uefe ovim klubovima, dovoljno je da oni ne dozvole svojim igracima nastup za nacionalne timove time je i zvanicno kraj uefi, koja je na kraju krajeva ovo sama i napravila, zlo modernog fudbala

mito

pre 3 godine

U pravu je Željko Pantić: neće veliki klubovi gledati kako pare koje oni zarade troši "balkanizovana UEFA".
Zbog balkanizovane UEFA, Zvezda nije popila odgovarajuću kaznu zbog "slučaja Zlatan", a dobila kriterijum sudjenja, kao da je Real lično.
Ja sam obema rukama ZA ovaj projekat!
Dosta je više korumpiranih zločinaca iz UEFA i FIFA.

Boki

pre 3 godine

UEFA more riješit sve 1 potezom a to je nastavit sa svojim takmičenjima i ko igra ta takmičenja kup uefa i LP pri UEFI tim klubovima zabranit prodaju klubovima super lige i onda će doć do toga da te ekipe superlige nemogu kupit igrače nego imat svoju školu jaku a ni jedan klub od ovih u super ligi nema svoje škole i u roku 5 god propadaju

Bane

pre 3 godine

Super sto se formira ovako nešto. Fudbal se igra iskljucivo zbog novca koji obezbedjuju sponzori. Sponzori su jedino zainteresovani da ulazu u klubove i ligu ako je dovoljno atraktivna i ako ima pune stadione. Nadam se da će se i na Balkanu svi dobro zamisiti da li su im postojece nacionalne lige dovoljne i da će u skladu sa sadasnjosti napraviti iskorak u budućnost pravljenjem balkanske lige. Za Srbiju to konkretno znaci da će se klubovi Partizan, Zvezda i ostali morati da privatizuju najverovatnije prljavim, opljackanim od naroda, novcem tajkuna, a sličano je i sa ex-YU. Privatizacijom navedenih će nestati i zanimanja “navijač” i “vodja navijača” jer tajkuni neće biti zainteresovani da dele “mukom stečen” profit za nepismenima! Na taj način su gradjani Srbije i ostatak ex-YU u dobitku. Eto kako će Super liga Evrope pomoći ex-YU da normalizuje odnose, pokvari savezništvo izmedju vlasti i “navijača” i utiče na bolji život svakog pojedinačnog čoveka, mada to uistinu nije ni želela!

stellarossadibelgrado

pre 3 godine

Sve nekako, ali mučeni Arsenal i Totenhem, pa oni nisu ni za ligu konferencija, toliko su moćni i konstantni. Nisu cak bili ni prvaci Evrope. Pa i Atletiko, realno, ko zeli njih da gleda i njihov anti fudbal. Od Engleza mi nije nista čudno, Italijani su me razočarali sto su svi prihvatili. Bar ima u svemu ovome nesto pozitivno, Bajern i Psz su odbili, Dortmund takodje, tako da LS sigurno nece propasti. Mozda samo bude jos interesantnija, jer ce igrati i manje bogati klubovi. Ovu novoformiranu nakazu barem ja necu da gledam.

Staka Zulu

pre 3 godine

"Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja – Superlige..."

A Bajern, Borusija, PSŽ, Lion, Porto, Ajaks...

Pravi izraz je "Nekoliko bogatih klubova..."!

Smejaćete se sada, ali ovo se videlo još na Olimpijadi u Pekingu i onoj trci u plivanju. Pa osnivanje ULEBA u košarci! Pa menjanje pravila u kvalifikacijama za Pesmu Evrovizije. Pa dodele Oskara, Zlatnih lavova i palmi...

ODAVNO NEMA FER PLEJA - SAMO NOVAC!!!

Boki

pre 3 godine

Jeste nepravedno za manje klubove, ali meni ne smeta. Zamisli svakog utorka i srede ne mozes da se odlucis koji ces derbi da gledas Barselona- Junajted, Real- Siti, Celzi-Juventus, Atletiko-Inter... I tako u krug...

K

pre 3 godine

Ameri se umesali, prave kao svoj nba, nema kluba koji su usli u ovu pricu a da nema americki kapital, ili da je pod uticajem americkog kapitala, osovinu eu predstavljaju francuska i nemacka zato ih i nema a ostali su i politicki veoma zavisni od amera

Неедукован

pre 3 godine

Пола ових клубова НИКАДА није био шампоин Европе или су били евентуално једном.
Сјајно! 🙂
Промените му бар назив, не брукајте се овим 'Супер Лига'.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Sebičnost i pohlepa! UEFA im je išla maksimalno na ruku sa reorganizacijom Lige prvaka, a sada je dobila nož u ledja. Treba ih izbaciti iz svih tekmičenja. U Evropi, za razliku od SAD, su klubove osnivali radnici i sirotinja. Zato klubovi imaju istoriju i tradiciju. Nacionalne lige takodje. Ne može se uopšte porediti sa npr NBA. Nadam se da će se navijači ovih klubova pobuniti protiv ovog privatnog takmičenja. Svaka čast Bayernu, PSG i CITY-ju!!!

Broj 1

pre 3 godine

Без њих ће бити занимљивија Лига шампиона, али баш шампиона свих осталих држава!?

Soler

pre 3 godine

Sad je kao Uefa dobra I podrzavate je a I ona pristala na promenu formata ls ali da je ona vodi dakle nije sija nego vrat odnosno borba ko ce voditi ovo takmicenje I raspolagati parama

uji

pre 3 godine

(Slavko, 19. april 2021 01:30)

Gledaće. Ali kad se po sedmu put budu sastali u roku od dve godine, neće više nikom biti interesantno i ljudi će se uželeti da gledaju npr. Porto-Roma, a što da ne i Real-Domžale.

vaxilar

pre 3 godine

Ako treba zaposlice 100 fudbalera i igrace 12 takmicenja. Imaju novca da investiraju i jos vise mogucnosti da zarade. To je kapitalizam u najsurovijem obliku. Sve ostalo je romantika.

Planove jedino mogu da pokvare konzumenti, tj potrosaci. Promene jedino donosi cvrst karakter i disciplina. Ali avaj, da se ne lazemo i nas 90% kupuje za zivot u 3-4 lanca hipermarketa, a ne kod babe na pijaci...
(gtr, 19. april 2021 01:32)

Nece zaposliti 100 fudbalera. Cak su i drzavnici najavili blokadu ovoga na sve moguce nacine

Taso

pre 3 godine

LS, LE, nacionalne lige, nacionalni kupovi, super kupovi, svetsko klupko prvenstvo, Liga nacija, kontinentalna prvenstva, svetsko prvenstvo... Korona. ... Pa sad i ovo...
Sve na stranu, neka bude i ovo novo takmičenje (da svi budu zadovoljni), ali kako misle da igrači sve ovo izdrže, stvarno mi nije jasno....

Evidentno je da sa ovom novom ligom neće moći sigurno da sva ova takmičenja izguraju kako bi trebali (prelilo već ionako prepunu čašu). A to znači da će negde kvalitet morati da padne drastično. E sad gde, to će vreme pokazati.

То се решава овако:

pre 3 godine

Националне државе прогласе забрану деловања овим клубовима и све им заплене. А да! Националне државе не постоје више... Хтели смо неолибералну економију у којој важи само једно правило: "Дрпај све и гази по свима!" Онда ништа. Добри наш фудбалу, почивај у миру...

nesa80

pre 3 godine

To je normalno stanje. Kada igra Real i Manutd, gledace 3bil ljudi, a kada igra Real i Domzale gledace cela Slovenija i jos 5m ljudi...Plus prihod od 350M, to je drugi nivo!
(Slavko, 19. april 2021 01:30)
a u kom to universumu ce igrati real i domzale

hm?

pre 3 godine

Ako su Totenhem, MC i Celzi velikani evropskog fudbala, onda sam ja poslednjih 30 godina gledao pogresno takmicenje! Velikani su Ajaks, Benfika, Porto, Bajern, Liverpul... Nedostaje jos PSG pa da klub “velikana” za pranje para bude kompletan!!

CiStO_onAkO

pre 3 godine

Ser. mi se od ove lige odma u najavi,oce da ubiju draz i fudbalu kao sto su to odavno ubili u kosarci,da mali ne moze da nakultira velikog,da liga izgubi draz,da nije mjerilo koji si na tabeli vec koliko imas para,piiiihhh...ali nadam se da uefa nece to dozvoliti kao sto i nece,nego da im zabrani svim ucesnicima igracima tih klubova fa igraju svetska i evropska prvenstva....Pa nek se igraju tamo izmedju sebe bogatasi ako im basta.

Elizabet Olsen

pre 3 godine

E sad u inat,necu gledati taj Kiklop od takmicenja,treba ih sve izbaciti iz liga.
(Markoooi, 19. april 2021 01:12)
Jaoooo pa kako ce oni bez tebe?

Sima

pre 3 godine

Ovo je šansa za našu ligu da ih tuži za krađu imena, možemo i mi da uzmemo neke milione sa te gomile pa da napravimo nacionalni stadion od toga 🙂

VUK

pre 3 godine

Propašće. Fudbal je popularan samo iz razloga što je jedina igra gde siromašniji mogu da pobede i eliminišu bogate. Takmičenje samo bogatih je potpuno aut !

72

pre 3 godine

konacno da ne gledamo vise ls sa zvezdom, dinamom ostalim fudbalercicima koji jedva hodaju i igraju fudbal iz 80-tih.jos samo bayern, psg,ajax stalnih 15 i pet opcionih borusia i arapi kupe jos 4 kluba, npr. 2 iz italije i 2 iz nemacke ili francuske.

Predrag

pre 3 godine

Lup šampiona je bio najbolji. Valjda treba mali i siromašni klubovi da dobiju priliku da igraju lopte sa velikim i bogatim klubovima. Ovaj svet generalno se obezvredio, sve se vrti oko para.

Sima

pre 3 godine

Ovo je šansa za našu ligu da ih tuži za krađu imena, možemo i mi da uzmemo neke milione sa te gomile pa da napravimo nacionalni stadion od toga 🙂

MRZIM PROPAST

pre 3 godine

Mislim da od ovoga nema nista ako ne bude u dogovoru s nacionalnim savezima i Uefom, jer ovi klubovi sigurno nece izlaziti iz nacionalnih prvenstava. Zivim u Engleskoj i siguran sam da navijaci ne bi prihvatili izlaz svojih klubova i formiranje nove lige. Ovdje postoji ljubav i posvecenost prema nogometu i stoljetnoj tradiciji kojoj nema premca. Siguran sam da navijacima svih top klubova vise znaci Premiership od ove plasticne lige. Vecina tradicionalnih navijaca ce ovo bojkotirati, a pitanje je koliko dugo ce to biti zanimljivo KInezima i Arapima. Izlazak iz nacionalnih prvenstava bi kostao ove timove gubitka temeljnog navijackog korpusa. Iako se cini da Uefa tu nema manevarskog prostora, cinjenica da van ove lige ostaje bezbroj vrhunskih klubova znaci da ce Uefa jos uvijek moci organizirati zanimljiva natjecanja i ta liga nece imati ulogu koju ima pandan u kosarci gdje je bazen vrhunskih klubova puno manji.
Osobno me bas briga jer im vec godinama ne placam ni peni za gledanje. Osim reprezentativnog nogometa koji je jos uvijek zadrzao onu neku iskrenu, natjecateljsku nit sve ostalo je postao cirkus s preplacenim protagonistima. U stvari, ove sezone sam opet poceo pratiti HNL i bas mi prija. Vjerojatno sam ostario pa mi je simpaticno kad s one jedne tribine u Koprivnici kamera "pogleda" preko puta na domacinovo dvoriste s kokoskama koje trckaraju okolo. Malo me to baci u mladost, i sve mi izgleda spontanije i opustenije. A i nogomet stvarno nije toliko los.
(Srecko, 19. april 2021 01:08)

Potpuno te razumem, gosn Srećko. Ali ima jedna stvar. Klinci nemaju tu nostalgiju za romantikom iz naše mladosti. Oni vole glamur, a ne kokoške. Za njih je ovo odlično. A nove generacije će to prihvatiti kao normalno. Pa oni i ovakav plastični, našminkani i veštački NBA gledaju sa pažnjom i uživanjem. To je najveći problem. Za nas starije koji pamtimo pravi sport ne spremaju ništa, mi nismo njihovo tržište.

TangoBravo

pre 3 godine

UEFA se već postavila na isti način kao FIBA prije desetak godina. To se pokazalo neefikasno. TV prava za SuperLigu će uzeti veliki dio kolača od UEFA. Samo je malo klubova koji će tu ligu igrati. Pretpostavljam da ti klubovi neće igrati novu LP. Ne mogu ni zamisliti LP bez Reala i Juventusa. I jedni drugi čine gluposti.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

mnogo toga ne razumete. sve ovo rade americki vlasnici engleskih klubova. prave ligu kao NBA. Nije vazna istorija, navijaci, samo pare. i znajte uspece u tome. nema sanse da ih zaustave. igraci ce dobiti mnogo vece ugovore i igranje za svoju zemlji pada u zaborav. njima nije u interesu prohodnost drugih do tog takmicenja. napucace ugovore i dovesti najbolje. posle toga LS moze igrati sta hoce, ovo ce biti najjace takmicenje. iza njih je stao JP Morgan, stace i druge banke. zavrsena prica. fudbal nikad nece biti isti.

remax

pre 3 godine

Urušili su ceo sistem vrednosti, a da neće tamo neki sport.
Ovo će verovatno krenuti ali da li će i zaživeti, zavisi samo od publike.
Njihova procena je da u Evropi i svetu ima dovoljno izgubljenih duša na osnovu kojih bi to moglo da opstaje.
Interesovanje i za ovu postojeću LŠ kod mene je na istorijskom minimumu, a ljude koji bi ovo pratili tretiraću isto kao one koji prate živote britanske kraljevske porodice.

sumadija

pre 3 godine

Kao većina ovde i ja sa sam razočaran i sport generalno gubi svaki smisao.Ti više nije onaj sport i nadmetanje koje volimo.
Međutim nisu mi jasni komentari tipa zabraniti im ovo ili ono.Pa ljudi pobogu,nisu oni ovu odluku doneli pijani u kafani već je ovo pripremano dugo u saradnji sa timovima najprestižnijih advokata koji su im sigurno rekli šta mogu a šta ne oboriti na sudu ukoliko do toga dođe.
Na primer zabraniti nastup za reprezentaciju!?
Pa to će se lagano oboriti na sudu (nacionalna pripadnost,ljudsko pravo, između igrača i reprezentacije nema ugovora itd itd).
Jedina šansa je neka vrsta bojkota, pogotovo engleskih navijača i da stadioni budu prazni.

nenad

pre 3 godine

Razumem da nije atraktivno ponekad lupati nekoga kao sto je CZ ili Dinamo pre par godina. Ali to je draz. Svako zasluzuje sansu da stane pred nekoga od velikana.
To je prvo. Drugo - po kom kriterijumu su se izabrali? Lova. Pa zbog toga to nece niko gledati. Bole me uvo da svake godine gledam Barca - MU ili bilo sta.
"Izmisljen od sirotinje ukraden od bogatih" - bas tako!!!!.
Ajd sada mi da ga vratimo!

hm

pre 3 godine

Od ovih 12 velikana, pola su velikani, a druga polovina su velikani u pokušaju. Za drugu polovinu npr. jedan Ajaks je institucija. Kada se amerikanci umesaju u evropski fudbal, ovo je rezultat. Ne bi me čudilo da uskoro klubovi sa stogodisnjom tracicijom počnu da menjaju gradove, pa dobijemo Real Moskva ili Olimpijakos iz Londona.

Predrag

pre 3 godine

Na nama, ljubiteljima fudbala, je da ih bojkotujemo. To je jedino što možemo da učinimo. Samo složno i uporno. Treba da se vrati Kup Šampiona, kup UEFA i KPK.

MRZIM PROPAST

pre 3 godine

Ja mislim da je ovo odlično. Do sada je bilo nezvanično tako, pa su ljudi obmanuti i gledaju ligu šampiona i misle da im je dostupna. Sada bar znamo da neće da se igraju sa nama i ok, ne morate. Skinite nam se sa vrata. Fudbal se igra i gleda zbog emocije, a ne zbog toga da se vidi ko će najviše para zaraditi. Navijači će presuditi. Ja sam navijač Milana već više od 30 godina. Ja ovo neću pratiti. Skoro da sam i lš prestao da pratim jer je dosadno da je ishod uvek poznat. Proći će Čelzi, ispašće Benfika. Proći će Arsenal, ispašće Slavija. Kad bude ponovo bilo polufinale Olimpijakos-Anderleht i Sporting-Ferencvaroš imaćete cele 4 zemlje ujedinjene oko svog predstavnika i u uzbuđenju koje nema ni ceo London kad Čelzi igra finale. Bojkot! Fudbal će se opet roditi iz ovoga. Ovo je uklanjanje tumora, kako ja to vidim. Ozdravice sport kad ih ne bude više bilo da kupuju igrače i sudije. Nek se igraju sami.

Boki

pre 3 godine

350 miliona eura dobijaju direktno od starta za ucestvovanje. Da li to vazi za sve ili samo za ovih 12. Zamisli Zvezda ili Partizan da ucestvuju jednu godinu...

vaxilar

pre 3 godine

Nadam se da UEFA na ovo ide direkt djonom sa 2 noge i da nikakvih pregovora i ustupaka nema. Da ih satru da im nikad ovako nesto ne padne na pamet, ni njima ni drugima

Vlasko

pre 3 godine

Čemu čudjenje? Fudbal više od stotinu godina evoluira od sporta i razonode u biznis. Ovo je samo još jedan iskorak u razvoju tog vrlo ozbiljnog globalnog biznisa. Kome je do iskonskog doživljaja fudbala uvek može da ponese loptu i izadje na poljanče...

:-))

pre 3 godine

Sahranise fudbal!
(Nikola, 19. april 2021 01:11)

Sto se mene tice neka sahrane sve balkanske lige od Triglava pa do Djevdjelije pa da se Balkanci konacno pocnu da bave samo sa onim sportskim disciplinama za koje su sposobni. Fudbal na Balkanu oduvek je bio jedna neatraktivna, mucna i dosadna pojava.

:-))

pre 3 godine

Nema Bayerna i PSGa? Profiterako-kerecik...
(Deo krda, 19. april 2021 01:08)

Ne boj se, molice oni uskoro da i oni budu deo elite sto i jesu.

FCB Vizemeister dahoam

pre 3 godine

Ova situacija im idalno odgovara da zavrse ovo sve dok nema publike i glasa navijaca! Niko normalan ne podrzava ovo odvajanje ali ko sta pita navijace. Da su na primer navijaci na stadionu Hasan Salihamidzic nebi preziveo na funkciji prvu utakmicu kod kuce, ali nema sanse nikakve!

Ljubo

pre 3 godine

Samo ih izbaciti iz svih takmičenja i zabraniti im da kupuju igrače od ovih malih klubova sa kojima im nije čast da igraju pa će te onda videti koji su to giganti(bit će na nivou španske,engleske i italijanske druge lige).To će biti dobro za ostale klubove koji će se rešiti ovih štetočina što su u poslednjih skoro 30 godina uništili fudbal i njegovu draž svojom pohlepom za parama.

Rade

pre 3 godine

Neka, tako i treba. Da bog da se sve raspalo. Ali tu su banke prvo da se pitanju kako i šta. Ima prvo lepo da vrate milionske kredite, pa nek se posle prave šta hoće.

Los Angeles

pre 3 godine

@Stefan: Alo rodjače, niko ti ne brani da gledaš Šahtjor protiv Zenita. Za 50 do 100 Eura po karti samo to i zaslužuješ da gledaš.

crniRSB

pre 3 godine

Sad fino drzave neka zabrane otkup tv prava ove lige,neka ostanu bez podrske.
Najvece budale ce da ispanu drzave poput Srbije,Ceske,Portugala, Francuske, Rusije itd ako dozvole prenose ove lige. Indirektno nam kazu da smo niza rasa i da mi ne zasluzijemo da igramo fudbal, treba ugasit ove delikvente koji su smislili ovu diskriminaciju ostatka Evrope.

gox

pre 3 godine

To uefa može vrlo lako suspendovati ali neće samo izbace njihove saveze iz uefa organizacije pa neka razigravaju na euru sami sa sobom. U toj varijanti da vidiš kako bi se njihovi savezi ili vlasti našli da ih kazne. Lično znam da su ljudi u Nemačkoj u najvećoj većini protiv ovoga

Koji hit

pre 3 godine

Bukvalno sta god, ako se nastavi ovo igranje bez publike na mega-giga stadionima ima da bude samo sve jadnije, a vec je prilicno jadno

Вук Караџић

pre 3 godine

Arsenal, Totenhem i Celsi, nisu najvazniji klubovi u svom gradu, a kamoli u evropi.
(Ivan, 19. april 2021 01:07)

Да нису то можда Фулам или Кристал Палас?

Konfučije

pre 3 godine

UEFA ima sjajnu priliku da dokaže ozbiljnost svojih tvrdnji o izbacivanju odmetnika. Polufinalni par Real va Čelzi izbaciti iz takmičenja i u Istanbulu zakazati finale Mančester Siti vs PSG. Svi znamo da se neće desiti, tako da uz malo galame sve će to biti OK. Za ovaj dogovor znaju svi koji nešto znače u fudbalu . Oprezni Nemci i još poneki će se priključiti kad bude sve gotovo. Ja inače, ni jednu utakmicu tog takmičenja nemam nameru gledati.

Petar

pre 3 godine

Auuuu ovo je kraj za UEFA, ne mogu vise nista. Zabraniti ce im takmicenje u svim UEFA takmicenjima? Pa ovi klubovi igraju/zele jedino CL koju ce Sueprliga zameniti a svetski kup je ionako nebitan, tako da im je svejedno. Iz domaceg sampionata ih ne mozes izbaciti a cak i kad bi ih izbacili u drugu ligu oni bi se sledece sezone vratili i sta posle?

mich

pre 3 godine

Velikani...
(Arsenal, Siti, Totenhem)
, pojasnite mi ovu opasku molim vas po cemu su oni velikani, osim po novcu, Arsenal ajde i nekako ali... Siti i Totenhem ma daaaj!!!

Kralj mača

pre 3 godine

Та преостала три клуба која ће накнадно позвати су претпостављам Бајерн, ПСЖ и Борусија Дортмунд?

predrage

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.
(Against modern football, 19. april 2021 00:37)

Sve ok,ali Arsenal nije u toj grupi.Arsenal je velikan engleskog fudbala uz Liverpul i Junajted.

Kralj mača

pre 3 godine

Kлубови оснивачи су... па први Милан!? Ко су бре они, били некад велики.

Vakser i odgovoran

pre 3 godine

Sa obzirom da se utakmice ne mogu odložiti zbog pandemije i kladionice zatvoriti je dokaz da koronavirus ne postoji nego dizanje frke je samo opravdanje da se bolnice zatvore za većinu bolesnih sa ciljem prevremenog slanja istih Svetom Petru. Fudbal, trgovina belim robljem koje zna sa loptom i kupovina rezultata je veći biznis od samog Vatikana i prodaje vere, kao rezultat vidimo redovno odigravanje utakmica jer se veliki novac okreće u kladionicama koje su u posedu najjačih mafija svih država.

Bojan

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...
(Cole, 19. april 2021 00:51)
Nemaš zato što si stariji kontaš ba.To je normalno.Velicanje necega od pre deset godina i sada je stvarno glupo jer je bilo isto.Harali su najveci i najbogatiji klubovu.Tada si imao 10 favorita danas imaš Bajern,Psg,Juve,Siti,Liverpul,Celsi,PSG,Real,Barsu,Atletiko svi su oni bili favoriti.Liga šampiona se promenila.kada su dozvolili pravilo da može koliko hoceš stranaca.Tako da kada udješ u neke 40-te pocne nostalgija da te hvata jer nemaš više 20.i onda velicas nesto iz vremena kada si imao 20.A pre 10 godina su harali Real,Barsa,Bajern itd.Isto kao i danas.Pa nije to bilo pre 30 godina pa ajde da pricaš neke bajke.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Tri stvari su očite:

1. Pitanje legimiteta "najjače i najbogatije" lige bez "Bajerna" ??? A ima još primera...

2. Ameri se sa Evropom zezaju. Ako s.ebu fudbal,slegnuće ramenima i otići dalje.

3. Neće imati problema sa prodajom dresova.To je jedino sigurno u celoj priči.

P.S. Iskreno bih voleo da se vrate lige sa maksimalno 2 stranca i 1 naturalizovanim.
To bih rado gledao i platio.

P.S.2. Naći ću te Džoni Bosmane pod mostom gde klošariš...uzeću ti kartonsku kutiju u kojoj živiš isto kao što si ti meni uzeo radost gledanja utakmica...

Western Devil

pre 3 godine

Da li je realno da kopiraju Nba?Kolika gramzivost,samo daj sto vise para...Kako bih voleo da pukne ovaj balon nekako i da svi ovi klubovi bankrotiraju...
(Ivan V., 19. april 2021 00:42)

Pokazuje koliko ti i ovi sto su ti dali + ne znate o NBA i salary cap. Jer da nije toga,timovi iz LA, Hjustona, New Yorka bi imali skor 90% i sva ostala sirotinja bi se smorila. NBA ima najbolji sistem a razlog zasto su Lejkersi dominantni jeste jer ako situ i lsnsiras brend, trziste je vece. NBA ima super sistem.

Bas smara fudbal zadnjih DVE GODINE

pre 3 godine

Ajax je pokazao da može da igra i sa najvecim klubovima i valjda je normalno kada se boris 90 minuta da pobedis.Ja sam Partizanovac ali lepo vam je Zvezda pokazala dokle je doso Evropski fudbal i da tu nesto ne valja.

Never Mind

pre 3 godine

Jedino sto moze spasiti fudbal kao sport je salary cap po principu NBA lige.
(Ejjj, 19. april 2021 01:06)

Na tragu si. Uvešće se i salary cap ali, za ovih 15 - 20 osnivača. Neće oni svoje meso jesti. Za vas koji veličate Bayern i PSG jer nisu rekli da, čućemo se za neko vreme, a najkasnije dogodine, samo nemojte menjati nikove, budite dosledni.

Da se razumemo, protiv sam ovog ali, šta je tu je. Iskreno vas pitam, šta bi jedan velikan Bayern i prebogati PSG tražili u krnjoj i oslabljenoj LŠ? Lično bih se osećao loše kada bi svi moji ortaci i rođaci otišli, recimo u USA, a ja jedini ostao iako sam bio bolji i sposobniji od mnogih. Tako će se osetiti i ova dva kluba i pridružiti se svom prirodnom okruženju.

Priznajem da ću pratiti i ovu i Uefinu LŠ jer volim fudbal. UEFA ima i dalje puno materijala da nastavi jako takmičenje i u nekoj budućnosti možda i vrati nekoga od odbeglih. To mora ići pametno i postepeno, nikako kroz revanšizam.

jelizor

pre 3 godine

Ovi su se zaneli u računici. Problem će im biti činjenica da neće imati odakle da dovedu igrače, osim iz sopstvene škole, a plus činjenica da više nikad nijedan njihov igrač neće videti Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Dakle, potpisali su gašenje svojih klubova.

Kg Kg

pre 3 godine

Liga nece zaziveti,jer je preko 90%navijaca protiv,a Evropa nije USA gde je sa Nba ligom taj koncept zaziveo,a i tamo je Nba daleko ispod NFl,Bejzbola pa cak i NHl-a,tako da americke milijarde mogu da zadovolje vlasnike ali ne i navijace,posebno u zemljama gde je fudbal tradicija poput Engleza,na kraju ce se naci neki kompromis...Fudbal je ma kolko se drugacije cinilo ljudima igra obicnog naroda!!

nele

pre 3 godine

UEFA i FIFA to mogu lako da sprece ako stvarno zele. Dovoljno je da objave da ni jedan ni fudbaler ni sudija ne moze biti registrovan vise za bilo koji klub pod njihovom ingerencijom jednom kad se registruje za klub u toj superligi.Tada bi se smanjilo trziste igraca koji su spremni da rizikuju, npr igraci koji se dovode kao rezerve.. Jer ako ne uspes kao npr Jovic u Realu, nema nazad..

ls

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.
(legolas, 19. april 2021 00:52)

Ajde gledaj to ovako, da li bi ti svaka 3 dana gledao mec Fjurija i Dzosue? Ili mozda Konora i Habiba? Federera i Djokovica, Nadala? Bilo bi ti zanimljivo dva puta, treci put bi se smorio. Gde je nestala ona car kada neki manji klub pobedi neki veliki? Bas bi bilo zanimljivo gledati ovih 12 kako se medjusobno kolju i takmice ko ce skuplje igrace dovesti, a uopste ne mora da znaci da ih ne bi dobila neka losija ekipa. I sta ti tu gledas ustvari? Ko je rekao da su oni najbolji i da zasluzuju neko posebno takmicenje?

sportdetective

pre 3 godine

Aha..pa UEFA kad naredi nacinalnim savezima, da izbace buntovnike iz svojih liga...ovi ce igrati neki svoju ligu koja ce biti po uzoru na NBA, nema ispadnaja, jer nemaju drugu ligu i tako postane ta liga bez smisla. Igras i ako si zadnji opet sledece godine opet igras isto takmicenje. To vise nece biti sport. Pa kad se Perez seti da preseli Real u Dubaj...zamisli to Real Dubaj...jer ovo vise nije sport, ovo je samo perionica para. Ocigledno oce neki matorci da uniste fudbal, pa jim je to jedini cilj u zivotu. Znaci posle njih nece biti fudbala, toliko su umislili da su bitni i da su oni fudbal. Predlazem UEFI da odmah izbrise buntovnike iz svih trofeja, a pre svega Real Madrid, nek jim izbrisu svih 13 titula, pa nek gradi imidj u svojoj privatnoj superligi.

KoRn

pre 3 godine

Zao mi LS svi smo mi odrasli na njoj, prva LS mi je bila 1999.god legendarno finale Junajted vs Bajern... Ali korumpirana UEFA je uzimala milijarde od LS na ovim klubovima, a njima davala sicu ovo je moglo da se nasluti... Ne verujem da ce PL, La Liga, Serija A imati herca da izbaci ove dzinove to bi bio kraj za njihove lige, uglavnom RIP UEFA-mafija, LS ce ostati lepo secanje, sve ima pocetak i kraj tako kaze ovaj zivot.
(The Rated R Superstar Edge?, 19. april 2021 01:10)
La liga da izbaci Real,Barsu i Atletiko pa ta liga živi od ta tri kluba.Cela liga opstaje od Barse i Reala.

beleko

pre 3 godine

Dosadice vrlo brzo jer nece biti drazi gledati svake godine toliko derbija. Pritom, degradiraju se domace lige gde vise nece biti bitno da li je neko 2. ili 7. Svejedno ce Arsenal ili Totenhem igrati ovu ligu. Liga bez duse i drazi, cist vestacki spektakl koji ce ubrzo dosaditi.

kad

pre 3 godine

Ovakve lige su mi jasne u finansijski slabijim sportovima. Recimo za vaterpolo je velika greska sto nije slicno napravljeno jer sad nemate vaterpolo lige da valja i on je marginalni sport ali praviti ovo u sportu koji je nevjerovatno popularan i bogat, sa mnogo jakih liga je totalna budalastina...

kad

pre 3 godine

Evroliga se nametnula kao elitno košarkaško takmičenje, ali dostupno samo izabranim klubovima, uglavnom na osnovu finansijskih mogućnosti.


Smesni ste sa ovim delom, pogledajte sta je sve Zvezda radila sa definitivno najmanjim budzetom cak manjim i od onog koji imaju zebre koje igraju Evrokup a ne jos EL. Top 8 2016e godine gde je tada Evroliga bila pa moze se reci 2. najjaca od svog postojanja. Ove godine istina malo je slabije bilo, ali je Zvezda pobedila dosta utakmica i cak Real Madrid!
(Inzagii, 19. april 2021 00:51)

Prijatelju, od sigurnog ucesnika Zvezda(Balkan) je spala na wild card, a za 2-3 god nece biti ni toga samo dok englezi osnuju kosarkaski klub....

Stefan

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)
Tebe će JPMorgan da konsultuje kad sledeći put budu ulagali oko 4 milijarde dolara u neki projekat. Ostavi ovde podatke da im prosledim, imaš potencijala.

Pitt

pre 3 godine

Liverpool nema vise prava na himnu "never walk alone" jer su izdali radnike koji su osnovali klub.
To vazi i za Arsenal kojeg je takodje osnovala radnicka klasa.
Isto vazi za Junajted kojeg su osnovali zeljeznicari. Prodali su dragoceni deo svoje istorije za ucesce u Super Ligi Pohlepnih.

Baobab III

pre 3 godine

Fudbal je davno izgubio svaki smisao. LS je bilo jedino sto je vredelo (po kvalitetu, ne po sportskoj strani) , sada ni toga vise nema. I bolje, ogromna je razlika izmedju liga petice i ostatka Evrope. Drago mi je sto Bajern nije u ovoj bulumenti i opet je pokazao svoju velicinu. Evroligu u kosarci tek ne bih komentarisao. Takmicenje koje je potpuno unazadilo evropsku kosarku i od koga profitira jedino spanska kosarka i par ljudi oko Bartomeua. 1/2 utakmica se igra samo da bi se igralo bez ikakvog rezultatskog znacaja. Mladi igraci beze u Ameriku, EL igraju istroseni Ameri, klinci dobijaju sansu na kasicicu. Ko god u tome ucestvuje saucesnik je u ovome sto se radi i fudbalu i kosarci. Evropski sport ne moze biti americki, samo to neki nikako da shvate, a drugi ih prate kao slepci. Nadam se da ce posle ovoga i fudbal i kosarka doci sebi. Ove sportove cemo opet imati u punom svetlu kada para bude prestala da vrti gde burgija nece i gde se mesto u eliti ne bude kupovalo, nego zasluzivalo na terenu.

Mamer N'goj

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.

Mogu svi tamo da igraju samo sto treba da plate ulaznicu od 300 miliona eura.

Joca

pre 3 godine

Engleska, Španija i Italija. Ako Nemci, pre svega Bayern, pa i Francuzi ostanu van priče, perspektiva im nije sjajna. Moci ce da organizuju turnire kao što se i sad leti mlate po Americi i Aziji, ali nece moci da pretenduju na titulu prvaka Evrope. Takođe, engleski FA i Premijer liga mogu da budu brana ovoj nakazi od lige, mnogo je tradicije i drugih klubova koji bi mogli da izvrše ozbiljan pritisak na američko emiratske pobegulje od klubova.
I ovo 12 najvažnijih fudbalskih klubova im nije trebalo, sa Totenhemom i Arsenalom, a bez Bajerna, rečenica zvuči baš jadno.
(zzzz, 19. april 2021 00:37)

Bajern jedva čeka da se pridruži ovde, ne brini. Rumenige je to više puta nagovestio.

