Subota, 05.12.2020.

22:55

Posle Reala, Kadis srušio i Barselonu! VIDEO

Ko bi rekao da će jedina ekipa koja je u prvom delu sezone pobedila i Real Madrid i Barselonu biti – Kadis.

Izvor: SS

Posle Reala, Kadis srušio i Barselonu! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

gazda

pre 3 godine

@El Clasico

Messi izdominirao? Mozda u La Ligi, jer svugde ostalo ne moze ni sa Lewandovskim u isti kos a ne sa Ronaldom.

Ma da je imao Edera i njega bi oterao kao Ikardija.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Ja se ne secam da je Real imao ikad takvu "pomoc sudija" i da im je ponisten gol za prolaz u finale kao Barsi protiv Intera?

Ronaldo je u karijeri imao bolje trenere, golmane, odbranu, bekove, a posle i vezne igrace pa nije uspeo sto i Mesi. Mesi osvojio 3 LŠ, 6 Primera i 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo u isto vreme 4 LŠ, 2 Primere i 1 nagradu za najboljeg igraca lige.

Nisam ja kriv sto ga je Mesi u potpunosti izdominirao. Moze se samo tesiti sto drzi neke rekorde u LŠ samo zato jer je stariji 2 i pol godine od Mesija. S druge strane Mesi drzi vecinu rekorda u istoriji fudbala, a to je najvaznije.

A osvojio bi i Mesi trofej sa reprezentacijom da je imao Edera da mu donese trofej u finalu :)

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Al nema veze da je Messi imao Burruchagu maestralnog igraca Nanta ili Edera super zvezdu Moskovske Lokomotive osvojio bi 3 uzastopna svetska prvenstva.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

A Barselona nije prosla Inter jer su bili tesko pokradeni. Prva utakmica je trebala da zavrsi 2-2, a ne 3-1. Penal na Alvesu, a posle gol iz ofsajda Milita. U drugoj utakmici penal na Ibrahimovicu kada mu je dres poderan (pogledaj sta se sada svira Realu protiv Barse u El Klasiku) + opet penal na Alvesu. I opet bi prosli dalje bez obzira na sve to da sudija nije ponistio cist gol Krkicu u 90 minuti.

Ne bi ni Real odbranio LŠ da im je u nekoj utakmici ponisten cist gol za prolaz dalje kao Barsi protiv Intera.

Takodjer, Barsa protiv Celzija jeste imala igraca vise ali imao ga je i Real protiv Bajerna pa sta su napravili u toj utakmici nakon crvenog kartona? Nisu mogli nista dok nisu priznali jos uz to i 2 gola Ronaldu iz ofsajda. E to je falilo Barseloni protiv Celzija. Da im sudija prizna onaj gol iz ofsajda Sanceza. Da je Sancezu priznat taj gol iz ofsajda u 80 minuti, Barsa bi prosla dalje i otisala u finale. Ali Barsa nije kao Real i Sancez nije kao Ronaldo pa da imaju takve privilegije.

A i Mesi je bio 6 puta najbolji strelac LŠ igrajuci sa Teljom, Pedrom, Kuenkom, Alkaserom, dos Santosom, Deulofeuom, Krkicem, Andre Gomesom, Denisom Suarezom itd.. pa sta sad!?

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Kakve veze ima sto su mu oni namestili vecinu golova? Ronaldo je imao Marsela, Krosa, Iska, Jamesa, Modrica, Bejla, Benzemu, svi su igrali za njega i da on daje golove, Ronaldo po utakmicama imao redovno 10+ suteva na gol pa sto nije postigao nikad 90 golova? Nije bio ni blizu.

Mesi je u karijeri na individualnu klasu dao mnogo vise golova nego Ronaldo tako da ne znam zasto hoces da pricamo o tome.

I naravno da ima potrebe da spominjem Telja i Kuenku kada su te 2012 godine bili standardni u timu Barselone jer je Vilja slomio nogu, a Barselona na zimu nije htela dovoditi zamenu za njega nego su kombinovali njih dvojicu. Teljo je npr. igrao u prvoj utakmici protiv Celzija u polufinalu, a Kuenka u drugoj.

Mesi jeste te godine imao najbolji vezni red ali nije to toliko velika razlika izmedju Cavija, Inieste, Fabregasa i Modrica, Krosa, Iska, koliko je velika razlika izmedju Sanceza, Pedra, Telja/Kuenke i Jamesa, Bejla, Benzeme. Smesno je to porediti. Ronaldo je igrao u jacem timu i nikad nije uspeo dati ni blizu 90 golova u godini.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Svu pomoc sudija je Barsa imala i 2010 i 2012 i nista.

Messi je u karijeri igrao sa boljim veznjacima,napadacima i bekovima kako u klubu tako i u reprezentaciji pa nije uspeo sto i Ronaldo. Ostaju mu samo rekordi u La Ligi koje niko vise ne pamti.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

2010 Barsa celu uzvratnu utakmicu igrala sa igracem vise i nisu mogli da odabrane titulu, 2012 ceo mec sa igracem vise pa jos i penal dobili i ni to nije bilo dovoljno da prodju dalje.

P. S. Ronaldo sa saigracima kao sto su Vaskez,Valjeho,Koentrao,Morata,Hese, Kaljehon,Nacho bio 6 sezona za redom najbolji strelac LS.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Od tih 91 gol vecinu su mu namestili Xavi,Iniesta,Fabregas,Sanchez, Alves... Nema potrebe da pominjes Kuenku i Tella.

Messi imao najbolji vezni red u istoriji al eto falio mu Toni Kroos i njegov mehanicki fudbal.

2010 Barsa protiv Intera igrala ceo revans sa igracem vise pa sto nisu prosli? 2012 opet ceo revans sa igracem vise pa opet nisu mogli da odbrane titulu, plus i penal dobili al i to im bilo malo.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 18:19)

Ti si napisao da je Pedro bio standardan i nezamenjiv igrac igrac, a lik nije nikad odigrao nijedan mec na nekom velikom takmicenju svih 90 minuta lol a i kada je igrao, sta je uradio? Dao sve ukupno jedan gol na SP 2010 kada je Spanija pobedila Poljsku sa 6-0. EURO 2008 nije ni igrao, a na EURU 2012 je proveo na terenu tek 89 minuta u svim utakmicama zajedno. Kada se sve sabere vecu je minutazu imao Arbeloa nego Pedro.

A igrali su Pike i Alba pa zamalo zbog njih nisu primili kamaru golova da nije bilo Kasiljasa na golu pa sta sad. A Alba cak nije kao igrac Barselone osvojio nijedan trofej sa Spanijom. Dosao je u Barsu tek pre pocetka sezone 2012/13.

Ronaldo je u Realu zadnjih godina imao bolji tim na gotov na svim pozicijama pa mu je Mesi opet uzimao titule ispred nosa. Uporedi igrace Reala i Barse i sve ce ti biti jasno. Jedino sto je Barsa imala boljeg napadaca Suareza, i eventualno Nejmara ali posle je i on otisao pa mu Mesi i nakon njegovog odlaska opet uzeo titulu Primere haha. Alvesa nema potrebe da spominjes jer je otisao iz Barse 2015.

Odbranila bi i Barsa sa Mesijem titulu LŠ da su imali pomoc sudija kao Real. Kao da je problem sa onakvom pomoci sudija odbraniti LŠ. I kakve veze ima sto nisu odbranili... Ta Barsa je dominirala i u Spaniji i u Evropi, a Real je mogao dominirati jedino u Evropi gde nisu ni igrali protiv Barselone.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

A Messi je 91 gol u 2012 godini dao u timu sa Abidalom, Pikeom, Alvesom, Cavijem, Iniestom, Sancezom, Teljom, Kuenkom, Pedrom, a Ronaldo je imao dugi niz godina Karvahala, Ramosa, Marsela, Krosa, Iska, Jamesa, Modrica, Bejla, Benzemu i nikada nije bio ni blizu takvog ucinka.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Mesi ubedljivo najbolji i jedini u Barceloni koji je igrai dobro...ali dzabe kad igra sa panjevima...posebno odbrana je ocajna...
(Marko, 5. decembar 2020 23:05)

Pa Maradona sa panjevima uze SP a ovaj Dejo na steroidima ne može ni Kadiz da dobije.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 17:47)

pogledaj kakve saigrace je imao Messi u periodu 2008-2013.to su bili najbolji moguci saigraci u zadnjih 20 godina,najdominantnija ekipa u polju i opet nisu mogli da odbrane titulu.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Prevara covjek koji je Barsi donio 3 LS i 8 Primera..??
(deksi, 6. decembar 2020 02:29


A Iniesta, Ćavi, Dani Alveš, Nejmar i Suarez im nisu to doneli?

Mali Hijavata

pre 3 godine

Bogme, ozbiljna psihoza je prisutna izmedju fanova Ronalda i Mesija. Prvi uporno odbijaju činjenicu da je CR7 klasu ispod Mesija u svim parametrima osim fizičke spreme i njuha za gol, a drugi izmišljaju budalaste statistike nabijene mahom protiv drugorazrednih protivnika. Izmišljaju se kojekakve kradje, kako kome odgovara, a istina je da su i Real i Barsa uz pomoć sudija uzeli bar dve LŠ.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 17:47)

Pedro bio starter u polufinalu i finalu SP,pa o cemu pricamo.Arbeloa igrao 2012 i zamalo zbog njega nisu ispali prvo od Hrvatske a potom i od Portugala.

kako je to Ronaldo imao bolji tim?Suarez,Iniesta,Rakitic,Buskets,Alba,Neymar,Alves,Masherano,Umtiti...po cemu su oni losiji od Realovih igraca 2014-2018?mozda jedino sto je Real imao raznovrsniju ekipu(trkace,fizikalce,tehnicki potkovane veznjake) al to je zato sto Barsa uvek trazi isti profil igraca.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 15:10)

To opet nece promeniti cinjenicu da Ronaldo bez sudija ne bi osvojio nijedan trofej LŠ. Barsa jeste gurana ali nikad nijedan klub nije bio izbacen 5 puta iz LŠ u zadnjih 15 godina zbog sudijskih odluka kao Barselona.

Sad i protiv Napolija prosle sezone se ponisti cist gol Mesiju.

A ti utakmicu Celzija i Barselone ocito nisi ni gledao kada nisi vidio ono drzanje Valdeza kada je Teri dao gol.

Iniesta je 2016 dobio opravdan zuti. Pa nije on odbranio gol rukom pa da dobije crveni za ono.

Ono na Maneu 2019 je bilo simuliranje, a Liverpulu su oprosteni crveni kartoni Fabinju i Robertsonu.

O kradji 2010 godine nema potrebe ni da govorim. Ono cak i da je bilo igranje rukom Keite, to nije trebalo biti svirano jer mu je ruka bila u normalom polozaju.

A 2011 godine su Marselu i Adebajoru oprosteni crveni kartoni protiv Barselone + Barsi nije sviran penal na Pedri.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 15:19)

Pedro je bio daleko od standardnog i nezamenjivog igraca. A Arbeloa je jedan od retkih igraca Spanije koji je odigrao sve utakmice 90 minuta na EURU 2012. Dakle, te godine je Arbeloa bio jedan od najstandardniji u timu.

A nikad ni u jednoj utakmici barem nokaut faze nije igralo vise od 7 igraca Barselone u startnoj postavi, a racunao sam cak i Vilju koji je dosao u Barsu tek pre pocetka sezone 2010/11, i Fabregasa koji je u Barsu dosao pre pocetka sezone 2011/12. Vilja i Fabregas su kao igraci Barselone osvojili samo EURO 2012.

Ja nisam ni rekao da je igraca Reala bilo vise nego da je jedan dobar deo igraca iz zlatne generacije Spanije dolazio iz Reala sa kojima je Ronaldo igrao + Argentinci Iguain i Di Marija + Ozil koji je u nekim sezonama imao vise asistencija i od Cavija i Inieste + Benzema i Kaka. Sigurno je Ronaldo u Realu tada imao bolji tim nego Mesi zadnjih godina sa kojima je osvajao titule Ronaldu ispred nosa.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 14:51)

znas i sam da nije tako,nije bilo nokaut runde kada sudije nisu pomogale Barsi...pa sad protiv Napolija Lengle dao gol posle faula u napadu i jos jedan izmisljen penal.

a 2005 niko nije drzao Valdesa.

2016 Iniesti je oprosten crveni kada je namerno igrao rukom,i bas on malo kasnije pogadja Gabija u ruku.

2019 Rakiticu oprosten crveni nakon starta sa 2 noge sa ledja kojim je povredio Keitu,cist penal nad Maneom,plus Messi dobio faul iako je on udario Fabinja,i iz tog faula dao gol.

2010 Motta dobio crveni nakon simuliranja Busketsa,Pique dao gol iz ofsajda a Bojanu je gol ponisten jer je Keita koji mu je uputio pas koristio ruku da primiri loptu.

a 2011 nikavih odluka u korist Reala nije bilo.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 14:56)

Xavi,Iniesta,Busquets,Villa,Pedro,Fabregas,Alba,Pique,Puyol sve sami standardni i nezamenjivi igraci koji su uzeli SP i Euro a igrali su u Barsi u to vreme. a koliko je iz te generacije Spanije dolazilo iz Reala? cetvorica od kojih su trojica igrali standardno (Ramos,Alonso i Kasiljas).

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 13:13)

Fudbalska pravila kazu da jedan tim smije imati 11 igraca na terenu. Ako su ih trojica bila iz Reala, Ramos, Alonso, Kasiljas kako ih je onda iz Barselone bilo 10? hahaha

U Realu su zato igrali Kros, Modric, Bejl, Ramos, James, svi igraci koji su bili vodje svojih reprezentacija i bez Ronalda.

Ronaldo je za 8 godina bez Reala osvojio samo 1 LŠ, a Mesi vec u prve dve sezone bez Cavija i Inieste odvede najgoru Barsu u zadnjih 10 godina na prag finala. Mesi da je imao samo Ferdinanda i Vidica kao Ronaldo u Junajtedu osvojio bi sigrno LŠ 2019 godine.

A cemu ljutnja i potreba za tolikim opravdanjima za Ronalda? Nisam ja kriv sto je on za 8 godina igranja u Juventusu i Junajtedu samo 1 bio najbolji strelac lige i LŠ i sto on ne moze da se sastavi van Reala. A Mesi u prve 2 sezone bez Cavija i Inieste oba puta bude najbolji strelac i asistent lige i jednom najbolji strelac LŠ. To su nepobitne cinjenice.

