Sreda, 03.03.2021.

12:50

"Federer ima pet ciljeva, Novak želi rekorde"

Bjern Borg, nekada prvi teniser sveta i petostruki šampion Vimbldona, nedavno je pričao o aktuelnom trenutku svetskog tenisa.

Izvor: Z.K.

"Federer ima pet ciljeva, Novak želi rekorde" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Marinero

pre 3 godine

Pratim ovaj rast nervoze i nevjerice na drhtajućim licima štovatelja Fedal tandema, ovo stvarno postaje polako već neugodno. Kao kada ti se frend izblamira sa šeprtljavim uletom komadu tebi pred očima, u neposrednoj blizini, i bude mu ekspresno uručena košarica. Nekako ti je lakše praviti se da nisi niti vidio tu blamažu. Misliš, valjda će mu biti lakše ako pomisli da nisam niti snimio što se dogodilo. Borg je taj frend u ovoj paraleli, da se razumijemo...

Beobrad

pre 3 godine

Sto neko vec ovde rece, ovo je naruceno od Federerovih sponzora! Ali ako nije, onda, sram te bilo Bjerne Borže, ako ti je Novak, aktuelni br.1 i nedavni osvajac Gren slema zadnja rupa na svirali!

Green

pre 3 godine

Ниподоштава Новака Ђоковића, велики Бјерн Борг... Помиње га буквално узгред, иако је претекао Федерера на вечној листи по броју недеља на првом месту и моћно наступио на АО ове године, освојивши титулу по девети пут... Велика срамота за једног таквог шампиона, да неког ко није са Запада толико потцењује... Међутим, овакав став открива његов страх да ће ипак претећи Федерера и Надала и зато Нолета не поштује, жели као да га нема, јер га се с правом плаши... Али, управо зато ће успех Новака Ђоковића бити још већи, и за нас, његове навијаче, наравно - слађи!

Dejan

pre 3 godine

Mogu da ga ne spominju ali ga sanjaju I imaju noćnu moru. To što ga ne vole to samo govori o njima.
Oni govore o čoveku od 40 godina I pričaju što se nikad više neće desiti a to je da on osvoji još neki grand slam.

rada

pre 3 godine

Tako će za dvadesetak godina da pričaju da su Nadal i Roger najveći svih vremena, a onda će da ih pitaju ko je od njih bio najduže nedelja br 1, ko od njih ima najviše grenslemova, ko od njih ima najviše mastersa, ko od njih ima zlatni masters i zlatni slem, ko od njih je najviše puta osvajao završni turnir i bio na kraju godine br 1 i kad se ispostavi da nijedan od njih nema sve te rekorde to opet neće biti važno jer oni su najveći ikada u svetu tenisa.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Novaka niko ne ceni ni na terenu, a ni van terena, kao čoveka. To je baš tužno.
(Fakt, 04. mart 2021 14:40)

Možda bolje da ti nik name bude Fuck...
Jebeno ti dobro stoji...

crnac u tunelu

pre 3 godine

B.Borg--,,Oni su mozda i najveci svih vremena...,, (Federer i Nadal).
Ovo ,,svih vremena,, bas onako odjekuje u usima , dok je ovo mozda jedva procedio kroz zube. Ovo mozda je ustvari prava rec da izrelativizuje pravo stanje stvari, a to je da je onaj koga je jedva i pomenuo na kraju teksta ustvari najveci ili ti GOAT kako se sada odomacilo i kod nas.
A ovi dvojica ,,..sto tacno znaju sta i kako ,, su MOZDA najveci ali posle NOVAKA DJOKOVICA. Uostalom za 10 - 20 godina koce se setiti kojecijih dnevno politickih navoda,misljenja ,spinova i sl.Brojke ce tada govoriti sve.

H2H

pre 3 godine

Ove nedelje zadatak teniskog establišmenta je što više dizati Federera, a umanjiti uspehe Đokovića. Vrhunac kampanje je izlazak na teren Federera, posle povrede, baš na dan kad ga Đoković skida sa trona, čitav teniski svet će se upeti da 08.03. priča o tome, a ne o onome što je za tenisku igru mnogo važnije. Nole samo napred, ne obaziri se, uzmi im sve,jer teren je ipak najvalidniji.

Štef

pre 3 godine

Hahahahaha al kolko je to više postalo jadno kada pričaju o Federeru i Nadalu a ne pominju Novaka. Svako ko je iole realan i objektivan, ako već spominje Federera i Nadala, tu onda prosto mora da spomene i Novaka, na stranu to što nekog ne voliš ili ti se ne svidja.

Marko

pre 3 godine

Novaka niko ne ceni ni na terenu, a ni van terena, kao čoveka. To je baš tužno.
(Fakt, 04. mart 2021 14:40)

Joj evo Novak se baš potresao zbog toga, čujem da ne spava noćima što ga Borg ne poštuje. A ta priča o poštovanju, koga briga za to, na kraju će se gledati samo ko je najbolji. Sreća pa u tenisu je vrlo lako odrediti ko je najbolji(u fudbalu i košarci je mnogo teže, to su ipak kolektivni sportovi). U tenisu su trofeji ti koji govore sve, znači možeš ti pričati o popularnosti, voljenosti, stilu igre itd koliko oćeš, na kraju dodje lik iznese ti te i te činjenice i automatski pobije sve te tvoje tvrdnje.

Bl

pre 3 godine

Zamislite, Federer je rekorder po broju osvojenih titula na omiljenom turniru, Vimbldonu, ali ga Nadal debelo šiša sa Rolan Garosom. To mu možda, i ne smeta toliko, kao činjenica da Đoković, osvajanjem devetog AO, takođe uspješniji na svom turniru.

inat

pre 3 godine

Rafa I Rodzer su naopakovali brdo GS-a dok su igrali protiv totalnih diletanata...Novak je tu gde jeste jer se borio protiv ova dva diva...ko je tu GOAT?

Needukovan

pre 3 godine

Federeru su jedini cilj ove godine OI. I to iz razloga da spreci Noleta i uzme ono sto i njemu nedostaje i drugi jer je u Japanu, a Uniklo mu je sponzor (bice drama para na njegovom kontu).
(Corba, 4. mart 2021 12:48)

Ko god sta mislio o Federeru, njemu je jedini cilj da ostane na nogama u mecevima koje ce igrati. Covek godinu i po nije igrao tenis, operisan, gotovo 40 godina ima, kakvi crni trofeji, tek po neku pobedu ce imati. Usotalom, pogledajte Mareja koji je nekih 6 godina mladji. Ne mozete nikako reci da Marej nije borac, da nije uporan, da ne radi na sebi, da ne pokusavi..i? I nista. Ostvari jednu pobedu u dva meseca i to je to. Tako ce i Federer, ne znam kome uopste i padaju na pamet ideje da ce on igrati neku bitnu ulogu, cak i na turnirima iz serije 500. Sto se Federera tice, samo jedna rec - GOTOVO!

Darvin

pre 3 godine

RF treba da ima samo jedan cilj-da se ne povredi opet,da bi zdrav mogao da zavrsi karijeru.
Izjava da je "imao dobru sansu" ove godine na AO nema smisla...

Lars

pre 3 godine

Pozdrav svima! Neću da se bavim polemikama ko je GOAT. Za to još ima vremena, ali svakako mislim da ne mogu Grand Slem titule biti jedini parametar (verovatno su najvažniji, ali ne i jedini). Šta je sa brojem nedelja na prvom mestu, brojem osvojenih Mastersa 1000, Završni masters, međusobni skor, itd itd. Imam veliko poštovanje za legendarnog šampiona Borga, ali izjaviti da je Federer imao veliku šansu na ovogodišnjem AO je čista glupost. Možda je prevod izvučen iz konteksta. Čovek nije zalečio povredu do kraja, zna da nema šansu da osvoji i zato i nije došao.

Sofronije

pre 3 godine

Da me ne shvatite pogresno, ja mnogo volim Novaka i zelim da osvoji sve i dokaze da je najbolji. Ali to moze da uradi preko Vimbldona i Australije, eventualno Njujork. Na RGu nema sta da trazi protiv zdgavog Rafe.

Sportski pozdrav.
(stole, 4. mart 2021 12:33) # Link komentara

Kao što Rafa protiv Novak nema šta da traži u Americi, Australiji, pa čak ni na VImbldonu.

BLuka

pre 3 godine

Manite se parcijalnih tumačenja GOAT titule, GOAT titula je kompleksan zbir uspjeha a ne pojedinačno šta se kome sviđa nešto ili šta kome više odgovara;osim toga uzmite zvaničnu ATP listu, u njoj nema ničega osim zbira bodova pa tako i GOAT lista prikazuje samo zbir bodova ali sa daleko više pozicija od ATP liste s tim da na ATP listi gubiš ili dobijaš ili braniš bodove što dovodi do toga da igrači nestaju sa te liste i idu u bukvalan zaborav/brišu se a na GOAT listi uspjeh nekog igrača je vječno upisan.

Corba

pre 3 godine

Federeru su jedini cilj ove godine OI. I to iz razloga da spreci Noleta i uzme ono sto i njemu nedostaje i drugi jer je u Japanu, a Uniklo mu je sponzor (bice drama para na njegovom kontu).

Sofronije

pre 3 godine

Tako pricate vec 10godina! A Federer vas svaki put demantuje! Na turu ima 2 ili 3 tenisera koji mogu da mu pariraju iako ima 40godina! Pa i sam Djokovic je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama! Ja bih voleo da Nole obali sve rekorde,ali nikad nece biti veci od Federera,jer to je prosto tako! Kao sto Kristijano Ronaldo i Mesi nikad nece biti veci od Ronaldinja i Ronalda! Kao sto Hamilton nikad nece biti veci od Sene!
(Dr.Pilot, 4. mart 2021 11:52) # Link komentara

Đoković je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama? Pa šta je trebalo da kaže? Ja sam najbolji ikada.
Druga stvar, fudbal je kolektivni sport i ovo što si ti napisao je tvoje subjektivno gledište koje ne mora biti (a i nije) tačno. Tenis je vrlo egzaktan sport i brojke sve govore. Osim što drži rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, i što se kroz CELU KARIJERU bori sa Federerom i Nadalom, ima bolji ukupni skor i sa jednim i sa drugim, osvojio je svih 9 velikih Mastersa što ni Federeru, ni Nadalu nije uspelo, i ako bude osvojio najviše GS, a i to će verovatno učiniti, samo zlobnici će moći da kažu da nije GOAT.

