Sreda, 25.11.2020.

09:00

O čemu se radi?

Izvor: Milan Tomiæ

O èemu se radi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

informacijica

pre 3 godine

@Straton,Federer je završio srednju školu i kad su ga pitali kakav je učenik bio ,odgovorio je osrednji.Koliko je poznato Nadala je završio gimnaziju.Što se tiče Novaka on nije završio srednju školu ,a ovi koji tvrde da govori 9 stranih jezika je samobezvezna priča.On nauči par rečenica tih jezika i onda njegovi navijači tvrdeda je poliglota.Rngleski mu jeloš ,a takvi su o kineski, francuski,španjolski i drugi jezici koje "govori".

validni invalid

pre 3 godine

Evo 3 primera da je Novaku srce na mestu. Voli da tenta, i svasta prica, ali srce mu je na mestu.

Pokusao je sa Adria turom, da pomogne igracima iz okruzenja. To nije radio iz svoje koristi. Svi su ga docekali na noz kada se neko razboleo. Sada, recimo u fudbalu, utakmice se ne otkazuju ako neko od saigraca se razboli, US Open se ne otkazuje ako se neko od igraca razboli itd.

Pokusao je da napravi fond da se pomogne slabije rangiranim igracima. To nije radio iz svoje koristi. Ni tu mu nisu pomogli, pogotovo ATP koji uopste nije nasao za shodno da pomogne igracima.

Pokusao je da napravi novu asocijaciju da se fond nagrada pravilnije rasporedi. Ni to nije radio iz svoje koristi. I tu su ga docekali na noz. Samo se javljaju Noe, Bruna isl da podmetnu patku i oprljaju Novakovo ime.

U isto vreme, Fed i Nadal, imaju lepo srocene izjave sa puno floskula i “respekta” prema svojim kolegama, a prstom nisu mrdnuli da im pomognu. Mari samo prica o zenskim pravima ali bukvalno nista osim price nije uradio. Pardon, zaposlio je Morezmo kao trenera.

No name

pre 3 godine

Čuvena je Rodžerova izlava sa 19 godina na pitanje novinara "Koja vam je omiljena knjiga?" on odgovara "Ja ne čitam knjige" a Rafa bi verovatno odgovorio "Ne razumem engleski".(zed, 25. novembar 2020 13:18)

"Ja ne čitam knjige" je rekao Andy Marej. Fedja pripada genereraciji kad nije bilo playstasina, smart mobilnih. Igrice su tek počinjale. Ali bilo je comics- books.

panter pudlica

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
(Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Taj isti neobrazovani kako to tvrdiš Nolo priča 9 jezika, panju. Ti znaš šta je završio. Pa ti ne znaš ni gde si šupalj...

B&S

pre 3 godine

Gospodine, Federeru je maternji jezik nemacki, a ne engleski.
(Milan Indjija, 25. novembar 2020 13:35)

Tačno i netačno. Federeru je prvi jezik koji je naučio nemački jezik, i to švajcarska varijanta, ali mu je maternji jezik ipak engleski, i to afrikaner verzija, jer mu je majka iz Južne Afrike.
Sve u svemu, njegov izgovor standardnog nemačkog, kao i standardnog engleskog je odličan, uzimajući u obzir gde i od koga ih je učio.

ccvvrrcc

pre 3 godine

@Srki
Da ja sa ponosom igram UŽIČKO KOLO a ne ko ti -linđo ili pjevaš "pisme" klape Omiš.
I što ti odgovaraš na komentar upućen K.Rogeru?
Znači isti lik (POKVARENI)!!

NADA

pre 3 godine

Roger nije ti prvi put da srozavas Noleta a uzdizes Rafu i Rodzera.Koju je tu skolu Rafa zavsio a koju pa Federer?Mozda nisu ni krocili u srednju?Rafa do nedavno nije znao ni engleski.Ti znas da je Nole jedva zavsio srednju?Bar je zavrsio.Vidis Nole nije jurio sojke isao po zurkama nego je naporno trenrao svaki dan da bi bio ovo sto je danas.To se verovatno dogadjalo i Rafi i Rodzeru.Nista pametniji nisu od Noleta mogu biti samo manje pametni.

zed

pre 3 godine

Čuvena je Rodžerova izlava sa 19 godina na pitanje novinara "Koja vam je omiljena knjiga?" on odgovara "Ja ne čitam knjige" a Rafa bi verovatno odgovorio "Ne razumem engleski".

Milan Indjija

pre 3 godine

Imenjace, Federer na engleskom daje mnogo elokventnije izjave od Novaka, što je i logično s obzirom da mu je Engleski praktično prvi jezik.

Gospodine, Federeru je maternji jezik nemacki, a ne engleski.

Will Mosley

pre 3 godine

Jedino rešenje je da ovih 80 igrača iz 100 prvoplasirana bojkotuju tj. ne igraju atp turnire pa nek igraju Rođa i Nadal protiv 200 og i 500 og igrača pa da vidimo
(DžejAr65, 25. novembar 2020 12:53)

Nema potrebe za tim, Rodja je sa 103 titule presao igricu sto se kaze. Sve i da ne osvoji nijedan turnir do kraja karijere on je napravio impresivnu karijeru kakvu tvoj Djole moze samo da pozeli.

srb

pre 3 godine

ajde jedna ozbiljna analiza. sta bi moralo da se desi (ne racunajuci eventualnk prekid takmicenja) da djokovic ne prestigne federera po broju nedelja 8.marta

SegaMega

pre 3 godine

@Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.

Jbg, nema Megatrend u Švajcarskoj i Španiji, pa da i oni budu fakultetski obrazovani kao Nole.

D

pre 3 godine

Niko (dosad) nije prokomentarisao najvažniji deo ovog teksta:

"Osamdeset od Top 100 ATP igrača je potpisalo peticiju, a na isti način su reagovale i WTA igračice.
Podrška je bila tu, a formiranje nove asocijacije je usledilo u avgustu."

Ako je to istina, a nadam se da jeste, ATP je u ozbiljnom problemu i moraće da angažuje mnogo više aktivnih igrača nego što su Nadal i Federer, ako je ovaj uopšte i dalje aktivan. Tu je i Kirjos, pojačan sa takođe tviterašem Rotenbergom i nekoliko penzionisanih tenisera koji zavise od poziva ATP da se pojave u publici na nekom GSu o trošku ATP, tj. o trošku aktivnih tenisera koji jedini i zarađuju pare za sve njih.

Will Mosley

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Tacno tako.

jovan

pre 3 godine

@Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.
(Jovan, 25. novembar 2020 10:27)

Imenjace, Federer na engleskom daje mnogo elokventnije izjave od Novaka, što je i logično s obzirom da mu je Engleski praktično prvi jezik.

Djokovic praktično nema završenu srednju školu. Otišao je u Nemačku da trenira još kad je bio prva ili druga godina, i posle kao "vanredno" završio. Znamo svi kako izgleda to kvazi-vanredno obrazovanje. Mozes misliti koliko je učio gradivo u poređenju sa redovnim učenicima, da ne govorim o tome ko ga je ispitivao i ocenjivao.

Elokvencija nema veze sa obrazovanjem već sa brojem pročitanih knjiga, i možda da kažemo sa nekom jezičkom i socijalnom inteligencijom. Imaš naučnika i inženjera koliko hoćeš koji nisu nesto naročito elokventni ali zato mogu da pošalju raketu na Mars. Književnost je praktično jedna vrlo uska grana obrazovanja i nista i više.

Nevinost nije na ceni

pre 3 godine

(jovan, 25. novembar 2020 12:03)


Komenatr na koji ste se javili je jasan, čovek ističe Novaka u odnou na Raafu i Rodžera kada je strani jezik , engleski , u pitanju.

