Nedelja, 16.08.2020.

20:00

Roni O'Saliven je svetski šampion!

Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena po šesti put je postao svetski šampion.

Izvor: SN

Roni O'Saliven je svetski šampion! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir Stevanović

pre 3 godine

Sećam se jednog detalja kada je Ronny odigrao par poteza levom rukom jer mu je tako sa te strane odgovaralo(kontra strane).Tip se žalio da ga je Ronny ponižavao.Ronny je rekao da nije i pitao ga da odigraju par frejmova, ali Ronny da odigra sve levom rukom. Tip je pristao. Roony ga je je oduvao. Igrač je dobro rangiran, ne mogu da se setim imena.A veliki Ronny je bio u teškoj depresiji!Uzeo je vrhunskog psihologa,koji radi sa Engleskim fudbaleri koji idu na svetska i evrepska fudbalska takmičenja.Od tada je najboljem ikada snooker igrača krenulo sve najbolje!

Joca

pre 3 godine

Čemu pljuvanje komentatora, oni rade najbolje što umeju. Kriv je njihov poslodavac. Živeo SBB koji nudi opciju da izabereš koga slušaš

genije

pre 3 godine

Jedan je Roni. Samo biografija mu je da čovek ne poveruje: otac otišao u zatvor 1992. zbog ubistva i odležao 18 godina. Majka bila u zatvoru godinu dana 1996. zbog utaje poreza, i on se tada starao za svoju maloletnu sestru. Postao je deda pre dve godine i negde oko 2013. išao da radi na farmi. Inače bio odličan polumaratonac: mislim da mu je lični rekord oko 1 sat i 15 minuta. Svet ga voli jer se vidi iz aviona da ima probleme, da je ne samo genije već i ličnost kojoj nije uvek sve med i mleko. Nemam nikakve sumnje da je najveći ikada koji je igrao ovu sjajnu igru. Pobeda nad Vilijemsom je bila muška, a nad Selbijem je postigao isto ono što i Novak prošle godine protiv Federera.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Karlo Prvi, 17. avgust 2020 00:58)

Tata Irac, mama Sicilijanka, u njegovoj krvi se udruzila njujorska mafija (doduse poslednjih 20 godina tamo ima i Rusa i Albanaca, ali govorim o onih 50 godina pre toga)

Jovan

pre 3 godine

NEshvatljivo je da jedna tako moćna kuća sebi dozvoljava da potpuni diletanti komentarišu sport koji Eurosport prati 30 godina. Da li iko sluša te ljude, da li neki direktori iz Evrope shvataju da ovde rade potpuno nestručni komentatori. Raspustite sve njih i ostavite samo engleske komentatore, koji su doktori nauka za ove naše bezveznjakoviće.

Dragi Ivić

pre 3 godine

Раније, док сам ''шетао'' бројним каналима, преноси снукера су ми изгледали као ''фриз'' кадар - мртве муве падају с плафона. Једном сам се удубио и захваљујући одличним коментаторима, констатовао да ова игра може бити узбудљивија од последњих пет минута енглеског фудбала.
Од тада седим закуцан за фотељу од почетка до краја, а моји у кући мисле да сам одлепио.

Кад је реч о овогодишњем првенству - како је почело за Ронија, тако се завршило. Дошао је ''чича'' да им одржи лекцију и подсети да још није поломио штап и ко у кући снукера носи панталоне. Талентованог Тепчају је демолирао, за почетак, а оно што је урадио синоћ не виђа се ни у једном спорту тако често (ако изузмемо утакмицу Бајерн - Барселона ;) )

И још нешто: свака част за џентлменство Кајрена Вилсона. Многи би подвили реп, обесили нос или плакали као Федерер или Мареј, али ови су из друге приче.
ПС
Честитке редакцији портала што није пропустила овај догађај!

mickeyrs

pre 3 godine

@peđa, da, jedino čovek sa malo dubljim/hrapavijim glasom (izvinjavam se što mu ne znam ime, pretpostavljam da je to pomenuti gospodin Vukadinović) zaista profesionalno komentariše snooker i vidi se i da poznaje sport, a i komentatorski posao, milina za slušanje, zaista zvuči kao i engleske kolege.

S druge strane, jasno mi je da je Eurosport privatna firma i da mogu da zaposle koga god hoće, ali da TOLIKO ne vide kakve balvane drže već godinama na tenisu, pa evo i snookeru, to mi je frapantno. Da li iko tamo stvarno ne primećuje lavinu negativnih komentara na Pešikana, Banjca i ekipu, ne ide mi u glavu... možda mogu da prođu za komentarisanje Bundes lige, ali staviti ih na sportove o kojima očigledno nemaju pojma je zločin prema gledaocima. Još kad reče ovaj jedan kako 'komentariše snooker preko 10 godina...' stomak mi se okrenuo. Da nema baš nikog ko se razume pa ajd, ali da ih toliko forsiraju... jedino objašnjenje je da im je budžetić tolika mizerija pa drže tih 4-5 nesrećnika za sve moguće sportove, mada je i to sramota za toliku kuću...

Peđa

pre 3 godine

@ mickeyrs

Druže, apsolutno si u pravu što se tiče komentatora. U sportu u kojem bi trebali da služe da ponekad ispale neki kuriozitet ili poređenje, ili ako su nekada igrali barem bilijar da daju mišljenje šta bi i kako po njima mogao igrač da odigra, oni kao radio komentatori pričaju bezvezne i sto puta prežvakane priče o tome koliko ko brzo igra (specijalno je ovaj Cerovina dosadan, jer kadgod ne zna o čemu da priča krene da upoređuje Un Nua i Ronija i ko ima brži prosek u dužini razmišljanja pre poteza). Pešikan (drugi komentator na Eurosportu) je takođe davež: kad mu se nešto (ili neko ne sviđa) jednostavno krene da daje jednostrane komentare i na taj način odvlači pažnju od igre. Jedini pravi komentator ove igre je bio Predrag Vukadinović (i nema veze što mi je imenjak), jer je čovek pre svega znao igru, a kad neko poznaje sport koji komentariše i njegovi komentari dobijaju smisao.
Ne bi bilo loše da ovi koji to danas rade malo pogledaju neki prenos njihovih engleskih kolega, možda nešto nauče i prestanu da smaraju.
Inače, neko je u komentarima pohvalio simultani prevod koji je Cerovina uradio na kraju, tokom ceremonije. Druže, lepo je to što zna dovoljno engleski da može da uradi tako nešto i za to mu i ja odajem priznanje, ali to je, barem što se mene tiče, jedina dobra stvar kod njega...

Sava

pre 3 godine

To sto ljudi ovde ne vole Engleze ne znaci da imaju pravo da ih vredjaju. Roni je Englez koji to istice na svakom mestu. U opste ne zelim da mu kopam po krvnim zrncima i boji koze. U svakom mecu na semaforu pored imena i prezimena mu stoji Engleska zastava. Nije mi jasno ta nasa potreba da ljudima namećemo ko su ako oni to nece ili to ne prihvataju. Te Modric je Srbin te je Ćorić Srbin pa Dražen, Dončić... Ama ako oni kazu da nisu Srbi onda nisu! Ako Hamilton kaže da je Englez za mene je Englez! Ako je Zidan Francuz onda je Francuz!
Ali nemamo nikakav problem da Rukavina, Štefaneka, Mešter budu "Srbi".

Salle

pre 3 godine

kako se samo provukao i polufonalu na srecu kao i u finalu.


bez obyira na rezulatat covek ima srece i srece.


opali po kuglama i crvena udje u rupu.


steta sto selbi nije imao delic srece kao roni.


za drugog finalistu da ne pricam. decko je imao sanse i sanse i sanse ali nista. rupu nije mogao da pogodi. sramota.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan, 16. avgust 2020 23:26)

Uh, uh...opali po kuglama?? Od kad pratiš snuker?? To njegovo "opali" po kuglama je zaštitni znak "ofanzivnih" igrača. Verovatno ti je taj pojam nepoznat, jer ih je malo u današnje vreme. Upravo je Selbi predvodnik stare škole snukera, tj davitelja igre. Čovek ne sme da "opali" kuglu ako je razdaljina veća od pola dužine stola, čak iako je u pravcu sa belom. OSaliven "opaljuje" po kuglama od 1992. godine, da li stvarno misliš da ga sreća prati toliko dugo? Daj čoveče...

NIKOLA JOVANOVIC

pre 3 godine

Roni O'Saliven je svetski šampion!
Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena po šesti put je postao svetski šampion.
Stiven Hendri je trenutno jedini snuker igrač sa više titula od Ronija O'Salivena, koji je prvi put došao do titule posle 2013. godine.

Zar nije neko mogao da se potrudi i da napise koliko je titula imao Stiven ????

Džigi

pre 3 godine

Jedan je Stephen Hendry! Ali svako vreme ostaje u sećanju vršnjaka svojih.... Volim Rorija ali and bih upoređivao njih dvojicu u punoj snazi stavio bio pare na Hendrija.

Wllaxy

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

U stvari, najverovatnije ne bi jer je on sve svoje titule osvojio tokom devedesetih godina kada je konkurencija bila daleko slabija nego sada, pre svega zbog generacijskog jaza koji je nastao odlaskom nekih velikana i time što su mlade nade bile tek na početku karijera (U periodu od 1992-1996. godine kada je vezao pet titula, kasniji veliki šampioni su imali od 17-21 godine). Od svoje poslednje titule svetskog prvaka 1999. godine pa do penzionisanja, nakon što su na scenu stupili pre svih O'Salivan, Higgins i Williams on je osvojio svega par rangirnih titula što u praksi govori sasvim suprotno od tvoje teorije.

andreas kisser

pre 3 godine

Uz mister Bina jedini Englez kojeg volim!!!
(BOSS, 16. avgust 2020 21:03)

Rođen u Engleskoj, ali po nacionalnosti nije Englez. Otac Irac, a majka Italijanka sa Sicilije.
Puno ime - Ronald Antonio O'Sullivan.
(X, 16. avgust 2020 21:49)

pogresio si, upravo je po nacionalnosti englez, iako mozda nije po poreklu. sto ne menja mnogo stvari, ako bi ga neko pitao sta je verovatno bi odgovorio da je englez (poput brace galager i jos par miliona engleza koji su u drugom ili trecem kolenu irci). zanimljivo je kakvih je razmera nepoznavanje termina narod, nacija i etnicitet na balkanu.

Eto znam

pre 3 godine

Da bi bio šampion morao je da igra kao Novak. Saliven je majstor I dobar matematičar. Mada u zadnje vreme gubi koncentraciju. Nadam se da će igrati bar još jednu godinu.

POPE

pre 3 godine

Ovo SP je bilo daleko najnekvalitetnije od svih igranih. Svi igraci igrali ispod proseka. Bravo za Ronija. Drago mi je sto je pobedio ziherasa Selbija. Volim igrace koji ne kalkulisu mnogo nego igraju napadacki. To su samo Roni i Tramp.

mickeyrs

pre 3 godine

Pre svega, ne mogu da verujem da nas Eurosport, nakon tenisa, šikanira ovim polukomentatorima i na snukeru. EON nema selekciju language feeda te smo primorani da slušamo sramotno blebetanje tokom celog turnira i totalno nemanje osećaja za igru. Eurosportplayer ostade jedino rešenje.

Kritike ka Roniju za ono raspaljivanje po kuglama u polufinalu su neopravdane - gledah danas ponovo poslednja 4 frejma i čovek je svaki put kada je Selbi igrao neki bezvezan safety a ima čistu kuglu za nastavak brejka jasno slao signal šta misli o takvoj igri. Na opravdanu defanzivu je i on igrao racionalno.

A šta reći tek za ono čekanje i razmišljanje 2 min da ga vrati da igra ponovo, kontam da ga je potpuno razbesnelo i da je zato raspalio iz sve snage i nije ga ni bilo briga za taj frejm. Poklonio je roze kuglu i onda odigrao savršena 2 napadačka i 1 savršen taktičko defanzivni poslednji. Mislim da je bilo i preko 250 poena bez odgovora Selbija, pogađao je i dugačke i teške kugle kao na traci brzinom iz najboljih dana. Da, iskazao je jasan bunt i nepoštovanje prema smaračkoj igri Selbija. I pobedio ga njegovim oružjem na kraju. Zato je najveći.

Finale je svakako bilo formalnost, mada su obojica očajno odigrali, Ronie malo manje loše, ali dovoljno za laganu pobedu.

Eto znam

pre 3 godine

Da bi bio šampion morao je da igra kao Novak. Saliven je majstor I dobar matematičar. Mada u zadnje vreme gubi koncentraciju. Nadam se da će igrati bar još jednu godinu.

Stefan

pre 3 godine

Pre 2-3godine gledao sam neko polufinale O'Salivena. Bas je gubio i jedini potez koji bi ga izvukao iz situacije bio je da ubaci crnu lopticu tako sto udara belu od 3 martinele. Što je učinio!!!!

