Ponedeljak, 28.09.2020.

11:50

Džeremi Grent postaje slobodan igrač

Krilni košarkaš Denver Nagetsa Džeremi Grent postaće slobodan igrač.

Izvor:

Džeremi Grent postaje slobodan igraè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Mihailo NS

pre 3 godine

nista ne kapiram ovaj sistem u NBA oko kupovine,prodaje igraca.
da li oni omaji neki max. budzet koliko sme da potroši na igrace,plate it il kao u fudbalu kolko para,tolko muzike?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)(maler, 28. septembar 2020 13:37)

NBA ima takozvani SalaryCap, odnosno limit isti za sve ekipe koliko ide na plate igrača. Recimo da je to trenutno 110 mil

Znači sve se vrti oko tog Cap-a, svi timovi bi trebalo da potroše približno isto, i tako se pravi konkurentnost a liga je zanimljivija i pravednija.

Postoji i LuxuryTax, odnosno porez na luksuz, pa ako recimo neki tim pređe 1 milion preko tog Cap-a za plate, oni u startu moraju da dodaju još jedan milion na porez za luksuz koji ide od svih timova koji prekorače limit u jedan ćup iz kojeg se na ravne časti deli drugim timovima koji nisu prekoračili. Recimo imaš limit 110 mil, već si platio Mesija i na limitu si i hoćeš i Ronalda od 50 mil u istom timu, ti moraš da spremiš 50 za ronalda i još 50 da pošalješ drugim timovima.

Takođe postoji i minimum, pa tako tim koji ne potroši 90% salaryCap-a, ostalih 10 posto isto šalje u taj isti ćup.

Naravno postoje i izuzeci, pa se ovo zove Soft Cup, odnosno, može se preći limit bez plaćanja poreza u nekim slučajevima, Bird rights-Kada prelaziš granicu da bi potpisao igrača kojeg si ti draftovao u ligu, ili potpisuješ igrača na veteranski minimum itd...

Da nema SalaryCap-a u teoriji bi imao all star ekipe

Baki

pre 3 godine

Grent se mnogo bolje pokazao u ovom plejofu od Milsapa, a naročito od Plamlija. Nadam se da će Denver zadžati Grenta i osloboditi se pomenute dvojice,sve drugo bila bi greška. Sa još jednim dovoljno kvalitetnim centrom ili četvorkom, pored Jokića i Grenta, titula za Denver nije daleko.

Memfis

pre 3 godine

citam celi dan na forumima NBA, jeste istice Plamlijevih i Milsapovih 42mil ali startuje Marejev maksimalan ugovor, koji je negde oko 34 mil po sezoni. ovo sto im ostane dace za Granta i mozda Herisu da povecaju platu. ako Milsap i Plamli prihvate minimalan veteranski ugovor, ostace. suska se da ce draftovati Pokusevskog na ovom draftu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SubmisivniDominator, 28. septembar 2020 14:55)

Све тачно, али повећање уговора Херису!?!? Па онда можда и Пламлију повећају. Херис је рупа без дна, а у једном тренутку је био раме уз раме са Јокићем. Бане Лазић за богате.

bskfan

pre 3 godine

Sta god radili, Denver ce uvek biti hendikepiran u odnosu na velike klubove. Primera radi, Lejkersi kesu odrese samo za super zvezde a ostale igrace pokupe za mininum. Lako je imati igrace za razne opcije kada dovedes Haurda za 1.6 miliona, Rondoa za 2.6 miliona, Morisa za 1.7 miliona itd. Denver nema taj luksuz da dovede iskusne veterane za sitan novac vec sve mora da preplati. To sto je Denver uradio sa Milsapom i Plamlijem to vise ne sme da se ponovi. Kada su Harisu dali ugovor na oko 18 miliona to je tada delovalo dobro jer je Haris imao samo 23 godine a tukao trojke preko 40% dve godine zaredom. Grant je dobar igrac ali je trener taj koji treba da ga koristi na pravi nacin. Izuzetno atletski gradjen, odigra 44 minuta braneci najbolje igrace lige i na njemu se ne vidi umor. Dobro brani spoljnu liniju ali ga lako oduvaju jaci igraci. Dobar je i sa slobodnih bacanja sto je takodje vazno. Trojku moze da ubode ali to je otprilike na 33% sto je granica koja razvaja sutere od nesutera. Vodjenje lopte katasrofalno i zato ne bi smeo da krece u neke driblerske akcije ali Malone to trazi od njega. Nema osecaj za skok, sto je cudno jer nije los kada treba nekome da lupi bananu. Sve u svemu, moze da bude koristan igrac po ceni od 10-12 miliona, sve preko toga je preplaceno.

Steamroller

pre 3 godine

Ne verujem da ce Denver menjati nesto ozbiljnije roster za sledecu sezonu, a nemaju ni potrebe za tim. Oni i dalje imaju mlade igrace koje ce razvijati pre svega MPJ i Bol Bol. Grenta ce platiti sigurno, potpisace Milsapa za minimalac to je takodje skoro izvesno. Oni i dalje imaju poverenja u Herisa, koji je u prve 2-3 sezone u ligi bio sasvim solidan napadac, covek nije mogao da zaboravi da igra kosarku, jednostavno su ga isekle povrede u poslednje 2 sezone i to je to. Na draftu imaju dobrog pika 22. Tu ce verovatno pokupiti nekog na poziciji 4-5. Sto se tice Plamlija umesto njega bi mogli da dovodu nekog korisnijeg centra ali ce verovatno i njega potpisati kao i Krega. Denver nema potrebe da zuri nigde i da pokusava da sklapa sampionski tim preko noci, uradili su dobar posao poslednjih 4-5 godina i ako im se svi igraci razviju prema ocekivanjima imace konkurentnu ekipu. Jedino sto im sad treba je jedan dobar suter sa klupe. Eventualno bi sredinom sezone mogli da pokusaju da trejduju Bartona i Herisa za Bredlija Bila ali i to je malo verovatno.

Tragikomedija

pre 3 godine

Treba da se zahvale obojici. Realno Milsap je za neki evropski tim da ulazi sa klupe a Plamli za ABA isto da ulazi sa klupe. Za te pare moze svasta da se kupi. Marijanovic ili slican radnik za drugog centra i kec koji moze da da 10-15 koseva po utakmici ali konstantno. Mogli bi naizad da pocnu da koriste Bola. Ako sedi na klupi nece napredovati a trebalo bi.
(Proka, 28. septembar 2020 12:04)

A jeste sad, Milsap da ulazi sa klupe u Evropi. Problem sa Milsapom je taj što je čovek zaostao u prošlosti u 2017. kad je bio Ol-Star i misli za sebe da poseduje isti atleticizam i sposobnost koju je posedovao tad. Ovo prouzrokuje to da mu je izbor šuta, za jednog 35-godišnjaka koji je 14 godina u ligi, blago kriminalan. Kad on u svojoj glavi zacrta da će da šutne, to je to, šutnuće pa makar trojice. Drugi problem mu je ogromna plata. E sada, Milsap je tokom ove sezone igrao sasvim korektno, šutirao 44% za 3 sa prosekom od 12 poena i 6 skokova po tekmi. U odbrani i skoku je i dalje koristan i zna da pogodi otvorenu trojku. Znači, treba ga potpisati za veteranski minimum i utubiti mu u glavu da igra svoju ulogu u odbrani i šutira samo kad je potpuno sam. Takav Milsap je veoma koristan.

tocka

pre 3 godine

OK je Grent, ali jako oscilira u igri. Bolji je od Milsapa na četvorci, a mislim da su se tome nadali, da dovuku Milsapa, namame jos nekog pa ga otkače.
Teško će nekog boljeg naći da im igra visoko krilo. Idealan bi za njih bio Sijakam, ali to je samo san.
Treba da ga zadrže ako mogu, a usput razvijaju Bol Bola koji je potencijalno mnogo bolji igrač.
Oni su sad lepo sredjeni na krilima, do kraja sledeće sezone MPJ i Bol Bol bi trebali biti standardni. Ono što ima fali je bek šuter defanzivac i dobar rezervni centar.
Mogu da se oslobode Bartona, Herisa, Milsapa i Plamlija bez puno dvoumljenja. Sve ove koje su pokupili u poslednjem trejdu na polusezoni isto mogu da puste. Pitanje je uvek isto, ko će hteti u autsajderski tim kojeg sudije urnišu kako stignu, pored dve već definisane zvezde i potencijalnog superstara (MPJ).

