Petak, 15.01.2021.

09:00

Omraženi

Izvor: Milan Tomiæ

Omraženi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Mile Dodik

pre 3 godine

Ovaj gazda je uzeo šemu rada od Arkana i Obilića, a čisto sumnjam da se i lično ne poznaju iz 90-tih. Mislim, sigurno su nešto poslovno petljali jer je upravo gazda RB u to vreme dosta radio u Mađarskoj.

Boj@n

pre 3 godine

@
Boj@n: nisi primetio da je reč o RB Leipzig, ne o RB Salzburg!!?
(SAŠA FRANKFURT, 15. januar 2021 14:55)

Primjetio sam, vec sam se ispravio u kom entarima..

skocko

pre 3 godine

Pa taj "plasticni" Lajpcig trosi 5x manje od bajerna, barse, reala, junajteda.. i slicnih timova koji imaju tradiciju i "dusu". Bajern decenijama dominira tako sto kupuje najbolje igrace rivala, real i barsa takodje i to je onda bas super za fudbal jer se cuva tradicija. Zamislite dodju Lejkersi koji imaju najvecu tradiciju i najvise navijaca i kupe janisa, doncica i jokica i uzmu 9/10 narednih titula, pa to niko ziv ne bi gledao, e bas to bajern radi.

jojufff

pre 3 godine

Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..
(Boj@n, 15. januar 2021 10:22)

Koja je npr razlika između Reala i Cityja?
ili ove Barselone?
City je npr star preko 100 godina...ozbiljan su klub i upumpavaju novac danas kao u vecina klubova koja zeli trofeje.
i taj Lajpcig ce morati trositi gomilu miliona ako hoce prestići Bayern...samo sto postoje 10-15 godina i jedva napune stadion.

sve je danas plastika...ali uvijek se novac ulagao ako hoces trofeje.

Šta je?!

pre 3 godine

@Milan: ne čitaš šta se piše ...Zvezda, Partizan i Hajduk su bili vrlo uspešni sa najjačim timovima iz engleske najjače lige i redovno ih dobijali, tokom 60-tih, 70-tih, 80-tih godina, a sada bi se mučili i sa Fulamom...

PAOK

pre 3 godine

Meni je veci skadal propadanje klubova iz Istocne Nemacke nakon ujedinjenja.Zapadni klubovi su za mizetne pare doveli najbolje igrace iz istocnog dela.Neki veliki klubovi su propali i nikad nisu povraitli stari sjaj.Mnogima u Nemackoj bode oci da jedan klub iz nekadasnje I.Nemacke ima jakog sponzora i dobre rezultate.

CJC

pre 3 godine

Treba ih mrzeti a voleti npr divni Bajern koji da predugovor protivničkom igraču 2 godine pre isteka ugovora i onda ovaj otaljava dve godine, dodje za dž u Bajern i ne vidi teren celu sezonu...bitno da je protivnik oslabljen a divni Bajern šampion...a što Nemci sad redovno ispadaju u grupi na SP i EP to nema veze, to što taj isti Bajern dobija ćuške od Reala, Atletika, Barse, Liverpula, to isto ništa, dočekali su final8 da osvoje Miki Maus ligu šampiona jer dugačije ne bi mogli nikako.

Aleksandar

pre 3 godine

Ima gresaka u tekstu (Rangnik je doveo Nagelsmana, ne Kruse) ali sustina je tu. Za mene je Red Bull Sport (ogranak kompanije koji se bavi klubovima koje sponzorisu) projekat koji ako bude opstao kao sto je rastao za ovih 10ak godina - biti nesto sto ce se proucavati. Ta ambicija da razvijas igrace sa 4 od 6 kontinenata koristeci filijale (Nju Jork, Bragantino, Salzburg, Liefering, nekada RB Gana koja je 2014. ugasena) je fascinantna. Rangnik je taj koncept nadogradio i Dao mu svoj licni pecat (takticki koncept gegenpresa ciji je utemeljivac I konceptualni zacetnik bio u Nemackoj (Ulm sa kraja 90ih)). Svi timovi igraju isti koncept fudbala, traze isti profil igraca i kada iz Njujorka i Bragantina dovedes najtalentovanije - idu u Salcburg. Ako se izbore za mesto, sjajno, ako ne - idu u Liefering mada je to vise za u18 talente. E onda najbolji od najboljih idu u Lajpcig pa ako neko zeli da ga kupi iz Lajpciga - Cena je nekoliko puta visa u odnosu na Ono sto bi Salzburg dobio (Keita, Werner).