Mrgud

pre 3 godine

Kmee kmeee. Sreca nasa pa u Srbiji nemamo vecih problema od toga ko ce gde da trci za loptom. Blago svakome kome je ovo u prvih 100 problema.

carpe diem

pre 3 godine

Izbaciti ih iz nacionalnih liga, ako savezi to ne mogu suspendovati reprezentacije. Svetsko bez Engleske Italije i Spanije nije tolika tragedija

KoRn

pre 3 godine

Evroliga je najkvakitetnije kosarkasko takmicenje u Evropi i to ubedljivo.Svi su je pljuvali kada se osnivala a gledajte sada najgledanije Evropsko klupsko košarkaško takmicenje.Ovu Super ligu sada svi pljuju to je i nekako ocekivano ali kada bude pocela svi ce da je gledaju i za kratko vreme ce postati najgledanije klupsko fudbalsko takmicenje u Evropi.Normalno da nisam za nju ali nisam ni za sve ono smeće koje se forsira na TV kanalima a gle cuda ona najgledanija.Najvece smeće od muzike,filmova,serija,rijaliti programa je najgledanije.Tako da znaju oni dobro šta narod želi to što želi to i dobija.Kako kažu pipolmetri tako ce i da bude.Ako se cela Evropa protivi neka je onda niko ne gleda i posle prve sezone ima da se ugasi.

Komsija

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Zaboravio si Rijeku i Hajduk, Osijek isto...

kad

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.
(legolas, 19. april 2021 00:52)

pa zamisli drazi kad Barsa i Real se sastanu 8 puta za godinu dana( kup 2x, liga 2x, ova liga 2x pa playoff 2x).....kome to moze biti vise interesantno.....

tom pus

pre 3 godine

ja se čudio kako ovi dali čeferinu uefu...i kokezi....kad ono cvrc...pa to ko da je predsednik svetskog skijaškog saveza neko iz afrike...pa mislim ima li rezona...šta kažu kladionice...

mudronja

pre 3 godine

Ko nije shvatio da Englezi forsiraju 'ovo',imaju problem sa mozgom...izbaciti ih(engleze)iz svih Evropskih takmicenja(klubskih)!!!

Sasa

pre 3 godine

Na žalost ali im ne mogu ništa.
Kao prvo , zašto bi ih nacionalne lige izbacile iz svojih takmicenja ? Kakav interes imaju lige za izbacivanje? Nemaju nikakav i jece ih izbaciti .
Da ki UEFA i FIFA mogu zabraniti igračima tih klubova učešće u reprezentaciji ? Ne mogu i neće .
Da li imaju novca da svima sve plate ( ligama, igračima , tv kucama )? Imaju i platice .
Šta ostaje nama ostalima ?
Da igramo i dalje takmicenja koja organizuju UEFA i FIFA . Možda sada budemo knkurenttniji .
Nego , sruga stvar je bitna . Neće se ovo završiti na ovih 15-20 klubova . Organizovaće oni i ligu nižeg kvaliteta i vezane manje klubove ( Lion , marsej , Monako , porto , benfika , sporting , leverkuzen , Sevilja, selta, lacio, roma , caka , fiorentina.... još malo turaka , grka i engleza i to je to)za sebe kao baze i kao podršku ( omasovljenje) .....
Na žalost ali ovo nas čeka

simoson

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.
(lanmi16, 19. april 2021 00:33)

Jedinq prava mera jebda svi klubovi koji niau u superligi potisuju ugovore sa igračima, još od najmlađih kategorija, da se zqbranjuje igranje u superligi ili da se uplati nekanogromna kotizacija. Kad im se ukineb razvoj igrača brzo će se kvalitet izjednačiti.

T

pre 3 godine

Ugovor sa FA ovo prilično jasno zabranjuje. Tih 6 engleskih klubova mogu da budu izbačeni iz Premijer lige bez problema. Oni očigledno smatraju da mogu da ucenjuju FA jer su suviše bitni. FA nije profitna organizacija (PL jeste, i PL je firma za sebe, ali po ugovoru FA upravlja PL) pa je pitanje da li je FA tako lako ucenjivati.

O'Higgins

pre 3 godine

Prenaduvan balon evropskog fudbala mora puci na neki nacin. Svi nabrojani clanovi ove dvanaestorke su u teskim finansijskim dubiozama iz kojih se pogotovo poslije pandemije ne mogu iscupati na do sada ustanovljen nacin takmicenja. Ovo je ocajnicki pokusaj spasavanja. Trebalo je davno ogranicavati transfere da ne bi doslo do ovoga. A Kinezi su nekima blesavi jer su uveli ogranicenja u svojoj ligi i zabranili privatnom kapitalu da radi sta hoce??

Филипинац

pre 3 godine

Ја рекох да су ФИФА и УЕФА мафијашке организације и да ће можда успети спречити ово, кад оно организатор приче банка која је учествовала у више економских криза у два века, уживајте у лошој страни капитализма.

Terza magija

pre 3 godine

Da ne otvarate: 1.CRVENA ZVEZDA, 2.PARTIZAN, 3.VOJVODINA, 4.ČUKARIČKI, 5.TSC, 6.RADNIK, 7.SPARTAK ŽK, 8.MLADOST, 9.PROLETER, 10.METALAC, 11.RADNIČKI i 12.RAD

Marko92

pre 3 godine

Bogati jos bogatiji u prevodu, pocetak kraja za sve ostale. Nadati se samo da ce takmicenje biti bolje od ovoga sto trenutno imamo u kosarci i da ce jos neki "manji" klub poput Ajaxa dobiti poziv za ovo takmicenje.

Marko

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.

Stefan

pre 3 godine

Umri moderni fudbale, već dugo ti to želim. Raduje me početak ove poslednje faze bolesti. Vratite nam našu igru i marš nazad na berze, pohlepni skeleti koji u životu niste ogulili koleno i proturili nekom loptu kroz noge.

KoRn

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...
(Cole, 19. april 2021 00:51)
Gde si smaracu.Habahahahaaahah.Ubi te nostalgija.Hahahahahajajjahajah.Kada se setim samo kako su harali Deportivo,Leverkuzen.itd,itd i na kraju osvoje Milan,Real,Barsa,Bajern hahahaahahhaah.Deprotivo jednu sezonu bio hit.Leverkusen jednu.Kao sto ovih godina imamo Lajpcig,Ajaks,Atalantu.Imali smo Lion u polufinalu.Totenhem u finalu i sta.Ovi novi klinci ce za 20 godina da.pricaju kada se setim Atalante,Totenhema.Nostalgicari odrtavili ste i nista više.Ligu šampiona su oduvek osvajali najbogatiji klubovi i u 95 posto slucaja zavrsnici su igrali favoriti.Možete slobodno da proverite od 2000 pa do danas ko je sve osvojio.Znaci vrte se jedni isti.Verovatli ili ne Man Siti i PSG su jedno osveženje jer su nešto novo.A nostagicari pricaju kako je dosadno jedni isti u završnic.Pa.kada su to poslednji put Man Siti i Celsi bili u zavrsnici.ako su jedni isti kao što kazete.Ovaj Cole jedne iste komentare piše.Kada se setim ranije svaki igrac po 4 noge je imao. hahabhahah.Kako ti bre ne dosadi?Pa evo ti sada Super liga pa.uživaj ako ti je Liga šampiona dosadna,meni nije.Kada se samo setim hahahahah.Šta da se setiš kako je harao Milan,Bajern,Real,Mancester,Barsa.Jedno jedino iznenadjenje Porto i to je sve.Nostalgicarima je u njihovo vreme.i g**no mirisalo.

Srecko

pre 3 godine

Mislim da od ovoga nema nista ako ne bude u dogovoru s nacionalnim savezima i Uefom, jer ovi klubovi sigurno nece izlaziti iz nacionalnih prvenstava. Zivim u Engleskoj i siguran sam da navijaci ne bi prihvatili izlaz svojih klubova i formiranje nove lige. Ovdje postoji ljubav i posvecenost prema nogometu i stoljetnoj tradiciji kojoj nema premca. Siguran sam da navijacima svih top klubova vise znaci Premiership od ove plasticne lige. Vecina tradicionalnih navijaca ce ovo bojkotirati, a pitanje je koliko dugo ce to biti zanimljivo KInezima i Arapima. Izlazak iz nacionalnih prvenstava bi kostao ove timove gubitka temeljnog navijackog korpusa. Iako se cini da Uefa tu nema manevarskog prostora, cinjenica da van ove lige ostaje bezbroj vrhunskih klubova znaci da ce Uefa jos uvijek moci organizirati zanimljiva natjecanja i ta liga nece imati ulogu koju ima pandan u kosarci gdje je bazen vrhunskih klubova puno manji.
Osobno me bas briga jer im vec godinama ne placam ni peni za gledanje. Osim reprezentativnog nogometa koji je jos uvijek zadrzao onu neku iskrenu, natjecateljsku nit sve ostalo je postao cirkus s preplacenim protagonistima. U stvari, ove sezone sam opet poceo pratiti HNL i bas mi prija. Vjerojatno sam ostario pa mi je simpaticno kad s one jedne tribine u Koprivnici kamera "pogleda" preko puta na domacinovo dvoriste s kokoskama koje trckaraju okolo. Malo me to baci u mladost, i sve mi izgleda spontanije i opustenije. A i nogomet stvarno nije toliko los.

The Rated R Superstar Edge🤘

pre 3 godine

Zao mi LS svi smo mi odrasli na njoj, prva LS mi je bila 1999.god legendarno finale Junajted vs Bajern... Ali korumpirana UEFA je uzimala milijarde od LS na ovim klubovima, a njima davala sicu ovo je moglo da se nasluti... Ne verujem da ce PL, La Liga, Serija A imati herca da izbaci ove dzinove to bi bio kraj za njihove lige, uglavnom RIP UEFA-mafija, LS ce ostati lepo secanje, sve ima pocetak i kraj tako kaze ovaj zivot.

ako su ruze, procvetace...

pre 3 godine

paaaa...sve ce ih izbaciti iz nacionalnih takmicenja jos pre kraja ove sezone.
onda sledi oduzimanje para za tekucu sezonu, pa kazne. onda sud u lozani, koj stiti uefu.
e onda krece zanimljivo. Pocece da im cerupaju igrace koji budu hteli da igraju za reprezentaciju,jer ce svim igracima u tim klubovima biti zabranjeno.
e sad zamislite pritisak medija/javnosti u portugalu na ronalda, u aregntini na mesija, u engleskoj na kejna... Zvace ih elitnim prostitutkama koji su izdali zemlju za saku dolara a vec imaju stotine miliona...
Uefa/fifa samo treba da krene dzonom, i od ovog nema nista,stavise tim klubovima ce biti potrebno po 10 godina da se oporave, jednom kada se opamete.

Redster ??

pre 3 godine

Drago mi je sto ne ucestvuje Bajern mada bi realno bas on umesto Totenhema činio tu veliku dvanaestorku. Ovo će bez greske uspeti jer će još 4 kluba doći redom sa velik tržišta tipa FRA, GER, RUS i TUR.

dior

pre 3 godine

Ovo je najveća vest veka definitivno, fudbalski velikani se ujedinili, dosta im svima bilo Ferencvaroša, Šahtjora, Zvezda i Partizana. Problem je što FIFA i UEFA ne mogu ništa protiv ovoga. Ove zabrane su im očajničke mere koje naravno neće uspeti. Pa zamislite da svi igrači iz svih tih klubova budu odstranjeni, ko će da predstavlja Engleze, Španca, Francuze? Najnovije informacije su da je i Bajern rekao DA, uskoro se pridružuju Lajpcig i PSŽ. Realno, niko ne bi gledao svetsko prvenstvo jer bi nivo fudbala bio užasan, plus sve ekipe dobijaju po 425 miliona evra te mogu da pokupuju sve igrače višeg kvaliteta iz preostalih klubova koji se ne takmiče. Ti klubovi su dobro znali šta rade kad su ovo osnovali, drže ceo fudbal praktično u svojim rukama i definitivno je da UEFA i FIFA nr mogu ništa da urade po tom pitanju.

Protoss

pre 3 godine

Kapitalizam ce unistiti covecanstvo.. Kapitalizam melje, vrsi stravicnu destrukciju, pravi ogromne podele, nejednakost. Vise nista nece biti isto.. Mnogi su ovim potezom diskriminisani u zelji da kao manji klub ostvare zapazene rezultate na velikoj sceni. Jednostavno, kapitalizam mora nestati da bi duh pravde, jednakosti, prava i sanse za bolje svakoga opstalo i imalo temelj za ljudsku rasu.

Slavko

pre 3 godine

To je normalno stanje. Kada igra Real i Manutd, gledace 3bil ljudi, a kada igra Real i Domzale gledace cela Slovenija i jos 5m ljudi...Plus prihod od 350M, to je drugi nivo!

Вук Караџић

pre 3 godine

дакле, Арсенал, Атлетико, Сити и Тотенхем нису никада били прваци Европе. Ово ће реално сада да прерасте у борбу између организација, слично као што је било у боксу. УЕФА може да нађе спонзоре да појача премије, а европски народи и гледаоци ће увек бити заинтересовани за утакмице својих клубова.

Igor

pre 3 godine

Svi igraju za pare,gde je sad Monako. Pre 3 god pilufinale LS ,a sledece godine gazda prodao ekipu i uzeo 600 miliona ,samo za prodaju mbapea, mendiya,b.silve,Fabianja,lemara,i jos 2 igraca. Znaci ekipe koje naprave igrace lepo od bogate odvale sa cenom tipa 150 ili 200 mil po igracu. I bole ih djon

gtr

pre 3 godine

Kao u svakom biznisu postoje jake kompanije koje privlace kvalitetnu radnu snagu zbog uslova koje nude. Te kompanije drze monopol i logicno zele da uspostave sistem trzista kakav im odgovara za dodatno uvecanje kapitala.

Ako treba zaposlice 100 fudbalera i igrace 12 takmicenja. Imaju novca da investiraju i jos vise mogucnosti da zarade. To je kapitalizam u najsurovijem obliku. Sve ostalo je romantika.

Planove jedino mogu da pokvare konzumenti, tj potrosaci. Promene jedino donosi cvrst karakter i disciplina. Ali avaj, da se ne lazemo i nas 90% kupuje za zivot u 3-4 lanca hipermarketa, a ne kod babe na pijaci...

Rilikiki

pre 3 godine

Iz perspektive domaćeg navijača, sve te organizacije tkz "elitnih takmičenja" su ubili sport još davno.
Sem ovih par izuzetaka Partizana i Zvezde koje su tumacene kao "greška u sistemu", mi vise velika takmičenja videti nećemo.
U fudbalu ćemo se boriti za novoosnovano treće takmičenje, a iz Evrolige u kosarci nas izguravaju polako godinama.
Tako da, nek se svađaju sad sami sa sobom. Možda neki dublji raskol i totalni reset malo i pomogne da svi klubovi evrope imaju podjednaka prava.

To

pre 3 godine

Haha celsi,totham,arsenal,atl.madrid,man.city medju 12 najznacajnijih velikana naspram BayMunhena,Bor.Dortm.,Ajax,Benfike,Porta,Fejnorda,Psv,Seltika,Rendzersa,Marseja,pa i PSG i da ne nabrajam jos.

Brankoni

pre 3 godine

Nema od ovoga nista, svaka utakmica treba da dobije dozvolu vlasti da bi bila organizovana, prosto ce im vlasti uskratiti tu dozvolu, mocice igrati samo van evrope, a ni tamo. A kad savezi izbace klubove iz takmicenja, misli li iko da ce Englezi pristati da igraju samo to takmicenje? Nema sanse. Manji profiti od publike, manje utakmica sto znaci manje punih tribina, umesto 2 utakmice nedeljno kuci, igrace eventualno jednu. Nista od toga.
(Sone, 18. april 2021 18:03)




Zamisli šeici i kinezi presele klubove (ko amerikanci fransize iz grada u grad), a tek nazive istih!

Shanghaitus(Juventus)
Atletiko iz Pekinga(Atletiko Madrid)
Shenzhen United(Mančester junajted)
---------------
Real iz Rijada(Real Madrid)
Inter iz Dohe(Inter Milan - Internazionale Milano)
Kuwait City(Mančester siti)
Dubaihem Hotspur(Totenhem)

Upiš živi.

dior

pre 3 godine

@Max molim te vrati se ovde da ti se smejemo, Bajern je i zvanično rekao da, samo su oni onaj najgori tip, koji čeka do kraja i onda kao ajde i mi ćemo, hahahah. Nemaju hrabrosti da sami ovako nešto preduzmu.

Вук Караџић

pre 3 godine

"великани", "најважнији". Ајде! ниједан од ових клубова не задовољава све критеријуме да не се назвали једном и другом речи. једина реч која их све тренутно повезује је "алави". можда буде финансијски успешна, али чисто сумњам да је у овој форми одржива. мислим да им је план да увуку много више тимова.

ubso

pre 3 godine

Nemojte da poredite fudbal i kosarku povodom Evrolige i ovog. U fudblu ima mnogo vise para i mnogo vise je popularniji. Videcemo sta ce se desiti povodom ovog, posto je dosta i igraca iz bas tih klubova protiv ovog. Navijaci su isto protiv. Pitanje je dal ce to biti odrzivo ako uspe da se bojkotuje. Uefa i Fifa su mnogo jaci od Fibe i Uleba(valjda se tako zovu)

Zoran

pre 3 godine

Sport je odavno izgubio smisao,samo su pare vazne,to je jasno svima nama,ali bi kao ljubitelj fudbala i sporta generalno da se ostali klubovi koji ulazu preozbiljne pare malo pobune,da se ne dozvoli zatvaranje lige,mora po sportskim zaslugama da se ide u najelitnije takmicenje,nije uefa i fifa nista bolja niti postenija,samo sam najveci protivnik zatvorenih liga,evroligu su unistili sa zatvorenim formatom,jer je postala dosadna i monotona,ne bih voleo da se to desi i sa fudbalom. Pa ajde ondada napravimo i privatnu olimpijadu i evropska i svetska u svim sportovima,bas odvratno deluje ovakva pohlepa za novcem.

Dirk Weems

pre 3 godine

"Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja – Superlige, kojim će upravljati klubovi osnivače..."

Ako Bajern Minhen nije važniji od većine klubova osnivača...

Kozuki Oden

pre 3 godine

Poslednjih 10 godina:
- menjaju se pravila igre na svakih 10 minuta bez potrebe
- menjaju se pravila ofsajda na svaka 2 minuta bez potrebe
- precenjuju se mnogi igraci zbog zarade
- marketinski prozivodi Mesi i K. Ronaldo jure rekorde i poklanjaju im se nagrade zbog zarade

To sve dovodi do ove gluposti koju pokrecu ljudi koji ni ne znaju sta je fudbal, obicni ruzni bankari koji dolarima brisu zadnjicu...

kad

pre 3 godine

Sad ih sve izbaciti iz svih takmicenja. Pa ne cine ovi klubovi fudbal, cak sta vise igra na ovome nivou svake sedmice ne bi donosila draz kao kada igraju sa manjim klubovima i bilo bi mnogo napornije za igrace. Ima uefa dovoljno sredstava i podrske da se izbori sa ovim. Odmah Barsu, Chelsea i City izbaciti iz LS i dati titulu PSG. Spanci odmah titulu Sevilji a italijani Atalanti da daju i neka te ekipe ne igraju ovo nacionalno takmicenje do kraja, jedino tako ako odmah u korijenu sasijeku mogu se odbraniti, takodje igracima dati mogucnost na ljeto da se sklone iz tih klubova ili nema igre u reprezentaciji i nema zastite od udruzenja fudbalera isl. i eto za 24h sve rijeseno..sve drugo je prodaja magle....I ako odustanu od nove lige svi sledecu sezonu sa -15 bodova da startuju koliko je trebalo da ih bude u ligi....

Objektivni Lala

pre 3 godine

"Džaba vam novci, moji sinovci...."
Ako im FIFA ili UEFA zabrane, nema ništa od te njihove igračke!
A mogu da im zabrane...
Na primer,igrači koji igraju tu ligu neće moći da igraju u nacionalnim prvenstvima i ne mogu da igraju za reprezentaciju.
Da li ima spremnih igrača i ekipa za ovakav scenario?

Oki

pre 3 godine

20 takmičara, teško da će tu neki prvoklasni klubovi, a kamoli neki srpski, poljski ili portugalski klub. Ako uspeju da se uklope sa Ligom Šampiona i Ligom Evrope super, biće zanimljivo, ali teško da će klubovi tek tako napustiti evropske lige pogotovo što je broj učesnika tako mali i limitiran. Bukvalno samo 8 klubova mogu da se priključe, ovih 12 će biti tu stalno. I kakva je to pravda da 12 klubova budu tu stalno?

Bok

pre 3 godine

Jednostavno ova odluka nije u interesu fudbala... Ona je u službi samo ovih ekipa koje su osnivači... Ovim su ugasili nade klubova Lestera, Sevilje, Evertona da ispune svoje snove. Sad... Da li nacionalni savezi mogu da zaštite te klubove... Izbaciti ih iz takmičenja a opet lige bez njih!? Sve u svemu biće ovo vruće političko leto. Pravda je u svakom slučaju izgubila. Znam jednu stvar a to je da ću staviti poštenje jednog PSŽ-a i Bajerna u srcu iznad ovih gramzivih predatora. Kad vidiš bes jednog velikana Fergusona, Nevila koji su besni na ove klubove onda dodatni komentar i nije potreban, zar ne!?

Sami su izabrali

pre 3 godine

Kad bogati i bahati hoce da postanu jos bogatiji/bahatiji ovo se desi. Ja nisam ni cu ikad biti rob brenda i reklama a ovo odavno nema veze sa fudbalom.

Pera

pre 3 godine

Smorili su i sa Ligom šamliona, a tek će da smore sa ovom nakaradnom super ligom.

Juče gledao Newcastle - West Ham (3:2), uživao u fudbalu.

Bojkot te nakaradne tvorevine, šta drugo.

Kapetan

pre 3 godine

Ovo ce biti vrh svetskog fudbala a za indijance I lopuze iz UEFA MAFIE sigurno u tom globalnom fudbaskom spektaklu nece biti mesta I to ih najvise boli a ne briga za ostale klubove , fudbal u toj ligi vodice klubovi I deliti novac koji oni I zaradjuju a ne da im ove lopuze dele koliko oni misle I to je sustina

dior

pre 3 godine

@kad Znate li kako biznis funkcioniše? Ovakvi overreaktivni komentari i gluposti koje pišete ništa dobro neće doneti. Uefa i Fifa mogu jedino više nastradati ako ih izbace iz svih takmičenja, a to će verovatno uskoro i sami skontati te povući te gluposti koje sad izjavljuju.

bljetko

pre 3 godine

Nikad nisam podrzavao UEFA sistem, cak sam ga smatrao delimicno losim u odredjenim segmentima, ali da sam znao da ce doci nesto jos gore od toga...
Sve u svemu, podrska Uefi, potpuno odstraniti te klubove, zabraniti transfere i sve sto ide uz to, pa da vidimo ko ce duze izdrzati. Duboko verujem da mi, ljubitelji sporta, mozemo najvise uciniti tako sto to novo takmicenje necemo gledati i to je to.

Samo Realno

pre 3 godine

Hvala Bogu,konacno da gledamo elitu na jednom mestu bez ikakvih uljeza.
Liga Sa Realom,Barsom,Juventusom,Milanom
Ostvarenje sna,ziveo fudbal!

cukce

pre 3 godine

"12 najvažnijih evropskih klubova"

nevalja vam to ništa, jedan od 3 najvažnija evropska kluba je svakako zvanični evropski prvak Bajern!

Ivan V.

pre 3 godine

Da li je realno da kopiraju Nba?Kolika gramzivost,samo daj sto vise para...Kako bih voleo da pukne ovaj balon nekako i da svi ovi klubovi bankrotiraju...

dzericak

pre 3 godine

U principu slično kao i profesionalni boks u odnosu na klupski boks. Tako da će mega zvezde preći u Evropsku Super Ligu, među prave profesionalce teškaše, a ovi ostali će igrati UEFA takmičenja. Da podsetim, engleski fudbalski savez (FA) se žestoko protivio osnivanju Premijer Lige 1991 ili 1992, ali su ih iskulirali i uspeli da naprave prvoklasno takmičenje, malo klimavo u početku, ali eventualno ispade bolje i od Lige Šampiona.

Ako budu znali šta rade ovi iz ESL mogu da učine isto za evropski fudbal. Sad, naravno ko bi znao šta će biti, lični pogled zavisi dal' je čovek optimista ili pesimista.

Igra bez granica

pre 3 godine

Sve ih poizbacujte iz svih nacionalnih i evropskih takmičenja a igračima koji potpišu za te klubove zabraniti da igraju u reprezentacijama. Ako im ovo prodje fudbal postaje sve osim sporta. Ako već i nije...

Realista

pre 3 godine

Izbaciti ih momentalno iz lige šampiona & lige evrope, ujedno zabraniti svim registrovanim igračima tih klubova da igraju za reprezentaciju!

Ajde bre molim te, kakav je ovo cirkus. Čuj skupilo se par klubova, dunulo im da naprave svoju ligu (ima se para) samo za sebe. Rušite bre koncept i svrhu ostalih liga. Pa ni vaši navijači, čak ni legende kluba (primer Ferguson za UTD) vas pljuju i ne podržavaju.

U pravo je UEFA, treba vas izbaciti i zabraniti da igrate i u svojim ligama.

5r373n

pre 3 godine

Šta koji moj Ameri traže u Evropi nek te izmišljotine ubacuju u NBA NHL NFL a ne da turaju prste tamo gde im nije mesto kao što uvek rade

Kecman

pre 3 godine

Kao veliki simpatizer Liverpula ne podržavam ovo uopšte. Da je sreće pa da ih UEFA izbaci iz takmičenja, igračima zabrani da igra za svoje reprezentacije a možda i zabrani svim klubovima iz tih zemalja, mada se bojim da UEFA ipak nije dovoljno snažna za tako nešto. RIP fudbal...

KoRn

pre 3 godine

John Pierpont "J.P." Morgan (17. april 1837 – 31. mart 1913) bio je američki financijer, bankar, filantroip i sakupljač umjetnina koji je dominirao svijetom korporacijskih financija i industrijske konsolidacije svog vremena. Godine 1892. Morgan je uredio spajanje poduzeća Edison General Electrici Thomson-Houston Electric Company u današnji General Electric. Nakon što je financirao stvaranje poduzeća Federal Steel Company, godine 1901. ga je spojio sa poduzećem Carnegie Steel Company kao i još nekoliko čeličana i željezara, uključujući Consolidated Steel and Wire Company, čiji je vlasnik bio William Edenborn, kako bi stvorio United States Steel Corporation.
Na vrhuncu karijere početkom 1900-uh, Morgan i njegovi partneri su držali značajne financijske uloge u najvažnijim američkim poduzećima, kao i uticaj na brojne članove američkog Kongresa. Godine 1907. je upravo njegova intervencija zaustavila bankovnu paniku i spriječila kolaps američkog financijsog sistema. Morgan je bio jedan od glavnih pobornika modernizacije američke privrede, ali i društva, te je kao takav svoj uticaj i novac koristio kako bi pomagao reforme vezane uz Progresivnu eru.

Bosanac

pre 3 godine

Kao simpatizer Ac Milana protivnik sam ovakvog formata takmicenja koji ce dovesti do jos veceg jaza izmedju bogatih klubova ove lige i ostalih klubova ove 3 nacionalne lige (o ostalim ligama da ne pricam) . Izostankom super bogatog Bayerna , PSG , Dortmunda govori u prilog da nesto nije ok i da plan nije realizovan do kraja. Nadam se da ce se odustati od ove ideje i vratiti staroj dobroj Ligi prvaka

Splavar

pre 3 godine

Pozdravljam. EL je nabolja stvar koja se ikad dogodila evropskoj kosarci, slicno ce biti u fudbalu. Besmisleno je da pola sezone prolazi dok se eliminisu neki nebitni klubovi, ovako sve utakmice iz samog starta zanimljive. Nek udele pozivnicu Bajernu i PSZ, eto kompletne Superlige, niko vise ne treba. Ostali nek igraju UEFA takmicenja

karlito

pre 3 godine

Paradoks je da su svi aktuelni ucesnici l.s. planirani u toj super ligi :)
Kazniti ih vec sutra diskvalifikacijom i prvi put u istoriji da niko ne uzme pehar ili pustiti da igraju svesni da im se ovi smeju u lice

trik

pre 3 godine

Polako sve gubi bilo kakav smisao, i u fudbalu i u kosarci, ubijaju draz sporta. Sad ce neko reci da se sport menja i da ce ovako privuci vise ljudi da gleda, da ce biti boljih meceva. Ali kome je zanimljivo da gleda Real Barsu non stop, primer nasih klubova, Partizan, Zvezda protiv Liverpula, Milana, Mancestera itd itd. Pa iznenade. Kod komsija Dinamo i tako redom. Nije mi jasno kome moze da bude super da gleda svaki vikend iste utakmice bez neke ne predvidjene situacije ili rezultata

Hd

pre 3 godine

Odlicno, poslednji ekser ovo monetarnom fudbalu. Samo lova. Samo da napomenem, neki od ovih klubova nikad nisu osvojili CL, toliko.

Bogati s bogatima. Prave se rezervati za siromasne, podseca me na neke ratove u proslom veku...

Suk

pre 3 godine

Nisu to velikani, nego nezasiti vlasnici klubova koji bi da gaze i preko mtrvih ako mogu da zarade vise. Zelim im sve najgore na tom putu.

Hala Madrid

pre 3 godine

Divne vesti. Dosta je vise luzera koji dodju u LS kroz kvalifikacije i nista ne urade naravno, kome se gledaju takvi klubovi imace priliku sa slicnima da igraju. Mi sto volimo fudbal na najvisem nivou za nas je ESL. Samo bih voleo da se regulise domaca liga/kup. Ne bih imao nista protiv da se izbace ovi klubovi iz istih jer kome je zanimljivo sa gleda Eibar i Elche a kup da ne komentarisem jer je nebitan. Bilo bi idealno kada mi smanjili domacu ligu na 15ak klubova max jer ce onda previse meceva biti u sezoni

Gonič skupljača plusića

pre 3 godine

Arsenal velikan?? Haahahahah. Celzi takodje. Ako je Celzi velikan onda dodajte i NF, Steauu, CZ itd. Siti?? Osim tradicije i novca sta? AM?? Totenhem? Ma dajte...

grobar

pre 3 godine

Poenta je, ne samo da cela evropa ucestvuje, vec i da iz tih najjacih liga u LS ide onaj ko je na terenu zasluzio, kao sto recimo trenutno to zasluzuje jedan lester mnogo vise od budjavog arsenala.

mija

pre 3 godine

Sto se mene tice domaće tv stanice ne moraju da otkupljuju tv prava. Ja ovo sigurno neću da gledam... Na kraju cu početi da gledam samo reprezentaciju, lokalne sportove u Pirotu, Noleta i po nešto gde igraju naši igrači...

EU Citizen

pre 3 godine

Bravo, konačno da se otarasite mutivoda iz federacija i dežavnog pokroviteljstva,. i da radite normalan sport kao biznis, po američkom modelu, jer to donosi kvalitet i atraktivnost. Amaterski sport amaterima, profesionalni neka bude standardni biznis, sve hibridne forme kao što federacije i nacionalne lige funkcionišu posle. drugog svetskog rata leglo je kriminala i pljačke poreskih obveznika. koji finansiraju prljave mulitimilionere.

Dejan

pre 3 godine

Bezvezotina. Kao i sve u savremenom sportu, samo novac. Ja ću i dalje gledati premijer ligu, tamo ima i takmičarske draži. I našu ligu, jednom, ako ikad, postane regularna.

Inzagii

pre 3 godine

Evroliga se nametnula kao elitno košarkaško takmičenje, ali dostupno samo izabranim klubovima, uglavnom na osnovu finansijskih mogućnosti.


Smesni ste sa ovim delom, pogledajte sta je sve Zvezda radila sa definitivno najmanjim budzetom cak manjim i od onog koji imaju zebre koje igraju Evrokup a ne jos EL. Top 8 2016e godine gde je tada Evroliga bila pa moze se reci 2. najjaca od svog postojanja. Ove godine istina malo je slabije bilo, ali je Zvezda pobedila dosta utakmica i cak Real Madrid!

Mirko

pre 3 godine

Ajde sad lepo izbacivanje iz svih ostalih takmičenja, pa neka lepo podele tih 5 milijardi na ravne časti, verujem da će izgurati nekako do polovine sezone.

lanmi16

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.

Sinke

pre 3 godine

Nece biti nista od ovoga,jer je Uefa najavila da ce biti izbaceni igraci iz svih takmicenja...Druga stvar,kako ce ze igrati kup,liga,Liga Sampiona....Onda sa druge strane Psz,Bajern,Siti i mnogi drugi ne zele da ucestvuju....Po svemu navedenom,bice cudo ako ovo takmicenje uopste krene.

Metla bez drske

pre 3 godine

Ali kad vidim Atletiko, Totenhem, Siti, Celzi do juce nisu kvalifikacije mogli da prodju oni ce da osnivaju nesto... O bozeee. Znam da ce te me sad zasuti minusima ali dali se samo meni cini ili je jos neko primetio da u periodu korone (utakmice bez navijaca) ovaj evropski fudbal ne odskace mnogo od ovog naseg balkanskog sto se kvaliteta tice

Bostan

pre 3 godine

Gde su francuzi, gde su nemci, jbo ti to takmicenje gde ce da vrte pare bogati, da budu jos bogatiji.
Niko se ne pita sta je bolje za gledaoce, nego samo jos vise para da se gomila, igraci da kostaju po milijardu evra itd..

Against modern football

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Sve, ali Arsenal? Kakav su oni faktor? Ove sezone neće uspeti da se plasiraju u tu Evropu, stagniraju već godinama, nemaju ni igru ni igrače. Njihovo učešće samo pokazuje koliko para vrti gde sportska burgija neće.

sef strucnog staba

pre 3 godine

Odavno nista ocajnije nisam procitao vezano za fudbal, ali nece im ovo proci. Ocajnici iz Arsenala, Totenhema, i Celsija bi zasigurno mesto u Evropi jer im je kroz ligu tesko da udju.