Tragikomedija

pre 3 godine

Posle Jokića i Mareja njega najviše gotivim u ovoj ekipi Denvera. Visok, skočan, dobre fizikalije, odličan u odbrani, a zna i da pogodi trojku, zna kad treba da utrči da ga Jokić nadje. Veoma koristan igrač i treba ga zadržati.

јд123

pre 3 godine

Bogdan i bjelica ne bi legli denveru i nema teorije da dodju u denver i prestanite vise pisati
(cole, 28. septembar 2020 13:58)

Што се тиче Бјелице си у праву, јер је слаб у одбрани. Богдановић би могао да улази са клупе као 6. играч, али су шансе мале да он дође у Денвер, јер једноставно немају довољно новца да га плате.

Једино када би трејдовали Бартона и Хериса, али онда би пре покушали да доведу Дру Холидеја, који игра добро одбрану. Али ко би дао доброг играча за Хериса после овог плеј-офа? Одличан у одбрани али у нападу вола не може да убоде. Која би екипа узела Хериса са оволиком платом? Он може бити трејдован једино са неким у пакету, да га узму, јер хоће неког другог.

Када би понудили МПЈ-а у пакету, лако би трејдовали Хериса. Али чисто сумњам, сачекаће крај следеће сезоне да виде како ће се МПЈ развити.

Могли би за Холидеја да понуде Хериса и Мориса. Морис се добро показао, млад је и перспективан, добро би дошао екипи која тек гради шампионску екипу као што су Пеликани.

Када би Сакраменто са Богданом ишао на ”sign and trade”, не видим кога би им Денвер могао понудити за Богдана. Већ се прича како би Бади Хилд могао бити трејдован, јер је незадовољан у Сакраменту са улогом резервисте. У том случају би Богдан сигурно остао.

Мики

pre 3 godine

Грента задржати обавезно,значајан је за екипу.Врло једноставно је за Денвер, два носиоца игре имају јаке и стабилне дугорочне уговоре.
Милсапу,Пламлију и Крегу истичу уговори.Милсапу понудити ветерански на 1+1 сезону, друга да буде опциона за клуб.Ако прихвати сјајно, ако не нека иде. Пламлија пустити да иде, Крејгу мало јачи уговор дати, као и Гренту.
Све се врти око тога да ли трејдовати неког из двојца Херис/Бартон и шта се може добити за узврат.
Денверу треба резерни центар дефанзивних карактеристика са солидним скоком или четворка са солидним шутем. Бејнс ми пада на памет као идеално решење.
Мођда да покушају трејд Херис+Бартон + пик за Бредли Била i Wagnera. Могући трејд ако визардси пожеле ребилдинг и грађење екипе око Хачимуре

SubmisivniDominator

pre 3 godine

citam celi dan na forumima NBA, jeste istice Plamlijevih i Milsapovih 42mil ali startuje Marejev maksimalan ugovor, koji je negde oko 34 mil po sezoni. ovo sto im ostane dace za Granta i mozda Herisu da povecaju platu. ako Milsap i Plamli prihvate minimalan veteranski ugovor, ostace. suska se da ce draftovati Pokusevskog na ovom draftu.

WillyWonka

pre 3 godine

Da sam trener, uvijek bih volio imati igrača kao što je Grant. Denver ima i Bol Bola, koji bi trebao ulaziti kao drugi centar, potpisati jaku četvorku, a Milsap i Plamli neka idu.

DeMarkus

pre 3 godine

Kolike pare zarađuju??? Mogu da razumem cifre ovih vodećih igrača, mada je i to prenaduvano, ali ovi panjevi koliko su plaćeni to se graniči sa naučnom fantastikom?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džoni, 28. septembar 2020 12:34)

Ovi iznosi su dosta manji kada se oduzme:

- 37% federalni porez
- 4.63% porez savezne drzave Kolorado
- prosecno oko 3% porez za "putujuce radnike" koji posecuju druge drzave/gradove u SAD

Bocko

pre 3 godine

Zadrzati ga. Molim nekoga da mi objasni sta se desava sa igracem kome istekne ugovor. Niko ga nece kao deo trejda, dotadasnji klub mu ponudi manju platu, on ne prihvati. Sta onda?

krsto

pre 3 godine

Zadrzati ga. Molim nekoga da mi objasni sta se desava sa igracem kome istekne ugovor. Niko ga nece kao deo trejda, dotadasnji klub mu ponudi manju platu, on ne prihvati. Sta onda?
(Bocko, 28. septembar 2020 13:14)

Biro.

cole

pre 3 godine

Dobro je ljudi vise sa komentarima kako bi bogdan i bjelica legli dneveru

Bogdan i bjelica ne bi legli denveru i nema teorije da dodju u denver i prestanite vise pisati

maler

pre 3 godine

nista ne kapiram ovaj sistem u NBA oko kupovine,prodaje igraca.
da li oni omaji neki max. budzet koliko sme da potroši na igrace,plate it il kao u fudbalu kolko para,tolko muzike?

crna mamba

pre 3 godine

Sve stručnjaci ovde pogledali tri utakmice. Bogdanović, Bjelica... ??? kao pojačanja Denvera

Denveru treba masa i skok. Ostalo manje više imaju. Znači 4/5 koja je jaka u reketu rim protector ako je moguće. Da zna da odigra odbranu, dobro zagradi. Grant da ostane naravno.

Vuki

pre 3 godine

Denveru fali bek - šuter sa osećajem za asistenciju. Naš Bogdan je savršen za njih, jer osim što se trudi da odigra sjajnu odbranu, ume da uđe u seriju poena, baš kao što su ove godine nekoliko puta to učinili upravo Grant ili Porter jr. Da zadrže na 1 Murray izrasta u vrhunskog. Na 2 Bogdan,3 Herris i Morris, na 4 Porter jr, Milsup i Bol Bol, na 5 Jokić i naći još jednog odbrambeno moćnog centra. Protiv petorke Murray, Bogdanović, Morris, Porter i Jokić nema odbrane.

milos

pre 3 godine

Rasporediti 17m koje imaju na raspolaganju (Plamlijevih 14m i Marejevih 3m manje u odnosu na Milsapa) na sledeci nacin:
1. Milsap 2m godisnje
2. Plamli 5m godisnje
3. Grent 15m godisnje (6m vise)
4. Krejg 4m godisnje
5. eventualno trejdovati Bartona za nekog beka/nisko krilo sutera (npr. Bojan Bogdanovic, Rodni Hud i sl.)
6. sve ostalo ostaje isto

Sir Fred

pre 3 godine

Milsap sigurno ostaje, za veteranski minimum i 10-15 min po utakmici. To je dogovoreno jos prosle godine, kad je klub imao opciju da otkaze trecu godinu ugovora. I Denver i Milsap su znali da on ne vredi 30 miliona. Meloun voli Plamlija, ali ne bi smeli da mu daju vise od 4-5 miliona po sezoni. Milsapov istekli ugovor se preliva na Marejev (3 miliona su tu u plusu), a ako Plamlijevih 14 predje na 5, dobijaju jos 9 miliona. Od tih 12 ce nekih 6-7 otici na povecanje plate Grantu i novi ugovor za Krega (on je RFA, Denver je dao kvalifikacionu ponudu od 2.5 miliona, ali ce Kreg dobiti nesto vise). Moris i naredne sezone igra za kikiriki (1.6 miliona), tako da ce ekipa ostati skoro pa ista kao i ove sezone.

Džoni

pre 3 godine

Kolike pare zarađuju??? Mogu da razumem cifre ovih vodećih igrača, mada je i to prenaduvano, ali ovi panjevi koliko su plaćeni to se graniči sa naučnom fantastikom?

smehotresna olimpijada

pre 3 godine

Problem u Denveru su ogromni ugovoori igraca. Ok resice se velikog ugovora Milsapa i Plamlija ali ostaje im 21m po sezoni za Gerija Herisa!!??!! A trebace platiti MPJ za godinu dve. Istice ugovor i Craigu,... Sto se tice Granta mislim da je max 12-13m mora jos vise da unapredi sut cesto zna da zavrsi utakmicu sa 2 od 8 ili slicnim procentom suta a s obzirom da igra na poziciji 4 prosek od skoro 4 skoka i nije nesto

MK

pre 3 godine

Ukoliko Denver zadrzi Millsapa, Plumleea i Craiga a ne povrati Granta onda Jokic treba dobro da razmisli da li zeli jos dugo biti prvo lice takve fransize ili prsten (mozda i vise) sa nekom boljom/jacom organizacijom.

