Ponedeljak, 28.12.2020.

09:00

Četiri skakaonice – prestonica zimske sportske čarolije

Izvor: B92

Èetiri skakaonice – prestonica zimske sportske èarolije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Moker

pre 3 godine

Ne znam, pratio sam skakace u devedesetima.
Ari Peka Nikola, Jens Vajsflog, hrpa Japanaca, i mnogi drugi.
Ali mi je nekako u to doba u sjecanje usao Toni Nieminen.

Dejan

pre 3 godine

Svi vi koji pisete kako je sada bezveze zbog toga sto pobedi onaj koji je skocio 125 a onaj sa 140 zavrsi kao peti npr,svi vi ne pratite uopste skokove i letove,da pratite ukapirili bi kako sada funkcionisu skokovi,i puno je postenije nego ranije kada je mogao da pobedi neko kome je vetar pomogao a drugima nije,sada se sve izravna,i uvek pobedjuju najbolji,nema vise iznenadjenja kao ranije,a i nije uopste tesko skapirati sva ova nova pravila,kad bi pogledali 10 takmicenja zaredom shvatili bi kako su ova nova pravila mnogo bolja i postenija nego ona ranije.Inace poljaci su diskvalifikovani bar sa prvog takmicenja u Obersdorfu jer Muranka ima koronu pa moraju svi ostali iz poljskog tima u karantin.

blabojzna

pre 3 godine

Sednem sa ocem, napolju je tada bio sneg u Bg, ne kao sada. Onda skakaonice, pa Stenmark I drugari, Krizaj, Mateja Svet, Rok Petrovič, Tomba....
Onda par dana posle toga na Kop i skijanje.
Danas to pokušavam sa sinom ali slabo ide. Voli da ode i skija, ali da gledano mu je dosadno.

Otranto

pre 3 godine

Čitam većinom komentari tipa "eh, kako je bilo nekad, oh, nekad sam uživao, ah, nije to kao pre"... Dragi ljudi, opustite se, uživajte u ovom sjajnom takmičenju koje i dalje ima svoje čari kao i pre. Ok, nema publike iz objektivnih razloga, ali ima vrhunskih skakača spremnih da daju sve od sebe kako bi ostvarili što bolje skokove i rezultat. Svako vreme ima svoje junake, budite svesni trenutka jer i ova turneja će se jednom zvati prošlost. Sve najbolje.

miodrag

pre 3 godine

ne, nije se pojavio ni na jednom takmičenju ove sezone.
ne znam da li se penzionisao, moraću to da proverim na internetu...

što se tiče mojih favorita, navijaću za slovence i fince (mada su upravo finci već godinama u krizi kojoj se ne nazire kraj), mada, ko god da pobedi, biće mi drago.
(chandler bing, 28. decembar 2020 12:36)
Kasai još uvek je aktivan skakač, ali se pojavljuje jedino u Saporu gde je nažalost otkazan zbog proklete situacije sa koronom. Što se tiče favorita ove sezone mislim da Granerud favorit, ali da će biti jako teško osvojiti turneju ako nije u formi od početka sezone. Drugo Slovenci posle Petera Prevca nemaju pobede u Novogodišnjoj turneji, a jedino Lanišek bi mogao da iznenadi plasman na podijumu na kraju ove turneje. Finci nažalost oni su jako dugo u krizi i oni još od Ahonena nemaju pobede na NT. Navijaću za Poljake koji su mi nekako draži i imaju iskusne skakače koji bi mogli pomrsiti Graneruda, Ajzenbihlera i drugi.

miodrag

pre 3 godine

Kada se setim kako su nekada bili Novogodišnje turneje, gledalo se sa malih ekrana i pratilo se kako skakači lete. Danas nema toliko pažnje kao nekada što je bilo jer su savremene tehnologije, koeficijent kapije i vetra i druge tehnologije omogućile promenu sistema takmičenja. Pratim NT još od sezone 2004/05 kada su skakali Ahonen, Janda, Petersen, Romoren, Morgenštern, Mališ i drugi skakači, a najviše mi urezalo sečanje kada su se borili Janda i Ahonen za osvajanje Novogodišnje turneje 2005/2006. To je bilo ludilo od takmičenja i sve vreme su obojica jako dobro skakali tokom turneje. Na kraju su obojica slavili sa istim brojem bodova u generalnom plasmanu na kraju Novogodišnje turneje i nikad dramatičnije takmičenje nije viđeno od tada.

