Petak, 15.01.2021.

08:30

Šek ponovo zaboravio da je Jokić Srbin VIDEO

Nikola Jokić je još jednom posle utakmice razgovarao sa legendarnim Šekilom O'Nilom.

Izvor: MT

Šek ponovo zaboravio da je Jokiæ Srbin VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Uskok

pre 3 godine

1. Dobro se zezaju
2. Shaq je bio mašina, a sad je zajebant i to mu je posao
3. Jokić je kraljina u NBA
4. Svi tuku milione
5. Mi raspravljamo o povredi časti Jokića ili šta već
6. Čekam da neko spomene Hitlera u komentarima
7. Ja sam još veći tupan što sve to čitam, ali pečem ribu u garaži pa mi dosadno.
Koje je vaše opravdanje?

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Sekil o Nil arogantan, nasilan, misli da je popio svu pamet ovog sveta, karijeru gradio na nasilnom lomljenju koševa. Uglavnom intelekt mu je slabija strana, veoma glup čovek i nikakav kosarkas, samo znao snagom da gura druge i lomi table i koseve, na to mu se svela karijera, nula kosarkaska.

Net

pre 3 godine

Ne želim da me povezuju s Rusima, jer s njima osim pravoslavlja(a opet mi pripadamo vizantijskoj pravoslavnoj kulturi a ne ruskoj) nemamo ništa zajedničko. O istom poreklu govoriti je smešno. Mi smo sasvim druga rasa Balkanci, sa nekim primesama severnih i istočnih rasa.

????

pre 3 godine

NASA pored lokacije sibirski arktik, stavlja srpsku zastavu, sta onda ocekivati od Shaq-a.
(Qpus, 15. januar 2021 10:26)

Haha notorna laz!
Dokazi, gde je link?

Splavar

pre 3 godine

@Splavar
Los primer jer i jedni i drugi pricaju na francuskom, a mi i Rusi na razlicitim jezicima, a ne dijalektima.
To da ne moze da razlikuje Srbe i Ruse koje vidi u gradu je sasvim normalno, ali nemoguce za superstara da ne zna odakle je, pa moze za sekund da pronadje kako se izgovara hvala na tom jeziku (hajde da smo dvojezicna zemlja, kao Kanada, Svajcarska, Belgija, ali i tad verovatno moze da se nadje za svakog iole poznatijeg).
Nije smrtna uvreda naravno, ali ako nije neka interna forica, glupo je.
(jsx, 15. januar 2021 17:57)

Lepo sam napisao da Sakil zna jako dobro odakle su igraci. Za srpske cak i vise, jer je u svojim najboljim danima imao i Divca kao direktnu konkurenciju, pa sad Jokic koji gazi Divcevim stopama svakako nije nepoznat Sakilu, posebno s obzirom koliko ga cesto intervjuise. Ono sto sam hteo da kazem je da je NBA pre svega vrhunski sou, a u drugom planu je i vrhunska kosarka, doduse tek u plej offu. Ova zezancija je nesto sasvim normalno u tom kontekstu i Sakil je perfektno odradjuje. Zabole njega da li su ruski i srpski jezici potekli iz staroslovenskog ili si ti opterecen nekakvim distanciranjem od Rusa. Meni je to smesno jer sam Amerikanac srpskog porekla i ne pada mi na pamet da negiram da poticem iz staroslovenstva, odakle poticu i nasa i ruska nacija, kao i jezici. Ne vredjam se kad mi neko kaze spasiba, nit kad se Saq zeza s Nikolom, a sigurno se ni Nikola nije uvredio. Opusti se bre, oni rade za istu firmu, obicna zabava i razbibriga, necemo sad u etnogenezu

Rafael

pre 3 godine

@Hoćeš Iskreno: Svakom navijacu Denvera je bitno kako covek igra a ne odakle je. I ne znam sto se cudis sto mnogi ne znaju da je Jokic iz Srbije - to je za njih isto kao za nas Gornji Cekrcici, i to Donja Mahala. A jos ono o ponosu, to je tek trip za budale. Kad u krcmu punu ponosnih i pijanih udje baja s pistoljem i kaze 'ajmo svi po deset sklekova, sve puca od gimnastike bre, i svi se odmah otrezne - e to ti je taj "ponos".

jsx

pre 3 godine

@Splavar
Los primer jer i jedni i drugi pricaju na francuskom, a mi i Rusi na razlicitim jezicima, a ne dijalektima.
To da ne moze da razlikuje Srbe i Ruse koje vidi u gradu je sasvim normalno, ali nemoguce za superstara da ne zna odakle je, pa moze za sekund da pronadje kako se izgovara hvala na tom jeziku (hajde da smo dvojezicna zemlja, kao Kanada, Svajcarska, Belgija, ali i tad verovatno moze da se nadje za svakog iole poznatijeg).
Nije smrtna uvreda naravno, ali ako nije neka interna forica, glupo je.

ica luben

pre 3 godine

Zna Shaq nego troluje, zeza malo Nikolu, isto kao pre kad mu je Nikola reko da Shaq ne bi imao sanse protiv njega, a Shaq ga pita da li ti bese iz Hrvatkse. To ja nacin na koji se Shaq sali, a pojedini se primaju.

Splavar

pre 3 godine

Zvucimo im slicno na engleskom. Kolko god nam jezili bili razliciti, poreklo je isto i to se vidi iz akcenta kad pricamo engleski. Znamo li mi da razlikujemo nekog Afrikanca iz Kameruna od onog iz Benina, ili Kineza od Japanca. Zna Sakil odakle je koji igrac, ali nam jezike smatra slicnim, verovatno mu je lakse zapamtiti i izgovoriti spasiba mesto hvala. Uostalom Nikola ga je razumeo, sto i potvrdjuje da Sakil ne mora bas da precizira na kom slovenskom dijalektu treba da zavrsi razgovor. Uzmite i u obzir da medju gledaocima ima neuporedivo vise Rusa nego Srba, mada su nasi igraci trenutno tamo zastupljeniji. Sve su to neki faktori NBA produkcije gde se Sakil i drugari dobro zezaju uz strucno komentarisanje, sto cini taj sou izuzetno uspesnim, i meni je nekad poluvreme zanimljivije od same utakmice zahvaljujuci njima

Semlin

pre 3 godine

Ko zna nabrojati,sve Americke drzave?
(Brajan, 15. januar 2021 11:03)

To je neporedivo sa Srbijom. Za američke države je dovoljno reći SAD jer su unutar nje, dok je Srbija nezavisna i ne pripada nikakvoj uniji.

C i n i k

pre 3 godine

ije to nista cudno. Zivim u Nemackoj, koja nije daleko, a opet vecina misli da se u Srbiji govori ruski. Mene su cesto zvali kao prevodioca kad dodje neki Rus na kliniku.
Ne mislim samo na Nemce, nego i na strance.
A od svih slovenskih jezika, mi se najteze sa Rusima razumemo...
(sasha, 15. januar 2021 12:12)

Eto ja stvarno 1 x cujem i citam ovako nesto imajuci u vidu da sm misio da relativno ok poznajem prilike u DE i da znm pouzdano da nemci jako dobro znaju da ruski nije isto i srpski i da SRB ne razume ruski jezik koji nma nimalo slicnosti sa srpskim.

Hoćeš Iskreno ?!

pre 3 godine

Naravno da je bitno ko je i odakle je. Zbog vas , što vam nacionalnost nije bitna , naša zemlja gubi svoj identitet , kulturu , pa zato i prolazi globalizam.
Sramota da ne znaju odakle je Jokić !!!! Najbolji centar NBA već tri sezone, a kako igra , biće i najbolji centar u istoriji NBA.

Che

pre 3 godine

Otkrit ću vam jednu stvar. Prosječan Amer ne zna nabrojati vise od 20 svojih država unutar SAD. Od ostalih zemalja, čuli su za Kanadu, Kinu, Rusiju, Italiji, Englesku, Njemačku, Španjolsku i Meksiko. Više od 70% ne zna pronaći navedene zemlje na karti svijeta. Kod njih je obrazovni sistem totalno drugačiji u odnosu na naš. O općem znanju uče samo kod kuće, a školuju se samo za bitne stvari. Naravno ne za džabe.

key and peele

pre 3 godine

@che - kome to prosipas, da amer ne zna svoje drzave. ziveo sam u sad i tvrdim da lagis. vecini njih je jedan od snova, na bucket listi, da obidju svih 50, gde se kao najpozeljnije uzimaju zapadna i istocna obala, kolorado, maunt rasmor i dve drzave odvojene od txv. lower 48, tj. havaji jer su kao njihov raj i aljaska kao poslednja divljina, slicna mitskom dobu kad su belci dolazili iz evrope i kretali se bespucima koja jos nisu videla civilizaciju.

ameri nisu skolovani da znaju od svega pomalo, ali su itekako okej ljudi. karakterno i intelektualno takodje.

hmmm mozda

pre 3 godine

Cek, cek, ovamo nam puna usta Rusije (braca Rusi, Rusija majka, vise volim Rusiju nego Srbiju, nas i Rusa 300 miliona, itd.) a ovamo se smrtno uvredimo kad nam kazu da smo Rusi.