веверица

pre 3 godine

lamli 14 miliona ???? Cega bre krvnih zrnaca??? I onda kazu nesto za Divca a pogle ovo hahahahah, al se rasipaju sa parama u tom NBA pa to je strasno.
(zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 28. septembar 2020 11:47)

чекај, да л си стварно ово написао?!
па денвер је управо одиграо финале запада као једна од најмлађих екипа у нба, а следеће сезоне имаће петорку:
јокић, грент, бартон, херис, мареј и на клупи портер џуниор као један од најталентованијих играча у нба. имају континуитет. имају пикове. имају све.
уз то имаће и шансу да доведу још неког слободног агента. а шта има сакраменто после дивца?!
овима што пишу да денвер има 30 милиона у селери кепу поручујем да се информишу и молим их да не лупетају глупости.
са грантовим обновљеним уговором и повишицом плате џамала мареја денвер ће имати 9 играча под уговором са укупним платама од 120 милиона долара, а селери кеп за идућу сезону је 117 милиона долара. прећи ће кеп. значи никаквих 30 милиона нема. не лупетајте. тако да сигурно ни богдан богдановић нити било ко такав нема теоретске шансе да дође. можда милсепа потпишу на ветерански минимум или тако нешто.

DukiNS

pre 3 godine

Osloboditi se Milsapa i Plamlija i dovesti jednog klasičnog šutera i neku solidnu peticu ili četvorku. I zadržati Granta ako je moguće.

Nba

pre 3 godine

Ugovori isticu Milsapu 30 m, Plamliju 14 m, Krejgu 2,1 m, Vonlehu 2, T. Denijelsu 480 h, Dozijeru 180 hiljada. Od Milsapa se pare odmah prebacuju na Mareja, znaci ovi ostali ostaju da se s njima raspolaze. Za Bol Bola i Tajlera Kuka isto vazi, ne znam kakve su oni ugovore potpisali, ali su takodje slobodni.

Bastovan

pre 3 godine

Kako bi Ibaka(31 god. i mislim da je ograniceno-slobodan kao Grant) seo Denveru kao budali samar! Em je odlican def, em solidan napadcki, takav igrac bi im zlata bio vreden naredne god u PO i Herisu narvano da daja da sutira trojke na treningu dok mu ruke ne otpadnu!!!

crno&zlatno

pre 3 godine

Mislim da bi se Bogdan fino uklopio u igru Denvera, pritom je suter koji im fali a ume da odigra i pleja i da lepo doda i razigra ekipu. I najbitnije ima sampionski mentalitet. Mislim da bi se Olinik lepo uklopio takodje, visok, ume da doda, da pogodi i ispod kosa i za tri.

bskfan

pre 3 godine

Nije to bas tako. Tacno je da Milsap i Plamli vuku 44 miliona ali od ove godine pocinje Marejov max ugovor, a i Milsap je dosta novca vukao pod MLE. Najkrace receno, ako Grantu daju povisicu od 6 miliona, kao i ugovor Bol Bolu i ugovor za igraca sa drafta, nece im ostati skoro nista za pojacanja. Kad odu Milsap i Plamli onda kao losi ugovori ostaju za Harisa 19 i Bartona 14 miliona dolara.

Proka

pre 3 godine

Treba da se zahvale obojici. Realno Milsap je za neki evropski tim da ulazi sa klupe a Plamli za ABA isto da ulazi sa klupe. Za te pare moze svasta da se kupi. Marijanovic ili slican radnik za drugog centra i kec koji moze da da 10-15 koseva po utakmici ali konstantno. Mogli bi naizad da pocnu da koriste Bola. Ako sedi na klupi nece napredovati a trebalo bi.

Globetroter88

pre 3 godine

Pravi trenutak da se oproste sa Milsepom i Plamlijem i da dovedu solidnu cetvorku i backup peticu za preostali novac iz salary cap-a (30ak miliona$). Siguran sam da se za te pare moze naci nesto. Na trzistu je trenutno dosta dobrih igraca. Nagetsi imaju i dobar materijal u rosteru za neki ozbiljan trejd(Barton plus pikovi prve runde, recimo, cime bi se otvorio prostor za MPJr-a).

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

Plamli 14 miliona ???? Cega bre krvnih zrnaca??? I onda kazu nesto za Divca a pogle ovo hahahahah, al se rasipaju sa parama u tom NBA pa to je strasno.

Markobg

pre 3 godine

Dobre fizikalije, korektan igrač treba ga zadržati alibi poraditi na beku šuteru koji konstantno može da ima 15-20 poena i sigurnu ruku.

big

pre 3 godine

Nisam nešto oduševljan Grantom, iako je solidno odigrao plej off. Sve mi se nešto čini da bi Bjelica lego Denveru samo tako. Dobar šuter za tri, nabavio je masu i može i na 5 da odigra, a ume i da doda. Svakako će im trebati još jedna četvorka.

NO

pre 3 godine

Ne znam koliko će oni biti u stanju da unaprede ekipu. Neće imati ugovore Milsapa i Plamlija, ali sad pocinju da placaju i Mareja. A jos se i ne zna koliko ce seleri kep biti naredne godine. Sa druge strane, trebace im rezervni centar i jos jedna cetvorka pored Granta. Ako zele nesto kvalitetno, moraju da odrese kesu. Mozda bi im bilo i najbolje da zadrze ovu dvojicu, ali ako ih mogu dobiti ispod 10 miliona. Problem je sto u NBA imas krseve ekipa, koji uvek mogu da preplate takve igrace i da ih odvedu iz Denvera.

123

pre 3 godine

Plamlija moraju da oteraju jer on ne moze da menja Jokica. Svaki drugi centar bi bio korisniji, mislim na igrace slicnog kvaliteta ali koji barem imaju vise u glavi. Ovaj je daska.

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

Plamli 14 miliona ???? Cega bre krvnih zrnaca??? I onda kazu nesto za Divca a pogle ovo hahahahah, al se rasipaju sa parama u tom NBA pa to je strasno.

123

pre 3 godine

Plamlija moraju da oteraju jer on ne moze da menja Jokica. Svaki drugi centar bi bio korisniji, mislim na igrace slicnog kvaliteta ali koji barem imaju vise u glavi. Ovaj je daska.

Markobg

pre 3 godine

Dobre fizikalije, korektan igrač treba ga zadržati alibi poraditi na beku šuteru koji konstantno može da ima 15-20 poena i sigurnu ruku.

Globetroter88

pre 3 godine

Pravi trenutak da se oproste sa Milsepom i Plamlijem i da dovedu solidnu cetvorku i backup peticu za preostali novac iz salary cap-a (30ak miliona$). Siguran sam da se za te pare moze naci nesto. Na trzistu je trenutno dosta dobrih igraca. Nagetsi imaju i dobar materijal u rosteru za neki ozbiljan trejd(Barton plus pikovi prve runde, recimo, cime bi se otvorio prostor za MPJr-a).

Sir Fred

pre 3 godine

Milsap sigurno ostaje, za veteranski minimum i 10-15 min po utakmici. To je dogovoreno jos prosle godine, kad je klub imao opciju da otkaze trecu godinu ugovora. I Denver i Milsap su znali da on ne vredi 30 miliona. Meloun voli Plamlija, ali ne bi smeli da mu daju vise od 4-5 miliona po sezoni. Milsapov istekli ugovor se preliva na Marejev (3 miliona su tu u plusu), a ako Plamlijevih 14 predje na 5, dobijaju jos 9 miliona. Od tih 12 ce nekih 6-7 otici na povecanje plate Grantu i novi ugovor za Krega (on je RFA, Denver je dao kvalifikacionu ponudu od 2.5 miliona, ali ce Kreg dobiti nesto vise). Moris i naredne sezone igra za kikiriki (1.6 miliona), tako da ce ekipa ostati skoro pa ista kao i ove sezone.

NO

pre 3 godine

Ne znam koliko će oni biti u stanju da unaprede ekipu. Neće imati ugovore Milsapa i Plamlija, ali sad pocinju da placaju i Mareja. A jos se i ne zna koliko ce seleri kep biti naredne godine. Sa druge strane, trebace im rezervni centar i jos jedna cetvorka pored Granta. Ako zele nesto kvalitetno, moraju da odrese kesu. Mozda bi im bilo i najbolje da zadrze ovu dvojicu, ali ako ih mogu dobiti ispod 10 miliona. Problem je sto u NBA imas krseve ekipa, koji uvek mogu da preplate takve igrace i da ih odvedu iz Denvera.

krsto

pre 3 godine

Zadrzati ga. Molim nekoga da mi objasni sta se desava sa igracem kome istekne ugovor. Niko ga nece kao deo trejda, dotadasnji klub mu ponudi manju platu, on ne prihvati. Sta onda?
(Bocko, 28. septembar 2020 13:14)

Biro.

