Četvrtak, 28.05.2020.

20:46

Košarkaš Denvera izazvao buru komentarom o ubistvu koje trese Ameriku

Majkl Porter junior, mladi košarkaš Denver Nagetsa, izazavao je burnu reakciju naroda u Americi svojim komentarom na Tviteru.

Izvor: PT

Košarkaš Denvera izazvao buru komentarom o ubistvu koje trese Ameriku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

Nick

pre 3 godine

@m1k3

Nije problem sto si nepismen, vec sto si intelektualno neposten. Nista od toga sto si napisao nije tacno. FBI radi presek na osnovu hapsenja. Nisi citirao nijedan izvor. Ajde lepo ctrl + F, "Nick" pa procitaj odgovore na ovoj temi pre nego sto krenes da se blamiras.

Poznato je da migranti cine manje zlocina od domorodaca, tako da je to sasvim pogresno poredjenje.

m1k3

pre 3 godine

@Nick i mnogi drugi levo orjentisani
Prvo, NYC je jedini koji opsirno, svake godine pravi presek svih krivicnih dela prema rasi izvrsioca.
Prvo, samo 56% krivicnih dela se resi, i od tih resenih, 51% su pocinili afro-amerikanci. Najveci broj ne resenih su takodje pocinili oni, posto su to u najvecem delu prijavljena krivicna dela prema drugim afro-amerikancima.
Ako sva krivicna dela pokusavate da pravdate ekonomskom pozicijom u drustvu, onda bi bilo za ocekivati bar priblizan broj pocinitelja iz grupe hispano-amerikanaca, posto su oni cak i u dobroj meri ilegalci, i svako hvatanje je vec krivicno delo sa poznatim izvrsiocem. Medjutim, statistika kaze da oni pocine manje od 30% dela. Znaci, afro-americka populacija u NYC pocini 40% vise krivicnih dela od latino populacije.
U NYC zivi 26% hispano-amerikanaca, 25% afro-amerikanaca, 45% belaca i 4% azijata.
Nije ovde rec o rasizmu, nego jednostavno generacije odrastaju na shvatanju da ne moraju da rade, da ce dobiti socijalnu pomoc, a sta im zafali uvek mogu da otmu/ukradu...
Morgan Friman je najbolje govorio na tu temu, i postao nepozeljan od strane holivudskih levicara. Bolje oni znaju od afro-amerikanca koji je odrastao u dubokom jugu...

lako

pre 3 godine

@Radujem se svakim lošim vestima iz te monstrum države.
Sve najgore im želim.

Verovatno uzgred sebe smatraš pravoslavcem?
(Predrag, 29. maj 2020 05:13)

Ni slucajno. Ateista sam, smatram sebe superiornijim od bilo kog vernika i svoju ateističku superiornost vrlo rado nabijam svima na nos širom društvenih mreža. Zašto pitaš?

tocka

pre 3 godine

Nisam vernik, ali je Porterov pristup ispravan. Ako samo dolivamo ulje na vatru ništa dobro od toga neće ispasti. Najlakše je mrzeti. Mnogo je teže zastati i kontrolisati emocije i razmisliti o svim posledicama. On nigde nije branio policajca ili je izjavio nešto protiv protesta. Šta je zapravo poenta ove njegove izjave, da sad ne treba ni zbog jednog manijaka osudjivati sve policajce ili belce, nego tražiti prisustvo suda, tojest pravde, jer kada tražiš oprost nekog, direktno ga smeštaš pred sud. Znači tražimo pravdu, ali ne zaboravimo razlog zbog kog to tražimo. Ne da bi se zli nazladjivali zlobom, nego da bi se zlo sprečilo.

UDBA

pre 3 godine

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.
(TATA, 29. maj 2020 07:46)

Ala si mu odgovorio, svaka ti cast... Vjerovatno i ti visis po vas bijeli dan na YT kanalima punim teorijama zavjera, a ne znas elementarne stvari/podatke!

To su nasi narodi, sebi daju za pravo da sve znaju i u sve se razumiju, a ne umiju sebi da stvore zivot dostojan covjeka nego je od njih po prvi put u istoriji ljudima da napravio jedan masin-bravar...

Bravo

pre 3 godine

Košarkaš je dao pravu hrišćansku poruku, da ste bar malo čitali Bibliju, znali bi ste to!!!!!!!
(niko i ništa, 28. maj 2020 21:52)

E pravi komentar si napisao i pogodio sustinu posto se nase veliko-srbende busaju u grudi kako su oni velike patriote i hriscani, pravoslavci. Pokusavaju da nam nametnu pravoslavni kalifat, a Bibliju su vidjeli samo u nekom americkom filmu!

Ovo vazi i za crkvene poglavare koji sa Bogom i religijom imaju veze koliko i ja kao ateista, ali eto, i Kuran i Bibliju sam citao ;-)

TATA

pre 3 godine

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.
(TATA, 29. maj 2020 07:46)

Ala si mu odgovorio, svaka ti cast... Vjerovatno i ti visis po vas bijeli dan na YT kanalima punim teorijama zavjera, a ne znas elementarne stvari/podatke!

To su nasi narodi, sebi daju za pravo da sve znaju i u sve se razumiju, a ne umiju sebi da stvore zivot dostojan covjeka nego je od njih po prvi put u istoriji ljudima da napravio jedan masin-bravar...
(UDBA, 29. maj 2020 08:00)

POPULACIJA
EVROPA .......742 MILIONA
USA...........330 MILIONA

POVRŠINA
EVROPA........10.18 MIL/KM2
USA............9.83 MIL/KM2

Verovatno si nešto smisleno hteo da kažeš ali ti ne uspeva.

Bex

pre 3 godine

Ceo snimak je bas mucan, policajac je hladnokrvni ubica, monstrum. Imao je nameru da ga ubije, tu nema sumnje. Pozvali su hitnu pomoc pre nego sto je lik pao u nesvest, sto znaci da su znali ishod. Cemu hitna pomoc, lik je bio bivsi ragbista i njih trojica su ga drzali na zemlji, nije bio ranjen od pucnjave, niti povrednjen a nije imao nikakvo oruzje. Bio je savladan i na zemlji sa lisicama. I posle nesvesti je drzao koleno jos citavih 4-5minuta. Na snimuku se vidi cak i kada je hitna pomoc dosla i opipala puls, policajac nastavlja da drzi koleno na njegovom vratu. I to sve zbog sumnje da je sa laznih 20 dolara pokusao da kupi nesto u radnji. Ubica koji nosi znacku i zna da ce proci nekaznjeno i samim tim moze da radi sta hoce. I takav da seta slobodno medju ljude?

UDBA

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?
(kako, 28. maj 2020 20:56)

Imam familiju u SAD preko 50 godina i to dosta porodice i reci cu ti da je tamo podjela rasna bila od kad su oni tamo pa do dana danasnjeg, a situacija nije nista gora niti bolja vec samo imamo medije koji te inf za par minuta prosire samim tim i napumpaju (ne msm na ovaj slucaj)
Sto se ekinomije tice (ako ne racunamo koronu) Moji su glasali protiv Trampa, ali su sad za njega jer je podigao Ameriku koliko-toliko na noge koja je pod ObManom i prethodnicima posrnula u svakom smislu.
Primjera radi, preko 9.000 crnaca je u SAD ubijeno od strane policije dok je ObMana bio predsjednik u samo jednom mandatu!

Prestanite vi Srbi da sanjate propast Amerike jer SVI vi idete tamo i na taj "truli" zapad (koji itekako ima mana kao i sve u zivotu) da zivite.
E to sto ste primitivni pa odete u Austriju, Nemacku...Ameriku, Australiju pa srbujete i izigravate "velike Srbende" to govori o vama, ne o tim drzavama koje su vas primile i udomile.

Ja bih vas licno izbacio sve nazad u vase dvoriste koje niste u stanju da ocistite! ;-)

Ccc

pre 3 godine

Svi vi koji opravdavate ubistvo i branite na neki nacin pandura treba da sagledate stvari iz sire perspektive. Da li je preminuli gospodin imao oruzje, nije, da li je doticni gospodin pruzao otpor na snimku, nije, da li je bio privodjen zbog droge, ubistva, silovanja, nije nego zbog prevare, da li znate koliko belaca se u americi uhapsi zbog prevare I utaje poreza, mnogo ali mnogo vise nego crnaca jer imaju bolje plate, pozicije I mogucnost da muljaju,da li ste culi da je neki belac ubijen zbog toga od strane policije, da li ste culi da je policajac ugusio nekog belca kolenom dok je bio vezan lisicama bespomocan na podu, Amerika je najrasistickija zemlja u svetu I to sam imao prilike da vidim vise puta dok sam boravio tamo, pogotovu u mestima I gradovima na jugu gde I dalje zive zatucani belci koji nisu videli nista vise od svojih robovlasnickih imanja.

Nick

pre 3 godine

"Ehrlichmann je umro 1999, a taj novinar, German Lopez se 2016. setio tog navodnog citata - naravno, bez i jednog dokaza za to. Prema tome, zaboravi.
(Dušan, 29. maj 2020 01:37)"

Ne znas ni kako se zove covek - Baum, i to je napisao jos 1994. godine.

Evo tajnog dokumenta iz Niksonove Bele Kuce - https://thenewyorker.typepad.com/online__georgepacker/files/dividing_the_democrats1.pdf

Ajde procitaj malo, pa mi se javi.

Jos jedno skolovanje.

Sulic igor

pre 3 godine

Naravno, z razliku od slobodarskih rusa i kineza, opet ti ameri! Poznato je da su rusi, koji svakih 15 dana " zaprepaste " zapad novim oruzjem imuni od toga! Njihovi geleri iz granata koje sipaju po siriji i iraku imaju sonar koji m0nepogresivo raspoznaje dijete, zenu civila. ..od terorista! A "unutarnje nrprijatrlje "rijesavaju tako da se neki novinar poklizne na koru od Banane. ..Kinezi su na studente na tienanmenu poslali ruze a oni htjeli gladiole. ..Koja propaganda kod vas. .

DjapeKorleone

pre 3 godine

Porter sad ima jos vece moje postovanje, kakvo razmisljanje, kao da je Gandalf i da ima 500 godina, a ne 21. I treba da se molimo za zlikovce da Bog utice na njih jer Bog ne moze da utice na coveka ukoliko mu covek ne dozvoli ili se ne pomoli za nekog drugog.

only fools and horses

pre 3 godine

Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.
(coaco, 29. maj 2020 06:33)

Pa dobro, ti nastavi da gledaš hrvatijanske televizije, ili bosnijanske ili koje već gledaš.
Osim to za gladne (teško da ima puno gladnih u SAD), sve ostalo što je napisao je tačno.

Nick

pre 3 godine

https://www.nytimes.com/1994/05/18/us/haldeman-diary-shows-nixon-was-wary-of-blacks-and-jews.html

Dusane, je l' imas sta da kazes i o ovome?

Elvis je ziv

pre 3 godine

Upozoravamo vas da je video kako policajac kolenom stoji Džordžu Flojdu na vratu veoma uznemirujući.

Juce objavljujete vest o godisnjici smrti skoro 400 Peruanaca na utakmici sa Argentinom, vidoh grdnu mrtvu decu i nema ovakvog upozorenja.

TATA

pre 3 godine

Preporučujem (+8)

Ne preporučujem (-17)




@Taurunum, pitaj se gde bi Srbija sa svojim ksenofobnim gradjanima bila da ima heterogenost po pitanju nacionalnosti, rase i religije kao Amerika. U toj zemlji je tolika pomesanost ljudi koji su dosli ili imaju korena sa skoro svake strane sveta da je na zalost normalna pojava da i dalje tinja rasna netrpeljivost koja se makar u drustvu i kroz institucije apsolutno NE tolerise. Bas bih voleo da vidim kako bi se u Srbiji gradjani i institucije borile za jednaka prava svih da u njoj zivi npr. milion Kineza, sedamsto hiljada crnaca i milion i po muslimana? Ha, kako? Nema NIJEDNE zemlje koja ima toliku heterogenost kao USA i ne tupite ga vise. Inace, za ove policajce nadam se da ce biti osudjeni na maksimalne kazne, da ne bude zabune na cijoj sam "strani". Ali isto tako, vrlo malo se prica u javnosti o sovinizmu koji crna populacija (ne svi naravno) neguje prema belcima, uglavnom mladja populacija- licno sam imao takvih situacija mnostvo puta, pogotovo u ugostiteljstvu gde nece da ti kazu ni "izvolite" ni "dobar dan", cak ni da te pogledaju.

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
U Srbiji živi 26 različitih nacija i prisutne su sve dominatne religijske grupe.Pored toga je Univerzitet Harvard proglasio Srbiju sa najmanje rasizma na svetu.
Ali glavno da si ti zapljunuo po Srbiji.

Goran

pre 3 godine

Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.
(coaco, 29. maj 2020 06:33)

A sta ti gledas, CNN ?
Hoces da kazes da USA ne ide svuda po svetu u ne ubija ?
I ne znam sta ti je srbijanska tv, postoje srpske tv stanice...

Око Соколово

pre 3 godine

А кад наши полицајци повишеним гласом нареде РАЗЛАЗ амери то карактеришу као ПРЕКОМЕРНУ употребу силе.

Lalo Salamanca

pre 3 godine

00

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)

A što "mora" doći do ovakvih incidenata Jumko, to si preskočio da objasniš. I te kako je procenjivo, evo ja ću da ti kažem: mora da dođe jer je ta država sagrađena na ropstvu, nepravdi, mržnji i rasnoj nejednakosti. Da to je ta velika država, veća od Evrope, koju ti veličaš.

zhol

pre 3 godine

Pa ne znam sta je toliko lose u ovom njegovom komentaru. Nije covek rekao da ne treba da odgovaraju, da ne treba sistem da se menja, nego da se treba moliti Bogu da "vrati par ovcica svojih zabludelih na put". Mislim, ja nisam neki vernik, ali cini mi se da bi Isus isto nesto tako rekao u ovoj situaciji, pa bi verovatno danas i sam Isus bio isprozivan po drustvenim mrezama :D

TATA

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.

SrbAmer

pre 3 godine

@Taurunum, pitaj se gde bi Srbija sa svojim ksenofobnim gradjanima bila da ima heterogenost po pitanju nacionalnosti, rase i religije kao Amerika. U toj zemlji je tolika pomesanost ljudi koji su dosli ili imaju korena sa skoro svake strane sveta da je na zalost normalna pojava da i dalje tinja rasna netrpeljivost koja se makar u drustvu i kroz institucije apsolutno NE tolerise. Bas bih voleo da vidim kako bi se u Srbiji gradjani i institucije borile za jednaka prava svih da u njoj zivi npr. milion Kineza, sedamsto hiljada crnaca i milion i po muslimana? Ha, kako? Nema NIJEDNE zemlje koja ima toliku heterogenost kao USA i ne tupite ga vise. Inace, za ove policajce nadam se da ce biti osudjeni na maksimalne kazne, da ne bude zabune na cijoj sam "strani". Ali isto tako, vrlo malo se prica u javnosti o sovinizmu koji crna populacija (ne svi naravno) neguje prema belcima, uglavnom mladja populacija- licno sam imao takvih situacija mnostvo puta, pogotovo u ugostiteljstvu gde nece da ti kazu ni "izvolite" ni "dobar dan", cak ni da te pogledaju.

ronin

pre 3 godine

Nadam se kada bude otisao u zatvor i njemu neko isto ovako stati za vrat! Ova budala sa znackom jednostavno uziva u mucenju drugih ljudi i treba ga odstraniti iz drustva.

Sotir

pre 3 godine

Čemu ovakvi komentari? Šta, sad treba da pravdamo postupak ovog policajca. Ljudi, on je ubio čoveka i jedina pravda za njega je zatvor i to poduži.

coaco

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)
BRAVISIMO za komentar. Pravo medju rogove.

coaco

pre 3 godine

Usa je jedna odvratna zemlja, u kojoj milioni ljudi bukvalno nemaju šta da jedu, gde je rasizam naizraženiji, gde ne postoji zdravstvena zaštita.
Usput ta zemlja bombarduje druge i ubija ljude po svetu.
Nama su oteli dosta teritorija u ratovima sad.
Jedva čekam da se raspadnu, navijam za neki građanski rat kod njih.
(as, 28. maj 2020 20:59)
Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.

Vilfredo Leon

pre 3 godine

Da li je moguce da bas niko od silnih teoreticara zavjere sto teoretisu o koroni i 5 g mrezi ne pomisli da je ovo sve iscenirano. Samo da nepomenem i Kolin Kapernik se bas pojavio ne za vrijeme Trampa nego upravo prije prvih izbora. Sta sve demokrate i njihovi mediji cine, da dobiju izbore, pod cijenu smrti covjeka. Ili bolje je reci taj jedan za njih nista naspram tolikih zrtava sirom svijeta, Irak, Afganistan, Sirija mi, itd. Ljudi selibritiji kao Lebron su ili u velikoj zabludi ili dio ove price.