BLuka

pre 3 godine

I još nešto...
Na GOAT listi imate BW P (Big Win Points, čini mi se da se tako piše) Fedeks od 2001. ima 40 poena, Nadal od 2004. 38 poena a Novak od 2004. 44 poena.

stole

pre 3 godine

Vidim da mnogi ovde pisu kako je Novak jedini koji moze da dobije Rafu na RG. Kada Rafa igra svoju igru, niko ne moze da ga dobije na RG, niko, tacka. Uostalom, videli smo prosle godine sta se desilo. Isto kao sto Rafa ne moze da dobije Novaka u Australiji.

Novak je Rafu na RGu dobio jednom, kada ovaj nije bio u formi, i to je bilo polufinale, a u finalu izgubio od Vavrinke!?!?!?

Da me ne shvatite pogresno, ja mnogo volim Novaka i zelim da osvoji sve i dokaze da je najbolji. Ali to moze da uradi preko Vimbldona i Australije, eventualno Njujork. Na RGu nema sta da trazi protiv zdgavog Rafe.

Sportski pozdrav.

Dr.Pilot

pre 3 godine

Немој ме засмејавати,ови клинци ће га покидати,даваће 200% само да га победе и да могу да кажу да су га победили.Ако освоји неки мањи турнир биће то пуна капа.позз
(Шоне, 04. mart 2021 09:53)

Tako pricate vec 10godina! A Federer vas svaki put demantuje! Na turu ima 2 ili 3 tenisera koji mogu da mu pariraju iako ima 40godina! Pa i sam Djokovic je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama! Ja bih voleo da Nole obali sve rekorde,ali nikad nece biti veci od Federera,jer to je prosto tako! Kao sto Kristijano Ronaldo i Mesi nikad nece biti veci od Ronaldinja i Ronalda! Kao sto Hamilton nikad nece biti veci od Sene!

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Federeru je cilj Vimbldon? Ne razumem . . . Jel cilj da tamo prodje prvo kolo? Ok to je do nekle realan cilj. Sve ostalo su pusti snovi

srle

pre 3 godine

Borg je bio izvanredan igrač, ali on mora da hvali Federera i više nego što treba. Ipak je na platnom spisku Rodžera, zbog tog Lejver kupa. Svakako da je situacija u tenisu takva, da već 8. marta voz Đoković ekspres prolazi kroz stanicu „Federer 310” i tako postaje najbolji svih vremena. U svakom slučaju, čak i taj Šapovalov ima dobre šanse da opere Federera, a da ne govorimo Medvedev, Dominik Tim i Cicipas. Šta im uradi Nole, ima tek da pate, bravo majstore tenisa što mi ulepša ovu buđavu godinu.

dado

pre 3 godine

nemojte samo lose gledati.
ako vidite tekst, naborjani su igraci cicipas, medvedev, zverev, sapovalov, pa i djokovic kao--
isto tako, jedini koji je nedavno uzeo trofej, dominik thiem, nije uborjan.
a jedini, osim noleta, parira na pijesku nadalu. cak je i izbacio noleta sa rg.

momci bez damu

pre 3 godine

Pet puta osvojiti Vimbldon a ne znati kakav je ukus vimbldonske trave je
isto kao da nije ni osvojio ni jedan i treba da se stidi. :) Federer nije
ucestvovao na AO jer je mislio da bi ispao prije polufinala a pokazalo se
da je pogrijesio. Novak nikad lakse pehar nije uzeo. Mislio sam da su ovi
mladji oslobodili straha od velike trojke ali se ne bi reklo po izjavama
Zvereva i Medvedeva. Naravno da treba da ih respektuju a oni samo sto ne
pisu hvalospjeve Novaku sto znaci da su se predali u svlacionici.

wififi

pre 3 godine

Ukupan broj nedelja na prvom mestu nije nikakvo merilo za GOATa, pre svega zato sto se turniri ne igraju na istom vremenskom intervalu i tako kada neko zasedne na prvo mesto posle Vimbldona ili posle Australije, ostace tu dosta dugo. Posle GSova i Mastersa, najvece dostignuce je prvi na kraju godine, jer tu se vidi ko je sakupio najvise bodova u godini, logicno.

Ne sumnjam da ce Nole da prestigne Federera, njega nikad nisam ni smatrao za GOATa, ali se plasim da Nadala nikad nece stici, jer ovaj ce osvojiti sigurno jos 2-3 RGa.

I moje objektivno misljenje je da je Nadal najbolji. Ako uzmemo svu trojicu iz najboljih dana, Nadal, Nole drugi i RF treci.

Borg je takodje sjajan i jedini je teniser koji je igrao sjajno sljaku i travu(6 RG, 5 Vimb), to nikome nikad nije uspelo, na betonu 0 i penzija sa 26. Gledao sam ga na YTu, vanaerijski igrac, ali to su bila druga vremena i ne moze se porediti sa danasnjim tenisom.

Serz

pre 3 godine

Ovo je neverovatno nipodastavanje, da spominjes Novaka tek posle 3,4 igraca kao bekog favoeita za rg a covek je jedini koji moze da dobije rafu na rg... Sramno od Borga generalno

Jovan

pre 3 godine

Novak je otprilike u sledecem fazonu. Mozete da pisete sta god hocete ja cu u narednih tri, cetiri godine da vas razbijam na svim podlogama. Tu je kraj svih prica.

El profe

pre 3 godine

No drama, on je bukvalno odgovarao na pitanja, koja su se mahom odnosila na Federera i Nadala jer su njih dvojica u njegovom timu za Lejver kup, ima puno izvora tog intervjua na netu.
Borg was asked if he had ever given Roger Federer or Rafael Nadal advice.
"Oni su možda i dvojica najjačih svih vremena, uvek znaju šta treba da čine. Impresioniran sam time koliko su motivisani i koncentrisani na terenu. I sjajni su ljudi i van terena.

Bjorn Borg was then asked if Roger Federer or Rafael Nadal had ever been intimidated by him, to which the Swede gave a diplomatic response.
"Znaju šta sam radio ja kao igrač, a ja znam šta rade oni. Mnogo sam stariji, ali sam prošao kroz sva njihova iskustva, zato se razumemo tako savršeno"

Bjorn Borg was then asked if there is any current player who reminds him of himself, in response to which the Swede mentioned the names of Rafael Nadal and Novak Djokovic.

Ali fakat da smrducka onaj odgovor na pitanje o kandidatima za osvajanje RG 2021. I još jedan fakat, a to je da - NE, Rože nije imao nikakve šanse da osvoji AO, i on to najbolje zna, zato i nije došao tamo.

Стара школа

pre 3 godine

Како је све ово јадно! Запад ће црћи од муке што је Новак најбољи тенисер свих времена.

Predo

pre 3 godine

Da, ja sam bio jedan od onih, koji su bili protiv teorija zavere, često sam govorio i da je Novak i njegova porodica snose deo krivice za kritiku i odnos zapadne štampe, ali ovo što se dešava prošle i ove godine nije ni malo slučajno. Ovo je prava orkestrirana kampanja, i to mislim dobro plaćena kampanja, najverovatnije od bogatih Federerovih sponzora, poput Rolex-a, a i Nadalovih. Ne "vrti" Eurosport džaba po celi dan klipove u kome Federera proglašavaju "Greatest of all times" ili Nadalovu pobedu na zadnjem RG, sve sa "izgubljenim" Novakom, pa onda scena kada Nadal "zvekne" loptom devojčicu, pa je poljubi, aludirajući da je i NOvak trebao da poljubi onu babu "što je namerno pokušao da ej ubije". Sve to košta, kao i ostali natpisi u britanskim, australijskim, španskim i ostalim medijima. Onda, ohrabrivanje Kirjiosa i pravljenje od njega medijske zvezde. Sve bi to bilo u redu da to nisu tekstovi sa iskrivljenom istinom, koji kap po kap ulaze u mozak prosečnog čitaoca. Ovo od Borga je još i korektno. Nije nikog vređao.

Goran

pre 3 godine

Federer ima samo jedan cilj ove godine. Da uzme sto vise para od sponzora a ostale ciljeve moze samo da sanja. Zapravo, mozda nesto postigne na Lejver kupu. Ipak je to njegov licni projekat.

unknown

pre 3 godine

Sta kazes oni su MOŽDA dvojica najjačih tenisera svih vremena!! Njih dvojica još samo kao jedan Fedal mogu da budu nešto zato su se o udružili u jednu osobu!! I da naravno oni su mnogo fini i gospoda a Nole je vanzemaljac! Samo vi glumite i pišite scenarijo a Nole će vam udarati kontru i pretvarati sve vaše izjave u gorivo!

X=iks

pre 3 godine

Nadal i Federer najveci svih vremena,a Djokovic je opasan jer hoce da ih pretekne.Da li je moguce da ni jedan zapadnjak ne moze o Djokovicu da kaze nesto vise od toga. (aleksa, 4. mart 2021 10:01)

Pa to je rekao "Zapadnjak" koji je zapravo najveci svih vremena i koji ce to zauvek ostati, u brk svim "rekordima" na mackinom repu. U tenisu ne postoje rekordi, to je za atletiku, plivanje, dizanje tegova...

Milan

pre 3 godine

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu".
Smehotresna olimpijada, posle godinu dana neigranja da odmah osvoji GS, ako je i od Borga, mnogo je.
(Mark Kjudineli, 4. mart 2021 09:57)

Sta si ocekivao. Kao ozbiljnog kandidata na RG medju prvima pominje Medvedeva.

Torrente

pre 3 godine

Smešna analiza bivšeg šampiona koji je bez ikakvog realnog razloga ostavio tenis u 26. godini. Toliko o njegovim razumnim procenama.

Šapovalov, Cicipas i Zverev nemaju apsolutno nikakve šanse do osvoje GS turnir ako na istom učestvuju Đoković, Nadal, Tim ili Medvedev.
Jednostavno su dve klase ispod.

Nadalje, uopšte ne pominje da je Novak mogao da ima barem još 3 GS više do sada...

Neka u njegovoj glavi i dalje Nadal i Federer budu najbolji.

"Đoković ekspres" za četiri dana prolazi pored stanice "Federer 310" i punim gasom hita ka kraljeskom tronu.

A ti i dalje slobodno analiziraj. :)

zoki

pre 3 godine

Ne prevedu naši baš sve kako treba i do poslednje reči, pretpostavljam da bi se mi prepucavali ovde. U originalnom tekstu takodje piše : "Bjorn Borg was then asked if there is any current player who reminds him of himself, in response to which the Swede mentioned the names of Rafael Nadal and Novak Djokovic".
Nema čovek ništa protiv Novaka.