Romanticarski gledam na procvat ovog kluba koji ulaze novac, ali ga ulaze na nacin na koji je meni prihvatljiv (nema 50-100 milliona za transfere, bombasticnih naslova u medijima) vec je akcenat na sopstvene snage sa popunjavanjem pozicija transferima iz filijala (piramidalni sistem sa Lajpcigom na vrhu). Opet, po mom misljenju RB nekome ce dati krila da poleti, da dobije priliku da se probijw

Šta je?!

pre 3 godine

čitava engleska premijer liga funkcioniše na tom principu, samo što je tamo većina klubova dobila enorman novac...u suprotnom, i dalje bi ih, kao 70-tih godina i dalje "otresali" klubovi sa naših prostora...dakle, hoćete neograničen priliv novca, dobili ste industrijski fudbal...

pljačkaški mozak u Srba

pre 3 godine

"...Naime, FS Nemačke propisuje da svaki klub mora da poštuje pravilo "50+1", koji kaže da većinsko vlasništvo mora biti u rukama navijača..."

Gde ste ljubitelji "privatizacije"?

Metodije Sindjelic

pre 3 godine

To više sa Plastikom je smorilo!!
Pa dobro nemaju tradiciju u Nemačkoj ko Bayern, Borusia D i Borusia M, Ili Engleskoj ko Man Utd, Liverpul, Notingem, Arsenal, u Italiji JUVE, Inter, Milan u Španiji Real, Barsa, Valensija.. pa šta zar svi ti navedeni klubovi ne troše po sezoni min 50 milki
Šta fali Lajpcigu, Hofenhajmu, Citiju, Čeziju(volim ga još Abramoviča)
Zbog toga je fudbal sve jači, kako sportski tako finansijski i marketinški! Pa u zadnjih 20-30godina se igra strašan fudbal sve zahvaljujući velikom novcu školama fudbala! Setite se kakve smo samo zvezde u fudbalu gledali u proteklih 30ak god ili još gledamo npr: Ronaldo(port) Mesi, Rivaldo, Ronaldo(Bra) Karlos, Ronaldinjo, Kaka, Kafu, Maradona, Batistuta,Zaneti, Veron, Krespo, Redondo, Simeone, Aimar, Del Piero, Totti,R.Badjo,Maldini, Bufon, Konte, Albertini, Kostakurta, Toldo, Pirlo, Kanavaro, Nesta, Manćini, Vieri, Ravaneli, Vijali, Zola, Raul, Ćavi, Iniesta, Ramos, Pujol, Vilja, Silva, Mata, Fabregas, Kasiljas, Širer, Gigs, Ferdinand, Skols, Bekam, Jork, Kol, Kin, Džerard, Lampard, Oven, Karager, Kol, Mekmanaman, Mateus, Birof, Hesler, Zamer, Kan, Klinsman, Rojs, Miler, Breme, Rui Košta, Figo Henry, Vijera, Pires, Trezege Blan,Levandovski, Nejmara, Mbape, Aguero, De Brujne, Sterling, Kros, Mane, Salah, Vardi, KANE, Rašford, Di Maria, Dibala, Martinez, IbrahimovićMijatović, Savićević, Piksi, Jugović, Jokanović, Mihajlović, Djukić, Prosinečki, Boban, Šuker, Bokšić, Zahović, Stanković zar mislite da bi svi oni postali tolike zvezde i toliko dobri fudbaleri da nije novca marketinga pa i na kraju navijača

Milan

pre 3 godine

čitava engleska premijer liga funkcioniše na tom principu, samo što je tamo većina klubova dobila enorman novac...u suprotnom, i dalje bi ih, kao 70-tih godina i dalje "otresali" klubovi sa naših prostora...dakle, hoćete neograničen priliv novca, dobili ste industrijski fudbal...
(Šta je?!, 15. januar 2021 12:01)

Sedamdesetih kazes? Je l' tu mislis mozda i na kraj sedamdesetih i pocetak osamdesetih 1976/1977-1983/1984. kad su klubovi iz Engleske dominirali u KES-u (samo u sezoni 1982/1983. nije engleski klub osvojio).

online

pre 3 godine

Sta znaci plastika?! ne razumem.. zasto je nekom klubu potrebna tradicija da bi se on priznao?! ko to brani bilo kome da krene sad da pravi tradiciju?! mozda ce za 100 godina lajocig biti najuspesniji klub evrope a mozda i nece?! pa to je lepota sporta. Sta kao “tradicinalni” smeju da kupe igraca od 100 mil jer su eto tradicinalni a neko nov kad dodje on je plastika? i za ljude koji pricaju da se to nije radilo pre 30-40 godina nemaju pojma.. pa jedan Sirer je prodat njukaslu za 20 miliona funta!! ej! to je kao sad 150!

Reši kritičara

pre 3 godine

Postoji i kod nas jedan takav klub.
(Dežurni kritičar, 15. januar 2021 10:52)

Postoji, mada mislim da je Obilić trenutno u nekoj beton ligi.

