Sreda, 24.02.2021.

17:45

"Federer osvaja Vimbldon? Apsolutno, zašto da ne?"

Švajcarac Hajnc Ginthart, nekadašnji trener Štefi Graf, ali i Ane Ivanović, pričao je povratku Rodžera Federera nakon duge pauze.

Izvor: MT

"Federer osvaja Vimbldon? Apsolutno, zašto da ne?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

265 Komentari

Sortiraj po:

Somi

pre 3 godine

Ovde neznalice pricaju kao da ga je Nolo ocetkao sa 3:0.
Dobio ga je na srecu, lik imao 2 mec lopte.
Sto ne bi opet?
Federer ako osvoji ima da placete...

Beograđanin

pre 3 godine

I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Iz istog razloga iz kog FK Partizan ima postignut gol u finalu LŠ, a FK Zvezda "ušatog" u vitrinama kluba.

SPQR

pre 3 godine

Tesko.

Od 2008 Novak i Nadal su uzeli po 18 GS svaki. Federer je uzeo 7. 13 jr uzeo pre nego sto su Nole i Rafa krenuli da igraju ozbiljno.

Nije naravno za potcenjivanje, ali tesko, mozda uz neki cudesni zreb.
(Kv, 25. februar 2021 18:27)

Vrlo teško, mada mi se javlja da će organizatori sve učiniti da mu nameste što bolji žreb da bi se oprostio sa još jednim WB. Ajde Novak, Nadal, Tim, Zverev, Medvedev, ali na Vimbldonu mogu da budu jako opasni udarači koji nisu u prvih 10, tipa Anderson, Kačanov, pa i neki od amera, kao što je ovaj Tejlor Fric koji je prilično namučio Novaka. Oni nemaju kontinuitet da osvoje nešto značajno, ali u jednom ili dva meča mogu svakome da zaprže čorbu. Deda je trenutno peti na listi, a ako tu ostane do juna ili padne niže, biće potrebna velika akrobatika da mu se namesti da izbegne glavne nosioce. Mada, kod engleza je sve moguće.

Kv

pre 3 godine

Tesko.

Od 2008 Novak i Nadal su uzeli po 18 GS svaki. Federer je uzeo 7. 13 jr uzeo pre nego sto su Nole i Rafa krenuli da igraju ozbiljno.

Nije naravno za potcenjivanje, ali tesko, mozda uz neki cudesni zreb.

Milutin

pre 3 godine

I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Zato što je Nole bolji teniser.

Imaš još kakvih pitanja?

Milosav

pre 3 godine

Federer naravno moze da osvoji Wimbledon, uopste ga ne treba potcenjivati zbog godina. Ocigledno je da se cuva i igra samo turnire za koje je siguran da moze nesto ozbiljno da napravi. U svakom slucaju treba da uzivamo dok imamo privilegiju da gledamo trojicu mastera dok se takmice jedan protiv drugog. Kada se oni penzionisu ostace ove prosecne ili ispod proseka "mlade nade" koje vec imaju po 25 godina i ni jedan GS.
Volim NOvaka i uvek navijam za njega, ali ne potcenjujem Rodju ni Rafu. Siguran sam da nije bilo njih ni Novak ne bi bio na ovom nivou, oni su jednostavno vukli i gurali jedan drugog da podignu nivo igre na jedan visi nivo koji jos dugo nece biti dostignut.

Milutin

pre 3 godine

Moguće, moguće.

Četvrtfinala: Federer-Anderson, Murray-Čilić, Raonić-Zverev, Rubljev-Šapovalov

Polufinala: Federer-Rubljev, Murray-Raonič

Finale: Federer-Murray

Šampion: Federer

Kad bi se zezali.

Respekt

pre 3 godine

Ja sam veliki Novakov navijac, ali polako ljudi. Saljete covjeka u penziju, jos od 27-e godine, a on jos uvijek dere boraniju. Pa i Novaku je 33 godine.

Slobo

pre 3 godine

Svim navijacima Novaka Djokovica. Ne podcenjujte Federera , jer time podcenjujete i samog Novaka. Federer je teniska legenda, najelegantniji teniser koji je ikada igrao ovaj sport.Novak nikada ne bi stekao toliki rejting da mu jedan od glavnih rivala nije bio Federer. Sa druge strane Novak je velicina upravo zato sto je narusio dominaciju Federera i Nadala i osvojio toliko titula boreci se upravo sa njima. Da je dosao posle njih , ni 50 GS titula mu ne bi bilo dovoljno da ih prestigne na GOAT listi. Ovako , sve je jos uvek otvoreno i nadajmo se da ce trajati sto duze moze. Novak mora da nastavi sa dobrim igrama na GS i nadam se da ce ih stici i prestici po broju GS titula. U ostalim segmentime Masters titule, medjusobni dueli,broj nedelja na prvom mestu je vec ispred njih,

nesa

pre 3 godine

Biologija cini svoje . Umesto da se povuce u tenisku penziju , misli da igra i dalje.Ima da se izblamira na turnirima. Vise nikad nista nece osvajati!

kad bi noloman znao šta su ga pitali?

pre 3 godine

Ao 2008
Bazel 2009
Ao 2011
Svi mecevi 2011
Atp finals 2015
Vimbldon 2019
Ao 2020
(Nemanja Milosevic, 24. februar 2021 23:27)

Ha, ha ha Bazel 2009.
Ha, ha,ha svi mečevi 2011, nolomanima u takvoj dominaciji teško pada poraz od Fedje na Garosu i to asem
Mozda i Wimbldon 2012 u polufinalu?
Noloman strašni pod punim imenom i prezimenom

Loptica je okrugla

pre 3 godine

Pa Federer lako pobedjuje ove "mlade". Da nije Novaka i Rafe, osvajao bi minumum 2 GS godisnje. Ako ne daj boze Novak neocekivano ispadne, eto sanse za Federera. Optisivamo covjeka vec 10 godina, a imao je dvije mec lopte protiv Novaka na zadnjem Vimbldonu.

No name

pre 3 godine

Samo Novak. Rafu mu je nerešiva enigma samo na šljaci, za travu i tvrdu podlogu mu je Fed davno našao ključ. Na tim podlogama Nadal ga nije dobio 6-7 godina, nego ljudi i dalje pod utiskom one ranije dominacije.
(Robert, 24. februar 2021 21:27) 

Ne lupaj da je Nadal nerešiv za Federera, u sedam poslednjih mečeva na betonu i travi rezultat je 7:0 za Federera, od 2015. samo ga je jednom Nadal dobio na šljaci (ne zaboravi da i Novak ima samo jednu šljaku i da nikad neće imati dve, šljaka je niža klasa tenisa). Na poslednjem Vimbldonu Federer ga je "opro" sa 3:1, i to bez muke. To što si... ne znači da ne smeš da budeš pametan.
("Znamo samo jedno, Novak neće igrati do 40. godine" (Fric i Sonega), 24. februar 2021 21:20) 

Ha, ha ,ha na sve strane nolomani evo ih sad Fedomani. Hahaha od 2015 su igrali jednom na šljaci. Zanimljivo da Feder ima samo 2 pobede protiv Rafe na slajci. Tu drugu davne 2009. Ali leti vreme ljudi! Od krize 2016 ni Nole nije dobi Rafu na šljaci, ali samo 4 meča. Jos ne lupetaj i laže, crvrc.

A tih 6-7 godina Fed mu našo ključ ha,ha,ha , otprilike su igrali 8 mečeva, jedan godišnje. Od tih 7 pobeda su one 4 pobede na betonu 2017. Za to svaka čast Fedji. Nema više Fedja nilakve šanse protiv Rafe na betonu, ne zaludjujte se. Na travi nikad se ne zna.

p.s. Fedomani duboko sam razočaran, mislio sam da ste klasa iznad, ha,ha,ha

Doca Dijagnoza

pre 3 godine

Lepo je što navija čovek za Federera. I red je, Švajcarac je, zemljak.
Ali, ipak bi trebao da bude MAKAR MALO realan...
A i Boris Beker je, proseravajući se, pod nekim drogama valjda, izjavio:
https://www.b92.net/sport/australianopen2021/vesti.php?nav_id=1816316

nolomani i nolomanke

pre 3 godine

Federer je ime za postovanje ali budimo realni. Zavrsio je sa osvajanjem GS trofeja. Blizi je formi Agasija i Samprasa nego Nadala i Djokovica. Vreme jos niko nije pobedio.
(Time, 24. februar 2021 21:14) 

Osim Nola, vidiš kako pišu nolomani! Ako im Nolo bilo šta ikad više dozvoli. U 34 god.Priča se da je najveće demonstarcije biti u Srbiji ako Nolo najavi kraj karijere pre 49 godine. I Nolo se slaže da su godine samo broj i da je tek na polovini karijere.

Živeo na polu- bog Nole. Živela Srbija!

p.s sličnosti iz društvenog života Srbije su samo zlurada porednja ha,ha,ha

posmatrač

pre 3 godine

Čemu loženje, valjda je svima jasno da su u pitanju samo veliki sponzorski ugovori, i da je to jedini razlog zbog čega se i ušlo u ovu višemesečnu (evo već i jednogodišnju) “operaciju Feniks”. Niko realan ne može da očekuje ništa previše bitno iz svega ovoga. Pojaviće se, biće taj neki hajp od mesec dva, i videće se da od toga realno nema ništa na velikim turnirima, gde su svi prisutni. Ova “deca” su već dosta ojačala, i odavno nisu u nekom fazonu da se plaše ovih velikih, tako da se videlo da ih još jedino Novak (i Nadal na šljaci) može zaustaviti. I dobro znamo dokle će to trajati. Ništa tu više ne zavisi od Federera.

zrikavi

pre 3 godine

mislim nesto,kolika je ljudska glupost,s jedne strane,i potreba za uvlacenjem sa druge....Bre,moral je postao samo mislena imenica i Diogen bi danas imao jos veci problem...

Вук Караџић

pre 3 godine

Federer je GOAT, dok god igra moze osvojiti GS! Nikad niko kao maestro iz Bazela!
(fedex1, 25. februar 2021 09:11)

десет година Ноле дере тог јарца, а њему још није доста. сада је, додуше, готов. има да га дере ко стигне, само ће да се напрасно пензионише.

Simo ko ti drma kavez

pre 3 godine

Auuu preko 200 komentara, koliko jak kompleks...
(Simo, 25. februar 2021 08:10) #

Gde si bio kad je na Djokovicevu vest bilo preko 500 komentara?

15:40

pre 3 godine

@Wllaxy
Nije svaka pobeda ista, nije isto tri seta u tri taj-breka, i ono kad je Nadal njemu dva puta delio "krompiri", a jedan krompir Nolo je dobio i od Federera u Sinsinatiju. Nije isto kad dobiješ Brazil u taj-breku, ili sa 7:1. Ti si poznat po bukva logici.
(Noloman misli da je taj-brek isto što i krompir, 25. februar 2021 00:28)

Чек...нисам схватио сад - јел се она победа на Вимблдону у три тај брека рачуна или не? Да напишемео неку петицију да се победе не рачунају ако су сетови освајани искључиво у тај бреку и да ми ту побдеу доделимо Феђи, а? Хахахахахахахахахахахахахахахахахахаах

uzasi

pre 3 godine

ajde deco ne lozite se mnogo, cale ce odrati sve klince sa standardnih 6:4 6:3 7:5 i sa Djokovicem igrati finale, osim ako ih zreb ne ukrsti ranije.

Finale ce biti interesantno ali najverovatnije bez mnogo drame.

Godina ce se zavrsiti sa
Nadal 21, Federer 20, Djokovic 19.
Neki slepac ce osvojiti usa open jer ce roditelji biti malo umorni.

NekoIzMase

pre 3 godine

Neka se jednostavno povuče, ispisao je deo istorije Tenisa i to je to.
Pravo vreme da se dostojanstveno povuče, i pređe u trenere.
Ne volim ga previše ali treba biti realan. Igrao je lep tenis, bila bi šteta da izađe na teren i da ga tamo neki 50+ teniser na listi tuče kao da je na trenigu.

RAPE

pre 3 godine

XP...ništa zbirno Federer nije osvojio više od Novaka .Pojedinačno da 20-18 GS titule 6-5 završni .Ali je Novak osvojio više Velikih titula,plus ga prestiže po broju nedelja na prvom mestu.Od 103 Federerove titule 49 su 500 i 250 ..Novak kada osvoji dovoljno GS titula ove može lagano da nabija zbog statistike...i da Bolji međusobni skor što je u pojedinačnim sportu jako važno.Realno RF je treći u ovoj priči...bez obzira što će neki Zaječati od muke i pominjati neki klub 20 ....Neka pogledaju šta ATP kaže.

Ханс Кристијан Бројс

pre 3 godine

Када Феђа губи, ухватили су га у позним годинама, није у прајму, када Феђа побеђује онда је млад и у прајму, када Феђа добија у тај-брејку то је најнормалније и надмоћност а када Феђа губи у тај-брејку то је случајност и противнику се посрећило. Тако то виде Феђомађијани, неки правични и скромни људи који никада не вређају друге јер им "интелигенција" то не дозвољава.

gox

pre 3 godine

nisam fan ni jednog od Trojice igrača ali ova dvojica neka odma osnuju turnir klikera ako ih više i kad pobedi Federer to bi im predložio toplog srca da spuste reket i da mu se poklonu da kažu izvini matori najbolji si evo dubićemp ti na trepavicama do kraja života čoveče on ima 40 godina To ovi klinci Ne razumeju ali poznajem po sebi razliku između 34 i 40 U 30tim sam i mogao nekako fudbal da igram sad ne mogu da potrčim

RAPE

pre 3 godine

lažni... slažem se sa tobom ali ako ostane ovaj poredak na ATP listi mora igrati sa Nadalom ili Novakom u polufinalu a možda i pre, sigurno pre toga sa nekim od ovih klinaca .Teško da može doći do finala bez obzira što bih i ja voleo da ga Srbin još jednom odere.

Provansa

pre 3 godine

Jedino ako Đoković slomi nogu??
Federeru ce veoma brzo biti jasno da je njegov teniski kraj odavno poceo,kada pocnu da ga dobijaju svi redom.Ova nadolazeca mlađa generacija,Dmitrov,Zverev,Tim,Cicipas,Medvedev ima da ga gaze svi redom,da ne spominjem vanvremenske mašine Đokovića ili Nadala.

Lazni Strucnjak

pre 3 godine

Ovo je 599 put da otpisujete nekog od velike trojke. A bice vas sramota kad Federer dogura sve do naseg Noleta...plus ce namestiti zreb da to bude tek u finalu, gde je Nole favorit bez dileme. Tako da, manite se tih trecih kola i da gubi od prvog iole ozbiljnog igraca. Zapamtite, svakog Dzemperko prolazi kao iz mesta, a onda ga ceka nocna mora, ljudski zid zbog kojeg ga je Mirka kajsevala u turama 15 pa 40 hahahahaa

XP

pre 3 godine

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Broj osvojenih Bazela će biti ključni element za GOAT, koga još briga za GS, h2h i 310

XP

pre 3 godine

Мени би било криво да се Федерер повуче из тениса пре него што га Новак сустигне по броју ГС.
Баш би било лепо да га Новак престигне док је Федерер још активан.
(sempervivum, 24. februar 2021 23:39)

Zašto? Stariji je, neka se povuče kad hoće. Novak kao mlađi može da odluči da se povuče u istom periodu svog života i onda da se zbroji ko je šta osvojio za isti period.
Ovako, ukupno je Federer osvojio više, ali ima 6 godina prednosti.

Ivan Ivanovic

pre 3 godine

Moze da popravi koleno, ali ne moze da vrati dusu koju mu je Novak uzeo na Vimbldonu 2019-e godine. Jel isti autosovinisti vise ovde na portalu kao i na drugim portalima te vrste(danas,blic itd)?

Overwall

pre 3 godine

Kaiser Roger
Na 3 Wimbldonska finala Djokovic pobedjuje Federera,prebacivac lopti?kako da ne,zadnji put je Fed.dobio Djokovica 2012 na GS...

VUK

pre 3 godine

Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18) hahahaha ili kme,kme,kme, kme ....TRI FINALA WIMBLDONA !!! Malo li je Roger? A i na drugim GS i MASTERS 1000, pobeđivao ga samo tako ! Ne treba biti pametan čovek da bi shvatio da pobediti Badadisa u finalu GS , ne spada u sport. Takvih GS titula ,seljak z Švicarske ima desetak .

Cinique

pre 3 godine

Možda i Bjorn Borg osvoji Vimbldon? Siguran sam da bi, kad bi želeo da igra, dobio specijalnu pozivnicu organizatora. I on je kao i Federer nekada bio veliki šampion. Onda, zašto da ne i Borg? Ili Sampras, Beker...?

Celinc

pre 3 godine

O kako to boli,4 polufinala AO,rezultat 4-0,12-1 u setovima,a najbolnija su prva dva polufinala,2008 i 2011, 6-0,da i onda nije bio star,ako to nije dominacija sta je onda,od mogucih 20 setova covek uzeo 1,slovima jedan,

analizator

pre 3 godine

Verovali ili ne, i moje misljenje je da ako Federer udje u formu do Wimbledona, da ce tamo biti najtezi protivnik Novaku. 2019 su igrali finale 5 setova, za nijansu je Nole pobedio na nerve i psihu. Fizicki nisu bili umorni, Wimbldon je takav, ne igraju se dugi i iscrpljujuci poeni, pogodan i za starije igrace.

Bumerang

pre 3 godine

@DjordjeNS
Legitimno je da se stvara atmosfera kakvu god zele. Tako je bilo i kad je Mari osvojio Vimbldon. To daje krila onom u ciju se korist to radi i vrsi pritisak na one protiv kojih on igra. Ali ovo za ucenjivanje...pa zar zaista mislis da to tako funkcionise?...tipa neko iz ATP-a te pozove i kaze "hej, taj mec moras da izgubis, inace sledi to, to i to"...i tako jednog, pa drugog, pa treceg, pa n-tog tenisera? Pa, nisu ti teniseri maloumnici da bi o tome bas svi precutali, niti svi podlezu ucenama, niti bas za svakoga mozes da nadjes razlog za ucenu. To bi bilo bas naivno da neko i pokusa da uradi, a da pomisli da nece biti otkriveno.

štraus sa grbavice

pre 3 godine

Niko se nije fokusirao na to u kojem tonu je ovaj lik dao izjavu.
Rekao je da je uvek lepo biti pozitivan i tako gledati na stvari. Oduševio me čovek.
A većina udri u ubeđivanje o GOAT-u, ko je koliko GS uzeo, može li Feđa još itd. Eto i mene ste uvukli delimično u to. Mislim da Fed više ne može do GS, jer su godine učinile svoje, a nije ovo ženski tenis u kojem buckasta teta Serena od "70" kg. mlati klinke. Ali to nije ni suština ove simpatične i nadasve zanimljive izjave.
Probajte nekad i da se zabavite oko neke izjave.

fenix

pre 3 godine

On verovatno nije zvanično zavrsio karijeru samo zbog sponzorskih ugovora. Šansa da on osvoji do zvanicnog kraja karijere i turnir iz serije 500 a kamoli GS je podjednaka kao i da Radnički iz Surdulice osvoji Ligu šampiona

Wllaxy

pre 3 godine

Biti noloman znači istovremeno ne biti inteligentan. Po automatizmu to ide. Federer je na Vimbldonu bio bolji teniser, drugi set dobio je sa 6:1, četvrti sa 6:4, Novak je tri seta dobio u taj-breku, a nešto kasnije Federer ga je "odrao" sa 2:0 na ZT u Londonu gradu, i sa 38 godina nije prebacivaču dozvolio da ga zamara. Lako je nolomanima, njihovo je carstvo nebesko, bog prašta niščima duhom.
(Sv. Petar, 24. februar 2021 21:08)

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Vrhunac sarkazma je kad vas dvojica koristite reč inteligencija i govorite da je neko neinteligentan, a ne bi ste prepoznali inteligenciju ni da vas svom snagom raspali posred čela!

Nekima je očito ogroman problem čak i da shvate da je pobeda podjednako vredna i da se isto računa bolida bila ona u tri seta sa po 6:0 ili u pet setova... No dobro, na svu sreću ne mogu svi ni biti "inteligentni" kao kajzer i postavljati ista takva pitanja...

Noloman misli da je taj-brek isto što i krompir

pre 3 godine

@Wllaxy
Nije svaka pobeda ista, nije isto tri seta u tri taj-breka, i ono kad je Nadal njemu dva puta delio "krompiri", a jedan krompir Nolo je dobio i od Federera u Sinsinatiju. Nije isto kad dobiješ Brazil u taj-breku, ili sa 7:1. Ti si poznat po bukva logici.

Beograđanin

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Ma jasta, samo vi pomerajte zahteve kako Djole rusi. Mozda tako posle i lepo spavate, do kraja godine ce i taj rekord Federera da padne, da li od strane Rafe ili Djokovica, bas me zanima, sta ce posle da bude "MODEL" za najboljeg igraca. Evo predloga: Ko je osvojio vise challengera ili atp 250 turnira,... Tu bi valjda Federer bio vodeci,.. MOZDA !!!
(sonora, 24. februar 2021 23:40)

Moj komentar je bio sarkastičan.

Ne pravimo se ludi

pre 3 godine

Pre godinu i po dana Federer je na Vimbldonu dobio dva seta (6:1, 6:4), a tri izgubio od fakira u tajbreku. Vrlo brzo razbio je fakira na ZT sa 2:0, od osam setova Federer je dobio četiri i tri igrao nerešeno. Penali su lutrija. Tako se vi nadate da je fakir "počistio" šest godina starijeg gospodina. Nije!

Djordje NS

pre 3 godine

Taj scenario je moguć ali samo na jedan način, a to je da se svi zapadni mediji i organizatori ujedine da na taj način isprate Federera u penziju i da se svi ostali teniseri na raznorazne načine ucene da mu se jednostavno sklanjaju do finala i titule pružajući mu samo prividan otpor. Nešto slično onom scenariju kad je Novak izgubio finale Wimbledona od Andy Mareja pod neverovatnim pritiskom Engleza da posle 40 i više godina dobiju šampiona WB.