CroFed

pre 3 godine

Osim što je najstariji igrač koji je bio broj 1, Roger će sigurno pokušati napraviti i "pobjedu nad godinama" osvajanjem GS čime Australac Ken Rosewall više ne bi bio najstariji GS osvajač (37 god) nadat ćemo se u to (malo) čudo...

Istina

pre 3 godine

Sta se desi kad udaris u osinjak kao Nole u ATP. Svi ovi pricaju bajke radi svojih interesa. No ovo nije nista novo i mislim da Novaka to sve manje dodiruje a konacan racun ce im ispostaviti za godinu dve. IDEMOOOOO.....

igor

pre 3 godine

Covek koji nikada nije realno objasnio zasto je pobegao iz tenisa sa 25 g. sada ocenjuje sta ko misli. Ja mislim da su kod njega otkrili svasta i najurili ga, a on prihvatio da to ne bi objavili i unistili mu zivot.

Superdeka

pre 3 godine

Voleo sam da ga gledam kao klinac i sizio kad ga je rasturio divljak Mek.
Ali me sad pristrasnost Borga razocarala.
Rodju ce pojesti mladi lavovi.
Ako i prezivi, tu je brat Rafa.
I na kraju nj.velicanstvo br 1. Alfa lav, u punoj snazi duha, vrv i tela. Još guran žedju za krvi prepotentnih i posrnulih pretendenata. A on nece jeftino dati svoju kožu.
Rodjo, sa srecom!

MileR

pre 3 godine

Upregli zapadnjaci sve volove da pričaju o njihovoj velikoj dvojci koji su mnogo slabiji od kako oni misle trećeg igraca sveta i pored činjenice da njihovo treće mesto drži svetski tekord po broju nedelja na 1. mestu.
Vidite kako ilirski pokret nije propao u glavama ilira.

Zivorad

pre 3 godine

Voleo bih da Nole osvoji kalendarski slem i Olimpijadu ove godine i da na kraju samo baci reket, pokaže svima srednji prst i ode zauvek iz tenisa u zalazak sunca kao GOAT!

jaki

pre 3 godine

Da vam pojasnim, to što je tek na kraju izgovorio Djovkovića to govori koliko je on opasan po njih i koliko ga se plaše. Zato žele van terena da ga pobede kad nemogu na terenu. A sve to govori da su izvan pravog pobedničkog puta. Uživaj Nole !

Globtroter

pre 3 godine

Ako je tekst dobro preneseno, što često nije slučaj, njegovo mišljenje je potpuno van realnosti i prilično maliciozno prema Novaku.

Veder

pre 3 godine

I ne pomenu čovek Đokovića(?!) kao da ne postoji. E baš jak neki lik, zaslepljen poput drugih mržnjom prema najboljem, Novaku, jer kako drugačije objasniti ovo što je izgovorio, ako je tačno, kao neviđeni nonsens, glupost, koja nema kraja kada se ulizuju Federeru kojeg uporno brane od neminovnosti-odlaska u penziju. Ili tu možda ima neke druge igre da ga osposobe da uzme neki GS, ali na koji način?

Djokovic first

pre 3 godine

Neznam da li i Federer misli isto tako kako Borg govori.
Dok Federer ima 5 ciljeva, Djokovic ima samo jedan cilj,
a to je da bude najbolji svih vremena, po duzini na prvom
mestu i verujem, po sovojenim GS. Malo je zalosno i cudno
da to izjavljuje uprvo jedan nekada vrhunski teniser Borg.
Srbiji je poznato da zapad nikako ne moze progutati knedlu
Djokovic, ali ce je ipak kad-tad morati, pa makar i sa vodom.

aleksa

pre 3 godine

Nadal i Federer najveci svih vremena,a Djokovic je opasan jer hoce da ih pretekne.Da li je moguce da ni jedan zapadnjak ne moze o Djokovicu da kaze nesto vise od toga.Prebacite vise preko jezika da je on zapravo najveci svih vremena,bice vam lakse verujte mi.Tesko je nositi taj teret sa sobom stalno.

absent

pre 3 godine

lepo ja kažem, kao kad ti ostane krema ili meda na dnu tegle kad ti se najviše usladilo da ga jedeš pa grebeš li grebeš da nagrebeš i ono najmanje. E to sad rade sa baka rodžerom, grebu i najmanje sitnice ne bi li umanjili Novakova dostignuća , a sačuvali fejk goata još neko vreme, opiru se opiru se, ali što se više opiru sve im više...ulazi po neki novinar sa još ludjim doskočicama kao npr da Štefi Graf ima 377 sedmica i da zapravo Novak nije rekorder, koliko jadno, ali najbolje od svega što će Novak i to oboriti, ma obori će i Margaret Kort, ma argumenta jednog nećete imati. Jednog jedinog!

Najavio sam još pre godinu dana da ako Novak prestigne rekord po broju sedmica da se ATP neće ni malo potruditi da napravi neki video o tome, intervjue, ma ništa, daj bože da bude neka mala vest radi reda kao i onda kad je ostvario Djoker Slem.

Sad svo licemerje sa zapada isplivava na vrh, sav nemoral, svi dupli standardi, e to je zapad u suštini na svakom polju, bila politika u pitanju ili evo nažalost sport.

Sinki

pre 3 godine

Nevjerovatno,Novaka je samo pomenuo na kraju....A Novak oborio mnoge rekorde,i prakticno je vec sada najbolji.Nevjerovatno dokle ovo sve ide....

Chana

pre 3 godine

Ajde, mogu da shvatim onog starca Lejvera - 'em je sa nogom i 3/4 u grobu, 'em je iy godine u godinu izgubljeniji (pogledajte samo taj njegov pogled, što se u našem narodu kaže "blago teleći") + što je iskren do bola, kao publika na GS, posebno na Vimbldonu, US Openu ili njegovom Ozi openu (svi su za Novakove protivnike, a "slave" Novakove pobede - dok im on šalje srca???... Ludnica!)
Veliki Bjern Borg me je ovim tekstom razočarao.
Od njega ovo nisam očekivao.
Jedan manje...

titulica

pre 3 godine

Realno je Djokovic najjaci teniser svih vremena... 2010 godine Novak je imao 1GS, u trenutku kada je Roger imao 16, a Nadal 9 GS titula. Pitam se sta bi bilo da je situacija bilo obrnuta, pa da je Roger jurio Novaka sa 16 i Nadala sa 9, imam neki osjecaj da Roger ne bi bio ni blizu ovom broju titula. Nadal mozda i bi dodao jos nesto. Nema tu sta da se prica, uspjeh Novakov, imajuci u vodu njegovu sveukupnu situaciju je bez presedana u tenisu, a bogami i u sportu uopste. Hvala, dovidjenja.

skocko

pre 3 godine

Kako se ovaj zapad drzi zajedno, pa to je nemoguce.
“Tu je naravno i Novak”... Dobro je sto Nivak nije jos jednom ili dvaput mogao da osvoji RG, ali nema veze... Osvojice ga ove godine, a Federer od svojih ciljeva, mozda moze samo Laver Cup da ostvari. Mozda

Шоне

pre 3 godine

Немој ме засмејавати,ови клинци ће га покидати,даваће 200% само да га победе и да могу да кажу да су га победили.Ако освоји неки мањи турнир биће то пуна капа.позз

Mark Kjudineli

pre 3 godine

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu".
Smehotresna olimpijada, posle godinu dana neigranja da odmah osvoji GS, ako je i od Borga, mnogo je.

aleksa

pre 3 godine

Nadal i Federer najveci svih vremena,a Djokovic je opasan jer hoce da ih pretekne.Da li je moguce da ni jedan zapadnjak ne moze o Djokovicu da kaze nesto vise od toga.Prebacite vise preko jezika da je on zapravo najveci svih vremena,bice vam lakse verujte mi.Tesko je nositi taj teret sa sobom stalno.

Mark Kjudineli

pre 3 godine

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu".
Smehotresna olimpijada, posle godinu dana neigranja da odmah osvoji GS, ako je i od Borga, mnogo je.

skocko

pre 3 godine

Kako se ovaj zapad drzi zajedno, pa to je nemoguce.
“Tu je naravno i Novak”... Dobro je sto Nivak nije jos jednom ili dvaput mogao da osvoji RG, ali nema veze... Osvojice ga ove godine, a Federer od svojih ciljeva, mozda moze samo Laver Cup da ostvari. Mozda

Шоне

pre 3 godine

Немој ме засмејавати,ови клинци ће га покидати,даваће 200% само да га победе и да могу да кажу да су га победили.Ако освоји неки мањи турнир биће то пуна капа.позз

Torrente

pre 3 godine

Smešna analiza bivšeg šampiona koji je bez ikakvog realnog razloga ostavio tenis u 26. godini. Toliko o njegovim razumnim procenama.

Šapovalov, Cicipas i Zverev nemaju apsolutno nikakve šanse do osvoje GS turnir ako na istom učestvuju Đoković, Nadal, Tim ili Medvedev.
Jednostavno su dve klase ispod.

Nadalje, uopšte ne pominje da je Novak mogao da ima barem još 3 GS više do sada...

Neka u njegovoj glavi i dalje Nadal i Federer budu najbolji.

"Đoković ekspres" za četiri dana prolazi pored stanice "Federer 310" i punim gasom hita ka kraljeskom tronu.

A ti i dalje slobodno analiziraj. :)

Predo

pre 3 godine

Da, ja sam bio jedan od onih, koji su bili protiv teorija zavere, često sam govorio i da je Novak i njegova porodica snose deo krivice za kritiku i odnos zapadne štampe, ali ovo što se dešava prošle i ove godine nije ni malo slučajno. Ovo je prava orkestrirana kampanja, i to mislim dobro plaćena kampanja, najverovatnije od bogatih Federerovih sponzora, poput Rolex-a, a i Nadalovih. Ne "vrti" Eurosport džaba po celi dan klipove u kome Federera proglašavaju "Greatest of all times" ili Nadalovu pobedu na zadnjem RG, sve sa "izgubljenim" Novakom, pa onda scena kada Nadal "zvekne" loptom devojčicu, pa je poljubi, aludirajući da je i NOvak trebao da poljubi onu babu "što je namerno pokušao da ej ubije". Sve to košta, kao i ostali natpisi u britanskim, australijskim, španskim i ostalim medijima. Onda, ohrabrivanje Kirjiosa i pravljenje od njega medijske zvezde. Sve bi to bilo u redu da to nisu tekstovi sa iskrivljenom istinom, koji kap po kap ulaze u mozak prosečnog čitaoca. Ovo od Borga je još i korektno. Nije nikog vređao.

