Ponedeljak, 28.09.2020.

23:40

Dok Rivers više nije trener Klipersa

Smena trenera u timu iz Los Anđelesa.

Izvor: SN

Dok Rivers više nije trener Klipersa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 3 godine

@jsx

Ako se promasi u procesu selekcije igraca onda nema tog trenera koji od lose ukomponovanog tima moze napraviti pobednicki tim. Zato i kazem da ne znam ko je glavni krivac jer ne znam ko je selektovao ovaj tim. Ja sam inace za sistem da je trener ujedno i selektor jer su te dve stvari neraskidivo povezane. Ovako samo imamo zrtvenog jarca koji je mozda glavni krivac a mozda i ne, to cemo mozda jednog dana saznati a mozda i necemo.

spree 15

pre 3 godine

(bskfan, 29. septembar 2020 09:56)
Uradio bih isto što radi 99% NBA ekipa, Jokić užasno brani pik, ne bih poslao Harella da igra 1 na 1 u napadu, u odbrani mu prilično ne možeš ništa.

alen

pre 3 godine

Aleksandar iz Osla, 29. septembar 2020 13:46

upravo je to pomenuti black grifin dobice sve 30min kvalitetne kosarke,a da se ne povredi. brzina,snaga i sut a i aktraktivnost jer to je nba. A moze i jokica da odmeni kvalitetno.

alen

pre 3 godine

JPR24, 29. septembar 2020 11:19

nisam mislio bukvalno zaboravljen, nego je u sredini gde se trenutno lose vodi tim i prave greske. Jeste povredjen cesce odprilike kao i devis sto je bio u nju orlensu cesto ali ima i do toga kako se vodi tim a tako dolaze i povrede los tajming trenera i trosenje igraca. Mislim da grifin ima bar jos2/3god dobre jer je dosta poradio na sutu i dobar je suter mogao bi mnogo vise da znaci denveru npr ne zasniva mu se sad toliko kao u mladosti igra na fizikalijama.Melon nije De Anotoni da upropasti jednu velicinu kao sto je Kobi jer sam 100% siguran da je on najvisi krivac Kobijevog povredjivanja ahilove morao je jadni kobi da se muci igra 40 plus minute da bi lekersi usli u play off jer je trener bio nesposoban i forsio ran and gan sa totalno suprotnom ekipom i stilom igraca da je tu fill jackson bio ta ekipa bi se prosetala do prstena verovatno.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

@bskfan: Plamliju ističe ugovor i teško da će ostati. Njegovih dosadašnjih 14 miliona će vrlo verovatno trebati da se zadrži Grant, koji je baš ono što Denveru treba.
Milsapu takođe ističe ugovor i on ako ostane to bi trebalo biti za neki veteranski minimum na par godina ili sl. Ali njegovih 30 miliona će takođe taman trebati za dolazeći Marejev veliki ugovor.
Bol Bol dolazi i jača i trebaće mu baj jedna sezona, slično kao Porteru.

Međutim, ne slažem se da Denveru treba jaka četvorka, već pre defanzivno orijentisana agilna petica. Neko ko može da odmeni Jokića na 15 minuta, a da bude solidan u modernoj odbrani, sa puno preuzimanja. Znači da može da donekle sačuva reket, ali i dovoljno brz da može da pokriva i krila na trojci.

jsx

pre 3 godine

@bskfan
Ne znam sta bih uradio na Riversovom mestu, ali ne placaju meni milione nego Riversu.
Npr. ako padnem i polomim ruku odem kod doktora, i ako njegov tretman dovede do mog gubljenja ruke, iako nisam doktor i ne znam sta treba da se radi, mislim da je prilicno jasno da on nije dobar u svom poslu. Ista je stvar sa Riversom.

Вук Караџић

pre 3 godine

незналица, како је уопште и био тренер НБА екипе је потпуна мистерија за мене. слепац је могао да види шта не ваља у игри Клиперса он да коригује, али не и Док Риверс.

bskfan

pre 3 godine

Kad smo vec kod trenera i strucnih stabova, desavaju se tu greske koje su neobjasnjive. Primera radi, kako je moguce da Klipersi na bolji nacin nisu iskoristili minute kad je na parketu bio Plamli? Da li je moguce da su gledali proslogodisnju plejof utakmicu izmedju Denvera i Portlanda (ona sa 4 produzetka) a da nisu videli kako je Teri Stots do te mere neutralisao Plamlija da je Jokic morao da igra 65 minuta jer je Plamli bio neupotrebljiv? Sta je uradio Stots? Jednostavno, potpuno su ga ignorisali da je to bilo tuzno za gledati. Dobije Plamli loptu a oko njega niko, potpuno sam, svi ostali igraci pokriveni nema kome da doda, a on ne moze da sutne. To do te mere demoralise igraca da se potpuno izgubi i da ne zna cak i ono sto zna.

E sad, kako je moguce da dva sampionska trenera na klupi Klipersa i celokupno odeljenje analitike Klipersa to ne zna pa vidimo kako Harel juri Plamlija na liniji za tri poena?

Inace, ta ideja Denvera da im Plamli, posto je dobar dodavac, glumi Jokica, je vise nego budalasta jer ako igrac nema sut onda mu to sto je dobar asistent nista ne vredi. Pogresna je i ideja da imaju defanzivnog centra (mada Plamli nije dobar ni u odbrani, on samo unese energiju ali to ne znaci da je dobar defazivac) jer bakap centar treba da bude sto bolja kopija startnog centra, sto znaci da mora biti napadac jer ne moze ekipa da uigrava dve potpuno suprotne sheme napada i odbrane zbog bakap centra koji igra desetak minuta. Jokicu treba PF zver a ne rezervni centar.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Od ukupno 13 puta u istoriji NBA da neki tim prokocka vođstvo od 3:1 u plejofu i izguni seriju, 3 puta se to desilo Riversu, i to 2 puta sa Klipersima!
Ako su Denver i Majami postali primer kako kompaktna ekipa može da napravi dobar rezultat, Klipersi su (uz Milvoki) primer za suprotno. Imao je Dok odlične igrače u Klipersima i nijednom nije stigao ni do finala konferencije. Imao je samo tei pobede u plejofu ukupno!

Balmer je povukao potez koji je morao, Lenard i Džordž imaju ugovor samo na još godinu dana, a koštali su jezivo puno. Ko će biti novi trener? I ja nekako Tajrona Lua vidim, najviše zbog dobrog odnosa sa dve zvezde tima.

Za Riversa se ne sekiram, već su ga kontaktirali iz Hjustona i Filadelfije. Indijana isto ima zanimljiv tim. Biće on trener i sledeće sezone, sigurno.