Tenis20

pre 3 godine

Ne znam zasto svake godine vecina pise da nema drazi. Gledam od 2003. 4Hills i podjednako uzivam svake godine. I u atmosferi praznika i u skokovima, koje gledam i ostatak sezone, mada ne sa takvom paznjom naravno.

Goldi fan

pre 3 godine

Odmalena sam tako otpočinjala novu godinu - sarma i ruska na tanjir i Garmiš-Partnekirhen. Junak mi je bio legendarni Mati Nikenen, pa Primož Ulaga, onda se pojavio čitav niz letećih Finaca, bajni ledeni Ahnonen. A najviše sam volela Andreasa Goldbergera, koji je fantastične bitke bio sa Norijakijem Kasaijem - kakvi su to skokovi bili! Obojica su fantastično skakala! A onda čitava plejada Nemaca i Austrijanaca... Sve sam ih znala, celu sezonu pratila.

Prenose sam kasnije pratila na Eurosportu preko satelita. Ko je slušao Dejvida Goldstroma, video je šta znači biti pravi komentator - sve znati i sve korisno kazati, a pustiti ljude da na miru uživaju u skokovima. Naši komentatori, šta god da prenose, usta ne zatvaraju tokom celog prenosa. Nesnono.

Sad već dugo ne gledam sem Novogodišnje skakaonice. Ne sviđa mi se ovaj nov sistem bodovanja, kvari mi užitak. Ipak, već se štimujem za prvi januar!

Drago mi je što vidim da je ova vest tolike ljude vratila u neka lepša vremena. Želim vam sve najbolje!

Aleksej

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.
(Uros Dj., 28. decembar 2020 09:35)Ali bukvalno.

Боки

pre 3 godine

Зима, снег, руска салата, Душко Кораћ и 4 скакаонице = Нова година. Сада, 20ак ходина касније, нема зиме, нема снега, нема нажалост покојног Душка и некако сам тај утисак Нове године ми је некако непостојећи. Него, не пратим пар година уназад је л' још увек скаче Нориаки Касаи? :)

majtimajk

pre 3 godine

Dakle, glupljeg i dosadnijeg sporta nema. Skijanje i skakanje smo pratili za vreme SFRJ, jer smo imali "nase"(Slovence). Posle raspada drzave, to skakanje su zaboravili da odjave i to je tako ostalo. Svaki skok je isti, jedan skoci 2cm dalje. Uauu.... kakva drama!

Милаш

pre 3 godine

Хахаха какви фаворити. Све пањеви. Бљесну 1-2 сезоне и нема их више. А некад су велики Ахонен, Малиш, Касаи, Фунаки... трајали по 15 година.

WillyWonka

pre 3 godine

Ne znam koliko godina (bogami i decenija) pratim ovaj događaj. Najljepše mi je 1. januara, onako mamuran, staviti pred sebe malo meze, ruske salate, ćurke i dinstanog kupusa i lagano gledati skokove. I da ne zaboravim, takođe se tradicionalno pogleda i Novogodišnji koncert iz Beča. Ta dva prenosa za mene su znak da smo ušli u novu godinu.
Vidim po komentarima, mnogi imaju slične navike, pa mi nešto dođe drago. Zato, pozdrav i puno sreće svima koji 1. januara gledaju skokove.

chandler bing

pre 3 godine

Него, не пратим пар година уназад је л' још увек скаче Нориаки Касаи? :)
(Боки, 28. decembar 2020 12:02)

ne, nije se pojavio ni na jednom takmičenju ove sezone.
ne znam da li se penzionisao, moraću to da proverim na internetu...

što se tiče mojih favorita, navijaću za slovence i fince (mada su upravo finci već godinama u krizi kojoj se ne nazire kraj), mada, ko god da pobedi, biće mi drago.

gloria

pre 3 godine

Ja se sjećam još sezona sa Jens Vajfslogom, pa Mati Nikenen, pa onaj ludi englez, pa Kasai & Co?. Al' se ostarilo sunce ti žarko...

misha

pre 3 godine

Počeo sam da gledam 98 kad je pobedio funaki i gledao sam sve do pre par godina,sada nemam osećaj kao nekad nema više te draži sve se promenilo.

pejafan

pre 3 godine

Klinac,osnovna skola,cale i ja se smestimo i licitiramo duzinu skoka...Morgensten,Slirencauer,Aman,Ahonen junaci zime
Mnogo je lepo kad si dete,samo sto se to shvati tek kada vise nisi...

a onda je crna rupa transformisala svet

pre 3 godine

kolko sam ja ovo voleo kad sam bio klinac...
(markinjo, 28. decembar

Zato sto je bilo dva kanala a ostatak dana bio ispunjen sankanjem napolju...

