Ponedeljak, 06.07.2020.

12:15

"Đokovićeva statistika me ne zanima, Federer će uvek biti najbolji"

Nekadašnji italijanski teniser Adrijano Panata nema dilemu ko je najveći igrač svih vremena.

Izvor: MT

"Ðokoviæeva statistika me ne zanima, Federer æe uvek biti najbolji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Brane

pre 3 godine

Dzaba Zvezdi statistika, evropska, svetska titula, sve titule i kupovi kada ce najbolji klub sa ovih prostora zauvek biti Radnicki iz Kovina

Lee Bruce

pre 3 godine

Dzaba sva statistika Realu, Liverpulu, Barsi... kad je FK Radnički Svilajnac najbolji klub svih vremena - svih univerzuma.

Jel moze i mene na naslovnu stranu u novinama jednom?

Vatikanski milosrdni andeo

pre 3 godine

To je samo njegovo osobno misljenje kojeg dijeli 70% navijaca. Ja sam za Samprasa. Lik je igra 13 sezona ( Virus Nole igra 16. sezonu)6 puta je zavrsija sezonu na broju 1. i igra vrhunski tenis u zlatnom dobu za sport.Evo osvajaca slamova 90-2000. dok je Sampras vladao terenima:Lendl,Gomez,Edberg,Becker, Courier,Stich,Agassi,Bruguera,Muster,Krajicek,Kafeljnikov,Rafter,Kuerten,Moya,Korda,Safin.Od 2010.osvajali su Nadal,RF(te godine je vec odigrao sezona koliko i Sampras u karijeri)Muray, Warwinka i Cilic.To je moje osobno misljenje, nemam nista protiv RF i tehnicki je vjerovatno ispred Samprasa ali postigao je sve to u dosta laksoj konkurenciji. Ili kosarkaska usporedba Sampras je Jordan a RF Bill Russell.

Dzoni

pre 3 godine

Porediti Noleta, FedExa ili Nadala je jako teško. Za svakog od njih trojice može da se napravi argument da je GOAT i osoba ne bi pogrešila. Jednostavno ne postoji objektivni kriterijum koji bi utvrdio ko je bio bolji.
Npr. ako uzmemo kao kriterijum međusobni skor, pristalice Noleta bi ukazali kako on vodi 27-23. Međutim FedEx-ovi navijači bi mogli da kažu kako je Nole najveći deo svojih pobeda ostvario dok Je FedEx prešao "prime" godine.
FedEx-ovi navijači bi mogli da ukažu kako je on osvojio 20 GS titula naspram 17 Noletovih, međutim uvek može da se kontrira da je FedEx ogromnu većinu tih titula osvojio pre 2011 godine kada je počeo Noletov uspon.
I tako u nedogled...
Za mene su njih trojica stvarno GOAT i to zbog toga što:
1. Nikad se u istoriji tenisa nije desilo da je postojalo TRI takva velikana koji su igrali u isto vreme.
2. Njih trojica vode na listi osvajača GS titula iako su za svaki GS morali međusobno takmičiti
3. Međusobni rivalitet ih je naterao da dostignu viši nivo

Zbog svega toga njih trojica su GOAT.

222

pre 3 godine

Adrijano...
Ćelentano, koji već ?!
Ko je još čuo za ovog, stručnjaka "u pokušaju"...
Nisu važni parametri za ocenu - važan je "njegov" utisak ?!
E, budaleee !??
(Doca Dijagnoza, 7. jul 2020 09:31)

Da je slucajno pohvalio Novaka i vest bila obrnuta , hvalio bi istog Adrijana i velicao ga u nebesa. Taj nas mentalitet je cudo...

Bogi

pre 3 godine

Ovaj ko oni ludi ravnozemljaši. Ne zanimaju ga dokazi, ne zanima ga realnost, on smatra da je zemlja ravna i Federer bolji od Novaka...

mr

pre 3 godine

decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.
(The Rated R Superstar?, 06. jul 2020 18:40)

Ма не да је ружно, него је за плакање оних пар дијагонала на 15-40, а?

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Da zakljucimo umetnicki dojam Rodja Federer a za svaki slucaj Rafa u tikovima.
Samo ih ovaj nas Novak dere u duelima i samo kvari statistiku.
Ko i svaki Srbin nikada nije znao da se ponasa i zato nam je Gavrilo napravio probleme onomad u Sarajevu.

Doca Dijagnoza

pre 3 godine

Adrijano...
Ćelentano, koji već ?!
Ko je još čuo za ovog, stručnjaka "u pokušaju"...
Nisu važni parametri za ocenu - važan je "njegov" utisak ?!
E, budaleee !??

CroFed

pre 3 godine

To su vrlo subjektivna stajališta, činjenica je da bi se Novak trebao prvo uspoređivati s Rafom jer su generacija, dok je Roger par godina stariji. On je napravio određenu "startnu" prednost između Rafe i Novaka no sada su oni u prednosti jer je on na kraju svoje grandiozne karijere. Tako da mlađi Rafa i Novak su u prilici da ga nadmaše po najbitnijem kriteriju. Nadalu trebaju 2 slama, Novaku 4 da budu ispred njega. Možda će ga oboje prestići možda nijedan, ovisit će dosta i o tome koliko će mladi lavovi biti jaki s predvodnikom i malo starijim Thiemom. I ako ga Nadal i Novak preskoče, ostat će upamćen kao rekorder u Wimbledonu, s lepršavim i dugotrajnim tenisom do gotovo 40 godina, miljenik publike. Dovoljno

мики

pre 3 godine

категорија људи која верује у натприродна бића. за њега је Рођа заувек најбољи. уметнички дојам, пута има везе што на Новак дере практично стално.

grandiozo

pre 3 godine

Ma koga zanimaš ti i tvoja statistika možeš da voliš koga god,na kraju se sumiraju rezultati,za sada si u pravu ali ima još da se igra,na kraju će reziltati da kažu ko je GOAT sačekajmo penziju Novaka i Nadala

мики

pre 3 godine

decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.
(The Rated R Superstar?, 06. jul 2020 18:40)

или си слеп или ниси гледао Новакове мечеве. довољно пута је драо Рођу на све могуће начине, са би чак и будала схватила.

Marijana

pre 3 godine

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...
(E, 6. jul 2020 18:44)
Pa čuj, po tvojoj logici ja imam 0 izgubljenih GS, prema tome JA sam najbolja teniserka svih vremena, he he...

мики

pre 3 godine

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...
(E, 06. jul 2020 18:44)

није за поређење са тенисом, али можда Мејведер и јесте најбољи боксер свих времена. који су твоји критеријуми? за мене је Тајсон далеко најмоћнији и најубедљивији, али не значи да је најбољи.

Mile

pre 3 godine

Svako ima svoje misljenje. Po meni ako ne neko nakon 30 meceva je bojli od drugog. On je bolji. Ne moze da bude gori. Ostalo je polictka i mrznja a to nije sport.

Mile

pre 3 godine

Svako ima svoje misljenje. Po meni ako ne neko nakon 30 meceva je bojli od drugog. On je bolji. Ne moze da bude gori. Ostalo je polictka i mrznja a to nije sport.

I ja sam htio kapetan na bela ladja ali ni broda ni mora....

pre 3 godine

Za mene dovoljno sto su trenutno misljenja oko toga ko je najveci prilicino podjeljena. Za nekoga je to stil i nacin igre, za nekoga su brojke ali doskora titula GOAT je bila rezervisana sa sve crvenim tepihom, krunom i prijestolom zna se za koga, ni Nadal se tu nije mnogo pitao jer zna se sta je pripadalo sezonski Federeru a sta Nadalu, bljesne tu i tamo koji Wim ili beton za Nadala ali omjer je jasno govorio u kom pravcu se brojke krecu i ko ce imati najvise GS. I tako islo sve do momenta kad Novak stupa na scenu i od tada broj najvecih titula za predodredjenog tezi ka nuli. Onda iz zapadne kuhinje pocinju price o ljepoti, stilu, peRFekciji i gracioznosti igre kao da gledamo balet ili klizanje i odjednom preko noci brojke i statistika postaju manje bitne. Takmicarski gledano jos se ne zna ko ce imati najveci broj titula u svemu, ali zato se zna ko nece i tu godine postaju presudne. Znaci od kad je Novak poceo u finalima GS sa peharima da se slika a tacne da dijeli nista vise nije predodredjeno. Kad se na kraju podvuce crta uvijek ce biti razlicitih misljenja, ali rezervisane GOAT titule sigurno nece biti.

Sve zavisi o cemu pricamo

pre 3 godine

Tenis je sport, najbolji je onaj ko postigne najvise poena. Teniser je lik koji moze ljude da inspirise svojim sportskim rezultatima ili oblikom svoga dupeta na primer. Ako je oblik dupeta merilo, onda to nije sport vec izbor za gej ikonu. Ne treba mesati ove dve sasvim odvojene kategorije uticaja na drustvenu zajednicu.

Finac

pre 3 godine

Ne kontam ove naše ljude s pričama kao zapad nikad neće priznati Novaka, za njih će Federer uvjek bio GOAT. Može zapad govoriti sta hoće, al protiv činjenica se ne može. Federer kao jedini argument za najboljeg svih vremena ima samo GS, Nadal i Novak već imaju dosta mastersa više od Federera, bolji medjusobni skor, deru ga obojica ubjedljivo na Slemovima, znači još jedino ima Slemove, al realno i to neće imati uskoro. A to sta zapad govori, istina je samo jedna, u tenisu trofeji sve govore. Šteta za Novaka što ranije nije otkrio da je alergičan na gluten, on je zbog tog bukvalno izgubio 4 godine(2007-2010). Da nije imao te probleme tih svojih početničkih godina, sad bio imao najmanje 22 GS. On je zbog tih zdravstvenih problema bukvalno bio onemogućen da daje svojih 100% mogućnosti, a to je nažalost trajalo 4 godine, previše ipak. S druge strane Federer jeste gubio GS od Novaka kada je već imao 34, 35+ godina, al ako ćemo realno, to se na Federeru nimalo nije osjetilo. Najbolji primjer je prošlogodišnji Wimbldon kada je Federer sa 38 godina opušteno igrao 5 sati na najvećem nivou. Tako da Federerove godine ne možemo uzimati kao glavni razlog Novakove dominacije.

Ivan

pre 3 godine

Adrijano Panata? Gde samo nalaze ove nebitne likove, pitam se hahahahah! Čuj Adrijano Panata kaže to i to i osporava nečije velike rezultate! Sve sami anonimusi grokću neprestano ovih dana i meseci i dopuštaju sebi da ocenjuju mnogo vrednije i uspešnije od sebe! Naši dani hahahaha! :-)))))

Goran

pre 3 godine

Što onda igraše svo ovo vreme, i igraju i dalje? Što mu posle prvog meča kada se pojavio ne dodeliše titulu najvećeg? Srećom, niti je ovo umetničko klizanje niti si ti Milka Babović, pa da ocenjujemo 'umjetnički dojam'! OK, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali reći da brojke ne vrede ni čemu?!

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Kad kazes GOAT u bilo kojoj sveri sporta mislis na nesto sto nikad nije vidjeno do te osobe, Federerov tenis je ono sto je Alijev Boks, Dzordanova Kosarka, Mesijev Fudbal... Novak jeste nas covek usao je vec sad u TOP 5 u istoriji tenisa, ali decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.

aus Zagreb

pre 3 godine

Zapadnoevropska i USA srednja klasa pati od kompleksa superiornosti nad istočnoevropljanima. Djokovic, Lendl, Kafeljnikov, Safin - obrazac je uvek isti. I prisutan u svakom poslu, mislim da dosta ljudi to oseća u svojim profesijama. Nije tu ništa namerno i smišljeno po mom mišljenju, mislim da realno 90% njih nisu ni svesni tog kompleksa.
(Los Angeles, 6. jul 2020 17:36)

Kafeljnikova i Safina su mogli nekako da svare, Lendla đene-đene, ali Đokovića...kao da je sam Antihrist došao po svoje.

E

pre 3 godine

Dilema ko je najbolji Novak ili Rozer se zavrsava sa vise osvojenih GS. Ostalo je sve prica u prazno... Nole, samo naprijed.. :)
(CG man, 6. jul 2020 16:16) 

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...

Los Angeles

pre 3 godine

Zapadnoevropska i USA srednja klasa pati od kompleksa superiornosti nad istočnoevropljanima. Djokovic, Lendl, Kafeljnikov, Safin - obrazac je uvek isti. I prisutan u svakom poslu, mislim da dosta ljudi to oseća u svojim profesijama. Nije tu ništa namerno i smišljeno po mom mišljenju, mislim da realno 90% njih nisu ni svesni tog kompleksa.

C i n i k

pre 3 godine

Pa ok covek i kaze da ga ne zanima ni statistika ni rang ni medjusobni skor...
Po toj logici i moja baba moze za mene da bude najbolja,u tenisu..

Milan_PT

pre 3 godine

Kad fanatični Federerov navijač izjavi, da bez obzira šta Đoković uradi u bliskoj budućnosti, da će za njega ipak Rodžer biti GOAT, to znači da čak ni on ne sumnja da će Federerovi rekordi biti oboreni. I pri tom to ne očekuje od Rafe, već od Novaka. Još jedan nesvesni kompliment od Panate.
Ovaj prekid zbog korone je usporio taj neumitni proces za pola godine, ali nema veze. Kad se čekalo 5 godina, sačekaće se i još jedna...

Goran

pre 3 godine

@Goran Znaci 80% igraca iz one "slabe" ere koji su se igrali sa Fedjom? A iz te ere jos Rodik i Safin koji su brisali balce Djokovicu! Stvarno slaba ta era tenisa tada...
(Jumko, 6. jul 2020 15:10)

Kad je era toliko bila slaba, što tvoj ljubimac nije pobedio tih 80% igrača koje sam naveo. Rodik se povukao pre nego što je Djole podivljao (to su njegove reči, ne moje), a verujem da bi i Safin isto tako prošao. I pre nego što zaboravim, što Feđa nije osvojio 30+ GS u prisustvu Novaka i Rafe.

Veliki brat

pre 3 godine

Ostaje činjenica da je Federer jedan od miljenika publike, i to ne može niko da ospori, dok Đokoviću više zvižde nego što aplaudiraju.

Da li je ljubomora, poreklo (Švajcarska vs. Srbija), šarm, ponašanje van teniskog terena, izjave van teniskog terena ili nešto desetno, ne znam, ali je činjenica da Federer i organizatorima turnira i sponzorima znači mnogo više od Đokovića, privlači više publike i donosi veću zaradu (karte mogu da budu skuplje), i da ne nabrajamo dalje.

A za to ko je najbolji u istoriji, morali bismo prvo da definišemo kriterijume, težinske koeficijente za svaki parametar (broj osvojenih turnira po kategorijama, broj nedelja na prvom, drugom, trećem i kojem već mestu, a ne da se računa samo prvo mesto, broj drugih i trećih mesta na turnirima, međusobni rezultati sa najjačim rivalima, i tako dalje).