A i neka se zapitaju koji bi igrac dosao da im igra to ako ce uefa da ih izbaci iz svih takmicenja

UFO

pre 3 godine

A od osnivača,četiri igraju ligu Evrope zadnjih godina.Barsa grca u dugovima,Real alav,Juventus nigde, Junajted izgubljen u svemiri.Milan smešan.Gde se ameri umešaju,sreće nema

Cole

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...

legolas

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.

zzzz

pre 3 godine

Engleska, Španija i Italija. Ako Nemci, pre svega Bayern, pa i Francuzi ostanu van priče, perspektiva im nije sjajna. Moci ce da organizuju turnire kao što se i sad leti mlate po Americi i Aziji, ali nece moci da pretenduju na titulu prvaka Evrope. Takođe, engleski FA i Premijer liga mogu da budu brana ovoj nakazi od lige, mnogo je tradicije i drugih klubova koji bi mogli da izvrše ozbiljan pritisak na američko emiratske pobegulje od klubova.
I ovo 12 najvažnijih fudbalskih klubova im nije trebalo, sa Totenhemom i Arsenalom, a bez Bajerna, rečenica zvuči baš jadno.

Stefan

pre 3 godine

Umri moderni fudbale, već dugo ti to želim. Raduje me početak ove poslednje faze bolesti. Vratite nam našu igru i marš nazad na berze, pohlepni skeleti koji u životu niste ogulili koleno i proturili nekom loptu kroz noge.

Against modern football

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.

Terza magija

pre 3 godine

Da ne otvarate: 1.CRVENA ZVEZDA, 2.PARTIZAN, 3.VOJVODINA, 4.ČUKARIČKI, 5.TSC, 6.RADNIK, 7.SPARTAK ŽK, 8.MLADOST, 9.PROLETER, 10.METALAC, 11.RADNIČKI i 12.RAD

gtr

pre 3 godine

Kao u svakom biznisu postoje jake kompanije koje privlace kvalitetnu radnu snagu zbog uslova koje nude. Te kompanije drze monopol i logicno zele da uspostave sistem trzista kakav im odgovara za dodatno uvecanje kapitala.

Ako treba zaposlice 100 fudbalera i igrace 12 takmicenja. Imaju novca da investiraju i jos vise mogucnosti da zarade. To je kapitalizam u najsurovijem obliku. Sve ostalo je romantika.

Planove jedino mogu da pokvare konzumenti, tj potrosaci. Promene jedino donosi cvrst karakter i disciplina. Ali avaj, da se ne lazemo i nas 90% kupuje za zivot u 3-4 lanca hipermarketa, a ne kod babe na pijaci...

Dirk Weems

pre 3 godine

"Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja – Superlige, kojim će upravljati klubovi osnivače..."

Ako Bajern Minhen nije važniji od većine klubova osnivača...

kad

pre 3 godine

Sad ih sve izbaciti iz svih takmicenja. Pa ne cine ovi klubovi fudbal, cak sta vise igra na ovome nivou svake sedmice ne bi donosila draz kao kada igraju sa manjim klubovima i bilo bi mnogo napornije za igrace. Ima uefa dovoljno sredstava i podrske da se izbori sa ovim. Odmah Barsu, Chelsea i City izbaciti iz LS i dati titulu PSG. Spanci odmah titulu Sevilji a italijani Atalanti da daju i neka te ekipe ne igraju ovo nacionalno takmicenje do kraja, jedino tako ako odmah u korijenu sasijeku mogu se odbraniti, takodje igracima dati mogucnost na ljeto da se sklone iz tih klubova ili nema igre u reprezentaciji i nema zastite od udruzenja fudbalera isl. i eto za 24h sve rijeseno..sve drugo je prodaja magle....I ako odustanu od nove lige svi sledecu sezonu sa -15 bodova da startuju koliko je trebalo da ih bude u ligi....

Ivan V.

pre 3 godine

Da li je realno da kopiraju Nba?Kolika gramzivost,samo daj sto vise para...Kako bih voleo da pukne ovaj balon nekako i da svi ovi klubovi bankrotiraju...

ubso

pre 3 godine

Nemojte da poredite fudbal i kosarku povodom Evrolige i ovog. U fudblu ima mnogo vise para i mnogo vise je popularniji. Videcemo sta ce se desiti povodom ovog, posto je dosta i igraca iz bas tih klubova protiv ovog. Navijaci su isto protiv. Pitanje je dal ce to biti odrzivo ako uspe da se bojkotuje. Uefa i Fifa su mnogo jaci od Fibe i Uleba(valjda se tako zovu)

Kozuki Oden

pre 3 godine

Poslednjih 10 godina:
- menjaju se pravila igre na svakih 10 minuta bez potrebe
- menjaju se pravila ofsajda na svaka 2 minuta bez potrebe
- precenjuju se mnogi igraci zbog zarade
- marketinski prozivodi Mesi i K. Ronaldo jure rekorde i poklanjaju im se nagrade zbog zarade

To sve dovodi do ove gluposti koju pokrecu ljudi koji ni ne znaju sta je fudbal, obicni ruzni bankari koji dolarima brisu zadnjicu...

lanmi16

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.

zzzz

pre 3 godine

Engleska, Španija i Italija. Ako Nemci, pre svega Bayern, pa i Francuzi ostanu van priče, perspektiva im nije sjajna. Moci ce da organizuju turnire kao što se i sad leti mlate po Americi i Aziji, ali nece moci da pretenduju na titulu prvaka Evrope. Takođe, engleski FA i Premijer liga mogu da budu brana ovoj nakazi od lige, mnogo je tradicije i drugih klubova koji bi mogli da izvrše ozbiljan pritisak na američko emiratske pobegulje od klubova.
I ovo 12 najvažnijih fudbalskih klubova im nije trebalo, sa Totenhemom i Arsenalom, a bez Bajerna, rečenica zvuči baš jadno.

Marko

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.

Srecko

pre 3 godine

Mislim da od ovoga nema nista ako ne bude u dogovoru s nacionalnim savezima i Uefom, jer ovi klubovi sigurno nece izlaziti iz nacionalnih prvenstava. Zivim u Engleskoj i siguran sam da navijaci ne bi prihvatili izlaz svojih klubova i formiranje nove lige. Ovdje postoji ljubav i posvecenost prema nogometu i stoljetnoj tradiciji kojoj nema premca. Siguran sam da navijacima svih top klubova vise znaci Premiership od ove plasticne lige. Vecina tradicionalnih navijaca ce ovo bojkotirati, a pitanje je koliko dugo ce to biti zanimljivo KInezima i Arapima. Izlazak iz nacionalnih prvenstava bi kostao ove timove gubitka temeljnog navijackog korpusa. Iako se cini da Uefa tu nema manevarskog prostora, cinjenica da van ove lige ostaje bezbroj vrhunskih klubova znaci da ce Uefa jos uvijek moci organizirati zanimljiva natjecanja i ta liga nece imati ulogu koju ima pandan u kosarci gdje je bazen vrhunskih klubova puno manji.
Osobno me bas briga jer im vec godinama ne placam ni peni za gledanje. Osim reprezentativnog nogometa koji je jos uvijek zadrzao onu neku iskrenu, natjecateljsku nit sve ostalo je postao cirkus s preplacenim protagonistima. U stvari, ove sezone sam opet poceo pratiti HNL i bas mi prija. Vjerojatno sam ostario pa mi je simpaticno kad s one jedne tribine u Koprivnici kamera "pogleda" preko puta na domacinovo dvoriste s kokoskama koje trckaraju okolo. Malo me to baci u mladost, i sve mi izgleda spontanije i opustenije. A i nogomet stvarno nije toliko los.

ako su ruze, procvetace...

pre 3 godine

paaaa...sve ce ih izbaciti iz nacionalnih takmicenja jos pre kraja ove sezone.
onda sledi oduzimanje para za tekucu sezonu, pa kazne. onda sud u lozani, koj stiti uefu.
e onda krece zanimljivo. Pocece da im cerupaju igrace koji budu hteli da igraju za reprezentaciju,jer ce svim igracima u tim klubovima biti zabranjeno.
e sad zamislite pritisak medija/javnosti u portugalu na ronalda, u aregntini na mesija, u engleskoj na kejna... Zvace ih elitnim prostitutkama koji su izdali zemlju za saku dolara a vec imaju stotine miliona...
Uefa/fifa samo treba da krene dzonom, i od ovog nema nista,stavise tim klubovima ce biti potrebno po 10 godina da se oporave, jednom kada se opamete.

Brankoni

pre 3 godine

Nema od ovoga nista, svaka utakmica treba da dobije dozvolu vlasti da bi bila organizovana, prosto ce im vlasti uskratiti tu dozvolu, mocice igrati samo van evrope, a ni tamo. A kad savezi izbace klubove iz takmicenja, misli li iko da ce Englezi pristati da igraju samo to takmicenje? Nema sanse. Manji profiti od publike, manje utakmica sto znaci manje punih tribina, umesto 2 utakmice nedeljno kuci, igrace eventualno jednu. Nista od toga.
(Sone, 18. april 2021 18:03)




Zamisli šeici i kinezi presele klubove (ko amerikanci fransize iz grada u grad), a tek nazive istih!

Shanghaitus(Juventus)
Atletiko iz Pekinga(Atletiko Madrid)
Shenzhen United(Mančester junajted)
---------------
Real iz Rijada(Real Madrid)
Inter iz Dohe(Inter Milan - Internazionale Milano)
Kuwait City(Mančester siti)
Dubaihem Hotspur(Totenhem)

Upiš živi.

Sami su izabrali

pre 3 godine

Kad bogati i bahati hoce da postanu jos bogatiji/bahatiji ovo se desi. Ja nisam ni cu ikad biti rob brenda i reklama a ovo odavno nema veze sa fudbalom.

Rilikiki

pre 3 godine

Iz perspektive domaćeg navijača, sve te organizacije tkz "elitnih takmičenja" su ubili sport još davno.
Sem ovih par izuzetaka Partizana i Zvezde koje su tumacene kao "greška u sistemu", mi vise velika takmičenja videti nećemo.
U fudbalu ćemo se boriti za novoosnovano treće takmičenje, a iz Evrolige u kosarci nas izguravaju polako godinama.
Tako da, nek se svađaju sad sami sa sobom. Možda neki dublji raskol i totalni reset malo i pomogne da svi klubovi evrope imaju podjednaka prava.

Вук Караџић

pre 3 godine

дакле, Арсенал, Атлетико, Сити и Тотенхем нису никада били прваци Европе. Ово ће реално сада да прерасте у борбу између организација, слично као што је било у боксу. УЕФА може да нађе спонзоре да појача премије, а европски народи и гледаоци ће увек бити заинтересовани за утакмице својих клубова.

Pera

pre 3 godine

Smorili su i sa Ligom šamliona, a tek će da smore sa ovom nakaradnom super ligom.

Juče gledao Newcastle - West Ham (3:2), uživao u fudbalu.

Bojkot te nakaradne tvorevine, šta drugo.

Marko92

pre 3 godine

Bogati jos bogatiji u prevodu, pocetak kraja za sve ostale. Nadati se samo da ce takmicenje biti bolje od ovoga sto trenutno imamo u kosarci i da ce jos neki "manji" klub poput Ajaxa dobiti poziv za ovo takmicenje.

Филипинац

pre 3 godine

Ја рекох да су ФИФА и УЕФА мафијашке организације и да ће можда успети спречити ово, кад оно организатор приче банка која је учествовала у више економских криза у два века, уживајте у лошој страни капитализма.

Cole

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...

UFO

pre 3 godine

A od osnivača,četiri igraju ligu Evrope zadnjih godina.Barsa grca u dugovima,Real alav,Juventus nigde, Junajted izgubljen u svemiri.Milan smešan.Gde se ameri umešaju,sreće nema

Вук Караџић

pre 3 godine

"великани", "најважнији". Ајде! ниједан од ових клубова не задовољава све критеријуме да не се назвали једном и другом речи. једина реч која их све тренутно повезује је "алави". можда буде финансијски успешна, али чисто сумњам да је у овој форми одржива. мислим да им је план да увуку много више тимова.

trik

pre 3 godine

Polako sve gubi bilo kakav smisao, i u fudbalu i u kosarci, ubijaju draz sporta. Sad ce neko reci da se sport menja i da ce ovako privuci vise ljudi da gleda, da ce biti boljih meceva. Ali kome je zanimljivo da gleda Real Barsu non stop, primer nasih klubova, Partizan, Zvezda protiv Liverpula, Milana, Mancestera itd itd. Pa iznenade. Kod komsija Dinamo i tako redom. Nije mi jasno kome moze da bude super da gleda svaki vikend iste utakmice bez neke ne predvidjene situacije ili rezultata

Metla bez drske

pre 3 godine

Ali kad vidim Atletiko, Totenhem, Siti, Celzi do juce nisu kvalifikacije mogli da prodju oni ce da osnivaju nesto... O bozeee. Znam da ce te me sad zasuti minusima ali dali se samo meni cini ili je jos neko primetio da u periodu korone (utakmice bez navijaca) ovaj evropski fudbal ne odskace mnogo od ovog naseg balkanskog sto se kvaliteta tice

cukce

pre 3 godine

"12 najvažnijih evropskih klubova"

nevalja vam to ništa, jedan od 3 najvažnija evropska kluba je svakako zvanični evropski prvak Bajern!

Realista

pre 3 godine

Izbaciti ih momentalno iz lige šampiona & lige evrope, ujedno zabraniti svim registrovanim igračima tih klubova da igraju za reprezentaciju!

Ajde bre molim te, kakav je ovo cirkus. Čuj skupilo se par klubova, dunulo im da naprave svoju ligu (ima se para) samo za sebe. Rušite bre koncept i svrhu ostalih liga. Pa ni vaši navijači, čak ni legende kluba (primer Ferguson za UTD) vas pljuju i ne podržavaju.

U pravo je UEFA, treba vas izbaciti i zabraniti da igrate i u svojim ligama.

To

pre 3 godine

Haha celsi,totham,arsenal,atl.madrid,man.city medju 12 najznacajnijih velikana naspram BayMunhena,Bor.Dortm.,Ajax,Benfike,Porta,Fejnorda,Psv,Seltika,Rendzersa,Marseja,pa i PSG i da ne nabrajam jos.

Suk

pre 3 godine

Nisu to velikani, nego nezasiti vlasnici klubova koji bi da gaze i preko mtrvih ako mogu da zarade vise. Zelim im sve najgore na tom putu.

Slavko

pre 3 godine

To je normalno stanje. Kada igra Real i Manutd, gledace 3bil ljudi, a kada igra Real i Domzale gledace cela Slovenija i jos 5m ljudi...Plus prihod od 350M, to je drugi nivo!

dior

pre 3 godine

Ovo je najveća vest veka definitivno, fudbalski velikani se ujedinili, dosta im svima bilo Ferencvaroša, Šahtjora, Zvezda i Partizana. Problem je što FIFA i UEFA ne mogu ništa protiv ovoga. Ove zabrane su im očajničke mere koje naravno neće uspeti. Pa zamislite da svi igrači iz svih tih klubova budu odstranjeni, ko će da predstavlja Engleze, Španca, Francuze? Najnovije informacije su da je i Bajern rekao DA, uskoro se pridružuju Lajpcig i PSŽ. Realno, niko ne bi gledao svetsko prvenstvo jer bi nivo fudbala bio užasan, plus sve ekipe dobijaju po 425 miliona evra te mogu da pokupuju sve igrače višeg kvaliteta iz preostalih klubova koji se ne takmiče. Ti klubovi su dobro znali šta rade kad su ovo osnovali, drže ceo fudbal praktično u svojim rukama i definitivno je da UEFA i FIFA nr mogu ništa da urade po tom pitanju.

Gonič skupljača plusića

pre 3 godine

Arsenal velikan?? Haahahahah. Celzi takodje. Ako je Celzi velikan onda dodajte i NF, Steauu, CZ itd. Siti?? Osim tradicije i novca sta? AM?? Totenhem? Ma dajte...

bljetko

pre 3 godine

Nikad nisam podrzavao UEFA sistem, cak sam ga smatrao delimicno losim u odredjenim segmentima, ali da sam znao da ce doci nesto jos gore od toga...
Sve u svemu, podrska Uefi, potpuno odstraniti te klubove, zabraniti transfere i sve sto ide uz to, pa da vidimo ko ce duze izdrzati. Duboko verujem da mi, ljubitelji sporta, mozemo najvise uciniti tako sto to novo takmicenje necemo gledati i to je to.

The Rated R Superstar Edge🤘

pre 3 godine

Zao mi LS svi smo mi odrasli na njoj, prva LS mi je bila 1999.god legendarno finale Junajted vs Bajern... Ali korumpirana UEFA je uzimala milijarde od LS na ovim klubovima, a njima davala sicu ovo je moglo da se nasluti... Ne verujem da ce PL, La Liga, Serija A imati herca da izbaci ove dzinove to bi bio kraj za njihove lige, uglavnom RIP UEFA-mafija, LS ce ostati lepo secanje, sve ima pocetak i kraj tako kaze ovaj zivot.

Hd

pre 3 godine

Odlicno, poslednji ekser ovo monetarnom fudbalu. Samo lova. Samo da napomenem, neki od ovih klubova nikad nisu osvojili CL, toliko.

Bogati s bogatima. Prave se rezervati za siromasne, podseca me na neke ratove u proslom veku...

Karlo Prvi

pre 3 godine

Sve, ali Arsenal? Kakav su oni faktor? Ove sezone neće uspeti da se plasiraju u tu Evropu, stagniraju već godinama, nemaju ni igru ni igrače. Njihovo učešće samo pokazuje koliko para vrti gde sportska burgija neće.

Kapetan

pre 3 godine

Ovo ce biti vrh svetskog fudbala a za indijance I lopuze iz UEFA MAFIE sigurno u tom globalnom fudbaskom spektaklu nece biti mesta I to ih najvise boli a ne briga za ostale klubove , fudbal u toj ligi vodice klubovi I deliti novac koji oni I zaradjuju a ne da im ove lopuze dele koliko oni misle I to je sustina

mija

pre 3 godine

Sto se mene tice domaće tv stanice ne moraju da otkupljuju tv prava. Ja ovo sigurno neću da gledam... Na kraju cu početi da gledam samo reprezentaciju, lokalne sportove u Pirotu, Noleta i po nešto gde igraju naši igrači...

grobar

pre 3 godine

Poenta je, ne samo da cela evropa ucestvuje, vec i da iz tih najjacih liga u LS ide onaj ko je na terenu zasluzio, kao sto recimo trenutno to zasluzuje jedan lester mnogo vise od budjavog arsenala.

Igra bez granica

pre 3 godine

Sve ih poizbacujte iz svih nacionalnih i evropskih takmičenja a igračima koji potpišu za te klubove zabraniti da igraju u reprezentacijama. Ako im ovo prodje fudbal postaje sve osim sporta. Ako već i nije...

Mirko

pre 3 godine

Ajde sad lepo izbacivanje iz svih ostalih takmičenja, pa neka lepo podele tih 5 milijardi na ravne časti, verujem da će izgurati nekako do polovine sezone.

Hala Madrid

pre 3 godine

Divne vesti. Dosta je vise luzera koji dodju u LS kroz kvalifikacije i nista ne urade naravno, kome se gledaju takvi klubovi imace priliku sa slicnima da igraju. Mi sto volimo fudbal na najvisem nivou za nas je ESL. Samo bih voleo da se regulise domaca liga/kup. Ne bih imao nista protiv da se izbace ovi klubovi iz istih jer kome je zanimljivo sa gleda Eibar i Elche a kup da ne komentarisem jer je nebitan. Bilo bi idealno kada mi smanjili domacu ligu na 15ak klubova max jer ce onda previse meceva biti u sezoni

Objektivni Lala

pre 3 godine

"Džaba vam novci, moji sinovci...."
Ako im FIFA ili UEFA zabrane, nema ništa od te njihove igračke!
A mogu da im zabrane...
Na primer,igrači koji igraju tu ligu neće moći da igraju u nacionalnim prvenstvima i ne mogu da igraju za reprezentaciju.
Da li ima spremnih igrača i ekipa za ovakav scenario?

Sinke

pre 3 godine

Nece biti nista od ovoga,jer je Uefa najavila da ce biti izbaceni igraci iz svih takmicenja...Druga stvar,kako ce ze igrati kup,liga,Liga Sampiona....Onda sa druge strane Psz,Bajern,Siti i mnogi drugi ne zele da ucestvuju....Po svemu navedenom,bice cudo ako ovo takmicenje uopste krene.

Bostan

pre 3 godine

Gde su francuzi, gde su nemci, jbo ti to takmicenje gde ce da vrte pare bogati, da budu jos bogatiji.
Niko se ne pita sta je bolje za gledaoce, nego samo jos vise para da se gomila, igraci da kostaju po milijardu evra itd..

Zoran

pre 3 godine

Sport je odavno izgubio smisao,samo su pare vazne,to je jasno svima nama,ali bi kao ljubitelj fudbala i sporta generalno da se ostali klubovi koji ulazu preozbiljne pare malo pobune,da se ne dozvoli zatvaranje lige,mora po sportskim zaslugama da se ide u najelitnije takmicenje,nije uefa i fifa nista bolja niti postenija,samo sam najveci protivnik zatvorenih liga,evroligu su unistili sa zatvorenim formatom,jer je postala dosadna i monotona,ne bih voleo da se to desi i sa fudbalom. Pa ajde ondada napravimo i privatnu olimpijadu i evropska i svetska u svim sportovima,bas odvratno deluje ovakva pohlepa za novcem.

Aksiom

pre 3 godine

Sta god UEFA da uradi, jedno je tacno ako se formira ta super liga, nikad vise pehar LŠ nece imati tezinu. Raskol. Vremenom ce se osipati UEFA moc. Nije njima do fudbala, uefa je institucija sa mnogo zaposlenih sa divljackin platama. Do para im je. Sama je UEFA napravila sistem gde ce postojati bogati i siromasni klubovi, onda to nadogradila u super bogati klubovi. Pa je sad nedavno krenula sa kombinacijom da se nekako zatvori LŠ da bude samo za prebogate. Naprwvili treci sistem takmicenja. Medjutim, utrcao im ovaj Amer klizeci start i hoce da da gol. Faula nema, ofsajda nema. A odavno ne uzivam u fudbalu, jer krpim kraj s krajem. Zabole me za uefa i njen novac

karlito

pre 3 godine

Paradoks je da su svi aktuelni ucesnici l.s. planirani u toj super ligi :)
Kazniti ih vec sutra diskvalifikacijom i prvi put u istoriji da niko ne uzme pehar ili pustiti da igraju svesni da im se ovi smeju u lice

5r373n

pre 3 godine

Šta koji moj Ameri traže u Evropi nek te izmišljotine ubacuju u NBA NHL NFL a ne da turaju prste tamo gde im nije mesto kao što uvek rade

nesa80

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Ma nista bez Zvezde, ahahahaha
(mile, 19. april 2021 08:20)
e vala sam se i ja nasmejo,gura zvezdu ko da je dortmund u najmanju ruku a ovi nas nemaju ni u planu za neki intertoto kup,brale neshvata da mu nije to kosarka gde jos drzava i nekako moze da ih ugura u el

Kecman

pre 3 godine

Kao veliki simpatizer Liverpula ne podržavam ovo uopšte. Da je sreće pa da ih UEFA izbaci iz takmičenja, igračima zabrani da igra za svoje reprezentacije a možda i zabrani svim klubovima iz tih zemalja, mada se bojim da UEFA ipak nije dovoljno snažna za tako nešto. RIP fudbal...

Samo Realno

pre 3 godine

Hvala Bogu,konacno da gledamo elitu na jednom mestu bez ikakvih uljeza.
Liga Sa Realom,Barsom,Juventusom,Milanom
Ostvarenje sna,ziveo fudbal!

Bosanac

pre 3 godine

Kao simpatizer Ac Milana protivnik sam ovakvog formata takmicenja koji ce dovesti do jos veceg jaza izmedju bogatih klubova ove lige i ostalih klubova ove 3 nacionalne lige (o ostalim ligama da ne pricam) . Izostankom super bogatog Bayerna , PSG , Dortmunda govori u prilog da nesto nije ok i da plan nije realizovan do kraja. Nadam se da ce se odustati od ove ideje i vratiti staroj dobroj Ligi prvaka

crniRSB

pre 3 godine

Sad fino drzave neka zabrane otkup tv prava ove lige,neka ostanu bez podrske.
Najvece budale ce da ispanu drzave poput Srbije,Ceske,Portugala, Francuske, Rusije itd ako dozvole prenose ove lige. Indirektno nam kazu da smo niza rasa i da mi ne zasluzijemo da igramo fudbal, treba ugasit ove delikvente koji su smislili ovu diskriminaciju ostatka Evrope.

Dule Astro

pre 3 godine

Odlično, 12 mesta više u Ligi šampiona. A ovim zabraniti povratak u Ligu šampiona narednih 20 godina, pa neka sami igraju između sebe.

EU Citizen

pre 3 godine

Bravo, konačno da se otarasite mutivoda iz federacija i dežavnog pokroviteljstva,. i da radite normalan sport kao biznis, po američkom modelu, jer to donosi kvalitet i atraktivnost. Amaterski sport amaterima, profesionalni neka bude standardni biznis, sve hibridne forme kao što federacije i nacionalne lige funkcionišu posle. drugog svetskog rata leglo je kriminala i pljačke poreskih obveznika. koji finansiraju prljave mulitimilionere.

sef strucnog staba

pre 3 godine

Odavno nista ocajnije nisam procitao vezano za fudbal, ali nece im ovo proci. Ocajnici iz Arsenala, Totenhema, i Celsija bi zasigurno mesto u Evropi jer im je kroz ligu tesko da udju.

A i neka se zapitaju koji bi igrac dosao da im igra to ako ce uefa da ih izbaci iz svih takmicenja

Redster ??

pre 3 godine

Drago mi je sto ne ucestvuje Bajern mada bi realno bas on umesto Totenhema činio tu veliku dvanaestorku. Ovo će bez greske uspeti jer će još 4 kluba doći redom sa velik tržišta tipa FRA, GER, RUS i TUR.

dm

pre 3 godine

E sad u inat,necu gledati taj Kiklop od takmicenja,treba ih sve izbaciti iz liga.
(Markoooi, 19. april 2021 01:12)
Jaoooo pa kako ce oni bez tebe?
(Elizabet Olsen, 19. april 2021 06:06)

Ima na svetu dosta zajedljivih cinika kao ti.
Sopstvena bezvrednost ih vuce da pokusaju da svakog drugog obezvrede da se ne bi osecali usamljeno u mulju u kome se nalaze.
Markooooi je u pravu, jedina mogucnost obicnog coveka je da ne gleda i ne bavi se takvom ligom.

Inzagii

pre 3 godine

Evroliga se nametnula kao elitno košarkaško takmičenje, ali dostupno samo izabranim klubovima, uglavnom na osnovu finansijskih mogućnosti.


Smesni ste sa ovim delom, pogledajte sta je sve Zvezda radila sa definitivno najmanjim budzetom cak manjim i od onog koji imaju zebre koje igraju Evrokup a ne jos EL. Top 8 2016e godine gde je tada Evroliga bila pa moze se reci 2. najjaca od svog postojanja. Ove godine istina malo je slabije bilo, ali je Zvezda pobedila dosta utakmica i cak Real Madrid!

SubmisivniDominator

pre 3 godine

mnogo toga ne razumete. sve ovo rade americki vlasnici engleskih klubova. prave ligu kao NBA. Nije vazna istorija, navijaci, samo pare. i znajte uspece u tome. nema sanse da ih zaustave. igraci ce dobiti mnogo vece ugovore i igranje za svoju zemlji pada u zaborav. njima nije u interesu prohodnost drugih do tog takmicenja. napucace ugovore i dovesti najbolje. posle toga LS moze igrati sta hoce, ovo ce biti najjace takmicenje. iza njih je stao JP Morgan, stace i druge banke. zavrsena prica. fudbal nikad nece biti isti.

mile

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Ma nista bez Zvezde, ahahahaha

Tor

pre 3 godine

Dragi Boze, ko sve danas ne pise komentare, strasno... Videli ste vec jednom kako je to proslo u kosarci, proci ce i ovde i kraj price...

Dejan

pre 3 godine

Bezvezotina. Kao i sve u savremenom sportu, samo novac. Ja ću i dalje gledati premijer ligu, tamo ima i takmičarske draži. I našu ligu, jednom, ako ikad, postane regularna.

legolas

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.

stani bre malo,ima neko mozak

pre 3 godine

oliko samo tikvana ima ovde!
Ovo je nesto najbolje sto je moglo da se desi za fudbal.
Stvarno telci, necete da gledate vrhunski fudbal i jake utakmice svaku nedelju?
(Mace, 19. april 2021 12:14)

nemaš ti veze sa fudbalom.Nisi ni prošao pored stadiona.
verovatno po ceo dan zevaš u ekran a neznaš ni ko igra.
uživaš , u čemu,guranju lopte nekih likova za koje te baš briga ko će da pobedi.

Splavar

pre 3 godine

Pozdravljam. EL je nabolja stvar koja se ikad dogodila evropskoj kosarci, slicno ce biti u fudbalu. Besmisleno je da pola sezone prolazi dok se eliminisu neki nebitni klubovi, ovako sve utakmice iz samog starta zanimljive. Nek udele pozivnicu Bajernu i PSZ, eto kompletne Superlige, niko vise ne treba. Ostali nek igraju UEFA takmicenja

То се решава овако:

pre 3 godine

Националне државе прогласе забрану деловања овим клубовима и све им заплене. А да! Националне државе не постоје више... Хтели смо неолибералну економију у којој важи само једно правило: "Дрпај све и гази по свима!" Онда ништа. Добри наш фудбалу, почивај у миру...

Avganist

pre 3 godine

Sport izgubio, biznis pobijedio. Bravo za velike korporacije, uspjele su da unište "vitešku borbu" i od nje naprave elitni paravan za akumulaciju profita. Ako budem gledao utakmice, u šta sumnjam, biće to samo koristeći piratske metode (streaming, kradeni kodovi za satelitsku i sl. centa neću platiti tim smećarima)

Mali Hijavata

pre 3 godine

.
(dior, 19. april 2021 01:12)

Najzad inteligentan komentar. Potpuno si u pravu, preuzeli su profesionalni fudbal potpuno u svoje ruke. I to su radili ulaganjem, dobrim skautingom i unapredjivanjem fudbala po pitanju taktike i fizičke spreme. Stvar je prosta, UEFA je obično udruženje, a ovo je ozbiljna kompanija sa ozbiljnim profitom. Niko neće dozvoliti nekakvom udruženju da kupi kajmak od njihove zarade i ulaganja. Tu su veliki igrači i banke, mediji, te multinacionalne kompanije, kojima je fudbal kao lanac prodavnica. Jer ne plaćaju Real ili Barsa, ili Bajern ili PSŽ milijarde evra za igrače...već multinacionalne kompanije koje im plaćaju stotine milijardi za TV prava i marketing.
Toliki je novac u igri, da je bilo kakvo "ugradjivanje" UEFE jednostavno nedopustivo. Ti vodiš glavu reč i onda treba da ti kajmak kupi nekakav Čeferin, iznikao iz maloevropske birokratije, koji pojma sa fudbalom nema.
I nije mi jasno što se mi bunimo, kad stalno pričamo "UEFA-mafija"? Pa evo sad, nećemo više da imamo posla sa tom mafijom, sad možemo da organizujemo poštena takmičenja sa braćom Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima i Bosnom.

Ivan Colovic

pre 3 godine

ma fenomenalno, dole fifa i uefa. sledeci korak organizacija super svetskog prvenstva gde bi igralo jedno 12+4 super reprezentacija za naslov super svetskog prvaka. i zasto bi ikakve pare isle u razvoj nekih klubova i zemalja koje gledaju i podrzavaju samo na lokalu, sve pare moraju da ostanu u posedu bogatih zato sto oni znaju kako sa parama i ne treba im nista osim da postanu jos bogatiji. ovi siromasni odmah potrose na tekuce potrepstine i opet nemaju nista

T

pre 3 godine

Publika na stadionima je postala nebitna. U najboljem slucaju, klub moze da zaradi 3,5 miliona po utakmici. Stadion od 70.000 mesta, 50 funtu ulaznica. U realnosti je to manje, jer samo je Old Traford toliki, ostali su manji. A tu ima i gomila troskova, ne dobije klub 100% novca. I naravno, ne moze se svaka utakmica naplatiti 50 funti. Mnogo vise para je u televiziji. Tako da je publika u Engleskoj koja je sada besna zapravo kompletno nebitna sa stanovista ovih klubova. Bitni su gledaoci u Kini i ostalim zemljama.

Sotirzvanidjubre

pre 3 godine

Građanskog iz Mančestera i Psg nema na ovoj listi samo zbog toga jer su u polufinalu lige šampiona. Čim prođe finale eto i njih na listi osnivača. Licemeri.

VUK

pre 3 godine

Propašće. Fudbal je popularan samo iz razloga što je jedina igra gde siromašniji mogu da pobede i eliminišu bogate. Takmičenje samo bogatih je potpuno aut !

Pa da vidimo

pre 3 godine

Da se razumemo,od postanka fudbala kao sporta,pa do dan danas,samo su Evropa i Južna Amerika bili i oszali sinonim za fudbal.Razni šeici kao i amerikanci,koji su shvatili kolika lova se obrće u fudbalu,ustvari ga guraju u katastrofu.Katastrofa će nastupiti,kad novo takmičenje izgubi gledanost.Ljudi ne blamirajte se sa nazivima najbolji i najmoćniji jer je urnebesno.Kad nekad spomenete imena Bajern,Ajaks,Benfika da ustanete i salutirate legendarnim timovima koji su stvarali istoriju evropskih klupskih takmičenja.

nik

pre 3 godine

Samo da ih nacionalni savezi izbace iz nacionalnih šampionata, ko to ne uradi ta reprezentacija ne igra evropsko ili svetsko prvenstvo.

relano

pre 3 godine

Ne znam po cemu je totenham velikan! Pa ni city! Minhen 1860 ima vise titula od totenhema npr. Da ne pricamo notingem forestu koji je bio prvak evrope vise puta.

kk

pre 3 godine

UEFA ih je sama napravila toliko bogatim. Sama je kriva za to. Svakako, ne znam ljudi, tolika je u Svetu neravnoteza kapitala da je to strasno. S jedne strane neki nemaju bukvalno da jedu ni za lek, neki krpe kraj s krajem a neki imaju bukvalno nezamislive cifre.

sportdetective

pre 3 godine

Aha..pa UEFA kad naredi nacinalnim savezima, da izbace buntovnike iz svojih liga...ovi ce igrati neki svoju ligu koja ce biti po uzoru na NBA, nema ispadnaja, jer nemaju drugu ligu i tako postane ta liga bez smisla. Igras i ako si zadnji opet sledece godine opet igras isto takmicenje. To vise nece biti sport. Pa kad se Perez seti da preseli Real u Dubaj...zamisli to Real Dubaj...jer ovo vise nije sport, ovo je samo perionica para. Ocigledno oce neki matorci da uniste fudbal, pa jim je to jedini cilj u zivotu. Znaci posle njih nece biti fudbala, toliko su umislili da su bitni i da su oni fudbal. Predlazem UEFI da odmah izbrise buntovnike iz svih trofeja, a pre svega Real Madrid, nek jim izbrisu svih 13 titula, pa nek gradi imidj u svojoj privatnoj superligi.