Beograđanin

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.

Mare

pre 3 godine

Ajmo realno, Federer je zavrsio karijeru. On nije igrao vise od godinu dana, u tim godinama posle svga on ako se vrati i osvoji GS titulu, obda ovi ostali svi trebaju da bace rekete i prekinu sa tenisom.

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18

Ao 2008
Bazel 2009
Ao 2011
Svi mecevi 2011
Atp finals 2015
Vimbldon 2019
Ao 2020

magla svuda oko nas

pre 3 godine

Novak je najbolji upravo na travi, sto je brza podloga za njega bolje, Cak je i osvojio upravo Wimbldon one godine kada se vracao posle povrede lakta.. dobio je Rodzera u sva tri odigrana finala, ne znam samo kako bih ovaj put Federer imao vise sansi..

Dusan

pre 3 godine

Tesko je reci da li je 2. ili 3. favorit. Nadal je isto jak na travi, 5 puta je igrao finale, 2 puta pobedio. Tukao se dobro sa Novakom 2018. Wimbledon je poslednji turnir na svetu na kom nextgen ima sansu. Tu se samo ova trojica pitaju.

Stipsa

pre 3 godine

Jedini razlog zbog kojeg se jos nije penzionisao je taj da ne da tron. Plasi se da mu Nadal i Djokovic ne obore rekord i sigurno zadnje 3,4 godine igra samo iz tog razloga. Nada se potajno da moze da otkine bar jos jedan WM....ali nema nista od toga. Covek puni u Avgustu 40. jos sad ova povreda kolena, mislim da mu je najbolje da se povuce. Mada on ove godine baca sve karte da proba jos jedan WM i Olimpijske igre i to mu je...mislim da ce se posle toga povuci.
(Scania R500, 24. februar 2021 22:27)


Isključivo i jedini razlog jesu sponzori koji mu donose milione dolara/ eur-a na godišnjem nivou.On je svestan da je bar što se zapadne štampe tiče, on najbolji i na njemu je da do kraja odglumi finog i kulturnog momka i ne napravi neki gaf koji bi ga sa strane imidza mogao koštati manjka tog priznanja.Sasvim je jasno i da će posle karijere nastaviti da se eksponira kroz stručne konsultacije, dobrotvorne akcije pa će Novaku teško pomoći i 310 + nedelja i 20+ GS bar što se tiče zapada.Za mene je Novak i da sutra objavi da zavrsava karijeru GOAT ali nažalost oni sa zapada će uvek nabijati na nos adria tur i događaj sa USA open-a pre da pomenu me?usobni skor i istorijski br.1 po nedeljama na prvom mestu.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Federer je završio karijeru. Nije u pitanju samo dugo odsustvanje, ili ozboljna povreda, u pitanju su pre svega godine. I njemu i njegovim obožavaocima biće sve Ovo jasno pošto se bude opet vratio...

sonora

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Ma jasta, samo vi pomerajte zahteve kako Djole rusi. Mozda tako posle i lepo spavate, do kraja godine ce i taj rekord Federera da padne, da li od strane Rafe ili Djokovica, bas me zanima, sta ce posle da bude "MODEL" za najboljeg igraca. Evo predloga: Ko je osvojio vise challengera ili atp 250 turnira,... Tu bi valjda Federer bio vodeci,.. MOZDA !!!

Zašto Nolo tapka lopticu, ko devojčica?

pre 3 godine

@Federer nije servis volej igrač da bi skraćivao poene.

Napisao da igra kratke poene, koji kratko traju, nisam napisao da skraćuje poene, nema to veze, bre, sa volejima, mada ide i na mrežu, igra kratke poene zato što od prve kreće u napad, pravi više vinera po meču nego Nolo za godinu dana. Nolo ima samo bolji drop-šot.

Frenki

pre 3 godine

Srbi uopste nemaju kompleks prema Federeru. Vidi se po 200 komentara kada izadje vest o njemu
(Trutovi, 24. februar 2021 23:10)

Aj mi daj samo jedan razlog zasto bi imali kompleks od Federera? Djokovic ga šiba gde stigne a Srbi imaju kompleks?

Bumerang

pre 3 godine

Ljudi,to su puste zelje. Covek ima 40 godina, vise od godinu dana pauze. On moze sada da osvoji turnire tipa Bazel, Dubai, Sinsinati, Toronto i slicne. Znaci tamo gde se igra na 2 seta i gde vecina favorita ne ucestvuje ili im turnir sluzi za pripremu za GS, pa ne igraju punom snagom. Osvajanje GS je za njega zavrseno. Maksimalni domet polufinale, i to na Vimbldonu eventualno. Na ostalim GS ni toliko. Vidim pise se ne moze Djokovica i Nadala vise da pobedi. Ma ljudi, pa nije mogao ni pre povrede. Za njega su sada i ovi mladji nepremostiva prepreka.

sempervivum

pre 3 godine

Мени би било криво да се Федерер повуче из тениса пре него што га Новак сустигне по броју ГС.
Баш би било лепо да га Новак престигне док је Федерер још активан.

a

pre 3 godine

@a
Federer igra kratke poene, najsavršeniju tehniku "svih vremena", zato može i u 39. da bude dobar, i Novak će na Vimbldonu biti u 35. godini, što nije malo, on ni danas nije na vrhu zbog najboolje igre "svih vremena", on je genijalno shvatio kako će oskudne udarce, osim dvoručne bekhend dijagonale, dopuniti pretvaranjem tenisera u šamanskog fakira. On je jednostavno izmenio biologiju svog organizma i od čoveka pretvorio se u robota. Njegov hemijski sastav sastoji se od sintetičkih elemenata, pukne mu mišić, čulo se na tribinama, a sve je zaraslo za dva minuta.
(Gledaćemo još dugo prebacivača, 24. februar 2021 22:11)

Federer nije servis volej igrač da bi skraćivao poene. Kada igra krene i kada je nasuprot fizički spreman igrač onda kreću problemi. Niko nw kaže da će da ispadne u prva tri kola ali već od 1/16 kreću ozbiljniji igrači koji mogu da ga pobede

pierre woodman

pre 3 godine

Ovaj lik sto se potpisuje njemackim jezikom je izgleda stvarno njemac, posto mu je gramatika poznata koliko i englezima padezi. Kaze da ljudi prate tenis 10 godina a on ni skolu zavrsio nije

Realan

pre 3 godine

U redu, lepo je što Federera njegov zemljak podržava i želi mu da osvoji Vimbldon - ali, ljudi moji, u pitanju je više od godinu dana odsustva sa teniskih terena za čoveka koji će na leto imati 40 godina. Jasno je da je Federeru teško zbog toga što će oba njegova rekorda (broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP) uskoro biti oborena. Ali, ako će reakcija na tu situaciju biti nenormalno forsiranje da se po svaku cenu ti rekordi spasavaju - onda je to zaista tužno. Pogotovo zbog toga što će ta cena biti previsoka...

ATG

pre 3 godine

Zašto Srbi izumiru? Pa zato što nisu normalni. Ja prosto ne mogu da verujem da kada igra Đoković peotiv nekog drugog igrača jedan Srbin može da navija protiv njega. Kako je to uopšte moguće? Umesto da smo ponosni što imamo jednog od 3 najbolje tenisera svih vremena. Mislim da uopšte ne bi trebalo da se piš ko je najbolji. Njih trojica su najboljih 3 i to je to. Svako ima svoje prednosti i mane, ali zajedno su to što jesu i da nije bilo ostalih nikad ne bi ostvarili ovakve rezultate. Ok je da boliš Nadala, Federera, Safina, Rodika, ali da navijaš za njih protov nekog našeg igrača. Neshvatljivo.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Razumem ovu izjavu, jer je ocito ostrascen i voli Federera. Ono sto ne razumem, jeste da neko ozbiljno misli da Federer moze uzeti bilo koji GS. Cak i da Novak i Nadal ne igraju, on opet ne bi mogao da osvoji GS. Jednostavno njegovo je proslo. Druga je stvar sto Zapad to ne moze da preboli, pa moraju da ga trpaju u naslove, jer realno govori da ce ga i Novak, a i Nadal nadmasiti u trci za GOAT.

Ga

pre 3 godine

klub čega?Naravno da je Goat onaj koji je 6 po broju nedelja na prvom mestu ili onaj koji nema Ama baš ni jednu stavku u kojoj je najbolji ..a da ima 310 nedelja bar do 8 marta.P.S.Srbi NATO pobedili nisu ali je Novak Najbolji teniser ikada...jednostavno je tako.

genius

pre 3 godine

@Kaiser Roger
Odmah da kažem, nisam "noloman" (lično mi nije simpatičan, a oni hipi fazoni širenja ljubavi i bosanske piramide me izluđuju), i svako idolopoklonstvo me nervira - a Federerova posh publika ponajviše.
Samo reci kada je Federeru bio prajm, jer je taj pojam jako fluidan. Videli smo da je lagano osvajao GS i sa 37 godina kada nije bilo Đokovića. Da li je švajcarski gospod-bog ispao iz prajma pa su Nadal i Đoković krenuli da ga deru, ili su ova dvojica ušli u prajm (pa krenula da ga deru)? 21-10 je za Đokovića od 2011 do danas.

DRAGAN

pre 3 godine

Idi bre u penziju, ako si
sanirao ta koljena koja ti
je Novak ostetio jos na proslom AO. Imaces kada
da se kajes. Meni nije samo
jasna jedna stvar, a to je
ko jos vjeruje da Fedex
moze osvojiti neki GS.
Jedno je zelja a jedno je
stvarnost.Ne lupetajte vise.

B.Živković

pre 3 godine

Treba sve poštovati bez obzira na naklonost i navijanje. Ja navijam za Noleta, već mu je 33 pune godine, a nada da će osvojiti više GS od Nadala i Federera upravo je ta, da je Federer posle 35-e godine života osvojio još 3 GS. Nadal bi mogao u slučaju pobede na RG da osvoji 21-i GS, Đoković ima šanse da osvoji svaki GS (jedino je na šljaci Nadal favorit) a Federer se izuzetno dobro očuvao, nije "ginuo" za svaki poen, igrao je "salonski" tenis sa velikom lakoćom. Nadal ima dve trećine GS na RG, Nole polovinu na AO, Federer najviše na Vimbldonu. Nije nemoguće da Federer osvoji još neki GS (najveće šanse na Vimbldonu) Nadal na Rolan Garosu, a Nole na sva 4 GS ima dobre šanse. Ali, to je ono "šta bi bilo kad bi bilo" i to je besmisleno razmatrati. Za koju godinu, ako bude neko "normalno" vreme saznaćemo i to. Jedino, smatram da su Noletu 22 nedelje nepravedno oduzete kao prvom na ATP večnoj listi, on je i pre i posle "ukidanja" tog perioda bio prvi i nema logike da mu to oduzmu. Bez obzira na sve, a i ma koliko GS neko od "velike trojice" osvojio, svako će imati pravo da kaže "ko je od njih najbolji". Ovde se ne radi o rezultatima, već samo o tome za koga navijate ili čiji vam se stil tenisa najviše sviđa. Pozdrav!

djura

pre 3 godine

kakvih ovde ima histericnih ljudi koji su opsednuti Federerom. pa možda je lepši i ima bolju frizuru, al je izgubio od Noleta 27 puta! I da tu neko kaže da Federer nije bio u prime-u je potpuna glupost. pre svega on nema teoretske šanse da pobedi pored tol'ko dobrih iladih igrača, a još nije ni zdrav. Pa slomljen je ko sa bitke na Kosovu, a nije ni video turnir mesecima.

Ja

pre 3 godine

Nema šanse .Ne može da se vrati da bude toliko dobar da dobije Novaka.Pre 2 god u onom istorijskom finalu to je bilo to.Mec koji je promenio istoriju koja dolazi.Povratka nema.40 godina je to.Jednostavno ne može.A ne može ni da dobaci do borbe sa Novakom.

Soko sivi

pre 3 godine

Može u teoriji, zaista. Ako mu budu tako namestili žreb da se svi sklanjaju, i da Đoković preskoči taj turnir. Jedino tako može Federer do titule. Inače ne potcenjujem ga, ne nikako. On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.
(srle, 24. februar 2021 20:35)
Срле, дао сам ти плус и слажем се са свим осим са задњим делом, подсетићу да је Федерер итекако пронашао лек за Надала, има 7-1 од задњих 8 дуела уз пораз наравно на париској шљаци.

Scania R500

pre 3 godine

Jedini razlog zbog kojeg se jos nije penzionisao je taj da ne da tron. Plasi se da mu Nadal i Djokovic ne obore rekord i sigurno zadnje 3,4 godine igra samo iz tog razloga. Nada se potajno da moze da otkine bar jos jedan WM....ali nema nista od toga. Covek puni u Avgustu 40. jos sad ova povreda kolena, mislim da mu je najbolje da se povuce. Mada on ove godine baca sve karte da proba jos jedan WM i Olimpijske igre i to mu je...mislim da ce se posle toga povuci.

Paja Moler

pre 3 godine

Rodžer ima osam Vimbldona a Novak pet. Tu prednost je stvorio dok se nije Novak pojavio uostalom kao i ostale GS. Imao je konkurenciju Hjuit, Safin, Nabladian itd. A onda došao Rafa a pogotovu Novak koji od 2008 (Rafa sa RG) i Novak od 2010/11 pikupiše gotovo sve. Nešto uzeo Marej, Vavrinka, Čilić

Beobrad

pre 3 godine

Da nije korona sprecila odrzavanje Vimbldona prosle godine, sada bi Nole imao 6 titula i mogao bi stici do Federovih 8!
Sedma bi bila ovde godine. Nema veze, nek bude i sesta, bice savrseno.
Federer nema nikakve sanse da ikada vise osvoji Vimbldon.

Gledaćemo još dugo prebacivača

pre 3 godine

@a
Federer igra kratke poene, najsavršeniju tehniku "svih vremena", zato može i u 39. da bude dobar, i Novak će na Vimbldonu biti u 35. godini, što nije malo, on ni danas nije na vrhu zbog najboolje igre "svih vremena", on je genijalno shvatio kako će oskudne udarce, osim dvoručne bekhend dijagonale, dopuniti pretvaranjem tenisera u šamanskog fakira. On je jednostavno izmenio biologiju svog organizma i od čoveka pretvorio se u robota. Njegov hemijski sastav sastoji se od sintetičkih elemenata, pukne mu mišić, čulo se na tribinama, a sve je zaraslo za dva minuta.

Vesela Masina

pre 3 godine

Ljudi budimo realni, ako Federer bude igrao kao 2019 ima šanse itekako. Mada sve zavisi od Djokovica on se tu najviše pita, ukoliko bude na 60-70 % biće sasvim dovoljno, ali sve ispod toka čeka nas meč poput onog iz 2019...

Toma

pre 3 godine

Nisam citao prethodne komentare. Verovatno svi pljuvaju Gintharda i ova njegova izjava je vesto izvedena iz celokupnog konteksta. Od mene samo ovoliko: zivim u CH i slusao sam njegovu analizu stanja u tenisu posle AO. Rekao je da je Novak Djokovic absolutni favorit na svim turnirima u blizoj buducnosti (osim Pariza, gde isto nije bes sanse na pobedu) i da ce izvesno prestici i Federera i Nadala. Inace je okarakterisao No1etov bekhend kao najbolji u istoriji. Skidam kapu Ginthardu za fer plej i objektivnost.

omalovažavanje Djokovića je "OK", je l' da?

pre 3 godine

Najviše me brine to Rogerovo becanje u snu, jadna Mirka vodila ga kod doktora i rekao joj da se to na gerijatriji ne leči, da je normalno u petoj deceniji.

mlekadžija

pre 3 godine

Наравно, апсолутни краљ Вимблдона! Једам једини Роџер Федерер! Могу унапред да му га уруче...

JPR24

pre 3 godine

Neke stvari da se poklope.... Može biti, ako izbace sve Top10 igrače zbog korone ! Anglosaksonci au ionako na mukama posle AO, em Srbin dobio opet, em u polufinalu, dva Rusa, Grk i Srbin, pa i od početka turnira vidimo njihovo ponašanje. Pa i vakcinisani, ako nije njihova vakcina, možda im udare zabranu, čisto onako u anglosaksonskom stilu...

Todor

pre 3 godine

U teoriji svako ko se pojavi u glavnom žrebu ima šansu za titulu, pa tako i on, ni više ni manje od nekog "lucky looser-a" koji upadne u glavni žreb. Iako je Nole posebno jak na Ozzy Open-u mislim da je Vimbldon to mesto gde mu je najlakše da uzme titulu u narednih 2 do 3 god iz prostog razloga što tzv "Next gen" + Tim gotovo isključivo za sada na betonu igra ravnopravno, nedovoljno doduše da uzmu (bez Noletove diskvalifikacije) neku GS titulu, ali su relativno blizu. Roland Garos, zna se, i ove godine samo 3 kandidata, Nole i Rafa skoro poravnati, pa onda Tim...Vimbldon, isključivo Nole i možda mu malo pripreti Rafa, ostali su daleeeeeeko iza. Koliko je Nole fokusiran (i onako krajnje optimistično), nije nemoguće da ove godine Nole zaista napravi nezamislivo, sva 4 GS plus zlato na OI, od Roland Garosa sve zavisi...ako i ne bude tako verujem u 3 od 5 velikih titula, a on sam neka ih rasporedi kako mu najviše odgovara.

pierre woodman

pre 3 godine

Najvise ce mi bit drago kad ispadne u 4.kolu od nekog servera i da ovaj balavac bot pocne opet da prica kako se vidimo na sledecem turniru koje kralj bazela osvaja hahahaha

ja

pre 3 godine

Lupeta ovaj Ginter. Rafa ima 38 godina. Nije igrao dosta dugo. Teško se u tim godinama vraća u optimum. Teško da bi uzeo i turnir veterana. Krene od prvog kola i naleti na mladog i spremnijeg igrača. Fizički se istroši ali pobedi. Drugo kolo opet isto ali već od trećeg kola dobija ozbiljnijeg igrača. Rodžer je za sada šesti na ATP a do Vimbldona će skliznuti još za koje mesto a ima zaštićeni rejting. Evo uz veliki novac igra Dubai.

RW#0

pre 3 godine

Ne sumnjam da će da ima najlakši žreb kao i obično. Ne znam koliko će da padne na ATP listi do tad, ali negde će da bude negde oko desetog mesta. Imaće bolji žreb od Novaka koji je prvi, to vam ja garantujem. Ima da mu nabace neke kvalifikante do 1/4, a posle šta bude.
(Mare, 24. februar 2021 20:40)

Kako te nije sramota?
Wimbledon 2019. godine.
Federer imao 27og na svetu pa 17og pa osmog i Nadala u polufinalu. Djokovic na celom turniru igao sa dva nosilaca. 21i na svetu Gofin najbolje rangiran.

đed đuro

pre 3 godine

Kakav bi to bio trenutak za završetak karijere. Da ne bude zabune navijam i ja za Novaka, ali kad vidim kako mnogi ovde nipodaštavaju Federera zapitam se koji je ***** tim ljudima? Na stranu to kakav je čovek i koliko ima protekcije, samo zapamtite da Novak svoj uspeh posle samog sebe, duguje upravo njemu i Nadalu, da nije sve trojice ne bi se pričalo o zlatnoj eri tenisa kakava nikad nije viđena pre, a teško i da će biti viđena više ikad. Da li uopšte shvatate koliko to Noletove uspehe čini još većim, to što je delio megdan sa najboljima svih vremena i uspeo da bude najveći među njima. Ako mene pitate neka osvoji stari lisac još jedan Vimbldon, da se lepo pokloni pred svima, spusti reket na zemlju i ode u istoriju na pijedestal teniskih bogova da sačeka i ovu dvojicu da mu se pridruže. Mir.

unknown

pre 3 godine

Pa naravno trenira i odmara 2godine samo da osvoji Wimbledon i studira kako Noleta da pobedi,a verujem da će mu poprilično i namestiti da bih se i oprostio na tom turniru!

Kladionicar

pre 3 godine

Moguce,sto da ne.
Sansa mu je ista kao i Sulji kad ga je Mujo pitao,kolika je verovatnoca da dobije sedmicu na Loto-u.
Ovaj ko iz topa kaze: 50%.
Ili cu dobiti ili necu!

Robert

pre 3 godine

On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.
(srle, 24. februar 2021 20:35)

Samo Novak. Rafu mu je nerešiva enigma samo na šljaci, za travu i tvrdu podlogu mu je Fed davno našao ključ. Na tim podlogama Nadal ga nije dobio 6-7 godina, nego ljudi i dalje pod utiskom one ranije dominacije.

Bolje

pre 3 godine

Generalno da nije bilo Đokovića, Federer bi imao dvocifren broj Wimbldona. On ovu boraniju će i u 39 će da mlati kao ništa. Tako da je uvijek on favorit na Wimbldonu

Sv. Petar

pre 3 godine

Biti noloman znači istovremeno ne biti inteligentan. Po automatizmu to ide. Federer je na Vimbldonu bio bolji teniser, drugi set dobio je sa 6:1, četvrti sa 6:4, Novak je tri seta dobio u taj-breku, a nešto kasnije Federer ga je "odrao" sa 2:0 na ZT u Londonu gradu, i sa 38 godina nije prebacivaču dozvolio da ga zamara. Lako je nolomanima, njihovo je carstvo nebesko, bog prašta niščima duhom.

pierre woodman

pre 3 godine

Jako bitna vijest. Evo, ja pitam babu sad moze li federer osvojit vimbldon, a ona me pita sto velis? Nema pojma ko je federer. E jednako su bitne te vijesti

Time

pre 3 godine

Federer je ime za postovanje ali budimo realni. Zavrsio je sa osvajanjem GS trofeja. Blizi je formi Agasija i Samprasa nego Nadala i Djokovica. Vreme jos niko nije pobedio.