Danilo

pre 3 godine

Au prelepo vreme kad su se pratile cetiri skakonice,napolju sneg i sjajni komentari Duska Koraca .A u tim danjma baba redovno pravila domaci hleb ,stvarno romanticno vreme .

Komša

pre 3 godine

Sta znam, ja sam sa ocem gledao kao klinac i tacno takav osecaj sam imao, sada ja gledam sa svojim klincem pa nesto kontam da i on ima isti osecaj vise je to neka nostalgija a mi smo odrasli i imamo zivotne borbe dok klinci uzivaju u ovo doba godine kao sto smo i mi nekada
 (strokavi mozak, 

Baš juče sam pomenuo u komentaru ovo.
Muku mučim - ne daju mi deca da ostanem dete.
Dok su mali,sve ok - pripremimo Najlepše želje i krece secovanje na skokove.Osvojeno se čuva za Bozic..

E sad razmišljam da li ce ostati na "zurkama". Stariji osnovci - skupe se kod drugara u nekoj gajbi koju su odredili za "bazu" i tamo čekaju Novu.
Tako je i sa starijim sinom bilo - do 13,14 plafon a onda "imaju svoja posla".

Žena nece "se kocka" ,mačku baš briga - davno je provalila da "ne može da uhvati ove sa televizije" i da je to prevara.

Sam u kuci.
Vreme je da odrastem.
Dok ne stignu unučici.

UnKnown

pre 3 godine

Super text, svaka čast. Gledam sve zimske sportove odavno, a ovo je priča za sebe. Šteta što je ovaj Corona cirkus prisutan i što nema publike, jer to nije to. Kakogod, uzbuđenja neće faliti, pogotovo što imamo tri skakača koja su u super formi. Granerud, Gajger i Ajzenbihler.

ben yeder

pre 3 godine

Nažalost, više mi nije toliko zanimljivo da pratim, kao kad sam bio klinac. Nekada sam znao bar 30 skakača, sada ih ni 5 ne mogu nabrojati. Sećam se dominacije Ahonena i Hanavalda i senzacije kada se pojavio Morgerštern. Lepa vremena...

Ivan Rakovac

pre 3 godine

Bilo nekad uz Duska Koraca,sad nema na RtS-u,sve su poremetili uvodjenjem koficijenta vetar,kapija,pa onaj skoci 140m,a pobedi onaj sa 125,nema drazi...

Noriega

pre 3 godine

Svaka čast za tekst, pratim uvek 4 skakaonice ali slabo pratim svetski kup pa dobro dodje podsećanje na termine i favorite ove godine.

strokavi mozak

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.
(Uros Dj., 28. decembar 2020 09:35)

Sta znam, ja sam sa ocem gledao kao klinac i tacno takav osecaj sam imao, sada ja gledam sa svojim klincem pa nesto kontam da i on ima isti osecaj vise je to neka nostalgija a mi smo odrasli i imamo zivotne borbe dok klinci uzivaju u ovo doba godine kao sto smo i mi nekada

Uros Dj.

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.

Uros Dj.

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.

strokavi mozak

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.
(Uros Dj., 28. decembar 2020 09:35)

Sta znam, ja sam sa ocem gledao kao klinac i tacno takav osecaj sam imao, sada ja gledam sa svojim klincem pa nesto kontam da i on ima isti osecaj vise je to neka nostalgija a mi smo odrasli i imamo zivotne borbe dok klinci uzivaju u ovo doba godine kao sto smo i mi nekada

ben yeder

pre 3 godine

Nažalost, više mi nije toliko zanimljivo da pratim, kao kad sam bio klinac. Nekada sam znao bar 30 skakača, sada ih ni 5 ne mogu nabrojati. Sećam se dominacije Ahonena i Hanavalda i senzacije kada se pojavio Morgerštern. Lepa vremena...

Noriega

pre 3 godine

Svaka čast za tekst, pratim uvek 4 skakaonice ali slabo pratim svetski kup pa dobro dodje podsećanje na termine i favorite ove godine.

Ivan Rakovac

pre 3 godine

Bilo nekad uz Duska Koraca,sad nema na RtS-u,sve su poremetili uvodjenjem koficijenta vetar,kapija,pa onaj skoci 140m,a pobedi onaj sa 125,nema drazi...

pejafan

pre 3 godine

Klinac,osnovna skola,cale i ja se smestimo i licitiramo duzinu skoka...Morgensten,Slirencauer,Aman,Ahonen junaci zime
Mnogo je lepo kad si dete,samo sto se to shvati tek kada vise nisi...