Da to nije mozda, ne znam, malo shizofreno?

Trifke

pre 3 godine

Odakle vam to da Ameri ne znaju nabrojati svoje države? Znaju oni vrlo dobro svoje države i sve ono sto treba da ih interesuje i sto će im donositi novac. Kao neko ko je završio faks u Srbiji i u USA mogu vam reci da se kod njih fokusira na bitne detalje i ono sto će ti sutra trebati na poslu i u životu. Kod nas je malo drugačije pa se uče i neke stvari koje nikad u životu nećeš iskoristiti. To sto je njihov goverment kretenski i ponaša se kako se ponaša ne znaci da su i oni takvi. Ne interesuje njih ni Srbija ni Rusija ni Kina, oni gledaju svoj posao od 9-5 i kako će se za vikend naroljiti u nekom baru i ako imaju sreće nešto odvest kući!
Poz iz DC-a

Brajan

pre 3 godine

Tacno,veliki broj Amerikanaca nema pojma o svojim drzavama, zato traziti od njih da znaju nesto o Srbiji je uf. Tesko da u njihovoj istoriji ima pomena o Srbiji,a mnogi iz Srbije znaju vise o SAD nego oni sami.

Proka

pre 3 godine

@Reset - kako bi ja bilo sta znao o Rusima kada sam tamo proveo samo 7 godina za razliku od tebe koji ne znas ni da beknes Ruski. Tamo bi bio izgubljen totalno. U Rusiji sam ostaviko nasu kafu i poceo da pijem caj uz prajanik, ostavio rakiju i poceo da pijem votku, dok si ti jeo u americkom mekdonaldsu ja sam jeo u teremoku, pio kvas dok si ti ljustio kolu ... ma sve nam je isto . Srbija i Rusija su sve samo ne slicni. Srbija je po velicini manji okrug tamo ... ma kome ja pisem i zasto. da imam 100 zivota ne mopgu ti opisati Rusiju ali samo jedno da znas - nema veze sa Srbijom nikakve.

Vuk

pre 3 godine

Šek bi trebalo da zna odakle Jokić dolazi. Jokić nije tu od juče, a i obara mnoge rekorde i znaju svi NBA igrači za njega kada je u pitanju najkvalitetnija košarka. Ima veze sa poštovanjem prema Jokiću, ali ima mnogo više veze sa uopšte pravom zainterenovašću Onilovom da se unese sa nekim osnovnim znanjem u razgovor o svom sagovorniku. Ja ovo ne bih doživeo kao nepoštovanje sagovornika već kao sopstvenu sramotu da ne znam sa kim pričam, a pričam sa gostom koji je neko i nešto i još došao u "moju kuću". To da li SAD imaju milion saveznih država, to nikoga ne treba da zanima, kao ni za Nemačku ili pak Francusku. Dovoljan je naziv države kada su dva stranca u pitanju u zvaničnom razgovoru.

zxzxzx

pre 3 godine

Sad cemo da se uvredimo sto nas mesaju sa Rusima a mi svakog sa kosim ocima nazivamo Kinezom.
(Marshall, 15. januar 2021 09:01)
Iskreno sam se nasmejao burazeru :D

Šou Biznis

pre 3 godine

Zasto bi moralo biti bitno odakle je ko? Bitno je kakav je ko. To se samo mi opterecujemo nacionalnostima.
(Roy74, 15. januar 2021 10:16)

Meni generalno nije bitno, ali je neprofesionalno od strane O'Nila... Zamisli Aca informacija kaže za Ronalda da je iz Spanije? Ja bih se smejao ali nije na mestu

sasha

pre 3 godine

Nije to nista cudno. Zivim u Nemackoj, koja nije daleko, a opet vecina misli da se u Srbiji govori ruski. Mene su cesto zvali kao prevodioca kad dodje neki Rus na kliniku.
Ne mislim samo na Nemce, nego i na strance.
A od svih slovenskih jezika, mi se najteze sa Rusima razumemo...

geda

pre 3 godine

Inace, msilim da 90% Amerikanaca ne bi znalo da nabroji sve savezne drzave u roku od sat vremena...a mozda ni uopste...
(Milos, 15. januar 2021 11:28)

SAD ima 50 drzava i velika je kao ceo kontinent. Koliko procenata Srba ume da nabroji sve drzave u Evropi? Jos bolje, koliko ume da nabroji sve okruge?

dacha Zvezda

pre 3 godine

Šek se zeza od kad je u toj emisiji...
Pa prvi ga Barkli zeza da ne zna ni imena svoje dece, jer ih ima previse :))))
Pre 2 meseca se zezao i sa Janisom, pa akcenat "gadjao" za Inglsa iz Jute.. I sve je "mašio" da bi se oni više zezali..
Totalno opusten lik, on ne zna ni koliki mu je rezervoar za gorivo a Rusi, Srbi, Grci, Australijanci su njemu igrači... Bas se mnogo "zabrinio" redom za njih...

Јабучило

pre 3 godine

Седимо у неком слабо познатом друштву, ту је и неки странац. Пита мој друг:
- Одакле вам је Шваба?
- А, из Америке!

Milos

pre 3 godine

Ko zna nabrojati,sve Americke drzave?
(Brajan, 15. januar 2021 11:03)
********************************************************************
Ne znam sta si hteo da kazes ovim? Komentar ti je na vise nivoa besmislen, sem ako nisi mislio na Kanadu, SAD i meksiko, jer to je jedini pandam evropskim drzavama. To sto ti imas smisla bi pilo vodu kada bi Pitao Amera da nabroji savezne nemacke drzave (ili pokrajine), ili ruske. Inace, msilim da 90% Amerikanaca ne bi znalo da nabroji sve savezne drzave u roku od sat vremena...a mozda ni uopste...

Reset

pre 3 godine

@Srdjan - Srbi sa Rusima imaju zajednicko koliko i sa Eskimima. Bliza nam je Nemacka cak i po kilometrazi. Od Slovena smo najudaljeniji bas od Rusa. Blizi su nam Slovaci i Cesi kojih i ima u Srbiji. Veci deo Rusije je Azija a mi smo jos uvek u Evropi. Ono sto nas spaja je politika koja se trenutno vodi.
(Proka, 15. januar 2021 10:28),

kada nesto ne znas, mnogo je mudrije da o tome ne pricas! Jedino tacno je da smo mernim jedinicama(kilometrima) udaljeni od Rusije, a sve ostalo, obicaji, kultura,..., nam je vrlo blisko. Cak bismo se i odlicno razumeli da nije bilo V. S. Karadzica da promeni jezik (da sad ne objasnjavam koji su mu bili razlozi)...

Sto se Seka tice, poznato je da voli da se "pravi blesav"...

Danilo

pre 3 godine

Sek se sprda ceo zivot van terena takav je jednostavno , a na terenu bio sila koja rusi .Sek,Carls pa i Keni gotive Jokica ,jer ipak su to legende lige i ole da gledaju dobar basket , pogotovu ako ga igra ovskav majstoe kao sto je Nikola .

Јабучило

pre 3 godine

Пун интернет клипова да Словени разумеју једни друге, па вели да проба :)

Roy74

pre 3 godine

To nema veze sa tim, velika sramota O'Nila(ukoliko nije neka njegova fora)! Kao ima svoju emisiju a ne zna odakle je jedan od najboljih centara na svetu.. To može samo u Americi!
(Šou Biznis, 15. januar 2021 09:55) Zasto bi moralo biti bitno odakle je ko? Bitno je kakav je ko. To se samo mi opterecujemo nacionalnostima.

Joloman

pre 3 godine

@ Šou Biznis
Ti treba da budeš srpski ambasador u Americi. I da se boris za prava Srba u svetu. Mozes i neke brosure da napravis pa sve to da dobije jednu drugu dimenziju.

zvonko

pre 3 godine

Jokić ga je ispravio na duhovit način, naš pravi ambasador. Da li se Shaq zabunio ili nije, Serbia ili Siberia, manje važno.
Siguran sam da će svi koji upoznaju Jokića imati lepo mišljenje o nama i našoj zemlji. Tako gledam na to. Zasmejao ih je sve u studiju, bravo.

x

pre 3 godine

Jeste gledali snimak?
Šek nije rekao da je Jokić Rus, nego je rekao "спасибо".
A Jokić mu je odgovorio da je to na ruskom, a ne na srpskom.
Gde je ovde uvreda?? Što on mora da zna srpski? Možda je mislio da se isto ili slično kaže, pošto su slovenski jezici u pitanju.

pa nismo baš toliko blesavi

pre 3 godine

Znao on dobro da je Jokić Srbin, kao što zna da je Janis Grk i namerno izvrće njegovo prezime, kao što i zna da je Poku talentovan ali ga maksimalno ismeva "zato što je ruki"...

