Sreda, 29.06.2005.

09:55

Endru Bogut prvi, Mile Ilić 43. pik

Izvor: B92

Endru Bogut prvi, Mile Iliæ 43. pik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

ja original

pre 18 godina

izgleda da sac nije digao tako loseg igraca:

Mötley Crüe
Concert moved from
Raley Field to ARCO Arena on July 27
Due to Mötley Crüe and the Carnival of Sins Tour's MONSTROUS staging and production, the show has been moved to ARCO Arena

Purchase Tickets Here
More information


Sacramento Kings Select Louisville's
Francisco Garcia in first round

Courtesy University of Louisville
On Tuesday, June 28, the Sacramento Kings selected Louisville's Francisco Garcia in the first round (23rd overall) of the 2005 NBA Draft. Garcia, a 6-7, 190-pound guard, averaged a team-leading 15.7 points a game for the Cardinals during the 2004-05 season. An early entry candidate, Garcia completed his junior season finishing among Louisville's career leaders in three-point field goals (180, fourth), free throw percentage (.849, third), blocked shots (134, eighth), and scoring (1,413 points, 23rd). He was named to the John R. Wooden All-America team and the NABC All-America Second Team in 2004-05. In three seasons, Garcia averaged 14.4 ppg (.448 FG%, .369 3pt%, .849 FT%), 3.9 rpg, 3.5 apg, 1.48 spg, and 1.37 bpg in 98 games.

Garcia scored in double-figures in 73 games in his career, reaching the 20-point mark in 22 contests, including three times in last year's NCAA Tournament. In Louisville's five NCAA Tournament games, Garcia averaged 17.6 points and 4.0 assists. He scored a career-high 29 points on two occasions, against Morehead State and Tennessee State. As a sophomore (2003-04), Garcia led the team with a 16.4 scoring average and 131 total assists. He dished out a school-record 15 assists against Murray State, while recording 17 points and seven rebounds in the game. In his first collegiate season at Louisville, Garcia was named Conference USA Freshman of the Year after averaging 11.2 points a game, second-best on the team. He scored 24 points on two occasions, draining eight three-pointers in a game against Cincinnati.

topscorer

pre 18 godina

@Alex

Ko je izostavio Tima Dankana?

A to sto Boguta u Americi smatraju jedinim stranim prvim pikom uz Jao Minga, je iskljucivo posledica americkog mentaliteta da samo igracima bele i zute boje koze proveravaju drzavljanstvo, dok sve crnce primaju kao svoje, i vrlo retko se kod tih igraca pominje da su naturalizovani. Secam se da Olovokandiju (covek 100%-tni Nigerijac, rodjen u Nigeriji) gotovo nigde nisu pominjali Nigeriju i one uobicajene stvari koje se pricaju strancima, vec su ga odmah stavili u isti kos sa americkim crncima.

Alex

pre 18 godina

@ topscorer

Burazeru , pogledaj na NBA. com i na ESPn.com , zovu ga drugi stranac posle Yao. Ako oni kaze da je tako onda je tako.Tvoja teorija nije tacno jel si onda izostavio i Tim Duncana i on je covek sa Devicanskih Ostrva i ima jos milion njih.

masta killa

pre 18 godina

@ Me
…majke ti, jesi pravi strucnjak kad je „Ex-Yu“ u pitanje…pa gde ti Makedonija!
@ Goran iz Francuske
…slazem sa tvojim objektivnog komentarom!

Srkeee

pre 18 godina

Endru Bogut prvi,Mile Ilic 43.pik
Za mene kao polu-laika ovaj draft deluje veoma izjednaceno i zacudjujuce dubok..Interesantno je koliko ima SF igraca koji su veoma slicne gradje i koliko sam cuo i video i kvaliteti su im priblizni tako da se nadam novom rookie proboju i popunjavanju upravo onoga sto ligi fali - dobri igraci, ne super zvezde, njih smo dobili 2003..
Takodje u prvoj rundi se javlja i nekoliko igraca koje americki komentataori porede sa 2 najbolja (crna) sutera u poslednjih 15 godina Glenom Riceom i Joe Johnsonom sto pokazuje da je sut najbitnije oruzje u kosarci ponovo u modi za razliku od kraja 90-ih kada su bili popularni momci koji jedino znaju da navezbaju odraz i polome par puta kos atraktivnim zakucavanjima (posle i budzet ekipa) poput Eddie Robinsona.. Centara nema ponovo ni za leka.. Salim Stoudamire je naj suter draft ali je samo 6-1 i zato je tolika skepsa i samo 31.mesto mada je po nekim progmozama mogao i losije da prodje..Nije mi bas jasno toliko zaobilazenje May-a i pogotovu H.Warrick-a kad svi vec kukaju za visokim igarcima..Jos jedna stvar mi nije jasna, otkuda toliko dupliranje igraca iz top 10? M.Williams-u je A.Harrington konkurent za mesto, C.Paul-u preporodjeni S.Claxton,R.Feltonu je B.Knight (9.0 asistencija za 28 min), C.Villanuevi (koji mi nimalo ne uliva povrenje) C.Bosh, I.Digou ove sezone odlicni T.Murphy..Ili da ocekujemo "krdo" trejdova?..
P.S.Za B92 Voleo bih vise strucnih komentara i komentara iz "prve ruke" a manje prozivanja po nacionalnoj osnovi..