Komša

pre 3 godine

Sta znam, ja sam sa ocem gledao kao klinac i tacno takav osecaj sam imao, sada ja gledam sa svojim klincem pa nesto kontam da i on ima isti osecaj vise je to neka nostalgija a mi smo odrasli i imamo zivotne borbe dok klinci uzivaju u ovo doba godine kao sto smo i mi nekada
 (strokavi mozak, 

Baš juče sam pomenuo u komentaru ovo.
Muku mučim - ne daju mi deca da ostanem dete.
Dok su mali,sve ok - pripremimo Najlepše želje i krece secovanje na skokove.Osvojeno se čuva za Bozic..

E sad razmišljam da li ce ostati na "zurkama". Stariji osnovci - skupe se kod drugara u nekoj gajbi koju su odredili za "bazu" i tamo čekaju Novu.
Tako je i sa starijim sinom bilo - do 13,14 plafon a onda "imaju svoja posla".

Žena nece "se kocka" ,mačku baš briga - davno je provalila da "ne može da uhvati ove sa televizije" i da je to prevara.

Sam u kuci.
Vreme je da odrastem.
Dok ne stignu unučici.

UnKnown

pre 3 godine

Super text, svaka čast. Gledam sve zimske sportove odavno, a ovo je priča za sebe. Šteta što je ovaj Corona cirkus prisutan i što nema publike, jer to nije to. Kakogod, uzbuđenja neće faliti, pogotovo što imamo tri skakača koja su u super formi. Granerud, Gajger i Ajzenbihler.

a onda je crna rupa transformisala svet

pre 3 godine

kolko sam ja ovo voleo kad sam bio klinac...
(markinjo, 28. decembar

Zato sto je bilo dva kanala a ostatak dana bio ispunjen sankanjem napolju...

WillyWonka

pre 3 godine

Ne znam koliko godina (bogami i decenija) pratim ovaj događaj. Najljepše mi je 1. januara, onako mamuran, staviti pred sebe malo meze, ruske salate, ćurke i dinstanog kupusa i lagano gledati skokove. I da ne zaboravim, takođe se tradicionalno pogleda i Novogodišnji koncert iz Beča. Ta dva prenosa za mene su znak da smo ušli u novu godinu.
Vidim po komentarima, mnogi imaju slične navike, pa mi nešto dođe drago. Zato, pozdrav i puno sreće svima koji 1. januara gledaju skokove.

Danilo

pre 3 godine

Au prelepo vreme kad su se pratile cetiri skakonice,napolju sneg i sjajni komentari Duska Koraca .A u tim danjma baba redovno pravila domaci hleb ,stvarno romanticno vreme .

Боки

pre 3 godine

Зима, снег, руска салата, Душко Кораћ и 4 скакаонице = Нова година. Сада, 20ак ходина касније, нема зиме, нема снега, нема нажалост покојног Душка и некако сам тај утисак Нове године ми је некако непостојећи. Него, не пратим пар година уназад је л' још увек скаче Нориаки Касаи? :)

Goldi fan

pre 3 godine

Odmalena sam tako otpočinjala novu godinu - sarma i ruska na tanjir i Garmiš-Partnekirhen. Junak mi je bio legendarni Mati Nikenen, pa Primož Ulaga, onda se pojavio čitav niz letećih Finaca, bajni ledeni Ahnonen. A najviše sam volela Andreasa Goldbergera, koji je fantastične bitke bio sa Norijakijem Kasaijem - kakvi su to skokovi bili! Obojica su fantastično skakala! A onda čitava plejada Nemaca i Austrijanaca... Sve sam ih znala, celu sezonu pratila.

Prenose sam kasnije pratila na Eurosportu preko satelita. Ko je slušao Dejvida Goldstroma, video je šta znači biti pravi komentator - sve znati i sve korisno kazati, a pustiti ljude da na miru uživaju u skokovima. Naši komentatori, šta god da prenose, usta ne zatvaraju tokom celog prenosa. Nesnono.

Sad već dugo ne gledam sem Novogodišnje skakaonice. Ne sviđa mi se ovaj nov sistem bodovanja, kvari mi užitak. Ipak, već se štimujem za prvi januar!

Drago mi je što vidim da je ova vest tolike ljude vratila u neka lepša vremena. Želim vam sve najbolje!

gloria

pre 3 godine

Ja se sjećam još sezona sa Jens Vajfslogom, pa Mati Nikenen, pa onaj ludi englez, pa Kasai & Co?. Al' se ostarilo sunce ti žarko...