Ali šta ste Vi hteli da kažete. Da Novak nema srednju školu ali da govori jezik koji nema sadržinu, rečenice nisu misaone niti komplikovane ?

Nadal i Federer imaju vrlo proste rečenice jer ih i pitaju pitanja uobičajena, dok Đoković dobija pitanja potpuno druga i nemaju često veze sa tenisom i zahteva se više znanja o mnogo čemu i veći rečnik.

Novak pokazuje , iako nema klasično završenu srednju školu, više želje i volje za znanjme i populariše znanje samim tim što uči jezike, to je već veliko obrazovanje i želja za znanjem, što mu i ide jer je talentovan, genetski, što je i izjavio. ALi pored toga, često ćete ga videti sa knjigom i njega i njegovu suprugu, što je sve veoma veliko popularisanje, propaganda znanja, učenja i knjige.

Veoma pohvalno iako se dobro zna da sportisti ne čitaju, ne uče, ne popularišu ikakvo znanje i ne uče jezike ako ima baš usko ne trebaju.

Imamo sve razloge da budemo ponosno, kao i Novakovi roditelji i najbliži, na tenisera, našeg Novaka i kada je samoobrazovanje u pitanju.

A mnogi inženjeri, koji vau razbijaju matiš i šalju rakete u svemir, nemaju pojma osnovne stvari, što je nedopustivo, tako da nema tu neke velike razlike između njih i fudbalera bez pročitane knjige jer je mnogi inženjeri nisu čitali niti čitaju, a književnost je sve samo ne usko obrazovanje

DžejAr65

pre 3 godine

Jedino rešenje je da ovih 80 igrača iz 100 prvoplasirana bojkotuju tj. ne igraju atp turnire pa nek igraju Rođa i Nadal protiv 200 og i 500 og igrača pa da vidimo

MilosNS

pre 3 godine

Novak ima veliko srce i izražen osećaj za (ne)pravdu i želi da pomogne ostalim igračima, što je za svaku pohvalu.
ALI, brate mili, pa pogledaj i nas ovde malo, reci koju reč, reaguj nekako, ubi nas mafija na vlasti, korupcija, rasprodaja zemlje i kradja na svakom koraku, država bukvalno ne postoji. RECI NEŠTO!

amuSSuma

pre 3 godine

Ole, Jumkomanija trese ovu rubriku sajta kao groznica!
Hoće li naš zaštitnik naroda pobediti i El presidentea?
Saznajte to i još mnogo toga u narednoj epizodi!

Aurora borealis

pre 3 godine

Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.
(Svetolik Popadic Backo, 25. novembar 2020 11:37)

To nije istina. Ja sam oduvek simpatisao Zvezdu u fudbalu, a Partizan u košarci. Ako mislim da neko greši, kritikovao bih i najbliže, a kamoli Đokovića.

verovali ili ne

pre 3 godine

Jumko:fakultet političkih nauka... bio na budžetu.
domet:trolovanje na svetski poznatom portalu B92...

Novak đoković:osnovna škola
domet :17 gs između ostalog preko sto miliona...
e tu je razlika između besplatno i džaba... jumko ide u školu besplatno ali džaba....

DžejAr65

pre 3 godine

To nije istina. Ja sam oduvek simpatisao Zvezdu u fudbalu, a Partizan u košarci. Ako mislim da neko greši, kritikovao bih i najbliže, a kamoli Đokovića.
(Aurora borealis, 25. novembar 2020 12:20)
Samo ludak može istovremeno navijati za Zvezdu i Partizan

Jelena

pre 3 godine

Pa nije ni realno da neko bude istovremeno član 2 organizacije koje imaju suprotne ciljeve i različite interese...prosto nije logično. To glumatanje i promociju nekih komunističkih fora neka prepusti drugima, niko nije ušao u tenis da bi zarađivao "platu". Tenis je sport bogatih i zato je tako glamurozan. Ako možeš da budeš u prvih 100-200 igrača sveta i budeš milioner igraj, ake ne možeš ispadaš iz igre. To se vidi već u tinejdžerskim godinama i svako ima dovoljno vremena da promeni zanimanje. Taj sistem je uspostavljen još pre pola veka i sad se pojavio Novak "sindikalista" da štiti radničku klasu. Dajte, molim vas...

Nal Bandi

pre 3 godine

Stvar je vrlo jednostavna.
Igraci su zeleli da kandiduju Pospisila i Djokovica, da se vidi u stvari koliku podrsku imaju. Nisu njih dvojica samoinicijativno kandidati.
Oni su predstavljeni kao odmetnici, pa ATP profesionalci zele da pokazu sponzorima, ,,odmetnutoj" od igraca ATP organizaciji i javnosti ko ih predstavlja, sto ce stavovima koje Djokovic promovise (nisu njegovi vec velike grupe igraca) dati na neoborivom znacaju.

Stratton

pre 3 godine

Djokovic praktično nema završenu srednju školu. Otišao je u Nemačku da trenira još kad je bio prva ili druga godina, i posle kao "vanredno" završio.

(jovan, 25. novembar 2020 12:03)

Ako je verovati zvaničnim podacima, Novak je u Nemačku otišao na početku petog razreda osnovne i ostao tamo 4 godine, što znači da je više razrede osnovne polagao vanredno.
Ako je verovati Milan_PTu, Novak je prva 2 razreda Sportske gimnazije završio redovno, ali je završna 2 razreda morao da polaže vanredno, zbog čestih izostanaka zbog turnira.
Isti izvor je naveo da je i Rafa upisao srednju školu i odmah odustao, jer je te jeseni upao u top100 ili top1000, ne sećam se šta je napisao. Federer nije ni upisivao srednju školu. Vrlo je malo tenisera, a i sportista uopšte, koji imaju završenu srednju školu, čak i vanredno. Za profesiju koju su izabrali da se bave, nije im potrebna.

....esam vam rek'o

pre 3 godine

...smešni a stovremeno i tužni komentari jedne grupe navijača na svaku vest o najpoznatijem srbinu posle Nikole Tesle.

Đoković ponos Srbije

pre 3 godine

(Slavko pazi metak, 25. novembar 2020 10:52)

Očigledno je da apsolutno ništa nisi shvatio iako je sve detaljno napisano. Novak neće da ugasi svoju asocijaciju da bi se vratio u ATP savet igrača. Ovo zapravo pokazuje da je on najveći intelektualac među teniserima i da su teniseri njega sami izabrali da i dalje vodi savet igrača pošto ovi ostali ne poseduju nikakvo znanje kada su političke igre u pitanju. Federer i Nadal nikada neće biti na Đokovićevom mentalnom nivou van tenisa pošto sem toga ništa drugo ni ne znaju.

Svetolik Popadic Backo

pre 3 godine

Uvek sam se pitao otkud tolika kolicina mrzitelja Novaka u Srbiji. Isti likovi salju veliki broj komentara? Mozda. Ali posle sam shvatio: Partizan!
Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.

ja

pre 3 godine

Uvek sam se pitao otkud tolika kolicina mrzitelja Novaka u Srbiji. Isti likovi salju veliki broj komentara? Mozda. Ali posle sam shvatio: Partizan!
Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.
(Svetolik Popadic Backo, 25. novembar 2020 11:37)

Za, mene je divac legenda, duboko poštovanje gajim prema pokojnom Draganu Manceu, košarkaška ekipa Srbije za mene je Partizan "92... A gledao sam Maradonu na Marakani i od tada Zvezda mi je sve, ali Srbija pre i iznad svega. A ovo danas većinom nisu navijači ni rodoljubi, nego sitni dilerčići za mnogo krupnije ribe i sport i domovina ih ne interesuje.