Salle

pre 3 godine

Koji ste vi trigeri strašno. Ne dovodi se ovde u pitanje da li Šek zna da je Jokić Srbin, nego što mu se obratio na ruskom jeziku. Zna Šek da je Joka srba, ali ne idu mu jezici pa to ti je. U njegovom položaju mu ni ne treba, ali obogaćivanje vokabulara mu može biti samo plus.

Ovo je odlixno

pre 3 godine

Meni deluje kao sprdnja, ali zato su ovo propratili mnogi na twiteru, sto je dobro za Jokatinu promociju. Dakle, sto vise ovoga, to bolje.

Ostin A

pre 3 godine

Ovako ispalo još bolje, čula se reč Srbija. Da neko obnovi gradivo. Mada sam ja siguran da polovina gluposti koje Šek i Barkli izgovaraju, su izmišljene. Ali realno gde će Šek da zna gde je Srbija. Ta država se pojavila tek kad je on bio na zalasku karijere. Divac i Stojaković su za njegovo vreme predstavljali Jugoslaviju, a kad je Srbija postala samostalna, on se već valjao u milionima i bolelo ga uvo za geografiju.

statuskan

pre 3 godine

To je isto kao kad bi Jokić mislio da je O’Neal Irac poreklom zbog prezimena.
(Gavrilo, 15. januar 2021 08:54)

Pa ja sam bio ubeđen da je Irac

Proka

pre 3 godine

@Srdjan - Srbi sa Rusima imaju zajednicko koliko i sa Eskimima. Bliza nam je Nemacka cak i po kilometrazi. Od Slovena smo najudaljeniji bas od Rusa. Blizi su nam Slovaci i Cesi kojih i ima u Srbiji. Veci deo Rusije je Azija a mi smo jos uvek u Evropi. Ono sto nas spaja je politika koja se trenutno vodi.

Milan

pre 3 godine

Sek se sprda, nije zaboravio nego mu nije bitno, ogromna razlika.
Da li je to profesionalno, pa verovatno nije, ali takva im je emisija, a oni kao individue su toliko toga postigli u zivotu da mogu sebi da priste ovakvo ponasanje.
(Goran, 15. januar 2021 08:41)

Tako nekako. Mada mislim da zna da Jokic nije Rus, posto ga gotivi mozda i najvisenod svih centara u ligi, a i zna za Srbiju i postuje nase igrace, tacnije igrace sa prostora bivse SFRJ. Mislim da je bio ubedjen da se kod nas "hvala" kaze "spasiba", a da je posle gledao da okrene na salu kad se ispalio.

Šou Biznis

pre 3 godine

Toliko smo bitni u svetu.
(roarrr, 15. januar 2021 09:30)

To nema veze sa tim, velika sramota O'Nila(ukoliko nije neka njegova fora)! Kao ima svoju emisiju a ne zna odakle je jedan od najboljih centara na svetu.. To može samo u Americi!

shpile

pre 3 godine

zna on dobro da je jokic iz srbije, malo se pravi mutav, jer jokic lako moze da bude vise pamcen nego sakil o'nil, on ga gleda kao neku konkurenciju iako ne igra vise... i verujem da ce u buducnosti pokusavati da ga omalovazava...

ivan 71

pre 3 godine

Ma nije on ukapirao da je Jokić Srbin, ni kad ga je Jokić ispravio, nego se samo izvinjavao što mu se zahvaljivao na ruskom. Komentator ga je izvadio...

Kimi

pre 3 godine

Seka kad bi pitali da nabroji koje drzave zna rekao bi Amerika, Kanada, Meksiko, Britanija, Kina, Rusija, Japan, Nemacka, Francuska, Italija i Afrika

C i n i k

pre 3 godine

Sad da je nki belac ovako nsto "zeznuo" crnca bila bi to uvreda na rasnoj osnovi...
Al ok, dovoljno je sto Shak uvek apostrofira Jokera kao omiljenog centra u Nba..

Masariko

pre 3 godine

Pa i Čombe je kod Toma Kruza glumio Rusa. Za njih smo mi svi zajedno Rusi, kao što mi recimo ne razlikujemo mnogo Japance, Korejce i Kineze.

Pozdrav Shaqu

pre 3 godine

Zna Shaq, ili barem zna otprilike po sjećanju na seriju kad su izbacili Sacramento, pa su se on i Kobe zezali na račun Divca. Crncima inače postoji samo po jedna grupa za svaku vrstu bijelca. U ovom slučaju to je "Slav", gdje je predstavnik Rud. Dalje razlikuju Židove i Skandinavce tj Germane. Crncoafrikanci imaju paralelnu povijest, čak i evolucijsku gdje ne postoje evo dokazi kod crne rase, samo bijele. Znanost čak i ne sakriva tu spoznaju.

Tenis20

pre 3 godine

Čuj greška. Srbina zamenio za Rusa. Otprilike kao da si nekoga iz Benina zamenio za nekoga iz Togoa.
(Srdjan, 15. januar 2021 08:38)
Pa da, nemam pojma ni gde je Togo ni gde je Benin. Tako i oni o nama.

Spiclov

pre 3 godine

Maksimalno zezanje, bez ikakve zle namere. Zna Sek da je Jokic Srbin a i svi u studiju. Posle su Keni i Charls salama “vadili mast” Seku. Hvalili su Nikolu sve vreme, sva trojica.

stranger

pre 3 godine

Kad mu je rekao “spasiba” Jokic je trebao da kaze:”Mumungu mungu, gungu”. Kad ga pitaju sta to znaci da kaze “to je you are welcome na tanzanijskom”.

evropejac

pre 3 godine

Još jedan primer američke arogantnosti i nepoštovanja prema ostatku sveta! Trebao je Jokić da ga pita "kako je kod vas u Keniji?"! Onda bi ga verovatno optužili za rasizam, bolje da ćuti i trpa koševe!

Goran

pre 3 godine

Sek se sprda, nije zaboravio nego mu nije bitno, ogromna razlika.
Da li je to profesionalno, pa verovatno nije, ali takva im je emisija, a oni kao individue su toliko toga postigli u zivotu da mogu sebi da priste ovakvo ponasanje.

Spiclov

pre 3 godine

Maksimalno zezanje, bez ikakve zle namere. Zna Sek da je Jokic Srbin a i svi u studiju. Posle su Keni i Charls salama “vadili mast” Seku. Hvalili su Nikolu sve vreme, sva trojica.

evropejac

pre 3 godine

Još jedan primer američke arogantnosti i nepoštovanja prema ostatku sveta! Trebao je Jokić da ga pita "kako je kod vas u Keniji?"! Onda bi ga verovatno optužili za rasizam, bolje da ćuti i trpa koševe!

stranger

pre 3 godine

Kad mu je rekao “spasiba” Jokic je trebao da kaze:”Mumungu mungu, gungu”. Kad ga pitaju sta to znaci da kaze “to je you are welcome na tanzanijskom”.

Goran

pre 3 godine

Sek se sprda, nije zaboravio nego mu nije bitno, ogromna razlika.
Da li je to profesionalno, pa verovatno nije, ali takva im je emisija, a oni kao individue su toliko toga postigli u zivotu da mogu sebi da priste ovakvo ponasanje.

Masariko

pre 3 godine

Pa i Čombe je kod Toma Kruza glumio Rusa. Za njih smo mi svi zajedno Rusi, kao što mi recimo ne razlikujemo mnogo Japance, Korejce i Kineze.

Kimi

pre 3 godine

Seka kad bi pitali da nabroji koje drzave zna rekao bi Amerika, Kanada, Meksiko, Britanija, Kina, Rusija, Japan, Nemacka, Francuska, Italija i Afrika

Tenis20

pre 3 godine

Čuj greška. Srbina zamenio za Rusa. Otprilike kao da si nekoga iz Benina zamenio za nekoga iz Togoa.
(Srdjan, 15. januar 2021 08:38)
Pa da, nemam pojma ni gde je Togo ni gde je Benin. Tako i oni o nama.

statuskan

pre 3 godine

To je isto kao kad bi Jokić mislio da je O’Neal Irac poreklom zbog prezimena.
(Gavrilo, 15. januar 2021 08:54)

Pa ja sam bio ubeđen da je Irac

x

pre 3 godine

Jeste gledali snimak?
Šek nije rekao da je Jokić Rus, nego je rekao "спасибо".
A Jokić mu je odgovorio da je to na ruskom, a ne na srpskom.
Gde je ovde uvreda?? Što on mora da zna srpski? Možda je mislio da se isto ili slično kaže, pošto su slovenski jezici u pitanju.

Pozdrav Shaqu

pre 3 godine

Zna Shaq, ili barem zna otprilike po sjećanju na seriju kad su izbacili Sacramento, pa su se on i Kobe zezali na račun Divca. Crncima inače postoji samo po jedna grupa za svaku vrstu bijelca. U ovom slučaju to je "Slav", gdje je predstavnik Rud. Dalje razlikuju Židove i Skandinavce tj Germane. Crncoafrikanci imaju paralelnu povijest, čak i evolucijsku gdje ne postoje evo dokazi kod crne rase, samo bijele. Znanost čak i ne sakriva tu spoznaju.