Toplica

pre 3 godine

1. Ako bi postojali samo klubovi "sa tradicijom" , onda bi to znacilo da ni jedan novi klub na svetu ne bi trebalo da bude osnovan.
2. Ako novoosnovani klub hoce rezultat, neko mora da ulozi pare. U ovom slucaju sponzor je Red Bul
3. Pravo je licemerje od strane navijaca klibova " sa tradicijom" sto osudjuju Lajpcig. Pa zar Bajern, Borusija, Keln... nemaju sponzore koji tovare milione u klubove? Ili njihovi igraci igraju iz ljubavi a ne za velike pare.

Zivota

pre 3 godine

Sve stoji,ali ne pomenuti onda i Bajern kao sigurno omrazeniji klub u Nemackoj pa i od RB i zbog toga sto pokupuju sve najbolje u Nemackoj pa i iz Dortmunda samo da bi oslabili konkurenciju...

Boj@n

pre 3 godine

@
Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..
(Boj@n, 15. januar 2021 10:22)

Moja greska, mislio sam na Red Bull Leipzig, a napisao sam Salzburg..

TedThüringen

pre 3 godine

U Njemačkoj ogromna većina klubova ima veliku tradiciju i navijače i to se jako cijeni.
Inače autoru na znanje da je najveći klub iz tog dijela Njemačke Dynamo Dresden, iako igra treću ligu.
Inače njemački nogometni savez ima preko 6 milijuna registriranih nogometaša i najveći je na svijetu.
Dakle more klubova sa velikom tradicijom.
Zato navijači ne vole RB Leipzig.

Vladan

pre 3 godine

Cuj klub bez tradicije!? Verovatno istorija pocinje i zavrsava se sa Bajernom, prebogatim klubom koji je decenijama "otimao" najbolje iz Bundeslige. Oni iz Dortmunda jos placu za Goetzeom, Levandovskim i drugim superstarovima koji su im pomogli da osvoje sve sto se moze osvojiti...

LA[K]I

pre 3 godine

Lajpcig nije obicna plastika, kao npr. Siti i PSG. Oni novac ipak ulazu u mlade igrace i to im je primarni cilj. Treba to postovati, koliko god oni bili projekat mocne kompanije. Ipak, bilo kako bilo, Lokomotiva i Hemija ostaju jedina dva velikana iz tog grada, bez obzira sta ovi budu osvajali.

Armata

pre 3 godine

Nekad su naši srpski preci na čelu sa knezom Dervanom živeli tamo, otuda je ostao naziv Lajpcig koji je germanizovano Lipik ili Lipljan. Ima tu i animoziteta katoličkih Švaba prema protestanskim Prusima, nije samo netrpeljivost prema Lajpcigu zbog sponzorstva Red Bula.

eswatini

pre 3 godine

Odličan tekst, izmenite samo ako možete FK Sašen u FK Zaksen. Reč je o pokrajini Saksoniji, a ona se na nemačkom zove Zaksen.

Boj@n

pre 3 godine

Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..

Enter Sandman

pre 3 godine

Odličan tekst, ali sa jednom stvari se ne slazem. Naime, nije RB Lajpcig jedini "omraženi" klub u Nemačkoj, slično je i sa Hofenhajmom, koji je vlasništvu vlasnika SAP-a. Takodje su smatrani plastikom, veštačkim klubom itd. Činjenica je da su iz manjeg mesta nego što je Lajpcig i da možda nisu toliko atraktivni i uspešni, ali sličnu priču imaju.

Boj@n

pre 3 godine

Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..

Vladan

pre 3 godine

Cuj klub bez tradicije!? Verovatno istorija pocinje i zavrsava se sa Bajernom, prebogatim klubom koji je decenijama "otimao" najbolje iz Bundeslige. Oni iz Dortmunda jos placu za Goetzeom, Levandovskim i drugim superstarovima koji su im pomogli da osvoje sve sto se moze osvojiti...

LA[K]I

pre 3 godine

Lajpcig nije obicna plastika, kao npr. Siti i PSG. Oni novac ipak ulazu u mlade igrace i to im je primarni cilj. Treba to postovati, koliko god oni bili projekat mocne kompanije. Ipak, bilo kako bilo, Lokomotiva i Hemija ostaju jedina dva velikana iz tog grada, bez obzira sta ovi budu osvajali.

Toplica

pre 3 godine

1. Ako bi postojali samo klubovi "sa tradicijom" , onda bi to znacilo da ni jedan novi klub na svetu ne bi trebalo da bude osnovan.
2. Ako novoosnovani klub hoce rezultat, neko mora da ulozi pare. U ovom slucaju sponzor je Red Bul
3. Pravo je licemerje od strane navijaca klibova " sa tradicijom" sto osudjuju Lajpcig. Pa zar Bajern, Borusija, Keln... nemaju sponzore koji tovare milione u klubove? Ili njihovi igraci igraju iz ljubavi a ne za velike pare.