Nikola

pre 18 godina

A da malo iskulirate objavljivanje komentara u kojima se prepucavaju hrvatski i domaći "poznavaoci". Pre svega zbog toga što je hrvatska košarka tamo gde jeste (mnogo nisko, ako nekom nije jasno). Zatim koji su to igrači o kojima govore... nikad čuo. I za kraj, nemojte da se palite da umirem od želje da se "vratim". Ima i lepše i bolje od lepe vaše.

goran (francuska)

pre 18 godina

Sta se palite ljudi ? Ginobili je izbran na 54-to mesto a sad caruje. Nas Milicic je bio drugi i utrneo je od sedenja. Draft je samo neka teoretska baza, u NBA se polaze na prakticnom zadatku, na parketu. A taj ispit ih sve ceka, od prvog do sesdesetog, pa sacekajmo i mi, necemo dugo.

Srbin from Louisville(USA)

pre 18 godina

Da li neko zna koga je birao Sacramento? Pa naravno Franciska Garsiju. Decko je igrao za Louisville Cardinals gde ja sad zivim. Decko je stvarno majstor. Njegova pozicija je SF ali posto Stojakovic igra istu poziciju Garsija ce igrati SG. Bas saam se juce obradova sto decko iz mog grada ide u klub za koji navijam, a to je SACRAMENTO. Napred Garsija. Decko ce biti nesto u NBA ligi za par godina.

delija_lj

pre 18 godina

(poput, recimo, hrvata marka tomasa) dobiti svoje zasluzeno mesto na draftu
------------------------------
Koje je on mesto, ako je Ukic najbolji na 41?
@Morrisey
To za Ukica je zbog lupanja Hrvata, koji je govorio o MVP-u evropskog prvenstva, koji ce biti izabran kao 16, isto kao za Ancica, kad si ga bas ti upozoravao na posledice.:))

Joe

pre 18 godina

Toronto je napravio najgluplji potez u prvoj rundi. Onaj lik je divljak!
@Dusan
Brown ce mozda ostati ukoliko mu zdravlje dozvoli. Ali Dumars ce sigurno traziti vise minuta za Darka, Delfina i Dupree-a. Maxiell je tipican fizikalac a takvih u Detroitu koliko hoces. Treba ocekivati neki trejd kako bi dosli do nekog dobrog sutera koji ce im doneti poene sa klupe i nije nemoguce da bas ovog lika trejduju.

Miki

pre 18 godina

Sta sad radi ovaj Koroljov na dvanestom mestu?
otkud se sad taj pojavio? Covek nije proveo ni 5 minuta na terenu za celu sezonu u seniorskom
Cska ,sta ce sad on u NBA? Au kakav blam...

topscorer

pre 18 godina

@ALex
Ti igraci mozda jesu igrali za reprezentaciju SAD, (sem Olovokandija), ali to ne menja na cinjenici da su strani igraci.
N.p.r. Patrik Juing je na olimpijadu u Barseloni otputovao sa jamajcanskim pasosem, nije se potrudio cak ni da uzme americki. Ali posto je igrao za SAD niko ga nije nista pitao u vezi toga.

Jerry

pre 18 godina

Uhhh, Toronto izabrao Hrvata I Slovenca a ja se nadao bar jednom Srbinu!Pa neka ...Raptorsi su i dalje moj tim... mozda play off sledece godine?
Go Raptors !!!!

spike lee

pre 18 godina

Gledao sam Mileta Ilica na nekoliko utakmica u Superligi i zakljucak je bio-katastrofa! Neko ga je gadno presao rekavsi mu da ide u NBA, a NJ se jos vise prevario pokupivsi ga. Realno Ilic mora jos mnogo da radi da bi bio neko u nasoj ligi, a ne u NBA. Jedino ako su mu idoli "fenomenalni" Greg Ostertag i Son Bredli.

ALex

pre 18 godina

@ topscorer,
Jeste drugi stranac koji je bio prvi na draftu. Ostali su samo rodjeni u ostalim zemljama ali su igrali za Ameriku i imaju Americko drzavljanstvo. Seti se Dream Tima! Bogut je stranac stranac igra za Australiju lik

topscorer

pre 18 godina

Ne pricajte tako za Boguta, dobar je to igrac, cak odlican, i na Dajmond bolu je igrao dobro sa 19 godina, ne moze svako da bude Shakil.
Sto se tice Pupovica, decko stvarno ima lepe predispozicije, (kao da je brat blizanac Darka Milicica), samo sto je igrao u pogresnim timovima (Hemofarm, Lavovi) gde mu nisu davali minutazu. A Milicic je svojevremeno pricao za njega da je bolji od ostalih centara Hemofarma i da mu nije jasno sto ne igra vise.
A neka meni neko objasni otkud Majstorovic u celoj prici.

Душан

pre 18 godina

Сакраменто је направио страшан потез и "покупио" Франциска Гарсију. Страшан играч! Надам се да ће ово да помогне Аделману да лакше састави прву петорку. По ономе што је бирао Детроит, рекло би се да Браун остаје на месту тренера.

staya

pre 18 godina

fakat je da evropa trenutno ne moze da ponudi novog novickog, peju, gasola, kirilenka... s druge strane, definitivno je proslo vreme budzenja evropskih ``talenata``, koji samo sto nisu postali vrhunski igraci. sindrom ``milicic`` unistio je sanse ostalih solidnih mladih evropljana da se plasiraju visoko na draftu, sto u krajnjem slucaju i ne mora biti lose, jer ce kosta, trip, luka, alexandrov... pre ostati u srbiji (ili makar u spaniji, italiji, grckoj, rusiji) nego da odu u nba sa 40 i nekog mesta i za to dobiju ligaski minimum od 300-ak hiljada dolara. pa miloje igra za vece pare u partizanu!? jednom ih je prevario milicic (i njegovi menadzeri, koji su zlo nevidjeno - klinci, pamet u glavu!), drugi put se nece upecati. sada se stvari vracaju u normalu i samo ce extra talentovani igraci sa ovih prostora (poput, recimo, hrvata marka tomasa) dobiti svoje zasluzeno mesto na draftu. samo da to jos neko javi onim klipanima iz klipersa koji su pokupili neko rusko dete, za koje niko zivi nije cuo!?
mislim da ce ovaj draft biti istorijski, jer je definitivno promenio percepciju evropskih igraca glede nba, sto, kao sto rekosmo, nama ide u prilog. ziveo darko milicic!

