Petak, 22.01.2021.

13:33

Ko će biti MVP? Jokiću 42,7% – ostali daleko FOTO

Nikola Jokić fantastičnim igrama oduševljava stručnjake i sve ljude iz i oko NBA lige.

Izvor: MS

Ko æe biti MVP? Jokiæu 42,7% – ostali daleko FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Gradimir

pre 3 godine

Neko reče ovde da je Jokić loš šuter! Danas sam negde pročitao da sa poludistance ima procenat od oko 66% i da prvi sledeći konkurent ima ispod 60! Za tri ima oko 38-39%. Obzirom da je prethodnih sezona imao lošije startove, a ove je krenuo fenomenalno, može lako da se desi da uspori u drugom delu, ali zamislite ako mu je ovo bio "lošiji start" a bolje igre tek dolaze. Ludo, ali nije nemoguće.

Bocko

pre 3 godine

@(Kikujiro, 22. januar 2021 19:50)

Ako mu MPJ i Barton kradu skokove kome on krade asistencije onda? Kome on krade poene?

Pazi sad ovo, prosek njegovih poena u pobedama je 22.8 a u porazima 27.5 Prosek asistencija u pobedama je 9.85 a u porazima 10.15 Pogodci za tri u porazima ravno 2 a u pobedama 0.7

Kad je igra dobra za njegovu statistiku onda jako je losa po njegov tim. Nemojte samo od njega pravit Trae Younga u proslogodisnjoj Atlanti da kao igra sa raspalim timom itd jer to uopste nije tacno.

Kikujiro

pre 3 godine

Ne može da se reflektuje

Niko nema nema od strane sudija tako loše sudjenje kao Jokić

Ne može da se reflektuje

Lopta ide u ruke Jokiću, protivničkih igrača nigde, MPJ i Barton mu uzimaju loptu praktično iz ruke

Ne može da se reflektuje

Za asistencije već sam odbacio 50% asistencija koje ne realizuju, uzeo sam minimum

Tako da ne, ne može, i šta nas briga za druge igrače, to je Jokićeva realnost

Uostalom, ajde neka je i "samo" 28, 13, 13, pa čak i ovako razlika je ogrooooomna.

MVP

pre 3 godine

Mi bi voljeli da Jokic bude MVP a njihovi komentatori u transu kad
zakuca Janis ili neki amerikanac a evropljane i ne primjecuju dok
ne dodje do uporedjivanja statistike. Ali da ne talasamo

Dragan Borca

pre 3 godine

Ko zna sta ce biti za par meseci, mnogo povreda i korona dosta uticu na svasta. Denver ima problem sa taktickom disciplinom u odbrani, zato su na 7-7. Grant i Kreg pa i Plamli su znali svoje role, koja im je pozicija. Igraju 10 utakmica bez krilnog igraca i kretnje su im haoticne, pogotovo nazad. Barton i Dozier igraju mnogo a nemaju tu svest krilne odbrane jer su bekovi i skoro stalno ih pune trojkama jer se ne znaju takticki braniti od krilnih igraca. Cak i kada lepo preuzmu budu undersized i lako sutiraju preko njih jer nijedan Denverov bek nije preko 197-198, a vecina su cak i dosta nizi. Povratak Portera sa visinom i dugim rukama ce im mnogo znaciti i u odbrani. Iako "mali" ispadne po 3-4 puta opet ostatak dovoljno da podigne ruke i mnogo vise zasmeta nego malecni bekovi. Mora Denver naci jos jedno krilo jer nema sanse sa Bartonom i Dozierom na 3 da urade nesto ozbiljno u Plej Of- u. Lejkersi i Klipersi su najjaci na frontkortu i ako misle uopste da im zaprete moraju nesto trejdovati. Idealno bi bilo kada bi za Bartona, Doziera i 2 pika nasli nekog dobrog 3-D igraca. Nazalost svi traze takve ugrace i skupi su i na ceni. Morace zato pretplatiti. I Maloun je mnogo vezan za vezaru Bartona iako ne znam odakle mu toliko poverenja u njega. U ovakvom rosteru najvise trpi Marej jer je on igrac ritma i najbolji je kada ima dosta lopte u rukama na piku. Ovako ga milion drugih bekova zaguse. A onda i trpi cela ekipa. A kada ekipa nema puno pobeda onda i Nikoli padaju sanse za MVP

јд123

pre 3 godine

Dragan Borca, 22. januar 2021 18:07

Углавном се слажем са коментаром, само не да ће трејдовати Дозијера. Дозијер је пројектован да преузме улогу Крејга, кога су зато и пустили. Дозијер може бити боље решење од Крејга, само да прихвати улогу а не да глуми другог Бартона и мисли да је Џордан. Има већу кошаркашку интелигенцију и бољи је шутер од Крејга, упија савете Николе (видео сам један прилог о томе прошле сезоне).

Тај 3Д играч је требао бити Витингтон, али он је тек оперисан. А и не зна се да ли ће се уопште снаћи у НБА. Само да се реше Бартона и ја сам срећан. Супер би било да нађу неког доброг 3Д играча, али неће бити лако. Они сада немају никога да чува Леброна. Прошле сезоне нису имали никога да чува Дејвиса, Грент је био слаб за то, ове године имају Грина.

gin

pre 3 godine

Jeste da bi se moglo desiti da bude Jokić MVP ali bašš ove godine? Bašš ubedljivo najveće šanse? Ovi mi više liči na navlakušu nama lakovjernima, hmmm.. Ajmo svi Srbi sveta koji na ove prognoze gledaju kao priliku za zaradu putem kladjenja pecajte se. Ništa ne grizite, batalite to molim vas! Jokić je jednostavno doktor ove igre, i biće fizički jači i jači.

kejt_winslet

pre 3 godine

Zašto niko u tu trku ne računa Karija koji je trenutnom igrom sigurno bar u top 5 kandidata za MVP-ja? Čovek sam vuče gsw ka plej ofu iako su ih svi još na početku otpisali nakon povrede Kleja..
(hm, 22. januar 2021 16:07)

Kari? Ove sezone najlosiji prosek za 3 u karijeri ima... 35%..

docs

pre 3 godine

Kada je Rasel Vestbruk osvojio MVP priznanje 2017. a dobio ga je upravo zahvaljujući tripl-dabl statistici (doduše mnogo više isforsiranoj, i uz mnogo manju efikasnost nego Jokara) njegov tim (Okhlahoma, Tunders) je završio ligaški dio sezone na 6. mjestu zapadne konferencije.

Toliko o uticaju plasmana kluba na MVP priznanje.

Jezekilj

pre 3 godine

Janis 100%
iza njega Dončić,
Jokić,
LeBron

Najbolji asistent lige biće Vestbruk,
Najbolji skakač biće Drumond,
Najbolji strijelac Durant,

Sve u svemu... LeBron je najbolji. Ne šalim se.

Beks

pre 3 godine

@Kikujiro to kako ti rezonujes da Jokic ustvari ima 30,15,15 onda moze da se reflektuje na bilo kog igraca u istoriji,jel su saigraci duzni da pogode svaki put kad im neko udeli loptu? da li Jokic pogodi svaki sut i da li se onda kaze da je upropastio neciju "asistenciju" ako promasi? Jel su saigraci Dzejsona Kida ili Stiv Nesa pogadjali svaki put kad dobiju loptu od njih? Ko asistira Bizliju i Jeremy Grantu trenutno? Jer i oni su bili optuzivani da promasuju dok su igrali za Denver kao da oni ustvari ne mogu da pogode kos ukoliko im neko ne "asistira".

Beks

pre 3 godine

Brate ovima i da naslikas na zidu nece shvatiti da je Westbruk dobio MVP jer je to bila prva TD sezona nakon 1962 godine i da je zbog toga uzeo nagradu,sve ostalo je uvek tim bio medju dva najbolja u ligi. Neka mi ovi koji tvrde da tim nema uticaj odgovore kako je Steve Nash bio mvp ispred Kobija? Cak i te 1962 godine i TD sezone Oscara Robertsona i 50ppg,20+reb Wilta,mvp je bio Bill Russell.

Kikujiro

pre 3 godine

Na pitanje o zakucavanjima ove sezone kojih je nikada više u njegovoj karijeri Jokić je odgovorio: Volim da vidim reakciju naše klupe kada zakucam.

Nikada Jokič neće biti MVP, ostaće do kraja karijere u Denveru i nikada neće osvojiti titulu.

Banjaluka

pre 3 godine

Ja razumijem da neko nepodnosi nekog igraca, ali ljudi znate li ko je Lebron. Zamislite 1000 utakmica uzastopno sa 10+ poena. I ono sto je najfascinantnije cini se da uvijek moze dati kad hoce 40 poena...Nikoli treba da bude cast sto je samo u drustvu Lebrona, Djurenta, Kavaja itd...nebitno je koji je redosljed govorimo o najboljim igracima svijeta i o jednom od najboljih ikada.

vojislav

pre 3 godine

Ako održi ovaj nivo igre niko mu neće ozbiljno konkurisati ,ali to nije ni malo lako.U odnosu na ranije sezone podigao je nivo igre u svim segmentima izuzetno.Prosečan PER 31,94 je neverovatan na 14 utakmica.