Enter Sandman

pre 3 godine

Odličan tekst, ali sa jednom stvari se ne slazem. Naime, nije RB Lajpcig jedini "omraženi" klub u Nemačkoj, slično je i sa Hofenhajmom, koji je vlasništvu vlasnika SAP-a. Takodje su smatrani plastikom, veštačkim klubom itd. Činjenica je da su iz manjeg mesta nego što je Lajpcig i da možda nisu toliko atraktivni i uspešni, ali sličnu priču imaju.

eswatini

pre 3 godine

Odličan tekst, izmenite samo ako možete FK Sašen u FK Zaksen. Reč je o pokrajini Saksoniji, a ona se na nemačkom zove Zaksen.

Armata

pre 3 godine

Nekad su naši srpski preci na čelu sa knezom Dervanom živeli tamo, otuda je ostao naziv Lajpcig koji je germanizovano Lipik ili Lipljan. Ima tu i animoziteta katoličkih Švaba prema protestanskim Prusima, nije samo netrpeljivost prema Lajpcigu zbog sponzorstva Red Bula.

TedThüringen

pre 3 godine

U Njemačkoj ogromna većina klubova ima veliku tradiciju i navijače i to se jako cijeni.
Inače autoru na znanje da je najveći klub iz tog dijela Njemačke Dynamo Dresden, iako igra treću ligu.
Inače njemački nogometni savez ima preko 6 milijuna registriranih nogometaša i najveći je na svijetu.
Dakle more klubova sa velikom tradicijom.
Zato navijači ne vole RB Leipzig.

online

pre 3 godine

Sta znaci plastika?! ne razumem.. zasto je nekom klubu potrebna tradicija da bi se on priznao?! ko to brani bilo kome da krene sad da pravi tradiciju?! mozda ce za 100 godina lajocig biti najuspesniji klub evrope a mozda i nece?! pa to je lepota sporta. Sta kao “tradicinalni” smeju da kupe igraca od 100 mil jer su eto tradicinalni a neko nov kad dodje on je plastika? i za ljude koji pricaju da se to nije radilo pre 30-40 godina nemaju pojma.. pa jedan Sirer je prodat njukaslu za 20 miliona funta!! ej! to je kao sad 150!

Reši kritičara

pre 3 godine

Postoji i kod nas jedan takav klub.
(Dežurni kritičar, 15. januar 2021 10:52)

Postoji, mada mislim da je Obilić trenutno u nekoj beton ligi.

Boj@n

pre 3 godine

@
Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..
(Boj@n, 15. januar 2021 10:22)

Moja greska, mislio sam na Red Bull Leipzig, a napisao sam Salzburg..

Zivota

pre 3 godine

Sve stoji,ali ne pomenuti onda i Bajern kao sigurno omrazeniji klub u Nemackoj pa i od RB i zbog toga sto pokupuju sve najbolje u Nemackoj pa i iz Dortmunda samo da bi oslabili konkurenciju...

Aleksandar

pre 3 godine

Ima gresaka u tekstu (Rangnik je doveo Nagelsmana, ne Kruse) ali sustina je tu. Za mene je Red Bull Sport (ogranak kompanije koji se bavi klubovima koje sponzorisu) projekat koji ako bude opstao kao sto je rastao za ovih 10ak godina - biti nesto sto ce se proucavati. Ta ambicija da razvijas igrace sa 4 od 6 kontinenata koristeci filijale (Nju Jork, Bragantino, Salzburg, Liefering, nekada RB Gana koja je 2014. ugasena) je fascinantna. Rangnik je taj koncept nadogradio i Dao mu svoj licni pecat (takticki koncept gegenpresa ciji je utemeljivac I konceptualni zacetnik bio u Nemackoj (Ulm sa kraja 90ih)). Svi timovi igraju isti koncept fudbala, traze isti profil igraca i kada iz Njujorka i Bragantina dovedes najtalentovanije - idu u Salcburg. Ako se izbore za mesto, sjajno, ako ne - idu u Liefering mada je to vise za u18 talente. E onda najbolji od najboljih idu u Lajpcig pa ako neko zeli da ga kupi iz Lajpciga - Cena je nekoliko puta visa u odnosu na Ono sto bi Salzburg dobio (Keita, Werner).

Romanticarski gledam na procvat ovog kluba koji ulaze novac, ali ga ulaze na nacin na koji je meni prihvatljiv (nema 50-100 milliona za transfere, bombasticnih naslova u medijima) vec je akcenat na sopstvene snage sa popunjavanjem pozicija transferima iz filijala (piramidalni sistem sa Lajpcigom na vrhu). Opet, po mom misljenju RB nekome ce dati krila da poleti, da dobije priliku da se probijw

PAOK

pre 3 godine

Meni je veci skadal propadanje klubova iz Istocne Nemacke nakon ujedinjenja.Zapadni klubovi su za mizetne pare doveli najbolje igrace iz istocnog dela.Neki veliki klubovi su propali i nikad nisu povraitli stari sjaj.Mnogima u Nemackoj bode oci da jedan klub iz nekadasnje I.Nemacke ima jakog sponzora i dobre rezultate.

skocko

pre 3 godine

Pa taj "plasticni" Lajpcig trosi 5x manje od bajerna, barse, reala, junajteda.. i slicnih timova koji imaju tradiciju i "dusu". Bajern decenijama dominira tako sto kupuje najbolje igrace rivala, real i barsa takodje i to je onda bas super za fudbal jer se cuva tradicija. Zamislite dodju Lejkersi koji imaju najvecu tradiciju i najvise navijaca i kupe janisa, doncica i jokica i uzmu 9/10 narednih titula, pa to niko ziv ne bi gledao, e bas to bajern radi.