Ovako, svoditi tenisera na jednu brojku (broj nedelja na 1. mestu, ili broj GS-ova) je totalno bez veze, može neko samo da prebacuje lopticu sa osnovne linije i igra dosadan tenis i po statistici bude najbolji u istoriji, a može i da igra dinamičan tenis sa čestim izlascima na mrežu, volejima, itd.

Zemunac

pre 3 godine

moze biti samo atraktiniji u nekom smislu. zato sto se ise...a na slabijima sto Novak i Nadal ne rade. A ovako..pa i jedan i drugi su bokji od Federera i imaju bolji skor...To sto je on dobio 10 tak GS dok ove dvojice nije bilo u vremenskoj rupi posle Agasija i Samprasa...@&#

GOAT bez bekenda ne ide!

pre 3 godine

Kakva smejurija, pa ako gledamo kompletnu sliku RF nije imao ni prosečan bekend, pa ga je uvežbao baš zbog Đokovića (4 meča Nole dobio držeći ga u bekand strani, i dan danas se RF izvlači na forhend u bekend strani da bi napao....).
Naravno da je i RF uticao da Đoković svoju igru podigne na trenutni nivo, kao i Rafa, a i Mari je imao svoje trenutke....
Svi igrači utiču međusobno jedni na druge, RF kao najstariji napravio je zalihu trofeja koja nije nedostižna, tako da njegovi fanovi imaju još godinu, najviše dve da se lože...a onda svi u paketu idu u istoriju.
Lično mislim da bi im svima Sampras iz najboljih dana bio ozbiljan rival ali... ta priča o GOAT-u je gubljenej vremena, trofeji i novac pokreću sport danas, pa i tenis...

Bojan011

pre 3 godine

Evo prvo da kažem da sam vatreni navijač Novakov,
ali me uopšte ne iznenadjuju ovakve izjave. Jednostavno, Novak može da osvoji i 30 GS titula, ali za zapadni svet neće biti GOAT, na žalost. Tako je. Neko je već pisao ranije, kad Federer osvoji GS to su u novinama pisanja na 10 tak strana, statistika i td. Novak kad osvoji, samo objave kratku reportažu meča.
Jednostavno neće zapadni svet da dozvoli da tamo neki teniser iz Srbije bude naj bolji svih vremena. Isto je Jordan u kosarci GOAT , a nema najviše osvojenih prvenstava u NBI

d

pre 3 godine

Neka gosn Panata misli šta god želi ali ovako izražavanje -ne interesuje me- zaista je ružno i neprimereno godinama, kulturi iz koje dolazi samoj sportskoj veličini!

Eggy

pre 3 godine

Ja se vec izvestio da po nalovu prepoznam koji je od Noletovih obozavao sta rekao. Ekipa Panata. Grot, NIk, Rubin i jos neki vredno radi, ok malo i recikliraju i sto je zanimljivije biva redovno ispracena na ovom portalu....

Jumko

pre 3 godine

@Goran Znaci 80% igraca iz one "slabe" ere koji su se igrali sa Fedjom? A iz te ere jos Rodik i Safin koji su brisali balce Djokovicu! Stvarno slaba ta era tenisa tada...

Nenad

pre 3 godine

Auu Panata al tebi nije lako...Ali veruj mi mnogo je teze Federeru...Sta mu je sve Novak pouzimao i to direktno od Federera..Koliko mu je samo bulvalno trofeja iz ruku uzeo to samo zna Fex i ona gospodja sa Wimbledona 2019. sto je prsticem na mec loptama pokazivala jos samo jedan...Boli Panata brate boli pa rastura..Zato Novace, tebi jedno veliko hvala sto nas inspirises i svojim limitima u stvari saljes poruku da bilo kojim poslom da se bavimo da je sve moguce!!! Cao Panata i pozdrav za sve!!

osama

pre 3 godine

To sto mu je Federer najbolji, to je sasvim legitimno, nema se tu sta prigovoriti. Ne znam samo cemo ovo pominjanje Djokovica i Nadala, kao da ne mozes reci - hej ovaj je moj favorit i cao zdravo. Ovako kao da moras omalovaziti druga dva lika kako bi istakao taj subjektivni stav da ti je neko najbolji.

pera

pre 3 godine

RF je i bolji karakter i ličnost. Možda i imunolog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragoslav, 6. jul 2020 15:01)

Znas ih licno? Pozdravi Mirku kada se sledeci put vidite na kafici.

lol

pre 3 godine

Pa zbog čega postoje brojevi?
Zašto postoje slova, Panata?
Da se broji i piše, eto zašto Panata. Upamti to. I 27 je više od 23. I 40:15 je bilo više na početku gema, ali na kraju nije bilo dovoljno.
To tebe boli Panata, nećeš preboljeti.

Vladimir

pre 3 godine

Panata je fanatik Rodže Federera tako je izjavljivo i pre deset godina.Samo ovan nemjenja mišljenje kad se zaleti ide u direktan sudar,a onda se u najboljem slučaju desi samo rogovi da mu otpadnu.

leonardo

pre 3 godine

Ako cemo realno Novak je oducio od tenisa dzemperasa, procelavu loknu, 40:15 zvanog RF! Mozete da pisete sta hocete da pricate ovo ili ono postoje dokazi gde se to moze videti.

Dete je otac čoveka (Frojd)

pre 3 godine

Advokatima Novaka "goata": naučite šta znači skraćenica GOAT, a onda prestanite da pišete - o najboljem. Koji ozbiljan čovek može za Novaka da napiše da je "najveći"? Najveći svih vremena ima veze sa legendom, a ne sa statistikom. Novak nije legenda, teniski svet nije većinski uz njega, sam je za to kriv (ima to veze i sa njegovom ziheraškom igrom), jer je civilizovanom svetu često pokazivao necivilizovano balkansko vaspitanje. Novak nije gospodin, prosto nije, on je rob svog nadobudnog karaktera i ruralnog mentaliteta.

miodrag

pre 3 godine

Posteno! Ne delim njegov stav, ali ga postujem! I to je ono sto inace preovladava u zapadnom, i ne samo, svetu tenisa. Federer je postao teniski simbol, za mene pak simbol nekorektnog ponasanje u svakom pogledu , ne samo kada je Novak u pitanju I mislim da za taj stav imam vrlo jake argumente. Ali koga na Zapadu uopste u bilo cemu interesuju argumenti!!!! E to je to, nazalost!

peta mesna

pre 3 godine

ma sta znaju ovi truli zapadnjaci, fasisti i kolonijalisti... miso, stevo, lazo, savo, jovo i aco sa b92 komentara lepo kazu da je nolo GOAT iako ima 3 grend slema manje od federera ahahaha

Sima Strahota

pre 3 godine

Đoković ga je dokazano odlemio ne mali broj puta i prejahao ga u svemu sem u broju GS titula... a i to će da uradi.

Pritom, ovo nije košarka pa kao kolektivno smo bolji, već head to head i tu ga je odrao.

A to što ovaj nesretni bordžija bulazni, to vam je na nivou da je 5ogodišnjeg derišteta.

Robert

pre 3 godine

Ok, postujem misljenje. Ima i taj stav logike. Evo, pre par dana neka vest o Sumaherovom sinu, a top komentar je bio otprilike: mogu Hamilton, Sena ili bilo ko da imaju vise titula, ali za mene ce Sumaher uvek biti najveci ikada. Dakle, ima i tog momenta kada same brojke nisu reper za titulu najboljeg. I to je napisao nas covek, logicno, sigurno znajuci za tenis i Novaka.

Margo

pre 3 godine

Ni mene ne zanima sta ovaj cikica misli. Ja verujem u to da ovo nije umetnicko klizanje i da u tenisu nije bitan umetnicki utisak. Najbolji ce biti onaj ko bude imao najvise poveda Na GS i ko na kraju bude bolji u medjusobnim duelima.A ovi veliki ih imaju preko 50

chupavi

pre 3 godine

Sve neki teniski anonimusi u zadnje vreme, i svi oni znaju sta je najbolje za tenis ili ko je najbolji svih vremena, a svi zajedno nemaju toliko nastupa na Grend Slem turnirima koliko Novak ima titula na Roland Garosu.

Boki

pre 3 godine

Kad neko dobije tri puta u finalu "najboljeg svih vremena na travi" i nekoga ko je "kompletan proizvod",dalje price nema,sta god rekao g. Panata.

Mariborcan1970

pre 3 godine

@Dete je otac čoveka (Frojd)

O čemu uopšte pričaš? Ako se ne razumiješ u sport onda ostani pri Frojdu i filozofiji. Ili pređi na kvantnu fiziku.

Stevo

pre 3 godine

Ovima kao da život od toga zavisi. Ok je reći, favorizovati RF ili RN...Zapadna mašinerija lobira za Federera.
Apsolutno nebitno iako Rođa bude imao više gs titula. Ono što mi znamo je da Rođi ni 40:15(kada servira za meč) ne pomaže protiv Novaka, i pride 20000 ljudi. To je ono što Novaka čini najvećim u istoriji, jer se nikada u istoriji nije desilo da 20000 ljudi navija protiv jednog igrača. Nije samo Novak bolji od Rođe, tu je i Rafa ubjedljivo ispred njega.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Ko je "najbolji svih vremena" u većini sportova je često vrlo subjektivna stvar, jer šta je merilo, po kojem štapu se meri? Lako je reći da je Sotomajor najbolji skakač uvis ikada, jer niko nije još nadmašio njegove rezultate, ali šta sa timskim sportovima - da li je bolji Pele, Maradona, Mesi? Da li je bolji Džordan sa 6 titula od Bila Rasela sa 11?

Mi, Đokovićevi navijači, treba da se manemo tih diskusija, jer nisu egzaktne prirode. On treba da se fokusira da bude NAJUSPEŠNIJI teniser svih vremena i tu bi mogao da stavi tačku na diskusiju, ako bude imao najviše grend slemova i mastersa na svom kontu. A onda ko bude više voleo ili cenio Federera ili Nadala - neka ga. Ali bi i oni morali da kažu da je Đoković "najuspešniji".

Bil Rasel će i dalje, a verovatno i zauvek, biti najuspešniji košarkaš svih vremena sa svojih 11 titula, koliko god mnogi (i ja) više voleli Džordana ili Medžika. Ja lično bih bio zadovoljan da Đoković dođe do slične slave...

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Nevezano za Djokovica, bez obzira na rezultate sadasnjih i buducih igraca Federer ce zauvek biti najbolji igrac svih vremena. Takav se vise nikada nece roditi. Jordan i Federer su sinonimi savrsenog sportiste za kosarku i tenis!
(fedex20, 06. jul 2020 14:34)
Kosarka je timski sport, pa broj titula ne moze da bude merodavan. Kao i MVP trofeja, jer Dzordan je bio najbolji u periodu kada je stavio tim ispred sebe.
U tenisu, s druge strane, najbolji je onaj, koji ima najvise GS titula. Trenutno je to Federer. Na stranu medjusoban skor i svi mastersi. Dok god Federer ima najvise GS, bice zvanicno najbolji svih vremena...a, kad ga neko pretekne u tome...cao.

Ivan Drago

pre 3 godine

Kao ni mene misljenje ADRIANA PANATA!?!? :)))
AdrijaNA, aAdriaNE, AdrianOA... Ko je to uopste? Musko, zensko??

Misljenje babe Stamene iz ulice ima istu tezinu :))))

Krtola

pre 3 godine

Onda ukinimo trofeje jer su upravo oni temelj statistike u svim sportovima sveta a neka bude bolji onaj ko "lepše igra"!? Uostalom ovo je pristrasna i subjektivna izjava fanatičnog ljubitelja Federera, a ne trezvenog i objektivnog bivšeg sportiste čije znanje počiva na iskustvu. Sve je izvesnije da Rodžer neće na svojoj strani imati ni jedan od najvažnijih parametara koji ga preruručuju za GOAT (nedelja na 1. mestu, broj Mastersa, broj GS titula, međusobni skor). Gospodin ako hoće lepotu neka poseti muzej, operu, balet, a ovo je sport meni se u fudbalu više sviđa stil koji gaje Holanđani nego Italijani, pa ovi prvi nemaju ni jednu a ovi četiri titule prvaka sveta, šta da radimo takav je život.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Ovo je baš glupa logika, onda u svakom sport možemo da izaberemo GOAT a da uopšte ne gledamo rezultate. Federer je osvojio prvih nekoliko titula dok uopšte nije imao konkurencije (prvih sedam Grand Slam titula osvojio redom protiv Marka Philippoussisa, Marata Safina, Andyja Roddicka, Lleytona Hewitta, Andrea Agassija i Marcosa Baghdatisa), a u zadnjih 10 godina je Nole ubjedljivo bolji i od njega i od Nadala (titule, medjusobni dvoboji).

Kosta

pre 3 godine

I mene ne interesuje nista vise,jer je za mene GOAT moj komsija Sreten.On na najlepsi nacin ispija osvezavajuce pice na odmoru izmedu dva gema.Nole i Nadal mogu osvojiti sve,ali daba im to sve kad zamislite JA ( Paneta) to kazem.

?

pre 3 godine

Па комплетан производ је Ђоковић. Федефер на око игра лепше, грациозније али Ђоковић је стена, Терминатор. Престићи ће Феђу.

Bg

pre 3 godine

Adriano Pamata je sve samo nije anonimus kako ovde "ljubitelji tenisa" pišu. Čovek je legenda tenisa! Deco koja nista ne znate o tenisu neki poput vas ce za ba primer Janka Tipsarevica pitati ko je bre sada pa ovaj? A Janko je legenda Srpskog tenisa. Adriano Panata je legenda Italijanskog tenisa. Postujte druge da bi nas postovali. A Panata ima pravo na svoje misljenje kao i svaki čovek. Covek je igrao pre 40 godina i to fantasticno. To sto Janko nema 5 GS nije razlog da ga za 20 godina neko vredja zato sto je rekao svoje misljenje.

Новак бре ЉУДИНА

pre 3 godine

Ово ко моја баба што би изјавила да не воли неку комшику.
Нит знамо ко је овај нит шта оће изјавом.
Ћао поз

XInfinity

pre 3 godine

Najbolji zato sto je stvarno najbolji, gospodine Panata? Ili zbog nostalgije, jer se ne usudjujete da priznate da ima boljih igraca od Federera?

Sava

pre 3 godine

Ovo je mnogoooo stara vest! Zar je moguce da se ponavljate u nedostatku novih vesti? Poceli ste ozbiljno da tracarite, nalik nekim senzacionalistickim medijima. Steta, nedolicno jednom ozbiljnom mediju.