JPR24

pre 3 godine

WillyWonka, 29. septembar 2020 07:54

garnetom hahaha mislio si grifinom. inace postaje grifin slobodan igrac legao bi i denveru sa jokicem i lekersima sa devisom mada vise bi lego denveru jer bi igrao sa jokicem visoki pik a jokara bi ga hranio covek koji moze u svakom momentu da da 20p i 10sk. dobili bi sve brzinu,snagu a i aktraktivnost a to nba voli i cini mi se da ima oko 29god ima u njemu bar 2/3 sezone jos vrhunske malo je zaboravljen jer je u raspalom detroitu bio.
(alen, 29. septembar 2020 09:26)

Grifiin nike zaboravljen zato sto je u Detroitu, već uvek vuče neke povrede, sklon je povredama kao i Nedović.. u zadnjih 6 sezona 4 je imao gde nije odigrao ni pola utakmica regularnog dela. Uz to ima i 31 godinu, sto suštinski nije problem kad je igrač zdrav, ali teško da će se on vratiti na nivo koji je imao prvih 5 sezona u NBA.

drvobradi

pre 3 godine

Ali najjace mi je kada krenu da licitiraju ko je sledeci trener, pa uvek iskoci Tajron Lu. Covek je kandidat za svako slobodno trenersko mesto od NBA do CBA.

Srba

pre 3 godine

Ali najjace mi je kada krenu da licitiraju ko je sledeci trener, pa uvek iskoci Tajron Lu. Covek je kandidat za svako slobodno trenersko mesto od NBA do CBA.
(drvobradi, 29. septembar 2020 11:08)
Pa kome nije jasno da je Lu novi trener Klipsa, taj ne prati dovoljno En Bi Ej... Prvi uslov kad su klipsi u pitanju - boja koze - check. Drugi uslov, da ima iskustva osvajanja titula - check. Treci uslov da poznaje ekipu - pomocni trener je trenutno.
Tajron Lu je novi trener Klipsa.

Srba

pre 3 godine

P.S. Zaboravih napisati najveci razlog... Lebron je zvjerka koju treba loviti. Tajron mu je bio trener godinama i prijatelj. Jos jedna preporuka za trenera Klipsa. Veoma vazna.

alen

pre 3 godine

WillyWonka, 29. septembar 2020 07:54

garnetom hahaha mislio si grifinom. inace postaje grifin slobodan igrac legao bi i denveru sa jokicem i lekersima sa devisom mada vise bi lego denveru jer bi igrao sa jokicem visoki pik a jokara bi ga hranio covek koji moze u svakom momentu da da 20p i 10sk. dobili bi sve brzinu,snagu a i aktraktivnost a to nba voli i cini mi se da ima oko 29god ima u njemu bar 2/3 sezone jos vrhunske malo je zaboravljen jer je u raspalom detroitu bio.

bskfan

pre 3 godine

@spree

A sta bi konkretno ti promenio da si bio na Dokovom mestu? Probao je Zupca na Jokicu, nije islo. Probao sa Harelom a Jokic ga unistio, ono malo koseva sto je dao sve je bilo preko Plamlija. Probao je sa Grinom, to je cak bilo i najbolje ali ne zadugo jer se Jokic prilagodio. Isao je cak i sa Kavajiem i PG-om na Jokicu, ni to nije islo. Udvajali su ga sa niskim igracem a onda ih je Jokic probusio sa asistencijama. Jedino sto Dok nije probao na Jokicu je Noah ali kako da u kljucnim utakmicama ubaci igraca koga su doveli za 0.3 miliona kada imaju "najboljeg sestog igraca lige" Harela ili kada su Morisa platili 15 miliona? Druga stvar je Marej, niko, pa cak ni najveci optimisti nisu ocekivali da ce Marej da ih sve izludi, od Beverlija pa do Kavajia. Jednostavno, nije sve bilo do njih vec se i Denver tu pitao. Bilo je to duel izmedju dve potpuno suprotne ekipe; Denvera koji celu sezonu najbolje igra u cetvrtoj cetvrtini i Klipersa koji potonu u cetvrtoj cetvrtini ako pre toga nemaju vece vodjstvo. Jos pri rezultatu 3:1 ja sam ovde pisao kako pobeda u petoj utakmici moze da bude kljucna jer kad smanjis na 3:2 onda je pritisak na igrace Klipersa veci, a sve zbog straha da ne dodje do izjednacenja i da se sve svede na sedmu utakmuciu. Kad vec dodje do te sedme utakmice, a ispustio si veliko vodstvo, onda voda udje u usi, stegne se ruka, i masis sve. Tako je i bilo, svi su bili paralisani od straha od poraza i zato su promasivali cak i zicere. Jaka glava je tu presudna.

pričajuća glava

pre 3 godine

Dobar čovek ali ne baš vrhunski trener. Sa Bostonom i ubuntu filozofijom je uspeo da osvoji titulu ali utisak je da je mogao više sa nekim timovima koje je vodio...

cole

pre 3 godine

Da nije bilo pauze mozda bi i igrali finale, ovako od nastavka sezone su svi bili van forme, sve se svodilo na igru 1 na 1, a kad su poceli bacati cigle nije im bilo spasa protiv jokica i mareja

Da je porzingis bio zdrav citavu seriju ne bi ni dalas prosli

веверица

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар
(Lex, 28. septembar 2020 23:45)

у нба стварно има генијалних тренера али и ликова који су или деца среће или чланови тајних друштава... ја не знам како риверс, волтон, лу и дантони посебно... буквално се спрдају са тактиком и резултатима, а опет стално добијају врхунске екипе да воде. а нпр. кокошков погине као помоћник и ... да не кажем шта. а таквих као кокошков има сигурно пуно, него их ми не знамо јер су амери.

spree 15

pre 3 godine

Nije Rivers kriv što su Leonard i George pogađali tablu u 7. utakmici, šta ćemo sa 5. i 6. utakicom? 3 puta za redom se prosipa dvocifrena razlika i to je problem, ako ti se desi jednom valjda znaš gde si pogrešio i ispraviš to. Rivers to ne radi, on ima ono što je zacrtao pre početka serije i tako igra bez obzira na dešavanja na terenu, u 7. minutu izlaze taj i taj, ulaze taj i taj, u 9. ide timeout, drugu četvrtinu igra neka rezervna petorka bilo +15 ili -15, vrapci znaju da Jokić slabo brani pik, Riversu posed u kojem se lomi serija igra Harrell 1 na 1 protiv Jokića i dobija bananu, ima toga koliko hoćeš.
Kad već pominjete tu titulu Celticsa pomenite da je svaka serija išla u 7 utakmica.

WillyWonka

pre 3 godine

Opravdano, imao je sve, nije prošao i kraj priče. Propuštena je velika prilika, jer slijedeće godine se Golden State vraća u igru, Lakersi ostaju jaki, Denver će biti još jači, a sa istoka, pored Bostona i Heata mogao bi i Brooklyn biti moćan, ako svi budu zdravi. Propuštene su dvije prilike, prva sa CP3, Garnettom i Jordanom (nisu mogli ni u konferencijsko finale), a onda sa ova Leonardom i Georgeom. Ne mogu reći da mi je žao zbog ove druge prilike, nekako se na brzinu htjelo do uspjeha, vidjelo se da igrači ne igraju za tim, nego svako za sebe i za lični uspjeh. Jedino rješenje - razlaz.

matrix74

pre 3 godine

Ocemu Vi to pricate. Tako se to radi u normalnim drustvima, lol. Aman ljudi, sporazumno su prekinuli saradnju. To vam znaci tacno, Steve Balmer mu izjavio Doc Rivers mi ti urucujemo OTKAZ. Da bi se to lepo prenelo medijama, kaze se sporazumno. Isti posao svud na svetu. Malo manje kradje nego ovde manje korumpiranosti. To je to