Ostin A

pre 3 godine

Ovako ispalo još bolje, čula se reč Srbija. Da neko obnovi gradivo. Mada sam ja siguran da polovina gluposti koje Šek i Barkli izgovaraju, su izmišljene. Ali realno gde će Šek da zna gde je Srbija. Ta država se pojavila tek kad je on bio na zalasku karijere. Divac i Stojaković su za njegovo vreme predstavljali Jugoslaviju, a kad je Srbija postala samostalna, on se već valjao u milionima i bolelo ga uvo za geografiju.

Danilo

pre 3 godine

Sek se sprda ceo zivot van terena takav je jednostavno , a na terenu bio sila koja rusi .Sek,Carls pa i Keni gotive Jokica ,jer ipak su to legende lige i ole da gledaju dobar basket , pogotovu ako ga igra ovskav majstoe kao sto je Nikola .

Trifke

pre 3 godine

Odakle vam to da Ameri ne znaju nabrojati svoje države? Znaju oni vrlo dobro svoje države i sve ono sto treba da ih interesuje i sto će im donositi novac. Kao neko ko je završio faks u Srbiji i u USA mogu vam reci da se kod njih fokusira na bitne detalje i ono sto će ti sutra trebati na poslu i u životu. Kod nas je malo drugačije pa se uče i neke stvari koje nikad u životu nećeš iskoristiti. To sto je njihov goverment kretenski i ponaša se kako se ponaša ne znaci da su i oni takvi. Ne interesuje njih ni Srbija ni Rusija ni Kina, oni gledaju svoj posao od 9-5 i kako će se za vikend naroljiti u nekom baru i ako imaju sreće nešto odvest kući!
Poz iz DC-a

Šou Biznis

pre 3 godine

Toliko smo bitni u svetu.
(roarrr, 15. januar 2021 09:30)

To nema veze sa tim, velika sramota O'Nila(ukoliko nije neka njegova fora)! Kao ima svoju emisiju a ne zna odakle je jedan od najboljih centara na svetu.. To može samo u Americi!

shpile

pre 3 godine

zna on dobro da je jokic iz srbije, malo se pravi mutav, jer jokic lako moze da bude vise pamcen nego sakil o'nil, on ga gleda kao neku konkurenciju iako ne igra vise... i verujem da ce u buducnosti pokusavati da ga omalovazava...

pa nismo baš toliko blesavi

pre 3 godine

Znao on dobro da je Jokić Srbin, kao što zna da je Janis Grk i namerno izvrće njegovo prezime, kao što i zna da je Poku talentovan ali ga maksimalno ismeva "zato što je ruki"...

sasha

pre 3 godine

Nije to nista cudno. Zivim u Nemackoj, koja nije daleko, a opet vecina misli da se u Srbiji govori ruski. Mene su cesto zvali kao prevodioca kad dodje neki Rus na kliniku.
Ne mislim samo na Nemce, nego i na strance.
A od svih slovenskih jezika, mi se najteze sa Rusima razumemo...

zxzxzx

pre 3 godine

Sad cemo da se uvredimo sto nas mesaju sa Rusima a mi svakog sa kosim ocima nazivamo Kinezom.
(Marshall, 15. januar 2021 09:01)
Iskreno sam se nasmejao burazeru :D

C i n i k

pre 3 godine

Sad da je nki belac ovako nsto "zeznuo" crnca bila bi to uvreda na rasnoj osnovi...
Al ok, dovoljno je sto Shak uvek apostrofira Jokera kao omiljenog centra u Nba..

ica luben

pre 3 godine

Zna Shaq nego troluje, zeza malo Nikolu, isto kao pre kad mu je Nikola reko da Shaq ne bi imao sanse protiv njega, a Shaq ga pita da li ti bese iz Hrvatkse. To ja nacin na koji se Shaq sali, a pojedini se primaju.

Јабучило

pre 3 godine

Пун интернет клипова да Словени разумеју једни друге, па вели да проба :)

Milan

pre 3 godine

Sek se sprda, nije zaboravio nego mu nije bitno, ogromna razlika.
Da li je to profesionalno, pa verovatno nije, ali takva im je emisija, a oni kao individue su toliko toga postigli u zivotu da mogu sebi da priste ovakvo ponasanje.
(Goran, 15. januar 2021 08:41)

Tako nekako. Mada mislim da zna da Jokic nije Rus, posto ga gotivi mozda i najvisenod svih centara u ligi, a i zna za Srbiju i postuje nase igrace, tacnije igrace sa prostora bivse SFRJ. Mislim da je bio ubedjen da se kod nas "hvala" kaze "spasiba", a da je posle gledao da okrene na salu kad se ispalio.

Ovo je odlixno

pre 3 godine

Meni deluje kao sprdnja, ali zato su ovo propratili mnogi na twiteru, sto je dobro za Jokatinu promociju. Dakle, sto vise ovoga, to bolje.

Proka

pre 3 godine

@Reset - kako bi ja bilo sta znao o Rusima kada sam tamo proveo samo 7 godina za razliku od tebe koji ne znas ni da beknes Ruski. Tamo bi bio izgubljen totalno. U Rusiji sam ostaviko nasu kafu i poceo da pijem caj uz prajanik, ostavio rakiju i poceo da pijem votku, dok si ti jeo u americkom mekdonaldsu ja sam jeo u teremoku, pio kvas dok si ti ljustio kolu ... ma sve nam je isto . Srbija i Rusija su sve samo ne slicni. Srbija je po velicini manji okrug tamo ... ma kome ja pisem i zasto. da imam 100 zivota ne mopgu ti opisati Rusiju ali samo jedno da znas - nema veze sa Srbijom nikakve.

ivan 71

pre 3 godine

Ma nije on ukapirao da je Jokić Srbin, ni kad ga je Jokić ispravio, nego se samo izvinjavao što mu se zahvaljivao na ruskom. Komentator ga je izvadio...

zvonko

pre 3 godine

Jokić ga je ispravio na duhovit način, naš pravi ambasador. Da li se Shaq zabunio ili nije, Serbia ili Siberia, manje važno.
Siguran sam da će svi koji upoznaju Jokića imati lepo mišljenje o nama i našoj zemlji. Tako gledam na to. Zasmejao ih je sve u studiju, bravo.

Milos

pre 3 godine

Ko zna nabrojati,sve Americke drzave?
(Brajan, 15. januar 2021 11:03)
********************************************************************
Ne znam sta si hteo da kazes ovim? Komentar ti je na vise nivoa besmislen, sem ako nisi mislio na Kanadu, SAD i meksiko, jer to je jedini pandam evropskim drzavama. To sto ti imas smisla bi pilo vodu kada bi Pitao Amera da nabroji savezne nemacke drzave (ili pokrajine), ili ruske. Inace, msilim da 90% Amerikanaca ne bi znalo da nabroji sve savezne drzave u roku od sat vremena...a mozda ni uopste...

Roy74

pre 3 godine

To nema veze sa tim, velika sramota O'Nila(ukoliko nije neka njegova fora)! Kao ima svoju emisiju a ne zna odakle je jedan od najboljih centara na svetu.. To može samo u Americi!
(Šou Biznis, 15. januar 2021 09:55) Zasto bi moralo biti bitno odakle je ko? Bitno je kakav je ko. To se samo mi opterecujemo nacionalnostima.

Šou Biznis

pre 3 godine

Zasto bi moralo biti bitno odakle je ko? Bitno je kakav je ko. To se samo mi opterecujemo nacionalnostima.
(Roy74, 15. januar 2021 10:16)

Meni generalno nije bitno, ali je neprofesionalno od strane O'Nila... Zamisli Aca informacija kaže za Ronalda da je iz Spanije? Ja bih se smejao ali nije na mestu

Proka

pre 3 godine

@Srdjan - Srbi sa Rusima imaju zajednicko koliko i sa Eskimima. Bliza nam je Nemacka cak i po kilometrazi. Od Slovena smo najudaljeniji bas od Rusa. Blizi su nam Slovaci i Cesi kojih i ima u Srbiji. Veci deo Rusije je Azija a mi smo jos uvek u Evropi. Ono sto nas spaja je politika koja se trenutno vodi.

Reset

pre 3 godine

@Srdjan - Srbi sa Rusima imaju zajednicko koliko i sa Eskimima. Bliza nam je Nemacka cak i po kilometrazi. Od Slovena smo najudaljeniji bas od Rusa. Blizi su nam Slovaci i Cesi kojih i ima u Srbiji. Veci deo Rusije je Azija a mi smo jos uvek u Evropi. Ono sto nas spaja je politika koja se trenutno vodi.
(Proka, 15. januar 2021 10:28),

kada nesto ne znas, mnogo je mudrije da o tome ne pricas! Jedino tacno je da smo mernim jedinicama(kilometrima) udaljeni od Rusije, a sve ostalo, obicaji, kultura,..., nam je vrlo blisko. Cak bismo se i odlicno razumeli da nije bilo V. S. Karadzica da promeni jezik (da sad ne objasnjavam koji su mu bili razlozi)...

