Ponedeljak, 01.03.2021.

10:12

Umro Zlatko Kranjčar

Umro je bivši selektor Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar, prenosi Večernji list.

Izvor: B92

Umro Zlatko Kranjèar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Branko Trifunovic

pre 3 godine

Ode Cico moj,
sredinom 70 ih smo se duzili na Tresnjevci,
on je dolazio na moje basket tekme,juniora Industomontaze,a ja ponekad kod Dinama,vec je bio mlada zvezda i par cura je uvek bilo,visak oko njega,pa je,
nesebicno dzentlmenski mladjima nam predstavljo,
Divan moj Cico,

apple

pre 3 godine

(Srebrni, 2. mart 2021 14:33)

Sve, sve, ali stepen patetike koji imate u komentarima od pomoći Srbiji, preko pobeda u sportu, do priča o ratovima 90ih
nikada nisam shvatio, i izgleda da neću.

Padjine969

pre 3 godine

Katakteristican sa gospodskim i manekenskim stilom.Besprekorna oprema i frizura .Odudarao je od prosecnih fudbalera tog vremena izgledom i fudbalskom inteligencijom.

Srebrni

pre 3 godine

@Na-j-zbiljnije kažeš:
Neka mu je laka crna zemlja, ali stvarno komšije (bez ikakve namere da provociram), bio li bilo ko od Vas dečki ljubazan da objasni zašto večito visite po svim Srpskim portalima u tolikim brojevima.
Pa da ti kažem zašto: Prije sedam godina, ako se ne varam, u Srbiji bile poplave. Stradavaju ljudi, ostali bez svega u nekoliko minuta, steglo me u grlu. Vidio dijete u majčinu naručju, a majka izbezumljena pogleda, kao u snu, nosi ga ko kaputić. Steglo me oko srca. Gledam to dijete, gledam majku. Mislim se što da radim, mogu li pomoći nekako jer njih dvoje meni su slika zemlje koja je stradala. Srbije, Makedonije, Crne Gore, svejedno, patnja u svakoj zemlji ima isto lice, i da ti kažem, nema nacionalnost, jebi ga. I onda opet mislim: čovjek koji se zatvori u kuću i ne izlazi iz nje počinje smrdjeti a da to i ne zna i još nakon toga pita zašto mu nitko ne dolazi. Čitam, ovdje na B92, jedan komentar. Kaže: "Braćo Hrvati pomagajte! S kim će da ratujete ako nas ne bude..." E, sad ako si me razumio, zato, zato dolazim na ove stranice, jer, s kime ću sutra ratovati ako Vas nema? S kime ću patiti, s kime suosjećati, s kime plakati?

bero

pre 3 godine

Bio je fin čovek. Služili smo vojsku zajedno u Koprivnici. Vaspitan, neumišljen, ni traga od sportske zvezde, što on u Hrvatskoj tada jeste bio. Uvek spreman da pomogne.
(Joksa, 1. mart 2021 10:40)
# Link komentara
ja sam bio golman naše ekipe, osvojili prvo mjesto (posjedujem sliku nogometne ekipe).Pošaljem ako želite

Srećnik sa velikim 'S'

pre 3 godine

Često sam na portalu. Hrvat, generacija 50-neka. Obavezno čitam komentare i puno prije ove vijesti i ovih komentara pomislio sam, Vama (srbima) moj veliki naklon. Koliko toplih ljudskih poruka, koliko čovječnosti, nitko vam...
(Nadam se normalni, 1. mart 2021 15:56)

Veliki naklon i poštovanje.
Lepši i iskreniji komentar nisam odavno pročitao.
Na ovim prostorima živi 'mali milion' naroda i narodnosti (!), sve nas tište iste muke, istim stvarima se radujemo, ali ono čega se muški deo populacije, Vaše i generacija 70-tih i 80-tih, rado seća je fudbal,nogomet u onoj staroj Jugi.

Ja (48) ovim današnjim klincima svaki put prepričavam kakvu smo ligu imali, koje fešte su nam priređivali klubovi sa ovih prostora...Rijeka rasturi Reala, Nišlije čuknu Napoli. Utakmice Hajduka protiv Totenhema, Torina, ...CZ protiv Bavaraca. Partizanovih 6:2 protiv QPR.
Da ne zaboravim i Dinamo, Velež, Osijek, Sarajevo, Želju, Olimpiju, ali i Čelik iz Zenice jer ko je tamo izvukao nerešeno, kući pevajući.
Sećam se atmosfere u Prištini, kakav bre, Brazil!
Bilino polje, Tušanj, Pod Bijelim bregom, Bagdala, Kantrida,...

Daće Bog da se ova muka smiri i da sve bude ok, dođite kod nas na ćevape, pivo, čvarke, baklave, kremšnite, burek- od volje Vam bilo.
Za dobre ljude vazda ćemo biti dobri domaćini, kao i Vi što bi ste bili, zar ne?

Darko

pre 3 godine

Sjećam se ko klinac vidio jednu utakmicu gdje jedan plavi igrač daje gol glavom trzajem iz velike udaljenosti....svidjlo mi se to i pitao sam se tko je taj da daje takve lijepe golove...naravno bio je to Zlatko Kranjčar popularni Cico...od tada navijam za Dinamo.....drago mi je da ovdje ima puno ljudi koji su kao i ja prepoznali dobrog igrača i čovjeka...ne znam šta da kažem svaka vam čast na komentarima!....zbog vas ispravljam svoju sliku o navijačima Zvezde i Partizana....pozdrav iz Zg.

Srbijanac

pre 3 godine

Bonic ,Brucic,KRANJCAR,Janjanin I Vabec....pitajte golmane ko su Oni bili.Prerani odlazak nama zal za njim ,pocivaj u Bozijem vecnom miru I hvala za sve sto si dao Yugo fudbalu.

Rajko

pre 3 godine

Nisam pratio zadnjih god vidim da je u CG ostavio trag kao dobar selektor hvale ga. Sećamo se 1982 i titule prvaka strašne generacije Vlak Bručić Z Cvetković Bogdan Zajec Mustedanagić Cerin Cico Mlinarić Deverić B Cvetković
Vodio ih Blažević beli šal prvaci zemlje posle 20 i više god. Bili su strašna ekipa i Cico je bio majstor za golove.

Darko

pre 3 godine

Iako one stare drzave nema vec dugo, drugar i ja smo se prilicno rastuzili kad smo culi. Cico je predstavnik onog urbanog kulturnog Zagreba, i nekih lepsih vremena. Simbol sjajnog, zaista sjajnog fudbala, na koji smo svi bili ponosni bez obzira za koga navijas i iz kog si dela drzave. Uvek mi je bilo krivo sto se nije ostvario njegov transfer u Zvezdu. Verovatno bi vise traga ostavio nego Robi, i postao bi urbana legenda i ovde kod nas. Laka ti zemlja gospodine. Hrvatima iskreno saucesce.

djedmedjed

pre 3 godine

Najkompletniji Dinamov napadač ikada ! Igrao je bez kompleksa, nazabijao se svim velikima. Dribling, slobodnjak, udarac s obje noge, glavom, brzina,akrobat... Uz Dušana Savića je po svim kriterijima trebao predvoditi napad Jugoslavije na SP 1982. Savić kao klasični centarfor sidrun, a Kranjčar kao polušpica - na krilu Vujović, iza njih Pižon, Mlinarić i Sušić. Otraga Pantelić, Zajec, Gudelj te par bekova - Stojković i drugi Vujović. Šestić i Halilhodžić rezerve.To bi bila momčad ! Nažalost, igrao je stari Šurjak koji se stalno svađao sa sucima i Šljivo, za kojeg se poslije nije više čulo.To su bila dva igrača manje. Šteta...

B.Živković

pre 3 godine

Veliki čovek i fudbaler, pratio sam ga i uglavnom navijao protiv njega, ali mi ostao u najboljoj uspomeni kao veliki sportsmen i fer igrač. Maj 1983., Beograd, Marakana, preko 80 hiljada gledalaca, odlučujući meč za titulu prvaka Partizan-Dinamo. Partizan pobedom osvaja titulu, isto i Dinamo, nerešeno daje neizvesnost, i Hajduk se uključuje u borbu. 0:1 Autogol Rojević (sa ogromnim požrtvovanjem nije stigao do lopte na vreme i zakucao je u sopstvenu mrežu) 0:2 Cico Kranjčar, fantastičan gol, za udžbenike, šut sa preko 20 metara u sam ugao, Stojić nemoćan. Onda 1:2, Trifunović iz penala i kada je Dinamo već "nosio" pobedu kući, sada takođe već odavno legendarni Dragan Mance i 2:2. Na kraju je Partizan osvojio titulu. Godinu dana pre toga u JNA, na Borongaju sam služio i često gledao utakmice Dinama. Šampionski tim Dinama sa legendarnim "belim šalom" Ćirom Blaževićem. Bila su to neka druga i srećnija vremena. Poslednji pozdrav Zlatku Cici Kranjčaru!

pogled iz svemira

pre 3 godine

Jedino zbog cega mi je najvise zao je ta fudbalska liga bila je groznica za svaki vikend nezaboravni Cico gospodin medju fudbalerima,slava mu uz njega i slicne nam je detinjstvo i mladost bilo prelepo.

Dragan PA

pre 3 godine

@Nadam se normalni
Bio sam u vojsci u Prizrenu 89/90 jedna od poslednjih generacija bivse JNA. Znaci, mi Srbi, Hrvati, Slovenci i ostali. Bas sam dobar bio sa dvojicom Hrvata. Ostao mi neki telefonski imenik iz tog vremena, tamo njihovi brojevi telefona, jedan iz Karlovca, drugi iz Rijeke. Kad je proslo ono ludilo 90-ih, upravo sam takve ideje imao, rostilj, pivo, i slicno. Nikad se medjutim do danas nisam odvazio da nazovem te brojeve. Nisam hteo da cujem nista sto bi me mozda razocaralo, rastuzilo, naljutilo...odlucio sam samo da cuvam jednu lepu uspomenu.

CRNA GORA

pre 3 godine

Legendo hvala ti za nezaboravne trenutke kada je moja reprezentacija igrala fudbal kakav nikad vise igrati nece. Bilo je cast imati te za selektora.

Stari cigan

pre 3 godine

Nenametljiv, kulturan, fer plej igrac. Mnogo puta sam ga gledao dok sam kao mladic "visio" na Severu. Kasnije 90-ih, kad god bih video Robija Faulera na TV, setio bih se Cica. Mnogo me je Robi na njega podsecao, i likom, i igrom, a i fer plejom. Saucesce sinu i ostalima u porodici. Veliki gubitak, ne samo za njih, nego za ove nase balkanske prostore. Fali nam takvih ljudi.

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Neizbrisive figure mog detinjstva, Kranjcar, Zajec, Deveric, Mlinaric, Sliskovic, braca Susic, Škoro, Bazdarevic, Elzner, Semir Tuce, Sestic, Mance, Pizon, Vukotic, Savic itd, itd.
Fudbalski znalci, smekeri i gospoda.
Pocivaj u miru, majstore!!!

Demar Derozan

pre 3 godine

Steta, mlad je otisao Kranjcar, izuzetan fudbaler, pokretljiv spic, sutirao sa obe noge, skolovan igrac, pravi izdanak lige bivse Juge, mucio Zvezdinu i Partizanovu odbranu, takav as a samo zabelezip nekoliko nastupa za repku, velika konkurencija bila, saucesce porodici

Na-j-zbiljnije

pre 3 godine

Neka mu je laka crna zemlja, ali stvarno komšije (bez ikakve namere da provociram), bio li bilo ko od Vas dečki ljubazan da objasni zašto večito visite po svim Srpskim portalima u tolikim brojevima.