"Znamo samo jedno, Novak neće igrati do 40. godine" (Fric i Sonega)

pre 3 godine

@Srle
Ne lupaj da je Nadal nerešiv za Federera, u sedam poslednjih mečeva na betonu i travi rezultat je 7:0 za Federera, od 2015. samo ga je jednom Nadal dobio na šljaci (ne zaboravi da i Novak ima samo jednu šljaku i da nikad neće imati dve, šljaka je niža klasa tenisa). Na poslednjem Vimbldonu Federer ga je "opro" sa 3:1, i to bez muke. To što si... ne znači da ne smeš da budeš pametan.

lol

pre 3 godine

Pa sve I da mu namjeste lakše protivnike kroz žreb, taj neće gledati ni treće kolo.
Samo što jeftino rasprodaje svoju reputaciju.
Obaveze prema sponzorima ili nešto drugo, a što se rezultata tiče nema nade. Koprcati se može,ozbiljan tenis igrati ne može.

Red Star, Belgrade ??

pre 3 godine

Poslednji njegov Vimbldon i Gren Slem finale ("dobijeno"), protiv Novaka, kada rada nije osvojio, neće više..... Sobiti takvu priliku, godine čine svoje....

a

pre 3 godine

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Nemaš ti troleru pojma. Koliko GS je tvoj ljubimac osvojio od 2011? Da li ti musliš da se u 38 oj godini fizička sprema tek tako postiže i da možeš egal da igraš ne sa deset godina mladjim igračima već sa par godina mladjim igračima. Znaš li ti šta i jedna godina u fizičkom smislu znači. Pre dve sezone imao je meč loptu protiv Novaka i i izgubio. Novak protiv njega ima dobar H2H. I sada ti nama ovde lupetaš. Nije igrao tenis više od godinu dana. Eno ti Mareja koji je mladji ali posle operacija ne može da opepeli

Djido

pre 3 godine

Na zvaničnom sajtu ATP je upravo objavljeno obavezno Uputstvo za komentarisanje tenisa, pa sam ga preveo da se vi ne mučite bez potrebe. Evo kako glasi:

„Zbog činjenice da je Novak Đoković osvojio Australian Open 2021 neophodno je učiniti neke promene i apdejtovati neke uobičajene izraze koji se koriste prilikom postavljanja komentara:

- Oni koji su do sada koristili izraz GOAT17, ubuduće moraju da koriste izraz GOAT18. O narednoj promeni na 19 biće izdato blagovremeno obaveštenje.

- Oni koji su koristili tvrdnju „najvaznije da "Goat 17" nikada, ali nikada nece doci do broja 20” moraju, “ali moraju” da apdejtuju broj 17 u broj 18 i da novu tvrdnju postavljaju na sajt samo ako imaju psihijatrijsku potvrdu da su normalni. Potvrdu izdaje, pečatira i potpisuje @Djido.

- Oni koji tvrde da Novak neće osvojiti više ništa, nakon te tvrdnje moraju da napišu “žimi majka”.

- Oni koji tvrde da će Federer osvojiti Vimbldon, moraju da prilože dokaz da su testirani aparatom Dräger Alcotest 6820.

- Za sprovođenje ovog Uputstva zadužuje se @Djido.”

Misko

pre 3 godine

Federera eksploatisu sponzori i mediji a sigurno je da se on penzionisao i da ce samo odugovlaciti sa gom potvrdom.Nadal ga prestize Novak takodje jos nalet mlade generacije prema tome nema razloga da igra posto sigurno nemoze vise osvojiti nijedan GS.

апсурдиста

pre 3 godine

задњих 10 година федерер је освојио 4 грен слема, од тога 3 када је новак био повређен.

Vlade

pre 3 godine

Osvaja Wimbldon?!?! To može da uradio samo ako Novak ne bude igrao. Poznato je da su Nadal (sem Roland Garosa) i Federer osvajali GS titule 2017 i 2018 u periodu kada kralj nije igrao.

Smeh

pre 3 godine

Možda, ali samo možda sledeće godine osvoji neki turnir. Za GS bi trebalo da izvede pravo čudo. Ove godine ako uopšte dodje do finala bilo kog turnira da peva čovek. Em je imao dugu povredu i dugo lečenje, em je čovek u godinama. Gospodin je ultra optimista.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Nema on udarac reketom više ni da trese Mirkine tepihe.... Ostaje da Nole dobija turnire a Eurosport nas davi snimcima iz spomenara Best off iz Rodzerove i Rafine kuhinje..

Пензионер

pre 3 godine

Од свега реченог једино сам сагласан да је оптимизам забавнији од песимизма

Nebojša

pre 3 godine

Na betonu i šljaci nije više i niti će biti konkurentan što se tiče wimbldona ova mladjarija baš i ne ume da igra na travi pa mu je samim tim tamo šansa najveća ali da on osvoji titulu neko mora za njega da uradi prljav posao a da on bude kao stari a kolike su šanse za to.

Slobodan

pre 3 godine

Realno, Novaku ce veca pretnja dolaziti od Nadala i mladje garde- Zvereva, Cicipasa, Tima, Medvedeva mozda i Kirgiosa, ali Federera ne treba otpisivati dok ne ode u penziju. Igrace dok god bude mislio da moze pomrsiti racune Novaku, pa i Nadalu i dok Japanci davaju pare za ugovor.

Green

pre 3 godine

Ма да. Стиже до финала без изгубљеног сета, и онда у финалу, на 40:15, и две меч лопте за освајање турнира, напрасно одлази до столице и облачи џемпер, иштрикан од стране Мирке посебно за ту прилику, и асом долази до своје нове титуле! Hahahhhahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahhahhahahahhahaahahhahahhahhhahhahahhahhahahhahahahahahhaahhahahahhah

Др. Уги

pre 3 godine

"Moraće i dobro da servira. Jasno je da neće biti baš fizički spreman, ali to nije najveći problem. Veliko je pitanje kakvo će biti njegovo kretanje", dodao je on.


Najveci problem je kako ce da resi problem sa glavom. Jer imas mec loptu i izgubis, onda je problem u glavi.
(321, 24. februar 2021 21:03)

To ponavljate ko papagaji i mislite da znate tenis.Pola od vas nije ni znala pravila do pre 10 godina a sad vec znate za psihu.Molim te mi odgovori, kako neko moze da ima slabu psihu a da dodje do mec loptu u mecu u kome juri rezultet u mecu u kom je stariji od protivnika i da pritom dodji prvi do mec lopte posle 5 sata igre?.Kako neko ima slabu psihu koji pobedjivao 23 puta Nola i koji je osvojio 20 GS?.I kako to da nekad ima a nekad da nema psihu?.
(Kaiser Roger


Кајзер Рођо, дуго те није било (од финала АО)...
Што се тиче тениса, пусти ти Новака да објашњава психу Федереру...
Него што ти понављаш к`о папагај да је Џемперко највећи?
А сви па и ти знамо да није...
Шта је са твојом психом?
Кад ћеш да признаш да је Федерер број 3 свих времена?
Колико рекорда мора још да падне?
Знам Федекс игра најлепше, али како то лепо каже наш народ, лепота је пролазна, за вечност остају само резултати...

JPR24

pre 3 godine

Federer je bog tenisa i kraj nolomani.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:04)

Još vučeš suze od nedelje... ah ne... od prošlog Wimbledona , sve rone suze a ??

CroFed

pre 3 godine

Samo da opet ne naleti na inspiriranog Andersona i sl. u 1/4 finalu. Imat će "povlašteni status" glede nositeljskog mjesta, možda bude drugi ili treći nositelj, nevezano za ranking...

Nexus

pre 3 godine

Glupost na nivou Bekerove od prije par dana kada je rekao da Kirjos miže da osvoji GS. Federer samo igrom slučaja može do finala da dođe iako mu se prva tri kola oni sitni igrači "sklanjaju" jer ne smije previše umoran da stigne u završnicu turnira. Mnogo toga se režira za njega, posebno kada je Vimbldon. Tamo je zaštićen kao čovječija ribica.

denis

pre 3 godine

Djokovic pobede na GS, AO 2020 Semifinale, Wim 2019 Finale, AO 2016 Semifinale, US 2015 Finale, Wim 2015 Finale, Wim 2014 Finale, RG 2012 Semifinale, US 2011 Semifinale, RG 2011 Semifinale, AO 2011 Semifinale, US 2010 Semifinale, AO 2008 Semifinale... mislim da je sve jasno, federer ga od 2012 nije dobijo na GS... 6 puta ukupno ga dobijo roger... da nebi bilo djokovica on bi sad ima preko 30 gs

Stevo

pre 3 godine

Ginthart je bio tokom intervjua upitan i da li Federe može da osvoji ovogodišnji Vimbldon? Odgovor je pozitivan.

"Apsolutno. Zašto da ne? Optimizam je mnogo zabavniji od pesimizma", zaključio je Švajcarac

Hahaha...

RF

pre 3 godine

Jedno je sigurno RF sigurno nece izaci na teren samo da bi izasao, ako izadje dace sve od sebe da pokaze ono sto zna i ume, bez obzira na godine, ako bude imao snage i bude imao mogucnost da se krece kako on zna, realno sa Novakom bi mu bilo najteze nesumnjivo sa svima ostalim sanse su mu velike, osim na sljake Nadal od 2015 nema igru za RF na betonu i travi.

GrupaTNT

pre 3 godine

Da servira dobro i jako to verovatno ali da se dobro kreće u 40 posle tri operacije i skoro godinu i po pauze to teško ako dođe do polufinala puna kapa

darko

pre 3 godine

voleo bi bar jos jedan duel noleta i federera,da mu nabije jos trauma,od proslog wimbldona jos se beca u snu,poz za mirku sto ga tesi nocu dok place
(mile, 24. februar 2021 20:52)

Bitan je sportski duh, bravo

serb_alien

pre 3 godine

Oće, osvojiće Vimbldon. Isto kao što će i Endi Marej da osvoji US Open, a Conga RG i završni masters. Ajde bre budite malo realni.

Ratko

pre 3 godine

Ako Đoković igra levom rukom, možda. Uz to da ne učestvuje do 75.mesta plasiranih tenisera, ili da ga proglase pobednikom bez borbe.

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Pa ovaj nije osvojio ništa već 10 godina? Imao je u opticaju 40 GS nije uzeo ni jedan? I sad će da uzme? Šta da uzme? Nisam dobro razumeo gospodina.

466453

pre 3 godine

"Apsolutno. Zašto da ne? Optimizam je mnogo zabavniji od pesimizma", zaključio je Švajcarac.

Šala zabavnija od kukanja? Svašta. :p

321

pre 3 godine

"Moraće i dobro da servira. Jasno je da neće biti baš fizički spreman, ali to nije najveći problem. Veliko je pitanje kakvo će biti njegovo kretanje", dodao je on.


Najveci problem je kako ce da resi problem sa glavom. Jer imas mec loptu i izgubis, onda je problem u glavi.

Kralj mača

pre 3 godine

Може Рођа да се слика што се овогодишњег Вимблдона тиче. Ноле осваја травнати ГС уколико буде здрав!

Freak On a Leash

pre 3 godine

Ja mislim da ce ovi djempercici svog dzemperka svrstati u favorite i 10 godina nakon sto sluzbeno okonca karijeru. Toliko ide ta djempereromanija. U redu naravno,niko ne kaze da on ne moze da osvoji Vimbldon,ne pricamo o Beanoa Peru,pricamo o dzemperku,ali toliko su upinju da ga izdizu i kada apsolutno za to nema razloga da je to zaista smesno. Eto vam jedan od boljih dokaza tog licemerja. Setite se kada je Novak bio u onoj neverovatnoj seriji,kada je uzeo sva 4 GS zaredom,nakon sto je osvojio 3,i treba da krene Rolan Garos,Djokovica su isti ti stavljali kao petog favorita,a dzemperka koga mesecima nema nigde i daleko je od bilo cega,stavljaju unapred na Vimbldonski pijedestal. Ne zna ko je smesniji,ti medijski botovi ili ovi domaci sto saltaju po 10 nadimaka pa pljuju Kralja Novaka.

Из угла

pre 3 godine

Ако је Иванишевић могао што не би и Федерер. Ако изузмемо Нолета као разлог.

Dejo

pre 3 godine

E ako posle ovolike pauze i u ovim godinama osvoji Vimbldon evo onda ce da me razoruza i moracu onda da priznam da je on najveci teniser svih vremena,ali opet nece biti najbolji,jer najbolji tenis igrao je i jos uvek igra Nole,to znaju svi pa i oni koji to nikako ne zele da priznaju.

srle

pre 3 godine

Može u teoriji, zaista. Ako mu budu tako namestili žreb da se svi sklanjaju, i da Đoković preskoči taj turnir. Jedino tako može Federer do titule. Inače ne potcenjujem ga, ne nikako. On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.

Mare

pre 3 godine

Ne sumnjam da će da ima najlakši žreb kao i obično. Ne znam koliko će da padne na ATP listi do tad, ali negde će da bude negde oko desetog mesta. Imaće bolji žreb od Novaka koji je prvi, to vam ja garantujem. Ima da mu nabace neke kvalifikante do 1/4, a posle šta bude.

Zastava101Specijal

pre 3 godine

Federer nije okačio reket o klin zbog sponzora i para, realno teško je da će ikada više osvojiti nešto a ako to uradi to će da bude veći podvig nego da recimo to napravi Cicipras.

Kimi

pre 3 godine

Ako Federer osvoji Vimbldon ja trcim go kroz Knez Mihajlovu vicuci Federer je goat

Oce, evo samo sto nece
Idi bre gaji decu, igraj sah
Izgubice u drugom ili trecem kolu

Јабучило

pre 3 godine

Ја разумем да је Федерер неко са ким је западњаку лако да се поистовети. Па и Надал. Али, места, господо. Новак је ту!

kvisko

pre 3 godine

Moze da osvoji Mirku po drugi put ali Wimbledon ili neki drugi veliki turnir tesko, prosto nemoguce. On ce vec nakon prvog seta traziti da mu donesu extra respirator za kiseonikom.

mile

pre 3 godine

voleo bi bar jos jedan duel noleta i federera,da mu nabije jos trauma,od proslog wimbldona jos se beca u snu,poz za mirku sto ga tesi nocu dok place

online

pre 3 godine

Apsolutno se slazem da je moguce,malo verovatno ali moguce,samo da ne naidje na Novaka na tom istom wimbldonu.. Ne znam samo sta Djokovic moze sam aebi da uradi da izgubi od njega.. Kad ga nije letos dobio na dve mec lopte i 22 000 clanova strucnog staba nece nikad ako se susretnu.

srle

pre 3 godine

Može u teoriji, zaista. Ako mu budu tako namestili žreb da se svi sklanjaju, i da Đoković preskoči taj turnir. Jedino tako može Federer do titule. Inače ne potcenjujem ga, ne nikako. On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.

online

pre 3 godine

Apsolutno se slazem da je moguce,malo verovatno ali moguce,samo da ne naidje na Novaka na tom istom wimbldonu.. Ne znam samo sta Djokovic moze sam aebi da uradi da izgubi od njega.. Kad ga nije letos dobio na dve mec lopte i 22 000 clanova strucnog staba nece nikad ako se susretnu.

Mare

pre 3 godine

Ne sumnjam da će da ima najlakši žreb kao i obično. Ne znam koliko će da padne na ATP listi do tad, ali negde će da bude negde oko desetog mesta. Imaće bolji žreb od Novaka koji je prvi, to vam ja garantujem. Ima da mu nabace neke kvalifikante do 1/4, a posle šta bude.

Dejo

pre 3 godine

E ako posle ovolike pauze i u ovim godinama osvoji Vimbldon evo onda ce da me razoruza i moracu onda da priznam da je on najveci teniser svih vremena,ali opet nece biti najbolji,jer najbolji tenis igrao je i jos uvek igra Nole,to znaju svi pa i oni koji to nikako ne zele da priznaju.

Kimi

pre 3 godine

Ako Federer osvoji Vimbldon ja trcim go kroz Knez Mihajlovu vicuci Federer je goat

Oce, evo samo sto nece
Idi bre gaji decu, igraj sah
Izgubice u drugom ili trecem kolu

mile

pre 3 godine

voleo bi bar jos jedan duel noleta i federera,da mu nabije jos trauma,od proslog wimbldona jos se beca u snu,poz za mirku sto ga tesi nocu dok place

Freak On a Leash

pre 3 godine

Ja mislim da ce ovi djempercici svog dzemperka svrstati u favorite i 10 godina nakon sto sluzbeno okonca karijeru. Toliko ide ta djempereromanija. U redu naravno,niko ne kaze da on ne moze da osvoji Vimbldon,ne pricamo o Beanoa Peru,pricamo o dzemperku,ali toliko su upinju da ga izdizu i kada apsolutno za to nema razloga da je to zaista smesno. Eto vam jedan od boljih dokaza tog licemerja. Setite se kada je Novak bio u onoj neverovatnoj seriji,kada je uzeo sva 4 GS zaredom,nakon sto je osvojio 3,i treba da krene Rolan Garos,Djokovica su isti ti stavljali kao petog favorita,a dzemperka koga mesecima nema nigde i daleko je od bilo cega,stavljaju unapred na Vimbldonski pijedestal. Ne zna ko je smesniji,ti medijski botovi ili ovi domaci sto saltaju po 10 nadimaka pa pljuju Kralja Novaka.

Zastava101Specijal

pre 3 godine

Federer nije okačio reket o klin zbog sponzora i para, realno teško je da će ikada više osvojiti nešto a ako to uradi to će da bude veći podvig nego da recimo to napravi Cicipras.

fenix

pre 3 godine

On verovatno nije zvanično zavrsio karijeru samo zbog sponzorskih ugovora. Šansa da on osvoji do zvanicnog kraja karijere i turnir iz serije 500 a kamoli GS je podjednaka kao i da Radnički iz Surdulice osvoji Ligu šampiona

Јабучило

pre 3 godine

Ја разумем да је Федерер неко са ким је западњаку лако да се поистовети. Па и Надал. Али, места, господо. Новак је ту!

Djido

pre 3 godine

Na zvaničnom sajtu ATP je upravo objavljeno obavezno Uputstvo za komentarisanje tenisa, pa sam ga preveo da se vi ne mučite bez potrebe. Evo kako glasi:

„Zbog činjenice da je Novak Đoković osvojio Australian Open 2021 neophodno je učiniti neke promene i apdejtovati neke uobičajene izraze koji se koriste prilikom postavljanja komentara:

- Oni koji su do sada koristili izraz GOAT17, ubuduće moraju da koriste izraz GOAT18. O narednoj promeni na 19 biće izdato blagovremeno obaveštenje.

- Oni koji su koristili tvrdnju „najvaznije da "Goat 17" nikada, ali nikada nece doci do broja 20” moraju, “ali moraju” da apdejtuju broj 17 u broj 18 i da novu tvrdnju postavljaju na sajt samo ako imaju psihijatrijsku potvrdu da su normalni. Potvrdu izdaje, pečatira i potpisuje @Djido.

- Oni koji tvrde da Novak neće osvojiti više ništa, nakon te tvrdnje moraju da napišu “žimi majka”.

- Oni koji tvrde da će Federer osvojiti Vimbldon, moraju da prilože dokaz da su testirani aparatom Dräger Alcotest 6820.

- Za sprovođenje ovog Uputstva zadužuje se @Djido.”

апсурдиста

pre 3 godine

задњих 10 година федерер је освојио 4 грен слема, од тога 3 када је новак био повређен.

Kralj mača

pre 3 godine

Може Рођа да се слика што се овогодишњег Вимблдона тиче. Ноле осваја травнати ГС уколико буде здрав!

Wllaxy

pre 3 godine

Biti noloman znači istovremeno ne biti inteligentan. Po automatizmu to ide. Federer je na Vimbldonu bio bolji teniser, drugi set dobio je sa 6:1, četvrti sa 6:4, Novak je tri seta dobio u taj-breku, a nešto kasnije Federer ga je "odrao" sa 2:0 na ZT u Londonu gradu, i sa 38 godina nije prebacivaču dozvolio da ga zamara. Lako je nolomanima, njihovo je carstvo nebesko, bog prašta niščima duhom.
(Sv. Petar, 24. februar 2021 21:08)

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Vrhunac sarkazma je kad vas dvojica koristite reč inteligencija i govorite da je neko neinteligentan, a ne bi ste prepoznali inteligenciju ni da vas svom snagom raspali posred čela!

Nekima je očito ogroman problem čak i da shvate da je pobeda podjednako vredna i da se isto računa bolida bila ona u tri seta sa po 6:0 ili u pet setova... No dobro, na svu sreću ne mogu svi ni biti "inteligentni" kao kajzer i postavljati ista takva pitanja...

Time

pre 3 godine

Federer je ime za postovanje ali budimo realni. Zavrsio je sa osvajanjem GS trofeja. Blizi je formi Agasija i Samprasa nego Nadala i Djokovica. Vreme jos niko nije pobedio.

XP

pre 3 godine

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Broj osvojenih Bazela će biti ključni element za GOAT, koga još briga za GS, h2h i 310

ATG

pre 3 godine

Zašto Srbi izumiru? Pa zato što nisu normalni. Ja prosto ne mogu da verujem da kada igra Đoković peotiv nekog drugog igrača jedan Srbin može da navija protiv njega. Kako je to uopšte moguće? Umesto da smo ponosni što imamo jednog od 3 najbolje tenisera svih vremena. Mislim da uopšte ne bi trebalo da se piš ko je najbolji. Njih trojica su najboljih 3 i to je to. Svako ima svoje prednosti i mane, ali zajedno su to što jesu i da nije bilo ostalih nikad ne bi ostvarili ovakve rezultate. Ok je da boliš Nadala, Federera, Safina, Rodika, ali da navijaš za njih protov nekog našeg igrača. Neshvatljivo.

JPR24

pre 3 godine

Federer je bog tenisa i kraj nolomani.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:04)

Još vučeš suze od nedelje... ah ne... od prošlog Wimbledona , sve rone suze a ??