Zabezeknut sam bio.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Dejvis braćo ima 15, zna se ko je najveći. Doduše tad se igralo na foru branioca i izazivača, danas po kup sistemu i teže je, ali Dejvis je Dejvis.. 15 puta baja prvak sveta, mislim da ga niko nikad neće oboriti sa prvog mesta, pogotovo u ovakvoj eri snukera. A Roni ko Roni, šta reći, krivo mi je samo što je kao da je iz Srbije luda glava, da nema bubice imao bi sad bar 10 titula, ali svakako veliki šampion, ako ne i najveći. A Vilson je igrao koliko mu je Roni dao, mlad je i ima vremena, dobijao je Ronija 2014 dakle može sa njim, ali danas je bio samo učesnik i ništa više.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Jedan je Roni. Samo biografija mu je da čovek ne poveruje: otac otišao u zatvor 1992. zbog ubistva i odležao 18 godina. Majka bila u zatvoru godinu dana 1996. zbog utaje poreza, i on se tada starao za svoju maloletnu sestru. Postao je deda pre dve godine i negde oko 2013. išao da radi na farmi. Inače bio odličan polumaratonac: mislim da mu je lični rekord oko 1 sat i 15 minuta. Svet ga voli jer se vidi iz aviona da ima probleme, da je ne samo genije već i ličnost kojoj nije uvek sve med i mleko. Nemam nikakve sumnje da je najveći ikada koji je igrao ovu sjajnu igru. Pobeda nad Vilijemsom je bila muška, a nad Selbijem je postigao isto ono što i Novak prošle godine protiv Federera.

NikolaKG80

pre 3 godine

Najveći je Stephen Hendry i tu Ronnie nema šta da traži, ma koliko bude postigao do kraja karijere. Nije sve u brojevima, naročito u ovom otmenom sportu.

Ivan Veljković

pre 3 godine

Bravo za velikog Ronija O' Salivena koji je na ubedljiv način osvojio svoju 6. titulu svetskog šampiona u snukeru i vratio se tamo gde mu je mesto, na tron u Krusiblu naravno. Veliki sam ljubitelj snukera, gledao sam ceo turnir u Šefildu i kao veliki navijač Ronija O' Salivena mogu reći da mu je i ova 6. titula sasvim zaslužena. Posle laganog posla u 1. kolu protiv Un Nua kog je demolirao sa 10:1, usledile su velike pobede protiv odličnog Dinga pa zatim protiv starog rivala odličnog Vilijamsa i onda u polufinalu velika pobeda 17:16 protiv njegovog najvećeg i najnezgodnijeg protivnika Marka Selbija koji mu uvek zadaje veliki posao s tom svojom strašnom sejfti igrom kojom ga uvek propisno izmaltretira, ali ovoga puta Roni je uspeo da se osveti Marku Selbiju za onaj poraz u finalu 2014. godine i utoliko pre ova titula mu je još veća jer je stigao do nje pobedom i protiv Selbija u polufinalu. U finalu protiv Kajrena Vilsona Roni je bio veoma dominantan gotovo u toku celog meča i pobedio 18:8, samo je u 2. sesiji Vilson pružio snažan otpor ali je Roni u preostale tri bio skroz dominantan, naročito je u 3. sesiji prosto demolirao Vilsona svojom čudesnom ofanzivnom igrom u kojoj mu nema premca u svetu. Pogađao je i daleke teške kugle veoma precizno i Vilsonu nije dao ni promil šanse. Ovom novom titulom svetskog šampiona Roni je nanizao i svoj 20. snuker Gren Slem i još više zabetonirao svoje mesto na tronu najboljeg igrača svih vremena ove predivne igre! Bravo bravo Roni majstore!

kicOne

pre 3 godine

Dragi ljubitelji snukera,ispratismo jos jedan spektakl u cuvenom Krusiblu. Kao Ronijev fan,mislim i nadam se,da nas je vecina u ovom trenutku zadovoljna. Ne kvalitetom finala,vec pobednikom. Iskreno,ocekivao sam i jos laksu i u ubedljiviju Ronijevu pobedu. Razlog- emotivna ispraznjenost Kajrena Vilsona. On je svoje odradio u polufinalu. Sto se tice izlizane diskusije o najboljem svih vremena,reci cu samo da je najveci broj ljudi zavolelo snuker gledajuci Ronija. Slozili se ili ne... Napominjem da snuker redovno pratim nekih 25 godina. Pozdrav ljubiteljima ovog predivnog sporta.

milan

pre 3 godine

kako se samo provukao i polufonalu na srecu kao i u finalu.


bez obyira na rezulatat covek ima srece i srece.


opali po kuglama i crvena udje u rupu.


steta sto selbi nije imao delic srece kao roni.


za drugog finalistu da ne pricam. decko je imao sanse i sanse i sanse ali nista. rupu nije mogao da pogodi. sramota.

Mustra

pre 3 godine

Da se javi neki Srbin koji ga je upoznao i ima sliku sa njim. Pre par godina u Minhenu egzibicija, dolaze on i Stiv Dejvis (sudila Mihaela Tab). Bio uporan, ostao do kraja, imao srece. Kasnio im avion, pojavise se odjednom u lobiju. Pola sata razgovora sa svima, vrlo prizemni i normalni. Stiv Dejvis izuzetno sarmantan i duhovit, a Roni me iznenadio koliko zna o Srbiji i nasem sportu. Sasvim normalan svet, a 11 puta zajedno bili prvaci sveta u tom momentu.

Sremac

pre 3 godine

Sve je receno onim da je mozda veci i od samog sporta kojim se bavi.
Ja snuker pratim od 1990 i od Hendrijevog preuzimanja trona od S. Davisa. Tih godina sam i ziveo u Londonu i u vise navrata pokusavao da igram snuker
Mislio sam da ce mi pristojno igranje bilijara pomoci da brzo dostignem neki nivo i u snukeru. Ne mogu vam opisati koliko sam se jadno osjecao za ogromnim stolom sa sitnim kuglama... Uzas.
Zato, jos jednom naklon svim dobrim igracima te divne igre i kralju Roniju.

odgovaram za druga

pre 3 godine

A šta ćemo sa Džo Dejvisom, on je 15 puta bio prvak sveta? Jel njega neračunamo
(pitam za druga, 16. avgust 2020 21:53)

Ne računamo.

Momčilo

pre 3 godine

@Nik... Finale pre finala je bilo Vilijams Roni. To su dva igraca Snukera sto je jos i Tramp. Svi ostali na čelu sa Selbijem nisu igrači nego kompjuterizovani roboti. Koji svi igraju isti šablon. Ti vidim prati i voli Snuker steta sto ga ne razumes.

Dejan

pre 3 godine

Svaka čast za O'Salivena čovek je klasa i legenda ove igre ali moj najjači utisak večeras je momak koji je prenosio ceo turnir na EurSp. Srbija... Kakav majstorski simultani prevod na kraju meča prilikom intervjua sa finalistima, čovek je ubio. Domaći zadatak za 99 posto sportskih novinara.

Max

pre 3 godine

Lepo neko napisa ovde, kad covek redi da igra ne moze mu niko nista, pa imao I repku snukera naspram sebe. U svakom slucaju jedan jedini. Roni, pa nekoliko mesta prazno, pa .....

zzbz

pre 3 godine

Steta sto ima ludu glavu, inaci imao bi mnogo vise. Veliki majstor ove igre, kako samo lako ubacuje kugle, i pozicionira belu. Kad hoce da igra, ne moze mu niko nista. Bravo raketo!

Canadaboy

pre 3 godine

nagovarajte sve koji ne prate snuker da pocnu jer to je jedna tako zanimljiva i gospodska igra,tolika kolicina fer pleja ne postoji ni u jednom drugom sportu.Ja sam uz brata poceo da gledam,pre toga sam cuo za snuker kao sto sam cuo za Madagaskar.Svadjali smo se jer sam uvek hteo da gledam fudbal,a ovih dana nisam gledao ni ligu šampiona ni nba nego samo snuker :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 16. avgust 2020 21:29)
Pratim snooker od negde 2000te, ljudi se čudili i krstili kad bi došli kod mene a ja pratim 🎱.....i dan danas ne gledaju, i meni se čude....

Прележала шизофренију и сад ми је све јасн

pre 3 godine

Браво Рони! Штета што Трамп није прошао, сигурно би било занимљивије.

ValterNBG

pre 3 godine

Veoma simpatican lik,ko je gledao polufinala I finale od komentatora je cuo sve,da se ne ponavljam.Ipak,polufinale protiv Selbija je za pricu.On je,kao sto sam kaze,dosao da se zabavi.U svojoj glavi on je taj mec odavno izgubio,lupao je loptice(pomalo nesportski),pa sta bude,totalno mu je bilo svejedno.E onda,na 16-14,odigrava bez greske I shvata da ima priliku,koristi je I to je bio pre svega psihicki slom Selbija koji posle izjavljuje da je njegova igra nepostovanje sporta I njega samog.Da se razumemo,obozavam Ronija ali to polufinale,hmmm...Njegova opustenost tokom celog meca podseca na Noletov ritern protiv Federera-raspalio majstor pa sta bude.I pored svega,neopisivo mi je drago sto je Roni prvak I sto ims sansu da prestigne Hendrija,kad vec moj favorit Higins nije uspeo,bar na ovom turniru.ps.greota sto u BG ima samo jedan snooker klub.

OneManShow

pre 3 godine

pre neki dan sam čitao intervju na nemačkim medijima od njega, da moraš da razmišljaš kao Đoković, da bi postao šampion sveta. izgleda da mu je to uspelo. žive legende...

Nik

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

Nije se Hendry odmah penzionisao, igrao je on još punih 13 godina od poslednje titule na svetskom prvenstvu. Jednostavno, posle 30. godine nije mogao da održi isti nivo. Penzionisao se 2012. sa 43 godine. Poslednjih 6-7 godina ga nigde nije bilo jer nije mogao ni da se kvalifikuje na najveće turnire.
(X, 16. avgust 2020 21:43)

Ljudi su mi dali onolike minuse samo zato sto sam Vilsona nazvao pajac a po igri u finalu, pogotovo u 3. sesiji nije bolje ni zasluzio a nazvao sam ga tako jer sam vise i od njega i od finala ocekivao... Steta sto Trump sa te strane nije stigao do finala jer je ustvari finale pre finala bilo O’Sulivan-Selby koje je Selby vise svojom krivicom izgubio... A sto se Hendry-a tice, nisi u pravu, on se penzionisao 2012. na svetskom prvenstvu gde je odigrao mec pre toga Maksimum... A penzionisam se sa 16-og mesta sa svetske rang liste, znaci jos uvek je bio nosilac i nije morao da igra kvalifikacije a i da je pao ispod 16. Igrao bi jedno kolo kvalifikacija... Npr te godine je O’Sulivan bio 14. I osvojio svetsko prvenstvo...

Gabrijel147

pre 3 godine

Šta reći za legendu.....Mislim da je na mjesru reći da je veći i od same igre i da je legenda koja je neprevazidjena.
Njegova dugovječnost je prosto neverovatna i on i u petoj deceniji ima tu klasu da bude najbolji.
Pogledajte zdrijeb kroz koji je prosao i koga je sve dobio. Pojam zaista.

Sada je samo pitanje da li će da uzme i tu famoznu 7 titulu sampiona sveta....
Iako to svi znaju on po svim brojkama i rekordima najveći ikada. Čak je i van stola često u centru pažnje zbog svoje lucidnosti.

Bilo kako bilo čestitke za velikog šampiona....mislim da su trenutno on i John Higgins, poslednja 2 "Boga" snukera koji još aktivno igraju i pobedjuju.

Svaka čast i naklon do poda za "Raketu".
Idemo po 7 titulu i vječni rekord GOATa.

Chox

pre 3 godine

Nije bilo neko finale, uglavnom kakva budu finala jer su igraci premoreni, narocito sad posle 17-16 u oba polufinala, Roni je izvukao ovo na suv kvalitet, 3 frejma na cistu srecu uzeo, uglavnom bolje nego onog Selbija koji mrcvari Snuker da gledamo. Roni je najveci svih vremena i dobre je da je posle 6 godina opet uzeo titulu
(Rocket, 16. avgust 2020 20:59)

Selbi je jedan od najintelegentnijih igraca u istoriji , nije snuker samo ubacivanje kugli

Danilo Wien

pre 3 godine

Roni moze tri puta bolje od ovoga, samo jedan century za 17 frejmova je neverovatno malo, puno gresaka sa obe strane, Roni je imao ogromnih problema sa brzinom bele, toliko puta prekidao brejk, ali je opet Wilson pravio greske i vracao ga

memento

pre 3 godine

Žao mi je Vilsona, dopadljiv mlad čovek i strašno dobar snukeraš, ratnik, kako mu je i nadimak ali protiv ovakvog Ronija ni dvoje naspram njega ne bi imali šanse. Svaka čast legendi!

splicho

pre 3 godine

epski put do svjetske titule metuci un-nooha, i pobjedama protiv sampiona williamsa te povijesnim come backom u polufinalu s majstorom selbijem u deciding frejmu. wilson nije imao sanse u glatkom finalu

idemo dalje...hendry next 7ica

Danilo Wien

pre 3 godine

Roni moze tri puta bolje od ovoga, samo jedan century za 17 frejmova je neverovatno malo, puno gresaka sa obe strane, Roni je imao ogromnih problema sa brzinom bele, toliko puta prekidao brejk, ali je opet Wilson pravio greske i vracao ga

X

pre 3 godine

Uz mister Bina jedini Englez kojeg volim!!!
(BOSS, 16. avgust 2020 21:03)

Rođen u Engleskoj, ali po nacionalnosti nije Englez. Otac Irac, a majka Italijanka sa Sicilije.
Puno ime - Ronald Antonio O'Sullivan.

