Ponedeljak, 01.06.2020.

12:17

Milan Mačvan završio karijeru

Srpski košarkaš Milan Mačvan objavio je da je okončao igračku karijeru u 31. godini.

Izvor: B92

Milan Maèvan završio karijeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

Eldorado

pre 3 godine

Može li neko upućeniji da prokomentariše tu priču oko godina? Da li je isitna da je stariji? Ne provociram, iskreno me zanima i prvi put čujem tu priču.
Pozdrav

Randy Marsh

pre 3 godine

Milane hvala ti. I za reprezentaciju i pogotovu za ono što si dao u crno belom dresu.

Srce na teren. U mir u mozgu. Retko se to sreće.

Srećno u penziji majstore!

Mirko

pre 3 godine

Borbenost i posvecenost kolektivu je ono sto svi navijaci cene, bez obzira za koga navijali. Srecno majstore od vatrenog Zvezdasa i hvala za sve sto si uradio u reprezentaciji Srbije.

del boj

pre 3 godine

Hvala sjajnom coveku i velikom humanitarcu za sve sto je uradio u Partizanu i reprezentaciji Srbiji. Srecno i sve najbolje u zivotu Milane.

Milutin Topalović

pre 3 godine

@ Boško Nemanjić, 1. jun 2020 15:56

Neće biti. Ti si možda mlad pa se ne sećaš, ali ima nas koji se sećamo kako su, kad su igrali protiv kkp, dočekivani Danilović, Peković ...

Искрено збуњен

pre 3 godine

Од мене,као Звездаша поздрав, респект, и велико хвала за све урађено у репрезентацији. И ако те у супротном табору нисам волео, више си ме нервирао,не волети је јака реч,али то је ваљда нормално,кад си противник. Али никад зло теби и сличним примерима ,нисам желео. Желим ти све најбоље у животу, уживај са својом породицом, и нека вас све Бог чува!!

ja

pre 3 godine

Pametna odluka. Posle onih povreda, jasno je bilo da je previše kasno da bi se vraćao u sportu u kojem se iziskuje vrhunska atletska priprema.

NoName

pre 3 godine

Šta se čudite što je igrač u 37.godini završio karijeru??! 
E sad to što se on vodi da ima 31.to je druga priča.
(Taribo Vest like this, 01. jun 2020 16:22)

Upravo tako. To je i razlog njegove dominacije u mlađim kategorijama. Bio je dosta stariji od ostalih.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@ugasite bliznakinje!, 1. jun 2020 15:37)
Nista lose nemam da kazem na komentar, slazem se da reprezentativci ne treba da budu vredjani, bez obzira gde su napravili igracko ime, ali da li si stvarno kuckao na tastaturi ovoliki komentar?

ba.

pre 3 godine

Nije nam tesko. Mi se bar imamo na koga loziti pa kad nas ispostuje 20% vise je kvalitetno nego sve vase. Prijatno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Koki 99, 1. jun 2020 15:04)


Kokili, ja raspalio rostilj,hvala izvolte

Ivan NS

pre 3 godine

Svaka njemu čast kada je mogao da igra do 41. godine. Prekucali mu ličnu sa ‘79 na ‘89, to svi znaju. Zeznuo je i Martinsa iz Intera..

WillyWonka

pre 3 godine

Mačvan, čovjek koji je harao svjetskom košarkom kao junior i onda zapeo negdje, limitiran svojim mogućnostima. Nakon juniorskog SP Mislio sam da je on NBA kalibar, ali na kraju nije bio ni euroleague kalibar. Ne znam šta je pošlo po zlu, ali želim mu svaku sreću u nastavku života.

Невен

pre 3 godine

Добар човек, јако интелигентан кошаркаш, Гробар... хвала Милану за све...

dusan

pre 3 godine

juce se medjusobno bodrite kako ce ovaj nesto ozbiljno da javi, da se nesto kuva, sprema se bomba... i na kraju uz sve najave, macvan objavljuje da se povlaci. mislim se nesto kada bi uopste postojala mogucnost da mi vas bude zao, danas bi bio taj momenat. ali, ne moze... tako da ne moramo da brinemo, ni vi, ni ja.

alex81

pre 3 godine

Jedan od najboljih igraca na niskom postu,strasan potencijal u juniorskim danima ne dovoljno iskoriscen zbog velikih povreda sto se vidi i u prerano okoncanoj karijeri.Srecno u daljem zivotu!

ugasite bliznakinje!

pre 3 godine

Mora uvek da se nađe bar nekoliko tzv. navijača (nebitno o kojem klubu se radi, isti je mentalni sklop), koji su zalutali u ovaj sport, da pokušaju da pokvare oproštaj nekog velikana, što Milan Mačvan, naročito po tome šta je dao reprezentaciji, svakako jeste. I još misle da su duhoviti... A pošteno, ni do članaka mu nisu, to je kao kad porediš lava i podguzne muve koje parazitiraju na mestu po kojem su ime i dobili, a jedini "uspeh" u životu im je, sko uspeju, da šire bolest...
U par komentara su se ljudi dotakli toga da nam se igrači više povređuju nego u drugim zemljama. To je činjenica, a problem jeste u njihovoj preopterećenosti u mladosti, prevelikom broju utakmica i treninga, za klub, za reprezentaciju, pa još ako ti je legendarni trener kao onaj u koje se ova druga grupa podguznih muva kune, rezultat je uvek isti - probiješ se rano, vrlo mlad, a onda dobar deo ostataka karijere se oporavljaš od povreda koje te stignu, kao Veličković, Vujanić, Krstić, Bertrans... Naravno, Mačvan nije sasvim mlad stigao kod tog trenera, tu odgovornost imaju,na primer, i svi "stručnjaci" iz reprezentacija u mlađim kategorijama, koji se drže načela "što jače, to bolje" i zanemaruju dužinu odmora između treninga i činjenicu da se tela mladih igrača još uvek razvijaju. Košarka se promenila, fizički je zahtevnija, ali ne možeš da samo beskonačnim povećanjem napora i treninga da spremiš igrača za to, ako hoćeš da mu karijera traje. Mnogo smo sujetni, živimo od rezultata u prošlosti, ne daj Bože da neko primeni način fizičke pripreme iz Španije ili SAD. Ne, naši treneri i dalje ismevaju Amere što košarkašima daju vežbe spretnosti sa teniskom lopticom, što "Jokić okreće traktorske gume", ma to je gubljenje vremena, bolje je da ide na planinu sa reprezentacijom, da ga neki "mesar" spremi. Mlado telo sve izdrži, ali naplata neminovno dođe kasnije.

Koki 99

pre 3 godine

Sve najbolje Milanu u nastavku zivota, veliki Srbin i sportista, zasluzena penzija . A za navijace Partizana jedno pitanje : Jel vam tesko sto ste se i za Macvana lozili da dolazi, pa se kao i za sve ovih dana ispostavilo da je lozenje bez osnova ?
(Nemanja, 01. jun 2020 14:39)

Nije nam tesko. Mi se bar imamo na koga loziti pa kad nas ispostuje 20% vise je kvalitetno nego sve vase. Prijatno.

Straight Outta München

pre 3 godine

otpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.
(Nikola YNWA, 01. jun 2020 14:14

Gresi se u tome sto recimo Rasel Vestbruk od svoje 14te godine nije uneo u telo nista sto sadrzi rafinisani secer. To je samo jedan mali primer, e sad uporedi Rasela i Macvana koji su slicnoh godina. Primera je mnogo. Nasi sportisti uglavnom preko leta jedu sta stignu, ne treniraju (velika vecina), i kada napune 30 godina su uglavnom istrosena roba. Pogledaj samo na sta je licio Nikola Jokic proslog leta... On je tipican primer nekog ko ce se penzionisati sa 30 godina.

Boško Nemanjić

pre 3 godine

Bolje i ovako nego da se vratio, pružio koliko objektivno može pa bio oteran od strane navijača zvižducima i pogrdnim rečima. Hvala na svemu što si pružio srpskoj košarci Milane!
(Djoksa, 01. jun 2020 12:43)

Pa vratio bi se u Partizan, ne u Zvezdu. Mi naše legende ne teramo sa tribina. A Maki je svakako legenda. Živ bio, brate!

Nemanja

pre 3 godine

Kako jedna pogresna odluka moze da ti upropasti karijeru.Decko koga je stvorio Covic i kod koga je postao najbolji mladi igrac Evrope pri tom na Nike Summit kupu Amerikancima na njihovom terenu u pobedi Evrope nad USA ubaci 25 poena 14 skokova i 5 asistencija pa onda zlato sa reprezentacijom i ponovo pobeda protiv USA.A nakon toga kobna greska.Dolazak kod laznog generala i karijera krece nizbrdo.Mentalna tortura u kombinaciji sa treninzima koje njegovo telo nije moglo da podnese i evo sad status invalida u 31. godini zivota.A zbog cega?Da bi se ispunio cilj jednog iskompleksieanog coveka i da bi se u prvoj trecini zivota pridruzio svojim saigracima danas takodje invalidima Velickovicu,Djekicu,Tripkovicu,Cakarevicu i mnogim drugima koji danas zajedno ne mogu da skupe jedno zdravo koleno i dva kicmena prsljena.