Tantal

pre 3 godine

Prica o sudijskim kradjama klinac ciji je ljubimac davao golove iz ofsajda kao na pokretnoj traci, kao i iz nepostojecih penala kao sto su onaj protiv PSG ili Juventusa. Ciji je ljubimac dobio na poklon i zlatnu loptu kad je prvi i jedini put napravljen presedan u istoriji dodele te je produzeno glasanje kako bi dali loptu Ronaldu koji te godine ni jedan jedini trofej nije doneo Realu. Cak i Blater javno priznao da je bio pod pritiskom Pereza. O cemu dalje da pricamo? Citava karijera zalizanog padavicara i prevaranta je prevara i svi to znamo i zato su njegovi fanovi toliko frustrirani jer nikad nece biti u krugu Mesija, maradone i Pelea. Mesija svakodnevno porede sa ta dva velikana, diskusije na sve strane, a oni jadni se ubise da porede Ronalda sa Mesijem. A onda pogledamo citavu karijeru, i vidimo da je Mesi bolji i napadac i paker i bolji medjusobni omjer i vise ind nagrada. Smesno da smesnije ne moze biti hahaha

gazda

pre 3 godine

(dacho, 6. decembar 2020 14:20)

Znaci kad je pre neki dan posvecivao gol Maradoni onda je bio raspolozen a sad mu se ne igra? Sta sve LM fanovi nece napisati da opravdaju Messija.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 13:49)

Kako nije bilo? A faul na Valdezu dok Karvaljo drzi Valdeza dok je Teri dao gol + penal na Etou?

2008-e je i Skols priznao da je srusio Mesija i da je trebao biti penal i da je Barsa trebala biti u finalu

2010 protiv Intera, Barsi nisu svirana 2 penala. Jedan na Ibrahimovicu, a drugi na Alvesu + ponisten gol Krkicu, a u prvoj utakmici gol iz ofsajda Milita + penal na Alvesu.

2019 je oprosten crveni Fabinju, a 2016 Gabiju.

2011 godine su oprosteni crveni kartonu Marselu i Adebajoru. + penal kada je Marselo namerno stao na nogu Pedri. Jos jedna od vecih Realovih kradja samo sto im tada ni sudije nisu mogle pomoci protiv Barselone

Ronaldo toliko zaostaje za Mesijem u svetu fudbala po mnogim parametrima kao da je Mesi 10 godina stariji od Ronalda.

dacho

pre 3 godine

dacho, 6. decembar 2020 13:38)

Ja vidim da oni bez Messija razbijaju mnoge sa nekoliko razlike. Nije Dinamo slabiji od Kadisa.
(gazda, 6. decembar 2020 13:59

Pobedili Dinamo i Ferncvaros i to je tebi merilo ? Au decko ti si puko. Evo ja cu ti naci sad na desetine utakmica gde su United, Real i Juventus pobedjivali i bez Ronalda i jel to znaci da su bolje igrali bez njega? Barsa je donja jer Mesi ne zabija. Nema ga, nemotivisan je . Naravno da fale i golovi Suareza, to je normalno, ali pre svega su losi jer Mesi nije na nivou. Nego reci mi jel Atletico pobedio Barsu i bez Suareza nedavno ? Kakav cirkus sa fanovim Ronalda, vi stvarno niste u vinklu, izvini ali tako je.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

Jedini iz zlatne generacije Spanije koji su igrali u Realu su Alonso, Ramos i Kasiljas. Arbeloa grejao klupu, dok su u Barsi igrali 10ak igraca iz te Spanije.

Ronaldo je osvojio sve van Reala a Messi van Barse nije.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Pa Mesi je 2 titule LŠ osvojio preko Ronaldovih klubova dok Ronaldo sa druge strane nikad nije osvojio LŠ preko Mesija. Ono kradju u polufinalu iz 2008 ne racunam. I sam Skols je priznao da je Barsa trebala da igra u finalu, a ne Junajted. Takodjer, Ronaldo ne bi imao nijedan trofej LŠ da nije bilo sudija dok je sa druge strane Barselona 5x u zadnjih 15 godina izbacena zbog sudijskih odluka iz LŠ. Celzi 2005, Junajted 2008, Inter 2010, Atletiko 2016, Liverpul 2019. I sam Robertson je priznao da je u ranom delu utakmice namerno udario Mesija bez lopte u onoj situaciji. A bio je VAR, samo sto se nije gledalo.

Titule u Primeri gde su i jedan i drugi godinama igrali protiv istih protivnika, u istim uslovima protiv istih suigraca sve govore. Mesi - 6, a Ronaldo 2. Mesi 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo 1.

A Ronaldo i moze da drzi vecinu rekorda samo u LŠ jer je stariji 2 i pol godine od Mesija i gde ima oko 30 odigranih utakmica vise. Zato Mesi drzi vecinu rekorda u svetu fudbala. Najvise asistencija u istoriji fudbala, najvise golova van 16-erca, najvise golova samostalno nakon driblinga 1,2,3,4,5 igraca, najvise stvorenih sansi suigracima itd. Koliko je Mesiju stalo do rekorda u LŠ govori cinjenica da nece ni da igra protiv Dinamo Kijeva i Ferencvarosa dok Ronaldo ne igra bitnije utakmice u ligi, a igra u LŠ da ga Mesi ne bi slucajno ugrozio hahah. Ali zato ce zauvek ostati upisao da Mesi ima najbolji procenat golova po utakmici u istoriji LŠ.

dacho

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

Zar nije Barsa bez Messija na nivou Getafea? Izgleda da je bez Suareza na nivou Getafea.
(gazda, 6. decembar 2020 13:17)

Pa zar nije? Vidimo nema Mesija, nema ni barse. Kakav crni Suarez. Atletico je prvi jer su barsa i Real losi. Eto pobedili su barsu i bez Suareza skoro.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:28)

Nikakve kradje nije bilo 2005,2008 ono videlo penala nije,2010 Tiago Motta dobio crveni zbog simuliranja Busketsa i Pique dao gol iz ofsajda, 2019 oprosten crveni Rakticu a 2016 Iniesti.

Prava kradja je bila 2011 nad Realom u polufinalu.

Messi toliko zaostaje za Ronaldom po mnogim parametrima kao da je 10 godina mladji.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 11:54)

A sta si ti napisao, a da je konkretno? Hahah.

Kako je Ronaldo gotov sam uspevao da pobedi tu Barselonu kada je jedan deo zlatne generacije Spanije igrao upravo u tom Realu. Kasiljas, Ramos, Cabi Alonso, Arbeloa + Iguain i Di Marija hehe + Ozil, Benzema... Imao je bolji tim u Realu i uigraniji nego sto je Mesi ikad imao u reprezentaciji Argentine.

Ronaldo je u Realu davao po 15,16,17 golova u LŠ u jednoj sezoni, a van Reala u dresu Junajteda i Juventusa za 8 godina nikad nije dao vise od 8+ golova. Nisam ja kriv sto se tvoj miljenik ne moze da se sastavi bez odredjenih suigraca. Nije valjda da su se neke sile umesale i ne dozvoljavaju da postize isto golova kao u Realu?

Ronaldo je znao po sezoni da postigne cak jednu trecinu golova iz penala. Npr. prosle sezone. Kod Mesija to nikad nije bio slucaj. Ronaldo je jednostavno sinonim za penale, a ne Mesi.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

I cemu ljutnja i potreba za tolikim opravdanjima za Messija? Pa nisam ja kriv sto Messi ne moze nista bez nekadasnjih saigraca.

Kopernik

pre 3 godine

Mesi: 888 ut. - 712 gol + 329 asist = 1041 !

Ronaldo: 1026 ut.- 750 gol + 264 asist = 1014 ! (140 utakmica vise ali 27 manje gol/asist)

Cak 65 asistencija manje od Mesija a odigrao cak 140 utakmica vise! I budali je sve jasno !

Dakle citava karijera na pladnju. Nema parcijalnog selektovanja kome sta odgovora. Sve na tanjiru. Bolji strelac i asistent, bolji u individualnim nagradama i medjusobnim sudarima.

Zlatne kopacke: 6-4
Zlatne lopte : 6-5
Titule u zajednickoj ligi gde su igrali : 6-2
U medjusovnim utakmicama Mesi ga razbijao sa 3, 4 ili 5 razlike. Izdominirao i u evropskom el klasiku u polufinalu kad je zabio onaj cuveni gol u Madridu. Polomio pola tima Reala, uzeo loptu na centru. Takodje pobedio Ronalda i u finalu LS dok je ovaj igrao u Unitedu. Zabio gol u finalu.

Sve kristalno jasno kao dan!

Aj vozdra sad.

gazda

pre 3 godine

(Tirkov, 6. decembar 2020 12:15)

Jeste samo sto su 2014 imali jednog drugog legendarnog igraca Barse, Davida Villu. Plus Diega Costu u top formi.

Tirkov

pre 3 godine

gazda, 6. decembar 2020 11:58

O cemu ti dete pises? Pa Atletico je bio sampion 2014 kad su Real i barsa imali vrhunske ekipe . Bili na vrhuncu moci sa svojim zlatnim generacijama. I tada im Atletico uzme titulu ispred nosa. Prejaki Barsa i Real tada bili. I da nece sad uzeti titulu kad se ne mogu barselona i Real sastaviti? Pa ako ne uzmu sad mogu slobodno da se ugase. I jedni i drugi vec par sezona jos vise propadaju. Suarez je tu najmanje bitan faktor. Kakve decije komentare ovde covek moze procitati da se zapita je li ovo obdaniste.

milion

pre 3 godine

45% tv prava od ukupnog dele real i barsa,smesna liga..
U premier ligi podjednako svi...
(Gagolino, 05. decembar 2020 23:55)

To nije tačno. Odavno je već promenjen način raspodele novca od TV prava u Primeri.

gazda

pre 3 godine

(Kopernik, 6. decembar 2020 12:23)

Titule u LS gde su obojica igrali zadnjih 15 godina:Ronaldo 5 a Messi 3. Pritom Ronaldo drzi 90% rekorda u LS a Messiju se svodi na La Ligu.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 11:11)

Nepobitna cinjenica je da je Barsa i sa Mesijem pobjedjivala Real sa 5-6 razlike.
Nepobitna cinjenica je da je Real bez Ronalda demolirao Barsu u superkupu sa 5-1 u dve utakmice, osvojili bez njega kup kralja 2014 protiv Barcelone, bez Ronalda ne znaju za poraz od Barselone od kako je on otišao, a sa njim su redovito gubili po 5-6 razlike. Bez njega odmah osvoje titulu Primere, a sa njim samo 2 titule za 9 godina. Nepobitna cinjenica je da Cavi i Iniesta nisu mogli da osvoje LŠ sve do 2009 godine dok se nije pojavio - Mesi. A Cavi je debitovao za Barsu jos 1998 godine. Osvojili LŠ 2006e kada je Cavi bio van terena pola godine.
Nepobitna cinjenica je da je Juventus bez Ronalda igrao finala LŠ, a sada sa Ronaldom jedva i ligu osvajaju.
Sve su to nepobitne cinjenica.

gazda

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 11:33)

Vidis i sam da on bez odredjenih saigraca ne moze da se sastavi.Gol iz igre se muci da postigne pa to cak ni Benzemi nije toliki bauk.

Kiki

pre 3 godine

(Aparati, 6. decembar 2020 11:14)

Ronaldo vec godinama preko penala nabija svoju statistiku. Moze i Mesi jednu sezonu. Pogledaj samo prosle sezone koliko su Imobile i Ronaldo izveli penala hahah

Melik

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Pa nazadovali su oni i sa Bentankurom,Ramseyom,Rabiom,De Ligtom,Danilom,Bernardeskijem... Ceo tim se promenio u odnosu na tad, nego gde je sad taj Mandzukic? Barsa skoro ista samo bez Suareza koji je u Atleticu i gle cuda Atletico ubedljivo prvi.
(gazda, 6. decembar 2020 11:08

Kako sad bitan tim? Zar ono Ronaldo ne osvaja sam trofeje? On je masina zar ne, najbolji svih vremena. Pa kako onda da Juventus igra losije s njim? Eto Mesi igra sa sjajnom ekipom. Nema utakmice da odbrana tragikomicno ne odreaguje i tako godinama. Ali da, Mesi ne sme imati losu ekipu. On je odgovorana za sve. A Ronaldo kad osvaja trofeje, on najzasluzniji, to nisu bili Vidic, Ferdinand, Gigs, Skols, Runi, Marcelo, Ramos, Kros, Modric, Bejl, Benzema, Casiljas itd. A kod Mesija su zasluzni samo saigraci. Anri najzasluzniji za uspehe Arsenala sa 250 golova. Raul najzasluzniji za uspehe Reala sa 300 golova. Runi za uspehe Uniteda sa 250 golvoa, Schevcenko za uspehe Milana sa 200 golova. Ronaldo za uspehe Reala sa 400 golova. Ali eto, Mesi nije zasluzan za uspehe barse sa 650 golova i 270 asistencija!? Briljantna logika, sjajno! Barsa i jeste losa bas zato sto je Mesi los. Eto koliko ovise o njemu. Ali da zaboravih. Pa barsa je pobedila Ferencvaros i Dinamo bez Mesija. Izvinjavam se. Aj idi sad isprati hoce li Ronaldo izgubiti i skudeto . Cekamo jos jedno 16 komentara od tebe. Nisi ispucao dnevnu normu.

gazda

pre 3 godine

@el Clasico @melik


Mozete li da mi kazete kako je moguce da je Atletico prvi sa Suarezom? Nije valjda da su se neke sile umesale i ne dozvoljavaju Messiju da pokaze da je zaista potpuno sam vukao Barsu i da su bez njega na nivou Getafea.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 11:40)

Toliko teksta a nista konkretno da si napisao. Nepobitna cinjenica je da je CR verovatno jedini igrac koji je uspevao gotovo sam da pobedi zlatnu generaciju Spanije.

I polako nisam ja kriv sto je najbolji igrac Barse otisao u Atletico.

gazda

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Pa nazadovali su oni i sa Bentankurom,Ramseyom,Rabiom,De Ligtom,Danilom,Bernardeskijem... Ceo tim se promenio u odnosu na tad, nego gde je sad taj Mandzukic? Barsa skoro ista samo bez Suareza koji je u Atleticu i gle cuda Atletico ubedljivo prvi.

gazda

pre 3 godine

Juventus nazadovao sa Ronaldom nepobitne cinjenice.
(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Nepobitne cinjenice su da Barsa bez Messija a sa Suarezom pobedi Real sa 4-5 razlike a bez Suareza i sa Messijem izgube lagano. Nepobitne cinjenice su i da je zlatna generacija Spanije iz Barse osvojila sve i gazila svakog bez Messija.

Melik

pre 3 godine

(Milan, 5. decembar 2020 23:45)

Barsa sa Suarezom uvek osvajala ligu ili bila konkurentna a bez njega nece moci ni u LS da se plasiraju. Suarez je definitivno bio najbolji igrac Barse prethodnih sezona, a trenutno je najbolji igrac La Lige.
(gazda, 6. decembar 2020 10:35

Juventus sa Mandzukicem igrao finala lige sampiona i juve osvajao duple krune. I prvenstvo i kup, a sa Ronaldom ispadaju u 1/8 i 1/4 finala lige sampiona, te nisu uzeli ni jedan kup. A sad im cak i skudeto ugrozen. Mandzukic bolji od Ronalda nema nikakve sumnje. Juventus nazadovao sa Ronaldom nepobitne cinjenice.