DukiNS

pre 3 godine

Osloboditi se Milsapa i Plamlija i dovesti jednog klasičnog šutera i neku solidnu peticu ili četvorku. I zadržati Granta ako je moguće.

веверица

pre 3 godine

lamli 14 miliona ???? Cega bre krvnih zrnaca??? I onda kazu nesto za Divca a pogle ovo hahahahah, al se rasipaju sa parama u tom NBA pa to je strasno.
(zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 28. septembar 2020 11:47)

чекај, да л си стварно ово написао?!
па денвер је управо одиграо финале запада као једна од најмлађих екипа у нба, а следеће сезоне имаће петорку:
јокић, грент, бартон, херис, мареј и на клупи портер џуниор као један од најталентованијих играча у нба. имају континуитет. имају пикове. имају све.
уз то имаће и шансу да доведу још неког слободног агента. а шта има сакраменто после дивца?!
овима што пишу да денвер има 30 милиона у селери кепу поручујем да се информишу и молим их да не лупетају глупости.
са грантовим обновљеним уговором и повишицом плате џамала мареја денвер ће имати 9 играча под уговором са укупним платама од 120 милиона долара, а селери кеп за идућу сезону је 117 милиона долара. прећи ће кеп. значи никаквих 30 милиона нема. не лупетајте. тако да сигурно ни богдан богдановић нити било ко такав нема теоретске шансе да дође. можда милсепа потпишу на ветерански минимум или тако нешто.

Bastovan

pre 3 godine

Kako bi Ibaka(31 god. i mislim da je ograniceno-slobodan kao Grant) seo Denveru kao budali samar! Em je odlican def, em solidan napadcki, takav igrac bi im zlata bio vreden naredne god u PO i Herisu narvano da daja da sutira trojke na treningu dok mu ruke ne otpadnu!!!

bskfan

pre 3 godine

Nije to bas tako. Tacno je da Milsap i Plamli vuku 44 miliona ali od ove godine pocinje Marejov max ugovor, a i Milsap je dosta novca vukao pod MLE. Najkrace receno, ako Grantu daju povisicu od 6 miliona, kao i ugovor Bol Bolu i ugovor za igraca sa drafta, nece im ostati skoro nista za pojacanja. Kad odu Milsap i Plamli onda kao losi ugovori ostaju za Harisa 19 i Bartona 14 miliona dolara.

Proka

pre 3 godine

Treba da se zahvale obojici. Realno Milsap je za neki evropski tim da ulazi sa klupe a Plamli za ABA isto da ulazi sa klupe. Za te pare moze svasta da se kupi. Marijanovic ili slican radnik za drugog centra i kec koji moze da da 10-15 koseva po utakmici ali konstantno. Mogli bi naizad da pocnu da koriste Bola. Ako sedi na klupi nece napredovati a trebalo bi.

cole

pre 3 godine

Dobro je ljudi vise sa komentarima kako bi bogdan i bjelica legli dneveru

Bogdan i bjelica ne bi legli denveru i nema teorije da dodju u denver i prestanite vise pisati

Tragikomedija

pre 3 godine

Treba da se zahvale obojici. Realno Milsap je za neki evropski tim da ulazi sa klupe a Plamli za ABA isto da ulazi sa klupe. Za te pare moze svasta da se kupi. Marijanovic ili slican radnik za drugog centra i kec koji moze da da 10-15 koseva po utakmici ali konstantno. Mogli bi naizad da pocnu da koriste Bola. Ako sedi na klupi nece napredovati a trebalo bi.
(Proka, 28. septembar 2020 12:04)

A jeste sad, Milsap da ulazi sa klupe u Evropi. Problem sa Milsapom je taj što je čovek zaostao u prošlosti u 2017. kad je bio Ol-Star i misli za sebe da poseduje isti atleticizam i sposobnost koju je posedovao tad. Ovo prouzrokuje to da mu je izbor šuta, za jednog 35-godišnjaka koji je 14 godina u ligi, blago kriminalan. Kad on u svojoj glavi zacrta da će da šutne, to je to, šutnuće pa makar trojice. Drugi problem mu je ogromna plata. E sada, Milsap je tokom ove sezone igrao sasvim korektno, šutirao 44% za 3 sa prosekom od 12 poena i 6 skokova po tekmi. U odbrani i skoku je i dalje koristan i zna da pogodi otvorenu trojku. Znači, treba ga potpisati za veteranski minimum i utubiti mu u glavu da igra svoju ulogu u odbrani i šutira samo kad je potpuno sam. Takav Milsap je veoma koristan.

crna mamba

pre 3 godine

Sve stručnjaci ovde pogledali tri utakmice. Bogdanović, Bjelica... ??? kao pojačanja Denvera

Denveru treba masa i skok. Ostalo manje više imaju. Znači 4/5 koja je jaka u reketu rim protector ako je moguće. Da zna da odigra odbranu, dobro zagradi. Grant da ostane naravno.

MK

pre 3 godine

Ukoliko Denver zadrzi Millsapa, Plumleea i Craiga a ne povrati Granta onda Jokic treba dobro da razmisli da li zeli jos dugo biti prvo lice takve fransize ili prsten (mozda i vise) sa nekom boljom/jacom organizacijom.

Tragikomedija

pre 3 godine

Posle Jokića i Mareja njega najviše gotivim u ovoj ekipi Denvera. Visok, skočan, dobre fizikalije, odličan u odbrani, a zna i da pogodi trojku, zna kad treba da utrči da ga Jokić nadje. Veoma koristan igrač i treba ga zadržati.

bskfan

pre 3 godine

Sta god radili, Denver ce uvek biti hendikepiran u odnosu na velike klubove. Primera radi, Lejkersi kesu odrese samo za super zvezde a ostale igrace pokupe za mininum. Lako je imati igrace za razne opcije kada dovedes Haurda za 1.6 miliona, Rondoa za 2.6 miliona, Morisa za 1.7 miliona itd. Denver nema taj luksuz da dovede iskusne veterane za sitan novac vec sve mora da preplati. To sto je Denver uradio sa Milsapom i Plamlijem to vise ne sme da se ponovi. Kada su Harisu dali ugovor na oko 18 miliona to je tada delovalo dobro jer je Haris imao samo 23 godine a tukao trojke preko 40% dve godine zaredom. Grant je dobar igrac ali je trener taj koji treba da ga koristi na pravi nacin. Izuzetno atletski gradjen, odigra 44 minuta braneci najbolje igrace lige i na njemu se ne vidi umor. Dobro brani spoljnu liniju ali ga lako oduvaju jaci igraci. Dobar je i sa slobodnih bacanja sto je takodje vazno. Trojku moze da ubode ali to je otprilike na 33% sto je granica koja razvaja sutere od nesutera. Vodjenje lopte katasrofalno i zato ne bi smeo da krece u neke driblerske akcije ali Malone to trazi od njega. Nema osecaj za skok, sto je cudno jer nije los kada treba nekome da lupi bananu. Sve u svemu, moze da bude koristan igrac po ceni od 10-12 miliona, sve preko toga je preplaceno.

Džoni

pre 3 godine

Kolike pare zarađuju??? Mogu da razumem cifre ovih vodećih igrača, mada je i to prenaduvano, ali ovi panjevi koliko su plaćeni to se graniči sa naučnom fantastikom?

big

pre 3 godine

Nisam nešto oduševljan Grantom, iako je solidno odigrao plej off. Sve mi se nešto čini da bi Bjelica lego Denveru samo tako. Dobar šuter za tri, nabavio je masu i može i na 5 da odigra, a ume i da doda. Svakako će im trebati još jedna četvorka.