Toma

pre 3 godine

Nisam citao prethodne komentare. Verovatno svi pljuvaju Gintharda i ova njegova izjava je vesto izvedena iz celokupnog konteksta. Od mene samo ovoliko: zivim u CH i slusao sam njegovu analizu stanja u tenisu posle AO. Rekao je da je Novak Djokovic absolutni favorit na svim turnirima u blizoj buducnosti (osim Pariza, gde isto nije bes sanse na pobedu) i da ce izvesno prestici i Federera i Nadala. Inace je okarakterisao No1etov bekhend kao najbolji u istoriji. Skidam kapu Ginthardu za fer plej i objektivnost.

Djordje NS

pre 3 godine

Taj scenario je moguć ali samo na jedan način, a to je da se svi zapadni mediji i organizatori ujedine da na taj način isprate Federera u penziju i da se svi ostali teniseri na raznorazne načine ucene da mu se jednostavno sklanjaju do finala i titule pružajući mu samo prividan otpor. Nešto slično onom scenariju kad je Novak izgubio finale Wimbledona od Andy Mareja pod neverovatnim pritiskom Engleza da posle 40 i više godina dobiju šampiona WB.

Vlade

pre 3 godine

Osvaja Wimbldon?!?! To može da uradio samo ako Novak ne bude igrao. Poznato je da su Nadal (sem Roland Garosa) i Federer osvajali GS titule 2017 i 2018 u periodu kada kralj nije igrao.

Mare

pre 3 godine

Ajmo realno, Federer je zavrsio karijeru. On nije igrao vise od godinu dana, u tim godinama posle svga on ako se vrati i osvoji GS titulu, obda ovi ostali svi trebaju da bace rekete i prekinu sa tenisom.

Frenki

pre 3 godine

Srbi uopste nemaju kompleks prema Federeru. Vidi se po 200 komentara kada izadje vest o njemu
(Trutovi, 24. februar 2021 23:10)

Aj mi daj samo jedan razlog zasto bi imali kompleks od Federera? Djokovic ga šiba gde stigne a Srbi imaju kompleks?

a

pre 3 godine

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Nemaš ti troleru pojma. Koliko GS je tvoj ljubimac osvojio od 2011? Da li ti musliš da se u 38 oj godini fizička sprema tek tako postiže i da možeš egal da igraš ne sa deset godina mladjim igračima već sa par godina mladjim igračima. Znaš li ti šta i jedna godina u fizičkom smislu znači. Pre dve sezone imao je meč loptu protiv Novaka i i izgubio. Novak protiv njega ima dobar H2H. I sada ti nama ovde lupetaš. Nije igrao tenis više od godinu dana. Eno ti Mareja koji je mladji ali posle operacija ne može da opepeli

sempervivum

pre 3 godine

Мени би било криво да се Федерер повуче из тениса пре него што га Новак сустигне по броју ГС.
Баш би било лепо да га Новак престигне док је Федерер још активан.

Beograđanin

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Ma jasta, samo vi pomerajte zahteve kako Djole rusi. Mozda tako posle i lepo spavate, do kraja godine ce i taj rekord Federera da padne, da li od strane Rafe ili Djokovica, bas me zanima, sta ce posle da bude "MODEL" za najboljeg igraca. Evo predloga: Ko je osvojio vise challengera ili atp 250 turnira,... Tu bi valjda Federer bio vodeci,.. MOZDA !!!
(sonora, 24. februar 2021 23:40)

Moj komentar je bio sarkastičan.

Bumerang

pre 3 godine

Ljudi,to su puste zelje. Covek ima 40 godina, vise od godinu dana pauze. On moze sada da osvoji turnire tipa Bazel, Dubai, Sinsinati, Toronto i slicne. Znaci tamo gde se igra na 2 seta i gde vecina favorita ne ucestvuje ili im turnir sluzi za pripremu za GS, pa ne igraju punom snagom. Osvajanje GS je za njega zavrseno. Maksimalni domet polufinale, i to na Vimbldonu eventualno. Na ostalim GS ni toliko. Vidim pise se ne moze Djokovica i Nadala vise da pobedi. Ma ljudi, pa nije mogao ni pre povrede. Za njega su sada i ovi mladji nepremostiva prepreka.

Др. Уги

pre 3 godine

"Moraće i dobro da servira. Jasno je da neće biti baš fizički spreman, ali to nije najveći problem. Veliko je pitanje kakvo će biti njegovo kretanje", dodao je on.


Najveci problem je kako ce da resi problem sa glavom. Jer imas mec loptu i izgubis, onda je problem u glavi.
(321, 24. februar 2021 21:03)

To ponavljate ko papagaji i mislite da znate tenis.Pola od vas nije ni znala pravila do pre 10 godina a sad vec znate za psihu.Molim te mi odgovori, kako neko moze da ima slabu psihu a da dodje do mec loptu u mecu u kome juri rezultet u mecu u kom je stariji od protivnika i da pritom dodji prvi do mec lopte posle 5 sata igre?.Kako neko ima slabu psihu koji pobedjivao 23 puta Nola i koji je osvojio 20 GS?.I kako to da nekad ima a nekad da nema psihu?.
(Kaiser Roger


Кајзер Рођо, дуго те није било (од финала АО)...
Што се тиче тениса, пусти ти Новака да објашњава психу Федереру...
Него што ти понављаш к`о папагај да је Џемперко највећи?
А сви па и ти знамо да није...
Шта је са твојом психом?
Кад ћеш да признаш да је Федерер број 3 свих времена?
Колико рекорда мора још да падне?
Знам Федекс игра најлепше, али како то лепо каже наш народ, лепота је пролазна, за вечност остају само резултати...

Beobrad

pre 3 godine

Da nije korona sprecila odrzavanje Vimbldona prosle godine, sada bi Nole imao 6 titula i mogao bi stici do Federovih 8!
Sedma bi bila ovde godine. Nema veze, nek bude i sesta, bice savrseno.
Federer nema nikakve sanse da ikada vise osvoji Vimbldon.

Overwall

pre 3 godine

Kaiser Roger
Na 3 Wimbldonska finala Djokovic pobedjuje Federera,prebacivac lopti?kako da ne,zadnji put je Fed.dobio Djokovica 2012 na GS...

XP

pre 3 godine

Мени би било криво да се Федерер повуче из тениса пре него што га Новак сустигне по броју ГС.
Баш би било лепо да га Новак престигне док је Федерер још активан.
(sempervivum, 24. februar 2021 23:39)

Zašto? Stariji je, neka se povuče kad hoće. Novak kao mlađi može da odluči da se povuče u istom periodu svog života i onda da se zbroji ko je šta osvojio za isti period.
Ovako, ukupno je Federer osvojio više, ali ima 6 godina prednosti.

Stipsa

pre 3 godine

Jedini razlog zbog kojeg se jos nije penzionisao je taj da ne da tron. Plasi se da mu Nadal i Djokovic ne obore rekord i sigurno zadnje 3,4 godine igra samo iz tog razloga. Nada se potajno da moze da otkine bar jos jedan WM....ali nema nista od toga. Covek puni u Avgustu 40. jos sad ova povreda kolena, mislim da mu je najbolje da se povuce. Mada on ove godine baca sve karte da proba jos jedan WM i Olimpijske igre i to mu je...mislim da ce se posle toga povuci.
(Scania R500, 24. februar 2021 22:27)


Isključivo i jedini razlog jesu sponzori koji mu donose milione dolara/ eur-a na godišnjem nivou.On je svestan da je bar što se zapadne štampe tiče, on najbolji i na njemu je da do kraja odglumi finog i kulturnog momka i ne napravi neki gaf koji bi ga sa strane imidza mogao koštati manjka tog priznanja.Sasvim je jasno i da će posle karijere nastaviti da se eksponira kroz stručne konsultacije, dobrotvorne akcije pa će Novaku teško pomoći i 310 + nedelja i 20+ GS bar što se tiče zapada.Za mene je Novak i da sutra objavi da zavrsava karijeru GOAT ali nažalost oni sa zapada će uvek nabijati na nos adria tur i događaj sa USA open-a pre da pomenu me?usobni skor i istorijski br.1 po nedeljama na prvom mestu.

VUK

pre 3 godine

Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18) hahahaha ili kme,kme,kme, kme ....TRI FINALA WIMBLDONA !!! Malo li je Roger? A i na drugim GS i MASTERS 1000, pobeđivao ga samo tako ! Ne treba biti pametan čovek da bi shvatio da pobediti Badadisa u finalu GS , ne spada u sport. Takvih GS titula ,seljak z Švicarske ima desetak .

Ivan Ivanovic

pre 3 godine

Moze da popravi koleno, ali ne moze da vrati dusu koju mu je Novak uzeo na Vimbldonu 2019-e godine. Jel isti autosovinisti vise ovde na portalu kao i na drugim portalima te vrste(danas,blic itd)?

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Federer je završio karijeru. Nije u pitanju samo dugo odsustvanje, ili ozboljna povreda, u pitanju su pre svega godine. I njemu i njegovim obožavaocima biće sve Ovo jasno pošto se bude opet vratio...

Cinique

pre 3 godine

Možda i Bjorn Borg osvoji Vimbldon? Siguran sam da bi, kad bi želeo da igra, dobio specijalnu pozivnicu organizatora. I on je kao i Federer nekada bio veliki šampion. Onda, zašto da ne i Borg? Ili Sampras, Beker...?

Paja Moler

pre 3 godine

Rodžer ima osam Vimbldona a Novak pet. Tu prednost je stvorio dok se nije Novak pojavio uostalom kao i ostale GS. Imao je konkurenciju Hjuit, Safin, Nabladian itd. A onda došao Rafa a pogotovu Novak koji od 2008 (Rafa sa RG) i Novak od 2010/11 pikupiše gotovo sve. Nešto uzeo Marej, Vavrinka, Čilić

Celinc

pre 3 godine

O kako to boli,4 polufinala AO,rezultat 4-0,12-1 u setovima,a najbolnija su prva dva polufinala,2008 i 2011, 6-0,da i onda nije bio star,ako to nije dominacija sta je onda,od mogucih 20 setova covek uzeo 1,slovima jedan,

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18

Ao 2008
Bazel 2009
Ao 2011
Svi mecevi 2011
Atp finals 2015
Vimbldon 2019
Ao 2020

RAPE

pre 3 godine

XP...ništa zbirno Federer nije osvojio više od Novaka .Pojedinačno da 20-18 GS titule 6-5 završni .Ali je Novak osvojio više Velikih titula,plus ga prestiže po broju nedelja na prvom mestu.Od 103 Federerove titule 49 su 500 i 250 ..Novak kada osvoji dovoljno GS titula ove može lagano da nabija zbog statistike...i da Bolji međusobni skor što je u pojedinačnim sportu jako važno.Realno RF je treći u ovoj priči...bez obzira što će neki Zaječati od muke i pominjati neki klub 20 ....Neka pogledaju šta ATP kaže.

Ja

pre 3 godine

Nema šanse .Ne može da se vrati da bude toliko dobar da dobije Novaka.Pre 2 god u onom istorijskom finalu to je bilo to.Mec koji je promenio istoriju koja dolazi.Povratka nema.40 godina je to.Jednostavno ne može.A ne može ni da dobaci do borbe sa Novakom.

Beograđanin

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Nema on udarac reketom više ni da trese Mirkine tepihe.... Ostaje da Nole dobija turnire a Eurosport nas davi snimcima iz spomenara Best off iz Rodzerove i Rafine kuhinje..

RAPE

pre 3 godine

lažni... slažem se sa tobom ali ako ostane ovaj poredak na ATP listi mora igrati sa Nadalom ili Novakom u polufinalu a možda i pre, sigurno pre toga sa nekim od ovih klinaca .Teško da može doći do finala bez obzira što bih i ja voleo da ga Srbin još jednom odere.

Nexus

pre 3 godine

Glupost na nivou Bekerove od prije par dana kada je rekao da Kirjos miže da osvoji GS. Federer samo igrom slučaja može do finala da dođe iako mu se prva tri kola oni sitni igrači "sklanjaju" jer ne smije previše umoran da stigne u završnicu turnira. Mnogo toga se režira za njega, posebno kada je Vimbldon. Tamo je zaštićen kao čovječija ribica.

Ханс Кристијан Бројс

pre 3 godine

Када Феђа губи, ухватили су га у позним годинама, није у прајму, када Феђа побеђује онда је млад и у прајму, када Феђа добија у тај-брејку то је најнормалније и надмоћност а када Феђа губи у тај-брејку то је случајност и противнику се посрећило. Тако то виде Феђомађијани, неки правични и скромни људи који никада не вређају друге јер им "интелигенција" то не дозвољава.

Kladionicar

pre 3 godine

Moguce,sto da ne.
Sansa mu je ista kao i Sulji kad ga je Mujo pitao,kolika je verovatnoca da dobije sedmicu na Loto-u.
Ovaj ko iz topa kaze: 50%.
Ili cu dobiti ili necu!

Пензионер

pre 3 godine

Од свега реченог једино сам сагласан да је оптимизам забавнији од песимизма

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Pa ovaj nije osvojio ništa već 10 godina? Imao je u opticaju 40 GS nije uzeo ni jedan? I sad će da uzme? Šta da uzme? Nisam dobro razumeo gospodina.

Green

pre 3 godine

Ма да. Стиже до финала без изгубљеног сета, и онда у финалу, на 40:15, и две меч лопте за освајање турнира, напрасно одлази до столице и облачи џемпер, иштрикан од стране Мирке посебно за ту прилику, и асом долази до своје нове титуле! Hahahhhahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahhahhahahahhahaahahhahahhahhhahhahahhahhahahhahahahahahhaahhahahahhah

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Razumem ovu izjavu, jer je ocito ostrascen i voli Federera. Ono sto ne razumem, jeste da neko ozbiljno misli da Federer moze uzeti bilo koji GS. Cak i da Novak i Nadal ne igraju, on opet ne bi mogao da osvoji GS. Jednostavno njegovo je proslo. Druga je stvar sto Zapad to ne moze da preboli, pa moraju da ga trpaju u naslove, jer realno govori da ce ga i Novak, a i Nadal nadmasiti u trci za GOAT.

Dusan

pre 3 godine

Tesko je reci da li je 2. ili 3. favorit. Nadal je isto jak na travi, 5 puta je igrao finale, 2 puta pobedio. Tukao se dobro sa Novakom 2018. Wimbledon je poslednji turnir na svetu na kom nextgen ima sansu. Tu se samo ova trojica pitaju.

lol

pre 3 godine

Pa sve I da mu namjeste lakše protivnike kroz žreb, taj neće gledati ni treće kolo.
Samo što jeftino rasprodaje svoju reputaciju.
Obaveze prema sponzorima ili nešto drugo, a što se rezultata tiče nema nade. Koprcati se može,ozbiljan tenis igrati ne može.

genius

pre 3 godine

@Kaiser Roger
Odmah da kažem, nisam "noloman" (lično mi nije simpatičan, a oni hipi fazoni širenja ljubavi i bosanske piramide me izluđuju), i svako idolopoklonstvo me nervira - a Federerova posh publika ponajviše.
Samo reci kada je Federeru bio prajm, jer je taj pojam jako fluidan. Videli smo da je lagano osvajao GS i sa 37 godina kada nije bilo Đokovića. Da li je švajcarski gospod-bog ispao iz prajma pa su Nadal i Đoković krenuli da ga deru, ili su ova dvojica ušli u prajm (pa krenula da ga deru)? 21-10 je za Đokovića od 2011 do danas.

Nebojša

pre 3 godine

Na betonu i šljaci nije više i niti će biti konkurentan što se tiče wimbldona ova mladjarija baš i ne ume da igra na travi pa mu je samim tim tamo šansa najveća ali da on osvoji titulu neko mora za njega da uradi prljav posao a da on bude kao stari a kolike su šanse za to.

Ga

pre 3 godine

klub čega?Naravno da je Goat onaj koji je 6 po broju nedelja na prvom mestu ili onaj koji nema Ama baš ni jednu stavku u kojoj je najbolji ..a da ima 310 nedelja bar do 8 marta.P.S.Srbi NATO pobedili nisu ali je Novak Najbolji teniser ikada...jednostavno je tako.

Soko sivi

pre 3 godine

Može u teoriji, zaista. Ako mu budu tako namestili žreb da se svi sklanjaju, i da Đoković preskoči taj turnir. Jedino tako može Federer do titule. Inače ne potcenjujem ga, ne nikako. On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.
(srle, 24. februar 2021 20:35)
Срле, дао сам ти плус и слажем се са свим осим са задњим делом, подсетићу да је Федерер итекако пронашао лек за Надала, има 7-1 од задњих 8 дуела уз пораз наравно на париској шљаци.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

Novak je najbolji upravo na travi, sto je brza podloga za njega bolje, Cak je i osvojio upravo Wimbldon one godine kada se vracao posle povrede lakta.. dobio je Rodzera u sva tri odigrana finala, ne znam samo kako bih ovaj put Federer imao vise sansi..

CroFed

pre 3 godine

Samo da opet ne naleti na inspiriranog Andersona i sl. u 1/4 finalu. Imat će "povlašteni status" glede nositeljskog mjesta, možda bude drugi ili treći nositelj, nevezano za ranking...

Lazni Strucnjak

pre 3 godine

Ovo je 599 put da otpisujete nekog od velike trojke. A bice vas sramota kad Federer dogura sve do naseg Noleta...plus ce namestiti zreb da to bude tek u finalu, gde je Nole favorit bez dileme. Tako da, manite se tih trecih kola i da gubi od prvog iole ozbiljnog igraca. Zapamtite, svakog Dzemperko prolazi kao iz mesta, a onda ga ceka nocna mora, ljudski zid zbog kojeg ga je Mirka kajsevala u turama 15 pa 40 hahahahaa

Todor

pre 3 godine

U teoriji svako ko se pojavi u glavnom žrebu ima šansu za titulu, pa tako i on, ni više ni manje od nekog "lucky looser-a" koji upadne u glavni žreb. Iako je Nole posebno jak na Ozzy Open-u mislim da je Vimbldon to mesto gde mu je najlakše da uzme titulu u narednih 2 do 3 god iz prostog razloga što tzv "Next gen" + Tim gotovo isključivo za sada na betonu igra ravnopravno, nedovoljno doduše da uzmu (bez Noletove diskvalifikacije) neku GS titulu, ali su relativno blizu. Roland Garos, zna se, i ove godine samo 3 kandidata, Nole i Rafa skoro poravnati, pa onda Tim...Vimbldon, isključivo Nole i možda mu malo pripreti Rafa, ostali su daleeeeeeko iza. Koliko je Nole fokusiran (i onako krajnje optimistično), nije nemoguće da ove godine Nole zaista napravi nezamislivo, sva 4 GS plus zlato na OI, od Roland Garosa sve zavisi...ako i ne bude tako verujem u 3 od 5 velikih titula, a on sam neka ih rasporedi kako mu najviše odgovara.

Robert

pre 3 godine

On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.
(srle, 24. februar 2021 20:35)

Samo Novak. Rafu mu je nerešiva enigma samo na šljaci, za travu i tvrdu podlogu mu je Fed davno našao ključ. Na tim podlogama Nadal ga nije dobio 6-7 godina, nego ljudi i dalje pod utiskom one ranije dominacije.

DRAGAN

pre 3 godine

Idi bre u penziju, ako si
sanirao ta koljena koja ti
je Novak ostetio jos na proslom AO. Imaces kada
da se kajes. Meni nije samo
jasna jedna stvar, a to je
ko jos vjeruje da Fedex
moze osvojiti neki GS.
Jedno je zelja a jedno je
stvarnost.Ne lupetajte vise.

kvisko

pre 3 godine

Moze da osvoji Mirku po drugi put ali Wimbledon ili neki drugi veliki turnir tesko, prosto nemoguce. On ce vec nakon prvog seta traziti da mu donesu extra respirator za kiseonikom.

unknown

pre 3 godine

Pa naravno trenira i odmara 2godine samo da osvoji Wimbledon i studira kako Noleta da pobedi,a verujem da će mu poprilično i namestiti da bih se i oprostio na tom turniru!

Slobodan

pre 3 godine

Realno, Novaku ce veca pretnja dolaziti od Nadala i mladje garde- Zvereva, Cicipasa, Tima, Medvedeva mozda i Kirgiosa, ali Federera ne treba otpisivati dok ne ode u penziju. Igrace dok god bude mislio da moze pomrsiti racune Novaku, pa i Nadalu i dok Japanci davaju pare za ugovor.

pierre woodman

pre 3 godine

Najvise ce mi bit drago kad ispadne u 4.kolu od nekog servera i da ovaj balavac bot pocne opet da prica kako se vidimo na sledecem turniru koje kralj bazela osvaja hahahaha

Realan

pre 3 godine

U redu, lepo je što Federera njegov zemljak podržava i želi mu da osvoji Vimbldon - ali, ljudi moji, u pitanju je više od godinu dana odsustva sa teniskih terena za čoveka koji će na leto imati 40 godina. Jasno je da je Federeru teško zbog toga što će oba njegova rekorda (broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP) uskoro biti oborena. Ali, ako će reakcija na tu situaciju biti nenormalno forsiranje da se po svaku cenu ti rekordi spasavaju - onda je to zaista tužno. Pogotovo zbog toga što će ta cena biti previsoka...

JPR24

pre 3 godine

Neke stvari da se poklope.... Može biti, ako izbace sve Top10 igrače zbog korone ! Anglosaksonci au ionako na mukama posle AO, em Srbin dobio opet, em u polufinalu, dva Rusa, Grk i Srbin, pa i od početka turnira vidimo njihovo ponašanje. Pa i vakcinisani, ako nije njihova vakcina, možda im udare zabranu, čisto onako u anglosaksonskom stilu...

Stevo

pre 3 godine

Ginthart je bio tokom intervjua upitan i da li Federe može da osvoji ovogodišnji Vimbldon? Odgovor je pozitivan.