Sto se Seka tice, poznato je da voli da se "pravi blesav"...

Јабучило

pre 3 godine

Седимо у неком слабо познатом друштву, ту је и неки странац. Пита мој друг:
- Одакле вам је Шваба?
- А, из Америке!

key and peele

pre 3 godine

@che - kome to prosipas, da amer ne zna svoje drzave. ziveo sam u sad i tvrdim da lagis. vecini njih je jedan od snova, na bucket listi, da obidju svih 50, gde se kao najpozeljnije uzimaju zapadna i istocna obala, kolorado, maunt rasmor i dve drzave odvojene od txv. lower 48, tj. havaji jer su kao njihov raj i aljaska kao poslednja divljina, slicna mitskom dobu kad su belci dolazili iz evrope i kretali se bespucima koja jos nisu videla civilizaciju.

ameri nisu skolovani da znaju od svega pomalo, ali su itekako okej ljudi. karakterno i intelektualno takodje.

geda

pre 3 godine

Inace, msilim da 90% Amerikanaca ne bi znalo da nabroji sve savezne drzave u roku od sat vremena...a mozda ni uopste...
(Milos, 15. januar 2021 11:28)

SAD ima 50 drzava i velika je kao ceo kontinent. Koliko procenata Srba ume da nabroji sve drzave u Evropi? Jos bolje, koliko ume da nabroji sve okruge?

dacha Zvezda

pre 3 godine

Šek se zeza od kad je u toj emisiji...
Pa prvi ga Barkli zeza da ne zna ni imena svoje dece, jer ih ima previse :))))
Pre 2 meseca se zezao i sa Janisom, pa akcenat "gadjao" za Inglsa iz Jute.. I sve je "mašio" da bi se oni više zezali..
Totalno opusten lik, on ne zna ni koliki mu je rezervoar za gorivo a Rusi, Srbi, Grci, Australijanci su njemu igrači... Bas se mnogo "zabrinio" redom za njih...

hmmm mozda

pre 3 godine

Cek, cek, ovamo nam puna usta Rusije (braca Rusi, Rusija majka, vise volim Rusiju nego Srbiju, nas i Rusa 300 miliona, itd.) a ovamo se smrtno uvredimo kad nam kazu da smo Rusi.

Da to nije mozda, ne znam, malo shizofreno?

Hoćeš Iskreno ?!

pre 3 godine

Naravno da je bitno ko je i odakle je. Zbog vas , što vam nacionalnost nije bitna , naša zemlja gubi svoj identitet , kulturu , pa zato i prolazi globalizam.
Sramota da ne znaju odakle je Jokić !!!! Najbolji centar NBA već tri sezone, a kako igra , biće i najbolji centar u istoriji NBA.

Che

pre 3 godine

Otkrit ću vam jednu stvar. Prosječan Amer ne zna nabrojati vise od 20 svojih država unutar SAD. Od ostalih zemalja, čuli su za Kanadu, Kinu, Rusiju, Italiji, Englesku, Njemačku, Španjolsku i Meksiko. Više od 70% ne zna pronaći navedene zemlje na karti svijeta. Kod njih je obrazovni sistem totalno drugačiji u odnosu na naš. O općem znanju uče samo kod kuće, a školuju se samo za bitne stvari. Naravno ne za džabe.

Uskok

pre 3 godine

1. Dobro se zezaju
2. Shaq je bio mašina, a sad je zajebant i to mu je posao
3. Jokić je kraljina u NBA
4. Svi tuku milione
5. Mi raspravljamo o povredi časti Jokića ili šta već
6. Čekam da neko spomene Hitlera u komentarima
7. Ja sam još veći tupan što sve to čitam, ali pečem ribu u garaži pa mi dosadno.
Koje je vaše opravdanje?

Semlin

pre 3 godine

Ko zna nabrojati,sve Americke drzave?
(Brajan, 15. januar 2021 11:03)

To je neporedivo sa Srbijom. Za američke države je dovoljno reći SAD jer su unutar nje, dok je Srbija nezavisna i ne pripada nikakvoj uniji.

Brajan

pre 3 godine

Tacno,veliki broj Amerikanaca nema pojma o svojim drzavama, zato traziti od njih da znaju nesto o Srbiji je uf. Tesko da u njihovoj istoriji ima pomena o Srbiji,a mnogi iz Srbije znaju vise o SAD nego oni sami.

Joloman

pre 3 godine

@ Šou Biznis
Ti treba da budeš srpski ambasador u Americi. I da se boris za prava Srba u svetu. Mozes i neke brosure da napravis pa sve to da dobije jednu drugu dimenziju.

Splavar

pre 3 godine

@Splavar
Los primer jer i jedni i drugi pricaju na francuskom, a mi i Rusi na razlicitim jezicima, a ne dijalektima.
To da ne moze da razlikuje Srbe i Ruse koje vidi u gradu je sasvim normalno, ali nemoguce za superstara da ne zna odakle je, pa moze za sekund da pronadje kako se izgovara hvala na tom jeziku (hajde da smo dvojezicna zemlja, kao Kanada, Svajcarska, Belgija, ali i tad verovatno moze da se nadje za svakog iole poznatijeg).
Nije smrtna uvreda naravno, ali ako nije neka interna forica, glupo je.
(jsx, 15. januar 2021 17:57)

Lepo sam napisao da Sakil zna jako dobro odakle su igraci. Za srpske cak i vise, jer je u svojim najboljim danima imao i Divca kao direktnu konkurenciju, pa sad Jokic koji gazi Divcevim stopama svakako nije nepoznat Sakilu, posebno s obzirom koliko ga cesto intervjuise. Ono sto sam hteo da kazem je da je NBA pre svega vrhunski sou, a u drugom planu je i vrhunska kosarka, doduse tek u plej offu. Ova zezancija je nesto sasvim normalno u tom kontekstu i Sakil je perfektno odradjuje. Zabole njega da li su ruski i srpski jezici potekli iz staroslovenskog ili si ti opterecen nekakvim distanciranjem od Rusa. Meni je to smesno jer sam Amerikanac srpskog porekla i ne pada mi na pamet da negiram da poticem iz staroslovenstva, odakle poticu i nasa i ruska nacija, kao i jezici. Ne vredjam se kad mi neko kaze spasiba, nit kad se Saq zeza s Nikolom, a sigurno se ni Nikola nije uvredio. Opusti se bre, oni rade za istu firmu, obicna zabava i razbibriga, necemo sad u etnogenezu

Salle

pre 3 godine

Koji ste vi trigeri strašno. Ne dovodi se ovde u pitanje da li Šek zna da je Jokić Srbin, nego što mu se obratio na ruskom jeziku. Zna Šek da je Joka srba, ali ne idu mu jezici pa to ti je. U njegovom položaju mu ni ne treba, ali obogaćivanje vokabulara mu može biti samo plus.

Splavar

pre 3 godine

Zvucimo im slicno na engleskom. Kolko god nam jezili bili razliciti, poreklo je isto i to se vidi iz akcenta kad pricamo engleski. Znamo li mi da razlikujemo nekog Afrikanca iz Kameruna od onog iz Benina, ili Kineza od Japanca. Zna Sakil odakle je koji igrac, ali nam jezike smatra slicnim, verovatno mu je lakse zapamtiti i izgovoriti spasiba mesto hvala. Uostalom Nikola ga je razumeo, sto i potvrdjuje da Sakil ne mora bas da precizira na kom slovenskom dijalektu treba da zavrsi razgovor. Uzmite i u obzir da medju gledaocima ima neuporedivo vise Rusa nego Srba, mada su nasi igraci trenutno tamo zastupljeniji. Sve su to neki faktori NBA produkcije gde se Sakil i drugari dobro zezaju uz strucno komentarisanje, sto cini taj sou izuzetno uspesnim, i meni je nekad poluvreme zanimljivije od same utakmice zahvaljujuci njima

Vuk

pre 3 godine

Šek bi trebalo da zna odakle Jokić dolazi. Jokić nije tu od juče, a i obara mnoge rekorde i znaju svi NBA igrači za njega kada je u pitanju najkvalitetnija košarka. Ima veze sa poštovanjem prema Jokiću, ali ima mnogo više veze sa uopšte pravom zainterenovašću Onilovom da se unese sa nekim osnovnim znanjem u razgovor o svom sagovorniku. Ja ovo ne bih doživeo kao nepoštovanje sagovornika već kao sopstvenu sramotu da ne znam sa kim pričam, a pričam sa gostom koji je neko i nešto i još došao u "moju kuću". To da li SAD imaju milion saveznih država, to nikoga ne treba da zanima, kao ni za Nemačku ili pak Francusku. Dovoljan je naziv države kada su dva stranca u pitanju u zvaničnom razgovoru.

