Sreda, 25.03.2020.

10:00

Što se tiče tenisa, "ništa više neće biti isto"

Izvor: Luka Nikoliæ

Što se tièe tenisa, "ništa više neæe biti isto" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 4 godine

@soderling, nisi ništa dokazao, a ni razumeo moj komentar. Usput, Federer je osvojio RG koliko i Novak, s tim da je igrao više finala, dakle uspešniji je, kao i na W i USO.

Slučajni posmatrač

pre 4 godine

Mislim da je najpoštenije da se sve lepo otkaže/pauzira i da se nastavi sledeće godine tamo gde se stalo ove godine. Poeni ostaju gde su i sada, turniri se nastavljaju po redu koji bi bio... tako da bi sezona počela od marta 2021. I onako je i olimpijada pomerena za 2021, tako da već sada sportisti znaju da moraju da se spremaju za sledeću godinu. Šta je problem da to bude i u tenisu? Ali ipak veliki truniri, vlasnici i sponzori ne žele da gube novac, a onda znamo kako sve ide.

soderling

pre 4 godine

Da se sezona nastavila Federer bi osvojio Rolan Garos 100% i vratio se na broj 1! Zato Novaku ne mogu biti priznate nedelje u kojima se tenis ne igra. Neka mi neko dokaže suprotno.
(Miki, 25. mart 2020 11:23)

U pravu si. I malo dete zna da je Federerov omiljeni turnir Rolan Garos. Tu je najviše titula osvojio, zar ne? Bože, ko sve ima internet.

Cune

pre 4 godine

Neka zamrzavaju šta hoće, Đoković će ostati jedini neporažen cele godine. To su valjda uspeli još samo Usein Bolt i Sergej Bubka. E ne mogu da proglase da je posle 2019. došla 2021. pa da crknu.

Blue moon 2019

pre 4 godine

Ja sam za to da se ne racunaju nedelje iz prostog razloga jer ce onda svi mediji kada bude prestigao Rogera imati ono ali u doba virusa nije se igralo a Djokovicu se racunale nedelje tako da lepo to Novaku ne treba kada se sve nastavi Novak neka nastavi da gazi i to je to.

Vlak

pre 4 godine

@Miki, ti mora da trenutno menjaš Hrista pa znaš nešto što mi ne zmamo. Znači Federer osvaja Rolan Garos i postaje broj jedan. Nisi nam rekao tačno kada se nastavlja ATP i WTA tur. Da li si ti realan čoveče? Odakle tolika mržnja i zavist prema gospodinu Đokoviću "veliki miki"?

Petar Ue

pre 4 godine

Ja ne znam zasto se Đokovic upoređuje sa Federerom, da li je, ili nije goat. To odavno vise nije pitanje, pitanje je da li je Đokovic najbolji sportista svih vremena. Ili je to Džordan..

Miki

pre 4 godine

Da se sezona nastavila Federer bi osvojio Rolan Garos 100% i vratio se na broj 1! Zato Novaku ne mogu biti priznate nedelje u kojima se tenis ne igra. Neka mi neko dokaže suprotno.

iva

pre 4 godine

dok se sezona ne nastavi ne treba računati protekle sedmice kao provedene na prvoj poziciji a čim sezona ponovo krene to treba računati kao 282-gu sedmicu provedenu na prvoj poziciji

micko

pre 4 godine

ne razumem zasto bi se racunalo? verovatno bi novak ostao prvi i prestigao bi federera ove godine, a verujem i da hoce, ali ako se ne igra, i ako je sezona zamrznuta, onda se i lista zamrzava. sta ako ovo potraje godinu dana? nema logike. i ne mozete da predpostavljate nesto za sta niste ni sami sigurni da ce se desiti. Tipa, dominirao bi on sigurno i da nije ove situacije. mozda bi se povredio, ili bi se neko drugi probudio i naosvajao turnire

gedza

pre 4 godine

Ovo je specificna situacija u celom svety.Zato bi trebalo da se tretira na isti nacin kao da je, ne daj BOZE svetski rat.To bi znacilo da koliko god prekid traje,racuna se onome ko je bio prvi u tom trenutku kao da je proveo na toj poziciji IGRAJUCI tenis, sto nije slucaj.Zato neracunati nedelje i poene jer se tanis neigra. Verujem da bi se i No1e slozio sa tim.Pitajte igrace iz prvih 100 jer se njih i tice.