Zoki

pre 3 godine

Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19) Šta to znači? Da je nesrećni čovek sam kriv što nije bio zdrav kada ga je ona rasistička svinja držala 5 minuta sa vratom ispod kolena, dok je on molio da ga ne pritiska? Tamo su bila najmanje 3 policajca i oni nisu bili sposobni da ga ubace u kola, nego su ga ovako davili? U kojem sportu se blokiraju arterije na vratu 5 minuta i koja je starost i zdravstveno stanje sportista koji se bave sportovima u kojima se davi protivnik?

Nenad

pre 3 godine

Iako nema skoro nikakve razlike izmedju kreka i kokaina (efekt), kokain vise koriste belci, dok krek vise koriste crnci. Za posedovanje kreka je do 2010. godine postojala obavezna minimalna kazna od 5 godina i odnos od cak 100:1 za kazne u odnosu na kokain (sada je 18:1 i obavezna kazna je ukinuta).
(Nick, 28. maj 2020 23:12)
Ti Nick neznas o drogama nista, mozda je I tako bolje za tebe. Cuj nema razlike izmedju kreka I kojaina....

Simeon

pre 3 godine

Uvek me iznova fascinira glupost onih koji misle da će lojalnošću prema fašistima biti pošteđeni od fašista. To uopšte ne funkcioniše tako, biće pošteđen samo onaj, onoliko i dotle dok im je koristan ("korisna budala"), a ne onaj koji je lojalan. Šta je tu onda glavni problem? Što budala misli da je korisna i što je veća budala misli da je fašistima korisniji.

Ovom dečaku jedino želim da što pre nauči neke stvari o životu i ljudima, bolje na tuđim iskustvima jer će u protivnom neizbežno naučiti na sopstvenom.

Udbasi Krcunovci Golootocani sprdam se sa vama

pre 3 godine

Нема везе које је расе, полиција се слуша, тачка. Сумњам да су га без разлога пиновали за асфалт.
(Миленко, 28. maj 2020 23:58)

Simnjas i da su ga bez razloga ugusili?

Sani Kroket

pre 3 godine

Kakva stoka! Vezao si ga, na podu je, tesko da ce bilo gde pobeci, ali ne, morao je i kolenom na vrat da mu stane! I treba da mu sude za ubistvo!

haha

pre 3 godine

@as

Ta zemlja je mozda ce zvucati glupo sada previse glupa za gradjanski rat. Znaci toliko im je glup narod koji su decenijama zaglupljivali da je to prosto nemoguce. Postoji 5-7 % posto bogatih koji bas uzivaju i kod koga rade ovi glupaci. Prosto nema izmedju koga da izbije rat jer ovi sto rade su kod oligarhije su generacijama uceni tako i tako. Ostatak je sirotinja, droga, kurvanje i tracenje zivota. Mislim da ni 10% populacije ne zivi nekakav normalan zivot, zato su sad i u ovakvom stanju.

b.

pre 3 godine

Ljudi pogledajte video pa komentarisite. Za ovo bice na snimku je jedina pravedna kazna električna stolica. Ovoliku bezdusnost jos nisam video.

darko

pre 3 godine

Uopste mi ne ide u glavu to ubistvo, covek prvo bez razloga drzi koleno coveku na vratu a ovaj u lisicama na podu na stomaku i jos ih he 2ca policajaca i ovaj kuka moli ga on nista i jos kad se ovaj onesvestio pa umro ovaj nije skidao nogu dok nije došla hitna pomoc, pa ako treba hitna pomoc bas zbog toga sto mu ti drzis koleno na vratu zasto ga je..no i dalje drzis, kao da je namerno hteo da ga ubije... Totalno neshvatljivo zatecen sam, dozivotna robija treba

BataUSA

pre 3 godine

Nesrecan splet okolnosti, radim sa par crnaca, zena, dobri su ljudi, ALI kad ti policajac kaze da stanes STANI! Ako mislis da je pogreio,objasni to sudiji, daj dokumenta, ne prepiri se i ne provociraj,zakon je na njegovoj strani!

Gavra

pre 3 godine

"Neka ti stotine hiljada tvojih Rusa u Americi objasne sta rade u toj zemlji punoj nasilja, rasizma i siromastva.
(Mikii, 28. maj 2020 21:16)"

U Americi zivi 4 miliona stanovnika koje se izjasnjavaju da su svedskog porekla.Mozes naci podatke da se iz Svedske u SAD u periodu 1851.-1900. iselilo milion svedjana,u 2012. godini skoro 52 000 svedjana se iselilo u SAD.Da li to onda obavezno znaci da je Svedska losa zemlja za zivot u kojoj nema demokratije?

1712

pre 3 godine

(tiberije, 28. maj 2020 23:23)


Ja ne razumem o cemu ti pricas? Da li je crnac pucao na policiju, da li je imao oruzje?? Nije. Sve ostalo o cemu pises je tacna statistika ali to u ovom slucaju nema veze. Ovo je ubistvo. Najgore je sto ostali policajci to gledaju?? I oni su saucesnici. I posle je logicno da se sve okrece na rasisticke probleme. Ovako oni nece da se rese, samo se produbljuju. Cisto ubistvo nenaoruzanog i nemocnog coveka. Neko pise , da je imao zdavstvenih problema..Kakve to ima veze? Da nije bilo ovakvog postupka policije covek nebi umro...Meni je zalosno kad ovo gledam.

Nick

pre 3 godine

Arijevsko bratstvo, banda belih nacionalista (neo-nacista koji veruju u nadmoc bele rase) koji sacinjavaju ukupno 0,1% zatvorske populacije u Americi je odgovorna za cak 18-25% ubistava u zatvorima (svedocenje FBI agenta pod zakletvom). Reci ne (belom) nacionalizmu. Nacionalisti su licemeri po principu. Nacionalizam je najnizi oblik drustvene svesti.

kaligula

pre 3 godine

To ce mozda da ti pojasni neke stvari, kad vec osnovna i srednja skola nije.
(Mikii, 28. maj 2020 21:16)

Ali zato u ljepoj tvojo je toliko divno da visiš ovde godinama i nas podučavaš. Primitivus.

Crni Gruja

pre 3 godine

Ajde kume u 100 marke da je iscenirano namerno izazvana smrt a i epilog kako bi rušili vlast a time i predcednika Trampa, ajde da se kladimo. Sačekajte samo malo, brzo će se sazna.

Dušan

pre 3 godine

@Nick
Ehrlichmann je umro 1999, a taj novinar, German Lopez se 2016. setio tog navodnog citata - naravno, bez i jednog dokaza za to. Prema tome, zaboravi.

Lio

pre 3 godine

Koga oni sve puštaju u policiju. Ovo je gore nego kod nas. Ovaj policajac je totalni debil. Ali sam siguran da će se izvući samo sa nekom usmenom kaznom. Što je neko rekao America land of idiots.

Nick

pre 3 godine

Sto se tice tvog komentara da crnce "vaspitava ulica", zasto je to tako? Zato sto je tkzv. "War on Drugs" nesrazmerno uticao na hapsenje i osudjivanje sve vecih broja crnaca.

Kao sto sam vec napisao, iako nema prakticne naucne razlike izmedju krek kokaina i kokaina u obliku praska (krek je jeftinija droga), do 2010. postojala je obavezna minimalna kazna od 5 godina za posedovanje kreka. Za jedan jedini gram kreka kazna je bila i do 100 puta veca u odnosu na posedovanje kokaina (zakon je promenjen 2010. i taj odnos je sada 18:1). Takodje, belci koji su koristili kokain su imali mnogo vece sanse da ih sud osudi na program odvikavanja, dok su crnci jednostavno osudjeni.

Belci vise koriste droge u Americi od crnaca. To je cinjenica.

Belci vise koriste "teske" droge u Americi od crnaca. I to je cinjenica.

Uprkos ovim cinjenicama, mnogo vise crnaca je sasvim nesrazmerno osudjeno na kazne od belaca.

I sada dodje neki pametnjakovic i napise da je "rasizam prenaglasen". Imas najveci kompendijum znanja ikada (internet) i pravis svesni izbor da do kraja zivota ostanes jedaj veliki ignoramus.

Nick

pre 3 godine

"ali preko 50% krivicnih dela u Americi pocine Afroamerikanci iako cine samo 12% ukupnog stanovnistva."

Evo ga pristalica etatizma i lokalni konzervativac (citaj: fasista) Oliver da bezocno laze. Juce je njegov procenat bio 11%, mozda ce sutra biti pravih 13%. Mali lazljivac koji prenosi neo-nacisticke statistike bez ikakvog konteksta.

Prvo, to je statistika koja je stara vise od 2 decenije (iz 1995. godine je). Pravi procenat je 37,5% (FBI statistika za 2016/17) i to se odnosi na ukupna hapsenja, a ne osobe koje su osudjene, pa da mozemo definitivno da kazemo da su "odgovorne"... Hmmm, pitam se koja grupa ljudi se najvise lazno hapsi u Americi?

Drugo, u podrucjima koja nisu prosla kroz policijsku reformu, procenjeno je da je cak 16-33% hapsenja crnaca potpuno neosnovano. Naucna studija iz 2010. godine -"Understanding the effects of antiprofiling policies"

Trece, iako belci koriste droge isto koliko i crnci, ili cak vise, mnogo je verovatnije da budes uhapsen kao crnac u Americi za koriscenje droge. Belci transportuju drogu vise od crnaca, ali je vise crnaca zaustavljeno od strane policajaca. Crnci se osudjuju na vece kazne.

Iako nema skoro nikakve razlike izmedju kreka i kokaina (efekt), kokain vise koriste belci, dok krek vise koriste crnci. Za posedovanje kreka je do 2010. godine postojala obavezna minimalna kazna od 5 godina i odnos od cak 100:1 za kazne u odnosu na kokain (sada je 18:1 i obavezna kazna je ukinuta).

Ivan78bg

pre 3 godine

Ono sto meni upada u oci u ovom slucaju je da nisu nestali snimci.KOd nas ne bi se pojavio ni jedan snimak.Kao u svakom slucaju politickog ubistva do sad.Nisu radile kamere,ili radile su ali nisu snimale.Ili prosto nestanu.Amerika je daleko od idelanog sistema ali oni IMAJU SISTEM.Mi imamo pravo jaceg.

Idi begaj

pre 3 godine

A zašto policajac drži koleno na vratu?
Ukrao?Prevario?
Puno više crnaca pljačka itd od belaca?
Zašto?
Zato što nemaju ista prava itd..?
Uh,emeri bakćite se sa svojim problemima,smor je,samo ostavite ostatak sveta na miru.
Žanjete što ste i sijali.Poslednji robovlasnici na svetu dele pravdu,humanost i ljudskost po celoj kugli.
Bombardovanja,nedemokratske vlade,lažna nuklearna postrojenja.
Pitanje je kada će ih njihovi unutrašnji problemi izbrisati.
Počelo je pa krive kineze,ruse,huawei,severni tok,pussys and potatos.

slobodan milic

pre 3 godine

Za drmr:
Ne razumem ?
1960 god. poceo sam da treniram judo i jos uvek treniram.
Mnoge sam "udavio" na opisan nacin i mnogi su mene "udavili" na opisa nacin.

slobodan milic

pre 3 godine

Za batu:

Kod hirurske operacije vratne arterije (odstranjivanje plaka), vratna arterija je potpuno blokirana,"preparirana" vise od 1 sata. Wilisov krug obezbedjuje snabdevanje krvlju izolovanog dela. U retkim slucajevima (pacijenti stari oko 80 godina) potrebno je staviti sant.

PS
Broj moje trenerske licence: Judo Savez Srbije 11032

Nick

pre 3 godine

Evo ga jos jedan banalni papagaj koji ponavlja neo-nacisticke meme-ove koje je procitao na Fejsbuku verovatno.

Siromasni crnci i siromasni belci procetualno su odgovorni za isti broj zlocina. Dolazimo do zakljucka da onda nije problem rasa, vec samo siromastvo. Procentualno ima vise siromasnih crnaca nego belaca zbog istorijskog sistematskog rasizma i diskriminacije (ropstvo, segregacija, rat protiv droge).

Evo sta John Ehrlichman ima da kaze o tom famoznom ratu protiv droge:

"'You want to know what this was really all about?' he asked with the bluntness of a man who, after public disgrace and a stretch in federal prison, had little left to protect. 'The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I’m saying? We knew we couldn’t make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did.'"

Znas da citas rasisticke meme-ove po Fejsbuku, siguran sam da ces znati da procitas i ovo.

bata

pre 3 godine

@slobodan milic, 28. maj 2020 22:19

to o cemu ti pricas ..pritisak na vratne arterije u sportu..tacno je ...samo si zaboravio koliko to sme da traje? Po borilackim pravilima u ringu ...stisak ne sme da traje duze od 20 sekundi, toliko je dovoljno da se onesvesti protivnik ili da mu se zavrti u glavi.. ovde je pritisak trajao celih 5 (pet) minuta!! ...tako da ne pricaj gluposti, i ne siri svoju dalje!!

Маркец

pre 3 godine

Учио нас је Христос да требамо опростити својим непријатељима. На жалост ја у свом животу нисам успео то да урадим много пута али има наде и за мене кад видим овог младог играча!

Rasizam je preuveličana stvar!

pre 3 godine

Možda je nekad bio rasizam (sedamdesetih to je bilo max 15% žena da su im crnci prihvatljivi) danas je to samo propaganda. O kakvom rasizmu pričamo kad po anketama 90% belih žena u Americi 70% u Evropi i 85% u Srbiji nema ništa protiv seksa i veze sa crncima??? U vezi braka su naravno procenti dosta manji, ali to je opet zbog okoline.
Naravno, vremenom će ovi procenti rasti (kako se i muškarci budu mirili sa ovim činjenicama).

kilimandzaro

pre 3 godine

@as
Nisam hrišćanin, nisam ni vernik ali se uvek vodim onom hrišćanskom rečenicom. Ne poželi drugome zlo. Ako ni zbog čega drugog, zbog sebe samog. Takvo razmišljanje nije zdravo. Truneš iznutra zbog toga.

Powerslave

pre 3 godine

Naivan komentar (u smislu da ne kapira da se rasizam koji je uzgajan vekovima neće rešiti molitvom), ali u suštini nije ništa loše rekao.

Миленко

pre 3 godine

Нема везе које је расе, полиција се слуша, тачка. Сумњам да су га без разлога пиновали за асфалт.

Brane

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19)

Znaci ti hoces da kazes da bi on svejedno umro tog momenta pa da ga ovo rasisticko djubre, ludak i cudoviste nije pritisnulo na vrat svom tezinom i gnjecio ga kao zohara na asfaltu koljenom?...da je mogao mislim da bi ga i zapalio na kraju.

Ivan78bg

pre 3 godine

@slobodan milic
Covek je ponovio vise puta da ne moze da dise,molio je da ga ne ubiju,umro je pod tim kolenom,ekipa hitne koja je dosla nije napipala puls,to jest covek je bio mrtav,ugusio se.Ima na vratu i u ostalim delovima tela gde je ovaj monstrum drzao kleno i drugih organa osim arterija vratnih.Najgora laz je poluistina.

tiberije

pre 3 godine

ko nije bio preko nema predstavu o odnosu belaca prema crncima i obrnuto.crnac recimo ako si dobar sa njim za nedelju dana ce te pozvati u dom i smatrace te novim clanom porodice belac ako si bas bas dobar sa njim pozvace te za godinu dana.beli amer kada ti kaze dobar dan veliki je znak pitanja da li ti to zaista i zeli.crnac ako ti ne zeli dobar dan nece ti se ni javiti.policija je jedna od najsurovijih u svetu ali radi svoj posao manje vise po propisanom zakonu.kod nas da je takvo ovlascenje policije kriminal bi bio sveden na statisticku gresku. mladi kosarkas je vaspitavan i negovan kao hriscanin i naravno odgojen je za razliku od svojih tamnoputih drugara sa odredjenim pedigreom pa se nije bas susretao sa krimosima ali svi ostali kosarkasi su itekako sa podebelim dosijeima i stalno zive sa ucenama kako ce se to izvuci iz fioke ako nesto ne urade kako treba.
(nebitan srbin, 28. maj 2020 23:04)

Kao neko ko živi u Americi već 15 godina mogu samo da kažem da lupas ko Maksim po diviziji.
Crnci cine 13% stanovnistva i odgovorni su za za 53% svih ubistava u americi.
Crnci su najčešća žrtva crnaca tako da je preko 85% ubijenih stradalo od ruke drugog crnca.
Preko 64% svih crnaca se radja van porodice, brak kao institucija gotovo da ne postoji i umesto toga imaš baby mamas tako da često imaju po 10-15 deteta sa raznim ženama o kojima brine država.
Takodje preko 50% svih socijalnih davanja otpada na 13% crnaca.
Najopasniji gradovi za život su ini u kojima su oni većina Detroit, Baltimore...

Policija ima veća ovlašćenja zato sto svako ovde ima pištolj sa sobom i više policajaca strada u americi nego bilo gde drugde u razvijenom svetu.