"Apsolutno. Zašto da ne? Optimizam je mnogo zabavniji od pesimizma", zaključio je Švajcarac

Hahaha...

Misko

pre 3 godine

Federera eksploatisu sponzori i mediji a sigurno je da se on penzionisao i da ce samo odugovlaciti sa gom potvrdom.Nadal ga prestize Novak takodje jos nalet mlade generacije prema tome nema razloga da igra posto sigurno nemoze vise osvojiti nijedan GS.

GrupaTNT

pre 3 godine

Da servira dobro i jako to verovatno ali da se dobro kreće u 40 posle tri operacije i skoro godinu i po pauze to teško ako dođe do polufinala puna kapa

omalovažavanje Djokovića je "OK", je l' da?

pre 3 godine

Najviše me brine to Rogerovo becanje u snu, jadna Mirka vodila ga kod doktora i rekao joj da se to na gerijatriji ne leči, da je normalno u petoj deceniji.

denis

pre 3 godine

Djokovic pobede na GS, AO 2020 Semifinale, Wim 2019 Finale, AO 2016 Semifinale, US 2015 Finale, Wim 2015 Finale, Wim 2014 Finale, RG 2012 Semifinale, US 2011 Semifinale, RG 2011 Semifinale, AO 2011 Semifinale, US 2010 Semifinale, AO 2008 Semifinale... mislim da je sve jasno, federer ga od 2012 nije dobijo na GS... 6 puta ukupno ga dobijo roger... da nebi bilo djokovica on bi sad ima preko 30 gs

NekoIzMase

pre 3 godine

Neka se jednostavno povuče, ispisao je deo istorije Tenisa i to je to.
Pravo vreme da se dostojanstveno povuče, i pređe u trenere.
Ne volim ga previše ali treba biti realan. Igrao je lep tenis, bila bi šteta da izađe na teren i da ga tamo neki 50+ teniser na listi tuče kao da je na trenigu.

djura

pre 3 godine

kakvih ovde ima histericnih ljudi koji su opsednuti Federerom. pa možda je lepši i ima bolju frizuru, al je izgubio od Noleta 27 puta! I da tu neko kaže da Federer nije bio u prime-u je potpuna glupost. pre svega on nema teoretske šanse da pobedi pored tol'ko dobrih iladih igrača, a još nije ni zdrav. Pa slomljen je ko sa bitke na Kosovu, a nije ni video turnir mesecima.

B.Živković

pre 3 godine

Treba sve poštovati bez obzira na naklonost i navijanje. Ja navijam za Noleta, već mu je 33 pune godine, a nada da će osvojiti više GS od Nadala i Federera upravo je ta, da je Federer posle 35-e godine života osvojio još 3 GS. Nadal bi mogao u slučaju pobede na RG da osvoji 21-i GS, Đoković ima šanse da osvoji svaki GS (jedino je na šljaci Nadal favorit) a Federer se izuzetno dobro očuvao, nije "ginuo" za svaki poen, igrao je "salonski" tenis sa velikom lakoćom. Nadal ima dve trećine GS na RG, Nole polovinu na AO, Federer najviše na Vimbldonu. Nije nemoguće da Federer osvoji još neki GS (najveće šanse na Vimbldonu) Nadal na Rolan Garosu, a Nole na sva 4 GS ima dobre šanse. Ali, to je ono "šta bi bilo kad bi bilo" i to je besmisleno razmatrati. Za koju godinu, ako bude neko "normalno" vreme saznaćemo i to. Jedino, smatram da su Noletu 22 nedelje nepravedno oduzete kao prvom na ATP večnoj listi, on je i pre i posle "ukidanja" tog perioda bio prvi i nema logike da mu to oduzmu. Bez obzira na sve, a i ma koliko GS neko od "velike trojice" osvojio, svako će imati pravo da kaže "ko je od njih najbolji". Ovde se ne radi o rezultatima, već samo o tome za koga navijate ili čiji vam se stil tenisa najviše sviđa. Pozdrav!

Vesela Masina

pre 3 godine

Ljudi budimo realni, ako Federer bude igrao kao 2019 ima šanse itekako. Mada sve zavisi od Djokovica on se tu najviše pita, ukoliko bude na 60-70 % biće sasvim dovoljno, ali sve ispod toka čeka nas meč poput onog iz 2019...

Provansa

pre 3 godine

Jedino ako Đoković slomi nogu??
Federeru ce veoma brzo biti jasno da je njegov teniski kraj odavno poceo,kada pocnu da ga dobijaju svi redom.Ova nadolazeca mlađa generacija,Dmitrov,Zverev,Tim,Cicipas,Medvedev ima da ga gaze svi redom,da ne spominjem vanvremenske mašine Đokovića ili Nadala.

Scania R500

pre 3 godine

Jedini razlog zbog kojeg se jos nije penzionisao je taj da ne da tron. Plasi se da mu Nadal i Djokovic ne obore rekord i sigurno zadnje 3,4 godine igra samo iz tog razloga. Nada se potajno da moze da otkine bar jos jedan WM....ali nema nista od toga. Covek puni u Avgustu 40. jos sad ova povreda kolena, mislim da mu je najbolje da se povuce. Mada on ove godine baca sve karte da proba jos jedan WM i Olimpijske igre i to mu je...mislim da ce se posle toga povuci.

466453

pre 3 godine

"Apsolutno. Zašto da ne? Optimizam je mnogo zabavniji od pesimizma", zaključio je Švajcarac.

Šala zabavnija od kukanja? Svašta. :p

a

pre 3 godine

@a
Federer igra kratke poene, najsavršeniju tehniku "svih vremena", zato može i u 39. da bude dobar, i Novak će na Vimbldonu biti u 35. godini, što nije malo, on ni danas nije na vrhu zbog najboolje igre "svih vremena", on je genijalno shvatio kako će oskudne udarce, osim dvoručne bekhend dijagonale, dopuniti pretvaranjem tenisera u šamanskog fakira. On je jednostavno izmenio biologiju svog organizma i od čoveka pretvorio se u robota. Njegov hemijski sastav sastoji se od sintetičkih elemenata, pukne mu mišić, čulo se na tribinama, a sve je zaraslo za dva minuta.
(Gledaćemo još dugo prebacivača, 24. februar 2021 22:11)

Federer nije servis volej igrač da bi skraćivao poene. Kada igra krene i kada je nasuprot fizički spreman igrač onda kreću problemi. Niko nw kaže da će da ispadne u prva tri kola ali već od 1/16 kreću ozbiljniji igrači koji mogu da ga pobede

serb_alien

pre 3 godine

Oće, osvojiće Vimbldon. Isto kao što će i Endi Marej da osvoji US Open, a Conga RG i završni masters. Ajde bre budite malo realni.

Milutin

pre 3 godine

I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Zato što je Nole bolji teniser.

Imaš još kakvih pitanja?

Ratko

pre 3 godine

Ako Đoković igra levom rukom, možda. Uz to da ne učestvuje do 75.mesta plasiranih tenisera, ili da ga proglase pobednikom bez borbe.

Из угла

pre 3 godine

Ако је Иванишевић могао што не би и Федерер. Ако изузмемо Нолета као разлог.

321

pre 3 godine

"Moraće i dobro da servira. Jasno je da neće biti baš fizički spreman, ali to nije najveći problem. Veliko je pitanje kakvo će biti njegovo kretanje", dodao je on.


Najveci problem je kako ce da resi problem sa glavom. Jer imas mec loptu i izgubis, onda je problem u glavi.

Red Star, Belgrade ??

pre 3 godine

Poslednji njegov Vimbldon i Gren Slem finale ("dobijeno"), protiv Novaka, kada rada nije osvojio, neće više..... Sobiti takvu priliku, godine čine svoje....

Simo ko ti drma kavez

pre 3 godine

Auuu preko 200 komentara, koliko jak kompleks...
(Simo, 25. februar 2021 08:10) #

Gde si bio kad je na Djokovicevu vest bilo preko 500 komentara?

Вук Караџић

pre 3 godine

Federer je GOAT, dok god igra moze osvojiti GS! Nikad niko kao maestro iz Bazela!
(fedex1, 25. februar 2021 09:11)

десет година Ноле дере тог јарца, а њему још није доста. сада је, додуше, готов. има да га дере ко стигне, само ће да се напрасно пензионише.

pierre woodman

pre 3 godine

Jako bitna vijest. Evo, ja pitam babu sad moze li federer osvojit vimbldon, a ona me pita sto velis? Nema pojma ko je federer. E jednako su bitne te vijesti

sonora

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Ma jasta, samo vi pomerajte zahteve kako Djole rusi. Mozda tako posle i lepo spavate, do kraja godine ce i taj rekord Federera da padne, da li od strane Rafe ili Djokovica, bas me zanima, sta ce posle da bude "MODEL" za najboljeg igraca. Evo predloga: Ko je osvojio vise challengera ili atp 250 turnira,... Tu bi valjda Federer bio vodeci,.. MOZDA !!!

Slobo

pre 3 godine

Svim navijacima Novaka Djokovica. Ne podcenjujte Federera , jer time podcenjujete i samog Novaka. Federer je teniska legenda, najelegantniji teniser koji je ikada igrao ovaj sport.Novak nikada ne bi stekao toliki rejting da mu jedan od glavnih rivala nije bio Federer. Sa druge strane Novak je velicina upravo zato sto je narusio dominaciju Federera i Nadala i osvojio toliko titula boreci se upravo sa njima. Da je dosao posle njih , ni 50 GS titula mu ne bi bilo dovoljno da ih prestigne na GOAT listi. Ovako , sve je jos uvek otvoreno i nadajmo se da ce trajati sto duze moze. Novak mora da nastavi sa dobrim igrama na GS i nadam se da ce ih stici i prestici po broju GS titula. U ostalim segmentime Masters titule, medjusobni dueli,broj nedelja na prvom mestu je vec ispred njih,

darko

pre 3 godine

voleo bi bar jos jedan duel noleta i federera,da mu nabije jos trauma,od proslog wimbldona jos se beca u snu,poz za mirku sto ga tesi nocu dok place
(mile, 24. februar 2021 20:52)

Bitan je sportski duh, bravo

pierre woodman

pre 3 godine

Ovaj lik sto se potpisuje njemackim jezikom je izgleda stvarno njemac, posto mu je gramatika poznata koliko i englezima padezi. Kaze da ljudi prate tenis 10 godina a on ni skolu zavrsio nije

15:40

pre 3 godine

@Wllaxy
Nije svaka pobeda ista, nije isto tri seta u tri taj-breka, i ono kad je Nadal njemu dva puta delio "krompiri", a jedan krompir Nolo je dobio i od Federera u Sinsinatiju. Nije isto kad dobiješ Brazil u taj-breku, ili sa 7:1. Ti si poznat po bukva logici.
(Noloman misli da je taj-brek isto što i krompir, 25. februar 2021 00:28)

Чек...нисам схватио сад - јел се она победа на Вимблдону у три тај брека рачуна или не? Да напишемео неку петицију да се победе не рачунају ако су сетови освајани искључиво у тај бреку и да ми ту побдеу доделимо Феђи, а? Хахахахахахахахахахахахахахахахахахаах

Smeh

pre 3 godine

Možda, ali samo možda sledeće godine osvoji neki turnir. Za GS bi trebalo da izvede pravo čudo. Ove godine ako uopšte dodje do finala bilo kog turnira da peva čovek. Em je imao dugu povredu i dugo lečenje, em je čovek u godinama. Gospodin je ultra optimista.

RF

pre 3 godine

Jedno je sigurno RF sigurno nece izaci na teren samo da bi izasao, ako izadje dace sve od sebe da pokaze ono sto zna i ume, bez obzira na godine, ako bude imao snage i bude imao mogucnost da se krece kako on zna, realno sa Novakom bi mu bilo najteze nesumnjivo sa svima ostalim sanse su mu velike, osim na sljake Nadal od 2015 nema igru za RF na betonu i travi.

štraus sa grbavice

pre 3 godine

Niko se nije fokusirao na to u kojem tonu je ovaj lik dao izjavu.
Rekao je da je uvek lepo biti pozitivan i tako gledati na stvari. Oduševio me čovek.
A većina udri u ubeđivanje o GOAT-u, ko je koliko GS uzeo, može li Feđa još itd. Eto i mene ste uvukli delimično u to. Mislim da Fed više ne može do GS, jer su godine učinile svoje, a nije ovo ženski tenis u kojem buckasta teta Serena od "70" kg. mlati klinke. Ali to nije ni suština ove simpatične i nadasve zanimljive izjave.
Probajte nekad i da se zabavite oko neke izjave.

Loptica je okrugla

pre 3 godine

Pa Federer lako pobedjuje ove "mlade". Da nije Novaka i Rafe, osvajao bi minumum 2 GS godisnje. Ako ne daj boze Novak neocekivano ispadne, eto sanse za Federera. Optisivamo covjeka vec 10 godina, a imao je dvije mec lopte protiv Novaka na zadnjem Vimbldonu.

Bolje

pre 3 godine

Generalno da nije bilo Đokovića, Federer bi imao dvocifren broj Wimbldona. On ovu boraniju će i u 39 će da mlati kao ništa. Tako da je uvijek on favorit na Wimbldonu

analizator

pre 3 godine

Verovali ili ne, i moje misljenje je da ako Federer udje u formu do Wimbledona, da ce tamo biti najtezi protivnik Novaku. 2019 su igrali finale 5 setova, za nijansu je Nole pobedio na nerve i psihu. Fizicki nisu bili umorni, Wimbldon je takav, ne igraju se dugi i iscrpljujuci poeni, pogodan i za starije igrace.

ja

pre 3 godine

Lupeta ovaj Ginter. Rafa ima 38 godina. Nije igrao dosta dugo. Teško se u tim godinama vraća u optimum. Teško da bi uzeo i turnir veterana. Krene od prvog kola i naleti na mladog i spremnijeg igrača. Fizički se istroši ali pobedi. Drugo kolo opet isto ali već od trećeg kola dobija ozbiljnijeg igrača. Rodžer je za sada šesti na ATP a do Vimbldona će skliznuti još za koje mesto a ima zaštićeni rejting. Evo uz veliki novac igra Dubai.

đed đuro

pre 3 godine

Kakav bi to bio trenutak za završetak karijere. Da ne bude zabune navijam i ja za Novaka, ali kad vidim kako mnogi ovde nipodaštavaju Federera zapitam se koji je ***** tim ljudima? Na stranu to kakav je čovek i koliko ima protekcije, samo zapamtite da Novak svoj uspeh posle samog sebe, duguje upravo njemu i Nadalu, da nije sve trojice ne bi se pričalo o zlatnoj eri tenisa kakava nikad nije viđena pre, a teško i da će biti viđena više ikad. Da li uopšte shvatate koliko to Noletove uspehe čini još većim, to što je delio megdan sa najboljima svih vremena i uspeo da bude najveći među njima. Ako mene pitate neka osvoji stari lisac još jedan Vimbldon, da se lepo pokloni pred svima, spusti reket na zemlju i ode u istoriju na pijedestal teniskih bogova da sačeka i ovu dvojicu da mu se pridruže. Mir.

Bumerang

pre 3 godine

@DjordjeNS
Legitimno je da se stvara atmosfera kakvu god zele. Tako je bilo i kad je Mari osvojio Vimbldon. To daje krila onom u ciju se korist to radi i vrsi pritisak na one protiv kojih on igra. Ali ovo za ucenjivanje...pa zar zaista mislis da to tako funkcionise?...tipa neko iz ATP-a te pozove i kaze "hej, taj mec moras da izgubis, inace sledi to, to i to"...i tako jednog, pa drugog, pa treceg, pa n-tog tenisera? Pa, nisu ti teniseri maloumnici da bi o tome bas svi precutali, niti svi podlezu ucenama, niti bas za svakoga mozes da nadjes razlog za ucenu. To bi bilo bas naivno da neko i pokusa da uradi, a da pomisli da nece biti otkriveno.

posmatrač

pre 3 godine

Čemu loženje, valjda je svima jasno da su u pitanju samo veliki sponzorski ugovori, i da je to jedini razlog zbog čega se i ušlo u ovu višemesečnu (evo već i jednogodišnju) “operaciju Feniks”. Niko realan ne može da očekuje ništa previše bitno iz svega ovoga. Pojaviće se, biće taj neki hajp od mesec dva, i videće se da od toga realno nema ništa na velikim turnirima, gde su svi prisutni. Ova “deca” su već dosta ojačala, i odavno nisu u nekom fazonu da se plaše ovih velikih, tako da se videlo da ih još jedino Novak (i Nadal na šljaci) može zaustaviti. I dobro znamo dokle će to trajati. Ništa tu više ne zavisi od Federera.

Respekt

pre 3 godine

Ja sam veliki Novakov navijac, ali polako ljudi. Saljete covjeka u penziju, jos od 27-e godine, a on jos uvijek dere boraniju. Pa i Novaku je 33 godine.

Sv. Petar

pre 3 godine

Biti noloman znači istovremeno ne biti inteligentan. Po automatizmu to ide. Federer je na Vimbldonu bio bolji teniser, drugi set dobio je sa 6:1, četvrti sa 6:4, Novak je tri seta dobio u taj-breku, a nešto kasnije Federer ga je "odrao" sa 2:0 na ZT u Londonu gradu, i sa 38 godina nije prebacivaču dozvolio da ga zamara. Lako je nolomanima, njihovo je carstvo nebesko, bog prašta niščima duhom.

uzasi

pre 3 godine

ajde deco ne lozite se mnogo, cale ce odrati sve klince sa standardnih 6:4 6:3 7:5 i sa Djokovicem igrati finale, osim ako ih zreb ne ukrsti ranije.

Finale ce biti interesantno ali najverovatnije bez mnogo drame.

Godina ce se zavrsiti sa
Nadal 21, Federer 20, Djokovic 19.
Neki slepac ce osvojiti usa open jer ce roditelji biti malo umorni.

zrikavi

pre 3 godine

mislim nesto,kolika je ljudska glupost,s jedne strane,i potreba za uvlacenjem sa druge....Bre,moral je postao samo mislena imenica i Diogen bi danas imao jos veci problem...

Milosav

pre 3 godine

Federer naravno moze da osvoji Wimbledon, uopste ga ne treba potcenjivati zbog godina. Ocigledno je da se cuva i igra samo turnire za koje je siguran da moze nesto ozbiljno da napravi. U svakom slucaju treba da uzivamo dok imamo privilegiju da gledamo trojicu mastera dok se takmice jedan protiv drugog. Kada se oni penzionisu ostace ove prosecne ili ispod proseka "mlade nade" koje vec imaju po 25 godina i ni jedan GS.
Volim NOvaka i uvek navijam za njega, ali ne potcenjujem Rodju ni Rafu. Siguran sam da nije bilo njih ni Novak ne bi bio na ovom nivou, oni su jednostavno vukli i gurali jedan drugog da podignu nivo igre na jedan visi nivo koji jos dugo nece biti dostignut.

mlekadžija

pre 3 godine

Наравно, апсолутни краљ Вимблдона! Једам једини Роџер Федерер! Могу унапред да му га уруче...

nesa

pre 3 godine

Biologija cini svoje . Umesto da se povuce u tenisku penziju , misli da igra i dalje.Ima da se izblamira na turnirima. Vise nikad nista nece osvajati!

Milutin

pre 3 godine

Moguće, moguće.

Četvrtfinala: Federer-Anderson, Murray-Čilić, Raonić-Zverev, Rubljev-Šapovalov

Polufinala: Federer-Rubljev, Murray-Raonič

Finale: Federer-Murray

Šampion: Federer

Kad bi se zezali.

SPQR

pre 3 godine

Tesko.

Od 2008 Novak i Nadal su uzeli po 18 GS svaki. Federer je uzeo 7. 13 jr uzeo pre nego sto su Nole i Rafa krenuli da igraju ozbiljno.

Nije naravno za potcenjivanje, ali tesko, mozda uz neki cudesni zreb.
(Kv, 25. februar 2021 18:27)

Vrlo teško, mada mi se javlja da će organizatori sve učiniti da mu nameste što bolji žreb da bi se oprostio sa još jednim WB. Ajde Novak, Nadal, Tim, Zverev, Medvedev, ali na Vimbldonu mogu da budu jako opasni udarači koji nisu u prvih 10, tipa Anderson, Kačanov, pa i neki od amera, kao što je ovaj Tejlor Fric koji je prilično namučio Novaka. Oni nemaju kontinuitet da osvoje nešto značajno, ali u jednom ili dva meča mogu svakome da zaprže čorbu. Deda je trenutno peti na listi, a ako tu ostane do juna ili padne niže, biće potrebna velika akrobatika da mu se namesti da izbegne glavne nosioce. Mada, kod engleza je sve moguće.

Gledaćemo još dugo prebacivača

pre 3 godine

@a
Federer igra kratke poene, najsavršeniju tehniku "svih vremena", zato može i u 39. da bude dobar, i Novak će na Vimbldonu biti u 35. godini, što nije malo, on ni danas nije na vrhu zbog najboolje igre "svih vremena", on je genijalno shvatio kako će oskudne udarce, osim dvoručne bekhend dijagonale, dopuniti pretvaranjem tenisera u šamanskog fakira. On je jednostavno izmenio biologiju svog organizma i od čoveka pretvorio se u robota. Njegov hemijski sastav sastoji se od sintetičkih elemenata, pukne mu mišić, čulo se na tribinama, a sve je zaraslo za dva minuta.

gox

pre 3 godine

nisam fan ni jednog od Trojice igrača ali ova dvojica neka odma osnuju turnir klikera ako ih više i kad pobedi Federer to bi im predložio toplog srca da spuste reket i da mu se poklonu da kažu izvini matori najbolji si evo dubićemp ti na trepavicama do kraja života čoveče on ima 40 godina To ovi klinci Ne razumeju ali poznajem po sebi razliku između 34 i 40 U 30tim sam i mogao nekako fudbal da igram sad ne mogu da potrčim

RW#0

pre 3 godine

Ne sumnjam da će da ima najlakši žreb kao i obično. Ne znam koliko će da padne na ATP listi do tad, ali negde će da bude negde oko desetog mesta. Imaće bolji žreb od Novaka koji je prvi, to vam ja garantujem. Ima da mu nabace neke kvalifikante do 1/4, a posle šta bude.
(Mare, 24. februar 2021 20:40)

Kako te nije sramota?
Wimbledon 2019. godine.
Federer imao 27og na svetu pa 17og pa osmog i Nadala u polufinalu. Djokovic na celom turniru igao sa dva nosilaca. 21i na svetu Gofin najbolje rangiran.