CZ

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Pre bi se reklo da ti nisi zavrsio ni osnovnu skolu.

Kaiser Roger

pre 3 godine

U narednom periodu ocekujem od Noleta sto vise skandala nego titula,ova godina mu je bila prekretnica u karijeri i sad ide uzlaznom putanjom sto se skandala tice.Nema vise da vidi GS titulu a i ovo mu je mnogo, vise imao srece nego pameti.

Bg

pre 3 godine

Baš je ATP pokvaren ne daju Pospišil i Nolu da sede na dve stolice. Sram ih bilo! Dakle PTPA puko i pre nego što je nastao. Nolo hteo da se vrati u ATP ali ni oni nisu indijanci. Ne može! Idi ti lepo u PTPA koji si osnovao pa tamo filozofiraj. Sam sebe ukopao vec deseti put ove godine. Pod hitno u Visoko na punjenje baterija.

Gordan

pre 3 godine

Borba ce biti duga i iscrpljujuca,ali moze da se dobije.
Velika vecina igraca to zeli,mislim da ce i fed i nad na kraju popustiti. Jedino sto ce novaka stalno napadati i pisati lose o njemu,a to ga pogadja. Mogao bi ostati bez nekoliko titula u buducnosti,sem ako to ne prevazidje.

Domaćin

pre 3 godine

@jovan: a istina je upravo suprotna, Nolo ima završenu samo osnivnu školu, što ga ne sprečava da prosipa pamet kao da je doktor nauka i nobelovac.

Milan

pre 3 godine

Poklopilo se to da kako je Novak ušao dublje u političke vode tako je krenuo sa padom na igračkom planu. Većina nas zna po sebi da kako se uhvatimo više poslova tako krenemo da pucamo po šavovima. Mnogo je teško uklopiti brojne aktivnosti i naći potrebnu energiju za svaku od njih.

Aurora borealis

pre 3 godine

"Novak je tada, u Americi, baš negde između Sinsinati Mastersa i US opena, zajedno sa kolegom Vasekom Pospišilom, osnovao novu asocijaciju profesionalnih igrača (PTPA).

Njih dvojica jednostavno nisu bili zadovoljni načinom rada glavne i jedine organizacije za odbranu prava tenisera i teniserki."

Napustio je Savet igrača i osnovao PTPA. I šta je uradila njegova PTPA za odbranu prava tenisera i teniserki? Ništa. Sada ga nominuju da se vrati na funkciju u Savet igrača, što znači da je PTPA propao. Zbog globalne pandemije trpeo je i tenis, mnogi nižerangirani teniseri i teniserke su finansijski osiromašili. Čak se i šampion RG u dublu Kevin Kravic zaposlio u supermarketu, jer nije imao od čega da živi. Sada nije vreme za politiku u tenisu. Kada se situacija stabilizuje onda treba donositi političke odluke.

Kosta

pre 3 godine

Veliku ljudi su često neshvaćeni. Koliko "oni" ne poštuju Nola i njegov intelekt. Pa čovek čisti prljavu vodu i bos hoda po Bosanskim piramidama a oni tako. Smeta im njegovo udruženje i to što bi da u isto vreme rukovodi i njihovim udruženje. Sram ih bilo!

Slavko pazi metak

pre 3 godine

Moras biti bas veliki covek pa da napusti jedno udruzenje, osnuje drugo, vidis da si pogresio, vratis se u maticno a ove sto su dosli za tobom u novo ostavis na cedilu. Nolo covek od integriteta! Ali ovde ga ovi njegovi vernici i dalje kuju u zvezde. PatriJJJote...

Ne može i jare i pare!

pre 3 godine

Pa ja ne znam kako nazvati nekoga ko bi da sedi na dve stolice a da nije licemer. Primera radi, neko je član UO Crvene Zvezde a predlože ga za izbore za predsednika Partizana. I šta bi taj čovek mogao da uradi..? Stvarno, šta.., šta.., šta..? A da! Recimo da ODBIJE kandidaturu jer se to kosi sa njegovim principijelnim stavom (recimo). Stvarno je sramota za Novaka što ne može da vidi ovako jednostavnu stvar. Ako si već odabrao stranu, drži je se do kraja!

Jovan

pre 3 godine

Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.
(Jovan, 25. novembar 2020 10:27)

A Nolo je prosvecen posto ide po piramide i ima svog gurua.ahahahaha

Djido

pre 3 godine

Radi se o tome da niko pa ni Nolo ne može da sedi na dve stolice u dve prostorije... Sada više nema gde da sedne. Sam pao sam se ugruvo!

Pravi Valter

pre 3 godine

Nole, braco, ocekuj napade sa svih strana, mnogo si se priblizio svim rekordima, sve ce uciniti da te sprece, ali imas svu nasu energiju na putu da ostvaris svoj i nas san da budes najbolji!
Zelim ti puno srece i zdravlja,
I. Vajda sa poodicom

Jovan

pre 3 godine

Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.

Milan

pre 3 godine

Poklopilo se to da kako je Novak ušao dublje u političke vode tako je krenuo sa padom na igračkom planu. Većina nas zna po sebi da kako se uhvatimo više poslova tako krenemo da pucamo po šavovima. Mnogo je teško uklopiti brojne aktivnosti i naći potrebnu energiju za svaku od njih.

Pravi Valter

pre 3 godine

Nole, braco, ocekuj napade sa svih strana, mnogo si se priblizio svim rekordima, sve ce uciniti da te sprece, ali imas svu nasu energiju na putu da ostvaris svoj i nas san da budes najbolji!
Zelim ti puno srece i zdravlja,
I. Vajda sa poodicom

Kaiser Roger

pre 3 godine

Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.
(Jovan, 25. novembar 2020 10:27)

A Nolo je prosvecen posto ide po piramide i ima svog gurua.ahahahaha

Ne može i jare i pare!

pre 3 godine

Pa ja ne znam kako nazvati nekoga ko bi da sedi na dve stolice a da nije licemer. Primera radi, neko je član UO Crvene Zvezde a predlože ga za izbore za predsednika Partizana. I šta bi taj čovek mogao da uradi..? Stvarno, šta.., šta.., šta..? A da! Recimo da ODBIJE kandidaturu jer se to kosi sa njegovim principijelnim stavom (recimo). Stvarno je sramota za Novaka što ne može da vidi ovako jednostavnu stvar. Ako si već odabrao stranu, drži je se do kraja!

Bg

pre 3 godine

Baš je ATP pokvaren ne daju Pospišil i Nolu da sede na dve stolice. Sram ih bilo! Dakle PTPA puko i pre nego što je nastao. Nolo hteo da se vrati u ATP ali ni oni nisu indijanci. Ne može! Idi ti lepo u PTPA koji si osnovao pa tamo filozofiraj. Sam sebe ukopao vec deseti put ove godine. Pod hitno u Visoko na punjenje baterija.

Domaćin

pre 3 godine

@jovan: a istina je upravo suprotna, Nolo ima završenu samo osnivnu školu, što ga ne sprečava da prosipa pamet kao da je doktor nauka i nobelovac.

Kaiser Roger

pre 3 godine

U narednom periodu ocekujem od Noleta sto vise skandala nego titula,ova godina mu je bila prekretnica u karijeri i sad ide uzlaznom putanjom sto se skandala tice.Nema vise da vidi GS titulu a i ovo mu je mnogo, vise imao srece nego pameti.

CZ

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Pre bi se reklo da ti nisi zavrsio ni osnovnu skolu.