Žalim za stradalom žrtvom ali korišćenje ovoga ne rešava strukturne probleme crnaca u americi a osnovni je da kod njih institucija porodice je marginalizovana i samohrane majke dovode na svet decu koju vaspitava ulica.

Sve ostalo je novinarski senzacionalizam od strane petparackih medija

nebitan srbin

pre 3 godine

ko nije bio preko nema predstavu o odnosu belaca prema crncima i obrnuto.crnac recimo ako si dobar sa njim za nedelju dana ce te pozvati u dom i smatrace te novim clanom porodice belac ako si bas bas dobar sa njim pozvace te za godinu dana.beli amer kada ti kaze dobar dan veliki je znak pitanja da li ti to zaista i zeli.crnac ako ti ne zeli dobar dan nece ti se ni javiti.policija je jedna od najsurovijih u svetu ali radi svoj posao manje vise po propisanom zakonu.kod nas da je takvo ovlascenje policije kriminal bi bio sveden na statisticku gresku. mladi kosarkas je vaspitavan i negovan kao hriscanin i naravno odgojen je za razliku od svojih tamnoputih drugara sa odredjenim pedigreom pa se nije bas susretao sa krimosima ali svi ostali kosarkasi su itekako sa podebelim dosijeima i stalno zive sa ucenama kako ce se to izvuci iz fioke ako nesto ne urade kako treba.

Lelemood

pre 3 godine

@Ivan M

Tako je. Al nazalost, vecina ljudi nije u stanju to da razume, da shvati. Mnogo je ljutnje, besa i mrznje... frustracija. I zbog toga su "slepi". Al to je vec problem koji moraju da rese sa samim sobom, za pocetak da nauce da oprastaju.

Oliver

pre 3 godine

Ne opravdavam policajca zbog nedozvoljenog zahvata koji nije smeo da uradi,ali preko 50% krivicnih dela u Americi pocine Afroamerikanci iako cine samo 12% ukupnog stanovnistva. I preminuli Flojd je bio kriminalac koji je falsifikovao dokumenta. Zato nije ni cudo sto policajci imaju predrasude i stereotipe prema toj manjinskoj grupi. Tesko da policija hapsi nevine ljude. Pravo pitanje je zasto se oni toliko bave kriminalom kada imaju iste sanse kao i svi drugi Amerikanci o cemu svedoci veliki broj crnih sportista,glumaca,voditelja,politicara ukljucujuci Obamu sto znaci da mogu da uspeju postenim radom?

Jumko

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!

Darko

pre 3 godine

I onda, i onda ti dodaju razni skotovi, palmeri, greneli i ostali i pričaju kako ti treba da radiš.
Zemlja rasizma, zemlja neravnopravnosti i opet kažu da ti ne znaš.

Skateboarder

pre 3 godine

@ Aloha

Živiš u Americi, a ne znaš da samo Texas veličine čitave EU, ejj? Dje ti zapravo živiš, kad kažeš da je Amerika veličine EU?

drmr

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19)

Kao sto sam i ranije pisao za neke druge teme, nemojte pisati o necemu sto ne razumete u potpunosti. Hvala.

rodjaksasela

pre 3 godine

Lik kaze preko 50 posto krivicnih dela pocine crnci. Iako to nije istina, da vam objasni cika nesto, Americki sistem je ustrojen tako da ako si rodjen kao crnac u siromasnoj ili prosecnoj familiji, mozes da uspes i da imas iole normalan zivot ako pod a. zivis kao rob, radis od 9 do 5 i plustas na povrsini u nadi da ce ti dete biti pod b. Da budes reper ili sportista ili nesto slicno, u prevodu da zabavljas bogate belce ili pod c. Da se potpuno odreknes tradicije, nacina, zivota, govora i bilo kakve veze sa africkim korenima, da usvojis ponasanje i vrednosti belog coveka.

slobodan milic

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema

Džoni

pre 3 godine

Strašno. Koliki god da je otpor pružao prilikom hapšenja bio je savladan i ovo nije bilo neophodno. Ne razumem šta je ovaj drugi policajac radio toliko i zašto mu nije odmah stavio lisice i završio sa ovom agonijom? Ne verujem da je ovaj imao nameru da ga uguši, ali jednostavno predugo ga je držao u ovakvom položaju i na kraju se desilo to što se desilo. Jezivo je sve ovo. Ugušio bi on ovako i belca, ne verujem da ovde ima rasnih motiva, ali da su kreteni, jesu.

preuveličavanje

pre 3 godine

Sa američkom policijom nema šale. Ne verujem da je ovde reč o rasizmu, isto bi postupili sa svakim divljakom, a siguran sam da je preminuli divljao iz sve snage. Izmedju ostalog i zbog ovakvih priča i preterivanja poznatih afroamerikanaca (propagande).
Što se tiče crnaca uopšte, svete se za ropstvo svaki dan nad belkinjama, pa i na našem prostoru, tako da..

Ttg

pre 3 godine

Interesantno, 90 odsto poginulih policajaca stradaju od ruke afroamerikanaca(podatak same drzave). Tada cutite. Inace, policajci u ovom slucaju treba da odgovaraju

dimitrije

pre 3 godine

Nigde toliko zla nije naneseno ljudima koliko u Americi. Prvo je nasilno nestalo 80 miliona Indijanaca, a onda najstrasnija tlacenja crnaca punih 300 godina. Kad dodje sve na naplatu bukvalno im pakao nece biti ravan.

Aloha

pre 3 godine

Zivim u Americi. Nije raj na zemlji, to je zemlja velicine Evrope sa izmesanim rasama, narodima, kulturama. Jednostavno statisticki su vece sanse za lose stvari da isplivaju isto kao i dobre. Kao da poredite selo od 100 ljudi i Beograd od 2 miliona pa citate u hronici sta se radi po BG i krstite se tim "zlim Beogradjanima".

Ovi sto nam zele gradjanski rat, zelim im da oni i njihovi bliznji odbace sve sa Zapada (internet, tehniku, pauze u radnom vremenu, sindikalno organizovanje, zastitu na radu i sl.) i predju u unutrasnjost Rusije, Kine, Indije ili Afrike i zive i rade po njihovim pravilima.

I nije Amerika uzela bukvalno sve, tu mantru vam bacaju korumpirani politicari koje sami glasate.

Pozdrav.

O RUCK

pre 3 godine

Kakav idiotizam. Ovakve "ljude" bili oni policajci ili bilo koje drugo zanimanje treba odmah u gasnu komoru. Sve drugo takvi zlotvori ne razumeju!!! Tako postupati s jednim zivim bicem (ma koje rase bilo) gde velika grupa naoruzanih policvajaca ovako postupa s prakticno nemocnim zivim bicem normalnom mozgu je neshvatljivo.

leto

pre 3 godine

Kad ljudi koji štampaju novac odluče da se isele iz Sad i pređu u neku drugu državu, tamo će izbiti takav građanski rat da neće ostati kamen na kamenu.
Njih u životu drži samo taj dolar koji se štanca bez pokrića.

leone sergio

pre 3 godine

(Ikac, 28. maj 2020 21:22)
Ovde je vecina na strani ubijenog, samo jedan komenar glasi da 95% policajaca strada od afroamerikanaca. Licno i ja sam uvek na strani ugnjetanog. Ne znam da li citamo iste komentare?

sima

pre 3 godine

Radujem se svakim lošim vestima iz te monstrum države.
Sve najgore im želim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lako, 28. maj 2020 21:00)

Nisi nista bolji od ovih policajaca.

Nick

pre 3 godine

"Interesantno, 90 odsto poginulih policajaca stradaju od ruke afroamerikanaca(podatak same drzave). Tada cutite. Inace, policajci u ovom slucaju treba da odgovaraju
(Ttg, 28. maj 2020 21:02)"

Kako te nije sramota da tako bezobrazno i rasisticki lazes?

Evo zvanicnih podataka iz 2017. godine od strane FBI-a...

FBI - Officers Feloniously Killed

"In 2017, 46 law enforcement officers died from injuries incurred in the line of duty during felonious incidents."

"By region, 24 officers were feloniously killed in the South, 11 officers in the Midwest, 6 officers in the West, 3 officers in the Northeast, and 2 officers in Puerto Rico."

"26 of the alleged offenders were White, 16 were Black/African American, 1 was American Indian/Alaska Native, and 1 was Asian"

Ikac

pre 3 godine

(Ttg, 28. maj 2020 21:02)

Odakle ti taj podatak, majke ti? Daj neki link.

A inače komentari u Srbiji nakon ubistava crnaca od strane policije su krajnje interesantni. Logika mi kaže da kao narod koji nikad nije probljavao "manje od sebe", naprotiv, kao narod koji doživljava nefer tretman od strane policije u sopstvenoj zemlji, kao narod koji gaji ogorčenost prema Americi i njihovom tretmanu "malih" država, naroda i rasa, treba da budemo masovno na strani ovih ugnjetavanih. Ipak, nije tako. Samo da vas podsetim da isti ti koji su praktikovali ropstvo i na nas istočno-evropljanje gledaju kao na manje od sebe, a ne kao pripadnike neke arijevske bele rase. Valjda je istorija to trebalo da vas nauči.

Mikii

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?
(kako, 28. maj 2020 20:56)

Naravno da si zbunjen, zato i jesi deo zatucanih rusofila. Neka ti stotine hiljada tvojih Rusa u Americi objasne sta rade u toj zemlji punoj nasilja, rasizma i siromastva. To ce mozda da ti pojasni neke stvari, kad vec osnovna i srednja skola nije.

Ivan M

pre 3 godine

Poruka je odmerena i u duhu mira. Policajci su ovde napravili katastrofalan potez i ubili čoveka. Za to treba da idu u zatvor. Nije bilo nikakve samoodbrane, niti im je Flojd pretio. Snimak je jeziv i za svaku osudu. Međutim, jedini način da se nešto popravi je da se svi međusobno razumeju, a ne mrze. Potpuno razumem ljude koji su besni u SAD i koji traže pravdu. Društvo tamo nije ravnopravno i to je jasno. Sećate li se kako su probali da nameste policajci Džejmsu Blejku pre nekoliko godina u Nju Jorku? Pa šta onda da očekuje običan crnac? Na žalost, ovo smo videli kad je napadnut Rodni King pre 26 godina - isto su bili nemiri nakon što su policajci oslobođeni, narod je bio kivan i u 2020. se stvar ne samo ponavlja već je još gora. Mogu da pale i ruše, ali odgovor treba tražiti u onome što MPJ poručuje.

Boba

pre 3 godine

Mali je hteo biti pristojan i na duhovni način pristupiti situaciji. Iako je molitva u svakom slučaju glupa i besmislena, momak je ispao naivan, ali ne vidim razlog da ga napadaju.

as

pre 3 godine

Usa je jedna odvratna zemlja, u kojoj milioni ljudi bukvalno nemaju šta da jedu, gde je rasizam naizraženiji, gde ne postoji zdravstvena zaštita.
Usput ta zemlja bombarduje druge i ubija ljude po svetu.
Nama su oteli dosta teritorija u ratovima sad.
Jedva čekam da se raspadnu, navijam za neki građanski rat kod njih.

kako

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?

Ttg

pre 3 godine

Interesantno, 90 odsto poginulih policajaca stradaju od ruke afroamerikanaca(podatak same drzave). Tada cutite. Inace, policajci u ovom slucaju treba da odgovaraju

kako

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?

leto

pre 3 godine

Kad ljudi koji štampaju novac odluče da se isele iz Sad i pređu u neku drugu državu, tamo će izbiti takav građanski rat da neće ostati kamen na kamenu.
Njih u životu drži samo taj dolar koji se štanca bez pokrića.

as

pre 3 godine

Usa je jedna odvratna zemlja, u kojoj milioni ljudi bukvalno nemaju šta da jedu, gde je rasizam naizraženiji, gde ne postoji zdravstvena zaštita.
Usput ta zemlja bombarduje druge i ubija ljude po svetu.
Nama su oteli dosta teritorija u ratovima sad.
Jedva čekam da se raspadnu, navijam za neki građanski rat kod njih.

Aloha

pre 3 godine

Zivim u Americi. Nije raj na zemlji, to je zemlja velicine Evrope sa izmesanim rasama, narodima, kulturama. Jednostavno statisticki su vece sanse za lose stvari da isplivaju isto kao i dobre. Kao da poredite selo od 100 ljudi i Beograd od 2 miliona pa citate u hronici sta se radi po BG i krstite se tim "zlim Beogradjanima".

Ovi sto nam zele gradjanski rat, zelim im da oni i njihovi bliznji odbace sve sa Zapada (internet, tehniku, pauze u radnom vremenu, sindikalno organizovanje, zastitu na radu i sl.) i predju u unutrasnjost Rusije, Kine, Indije ili Afrike i zive i rade po njihovim pravilima.

I nije Amerika uzela bukvalno sve, tu mantru vam bacaju korumpirani politicari koje sami glasate.

Pozdrav.

dimitrije

pre 3 godine

Nigde toliko zla nije naneseno ljudima koliko u Americi. Prvo je nasilno nestalo 80 miliona Indijanaca, a onda najstrasnija tlacenja crnaca punih 300 godina. Kad dodje sve na naplatu bukvalno im pakao nece biti ravan.

sima

pre 3 godine

Radujem se svakim lošim vestima iz te monstrum države.
Sve najgore im želim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lako, 28. maj 2020 21:00)

Nisi nista bolji od ovih policajaca.

Ivan78bg

pre 3 godine

Ono sto meni upada u oci u ovom slucaju je da nisu nestali snimci.KOd nas ne bi se pojavio ni jedan snimak.Kao u svakom slucaju politickog ubistva do sad.Nisu radile kamere,ili radile su ali nisu snimale.Ili prosto nestanu.Amerika je daleko od idelanog sistema ali oni IMAJU SISTEM.Mi imamo pravo jaceg.

Ikac

pre 3 godine

(Ttg, 28. maj 2020 21:02)

Odakle ti taj podatak, majke ti? Daj neki link.

A inače komentari u Srbiji nakon ubistava crnaca od strane policije su krajnje interesantni. Logika mi kaže da kao narod koji nikad nije probljavao "manje od sebe", naprotiv, kao narod koji doživljava nefer tretman od strane policije u sopstvenoj zemlji, kao narod koji gaji ogorčenost prema Americi i njihovom tretmanu "malih" država, naroda i rasa, treba da budemo masovno na strani ovih ugnjetavanih. Ipak, nije tako. Samo da vas podsetim da isti ti koji su praktikovali ropstvo i na nas istočno-evropljanje gledaju kao na manje od sebe, a ne kao pripadnike neke arijevske bele rase. Valjda je istorija to trebalo da vas nauči.

tiberije

pre 3 godine

ko nije bio preko nema predstavu o odnosu belaca prema crncima i obrnuto.crnac recimo ako si dobar sa njim za nedelju dana ce te pozvati u dom i smatrace te novim clanom porodice belac ako si bas bas dobar sa njim pozvace te za godinu dana.beli amer kada ti kaze dobar dan veliki je znak pitanja da li ti to zaista i zeli.crnac ako ti ne zeli dobar dan nece ti se ni javiti.policija je jedna od najsurovijih u svetu ali radi svoj posao manje vise po propisanom zakonu.kod nas da je takvo ovlascenje policije kriminal bi bio sveden na statisticku gresku. mladi kosarkas je vaspitavan i negovan kao hriscanin i naravno odgojen je za razliku od svojih tamnoputih drugara sa odredjenim pedigreom pa se nije bas susretao sa krimosima ali svi ostali kosarkasi su itekako sa podebelim dosijeima i stalno zive sa ucenama kako ce se to izvuci iz fioke ako nesto ne urade kako treba.
(nebitan srbin, 28. maj 2020 23:04)

Kao neko ko živi u Americi već 15 godina mogu samo da kažem da lupas ko Maksim po diviziji.
Crnci cine 13% stanovnistva i odgovorni su za za 53% svih ubistava u americi.
Crnci su najčešća žrtva crnaca tako da je preko 85% ubijenih stradalo od ruke drugog crnca.
Preko 64% svih crnaca se radja van porodice, brak kao institucija gotovo da ne postoji i umesto toga imaš baby mamas tako da često imaju po 10-15 deteta sa raznim ženama o kojima brine država.
Takodje preko 50% svih socijalnih davanja otpada na 13% crnaca.
Najopasniji gradovi za život su ini u kojima su oni većina Detroit, Baltimore...

Policija ima veća ovlašćenja zato sto svako ovde ima pištolj sa sobom i više policajaca strada u americi nego bilo gde drugde u razvijenom svetu.

Žalim za stradalom žrtvom ali korišćenje ovoga ne rešava strukturne probleme crnaca u americi a osnovni je da kod njih institucija porodice je marginalizovana i samohrane majke dovode na svet decu koju vaspitava ulica.

Sve ostalo je novinarski senzacionalizam od strane petparackih medija

Mikii

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?
(kako, 28. maj 2020 20:56)

Naravno da si zbunjen, zato i jesi deo zatucanih rusofila. Neka ti stotine hiljada tvojih Rusa u Americi objasne sta rade u toj zemlji punoj nasilja, rasizma i siromastva. To ce mozda da ti pojasni neke stvari, kad vec osnovna i srednja skola nije.