"Znamo samo jedno, Novak neće igrati do 40. godine" (Fric i Sonega)

pre 3 godine

@Srle
Ne lupaj da je Nadal nerešiv za Federera, u sedam poslednjih mečeva na betonu i travi rezultat je 7:0 za Federera, od 2015. samo ga je jednom Nadal dobio na šljaci (ne zaboravi da i Novak ima samo jednu šljaku i da nikad neće imati dve, šljaka je niža klasa tenisa). Na poslednjem Vimbldonu Federer ga je "opro" sa 3:1, i to bez muke. To što si... ne znači da ne smeš da budeš pametan.

Zašto Nolo tapka lopticu, ko devojčica?

pre 3 godine

@Federer nije servis volej igrač da bi skraćivao poene.

Napisao da igra kratke poene, koji kratko traju, nisam napisao da skraćuje poene, nema to veze, bre, sa volejima, mada ide i na mrežu, igra kratke poene zato što od prve kreće u napad, pravi više vinera po meču nego Nolo za godinu dana. Nolo ima samo bolji drop-šot.

Kv

pre 3 godine

Tesko.

Od 2008 Novak i Nadal su uzeli po 18 GS svaki. Federer je uzeo 7. 13 jr uzeo pre nego sto su Nole i Rafa krenuli da igraju ozbiljno.

Nije naravno za potcenjivanje, ali tesko, mozda uz neki cudesni zreb.

Beograđanin

pre 3 godine

I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Iz istog razloga iz kog FK Partizan ima postignut gol u finalu LŠ, a FK Zvezda "ušatog" u vitrinama kluba.

Ne pravimo se ludi

pre 3 godine

Pre godinu i po dana Federer je na Vimbldonu dobio dva seta (6:1, 6:4), a tri izgubio od fakira u tajbreku. Vrlo brzo razbio je fakira na ZT sa 2:0, od osam setova Federer je dobio četiri i tri igrao nerešeno. Penali su lutrija. Tako se vi nadate da je fakir "počistio" šest godina starijeg gospodina. Nije!

Noloman misli da je taj-brek isto što i krompir

pre 3 godine

@Wllaxy
Nije svaka pobeda ista, nije isto tri seta u tri taj-breka, i ono kad je Nadal njemu dva puta delio "krompiri", a jedan krompir Nolo je dobio i od Federera u Sinsinatiju. Nije isto kad dobiješ Brazil u taj-breku, ili sa 7:1. Ti si poznat po bukva logici.

nolomani i nolomanke

pre 3 godine

Federer je ime za postovanje ali budimo realni. Zavrsio je sa osvajanjem GS trofeja. Blizi je formi Agasija i Samprasa nego Nadala i Djokovica. Vreme jos niko nije pobedio.
(Time, 24. februar 2021 21:14) 

Osim Nola, vidiš kako pišu nolomani! Ako im Nolo bilo šta ikad više dozvoli. U 34 god.Priča se da je najveće demonstarcije biti u Srbiji ako Nolo najavi kraj karijere pre 49 godine. I Nolo se slaže da su godine samo broj i da je tek na polovini karijere.

Živeo na polu- bog Nole. Živela Srbija!

p.s sličnosti iz društvenog života Srbije su samo zlurada porednja ha,ha,ha

Doca Dijagnoza

pre 3 godine

Lepo je što navija čovek za Federera. I red je, Švajcarac je, zemljak.
Ali, ipak bi trebao da bude MAKAR MALO realan...
A i Boris Beker je, proseravajući se, pod nekim drogama valjda, izjavio:
https://www.b92.net/sport/australianopen2021/vesti.php?nav_id=1816316

kad bi noloman znao šta su ga pitali?

pre 3 godine

Ao 2008
Bazel 2009
Ao 2011
Svi mecevi 2011
Atp finals 2015
Vimbldon 2019
Ao 2020
(Nemanja Milosevic, 24. februar 2021 23:27)

Ha, ha ha Bazel 2009.
Ha, ha,ha svi mečevi 2011, nolomanima u takvoj dominaciji teško pada poraz od Fedje na Garosu i to asem
Mozda i Wimbldon 2012 u polufinalu?
Noloman strašni pod punim imenom i prezimenom

No name

pre 3 godine

Samo Novak. Rafu mu je nerešiva enigma samo na šljaci, za travu i tvrdu podlogu mu je Fed davno našao ključ. Na tim podlogama Nadal ga nije dobio 6-7 godina, nego ljudi i dalje pod utiskom one ranije dominacije.
(Robert, 24. februar 2021 21:27) 

Ne lupaj da je Nadal nerešiv za Federera, u sedam poslednjih mečeva na betonu i travi rezultat je 7:0 za Federera, od 2015. samo ga je jednom Nadal dobio na šljaci (ne zaboravi da i Novak ima samo jednu šljaku i da nikad neće imati dve, šljaka je niža klasa tenisa). Na poslednjem Vimbldonu Federer ga je "opro" sa 3:1, i to bez muke. To što si... ne znači da ne smeš da budeš pametan.
("Znamo samo jedno, Novak neće igrati do 40. godine" (Fric i Sonega), 24. februar 2021 21:20) 

Ha, ha ,ha na sve strane nolomani evo ih sad Fedomani. Hahaha od 2015 su igrali jednom na šljaci. Zanimljivo da Feder ima samo 2 pobede protiv Rafe na slajci. Tu drugu davne 2009. Ali leti vreme ljudi! Od krize 2016 ni Nole nije dobi Rafu na šljaci, ali samo 4 meča. Jos ne lupetaj i laže, crvrc.

A tih 6-7 godina Fed mu našo ključ ha,ha,ha , otprilike su igrali 8 mečeva, jedan godišnje. Od tih 7 pobeda su one 4 pobede na betonu 2017. Za to svaka čast Fedji. Nema više Fedja nilakve šanse protiv Rafe na betonu, ne zaludjujte se. Na travi nikad se ne zna.

p.s. Fedomani duboko sam razočaran, mislio sam da ste klasa iznad, ha,ha,ha

Somi

pre 3 godine

Ovde neznalice pricaju kao da ga je Nolo ocetkao sa 3:0.
Dobio ga je na srecu, lik imao 2 mec lopte.
Sto ne bi opet?
Federer ako osvoji ima da placete...

Sv. Petar

pre 3 godine

Biti noloman znači istovremeno ne biti inteligentan. Po automatizmu to ide. Federer je na Vimbldonu bio bolji teniser, drugi set dobio je sa 6:1, četvrti sa 6:4, Novak je tri seta dobio u taj-breku, a nešto kasnije Federer ga je "odrao" sa 2:0 na ZT u Londonu gradu, i sa 38 godina nije prebacivaču dozvolio da ga zamara. Lako je nolomanima, njihovo je carstvo nebesko, bog prašta niščima duhom.

mlekadžija

pre 3 godine

Наравно, апсолутни краљ Вимблдона! Једам једини Роџер Федерер! Могу унапред да му га уруче...

Gledaćemo još dugo prebacivača

pre 3 godine

@a
Federer igra kratke poene, najsavršeniju tehniku "svih vremena", zato može i u 39. da bude dobar, i Novak će na Vimbldonu biti u 35. godini, što nije malo, on ni danas nije na vrhu zbog najboolje igre "svih vremena", on je genijalno shvatio kako će oskudne udarce, osim dvoručne bekhend dijagonale, dopuniti pretvaranjem tenisera u šamanskog fakira. On je jednostavno izmenio biologiju svog organizma i od čoveka pretvorio se u robota. Njegov hemijski sastav sastoji se od sintetičkih elemenata, pukne mu mišić, čulo se na tribinama, a sve je zaraslo za dva minuta.

đed đuro

pre 3 godine

Kakav bi to bio trenutak za završetak karijere. Da ne bude zabune navijam i ja za Novaka, ali kad vidim kako mnogi ovde nipodaštavaju Federera zapitam se koji je ***** tim ljudima? Na stranu to kakav je čovek i koliko ima protekcije, samo zapamtite da Novak svoj uspeh posle samog sebe, duguje upravo njemu i Nadalu, da nije sve trojice ne bi se pričalo o zlatnoj eri tenisa kakava nikad nije viđena pre, a teško i da će biti viđena više ikad. Da li uopšte shvatate koliko to Noletove uspehe čini još većim, to što je delio megdan sa najboljima svih vremena i uspeo da bude najveći među njima. Ako mene pitate neka osvoji stari lisac još jedan Vimbldon, da se lepo pokloni pred svima, spusti reket na zemlju i ode u istoriju na pijedestal teniskih bogova da sačeka i ovu dvojicu da mu se pridruže. Mir.

RW#0

pre 3 godine

Ne sumnjam da će da ima najlakši žreb kao i obično. Ne znam koliko će da padne na ATP listi do tad, ali negde će da bude negde oko desetog mesta. Imaće bolji žreb od Novaka koji je prvi, to vam ja garantujem. Ima da mu nabace neke kvalifikante do 1/4, a posle šta bude.
(Mare, 24. februar 2021 20:40)

Kako te nije sramota?
Wimbledon 2019. godine.
Federer imao 27og na svetu pa 17og pa osmog i Nadala u polufinalu. Djokovic na celom turniru igao sa dva nosilaca. 21i na svetu Gofin najbolje rangiran.

Ne pravimo se ludi

pre 3 godine

Pre godinu i po dana Federer je na Vimbldonu dobio dva seta (6:1, 6:4), a tri izgubio od fakira u tajbreku. Vrlo brzo razbio je fakira na ZT sa 2:0, od osam setova Federer je dobio četiri i tri igrao nerešeno. Penali su lutrija. Tako se vi nadate da je fakir "počistio" šest godina starijeg gospodina. Nije!

Zašto Nolo tapka lopticu, ko devojčica?

pre 3 godine

@Federer nije servis volej igrač da bi skraćivao poene.

Napisao da igra kratke poene, koji kratko traju, nisam napisao da skraćuje poene, nema to veze, bre, sa volejima, mada ide i na mrežu, igra kratke poene zato što od prve kreće u napad, pravi više vinera po meču nego Nolo za godinu dana. Nolo ima samo bolji drop-šot.

Noloman misli da je taj-brek isto što i krompir

pre 3 godine

@Wllaxy
Nije svaka pobeda ista, nije isto tri seta u tri taj-breka, i ono kad je Nadal njemu dva puta delio "krompiri", a jedan krompir Nolo je dobio i od Federera u Sinsinatiju. Nije isto kad dobiješ Brazil u taj-breku, ili sa 7:1. Ti si poznat po bukva logici.

Mare

pre 3 godine

Ne sumnjam da će da ima najlakši žreb kao i obično. Ne znam koliko će da padne na ATP listi do tad, ali negde će da bude negde oko desetog mesta. Imaće bolji žreb od Novaka koji je prvi, to vam ja garantujem. Ima da mu nabace neke kvalifikante do 1/4, a posle šta bude.

srle

pre 3 godine

Može u teoriji, zaista. Ako mu budu tako namestili žreb da se svi sklanjaju, i da Đoković preskoči taj turnir. Jedino tako može Federer do titule. Inače ne potcenjujem ga, ne nikako. On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.

"Znamo samo jedno, Novak neće igrati do 40. godine" (Fric i Sonega)

pre 3 godine

@Srle
Ne lupaj da je Nadal nerešiv za Federera, u sedam poslednjih mečeva na betonu i travi rezultat je 7:0 za Federera, od 2015. samo ga je jednom Nadal dobio na šljaci (ne zaboravi da i Novak ima samo jednu šljaku i da nikad neće imati dve, šljaka je niža klasa tenisa). Na poslednjem Vimbldonu Federer ga je "opro" sa 3:1, i to bez muke. To što si... ne znači da ne smeš da budeš pametan.

Dejo

pre 3 godine

E ako posle ovolike pauze i u ovim godinama osvoji Vimbldon evo onda ce da me razoruza i moracu onda da priznam da je on najveci teniser svih vremena,ali opet nece biti najbolji,jer najbolji tenis igrao je i jos uvek igra Nole,to znaju svi pa i oni koji to nikako ne zele da priznaju.

fenix

pre 3 godine

On verovatno nije zvanično zavrsio karijeru samo zbog sponzorskih ugovora. Šansa da on osvoji do zvanicnog kraja karijere i turnir iz serije 500 a kamoli GS je podjednaka kao i da Radnički iz Surdulice osvoji Ligu šampiona

analizator

pre 3 godine

Verovali ili ne, i moje misljenje je da ako Federer udje u formu do Wimbledona, da ce tamo biti najtezi protivnik Novaku. 2019 su igrali finale 5 setova, za nijansu je Nole pobedio na nerve i psihu. Fizicki nisu bili umorni, Wimbldon je takav, ne igraju se dugi i iscrpljujuci poeni, pogodan i za starije igrace.

Kimi

pre 3 godine

Ako Federer osvoji Vimbldon ja trcim go kroz Knez Mihajlovu vicuci Federer je goat

Oce, evo samo sto nece
Idi bre gaji decu, igraj sah
Izgubice u drugom ili trecem kolu

online

pre 3 godine

Apsolutno se slazem da je moguce,malo verovatno ali moguce,samo da ne naidje na Novaka na tom istom wimbldonu.. Ne znam samo sta Djokovic moze sam aebi da uradi da izgubi od njega.. Kad ga nije letos dobio na dve mec lopte i 22 000 clanova strucnog staba nece nikad ako se susretnu.

gox

pre 3 godine

nisam fan ni jednog od Trojice igrača ali ova dvojica neka odma osnuju turnir klikera ako ih više i kad pobedi Federer to bi im predložio toplog srca da spuste reket i da mu se poklonu da kažu izvini matori najbolji si evo dubićemp ti na trepavicama do kraja života čoveče on ima 40 godina To ovi klinci Ne razumeju ali poznajem po sebi razliku između 34 i 40 U 30tim sam i mogao nekako fudbal da igram sad ne mogu da potrčim

nolomani i nolomanke

pre 3 godine

Federer je ime za postovanje ali budimo realni. Zavrsio je sa osvajanjem GS trofeja. Blizi je formi Agasija i Samprasa nego Nadala i Djokovica. Vreme jos niko nije pobedio.
(Time, 24. februar 2021 21:14) 

Osim Nola, vidiš kako pišu nolomani! Ako im Nolo bilo šta ikad više dozvoli. U 34 god.Priča se da je najveće demonstarcije biti u Srbiji ako Nolo najavi kraj karijere pre 49 godine. I Nolo se slaže da su godine samo broj i da je tek na polovini karijere.

Živeo na polu- bog Nole. Živela Srbija!

p.s sličnosti iz društvenog života Srbije su samo zlurada porednja ha,ha,ha

Bolje

pre 3 godine

Generalno da nije bilo Đokovića, Federer bi imao dvocifren broj Wimbldona. On ovu boraniju će i u 39 će da mlati kao ništa. Tako da je uvijek on favorit na Wimbldonu

kad bi noloman znao šta su ga pitali?

pre 3 godine

Ao 2008
Bazel 2009
Ao 2011
Svi mecevi 2011
Atp finals 2015
Vimbldon 2019
Ao 2020
(Nemanja Milosevic, 24. februar 2021 23:27)

Ha, ha ha Bazel 2009.
Ha, ha,ha svi mečevi 2011, nolomanima u takvoj dominaciji teško pada poraz od Fedje na Garosu i to asem
Mozda i Wimbldon 2012 u polufinalu?
Noloman strašni pod punim imenom i prezimenom

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18

Ao 2008
Bazel 2009
Ao 2011
Svi mecevi 2011
Atp finals 2015
Vimbldon 2019
Ao 2020

sonora

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Ma jasta, samo vi pomerajte zahteve kako Djole rusi. Mozda tako posle i lepo spavate, do kraja godine ce i taj rekord Federera da padne, da li od strane Rafe ili Djokovica, bas me zanima, sta ce posle da bude "MODEL" za najboljeg igraca. Evo predloga: Ko je osvojio vise challengera ili atp 250 turnira,... Tu bi valjda Federer bio vodeci,.. MOZDA !!!

Lazni Strucnjak

pre 3 godine

Ovo je 599 put da otpisujete nekog od velike trojke. A bice vas sramota kad Federer dogura sve do naseg Noleta...plus ce namestiti zreb da to bude tek u finalu, gde je Nole favorit bez dileme. Tako da, manite se tih trecih kola i da gubi od prvog iole ozbiljnog igraca. Zapamtite, svakog Dzemperko prolazi kao iz mesta, a onda ga ceka nocna mora, ljudski zid zbog kojeg ga je Mirka kajsevala u turama 15 pa 40 hahahahaa

uzasi

pre 3 godine

ajde deco ne lozite se mnogo, cale ce odrati sve klince sa standardnih 6:4 6:3 7:5 i sa Djokovicem igrati finale, osim ako ih zreb ne ukrsti ranije.

Finale ce biti interesantno ali najverovatnije bez mnogo drame.

Godina ce se zavrsiti sa
Nadal 21, Federer 20, Djokovic 19.
Neki slepac ce osvojiti usa open jer ce roditelji biti malo umorni.

ja

pre 3 godine

Lupeta ovaj Ginter. Rafa ima 38 godina. Nije igrao dosta dugo. Teško se u tim godinama vraća u optimum. Teško da bi uzeo i turnir veterana. Krene od prvog kola i naleti na mladog i spremnijeg igrača. Fizički se istroši ali pobedi. Drugo kolo opet isto ali već od trećeg kola dobija ozbiljnijeg igrača. Rodžer je za sada šesti na ATP a do Vimbldona će skliznuti još za koje mesto a ima zaštićeni rejting. Evo uz veliki novac igra Dubai.

VUK

pre 3 godine

Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18) hahahaha ili kme,kme,kme, kme ....TRI FINALA WIMBLDONA !!! Malo li je Roger? A i na drugim GS i MASTERS 1000, pobeđivao ga samo tako ! Ne treba biti pametan čovek da bi shvatio da pobediti Badadisa u finalu GS , ne spada u sport. Takvih GS titula ,seljak z Švicarske ima desetak .

mile

pre 3 godine

voleo bi bar jos jedan duel noleta i federera,da mu nabije jos trauma,od proslog wimbldona jos se beca u snu,poz za mirku sto ga tesi nocu dok place

a

pre 3 godine

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Nemaš ti troleru pojma. Koliko GS je tvoj ljubimac osvojio od 2011? Da li ti musliš da se u 38 oj godini fizička sprema tek tako postiže i da možeš egal da igraš ne sa deset godina mladjim igračima već sa par godina mladjim igračima. Znaš li ti šta i jedna godina u fizičkom smislu znači. Pre dve sezone imao je meč loptu protiv Novaka i i izgubio. Novak protiv njega ima dobar H2H. I sada ti nama ovde lupetaš. Nije igrao tenis više od godinu dana. Eno ti Mareja koji je mladji ali posle operacija ne može da opepeli

Frenki

pre 3 godine

Srbi uopste nemaju kompleks prema Federeru. Vidi se po 200 komentara kada izadje vest o njemu
(Trutovi, 24. februar 2021 23:10)

Aj mi daj samo jedan razlog zasto bi imali kompleks od Federera? Djokovic ga šiba gde stigne a Srbi imaju kompleks?

Wllaxy

pre 3 godine

Biti noloman znači istovremeno ne biti inteligentan. Po automatizmu to ide. Federer je na Vimbldonu bio bolji teniser, drugi set dobio je sa 6:1, četvrti sa 6:4, Novak je tri seta dobio u taj-breku, a nešto kasnije Federer ga je "odrao" sa 2:0 na ZT u Londonu gradu, i sa 38 godina nije prebacivaču dozvolio da ga zamara. Lako je nolomanima, njihovo je carstvo nebesko, bog prašta niščima duhom.
(Sv. Petar, 24. februar 2021 21:08)

Pa to i Ja pricam stalno.Ovde stalno ponavljaju kako Nolo brise pod sa njima kako ce da ga razvali a on jedva pobedjuje cisto zbog biologije.Neka mi kazu jedan ali jedan mec nolomani koji je Nolo dobio sa lakocom a da je Federer bio u prajmu i bez povrede.A Ja barem jedan mec gde je Federer pobedio Nola a da je ovaj bio u prajmu,RG 2011.I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Vrhunac sarkazma je kad vas dvojica koristite reč inteligencija i govorite da je neko neinteligentan, a ne bi ste prepoznali inteligenciju ni da vas svom snagom raspali posred čela!

Nekima je očito ogroman problem čak i da shvate da je pobeda podjednako vredna i da se isto računa bolida bila ona u tri seta sa po 6:0 ili u pet setova... No dobro, na svu sreću ne mogu svi ni biti "inteligentni" kao kajzer i postavljati ista takva pitanja...

Djido

pre 3 godine

Na zvaničnom sajtu ATP je upravo objavljeno obavezno Uputstvo za komentarisanje tenisa, pa sam ga preveo da se vi ne mučite bez potrebe. Evo kako glasi:

„Zbog činjenice da je Novak Đoković osvojio Australian Open 2021 neophodno je učiniti neke promene i apdejtovati neke uobičajene izraze koji se koriste prilikom postavljanja komentara:

- Oni koji su do sada koristili izraz GOAT17, ubuduće moraju da koriste izraz GOAT18. O narednoj promeni na 19 biće izdato blagovremeno obaveštenje.

- Oni koji su koristili tvrdnju „najvaznije da "Goat 17" nikada, ali nikada nece doci do broja 20” moraju, “ali moraju” da apdejtuju broj 17 u broj 18 i da novu tvrdnju postavljaju na sajt samo ako imaju psihijatrijsku potvrdu da su normalni. Potvrdu izdaje, pečatira i potpisuje @Djido.