Nadam se normalni

pre 3 godine

Često sam na portalu. Hrvat, generacija 50-neka. Obavezno čitam komentare i puno prije ove vijesti i ovih komentara pomislio sam, Vama (srbima) moj veliki naklon. Koliko toplih ljudskih poruka, koliko čovječnosti, nitko vam nije ravan. Imate svo moje poštovanje, nedajte se, ostanite isti.Uskoro će vas izučavati kao raritet. Sa velikom većinom vas, volio bih se naći uz gajbu piva, roštilj i razvaliti. Pozdrav svim B92 komentatorima.

TedThüringen

pre 3 godine

Od ovakvih komentara se oči orose.
Cico je bio sjajan lik i veliki gosodin.
Nekada su nogometaši bili veliki idoli nama klincima a danas?
Messi da nekome bude idol.
To je bilo viteško nadmetanje i veliko poštovanje među nogometašima.
Liga sjajna, stadioni krcati a nogomet prvoklasan.

Djordje Stanojevic

pre 3 godine

Kranjcar, Mlinaric, Deveric, ja klinac pun optimizma krecem na stadion i naravno uveren u pobedu Partizana......
Nismo znali gde je lopta i da nadjemo put do kuce.
Pocivaj u miru majstore

Kolubarac

pre 3 godine

kad bi mogao da se da organizuje turnir veterana "velike četvorke", dok još ima živih onih starih nezaboravnih asova: pižon, savić, šestić, klinčarski, đelmaš, deverić, mlinarić, slišković, asanović...
kakav bi to spektakl bio i omaž nekim starim vremenima, ali ne odgovara političarima, odmah bi počeli i jedni i drugi da se pros.....u.

Mark

pre 3 godine

1975. Dinamo dobio Zvezdu 2:0....prodano 62 000 karata, a Kranjčar prodao oksford Mihalju Keriju oksford...imao je tad 19godina...osim dinama, legenda i Rapida, dok je austrijski nogomet osamdesetih bio jak... Rapid izgubio 1-3 u finalu kupa kupova.... Kra-Kra napadački dvojac... Kranjčar i Krankl.... Gospodin bio i ostao

zemunski kej

pre 3 godine

Gledao sam ga na JNA. Dobar igrac,Dinamo je bio odlican tim. Mlinaric ,Devereic,Cerin ,Zajec su neka imana kojih se sacam. Cico je bio vedeta tima.Pokoj mu dusi-

Juan Esnaider

pre 3 godine

Bio sam klinac 1982, ali jos se secam jedne od najboljih napadackih trojki u istoriji klupskog fudbala SFRJ: Mlinaric-Cerin-Kranjcar. Bilo je lepo gledati ih, bez obzira na to za koga navijate. RIP majstore.

Tubic

pre 3 godine

Kako je lijepo kada covjek vidi samo normalne komentare.
Razlog jexsigurno u tom sto ih pisemo mi koji smo zivjeli u nekom drugom vremenu punom reda i pistovanja prema svemu kvalitetnom.
Ova djeca rodjena kasnije neka citaju i uce se necemu
Laka ti zemlja Cico i pozdravi gore sve koji su vec otisli.
Veliki pozdrav svima od jednog Zvezdasa ne delije.

Ivan Livno CRO

pre 3 godine

Boze sta je ovo u tjedan dana izgubiti dva sportasa, takva dva covjeka i gospodina i obojica Zlatka Kranjcar i Saracevic tuga je golema! Hvala vam za sve sto ste napravili za Hrvatski nogomet i rukomet! Pocivali u miru Bozijem ?

Panac

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 01. mart 2021 11:16)

Malo si se zabunio... Lane sa Korane je bio Boro Cvetković!

Dragoslav

pre 3 godine

E jbt.Stvarno sam u šoku.
Svi nam polako odlaze iz ovih starih generacija.
Stvarno velika šteta.IGRAČINA BRE !!!
Biće upamćen kao jedan od najvećih na ovim prostorima.
R.I.P. CICO KRANJČAR !!!
Saučešće porodici.

Dragan PA

pre 3 godine

Jos uvek cuvam parce papira sa autogramima Kranjcara, Hadzica, Beganovica i Zalada. Njih sam nekako nahvatao kao klinac u rodnom Pancevu, bice da je prva polovina 80-ih, posle prijateljske trening utakmice A reprezentacije i olimpijske reprezentacije Jugoslavije. Evo drzim papir sad u ruci, hartija samo sto se ne raspadne koliko je stara, suze mi krenuse. Malopre ukucah u Google-u imena preostale trojice i vidim da Hadzic i Beganovic takodje nisu medju zivima.

YU

pre 3 godine

Hrvat sam, da mi je netko rekao da cu ovakve komentare procitati o hrvatu, rekao bih mu da laze! Iskreno morao sam sjesti. Toliko lijepih rijeci, emotivnih sjecanja, pozdrava...nisam ocekivao od srba. Hvala vam komsije, hvala vam na lijepim rijecima!
(Realan, 1. mart 2021 12:46)

To je verovatno zato sto Kranjcara i ostale igrace Dinama (Zajec, Mlinaric, Cerin, Vabec) pamtimo mi, sada vec u izumiranju, "Jugosloveni", slabo ili nikako ooptereceni bilo kakvom vrstom nacionalizma. Pozdrav.

Васа

pre 3 godine

Играла се утакмица Ц Звезда - Динамо негде половином седамдесетих. На тој утакмици видео сам дриблинг који више никад нисам на једној званичној утакмици. Наиме, тада млади Цицо Крањчар је лопту петом пребацио преко главе противника (мислим да је био Михаљ Кери) који се потпуно збуњен окренуо око себе, а Крањчар је само протрчао даље.
Почивај у миру мајсторе.

Kul, kuliji, najkuliji

pre 3 godine

Ispravka mog komentara za Lane sa Korane. Moja greška, to je Borislav Cvetković. Nije namerno !!!
(The Hun, 1. mart 2021 11:50)

A hteo si kul da ispadnes? E sad sa podvijenom repom si jos kuliji?

Dejo

pre 3 godine

Cico je sigurno jedan od najvecih legendi Dinama.Kao igrac bio je fantastican napadac,cak bi rekao i podcenjen pre svega kod tadasnjih selektora jugoslovenske reprezentacije.Kao covek drag,korektan,smeker,harizmatican,a mnogo lepo vaspitani su mu i cerka i sin Niko,takodje bivsi fudbaler,koji je imao sve predispozicije da bude slican igrac kao Prosinecki npr,slican stil igre,odlicna tehnika,ali nije bas imao srece sa povredama pa i zbog prezimena koje je nosio.Cico je obozavao tamburase,gemist i saune.Bas mi je zao sto je tako rano preminuo.

Bocko

pre 3 godine

Cico je bio veliki igrac, sa Zajecom simbol Dinama tih godina. Njih dvojica su bili svuda postovani. U reprezentaciji je bio zrtva nakaradnog shvatanja fudbala Miljana M. Uostalom nije bio jedini ( Dule, Moca, Vaha , Pasic, Sestic, Mlinaric ).

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Eugen

Covjek (ni)je etnicki hrvat (porijeklo mu je slovensko, zapravo se prezivao kraJnčar, administracija je zeznula prezime kad je isao u vojsku pa je kasnije sam promjenio u 'kranjcar' no njegova rodbina u zg i dalje ima to originalno prezime. Inace, 1918 je 10% stanovnika zg bilo slovensko) pa ne vidim zasto bi itko pisao da je 'jugoslaven' kad se on tako nikad nije izjasnio u etnickom smislu. Isto tako dzajica ili dule savica svi zovu srbima, vasil ringova ili panceva makedoncima.
Stvarno ne vidim sto ti je tu sporno. I igrao je za hrvatsku, bio je kapetan u prvom mecu hr- amerika. Da, bio je hrvatski igrac i trener.

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD

pre 3 godine

Živo ga se sećam kao izvanrednog fudbalera, modernog centarfora napadača ispred svog vremena.
Odličan dribler, velemajstor za slobodnjake, počeo je još sa generacijom u kojoj su igrali, Vabec, Kuže, Blašković...... a nastavio u najboljoj Dinamovoj koju sam ja gledao sa Zajecom, braćom Cvetković, Deverićem, Bručićem, Mlinarićem itdddd

Veliko poštovanje za velikog rivala.
Bog dušu da Ti prosti Zlatko.

Najiskrenije saučešće porodici Kranjčar, njegovim prijateljima i fudbalskom klubu Dinamo iz Zagreba.

Edo

pre 3 godine

@Zdravko
Kako Cico nije odigrao niti jednu utakmicu za Hrvatsku????
Provjeri prije nego lupiš... Cico je bio prvi kapiten reprezentacije Hrvatske.
Čovjek je bio Hrvat i samim tim hrvatski igrač, zašto u sve mješati politiku.... Svi mediji su napisali da je bio igrač Dinama i reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske.

Yossarian

pre 3 godine

@vanja LFC
Ama kakav elsner. Elsner je bio defanzivac. Cico je bio strasan igrac. Jedan od najboljih u Yugi tih godina.


Sećam se, igrao je kao gospodin. Imao je stil, eleaganciju...nešto kao Marko Elsner.
(Vanja LFC, 01. mart 2021 11:46)

Neo@

pre 3 godine

Nisam jugonostalgicar, ali kad čuješ ovakve vesti, ne možeš, a da se ne setis te države... Cico, bio si klasa od igrača, Bog dušu da ti prosti.
Ako se ne varam, trebao si u Zvezdu doći, jedno vreme se govorilo o tome!

Realan

pre 3 godine

Hrvat sam, da mi je netko rekao da cu ovakve komentare procitati o hrvatu, rekao bih mu da laze! Iskreno morao sam sjesti. Toliko lijepih rijeci, emotivnih sjecanja, pozdrava...nisam ocekivao od srba. Hvala vam komsije, hvala vam na lijepim rijecima!

Ko jel ja

pre 3 godine

Coco je bio igračina i šmeker čovek. Ima moje veliko poštovanje i laka mu zemlja. Što se tiče teze da nije igrao zato sto je Hrvat na SP u Španiji nije istina. Deverić je na primer bio u sastavu. Pored Deverić špicevi i polušpicevi su bili Šestić, Halilhodžić, Zlatko Vujović i Sušić. Po meni su svih petorica bili bolji od Cice. A to da su oni bili bolji od njega na znači da on nije bio VRHUNSKI napadač. Pa Šurjak je Hrvat i 10 godina je igrao standardno levo krilo a bilo je pet boljih. Stvar izbora selektora.

Srećnik sa velikim 'S'

pre 3 godine

(domizg, 1. mart 2021 11:26)

Svaka čast na komentaru.

Kao najveće blago čuvam isečke iz novina i stare brojeve TEMPA, SPORTSKIH NOVOSTI, SPORTA, sličica fudbalera iz dobrih,starih vremena.
Dobro pamtim Deverića, Marka Mlinarića,Snješka Cerina, Srećka Bogdana, braću Cvetković, Kranjčara i naravno, golmana Marijana Vlaka!

Iskreno sučešće porodici.