Boba

pre 3 godine

Mali je hteo biti pristojan i na duhovni način pristupiti situaciji. Iako je molitva u svakom slučaju glupa i besmislena, momak je ispao naivan, ali ne vidim razlog da ga napadaju.

Ivan M

pre 3 godine

Poruka je odmerena i u duhu mira. Policajci su ovde napravili katastrofalan potez i ubili čoveka. Za to treba da idu u zatvor. Nije bilo nikakve samoodbrane, niti im je Flojd pretio. Snimak je jeziv i za svaku osudu. Međutim, jedini način da se nešto popravi je da se svi međusobno razumeju, a ne mrze. Potpuno razumem ljude koji su besni u SAD i koji traže pravdu. Društvo tamo nije ravnopravno i to je jasno. Sećate li se kako su probali da nameste policajci Džejmsu Blejku pre nekoliko godina u Nju Jorku? Pa šta onda da očekuje običan crnac? Na žalost, ovo smo videli kad je napadnut Rodni King pre 26 godina - isto su bili nemiri nakon što su policajci oslobođeni, narod je bio kivan i u 2020. se stvar ne samo ponavlja već je još gora. Mogu da pale i ruše, ali odgovor treba tražiti u onome što MPJ poručuje.

Džoni

pre 3 godine

Strašno. Koliki god da je otpor pružao prilikom hapšenja bio je savladan i ovo nije bilo neophodno. Ne razumem šta je ovaj drugi policajac radio toliko i zašto mu nije odmah stavio lisice i završio sa ovom agonijom? Ne verujem da je ovaj imao nameru da ga uguši, ali jednostavno predugo ga je držao u ovakvom položaju i na kraju se desilo to što se desilo. Jezivo je sve ovo. Ugušio bi on ovako i belca, ne verujem da ovde ima rasnih motiva, ali da su kreteni, jesu.

bata

pre 3 godine

@slobodan milic, 28. maj 2020 22:19

to o cemu ti pricas ..pritisak na vratne arterije u sportu..tacno je ...samo si zaboravio koliko to sme da traje? Po borilackim pravilima u ringu ...stisak ne sme da traje duze od 20 sekundi, toliko je dovoljno da se onesvesti protivnik ili da mu se zavrti u glavi.. ovde je pritisak trajao celih 5 (pet) minuta!! ...tako da ne pricaj gluposti, i ne siri svoju dalje!!

drmr

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19)

Kao sto sam i ranije pisao za neke druge teme, nemojte pisati o necemu sto ne razumete u potpunosti. Hvala.

Brane

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19)

Znaci ti hoces da kazes da bi on svejedno umro tog momenta pa da ga ovo rasisticko djubre, ludak i cudoviste nije pritisnulo na vrat svom tezinom i gnjecio ga kao zohara na asfaltu koljenom?...da je mogao mislim da bi ga i zapalio na kraju.

Nick

pre 3 godine

"Interesantno, 90 odsto poginulih policajaca stradaju od ruke afroamerikanaca(podatak same drzave). Tada cutite. Inace, policajci u ovom slucaju treba da odgovaraju
(Ttg, 28. maj 2020 21:02)"

Kako te nije sramota da tako bezobrazno i rasisticki lazes?

Evo zvanicnih podataka iz 2017. godine od strane FBI-a...

FBI - Officers Feloniously Killed

"In 2017, 46 law enforcement officers died from injuries incurred in the line of duty during felonious incidents."

"By region, 24 officers were feloniously killed in the South, 11 officers in the Midwest, 6 officers in the West, 3 officers in the Northeast, and 2 officers in Puerto Rico."

"26 of the alleged offenders were White, 16 were Black/African American, 1 was American Indian/Alaska Native, and 1 was Asian"

O RUCK

pre 3 godine

Kakav idiotizam. Ovakve "ljude" bili oni policajci ili bilo koje drugo zanimanje treba odmah u gasnu komoru. Sve drugo takvi zlotvori ne razumeju!!! Tako postupati s jednim zivim bicem (ma koje rase bilo) gde velika grupa naoruzanih policvajaca ovako postupa s prakticno nemocnim zivim bicem normalnom mozgu je neshvatljivo.

Ivan78bg

pre 3 godine

@slobodan milic
Covek je ponovio vise puta da ne moze da dise,molio je da ga ne ubiju,umro je pod tim kolenom,ekipa hitne koja je dosla nije napipala puls,to jest covek je bio mrtav,ugusio se.Ima na vratu i u ostalim delovima tela gde je ovaj monstrum drzao kleno i drugih organa osim arterija vratnih.Najgora laz je poluistina.

leone sergio

pre 3 godine

(Ikac, 28. maj 2020 21:22)
Ovde je vecina na strani ubijenog, samo jedan komenar glasi da 95% policajaca strada od afroamerikanaca. Licno i ja sam uvek na strani ugnjetanog. Ne znam da li citamo iste komentare?

Jumko

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!

Oliver

pre 3 godine

Ne opravdavam policajca zbog nedozvoljenog zahvata koji nije smeo da uradi,ali preko 50% krivicnih dela u Americi pocine Afroamerikanci iako cine samo 12% ukupnog stanovnistva. I preminuli Flojd je bio kriminalac koji je falsifikovao dokumenta. Zato nije ni cudo sto policajci imaju predrasude i stereotipe prema toj manjinskoj grupi. Tesko da policija hapsi nevine ljude. Pravo pitanje je zasto se oni toliko bave kriminalom kada imaju iste sanse kao i svi drugi Amerikanci o cemu svedoci veliki broj crnih sportista,glumaca,voditelja,politicara ukljucujuci Obamu sto znaci da mogu da uspeju postenim radom?

Darko

pre 3 godine

I onda, i onda ti dodaju razni skotovi, palmeri, greneli i ostali i pričaju kako ti treba da radiš.
Zemlja rasizma, zemlja neravnopravnosti i opet kažu da ti ne znaš.

kilimandzaro

pre 3 godine

@as
Nisam hrišćanin, nisam ni vernik ali se uvek vodim onom hrišćanskom rečenicom. Ne poželi drugome zlo. Ako ni zbog čega drugog, zbog sebe samog. Takvo razmišljanje nije zdravo. Truneš iznutra zbog toga.

rodjaksasela

pre 3 godine

Lik kaze preko 50 posto krivicnih dela pocine crnci. Iako to nije istina, da vam objasni cika nesto, Americki sistem je ustrojen tako da ako si rodjen kao crnac u siromasnoj ili prosecnoj familiji, mozes da uspes i da imas iole normalan zivot ako pod a. zivis kao rob, radis od 9 do 5 i plustas na povrsini u nadi da ce ti dete biti pod b. Da budes reper ili sportista ili nesto slicno, u prevodu da zabavljas bogate belce ili pod c. Da se potpuno odreknes tradicije, nacina, zivota, govora i bilo kakve veze sa africkim korenima, da usvojis ponasanje i vrednosti belog coveka.

Powerslave

pre 3 godine

Naivan komentar (u smislu da ne kapira da se rasizam koji je uzgajan vekovima neće rešiti molitvom), ali u suštini nije ništa loše rekao.

nebitan srbin

pre 3 godine

ko nije bio preko nema predstavu o odnosu belaca prema crncima i obrnuto.crnac recimo ako si dobar sa njim za nedelju dana ce te pozvati u dom i smatrace te novim clanom porodice belac ako si bas bas dobar sa njim pozvace te za godinu dana.beli amer kada ti kaze dobar dan veliki je znak pitanja da li ti to zaista i zeli.crnac ako ti ne zeli dobar dan nece ti se ni javiti.policija je jedna od najsurovijih u svetu ali radi svoj posao manje vise po propisanom zakonu.kod nas da je takvo ovlascenje policije kriminal bi bio sveden na statisticku gresku. mladi kosarkas je vaspitavan i negovan kao hriscanin i naravno odgojen je za razliku od svojih tamnoputih drugara sa odredjenim pedigreom pa se nije bas susretao sa krimosima ali svi ostali kosarkasi su itekako sa podebelim dosijeima i stalno zive sa ucenama kako ce se to izvuci iz fioke ako nesto ne urade kako treba.

Sani Kroket

pre 3 godine

Kakva stoka! Vezao si ga, na podu je, tesko da ce bilo gde pobeci, ali ne, morao je i kolenom na vrat da mu stane! I treba da mu sude za ubistvo!

preuveličavanje

pre 3 godine

Sa američkom policijom nema šale. Ne verujem da je ovde reč o rasizmu, isto bi postupili sa svakim divljakom, a siguran sam da je preminuli divljao iz sve snage. Izmedju ostalog i zbog ovakvih priča i preterivanja poznatih afroamerikanaca (propagande).
Što se tiče crnaca uopšte, svete se za ropstvo svaki dan nad belkinjama, pa i na našem prostoru, tako da..

Sotir

pre 3 godine

Čemu ovakvi komentari? Šta, sad treba da pravdamo postupak ovog policajca. Ljudi, on je ubio čoveka i jedina pravda za njega je zatvor i to poduži.

Zoki

pre 3 godine

Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19) Šta to znači? Da je nesrećni čovek sam kriv što nije bio zdrav kada ga je ona rasistička svinja držala 5 minuta sa vratom ispod kolena, dok je on molio da ga ne pritiska? Tamo su bila najmanje 3 policajca i oni nisu bili sposobni da ga ubace u kola, nego su ga ovako davili? U kojem sportu se blokiraju arterije na vratu 5 minuta i koja je starost i zdravstveno stanje sportista koji se bave sportovima u kojima se davi protivnik?

Маркец

pre 3 godine

Учио нас је Христос да требамо опростити својим непријатељима. На жалост ја у свом животу нисам успео то да урадим много пута али има наде и за мене кад видим овог младог играча!

Bex

pre 3 godine

Ceo snimak je bas mucan, policajac je hladnokrvni ubica, monstrum. Imao je nameru da ga ubije, tu nema sumnje. Pozvali su hitnu pomoc pre nego sto je lik pao u nesvest, sto znaci da su znali ishod. Cemu hitna pomoc, lik je bio bivsi ragbista i njih trojica su ga drzali na zemlji, nije bio ranjen od pucnjave, niti povrednjen a nije imao nikakvo oruzje. Bio je savladan i na zemlji sa lisicama. I posle nesvesti je drzao koleno jos citavih 4-5minuta. Na snimuku se vidi cak i kada je hitna pomoc dosla i opipala puls, policajac nastavlja da drzi koleno na njegovom vratu. I to sve zbog sumnje da je sa laznih 20 dolara pokusao da kupi nesto u radnji. Ubica koji nosi znacku i zna da ce proci nekaznjeno i samim tim moze da radi sta hoce. I takav da seta slobodno medju ljude?

Nick

pre 3 godine

"ali preko 50% krivicnih dela u Americi pocine Afroamerikanci iako cine samo 12% ukupnog stanovnistva."

Evo ga pristalica etatizma i lokalni konzervativac (citaj: fasista) Oliver da bezocno laze. Juce je njegov procenat bio 11%, mozda ce sutra biti pravih 13%. Mali lazljivac koji prenosi neo-nacisticke statistike bez ikakvog konteksta.

Prvo, to je statistika koja je stara vise od 2 decenije (iz 1995. godine je). Pravi procenat je 37,5% (FBI statistika za 2016/17) i to se odnosi na ukupna hapsenja, a ne osobe koje su osudjene, pa da mozemo definitivno da kazemo da su "odgovorne"... Hmmm, pitam se koja grupa ljudi se najvise lazno hapsi u Americi?

Drugo, u podrucjima koja nisu prosla kroz policijsku reformu, procenjeno je da je cak 16-33% hapsenja crnaca potpuno neosnovano. Naucna studija iz 2010. godine -"Understanding the effects of antiprofiling policies"

Trece, iako belci koriste droge isto koliko i crnci, ili cak vise, mnogo je verovatnije da budes uhapsen kao crnac u Americi za koriscenje droge. Belci transportuju drogu vise od crnaca, ali je vise crnaca zaustavljeno od strane policajaca. Crnci se osudjuju na vece kazne.

Iako nema skoro nikakve razlike izmedju kreka i kokaina (efekt), kokain vise koriste belci, dok krek vise koriste crnci. Za posedovanje kreka je do 2010. godine postojala obavezna minimalna kazna od 5 godina i odnos od cak 100:1 za kazne u odnosu na kokain (sada je 18:1 i obavezna kazna je ukinuta).

Миленко

pre 3 godine

Нема везе које је расе, полиција се слуша, тачка. Сумњам да су га без разлога пиновали за асфалт.

slobodan milic

pre 3 godine

Za batu:

Kod hirurske operacije vratne arterije (odstranjivanje plaka), vratna arterija je potpuno blokirana,"preparirana" vise od 1 sata. Wilisov krug obezbedjuje snabdevanje krvlju izolovanog dela. U retkim slucajevima (pacijenti stari oko 80 godina) potrebno je staviti sant.

PS
Broj moje trenerske licence: Judo Savez Srbije 11032

Nick

pre 3 godine

Evo ga jos jedan banalni papagaj koji ponavlja neo-nacisticke meme-ove koje je procitao na Fejsbuku verovatno.

Siromasni crnci i siromasni belci procetualno su odgovorni za isti broj zlocina. Dolazimo do zakljucka da onda nije problem rasa, vec samo siromastvo. Procentualno ima vise siromasnih crnaca nego belaca zbog istorijskog sistematskog rasizma i diskriminacije (ropstvo, segregacija, rat protiv droge).

Evo sta John Ehrlichman ima da kaze o tom famoznom ratu protiv droge:

"'You want to know what this was really all about?' he asked with the bluntness of a man who, after public disgrace and a stretch in federal prison, had little left to protect. 'The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I’m saying? We knew we couldn’t make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did.'"

Znas da citas rasisticke meme-ove po Fejsbuku, siguran sam da ces znati da procitas i ovo.

darko

pre 3 godine

Uopste mi ne ide u glavu to ubistvo, covek prvo bez razloga drzi koleno coveku na vratu a ovaj u lisicama na podu na stomaku i jos ih he 2ca policajaca i ovaj kuka moli ga on nista i jos kad se ovaj onesvestio pa umro ovaj nije skidao nogu dok nije došla hitna pomoc, pa ako treba hitna pomoc bas zbog toga sto mu ti drzis koleno na vratu zasto ga je..no i dalje drzis, kao da je namerno hteo da ga ubije... Totalno neshvatljivo zatecen sam, dozivotna robija treba

b.

pre 3 godine

Ljudi pogledajte video pa komentarisite. Za ovo bice na snimku je jedina pravedna kazna električna stolica. Ovoliku bezdusnost jos nisam video.

Udbasi Krcunovci Golootocani sprdam se sa vama

pre 3 godine

Нема везе које је расе, полиција се слуша, тачка. Сумњам да су га без разлога пиновали за асфалт.
(Миленко, 28. maj 2020 23:58)

Simnjas i da su ga bez razloga ugusili?

Idi begaj

pre 3 godine

A zašto policajac drži koleno na vratu?
Ukrao?Prevario?
Puno više crnaca pljačka itd od belaca?
Zašto?
Zato što nemaju ista prava itd..?
Uh,emeri bakćite se sa svojim problemima,smor je,samo ostavite ostatak sveta na miru.
Žanjete što ste i sijali.Poslednji robovlasnici na svetu dele pravdu,humanost i ljudskost po celoj kugli.
Bombardovanja,nedemokratske vlade,lažna nuklearna postrojenja.
Pitanje je kada će ih njihovi unutrašnji problemi izbrisati.
Počelo je pa krive kineze,ruse,huawei,severni tok,pussys and potatos.

Goran

pre 3 godine

Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.
(coaco, 29. maj 2020 06:33)

A sta ti gledas, CNN ?
Hoces da kazes da USA ne ide svuda po svetu u ne ubija ?
I ne znam sta ti je srbijanska tv, postoje srpske tv stanice...

Gavra

pre 3 godine

"Neka ti stotine hiljada tvojih Rusa u Americi objasne sta rade u toj zemlji punoj nasilja, rasizma i siromastva.
(Mikii, 28. maj 2020 21:16)"

U Americi zivi 4 miliona stanovnika koje se izjasnjavaju da su svedskog porekla.Mozes naci podatke da se iz Svedske u SAD u periodu 1851.-1900. iselilo milion svedjana,u 2012. godini skoro 52 000 svedjana se iselilo u SAD.Da li to onda obavezno znaci da je Svedska losa zemlja za zivot u kojoj nema demokratije?

Nenad

pre 3 godine

Iako nema skoro nikakve razlike izmedju kreka i kokaina (efekt), kokain vise koriste belci, dok krek vise koriste crnci. Za posedovanje kreka je do 2010. godine postojala obavezna minimalna kazna od 5 godina i odnos od cak 100:1 za kazne u odnosu na kokain (sada je 18:1 i obavezna kazna je ukinuta).
(Nick, 28. maj 2020 23:12)
Ti Nick neznas o drogama nista, mozda je I tako bolje za tebe. Cuj nema razlike izmedju kreka I kojaina....