H2H

pre 3 godine

Najlakše je ignorisati istinu, i tako će se mnogi ponašati kad bude imao najviše GS, u fazonu, ja nisam odavde, ništa me ne interesuje...

manuginobili

pre 3 godine

U teniskim krugovima postoji jedan izraz za ovakve osobe a to je-"Fedtardi"...Njihova prica je upravo ovakva-mogu Djokovic ili Nadal osvojiti i 30 GS-a ali Federer ce zauvijek biti najbolji!!? :)...i sta sad da se raspravljas sa takvim osobama,sta njima mozes objasniti bilo kojom logikom?!

Novak je najveći "putem" srbske galame

pre 3 godine

Nikakvi zvanični parametri ne postoje, niti mogu da postoje, čak ni kad se priča o najboljem "svih vremena", a goat je najveći svih vremena. Novak nema i nikada neće biti veće ime od Federera, posebno što je njegova igra dosadna i prebacivačka, a da ne govorim o opštem nepovoljnom utisku koji ostavlja na terenu, jer mnogo briga teniski svet to što je Novak Srbin i "patrijota" i što podržava litije u svojoj postojbini.

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

Srdjan Jagodic

pre 3 godine

Da, osnova svake demokratije je sloboda misljenja ali i ponasanje u krugu mnosta pravila, mislim da se slazemo u tome svi koji vole tenis. Federer je vec legenda ali ima nesto sto se zove statistika i on u ovom trenutku ima prednost ali pitanje je jos koliko ce je imati, a onda dolazi nas Nole. On gazi i najbolji je, misevi u rupu i nije mi jasno sto Vam smeta nas covek koji je napravio cudo. Meni licno nesmeta ni RF ni Nadal, pogotovu ne gospodin Penata, ali volim Novaka. Ljudi on je nas covek, prosao je svu nasu muku i sve ostalo sto smo delili decenije unazad, penta price je da nikog ne mrzis, a navijas za on oga koga volis i praksa je da je taj sa prostora koji delis. Nole napred, jer jea bi za tebe zivot dao

Mj

pre 3 godine

To možeš prijatelju samo sam sebe da lažeš može da ti bude najbolji uživaj u njemu dok su još "neki" brojevi na njegovoj strani neće još dugo,igra odavno nije u rangu sa najboljima i sva sreća pa im Nole nije došao malo pre u život i na teren inače bih se svi vi još više pržili!!

R. J. Goku Black

pre 3 godine

To je kao da kažeš da te ne zanimaju 2003. i 2012. verzija Nindža Kornjača i da će njihov prvi crtani film iz 80-ih biti najbolji.
Mislim, stvarno. Zar nije problem progutati knedlu i reći da ima boljih od Rodžera?

Misko

pre 3 godine

Mediji i sponzori mogu i da ubede svet da je drugi svetski rat bio agresija Rusije na Evropu pa da je Nemacka vodila oslobodilacki rat.Tako sada stvaraju javno mnjenje da nije vazno ko ima najvise pobeda vec ko najlepse igra a to najlepse je relativno i naravno jalovo.Ako treba zabranice Novaku da pobedjuje da igra uopste ili nasrnu na njega kao sto su na Moniku Seles.

Goran

pre 3 godine

Hej, @peta mesna, zvali su te:

Lukas Arnold Ker, Bajron Blek, Serhi Brugera, Kenet Karlsen, Francisko Klavet, Aleks Koreča, Novak Đoković, Jevgenij Donskoj, Tomas Enkvist, Vejn Fereira, Andrea Gaudenci, Markus Hančk, Dominik Hrbati, Jevgenij Kafeljnikov, Tanasi Kokinakis, Gustavo Kerten, Andrej Medvedev, Rafael Nadal, Patrik Rafter, Andrej Rubljev, Džejms Sekulov, Jan Simerink, Franko Skviljari, Dominik Tim, Kristof Van Gras i Aleksandar Zverev.

Žele da se poigraju malo sa Feđom

bts

pre 3 godine

Super bi bilo da proglasiš jednog igrača za najboljeg svih vremena, a u svoje vreme taj igrač čak ne bude bolji ni od svojih najvećih rivala. ?

Kad ga prestigne u Grand Slamovima, mogu samo da bugare po medijima i mrežama...

kvrckvrc

pre 3 godine

Federer igra lep i atraktivan tenis, publika to voli da gleda. Osvojio je mnogo trunira, ali najveci deo njih je uzeo mnogo pre nego sto su Nadal i Djokovic postali vrhunski igraci. U tom trouglu, realno, Federer je daleko iza Nadala i Djokovica. U godinama koje dolaze, svaki ulazak u polufinale nekog Gren Slema za njega ce biti premija, dok Djokovic, realno, moze da osvoji bar jos nekoliko slemova.
Panata je verovatno reagovao kao navijac i kao neko kome se Federerov stil igre mnogo svidja. To je njegovo misljenje i niko nema pravo da se ljuti.

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

Bua

pre 3 godine

Prvo je bilo:" to sto skoro svaki mec pobedi Federera nije vazno, mladji je, videcemo njega kad bude imao 30 god". Kad napunio 30 i nastavio da dere boraniju bilo: " dobro ipak Federer ima mnogo vise GS i skoro sve osvojio". E sad kad Novak sve osvojio, zlatni masters, sva 4 GS uzastopno i presticice lagano po broju nedelja i GS onda vise nije bitna statistika nego ciji je nos veci.

NikolaKG80

pre 3 godine

GOAT je za mene osoba koja globalno doprinosi popularnosti, gledanosti i ugledu nekog sporta... Nema sumnje da je u tenisu to Federer, šta god da Đoković uradi.

Marko

pre 3 godine

Realno gledano Djokovic je najbolji,krenuo od nule dok su Roger i Rafa vec bili formirani teniski titani, i jos plejada odlicnih tenisera pored njih dvoje...

Realno GOAT! aj sad jedi pastu lol

Jumko

pre 3 godine

Hahahaha, tako je majstore! Ali 'ajde ti to objasni Srbiji, jednoj cudnoj zemlji na brdovitom Balkanu... P.s. A sta ti znas o tenisu!? Hahahaha...

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

JJJokes

pre 3 godine

Ja koliko znam...Nole, Rođa i Rafa još nisu završili karijere. Još ćemo gledati njihove epske mečeve, majstorije i uspehe na terenu. Malo je nezahvalno da ovaj Žabar već unapred proglašava najboljeg u istoriji ikada.

vrg

pre 3 godine

i mene ne zanima federerova statistika, a ni nadalova, ni novakova, ni samprasova, ni bjorgova. za mene ce uvek najveci biti radek stepanek.

Galo

pre 3 godine

Teniser koji je u zadnjih 10 godina konstantno igrao i osvojio 4 grend slema,od kojih je 3 u vreme kad je Djokovic pauzirao zbog povrede nikad ne moze biti najbolji igrac svih vremena,jedino cime moze da se zadovolji je najbolji u prvoj deceniji 21-og veka.

Smaraju sa Fedom

pre 3 godine

Djokovic je sahranio Federera.
Statistika je neumoljiva. Ne samo da ima pozitivan skor sa njim, Djokovic je poslednjih deset godina pobedio Feda u tri finala Vimbldona (a Fed je "kralj" tog turnira), pobedio ga je 14 puta u finalima turnira (Fed njega 6), u krajnjoj liniji, Nole je proglasen za sportistu decenije, to mozda govori vise od svega.

fedex20

pre 3 godine

Nevezano za Djokovica, bez obzira na rezultate sadasnjih i buducih igraca Federer ce zauvek biti najbolji igrac svih vremena. Takav se vise nikada nece roditi. Jordan i Federer su sinonimi savrsenog sportiste za kosarku i tenis!

No1vak

pre 3 godine

Ni vi fetardi,Rodzerkini kucici,Djokovica ne zanimate.Djokovic ce uvek biti najbolji,a vas Fedtard koji nije najbolji ni u svojoj eri,vec tek treci,bice najbolji samo u vasim iskompleksiranim glavama,u realnosti nikad.

sloba

pre 3 godine

Mnoge ne zanima tvoje mišljenje. Da bi dao sud o nekome koje takva veličina moraš biti bar približan igrač da bi se tvoje mišljenje uvažavalo.

Kg

pre 3 godine

To sto Mesi i Ronalno zajedno imaju preko 1000 golova i desetak zlatnih lopti me ne zanima. Ako se gleda kompletan proizvod, JA sam najbolji fudbaler ikada. U seoskoj ligi postignem het trik za 5-6 minuta, uz to dodam 2-3 asistencije i na kraju popijem pola gajbe piva. Kompletan proizvod.

Fi

pre 3 godine

Znaci Djokovic ladno da nije imao onu povredu 2017 i do polovine 2018, već sad bi imao najmanje 20 GS, a Federer bi ostao na 17. Sad još i ova korona. Činjenica da je Novak čim se podvrgnuo operaciji lakta na narednih 7 GS je osvojio 5, a Federer nijedan GS. To su prosto činjenice, i protiv njih se jednostavno ne može. Dolazimo do zaključka da je Federer maksimalno iskoristio Novakovu povredu i osvojio 3 GS. Što je Federer ta 3 GS osvojio baš 2017 i početkom 2018, što.? Što ih nije osvojio od 2013 do 2016, što.? Pa zato što je Novak tad bio zdrav. Čim se Srbin povredio, ovaj je odma mazno 3 GS. Srbin se oporavio od povrede, i Federer za GS ne zna već više od dve godine.

ja

pre 3 godine

Pa dobro, svako ima svoje favorite i one za koje navija. Mnogi ce reci da ni Mesi nije osvojio ni Svetsko prvenstvo niti Kopa Amerika, ali to su ipak ekipni sportovi, gde igre 11 na terenu plus izmene. U pojedinacnim sporotvima ipak su trofeji najvece merilo. Felps, Bolt, Bubka su ono sto jesu zbog medalja i rekorda i to je najvece merilo uspeha. Neka Novak na kraju bude u svemu bolji, a ovaj neka nastavi istu pricu, nema problema.

CHE

pre 3 godine

Izlapeli starac se nasao da komentarise Novaka! Federer ima bolji samo umetnicki dojam i to je to. Videli smo na Wimbledonu kako mu zadrhti ruka u odlucujucim momentima.

ja

pre 3 godine

Pa dobro, svako ima svoje favorite i one za koje navija. Mnogi ce reci da ni Mesi nije osvojio ni Svetsko prvenstvo niti Kopa Amerika, ali to su ipak ekipni sportovi, gde igre 11 na terenu plus izmene. U pojedinacnim sporotvima ipak su trofeji najvece merilo. Felps, Bolt, Bubka su ono sto jesu zbog medalja i rekorda i to je najvece merilo uspeha. Neka Novak na kraju bude u svemu bolji, a ovaj neka nastavi istu pricu, nema problema.

manuginobili

pre 3 godine

U teniskim krugovima postoji jedan izraz za ovakve osobe a to je-"Fedtardi"...Njihova prica je upravo ovakva-mogu Djokovic ili Nadal osvojiti i 30 GS-a ali Federer ce zauvijek biti najbolji!!? :)...i sta sad da se raspravljas sa takvim osobama,sta njima mozes objasniti bilo kojom logikom?!

Zemunac

pre 3 godine

moze biti samo atraktiniji u nekom smislu. zato sto se ise...a na slabijima sto Novak i Nadal ne rade. A ovako..pa i jedan i drugi su bokji od Federera i imaju bolji skor...To sto je on dobio 10 tak GS dok ove dvojice nije bilo u vremenskoj rupi posle Agasija i Samprasa...@&#

lol

pre 3 godine

Pa zbog čega postoje brojevi?
Zašto postoje slova, Panata?
Da se broji i piše, eto zašto Panata. Upamti to. I 27 je više od 23. I 40:15 je bilo više na početku gema, ali na kraju nije bilo dovoljno.
To tebe boli Panata, nećeš preboljeti.

C i n i k

pre 3 godine

Pa ok covek i kaze da ga ne zanima ni statistika ni rang ni medjusobni skor...
Po toj logici i moja baba moze za mene da bude najbolja,u tenisu..

CHE

pre 3 godine

Izlapeli starac se nasao da komentarise Novaka! Federer ima bolji samo umetnicki dojam i to je to. Videli smo na Wimbledonu kako mu zadrhti ruka u odlucujucim momentima.

Boki

pre 3 godine

Kad neko dobije tri puta u finalu "najboljeg svih vremena na travi" i nekoga ko je "kompletan proizvod",dalje price nema,sta god rekao g. Panata.

Jumko

pre 3 godine

Hahahaha, tako je majstore! Ali 'ajde ti to objasni Srbiji, jednoj cudnoj zemlji na brdovitom Balkanu... P.s. A sta ti znas o tenisu!? Hahahaha...

fedex20

pre 3 godine

Nevezano za Djokovica, bez obzira na rezultate sadasnjih i buducih igraca Federer ce zauvek biti najbolji igrac svih vremena. Takav se vise nikada nece roditi. Jordan i Federer su sinonimi savrsenog sportiste za kosarku i tenis!

bts

pre 3 godine

Super bi bilo da proglasiš jednog igrača za najboljeg svih vremena, a u svoje vreme taj igrač čak ne bude bolji ni od svojih najvećih rivala. ?

Kad ga prestigne u Grand Slamovima, mogu samo da bugare po medijima i mrežama...

Stevo

pre 3 godine

Ovima kao da život od toga zavisi. Ok je reći, favorizovati RF ili RN...Zapadna mašinerija lobira za Federera.
Apsolutno nebitno iako Rođa bude imao više gs titula. Ono što mi znamo je da Rođi ni 40:15(kada servira za meč) ne pomaže protiv Novaka, i pride 20000 ljudi. To je ono što Novaka čini najvećim u istoriji, jer se nikada u istoriji nije desilo da 20000 ljudi navija protiv jednog igrača. Nije samo Novak bolji od Rođe, tu je i Rafa ubjedljivo ispred njega.

Smaraju sa Fedom

pre 3 godine

Djokovic je sahranio Federera.
Statistika je neumoljiva. Ne samo da ima pozitivan skor sa njim, Djokovic je poslednjih deset godina pobedio Feda u tri finala Vimbldona (a Fed je "kralj" tog turnira), pobedio ga je 14 puta u finalima turnira (Fed njega 6), u krajnjoj liniji, Nole je proglasen za sportistu decenije, to mozda govori vise od svega.

Goran

pre 3 godine

@Goran Znaci 80% igraca iz one "slabe" ere koji su se igrali sa Fedjom? A iz te ere jos Rodik i Safin koji su brisali balce Djokovicu! Stvarno slaba ta era tenisa tada...
(Jumko, 6. jul 2020 15:10)

Kad je era toliko bila slaba, što tvoj ljubimac nije pobedio tih 80% igrača koje sam naveo. Rodik se povukao pre nego što je Djole podivljao (to su njegove reči, ne moje), a verujem da bi i Safin isto tako prošao. I pre nego što zaboravim, što Feđa nije osvojio 30+ GS u prisustvu Novaka i Rafe.

aus Zagreb

pre 3 godine

Zapadnoevropska i USA srednja klasa pati od kompleksa superiornosti nad istočnoevropljanima. Djokovic, Lendl, Kafeljnikov, Safin - obrazac je uvek isti. I prisutan u svakom poslu, mislim da dosta ljudi to oseća u svojim profesijama. Nije tu ništa namerno i smišljeno po mom mišljenju, mislim da realno 90% njih nisu ni svesni tog kompleksa.
(Los Angeles, 6. jul 2020 17:36)

Kafeljnikova i Safina su mogli nekako da svare, Lendla đene-đene, ali Đokovića...kao da je sam Antihrist došao po svoje.