Detroit

pre 18 godina

Manje-vishe,sve se se znalo...
Ali,koliko je promashaja bilo u prvoj rundi drafta,pa to je strasno...
Prvo Clippersi sa ovim Rusem iz CSKA.16,2 poena po mechu u veoma jakoj Ruskoj juniorskoj ligi...Mislim...
Pa onda Sparsi...Koji bre Ian Mahinm?Le Havre,6 poena po mechu...Bash ce se usrechiti sa njim.
Seattle takodje.
Neverovatno je da Stoudamire zavrshi kao 1.pik druge runde.Isto tako i Leni Ukic.41.pik,katastrofa.A za ove gore je izmislio kosarku.
Rashad McCants,14.pik,a trebao je biti bar medju prvih 10.Ma strasno...
A New Jersey bash voli nashe centre,a?Fino,fino...Nadam se da ce se Mile dobro snaci.
Dakle,pojedini timovi su me bash iznenadili(u negativnom smislu),ali ne mora da znaci...To je samo moje mishljenje...

KLOD

pre 18 godina

Moze li mi neko reci ko je taj PUPOVIC i odakle je on ispao?Kuda ide ovaj sve jedniji NBA?Razmisljam da se sledece godine I JA prijavim za draft.
Dajte ljudi,nemojte se zavaravati vise.

topscorer

pre 18 godina

Za vasu informaciju Endrju Bogut nije prvi stranac posle Jao Minga koji je bio prvi pik na draftu. Osim njih dvijice to su bili i:

1984 (HAKIM OLAJDZUVON)- NIGERIJA
1985 PATRIK JUING- JAMAJKA
1997 TIM DANKAN- DEVICANSKA OSTRVA
1998 MAJKL OLAVOKANDI- NIGERIJA
i.t.d.
Sto se tice Mileta Ilica uzeo ga je pravi tim i ja bih mu savetovao da proba da ode u NJ sto pre, i mislim da ima dobre sanse da igra i napreduje u Netsima.

MAD DOG

pre 18 godina

A ovaj ČOKO MOKO ROKO LENI UKIĆ je kao drugi Jordan zauzeo koje mesto na draftu ?!

Inače nije loš igrač uopće !!!!
HA HA HA ....

peja

pre 18 godina

cuveni igrac, buduci mvp ep, ukoslav rokic draftovan je kao 41. pick :)))))))
sada ce se javiti onaj lik “hrvat” da nam objasni kako je ovo neka sema za koju je on vec (naravno) znao i kako ce uki u najmanju ruku biti ruki godine… ko zna mozda i toronto bude sampion :)))))))

ilic je super prosao. iako nije u prvoj rundi ima dobru situaciju. nj na poz. 4 i 5 ima samo krstica i kolinsa koji nije bog zna sta. cak su i otpustili klifa robinsona… mile se vec ove sezone moze nadati solidnoj minutazi (mada ne verujem da ce odmah preko bare), pa neka pokaze sta zna…

SmiljaPfc

pre 18 godina

E covece trenirao sam ovu kosarku 8 godina a pratim je bar 12. Ali prvi put sam juce cuo za ovog boguta,verovatno sto je sa koledza, al opet prethodnih godina malo se duze pricalo p prvim pikovima.
Jel ovo Ukic 15 bio? Mora da su pogresno napisali ovi sa B92 :)
Pozdrav za momke zapadno od raja!

peja

pre 18 godina

cuveni igrac, buduci mvp ep, ukoslav rokic draftovan je kao 41. pick :)))))))
sada ce se javiti onaj lik “hrvat” da nam objasni kako je ovo neka sema za koju je on vec (naravno) znao i kako ce uki u najmanju ruku biti ruki godine… ko zna mozda i toronto bude sampion :)))))))

ilic je super prosao. iako nije u prvoj rundi ima dobru situaciju. nj na poz. 4 i 5 ima samo krstica i kolinsa koji nije bog zna sta. cak su i otpustili klifa robinsona… mile se vec ove sezone moze nadati solidnoj minutazi (mada ne verujem da ce odmah preko bare), pa neka pokaze sta zna…

SmiljaPfc

pre 18 godina

E covece trenirao sam ovu kosarku 8 godina a pratim je bar 12. Ali prvi put sam juce cuo za ovog boguta,verovatno sto je sa koledza, al opet prethodnih godina malo se duze pricalo p prvim pikovima.
Jel ovo Ukic 15 bio? Mora da su pogresno napisali ovi sa B92 :)
Pozdrav za momke zapadno od raja!

MAD DOG

pre 18 godina

A ovaj ČOKO MOKO ROKO LENI UKIĆ je kao drugi Jordan zauzeo koje mesto na draftu ?!

Inače nije loš igrač uopće !!!!
HA HA HA ....

topscorer

pre 18 godina

Za vasu informaciju Endrju Bogut nije prvi stranac posle Jao Minga koji je bio prvi pik na draftu. Osim njih dvijice to su bili i:

1984 (HAKIM OLAJDZUVON)- NIGERIJA
1985 PATRIK JUING- JAMAJKA
1997 TIM DANKAN- DEVICANSKA OSTRVA
1998 MAJKL OLAVOKANDI- NIGERIJA
i.t.d.
Sto se tice Mileta Ilica uzeo ga je pravi tim i ja bih mu savetovao da proba da ode u NJ sto pre, i mislim da ima dobre sanse da igra i napreduje u Netsima.