Robert

pre 3 godine

Roni je moj omiljeni igrač i za mene najbolji ikada. Ipak, to je samo pristrasno mišljenje njegovog navijača, pošto su titule Svetskog šampiona najbitniji parametar, a njih jedan igrač ima više od Ronija. Dok se makar ne izjednači sa Hendrijem, nema diskusije o GOAT-u. Na stranu popularnost, atraktivnost i ostalo, to je sve manje bitno.

Jorgebarabahosa

pre 3 godine

Čestitke Roniju, ali i njegovom najvernijem navijaču, Mom Saši. Svaka čast, tipovi! Uzeta 20. Gren Slem titula u snookeru, a sad napad na 18. u tenisu.

pitam za druga

pre 3 godine

A u snookeru, svakako mi je Roni najomiljeniji i smatram ga najvecim, ali morace jos jendu da osvoji zbog Hendrija, da bi se izjednacio sa njim, jer svakako vec sada ima vise titula, ali ipak ova je najbitnija i tu je jos iza doticnog, nazalost. Ali verujem da ce osvojiti ne 7 nego i vise, i da ce sa osvajanjem 8. postati totalna legenda u rangu leteceg visocanstva.
Go Ronnie, go !
(SofronijeTheGreat, 16. avgust 2020 21:08)

A šta ćemo sa Džo Dejvisom, on je 15 puta bio prvak sveta? Jel njega neračunamo

nevski

pre 3 godine

Roni je najveći šampion ove igre,prvo je vratio istim preokretom Šelbiju za ono finale iz 2013,Šelbi će bar narednih godinu dana biti razoren,iako ponovo igra dobro,a,ovo u finalu,koristio je greške Vilsona i prosečnom igrom dobio ubedljivo.
Sad,kad je ovakvom igrom dobio,setite se igara iz 2011 i 2012,kada se vratio snukeru,maltene nije ni igrao,tada je sa te dve titule i igrom,stekao besmrtnost.
Da završim,ima Roni još igre u gripu,može da igra do kad god hoće,i treba,jer,igra posle njega neće biti ista.

X

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

Nije se Hendry odmah penzionisao, igrao je on još punih 13 godina od poslednje titule na svetskom prvenstvu. Jednostavno, posle 30. godine nije mogao da održi isti nivo. Penzionisao se 2012. sa 43 godine. Poslednjih 6-7 godina ga nigde nije bilo jer nije mogao ni da se kvalifikuje na najveće turnire.

Momčilo

pre 3 godine

@bskfan... Prijatelju Roni je umetnik sa loptom Novak i Lebron su odlični igrači, majstori ali realno oni sa leprsavom igrom bez ikakvih šablona koju igra Roni veze nemaju. Trče, skacu,udaraju ali to nije to. Uostalom nisu ni blizu tome da ih publika voli kao Ronija. Publika bira miljenik i ne greši nikada.

Nik

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...

Плазма на ћирилици

pre 3 godine

Jedan jedini..... najveci..... u snookeru nema rasprave ko je najbolji svih vremena kao u fudbalu ili kosarci.....

Ваљда тенису, а не кошарци?
Свака част, Рони.

Pegone

pre 3 godine

@Bog otac. Sta je Federer u tenisu, Mesi u fudbalu, to je on u snukeru.
(Makaveli, 16. avgust 2020 21:05

Bas si nasao da ga poredis sa gubitnicima pogotovo Mesija posle 8:2 od Bajerna.Federer ima negativan skor i protiv Nadala i protiv Noleta :-P

tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac

pre 3 godine

Kraj proslog vijeka, dolazim iz BG sa faksa kuci, kazem burazeru, tada srednjoskolcu, da izadjemo malo u grad, na pice. Kaze on, u 20h pocinje Ronnie, pa kad zavrsi. Koji crni Ronnie, ko je to? Te veceri, Ronnie je bio katastrofalan, ali to nesto sto taj lik posjeduje, to ne mogu da opisem. Danas, kao stara konjina od skoro 45, uglavnom ostvarena u zivotu, i dalje sa istim zarom gledam genija. Njegov uramljen poster stoji u mom stanu, u kojem vise samo jos dvije ikone, Svetog Nikole i pokojnog patrijarha Pavla. Razmisljao sam dugo da li postoji sportista veci od sporta kojim se bavi, padali mi na pamet Jordan, Schumacher, Federer, Rossi, pa onaj golfer,..., ali ne, jedini veci od sporta kojim se bavi je Ronnie. Ne samo marketinski produkt, vec suvi genije. Da li ce doci do sedme ili ne, meni nebitno, za mene je najveci ikada, najtalentovaniji i najharizmaticniji, svakako.

Лаки'

pre 3 godine

Шампион у 44 години, какав мајстор ове прелепе игре! Природни геније, један једини Рони "the Rocket" O' Саливен

Aleksandar

pre 3 godine

Sjajan turnir i kao slag pobeda svima omiljenog igraca.Samo jedan apel svim ljubiteljima snukera,nagovarajte sve koji ne prate snuker da pocnu jer to je jedna tako zanimljiva i gospodska igra,tolika kolicina fer pleja ne postoji ni u jednom drugom sportu.Ja sam uz brata poceo da gledam,pre toga sam cuo za snuker kao sto sam cuo za Madagaskar.Svadjali smo se jer sam uvek hteo da gledam fudbal,a ovih dana nisam gledao ni ligu šampiona ni nba nego samo snuker :)

SofronijeTheGreat

pre 3 godine

@Canadaboy

U kosarci itekako ima najboljeg i to daleko najdominantnijeg od svih ostalih sportova. U fudbalu je vec prica malo drugacija.

A u snookeru, svakako mi je Roni najomiljeniji i smatram ga najvecim, ali morace jos jendu da osvoji zbog Hendrija, da bi se izjednacio sa njim, jer svakako vec sada ima vise titula, ali ipak ova je najbitnija i tu je jos iza doticnog, nazalost. Ali verujem da ce osvojiti ne 7 nego i vise, i da ce sa osvajanjem 8. postati totalna legenda u rangu leteceg visocanstva.
Go Ronnie, go !

Winner

pre 3 godine

Čestitke za najvećeg, doktora ove igre, gotivnog čoveka!!! Uz Rosija omiljeni strani sportista...
p.s. Hvala ti Bože što si sačuvao Rosija danas

nfs

pre 3 godine

Ovo finale je bilo loše, definitivno je meč turnira bilo polufinale Roni vs Selbi. Mada, ceo turnir je bio neko mučenje, valjda igrači zbog pauze nisu u formi. Poslednji frejm Vilsona I MekGila je bio zabavan, ali i sramotan. Takvi igrači nisu dorasli finalu SP-a. Svakako je, pored Ronijeve 6. titule, najjači utisak ispadanje Trampa od Vilsona.
Roni je zasluženo osvojio jer je na putu imao Dinga, Vilijamsa I njegovog najvećeg mucitelja, kako sam Roni naziva Selbija. Kako se provukao protiv Selbija, koji je zbog preterane defanzivne igre izgubio zasluzeno, nije bilo sumnje da će Vilson samo da bude deo publike.
Da je genije, genije je, nema sta. Iako sam navijač Trampa i Robertsona, činjenica je da je Roni ipak institucija.

kaokakao

pre 3 godine

Svaka cast. imao je izgubljen mec protiv Selbija, gubio 13:9 i u 23. frejmu Selbi imao dobijen frejm, medjutim jedan los potez, malo i srece za Ronija i sve se preokrenulo. Vidjelo se da je to ostavilo traga na Sebiju, jer je Roni bio u nokdaunu i igrao prakticno sulude poteze do tad,nije licio na sebe. Navijao sam za Selbija, ali eto.

Gambeeet

pre 3 godine

Doktor igre zvane snuker! 3 titule svetskog šampiona u 3 različite decenije, ukupno šesta, želim mu od srca i 7. i 8. titulu, pa da prisustvujemo istoriji i u ovom gospodskom sportu. Šteta što se Roni lepo ne namesti na ovu poslednju crnu za stotku, fenomenalni pogoci prethodno :)))

Rocket

pre 3 godine

Nije bilo neko finale, uglavnom kakva budu finala jer su igraci premoreni, narocito sad posle 17-16 u oba polufinala, Roni je izvukao ovo na suv kvalitet, 3 frejma na cistu srecu uzeo, uglavnom bolje nego onog Selbija koji mrcvari Snuker da gledamo. Roni je najveci svih vremena i dobre je da je posle 6 godina opet uzeo titulu

dhdhhdh

pre 3 godine

Voleli ga ili ne, ovo je najveci snukeras svih vremena, da ne bude da ne spominjem Hendryja i Davisa koji su tu u vrhu, ali sa Ronniem nikada ne znas sta da ocekujes, da Selbyja defanzivnog majstora dobijes sa onakvom ispodprosecnom igrom, ne racunajuci zadnja tri frejma tog polufinalnog meca i onda dodjes u finale i lagano odradis ono sto smo svi znali, to moze samo najveci u tom sportu!

Gambeeet

pre 3 godine

Doktor igre zvane snuker! 3 titule svetskog šampiona u 3 različite decenije, ukupno šesta, želim mu od srca i 7. i 8. titulu, pa da prisustvujemo istoriji i u ovom gospodskom sportu. Šteta što se Roni lepo ne namesti na ovu poslednju crnu za stotku, fenomenalni pogoci prethodno :)))

Aleksandar

pre 3 godine

Sjajan turnir i kao slag pobeda svima omiljenog igraca.Samo jedan apel svim ljubiteljima snukera,nagovarajte sve koji ne prate snuker da pocnu jer to je jedna tako zanimljiva i gospodska igra,tolika kolicina fer pleja ne postoji ni u jednom drugom sportu.Ja sam uz brata poceo da gledam,pre toga sam cuo za snuker kao sto sam cuo za Madagaskar.Svadjali smo se jer sam uvek hteo da gledam fudbal,a ovih dana nisam gledao ni ligu šampiona ni nba nego samo snuker :)

dhdhhdh

pre 3 godine

Voleli ga ili ne, ovo je najveci snukeras svih vremena, da ne bude da ne spominjem Hendryja i Davisa koji su tu u vrhu, ali sa Ronniem nikada ne znas sta da ocekujes, da Selbyja defanzivnog majstora dobijes sa onakvom ispodprosecnom igrom, ne racunajuci zadnja tri frejma tog polufinalnog meca i onda dodjes u finale i lagano odradis ono sto smo svi znali, to moze samo najveci u tom sportu!

Лаки'

pre 3 godine

Шампион у 44 години, какав мајстор ове прелепе игре! Природни геније, један једини Рони "the Rocket" O' Саливен

Dejan

pre 3 godine

Svaka čast za O'Salivena čovek je klasa i legenda ove igre ali moj najjači utisak večeras je momak koji je prenosio ceo turnir na EurSp. Srbija... Kakav majstorski simultani prevod na kraju meča prilikom intervjua sa finalistima, čovek je ubio. Domaći zadatak za 99 posto sportskih novinara.

Sremac

pre 3 godine

Sve je receno onim da je mozda veci i od samog sporta kojim se bavi.
Ja snuker pratim od 1990 i od Hendrijevog preuzimanja trona od S. Davisa. Tih godina sam i ziveo u Londonu i u vise navrata pokusavao da igram snuker
Mislio sam da ce mi pristojno igranje bilijara pomoci da brzo dostignem neki nivo i u snukeru. Ne mogu vam opisati koliko sam se jadno osjecao za ogromnim stolom sa sitnim kuglama... Uzas.
Zato, jos jednom naklon svim dobrim igracima te divne igre i kralju Roniju.

Rocket

pre 3 godine

Nije bilo neko finale, uglavnom kakva budu finala jer su igraci premoreni, narocito sad posle 17-16 u oba polufinala, Roni je izvukao ovo na suv kvalitet, 3 frejma na cistu srecu uzeo, uglavnom bolje nego onog Selbija koji mrcvari Snuker da gledamo. Roni je najveci svih vremena i dobre je da je posle 6 godina opet uzeo titulu

odgovaram za druga

pre 3 godine

A šta ćemo sa Džo Dejvisom, on je 15 puta bio prvak sveta? Jel njega neračunamo
(pitam za druga, 16. avgust 2020 21:53)

Ne računamo.

nfs

pre 3 godine

Ovo finale je bilo loše, definitivno je meč turnira bilo polufinale Roni vs Selbi. Mada, ceo turnir je bio neko mučenje, valjda igrači zbog pauze nisu u formi. Poslednji frejm Vilsona I MekGila je bio zabavan, ali i sramotan. Takvi igrači nisu dorasli finalu SP-a. Svakako je, pored Ronijeve 6. titule, najjači utisak ispadanje Trampa od Vilsona.
Roni je zasluženo osvojio jer je na putu imao Dinga, Vilijamsa I njegovog najvećeg mucitelja, kako sam Roni naziva Selbija. Kako se provukao protiv Selbija, koji je zbog preterane defanzivne igre izgubio zasluzeno, nije bilo sumnje da će Vilson samo da bude deo publike.
Da je genije, genije je, nema sta. Iako sam navijač Trampa i Robertsona, činjenica je da je Roni ipak institucija.

Mustra

pre 3 godine

Da se javi neki Srbin koji ga je upoznao i ima sliku sa njim. Pre par godina u Minhenu egzibicija, dolaze on i Stiv Dejvis (sudila Mihaela Tab). Bio uporan, ostao do kraja, imao srece. Kasnio im avion, pojavise se odjednom u lobiju. Pola sata razgovora sa svima, vrlo prizemni i normalni. Stiv Dejvis izuzetno sarmantan i duhovit, a Roni me iznenadio koliko zna o Srbiji i nasem sportu. Sasvim normalan svet, a 11 puta zajedno bili prvaci sveta u tom momentu.