Dzoni

pre 3 godine

Barsa je u tranziciji i tada su uvek potrebne 2 ili 3 sezone da se stane na zdrave noge. Prosla je bila za bacit, i ova ce biti, a mozda i sledeca. Potrebno je vreme za izgradit novi tim sa novim ljudima . Nije sve tako crno. Ima tu par klinaca koji su se pojavili i pretenduju da budu nosioci barse naredne decenije. Sad je potrebno docekati novu upravu, sa jasnom vizijom oporavka. Veoma je vazno da u najbitnijim foteljama sede sposobni ljudi. Od financijskog sektora koji je prilicno u teskoj situaciji, preko sportskog ( nakon Begirstiana konacno dovesti jednog ozbiljnog sportskog direktora) pa do samog predsednika. Tesko ce nadomestiti jednog Mesija, na terenu ne moguce, kao i marketisnki. A moraju ga pustiti . Ubili su mu volju za igrom, sto je najveci greh dosadasnje uprave. Nema vise radosti u njegovom loptanju, one iskre,vatre.. Naravno i godine cine svoje , bilogija je neumoljiva,ali ima on jos bar dve dobre sezone u nogama, ali fali motivacije. Morali su mu izaci u susret proslo leto i rastati se u koliko toliko lepim odnosima.Imti takav tretman prema igracu koji ti je doneo 640 golova i gotovo 300 asistencija je prosto neverovatno!Placati kojekakve agencije i to iz budzeta kluba kako bi spinovali po drustvenim mrezama, zeleci tako oblatiti igrace, Mesija pretvorit u nekakvog diktatora i sl.Necuveno! U svakom slucaju, barsa je mnogo,previse donela radosti zadnjih 15 ak god svojim fanovima, i ne treba toliko plakati zbog par sezona u tranziciji;)Dolazi postMesijeva era

gazda

pre 3 godine

(Milan, 5. decembar 2020 23:45)

Barsa sa Suarezom uvek osvajala ligu ili bila konkurentna a bez njega nece moci ni u LS da se plasiraju. Suarez je definitivno bio najbolji igrac Barse prethodnih sezona, a trenutno je najbolji igrac La Lige.

Ankh

pre 3 godine

prevarili. I na sve to, jos dajes ovakve izjave i dodatno ga demotivises, inatis!? Ja doslovno ne verujem da je ovo realno. Kao nekakva parodija. Kao da namerno i sistematski unistavaju klub . Toliko nerezonskih postupaka, odluka, transfera, nekompetentnih trenera da se covek zapita ima li kaja, jesu li dotakli dno...?
(Sekvoja, 06. decembar 2020 00:08

To je zato što se klub vodi kao država. Demokratski oko 100.000 članova bira upravu i onda se uprava dodvorava njima za sledeće izbore, a za igrače i titule ih baš briga. Bartomeu nije prodao Mesija jer bi izgubio novac iz sopstvenog džepa (mrzi me da objašnjavam) i da bi se priklonio navijačima. Smešni su od 2018., ovo je samo definitivan kraj.

Gazda

pre 3 godine

(Djordje NS, 6. decembar 2020 00:18)

Takva slika je vec davno postala zastitni znak Ronalda nakon svake utakmice u kojoj ne postigne gol. Nebitno cak i ako njegov tim pobedi on je tuzan sto on nije dao gol i sto nije u centru paznje. Niko nije veca prevara od njega.

Mikii

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak. 
Najveća prevara...
(Djordje NS, 06. decembar 2020 00:18)

Da neko ima frustracije zbog Ronalda, mogu da razumem. Bogat, visok, odlicno izgleda, ali da si ti toliko iskompleksiran da godinama ne propustas ni najmanju priliku da osipas paljbu po nekom kepecu iz Argentine, to mi nikako nije jasno.

deksi

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak. 
Najveća prevara...
(Djordje NS, 06. decembar 2020 00:18)

Prevara covjek koji je Barsi donio 3 LS i 8 Primera..??

BOSS

pre 3 godine

Jedina dobra stvar u svemu ovome je sto su dotakli dno i sto ne moze dublje od ovoga.
Bivsem presjedniku i sportskom direktoru zabranit prilazak stadionu na manje od 3 km vazdusne linije.Samo kad pogledate kakvi su treneri vodili Barselonu i sve ce Vam biti jasno.
Doveli su Mesija do toga da trazi da ide a ti umjesto da ga pustis,ti se inatis sa njim.Kad je veliki strucnjak Kuman odlucio da Suareza otpusti,onda je trebao i Mesiju ucinjet uslugu i pustit ga u MS.
Dovodjenje Grizmana potpuni promasaj,zbog guzve na toj poziciji.
Mislim da ce ova uprava Barselone ostat upisana kao najgora moguca sto je ikad bila i ko ja ce biti.

Milic

pre 3 godine

Kakav raspad Barse i Reala, nevjerovatno. Do pre 4-5 godina to su bili svemirski timovi, nije im se nazirala granica, a onda je usledio slobodni pad, sad se ne zna ko je gori. Liverpul i Bayern trebaju to maksimalno da iskoriste i da osvoje naredne 3-4 LS.

Stef

pre 3 godine

Nesbosobna uprava je unistila Barselonu, kostali su Mesija barem 2 LS. Nevjerovatno da se Barselona kroz 2-3 godine bukvalno raspala. Ko je na primjer 2015 uopste i smio pomisliti da Barsa u narednih 5 godina nece osvojiti barem jednu LS, to je tad bilo nezamislivo. Potpuno nevjerovatno sta su ljudi za tako mali period uspjeli napraviti od takvog giganta, ovo je nevjerovatno, i to sve sa Mesijem u najboljim godinama, nevjerovatno.

Sta reci?

pre 3 godine

Kakve katastrofalne i amaterske greske u odbrani, prvo Mingueza (Ter Stegen je jedva spasao gol, ali igrac Kadisa se nasao na pravom mestu), a zatim i trojac Alba, Lengle i Ter Stegen kod drugog gola Kadisa (Negredo iskusno propustio De Jonga i potom rutinski dao gol).
A tek kakve su odbrane igraci Kadisa pravili od Mesijevog izvodjenja slobodnjaka, pa to nema nigde.
Definitivno najbolji igraci i najbolje ocenjeni igraci na mecu su bili golman Ledesma i Mesi (kao i Negredo).

Pantelija

pre 3 godine

Dolazi im na naplatu katastrofalno vodstvo i struktuiranje kluba zadnjih godina. Odluke koje su donosili su ravne decijim. Od izbora trenera, transfera pa do ostavljanja Mesija protiv njegove volje. Jos prodaju i Suareza i sad im fale golovi njih dvojice. Jedan se vuce kao prebijena macka po terenu , skroz nemotivisan, a drugog nema. Vidimo tabelu i sve je jasno kao dan. Mislim da ne postoji klub koji je toliko potonuo kao barsa zadnjih godina a nije da nemaju jaku konkurenciju. Potreban im je bas ozbiljan remont na svim nivoima. I Mesija da puste, doduse vise ga ne mogu zadrzat i da hoce. A mogli su i tu nesto zaraditi, ustediti na njegovoj plati. Haha kakvi duduci nevidjeno. Spanski blizanci na kolenima. Ne zna se ko je gori .

Djordje NS

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak.
Najveća prevara...

Sekvoja

pre 3 godine

VD predsednika je pre neki dan izjavio kako su pogresili sto nisu prodali Mesija na leto. Kakav ozbiljan klub izadje u javnost sa izjavom kako su pogresili sto nisu prodali igraca koji jos uvek igra za njih? I to ne bilo kakav igrac, nego najboljeg im igraca u istoriji. Da li ste ikad gde culi da predsednik jednog velikana u toku sezone izjavi tako nesto? Koji ozbiljan klub placa digitalnoj marketinskoj agenciji za blacenje igraca u javnosti kako bi sprali ljagu i odgovornost sa sebe? Za ova dva slucaja sam prvi put cuo vezano za ovu upravu i za barsu. U svojih 30 god nisam cuo i video ovako nesto. Na stranu katastrofalna transfer politika, izbor trenera, unistavanje la masije. Na stranu sve to. Dovoljno je samo pogledat ove dve price i budali je sve jasno! Neverovatno sta su napravili od kluba koji je morao biti mnogo uspesniji zadnjih nekoliko sezona. Upropastili su zadnje godine Mesija. Nisu znali eksploatisati taj kvalitet. Na kraju su pogresili sto su ga i protiv volje ostavili, doslovno prevarili. I na sve to, jos dajes ovakve izjave i dodatno ga demotivises, inatis!? Ja doslovno ne verujem da je ovo realno. Kao nekakva parodija. Kao da namerno i sistematski unistavaju klub . Toliko nerezonskih postupaka, odluka, transfera, nekompetentnih trenera da se covek zapita ima li kaja, jesu li dotakli dno...?

capo di tutti capi

pre 3 godine

Не може се играти кладионица више, Барселона је смрт ове године за поштене кладионичаре. Ја се извињавам свим љубитељима овог клуба, али мочам вам низ кичму.

mile

pre 3 godine

gde je mesi bio opet? barsa solidna, cvrsta u odbrani ali mesi je igrac manje u napadu. gresi nenormalno puno, vreme je da ga zameni kuman

Milan

pre 3 godine

Stefan,

Juventus bez Ronalda igrao finala LŠ, a sa Ronaldom ispadaju u osminifinala od Liona. Hahaha.

A Barsa bez Mesija osvoji 2 LŠ u 100 godina postojanja bez njega, a sa njim u timu osvoje 3 u periodu od 2009 do 2015 godine. Barsa bez Mesija i Ronaldinja ne bi postojala na Evropskoj sceni.

capo di tutti capi

pre 3 godine

Не може се играти кладионица више, Барселона је смрт ове године за поштене кладионичаре. Ја се извињавам свим љубитељима овог клуба, али мочам вам низ кичму.

Sekvoja

pre 3 godine

VD predsednika je pre neki dan izjavio kako su pogresili sto nisu prodali Mesija na leto. Kakav ozbiljan klub izadje u javnost sa izjavom kako su pogresili sto nisu prodali igraca koji jos uvek igra za njih? I to ne bilo kakav igrac, nego najboljeg im igraca u istoriji. Da li ste ikad gde culi da predsednik jednog velikana u toku sezone izjavi tako nesto? Koji ozbiljan klub placa digitalnoj marketinskoj agenciji za blacenje igraca u javnosti kako bi sprali ljagu i odgovornost sa sebe? Za ova dva slucaja sam prvi put cuo vezano za ovu upravu i za barsu. U svojih 30 god nisam cuo i video ovako nesto. Na stranu katastrofalna transfer politika, izbor trenera, unistavanje la masije. Na stranu sve to. Dovoljno je samo pogledat ove dve price i budali je sve jasno! Neverovatno sta su napravili od kluba koji je morao biti mnogo uspesniji zadnjih nekoliko sezona. Upropastili su zadnje godine Mesija. Nisu znali eksploatisati taj kvalitet. Na kraju su pogresili sto su ga i protiv volje ostavili, doslovno prevarili. I na sve to, jos dajes ovakve izjave i dodatno ga demotivises, inatis!? Ja doslovno ne verujem da je ovo realno. Kao nekakva parodija. Kao da namerno i sistematski unistavaju klub . Toliko nerezonskih postupaka, odluka, transfera, nekompetentnih trenera da se covek zapita ima li kaja, jesu li dotakli dno...?

Pantelija

pre 3 godine

Dolazi im na naplatu katastrofalno vodstvo i struktuiranje kluba zadnjih godina. Odluke koje su donosili su ravne decijim. Od izbora trenera, transfera pa do ostavljanja Mesija protiv njegove volje. Jos prodaju i Suareza i sad im fale golovi njih dvojice. Jedan se vuce kao prebijena macka po terenu , skroz nemotivisan, a drugog nema. Vidimo tabelu i sve je jasno kao dan. Mislim da ne postoji klub koji je toliko potonuo kao barsa zadnjih godina a nije da nemaju jaku konkurenciju. Potreban im je bas ozbiljan remont na svim nivoima. I Mesija da puste, doduse vise ga ne mogu zadrzat i da hoce. A mogli su i tu nesto zaraditi, ustediti na njegovoj plati. Haha kakvi duduci nevidjeno. Spanski blizanci na kolenima. Ne zna se ko je gori .

Milan

pre 3 godine

Stefan,

Juventus bez Ronalda igrao finala LŠ, a sa Ronaldom ispadaju u osminifinala od Liona. Hahaha.

A Barsa bez Mesija osvoji 2 LŠ u 100 godina postojanja bez njega, a sa njim u timu osvoje 3 u periodu od 2009 do 2015 godine. Barsa bez Mesija i Ronaldinja ne bi postojala na Evropskoj sceni.

mile

pre 3 godine

gde je mesi bio opet? barsa solidna, cvrsta u odbrani ali mesi je igrac manje u napadu. gresi nenormalno puno, vreme je da ga zameni kuman

deksi

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak. 
Najveća prevara...
(Djordje NS, 06. decembar 2020 00:18)

Prevara covjek koji je Barsi donio 3 LS i 8 Primera..??

Djordje NS

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak.
Najveća prevara...

BOSS

pre 3 godine

Jedina dobra stvar u svemu ovome je sto su dotakli dno i sto ne moze dublje od ovoga.
Bivsem presjedniku i sportskom direktoru zabranit prilazak stadionu na manje od 3 km vazdusne linije.Samo kad pogledate kakvi su treneri vodili Barselonu i sve ce Vam biti jasno.
Doveli su Mesija do toga da trazi da ide a ti umjesto da ga pustis,ti se inatis sa njim.Kad je veliki strucnjak Kuman odlucio da Suareza otpusti,onda je trebao i Mesiju ucinjet uslugu i pustit ga u MS.
Dovodjenje Grizmana potpuni promasaj,zbog guzve na toj poziciji.
Mislim da ce ova uprava Barselone ostat upisana kao najgora moguca sto je ikad bila i ko ja ce biti.

Milic

pre 3 godine

Kakav raspad Barse i Reala, nevjerovatno. Do pre 4-5 godina to su bili svemirski timovi, nije im se nazirala granica, a onda je usledio slobodni pad, sad se ne zna ko je gori. Liverpul i Bayern trebaju to maksimalno da iskoriste i da osvoje naredne 3-4 LS.