Avaya

pre 3 godine

Колико негативних коментара на ово... Гледајте мало другачије, велики инвеститори су основали своје такмичење, ван ФИФА/УЕФА система у циљу веће зараде. Шта ту није јасно? Зар није ЛШ због истог разлога организована? Уместо УЕФА сада ће неко други да скида кајмак а и играчи ће коначно добити бољи третман - више неће морати да се обавезно јављају на неке игре репрезентација и да губе здравље и слободно време на то ако не желе. За оне којима ово смета, ставите се у њихову кожу - ем радите су својој фирми, ем вас онда држава константно цима да им се јављате на пример на војне вежбе скоро сваког викенда и преко лета, и тако годинам без неке специјалне надокнаде за то? Колико би вас то трпело? Овде многи заборављају и следеће - сви ти велики тимови имају Тим А и Тим Б, "А" може да иде у нову лигу, а развојни "Б" ће играти УЕФА такмичење, једноставно неће лиценцирати своје најбоље играче код УЕФА и то је то. Лова људи, лова...

Elizabet Olsen

pre 3 godine

E sad u inat,necu gledati taj Kiklop od takmicenja,treba ih sve izbaciti iz liga.
(Markoooi, 19. april 2021 01:12)
Jaoooo pa kako ce oni bez tebe?

dejan

pre 3 godine

Prvo,Bajern Minhen je veći klub od 99% ovih klubova. A drugo,to se dešava kad ligu šampiona igraju klubovi poput ovih galaktikosa iz Ljutice Bogdana,koji u svojoj banana državi ruši sve rekorde,ali bogami i u ligi šampiona ruši sve rekorde po broju primljenih golova.I sad,zašto bi klub koji plaća jednog igrača 10-15 milona eura godišnje,slao tog igrača u duel sa jednim Gobeljićem,ili još gore Sanogom,igračima koji su ozbiljno povredili nekoliko igrača,što u Srbiji,što u Evropi.I zapečatili im karijere.I za to,naročito ovde,ne da nisu odgovarali,nego jedva žuti karton da su dobili.A za koje pare? Ko će da gleda Real Madrid-zvezda,osim ovih mučenika ovde,što misle da su nešto mnogo bitni u Evropi i svetu,a nisu ni svesni koliko su nebitni i mali.Ne mislim samo na njih,nego na bilo koga odavde.Pa Španci ne bi gledali meč sa zvezdom,a zamislite tek Kineze, Indijce i ta ogromna svetska tržišta.

miki

pre 3 godine

Ovo nisu ni engleski, ni španski, ni italijanski klubovi, već arapski, kineski, ruski... Nek gospoda pokušaju nešto slično u svojim zemljama da urade.

Usbb

pre 3 godine

Skupili najbolje klubove Is tih zemalja...bravo biće ovo mnogo zanimljivije nego liga šampiona sa onim autsajderima niko i ne gleda grupe.
Ovo prepisali iz košarke a tamo vam ne smeta?

Mace

pre 3 godine

Koliko samo tikvana ima ovde!
Ovo je nesto najbolje sto je moglo da se desi za fudbal.
Stvarno telci, necete da gledate vrhunski fudbal i jake utakmice svaku nedelju?

dzericak

pre 3 godine

U principu slično kao i profesionalni boks u odnosu na klupski boks. Tako da će mega zvezde preći u Evropsku Super Ligu, među prave profesionalce teškaše, a ovi ostali će igrati UEFA takmičenja. Da podsetim, engleski fudbalski savez (FA) se žestoko protivio osnivanju Premijer Lige 1991 ili 1992, ali su ih iskulirali i uspeli da naprave prvoklasno takmičenje, malo klimavo u početku, ali eventualno ispade bolje i od Lige Šampiona.

Ako budu znali šta rade ovi iz ESL mogu da učine isto za evropski fudbal. Sad, naravno ko bi znao šta će biti, lični pogled zavisi dal' je čovek optimista ili pesimista.

Staka Zulu

pre 3 godine

"Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja – Superlige..."

A Bajern, Borusija, PSŽ, Lion, Porto, Ajaks...

Pravi izraz je "Nekoliko bogatih klubova..."!

Smejaćete se sada, ali ovo se videlo još na Olimpijadi u Pekingu i onoj trci u plivanju. Pa osnivanje ULEBA u košarci! Pa menjanje pravila u kvalifikacijama za Pesmu Evrovizije. Pa dodele Oskara, Zlatnih lavova i palmi...

ODAVNO NEMA FER PLEJA - SAMO NOVAC!!!

marko

pre 3 godine

Fudbal može da spase samo Yugo zakon. UEFA da donese zakon da se zabranjuju transferi igrača van matične zemlje do 25. godine. Da vidite kako će da procveta fudbal svuda...

al bandy

pre 3 godine

na kraju nece niko bojkotovati,nego ce za par godina i super liga 2 da se napravi i svi ce gledati i pratiti i naravno igrati kladionicu.

Owen

pre 3 godine

Ja kao stari navijač Liverpool-a koji je oduvek vazio za avangardu mogu da kazem da me je RAZOČARAO.
Man city 0, Chelsea 1, Arsenal 0, Tottenham 0, Man utd 3. Ukupno 6:4 za Liverpool u titulama prvaka evrope. Koji su moj onda to veliki klubovi evrope.

Milan

pre 3 godine

Postoje špekulacije da ce Zvezda kao bivsi sampion evrope i sveta dobiti ugovor na 3 godine u ovoj Superligi ,jer je jako postovana u ovim krugovima bogatih, s obzirom na to da je u finalima pobedila velikane Marsej i Kolo kolo,a to se pamti.

Drndo Maroje

pre 3 godine

mogla bi uEFA da se odbrani od ovoga. Niko ne brani da se klubovima ne dozvoli termin igranja i u toj superlopovskoj ligi i u domacem prvenstvu i ostalim takmicenjima. Tako da mogu slobodno da igraju samo tu njihovu privatnu ligu i uzivaju- ko hoce da gleda nek gleda.
Uefina takmicenja mogu da koriste samo od UEFE licencirani igraci, dakle zaposleni u klubovima clanovima UEFE, znaci na evropskom i svetskom prvenstu nema tih Celzijanera i Real mafiozodrida, pa ko voli nek izvoli. Ako oni imaju dovoljno novca da placaju te igrace i ligu i dovoljno zarade- pa ne zive od te ligice i bjesomucnih medjusobnih derbija.

Rade

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.
(Against modern football, 19. april 2021 00:37)
Kosarka je odavna takva. Ne znam zasto se brecate, ako Alba, Zenit i neki levi klubovi mogu da igraju EL, zasto Totenhem i Siti ne bi igrali Superligu? Pare odavno vrte gde burgija nece.

London

pre 3 godine

Krajnji rezultat: Superliga se igra, UEFA i državni savezi smanjuju broj utakmica (kupovi i slično) kako bi klubovi iz superlige imali vremena i za lokalno prvenstvo i za ligu šampiona i za superligu. U superligi igraju prvi timovi, u ostalim takmičenjima po neko iz prvog tima i ostatak iz drugog tima. Veći broj klubova u budućnosti pristupa superligi, ona se deli u konferencije, verovatno četiri, UEFA ukida jedno od evropskih takmičenja, smanjuje se broj utakmica reprezentacija. Pa tako desetak godina dok ne dođu neke nove ideje i promene.

Milan

pre 3 godine

Odlicno za male zemlje, klubove, Srbiju. Mesetari iz velikih klubova ce biti koncentrisani, pare takodje, a domaci fudbal u svojoj raskosi i lepoti postace privlacan i znaimljiviji nego sad. Ko ce da dere dupe pored tv ekrana i placa skupe prenose nek to cini i dalje. Superliga ce ko NBA biti sport za statistiku, ali nikako za navijanje i gledanje. A bice takmivenja poput Lige Evrope i sta im fali.

Koji hit

pre 3 godine

Bukvalno sta god, ako se nastavi ovo igranje bez publike na mega-giga stadionima ima da bude samo sve jadnije, a vec je prilicno jadno

MRZIM PROPAST

pre 3 godine

Mislim da od ovoga nema nista ako ne bude u dogovoru s nacionalnim savezima i Uefom, jer ovi klubovi sigurno nece izlaziti iz nacionalnih prvenstava. Zivim u Engleskoj i siguran sam da navijaci ne bi prihvatili izlaz svojih klubova i formiranje nove lige. Ovdje postoji ljubav i posvecenost prema nogometu i stoljetnoj tradiciji kojoj nema premca. Siguran sam da navijacima svih top klubova vise znaci Premiership od ove plasticne lige. Vecina tradicionalnih navijaca ce ovo bojkotirati, a pitanje je koliko dugo ce to biti zanimljivo KInezima i Arapima. Izlazak iz nacionalnih prvenstava bi kostao ove timove gubitka temeljnog navijackog korpusa. Iako se cini da Uefa tu nema manevarskog prostora, cinjenica da van ove lige ostaje bezbroj vrhunskih klubova znaci da ce Uefa jos uvijek moci organizirati zanimljiva natjecanja i ta liga nece imati ulogu koju ima pandan u kosarci gdje je bazen vrhunskih klubova puno manji.
Osobno me bas briga jer im vec godinama ne placam ni peni za gledanje. Osim reprezentativnog nogometa koji je jos uvijek zadrzao onu neku iskrenu, natjecateljsku nit sve ostalo je postao cirkus s preplacenim protagonistima. U stvari, ove sezone sam opet poceo pratiti HNL i bas mi prija. Vjerojatno sam ostario pa mi je simpaticno kad s one jedne tribine u Koprivnici kamera "pogleda" preko puta na domacinovo dvoriste s kokoskama koje trckaraju okolo. Malo me to baci u mladost, i sve mi izgleda spontanije i opustenije. A i nogomet stvarno nije toliko los.
(Srecko, 19. april 2021 01:08)

Potpuno te razumem, gosn Srećko. Ali ima jedna stvar. Klinci nemaju tu nostalgiju za romantikom iz naše mladosti. Oni vole glamur, a ne kokoške. Za njih je ovo odlično. A nove generacije će to prihvatiti kao normalno. Pa oni i ovakav plastični, našminkani i veštački NBA gledaju sa pažnjom i uživanjem. To je najveći problem. Za nas starije koji pamtimo pravi sport ne spremaju ništa, mi nismo njihovo tržište.

K

pre 3 godine

Ameri se umesali, prave kao svoj nba, nema kluba koji su usli u ovu pricu a da nema americki kapital, ili da je pod uticajem americkog kapitala, osovinu eu predstavljaju francuska i nemacka zato ih i nema a ostali su i politicki veoma zavisni od amera

Greška mališa

pre 3 godine

@ Mali Hijavata. Skroz si se pogubio u svom komentaru,jer sva tvoja nabrojana fudbalska sirotinja,ostaje pod okriljem Uefe.Nismo mi nigde istupil, nit smo formirali svoje takmičenje.Mlad si,ima vremena,kad porasteš biće od tebe pravi indijanac.

KoRn

pre 3 godine

John Pierpont "J.P." Morgan (17. april 1837 – 31. mart 1913) bio je američki financijer, bankar, filantroip i sakupljač umjetnina koji je dominirao svijetom korporacijskih financija i industrijske konsolidacije svog vremena. Godine 1892. Morgan je uredio spajanje poduzeća Edison General Electrici Thomson-Houston Electric Company u današnji General Electric. Nakon što je financirao stvaranje poduzeća Federal Steel Company, godine 1901. ga je spojio sa poduzećem Carnegie Steel Company kao i još nekoliko čeličana i željezara, uključujući Consolidated Steel and Wire Company, čiji je vlasnik bio William Edenborn, kako bi stvorio United States Steel Corporation.
Na vrhuncu karijere početkom 1900-uh, Morgan i njegovi partneri su držali značajne financijske uloge u najvažnijim američkim poduzećima, kao i uticaj na brojne članove američkog Kongresa. Godine 1907. je upravo njegova intervencija zaustavila bankovnu paniku i spriječila kolaps američkog financijsog sistema. Morgan je bio jedan od glavnih pobornika modernizacije američke privrede, ali i društva, te je kao takav svoj uticaj i novac koristio kako bi pomagao reforme vezane uz Progresivnu eru.

upušten

pre 3 godine

5 milijardi budzet, a cele Srbije 10. Ne znam da li da kazem e moja Srbijo ili e moj fudbale...malo sam zbunjen pored miliona gladnih sirom sveta koji umiru svaki dan.

NoName

pre 3 godine

Rešenje bi moglo biti prosto. U svaki ugovor sa igračima navesti da igrač ne sme sledeći ugovor potpisati sa timovima iz ove Superlige. Jednostavno im smanjiti bazu iz koje kupuju kvalitet. Neki novi Ronaldo ili De Brujne tako nikad neće zaigrati za Real ili Siti. Tako će kvalitet njihovog takmičenja vremenom padati, kada pada kvalitet pada i gledanost, kada pada gledanost odlaze i sponzori. Kada odlaze sponzori odlaze i pare. Kada nema para nema ni Superlige. Za 10 godina bi to bilo prosečno takmičenje.

Tor

pre 3 godine

Ali sto su Totenhem i Arsenal bitni ???
(Koji hit, 19. april 2021 06:01)

Kako si '' nepametan ''... Pa bice bitni, kada dobiju ovoliku lovu....

Boki

pre 3 godine

Sebičnost i pohlepa! UEFA im je išla maksimalno na ruku sa reorganizacijom Lige prvaka, a sada je dobila nož u ledja. Treba ih izbaciti iz svih tekmičenja. U Evropi, za razliku od SAD, su klubove osnivali radnici i sirotinja. Zato klubovi imaju istoriju i tradiciju. Nacionalne lige takodje. Ne može se uopšte porediti sa npr NBA. Nadam se da će se navijači ovih klubova pobuniti protiv ovog privatnog takmičenja. Svaka čast Bayernu, PSG i CITY-ju!!!
(Mariborcan1970, 19. april 2021 07:23)

Na zalost i Siti je pristao sinoc kao poslednji od ovih 12. Verovatno ce i ostali samo cekaju da vide sta ce se desiti.

Srecko

pre 3 godine

A drugo,to se dešava kad ligu šampiona igraju klubovi poput ovih galaktikosa iz Ljutice Bogdana,koji u svojoj banana državi ruši sve rekorde,ali bogami i u ligi šampiona ruši sve rekorde po broju primljenih golova.I sad,zašto bi klub koji plaća jednog igrača 10-15 milona eura godišnje,slao tog igrača u duel sa jednim Gobeljićem,ili još gore Sanogom,igračima koji su ozbiljno povredili nekoliko igrača,što u Srbiji,što u Evropi.I zapečatili im karijere.I za to,naročito ovde,ne da nisu odgovarali,nego jedva žuti karton da su dobili.A za koje pare? Ko će da gleda Real Madrid-zvezda,osim ovih mučenika ovde,što misle da su nešto mnogo bitni u Evropi i svetu,a nisu ni svesni koliko su nebitni i mali.Ne mislim samo na njih,nego na bilo koga odavde.Pa Španci ne bi gledali meč sa zvezdom,a zamislite tek Kineze, Indijce i ta ogromna svetska tržišta.
(dejan, 19. april 2021 07:30)

Ovi tvoji argumenti, i slicni, da nikoga ne zanimaju manji, siromasniji klubovi i da to nitko ne gleda jednostavno ne piju vodu. Cinjenice, da cinjenice govore upravo suprotno. Nogomet je i postao popularan i masovan jer je pristupacan i nepredvidiv. Mo's mislit kako ce biti interesntna liga u kojoj se kao sampioni izmjenjuju real, city i slicni. Vjeruj mi da bi ti 80% navijaca ovih engleskih klubova reklo da su im draze utakmice Aston Ville i slicnih nego jednog Intera ili Milana. Ovdje ta rivalstva idu unazad vise od sto godina i ovo ce uvelike nastetiti ovim klubovima.

milos

pre 3 godine

Uefa (Fifa) vs JP Morgan (Rokfeler). Interesantno. Dvojka u najavi.
(Princ od Šumadije, 19. april 2021 06:12)
Kakve veze imaju JP Morgan I Rokfeler? Banka vs nafta?
Inace se slazem s tvojom opservacijom.

Pitt

pre 3 godine

Liverpool nema vise prava na himnu "never walk alone" jer su izdali radnike koji su osnovali klub.
To vazi i za Arsenal kojeg je takodje osnovala radnicka klasa.
Isto vazi za Junajted kojeg su osnovali zeljeznicari. Prodali su dragoceni deo svoje istorije za ucesce u Super Ligi Pohlepnih.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Tri stvari su očite:

1. Pitanje legimiteta "najjače i najbogatije" lige bez "Bajerna" ??? A ima još primera...

2. Ameri se sa Evropom zezaju. Ako s.ebu fudbal,slegnuće ramenima i otići dalje.

3. Neće imati problema sa prodajom dresova.To je jedino sigurno u celoj priči.

P.S. Iskreno bih voleo da se vrate lige sa maksimalno 2 stranca i 1 naturalizovanim.
To bih rado gledao i platio.

P.S.2. Naći ću te Džoni Bosmane pod mostom gde klošariš...uzeću ti kartonsku kutiju u kojoj živiš isto kao što si ti meni uzeo radost gledanja utakmica...

O'Higgins

pre 3 godine

Prenaduvan balon evropskog fudbala mora puci na neki nacin. Svi nabrojani clanovi ove dvanaestorke su u teskim finansijskim dubiozama iz kojih se pogotovo poslije pandemije ne mogu iscupati na do sada ustanovljen nacin takmicenja. Ovo je ocajnicki pokusaj spasavanja. Trebalo je davno ogranicavati transfere da ne bi doslo do ovoga. A Kinezi su nekima blesavi jer su uveli ogranicenja u svojoj ligi i zabranili privatnom kapitalu da radi sta hoce??

Konfučije

pre 3 godine

UEFA ima sjajnu priliku da dokaže ozbiljnost svojih tvrdnji o izbacivanju odmetnika. Polufinalni par Real va Čelzi izbaciti iz takmičenja i u Istanbulu zakazati finale Mančester Siti vs PSG. Svi znamo da se neće desiti, tako da uz malo galame sve će to biti OK. Za ovaj dogovor znaju svi koji nešto znače u fudbalu . Oprezni Nemci i još poneki će se priključiti kad bude sve gotovo. Ja inače, ni jednu utakmicu tog takmičenja nemam nameru gledati.

MRZIM PROPAST

pre 3 godine

Ja mislim da je ovo odlično. Do sada je bilo nezvanično tako, pa su ljudi obmanuti i gledaju ligu šampiona i misle da im je dostupna. Sada bar znamo da neće da se igraju sa nama i ok, ne morate. Skinite nam se sa vrata. Fudbal se igra i gleda zbog emocije, a ne zbog toga da se vidi ko će najviše para zaraditi. Navijači će presuditi. Ja sam navijač Milana već više od 30 godina. Ja ovo neću pratiti. Skoro da sam i lš prestao da pratim jer je dosadno da je ishod uvek poznat. Proći će Čelzi, ispašće Benfika. Proći će Arsenal, ispašće Slavija. Kad bude ponovo bilo polufinale Olimpijakos-Anderleht i Sporting-Ferencvaroš imaćete cele 4 zemlje ujedinjene oko svog predstavnika i u uzbuđenju koje nema ni ceo London kad Čelzi igra finale. Bojkot! Fudbal će se opet roditi iz ovoga. Ovo je uklanjanje tumora, kako ja to vidim. Ozdravice sport kad ih ne bude više bilo da kupuju igrače i sudije. Nek se igraju sami.

Nick Prascaton

pre 3 godine

Hipotetski, ako bi se svi ostali klubovi organizirali u udrugu, i donijeli npr. odredbu kako svaki njihov igrač mora imati klauzulu u ugovoru po kojoj ako ga želi klub iz superlige, mora platiti tipa 150 milijuna € odštetu, ovi su za 5 godina pokojni. Odnosno kvaliteta nogometa bi bila manja u toj superligi nego u ovamo.

građanin opasnih namera

pre 3 godine

marko@
zvezde...haha, ovo je dobro, zlezda i evrooski fudbsl, daj decko ne pali se, u zvezdi igraju panjevi i mesari, ko bi imao zelju zvezdu da gleda, osim vas par nesretnika....cccc

Sexisto

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.
(lanmi16, 19. april 2021 00:33)

Čega će pasti interesovanje? Ako si mislio da će nekog u Španiji da gleda ligu bez Barse, Reala i Atletika ili englesku ligu bez Liverpula, Čelsija, Sitija, Junajteda i Totenhema onda si u pravu. Ova LŠ je takođe besmislena ovakva kakva je, UEFA štiti svoje interese jer zna da bi joj ovo bio početak kraja, a i gde nestaše Srbi sa onim UEFA mafijozi i slično.

Неедукован

pre 3 godine

Пола ових клубова НИКАДА није био шампоин Европе или су били евентуално једном.
Сјајно! 🙂
Промените му бар назив, не брукајте се овим 'Супер Лига'.

stellarossadibelgrado

pre 3 godine

Sve nekako, ali mučeni Arsenal i Totenhem, pa oni nisu ni za ligu konferencija, toliko su moćni i konstantni. Nisu cak bili ni prvaci Evrope. Pa i Atletiko, realno, ko zeli njih da gleda i njihov anti fudbal. Od Engleza mi nije nista čudno, Italijani su me razočarali sto su svi prihvatili. Bar ima u svemu ovome nesto pozitivno, Bajern i Psz su odbili, Dortmund takodje, tako da LS sigurno nece propasti. Mozda samo bude jos interesantnija, jer ce igrati i manje bogati klubovi. Ovu novoformiranu nakazu barem ja necu da gledam.

Vladan R

pre 3 godine

Sve zavisi od jedimstva UEFA nacionalnih saveza i preostalih klubova u tri navedeno države. Ako ih savezi, trenutno kazne i novčano i drasricno disiplinski, za ovu sezonu teško da će super liga da zazivi. Pomenuti klubovi još uvek su zavisni od prihoda koje imaju u nacionalnim šampionatima, zato i nisu dirali vikend termine. Ipak ne treba imati sumnje da će se vremenom, ako ovo prodje, potruditi da prosire SL i tada će da ktenu i na vikend termine, ali tada će biti kasno da ih bilo ko spteci. Sada nisu toliko mocni da idu i protiv Uefa i nacinslnih i ostali klubova, koji bi odbijanjem da igraju sa odmetnutima, izvršili dodatni pritisak. Jesu pomenuti klubovi bitno za ove tri lige, ali trenutno ni oni, bez tih Liga ne mogu da funkcionišu.

Znalac

pre 3 godine

Bravo, najzad prava stvar. Ova nova super liga biće bolja i jača nego bilo koje svetsko i evropsko prvenstvo u fudbalu i to svake godine redovno. Fudbal se i gleda zbog uživananja u najboljim potezima. Ko još ne shvata veličinu ovog projekta tek će da vidi svoju ogromnu zabludu. Biće ovo nešto kao Evropska NBA liga samo u fudbalu. Što kažu krem de la krem. Koga još briga da gleda u ovakvom formatu recimo (svaka čast svima) Omoniju, Bate Borisov itd , pa čak i naše klubove koji služe samo za napucavanje. Ko još može da zabrani 20 vlasnika klubova (milijardera) da organizuju svoje sopstveno takmičenje? Tako je slično bilo i sa Euroligom u košarci pa se FIBA povukla i sad imamo sigurno kvalitetnije takmičenje nego kad su igrali neki Prokom, Zeljonaja gora, Sky linersi i ostali nedostojni tog takmičenja. Možda i najviše od svega je da je dosta više UEFE i njenih mafijoza i neregularnosti.

pogledajte semafor

pre 2 godine

Ova "Super" liga, ako prodje, bice konacna propast evropskog klupskog fudbala. Jako odvratna stvar koja narusava osnovne sportske principe.

Ali, treba reci i da je nastanak Lige Sampiona pre 28 godina bio isto to, samo u nesto manjoj meri. Od tada drugoplasirani, treceplasirani i cetvrtoplasirani iz raznoraznih liga igraju za Sampiona Evrope!? Besmislica!
Ovo sa Superligom je, nazalost, samo sledeci logican korak na tom putu, i veoma je licemerno sto se UEFA sada predstavlja kao "zastitnik sportskih principa", a oduvek samo trce za parama i stite "velike"

Za kraj, voleo bih kada bi novinari malo vise pazili sta pisu. Ovu gadnu ligu osnovalo je 12 NAJBOGATIJIH klubova (mada je i to netacno, nema Bajerna, PSZ-a i jos nekih bogatuna), nikako to nisu 12 najvecih kao sto mnogi pisu. Na primer: Celzi, Man. Siti, Totenhem, Atl. Madrid nisu ni u 30 najuspesnijih klubova Evrope!

Evo samo nekih od pravih velikana kojih nece biti u Superligi:
Ajaks, PSV, Fejnord, Benfika, Porto, Borusija Dortmund, Seltik, Rendzers, Olimpik Marsej, Dinamo Kijev itd...

Vratite nam Kup Evropskih Sampiona!
Smrt modernom fudbalu!

predrage

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.
(Against modern football, 19. april 2021 00:37)

Sve ok,ali Arsenal nije u toj grupi.Arsenal je velikan engleskog fudbala uz Liverpul i Junajted.

:-))

pre 3 godine

Sahranise fudbal!
(Nikola, 19. april 2021 01:11)

Sto se mene tice neka sahrane sve balkanske lige od Triglava pa do Djevdjelije pa da se Balkanci konacno pocnu da bave samo sa onim sportskim disciplinama za koje su sposobni. Fudbal na Balkanu oduvek je bio jedna neatraktivna, mucna i dosadna pojava.

:-))

pre 3 godine

Nema Bayerna i PSGa? Profiterako-kerecik...
(Deo krda, 19. april 2021 01:08)

Ne boj se, molice oni uskoro da i oni budu deo elite sto i jesu.

Predrag

pre 3 godine

Lup šampiona je bio najbolji. Valjda treba mali i siromašni klubovi da dobiju priliku da igraju lopte sa velikim i bogatim klubovima. Ovaj svet generalno se obezvredio, sve se vrti oko para.

remax

pre 3 godine

Urušili su ceo sistem vrednosti, a da neće tamo neki sport.
Ovo će verovatno krenuti ali da li će i zaživeti, zavisi samo od publike.
Njihova procena je da u Evropi i svetu ima dovoljno izgubljenih duša na osnovu kojih bi to moglo da opstaje.
Interesovanje i za ovu postojeću LŠ kod mene je na istorijskom minimumu, a ljude koji bi ovo pratili tretiraću isto kao one koji prate živote britanske kraljevske porodice.

nenad

pre 3 godine

Razumem da nije atraktivno ponekad lupati nekoga kao sto je CZ ili Dinamo pre par godina. Ali to je draz. Svako zasluzuje sansu da stane pred nekoga od velikana.
To je prvo. Drugo - po kom kriterijumu su se izabrali? Lova. Pa zbog toga to nece niko gledati. Bole me uvo da svake godine gledam Barca - MU ili bilo sta.
"Izmisljen od sirotinje ukraden od bogatih" - bas tako!!!!.
Ajd sada mi da ga vratimo!

mito

pre 3 godine

U pravu je Željko Pantić: neće veliki klubovi gledati kako pare koje oni zarade troši "balkanizovana UEFA".
Zbog balkanizovane UEFA, Zvezda nije popila odgovarajuću kaznu zbog "slučaja Zlatan", a dobila kriterijum sudjenja, kao da je Real lično.
Ja sam obema rukama ZA ovaj projekat!
Dosta je više korumpiranih zločinaca iz UEFA i FIFA.

Дача

pre 3 godine

ФИБА је сама уступила Лигу шампиона ЕСА, памсе годинама касније предомислила али било је касно.
Ово се формира без одобрења УЕФА.

milos. k

pre 3 godine

Navijači na zapadu prate svoje klubove, i svoje prvenstvo. Ne zanima ih preterano LŠ. Gledano je to takmičenje, ali mnogo manje nego domaće prvenstvo. Tamo su stadioni puni, fudbal se voli, poštuje se takmičarski duh. Prvenstvo iz koga ne možeš da ispadne, nije ti važno dal si drugi ili 12ti, je osuđeno na propast. Ako ih UEFA izbaci iz domaćih liga, ovo prvenstvo će se raspasti pre nego što je i počelo. Inače lično znam gomilu ljudi koja će pre da gleda Mornar-Krka nego NBA! NBA je bio zanimljiv u početku kao nešto novo, a ova liga u fudbalu i nije nešto novo.

nele

pre 3 godine

UEFA i FIFA to mogu lako da sprece ako stvarno zele. Dovoljno je da objave da ni jedan ni fudbaler ni sudija ne moze biti registrovan vise za bilo koji klub pod njihovom ingerencijom jednom kad se registruje za klub u toj superligi.Tada bi se smanjilo trziste igraca koji su spremni da rizikuju, npr igraci koji se dovode kao rezerve.. Jer ako ne uspes kao npr Jovic u Realu, nema nazad..

Stefan

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)
Tebe će JPMorgan da konsultuje kad sledeći put budu ulagali oko 4 milijarde dolara u neki projekat. Ostavi ovde podatke da im prosledim, imaš potencijala.

hm?

pre 3 godine

Ako su Totenhem, MC i Celzi velikani evropskog fudbala, onda sam ja poslednjih 30 godina gledao pogresno takmicenje! Velikani su Ajaks, Benfika, Porto, Bajern, Liverpul... Nedostaje jos PSG pa da klub “velikana” za pranje para bude kompletan!!

uji

pre 3 godine

(Slavko, 19. april 2021 01:30)

Gledaće. Ali kad se po sedmu put budu sastali u roku od dve godine, neće više nikom biti interesantno i ljudi će se uželeti da gledaju npr. Porto-Roma, a što da ne i Real-Domžale.

hm

pre 3 godine

Od ovih 12 velikana, pola su velikani, a druga polovina su velikani u pokušaju. Za drugu polovinu npr. jedan Ajaks je institucija. Kada se amerikanci umesaju u evropski fudbal, ovo je rezultat. Ne bi me čudilo da uskoro klubovi sa stogodisnjom tracicijom počnu da menjaju gradove, pa dobijemo Real Moskva ili Olimpijakos iz Londona.

mare

pre 3 godine

drago mi je sto ce ljudi zbog ovoga shvatiti sta americki kapitalizam radi ostatak svetu, novi svetski poredak, osim kapitala nista nije bitno.

Čika Mirko

pre 3 godine

To se lako riješi. Uefa ih izbaci iz svih takmičenja, i zajedno sa FUFA donese pravilo da svaki igrač koji nastupa u ligi bogatih ne može nastupati ni u jednom uefa i fifa takmičenju, uključujući EURO i Mundijal. Ostali klubovi van lige bogatih se dogovore da je cijena bilo kojeg njihovog igrača koji prelazi u klub iz lige bogatih realna cijena + 200 miliona evra. I eto ga,problem riješen.

boban

pre 3 godine

pola od ovih moze biti i 10 u prvenstvu ako neki seik zavrne slavinu.Medjutim treba ih pustiti da sami igraju i treba da ih sve ostale ekipe bojkotuju,tako da igraju svoj sampionat,svoju ligu sampiona i sve sto im padne na pamet.

Otheym

pre 3 godine

Očajnička prilika da se zaradi je u pitanju. Plate fudbalera i transferi su idalje ogromni, a više nema publike da kartama to sve otplati. Jedini način da se zaradi i da ovih 11 timova na taj način zadrže prednost je da se poveća gledanost preko TV-a. Pogledajte ove sezone šta se dešava i koliko su "manje" ekipe ugrozile najveće u svojim šampionatima. Samo u PL, Lester i Vest Hem mogu da završe u LŠ, a Liverpul, Čelzi, Totinhem i Arsenal van!
Koliko god ne voleli potez iz takmičarskih razloga, ovo takmičenje će imati paklenu gledanost. Evo skorašnji primer: Koliko ljudi je gledalo Real - Liverpul, a koliko Borusiju - Siti? Naravno, mnogo veće interesovanje je bilo za prvu utakmicu, jer su u pitanju velikani sa ogromnim armijama navijača.
Daću samo primer Arsenala, koji je deveti klub po broju navijača na svetu i kao takav ima ogroman potencijal za marketing. Daleko veći od Lestera ili Vest Hema koji su ove sezone realno bolji klubovi. Da li se Realu finansijski više isplati da igra protiv Arsenala ili protiv nekoga od njih, šta će više ljudi gledati?
Svakako je u pitanju ružan potez ovih klubova, ali razumem da oni hoće svoj novac i da im u uslovima pandemije ovo predstavlja način da zarade.

kad

pre 3 godine

Evroliga se nametnula kao elitno košarkaško takmičenje, ali dostupno samo izabranim klubovima, uglavnom na osnovu finansijskih mogućnosti.


Smesni ste sa ovim delom, pogledajte sta je sve Zvezda radila sa definitivno najmanjim budzetom cak manjim i od onog koji imaju zebre koje igraju Evrokup a ne jos EL. Top 8 2016e godine gde je tada Evroliga bila pa moze se reci 2. najjaca od svog postojanja. Ove godine istina malo je slabije bilo, ali je Zvezda pobedila dosta utakmica i cak Real Madrid!
(Inzagii, 19. april 2021 00:51)

Prijatelju, od sigurnog ucesnika Zvezda(Balkan) je spala na wild card, a za 2-3 god nece biti ni toga samo dok englezi osnuju kosarkaski klub....

mich

pre 3 godine

Velikani...
(Arsenal, Siti, Totenhem)
, pojasnite mi ovu opasku molim vas po cemu su oni velikani, osim po novcu, Arsenal ajde i nekako ali... Siti i Totenhem ma daaaj!!!

Вук Караџић

pre 3 godine

Arsenal, Totenhem i Celsi, nisu najvazniji klubovi u svom gradu, a kamoli u evropi.
(Ivan, 19. april 2021 01:07)

Да нису то можда Фулам или Кристал Палас?

Ljubo

pre 3 godine

Samo ih izbaciti iz svih takmičenja i zabraniti im da kupuju igrače od ovih malih klubova sa kojima im nije čast da igraju pa će te onda videti koji su to giganti(bit će na nivou španske,engleske i italijanske druge lige).To će biti dobro za ostale klubove koji će se rešiti ovih štetočina što su u poslednjih skoro 30 godina uništili fudbal i njegovu draž svojom pohlepom za parama.

Sima

pre 3 godine

Ovo je šansa za našu ligu da ih tuži za krađu imena, možemo i mi da uzmemo neke milione sa te gomile pa da napravimo nacionalni stadion od toga 🙂

Goran S

pre 3 godine

Ova Superliga neće biti zanimljiva. Živi bili pa videli. Kao prvo neće biti čara i borbe jer niko ne ispada iz lige. Neće se igrati kvalitetne odbrane, već će svi gledati da daju što više golova. Kao danas u NBA kada daje svaka ekipa po 120 koševa. Tako će i ovde svaka ekipa davati po 4-5 gola, ako ne i više. Isto tako neće biti nekih jačih duela, što je odlika fudbala, jer niko neće smeti da se povredi. Ako se neka zvezda povredi to će uticati na gledanost lige, a vlasnicima lige je novac u prvom planu.