Demar Derozan

pre 3 godine

Milanu hvala za sve i srecno u buducnosti. Jos kao mlad igrac iskocio je svojom igrom, talentom i hrabroscu. Secam se tekme juniora USA ptotiv juniora ostatka sveta kad je bio najbolji na terenu, gde je na njihovom tlu postigao preko 20 poena. Stamen igrac, koji zna sve, a igra ledjima mu je bila najjaca igra. Ok, povrede su ga nekoliko puta sekle na putu ka jos vecim visinama, ali i ovako je sve bilo ok. Igrao je jos i za Makabi, pored timova navedenih u tekstu.

Nikola

pre 3 godine

"Njegov Partizan" pa ne sme da se zahvali i FMP-u. Smesan lik. Kako je otisao Djordjevic iz reprezentacije, shvatio da vise nece igrati pa se povukao.

voodoo

pre 3 godine

Na momente bio brilijantan, podsecao na legende tipa Paspalja, Savica... ali nazalost samo momente, nikad nije ispunio pun potencijal, da li zbog povreda ili se nije nasao u pravom okruzenju, na kraju dobar igrac, ali imao potencijal za vise.

nz

pre 3 godine

Kao što se i previđalo, kraj. Hvala mu za sve, i u reprezentativnom dresu za koji se borio na svakom takmičenju, na svakoj utakmici, i u dresu najboljeg kluba u Srbiji a i šire, Partizana naravno...da nam dođeš kao sportski direktor ili tim menadžer pa da nastavimo sa osvajanjem titula.

Domi

pre 3 godine

Nikada ga nisam voleo kao igrača, jer mislim da nije ništa specijalno. Na neki način, košarkaški gledano, bolja verzija Štimca (bez obzira na poziciju), ali dvojica koja dižu moral, bilo tima , bilo reprezentacije. Možda ima veze što sam kao neki zvezdaš, ali sigurno kao čovek je number 1 i zato kapa dole majstore!!

kakvi stubovi,takvo i srBstvo!

pre 3 godine

А не помену клуб у ком си стекао име?! Срамно, срамно...Tako je u pravu si,zaboravio je Hemofarm.

Nemanja

pre 3 godine

Sve najbolje Milanu u nastavku zivota, veliki Srbin i sportista, zasluzena penzija . A za navijace Partizana jedno pitanje : Jel vam tesko sto ste se i za Macvana lozili da dolazi, pa se kao i za sve ovih dana ispostavilo da je lozenje bez osnova ?

mićaga

pre 3 godine

Najveća disproporcija fundametalne košarkaške tehnike i fizičke inferiornosti. Čovek zna sve o košarci, dobra tehnika, pregled igre a telo (izuzev visine) ineriorno za današnje pojmove. Činjenica da je igrao za velike evropske klubove je kao da neko sa fiatom parira u vožnji nekome sa audijem. Svaka čast, hvala za sve lepe trenutke u sportu i najbolju odbranu, kad si odrao Bejnsa u polufinalu olimpijade sa Austalijom. Jadni Bejns nije znao gde se nalazi.

Mr X

pre 3 godine

Glupog li videa? Covek je zasluzio bolje predstavljanje. Gde su igre u reprezentativnom dresu kao i iz drugih klubova? Mladji bi imali bolju sansu da vide velicinu i kvalitere Macvana.

Kukatilo

pre 3 godine

Potpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.
(Nikola YNWA, 01. jun 2020 14:14)

Rekao bih da je u pitanju nesportski nacin zivota.

box

pre 3 godine

@Cudna karijera, dok je bio u mladjim kategorijama mislilo se da ce biti ubica, onda kada je dosao u seniore naglo se videlo koliko je limitiran i da je spor za trojku a slabo skocan za cetvorku ali onda je ipak izvukao maksimum i pokazao da se trud isplati. Steta sto su ga povrede na lraju sputale. Cenim igrace koji daju sve i izvuku svoj maksimum. Procitah jutros da ce Rasko Katic igrati jos jednu sezoni pa me insipirsalo


Macvan je bio toliko dominantan u mladjim kategorijama zato sto tada u oci nisu upadali njegovi fizicki nedostatci brzina, eksplozivnost, kratke ruke itd. jer se igraci nisu do kraja i potpuno razvili u fizickom smislu. Ono sto je tada odvajalo Macvana od ostatka momaka ga je odvajalo i tokom seniorske karijere a to je neverovatan talenat za igru, prirodnost, citanje igre i vrhunski osecaj za kosarku. Jednostavno Macvan je uz dosta lose fizicke predispozicije bio cist talenat pa je zbog toga i napravio veliku karijeru. Usput druze, cetvorka ne mora da bude skocna da bi bila vrhunska. Skok je gradjenje, a ne odraz. Savic nije mogao od zemlje da se odlepi pa je bio ponajbolja cetvorka u Evropi, Rejes je imao odraz od 3 santimetra, Tomasevic je dvaput zakucao u zivotu, Macvan jednom itd itd.

povrede, povrede

pre 3 godine

Baš nekako bedak.

Nego za njega se išlo od onog U19 prvenstva i priče da će da bude među najboljima ikad do toga da je katastrofa i da mu nije mesto u reprezentaciji još pre 5-6 godina. Iz krajnosti u krajnost a jasno je bilo oduvek da ima visok košarkaški IQ. Ali u najjačem sećanju mi je ostala utakmica protiv Australije u Riju, zaključao je Bejnsa, NBA centra, čim je utakmica počela, lik bukvalno nije znao gde se nalazi, možda i najveći razlog što smo pobedili. A koliko dan pre su ga naši stručni navijači pljuvali da mu nije ni mesto u reprezentaciji.

Šteta zbog preranog završetka karijere ali što i sam reče, snove je ostvario, može sad dalje.

Nikola YNWA

pre 3 godine

Potpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.

tocka

pre 3 godine

Meni ce Macvan ostati u pamcenju po pouzdanosti. Znalo se da ce da da sve od sebe, i svoje poene i skokove ce realizovati. A pored toga veoma tvrd i pametan igrac. Kao takav bio je godinama kamen temeljac reprezentacije.

Mio

pre 3 godine

Jos jedan igrač koga je stvorio dr Čović a ovi ga svojataju
(petarczv, 01. jun 2020 14:02)
Decko,ti nemas pojma ni sa kosarkom,ni sa zivotom...Racunas one kojo su uspeli da ih je lazna legenda stvorila..po toj racunici onda svi oni koji su bili u FMP pa nisu uspeli.ispada da ih je Čovic upropastio .a njih je mnogo vise,napr. Aleksandrov koji je trebao da bude 1 pik drafta NBA o dalje redom.. 100 imenaa mogu da ti nabrojim!!!! Ali imamo svez primer.. u zadnjih 7-8 godina ste pokupili svu omladinu sto je bila talentovana u Srbiji,cak i od Miška otimali i za rih 8 godina od tih minimum 60-70 jlinaca jedan poluigrac je izasao Gudurić!!!! To je sposobnost DR..
nesto mu bolje ide Exel i gostovanja u jutarnjem....
Ti pali odavde slavi EL ili titulu u fudbalu.. Znaci ti si resio da ne pravis svoj klub.nego navijaš za klub NČ i moras da cutis kako ti je naredjeno!!!!

Јабучило

pre 3 godine

Jaoj, ne mogu da prestanem da se smejem kad se setim komentara navijaca Partizana od juce... U svakom slucaju, svaka cast Milanu i hvala mu za sve!
(ixi, 01. jun 2020 12:35)

Зашто? Надали смо се да ће још један великан нашег клуба поново да заигра за Партизан.
Милане Мачване, хвала ти мајсторе!

s

pre 3 godine

Mi ocigledno nesto ne radimo dobro u razvoju igraca. Svi nam zavrsavaju karijere cim napune 30 godina. Uglavnom od igraca koji su iz zemalja gde je razvijenija kosarka, zavrsavaju karijere posle 37-me godine, dok kod nas jedva da se nadje igrac koji ima 34 a da jos igra
Bio je jako zahvalan igrac, medjutim cini mi se da je mogao dosta vise. Ocekivalo se od njega da ode i u NBA, jer je bio dominatan u mladjoj reprezentaciji. Pogledajte samo vest od pre neki dan. Macvan je igrao protiv Stef Karija, Diandre dzordana i ostalih. Ovi i dalje igraju na vrhunskom nivou, a nasi idu u penziju. Macvan, Keselj, Markovic se povukao iz reprezentacije, Raduljica igra u Kini. Jedino Marjanovic je ostao, ali i on igra vrlo malo.

FMP, Hemofarm

pre 3 godine

Hvala ti legendo za sve sto si dao nasim ekipama !
Vodjen parama kao i svaki profesionalac si zavrsio u Hrvatskoj ekipi ali sve ti je oprosteno ...

comedy

pre 3 godine

Maki kraljuuu, jednom pošten i ispravan momak. Da je imao bolje telo nebo bi mu bila granica, retko pametan i svestran košarkaš.

Uživaj u zasluženoj penziji

dm

pre 3 godine

Profesionalnu karijeru poceo pre 13 godina...nosio br.13...i zavrsio karijeru sa 31godinom...definitivno brojevi 1 i 3 su njegovi da li sretni ili...

bora jovanovic

pre 3 godine

Ovo samo potvrdjuje price jos iz mladjih kategorija da je 5 godina stariji nego sto pise u krstenici.
(realista, 01. jun 2020 12:40)
Tako i izgleda..