Djura

pre 3 godine

Neverovatno je sta nasi ljudi sebi dopustaju.
Covek koj je uzeo NBA titulu je prevara za njih.
Bolje se pogledajte u ogledalo jer vas tamo ceka prava prevara.

bskfan

pre 3 godine

Ne znam koliko je tu kriv Dok, koliko Vest, koliko vlasnik kluba, ali trejd za PG13 im je dosao glave. Nema nikakve sumnje u to da je PG13 dobar igrac ali dati za njega malog Shaia, koji je jedan od najboljih mladih plejmejkera u ligi, Galinarija i cak 5 pikova - to je ludost. Drugi problem je vezan za Kavajia i njegov status primadone. Silni "load management" gde neki treba da vuku celu sezonu dok ce on da se cuva samo za plejof je poremetio hemiju u timu gde je prvi pukao Harel. Trece, usli su u plejof bez plajmejkera i onda se sve svodilo na iso igru Kavajia, PG-a i Vilijamsa. Na kraju su svi podbacili: Kavaji ipak ne moze sve sam, PG po obicaju potone kad god zagusti, Harela je Jokic oducio od kosarke, Zubac se mucio bez plejmekera, Svit Lu podbacio i na terenu i van terena, i to bas kad je bilo najpotrebnije. Glupiranje Beverlija im je vise odmoglo nego pomoglo. Moris se takodje glupirao protiv Dalasa pa ga je to dekoncentrisalo. Shamet je bio dobar u OKC-u ali se ocigledno nije snasao u Klipersovom sistemu. Sve u svemu, sada Klipersi moraju da idu na sve ili nista, ili da trejduju PG-a kako bi povratili barem deo pikova koje su dali za njega. Sve u svemu, tuzna prica. Ja Doku zameram samo sto nije sprecio divljanje Morisa i Beverlija (jer je to protiv kosarke), a sto se tice same postavke igre tesko ga je tu nesto mnogo kriviti. Nije on kriv sto Kavaji i PG ne mogu da daju kos citavu cetvrtu cetvrtinu. Na Jokicu su probali sve i nista mu nisu mogli.

Cicko

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар
(Lex, 28. septembar 2020 23:45)

Nije ta velicina kakvim se smatra, ali da je prevara to i nije. Jel je on kriv sto su George i Lenard u sedmoj utakmici pogadjali table ? Jeste i on kriv, ali sigurno nije jedini

Srba

pre 3 godine

Normalan epilog.Od "pukovnika do pokojnika"!Uspeo je sa Bostonom sa Klipersima ne,kraj price.A sad lepo odmor dok ga neko ponovo ne "iskopa" takva je sudbina trenera koji porazen nakon 3:1,bar je dao ostavku,a ne da bude oteran! Sta mi uciniste Nikola i Dzemale!!!!
(bradina, 29. septembar 2020 00:34)
Uspio s Bostonom... Provjerite ko mu je bio pomocni trener. I na koji nacin su osvojili titulu. Pomoc prijatelja - odbranom (Tom Tibodo).
Spolstra je bio tip koji kasete premotava pa je postao trener sampionskog kalibra. Kod trenera su bitne mnoge stvari koje nemaju veze s tim da li si igrao kosarku.
Vjerovatno mi nece objaviti komentar zbig politicke "korektnosti", ali Dok Rivers i Tajron Lu su jedini treneri afroamerikanci koji su osvajali titule u skorijoj istoriji, s tim sto su realno imali mnogo manje zasluge u tome koliko inace sampionski treneri imaju (Popovic, Braun, Karlajl, Spo, Dzekson, Nurse...)

bradina

pre 3 godine

Normalan epilog.Od "pukovnika do pokojnika"!Uspeo je sa Bostonom sa Klipersima ne,kraj price.A sad lepo odmor dok ga neko ponovo ne "iskopa" takva je sudbina trenera koji porazen nakon 3:1,bar je dao ostavku,a ne da bude oteran! Sta mi uciniste Nikola i Dzemale!!!!

123

pre 3 godine

Tako se to radi u normalnim drzavama, cisto onako kazem, pa vi razmislite sta sam mislio..I ovo je primer samo u sportu a u drugim sferama zivota da ne pricam..Kada pojedinac shvati da ima odgovornost za svoj rad i postupke onda je on deo prave DRZAVE.

Lex

pre 3 godine

@агр Не бих се сложио да му је син превара.Дечко је одличан кошаркаш, и може бити одличан предводник друге петорке неког шампионског тима.

agr

pre 3 godine

Precenjen trener, jedva je i sa onim timom Bostona nešto uradio. On i sin prevara veka, a zaradili silne pare.
Nadam se da će Sam Kasel preuzeti kormilo i sledeće godine napad na titulu sa Pandemic P i Lenardom

Lex

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар

Lex

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар

Lex

pre 3 godine

@агр Не бих се сложио да му је син превара.Дечко је одличан кошаркаш, и може бити одличан предводник друге петорке неког шампионског тима.

123

pre 3 godine

Tako se to radi u normalnim drzavama, cisto onako kazem, pa vi razmislite sta sam mislio..I ovo je primer samo u sportu a u drugim sferama zivota da ne pricam..Kada pojedinac shvati da ima odgovornost za svoj rad i postupke onda je on deo prave DRZAVE.

bradina

pre 3 godine

Normalan epilog.Od "pukovnika do pokojnika"!Uspeo je sa Bostonom sa Klipersima ne,kraj price.A sad lepo odmor dok ga neko ponovo ne "iskopa" takva je sudbina trenera koji porazen nakon 3:1,bar je dao ostavku,a ne da bude oteran! Sta mi uciniste Nikola i Dzemale!!!!

agr

pre 3 godine

Precenjen trener, jedva je i sa onim timom Bostona nešto uradio. On i sin prevara veka, a zaradili silne pare.
Nadam se da će Sam Kasel preuzeti kormilo i sledeće godine napad na titulu sa Pandemic P i Lenardom

bskfan

pre 3 godine

Ne znam koliko je tu kriv Dok, koliko Vest, koliko vlasnik kluba, ali trejd za PG13 im je dosao glave. Nema nikakve sumnje u to da je PG13 dobar igrac ali dati za njega malog Shaia, koji je jedan od najboljih mladih plejmejkera u ligi, Galinarija i cak 5 pikova - to je ludost. Drugi problem je vezan za Kavajia i njegov status primadone. Silni "load management" gde neki treba da vuku celu sezonu dok ce on da se cuva samo za plejof je poremetio hemiju u timu gde je prvi pukao Harel. Trece, usli su u plejof bez plajmejkera i onda se sve svodilo na iso igru Kavajia, PG-a i Vilijamsa. Na kraju su svi podbacili: Kavaji ipak ne moze sve sam, PG po obicaju potone kad god zagusti, Harela je Jokic oducio od kosarke, Zubac se mucio bez plejmekera, Svit Lu podbacio i na terenu i van terena, i to bas kad je bilo najpotrebnije. Glupiranje Beverlija im je vise odmoglo nego pomoglo. Moris se takodje glupirao protiv Dalasa pa ga je to dekoncentrisalo. Shamet je bio dobar u OKC-u ali se ocigledno nije snasao u Klipersovom sistemu. Sve u svemu, sada Klipersi moraju da idu na sve ili nista, ili da trejduju PG-a kako bi povratili barem deo pikova koje su dali za njega. Sve u svemu, tuzna prica. Ja Doku zameram samo sto nije sprecio divljanje Morisa i Beverlija (jer je to protiv kosarke), a sto se tice same postavke igre tesko ga je tu nesto mnogo kriviti. Nije on kriv sto Kavaji i PG ne mogu da daju kos citavu cetvrtu cetvrtinu. Na Jokicu su probali sve i nista mu nisu mogli.