Slavko pazi metak

pre 3 godine

Moras biti bas veliki covek pa da napusti jedno udruzenje, osnuje drugo, vidis da si pogresio, vratis se u maticno a ove sto su dosli za tobom u novo ostavis na cedilu. Nolo covek od integriteta! Ali ovde ga ovi njegovi vernici i dalje kuju u zvezde. PatriJJJote...

Kosta

pre 3 godine

Veliku ljudi su često neshvaćeni. Koliko "oni" ne poštuju Nola i njegov intelekt. Pa čovek čisti prljavu vodu i bos hoda po Bosanskim piramidama a oni tako. Smeta im njegovo udruženje i to što bi da u isto vreme rukovodi i njihovim udruženje. Sram ih bilo!

Gordan

pre 3 godine

Borba ce biti duga i iscrpljujuca,ali moze da se dobije.
Velika vecina igraca to zeli,mislim da ce i fed i nad na kraju popustiti. Jedino sto ce novaka stalno napadati i pisati lose o njemu,a to ga pogadja. Mogao bi ostati bez nekoliko titula u buducnosti,sem ako to ne prevazidje.

verovali ili ne

pre 3 godine

Jumko:fakultet političkih nauka... bio na budžetu.
domet:trolovanje na svetski poznatom portalu B92...

Novak đoković:osnovna škola
domet :17 gs između ostalog preko sto miliona...
e tu je razlika između besplatno i džaba... jumko ide u školu besplatno ali džaba....

Djido

pre 3 godine

Radi se o tome da niko pa ni Nolo ne može da sedi na dve stolice u dve prostorije... Sada više nema gde da sedne. Sam pao sam se ugruvo!

jovan

pre 3 godine

@Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.
(Jovan, 25. novembar 2020 10:27)

Imenjace, Federer na engleskom daje mnogo elokventnije izjave od Novaka, što je i logično s obzirom da mu je Engleski praktično prvi jezik.

Djokovic praktično nema završenu srednju školu. Otišao je u Nemačku da trenira još kad je bio prva ili druga godina, i posle kao "vanredno" završio. Znamo svi kako izgleda to kvazi-vanredno obrazovanje. Mozes misliti koliko je učio gradivo u poređenju sa redovnim učenicima, da ne govorim o tome ko ga je ispitivao i ocenjivao.

Elokvencija nema veze sa obrazovanjem već sa brojem pročitanih knjiga, i možda da kažemo sa nekom jezičkom i socijalnom inteligencijom. Imaš naučnika i inženjera koliko hoćeš koji nisu nesto naročito elokventni ali zato mogu da pošalju raketu na Mars. Književnost je praktično jedna vrlo uska grana obrazovanja i nista i više.

Stratton

pre 3 godine

Djokovic praktično nema završenu srednju školu. Otišao je u Nemačku da trenira još kad je bio prva ili druga godina, i posle kao "vanredno" završio.

(jovan, 25. novembar 2020 12:03)

Ako je verovati zvaničnim podacima, Novak je u Nemačku otišao na početku petog razreda osnovne i ostao tamo 4 godine, što znači da je više razrede osnovne polagao vanredno.
Ako je verovati Milan_PTu, Novak je prva 2 razreda Sportske gimnazije završio redovno, ali je završna 2 razreda morao da polaže vanredno, zbog čestih izostanaka zbog turnira.
Isti izvor je naveo da je i Rafa upisao srednju školu i odmah odustao, jer je te jeseni upao u top100 ili top1000, ne sećam se šta je napisao. Federer nije ni upisivao srednju školu. Vrlo je malo tenisera, a i sportista uopšte, koji imaju završenu srednju školu, čak i vanredno. Za profesiju koju su izabrali da se bave, nije im potrebna.

zed

pre 3 godine

Čuvena je Rodžerova izlava sa 19 godina na pitanje novinara "Koja vam je omiljena knjiga?" on odgovara "Ja ne čitam knjige" a Rafa bi verovatno odgovorio "Ne razumem engleski".

Đoković ponos Srbije

pre 3 godine

(Slavko pazi metak, 25. novembar 2020 10:52)

Očigledno je da apsolutno ništa nisi shvatio iako je sve detaljno napisano. Novak neće da ugasi svoju asocijaciju da bi se vratio u ATP savet igrača. Ovo zapravo pokazuje da je on najveći intelektualac među teniserima i da su teniseri njega sami izabrali da i dalje vodi savet igrača pošto ovi ostali ne poseduju nikakvo znanje kada su političke igre u pitanju. Federer i Nadal nikada neće biti na Đokovićevom mentalnom nivou van tenisa pošto sem toga ništa drugo ni ne znaju.

Svetolik Popadic Backo

pre 3 godine

Uvek sam se pitao otkud tolika kolicina mrzitelja Novaka u Srbiji. Isti likovi salju veliki broj komentara? Mozda. Ali posle sam shvatio: Partizan!
Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.

amuSSuma

pre 3 godine

Ole, Jumkomanija trese ovu rubriku sajta kao groznica!
Hoće li naš zaštitnik naroda pobediti i El presidentea?
Saznajte to i još mnogo toga u narednoj epizodi!

ja

pre 3 godine

Uvek sam se pitao otkud tolika kolicina mrzitelja Novaka u Srbiji. Isti likovi salju veliki broj komentara? Mozda. Ali posle sam shvatio: Partizan!
Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.
(Svetolik Popadic Backo, 25. novembar 2020 11:37)

Za, mene je divac legenda, duboko poštovanje gajim prema pokojnom Draganu Manceu, košarkaška ekipa Srbije za mene je Partizan "92... A gledao sam Maradonu na Marakani i od tada Zvezda mi je sve, ali Srbija pre i iznad svega. A ovo danas većinom nisu navijači ni rodoljubi, nego sitni dilerčići za mnogo krupnije ribe i sport i domovina ih ne interesuje.

Will Mosley

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Tacno tako.

B&S

pre 3 godine

Gospodine, Federeru je maternji jezik nemacki, a ne engleski.
(Milan Indjija, 25. novembar 2020 13:35)

Tačno i netačno. Federeru je prvi jezik koji je naučio nemački jezik, i to švajcarska varijanta, ali mu je maternji jezik ipak engleski, i to afrikaner verzija, jer mu je majka iz Južne Afrike.
Sve u svemu, njegov izgovor standardnog nemačkog, kao i standardnog engleskog je odličan, uzimajući u obzir gde i od koga ih je učio.

NADA

pre 3 godine

Roger nije ti prvi put da srozavas Noleta a uzdizes Rafu i Rodzera.Koju je tu skolu Rafa zavsio a koju pa Federer?Mozda nisu ni krocili u srednju?Rafa do nedavno nije znao ni engleski.Ti znas da je Nole jedva zavsio srednju?Bar je zavrsio.Vidis Nole nije jurio sojke isao po zurkama nego je naporno trenrao svaki dan da bi bio ovo sto je danas.To se verovatno dogadjalo i Rafi i Rodzeru.Nista pametniji nisu od Noleta mogu biti samo manje pametni.

Aurora borealis

pre 3 godine

"Novak je tada, u Americi, baš negde između Sinsinati Mastersa i US opena, zajedno sa kolegom Vasekom Pospišilom, osnovao novu asocijaciju profesionalnih igrača (PTPA).

Njih dvojica jednostavno nisu bili zadovoljni načinom rada glavne i jedine organizacije za odbranu prava tenisera i teniserki."

Napustio je Savet igrača i osnovao PTPA. I šta je uradila njegova PTPA za odbranu prava tenisera i teniserki? Ništa. Sada ga nominuju da se vrati na funkciju u Savet igrača, što znači da je PTPA propao. Zbog globalne pandemije trpeo je i tenis, mnogi nižerangirani teniseri i teniserke su finansijski osiromašili. Čak se i šampion RG u dublu Kevin Kravic zaposlio u supermarketu, jer nije imao od čega da živi. Sada nije vreme za politiku u tenisu. Kada se situacija stabilizuje onda treba donositi političke odluke.