Ivan Veljković

pre 3 godine

Bravo za velikog Ronija O' Salivena koji je na ubedljiv način osvojio svoju 6. titulu svetskog šampiona u snukeru i vratio se tamo gde mu je mesto, na tron u Krusiblu naravno. Veliki sam ljubitelj snukera, gledao sam ceo turnir u Šefildu i kao veliki navijač Ronija O' Salivena mogu reći da mu je i ova 6. titula sasvim zaslužena. Posle laganog posla u 1. kolu protiv Un Nua kog je demolirao sa 10:1, usledile su velike pobede protiv odličnog Dinga pa zatim protiv starog rivala odličnog Vilijamsa i onda u polufinalu velika pobeda 17:16 protiv njegovog najvećeg i najnezgodnijeg protivnika Marka Selbija koji mu uvek zadaje veliki posao s tom svojom strašnom sejfti igrom kojom ga uvek propisno izmaltretira, ali ovoga puta Roni je uspeo da se osveti Marku Selbiju za onaj poraz u finalu 2014. godine i utoliko pre ova titula mu je još veća jer je stigao do nje pobedom i protiv Selbija u polufinalu. U finalu protiv Kajrena Vilsona Roni je bio veoma dominantan gotovo u toku celog meča i pobedio 18:8, samo je u 2. sesiji Vilson pružio snažan otpor ali je Roni u preostale tri bio skroz dominantan, naročito je u 3. sesiji prosto demolirao Vilsona svojom čudesnom ofanzivnom igrom u kojoj mu nema premca u svetu. Pogađao je i daleke teške kugle veoma precizno i Vilsonu nije dao ni promil šanse. Ovom novom titulom svetskog šampiona Roni je nanizao i svoj 20. snuker Gren Slem i još više zabetonirao svoje mesto na tronu najboljeg igrača svih vremena ove predivne igre! Bravo bravo Roni majstore!

tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac

pre 3 godine

Kraj proslog vijeka, dolazim iz BG sa faksa kuci, kazem burazeru, tada srednjoskolcu, da izadjemo malo u grad, na pice. Kaze on, u 20h pocinje Ronnie, pa kad zavrsi. Koji crni Ronnie, ko je to? Te veceri, Ronnie je bio katastrofalan, ali to nesto sto taj lik posjeduje, to ne mogu da opisem. Danas, kao stara konjina od skoro 45, uglavnom ostvarena u zivotu, i dalje sa istim zarom gledam genija. Njegov uramljen poster stoji u mom stanu, u kojem vise samo jos dvije ikone, Svetog Nikole i pokojnog patrijarha Pavla. Razmisljao sam dugo da li postoji sportista veci od sporta kojim se bavi, padali mi na pamet Jordan, Schumacher, Federer, Rossi, pa onaj golfer,..., ali ne, jedini veci od sporta kojim se bavi je Ronnie. Ne samo marketinski produkt, vec suvi genije. Da li ce doci do sedme ili ne, meni nebitno, za mene je najveci ikada, najtalentovaniji i najharizmaticniji, svakako.

kicOne

pre 3 godine

Dragi ljubitelji snukera,ispratismo jos jedan spektakl u cuvenom Krusiblu. Kao Ronijev fan,mislim i nadam se,da nas je vecina u ovom trenutku zadovoljna. Ne kvalitetom finala,vec pobednikom. Iskreno,ocekivao sam i jos laksu i u ubedljiviju Ronijevu pobedu. Razlog- emotivna ispraznjenost Kajrena Vilsona. On je svoje odradio u polufinalu. Sto se tice izlizane diskusije o najboljem svih vremena,reci cu samo da je najveci broj ljudi zavolelo snuker gledajuci Ronija. Slozili se ili ne... Napominjem da snuker redovno pratim nekih 25 godina. Pozdrav ljubiteljima ovog predivnog sporta.

Winner

pre 3 godine

Čestitke za najvećeg, doktora ove igre, gotivnog čoveka!!! Uz Rosija omiljeni strani sportista...
p.s. Hvala ti Bože što si sačuvao Rosija danas

OneManShow

pre 3 godine

pre neki dan sam čitao intervju na nemačkim medijima od njega, da moraš da razmišljaš kao Đoković, da bi postao šampion sveta. izgleda da mu je to uspelo. žive legende...

SofronijeTheGreat

pre 3 godine

@Canadaboy

U kosarci itekako ima najboljeg i to daleko najdominantnijeg od svih ostalih sportova. U fudbalu je vec prica malo drugacija.

A u snookeru, svakako mi je Roni najomiljeniji i smatram ga najvecim, ali morace jos jendu da osvoji zbog Hendrija, da bi se izjednacio sa njim, jer svakako vec sada ima vise titula, ali ipak ova je najbitnija i tu je jos iza doticnog, nazalost. Ali verujem da ce osvojiti ne 7 nego i vise, i da ce sa osvajanjem 8. postati totalna legenda u rangu leteceg visocanstva.
Go Ronnie, go !

Canadaboy

pre 3 godine

nagovarajte sve koji ne prate snuker da pocnu jer to je jedna tako zanimljiva i gospodska igra,tolika kolicina fer pleja ne postoji ni u jednom drugom sportu.Ja sam uz brata poceo da gledam,pre toga sam cuo za snuker kao sto sam cuo za Madagaskar.Svadjali smo se jer sam uvek hteo da gledam fudbal,a ovih dana nisam gledao ni ligu šampiona ni nba nego samo snuker :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 16. avgust 2020 21:29)
Pratim snooker od negde 2000te, ljudi se čudili i krstili kad bi došli kod mene a ja pratim 🎱.....i dan danas ne gledaju, i meni se čude....

X

pre 3 godine

Uz mister Bina jedini Englez kojeg volim!!!
(BOSS, 16. avgust 2020 21:03)

Rođen u Engleskoj, ali po nacionalnosti nije Englez. Otac Irac, a majka Italijanka sa Sicilije.
Puno ime - Ronald Antonio O'Sullivan.

Danilo Wien

pre 3 godine

Roni moze tri puta bolje od ovoga, samo jedan century za 17 frejmova je neverovatno malo, puno gresaka sa obe strane, Roni je imao ogromnih problema sa brzinom bele, toliko puta prekidao brejk, ali je opet Wilson pravio greske i vracao ga

zzbz

pre 3 godine

Steta sto ima ludu glavu, inaci imao bi mnogo vise. Veliki majstor ove igre, kako samo lako ubacuje kugle, i pozicionira belu. Kad hoce da igra, ne moze mu niko nista. Bravo raketo!

kaokakao

pre 3 godine

Svaka cast. imao je izgubljen mec protiv Selbija, gubio 13:9 i u 23. frejmu Selbi imao dobijen frejm, medjutim jedan los potez, malo i srece za Ronija i sve se preokrenulo. Vidjelo se da je to ostavilo traga na Sebiju, jer je Roni bio u nokdaunu i igrao prakticno sulude poteze do tad,nije licio na sebe. Navijao sam za Selbija, ali eto.

ValterNBG

pre 3 godine

Veoma simpatican lik,ko je gledao polufinala I finale od komentatora je cuo sve,da se ne ponavljam.Ipak,polufinale protiv Selbija je za pricu.On je,kao sto sam kaze,dosao da se zabavi.U svojoj glavi on je taj mec odavno izgubio,lupao je loptice(pomalo nesportski),pa sta bude,totalno mu je bilo svejedno.E onda,na 16-14,odigrava bez greske I shvata da ima priliku,koristi je I to je bio pre svega psihicki slom Selbija koji posle izjavljuje da je njegova igra nepostovanje sporta I njega samog.Da se razumemo,obozavam Ronija ali to polufinale,hmmm...Njegova opustenost tokom celog meca podseca na Noletov ritern protiv Federera-raspalio majstor pa sta bude.I pored svega,neopisivo mi je drago sto je Roni prvak I sto ims sansu da prestigne Hendrija,kad vec moj favorit Higins nije uspeo,bar na ovom turniru.ps.greota sto u BG ima samo jedan snooker klub.

nevski

pre 3 godine

Roni je najveći šampion ove igre,prvo je vratio istim preokretom Šelbiju za ono finale iz 2013,Šelbi će bar narednih godinu dana biti razoren,iako ponovo igra dobro,a,ovo u finalu,koristio je greške Vilsona i prosečnom igrom dobio ubedljivo.
Sad,kad je ovakvom igrom dobio,setite se igara iz 2011 i 2012,kada se vratio snukeru,maltene nije ni igrao,tada je sa te dve titule i igrom,stekao besmrtnost.
Da završim,ima Roni još igre u gripu,može da igra do kad god hoće,i treba,jer,igra posle njega neće biti ista.

Pegone

pre 3 godine

@Bog otac. Sta je Federer u tenisu, Mesi u fudbalu, to je on u snukeru.
(Makaveli, 16. avgust 2020 21:05

Bas si nasao da ga poredis sa gubitnicima pogotovo Mesija posle 8:2 od Bajerna.Federer ima negativan skor i protiv Nadala i protiv Noleta :-P

Chox

pre 3 godine

Nije bilo neko finale, uglavnom kakva budu finala jer su igraci premoreni, narocito sad posle 17-16 u oba polufinala, Roni je izvukao ovo na suv kvalitet, 3 frejma na cistu srecu uzeo, uglavnom bolje nego onog Selbija koji mrcvari Snuker da gledamo. Roni je najveci svih vremena i dobre je da je posle 6 godina opet uzeo titulu
(Rocket, 16. avgust 2020 20:59)

Selbi je jedan od najintelegentnijih igraca u istoriji , nije snuker samo ubacivanje kugli

memento

pre 3 godine

Žao mi je Vilsona, dopadljiv mlad čovek i strašno dobar snukeraš, ratnik, kako mu je i nadimak ali protiv ovakvog Ronija ni dvoje naspram njega ne bi imali šanse. Svaka čast legendi!

splicho

pre 3 godine

epski put do svjetske titule metuci un-nooha, i pobjedama protiv sampiona williamsa te povijesnim come backom u polufinalu s majstorom selbijem u deciding frejmu. wilson nije imao sanse u glatkom finalu

idemo dalje...hendry next 7ica

Gabrijel147

pre 3 godine

Šta reći za legendu.....Mislim da je na mjesru reći da je veći i od same igre i da je legenda koja je neprevazidjena.
Njegova dugovječnost je prosto neverovatna i on i u petoj deceniji ima tu klasu da bude najbolji.
Pogledajte zdrijeb kroz koji je prosao i koga je sve dobio. Pojam zaista.

Sada je samo pitanje da li će da uzme i tu famoznu 7 titulu sampiona sveta....
Iako to svi znaju on po svim brojkama i rekordima najveći ikada. Čak je i van stola često u centru pažnje zbog svoje lucidnosti.

Bilo kako bilo čestitke za velikog šampiona....mislim da su trenutno on i John Higgins, poslednja 2 "Boga" snukera koji još aktivno igraju i pobedjuju.

Svaka čast i naklon do poda za "Raketu".
Idemo po 7 titulu i vječni rekord GOATa.

X

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

Nije se Hendry odmah penzionisao, igrao je on još punih 13 godina od poslednje titule na svetskom prvenstvu. Jednostavno, posle 30. godine nije mogao da održi isti nivo. Penzionisao se 2012. sa 43 godine. Poslednjih 6-7 godina ga nigde nije bilo jer nije mogao ni da se kvalifikuje na najveće turnire.

Momčilo

pre 3 godine

@bskfan... Prijatelju Roni je umetnik sa loptom Novak i Lebron su odlični igrači, majstori ali realno oni sa leprsavom igrom bez ikakvih šablona koju igra Roni veze nemaju. Trče, skacu,udaraju ali to nije to. Uostalom nisu ni blizu tome da ih publika voli kao Ronija. Publika bira miljenik i ne greši nikada.

Max

pre 3 godine

Lepo neko napisa ovde, kad covek redi da igra ne moze mu niko nista, pa imao I repku snukera naspram sebe. U svakom slucaju jedan jedini. Roni, pa nekoliko mesta prazno, pa .....

Salle

pre 3 godine

kako se samo provukao i polufonalu na srecu kao i u finalu.


bez obyira na rezulatat covek ima srece i srece.


opali po kuglama i crvena udje u rupu.


steta sto selbi nije imao delic srece kao roni.


za drugog finalistu da ne pricam. decko je imao sanse i sanse i sanse ali nista. rupu nije mogao da pogodi. sramota.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan, 16. avgust 2020 23:26)

Uh, uh...opali po kuglama?? Od kad pratiš snuker?? To njegovo "opali" po kuglama je zaštitni znak "ofanzivnih" igrača. Verovatno ti je taj pojam nepoznat, jer ih je malo u današnje vreme. Upravo je Selbi predvodnik stare škole snukera, tj davitelja igre. Čovek ne sme da "opali" kuglu ako je razdaljina veća od pola dužine stola, čak iako je u pravcu sa belom. OSaliven "opaljuje" po kuglama od 1992. godine, da li stvarno misliš da ga sreća prati toliko dugo? Daj čoveče...