Ccc

pre 3 godine

Svi vi koji opravdavate ubistvo i branite na neki nacin pandura treba da sagledate stvari iz sire perspektive. Da li je preminuli gospodin imao oruzje, nije, da li je doticni gospodin pruzao otpor na snimku, nije, da li je bio privodjen zbog droge, ubistva, silovanja, nije nego zbog prevare, da li znate koliko belaca se u americi uhapsi zbog prevare I utaje poreza, mnogo ali mnogo vise nego crnaca jer imaju bolje plate, pozicije I mogucnost da muljaju,da li ste culi da je neki belac ubijen zbog toga od strane policije, da li ste culi da je policajac ugusio nekog belca kolenom dok je bio vezan lisicama bespomocan na podu, Amerika je najrasistickija zemlja u svetu I to sam imao prilike da vidim vise puta dok sam boravio tamo, pogotovu u mestima I gradovima na jugu gde I dalje zive zatucani belci koji nisu videli nista vise od svojih robovlasnickih imanja.

Skateboarder

pre 3 godine

@ Aloha

Živiš u Americi, a ne znaš da samo Texas veličine čitave EU, ejj? Dje ti zapravo živiš, kad kažeš da je Amerika veličine EU?

ronin

pre 3 godine

Nadam se kada bude otisao u zatvor i njemu neko isto ovako stati za vrat! Ova budala sa znackom jednostavno uziva u mucenju drugih ljudi i treba ga odstraniti iz drustva.

TATA

pre 3 godine

Preporučujem (+8)

Ne preporučujem (-17)




@Taurunum, pitaj se gde bi Srbija sa svojim ksenofobnim gradjanima bila da ima heterogenost po pitanju nacionalnosti, rase i religije kao Amerika. U toj zemlji je tolika pomesanost ljudi koji su dosli ili imaju korena sa skoro svake strane sveta da je na zalost normalna pojava da i dalje tinja rasna netrpeljivost koja se makar u drustvu i kroz institucije apsolutno NE tolerise. Bas bih voleo da vidim kako bi se u Srbiji gradjani i institucije borile za jednaka prava svih da u njoj zivi npr. milion Kineza, sedamsto hiljada crnaca i milion i po muslimana? Ha, kako? Nema NIJEDNE zemlje koja ima toliku heterogenost kao USA i ne tupite ga vise. Inace, za ove policajce nadam se da ce biti osudjeni na maksimalne kazne, da ne bude zabune na cijoj sam "strani". Ali isto tako, vrlo malo se prica u javnosti o sovinizmu koji crna populacija (ne svi naravno) neguje prema belcima, uglavnom mladja populacija- licno sam imao takvih situacija mnostvo puta, pogotovo u ugostiteljstvu gde nece da ti kazu ni "izvolite" ni "dobar dan", cak ni da te pogledaju.

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
U Srbiji živi 26 različitih nacija i prisutne su sve dominatne religijske grupe.Pored toga je Univerzitet Harvard proglasio Srbiju sa najmanje rasizma na svetu.
Ali glavno da si ti zapljunuo po Srbiji.

1712

pre 3 godine

(tiberije, 28. maj 2020 23:23)


Ja ne razumem o cemu ti pricas? Da li je crnac pucao na policiju, da li je imao oruzje?? Nije. Sve ostalo o cemu pises je tacna statistika ali to u ovom slucaju nema veze. Ovo je ubistvo. Najgore je sto ostali policajci to gledaju?? I oni su saucesnici. I posle je logicno da se sve okrece na rasisticke probleme. Ovako oni nece da se rese, samo se produbljuju. Cisto ubistvo nenaoruzanog i nemocnog coveka. Neko pise , da je imao zdavstvenih problema..Kakve to ima veze? Da nije bilo ovakvog postupka policije covek nebi umro...Meni je zalosno kad ovo gledam.

Elvis je ziv

pre 3 godine

Upozoravamo vas da je video kako policajac kolenom stoji Džordžu Flojdu na vratu veoma uznemirujući.

Juce objavljujete vest o godisnjici smrti skoro 400 Peruanaca na utakmici sa Argentinom, vidoh grdnu mrtvu decu i nema ovakvog upozorenja.

slobodan milic

pre 3 godine

Za drmr:
Ne razumem ?
1960 god. poceo sam da treniram judo i jos uvek treniram.
Mnoge sam "udavio" na opisan nacin i mnogi su mene "udavili" na opisa nacin.

Rasizam je preuveličana stvar!

pre 3 godine

Možda je nekad bio rasizam (sedamdesetih to je bilo max 15% žena da su im crnci prihvatljivi) danas je to samo propaganda. O kakvom rasizmu pričamo kad po anketama 90% belih žena u Americi 70% u Evropi i 85% u Srbiji nema ništa protiv seksa i veze sa crncima??? U vezi braka su naravno procenti dosta manji, ali to je opet zbog okoline.
Naravno, vremenom će ovi procenti rasti (kako se i muškarci budu mirili sa ovim činjenicama).

Lalo Salamanca

pre 3 godine

00

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)

A što "mora" doći do ovakvih incidenata Jumko, to si preskočio da objasniš. I te kako je procenjivo, evo ja ću da ti kažem: mora da dođe jer je ta država sagrađena na ropstvu, nepravdi, mržnji i rasnoj nejednakosti. Da to je ta velika država, veća od Evrope, koju ti veličaš.

coaco

pre 3 godine

Usa je jedna odvratna zemlja, u kojoj milioni ljudi bukvalno nemaju šta da jedu, gde je rasizam naizraženiji, gde ne postoji zdravstvena zaštita.
Usput ta zemlja bombarduje druge i ubija ljude po svetu.
Nama su oteli dosta teritorija u ratovima sad.
Jedva čekam da se raspadnu, navijam za neki građanski rat kod njih.
(as, 28. maj 2020 20:59)
Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.

slobodan milic

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema

Око Соколово

pre 3 godine

А кад наши полицајци повишеним гласом нареде РАЗЛАЗ амери то карактеришу као ПРЕКОМЕРНУ употребу силе.

Bravo

pre 3 godine

Košarkaš je dao pravu hrišćansku poruku, da ste bar malo čitali Bibliju, znali bi ste to!!!!!!!
(niko i ništa, 28. maj 2020 21:52)

E pravi komentar si napisao i pogodio sustinu posto se nase veliko-srbende busaju u grudi kako su oni velike patriote i hriscani, pravoslavci. Pokusavaju da nam nametnu pravoslavni kalifat, a Bibliju su vidjeli samo u nekom americkom filmu!

Ovo vazi i za crkvene poglavare koji sa Bogom i religijom imaju veze koliko i ja kao ateista, ali eto, i Kuran i Bibliju sam citao ;-)

UDBA

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?
(kako, 28. maj 2020 20:56)

Imam familiju u SAD preko 50 godina i to dosta porodice i reci cu ti da je tamo podjela rasna bila od kad su oni tamo pa do dana danasnjeg, a situacija nije nista gora niti bolja vec samo imamo medije koji te inf za par minuta prosire samim tim i napumpaju (ne msm na ovaj slucaj)
Sto se ekinomije tice (ako ne racunamo koronu) Moji su glasali protiv Trampa, ali su sad za njega jer je podigao Ameriku koliko-toliko na noge koja je pod ObManom i prethodnicima posrnula u svakom smislu.
Primjera radi, preko 9.000 crnaca je u SAD ubijeno od strane policije dok je ObMana bio predsjednik u samo jednom mandatu!

Prestanite vi Srbi da sanjate propast Amerike jer SVI vi idete tamo i na taj "truli" zapad (koji itekako ima mana kao i sve u zivotu) da zivite.
E to sto ste primitivni pa odete u Austriju, Nemacku...Ameriku, Australiju pa srbujete i izigravate "velike Srbende" to govori o vama, ne o tim drzavama koje su vas primile i udomile.

Ja bih vas licno izbacio sve nazad u vase dvoriste koje niste u stanju da ocistite! ;-)

haha

pre 3 godine

@as

Ta zemlja je mozda ce zvucati glupo sada previse glupa za gradjanski rat. Znaci toliko im je glup narod koji su decenijama zaglupljivali da je to prosto nemoguce. Postoji 5-7 % posto bogatih koji bas uzivaju i kod koga rade ovi glupaci. Prosto nema izmedju koga da izbije rat jer ovi sto rade su kod oligarhije su generacijama uceni tako i tako. Ostatak je sirotinja, droga, kurvanje i tracenje zivota. Mislim da ni 10% populacije ne zivi nekakav normalan zivot, zato su sad i u ovakvom stanju.

zhol

pre 3 godine

Pa ne znam sta je toliko lose u ovom njegovom komentaru. Nije covek rekao da ne treba da odgovaraju, da ne treba sistem da se menja, nego da se treba moliti Bogu da "vrati par ovcica svojih zabludelih na put". Mislim, ja nisam neki vernik, ali cini mi se da bi Isus isto nesto tako rekao u ovoj situaciji, pa bi verovatno danas i sam Isus bio isprozivan po drustvenim mrezama :D

BataUSA

pre 3 godine

Nesrecan splet okolnosti, radim sa par crnaca, zena, dobri su ljudi, ALI kad ti policajac kaze da stanes STANI! Ako mislis da je pogreio,objasni to sudiji, daj dokumenta, ne prepiri se i ne provociraj,zakon je na njegovoj strani!

Simeon

pre 3 godine

Uvek me iznova fascinira glupost onih koji misle da će lojalnošću prema fašistima biti pošteđeni od fašista. To uopšte ne funkcioniše tako, biće pošteđen samo onaj, onoliko i dotle dok im je koristan ("korisna budala"), a ne onaj koji je lojalan. Šta je tu onda glavni problem? Što budala misli da je korisna i što je veća budala misli da je fašistima korisniji.

Ovom dečaku jedino želim da što pre nauči neke stvari o životu i ljudima, bolje na tuđim iskustvima jer će u protivnom neizbežno naučiti na sopstvenom.

Lelemood

pre 3 godine

@Ivan M

Tako je. Al nazalost, vecina ljudi nije u stanju to da razume, da shvati. Mnogo je ljutnje, besa i mrznje... frustracija. I zbog toga su "slepi". Al to je vec problem koji moraju da rese sa samim sobom, za pocetak da nauce da oprastaju.

coaco

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)
BRAVISIMO za komentar. Pravo medju rogove.

TATA

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.

TATA

pre 3 godine

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.
(TATA, 29. maj 2020 07:46)

Ala si mu odgovorio, svaka ti cast... Vjerovatno i ti visis po vas bijeli dan na YT kanalima punim teorijama zavjera, a ne znas elementarne stvari/podatke!

To su nasi narodi, sebi daju za pravo da sve znaju i u sve se razumiju, a ne umiju sebi da stvore zivot dostojan covjeka nego je od njih po prvi put u istoriji ljudima da napravio jedan masin-bravar...
(UDBA, 29. maj 2020 08:00)

POPULACIJA
EVROPA .......742 MILIONA
USA...........330 MILIONA

POVRŠINA
EVROPA........10.18 MIL/KM2
USA............9.83 MIL/KM2

Verovatno si nešto smisleno hteo da kažeš ali ti ne uspeva.

DjapeKorleone

pre 3 godine

Porter sad ima jos vece moje postovanje, kakvo razmisljanje, kao da je Gandalf i da ima 500 godina, a ne 21. I treba da se molimo za zlikovce da Bog utice na njih jer Bog ne moze da utice na coveka ukoliko mu covek ne dozvoli ili se ne pomoli za nekog drugog.

Crni Gruja

pre 3 godine

Ajde kume u 100 marke da je iscenirano namerno izazvana smrt a i epilog kako bi rušili vlast a time i predcednika Trampa, ajde da se kladimo. Sačekajte samo malo, brzo će se sazna.

SrbAmer

pre 3 godine

@Taurunum, pitaj se gde bi Srbija sa svojim ksenofobnim gradjanima bila da ima heterogenost po pitanju nacionalnosti, rase i religije kao Amerika. U toj zemlji je tolika pomesanost ljudi koji su dosli ili imaju korena sa skoro svake strane sveta da je na zalost normalna pojava da i dalje tinja rasna netrpeljivost koja se makar u drustvu i kroz institucije apsolutno NE tolerise. Bas bih voleo da vidim kako bi se u Srbiji gradjani i institucije borile za jednaka prava svih da u njoj zivi npr. milion Kineza, sedamsto hiljada crnaca i milion i po muslimana? Ha, kako? Nema NIJEDNE zemlje koja ima toliku heterogenost kao USA i ne tupite ga vise. Inace, za ove policajce nadam se da ce biti osudjeni na maksimalne kazne, da ne bude zabune na cijoj sam "strani". Ali isto tako, vrlo malo se prica u javnosti o sovinizmu koji crna populacija (ne svi naravno) neguje prema belcima, uglavnom mladja populacija- licno sam imao takvih situacija mnostvo puta, pogotovo u ugostiteljstvu gde nece da ti kazu ni "izvolite" ni "dobar dan", cak ni da te pogledaju.

Lio

pre 3 godine

Koga oni sve puštaju u policiju. Ovo je gore nego kod nas. Ovaj policajac je totalni debil. Ali sam siguran da će se izvući samo sa nekom usmenom kaznom. Što je neko rekao America land of idiots.

Nick

pre 3 godine

Arijevsko bratstvo, banda belih nacionalista (neo-nacista koji veruju u nadmoc bele rase) koji sacinjavaju ukupno 0,1% zatvorske populacije u Americi je odgovorna za cak 18-25% ubistava u zatvorima (svedocenje FBI agenta pod zakletvom). Reci ne (belom) nacionalizmu. Nacionalisti su licemeri po principu. Nacionalizam je najnizi oblik drustvene svesti.

Vilfredo Leon

pre 3 godine

Da li je moguce da bas niko od silnih teoreticara zavjere sto teoretisu o koroni i 5 g mrezi ne pomisli da je ovo sve iscenirano. Samo da nepomenem i Kolin Kapernik se bas pojavio ne za vrijeme Trampa nego upravo prije prvih izbora. Sta sve demokrate i njihovi mediji cine, da dobiju izbore, pod cijenu smrti covjeka. Ili bolje je reci taj jedan za njih nista naspram tolikih zrtava sirom svijeta, Irak, Afganistan, Sirija mi, itd. Ljudi selibritiji kao Lebron su ili u velikoj zabludi ili dio ove price.

kaligula

pre 3 godine

To ce mozda da ti pojasni neke stvari, kad vec osnovna i srednja skola nije.
(Mikii, 28. maj 2020 21:16)

Ali zato u ljepoj tvojo je toliko divno da visiš ovde godinama i nas podučavaš. Primitivus.

Nick

pre 3 godine

Sto se tice tvog komentara da crnce "vaspitava ulica", zasto je to tako? Zato sto je tkzv. "War on Drugs" nesrazmerno uticao na hapsenje i osudjivanje sve vecih broja crnaca.

Kao sto sam vec napisao, iako nema prakticne naucne razlike izmedju krek kokaina i kokaina u obliku praska (krek je jeftinija droga), do 2010. postojala je obavezna minimalna kazna od 5 godina za posedovanje kreka. Za jedan jedini gram kreka kazna je bila i do 100 puta veca u odnosu na posedovanje kokaina (zakon je promenjen 2010. i taj odnos je sada 18:1). Takodje, belci koji su koristili kokain su imali mnogo vece sanse da ih sud osudi na program odvikavanja, dok su crnci jednostavno osudjeni.

Belci vise koriste droge u Americi od crnaca. To je cinjenica.

Belci vise koriste "teske" droge u Americi od crnaca. I to je cinjenica.

Uprkos ovim cinjenicama, mnogo vise crnaca je sasvim nesrazmerno osudjeno na kazne od belaca.

I sada dodje neki pametnjakovic i napise da je "rasizam prenaglasen". Imas najveci kompendijum znanja ikada (internet) i pravis svesni izbor da do kraja zivota ostanes jedaj veliki ignoramus.

Sulic igor

pre 3 godine

Naravno, z razliku od slobodarskih rusa i kineza, opet ti ameri! Poznato je da su rusi, koji svakih 15 dana " zaprepaste " zapad novim oruzjem imuni od toga! Njihovi geleri iz granata koje sipaju po siriji i iraku imaju sonar koji m0nepogresivo raspoznaje dijete, zenu civila. ..od terorista! A "unutarnje nrprijatrlje "rijesavaju tako da se neki novinar poklizne na koru od Banane. ..Kinezi su na studente na tienanmenu poslali ruze a oni htjeli gladiole. ..Koja propaganda kod vas. .

Dušan

pre 3 godine

@Nick
Ehrlichmann je umro 1999, a taj novinar, German Lopez se 2016. setio tog navodnog citata - naravno, bez i jednog dokaza za to. Prema tome, zaboravi.

lako

pre 3 godine

@Radujem se svakim lošim vestima iz te monstrum države.
Sve najgore im želim.