Koza

pre 2 godine

Bez ovih 12 klubova Liga Šampiona je ništa. A tek onda od Kupa Evropa ništa neće da ostane. Može UEFA da udara sankcije i to će dati rezultate u početku ali kako vrem odmiče Superliga će uzimati sve veći i veći primat. Onda će da zabrane igračima iz te lige da igraju Svetska i Evropska prvenstva (ako već nisu) a onda će i kvalitet tih prvenstava da opadne i pašće gledanost za jedno 50%. Superliga pravi NBA evropskog fudbala.

kad

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.
(legolas, 19. april 2021 00:52)

pa zamisli drazi kad Barsa i Real se sastanu 8 puta za godinu dana( kup 2x, liga 2x, ova liga 2x pa playoff 2x).....kome to moze biti vise interesantno.....

Bas smara fudbal zadnjih DVE GODINE

pre 3 godine

Ajax je pokazao da može da igra i sa najvecim klubovima i valjda je normalno kada se boris 90 minuta da pobedis.Ja sam Partizanovac ali lepo vam je Zvezda pokazala dokle je doso Evropski fudbal i da tu nesto ne valja.

Rade

pre 3 godine

Neka, tako i treba. Da bog da se sve raspalo. Ali tu su banke prvo da se pitanju kako i šta. Ima prvo lepo da vrate milionske kredite, pa nek se posle prave šta hoće.

nesa80

pre 3 godine

To je normalno stanje. Kada igra Real i Manutd, gledace 3bil ljudi, a kada igra Real i Domzale gledace cela Slovenija i jos 5m ljudi...Plus prihod od 350M, to je drugi nivo!
(Slavko, 19. april 2021 01:30)
a u kom to universumu ce igrati real i domzale

Sima

pre 3 godine

Ovo je šansa za našu ligu da ih tuži za krađu imena, možemo i mi da uzmemo neke milione sa te gomile pa da napravimo nacionalni stadion od toga 🙂

Mariborcan1970

pre 3 godine

Sebičnost i pohlepa! UEFA im je išla maksimalno na ruku sa reorganizacijom Lige prvaka, a sada je dobila nož u ledja. Treba ih izbaciti iz svih tekmičenja. U Evropi, za razliku od SAD, su klubove osnivali radnici i sirotinja. Zato klubovi imaju istoriju i tradiciju. Nacionalne lige takodje. Ne može se uopšte porediti sa npr NBA. Nadam se da će se navijači ovih klubova pobuniti protiv ovog privatnog takmičenja. Svaka čast Bayernu, PSG i CITY-ju!!!

qwerty

pre 3 godine

Vise mesta za nas. . . LS je LS. Sa ili bez njih.
(Branko Spasic, 19. april 2021 01:33)

Pa i nije bas tako. Mozda ce u pocetku ljudi malo gledati Ligu Sampiona, ali kada vide da u ovoj superligi igraju svi najbolji fudbaleri, nece dugo trebati da svi krenu njih da gledaju.

To ce automatski znaciti da ce se ovi klubovi ako ostanu u svojim nacionalnim ligama boriti za trofeje, jer ce svi najbolji igraci ici u ove klubove, kako zbog para, tako i zbog takmicenja.

Kole

pre 3 godine

Bez Arsenala i Totenhema (pogotovo), da tu budu Bajern i PSG i to je to
(M., 19. april 2021 09:01)

Pa ima mesta za još 3 kluba. Bajern, PSŽ, Liverpul

ls

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.
(legolas, 19. april 2021 00:52)

Ajde gledaj to ovako, da li bi ti svaka 3 dana gledao mec Fjurija i Dzosue? Ili mozda Konora i Habiba? Federera i Djokovica, Nadala? Bilo bi ti zanimljivo dva puta, treci put bi se smorio. Gde je nestala ona car kada neki manji klub pobedi neki veliki? Bas bi bilo zanimljivo gledati ovih 12 kako se medjusobno kolju i takmice ko ce skuplje igrace dovesti, a uopste ne mora da znaci da ih ne bi dobila neka losija ekipa. I sta ti tu gledas ustvari? Ko je rekao da su oni najbolji i da zasluzuju neko posebno takmicenje?

Sasa

pre 3 godine

Na žalost ali im ne mogu ništa.
Kao prvo , zašto bi ih nacionalne lige izbacile iz svojih takmicenja ? Kakav interes imaju lige za izbacivanje? Nemaju nikakav i jece ih izbaciti .
Da ki UEFA i FIFA mogu zabraniti igračima tih klubova učešće u reprezentaciji ? Ne mogu i neće .
Da li imaju novca da svima sve plate ( ligama, igračima , tv kucama )? Imaju i platice .
Šta ostaje nama ostalima ?
Da igramo i dalje takmicenja koja organizuju UEFA i FIFA . Možda sada budemo knkurenttniji .
Nego , sruga stvar je bitna . Neće se ovo završiti na ovih 15-20 klubova . Organizovaće oni i ligu nižeg kvaliteta i vezane manje klubove ( Lion , marsej , Monako , porto , benfika , sporting , leverkuzen , Sevilja, selta, lacio, roma , caka , fiorentina.... još malo turaka , grka i engleza i to je to)za sebe kao baze i kao podršku ( omasovljenje) .....
Na žalost ali ovo nas čeka

Vakser i odgovoran

pre 3 godine

Sa obzirom da se utakmice ne mogu odložiti zbog pandemije i kladionice zatvoriti je dokaz da koronavirus ne postoji nego dizanje frke je samo opravdanje da se bolnice zatvore za većinu bolesnih sa ciljem prevremenog slanja istih Svetom Petru. Fudbal, trgovina belim robljem koje zna sa loptom i kupovina rezultata je veći biznis od samog Vatikana i prodaje vere, kao rezultat vidimo redovno odigravanje utakmica jer se veliki novac okreće u kladionicama koje su u posedu najjačih mafija svih država.

TangoBravo

pre 3 godine

UEFA se već postavila na isti način kao FIBA prije desetak godina. To se pokazalo neefikasno. TV prava za SuperLigu će uzeti veliki dio kolača od UEFA. Samo je malo klubova koji će tu ligu igrati. Pretpostavljam da ti klubovi neće igrati novu LP. Ne mogu ni zamisliti LP bez Reala i Juventusa. I jedni drugi čine gluposti.

vaxilar

pre 3 godine

Nadam se da UEFA na ovo ide direkt djonom sa 2 noge i da nikakvih pregovora i ustupaka nema. Da ih satru da im nikad ovako nesto ne padne na pamet, ni njima ni drugima

Predrag

pre 3 godine

Na nama, ljubiteljima fudbala, je da ih bojkotujemo. To je jedino što možemo da učinimo. Samo složno i uporno. Treba da se vrati Kup Šampiona, kup UEFA i KPK.

CiStO_onAkO

pre 3 godine

Ser. mi se od ove lige odma u najavi,oce da ubiju draz i fudbalu kao sto su to odavno ubili u kosarci,da mali ne moze da nakultira velikog,da liga izgubi draz,da nije mjerilo koji si na tabeli vec koliko imas para,piiiihhh...ali nadam se da uefa nece to dozvoliti kao sto i nece,nego da im zabrani svim ucesnicima igracima tih klubova fa igraju svetska i evropska prvenstva....Pa nek se igraju tamo izmedju sebe bogatasi ako im basta.

Taso

pre 3 godine

LS, LE, nacionalne lige, nacionalni kupovi, super kupovi, svetsko klupko prvenstvo, Liga nacija, kontinentalna prvenstva, svetsko prvenstvo... Korona. ... Pa sad i ovo...
Sve na stranu, neka bude i ovo novo takmičenje (da svi budu zadovoljni), ali kako misle da igrači sve ovo izdrže, stvarno mi nije jasno....

Evidentno je da sa ovom novom ligom neće moći sigurno da sva ova takmičenja izguraju kako bi trebali (prelilo već ionako prepunu čašu). A to znači da će negde kvalitet morati da padne drastično. E sad gde, to će vreme pokazati.

Dare

pre 3 godine

Evo sad sam čuo da se bord direktora J.P. Morgana jako potresao što se vama ne svidja novi format takmičenja i da razmišljaju da odustanu od cele stvari... Pričao mi jedan čovek što se razume u te stvari...

uji

pre 3 godine

(legolas, 19. april 2021 00:52)

Nisi svestan kako će ovo biti dosadno za gledanje čim prodju dve-tri sezone. Neće ni navijačima, a ni igračima biti interesantno da po deseti put igraju protiv istog kluba za tri godine, i da znaju da za par meseci igraju opet.

Soler

pre 3 godine

Sad je kao Uefa dobra I podrzavate je a I ona pristala na promenu formata ls ali da je ona vodi dakle nije sija nego vrat odnosno borba ko ce voditi ovo takmicenje I raspolagati parama

Bok

pre 3 godine

Jednostavno ova odluka nije u interesu fudbala... Ona je u službi samo ovih ekipa koje su osnivači... Ovim su ugasili nade klubova Lestera, Sevilje, Evertona da ispune svoje snove. Sad... Da li nacionalni savezi mogu da zaštite te klubove... Izbaciti ih iz takmičenja a opet lige bez njih!? Sve u svemu biće ovo vruće političko leto. Pravda je u svakom slučaju izgubila. Znam jednu stvar a to je da ću staviti poštenje jednog PSŽ-a i Bajerna u srcu iznad ovih gramzivih predatora. Kad vidiš bes jednog velikana Fergusona, Nevila koji su besni na ove klubove onda dodatni komentar i nije potreban, zar ne!?

Protoss

pre 3 godine

Kapitalizam ce unistiti covecanstvo.. Kapitalizam melje, vrsi stravicnu destrukciju, pravi ogromne podele, nejednakost. Vise nista nece biti isto.. Mnogi su ovim potezom diskriminisani u zelji da kao manji klub ostvare zapazene rezultate na velikoj sceni. Jednostavno, kapitalizam mora nestati da bi duh pravde, jednakosti, prava i sanse za bolje svakoga opstalo i imalo temelj za ljudsku rasu.

Mrgud

pre 3 godine

Kmee kmeee. Sreca nasa pa u Srbiji nemamo vecih problema od toga ko ce gde da trci za loptom. Blago svakome kome je ovo u prvih 100 problema.

Komsija

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Zaboravio si Rijeku i Hajduk, Osijek isto...

mudronja

pre 3 godine

Ko nije shvatio da Englezi forsiraju 'ovo',imaju problem sa mozgom...izbaciti ih(engleze)iz svih Evropskih takmicenja(klubskih)!!!

Boki

pre 3 godine

350 miliona eura dobijaju direktno od starta za ucestvovanje. Da li to vazi za sve ili samo za ovih 12. Zamisli Zvezda ili Partizan da ucestvuju jednu godinu...

vaxilar

pre 3 godine

Ako treba zaposlice 100 fudbalera i igrace 12 takmicenja. Imaju novca da investiraju i jos vise mogucnosti da zarade. To je kapitalizam u najsurovijem obliku. Sve ostalo je romantika.

Planove jedino mogu da pokvare konzumenti, tj potrosaci. Promene jedino donosi cvrst karakter i disciplina. Ali avaj, da se ne lazemo i nas 90% kupuje za zivot u 3-4 lanca hipermarketa, a ne kod babe na pijaci...
(gtr, 19. april 2021 01:32)

Nece zaposliti 100 fudbalera. Cak su i drzavnici najavili blokadu ovoga na sve moguce nacine

Vlasko

pre 3 godine

Čemu čudjenje? Fudbal više od stotinu godina evoluira od sporta i razonode u biznis. Ovo je samo još jedan iskorak u razvoju tog vrlo ozbiljnog globalnog biznisa. Kome je do iskonskog doživljaja fudbala uvek može da ponese loptu i izadje na poljanče...

Boki

pre 3 godine

UEFA more riješit sve 1 potezom a to je nastavit sa svojim takmičenjima i ko igra ta takmičenja kup uefa i LP pri UEFI tim klubovima zabranit prodaju klubovima super lige i onda će doć do toga da te ekipe superlige nemogu kupit igrače nego imat svoju školu jaku a ni jedan klub od ovih u super ligi nema svoje škole i u roku 5 god propadaju

Bane

pre 3 godine

Super sto se formira ovako nešto. Fudbal se igra iskljucivo zbog novca koji obezbedjuju sponzori. Sponzori su jedino zainteresovani da ulazu u klubove i ligu ako je dovoljno atraktivna i ako ima pune stadione. Nadam se da će se i na Balkanu svi dobro zamisiti da li su im postojece nacionalne lige dovoljne i da će u skladu sa sadasnjosti napraviti iskorak u budućnost pravljenjem balkanske lige. Za Srbiju to konkretno znaci da će se klubovi Partizan, Zvezda i ostali morati da privatizuju najverovatnije prljavim, opljackanim od naroda, novcem tajkuna, a sličano je i sa ex-YU. Privatizacijom navedenih će nestati i zanimanja “navijač” i “vodja navijača” jer tajkuni neće biti zainteresovani da dele “mukom stečen” profit za nepismenima! Na taj način su gradjani Srbije i ostatak ex-YU u dobitku. Eto kako će Super liga Evrope pomoći ex-YU da normalizuje odnose, pokvari savezništvo izmedju vlasti i “navijača” i utiče na bolji život svakog pojedinačnog čoveka, mada to uistinu nije ni želela!

Boki

pre 3 godine

Jeste nepravedno za manje klubove, ali meni ne smeta. Zamisli svakog utorka i srede ne mozes da se odlucis koji ces derbi da gledas Barselona- Junajted, Real- Siti, Celzi-Juventus, Atletiko-Inter... I tako u krug...

Čika Žika

pre 3 godine

fantasticno. fakticki sa 350m svako moze da stvori novi tim (treci tim, posto uglavnom ti super klubovi vec imaju preko 20 vrhunskih igraca). nema ukrstanja sa uefom, a klubovi kao nasi partizan i zvezda ce konacno biti atraktivni za strane ulagace.

svima dobro. niko ne gubi.

KoRn

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...
(Cole, 19. april 2021 00:51)
Gde si smaracu.Habahahahaaahah.Ubi te nostalgija.Hahahahahajajjahajah.Kada se setim samo kako su harali Deportivo,Leverkuzen.itd,itd i na kraju osvoje Milan,Real,Barsa,Bajern hahahaahahhaah.Deprotivo jednu sezonu bio hit.Leverkusen jednu.Kao sto ovih godina imamo Lajpcig,Ajaks,Atalantu.Imali smo Lion u polufinalu.Totenhem u finalu i sta.Ovi novi klinci ce za 20 godina da.pricaju kada se setim Atalante,Totenhema.Nostalgicari odrtavili ste i nista više.Ligu šampiona su oduvek osvajali najbogatiji klubovi i u 95 posto slucaja zavrsnici su igrali favoriti.Možete slobodno da proverite od 2000 pa do danas ko je sve osvojio.Znaci vrte se jedni isti.Verovatli ili ne Man Siti i PSG su jedno osveženje jer su nešto novo.A nostagicari pricaju kako je dosadno jedni isti u završnic.Pa.kada su to poslednji put Man Siti i Celsi bili u zavrsnici.ako su jedni isti kao što kazete.Ovaj Cole jedne iste komentare piše.Kada se setim ranije svaki igrac po 4 noge je imao. hahabhahah.Kako ti bre ne dosadi?Pa evo ti sada Super liga pa.uživaj ako ti je Liga šampiona dosadna,meni nije.Kada se samo setim hahahahah.Šta da se setiš kako je harao Milan,Bajern,Real,Mancester,Barsa.Jedno jedino iznenadjenje Porto i to je sve.Nostalgicarima je u njihovo vreme.i g**no mirisalo.

Igor

pre 3 godine

Svi igraju za pare,gde je sad Monako. Pre 3 god pilufinale LS ,a sledece godine gazda prodao ekipu i uzeo 600 miliona ,samo za prodaju mbapea, mendiya,b.silve,Fabianja,lemara,i jos 2 igraca. Znaci ekipe koje naprave igrace lepo od bogate odvale sa cenom tipa 150 ili 200 mil po igracu. I bole ih djon

Kralj mača

pre 3 godine

Та преостала три клуба која ће накнадно позвати су претпостављам Бајерн, ПСЖ и Борусија Дортмунд?

Los Angeles

pre 3 godine

@Stefan: Alo rodjače, niko ti ne brani da gledaš Šahtjor protiv Zenita. Za 50 do 100 Eura po karti samo to i zaslužuješ da gledaš.

sumadija

pre 3 godine

Kao većina ovde i ja sa sam razočaran i sport generalno gubi svaki smisao.Ti više nije onaj sport i nadmetanje koje volimo.
Međutim nisu mi jasni komentari tipa zabraniti im ovo ili ono.Pa ljudi pobogu,nisu oni ovu odluku doneli pijani u kafani već je ovo pripremano dugo u saradnji sa timovima najprestižnijih advokata koji su im sigurno rekli šta mogu a šta ne oboriti na sudu ukoliko do toga dođe.
Na primer zabraniti nastup za reprezentaciju!?
Pa to će se lagano oboriti na sudu (nacionalna pripadnost,ljudsko pravo, između igrača i reprezentacije nema ugovora itd itd).
Jedina šansa je neka vrsta bojkota, pogotovo engleskih navijača i da stadioni budu prazni.

Belmondo

pre 3 godine

Psg iz samo jednog razloga nije usao u ovu ligu, nadaju se izbacivanjem ostalih pa da tako osvoje ligu sampiona, a sto se tice nekakve osvete uefe ovim klubovima, dovoljno je da oni ne dozvole svojim igracima nastup za nacionalne timove time je i zvanicno kraj uefi, koja je na kraju krajeva ovo sama i napravila, zlo modernog fudbala

pepe_le_tvor

pre 3 godine

...kad....
Hoces reci da u drustvu kojem se ti kreces nemas pravo da okupis 5 najimucnijih drugara? Eto vi imate novaca da osnujete 'porshe grupu' i da se trkate neki dan u sedmici kad vama odg. znaci grad treba da zabrani to jer drugi eto nemaju to i nisu tako mocni , dozvoljeno je to samo zastavama?! Izvini, primjer je banalan bas kako bi vecina shvatila. UEFA I FIFA su najveca mafija na svijetu, nema tu brige o raciszmu, brige o ovom , brige o onom. Evo dokaz o cemu oni nakvise brinu, o parama!

Broj 1

pre 3 godine

Без њих ће бити занимљивија Лига шампиона, али баш шампиона свих осталих држава!?

Baobab III

pre 3 godine

Fudbal je davno izgubio svaki smisao. LS je bilo jedino sto je vredelo (po kvalitetu, ne po sportskoj strani) , sada ni toga vise nema. I bolje, ogromna je razlika izmedju liga petice i ostatka Evrope. Drago mi je sto Bajern nije u ovoj bulumenti i opet je pokazao svoju velicinu. Evroligu u kosarci tek ne bih komentarisao. Takmicenje koje je potpuno unazadilo evropsku kosarku i od koga profitira jedino spanska kosarka i par ljudi oko Bartomeua. 1/2 utakmica se igra samo da bi se igralo bez ikakvog rezultatskog znacaja. Mladi igraci beze u Ameriku, EL igraju istroseni Ameri, klinci dobijaju sansu na kasicicu. Ko god u tome ucestvuje saucesnik je u ovome sto se radi i fudbalu i kosarci. Evropski sport ne moze biti americki, samo to neki nikako da shvate, a drugi ih prate kao slepci. Nadam se da ce posle ovoga i fudbal i kosarka doci sebi. Ove sportove cemo opet imati u punom svetlu kada para bude prestala da vrti gde burgija nece i gde se mesto u eliti ne bude kupovalo, nego zasluzivalo na terenu.

tom pus

pre 3 godine

ja se čudio kako ovi dali čeferinu uefu...i kokezi....kad ono cvrc...pa to ko da je predsednik svetskog skijaškog saveza neko iz afrike...pa mislim ima li rezona...šta kažu kladionice...

Joca

pre 3 godine

Engleska, Španija i Italija. Ako Nemci, pre svega Bayern, pa i Francuzi ostanu van priče, perspektiva im nije sjajna. Moci ce da organizuju turnire kao što se i sad leti mlate po Americi i Aziji, ali nece moci da pretenduju na titulu prvaka Evrope. Takođe, engleski FA i Premijer liga mogu da budu brana ovoj nakazi od lige, mnogo je tradicije i drugih klubova koji bi mogli da izvrše ozbiljan pritisak na američko emiratske pobegulje od klubova.
I ovo 12 najvažnijih fudbalskih klubova im nije trebalo, sa Totenhemom i Arsenalom, a bez Bajerna, rečenica zvuči baš jadno.
(zzzz, 19. april 2021 00:37)

Bajern jedva čeka da se pridruži ovde, ne brini. Rumenige je to više puta nagovestio.

jelizor

pre 3 godine

Ovi su se zaneli u računici. Problem će im biti činjenica da neće imati odakle da dovedu igrače, osim iz sopstvene škole, a plus činjenica da više nikad nijedan njihov igrač neće videti Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Dakle, potpisali su gašenje svojih klubova.

KoRn

pre 3 godine

Evroliga je najkvakitetnije kosarkasko takmicenje u Evropi i to ubedljivo.Svi su je pljuvali kada se osnivala a gledajte sada najgledanije Evropsko klupsko košarkaško takmicenje.Ovu Super ligu sada svi pljuju to je i nekako ocekivano ali kada bude pocela svi ce da je gledaju i za kratko vreme ce postati najgledanije klupsko fudbalsko takmicenje u Evropi.Normalno da nisam za nju ali nisam ni za sve ono smeće koje se forsira na TV kanalima a gle cuda ona najgledanija.Najvece smeće od muzike,filmova,serija,rijaliti programa je najgledanije.Tako da znaju oni dobro šta narod želi to što želi to i dobija.Kako kažu pipolmetri tako ce i da bude.Ako se cela Evropa protivi neka je onda niko ne gleda i posle prve sezone ima da se ugasi.

gox

pre 3 godine

To uefa može vrlo lako suspendovati ali neće samo izbace njihove saveze iz uefa organizacije pa neka razigravaju na euru sami sa sobom. U toj varijanti da vidiš kako bi se njihovi savezi ili vlasti našli da ih kazne. Lično znam da su ljudi u Nemačkoj u najvećoj većini protiv ovoga

FCB Vizemeister dahoam

pre 3 godine

Ova situacija im idalno odgovara da zavrse ovo sve dok nema publike i glasa navijaca! Niko normalan ne podrzava ovo odvajanje ali ko sta pita navijace. Da su na primer navijaci na stadionu Hasan Salihamidzic nebi preziveo na funkciji prvu utakmicu kod kuce, ali nema sanse nikakve!

72

pre 3 godine

konacno da ne gledamo vise ls sa zvezdom, dinamom ostalim fudbalercicima koji jedva hodaju i igraju fudbal iz 80-tih.jos samo bayern, psg,ajax stalnih 15 i pet opcionih borusia i arapi kupe jos 4 kluba, npr. 2 iz italije i 2 iz nemacke ili francuske.

Bane

pre 3 godine

Super sto se formira ovako nešto. Fudbal se igra iskljucivo zbog novca koji obezbedjuju sponzori. Sponzori su jedino zainteresovani da ulazu u klubove i ligu ako je dovoljno atraktivna i ako ima pune stadione. Nadam se da će se i na Balkanu svi dobro zamisiti da li su im postojece nacionalne lige dovoljne i da će u skladu sa sadasnjosti napraviti iskorak u budućnost pravljenjem balkanske lige. Za Srbiju to konkretno znaci da će se klubovi Partizan, Zvezda i ostali morati da privatizuju najverovatnije prljavim, opljackanim od naroda, novcem tajkuna, a sličano je i sa ex-YU. Privatizacijom navedenih će nestati i zanimanja “navijač” i “vodja navijača” jer tajkuni neće biti zainteresovani da dele “mukom stečen” profit za nepismenima! Na taj način su gradjani Srbije i ostatak ex-YU u dobitku. Eto kako će Super liga Evrope pomoći ex-YU da normalizuje odnose, pokvari savezništvo izmedju vlasti i “navijača” i utiče na bolji život svakog pojedinačnog čoveka, mada to uistinu nije ni želela!

ZekaPeka

pre 3 godine

Blizanci jel vam nije smetala Aba liga u kosarci koja je unistila srpsku ligu? javite se
(pekipekic, 19. april 2021 09:03)

Zeka Peko samo prvak ABA lige,Jadranske je mogao u EL i moci ce.Mozemo mi da igramo i beogradsku ligu,ali koja vajda. Dobro FIBINA liga moze da se igra,daj boze da se svi vrate pod okrilje njeno,nego da je poligon raznih Bartomeua i ostalih slicnih

KoRn

pre 3 godine

Zao mi LS svi smo mi odrasli na njoj, prva LS mi je bila 1999.god legendarno finale Junajted vs Bajern... Ali korumpirana UEFA je uzimala milijarde od LS na ovim klubovima, a njima davala sicu ovo je moglo da se nasluti... Ne verujem da ce PL, La Liga, Serija A imati herca da izbaci ove dzinove to bi bio kraj za njihove lige, uglavnom RIP UEFA-mafija, LS ce ostati lepo secanje, sve ima pocetak i kraj tako kaze ovaj zivot.
(The Rated R Superstar Edge?, 19. april 2021 01:10)
La liga da izbaci Real,Barsu i Atletiko pa ta liga živi od ta tri kluba.Cela liga opstaje od Barse i Reala.

carpe diem

pre 3 godine

Izbaciti ih iz nacionalnih liga, ako savezi to ne mogu suspendovati reprezentacije. Svetsko bez Engleske Italije i Spanije nije tolika tragedija

beleko

pre 3 godine

Dosadice vrlo brzo jer nece biti drazi gledati svake godine toliko derbija. Pritom, degradiraju se domace lige gde vise nece biti bitno da li je neko 2. ili 7. Svejedno ce Arsenal ili Totenhem igrati ovu ligu. Liga bez duse i drazi, cist vestacki spektakl koji ce ubrzo dosaditi.

Kg Kg

pre 3 godine

Liga nece zaziveti,jer je preko 90%navijaca protiv,a Evropa nije USA gde je sa Nba ligom taj koncept zaziveo,a i tamo je Nba daleko ispod NFl,Bejzbola pa cak i NHl-a,tako da americke milijarde mogu da zadovolje vlasnike ali ne i navijace,posebno u zemljama gde je fudbal tradicija poput Engleza,na kraju ce se naci neki kompromis...Fudbal je ma kolko se drugacije cinilo ljudima igra obicnog naroda!!

sportdetective

pre 3 godine

Aha..pa UEFA kad naredi nacinalnim savezima, da izbace buntovnike iz svojih liga...ovi ce igrati neki svoju ligu koja ce biti po uzoru na NBA, nema ispadnaja, jer nemaju drugu ligu i tako postane ta liga bez smisla. Igras i ako si zadnji opet sledece godine opet igras isto takmicenje. To vise nece biti sport. Pa kad se Perez seti da preseli Real u Dubaj...zamisli to Real Dubaj...jer ovo vise nije sport, ovo je samo perionica para. Ocigledno oce neki matorci da uniste fudbal, pa jim je to jedini cilj u zivotu. Znaci posle njih nece biti fudbala, toliko su umislili da su bitni i da su oni fudbal. Predlazem UEFI da odmah izbrise buntovnike iz svih trofeja, a pre svega Real Madrid, nek jim izbrisu svih 13 titula, pa nek gradi imidj u svojoj privatnoj superligi.

T

pre 3 godine

Ugovor sa FA ovo prilično jasno zabranjuje. Tih 6 engleskih klubova mogu da budu izbačeni iz Premijer lige bez problema. Oni očigledno smatraju da mogu da ucenjuju FA jer su suviše bitni. FA nije profitna organizacija (PL jeste, i PL je firma za sebe, ali po ugovoru FA upravlja PL) pa je pitanje da li je FA tako lako ucenjivati.

Western Devil

pre 3 godine

Da li je realno da kopiraju Nba?Kolika gramzivost,samo daj sto vise para...Kako bih voleo da pukne ovaj balon nekako i da svi ovi klubovi bankrotiraju...
(Ivan V., 19. april 2021 00:42)

Pokazuje koliko ti i ovi sto su ti dali + ne znate o NBA i salary cap. Jer da nije toga,timovi iz LA, Hjustona, New Yorka bi imali skor 90% i sva ostala sirotinja bi se smorila. NBA ima najbolji sistem a razlog zasto su Lejkersi dominantni jeste jer ako situ i lsnsiras brend, trziste je vece. NBA ima super sistem.

Kralj mača

pre 3 godine

Kлубови оснивачи су... па први Милан!? Ко су бре они, били некад велики.

Che

pre 3 godine

Posto su i nacionalne lige pod okriljem UEFA-e, onda to znači da će ih izbaciti i iz nacionalnih takmičenja? Moš mislit. Srprdačina. Ma nek rade šta hoće. Ionako pratim samo reprezentativna takmičenja i u košarci i u fudbalu. Tu bar pare ne odlučuju tko je bolji.

dior

pre 3 godine

@kad Znate li kako biznis funkcioniše? Ovakvi overreaktivni komentari i gluposti koje pišete ništa dobro neće doneti. Uefa i Fifa mogu jedino više nastradati ako ih izbace iz svih takmičenja, a to će verovatno uskoro i sami skontati te povući te gluposti koje sad izjavljuju.

dior

pre 3 godine

@Max molim te vrati se ovde da ti se smejemo, Bajern je i zvanično rekao da, samo su oni onaj najgori tip, koji čeka do kraja i onda kao ajde i mi ćemo, hahahah. Nemaju hrabrosti da sami ovako nešto preduzmu.

Oki

pre 3 godine

20 takmičara, teško da će tu neki prvoklasni klubovi, a kamoli neki srpski, poljski ili portugalski klub. Ako uspeju da se uklope sa Ligom Šampiona i Ligom Evrope super, biće zanimljivo, ali teško da će klubovi tek tako napustiti evropske lige pogotovo što je broj učesnika tako mali i limitiran. Bukvalno samo 8 klubova mogu da se priključe, ovih 12 će biti tu stalno. I kakva je to pravda da 12 klubova budu tu stalno?

kad

pre 3 godine

Ovakve lige su mi jasne u finansijski slabijim sportovima. Recimo za vaterpolo je velika greska sto nije slicno napravljeno jer sad nemate vaterpolo lige da valja i on je marginalni sport ali praviti ovo u sportu koji je nevjerovatno popularan i bogat, sa mnogo jakih liga je totalna budalastina...

simoson

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.
(lanmi16, 19. april 2021 00:33)

Jedinq prava mera jebda svi klubovi koji niau u superligi potisuju ugovore sa igračima, još od najmlađih kategorija, da se zqbranjuje igranje u superligi ili da se uplati nekanogromna kotizacija. Kad im se ukineb razvoj igrača brzo će se kvalitet izjednačiti.

Mamer N'goj

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.

Mogu svi tamo da igraju samo sto treba da plate ulaznicu od 300 miliona eura.

Never Mind

pre 3 godine

Jedino sto moze spasiti fudbal kao sport je salary cap po principu NBA lige.
(Ejjj, 19. april 2021 01:06)

Na tragu si. Uvešće se i salary cap ali, za ovih 15 - 20 osnivača. Neće oni svoje meso jesti. Za vas koji veličate Bayern i PSG jer nisu rekli da, čućemo se za neko vreme, a najkasnije dogodine, samo nemojte menjati nikove, budite dosledni.

Da se razumemo, protiv sam ovog ali, šta je tu je. Iskreno vas pitam, šta bi jedan velikan Bayern i prebogati PSG tražili u krnjoj i oslabljenoj LŠ? Lično bih se osećao loše kada bi svi moji ortaci i rođaci otišli, recimo u USA, a ja jedini ostao iako sam bio bolji i sposobniji od mnogih. Tako će se osetiti i ova dva kluba i pridružiti se svom prirodnom okruženju.

Priznajem da ću pratiti i ovu i Uefinu LŠ jer volim fudbal. UEFA ima i dalje puno materijala da nastavi jako takmičenje i u nekoj budućnosti možda i vrati nekoga od odbeglih. To mora ići pametno i postepeno, nikako kroz revanšizam.

Petar

pre 3 godine

Auuuu ovo je kraj za UEFA, ne mogu vise nista. Zabraniti ce im takmicenje u svim UEFA takmicenjima? Pa ovi klubovi igraju/zele jedino CL koju ce Sueprliga zameniti a svetski kup je ionako nebitan, tako da im je svejedno. Iz domaceg sampionata ih ne mozes izbaciti a cak i kad bi ih izbacili u drugu ligu oni bi se sledece sezone vratili i sta posle?

Bojan

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...
(Cole, 19. april 2021 00:51)
Nemaš zato što si stariji kontaš ba.To je normalno.Velicanje necega od pre deset godina i sada je stvarno glupo jer je bilo isto.Harali su najveci i najbogatiji klubovu.Tada si imao 10 favorita danas imaš Bajern,Psg,Juve,Siti,Liverpul,Celsi,PSG,Real,Barsu,Atletiko svi su oni bili favoriti.Liga šampiona se promenila.kada su dozvolili pravilo da može koliko hoceš stranaca.Tako da kada udješ u neke 40-te pocne nostalgija da te hvata jer nemaš više 20.i onda velicas nesto iz vremena kada si imao 20.A pre 10 godina su harali Real,Barsa,Bajern itd.Isto kao i danas.Pa nije to bilo pre 30 godina pa ajde da pricaš neke bajke.

Marko

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.

Slavko

pre 3 godine

To je normalno stanje. Kada igra Real i Manutd, gledace 3bil ljudi, a kada igra Real i Domzale gledace cela Slovenija i jos 5m ljudi...Plus prihod od 350M, to je drugi nivo!

dior

pre 3 godine

Ovo je najveća vest veka definitivno, fudbalski velikani se ujedinili, dosta im svima bilo Ferencvaroša, Šahtjora, Zvezda i Partizana. Problem je što FIFA i UEFA ne mogu ništa protiv ovoga. Ove zabrane su im očajničke mere koje naravno neće uspeti. Pa zamislite da svi igrači iz svih tih klubova budu odstranjeni, ko će da predstavlja Engleze, Španca, Francuze? Najnovije informacije su da je i Bajern rekao DA, uskoro se pridružuju Lajpcig i PSŽ. Realno, niko ne bi gledao svetsko prvenstvo jer bi nivo fudbala bio užasan, plus sve ekipe dobijaju po 425 miliona evra te mogu da pokupuju sve igrače višeg kvaliteta iz preostalih klubova koji se ne takmiče. Ti klubovi su dobro znali šta rade kad su ovo osnovali, drže ceo fudbal praktično u svojim rukama i definitivno je da UEFA i FIFA nr mogu ništa da urade po tom pitanju.

