Ponedeljak, 20.06.2005.

06:35

Ori doveo Sparse na korak od titule

Izvor: B92

Ori doveo Sparse na korak od titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Душан

pre 18 godina

Е oshmi, си глед'о ово гажење, брате? Хехе... Шалим се. Ево, сад видиш о чему причам кад кажем да Детроит више воли кошарку од Спарса. Не сумњам да је тешко добити две у СБЦ арени али, ако пратиш, Детроит се од 2003. три пута враћао са 3:2 да би на крају и победио: Орландо, Нетси и Мајами. Не желим да журим у проценама (увек ми се обије о главу), али само Спарси знају како је сад тешко да се игра растерећено. Чак и после оне велике тројке Орија у Мичигену, где би се сваком другом тиму, типа Мајами или Санси, већ одсекла колена, Детроит је показао да нису случајно актуелни шампиони. Да ли само до четвртка, видећемо. По свему судећи требало би да видимо "back to back" али лопта је округла, што би рекао Звонко Михајловски. Хахахахаа....
НАПРЕД ДЕТРОИТ!!!

Bug

pre 18 godina

Ovde neki su se neki previse nalozili na Detroit i Bad Boys-e ovo ono...Pa jos ce neko ovde da me uci koje timove ja treba da gledam, kao on se razume u timove pa je lud. Ovo ono...

cro

pre 18 godina

vidim da je darko imao zapazenu rolu,29 ustajanja sa klupe,22 mahanja rucnikom,11 dodavanja soka najžednijim igracima... veoma dobra statistika,sljedece godine all star,ma sta all-star,MVP regularnog djela sezone,najbolji obrambeni igrac,igrac koji je najvise napredovao,u prvoj petorci NBA...........dame i gospodo pa taj momak ce da zasjedne na tron lige!!!!!!

NN

pre 18 godina

Zasto pljujete po detroitu i ostalim dobrim timovima? a tu uzdizete neki san antonio rupu od tima... kakav bre san antonio. samo se guraju, izubijaju igrace... pogledajte malo phoenix, indiana, miami , chicago i ostale a ne neki tamo san antonio.

romantic

pre 18 godina

Barte sine, idi gledaj crtace...
Ovi koji pljuju Detroit nemaju pojma o kosarci, vec su zrtve medija, koji i ovu generaciju Pistonsa zovu Bad Boys, kao i generaciju sa pocetka devedesetih, koja je taj nadimak dobila sa punim pravom. Za razliku od ove, u kojoj sem Ripa koji je malo prljaviji, ne postoji igrac koji igra prljavo, jer da vas potsetim, jedno je prljavo, a drugo agresivno i jako. Drugo, od uvek se u plej ofu igra jace, a pitanje za navijace S.Antonija je kakvu odbranu igraju Manu i pre svega Bouven? Cistu, bez ruku, ha,ha,ha...Toliko o tome.
Druga stvar koja je iritira je tretman Detroita u medijima, sto americkim sto nasim, stvorila se slika kao slucajno su osvojili prosle godine prsten i u medijima imaju paznje kao Atalanta ili Portland, sto je prouzrokovalo i tretman kod sudija koji je uzasan cele sezone, a doziveo je kulminaciju u finalu istoka protiv Majamija, kada se ocigledno forsirao Majami koji je fensi grad, nasuprot radnickog Detroita u kome se kosarka voli do ludila(svi smo videli scenu punog Palasa, u kome se gleda prenos na video bimu iz Majamija).
Dalje, ovi sto kritikuju Brauna, vidim vi ste mnogo psrtena osvojili. pa imate kredibilitet da pljujete, otkud vi znate da Sid u padu koncentracije ili iz bilo kog drugog raloga, nije samovoljno otisao na udvajanje? A sto se tice eventualnog fauliranja Dankana zbog losih penala, Braunova filozofija je takva da se nikada ne pravi faul u koliko se ima vodjstvo i one nje ne odstupa, bar je dosledan, a sve to ima logike, jer veruje u svoj tim i njegovu snagu i sposobnost,kako da se odrbani,tako i da poentira.
Ja i dalje tvrdim da je Detroit najbolji tim u NBA, ali realno je tesko ocekivati 2 pobede u S.A.. Detroit je pravi model, zajednistva, timskog duha, bez napaljenih zvezdica. A da vas potsetim, prosle godine je Nju Dzersi posle 2:2 dobio u Detroitu petu utakmicu i to posle 3 produzetka, sto je za porazeni tim emocionalna katastrofa, ali Pistonsi su se vratili i osvojili prsten.
GO PISTONS!
P.s. Ne znam sto se ovde toliko stvara mrznja u odnosima medju navijacima ova 2 tima, kada se zna da su to timovi koji su u savrsenim odnosima, pocevsi od trenera koji su kumovi i vrlo slicno igraju i meni kao navijacu Pistonsa je najmanje krivo ako izgube od S.A.A i setimo se scene iz regularne sezone kada se u Detroitu povredio Dankan, Pistonsi su dali svoj privatni avion kako bi mogao da se vrati odmah u S.A.Gospodski, a vecina sa foruma koja mrzi Pistonse neka cuti, jer nema pojma.

M

pre 18 godina

Rista je upravu ... Ili postoji neobjasnjiva mrznja prema Detroitu i Braunu ili ljudi ovde ne znaju sta je kosarka. Detroit je tim koji nema nijednu pravu zvezdu i kao takav je dosao do finala i jos uvek ima sanse da dobije. Inace kosarka nisu zakucavanja i divljacki prodori, pa setite se sta krasi Jugoslovensku kosarku ... ODBRANA Svaka cast i jednim i drugima a i Oriju :) opet me je izveo iz takta kao i 2000 ...

oshmi

pre 18 godina

Dusane, zasto tako brate? Pa jel si ti procitao sta si napisao pre nego sto si poslao komentar zaboga? Tim Koji ovaj Sport vise voli, bolji tim Pistonsi. Pa ti ga bas pretera. Pod broj jedan ako si citao iztrazivanja javnog mnjenja u Americia San Antonio je drugi tim po popularnosti od svih timova i po broju pobeda najefikasniji tim u zadnjih osam godina od svih sportova!! Greg Popovich je sto puta bolji od Browna ova zadnja pobeda je bila njegova isto koliko Horryijeva. San ANtonio je u vrhu i na vrhu NBA zadnju deceniju, stalni ucesnik play offa i osvajac dve (uskoro tri) titule prvaka, tri mVPa i dva igraca Robinsona i Duncana koji su svake godine u svim mogucim NBA timovima. A ti pricas o nekom Detroitu koji igra huliganski grubu kosarku. Nema vas, istorija ste gotovo je. PObedice bolji tim San Antonio, tim koji ima odgovor za sve sto izadje iz Brownovog mozga (a nije puno veruj mi u principu tuci i udri pa sta bude). Tim koji ima bolji talenat, bolje igrace, bolju klupu. Tim koji ce imati publiku na svojoj strani. San Antonio je tim koji ovu priliku nece ispustiti. NIsu oni Indiani ni Majami, ta dva tima nista nisu ucinila u svojoj istoriji. Budi realan, San ANtonio osvaja nema sanse da dobijete dve u San Antoniju.