Luftinspektor

pre 4 godine

(terzini, 25. mart 2020 11:20)

Pa nekako mi je logično da se to ne broji, mo'š mislit' drži prvo mjesto dok se uopće ne igraju nikakvi turniri.
I molim vas, ovaj komentar nije hetjerski usmjeren protiv Novaka, to sam čisto tako konstatirao, nebitno ko je na prvom mjestu!

lul

pre 4 godine

@Delija Ma da, sve bi njemu dali, i milione i milione evra nezarađenih, a protiv Novaka su svi u zaveri, svi ga čupaju, otimaju mu sve a on se grčevito bori da opstane. Žalosni su vam komentari svima.

dardan

pre 4 godine

Na sajtu ATP-a piše NOVAK Djoković 282 nedelje na prvom mestu (lista je od 16.03.2020) - Lista koja je trebalo da izađe 23.03.2020 još uvek nije izbačena. Svi čekamo....

terzini

pre 4 godine

ove godine verovatno nece biti tenisa
to automatski znaci da.je glavna lista race lista a tu je novak prvi
tako da novak bice 6 godinu kao.broj jedan
i preci preko 320 nedelja na prvom mestu
to je sto posto tako ako se.ove god uopste nece igrati tenis
pozz

Zoso

pre 4 godine

Da su slučajno Nadal, Marej ili Federer na prvom mestu sve bi se učinilo da to tako i ostane i da se sabiraju nedelje, s pošto je Đoković na prvom mestu(najbolji na svetu svih vremena) onda treba stalno pronalaziti način kako bi se njegovo napredovanje zaustavilo. Drži se Nole.

No1e GOAT already!

pre 4 godine

Pa ako su zamrzli sve poene i svi teniseri zadrzavaju svoje pozicije na rang listi, onda je potpuno logicno da se i No1etu zamrzava njegova pozicija (broj 1) i broje nedelje na prvom mestu. U protivnom, ako svi zadrzavaju poene i pozicije, a No1etu se ne broje nedelje na prvom mestu - to je onda diskriminacija i No1e je jedini koji je ostecen! Ne moze to tako!!!

Nebojša

pre 4 godine

Sa jedne strane nije fer da se računaju tenis je stao ali sa druge strane nije fer ni da se ne računaju on je broj jedan neporazen je ove godine ima 18-0 najverovatnije bi i ostao na vrhu mislim da je najpravednije rešenje računati nedelje do Wimbledona pa ako se isti odloži onda zamrznuti dok se stanje ne normalizuje.

Ime šampiona

pre 4 godine

Koliko je nelogično ovo zamrzavanje.

Ljudi, prošlo je 52 nedelje od nekog turnira, bodovi su istekli, nema ih više. Važe samo godinu dana.

Turnir je odložen, otkazan, ne postoji više, biće opet sledeće godine - svejedno je.

Niko nije bio u prilici da igra turnir i "brani" te bodove - tačnije da osvoji nove - i svima se brišu.

Na rang listi je bolje pozicioniran onaj ko ima više bodova kojima nije istekao rok trajanja sa ostalih turnira mlađih od godinu dana.

I tako redom, sve i da se ne igra do sledeće godine i makar svi izgubili bodove i jednog dana bili na nuli.

Onog momenta kada se ponovo počne naći će se način za žreb i nosioce, to će biti daleko manji problem.