Stef

pre 3 godine

Nesbosobna uprava je unistila Barselonu, kostali su Mesija barem 2 LS. Nevjerovatno da se Barselona kroz 2-3 godine bukvalno raspala. Ko je na primjer 2015 uopste i smio pomisliti da Barsa u narednih 5 godina nece osvojiti barem jednu LS, to je tad bilo nezamislivo. Potpuno nevjerovatno sta su ljudi za tako mali period uspjeli napraviti od takvog giganta, ovo je nevjerovatno, i to sve sa Mesijem u najboljim godinama, nevjerovatno.

Sta reci?

pre 3 godine

Kakve katastrofalne i amaterske greske u odbrani, prvo Mingueza (Ter Stegen je jedva spasao gol, ali igrac Kadisa se nasao na pravom mestu), a zatim i trojac Alba, Lengle i Ter Stegen kod drugog gola Kadisa (Negredo iskusno propustio De Jonga i potom rutinski dao gol).
A tek kakve su odbrane igraci Kadisa pravili od Mesijevog izvodjenja slobodnjaka, pa to nema nigde.
Definitivno najbolji igraci i najbolje ocenjeni igraci na mecu su bili golman Ledesma i Mesi (kao i Negredo).

Mikii

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak. 
Najveća prevara...
(Djordje NS, 06. decembar 2020 00:18)

Da neko ima frustracije zbog Ronalda, mogu da razumem. Bogat, visok, odlicno izgleda, ali da si ti toliko iskompleksiran da godinama ne propustas ni najmanju priliku da osipas paljbu po nekom kepecu iz Argentine, to mi nikako nije jasno.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 14:56)

Xavi,Iniesta,Busquets,Villa,Pedro,Fabregas,Alba,Pique,Puyol sve sami standardni i nezamenjivi igraci koji su uzeli SP i Euro a igrali su u Barsi u to vreme. a koliko je iz te generacije Spanije dolazilo iz Reala? cetvorica od kojih su trojica igrali standardno (Ramos,Alonso i Kasiljas).

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 14:51)

znas i sam da nije tako,nije bilo nokaut runde kada sudije nisu pomogale Barsi...pa sad protiv Napolija Lengle dao gol posle faula u napadu i jos jedan izmisljen penal.

a 2005 niko nije drzao Valdesa.

2016 Iniesti je oprosten crveni kada je namerno igrao rukom,i bas on malo kasnije pogadja Gabija u ruku.

2019 Rakiticu oprosten crveni nakon starta sa 2 noge sa ledja kojim je povredio Keitu,cist penal nad Maneom,plus Messi dobio faul iako je on udario Fabinja,i iz tog faula dao gol.

2010 Motta dobio crveni nakon simuliranja Busketsa,Pique dao gol iz ofsajda a Bojanu je gol ponisten jer je Keita koji mu je uputio pas koristio ruku da primiri loptu.

a 2011 nikavih odluka u korist Reala nije bilo.

gazda

pre 3 godine

Juventus nazadovao sa Ronaldom nepobitne cinjenice.
(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Nepobitne cinjenice su da Barsa bez Messija a sa Suarezom pobedi Real sa 4-5 razlike a bez Suareza i sa Messijem izgube lagano. Nepobitne cinjenice su i da je zlatna generacija Spanije iz Barse osvojila sve i gazila svakog bez Messija.

gazda

pre 3 godine

@el Clasico @melik


Mozete li da mi kazete kako je moguce da je Atletico prvi sa Suarezom? Nije valjda da su se neke sile umesale i ne dozvoljavaju Messiju da pokaze da je zaista potpuno sam vukao Barsu i da su bez njega na nivou Getafea.

Dzoni

pre 3 godine

Barsa je u tranziciji i tada su uvek potrebne 2 ili 3 sezone da se stane na zdrave noge. Prosla je bila za bacit, i ova ce biti, a mozda i sledeca. Potrebno je vreme za izgradit novi tim sa novim ljudima . Nije sve tako crno. Ima tu par klinaca koji su se pojavili i pretenduju da budu nosioci barse naredne decenije. Sad je potrebno docekati novu upravu, sa jasnom vizijom oporavka. Veoma je vazno da u najbitnijim foteljama sede sposobni ljudi. Od financijskog sektora koji je prilicno u teskoj situaciji, preko sportskog ( nakon Begirstiana konacno dovesti jednog ozbiljnog sportskog direktora) pa do samog predsednika. Tesko ce nadomestiti jednog Mesija, na terenu ne moguce, kao i marketisnki. A moraju ga pustiti . Ubili su mu volju za igrom, sto je najveci greh dosadasnje uprave. Nema vise radosti u njegovom loptanju, one iskre,vatre.. Naravno i godine cine svoje , bilogija je neumoljiva,ali ima on jos bar dve dobre sezone u nogama, ali fali motivacije. Morali su mu izaci u susret proslo leto i rastati se u koliko toliko lepim odnosima.Imti takav tretman prema igracu koji ti je doneo 640 golova i gotovo 300 asistencija je prosto neverovatno!Placati kojekakve agencije i to iz budzeta kluba kako bi spinovali po drustvenim mrezama, zeleci tako oblatiti igrace, Mesija pretvorit u nekakvog diktatora i sl.Necuveno! U svakom slucaju, barsa je mnogo,previse donela radosti zadnjih 15 ak god svojim fanovima, i ne treba toliko plakati zbog par sezona u tranziciji;)Dolazi postMesijeva era

Gazda

pre 3 godine

(Djordje NS, 6. decembar 2020 00:18)

Takva slika je vec davno postala zastitni znak Ronalda nakon svake utakmice u kojoj ne postigne gol. Nebitno cak i ako njegov tim pobedi on je tuzan sto on nije dao gol i sto nije u centru paznje. Niko nije veca prevara od njega.

gazda

pre 3 godine

(dacho, 6. decembar 2020 14:20)

Znaci kad je pre neki dan posvecivao gol Maradoni onda je bio raspolozen a sad mu se ne igra? Sta sve LM fanovi nece napisati da opravdaju Messija.

gazda

pre 3 godine

(Milan, 5. decembar 2020 23:45)

Barsa sa Suarezom uvek osvajala ligu ili bila konkurentna a bez njega nece moci ni u LS da se plasiraju. Suarez je definitivno bio najbolji igrac Barse prethodnih sezona, a trenutno je najbolji igrac La Lige.

gazda

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Pa nazadovali su oni i sa Bentankurom,Ramseyom,Rabiom,De Ligtom,Danilom,Bernardeskijem... Ceo tim se promenio u odnosu na tad, nego gde je sad taj Mandzukic? Barsa skoro ista samo bez Suareza koji je u Atleticu i gle cuda Atletico ubedljivo prvi.

Kopernik

pre 3 godine

Mesi: 888 ut. - 712 gol + 329 asist = 1041 !

Ronaldo: 1026 ut.- 750 gol + 264 asist = 1014 ! (140 utakmica vise ali 27 manje gol/asist)

Cak 65 asistencija manje od Mesija a odigrao cak 140 utakmica vise! I budali je sve jasno !

Dakle citava karijera na pladnju. Nema parcijalnog selektovanja kome sta odgovora. Sve na tanjiru. Bolji strelac i asistent, bolji u individualnim nagradama i medjusobnim sudarima.

Zlatne kopacke: 6-4
Zlatne lopte : 6-5
Titule u zajednickoj ligi gde su igrali : 6-2
U medjusovnim utakmicama Mesi ga razbijao sa 3, 4 ili 5 razlike. Izdominirao i u evropskom el klasiku u polufinalu kad je zabio onaj cuveni gol u Madridu. Polomio pola tima Reala, uzeo loptu na centru. Takodje pobedio Ronalda i u finalu LS dok je ovaj igrao u Unitedu. Zabio gol u finalu.

Sve kristalno jasno kao dan!

Aj vozdra sad.

gazda

pre 3 godine

(Kopernik, 6. decembar 2020 12:23)

Titule u LS gde su obojica igrali zadnjih 15 godina:Ronaldo 5 a Messi 3. Pritom Ronaldo drzi 90% rekorda u LS a Messiju se svodi na La Ligu.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 11:40)

Toliko teksta a nista konkretno da si napisao. Nepobitna cinjenica je da je CR verovatno jedini igrac koji je uspevao gotovo sam da pobedi zlatnu generaciju Spanije.

I polako nisam ja kriv sto je najbolji igrac Barse otisao u Atletico.

Tirkov

pre 3 godine

gazda, 6. decembar 2020 11:58

O cemu ti dete pises? Pa Atletico je bio sampion 2014 kad su Real i barsa imali vrhunske ekipe . Bili na vrhuncu moci sa svojim zlatnim generacijama. I tada im Atletico uzme titulu ispred nosa. Prejaki Barsa i Real tada bili. I da nece sad uzeti titulu kad se ne mogu barselona i Real sastaviti? Pa ako ne uzmu sad mogu slobodno da se ugase. I jedni i drugi vec par sezona jos vise propadaju. Suarez je tu najmanje bitan faktor. Kakve decije komentare ovde covek moze procitati da se zapita je li ovo obdaniste.

Ankh

pre 3 godine

prevarili. I na sve to, jos dajes ovakve izjave i dodatno ga demotivises, inatis!? Ja doslovno ne verujem da je ovo realno. Kao nekakva parodija. Kao da namerno i sistematski unistavaju klub . Toliko nerezonskih postupaka, odluka, transfera, nekompetentnih trenera da se covek zapita ima li kaja, jesu li dotakli dno...?
(Sekvoja, 06. decembar 2020 00:08

To je zato što se klub vodi kao država. Demokratski oko 100.000 članova bira upravu i onda se uprava dodvorava njima za sledeće izbore, a za igrače i titule ih baš briga. Bartomeu nije prodao Mesija jer bi izgubio novac iz sopstvenog džepa (mrzi me da objašnjavam) i da bi se priklonio navijačima. Smešni su od 2018., ovo je samo definitivan kraj.

Melik

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Pa nazadovali su oni i sa Bentankurom,Ramseyom,Rabiom,De Ligtom,Danilom,Bernardeskijem... Ceo tim se promenio u odnosu na tad, nego gde je sad taj Mandzukic? Barsa skoro ista samo bez Suareza koji je u Atleticu i gle cuda Atletico ubedljivo prvi.
(gazda, 6. decembar 2020 11:08

Kako sad bitan tim? Zar ono Ronaldo ne osvaja sam trofeje? On je masina zar ne, najbolji svih vremena. Pa kako onda da Juventus igra losije s njim? Eto Mesi igra sa sjajnom ekipom. Nema utakmice da odbrana tragikomicno ne odreaguje i tako godinama. Ali da, Mesi ne sme imati losu ekipu. On je odgovorana za sve. A Ronaldo kad osvaja trofeje, on najzasluzniji, to nisu bili Vidic, Ferdinand, Gigs, Skols, Runi, Marcelo, Ramos, Kros, Modric, Bejl, Benzema, Casiljas itd. A kod Mesija su zasluzni samo saigraci. Anri najzasluzniji za uspehe Arsenala sa 250 golova. Raul najzasluzniji za uspehe Reala sa 300 golova. Runi za uspehe Uniteda sa 250 golvoa, Schevcenko za uspehe Milana sa 200 golova. Ronaldo za uspehe Reala sa 400 golova. Ali eto, Mesi nije zasluzan za uspehe barse sa 650 golova i 270 asistencija!? Briljantna logika, sjajno! Barsa i jeste losa bas zato sto je Mesi los. Eto koliko ovise o njemu. Ali da zaboravih. Pa barsa je pobedila Ferencvaros i Dinamo bez Mesija. Izvinjavam se. Aj idi sad isprati hoce li Ronaldo izgubiti i skudeto . Cekamo jos jedno 16 komentara od tebe. Nisi ispucao dnevnu normu.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

2010 Barsa celu uzvratnu utakmicu igrala sa igracem vise i nisu mogli da odabrane titulu, 2012 ceo mec sa igracem vise pa jos i penal dobili i ni to nije bilo dovoljno da prodju dalje.

P. S. Ronaldo sa saigracima kao sto su Vaskez,Valjeho,Koentrao,Morata,Hese, Kaljehon,Nacho bio 6 sezona za redom najbolji strelac LS.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Svu pomoc sudija je Barsa imala i 2010 i 2012 i nista.

Messi je u karijeri igrao sa boljim veznjacima,napadacima i bekovima kako u klubu tako i u reprezentaciji pa nije uspeo sto i Ronaldo. Ostaju mu samo rekordi u La Ligi koje niko vise ne pamti.

Melik

pre 3 godine

(Milan, 5. decembar 2020 23:45)

Barsa sa Suarezom uvek osvajala ligu ili bila konkurentna a bez njega nece moci ni u LS da se plasiraju. Suarez je definitivno bio najbolji igrac Barse prethodnih sezona, a trenutno je najbolji igrac La Lige.
(gazda, 6. decembar 2020 10:35

Juventus sa Mandzukicem igrao finala lige sampiona i juve osvajao duple krune. I prvenstvo i kup, a sa Ronaldom ispadaju u 1/8 i 1/4 finala lige sampiona, te nisu uzeli ni jedan kup. A sad im cak i skudeto ugrozen. Mandzukic bolji od Ronalda nema nikakve sumnje. Juventus nazadovao sa Ronaldom nepobitne cinjenice.

gazda

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 11:33)

Vidis i sam da on bez odredjenih saigraca ne moze da se sastavi.Gol iz igre se muci da postigne pa to cak ni Benzemi nije toliki bauk.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:28)

Nikakve kradje nije bilo 2005,2008 ono videlo penala nije,2010 Tiago Motta dobio crveni zbog simuliranja Busketsa i Pique dao gol iz ofsajda, 2019 oprosten crveni Rakticu a 2016 Iniesti.

Prava kradja je bila 2011 nad Realom u polufinalu.

Messi toliko zaostaje za Ronaldom po mnogim parametrima kao da je 10 godina mladji.

dacho

pre 3 godine

dacho, 6. decembar 2020 13:38)

Ja vidim da oni bez Messija razbijaju mnoge sa nekoliko razlike. Nije Dinamo slabiji od Kadisa.
(gazda, 6. decembar 2020 13:59

Pobedili Dinamo i Ferncvaros i to je tebi merilo ? Au decko ti si puko. Evo ja cu ti naci sad na desetine utakmica gde su United, Real i Juventus pobedjivali i bez Ronalda i jel to znaci da su bolje igrali bez njega? Barsa je donja jer Mesi ne zabija. Nema ga, nemotivisan je . Naravno da fale i golovi Suareza, to je normalno, ali pre svega su losi jer Mesi nije na nivou. Nego reci mi jel Atletico pobedio Barsu i bez Suareza nedavno ? Kakav cirkus sa fanovim Ronalda, vi stvarno niste u vinklu, izvini ali tako je.

gazda

pre 3 godine

(Tirkov, 6. decembar 2020 12:15)

Jeste samo sto su 2014 imali jednog drugog legendarnog igraca Barse, Davida Villu. Plus Diega Costu u top formi.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 17:47)

pogledaj kakve saigrace je imao Messi u periodu 2008-2013.to su bili najbolji moguci saigraci u zadnjih 20 godina,najdominantnija ekipa u polju i opet nisu mogli da odbrane titulu.

milion

pre 3 godine

45% tv prava od ukupnog dele real i barsa,smesna liga..
U premier ligi podjednako svi...
(Gagolino, 05. decembar 2020 23:55)

To nije tačno. Odavno je već promenjen način raspodele novca od TV prava u Primeri.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

Jedini iz zlatne generacije Spanije koji su igrali u Realu su Alonso, Ramos i Kasiljas. Arbeloa grejao klupu, dok su u Barsi igrali 10ak igraca iz te Spanije.