Ove generacije igrača ostaće zauvek upamćene i sećanje na njih neće nikada izbledeti.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!
(Miljan Miljanić, 1. mart 2021 11:57)

Eh, da je on jedini...dugačak je spisak fenomenalnih igrača koji su jedva dobacili do dvadesetak nastupa za reprezentaciju...Dule Savić, Vahid Halilhodžić, Moca Vukotić, Blagojević, Jerković...čak i Pižon ima tridesetak nastupa...zato i nismo nikada ništa osvojili, uvek je udbaška mafija vodila fudbal.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Умро Цицо Крањчар!? RiP! Опасан играч, још памтим оне његове голове тзв. жабицом у угао гола.

Stale67

pre 3 godine

Bio sam na antologijskoj utakmici Partizan- Dinamo 83'godine kada je Partizan bio domaćin na marakani, Cico na vrhuncu karijere a Mance nadolazeća sila. Paklen igrač je bio. Počivaj u miru!

Navijac iz Srbije

pre 3 godine

Bila su to lepa vremena sa vrhunskim I gospodskim igracima gde
se nije isticao nacionalizam, vec se postovao protivnicki klub bez
obzira od kuda je, da li je bio bolji ili losiji. Takve igrace sa normalnim
karakterom vise nece biti na ovim prostorima.
Jedan od tih bio je I ZLATKO KRANJCAR! Pocivaj u miru sa loptom.

RIP

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)

Druže, ti si to nešto pobrkao. "Lane sa Korane" je bio Boro Cvetković.

Dragan

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)

Ivo Tomić je to govorio za Boru Cvetkovića.

Kranjčara pamtim kao vrhunskog igrača koji je imao nesreću da igra u vreme Pižona i Safeta Sušića inače bi bio standardni reprezentativac. Da nije bio alkoholičar, bio bi još bolji trener.

Fenomen

pre 3 godine

Odličan igrač i džentlmen u kopačkama. Predvodnik jedne sjajne generacije Dinama koji je u to vreme igrao jako lep fudbal. Navijam za Zvezdu, ali odajem poštovanje čuvenom Cici.

Pavlet

pre 3 godine

Jedan od idola u doba beskrajnog fudbala "iza škole"...U mojim golgeterskim uzvicima nakon datog gola bio je "Dragan Manceeeee" ili "Cico Kranjčaaaaaaaar"!
Laka ti zemlja, majstore...

Deda

pre 3 godine

Najvise sto sam volio kod njega je ta prizemnost i poniznost koju je imao. Igracina a totalno normalan lik, kao i Prosinecki. Da ga sretnes na ulici, po ponasanju bi pomislio da radi u nekom obliznjem kaficu.

Miljan Miljanić

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!

Gradjanin Kejn

pre 3 godine

Kako bi to legendarni Ivan Tomic rekao: "Igrac finog veza i mudrog poteza!".
Pamtim ga po "lastavici" protiv moje Zvezde '82. Igracina u sampionskoj generaciji Dinama.

stranger

pre 3 godine

Kad cujem Dinamo meni su jos uvek prve asocijacije na taj klub Kranjcar i Deveric. Odlaze ljudi koji su bili simboli jednog ipak lepog i bezbriznog vremena. Pocivaj u miru gospodine.

65 godišnjak

pre 3 godine

Sta se ovo desava sve vise mladih ljudi odlazi. Secam ga se dok je nastupao u Dinamu u ondasnjoj Yugi. Mnogo paklen igrac imao je njuh za gol. Iskreno saucesce porodici.
(Tema, 1. mart 2021 10:24)

Svestan tužnog gubitka ipak hvala za kompliment jer, osim tebe, svi misle da sam star.

zdravko

pre 3 godine

Ocu da kazem daje dobar igrac bio ali je vise moro da igra za jugoslaviji zbog politike a tuje naj veca zrtva dule savic santrac I donekle mance. Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Isuse kriste! Pa sta je ovo?! Prvo otto, sad cico! I u stvarnom zivotu im se cudesno krizao put... Upravo je cicu na klupi dinama zamjenio otto, da bi otta na klupi hrvatske zamjenio cico.
Javnost je vristala na otta jer niku nije vodio na ep, isti ti pljuvali su po cici jer je niku vodio na sp.
Sjecam se javnog gnjeva jer se nakon sp06 nije zelio posuti pepelom i bolesne hajke novinara... kao da je on kriv sto ludi srna nije pogodio penal protiv japana ali je pogodio slobodnjak protiv australije; kao da je on kriv jer je tomas napravio par penala, simunic dobio 3 zuta, tudor fulao 100% sansu u 90' i sto se cijela ekipa povukla kad smo vodili?

Falit ce mi onaj njegov zarazni osmijeh. Velika, velika steta. Putuj cico, u raju te ceka tomo zidak da popijete litru i vodu...

Onaj manolic ce nas nadzivjeti sve, kako je krenulo.

domizg

pre 3 godine

Cico je bio dio vremena kada se žestoki rivalitet nije pokazivao kroz vulgarne ispade prema kontra strani, nego su se poštivala pravila gospodskog ponašanja, ali su zato majstorije na terenu bile nezaboravne. Tip je mislim protiv Rada ‘77 napravio oxford i odmah iz prve opalio i zabio gol sa više od 10m udaljenosti i to sve u trku. Ovi danas bi pali na nos da to probaju...Bio sam par puta u Podgorici kada je dolje bio izbornik i svi su ga cijenili 100 na sat. Odlazak takvih ljudi, a prevlast vucibatina, nama koji volimo sport u pravom smislu riječi, je gubitak za društvo. Cico je bio gospon, fakin, šmeker itd. kako se označava osoba koja ima stila, znanja i nije cijepljen od humora...imate na youtube kako komentira tada mladog B. Đurovskog. Ovo danas sve polupismene preplaćene tarabe...

Eugen

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Zar do sada nisi primetio da Hrvatima tesko i mrsko pada da izgovore rec Jugoslavija? Uvek se umesto imenice Jugoslavija sluze postapalicama tipa "bivsa drzava", "ona drzava", ma sve drugo ce reci samo Jugoslavija nece izgovoriti. Nisi primetio da su Hrvati "malo" na svoju ruku (ovo je vise nego blaaago receno) sto se toga tice i ne samo toga?

Tereza

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)
Lane sa Korane je bio Boro Cvetković.Rođen u Karlovcu.

Miljan Miljanić

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!

Kapetan Todorović

pre 3 godine

Sjajan igrač je bio! Odlično ga pamtim dok je igrao za Dinamo. Pojavila se u nekom trenutku čaršijiska priča da će možda preći u Zvezdu, no to se nija dogodilo. RiP Cico,
poslednji pozdrav iz Beograda.

Joksa

pre 3 godine

Bio je fin čovek. Služili smo vojsku zajedno u Koprivnici. Vaspitan, neumišljen, ni traga od sportske zvezde, što on u Hrvatskoj tada jeste bio. Uvek spreman da pomogne.

Tema

pre 3 godine

Sta se ovo desava sve vise mladih ljudi odlazi. Secam ga se dok je nastupao u Dinamu u ondasnjoj Yugi. Mnogo paklen igrac imao je njuh za gol. Iskreno saucesce porodici.

80te

pre 3 godine

Kao Zvezdas koji je tih godina gledao sve utakmice Zvezde pa i ostalih klubova pored Pizona gotivio sam i Cicu Kranjcara skoro podjednako. Isti tip igraca,smekera,lucidan,sa mnostvo ideja.I paker i strelac. Pocivaj u miru smekeru.

Randy Marsh

pre 3 godine

Veliki Cico Kranjčar. Čovek koji je podigao Dinamo tamo početkom 80tih.
Baš specifičan kao i lik i kao sportista.
Počivaj u miru majstore, u legendu si ušao.

Joksa

pre 3 godine

Bio je fin čovek. Služili smo vojsku zajedno u Koprivnici. Vaspitan, neumišljen, ni traga od sportske zvezde, što on u Hrvatskoj tada jeste bio. Uvek spreman da pomogne.

Kapetan Todorović

pre 3 godine

Sjajan igrač je bio! Odlično ga pamtim dok je igrao za Dinamo. Pojavila se u nekom trenutku čaršijiska priča da će možda preći u Zvezdu, no to se nija dogodilo. RiP Cico,
poslednji pozdrav iz Beograda.

Tema

pre 3 godine

Sta se ovo desava sve vise mladih ljudi odlazi. Secam ga se dok je nastupao u Dinamu u ondasnjoj Yugi. Mnogo paklen igrac imao je njuh za gol. Iskreno saucesce porodici.

YU

pre 3 godine

Hrvat sam, da mi je netko rekao da cu ovakve komentare procitati o hrvatu, rekao bih mu da laze! Iskreno morao sam sjesti. Toliko lijepih rijeci, emotivnih sjecanja, pozdrava...nisam ocekivao od srba. Hvala vam komsije, hvala vam na lijepim rijecima!
(Realan, 1. mart 2021 12:46)

To je verovatno zato sto Kranjcara i ostale igrace Dinama (Zajec, Mlinaric, Cerin, Vabec) pamtimo mi, sada vec u izumiranju, "Jugosloveni", slabo ili nikako ooptereceni bilo kakvom vrstom nacionalizma. Pozdrav.

domizg

pre 3 godine

Cico je bio dio vremena kada se žestoki rivalitet nije pokazivao kroz vulgarne ispade prema kontra strani, nego su se poštivala pravila gospodskog ponašanja, ali su zato majstorije na terenu bile nezaboravne. Tip je mislim protiv Rada ‘77 napravio oxford i odmah iz prve opalio i zabio gol sa više od 10m udaljenosti i to sve u trku. Ovi danas bi pali na nos da to probaju...Bio sam par puta u Podgorici kada je dolje bio izbornik i svi su ga cijenili 100 na sat. Odlazak takvih ljudi, a prevlast vucibatina, nama koji volimo sport u pravom smislu riječi, je gubitak za društvo. Cico je bio gospon, fakin, šmeker itd. kako se označava osoba koja ima stila, znanja i nije cijepljen od humora...imate na youtube kako komentira tada mladog B. Đurovskog. Ovo danas sve polupismene preplaćene tarabe...

Fenomen

pre 3 godine

Odličan igrač i džentlmen u kopačkama. Predvodnik jedne sjajne generacije Dinama koji je u to vreme igrao jako lep fudbal. Navijam za Zvezdu, ali odajem poštovanje čuvenom Cici.

stranger

pre 3 godine

Kad cujem Dinamo meni su jos uvek prve asocijacije na taj klub Kranjcar i Deveric. Odlaze ljudi koji su bili simboli jednog ipak lepog i bezbriznog vremena. Pocivaj u miru gospodine.

80te

pre 3 godine

Kao Zvezdas koji je tih godina gledao sve utakmice Zvezde pa i ostalih klubova pored Pizona gotivio sam i Cicu Kranjcara skoro podjednako. Isti tip igraca,smekera,lucidan,sa mnostvo ideja.I paker i strelac. Pocivaj u miru smekeru.

Randy Marsh

pre 3 godine

Veliki Cico Kranjčar. Čovek koji je podigao Dinamo tamo početkom 80tih.
Baš specifičan kao i lik i kao sportista.
Počivaj u miru majstore, u legendu si ušao.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!
(Miljan Miljanić, 1. mart 2021 11:57)

Eh, da je on jedini...dugačak je spisak fenomenalnih igrača koji su jedva dobacili do dvadesetak nastupa za reprezentaciju...Dule Savić, Vahid Halilhodžić, Moca Vukotić, Blagojević, Jerković...čak i Pižon ima tridesetak nastupa...zato i nismo nikada ništa osvojili, uvek je udbaška mafija vodila fudbal.