Goran

pre 3 godine

Federer ima samo jedan cilj ove godine. Da uzme sto vise para od sponzora a ostale ciljeve moze samo da sanja. Zapravo, mozda nesto postigne na Lejver kupu. Ipak je to njegov licni projekat.

titulica

pre 3 godine

Realno je Djokovic najjaci teniser svih vremena... 2010 godine Novak je imao 1GS, u trenutku kada je Roger imao 16, a Nadal 9 GS titula. Pitam se sta bi bilo da je situacija bilo obrnuta, pa da je Roger jurio Novaka sa 16 i Nadala sa 9, imam neki osjecaj da Roger ne bi bio ni blizu ovom broju titula. Nadal mozda i bi dodao jos nesto. Nema tu sta da se prica, uspjeh Novakov, imajuci u vodu njegovu sveukupnu situaciju je bez presedana u tenisu, a bogami i u sportu uopste. Hvala, dovidjenja.

Zivorad

pre 3 godine

Voleo bih da Nole osvoji kalendarski slem i Olimpijadu ove godine i da na kraju samo baci reket, pokaže svima srednji prst i ode zauvek iz tenisa u zalazak sunca kao GOAT!

absent

pre 3 godine

lepo ja kažem, kao kad ti ostane krema ili meda na dnu tegle kad ti se najviše usladilo da ga jedeš pa grebeš li grebeš da nagrebeš i ono najmanje. E to sad rade sa baka rodžerom, grebu i najmanje sitnice ne bi li umanjili Novakova dostignuća , a sačuvali fejk goata još neko vreme, opiru se opiru se, ali što se više opiru sve im više...ulazi po neki novinar sa još ludjim doskočicama kao npr da Štefi Graf ima 377 sedmica i da zapravo Novak nije rekorder, koliko jadno, ali najbolje od svega što će Novak i to oboriti, ma obori će i Margaret Kort, ma argumenta jednog nećete imati. Jednog jedinog!

Najavio sam još pre godinu dana da ako Novak prestigne rekord po broju sedmica da se ATP neće ni malo potruditi da napravi neki video o tome, intervjue, ma ništa, daj bože da bude neka mala vest radi reda kao i onda kad je ostvario Djoker Slem.

Sad svo licemerje sa zapada isplivava na vrh, sav nemoral, svi dupli standardi, e to je zapad u suštini na svakom polju, bila politika u pitanju ili evo nažalost sport.

Djokovic first

pre 3 godine

Neznam da li i Federer misli isto tako kako Borg govori.
Dok Federer ima 5 ciljeva, Djokovic ima samo jedan cilj,
a to je da bude najbolji svih vremena, po duzini na prvom
mestu i verujem, po sovojenim GS. Malo je zalosno i cudno
da to izjavljuje uprvo jedan nekada vrhunski teniser Borg.
Srbiji je poznato da zapad nikako ne moze progutati knedlu
Djokovic, ali ce je ipak kad-tad morati, pa makar i sa vodom.

Globtroter

pre 3 godine

Ako je tekst dobro preneseno, što često nije slučaj, njegovo mišljenje je potpuno van realnosti i prilično maliciozno prema Novaku.

Стара школа

pre 3 godine

Како је све ово јадно! Запад ће црћи од муке што је Новак најбољи тенисер свих времена.

unknown

pre 3 godine

Sta kazes oni su MOŽDA dvojica najjačih tenisera svih vremena!! Njih dvojica još samo kao jedan Fedal mogu da budu nešto zato su se o udružili u jednu osobu!! I da naravno oni su mnogo fini i gospoda a Nole je vanzemaljac! Samo vi glumite i pišite scenarijo a Nole će vam udarati kontru i pretvarati sve vaše izjave u gorivo!

Milan

pre 3 godine

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu".
Smehotresna olimpijada, posle godinu dana neigranja da odmah osvoji GS, ako je i od Borga, mnogo je.
(Mark Kjudineli, 4. mart 2021 09:57)

Sta si ocekivao. Kao ozbiljnog kandidata na RG medju prvima pominje Medvedeva.

Jovan

pre 3 godine

Novak je otprilike u sledecem fazonu. Mozete da pisete sta god hocete ja cu u narednih tri, cetiri godine da vas razbijam na svim podlogama. Tu je kraj svih prica.

jaki

pre 3 godine

Da vam pojasnim, to što je tek na kraju izgovorio Djovkovića to govori koliko je on opasan po njih i koliko ga se plaše. Zato žele van terena da ga pobede kad nemogu na terenu. A sve to govori da su izvan pravog pobedničkog puta. Uživaj Nole !

Chana

pre 3 godine

Ajde, mogu da shvatim onog starca Lejvera - 'em je sa nogom i 3/4 u grobu, 'em je iy godine u godinu izgubljeniji (pogledajte samo taj njegov pogled, što se u našem narodu kaže "blago teleći") + što je iskren do bola, kao publika na GS, posebno na Vimbldonu, US Openu ili njegovom Ozi openu (svi su za Novakove protivnike, a "slave" Novakove pobede - dok im on šalje srca???... Ludnica!)
Veliki Bjern Borg me je ovim tekstom razočarao.
Od njega ovo nisam očekivao.
Jedan manje...

Serz

pre 3 godine

Ovo je neverovatno nipodastavanje, da spominjes Novaka tek posle 3,4 igraca kao bekog favoeita za rg a covek je jedini koji moze da dobije rafu na rg... Sramno od Borga generalno

Lars

pre 3 godine

Pozdrav svima! Neću da se bavim polemikama ko je GOAT. Za to još ima vremena, ali svakako mislim da ne mogu Grand Slem titule biti jedini parametar (verovatno su najvažniji, ali ne i jedini). Šta je sa brojem nedelja na prvom mestu, brojem osvojenih Mastersa 1000, Završni masters, međusobni skor, itd itd. Imam veliko poštovanje za legendarnog šampiona Borga, ali izjaviti da je Federer imao veliku šansu na ovogodišnjem AO je čista glupost. Možda je prevod izvučen iz konteksta. Čovek nije zalečio povredu do kraja, zna da nema šansu da osvoji i zato i nije došao.

igor

pre 3 godine

Covek koji nikada nije realno objasnio zasto je pobegao iz tenisa sa 25 g. sada ocenjuje sta ko misli. Ja mislim da su kod njega otkrili svasta i najurili ga, a on prihvatio da to ne bi objavili i unistili mu zivot.

Needukovan

pre 3 godine

Federeru su jedini cilj ove godine OI. I to iz razloga da spreci Noleta i uzme ono sto i njemu nedostaje i drugi jer je u Japanu, a Uniklo mu je sponzor (bice drama para na njegovom kontu).
(Corba, 4. mart 2021 12:48)

Ko god sta mislio o Federeru, njemu je jedini cilj da ostane na nogama u mecevima koje ce igrati. Covek godinu i po nije igrao tenis, operisan, gotovo 40 godina ima, kakvi crni trofeji, tek po neku pobedu ce imati. Usotalom, pogledajte Mareja koji je nekih 6 godina mladji. Ne mozete nikako reci da Marej nije borac, da nije uporan, da ne radi na sebi, da ne pokusavi..i? I nista. Ostvari jednu pobedu u dva meseca i to je to. Tako ce i Federer, ne znam kome uopste i padaju na pamet ideje da ce on igrati neku bitnu ulogu, cak i na turnirima iz serije 500. Sto se Federera tice, samo jedna rec - GOTOVO!

El profe

pre 3 godine

No drama, on je bukvalno odgovarao na pitanja, koja su se mahom odnosila na Federera i Nadala jer su njih dvojica u njegovom timu za Lejver kup, ima puno izvora tog intervjua na netu.
Borg was asked if he had ever given Roger Federer or Rafael Nadal advice.
"Oni su možda i dvojica najjačih svih vremena, uvek znaju šta treba da čine. Impresioniran sam time koliko su motivisani i koncentrisani na terenu. I sjajni su ljudi i van terena.

Bjorn Borg was then asked if Roger Federer or Rafael Nadal had ever been intimidated by him, to which the Swede gave a diplomatic response.
"Znaju šta sam radio ja kao igrač, a ja znam šta rade oni. Mnogo sam stariji, ali sam prošao kroz sva njihova iskustva, zato se razumemo tako savršeno"

Bjorn Borg was then asked if there is any current player who reminds him of himself, in response to which the Swede mentioned the names of Rafael Nadal and Novak Djokovic.

Ali fakat da smrducka onaj odgovor na pitanje o kandidatima za osvajanje RG 2021. I još jedan fakat, a to je da - NE, Rože nije imao nikakve šanse da osvoji AO, i on to najbolje zna, zato i nije došao tamo.

Istina

pre 3 godine

Sta se desi kad udaris u osinjak kao Nole u ATP. Svi ovi pricaju bajke radi svojih interesa. No ovo nije nista novo i mislim da Novaka to sve manje dodiruje a konacan racun ce im ispostaviti za godinu dve. IDEMOOOOO.....

Sinki

pre 3 godine

Nevjerovatno,Novaka je samo pomenuo na kraju....A Novak oborio mnoge rekorde,i prakticno je vec sada najbolji.Nevjerovatno dokle ovo sve ide....

Superdeka

pre 3 godine

Voleo sam da ga gledam kao klinac i sizio kad ga je rasturio divljak Mek.
Ali me sad pristrasnost Borga razocarala.
Rodju ce pojesti mladi lavovi.
Ako i prezivi, tu je brat Rafa.
I na kraju nj.velicanstvo br 1. Alfa lav, u punoj snazi duha, vrv i tela. Još guran žedju za krvi prepotentnih i posrnulih pretendenata. A on nece jeftino dati svoju kožu.
Rodjo, sa srecom!

srle

pre 3 godine

Borg je bio izvanredan igrač, ali on mora da hvali Federera i više nego što treba. Ipak je na platnom spisku Rodžera, zbog tog Lejver kupa. Svakako da je situacija u tenisu takva, da već 8. marta voz Đoković ekspres prolazi kroz stanicu „Federer 310” i tako postaje najbolji svih vremena. U svakom slučaju, čak i taj Šapovalov ima dobre šanse da opere Federera, a da ne govorimo Medvedev, Dominik Tim i Cicipas. Šta im uradi Nole, ima tek da pate, bravo majstore tenisa što mi ulepša ovu buđavu godinu.

Sofronije

pre 3 godine

Da me ne shvatite pogresno, ja mnogo volim Novaka i zelim da osvoji sve i dokaze da je najbolji. Ali to moze da uradi preko Vimbldona i Australije, eventualno Njujork. Na RGu nema sta da trazi protiv zdgavog Rafe.

Sportski pozdrav.
(stole, 4. mart 2021 12:33) # Link komentara

Kao što Rafa protiv Novak nema šta da traži u Americi, Australiji, pa čak ni na VImbldonu.