Ronaldo je osvojio sve van Reala a Messi van Barse nije.

dacho

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

Zar nije Barsa bez Messija na nivou Getafea? Izgleda da je bez Suareza na nivou Getafea.
(gazda, 6. decembar 2020 13:17)

Pa zar nije? Vidimo nema Mesija, nema ni barse. Kakav crni Suarez. Atletico je prvi jer su barsa i Real losi. Eto pobedili su barsu i bez Suareza skoro.

Tantal

pre 3 godine

Prica o sudijskim kradjama klinac ciji je ljubimac davao golove iz ofsajda kao na pokretnoj traci, kao i iz nepostojecih penala kao sto su onaj protiv PSG ili Juventusa. Ciji je ljubimac dobio na poklon i zlatnu loptu kad je prvi i jedini put napravljen presedan u istoriji dodele te je produzeno glasanje kako bi dali loptu Ronaldu koji te godine ni jedan jedini trofej nije doneo Realu. Cak i Blater javno priznao da je bio pod pritiskom Pereza. O cemu dalje da pricamo? Citava karijera zalizanog padavicara i prevaranta je prevara i svi to znamo i zato su njegovi fanovi toliko frustrirani jer nikad nece biti u krugu Mesija, maradone i Pelea. Mesija svakodnevno porede sa ta dva velikana, diskusije na sve strane, a oni jadni se ubise da porede Ronalda sa Mesijem. A onda pogledamo citavu karijeru, i vidimo da je Mesi bolji i napadac i paker i bolji medjusobni omjer i vise ind nagrada. Smesno da smesnije ne moze biti hahaha

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Od tih 91 gol vecinu su mu namestili Xavi,Iniesta,Fabregas,Sanchez, Alves... Nema potrebe da pominjes Kuenku i Tella.

Messi imao najbolji vezni red u istoriji al eto falio mu Toni Kroos i njegov mehanicki fudbal.

2010 Barsa protiv Intera igrala ceo revans sa igracem vise pa sto nisu prosli? 2012 opet ceo revans sa igracem vise pa opet nisu mogli da odbrane titulu, plus i penal dobili al i to im bilo malo.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 11:11)

Nepobitna cinjenica je da je Barsa i sa Mesijem pobjedjivala Real sa 5-6 razlike.
Nepobitna cinjenica je da je Real bez Ronalda demolirao Barsu u superkupu sa 5-1 u dve utakmice, osvojili bez njega kup kralja 2014 protiv Barcelone, bez Ronalda ne znaju za poraz od Barselone od kako je on otišao, a sa njim su redovito gubili po 5-6 razlike. Bez njega odmah osvoje titulu Primere, a sa njim samo 2 titule za 9 godina. Nepobitna cinjenica je da Cavi i Iniesta nisu mogli da osvoje LŠ sve do 2009 godine dok se nije pojavio - Mesi. A Cavi je debitovao za Barsu jos 1998 godine. Osvojili LŠ 2006e kada je Cavi bio van terena pola godine.
Nepobitna cinjenica je da je Juventus bez Ronalda igrao finala LŠ, a sada sa Ronaldom jedva i ligu osvajaju.
Sve su to nepobitne cinjenica.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

I cemu ljutnja i potreba za tolikim opravdanjima za Messija? Pa nisam ja kriv sto Messi ne moze nista bez nekadasnjih saigraca.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Pa Mesi je 2 titule LŠ osvojio preko Ronaldovih klubova dok Ronaldo sa druge strane nikad nije osvojio LŠ preko Mesija. Ono kradju u polufinalu iz 2008 ne racunam. I sam Skols je priznao da je Barsa trebala da igra u finalu, a ne Junajted. Takodjer, Ronaldo ne bi imao nijedan trofej LŠ da nije bilo sudija dok je sa druge strane Barselona 5x u zadnjih 15 godina izbacena zbog sudijskih odluka iz LŠ. Celzi 2005, Junajted 2008, Inter 2010, Atletiko 2016, Liverpul 2019. I sam Robertson je priznao da je u ranom delu utakmice namerno udario Mesija bez lopte u onoj situaciji. A bio je VAR, samo sto se nije gledalo.

Titule u Primeri gde su i jedan i drugi godinama igrali protiv istih protivnika, u istim uslovima protiv istih suigraca sve govore. Mesi - 6, a Ronaldo 2. Mesi 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo 1.

A Ronaldo i moze da drzi vecinu rekorda samo u LŠ jer je stariji 2 i pol godine od Mesija i gde ima oko 30 odigranih utakmica vise. Zato Mesi drzi vecinu rekorda u svetu fudbala. Najvise asistencija u istoriji fudbala, najvise golova van 16-erca, najvise golova samostalno nakon driblinga 1,2,3,4,5 igraca, najvise stvorenih sansi suigracima itd. Koliko je Mesiju stalo do rekorda u LŠ govori cinjenica da nece ni da igra protiv Dinamo Kijeva i Ferencvarosa dok Ronaldo ne igra bitnije utakmice u ligi, a igra u LŠ da ga Mesi ne bi slucajno ugrozio hahah. Ali zato ce zauvek ostati upisao da Mesi ima najbolji procenat golova po utakmici u istoriji LŠ.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 13:49)

Kako nije bilo? A faul na Valdezu dok Karvaljo drzi Valdeza dok je Teri dao gol + penal na Etou?

2008-e je i Skols priznao da je srusio Mesija i da je trebao biti penal i da je Barsa trebala biti u finalu

2010 protiv Intera, Barsi nisu svirana 2 penala. Jedan na Ibrahimovicu, a drugi na Alvesu + ponisten gol Krkicu, a u prvoj utakmici gol iz ofsajda Milita + penal na Alvesu.

2019 je oprosten crveni Fabinju, a 2016 Gabiju.

2011 godine su oprosteni crveni kartonu Marselu i Adebajoru. + penal kada je Marselo namerno stao na nogu Pedri. Jos jedna od vecih Realovih kradja samo sto im tada ni sudije nisu mogle pomoci protiv Barselone

Ronaldo toliko zaostaje za Mesijem u svetu fudbala po mnogim parametrima kao da je Mesi 10 godina stariji od Ronalda.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 17:47)

Pedro bio starter u polufinalu i finalu SP,pa o cemu pricamo.Arbeloa igrao 2012 i zamalo zbog njega nisu ispali prvo od Hrvatske a potom i od Portugala.

kako je to Ronaldo imao bolji tim?Suarez,Iniesta,Rakitic,Buskets,Alba,Neymar,Alves,Masherano,Umtiti...po cemu su oni losiji od Realovih igraca 2014-2018?mozda jedino sto je Real imao raznovrsniju ekipu(trkace,fizikalce,tehnicki potkovane veznjake) al to je zato sto Barsa uvek trazi isti profil igraca.

Kiki

pre 3 godine

(Aparati, 6. decembar 2020 11:14)

Ronaldo vec godinama preko penala nabija svoju statistiku. Moze i Mesi jednu sezonu. Pogledaj samo prosle sezone koliko su Imobile i Ronaldo izveli penala hahah

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 13:13)

Fudbalska pravila kazu da jedan tim smije imati 11 igraca na terenu. Ako su ih trojica bila iz Reala, Ramos, Alonso, Kasiljas kako ih je onda iz Barselone bilo 10? hahaha

U Realu su zato igrali Kros, Modric, Bejl, Ramos, James, svi igraci koji su bili vodje svojih reprezentacija i bez Ronalda.

Ronaldo je za 8 godina bez Reala osvojio samo 1 LŠ, a Mesi vec u prve dve sezone bez Cavija i Inieste odvede najgoru Barsu u zadnjih 10 godina na prag finala. Mesi da je imao samo Ferdinanda i Vidica kao Ronaldo u Junajtedu osvojio bi sigrno LŠ 2019 godine.

A cemu ljutnja i potreba za tolikim opravdanjima za Ronalda? Nisam ja kriv sto je on za 8 godina igranja u Juventusu i Junajtedu samo 1 bio najbolji strelac lige i LŠ i sto on ne moze da se sastavi van Reala. A Mesi u prve 2 sezone bez Cavija i Inieste oba puta bude najbolji strelac i asistent lige i jednom najbolji strelac LŠ. To su nepobitne cinjenice.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

A Barselona nije prosla Inter jer su bili tesko pokradeni. Prva utakmica je trebala da zavrsi 2-2, a ne 3-1. Penal na Alvesu, a posle gol iz ofsajda Milita. U drugoj utakmici penal na Ibrahimovicu kada mu je dres poderan (pogledaj sta se sada svira Realu protiv Barse u El Klasiku) + opet penal na Alvesu. I opet bi prosli dalje bez obzira na sve to da sudija nije ponistio cist gol Krkicu u 90 minuti.

Ne bi ni Real odbranio LŠ da im je u nekoj utakmici ponisten cist gol za prolaz dalje kao Barsi protiv Intera.

Takodjer, Barsa protiv Celzija jeste imala igraca vise ali imao ga je i Real protiv Bajerna pa sta su napravili u toj utakmici nakon crvenog kartona? Nisu mogli nista dok nisu priznali jos uz to i 2 gola Ronaldu iz ofsajda. E to je falilo Barseloni protiv Celzija. Da im sudija prizna onaj gol iz ofsajda Sanceza. Da je Sancezu priznat taj gol iz ofsajda u 80 minuti, Barsa bi prosla dalje i otisala u finale. Ali Barsa nije kao Real i Sancez nije kao Ronaldo pa da imaju takve privilegije.

A i Mesi je bio 6 puta najbolji strelac LŠ igrajuci sa Teljom, Pedrom, Kuenkom, Alkaserom, dos Santosom, Deulofeuom, Krkicem, Andre Gomesom, Denisom Suarezom itd.. pa sta sad!?

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Al nema veze da je Messi imao Burruchagu maestralnog igraca Nanta ili Edera super zvezdu Moskovske Lokomotive osvojio bi 3 uzastopna svetska prvenstva.

gazda

pre 3 godine

@El Clasico

Messi izdominirao? Mozda u La Ligi, jer svugde ostalo ne moze ni sa Lewandovskim u isti kos a ne sa Ronaldom.

Ma da je imao Edera i njega bi oterao kao Ikardija.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 11:54)

A sta si ti napisao, a da je konkretno? Hahah.

Kako je Ronaldo gotov sam uspevao da pobedi tu Barselonu kada je jedan deo zlatne generacije Spanije igrao upravo u tom Realu. Kasiljas, Ramos, Cabi Alonso, Arbeloa + Iguain i Di Marija hehe + Ozil, Benzema... Imao je bolji tim u Realu i uigraniji nego sto je Mesi ikad imao u reprezentaciji Argentine.

Ronaldo je u Realu davao po 15,16,17 golova u LŠ u jednoj sezoni, a van Reala u dresu Junajteda i Juventusa za 8 godina nikad nije dao vise od 8+ golova. Nisam ja kriv sto se tvoj miljenik ne moze da se sastavi bez odredjenih suigraca. Nije valjda da su se neke sile umesale i ne dozvoljavaju da postize isto golova kao u Realu?

Ronaldo je znao po sezoni da postigne cak jednu trecinu golova iz penala. Npr. prosle sezone. Kod Mesija to nikad nije bio slucaj. Ronaldo je jednostavno sinonim za penale, a ne Mesi.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 15:19)

Pedro je bio daleko od standardnog i nezamenjivog igraca. A Arbeloa je jedan od retkih igraca Spanije koji je odigrao sve utakmice 90 minuta na EURU 2012. Dakle, te godine je Arbeloa bio jedan od najstandardniji u timu.

A nikad ni u jednoj utakmici barem nokaut faze nije igralo vise od 7 igraca Barselone u startnoj postavi, a racunao sam cak i Vilju koji je dosao u Barsu tek pre pocetka sezone 2010/11, i Fabregasa koji je u Barsu dosao pre pocetka sezone 2011/12. Vilja i Fabregas su kao igraci Barselone osvojili samo EURO 2012.

Ja nisam ni rekao da je igraca Reala bilo vise nego da je jedan dobar deo igraca iz zlatne generacije Spanije dolazio iz Reala sa kojima je Ronaldo igrao + Argentinci Iguain i Di Marija + Ozil koji je u nekim sezonama imao vise asistencija i od Cavija i Inieste + Benzema i Kaka. Sigurno je Ronaldo u Realu tada imao bolji tim nego Mesi zadnjih godina sa kojima je osvajao titule Ronaldu ispred nosa.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Mesi ubedljivo najbolji i jedini u Barceloni koji je igrai dobro...ali dzabe kad igra sa panjevima...posebno odbrana je ocajna...
(Marko, 5. decembar 2020 23:05)

Pa Maradona sa panjevima uze SP a ovaj Dejo na steroidima ne može ni Kadiz da dobije.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 15:10)

To opet nece promeniti cinjenicu da Ronaldo bez sudija ne bi osvojio nijedan trofej LŠ. Barsa jeste gurana ali nikad nijedan klub nije bio izbacen 5 puta iz LŠ u zadnjih 15 godina zbog sudijskih odluka kao Barselona.

Sad i protiv Napolija prosle sezone se ponisti cist gol Mesiju.

A ti utakmicu Celzija i Barselone ocito nisi ni gledao kada nisi vidio ono drzanje Valdeza kada je Teri dao gol.

Iniesta je 2016 dobio opravdan zuti. Pa nije on odbranio gol rukom pa da dobije crveni za ono.

Ono na Maneu 2019 je bilo simuliranje, a Liverpulu su oprosteni crveni kartoni Fabinju i Robertsonu.

O kradji 2010 godine nema potrebe ni da govorim. Ono cak i da je bilo igranje rukom Keite, to nije trebalo biti svirano jer mu je ruka bila u normalom polozaju.

A 2011 godine su Marselu i Adebajoru oprosteni crveni kartoni protiv Barselone + Barsi nije sviran penal na Pedri.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Prevara covjek koji je Barsi donio 3 LS i 8 Primera..??
(deksi, 6. decembar 2020 02:29


A Iniesta, Ćavi, Dani Alveš, Nejmar i Suarez im nisu to doneli?