Милаш

pre 3 godine

Хахаха какви фаворити. Све пањеви. Бљесну 1-2 сезоне и нема их више. А некад су велики Ахонен, Малиш, Касаи, Фунаки... трајали по 15 година.

Otranto

pre 3 godine

Čitam većinom komentari tipa "eh, kako je bilo nekad, oh, nekad sam uživao, ah, nije to kao pre"... Dragi ljudi, opustite se, uživajte u ovom sjajnom takmičenju koje i dalje ima svoje čari kao i pre. Ok, nema publike iz objektivnih razloga, ali ima vrhunskih skakača spremnih da daju sve od sebe kako bi ostvarili što bolje skokove i rezultat. Svako vreme ima svoje junake, budite svesni trenutka jer i ova turneja će se jednom zvati prošlost. Sve najbolje.

chandler bing

pre 3 godine

Него, не пратим пар година уназад је л' још увек скаче Нориаки Касаи? :)
(Боки, 28. decembar 2020 12:02)

ne, nije se pojavio ni na jednom takmičenju ove sezone.
ne znam da li se penzionisao, moraću to da proverim na internetu...

što se tiče mojih favorita, navijaću za slovence i fince (mada su upravo finci već godinama u krizi kojoj se ne nazire kraj), mada, ko god da pobedi, biće mi drago.

Aleksej

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.
(Uros Dj., 28. decembar 2020 09:35)Ali bukvalno.

Tenis20

pre 3 godine

Ne znam zasto svake godine vecina pise da nema drazi. Gledam od 2003. 4Hills i podjednako uzivam svake godine. I u atmosferi praznika i u skokovima, koje gledam i ostatak sezone, mada ne sa takvom paznjom naravno.

Dejan

pre 3 godine

Svi vi koji pisete kako je sada bezveze zbog toga sto pobedi onaj koji je skocio 125 a onaj sa 140 zavrsi kao peti npr,svi vi ne pratite uopste skokove i letove,da pratite ukapirili bi kako sada funkcionisu skokovi,i puno je postenije nego ranije kada je mogao da pobedi neko kome je vetar pomogao a drugima nije,sada se sve izravna,i uvek pobedjuju najbolji,nema vise iznenadjenja kao ranije,a i nije uopste tesko skapirati sva ova nova pravila,kad bi pogledali 10 takmicenja zaredom shvatili bi kako su ova nova pravila mnogo bolja i postenija nego ona ranije.Inace poljaci su diskvalifikovani bar sa prvog takmicenja u Obersdorfu jer Muranka ima koronu pa moraju svi ostali iz poljskog tima u karantin.

misha

pre 3 godine

Počeo sam da gledam 98 kad je pobedio funaki i gledao sam sve do pre par godina,sada nemam osećaj kao nekad nema više te draži sve se promenilo.

miodrag

pre 3 godine

Kada se setim kako su nekada bili Novogodišnje turneje, gledalo se sa malih ekrana i pratilo se kako skakači lete. Danas nema toliko pažnje kao nekada što je bilo jer su savremene tehnologije, koeficijent kapije i vetra i druge tehnologije omogućile promenu sistema takmičenja. Pratim NT još od sezone 2004/05 kada su skakali Ahonen, Janda, Petersen, Romoren, Morgenštern, Mališ i drugi skakači, a najviše mi urezalo sečanje kada su se borili Janda i Ahonen za osvajanje Novogodišnje turneje 2005/2006. To je bilo ludilo od takmičenja i sve vreme su obojica jako dobro skakali tokom turneje. Na kraju su obojica slavili sa istim brojem bodova u generalnom plasmanu na kraju Novogodišnje turneje i nikad dramatičnije takmičenje nije viđeno od tada.

blabojzna

pre 3 godine

Sednem sa ocem, napolju je tada bio sneg u Bg, ne kao sada. Onda skakaonice, pa Stenmark I drugari, Krizaj, Mateja Svet, Rok Petrovič, Tomba....
Onda par dana posle toga na Kop i skijanje.
Danas to pokušavam sa sinom ali slabo ide. Voli da ode i skija, ali da gledano mu je dosadno.

Moker

pre 3 godine

Ne znam, pratio sam skakace u devedesetima.
Ari Peka Nikola, Jens Vajsflog, hrpa Japanaca, i mnogi drugi.
Ali mi je nekako u to doba u sjecanje usao Toni Nieminen.

miodrag

pre 3 godine

ne, nije se pojavio ni na jednom takmičenju ove sezone.
ne znam da li se penzionisao, moraću to da proverim na internetu...