KLOD

pre 18 godina

Moze li mi neko reci ko je taj PUPOVIC i odakle je on ispao?Kuda ide ovaj sve jedniji NBA?Razmisljam da se sledece godine I JA prijavim za draft.
Dajte ljudi,nemojte se zavaravati vise.

Detroit

pre 18 godina

Manje-vishe,sve se se znalo...
Ali,koliko je promashaja bilo u prvoj rundi drafta,pa to je strasno...
Prvo Clippersi sa ovim Rusem iz CSKA.16,2 poena po mechu u veoma jakoj Ruskoj juniorskoj ligi...Mislim...
Pa onda Sparsi...Koji bre Ian Mahinm?Le Havre,6 poena po mechu...Bash ce se usrechiti sa njim.
Seattle takodje.
Neverovatno je da Stoudamire zavrshi kao 1.pik druge runde.Isto tako i Leni Ukic.41.pik,katastrofa.A za ove gore je izmislio kosarku.
Rashad McCants,14.pik,a trebao je biti bar medju prvih 10.Ma strasno...
A New Jersey bash voli nashe centre,a?Fino,fino...Nadam se da ce se Mile dobro snaci.
Dakle,pojedini timovi su me bash iznenadili(u negativnom smislu),ali ne mora da znaci...To je samo moje mishljenje...

staya

pre 18 godina

fakat je da evropa trenutno ne moze da ponudi novog novickog, peju, gasola, kirilenka... s druge strane, definitivno je proslo vreme budzenja evropskih ``talenata``, koji samo sto nisu postali vrhunski igraci. sindrom ``milicic`` unistio je sanse ostalih solidnih mladih evropljana da se plasiraju visoko na draftu, sto u krajnjem slucaju i ne mora biti lose, jer ce kosta, trip, luka, alexandrov... pre ostati u srbiji (ili makar u spaniji, italiji, grckoj, rusiji) nego da odu u nba sa 40 i nekog mesta i za to dobiju ligaski minimum od 300-ak hiljada dolara. pa miloje igra za vece pare u partizanu!? jednom ih je prevario milicic (i njegovi menadzeri, koji su zlo nevidjeno - klinci, pamet u glavu!), drugi put se nece upecati. sada se stvari vracaju u normalu i samo ce extra talentovani igraci sa ovih prostora (poput, recimo, hrvata marka tomasa) dobiti svoje zasluzeno mesto na draftu. samo da to jos neko javi onim klipanima iz klipersa koji su pokupili neko rusko dete, za koje niko zivi nije cuo!?
mislim da ce ovaj draft biti istorijski, jer je definitivno promenio percepciju evropskih igraca glede nba, sto, kao sto rekosmo, nama ide u prilog. ziveo darko milicic!

Душан

pre 18 godina

Сакраменто је направио страшан потез и "покупио" Франциска Гарсију. Страшан играч! Надам се да ће ово да помогне Аделману да лакше састави прву петорку. По ономе што је бирао Детроит, рекло би се да Браун остаје на месту тренера.

topscorer

pre 18 godina

Ne pricajte tako za Boguta, dobar je to igrac, cak odlican, i na Dajmond bolu je igrao dobro sa 19 godina, ne moze svako da bude Shakil.
Sto se tice Pupovica, decko stvarno ima lepe predispozicije, (kao da je brat blizanac Darka Milicica), samo sto je igrao u pogresnim timovima (Hemofarm, Lavovi) gde mu nisu davali minutazu. A Milicic je svojevremeno pricao za njega da je bolji od ostalih centara Hemofarma i da mu nije jasno sto ne igra vise.
A neka meni neko objasni otkud Majstorovic u celoj prici.

ALex

pre 18 godina

@ topscorer,
Jeste drugi stranac koji je bio prvi na draftu. Ostali su samo rodjeni u ostalim zemljama ali su igrali za Ameriku i imaju Americko drzavljanstvo. Seti se Dream Tima! Bogut je stranac stranac igra za Australiju lik

spike lee

pre 18 godina

Gledao sam Mileta Ilica na nekoliko utakmica u Superligi i zakljucak je bio-katastrofa! Neko ga je gadno presao rekavsi mu da ide u NBA, a NJ se jos vise prevario pokupivsi ga. Realno Ilic mora jos mnogo da radi da bi bio neko u nasoj ligi, a ne u NBA. Jedino ako su mu idoli "fenomenalni" Greg Ostertag i Son Bredli.

Jerry

pre 18 godina

Uhhh, Toronto izabrao Hrvata I Slovenca a ja se nadao bar jednom Srbinu!Pa neka ...Raptorsi su i dalje moj tim... mozda play off sledece godine?
Go Raptors !!!!

topscorer

pre 18 godina

@ALex
Ti igraci mozda jesu igrali za reprezentaciju SAD, (sem Olovokandija), ali to ne menja na cinjenici da su strani igraci.
N.p.r. Patrik Juing je na olimpijadu u Barseloni otputovao sa jamajcanskim pasosem, nije se potrudio cak ni da uzme americki. Ali posto je igrao za SAD niko ga nije nista pitao u vezi toga.

Miki

pre 18 godina

Sta sad radi ovaj Koroljov na dvanestom mestu?
otkud se sad taj pojavio? Covek nije proveo ni 5 minuta na terenu za celu sezonu u seniorskom
Cska ,sta ce sad on u NBA? Au kakav blam...