Metodije Sindjelic

pre 3 godine

To više sa Plastikom je smorilo!!
Pa dobro nemaju tradiciju u Nemačkoj ko Bayern, Borusia D i Borusia M, Ili Engleskoj ko Man Utd, Liverpul, Notingem, Arsenal, u Italiji JUVE, Inter, Milan u Španiji Real, Barsa, Valensija.. pa šta zar svi ti navedeni klubovi ne troše po sezoni min 50 milki
Šta fali Lajpcigu, Hofenhajmu, Citiju, Čeziju(volim ga još Abramoviča)
Zbog toga je fudbal sve jači, kako sportski tako finansijski i marketinški! Pa u zadnjih 20-30godina se igra strašan fudbal sve zahvaljujući velikom novcu školama fudbala! Setite se kakve smo samo zvezde u fudbalu gledali u proteklih 30ak god ili još gledamo npr: Ronaldo(port) Mesi, Rivaldo, Ronaldo(Bra) Karlos, Ronaldinjo, Kaka, Kafu, Maradona, Batistuta,Zaneti, Veron, Krespo, Redondo, Simeone, Aimar, Del Piero, Totti,R.Badjo,Maldini, Bufon, Konte, Albertini, Kostakurta, Toldo, Pirlo, Kanavaro, Nesta, Manćini, Vieri, Ravaneli, Vijali, Zola, Raul, Ćavi, Iniesta, Ramos, Pujol, Vilja, Silva, Mata, Fabregas, Kasiljas, Širer, Gigs, Ferdinand, Skols, Bekam, Jork, Kol, Kin, Džerard, Lampard, Oven, Karager, Kol, Mekmanaman, Mateus, Birof, Hesler, Zamer, Kan, Klinsman, Rojs, Miler, Breme, Rui Košta, Figo Henry, Vijera, Pires, Trezege Blan,Levandovski, Nejmara, Mbape, Aguero, De Brujne, Sterling, Kros, Mane, Salah, Vardi, KANE, Rašford, Di Maria, Dibala, Martinez, IbrahimovićMijatović, Savićević, Piksi, Jugović, Jokanović, Mihajlović, Djukić, Prosinečki, Boban, Šuker, Bokšić, Zahović, Stanković zar mislite da bi svi oni postali tolike zvezde i toliko dobri fudbaleri da nije novca marketinga pa i na kraju navijača

CJC

pre 3 godine

Treba ih mrzeti a voleti npr divni Bajern koji da predugovor protivničkom igraču 2 godine pre isteka ugovora i onda ovaj otaljava dve godine, dodje za dž u Bajern i ne vidi teren celu sezonu...bitno da je protivnik oslabljen a divni Bajern šampion...a što Nemci sad redovno ispadaju u grupi na SP i EP to nema veze, to što taj isti Bajern dobija ćuške od Reala, Atletika, Barse, Liverpula, to isto ništa, dočekali su final8 da osvoje Miki Maus ligu šampiona jer dugačije ne bi mogli nikako.

Šta je?!

pre 3 godine

@Milan: ne čitaš šta se piše ...Zvezda, Partizan i Hajduk su bili vrlo uspešni sa najjačim timovima iz engleske najjače lige i redovno ih dobijali, tokom 60-tih, 70-tih, 80-tih godina, a sada bi se mučili i sa Fulamom...

Šta je?!

pre 3 godine

čitava engleska premijer liga funkcioniše na tom principu, samo što je tamo većina klubova dobila enorman novac...u suprotnom, i dalje bi ih, kao 70-tih godina i dalje "otresali" klubovi sa naših prostora...dakle, hoćete neograničen priliv novca, dobili ste industrijski fudbal...

Milan

pre 3 godine

čitava engleska premijer liga funkcioniše na tom principu, samo što je tamo većina klubova dobila enorman novac...u suprotnom, i dalje bi ih, kao 70-tih godina i dalje "otresali" klubovi sa naših prostora...dakle, hoćete neograničen priliv novca, dobili ste industrijski fudbal...
(Šta je?!, 15. januar 2021 12:01)

Sedamdesetih kazes? Je l' tu mislis mozda i na kraj sedamdesetih i pocetak osamdesetih 1976/1977-1983/1984. kad su klubovi iz Engleske dominirali u KES-u (samo u sezoni 1982/1983. nije engleski klub osvojio).

pljačkaški mozak u Srba

pre 3 godine

"...Naime, FS Nemačke propisuje da svaki klub mora da poštuje pravilo "50+1", koji kaže da većinsko vlasništvo mora biti u rukama navijača..."