MICKEY

pre 18 godina

Pa hvala bogu da je SA pobedio. Svaka chast Robertu. Mucco je dobar igrach. Od chuvene serije protiv NewYorka pa sve do danas pokazuje da je strashan igrach. Izuzetno visoko krilo sa sjajnim shutem za 3poena. trenutno jedan od najkorisnijih igracha lige. rodjeni pobednik. Iako navijam za SA, pre svega zbog Manu-a, moram neshto da priznam. Detroit je zasluzheno u finalu i pored budjenja svih fanova Spursa, moja prognoza je da cce se igrati i sedma. Najbolju odbranu ipak igra Detroit.
Ko god da uzme titulu zasluzheno je prvak. Detroit ima jachu prvu petorku, klupe su otprilike jednake (mala prednost Spursima), ali organizacija je definitivno na strani SA. Tu se tachno zna ko kosi, a ko vodu nosi. I ko I kad!
Ovo je definitivno najboljshe finale od chuvenih sedam utakmica Knicksa i Rocketsa!

Душан

pre 18 godina

Тако је, Ристо! Лепо речено. Свакако су Спарси сјајна екипа, али и по мени нису пришли свеукупном квалитету Пистонса; без обзира на исход финала. Нека Спарси и победе, Пистонси остају већи и, на крају крајева, тим који овај спорт више воли. Читам неке од ових коментара и питам се откуд смелости да неко напише да су се Лејкерси провукли до финала?!? Ако је серија од четири победе провлачење, значи ли то да је требало да их бију још толико да разувери неверне томе. Искрено се надам победи Пистонса. Знају како да одиграју шесту утакмицу.
НАПРЕД БЕД БОЈЗ!

risto

pre 18 godina

Nije mi jasno otkud ovoliko mrzitelja Detroita. Košarka koju igraju Pistonsi je trenutno nešto najbolje kada je ova igra u pitanju. Igraju tvrdo, borbeno, srčano, beskompromisno, kolektivno, nesebično i na kraju krajeva kvalitetno. Mene njihova igra oduševljava mnogo više nego igra Spursa. Detroit je praktično kontrolisao čitavu utakmicu, a izgubio je zbog zaista fantastične, ali i neponovljive partije Horry-ja, kao i zbog očajno postavljene zadnje odbrane, gdje je očigledan krivac trener Brown (zašto nije pravljen faul na Duncanu, što je bilo logično čak i za površne gledaoce ove prelijepe igre). Billups je dokazao da je najbolji play čitave NBA, a odbrana Pistonsa je zaista antologijska. Za one koji komentarišu igru Detroita kao previše grubu, što kao sudije ne sankcionišu faulovima, kažem samo da previše gledaju yuba-truba ligu i naše "najkvalitetnije" sudije na svijetu. San Antonio sada zaista ima više šansi i favorit je za titulu, ali serija još nije završena i mislim da Detroit ima snage i znanja za još jedan preokret. U svakom slučaju pravi ljubitelji košarke imaće priliku da bar još jednom uživaju u sjajnoj predstavi. 'Ajmo Pistonsi!!!

bart

pre 18 godina

hvala bogu da su ih dobili...pistonsi igraju najodvratniju kosarku...nije mi jasno zasto sudije u nba tolerishu grubu i prljavu igru..svako ko je gledao prenos mogao je da vidi sijaset faulova(udaranje po rukama kada igrac koji ima loptu drzi istu ispod struka i krece ka kosu) pod kosem i unutar reketa...ok, razumem cvrtsu igru ali to ne znaci i udari koga hoces po rukama i lopti u isto vreme...mnogo mi je drago.....pistonsi nemaju kvalitet za titulu i prosle godine titulu im je doneo Fisher iz Lakers-a kada je onako chdno i ludo pogodio protiv San Antonia i odveo Lakers-e ni krive ni duzne u finale...ovo isto bi im se i prosle godine dogodilo da je tim iz Teksasa dosao do finala...nabedjeni strucnjaci tipa Leri Brauna jednostavno ne umeju da vode utakmice u crunch time-u...da neshto valja sigurno bi sa onakvim timom kakav je imao osvojio olimpijske igre..ali ajd...ali sinoc, njegov odbrambeni oslonac R. Wallace pet sekundi pre kraja meca posle pasa iz auta odlazi da udvoji Djinobilija koji je okrenut ledjima kosu u uglu terenaa ostavlja jasnu alternativu Argentincu - povratni pas koji nijedna rotacija ovog sveta ne moze da stigne na genijalnog R.Orija koji mi je ulepsao jutro...tim koji igra kosarku je pobedio protiv tima koji cine vecinom isfolirani grubijani...a da je nekom nesrecom Hamilton pogodio onaj zadnji sut, pitam se da li bi sudije svirale onaj tako ocigledan faul u napadu ejr je to bilo klasicno sticanje prednosti u odnosu na odbrambenog igraca rukama tj kontaktom rukama!...eto toliko:)..nadajmo se da ce sve biti gotovo u cetvrtak i da ce to biti ispracaj Brauna u neku drugu delatnost, posto kosarci svakako nista nije dao!

Joe

pre 18 godina

Sheed, gde si posao crni sine? Ja goru taktiku u poslednjim trenutcima meca nisam video.Nece brown da pravi faul i primi trojku. I nije mu prvi put(Kobe prosle godine u finalu) samo ce ga ove godine skupo kostati.A Horry je veliki sampion, od kada je dosao u ligu radi ove stvari, nisam nikad ni sumnjao da ce lopta uci. Svaka cast care! Nista jos nije gotovo!