C i n i k

pre 3 godine

ije to nista cudno. Zivim u Nemackoj, koja nije daleko, a opet vecina misli da se u Srbiji govori ruski. Mene su cesto zvali kao prevodioca kad dodje neki Rus na kliniku.
Ne mislim samo na Nemce, nego i na strance.
A od svih slovenskih jezika, mi se najteze sa Rusima razumemo...
(sasha, 15. januar 2021 12:12)

Eto ja stvarno 1 x cujem i citam ovako nesto imajuci u vidu da sm misio da relativno ok poznajem prilike u DE i da znm pouzdano da nemci jako dobro znaju da ruski nije isto i srpski i da SRB ne razume ruski jezik koji nma nimalo slicnosti sa srpskim.

Rafael

pre 3 godine

@Hoćeš Iskreno: Svakom navijacu Denvera je bitno kako covek igra a ne odakle je. I ne znam sto se cudis sto mnogi ne znaju da je Jokic iz Srbije - to je za njih isto kao za nas Gornji Cekrcici, i to Donja Mahala. A jos ono o ponosu, to je tek trip za budale. Kad u krcmu punu ponosnih i pijanih udje baja s pistoljem i kaze 'ajmo svi po deset sklekova, sve puca od gimnastike bre, i svi se odmah otrezne - e to ti je taj "ponos".

Net

pre 3 godine

Ne želim da me povezuju s Rusima, jer s njima osim pravoslavlja(a opet mi pripadamo vizantijskoj pravoslavnoj kulturi a ne ruskoj) nemamo ništa zajedničko. O istom poreklu govoriti je smešno. Mi smo sasvim druga rasa Balkanci, sa nekim primesama severnih i istočnih rasa.

jsx

pre 3 godine

@Splavar
Los primer jer i jedni i drugi pricaju na francuskom, a mi i Rusi na razlicitim jezicima, a ne dijalektima.
To da ne moze da razlikuje Srbe i Ruse koje vidi u gradu je sasvim normalno, ali nemoguce za superstara da ne zna odakle je, pa moze za sekund da pronadje kako se izgovara hvala na tom jeziku (hajde da smo dvojezicna zemlja, kao Kanada, Svajcarska, Belgija, ali i tad verovatno moze da se nadje za svakog iole poznatijeg).
Nije smrtna uvreda naravno, ali ako nije neka interna forica, glupo je.

????

pre 3 godine

NASA pored lokacije sibirski arktik, stavlja srpsku zastavu, sta onda ocekivati od Shaq-a.
(Qpus, 15. januar 2021 10:26)

Haha notorna laz!
Dokazi, gde je link?

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Sekil o Nil arogantan, nasilan, misli da je popio svu pamet ovog sveta, karijeru gradio na nasilnom lomljenju koševa. Uglavnom intelekt mu je slabija strana, veoma glup čovek i nikakav kosarkas, samo znao snagom da gura druge i lomi table i koseve, na to mu se svela karijera, nula kosarkaska.

evropejac

pre 3 godine

Još jedan primer američke arogantnosti i nepoštovanja prema ostatku sveta! Trebao je Jokić da ga pita "kako je kod vas u Keniji?"! Onda bi ga verovatno optužili za rasizam, bolje da ćuti i trpa koševe!

stranger

pre 3 godine

Kad mu je rekao “spasiba” Jokic je trebao da kaze:”Mumungu mungu, gungu”. Kad ga pitaju sta to znaci da kaze “to je you are welcome na tanzanijskom”.

shpile

pre 3 godine

zna on dobro da je jokic iz srbije, malo se pravi mutav, jer jokic lako moze da bude vise pamcen nego sakil o'nil, on ga gleda kao neku konkurenciju iako ne igra vise... i verujem da ce u buducnosti pokusavati da ga omalovazava...

Pozdrav Shaqu

pre 3 godine

Zna Shaq, ili barem zna otprilike po sjećanju na seriju kad su izbacili Sacramento, pa su se on i Kobe zezali na račun Divca. Crncima inače postoji samo po jedna grupa za svaku vrstu bijelca. U ovom slučaju to je "Slav", gdje je predstavnik Rud. Dalje razlikuju Židove i Skandinavce tj Germane. Crncoafrikanci imaju paralelnu povijest, čak i evolucijsku gdje ne postoje evo dokazi kod crne rase, samo bijele. Znanost čak i ne sakriva tu spoznaju.

Goran

pre 3 godine

Sek se sprda, nije zaboravio nego mu nije bitno, ogromna razlika.
Da li je to profesionalno, pa verovatno nije, ali takva im je emisija, a oni kao individue su toliko toga postigli u zivotu da mogu sebi da priste ovakvo ponasanje.

x

pre 3 godine

Jeste gledali snimak?
Šek nije rekao da je Jokić Rus, nego je rekao "спасибо".
A Jokić mu je odgovorio da je to na ruskom, a ne na srpskom.
Gde je ovde uvreda?? Što on mora da zna srpski? Možda je mislio da se isto ili slično kaže, pošto su slovenski jezici u pitanju.

Šou Biznis

pre 3 godine

Toliko smo bitni u svetu.
(roarrr, 15. januar 2021 09:30)

To nema veze sa tim, velika sramota O'Nila(ukoliko nije neka njegova fora)! Kao ima svoju emisiju a ne zna odakle je jedan od najboljih centara na svetu.. To može samo u Americi!

Spiclov

pre 3 godine

Maksimalno zezanje, bez ikakve zle namere. Zna Sek da je Jokic Srbin a i svi u studiju. Posle su Keni i Charls salama “vadili mast” Seku. Hvalili su Nikolu sve vreme, sva trojica.

hmmm mozda

pre 3 godine

Cek, cek, ovamo nam puna usta Rusije (braca Rusi, Rusija majka, vise volim Rusiju nego Srbiju, nas i Rusa 300 miliona, itd.) a ovamo se smrtno uvredimo kad nam kazu da smo Rusi.

Da to nije mozda, ne znam, malo shizofreno?

Proka

pre 3 godine

@Srdjan - Srbi sa Rusima imaju zajednicko koliko i sa Eskimima. Bliza nam je Nemacka cak i po kilometrazi. Od Slovena smo najudaljeniji bas od Rusa. Blizi su nam Slovaci i Cesi kojih i ima u Srbiji. Veci deo Rusije je Azija a mi smo jos uvek u Evropi. Ono sto nas spaja je politika koja se trenutno vodi.

Roy74

pre 3 godine

To nema veze sa tim, velika sramota O'Nila(ukoliko nije neka njegova fora)! Kao ima svoju emisiju a ne zna odakle je jedan od najboljih centara na svetu.. To može samo u Americi!
(Šou Biznis, 15. januar 2021 09:55) Zasto bi moralo biti bitno odakle je ko? Bitno je kakav je ko. To se samo mi opterecujemo nacionalnostima.

Reset

pre 3 godine

@Srdjan - Srbi sa Rusima imaju zajednicko koliko i sa Eskimima. Bliza nam je Nemacka cak i po kilometrazi. Od Slovena smo najudaljeniji bas od Rusa. Blizi su nam Slovaci i Cesi kojih i ima u Srbiji. Veci deo Rusije je Azija a mi smo jos uvek u Evropi. Ono sto nas spaja je politika koja se trenutno vodi.
(Proka, 15. januar 2021 10:28),

kada nesto ne znas, mnogo je mudrije da o tome ne pricas! Jedino tacno je da smo mernim jedinicama(kilometrima) udaljeni od Rusije, a sve ostalo, obicaji, kultura,..., nam je vrlo blisko. Cak bismo se i odlicno razumeli da nije bilo V. S. Karadzica da promeni jezik (da sad ne objasnjavam koji su mu bili razlozi)...

Sto se Seka tice, poznato je da voli da se "pravi blesav"...

Masariko

pre 3 godine

Pa i Čombe je kod Toma Kruza glumio Rusa. Za njih smo mi svi zajedno Rusi, kao što mi recimo ne razlikujemo mnogo Japance, Korejce i Kineze.

geda

pre 3 godine

Inace, msilim da 90% Amerikanaca ne bi znalo da nabroji sve savezne drzave u roku od sat vremena...a mozda ni uopste...
(Milos, 15. januar 2021 11:28)

SAD ima 50 drzava i velika je kao ceo kontinent. Koliko procenata Srba ume da nabroji sve drzave u Evropi? Jos bolje, koliko ume da nabroji sve okruge?