Verovatno uzgred sebe smatraš pravoslavcem?
(Predrag, 29. maj 2020 05:13)

Ni slucajno. Ateista sam, smatram sebe superiornijim od bilo kog vernika i svoju ateističku superiornost vrlo rado nabijam svima na nos širom društvenih mreža. Zašto pitaš?

only fools and horses

pre 3 godine

Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.
(coaco, 29. maj 2020 06:33)

Pa dobro, ti nastavi da gledaš hrvatijanske televizije, ili bosnijanske ili koje već gledaš.
Osim to za gladne (teško da ima puno gladnih u SAD), sve ostalo što je napisao je tačno.

UDBA

pre 3 godine

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.
(TATA, 29. maj 2020 07:46)

Ala si mu odgovorio, svaka ti cast... Vjerovatno i ti visis po vas bijeli dan na YT kanalima punim teorijama zavjera, a ne znas elementarne stvari/podatke!

To su nasi narodi, sebi daju za pravo da sve znaju i u sve se razumiju, a ne umiju sebi da stvore zivot dostojan covjeka nego je od njih po prvi put u istoriji ljudima da napravio jedan masin-bravar...

m1k3

pre 3 godine

@Nick i mnogi drugi levo orjentisani
Prvo, NYC je jedini koji opsirno, svake godine pravi presek svih krivicnih dela prema rasi izvrsioca.
Prvo, samo 56% krivicnih dela se resi, i od tih resenih, 51% su pocinili afro-amerikanci. Najveci broj ne resenih su takodje pocinili oni, posto su to u najvecem delu prijavljena krivicna dela prema drugim afro-amerikancima.
Ako sva krivicna dela pokusavate da pravdate ekonomskom pozicijom u drustvu, onda bi bilo za ocekivati bar priblizan broj pocinitelja iz grupe hispano-amerikanaca, posto su oni cak i u dobroj meri ilegalci, i svako hvatanje je vec krivicno delo sa poznatim izvrsiocem. Medjutim, statistika kaze da oni pocine manje od 30% dela. Znaci, afro-americka populacija u NYC pocini 40% vise krivicnih dela od latino populacije.
U NYC zivi 26% hispano-amerikanaca, 25% afro-amerikanaca, 45% belaca i 4% azijata.
Nije ovde rec o rasizmu, nego jednostavno generacije odrastaju na shvatanju da ne moraju da rade, da ce dobiti socijalnu pomoc, a sta im zafali uvek mogu da otmu/ukradu...
Morgan Friman je najbolje govorio na tu temu, i postao nepozeljan od strane holivudskih levicara. Bolje oni znaju od afro-amerikanca koji je odrastao u dubokom jugu...

Nick

pre 3 godine

"Ehrlichmann je umro 1999, a taj novinar, German Lopez se 2016. setio tog navodnog citata - naravno, bez i jednog dokaza za to. Prema tome, zaboravi.
(Dušan, 29. maj 2020 01:37)"

Ne znas ni kako se zove covek - Baum, i to je napisao jos 1994. godine.

Evo tajnog dokumenta iz Niksonove Bele Kuce - https://thenewyorker.typepad.com/online__georgepacker/files/dividing_the_democrats1.pdf

Ajde procitaj malo, pa mi se javi.

Jos jedno skolovanje.

tocka

pre 3 godine

Nisam vernik, ali je Porterov pristup ispravan. Ako samo dolivamo ulje na vatru ništa dobro od toga neće ispasti. Najlakše je mrzeti. Mnogo je teže zastati i kontrolisati emocije i razmisliti o svim posledicama. On nigde nije branio policajca ili je izjavio nešto protiv protesta. Šta je zapravo poenta ove njegove izjave, da sad ne treba ni zbog jednog manijaka osudjivati sve policajce ili belce, nego tražiti prisustvo suda, tojest pravde, jer kada tražiš oprost nekog, direktno ga smeštaš pred sud. Znači tražimo pravdu, ali ne zaboravimo razlog zbog kog to tražimo. Ne da bi se zli nazladjivali zlobom, nego da bi se zlo sprečilo.

Nick

pre 3 godine

https://www.nytimes.com/1994/05/18/us/haldeman-diary-shows-nixon-was-wary-of-blacks-and-jews.html

Dusane, je l' imas sta da kazes i o ovome?

Nick

pre 3 godine

@m1k3

Nije problem sto si nepismen, vec sto si intelektualno neposten. Nista od toga sto si napisao nije tacno. FBI radi presek na osnovu hapsenja. Nisi citirao nijedan izvor. Ajde lepo ctrl + F, "Nick" pa procitaj odgovore na ovoj temi pre nego sto krenes da se blamiras.

Poznato je da migranti cine manje zlocina od domorodaca, tako da je to sasvim pogresno poredjenje.

Миленко

pre 3 godine

Нема везе које је расе, полиција се слуша, тачка. Сумњам да су га без разлога пиновали за асфалт.

Aloha

pre 3 godine

Zivim u Americi. Nije raj na zemlji, to je zemlja velicine Evrope sa izmesanim rasama, narodima, kulturama. Jednostavno statisticki su vece sanse za lose stvari da isplivaju isto kao i dobre. Kao da poredite selo od 100 ljudi i Beograd od 2 miliona pa citate u hronici sta se radi po BG i krstite se tim "zlim Beogradjanima".

Ovi sto nam zele gradjanski rat, zelim im da oni i njihovi bliznji odbace sve sa Zapada (internet, tehniku, pauze u radnom vremenu, sindikalno organizovanje, zastitu na radu i sl.) i predju u unutrasnjost Rusije, Kine, Indije ili Afrike i zive i rade po njihovim pravilima.

I nije Amerika uzela bukvalno sve, tu mantru vam bacaju korumpirani politicari koje sami glasate.

Pozdrav.

as

pre 3 godine

Usa je jedna odvratna zemlja, u kojoj milioni ljudi bukvalno nemaju šta da jedu, gde je rasizam naizraženiji, gde ne postoji zdravstvena zaštita.
Usput ta zemlja bombarduje druge i ubija ljude po svetu.
Nama su oteli dosta teritorija u ratovima sad.
Jedva čekam da se raspadnu, navijam za neki građanski rat kod njih.

Mikii

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?
(kako, 28. maj 2020 20:56)

Naravno da si zbunjen, zato i jesi deo zatucanih rusofila. Neka ti stotine hiljada tvojih Rusa u Americi objasne sta rade u toj zemlji punoj nasilja, rasizma i siromastva. To ce mozda da ti pojasni neke stvari, kad vec osnovna i srednja skola nije.

kako

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?

preuveličavanje

pre 3 godine

Sa američkom policijom nema šale. Ne verujem da je ovde reč o rasizmu, isto bi postupili sa svakim divljakom, a siguran sam da je preminuli divljao iz sve snage. Izmedju ostalog i zbog ovakvih priča i preterivanja poznatih afroamerikanaca (propagande).
Što se tiče crnaca uopšte, svete se za ropstvo svaki dan nad belkinjama, pa i na našem prostoru, tako da..

Oliver

pre 3 godine

Ne opravdavam policajca zbog nedozvoljenog zahvata koji nije smeo da uradi,ali preko 50% krivicnih dela u Americi pocine Afroamerikanci iako cine samo 12% ukupnog stanovnistva. I preminuli Flojd je bio kriminalac koji je falsifikovao dokumenta. Zato nije ni cudo sto policajci imaju predrasude i stereotipe prema toj manjinskoj grupi. Tesko da policija hapsi nevine ljude. Pravo pitanje je zasto se oni toliko bave kriminalom kada imaju iste sanse kao i svi drugi Amerikanci o cemu svedoci veliki broj crnih sportista,glumaca,voditelja,politicara ukljucujuci Obamu sto znaci da mogu da uspeju postenim radom?

Ttg

pre 3 godine

Interesantno, 90 odsto poginulih policajaca stradaju od ruke afroamerikanaca(podatak same drzave). Tada cutite. Inace, policajci u ovom slucaju treba da odgovaraju

slobodan milic

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema

Skateboarder

pre 3 godine

@ Aloha

Živiš u Americi, a ne znaš da samo Texas veličine čitave EU, ejj? Dje ti zapravo živiš, kad kažeš da je Amerika veličine EU?

rodjaksasela

pre 3 godine

Lik kaze preko 50 posto krivicnih dela pocine crnci. Iako to nije istina, da vam objasni cika nesto, Americki sistem je ustrojen tako da ako si rodjen kao crnac u siromasnoj ili prosecnoj familiji, mozes da uspes i da imas iole normalan zivot ako pod a. zivis kao rob, radis od 9 do 5 i plustas na povrsini u nadi da ce ti dete biti pod b. Da budes reper ili sportista ili nesto slicno, u prevodu da zabavljas bogate belce ili pod c. Da se potpuno odreknes tradicije, nacina, zivota, govora i bilo kakve veze sa africkim korenima, da usvojis ponasanje i vrednosti belog coveka.

sima

pre 3 godine

Radujem se svakim lošim vestima iz te monstrum države.
Sve najgore im želim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lako, 28. maj 2020 21:00)

Nisi nista bolji od ovih policajaca.

Jumko

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!

leto

pre 3 godine

Kad ljudi koji štampaju novac odluče da se isele iz Sad i pređu u neku drugu državu, tamo će izbiti takav građanski rat da neće ostati kamen na kamenu.
Njih u životu drži samo taj dolar koji se štanca bez pokrića.

dimitrije

pre 3 godine

Nigde toliko zla nije naneseno ljudima koliko u Americi. Prvo je nasilno nestalo 80 miliona Indijanaca, a onda najstrasnija tlacenja crnaca punih 300 godina. Kad dodje sve na naplatu bukvalno im pakao nece biti ravan.

Rasizam je preuveličana stvar!

pre 3 godine

Možda je nekad bio rasizam (sedamdesetih to je bilo max 15% žena da su im crnci prihvatljivi) danas je to samo propaganda. O kakvom rasizmu pričamo kad po anketama 90% belih žena u Americi 70% u Evropi i 85% u Srbiji nema ništa protiv seksa i veze sa crncima??? U vezi braka su naravno procenti dosta manji, ali to je opet zbog okoline.
Naravno, vremenom će ovi procenti rasti (kako se i muškarci budu mirili sa ovim činjenicama).

Nick

pre 3 godine

"Interesantno, 90 odsto poginulih policajaca stradaju od ruke afroamerikanaca(podatak same drzave). Tada cutite. Inace, policajci u ovom slucaju treba da odgovaraju
(Ttg, 28. maj 2020 21:02)"

Kako te nije sramota da tako bezobrazno i rasisticki lazes?

Evo zvanicnih podataka iz 2017. godine od strane FBI-a...

FBI - Officers Feloniously Killed

"In 2017, 46 law enforcement officers died from injuries incurred in the line of duty during felonious incidents."

"By region, 24 officers were feloniously killed in the South, 11 officers in the Midwest, 6 officers in the West, 3 officers in the Northeast, and 2 officers in Puerto Rico."

"26 of the alleged offenders were White, 16 were Black/African American, 1 was American Indian/Alaska Native, and 1 was Asian"

tiberije

pre 3 godine

ko nije bio preko nema predstavu o odnosu belaca prema crncima i obrnuto.crnac recimo ako si dobar sa njim za nedelju dana ce te pozvati u dom i smatrace te novim clanom porodice belac ako si bas bas dobar sa njim pozvace te za godinu dana.beli amer kada ti kaze dobar dan veliki je znak pitanja da li ti to zaista i zeli.crnac ako ti ne zeli dobar dan nece ti se ni javiti.policija je jedna od najsurovijih u svetu ali radi svoj posao manje vise po propisanom zakonu.kod nas da je takvo ovlascenje policije kriminal bi bio sveden na statisticku gresku. mladi kosarkas je vaspitavan i negovan kao hriscanin i naravno odgojen je za razliku od svojih tamnoputih drugara sa odredjenim pedigreom pa se nije bas susretao sa krimosima ali svi ostali kosarkasi su itekako sa podebelim dosijeima i stalno zive sa ucenama kako ce se to izvuci iz fioke ako nesto ne urade kako treba.
(nebitan srbin, 28. maj 2020 23:04)

Kao neko ko živi u Americi već 15 godina mogu samo da kažem da lupas ko Maksim po diviziji.
Crnci cine 13% stanovnistva i odgovorni su za za 53% svih ubistava u americi.
Crnci su najčešća žrtva crnaca tako da je preko 85% ubijenih stradalo od ruke drugog crnca.
Preko 64% svih crnaca se radja van porodice, brak kao institucija gotovo da ne postoji i umesto toga imaš baby mamas tako da često imaju po 10-15 deteta sa raznim ženama o kojima brine država.
Takodje preko 50% svih socijalnih davanja otpada na 13% crnaca.
Najopasniji gradovi za život su ini u kojima su oni većina Detroit, Baltimore...

Policija ima veća ovlašćenja zato sto svako ovde ima pištolj sa sobom i više policajaca strada u americi nego bilo gde drugde u razvijenom svetu.

Žalim za stradalom žrtvom ali korišćenje ovoga ne rešava strukturne probleme crnaca u americi a osnovni je da kod njih institucija porodice je marginalizovana i samohrane majke dovode na svet decu koju vaspitava ulica.

Sve ostalo je novinarski senzacionalizam od strane petparackih medija

Ikac

pre 3 godine

(Ttg, 28. maj 2020 21:02)

Odakle ti taj podatak, majke ti? Daj neki link.

A inače komentari u Srbiji nakon ubistava crnaca od strane policije su krajnje interesantni. Logika mi kaže da kao narod koji nikad nije probljavao "manje od sebe", naprotiv, kao narod koji doživljava nefer tretman od strane policije u sopstvenoj zemlji, kao narod koji gaji ogorčenost prema Americi i njihovom tretmanu "malih" država, naroda i rasa, treba da budemo masovno na strani ovih ugnjetavanih. Ipak, nije tako. Samo da vas podsetim da isti ti koji su praktikovali ropstvo i na nas istočno-evropljanje gledaju kao na manje od sebe, a ne kao pripadnike neke arijevske bele rase. Valjda je istorija to trebalo da vas nauči.

Boba

pre 3 godine

Mali je hteo biti pristojan i na duhovni način pristupiti situaciji. Iako je molitva u svakom slučaju glupa i besmislena, momak je ispao naivan, ali ne vidim razlog da ga napadaju.

Nick

pre 3 godine

"ali preko 50% krivicnih dela u Americi pocine Afroamerikanci iako cine samo 12% ukupnog stanovnistva."

Evo ga pristalica etatizma i lokalni konzervativac (citaj: fasista) Oliver da bezocno laze. Juce je njegov procenat bio 11%, mozda ce sutra biti pravih 13%. Mali lazljivac koji prenosi neo-nacisticke statistike bez ikakvog konteksta.

Prvo, to je statistika koja je stara vise od 2 decenije (iz 1995. godine je). Pravi procenat je 37,5% (FBI statistika za 2016/17) i to se odnosi na ukupna hapsenja, a ne osobe koje su osudjene, pa da mozemo definitivno da kazemo da su "odgovorne"... Hmmm, pitam se koja grupa ljudi se najvise lazno hapsi u Americi?

Drugo, u podrucjima koja nisu prosla kroz policijsku reformu, procenjeno je da je cak 16-33% hapsenja crnaca potpuno neosnovano. Naucna studija iz 2010. godine -"Understanding the effects of antiprofiling policies"

Trece, iako belci koriste droge isto koliko i crnci, ili cak vise, mnogo je verovatnije da budes uhapsen kao crnac u Americi za koriscenje droge. Belci transportuju drogu vise od crnaca, ali je vise crnaca zaustavljeno od strane policajaca. Crnci se osudjuju na vece kazne.

Iako nema skoro nikakve razlike izmedju kreka i kokaina (efekt), kokain vise koriste belci, dok krek vise koriste crnci. Za posedovanje kreka je do 2010. godine postojala obavezna minimalna kazna od 5 godina i odnos od cak 100:1 za kazne u odnosu na kokain (sada je 18:1 i obavezna kazna je ukinuta).

coaco

pre 3 godine

Usa je jedna odvratna zemlja, u kojoj milioni ljudi bukvalno nemaju šta da jedu, gde je rasizam naizraženiji, gde ne postoji zdravstvena zaštita.
Usput ta zemlja bombarduje druge i ubija ljude po svetu.
Nama su oteli dosta teritorija u ratovima sad.
Jedva čekam da se raspadnu, navijam za neki građanski rat kod njih.
(as, 28. maj 2020 20:59)
Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.

Idi begaj

pre 3 godine

A zašto policajac drži koleno na vratu?
Ukrao?Prevario?
Puno više crnaca pljačka itd od belaca?
Zašto?
Zato što nemaju ista prava itd..?
Uh,emeri bakćite se sa svojim problemima,smor je,samo ostavite ostatak sveta na miru.
Žanjete što ste i sijali.Poslednji robovlasnici na svetu dele pravdu,humanost i ljudskost po celoj kugli.
Bombardovanja,nedemokratske vlade,lažna nuklearna postrojenja.
Pitanje je kada će ih njihovi unutrašnji problemi izbrisati.
Počelo je pa krive kineze,ruse,huawei,severni tok,pussys and potatos.