matrix74

pre 3 godine

Ocemu Vi to pricate. Tako se to radi u normalnim drustvima, lol. Aman ljudi, sporazumno su prekinuli saradnju. To vam znaci tacno, Steve Balmer mu izjavio Doc Rivers mi ti urucujemo OTKAZ. Da bi se to lepo prenelo medijama, kaze se sporazumno. Isti posao svud na svetu. Malo manje kradje nego ovde manje korumpiranosti. To je to

Cicko

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар
(Lex, 28. septembar 2020 23:45)

Nije ta velicina kakvim se smatra, ali da je prevara to i nije. Jel je on kriv sto su George i Lenard u sedmoj utakmici pogadjali table ? Jeste i on kriv, ali sigurno nije jedini

веверица

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар
(Lex, 28. septembar 2020 23:45)

у нба стварно има генијалних тренера али и ликова који су или деца среће или чланови тајних друштава... ја не знам како риверс, волтон, лу и дантони посебно... буквално се спрдају са тактиком и резултатима, а опет стално добијају врхунске екипе да воде. а нпр. кокошков погине као помоћник и ... да не кажем шта. а таквих као кокошков има сигурно пуно, него их ми не знамо јер су амери.

WillyWonka

pre 3 godine

Opravdano, imao je sve, nije prošao i kraj priče. Propuštena je velika prilika, jer slijedeće godine se Golden State vraća u igru, Lakersi ostaju jaki, Denver će biti još jači, a sa istoka, pored Bostona i Heata mogao bi i Brooklyn biti moćan, ako svi budu zdravi. Propuštene su dvije prilike, prva sa CP3, Garnettom i Jordanom (nisu mogli ni u konferencijsko finale), a onda sa ova Leonardom i Georgeom. Ne mogu reći da mi je žao zbog ove druge prilike, nekako se na brzinu htjelo do uspjeha, vidjelo se da igrači ne igraju za tim, nego svako za sebe i za lični uspjeh. Jedino rješenje - razlaz.

Djura

pre 3 godine

Neverovatno je sta nasi ljudi sebi dopustaju.
Covek koj je uzeo NBA titulu je prevara za njih.
Bolje se pogledajte u ogledalo jer vas tamo ceka prava prevara.

spree 15

pre 3 godine

Nije Rivers kriv što su Leonard i George pogađali tablu u 7. utakmici, šta ćemo sa 5. i 6. utakicom? 3 puta za redom se prosipa dvocifrena razlika i to je problem, ako ti se desi jednom valjda znaš gde si pogrešio i ispraviš to. Rivers to ne radi, on ima ono što je zacrtao pre početka serije i tako igra bez obzira na dešavanja na terenu, u 7. minutu izlaze taj i taj, ulaze taj i taj, u 9. ide timeout, drugu četvrtinu igra neka rezervna petorka bilo +15 ili -15, vrapci znaju da Jokić slabo brani pik, Riversu posed u kojem se lomi serija igra Harrell 1 na 1 protiv Jokića i dobija bananu, ima toga koliko hoćeš.
Kad već pominjete tu titulu Celticsa pomenite da je svaka serija išla u 7 utakmica.

Srba

pre 3 godine

Normalan epilog.Od "pukovnika do pokojnika"!Uspeo je sa Bostonom sa Klipersima ne,kraj price.A sad lepo odmor dok ga neko ponovo ne "iskopa" takva je sudbina trenera koji porazen nakon 3:1,bar je dao ostavku,a ne da bude oteran! Sta mi uciniste Nikola i Dzemale!!!!
(bradina, 29. septembar 2020 00:34)
Uspio s Bostonom... Provjerite ko mu je bio pomocni trener. I na koji nacin su osvojili titulu. Pomoc prijatelja - odbranom (Tom Tibodo).
Spolstra je bio tip koji kasete premotava pa je postao trener sampionskog kalibra. Kod trenera su bitne mnoge stvari koje nemaju veze s tim da li si igrao kosarku.
Vjerovatno mi nece objaviti komentar zbig politicke "korektnosti", ali Dok Rivers i Tajron Lu su jedini treneri afroamerikanci koji su osvajali titule u skorijoj istoriji, s tim sto su realno imali mnogo manje zasluge u tome koliko inace sampionski treneri imaju (Popovic, Braun, Karlajl, Spo, Dzekson, Nurse...)

cole

pre 3 godine

Da nije bilo pauze mozda bi i igrali finale, ovako od nastavka sezone su svi bili van forme, sve se svodilo na igru 1 na 1, a kad su poceli bacati cigle nije im bilo spasa protiv jokica i mareja

Da je porzingis bio zdrav citavu seriju ne bi ni dalas prosli

Srba

pre 3 godine

Ali najjace mi je kada krenu da licitiraju ko je sledeci trener, pa uvek iskoci Tajron Lu. Covek je kandidat za svako slobodno trenersko mesto od NBA do CBA.
(drvobradi, 29. septembar 2020 11:08)
Pa kome nije jasno da je Lu novi trener Klipsa, taj ne prati dovoljno En Bi Ej... Prvi uslov kad su klipsi u pitanju - boja koze - check. Drugi uslov, da ima iskustva osvajanja titula - check. Treci uslov da poznaje ekipu - pomocni trener je trenutno.
Tajron Lu je novi trener Klipsa.

bskfan

pre 3 godine

@spree

A sta bi konkretno ti promenio da si bio na Dokovom mestu? Probao je Zupca na Jokicu, nije islo. Probao sa Harelom a Jokic ga unistio, ono malo koseva sto je dao sve je bilo preko Plamlija. Probao je sa Grinom, to je cak bilo i najbolje ali ne zadugo jer se Jokic prilagodio. Isao je cak i sa Kavajiem i PG-om na Jokicu, ni to nije islo. Udvajali su ga sa niskim igracem a onda ih je Jokic probusio sa asistencijama. Jedino sto Dok nije probao na Jokicu je Noah ali kako da u kljucnim utakmicama ubaci igraca koga su doveli za 0.3 miliona kada imaju "najboljeg sestog igraca lige" Harela ili kada su Morisa platili 15 miliona? Druga stvar je Marej, niko, pa cak ni najveci optimisti nisu ocekivali da ce Marej da ih sve izludi, od Beverlija pa do Kavajia. Jednostavno, nije sve bilo do njih vec se i Denver tu pitao. Bilo je to duel izmedju dve potpuno suprotne ekipe; Denvera koji celu sezonu najbolje igra u cetvrtoj cetvrtini i Klipersa koji potonu u cetvrtoj cetvrtini ako pre toga nemaju vece vodjstvo. Jos pri rezultatu 3:1 ja sam ovde pisao kako pobeda u petoj utakmici moze da bude kljucna jer kad smanjis na 3:2 onda je pritisak na igrace Klipersa veci, a sve zbog straha da ne dodje do izjednacenja i da se sve svede na sedmu utakmuciu. Kad vec dodje do te sedme utakmice, a ispustio si veliko vodstvo, onda voda udje u usi, stegne se ruka, i masis sve. Tako je i bilo, svi su bili paralisani od straha od poraza i zato su promasivali cak i zicere. Jaka glava je tu presudna.