Grdoje

pre 3 godine

Dobra statistika, ali DEN loše igra. Da bi igrao bolje, moraju veći doprinos da daju ostali. To onda znači manje minuta Nidži i lošiji stat. I sa povredom, Marej ima dobre brojke, kada se oporavi biće lakše svima. MVP? To se ne juri, dodju nagrade same ako ekipa gura.

hm

pre 3 godine

Zašto niko u tu trku ne računa Karija koji je trenutnom igrom sigurno bar u top 5 kandidata za MVP-ja? Čovek sam vuče gsw ka plej ofu iako su ih svi još na početku otpisali nakon povrede Kleja..

C i n i k

pre 3 godine

Joker nestvarno dobro igra ove sezone a dal ce biti MVP zavisi i od celog tima Denvera jer nzn dal ce igrati tj dal ce uopste stici do finala konferencije, sto je misim uslov za MVP..

nba111

pre 3 godine

Ako je neko danas gledao utakmicu Milvoki - Lakersi mogao je da vidi kakva je razlika između Janisa i Lebrona. Lebron pravi ekipu bolju i kad drugima ne ide on povuče. Denveru treba dobar plej šuter, da bi mogao bar da je drugi. Ovi tripldablovi su bez veze, Jokić ili Dončić moraju igrače praviti bolje. Jedini vrijedan MVP je kada si prvak NBA.

Robert

pre 3 godine

Prethodnih sezona komentatore ovde ljutile su kritike na račun Jokića zbog slabih partija regularnom delu. Skakali su kako to Jokara namerno radi, tempira formu, čuva se za plej of, nije lud da se istroši na početku itd. Moje mišljenje je bilo da to nema veze ni sa čim od pomenutog već, jednostavno, dugo mu je trebalo da uđe u formu i zasluženo je dobijao kritike. Nije to bilo ništa planski.

Budući da je ova sezona skroz drugačija, igra na visokom nivou od početka, pitam se kako nema onih komentatora koji bi ga upozorili da se ne preforsira, da se čuva za plej of, da je loše isplanirao sezonu itd.

skocko

pre 3 godine

Ako Jokic nastavi ovako da igra a denver bude top2 na zapadu bice MVP skoro sigurno, ako budu u top4-5 bice medju glavnim kandidatima ali jako tesko da ce stvarno uzeti, ako pak ne budu ni u top5 nece biti uopste medju kandidatima.

Makedonac

pre 3 godine

Salle upravu si sto se tice KD. Al porzingis nije nista bolji od Mareja.Oboje su precenjeni.Neka bude on u idealnoj peterki bit ce super,a za mvp ima vremena.Ako bude denver 3,4tim ima sanse, a ovako tesko...

Pavle

pre 3 godine

Nije upitno da Reference koristi statistiku. Stvar je u tome koliku težinu pridaje statističkoj kategoriji stvarajući tako pogrešno vrednovanje igrača. Jokić je po njima statistički odličan defanzivac, ali zbog skokova i precjenjivanja ukradenih lopti. Ukradena lopta u radijusu 2 metra je daleko manje vrijedna od ukradene na udaljenosti od 7 metara. Naravno da se i kocka jer posljedica NEMA u statistici kao što ih NEMA u statistici za polaganja koja propušta preko sebe. Jokić nije dobar skakač, dobar skakač je recimo Kanter ili Poeltl. Voli povlačiti za ruke na skoku i tu ga suci jako izvlače. Ne razumije skok, nema skočnost i ne zna zagrađivati.

U napadu, šut mu je i dalje nepouzdan. Nenadmašan je zapravo u onom što je najmanje prepoznat dio igre i ne čini ga specijalnim centrom a to je napadačka igra pod košem u postu.
(sedam sedam, 22. januar 2021 14:13)

Kakva neobjektivnost i neznanje, komšija, svaka čast. Dovoljno je videti koga si uzeo za primer kao dobre skakace, pored Allena, Wooda, Drummonda, Capele, Goberta... Te stvari koje si naveo kako bi nam objasnio nerazumevanje skoka, upravo je suprotno. Kad imas osecaj za igru, onda znas gde ce lopta zavrsiti nakon sto udari u obruc, za to ti ne trebaju fizicke predispozicije i sta sve nisi naveo, treba da imas osecaj za to i da razumes igru. To se ne uci vezbajuci.

losmi

pre 3 godine

Ova lista je odlična i pokazuke sve glavne statističke parametre, i Jokić zaista po tome vodi.
Problem je što MVP nije statistički najbolji igrač, već je glavni parametar (pored statistike naravno) da je njegov tim prvi ili drugi.

Retko se dešavalo da ne bude tako, primer je Westbrook, u njegovoj MVP sezoni OKC je bila 6-7 ali je imao neverovatnu statistiku.

Teško da to može sada da se desi, jer i drugi su vrlo blizu da duga je sezona što znači da najviše zavisi od Denvera koji će biti na kraju.

Asteriks

pre 3 godine

Mislim da smo svi svijesni da pored Amerikanaca,koliko god Jokic bio sjajan i da zasluzeno treba ponijeti tiulu najboljeg,Ameri ce namjestiti da tu titulu uzme neki od super starova.

Kikujiro

pre 3 godine

Jokić neće biti MVP, svi znamo više razloga zašto neće biti. Nešto je do Jokića a nešto je do njegovih saigrača.

25,1 poena, 11,4 skoka i 10 asistencija

Ovo nisu realne brojke, realne su oko 30, oko 15, oko 15
Zašto:
-odnos sudija prema Jokiću pogotovo kada se uporedi sa drugim kandidatima
-"ukradeni" Bartonovi i MPJ skokovi
-promašeni ziceri i otvoreni šutevi saigrača na njegove asistencije

To je realnost, Jokić je več sada u minusu, i tek će biti, tako da neće biti MVP, mislim može ali previše problema ima Denver tako da...

Merdzan

pre 3 godine

Jokic je dobar,ali je Doncic bolji,ovdje u Bosni prati se NBA puno i pricamo o igracima,utakmicama,eto od 20 ljudi 15 ce reci da je Doncic MVP a 5 da je to Jokic,Nurkica u tom kontekstu ne pominje niko iako je nas.

zhol

pre 3 godine

@sedam sedam nalupetao si se gospodski. Prvo, ukradena lota na sedam metara od sopstvenog kosa jeste vrednija zbog vece prednosti koju dobijas u kontranapadu, ali sto se tice odbrambenog aspekta ukradena lopta je ukradena lopta, gde god da je ukrades, i ok, ovaj aspekt se mozda precenjuje, ali ne toliko koliko naglasavas. Drugo, Jokic nije skocan, to si u pravu (mada je ove sezone dosta unapredio sve fizikalije, pa i tu), ali reci da ne razume skok je stvarno smejurija. Covek se vrhunski pozicionira, jos bolje zagradjuje svoj prostor, i upravo zbog toga hvata dosta skokova, inace mu upravo ta neskocnost nikako ne bi dozvolila da hvata preko deset skokova po utakmici u proseku. Sto se tice pouzdanosti suta, pogledaj procente, ne znam sta drugo da kazem. O tzv clutch sutevima necu ni da govorim, suvisno je. Za polaganja preko njega si u pravu (mada opet, dosta napretka i u tom polju), ali onda se mora uzeti u obzir i na primer koliko puta je primoran da preuzme gde ne bi trebalo da mora, greskom saigraca, zbog cega ostane rupa tamo gde bi inace bio. Sve u svemu, zver u napadu, bolji svake sezone u tom aspektu, i odaje utisak da ima jos dosta prostora za napredak, sto je pomalo zastrasujuce, a odbrana nikako elitna, ali sad je vec sasvim pristojna, radi svoj deo posla korektno. MVP bi objektivno mogao da bude pod uslovom da nastavi ovako, i da Denver zapravo nesto napravi ove sezone, ali moje misljenje je da je jako tesko da ce biti, i iz sportskih i iz manje sportskih razloga.

Salle

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se
(Makedonac, 22. januar 2021 13:56)

Ma jasno, ali KD ima super star saigrače a Luka ima Porziku...a koga ima Jokić? Nijedan igrač ne može da veže tri konstante utakmice.

cole

pre 3 godine

Durent glavni kandidat, kad se pogleda statistika i uticaj na igru jokic bi trebao biti mvp , ali jokic nije ni blizu medijski ispracen kao durent a to igra veliku ulogu, tako da ce nagrada otici durentu

neca

pre 3 godine

Tačno je da prema ovom sajtu biraju MVP igrača u takmičenju bez plej offa. I to ne od ove sezone. Do sada je Nikola ubedljiv, samo ne treba zaboraviti da sezona još ima dosta da se igra. I ima jedan ekipni uslov, da se ekipa plasira u plej off. Videćemo. Mada mi je zanimljivo da su tek sada otkrili ovaj sajt:)

Neko

pre 3 godine

@klompa, hajp ili ne, odluku za MVP donose brojke, statistika, kraj.
Sta ko zeli,ko je koliko popularan nema veze, samo brojke...Jokic ako ovako nastavi, brojke su zastrašujuće, nadrealne...
Pravi 3D prosek a ne onaj lazni koji je imao Westbrick.