H2H

pre 3 godine

Ove nedelje zadatak teniskog establišmenta je što više dizati Federera, a umanjiti uspehe Đokovića. Vrhunac kampanje je izlazak na teren Federera, posle povrede, baš na dan kad ga Đoković skida sa trona, čitav teniski svet će se upeti da 08.03. priča o tome, a ne o onome što je za tenisku igru mnogo važnije. Nole samo napred, ne obaziri se, uzmi im sve,jer teren je ipak najvalidniji.

Sofronije

pre 3 godine

Tako pricate vec 10godina! A Federer vas svaki put demantuje! Na turu ima 2 ili 3 tenisera koji mogu da mu pariraju iako ima 40godina! Pa i sam Djokovic je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama! Ja bih voleo da Nole obali sve rekorde,ali nikad nece biti veci od Federera,jer to je prosto tako! Kao sto Kristijano Ronaldo i Mesi nikad nece biti veci od Ronaldinja i Ronalda! Kao sto Hamilton nikad nece biti veci od Sene!
(Dr.Pilot, 4. mart 2021 11:52) # Link komentara

Đoković je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama? Pa šta je trebalo da kaže? Ja sam najbolji ikada.
Druga stvar, fudbal je kolektivni sport i ovo što si ti napisao je tvoje subjektivno gledište koje ne mora biti (a i nije) tačno. Tenis je vrlo egzaktan sport i brojke sve govore. Osim što drži rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, i što se kroz CELU KARIJERU bori sa Federerom i Nadalom, ima bolji ukupni skor i sa jednim i sa drugim, osvojio je svih 9 velikih Mastersa što ni Federeru, ni Nadalu nije uspelo, i ako bude osvojio najviše GS, a i to će verovatno učiniti, samo zlobnici će moći da kažu da nije GOAT.

MileR

pre 3 godine

Upregli zapadnjaci sve volove da pričaju o njihovoj velikoj dvojci koji su mnogo slabiji od kako oni misle trećeg igraca sveta i pored činjenice da njihovo treće mesto drži svetski tekord po broju nedelja na 1. mestu.
Vidite kako ilirski pokret nije propao u glavama ilira.

Darvin

pre 3 godine

RF treba da ima samo jedan cilj-da se ne povredi opet,da bi zdrav mogao da zavrsi karijeru.
Izjava da je "imao dobru sansu" ove godine na AO nema smisla...

Green

pre 3 godine

Ниподоштава Новака Ђоковића, велики Бјерн Борг... Помиње га буквално узгред, иако је претекао Федерера на вечној листи по броју недеља на првом месту и моћно наступио на АО ове године, освојивши титулу по девети пут... Велика срамота за једног таквог шампиона, да неког ко није са Запада толико потцењује... Међутим, овакав став открива његов страх да ће ипак претећи Федерера и Надала и зато Нолета не поштује, жели као да га нема, јер га се с правом плаши... Али, управо зато ће успех Новака Ђоковића бити још већи, и за нас, његове навијаче, наравно - слађи!

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Federeru je cilj Vimbldon? Ne razumem . . . Jel cilj da tamo prodje prvo kolo? Ok to je do nekle realan cilj. Sve ostalo su pusti snovi

Beobrad

pre 3 godine

Sto neko vec ovde rece, ovo je naruceno od Federerovih sponzora! Ali ako nije, onda, sram te bilo Bjerne Borže, ako ti je Novak, aktuelni br.1 i nedavni osvajac Gren slema zadnja rupa na svirali!

BLuka

pre 3 godine

I još nešto...
Na GOAT listi imate BW P (Big Win Points, čini mi se da se tako piše) Fedeks od 2001. ima 40 poena, Nadal od 2004. 38 poena a Novak od 2004. 44 poena.

inat

pre 3 godine

Rafa I Rodzer su naopakovali brdo GS-a dok su igrali protiv totalnih diletanata...Novak je tu gde jeste jer se borio protiv ova dva diva...ko je tu GOAT?

Štef

pre 3 godine

Hahahahaha al kolko je to više postalo jadno kada pričaju o Federeru i Nadalu a ne pominju Novaka. Svako ko je iole realan i objektivan, ako već spominje Federera i Nadala, tu onda prosto mora da spomene i Novaka, na stranu to što nekog ne voliš ili ti se ne svidja.

rada

pre 3 godine

Tako će za dvadesetak godina da pričaju da su Nadal i Roger najveći svih vremena, a onda će da ih pitaju ko je od njih bio najduže nedelja br 1, ko od njih ima najviše grenslemova, ko od njih ima najviše mastersa, ko od njih ima zlatni masters i zlatni slem, ko od njih je najviše puta osvajao završni turnir i bio na kraju godine br 1 i kad se ispostavi da nijedan od njih nema sve te rekorde to opet neće biti važno jer oni su najveći ikada u svetu tenisa.

Veder

pre 3 godine

I ne pomenu čovek Đokovića(?!) kao da ne postoji. E baš jak neki lik, zaslepljen poput drugih mržnjom prema najboljem, Novaku, jer kako drugačije objasniti ovo što je izgovorio, ako je tačno, kao neviđeni nonsens, glupost, koja nema kraja kada se ulizuju Federeru kojeg uporno brane od neminovnosti-odlaska u penziju. Ili tu možda ima neke druge igre da ga osposobe da uzme neki GS, ali na koji način?

Bl

pre 3 godine

Zamislite, Federer je rekorder po broju osvojenih titula na omiljenom turniru, Vimbldonu, ali ga Nadal debelo šiša sa Rolan Garosom. To mu možda, i ne smeta toliko, kao činjenica da Đoković, osvajanjem devetog AO, takođe uspješniji na svom turniru.

zoki

pre 3 godine

Ne prevedu naši baš sve kako treba i do poslednje reči, pretpostavljam da bi se mi prepucavali ovde. U originalnom tekstu takodje piše : "Bjorn Borg was then asked if there is any current player who reminds him of himself, in response to which the Swede mentioned the names of Rafael Nadal and Novak Djokovic".
Nema čovek ništa protiv Novaka.

Marko

pre 3 godine

Novaka niko ne ceni ni na terenu, a ni van terena, kao čoveka. To je baš tužno.
(Fakt, 04. mart 2021 14:40)

Joj evo Novak se baš potresao zbog toga, čujem da ne spava noćima što ga Borg ne poštuje. A ta priča o poštovanju, koga briga za to, na kraju će se gledati samo ko je najbolji. Sreća pa u tenisu je vrlo lako odrediti ko je najbolji(u fudbalu i košarci je mnogo teže, to su ipak kolektivni sportovi). U tenisu su trofeji ti koji govore sve, znači možeš ti pričati o popularnosti, voljenosti, stilu igre itd koliko oćeš, na kraju dodje lik iznese ti te i te činjenice i automatski pobije sve te tvoje tvrdnje.

crnac u tunelu

pre 3 godine

B.Borg--,,Oni su mozda i najveci svih vremena...,, (Federer i Nadal).
Ovo ,,svih vremena,, bas onako odjekuje u usima , dok je ovo mozda jedva procedio kroz zube. Ovo mozda je ustvari prava rec da izrelativizuje pravo stanje stvari, a to je da je onaj koga je jedva i pomenuo na kraju teksta ustvari najveci ili ti GOAT kako se sada odomacilo i kod nas.
A ovi dvojica ,,..sto tacno znaju sta i kako ,, su MOZDA najveci ali posle NOVAKA DJOKOVICA. Uostalom za 10 - 20 godina koce se setiti kojecijih dnevno politickih navoda,misljenja ,spinova i sl.Brojke ce tada govoriti sve.

Dejan

pre 3 godine

Mogu da ga ne spominju ali ga sanjaju I imaju noćnu moru. To što ga ne vole to samo govori o njima.
Oni govore o čoveku od 40 godina I pričaju što se nikad više neće desiti a to je da on osvoji još neki grand slam.

Marinero

pre 3 godine

Pratim ovaj rast nervoze i nevjerice na drhtajućim licima štovatelja Fedal tandema, ovo stvarno postaje polako već neugodno. Kao kada ti se frend izblamira sa šeprtljavim uletom komadu tebi pred očima, u neposrednoj blizini, i bude mu ekspresno uručena košarica. Nekako ti je lakše praviti se da nisi niti vidio tu blamažu. Misliš, valjda će mu biti lakše ako pomisli da nisam niti snimio što se dogodilo. Borg je taj frend u ovoj paraleli, da se razumijemo...

dado

pre 3 godine

nemojte samo lose gledati.
ako vidite tekst, naborjani su igraci cicipas, medvedev, zverev, sapovalov, pa i djokovic kao--
isto tako, jedini koji je nedavno uzeo trofej, dominik thiem, nije uborjan.
a jedini, osim noleta, parira na pijesku nadalu. cak je i izbacio noleta sa rg.

momci bez damu

pre 3 godine

Pet puta osvojiti Vimbldon a ne znati kakav je ukus vimbldonske trave je
isto kao da nije ni osvojio ni jedan i treba da se stidi. :) Federer nije
ucestvovao na AO jer je mislio da bi ispao prije polufinala a pokazalo se
da je pogrijesio. Novak nikad lakse pehar nije uzeo. Mislio sam da su ovi
mladji oslobodili straha od velike trojke ali se ne bi reklo po izjavama
Zvereva i Medvedeva. Naravno da treba da ih respektuju a oni samo sto ne
pisu hvalospjeve Novaku sto znaci da su se predali u svlacionici.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Novaka niko ne ceni ni na terenu, a ni van terena, kao čoveka. To je baš tužno.
(Fakt, 04. mart 2021 14:40)

Možda bolje da ti nik name bude Fuck...
Jebeno ti dobro stoji...

Corba

pre 3 godine

Federeru su jedini cilj ove godine OI. I to iz razloga da spreci Noleta i uzme ono sto i njemu nedostaje i drugi jer je u Japanu, a Uniklo mu je sponzor (bice drama para na njegovom kontu).

stole

pre 3 godine

Vidim da mnogi ovde pisu kako je Novak jedini koji moze da dobije Rafu na RG. Kada Rafa igra svoju igru, niko ne moze da ga dobije na RG, niko, tacka. Uostalom, videli smo prosle godine sta se desilo. Isto kao sto Rafa ne moze da dobije Novaka u Australiji.

Novak je Rafu na RGu dobio jednom, kada ovaj nije bio u formi, i to je bilo polufinale, a u finalu izgubio od Vavrinke!?!?!?