Jelena

pre 3 godine

Pa nije ni realno da neko bude istovremeno član 2 organizacije koje imaju suprotne ciljeve i različite interese...prosto nije logično. To glumatanje i promociju nekih komunističkih fora neka prepusti drugima, niko nije ušao u tenis da bi zarađivao "platu". Tenis je sport bogatih i zato je tako glamurozan. Ako možeš da budeš u prvih 100-200 igrača sveta i budeš milioner igraj, ake ne možeš ispadaš iz igre. To se vidi već u tinejdžerskim godinama i svako ima dovoljno vremena da promeni zanimanje. Taj sistem je uspostavljen još pre pola veka i sad se pojavio Novak "sindikalista" da štiti radničku klasu. Dajte, molim vas...

D

pre 3 godine

Niko (dosad) nije prokomentarisao najvažniji deo ovog teksta:

"Osamdeset od Top 100 ATP igrača je potpisalo peticiju, a na isti način su reagovale i WTA igračice.
Podrška je bila tu, a formiranje nove asocijacije je usledilo u avgustu."

Ako je to istina, a nadam se da jeste, ATP je u ozbiljnom problemu i moraće da angažuje mnogo više aktivnih igrača nego što su Nadal i Federer, ako je ovaj uopšte i dalje aktivan. Tu je i Kirjos, pojačan sa takođe tviterašem Rotenbergom i nekoliko penzionisanih tenisera koji zavise od poziva ATP da se pojave u publici na nekom GSu o trošku ATP, tj. o trošku aktivnih tenisera koji jedini i zarađuju pare za sve njih.

SegaMega

pre 3 godine

@Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.

Jbg, nema Megatrend u Švajcarskoj i Španiji, pa da i oni budu fakultetski obrazovani kao Nole.

panter pudlica

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
(Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Taj isti neobrazovani kako to tvrdiš Nolo priča 9 jezika, panju. Ti znaš šta je završio. Pa ti ne znaš ni gde si šupalj...

....esam vam rek'o

pre 3 godine

...smešni a stovremeno i tužni komentari jedne grupe navijača na svaku vest o najpoznatijem srbinu posle Nikole Tesle.

MilosNS

pre 3 godine

Novak ima veliko srce i izražen osećaj za (ne)pravdu i želi da pomogne ostalim igračima, što je za svaku pohvalu.
ALI, brate mili, pa pogledaj i nas ovde malo, reci koju reč, reaguj nekako, ubi nas mafija na vlasti, korupcija, rasprodaja zemlje i kradja na svakom koraku, država bukvalno ne postoji. RECI NEŠTO!

Milan Indjija

pre 3 godine

Imenjace, Federer na engleskom daje mnogo elokventnije izjave od Novaka, što je i logično s obzirom da mu je Engleski praktično prvi jezik.

Gospodine, Federeru je maternji jezik nemacki, a ne engleski.

Will Mosley

pre 3 godine

Jedino rešenje je da ovih 80 igrača iz 100 prvoplasirana bojkotuju tj. ne igraju atp turnire pa nek igraju Rođa i Nadal protiv 200 og i 500 og igrača pa da vidimo
(DžejAr65, 25. novembar 2020 12:53)

Nema potrebe za tim, Rodja je sa 103 titule presao igricu sto se kaze. Sve i da ne osvoji nijedan turnir do kraja karijere on je napravio impresivnu karijeru kakvu tvoj Djole moze samo da pozeli.

Nal Bandi

pre 3 godine

Stvar je vrlo jednostavna.
Igraci su zeleli da kandiduju Pospisila i Djokovica, da se vidi u stvari koliku podrsku imaju. Nisu njih dvojica samoinicijativno kandidati.
Oni su predstavljeni kao odmetnici, pa ATP profesionalci zele da pokazu sponzorima, ,,odmetnutoj" od igraca ATP organizaciji i javnosti ko ih predstavlja, sto ce stavovima koje Djokovic promovise (nisu njegovi vec velike grupe igraca) dati na neoborivom znacaju.

srb

pre 3 godine

ajde jedna ozbiljna analiza. sta bi moralo da se desi (ne racunajuci eventualnk prekid takmicenja) da djokovic ne prestigne federera po broju nedelja 8.marta

Aurora borealis

pre 3 godine

Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.
(Svetolik Popadic Backo, 25. novembar 2020 11:37)

To nije istina. Ja sam oduvek simpatisao Zvezdu u fudbalu, a Partizan u košarci. Ako mislim da neko greši, kritikovao bih i najbliže, a kamoli Đokovića.

Nevinost nije na ceni

pre 3 godine

(jovan, 25. novembar 2020 12:03)


Komenatr na koji ste se javili je jasan, čovek ističe Novaka u odnou na Raafu i Rodžera kada je strani jezik , engleski , u pitanju.

Ali šta ste Vi hteli da kažete. Da Novak nema srednju školu ali da govori jezik koji nema sadržinu, rečenice nisu misaone niti komplikovane ?

Nadal i Federer imaju vrlo proste rečenice jer ih i pitaju pitanja uobičajena, dok Đoković dobija pitanja potpuno druga i nemaju često veze sa tenisom i zahteva se više znanja o mnogo čemu i veći rečnik.

Novak pokazuje , iako nema klasično završenu srednju školu, više želje i volje za znanjme i populariše znanje samim tim što uči jezike, to je već veliko obrazovanje i želja za znanjem, što mu i ide jer je talentovan, genetski, što je i izjavio. ALi pored toga, često ćete ga videti sa knjigom i njega i njegovu suprugu, što je sve veoma veliko popularisanje, propaganda znanja, učenja i knjige.

Veoma pohvalno iako se dobro zna da sportisti ne čitaju, ne uče, ne popularišu ikakvo znanje i ne uče jezike ako ima baš usko ne trebaju.

Imamo sve razloge da budemo ponosno, kao i Novakovi roditelji i najbliži, na tenisera, našeg Novaka i kada je samoobrazovanje u pitanju.

A mnogi inženjeri, koji vau razbijaju matiš i šalju rakete u svemir, nemaju pojma osnovne stvari, što je nedopustivo, tako da nema tu neke velike razlike između njih i fudbalera bez pročitane knjige jer je mnogi inženjeri nisu čitali niti čitaju, a književnost je sve samo ne usko obrazovanje

ccvvrrcc

pre 3 godine

@Srki
Da ja sa ponosom igram UŽIČKO KOLO a ne ko ti -linđo ili pjevaš "pisme" klape Omiš.
I što ti odgovaraš na komentar upućen K.Rogeru?
Znači isti lik (POKVARENI)!!

DžejAr65

pre 3 godine

Jedino rešenje je da ovih 80 igrača iz 100 prvoplasirana bojkotuju tj. ne igraju atp turnire pa nek igraju Rođa i Nadal protiv 200 og i 500 og igrača pa da vidimo

validni invalid

pre 3 godine

Evo 3 primera da je Novaku srce na mestu. Voli da tenta, i svasta prica, ali srce mu je na mestu.

Pokusao je sa Adria turom, da pomogne igracima iz okruzenja. To nije radio iz svoje koristi. Svi su ga docekali na noz kada se neko razboleo. Sada, recimo u fudbalu, utakmice se ne otkazuju ako neko od saigraca se razboli, US Open se ne otkazuje ako se neko od igraca razboli itd.