Joe

pre 18 godina

Toronto je napravio najgluplji potez u prvoj rundi. Onaj lik je divljak!
@Dusan
Brown ce mozda ostati ukoliko mu zdravlje dozvoli. Ali Dumars ce sigurno traziti vise minuta za Darka, Delfina i Dupree-a. Maxiell je tipican fizikalac a takvih u Detroitu koliko hoces. Treba ocekivati neki trejd kako bi dosli do nekog dobrog sutera koji ce im doneti poene sa klupe i nije nemoguce da bas ovog lika trejduju.

delija_lj

pre 18 godina

(poput, recimo, hrvata marka tomasa) dobiti svoje zasluzeno mesto na draftu
------------------------------
Koje je on mesto, ako je Ukic najbolji na 41?
@Morrisey
To za Ukica je zbog lupanja Hrvata, koji je govorio o MVP-u evropskog prvenstva, koji ce biti izabran kao 16, isto kao za Ancica, kad si ga bas ti upozoravao na posledice.:))

Srbin from Louisville(USA)

pre 18 godina

Da li neko zna koga je birao Sacramento? Pa naravno Franciska Garsiju. Decko je igrao za Louisville Cardinals gde ja sad zivim. Decko je stvarno majstor. Njegova pozicija je SF ali posto Stojakovic igra istu poziciju Garsija ce igrati SG. Bas saam se juce obradova sto decko iz mog grada ide u klub za koji navijam, a to je SACRAMENTO. Napred Garsija. Decko ce biti nesto u NBA ligi za par godina.

goran (francuska)

pre 18 godina

Sta se palite ljudi ? Ginobili je izbran na 54-to mesto a sad caruje. Nas Milicic je bio drugi i utrneo je od sedenja. Draft je samo neka teoretska baza, u NBA se polaze na prakticnom zadatku, na parketu. A taj ispit ih sve ceka, od prvog do sesdesetog, pa sacekajmo i mi, necemo dugo.

Nikola

pre 18 godina

A da malo iskulirate objavljivanje komentara u kojima se prepucavaju hrvatski i domaći "poznavaoci". Pre svega zbog toga što je hrvatska košarka tamo gde jeste (mnogo nisko, ako nekom nije jasno). Zatim koji su to igrači o kojima govore... nikad čuo. I za kraj, nemojte da se palite da umirem od želje da se "vratim". Ima i lepše i bolje od lepe vaše.

Srkeee

pre 18 godina

Endru Bogut prvi,Mile Ilic 43.pik
Za mene kao polu-laika ovaj draft deluje veoma izjednaceno i zacudjujuce dubok..Interesantno je koliko ima SF igraca koji su veoma slicne gradje i koliko sam cuo i video i kvaliteti su im priblizni tako da se nadam novom rookie proboju i popunjavanju upravo onoga sto ligi fali - dobri igraci, ne super zvezde, njih smo dobili 2003..
Takodje u prvoj rundi se javlja i nekoliko igraca koje americki komentataori porede sa 2 najbolja (crna) sutera u poslednjih 15 godina Glenom Riceom i Joe Johnsonom sto pokazuje da je sut najbitnije oruzje u kosarci ponovo u modi za razliku od kraja 90-ih kada su bili popularni momci koji jedino znaju da navezbaju odraz i polome par puta kos atraktivnim zakucavanjima (posle i budzet ekipa) poput Eddie Robinsona.. Centara nema ponovo ni za leka.. Salim Stoudamire je naj suter draft ali je samo 6-1 i zato je tolika skepsa i samo 31.mesto mada je po nekim progmozama mogao i losije da prodje..Nije mi bas jasno toliko zaobilazenje May-a i pogotovu H.Warrick-a kad svi vec kukaju za visokim igarcima..Jos jedna stvar mi nije jasna, otkuda toliko dupliranje igraca iz top 10? M.Williams-u je A.Harrington konkurent za mesto, C.Paul-u preporodjeni S.Claxton,R.Feltonu je B.Knight (9.0 asistencija za 28 min), C.Villanuevi (koji mi nimalo ne uliva povrenje) C.Bosh, I.Digou ove sezone odlicni T.Murphy..Ili da ocekujemo "krdo" trejdova?..
P.S.Za B92 Voleo bih vise strucnih komentara i komentara iz "prve ruke" a manje prozivanja po nacionalnoj osnovi..

masta killa

pre 18 godina

@ Me
…majke ti, jesi pravi strucnjak kad je „Ex-Yu“ u pitanje…pa gde ti Makedonija!
@ Goran iz Francuske
…slazem sa tvojim objektivnog komentarom!

Alex

pre 18 godina

@ topscorer

Burazeru , pogledaj na NBA. com i na ESPn.com , zovu ga drugi stranac posle Yao. Ako oni kaze da je tako onda je tako.Tvoja teorija nije tacno jel si onda izostavio i Tim Duncana i on je covek sa Devicanskih Ostrva i ima jos milion njih.

topscorer

pre 18 godina

@Alex

Ko je izostavio Tima Dankana?