Gde ste ljubitelji "privatizacije"?

jojufff

pre 3 godine

Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..
(Boj@n, 15. januar 2021 10:22)

Koja je npr razlika između Reala i Cityja?
ili ove Barselone?
City je npr star preko 100 godina...ozbiljan su klub i upumpavaju novac danas kao u vecina klubova koja zeli trofeje.
i taj Lajpcig ce morati trositi gomilu miliona ako hoce prestići Bayern...samo sto postoje 10-15 godina i jedva napune stadion.

sve je danas plastika...ali uvijek se novac ulagao ako hoces trofeje.

Boj@n

pre 3 godine

@
Boj@n: nisi primetio da je reč o RB Leipzig, ne o RB Salzburg!!?
(SAŠA FRANKFURT, 15. januar 2021 14:55)

Primjetio sam, vec sam se ispravio u kom entarima..

Mile Dodik

pre 3 godine

Ovaj gazda je uzeo šemu rada od Arkana i Obilića, a čisto sumnjam da se i lično ne poznaju iz 90-tih. Mislim, sigurno su nešto poslovno petljali jer je upravo gazda RB u to vreme dosta radio u Mađarskoj.

LA[K]I

pre 3 godine

Lajpcig nije obicna plastika, kao npr. Siti i PSG. Oni novac ipak ulazu u mlade igrace i to im je primarni cilj. Treba to postovati, koliko god oni bili projekat mocne kompanije. Ipak, bilo kako bilo, Lokomotiva i Hemija ostaju jedina dva velikana iz tog grada, bez obzira sta ovi budu osvajali.

Boj@n

pre 3 godine

Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..

Armata

pre 3 godine

Nekad su naši srpski preci na čelu sa knezom Dervanom živeli tamo, otuda je ostao naziv Lajpcig koji je germanizovano Lipik ili Lipljan. Ima tu i animoziteta katoličkih Švaba prema protestanskim Prusima, nije samo netrpeljivost prema Lajpcigu zbog sponzorstva Red Bula.

CJC

pre 3 godine

Treba ih mrzeti a voleti npr divni Bajern koji da predugovor protivničkom igraču 2 godine pre isteka ugovora i onda ovaj otaljava dve godine, dodje za dž u Bajern i ne vidi teren celu sezonu...bitno da je protivnik oslabljen a divni Bajern šampion...a što Nemci sad redovno ispadaju u grupi na SP i EP to nema veze, to što taj isti Bajern dobija ćuške od Reala, Atletika, Barse, Liverpula, to isto ništa, dočekali su final8 da osvoje Miki Maus ligu šampiona jer dugačije ne bi mogli nikako.

Metodije Sindjelic

pre 3 godine

To više sa Plastikom je smorilo!!
Pa dobro nemaju tradiciju u Nemačkoj ko Bayern, Borusia D i Borusia M, Ili Engleskoj ko Man Utd, Liverpul, Notingem, Arsenal, u Italiji JUVE, Inter, Milan u Španiji Real, Barsa, Valensija.. pa šta zar svi ti navedeni klubovi ne troše po sezoni min 50 milki
Šta fali Lajpcigu, Hofenhajmu, Citiju, Čeziju(volim ga još Abramoviča)
Zbog toga je fudbal sve jači, kako sportski tako finansijski i marketinški! Pa u zadnjih 20-30godina se igra strašan fudbal sve zahvaljujući velikom novcu školama fudbala! Setite se kakve smo samo zvezde u fudbalu gledali u proteklih 30ak god ili još gledamo npr: Ronaldo(port) Mesi, Rivaldo, Ronaldo(Bra) Karlos, Ronaldinjo, Kaka, Kafu, Maradona, Batistuta,Zaneti, Veron, Krespo, Redondo, Simeone, Aimar, Del Piero, Totti,R.Badjo,Maldini, Bufon, Konte, Albertini, Kostakurta, Toldo, Pirlo, Kanavaro, Nesta, Manćini, Vieri, Ravaneli, Vijali, Zola, Raul, Ćavi, Iniesta, Ramos, Pujol, Vilja, Silva, Mata, Fabregas, Kasiljas, Širer, Gigs, Ferdinand, Skols, Bekam, Jork, Kol, Kin, Džerard, Lampard, Oven, Karager, Kol, Mekmanaman, Mateus, Birof, Hesler, Zamer, Kan, Klinsman, Rojs, Miler, Breme, Rui Košta, Figo Henry, Vijera, Pires, Trezege Blan,Levandovski, Nejmara, Mbape, Aguero, De Brujne, Sterling, Kros, Mane, Salah, Vardi, KANE, Rašford, Di Maria, Dibala, Martinez, IbrahimovićMijatović, Savićević, Piksi, Jugović, Jokanović, Mihajlović, Djukić, Prosinečki, Boban, Šuker, Bokšić, Zahović, Stanković zar mislite da bi svi oni postali tolike zvezde i toliko dobri fudbaleri da nije novca marketinga pa i na kraju navijača

pljačkaški mozak u Srba

pre 3 godine

"...Naime, FS Nemačke propisuje da svaki klub mora da poštuje pravilo "50+1", koji kaže da većinsko vlasništvo mora biti u rukama navijača..."