Da me ne shvatite pogresno, ja mnogo volim Novaka i zelim da osvoji sve i dokaze da je najbolji. Ali to moze da uradi preko Vimbldona i Australije, eventualno Njujork. Na RGu nema sta da trazi protiv zdgavog Rafe.

Sportski pozdrav.

CroFed

pre 3 godine

Osim što je najstariji igrač koji je bio broj 1, Roger će sigurno pokušati napraviti i "pobjedu nad godinama" osvajanjem GS čime Australac Ken Rosewall više ne bi bio najstariji GS osvajač (37 god) nadat ćemo se u to (malo) čudo...

wififi

pre 3 godine

Ukupan broj nedelja na prvom mestu nije nikakvo merilo za GOATa, pre svega zato sto se turniri ne igraju na istom vremenskom intervalu i tako kada neko zasedne na prvo mesto posle Vimbldona ili posle Australije, ostace tu dosta dugo. Posle GSova i Mastersa, najvece dostignuce je prvi na kraju godine, jer tu se vidi ko je sakupio najvise bodova u godini, logicno.

Ne sumnjam da ce Nole da prestigne Federera, njega nikad nisam ni smatrao za GOATa, ali se plasim da Nadala nikad nece stici, jer ovaj ce osvojiti sigurno jos 2-3 RGa.

I moje objektivno misljenje je da je Nadal najbolji. Ako uzmemo svu trojicu iz najboljih dana, Nadal, Nole drugi i RF treci.

Borg je takodje sjajan i jedini je teniser koji je igrao sjajno sljaku i travu(6 RG, 5 Vimb), to nikome nikad nije uspelo, na betonu 0 i penzija sa 26. Gledao sam ga na YTu, vanaerijski igrac, ali to su bila druga vremena i ne moze se porediti sa danasnjim tenisom.

X=iks

pre 3 godine

Nadal i Federer najveci svih vremena,a Djokovic je opasan jer hoce da ih pretekne.Da li je moguce da ni jedan zapadnjak ne moze o Djokovicu da kaze nesto vise od toga. (aleksa, 4. mart 2021 10:01)

Pa to je rekao "Zapadnjak" koji je zapravo najveci svih vremena i koji ce to zauvek ostati, u brk svim "rekordima" na mackinom repu. U tenisu ne postoje rekordi, to je za atletiku, plivanje, dizanje tegova...

Dr.Pilot

pre 3 godine

Немој ме засмејавати,ови клинци ће га покидати,даваће 200% само да га победе и да могу да кажу да су га победили.Ако освоји неки мањи турнир биће то пуна капа.позз
(Шоне, 04. mart 2021 09:53)

Tako pricate vec 10godina! A Federer vas svaki put demantuje! Na turu ima 2 ili 3 tenisera koji mogu da mu pariraju iako ima 40godina! Pa i sam Djokovic je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama! Ja bih voleo da Nole obali sve rekorde,ali nikad nece biti veci od Federera,jer to je prosto tako! Kao sto Kristijano Ronaldo i Mesi nikad nece biti veci od Ronaldinja i Ronalda! Kao sto Hamilton nikad nece biti veci od Sene!

BLuka

pre 3 godine

Manite se parcijalnih tumačenja GOAT titule, GOAT titula je kompleksan zbir uspjeha a ne pojedinačno šta se kome sviđa nešto ili šta kome više odgovara;osim toga uzmite zvaničnu ATP listu, u njoj nema ničega osim zbira bodova pa tako i GOAT lista prikazuje samo zbir bodova ali sa daleko više pozicija od ATP liste s tim da na ATP listi gubiš ili dobijaš ili braniš bodove što dovodi do toga da igrači nestaju sa te liste i idu u bukvalan zaborav/brišu se a na GOAT listi uspjeh nekog igrača je vječno upisan.

Dr.Pilot

pre 3 godine

Немој ме засмејавати,ови клинци ће га покидати,даваће 200% само да га победе и да могу да кажу да су га победили.Ако освоји неки мањи турнир биће то пуна капа.позз
(Шоне, 04. mart 2021 09:53)

Tako pricate vec 10godina! A Federer vas svaki put demantuje! Na turu ima 2 ili 3 tenisera koji mogu da mu pariraju iako ima 40godina! Pa i sam Djokovic je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama! Ja bih voleo da Nole obali sve rekorde,ali nikad nece biti veci od Federera,jer to je prosto tako! Kao sto Kristijano Ronaldo i Mesi nikad nece biti veci od Ronaldinja i Ronalda! Kao sto Hamilton nikad nece biti veci od Sene!

X=iks

pre 3 godine

Nadal i Federer najveci svih vremena,a Djokovic je opasan jer hoce da ih pretekne.Da li je moguce da ni jedan zapadnjak ne moze o Djokovicu da kaze nesto vise od toga. (aleksa, 4. mart 2021 10:01)

Pa to je rekao "Zapadnjak" koji je zapravo najveci svih vremena i koji ce to zauvek ostati, u brk svim "rekordima" na mackinom repu. U tenisu ne postoje rekordi, to je za atletiku, plivanje, dizanje tegova...

wififi

pre 3 godine

Ukupan broj nedelja na prvom mestu nije nikakvo merilo za GOATa, pre svega zato sto se turniri ne igraju na istom vremenskom intervalu i tako kada neko zasedne na prvo mesto posle Vimbldona ili posle Australije, ostace tu dosta dugo. Posle GSova i Mastersa, najvece dostignuce je prvi na kraju godine, jer tu se vidi ko je sakupio najvise bodova u godini, logicno.

Ne sumnjam da ce Nole da prestigne Federera, njega nikad nisam ni smatrao za GOATa, ali se plasim da Nadala nikad nece stici, jer ovaj ce osvojiti sigurno jos 2-3 RGa.

I moje objektivno misljenje je da je Nadal najbolji. Ako uzmemo svu trojicu iz najboljih dana, Nadal, Nole drugi i RF treci.

Borg je takodje sjajan i jedini je teniser koji je igrao sjajno sljaku i travu(6 RG, 5 Vimb), to nikome nikad nije uspelo, na betonu 0 i penzija sa 26. Gledao sam ga na YTu, vanaerijski igrac, ali to su bila druga vremena i ne moze se porediti sa danasnjim tenisom.

CroFed

pre 3 godine

Osim što je najstariji igrač koji je bio broj 1, Roger će sigurno pokušati napraviti i "pobjedu nad godinama" osvajanjem GS čime Australac Ken Rosewall više ne bi bio najstariji GS osvajač (37 god) nadat ćemo se u to (malo) čudo...

stole

pre 3 godine

Vidim da mnogi ovde pisu kako je Novak jedini koji moze da dobije Rafu na RG. Kada Rafa igra svoju igru, niko ne moze da ga dobije na RG, niko, tacka. Uostalom, videli smo prosle godine sta se desilo. Isto kao sto Rafa ne moze da dobije Novaka u Australiji.

Novak je Rafu na RGu dobio jednom, kada ovaj nije bio u formi, i to je bilo polufinale, a u finalu izgubio od Vavrinke!?!?!?

Da me ne shvatite pogresno, ja mnogo volim Novaka i zelim da osvoji sve i dokaze da je najbolji. Ali to moze da uradi preko Vimbldona i Australije, eventualno Njujork. Na RGu nema sta da trazi protiv zdgavog Rafe.

Sportski pozdrav.

BLuka

pre 3 godine

Manite se parcijalnih tumačenja GOAT titule, GOAT titula je kompleksan zbir uspjeha a ne pojedinačno šta se kome sviđa nešto ili šta kome više odgovara;osim toga uzmite zvaničnu ATP listu, u njoj nema ničega osim zbira bodova pa tako i GOAT lista prikazuje samo zbir bodova ali sa daleko više pozicija od ATP liste s tim da na ATP listi gubiš ili dobijaš ili braniš bodove što dovodi do toga da igrači nestaju sa te liste i idu u bukvalan zaborav/brišu se a na GOAT listi uspjeh nekog igrača je vječno upisan.

aleksa

pre 3 godine

Nadal i Federer najveci svih vremena,a Djokovic je opasan jer hoce da ih pretekne.Da li je moguce da ni jedan zapadnjak ne moze o Djokovicu da kaze nesto vise od toga.Prebacite vise preko jezika da je on zapravo najveci svih vremena,bice vam lakse verujte mi.Tesko je nositi taj teret sa sobom stalno.

momci bez damu

pre 3 godine

Pet puta osvojiti Vimbldon a ne znati kakav je ukus vimbldonske trave je
isto kao da nije ni osvojio ni jedan i treba da se stidi. :) Federer nije
ucestvovao na AO jer je mislio da bi ispao prije polufinala a pokazalo se
da je pogrijesio. Novak nikad lakse pehar nije uzeo. Mislio sam da su ovi
mladji oslobodili straha od velike trojke ali se ne bi reklo po izjavama
Zvereva i Medvedeva. Naravno da treba da ih respektuju a oni samo sto ne
pisu hvalospjeve Novaku sto znaci da su se predali u svlacionici.

skocko

pre 3 godine

Kako se ovaj zapad drzi zajedno, pa to je nemoguce.
“Tu je naravno i Novak”... Dobro je sto Nivak nije jos jednom ili dvaput mogao da osvoji RG, ali nema veze... Osvojice ga ove godine, a Federer od svojih ciljeva, mozda moze samo Laver Cup da ostvari. Mozda

Sofronije

pre 3 godine

Da me ne shvatite pogresno, ja mnogo volim Novaka i zelim da osvoji sve i dokaze da je najbolji. Ali to moze da uradi preko Vimbldona i Australije, eventualno Njujork. Na RGu nema sta da trazi protiv zdgavog Rafe.

Sportski pozdrav.
(stole, 4. mart 2021 12:33) # Link komentara

Kao što Rafa protiv Novak nema šta da traži u Americi, Australiji, pa čak ni na VImbldonu.

zoki

pre 3 godine

Ne prevedu naši baš sve kako treba i do poslednje reči, pretpostavljam da bi se mi prepucavali ovde. U originalnom tekstu takodje piše : "Bjorn Borg was then asked if there is any current player who reminds him of himself, in response to which the Swede mentioned the names of Rafael Nadal and Novak Djokovic".
Nema čovek ništa protiv Novaka.

Шоне

pre 3 godine

Немој ме засмејавати,ови клинци ће га покидати,даваће 200% само да га победе и да могу да кажу да су га победили.Ако освоји неки мањи турнир биће то пуна капа.позз

Mark Kjudineli

pre 3 godine

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu".
Smehotresna olimpijada, posle godinu dana neigranja da odmah osvoji GS, ako je i od Borga, mnogo je.