Pera Ždera

pre 3 godine

Ok, Lebron jeste lice lige, marketinski bog, vrv top 5 igraca ikada (neka redja ko kako zeli), ali 24.4p 7.8sk 7.6as i 24PER + igra sa Davisom 21.1p 9sk 3.6as i 24.8PER top tri igracem lige, pa po mnogis sajtovima i analizama prvi kandidat za MVPja? Nikola sa ozbiljno boljom statistikom 25.1p 11.4sk 10as i 31.8PER je po mnogim tim analizama ispod pa i Doncica, Embiida, Luke??

Ok, jasno, Denver losiji start ALI da je npr obrnuto, da Nikola ima nekog All(Super)stara pored sebe (Lebron ima Davisa, Luka Porzingisa, KD, Hardena i Irvinga, Embiid Simonsa i Harisa itd... ) i da je tim top 3 zapada (slucaj prethodne dve godine) Analiza bi bila - ok super je Jokic ali on ima jos iednog super stara pored sebe, nikako ne moze biti MVP.

Covek na ledjima nosi tim vec 3+ godine, bez ALLStara pored sebe, kamoli Super zvezde i uvek nekako par mesta ispod realnog u trci za MVPja. Videcemo analize (tih drugih, bitnijih sajtova ESPN itd...) ako Denver udje u top 5 zapada.

jojo

pre 3 godine

Dečko je već sad u top 5 evropska igrača u istoriji NBA po pozitivnom uticaju na igru, što i meri MVP. Uz Dirka i Gasola i Janisa, eventualno Parkera. A da ga ne ureknemo i da ga zdravlje posluži, može biti u top 30 igrača NBA ikada.

realista

pre 3 godine

Je l ce sada milenijalci reci kako je ovo nepobitno jer statistika tako kaze i statisticki proracuni? Kao sto se lepe za statistiku kada je Dzordan-Brajant-Lebron poredjenje u pitanju

Locutus

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se
(Makedonac, 22. januar 2021 13:56)


U pitanju je verovatnoća izbora, a ne razlika u statistici.

Recimo imas jednog igraca sa 30/10/5 i drugog sa 28/9/4. Razlika u statistici je mala, ali ako je sve ostalo isto verovatnoća da će onaj prvi biti biran je mnogo veća.

Aleksandar

pre 3 godine

Ljudi se mnogo opterećuju ovime... Ima još toliko utakmica da se odigra, pre mesec dana je tek počela liga... Ne baksuzirajte čoveka. Lepo igra, u formi je i neka uživa. Čudni smo mi.. Pričamo o pobedama mnogo unapred a kad doživimo poraze krivimo druge..

76er

pre 3 godine

Dace KD-u MVP nagradu zivi bili pa videli, jos ce da se napravi prica tipa vratio se iz najteze povrede u sportu i osvojio ovu nagradu bla bla, sapunica kao i obicno. Ali svi znamo da je Jokic najkorisniji igrac, osim debelih Amerikanaca. Udjite da vidite njihove rasprave na socijalnim mrezama tipa "zasto Jokic nije ni u top 10 igraca lige" ili tako neke nebuloze, gde stavljaju Sabonisa, Tarnera i KAT-a kao bolje centre od Jokica. Da rezimiram Jokic je MVP, ali nece dobiti tu nagradu. Pre ce je dati "sutiram 28% za tri" Doncicu nego njemu, jer je marketinski isforsiran.

sedam sedam

pre 3 godine

Nije upitno da Reference koristi statistiku. Stvar je u tome koliku težinu pridaje statističkoj kategoriji stvarajući tako pogrešno vrednovanje igrača. Jokić je po njima statistički odličan defanzivac, ali zbog skokova i precjenjivanja ukradenih lopti. Ukradena lopta u radijusu 2 metra je daleko manje vrijedna od ukradene na udaljenosti od 7 metara. Naravno da se i kocka jer posljedica NEMA u statistici kao što ih NEMA u statistici za polaganja koja propušta preko sebe. Jokić nije dobar skakač, dobar skakač je recimo Kanter ili Poeltl. Voli povlačiti za ruke na skoku i tu ga suci jako izvlače. Ne razumije skok, nema skočnost i ne zna zagrađivati.

U napadu, šut mu je i dalje nepouzdan. Nenadmašan je zapravo u onom što je najmanje prepoznat dio igre i ne čini ga specijalnim centrom a to je napadačka igra pod košem u postu.

ja

pre 3 godine

Najbolji.. Samo Djordjevicu nije.. Ali dobro.. Pozdrav...
(Milos, 22. januar 2021 13:45)

A šta je Sale kriv što je Jokić igrao kao baba za reprezentaciju?

Боки

pre 3 godine

@Душан ТХЦ

Бил, Бредли Бил се издваја у трци за МВП-а?? Можда, али у неком паралелном универзуму... Колико год да је добар стрелац, Вашингтон једноставно не постоји на мапи и самим тим Бил нема ни промил шансе да уопште уђе у причу за МВП награду.

Makedonac

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se

Боки

pre 3 godine

@Душан ТХЦ

Бил, Бредли Бил се издваја у трци за МВП-а?? Можда, али у неком паралелном универзуму... Колико год да је добар стрелац, Вашингтон једноставно не постоји на мапи и самим тим Бил нема ни промил шансе да уопште уђе у причу за МВП награду.

k4

pre 3 godine

ovde je vec receno nekoliko puta, mvp je najbolji igrac najboljeg tima i tako je vec godinama. drago mi je zbog nikole, ali trenutno je lebron glavni kandidat.

klompa

pre 3 godine

Isto nerealno, nema sanse da je ovoliko ispred KD. Glavni kandidat jeste a da je bas ovako ne.nit sanse nit lista. KD ce da bude hajpovan zbog povratka nakon povrede a i ameri ko ameri.Lebron je uvek Lebron i mora da bude u trci a i igra sve bolje i bolje. Bice tesno

phrm

pre 3 godine

Tek pocela sezona a vec 40. tekst o analizama za MVP sezone.
Nikola je na odlicnom putu da postane jedan od najboljih centara ikada.
Ima pred njim jos mnogo godina i izazova i svakako se nadamo da ce da ga zaobidju povrede i da ce imati bolje saigrace ili malo jaci tim koji uvek moze biti kandidat za titulu.
Da bi usao u krug najboljih ipak mora imati zapazene plejof utakmice i nadamo se svi titule! Kao nekada Hakim, Wilt, O Nil... Za sada radi odlicnu stvar, a ako osvoji titulu sa Denverom, to ce biti jos veci argumenet da bude upisan kao jedan od najboljih centara u istoriji igre. Srecno mu bilo. MVP.

klompa

pre 3 godine

Isto nerealno, nema sanse da je ovoliko ispred KD. Glavni kandidat jeste a da je bas ovako ne.nit sanse nit lista. KD ce da bude hajpovan zbog povratka nakon povrede a i ameri ko ameri.Lebron je uvek Lebron i mora da bude u trci a i igra sve bolje i bolje. Bice tesno

Aleksandar

pre 3 godine

Ljudi se mnogo opterećuju ovime... Ima još toliko utakmica da se odigra, pre mesec dana je tek počela liga... Ne baksuzirajte čoveka. Lepo igra, u formi je i neka uživa. Čudni smo mi.. Pričamo o pobedama mnogo unapred a kad doživimo poraze krivimo druge..

phrm

pre 3 godine

Tek pocela sezona a vec 40. tekst o analizama za MVP sezone.
Nikola je na odlicnom putu da postane jedan od najboljih centara ikada.
Ima pred njim jos mnogo godina i izazova i svakako se nadamo da ce da ga zaobidju povrede i da ce imati bolje saigrace ili malo jaci tim koji uvek moze biti kandidat za titulu.
Da bi usao u krug najboljih ipak mora imati zapazene plejof utakmice i nadamo se svi titule! Kao nekada Hakim, Wilt, O Nil... Za sada radi odlicnu stvar, a ako osvoji titulu sa Denverom, to ce biti jos veci argumenet da bude upisan kao jedan od najboljih centara u istoriji igre. Srecno mu bilo. MVP.

Makedonac

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se

Pavle

pre 3 godine

Nije upitno da Reference koristi statistiku. Stvar je u tome koliku težinu pridaje statističkoj kategoriji stvarajući tako pogrešno vrednovanje igrača. Jokić je po njima statistički odličan defanzivac, ali zbog skokova i precjenjivanja ukradenih lopti. Ukradena lopta u radijusu 2 metra je daleko manje vrijedna od ukradene na udaljenosti od 7 metara. Naravno da se i kocka jer posljedica NEMA u statistici kao što ih NEMA u statistici za polaganja koja propušta preko sebe. Jokić nije dobar skakač, dobar skakač je recimo Kanter ili Poeltl. Voli povlačiti za ruke na skoku i tu ga suci jako izvlače. Ne razumije skok, nema skočnost i ne zna zagrađivati.

U napadu, šut mu je i dalje nepouzdan. Nenadmašan je zapravo u onom što je najmanje prepoznat dio igre i ne čini ga specijalnim centrom a to je napadačka igra pod košem u postu.
(sedam sedam, 22. januar 2021 14:13)

Kakva neobjektivnost i neznanje, komšija, svaka čast. Dovoljno je videti koga si uzeo za primer kao dobre skakace, pored Allena, Wooda, Drummonda, Capele, Goberta... Te stvari koje si naveo kako bi nam objasnio nerazumevanje skoka, upravo je suprotno. Kad imas osecaj za igru, onda znas gde ce lopta zavrsiti nakon sto udari u obruc, za to ti ne trebaju fizicke predispozicije i sta sve nisi naveo, treba da imas osecaj za to i da razumes igru. To se ne uci vezbajuci.