A to sto Boguta u Americi smatraju jedinim stranim prvim pikom uz Jao Minga, je iskljucivo posledica americkog mentaliteta da samo igracima bele i zute boje koze proveravaju drzavljanstvo, dok sve crnce primaju kao svoje, i vrlo retko se kod tih igraca pominje da su naturalizovani. Secam se da Olovokandiju (covek 100%-tni Nigerijac, rodjen u Nigeriji) gotovo nigde nisu pominjali Nigeriju i one uobicajene stvari koje se pricaju strancima, vec su ga odmah stavili u isti kos sa americkim crncima.

ja original

pre 18 godina

izgleda da sac nije digao tako loseg igraca:

Mötley Crüe
Concert moved from
Raley Field to ARCO Arena on July 27
Due to Mötley Crüe and the Carnival of Sins Tour's MONSTROUS staging and production, the show has been moved to ARCO Arena

Purchase Tickets Here
More information


Sacramento Kings Select Louisville's
Francisco Garcia in first round

Courtesy University of Louisville
On Tuesday, June 28, the Sacramento Kings selected Louisville's Francisco Garcia in the first round (23rd overall) of the 2005 NBA Draft. Garcia, a 6-7, 190-pound guard, averaged a team-leading 15.7 points a game for the Cardinals during the 2004-05 season. An early entry candidate, Garcia completed his junior season finishing among Louisville's career leaders in three-point field goals (180, fourth), free throw percentage (.849, third), blocked shots (134, eighth), and scoring (1,413 points, 23rd). He was named to the John R. Wooden All-America team and the NABC All-America Second Team in 2004-05. In three seasons, Garcia averaged 14.4 ppg (.448 FG%, .369 3pt%, .849 FT%), 3.9 rpg, 3.5 apg, 1.48 spg, and 1.37 bpg in 98 games.

Garcia scored in double-figures in 73 games in his career, reaching the 20-point mark in 22 contests, including three times in last year's NCAA Tournament. In Louisville's five NCAA Tournament games, Garcia averaged 17.6 points and 4.0 assists. He scored a career-high 29 points on two occasions, against Morehead State and Tennessee State. As a sophomore (2003-04), Garcia led the team with a 16.4 scoring average and 131 total assists. He dished out a school-record 15 assists against Murray State, while recording 17 points and seven rebounds in the game. In his first collegiate season at Louisville, Garcia was named Conference USA Freshman of the Year after averaging 11.2 points a game, second-best on the team. He scored 24 points on two occasions, draining eight three-pointers in a game against Cincinnati.

peja

pre 18 godina

cuveni igrac, buduci mvp ep, ukoslav rokic draftovan je kao 41. pick :)))))))
sada ce se javiti onaj lik “hrvat” da nam objasni kako je ovo neka sema za koju je on vec (naravno) znao i kako ce uki u najmanju ruku biti ruki godine… ko zna mozda i toronto bude sampion :)))))))

ilic je super prosao. iako nije u prvoj rundi ima dobru situaciju. nj na poz. 4 i 5 ima samo krstica i kolinsa koji nije bog zna sta. cak su i otpustili klifa robinsona… mile se vec ove sezone moze nadati solidnoj minutazi (mada ne verujem da ce odmah preko bare), pa neka pokaze sta zna…

SmiljaPfc

pre 18 godina

E covece trenirao sam ovu kosarku 8 godina a pratim je bar 12. Ali prvi put sam juce cuo za ovog boguta,verovatno sto je sa koledza, al opet prethodnih godina malo se duze pricalo p prvim pikovima.
Jel ovo Ukic 15 bio? Mora da su pogresno napisali ovi sa B92 :)
Pozdrav za momke zapadno od raja!

MAD DOG

pre 18 godina

A ovaj ČOKO MOKO ROKO LENI UKIĆ je kao drugi Jordan zauzeo koje mesto na draftu ?!

Inače nije loš igrač uopće !!!!
HA HA HA ....

topscorer

pre 18 godina

Za vasu informaciju Endrju Bogut nije prvi stranac posle Jao Minga koji je bio prvi pik na draftu. Osim njih dvijice to su bili i:

1984 (HAKIM OLAJDZUVON)- NIGERIJA
1985 PATRIK JUING- JAMAJKA
1997 TIM DANKAN- DEVICANSKA OSTRVA
1998 MAJKL OLAVOKANDI- NIGERIJA
i.t.d.
Sto se tice Mileta Ilica uzeo ga je pravi tim i ja bih mu savetovao da proba da ode u NJ sto pre, i mislim da ima dobre sanse da igra i napreduje u Netsima.

KLOD

pre 18 godina

Moze li mi neko reci ko je taj PUPOVIC i odakle je on ispao?Kuda ide ovaj sve jedniji NBA?Razmisljam da se sledece godine I JA prijavim za draft.
Dajte ljudi,nemojte se zavaravati vise.

Detroit

pre 18 godina

Manje-vishe,sve se se znalo...
Ali,koliko je promashaja bilo u prvoj rundi drafta,pa to je strasno...
Prvo Clippersi sa ovim Rusem iz CSKA.16,2 poena po mechu u veoma jakoj Ruskoj juniorskoj ligi...Mislim...
Pa onda Sparsi...Koji bre Ian Mahinm?Le Havre,6 poena po mechu...Bash ce se usrechiti sa njim.
Seattle takodje.
Neverovatno je da Stoudamire zavrshi kao 1.pik druge runde.Isto tako i Leni Ukic.41.pik,katastrofa.A za ove gore je izmislio kosarku.
Rashad McCants,14.pik,a trebao je biti bar medju prvih 10.Ma strasno...
A New Jersey bash voli nashe centre,a?Fino,fino...Nadam se da ce se Mile dobro snaci.
Dakle,pojedini timovi su me bash iznenadili(u negativnom smislu),ali ne mora da znaci...To je samo moje mishljenje...