Kimi

pre 3 godine

Seka kad bi pitali da nabroji koje drzave zna rekao bi Amerika, Kanada, Meksiko, Britanija, Kina, Rusija, Japan, Nemacka, Francuska, Italija i Afrika

Milos

pre 3 godine

Ko zna nabrojati,sve Americke drzave?
(Brajan, 15. januar 2021 11:03)
********************************************************************
Ne znam sta si hteo da kazes ovim? Komentar ti je na vise nivoa besmislen, sem ako nisi mislio na Kanadu, SAD i meksiko, jer to je jedini pandam evropskim drzavama. To sto ti imas smisla bi pilo vodu kada bi Pitao Amera da nabroji savezne nemacke drzave (ili pokrajine), ili ruske. Inace, msilim da 90% Amerikanaca ne bi znalo da nabroji sve savezne drzave u roku od sat vremena...a mozda ni uopste...

Tenis20

pre 3 godine

Čuj greška. Srbina zamenio za Rusa. Otprilike kao da si nekoga iz Benina zamenio za nekoga iz Togoa.
(Srdjan, 15. januar 2021 08:38)
Pa da, nemam pojma ni gde je Togo ni gde je Benin. Tako i oni o nama.

Che

pre 3 godine

Otkrit ću vam jednu stvar. Prosječan Amer ne zna nabrojati vise od 20 svojih država unutar SAD. Od ostalih zemalja, čuli su za Kanadu, Kinu, Rusiju, Italiji, Englesku, Njemačku, Španjolsku i Meksiko. Više od 70% ne zna pronaći navedene zemlje na karti svijeta. Kod njih je obrazovni sistem totalno drugačiji u odnosu na naš. O općem znanju uče samo kod kuće, a školuju se samo za bitne stvari. Naravno ne za džabe.

C i n i k

pre 3 godine

Sad da je nki belac ovako nsto "zeznuo" crnca bila bi to uvreda na rasnoj osnovi...
Al ok, dovoljno je sto Shak uvek apostrofira Jokera kao omiljenog centra u Nba..

Hoćeš Iskreno ?!

pre 3 godine

Naravno da je bitno ko je i odakle je. Zbog vas , što vam nacionalnost nije bitna , naša zemlja gubi svoj identitet , kulturu , pa zato i prolazi globalizam.
Sramota da ne znaju odakle je Jokić !!!! Najbolji centar NBA već tri sezone, a kako igra , biće i najbolji centar u istoriji NBA.

Vuk

pre 3 godine

Šek bi trebalo da zna odakle Jokić dolazi. Jokić nije tu od juče, a i obara mnoge rekorde i znaju svi NBA igrači za njega kada je u pitanju najkvalitetnija košarka. Ima veze sa poštovanjem prema Jokiću, ali ima mnogo više veze sa uopšte pravom zainterenovašću Onilovom da se unese sa nekim osnovnim znanjem u razgovor o svom sagovorniku. Ja ovo ne bih doživeo kao nepoštovanje sagovornika već kao sopstvenu sramotu da ne znam sa kim pričam, a pričam sa gostom koji je neko i nešto i još došao u "moju kuću". To da li SAD imaju milion saveznih država, to nikoga ne treba da zanima, kao ni za Nemačku ili pak Francusku. Dovoljan je naziv države kada su dva stranca u pitanju u zvaničnom razgovoru.

Šou Biznis

pre 3 godine

Zasto bi moralo biti bitno odakle je ko? Bitno je kakav je ko. To se samo mi opterecujemo nacionalnostima.
(Roy74, 15. januar 2021 10:16)

Meni generalno nije bitno, ali je neprofesionalno od strane O'Nila... Zamisli Aca informacija kaže za Ronalda da je iz Spanije? Ja bih se smejao ali nije na mestu

C i n i k

pre 3 godine

ije to nista cudno. Zivim u Nemackoj, koja nije daleko, a opet vecina misli da se u Srbiji govori ruski. Mene su cesto zvali kao prevodioca kad dodje neki Rus na kliniku.
Ne mislim samo na Nemce, nego i na strance.
A od svih slovenskih jezika, mi se najteze sa Rusima razumemo...
(sasha, 15. januar 2021 12:12)

Eto ja stvarno 1 x cujem i citam ovako nesto imajuci u vidu da sm misio da relativno ok poznajem prilike u DE i da znm pouzdano da nemci jako dobro znaju da ruski nije isto i srpski i da SRB ne razume ruski jezik koji nma nimalo slicnosti sa srpskim.

Јабучило

pre 3 godine

Седимо у неком слабо познатом друштву, ту је и неки странац. Пита мој друг:
- Одакле вам је Шваба?
- А, из Америке!

zvonko

pre 3 godine

Jokić ga je ispravio na duhovit način, naš pravi ambasador. Da li se Shaq zabunio ili nije, Serbia ili Siberia, manje važno.
Siguran sam da će svi koji upoznaju Jokića imati lepo mišljenje o nama i našoj zemlji. Tako gledam na to. Zasmejao ih je sve u studiju, bravo.

Danilo

pre 3 godine

Sek se sprda ceo zivot van terena takav je jednostavno , a na terenu bio sila koja rusi .Sek,Carls pa i Keni gotive Jokica ,jer ipak su to legende lige i ole da gledaju dobar basket , pogotovu ako ga igra ovskav majstoe kao sto je Nikola .

Trifke

pre 3 godine

Odakle vam to da Ameri ne znaju nabrojati svoje države? Znaju oni vrlo dobro svoje države i sve ono sto treba da ih interesuje i sto će im donositi novac. Kao neko ko je završio faks u Srbiji i u USA mogu vam reci da se kod njih fokusira na bitne detalje i ono sto će ti sutra trebati na poslu i u životu. Kod nas je malo drugačije pa se uče i neke stvari koje nikad u životu nećeš iskoristiti. To sto je njihov goverment kretenski i ponaša se kako se ponaša ne znaci da su i oni takvi. Ne interesuje njih ni Srbija ni Rusija ni Kina, oni gledaju svoj posao od 9-5 i kako će se za vikend naroljiti u nekom baru i ako imaju sreće nešto odvest kući!
Poz iz DC-a

dacha Zvezda

pre 3 godine

Šek se zeza od kad je u toj emisiji...
Pa prvi ga Barkli zeza da ne zna ni imena svoje dece, jer ih ima previse :))))
Pre 2 meseca se zezao i sa Janisom, pa akcenat "gadjao" za Inglsa iz Jute.. I sve je "mašio" da bi se oni više zezali..
Totalno opusten lik, on ne zna ni koliki mu je rezervoar za gorivo a Rusi, Srbi, Grci, Australijanci su njemu igrači... Bas se mnogo "zabrinio" redom za njih...

Joloman

pre 3 godine

@ Šou Biznis
Ti treba da budeš srpski ambasador u Americi. I da se boris za prava Srba u svetu. Mozes i neke brosure da napravis pa sve to da dobije jednu drugu dimenziju.

Salle

pre 3 godine

Koji ste vi trigeri strašno. Ne dovodi se ovde u pitanje da li Šek zna da je Jokić Srbin, nego što mu se obratio na ruskom jeziku. Zna Šek da je Joka srba, ali ne idu mu jezici pa to ti je. U njegovom položaju mu ni ne treba, ali obogaćivanje vokabulara mu može biti samo plus.

Proka

pre 3 godine

@Reset - kako bi ja bilo sta znao o Rusima kada sam tamo proveo samo 7 godina za razliku od tebe koji ne znas ni da beknes Ruski. Tamo bi bio izgubljen totalno. U Rusiji sam ostaviko nasu kafu i poceo da pijem caj uz prajanik, ostavio rakiju i poceo da pijem votku, dok si ti jeo u americkom mekdonaldsu ja sam jeo u teremoku, pio kvas dok si ti ljustio kolu ... ma sve nam je isto . Srbija i Rusija su sve samo ne slicni. Srbija je po velicini manji okrug tamo ... ma kome ja pisem i zasto. da imam 100 zivota ne mopgu ti opisati Rusiju ali samo jedno da znas - nema veze sa Srbijom nikakve.

Brajan

pre 3 godine

Tacno,veliki broj Amerikanaca nema pojma o svojim drzavama, zato traziti od njih da znaju nesto o Srbiji je uf. Tesko da u njihovoj istoriji ima pomena o Srbiji,a mnogi iz Srbije znaju vise o SAD nego oni sami.