Persida

pre 3 godine

Veliki pozdrav za sportistu Milana Macvana!
Cestitke na uspesnoj karijeri, koja je mogla da bude i bolja da nije bilo nezgodnih povreda.
Kao navijac Zvezde sam neretko skandirao protiv tebe, ali nikada nisam osecao mrznju prema tebi, vec postovanje koje si zasluzio kroz igre u reprezentaciji i odnos prema dresu reprezentacije.
Zelim ti sve najbolje!

Јабучило

pre 3 godine

Ostoja reaguj,uz Novicu i Pavlovića biće to sjajan tim. Videti u kakvoj je formi Dalo i eto pali se mašina, brmmm,brmmm ima da se trese Fiba liga šampiona!
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 01. jun 2020 12:31)

Братац, тресли сте се ви. Бог вас је погледао са овом короном. А Далоа кад помињеш, да станеш мирно. Није кошаркашка сила, али је гробар до сржи.

NY

pre 3 godine

Братац, тресли сте се ви. Бог вас је погледао са овом короном. А Далоа кад помињеш, да станеш мирно. Није кошаркашка сила, али је гробар до сржи.
(Јабучило, 01. jun 2020 13:20

E to je najvažnije da je grobar do srži. Nije igrao za lovu već zato što je grobar. Kako nas je to bog pogledao. Još se nisi smirio?

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sve najjj...

Moja generacija.

Sjajan momak ujedno dobar čovek pre svega.

O njemu se pisalo i govorilo da neće napraviti nikakvu košarkašku karijeru a na kraju demantovao sve.

Svaka mu čast. Vidno da još u Bajernu imao problem sa povredama ali nije hteo da se povuče odigrao koju sezonu još ali rekao na kraju sebi stop.

Dušan Zvezdaš

pre 3 godine

sve najbolje u životu. sjajan sportista i sportsman, reprezentativac.

Izvini za one prozivke tzv. Delija, znaš i sam da je to zezanje, da se protivnik isprovocira.

Miloš95

pre 3 godine

Svaka čast za karijeru! Svaka čast jer je uvek davao sve od sebe. I na kraju je ispao pošten do kraja jer nije hteo da uzima pare ako ne može da odigra najbolje. Još jednom hvala za sve što je pružio srpskoj košarci!

J&B

pre 3 godine

E moj Milane, jabuko sa grane... Nije ti trebalo ono pokazivanje sredjih prsta igracima Zvezde, intervuji u kojima ih nazivas hijenama, a posle si kukao na "konjsku glavu" koju su ti, uzgred budi receno, prvi grobari pevali.

i dalje nastavljas, pa nigde u zahvalnici bivsim klubovima ne spominjes FMP...

Sretno ti u penziji Milane, i pamet u glavu. To je za jednog funkcionera najvaznije...

gusan

pre 3 godine

Uvek cu se secati pobede nad Amerikom nasih orlica u Novom Sadu. Jedan od momenata za pohvalu - Macvan smiruje navijace koji zvizde i imaju izlive mrznje prema Amerikancima, ipak su gosti.

Djoksa

pre 3 godine

Kao što sam i mislio. Posle Japana jasno je da nema u rukama kvalitet za evropsku košarku. Bolje i ovako nego da se vratio, pružio koliko objektivno može pa bio oteran od strane navijača zvižducima i pogrdnim rečima. Hvala na svemu što si pružio srpskoj košarci Milane!

igor

pre 3 godine

Majstore, u penziju odlaziš onako kako si i igrao, uzdignute glave i sa ponosom. Svaka čast, hvala za lepe uspomene i neka te zdravlje posluži!

Navijac "institucije"

pre 3 godine

Realno on je igrač za EK. Mi posle osvajanja ABA i ulaska u EL trebamo jaču četvorku. Volimo Mačvana ali moramo biti konkurentni za F4 EL.

Tiimmy Turner

pre 3 godine

nisam ga nešto voleo al sam ga uvek poštovao borio se ko lav, i šteta što je morao da završi karijeru ranije nego što bi trebalo

lepu karijeru je ostvario i nek uživa u penziji

Black

pre 3 godine

Sećam se Mačvana kada je počinjao. Kakav je talenat bio u tom dečku. Nivo košarkaše inteligencije koji do tada nisam video. Šteta što telo nije ispratilo sve napore. Hvala ti Milane za sve! Bilo te je uživanje gledati. Hvala i za dane u reprezentaciji!

marli

pre 3 godine

Majstore hvala i svaka čast na karijeri, mnogi će reći da si mogao mnogo više. Visoka košarkaška inteligencija! Sve najbolje u budućnosti!

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Ostoja reaguj,uz Novicu i Pavlovića biće to sjajan tim. Videti u kakvoj je formi Dalo i eto pali se mašina, brmmm,brmmm ima da se trese Fiba liga šampiona!

Gabrijel Omar

pre 3 godine

Mnogo sam gotivio ovog momka, iako sam ga se, kao zvezdas, pribojavao na terenu. Strahovita kosarkaska inteligencija, spretnost, steta za te povrede koje su mu skratile karijeru i omele ga bude jos uspesniji. Nije bio bez mana ali mi je nekako uvek bilo bzvz za ona skadniranja...

Alen Sidnej

pre 3 godine

E legendo, hvala ti se borbu do koske, nikad nisi žalio da zadnji atom snage uložiš. Cene te svi a vređaju oni koji ti nisu do kolena. Šteta što odlaziš, sve najbolje u penziji.

ixi

pre 3 godine

Jaoj, ne mogu da prestanem da se smejem kad se setim komentara navijaca Partizana od juce... U svakom slucaju, svaka cast Milanu i hvala mu za sve!

Istina leči....

pre 3 godine

Срећно Милане!!
Све што је стизало са сервера, заборави. Нек то остане на терену, односно, хали.
Велико хвала за допринос у дресу Србије.

steve

pre 3 godine

Cudna karijera, dok je bio u mladjim kategorijama mislilo se da ce biti ubica, onda kada je dosao u seniore naglo se videlo koliko je limitiran i da je spor za trojku a slabo skocan za cetvorku ali onda je ipak izvukao maksimum i pokazao da se trud isplati. Steta sto su ga povrede na lraju sputale. Cenim igrace koji daju sve i izvuku svoj maksimum. Procitah jutros da ce Rasko Katic igrati jos jednu sezoni pa me insipirsalo

xXx

pre 3 godine

Ko je mislio da ce bilo sta drugo danas saopstiti je bio u velikoj zabludi.
Covek je imao 2 teske povrede, i to sto je otisao u Japan je dovoljno govorilo o tome koliko vise moze da se ozbiljno posveti kosarci.

gusan

pre 3 godine

Uvek cu se secati pobede nad Amerikom nasih orlica u Novom Sadu. Jedan od momenata za pohvalu - Macvan smiruje navijace koji zvizde i imaju izlive mrznje prema Amerikancima, ipak su gosti.

steve

pre 3 godine

Cudna karijera, dok je bio u mladjim kategorijama mislilo se da ce biti ubica, onda kada je dosao u seniore naglo se videlo koliko je limitiran i da je spor za trojku a slabo skocan za cetvorku ali onda je ipak izvukao maksimum i pokazao da se trud isplati. Steta sto su ga povrede na lraju sputale. Cenim igrace koji daju sve i izvuku svoj maksimum. Procitah jutros da ce Rasko Katic igrati jos jednu sezoni pa me insipirsalo

s

pre 3 godine

Mi ocigledno nesto ne radimo dobro u razvoju igraca. Svi nam zavrsavaju karijere cim napune 30 godina. Uglavnom od igraca koji su iz zemalja gde je razvijenija kosarka, zavrsavaju karijere posle 37-me godine, dok kod nas jedva da se nadje igrac koji ima 34 a da jos igra
Bio je jako zahvalan igrac, medjutim cini mi se da je mogao dosta vise. Ocekivalo se od njega da ode i u NBA, jer je bio dominatan u mladjoj reprezentaciji. Pogledajte samo vest od pre neki dan. Macvan je igrao protiv Stef Karija, Diandre dzordana i ostalih. Ovi i dalje igraju na vrhunskom nivou, a nasi idu u penziju. Macvan, Keselj, Markovic se povukao iz reprezentacije, Raduljica igra u Kini. Jedino Marjanovic je ostao, ali i on igra vrlo malo.

Јабучило

pre 3 godine

Jaoj, ne mogu da prestanem da se smejem kad se setim komentara navijaca Partizana od juce... U svakom slucaju, svaka cast Milanu i hvala mu za sve!
(ixi, 01. jun 2020 12:35)

Зашто? Надали смо се да ће још један великан нашег клуба поново да заигра за Партизан.
Милане Мачване, хвала ти мајсторе!

Dušan Zvezdaš

pre 3 godine

sve najbolje u životu. sjajan sportista i sportsman, reprezentativac.

Izvini za one prozivke tzv. Delija, znaš i sam da je to zezanje, da se protivnik isprovocira.

NY

pre 3 godine

Братац, тресли сте се ви. Бог вас је погледао са овом короном. А Далоа кад помињеш, да станеш мирно. Није кошаркашка сила, али је гробар до сржи.
(Јабучило, 01. jun 2020 13:20

E to je najvažnije da je grobar do srži. Nije igrao za lovu već zato što je grobar. Kako nas je to bog pogledao. Još se nisi smirio?