Ovo je jedino pravedno i nosi daleko manje implikacija nego bilo koje drugo rešenje.

love

pre 4 godine

Potpuno je jasno da neće računati ove nedelje Novaku, ali je isto tako potpuno jasno da će to probuditi još veći inat i želju u njemu i da će svakako prestići i taj rekord. Sad kada nema olimpijade sve ce baciti na Grand Slam u sezoni. Pa i neće biti iznenađenje ako ga nole osvoji...

tako nekako

pre 4 godine

zamislite da ova 3 meseca zivota nisu postojala, bodovi ostaju isti, sve do sada se racuna kao da su odbranili bodove sa turnira koje su osvojili prosle godine i tera se dalje po istom principu, kraj priche, Roland Garos se ukida ove godine verovatno i to je to, kakvo pomeranje rasporeda, cista glupost, Wimbldon bi trebalo da se igra mada je i to pod znakom pitanja, realno je da se sezona nastavi na americkoj Turneji, Toronto i Sinsinati, realno je i prekinuta na Americkoj turneji, neka se tu i nastavi..

Kritički Mislilac

pre 4 godine

Zašto da mu se ne priznaju. Tako isto mogu da se ne računaju i nedelje između dve sezone, jer se tad ne igra, što je oko 10 nedelja.

Carapan

pre 4 godine

Jedno ce.. Ostati.. Sigurno.. RF ce.. Ostati.. GOAT.. Pozdrav
(Milos, 25. mart 2020 10:18)



-----------------------------------------------------------------------
Hoce, jos ove godine i to mu je to.

my way

pre 4 godine

Уствари, систем бодовања на АТП туру идеално погодује оваквим ситуацијама. Бодови се одузимају и додају. Нема турнира, нема шта да се одузима и додаје, али бодови су ту. Ти турнири се неће ни одиграти ове године и зато не видим сметњу да листа остане оваква и да се Новаку време урачуна. Следеће године се одбију бодови од 2019. у ово време, ти турнири се одиграју, добију се нови поени и то је то. Пазите, Нолету ништа од овога не одговара, јер би разлику само повећао. Плус, штету од изгубљеног времена за јурење Гренд слемова излишно је и спомињати. Ако неки турнири попут Роланд Гароса буду променили термине третирати их као да се играју онда када би требало и за тај период одбити бодове. Ех, то би Нолету можда и одговарало, али реално било би неправедно и по мени је најпоштеније да се сви ти турнири откажу за ову годину. Просто, тениски распоред је толико нехуман и згуснут, па је немогуће одлагање.

AlCapo

pre 4 godine

Ako ostete Noleta, moze se govoriti o ozbiljnoj teoriji zavere. Nisu mogli da ga pobede na terenu, pa su odlucili da poseju virus i zaustave takmicenja.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Volim Novaka, ali mislim da mu ne treba računati nedelje na prvom mestu, jer je sezona zamrznuta, znaci niko ne igra turnire i nema mogucnost da zaradi poene. Ipak, Novak ce stici Federerov rekord svakako, tako da ne treba da ga brine ovo.

saša

pre 4 godine

ma koga briga...treba bitnije stvari da se menjaju iz korena, tenis i drugi " hobiji" su u drugom planu...Ako mislite da ce posle ovoga sve biti " ok" i da se tako nesto nece desiti ponovo, bar ne sve skoro, varate se...

Cane

pre 4 godine

Ovo "zamrzavanje" je samo pokazatelj više koliko je taj veštački naduvani kriterijum bio besmislen i do sada, medijski forsiran isključivo zato što je to Federeru išlo u prilog. Kada je postalo izvesno da će ga u broju slemova (ako ih bude) preteći i Đoković i Nadal, sada bi da im "zamrznu vreme" jer je Federerovo ionako isteklo.

saša

pre 4 godine

ma koga briga...treba bitnije stvari da se menjaju iz korena, tenis i drugi " hobiji" su u drugom planu...Ako mislite da ce posle ovoga sve biti " ok" i da se tako nesto nece desiti ponovo, bar ne sve skoro, varate se...

Kritički Mislilac

pre 4 godine

Zašto da mu se ne priznaju. Tako isto mogu da se ne računaju i nedelje između dve sezone, jer se tad ne igra, što je oko 10 nedelja.

Carapan

pre 4 godine

Jedno ce.. Ostati.. Sigurno.. RF ce.. Ostati.. GOAT.. Pozdrav
(Milos, 25. mart 2020 10:18)



-----------------------------------------------------------------------
Hoce, jos ove godine i to mu je to.