Fi

pre 3 godine

Znaci Djokovic ladno da nije imao onu povredu 2017 i do polovine 2018, već sad bi imao najmanje 20 GS, a Federer bi ostao na 17. Sad još i ova korona. Činjenica da je Novak čim se podvrgnuo operaciji lakta na narednih 7 GS je osvojio 5, a Federer nijedan GS. To su prosto činjenice, i protiv njih se jednostavno ne može. Dolazimo do zaključka da je Federer maksimalno iskoristio Novakovu povredu i osvojio 3 GS. Što je Federer ta 3 GS osvojio baš 2017 i početkom 2018, što.? Što ih nije osvojio od 2013 do 2016, što.? Pa zato što je Novak tad bio zdrav. Čim se Srbin povredio, ovaj je odma mazno 3 GS. Srbin se oporavio od povrede, i Federer za GS ne zna već više od dve godine.

pera

pre 3 godine

RF je i bolji karakter i ličnost. Možda i imunolog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragoslav, 6. jul 2020 15:01)

Znas ih licno? Pozdravi Mirku kada se sledeci put vidite na kafici.

No1vak

pre 3 godine

Ni vi fetardi,Rodzerkini kucici,Djokovica ne zanimate.Djokovic ce uvek biti najbolji,a vas Fedtard koji nije najbolji ni u svojoj eri,vec tek treci,bice najbolji samo u vasim iskompleksiranim glavama,u realnosti nikad.

Dete je otac čoveka (Frojd)

pre 3 godine

Advokatima Novaka "goata": naučite šta znači skraćenica GOAT, a onda prestanite da pišete - o najboljem. Koji ozbiljan čovek može za Novaka da napiše da je "najveći"? Najveći svih vremena ima veze sa legendom, a ne sa statistikom. Novak nije legenda, teniski svet nije većinski uz njega, sam je za to kriv (ima to veze i sa njegovom ziheraškom igrom), jer je civilizovanom svetu često pokazivao necivilizovano balkansko vaspitanje. Novak nije gospodin, prosto nije, on je rob svog nadobudnog karaktera i ruralnog mentaliteta.

?

pre 3 godine

Па комплетан производ је Ђоковић. Федефер на око игра лепше, грациозније али Ђоковић је стена, Терминатор. Престићи ће Феђу.

Krtola

pre 3 godine

Onda ukinimo trofeje jer su upravo oni temelj statistike u svim sportovima sveta a neka bude bolji onaj ko "lepše igra"!? Uostalom ovo je pristrasna i subjektivna izjava fanatičnog ljubitelja Federera, a ne trezvenog i objektivnog bivšeg sportiste čije znanje počiva na iskustvu. Sve je izvesnije da Rodžer neće na svojoj strani imati ni jedan od najvažnijih parametara koji ga preruručuju za GOAT (nedelja na 1. mestu, broj Mastersa, broj GS titula, međusobni skor). Gospodin ako hoće lepotu neka poseti muzej, operu, balet, a ovo je sport meni se u fudbalu više sviđa stil koji gaje Holanđani nego Italijani, pa ovi prvi nemaju ni jednu a ovi četiri titule prvaka sveta, šta da radimo takav je život.

Milan_PT

pre 3 godine

Kad fanatični Federerov navijač izjavi, da bez obzira šta Đoković uradi u bliskoj budućnosti, da će za njega ipak Rodžer biti GOAT, to znači da čak ni on ne sumnja da će Federerovi rekordi biti oboreni. I pri tom to ne očekuje od Rafe, već od Novaka. Još jedan nesvesni kompliment od Panate.
Ovaj prekid zbog korone je usporio taj neumitni proces za pola godine, ali nema veze. Kad se čekalo 5 godina, sačekaće se i još jedna...

Margo

pre 3 godine

Ni mene ne zanima sta ovaj cikica misli. Ja verujem u to da ovo nije umetnicko klizanje i da u tenisu nije bitan umetnicki utisak. Najbolji ce biti onaj ko bude imao najvise poveda Na GS i ko na kraju bude bolji u medjusobnim duelima.A ovi veliki ih imaju preko 50

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

leonardo

pre 3 godine

Ako cemo realno Novak je oducio od tenisa dzemperasa, procelavu loknu, 40:15 zvanog RF! Mozete da pisete sta hocete da pricate ovo ili ono postoje dokazi gde se to moze videti.

Vladimir

pre 3 godine

Panata je fanatik Rodže Federera tako je izjavljivo i pre deset godina.Samo ovan nemjenja mišljenje kad se zaleti ide u direktan sudar,a onda se u najboljem slučaju desi samo rogovi da mu otpadnu.

Sima Strahota

pre 3 godine

Đoković ga je dokazano odlemio ne mali broj puta i prejahao ga u svemu sem u broju GS titula... a i to će da uradi.

Pritom, ovo nije košarka pa kao kolektivno smo bolji, već head to head i tu ga je odrao.

A to što ovaj nesretni bordžija bulazni, to vam je na nivou da je 5ogodišnjeg derišteta.

GOAT bez bekenda ne ide!

pre 3 godine

Kakva smejurija, pa ako gledamo kompletnu sliku RF nije imao ni prosečan bekend, pa ga je uvežbao baš zbog Đokovića (4 meča Nole dobio držeći ga u bekand strani, i dan danas se RF izvlači na forhend u bekend strani da bi napao....).
Naravno da je i RF uticao da Đoković svoju igru podigne na trenutni nivo, kao i Rafa, a i Mari je imao svoje trenutke....
Svi igrači utiču međusobno jedni na druge, RF kao najstariji napravio je zalihu trofeja koja nije nedostižna, tako da njegovi fanovi imaju još godinu, najviše dve da se lože...a onda svi u paketu idu u istoriju.
Lično mislim da bi im svima Sampras iz najboljih dana bio ozbiljan rival ali... ta priča o GOAT-u je gubljenej vremena, trofeji i novac pokreću sport danas, pa i tenis...

Kosta

pre 3 godine

I mene ne interesuje nista vise,jer je za mene GOAT moj komsija Sreten.On na najlepsi nacin ispija osvezavajuce pice na odmoru izmedu dva gema.Nole i Nadal mogu osvojiti sve,ali daba im to sve kad zamislite JA ( Paneta) to kazem.

Kg

pre 3 godine

To sto Mesi i Ronalno zajedno imaju preko 1000 golova i desetak zlatnih lopti me ne zanima. Ako se gleda kompletan proizvod, JA sam najbolji fudbaler ikada. U seoskoj ligi postignem het trik za 5-6 minuta, uz to dodam 2-3 asistencije i na kraju popijem pola gajbe piva. Kompletan proizvod.

Novak je najveći "putem" srbske galame

pre 3 godine

Nikakvi zvanični parametri ne postoje, niti mogu da postoje, čak ni kad se priča o najboljem "svih vremena", a goat je najveći svih vremena. Novak nema i nikada neće biti veće ime od Federera, posebno što je njegova igra dosadna i prebacivačka, a da ne govorim o opštem nepovoljnom utisku koji ostavlja na terenu, jer mnogo briga teniski svet to što je Novak Srbin i "patrijota" i što podržava litije u svojoj postojbini.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Ko je "najbolji svih vremena" u većini sportova je često vrlo subjektivna stvar, jer šta je merilo, po kojem štapu se meri? Lako je reći da je Sotomajor najbolji skakač uvis ikada, jer niko nije još nadmašio njegove rezultate, ali šta sa timskim sportovima - da li je bolji Pele, Maradona, Mesi? Da li je bolji Džordan sa 6 titula od Bila Rasela sa 11?

Mi, Đokovićevi navijači, treba da se manemo tih diskusija, jer nisu egzaktne prirode. On treba da se fokusira da bude NAJUSPEŠNIJI teniser svih vremena i tu bi mogao da stavi tačku na diskusiju, ako bude imao najviše grend slemova i mastersa na svom kontu. A onda ko bude više voleo ili cenio Federera ili Nadala - neka ga. Ali bi i oni morali da kažu da je Đoković "najuspešniji".

Bil Rasel će i dalje, a verovatno i zauvek, biti najuspešniji košarkaš svih vremena sa svojih 11 titula, koliko god mnogi (i ja) više voleli Džordana ili Medžika. Ja lično bih bio zadovoljan da Đoković dođe do slične slave...

Nenad

pre 3 godine

Auu Panata al tebi nije lako...Ali veruj mi mnogo je teze Federeru...Sta mu je sve Novak pouzimao i to direktno od Federera..Koliko mu je samo bulvalno trofeja iz ruku uzeo to samo zna Fex i ona gospodja sa Wimbledona 2019. sto je prsticem na mec loptama pokazivala jos samo jedan...Boli Panata brate boli pa rastura..Zato Novace, tebi jedno veliko hvala sto nas inspirises i svojim limitima u stvari saljes poruku da bilo kojim poslom da se bavimo da je sve moguce!!! Cao Panata i pozdrav za sve!!

miodrag

pre 3 godine

Posteno! Ne delim njegov stav, ali ga postujem! I to je ono sto inace preovladava u zapadnom, i ne samo, svetu tenisa. Federer je postao teniski simbol, za mene pak simbol nekorektnog ponasanje u svakom pogledu , ne samo kada je Novak u pitanju I mislim da za taj stav imam vrlo jake argumente. Ali koga na Zapadu uopste u bilo cemu interesuju argumenti!!!! E to je to, nazalost!

Ivan

pre 3 godine

Adrijano Panata? Gde samo nalaze ove nebitne likove, pitam se hahahahah! Čuj Adrijano Panata kaže to i to i osporava nečije velike rezultate! Sve sami anonimusi grokću neprestano ovih dana i meseci i dopuštaju sebi da ocenjuju mnogo vrednije i uspešnije od sebe! Naši dani hahahaha! :-)))))

Bua

pre 3 godine

Prvo je bilo:" to sto skoro svaki mec pobedi Federera nije vazno, mladji je, videcemo njega kad bude imao 30 god". Kad napunio 30 i nastavio da dere boraniju bilo: " dobro ipak Federer ima mnogo vise GS i skoro sve osvojio". E sad kad Novak sve osvojio, zlatni masters, sva 4 GS uzastopno i presticice lagano po broju nedelja i GS onda vise nije bitna statistika nego ciji je nos veci.

Finac

pre 3 godine

Ne kontam ove naše ljude s pričama kao zapad nikad neće priznati Novaka, za njih će Federer uvjek bio GOAT. Može zapad govoriti sta hoće, al protiv činjenica se ne može. Federer kao jedini argument za najboljeg svih vremena ima samo GS, Nadal i Novak već imaju dosta mastersa više od Federera, bolji medjusobni skor, deru ga obojica ubjedljivo na Slemovima, znači još jedino ima Slemove, al realno i to neće imati uskoro. A to sta zapad govori, istina je samo jedna, u tenisu trofeji sve govore. Šteta za Novaka što ranije nije otkrio da je alergičan na gluten, on je zbog tog bukvalno izgubio 4 godine(2007-2010). Da nije imao te probleme tih svojih početničkih godina, sad bio imao najmanje 22 GS. On je zbog tih zdravstvenih problema bukvalno bio onemogućen da daje svojih 100% mogućnosti, a to je nažalost trajalo 4 godine, previše ipak. S druge strane Federer jeste gubio GS od Novaka kada je već imao 34, 35+ godina, al ako ćemo realno, to se na Federeru nimalo nije osjetilo. Najbolji primjer je prošlogodišnji Wimbldon kada je Federer sa 38 godina opušteno igrao 5 sati na najvećem nivou. Tako da Federerove godine ne možemo uzimati kao glavni razlog Novakove dominacije.

sloba

pre 3 godine

Mnoge ne zanima tvoje mišljenje. Da bi dao sud o nekome koje takva veličina moraš biti bar približan igrač da bi se tvoje mišljenje uvažavalo.

vrg

pre 3 godine

i mene ne zanima federerova statistika, a ni nadalova, ni novakova, ni samprasova, ni bjorgova. za mene ce uvek najveci biti radek stepanek.

Ivan Drago

pre 3 godine

Kao ni mene misljenje ADRIANA PANATA!?!? :)))
AdrijaNA, aAdriaNE, AdrianOA... Ko je to uopste? Musko, zensko??

Misljenje babe Stamene iz ulice ima istu tezinu :))))

NikolaKG80

pre 3 godine

GOAT je za mene osoba koja globalno doprinosi popularnosti, gledanosti i ugledu nekog sporta... Nema sumnje da je u tenisu to Federer, šta god da Đoković uradi.

Mj

pre 3 godine

To možeš prijatelju samo sam sebe da lažeš može da ti bude najbolji uživaj u njemu dok su još "neki" brojevi na njegovoj strani neće još dugo,igra odavno nije u rangu sa najboljima i sva sreća pa im Nole nije došao malo pre u život i na teren inače bih se svi vi još više pržili!!

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

мики

pre 3 godine

decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.
(The Rated R Superstar?, 06. jul 2020 18:40)

или си слеп или ниси гледао Новакове мечеве. довољно пута је драо Рођу на све могуће начине, са би чак и будала схватила.

XInfinity

pre 3 godine

Najbolji zato sto je stvarno najbolji, gospodine Panata? Ili zbog nostalgije, jer se ne usudjujete da priznate da ima boljih igraca od Federera?

Goran

pre 3 godine

Što onda igraše svo ovo vreme, i igraju i dalje? Što mu posle prvog meča kada se pojavio ne dodeliše titulu najvećeg? Srećom, niti je ovo umetničko klizanje niti si ti Milka Babović, pa da ocenjujemo 'umjetnički dojam'! OK, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali reći da brojke ne vrede ni čemu?!

mr

pre 3 godine

decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.
(The Rated R Superstar?, 06. jul 2020 18:40)

Ма не да је ружно, него је за плакање оних пар дијагонала на 15-40, а?

Galo

pre 3 godine

Teniser koji je u zadnjih 10 godina konstantno igrao i osvojio 4 grend slema,od kojih je 3 u vreme kad je Djokovic pauzirao zbog povrede nikad ne moze biti najbolji igrac svih vremena,jedino cime moze da se zadovolji je najbolji u prvoj deceniji 21-og veka.

JJJokes

pre 3 godine

Ja koliko znam...Nole, Rođa i Rafa još nisu završili karijere. Još ćemo gledati njihove epske mečeve, majstorije i uspehe na terenu. Malo je nezahvalno da ovaj Žabar već unapred proglašava najboljeg u istoriji ikada.