Gde ste ljubitelji "privatizacije"?

TedThüringen

pre 3 godine

U Njemačkoj ogromna većina klubova ima veliku tradiciju i navijače i to se jako cijeni.
Inače autoru na znanje da je najveći klub iz tog dijela Njemačke Dynamo Dresden, iako igra treću ligu.
Inače njemački nogometni savez ima preko 6 milijuna registriranih nogometaša i najveći je na svijetu.
Dakle more klubova sa velikom tradicijom.
Zato navijači ne vole RB Leipzig.

Vladan

pre 3 godine

Cuj klub bez tradicije!? Verovatno istorija pocinje i zavrsava se sa Bajernom, prebogatim klubom koji je decenijama "otimao" najbolje iz Bundeslige. Oni iz Dortmunda jos placu za Goetzeom, Levandovskim i drugim superstarovima koji su im pomogli da osvoje sve sto se moze osvojiti...

online

pre 3 godine

Sta znaci plastika?! ne razumem.. zasto je nekom klubu potrebna tradicija da bi se on priznao?! ko to brani bilo kome da krene sad da pravi tradiciju?! mozda ce za 100 godina lajocig biti najuspesniji klub evrope a mozda i nece?! pa to je lepota sporta. Sta kao “tradicinalni” smeju da kupe igraca od 100 mil jer su eto tradicinalni a neko nov kad dodje on je plastika? i za ljude koji pricaju da se to nije radilo pre 30-40 godina nemaju pojma.. pa jedan Sirer je prodat njukaslu za 20 miliona funta!! ej! to je kao sad 150!

Toplica

pre 3 godine

1. Ako bi postojali samo klubovi "sa tradicijom" , onda bi to znacilo da ni jedan novi klub na svetu ne bi trebalo da bude osnovan.
2. Ako novoosnovani klub hoce rezultat, neko mora da ulozi pare. U ovom slucaju sponzor je Red Bul
3. Pravo je licemerje od strane navijaca klibova " sa tradicijom" sto osudjuju Lajpcig. Pa zar Bajern, Borusija, Keln... nemaju sponzore koji tovare milione u klubove? Ili njihovi igraci igraju iz ljubavi a ne za velike pare.

Mile Dodik

pre 3 godine

Ovaj gazda je uzeo šemu rada od Arkana i Obilića, a čisto sumnjam da se i lično ne poznaju iz 90-tih. Mislim, sigurno su nešto poslovno petljali jer je upravo gazda RB u to vreme dosta radio u Mađarskoj.

Reši kritičara

pre 3 godine

Postoji i kod nas jedan takav klub.
(Dežurni kritičar, 15. januar 2021 10:52)

Postoji, mada mislim da je Obilić trenutno u nekoj beton ligi.

Boj@n

pre 3 godine

@
Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..
(Boj@n, 15. januar 2021 10:22)

Moja greska, mislio sam na Red Bull Leipzig, a napisao sam Salzburg..

Zivota

pre 3 godine

Sve stoji,ali ne pomenuti onda i Bajern kao sigurno omrazeniji klub u Nemackoj pa i od RB i zbog toga sto pokupuju sve najbolje u Nemackoj pa i iz Dortmunda samo da bi oslabili konkurenciju...

Šta je?!

pre 3 godine

čitava engleska premijer liga funkcioniše na tom principu, samo što je tamo većina klubova dobila enorman novac...u suprotnom, i dalje bi ih, kao 70-tih godina i dalje "otresali" klubovi sa naših prostora...dakle, hoćete neograničen priliv novca, dobili ste industrijski fudbal...

Milan

pre 3 godine

čitava engleska premijer liga funkcioniše na tom principu, samo što je tamo većina klubova dobila enorman novac...u suprotnom, i dalje bi ih, kao 70-tih godina i dalje "otresali" klubovi sa naših prostora...dakle, hoćete neograničen priliv novca, dobili ste industrijski fudbal...
(Šta je?!, 15. januar 2021 12:01)

Sedamdesetih kazes? Je l' tu mislis mozda i na kraj sedamdesetih i pocetak osamdesetih 1976/1977-1983/1984. kad su klubovi iz Engleske dominirali u KES-u (samo u sezoni 1982/1983. nije engleski klub osvojio).