Cane

pre 4 godine

Ovo "zamrzavanje" je samo pokazatelj više koliko je taj veštački naduvani kriterijum bio besmislen i do sada, medijski forsiran isključivo zato što je to Federeru išlo u prilog. Kada je postalo izvesno da će ga u broju slemova (ako ih bude) preteći i Đoković i Nadal, sada bi da im "zamrznu vreme" jer je Federerovo ionako isteklo.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Volim Novaka, ali mislim da mu ne treba računati nedelje na prvom mestu, jer je sezona zamrznuta, znaci niko ne igra turnire i nema mogucnost da zaradi poene. Ipak, Novak ce stici Federerov rekord svakako, tako da ne treba da ga brine ovo.

tako nekako

pre 4 godine

zamislite da ova 3 meseca zivota nisu postojala, bodovi ostaju isti, sve do sada se racuna kao da su odbranili bodove sa turnira koje su osvojili prosle godine i tera se dalje po istom principu, kraj priche, Roland Garos se ukida ove godine verovatno i to je to, kakvo pomeranje rasporeda, cista glupost, Wimbldon bi trebalo da se igra mada je i to pod znakom pitanja, realno je da se sezona nastavi na americkoj Turneji, Toronto i Sinsinati, realno je i prekinuta na Americkoj turneji, neka se tu i nastavi..

Ime šampiona

pre 4 godine

Koliko je nelogično ovo zamrzavanje.

Ljudi, prošlo je 52 nedelje od nekog turnira, bodovi su istekli, nema ih više. Važe samo godinu dana.

Turnir je odložen, otkazan, ne postoji više, biće opet sledeće godine - svejedno je.

Niko nije bio u prilici da igra turnir i "brani" te bodove - tačnije da osvoji nove - i svima se brišu.

Na rang listi je bolje pozicioniran onaj ko ima više bodova kojima nije istekao rok trajanja sa ostalih turnira mlađih od godinu dana.

I tako redom, sve i da se ne igra do sledeće godine i makar svi izgubili bodove i jednog dana bili na nuli.

Onog momenta kada se ponovo počne naći će se način za žreb i nosioce, to će biti daleko manji problem.

Ovo je jedino pravedno i nosi daleko manje implikacija nego bilo koje drugo rešenje.

my way

pre 4 godine

Уствари, систем бодовања на АТП туру идеално погодује оваквим ситуацијама. Бодови се одузимају и додају. Нема турнира, нема шта да се одузима и додаје, али бодови су ту. Ти турнири се неће ни одиграти ове године и зато не видим сметњу да листа остане оваква и да се Новаку време урачуна. Следеће године се одбију бодови од 2019. у ово време, ти турнири се одиграју, добију се нови поени и то је то. Пазите, Нолету ништа од овога не одговара, јер би разлику само повећао. Плус, штету од изгубљеног времена за јурење Гренд слемова излишно је и спомињати. Ако неки турнири попут Роланд Гароса буду променили термине третирати их као да се играју онда када би требало и за тај период одбити бодове. Ех, то би Нолету можда и одговарало, али реално било би неправедно и по мени је најпоштеније да се сви ти турнири откажу за ову годину. Просто, тениски распоред је толико нехуман и згуснут, па је немогуће одлагање.

Petar Ue

pre 4 godine

Ja ne znam zasto se Đokovic upoređuje sa Federerom, da li je, ili nije goat. To odavno vise nije pitanje, pitanje je da li je Đokovic najbolji sportista svih vremena. Ili je to Džordan..

soderling

pre 4 godine

Da se sezona nastavila Federer bi osvojio Rolan Garos 100% i vratio se na broj 1! Zato Novaku ne mogu biti priznate nedelje u kojima se tenis ne igra. Neka mi neko dokaže suprotno.
(Miki, 25. mart 2020 11:23)

U pravu si. I malo dete zna da je Federerov omiljeni turnir Rolan Garos. Tu je najviše titula osvojio, zar ne? Bože, ko sve ima internet.