što se tiče mojih favorita, navijaću za slovence i fince (mada su upravo finci već godinama u krizi kojoj se ne nazire kraj), mada, ko god da pobedi, biće mi drago.
(chandler bing, 28. decembar 2020 12:36)
Kasai još uvek je aktivan skakač, ali se pojavljuje jedino u Saporu gde je nažalost otkazan zbog proklete situacije sa koronom. Što se tiče favorita ove sezone mislim da Granerud favorit, ali da će biti jako teško osvojiti turneju ako nije u formi od početka sezone. Drugo Slovenci posle Petera Prevca nemaju pobede u Novogodišnjoj turneji, a jedino Lanišek bi mogao da iznenadi plasman na podijumu na kraju ove turneje. Finci nažalost oni su jako dugo u krizi i oni još od Ahonena nemaju pobede na NT. Navijaću za Poljake koji su mi nekako draži i imaju iskusne skakače koji bi mogli pomrsiti Graneruda, Ajzenbihlera i drugi.

majtimajk

pre 3 godine

Dakle, glupljeg i dosadnijeg sporta nema. Skijanje i skakanje smo pratili za vreme SFRJ, jer smo imali "nase"(Slovence). Posle raspada drzave, to skakanje su zaboravili da odjave i to je tako ostalo. Svaki skok je isti, jedan skoci 2cm dalje. Uauu.... kakva drama!

majtimajk

pre 3 godine

Dakle, glupljeg i dosadnijeg sporta nema. Skijanje i skakanje smo pratili za vreme SFRJ, jer smo imali "nase"(Slovence). Posle raspada drzave, to skakanje su zaboravili da odjave i to je tako ostalo. Svaki skok je isti, jedan skoci 2cm dalje. Uauu.... kakva drama!

Ivan Rakovac

pre 3 godine

Bilo nekad uz Duska Koraca,sad nema na RtS-u,sve su poremetili uvodjenjem koficijenta vetar,kapija,pa onaj skoci 140m,a pobedi onaj sa 125,nema drazi...

misha

pre 3 godine

Počeo sam da gledam 98 kad je pobedio funaki i gledao sam sve do pre par godina,sada nemam osećaj kao nekad nema više te draži sve se promenilo.

Uros Dj.

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.

ben yeder

pre 3 godine

Nažalost, više mi nije toliko zanimljivo da pratim, kao kad sam bio klinac. Nekada sam znao bar 30 skakača, sada ih ni 5 ne mogu nabrojati. Sećam se dominacije Ahonena i Hanavalda i senzacije kada se pojavio Morgerštern. Lepa vremena...

Милаш

pre 3 godine

Хахаха какви фаворити. Све пањеви. Бљесну 1-2 сезоне и нема их више. А некад су велики Ахонен, Малиш, Касаи, Фунаки... трајали по 15 година.

blabojzna

pre 3 godine

Sednem sa ocem, napolju je tada bio sneg u Bg, ne kao sada. Onda skakaonice, pa Stenmark I drugari, Krizaj, Mateja Svet, Rok Petrovič, Tomba....
Onda par dana posle toga na Kop i skijanje.
Danas to pokušavam sa sinom ali slabo ide. Voli da ode i skija, ali da gledano mu je dosadno.

Danilo

pre 3 godine

Au prelepo vreme kad su se pratile cetiri skakonice,napolju sneg i sjajni komentari Duska Koraca .A u tim danjma baba redovno pravila domaci hleb ,stvarno romanticno vreme .

Otranto

pre 3 godine

Čitam većinom komentari tipa "eh, kako je bilo nekad, oh, nekad sam uživao, ah, nije to kao pre"... Dragi ljudi, opustite se, uživajte u ovom sjajnom takmičenju koje i dalje ima svoje čari kao i pre. Ok, nema publike iz objektivnih razloga, ali ima vrhunskih skakača spremnih da daju sve od sebe kako bi ostvarili što bolje skokove i rezultat. Svako vreme ima svoje junake, budite svesni trenutka jer i ova turneja će se jednom zvati prošlost. Sve najbolje.