O RUCK

pre 3 godine

Kakav idiotizam. Ovakve "ljude" bili oni policajci ili bilo koje drugo zanimanje treba odmah u gasnu komoru. Sve drugo takvi zlotvori ne razumeju!!! Tako postupati s jednim zivim bicem (ma koje rase bilo) gde velika grupa naoruzanih policvajaca ovako postupa s prakticno nemocnim zivim bicem normalnom mozgu je neshvatljivo.

Nick

pre 3 godine

Evo ga jos jedan banalni papagaj koji ponavlja neo-nacisticke meme-ove koje je procitao na Fejsbuku verovatno.

Siromasni crnci i siromasni belci procetualno su odgovorni za isti broj zlocina. Dolazimo do zakljucka da onda nije problem rasa, vec samo siromastvo. Procentualno ima vise siromasnih crnaca nego belaca zbog istorijskog sistematskog rasizma i diskriminacije (ropstvo, segregacija, rat protiv droge).

Evo sta John Ehrlichman ima da kaze o tom famoznom ratu protiv droge:

"'You want to know what this was really all about?' he asked with the bluntness of a man who, after public disgrace and a stretch in federal prison, had little left to protect. 'The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I’m saying? We knew we couldn’t make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did.'"

Znas da citas rasisticke meme-ove po Fejsbuku, siguran sam da ces znati da procitas i ovo.

Darko

pre 3 godine

I onda, i onda ti dodaju razni skotovi, palmeri, greneli i ostali i pričaju kako ti treba da radiš.
Zemlja rasizma, zemlja neravnopravnosti i opet kažu da ti ne znaš.

coaco

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)
BRAVISIMO za komentar. Pravo medju rogove.

leone sergio

pre 3 godine

(Ikac, 28. maj 2020 21:22)
Ovde je vecina na strani ubijenog, samo jedan komenar glasi da 95% policajaca strada od afroamerikanaca. Licno i ja sam uvek na strani ugnjetanog. Ne znam da li citamo iste komentare?

nebitan srbin

pre 3 godine

ko nije bio preko nema predstavu o odnosu belaca prema crncima i obrnuto.crnac recimo ako si dobar sa njim za nedelju dana ce te pozvati u dom i smatrace te novim clanom porodice belac ako si bas bas dobar sa njim pozvace te za godinu dana.beli amer kada ti kaze dobar dan veliki je znak pitanja da li ti to zaista i zeli.crnac ako ti ne zeli dobar dan nece ti se ni javiti.policija je jedna od najsurovijih u svetu ali radi svoj posao manje vise po propisanom zakonu.kod nas da je takvo ovlascenje policije kriminal bi bio sveden na statisticku gresku. mladi kosarkas je vaspitavan i negovan kao hriscanin i naravno odgojen je za razliku od svojih tamnoputih drugara sa odredjenim pedigreom pa se nije bas susretao sa krimosima ali svi ostali kosarkasi su itekako sa podebelim dosijeima i stalno zive sa ucenama kako ce se to izvuci iz fioke ako nesto ne urade kako treba.

slobodan milic

pre 3 godine

Za drmr:
Ne razumem ?
1960 god. poceo sam da treniram judo i jos uvek treniram.
Mnoge sam "udavio" na opisan nacin i mnogi su mene "udavili" na opisa nacin.

Vilfredo Leon

pre 3 godine

Da li je moguce da bas niko od silnih teoreticara zavjere sto teoretisu o koroni i 5 g mrezi ne pomisli da je ovo sve iscenirano. Samo da nepomenem i Kolin Kapernik se bas pojavio ne za vrijeme Trampa nego upravo prije prvih izbora. Sta sve demokrate i njihovi mediji cine, da dobiju izbore, pod cijenu smrti covjeka. Ili bolje je reci taj jedan za njih nista naspram tolikih zrtava sirom svijeta, Irak, Afganistan, Sirija mi, itd. Ljudi selibritiji kao Lebron su ili u velikoj zabludi ili dio ove price.

SrbAmer

pre 3 godine

@Taurunum, pitaj se gde bi Srbija sa svojim ksenofobnim gradjanima bila da ima heterogenost po pitanju nacionalnosti, rase i religije kao Amerika. U toj zemlji je tolika pomesanost ljudi koji su dosli ili imaju korena sa skoro svake strane sveta da je na zalost normalna pojava da i dalje tinja rasna netrpeljivost koja se makar u drustvu i kroz institucije apsolutno NE tolerise. Bas bih voleo da vidim kako bi se u Srbiji gradjani i institucije borile za jednaka prava svih da u njoj zivi npr. milion Kineza, sedamsto hiljada crnaca i milion i po muslimana? Ha, kako? Nema NIJEDNE zemlje koja ima toliku heterogenost kao USA i ne tupite ga vise. Inace, za ove policajce nadam se da ce biti osudjeni na maksimalne kazne, da ne bude zabune na cijoj sam "strani". Ali isto tako, vrlo malo se prica u javnosti o sovinizmu koji crna populacija (ne svi naravno) neguje prema belcima, uglavnom mladja populacija- licno sam imao takvih situacija mnostvo puta, pogotovo u ugostiteljstvu gde nece da ti kazu ni "izvolite" ni "dobar dan", cak ni da te pogledaju.

drmr

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19)

Kao sto sam i ranije pisao za neke druge teme, nemojte pisati o necemu sto ne razumete u potpunosti. Hvala.

Brane

pre 3 godine

Veza pritisak na vrat arteriju:
Pritisak na vratrne arterije je regularna tehnika na sportskim judo takmicenjima, protivnik izgubi svest, ali je povrati cim pritisak popusti.
U ovom slucaju pritisak je bio samo na jednu vratnu arteriju, ostale tri propustale su krv i preko wilisovog kruga dopremale krv i u onaj deo mozga koji se normalno snabdevao u ovom slucaju pritisnutom arterijom.
Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19)

Znaci ti hoces da kazes da bi on svejedno umro tog momenta pa da ga ovo rasisticko djubre, ludak i cudoviste nije pritisnulo na vrat svom tezinom i gnjecio ga kao zohara na asfaltu koljenom?...da je mogao mislim da bi ga i zapalio na kraju.

Ivan78bg

pre 3 godine

Ono sto meni upada u oci u ovom slucaju je da nisu nestali snimci.KOd nas ne bi se pojavio ni jedan snimak.Kao u svakom slucaju politickog ubistva do sad.Nisu radile kamere,ili radile su ali nisu snimale.Ili prosto nestanu.Amerika je daleko od idelanog sistema ali oni IMAJU SISTEM.Mi imamo pravo jaceg.

Nick

pre 3 godine

Arijevsko bratstvo, banda belih nacionalista (neo-nacista koji veruju u nadmoc bele rase) koji sacinjavaju ukupno 0,1% zatvorske populacije u Americi je odgovorna za cak 18-25% ubistava u zatvorima (svedocenje FBI agenta pod zakletvom). Reci ne (belom) nacionalizmu. Nacionalisti su licemeri po principu. Nacionalizam je najnizi oblik drustvene svesti.

UDBA

pre 3 godine

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.
(TATA, 29. maj 2020 07:46)

Ala si mu odgovorio, svaka ti cast... Vjerovatno i ti visis po vas bijeli dan na YT kanalima punim teorijama zavjera, a ne znas elementarne stvari/podatke!

To su nasi narodi, sebi daju za pravo da sve znaju i u sve se razumiju, a ne umiju sebi da stvore zivot dostojan covjeka nego je od njih po prvi put u istoriji ljudima da napravio jedan masin-bravar...

BataUSA

pre 3 godine

Nesrecan splet okolnosti, radim sa par crnaca, zena, dobri su ljudi, ALI kad ti policajac kaze da stanes STANI! Ako mislis da je pogreio,objasni to sudiji, daj dokumenta, ne prepiri se i ne provociraj,zakon je na njegovoj strani!

TATA

pre 3 godine

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.

Ivan M

pre 3 godine

Poruka je odmerena i u duhu mira. Policajci su ovde napravili katastrofalan potez i ubili čoveka. Za to treba da idu u zatvor. Nije bilo nikakve samoodbrane, niti im je Flojd pretio. Snimak je jeziv i za svaku osudu. Međutim, jedini način da se nešto popravi je da se svi međusobno razumeju, a ne mrze. Potpuno razumem ljude koji su besni u SAD i koji traže pravdu. Društvo tamo nije ravnopravno i to je jasno. Sećate li se kako su probali da nameste policajci Džejmsu Blejku pre nekoliko godina u Nju Jorku? Pa šta onda da očekuje običan crnac? Na žalost, ovo smo videli kad je napadnut Rodni King pre 26 godina - isto su bili nemiri nakon što su policajci oslobođeni, narod je bio kivan i u 2020. se stvar ne samo ponavlja već je još gora. Mogu da pale i ruše, ali odgovor treba tražiti u onome što MPJ poručuje.

Džoni

pre 3 godine

Strašno. Koliki god da je otpor pružao prilikom hapšenja bio je savladan i ovo nije bilo neophodno. Ne razumem šta je ovaj drugi policajac radio toliko i zašto mu nije odmah stavio lisice i završio sa ovom agonijom? Ne verujem da je ovaj imao nameru da ga uguši, ali jednostavno predugo ga je držao u ovakvom položaju i na kraju se desilo to što se desilo. Jezivo je sve ovo. Ugušio bi on ovako i belca, ne verujem da ovde ima rasnih motiva, ali da su kreteni, jesu.

Crni Gruja

pre 3 godine

Ajde kume u 100 marke da je iscenirano namerno izazvana smrt a i epilog kako bi rušili vlast a time i predcednika Trampa, ajde da se kladimo. Sačekajte samo malo, brzo će se sazna.

Goran

pre 3 godine

Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.
(coaco, 29. maj 2020 06:33)

A sta ti gledas, CNN ?
Hoces da kazes da USA ne ide svuda po svetu u ne ubija ?
I ne znam sta ti je srbijanska tv, postoje srpske tv stanice...

slobodan milic

pre 3 godine

Za batu:

Kod hirurske operacije vratne arterije (odstranjivanje plaka), vratna arterija je potpuno blokirana,"preparirana" vise od 1 sata. Wilisov krug obezbedjuje snabdevanje krvlju izolovanog dela. U retkim slucajevima (pacijenti stari oko 80 godina) potrebno je staviti sant.

PS
Broj moje trenerske licence: Judo Savez Srbije 11032

Nick

pre 3 godine

Sto se tice tvog komentara da crnce "vaspitava ulica", zasto je to tako? Zato sto je tkzv. "War on Drugs" nesrazmerno uticao na hapsenje i osudjivanje sve vecih broja crnaca.

Kao sto sam vec napisao, iako nema prakticne naucne razlike izmedju krek kokaina i kokaina u obliku praska (krek je jeftinija droga), do 2010. postojala je obavezna minimalna kazna od 5 godina za posedovanje kreka. Za jedan jedini gram kreka kazna je bila i do 100 puta veca u odnosu na posedovanje kokaina (zakon je promenjen 2010. i taj odnos je sada 18:1). Takodje, belci koji su koristili kokain su imali mnogo vece sanse da ih sud osudi na program odvikavanja, dok su crnci jednostavno osudjeni.

Belci vise koriste droge u Americi od crnaca. To je cinjenica.

Belci vise koriste "teske" droge u Americi od crnaca. I to je cinjenica.

Uprkos ovim cinjenicama, mnogo vise crnaca je sasvim nesrazmerno osudjeno na kazne od belaca.

I sada dodje neki pametnjakovic i napise da je "rasizam prenaglasen". Imas najveci kompendijum znanja ikada (internet) i pravis svesni izbor da do kraja zivota ostanes jedaj veliki ignoramus.

Sulic igor

pre 3 godine

Naravno, z razliku od slobodarskih rusa i kineza, opet ti ameri! Poznato je da su rusi, koji svakih 15 dana " zaprepaste " zapad novim oruzjem imuni od toga! Njihovi geleri iz granata koje sipaju po siriji i iraku imaju sonar koji m0nepogresivo raspoznaje dijete, zenu civila. ..od terorista! A "unutarnje nrprijatrlje "rijesavaju tako da se neki novinar poklizne na koru od Banane. ..Kinezi su na studente na tienanmenu poslali ruze a oni htjeli gladiole. ..Koja propaganda kod vas. .

UDBA

pre 3 godine

Zar nas već 20 godina autošovinisti ne ubeđuju da je SAD raj na zemlji. Otkud sad ovo, rasizam, nasilje, milioni beskućnika i siromaštvo tamo zbunjen sam?
(kako, 28. maj 2020 20:56)

Imam familiju u SAD preko 50 godina i to dosta porodice i reci cu ti da je tamo podjela rasna bila od kad su oni tamo pa do dana danasnjeg, a situacija nije nista gora niti bolja vec samo imamo medije koji te inf za par minuta prosire samim tim i napumpaju (ne msm na ovaj slucaj)
Sto se ekinomije tice (ako ne racunamo koronu) Moji su glasali protiv Trampa, ali su sad za njega jer je podigao Ameriku koliko-toliko na noge koja je pod ObManom i prethodnicima posrnula u svakom smislu.
Primjera radi, preko 9.000 crnaca je u SAD ubijeno od strane policije dok je ObMana bio predsjednik u samo jednom mandatu!

Prestanite vi Srbi da sanjate propast Amerike jer SVI vi idete tamo i na taj "truli" zapad (koji itekako ima mana kao i sve u zivotu) da zivite.
E to sto ste primitivni pa odete u Austriju, Nemacku...Ameriku, Australiju pa srbujete i izigravate "velike Srbende" to govori o vama, ne o tim drzavama koje su vas primile i udomile.

Ja bih vas licno izbacio sve nazad u vase dvoriste koje niste u stanju da ocistite! ;-)

haha

pre 3 godine

@as

Ta zemlja je mozda ce zvucati glupo sada previse glupa za gradjanski rat. Znaci toliko im je glup narod koji su decenijama zaglupljivali da je to prosto nemoguce. Postoji 5-7 % posto bogatih koji bas uzivaju i kod koga rade ovi glupaci. Prosto nema izmedju koga da izbije rat jer ovi sto rade su kod oligarhije su generacijama uceni tako i tako. Ostatak je sirotinja, droga, kurvanje i tracenje zivota. Mislim da ni 10% populacije ne zivi nekakav normalan zivot, zato su sad i u ovakvom stanju.

Simeon

pre 3 godine

Uvek me iznova fascinira glupost onih koji misle da će lojalnošću prema fašistima biti pošteđeni od fašista. To uopšte ne funkcioniše tako, biće pošteđen samo onaj, onoliko i dotle dok im je koristan ("korisna budala"), a ne onaj koji je lojalan. Šta je tu onda glavni problem? Što budala misli da je korisna i što je veća budala misli da je fašistima korisniji.

Ovom dečaku jedino želim da što pre nauči neke stvari o životu i ljudima, bolje na tuđim iskustvima jer će u protivnom neizbežno naučiti na sopstvenom.

Lalo Salamanca

pre 3 godine

00

Ej, ali kada mi, na ovom tlu, komentarisemo nesto... Gde se isti narod ubija, mrzi, deli, svadja... Gde se jedan crnac pojavi u Krusevcu pa nastane haos, gde Francuz dodje pa skonca... Mi drzimo lekcije drzavi koja je veca od Evrope, gde je gomila razlicitih rasa, kultura, pa "mora" doci do ovakvih incidenata... Neprocenjivo!
(Jumko, 28. maj 2020 22:01)

A što "mora" doći do ovakvih incidenata Jumko, to si preskočio da objasniš. I te kako je procenjivo, evo ja ću da ti kažem: mora da dođe jer je ta država sagrađena na ropstvu, nepravdi, mržnji i rasnoj nejednakosti. Da to je ta velika država, veća od Evrope, koju ti veličaš.

bata

pre 3 godine

@slobodan milic, 28. maj 2020 22:19

to o cemu ti pricas ..pritisak na vratne arterije u sportu..tacno je ...samo si zaboravio koliko to sme da traje? Po borilackim pravilima u ringu ...stisak ne sme da traje duze od 20 sekundi, toliko je dovoljno da se onesvesti protivnik ili da mu se zavrti u glavi.. ovde je pritisak trajao celih 5 (pet) minuta!! ...tako da ne pricaj gluposti, i ne siri svoju dalje!!

Ivan78bg

pre 3 godine

@slobodan milic
Covek je ponovio vise puta da ne moze da dise,molio je da ga ne ubiju,umro je pod tim kolenom,ekipa hitne koja je dosla nije napipala puls,to jest covek je bio mrtav,ugusio se.Ima na vratu i u ostalim delovima tela gde je ovaj monstrum drzao kleno i drugih organa osim arterija vratnih.Najgora laz je poluistina.