Kikujiro

pre 3 godine

Jokić neće biti MVP, svi znamo više razloga zašto neće biti. Nešto je do Jokića a nešto je do njegovih saigrača.

25,1 poena, 11,4 skoka i 10 asistencija

Ovo nisu realne brojke, realne su oko 30, oko 15, oko 15
Zašto:
-odnos sudija prema Jokiću pogotovo kada se uporedi sa drugim kandidatima
-"ukradeni" Bartonovi i MPJ skokovi
-promašeni ziceri i otvoreni šutevi saigrača na njegove asistencije

To je realnost, Jokić je več sada u minusu, i tek će biti, tako da neće biti MVP, mislim može ali previše problema ima Denver tako da...

Боки

pre 3 godine

@Душан ТХЦ

Бил, Бредли Бил се издваја у трци за МВП-а?? Можда, али у неком паралелном универзуму... Колико год да је добар стрелац, Вашингтон једноставно не постоји на мапи и самим тим Бил нема ни промил шансе да уопште уђе у причу за МВП награду.

Salle

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se
(Makedonac, 22. januar 2021 13:56)

Ma jasno, ali KD ima super star saigrače a Luka ima Porziku...a koga ima Jokić? Nijedan igrač ne može da veže tri konstante utakmice.

skocko

pre 3 godine

Ako Jokic nastavi ovako da igra a denver bude top2 na zapadu bice MVP skoro sigurno, ako budu u top4-5 bice medju glavnim kandidatima ali jako tesko da ce stvarno uzeti, ako pak ne budu ni u top5 nece biti uopste medju kandidatima.

Robert

pre 3 godine

Prethodnih sezona komentatore ovde ljutile su kritike na račun Jokića zbog slabih partija regularnom delu. Skakali su kako to Jokara namerno radi, tempira formu, čuva se za plej of, nije lud da se istroši na početku itd. Moje mišljenje je bilo da to nema veze ni sa čim od pomenutog već, jednostavno, dugo mu je trebalo da uđe u formu i zasluženo je dobijao kritike. Nije to bilo ništa planski.

Budući da je ova sezona skroz drugačija, igra na visokom nivou od početka, pitam se kako nema onih komentatora koji bi ga upozorili da se ne preforsira, da se čuva za plej of, da je loše isplanirao sezonu itd.

docs

pre 3 godine

Kada je Rasel Vestbruk osvojio MVP priznanje 2017. a dobio ga je upravo zahvaljujući tripl-dabl statistici (doduše mnogo više isforsiranoj, i uz mnogo manju efikasnost nego Jokara) njegov tim (Okhlahoma, Tunders) je završio ligaški dio sezone na 6. mjestu zapadne konferencije.

Toliko o uticaju plasmana kluba na MVP priznanje.

Gradimir

pre 3 godine

Neko reče ovde da je Jokić loš šuter! Danas sam negde pročitao da sa poludistance ima procenat od oko 66% i da prvi sledeći konkurent ima ispod 60! Za tri ima oko 38-39%. Obzirom da je prethodnih sezona imao lošije startove, a ove je krenuo fenomenalno, može lako da se desi da uspori u drugom delu, ali zamislite ako mu je ovo bio "lošiji start" a bolje igre tek dolaze. Ludo, ali nije nemoguće.

zhol

pre 3 godine

@sedam sedam nalupetao si se gospodski. Prvo, ukradena lota na sedam metara od sopstvenog kosa jeste vrednija zbog vece prednosti koju dobijas u kontranapadu, ali sto se tice odbrambenog aspekta ukradena lopta je ukradena lopta, gde god da je ukrades, i ok, ovaj aspekt se mozda precenjuje, ali ne toliko koliko naglasavas. Drugo, Jokic nije skocan, to si u pravu (mada je ove sezone dosta unapredio sve fizikalije, pa i tu), ali reci da ne razume skok je stvarno smejurija. Covek se vrhunski pozicionira, jos bolje zagradjuje svoj prostor, i upravo zbog toga hvata dosta skokova, inace mu upravo ta neskocnost nikako ne bi dozvolila da hvata preko deset skokova po utakmici u proseku. Sto se tice pouzdanosti suta, pogledaj procente, ne znam sta drugo da kazem. O tzv clutch sutevima necu ni da govorim, suvisno je. Za polaganja preko njega si u pravu (mada opet, dosta napretka i u tom polju), ali onda se mora uzeti u obzir i na primer koliko puta je primoran da preuzme gde ne bi trebalo da mora, greskom saigraca, zbog cega ostane rupa tamo gde bi inace bio. Sve u svemu, zver u napadu, bolji svake sezone u tom aspektu, i odaje utisak da ima jos dosta prostora za napredak, sto je pomalo zastrasujuce, a odbrana nikako elitna, ali sad je vec sasvim pristojna, radi svoj deo posla korektno. MVP bi objektivno mogao da bude pod uslovom da nastavi ovako, i da Denver zapravo nesto napravi ove sezone, ali moje misljenje je da je jako tesko da ce biti, i iz sportskih i iz manje sportskih razloga.

hm

pre 3 godine

Zašto niko u tu trku ne računa Karija koji je trenutnom igrom sigurno bar u top 5 kandidata za MVP-ja? Čovek sam vuče gsw ka plej ofu iako su ih svi još na početku otpisali nakon povrede Kleja..

vojislav

pre 3 godine

Ako održi ovaj nivo igre niko mu neće ozbiljno konkurisati ,ali to nije ni malo lako.U odnosu na ranije sezone podigao je nivo igre u svim segmentima izuzetno.Prosečan PER 31,94 je neverovatan na 14 utakmica.

Боки

pre 3 godine

@Душан ТХЦ

Бил, Бредли Бил се издваја у трци за МВП-а?? Можда, али у неком паралелном универзуму... Колико год да је добар стрелац, Вашингтон једноставно не постоји на мапи и самим тим Бил нема ни промил шансе да уопште уђе у причу за МВП награду.

Banjaluka

pre 3 godine

Ja razumijem da neko nepodnosi nekog igraca, ali ljudi znate li ko je Lebron. Zamislite 1000 utakmica uzastopno sa 10+ poena. I ono sto je najfascinantnije cini se da uvijek moze dati kad hoce 40 poena...Nikoli treba da bude cast sto je samo u drustvu Lebrona, Djurenta, Kavaja itd...nebitno je koji je redosljed govorimo o najboljim igracima svijeta i o jednom od najboljih ikada.

Pera Ždera

pre 3 godine

Ok, Lebron jeste lice lige, marketinski bog, vrv top 5 igraca ikada (neka redja ko kako zeli), ali 24.4p 7.8sk 7.6as i 24PER + igra sa Davisom 21.1p 9sk 3.6as i 24.8PER top tri igracem lige, pa po mnogis sajtovima i analizama prvi kandidat za MVPja? Nikola sa ozbiljno boljom statistikom 25.1p 11.4sk 10as i 31.8PER je po mnogim tim analizama ispod pa i Doncica, Embiida, Luke??

Ok, jasno, Denver losiji start ALI da je npr obrnuto, da Nikola ima nekog All(Super)stara pored sebe (Lebron ima Davisa, Luka Porzingisa, KD, Hardena i Irvinga, Embiid Simonsa i Harisa itd... ) i da je tim top 3 zapada (slucaj prethodne dve godine) Analiza bi bila - ok super je Jokic ali on ima jos iednog super stara pored sebe, nikako ne moze biti MVP.

Covek na ledjima nosi tim vec 3+ godine, bez ALLStara pored sebe, kamoli Super zvezde i uvek nekako par mesta ispod realnog u trci za MVPja. Videcemo analize (tih drugih, bitnijih sajtova ESPN itd...) ako Denver udje u top 5 zapada.

76er

pre 3 godine

Dace KD-u MVP nagradu zivi bili pa videli, jos ce da se napravi prica tipa vratio se iz najteze povrede u sportu i osvojio ovu nagradu bla bla, sapunica kao i obicno. Ali svi znamo da je Jokic najkorisniji igrac, osim debelih Amerikanaca. Udjite da vidite njihove rasprave na socijalnim mrezama tipa "zasto Jokic nije ni u top 10 igraca lige" ili tako neke nebuloze, gde stavljaju Sabonisa, Tarnera i KAT-a kao bolje centre od Jokica. Da rezimiram Jokic je MVP, ali nece dobiti tu nagradu. Pre ce je dati "sutiram 28% za tri" Doncicu nego njemu, jer je marketinski isforsiran.