Душан

pre 18 godina

Ето ти га сад. Просто је невероватно какву су прилику Пистонси успели да испусте. Ипак, не мислим да је овом победом Спарса решено питање шампиона. Велика је психолошка предност, пре свега, на страни домаћина, али вара се онај ко мисли да Пистонси немају шта да траже у СБЦ арени. Као што рекох на почетку финала, нека победи бољи.
НАПРЕД ПИСТОНСИ!

Marcus Camby

pre 18 godina

Da ne poverujes... a kad to kazem, ne mislim samo na Horijeve trojke (i ono tomahavk zakucavanje), nego i na udvajanje Djinobilija u cosku terena i ostavljanje Horija samog, odlukom dicnog Lerija Brauna!

mare mostar

pre 18 godina

GOTOVO JE, GOTOVO.
Duncan, hvala ti za sve.Cestitke od srca citavoj ekipi, strucnom stabu i upravi na celu sa POP-om, navijacima SA, gradu shampiona !
U utorak ocekujem euforiju i slavlje.Pogled u buducnost je nesto sto nas, navijace, dodatno ispunjava zadovoljstvom.Bicemo jos jaci i ubedljiviji !
Nisam gledao utakmicu, ucinicu to danas.
p.s.Ne vidim komentare funova Detroita, pogotovo onih koji su najavljivali potop SA.Mada, razujem ja i njih-ipak je danas ponedeljak, pocetak radne nedelje...
ZIVELI !!

Loshmi

pre 18 godina

Big Shot Rob!!! Robert Horry je stvarno nesto posebno. Pa ako je Vlade DIvac ustao jutros sigurno mu je hladna jeza prosla kroz telo jel mu se vratitla 2000 godina kad mu je Horry dao trojku u poslednjoj sekundi. Utakmica za pamecenje svaka cast Detroiotu ali San Antonio je imao taj X faktor Robert Horrya koji je bio ne opisiv. Praznik basketa . Ne samo sto je Horry izvadio DUncana iz problema u koje se sam uvukao maseci slobodnjake skoro mu je osigurao jos jednu titulu. S avelikim respektom i cestitkama Detroitu za sjajnu igrtu mislim da ih ceka nemoguca misija. Spursi sampioni

P.S. Ko je gledao video je da je u zadnjem napadu Hamilton ubio jadnog Parkera mogli su tri puta sviraju faul u napadu al ajde tad se i ne svira. Nisu ni Jaricu svirali protiv Argentine...al necemo sad o tome:)

Velibor

pre 18 godina

Robert Ori je neverovatan igrac, od Houstona 94' i 95' kada je u kljucnim trenucima (na slican nacin) pomagao Olajuwon-u i ekipi protiv New York-a i sweep-a Orlanda, preko LA (cuvena trojka protiv Sacramenta u finalu Zapada), pokazuje ko od aktivnih igraca u NBA ima najvece srce (da ne kazem M...) za suteve u odlucujucim trenucima.

Dinke

pre 18 godina

Nema šta, Ori je veliki igrač. Mrzeo sam ga kada je pre par godina praktično u poslednjoj sekundi trojkom doneo pobedu Lakers-ima (u finalu zapadne konferencije protiv Sacramenta), ali sada mogu samo da mu skinem kapu. Po svemu sudeći doneće titulu SA sada.

P.S. Svaka čast B92 na ažurnosti.

Ivica Milisavljevic

pre 18 godina

Svaka cast Oriju. I pre je resavao finala i donosio titule. Umalo da mu Dankan upropasti
sav trud (11-4 slobodna bacanja a i brojne
druge greske u finisu kada treba imati m...).
Ori je pokazao da ih ima ali uz veliku pomoc
igraca Detroita. Tolike godine Ori igra isto
(sut za 3 poena) i Detorit na celu sa Braunom
i Rasidom Valasom igra pogresnu odbranu na
njemu a o poslednjoj trici i da negovorim,
sabili sa pored aut linije da kao izvrse
pristisak na igraca sa loptom a Ori ceka sam
na trici, pa to je za njega zicer, bolje da
su faulirali Dankana i cak i da da oba imali
bi zadnji napad na nereseno a ovako su morali
da daju kos pa eto nisu. Ipak nije Braun to
sto veruje da jeste.

Ivica Milisavljevic

pre 18 godina

Svaka cast Oriju. I pre je resavao finala i donosio titule. Umalo da mu Dankan upropasti
sav trud (11-4 slobodna bacanja a i brojne
druge greske u finisu kada treba imati m...).
Ori je pokazao da ih ima ali uz veliku pomoc
igraca Detroita. Tolike godine Ori igra isto
(sut za 3 poena) i Detorit na celu sa Braunom
i Rasidom Valasom igra pogresnu odbranu na
njemu a o poslednjoj trici i da negovorim,
sabili sa pored aut linije da kao izvrse
pristisak na igraca sa loptom a Ori ceka sam
na trici, pa to je za njega zicer, bolje da
su faulirali Dankana i cak i da da oba imali
bi zadnji napad na nereseno a ovako su morali
da daju kos pa eto nisu. Ipak nije Braun to
sto veruje da jeste.

Dinke

pre 18 godina

Nema šta, Ori je veliki igrač. Mrzeo sam ga kada je pre par godina praktično u poslednjoj sekundi trojkom doneo pobedu Lakers-ima (u finalu zapadne konferencije protiv Sacramenta), ali sada mogu samo da mu skinem kapu. Po svemu sudeći doneće titulu SA sada.

P.S. Svaka čast B92 na ažurnosti.

Velibor

pre 18 godina

Robert Ori je neverovatan igrac, od Houstona 94' i 95' kada je u kljucnim trenucima (na slican nacin) pomagao Olajuwon-u i ekipi protiv New York-a i sweep-a Orlanda, preko LA (cuvena trojka protiv Sacramenta u finalu Zapada), pokazuje ko od aktivnih igraca u NBA ima najvece srce (da ne kazem M...) za suteve u odlucujucim trenucima.