Robert

pre 3 godine

Ok, postujem misljenje. Ima i taj stav logike. Evo, pre par dana neka vest o Sumaherovom sinu, a top komentar je bio otprilike: mogu Hamilton, Sena ili bilo ko da imaju vise titula, ali za mene ce Sumaher uvek biti najveci ikada. Dakle, ima i tog momenta kada same brojke nisu reper za titulu najboljeg. I to je napisao nas covek, logicno, sigurno znajuci za tenis i Novaka.

peta mesna

pre 3 godine

ma sta znaju ovi truli zapadnjaci, fasisti i kolonijalisti... miso, stevo, lazo, savo, jovo i aco sa b92 komentara lepo kazu da je nolo GOAT iako ima 3 grend slema manje od federera ahahaha

Sve zavisi o cemu pricamo

pre 3 godine

Tenis je sport, najbolji je onaj ko postigne najvise poena. Teniser je lik koji moze ljude da inspirise svojim sportskim rezultatima ili oblikom svoga dupeta na primer. Ako je oblik dupeta merilo, onda to nije sport vec izbor za gej ikonu. Ne treba mesati ove dve sasvim odvojene kategorije uticaja na drustvenu zajednicu.

Misko

pre 3 godine

Mediji i sponzori mogu i da ubede svet da je drugi svetski rat bio agresija Rusije na Evropu pa da je Nemacka vodila oslobodilacki rat.Tako sada stvaraju javno mnjenje da nije vazno ko ima najvise pobeda vec ko najlepse igra a to najlepse je relativno i naravno jalovo.Ako treba zabranice Novaku da pobedjuje da igra uopste ili nasrnu na njega kao sto su na Moniku Seles.

Bg

pre 3 godine

Adriano Pamata je sve samo nije anonimus kako ovde "ljubitelji tenisa" pišu. Čovek je legenda tenisa! Deco koja nista ne znate o tenisu neki poput vas ce za ba primer Janka Tipsarevica pitati ko je bre sada pa ovaj? A Janko je legenda Srpskog tenisa. Adriano Panata je legenda Italijanskog tenisa. Postujte druge da bi nas postovali. A Panata ima pravo na svoje misljenje kao i svaki čovek. Covek je igrao pre 40 godina i to fantasticno. To sto Janko nema 5 GS nije razlog da ga za 20 godina neko vredja zato sto je rekao svoje misljenje.

I ja sam htio kapetan na bela ladja ali ni broda ni mora....

pre 3 godine

Za mene dovoljno sto su trenutno misljenja oko toga ko je najveci prilicino podjeljena. Za nekoga je to stil i nacin igre, za nekoga su brojke ali doskora titula GOAT je bila rezervisana sa sve crvenim tepihom, krunom i prijestolom zna se za koga, ni Nadal se tu nije mnogo pitao jer zna se sta je pripadalo sezonski Federeru a sta Nadalu, bljesne tu i tamo koji Wim ili beton za Nadala ali omjer je jasno govorio u kom pravcu se brojke krecu i ko ce imati najvise GS. I tako islo sve do momenta kad Novak stupa na scenu i od tada broj najvecih titula za predodredjenog tezi ka nuli. Onda iz zapadne kuhinje pocinju price o ljepoti, stilu, peRFekciji i gracioznosti igre kao da gledamo balet ili klizanje i odjednom preko noci brojke i statistika postaju manje bitne. Takmicarski gledano jos se ne zna ko ce imati najveci broj titula u svemu, ali zato se zna ko nece i tu godine postaju presudne. Znaci od kad je Novak poceo u finalima GS sa peharima da se slika a tacne da dijeli nista vise nije predodredjeno. Kad se na kraju podvuce crta uvijek ce biti razlicitih misljenja, ali rezervisane GOAT titule sigurno nece biti.

Bogi

pre 3 godine

Ovaj ko oni ludi ravnozemljaši. Ne zanimaju ga dokazi, ne zanima ga realnost, on smatra da je zemlja ravna i Federer bolji od Novaka...

Marko

pre 3 godine

Realno gledano Djokovic je najbolji,krenuo od nule dok su Roger i Rafa vec bili formirani teniski titani, i jos plejada odlicnih tenisera pored njih dvoje...

Realno GOAT! aj sad jedi pastu lol

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Kad kazes GOAT u bilo kojoj sveri sporta mislis na nesto sto nikad nije vidjeno do te osobe, Federerov tenis je ono sto je Alijev Boks, Dzordanova Kosarka, Mesijev Fudbal... Novak jeste nas covek usao je vec sad u TOP 5 u istoriji tenisa, ali decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.

Doca Dijagnoza

pre 3 godine

Adrijano...
Ćelentano, koji već ?!
Ko je još čuo za ovog, stručnjaka "u pokušaju"...
Nisu važni parametri za ocenu - važan je "njegov" utisak ?!
E, budaleee !??

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Da zakljucimo umetnicki dojam Rodja Federer a za svaki slucaj Rafa u tikovima.
Samo ih ovaj nas Novak dere u duelima i samo kvari statistiku.
Ko i svaki Srbin nikada nije znao da se ponasa i zato nam je Gavrilo napravio probleme onomad u Sarajevu.

Srdjan Jagodic

pre 3 godine

Da, osnova svake demokratije je sloboda misljenja ali i ponasanje u krugu mnosta pravila, mislim da se slazemo u tome svi koji vole tenis. Federer je vec legenda ali ima nesto sto se zove statistika i on u ovom trenutku ima prednost ali pitanje je jos koliko ce je imati, a onda dolazi nas Nole. On gazi i najbolji je, misevi u rupu i nije mi jasno sto Vam smeta nas covek koji je napravio cudo. Meni licno nesmeta ni RF ni Nadal, pogotovu ne gospodin Penata, ali volim Novaka. Ljudi on je nas covek, prosao je svu nasu muku i sve ostalo sto smo delili decenije unazad, penta price je da nikog ne mrzis, a navijas za on oga koga volis i praksa je da je taj sa prostora koji delis. Nole napred, jer jea bi za tebe zivot dao

Mariborcan1970

pre 3 godine

Ovo je baš glupa logika, onda u svakom sport možemo da izaberemo GOAT a da uopšte ne gledamo rezultate. Federer je osvojio prvih nekoliko titula dok uopšte nije imao konkurencije (prvih sedam Grand Slam titula osvojio redom protiv Marka Philippoussisa, Marata Safina, Andyja Roddicka, Lleytona Hewitta, Andrea Agassija i Marcosa Baghdatisa), a u zadnjih 10 godina je Nole ubjedljivo bolji i od njega i od Nadala (titule, medjusobni dvoboji).

d

pre 3 godine

Neka gosn Panata misli šta god želi ali ovako izražavanje -ne interesuje me- zaista je ružno i neprimereno godinama, kulturi iz koje dolazi samoj sportskoj veličini!

Bojan011

pre 3 godine

Evo prvo da kažem da sam vatreni navijač Novakov,
ali me uopšte ne iznenadjuju ovakve izjave. Jednostavno, Novak može da osvoji i 30 GS titula, ali za zapadni svet neće biti GOAT, na žalost. Tako je. Neko je već pisao ranije, kad Federer osvoji GS to su u novinama pisanja na 10 tak strana, statistika i td. Novak kad osvoji, samo objave kratku reportažu meča.
Jednostavno neće zapadni svet da dozvoli da tamo neki teniser iz Srbije bude naj bolji svih vremena. Isto je Jordan u kosarci GOAT , a nema najviše osvojenih prvenstava u NBI

Los Angeles

pre 3 godine

Zapadnoevropska i USA srednja klasa pati od kompleksa superiornosti nad istočnoevropljanima. Djokovic, Lendl, Kafeljnikov, Safin - obrazac je uvek isti. I prisutan u svakom poslu, mislim da dosta ljudi to oseća u svojim profesijama. Nije tu ništa namerno i smišljeno po mom mišljenju, mislim da realno 90% njih nisu ni svesni tog kompleksa.

kvrckvrc

pre 3 godine

Federer igra lep i atraktivan tenis, publika to voli da gleda. Osvojio je mnogo trunira, ali najveci deo njih je uzeo mnogo pre nego sto su Nadal i Djokovic postali vrhunski igraci. U tom trouglu, realno, Federer je daleko iza Nadala i Djokovica. U godinama koje dolaze, svaki ulazak u polufinale nekog Gren Slema za njega ce biti premija, dok Djokovic, realno, moze da osvoji bar jos nekoliko slemova.
Panata je verovatno reagovao kao navijac i kao neko kome se Federerov stil igre mnogo svidja. To je njegovo misljenje i niko nema pravo da se ljuti.

Veliki brat

pre 3 godine

Ostaje činjenica da je Federer jedan od miljenika publike, i to ne može niko da ospori, dok Đokoviću više zvižde nego što aplaudiraju.

Da li je ljubomora, poreklo (Švajcarska vs. Srbija), šarm, ponašanje van teniskog terena, izjave van teniskog terena ili nešto desetno, ne znam, ali je činjenica da Federer i organizatorima turnira i sponzorima znači mnogo više od Đokovića, privlači više publike i donosi veću zaradu (karte mogu da budu skuplje), i da ne nabrajamo dalje.

A za to ko je najbolji u istoriji, morali bismo prvo da definišemo kriterijume, težinske koeficijente za svaki parametar (broj osvojenih turnira po kategorijama, broj nedelja na prvom, drugom, trećem i kojem već mestu, a ne da se računa samo prvo mesto, broj drugih i trećih mesta na turnirima, međusobni rezultati sa najjačim rivalima, i tako dalje).

Ovako, svoditi tenisera na jednu brojku (broj nedelja na 1. mestu, ili broj GS-ova) je totalno bez veze, može neko samo da prebacuje lopticu sa osnovne linije i igra dosadan tenis i po statistici bude najbolji u istoriji, a može i da igra dinamičan tenis sa čestim izlascima na mrežu, volejima, itd.

Mile

pre 3 godine

Svako ima svoje misljenje. Po meni ako ne neko nakon 30 meceva je bojli od drugog. On je bolji. Ne moze da bude gori. Ostalo je polictka i mrznja a to nije sport.

osama

pre 3 godine

To sto mu je Federer najbolji, to je sasvim legitimno, nema se tu sta prigovoriti. Ne znam samo cemo ovo pominjanje Djokovica i Nadala, kao da ne mozes reci - hej ovaj je moj favorit i cao zdravo. Ovako kao da moras omalovaziti druga dva lika kako bi istakao taj subjektivni stav da ti je neko najbolji.

chupavi

pre 3 godine

Sve neki teniski anonimusi u zadnje vreme, i svi oni znaju sta je najbolje za tenis ili ko je najbolji svih vremena, a svi zajedno nemaju toliko nastupa na Grend Slem turnirima koliko Novak ima titula na Roland Garosu.

Marijana

pre 3 godine

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...
(E, 6. jul 2020 18:44)
Pa čuj, po tvojoj logici ja imam 0 izgubljenih GS, prema tome JA sam najbolja teniserka svih vremena, he he...

R. J. Goku Black

pre 3 godine

To je kao da kažeš da te ne zanimaju 2003. i 2012. verzija Nindža Kornjača i da će njihov prvi crtani film iz 80-ih biti najbolji.
Mislim, stvarno. Zar nije problem progutati knedlu i reći da ima boljih od Rodžera?

Sava

pre 3 godine

Ovo je mnogoooo stara vest! Zar je moguce da se ponavljate u nedostatku novih vesti? Poceli ste ozbiljno da tracarite, nalik nekim senzacionalistickim medijima. Steta, nedolicno jednom ozbiljnom mediju.

Eggy

pre 3 godine

Ja se vec izvestio da po nalovu prepoznam koji je od Noletovih obozavao sta rekao. Ekipa Panata. Grot, NIk, Rubin i jos neki vredno radi, ok malo i recikliraju i sto je zanimljivije biva redovno ispracena na ovom portalu....

Dzoni

pre 3 godine

Porediti Noleta, FedExa ili Nadala je jako teško. Za svakog od njih trojice može da se napravi argument da je GOAT i osoba ne bi pogrešila. Jednostavno ne postoji objektivni kriterijum koji bi utvrdio ko je bio bolji.
Npr. ako uzmemo kao kriterijum međusobni skor, pristalice Noleta bi ukazali kako on vodi 27-23. Međutim FedEx-ovi navijači bi mogli da kažu kako je Nole najveći deo svojih pobeda ostvario dok Je FedEx prešao "prime" godine.
FedEx-ovi navijači bi mogli da ukažu kako je on osvojio 20 GS titula naspram 17 Noletovih, međutim uvek može da se kontrira da je FedEx ogromnu većinu tih titula osvojio pre 2011 godine kada je počeo Noletov uspon.
I tako u nedogled...
Za mene su njih trojica stvarno GOAT i to zbog toga što:
1. Nikad se u istoriji tenisa nije desilo da je postojalo TRI takva velikana koji su igrali u isto vreme.
2. Njih trojica vode na listi osvajača GS titula iako su za svaki GS morali međusobno takmičiti
3. Međusobni rivalitet ih je naterao da dostignu viši nivo

Zbog svega toga njih trojica su GOAT.

H2H

pre 3 godine

Najlakše je ignorisati istinu, i tako će se mnogi ponašati kad bude imao najviše GS, u fazonu, ja nisam odavde, ništa me ne interesuje...

grandiozo

pre 3 godine

Ma koga zanimaš ti i tvoja statistika možeš da voliš koga god,na kraju se sumiraju rezultati,za sada si u pravu ali ima još da se igra,na kraju će reziltati da kažu ko je GOAT sačekajmo penziju Novaka i Nadala

Lee Bruce

pre 3 godine

Dzaba sva statistika Realu, Liverpulu, Barsi... kad je FK Radnički Svilajnac najbolji klub svih vremena - svih univerzuma.

Jel moze i mene na naslovnu stranu u novinama jednom?

Новак бре ЉУДИНА

pre 3 godine

Ово ко моја баба што би изјавила да не воли неку комшику.
Нит знамо ко је овај нит шта оће изјавом.
Ћао поз

Jumko

pre 3 godine

@Goran Znaci 80% igraca iz one "slabe" ere koji su se igrali sa Fedjom? A iz te ere jos Rodik i Safin koji su brisali balce Djokovicu! Stvarno slaba ta era tenisa tada...