Splavar

pre 3 godine

Zvucimo im slicno na engleskom. Kolko god nam jezili bili razliciti, poreklo je isto i to se vidi iz akcenta kad pricamo engleski. Znamo li mi da razlikujemo nekog Afrikanca iz Kameruna od onog iz Benina, ili Kineza od Japanca. Zna Sakil odakle je koji igrac, ali nam jezike smatra slicnim, verovatno mu je lakse zapamtiti i izgovoriti spasiba mesto hvala. Uostalom Nikola ga je razumeo, sto i potvrdjuje da Sakil ne mora bas da precizira na kom slovenskom dijalektu treba da zavrsi razgovor. Uzmite i u obzir da medju gledaocima ima neuporedivo vise Rusa nego Srba, mada su nasi igraci trenutno tamo zastupljeniji. Sve su to neki faktori NBA produkcije gde se Sakil i drugari dobro zezaju uz strucno komentarisanje, sto cini taj sou izuzetno uspesnim, i meni je nekad poluvreme zanimljivije od same utakmice zahvaljujuci njima

Semlin

pre 3 godine

Ko zna nabrojati,sve Americke drzave?
(Brajan, 15. januar 2021 11:03)

To je neporedivo sa Srbijom. Za američke države je dovoljno reći SAD jer su unutar nje, dok je Srbija nezavisna i ne pripada nikakvoj uniji.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Sekil o Nil arogantan, nasilan, misli da je popio svu pamet ovog sveta, karijeru gradio na nasilnom lomljenju koševa. Uglavnom intelekt mu je slabija strana, veoma glup čovek i nikakav kosarkas, samo znao snagom da gura druge i lomi table i koseve, na to mu se svela karijera, nula kosarkaska.

zxzxzx

pre 3 godine

Sad cemo da se uvredimo sto nas mesaju sa Rusima a mi svakog sa kosim ocima nazivamo Kinezom.
(Marshall, 15. januar 2021 09:01)
Iskreno sam se nasmejao burazeru :D

ivan 71

pre 3 godine

Ma nije on ukapirao da je Jokić Srbin, ni kad ga je Jokić ispravio, nego se samo izvinjavao što mu se zahvaljivao na ruskom. Komentator ga je izvadio...

pa nismo baš toliko blesavi

pre 3 godine

Znao on dobro da je Jokić Srbin, kao što zna da je Janis Grk i namerno izvrće njegovo prezime, kao što i zna da je Poku talentovan ali ga maksimalno ismeva "zato što je ruki"...

Ostin A

pre 3 godine

Ovako ispalo još bolje, čula se reč Srbija. Da neko obnovi gradivo. Mada sam ja siguran da polovina gluposti koje Šek i Barkli izgovaraju, su izmišljene. Ali realno gde će Šek da zna gde je Srbija. Ta država se pojavila tek kad je on bio na zalasku karijere. Divac i Stojaković su za njegovo vreme predstavljali Jugoslaviju, a kad je Srbija postala samostalna, on se već valjao u milionima i bolelo ga uvo za geografiju.

statuskan

pre 3 godine

To je isto kao kad bi Jokić mislio da je O’Neal Irac poreklom zbog prezimena.
(Gavrilo, 15. januar 2021 08:54)

Pa ja sam bio ubeđen da je Irac

Rafael

pre 3 godine

@Hoćeš Iskreno: Svakom navijacu Denvera je bitno kako covek igra a ne odakle je. I ne znam sto se cudis sto mnogi ne znaju da je Jokic iz Srbije - to je za njih isto kao za nas Gornji Cekrcici, i to Donja Mahala. A jos ono o ponosu, to je tek trip za budale. Kad u krcmu punu ponosnih i pijanih udje baja s pistoljem i kaze 'ajmo svi po deset sklekova, sve puca od gimnastike bre, i svi se odmah otrezne - e to ti je taj "ponos".

Net

pre 3 godine

Ne želim da me povezuju s Rusima, jer s njima osim pravoslavlja(a opet mi pripadamo vizantijskoj pravoslavnoj kulturi a ne ruskoj) nemamo ništa zajedničko. O istom poreklu govoriti je smešno. Mi smo sasvim druga rasa Balkanci, sa nekim primesama severnih i istočnih rasa.

Јабучило

pre 3 godine

Пун интернет клипова да Словени разумеју једни друге, па вели да проба :)

key and peele

pre 3 godine

@che - kome to prosipas, da amer ne zna svoje drzave. ziveo sam u sad i tvrdim da lagis. vecini njih je jedan od snova, na bucket listi, da obidju svih 50, gde se kao najpozeljnije uzimaju zapadna i istocna obala, kolorado, maunt rasmor i dve drzave odvojene od txv. lower 48, tj. havaji jer su kao njihov raj i aljaska kao poslednja divljina, slicna mitskom dobu kad su belci dolazili iz evrope i kretali se bespucima koja jos nisu videla civilizaciju.

ameri nisu skolovani da znaju od svega pomalo, ali su itekako okej ljudi. karakterno i intelektualno takodje.

ica luben

pre 3 godine

Zna Shaq nego troluje, zeza malo Nikolu, isto kao pre kad mu je Nikola reko da Shaq ne bi imao sanse protiv njega, a Shaq ga pita da li ti bese iz Hrvatkse. To ja nacin na koji se Shaq sali, a pojedini se primaju.

????

pre 3 godine

NASA pored lokacije sibirski arktik, stavlja srpsku zastavu, sta onda ocekivati od Shaq-a.
(Qpus, 15. januar 2021 10:26)

Haha notorna laz!
Dokazi, gde je link?

Milan

pre 3 godine

Sek se sprda, nije zaboravio nego mu nije bitno, ogromna razlika.
Da li je to profesionalno, pa verovatno nije, ali takva im je emisija, a oni kao individue su toliko toga postigli u zivotu da mogu sebi da priste ovakvo ponasanje.
(Goran, 15. januar 2021 08:41)

Tako nekako. Mada mislim da zna da Jokic nije Rus, posto ga gotivi mozda i najvisenod svih centara u ligi, a i zna za Srbiju i postuje nase igrace, tacnije igrace sa prostora bivse SFRJ. Mislim da je bio ubedjen da se kod nas "hvala" kaze "spasiba", a da je posle gledao da okrene na salu kad se ispalio.

Ovo je odlixno

pre 3 godine

Meni deluje kao sprdnja, ali zato su ovo propratili mnogi na twiteru, sto je dobro za Jokatinu promociju. Dakle, sto vise ovoga, to bolje.

Uskok

pre 3 godine

1. Dobro se zezaju
2. Shaq je bio mašina, a sad je zajebant i to mu je posao
3. Jokić je kraljina u NBA
4. Svi tuku milione
5. Mi raspravljamo o povredi časti Jokića ili šta već
6. Čekam da neko spomene Hitlera u komentarima
7. Ja sam još veći tupan što sve to čitam, ali pečem ribu u garaži pa mi dosadno.
Koje je vaše opravdanje?

sasha

pre 3 godine

Nije to nista cudno. Zivim u Nemackoj, koja nije daleko, a opet vecina misli da se u Srbiji govori ruski. Mene su cesto zvali kao prevodioca kad dodje neki Rus na kliniku.
Ne mislim samo na Nemce, nego i na strance.
A od svih slovenskih jezika, mi se najteze sa Rusima razumemo...

Splavar

pre 3 godine

@Splavar
Los primer jer i jedni i drugi pricaju na francuskom, a mi i Rusi na razlicitim jezicima, a ne dijalektima.
To da ne moze da razlikuje Srbe i Ruse koje vidi u gradu je sasvim normalno, ali nemoguce za superstara da ne zna odakle je, pa moze za sekund da pronadje kako se izgovara hvala na tom jeziku (hajde da smo dvojezicna zemlja, kao Kanada, Svajcarska, Belgija, ali i tad verovatno moze da se nadje za svakog iole poznatijeg).
Nije smrtna uvreda naravno, ali ako nije neka interna forica, glupo je.
(jsx, 15. januar 2021 17:57)

Lepo sam napisao da Sakil zna jako dobro odakle su igraci. Za srpske cak i vise, jer je u svojim najboljim danima imao i Divca kao direktnu konkurenciju, pa sad Jokic koji gazi Divcevim stopama svakako nije nepoznat Sakilu, posebno s obzirom koliko ga cesto intervjuise. Ono sto sam hteo da kazem je da je NBA pre svega vrhunski sou, a u drugom planu je i vrhunska kosarka, doduse tek u plej offu. Ova zezancija je nesto sasvim normalno u tom kontekstu i Sakil je perfektno odradjuje. Zabole njega da li su ruski i srpski jezici potekli iz staroslovenskog ili si ti opterecen nekakvim distanciranjem od Rusa. Meni je to smesno jer sam Amerikanac srpskog porekla i ne pada mi na pamet da negiram da poticem iz staroslovenstva, odakle poticu i nasa i ruska nacija, kao i jezici. Ne vredjam se kad mi neko kaze spasiba, nit kad se Saq zeza s Nikolom, a sigurno se ni Nikola nije uvredio. Opusti se bre, oni rade za istu firmu, obicna zabava i razbibriga, necemo sad u etnogenezu

jsx

pre 3 godine

@Splavar
Los primer jer i jedni i drugi pricaju na francuskom, a mi i Rusi na razlicitim jezicima, a ne dijalektima.
To da ne moze da razlikuje Srbe i Ruse koje vidi u gradu je sasvim normalno, ali nemoguce za superstara da ne zna odakle je, pa moze za sekund da pronadje kako se izgovara hvala na tom jeziku (hajde da smo dvojezicna zemlja, kao Kanada, Svajcarska, Belgija, ali i tad verovatno moze da se nadje za svakog iole poznatijeg).
Nije smrtna uvreda naravno, ali ako nije neka interna forica, glupo je.