Loshmi

pre 18 godina

Big Shot Rob!!! Robert Horry je stvarno nesto posebno. Pa ako je Vlade DIvac ustao jutros sigurno mu je hladna jeza prosla kroz telo jel mu se vratitla 2000 godina kad mu je Horry dao trojku u poslednjoj sekundi. Utakmica za pamecenje svaka cast Detroiotu ali San Antonio je imao taj X faktor Robert Horrya koji je bio ne opisiv. Praznik basketa . Ne samo sto je Horry izvadio DUncana iz problema u koje se sam uvukao maseci slobodnjake skoro mu je osigurao jos jednu titulu. S avelikim respektom i cestitkama Detroitu za sjajnu igrtu mislim da ih ceka nemoguca misija. Spursi sampioni

P.S. Ko je gledao video je da je u zadnjem napadu Hamilton ubio jadnog Parkera mogli su tri puta sviraju faul u napadu al ajde tad se i ne svira. Nisu ni Jaricu svirali protiv Argentine...al necemo sad o tome:)

mare mostar

pre 18 godina

GOTOVO JE, GOTOVO.
Duncan, hvala ti za sve.Cestitke od srca citavoj ekipi, strucnom stabu i upravi na celu sa POP-om, navijacima SA, gradu shampiona !
U utorak ocekujem euforiju i slavlje.Pogled u buducnost je nesto sto nas, navijace, dodatno ispunjava zadovoljstvom.Bicemo jos jaci i ubedljiviji !
Nisam gledao utakmicu, ucinicu to danas.
p.s.Ne vidim komentare funova Detroita, pogotovo onih koji su najavljivali potop SA.Mada, razujem ja i njih-ipak je danas ponedeljak, pocetak radne nedelje...
ZIVELI !!

Marcus Camby

pre 18 godina

Da ne poverujes... a kad to kazem, ne mislim samo na Horijeve trojke (i ono tomahavk zakucavanje), nego i na udvajanje Djinobilija u cosku terena i ostavljanje Horija samog, odlukom dicnog Lerija Brauna!

Душан

pre 18 godina

Ето ти га сад. Просто је невероватно какву су прилику Пистонси успели да испусте. Ипак, не мислим да је овом победом Спарса решено питање шампиона. Велика је психолошка предност, пре свега, на страни домаћина, али вара се онај ко мисли да Пистонси немају шта да траже у СБЦ арени. Као што рекох на почетку финала, нека победи бољи.
НАПРЕД ПИСТОНСИ!

Joe

pre 18 godina

Sheed, gde si posao crni sine? Ja goru taktiku u poslednjim trenutcima meca nisam video.Nece brown da pravi faul i primi trojku. I nije mu prvi put(Kobe prosle godine u finalu) samo ce ga ove godine skupo kostati.A Horry je veliki sampion, od kada je dosao u ligu radi ove stvari, nisam nikad ni sumnjao da ce lopta uci. Svaka cast care! Nista jos nije gotovo!

bart

pre 18 godina

hvala bogu da su ih dobili...pistonsi igraju najodvratniju kosarku...nije mi jasno zasto sudije u nba tolerishu grubu i prljavu igru..svako ko je gledao prenos mogao je da vidi sijaset faulova(udaranje po rukama kada igrac koji ima loptu drzi istu ispod struka i krece ka kosu) pod kosem i unutar reketa...ok, razumem cvrtsu igru ali to ne znaci i udari koga hoces po rukama i lopti u isto vreme...mnogo mi je drago.....pistonsi nemaju kvalitet za titulu i prosle godine titulu im je doneo Fisher iz Lakers-a kada je onako chdno i ludo pogodio protiv San Antonia i odveo Lakers-e ni krive ni duzne u finale...ovo isto bi im se i prosle godine dogodilo da je tim iz Teksasa dosao do finala...nabedjeni strucnjaci tipa Leri Brauna jednostavno ne umeju da vode utakmice u crunch time-u...da neshto valja sigurno bi sa onakvim timom kakav je imao osvojio olimpijske igre..ali ajd...ali sinoc, njegov odbrambeni oslonac R. Wallace pet sekundi pre kraja meca posle pasa iz auta odlazi da udvoji Djinobilija koji je okrenut ledjima kosu u uglu terenaa ostavlja jasnu alternativu Argentincu - povratni pas koji nijedna rotacija ovog sveta ne moze da stigne na genijalnog R.Orija koji mi je ulepsao jutro...tim koji igra kosarku je pobedio protiv tima koji cine vecinom isfolirani grubijani...a da je nekom nesrecom Hamilton pogodio onaj zadnji sut, pitam se da li bi sudije svirale onaj tako ocigledan faul u napadu ejr je to bilo klasicno sticanje prednosti u odnosu na odbrambenog igraca rukama tj kontaktom rukama!...eto toliko:)..nadajmo se da ce sve biti gotovo u cetvrtak i da ce to biti ispracaj Brauna u neku drugu delatnost, posto kosarci svakako nista nije dao!

risto

pre 18 godina

Nije mi jasno otkud ovoliko mrzitelja Detroita. Košarka koju igraju Pistonsi je trenutno nešto najbolje kada je ova igra u pitanju. Igraju tvrdo, borbeno, srčano, beskompromisno, kolektivno, nesebično i na kraju krajeva kvalitetno. Mene njihova igra oduševljava mnogo više nego igra Spursa. Detroit je praktično kontrolisao čitavu utakmicu, a izgubio je zbog zaista fantastične, ali i neponovljive partije Horry-ja, kao i zbog očajno postavljene zadnje odbrane, gdje je očigledan krivac trener Brown (zašto nije pravljen faul na Duncanu, što je bilo logično čak i za površne gledaoce ove prelijepe igre). Billups je dokazao da je najbolji play čitave NBA, a odbrana Pistonsa je zaista antologijska. Za one koji komentarišu igru Detroita kao previše grubu, što kao sudije ne sankcionišu faulovima, kažem samo da previše gledaju yuba-truba ligu i naše "najkvalitetnije" sudije na svijetu. San Antonio sada zaista ima više šansi i favorit je za titulu, ali serija još nije završena i mislim da Detroit ima snage i znanja za još jedan preokret. U svakom slučaju pravi ljubitelji košarke imaće priliku da bar još jednom uživaju u sjajnoj predstavi. 'Ajmo Pistonsi!!!