Torrente

pre 3 godine

Smešna analiza bivšeg šampiona koji je bez ikakvog realnog razloga ostavio tenis u 26. godini. Toliko o njegovim razumnim procenama.

Šapovalov, Cicipas i Zverev nemaju apsolutno nikakve šanse do osvoje GS turnir ako na istom učestvuju Đoković, Nadal, Tim ili Medvedev.
Jednostavno su dve klase ispod.

Nadalje, uopšte ne pominje da je Novak mogao da ima barem još 3 GS više do sada...

Neka u njegovoj glavi i dalje Nadal i Federer budu najbolji.

"Đoković ekspres" za četiri dana prolazi pored stanice "Federer 310" i punim gasom hita ka kraljeskom tronu.

A ti i dalje slobodno analiziraj. :)

Chana

pre 3 godine

Ajde, mogu da shvatim onog starca Lejvera - 'em je sa nogom i 3/4 u grobu, 'em je iy godine u godinu izgubljeniji (pogledajte samo taj njegov pogled, što se u našem narodu kaže "blago teleći") + što je iskren do bola, kao publika na GS, posebno na Vimbldonu, US Openu ili njegovom Ozi openu (svi su za Novakove protivnike, a "slave" Novakove pobede - dok im on šalje srca???... Ludnica!)
Veliki Bjern Borg me je ovim tekstom razočarao.
Od njega ovo nisam očekivao.
Jedan manje...

jaki

pre 3 godine

Da vam pojasnim, to što je tek na kraju izgovorio Djovkovića to govori koliko je on opasan po njih i koliko ga se plaše. Zato žele van terena da ga pobede kad nemogu na terenu. A sve to govori da su izvan pravog pobedničkog puta. Uživaj Nole !

Serz

pre 3 godine

Ovo je neverovatno nipodastavanje, da spominjes Novaka tek posle 3,4 igraca kao bekog favoeita za rg a covek je jedini koji moze da dobije rafu na rg... Sramno od Borga generalno

Needukovan

pre 3 godine

Federeru su jedini cilj ove godine OI. I to iz razloga da spreci Noleta i uzme ono sto i njemu nedostaje i drugi jer je u Japanu, a Uniklo mu je sponzor (bice drama para na njegovom kontu).
(Corba, 4. mart 2021 12:48)

Ko god sta mislio o Federeru, njemu je jedini cilj da ostane na nogama u mecevima koje ce igrati. Covek godinu i po nije igrao tenis, operisan, gotovo 40 godina ima, kakvi crni trofeji, tek po neku pobedu ce imati. Usotalom, pogledajte Mareja koji je nekih 6 godina mladji. Ne mozete nikako reci da Marej nije borac, da nije uporan, da ne radi na sebi, da ne pokusavi..i? I nista. Ostvari jednu pobedu u dva meseca i to je to. Tako ce i Federer, ne znam kome uopste i padaju na pamet ideje da ce on igrati neku bitnu ulogu, cak i na turnirima iz serije 500. Sto se Federera tice, samo jedna rec - GOTOVO!

inat

pre 3 godine

Rafa I Rodzer su naopakovali brdo GS-a dok su igrali protiv totalnih diletanata...Novak je tu gde jeste jer se borio protiv ova dva diva...ko je tu GOAT?

Superdeka

pre 3 godine

Voleo sam da ga gledam kao klinac i sizio kad ga je rasturio divljak Mek.
Ali me sad pristrasnost Borga razocarala.
Rodju ce pojesti mladi lavovi.
Ako i prezivi, tu je brat Rafa.
I na kraju nj.velicanstvo br 1. Alfa lav, u punoj snazi duha, vrv i tela. Još guran žedju za krvi prepotentnih i posrnulih pretendenata. A on nece jeftino dati svoju kožu.
Rodjo, sa srecom!

titulica

pre 3 godine

Realno je Djokovic najjaci teniser svih vremena... 2010 godine Novak je imao 1GS, u trenutku kada je Roger imao 16, a Nadal 9 GS titula. Pitam se sta bi bilo da je situacija bilo obrnuta, pa da je Roger jurio Novaka sa 16 i Nadala sa 9, imam neki osjecaj da Roger ne bi bio ni blizu ovom broju titula. Nadal mozda i bi dodao jos nesto. Nema tu sta da se prica, uspjeh Novakov, imajuci u vodu njegovu sveukupnu situaciju je bez presedana u tenisu, a bogami i u sportu uopste. Hvala, dovidjenja.

Veder

pre 3 godine

I ne pomenu čovek Đokovića(?!) kao da ne postoji. E baš jak neki lik, zaslepljen poput drugih mržnjom prema najboljem, Novaku, jer kako drugačije objasniti ovo što je izgovorio, ako je tačno, kao neviđeni nonsens, glupost, koja nema kraja kada se ulizuju Federeru kojeg uporno brane od neminovnosti-odlaska u penziju. Ili tu možda ima neke druge igre da ga osposobe da uzme neki GS, ali na koji način?

igor

pre 3 godine

Covek koji nikada nije realno objasnio zasto je pobegao iz tenisa sa 25 g. sada ocenjuje sta ko misli. Ja mislim da su kod njega otkrili svasta i najurili ga, a on prihvatio da to ne bi objavili i unistili mu zivot.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Novaka niko ne ceni ni na terenu, a ni van terena, kao čoveka. To je baš tužno.
(Fakt, 04. mart 2021 14:40)

Možda bolje da ti nik name bude Fuck...
Jebeno ti dobro stoji...

absent

pre 3 godine

lepo ja kažem, kao kad ti ostane krema ili meda na dnu tegle kad ti se najviše usladilo da ga jedeš pa grebeš li grebeš da nagrebeš i ono najmanje. E to sad rade sa baka rodžerom, grebu i najmanje sitnice ne bi li umanjili Novakova dostignuća , a sačuvali fejk goata još neko vreme, opiru se opiru se, ali što se više opiru sve im više...ulazi po neki novinar sa još ludjim doskočicama kao npr da Štefi Graf ima 377 sedmica i da zapravo Novak nije rekorder, koliko jadno, ali najbolje od svega što će Novak i to oboriti, ma obori će i Margaret Kort, ma argumenta jednog nećete imati. Jednog jedinog!

Najavio sam još pre godinu dana da ako Novak prestigne rekord po broju sedmica da se ATP neće ni malo potruditi da napravi neki video o tome, intervjue, ma ništa, daj bože da bude neka mala vest radi reda kao i onda kad je ostvario Djoker Slem.

Sad svo licemerje sa zapada isplivava na vrh, sav nemoral, svi dupli standardi, e to je zapad u suštini na svakom polju, bila politika u pitanju ili evo nažalost sport.

unknown

pre 3 godine

Sta kazes oni su MOŽDA dvojica najjačih tenisera svih vremena!! Njih dvojica još samo kao jedan Fedal mogu da budu nešto zato su se o udružili u jednu osobu!! I da naravno oni su mnogo fini i gospoda a Nole je vanzemaljac! Samo vi glumite i pišite scenarijo a Nole će vam udarati kontru i pretvarati sve vaše izjave u gorivo!

BLuka

pre 3 godine

I još nešto...
Na GOAT listi imate BW P (Big Win Points, čini mi se da se tako piše) Fedeks od 2001. ima 40 poena, Nadal od 2004. 38 poena a Novak od 2004. 44 poena.

Globtroter

pre 3 godine

Ako je tekst dobro preneseno, što često nije slučaj, njegovo mišljenje je potpuno van realnosti i prilično maliciozno prema Novaku.

Zivorad

pre 3 godine

Voleo bih da Nole osvoji kalendarski slem i Olimpijadu ove godine i da na kraju samo baci reket, pokaže svima srednji prst i ode zauvek iz tenisa u zalazak sunca kao GOAT!

MileR

pre 3 godine

Upregli zapadnjaci sve volove da pričaju o njihovoj velikoj dvojci koji su mnogo slabiji od kako oni misle trećeg igraca sveta i pored činjenice da njihovo treće mesto drži svetski tekord po broju nedelja na 1. mestu.
Vidite kako ilirski pokret nije propao u glavama ilira.

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Federeru je cilj Vimbldon? Ne razumem . . . Jel cilj da tamo prodje prvo kolo? Ok to je do nekle realan cilj. Sve ostalo su pusti snovi

srle

pre 3 godine

Borg je bio izvanredan igrač, ali on mora da hvali Federera i više nego što treba. Ipak je na platnom spisku Rodžera, zbog tog Lejver kupa. Svakako da je situacija u tenisu takva, da već 8. marta voz Đoković ekspres prolazi kroz stanicu „Federer 310” i tako postaje najbolji svih vremena. U svakom slučaju, čak i taj Šapovalov ima dobre šanse da opere Federera, a da ne govorimo Medvedev, Dominik Tim i Cicipas. Šta im uradi Nole, ima tek da pate, bravo majstore tenisa što mi ulepša ovu buđavu godinu.

dado

pre 3 godine

nemojte samo lose gledati.
ako vidite tekst, naborjani su igraci cicipas, medvedev, zverev, sapovalov, pa i djokovic kao--
isto tako, jedini koji je nedavno uzeo trofej, dominik thiem, nije uborjan.
a jedini, osim noleta, parira na pijesku nadalu. cak je i izbacio noleta sa rg.

Corba

pre 3 godine

Federeru su jedini cilj ove godine OI. I to iz razloga da spreci Noleta i uzme ono sto i njemu nedostaje i drugi jer je u Japanu, a Uniklo mu je sponzor (bice drama para na njegovom kontu).

Goran

pre 3 godine

Federer ima samo jedan cilj ove godine. Da uzme sto vise para od sponzora a ostale ciljeve moze samo da sanja. Zapravo, mozda nesto postigne na Lejver kupu. Ipak je to njegov licni projekat.

Стара школа

pre 3 godine

Како је све ово јадно! Запад ће црћи од муке што је Новак најбољи тенисер свих времена.

Djokovic first

pre 3 godine

Neznam da li i Federer misli isto tako kako Borg govori.
Dok Federer ima 5 ciljeva, Djokovic ima samo jedan cilj,
a to je da bude najbolji svih vremena, po duzini na prvom
mestu i verujem, po sovojenim GS. Malo je zalosno i cudno
da to izjavljuje uprvo jedan nekada vrhunski teniser Borg.
Srbiji je poznato da zapad nikako ne moze progutati knedlu
Djokovic, ali ce je ipak kad-tad morati, pa makar i sa vodom.

Istina

pre 3 godine

Sta se desi kad udaris u osinjak kao Nole u ATP. Svi ovi pricaju bajke radi svojih interesa. No ovo nije nista novo i mislim da Novaka to sve manje dodiruje a konacan racun ce im ispostaviti za godinu dve. IDEMOOOOO.....