love

pre 4 godine

Potpuno je jasno da neće računati ove nedelje Novaku, ali je isto tako potpuno jasno da će to probuditi još veći inat i želju u njemu i da će svakako prestići i taj rekord. Sad kada nema olimpijade sve ce baciti na Grand Slam u sezoni. Pa i neće biti iznenađenje ako ga nole osvoji...

terzini

pre 4 godine

ove godine verovatno nece biti tenisa
to automatski znaci da.je glavna lista race lista a tu je novak prvi
tako da novak bice 6 godinu kao.broj jedan
i preci preko 320 nedelja na prvom mestu
to je sto posto tako ako se.ove god uopste nece igrati tenis
pozz

Nebojša

pre 4 godine

Sa jedne strane nije fer da se računaju tenis je stao ali sa druge strane nije fer ni da se ne računaju on je broj jedan neporazen je ove godine ima 18-0 najverovatnije bi i ostao na vrhu mislim da je najpravednije rešenje računati nedelje do Wimbledona pa ako se isti odloži onda zamrznuti dok se stanje ne normalizuje.

Zoso

pre 4 godine

Da su slučajno Nadal, Marej ili Federer na prvom mestu sve bi se učinilo da to tako i ostane i da se sabiraju nedelje, s pošto je Đoković na prvom mestu(najbolji na svetu svih vremena) onda treba stalno pronalaziti način kako bi se njegovo napredovanje zaustavilo. Drži se Nole.

gedza

pre 4 godine

Ovo je specificna situacija u celom svety.Zato bi trebalo da se tretira na isti nacin kao da je, ne daj BOZE svetski rat.To bi znacilo da koliko god prekid traje,racuna se onome ko je bio prvi u tom trenutku kao da je proveo na toj poziciji IGRAJUCI tenis, sto nije slucaj.Zato neracunati nedelje i poene jer se tanis neigra. Verujem da bi se i No1e slozio sa tim.Pitajte igrace iz prvih 100 jer se njih i tice.

micko

pre 4 godine

ne razumem zasto bi se racunalo? verovatno bi novak ostao prvi i prestigao bi federera ove godine, a verujem i da hoce, ali ako se ne igra, i ako je sezona zamrznuta, onda se i lista zamrzava. sta ako ovo potraje godinu dana? nema logike. i ne mozete da predpostavljate nesto za sta niste ni sami sigurni da ce se desiti. Tipa, dominirao bi on sigurno i da nije ove situacije. mozda bi se povredio, ili bi se neko drugi probudio i naosvajao turnire

Luftinspektor

pre 4 godine

(terzini, 25. mart 2020 11:20)

Pa nekako mi je logično da se to ne broji, mo'š mislit' drži prvo mjesto dok se uopće ne igraju nikakvi turniri.
I molim vas, ovaj komentar nije hetjerski usmjeren protiv Novaka, to sam čisto tako konstatirao, nebitno ko je na prvom mjestu!

Blue moon 2019

pre 4 godine

Ja sam za to da se ne racunaju nedelje iz prostog razloga jer ce onda svi mediji kada bude prestigao Rogera imati ono ali u doba virusa nije se igralo a Djokovicu se racunale nedelje tako da lepo to Novaku ne treba kada se sve nastavi Novak neka nastavi da gazi i to je to.

Vlak

pre 4 godine

@Miki, ti mora da trenutno menjaš Hrista pa znaš nešto što mi ne zmamo. Znači Federer osvaja Rolan Garos i postaje broj jedan. Nisi nam rekao tačno kada se nastavlja ATP i WTA tur. Da li si ti realan čoveče? Odakle tolika mržnja i zavist prema gospodinu Đokoviću "veliki miki"?

Cune

pre 4 godine

Neka zamrzavaju šta hoće, Đoković će ostati jedini neporažen cele godine. To su valjda uspeli još samo Usein Bolt i Sergej Bubka. E ne mogu da proglase da je posle 2019. došla 2021. pa da crknu.

lul

pre 4 godine

@Delija Ma da, sve bi njemu dali, i milione i milione evra nezarađenih, a protiv Novaka su svi u zaveri, svi ga čupaju, otimaju mu sve a on se grčevito bori da opstane. Žalosni su vam komentari svima.