Душан

pre 18 godina

Тако је, Ристо! Лепо речено. Свакако су Спарси сјајна екипа, али и по мени нису пришли свеукупном квалитету Пистонса; без обзира на исход финала. Нека Спарси и победе, Пистонси остају већи и, на крају крајева, тим који овај спорт више воли. Читам неке од ових коментара и питам се откуд смелости да неко напише да су се Лејкерси провукли до финала?!? Ако је серија од четири победе провлачење, значи ли то да је требало да их бију још толико да разувери неверне томе. Искрено се надам победи Пистонса. Знају како да одиграју шесту утакмицу.
НАПРЕД БЕД БОЈЗ!

MICKEY

pre 18 godina

Pa hvala bogu da je SA pobedio. Svaka chast Robertu. Mucco je dobar igrach. Od chuvene serije protiv NewYorka pa sve do danas pokazuje da je strashan igrach. Izuzetno visoko krilo sa sjajnim shutem za 3poena. trenutno jedan od najkorisnijih igracha lige. rodjeni pobednik. Iako navijam za SA, pre svega zbog Manu-a, moram neshto da priznam. Detroit je zasluzheno u finalu i pored budjenja svih fanova Spursa, moja prognoza je da cce se igrati i sedma. Najbolju odbranu ipak igra Detroit.
Ko god da uzme titulu zasluzheno je prvak. Detroit ima jachu prvu petorku, klupe su otprilike jednake (mala prednost Spursima), ali organizacija je definitivno na strani SA. Tu se tachno zna ko kosi, a ko vodu nosi. I ko I kad!
Ovo je definitivno najboljshe finale od chuvenih sedam utakmica Knicksa i Rocketsa!

oshmi

pre 18 godina

Dusane, zasto tako brate? Pa jel si ti procitao sta si napisao pre nego sto si poslao komentar zaboga? Tim Koji ovaj Sport vise voli, bolji tim Pistonsi. Pa ti ga bas pretera. Pod broj jedan ako si citao iztrazivanja javnog mnjenja u Americia San Antonio je drugi tim po popularnosti od svih timova i po broju pobeda najefikasniji tim u zadnjih osam godina od svih sportova!! Greg Popovich je sto puta bolji od Browna ova zadnja pobeda je bila njegova isto koliko Horryijeva. San ANtonio je u vrhu i na vrhu NBA zadnju deceniju, stalni ucesnik play offa i osvajac dve (uskoro tri) titule prvaka, tri mVPa i dva igraca Robinsona i Duncana koji su svake godine u svim mogucim NBA timovima. A ti pricas o nekom Detroitu koji igra huliganski grubu kosarku. Nema vas, istorija ste gotovo je. PObedice bolji tim San Antonio, tim koji ima odgovor za sve sto izadje iz Brownovog mozga (a nije puno veruj mi u principu tuci i udri pa sta bude). Tim koji ima bolji talenat, bolje igrace, bolju klupu. Tim koji ce imati publiku na svojoj strani. San Antonio je tim koji ovu priliku nece ispustiti. NIsu oni Indiani ni Majami, ta dva tima nista nisu ucinila u svojoj istoriji. Budi realan, San ANtonio osvaja nema sanse da dobijete dve u San Antoniju.

M

pre 18 godina

Rista je upravu ... Ili postoji neobjasnjiva mrznja prema Detroitu i Braunu ili ljudi ovde ne znaju sta je kosarka. Detroit je tim koji nema nijednu pravu zvezdu i kao takav je dosao do finala i jos uvek ima sanse da dobije. Inace kosarka nisu zakucavanja i divljacki prodori, pa setite se sta krasi Jugoslovensku kosarku ... ODBRANA Svaka cast i jednim i drugima a i Oriju :) opet me je izveo iz takta kao i 2000 ...

romantic

pre 18 godina

Barte sine, idi gledaj crtace...
Ovi koji pljuju Detroit nemaju pojma o kosarci, vec su zrtve medija, koji i ovu generaciju Pistonsa zovu Bad Boys, kao i generaciju sa pocetka devedesetih, koja je taj nadimak dobila sa punim pravom. Za razliku od ove, u kojoj sem Ripa koji je malo prljaviji, ne postoji igrac koji igra prljavo, jer da vas potsetim, jedno je prljavo, a drugo agresivno i jako. Drugo, od uvek se u plej ofu igra jace, a pitanje za navijace S.Antonija je kakvu odbranu igraju Manu i pre svega Bouven? Cistu, bez ruku, ha,ha,ha...Toliko o tome.
Druga stvar koja je iritira je tretman Detroita u medijima, sto americkim sto nasim, stvorila se slika kao slucajno su osvojili prosle godine prsten i u medijima imaju paznje kao Atalanta ili Portland, sto je prouzrokovalo i tretman kod sudija koji je uzasan cele sezone, a doziveo je kulminaciju u finalu istoka protiv Majamija, kada se ocigledno forsirao Majami koji je fensi grad, nasuprot radnickog Detroita u kome se kosarka voli do ludila(svi smo videli scenu punog Palasa, u kome se gleda prenos na video bimu iz Majamija).
Dalje, ovi sto kritikuju Brauna, vidim vi ste mnogo psrtena osvojili. pa imate kredibilitet da pljujete, otkud vi znate da Sid u padu koncentracije ili iz bilo kog drugog raloga, nije samovoljno otisao na udvajanje? A sto se tice eventualnog fauliranja Dankana zbog losih penala, Braunova filozofija je takva da se nikada ne pravi faul u koliko se ima vodjstvo i one nje ne odstupa, bar je dosledan, a sve to ima logike, jer veruje u svoj tim i njegovu snagu i sposobnost,kako da se odrbani,tako i da poentira.
Ja i dalje tvrdim da je Detroit najbolji tim u NBA, ali realno je tesko ocekivati 2 pobede u S.A.. Detroit je pravi model, zajednistva, timskog duha, bez napaljenih zvezdica. A da vas potsetim, prosle godine je Nju Dzersi posle 2:2 dobio u Detroitu petu utakmicu i to posle 3 produzetka, sto je za porazeni tim emocionalna katastrofa, ali Pistonsi su se vratili i osvojili prsten.
GO PISTONS!
P.s. Ne znam sto se ovde toliko stvara mrznja u odnosima medju navijacima ova 2 tima, kada se zna da su to timovi koji su u savrsenim odnosima, pocevsi od trenera koji su kumovi i vrlo slicno igraju i meni kao navijacu Pistonsa je najmanje krivo ako izgube od S.A.A i setimo se scene iz regularne sezone kada se u Detroitu povredio Dankan, Pistonsi su dali svoj privatni avion kako bi mogao da se vrati odmah u S.A.Gospodski, a vecina sa foruma koja mrzi Pistonse neka cuti, jer nema pojma.