Pokusao je da napravi fond da se pomogne slabije rangiranim igracima. To nije radio iz svoje koristi. Ni tu mu nisu pomogli, pogotovo ATP koji uopste nije nasao za shodno da pomogne igracima.

Pokusao je da napravi novu asocijaciju da se fond nagrada pravilnije rasporedi. Ni to nije radio iz svoje koristi. I tu su ga docekali na noz. Samo se javljaju Noe, Bruna isl da podmetnu patku i oprljaju Novakovo ime.

U isto vreme, Fed i Nadal, imaju lepo srocene izjave sa puno floskula i “respekta” prema svojim kolegama, a prstom nisu mrdnuli da im pomognu. Mari samo prica o zenskim pravima ali bukvalno nista osim price nije uradio. Pardon, zaposlio je Morezmo kao trenera.

DžejAr65

pre 3 godine

To nije istina. Ja sam oduvek simpatisao Zvezdu u fudbalu, a Partizan u košarci. Ako mislim da neko greši, kritikovao bih i najbliže, a kamoli Đokovića.
(Aurora borealis, 25. novembar 2020 12:20)
Samo ludak može istovremeno navijati za Zvezdu i Partizan

No name

pre 3 godine

Čuvena je Rodžerova izlava sa 19 godina na pitanje novinara "Koja vam je omiljena knjiga?" on odgovara "Ja ne čitam knjige" a Rafa bi verovatno odgovorio "Ne razumem engleski".(zed, 25. novembar 2020 13:18)

"Ja ne čitam knjige" je rekao Andy Marej. Fedja pripada genereraciji kad nije bilo playstasina, smart mobilnih. Igrice su tek počinjale. Ali bilo je comics- books.

informacijica

pre 3 godine

@Straton,Federer je završio srednju školu i kad su ga pitali kakav je učenik bio ,odgovorio je osrednji.Koliko je poznato Nadala je završio gimnaziju.Što se tiče Novaka on nije završio srednju školu ,a ovi koji tvrde da govori 9 stranih jezika je samobezvezna priča.On nauči par rečenica tih jezika i onda njegovi navijači tvrdeda je poliglota.Rngleski mu jeloš ,a takvi su o kineski, francuski,španjolski i drugi jezici koje "govori".

Jovan

pre 3 godine

Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.

Kaiser Roger

pre 3 godine

U narednom periodu ocekujem od Noleta sto vise skandala nego titula,ova godina mu je bila prekretnica u karijeri i sad ide uzlaznom putanjom sto se skandala tice.Nema vise da vidi GS titulu a i ovo mu je mnogo, vise imao srece nego pameti.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.
(Jovan, 25. novembar 2020 10:27)

A Nolo je prosvecen posto ide po piramide i ima svog gurua.ahahahaha

Bg

pre 3 godine

Baš je ATP pokvaren ne daju Pospišil i Nolu da sede na dve stolice. Sram ih bilo! Dakle PTPA puko i pre nego što je nastao. Nolo hteo da se vrati u ATP ali ni oni nisu indijanci. Ne može! Idi ti lepo u PTPA koji si osnovao pa tamo filozofiraj. Sam sebe ukopao vec deseti put ove godine. Pod hitno u Visoko na punjenje baterija.

Slavko pazi metak

pre 3 godine

Moras biti bas veliki covek pa da napusti jedno udruzenje, osnuje drugo, vidis da si pogresio, vratis se u maticno a ove sto su dosli za tobom u novo ostavis na cedilu. Nolo covek od integriteta! Ali ovde ga ovi njegovi vernici i dalje kuju u zvezde. PatriJJJote...

Ne može i jare i pare!

pre 3 godine

Pa ja ne znam kako nazvati nekoga ko bi da sedi na dve stolice a da nije licemer. Primera radi, neko je član UO Crvene Zvezde a predlože ga za izbore za predsednika Partizana. I šta bi taj čovek mogao da uradi..? Stvarno, šta.., šta.., šta..? A da! Recimo da ODBIJE kandidaturu jer se to kosi sa njegovim principijelnim stavom (recimo). Stvarno je sramota za Novaka što ne može da vidi ovako jednostavnu stvar. Ako si već odabrao stranu, drži je se do kraja!

Kosta

pre 3 godine

Veliku ljudi su često neshvaćeni. Koliko "oni" ne poštuju Nola i njegov intelekt. Pa čovek čisti prljavu vodu i bos hoda po Bosanskim piramidama a oni tako. Smeta im njegovo udruženje i to što bi da u isto vreme rukovodi i njihovim udruženje. Sram ih bilo!

Domaćin

pre 3 godine

@jovan: a istina je upravo suprotna, Nolo ima završenu samo osnivnu školu, što ga ne sprečava da prosipa pamet kao da je doktor nauka i nobelovac.

Svetolik Popadic Backo

pre 3 godine

Uvek sam se pitao otkud tolika kolicina mrzitelja Novaka u Srbiji. Isti likovi salju veliki broj komentara? Mozda. Ali posle sam shvatio: Partizan!
Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.

Aurora borealis

pre 3 godine

"Novak je tada, u Americi, baš negde između Sinsinati Mastersa i US opena, zajedno sa kolegom Vasekom Pospišilom, osnovao novu asocijaciju profesionalnih igrača (PTPA).

Njih dvojica jednostavno nisu bili zadovoljni načinom rada glavne i jedine organizacije za odbranu prava tenisera i teniserki."

Napustio je Savet igrača i osnovao PTPA. I šta je uradila njegova PTPA za odbranu prava tenisera i teniserki? Ništa. Sada ga nominuju da se vrati na funkciju u Savet igrača, što znači da je PTPA propao. Zbog globalne pandemije trpeo je i tenis, mnogi nižerangirani teniseri i teniserke su finansijski osiromašili. Čak se i šampion RG u dublu Kevin Kravic zaposlio u supermarketu, jer nije imao od čega da živi. Sada nije vreme za politiku u tenisu. Kada se situacija stabilizuje onda treba donositi političke odluke.

Djido

pre 3 godine

Radi se o tome da niko pa ni Nolo ne može da sedi na dve stolice u dve prostorije... Sada više nema gde da sedne. Sam pao sam se ugruvo!

CZ

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Pre bi se reklo da ti nisi zavrsio ni osnovnu skolu.

Will Mosley

pre 3 godine

Jedino rešenje je da ovih 80 igrača iz 100 prvoplasirana bojkotuju tj. ne igraju atp turnire pa nek igraju Rođa i Nadal protiv 200 og i 500 og igrača pa da vidimo
(DžejAr65, 25. novembar 2020 12:53)

Nema potrebe za tim, Rodja je sa 103 titule presao igricu sto se kaze. Sve i da ne osvoji nijedan turnir do kraja karijere on je napravio impresivnu karijeru kakvu tvoj Djole moze samo da pozeli.

panter pudlica

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
(Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Taj isti neobrazovani kako to tvrdiš Nolo priča 9 jezika, panju. Ti znaš šta je završio. Pa ti ne znaš ni gde si šupalj...

Đoković ponos Srbije

pre 3 godine

(Slavko pazi metak, 25. novembar 2020 10:52)

Očigledno je da apsolutno ništa nisi shvatio iako je sve detaljno napisano. Novak neće da ugasi svoju asocijaciju da bi se vratio u ATP savet igrača. Ovo zapravo pokazuje da je on najveći intelektualac među teniserima i da su teniseri njega sami izabrali da i dalje vodi savet igrača pošto ovi ostali ne poseduju nikakvo znanje kada su političke igre u pitanju. Federer i Nadal nikada neće biti na Đokovićevom mentalnom nivou van tenisa pošto sem toga ništa drugo ni ne znaju.