- Oni koji tvrde da Novak neće osvojiti više ništa, nakon te tvrdnje moraju da napišu “žimi majka”.

- Oni koji tvrde da će Federer osvojiti Vimbldon, moraju da prilože dokaz da su testirani aparatom Dräger Alcotest 6820.

- Za sprovođenje ovog Uputstva zadužuje se @Djido.”

Beograđanin

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.

Ivan Ivanovic

pre 3 godine

Moze da popravi koleno, ali ne moze da vrati dusu koju mu je Novak uzeo na Vimbldonu 2019-e godine. Jel isti autosovinisti vise ovde na portalu kao i na drugim portalima te vrste(danas,blic itd)?

No name

pre 3 godine

Samo Novak. Rafu mu je nerešiva enigma samo na šljaci, za travu i tvrdu podlogu mu je Fed davno našao ključ. Na tim podlogama Nadal ga nije dobio 6-7 godina, nego ljudi i dalje pod utiskom one ranije dominacije.
(Robert, 24. februar 2021 21:27) 

Ne lupaj da je Nadal nerešiv za Federera, u sedam poslednjih mečeva na betonu i travi rezultat je 7:0 za Federera, od 2015. samo ga je jednom Nadal dobio na šljaci (ne zaboravi da i Novak ima samo jednu šljaku i da nikad neće imati dve, šljaka je niža klasa tenisa). Na poslednjem Vimbldonu Federer ga je "opro" sa 3:1, i to bez muke. To što si... ne znači da ne smeš da budeš pametan.
("Znamo samo jedno, Novak neće igrati do 40. godine" (Fric i Sonega), 24. februar 2021 21:20) 

Ha, ha ,ha na sve strane nolomani evo ih sad Fedomani. Hahaha od 2015 su igrali jednom na šljaci. Zanimljivo da Feder ima samo 2 pobede protiv Rafe na slajci. Tu drugu davne 2009. Ali leti vreme ljudi! Od krize 2016 ni Nole nije dobi Rafu na šljaci, ali samo 4 meča. Jos ne lupetaj i laže, crvrc.

A tih 6-7 godina Fed mu našo ključ ha,ha,ha , otprilike su igrali 8 mečeva, jedan godišnje. Od tih 7 pobeda su one 4 pobede na betonu 2017. Za to svaka čast Fedji. Nema više Fedja nilakve šanse protiv Rafe na betonu, ne zaludjujte se. Na travi nikad se ne zna.

p.s. Fedomani duboko sam razočaran, mislio sam da ste klasa iznad, ha,ha,ha

Slobo

pre 3 godine

Svim navijacima Novaka Djokovica. Ne podcenjujte Federera , jer time podcenjujete i samog Novaka. Federer je teniska legenda, najelegantniji teniser koji je ikada igrao ovaj sport.Novak nikada ne bi stekao toliki rejting da mu jedan od glavnih rivala nije bio Federer. Sa druge strane Novak je velicina upravo zato sto je narusio dominaciju Federera i Nadala i osvojio toliko titula boreci se upravo sa njima. Da je dosao posle njih , ni 50 GS titula mu ne bi bilo dovoljno da ih prestigne na GOAT listi. Ovako , sve je jos uvek otvoreno i nadajmo se da ce trajati sto duze moze. Novak mora da nastavi sa dobrim igrama na GS i nadam se da ce ih stici i prestici po broju GS titula. U ostalim segmentime Masters titule, medjusobni dueli,broj nedelja na prvom mestu je vec ispred njih,

Freak On a Leash

pre 3 godine

Ja mislim da ce ovi djempercici svog dzemperka svrstati u favorite i 10 godina nakon sto sluzbeno okonca karijeru. Toliko ide ta djempereromanija. U redu naravno,niko ne kaze da on ne moze da osvoji Vimbldon,ne pricamo o Beanoa Peru,pricamo o dzemperku,ali toliko su upinju da ga izdizu i kada apsolutno za to nema razloga da je to zaista smesno. Eto vam jedan od boljih dokaza tog licemerja. Setite se kada je Novak bio u onoj neverovatnoj seriji,kada je uzeo sva 4 GS zaredom,nakon sto je osvojio 3,i treba da krene Rolan Garos,Djokovica su isti ti stavljali kao petog favorita,a dzemperka koga mesecima nema nigde i daleko je od bilo cega,stavljaju unapred na Vimbldonski pijedestal. Ne zna ko je smesniji,ti medijski botovi ili ovi domaci sto saltaju po 10 nadimaka pa pljuju Kralja Novaka.

Из угла

pre 3 godine

Ако је Иванишевић могао што не би и Федерер. Ако изузмемо Нолета као разлог.

Beobrad

pre 3 godine

Da nije korona sprecila odrzavanje Vimbldona prosle godine, sada bi Nole imao 6 titula i mogao bi stici do Federovih 8!
Sedma bi bila ovde godine. Nema veze, nek bude i sesta, bice savrseno.
Federer nema nikakve sanse da ikada vise osvoji Vimbldon.

Stipsa

pre 3 godine

Jedini razlog zbog kojeg se jos nije penzionisao je taj da ne da tron. Plasi se da mu Nadal i Djokovic ne obore rekord i sigurno zadnje 3,4 godine igra samo iz tog razloga. Nada se potajno da moze da otkine bar jos jedan WM....ali nema nista od toga. Covek puni u Avgustu 40. jos sad ova povreda kolena, mislim da mu je najbolje da se povuce. Mada on ove godine baca sve karte da proba jos jedan WM i Olimpijske igre i to mu je...mislim da ce se posle toga povuci.
(Scania R500, 24. februar 2021 22:27)


Isključivo i jedini razlog jesu sponzori koji mu donose milione dolara/ eur-a na godišnjem nivou.On je svestan da je bar što se zapadne štampe tiče, on najbolji i na njemu je da do kraja odglumi finog i kulturnog momka i ne napravi neki gaf koji bi ga sa strane imidza mogao koštati manjka tog priznanja.Sasvim je jasno i da će posle karijere nastaviti da se eksponira kroz stručne konsultacije, dobrotvorne akcije pa će Novaku teško pomoći i 310 + nedelja i 20+ GS bar što se tiče zapada.Za mene je Novak i da sutra objavi da zavrsava karijeru GOAT ali nažalost oni sa zapada će uvek nabijati na nos adria tur i događaj sa USA open-a pre da pomenu me?usobni skor i istorijski br.1 po nedeljama na prvom mestu.

Zastava101Specijal

pre 3 godine

Federer nije okačio reket o klin zbog sponzora i para, realno teško je da će ikada više osvojiti nešto a ako to uradi to će da bude veći podvig nego da recimo to napravi Cicipras.

djura

pre 3 godine

kakvih ovde ima histericnih ljudi koji su opsednuti Federerom. pa možda je lepši i ima bolju frizuru, al je izgubio od Noleta 27 puta! I da tu neko kaže da Federer nije bio u prime-u je potpuna glupost. pre svega on nema teoretske šanse da pobedi pored tol'ko dobrih iladih igrača, a još nije ni zdrav. Pa slomljen je ko sa bitke na Kosovu, a nije ni video turnir mesecima.

genius

pre 3 godine

@Kaiser Roger
Odmah da kažem, nisam "noloman" (lično mi nije simpatičan, a oni hipi fazoni širenja ljubavi i bosanske piramide me izluđuju), i svako idolopoklonstvo me nervira - a Federerova posh publika ponajviše.
Samo reci kada je Federeru bio prajm, jer je taj pojam jako fluidan. Videli smo da je lagano osvajao GS i sa 37 godina kada nije bilo Đokovića. Da li je švajcarski gospod-bog ispao iz prajma pa su Nadal i Đoković krenuli da ga deru, ili su ova dvojica ušli u prajm (pa krenula da ga deru)? 21-10 je za Đokovića od 2011 do danas.

Bumerang

pre 3 godine

Ljudi,to su puste zelje. Covek ima 40 godina, vise od godinu dana pauze. On moze sada da osvoji turnire tipa Bazel, Dubai, Sinsinati, Toronto i slicne. Znaci tamo gde se igra na 2 seta i gde vecina favorita ne ucestvuje ili im turnir sluzi za pripremu za GS, pa ne igraju punom snagom. Osvajanje GS je za njega zavrseno. Maksimalni domet polufinale, i to na Vimbldonu eventualno. Na ostalim GS ni toliko. Vidim pise se ne moze Djokovica i Nadala vise da pobedi. Ma ljudi, pa nije mogao ni pre povrede. Za njega su sada i ovi mladji nepremostiva prepreka.

Mare

pre 3 godine

Ajmo realno, Federer je zavrsio karijeru. On nije igrao vise od godinu dana, u tim godinama posle svga on ako se vrati i osvoji GS titulu, obda ovi ostali svi trebaju da bace rekete i prekinu sa tenisom.

Ханс Кристијан Бројс

pre 3 godine

Када Феђа губи, ухватили су га у позним годинама, није у прајму, када Феђа побеђује онда је млад и у прајму, када Феђа добија у тај-брејку то је најнормалније и надмоћност а када Феђа губи у тај-брејку то је случајност и противнику се посрећило. Тако то виде Феђомађијани, неки правични и скромни људи који никада не вређају друге јер им "интелигенција" то не дозвољава.

NekoIzMase

pre 3 godine

Neka se jednostavno povuče, ispisao je deo istorije Tenisa i to je to.
Pravo vreme da se dostojanstveno povuče, i pređe u trenere.
Ne volim ga previše ali treba biti realan. Igrao je lep tenis, bila bi šteta da izađe na teren i da ga tamo neki 50+ teniser na listi tuče kao da je na trenigu.

nesa

pre 3 godine

Biologija cini svoje . Umesto da se povuce u tenisku penziju , misli da igra i dalje.Ima da se izblamira na turnirima. Vise nikad nista nece osvajati!

Kralj mača

pre 3 godine

Може Рођа да се слика што се овогодишњег Вимблдона тиче. Ноле осваја травнати ГС уколико буде здрав!

kvisko

pre 3 godine

Moze da osvoji Mirku po drugi put ali Wimbledon ili neki drugi veliki turnir tesko, prosto nemoguce. On ce vec nakon prvog seta traziti da mu donesu extra respirator za kiseonikom.

RF

pre 3 godine

Jedno je sigurno RF sigurno nece izaci na teren samo da bi izasao, ako izadje dace sve od sebe da pokaze ono sto zna i ume, bez obzira na godine, ako bude imao snage i bude imao mogucnost da se krece kako on zna, realno sa Novakom bi mu bilo najteze nesumnjivo sa svima ostalim sanse su mu velike, osim na sljake Nadal od 2015 nema igru za RF na betonu i travi.

denis

pre 3 godine

Djokovic pobede na GS, AO 2020 Semifinale, Wim 2019 Finale, AO 2016 Semifinale, US 2015 Finale, Wim 2015 Finale, Wim 2014 Finale, RG 2012 Semifinale, US 2011 Semifinale, RG 2011 Semifinale, AO 2011 Semifinale, US 2010 Semifinale, AO 2008 Semifinale... mislim da je sve jasno, federer ga od 2012 nije dobijo na GS... 6 puta ukupno ga dobijo roger... da nebi bilo djokovica on bi sad ima preko 30 gs

ATG

pre 3 godine

Zašto Srbi izumiru? Pa zato što nisu normalni. Ja prosto ne mogu da verujem da kada igra Đoković peotiv nekog drugog igrača jedan Srbin može da navija protiv njega. Kako je to uopšte moguće? Umesto da smo ponosni što imamo jednog od 3 najbolje tenisera svih vremena. Mislim da uopšte ne bi trebalo da se piš ko je najbolji. Njih trojica su najboljih 3 i to je to. Svako ima svoje prednosti i mane, ali zajedno su to što jesu i da nije bilo ostalih nikad ne bi ostvarili ovakve rezultate. Ok je da boliš Nadala, Federera, Safina, Rodika, ali da navijaš za njih protov nekog našeg igrača. Neshvatljivo.

Paja Moler

pre 3 godine

Rodžer ima osam Vimbldona a Novak pet. Tu prednost je stvorio dok se nije Novak pojavio uostalom kao i ostale GS. Imao je konkurenciju Hjuit, Safin, Nabladian itd. A onda došao Rafa a pogotovu Novak koji od 2008 (Rafa sa RG) i Novak od 2010/11 pikupiše gotovo sve. Nešto uzeo Marej, Vavrinka, Čilić

Scania R500

pre 3 godine

Jedini razlog zbog kojeg se jos nije penzionisao je taj da ne da tron. Plasi se da mu Nadal i Djokovic ne obore rekord i sigurno zadnje 3,4 godine igra samo iz tog razloga. Nada se potajno da moze da otkine bar jos jedan WM....ali nema nista od toga. Covek puni u Avgustu 40. jos sad ova povreda kolena, mislim da mu je najbolje da se povuce. Mada on ove godine baca sve karte da proba jos jedan WM i Olimpijske igre i to mu je...mislim da ce se posle toga povuci.

Vesela Masina

pre 3 godine

Ljudi budimo realni, ako Federer bude igrao kao 2019 ima šanse itekako. Mada sve zavisi od Djokovica on se tu najviše pita, ukoliko bude na 60-70 % biće sasvim dovoljno, ali sve ispod toka čeka nas meč poput onog iz 2019...

Djordje NS

pre 3 godine

Taj scenario je moguć ali samo na jedan način, a to je da se svi zapadni mediji i organizatori ujedine da na taj način isprate Federera u penziju i da se svi ostali teniseri na raznorazne načine ucene da mu se jednostavno sklanjaju do finala i titule pružajući mu samo prividan otpor. Nešto slično onom scenariju kad je Novak izgubio finale Wimbledona od Andy Mareja pod neverovatnim pritiskom Engleza da posle 40 i više godina dobiju šampiona WB.

Celinc

pre 3 godine

O kako to boli,4 polufinala AO,rezultat 4-0,12-1 u setovima,a najbolnija su prva dva polufinala,2008 i 2011, 6-0,da i onda nije bio star,ako to nije dominacija sta je onda,od mogucih 20 setova covek uzeo 1,slovima jedan,

Cinique

pre 3 godine

Možda i Bjorn Borg osvoji Vimbldon? Siguran sam da bi, kad bi želeo da igra, dobio specijalnu pozivnicu organizatora. I on je kao i Federer nekada bio veliki šampion. Onda, zašto da ne i Borg? Ili Sampras, Beker...?

XP

pre 3 godine

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Broj osvojenih Bazela će biti ključni element za GOAT, koga još briga za GS, h2h i 310

15:40

pre 3 godine

@Wllaxy
Nije svaka pobeda ista, nije isto tri seta u tri taj-breka, i ono kad je Nadal njemu dva puta delio "krompiri", a jedan krompir Nolo je dobio i od Federera u Sinsinatiju. Nije isto kad dobiješ Brazil u taj-breku, ili sa 7:1. Ti si poznat po bukva logici.
(Noloman misli da je taj-brek isto što i krompir, 25. februar 2021 00:28)

Чек...нисам схватио сад - јел се она победа на Вимблдону у три тај брека рачуна или не? Да напишемео неку петицију да се победе не рачунају ако су сетови освајани искључиво у тај бреку и да ми ту побдеу доделимо Феђи, а? Хахахахахахахахахахахахахахахахахахаах

Јабучило

pre 3 godine

Ја разумем да је Федерер неко са ким је западњаку лако да се поистовети. Па и Надал. Али, места, господо. Новак је ту!

JPR24

pre 3 godine

Federer je bog tenisa i kraj nolomani.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:04)

Još vučeš suze od nedelje... ah ne... od prošlog Wimbledona , sve rone suze a ??

Vlade

pre 3 godine

Osvaja Wimbldon?!?! To može da uradio samo ako Novak ne bude igrao. Poznato je da su Nadal (sem Roland Garosa) i Federer osvajali GS titule 2017 i 2018 u periodu kada kralj nije igrao.

omalovažavanje Djokovića je "OK", je l' da?

pre 3 godine

Najviše me brine to Rogerovo becanje u snu, jadna Mirka vodila ga kod doktora i rekao joj da se to na gerijatriji ne leči, da je normalno u petoj deceniji.

Nexus

pre 3 godine

Glupost na nivou Bekerove od prije par dana kada je rekao da Kirjos miže da osvoji GS. Federer samo igrom slučaja može do finala da dođe iako mu se prva tri kola oni sitni igrači "sklanjaju" jer ne smije previše umoran da stigne u završnicu turnira. Mnogo toga se režira za njega, posebno kada je Vimbldon. Tamo je zaštićen kao čovječija ribica.

B.Živković

pre 3 godine

Treba sve poštovati bez obzira na naklonost i navijanje. Ja navijam za Noleta, već mu je 33 pune godine, a nada da će osvojiti više GS od Nadala i Federera upravo je ta, da je Federer posle 35-e godine života osvojio još 3 GS. Nadal bi mogao u slučaju pobede na RG da osvoji 21-i GS, Đoković ima šanse da osvoji svaki GS (jedino je na šljaci Nadal favorit) a Federer se izuzetno dobro očuvao, nije "ginuo" za svaki poen, igrao je "salonski" tenis sa velikom lakoćom. Nadal ima dve trećine GS na RG, Nole polovinu na AO, Federer najviše na Vimbldonu. Nije nemoguće da Federer osvoji još neki GS (najveće šanse na Vimbldonu) Nadal na Rolan Garosu, a Nole na sva 4 GS ima dobre šanse. Ali, to je ono "šta bi bilo kad bi bilo" i to je besmisleno razmatrati. Za koju godinu, ako bude neko "normalno" vreme saznaćemo i to. Jedino, smatram da su Noletu 22 nedelje nepravedno oduzete kao prvom na ATP večnoj listi, on je i pre i posle "ukidanja" tog perioda bio prvi i nema logike da mu to oduzmu. Bez obzira na sve, a i ma koliko GS neko od "velike trojice" osvojio, svako će imati pravo da kaže "ko je od njih najbolji". Ovde se ne radi o rezultatima, već samo o tome za koga navijate ili čiji vam se stil tenisa najviše sviđa. Pozdrav!

a

pre 3 godine

@a
Federer igra kratke poene, najsavršeniju tehniku "svih vremena", zato može i u 39. da bude dobar, i Novak će na Vimbldonu biti u 35. godini, što nije malo, on ni danas nije na vrhu zbog najboolje igre "svih vremena", on je genijalno shvatio kako će oskudne udarce, osim dvoručne bekhend dijagonale, dopuniti pretvaranjem tenisera u šamanskog fakira. On je jednostavno izmenio biologiju svog organizma i od čoveka pretvorio se u robota. Njegov hemijski sastav sastoji se od sintetičkih elemenata, pukne mu mišić, čulo se na tribinama, a sve je zaraslo za dva minuta.
(Gledaćemo još dugo prebacivača, 24. februar 2021 22:11)

Federer nije servis volej igrač da bi skraćivao poene. Kada igra krene i kada je nasuprot fizički spreman igrač onda kreću problemi. Niko nw kaže da će da ispadne u prva tri kola ali već od 1/16 kreću ozbiljniji igrači koji mogu da ga pobede

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Razumem ovu izjavu, jer je ocito ostrascen i voli Federera. Ono sto ne razumem, jeste da neko ozbiljno misli da Federer moze uzeti bilo koji GS. Cak i da Novak i Nadal ne igraju, on opet ne bi mogao da osvoji GS. Jednostavno njegovo je proslo. Druga je stvar sto Zapad to ne moze da preboli, pa moraju da ga trpaju u naslove, jer realno govori da ce ga i Novak, a i Nadal nadmasiti u trci za GOAT.

pierre woodman

pre 3 godine

Ovaj lik sto se potpisuje njemackim jezikom je izgleda stvarno njemac, posto mu je gramatika poznata koliko i englezima padezi. Kaze da ljudi prate tenis 10 godina a on ni skolu zavrsio nije

XP

pre 3 godine

Мени би било криво да се Федерер повуче из тениса пре него што га Новак сустигне по броју ГС.
Баш би било лепо да га Новак престигне док је Федерер још активан.
(sempervivum, 24. februar 2021 23:39)

Zašto? Stariji je, neka se povuče kad hoće. Novak kao mlađi može da odluči da se povuče u istom periodu svog života i onda da se zbroji ko je šta osvojio za isti period.
Ovako, ukupno je Federer osvojio više, ali ima 6 godina prednosti.

RAPE

pre 3 godine

XP...ništa zbirno Federer nije osvojio više od Novaka .Pojedinačno da 20-18 GS titule 6-5 završni .Ali je Novak osvojio više Velikih titula,plus ga prestiže po broju nedelja na prvom mestu.Od 103 Federerove titule 49 su 500 i 250 ..Novak kada osvoji dovoljno GS titula ove može lagano da nabija zbog statistike...i da Bolji međusobni skor što je u pojedinačnim sportu jako važno.Realno RF je treći u ovoj priči...bez obzira što će neki Zaječati od muke i pominjati neki klub 20 ....Neka pogledaju šta ATP kaže.

Loptica je okrugla

pre 3 godine

Pa Federer lako pobedjuje ove "mlade". Da nije Novaka i Rafe, osvajao bi minumum 2 GS godisnje. Ako ne daj boze Novak neocekivano ispadne, eto sanse za Federera. Optisivamo covjeka vec 10 godina, a imao je dvije mec lopte protiv Novaka na zadnjem Vimbldonu.

unknown

pre 3 godine

Pa naravno trenira i odmara 2godine samo da osvoji Wimbledon i studira kako Noleta da pobedi,a verujem da će mu poprilično i namestiti da bih se i oprostio na tom turniru!

pierre woodman

pre 3 godine

Jako bitna vijest. Evo, ja pitam babu sad moze li federer osvojit vimbldon, a ona me pita sto velis? Nema pojma ko je federer. E jednako su bitne te vijesti

pierre woodman

pre 3 godine

Najvise ce mi bit drago kad ispadne u 4.kolu od nekog servera i da ovaj balavac bot pocne opet da prica kako se vidimo na sledecem turniru koje kralj bazela osvaja hahahaha

Smeh

pre 3 godine

Možda, ali samo možda sledeće godine osvoji neki turnir. Za GS bi trebalo da izvede pravo čudo. Ove godine ako uopšte dodje do finala bilo kog turnira da peva čovek. Em je imao dugu povredu i dugo lečenje, em je čovek u godinama. Gospodin je ultra optimista.