Hala Madrid

pre 3 godine

Divne vesti. Dosta je vise luzera koji dodju u LS kroz kvalifikacije i nista ne urade naravno, kome se gledaju takvi klubovi imace priliku sa slicnima da igraju. Mi sto volimo fudbal na najvisem nivou za nas je ESL. Samo bih voleo da se regulise domaca liga/kup. Ne bih imao nista protiv da se izbace ovi klubovi iz istih jer kome je zanimljivo sa gleda Eibar i Elche a kup da ne komentarisem jer je nebitan. Bilo bi idealno kada mi smanjili domacu ligu na 15ak klubova max jer ce onda previse meceva biti u sezoni

Kapetan

pre 3 godine

Ovo ce biti vrh svetskog fudbala a za indijance I lopuze iz UEFA MAFIE sigurno u tom globalnom fudbaskom spektaklu nece biti mesta I to ih najvise boli a ne briga za ostale klubove , fudbal u toj ligi vodice klubovi I deliti novac koji oni I zaradjuju a ne da im ove lopuze dele koliko oni misle I to je sustina

Samo Realno

pre 3 godine

Hvala Bogu,konacno da gledamo elitu na jednom mestu bez ikakvih uljeza.
Liga Sa Realom,Barsom,Juventusom,Milanom
Ostvarenje sna,ziveo fudbal!

Redster ??

pre 3 godine

Drago mi je sto ne ucestvuje Bajern mada bi realno bas on umesto Totenhema činio tu veliku dvanaestorku. Ovo će bez greske uspeti jer će još 4 kluba doći redom sa velik tržišta tipa FRA, GER, RUS i TUR.

Stefan

pre 3 godine

Umri moderni fudbale, već dugo ti to želim. Raduje me početak ove poslednje faze bolesti. Vratite nam našu igru i marš nazad na berze, pohlepni skeleti koji u životu niste ogulili koleno i proturili nekom loptu kroz noge.

Splavar

pre 3 godine

Pozdravljam. EL je nabolja stvar koja se ikad dogodila evropskoj kosarci, slicno ce biti u fudbalu. Besmisleno je da pola sezone prolazi dok se eliminisu neki nebitni klubovi, ovako sve utakmice iz samog starta zanimljive. Nek udele pozivnicu Bajernu i PSZ, eto kompletne Superlige, niko vise ne treba. Ostali nek igraju UEFA takmicenja

legolas

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.

Terza magija

pre 3 godine

Da ne otvarate: 1.CRVENA ZVEZDA, 2.PARTIZAN, 3.VOJVODINA, 4.ČUKARIČKI, 5.TSC, 6.RADNIK, 7.SPARTAK ŽK, 8.MLADOST, 9.PROLETER, 10.METALAC, 11.RADNIČKI i 12.RAD

Marko92

pre 3 godine

Bogati jos bogatiji u prevodu, pocetak kraja za sve ostale. Nadati se samo da ce takmicenje biti bolje od ovoga sto trenutno imamo u kosarci i da ce jos neki "manji" klub poput Ajaxa dobiti poziv za ovo takmicenje.

EU Citizen

pre 3 godine

Bravo, konačno da se otarasite mutivoda iz federacija i dežavnog pokroviteljstva,. i da radite normalan sport kao biznis, po američkom modelu, jer to donosi kvalitet i atraktivnost. Amaterski sport amaterima, profesionalni neka bude standardni biznis, sve hibridne forme kao što federacije i nacionalne lige funkcionišu posle. drugog svetskog rata leglo je kriminala i pljačke poreskih obveznika. koji finansiraju prljave mulitimilionere.

Znalac

pre 3 godine

Bravo, najzad prava stvar. Ova nova super liga biće bolja i jača nego bilo koje svetsko i evropsko prvenstvo u fudbalu i to svake godine redovno. Fudbal se i gleda zbog uživananja u najboljim potezima. Ko još ne shvata veličinu ovog projekta tek će da vidi svoju ogromnu zabludu. Biće ovo nešto kao Evropska NBA liga samo u fudbalu. Što kažu krem de la krem. Koga još briga da gleda u ovakvom formatu recimo (svaka čast svima) Omoniju, Bate Borisov itd , pa čak i naše klubove koji služe samo za napucavanje. Ko još može da zabrani 20 vlasnika klubova (milijardera) da organizuju svoje sopstveno takmičenje? Tako je slično bilo i sa Euroligom u košarci pa se FIBA povukla i sad imamo sigurno kvalitetnije takmičenje nego kad su igrali neki Prokom, Zeljonaja gora, Sky linersi i ostali nedostojni tog takmičenja. Možda i najviše od svega je da je dosta više UEFE i njenih mafijoza i neregularnosti.

Mace

pre 3 godine

Koliko samo tikvana ima ovde!
Ovo je nesto najbolje sto je moglo da se desi za fudbal.
Stvarno telci, necete da gledate vrhunski fudbal i jake utakmice svaku nedelju?

The Rated R Superstar Edge🤘

pre 3 godine

Zao mi LS svi smo mi odrasli na njoj, prva LS mi je bila 1999.god legendarno finale Junajted vs Bajern... Ali korumpirana UEFA je uzimala milijarde od LS na ovim klubovima, a njima davala sicu ovo je moglo da se nasluti... Ne verujem da ce PL, La Liga, Serija A imati herca da izbaci ove dzinove to bi bio kraj za njihove lige, uglavnom RIP UEFA-mafija, LS ce ostati lepo secanje, sve ima pocetak i kraj tako kaze ovaj zivot.

gtr

pre 3 godine

Kao u svakom biznisu postoje jake kompanije koje privlace kvalitetnu radnu snagu zbog uslova koje nude. Te kompanije drze monopol i logicno zele da uspostave sistem trzista kakav im odgovara za dodatno uvecanje kapitala.

Ako treba zaposlice 100 fudbalera i igrace 12 takmicenja. Imaju novca da investiraju i jos vise mogucnosti da zarade. To je kapitalizam u najsurovijem obliku. Sve ostalo je romantika.

Planove jedino mogu da pokvare konzumenti, tj potrosaci. Promene jedino donosi cvrst karakter i disciplina. Ali avaj, da se ne lazemo i nas 90% kupuje za zivot u 3-4 lanca hipermarketa, a ne kod babe na pijaci...

Inzagii

pre 3 godine

Evroliga se nametnula kao elitno košarkaško takmičenje, ali dostupno samo izabranim klubovima, uglavnom na osnovu finansijskih mogućnosti.


Smesni ste sa ovim delom, pogledajte sta je sve Zvezda radila sa definitivno najmanjim budzetom cak manjim i od onog koji imaju zebre koje igraju Evrokup a ne jos EL. Top 8 2016e godine gde je tada Evroliga bila pa moze se reci 2. najjaca od svog postojanja. Ove godine istina malo je slabije bilo, ali je Zvezda pobedila dosta utakmica i cak Real Madrid!

kad

pre 3 godine

Sad ih sve izbaciti iz svih takmicenja. Pa ne cine ovi klubovi fudbal, cak sta vise igra na ovome nivou svake sedmice ne bi donosila draz kao kada igraju sa manjim klubovima i bilo bi mnogo napornije za igrace. Ima uefa dovoljno sredstava i podrske da se izbori sa ovim. Odmah Barsu, Chelsea i City izbaciti iz LS i dati titulu PSG. Spanci odmah titulu Sevilji a italijani Atalanti da daju i neka te ekipe ne igraju ovo nacionalno takmicenje do kraja, jedino tako ako odmah u korijenu sasijeku mogu se odbraniti, takodje igracima dati mogucnost na ljeto da se sklone iz tih klubova ili nema igre u reprezentaciji i nema zastite od udruzenja fudbalera isl. i eto za 24h sve rijeseno..sve drugo je prodaja magle....I ako odustanu od nove lige svi sledecu sezonu sa -15 bodova da startuju koliko je trebalo da ih bude u ligi....

Avaya

pre 3 godine

Колико негативних коментара на ово... Гледајте мало другачије, велики инвеститори су основали своје такмичење, ван ФИФА/УЕФА система у циљу веће зараде. Шта ту није јасно? Зар није ЛШ због истог разлога организована? Уместо УЕФА сада ће неко други да скида кајмак а и играчи ће коначно добити бољи третман - више неће морати да се обавезно јављају на неке игре репрезентација и да губе здравље и слободно време на то ако не желе. За оне којима ово смета, ставите се у њихову кожу - ем радите су својој фирми, ем вас онда држава константно цима да им се јављате на пример на војне вежбе скоро сваког викенда и преко лета, и тако годинам без неке специјалне надокнаде за то? Колико би вас то трпело? Овде многи заборављају и следеће - сви ти велики тимови имају Тим А и Тим Б, "А" може да иде у нову лигу, а развојни "Б" ће играти УЕФА такмичење, једноставно неће лиценцирати своје најбоље играче код УЕФА и то је то. Лова људи, лова...

To

pre 3 godine

Haha celsi,totham,arsenal,atl.madrid,man.city medju 12 najznacajnijih velikana naspram BayMunhena,Bor.Dortm.,Ajax,Benfike,Porta,Fejnorda,Psv,Seltika,Rendzersa,Marseja,pa i PSG i da ne nabrajam jos.

Against modern football

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.

ako su ruze, procvetace...

pre 3 godine

paaaa...sve ce ih izbaciti iz nacionalnih takmicenja jos pre kraja ove sezone.
onda sledi oduzimanje para za tekucu sezonu, pa kazne. onda sud u lozani, koj stiti uefu.
e onda krece zanimljivo. Pocece da im cerupaju igrace koji budu hteli da igraju za reprezentaciju,jer ce svim igracima u tim klubovima biti zabranjeno.
e sad zamislite pritisak medija/javnosti u portugalu na ronalda, u aregntini na mesija, u engleskoj na kejna... Zvace ih elitnim prostitutkama koji su izdali zemlju za saku dolara a vec imaju stotine miliona...
Uefa/fifa samo treba da krene dzonom, i od ovog nema nista,stavise tim klubovima ce biti potrebno po 10 godina da se oporave, jednom kada se opamete.

Milan

pre 3 godine

Postoje špekulacije da ce Zvezda kao bivsi sampion evrope i sveta dobiti ugovor na 3 godine u ovoj Superligi ,jer je jako postovana u ovim krugovima bogatih, s obzirom na to da je u finalima pobedila velikane Marsej i Kolo kolo,a to se pamti.

ubso

pre 3 godine

Nemojte da poredite fudbal i kosarku povodom Evrolige i ovog. U fudblu ima mnogo vise para i mnogo vise je popularniji. Videcemo sta ce se desiti povodom ovog, posto je dosta i igraca iz bas tih klubova protiv ovog. Navijaci su isto protiv. Pitanje je dal ce to biti odrzivo ako uspe da se bojkotuje. Uefa i Fifa su mnogo jaci od Fibe i Uleba(valjda se tako zovu)

KoRn

pre 3 godine

John Pierpont "J.P." Morgan (17. april 1837 – 31. mart 1913) bio je američki financijer, bankar, filantroip i sakupljač umjetnina koji je dominirao svijetom korporacijskih financija i industrijske konsolidacije svog vremena. Godine 1892. Morgan je uredio spajanje poduzeća Edison General Electrici Thomson-Houston Electric Company u današnji General Electric. Nakon što je financirao stvaranje poduzeća Federal Steel Company, godine 1901. ga je spojio sa poduzećem Carnegie Steel Company kao i još nekoliko čeličana i željezara, uključujući Consolidated Steel and Wire Company, čiji je vlasnik bio William Edenborn, kako bi stvorio United States Steel Corporation.
Na vrhuncu karijere početkom 1900-uh, Morgan i njegovi partneri su držali značajne financijske uloge u najvažnijim američkim poduzećima, kao i uticaj na brojne članove američkog Kongresa. Godine 1907. je upravo njegova intervencija zaustavila bankovnu paniku i spriječila kolaps američkog financijsog sistema. Morgan je bio jedan od glavnih pobornika modernizacije američke privrede, ali i društva, te je kao takav svoj uticaj i novac koristio kako bi pomagao reforme vezane uz Progresivnu eru.

Metla bez drske

pre 3 godine

Ali kad vidim Atletiko, Totenhem, Siti, Celzi do juce nisu kvalifikacije mogli da prodju oni ce da osnivaju nesto... O bozeee. Znam da ce te me sad zasuti minusima ali dali se samo meni cini ili je jos neko primetio da u periodu korone (utakmice bez navijaca) ovaj evropski fudbal ne odskace mnogo od ovog naseg balkanskog sto se kvaliteta tice

mito

pre 3 godine

U pravu je Željko Pantić: neće veliki klubovi gledati kako pare koje oni zarade troši "balkanizovana UEFA".
Zbog balkanizovane UEFA, Zvezda nije popila odgovarajuću kaznu zbog "slučaja Zlatan", a dobila kriterijum sudjenja, kao da je Real lično.
Ja sam obema rukama ZA ovaj projekat!
Dosta je više korumpiranih zločinaca iz UEFA i FIFA.

Čika Žika

pre 3 godine

fantasticno. fakticki sa 350m svako moze da stvori novi tim (treci tim, posto uglavnom ti super klubovi vec imaju preko 20 vrhunskih igraca). nema ukrstanja sa uefom, a klubovi kao nasi partizan i zvezda ce konacno biti atraktivni za strane ulagace.

svima dobro. niko ne gubi.

zzzz

pre 3 godine

Engleska, Španija i Italija. Ako Nemci, pre svega Bayern, pa i Francuzi ostanu van priče, perspektiva im nije sjajna. Moci ce da organizuju turnire kao što se i sad leti mlate po Americi i Aziji, ali nece moci da pretenduju na titulu prvaka Evrope. Takođe, engleski FA i Premijer liga mogu da budu brana ovoj nakazi od lige, mnogo je tradicije i drugih klubova koji bi mogli da izvrše ozbiljan pritisak na američko emiratske pobegulje od klubova.
I ovo 12 najvažnijih fudbalskih klubova im nije trebalo, sa Totenhemom i Arsenalom, a bez Bajerna, rečenica zvuči baš jadno.

Usbb

pre 3 godine

Skupili najbolje klubove Is tih zemalja...bravo biće ovo mnogo zanimljivije nego liga šampiona sa onim autsajderima niko i ne gleda grupe.
Ovo prepisali iz košarke a tamo vam ne smeta?

Sexisto

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.
(lanmi16, 19. april 2021 00:33)

Čega će pasti interesovanje? Ako si mislio da će nekog u Španiji da gleda ligu bez Barse, Reala i Atletika ili englesku ligu bez Liverpula, Čelsija, Sitija, Junajteda i Totenhema onda si u pravu. Ova LŠ je takođe besmislena ovakva kakva je, UEFA štiti svoje interese jer zna da bi joj ovo bio početak kraja, a i gde nestaše Srbi sa onim UEFA mafijozi i slično.

lanmi16

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.

Ivan V.

pre 3 godine

Da li je realno da kopiraju Nba?Kolika gramzivost,samo daj sto vise para...Kako bih voleo da pukne ovaj balon nekako i da svi ovi klubovi bankrotiraju...

Dirk Weems

pre 3 godine

"Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja – Superlige, kojim će upravljati klubovi osnivače..."

Ako Bajern Minhen nije važniji od većine klubova osnivača...

Kozuki Oden

pre 3 godine

Poslednjih 10 godina:
- menjaju se pravila igre na svakih 10 minuta bez potrebe
- menjaju se pravila ofsajda na svaka 2 minuta bez potrebe
- precenjuju se mnogi igraci zbog zarade
- marketinski prozivodi Mesi i K. Ronaldo jure rekorde i poklanjaju im se nagrade zbog zarade

To sve dovodi do ove gluposti koju pokrecu ljudi koji ni ne znaju sta je fudbal, obicni ruzni bankari koji dolarima brisu zadnjicu...

Boki

pre 3 godine

350 miliona eura dobijaju direktno od starta za ucestvovanje. Da li to vazi za sve ili samo za ovih 12. Zamisli Zvezda ili Partizan da ucestvuju jednu godinu...

Objektivni Lala

pre 3 godine

"Džaba vam novci, moji sinovci...."
Ako im FIFA ili UEFA zabrane, nema ništa od te njihove igračke!
A mogu da im zabrane...
Na primer,igrači koji igraju tu ligu neće moći da igraju u nacionalnim prvenstvima i ne mogu da igraju za reprezentaciju.
Da li ima spremnih igrača i ekipa za ovakav scenario?

:-))

pre 3 godine

Sahranise fudbal!
(Nikola, 19. april 2021 01:11)

Sto se mene tice neka sahrane sve balkanske lige od Triglava pa do Djevdjelije pa da se Balkanci konacno pocnu da bave samo sa onim sportskim disciplinama za koje su sposobni. Fudbal na Balkanu oduvek je bio jedna neatraktivna, mucna i dosadna pojava.

Brankoni

pre 3 godine

Nema od ovoga nista, svaka utakmica treba da dobije dozvolu vlasti da bi bila organizovana, prosto ce im vlasti uskratiti tu dozvolu, mocice igrati samo van evrope, a ni tamo. A kad savezi izbace klubove iz takmicenja, misli li iko da ce Englezi pristati da igraju samo to takmicenje? Nema sanse. Manji profiti od publike, manje utakmica sto znaci manje punih tribina, umesto 2 utakmice nedeljno kuci, igrace eventualno jednu. Nista od toga.
(Sone, 18. april 2021 18:03)




Zamisli šeici i kinezi presele klubove (ko amerikanci fransize iz grada u grad), a tek nazive istih!

Shanghaitus(Juventus)
Atletiko iz Pekinga(Atletiko Madrid)
Shenzhen United(Mančester junajted)
---------------
Real iz Rijada(Real Madrid)
Inter iz Dohe(Inter Milan - Internazionale Milano)
Kuwait City(Mančester siti)
Dubaihem Hotspur(Totenhem)

Upiš živi.

Los Angeles

pre 3 godine

@Stefan: Alo rodjače, niko ti ne brani da gledaš Šahtjor protiv Zenita. Za 50 do 100 Eura po karti samo to i zaslužuješ da gledaš.

Srecko

pre 3 godine

Mislim da od ovoga nema nista ako ne bude u dogovoru s nacionalnim savezima i Uefom, jer ovi klubovi sigurno nece izlaziti iz nacionalnih prvenstava. Zivim u Engleskoj i siguran sam da navijaci ne bi prihvatili izlaz svojih klubova i formiranje nove lige. Ovdje postoji ljubav i posvecenost prema nogometu i stoljetnoj tradiciji kojoj nema premca. Siguran sam da navijacima svih top klubova vise znaci Premiership od ove plasticne lige. Vecina tradicionalnih navijaca ce ovo bojkotirati, a pitanje je koliko dugo ce to biti zanimljivo KInezima i Arapima. Izlazak iz nacionalnih prvenstava bi kostao ove timove gubitka temeljnog navijackog korpusa. Iako se cini da Uefa tu nema manevarskog prostora, cinjenica da van ove lige ostaje bezbroj vrhunskih klubova znaci da ce Uefa jos uvijek moci organizirati zanimljiva natjecanja i ta liga nece imati ulogu koju ima pandan u kosarci gdje je bazen vrhunskih klubova puno manji.
Osobno me bas briga jer im vec godinama ne placam ni peni za gledanje. Osim reprezentativnog nogometa koji je jos uvijek zadrzao onu neku iskrenu, natjecateljsku nit sve ostalo je postao cirkus s preplacenim protagonistima. U stvari, ove sezone sam opet poceo pratiti HNL i bas mi prija. Vjerojatno sam ostario pa mi je simpaticno kad s one jedne tribine u Koprivnici kamera "pogleda" preko puta na domacinovo dvoriste s kokoskama koje trckaraju okolo. Malo me to baci u mladost, i sve mi izgleda spontanije i opustenije. A i nogomet stvarno nije toliko los.

dejan

pre 3 godine

Prvo,Bajern Minhen je veći klub od 99% ovih klubova. A drugo,to se dešava kad ligu šampiona igraju klubovi poput ovih galaktikosa iz Ljutice Bogdana,koji u svojoj banana državi ruši sve rekorde,ali bogami i u ligi šampiona ruši sve rekorde po broju primljenih golova.I sad,zašto bi klub koji plaća jednog igrača 10-15 milona eura godišnje,slao tog igrača u duel sa jednim Gobeljićem,ili još gore Sanogom,igračima koji su ozbiljno povredili nekoliko igrača,što u Srbiji,što u Evropi.I zapečatili im karijere.I za to,naročito ovde,ne da nisu odgovarali,nego jedva žuti karton da su dobili.A za koje pare? Ko će da gleda Real Madrid-zvezda,osim ovih mučenika ovde,što misle da su nešto mnogo bitni u Evropi i svetu,a nisu ni svesni koliko su nebitni i mali.Ne mislim samo na njih,nego na bilo koga odavde.Pa Španci ne bi gledali meč sa zvezdom,a zamislite tek Kineze, Indijce i ta ogromna svetska tržišta.

Gonič skupljača plusića

pre 3 godine

Arsenal velikan?? Haahahahah. Celzi takodje. Ako je Celzi velikan onda dodajte i NF, Steauu, CZ itd. Siti?? Osim tradicije i novca sta? AM?? Totenhem? Ma dajte...

Вук Караџић

pre 3 godine

"великани", "најважнији". Ајде! ниједан од ових клубова не задовољава све критеријуме да не се назвали једном и другом речи. једина реч која их све тренутно повезује је "алави". можда буде финансијски успешна, али чисто сумњам да је у овој форми одржива. мислим да им је план да увуку много више тимова.

Вук Караџић

pre 3 godine

дакле, Арсенал, Атлетико, Сити и Тотенхем нису никада били прваци Европе. Ово ће реално сада да прерасте у борбу између организација, слично као што је било у боксу. УЕФА може да нађе спонзоре да појача премије, а европски народи и гледаоци ће увек бити заинтересовани за утакмице својих клубова.

Boki

pre 3 godine

Jeste nepravedno za manje klubove, ali meni ne smeta. Zamisli svakog utorka i srede ne mozes da se odlucis koji ces derbi da gledas Barselona- Junajted, Real- Siti, Celzi-Juventus, Atletiko-Inter... I tako u krug...

dzericak

pre 3 godine

U principu slično kao i profesionalni boks u odnosu na klupski boks. Tako da će mega zvezde preći u Evropsku Super Ligu, među prave profesionalce teškaše, a ovi ostali će igrati UEFA takmičenja. Da podsetim, engleski fudbalski savez (FA) se žestoko protivio osnivanju Premijer Lige 1991 ili 1992, ali su ih iskulirali i uspeli da naprave prvoklasno takmičenje, malo klimavo u početku, ali eventualno ispade bolje i od Lige Šampiona.

Ako budu znali šta rade ovi iz ESL mogu da učine isto za evropski fudbal. Sad, naravno ko bi znao šta će biti, lični pogled zavisi dal' je čovek optimista ili pesimista.

Pera

pre 3 godine

Smorili su i sa Ligom šamliona, a tek će da smore sa ovom nakaradnom super ligom.

Juče gledao Newcastle - West Ham (3:2), uživao u fudbalu.

Bojkot te nakaradne tvorevine, šta drugo.

Realista

pre 3 godine

Izbaciti ih momentalno iz lige šampiona & lige evrope, ujedno zabraniti svim registrovanim igračima tih klubova da igraju za reprezentaciju!

Ajde bre molim te, kakav je ovo cirkus. Čuj skupilo se par klubova, dunulo im da naprave svoju ligu (ima se para) samo za sebe. Rušite bre koncept i svrhu ostalih liga. Pa ni vaši navijači, čak ni legende kluba (primer Ferguson za UTD) vas pljuju i ne podržavaju.

U pravo je UEFA, treba vas izbaciti i zabraniti da igrate i u svojim ligama.

Kecman

pre 3 godine

Kao veliki simpatizer Liverpula ne podržavam ovo uopšte. Da je sreće pa da ih UEFA izbaci iz takmičenja, igračima zabrani da igra za svoje reprezentacije a možda i zabrani svim klubovima iz tih zemalja, mada se bojim da UEFA ipak nije dovoljno snažna za tako nešto. RIP fudbal...

sef strucnog staba

pre 3 godine

Odavno nista ocajnije nisam procitao vezano za fudbal, ali nece im ovo proci. Ocajnici iz Arsenala, Totenhema, i Celsija bi zasigurno mesto u Evropi jer im je kroz ligu tesko da udju.

A i neka se zapitaju koji bi igrac dosao da im igra to ako ce uefa da ih izbaci iz svih takmicenja

Sami su izabrali

pre 3 godine

Kad bogati i bahati hoce da postanu jos bogatiji/bahatiji ovo se desi. Ja nisam ni cu ikad biti rob brenda i reklama a ovo odavno nema veze sa fudbalom.

mile

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Ma nista bez Zvezde, ahahahaha

Mali Hijavata

pre 3 godine

.
(dior, 19. april 2021 01:12)

Najzad inteligentan komentar. Potpuno si u pravu, preuzeli su profesionalni fudbal potpuno u svoje ruke. I to su radili ulaganjem, dobrim skautingom i unapredjivanjem fudbala po pitanju taktike i fizičke spreme. Stvar je prosta, UEFA je obično udruženje, a ovo je ozbiljna kompanija sa ozbiljnim profitom. Niko neće dozvoliti nekakvom udruženju da kupi kajmak od njihove zarade i ulaganja. Tu su veliki igrači i banke, mediji, te multinacionalne kompanije, kojima je fudbal kao lanac prodavnica. Jer ne plaćaju Real ili Barsa, ili Bajern ili PSŽ milijarde evra za igrače...već multinacionalne kompanije koje im plaćaju stotine milijardi za TV prava i marketing.
Toliki je novac u igri, da je bilo kakvo "ugradjivanje" UEFE jednostavno nedopustivo. Ti vodiš glavu reč i onda treba da ti kajmak kupi nekakav Čeferin, iznikao iz maloevropske birokratije, koji pojma sa fudbalom nema.
I nije mi jasno što se mi bunimo, kad stalno pričamo "UEFA-mafija"? Pa evo sad, nećemo više da imamo posla sa tom mafijom, sad možemo da organizujemo poštena takmičenja sa braćom Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima i Bosnom.

trik

pre 3 godine

Polako sve gubi bilo kakav smisao, i u fudbalu i u kosarci, ubijaju draz sporta. Sad ce neko reci da se sport menja i da ce ovako privuci vise ljudi da gleda, da ce biti boljih meceva. Ali kome je zanimljivo da gleda Real Barsu non stop, primer nasih klubova, Partizan, Zvezda protiv Liverpula, Milana, Mancestera itd itd. Pa iznenade. Kod komsija Dinamo i tako redom. Nije mi jasno kome moze da bude super da gleda svaki vikend iste utakmice bez neke ne predvidjene situacije ili rezultata

Karlo Prvi

pre 3 godine

Sve, ali Arsenal? Kakav su oni faktor? Ove sezone neće uspeti da se plasiraju u tu Evropu, stagniraju već godinama, nemaju ni igru ni igrače. Njihovo učešće samo pokazuje koliko para vrti gde sportska burgija neće.

Bosanac

pre 3 godine

Kao simpatizer Ac Milana protivnik sam ovakvog formata takmicenja koji ce dovesti do jos veceg jaza izmedju bogatih klubova ove lige i ostalih klubova ove 3 nacionalne lige (o ostalim ligama da ne pricam) . Izostankom super bogatog Bayerna , PSG , Dortmunda govori u prilog da nesto nije ok i da plan nije realizovan do kraja. Nadam se da ce se odustati od ove ideje i vratiti staroj dobroj Ligi prvaka

Rilikiki

pre 3 godine

Iz perspektive domaćeg navijača, sve te organizacije tkz "elitnih takmičenja" su ubili sport još davno.
Sem ovih par izuzetaka Partizana i Zvezde koje su tumacene kao "greška u sistemu", mi vise velika takmičenja videti nećemo.
U fudbalu ćemo se boriti za novoosnovano treće takmičenje, a iz Evrolige u kosarci nas izguravaju polako godinama.
Tako da, nek se svađaju sad sami sa sobom. Možda neki dublji raskol i totalni reset malo i pomogne da svi klubovi evrope imaju podjednaka prava.

ZekaPeka

pre 3 godine

Blizanci jel vam nije smetala Aba liga u kosarci koja je unistila srpsku ligu? javite se
(pekipekic, 19. april 2021 09:03)

Zeka Peko samo prvak ABA lige,Jadranske je mogao u EL i moci ce.Mozemo mi da igramo i beogradsku ligu,ali koja vajda. Dobro FIBINA liga moze da se igra,daj boze da se svi vrate pod okrilje njeno,nego da je poligon raznih Bartomeua i ostalih slicnih

Otheym

pre 3 godine

Očajnička prilika da se zaradi je u pitanju. Plate fudbalera i transferi su idalje ogromni, a više nema publike da kartama to sve otplati. Jedini način da se zaradi i da ovih 11 timova na taj način zadrže prednost je da se poveća gledanost preko TV-a. Pogledajte ove sezone šta se dešava i koliko su "manje" ekipe ugrozile najveće u svojim šampionatima. Samo u PL, Lester i Vest Hem mogu da završe u LŠ, a Liverpul, Čelzi, Totinhem i Arsenal van!
Koliko god ne voleli potez iz takmičarskih razloga, ovo takmičenje će imati paklenu gledanost. Evo skorašnji primer: Koliko ljudi je gledalo Real - Liverpul, a koliko Borusiju - Siti? Naravno, mnogo veće interesovanje je bilo za prvu utakmicu, jer su u pitanju velikani sa ogromnim armijama navijača.
Daću samo primer Arsenala, koji je deveti klub po broju navijača na svetu i kao takav ima ogroman potencijal za marketing. Daleko veći od Lestera ili Vest Hema koji su ove sezone realno bolji klubovi. Da li se Realu finansijski više isplati da igra protiv Arsenala ili protiv nekoga od njih, šta će više ljudi gledati?
Svakako je u pitanju ružan potez ovih klubova, ali razumem da oni hoće svoj novac i da im u uslovima pandemije ovo predstavlja način da zarade.

karlito

pre 3 godine

Paradoks je da su svi aktuelni ucesnici l.s. planirani u toj super ligi :)
Kazniti ih vec sutra diskvalifikacijom i prvi put u istoriji da niko ne uzme pehar ili pustiti da igraju svesni da im se ovi smeju u lice

Sinke

pre 3 godine

Nece biti nista od ovoga,jer je Uefa najavila da ce biti izbaceni igraci iz svih takmicenja...Druga stvar,kako ce ze igrati kup,liga,Liga Sampiona....Onda sa druge strane Psz,Bajern,Siti i mnogi drugi ne zele da ucestvuju....Po svemu navedenom,bice cudo ako ovo takmicenje uopste krene.

Mirko

pre 3 godine

Ajde sad lepo izbacivanje iz svih ostalih takmičenja, pa neka lepo podele tih 5 milijardi na ravne časti, verujem da će izgurati nekako do polovine sezone.

Филипинац

pre 3 godine

Ја рекох да су ФИФА и УЕФА мафијашке организације и да ће можда успети спречити ово, кад оно организатор приче банка која је учествовала у више економских криза у два века, уживајте у лошој страни капитализма.

Petar

pre 3 godine

Auuuu ovo je kraj za UEFA, ne mogu vise nista. Zabraniti ce im takmicenje u svim UEFA takmicenjima? Pa ovi klubovi igraju/zele jedino CL koju ce Sueprliga zameniti a svetski kup je ionako nebitan, tako da im je svejedno. Iz domaceg sampionata ih ne mozes izbaciti a cak i kad bi ih izbacili u drugu ligu oni bi se sledece sezone vratili i sta posle?

:-))

pre 3 godine

Nema Bayerna i PSGa? Profiterako-kerecik...
(Deo krda, 19. april 2021 01:08)

Ne boj se, molice oni uskoro da i oni budu deo elite sto i jesu.

Elizabet Olsen

pre 3 godine

E sad u inat,necu gledati taj Kiklop od takmicenja,treba ih sve izbaciti iz liga.
(Markoooi, 19. april 2021 01:12)
Jaoooo pa kako ce oni bez tebe?

građanin opasnih namera

pre 3 godine

marko@
zvezde...haha, ovo je dobro, zlezda i evrooski fudbsl, daj decko ne pali se, u zvezdi igraju panjevi i mesari, ko bi imao zelju zvezdu da gleda, osim vas par nesretnika....cccc

Dule Astro

pre 3 godine

Odlično, 12 mesta više u Ligi šampiona. A ovim zabraniti povratak u Ligu šampiona narednih 20 godina, pa neka sami igraju između sebe.

Bostan

pre 3 godine

Gde su francuzi, gde su nemci, jbo ti to takmicenje gde ce da vrte pare bogati, da budu jos bogatiji.
Niko se ne pita sta je bolje za gledaoce, nego samo jos vise para da se gomila, igraci da kostaju po milijardu evra itd..

mija

pre 3 godine

Sto se mene tice domaće tv stanice ne moraju da otkupljuju tv prava. Ja ovo sigurno neću da gledam... Na kraju cu početi da gledam samo reprezentaciju, lokalne sportove u Pirotu, Noleta i po nešto gde igraju naši igrači...

Suk

pre 3 godine

Nisu to velikani, nego nezasiti vlasnici klubova koji bi da gaze i preko mtrvih ako mogu da zarade vise. Zelim im sve najgore na tom putu.

Вук Караџић

pre 3 godine

Arsenal, Totenhem i Celsi, nisu najvazniji klubovi u svom gradu, a kamoli u evropi.
(Ivan, 19. april 2021 01:07)

Да нису то можда Фулам или Кристал Палас?

Staka Zulu

pre 3 godine

"Dvanaest najvažnijih evropskih klubova danas je postiglo dogovor o pokretanju novog takmičenja – Superlige..."

A Bajern, Borusija, PSŽ, Lion, Porto, Ajaks...

Pravi izraz je "Nekoliko bogatih klubova..."!

Smejaćete se sada, ali ovo se videlo još na Olimpijadi u Pekingu i onoj trci u plivanju. Pa osnivanje ULEBA u košarci! Pa menjanje pravila u kvalifikacijama za Pesmu Evrovizije. Pa dodele Oskara, Zlatnih lavova i palmi...

ODAVNO NEMA FER PLEJA - SAMO NOVAC!!!