CroFed

pre 3 godine

To su vrlo subjektivna stajališta, činjenica je da bi se Novak trebao prvo uspoređivati s Rafom jer su generacija, dok je Roger par godina stariji. On je napravio određenu "startnu" prednost između Rafe i Novaka no sada su oni u prednosti jer je on na kraju svoje grandiozne karijere. Tako da mlađi Rafa i Novak su u prilici da ga nadmaše po najbitnijem kriteriju. Nadalu trebaju 2 slama, Novaku 4 da budu ispred njega. Možda će ga oboje prestići možda nijedan, ovisit će dosta i o tome koliko će mladi lavovi biti jaki s predvodnikom i malo starijim Thiemom. I ako ga Nadal i Novak preskoče, ostat će upamćen kao rekorder u Wimbledonu, s lepršavim i dugotrajnim tenisom do gotovo 40 godina, miljenik publike. Dovoljno

Goran

pre 3 godine

Hej, @peta mesna, zvali su te:

Lukas Arnold Ker, Bajron Blek, Serhi Brugera, Kenet Karlsen, Francisko Klavet, Aleks Koreča, Novak Đoković, Jevgenij Donskoj, Tomas Enkvist, Vejn Fereira, Andrea Gaudenci, Markus Hančk, Dominik Hrbati, Jevgenij Kafeljnikov, Tanasi Kokinakis, Gustavo Kerten, Andrej Medvedev, Rafael Nadal, Patrik Rafter, Andrej Rubljev, Džejms Sekulov, Jan Simerink, Franko Skviljari, Dominik Tim, Kristof Van Gras i Aleksandar Zverev.

Žele da se poigraju malo sa Feđom

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Nevezano za Djokovica, bez obzira na rezultate sadasnjih i buducih igraca Federer ce zauvek biti najbolji igrac svih vremena. Takav se vise nikada nece roditi. Jordan i Federer su sinonimi savrsenog sportiste za kosarku i tenis!
(fedex20, 06. jul 2020 14:34)
Kosarka je timski sport, pa broj titula ne moze da bude merodavan. Kao i MVP trofeja, jer Dzordan je bio najbolji u periodu kada je stavio tim ispred sebe.
U tenisu, s druge strane, najbolji je onaj, koji ima najvise GS titula. Trenutno je to Federer. Na stranu medjusoban skor i svi mastersi. Dok god Federer ima najvise GS, bice zvanicno najbolji svih vremena...a, kad ga neko pretekne u tome...cao.

Mariborcan1970

pre 3 godine

@Dete je otac čoveka (Frojd)

O čemu uopšte pričaš? Ako se ne razumiješ u sport onda ostani pri Frojdu i filozofiji. Ili pređi na kvantnu fiziku.

222

pre 3 godine

Adrijano...
Ćelentano, koji već ?!
Ko je još čuo za ovog, stručnjaka "u pokušaju"...
Nisu važni parametri za ocenu - važan je "njegov" utisak ?!
E, budaleee !??
(Doca Dijagnoza, 7. jul 2020 09:31)

Da je slucajno pohvalio Novaka i vest bila obrnuta , hvalio bi istog Adrijana i velicao ga u nebesa. Taj nas mentalitet je cudo...

Mile

pre 3 godine

Svako ima svoje misljenje. Po meni ako ne neko nakon 30 meceva je bojli od drugog. On je bolji. Ne moze da bude gori. Ostalo je polictka i mrznja a to nije sport.

E

pre 3 godine

Dilema ko je najbolji Novak ili Rozer se zavrsava sa vise osvojenih GS. Ostalo je sve prica u prazno... Nole, samo naprijed.. :)
(CG man, 6. jul 2020 16:16) 

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...

Vatikanski milosrdni andeo

pre 3 godine

To je samo njegovo osobno misljenje kojeg dijeli 70% navijaca. Ja sam za Samprasa. Lik je igra 13 sezona ( Virus Nole igra 16. sezonu)6 puta je zavrsija sezonu na broju 1. i igra vrhunski tenis u zlatnom dobu za sport.Evo osvajaca slamova 90-2000. dok je Sampras vladao terenima:Lendl,Gomez,Edberg,Becker, Courier,Stich,Agassi,Bruguera,Muster,Krajicek,Kafeljnikov,Rafter,Kuerten,Moya,Korda,Safin.Od 2010.osvajali su Nadal,RF(te godine je vec odigrao sezona koliko i Sampras u karijeri)Muray, Warwinka i Cilic.To je moje osobno misljenje, nemam nista protiv RF i tehnicki je vjerovatno ispred Samprasa ali postigao je sve to u dosta laksoj konkurenciji. Ili kosarkaska usporedba Sampras je Jordan a RF Bill Russell.

мики

pre 3 godine

категорија људи која верује у натприродна бића. за њега је Рођа заувек најбољи. уметнички дојам, пута има везе што на Новак дере практично стално.

мики

pre 3 godine

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...
(E, 06. jul 2020 18:44)

није за поређење са тенисом, али можда Мејведер и јесте најбољи боксер свих времена. који су твоји критеријуми? за мене је Тајсон далеко најмоћнији и најубедљивији, али не значи да је најбољи.

Brane

pre 3 godine

Dzaba Zvezdi statistika, evropska, svetska titula, sve titule i kupovi kada ce najbolji klub sa ovih prostora zauvek biti Radnicki iz Kovina

Jumko

pre 3 godine

Hahahaha, tako je majstore! Ali 'ajde ti to objasni Srbiji, jednoj cudnoj zemlji na brdovitom Balkanu... P.s. A sta ti znas o tenisu!? Hahahaha...

Dete je otac čoveka (Frojd)

pre 3 godine

Advokatima Novaka "goata": naučite šta znači skraćenica GOAT, a onda prestanite da pišete - o najboljem. Koji ozbiljan čovek može za Novaka da napiše da je "najveći"? Najveći svih vremena ima veze sa legendom, a ne sa statistikom. Novak nije legenda, teniski svet nije većinski uz njega, sam je za to kriv (ima to veze i sa njegovom ziheraškom igrom), jer je civilizovanom svetu često pokazivao necivilizovano balkansko vaspitanje. Novak nije gospodin, prosto nije, on je rob svog nadobudnog karaktera i ruralnog mentaliteta.

fedex20

pre 3 godine

Nevezano za Djokovica, bez obzira na rezultate sadasnjih i buducih igraca Federer ce zauvek biti najbolji igrac svih vremena. Takav se vise nikada nece roditi. Jordan i Federer su sinonimi savrsenog sportiste za kosarku i tenis!

The Rated R Superstar🤘

pre 3 godine

Kad kazes GOAT u bilo kojoj sveri sporta mislis na nesto sto nikad nije vidjeno do te osobe, Federerov tenis je ono sto je Alijev Boks, Dzordanova Kosarka, Mesijev Fudbal... Novak jeste nas covek usao je vec sad u TOP 5 u istoriji tenisa, ali decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.

Novak je najveći "putem" srbske galame

pre 3 godine

Nikakvi zvanični parametri ne postoje, niti mogu da postoje, čak ni kad se priča o najboljem "svih vremena", a goat je najveći svih vremena. Novak nema i nikada neće biti veće ime od Federera, posebno što je njegova igra dosadna i prebacivačka, a da ne govorim o opštem nepovoljnom utisku koji ostavlja na terenu, jer mnogo briga teniski svet to što je Novak Srbin i "patrijota" i što podržava litije u svojoj postojbini.

peta mesna

pre 3 godine

ma sta znaju ovi truli zapadnjaci, fasisti i kolonijalisti... miso, stevo, lazo, savo, jovo i aco sa b92 komentara lepo kazu da je nolo GOAT iako ima 3 grend slema manje od federera ahahaha

No1vak

pre 3 godine

Ni vi fetardi,Rodzerkini kucici,Djokovica ne zanimate.Djokovic ce uvek biti najbolji,a vas Fedtard koji nije najbolji ni u svojoj eri,vec tek treci,bice najbolji samo u vasim iskompleksiranim glavama,u realnosti nikad.

CHE

pre 3 godine

Izlapeli starac se nasao da komentarise Novaka! Federer ima bolji samo umetnicki dojam i to je to. Videli smo na Wimbledonu kako mu zadrhti ruka u odlucujucim momentima.

NikolaKG80

pre 3 godine

GOAT je za mene osoba koja globalno doprinosi popularnosti, gledanosti i ugledu nekog sporta... Nema sumnje da je u tenisu to Federer, šta god da Đoković uradi.

E

pre 3 godine

Dilema ko je najbolji Novak ili Rozer se zavrsava sa vise osvojenih GS. Ostalo je sve prica u prazno... Nole, samo naprijed.. :)
(CG man, 6. jul 2020 16:16) 

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...

XInfinity

pre 3 godine

Najbolji zato sto je stvarno najbolji, gospodine Panata? Ili zbog nostalgije, jer se ne usudjujete da priznate da ima boljih igraca od Federera?

Vatikanski milosrdni andeo

pre 3 godine

To je samo njegovo osobno misljenje kojeg dijeli 70% navijaca. Ja sam za Samprasa. Lik je igra 13 sezona ( Virus Nole igra 16. sezonu)6 puta je zavrsija sezonu na broju 1. i igra vrhunski tenis u zlatnom dobu za sport.Evo osvajaca slamova 90-2000. dok je Sampras vladao terenima:Lendl,Gomez,Edberg,Becker, Courier,Stich,Agassi,Bruguera,Muster,Krajicek,Kafeljnikov,Rafter,Kuerten,Moya,Korda,Safin.Od 2010.osvajali su Nadal,RF(te godine je vec odigrao sezona koliko i Sampras u karijeri)Muray, Warwinka i Cilic.To je moje osobno misljenje, nemam nista protiv RF i tehnicki je vjerovatno ispred Samprasa ali postigao je sve to u dosta laksoj konkurenciji. Ili kosarkaska usporedba Sampras je Jordan a RF Bill Russell.

sloba

pre 3 godine

Mnoge ne zanima tvoje mišljenje. Da bi dao sud o nekome koje takva veličina moraš biti bar približan igrač da bi se tvoje mišljenje uvažavalo.

Bg

pre 3 godine

Adriano Pamata je sve samo nije anonimus kako ovde "ljubitelji tenisa" pišu. Čovek je legenda tenisa! Deco koja nista ne znate o tenisu neki poput vas ce za ba primer Janka Tipsarevica pitati ko je bre sada pa ovaj? A Janko je legenda Srpskog tenisa. Adriano Panata je legenda Italijanskog tenisa. Postujte druge da bi nas postovali. A Panata ima pravo na svoje misljenje kao i svaki čovek. Covek je igrao pre 40 godina i to fantasticno. To sto Janko nema 5 GS nije razlog da ga za 20 godina neko vredja zato sto je rekao svoje misljenje.

мики

pre 3 godine

decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.
(The Rated R Superstar?, 06. jul 2020 18:40)

или си слеп или ниси гледао Новакове мечеве. довољно пута је драо Рођу на све могуће начине, са би чак и будала схватила.

222

pre 3 godine

Adrijano...
Ćelentano, koji već ?!
Ko je još čuo za ovog, stručnjaka "u pokušaju"...
Nisu važni parametri za ocenu - važan je "njegov" utisak ?!
E, budaleee !??
(Doca Dijagnoza, 7. jul 2020 09:31)

Da je slucajno pohvalio Novaka i vest bila obrnuta , hvalio bi istog Adrijana i velicao ga u nebesa. Taj nas mentalitet je cudo...

R. J. Goku Black

pre 3 godine

To je kao da kažeš da te ne zanimaju 2003. i 2012. verzija Nindža Kornjača i da će njihov prvi crtani film iz 80-ih biti najbolji.
Mislim, stvarno. Zar nije problem progutati knedlu i reći da ima boljih od Rodžera?

?

pre 3 godine

Па комплетан производ је Ђоковић. Федефер на око игра лепше, грациозније али Ђоковић је стена, Терминатор. Престићи ће Феђу.

bts

pre 3 godine

Super bi bilo da proglasiš jednog igrača za najboljeg svih vremena, a u svoje vreme taj igrač čak ne bude bolji ni od svojih najvećih rivala. ?

Kad ga prestigne u Grand Slamovima, mogu samo da bugare po medijima i mrežama...

ja

pre 3 godine

Pa dobro, svako ima svoje favorite i one za koje navija. Mnogi ce reci da ni Mesi nije osvojio ni Svetsko prvenstvo niti Kopa Amerika, ali to su ipak ekipni sportovi, gde igre 11 na terenu plus izmene. U pojedinacnim sporotvima ipak su trofeji najvece merilo. Felps, Bolt, Bubka su ono sto jesu zbog medalja i rekorda i to je najvece merilo uspeha. Neka Novak na kraju bude u svemu bolji, a ovaj neka nastavi istu pricu, nema problema.

Fi

pre 3 godine

Znaci Djokovic ladno da nije imao onu povredu 2017 i do polovine 2018, već sad bi imao najmanje 20 GS, a Federer bi ostao na 17. Sad još i ova korona. Činjenica da je Novak čim se podvrgnuo operaciji lakta na narednih 7 GS je osvojio 5, a Federer nijedan GS. To su prosto činjenice, i protiv njih se jednostavno ne može. Dolazimo do zaključka da je Federer maksimalno iskoristio Novakovu povredu i osvojio 3 GS. Što je Federer ta 3 GS osvojio baš 2017 i početkom 2018, što.? Što ih nije osvojio od 2013 do 2016, što.? Pa zato što je Novak tad bio zdrav. Čim se Srbin povredio, ovaj je odma mazno 3 GS. Srbin se oporavio od povrede, i Federer za GS ne zna već više od dve godine.

Jumko

pre 3 godine

@Goran Znaci 80% igraca iz one "slabe" ere koji su se igrali sa Fedjom? A iz te ere jos Rodik i Safin koji su brisali balce Djokovicu! Stvarno slaba ta era tenisa tada...

Goran

pre 3 godine

@Goran Znaci 80% igraca iz one "slabe" ere koji su se igrali sa Fedjom? A iz te ere jos Rodik i Safin koji su brisali balce Djokovicu! Stvarno slaba ta era tenisa tada...
(Jumko, 6. jul 2020 15:10)

Kad je era toliko bila slaba, što tvoj ljubimac nije pobedio tih 80% igrača koje sam naveo. Rodik se povukao pre nego što je Djole podivljao (to su njegove reči, ne moje), a verujem da bi i Safin isto tako prošao. I pre nego što zaboravim, što Feđa nije osvojio 30+ GS u prisustvu Novaka i Rafe.

Bojan011

pre 3 godine

Evo prvo da kažem da sam vatreni navijač Novakov,
ali me uopšte ne iznenadjuju ovakve izjave. Jednostavno, Novak može da osvoji i 30 GS titula, ali za zapadni svet neće biti GOAT, na žalost. Tako je. Neko je već pisao ranije, kad Federer osvoji GS to su u novinama pisanja na 10 tak strana, statistika i td. Novak kad osvoji, samo objave kratku reportažu meča.
Jednostavno neće zapadni svet da dozvoli da tamo neki teniser iz Srbije bude naj bolji svih vremena. Isto je Jordan u kosarci GOAT , a nema najviše osvojenih prvenstava u NBI

Misko

pre 3 godine

Mediji i sponzori mogu i da ubede svet da je drugi svetski rat bio agresija Rusije na Evropu pa da je Nemacka vodila oslobodilacki rat.Tako sada stvaraju javno mnjenje da nije vazno ko ima najvise pobeda vec ko najlepse igra a to najlepse je relativno i naravno jalovo.Ako treba zabranice Novaku da pobedjuje da igra uopste ili nasrnu na njega kao sto su na Moniku Seles.