Pravi Valter

pre 3 godine

Nole, braco, ocekuj napade sa svih strana, mnogo si se priblizio svim rekordima, sve ce uciniti da te sprece, ali imas svu nasu energiju na putu da ostvaris svoj i nas san da budes najbolji!
Zelim ti puno srece i zdravlja,
I. Vajda sa poodicom

Will Mosley

pre 3 godine

Nolo je jedva zavrsio seednju skolu a ovde ga opisuju kao doktora nauka, i redovno pljuvanje i omalovazavanje Federera i Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 25. novembar 2020 10:54)

Tacno tako.

Nevinost nije na ceni

pre 3 godine

(jovan, 25. novembar 2020 12:03)


Komenatr na koji ste se javili je jasan, čovek ističe Novaka u odnou na Raafu i Rodžera kada je strani jezik , engleski , u pitanju.

Ali šta ste Vi hteli da kažete. Da Novak nema srednju školu ali da govori jezik koji nema sadržinu, rečenice nisu misaone niti komplikovane ?

Nadal i Federer imaju vrlo proste rečenice jer ih i pitaju pitanja uobičajena, dok Đoković dobija pitanja potpuno druga i nemaju često veze sa tenisom i zahteva se više znanja o mnogo čemu i veći rečnik.

Novak pokazuje , iako nema klasično završenu srednju školu, više želje i volje za znanjme i populariše znanje samim tim što uči jezike, to je već veliko obrazovanje i želja za znanjem, što mu i ide jer je talentovan, genetski, što je i izjavio. ALi pored toga, često ćete ga videti sa knjigom i njega i njegovu suprugu, što je sve veoma veliko popularisanje, propaganda znanja, učenja i knjige.

Veoma pohvalno iako se dobro zna da sportisti ne čitaju, ne uče, ne popularišu ikakvo znanje i ne uče jezike ako ima baš usko ne trebaju.

Imamo sve razloge da budemo ponosno, kao i Novakovi roditelji i najbliži, na tenisera, našeg Novaka i kada je samoobrazovanje u pitanju.

A mnogi inženjeri, koji vau razbijaju matiš i šalju rakete u svemir, nemaju pojma osnovne stvari, što je nedopustivo, tako da nema tu neke velike razlike između njih i fudbalera bez pročitane knjige jer je mnogi inženjeri nisu čitali niti čitaju, a književnost je sve samo ne usko obrazovanje

Gordan

pre 3 godine

Borba ce biti duga i iscrpljujuca,ali moze da se dobije.
Velika vecina igraca to zeli,mislim da ce i fed i nad na kraju popustiti. Jedino sto ce novaka stalno napadati i pisati lose o njemu,a to ga pogadja. Mogao bi ostati bez nekoliko titula u buducnosti,sem ako to ne prevazidje.

DžejAr65

pre 3 godine

To nije istina. Ja sam oduvek simpatisao Zvezdu u fudbalu, a Partizan u košarci. Ako mislim da neko greši, kritikovao bih i najbliže, a kamoli Đokovića.
(Aurora borealis, 25. novembar 2020 12:20)
Samo ludak može istovremeno navijati za Zvezdu i Partizan

Milan Indjija

pre 3 godine

Imenjace, Federer na engleskom daje mnogo elokventnije izjave od Novaka, što je i logično s obzirom da mu je Engleski praktično prvi jezik.

Gospodine, Federeru je maternji jezik nemacki, a ne engleski.

Milan

pre 3 godine

Poklopilo se to da kako je Novak ušao dublje u političke vode tako je krenuo sa padom na igračkom planu. Većina nas zna po sebi da kako se uhvatimo više poslova tako krenemo da pucamo po šavovima. Mnogo je teško uklopiti brojne aktivnosti i naći potrebnu energiju za svaku od njih.

Aurora borealis

pre 3 godine

Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.
(Svetolik Popadic Backo, 25. novembar 2020 11:37)

To nije istina. Ja sam oduvek simpatisao Zvezdu u fudbalu, a Partizan u košarci. Ako mislim da neko greši, kritikovao bih i najbliže, a kamoli Đokovića.

Jelena

pre 3 godine

Pa nije ni realno da neko bude istovremeno član 2 organizacije koje imaju suprotne ciljeve i različite interese...prosto nije logično. To glumatanje i promociju nekih komunističkih fora neka prepusti drugima, niko nije ušao u tenis da bi zarađivao "platu". Tenis je sport bogatih i zato je tako glamurozan. Ako možeš da budeš u prvih 100-200 igrača sveta i budeš milioner igraj, ake ne možeš ispadaš iz igre. To se vidi već u tinejdžerskim godinama i svako ima dovoljno vremena da promeni zanimanje. Taj sistem je uspostavljen još pre pola veka i sad se pojavio Novak "sindikalista" da štiti radničku klasu. Dajte, molim vas...

zed

pre 3 godine

Čuvena je Rodžerova izlava sa 19 godina na pitanje novinara "Koja vam je omiljena knjiga?" on odgovara "Ja ne čitam knjige" a Rafa bi verovatno odgovorio "Ne razumem engleski".

NADA

pre 3 godine

Roger nije ti prvi put da srozavas Noleta a uzdizes Rafu i Rodzera.Koju je tu skolu Rafa zavsio a koju pa Federer?Mozda nisu ni krocili u srednju?Rafa do nedavno nije znao ni engleski.Ti znas da je Nole jedva zavsio srednju?Bar je zavrsio.Vidis Nole nije jurio sojke isao po zurkama nego je naporno trenrao svaki dan da bi bio ovo sto je danas.To se verovatno dogadjalo i Rafi i Rodzeru.Nista pametniji nisu od Noleta mogu biti samo manje pametni.

verovali ili ne

pre 3 godine

Jumko:fakultet političkih nauka... bio na budžetu.
domet:trolovanje na svetski poznatom portalu B92...

Novak đoković:osnovna škola
domet :17 gs između ostalog preko sto miliona...
e tu je razlika između besplatno i džaba... jumko ide u školu besplatno ali džaba....

....esam vam rek'o

pre 3 godine

...smešni a stovremeno i tužni komentari jedne grupe navijača na svaku vest o najpoznatijem srbinu posle Nikole Tesle.

MilosNS

pre 3 godine

Novak ima veliko srce i izražen osećaj za (ne)pravdu i želi da pomogne ostalim igračima, što je za svaku pohvalu.
ALI, brate mili, pa pogledaj i nas ovde malo, reci koju reč, reaguj nekako, ubi nas mafija na vlasti, korupcija, rasprodaja zemlje i kradja na svakom koraku, država bukvalno ne postoji. RECI NEŠTO!

SegaMega

pre 3 godine

@Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.

Jbg, nema Megatrend u Švajcarskoj i Španiji, pa da i oni budu fakultetski obrazovani kao Nole.

jovan

pre 3 godine

@Kad covek procita Novakove izjave mora da bude ponosan sto je Srbin. Vrlo elokventne izjave sa detaljnim obrazlozenjem. Rafa i Rodzer daju izjave na nivou dece od 15 godina sa da ili ne. Nikada nisam procitao njihovu izjavu a da ne pomislim da li imaju i srednju skolu.
(Jovan, 25. novembar 2020 10:27)

Imenjace, Federer na engleskom daje mnogo elokventnije izjave od Novaka, što je i logično s obzirom da mu je Engleski praktično prvi jezik.

Djokovic praktično nema završenu srednju školu. Otišao je u Nemačku da trenira još kad je bio prva ili druga godina, i posle kao "vanredno" završio. Znamo svi kako izgleda to kvazi-vanredno obrazovanje. Mozes misliti koliko je učio gradivo u poređenju sa redovnim učenicima, da ne govorim o tome ko ga je ispitivao i ocenjivao.