Jorgebarabahosa

pre 3 godine

Čestitke Roniju, ali i njegovom najvernijem navijaču, Mom Saši. Svaka čast, tipovi! Uzeta 20. Gren Slem titula u snookeru, a sad napad na 18. u tenisu.

Danilo Wien

pre 3 godine

Roni moze tri puta bolje od ovoga, samo jedan century za 17 frejmova je neverovatno malo, puno gresaka sa obe strane, Roni je imao ogromnih problema sa brzinom bele, toliko puta prekidao brejk, ali je opet Wilson pravio greske i vracao ga

Karlo Prvi

pre 3 godine

Jedan je Roni. Samo biografija mu je da čovek ne poveruje: otac otišao u zatvor 1992. zbog ubistva i odležao 18 godina. Majka bila u zatvoru godinu dana 1996. zbog utaje poreza, i on se tada starao za svoju maloletnu sestru. Postao je deda pre dve godine i negde oko 2013. išao da radi na farmi. Inače bio odličan polumaratonac: mislim da mu je lični rekord oko 1 sat i 15 minuta. Svet ga voli jer se vidi iz aviona da ima probleme, da je ne samo genije već i ličnost kojoj nije uvek sve med i mleko. Nemam nikakve sumnje da je najveći ikada koji je igrao ovu sjajnu igru. Pobeda nad Vilijemsom je bila muška, a nad Selbijem je postigao isto ono što i Novak prošle godine protiv Federera.

Wllaxy

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

U stvari, najverovatnije ne bi jer je on sve svoje titule osvojio tokom devedesetih godina kada je konkurencija bila daleko slabija nego sada, pre svega zbog generacijskog jaza koji je nastao odlaskom nekih velikana i time što su mlade nade bile tek na početku karijera (U periodu od 1992-1996. godine kada je vezao pet titula, kasniji veliki šampioni su imali od 17-21 godine). Od svoje poslednje titule svetskog prvaka 1999. godine pa do penzionisanja, nakon što su na scenu stupili pre svih O'Salivan, Higgins i Williams on je osvojio svega par rangirnih titula što u praksi govori sasvim suprotno od tvoje teorije.

Плазма на ћирилици

pre 3 godine

Jedan jedini..... najveci..... u snookeru nema rasprave ko je najbolji svih vremena kao u fudbalu ili kosarci.....

Ваљда тенису, а не кошарци?
Свака част, Рони.

Momčilo

pre 3 godine

@Nik... Finale pre finala je bilo Vilijams Roni. To su dva igraca Snukera sto je jos i Tramp. Svi ostali na čelu sa Selbijem nisu igrači nego kompjuterizovani roboti. Koji svi igraju isti šablon. Ti vidim prati i voli Snuker steta sto ga ne razumes.

mickeyrs

pre 3 godine

Pre svega, ne mogu da verujem da nas Eurosport, nakon tenisa, šikanira ovim polukomentatorima i na snukeru. EON nema selekciju language feeda te smo primorani da slušamo sramotno blebetanje tokom celog turnira i totalno nemanje osećaja za igru. Eurosportplayer ostade jedino rešenje.

Kritike ka Roniju za ono raspaljivanje po kuglama u polufinalu su neopravdane - gledah danas ponovo poslednja 4 frejma i čovek je svaki put kada je Selbi igrao neki bezvezan safety a ima čistu kuglu za nastavak brejka jasno slao signal šta misli o takvoj igri. Na opravdanu defanzivu je i on igrao racionalno.

A šta reći tek za ono čekanje i razmišljanje 2 min da ga vrati da igra ponovo, kontam da ga je potpuno razbesnelo i da je zato raspalio iz sve snage i nije ga ni bilo briga za taj frejm. Poklonio je roze kuglu i onda odigrao savršena 2 napadačka i 1 savršen taktičko defanzivni poslednji. Mislim da je bilo i preko 250 poena bez odgovora Selbija, pogađao je i dugačke i teške kugle kao na traci brzinom iz najboljih dana. Da, iskazao je jasan bunt i nepoštovanje prema smaračkoj igri Selbija. I pobedio ga njegovim oružjem na kraju. Zato je najveći.

Finale je svakako bilo formalnost, mada su obojica očajno odigrali, Ronie malo manje loše, ali dovoljno za laganu pobedu.

POPE

pre 3 godine

Ovo SP je bilo daleko najnekvalitetnije od svih igranih. Svi igraci igrali ispod proseka. Bravo za Ronija. Drago mi je sto je pobedio ziherasa Selbija. Volim igrace koji ne kalkulisu mnogo nego igraju napadacki. To su samo Roni i Tramp.

Nik

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

Nije se Hendry odmah penzionisao, igrao je on još punih 13 godina od poslednje titule na svetskom prvenstvu. Jednostavno, posle 30. godine nije mogao da održi isti nivo. Penzionisao se 2012. sa 43 godine. Poslednjih 6-7 godina ga nigde nije bilo jer nije mogao ni da se kvalifikuje na najveće turnire.
(X, 16. avgust 2020 21:43)

Ljudi su mi dali onolike minuse samo zato sto sam Vilsona nazvao pajac a po igri u finalu, pogotovo u 3. sesiji nije bolje ni zasluzio a nazvao sam ga tako jer sam vise i od njega i od finala ocekivao... Steta sto Trump sa te strane nije stigao do finala jer je ustvari finale pre finala bilo O’Sulivan-Selby koje je Selby vise svojom krivicom izgubio... A sto se Hendry-a tice, nisi u pravu, on se penzionisao 2012. na svetskom prvenstvu gde je odigrao mec pre toga Maksimum... A penzionisam se sa 16-og mesta sa svetske rang liste, znaci jos uvek je bio nosilac i nije morao da igra kvalifikacije a i da je pao ispod 16. Igrao bi jedno kolo kvalifikacija... Npr te godine je O’Sulivan bio 14. I osvojio svetsko prvenstvo...

Stefan

pre 3 godine

Pre 2-3godine gledao sam neko polufinale O'Salivena. Bas je gubio i jedini potez koji bi ga izvukao iz situacije bio je da ubaci crnu lopticu tako sto udara belu od 3 martinele. Što je učinio!!!!

Zabezeknut sam bio.

Прележала шизофренију и сад ми је све јасн

pre 3 godine

Браво Рони! Штета што Трамп није прошао, сигурно би било занимљивије.

Nik

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...

Dragi Ivić

pre 3 godine

Раније, док сам ''шетао'' бројним каналима, преноси снукера су ми изгледали као ''фриз'' кадар - мртве муве падају с плафона. Једном сам се удубио и захваљујући одличним коментаторима, констатовао да ова игра може бити узбудљивија од последњих пет минута енглеског фудбала.
Од тада седим закуцан за фотељу од почетка до краја, а моји у кући мисле да сам одлепио.

Кад је реч о овогодишњем првенству - како је почело за Ронија, тако се завршило. Дошао је ''чича'' да им одржи лекцију и подсети да још није поломио штап и ко у кући снукера носи панталоне. Талентованог Тепчају је демолирао, за почетак, а оно што је урадио синоћ не виђа се ни у једном спорту тако често (ако изузмемо утакмицу Бајерн - Барселона ;) )

И још нешто: свака част за џентлменство Кајрена Вилсона. Многи би подвили реп, обесили нос или плакали као Федерер или Мареј, али ови су из друге приче.
ПС
Честитке редакцији портала што није пропустила овај догађај!

NIKOLA JOVANOVIC

pre 3 godine

Roni O'Saliven je svetski šampion!
Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena po šesti put je postao svetski šampion.
Stiven Hendri je trenutno jedini snuker igrač sa više titula od Ronija O'Salivena, koji je prvi put došao do titule posle 2013. godine.

Zar nije neko mogao da se potrudi i da napise koliko je titula imao Stiven ????

Sava

pre 3 godine

To sto ljudi ovde ne vole Engleze ne znaci da imaju pravo da ih vredjaju. Roni je Englez koji to istice na svakom mestu. U opste ne zelim da mu kopam po krvnim zrncima i boji koze. U svakom mecu na semaforu pored imena i prezimena mu stoji Engleska zastava. Nije mi jasno ta nasa potreba da ljudima namećemo ko su ako oni to nece ili to ne prihvataju. Te Modric je Srbin te je Ćorić Srbin pa Dražen, Dončić... Ama ako oni kazu da nisu Srbi onda nisu! Ako Hamilton kaže da je Englez za mene je Englez! Ako je Zidan Francuz onda je Francuz!
Ali nemamo nikakav problem da Rukavina, Štefaneka, Mešter budu "Srbi".

Robert

pre 3 godine

Roni je moj omiljeni igrač i za mene najbolji ikada. Ipak, to je samo pristrasno mišljenje njegovog navijača, pošto su titule Svetskog šampiona najbitniji parametar, a njih jedan igrač ima više od Ronija. Dok se makar ne izjednači sa Hendrijem, nema diskusije o GOAT-u. Na stranu popularnost, atraktivnost i ostalo, to je sve manje bitno.

andreas kisser

pre 3 godine

Uz mister Bina jedini Englez kojeg volim!!!
(BOSS, 16. avgust 2020 21:03)

Rođen u Engleskoj, ali po nacionalnosti nije Englez. Otac Irac, a majka Italijanka sa Sicilije.
Puno ime - Ronald Antonio O'Sullivan.
(X, 16. avgust 2020 21:49)

pogresio si, upravo je po nacionalnosti englez, iako mozda nije po poreklu. sto ne menja mnogo stvari, ako bi ga neko pitao sta je verovatno bi odgovorio da je englez (poput brace galager i jos par miliona engleza koji su u drugom ili trecem kolenu irci). zanimljivo je kakvih je razmera nepoznavanje termina narod, nacija i etnicitet na balkanu.

mickeyrs

pre 3 godine

@peđa, da, jedino čovek sa malo dubljim/hrapavijim glasom (izvinjavam se što mu ne znam ime, pretpostavljam da je to pomenuti gospodin Vukadinović) zaista profesionalno komentariše snooker i vidi se i da poznaje sport, a i komentatorski posao, milina za slušanje, zaista zvuči kao i engleske kolege.

S druge strane, jasno mi je da je Eurosport privatna firma i da mogu da zaposle koga god hoće, ali da TOLIKO ne vide kakve balvane drže već godinama na tenisu, pa evo i snookeru, to mi je frapantno. Da li iko tamo stvarno ne primećuje lavinu negativnih komentara na Pešikana, Banjca i ekipu, ne ide mi u glavu... možda mogu da prođu za komentarisanje Bundes lige, ali staviti ih na sportove o kojima očigledno nemaju pojma je zločin prema gledaocima. Još kad reče ovaj jedan kako 'komentariše snooker preko 10 godina...' stomak mi se okrenuo. Da nema baš nikog ko se razume pa ajd, ali da ih toliko forsiraju... jedino objašnjenje je da im je budžetić tolika mizerija pa drže tih 4-5 nesrećnika za sve moguće sportove, mada je i to sramota za toliku kuću...

pitam za druga

pre 3 godine

A u snookeru, svakako mi je Roni najomiljeniji i smatram ga najvecim, ali morace jos jendu da osvoji zbog Hendrija, da bi se izjednacio sa njim, jer svakako vec sada ima vise titula, ali ipak ova je najbitnija i tu je jos iza doticnog, nazalost. Ali verujem da ce osvojiti ne 7 nego i vise, i da ce sa osvajanjem 8. postati totalna legenda u rangu leteceg visocanstva.
Go Ronnie, go !
(SofronijeTheGreat, 16. avgust 2020 21:08)

A šta ćemo sa Džo Dejvisom, on je 15 puta bio prvak sveta? Jel njega neračunamo

Peđa

pre 3 godine

@ mickeyrs

Druže, apsolutno si u pravu što se tiče komentatora. U sportu u kojem bi trebali da služe da ponekad ispale neki kuriozitet ili poređenje, ili ako su nekada igrali barem bilijar da daju mišljenje šta bi i kako po njima mogao igrač da odigra, oni kao radio komentatori pričaju bezvezne i sto puta prežvakane priče o tome koliko ko brzo igra (specijalno je ovaj Cerovina dosadan, jer kadgod ne zna o čemu da priča krene da upoređuje Un Nua i Ronija i ko ima brži prosek u dužini razmišljanja pre poteza). Pešikan (drugi komentator na Eurosportu) je takođe davež: kad mu se nešto (ili neko ne sviđa) jednostavno krene da daje jednostrane komentare i na taj način odvlači pažnju od igre. Jedini pravi komentator ove igre je bio Predrag Vukadinović (i nema veze što mi je imenjak), jer je čovek pre svega znao igru, a kad neko poznaje sport koji komentariše i njegovi komentari dobijaju smisao.
Ne bi bilo loše da ovi koji to danas rade malo pogledaju neki prenos njihovih engleskih kolega, možda nešto nauče i prestanu da smaraju.
Inače, neko je u komentarima pohvalio simultani prevod koji je Cerovina uradio na kraju, tokom ceremonije. Druže, lepo je to što zna dovoljno engleski da može da uradi tako nešto i za to mu i ja odajem priznanje, ali to je, barem što se mene tiče, jedina dobra stvar kod njega...

Jovan

pre 3 godine

NEshvatljivo je da jedna tako moćna kuća sebi dozvoljava da potpuni diletanti komentarišu sport koji Eurosport prati 30 godina. Da li iko sluša te ljude, da li neki direktori iz Evrope shvataju da ovde rade potpuno nestručni komentatori. Raspustite sve njih i ostavite samo engleske komentatore, koji su doktori nauka za ove naše bezveznjakoviće.