No1e GOAT already!

pre 4 godine

Pa ako su zamrzli sve poene i svi teniseri zadrzavaju svoje pozicije na rang listi, onda je potpuno logicno da se i No1etu zamrzava njegova pozicija (broj 1) i broje nedelje na prvom mestu. U protivnom, ako svi zadrzavaju poene i pozicije, a No1etu se ne broje nedelje na prvom mestu - to je onda diskriminacija i No1e je jedini koji je ostecen! Ne moze to tako!!!

iva

pre 4 godine

dok se sezona ne nastavi ne treba računati protekle sedmice kao provedene na prvoj poziciji a čim sezona ponovo krene to treba računati kao 282-gu sedmicu provedenu na prvoj poziciji

AlCapo

pre 4 godine

Ako ostete Noleta, moze se govoriti o ozbiljnoj teoriji zavere. Nisu mogli da ga pobede na terenu, pa su odlucili da poseju virus i zaustave takmicenja.

Miki

pre 4 godine

Da se sezona nastavila Federer bi osvojio Rolan Garos 100% i vratio se na broj 1! Zato Novaku ne mogu biti priznate nedelje u kojima se tenis ne igra. Neka mi neko dokaže suprotno.

dardan

pre 4 godine

Na sajtu ATP-a piše NOVAK Djoković 282 nedelje na prvom mestu (lista je od 16.03.2020) - Lista koja je trebalo da izađe 23.03.2020 još uvek nije izbačena. Svi čekamo....

Slučajni posmatrač

pre 4 godine

Mislim da je najpoštenije da se sve lepo otkaže/pauzira i da se nastavi sledeće godine tamo gde se stalo ove godine. Poeni ostaju gde su i sada, turniri se nastavljaju po redu koji bi bio... tako da bi sezona počela od marta 2021. I onako je i olimpijada pomerena za 2021, tako da već sada sportisti znaju da moraju da se spremaju za sledeću godinu. Šta je problem da to bude i u tenisu? Ali ipak veliki truniri, vlasnici i sponzori ne žele da gube novac, a onda znamo kako sve ide.

Miki

pre 4 godine

@soderling, nisi ništa dokazao, a ni razumeo moj komentar. Usput, Federer je osvojio RG koliko i Novak, s tim da je igrao više finala, dakle uspešniji je, kao i na W i USO.

AlCapo

pre 4 godine

Ako ostete Noleta, moze se govoriti o ozbiljnoj teoriji zavere. Nisu mogli da ga pobede na terenu, pa su odlucili da poseju virus i zaustave takmicenja.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Volim Novaka, ali mislim da mu ne treba računati nedelje na prvom mestu, jer je sezona zamrznuta, znaci niko ne igra turnire i nema mogucnost da zaradi poene. Ipak, Novak ce stici Federerov rekord svakako, tako da ne treba da ga brine ovo.

Miki

pre 4 godine

Da se sezona nastavila Federer bi osvojio Rolan Garos 100% i vratio se na broj 1! Zato Novaku ne mogu biti priznate nedelje u kojima se tenis ne igra. Neka mi neko dokaže suprotno.

Carapan

pre 4 godine

Jedno ce.. Ostati.. Sigurno.. RF ce.. Ostati.. GOAT.. Pozdrav
(Milos, 25. mart 2020 10:18)



-----------------------------------------------------------------------
Hoce, jos ove godine i to mu je to.