Elokvencija nema veze sa obrazovanjem već sa brojem pročitanih knjiga, i možda da kažemo sa nekom jezičkom i socijalnom inteligencijom. Imaš naučnika i inženjera koliko hoćeš koji nisu nesto naročito elokventni ali zato mogu da pošalju raketu na Mars. Književnost je praktično jedna vrlo uska grana obrazovanja i nista i više.

ccvvrrcc

pre 3 godine

@Srki
Da ja sa ponosom igram UŽIČKO KOLO a ne ko ti -linđo ili pjevaš "pisme" klape Omiš.
I što ti odgovaraš na komentar upućen K.Rogeru?
Znači isti lik (POKVARENI)!!

Nal Bandi

pre 3 godine

Stvar je vrlo jednostavna.
Igraci su zeleli da kandiduju Pospisila i Djokovica, da se vidi u stvari koliku podrsku imaju. Nisu njih dvojica samoinicijativno kandidati.
Oni su predstavljeni kao odmetnici, pa ATP profesionalci zele da pokazu sponzorima, ,,odmetnutoj" od igraca ATP organizaciji i javnosti ko ih predstavlja, sto ce stavovima koje Djokovic promovise (nisu njegovi vec velike grupe igraca) dati na neoborivom znacaju.

DžejAr65

pre 3 godine

Jedino rešenje je da ovih 80 igrača iz 100 prvoplasirana bojkotuju tj. ne igraju atp turnire pa nek igraju Rođa i Nadal protiv 200 og i 500 og igrača pa da vidimo

B&S

pre 3 godine

Gospodine, Federeru je maternji jezik nemacki, a ne engleski.
(Milan Indjija, 25. novembar 2020 13:35)

Tačno i netačno. Federeru je prvi jezik koji je naučio nemački jezik, i to švajcarska varijanta, ali mu je maternji jezik ipak engleski, i to afrikaner verzija, jer mu je majka iz Južne Afrike.
Sve u svemu, njegov izgovor standardnog nemačkog, kao i standardnog engleskog je odličan, uzimajući u obzir gde i od koga ih je učio.

ja

pre 3 godine

Uvek sam se pitao otkud tolika kolicina mrzitelja Novaka u Srbiji. Isti likovi salju veliki broj komentara? Mozda. Ali posle sam shvatio: Partizan!
Od kad se Nole deklarisao kao navijac Zvezde, poceli su napadi od strane navijaca jedinog sportskog kluba u Srbiji koji imaju mentalitet sekte.
(Svetolik Popadic Backo, 25. novembar 2020 11:37)

Za, mene je divac legenda, duboko poštovanje gajim prema pokojnom Draganu Manceu, košarkaška ekipa Srbije za mene je Partizan "92... A gledao sam Maradonu na Marakani i od tada Zvezda mi je sve, ali Srbija pre i iznad svega. A ovo danas većinom nisu navijači ni rodoljubi, nego sitni dilerčići za mnogo krupnije ribe i sport i domovina ih ne interesuje.

amuSSuma

pre 3 godine

Ole, Jumkomanija trese ovu rubriku sajta kao groznica!
Hoće li naš zaštitnik naroda pobediti i El presidentea?
Saznajte to i još mnogo toga u narednoj epizodi!

srb

pre 3 godine

ajde jedna ozbiljna analiza. sta bi moralo da se desi (ne racunajuci eventualnk prekid takmicenja) da djokovic ne prestigne federera po broju nedelja 8.marta

No name

pre 3 godine

Čuvena je Rodžerova izlava sa 19 godina na pitanje novinara "Koja vam je omiljena knjiga?" on odgovara "Ja ne čitam knjige" a Rafa bi verovatno odgovorio "Ne razumem engleski".(zed, 25. novembar 2020 13:18)

"Ja ne čitam knjige" je rekao Andy Marej. Fedja pripada genereraciji kad nije bilo playstasina, smart mobilnih. Igrice su tek počinjale. Ali bilo je comics- books.

Stratton

pre 3 godine

Djokovic praktično nema završenu srednju školu. Otišao je u Nemačku da trenira još kad je bio prva ili druga godina, i posle kao "vanredno" završio.

(jovan, 25. novembar 2020 12:03)

Ako je verovati zvaničnim podacima, Novak je u Nemačku otišao na početku petog razreda osnovne i ostao tamo 4 godine, što znači da je više razrede osnovne polagao vanredno.
Ako je verovati Milan_PTu, Novak je prva 2 razreda Sportske gimnazije završio redovno, ali je završna 2 razreda morao da polaže vanredno, zbog čestih izostanaka zbog turnira.
Isti izvor je naveo da je i Rafa upisao srednju školu i odmah odustao, jer je te jeseni upao u top100 ili top1000, ne sećam se šta je napisao. Federer nije ni upisivao srednju školu. Vrlo je malo tenisera, a i sportista uopšte, koji imaju završenu srednju školu, čak i vanredno. Za profesiju koju su izabrali da se bave, nije im potrebna.

validni invalid

pre 3 godine

Evo 3 primera da je Novaku srce na mestu. Voli da tenta, i svasta prica, ali srce mu je na mestu.

Pokusao je sa Adria turom, da pomogne igracima iz okruzenja. To nije radio iz svoje koristi. Svi su ga docekali na noz kada se neko razboleo. Sada, recimo u fudbalu, utakmice se ne otkazuju ako neko od saigraca se razboli, US Open se ne otkazuje ako se neko od igraca razboli itd.

Pokusao je da napravi fond da se pomogne slabije rangiranim igracima. To nije radio iz svoje koristi. Ni tu mu nisu pomogli, pogotovo ATP koji uopste nije nasao za shodno da pomogne igracima.

Pokusao je da napravi novu asocijaciju da se fond nagrada pravilnije rasporedi. Ni to nije radio iz svoje koristi. I tu su ga docekali na noz. Samo se javljaju Noe, Bruna isl da podmetnu patku i oprljaju Novakovo ime.

U isto vreme, Fed i Nadal, imaju lepo srocene izjave sa puno floskula i “respekta” prema svojim kolegama, a prstom nisu mrdnuli da im pomognu. Mari samo prica o zenskim pravima ali bukvalno nista osim price nije uradio. Pardon, zaposlio je Morezmo kao trenera.

D

pre 3 godine

Niko (dosad) nije prokomentarisao najvažniji deo ovog teksta:

"Osamdeset od Top 100 ATP igrača je potpisalo peticiju, a na isti način su reagovale i WTA igračice.
Podrška je bila tu, a formiranje nove asocijacije je usledilo u avgustu."

Ako je to istina, a nadam se da jeste, ATP je u ozbiljnom problemu i moraće da angažuje mnogo više aktivnih igrača nego što su Nadal i Federer, ako je ovaj uopšte i dalje aktivan. Tu je i Kirjos, pojačan sa takođe tviterašem Rotenbergom i nekoliko penzionisanih tenisera koji zavise od poziva ATP da se pojave u publici na nekom GSu o trošku ATP, tj. o trošku aktivnih tenisera koji jedini i zarađuju pare za sve njih.

informacijica

pre 3 godine

@Straton,Federer je završio srednju školu i kad su ga pitali kakav je učenik bio ,odgovorio je osrednji.Koliko je poznato Nadala je završio gimnaziju.Što se tiče Novaka on nije završio srednju školu ,a ovi koji tvrde da govori 9 stranih jezika je samobezvezna priča.On nauči par rečenica tih jezika i onda njegovi navijači tvrdeda je poliglota.Rngleski mu jeloš ,a takvi su o kineski, francuski,španjolski i drugi jezici koje "govori".