staya

pre 18 godina

fakat je da evropa trenutno ne moze da ponudi novog novickog, peju, gasola, kirilenka... s druge strane, definitivno je proslo vreme budzenja evropskih ``talenata``, koji samo sto nisu postali vrhunski igraci. sindrom ``milicic`` unistio je sanse ostalih solidnih mladih evropljana da se plasiraju visoko na draftu, sto u krajnjem slucaju i ne mora biti lose, jer ce kosta, trip, luka, alexandrov... pre ostati u srbiji (ili makar u spaniji, italiji, grckoj, rusiji) nego da odu u nba sa 40 i nekog mesta i za to dobiju ligaski minimum od 300-ak hiljada dolara. pa miloje igra za vece pare u partizanu!? jednom ih je prevario milicic (i njegovi menadzeri, koji su zlo nevidjeno - klinci, pamet u glavu!), drugi put se nece upecati. sada se stvari vracaju u normalu i samo ce extra talentovani igraci sa ovih prostora (poput, recimo, hrvata marka tomasa) dobiti svoje zasluzeno mesto na draftu. samo da to jos neko javi onim klipanima iz klipersa koji su pokupili neko rusko dete, za koje niko zivi nije cuo!?
mislim da ce ovaj draft biti istorijski, jer je definitivno promenio percepciju evropskih igraca glede nba, sto, kao sto rekosmo, nama ide u prilog. ziveo darko milicic!

Душан

pre 18 godina

Сакраменто је направио страшан потез и "покупио" Франциска Гарсију. Страшан играч! Надам се да ће ово да помогне Аделману да лакше састави прву петорку. По ономе што је бирао Детроит, рекло би се да Браун остаје на месту тренера.

topscorer

pre 18 godina

Ne pricajte tako za Boguta, dobar je to igrac, cak odlican, i na Dajmond bolu je igrao dobro sa 19 godina, ne moze svako da bude Shakil.
Sto se tice Pupovica, decko stvarno ima lepe predispozicije, (kao da je brat blizanac Darka Milicica), samo sto je igrao u pogresnim timovima (Hemofarm, Lavovi) gde mu nisu davali minutazu. A Milicic je svojevremeno pricao za njega da je bolji od ostalih centara Hemofarma i da mu nije jasno sto ne igra vise.
A neka meni neko objasni otkud Majstorovic u celoj prici.

ALex

pre 18 godina

@ topscorer,
Jeste drugi stranac koji je bio prvi na draftu. Ostali su samo rodjeni u ostalim zemljama ali su igrali za Ameriku i imaju Americko drzavljanstvo. Seti se Dream Tima! Bogut je stranac stranac igra za Australiju lik

spike lee

pre 18 godina

Gledao sam Mileta Ilica na nekoliko utakmica u Superligi i zakljucak je bio-katastrofa! Neko ga je gadno presao rekavsi mu da ide u NBA, a NJ se jos vise prevario pokupivsi ga. Realno Ilic mora jos mnogo da radi da bi bio neko u nasoj ligi, a ne u NBA. Jedino ako su mu idoli "fenomenalni" Greg Ostertag i Son Bredli.

Jerry

pre 18 godina

Uhhh, Toronto izabrao Hrvata I Slovenca a ja se nadao bar jednom Srbinu!Pa neka ...Raptorsi su i dalje moj tim... mozda play off sledece godine?
Go Raptors !!!!

topscorer

pre 18 godina

@ALex
Ti igraci mozda jesu igrali za reprezentaciju SAD, (sem Olovokandija), ali to ne menja na cinjenici da su strani igraci.
N.p.r. Patrik Juing je na olimpijadu u Barseloni otputovao sa jamajcanskim pasosem, nije se potrudio cak ni da uzme americki. Ali posto je igrao za SAD niko ga nije nista pitao u vezi toga.

Miki

pre 18 godina

Sta sad radi ovaj Koroljov na dvanestom mestu?
otkud se sad taj pojavio? Covek nije proveo ni 5 minuta na terenu za celu sezonu u seniorskom
Cska ,sta ce sad on u NBA? Au kakav blam...

Joe

pre 18 godina

Toronto je napravio najgluplji potez u prvoj rundi. Onaj lik je divljak!
@Dusan
Brown ce mozda ostati ukoliko mu zdravlje dozvoli. Ali Dumars ce sigurno traziti vise minuta za Darka, Delfina i Dupree-a. Maxiell je tipican fizikalac a takvih u Detroitu koliko hoces. Treba ocekivati neki trejd kako bi dosli do nekog dobrog sutera koji ce im doneti poene sa klupe i nije nemoguce da bas ovog lika trejduju.

delija_lj

pre 18 godina

(poput, recimo, hrvata marka tomasa) dobiti svoje zasluzeno mesto na draftu
------------------------------
Koje je on mesto, ako je Ukic najbolji na 41?
@Morrisey
To za Ukica je zbog lupanja Hrvata, koji je govorio o MVP-u evropskog prvenstva, koji ce biti izabran kao 16, isto kao za Ancica, kad si ga bas ti upozoravao na posledice.:))

Srbin from Louisville(USA)

pre 18 godina

Da li neko zna koga je birao Sacramento? Pa naravno Franciska Garsiju. Decko je igrao za Louisville Cardinals gde ja sad zivim. Decko je stvarno majstor. Njegova pozicija je SF ali posto Stojakovic igra istu poziciju Garsija ce igrati SG. Bas saam se juce obradova sto decko iz mog grada ide u klub za koji navijam, a to je SACRAMENTO. Napred Garsija. Decko ce biti nesto u NBA ligi za par godina.

goran (francuska)

pre 18 godina

Sta se palite ljudi ? Ginobili je izbran na 54-to mesto a sad caruje. Nas Milicic je bio drugi i utrneo je od sedenja. Draft je samo neka teoretska baza, u NBA se polaze na prakticnom zadatku, na parketu. A taj ispit ih sve ceka, od prvog do sesdesetog, pa sacekajmo i mi, necemo dugo.