Sinki

pre 3 godine

Nevjerovatno,Novaka je samo pomenuo na kraju....A Novak oborio mnoge rekorde,i prakticno je vec sada najbolji.Nevjerovatno dokle ovo sve ide....

Jovan

pre 3 godine

Novak je otprilike u sledecem fazonu. Mozete da pisete sta god hocete ja cu u narednih tri, cetiri godine da vas razbijam na svim podlogama. Tu je kraj svih prica.

El profe

pre 3 godine

No drama, on je bukvalno odgovarao na pitanja, koja su se mahom odnosila na Federera i Nadala jer su njih dvojica u njegovom timu za Lejver kup, ima puno izvora tog intervjua na netu.
Borg was asked if he had ever given Roger Federer or Rafael Nadal advice.
"Oni su možda i dvojica najjačih svih vremena, uvek znaju šta treba da čine. Impresioniran sam time koliko su motivisani i koncentrisani na terenu. I sjajni su ljudi i van terena.

Bjorn Borg was then asked if Roger Federer or Rafael Nadal had ever been intimidated by him, to which the Swede gave a diplomatic response.
"Znaju šta sam radio ja kao igrač, a ja znam šta rade oni. Mnogo sam stariji, ali sam prošao kroz sva njihova iskustva, zato se razumemo tako savršeno"

Bjorn Borg was then asked if there is any current player who reminds him of himself, in response to which the Swede mentioned the names of Rafael Nadal and Novak Djokovic.

Ali fakat da smrducka onaj odgovor na pitanje o kandidatima za osvajanje RG 2021. I još jedan fakat, a to je da - NE, Rože nije imao nikakve šanse da osvoji AO, i on to najbolje zna, zato i nije došao tamo.

Sofronije

pre 3 godine

Tako pricate vec 10godina! A Federer vas svaki put demantuje! Na turu ima 2 ili 3 tenisera koji mogu da mu pariraju iako ima 40godina! Pa i sam Djokovic je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama! Ja bih voleo da Nole obali sve rekorde,ali nikad nece biti veci od Federera,jer to je prosto tako! Kao sto Kristijano Ronaldo i Mesi nikad nece biti veci od Ronaldinja i Ronalda! Kao sto Hamilton nikad nece biti veci od Sene!
(Dr.Pilot, 4. mart 2021 11:52) # Link komentara

Đoković je rekao da je to najbolji moguci teniser koji je ikada drzao reket u rukama? Pa šta je trebalo da kaže? Ja sam najbolji ikada.
Druga stvar, fudbal je kolektivni sport i ovo što si ti napisao je tvoje subjektivno gledište koje ne mora biti (a i nije) tačno. Tenis je vrlo egzaktan sport i brojke sve govore. Osim što drži rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, i što se kroz CELU KARIJERU bori sa Federerom i Nadalom, ima bolji ukupni skor i sa jednim i sa drugim, osvojio je svih 9 velikih Mastersa što ni Federeru, ni Nadalu nije uspelo, i ako bude osvojio najviše GS, a i to će verovatno učiniti, samo zlobnici će moći da kažu da nije GOAT.

Darvin

pre 3 godine

RF treba da ima samo jedan cilj-da se ne povredi opet,da bi zdrav mogao da zavrsi karijeru.
Izjava da je "imao dobru sansu" ove godine na AO nema smisla...

Predo

pre 3 godine

Da, ja sam bio jedan od onih, koji su bili protiv teorija zavere, često sam govorio i da je Novak i njegova porodica snose deo krivice za kritiku i odnos zapadne štampe, ali ovo što se dešava prošle i ove godine nije ni malo slučajno. Ovo je prava orkestrirana kampanja, i to mislim dobro plaćena kampanja, najverovatnije od bogatih Federerovih sponzora, poput Rolex-a, a i Nadalovih. Ne "vrti" Eurosport džaba po celi dan klipove u kome Federera proglašavaju "Greatest of all times" ili Nadalovu pobedu na zadnjem RG, sve sa "izgubljenim" Novakom, pa onda scena kada Nadal "zvekne" loptom devojčicu, pa je poljubi, aludirajući da je i NOvak trebao da poljubi onu babu "što je namerno pokušao da ej ubije". Sve to košta, kao i ostali natpisi u britanskim, australijskim, španskim i ostalim medijima. Onda, ohrabrivanje Kirjiosa i pravljenje od njega medijske zvezde. Sve bi to bilo u redu da to nisu tekstovi sa iskrivljenom istinom, koji kap po kap ulaze u mozak prosečnog čitaoca. Ovo od Borga je još i korektno. Nije nikog vređao.

Marko

pre 3 godine

Novaka niko ne ceni ni na terenu, a ni van terena, kao čoveka. To je baš tužno.
(Fakt, 04. mart 2021 14:40)

Joj evo Novak se baš potresao zbog toga, čujem da ne spava noćima što ga Borg ne poštuje. A ta priča o poštovanju, koga briga za to, na kraju će se gledati samo ko je najbolji. Sreća pa u tenisu je vrlo lako odrediti ko je najbolji(u fudbalu i košarci je mnogo teže, to su ipak kolektivni sportovi). U tenisu su trofeji ti koji govore sve, znači možeš ti pričati o popularnosti, voljenosti, stilu igre itd koliko oćeš, na kraju dodje lik iznese ti te i te činjenice i automatski pobije sve te tvoje tvrdnje.

Milan

pre 3 godine

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu".
Smehotresna olimpijada, posle godinu dana neigranja da odmah osvoji GS, ako je i od Borga, mnogo je.
(Mark Kjudineli, 4. mart 2021 09:57)

Sta si ocekivao. Kao ozbiljnog kandidata na RG medju prvima pominje Medvedeva.

Lars

pre 3 godine

Pozdrav svima! Neću da se bavim polemikama ko je GOAT. Za to još ima vremena, ali svakako mislim da ne mogu Grand Slem titule biti jedini parametar (verovatno su najvažniji, ali ne i jedini). Šta je sa brojem nedelja na prvom mestu, brojem osvojenih Mastersa 1000, Završni masters, međusobni skor, itd itd. Imam veliko poštovanje za legendarnog šampiona Borga, ali izjaviti da je Federer imao veliku šansu na ovogodišnjem AO je čista glupost. Možda je prevod izvučen iz konteksta. Čovek nije zalečio povredu do kraja, zna da nema šansu da osvoji i zato i nije došao.

Bl

pre 3 godine

Zamislite, Federer je rekorder po broju osvojenih titula na omiljenom turniru, Vimbldonu, ali ga Nadal debelo šiša sa Rolan Garosom. To mu možda, i ne smeta toliko, kao činjenica da Đoković, osvajanjem devetog AO, takođe uspješniji na svom turniru.

rada

pre 3 godine

Tako će za dvadesetak godina da pričaju da su Nadal i Roger najveći svih vremena, a onda će da ih pitaju ko je od njih bio najduže nedelja br 1, ko od njih ima najviše grenslemova, ko od njih ima najviše mastersa, ko od njih ima zlatni masters i zlatni slem, ko od njih je najviše puta osvajao završni turnir i bio na kraju godine br 1 i kad se ispostavi da nijedan od njih nema sve te rekorde to opet neće biti važno jer oni su najveći ikada u svetu tenisa.

Marinero

pre 3 godine

Pratim ovaj rast nervoze i nevjerice na drhtajućim licima štovatelja Fedal tandema, ovo stvarno postaje polako već neugodno. Kao kada ti se frend izblamira sa šeprtljavim uletom komadu tebi pred očima, u neposrednoj blizini, i bude mu ekspresno uručena košarica. Nekako ti je lakše praviti se da nisi niti vidio tu blamažu. Misliš, valjda će mu biti lakše ako pomisli da nisam niti snimio što se dogodilo. Borg je taj frend u ovoj paraleli, da se razumijemo...

H2H

pre 3 godine

Ove nedelje zadatak teniskog establišmenta je što više dizati Federera, a umanjiti uspehe Đokovića. Vrhunac kampanje je izlazak na teren Federera, posle povrede, baš na dan kad ga Đoković skida sa trona, čitav teniski svet će se upeti da 08.03. priča o tome, a ne o onome što je za tenisku igru mnogo važnije. Nole samo napred, ne obaziri se, uzmi im sve,jer teren je ipak najvalidniji.

Štef

pre 3 godine

Hahahahaha al kolko je to više postalo jadno kada pričaju o Federeru i Nadalu a ne pominju Novaka. Svako ko je iole realan i objektivan, ako već spominje Federera i Nadala, tu onda prosto mora da spomene i Novaka, na stranu to što nekog ne voliš ili ti se ne svidja.

crnac u tunelu

pre 3 godine

B.Borg--,,Oni su mozda i najveci svih vremena...,, (Federer i Nadal).
Ovo ,,svih vremena,, bas onako odjekuje u usima , dok je ovo mozda jedva procedio kroz zube. Ovo mozda je ustvari prava rec da izrelativizuje pravo stanje stvari, a to je da je onaj koga je jedva i pomenuo na kraju teksta ustvari najveci ili ti GOAT kako se sada odomacilo i kod nas.
A ovi dvojica ,,..sto tacno znaju sta i kako ,, su MOZDA najveci ali posle NOVAKA DJOKOVICA. Uostalom za 10 - 20 godina koce se setiti kojecijih dnevno politickih navoda,misljenja ,spinova i sl.Brojke ce tada govoriti sve.

Dejan

pre 3 godine

Mogu da ga ne spominju ali ga sanjaju I imaju noćnu moru. To što ga ne vole to samo govori o njima.
Oni govore o čoveku od 40 godina I pričaju što se nikad više neće desiti a to je da on osvoji još neki grand slam.

Green

pre 3 godine

Ниподоштава Новака Ђоковића, велики Бјерн Борг... Помиње га буквално узгред, иако је претекао Федерера на вечној листи по броју недеља на првом месту и моћно наступио на АО ове године, освојивши титулу по девети пут... Велика срамота за једног таквог шампиона, да неког ко није са Запада толико потцењује... Међутим, овакав став открива његов страх да ће ипак претећи Федерера и Надала и зато Нолета не поштује, жели као да га нема, јер га се с правом плаши... Али, управо зато ће успех Новака Ђоковића бити још већи, и за нас, његове навијаче, наравно - слађи!

Beobrad

pre 3 godine

Sto neko vec ovde rece, ovo je naruceno od Federerovih sponzora! Ali ako nije, onda, sram te bilo Bjerne Borže, ako ti je Novak, aktuelni br.1 i nedavni osvajac Gren slema zadnja rupa na svirali!