Боки

pre 3 godine

Зима, снег, руска салата, Душко Кораћ и 4 скакаонице = Нова година. Сада, 20ак ходина касније, нема зиме, нема снега, нема нажалост покојног Душка и некако сам тај утисак Нове године ми је некако непостојећи. Него, не пратим пар година уназад је л' још увек скаче Нориаки Касаи? :)

WillyWonka

pre 3 godine

Ne znam koliko godina (bogami i decenija) pratim ovaj događaj. Najljepše mi je 1. januara, onako mamuran, staviti pred sebe malo meze, ruske salate, ćurke i dinstanog kupusa i lagano gledati skokove. I da ne zaboravim, takođe se tradicionalno pogleda i Novogodišnji koncert iz Beča. Ta dva prenosa za mene su znak da smo ušli u novu godinu.
Vidim po komentarima, mnogi imaju slične navike, pa mi nešto dođe drago. Zato, pozdrav i puno sreće svima koji 1. januara gledaju skokove.

pejafan

pre 3 godine

Klinac,osnovna skola,cale i ja se smestimo i licitiramo duzinu skoka...Morgensten,Slirencauer,Aman,Ahonen junaci zime
Mnogo je lepo kad si dete,samo sto se to shvati tek kada vise nisi...

Tenis20

pre 3 godine

Ne znam zasto svake godine vecina pise da nema drazi. Gledam od 2003. 4Hills i podjednako uzivam svake godine. I u atmosferi praznika i u skokovima, koje gledam i ostatak sezone, mada ne sa takvom paznjom naravno.

miodrag

pre 3 godine

Kada se setim kako su nekada bili Novogodišnje turneje, gledalo se sa malih ekrana i pratilo se kako skakači lete. Danas nema toliko pažnje kao nekada što je bilo jer su savremene tehnologije, koeficijent kapije i vetra i druge tehnologije omogućile promenu sistema takmičenja. Pratim NT još od sezone 2004/05 kada su skakali Ahonen, Janda, Petersen, Romoren, Morgenštern, Mališ i drugi skakači, a najviše mi urezalo sečanje kada su se borili Janda i Ahonen za osvajanje Novogodišnje turneje 2005/2006. To je bilo ludilo od takmičenja i sve vreme su obojica jako dobro skakali tokom turneje. Na kraju su obojica slavili sa istim brojem bodova u generalnom plasmanu na kraju Novogodišnje turneje i nikad dramatičnije takmičenje nije viđeno od tada.

Moker

pre 3 godine

Ne znam, pratio sam skakace u devedesetima.
Ari Peka Nikola, Jens Vajsflog, hrpa Japanaca, i mnogi drugi.
Ali mi je nekako u to doba u sjecanje usao Toni Nieminen.

strokavi mozak

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.
(Uros Dj., 28. decembar 2020 09:35)

Sta znam, ja sam sa ocem gledao kao klinac i tacno takav osecaj sam imao, sada ja gledam sa svojim klincem pa nesto kontam da i on ima isti osecaj vise je to neka nostalgija a mi smo odrasli i imamo zivotne borbe dok klinci uzivaju u ovo doba godine kao sto smo i mi nekada

UnKnown

pre 3 godine

Super text, svaka čast. Gledam sve zimske sportove odavno, a ovo je priča za sebe. Šteta što je ovaj Corona cirkus prisutan i što nema publike, jer to nije to. Kakogod, uzbuđenja neće faliti, pogotovo što imamo tri skakača koja su u super formi. Granerud, Gajger i Ajzenbihler.

chandler bing

pre 3 godine

Него, не пратим пар година уназад је л' још увек скаче Нориаки Касаи? :)
(Боки, 28. decembar 2020 12:02)

ne, nije se pojavio ni na jednom takmičenju ove sezone.
ne znam da li se penzionisao, moraću to da proverim na internetu...

što se tiče mojih favorita, navijaću za slovence i fince (mada su upravo finci već godinama u krizi kojoj se ne nazire kraj), mada, ko god da pobedi, biće mi drago.

Goldi fan

pre 3 godine

Odmalena sam tako otpočinjala novu godinu - sarma i ruska na tanjir i Garmiš-Partnekirhen. Junak mi je bio legendarni Mati Nikenen, pa Primož Ulaga, onda se pojavio čitav niz letećih Finaca, bajni ledeni Ahnonen. A najviše sam volela Andreasa Goldbergera, koji je fantastične bitke bio sa Norijakijem Kasaijem - kakvi su to skokovi bili! Obojica su fantastično skakala! A onda čitava plejada Nemaca i Austrijanaca... Sve sam ih znala, celu sezonu pratila.

Prenose sam kasnije pratila na Eurosportu preko satelita. Ko je slušao Dejvida Goldstroma, video je šta znači biti pravi komentator - sve znati i sve korisno kazati, a pustiti ljude da na miru uživaju u skokovima. Naši komentatori, šta god da prenose, usta ne zatvaraju tokom celog prenosa. Nesnono.