DeMarkus

pre 3 godine

Kolike pare zarađuju??? Mogu da razumem cifre ovih vodećih igrača, mada je i to prenaduvano, ali ovi panjevi koliko su plaćeni to se graniči sa naučnom fantastikom?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džoni, 28. septembar 2020 12:34)

Ovi iznosi su dosta manji kada se oduzme:

- 37% federalni porez
- 4.63% porez savezne drzave Kolorado
- prosecno oko 3% porez za "putujuce radnike" koji posecuju druge drzave/gradove u SAD

Nba

pre 3 godine

Ugovori isticu Milsapu 30 m, Plamliju 14 m, Krejgu 2,1 m, Vonlehu 2, T. Denijelsu 480 h, Dozijeru 180 hiljada. Od Milsapa se pare odmah prebacuju na Mareja, znaci ovi ostali ostaju da se s njima raspolaze. Za Bol Bola i Tajlera Kuka isto vazi, ne znam kakve su oni ugovore potpisali, ali su takodje slobodni.

WillyWonka

pre 3 godine

Da sam trener, uvijek bih volio imati igrača kao što je Grant. Denver ima i Bol Bola, koji bi trebao ulaziti kao drugi centar, potpisati jaku četvorku, a Milsap i Plamli neka idu.

smehotresna olimpijada

pre 3 godine

Problem u Denveru su ogromni ugovoori igraca. Ok resice se velikog ugovora Milsapa i Plamlija ali ostaje im 21m po sezoni za Gerija Herisa!!??!! A trebace platiti MPJ za godinu dve. Istice ugovor i Craigu,... Sto se tice Granta mislim da je max 12-13m mora jos vise da unapredi sut cesto zna da zavrsi utakmicu sa 2 od 8 ili slicnim procentom suta a s obzirom da igra na poziciji 4 prosek od skoro 4 skoka i nije nesto

crno&zlatno

pre 3 godine

Mislim da bi se Bogdan fino uklopio u igru Denvera, pritom je suter koji im fali a ume da odigra i pleja i da lepo doda i razigra ekipu. I najbitnije ima sampionski mentalitet. Mislim da bi se Olinik lepo uklopio takodje, visok, ume da doda, da pogodi i ispod kosa i za tri.

Steamroller

pre 3 godine

Ne verujem da ce Denver menjati nesto ozbiljnije roster za sledecu sezonu, a nemaju ni potrebe za tim. Oni i dalje imaju mlade igrace koje ce razvijati pre svega MPJ i Bol Bol. Grenta ce platiti sigurno, potpisace Milsapa za minimalac to je takodje skoro izvesno. Oni i dalje imaju poverenja u Herisa, koji je u prve 2-3 sezone u ligi bio sasvim solidan napadac, covek nije mogao da zaboravi da igra kosarku, jednostavno su ga isekle povrede u poslednje 2 sezone i to je to. Na draftu imaju dobrog pika 22. Tu ce verovatno pokupiti nekog na poziciji 4-5. Sto se tice Plamlija umesto njega bi mogli da dovodu nekog korisnijeg centra ali ce verovatno i njega potpisati kao i Krega. Denver nema potrebe da zuri nigde i da pokusava da sklapa sampionski tim preko noci, uradili su dobar posao poslednjih 4-5 godina i ako im se svi igraci razviju prema ocekivanjima imace konkurentnu ekipu. Jedino sto im sad treba je jedan dobar suter sa klupe. Eventualno bi sredinom sezone mogli da pokusaju da trejduju Bartona i Herisa za Bredlija Bila ali i to je malo verovatno.

milos

pre 3 godine

Rasporediti 17m koje imaju na raspolaganju (Plamlijevih 14m i Marejevih 3m manje u odnosu na Milsapa) na sledeci nacin:
1. Milsap 2m godisnje
2. Plamli 5m godisnje
3. Grent 15m godisnje (6m vise)
4. Krejg 4m godisnje
5. eventualno trejdovati Bartona za nekog beka/nisko krilo sutera (npr. Bojan Bogdanovic, Rodni Hud i sl.)
6. sve ostalo ostaje isto

Мики

pre 3 godine

Грента задржати обавезно,значајан је за екипу.Врло једноставно је за Денвер, два носиоца игре имају јаке и стабилне дугорочне уговоре.
Милсапу,Пламлију и Крегу истичу уговори.Милсапу понудити ветерански на 1+1 сезону, друга да буде опциона за клуб.Ако прихвати сјајно, ако не нека иде. Пламлија пустити да иде, Крејгу мало јачи уговор дати, као и Гренту.
Све се врти око тога да ли трејдовати неког из двојца Херис/Бартон и шта се може добити за узврат.
Денверу треба резерни центар дефанзивних карактеристика са солидним скоком или четворка са солидним шутем. Бејнс ми пада на памет као идеално решење.
Мођда да покушају трејд Херис+Бартон + пик за Бредли Била i Wagnera. Могући трејд ако визардси пожеле ребилдинг и грађење екипе око Хачимуре

SubmisivniDominator

pre 3 godine

citam celi dan na forumima NBA, jeste istice Plamlijevih i Milsapovih 42mil ali startuje Marejev maksimalan ugovor, koji je negde oko 34 mil po sezoni. ovo sto im ostane dace za Granta i mozda Herisu da povecaju platu. ako Milsap i Plamli prihvate minimalan veteranski ugovor, ostace. suska se da ce draftovati Pokusevskog na ovom draftu.

Memfis

pre 3 godine

citam celi dan na forumima NBA, jeste istice Plamlijevih i Milsapovih 42mil ali startuje Marejev maksimalan ugovor, koji je negde oko 34 mil po sezoni. ovo sto im ostane dace za Granta i mozda Herisu da povecaju platu. ako Milsap i Plamli prihvate minimalan veteranski ugovor, ostace. suska se da ce draftovati Pokusevskog na ovom draftu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SubmisivniDominator, 28. septembar 2020 14:55)

Све тачно, али повећање уговора Херису!?!? Па онда можда и Пламлију повећају. Херис је рупа без дна, а у једном тренутку је био раме уз раме са Јокићем. Бане Лазић за богате.

tocka

pre 3 godine

OK je Grent, ali jako oscilira u igri. Bolji je od Milsapa na četvorci, a mislim da su se tome nadali, da dovuku Milsapa, namame jos nekog pa ga otkače.
Teško će nekog boljeg naći da im igra visoko krilo. Idealan bi za njih bio Sijakam, ali to je samo san.
Treba da ga zadrže ako mogu, a usput razvijaju Bol Bola koji je potencijalno mnogo bolji igrač.
Oni su sad lepo sredjeni na krilima, do kraja sledeće sezone MPJ i Bol Bol bi trebali biti standardni. Ono što ima fali je bek šuter defanzivac i dobar rezervni centar.
Mogu da se oslobode Bartona, Herisa, Milsapa i Plamlija bez puno dvoumljenja. Sve ove koje su pokupili u poslednjem trejdu na polusezoni isto mogu da puste. Pitanje je uvek isto, ko će hteti u autsajderski tim kojeg sudije urnišu kako stignu, pored dve već definisane zvezde i potencijalnog superstara (MPJ).

јд123

pre 3 godine

Bogdan i bjelica ne bi legli denveru i nema teorije da dodju u denver i prestanite vise pisati
(cole, 28. septembar 2020 13:58)

Што се тиче Бјелице си у праву, јер је слаб у одбрани. Богдановић би могао да улази са клупе као 6. играч, али су шансе мале да он дође у Денвер, јер једноставно немају довољно новца да га плате.

Једино када би трејдовали Бартона и Хериса, али онда би пре покушали да доведу Дру Холидеја, који игра добро одбрану. Али ко би дао доброг играча за Хериса после овог плеј-офа? Одличан у одбрани али у нападу вола не може да убоде. Која би екипа узела Хериса са оволиком платом? Он може бити трејдован једино са неким у пакету, да га узму, јер хоће неког другог.

Када би понудили МПЈ-а у пакету, лако би трејдовали Хериса. Али чисто сумњам, сачекаће крај следеће сезоне да виде како ће се МПЈ развити.

Могли би за Холидеја да понуде Хериса и Мориса. Морис се добро показао, млад је и перспективан, добро би дошао екипи која тек гради шампионску екипу као што су Пеликани.

Када би Сакраменто са Богданом ишао на ”sign and trade”, не видим кога би им Денвер могао понудити за Богдана. Већ се прича како би Бади Хилд могао бити трејдован, јер је незадовољан у Сакраменту са улогом резервисте. У том случају би Богдан сигурно остао.

Vuki

pre 3 godine

Denveru fali bek - šuter sa osećajem za asistenciju. Naš Bogdan je savršen za njih, jer osim što se trudi da odigra sjajnu odbranu, ume da uđe u seriju poena, baš kao što su ove godine nekoliko puta to učinili upravo Grant ili Porter jr. Da zadrže na 1 Murray izrasta u vrhunskog. Na 2 Bogdan,3 Herris i Morris, na 4 Porter jr, Milsup i Bol Bol, na 5 Jokić i naći još jednog odbrambeno moćnog centra. Protiv petorke Murray, Bogdanović, Morris, Porter i Jokić nema odbrane.