Ivan

pre 3 godine

Adrijano Panata? Gde samo nalaze ove nebitne likove, pitam se hahahahah! Čuj Adrijano Panata kaže to i to i osporava nečije velike rezultate! Sve sami anonimusi grokću neprestano ovih dana i meseci i dopuštaju sebi da ocenjuju mnogo vrednije i uspešnije od sebe! Naši dani hahahaha! :-)))))

мики

pre 3 godine

категорија људи која верује у натприродна бића. за њега је Рођа заувек најбољи. уметнички дојам, пута има везе што на Новак дере практично стално.

Новак бре ЉУДИНА

pre 3 godine

Ово ко моја баба што би изјавила да не воли неку комшику.
Нит знамо ко је овај нит шта оће изјавом.
Ћао поз

H2H

pre 3 godine

Najlakše je ignorisati istinu, i tako će se mnogi ponašati kad bude imao najviše GS, u fazonu, ja nisam odavde, ništa me ne interesuje...

Smaraju sa Fedom

pre 3 godine

Djokovic je sahranio Federera.
Statistika je neumoljiva. Ne samo da ima pozitivan skor sa njim, Djokovic je poslednjih deset godina pobedio Feda u tri finala Vimbldona (a Fed je "kralj" tog turnira), pobedio ga je 14 puta u finalima turnira (Fed njega 6), u krajnjoj liniji, Nole je proglasen za sportistu decenije, to mozda govori vise od svega.

kvrckvrc

pre 3 godine

Federer igra lep i atraktivan tenis, publika to voli da gleda. Osvojio je mnogo trunira, ali najveci deo njih je uzeo mnogo pre nego sto su Nadal i Djokovic postali vrhunski igraci. U tom trouglu, realno, Federer je daleko iza Nadala i Djokovica. U godinama koje dolaze, svaki ulazak u polufinale nekog Gren Slema za njega ce biti premija, dok Djokovic, realno, moze da osvoji bar jos nekoliko slemova.
Panata je verovatno reagovao kao navijac i kao neko kome se Federerov stil igre mnogo svidja. To je njegovo misljenje i niko nema pravo da se ljuti.

Srdjan Jagodic

pre 3 godine

Da, osnova svake demokratije je sloboda misljenja ali i ponasanje u krugu mnosta pravila, mislim da se slazemo u tome svi koji vole tenis. Federer je vec legenda ali ima nesto sto se zove statistika i on u ovom trenutku ima prednost ali pitanje je jos koliko ce je imati, a onda dolazi nas Nole. On gazi i najbolji je, misevi u rupu i nije mi jasno sto Vam smeta nas covek koji je napravio cudo. Meni licno nesmeta ni RF ni Nadal, pogotovu ne gospodin Penata, ali volim Novaka. Ljudi on je nas covek, prosao je svu nasu muku i sve ostalo sto smo delili decenije unazad, penta price je da nikog ne mrzis, a navijas za on oga koga volis i praksa je da je taj sa prostora koji delis. Nole napred, jer jea bi za tebe zivot dao

leonardo

pre 3 godine

Ako cemo realno Novak je oducio od tenisa dzemperasa, procelavu loknu, 40:15 zvanog RF! Mozete da pisete sta hocete da pricate ovo ili ono postoje dokazi gde se to moze videti.

lol

pre 3 godine

Pa zbog čega postoje brojevi?
Zašto postoje slova, Panata?
Da se broji i piše, eto zašto Panata. Upamti to. I 27 je više od 23. I 40:15 je bilo više na početku gema, ali na kraju nije bilo dovoljno.
To tebe boli Panata, nećeš preboljeti.

aus Zagreb

pre 3 godine

Zapadnoevropska i USA srednja klasa pati od kompleksa superiornosti nad istočnoevropljanima. Djokovic, Lendl, Kafeljnikov, Safin - obrazac je uvek isti. I prisutan u svakom poslu, mislim da dosta ljudi to oseća u svojim profesijama. Nije tu ništa namerno i smišljeno po mom mišljenju, mislim da realno 90% njih nisu ni svesni tog kompleksa.
(Los Angeles, 6. jul 2020 17:36)

Kafeljnikova i Safina su mogli nekako da svare, Lendla đene-đene, ali Đokovića...kao da je sam Antihrist došao po svoje.

Finac

pre 3 godine

Ne kontam ove naše ljude s pričama kao zapad nikad neće priznati Novaka, za njih će Federer uvjek bio GOAT. Može zapad govoriti sta hoće, al protiv činjenica se ne može. Federer kao jedini argument za najboljeg svih vremena ima samo GS, Nadal i Novak već imaju dosta mastersa više od Federera, bolji medjusobni skor, deru ga obojica ubjedljivo na Slemovima, znači još jedino ima Slemove, al realno i to neće imati uskoro. A to sta zapad govori, istina je samo jedna, u tenisu trofeji sve govore. Šteta za Novaka što ranije nije otkrio da je alergičan na gluten, on je zbog tog bukvalno izgubio 4 godine(2007-2010). Da nije imao te probleme tih svojih početničkih godina, sad bio imao najmanje 22 GS. On je zbog tih zdravstvenih problema bukvalno bio onemogućen da daje svojih 100% mogućnosti, a to je nažalost trajalo 4 godine, previše ipak. S druge strane Federer jeste gubio GS od Novaka kada je već imao 34, 35+ godina, al ako ćemo realno, to se na Federeru nimalo nije osjetilo. Najbolji primjer je prošlogodišnji Wimbldon kada je Federer sa 38 godina opušteno igrao 5 sati na najvećem nivou. Tako da Federerove godine ne možemo uzimati kao glavni razlog Novakove dominacije.

Kg

pre 3 godine

To sto Mesi i Ronalno zajedno imaju preko 1000 golova i desetak zlatnih lopti me ne zanima. Ako se gleda kompletan proizvod, JA sam najbolji fudbaler ikada. U seoskoj ligi postignem het trik za 5-6 minuta, uz to dodam 2-3 asistencije i na kraju popijem pola gajbe piva. Kompletan proizvod.

manuginobili

pre 3 godine

U teniskim krugovima postoji jedan izraz za ovakve osobe a to je-"Fedtardi"...Njihova prica je upravo ovakva-mogu Djokovic ili Nadal osvojiti i 30 GS-a ali Federer ce zauvijek biti najbolji!!? :)...i sta sad da se raspravljas sa takvim osobama,sta njima mozes objasniti bilo kojom logikom?!

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

pera

pre 3 godine

RF je i bolji karakter i ličnost. Možda i imunolog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragoslav, 6. jul 2020 15:01)

Znas ih licno? Pozdravi Mirku kada se sledeci put vidite na kafici.

Stevo

pre 3 godine

Ovima kao da život od toga zavisi. Ok je reći, favorizovati RF ili RN...Zapadna mašinerija lobira za Federera.
Apsolutno nebitno iako Rođa bude imao više gs titula. Ono što mi znamo je da Rođi ni 40:15(kada servira za meč) ne pomaže protiv Novaka, i pride 20000 ljudi. To je ono što Novaka čini najvećim u istoriji, jer se nikada u istoriji nije desilo da 20000 ljudi navija protiv jednog igrača. Nije samo Novak bolji od Rođe, tu je i Rafa ubjedljivo ispred njega.

miodrag

pre 3 godine

Posteno! Ne delim njegov stav, ali ga postujem! I to je ono sto inace preovladava u zapadnom, i ne samo, svetu tenisa. Federer je postao teniski simbol, za mene pak simbol nekorektnog ponasanje u svakom pogledu , ne samo kada je Novak u pitanju I mislim da za taj stav imam vrlo jake argumente. Ali koga na Zapadu uopste u bilo cemu interesuju argumenti!!!! E to je to, nazalost!

Milan_PT

pre 3 godine

Kad fanatični Federerov navijač izjavi, da bez obzira šta Đoković uradi u bliskoj budućnosti, da će za njega ipak Rodžer biti GOAT, to znači da čak ni on ne sumnja da će Federerovi rekordi biti oboreni. I pri tom to ne očekuje od Rafe, već od Novaka. Još jedan nesvesni kompliment od Panate.
Ovaj prekid zbog korone je usporio taj neumitni proces za pola godine, ali nema veze. Kad se čekalo 5 godina, sačekaće se i još jedna...

Zemunac

pre 3 godine

moze biti samo atraktiniji u nekom smislu. zato sto se ise...a na slabijima sto Novak i Nadal ne rade. A ovako..pa i jedan i drugi su bokji od Federera i imaju bolji skor...To sto je on dobio 10 tak GS dok ove dvojice nije bilo u vremenskoj rupi posle Agasija i Samprasa...@&#

Bua

pre 3 godine

Prvo je bilo:" to sto skoro svaki mec pobedi Federera nije vazno, mladji je, videcemo njega kad bude imao 30 god". Kad napunio 30 i nastavio da dere boraniju bilo: " dobro ipak Federer ima mnogo vise GS i skoro sve osvojio". E sad kad Novak sve osvojio, zlatni masters, sva 4 GS uzastopno i presticice lagano po broju nedelja i GS onda vise nije bitna statistika nego ciji je nos veci.

Galo

pre 3 godine

Teniser koji je u zadnjih 10 godina konstantno igrao i osvojio 4 grend slema,od kojih je 3 u vreme kad je Djokovic pauzirao zbog povrede nikad ne moze biti najbolji igrac svih vremena,jedino cime moze da se zadovolji je najbolji u prvoj deceniji 21-og veka.

Marko

pre 3 godine

Realno gledano Djokovic je najbolji,krenuo od nule dok su Roger i Rafa vec bili formirani teniski titani, i jos plejada odlicnih tenisera pored njih dvoje...

Realno GOAT! aj sad jedi pastu lol

Boki

pre 3 godine

Kad neko dobije tri puta u finalu "najboljeg svih vremena na travi" i nekoga ko je "kompletan proizvod",dalje price nema,sta god rekao g. Panata.

Mariborcan1970

pre 3 godine

Ovo je baš glupa logika, onda u svakom sport možemo da izaberemo GOAT a da uopšte ne gledamo rezultate. Federer je osvojio prvih nekoliko titula dok uopšte nije imao konkurencije (prvih sedam Grand Slam titula osvojio redom protiv Marka Philippoussisa, Marata Safina, Andyja Roddicka, Lleytona Hewitta, Andrea Agassija i Marcosa Baghdatisa), a u zadnjih 10 godina je Nole ubjedljivo bolji i od njega i od Nadala (titule, medjusobni dvoboji).

Sima Strahota

pre 3 godine

Đoković ga je dokazano odlemio ne mali broj puta i prejahao ga u svemu sem u broju GS titula... a i to će da uradi.

Pritom, ovo nije košarka pa kao kolektivno smo bolji, već head to head i tu ga je odrao.

A to što ovaj nesretni bordžija bulazni, to vam je na nivou da je 5ogodišnjeg derišteta.

Krtola

pre 3 godine

Onda ukinimo trofeje jer su upravo oni temelj statistike u svim sportovima sveta a neka bude bolji onaj ko "lepše igra"!? Uostalom ovo je pristrasna i subjektivna izjava fanatičnog ljubitelja Federera, a ne trezvenog i objektivnog bivšeg sportiste čije znanje počiva na iskustvu. Sve je izvesnije da Rodžer neće na svojoj strani imati ni jedan od najvažnijih parametara koji ga preruručuju za GOAT (nedelja na 1. mestu, broj Mastersa, broj GS titula, međusobni skor). Gospodin ako hoće lepotu neka poseti muzej, operu, balet, a ovo je sport meni se u fudbalu više sviđa stil koji gaje Holanđani nego Italijani, pa ovi prvi nemaju ni jednu a ovi četiri titule prvaka sveta, šta da radimo takav je život.

Mile

pre 3 godine

Svako ima svoje misljenje. Po meni ako ne neko nakon 30 meceva je bojli od drugog. On je bolji. Ne moze da bude gori. Ostalo je polictka i mrznja a to nije sport.

vrg

pre 3 godine

i mene ne zanima federerova statistika, a ni nadalova, ni novakova, ni samprasova, ni bjorgova. za mene ce uvek najveci biti radek stepanek.

Mj

pre 3 godine

To možeš prijatelju samo sam sebe da lažeš može da ti bude najbolji uživaj u njemu dok su još "neki" brojevi na njegovoj strani neće još dugo,igra odavno nije u rangu sa najboljima i sva sreća pa im Nole nije došao malo pre u život i na teren inače bih se svi vi još više pržili!!

Nenad

pre 3 godine

Auu Panata al tebi nije lako...Ali veruj mi mnogo je teze Federeru...Sta mu je sve Novak pouzimao i to direktno od Federera..Koliko mu je samo bulvalno trofeja iz ruku uzeo to samo zna Fex i ona gospodja sa Wimbledona 2019. sto je prsticem na mec loptama pokazivala jos samo jedan...Boli Panata brate boli pa rastura..Zato Novace, tebi jedno veliko hvala sto nas inspirises i svojim limitima u stvari saljes poruku da bilo kojim poslom da se bavimo da je sve moguce!!! Cao Panata i pozdrav za sve!!

Kosta

pre 3 godine

I mene ne interesuje nista vise,jer je za mene GOAT moj komsija Sreten.On na najlepsi nacin ispija osvezavajuce pice na odmoru izmedu dva gema.Nole i Nadal mogu osvojiti sve,ali daba im to sve kad zamislite JA ( Paneta) to kazem.

Vladimir

pre 3 godine

Panata je fanatik Rodže Federera tako je izjavljivo i pre deset godina.Samo ovan nemjenja mišljenje kad se zaleti ide u direktan sudar,a onda se u najboljem slučaju desi samo rogovi da mu otpadnu.

chupavi

pre 3 godine

Sve neki teniski anonimusi u zadnje vreme, i svi oni znaju sta je najbolje za tenis ili ko je najbolji svih vremena, a svi zajedno nemaju toliko nastupa na Grend Slem turnirima koliko Novak ima titula na Roland Garosu.

Los Angeles

pre 3 godine

Zapadnoevropska i USA srednja klasa pati od kompleksa superiornosti nad istočnoevropljanima. Djokovic, Lendl, Kafeljnikov, Safin - obrazac je uvek isti. I prisutan u svakom poslu, mislim da dosta ljudi to oseća u svojim profesijama. Nije tu ništa namerno i smišljeno po mom mišljenju, mislim da realno 90% njih nisu ni svesni tog kompleksa.