Che

pre 3 godine

Posto su i nacionalne lige pod okriljem UEFA-e, onda to znači da će ih izbaciti i iz nacionalnih takmičenja? Moš mislit. Srprdačina. Ma nek rade šta hoće. Ionako pratim samo reprezentativna takmičenja i u košarci i u fudbalu. Tu bar pare ne odlučuju tko je bolji.

dm

pre 3 godine

E sad u inat,necu gledati taj Kiklop od takmicenja,treba ih sve izbaciti iz liga.
(Markoooi, 19. april 2021 01:12)
Jaoooo pa kako ce oni bez tebe?
(Elizabet Olsen, 19. april 2021 06:06)

Ima na svetu dosta zajedljivih cinika kao ti.
Sopstvena bezvrednost ih vuce da pokusaju da svakog drugog obezvrede da se ne bi osecali usamljeno u mulju u kome se nalaze.
Markooooi je u pravu, jedina mogucnost obicnog coveka je da ne gleda i ne bavi se takvom ligom.

Kole

pre 3 godine

Bez Arsenala i Totenhema (pogotovo), da tu budu Bajern i PSG i to je to
(M., 19. april 2021 09:01)

Pa ima mesta za još 3 kluba. Bajern, PSŽ, Liverpul

Dejan

pre 3 godine

Bezvezotina. Kao i sve u savremenom sportu, samo novac. Ja ću i dalje gledati premijer ligu, tamo ima i takmičarske draži. I našu ligu, jednom, ako ikad, postane regularna.

Igra bez granica

pre 3 godine

Sve ih poizbacujte iz svih nacionalnih i evropskih takmičenja a igračima koji potpišu za te klubove zabraniti da igraju u reprezentacijama. Ako im ovo prodje fudbal postaje sve osim sporta. Ako već i nije...

Hd

pre 3 godine

Odlicno, poslednji ekser ovo monetarnom fudbalu. Samo lova. Samo da napomenem, neki od ovih klubova nikad nisu osvojili CL, toliko.

Bogati s bogatima. Prave se rezervati za siromasne, podseca me na neke ratove u proslom veku...

5r373n

pre 3 godine

Šta koji moj Ameri traže u Evropi nek te izmišljotine ubacuju u NBA NHL NFL a ne da turaju prste tamo gde im nije mesto kao što uvek rade

UFO

pre 3 godine

A od osnivača,četiri igraju ligu Evrope zadnjih godina.Barsa grca u dugovima,Real alav,Juventus nigde, Junajted izgubljen u svemiri.Milan smešan.Gde se ameri umešaju,sreće nema

Zoran

pre 3 godine

Sport je odavno izgubio smisao,samo su pare vazne,to je jasno svima nama,ali bi kao ljubitelj fudbala i sporta generalno da se ostali klubovi koji ulazu preozbiljne pare malo pobune,da se ne dozvoli zatvaranje lige,mora po sportskim zaslugama da se ide u najelitnije takmicenje,nije uefa i fifa nista bolja niti postenija,samo sam najveci protivnik zatvorenih liga,evroligu su unistili sa zatvorenim formatom,jer je postala dosadna i monotona,ne bih voleo da se to desi i sa fudbalom. Pa ajde ondada napravimo i privatnu olimpijadu i evropska i svetska u svim sportovima,bas odvratno deluje ovakva pohlepa za novcem.

KoRn

pre 3 godine

Evroliga je najkvakitetnije kosarkasko takmicenje u Evropi i to ubedljivo.Svi su je pljuvali kada se osnivala a gledajte sada najgledanije Evropsko klupsko košarkaško takmicenje.Ovu Super ligu sada svi pljuju to je i nekako ocekivano ali kada bude pocela svi ce da je gledaju i za kratko vreme ce postati najgledanije klupsko fudbalsko takmicenje u Evropi.Normalno da nisam za nju ali nisam ni za sve ono smeće koje se forsira na TV kanalima a gle cuda ona najgledanija.Najvece smeće od muzike,filmova,serija,rijaliti programa je najgledanije.Tako da znaju oni dobro šta narod želi to što želi to i dobija.Kako kažu pipolmetri tako ce i da bude.Ako se cela Evropa protivi neka je onda niko ne gleda i posle prve sezone ima da se ugasi.

Stefan

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)
Tebe će JPMorgan da konsultuje kad sledeći put budu ulagali oko 4 milijarde dolara u neki projekat. Ostavi ovde podatke da im prosledim, imaš potencijala.

72

pre 3 godine

konacno da ne gledamo vise ls sa zvezdom, dinamom ostalim fudbalercicima koji jedva hodaju i igraju fudbal iz 80-tih.jos samo bayern, psg,ajax stalnih 15 i pet opcionih borusia i arapi kupe jos 4 kluba, npr. 2 iz italije i 2 iz nemacke ili francuske.

Goran S

pre 3 godine

Ova Superliga neće biti zanimljiva. Živi bili pa videli. Kao prvo neće biti čara i borbe jer niko ne ispada iz lige. Neće se igrati kvalitetne odbrane, već će svi gledati da daju što više golova. Kao danas u NBA kada daje svaka ekipa po 120 koševa. Tako će i ovde svaka ekipa davati po 4-5 gola, ako ne i više. Isto tako neće biti nekih jačih duela, što je odlika fudbala, jer niko neće smeti da se povredi. Ako se neka zvezda povredi to će uticati na gledanost lige, a vlasnicima lige je novac u prvom planu.

NoName

pre 3 godine

Rešenje bi moglo biti prosto. U svaki ugovor sa igračima navesti da igrač ne sme sledeći ugovor potpisati sa timovima iz ove Superlige. Jednostavno im smanjiti bazu iz koje kupuju kvalitet. Neki novi Ronaldo ili De Brujne tako nikad neće zaigrati za Real ili Siti. Tako će kvalitet njihovog takmičenja vremenom padati, kada pada kvalitet pada i gledanost, kada pada gledanost odlaze i sponzori. Kada odlaze sponzori odlaze i pare. Kada nema para nema ni Superlige. Za 10 godina bi to bilo prosečno takmičenje.

Greška mališa

pre 3 godine

@ Mali Hijavata. Skroz si se pogubio u svom komentaru,jer sva tvoja nabrojana fudbalska sirotinja,ostaje pod okriljem Uefe.Nismo mi nigde istupil, nit smo formirali svoje takmičenje.Mlad si,ima vremena,kad porasteš biće od tebe pravi indijanac.

London

pre 3 godine

Krajnji rezultat: Superliga se igra, UEFA i državni savezi smanjuju broj utakmica (kupovi i slično) kako bi klubovi iz superlige imali vremena i za lokalno prvenstvo i za ligu šampiona i za superligu. U superligi igraju prvi timovi, u ostalim takmičenjima po neko iz prvog tima i ostatak iz drugog tima. Veći broj klubova u budućnosti pristupa superligi, ona se deli u konferencije, verovatno četiri, UEFA ukida jedno od evropskih takmičenja, smanjuje se broj utakmica reprezentacija. Pa tako desetak godina dok ne dođu neke nove ideje i promene.

Rade

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.
(Against modern football, 19. april 2021 00:37)
Kosarka je odavna takva. Ne znam zasto se brecate, ako Alba, Zenit i neki levi klubovi mogu da igraju EL, zasto Totenhem i Siti ne bi igrali Superligu? Pare odavno vrte gde burgija nece.

milos

pre 3 godine

Uefa (Fifa) vs JP Morgan (Rokfeler). Interesantno. Dvojka u najavi.
(Princ od Šumadije, 19. april 2021 06:12)
Kakve veze imaju JP Morgan I Rokfeler? Banka vs nafta?
Inace se slazem s tvojom opservacijom.

Koza

pre 2 godine

Bez ovih 12 klubova Liga Šampiona je ništa. A tek onda od Kupa Evropa ništa neće da ostane. Može UEFA da udara sankcije i to će dati rezultate u početku ali kako vrem odmiče Superliga će uzimati sve veći i veći primat. Onda će da zabrane igračima iz te lige da igraju Svetska i Evropska prvenstva (ako već nisu) a onda će i kvalitet tih prvenstava da opadne i pašće gledanost za jedno 50%. Superliga pravi NBA evropskog fudbala.

bljetko

pre 3 godine

Nikad nisam podrzavao UEFA sistem, cak sam ga smatrao delimicno losim u odredjenim segmentima, ali da sam znao da ce doci nesto jos gore od toga...
Sve u svemu, podrska Uefi, potpuno odstraniti te klubove, zabraniti transfere i sve sto ide uz to, pa da vidimo ko ce duze izdrzati. Duboko verujem da mi, ljubitelji sporta, mozemo najvise uciniti tako sto to novo takmicenje necemo gledati i to je to.

Never Mind

pre 3 godine

Jedino sto moze spasiti fudbal kao sport je salary cap po principu NBA lige.
(Ejjj, 19. april 2021 01:06)

Na tragu si. Uvešće se i salary cap ali, za ovih 15 - 20 osnivača. Neće oni svoje meso jesti. Za vas koji veličate Bayern i PSG jer nisu rekli da, čućemo se za neko vreme, a najkasnije dogodine, samo nemojte menjati nikove, budite dosledni.

Da se razumemo, protiv sam ovog ali, šta je tu je. Iskreno vas pitam, šta bi jedan velikan Bayern i prebogati PSG tražili u krnjoj i oslabljenoj LŠ? Lično bih se osećao loše kada bi svi moji ortaci i rođaci otišli, recimo u USA, a ja jedini ostao iako sam bio bolji i sposobniji od mnogih. Tako će se osetiti i ova dva kluba i pridružiti se svom prirodnom okruženju.

Priznajem da ću pratiti i ovu i Uefinu LŠ jer volim fudbal. UEFA ima i dalje puno materijala da nastavi jako takmičenje i u nekoj budućnosti možda i vrati nekoga od odbeglih. To mora ići pametno i postepeno, nikako kroz revanšizam.

VUK

pre 3 godine

Propašće. Fudbal je popularan samo iz razloga što je jedina igra gde siromašniji mogu da pobede i eliminišu bogate. Takmičenje samo bogatih je potpuno aut !

Неедукован

pre 3 godine

Пола ових клубова НИКАДА није био шампоин Европе или су били евентуално једном.
Сјајно! 🙂
Промените му бар назив, не брукајте се овим 'Супер Лига'.

Bane

pre 3 godine

Super sto se formira ovako nešto. Fudbal se igra iskljucivo zbog novca koji obezbedjuju sponzori. Sponzori su jedino zainteresovani da ulazu u klubove i ligu ako je dovoljno atraktivna i ako ima pune stadione. Nadam se da će se i na Balkanu svi dobro zamisiti da li su im postojece nacionalne lige dovoljne i da će u skladu sa sadasnjosti napraviti iskorak u budućnost pravljenjem balkanske lige. Za Srbiju to konkretno znaci da će se klubovi Partizan, Zvezda i ostali morati da privatizuju najverovatnije prljavim, opljackanim od naroda, novcem tajkuna, a sličano je i sa ex-YU. Privatizacijom navedenih će nestati i zanimanja “navijač” i “vodja navijača” jer tajkuni neće biti zainteresovani da dele “mukom stečen” profit za nepismenima! Na taj način su gradjani Srbije i ostatak ex-YU u dobitku. Eto kako će Super liga Evrope pomoći ex-YU da normalizuje odnose, pokvari savezništvo izmedju vlasti i “navijača” i utiče na bolji život svakog pojedinačnog čoveka, mada to uistinu nije ni želela!

marko

pre 3 godine

Fudbal može da spase samo Yugo zakon. UEFA da donese zakon da se zabranjuju transferi igrača van matične zemlje do 25. godine. Da vidite kako će da procveta fudbal svuda...

pepe_le_tvor

pre 3 godine

...kad....
Hoces reci da u drustvu kojem se ti kreces nemas pravo da okupis 5 najimucnijih drugara? Eto vi imate novaca da osnujete 'porshe grupu' i da se trkate neki dan u sedmici kad vama odg. znaci grad treba da zabrani to jer drugi eto nemaju to i nisu tako mocni , dozvoljeno je to samo zastavama?! Izvini, primjer je banalan bas kako bi vecina shvatila. UEFA I FIFA su najveca mafija na svijetu, nema tu brige o raciszmu, brige o ovom , brige o onom. Evo dokaz o cemu oni nakvise brinu, o parama!

relano

pre 3 godine

Ne znam po cemu je totenham velikan! Pa ni city! Minhen 1860 ima vise titula od totenhema npr. Da ne pricamo notingem forestu koji je bio prvak evrope vise puta.

Tor

pre 3 godine

Dragi Boze, ko sve danas ne pise komentare, strasno... Videli ste vec jednom kako je to proslo u kosarci, proci ce i ovde i kraj price...

Drndo Maroje

pre 3 godine

mogla bi uEFA da se odbrani od ovoga. Niko ne brani da se klubovima ne dozvoli termin igranja i u toj superlopovskoj ligi i u domacem prvenstvu i ostalim takmicenjima. Tako da mogu slobodno da igraju samo tu njihovu privatnu ligu i uzivaju- ko hoce da gleda nek gleda.
Uefina takmicenja mogu da koriste samo od UEFE licencirani igraci, dakle zaposleni u klubovima clanovima UEFE, znaci na evropskom i svetskom prvenstu nema tih Celzijanera i Real mafiozodrida, pa ko voli nek izvoli. Ako oni imaju dovoljno novca da placaju te igrace i ligu i dovoljno zarade- pa ne zive od te ligice i bjesomucnih medjusobnih derbija.

sportdetective

pre 3 godine

Aha..pa UEFA kad naredi nacinalnim savezima, da izbace buntovnike iz svojih liga...ovi ce igrati neki svoju ligu koja ce biti po uzoru na NBA, nema ispadnaja, jer nemaju drugu ligu i tako postane ta liga bez smisla. Igras i ako si zadnji opet sledece godine opet igras isto takmicenje. To vise nece biti sport. Pa kad se Perez seti da preseli Real u Dubaj...zamisli to Real Dubaj...jer ovo vise nije sport, ovo je samo perionica para. Ocigledno oce neki matorci da uniste fudbal, pa jim je to jedini cilj u zivotu. Znaci posle njih nece biti fudbala, toliko su umislili da su bitni i da su oni fudbal. Predlazem UEFI da odmah izbrise buntovnike iz svih trofeja, a pre svega Real Madrid, nek jim izbrisu svih 13 titula, pa nek gradi imidj u svojoj privatnoj superligi.

stani bre malo,ima neko mozak

pre 3 godine

oliko samo tikvana ima ovde!
Ovo je nesto najbolje sto je moglo da se desi za fudbal.
Stvarno telci, necete da gledate vrhunski fudbal i jake utakmice svaku nedelju?
(Mace, 19. april 2021 12:14)

nemaš ti veze sa fudbalom.Nisi ni prošao pored stadiona.
verovatno po ceo dan zevaš u ekran a neznaš ni ko igra.
uživaš , u čemu,guranju lopte nekih likova za koje te baš briga ko će da pobedi.

cukce

pre 3 godine

"12 najvažnijih evropskih klubova"

nevalja vam to ništa, jedan od 3 najvažnija evropska kluba je svakako zvanični evropski prvak Bajern!

Komsija

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Zaboravio si Rijeku i Hajduk, Osijek isto...

Sasa

pre 3 godine

Na žalost ali im ne mogu ništa.
Kao prvo , zašto bi ih nacionalne lige izbacile iz svojih takmicenja ? Kakav interes imaju lige za izbacivanje? Nemaju nikakav i jece ih izbaciti .
Da ki UEFA i FIFA mogu zabraniti igračima tih klubova učešće u reprezentaciji ? Ne mogu i neće .
Da li imaju novca da svima sve plate ( ligama, igračima , tv kucama )? Imaju i platice .
Šta ostaje nama ostalima ?
Da igramo i dalje takmicenja koja organizuju UEFA i FIFA . Možda sada budemo knkurenttniji .
Nego , sruga stvar je bitna . Neće se ovo završiti na ovih 15-20 klubova . Organizovaće oni i ligu nižeg kvaliteta i vezane manje klubove ( Lion , marsej , Monako , porto , benfika , sporting , leverkuzen , Sevilja, selta, lacio, roma , caka , fiorentina.... još malo turaka , grka i engleza i to je to)za sebe kao baze i kao podršku ( omasovljenje) .....
Na žalost ali ovo nas čeka

Vakser i odgovoran

pre 3 godine

Sa obzirom da se utakmice ne mogu odložiti zbog pandemije i kladionice zatvoriti je dokaz da koronavirus ne postoji nego dizanje frke je samo opravdanje da se bolnice zatvore za većinu bolesnih sa ciljem prevremenog slanja istih Svetom Petru. Fudbal, trgovina belim robljem koje zna sa loptom i kupovina rezultata je veći biznis od samog Vatikana i prodaje vere, kao rezultat vidimo redovno odigravanje utakmica jer se veliki novac okreće u kladionicama koje su u posedu najjačih mafija svih država.

Ljubo

pre 3 godine

Samo ih izbaciti iz svih takmičenja i zabraniti im da kupuju igrače od ovih malih klubova sa kojima im nije čast da igraju pa će te onda videti koji su to giganti(bit će na nivou španske,engleske i italijanske druge lige).To će biti dobro za ostale klubove koji će se rešiti ovih štetočina što su u poslednjih skoro 30 godina uništili fudbal i njegovu draž svojom pohlepom za parama.

Predrag

pre 3 godine

Lup šampiona je bio najbolji. Valjda treba mali i siromašni klubovi da dobiju priliku da igraju lopte sa velikim i bogatim klubovima. Ovaj svet generalno se obezvredio, sve se vrti oko para.

mare

pre 3 godine

drago mi je sto ce ljudi zbog ovoga shvatiti sta americki kapitalizam radi ostatak svetu, novi svetski poredak, osim kapitala nista nije bitno.

Belmondo

pre 3 godine

Psg iz samo jednog razloga nije usao u ovu ligu, nadaju se izbacivanjem ostalih pa da tako osvoje ligu sampiona, a sto se tice nekakve osvete uefe ovim klubovima, dovoljno je da oni ne dozvole svojim igracima nastup za nacionalne timove time je i zvanicno kraj uefi, koja je na kraju krajeva ovo sama i napravila, zlo modernog fudbala

Bane

pre 3 godine

Super sto se formira ovako nešto. Fudbal se igra iskljucivo zbog novca koji obezbedjuju sponzori. Sponzori su jedino zainteresovani da ulazu u klubove i ligu ako je dovoljno atraktivna i ako ima pune stadione. Nadam se da će se i na Balkanu svi dobro zamisiti da li su im postojece nacionalne lige dovoljne i da će u skladu sa sadasnjosti napraviti iskorak u budućnost pravljenjem balkanske lige. Za Srbiju to konkretno znaci da će se klubovi Partizan, Zvezda i ostali morati da privatizuju najverovatnije prljavim, opljackanim od naroda, novcem tajkuna, a sličano je i sa ex-YU. Privatizacijom navedenih će nestati i zanimanja “navijač” i “vodja navijača” jer tajkuni neće biti zainteresovani da dele “mukom stečen” profit za nepismenima! Na taj način su gradjani Srbije i ostatak ex-YU u dobitku. Eto kako će Super liga Evrope pomoći ex-YU da normalizuje odnose, pokvari savezništvo izmedju vlasti i “navijača” i utiče na bolji život svakog pojedinačnog čoveka, mada to uistinu nije ni želela!

stellarossadibelgrado

pre 3 godine

Sve nekako, ali mučeni Arsenal i Totenhem, pa oni nisu ni za ligu konferencija, toliko su moćni i konstantni. Nisu cak bili ni prvaci Evrope. Pa i Atletiko, realno, ko zeli njih da gleda i njihov anti fudbal. Od Engleza mi nije nista čudno, Italijani su me razočarali sto su svi prihvatili. Bar ima u svemu ovome nesto pozitivno, Bajern i Psz su odbili, Dortmund takodje, tako da LS sigurno nece propasti. Mozda samo bude jos interesantnija, jer ce igrati i manje bogati klubovi. Ovu novoformiranu nakazu barem ja necu da gledam.

Broj 1

pre 3 godine

Без њих ће бити занимљивија Лига шампиона, али баш шампиона свих осталих држава!?

miki

pre 3 godine

Ovo nisu ni engleski, ni španski, ni italijanski klubovi, već arapski, kineski, ruski... Nek gospoda pokušaju nešto slično u svojim zemljama da urade.

Owen

pre 3 godine

Ja kao stari navijač Liverpool-a koji je oduvek vazio za avangardu mogu da kazem da me je RAZOČARAO.
Man city 0, Chelsea 1, Arsenal 0, Tottenham 0, Man utd 3. Ukupno 6:4 za Liverpool u titulama prvaka evrope. Koji su moj onda to veliki klubovi evrope.

nik

pre 3 godine

Samo da ih nacionalni savezi izbace iz nacionalnih šampionata, ko to ne uradi ta reprezentacija ne igra evropsko ili svetsko prvenstvo.

nesa80

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.
(Marko, 19. april 2021 01:21)

Ma nista bez Zvezde, ahahahaha
(mile, 19. april 2021 08:20)
e vala sam se i ja nasmejo,gura zvezdu ko da je dortmund u najmanju ruku a ovi nas nemaju ni u planu za neki intertoto kup,brale neshvata da mu nije to kosarka gde jos drzava i nekako moze da ih ugura u el

milos. k

pre 3 godine

Navijači na zapadu prate svoje klubove, i svoje prvenstvo. Ne zanima ih preterano LŠ. Gledano je to takmičenje, ali mnogo manje nego domaće prvenstvo. Tamo su stadioni puni, fudbal se voli, poštuje se takmičarski duh. Prvenstvo iz koga ne možeš da ispadne, nije ti važno dal si drugi ili 12ti, je osuđeno na propast. Ako ih UEFA izbaci iz domaćih liga, ovo prvenstvo će se raspasti pre nego što je i počelo. Inače lično znam gomilu ljudi koja će pre da gleda Mornar-Krka nego NBA! NBA je bio zanimljiv u početku kao nešto novo, a ova liga u fudbalu i nije nešto novo.

grobar

pre 3 godine

Poenta je, ne samo da cela evropa ucestvuje, vec i da iz tih najjacih liga u LS ide onaj ko je na terenu zasluzio, kao sto recimo trenutno to zasluzuje jedan lester mnogo vise od budjavog arsenala.

Cole

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...

KoRn

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...
(Cole, 19. april 2021 00:51)
Gde si smaracu.Habahahahaaahah.Ubi te nostalgija.Hahahahahajajjahajah.Kada se setim samo kako su harali Deportivo,Leverkuzen.itd,itd i na kraju osvoje Milan,Real,Barsa,Bajern hahahaahahhaah.Deprotivo jednu sezonu bio hit.Leverkusen jednu.Kao sto ovih godina imamo Lajpcig,Ajaks,Atalantu.Imali smo Lion u polufinalu.Totenhem u finalu i sta.Ovi novi klinci ce za 20 godina da.pricaju kada se setim Atalante,Totenhema.Nostalgicari odrtavili ste i nista više.Ligu šampiona su oduvek osvajali najbogatiji klubovi i u 95 posto slucaja zavrsnici su igrali favoriti.Možete slobodno da proverite od 2000 pa do danas ko je sve osvojio.Znaci vrte se jedni isti.Verovatli ili ne Man Siti i PSG su jedno osveženje jer su nešto novo.A nostagicari pricaju kako je dosadno jedni isti u završnic.Pa.kada su to poslednji put Man Siti i Celsi bili u zavrsnici.ako su jedni isti kao što kazete.Ovaj Cole jedne iste komentare piše.Kada se setim ranije svaki igrac po 4 noge je imao. hahabhahah.Kako ti bre ne dosadi?Pa evo ti sada Super liga pa.uživaj ako ti je Liga šampiona dosadna,meni nije.Kada se samo setim hahahahah.Šta da se setiš kako je harao Milan,Bajern,Real,Mancester,Barsa.Jedno jedino iznenadjenje Porto i to je sve.Nostalgicarima je u njihovo vreme.i g**no mirisalo.

dior

pre 3 godine

@kad Znate li kako biznis funkcioniše? Ovakvi overreaktivni komentari i gluposti koje pišete ništa dobro neće doneti. Uefa i Fifa mogu jedino više nastradati ako ih izbace iz svih takmičenja, a to će verovatno uskoro i sami skontati te povući te gluposti koje sad izjavljuju.

dior

pre 3 godine

@Max molim te vrati se ovde da ti se smejemo, Bajern je i zvanično rekao da, samo su oni onaj najgori tip, koji čeka do kraja i onda kao ajde i mi ćemo, hahahah. Nemaju hrabrosti da sami ovako nešto preduzmu.

Joca

pre 3 godine

Engleska, Španija i Italija. Ako Nemci, pre svega Bayern, pa i Francuzi ostanu van priče, perspektiva im nije sjajna. Moci ce da organizuju turnire kao što se i sad leti mlate po Americi i Aziji, ali nece moci da pretenduju na titulu prvaka Evrope. Takođe, engleski FA i Premijer liga mogu da budu brana ovoj nakazi od lige, mnogo je tradicije i drugih klubova koji bi mogli da izvrše ozbiljan pritisak na američko emiratske pobegulje od klubova.
I ovo 12 najvažnijih fudbalskih klubova im nije trebalo, sa Totenhemom i Arsenalom, a bez Bajerna, rečenica zvuči baš jadno.
(zzzz, 19. april 2021 00:37)

Bajern jedva čeka da se pridruži ovde, ne brini. Rumenige je to više puta nagovestio.

crniRSB

pre 3 godine

Sad fino drzave neka zabrane otkup tv prava ove lige,neka ostanu bez podrske.
Najvece budale ce da ispanu drzave poput Srbije,Ceske,Portugala, Francuske, Rusije itd ako dozvole prenose ove lige. Indirektno nam kazu da smo niza rasa i da mi ne zasluzijemo da igramo fudbal, treba ugasit ove delikvente koji su smislili ovu diskriminaciju ostatka Evrope.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

mnogo toga ne razumete. sve ovo rade americki vlasnici engleskih klubova. prave ligu kao NBA. Nije vazna istorija, navijaci, samo pare. i znajte uspece u tome. nema sanse da ih zaustave. igraci ce dobiti mnogo vece ugovore i igranje za svoju zemlji pada u zaborav. njima nije u interesu prohodnost drugih do tog takmicenja. napucace ugovore i dovesti najbolje. posle toga LS moze igrati sta hoce, ovo ce biti najjace takmicenje. iza njih je stao JP Morgan, stace i druge banke. zavrsena prica. fudbal nikad nece biti isti.

upušten

pre 3 godine

5 milijardi budzet, a cele Srbije 10. Ne znam da li da kazem e moja Srbijo ili e moj fudbale...malo sam zbunjen pored miliona gladnih sirom sveta koji umiru svaki dan.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Sebičnost i pohlepa! UEFA im je išla maksimalno na ruku sa reorganizacijom Lige prvaka, a sada je dobila nož u ledja. Treba ih izbaciti iz svih tekmičenja. U Evropi, za razliku od SAD, su klubove osnivali radnici i sirotinja. Zato klubovi imaju istoriju i tradiciju. Nacionalne lige takodje. Ne može se uopšte porediti sa npr NBA. Nadam se da će se navijači ovih klubova pobuniti protiv ovog privatnog takmičenja. Svaka čast Bayernu, PSG i CITY-ju!!!

Čika Mirko

pre 3 godine

To se lako riješi. Uefa ih izbaci iz svih takmičenja, i zajedno sa FUFA donese pravilo da svaki igrač koji nastupa u ligi bogatih ne može nastupati ni u jednom uefa i fifa takmičenju, uključujući EURO i Mundijal. Ostali klubovi van lige bogatih se dogovore da je cijena bilo kojeg njihovog igrača koji prelazi u klub iz lige bogatih realna cijena + 200 miliona evra. I eto ga,problem riješen.

al bandy

pre 3 godine

na kraju nece niko bojkotovati,nego ce za par godina i super liga 2 da se napravi i svi ce gledati i pratiti i naravno igrati kladionicu.

kk

pre 3 godine

UEFA ih je sama napravila toliko bogatim. Sama je kriva za to. Svakako, ne znam ljudi, tolika je u Svetu neravnoteza kapitala da je to strasno. S jedne strane neki nemaju bukvalno da jedu ni za lek, neki krpe kraj s krajem a neki imaju bukvalno nezamislive cifre.

Sotirzvanidjubre

pre 3 godine

Građanskog iz Mančestera i Psg nema na ovoj listi samo zbog toga jer su u polufinalu lige šampiona. Čim prođe finale eto i njih na listi osnivača. Licemeri.

Aksiom

pre 3 godine

Sta god UEFA da uradi, jedno je tacno ako se formira ta super liga, nikad vise pehar LŠ nece imati tezinu. Raskol. Vremenom ce se osipati UEFA moc. Nije njima do fudbala, uefa je institucija sa mnogo zaposlenih sa divljackin platama. Do para im je. Sama je UEFA napravila sistem gde ce postojati bogati i siromasni klubovi, onda to nadogradila u super bogati klubovi. Pa je sad nedavno krenula sa kombinacijom da se nekako zatvori LŠ da bude samo za prebogate. Naprwvili treci sistem takmicenja. Medjutim, utrcao im ovaj Amer klizeci start i hoce da da gol. Faula nema, ofsajda nema. A odavno ne uzivam u fudbalu, jer krpim kraj s krajem. Zabole me za uefa i njen novac

boban

pre 3 godine

pola od ovih moze biti i 10 u prvenstvu ako neki seik zavrne slavinu.Medjutim treba ih pustiti da sami igraju i treba da ih sve ostale ekipe bojkotuju,tako da igraju svoj sampionat,svoju ligu sampiona i sve sto im padne na pamet.

Srecko

pre 3 godine

A drugo,to se dešava kad ligu šampiona igraju klubovi poput ovih galaktikosa iz Ljutice Bogdana,koji u svojoj banana državi ruši sve rekorde,ali bogami i u ligi šampiona ruši sve rekorde po broju primljenih golova.I sad,zašto bi klub koji plaća jednog igrača 10-15 milona eura godišnje,slao tog igrača u duel sa jednim Gobeljićem,ili još gore Sanogom,igračima koji su ozbiljno povredili nekoliko igrača,što u Srbiji,što u Evropi.I zapečatili im karijere.I za to,naročito ovde,ne da nisu odgovarali,nego jedva žuti karton da su dobili.A za koje pare? Ko će da gleda Real Madrid-zvezda,osim ovih mučenika ovde,što misle da su nešto mnogo bitni u Evropi i svetu,a nisu ni svesni koliko su nebitni i mali.Ne mislim samo na njih,nego na bilo koga odavde.Pa Španci ne bi gledali meč sa zvezdom,a zamislite tek Kineze, Indijce i ta ogromna svetska tržišta.
(dejan, 19. april 2021 07:30)

Ovi tvoji argumenti, i slicni, da nikoga ne zanimaju manji, siromasniji klubovi i da to nitko ne gleda jednostavno ne piju vodu. Cinjenice, da cinjenice govore upravo suprotno. Nogomet je i postao popularan i masovan jer je pristupacan i nepredvidiv. Mo's mislit kako ce biti interesntna liga u kojoj se kao sampioni izmjenjuju real, city i slicni. Vjeruj mi da bi ti 80% navijaca ovih engleskih klubova reklo da su im draze utakmice Aston Ville i slicnih nego jednog Intera ili Milana. Ovdje ta rivalstva idu unazad vise od sto godina i ovo ce uvelike nastetiti ovim klubovima.

Ivan Colovic

pre 3 godine

ma fenomenalno, dole fifa i uefa. sledeci korak organizacija super svetskog prvenstva gde bi igralo jedno 12+4 super reprezentacija za naslov super svetskog prvaka. i zasto bi ikakve pare isle u razvoj nekih klubova i zemalja koje gledaju i podrzavaju samo na lokalu, sve pare moraju da ostanu u posedu bogatih zato sto oni znaju kako sa parama i ne treba im nista osim da postanu jos bogatiji. ovi siromasni odmah potrose na tekuce potrepstine i opet nemaju nista

Oki

pre 3 godine

20 takmičara, teško da će tu neki prvoklasni klubovi, a kamoli neki srpski, poljski ili portugalski klub. Ako uspeju da se uklope sa Ligom Šampiona i Ligom Evrope super, biće zanimljivo, ali teško da će klubovi tek tako napustiti evropske lige pogotovo što je broj učesnika tako mali i limitiran. Bukvalno samo 8 klubova mogu da se priključe, ovih 12 će biti tu stalno. I kakva je to pravda da 12 klubova budu tu stalno?

carpe diem

pre 3 godine

Izbaciti ih iz nacionalnih liga, ako savezi to ne mogu suspendovati reprezentacije. Svetsko bez Engleske Italije i Spanije nije tolika tragedija

Pitt

pre 3 godine

Liverpool nema vise prava na himnu "never walk alone" jer su izdali radnike koji su osnovali klub.
To vazi i za Arsenal kojeg je takodje osnovala radnicka klasa.
Isto vazi za Junajted kojeg su osnovali zeljeznicari. Prodali su dragoceni deo svoje istorije za ucesce u Super Ligi Pohlepnih.

mich

pre 3 godine

Velikani...
(Arsenal, Siti, Totenhem)
, pojasnite mi ovu opasku molim vas po cemu su oni velikani, osim po novcu, Arsenal ajde i nekako ali... Siti i Totenhem ma daaaj!!!

Konfučije

pre 3 godine

UEFA ima sjajnu priliku da dokaže ozbiljnost svojih tvrdnji o izbacivanju odmetnika. Polufinalni par Real va Čelzi izbaciti iz takmičenja i u Istanbulu zakazati finale Mančester Siti vs PSG. Svi znamo da se neće desiti, tako da uz malo galame sve će to biti OK. Za ovaj dogovor znaju svi koji nešto znače u fudbalu . Oprezni Nemci i još poneki će se priključiti kad bude sve gotovo. Ja inače, ni jednu utakmicu tog takmičenja nemam nameru gledati.

FCB Vizemeister dahoam

pre 3 godine

Ova situacija im idalno odgovara da zavrse ovo sve dok nema publike i glasa navijaca! Niko normalan ne podrzava ovo odvajanje ali ko sta pita navijace. Da su na primer navijaci na stadionu Hasan Salihamidzic nebi preziveo na funkciji prvu utakmicu kod kuce, ali nema sanse nikakve!

То се решава овако:

pre 3 godine

Националне државе прогласе забрану деловања овим клубовима и све им заплене. А да! Националне државе не постоје више... Хтели смо неолибералну економију у којој важи само једно правило: "Дрпај све и гази по свима!" Онда ништа. Добри наш фудбалу, почивај у миру...

hm?

pre 3 godine

Ako su Totenhem, MC i Celzi velikani evropskog fudbala, onda sam ja poslednjih 30 godina gledao pogresno takmicenje! Velikani su Ajaks, Benfika, Porto, Bajern, Liverpul... Nedostaje jos PSG pa da klub “velikana” za pranje para bude kompletan!!