Mihailo NS

pre 3 godine

nista ne kapiram ovaj sistem u NBA oko kupovine,prodaje igraca.
da li oni omaji neki max. budzet koliko sme da potroši na igrace,plate it il kao u fudbalu kolko para,tolko muzike?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)(maler, 28. septembar 2020 13:37)

NBA ima takozvani SalaryCap, odnosno limit isti za sve ekipe koliko ide na plate igrača. Recimo da je to trenutno 110 mil

Znači sve se vrti oko tog Cap-a, svi timovi bi trebalo da potroše približno isto, i tako se pravi konkurentnost a liga je zanimljivija i pravednija.

Postoji i LuxuryTax, odnosno porez na luksuz, pa ako recimo neki tim pređe 1 milion preko tog Cap-a za plate, oni u startu moraju da dodaju još jedan milion na porez za luksuz koji ide od svih timova koji prekorače limit u jedan ćup iz kojeg se na ravne časti deli drugim timovima koji nisu prekoračili. Recimo imaš limit 110 mil, već si platio Mesija i na limitu si i hoćeš i Ronalda od 50 mil u istom timu, ti moraš da spremiš 50 za ronalda i još 50 da pošalješ drugim timovima.

Takođe postoji i minimum, pa tako tim koji ne potroši 90% salaryCap-a, ostalih 10 posto isto šalje u taj isti ćup.

Naravno postoje i izuzeci, pa se ovo zove Soft Cup, odnosno, može se preći limit bez plaćanja poreza u nekim slučajevima, Bird rights-Kada prelaziš granicu da bi potpisao igrača kojeg si ti draftovao u ligu, ili potpisuješ igrača na veteranski minimum itd...

Da nema SalaryCap-a u teoriji bi imao all star ekipe

Bocko

pre 3 godine

Zadrzati ga. Molim nekoga da mi objasni sta se desava sa igracem kome istekne ugovor. Niko ga nece kao deo trejda, dotadasnji klub mu ponudi manju platu, on ne prihvati. Sta onda?

maler

pre 3 godine

nista ne kapiram ovaj sistem u NBA oko kupovine,prodaje igraca.
da li oni omaji neki max. budzet koliko sme da potroši na igrace,plate it il kao u fudbalu kolko para,tolko muzike?

Baki

pre 3 godine

Grent se mnogo bolje pokazao u ovom plejofu od Milsapa, a naročito od Plamlija. Nadam se da će Denver zadžati Grenta i osloboditi se pomenute dvojice,sve drugo bila bi greška. Sa još jednim dovoljno kvalitetnim centrom ili četvorkom, pored Jokića i Grenta, titula za Denver nije daleko.

big

pre 3 godine

Nisam nešto oduševljan Grantom, iako je solidno odigrao plej off. Sve mi se nešto čini da bi Bjelica lego Denveru samo tako. Dobar šuter za tri, nabavio je masu i može i na 5 da odigra, a ume i da doda. Svakako će im trebati još jedna četvorka.

Vuki

pre 3 godine

Denveru fali bek - šuter sa osećajem za asistenciju. Naš Bogdan je savršen za njih, jer osim što se trudi da odigra sjajnu odbranu, ume da uđe u seriju poena, baš kao što su ove godine nekoliko puta to učinili upravo Grant ili Porter jr. Da zadrže na 1 Murray izrasta u vrhunskog. Na 2 Bogdan,3 Herris i Morris, na 4 Porter jr, Milsup i Bol Bol, na 5 Jokić i naći još jednog odbrambeno moćnog centra. Protiv petorke Murray, Bogdanović, Morris, Porter i Jokić nema odbrane.

crno&zlatno

pre 3 godine

Mislim da bi se Bogdan fino uklopio u igru Denvera, pritom je suter koji im fali a ume da odigra i pleja i da lepo doda i razigra ekipu. I najbitnije ima sampionski mentalitet. Mislim da bi se Olinik lepo uklopio takodje, visok, ume da doda, da pogodi i ispod kosa i za tri.

Proka

pre 3 godine

Treba da se zahvale obojici. Realno Milsap je za neki evropski tim da ulazi sa klupe a Plamli za ABA isto da ulazi sa klupe. Za te pare moze svasta da se kupi. Marijanovic ili slican radnik za drugog centra i kec koji moze da da 10-15 koseva po utakmici ali konstantno. Mogli bi naizad da pocnu da koriste Bola. Ako sedi na klupi nece napredovati a trebalo bi.

maler

pre 3 godine

nista ne kapiram ovaj sistem u NBA oko kupovine,prodaje igraca.
da li oni omaji neki max. budzet koliko sme da potroši na igrace,plate it il kao u fudbalu kolko para,tolko muzike?

MK

pre 3 godine

Ukoliko Denver zadrzi Millsapa, Plumleea i Craiga a ne povrati Granta onda Jokic treba dobro da razmisli da li zeli jos dugo biti prvo lice takve fransize ili prsten (mozda i vise) sa nekom boljom/jacom organizacijom.

123

pre 3 godine

Plamlija moraju da oteraju jer on ne moze da menja Jokica. Svaki drugi centar bi bio korisniji, mislim na igrace slicnog kvaliteta ali koji barem imaju vise u glavi. Ovaj je daska.

Bocko

pre 3 godine

Zadrzati ga. Molim nekoga da mi objasni sta se desava sa igracem kome istekne ugovor. Niko ga nece kao deo trejda, dotadasnji klub mu ponudi manju platu, on ne prihvati. Sta onda?

zivot je ringispil i kola na sudaranje...

pre 3 godine

Plamli 14 miliona ???? Cega bre krvnih zrnaca??? I onda kazu nesto za Divca a pogle ovo hahahahah, al se rasipaju sa parama u tom NBA pa to je strasno.

Sir Fred

pre 3 godine

Milsap sigurno ostaje, za veteranski minimum i 10-15 min po utakmici. To je dogovoreno jos prosle godine, kad je klub imao opciju da otkaze trecu godinu ugovora. I Denver i Milsap su znali da on ne vredi 30 miliona. Meloun voli Plamlija, ali ne bi smeli da mu daju vise od 4-5 miliona po sezoni. Milsapov istekli ugovor se preliva na Marejev (3 miliona su tu u plusu), a ako Plamlijevih 14 predje na 5, dobijaju jos 9 miliona. Od tih 12 ce nekih 6-7 otici na povecanje plate Grantu i novi ugovor za Krega (on je RFA, Denver je dao kvalifikacionu ponudu od 2.5 miliona, ali ce Kreg dobiti nesto vise). Moris i naredne sezone igra za kikiriki (1.6 miliona), tako da ce ekipa ostati skoro pa ista kao i ove sezone.

tocka

pre 3 godine

OK je Grent, ali jako oscilira u igri. Bolji je od Milsapa na četvorci, a mislim da su se tome nadali, da dovuku Milsapa, namame jos nekog pa ga otkače.
Teško će nekog boljeg naći da im igra visoko krilo. Idealan bi za njih bio Sijakam, ali to je samo san.
Treba da ga zadrže ako mogu, a usput razvijaju Bol Bola koji je potencijalno mnogo bolji igrač.
Oni su sad lepo sredjeni na krilima, do kraja sledeće sezone MPJ i Bol Bol bi trebali biti standardni. Ono što ima fali je bek šuter defanzivac i dobar rezervni centar.
Mogu da se oslobode Bartona, Herisa, Milsapa i Plamlija bez puno dvoumljenja. Sve ove koje su pokupili u poslednjem trejdu na polusezoni isto mogu da puste. Pitanje je uvek isto, ko će hteti u autsajderski tim kojeg sudije urnišu kako stignu, pored dve već definisane zvezde i potencijalnog superstara (MPJ).