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 18:19)

Ti si napisao da je Pedro bio standardan i nezamenjiv igrac igrac, a lik nije nikad odigrao nijedan mec na nekom velikom takmicenju svih 90 minuta lol a i kada je igrao, sta je uradio? Dao sve ukupno jedan gol na SP 2010 kada je Spanija pobedila Poljsku sa 6-0. EURO 2008 nije ni igrao, a na EURU 2012 je proveo na terenu tek 89 minuta u svim utakmicama zajedno. Kada se sve sabere vecu je minutazu imao Arbeloa nego Pedro.

A igrali su Pike i Alba pa zamalo zbog njih nisu primili kamaru golova da nije bilo Kasiljasa na golu pa sta sad. A Alba cak nije kao igrac Barselone osvojio nijedan trofej sa Spanijom. Dosao je u Barsu tek pre pocetka sezone 2012/13.

Ronaldo je u Realu zadnjih godina imao bolji tim na gotov na svim pozicijama pa mu je Mesi opet uzimao titule ispred nosa. Uporedi igrace Reala i Barse i sve ce ti biti jasno. Jedino sto je Barsa imala boljeg napadaca Suareza, i eventualno Nejmara ali posle je i on otisao pa mu Mesi i nakon njegovog odlaska opet uzeo titulu Primere haha. Alvesa nema potrebe da spominjes jer je otisao iz Barse 2015.

Odbranila bi i Barsa sa Mesijem titulu LŠ da su imali pomoc sudija kao Real. Kao da je problem sa onakvom pomoci sudija odbraniti LŠ. I kakve veze ima sto nisu odbranili... Ta Barsa je dominirala i u Spaniji i u Evropi, a Real je mogao dominirati jedino u Evropi gde nisu ni igrali protiv Barselone.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Kakve veze ima sto su mu oni namestili vecinu golova? Ronaldo je imao Marsela, Krosa, Iska, Jamesa, Modrica, Bejla, Benzemu, svi su igrali za njega i da on daje golove, Ronaldo po utakmicama imao redovno 10+ suteva na gol pa sto nije postigao nikad 90 golova? Nije bio ni blizu.

Mesi je u karijeri na individualnu klasu dao mnogo vise golova nego Ronaldo tako da ne znam zasto hoces da pricamo o tome.

I naravno da ima potrebe da spominjem Telja i Kuenku kada su te 2012 godine bili standardni u timu Barselone jer je Vilja slomio nogu, a Barselona na zimu nije htela dovoditi zamenu za njega nego su kombinovali njih dvojicu. Teljo je npr. igrao u prvoj utakmici protiv Celzija u polufinalu, a Kuenka u drugoj.

Mesi jeste te godine imao najbolji vezni red ali nije to toliko velika razlika izmedju Cavija, Inieste, Fabregasa i Modrica, Krosa, Iska, koliko je velika razlika izmedju Sanceza, Pedra, Telja/Kuenke i Jamesa, Bejla, Benzeme. Smesno je to porediti. Ronaldo je igrao u jacem timu i nikad nije uspeo dati ni blizu 90 golova u godini.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Ja se ne secam da je Real imao ikad takvu "pomoc sudija" i da im je ponisten gol za prolaz u finale kao Barsi protiv Intera?

Ronaldo je u karijeri imao bolje trenere, golmane, odbranu, bekove, a posle i vezne igrace pa nije uspeo sto i Mesi. Mesi osvojio 3 LŠ, 6 Primera i 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo u isto vreme 4 LŠ, 2 Primere i 1 nagradu za najboljeg igraca lige.

Nisam ja kriv sto ga je Mesi u potpunosti izdominirao. Moze se samo tesiti sto drzi neke rekorde u LŠ samo zato jer je stariji 2 i pol godine od Mesija. S druge strane Mesi drzi vecinu rekorda u istoriji fudbala, a to je najvaznije.

A osvojio bi i Mesi trofej sa reprezentacijom da je imao Edera da mu donese trofej u finalu :)

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

A Messi je 91 gol u 2012 godini dao u timu sa Abidalom, Pikeom, Alvesom, Cavijem, Iniestom, Sancezom, Teljom, Kuenkom, Pedrom, a Ronaldo je imao dugi niz godina Karvahala, Ramosa, Marsela, Krosa, Iska, Jamesa, Modrica, Bejla, Benzemu i nikada nije bio ni blizu takvog ucinka.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Bogme, ozbiljna psihoza je prisutna izmedju fanova Ronalda i Mesija. Prvi uporno odbijaju činjenicu da je CR7 klasu ispod Mesija u svim parametrima osim fizičke spreme i njuha za gol, a drugi izmišljaju budalaste statistike nabijene mahom protiv drugorazrednih protivnika. Izmišljaju se kojekakve kradje, kako kome odgovara, a istina je da su i Real i Barsa uz pomoć sudija uzeli bar dve LŠ.

Djordje NS

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak.
Najveća prevara...

mile

pre 3 godine

gde je mesi bio opet? barsa solidna, cvrsta u odbrani ali mesi je igrac manje u napadu. gresi nenormalno puno, vreme je da ga zameni kuman

capo di tutti capi

pre 3 godine

Не може се играти кладионица више, Барселона је смрт ове године за поштене кладионичаре. Ја се извињавам свим љубитељима овог клуба, али мочам вам низ кичму.

Milan

pre 3 godine

Stefan,

Juventus bez Ronalda igrao finala LŠ, a sa Ronaldom ispadaju u osminifinala od Liona. Hahaha.

A Barsa bez Mesija osvoji 2 LŠ u 100 godina postojanja bez njega, a sa njim u timu osvoje 3 u periodu od 2009 do 2015 godine. Barsa bez Mesija i Ronaldinja ne bi postojala na Evropskoj sceni.

Mikii

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak. 
Najveća prevara...
(Djordje NS, 06. decembar 2020 00:18)

Da neko ima frustracije zbog Ronalda, mogu da razumem. Bogat, visok, odlicno izgleda, ali da si ti toliko iskompleksiran da godinama ne propustas ni najmanju priliku da osipas paljbu po nekom kepecu iz Argentine, to mi nikako nije jasno.

deksi

pre 3 godine

Pogledajte ponovo sliku Messija na kraju utakmice. Već sam pisao o tome kako će mu ta slika sa podbočenim rukama iz očaja i nemoći postati zaštitni znak. 
Najveća prevara...
(Djordje NS, 06. decembar 2020 00:18)

Prevara covjek koji je Barsi donio 3 LS i 8 Primera..??

Gazda

pre 3 godine

(Djordje NS, 6. decembar 2020 00:18)

Takva slika je vec davno postala zastitni znak Ronalda nakon svake utakmice u kojoj ne postigne gol. Nebitno cak i ako njegov tim pobedi on je tuzan sto on nije dao gol i sto nije u centru paznje. Niko nije veca prevara od njega.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 13:13)

Fudbalska pravila kazu da jedan tim smije imati 11 igraca na terenu. Ako su ih trojica bila iz Reala, Ramos, Alonso, Kasiljas kako ih je onda iz Barselone bilo 10? hahaha

U Realu su zato igrali Kros, Modric, Bejl, Ramos, James, svi igraci koji su bili vodje svojih reprezentacija i bez Ronalda.

Ronaldo je za 8 godina bez Reala osvojio samo 1 LŠ, a Mesi vec u prve dve sezone bez Cavija i Inieste odvede najgoru Barsu u zadnjih 10 godina na prag finala. Mesi da je imao samo Ferdinanda i Vidica kao Ronaldo u Junajtedu osvojio bi sigrno LŠ 2019 godine.

A cemu ljutnja i potreba za tolikim opravdanjima za Ronalda? Nisam ja kriv sto je on za 8 godina igranja u Juventusu i Junajtedu samo 1 bio najbolji strelac lige i LŠ i sto on ne moze da se sastavi van Reala. A Mesi u prve 2 sezone bez Cavija i Inieste oba puta bude najbolji strelac i asistent lige i jednom najbolji strelac LŠ. To su nepobitne cinjenice.

Sekvoja

pre 3 godine

VD predsednika je pre neki dan izjavio kako su pogresili sto nisu prodali Mesija na leto. Kakav ozbiljan klub izadje u javnost sa izjavom kako su pogresili sto nisu prodali igraca koji jos uvek igra za njih? I to ne bilo kakav igrac, nego najboljeg im igraca u istoriji. Da li ste ikad gde culi da predsednik jednog velikana u toku sezone izjavi tako nesto? Koji ozbiljan klub placa digitalnoj marketinskoj agenciji za blacenje igraca u javnosti kako bi sprali ljagu i odgovornost sa sebe? Za ova dva slucaja sam prvi put cuo vezano za ovu upravu i za barsu. U svojih 30 god nisam cuo i video ovako nesto. Na stranu katastrofalna transfer politika, izbor trenera, unistavanje la masije. Na stranu sve to. Dovoljno je samo pogledat ove dve price i budali je sve jasno! Neverovatno sta su napravili od kluba koji je morao biti mnogo uspesniji zadnjih nekoliko sezona. Upropastili su zadnje godine Mesija. Nisu znali eksploatisati taj kvalitet. Na kraju su pogresili sto su ga i protiv volje ostavili, doslovno prevarili. I na sve to, jos dajes ovakve izjave i dodatno ga demotivises, inatis!? Ja doslovno ne verujem da je ovo realno. Kao nekakva parodija. Kao da namerno i sistematski unistavaju klub . Toliko nerezonskih postupaka, odluka, transfera, nekompetentnih trenera da se covek zapita ima li kaja, jesu li dotakli dno...?

Melik

pre 3 godine

(Milan, 5. decembar 2020 23:45)

Barsa sa Suarezom uvek osvajala ligu ili bila konkurentna a bez njega nece moci ni u LS da se plasiraju. Suarez je definitivno bio najbolji igrac Barse prethodnih sezona, a trenutno je najbolji igrac La Lige.
(gazda, 6. decembar 2020 10:35

Juventus sa Mandzukicem igrao finala lige sampiona i juve osvajao duple krune. I prvenstvo i kup, a sa Ronaldom ispadaju u 1/8 i 1/4 finala lige sampiona, te nisu uzeli ni jedan kup. A sad im cak i skudeto ugrozen. Mandzukic bolji od Ronalda nema nikakve sumnje. Juventus nazadovao sa Ronaldom nepobitne cinjenice.

Stef

pre 3 godine

Nesbosobna uprava je unistila Barselonu, kostali su Mesija barem 2 LS. Nevjerovatno da se Barselona kroz 2-3 godine bukvalno raspala. Ko je na primjer 2015 uopste i smio pomisliti da Barsa u narednih 5 godina nece osvojiti barem jednu LS, to je tad bilo nezamislivo. Potpuno nevjerovatno sta su ljudi za tako mali period uspjeli napraviti od takvog giganta, ovo je nevjerovatno, i to sve sa Mesijem u najboljim godinama, nevjerovatno.

Kiki

pre 3 godine

(Aparati, 6. decembar 2020 11:14)

Ronaldo vec godinama preko penala nabija svoju statistiku. Moze i Mesi jednu sezonu. Pogledaj samo prosle sezone koliko su Imobile i Ronaldo izveli penala hahah

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 13:49)

Kako nije bilo? A faul na Valdezu dok Karvaljo drzi Valdeza dok je Teri dao gol + penal na Etou?

2008-e je i Skols priznao da je srusio Mesija i da je trebao biti penal i da je Barsa trebala biti u finalu

2010 protiv Intera, Barsi nisu svirana 2 penala. Jedan na Ibrahimovicu, a drugi na Alvesu + ponisten gol Krkicu, a u prvoj utakmici gol iz ofsajda Milita + penal na Alvesu.

2019 je oprosten crveni Fabinju, a 2016 Gabiju.

2011 godine su oprosteni crveni kartonu Marselu i Adebajoru. + penal kada je Marselo namerno stao na nogu Pedri. Jos jedna od vecih Realovih kradja samo sto im tada ni sudije nisu mogle pomoci protiv Barselone

Ronaldo toliko zaostaje za Mesijem u svetu fudbala po mnogim parametrima kao da je Mesi 10 godina stariji od Ronalda.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 11:11)

Nepobitna cinjenica je da je Barsa i sa Mesijem pobjedjivala Real sa 5-6 razlike.
Nepobitna cinjenica je da je Real bez Ronalda demolirao Barsu u superkupu sa 5-1 u dve utakmice, osvojili bez njega kup kralja 2014 protiv Barcelone, bez Ronalda ne znaju za poraz od Barselone od kako je on otišao, a sa njim su redovito gubili po 5-6 razlike. Bez njega odmah osvoje titulu Primere, a sa njim samo 2 titule za 9 godina. Nepobitna cinjenica je da Cavi i Iniesta nisu mogli da osvoje LŠ sve do 2009 godine dok se nije pojavio - Mesi. A Cavi je debitovao za Barsu jos 1998 godine. Osvojili LŠ 2006e kada je Cavi bio van terena pola godine.
Nepobitna cinjenica je da je Juventus bez Ronalda igrao finala LŠ, a sada sa Ronaldom jedva i ligu osvajaju.
Sve su to nepobitne cinjenica.

Tirkov

pre 3 godine

gazda, 6. decembar 2020 11:58

O cemu ti dete pises? Pa Atletico je bio sampion 2014 kad su Real i barsa imali vrhunske ekipe . Bili na vrhuncu moci sa svojim zlatnim generacijama. I tada im Atletico uzme titulu ispred nosa. Prejaki Barsa i Real tada bili. I da nece sad uzeti titulu kad se ne mogu barselona i Real sastaviti? Pa ako ne uzmu sad mogu slobodno da se ugase. I jedni i drugi vec par sezona jos vise propadaju. Suarez je tu najmanje bitan faktor. Kakve decije komentare ovde covek moze procitati da se zapita je li ovo obdaniste.

Kopernik

pre 3 godine

Mesi: 888 ut. - 712 gol + 329 asist = 1041 !

Ronaldo: 1026 ut.- 750 gol + 264 asist = 1014 ! (140 utakmica vise ali 27 manje gol/asist)

Cak 65 asistencija manje od Mesija a odigrao cak 140 utakmica vise! I budali je sve jasno !

Dakle citava karijera na pladnju. Nema parcijalnog selektovanja kome sta odgovora. Sve na tanjiru. Bolji strelac i asistent, bolji u individualnim nagradama i medjusobnim sudarima.

Zlatne kopacke: 6-4
Zlatne lopte : 6-5
Titule u zajednickoj ligi gde su igrali : 6-2
U medjusovnim utakmicama Mesi ga razbijao sa 3, 4 ili 5 razlike. Izdominirao i u evropskom el klasiku u polufinalu kad je zabio onaj cuveni gol u Madridu. Polomio pola tima Reala, uzeo loptu na centru. Takodje pobedio Ronalda i u finalu LS dok je ovaj igrao u Unitedu. Zabio gol u finalu.