NN

pre 18 godina

Zasto pljujete po detroitu i ostalim dobrim timovima? a tu uzdizete neki san antonio rupu od tima... kakav bre san antonio. samo se guraju, izubijaju igrace... pogledajte malo phoenix, indiana, miami , chicago i ostale a ne neki tamo san antonio.

cro

pre 18 godina

vidim da je darko imao zapazenu rolu,29 ustajanja sa klupe,22 mahanja rucnikom,11 dodavanja soka najžednijim igracima... veoma dobra statistika,sljedece godine all star,ma sta all-star,MVP regularnog djela sezone,najbolji obrambeni igrac,igrac koji je najvise napredovao,u prvoj petorci NBA...........dame i gospodo pa taj momak ce da zasjedne na tron lige!!!!!!

Bug

pre 18 godina

Ovde neki su se neki previse nalozili na Detroit i Bad Boys-e ovo ono...Pa jos ce neko ovde da me uci koje timove ja treba da gledam, kao on se razume u timove pa je lud. Ovo ono...

Душан

pre 18 godina

Е oshmi, си глед'о ово гажење, брате? Хехе... Шалим се. Ево, сад видиш о чему причам кад кажем да Детроит више воли кошарку од Спарса. Не сумњам да је тешко добити две у СБЦ арени али, ако пратиш, Детроит се од 2003. три пута враћао са 3:2 да би на крају и победио: Орландо, Нетси и Мајами. Не желим да журим у проценама (увек ми се обије о главу), али само Спарси знају како је сад тешко да се игра растерећено. Чак и после оне велике тројке Орија у Мичигену, где би се сваком другом тиму, типа Мајами или Санси, већ одсекла колена, Детроит је показао да нису случајно актуелни шампиони. Да ли само до четвртка, видећемо. По свему судећи требало би да видимо "back to back" али лопта је округла, што би рекао Звонко Михајловски. Хахахахаа....
НАПРЕД ДЕТРОИТ!!!

Ivica Milisavljevic

pre 18 godina

Svaka cast Oriju. I pre je resavao finala i donosio titule. Umalo da mu Dankan upropasti
sav trud (11-4 slobodna bacanja a i brojne
druge greske u finisu kada treba imati m...).
Ori je pokazao da ih ima ali uz veliku pomoc
igraca Detroita. Tolike godine Ori igra isto
(sut za 3 poena) i Detorit na celu sa Braunom
i Rasidom Valasom igra pogresnu odbranu na
njemu a o poslednjoj trici i da negovorim,
sabili sa pored aut linije da kao izvrse
pristisak na igraca sa loptom a Ori ceka sam
na trici, pa to je za njega zicer, bolje da
su faulirali Dankana i cak i da da oba imali
bi zadnji napad na nereseno a ovako su morali
da daju kos pa eto nisu. Ipak nije Braun to
sto veruje da jeste.

Dinke

pre 18 godina

Nema šta, Ori je veliki igrač. Mrzeo sam ga kada je pre par godina praktično u poslednjoj sekundi trojkom doneo pobedu Lakers-ima (u finalu zapadne konferencije protiv Sacramenta), ali sada mogu samo da mu skinem kapu. Po svemu sudeći doneće titulu SA sada.

P.S. Svaka čast B92 na ažurnosti.

Velibor

pre 18 godina

Robert Ori je neverovatan igrac, od Houstona 94' i 95' kada je u kljucnim trenucima (na slican nacin) pomagao Olajuwon-u i ekipi protiv New York-a i sweep-a Orlanda, preko LA (cuvena trojka protiv Sacramenta u finalu Zapada), pokazuje ko od aktivnih igraca u NBA ima najvece srce (da ne kazem M...) za suteve u odlucujucim trenucima.

Loshmi

pre 18 godina

Big Shot Rob!!! Robert Horry je stvarno nesto posebno. Pa ako je Vlade DIvac ustao jutros sigurno mu je hladna jeza prosla kroz telo jel mu se vratitla 2000 godina kad mu je Horry dao trojku u poslednjoj sekundi. Utakmica za pamecenje svaka cast Detroiotu ali San Antonio je imao taj X faktor Robert Horrya koji je bio ne opisiv. Praznik basketa . Ne samo sto je Horry izvadio DUncana iz problema u koje se sam uvukao maseci slobodnjake skoro mu je osigurao jos jednu titulu. S avelikim respektom i cestitkama Detroitu za sjajnu igrtu mislim da ih ceka nemoguca misija. Spursi sampioni

P.S. Ko je gledao video je da je u zadnjem napadu Hamilton ubio jadnog Parkera mogli su tri puta sviraju faul u napadu al ajde tad se i ne svira. Nisu ni Jaricu svirali protiv Argentine...al necemo sad o tome:)

mare mostar

pre 18 godina

GOTOVO JE, GOTOVO.
Duncan, hvala ti za sve.Cestitke od srca citavoj ekipi, strucnom stabu i upravi na celu sa POP-om, navijacima SA, gradu shampiona !
U utorak ocekujem euforiju i slavlje.Pogled u buducnost je nesto sto nas, navijace, dodatno ispunjava zadovoljstvom.Bicemo jos jaci i ubedljiviji !
Nisam gledao utakmicu, ucinicu to danas.
p.s.Ne vidim komentare funova Detroita, pogotovo onih koji su najavljivali potop SA.Mada, razujem ja i njih-ipak je danas ponedeljak, pocetak radne nedelje...
ZIVELI !!

Marcus Camby

pre 18 godina

Da ne poverujes... a kad to kazem, ne mislim samo na Horijeve trojke (i ono tomahavk zakucavanje), nego i na udvajanje Djinobilija u cosku terena i ostavljanje Horija samog, odlukom dicnog Lerija Brauna!

Душан

pre 18 godina

Ето ти га сад. Просто је невероватно какву су прилику Пистонси успели да испусте. Ипак, не мислим да је овом победом Спарса решено питање шампиона. Велика је психолошка предност, пре свега, на страни домаћина, али вара се онај ко мисли да Пистонси немају шта да траже у СБЦ арени. Као што рекох на почетку финала, нека победи бољи.
НАПРЕД ПИСТОНСИ!