Grdoje

pre 3 godine

Dobra statistika, ali DEN loše igra. Da bi igrao bolje, moraju veći doprinos da daju ostali. To onda znači manje minuta Nidži i lošiji stat. I sa povredom, Marej ima dobre brojke, kada se oporavi biće lakše svima. MVP? To se ne juri, dodju nagrade same ako ekipa gura.

cole

pre 3 godine

Durent glavni kandidat, kad se pogleda statistika i uticaj na igru jokic bi trebao biti mvp , ali jokic nije ni blizu medijski ispracen kao durent a to igra veliku ulogu, tako da ce nagrada otici durentu

jojo

pre 3 godine

Dečko je već sad u top 5 evropska igrača u istoriji NBA po pozitivnom uticaju na igru, što i meri MVP. Uz Dirka i Gasola i Janisa, eventualno Parkera. A da ga ne ureknemo i da ga zdravlje posluži, može biti u top 30 igrača NBA ikada.

ja

pre 3 godine

Najbolji.. Samo Djordjevicu nije.. Ali dobro.. Pozdrav...
(Milos, 22. januar 2021 13:45)

A šta je Sale kriv što je Jokić igrao kao baba za reprezentaciju?

kejt_winslet

pre 3 godine

Zašto niko u tu trku ne računa Karija koji je trenutnom igrom sigurno bar u top 5 kandidata za MVP-ja? Čovek sam vuče gsw ka plej ofu iako su ih svi još na početku otpisali nakon povrede Kleja..
(hm, 22. januar 2021 16:07)

Kari? Ove sezone najlosiji prosek za 3 u karijeri ima... 35%..

Dragan Borca

pre 3 godine

Ko zna sta ce biti za par meseci, mnogo povreda i korona dosta uticu na svasta. Denver ima problem sa taktickom disciplinom u odbrani, zato su na 7-7. Grant i Kreg pa i Plamli su znali svoje role, koja im je pozicija. Igraju 10 utakmica bez krilnog igraca i kretnje su im haoticne, pogotovo nazad. Barton i Dozier igraju mnogo a nemaju tu svest krilne odbrane jer su bekovi i skoro stalno ih pune trojkama jer se ne znaju takticki braniti od krilnih igraca. Cak i kada lepo preuzmu budu undersized i lako sutiraju preko njih jer nijedan Denverov bek nije preko 197-198, a vecina su cak i dosta nizi. Povratak Portera sa visinom i dugim rukama ce im mnogo znaciti i u odbrani. Iako "mali" ispadne po 3-4 puta opet ostatak dovoljno da podigne ruke i mnogo vise zasmeta nego malecni bekovi. Mora Denver naci jos jedno krilo jer nema sanse sa Bartonom i Dozierom na 3 da urade nesto ozbiljno u Plej Of- u. Lejkersi i Klipersi su najjaci na frontkortu i ako misle uopste da im zaprete moraju nesto trejdovati. Idealno bi bilo kada bi za Bartona, Doziera i 2 pika nasli nekog dobrog 3-D igraca. Nazalost svi traze takve ugrace i skupi su i na ceni. Morace zato pretplatiti. I Maloun je mnogo vezan za vezaru Bartona iako ne znam odakle mu toliko poverenja u njega. U ovakvom rosteru najvise trpi Marej jer je on igrac ritma i najbolji je kada ima dosta lopte u rukama na piku. Ovako ga milion drugih bekova zaguse. A onda i trpi cela ekipa. A kada ekipa nema puno pobeda onda i Nikoli padaju sanse za MVP

k4

pre 3 godine

ovde je vec receno nekoliko puta, mvp je najbolji igrac najboljeg tima i tako je vec godinama. drago mi je zbog nikole, ali trenutno je lebron glavni kandidat.

Locutus

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se
(Makedonac, 22. januar 2021 13:56)


U pitanju je verovatnoća izbora, a ne razlika u statistici.

Recimo imas jednog igraca sa 30/10/5 i drugog sa 28/9/4. Razlika u statistici je mala, ali ako je sve ostalo isto verovatnoća da će onaj prvi biti biran je mnogo veća.

јд123

pre 3 godine

Dragan Borca, 22. januar 2021 18:07

Углавном се слажем са коментаром, само не да ће трејдовати Дозијера. Дозијер је пројектован да преузме улогу Крејга, кога су зато и пустили. Дозијер може бити боље решење од Крејга, само да прихвати улогу а не да глуми другог Бартона и мисли да је Џордан. Има већу кошаркашку интелигенцију и бољи је шутер од Крејга, упија савете Николе (видео сам један прилог о томе прошле сезоне).

Тај 3Д играч је требао бити Витингтон, али он је тек оперисан. А и не зна се да ли ће се уопште снаћи у НБА. Само да се реше Бартона и ја сам срећан. Супер би било да нађу неког доброг 3Д играча, али неће бити лако. Они сада немају никога да чува Леброна. Прошле сезоне нису имали никога да чува Дејвиса, Грент је био слаб за то, ове године имају Грина.

nba111

pre 3 godine

Ako je neko danas gledao utakmicu Milvoki - Lakersi mogao je da vidi kakva je razlika između Janisa i Lebrona. Lebron pravi ekipu bolju i kad drugima ne ide on povuče. Denveru treba dobar plej šuter, da bi mogao bar da je drugi. Ovi tripldablovi su bez veze, Jokić ili Dončić moraju igrače praviti bolje. Jedini vrijedan MVP je kada si prvak NBA.

Beks

pre 3 godine

Brate ovima i da naslikas na zidu nece shvatiti da je Westbruk dobio MVP jer je to bila prva TD sezona nakon 1962 godine i da je zbog toga uzeo nagradu,sve ostalo je uvek tim bio medju dva najbolja u ligi. Neka mi ovi koji tvrde da tim nema uticaj odgovore kako je Steve Nash bio mvp ispred Kobija? Cak i te 1962 godine i TD sezone Oscara Robertsona i 50ppg,20+reb Wilta,mvp je bio Bill Russell.

Asteriks

pre 3 godine

Mislim da smo svi svijesni da pored Amerikanaca,koliko god Jokic bio sjajan i da zasluzeno treba ponijeti tiulu najboljeg,Ameri ce namjestiti da tu titulu uzme neki od super starova.

Jezekilj

pre 3 godine

Janis 100%
iza njega Dončić,
Jokić,
LeBron

Najbolji asistent lige biće Vestbruk,
Najbolji skakač biće Drumond,
Najbolji strijelac Durant,

Sve u svemu... LeBron je najbolji. Ne šalim se.

losmi

pre 3 godine

Ova lista je odlična i pokazuke sve glavne statističke parametre, i Jokić zaista po tome vodi.
Problem je što MVP nije statistički najbolji igrač, već je glavni parametar (pored statistike naravno) da je njegov tim prvi ili drugi.

Retko se dešavalo da ne bude tako, primer je Westbrook, u njegovoj MVP sezoni OKC je bila 6-7 ali je imao neverovatnu statistiku.

Teško da to može sada da se desi, jer i drugi su vrlo blizu da duga je sezona što znači da najviše zavisi od Denvera koji će biti na kraju.

sedam sedam

pre 3 godine

Nije upitno da Reference koristi statistiku. Stvar je u tome koliku težinu pridaje statističkoj kategoriji stvarajući tako pogrešno vrednovanje igrača. Jokić je po njima statistički odličan defanzivac, ali zbog skokova i precjenjivanja ukradenih lopti. Ukradena lopta u radijusu 2 metra je daleko manje vrijedna od ukradene na udaljenosti od 7 metara. Naravno da se i kocka jer posljedica NEMA u statistici kao što ih NEMA u statistici za polaganja koja propušta preko sebe. Jokić nije dobar skakač, dobar skakač je recimo Kanter ili Poeltl. Voli povlačiti za ruke na skoku i tu ga suci jako izvlače. Ne razumije skok, nema skočnost i ne zna zagrađivati.

U napadu, šut mu je i dalje nepouzdan. Nenadmašan je zapravo u onom što je najmanje prepoznat dio igre i ne čini ga specijalnim centrom a to je napadačka igra pod košem u postu.

Merdzan

pre 3 godine

Jokic je dobar,ali je Doncic bolji,ovdje u Bosni prati se NBA puno i pricamo o igracima,utakmicama,eto od 20 ljudi 15 ce reci da je Doncic MVP a 5 da je to Jokic,Nurkica u tom kontekstu ne pominje niko iako je nas.

Neko

pre 3 godine

@klompa, hajp ili ne, odluku za MVP donose brojke, statistika, kraj.
Sta ko zeli,ko je koliko popularan nema veze, samo brojke...Jokic ako ovako nastavi, brojke su zastrašujuće, nadrealne...
Pravi 3D prosek a ne onaj lazni koji je imao Westbrick.

Beks

pre 3 godine

@Kikujiro to kako ti rezonujes da Jokic ustvari ima 30,15,15 onda moze da se reflektuje na bilo kog igraca u istoriji,jel su saigraci duzni da pogode svaki put kad im neko udeli loptu? da li Jokic pogodi svaki sut i da li se onda kaze da je upropastio neciju "asistenciju" ako promasi? Jel su saigraci Dzejsona Kida ili Stiv Nesa pogadjali svaki put kad dobiju loptu od njih? Ko asistira Bizliju i Jeremy Grantu trenutno? Jer i oni su bili optuzivani da promasuju dok su igrali za Denver kao da oni ustvari ne mogu da pogode kos ukoliko im neko ne "asistira".

gin

pre 3 godine

Jeste da bi se moglo desiti da bude Jokić MVP ali bašš ove godine? Bašš ubedljivo najveće šanse? Ovi mi više liči na navlakušu nama lakovjernima, hmmm.. Ajmo svi Srbi sveta koji na ove prognoze gledaju kao priliku za zaradu putem kladjenja pecajte se. Ništa ne grizite, batalite to molim vas! Jokić je jednostavno doktor ove igre, i biće fizički jači i jači.

neca

pre 3 godine

Tačno je da prema ovom sajtu biraju MVP igrača u takmičenju bez plej offa. I to ne od ove sezone. Do sada je Nikola ubedljiv, samo ne treba zaboraviti da sezona još ima dosta da se igra. I ima jedan ekipni uslov, da se ekipa plasira u plej off. Videćemo. Mada mi je zanimljivo da su tek sada otkrili ovaj sajt:)

Makedonac

pre 3 godine

Salle upravu si sto se tice KD. Al porzingis nije nista bolji od Mareja.Oboje su precenjeni.Neka bude on u idealnoj peterki bit ce super,a za mvp ima vremena.Ako bude denver 3,4tim ima sanse, a ovako tesko...