Miloš95

pre 3 godine

Svaka čast za karijeru! Svaka čast jer je uvek davao sve od sebe. I na kraju je ispao pošten do kraja jer nije hteo da uzima pare ako ne može da odigra najbolje. Još jednom hvala za sve što je pružio srpskoj košarci!

mićaga

pre 3 godine

Najveća disproporcija fundametalne košarkaške tehnike i fizičke inferiornosti. Čovek zna sve o košarci, dobra tehnika, pregled igre a telo (izuzev visine) ineriorno za današnje pojmove. Činjenica da je igrao za velike evropske klubove je kao da neko sa fiatom parira u vožnji nekome sa audijem. Svaka čast, hvala za sve lepe trenutke u sportu i najbolju odbranu, kad si odrao Bejnsa u polufinalu olimpijade sa Austalijom. Jadni Bejns nije znao gde se nalazi.

box

pre 3 godine

@Cudna karijera, dok je bio u mladjim kategorijama mislilo se da ce biti ubica, onda kada je dosao u seniore naglo se videlo koliko je limitiran i da je spor za trojku a slabo skocan za cetvorku ali onda je ipak izvukao maksimum i pokazao da se trud isplati. Steta sto su ga povrede na lraju sputale. Cenim igrace koji daju sve i izvuku svoj maksimum. Procitah jutros da ce Rasko Katic igrati jos jednu sezoni pa me insipirsalo


Macvan je bio toliko dominantan u mladjim kategorijama zato sto tada u oci nisu upadali njegovi fizicki nedostatci brzina, eksplozivnost, kratke ruke itd. jer se igraci nisu do kraja i potpuno razvili u fizickom smislu. Ono sto je tada odvajalo Macvana od ostatka momaka ga je odvajalo i tokom seniorske karijere a to je neverovatan talenat za igru, prirodnost, citanje igre i vrhunski osecaj za kosarku. Jednostavno Macvan je uz dosta lose fizicke predispozicije bio cist talenat pa je zbog toga i napravio veliku karijeru. Usput druze, cetvorka ne mora da bude skocna da bi bila vrhunska. Skok je gradjenje, a ne odraz. Savic nije mogao od zemlje da se odlepi pa je bio ponajbolja cetvorka u Evropi, Rejes je imao odraz od 3 santimetra, Tomasevic je dvaput zakucao u zivotu, Macvan jednom itd itd.

Black

pre 3 godine

Sećam se Mačvana kada je počinjao. Kakav je talenat bio u tom dečku. Nivo košarkaše inteligencije koji do tada nisam video. Šteta što telo nije ispratilo sve napore. Hvala ti Milane za sve! Bilo te je uživanje gledati. Hvala i za dane u reprezentaciji!

Јабучило

pre 3 godine

Ostoja reaguj,uz Novicu i Pavlovića biće to sjajan tim. Videti u kakvoj je formi Dalo i eto pali se mašina, brmmm,brmmm ima da se trese Fiba liga šampiona!
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 01. jun 2020 12:31)

Братац, тресли сте се ви. Бог вас је погледао са овом короном. А Далоа кад помињеш, да станеш мирно. Није кошаркашка сила, али је гробар до сржи.

bora jovanovic

pre 3 godine

Ovo samo potvrdjuje price jos iz mladjih kategorija da je 5 godina stariji nego sto pise u krstenici.
(realista, 01. jun 2020 12:40)
Tako i izgleda..

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Ostoja reaguj,uz Novicu i Pavlovića biće to sjajan tim. Videti u kakvoj je formi Dalo i eto pali se mašina, brmmm,brmmm ima da se trese Fiba liga šampiona!

comedy

pre 3 godine

Maki kraljuuu, jednom pošten i ispravan momak. Da je imao bolje telo nebo bi mu bila granica, retko pametan i svestran košarkaš.

Uživaj u zasluženoj penziji

Искрено збуњен

pre 3 godine

Од мене,као Звездаша поздрав, респект, и велико хвала за све урађено у репрезентацији. И ако те у супротном табору нисам волео, више си ме нервирао,не волети је јака реч,али то је ваљда нормално,кад си противник. Али никад зло теби и сличним примерима ,нисам желео. Желим ти све најбоље у животу, уживај са својом породицом, и нека вас све Бог чува!!

Persida

pre 3 godine

Veliki pozdrav za sportistu Milana Macvana!
Cestitke na uspesnoj karijeri, koja je mogla da bude i bolja da nije bilo nezgodnih povreda.
Kao navijac Zvezde sam neretko skandirao protiv tebe, ali nikada nisam osecao mrznju prema tebi, vec postovanje koje si zasluzio kroz igre u reprezentaciji i odnos prema dresu reprezentacije.
Zelim ti sve najbolje!

Nikola YNWA

pre 3 godine

Potpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.

dm

pre 3 godine

Profesionalnu karijeru poceo pre 13 godina...nosio br.13...i zavrsio karijeru sa 31godinom...definitivno brojevi 1 i 3 su njegovi da li sretni ili...

tocka

pre 3 godine

Meni ce Macvan ostati u pamcenju po pouzdanosti. Znalo se da ce da da sve od sebe, i svoje poene i skokove ce realizovati. A pored toga veoma tvrd i pametan igrac. Kao takav bio je godinama kamen temeljac reprezentacije.

ugasite bliznakinje!

pre 3 godine

Mora uvek da se nađe bar nekoliko tzv. navijača (nebitno o kojem klubu se radi, isti je mentalni sklop), koji su zalutali u ovaj sport, da pokušaju da pokvare oproštaj nekog velikana, što Milan Mačvan, naročito po tome šta je dao reprezentaciji, svakako jeste. I još misle da su duhoviti... A pošteno, ni do članaka mu nisu, to je kao kad porediš lava i podguzne muve koje parazitiraju na mestu po kojem su ime i dobili, a jedini "uspeh" u životu im je, sko uspeju, da šire bolest...
U par komentara su se ljudi dotakli toga da nam se igrači više povređuju nego u drugim zemljama. To je činjenica, a problem jeste u njihovoj preopterećenosti u mladosti, prevelikom broju utakmica i treninga, za klub, za reprezentaciju, pa još ako ti je legendarni trener kao onaj u koje se ova druga grupa podguznih muva kune, rezultat je uvek isti - probiješ se rano, vrlo mlad, a onda dobar deo ostataka karijere se oporavljaš od povreda koje te stignu, kao Veličković, Vujanić, Krstić, Bertrans... Naravno, Mačvan nije sasvim mlad stigao kod tog trenera, tu odgovornost imaju,na primer, i svi "stručnjaci" iz reprezentacija u mlađim kategorijama, koji se drže načela "što jače, to bolje" i zanemaruju dužinu odmora između treninga i činjenicu da se tela mladih igrača još uvek razvijaju. Košarka se promenila, fizički je zahtevnija, ali ne možeš da samo beskonačnim povećanjem napora i treninga da spremiš igrača za to, ako hoćeš da mu karijera traje. Mnogo smo sujetni, živimo od rezultata u prošlosti, ne daj Bože da neko primeni način fizičke pripreme iz Španije ili SAD. Ne, naši treneri i dalje ismevaju Amere što košarkašima daju vežbe spretnosti sa teniskom lopticom, što "Jokić okreće traktorske gume", ma to je gubljenje vremena, bolje je da ide na planinu sa reprezentacijom, da ga neki "mesar" spremi. Mlado telo sve izdrži, ali naplata neminovno dođe kasnije.

J&B

pre 3 godine

E moj Milane, jabuko sa grane... Nije ti trebalo ono pokazivanje sredjih prsta igracima Zvezde, intervuji u kojima ih nazivas hijenama, a posle si kukao na "konjsku glavu" koju su ti, uzgred budi receno, prvi grobari pevali.

i dalje nastavljas, pa nigde u zahvalnici bivsim klubovima ne spominjes FMP...

Sretno ti u penziji Milane, i pamet u glavu. To je za jednog funkcionera najvaznije...

ixi

pre 3 godine

Jaoj, ne mogu da prestanem da se smejem kad se setim komentara navijaca Partizana od juce... U svakom slucaju, svaka cast Milanu i hvala mu za sve!

Domi

pre 3 godine

Nikada ga nisam voleo kao igrača, jer mislim da nije ništa specijalno. Na neki način, košarkaški gledano, bolja verzija Štimca (bez obzira na poziciju), ali dvojica koja dižu moral, bilo tima , bilo reprezentacije. Možda ima veze što sam kao neki zvezdaš, ali sigurno kao čovek je number 1 i zato kapa dole majstore!!

alex81

pre 3 godine

Jedan od najboljih igraca na niskom postu,strasan potencijal u juniorskim danima ne dovoljno iskoriscen zbog velikih povreda sto se vidi i u prerano okoncanoj karijeri.Srecno u daljem zivotu!

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sve najjj...

Moja generacija.

Sjajan momak ujedno dobar čovek pre svega.

O njemu se pisalo i govorilo da neće napraviti nikakvu košarkašku karijeru a na kraju demantovao sve.

Svaka mu čast. Vidno da još u Bajernu imao problem sa povredama ali nije hteo da se povuče odigrao koju sezonu još ali rekao na kraju sebi stop.

Невен

pre 3 godine

Добар човек, јако интелигентан кошаркаш, Гробар... хвала Милану за све...

igor

pre 3 godine

Majstore, u penziju odlaziš onako kako si i igrao, uzdignute glave i sa ponosom. Svaka čast, hvala za lepe uspomene i neka te zdravlje posluži!