Tubic

pre 3 godine

Kako je lijepo kada covjek vidi samo normalne komentare.
Razlog jexsigurno u tom sto ih pisemo mi koji smo zivjeli u nekom drugom vremenu punom reda i pistovanja prema svemu kvalitetnom.
Ova djeca rodjena kasnije neka citaju i uce se necemu
Laka ti zemlja Cico i pozdravi gore sve koji su vec otisli.
Veliki pozdrav svima od jednog Zvezdasa ne delije.

Васа

pre 3 godine

Играла се утакмица Ц Звезда - Динамо негде половином седамдесетих. На тој утакмици видео сам дриблинг који више никад нисам на једној званичној утакмици. Наиме, тада млади Цицо Крањчар је лопту петом пребацио преко главе противника (мислим да је био Михаљ Кери) који се потпуно збуњен окренуо око себе, а Крањчар је само протрчао даље.
Почивај у миру мајсторе.

Djordje Stanojevic

pre 3 godine

Kranjcar, Mlinaric, Deveric, ja klinac pun optimizma krecem na stadion i naravno uveren u pobedu Partizana......
Nismo znali gde je lopta i da nadjemo put do kuce.
Pocivaj u miru majstore

Realan

pre 3 godine

Hrvat sam, da mi je netko rekao da cu ovakve komentare procitati o hrvatu, rekao bih mu da laze! Iskreno morao sam sjesti. Toliko lijepih rijeci, emotivnih sjecanja, pozdrava...nisam ocekivao od srba. Hvala vam komsije, hvala vam na lijepim rijecima!

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD

pre 3 godine

Živo ga se sećam kao izvanrednog fudbalera, modernog centarfora napadača ispred svog vremena.
Odličan dribler, velemajstor za slobodnjake, počeo je još sa generacijom u kojoj su igrali, Vabec, Kuže, Blašković...... a nastavio u najboljoj Dinamovoj koju sam ja gledao sa Zajecom, braćom Cvetković, Deverićem, Bručićem, Mlinarićem itdddd

Veliko poštovanje za velikog rivala.
Bog dušu da Ti prosti Zlatko.

Najiskrenije saučešće porodici Kranjčar, njegovim prijateljima i fudbalskom klubu Dinamo iz Zagreba.

Deda

pre 3 godine

Najvise sto sam volio kod njega je ta prizemnost i poniznost koju je imao. Igracina a totalno normalan lik, kao i Prosinecki. Da ga sretnes na ulici, po ponasanju bi pomislio da radi u nekom obliznjem kaficu.

Dejo

pre 3 godine

Cico je sigurno jedan od najvecih legendi Dinama.Kao igrac bio je fantastican napadac,cak bi rekao i podcenjen pre svega kod tadasnjih selektora jugoslovenske reprezentacije.Kao covek drag,korektan,smeker,harizmatican,a mnogo lepo vaspitani su mu i cerka i sin Niko,takodje bivsi fudbaler,koji je imao sve predispozicije da bude slican igrac kao Prosinecki npr,slican stil igre,odlicna tehnika,ali nije bas imao srece sa povredama pa i zbog prezimena koje je nosio.Cico je obozavao tamburase,gemist i saune.Bas mi je zao sto je tako rano preminuo.

Dragoslav

pre 3 godine

E jbt.Stvarno sam u šoku.
Svi nam polako odlaze iz ovih starih generacija.
Stvarno velika šteta.IGRAČINA BRE !!!
Biće upamćen kao jedan od najvećih na ovim prostorima.
R.I.P. CICO KRANJČAR !!!
Saučešće porodici.

Navijac iz Srbije

pre 3 godine

Bila su to lepa vremena sa vrhunskim I gospodskim igracima gde
se nije isticao nacionalizam, vec se postovao protivnicki klub bez
obzira od kuda je, da li je bio bolji ili losiji. Takve igrace sa normalnim
karakterom vise nece biti na ovim prostorima.
Jedan od tih bio je I ZLATKO KRANJCAR! Pocivaj u miru sa loptom.

Stale67

pre 3 godine

Bio sam na antologijskoj utakmici Partizan- Dinamo 83'godine kada je Partizan bio domaćin na marakani, Cico na vrhuncu karijere a Mance nadolazeća sila. Paklen igrač je bio. Počivaj u miru!

Pavlet

pre 3 godine

Jedan od idola u doba beskrajnog fudbala "iza škole"...U mojim golgeterskim uzvicima nakon datog gola bio je "Dragan Manceeeee" ili "Cico Kranjčaaaaaaaar"!
Laka ti zemlja, majstore...

Juan Esnaider

pre 3 godine

Bio sam klinac 1982, ali jos se secam jedne od najboljih napadackih trojki u istoriji klupskog fudbala SFRJ: Mlinaric-Cerin-Kranjcar. Bilo je lepo gledati ih, bez obzira na to za koga navijate. RIP majstore.

Bocko

pre 3 godine

Cico je bio veliki igrac, sa Zajecom simbol Dinama tih godina. Njih dvojica su bili svuda postovani. U reprezentaciji je bio zrtva nakaradnog shvatanja fudbala Miljana M. Uostalom nije bio jedini ( Dule, Moca, Vaha , Pasic, Sestic, Mlinaric ).

Srećnik sa velikim 'S'

pre 3 godine

(domizg, 1. mart 2021 11:26)

Svaka čast na komentaru.

Kao najveće blago čuvam isečke iz novina i stare brojeve TEMPA, SPORTSKIH NOVOSTI, SPORTA, sličica fudbalera iz dobrih,starih vremena.
Dobro pamtim Deverića, Marka Mlinarića,Snješka Cerina, Srećka Bogdana, braću Cvetković, Kranjčara i naravno, golmana Marijana Vlaka!

Iskreno sučešće porodici.

Ove generacije igrača ostaće zauvek upamćene i sećanje na njih neće nikada izbledeti.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Isuse kriste! Pa sta je ovo?! Prvo otto, sad cico! I u stvarnom zivotu im se cudesno krizao put... Upravo je cicu na klupi dinama zamjenio otto, da bi otta na klupi hrvatske zamjenio cico.
Javnost je vristala na otta jer niku nije vodio na ep, isti ti pljuvali su po cici jer je niku vodio na sp.
Sjecam se javnog gnjeva jer se nakon sp06 nije zelio posuti pepelom i bolesne hajke novinara... kao da je on kriv sto ludi srna nije pogodio penal protiv japana ali je pogodio slobodnjak protiv australije; kao da je on kriv jer je tomas napravio par penala, simunic dobio 3 zuta, tudor fulao 100% sansu u 90' i sto se cijela ekipa povukla kad smo vodili?

Falit ce mi onaj njegov zarazni osmijeh. Velika, velika steta. Putuj cico, u raju te ceka tomo zidak da popijete litru i vodu...

Onaj manolic ce nas nadzivjeti sve, kako je krenulo.

Mark

pre 3 godine

1975. Dinamo dobio Zvezdu 2:0....prodano 62 000 karata, a Kranjčar prodao oksford Mihalju Keriju oksford...imao je tad 19godina...osim dinama, legenda i Rapida, dok je austrijski nogomet osamdesetih bio jak... Rapid izgubio 1-3 u finalu kupa kupova.... Kra-Kra napadački dvojac... Kranjčar i Krankl.... Gospodin bio i ostao

Dragan PA

pre 3 godine

Jos uvek cuvam parce papira sa autogramima Kranjcara, Hadzica, Beganovica i Zalada. Njih sam nekako nahvatao kao klinac u rodnom Pancevu, bice da je prva polovina 80-ih, posle prijateljske trening utakmice A reprezentacije i olimpijske reprezentacije Jugoslavije. Evo drzim papir sad u ruci, hartija samo sto se ne raspadne koliko je stara, suze mi krenuse. Malopre ukucah u Google-u imena preostale trojice i vidim da Hadzic i Beganovic takodje nisu medju zivima.

RIP

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)

Druže, ti si to nešto pobrkao. "Lane sa Korane" je bio Boro Cvetković.

Neo@

pre 3 godine

Nisam jugonostalgicar, ali kad čuješ ovakve vesti, ne možeš, a da se ne setis te države... Cico, bio si klasa od igrača, Bog dušu da ti prosti.
Ako se ne varam, trebao si u Zvezdu doći, jedno vreme se govorilo o tome!

Edo

pre 3 godine

@Zdravko
Kako Cico nije odigrao niti jednu utakmicu za Hrvatsku????
Provjeri prije nego lupiš... Cico je bio prvi kapiten reprezentacije Hrvatske.
Čovjek je bio Hrvat i samim tim hrvatski igrač, zašto u sve mješati politiku.... Svi mediji su napisali da je bio igrač Dinama i reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske.

zemunski kej

pre 3 godine

Gledao sam ga na JNA. Dobar igrac,Dinamo je bio odlican tim. Mlinaric ,Devereic,Cerin ,Zajec su neka imana kojih se sacam. Cico je bio vedeta tima.Pokoj mu dusi-

65 godišnjak

pre 3 godine

Sta se ovo desava sve vise mladih ljudi odlazi. Secam ga se dok je nastupao u Dinamu u ondasnjoj Yugi. Mnogo paklen igrac imao je njuh za gol. Iskreno saucesce porodici.
(Tema, 1. mart 2021 10:24)

Svestan tužnog gubitka ipak hvala za kompliment jer, osim tebe, svi misle da sam star.

Tereza

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)
Lane sa Korane je bio Boro Cvetković.Rođen u Karlovcu.

Gradjanin Kejn

pre 3 godine

Kako bi to legendarni Ivan Tomic rekao: "Igrac finog veza i mudrog poteza!".
Pamtim ga po "lastavici" protiv moje Zvezde '82. Igracina u sampionskoj generaciji Dinama.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Умро Цицо Крањчар!? RiP! Опасан играч, још памтим оне његове голове тзв. жабицом у угао гола.

Ivan Livno CRO

pre 3 godine

Boze sta je ovo u tjedan dana izgubiti dva sportasa, takva dva covjeka i gospodina i obojica Zlatka Kranjcar i Saracevic tuga je golema! Hvala vam za sve sto ste napravili za Hrvatski nogomet i rukomet! Pocivali u miru Bozijem ?

Nadam se normalni

pre 3 godine

Često sam na portalu. Hrvat, generacija 50-neka. Obavezno čitam komentare i puno prije ove vijesti i ovih komentara pomislio sam, Vama (srbima) moj veliki naklon. Koliko toplih ljudskih poruka, koliko čovječnosti, nitko vam nije ravan. Imate svo moje poštovanje, nedajte se, ostanite isti.Uskoro će vas izučavati kao raritet. Sa velikom većinom vas, volio bih se naći uz gajbu piva, roštilj i razvaliti. Pozdrav svim B92 komentatorima.

Panac

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 01. mart 2021 11:16)

Malo si se zabunio... Lane sa Korane je bio Boro Cvetković!

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Eugen

Covjek (ni)je etnicki hrvat (porijeklo mu je slovensko, zapravo se prezivao kraJnčar, administracija je zeznula prezime kad je isao u vojsku pa je kasnije sam promjenio u 'kranjcar' no njegova rodbina u zg i dalje ima to originalno prezime. Inace, 1918 je 10% stanovnika zg bilo slovensko) pa ne vidim zasto bi itko pisao da je 'jugoslaven' kad se on tako nikad nije izjasnio u etnickom smislu. Isto tako dzajica ili dule savica svi zovu srbima, vasil ringova ili panceva makedoncima.
Stvarno ne vidim sto ti je tu sporno. I igrao je za hrvatsku, bio je kapetan u prvom mecu hr- amerika. Da, bio je hrvatski igrac i trener.