bskfan

pre 3 godine

Kad smo vec kod trenera i strucnih stabova, desavaju se tu greske koje su neobjasnjive. Primera radi, kako je moguce da Klipersi na bolji nacin nisu iskoristili minute kad je na parketu bio Plamli? Da li je moguce da su gledali proslogodisnju plejof utakmicu izmedju Denvera i Portlanda (ona sa 4 produzetka) a da nisu videli kako je Teri Stots do te mere neutralisao Plamlija da je Jokic morao da igra 65 minuta jer je Plamli bio neupotrebljiv? Sta je uradio Stots? Jednostavno, potpuno su ga ignorisali da je to bilo tuzno za gledati. Dobije Plamli loptu a oko njega niko, potpuno sam, svi ostali igraci pokriveni nema kome da doda, a on ne moze da sutne. To do te mere demoralise igraca da se potpuno izgubi i da ne zna cak i ono sto zna.

E sad, kako je moguce da dva sampionska trenera na klupi Klipersa i celokupno odeljenje analitike Klipersa to ne zna pa vidimo kako Harel juri Plamlija na liniji za tri poena?

Inace, ta ideja Denvera da im Plamli, posto je dobar dodavac, glumi Jokica, je vise nego budalasta jer ako igrac nema sut onda mu to sto je dobar asistent nista ne vredi. Pogresna je i ideja da imaju defanzivnog centra (mada Plamli nije dobar ni u odbrani, on samo unese energiju ali to ne znaci da je dobar defazivac) jer bakap centar treba da bude sto bolja kopija startnog centra, sto znaci da mora biti napadac jer ne moze ekipa da uigrava dve potpuno suprotne sheme napada i odbrane zbog bakap centra koji igra desetak minuta. Jokicu treba PF zver a ne rezervni centar.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Od ukupno 13 puta u istoriji NBA da neki tim prokocka vođstvo od 3:1 u plejofu i izguni seriju, 3 puta se to desilo Riversu, i to 2 puta sa Klipersima!
Ako su Denver i Majami postali primer kako kompaktna ekipa može da napravi dobar rezultat, Klipersi su (uz Milvoki) primer za suprotno. Imao je Dok odlične igrače u Klipersima i nijednom nije stigao ni do finala konferencije. Imao je samo tei pobede u plejofu ukupno!

Balmer je povukao potez koji je morao, Lenard i Džordž imaju ugovor samo na još godinu dana, a koštali su jezivo puno. Ko će biti novi trener? I ja nekako Tajrona Lua vidim, najviše zbog dobrog odnosa sa dve zvezde tima.

Za Riversa se ne sekiram, već su ga kontaktirali iz Hjustona i Filadelfije. Indijana isto ima zanimljiv tim. Biće on trener i sledeće sezone, sigurno.

pričajuća glava

pre 3 godine

Dobar čovek ali ne baš vrhunski trener. Sa Bostonom i ubuntu filozofijom je uspeo da osvoji titulu ali utisak je da je mogao više sa nekim timovima koje je vodio...

JPR24

pre 3 godine

WillyWonka, 29. septembar 2020 07:54

garnetom hahaha mislio si grifinom. inace postaje grifin slobodan igrac legao bi i denveru sa jokicem i lekersima sa devisom mada vise bi lego denveru jer bi igrao sa jokicem visoki pik a jokara bi ga hranio covek koji moze u svakom momentu da da 20p i 10sk. dobili bi sve brzinu,snagu a i aktraktivnost a to nba voli i cini mi se da ima oko 29god ima u njemu bar 2/3 sezone jos vrhunske malo je zaboravljen jer je u raspalom detroitu bio.
(alen, 29. septembar 2020 09:26)

Grifiin nike zaboravljen zato sto je u Detroitu, već uvek vuče neke povrede, sklon je povredama kao i Nedović.. u zadnjih 6 sezona 4 je imao gde nije odigrao ni pola utakmica regularnog dela. Uz to ima i 31 godinu, sto suštinski nije problem kad je igrač zdrav, ali teško da će se on vratiti na nivo koji je imao prvih 5 sezona u NBA.

Вук Караџић

pre 3 godine

незналица, како је уопште и био тренер НБА екипе је потпуна мистерија за мене. слепац је могао да види шта не ваља у игри Клиперса он да коригује, али не и Док Риверс.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

@bskfan: Plamliju ističe ugovor i teško da će ostati. Njegovih dosadašnjih 14 miliona će vrlo verovatno trebati da se zadrži Grant, koji je baš ono što Denveru treba.
Milsapu takođe ističe ugovor i on ako ostane to bi trebalo biti za neki veteranski minimum na par godina ili sl. Ali njegovih 30 miliona će takođe taman trebati za dolazeći Marejev veliki ugovor.
Bol Bol dolazi i jača i trebaće mu baj jedna sezona, slično kao Porteru.

Međutim, ne slažem se da Denveru treba jaka četvorka, već pre defanzivno orijentisana agilna petica. Neko ko može da odmeni Jokića na 15 minuta, a da bude solidan u modernoj odbrani, sa puno preuzimanja. Znači da može da donekle sačuva reket, ali i dovoljno brz da može da pokriva i krila na trojci.

jsx

pre 3 godine

@bskfan
Ne znam sta bih uradio na Riversovom mestu, ali ne placaju meni milione nego Riversu.
Npr. ako padnem i polomim ruku odem kod doktora, i ako njegov tretman dovede do mog gubljenja ruke, iako nisam doktor i ne znam sta treba da se radi, mislim da je prilicno jasno da on nije dobar u svom poslu. Ista je stvar sa Riversom.

alen

pre 3 godine

WillyWonka, 29. septembar 2020 07:54

garnetom hahaha mislio si grifinom. inace postaje grifin slobodan igrac legao bi i denveru sa jokicem i lekersima sa devisom mada vise bi lego denveru jer bi igrao sa jokicem visoki pik a jokara bi ga hranio covek koji moze u svakom momentu da da 20p i 10sk. dobili bi sve brzinu,snagu a i aktraktivnost a to nba voli i cini mi se da ima oko 29god ima u njemu bar 2/3 sezone jos vrhunske malo je zaboravljen jer je u raspalom detroitu bio.

drvobradi

pre 3 godine

Ali najjace mi je kada krenu da licitiraju ko je sledeci trener, pa uvek iskoci Tajron Lu. Covek je kandidat za svako slobodno trenersko mesto od NBA do CBA.

alen

pre 3 godine

JPR24, 29. septembar 2020 11:19

nisam mislio bukvalno zaboravljen, nego je u sredini gde se trenutno lose vodi tim i prave greske. Jeste povredjen cesce odprilike kao i devis sto je bio u nju orlensu cesto ali ima i do toga kako se vodi tim a tako dolaze i povrede los tajming trenera i trosenje igraca. Mislim da grifin ima bar jos2/3god dobre jer je dosta poradio na sutu i dobar je suter mogao bi mnogo vise da znaci denveru npr ne zasniva mu se sad toliko kao u mladosti igra na fizikalijama.Melon nije De Anotoni da upropasti jednu velicinu kao sto je Kobi jer sam 100% siguran da je on najvisi krivac Kobijevog povredjivanja ahilove morao je jadni kobi da se muci igra 40 plus minute da bi lekersi usli u play off jer je trener bio nesposoban i forsio ran and gan sa totalno suprotnom ekipom i stilom igraca da je tu fill jackson bio ta ekipa bi se prosetala do prstena verovatno.