Joca

pre 3 godine

Čemu pljuvanje komentatora, oni rade najbolje što umeju. Kriv je njihov poslodavac. Živeo SBB koji nudi opciju da izabereš koga slušaš

milan

pre 3 godine

kako se samo provukao i polufonalu na srecu kao i u finalu.


bez obyira na rezulatat covek ima srece i srece.


opali po kuglama i crvena udje u rupu.


steta sto selbi nije imao delic srece kao roni.


za drugog finalistu da ne pricam. decko je imao sanse i sanse i sanse ali nista. rupu nije mogao da pogodi. sramota.

genije

pre 3 godine

Jedan je Roni. Samo biografija mu je da čovek ne poveruje: otac otišao u zatvor 1992. zbog ubistva i odležao 18 godina. Majka bila u zatvoru godinu dana 1996. zbog utaje poreza, i on se tada starao za svoju maloletnu sestru. Postao je deda pre dve godine i negde oko 2013. išao da radi na farmi. Inače bio odličan polumaratonac: mislim da mu je lični rekord oko 1 sat i 15 minuta. Svet ga voli jer se vidi iz aviona da ima probleme, da je ne samo genije već i ličnost kojoj nije uvek sve med i mleko. Nemam nikakve sumnje da je najveći ikada koji je igrao ovu sjajnu igru. Pobeda nad Vilijemsom je bila muška, a nad Selbijem je postigao isto ono što i Novak prošle godine protiv Federera.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Karlo Prvi, 17. avgust 2020 00:58)

Tata Irac, mama Sicilijanka, u njegovoj krvi se udruzila njujorska mafija (doduse poslednjih 20 godina tamo ima i Rusa i Albanaca, ali govorim o onih 50 godina pre toga)

Eto znam

pre 3 godine

Da bi bio šampion morao je da igra kao Novak. Saliven je majstor I dobar matematičar. Mada u zadnje vreme gubi koncentraciju. Nadam se da će igrati bar još jednu godinu.

Džigi

pre 3 godine

Jedan je Stephen Hendry! Ali svako vreme ostaje u sećanju vršnjaka svojih.... Volim Rorija ali and bih upoređivao njih dvojicu u punoj snazi stavio bio pare na Hendrija.

Eto znam

pre 3 godine

Da bi bio šampion morao je da igra kao Novak. Saliven je majstor I dobar matematičar. Mada u zadnje vreme gubi koncentraciju. Nadam se da će igrati bar još jednu godinu.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Dejvis braćo ima 15, zna se ko je najveći. Doduše tad se igralo na foru branioca i izazivača, danas po kup sistemu i teže je, ali Dejvis je Dejvis.. 15 puta baja prvak sveta, mislim da ga niko nikad neće oboriti sa prvog mesta, pogotovo u ovakvoj eri snukera. A Roni ko Roni, šta reći, krivo mi je samo što je kao da je iz Srbije luda glava, da nema bubice imao bi sad bar 10 titula, ali svakako veliki šampion, ako ne i najveći. A Vilson je igrao koliko mu je Roni dao, mlad je i ima vremena, dobijao je Ronija 2014 dakle može sa njim, ali danas je bio samo učesnik i ništa više.

Vladimir Stevanović

pre 3 godine

Sećam se jednog detalja kada je Ronny odigrao par poteza levom rukom jer mu je tako sa te strane odgovaralo(kontra strane).Tip se žalio da ga je Ronny ponižavao.Ronny je rekao da nije i pitao ga da odigraju par frejmova, ali Ronny da odigra sve levom rukom. Tip je pristao. Roony ga je je oduvao. Igrač je dobro rangiran, ne mogu da se setim imena.A veliki Ronny je bio u teškoj depresiji!Uzeo je vrhunskog psihologa,koji radi sa Engleskim fudbaleri koji idu na svetska i evrepska fudbalska takmičenja.Od tada je najboljem ikada snooker igrača krenulo sve najbolje!

NikolaKG80

pre 3 godine

Najveći je Stephen Hendry i tu Ronnie nema šta da traži, ma koliko bude postigao do kraja karijere. Nije sve u brojevima, naročito u ovom otmenom sportu.

milan

pre 3 godine

kako se samo provukao i polufonalu na srecu kao i u finalu.


bez obyira na rezulatat covek ima srece i srece.


opali po kuglama i crvena udje u rupu.


steta sto selbi nije imao delic srece kao roni.


za drugog finalistu da ne pricam. decko je imao sanse i sanse i sanse ali nista. rupu nije mogao da pogodi. sramota.

Nik

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...

pitam za druga

pre 3 godine

A u snookeru, svakako mi je Roni najomiljeniji i smatram ga najvecim, ali morace jos jendu da osvoji zbog Hendrija, da bi se izjednacio sa njim, jer svakako vec sada ima vise titula, ali ipak ova je najbitnija i tu je jos iza doticnog, nazalost. Ali verujem da ce osvojiti ne 7 nego i vise, i da ce sa osvajanjem 8. postati totalna legenda u rangu leteceg visocanstva.
Go Ronnie, go !
(SofronijeTheGreat, 16. avgust 2020 21:08)

A šta ćemo sa Džo Dejvisom, on je 15 puta bio prvak sveta? Jel njega neračunamo

Robert

pre 3 godine

Roni je moj omiljeni igrač i za mene najbolji ikada. Ipak, to je samo pristrasno mišljenje njegovog navijača, pošto su titule Svetskog šampiona najbitniji parametar, a njih jedan igrač ima više od Ronija. Dok se makar ne izjednači sa Hendrijem, nema diskusije o GOAT-u. Na stranu popularnost, atraktivnost i ostalo, to je sve manje bitno.

NikolaKG80

pre 3 godine

Najveći je Stephen Hendry i tu Ronnie nema šta da traži, ma koliko bude postigao do kraja karijere. Nije sve u brojevima, naročito u ovom otmenom sportu.

Pegone

pre 3 godine

@Bog otac. Sta je Federer u tenisu, Mesi u fudbalu, to je on u snukeru.
(Makaveli, 16. avgust 2020 21:05

Bas si nasao da ga poredis sa gubitnicima pogotovo Mesija posle 8:2 od Bajerna.Federer ima negativan skor i protiv Nadala i protiv Noleta :-P

Momčilo

pre 3 godine

@Nik... Finale pre finala je bilo Vilijams Roni. To su dva igraca Snukera sto je jos i Tramp. Svi ostali na čelu sa Selbijem nisu igrači nego kompjuterizovani roboti. Koji svi igraju isti šablon. Ti vidim prati i voli Snuker steta sto ga ne razumes.

Chox

pre 3 godine

Nije bilo neko finale, uglavnom kakva budu finala jer su igraci premoreni, narocito sad posle 17-16 u oba polufinala, Roni je izvukao ovo na suv kvalitet, 3 frejma na cistu srecu uzeo, uglavnom bolje nego onog Selbija koji mrcvari Snuker da gledamo. Roni je najveci svih vremena i dobre je da je posle 6 godina opet uzeo titulu
(Rocket, 16. avgust 2020 20:59)

Selbi je jedan od najintelegentnijih igraca u istoriji , nije snuker samo ubacivanje kugli

Džigi

pre 3 godine

Jedan je Stephen Hendry! Ali svako vreme ostaje u sećanju vršnjaka svojih.... Volim Rorija ali and bih upoređivao njih dvojicu u punoj snazi stavio bio pare na Hendrija.

Плазма на ћирилици

pre 3 godine

Jedan jedini..... najveci..... u snookeru nema rasprave ko je najbolji svih vremena kao u fudbalu ili kosarci.....

Ваљда тенису, а не кошарци?
Свака част, Рони.

kaokakao

pre 3 godine

Svaka cast. imao je izgubljen mec protiv Selbija, gubio 13:9 i u 23. frejmu Selbi imao dobijen frejm, medjutim jedan los potez, malo i srece za Ronija i sve se preokrenulo. Vidjelo se da je to ostavilo traga na Sebiju, jer je Roni bio u nokdaunu i igrao prakticno sulude poteze do tad,nije licio na sebe. Navijao sam za Selbija, ali eto.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Dejvis braćo ima 15, zna se ko je najveći. Doduše tad se igralo na foru branioca i izazivača, danas po kup sistemu i teže je, ali Dejvis je Dejvis.. 15 puta baja prvak sveta, mislim da ga niko nikad neće oboriti sa prvog mesta, pogotovo u ovakvoj eri snukera. A Roni ko Roni, šta reći, krivo mi je samo što je kao da je iz Srbije luda glava, da nema bubice imao bi sad bar 10 titula, ali svakako veliki šampion, ako ne i najveći. A Vilson je igrao koliko mu je Roni dao, mlad je i ima vremena, dobijao je Ronija 2014 dakle može sa njim, ali danas je bio samo učesnik i ništa više.

odgovaram za druga

pre 3 godine

A šta ćemo sa Džo Dejvisom, on je 15 puta bio prvak sveta? Jel njega neračunamo
(pitam za druga, 16. avgust 2020 21:53)

Ne računamo.

Rocket

pre 3 godine

Nije bilo neko finale, uglavnom kakva budu finala jer su igraci premoreni, narocito sad posle 17-16 u oba polufinala, Roni je izvukao ovo na suv kvalitet, 3 frejma na cistu srecu uzeo, uglavnom bolje nego onog Selbija koji mrcvari Snuker da gledamo. Roni je najveci svih vremena i dobre je da je posle 6 godina opet uzeo titulu

tamo neki dr masinstva, pre-Bolonjac

pre 3 godine

Kraj proslog vijeka, dolazim iz BG sa faksa kuci, kazem burazeru, tada srednjoskolcu, da izadjemo malo u grad, na pice. Kaze on, u 20h pocinje Ronnie, pa kad zavrsi. Koji crni Ronnie, ko je to? Te veceri, Ronnie je bio katastrofalan, ali to nesto sto taj lik posjeduje, to ne mogu da opisem. Danas, kao stara konjina od skoro 45, uglavnom ostvarena u zivotu, i dalje sa istim zarom gledam genija. Njegov uramljen poster stoji u mom stanu, u kojem vise samo jos dvije ikone, Svetog Nikole i pokojnog patrijarha Pavla. Razmisljao sam dugo da li postoji sportista veci od sporta kojim se bavi, padali mi na pamet Jordan, Schumacher, Federer, Rossi, pa onaj golfer,..., ali ne, jedini veci od sporta kojim se bavi je Ronnie. Ne samo marketinski produkt, vec suvi genije. Da li ce doci do sedme ili ne, meni nebitno, za mene je najveci ikada, najtalentovaniji i najharizmaticniji, svakako.

Momčilo

pre 3 godine

@bskfan... Prijatelju Roni je umetnik sa loptom Novak i Lebron su odlični igrači, majstori ali realno oni sa leprsavom igrom bez ikakvih šablona koju igra Roni veze nemaju. Trče, skacu,udaraju ali to nije to. Uostalom nisu ni blizu tome da ih publika voli kao Ronija. Publika bira miljenik i ne greši nikada.

Winner

pre 3 godine

Čestitke za najvećeg, doktora ove igre, gotivnog čoveka!!! Uz Rosija omiljeni strani sportista...
p.s. Hvala ti Bože što si sačuvao Rosija danas

Nik

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

Nije se Hendry odmah penzionisao, igrao je on još punih 13 godina od poslednje titule na svetskom prvenstvu. Jednostavno, posle 30. godine nije mogao da održi isti nivo. Penzionisao se 2012. sa 43 godine. Poslednjih 6-7 godina ga nigde nije bilo jer nije mogao ni da se kvalifikuje na najveće turnire.
(X, 16. avgust 2020 21:43)

Ljudi su mi dali onolike minuse samo zato sto sam Vilsona nazvao pajac a po igri u finalu, pogotovo u 3. sesiji nije bolje ni zasluzio a nazvao sam ga tako jer sam vise i od njega i od finala ocekivao... Steta sto Trump sa te strane nije stigao do finala jer je ustvari finale pre finala bilo O’Sulivan-Selby koje je Selby vise svojom krivicom izgubio... A sto se Hendry-a tice, nisi u pravu, on se penzionisao 2012. na svetskom prvenstvu gde je odigrao mec pre toga Maksimum... A penzionisam se sa 16-og mesta sa svetske rang liste, znaci jos uvek je bio nosilac i nije morao da igra kvalifikacije a i da je pao ispod 16. Igrao bi jedno kolo kvalifikacija... Npr te godine je O’Sulivan bio 14. I osvojio svetsko prvenstvo...