B.Živković

pre 3 godine

Veliki čovek i fudbaler, pratio sam ga i uglavnom navijao protiv njega, ali mi ostao u najboljoj uspomeni kao veliki sportsmen i fer igrač. Maj 1983., Beograd, Marakana, preko 80 hiljada gledalaca, odlučujući meč za titulu prvaka Partizan-Dinamo. Partizan pobedom osvaja titulu, isto i Dinamo, nerešeno daje neizvesnost, i Hajduk se uključuje u borbu. 0:1 Autogol Rojević (sa ogromnim požrtvovanjem nije stigao do lopte na vreme i zakucao je u sopstvenu mrežu) 0:2 Cico Kranjčar, fantastičan gol, za udžbenike, šut sa preko 20 metara u sam ugao, Stojić nemoćan. Onda 1:2, Trifunović iz penala i kada je Dinamo već "nosio" pobedu kući, sada takođe već odavno legendarni Dragan Mance i 2:2. Na kraju je Partizan osvojio titulu. Godinu dana pre toga u JNA, na Borongaju sam služio i često gledao utakmice Dinama. Šampionski tim Dinama sa legendarnim "belim šalom" Ćirom Blaževićem. Bila su to neka druga i srećnija vremena. Poslednji pozdrav Zlatku Cici Kranjčaru!

Demar Derozan

pre 3 godine

Steta, mlad je otisao Kranjcar, izuzetan fudbaler, pokretljiv spic, sutirao sa obe noge, skolovan igrac, pravi izdanak lige bivse Juge, mucio Zvezdinu i Partizanovu odbranu, takav as a samo zabelezip nekoliko nastupa za repku, velika konkurencija bila, saucesce porodici

Darko

pre 3 godine

Iako one stare drzave nema vec dugo, drugar i ja smo se prilicno rastuzili kad smo culi. Cico je predstavnik onog urbanog kulturnog Zagreba, i nekih lepsih vremena. Simbol sjajnog, zaista sjajnog fudbala, na koji smo svi bili ponosni bez obzira za koga navijas i iz kog si dela drzave. Uvek mi je bilo krivo sto se nije ostvario njegov transfer u Zvezdu. Verovatno bi vise traga ostavio nego Robi, i postao bi urbana legenda i ovde kod nas. Laka ti zemlja gospodine. Hrvatima iskreno saucesce.

Miljan Miljanić

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!

Stari cigan

pre 3 godine

Nenametljiv, kulturan, fer plej igrac. Mnogo puta sam ga gledao dok sam kao mladic "visio" na Severu. Kasnije 90-ih, kad god bih video Robija Faulera na TV, setio bih se Cica. Mnogo me je Robi na njega podsecao, i likom, i igrom, a i fer plejom. Saucesce sinu i ostalima u porodici. Veliki gubitak, ne samo za njih, nego za ove nase balkanske prostore. Fali nam takvih ljudi.

Kolubarac

pre 3 godine

kad bi mogao da se da organizuje turnir veterana "velike četvorke", dok još ima živih onih starih nezaboravnih asova: pižon, savić, šestić, klinčarski, đelmaš, deverić, mlinarić, slišković, asanović...
kakav bi to spektakl bio i omaž nekim starim vremenima, ali ne odgovara političarima, odmah bi počeli i jedni i drugi da se pros.....u.

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Neizbrisive figure mog detinjstva, Kranjcar, Zajec, Deveric, Mlinaric, Sliskovic, braca Susic, Škoro, Bazdarevic, Elzner, Semir Tuce, Sestic, Mance, Pizon, Vukotic, Savic itd, itd.
Fudbalski znalci, smekeri i gospoda.
Pocivaj u miru, majstore!!!

TedThüringen

pre 3 godine

Od ovakvih komentara se oči orose.
Cico je bio sjajan lik i veliki gosodin.
Nekada su nogometaši bili veliki idoli nama klincima a danas?
Messi da nekome bude idol.
To je bilo viteško nadmetanje i veliko poštovanje među nogometašima.
Liga sjajna, stadioni krcati a nogomet prvoklasan.

Miljan Miljanić

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!

Eugen

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Zar do sada nisi primetio da Hrvatima tesko i mrsko pada da izgovore rec Jugoslavija? Uvek se umesto imenice Jugoslavija sluze postapalicama tipa "bivsa drzava", "ona drzava", ma sve drugo ce reci samo Jugoslavija nece izgovoriti. Nisi primetio da su Hrvati "malo" na svoju ruku (ovo je vise nego blaaago receno) sto se toga tice i ne samo toga?

djedmedjed

pre 3 godine

Najkompletniji Dinamov napadač ikada ! Igrao je bez kompleksa, nazabijao se svim velikima. Dribling, slobodnjak, udarac s obje noge, glavom, brzina,akrobat... Uz Dušana Savića je po svim kriterijima trebao predvoditi napad Jugoslavije na SP 1982. Savić kao klasični centarfor sidrun, a Kranjčar kao polušpica - na krilu Vujović, iza njih Pižon, Mlinarić i Sušić. Otraga Pantelić, Zajec, Gudelj te par bekova - Stojković i drugi Vujović. Šestić i Halilhodžić rezerve.To bi bila momčad ! Nažalost, igrao je stari Šurjak koji se stalno svađao sa sucima i Šljivo, za kojeg se poslije nije više čulo.To su bila dva igrača manje. Šteta...

CRNA GORA

pre 3 godine

Legendo hvala ti za nezaboravne trenutke kada je moja reprezentacija igrala fudbal kakav nikad vise igrati nece. Bilo je cast imati te za selektora.

Dragan PA

pre 3 godine

@Nadam se normalni
Bio sam u vojsci u Prizrenu 89/90 jedna od poslednjih generacija bivse JNA. Znaci, mi Srbi, Hrvati, Slovenci i ostali. Bas sam dobar bio sa dvojicom Hrvata. Ostao mi neki telefonski imenik iz tog vremena, tamo njihovi brojevi telefona, jedan iz Karlovca, drugi iz Rijeke. Kad je proslo ono ludilo 90-ih, upravo sam takve ideje imao, rostilj, pivo, i slicno. Nikad se medjutim do danas nisam odvazio da nazovem te brojeve. Nisam hteo da cujem nista sto bi me mozda razocaralo, rastuzilo, naljutilo...odlucio sam samo da cuvam jednu lepu uspomenu.

pogled iz svemira

pre 3 godine

Jedino zbog cega mi je najvise zao je ta fudbalska liga bila je groznica za svaki vikend nezaboravni Cico gospodin medju fudbalerima,slava mu uz njega i slicne nam je detinjstvo i mladost bilo prelepo.

Rajko

pre 3 godine

Nisam pratio zadnjih god vidim da je u CG ostavio trag kao dobar selektor hvale ga. Sećamo se 1982 i titule prvaka strašne generacije Vlak Bručić Z Cvetković Bogdan Zajec Mustedanagić Cerin Cico Mlinarić Deverić B Cvetković
Vodio ih Blažević beli šal prvaci zemlje posle 20 i više god. Bili su strašna ekipa i Cico je bio majstor za golove.

Ko jel ja

pre 3 godine

Coco je bio igračina i šmeker čovek. Ima moje veliko poštovanje i laka mu zemlja. Što se tiče teze da nije igrao zato sto je Hrvat na SP u Španiji nije istina. Deverić je na primer bio u sastavu. Pored Deverić špicevi i polušpicevi su bili Šestić, Halilhodžić, Zlatko Vujović i Sušić. Po meni su svih petorica bili bolji od Cice. A to da su oni bili bolji od njega na znači da on nije bio VRHUNSKI napadač. Pa Šurjak je Hrvat i 10 godina je igrao standardno levo krilo a bilo je pet boljih. Stvar izbora selektora.

Srbijanac

pre 3 godine

Bonic ,Brucic,KRANJCAR,Janjanin I Vabec....pitajte golmane ko su Oni bili.Prerani odlazak nama zal za njim ,pocivaj u Bozijem vecnom miru I hvala za sve sto si dao Yugo fudbalu.

Yossarian

pre 3 godine

@vanja LFC
Ama kakav elsner. Elsner je bio defanzivac. Cico je bio strasan igrac. Jedan od najboljih u Yugi tih godina.


Sećam se, igrao je kao gospodin. Imao je stil, eleaganciju...nešto kao Marko Elsner.
(Vanja LFC, 01. mart 2021 11:46)

Dragan

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)

Ivo Tomić je to govorio za Boru Cvetkovića.

Kranjčara pamtim kao vrhunskog igrača koji je imao nesreću da igra u vreme Pižona i Safeta Sušića inače bi bio standardni reprezentativac. Da nije bio alkoholičar, bio bi još bolji trener.

Srećnik sa velikim 'S'

pre 3 godine

Često sam na portalu. Hrvat, generacija 50-neka. Obavezno čitam komentare i puno prije ove vijesti i ovih komentara pomislio sam, Vama (srbima) moj veliki naklon. Koliko toplih ljudskih poruka, koliko čovječnosti, nitko vam...
(Nadam se normalni, 1. mart 2021 15:56)

Veliki naklon i poštovanje.
Lepši i iskreniji komentar nisam odavno pročitao.
Na ovim prostorima živi 'mali milion' naroda i narodnosti (!), sve nas tište iste muke, istim stvarima se radujemo, ali ono čega se muški deo populacije, Vaše i generacija 70-tih i 80-tih, rado seća je fudbal,nogomet u onoj staroj Jugi.

Ja (48) ovim današnjim klincima svaki put prepričavam kakvu smo ligu imali, koje fešte su nam priređivali klubovi sa ovih prostora...Rijeka rasturi Reala, Nišlije čuknu Napoli. Utakmice Hajduka protiv Totenhema, Torina, ...CZ protiv Bavaraca. Partizanovih 6:2 protiv QPR.
Da ne zaboravim i Dinamo, Velež, Osijek, Sarajevo, Želju, Olimpiju, ali i Čelik iz Zenice jer ko je tamo izvukao nerešeno, kući pevajući.
Sećam se atmosfere u Prištini, kakav bre, Brazil!
Bilino polje, Tušanj, Pod Bijelim bregom, Bagdala, Kantrida,...

Daće Bog da se ova muka smiri i da sve bude ok, dođite kod nas na ćevape, pivo, čvarke, baklave, kremšnite, burek- od volje Vam bilo.
Za dobre ljude vazda ćemo biti dobri domaćini, kao i Vi što bi ste bili, zar ne?

zdravko

pre 3 godine

Ocu da kazem daje dobar igrac bio ali je vise moro da igra za jugoslaviji zbog politike a tuje naj veca zrtva dule savic santrac I donekle mance. Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala

Darko

pre 3 godine

Sjećam se ko klinac vidio jednu utakmicu gdje jedan plavi igrač daje gol glavom trzajem iz velike udaljenosti....svidjlo mi se to i pitao sam se tko je taj da daje takve lijepe golove...naravno bio je to Zlatko Kranjčar popularni Cico...od tada navijam za Dinamo.....drago mi je da ovdje ima puno ljudi koji su kao i ja prepoznali dobrog igrača i čovjeka...ne znam šta da kažem svaka vam čast na komentarima!....zbog vas ispravljam svoju sliku o navijačima Zvezde i Partizana....pozdrav iz Zg.