Globetroter88

pre 3 godine

Pravi trenutak da se oproste sa Milsepom i Plamlijem i da dovedu solidnu cetvorku i backup peticu za preostali novac iz salary cap-a (30ak miliona$). Siguran sam da se za te pare moze naci nesto. Na trzistu je trenutno dosta dobrih igraca. Nagetsi imaju i dobar materijal u rosteru za neki ozbiljan trejd(Barton plus pikovi prve runde, recimo, cime bi se otvorio prostor za MPJr-a).

milos

pre 3 godine

Rasporediti 17m koje imaju na raspolaganju (Plamlijevih 14m i Marejevih 3m manje u odnosu na Milsapa) na sledeci nacin:
1. Milsap 2m godisnje
2. Plamli 5m godisnje
3. Grent 15m godisnje (6m vise)
4. Krejg 4m godisnje
5. eventualno trejdovati Bartona za nekog beka/nisko krilo sutera (npr. Bojan Bogdanovic, Rodni Hud i sl.)
6. sve ostalo ostaje isto

smehotresna olimpijada

pre 3 godine

Problem u Denveru su ogromni ugovoori igraca. Ok resice se velikog ugovora Milsapa i Plamlija ali ostaje im 21m po sezoni za Gerija Herisa!!??!! A trebace platiti MPJ za godinu dve. Istice ugovor i Craigu,... Sto se tice Granta mislim da je max 12-13m mora jos vise da unapredi sut cesto zna da zavrsi utakmicu sa 2 od 8 ili slicnim procentom suta a s obzirom da igra na poziciji 4 prosek od skoro 4 skoka i nije nesto

Markobg

pre 3 godine

Dobre fizikalije, korektan igrač treba ga zadržati alibi poraditi na beku šuteru koji konstantno može da ima 15-20 poena i sigurnu ruku.

Nba

pre 3 godine

Ugovori isticu Milsapu 30 m, Plamliju 14 m, Krejgu 2,1 m, Vonlehu 2, T. Denijelsu 480 h, Dozijeru 180 hiljada. Od Milsapa se pare odmah prebacuju na Mareja, znaci ovi ostali ostaju da se s njima raspolaze. Za Bol Bola i Tajlera Kuka isto vazi, ne znam kakve su oni ugovore potpisali, ali su takodje slobodni.

јд123

pre 3 godine

Bogdan i bjelica ne bi legli denveru i nema teorije da dodju u denver i prestanite vise pisati
(cole, 28. septembar 2020 13:58)

Што се тиче Бјелице си у праву, јер је слаб у одбрани. Богдановић би могао да улази са клупе као 6. играч, али су шансе мале да он дође у Денвер, јер једноставно немају довољно новца да га плате.

Једино када би трејдовали Бартона и Хериса, али онда би пре покушали да доведу Дру Холидеја, који игра добро одбрану. Али ко би дао доброг играча за Хериса после овог плеј-офа? Одличан у одбрани али у нападу вола не може да убоде. Која би екипа узела Хериса са оволиком платом? Он може бити трејдован једино са неким у пакету, да га узму, јер хоће неког другог.

Када би понудили МПЈ-а у пакету, лако би трејдовали Хериса. Али чисто сумњам, сачекаће крај следеће сезоне да виде како ће се МПЈ развити.

Могли би за Холидеја да понуде Хериса и Мориса. Морис се добро показао, млад је и перспективан, добро би дошао екипи која тек гради шампионску екипу као што су Пеликани.

Када би Сакраменто са Богданом ишао на ”sign and trade”, не видим кога би им Денвер могао понудити за Богдана. Већ се прича како би Бади Хилд могао бити трејдован, јер је незадовољан у Сакраменту са улогом резервисте. У том случају би Богдан сигурно остао.

Steamroller

pre 3 godine

Ne verujem da ce Denver menjati nesto ozbiljnije roster za sledecu sezonu, a nemaju ni potrebe za tim. Oni i dalje imaju mlade igrace koje ce razvijati pre svega MPJ i Bol Bol. Grenta ce platiti sigurno, potpisace Milsapa za minimalac to je takodje skoro izvesno. Oni i dalje imaju poverenja u Herisa, koji je u prve 2-3 sezone u ligi bio sasvim solidan napadac, covek nije mogao da zaboravi da igra kosarku, jednostavno su ga isekle povrede u poslednje 2 sezone i to je to. Na draftu imaju dobrog pika 22. Tu ce verovatno pokupiti nekog na poziciji 4-5. Sto se tice Plamlija umesto njega bi mogli da dovodu nekog korisnijeg centra ali ce verovatno i njega potpisati kao i Krega. Denver nema potrebe da zuri nigde i da pokusava da sklapa sampionski tim preko noci, uradili su dobar posao poslednjih 4-5 godina i ako im se svi igraci razviju prema ocekivanjima imace konkurentnu ekipu. Jedino sto im sad treba je jedan dobar suter sa klupe. Eventualno bi sredinom sezone mogli da pokusaju da trejduju Bartona i Herisa za Bredlija Bila ali i to je malo verovatno.

NO

pre 3 godine

Ne znam koliko će oni biti u stanju da unaprede ekipu. Neće imati ugovore Milsapa i Plamlija, ali sad pocinju da placaju i Mareja. A jos se i ne zna koliko ce seleri kep biti naredne godine. Sa druge strane, trebace im rezervni centar i jos jedna cetvorka pored Granta. Ako zele nesto kvalitetno, moraju da odrese kesu. Mozda bi im bilo i najbolje da zadrze ovu dvojicu, ali ako ih mogu dobiti ispod 10 miliona. Problem je sto u NBA imas krseve ekipa, koji uvek mogu da preplate takve igrace i da ih odvedu iz Denvera.

bskfan

pre 3 godine

Nije to bas tako. Tacno je da Milsap i Plamli vuku 44 miliona ali od ove godine pocinje Marejov max ugovor, a i Milsap je dosta novca vukao pod MLE. Najkrace receno, ako Grantu daju povisicu od 6 miliona, kao i ugovor Bol Bolu i ugovor za igraca sa drafta, nece im ostati skoro nista za pojacanja. Kad odu Milsap i Plamli onda kao losi ugovori ostaju za Harisa 19 i Bartona 14 miliona dolara.

Džoni

pre 3 godine

Kolike pare zarađuju??? Mogu da razumem cifre ovih vodećih igrača, mada je i to prenaduvano, ali ovi panjevi koliko su plaćeni to se graniči sa naučnom fantastikom?

Memfis

pre 3 godine

citam celi dan na forumima NBA, jeste istice Plamlijevih i Milsapovih 42mil ali startuje Marejev maksimalan ugovor, koji je negde oko 34 mil po sezoni. ovo sto im ostane dace za Granta i mozda Herisu da povecaju platu. ako Milsap i Plamli prihvate minimalan veteranski ugovor, ostace. suska se da ce draftovati Pokusevskog na ovom draftu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SubmisivniDominator, 28. septembar 2020 14:55)

Све тачно, али повећање уговора Херису!?!? Па онда можда и Пламлију повећају. Херис је рупа без дна, а у једном тренутку је био раме уз раме са Јокићем. Бане Лазић за богате.

DukiNS

pre 3 godine

Osloboditi se Milsapa i Plamlija i dovesti jednog klasičnog šutera i neku solidnu peticu ili četvorku. I zadržati Granta ako je moguće.

веверица

pre 3 godine

lamli 14 miliona ???? Cega bre krvnih zrnaca??? I onda kazu nesto za Divca a pogle ovo hahahahah, al se rasipaju sa parama u tom NBA pa to je strasno.
(zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 28. septembar 2020 11:47)

чекај, да л си стварно ово написао?!
па денвер је управо одиграо финале запада као једна од најмлађих екипа у нба, а следеће сезоне имаће петорку:
јокић, грент, бартон, херис, мареј и на клупи портер џуниор као један од најталентованијих играча у нба. имају континуитет. имају пикове. имају све.
уз то имаће и шансу да доведу још неког слободног агента. а шта има сакраменто после дивца?!
овима што пишу да денвер има 30 милиона у селери кепу поручујем да се информишу и молим их да не лупетају глупости.
са грантовим обновљеним уговором и повишицом плате џамала мареја денвер ће имати 9 играча под уговором са укупним платама од 120 милиона долара, а селери кеп за идућу сезону је 117 милиона долара. прећи ће кеп. значи никаквих 30 милиона нема. не лупетајте. тако да сигурно ни богдан богдановић нити било ко такав нема теоретске шансе да дође. можда милсепа потпишу на ветерански минимум или тако нешто.

Bastovan

pre 3 godine

Kako bi Ibaka(31 god. i mislim da je ograniceno-slobodan kao Grant) seo Denveru kao budali samar! Em je odlican def, em solidan napadcki, takav igrac bi im zlata bio vreden naredne god u PO i Herisu narvano da daja da sutira trojke na treningu dok mu ruke ne otpadnu!!!