Nikola

pre 18 godina

A da malo iskulirate objavljivanje komentara u kojima se prepucavaju hrvatski i domaći "poznavaoci". Pre svega zbog toga što je hrvatska košarka tamo gde jeste (mnogo nisko, ako nekom nije jasno). Zatim koji su to igrači o kojima govore... nikad čuo. I za kraj, nemojte da se palite da umirem od želje da se "vratim". Ima i lepše i bolje od lepe vaše.

Srkeee

pre 18 godina

Endru Bogut prvi,Mile Ilic 43.pik
Za mene kao polu-laika ovaj draft deluje veoma izjednaceno i zacudjujuce dubok..Interesantno je koliko ima SF igraca koji su veoma slicne gradje i koliko sam cuo i video i kvaliteti su im priblizni tako da se nadam novom rookie proboju i popunjavanju upravo onoga sto ligi fali - dobri igraci, ne super zvezde, njih smo dobili 2003..
Takodje u prvoj rundi se javlja i nekoliko igraca koje americki komentataori porede sa 2 najbolja (crna) sutera u poslednjih 15 godina Glenom Riceom i Joe Johnsonom sto pokazuje da je sut najbitnije oruzje u kosarci ponovo u modi za razliku od kraja 90-ih kada su bili popularni momci koji jedino znaju da navezbaju odraz i polome par puta kos atraktivnim zakucavanjima (posle i budzet ekipa) poput Eddie Robinsona.. Centara nema ponovo ni za leka.. Salim Stoudamire je naj suter draft ali je samo 6-1 i zato je tolika skepsa i samo 31.mesto mada je po nekim progmozama mogao i losije da prodje..Nije mi bas jasno toliko zaobilazenje May-a i pogotovu H.Warrick-a kad svi vec kukaju za visokim igarcima..Jos jedna stvar mi nije jasna, otkuda toliko dupliranje igraca iz top 10? M.Williams-u je A.Harrington konkurent za mesto, C.Paul-u preporodjeni S.Claxton,R.Feltonu je B.Knight (9.0 asistencija za 28 min), C.Villanuevi (koji mi nimalo ne uliva povrenje) C.Bosh, I.Digou ove sezone odlicni T.Murphy..Ili da ocekujemo "krdo" trejdova?..
P.S.Za B92 Voleo bih vise strucnih komentara i komentara iz "prve ruke" a manje prozivanja po nacionalnoj osnovi..

masta killa

pre 18 godina

@ Me
…majke ti, jesi pravi strucnjak kad je „Ex-Yu“ u pitanje…pa gde ti Makedonija!
@ Goran iz Francuske
…slazem sa tvojim objektivnog komentarom!

Alex

pre 18 godina

@ topscorer

Burazeru , pogledaj na NBA. com i na ESPn.com , zovu ga drugi stranac posle Yao. Ako oni kaze da je tako onda je tako.Tvoja teorija nije tacno jel si onda izostavio i Tim Duncana i on je covek sa Devicanskih Ostrva i ima jos milion njih.

topscorer

pre 18 godina

@Alex

Ko je izostavio Tima Dankana?

A to sto Boguta u Americi smatraju jedinim stranim prvim pikom uz Jao Minga, je iskljucivo posledica americkog mentaliteta da samo igracima bele i zute boje koze proveravaju drzavljanstvo, dok sve crnce primaju kao svoje, i vrlo retko se kod tih igraca pominje da su naturalizovani. Secam se da Olovokandiju (covek 100%-tni Nigerijac, rodjen u Nigeriji) gotovo nigde nisu pominjali Nigeriju i one uobicajene stvari koje se pricaju strancima, vec su ga odmah stavili u isti kos sa americkim crncima.

ja original

pre 18 godina

izgleda da sac nije digao tako loseg igraca:

Mötley Crüe
Concert moved from
Raley Field to ARCO Arena on July 27
Due to Mötley Crüe and the Carnival of Sins Tour's MONSTROUS staging and production, the show has been moved to ARCO Arena

Purchase Tickets Here
More information


Sacramento Kings Select Louisville's
Francisco Garcia in first round

Courtesy University of Louisville
On Tuesday, June 28, the Sacramento Kings selected Louisville's Francisco Garcia in the first round (23rd overall) of the 2005 NBA Draft. Garcia, a 6-7, 190-pound guard, averaged a team-leading 15.7 points a game for the Cardinals during the 2004-05 season. An early entry candidate, Garcia completed his junior season finishing among Louisville's career leaders in three-point field goals (180, fourth), free throw percentage (.849, third), blocked shots (134, eighth), and scoring (1,413 points, 23rd). He was named to the John R. Wooden All-America team and the NABC All-America Second Team in 2004-05. In three seasons, Garcia averaged 14.4 ppg (.448 FG%, .369 3pt%, .849 FT%), 3.9 rpg, 3.5 apg, 1.48 spg, and 1.37 bpg in 98 games.

Garcia scored in double-figures in 73 games in his career, reaching the 20-point mark in 22 contests, including three times in last year's NCAA Tournament. In Louisville's five NCAA Tournament games, Garcia averaged 17.6 points and 4.0 assists. He scored a career-high 29 points on two occasions, against Morehead State and Tennessee State. As a sophomore (2003-04), Garcia led the team with a 16.4 scoring average and 131 total assists. He dished out a school-record 15 assists against Murray State, while recording 17 points and seven rebounds in the game. In his first collegiate season at Louisville, Garcia was named Conference USA Freshman of the Year after averaging 11.2 points a game, second-best on the team. He scored 24 points on two occasions, draining eight three-pointers in a game against Cincinnati.