Srebrni

pre 3 godine

@Na-j-zbiljnije kažeš:
Neka mu je laka crna zemlja, ali stvarno komšije (bez ikakve namere da provociram), bio li bilo ko od Vas dečki ljubazan da objasni zašto večito visite po svim Srpskim portalima u tolikim brojevima.
Pa da ti kažem zašto: Prije sedam godina, ako se ne varam, u Srbiji bile poplave. Stradavaju ljudi, ostali bez svega u nekoliko minuta, steglo me u grlu. Vidio dijete u majčinu naručju, a majka izbezumljena pogleda, kao u snu, nosi ga ko kaputić. Steglo me oko srca. Gledam to dijete, gledam majku. Mislim se što da radim, mogu li pomoći nekako jer njih dvoje meni su slika zemlje koja je stradala. Srbije, Makedonije, Crne Gore, svejedno, patnja u svakoj zemlji ima isto lice, i da ti kažem, nema nacionalnost, jebi ga. I onda opet mislim: čovjek koji se zatvori u kuću i ne izlazi iz nje počinje smrdjeti a da to i ne zna i još nakon toga pita zašto mu nitko ne dolazi. Čitam, ovdje na B92, jedan komentar. Kaže: "Braćo Hrvati pomagajte! S kim će da ratujete ako nas ne bude..." E, sad ako si me razumio, zato, zato dolazim na ove stranice, jer, s kime ću sutra ratovati ako Vas nema? S kime ću patiti, s kime suosjećati, s kime plakati?

bero

pre 3 godine

Bio je fin čovek. Služili smo vojsku zajedno u Koprivnici. Vaspitan, neumišljen, ni traga od sportske zvezde, što on u Hrvatskoj tada jeste bio. Uvek spreman da pomogne.
(Joksa, 1. mart 2021 10:40)
# Link komentara
ja sam bio golman naše ekipe, osvojili prvo mjesto (posjedujem sliku nogometne ekipe).Pošaljem ako želite

Branko Trifunovic

pre 3 godine

Ode Cico moj,
sredinom 70 ih smo se duzili na Tresnjevci,
on je dolazio na moje basket tekme,juniora Industomontaze,a ja ponekad kod Dinama,vec je bio mlada zvezda i par cura je uvek bilo,visak oko njega,pa je,
nesebicno dzentlmenski mladjima nam predstavljo,
Divan moj Cico,

Kul, kuliji, najkuliji

pre 3 godine

Ispravka mog komentara za Lane sa Korane. Moja greška, to je Borislav Cvetković. Nije namerno !!!
(The Hun, 1. mart 2021 11:50)

A hteo si kul da ispadnes? E sad sa podvijenom repom si jos kuliji?

Padjine969

pre 3 godine

Katakteristican sa gospodskim i manekenskim stilom.Besprekorna oprema i frizura .Odudarao je od prosecnih fudbalera tog vremena izgledom i fudbalskom inteligencijom.

Na-j-zbiljnije

pre 3 godine

Neka mu je laka crna zemlja, ali stvarno komšije (bez ikakve namere da provociram), bio li bilo ko od Vas dečki ljubazan da objasni zašto večito visite po svim Srpskim portalima u tolikim brojevima.

apple

pre 3 godine

(Srebrni, 2. mart 2021 14:33)

Sve, sve, ali stepen patetike koji imate u komentarima od pomoći Srbiji, preko pobeda u sportu, do priča o ratovima 90ih
nikada nisam shvatio, i izgleda da neću.

zdravko

pre 3 godine

Ocu da kazem daje dobar igrac bio ali je vise moro da igra za jugoslaviji zbog politike a tuje naj veca zrtva dule savic santrac I donekle mance. Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala

Kul, kuliji, najkuliji

pre 3 godine

Ispravka mog komentara za Lane sa Korane. Moja greška, to je Borislav Cvetković. Nije namerno !!!
(The Hun, 1. mart 2021 11:50)

A hteo si kul da ispadnes? E sad sa podvijenom repom si jos kuliji?

Eugen

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Zar do sada nisi primetio da Hrvatima tesko i mrsko pada da izgovore rec Jugoslavija? Uvek se umesto imenice Jugoslavija sluze postapalicama tipa "bivsa drzava", "ona drzava", ma sve drugo ce reci samo Jugoslavija nece izgovoriti. Nisi primetio da su Hrvati "malo" na svoju ruku (ovo je vise nego blaaago receno) sto se toga tice i ne samo toga?

Na-j-zbiljnije

pre 3 godine

Neka mu je laka crna zemlja, ali stvarno komšije (bez ikakve namere da provociram), bio li bilo ko od Vas dečki ljubazan da objasni zašto večito visite po svim Srpskim portalima u tolikim brojevima.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Eugen

Covjek (ni)je etnicki hrvat (porijeklo mu je slovensko, zapravo se prezivao kraJnčar, administracija je zeznula prezime kad je isao u vojsku pa je kasnije sam promjenio u 'kranjcar' no njegova rodbina u zg i dalje ima to originalno prezime. Inace, 1918 je 10% stanovnika zg bilo slovensko) pa ne vidim zasto bi itko pisao da je 'jugoslaven' kad se on tako nikad nije izjasnio u etnickom smislu. Isto tako dzajica ili dule savica svi zovu srbima, vasil ringova ili panceva makedoncima.
Stvarno ne vidim sto ti je tu sporno. I igrao je za hrvatsku, bio je kapetan u prvom mecu hr- amerika. Da, bio je hrvatski igrac i trener.

Ko jel ja

pre 3 godine

Coco je bio igračina i šmeker čovek. Ima moje veliko poštovanje i laka mu zemlja. Što se tiče teze da nije igrao zato sto je Hrvat na SP u Španiji nije istina. Deverić je na primer bio u sastavu. Pored Deverić špicevi i polušpicevi su bili Šestić, Halilhodžić, Zlatko Vujović i Sušić. Po meni su svih petorica bili bolji od Cice. A to da su oni bili bolji od njega na znači da on nije bio VRHUNSKI napadač. Pa Šurjak je Hrvat i 10 godina je igrao standardno levo krilo a bilo je pet boljih. Stvar izbora selektora.

Miljan Miljanić

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!

65 godišnjak

pre 3 godine

Sta se ovo desava sve vise mladih ljudi odlazi. Secam ga se dok je nastupao u Dinamu u ondasnjoj Yugi. Mnogo paklen igrac imao je njuh za gol. Iskreno saucesce porodici.
(Tema, 1. mart 2021 10:24)

Svestan tužnog gubitka ipak hvala za kompliment jer, osim tebe, svi misle da sam star.

Realan

pre 3 godine

Hrvat sam, da mi je netko rekao da cu ovakve komentare procitati o hrvatu, rekao bih mu da laze! Iskreno morao sam sjesti. Toliko lijepih rijeci, emotivnih sjecanja, pozdrava...nisam ocekivao od srba. Hvala vam komsije, hvala vam na lijepim rijecima!

stranger

pre 3 godine

Kad cujem Dinamo meni su jos uvek prve asocijacije na taj klub Kranjcar i Deveric. Odlaze ljudi koji su bili simboli jednog ipak lepog i bezbriznog vremena. Pocivaj u miru gospodine.

Randy Marsh

pre 3 godine

Veliki Cico Kranjčar. Čovek koji je podigao Dinamo tamo početkom 80tih.
Baš specifičan kao i lik i kao sportista.
Počivaj u miru majstore, u legendu si ušao.

Miljan Miljanić

pre 3 godine

Jos jednom da kazem da hrvatske medije jutros objavili ni jednog trenutka nisu rekli jugoslovenski I hrvatski igrac Samo kazu hrvatski igrac I ako nije odigro ni jednu utakmicu za tu zemjiu. Nek mu vecna Slava I hvala
(zdravko, 1. mart 2021 11:10)

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!

Tema

pre 3 godine

Sta se ovo desava sve vise mladih ljudi odlazi. Secam ga se dok je nastupao u Dinamu u ondasnjoj Yugi. Mnogo paklen igrac imao je njuh za gol. Iskreno saucesce porodici.

Kapetan Todorović

pre 3 godine

Sjajan igrač je bio! Odlično ga pamtim dok je igrao za Dinamo. Pojavila se u nekom trenutku čaršijiska priča da će možda preći u Zvezdu, no to se nija dogodilo. RiP Cico,
poslednji pozdrav iz Beograda.

Edo

pre 3 godine

@Zdravko
Kako Cico nije odigrao niti jednu utakmicu za Hrvatsku????
Provjeri prije nego lupiš... Cico je bio prvi kapiten reprezentacije Hrvatske.
Čovjek je bio Hrvat i samim tim hrvatski igrač, zašto u sve mješati politiku.... Svi mediji su napisali da je bio igrač Dinama i reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske.

Dragan PA

pre 3 godine

@Nadam se normalni
Bio sam u vojsci u Prizrenu 89/90 jedna od poslednjih generacija bivse JNA. Znaci, mi Srbi, Hrvati, Slovenci i ostali. Bas sam dobar bio sa dvojicom Hrvata. Ostao mi neki telefonski imenik iz tog vremena, tamo njihovi brojevi telefona, jedan iz Karlovca, drugi iz Rijeke. Kad je proslo ono ludilo 90-ih, upravo sam takve ideje imao, rostilj, pivo, i slicno. Nikad se medjutim do danas nisam odvazio da nazovem te brojeve. Nisam hteo da cujem nista sto bi me mozda razocaralo, rastuzilo, naljutilo...odlucio sam samo da cuvam jednu lepu uspomenu.

Dragan

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)

Ivo Tomić je to govorio za Boru Cvetkovića.

Kranjčara pamtim kao vrhunskog igrača koji je imao nesreću da igra u vreme Pižona i Safeta Sušića inače bi bio standardni reprezentativac. Da nije bio alkoholičar, bio bi još bolji trener.

Djordje Stanojevic

pre 3 godine

Kranjcar, Mlinaric, Deveric, ja klinac pun optimizma krecem na stadion i naravno uveren u pobedu Partizana......
Nismo znali gde je lopta i da nadjemo put do kuce.
Pocivaj u miru majstore

Joksa

pre 3 godine

Bio je fin čovek. Služili smo vojsku zajedno u Koprivnici. Vaspitan, neumišljen, ni traga od sportske zvezde, što on u Hrvatskoj tada jeste bio. Uvek spreman da pomogne.

Fenomen

pre 3 godine

Odličan igrač i džentlmen u kopačkama. Predvodnik jedne sjajne generacije Dinama koji je u to vreme igrao jako lep fudbal. Navijam za Zvezdu, ali odajem poštovanje čuvenom Cici.

Tereza

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)
Lane sa Korane je bio Boro Cvetković.Rođen u Karlovcu.

Neo@

pre 3 godine

Nisam jugonostalgicar, ali kad čuješ ovakve vesti, ne možeš, a da se ne setis te države... Cico, bio si klasa od igrača, Bog dušu da ti prosti.
Ako se ne varam, trebao si u Zvezdu doći, jedno vreme se govorilo o tome!

Nadam se normalni

pre 3 godine

Često sam na portalu. Hrvat, generacija 50-neka. Obavezno čitam komentare i puno prije ove vijesti i ovih komentara pomislio sam, Vama (srbima) moj veliki naklon. Koliko toplih ljudskih poruka, koliko čovječnosti, nitko vam nije ravan. Imate svo moje poštovanje, nedajte se, ostanite isti.Uskoro će vas izučavati kao raritet. Sa velikom većinom vas, volio bih se naći uz gajbu piva, roštilj i razvaliti. Pozdrav svim B92 komentatorima.