Zoki

pre 3 godine

Nesretni covek je imao nekih drugih zdravstvenih problema
(slobodan milic, 28. maj 2020 22:19) Šta to znači? Da je nesrećni čovek sam kriv što nije bio zdrav kada ga je ona rasistička svinja držala 5 minuta sa vratom ispod kolena, dok je on molio da ga ne pritiska? Tamo su bila najmanje 3 policajca i oni nisu bili sposobni da ga ubace u kola, nego su ga ovako davili? U kojem sportu se blokiraju arterije na vratu 5 minuta i koja je starost i zdravstveno stanje sportista koji se bave sportovima u kojima se davi protivnik?

lako

pre 3 godine

@Radujem se svakim lošim vestima iz te monstrum države.
Sve najgore im želim.

Verovatno uzgred sebe smatraš pravoslavcem?
(Predrag, 29. maj 2020 05:13)

Ni slucajno. Ateista sam, smatram sebe superiornijim od bilo kog vernika i svoju ateističku superiornost vrlo rado nabijam svima na nos širom društvenih mreža. Zašto pitaš?

Udbasi Krcunovci Golootocani sprdam se sa vama

pre 3 godine

Нема везе које је расе, полиција се слуша, тачка. Сумњам да су га без разлога пиновали за асфалт.
(Миленко, 28. maj 2020 23:58)

Simnjas i da su ga bez razloga ugusili?

Око Соколово

pre 3 godine

А кад наши полицајци повишеним гласом нареде РАЗЛАЗ амери то карактеришу као ПРЕКОМЕРНУ употребу силе.

TATA

pre 3 godine

Preporučujem (+8)

Ne preporučujem (-17)




@Taurunum, pitaj se gde bi Srbija sa svojim ksenofobnim gradjanima bila da ima heterogenost po pitanju nacionalnosti, rase i religije kao Amerika. U toj zemlji je tolika pomesanost ljudi koji su dosli ili imaju korena sa skoro svake strane sveta da je na zalost normalna pojava da i dalje tinja rasna netrpeljivost koja se makar u drustvu i kroz institucije apsolutno NE tolerise. Bas bih voleo da vidim kako bi se u Srbiji gradjani i institucije borile za jednaka prava svih da u njoj zivi npr. milion Kineza, sedamsto hiljada crnaca i milion i po muslimana? Ha, kako? Nema NIJEDNE zemlje koja ima toliku heterogenost kao USA i ne tupite ga vise. Inace, za ove policajce nadam se da ce biti osudjeni na maksimalne kazne, da ne bude zabune na cijoj sam "strani". Ali isto tako, vrlo malo se prica u javnosti o sovinizmu koji crna populacija (ne svi naravno) neguje prema belcima, uglavnom mladja populacija- licno sam imao takvih situacija mnostvo puta, pogotovo u ugostiteljstvu gde nece da ti kazu ni "izvolite" ni "dobar dan", cak ni da te pogledaju.

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
U Srbiji živi 26 različitih nacija i prisutne su sve dominatne religijske grupe.Pored toga je Univerzitet Harvard proglasio Srbiju sa najmanje rasizma na svetu.
Ali glavno da si ti zapljunuo po Srbiji.

DjapeKorleone

pre 3 godine

Porter sad ima jos vece moje postovanje, kakvo razmisljanje, kao da je Gandalf i da ima 500 godina, a ne 21. I treba da se molimo za zlikovce da Bog utice na njih jer Bog ne moze da utice na coveka ukoliko mu covek ne dozvoli ili se ne pomoli za nekog drugog.

Gavra

pre 3 godine

"Neka ti stotine hiljada tvojih Rusa u Americi objasne sta rade u toj zemlji punoj nasilja, rasizma i siromastva.
(Mikii, 28. maj 2020 21:16)"

U Americi zivi 4 miliona stanovnika koje se izjasnjavaju da su svedskog porekla.Mozes naci podatke da se iz Svedske u SAD u periodu 1851.-1900. iselilo milion svedjana,u 2012. godini skoro 52 000 svedjana se iselilo u SAD.Da li to onda obavezno znaci da je Svedska losa zemlja za zivot u kojoj nema demokratije?

Ccc

pre 3 godine

Svi vi koji opravdavate ubistvo i branite na neki nacin pandura treba da sagledate stvari iz sire perspektive. Da li je preminuli gospodin imao oruzje, nije, da li je doticni gospodin pruzao otpor na snimku, nije, da li je bio privodjen zbog droge, ubistva, silovanja, nije nego zbog prevare, da li znate koliko belaca se u americi uhapsi zbog prevare I utaje poreza, mnogo ali mnogo vise nego crnaca jer imaju bolje plate, pozicije I mogucnost da muljaju,da li ste culi da je neki belac ubijen zbog toga od strane policije, da li ste culi da je policajac ugusio nekog belca kolenom dok je bio vezan lisicama bespomocan na podu, Amerika je najrasistickija zemlja u svetu I to sam imao prilike da vidim vise puta dok sam boravio tamo, pogotovu u mestima I gradovima na jugu gde I dalje zive zatucani belci koji nisu videli nista vise od svojih robovlasnickih imanja.

only fools and horses

pre 3 godine

Gledas i slusas propagandu na srbijanskoj tv. Cak bi i ja dobio takav dojam de nezivim u usa 25g.
(coaco, 29. maj 2020 06:33)

Pa dobro, ti nastavi da gledaš hrvatijanske televizije, ili bosnijanske ili koje već gledaš.
Osim to za gladne (teško da ima puno gladnih u SAD), sve ostalo što je napisao je tačno.

Bravo

pre 3 godine

Košarkaš je dao pravu hrišćansku poruku, da ste bar malo čitali Bibliju, znali bi ste to!!!!!!!
(niko i ništa, 28. maj 2020 21:52)

E pravi komentar si napisao i pogodio sustinu posto se nase veliko-srbende busaju u grudi kako su oni velike patriote i hriscani, pravoslavci. Pokusavaju da nam nametnu pravoslavni kalifat, a Bibliju su vidjeli samo u nekom americkom filmu!

Ovo vazi i za crkvene poglavare koji sa Bogom i religijom imaju veze koliko i ja kao ateista, ali eto, i Kuran i Bibliju sam citao ;-)

Маркец

pre 3 godine

Учио нас је Христос да требамо опростити својим непријатељима. На жалост ја у свом животу нисам успео то да урадим много пута али има наде и за мене кад видим овог младог играча!

Nenad

pre 3 godine

Iako nema skoro nikakve razlike izmedju kreka i kokaina (efekt), kokain vise koriste belci, dok krek vise koriste crnci. Za posedovanje kreka je do 2010. godine postojala obavezna minimalna kazna od 5 godina i odnos od cak 100:1 za kazne u odnosu na kokain (sada je 18:1 i obavezna kazna je ukinuta).
(Nick, 28. maj 2020 23:12)
Ti Nick neznas o drogama nista, mozda je I tako bolje za tebe. Cuj nema razlike izmedju kreka I kojaina....

Lio

pre 3 godine

Koga oni sve puštaju u policiju. Ovo je gore nego kod nas. Ovaj policajac je totalni debil. Ali sam siguran da će se izvući samo sa nekom usmenom kaznom. Što je neko rekao America land of idiots.

kaligula

pre 3 godine

To ce mozda da ti pojasni neke stvari, kad vec osnovna i srednja skola nije.
(Mikii, 28. maj 2020 21:16)

Ali zato u ljepoj tvojo je toliko divno da visiš ovde godinama i nas podučavaš. Primitivus.

Lelemood

pre 3 godine

@Ivan M

Tako je. Al nazalost, vecina ljudi nije u stanju to da razume, da shvati. Mnogo je ljutnje, besa i mrznje... frustracija. I zbog toga su "slepi". Al to je vec problem koji moraju da rese sa samim sobom, za pocetak da nauce da oprastaju.

1712

pre 3 godine

(tiberije, 28. maj 2020 23:23)


Ja ne razumem o cemu ti pricas? Da li je crnac pucao na policiju, da li je imao oruzje?? Nije. Sve ostalo o cemu pises je tacna statistika ali to u ovom slucaju nema veze. Ovo je ubistvo. Najgore je sto ostali policajci to gledaju?? I oni su saucesnici. I posle je logicno da se sve okrece na rasisticke probleme. Ovako oni nece da se rese, samo se produbljuju. Cisto ubistvo nenaoruzanog i nemocnog coveka. Neko pise , da je imao zdavstvenih problema..Kakve to ima veze? Da nije bilo ovakvog postupka policije covek nebi umro...Meni je zalosno kad ovo gledam.

Sani Kroket

pre 3 godine

Kakva stoka! Vezao si ga, na podu je, tesko da ce bilo gde pobeci, ali ne, morao je i kolenom na vrat da mu stane! I treba da mu sude za ubistvo!

zhol

pre 3 godine

Pa ne znam sta je toliko lose u ovom njegovom komentaru. Nije covek rekao da ne treba da odgovaraju, da ne treba sistem da se menja, nego da se treba moliti Bogu da "vrati par ovcica svojih zabludelih na put". Mislim, ja nisam neki vernik, ali cini mi se da bi Isus isto nesto tako rekao u ovoj situaciji, pa bi verovatno danas i sam Isus bio isprozivan po drustvenim mrezama :D

Powerslave

pre 3 godine

Naivan komentar (u smislu da ne kapira da se rasizam koji je uzgajan vekovima neće rešiti molitvom), ali u suštini nije ništa loše rekao.

Dušan

pre 3 godine

@Nick
Ehrlichmann je umro 1999, a taj novinar, German Lopez se 2016. setio tog navodnog citata - naravno, bez i jednog dokaza za to. Prema tome, zaboravi.

darko

pre 3 godine

Uopste mi ne ide u glavu to ubistvo, covek prvo bez razloga drzi koleno coveku na vratu a ovaj u lisicama na podu na stomaku i jos ih he 2ca policajaca i ovaj kuka moli ga on nista i jos kad se ovaj onesvestio pa umro ovaj nije skidao nogu dok nije došla hitna pomoc, pa ako treba hitna pomoc bas zbog toga sto mu ti drzis koleno na vratu zasto ga je..no i dalje drzis, kao da je namerno hteo da ga ubije... Totalno neshvatljivo zatecen sam, dozivotna robija treba

tocka

pre 3 godine

Nisam vernik, ali je Porterov pristup ispravan. Ako samo dolivamo ulje na vatru ništa dobro od toga neće ispasti. Najlakše je mrzeti. Mnogo je teže zastati i kontrolisati emocije i razmisliti o svim posledicama. On nigde nije branio policajca ili je izjavio nešto protiv protesta. Šta je zapravo poenta ove njegove izjave, da sad ne treba ni zbog jednog manijaka osudjivati sve policajce ili belce, nego tražiti prisustvo suda, tojest pravde, jer kada tražiš oprost nekog, direktno ga smeštaš pred sud. Znači tražimo pravdu, ali ne zaboravimo razlog zbog kog to tražimo. Ne da bi se zli nazladjivali zlobom, nego da bi se zlo sprečilo.

b.

pre 3 godine

Ljudi pogledajte video pa komentarisite. Za ovo bice na snimku je jedina pravedna kazna električna stolica. Ovoliku bezdusnost jos nisam video.

Sotir

pre 3 godine

Čemu ovakvi komentari? Šta, sad treba da pravdamo postupak ovog policajca. Ljudi, on je ubio čoveka i jedina pravda za njega je zatvor i to poduži.

ronin

pre 3 godine

Nadam se kada bude otisao u zatvor i njemu neko isto ovako stati za vrat! Ova budala sa znackom jednostavno uziva u mucenju drugih ljudi i treba ga odstraniti iz drustva.

Elvis je ziv

pre 3 godine

Upozoravamo vas da je video kako policajac kolenom stoji Džordžu Flojdu na vratu veoma uznemirujući.

Juce objavljujete vest o godisnjici smrti skoro 400 Peruanaca na utakmici sa Argentinom, vidoh grdnu mrtvu decu i nema ovakvog upozorenja.

Nick

pre 3 godine

"Ehrlichmann je umro 1999, a taj novinar, German Lopez se 2016. setio tog navodnog citata - naravno, bez i jednog dokaza za to. Prema tome, zaboravi.
(Dušan, 29. maj 2020 01:37)"

Ne znas ni kako se zove covek - Baum, i to je napisao jos 1994. godine.

Evo tajnog dokumenta iz Niksonove Bele Kuce - https://thenewyorker.typepad.com/online__georgepacker/files/dividing_the_democrats1.pdf

Ajde procitaj malo, pa mi se javi.

Jos jedno skolovanje.

Bex

pre 3 godine

Ceo snimak je bas mucan, policajac je hladnokrvni ubica, monstrum. Imao je nameru da ga ubije, tu nema sumnje. Pozvali su hitnu pomoc pre nego sto je lik pao u nesvest, sto znaci da su znali ishod. Cemu hitna pomoc, lik je bio bivsi ragbista i njih trojica su ga drzali na zemlji, nije bio ranjen od pucnjave, niti povrednjen a nije imao nikakvo oruzje. Bio je savladan i na zemlji sa lisicama. I posle nesvesti je drzao koleno jos citavih 4-5minuta. Na snimuku se vidi cak i kada je hitna pomoc dosla i opipala puls, policajac nastavlja da drzi koleno na njegovom vratu. I to sve zbog sumnje da je sa laznih 20 dolara pokusao da kupi nesto u radnji. Ubica koji nosi znacku i zna da ce proci nekaznjeno i samim tim moze da radi sta hoce. I takav da seta slobodno medju ljude?

Nick

pre 3 godine

https://www.nytimes.com/1994/05/18/us/haldeman-diary-shows-nixon-was-wary-of-blacks-and-jews.html

Dusane, je l' imas sta da kazes i o ovome?

m1k3

pre 3 godine

@Nick i mnogi drugi levo orjentisani
Prvo, NYC je jedini koji opsirno, svake godine pravi presek svih krivicnih dela prema rasi izvrsioca.
Prvo, samo 56% krivicnih dela se resi, i od tih resenih, 51% su pocinili afro-amerikanci. Najveci broj ne resenih su takodje pocinili oni, posto su to u najvecem delu prijavljena krivicna dela prema drugim afro-amerikancima.
Ako sva krivicna dela pokusavate da pravdate ekonomskom pozicijom u drustvu, onda bi bilo za ocekivati bar priblizan broj pocinitelja iz grupe hispano-amerikanaca, posto su oni cak i u dobroj meri ilegalci, i svako hvatanje je vec krivicno delo sa poznatim izvrsiocem. Medjutim, statistika kaze da oni pocine manje od 30% dela. Znaci, afro-americka populacija u NYC pocini 40% vise krivicnih dela od latino populacije.
U NYC zivi 26% hispano-amerikanaca, 25% afro-amerikanaca, 45% belaca i 4% azijata.
Nije ovde rec o rasizmu, nego jednostavno generacije odrastaju na shvatanju da ne moraju da rade, da ce dobiti socijalnu pomoc, a sta im zafali uvek mogu da otmu/ukradu...
Morgan Friman je najbolje govorio na tu temu, i postao nepozeljan od strane holivudskih levicara. Bolje oni znaju od afro-amerikanca koji je odrastao u dubokom jugu...

kilimandzaro

pre 3 godine

@as
Nisam hrišćanin, nisam ni vernik ali se uvek vodim onom hrišćanskom rečenicom. Ne poželi drugome zlo. Ako ni zbog čega drugog, zbog sebe samog. Takvo razmišljanje nije zdravo. Truneš iznutra zbog toga.

TATA

pre 3 godine

Ako se već praviš pametan, potrudi se da pre toga malo proširiš opštu kulturu.
Evropa je po svim parametrima veća od Amerike. To znači da je po površini veća, veći broj stanovnika...Pored toga u Evropi je mnogo veći procenat pravoslavne i muslimanske veroispovesti (pored katolicizma, protestantizma, nego u Americi.
A sada nastavi da pametuješ.
(TATA, 29. maj 2020 07:46)

Ala si mu odgovorio, svaka ti cast... Vjerovatno i ti visis po vas bijeli dan na YT kanalima punim teorijama zavjera, a ne znas elementarne stvari/podatke!

To su nasi narodi, sebi daju za pravo da sve znaju i u sve se razumiju, a ne umiju sebi da stvore zivot dostojan covjeka nego je od njih po prvi put u istoriji ljudima da napravio jedan masin-bravar...
(UDBA, 29. maj 2020 08:00)

POPULACIJA
EVROPA .......742 MILIONA
USA...........330 MILIONA

POVRŠINA
EVROPA........10.18 MIL/KM2
USA............9.83 MIL/KM2

Verovatno si nešto smisleno hteo da kažeš ali ti ne uspeva.

Nick

pre 3 godine

@m1k3

Nije problem sto si nepismen, vec sto si intelektualno neposten. Nista od toga sto si napisao nije tacno. FBI radi presek na osnovu hapsenja. Nisi citirao nijedan izvor. Ajde lepo ctrl + F, "Nick" pa procitaj odgovore na ovoj temi pre nego sto krenes da se blamiras.

Poznato je da migranti cine manje zlocina od domorodaca, tako da je to sasvim pogresno poredjenje.