Istina leči....

pre 3 godine

Срећно Милане!!
Све што је стизало са сервера, заборави. Нек то остане на терену, односно, хали.
Велико хвала за допринос у дресу Србије.

xXx

pre 3 godine

Ko je mislio da ce bilo sta drugo danas saopstiti je bio u velikoj zabludi.
Covek je imao 2 teske povrede, i to sto je otisao u Japan je dovoljno govorilo o tome koliko vise moze da se ozbiljno posveti kosarci.

Alen Sidnej

pre 3 godine

E legendo, hvala ti se borbu do koske, nikad nisi žalio da zadnji atom snage uložiš. Cene te svi a vređaju oni koji ti nisu do kolena. Šteta što odlaziš, sve najbolje u penziji.

Gabrijel Omar

pre 3 godine

Mnogo sam gotivio ovog momka, iako sam ga se, kao zvezdas, pribojavao na terenu. Strahovita kosarkaska inteligencija, spretnost, steta za te povrede koje su mu skratile karijeru i omele ga bude jos uspesniji. Nije bio bez mana ali mi je nekako uvek bilo bzvz za ona skadniranja...

marli

pre 3 godine

Majstore hvala i svaka čast na karijeri, mnogi će reći da si mogao mnogo više. Visoka košarkaška inteligencija! Sve najbolje u budućnosti!

FMP, Hemofarm

pre 3 godine

Hvala ti legendo za sve sto si dao nasim ekipama !
Vodjen parama kao i svaki profesionalac si zavrsio u Hrvatskoj ekipi ali sve ti je oprosteno ...

Mio

pre 3 godine

Jos jedan igrač koga je stvorio dr Čović a ovi ga svojataju
(petarczv, 01. jun 2020 14:02)
Decko,ti nemas pojma ni sa kosarkom,ni sa zivotom...Racunas one kojo su uspeli da ih je lazna legenda stvorila..po toj racunici onda svi oni koji su bili u FMP pa nisu uspeli.ispada da ih je Čovic upropastio .a njih je mnogo vise,napr. Aleksandrov koji je trebao da bude 1 pik drafta NBA o dalje redom.. 100 imenaa mogu da ti nabrojim!!!! Ali imamo svez primer.. u zadnjih 7-8 godina ste pokupili svu omladinu sto je bila talentovana u Srbiji,cak i od Miška otimali i za rih 8 godina od tih minimum 60-70 jlinaca jedan poluigrac je izasao Gudurić!!!! To je sposobnost DR..
nesto mu bolje ide Exel i gostovanja u jutarnjem....
Ti pali odavde slavi EL ili titulu u fudbalu.. Znaci ti si resio da ne pravis svoj klub.nego navijaš za klub NČ i moras da cutis kako ti je naredjeno!!!!

Boško Nemanjić

pre 3 godine

Bolje i ovako nego da se vratio, pružio koliko objektivno može pa bio oteran od strane navijača zvižducima i pogrdnim rečima. Hvala na svemu što si pružio srpskoj košarci Milane!
(Djoksa, 01. jun 2020 12:43)

Pa vratio bi se u Partizan, ne u Zvezdu. Mi naše legende ne teramo sa tribina. A Maki je svakako legenda. Živ bio, brate!

voodoo

pre 3 godine

Na momente bio brilijantan, podsecao na legende tipa Paspalja, Savica... ali nazalost samo momente, nikad nije ispunio pun potencijal, da li zbog povreda ili se nije nasao u pravom okruzenju, na kraju dobar igrac, ali imao potencijal za vise.

Mirko

pre 3 godine

Borbenost i posvecenost kolektivu je ono sto svi navijaci cene, bez obzira za koga navijali. Srecno majstore od vatrenog Zvezdasa i hvala za sve sto si uradio u reprezentaciji Srbije.

kakvi stubovi,takvo i srBstvo!

pre 3 godine

А не помену клуб у ком си стекао име?! Срамно, срамно...Tako je u pravu si,zaboravio je Hemofarm.

Nemanja

pre 3 godine

Kako jedna pogresna odluka moze da ti upropasti karijeru.Decko koga je stvorio Covic i kod koga je postao najbolji mladi igrac Evrope pri tom na Nike Summit kupu Amerikancima na njihovom terenu u pobedi Evrope nad USA ubaci 25 poena 14 skokova i 5 asistencija pa onda zlato sa reprezentacijom i ponovo pobeda protiv USA.A nakon toga kobna greska.Dolazak kod laznog generala i karijera krece nizbrdo.Mentalna tortura u kombinaciji sa treninzima koje njegovo telo nije moglo da podnese i evo sad status invalida u 31. godini zivota.A zbog cega?Da bi se ispunio cilj jednog iskompleksieanog coveka i da bi se u prvoj trecini zivota pridruzio svojim saigracima danas takodje invalidima Velickovicu,Djekicu,Tripkovicu,Cakarevicu i mnogim drugima koji danas zajedno ne mogu da skupe jedno zdravo koleno i dva kicmena prsljena.

Tiimmy Turner

pre 3 godine

nisam ga nešto voleo al sam ga uvek poštovao borio se ko lav, i šteta što je morao da završi karijeru ranije nego što bi trebalo

lepu karijeru je ostvario i nek uživa u penziji

Djoksa

pre 3 godine

Kao što sam i mislio. Posle Japana jasno je da nema u rukama kvalitet za evropsku košarku. Bolje i ovako nego da se vratio, pružio koliko objektivno može pa bio oteran od strane navijača zvižducima i pogrdnim rečima. Hvala na svemu što si pružio srpskoj košarci Milane!

Randy Marsh

pre 3 godine

Milane hvala ti. I za reprezentaciju i pogotovu za ono što si dao u crno belom dresu.

Srce na teren. U mir u mozgu. Retko se to sreće.

Srećno u penziji majstore!

Navijac "institucije"

pre 3 godine

Realno on je igrač za EK. Mi posle osvajanja ABA i ulaska u EL trebamo jaču četvorku. Volimo Mačvana ali moramo biti konkurentni za F4 EL.

povrede, povrede

pre 3 godine

Baš nekako bedak.

Nego za njega se išlo od onog U19 prvenstva i priče da će da bude među najboljima ikad do toga da je katastrofa i da mu nije mesto u reprezentaciji još pre 5-6 godina. Iz krajnosti u krajnost a jasno je bilo oduvek da ima visok košarkaški IQ. Ali u najjačem sećanju mi je ostala utakmica protiv Australije u Riju, zaključao je Bejnsa, NBA centra, čim je utakmica počela, lik bukvalno nije znao gde se nalazi, možda i najveći razlog što smo pobedili. A koliko dan pre su ga naši stručni navijači pljuvali da mu nije ni mesto u reprezentaciji.

Šteta zbog preranog završetka karijere ali što i sam reče, snove je ostvario, može sad dalje.

Kukatilo

pre 3 godine

Potpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.
(Nikola YNWA, 01. jun 2020 14:14)

Rekao bih da je u pitanju nesportski nacin zivota.

Straight Outta München

pre 3 godine

otpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.
(Nikola YNWA, 01. jun 2020 14:14

Gresi se u tome sto recimo Rasel Vestbruk od svoje 14te godine nije uneo u telo nista sto sadrzi rafinisani secer. To je samo jedan mali primer, e sad uporedi Rasela i Macvana koji su slicnoh godina. Primera je mnogo. Nasi sportisti uglavnom preko leta jedu sta stignu, ne treniraju (velika vecina), i kada napune 30 godina su uglavnom istrosena roba. Pogledaj samo na sta je licio Nikola Jokic proslog leta... On je tipican primer nekog ko ce se penzionisati sa 30 godina.

Demar Derozan

pre 3 godine

Milanu hvala za sve i srecno u buducnosti. Jos kao mlad igrac iskocio je svojom igrom, talentom i hrabroscu. Secam se tekme juniora USA ptotiv juniora ostatka sveta kad je bio najbolji na terenu, gde je na njihovom tlu postigao preko 20 poena. Stamen igrac, koji zna sve, a igra ledjima mu je bila najjaca igra. Ok, povrede su ga nekoliko puta sekle na putu ka jos vecim visinama, ali i ovako je sve bilo ok. Igrao je jos i za Makabi, pored timova navedenih u tekstu.

Ivan NS

pre 3 godine

Svaka njemu čast kada je mogao da igra do 41. godine. Prekucali mu ličnu sa ‘79 na ‘89, to svi znaju. Zeznuo je i Martinsa iz Intera..

del boj

pre 3 godine

Hvala sjajnom coveku i velikom humanitarcu za sve sto je uradio u Partizanu i reprezentaciji Srbiji. Srecno i sve najbolje u zivotu Milane.

WillyWonka

pre 3 godine

Mačvan, čovjek koji je harao svjetskom košarkom kao junior i onda zapeo negdje, limitiran svojim mogućnostima. Nakon juniorskog SP Mislio sam da je on NBA kalibar, ali na kraju nije bio ni euroleague kalibar. Ne znam šta je pošlo po zlu, ali želim mu svaku sreću u nastavku života.

Nikola

pre 3 godine

"Njegov Partizan" pa ne sme da se zahvali i FMP-u. Smesan lik. Kako je otisao Djordjevic iz reprezentacije, shvatio da vise nece igrati pa se povukao.

nz

pre 3 godine

Kao što se i previđalo, kraj. Hvala mu za sve, i u reprezentativnom dresu za koji se borio na svakom takmičenju, na svakoj utakmici, i u dresu najboljeg kluba u Srbiji a i šire, Partizana naravno...da nam dođeš kao sportski direktor ili tim menadžer pa da nastavimo sa osvajanjem titula.

ja

pre 3 godine

Pametna odluka. Posle onih povreda, jasno je bilo da je previše kasno da bi se vraćao u sportu u kojem se iziskuje vrhunska atletska priprema.