Kikujiro

pre 3 godine

Na pitanje o zakucavanjima ove sezone kojih je nikada više u njegovoj karijeri Jokić je odgovorio: Volim da vidim reakciju naše klupe kada zakucam.

Nikada Jokič neće biti MVP, ostaće do kraja karijere u Denveru i nikada neće osvojiti titulu.

MVP

pre 3 godine

Mi bi voljeli da Jokic bude MVP a njihovi komentatori u transu kad
zakuca Janis ili neki amerikanac a evropljane i ne primjecuju dok
ne dodje do uporedjivanja statistike. Ali da ne talasamo

C i n i k

pre 3 godine

Joker nestvarno dobro igra ove sezone a dal ce biti MVP zavisi i od celog tima Denvera jer nzn dal ce igrati tj dal ce uopste stici do finala konferencije, sto je misim uslov za MVP..

Kikujiro

pre 3 godine

Ne može da se reflektuje

Niko nema nema od strane sudija tako loše sudjenje kao Jokić

Ne može da se reflektuje

Lopta ide u ruke Jokiću, protivničkih igrača nigde, MPJ i Barton mu uzimaju loptu praktično iz ruke

Ne može da se reflektuje

Za asistencije već sam odbacio 50% asistencija koje ne realizuju, uzeo sam minimum

Tako da ne, ne može, i šta nas briga za druge igrače, to je Jokićeva realnost

Uostalom, ajde neka je i "samo" 28, 13, 13, pa čak i ovako razlika je ogrooooomna.

Bocko

pre 3 godine

@(Kikujiro, 22. januar 2021 19:50)

Ako mu MPJ i Barton kradu skokove kome on krade asistencije onda? Kome on krade poene?

Pazi sad ovo, prosek njegovih poena u pobedama je 22.8 a u porazima 27.5 Prosek asistencija u pobedama je 9.85 a u porazima 10.15 Pogodci za tri u porazima ravno 2 a u pobedama 0.7

Kad je igra dobra za njegovu statistiku onda jako je losa po njegov tim. Nemojte samo od njega pravit Trae Younga u proslogodisnjoj Atlanti da kao igra sa raspalim timom itd jer to uopste nije tacno.

realista

pre 3 godine

Je l ce sada milenijalci reci kako je ovo nepobitno jer statistika tako kaze i statisticki proracuni? Kao sto se lepe za statistiku kada je Dzordan-Brajant-Lebron poredjenje u pitanju

sedam sedam

pre 3 godine

Nije upitno da Reference koristi statistiku. Stvar je u tome koliku težinu pridaje statističkoj kategoriji stvarajući tako pogrešno vrednovanje igrača. Jokić je po njima statistički odličan defanzivac, ali zbog skokova i precjenjivanja ukradenih lopti. Ukradena lopta u radijusu 2 metra je daleko manje vrijedna od ukradene na udaljenosti od 7 metara. Naravno da se i kocka jer posljedica NEMA u statistici kao što ih NEMA u statistici za polaganja koja propušta preko sebe. Jokić nije dobar skakač, dobar skakač je recimo Kanter ili Poeltl. Voli povlačiti za ruke na skoku i tu ga suci jako izvlače. Ne razumije skok, nema skočnost i ne zna zagrađivati.

U napadu, šut mu je i dalje nepouzdan. Nenadmašan je zapravo u onom što je najmanje prepoznat dio igre i ne čini ga specijalnim centrom a to je napadačka igra pod košem u postu.

Jezekilj

pre 3 godine

Janis 100%
iza njega Dončić,
Jokić,
LeBron

Najbolji asistent lige biće Vestbruk,
Najbolji skakač biće Drumond,
Najbolji strijelac Durant,

Sve u svemu... LeBron je najbolji. Ne šalim se.

nba111

pre 3 godine

Ako je neko danas gledao utakmicu Milvoki - Lakersi mogao je da vidi kakva je razlika između Janisa i Lebrona. Lebron pravi ekipu bolju i kad drugima ne ide on povuče. Denveru treba dobar plej šuter, da bi mogao bar da je drugi. Ovi tripldablovi su bez veze, Jokić ili Dončić moraju igrače praviti bolje. Jedini vrijedan MVP je kada si prvak NBA.

Kikujiro

pre 3 godine

Na pitanje o zakucavanjima ove sezone kojih je nikada više u njegovoj karijeri Jokić je odgovorio: Volim da vidim reakciju naše klupe kada zakucam.

Nikada Jokič neće biti MVP, ostaće do kraja karijere u Denveru i nikada neće osvojiti titulu.

ja

pre 3 godine

Najbolji.. Samo Djordjevicu nije.. Ali dobro.. Pozdrav...
(Milos, 22. januar 2021 13:45)

A šta je Sale kriv što je Jokić igrao kao baba za reprezentaciju?

Bocko

pre 3 godine

@(Kikujiro, 22. januar 2021 19:50)

Ako mu MPJ i Barton kradu skokove kome on krade asistencije onda? Kome on krade poene?

Pazi sad ovo, prosek njegovih poena u pobedama je 22.8 a u porazima 27.5 Prosek asistencija u pobedama je 9.85 a u porazima 10.15 Pogodci za tri u porazima ravno 2 a u pobedama 0.7

Kad je igra dobra za njegovu statistiku onda jako je losa po njegov tim. Nemojte samo od njega pravit Trae Younga u proslogodisnjoj Atlanti da kao igra sa raspalim timom itd jer to uopste nije tacno.

k4

pre 3 godine

ovde je vec receno nekoliko puta, mvp je najbolji igrac najboljeg tima i tako je vec godinama. drago mi je zbog nikole, ali trenutno je lebron glavni kandidat.

Banjaluka

pre 3 godine

Ja razumijem da neko nepodnosi nekog igraca, ali ljudi znate li ko je Lebron. Zamislite 1000 utakmica uzastopno sa 10+ poena. I ono sto je najfascinantnije cini se da uvijek moze dati kad hoce 40 poena...Nikoli treba da bude cast sto je samo u drustvu Lebrona, Djurenta, Kavaja itd...nebitno je koji je redosljed govorimo o najboljim igracima svijeta i o jednom od najboljih ikada.

Kikujiro

pre 3 godine

Jokić neće biti MVP, svi znamo više razloga zašto neće biti. Nešto je do Jokića a nešto je do njegovih saigrača.

25,1 poena, 11,4 skoka i 10 asistencija

Ovo nisu realne brojke, realne su oko 30, oko 15, oko 15
Zašto:
-odnos sudija prema Jokiću pogotovo kada se uporedi sa drugim kandidatima
-"ukradeni" Bartonovi i MPJ skokovi
-promašeni ziceri i otvoreni šutevi saigrača na njegove asistencije

To je realnost, Jokić je več sada u minusu, i tek će biti, tako da neće biti MVP, mislim može ali previše problema ima Denver tako da...

klompa

pre 3 godine

Isto nerealno, nema sanse da je ovoliko ispred KD. Glavni kandidat jeste a da je bas ovako ne.nit sanse nit lista. KD ce da bude hajpovan zbog povratka nakon povrede a i ameri ko ameri.Lebron je uvek Lebron i mora da bude u trci a i igra sve bolje i bolje. Bice tesno

Merdzan

pre 3 godine

Jokic je dobar,ali je Doncic bolji,ovdje u Bosni prati se NBA puno i pricamo o igracima,utakmicama,eto od 20 ljudi 15 ce reci da je Doncic MVP a 5 da je to Jokic,Nurkica u tom kontekstu ne pominje niko iako je nas.

C i n i k

pre 3 godine

Joker nestvarno dobro igra ove sezone a dal ce biti MVP zavisi i od celog tima Denvera jer nzn dal ce igrati tj dal ce uopste stici do finala konferencije, sto je misim uslov za MVP..

cole

pre 3 godine

Durent glavni kandidat, kad se pogleda statistika i uticaj na igru jokic bi trebao biti mvp , ali jokic nije ni blizu medijski ispracen kao durent a to igra veliku ulogu, tako da ce nagrada otici durentu

Makedonac

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se

Beks

pre 3 godine

@Kikujiro to kako ti rezonujes da Jokic ustvari ima 30,15,15 onda moze da se reflektuje na bilo kog igraca u istoriji,jel su saigraci duzni da pogode svaki put kad im neko udeli loptu? da li Jokic pogodi svaki sut i da li se onda kaze da je upropastio neciju "asistenciju" ako promasi? Jel su saigraci Dzejsona Kida ili Stiv Nesa pogadjali svaki put kad dobiju loptu od njih? Ko asistira Bizliju i Jeremy Grantu trenutno? Jer i oni su bili optuzivani da promasuju dok su igrali za Denver kao da oni ustvari ne mogu da pogode kos ukoliko im neko ne "asistira".