Enter Sandman

pre 3 godine

Odličan tekst, ali sa jednom stvari se ne slazem. Naime, nije RB Lajpcig jedini "omraženi" klub u Nemačkoj, slično je i sa Hofenhajmom, koji je vlasništvu vlasnika SAP-a. Takodje su smatrani plastikom, veštačkim klubom itd. Činjenica je da su iz manjeg mesta nego što je Lajpcig i da možda nisu toliko atraktivni i uspešni, ali sličnu priču imaju.

eswatini

pre 3 godine

Odličan tekst, izmenite samo ako možete FK Sašen u FK Zaksen. Reč je o pokrajini Saksoniji, a ona se na nemačkom zove Zaksen.

Aleksandar

pre 3 godine

Ima gresaka u tekstu (Rangnik je doveo Nagelsmana, ne Kruse) ali sustina je tu. Za mene je Red Bull Sport (ogranak kompanije koji se bavi klubovima koje sponzorisu) projekat koji ako bude opstao kao sto je rastao za ovih 10ak godina - biti nesto sto ce se proucavati. Ta ambicija da razvijas igrace sa 4 od 6 kontinenata koristeci filijale (Nju Jork, Bragantino, Salzburg, Liefering, nekada RB Gana koja je 2014. ugasena) je fascinantna. Rangnik je taj koncept nadogradio i Dao mu svoj licni pecat (takticki koncept gegenpresa ciji je utemeljivac I konceptualni zacetnik bio u Nemackoj (Ulm sa kraja 90ih)). Svi timovi igraju isti koncept fudbala, traze isti profil igraca i kada iz Njujorka i Bragantina dovedes najtalentovanije - idu u Salcburg. Ako se izbore za mesto, sjajno, ako ne - idu u Liefering mada je to vise za u18 talente. E onda najbolji od najboljih idu u Lajpcig pa ako neko zeli da ga kupi iz Lajpciga - Cena je nekoliko puta visa u odnosu na Ono sto bi Salzburg dobio (Keita, Werner).

Romanticarski gledam na procvat ovog kluba koji ulaze novac, ali ga ulaze na nacin na koji je meni prihvatljiv (nema 50-100 milliona za transfere, bombasticnih naslova u medijima) vec je akcenat na sopstvene snage sa popunjavanjem pozicija transferima iz filijala (piramidalni sistem sa Lajpcigom na vrhu). Opet, po mom misljenju RB nekome ce dati krila da poleti, da dobije priliku da se probijw

PAOK

pre 3 godine

Meni je veci skadal propadanje klubova iz Istocne Nemacke nakon ujedinjenja.Zapadni klubovi su za mizetne pare doveli najbolje igrace iz istocnog dela.Neki veliki klubovi su propali i nikad nisu povraitli stari sjaj.Mnogima u Nemackoj bode oci da jedan klub iz nekadasnje I.Nemacke ima jakog sponzora i dobre rezultate.

jojufff

pre 3 godine

Plastika je Manchester City i PSG
Red Bull Salzburg nije plastika jer ne kupuju igrace od 100-200 miliona
Ono imaju vrhunsku skauting sluzbu koja trazi mlade talente, dakle ne kupuju "gotove" igrace,vec igrace sa kojima treba puno da se radi da bi bili vrhunski..
Ozbiljan klub, tako se to radi..
(Boj@n, 15. januar 2021 10:22)

Koja je npr razlika između Reala i Cityja?
ili ove Barselone?
City je npr star preko 100 godina...ozbiljan su klub i upumpavaju novac danas kao u vecina klubova koja zeli trofeje.
i taj Lajpcig ce morati trositi gomilu miliona ako hoce prestići Bayern...samo sto postoje 10-15 godina i jedva napune stadion.

sve je danas plastika...ali uvijek se novac ulagao ako hoces trofeje.

skocko

pre 3 godine

Pa taj "plasticni" Lajpcig trosi 5x manje od bajerna, barse, reala, junajteda.. i slicnih timova koji imaju tradiciju i "dusu". Bajern decenijama dominira tako sto kupuje najbolje igrace rivala, real i barsa takodje i to je onda bas super za fudbal jer se cuva tradicija. Zamislite dodju Lejkersi koji imaju najvecu tradiciju i najvise navijaca i kupe janisa, doncica i jokica i uzmu 9/10 narednih titula, pa to niko ziv ne bi gledao, e bas to bajern radi.

Šta je?!

pre 3 godine

@Milan: ne čitaš šta se piše ...Zvezda, Partizan i Hajduk su bili vrlo uspešni sa najjačim timovima iz engleske najjače lige i redovno ih dobijali, tokom 60-tih, 70-tih, 80-tih godina, a sada bi se mučili i sa Fulamom...

Boj@n

pre 3 godine

@
Boj@n: nisi primetio da je reč o RB Leipzig, ne o RB Salzburg!!?
(SAŠA FRANKFURT, 15. januar 2021 14:55)

Primjetio sam, vec sam se ispravio u kom entarima..