Nemanja

pre 3 godine

Sve najbolje Milanu u nastavku zivota, veliki Srbin i sportista, zasluzena penzija . A za navijace Partizana jedno pitanje : Jel vam tesko sto ste se i za Macvana lozili da dolazi, pa se kao i za sve ovih dana ispostavilo da je lozenje bez osnova ?

Koki 99

pre 3 godine

Sve najbolje Milanu u nastavku zivota, veliki Srbin i sportista, zasluzena penzija . A za navijace Partizana jedno pitanje : Jel vam tesko sto ste se i za Macvana lozili da dolazi, pa se kao i za sve ovih dana ispostavilo da je lozenje bez osnova ?
(Nemanja, 01. jun 2020 14:39)

Nije nam tesko. Mi se bar imamo na koga loziti pa kad nas ispostuje 20% vise je kvalitetno nego sve vase. Prijatno.

NoName

pre 3 godine

Šta se čudite što je igrač u 37.godini završio karijeru??! 
E sad to što se on vodi da ima 31.to je druga priča.
(Taribo Vest like this, 01. jun 2020 16:22)

Upravo tako. To je i razlog njegove dominacije u mlađim kategorijama. Bio je dosta stariji od ostalih.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@ugasite bliznakinje!, 1. jun 2020 15:37)
Nista lose nemam da kazem na komentar, slazem se da reprezentativci ne treba da budu vredjani, bez obzira gde su napravili igracko ime, ali da li si stvarno kuckao na tastaturi ovoliki komentar?

Mr X

pre 3 godine

Glupog li videa? Covek je zasluzio bolje predstavljanje. Gde su igre u reprezentativnom dresu kao i iz drugih klubova? Mladji bi imali bolju sansu da vide velicinu i kvalitere Macvana.

dusan

pre 3 godine

juce se medjusobno bodrite kako ce ovaj nesto ozbiljno da javi, da se nesto kuva, sprema se bomba... i na kraju uz sve najave, macvan objavljuje da se povlaci. mislim se nesto kada bi uopste postojala mogucnost da mi vas bude zao, danas bi bio taj momenat. ali, ne moze... tako da ne moramo da brinemo, ni vi, ni ja.

ba.

pre 3 godine

Nije nam tesko. Mi se bar imamo na koga loziti pa kad nas ispostuje 20% vise je kvalitetno nego sve vase. Prijatno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Koki 99, 1. jun 2020 15:04)


Kokili, ja raspalio rostilj,hvala izvolte

Eldorado

pre 3 godine

Može li neko upućeniji da prokomentariše tu priču oko godina? Da li je isitna da je stariji? Ne provociram, iskreno me zanima i prvi put čujem tu priču.
Pozdrav

Milutin Topalović

pre 3 godine

@ Boško Nemanjić, 1. jun 2020 15:56

Neće biti. Ti si možda mlad pa se ne sećaš, ali ima nas koji se sećamo kako su, kad su igrali protiv kkp, dočekivani Danilović, Peković ...

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Ostoja reaguj,uz Novicu i Pavlovića biće to sjajan tim. Videti u kakvoj je formi Dalo i eto pali se mašina, brmmm,brmmm ima da se trese Fiba liga šampiona!

Navijac "institucije"

pre 3 godine

Realno on je igrač za EK. Mi posle osvajanja ABA i ulaska u EL trebamo jaču četvorku. Volimo Mačvana ali moramo biti konkurentni za F4 EL.

Јабучило

pre 3 godine

Ostoja reaguj,uz Novicu i Pavlovića biće to sjajan tim. Videti u kakvoj je formi Dalo i eto pali se mašina, brmmm,brmmm ima da se trese Fiba liga šampiona!
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 01. jun 2020 12:31)

Братац, тресли сте се ви. Бог вас је погледао са овом короном. А Далоа кад помињеш, да станеш мирно. Није кошаркашка сила, али је гробар до сржи.

FMP, Hemofarm

pre 3 godine

Hvala ti legendo za sve sto si dao nasim ekipama !
Vodjen parama kao i svaki profesionalac si zavrsio u Hrvatskoj ekipi ali sve ti je oprosteno ...

kakvi stubovi,takvo i srBstvo!

pre 3 godine

А не помену клуб у ком си стекао име?! Срамно, срамно...Tako je u pravu si,zaboravio je Hemofarm.

ixi

pre 3 godine

Jaoj, ne mogu da prestanem da se smejem kad se setim komentara navijaca Partizana od juce... U svakom slucaju, svaka cast Milanu i hvala mu za sve!

Ivan NS

pre 3 godine

Svaka njemu čast kada je mogao da igra do 41. godine. Prekucali mu ličnu sa ‘79 na ‘89, to svi znaju. Zeznuo je i Martinsa iz Intera..

J&B

pre 3 godine

E moj Milane, jabuko sa grane... Nije ti trebalo ono pokazivanje sredjih prsta igracima Zvezde, intervuji u kojima ih nazivas hijenama, a posle si kukao na "konjsku glavu" koju su ti, uzgred budi receno, prvi grobari pevali.

i dalje nastavljas, pa nigde u zahvalnici bivsim klubovima ne spominjes FMP...

Sretno ti u penziji Milane, i pamet u glavu. To je za jednog funkcionera najvaznije...

Јабучило

pre 3 godine

Jaoj, ne mogu da prestanem da se smejem kad se setim komentara navijaca Partizana od juce... U svakom slucaju, svaka cast Milanu i hvala mu za sve!
(ixi, 01. jun 2020 12:35)

Зашто? Надали смо се да ће још један великан нашег клуба поново да заигра за Партизан.
Милане Мачване, хвала ти мајсторе!

NoName

pre 3 godine

Šta se čudite što je igrač u 37.godini završio karijeru??! 
E sad to što se on vodi da ima 31.to je druga priča.
(Taribo Vest like this, 01. jun 2020 16:22)

Upravo tako. To je i razlog njegove dominacije u mlađim kategorijama. Bio je dosta stariji od ostalih.

Nikola

pre 3 godine

"Njegov Partizan" pa ne sme da se zahvali i FMP-u. Smesan lik. Kako je otisao Djordjevic iz reprezentacije, shvatio da vise nece igrati pa se povukao.

Mio

pre 3 godine

Jos jedan igrač koga je stvorio dr Čović a ovi ga svojataju
(petarczv, 01. jun 2020 14:02)
Decko,ti nemas pojma ni sa kosarkom,ni sa zivotom...Racunas one kojo su uspeli da ih je lazna legenda stvorila..po toj racunici onda svi oni koji su bili u FMP pa nisu uspeli.ispada da ih je Čovic upropastio .a njih je mnogo vise,napr. Aleksandrov koji je trebao da bude 1 pik drafta NBA o dalje redom.. 100 imenaa mogu da ti nabrojim!!!! Ali imamo svez primer.. u zadnjih 7-8 godina ste pokupili svu omladinu sto je bila talentovana u Srbiji,cak i od Miška otimali i za rih 8 godina od tih minimum 60-70 jlinaca jedan poluigrac je izasao Gudurić!!!! To je sposobnost DR..
nesto mu bolje ide Exel i gostovanja u jutarnjem....
Ti pali odavde slavi EL ili titulu u fudbalu.. Znaci ti si resio da ne pravis svoj klub.nego navijaš za klub NČ i moras da cutis kako ti je naredjeno!!!!

NY

pre 3 godine

Братац, тресли сте се ви. Бог вас је погледао са овом короном. А Далоа кад помињеш, да станеш мирно. Није кошаркашка сила, али је гробар до сржи.
(Јабучило, 01. jun 2020 13:20

E to je najvažnije da je grobar do srži. Nije igrao za lovu već zato što je grobar. Kako nas je to bog pogledao. Još se nisi smirio?

bora jovanovic

pre 3 godine

Ovo samo potvrdjuje price jos iz mladjih kategorija da je 5 godina stariji nego sto pise u krstenici.
(realista, 01. jun 2020 12:40)
Tako i izgleda..

Domi

pre 3 godine

Nikada ga nisam voleo kao igrača, jer mislim da nije ništa specijalno. Na neki način, košarkaški gledano, bolja verzija Štimca (bez obzira na poziciju), ali dvojica koja dižu moral, bilo tima , bilo reprezentacije. Možda ima veze što sam kao neki zvezdaš, ali sigurno kao čovek je number 1 i zato kapa dole majstore!!

Nemanja

pre 3 godine

Kako jedna pogresna odluka moze da ti upropasti karijeru.Decko koga je stvorio Covic i kod koga je postao najbolji mladi igrac Evrope pri tom na Nike Summit kupu Amerikancima na njihovom terenu u pobedi Evrope nad USA ubaci 25 poena 14 skokova i 5 asistencija pa onda zlato sa reprezentacijom i ponovo pobeda protiv USA.A nakon toga kobna greska.Dolazak kod laznog generala i karijera krece nizbrdo.Mentalna tortura u kombinaciji sa treninzima koje njegovo telo nije moglo da podnese i evo sad status invalida u 31. godini zivota.A zbog cega?Da bi se ispunio cilj jednog iskompleksieanog coveka i da bi se u prvoj trecini zivota pridruzio svojim saigracima danas takodje invalidima Velickovicu,Djekicu,Tripkovicu,Cakarevicu i mnogim drugima koji danas zajedno ne mogu da skupe jedno zdravo koleno i dva kicmena prsljena.