Ivan Veljković

pre 3 godine

Bravo za velikog Ronija O' Salivena koji je na ubedljiv način osvojio svoju 6. titulu svetskog šampiona u snukeru i vratio se tamo gde mu je mesto, na tron u Krusiblu naravno. Veliki sam ljubitelj snukera, gledao sam ceo turnir u Šefildu i kao veliki navijač Ronija O' Salivena mogu reći da mu je i ova 6. titula sasvim zaslužena. Posle laganog posla u 1. kolu protiv Un Nua kog je demolirao sa 10:1, usledile su velike pobede protiv odličnog Dinga pa zatim protiv starog rivala odličnog Vilijamsa i onda u polufinalu velika pobeda 17:16 protiv njegovog najvećeg i najnezgodnijeg protivnika Marka Selbija koji mu uvek zadaje veliki posao s tom svojom strašnom sejfti igrom kojom ga uvek propisno izmaltretira, ali ovoga puta Roni je uspeo da se osveti Marku Selbiju za onaj poraz u finalu 2014. godine i utoliko pre ova titula mu je još veća jer je stigao do nje pobedom i protiv Selbija u polufinalu. U finalu protiv Kajrena Vilsona Roni je bio veoma dominantan gotovo u toku celog meča i pobedio 18:8, samo je u 2. sesiji Vilson pružio snažan otpor ali je Roni u preostale tri bio skroz dominantan, naročito je u 3. sesiji prosto demolirao Vilsona svojom čudesnom ofanzivnom igrom u kojoj mu nema premca u svetu. Pogađao je i daleke teške kugle veoma precizno i Vilsonu nije dao ni promil šanse. Ovom novom titulom svetskog šampiona Roni je nanizao i svoj 20. snuker Gren Slem i još više zabetonirao svoje mesto na tronu najboljeg igrača svih vremena ove predivne igre! Bravo bravo Roni majstore!

Eto znam

pre 3 godine

Da bi bio šampion morao je da igra kao Novak. Saliven je majstor I dobar matematičar. Mada u zadnje vreme gubi koncentraciju. Nadam se da će igrati bar još jednu godinu.

splicho

pre 3 godine

epski put do svjetske titule metuci un-nooha, i pobjedama protiv sampiona williamsa te povijesnim come backom u polufinalu s majstorom selbijem u deciding frejmu. wilson nije imao sanse u glatkom finalu

idemo dalje...hendry next 7ica

nfs

pre 3 godine

Ovo finale je bilo loše, definitivno je meč turnira bilo polufinale Roni vs Selbi. Mada, ceo turnir je bio neko mučenje, valjda igrači zbog pauze nisu u formi. Poslednji frejm Vilsona I MekGila je bio zabavan, ali i sramotan. Takvi igrači nisu dorasli finalu SP-a. Svakako je, pored Ronijeve 6. titule, najjači utisak ispadanje Trampa od Vilsona.
Roni je zasluženo osvojio jer je na putu imao Dinga, Vilijamsa I njegovog najvećeg mucitelja, kako sam Roni naziva Selbija. Kako se provukao protiv Selbija, koji je zbog preterane defanzivne igre izgubio zasluzeno, nije bilo sumnje da će Vilson samo da bude deo publike.
Da je genije, genije je, nema sta. Iako sam navijač Trampa i Robertsona, činjenica je da je Roni ipak institucija.

Aleksandar

pre 3 godine

Sjajan turnir i kao slag pobeda svima omiljenog igraca.Samo jedan apel svim ljubiteljima snukera,nagovarajte sve koji ne prate snuker da pocnu jer to je jedna tako zanimljiva i gospodska igra,tolika kolicina fer pleja ne postoji ni u jednom drugom sportu.Ja sam uz brata poceo da gledam,pre toga sam cuo za snuker kao sto sam cuo za Madagaskar.Svadjali smo se jer sam uvek hteo da gledam fudbal,a ovih dana nisam gledao ni ligu šampiona ni nba nego samo snuker :)

X

pre 3 godine

Uz mister Bina jedini Englez kojeg volim!!!
(BOSS, 16. avgust 2020 21:03)

Rođen u Engleskoj, ali po nacionalnosti nije Englez. Otac Irac, a majka Italijanka sa Sicilije.
Puno ime - Ronald Antonio O'Sullivan.

kicOne

pre 3 godine

Dragi ljubitelji snukera,ispratismo jos jedan spektakl u cuvenom Krusiblu. Kao Ronijev fan,mislim i nadam se,da nas je vecina u ovom trenutku zadovoljna. Ne kvalitetom finala,vec pobednikom. Iskreno,ocekivao sam i jos laksu i u ubedljiviju Ronijevu pobedu. Razlog- emotivna ispraznjenost Kajrena Vilsona. On je svoje odradio u polufinalu. Sto se tice izlizane diskusije o najboljem svih vremena,reci cu samo da je najveci broj ljudi zavolelo snuker gledajuci Ronija. Slozili se ili ne... Napominjem da snuker redovno pratim nekih 25 godina. Pozdrav ljubiteljima ovog predivnog sporta.

Jovan

pre 3 godine

NEshvatljivo je da jedna tako moćna kuća sebi dozvoljava da potpuni diletanti komentarišu sport koji Eurosport prati 30 godina. Da li iko sluša te ljude, da li neki direktori iz Evrope shvataju da ovde rade potpuno nestručni komentatori. Raspustite sve njih i ostavite samo engleske komentatore, koji su doktori nauka za ove naše bezveznjakoviće.

Gambeeet

pre 3 godine

Doktor igre zvane snuker! 3 titule svetskog šampiona u 3 različite decenije, ukupno šesta, želim mu od srca i 7. i 8. titulu, pa da prisustvujemo istoriji i u ovom gospodskom sportu. Šteta što se Roni lepo ne namesti na ovu poslednju crnu za stotku, fenomenalni pogoci prethodno :)))

dhdhhdh

pre 3 godine

Voleli ga ili ne, ovo je najveci snukeras svih vremena, da ne bude da ne spominjem Hendryja i Davisa koji su tu u vrhu, ali sa Ronniem nikada ne znas sta da ocekujes, da Selbyja defanzivnog majstora dobijes sa onakvom ispodprosecnom igrom, ne racunajuci zadnja tri frejma tog polufinalnog meca i onda dodjes u finale i lagano odradis ono sto smo svi znali, to moze samo najveci u tom sportu!

Jorgebarabahosa

pre 3 godine

Čestitke Roniju, ali i njegovom najvernijem navijaču, Mom Saši. Svaka čast, tipovi! Uzeta 20. Gren Slem titula u snookeru, a sad napad na 18. u tenisu.

Danilo Wien

pre 3 godine

Roni moze tri puta bolje od ovoga, samo jedan century za 17 frejmova je neverovatno malo, puno gresaka sa obe strane, Roni je imao ogromnih problema sa brzinom bele, toliko puta prekidao brejk, ali je opet Wilson pravio greske i vracao ga

OneManShow

pre 3 godine

pre neki dan sam čitao intervju na nemačkim medijima od njega, da moraš da razmišljaš kao Đoković, da bi postao šampion sveta. izgleda da mu je to uspelo. žive legende...

Mustra

pre 3 godine

Da se javi neki Srbin koji ga je upoznao i ima sliku sa njim. Pre par godina u Minhenu egzibicija, dolaze on i Stiv Dejvis (sudila Mihaela Tab). Bio uporan, ostao do kraja, imao srece. Kasnio im avion, pojavise se odjednom u lobiju. Pola sata razgovora sa svima, vrlo prizemni i normalni. Stiv Dejvis izuzetno sarmantan i duhovit, a Roni me iznenadio koliko zna o Srbiji i nasem sportu. Sasvim normalan svet, a 11 puta zajedno bili prvaci sveta u tom momentu.

Лаки'

pre 3 godine

Шампион у 44 години, какав мајстор ове прелепе игре! Природни геније, један једини Рони "the Rocket" O' Саливен

SofronijeTheGreat

pre 3 godine

@Canadaboy

U kosarci itekako ima najboljeg i to daleko najdominantnijeg od svih ostalih sportova. U fudbalu je vec prica malo drugacija.

A u snookeru, svakako mi je Roni najomiljeniji i smatram ga najvecim, ali morace jos jendu da osvoji zbog Hendrija, da bi se izjednacio sa njim, jer svakako vec sada ima vise titula, ali ipak ova je najbitnija i tu je jos iza doticnog, nazalost. Ali verujem da ce osvojiti ne 7 nego i vise, i da ce sa osvajanjem 8. postati totalna legenda u rangu leteceg visocanstva.
Go Ronnie, go !

Прележала шизофренију и сад ми је све јасн

pre 3 godine

Браво Рони! Штета што Трамп није прошао, сигурно би било занимљивије.

Eto znam

pre 3 godine

Da bi bio šampion morao je da igra kao Novak. Saliven je majstor I dobar matematičar. Mada u zadnje vreme gubi koncentraciju. Nadam se da će igrati bar još jednu godinu.

Sava

pre 3 godine

To sto ljudi ovde ne vole Engleze ne znaci da imaju pravo da ih vredjaju. Roni je Englez koji to istice na svakom mestu. U opste ne zelim da mu kopam po krvnim zrncima i boji koze. U svakom mecu na semaforu pored imena i prezimena mu stoji Engleska zastava. Nije mi jasno ta nasa potreba da ljudima namećemo ko su ako oni to nece ili to ne prihvataju. Te Modric je Srbin te je Ćorić Srbin pa Dražen, Dončić... Ama ako oni kazu da nisu Srbi onda nisu! Ako Hamilton kaže da je Englez za mene je Englez! Ako je Zidan Francuz onda je Francuz!
Ali nemamo nikakav problem da Rukavina, Štefaneka, Mešter budu "Srbi".

X

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

Nije se Hendry odmah penzionisao, igrao je on još punih 13 godina od poslednje titule na svetskom prvenstvu. Jednostavno, posle 30. godine nije mogao da održi isti nivo. Penzionisao se 2012. sa 43 godine. Poslednjih 6-7 godina ga nigde nije bilo jer nije mogao ni da se kvalifikuje na najveće turnire.

Dejan

pre 3 godine

Svaka čast za O'Salivena čovek je klasa i legenda ove igre ali moj najjači utisak večeras je momak koji je prenosio ceo turnir na EurSp. Srbija... Kakav majstorski simultani prevod na kraju meča prilikom intervjua sa finalistima, čovek je ubio. Domaći zadatak za 99 posto sportskih novinara.

Gabrijel147

pre 3 godine

Šta reći za legendu.....Mislim da je na mjesru reći da je veći i od same igre i da je legenda koja je neprevazidjena.
Njegova dugovječnost je prosto neverovatna i on i u petoj deceniji ima tu klasu da bude najbolji.
Pogledajte zdrijeb kroz koji je prosao i koga je sve dobio. Pojam zaista.

Sada je samo pitanje da li će da uzme i tu famoznu 7 titulu sampiona sveta....
Iako to svi znaju on po svim brojkama i rekordima najveći ikada. Čak je i van stola često u centru pažnje zbog svoje lucidnosti.

Bilo kako bilo čestitke za velikog šampiona....mislim da su trenutno on i John Higgins, poslednja 2 "Boga" snukera koji još aktivno igraju i pobedjuju.

Svaka čast i naklon do poda za "Raketu".
Idemo po 7 titulu i vječni rekord GOATa.

Salle

pre 3 godine

kako se samo provukao i polufonalu na srecu kao i u finalu.


bez obyira na rezulatat covek ima srece i srece.


opali po kuglama i crvena udje u rupu.


steta sto selbi nije imao delic srece kao roni.


za drugog finalistu da ne pricam. decko je imao sanse i sanse i sanse ali nista. rupu nije mogao da pogodi. sramota.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan, 16. avgust 2020 23:26)

Uh, uh...opali po kuglama?? Od kad pratiš snuker?? To njegovo "opali" po kuglama je zaštitni znak "ofanzivnih" igrača. Verovatno ti je taj pojam nepoznat, jer ih je malo u današnje vreme. Upravo je Selbi predvodnik stare škole snukera, tj davitelja igre. Čovek ne sme da "opali" kuglu ako je razdaljina veća od pola dužine stola, čak iako je u pravcu sa belom. OSaliven "opaljuje" po kuglama od 1992. godine, da li stvarno misliš da ga sreća prati toliko dugo? Daj čoveče...

Peđa

pre 3 godine

@ mickeyrs

Druže, apsolutno si u pravu što se tiče komentatora. U sportu u kojem bi trebali da služe da ponekad ispale neki kuriozitet ili poređenje, ili ako su nekada igrali barem bilijar da daju mišljenje šta bi i kako po njima mogao igrač da odigra, oni kao radio komentatori pričaju bezvezne i sto puta prežvakane priče o tome koliko ko brzo igra (specijalno je ovaj Cerovina dosadan, jer kadgod ne zna o čemu da priča krene da upoređuje Un Nua i Ronija i ko ima brži prosek u dužini razmišljanja pre poteza). Pešikan (drugi komentator na Eurosportu) je takođe davež: kad mu se nešto (ili neko ne sviđa) jednostavno krene da daje jednostrane komentare i na taj način odvlači pažnju od igre. Jedini pravi komentator ove igre je bio Predrag Vukadinović (i nema veze što mi je imenjak), jer je čovek pre svega znao igru, a kad neko poznaje sport koji komentariše i njegovi komentari dobijaju smisao.
Ne bi bilo loše da ovi koji to danas rade malo pogledaju neki prenos njihovih engleskih kolega, možda nešto nauče i prestanu da smaraju.
Inače, neko je u komentarima pohvalio simultani prevod koji je Cerovina uradio na kraju, tokom ceremonije. Druže, lepo je to što zna dovoljno engleski da može da uradi tako nešto i za to mu i ja odajem priznanje, ali to je, barem što se mene tiče, jedina dobra stvar kod njega...