Sve kristalno jasno kao dan!

Aj vozdra sad.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Pa Mesi je 2 titule LŠ osvojio preko Ronaldovih klubova dok Ronaldo sa druge strane nikad nije osvojio LŠ preko Mesija. Ono kradju u polufinalu iz 2008 ne racunam. I sam Skols je priznao da je Barsa trebala da igra u finalu, a ne Junajted. Takodjer, Ronaldo ne bi imao nijedan trofej LŠ da nije bilo sudija dok je sa druge strane Barselona 5x u zadnjih 15 godina izbacena zbog sudijskih odluka iz LŠ. Celzi 2005, Junajted 2008, Inter 2010, Atletiko 2016, Liverpul 2019. I sam Robertson je priznao da je u ranom delu utakmice namerno udario Mesija bez lopte u onoj situaciji. A bio je VAR, samo sto se nije gledalo.

Titule u Primeri gde su i jedan i drugi godinama igrali protiv istih protivnika, u istim uslovima protiv istih suigraca sve govore. Mesi - 6, a Ronaldo 2. Mesi 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo 1.

A Ronaldo i moze da drzi vecinu rekorda samo u LŠ jer je stariji 2 i pol godine od Mesija i gde ima oko 30 odigranih utakmica vise. Zato Mesi drzi vecinu rekorda u svetu fudbala. Najvise asistencija u istoriji fudbala, najvise golova van 16-erca, najvise golova samostalno nakon driblinga 1,2,3,4,5 igraca, najvise stvorenih sansi suigracima itd. Koliko je Mesiju stalo do rekorda u LŠ govori cinjenica da nece ni da igra protiv Dinamo Kijeva i Ferencvarosa dok Ronaldo ne igra bitnije utakmice u ligi, a igra u LŠ da ga Mesi ne bi slucajno ugrozio hahah. Ali zato ce zauvek ostati upisao da Mesi ima najbolji procenat golova po utakmici u istoriji LŠ.

Dzoni

pre 3 godine

Barsa je u tranziciji i tada su uvek potrebne 2 ili 3 sezone da se stane na zdrave noge. Prosla je bila za bacit, i ova ce biti, a mozda i sledeca. Potrebno je vreme za izgradit novi tim sa novim ljudima . Nije sve tako crno. Ima tu par klinaca koji su se pojavili i pretenduju da budu nosioci barse naredne decenije. Sad je potrebno docekati novu upravu, sa jasnom vizijom oporavka. Veoma je vazno da u najbitnijim foteljama sede sposobni ljudi. Od financijskog sektora koji je prilicno u teskoj situaciji, preko sportskog ( nakon Begirstiana konacno dovesti jednog ozbiljnog sportskog direktora) pa do samog predsednika. Tesko ce nadomestiti jednog Mesija, na terenu ne moguce, kao i marketisnki. A moraju ga pustiti . Ubili su mu volju za igrom, sto je najveci greh dosadasnje uprave. Nema vise radosti u njegovom loptanju, one iskre,vatre.. Naravno i godine cine svoje , bilogija je neumoljiva,ali ima on jos bar dve dobre sezone u nogama, ali fali motivacije. Morali su mu izaci u susret proslo leto i rastati se u koliko toliko lepim odnosima.Imti takav tretman prema igracu koji ti je doneo 640 golova i gotovo 300 asistencija je prosto neverovatno!Placati kojekakve agencije i to iz budzeta kluba kako bi spinovali po drustvenim mrezama, zeleci tako oblatiti igrace, Mesija pretvorit u nekakvog diktatora i sl.Necuveno! U svakom slucaju, barsa je mnogo,previse donela radosti zadnjih 15 ak god svojim fanovima, i ne treba toliko plakati zbog par sezona u tranziciji;)Dolazi postMesijeva era

Melik

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Pa nazadovali su oni i sa Bentankurom,Ramseyom,Rabiom,De Ligtom,Danilom,Bernardeskijem... Ceo tim se promenio u odnosu na tad, nego gde je sad taj Mandzukic? Barsa skoro ista samo bez Suareza koji je u Atleticu i gle cuda Atletico ubedljivo prvi.
(gazda, 6. decembar 2020 11:08

Kako sad bitan tim? Zar ono Ronaldo ne osvaja sam trofeje? On je masina zar ne, najbolji svih vremena. Pa kako onda da Juventus igra losije s njim? Eto Mesi igra sa sjajnom ekipom. Nema utakmice da odbrana tragikomicno ne odreaguje i tako godinama. Ali da, Mesi ne sme imati losu ekipu. On je odgovorana za sve. A Ronaldo kad osvaja trofeje, on najzasluzniji, to nisu bili Vidic, Ferdinand, Gigs, Skols, Runi, Marcelo, Ramos, Kros, Modric, Bejl, Benzema, Casiljas itd. A kod Mesija su zasluzni samo saigraci. Anri najzasluzniji za uspehe Arsenala sa 250 golova. Raul najzasluzniji za uspehe Reala sa 300 golova. Runi za uspehe Uniteda sa 250 golvoa, Schevcenko za uspehe Milana sa 200 golova. Ronaldo za uspehe Reala sa 400 golova. Ali eto, Mesi nije zasluzan za uspehe barse sa 650 golova i 270 asistencija!? Briljantna logika, sjajno! Barsa i jeste losa bas zato sto je Mesi los. Eto koliko ovise o njemu. Ali da zaboravih. Pa barsa je pobedila Ferencvaros i Dinamo bez Mesija. Izvinjavam se. Aj idi sad isprati hoce li Ronaldo izgubiti i skudeto . Cekamo jos jedno 16 komentara od tebe. Nisi ispucao dnevnu normu.

Sta reci?

pre 3 godine

Kakve katastrofalne i amaterske greske u odbrani, prvo Mingueza (Ter Stegen je jedva spasao gol, ali igrac Kadisa se nasao na pravom mestu), a zatim i trojac Alba, Lengle i Ter Stegen kod drugog gola Kadisa (Negredo iskusno propustio De Jonga i potom rutinski dao gol).
A tek kakve su odbrane igraci Kadisa pravili od Mesijevog izvodjenja slobodnjaka, pa to nema nigde.
Definitivno najbolji igraci i najbolje ocenjeni igraci na mecu su bili golman Ledesma i Mesi (kao i Negredo).

gazda

pre 3 godine

(Kopernik, 6. decembar 2020 12:23)

Titule u LS gde su obojica igrali zadnjih 15 godina:Ronaldo 5 a Messi 3. Pritom Ronaldo drzi 90% rekorda u LS a Messiju se svodi na La Ligu.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 11:54)

A sta si ti napisao, a da je konkretno? Hahah.

Kako je Ronaldo gotov sam uspevao da pobedi tu Barselonu kada je jedan deo zlatne generacije Spanije igrao upravo u tom Realu. Kasiljas, Ramos, Cabi Alonso, Arbeloa + Iguain i Di Marija hehe + Ozil, Benzema... Imao je bolji tim u Realu i uigraniji nego sto je Mesi ikad imao u reprezentaciji Argentine.

Ronaldo je u Realu davao po 15,16,17 golova u LŠ u jednoj sezoni, a van Reala u dresu Junajteda i Juventusa za 8 godina nikad nije dao vise od 8+ golova. Nisam ja kriv sto se tvoj miljenik ne moze da se sastavi bez odredjenih suigraca. Nije valjda da su se neke sile umesale i ne dozvoljavaju da postize isto golova kao u Realu?

Ronaldo je znao po sezoni da postigne cak jednu trecinu golova iz penala. Npr. prosle sezone. Kod Mesija to nikad nije bio slucaj. Ronaldo je jednostavno sinonim za penale, a ne Mesi.

dacho

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

Zar nije Barsa bez Messija na nivou Getafea? Izgleda da je bez Suareza na nivou Getafea.
(gazda, 6. decembar 2020 13:17)

Pa zar nije? Vidimo nema Mesija, nema ni barse. Kakav crni Suarez. Atletico je prvi jer su barsa i Real losi. Eto pobedili su barsu i bez Suareza skoro.

Tantal

pre 3 godine

Prica o sudijskim kradjama klinac ciji je ljubimac davao golove iz ofsajda kao na pokretnoj traci, kao i iz nepostojecih penala kao sto su onaj protiv PSG ili Juventusa. Ciji je ljubimac dobio na poklon i zlatnu loptu kad je prvi i jedini put napravljen presedan u istoriji dodele te je produzeno glasanje kako bi dali loptu Ronaldu koji te godine ni jedan jedini trofej nije doneo Realu. Cak i Blater javno priznao da je bio pod pritiskom Pereza. O cemu dalje da pricamo? Citava karijera zalizanog padavicara i prevaranta je prevara i svi to znamo i zato su njegovi fanovi toliko frustrirani jer nikad nece biti u krugu Mesija, maradone i Pelea. Mesija svakodnevno porede sa ta dva velikana, diskusije na sve strane, a oni jadni se ubise da porede Ronalda sa Mesijem. A onda pogledamo citavu karijeru, i vidimo da je Mesi bolji i napadac i paker i bolji medjusobni omjer i vise ind nagrada. Smesno da smesnije ne moze biti hahaha

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 14:56)

Xavi,Iniesta,Busquets,Villa,Pedro,Fabregas,Alba,Pique,Puyol sve sami standardni i nezamenjivi igraci koji su uzeli SP i Euro a igrali su u Barsi u to vreme. a koliko je iz te generacije Spanije dolazilo iz Reala? cetvorica od kojih su trojica igrali standardno (Ramos,Alonso i Kasiljas).

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

A Messi je 91 gol u 2012 godini dao u timu sa Abidalom, Pikeom, Alvesom, Cavijem, Iniestom, Sancezom, Teljom, Kuenkom, Pedrom, a Ronaldo je imao dugi niz godina Karvahala, Ramosa, Marsela, Krosa, Iska, Jamesa, Modrica, Bejla, Benzemu i nikada nije bio ni blizu takvog ucinka.

gazda

pre 3 godine

(Milan, 5. decembar 2020 23:45)

Barsa sa Suarezom uvek osvajala ligu ili bila konkurentna a bez njega nece moci ni u LS da se plasiraju. Suarez je definitivno bio najbolji igrac Barse prethodnih sezona, a trenutno je najbolji igrac La Lige.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

A Barselona nije prosla Inter jer su bili tesko pokradeni. Prva utakmica je trebala da zavrsi 2-2, a ne 3-1. Penal na Alvesu, a posle gol iz ofsajda Milita. U drugoj utakmici penal na Ibrahimovicu kada mu je dres poderan (pogledaj sta se sada svira Realu protiv Barse u El Klasiku) + opet penal na Alvesu. I opet bi prosli dalje bez obzira na sve to da sudija nije ponistio cist gol Krkicu u 90 minuti.

Ne bi ni Real odbranio LŠ da im je u nekoj utakmici ponisten cist gol za prolaz dalje kao Barsi protiv Intera.

Takodjer, Barsa protiv Celzija jeste imala igraca vise ali imao ga je i Real protiv Bajerna pa sta su napravili u toj utakmici nakon crvenog kartona? Nisu mogli nista dok nisu priznali jos uz to i 2 gola Ronaldu iz ofsajda. E to je falilo Barseloni protiv Celzija. Da im sudija prizna onaj gol iz ofsajda Sanceza. Da je Sancezu priznat taj gol iz ofsajda u 80 minuti, Barsa bi prosla dalje i otisala u finale. Ali Barsa nije kao Real i Sancez nije kao Ronaldo pa da imaju takve privilegije.

A i Mesi je bio 6 puta najbolji strelac LŠ igrajuci sa Teljom, Pedrom, Kuenkom, Alkaserom, dos Santosom, Deulofeuom, Krkicem, Andre Gomesom, Denisom Suarezom itd.. pa sta sad!?

BOSS

pre 3 godine

Jedina dobra stvar u svemu ovome je sto su dotakli dno i sto ne moze dublje od ovoga.
Bivsem presjedniku i sportskom direktoru zabranit prilazak stadionu na manje od 3 km vazdusne linije.Samo kad pogledate kakvi su treneri vodili Barselonu i sve ce Vam biti jasno.
Doveli su Mesija do toga da trazi da ide a ti umjesto da ga pustis,ti se inatis sa njim.Kad je veliki strucnjak Kuman odlucio da Suareza otpusti,onda je trebao i Mesiju ucinjet uslugu i pustit ga u MS.
Dovodjenje Grizmana potpuni promasaj,zbog guzve na toj poziciji.
Mislim da ce ova uprava Barselone ostat upisana kao najgora moguca sto je ikad bila i ko ja ce biti.

Milic

pre 3 godine

Kakav raspad Barse i Reala, nevjerovatno. Do pre 4-5 godina to su bili svemirski timovi, nije im se nazirala granica, a onda je usledio slobodni pad, sad se ne zna ko je gori. Liverpul i Bayern trebaju to maksimalno da iskoriste i da osvoje naredne 3-4 LS.

gazda

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Pa nazadovali su oni i sa Bentankurom,Ramseyom,Rabiom,De Ligtom,Danilom,Bernardeskijem... Ceo tim se promenio u odnosu na tad, nego gde je sad taj Mandzukic? Barsa skoro ista samo bez Suareza koji je u Atleticu i gle cuda Atletico ubedljivo prvi.

gazda

pre 3 godine

Juventus nazadovao sa Ronaldom nepobitne cinjenice.
(Melik, 6. decembar 2020 10:49)

Nepobitne cinjenice su da Barsa bez Messija a sa Suarezom pobedi Real sa 4-5 razlike a bez Suareza i sa Messijem izgube lagano. Nepobitne cinjenice su i da je zlatna generacija Spanije iz Barse osvojila sve i gazila svakog bez Messija.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 11:40)

Toliko teksta a nista konkretno da si napisao. Nepobitna cinjenica je da je CR verovatno jedini igrac koji je uspevao gotovo sam da pobedi zlatnu generaciju Spanije.

I polako nisam ja kriv sto je najbolji igrac Barse otisao u Atletico.

dacho

pre 3 godine

dacho, 6. decembar 2020 13:38)

Ja vidim da oni bez Messija razbijaju mnoge sa nekoliko razlike. Nije Dinamo slabiji od Kadisa.
(gazda, 6. decembar 2020 13:59

Pobedili Dinamo i Ferncvaros i to je tebi merilo ? Au decko ti si puko. Evo ja cu ti naci sad na desetine utakmica gde su United, Real i Juventus pobedjivali i bez Ronalda i jel to znaci da su bolje igrali bez njega? Barsa je donja jer Mesi ne zabija. Nema ga, nemotivisan je . Naravno da fale i golovi Suareza, to je normalno, ali pre svega su losi jer Mesi nije na nivou. Nego reci mi jel Atletico pobedio Barsu i bez Suareza nedavno ? Kakav cirkus sa fanovim Ronalda, vi stvarno niste u vinklu, izvini ali tako je.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 14:51)

znas i sam da nije tako,nije bilo nokaut runde kada sudije nisu pomogale Barsi...pa sad protiv Napolija Lengle dao gol posle faula u napadu i jos jedan izmisljen penal.

a 2005 niko nije drzao Valdesa.