Nemanja

pre 3 godine

Sve najbolje Milanu u nastavku zivota, veliki Srbin i sportista, zasluzena penzija . A za navijace Partizana jedno pitanje : Jel vam tesko sto ste se i za Macvana lozili da dolazi, pa se kao i za sve ovih dana ispostavilo da je lozenje bez osnova ?

steve

pre 3 godine

Cudna karijera, dok je bio u mladjim kategorijama mislilo se da ce biti ubica, onda kada je dosao u seniore naglo se videlo koliko je limitiran i da je spor za trojku a slabo skocan za cetvorku ali onda je ipak izvukao maksimum i pokazao da se trud isplati. Steta sto su ga povrede na lraju sputale. Cenim igrace koji daju sve i izvuku svoj maksimum. Procitah jutros da ce Rasko Katic igrati jos jednu sezoni pa me insipirsalo

gusan

pre 3 godine

Uvek cu se secati pobede nad Amerikom nasih orlica u Novom Sadu. Jedan od momenata za pohvalu - Macvan smiruje navijace koji zvizde i imaju izlive mrznje prema Amerikancima, ipak su gosti.

dusan

pre 3 godine

juce se medjusobno bodrite kako ce ovaj nesto ozbiljno da javi, da se nesto kuva, sprema se bomba... i na kraju uz sve najave, macvan objavljuje da se povlaci. mislim se nesto kada bi uopste postojala mogucnost da mi vas bude zao, danas bi bio taj momenat. ali, ne moze... tako da ne moramo da brinemo, ni vi, ni ja.

Boško Nemanjić

pre 3 godine

Bolje i ovako nego da se vratio, pružio koliko objektivno može pa bio oteran od strane navijača zvižducima i pogrdnim rečima. Hvala na svemu što si pružio srpskoj košarci Milane!
(Djoksa, 01. jun 2020 12:43)

Pa vratio bi se u Partizan, ne u Zvezdu. Mi naše legende ne teramo sa tribina. A Maki je svakako legenda. Živ bio, brate!

Kukatilo

pre 3 godine

Potpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.
(Nikola YNWA, 01. jun 2020 14:14)

Rekao bih da je u pitanju nesportski nacin zivota.

Koki 99

pre 3 godine

Sve najbolje Milanu u nastavku zivota, veliki Srbin i sportista, zasluzena penzija . A za navijace Partizana jedno pitanje : Jel vam tesko sto ste se i za Macvana lozili da dolazi, pa se kao i za sve ovih dana ispostavilo da je lozenje bez osnova ?
(Nemanja, 01. jun 2020 14:39)

Nije nam tesko. Mi se bar imamo na koga loziti pa kad nas ispostuje 20% vise je kvalitetno nego sve vase. Prijatno.

alex81

pre 3 godine

Jedan od najboljih igraca na niskom postu,strasan potencijal u juniorskim danima ne dovoljno iskoriscen zbog velikih povreda sto se vidi i u prerano okoncanoj karijeri.Srecno u daljem zivotu!

Mirko

pre 3 godine

Borbenost i posvecenost kolektivu je ono sto svi navijaci cene, bez obzira za koga navijali. Srecno majstore od vatrenog Zvezdasa i hvala za sve sto si uradio u reprezentaciji Srbije.

tocka

pre 3 godine

Meni ce Macvan ostati u pamcenju po pouzdanosti. Znalo se da ce da da sve od sebe, i svoje poene i skokove ce realizovati. A pored toga veoma tvrd i pametan igrac. Kao takav bio je godinama kamen temeljac reprezentacije.

Djoksa

pre 3 godine

Kao što sam i mislio. Posle Japana jasno je da nema u rukama kvalitet za evropsku košarku. Bolje i ovako nego da se vratio, pružio koliko objektivno može pa bio oteran od strane navijača zvižducima i pogrdnim rečima. Hvala na svemu što si pružio srpskoj košarci Milane!

dm

pre 3 godine

Profesionalnu karijeru poceo pre 13 godina...nosio br.13...i zavrsio karijeru sa 31godinom...definitivno brojevi 1 i 3 su njegovi da li sretni ili...

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sve najjj...

Moja generacija.

Sjajan momak ujedno dobar čovek pre svega.

O njemu se pisalo i govorilo da neće napraviti nikakvu košarkašku karijeru a na kraju demantovao sve.

Svaka mu čast. Vidno da još u Bajernu imao problem sa povredama ali nije hteo da se povuče odigrao koju sezonu još ali rekao na kraju sebi stop.

ugasite bliznakinje!

pre 3 godine

Mora uvek da se nađe bar nekoliko tzv. navijača (nebitno o kojem klubu se radi, isti je mentalni sklop), koji su zalutali u ovaj sport, da pokušaju da pokvare oproštaj nekog velikana, što Milan Mačvan, naročito po tome šta je dao reprezentaciji, svakako jeste. I još misle da su duhoviti... A pošteno, ni do članaka mu nisu, to je kao kad porediš lava i podguzne muve koje parazitiraju na mestu po kojem su ime i dobili, a jedini "uspeh" u životu im je, sko uspeju, da šire bolest...
U par komentara su se ljudi dotakli toga da nam se igrači više povređuju nego u drugim zemljama. To je činjenica, a problem jeste u njihovoj preopterećenosti u mladosti, prevelikom broju utakmica i treninga, za klub, za reprezentaciju, pa još ako ti je legendarni trener kao onaj u koje se ova druga grupa podguznih muva kune, rezultat je uvek isti - probiješ se rano, vrlo mlad, a onda dobar deo ostataka karijere se oporavljaš od povreda koje te stignu, kao Veličković, Vujanić, Krstić, Bertrans... Naravno, Mačvan nije sasvim mlad stigao kod tog trenera, tu odgovornost imaju,na primer, i svi "stručnjaci" iz reprezentacija u mlađim kategorijama, koji se drže načela "što jače, to bolje" i zanemaruju dužinu odmora između treninga i činjenicu da se tela mladih igrača još uvek razvijaju. Košarka se promenila, fizički je zahtevnija, ali ne možeš da samo beskonačnim povećanjem napora i treninga da spremiš igrača za to, ako hoćeš da mu karijera traje. Mnogo smo sujetni, živimo od rezultata u prošlosti, ne daj Bože da neko primeni način fizičke pripreme iz Španije ili SAD. Ne, naši treneri i dalje ismevaju Amere što košarkašima daju vežbe spretnosti sa teniskom lopticom, što "Jokić okreće traktorske gume", ma to je gubljenje vremena, bolje je da ide na planinu sa reprezentacijom, da ga neki "mesar" spremi. Mlado telo sve izdrži, ali naplata neminovno dođe kasnije.

Невен

pre 3 godine

Добар човек, јако интелигентан кошаркаш, Гробар... хвала Милану за све...

ba.

pre 3 godine

Nije nam tesko. Mi se bar imamo na koga loziti pa kad nas ispostuje 20% vise je kvalitetno nego sve vase. Prijatno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Koki 99, 1. jun 2020 15:04)


Kokili, ja raspalio rostilj,hvala izvolte

Milutin Topalović

pre 3 godine

@ Boško Nemanjić, 1. jun 2020 15:56

Neće biti. Ti si možda mlad pa se ne sećaš, ali ima nas koji se sećamo kako su, kad su igrali protiv kkp, dočekivani Danilović, Peković ...

del boj

pre 3 godine

Hvala sjajnom coveku i velikom humanitarcu za sve sto je uradio u Partizanu i reprezentaciji Srbiji. Srecno i sve najbolje u zivotu Milane.

Istina leči....

pre 3 godine

Срећно Милане!!
Све што је стизало са сервера, заборави. Нек то остане на терену, односно, хали.
Велико хвала за допринос у дресу Србије.

s

pre 3 godine

Mi ocigledno nesto ne radimo dobro u razvoju igraca. Svi nam zavrsavaju karijere cim napune 30 godina. Uglavnom od igraca koji su iz zemalja gde je razvijenija kosarka, zavrsavaju karijere posle 37-me godine, dok kod nas jedva da se nadje igrac koji ima 34 a da jos igra
Bio je jako zahvalan igrac, medjutim cini mi se da je mogao dosta vise. Ocekivalo se od njega da ode i u NBA, jer je bio dominatan u mladjoj reprezentaciji. Pogledajte samo vest od pre neki dan. Macvan je igrao protiv Stef Karija, Diandre dzordana i ostalih. Ovi i dalje igraju na vrhunskom nivou, a nasi idu u penziju. Macvan, Keselj, Markovic se povukao iz reprezentacije, Raduljica igra u Kini. Jedino Marjanovic je ostao, ali i on igra vrlo malo.

comedy

pre 3 godine

Maki kraljuuu, jednom pošten i ispravan momak. Da je imao bolje telo nebo bi mu bila granica, retko pametan i svestran košarkaš.

Uživaj u zasluženoj penziji

Miloš95

pre 3 godine

Svaka čast za karijeru! Svaka čast jer je uvek davao sve od sebe. I na kraju je ispao pošten do kraja jer nije hteo da uzima pare ako ne može da odigra najbolje. Još jednom hvala za sve što je pružio srpskoj košarci!