Aleksandar

pre 3 godine

Ljudi se mnogo opterećuju ovime... Ima još toliko utakmica da se odigra, pre mesec dana je tek počela liga... Ne baksuzirajte čoveka. Lepo igra, u formi je i neka uživa. Čudni smo mi.. Pričamo o pobedama mnogo unapred a kad doživimo poraze krivimo druge..

Asteriks

pre 3 godine

Mislim da smo svi svijesni da pored Amerikanaca,koliko god Jokic bio sjajan i da zasluzeno treba ponijeti tiulu najboljeg,Ameri ce namjestiti da tu titulu uzme neki od super starova.

Neko

pre 3 godine

@klompa, hajp ili ne, odluku za MVP donose brojke, statistika, kraj.
Sta ko zeli,ko je koliko popularan nema veze, samo brojke...Jokic ako ovako nastavi, brojke su zastrašujuće, nadrealne...
Pravi 3D prosek a ne onaj lazni koji je imao Westbrick.

phrm

pre 3 godine

Tek pocela sezona a vec 40. tekst o analizama za MVP sezone.
Nikola je na odlicnom putu da postane jedan od najboljih centara ikada.
Ima pred njim jos mnogo godina i izazova i svakako se nadamo da ce da ga zaobidju povrede i da ce imati bolje saigrace ili malo jaci tim koji uvek moze biti kandidat za titulu.
Da bi usao u krug najboljih ipak mora imati zapazene plejof utakmice i nadamo se svi titule! Kao nekada Hakim, Wilt, O Nil... Za sada radi odlicnu stvar, a ako osvoji titulu sa Denverom, to ce biti jos veci argumenet da bude upisan kao jedan od najboljih centara u istoriji igre. Srecno mu bilo. MVP.

jojo

pre 3 godine

Dečko je već sad u top 5 evropska igrača u istoriji NBA po pozitivnom uticaju na igru, što i meri MVP. Uz Dirka i Gasola i Janisa, eventualno Parkera. A da ga ne ureknemo i da ga zdravlje posluži, može biti u top 30 igrača NBA ikada.

hm

pre 3 godine

Zašto niko u tu trku ne računa Karija koji je trenutnom igrom sigurno bar u top 5 kandidata za MVP-ja? Čovek sam vuče gsw ka plej ofu iako su ih svi još na početku otpisali nakon povrede Kleja..

Salle

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se
(Makedonac, 22. januar 2021 13:56)

Ma jasno, ali KD ima super star saigrače a Luka ima Porziku...a koga ima Jokić? Nijedan igrač ne može da veže tri konstante utakmice.

76er

pre 3 godine

Dace KD-u MVP nagradu zivi bili pa videli, jos ce da se napravi prica tipa vratio se iz najteze povrede u sportu i osvojio ovu nagradu bla bla, sapunica kao i obicno. Ali svi znamo da je Jokic najkorisniji igrac, osim debelih Amerikanaca. Udjite da vidite njihove rasprave na socijalnim mrezama tipa "zasto Jokic nije ni u top 10 igraca lige" ili tako neke nebuloze, gde stavljaju Sabonisa, Tarnera i KAT-a kao bolje centre od Jokica. Da rezimiram Jokic je MVP, ali nece dobiti tu nagradu. Pre ce je dati "sutiram 28% za tri" Doncicu nego njemu, jer je marketinski isforsiran.

Robert

pre 3 godine

Prethodnih sezona komentatore ovde ljutile su kritike na račun Jokića zbog slabih partija regularnom delu. Skakali su kako to Jokara namerno radi, tempira formu, čuva se za plej of, nije lud da se istroši na početku itd. Moje mišljenje je bilo da to nema veze ni sa čim od pomenutog već, jednostavno, dugo mu je trebalo da uđe u formu i zasluženo je dobijao kritike. Nije to bilo ništa planski.

Budući da je ova sezona skroz drugačija, igra na visokom nivou od početka, pitam se kako nema onih komentatora koji bi ga upozorili da se ne preforsira, da se čuva za plej of, da je loše isplanirao sezonu itd.

Kikujiro

pre 3 godine

Ne može da se reflektuje

Niko nema nema od strane sudija tako loše sudjenje kao Jokić

Ne može da se reflektuje

Lopta ide u ruke Jokiću, protivničkih igrača nigde, MPJ i Barton mu uzimaju loptu praktično iz ruke

Ne može da se reflektuje

Za asistencije već sam odbacio 50% asistencija koje ne realizuju, uzeo sam minimum

Tako da ne, ne može, i šta nas briga za druge igrače, to je Jokićeva realnost

Uostalom, ajde neka je i "samo" 28, 13, 13, pa čak i ovako razlika je ogrooooomna.

Pavle

pre 3 godine

Nije upitno da Reference koristi statistiku. Stvar je u tome koliku težinu pridaje statističkoj kategoriji stvarajući tako pogrešno vrednovanje igrača. Jokić je po njima statistički odličan defanzivac, ali zbog skokova i precjenjivanja ukradenih lopti. Ukradena lopta u radijusu 2 metra je daleko manje vrijedna od ukradene na udaljenosti od 7 metara. Naravno da se i kocka jer posljedica NEMA u statistici kao što ih NEMA u statistici za polaganja koja propušta preko sebe. Jokić nije dobar skakač, dobar skakač je recimo Kanter ili Poeltl. Voli povlačiti za ruke na skoku i tu ga suci jako izvlače. Ne razumije skok, nema skočnost i ne zna zagrađivati.

U napadu, šut mu je i dalje nepouzdan. Nenadmašan je zapravo u onom što je najmanje prepoznat dio igre i ne čini ga specijalnim centrom a to je napadačka igra pod košem u postu.
(sedam sedam, 22. januar 2021 14:13)

Kakva neobjektivnost i neznanje, komšija, svaka čast. Dovoljno je videti koga si uzeo za primer kao dobre skakace, pored Allena, Wooda, Drummonda, Capele, Goberta... Te stvari koje si naveo kako bi nam objasnio nerazumevanje skoka, upravo je suprotno. Kad imas osecaj za igru, onda znas gde ce lopta zavrsiti nakon sto udari u obruc, za to ti ne trebaju fizicke predispozicije i sta sve nisi naveo, treba da imas osecaj za to i da razumes igru. To se ne uci vezbajuci.

Makedonac

pre 3 godine

Salle upravu si sto se tice KD. Al porzingis nije nista bolji od Mareja.Oboje su precenjeni.Neka bude on u idealnoj peterki bit ce super,a za mvp ima vremena.Ako bude denver 3,4tim ima sanse, a ovako tesko...

skocko

pre 3 godine

Ako Jokic nastavi ovako da igra a denver bude top2 na zapadu bice MVP skoro sigurno, ako budu u top4-5 bice medju glavnim kandidatima ali jako tesko da ce stvarno uzeti, ako pak ne budu ni u top5 nece biti uopste medju kandidatima.

Grdoje

pre 3 godine

Dobra statistika, ali DEN loše igra. Da bi igrao bolje, moraju veći doprinos da daju ostali. To onda znači manje minuta Nidži i lošiji stat. I sa povredom, Marej ima dobre brojke, kada se oporavi biće lakše svima. MVP? To se ne juri, dodju nagrade same ako ekipa gura.

kejt_winslet

pre 3 godine

Zašto niko u tu trku ne računa Karija koji je trenutnom igrom sigurno bar u top 5 kandidata za MVP-ja? Čovek sam vuče gsw ka plej ofu iako su ih svi još na početku otpisali nakon povrede Kleja..
(hm, 22. januar 2021 16:07)

Kari? Ove sezone najlosiji prosek za 3 u karijeri ima... 35%..

Beks

pre 3 godine

Brate ovima i da naslikas na zidu nece shvatiti da je Westbruk dobio MVP jer je to bila prva TD sezona nakon 1962 godine i da je zbog toga uzeo nagradu,sve ostalo je uvek tim bio medju dva najbolja u ligi. Neka mi ovi koji tvrde da tim nema uticaj odgovore kako je Steve Nash bio mvp ispred Kobija? Cak i te 1962 godine i TD sezone Oscara Robertsona i 50ppg,20+reb Wilta,mvp je bio Bill Russell.