CroFed

pre 3 godine

To su vrlo subjektivna stajališta, činjenica je da bi se Novak trebao prvo uspoređivati s Rafom jer su generacija, dok je Roger par godina stariji. On je napravio određenu "startnu" prednost između Rafe i Novaka no sada su oni u prednosti jer je on na kraju svoje grandiozne karijere. Tako da mlađi Rafa i Novak su u prilici da ga nadmaše po najbitnijem kriteriju. Nadalu trebaju 2 slama, Novaku 4 da budu ispred njega. Možda će ga oboje prestići možda nijedan, ovisit će dosta i o tome koliko će mladi lavovi biti jaki s predvodnikom i malo starijim Thiemom. I ako ga Nadal i Novak preskoče, ostat će upamćen kao rekorder u Wimbledonu, s lepršavim i dugotrajnim tenisom do gotovo 40 godina, miljenik publike. Dovoljno

Doca Dijagnoza

pre 3 godine

Adrijano...
Ćelentano, koji već ?!
Ko je još čuo za ovog, stručnjaka "u pokušaju"...
Nisu važni parametri za ocenu - važan je "njegov" utisak ?!
E, budaleee !??

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Da zakljucimo umetnicki dojam Rodja Federer a za svaki slucaj Rafa u tikovima.
Samo ih ovaj nas Novak dere u duelima i samo kvari statistiku.
Ko i svaki Srbin nikada nije znao da se ponasa i zato nam je Gavrilo napravio probleme onomad u Sarajevu.

JJJokes

pre 3 godine

Ja koliko znam...Nole, Rođa i Rafa još nisu završili karijere. Još ćemo gledati njihove epske mečeve, majstorije i uspehe na terenu. Malo je nezahvalno da ovaj Žabar već unapred proglašava najboljeg u istoriji ikada.

Goran

pre 3 godine

Hej, @peta mesna, zvali su te:

Lukas Arnold Ker, Bajron Blek, Serhi Brugera, Kenet Karlsen, Francisko Klavet, Aleks Koreča, Novak Đoković, Jevgenij Donskoj, Tomas Enkvist, Vejn Fereira, Andrea Gaudenci, Markus Hančk, Dominik Hrbati, Jevgenij Kafeljnikov, Tanasi Kokinakis, Gustavo Kerten, Andrej Medvedev, Rafael Nadal, Patrik Rafter, Andrej Rubljev, Džejms Sekulov, Jan Simerink, Franko Skviljari, Dominik Tim, Kristof Van Gras i Aleksandar Zverev.

Žele da se poigraju malo sa Feđom

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Nevezano za Djokovica, bez obzira na rezultate sadasnjih i buducih igraca Federer ce zauvek biti najbolji igrac svih vremena. Takav se vise nikada nece roditi. Jordan i Federer su sinonimi savrsenog sportiste za kosarku i tenis!
(fedex20, 06. jul 2020 14:34)
Kosarka je timski sport, pa broj titula ne moze da bude merodavan. Kao i MVP trofeja, jer Dzordan je bio najbolji u periodu kada je stavio tim ispred sebe.
U tenisu, s druge strane, najbolji je onaj, koji ima najvise GS titula. Trenutno je to Federer. Na stranu medjusoban skor i svi mastersi. Dok god Federer ima najvise GS, bice zvanicno najbolji svih vremena...a, kad ga neko pretekne u tome...cao.

d

pre 3 godine

Neka gosn Panata misli šta god želi ali ovako izražavanje -ne interesuje me- zaista je ružno i neprimereno godinama, kulturi iz koje dolazi samoj sportskoj veličini!

Robert

pre 3 godine

Ok, postujem misljenje. Ima i taj stav logike. Evo, pre par dana neka vest o Sumaherovom sinu, a top komentar je bio otprilike: mogu Hamilton, Sena ili bilo ko da imaju vise titula, ali za mene ce Sumaher uvek biti najveci ikada. Dakle, ima i tog momenta kada same brojke nisu reper za titulu najboljeg. I to je napisao nas covek, logicno, sigurno znajuci za tenis i Novaka.

Margo

pre 3 godine

Ni mene ne zanima sta ovaj cikica misli. Ja verujem u to da ovo nije umetnicko klizanje i da u tenisu nije bitan umetnicki utisak. Najbolji ce biti onaj ko bude imao najvise poveda Na GS i ko na kraju bude bolji u medjusobnim duelima.A ovi veliki ih imaju preko 50

Goran

pre 3 godine

Što onda igraše svo ovo vreme, i igraju i dalje? Što mu posle prvog meča kada se pojavio ne dodeliše titulu najvećeg? Srećom, niti je ovo umetničko klizanje niti si ti Milka Babović, pa da ocenjujemo 'umjetnički dojam'! OK, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali reći da brojke ne vrede ni čemu?!

Mile

pre 3 godine

Svako ima svoje misljenje. Po meni ako ne neko nakon 30 meceva je bojli od drugog. On je bolji. Ne moze da bude gori. Ostalo je polictka i mrznja a to nije sport.

Sorbija

pre 3 godine

sta sad srbi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don dzon, 6. jul 2020 14:30)
Sada ćemo željno iščekivati nastavak sezone i da gledamo Djokovica kako trese Fedju gde god stigne. A, šta ćeš ti raditi?

Ivan Drago

pre 3 godine

Kao ni mene misljenje ADRIANA PANATA!?!? :)))
AdrijaNA, aAdriaNE, AdrianOA... Ko je to uopste? Musko, zensko??

Misljenje babe Stamene iz ulice ima istu tezinu :))))

Mariborcan1970

pre 3 godine

@Dete je otac čoveka (Frojd)

O čemu uopšte pričaš? Ako se ne razumiješ u sport onda ostani pri Frojdu i filozofiji. Ili pređi na kvantnu fiziku.

Eggy

pre 3 godine

Ja se vec izvestio da po nalovu prepoznam koji je od Noletovih obozavao sta rekao. Ekipa Panata. Grot, NIk, Rubin i jos neki vredno radi, ok malo i recikliraju i sto je zanimljivije biva redovno ispracena na ovom portalu....

Veliki brat

pre 3 godine

Ostaje činjenica da je Federer jedan od miljenika publike, i to ne može niko da ospori, dok Đokoviću više zvižde nego što aplaudiraju.

Da li je ljubomora, poreklo (Švajcarska vs. Srbija), šarm, ponašanje van teniskog terena, izjave van teniskog terena ili nešto desetno, ne znam, ali je činjenica da Federer i organizatorima turnira i sponzorima znači mnogo više od Đokovića, privlači više publike i donosi veću zaradu (karte mogu da budu skuplje), i da ne nabrajamo dalje.

A za to ko je najbolji u istoriji, morali bismo prvo da definišemo kriterijume, težinske koeficijente za svaki parametar (broj osvojenih turnira po kategorijama, broj nedelja na prvom, drugom, trećem i kojem već mestu, a ne da se računa samo prvo mesto, broj drugih i trećih mesta na turnirima, međusobni rezultati sa najjačim rivalima, i tako dalje).

Ovako, svoditi tenisera na jednu brojku (broj nedelja na 1. mestu, ili broj GS-ova) je totalno bez veze, može neko samo da prebacuje lopticu sa osnovne linije i igra dosadan tenis i po statistici bude najbolji u istoriji, a može i da igra dinamičan tenis sa čestim izlascima na mrežu, volejima, itd.

GOAT bez bekenda ne ide!

pre 3 godine

Kakva smejurija, pa ako gledamo kompletnu sliku RF nije imao ni prosečan bekend, pa ga je uvežbao baš zbog Đokovića (4 meča Nole dobio držeći ga u bekand strani, i dan danas se RF izvlači na forhend u bekend strani da bi napao....).
Naravno da je i RF uticao da Đoković svoju igru podigne na trenutni nivo, kao i Rafa, a i Mari je imao svoje trenutke....
Svi igrači utiču međusobno jedni na druge, RF kao najstariji napravio je zalihu trofeja koja nije nedostižna, tako da njegovi fanovi imaju još godinu, najviše dve da se lože...a onda svi u paketu idu u istoriju.
Lično mislim da bi im svima Sampras iz najboljih dana bio ozbiljan rival ali... ta priča o GOAT-u je gubljenej vremena, trofeji i novac pokreću sport danas, pa i tenis...

C i n i k

pre 3 godine

Pa ok covek i kaze da ga ne zanima ni statistika ni rang ni medjusobni skor...
Po toj logici i moja baba moze za mene da bude najbolja,u tenisu..

Sve zavisi o cemu pricamo

pre 3 godine

Tenis je sport, najbolji je onaj ko postigne najvise poena. Teniser je lik koji moze ljude da inspirise svojim sportskim rezultatima ili oblikom svoga dupeta na primer. Ako je oblik dupeta merilo, onda to nije sport vec izbor za gej ikonu. Ne treba mesati ove dve sasvim odvojene kategorije uticaja na drustvenu zajednicu.

Sava

pre 3 godine

Ovo je mnogoooo stara vest! Zar je moguce da se ponavljate u nedostatku novih vesti? Poceli ste ozbiljno da tracarite, nalik nekim senzacionalistickim medijima. Steta, nedolicno jednom ozbiljnom mediju.

osama

pre 3 godine

To sto mu je Federer najbolji, to je sasvim legitimno, nema se tu sta prigovoriti. Ne znam samo cemo ovo pominjanje Djokovica i Nadala, kao da ne mozes reci - hej ovaj je moj favorit i cao zdravo. Ovako kao da moras omalovaziti druga dva lika kako bi istakao taj subjektivni stav da ti je neko najbolji.

Aleksandar iz Osla

pre 3 godine

Ko je "najbolji svih vremena" u većini sportova je često vrlo subjektivna stvar, jer šta je merilo, po kojem štapu se meri? Lako je reći da je Sotomajor najbolji skakač uvis ikada, jer niko nije još nadmašio njegove rezultate, ali šta sa timskim sportovima - da li je bolji Pele, Maradona, Mesi? Da li je bolji Džordan sa 6 titula od Bila Rasela sa 11?

Mi, Đokovićevi navijači, treba da se manemo tih diskusija, jer nisu egzaktne prirode. On treba da se fokusira da bude NAJUSPEŠNIJI teniser svih vremena i tu bi mogao da stavi tačku na diskusiju, ako bude imao najviše grend slemova i mastersa na svom kontu. A onda ko bude više voleo ili cenio Federera ili Nadala - neka ga. Ali bi i oni morali da kažu da je Đoković "najuspešniji".

Bil Rasel će i dalje, a verovatno i zauvek, biti najuspešniji košarkaš svih vremena sa svojih 11 titula, koliko god mnogi (i ja) više voleli Džordana ili Medžika. Ja lično bih bio zadovoljan da Đoković dođe do slične slave...

Marijana

pre 3 godine

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...
(E, 6. jul 2020 18:44)
Pa čuj, po tvojoj logici ja imam 0 izgubljenih GS, prema tome JA sam najbolja teniserka svih vremena, he he...

grandiozo

pre 3 godine

Ma koga zanimaš ti i tvoja statistika možeš da voliš koga god,na kraju se sumiraju rezultati,za sada si u pravu ali ima još da se igra,na kraju će reziltati da kažu ko je GOAT sačekajmo penziju Novaka i Nadala

Bogi

pre 3 godine

Ovaj ko oni ludi ravnozemljaši. Ne zanimaju ga dokazi, ne zanima ga realnost, on smatra da je zemlja ravna i Federer bolji od Novaka...

мики

pre 3 godine

Po tvojoj logici obzirom da Mejveder ima nula poraza u karijeri on je najveci bokser svih vremena? A svi znaju da nije ni u TOP 10. svih vremena sve sa tom nulom...
(E, 06. jul 2020 18:44)

није за поређење са тенисом, али можда Мејведер и јесте најбољи боксер свих времена. који су твоји критеријуми? за мене је Тајсон далеко најмоћнији и најубедљивији, али не значи да је најбољи.

mr

pre 3 godine

decko je fizikalac, njegov tenis je realno dosadan i ruzan za oko.
(The Rated R Superstar?, 06. jul 2020 18:40)

Ма не да је ружно, него је за плакање оних пар дијагонала на 15-40, а?

I ja sam htio kapetan na bela ladja ali ni broda ni mora....

pre 3 godine

Za mene dovoljno sto su trenutno misljenja oko toga ko je najveci prilicino podjeljena. Za nekoga je to stil i nacin igre, za nekoga su brojke ali doskora titula GOAT je bila rezervisana sa sve crvenim tepihom, krunom i prijestolom zna se za koga, ni Nadal se tu nije mnogo pitao jer zna se sta je pripadalo sezonski Federeru a sta Nadalu, bljesne tu i tamo koji Wim ili beton za Nadala ali omjer je jasno govorio u kom pravcu se brojke krecu i ko ce imati najvise GS. I tako islo sve do momenta kad Novak stupa na scenu i od tada broj najvecih titula za predodredjenog tezi ka nuli. Onda iz zapadne kuhinje pocinju price o ljepoti, stilu, peRFekciji i gracioznosti igre kao da gledamo balet ili klizanje i odjednom preko noci brojke i statistika postaju manje bitne. Takmicarski gledano jos se ne zna ko ce imati najveci broj titula u svemu, ali zato se zna ko nece i tu godine postaju presudne. Znaci od kad je Novak poceo u finalima GS sa peharima da se slika a tacne da dijeli nista vise nije predodredjeno. Kad se na kraju podvuce crta uvijek ce biti razlicitih misljenja, ali rezervisane GOAT titule sigurno nece biti.

Lee Bruce

pre 3 godine

Dzaba sva statistika Realu, Liverpulu, Barsi... kad je FK Radnički Svilajnac najbolji klub svih vremena - svih univerzuma.

Jel moze i mene na naslovnu stranu u novinama jednom?

Brane

pre 3 godine

Dzaba Zvezdi statistika, evropska, svetska titula, sve titule i kupovi kada ce najbolji klub sa ovih prostora zauvek biti Radnicki iz Kovina

Dzoni

pre 3 godine

Porediti Noleta, FedExa ili Nadala je jako teško. Za svakog od njih trojice može da se napravi argument da je GOAT i osoba ne bi pogrešila. Jednostavno ne postoji objektivni kriterijum koji bi utvrdio ko je bio bolji.
Npr. ako uzmemo kao kriterijum međusobni skor, pristalice Noleta bi ukazali kako on vodi 27-23. Međutim FedEx-ovi navijači bi mogli da kažu kako je Nole najveći deo svojih pobeda ostvario dok Je FedEx prešao "prime" godine.
FedEx-ovi navijači bi mogli da ukažu kako je on osvojio 20 GS titula naspram 17 Noletovih, međutim uvek može da se kontrira da je FedEx ogromnu većinu tih titula osvojio pre 2011 godine kada je počeo Noletov uspon.
I tako u nedogled...
Za mene su njih trojica stvarno GOAT i to zbog toga što:
1. Nikad se u istoriji tenisa nije desilo da je postojalo TRI takva velikana koji su igrali u isto vreme.
2. Njih trojica vode na listi osvajača GS titula iako su za svaki GS morali međusobno takmičiti
3. Međusobni rivalitet ih je naterao da dostignu viši nivo

Zbog svega toga njih trojica su GOAT.