Persida

pre 3 godine

Veliki pozdrav za sportistu Milana Macvana!
Cestitke na uspesnoj karijeri, koja je mogla da bude i bolja da nije bilo nezgodnih povreda.
Kao navijac Zvezde sam neretko skandirao protiv tebe, ali nikada nisam osecao mrznju prema tebi, vec postovanje koje si zasluzio kroz igre u reprezentaciji i odnos prema dresu reprezentacije.
Zelim ti sve najbolje!

WillyWonka

pre 3 godine

Mačvan, čovjek koji je harao svjetskom košarkom kao junior i onda zapeo negdje, limitiran svojim mogućnostima. Nakon juniorskog SP Mislio sam da je on NBA kalibar, ali na kraju nije bio ni euroleague kalibar. Ne znam šta je pošlo po zlu, ali želim mu svaku sreću u nastavku života.

nz

pre 3 godine

Kao što se i previđalo, kraj. Hvala mu za sve, i u reprezentativnom dresu za koji se borio na svakom takmičenju, na svakoj utakmici, i u dresu najboljeg kluba u Srbiji a i šire, Partizana naravno...da nam dođeš kao sportski direktor ili tim menadžer pa da nastavimo sa osvajanjem titula.

Искрено збуњен

pre 3 godine

Од мене,као Звездаша поздрав, респект, и велико хвала за све урађено у репрезентацији. И ако те у супротном табору нисам волео, више си ме нервирао,не волети је јака реч,али то је ваљда нормално,кад си противник. Али никад зло теби и сличним примерима ,нисам желео. Желим ти све најбоље у животу, уживај са својом породицом, и нека вас све Бог чува!!

xXx

pre 3 godine

Ko je mislio da ce bilo sta drugo danas saopstiti je bio u velikoj zabludi.
Covek je imao 2 teske povrede, i to sto je otisao u Japan je dovoljno govorilo o tome koliko vise moze da se ozbiljno posveti kosarci.

Alen Sidnej

pre 3 godine

E legendo, hvala ti se borbu do koske, nikad nisi žalio da zadnji atom snage uložiš. Cene te svi a vređaju oni koji ti nisu do kolena. Šteta što odlaziš, sve najbolje u penziji.

Black

pre 3 godine

Sećam se Mačvana kada je počinjao. Kakav je talenat bio u tom dečku. Nivo košarkaše inteligencije koji do tada nisam video. Šteta što telo nije ispratilo sve napore. Hvala ti Milane za sve! Bilo te je uživanje gledati. Hvala i za dane u reprezentaciji!

igor

pre 3 godine

Majstore, u penziju odlaziš onako kako si i igrao, uzdignute glave i sa ponosom. Svaka čast, hvala za lepe uspomene i neka te zdravlje posluži!

Dušan Zvezdaš

pre 3 godine

sve najbolje u životu. sjajan sportista i sportsman, reprezentativac.

Izvini za one prozivke tzv. Delija, znaš i sam da je to zezanje, da se protivnik isprovocira.

Mr X

pre 3 godine

Glupog li videa? Covek je zasluzio bolje predstavljanje. Gde su igre u reprezentativnom dresu kao i iz drugih klubova? Mladji bi imali bolju sansu da vide velicinu i kvalitere Macvana.

mićaga

pre 3 godine

Najveća disproporcija fundametalne košarkaške tehnike i fizičke inferiornosti. Čovek zna sve o košarci, dobra tehnika, pregled igre a telo (izuzev visine) ineriorno za današnje pojmove. Činjenica da je igrao za velike evropske klubove je kao da neko sa fiatom parira u vožnji nekome sa audijem. Svaka čast, hvala za sve lepe trenutke u sportu i najbolju odbranu, kad si odrao Bejnsa u polufinalu olimpijade sa Austalijom. Jadni Bejns nije znao gde se nalazi.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@ugasite bliznakinje!, 1. jun 2020 15:37)
Nista lose nemam da kazem na komentar, slazem se da reprezentativci ne treba da budu vredjani, bez obzira gde su napravili igracko ime, ali da li si stvarno kuckao na tastaturi ovoliki komentar?

ja

pre 3 godine

Pametna odluka. Posle onih povreda, jasno je bilo da je previše kasno da bi se vraćao u sportu u kojem se iziskuje vrhunska atletska priprema.

Randy Marsh

pre 3 godine

Milane hvala ti. I za reprezentaciju i pogotovu za ono što si dao u crno belom dresu.

Srce na teren. U mir u mozgu. Retko se to sreće.

Srećno u penziji majstore!

Gabrijel Omar

pre 3 godine

Mnogo sam gotivio ovog momka, iako sam ga se, kao zvezdas, pribojavao na terenu. Strahovita kosarkaska inteligencija, spretnost, steta za te povrede koje su mu skratile karijeru i omele ga bude jos uspesniji. Nije bio bez mana ali mi je nekako uvek bilo bzvz za ona skadniranja...

Tiimmy Turner

pre 3 godine

nisam ga nešto voleo al sam ga uvek poštovao borio se ko lav, i šteta što je morao da završi karijeru ranije nego što bi trebalo

lepu karijeru je ostvario i nek uživa u penziji

Nikola YNWA

pre 3 godine

Potpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.

povrede, povrede

pre 3 godine

Baš nekako bedak.

Nego za njega se išlo od onog U19 prvenstva i priče da će da bude među najboljima ikad do toga da je katastrofa i da mu nije mesto u reprezentaciji još pre 5-6 godina. Iz krajnosti u krajnost a jasno je bilo oduvek da ima visok košarkaški IQ. Ali u najjačem sećanju mi je ostala utakmica protiv Australije u Riju, zaključao je Bejnsa, NBA centra, čim je utakmica počela, lik bukvalno nije znao gde se nalazi, možda i najveći razlog što smo pobedili. A koliko dan pre su ga naši stručni navijači pljuvali da mu nije ni mesto u reprezentaciji.

Šteta zbog preranog završetka karijere ali što i sam reče, snove je ostvario, može sad dalje.

Eldorado

pre 3 godine

Može li neko upućeniji da prokomentariše tu priču oko godina? Da li je isitna da je stariji? Ne provociram, iskreno me zanima i prvi put čujem tu priču.
Pozdrav

marli

pre 3 godine

Majstore hvala i svaka čast na karijeri, mnogi će reći da si mogao mnogo više. Visoka košarkaška inteligencija! Sve najbolje u budućnosti!

box

pre 3 godine

@Cudna karijera, dok je bio u mladjim kategorijama mislilo se da ce biti ubica, onda kada je dosao u seniore naglo se videlo koliko je limitiran i da je spor za trojku a slabo skocan za cetvorku ali onda je ipak izvukao maksimum i pokazao da se trud isplati. Steta sto su ga povrede na lraju sputale. Cenim igrace koji daju sve i izvuku svoj maksimum. Procitah jutros da ce Rasko Katic igrati jos jednu sezoni pa me insipirsalo


Macvan je bio toliko dominantan u mladjim kategorijama zato sto tada u oci nisu upadali njegovi fizicki nedostatci brzina, eksplozivnost, kratke ruke itd. jer se igraci nisu do kraja i potpuno razvili u fizickom smislu. Ono sto je tada odvajalo Macvana od ostatka momaka ga je odvajalo i tokom seniorske karijere a to je neverovatan talenat za igru, prirodnost, citanje igre i vrhunski osecaj za kosarku. Jednostavno Macvan je uz dosta lose fizicke predispozicije bio cist talenat pa je zbog toga i napravio veliku karijeru. Usput druze, cetvorka ne mora da bude skocna da bi bila vrhunska. Skok je gradjenje, a ne odraz. Savic nije mogao od zemlje da se odlepi pa je bio ponajbolja cetvorka u Evropi, Rejes je imao odraz od 3 santimetra, Tomasevic je dvaput zakucao u zivotu, Macvan jednom itd itd.

Straight Outta München

pre 3 godine

otpisujem komentar jednog clana odavde, koji je napisao da se nesto cudno desava sa nasim igracima koji jedva doguraju 30-u u sportu. Negde se tu gresi, a gde... pojma nemam.
(Nikola YNWA, 01. jun 2020 14:14

Gresi se u tome sto recimo Rasel Vestbruk od svoje 14te godine nije uneo u telo nista sto sadrzi rafinisani secer. To je samo jedan mali primer, e sad uporedi Rasela i Macvana koji su slicnoh godina. Primera je mnogo. Nasi sportisti uglavnom preko leta jedu sta stignu, ne treniraju (velika vecina), i kada napune 30 godina su uglavnom istrosena roba. Pogledaj samo na sta je licio Nikola Jokic proslog leta... On je tipican primer nekog ko ce se penzionisati sa 30 godina.

Demar Derozan

pre 3 godine

Milanu hvala za sve i srecno u buducnosti. Jos kao mlad igrac iskocio je svojom igrom, talentom i hrabroscu. Secam se tekme juniora USA ptotiv juniora ostatka sveta kad je bio najbolji na terenu, gde je na njihovom tlu postigao preko 20 poena. Stamen igrac, koji zna sve, a igra ledjima mu je bila najjaca igra. Ok, povrede su ga nekoliko puta sekle na putu ka jos vecim visinama, ali i ovako je sve bilo ok. Igrao je jos i za Makabi, pored timova navedenih u tekstu.

voodoo

pre 3 godine

Na momente bio brilijantan, podsecao na legende tipa Paspalja, Savica... ali nazalost samo momente, nikad nije ispunio pun potencijal, da li zbog povreda ili se nije nasao u pravom okruzenju, na kraju dobar igrac, ali imao potencijal za vise.