neca

pre 3 godine

Tačno je da prema ovom sajtu biraju MVP igrača u takmičenju bez plej offa. I to ne od ove sezone. Do sada je Nikola ubedljiv, samo ne treba zaboraviti da sezona još ima dosta da se igra. I ima jedan ekipni uslov, da se ekipa plasira u plej off. Videćemo. Mada mi je zanimljivo da su tek sada otkrili ovaj sajt:)

zhol

pre 3 godine

@sedam sedam nalupetao si se gospodski. Prvo, ukradena lota na sedam metara od sopstvenog kosa jeste vrednija zbog vece prednosti koju dobijas u kontranapadu, ali sto se tice odbrambenog aspekta ukradena lopta je ukradena lopta, gde god da je ukrades, i ok, ovaj aspekt se mozda precenjuje, ali ne toliko koliko naglasavas. Drugo, Jokic nije skocan, to si u pravu (mada je ove sezone dosta unapredio sve fizikalije, pa i tu), ali reci da ne razume skok je stvarno smejurija. Covek se vrhunski pozicionira, jos bolje zagradjuje svoj prostor, i upravo zbog toga hvata dosta skokova, inace mu upravo ta neskocnost nikako ne bi dozvolila da hvata preko deset skokova po utakmici u proseku. Sto se tice pouzdanosti suta, pogledaj procente, ne znam sta drugo da kazem. O tzv clutch sutevima necu ni da govorim, suvisno je. Za polaganja preko njega si u pravu (mada opet, dosta napretka i u tom polju), ali onda se mora uzeti u obzir i na primer koliko puta je primoran da preuzme gde ne bi trebalo da mora, greskom saigraca, zbog cega ostane rupa tamo gde bi inace bio. Sve u svemu, zver u napadu, bolji svake sezone u tom aspektu, i odaje utisak da ima jos dosta prostora za napredak, sto je pomalo zastrasujuce, a odbrana nikako elitna, ali sad je vec sasvim pristojna, radi svoj deo posla korektno. MVP bi objektivno mogao da bude pod uslovom da nastavi ovako, i da Denver zapravo nesto napravi ove sezone, ali moje misljenje je da je jako tesko da ce biti, i iz sportskih i iz manje sportskih razloga.

docs

pre 3 godine

Kada je Rasel Vestbruk osvojio MVP priznanje 2017. a dobio ga je upravo zahvaljujući tripl-dabl statistici (doduše mnogo više isforsiranoj, i uz mnogo manju efikasnost nego Jokara) njegov tim (Okhlahoma, Tunders) je završio ligaški dio sezone na 6. mjestu zapadne konferencije.

Toliko o uticaju plasmana kluba na MVP priznanje.

Pera Ždera

pre 3 godine

Ok, Lebron jeste lice lige, marketinski bog, vrv top 5 igraca ikada (neka redja ko kako zeli), ali 24.4p 7.8sk 7.6as i 24PER + igra sa Davisom 21.1p 9sk 3.6as i 24.8PER top tri igracem lige, pa po mnogis sajtovima i analizama prvi kandidat za MVPja? Nikola sa ozbiljno boljom statistikom 25.1p 11.4sk 10as i 31.8PER je po mnogim tim analizama ispod pa i Doncica, Embiida, Luke??

Ok, jasno, Denver losiji start ALI da je npr obrnuto, da Nikola ima nekog All(Super)stara pored sebe (Lebron ima Davisa, Luka Porzingisa, KD, Hardena i Irvinga, Embiid Simonsa i Harisa itd... ) i da je tim top 3 zapada (slucaj prethodne dve godine) Analiza bi bila - ok super je Jokic ali on ima jos iednog super stara pored sebe, nikako ne moze biti MVP.

Covek na ledjima nosi tim vec 3+ godine, bez ALLStara pored sebe, kamoli Super zvezde i uvek nekako par mesta ispod realnog u trci za MVPja. Videcemo analize (tih drugih, bitnijih sajtova ESPN itd...) ako Denver udje u top 5 zapada.

vojislav

pre 3 godine

Ako održi ovaj nivo igre niko mu neće ozbiljno konkurisati ,ali to nije ni malo lako.U odnosu na ranije sezone podigao je nivo igre u svim segmentima izuzetno.Prosečan PER 31,94 je neverovatan na 14 utakmica.

Боки

pre 3 godine

@Душан ТХЦ

Бил, Бредли Бил се издваја у трци за МВП-а?? Можда, али у неком паралелном универзуму... Колико год да је добар стрелац, Вашингтон једноставно не постоји на мапи и самим тим Бил нема ни промил шансе да уопште уђе у причу за МВП награду.

Locutus

pre 3 godine

Bilo bi stvarno lepo,ali tesko da ce biti...malo je i nerealno imaju skoro istu statistiku ko doncic a ovaj da ovoliko zaostaje... A i kevin durent ima fantasticne brojeve..... Nadajmo se
(Makedonac, 22. januar 2021 13:56)


U pitanju je verovatnoća izbora, a ne razlika u statistici.

Recimo imas jednog igraca sa 30/10/5 i drugog sa 28/9/4. Razlika u statistici je mala, ali ako je sve ostalo isto verovatnoća da će onaj prvi biti biran je mnogo veća.

MVP

pre 3 godine

Mi bi voljeli da Jokic bude MVP a njihovi komentatori u transu kad
zakuca Janis ili neki amerikanac a evropljane i ne primjecuju dok
ne dodje do uporedjivanja statistike. Ali da ne talasamo

gin

pre 3 godine

Jeste da bi se moglo desiti da bude Jokić MVP ali bašš ove godine? Bašš ubedljivo najveće šanse? Ovi mi više liči na navlakušu nama lakovjernima, hmmm.. Ajmo svi Srbi sveta koji na ove prognoze gledaju kao priliku za zaradu putem kladjenja pecajte se. Ništa ne grizite, batalite to molim vas! Jokić je jednostavno doktor ove igre, i biće fizički jači i jači.

Боки

pre 3 godine

@Душан ТХЦ

Бил, Бредли Бил се издваја у трци за МВП-а?? Можда, али у неком паралелном универзуму... Колико год да је добар стрелац, Вашингтон једноставно не постоји на мапи и самим тим Бил нема ни промил шансе да уопште уђе у причу за МВП награду.

realista

pre 3 godine

Je l ce sada milenijalci reci kako je ovo nepobitno jer statistika tako kaze i statisticki proracuni? Kao sto se lepe za statistiku kada je Dzordan-Brajant-Lebron poredjenje u pitanju

losmi

pre 3 godine

Ova lista je odlična i pokazuke sve glavne statističke parametre, i Jokić zaista po tome vodi.
Problem je što MVP nije statistički najbolji igrač, već je glavni parametar (pored statistike naravno) da je njegov tim prvi ili drugi.

Retko se dešavalo da ne bude tako, primer je Westbrook, u njegovoj MVP sezoni OKC je bila 6-7 ali je imao neverovatnu statistiku.

Teško da to može sada da se desi, jer i drugi su vrlo blizu da duga je sezona što znači da najviše zavisi od Denvera koji će biti na kraju.

Dragan Borca

pre 3 godine

Ko zna sta ce biti za par meseci, mnogo povreda i korona dosta uticu na svasta. Denver ima problem sa taktickom disciplinom u odbrani, zato su na 7-7. Grant i Kreg pa i Plamli su znali svoje role, koja im je pozicija. Igraju 10 utakmica bez krilnog igraca i kretnje su im haoticne, pogotovo nazad. Barton i Dozier igraju mnogo a nemaju tu svest krilne odbrane jer su bekovi i skoro stalno ih pune trojkama jer se ne znaju takticki braniti od krilnih igraca. Cak i kada lepo preuzmu budu undersized i lako sutiraju preko njih jer nijedan Denverov bek nije preko 197-198, a vecina su cak i dosta nizi. Povratak Portera sa visinom i dugim rukama ce im mnogo znaciti i u odbrani. Iako "mali" ispadne po 3-4 puta opet ostatak dovoljno da podigne ruke i mnogo vise zasmeta nego malecni bekovi. Mora Denver naci jos jedno krilo jer nema sanse sa Bartonom i Dozierom na 3 da urade nesto ozbiljno u Plej Of- u. Lejkersi i Klipersi su najjaci na frontkortu i ako misle uopste da im zaprete moraju nesto trejdovati. Idealno bi bilo kada bi za Bartona, Doziera i 2 pika nasli nekog dobrog 3-D igraca. Nazalost svi traze takve ugrace i skupi su i na ceni. Morace zato pretplatiti. I Maloun je mnogo vezan za vezaru Bartona iako ne znam odakle mu toliko poverenja u njega. U ovakvom rosteru najvise trpi Marej jer je on igrac ritma i najbolji je kada ima dosta lopte u rukama na piku. Ovako ga milion drugih bekova zaguse. A onda i trpi cela ekipa. A kada ekipa nema puno pobeda onda i Nikoli padaju sanse za MVP

Gradimir

pre 3 godine

Neko reče ovde da je Jokić loš šuter! Danas sam negde pročitao da sa poludistance ima procenat od oko 66% i da prvi sledeći konkurent ima ispod 60! Za tri ima oko 38-39%. Obzirom da je prethodnih sezona imao lošije startove, a ove je krenuo fenomenalno, može lako da se desi da uspori u drugom delu, ali zamislite ako mu je ovo bio "lošiji start" a bolje igre tek dolaze. Ludo, ali nije nemoguće.

јд123

pre 3 godine

Dragan Borca, 22. januar 2021 18:07

Углавном се слажем са коментаром, само не да ће трејдовати Дозијера. Дозијер је пројектован да преузме улогу Крејга, кога су зато и пустили. Дозијер може бити боље решење од Крејга, само да прихвати улогу а не да глуми другог Бартона и мисли да је Џордан. Има већу кошаркашку интелигенцију и бољи је шутер од Крејга, упија савете Николе (видео сам један прилог о томе прошле сезоне).

Тај 3Д играч је требао бити Витингтон, али он је тек оперисан. А и не зна се да ли ће се уопште снаћи у НБА. Само да се реше Бартона и ја сам срећан. Супер би било да нађу неког доброг 3Д играча, али неће бити лако. Они сада немају никога да чува Леброна. Прошле сезоне нису имали никога да чува Дејвиса, Грент је био слаб за то, ове године имају Грина.