Joe

pre 18 godina

Sheed, gde si posao crni sine? Ja goru taktiku u poslednjim trenutcima meca nisam video.Nece brown da pravi faul i primi trojku. I nije mu prvi put(Kobe prosle godine u finalu) samo ce ga ove godine skupo kostati.A Horry je veliki sampion, od kada je dosao u ligu radi ove stvari, nisam nikad ni sumnjao da ce lopta uci. Svaka cast care! Nista jos nije gotovo!

bart

pre 18 godina

hvala bogu da su ih dobili...pistonsi igraju najodvratniju kosarku...nije mi jasno zasto sudije u nba tolerishu grubu i prljavu igru..svako ko je gledao prenos mogao je da vidi sijaset faulova(udaranje po rukama kada igrac koji ima loptu drzi istu ispod struka i krece ka kosu) pod kosem i unutar reketa...ok, razumem cvrtsu igru ali to ne znaci i udari koga hoces po rukama i lopti u isto vreme...mnogo mi je drago.....pistonsi nemaju kvalitet za titulu i prosle godine titulu im je doneo Fisher iz Lakers-a kada je onako chdno i ludo pogodio protiv San Antonia i odveo Lakers-e ni krive ni duzne u finale...ovo isto bi im se i prosle godine dogodilo da je tim iz Teksasa dosao do finala...nabedjeni strucnjaci tipa Leri Brauna jednostavno ne umeju da vode utakmice u crunch time-u...da neshto valja sigurno bi sa onakvim timom kakav je imao osvojio olimpijske igre..ali ajd...ali sinoc, njegov odbrambeni oslonac R. Wallace pet sekundi pre kraja meca posle pasa iz auta odlazi da udvoji Djinobilija koji je okrenut ledjima kosu u uglu terenaa ostavlja jasnu alternativu Argentincu - povratni pas koji nijedna rotacija ovog sveta ne moze da stigne na genijalnog R.Orija koji mi je ulepsao jutro...tim koji igra kosarku je pobedio protiv tima koji cine vecinom isfolirani grubijani...a da je nekom nesrecom Hamilton pogodio onaj zadnji sut, pitam se da li bi sudije svirale onaj tako ocigledan faul u napadu ejr je to bilo klasicno sticanje prednosti u odnosu na odbrambenog igraca rukama tj kontaktom rukama!...eto toliko:)..nadajmo se da ce sve biti gotovo u cetvrtak i da ce to biti ispracaj Brauna u neku drugu delatnost, posto kosarci svakako nista nije dao!

risto

pre 18 godina

Nije mi jasno otkud ovoliko mrzitelja Detroita. Košarka koju igraju Pistonsi je trenutno nešto najbolje kada je ova igra u pitanju. Igraju tvrdo, borbeno, srčano, beskompromisno, kolektivno, nesebično i na kraju krajeva kvalitetno. Mene njihova igra oduševljava mnogo više nego igra Spursa. Detroit je praktično kontrolisao čitavu utakmicu, a izgubio je zbog zaista fantastične, ali i neponovljive partije Horry-ja, kao i zbog očajno postavljene zadnje odbrane, gdje je očigledan krivac trener Brown (zašto nije pravljen faul na Duncanu, što je bilo logično čak i za površne gledaoce ove prelijepe igre). Billups je dokazao da je najbolji play čitave NBA, a odbrana Pistonsa je zaista antologijska. Za one koji komentarišu igru Detroita kao previše grubu, što kao sudije ne sankcionišu faulovima, kažem samo da previše gledaju yuba-truba ligu i naše "najkvalitetnije" sudije na svijetu. San Antonio sada zaista ima više šansi i favorit je za titulu, ali serija još nije završena i mislim da Detroit ima snage i znanja za još jedan preokret. U svakom slučaju pravi ljubitelji košarke imaće priliku da bar još jednom uživaju u sjajnoj predstavi. 'Ajmo Pistonsi!!!

Душан

pre 18 godina

Тако је, Ристо! Лепо речено. Свакако су Спарси сјајна екипа, али и по мени нису пришли свеукупном квалитету Пистонса; без обзира на исход финала. Нека Спарси и победе, Пистонси остају већи и, на крају крајева, тим који овај спорт више воли. Читам неке од ових коментара и питам се откуд смелости да неко напише да су се Лејкерси провукли до финала?!? Ако је серија од четири победе провлачење, значи ли то да је требало да их бију још толико да разувери неверне томе. Искрено се надам победи Пистонса. Знају како да одиграју шесту утакмицу.
НАПРЕД БЕД БОЈЗ!

MICKEY

pre 18 godina

Pa hvala bogu da je SA pobedio. Svaka chast Robertu. Mucco je dobar igrach. Od chuvene serije protiv NewYorka pa sve do danas pokazuje da je strashan igrach. Izuzetno visoko krilo sa sjajnim shutem za 3poena. trenutno jedan od najkorisnijih igracha lige. rodjeni pobednik. Iako navijam za SA, pre svega zbog Manu-a, moram neshto da priznam. Detroit je zasluzheno u finalu i pored budjenja svih fanova Spursa, moja prognoza je da cce se igrati i sedma. Najbolju odbranu ipak igra Detroit.
Ko god da uzme titulu zasluzheno je prvak. Detroit ima jachu prvu petorku, klupe su otprilike jednake (mala prednost Spursima), ali organizacija je definitivno na strani SA. Tu se tachno zna ko kosi, a ko vodu nosi. I ko I kad!
Ovo je definitivno najboljshe finale od chuvenih sedam utakmica Knicksa i Rocketsa!

oshmi

pre 18 godina

Dusane, zasto tako brate? Pa jel si ti procitao sta si napisao pre nego sto si poslao komentar zaboga? Tim Koji ovaj Sport vise voli, bolji tim Pistonsi. Pa ti ga bas pretera. Pod broj jedan ako si citao iztrazivanja javnog mnjenja u Americia San Antonio je drugi tim po popularnosti od svih timova i po broju pobeda najefikasniji tim u zadnjih osam godina od svih sportova!! Greg Popovich je sto puta bolji od Browna ova zadnja pobeda je bila njegova isto koliko Horryijeva. San ANtonio je u vrhu i na vrhu NBA zadnju deceniju, stalni ucesnik play offa i osvajac dve (uskoro tri) titule prvaka, tri mVPa i dva igraca Robinsona i Duncana koji su svake godine u svim mogucim NBA timovima. A ti pricas o nekom Detroitu koji igra huliganski grubu kosarku. Nema vas, istorija ste gotovo je. PObedice bolji tim San Antonio, tim koji ima odgovor za sve sto izadje iz Brownovog mozga (a nije puno veruj mi u principu tuci i udri pa sta bude). Tim koji ima bolji talenat, bolje igrace, bolju klupu. Tim koji ce imati publiku na svojoj strani. San Antonio je tim koji ovu priliku nece ispustiti. NIsu oni Indiani ni Majami, ta dva tima nista nisu ucinila u svojoj istoriji. Budi realan, San ANtonio osvaja nema sanse da dobijete dve u San Antoniju.