Др. Уги

pre 3 godine

"Moraće i dobro da servira. Jasno je da neće biti baš fizički spreman, ali to nije najveći problem. Veliko je pitanje kakvo će biti njegovo kretanje", dodao je on.


Najveci problem je kako ce da resi problem sa glavom. Jer imas mec loptu i izgubis, onda je problem u glavi.
(321, 24. februar 2021 21:03)

To ponavljate ko papagaji i mislite da znate tenis.Pola od vas nije ni znala pravila do pre 10 godina a sad vec znate za psihu.Molim te mi odgovori, kako neko moze da ima slabu psihu a da dodje do mec loptu u mecu u kome juri rezultet u mecu u kom je stariji od protivnika i da pritom dodji prvi do mec lopte posle 5 sata igre?.Kako neko ima slabu psihu koji pobedjivao 23 puta Nola i koji je osvojio 20 GS?.I kako to da nekad ima a nekad da nema psihu?.
(Kaiser Roger


Кајзер Рођо, дуго те није било (од финала АО)...
Што се тиче тениса, пусти ти Новака да објашњава психу Федереру...
Него што ти понављаш к`о папагај да је Џемперко највећи?
А сви па и ти знамо да није...
Шта је са твојом психом?
Кад ћеш да признаш да је Федерер број 3 свих времена?
Колико рекорда мора још да падне?
Знам Федекс игра најлепше, али како то лепо каже наш народ, лепота је пролазна, за вечност остају само резултати...

Green

pre 3 godine

Ма да. Стиже до финала без изгубљеног сета, и онда у финалу, на 40:15, и две меч лопте за освајање турнира, напрасно одлази до столице и облачи џемпер, иштрикан од стране Мирке посебно за ту прилику, и асом долази до своје нове титуле! Hahahhhahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahhahhahahahhahaahahhahahhahhhahhahahhahhahahhahahahahahhaahhahahahhah

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Pa ovaj nije osvojio ništa već 10 godina? Imao je u opticaju 40 GS nije uzeo ni jedan? I sad će da uzme? Šta da uzme? Nisam dobro razumeo gospodina.

serb_alien

pre 3 godine

Oće, osvojiće Vimbldon. Isto kao što će i Endi Marej da osvoji US Open, a Conga RG i završni masters. Ajde bre budite malo realni.

Ga

pre 3 godine

klub čega?Naravno da je Goat onaj koji je 6 po broju nedelja na prvom mestu ili onaj koji nema Ama baš ni jednu stavku u kojoj je najbolji ..a da ima 310 nedelja bar do 8 marta.P.S.Srbi NATO pobedili nisu ali je Novak Najbolji teniser ikada...jednostavno je tako.

DRAGAN

pre 3 godine

Idi bre u penziju, ako si
sanirao ta koljena koja ti
je Novak ostetio jos na proslom AO. Imaces kada
da se kajes. Meni nije samo
jasna jedna stvar, a to je
ko jos vjeruje da Fedex
moze osvojiti neki GS.
Jedno je zelja a jedno je
stvarnost.Ne lupetajte vise.

Soko sivi

pre 3 godine

Može u teoriji, zaista. Ako mu budu tako namestili žreb da se svi sklanjaju, i da Đoković preskoči taj turnir. Jedino tako može Federer do titule. Inače ne potcenjujem ga, ne nikako. On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.
(srle, 24. februar 2021 20:35)
Срле, дао сам ти плус и слажем се са свим осим са задњим делом, подсетићу да је Федерер итекако пронашао лек за Надала, има 7-1 од задњих 8 дуела уз пораз наравно на париској шљаци.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Federer je završio karijeru. Nije u pitanju samo dugo odsustvanje, ili ozboljna povreda, u pitanju su pre svega godine. I njemu i njegovim obožavaocima biće sve Ovo jasno pošto se bude opet vratio...

sempervivum

pre 3 godine

Мени би било криво да се Федерер повуче из тениса пре него што га Новак сустигне по броју ГС.
Баш би било лепо да га Новак престигне док је Федерер још активан.

Overwall

pre 3 godine

Kaiser Roger
Na 3 Wimbldonska finala Djokovic pobedjuje Federera,prebacivac lopti?kako da ne,zadnji put je Fed.dobio Djokovica 2012 na GS...

Provansa

pre 3 godine

Jedino ako Đoković slomi nogu??
Federeru ce veoma brzo biti jasno da je njegov teniski kraj odavno poceo,kada pocnu da ga dobijaju svi redom.Ova nadolazeca mlađa generacija,Dmitrov,Zverev,Tim,Cicipas,Medvedev ima da ga gaze svi redom,da ne spominjem vanvremenske mašine Đokovića ili Nadala.

Simo ko ti drma kavez

pre 3 godine

Auuu preko 200 komentara, koliko jak kompleks...
(Simo, 25. februar 2021 08:10) #

Gde si bio kad je na Djokovicevu vest bilo preko 500 komentara?

Вук Караџић

pre 3 godine

Federer je GOAT, dok god igra moze osvojiti GS! Nikad niko kao maestro iz Bazela!
(fedex1, 25. februar 2021 09:11)

десет година Ноле дере тог јарца, а њему још није доста. сада је, додуше, готов. има да га дере ко стигне, само ће да се напрасно пензионише.

Somi

pre 3 godine

Ovde neznalice pricaju kao da ga je Nolo ocetkao sa 3:0.
Dobio ga je na srecu, lik imao 2 mec lopte.
Sto ne bi opet?
Federer ako osvoji ima da placete...

JPR24

pre 3 godine

Neke stvari da se poklope.... Može biti, ako izbace sve Top10 igrače zbog korone ! Anglosaksonci au ionako na mukama posle AO, em Srbin dobio opet, em u polufinalu, dva Rusa, Grk i Srbin, pa i od početka turnira vidimo njihovo ponašanje. Pa i vakcinisani, ako nije njihova vakcina, možda im udare zabranu, čisto onako u anglosaksonskom stilu...

321

pre 3 godine

"Moraće i dobro da servira. Jasno je da neće biti baš fizički spreman, ali to nije najveći problem. Veliko je pitanje kakvo će biti njegovo kretanje", dodao je on.


Najveci problem je kako ce da resi problem sa glavom. Jer imas mec loptu i izgubis, onda je problem u glavi.

Пензионер

pre 3 godine

Од свега реченог једино сам сагласан да је оптимизам забавнији од песимизма

Misko

pre 3 godine

Federera eksploatisu sponzori i mediji a sigurno je da se on penzionisao i da ce samo odugovlaciti sa gom potvrdom.Nadal ga prestize Novak takodje jos nalet mlade generacije prema tome nema razloga da igra posto sigurno nemoze vise osvojiti nijedan GS.

lol

pre 3 godine

Pa sve I da mu namjeste lakše protivnike kroz žreb, taj neće gledati ni treće kolo.
Samo što jeftino rasprodaje svoju reputaciju.
Obaveze prema sponzorima ili nešto drugo, a što se rezultata tiče nema nade. Koprcati se može,ozbiljan tenis igrati ne može.

Todor

pre 3 godine

U teoriji svako ko se pojavi u glavnom žrebu ima šansu za titulu, pa tako i on, ni više ni manje od nekog "lucky looser-a" koji upadne u glavni žreb. Iako je Nole posebno jak na Ozzy Open-u mislim da je Vimbldon to mesto gde mu je najlakše da uzme titulu u narednih 2 do 3 god iz prostog razloga što tzv "Next gen" + Tim gotovo isključivo za sada na betonu igra ravnopravno, nedovoljno doduše da uzmu (bez Noletove diskvalifikacije) neku GS titulu, ali su relativno blizu. Roland Garos, zna se, i ove godine samo 3 kandidata, Nole i Rafa skoro poravnati, pa onda Tim...Vimbldon, isključivo Nole i možda mu malo pripreti Rafa, ostali su daleeeeeeko iza. Koliko je Nole fokusiran (i onako krajnje optimistično), nije nemoguće da ove godine Nole zaista napravi nezamislivo, sva 4 GS plus zlato na OI, od Roland Garosa sve zavisi...ako i ne bude tako verujem u 3 od 5 velikih titula, a on sam neka ih rasporedi kako mu najviše odgovara.

Time

pre 3 godine

Federer je ime za postovanje ali budimo realni. Zavrsio je sa osvajanjem GS trofeja. Blizi je formi Agasija i Samprasa nego Nadala i Djokovica. Vreme jos niko nije pobedio.

апсурдиста

pre 3 godine

задњих 10 година федерер је освојио 4 грен слема, од тога 3 када је новак био повређен.

Red Star, Belgrade ??

pre 3 godine

Poslednji njegov Vimbldon i Gren Slem finale ("dobijeno"), protiv Novaka, kada rada nije osvojio, neće više..... Sobiti takvu priliku, godine čine svoje....

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Nema on udarac reketom više ni da trese Mirkine tepihe.... Ostaje da Nole dobija turnire a Eurosport nas davi snimcima iz spomenara Best off iz Rodzerove i Rafine kuhinje..

Toma

pre 3 godine

Nisam citao prethodne komentare. Verovatno svi pljuvaju Gintharda i ova njegova izjava je vesto izvedena iz celokupnog konteksta. Od mene samo ovoliko: zivim u CH i slusao sam njegovu analizu stanja u tenisu posle AO. Rekao je da je Novak Djokovic absolutni favorit na svim turnirima u blizoj buducnosti (osim Pariza, gde isto nije bes sanse na pobedu) i da ce izvesno prestici i Federera i Nadala. Inace je okarakterisao No1etov bekhend kao najbolji u istoriji. Skidam kapu Ginthardu za fer plej i objektivnost.

Realan

pre 3 godine

U redu, lepo je što Federera njegov zemljak podržava i želi mu da osvoji Vimbldon - ali, ljudi moji, u pitanju je više od godinu dana odsustva sa teniskih terena za čoveka koji će na leto imati 40 godina. Jasno je da je Federeru teško zbog toga što će oba njegova rekorda (broj GS i broj nedelja na prvom mestu ATP) uskoro biti oborena. Ali, ako će reakcija na tu situaciju biti nenormalno forsiranje da se po svaku cenu ti rekordi spasavaju - onda je to zaista tužno. Pogotovo zbog toga što će ta cena biti previsoka...

magla svuda oko nas

pre 3 godine

Novak je najbolji upravo na travi, sto je brza podloga za njega bolje, Cak je i osvojio upravo Wimbldon one godine kada se vracao posle povrede lakta.. dobio je Rodzera u sva tri odigrana finala, ne znam samo kako bih ovaj put Federer imao vise sansi..

Beograđanin

pre 3 godine

3 finala Vimbldona izgubio je od Djokovica i neko i dalje pise Federer goat
(Djole, 24. februar 2021 23:03)

Uskoro neće biti bitno koliko imaš osvojenih GS i Mastersa, kao ni da li imaš kompletirane sve Masterse, nego koliko se ima ukupno titula na turnirima svih rangova.
(Beograđanin, 24. februar 2021 23:21)

Ma jasta, samo vi pomerajte zahteve kako Djole rusi. Mozda tako posle i lepo spavate, do kraja godine ce i taj rekord Federera da padne, da li od strane Rafe ili Djokovica, bas me zanima, sta ce posle da bude "MODEL" za najboljeg igraca. Evo predloga: Ko je osvojio vise challengera ili atp 250 turnira,... Tu bi valjda Federer bio vodeci,.. MOZDA !!!
(sonora, 24. februar 2021 23:40)

Moj komentar je bio sarkastičan.

RAPE

pre 3 godine

lažni... slažem se sa tobom ali ako ostane ovaj poredak na ATP listi mora igrati sa Nadalom ili Novakom u polufinalu a možda i pre, sigurno pre toga sa nekim od ovih klinaca .Teško da može doći do finala bez obzira što bih i ja voleo da ga Srbin još jednom odere.

Doca Dijagnoza

pre 3 godine

Lepo je što navija čovek za Federera. I red je, Švajcarac je, zemljak.
Ali, ipak bi trebao da bude MAKAR MALO realan...
A i Boris Beker je, proseravajući se, pod nekim drogama valjda, izjavio:
https://www.b92.net/sport/australianopen2021/vesti.php?nav_id=1816316

Respekt

pre 3 godine

Ja sam veliki Novakov navijac, ali polako ljudi. Saljete covjeka u penziju, jos od 27-e godine, a on jos uvijek dere boraniju. Pa i Novaku je 33 godine.

Milutin

pre 3 godine

I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Zato što je Nole bolji teniser.

Imaš još kakvih pitanja?

darko

pre 3 godine

voleo bi bar jos jedan duel noleta i federera,da mu nabije jos trauma,od proslog wimbldona jos se beca u snu,poz za mirku sto ga tesi nocu dok place
(mile, 24. februar 2021 20:52)

Bitan je sportski duh, bravo

Stevo

pre 3 godine

Ginthart je bio tokom intervjua upitan i da li Federe može da osvoji ovogodišnji Vimbldon? Odgovor je pozitivan.

"Apsolutno. Zašto da ne? Optimizam je mnogo zabavniji od pesimizma", zaključio je Švajcarac

Hahaha...

466453

pre 3 godine

"Apsolutno. Zašto da ne? Optimizam je mnogo zabavniji od pesimizma", zaključio je Švajcarac.

Šala zabavnija od kukanja? Svašta. :p

Kladionicar

pre 3 godine

Moguce,sto da ne.
Sansa mu je ista kao i Sulji kad ga je Mujo pitao,kolika je verovatnoca da dobije sedmicu na Loto-u.
Ovaj ko iz topa kaze: 50%.
Ili cu dobiti ili necu!

Ratko

pre 3 godine

Ako Đoković igra levom rukom, možda. Uz to da ne učestvuje do 75.mesta plasiranih tenisera, ili da ga proglase pobednikom bez borbe.

Nebojša

pre 3 godine

Na betonu i šljaci nije više i niti će biti konkurentan što se tiče wimbldona ova mladjarija baš i ne ume da igra na travi pa mu je samim tim tamo šansa najveća ali da on osvoji titulu neko mora za njega da uradi prljav posao a da on bude kao stari a kolike su šanse za to.

Ja

pre 3 godine

Nema šanse .Ne može da se vrati da bude toliko dobar da dobije Novaka.Pre 2 god u onom istorijskom finalu to je bilo to.Mec koji je promenio istoriju koja dolazi.Povratka nema.40 godina je to.Jednostavno ne može.A ne može ni da dobaci do borbe sa Novakom.

Bumerang

pre 3 godine

@DjordjeNS
Legitimno je da se stvara atmosfera kakvu god zele. Tako je bilo i kad je Mari osvojio Vimbldon. To daje krila onom u ciju se korist to radi i vrsi pritisak na one protiv kojih on igra. Ali ovo za ucenjivanje...pa zar zaista mislis da to tako funkcionise?...tipa neko iz ATP-a te pozove i kaze "hej, taj mec moras da izgubis, inace sledi to, to i to"...i tako jednog, pa drugog, pa treceg, pa n-tog tenisera? Pa, nisu ti teniseri maloumnici da bi o tome bas svi precutali, niti svi podlezu ucenama, niti bas za svakoga mozes da nadjes razlog za ucenu. To bi bilo bas naivno da neko i pokusa da uradi, a da pomisli da nece biti otkriveno.

posmatrač

pre 3 godine

Čemu loženje, valjda je svima jasno da su u pitanju samo veliki sponzorski ugovori, i da je to jedini razlog zbog čega se i ušlo u ovu višemesečnu (evo već i jednogodišnju) “operaciju Feniks”. Niko realan ne može da očekuje ništa previše bitno iz svega ovoga. Pojaviće se, biće taj neki hajp od mesec dva, i videće se da od toga realno nema ništa na velikim turnirima, gde su svi prisutni. Ova “deca” su već dosta ojačala, i odavno nisu u nekom fazonu da se plaše ovih velikih, tako da se videlo da ih još jedino Novak (i Nadal na šljaci) može zaustaviti. I dobro znamo dokle će to trajati. Ništa tu više ne zavisi od Federera.

Milosav

pre 3 godine

Federer naravno moze da osvoji Wimbledon, uopste ga ne treba potcenjivati zbog godina. Ocigledno je da se cuva i igra samo turnire za koje je siguran da moze nesto ozbiljno da napravi. U svakom slucaju treba da uzivamo dok imamo privilegiju da gledamo trojicu mastera dok se takmice jedan protiv drugog. Kada se oni penzionisu ostace ove prosecne ili ispod proseka "mlade nade" koje vec imaju po 25 godina i ni jedan GS.
Volim NOvaka i uvek navijam za njega, ali ne potcenjujem Rodju ni Rafu. Siguran sam da nije bilo njih ni Novak ne bi bio na ovom nivou, oni su jednostavno vukli i gurali jedan drugog da podignu nivo igre na jedan visi nivo koji jos dugo nece biti dostignut.

Milutin

pre 3 godine

Moguće, moguće.

Četvrtfinala: Federer-Anderson, Murray-Čilić, Raonić-Zverev, Rubljev-Šapovalov

Polufinala: Federer-Rubljev, Murray-Raonič

Finale: Federer-Murray

Šampion: Federer

Kad bi se zezali.

GrupaTNT

pre 3 godine

Da servira dobro i jako to verovatno ali da se dobro kreće u 40 posle tri operacije i skoro godinu i po pauze to teško ako dođe do polufinala puna kapa

Robert

pre 3 godine

On još uvek može da opauči ove mlade tenisere i za njih je još uvek tata. Ali za Novaka i Rafu, teško, njih dvojica su mu nerešiva enigma.
(srle, 24. februar 2021 20:35)

Samo Novak. Rafu mu je nerešiva enigma samo na šljaci, za travu i tvrdu podlogu mu je Fed davno našao ključ. Na tim podlogama Nadal ga nije dobio 6-7 godina, nego ljudi i dalje pod utiskom one ranije dominacije.

Dusan

pre 3 godine

Tesko je reci da li je 2. ili 3. favorit. Nadal je isto jak na travi, 5 puta je igrao finale, 2 puta pobedio. Tukao se dobro sa Novakom 2018. Wimbledon je poslednji turnir na svetu na kom nextgen ima sansu. Tu se samo ova trojica pitaju.

štraus sa grbavice

pre 3 godine

Niko se nije fokusirao na to u kojem tonu je ovaj lik dao izjavu.
Rekao je da je uvek lepo biti pozitivan i tako gledati na stvari. Oduševio me čovek.
A većina udri u ubeđivanje o GOAT-u, ko je koliko GS uzeo, može li Feđa još itd. Eto i mene ste uvukli delimično u to. Mislim da Fed više ne može do GS, jer su godine učinile svoje, a nije ovo ženski tenis u kojem buckasta teta Serena od "70" kg. mlati klinke. Ali to nije ni suština ove simpatične i nadasve zanimljive izjave.
Probajte nekad i da se zabavite oko neke izjave.

zrikavi

pre 3 godine

mislim nesto,kolika je ljudska glupost,s jedne strane,i potreba za uvlacenjem sa druge....Bre,moral je postao samo mislena imenica i Diogen bi danas imao jos veci problem...

SPQR

pre 3 godine

Tesko.

Od 2008 Novak i Nadal su uzeli po 18 GS svaki. Federer je uzeo 7. 13 jr uzeo pre nego sto su Nole i Rafa krenuli da igraju ozbiljno.

Nije naravno za potcenjivanje, ali tesko, mozda uz neki cudesni zreb.
(Kv, 25. februar 2021 18:27)

Vrlo teško, mada mi se javlja da će organizatori sve učiniti da mu nameste što bolji žreb da bi se oprostio sa još jednim WB. Ajde Novak, Nadal, Tim, Zverev, Medvedev, ali na Vimbldonu mogu da budu jako opasni udarači koji nisu u prvih 10, tipa Anderson, Kačanov, pa i neki od amera, kao što je ovaj Tejlor Fric koji je prilično namučio Novaka. Oni nemaju kontinuitet da osvoje nešto značajno, ali u jednom ili dva meča mogu svakome da zaprže čorbu. Deda je trenutno peti na listi, a ako tu ostane do juna ili padne niže, biće potrebna velika akrobatika da mu se namesti da izbegne glavne nosioce. Mada, kod engleza je sve moguće.

CroFed

pre 3 godine

Samo da opet ne naleti na inspiriranog Andersona i sl. u 1/4 finalu. Imat će "povlašteni status" glede nositeljskog mjesta, možda bude drugi ili treći nositelj, nevezano za ranking...

Slobodan

pre 3 godine

Realno, Novaku ce veca pretnja dolaziti od Nadala i mladje garde- Zvereva, Cicipasa, Tima, Medvedeva mozda i Kirgiosa, ali Federera ne treba otpisivati dok ne ode u penziju. Igrace dok god bude mislio da moze pomrsiti racune Novaku, pa i Nadalu i dok Japanci davaju pare za ugovor.

Kv

pre 3 godine

Tesko.

Od 2008 Novak i Nadal su uzeli po 18 GS svaki. Federer je uzeo 7. 13 jr uzeo pre nego sto su Nole i Rafa krenuli da igraju ozbiljno.

Nije naravno za potcenjivanje, ali tesko, mozda uz neki cudesni zreb.

Beograđanin

pre 3 godine

I jos jedno pitanje za nolomane.Zasto Nolo ima manje dobijenih setova a 4 pobede vise?.
(Kaiser Roger, 24. februar 2021 21:18)

Iz istog razloga iz kog FK Partizan ima postignut gol u finalu LŠ, a FK Zvezda "ušatog" u vitrinama kluba.