Srba

pre 3 godine

P.S. Zaboravih napisati najveci razlog... Lebron je zvjerka koju treba loviti. Tajron mu je bio trener godinama i prijatelj. Jos jedna preporuka za trenera Klipsa. Veoma vazna.

spree 15

pre 3 godine

(bskfan, 29. septembar 2020 09:56)
Uradio bih isto što radi 99% NBA ekipa, Jokić užasno brani pik, ne bih poslao Harella da igra 1 na 1 u napadu, u odbrani mu prilično ne možeš ništa.

bskfan

pre 3 godine

@jsx

Ako se promasi u procesu selekcije igraca onda nema tog trenera koji od lose ukomponovanog tima moze napraviti pobednicki tim. Zato i kazem da ne znam ko je glavni krivac jer ne znam ko je selektovao ovaj tim. Ja sam inace za sistem da je trener ujedno i selektor jer su te dve stvari neraskidivo povezane. Ovako samo imamo zrtvenog jarca koji je mozda glavni krivac a mozda i ne, to cemo mozda jednog dana saznati a mozda i necemo.

alen

pre 3 godine

Aleksandar iz Osla, 29. septembar 2020 13:46

upravo je to pomenuti black grifin dobice sve 30min kvalitetne kosarke,a da se ne povredi. brzina,snaga i sut a i aktraktivnost jer to je nba. A moze i jokica da odmeni kvalitetno.

agr

pre 3 godine

Precenjen trener, jedva je i sa onim timom Bostona nešto uradio. On i sin prevara veka, a zaradili silne pare.
Nadam se da će Sam Kasel preuzeti kormilo i sledeće godine napad na titulu sa Pandemic P i Lenardom

Lex

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар

Lex

pre 3 godine

@агр Не бих се сложио да му је син превара.Дечко је одличан кошаркаш, и може бити одличан предводник друге петорке неког шампионског тима.

Djura

pre 3 godine

Neverovatno je sta nasi ljudi sebi dopustaju.
Covek koj je uzeo NBA titulu je prevara za njih.
Bolje se pogledajte u ogledalo jer vas tamo ceka prava prevara.

123

pre 3 godine

Tako se to radi u normalnim drzavama, cisto onako kazem, pa vi razmislite sta sam mislio..I ovo je primer samo u sportu a u drugim sferama zivota da ne pricam..Kada pojedinac shvati da ima odgovornost za svoj rad i postupke onda je on deo prave DRZAVE.

bradina

pre 3 godine

Normalan epilog.Od "pukovnika do pokojnika"!Uspeo je sa Bostonom sa Klipersima ne,kraj price.A sad lepo odmor dok ga neko ponovo ne "iskopa" takva je sudbina trenera koji porazen nakon 3:1,bar je dao ostavku,a ne da bude oteran! Sta mi uciniste Nikola i Dzemale!!!!

alen

pre 3 godine

WillyWonka, 29. septembar 2020 07:54

garnetom hahaha mislio si grifinom. inace postaje grifin slobodan igrac legao bi i denveru sa jokicem i lekersima sa devisom mada vise bi lego denveru jer bi igrao sa jokicem visoki pik a jokara bi ga hranio covek koji moze u svakom momentu da da 20p i 10sk. dobili bi sve brzinu,snagu a i aktraktivnost a to nba voli i cini mi se da ima oko 29god ima u njemu bar 2/3 sezone jos vrhunske malo je zaboravljen jer je u raspalom detroitu bio.

bskfan

pre 3 godine

Ne znam koliko je tu kriv Dok, koliko Vest, koliko vlasnik kluba, ali trejd za PG13 im je dosao glave. Nema nikakve sumnje u to da je PG13 dobar igrac ali dati za njega malog Shaia, koji je jedan od najboljih mladih plejmejkera u ligi, Galinarija i cak 5 pikova - to je ludost. Drugi problem je vezan za Kavajia i njegov status primadone. Silni "load management" gde neki treba da vuku celu sezonu dok ce on da se cuva samo za plejof je poremetio hemiju u timu gde je prvi pukao Harel. Trece, usli su u plejof bez plajmejkera i onda se sve svodilo na iso igru Kavajia, PG-a i Vilijamsa. Na kraju su svi podbacili: Kavaji ipak ne moze sve sam, PG po obicaju potone kad god zagusti, Harela je Jokic oducio od kosarke, Zubac se mucio bez plejmekera, Svit Lu podbacio i na terenu i van terena, i to bas kad je bilo najpotrebnije. Glupiranje Beverlija im je vise odmoglo nego pomoglo. Moris se takodje glupirao protiv Dalasa pa ga je to dekoncentrisalo. Shamet je bio dobar u OKC-u ali se ocigledno nije snasao u Klipersovom sistemu. Sve u svemu, sada Klipersi moraju da idu na sve ili nista, ili da trejduju PG-a kako bi povratili barem deo pikova koje su dali za njega. Sve u svemu, tuzna prica. Ja Doku zameram samo sto nije sprecio divljanje Morisa i Beverlija (jer je to protiv kosarke), a sto se tice same postavke igre tesko ga je tu nesto mnogo kriviti. Nije on kriv sto Kavaji i PG ne mogu da daju kos citavu cetvrtu cetvrtinu. Na Jokicu su probali sve i nista mu nisu mogli.

Srba

pre 3 godine

Normalan epilog.Od "pukovnika do pokojnika"!Uspeo je sa Bostonom sa Klipersima ne,kraj price.A sad lepo odmor dok ga neko ponovo ne "iskopa" takva je sudbina trenera koji porazen nakon 3:1,bar je dao ostavku,a ne da bude oteran! Sta mi uciniste Nikola i Dzemale!!!!
(bradina, 29. septembar 2020 00:34)
Uspio s Bostonom... Provjerite ko mu je bio pomocni trener. I na koji nacin su osvojili titulu. Pomoc prijatelja - odbranom (Tom Tibodo).
Spolstra je bio tip koji kasete premotava pa je postao trener sampionskog kalibra. Kod trenera su bitne mnoge stvari koje nemaju veze s tim da li si igrao kosarku.
Vjerovatno mi nece objaviti komentar zbig politicke "korektnosti", ali Dok Rivers i Tajron Lu su jedini treneri afroamerikanci koji su osvajali titule u skorijoj istoriji, s tim sto su realno imali mnogo manje zasluge u tome koliko inace sampionski treneri imaju (Popovic, Braun, Karlajl, Spo, Dzekson, Nurse...)