WillyWonka

pre 3 godine

Da sam trener, uvijek bih volio imati igrača kao što je Grant. Denver ima i Bol Bola, koji bi trebao ulaziti kao drugi centar, potpisati jaku četvorku, a Milsap i Plamli neka idu.

bskfan

pre 3 godine

Sta god radili, Denver ce uvek biti hendikepiran u odnosu na velike klubove. Primera radi, Lejkersi kesu odrese samo za super zvezde a ostale igrace pokupe za mininum. Lako je imati igrace za razne opcije kada dovedes Haurda za 1.6 miliona, Rondoa za 2.6 miliona, Morisa za 1.7 miliona itd. Denver nema taj luksuz da dovede iskusne veterane za sitan novac vec sve mora da preplati. To sto je Denver uradio sa Milsapom i Plamlijem to vise ne sme da se ponovi. Kada su Harisu dali ugovor na oko 18 miliona to je tada delovalo dobro jer je Haris imao samo 23 godine a tukao trojke preko 40% dve godine zaredom. Grant je dobar igrac ali je trener taj koji treba da ga koristi na pravi nacin. Izuzetno atletski gradjen, odigra 44 minuta braneci najbolje igrace lige i na njemu se ne vidi umor. Dobro brani spoljnu liniju ali ga lako oduvaju jaci igraci. Dobar je i sa slobodnih bacanja sto je takodje vazno. Trojku moze da ubode ali to je otprilike na 33% sto je granica koja razvaja sutere od nesutera. Vodjenje lopte katasrofalno i zato ne bi smeo da krece u neke driblerske akcije ali Malone to trazi od njega. Nema osecaj za skok, sto je cudno jer nije los kada treba nekome da lupi bananu. Sve u svemu, moze da bude koristan igrac po ceni od 10-12 miliona, sve preko toga je preplaceno.

DeMarkus

pre 3 godine

Kolike pare zarađuju??? Mogu da razumem cifre ovih vodećih igrača, mada je i to prenaduvano, ali ovi panjevi koliko su plaćeni to se graniči sa naučnom fantastikom?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džoni, 28. septembar 2020 12:34)

Ovi iznosi su dosta manji kada se oduzme:

- 37% federalni porez
- 4.63% porez savezne drzave Kolorado
- prosecno oko 3% porez za "putujuce radnike" koji posecuju druge drzave/gradove u SAD

crna mamba

pre 3 godine

Sve stručnjaci ovde pogledali tri utakmice. Bogdanović, Bjelica... ??? kao pojačanja Denvera

Denveru treba masa i skok. Ostalo manje više imaju. Znači 4/5 koja je jaka u reketu rim protector ako je moguće. Da zna da odigra odbranu, dobro zagradi. Grant da ostane naravno.

cole

pre 3 godine

Dobro je ljudi vise sa komentarima kako bi bogdan i bjelica legli dneveru

Bogdan i bjelica ne bi legli denveru i nema teorije da dodju u denver i prestanite vise pisati

Tragikomedija

pre 3 godine

Posle Jokića i Mareja njega najviše gotivim u ovoj ekipi Denvera. Visok, skočan, dobre fizikalije, odličan u odbrani, a zna i da pogodi trojku, zna kad treba da utrči da ga Jokić nadje. Veoma koristan igrač i treba ga zadržati.

Мики

pre 3 godine

Грента задржати обавезно,значајан је за екипу.Врло једноставно је за Денвер, два носиоца игре имају јаке и стабилне дугорочне уговоре.
Милсапу,Пламлију и Крегу истичу уговори.Милсапу понудити ветерански на 1+1 сезону, друга да буде опциона за клуб.Ако прихвати сјајно, ако не нека иде. Пламлија пустити да иде, Крејгу мало јачи уговор дати, као и Гренту.
Све се врти око тога да ли трејдовати неког из двојца Херис/Бартон и шта се може добити за узврат.
Денверу треба резерни центар дефанзивних карактеристика са солидним скоком или четворка са солидним шутем. Бејнс ми пада на памет као идеално решење.
Мођда да покушају трејд Херис+Бартон + пик за Бредли Била i Wagnera. Могући трејд ако визардси пожеле ребилдинг и грађење екипе око Хачимуре

Tragikomedija

pre 3 godine

Treba da se zahvale obojici. Realno Milsap je za neki evropski tim da ulazi sa klupe a Plamli za ABA isto da ulazi sa klupe. Za te pare moze svasta da se kupi. Marijanovic ili slican radnik za drugog centra i kec koji moze da da 10-15 koseva po utakmici ali konstantno. Mogli bi naizad da pocnu da koriste Bola. Ako sedi na klupi nece napredovati a trebalo bi.
(Proka, 28. septembar 2020 12:04)

A jeste sad, Milsap da ulazi sa klupe u Evropi. Problem sa Milsapom je taj što je čovek zaostao u prošlosti u 2017. kad je bio Ol-Star i misli za sebe da poseduje isti atleticizam i sposobnost koju je posedovao tad. Ovo prouzrokuje to da mu je izbor šuta, za jednog 35-godišnjaka koji je 14 godina u ligi, blago kriminalan. Kad on u svojoj glavi zacrta da će da šutne, to je to, šutnuće pa makar trojice. Drugi problem mu je ogromna plata. E sada, Milsap je tokom ove sezone igrao sasvim korektno, šutirao 44% za 3 sa prosekom od 12 poena i 6 skokova po tekmi. U odbrani i skoku je i dalje koristan i zna da pogodi otvorenu trojku. Znači, treba ga potpisati za veteranski minimum i utubiti mu u glavu da igra svoju ulogu u odbrani i šutira samo kad je potpuno sam. Takav Milsap je veoma koristan.

Baki

pre 3 godine

Grent se mnogo bolje pokazao u ovom plejofu od Milsapa, a naročito od Plamlija. Nadam se da će Denver zadžati Grenta i osloboditi se pomenute dvojice,sve drugo bila bi greška. Sa još jednim dovoljno kvalitetnim centrom ili četvorkom, pored Jokića i Grenta, titula za Denver nije daleko.

krsto

pre 3 godine

Zadrzati ga. Molim nekoga da mi objasni sta se desava sa igracem kome istekne ugovor. Niko ga nece kao deo trejda, dotadasnji klub mu ponudi manju platu, on ne prihvati. Sta onda?
(Bocko, 28. septembar 2020 13:14)

Biro.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

citam celi dan na forumima NBA, jeste istice Plamlijevih i Milsapovih 42mil ali startuje Marejev maksimalan ugovor, koji je negde oko 34 mil po sezoni. ovo sto im ostane dace za Granta i mozda Herisu da povecaju platu. ako Milsap i Plamli prihvate minimalan veteranski ugovor, ostace. suska se da ce draftovati Pokusevskog na ovom draftu.

Mihailo NS

pre 3 godine

nista ne kapiram ovaj sistem u NBA oko kupovine,prodaje igraca.
da li oni omaji neki max. budzet koliko sme da potroši na igrace,plate it il kao u fudbalu kolko para,tolko muzike?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)(maler, 28. septembar 2020 13:37)

NBA ima takozvani SalaryCap, odnosno limit isti za sve ekipe koliko ide na plate igrača. Recimo da je to trenutno 110 mil

Znači sve se vrti oko tog Cap-a, svi timovi bi trebalo da potroše približno isto, i tako se pravi konkurentnost a liga je zanimljivija i pravednija.

Postoji i LuxuryTax, odnosno porez na luksuz, pa ako recimo neki tim pređe 1 milion preko tog Cap-a za plate, oni u startu moraju da dodaju još jedan milion na porez za luksuz koji ide od svih timova koji prekorače limit u jedan ćup iz kojeg se na ravne časti deli drugim timovima koji nisu prekoračili. Recimo imaš limit 110 mil, već si platio Mesija i na limitu si i hoćeš i Ronalda od 50 mil u istom timu, ti moraš da spremiš 50 za ronalda i još 50 da pošalješ drugim timovima.

Takođe postoji i minimum, pa tako tim koji ne potroši 90% salaryCap-a, ostalih 10 posto isto šalje u taj isti ćup.

Naravno postoje i izuzeci, pa se ovo zove Soft Cup, odnosno, može se preći limit bez plaćanja poreza u nekim slučajevima, Bird rights-Kada prelaziš granicu da bi potpisao igrača kojeg si ti draftovao u ligu, ili potpisuješ igrača na veteranski minimum itd...

Da nema SalaryCap-a u teoriji bi imao all star ekipe