2016 Iniesti je oprosten crveni kada je namerno igrao rukom,i bas on malo kasnije pogadja Gabija u ruku.

2019 Rakiticu oprosten crveni nakon starta sa 2 noge sa ledja kojim je povredio Keitu,cist penal nad Maneom,plus Messi dobio faul iako je on udario Fabinja,i iz tog faula dao gol.

2010 Motta dobio crveni nakon simuliranja Busketsa,Pique dao gol iz ofsajda a Bojanu je gol ponisten jer je Keita koji mu je uputio pas koristio ruku da primiri loptu.

a 2011 nikavih odluka u korist Reala nije bilo.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 15:19)

Pedro je bio daleko od standardnog i nezamenjivog igraca. A Arbeloa je jedan od retkih igraca Spanije koji je odigrao sve utakmice 90 minuta na EURU 2012. Dakle, te godine je Arbeloa bio jedan od najstandardniji u timu.

A nikad ni u jednoj utakmici barem nokaut faze nije igralo vise od 7 igraca Barselone u startnoj postavi, a racunao sam cak i Vilju koji je dosao u Barsu tek pre pocetka sezone 2010/11, i Fabregasa koji je u Barsu dosao pre pocetka sezone 2011/12. Vilja i Fabregas su kao igraci Barselone osvojili samo EURO 2012.

Ja nisam ni rekao da je igraca Reala bilo vise nego da je jedan dobar deo igraca iz zlatne generacije Spanije dolazio iz Reala sa kojima je Ronaldo igrao + Argentinci Iguain i Di Marija + Ozil koji je u nekim sezonama imao vise asistencija i od Cavija i Inieste + Benzema i Kaka. Sigurno je Ronaldo u Realu tada imao bolji tim nego Mesi zadnjih godina sa kojima je osvajao titule Ronaldu ispred nosa.

Ankh

pre 3 godine

prevarili. I na sve to, jos dajes ovakve izjave i dodatno ga demotivises, inatis!? Ja doslovno ne verujem da je ovo realno. Kao nekakva parodija. Kao da namerno i sistematski unistavaju klub . Toliko nerezonskih postupaka, odluka, transfera, nekompetentnih trenera da se covek zapita ima li kaja, jesu li dotakli dno...?
(Sekvoja, 06. decembar 2020 00:08

To je zato što se klub vodi kao država. Demokratski oko 100.000 članova bira upravu i onda se uprava dodvorava njima za sledeće izbore, a za igrače i titule ih baš briga. Bartomeu nije prodao Mesija jer bi izgubio novac iz sopstvenog džepa (mrzi me da objašnjavam) i da bi se priklonio navijačima. Smešni su od 2018., ovo je samo definitivan kraj.

gazda

pre 3 godine

(Melik, 6. decembar 2020 11:33)

Vidis i sam da on bez odredjenih saigraca ne moze da se sastavi.Gol iz igre se muci da postigne pa to cak ni Benzemi nije toliki bauk.

gazda

pre 3 godine

(dacho, 6. decembar 2020 14:20)

Znaci kad je pre neki dan posvecivao gol Maradoni onda je bio raspolozen a sad mu se ne igra? Sta sve LM fanovi nece napisati da opravdaju Messija.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 18:19)

Ti si napisao da je Pedro bio standardan i nezamenjiv igrac igrac, a lik nije nikad odigrao nijedan mec na nekom velikom takmicenju svih 90 minuta lol a i kada je igrao, sta je uradio? Dao sve ukupno jedan gol na SP 2010 kada je Spanija pobedila Poljsku sa 6-0. EURO 2008 nije ni igrao, a na EURU 2012 je proveo na terenu tek 89 minuta u svim utakmicama zajedno. Kada se sve sabere vecu je minutazu imao Arbeloa nego Pedro.

A igrali su Pike i Alba pa zamalo zbog njih nisu primili kamaru golova da nije bilo Kasiljasa na golu pa sta sad. A Alba cak nije kao igrac Barselone osvojio nijedan trofej sa Spanijom. Dosao je u Barsu tek pre pocetka sezone 2012/13.

Ronaldo je u Realu zadnjih godina imao bolji tim na gotov na svim pozicijama pa mu je Mesi opet uzimao titule ispred nosa. Uporedi igrace Reala i Barse i sve ce ti biti jasno. Jedino sto je Barsa imala boljeg napadaca Suareza, i eventualno Nejmara ali posle je i on otisao pa mu Mesi i nakon njegovog odlaska opet uzeo titulu Primere haha. Alvesa nema potrebe da spominjes jer je otisao iz Barse 2015.

Odbranila bi i Barsa sa Mesijem titulu LŠ da su imali pomoc sudija kao Real. Kao da je problem sa onakvom pomoci sudija odbraniti LŠ. I kakve veze ima sto nisu odbranili... Ta Barsa je dominirala i u Spaniji i u Evropi, a Real je mogao dominirati jedino u Evropi gde nisu ni igrali protiv Barselone.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Kakve veze ima sto su mu oni namestili vecinu golova? Ronaldo je imao Marsela, Krosa, Iska, Jamesa, Modrica, Bejla, Benzemu, svi su igrali za njega i da on daje golove, Ronaldo po utakmicama imao redovno 10+ suteva na gol pa sto nije postigao nikad 90 golova? Nije bio ni blizu.

Mesi je u karijeri na individualnu klasu dao mnogo vise golova nego Ronaldo tako da ne znam zasto hoces da pricamo o tome.

I naravno da ima potrebe da spominjem Telja i Kuenku kada su te 2012 godine bili standardni u timu Barselone jer je Vilja slomio nogu, a Barselona na zimu nije htela dovoditi zamenu za njega nego su kombinovali njih dvojicu. Teljo je npr. igrao u prvoj utakmici protiv Celzija u polufinalu, a Kuenka u drugoj.

Mesi jeste te godine imao najbolji vezni red ali nije to toliko velika razlika izmedju Cavija, Inieste, Fabregasa i Modrica, Krosa, Iska, koliko je velika razlika izmedju Sanceza, Pedra, Telja/Kuenke i Jamesa, Bejla, Benzeme. Smesno je to porediti. Ronaldo je igrao u jacem timu i nikad nije uspeo dati ni blizu 90 golova u godini.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Ja se ne secam da je Real imao ikad takvu "pomoc sudija" i da im je ponisten gol za prolaz u finale kao Barsi protiv Intera?

Ronaldo je u karijeri imao bolje trenere, golmane, odbranu, bekove, a posle i vezne igrace pa nije uspeo sto i Mesi. Mesi osvojio 3 LŠ, 6 Primera i 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo u isto vreme 4 LŠ, 2 Primere i 1 nagradu za najboljeg igraca lige.

Nisam ja kriv sto ga je Mesi u potpunosti izdominirao. Moze se samo tesiti sto drzi neke rekorde u LŠ samo zato jer je stariji 2 i pol godine od Mesija. S druge strane Mesi drzi vecinu rekorda u istoriji fudbala, a to je najvaznije.

A osvojio bi i Mesi trofej sa reprezentacijom da je imao Edera da mu donese trofej u finalu :)

gazda

pre 3 godine

@el Clasico @melik


Mozete li da mi kazete kako je moguce da je Atletico prvi sa Suarezom? Nije valjda da su se neke sile umesale i ne dozvoljavaju Messiju da pokaze da je zaista potpuno sam vukao Barsu i da su bez njega na nivou Getafea.

gazda

pre 3 godine

(Tirkov, 6. decembar 2020 12:15)

Jeste samo sto su 2014 imali jednog drugog legendarnog igraca Barse, Davida Villu. Plus Diega Costu u top formi.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

I cemu ljutnja i potreba za tolikim opravdanjima za Messija? Pa nisam ja kriv sto Messi ne moze nista bez nekadasnjih saigraca.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:28)

Nikakve kradje nije bilo 2005,2008 ono videlo penala nije,2010 Tiago Motta dobio crveni zbog simuliranja Busketsa i Pique dao gol iz ofsajda, 2019 oprosten crveni Rakticu a 2016 Iniesti.

Prava kradja je bila 2011 nad Realom u polufinalu.

Messi toliko zaostaje za Ronaldom po mnogim parametrima kao da je 10 godina mladji.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Mesi ubedljivo najbolji i jedini u Barceloni koji je igrai dobro...ali dzabe kad igra sa panjevima...posebno odbrana je ocajna...
(Marko, 5. decembar 2020 23:05)

Pa Maradona sa panjevima uze SP a ovaj Dejo na steroidima ne može ni Kadiz da dobije.

El Clasico

pre 3 godine

(gazda, 6. decembar 2020 15:10)

To opet nece promeniti cinjenicu da Ronaldo bez sudija ne bi osvojio nijedan trofej LŠ. Barsa jeste gurana ali nikad nijedan klub nije bio izbacen 5 puta iz LŠ u zadnjih 15 godina zbog sudijskih odluka kao Barselona.

Sad i protiv Napolija prosle sezone se ponisti cist gol Mesiju.

A ti utakmicu Celzija i Barselone ocito nisi ni gledao kada nisi vidio ono drzanje Valdeza kada je Teri dao gol.

Iniesta je 2016 dobio opravdan zuti. Pa nije on odbranio gol rukom pa da dobije crveni za ono.

Ono na Maneu 2019 je bilo simuliranje, a Liverpulu su oprosteni crveni kartoni Fabinju i Robertsonu.

O kradji 2010 godine nema potrebe ni da govorim. Ono cak i da je bilo igranje rukom Keite, to nije trebalo biti svirano jer mu je ruka bila u normalom polozaju.

A 2011 godine su Marselu i Adebajoru oprosteni crveni kartoni protiv Barselone + Barsi nije sviran penal na Pedri.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Prevara covjek koji je Barsi donio 3 LS i 8 Primera..??
(deksi, 6. decembar 2020 02:29


A Iniesta, Ćavi, Dani Alveš, Nejmar i Suarez im nisu to doneli?

Pantelija

pre 3 godine

Dolazi im na naplatu katastrofalno vodstvo i struktuiranje kluba zadnjih godina. Odluke koje su donosili su ravne decijim. Od izbora trenera, transfera pa do ostavljanja Mesija protiv njegove volje. Jos prodaju i Suareza i sad im fale golovi njih dvojice. Jedan se vuce kao prebijena macka po terenu , skroz nemotivisan, a drugog nema. Vidimo tabelu i sve je jasno kao dan. Mislim da ne postoji klub koji je toliko potonuo kao barsa zadnjih godina a nije da nemaju jaku konkurenciju. Potreban im je bas ozbiljan remont na svim nivoima. I Mesija da puste, doduse vise ga ne mogu zadrzat i da hoce. A mogli su i tu nesto zaraditi, ustediti na njegovoj plati. Haha kakvi duduci nevidjeno. Spanski blizanci na kolenima. Ne zna se ko je gori .

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 13:02)

Jedini iz zlatne generacije Spanije koji su igrali u Realu su Alonso, Ramos i Kasiljas. Arbeloa grejao klupu, dok su u Barsi igrali 10ak igraca iz te Spanije.

Ronaldo je osvojio sve van Reala a Messi van Barse nije.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Bogme, ozbiljna psihoza je prisutna izmedju fanova Ronalda i Mesija. Prvi uporno odbijaju činjenicu da je CR7 klasu ispod Mesija u svim parametrima osim fizičke spreme i njuha za gol, a drugi izmišljaju budalaste statistike nabijene mahom protiv drugorazrednih protivnika. Izmišljaju se kojekakve kradje, kako kome odgovara, a istina je da su i Real i Barsa uz pomoć sudija uzeli bar dve LŠ.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 17:47)

Pedro bio starter u polufinalu i finalu SP,pa o cemu pricamo.Arbeloa igrao 2012 i zamalo zbog njega nisu ispali prvo od Hrvatske a potom i od Portugala.

kako je to Ronaldo imao bolji tim?Suarez,Iniesta,Rakitic,Buskets,Alba,Neymar,Alves,Masherano,Umtiti...po cemu su oni losiji od Realovih igraca 2014-2018?mozda jedino sto je Real imao raznovrsniju ekipu(trkace,fizikalce,tehnicki potkovane veznjake) al to je zato sto Barsa uvek trazi isti profil igraca.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 17:47)

pogledaj kakve saigrace je imao Messi u periodu 2008-2013.to su bili najbolji moguci saigraci u zadnjih 20 godina,najdominantnija ekipa u polju i opet nisu mogli da odbrane titulu.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Svu pomoc sudija je Barsa imala i 2010 i 2012 i nista.

Messi je u karijeri igrao sa boljim veznjacima,napadacima i bekovima kako u klubu tako i u reprezentaciji pa nije uspeo sto i Ronaldo. Ostaju mu samo rekordi u La Ligi koje niko vise ne pamti.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Od tih 91 gol vecinu su mu namestili Xavi,Iniesta,Fabregas,Sanchez, Alves... Nema potrebe da pominjes Kuenku i Tella.

Messi imao najbolji vezni red u istoriji al eto falio mu Toni Kroos i njegov mehanicki fudbal.

2010 Barsa protiv Intera igrala ceo revans sa igracem vise pa sto nisu prosli? 2012 opet ceo revans sa igracem vise pa opet nisu mogli da odbrane titulu, plus i penal dobili al i to im bilo malo.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

2010 Barsa celu uzvratnu utakmicu igrala sa igracem vise i nisu mogli da odabrane titulu, 2012 ceo mec sa igracem vise pa jos i penal dobili i ni to nije bilo dovoljno da prodju dalje.

P. S. Ronaldo sa saigracima kao sto su Vaskez,Valjeho,Koentrao,Morata,Hese, Kaljehon,Nacho bio 6 sezona za redom najbolji strelac LS.

gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 6. decembar 2020 19:48)

Al nema veze da je Messi imao Burruchagu maestralnog igraca Nanta ili Edera super zvezdu Moskovske Lokomotive osvojio bi 3 uzastopna svetska prvenstva.

gazda

pre 3 godine

@El Clasico

Messi izdominirao? Mozda u La Ligi, jer svugde ostalo ne moze ni sa Lewandovskim u isti kos a ne sa Ronaldom.

Ma da je imao Edera i njega bi oterao kao Ikardija.

milion

pre 3 godine

45% tv prava od ukupnog dele real i barsa,smesna liga..
U premier ligi podjednako svi...
(Gagolino, 05. decembar 2020 23:55)

To nije tačno. Odavno je već promenjen način raspodele novca od TV prava u Primeri.