Cicko

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар
(Lex, 28. septembar 2020 23:45)

Nije ta velicina kakvim se smatra, ali da je prevara to i nije. Jel je on kriv sto su George i Lenard u sedmoj utakmici pogadjali table ? Jeste i on kriv, ali sigurno nije jedini

matrix74

pre 3 godine

Ocemu Vi to pricate. Tako se to radi u normalnim drustvima, lol. Aman ljudi, sporazumno su prekinuli saradnju. To vam znaci tacno, Steve Balmer mu izjavio Doc Rivers mi ti urucujemo OTKAZ. Da bi se to lepo prenelo medijama, kaze se sporazumno. Isti posao svud na svetu. Malo manje kradje nego ovde manje korumpiranosti. To je to

веверица

pre 3 godine

Превише прецењен тренер, да није узео ону титлу 2008. , вероватно би сад био неки ЕСПНов аналитичар
(Lex, 28. septembar 2020 23:45)

у нба стварно има генијалних тренера али и ликова који су или деца среће или чланови тајних друштава... ја не знам како риверс, волтон, лу и дантони посебно... буквално се спрдају са тактиком и резултатима, а опет стално добијају врхунске екипе да воде. а нпр. кокошков погине као помоћник и ... да не кажем шта. а таквих као кокошков има сигурно пуно, него их ми не знамо јер су амери.

pričajuća glava

pre 3 godine

Dobar čovek ali ne baš vrhunski trener. Sa Bostonom i ubuntu filozofijom je uspeo da osvoji titulu ali utisak je da je mogao više sa nekim timovima koje je vodio...

cole

pre 3 godine

Da nije bilo pauze mozda bi i igrali finale, ovako od nastavka sezone su svi bili van forme, sve se svodilo na igru 1 na 1, a kad su poceli bacati cigle nije im bilo spasa protiv jokica i mareja

Da je porzingis bio zdrav citavu seriju ne bi ni dalas prosli

alen

pre 3 godine

JPR24, 29. septembar 2020 11:19

nisam mislio bukvalno zaboravljen, nego je u sredini gde se trenutno lose vodi tim i prave greske. Jeste povredjen cesce odprilike kao i devis sto je bio u nju orlensu cesto ali ima i do toga kako se vodi tim a tako dolaze i povrede los tajming trenera i trosenje igraca. Mislim da grifin ima bar jos2/3god dobre jer je dosta poradio na sutu i dobar je suter mogao bi mnogo vise da znaci denveru npr ne zasniva mu se sad toliko kao u mladosti igra na fizikalijama.Melon nije De Anotoni da upropasti jednu velicinu kao sto je Kobi jer sam 100% siguran da je on najvisi krivac Kobijevog povredjivanja ahilove morao je jadni kobi da se muci igra 40 plus minute da bi lekersi usli u play off jer je trener bio nesposoban i forsio ran and gan sa totalno suprotnom ekipom i stilom igraca da je tu fill jackson bio ta ekipa bi se prosetala do prstena verovatno.

alen

pre 3 godine

Aleksandar iz Osla, 29. septembar 2020 13:46

upravo je to pomenuti black grifin dobice sve 30min kvalitetne kosarke,a da se ne povredi. brzina,snaga i sut a i aktraktivnost jer to je nba. A moze i jokica da odmeni kvalitetno.

WillyWonka

pre 3 godine

Opravdano, imao je sve, nije prošao i kraj priče. Propuštena je velika prilika, jer slijedeće godine se Golden State vraća u igru, Lakersi ostaju jaki, Denver će biti još jači, a sa istoka, pored Bostona i Heata mogao bi i Brooklyn biti moćan, ako svi budu zdravi. Propuštene su dvije prilike, prva sa CP3, Garnettom i Jordanom (nisu mogli ni u konferencijsko finale), a onda sa ova Leonardom i Georgeom. Ne mogu reći da mi je žao zbog ove druge prilike, nekako se na brzinu htjelo do uspjeha, vidjelo se da igrači ne igraju za tim, nego svako za sebe i za lični uspjeh. Jedino rješenje - razlaz.

spree 15

pre 3 godine

Nije Rivers kriv što su Leonard i George pogađali tablu u 7. utakmici, šta ćemo sa 5. i 6. utakicom? 3 puta za redom se prosipa dvocifrena razlika i to je problem, ako ti se desi jednom valjda znaš gde si pogrešio i ispraviš to. Rivers to ne radi, on ima ono što je zacrtao pre početka serije i tako igra bez obzira na dešavanja na terenu, u 7. minutu izlaze taj i taj, ulaze taj i taj, u 9. ide timeout, drugu četvrtinu igra neka rezervna petorka bilo +15 ili -15, vrapci znaju da Jokić slabo brani pik, Riversu posed u kojem se lomi serija igra Harrell 1 na 1 protiv Jokića i dobija bananu, ima toga koliko hoćeš.
Kad već pominjete tu titulu Celticsa pomenite da je svaka serija išla u 7 utakmica.

bskfan

pre 3 godine

@spree

A sta bi konkretno ti promenio da si bio na Dokovom mestu? Probao je Zupca na Jokicu, nije islo. Probao sa Harelom a Jokic ga unistio, ono malo koseva sto je dao sve je bilo preko Plamlija. Probao je sa Grinom, to je cak bilo i najbolje ali ne zadugo jer se Jokic prilagodio. Isao je cak i sa Kavajiem i PG-om na Jokicu, ni to nije islo. Udvajali su ga sa niskim igracem a onda ih je Jokic probusio sa asistencijama. Jedino sto Dok nije probao na Jokicu je Noah ali kako da u kljucnim utakmicama ubaci igraca koga su doveli za 0.3 miliona kada imaju "najboljeg sestog igraca lige" Harela ili kada su Morisa platili 15 miliona? Druga stvar je Marej, niko, pa cak ni najveci optimisti nisu ocekivali da ce Marej da ih sve izludi, od Beverlija pa do Kavajia. Jednostavno, nije sve bilo do njih vec se i Denver tu pitao. Bilo je to duel izmedju dve potpuno suprotne ekipe; Denvera koji celu sezonu najbolje igra u cetvrtoj cetvrtini i Klipersa koji potonu u cetvrtoj cetvrtini ako pre toga nemaju vece vodjstvo. Jos pri rezultatu 3:1 ja sam ovde pisao kako pobeda u petoj utakmici moze da bude kljucna jer kad smanjis na 3:2 onda je pritisak na igrace Klipersa veci, a sve zbog straha da ne dodje do izjednacenja i da se sve svede na sedmu utakmuciu. Kad vec dodje do te sedme utakmice, a ispustio si veliko vodstvo, onda voda udje u usi, stegne se ruka, i masis sve. Tako je i bilo, svi su bili paralisani od straha od poraza i zato su promasivali cak i zicere. Jaka glava je tu presudna.