Danilo Wien

pre 3 godine

Roni moze tri puta bolje od ovoga, samo jedan century za 17 frejmova je neverovatno malo, puno gresaka sa obe strane, Roni je imao ogromnih problema sa brzinom bele, toliko puta prekidao brejk, ali je opet Wilson pravio greske i vracao ga

memento

pre 3 godine

Žao mi je Vilsona, dopadljiv mlad čovek i strašno dobar snukeraš, ratnik, kako mu je i nadimak ali protiv ovakvog Ronija ni dvoje naspram njega ne bi imali šanse. Svaka čast legendi!

nevski

pre 3 godine

Roni je najveći šampion ove igre,prvo je vratio istim preokretom Šelbiju za ono finale iz 2013,Šelbi će bar narednih godinu dana biti razoren,iako ponovo igra dobro,a,ovo u finalu,koristio je greške Vilsona i prosečnom igrom dobio ubedljivo.
Sad,kad je ovakvom igrom dobio,setite se igara iz 2011 i 2012,kada se vratio snukeru,maltene nije ni igrao,tada je sa te dve titule i igrom,stekao besmrtnost.
Da završim,ima Roni još igre u gripu,može da igra do kad god hoće,i treba,jer,igra posle njega neće biti ista.

ValterNBG

pre 3 godine

Veoma simpatican lik,ko je gledao polufinala I finale od komentatora je cuo sve,da se ne ponavljam.Ipak,polufinale protiv Selbija je za pricu.On je,kao sto sam kaze,dosao da se zabavi.U svojoj glavi on je taj mec odavno izgubio,lupao je loptice(pomalo nesportski),pa sta bude,totalno mu je bilo svejedno.E onda,na 16-14,odigrava bez greske I shvata da ima priliku,koristi je I to je bio pre svega psihicki slom Selbija koji posle izjavljuje da je njegova igra nepostovanje sporta I njega samog.Da se razumemo,obozavam Ronija ali to polufinale,hmmm...Njegova opustenost tokom celog meca podseca na Noletov ritern protiv Federera-raspalio majstor pa sta bude.I pored svega,neopisivo mi je drago sto je Roni prvak I sto ims sansu da prestigne Hendrija,kad vec moj favorit Higins nije uspeo,bar na ovom turniru.ps.greota sto u BG ima samo jedan snooker klub.

Canadaboy

pre 3 godine

nagovarajte sve koji ne prate snuker da pocnu jer to je jedna tako zanimljiva i gospodska igra,tolika kolicina fer pleja ne postoji ni u jednom drugom sportu.Ja sam uz brata poceo da gledam,pre toga sam cuo za snuker kao sto sam cuo za Madagaskar.Svadjali smo se jer sam uvek hteo da gledam fudbal,a ovih dana nisam gledao ni ligu šampiona ni nba nego samo snuker :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 16. avgust 2020 21:29)
Pratim snooker od negde 2000te, ljudi se čudili i krstili kad bi došli kod mene a ja pratim 🎱.....i dan danas ne gledaju, i meni se čude....

Max

pre 3 godine

Lepo neko napisa ovde, kad covek redi da igra ne moze mu niko nista, pa imao I repku snukera naspram sebe. U svakom slucaju jedan jedini. Roni, pa nekoliko mesta prazno, pa .....

Dragi Ivić

pre 3 godine

Раније, док сам ''шетао'' бројним каналима, преноси снукера су ми изгледали као ''фриз'' кадар - мртве муве падају с плафона. Једном сам се удубио и захваљујући одличним коментаторима, констатовао да ова игра може бити узбудљивија од последњих пет минута енглеског фудбала.
Од тада седим закуцан за фотељу од почетка до краја, а моји у кући мисле да сам одлепио.

Кад је реч о овогодишњем првенству - како је почело за Ронија, тако се завршило. Дошао је ''чича'' да им одржи лекцију и подсети да још није поломио штап и ко у кући снукера носи панталоне. Талентованог Тепчају је демолирао, за почетак, а оно што је урадио синоћ не виђа се ни у једном спорту тако често (ако изузмемо утакмицу Бајерн - Барселона ;) )

И још нешто: свака част за џентлменство Кајрена Вилсона. Многи би подвили реп, обесили нос или плакали као Федерер или Мареј, али ови су из друге приче.
ПС
Честитке редакцији портала што није пропустила овај догађај!

zzbz

pre 3 godine

Steta sto ima ludu glavu, inaci imao bi mnogo vise. Veliki majstor ove igre, kako samo lako ubacuje kugle, i pozicionira belu. Kad hoce da igra, ne moze mu niko nista. Bravo raketo!

Sremac

pre 3 godine

Sve je receno onim da je mozda veci i od samog sporta kojim se bavi.
Ja snuker pratim od 1990 i od Hendrijevog preuzimanja trona od S. Davisa. Tih godina sam i ziveo u Londonu i u vise navrata pokusavao da igram snuker
Mislio sam da ce mi pristojno igranje bilijara pomoci da brzo dostignem neki nivo i u snukeru. Ne mogu vam opisati koliko sam se jadno osjecao za ogromnim stolom sa sitnim kuglama... Uzas.
Zato, jos jednom naklon svim dobrim igracima te divne igre i kralju Roniju.

mickeyrs

pre 3 godine

Pre svega, ne mogu da verujem da nas Eurosport, nakon tenisa, šikanira ovim polukomentatorima i na snukeru. EON nema selekciju language feeda te smo primorani da slušamo sramotno blebetanje tokom celog turnira i totalno nemanje osećaja za igru. Eurosportplayer ostade jedino rešenje.

Kritike ka Roniju za ono raspaljivanje po kuglama u polufinalu su neopravdane - gledah danas ponovo poslednja 4 frejma i čovek je svaki put kada je Selbi igrao neki bezvezan safety a ima čistu kuglu za nastavak brejka jasno slao signal šta misli o takvoj igri. Na opravdanu defanzivu je i on igrao racionalno.

A šta reći tek za ono čekanje i razmišljanje 2 min da ga vrati da igra ponovo, kontam da ga je potpuno razbesnelo i da je zato raspalio iz sve snage i nije ga ni bilo briga za taj frejm. Poklonio je roze kuglu i onda odigrao savršena 2 napadačka i 1 savršen taktičko defanzivni poslednji. Mislim da je bilo i preko 250 poena bez odgovora Selbija, pogađao je i dugačke i teške kugle kao na traci brzinom iz najboljih dana. Da, iskazao je jasan bunt i nepoštovanje prema smaračkoj igri Selbija. I pobedio ga njegovim oružjem na kraju. Zato je najveći.

Finale je svakako bilo formalnost, mada su obojica očajno odigrali, Ronie malo manje loše, ali dovoljno za laganu pobedu.

andreas kisser

pre 3 godine

Uz mister Bina jedini Englez kojeg volim!!!
(BOSS, 16. avgust 2020 21:03)

Rođen u Engleskoj, ali po nacionalnosti nije Englez. Otac Irac, a majka Italijanka sa Sicilije.
Puno ime - Ronald Antonio O'Sullivan.
(X, 16. avgust 2020 21:49)

pogresio si, upravo je po nacionalnosti englez, iako mozda nije po poreklu. sto ne menja mnogo stvari, ako bi ga neko pitao sta je verovatno bi odgovorio da je englez (poput brace galager i jos par miliona engleza koji su u drugom ili trecem kolenu irci). zanimljivo je kakvih je razmera nepoznavanje termina narod, nacija i etnicitet na balkanu.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Jedan je Roni. Samo biografija mu je da čovek ne poveruje: otac otišao u zatvor 1992. zbog ubistva i odležao 18 godina. Majka bila u zatvoru godinu dana 1996. zbog utaje poreza, i on se tada starao za svoju maloletnu sestru. Postao je deda pre dve godine i negde oko 2013. išao da radi na farmi. Inače bio odličan polumaratonac: mislim da mu je lični rekord oko 1 sat i 15 minuta. Svet ga voli jer se vidi iz aviona da ima probleme, da je ne samo genije već i ličnost kojoj nije uvek sve med i mleko. Nemam nikakve sumnje da je najveći ikada koji je igrao ovu sjajnu igru. Pobeda nad Vilijemsom je bila muška, a nad Selbijem je postigao isto ono što i Novak prošle godine protiv Federera.

Wllaxy

pre 3 godine

Ne znam zasto se Hendry penzionisao kad je i on mogao ovako da ceka svoje prilike, ako je mogao Higins da igra 3 finala, ako je mogao Wiliams da osvoji jedno zasto ne bi mogao i on.. Nije on mnogo stariji od njih... A od ovih mladih “nada” je sigurno bolji... Sad iz penzije da se vrati i igra sa ovim pajacom sto je igrao protiv O’Sulivana u finalu i on bi ga ovako dobio...
(Nik, 16. avgust 2020 21:30)

U stvari, najverovatnije ne bi jer je on sve svoje titule osvojio tokom devedesetih godina kada je konkurencija bila daleko slabija nego sada, pre svega zbog generacijskog jaza koji je nastao odlaskom nekih velikana i time što su mlade nade bile tek na početku karijera (U periodu od 1992-1996. godine kada je vezao pet titula, kasniji veliki šampioni su imali od 17-21 godine). Od svoje poslednje titule svetskog prvaka 1999. godine pa do penzionisanja, nakon što su na scenu stupili pre svih O'Salivan, Higgins i Williams on je osvojio svega par rangirnih titula što u praksi govori sasvim suprotno od tvoje teorije.

mickeyrs

pre 3 godine

@peđa, da, jedino čovek sa malo dubljim/hrapavijim glasom (izvinjavam se što mu ne znam ime, pretpostavljam da je to pomenuti gospodin Vukadinović) zaista profesionalno komentariše snooker i vidi se i da poznaje sport, a i komentatorski posao, milina za slušanje, zaista zvuči kao i engleske kolege.

S druge strane, jasno mi je da je Eurosport privatna firma i da mogu da zaposle koga god hoće, ali da TOLIKO ne vide kakve balvane drže već godinama na tenisu, pa evo i snookeru, to mi je frapantno. Da li iko tamo stvarno ne primećuje lavinu negativnih komentara na Pešikana, Banjca i ekipu, ne ide mi u glavu... možda mogu da prođu za komentarisanje Bundes lige, ali staviti ih na sportove o kojima očigledno nemaju pojma je zločin prema gledaocima. Još kad reče ovaj jedan kako 'komentariše snooker preko 10 godina...' stomak mi se okrenuo. Da nema baš nikog ko se razume pa ajd, ali da ih toliko forsiraju... jedino objašnjenje je da im je budžetić tolika mizerija pa drže tih 4-5 nesrećnika za sve moguće sportove, mada je i to sramota za toliku kuću...

Joca

pre 3 godine

Čemu pljuvanje komentatora, oni rade najbolje što umeju. Kriv je njihov poslodavac. Živeo SBB koji nudi opciju da izabereš koga slušaš

genije

pre 3 godine

Jedan je Roni. Samo biografija mu je da čovek ne poveruje: otac otišao u zatvor 1992. zbog ubistva i odležao 18 godina. Majka bila u zatvoru godinu dana 1996. zbog utaje poreza, i on se tada starao za svoju maloletnu sestru. Postao je deda pre dve godine i negde oko 2013. išao da radi na farmi. Inače bio odličan polumaratonac: mislim da mu je lični rekord oko 1 sat i 15 minuta. Svet ga voli jer se vidi iz aviona da ima probleme, da je ne samo genije već i ličnost kojoj nije uvek sve med i mleko. Nemam nikakve sumnje da je najveći ikada koji je igrao ovu sjajnu igru. Pobeda nad Vilijemsom je bila muška, a nad Selbijem je postigao isto ono što i Novak prošle godine protiv Federera.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Karlo Prvi, 17. avgust 2020 00:58)

Tata Irac, mama Sicilijanka, u njegovoj krvi se udruzila njujorska mafija (doduse poslednjih 20 godina tamo ima i Rusa i Albanaca, ali govorim o onih 50 godina pre toga)

Vladimir Stevanović

pre 3 godine

Sećam se jednog detalja kada je Ronny odigrao par poteza levom rukom jer mu je tako sa te strane odgovaralo(kontra strane).Tip se žalio da ga je Ronny ponižavao.Ronny je rekao da nije i pitao ga da odigraju par frejmova, ali Ronny da odigra sve levom rukom. Tip je pristao. Roony ga je je oduvao. Igrač je dobro rangiran, ne mogu da se setim imena.A veliki Ronny je bio u teškoj depresiji!Uzeo je vrhunskog psihologa,koji radi sa Engleskim fudbaleri koji idu na svetska i evrepska fudbalska takmičenja.Od tada je najboljem ikada snooker igrača krenulo sve najbolje!

POPE

pre 3 godine

Ovo SP je bilo daleko najnekvalitetnije od svih igranih. Svi igraci igrali ispod proseka. Bravo za Ronija. Drago mi je sto je pobedio ziherasa Selbija. Volim igrace koji ne kalkulisu mnogo nego igraju napadacki. To su samo Roni i Tramp.

Stefan

pre 3 godine

Pre 2-3godine gledao sam neko polufinale O'Salivena. Bas je gubio i jedini potez koji bi ga izvukao iz situacije bio je da ubaci crnu lopticu tako sto udara belu od 3 martinele. Što je učinio!!!!

Zabezeknut sam bio.

NIKOLA JOVANOVIC

pre 3 godine

Roni O'Saliven je svetski šampion!
Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena po šesti put je postao svetski šampion.
Stiven Hendri je trenutno jedini snuker igrač sa više titula od Ronija O'Salivena, koji je prvi put došao do titule posle 2013. godine.

Zar nije neko mogao da se potrudi i da napise koliko je titula imao Stiven ????