Sad već dugo ne gledam sem Novogodišnje skakaonice. Ne sviđa mi se ovaj nov sistem bodovanja, kvari mi užitak. Ipak, već se štimujem za prvi januar!

Drago mi je što vidim da je ova vest tolike ljude vratila u neka lepša vremena. Želim vam sve najbolje!

miodrag

pre 3 godine

ne, nije se pojavio ni na jednom takmičenju ove sezone.
ne znam da li se penzionisao, moraću to da proverim na internetu...

što se tiče mojih favorita, navijaću za slovence i fince (mada su upravo finci već godinama u krizi kojoj se ne nazire kraj), mada, ko god da pobedi, biće mi drago.
(chandler bing, 28. decembar 2020 12:36)
Kasai još uvek je aktivan skakač, ali se pojavljuje jedino u Saporu gde je nažalost otkazan zbog proklete situacije sa koronom. Što se tiče favorita ove sezone mislim da Granerud favorit, ali da će biti jako teško osvojiti turneju ako nije u formi od početka sezone. Drugo Slovenci posle Petera Prevca nemaju pobede u Novogodišnjoj turneji, a jedino Lanišek bi mogao da iznenadi plasman na podijumu na kraju ove turneje. Finci nažalost oni su jako dugo u krizi i oni još od Ahonena nemaju pobede na NT. Navijaću za Poljake koji su mi nekako draži i imaju iskusne skakače koji bi mogli pomrsiti Graneruda, Ajzenbihlera i drugi.

Dejan

pre 3 godine

Svi vi koji pisete kako je sada bezveze zbog toga sto pobedi onaj koji je skocio 125 a onaj sa 140 zavrsi kao peti npr,svi vi ne pratite uopste skokove i letove,da pratite ukapirili bi kako sada funkcionisu skokovi,i puno je postenije nego ranije kada je mogao da pobedi neko kome je vetar pomogao a drugima nije,sada se sve izravna,i uvek pobedjuju najbolji,nema vise iznenadjenja kao ranije,a i nije uopste tesko skapirati sva ova nova pravila,kad bi pogledali 10 takmicenja zaredom shvatili bi kako su ova nova pravila mnogo bolja i postenija nego ona ranije.Inace poljaci su diskvalifikovani bar sa prvog takmicenja u Obersdorfu jer Muranka ima koronu pa moraju svi ostali iz poljskog tima u karantin.

Komša

pre 3 godine

Sta znam, ja sam sa ocem gledao kao klinac i tacno takav osecaj sam imao, sada ja gledam sa svojim klincem pa nesto kontam da i on ima isti osecaj vise je to neka nostalgija a mi smo odrasli i imamo zivotne borbe dok klinci uzivaju u ovo doba godine kao sto smo i mi nekada
 (strokavi mozak, 

Baš juče sam pomenuo u komentaru ovo.
Muku mučim - ne daju mi deca da ostanem dete.
Dok su mali,sve ok - pripremimo Najlepše želje i krece secovanje na skokove.Osvojeno se čuva za Bozic..

E sad razmišljam da li ce ostati na "zurkama". Stariji osnovci - skupe se kod drugara u nekoj gajbi koju su odredili za "bazu" i tamo čekaju Novu.
Tako je i sa starijim sinom bilo - do 13,14 plafon a onda "imaju svoja posla".

Žena nece "se kocka" ,mačku baš briga - davno je provalila da "ne može da uhvati ove sa televizije" i da je to prevara.

Sam u kuci.
Vreme je da odrastem.
Dok ne stignu unučici.

a onda je crna rupa transformisala svet

pre 3 godine

kolko sam ja ovo voleo kad sam bio klinac...
(markinjo, 28. decembar

Zato sto je bilo dva kanala a ostatak dana bio ispunjen sankanjem napolju...

gloria

pre 3 godine

Ja se sjećam još sezona sa Jens Vajfslogom, pa Mati Nikenen, pa onaj ludi englez, pa Kasai & Co?. Al' se ostarilo sunce ti žarko...

Aleksej

pre 3 godine

Kad' se setim nekad' kako se ovo pratilo, i jedva cekalo da pocne.
4 skakaonice
Sam u kuci :)
Tad' znam da je dosla nova godina, a ovo sad sve otislo u aut, nemamo osecaj ni za sta, svejedno sve.
(Uros Dj., 28. decembar 2020 09:35)Ali bukvalno.

Noriega

pre 3 godine

Svaka čast za tekst, pratim uvek 4 skakaonice ali slabo pratim svetski kup pa dobro dodje podsećanje na termine i favorite ove godine.