Srebrni

pre 3 godine

@Na-j-zbiljnije kažeš:
Neka mu je laka crna zemlja, ali stvarno komšije (bez ikakve namere da provociram), bio li bilo ko od Vas dečki ljubazan da objasni zašto večito visite po svim Srpskim portalima u tolikim brojevima.
Pa da ti kažem zašto: Prije sedam godina, ako se ne varam, u Srbiji bile poplave. Stradavaju ljudi, ostali bez svega u nekoliko minuta, steglo me u grlu. Vidio dijete u majčinu naručju, a majka izbezumljena pogleda, kao u snu, nosi ga ko kaputić. Steglo me oko srca. Gledam to dijete, gledam majku. Mislim se što da radim, mogu li pomoći nekako jer njih dvoje meni su slika zemlje koja je stradala. Srbije, Makedonije, Crne Gore, svejedno, patnja u svakoj zemlji ima isto lice, i da ti kažem, nema nacionalnost, jebi ga. I onda opet mislim: čovjek koji se zatvori u kuću i ne izlazi iz nje počinje smrdjeti a da to i ne zna i još nakon toga pita zašto mu nitko ne dolazi. Čitam, ovdje na B92, jedan komentar. Kaže: "Braćo Hrvati pomagajte! S kim će da ratujete ako nas ne bude..." E, sad ako si me razumio, zato, zato dolazim na ove stranice, jer, s kime ću sutra ratovati ako Vas nema? S kime ću patiti, s kime suosjećati, s kime plakati?

RIP

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 1. mart 2021 11:16)

Druže, ti si to nešto pobrkao. "Lane sa Korane" je bio Boro Cvetković.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Pa kad nije bio jugoslavenski igrač. 1982 vrati se iz vojske, zabije 12 golova, jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova. I što dobije zauzvrat? Miljanić ga ne pozove u reprezentaciju koja s velikim očekivanjima 1982 odlazi na svjetsko prvenstvo i tamo neslavno propada. Za najvežnije međunarodno natjecanje njegove karijere Jugoslavija ga nije željela!
(Miljan Miljanić, 1. mart 2021 11:57)

Eh, da je on jedini...dugačak je spisak fenomenalnih igrača koji su jedva dobacili do dvadesetak nastupa za reprezentaciju...Dule Savić, Vahid Halilhodžić, Moca Vukotić, Blagojević, Jerković...čak i Pižon ima tridesetak nastupa...zato i nismo nikada ništa osvojili, uvek je udbaška mafija vodila fudbal.

Ivan Livno CRO

pre 3 godine

Boze sta je ovo u tjedan dana izgubiti dva sportasa, takva dva covjeka i gospodina i obojica Zlatka Kranjcar i Saracevic tuga je golema! Hvala vam za sve sto ste napravili za Hrvatski nogomet i rukomet! Pocivali u miru Bozijem ?

YU

pre 3 godine

Hrvat sam, da mi je netko rekao da cu ovakve komentare procitati o hrvatu, rekao bih mu da laze! Iskreno morao sam sjesti. Toliko lijepih rijeci, emotivnih sjecanja, pozdrava...nisam ocekivao od srba. Hvala vam komsije, hvala vam na lijepim rijecima!
(Realan, 1. mart 2021 12:46)

To je verovatno zato sto Kranjcara i ostale igrace Dinama (Zajec, Mlinaric, Cerin, Vabec) pamtimo mi, sada vec u izumiranju, "Jugosloveni", slabo ili nikako ooptereceni bilo kakvom vrstom nacionalizma. Pozdrav.

Kolubarac

pre 3 godine

kad bi mogao da se da organizuje turnir veterana "velike četvorke", dok još ima živih onih starih nezaboravnih asova: pižon, savić, šestić, klinčarski, đelmaš, deverić, mlinarić, slišković, asanović...
kakav bi to spektakl bio i omaž nekim starim vremenima, ali ne odgovara političarima, odmah bi počeli i jedni i drugi da se pros.....u.

80te

pre 3 godine

Kao Zvezdas koji je tih godina gledao sve utakmice Zvezde pa i ostalih klubova pored Pizona gotivio sam i Cicu Kranjcara skoro podjednako. Isti tip igraca,smekera,lucidan,sa mnostvo ideja.I paker i strelac. Pocivaj u miru smekeru.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Isuse kriste! Pa sta je ovo?! Prvo otto, sad cico! I u stvarnom zivotu im se cudesno krizao put... Upravo je cicu na klupi dinama zamjenio otto, da bi otta na klupi hrvatske zamjenio cico.
Javnost je vristala na otta jer niku nije vodio na ep, isti ti pljuvali su po cici jer je niku vodio na sp.
Sjecam se javnog gnjeva jer se nakon sp06 nije zelio posuti pepelom i bolesne hajke novinara... kao da je on kriv sto ludi srna nije pogodio penal protiv japana ali je pogodio slobodnjak protiv australije; kao da je on kriv jer je tomas napravio par penala, simunic dobio 3 zuta, tudor fulao 100% sansu u 90' i sto se cijela ekipa povukla kad smo vodili?

Falit ce mi onaj njegov zarazni osmijeh. Velika, velika steta. Putuj cico, u raju te ceka tomo zidak da popijete litru i vodu...

Onaj manolic ce nas nadzivjeti sve, kako je krenulo.

domizg

pre 3 godine

Cico je bio dio vremena kada se žestoki rivalitet nije pokazivao kroz vulgarne ispade prema kontra strani, nego su se poštivala pravila gospodskog ponašanja, ali su zato majstorije na terenu bile nezaboravne. Tip je mislim protiv Rada ‘77 napravio oxford i odmah iz prve opalio i zabio gol sa više od 10m udaljenosti i to sve u trku. Ovi danas bi pali na nos da to probaju...Bio sam par puta u Podgorici kada je dolje bio izbornik i svi su ga cijenili 100 na sat. Odlazak takvih ljudi, a prevlast vucibatina, nama koji volimo sport u pravom smislu riječi, je gubitak za društvo. Cico je bio gospon, fakin, šmeker itd. kako se označava osoba koja ima stila, znanja i nije cijepljen od humora...imate na youtube kako komentira tada mladog B. Đurovskog. Ovo danas sve polupismene preplaćene tarabe...

Dragan PA

pre 3 godine

Jos uvek cuvam parce papira sa autogramima Kranjcara, Hadzica, Beganovica i Zalada. Njih sam nekako nahvatao kao klinac u rodnom Pancevu, bice da je prva polovina 80-ih, posle prijateljske trening utakmice A reprezentacije i olimpijske reprezentacije Jugoslavije. Evo drzim papir sad u ruci, hartija samo sto se ne raspadne koliko je stara, suze mi krenuse. Malopre ukucah u Google-u imena preostale trojice i vidim da Hadzic i Beganovic takodje nisu medju zivima.

Panac

pre 3 godine

Komentator Ivo Tomić je tih godina u radio prenosu govorio: "Mlado lane sa Korane, Cico Kranjčar ".
(The Hun, 01. mart 2021 11:16)

Malo si se zabunio... Lane sa Korane je bio Boro Cvetković!

Tubic

pre 3 godine

Kako je lijepo kada covjek vidi samo normalne komentare.
Razlog jexsigurno u tom sto ih pisemo mi koji smo zivjeli u nekom drugom vremenu punom reda i pistovanja prema svemu kvalitetnom.
Ova djeca rodjena kasnije neka citaju i uce se necemu
Laka ti zemlja Cico i pozdravi gore sve koji su vec otisli.
Veliki pozdrav svima od jednog Zvezdasa ne delije.

Dragoslav

pre 3 godine

E jbt.Stvarno sam u šoku.
Svi nam polako odlaze iz ovih starih generacija.
Stvarno velika šteta.IGRAČINA BRE !!!
Biće upamćen kao jedan od najvećih na ovim prostorima.
R.I.P. CICO KRANJČAR !!!
Saučešće porodici.

Mark

pre 3 godine

1975. Dinamo dobio Zvezdu 2:0....prodano 62 000 karata, a Kranjčar prodao oksford Mihalju Keriju oksford...imao je tad 19godina...osim dinama, legenda i Rapida, dok je austrijski nogomet osamdesetih bio jak... Rapid izgubio 1-3 u finalu kupa kupova.... Kra-Kra napadački dvojac... Kranjčar i Krankl.... Gospodin bio i ostao

CRNA GORA

pre 3 godine

Legendo hvala ti za nezaboravne trenutke kada je moja reprezentacija igrala fudbal kakav nikad vise igrati nece. Bilo je cast imati te za selektora.

Srećnik sa velikim 'S'

pre 3 godine

Često sam na portalu. Hrvat, generacija 50-neka. Obavezno čitam komentare i puno prije ove vijesti i ovih komentara pomislio sam, Vama (srbima) moj veliki naklon. Koliko toplih ljudskih poruka, koliko čovječnosti, nitko vam...
(Nadam se normalni, 1. mart 2021 15:56)

Veliki naklon i poštovanje.
Lepši i iskreniji komentar nisam odavno pročitao.
Na ovim prostorima živi 'mali milion' naroda i narodnosti (!), sve nas tište iste muke, istim stvarima se radujemo, ali ono čega se muški deo populacije, Vaše i generacija 70-tih i 80-tih, rado seća je fudbal,nogomet u onoj staroj Jugi.

Ja (48) ovim današnjim klincima svaki put prepričavam kakvu smo ligu imali, koje fešte su nam priređivali klubovi sa ovih prostora...Rijeka rasturi Reala, Nišlije čuknu Napoli. Utakmice Hajduka protiv Totenhema, Torina, ...CZ protiv Bavaraca. Partizanovih 6:2 protiv QPR.
Da ne zaboravim i Dinamo, Velež, Osijek, Sarajevo, Želju, Olimpiju, ali i Čelik iz Zenice jer ko je tamo izvukao nerešeno, kući pevajući.
Sećam se atmosfere u Prištini, kakav bre, Brazil!
Bilino polje, Tušanj, Pod Bijelim bregom, Bagdala, Kantrida,...

Daće Bog da se ova muka smiri i da sve bude ok, dođite kod nas na ćevape, pivo, čvarke, baklave, kremšnite, burek- od volje Vam bilo.
Za dobre ljude vazda ćemo biti dobri domaćini, kao i Vi što bi ste bili, zar ne?

apple

pre 3 godine

(Srebrni, 2. mart 2021 14:33)

Sve, sve, ali stepen patetike koji imate u komentarima od pomoći Srbiji, preko pobeda u sportu, do priča o ratovima 90ih
nikada nisam shvatio, i izgleda da neću.

Gradjanin Kejn

pre 3 godine

Kako bi to legendarni Ivan Tomic rekao: "Igrac finog veza i mudrog poteza!".
Pamtim ga po "lastavici" protiv moje Zvezde '82. Igracina u sampionskoj generaciji Dinama.

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Умро Цицо Крањчар!? RiP! Опасан играч, још памтим оне његове голове тзв. жабицом у угао гола.

Stale67

pre 3 godine

Bio sam na antologijskoj utakmici Partizan- Dinamo 83'godine kada je Partizan bio domaćin na marakani, Cico na vrhuncu karijere a Mance nadolazeća sila. Paklen igrač je bio. Počivaj u miru!

Juan Esnaider

pre 3 godine

Bio sam klinac 1982, ali jos se secam jedne od najboljih napadackih trojki u istoriji klupskog fudbala SFRJ: Mlinaric-Cerin-Kranjcar. Bilo je lepo gledati ih, bez obzira na to za koga navijate. RIP majstore.