MRZIM PROPAST

pre 3 godine

Ja mislim da je ovo odlično. Do sada je bilo nezvanično tako, pa su ljudi obmanuti i gledaju ligu šampiona i misle da im je dostupna. Sada bar znamo da neće da se igraju sa nama i ok, ne morate. Skinite nam se sa vrata. Fudbal se igra i gleda zbog emocije, a ne zbog toga da se vidi ko će najviše para zaraditi. Navijači će presuditi. Ja sam navijač Milana već više od 30 godina. Ja ovo neću pratiti. Skoro da sam i lš prestao da pratim jer je dosadno da je ishod uvek poznat. Proći će Čelzi, ispašće Benfika. Proći će Arsenal, ispašće Slavija. Kad bude ponovo bilo polufinale Olimpijakos-Anderleht i Sporting-Ferencvaroš imaćete cele 4 zemlje ujedinjene oko svog predstavnika i u uzbuđenju koje nema ni ceo London kad Čelzi igra finale. Bojkot! Fudbal će se opet roditi iz ovoga. Ovo je uklanjanje tumora, kako ja to vidim. Ozdravice sport kad ih ne bude više bilo da kupuju igrače i sudije. Nek se igraju sami.

Nick Prascaton

pre 3 godine

Hipotetski, ako bi se svi ostali klubovi organizirali u udrugu, i donijeli npr. odredbu kako svaki njihov igrač mora imati klauzulu u ugovoru po kojoj ako ga želi klub iz superlige, mora platiti tipa 150 milijuna € odštetu, ovi su za 5 godina pokojni. Odnosno kvaliteta nogometa bi bila manja u toj superligi nego u ovamo.

Dare

pre 3 godine

Evo sad sam čuo da se bord direktora J.P. Morgana jako potresao što se vama ne svidja novi format takmičenja i da razmišljaju da odustanu od cele stvari... Pričao mi jedan čovek što se razume u te stvari...

uji

pre 3 godine

(legolas, 19. april 2021 00:52)

Nisi svestan kako će ovo biti dosadno za gledanje čim prodju dve-tri sezone. Neće ni navijačima, a ni igračima biti interesantno da po deseti put igraju protiv istog kluba za tri godine, i da znaju da za par meseci igraju opet.

qwerty

pre 3 godine

Vise mesta za nas. . . LS je LS. Sa ili bez njih.
(Branko Spasic, 19. april 2021 01:33)

Pa i nije bas tako. Mozda ce u pocetku ljudi malo gledati Ligu Sampiona, ali kada vide da u ovoj superligi igraju svi najbolji fudbaleri, nece dugo trebati da svi krenu njih da gledaju.

To ce automatski znaciti da ce se ovi klubovi ako ostanu u svojim nacionalnim ligama boriti za trofeje, jer ce svi najbolji igraci ici u ove klubove, kako zbog para, tako i zbog takmicenja.

Pa da vidimo

pre 3 godine

Da se razumemo,od postanka fudbala kao sporta,pa do dan danas,samo su Evropa i Južna Amerika bili i oszali sinonim za fudbal.Razni šeici kao i amerikanci,koji su shvatili kolika lova se obrće u fudbalu,ustvari ga guraju u katastrofu.Katastrofa će nastupiti,kad novo takmičenje izgubi gledanost.Ljudi ne blamirajte se sa nazivima najbolji i najmoćniji jer je urnebesno.Kad nekad spomenete imena Bajern,Ajaks,Benfika da ustanete i salutirate legendarnim timovima koji su stvarali istoriju evropskih klupskih takmičenja.

Дача

pre 3 godine

ФИБА је сама уступила Лигу шампиона ЕСА, памсе годинама касније предомислила али било је касно.
Ово се формира без одобрења УЕФА.

Tor

pre 3 godine

Ali sto su Totenhem i Arsenal bitni ???
(Koji hit, 19. april 2021 06:01)

Kako si '' nepametan ''... Pa bice bitni, kada dobiju ovoliku lovu....

Boki

pre 3 godine

Sebičnost i pohlepa! UEFA im je išla maksimalno na ruku sa reorganizacijom Lige prvaka, a sada je dobila nož u ledja. Treba ih izbaciti iz svih tekmičenja. U Evropi, za razliku od SAD, su klubove osnivali radnici i sirotinja. Zato klubovi imaju istoriju i tradiciju. Nacionalne lige takodje. Ne može se uopšte porediti sa npr NBA. Nadam se da će se navijači ovih klubova pobuniti protiv ovog privatnog takmičenja. Svaka čast Bayernu, PSG i CITY-ju!!!
(Mariborcan1970, 19. april 2021 07:23)

Na zalost i Siti je pristao sinoc kao poslednji od ovih 12. Verovatno ce i ostali samo cekaju da vide sta ce se desiti.

T

pre 3 godine

Publika na stadionima je postala nebitna. U najboljem slucaju, klub moze da zaradi 3,5 miliona po utakmici. Stadion od 70.000 mesta, 50 funtu ulaznica. U realnosti je to manje, jer samo je Old Traford toliki, ostali su manji. A tu ima i gomila troskova, ne dobije klub 100% novca. I naravno, ne moze se svaka utakmica naplatiti 50 funti. Mnogo vise para je u televiziji. Tako da je publika u Engleskoj koja je sada besna zapravo kompletno nebitna sa stanovista ovih klubova. Bitni su gledaoci u Kini i ostalim zemljama.

Bok

pre 3 godine

Jednostavno ova odluka nije u interesu fudbala... Ona je u službi samo ovih ekipa koje su osnivači... Ovim su ugasili nade klubova Lestera, Sevilje, Evertona da ispune svoje snove. Sad... Da li nacionalni savezi mogu da zaštite te klubove... Izbaciti ih iz takmičenja a opet lige bez njih!? Sve u svemu biće ovo vruće političko leto. Pravda je u svakom slučaju izgubila. Znam jednu stvar a to je da ću staviti poštenje jednog PSŽ-a i Bajerna u srcu iznad ovih gramzivih predatora. Kad vidiš bes jednog velikana Fergusona, Nevila koji su besni na ove klubove onda dodatni komentar i nije potreban, zar ne!?

Protoss

pre 3 godine

Kapitalizam ce unistiti covecanstvo.. Kapitalizam melje, vrsi stravicnu destrukciju, pravi ogromne podele, nejednakost. Vise nista nece biti isto.. Mnogi su ovim potezom diskriminisani u zelji da kao manji klub ostvare zapazene rezultate na velikoj sceni. Jednostavno, kapitalizam mora nestati da bi duh pravde, jednakosti, prava i sanse za bolje svakoga opstalo i imalo temelj za ljudsku rasu.

Mrgud

pre 3 godine

Kmee kmeee. Sreca nasa pa u Srbiji nemamo vecih problema od toga ko ce gde da trci za loptom. Blago svakome kome je ovo u prvih 100 problema.

Kg Kg

pre 3 godine

Liga nece zaziveti,jer je preko 90%navijaca protiv,a Evropa nije USA gde je sa Nba ligom taj koncept zaziveo,a i tamo je Nba daleko ispod NFl,Bejzbola pa cak i NHl-a,tako da americke milijarde mogu da zadovolje vlasnike ali ne i navijace,posebno u zemljama gde je fudbal tradicija poput Engleza,na kraju ce se naci neki kompromis...Fudbal je ma kolko se drugacije cinilo ljudima igra obicnog naroda!!

Bojan

pre 3 godine

Ma nek rade sta hoce.
Fudabal je iovako odavno mrtav.
Usput, LS vise pratim po navici,
nekako mi uvek ide u pozadini,
nema vise one strasti, euforije,
iscekivanja kao sto je bilo do
pre 10-tak godina. Postao mi je
nekako dosadan, sve se svelo na
nekolicinu timova koji se vrte
iz godine u godinu.

P.S.
Uhhh kad se samo setim kad krene
nokaut faza LS, pa od 16 klubova,
minimum 10 je "pucalo" na usatog.
Pa nekada je Deportivo sa Valeronom
skidao skalp velikanima, Valensija
koja sad tavori u donjem delu tabele,
pa Leverkuzen... Tako da...
(Cole, 19. april 2021 00:51)
Nemaš zato što si stariji kontaš ba.To je normalno.Velicanje necega od pre deset godina i sada je stvarno glupo jer je bilo isto.Harali su najveci i najbogatiji klubovu.Tada si imao 10 favorita danas imaš Bajern,Psg,Juve,Siti,Liverpul,Celsi,PSG,Real,Barsu,Atletiko svi su oni bili favoriti.Liga šampiona se promenila.kada su dozvolili pravilo da može koliko hoceš stranaca.Tako da kada udješ u neke 40-te pocne nostalgija da te hvata jer nemaš više 20.i onda velicas nesto iz vremena kada si imao 20.A pre 10 godina su harali Real,Barsa,Bajern itd.Isto kao i danas.Pa nije to bilo pre 30 godina pa ajde da pricaš neke bajke.

sportdetective

pre 3 godine

Aha..pa UEFA kad naredi nacinalnim savezima, da izbace buntovnike iz svojih liga...ovi ce igrati neki svoju ligu koja ce biti po uzoru na NBA, nema ispadnaja, jer nemaju drugu ligu i tako postane ta liga bez smisla. Igras i ako si zadnji opet sledece godine opet igras isto takmicenje. To vise nece biti sport. Pa kad se Perez seti da preseli Real u Dubaj...zamisli to Real Dubaj...jer ovo vise nije sport, ovo je samo perionica para. Ocigledno oce neki matorci da uniste fudbal, pa jim je to jedini cilj u zivotu. Znaci posle njih nece biti fudbala, toliko su umislili da su bitni i da su oni fudbal. Predlazem UEFI da odmah izbrise buntovnike iz svih trofeja, a pre svega Real Madrid, nek jim izbrisu svih 13 titula, pa nek gradi imidj u svojoj privatnoj superligi.

tom pus

pre 3 godine

ja se čudio kako ovi dali čeferinu uefu...i kokezi....kad ono cvrc...pa to ko da je predsednik svetskog skijaškog saveza neko iz afrike...pa mislim ima li rezona...šta kažu kladionice...

Mamer N'goj

pre 3 godine

Tri države ne čine Evropu. Kakav crni Totenhem i City. Nema ništa od tog takmičenja. Bez Bajerna, Borusije Dortmund, Anderlehta, Benfike, Porta, Ajaksa, PSG, Zvezde, Olimpijakosa, Galatasaraja, Zenita, Sahtjora, Dinama, Yang boysa,Salcburga, Seltika, Rendžersa, PSVa, Marseja, Rome, Sevilje, i da ne nabrajam još desetine klubova koji čine evropski fudbal. Neće ovih 10 velikih (ako tu ubrojimo i Arsenal) i ova dva bogata veštaka napraviti ništa.

Mogu svi tamo da igraju samo sto treba da plate ulaznicu od 300 miliona eura.

nele

pre 3 godine

UEFA i FIFA to mogu lako da sprece ako stvarno zele. Dovoljno je da objave da ni jedan ni fudbaler ni sudija ne moze biti registrovan vise za bilo koji klub pod njihovom ingerencijom jednom kad se registruje za klub u toj superligi.Tada bi se smanjilo trziste igraca koji su spremni da rizikuju, npr igraci koji se dovode kao rezerve.. Jer ako ne uspes kao npr Jovic u Realu, nema nazad..

Western Devil

pre 3 godine

Da li je realno da kopiraju Nba?Kolika gramzivost,samo daj sto vise para...Kako bih voleo da pukne ovaj balon nekako i da svi ovi klubovi bankrotiraju...
(Ivan V., 19. april 2021 00:42)

Pokazuje koliko ti i ovi sto su ti dali + ne znate o NBA i salary cap. Jer da nije toga,timovi iz LA, Hjustona, New Yorka bi imali skor 90% i sva ostala sirotinja bi se smorila. NBA ima najbolji sistem a razlog zasto su Lejkersi dominantni jeste jer ako situ i lsnsiras brend, trziste je vece. NBA ima super sistem.

mudronja

pre 3 godine

Ko nije shvatio da Englezi forsiraju 'ovo',imaju problem sa mozgom...izbaciti ih(engleze)iz svih Evropskih takmicenja(klubskih)!!!

Bas smara fudbal zadnjih DVE GODINE

pre 3 godine

Ajax je pokazao da može da igra i sa najvecim klubovima i valjda je normalno kada se boris 90 minuta da pobedis.Ja sam Partizanovac ali lepo vam je Zvezda pokazala dokle je doso Evropski fudbal i da tu nesto ne valja.

predrage

pre 3 godine

Ne postoji univerzum u kojem bi Celsi, Totenhem, Arsenal, Siti ili Atletiko bili veci velikani od jednog Ajaksa. Pa od pomenutih klubova samo Celsi ima titulu sampiona Evrope i to tek kad su grunule pare. Siti nikad nije ni finale igrao. Fudbal je postao sprdnja i kao takav vise nije predmet interesovanja kod ljudi. Nekada je bio sport za siromasne za koji je bilo dovoljno dva kamena i lopta. Danas su to roze kopacke, markirani dresovi, frizurice i jak tata iza ledja da gura sina.
(Against modern football, 19. april 2021 00:37)

Sve ok,ali Arsenal nije u toj grupi.Arsenal je velikan engleskog fudbala uz Liverpul i Junajted.

Kralj mača

pre 3 godine

Kлубови оснивачи су... па први Милан!? Ко су бре они, били некад велики.

Koji hit

pre 3 godine

Bukvalno sta god, ako se nastavi ovo igranje bez publike na mega-giga stadionima ima da bude samo sve jadnije, a vec je prilicno jadno

Rade

pre 3 godine

Neka, tako i treba. Da bog da se sve raspalo. Ali tu su banke prvo da se pitanju kako i šta. Ima prvo lepo da vrate milionske kredite, pa nek se posle prave šta hoće.

Vlasko

pre 3 godine

Čemu čudjenje? Fudbal više od stotinu godina evoluira od sporta i razonode u biznis. Ovo je samo još jedan iskorak u razvoju tog vrlo ozbiljnog globalnog biznisa. Kome je do iskonskog doživljaja fudbala uvek može da ponese loptu i izadje na poljanče...

Predrag

pre 3 godine

Na nama, ljubiteljima fudbala, je da ih bojkotujemo. To je jedino što možemo da učinimo. Samo složno i uporno. Treba da se vrati Kup Šampiona, kup UEFA i KPK.

nesa80

pre 3 godine

To je normalno stanje. Kada igra Real i Manutd, gledace 3bil ljudi, a kada igra Real i Domzale gledace cela Slovenija i jos 5m ljudi...Plus prihod od 350M, to je drugi nivo!
(Slavko, 19. april 2021 01:30)
a u kom to universumu ce igrati real i domzale

hm

pre 3 godine

Od ovih 12 velikana, pola su velikani, a druga polovina su velikani u pokušaju. Za drugu polovinu npr. jedan Ajaks je institucija. Kada se amerikanci umesaju u evropski fudbal, ovo je rezultat. Ne bi me čudilo da uskoro klubovi sa stogodisnjom tracicijom počnu da menjaju gradove, pa dobijemo Real Moskva ili Olimpijakos iz Londona.

CiStO_onAkO

pre 3 godine

Ser. mi se od ove lige odma u najavi,oce da ubiju draz i fudbalu kao sto su to odavno ubili u kosarci,da mali ne moze da nakultira velikog,da liga izgubi draz,da nije mjerilo koji si na tabeli vec koliko imas para,piiiihhh...ali nadam se da uefa nece to dozvoliti kao sto i nece,nego da im zabrani svim ucesnicima igracima tih klubova fa igraju svetska i evropska prvenstva....Pa nek se igraju tamo izmedju sebe bogatasi ako im basta.

nenad

pre 3 godine

Razumem da nije atraktivno ponekad lupati nekoga kao sto je CZ ili Dinamo pre par godina. Ali to je draz. Svako zasluzuje sansu da stane pred nekoga od velikana.
To je prvo. Drugo - po kom kriterijumu su se izabrali? Lova. Pa zbog toga to nece niko gledati. Bole me uvo da svake godine gledam Barca - MU ili bilo sta.
"Izmisljen od sirotinje ukraden od bogatih" - bas tako!!!!.
Ajd sada mi da ga vratimo!

sumadija

pre 3 godine

Kao većina ovde i ja sa sam razočaran i sport generalno gubi svaki smisao.Ti više nije onaj sport i nadmetanje koje volimo.
Međutim nisu mi jasni komentari tipa zabraniti im ovo ili ono.Pa ljudi pobogu,nisu oni ovu odluku doneli pijani u kafani već je ovo pripremano dugo u saradnji sa timovima najprestižnijih advokata koji su im sigurno rekli šta mogu a šta ne oboriti na sudu ukoliko do toga dođe.
Na primer zabraniti nastup za reprezentaciju!?
Pa to će se lagano oboriti na sudu (nacionalna pripadnost,ljudsko pravo, između igrača i reprezentacije nema ugovora itd itd).
Jedina šansa je neka vrsta bojkota, pogotovo engleskih navijača i da stadioni budu prazni.

MRZIM PROPAST

pre 3 godine

Mislim da od ovoga nema nista ako ne bude u dogovoru s nacionalnim savezima i Uefom, jer ovi klubovi sigurno nece izlaziti iz nacionalnih prvenstava. Zivim u Engleskoj i siguran sam da navijaci ne bi prihvatili izlaz svojih klubova i formiranje nove lige. Ovdje postoji ljubav i posvecenost prema nogometu i stoljetnoj tradiciji kojoj nema premca. Siguran sam da navijacima svih top klubova vise znaci Premiership od ove plasticne lige. Vecina tradicionalnih navijaca ce ovo bojkotirati, a pitanje je koliko dugo ce to biti zanimljivo KInezima i Arapima. Izlazak iz nacionalnih prvenstava bi kostao ove timove gubitka temeljnog navijackog korpusa. Iako se cini da Uefa tu nema manevarskog prostora, cinjenica da van ove lige ostaje bezbroj vrhunskih klubova znaci da ce Uefa jos uvijek moci organizirati zanimljiva natjecanja i ta liga nece imati ulogu koju ima pandan u kosarci gdje je bazen vrhunskih klubova puno manji.
Osobno me bas briga jer im vec godinama ne placam ni peni za gledanje. Osim reprezentativnog nogometa koji je jos uvijek zadrzao onu neku iskrenu, natjecateljsku nit sve ostalo je postao cirkus s preplacenim protagonistima. U stvari, ove sezone sam opet poceo pratiti HNL i bas mi prija. Vjerojatno sam ostario pa mi je simpaticno kad s one jedne tribine u Koprivnici kamera "pogleda" preko puta na domacinovo dvoriste s kokoskama koje trckaraju okolo. Malo me to baci u mladost, i sve mi izgleda spontanije i opustenije. A i nogomet stvarno nije toliko los.
(Srecko, 19. april 2021 01:08)

Potpuno te razumem, gosn Srećko. Ali ima jedna stvar. Klinci nemaju tu nostalgiju za romantikom iz naše mladosti. Oni vole glamur, a ne kokoške. Za njih je ovo odlično. A nove generacije će to prihvatiti kao normalno. Pa oni i ovakav plastični, našminkani i veštački NBA gledaju sa pažnjom i uživanjem. To je najveći problem. Za nas starije koji pamtimo pravi sport ne spremaju ništa, mi nismo njihovo tržište.

Soler

pre 3 godine

Sad je kao Uefa dobra I podrzavate je a I ona pristala na promenu formata ls ali da je ona vodi dakle nije sija nego vrat odnosno borba ko ce voditi ovo takmicenje I raspolagati parama

K

pre 3 godine

Ameri se umesali, prave kao svoj nba, nema kluba koji su usli u ovu pricu a da nema americki kapital, ili da je pod uticajem americkog kapitala, osovinu eu predstavljaju francuska i nemacka zato ih i nema a ostali su i politicki veoma zavisni od amera

Vladan R

pre 3 godine

Sve zavisi od jedimstva UEFA nacionalnih saveza i preostalih klubova u tri navedeno države. Ako ih savezi, trenutno kazne i novčano i drasricno disiplinski, za ovu sezonu teško da će super liga da zazivi. Pomenuti klubovi još uvek su zavisni od prihoda koje imaju u nacionalnim šampionatima, zato i nisu dirali vikend termine. Ipak ne treba imati sumnje da će se vremenom, ako ovo prodje, potruditi da prosire SL i tada će da ktenu i na vikend termine, ali tada će biti kasno da ih bilo ko spteci. Sada nisu toliko mocni da idu i protiv Uefa i nacinslnih i ostali klubova, koji bi odbijanjem da igraju sa odmetnutima, izvršili dodatni pritisak. Jesu pomenuti klubovi bitno za ove tri lige, ali trenutno ni oni, bez tih Liga ne mogu da funkcionišu.

Avganist

pre 3 godine

Sport izgubio, biznis pobijedio. Bravo za velike korporacije, uspjele su da unište "vitešku borbu" i od nje naprave elitni paravan za akumulaciju profita. Ako budem gledao utakmice, u šta sumnjam, biće to samo koristeći piratske metode (streaming, kradeni kodovi za satelitsku i sl. centa neću platiti tim smećarima)

Milan

pre 3 godine

Odlicno za male zemlje, klubove, Srbiju. Mesetari iz velikih klubova ce biti koncentrisani, pare takodje, a domaci fudbal u svojoj raskosi i lepoti postace privlacan i znaimljiviji nego sad. Ko ce da dere dupe pored tv ekrana i placa skupe prenose nek to cini i dalje. Superliga ce ko NBA biti sport za statistiku, ali nikako za navijanje i gledanje. A bice takmivenja poput Lige Evrope i sta im fali.

pogledajte semafor

pre 2 godine

Ova "Super" liga, ako prodje, bice konacna propast evropskog klupskog fudbala. Jako odvratna stvar koja narusava osnovne sportske principe.

Ali, treba reci i da je nastanak Lige Sampiona pre 28 godina bio isto to, samo u nesto manjoj meri. Od tada drugoplasirani, treceplasirani i cetvrtoplasirani iz raznoraznih liga igraju za Sampiona Evrope!? Besmislica!
Ovo sa Superligom je, nazalost, samo sledeci logican korak na tom putu, i veoma je licemerno sto se UEFA sada predstavlja kao "zastitnik sportskih principa", a oduvek samo trce za parama i stite "velike"

Za kraj, voleo bih kada bi novinari malo vise pazili sta pisu. Ovu gadnu ligu osnovalo je 12 NAJBOGATIJIH klubova (mada je i to netacno, nema Bajerna, PSZ-a i jos nekih bogatuna), nikako to nisu 12 najvecih kao sto mnogi pisu. Na primer: Celzi, Man. Siti, Totenhem, Atl. Madrid nisu ni u 30 najuspesnijih klubova Evrope!

Evo samo nekih od pravih velikana kojih nece biti u Superligi:
Ajaks, PSV, Fejnord, Benfika, Porto, Borusija Dortmund, Seltik, Rendzers, Olimpik Marsej, Dinamo Kijev itd...

Vratite nam Kup Evropskih Sampiona!
Smrt modernom fudbalu!

Igor

pre 3 godine

Svi igraju za pare,gde je sad Monako. Pre 3 god pilufinale LS ,a sledece godine gazda prodao ekipu i uzeo 600 miliona ,samo za prodaju mbapea, mendiya,b.silve,Fabianja,lemara,i jos 2 igraca. Znaci ekipe koje naprave igrace lepo od bogate odvale sa cenom tipa 150 ili 200 mil po igracu. I bole ih djon

kad

pre 3 godine

Ovakve lige su mi jasne u finansijski slabijim sportovima. Recimo za vaterpolo je velika greska sto nije slicno napravljeno jer sad nemate vaterpolo lige da valja i on je marginalni sport ali praviti ovo u sportu koji je nevjerovatno popularan i bogat, sa mnogo jakih liga je totalna budalastina...

KoRn

pre 3 godine

Zao mi LS svi smo mi odrasli na njoj, prva LS mi je bila 1999.god legendarno finale Junajted vs Bajern... Ali korumpirana UEFA je uzimala milijarde od LS na ovim klubovima, a njima davala sicu ovo je moglo da se nasluti... Ne verujem da ce PL, La Liga, Serija A imati herca da izbaci ove dzinove to bi bio kraj za njihove lige, uglavnom RIP UEFA-mafija, LS ce ostati lepo secanje, sve ima pocetak i kraj tako kaze ovaj zivot.
(The Rated R Superstar Edge?, 19. april 2021 01:10)
La liga da izbaci Real,Barsu i Atletiko pa ta liga živi od ta tri kluba.Cela liga opstaje od Barse i Reala.

beleko

pre 3 godine

Dosadice vrlo brzo jer nece biti drazi gledati svake godine toliko derbija. Pritom, degradiraju se domace lige gde vise nece biti bitno da li je neko 2. ili 7. Svejedno ce Arsenal ili Totenhem igrati ovu ligu. Liga bez duse i drazi, cist vestacki spektakl koji ce ubrzo dosaditi.

ls

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.
(legolas, 19. april 2021 00:52)

Ajde gledaj to ovako, da li bi ti svaka 3 dana gledao mec Fjurija i Dzosue? Ili mozda Konora i Habiba? Federera i Djokovica, Nadala? Bilo bi ti zanimljivo dva puta, treci put bi se smorio. Gde je nestala ona car kada neki manji klub pobedi neki veliki? Bas bi bilo zanimljivo gledati ovih 12 kako se medjusobno kolju i takmice ko ce skuplje igrace dovesti, a uopste ne mora da znaci da ih ne bi dobila neka losija ekipa. I sta ti tu gledas ustvari? Ko je rekao da su oni najbolji i da zasluzuju neko posebno takmicenje?

simoson

pre 3 godine

Treba klubove izbaciti iz nacionalnih liga i igracima zabraniti nastup za reprezentaciju pa ce i samim tim da padne kvalitet i interesovanje ljudi.
(lanmi16, 19. april 2021 00:33)

Jedinq prava mera jebda svi klubovi koji niau u superligi potisuju ugovore sa igračima, još od najmlađih kategorija, da se zqbranjuje igranje u superligi ili da se uplati nekanogromna kotizacija. Kad im se ukineb razvoj igrača brzo će se kvalitet izjednačiti.

kad

pre 3 godine

Svako sa svojim parama i svojim vlasništvom, kao što je svaki fudbalski klub privatno vlasništvo, imaju pravo da rade šta god hoće. Plus što je ovo odlično za fudbal, toliko derbija i dobrih utakmica samo za poželeti. Zato najjači i najbogati timovi treba ovo da naprave za dobrobit i zanimljivost fudbala, ustvari napravili su i tu niko više ne može ništa, kod njih nož i pogača, a ostali samo mogu da kukaju.
(legolas, 19. april 2021 00:52)

pa zamisli drazi kad Barsa i Real se sastanu 8 puta za godinu dana( kup 2x, liga 2x, ova liga 2x pa playoff 2x).....kome to moze biti vise interesantno.....

Baobab III

pre 3 godine

Fudbal je davno izgubio svaki smisao. LS je bilo jedino sto je vredelo (po kvalitetu, ne po sportskoj strani) , sada ni toga vise nema. I bolje, ogromna je razlika izmedju liga petice i ostatka Evrope. Drago mi je sto Bajern nije u ovoj bulumenti i opet je pokazao svoju velicinu. Evroligu u kosarci tek ne bih komentarisao. Takmicenje koje je potpuno unazadilo evropsku kosarku i od koga profitira jedino spanska kosarka i par ljudi oko Bartomeua. 1/2 utakmica se igra samo da bi se igralo bez ikakvog rezultatskog znacaja. Mladi igraci beze u Ameriku, EL igraju istroseni Ameri, klinci dobijaju sansu na kasicicu. Ko god u tome ucestvuje saucesnik je u ovome sto se radi i fudbalu i kosarci. Evropski sport ne moze biti americki, samo to neki nikako da shvate, a drugi ih prate kao slepci. Nadam se da ce posle ovoga i fudbal i kosarka doci sebi. Ove sportove cemo opet imati u punom svetlu kada para bude prestala da vrti gde burgija nece i gde se mesto u eliti ne bude kupovalo, nego zasluzivalo na terenu.

kad

pre 3 godine

Evroliga se nametnula kao elitno košarkaško takmičenje, ali dostupno samo izabranim klubovima, uglavnom na osnovu finansijskih mogućnosti.


Smesni ste sa ovim delom, pogledajte sta je sve Zvezda radila sa definitivno najmanjim budzetom cak manjim i od onog koji imaju zebre koje igraju Evrokup a ne jos EL. Top 8 2016e godine gde je tada Evroliga bila pa moze se reci 2. najjaca od svog postojanja. Ove godine istina malo je slabije bilo, ali je Zvezda pobedila dosta utakmica i cak Real Madrid!
(Inzagii, 19. april 2021 00:51)

Prijatelju, od sigurnog ucesnika Zvezda(Balkan) je spala na wild card, a za 2-3 god nece biti ni toga samo dok englezi osnuju kosarkaski klub....

T

pre 3 godine

Ugovor sa FA ovo prilično jasno zabranjuje. Tih 6 engleskih klubova mogu da budu izbačeni iz Premijer lige bez problema. Oni očigledno smatraju da mogu da ucenjuju FA jer su suviše bitni. FA nije profitna organizacija (PL jeste, i PL je firma za sebe, ali po ugovoru FA upravlja PL) pa je pitanje da li je FA tako lako ucenjivati.

jelizor

pre 3 godine

Ovi su se zaneli u računici. Problem će im biti činjenica da neće imati odakle da dovedu igrače, osim iz sopstvene škole, a plus činjenica da više nikad nijedan njihov igrač neće videti Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Dakle, potpisali su gašenje svojih klubova.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Tri stvari su očite:

1. Pitanje legimiteta "najjače i najbogatije" lige bez "Bajerna" ??? A ima još primera...

2. Ameri se sa Evropom zezaju. Ako s.ebu fudbal,slegnuće ramenima i otići dalje.

3. Neće imati problema sa prodajom dresova.To je jedino sigurno u celoj priči.

P.S. Iskreno bih voleo da se vrate lige sa maksimalno 2 stranca i 1 naturalizovanim.
To bih rado gledao i platio.

P.S.2. Naći ću te Džoni Bosmane pod mostom gde klošariš...uzeću ti kartonsku kutiju u kojoj živiš isto kao što si ti meni uzeo radost gledanja utakmica...

O'Higgins

pre 3 godine

Prenaduvan balon evropskog fudbala mora puci na neki nacin. Svi nabrojani clanovi ove dvanaestorke su u teskim finansijskim dubiozama iz kojih se pogotovo poslije pandemije ne mogu iscupati na do sada ustanovljen nacin takmicenja. Ovo je ocajnicki pokusaj spasavanja. Trebalo je davno ogranicavati transfere da ne bi doslo do ovoga. A Kinezi su nekima blesavi jer su uveli ogranicenja u svojoj ligi i zabranili privatnom kapitalu da radi sta hoce??

Kralj mača

pre 3 godine

Та преостала три клуба која ће накнадно позвати су претпостављам Бајерн, ПСЖ и Борусија Дортмунд?

gox

pre 3 godine

To uefa može vrlo lako suspendovati ali neće samo izbace njihove saveze iz uefa organizacije pa neka razigravaju na euru sami sa sobom. U toj varijanti da vidiš kako bi se njihovi savezi ili vlasti našli da ih kazne. Lično znam da su ljudi u Nemačkoj u najvećoj većini protiv ovoga

TangoBravo

pre 3 godine

UEFA se već postavila na isti način kao FIBA prije desetak godina. To se pokazalo neefikasno. TV prava za SuperLigu će uzeti veliki dio kolača od UEFA. Samo je malo klubova koji će tu ligu igrati. Pretpostavljam da ti klubovi neće igrati novu LP. Ne mogu ni zamisliti LP bez Reala i Juventusa. I jedni drugi čine gluposti.

vaxilar

pre 3 godine

Ako treba zaposlice 100 fudbalera i igrace 12 takmicenja. Imaju novca da investiraju i jos vise mogucnosti da zarade. To je kapitalizam u najsurovijem obliku. Sve ostalo je romantika.

Planove jedino mogu da pokvare konzumenti, tj potrosaci. Promene jedino donosi cvrst karakter i disciplina. Ali avaj, da se ne lazemo i nas 90% kupuje za zivot u 3-4 lanca hipermarketa, a ne kod babe na pijaci...
(gtr, 19. april 2021 01:32)

Nece zaposliti 100 fudbalera. Cak su i drzavnici najavili blokadu ovoga na sve moguce nacine

vaxilar

pre 3 godine

Nadam se da UEFA na ovo ide direkt djonom sa 2 noge i da nikakvih pregovora i ustupaka nema. Da ih satru da im nikad ovako nesto ne padne na pamet, ni njima ni drugima

remax

pre 3 godine

Urušili su ceo sistem vrednosti, a da neće tamo neki sport.
Ovo će verovatno krenuti ali da li će i zaživeti, zavisi samo od publike.
Njihova procena je da u Evropi i svetu ima dovoljno izgubljenih duša na osnovu kojih bi to moglo da opstaje.
Interesovanje i za ovu postojeću LŠ kod mene je na istorijskom minimumu, a ljude koji bi ovo pratili tretiraću isto kao one koji prate živote britanske kraljevske porodice.

uji

pre 3 godine

(Slavko, 19. april 2021 01:30)

Gledaće. Ali kad se po sedmu put budu sastali u roku od dve godine, neće više nikom biti interesantno i ljudi će se uželeti da gledaju npr. Porto-Roma, a što da ne i Real-Domžale.

Sima

pre 3 godine

Ovo je šansa za našu ligu da ih tuži za krađu imena, možemo i mi da uzmemo neke milione sa te gomile pa da napravimo nacionalni stadion od toga 🙂

Sima

pre 3 godine

Ovo je šansa za našu ligu da ih tuži za krađu imena, možemo i mi da uzmemo neke milione sa te gomile pa da napravimo nacionalni stadion od toga 🙂

Taso

pre 3 godine

LS, LE, nacionalne lige, nacionalni kupovi, super kupovi, svetsko klupko prvenstvo, Liga nacija, kontinentalna prvenstva, svetsko prvenstvo... Korona. ... Pa sad i ovo...
Sve na stranu, neka bude i ovo novo takmičenje (da svi budu zadovoljni), ali kako misle da igrači sve ovo izdrže, stvarno mi nije jasno....

Evidentno je da sa ovom novom ligom neće moći sigurno da sva ova takmičenja izguraju kako bi trebali (prelilo već ionako prepunu čašu). A to znači da će negde kvalitet morati da padne drastično. E sad gde, to će vreme pokazati.

Boki

pre 3 godine

UEFA more riješit sve 1 potezom a to je nastavit sa svojim takmičenjima i ko igra ta takmičenja kup uefa i LP pri UEFI tim klubovima zabranit prodaju klubovima super lige i onda će doć do toga da te ekipe superlige nemogu kupit igrače nego imat svoju školu jaku a ni jedan klub od ovih u super ligi nema svoje škole i u roku 5 god propadaju