Вук Караџић

pre 3 godine

незналица, како је уопште и био тренер НБА екипе је потпуна мистерија за мене. слепац је могао да види шта не ваља у игри Клиперса он да коригује, али не и Док Риверс.

Srba

pre 3 godine

P.S. Zaboravih napisati najveci razlog... Lebron je zvjerka koju treba loviti. Tajron mu je bio trener godinama i prijatelj. Jos jedna preporuka za trenera Klipsa. Veoma vazna.

bskfan

pre 3 godine

Kad smo vec kod trenera i strucnih stabova, desavaju se tu greske koje su neobjasnjive. Primera radi, kako je moguce da Klipersi na bolji nacin nisu iskoristili minute kad je na parketu bio Plamli? Da li je moguce da su gledali proslogodisnju plejof utakmicu izmedju Denvera i Portlanda (ona sa 4 produzetka) a da nisu videli kako je Teri Stots do te mere neutralisao Plamlija da je Jokic morao da igra 65 minuta jer je Plamli bio neupotrebljiv? Sta je uradio Stots? Jednostavno, potpuno su ga ignorisali da je to bilo tuzno za gledati. Dobije Plamli loptu a oko njega niko, potpuno sam, svi ostali igraci pokriveni nema kome da doda, a on ne moze da sutne. To do te mere demoralise igraca da se potpuno izgubi i da ne zna cak i ono sto zna.

E sad, kako je moguce da dva sampionska trenera na klupi Klipersa i celokupno odeljenje analitike Klipersa to ne zna pa vidimo kako Harel juri Plamlija na liniji za tri poena?

Inace, ta ideja Denvera da im Plamli, posto je dobar dodavac, glumi Jokica, je vise nego budalasta jer ako igrac nema sut onda mu to sto je dobar asistent nista ne vredi. Pogresna je i ideja da imaju defanzivnog centra (mada Plamli nije dobar ni u odbrani, on samo unese energiju ali to ne znaci da je dobar defazivac) jer bakap centar treba da bude sto bolja kopija startnog centra, sto znaci da mora biti napadac jer ne moze ekipa da uigrava dve potpuno suprotne sheme napada i odbrane zbog bakap centra koji igra desetak minuta. Jokicu treba PF zver a ne rezervni centar.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

@bskfan: Plamliju ističe ugovor i teško da će ostati. Njegovih dosadašnjih 14 miliona će vrlo verovatno trebati da se zadrži Grant, koji je baš ono što Denveru treba.
Milsapu takođe ističe ugovor i on ako ostane to bi trebalo biti za neki veteranski minimum na par godina ili sl. Ali njegovih 30 miliona će takođe taman trebati za dolazeći Marejev veliki ugovor.
Bol Bol dolazi i jača i trebaće mu baj jedna sezona, slično kao Porteru.

Međutim, ne slažem se da Denveru treba jaka četvorka, već pre defanzivno orijentisana agilna petica. Neko ko može da odmeni Jokića na 15 minuta, a da bude solidan u modernoj odbrani, sa puno preuzimanja. Znači da može da donekle sačuva reket, ali i dovoljno brz da može da pokriva i krila na trojci.

drvobradi

pre 3 godine

Ali najjace mi je kada krenu da licitiraju ko je sledeci trener, pa uvek iskoci Tajron Lu. Covek je kandidat za svako slobodno trenersko mesto od NBA do CBA.

Srba

pre 3 godine

Ali najjace mi je kada krenu da licitiraju ko je sledeci trener, pa uvek iskoci Tajron Lu. Covek je kandidat za svako slobodno trenersko mesto od NBA do CBA.
(drvobradi, 29. septembar 2020 11:08)
Pa kome nije jasno da je Lu novi trener Klipsa, taj ne prati dovoljno En Bi Ej... Prvi uslov kad su klipsi u pitanju - boja koze - check. Drugi uslov, da ima iskustva osvajanja titula - check. Treci uslov da poznaje ekipu - pomocni trener je trenutno.
Tajron Lu je novi trener Klipsa.

JPR24

pre 3 godine

WillyWonka, 29. septembar 2020 07:54

garnetom hahaha mislio si grifinom. inace postaje grifin slobodan igrac legao bi i denveru sa jokicem i lekersima sa devisom mada vise bi lego denveru jer bi igrao sa jokicem visoki pik a jokara bi ga hranio covek koji moze u svakom momentu da da 20p i 10sk. dobili bi sve brzinu,snagu a i aktraktivnost a to nba voli i cini mi se da ima oko 29god ima u njemu bar 2/3 sezone jos vrhunske malo je zaboravljen jer je u raspalom detroitu bio.
(alen, 29. septembar 2020 09:26)

Grifiin nike zaboravljen zato sto je u Detroitu, već uvek vuče neke povrede, sklon je povredama kao i Nedović.. u zadnjih 6 sezona 4 je imao gde nije odigrao ni pola utakmica regularnog dela. Uz to ima i 31 godinu, sto suštinski nije problem kad je igrač zdrav, ali teško da će se on vratiti na nivo koji je imao prvih 5 sezona u NBA.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Od ukupno 13 puta u istoriji NBA da neki tim prokocka vođstvo od 3:1 u plejofu i izguni seriju, 3 puta se to desilo Riversu, i to 2 puta sa Klipersima!
Ako su Denver i Majami postali primer kako kompaktna ekipa može da napravi dobar rezultat, Klipersi su (uz Milvoki) primer za suprotno. Imao je Dok odlične igrače u Klipersima i nijednom nije stigao ni do finala konferencije. Imao je samo tei pobede u plejofu ukupno!

Balmer je povukao potez koji je morao, Lenard i Džordž imaju ugovor samo na još godinu dana, a koštali su jezivo puno. Ko će biti novi trener? I ja nekako Tajrona Lua vidim, najviše zbog dobrog odnosa sa dve zvezde tima.

Za Riversa se ne sekiram, već su ga kontaktirali iz Hjustona i Filadelfije. Indijana isto ima zanimljiv tim. Biće on trener i sledeće sezone, sigurno.

jsx

pre 3 godine

@bskfan
Ne znam sta bih uradio na Riversovom mestu, ali ne placaju meni milione nego Riversu.
Npr. ako padnem i polomim ruku odem kod doktora, i ako njegov tretman dovede do mog gubljenja ruke, iako nisam doktor i ne znam sta treba da se radi, mislim da je prilicno jasno da on nije dobar u svom poslu. Ista je stvar sa Riversom.

spree 15

pre 3 godine

(bskfan, 29. septembar 2020 09:56)
Uradio bih isto što radi 99% NBA ekipa, Jokić užasno brani pik, ne bih poslao Harella da igra 1 na 1 u napadu, u odbrani mu prilično ne možeš ništa.

bskfan

pre 3 godine

@jsx

Ako se promasi u procesu selekcije igraca onda nema tog trenera koji od lose ukomponovanog tima moze napraviti pobednicki tim. Zato i kazem da ne znam ko je glavni krivac jer ne znam ko je selektovao ovaj tim. Ja sam inace za sistem da je trener ujedno i selektor jer su te dve stvari neraskidivo povezane. Ovako samo imamo zrtvenog jarca koji je mozda glavni krivac a mozda i ne, to cemo mozda jednog dana saznati a mozda i necemo.