Cane

pre 4 godine

Ovo "zamrzavanje" je samo pokazatelj više koliko je taj veštački naduvani kriterijum bio besmislen i do sada, medijski forsiran isključivo zato što je to Federeru išlo u prilog. Kada je postalo izvesno da će ga u broju slemova (ako ih bude) preteći i Đoković i Nadal, sada bi da im "zamrznu vreme" jer je Federerovo ionako isteklo.

saša

pre 4 godine

ma koga briga...treba bitnije stvari da se menjaju iz korena, tenis i drugi " hobiji" su u drugom planu...Ako mislite da ce posle ovoga sve biti " ok" i da se tako nesto nece desiti ponovo, bar ne sve skoro, varate se...

iva

pre 4 godine

dok se sezona ne nastavi ne treba računati protekle sedmice kao provedene na prvoj poziciji a čim sezona ponovo krene to treba računati kao 282-gu sedmicu provedenu na prvoj poziciji

tako nekako

pre 4 godine

zamislite da ova 3 meseca zivota nisu postojala, bodovi ostaju isti, sve do sada se racuna kao da su odbranili bodove sa turnira koje su osvojili prosle godine i tera se dalje po istom principu, kraj priche, Roland Garos se ukida ove godine verovatno i to je to, kakvo pomeranje rasporeda, cista glupost, Wimbldon bi trebalo da se igra mada je i to pod znakom pitanja, realno je da se sezona nastavi na americkoj Turneji, Toronto i Sinsinati, realno je i prekinuta na Americkoj turneji, neka se tu i nastavi..

Petar Ue

pre 4 godine

Ja ne znam zasto se Đokovic upoređuje sa Federerom, da li je, ili nije goat. To odavno vise nije pitanje, pitanje je da li je Đokovic najbolji sportista svih vremena. Ili je to Džordan..

gedza

pre 4 godine

Ovo je specificna situacija u celom svety.Zato bi trebalo da se tretira na isti nacin kao da je, ne daj BOZE svetski rat.To bi znacilo da koliko god prekid traje,racuna se onome ko je bio prvi u tom trenutku kao da je proveo na toj poziciji IGRAJUCI tenis, sto nije slucaj.Zato neracunati nedelje i poene jer se tanis neigra. Verujem da bi se i No1e slozio sa tim.Pitajte igrace iz prvih 100 jer se njih i tice.

Luftinspektor

pre 4 godine

(terzini, 25. mart 2020 11:20)

Pa nekako mi je logično da se to ne broji, mo'š mislit' drži prvo mjesto dok se uopće ne igraju nikakvi turniri.
I molim vas, ovaj komentar nije hetjerski usmjeren protiv Novaka, to sam čisto tako konstatirao, nebitno ko je na prvom mjestu!

Kritički Mislilac

pre 4 godine

Zašto da mu se ne priznaju. Tako isto mogu da se ne računaju i nedelje između dve sezone, jer se tad ne igra, što je oko 10 nedelja.

Zoso

pre 4 godine

Da su slučajno Nadal, Marej ili Federer na prvom mestu sve bi se učinilo da to tako i ostane i da se sabiraju nedelje, s pošto je Đoković na prvom mestu(najbolji na svetu svih vremena) onda treba stalno pronalaziti način kako bi se njegovo napredovanje zaustavilo. Drži se Nole.

love

pre 4 godine

Potpuno je jasno da neće računati ove nedelje Novaku, ali je isto tako potpuno jasno da će to probuditi još veći inat i želju u njemu i da će svakako prestići i taj rekord. Sad kada nema olimpijade sve ce baciti na Grand Slam u sezoni. Pa i neće biti iznenađenje ako ga nole osvoji...

No1e GOAT already!

pre 4 godine

Pa ako su zamrzli sve poene i svi teniseri zadrzavaju svoje pozicije na rang listi, onda je potpuno logicno da se i No1etu zamrzava njegova pozicija (broj 1) i broje nedelje na prvom mestu. U protivnom, ako svi zadrzavaju poene i pozicije, a No1etu se ne broje nedelje na prvom mestu - to je onda diskriminacija i No1e je jedini koji je ostecen! Ne moze to tako!!!