Darko

pre 3 godine

Iako one stare drzave nema vec dugo, drugar i ja smo se prilicno rastuzili kad smo culi. Cico je predstavnik onog urbanog kulturnog Zagreba, i nekih lepsih vremena. Simbol sjajnog, zaista sjajnog fudbala, na koji smo svi bili ponosni bez obzira za koga navijas i iz kog si dela drzave. Uvek mi je bilo krivo sto se nije ostvario njegov transfer u Zvezdu. Verovatno bi vise traga ostavio nego Robi, i postao bi urbana legenda i ovde kod nas. Laka ti zemlja gospodine. Hrvatima iskreno saucesce.

Srbijanac

pre 3 godine

Bonic ,Brucic,KRANJCAR,Janjanin I Vabec....pitajte golmane ko su Oni bili.Prerani odlazak nama zal za njim ,pocivaj u Bozijem vecnom miru I hvala za sve sto si dao Yugo fudbalu.

Pavlet

pre 3 godine

Jedan od idola u doba beskrajnog fudbala "iza škole"...U mojim golgeterskim uzvicima nakon datog gola bio je "Dragan Manceeeee" ili "Cico Kranjčaaaaaaaar"!
Laka ti zemlja, majstore...

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD

pre 3 godine

Živo ga se sećam kao izvanrednog fudbalera, modernog centarfora napadača ispred svog vremena.
Odličan dribler, velemajstor za slobodnjake, počeo je još sa generacijom u kojoj su igrali, Vabec, Kuže, Blašković...... a nastavio u najboljoj Dinamovoj koju sam ja gledao sa Zajecom, braćom Cvetković, Deverićem, Bručićem, Mlinarićem itdddd

Veliko poštovanje za velikog rivala.
Bog dušu da Ti prosti Zlatko.

Najiskrenije saučešće porodici Kranjčar, njegovim prijateljima i fudbalskom klubu Dinamo iz Zagreba.

Yossarian

pre 3 godine

@vanja LFC
Ama kakav elsner. Elsner je bio defanzivac. Cico je bio strasan igrac. Jedan od najboljih u Yugi tih godina.


Sećam se, igrao je kao gospodin. Imao je stil, eleaganciju...nešto kao Marko Elsner.
(Vanja LFC, 01. mart 2021 11:46)

Dejo

pre 3 godine

Cico je sigurno jedan od najvecih legendi Dinama.Kao igrac bio je fantastican napadac,cak bi rekao i podcenjen pre svega kod tadasnjih selektora jugoslovenske reprezentacije.Kao covek drag,korektan,smeker,harizmatican,a mnogo lepo vaspitani su mu i cerka i sin Niko,takodje bivsi fudbaler,koji je imao sve predispozicije da bude slican igrac kao Prosinecki npr,slican stil igre,odlicna tehnika,ali nije bas imao srece sa povredama pa i zbog prezimena koje je nosio.Cico je obozavao tamburase,gemist i saune.Bas mi je zao sto je tako rano preminuo.

Васа

pre 3 godine

Играла се утакмица Ц Звезда - Динамо негде половином седамдесетих. На тој утакмици видео сам дриблинг који више никад нисам на једној званичној утакмици. Наиме, тада млади Цицо Крањчар је лопту петом пребацио преко главе противника (мислим да је био Михаљ Кери) који се потпуно збуњен окренуо око себе, а Крањчар је само протрчао даље.
Почивај у миру мајсторе.

zemunski kej

pre 3 godine

Gledao sam ga na JNA. Dobar igrac,Dinamo je bio odlican tim. Mlinaric ,Devereic,Cerin ,Zajec su neka imana kojih se sacam. Cico je bio vedeta tima.Pokoj mu dusi-

Demar Derozan

pre 3 godine

Steta, mlad je otisao Kranjcar, izuzetan fudbaler, pokretljiv spic, sutirao sa obe noge, skolovan igrac, pravi izdanak lige bivse Juge, mucio Zvezdinu i Partizanovu odbranu, takav as a samo zabelezip nekoliko nastupa za repku, velika konkurencija bila, saucesce porodici

TedThüringen

pre 3 godine

Od ovakvih komentara se oči orose.
Cico je bio sjajan lik i veliki gosodin.
Nekada su nogometaši bili veliki idoli nama klincima a danas?
Messi da nekome bude idol.
To je bilo viteško nadmetanje i veliko poštovanje među nogometašima.
Liga sjajna, stadioni krcati a nogomet prvoklasan.

Stari cigan

pre 3 godine

Nenametljiv, kulturan, fer plej igrac. Mnogo puta sam ga gledao dok sam kao mladic "visio" na Severu. Kasnije 90-ih, kad god bih video Robija Faulera na TV, setio bih se Cica. Mnogo me je Robi na njega podsecao, i likom, i igrom, a i fer plejom. Saucesce sinu i ostalima u porodici. Veliki gubitak, ne samo za njih, nego za ove nase balkanske prostore. Fali nam takvih ljudi.

B.Živković

pre 3 godine

Veliki čovek i fudbaler, pratio sam ga i uglavnom navijao protiv njega, ali mi ostao u najboljoj uspomeni kao veliki sportsmen i fer igrač. Maj 1983., Beograd, Marakana, preko 80 hiljada gledalaca, odlučujući meč za titulu prvaka Partizan-Dinamo. Partizan pobedom osvaja titulu, isto i Dinamo, nerešeno daje neizvesnost, i Hajduk se uključuje u borbu. 0:1 Autogol Rojević (sa ogromnim požrtvovanjem nije stigao do lopte na vreme i zakucao je u sopstvenu mrežu) 0:2 Cico Kranjčar, fantastičan gol, za udžbenike, šut sa preko 20 metara u sam ugao, Stojić nemoćan. Onda 1:2, Trifunović iz penala i kada je Dinamo već "nosio" pobedu kući, sada takođe već odavno legendarni Dragan Mance i 2:2. Na kraju je Partizan osvojio titulu. Godinu dana pre toga u JNA, na Borongaju sam služio i često gledao utakmice Dinama. Šampionski tim Dinama sa legendarnim "belim šalom" Ćirom Blaževićem. Bila su to neka druga i srećnija vremena. Poslednji pozdrav Zlatku Cici Kranjčaru!

pogled iz svemira

pre 3 godine

Jedino zbog cega mi je najvise zao je ta fudbalska liga bila je groznica za svaki vikend nezaboravni Cico gospodin medju fudbalerima,slava mu uz njega i slicne nam je detinjstvo i mladost bilo prelepo.

djedmedjed

pre 3 godine

Najkompletniji Dinamov napadač ikada ! Igrao je bez kompleksa, nazabijao se svim velikima. Dribling, slobodnjak, udarac s obje noge, glavom, brzina,akrobat... Uz Dušana Savića je po svim kriterijima trebao predvoditi napad Jugoslavije na SP 1982. Savić kao klasični centarfor sidrun, a Kranjčar kao polušpica - na krilu Vujović, iza njih Pižon, Mlinarić i Sušić. Otraga Pantelić, Zajec, Gudelj te par bekova - Stojković i drugi Vujović. Šestić i Halilhodžić rezerve.To bi bila momčad ! Nažalost, igrao je stari Šurjak koji se stalno svađao sa sucima i Šljivo, za kojeg se poslije nije više čulo.To su bila dva igrača manje. Šteta...

Deda

pre 3 godine

Najvise sto sam volio kod njega je ta prizemnost i poniznost koju je imao. Igracina a totalno normalan lik, kao i Prosinecki. Da ga sretnes na ulici, po ponasanju bi pomislio da radi u nekom obliznjem kaficu.

Bocko

pre 3 godine

Cico je bio veliki igrac, sa Zajecom simbol Dinama tih godina. Njih dvojica su bili svuda postovani. U reprezentaciji je bio zrtva nakaradnog shvatanja fudbala Miljana M. Uostalom nije bio jedini ( Dule, Moca, Vaha , Pasic, Sestic, Mlinaric ).

Navijac iz Srbije

pre 3 godine

Bila su to lepa vremena sa vrhunskim I gospodskim igracima gde
se nije isticao nacionalizam, vec se postovao protivnicki klub bez
obzira od kuda je, da li je bio bolji ili losiji. Takve igrace sa normalnim
karakterom vise nece biti na ovim prostorima.
Jedan od tih bio je I ZLATKO KRANJCAR! Pocivaj u miru sa loptom.

Srećnik sa velikim 'S'

pre 3 godine

(domizg, 1. mart 2021 11:26)

Svaka čast na komentaru.

Kao najveće blago čuvam isečke iz novina i stare brojeve TEMPA, SPORTSKIH NOVOSTI, SPORTA, sličica fudbalera iz dobrih,starih vremena.
Dobro pamtim Deverića, Marka Mlinarića,Snješka Cerina, Srećka Bogdana, braću Cvetković, Kranjčara i naravno, golmana Marijana Vlaka!

Iskreno sučešće porodici.

Ove generacije igrača ostaće zauvek upamćene i sećanje na njih neće nikada izbledeti.

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Neizbrisive figure mog detinjstva, Kranjcar, Zajec, Deveric, Mlinaric, Sliskovic, braca Susic, Škoro, Bazdarevic, Elzner, Semir Tuce, Sestic, Mance, Pizon, Vukotic, Savic itd, itd.
Fudbalski znalci, smekeri i gospoda.
Pocivaj u miru, majstore!!!

Rajko

pre 3 godine

Nisam pratio zadnjih god vidim da je u CG ostavio trag kao dobar selektor hvale ga. Sećamo se 1982 i titule prvaka strašne generacije Vlak Bručić Z Cvetković Bogdan Zajec Mustedanagić Cerin Cico Mlinarić Deverić B Cvetković
Vodio ih Blažević beli šal prvaci zemlje posle 20 i više god. Bili su strašna ekipa i Cico je bio majstor za golove.

Darko

pre 3 godine

Sjećam se ko klinac vidio jednu utakmicu gdje jedan plavi igrač daje gol glavom trzajem iz velike udaljenosti....svidjlo mi se to i pitao sam se tko je taj da daje takve lijepe golove...naravno bio je to Zlatko Kranjčar popularni Cico...od tada navijam za Dinamo.....drago mi je da ovdje ima puno ljudi koji su kao i ja prepoznali dobrog igrača i čovjeka...ne znam šta da kažem svaka vam čast na komentarima!....zbog vas ispravljam svoju sliku o navijačima Zvezde i Partizana....pozdrav iz Zg.

bero

pre 3 godine

Bio je fin čovek. Služili smo vojsku zajedno u Koprivnici. Vaspitan, neumišljen, ni traga od sportske zvezde, što on u Hrvatskoj tada jeste bio. Uvek spreman da pomogne.
(Joksa, 1. mart 2021 10:40)
# Link komentara
ja sam bio golman naše ekipe, osvojili prvo mjesto (posjedujem sliku nogometne ekipe).Pošaljem ako želite

Padjine969

pre 3 godine

Katakteristican sa gospodskim i manekenskim stilom.Besprekorna oprema i frizura .Odudarao je od prosecnih fudbalera tog vremena izgledom i fudbalskom inteligencijom.

Branko Trifunovic

pre 3 godine

Ode Cico moj,
sredinom 70 ih smo se duzili na Tresnjevci,
on je dolazio na moje basket tekme,juniora Industomontaze,a ja ponekad kod Dinama,vec je bio mlada zvezda i par cura je uvek bilo,visak oko njega,pa je,
nesebicno dzentlmenski mladjima nam predstavljo,
Divan moj Cico,