M

pre 18 godina

Rista je upravu ... Ili postoji neobjasnjiva mrznja prema Detroitu i Braunu ili ljudi ovde ne znaju sta je kosarka. Detroit je tim koji nema nijednu pravu zvezdu i kao takav je dosao do finala i jos uvek ima sanse da dobije. Inace kosarka nisu zakucavanja i divljacki prodori, pa setite se sta krasi Jugoslovensku kosarku ... ODBRANA Svaka cast i jednim i drugima a i Oriju :) opet me je izveo iz takta kao i 2000 ...

romantic

pre 18 godina

Barte sine, idi gledaj crtace...
Ovi koji pljuju Detroit nemaju pojma o kosarci, vec su zrtve medija, koji i ovu generaciju Pistonsa zovu Bad Boys, kao i generaciju sa pocetka devedesetih, koja je taj nadimak dobila sa punim pravom. Za razliku od ove, u kojoj sem Ripa koji je malo prljaviji, ne postoji igrac koji igra prljavo, jer da vas potsetim, jedno je prljavo, a drugo agresivno i jako. Drugo, od uvek se u plej ofu igra jace, a pitanje za navijace S.Antonija je kakvu odbranu igraju Manu i pre svega Bouven? Cistu, bez ruku, ha,ha,ha...Toliko o tome.
Druga stvar koja je iritira je tretman Detroita u medijima, sto americkim sto nasim, stvorila se slika kao slucajno su osvojili prosle godine prsten i u medijima imaju paznje kao Atalanta ili Portland, sto je prouzrokovalo i tretman kod sudija koji je uzasan cele sezone, a doziveo je kulminaciju u finalu istoka protiv Majamija, kada se ocigledno forsirao Majami koji je fensi grad, nasuprot radnickog Detroita u kome se kosarka voli do ludila(svi smo videli scenu punog Palasa, u kome se gleda prenos na video bimu iz Majamija).
Dalje, ovi sto kritikuju Brauna, vidim vi ste mnogo psrtena osvojili. pa imate kredibilitet da pljujete, otkud vi znate da Sid u padu koncentracije ili iz bilo kog drugog raloga, nije samovoljno otisao na udvajanje? A sto se tice eventualnog fauliranja Dankana zbog losih penala, Braunova filozofija je takva da se nikada ne pravi faul u koliko se ima vodjstvo i one nje ne odstupa, bar je dosledan, a sve to ima logike, jer veruje u svoj tim i njegovu snagu i sposobnost,kako da se odrbani,tako i da poentira.
Ja i dalje tvrdim da je Detroit najbolji tim u NBA, ali realno je tesko ocekivati 2 pobede u S.A.. Detroit je pravi model, zajednistva, timskog duha, bez napaljenih zvezdica. A da vas potsetim, prosle godine je Nju Dzersi posle 2:2 dobio u Detroitu petu utakmicu i to posle 3 produzetka, sto je za porazeni tim emocionalna katastrofa, ali Pistonsi su se vratili i osvojili prsten.
GO PISTONS!
P.s. Ne znam sto se ovde toliko stvara mrznja u odnosima medju navijacima ova 2 tima, kada se zna da su to timovi koji su u savrsenim odnosima, pocevsi od trenera koji su kumovi i vrlo slicno igraju i meni kao navijacu Pistonsa je najmanje krivo ako izgube od S.A.A i setimo se scene iz regularne sezone kada se u Detroitu povredio Dankan, Pistonsi su dali svoj privatni avion kako bi mogao da se vrati odmah u S.A.Gospodski, a vecina sa foruma koja mrzi Pistonse neka cuti, jer nema pojma.

NN

pre 18 godina

Zasto pljujete po detroitu i ostalim dobrim timovima? a tu uzdizete neki san antonio rupu od tima... kakav bre san antonio. samo se guraju, izubijaju igrace... pogledajte malo phoenix, indiana, miami , chicago i ostale a ne neki tamo san antonio.

cro

pre 18 godina

vidim da je darko imao zapazenu rolu,29 ustajanja sa klupe,22 mahanja rucnikom,11 dodavanja soka najžednijim igracima... veoma dobra statistika,sljedece godine all star,ma sta all-star,MVP regularnog djela sezone,najbolji obrambeni igrac,igrac koji je najvise napredovao,u prvoj petorci NBA...........dame i gospodo pa taj momak ce da zasjedne na tron lige!!!!!!

Bug

pre 18 godina

Ovde neki su se neki previse nalozili na Detroit i Bad Boys-e ovo ono...Pa jos ce neko ovde da me uci koje timove ja treba da gledam, kao on se razume u timove pa je lud. Ovo ono...

Душан

pre 18 godina

Е oshmi, си глед'о ово гажење, брате? Хехе... Шалим се. Ево, сад видиш о чему причам кад кажем да Детроит више воли кошарку од Спарса. Не сумњам да је тешко добити две у СБЦ арени али, ако пратиш, Детроит се од 2003. три пута враћао са 3:2 да би на крају и победио: Орландо, Нетси и Мајами. Не желим да журим у проценама (увек ми се обије о главу), али само Спарси знају како је сад тешко да се игра растерећено. Чак и после оне велике тројке Орија у Мичигену, где би се сваком другом тиму, типа Мајами или Санси, већ одсекла колена, Детроит је показао да нису случајно актуелни шампиони. Да ли само до четвртка, видећемо. По свему судећи требало би да видимо "back to back" али лопта је округла, што би рекао Звонко Михајловски. Хахахахаа....
НАПРЕД ДЕТРОИТ!!!