Cune

pre 4 godine

Neka zamrzavaju šta hoće, Đoković će ostati jedini neporažen cele godine. To su valjda uspeli još samo Usein Bolt i Sergej Bubka. E ne mogu da proglase da je posle 2019. došla 2021. pa da crknu.

my way

pre 4 godine

Уствари, систем бодовања на АТП туру идеално погодује оваквим ситуацијама. Бодови се одузимају и додају. Нема турнира, нема шта да се одузима и додаје, али бодови су ту. Ти турнири се неће ни одиграти ове године и зато не видим сметњу да листа остане оваква и да се Новаку време урачуна. Следеће године се одбију бодови од 2019. у ово време, ти турнири се одиграју, добију се нови поени и то је то. Пазите, Нолету ништа од овога не одговара, јер би разлику само повећао. Плус, штету од изгубљеног времена за јурење Гренд слемова излишно је и спомињати. Ако неки турнири попут Роланд Гароса буду променили термине третирати их као да се играју онда када би требало и за тај период одбити бодове. Ех, то би Нолету можда и одговарало, али реално било би неправедно и по мени је најпоштеније да се сви ти турнири откажу за ову годину. Просто, тениски распоред је толико нехуман и згуснут, па је немогуће одлагање.

Ime šampiona

pre 4 godine

Koliko je nelogično ovo zamrzavanje.

Ljudi, prošlo je 52 nedelje od nekog turnira, bodovi su istekli, nema ih više. Važe samo godinu dana.

Turnir je odložen, otkazan, ne postoji više, biće opet sledeće godine - svejedno je.

Niko nije bio u prilici da igra turnir i "brani" te bodove - tačnije da osvoji nove - i svima se brišu.

Na rang listi je bolje pozicioniran onaj ko ima više bodova kojima nije istekao rok trajanja sa ostalih turnira mlađih od godinu dana.

I tako redom, sve i da se ne igra do sledeće godine i makar svi izgubili bodove i jednog dana bili na nuli.

Onog momenta kada se ponovo počne naći će se način za žreb i nosioce, to će biti daleko manji problem.

Ovo je jedino pravedno i nosi daleko manje implikacija nego bilo koje drugo rešenje.

terzini

pre 4 godine

ove godine verovatno nece biti tenisa
to automatski znaci da.je glavna lista race lista a tu je novak prvi
tako da novak bice 6 godinu kao.broj jedan
i preci preko 320 nedelja na prvom mestu
to je sto posto tako ako se.ove god uopste nece igrati tenis
pozz

soderling

pre 4 godine

Da se sezona nastavila Federer bi osvojio Rolan Garos 100% i vratio se na broj 1! Zato Novaku ne mogu biti priznate nedelje u kojima se tenis ne igra. Neka mi neko dokaže suprotno.
(Miki, 25. mart 2020 11:23)

U pravu si. I malo dete zna da je Federerov omiljeni turnir Rolan Garos. Tu je najviše titula osvojio, zar ne? Bože, ko sve ima internet.

Slučajni posmatrač

pre 4 godine

Mislim da je najpoštenije da se sve lepo otkaže/pauzira i da se nastavi sledeće godine tamo gde se stalo ove godine. Poeni ostaju gde su i sada, turniri se nastavljaju po redu koji bi bio... tako da bi sezona počela od marta 2021. I onako je i olimpijada pomerena za 2021, tako da već sada sportisti znaju da moraju da se spremaju za sledeću godinu. Šta je problem da to bude i u tenisu? Ali ipak veliki truniri, vlasnici i sponzori ne žele da gube novac, a onda znamo kako sve ide.

Nebojša

pre 4 godine

Sa jedne strane nije fer da se računaju tenis je stao ali sa druge strane nije fer ni da se ne računaju on je broj jedan neporazen je ove godine ima 18-0 najverovatnije bi i ostao na vrhu mislim da je najpravednije rešenje računati nedelje do Wimbledona pa ako se isti odloži onda zamrznuti dok se stanje ne normalizuje.

lul

pre 4 godine

@Delija Ma da, sve bi njemu dali, i milione i milione evra nezarađenih, a protiv Novaka su svi u zaveri, svi ga čupaju, otimaju mu sve a on se grčevito bori da opstane. Žalosni su vam komentari svima.

micko

pre 4 godine

ne razumem zasto bi se racunalo? verovatno bi novak ostao prvi i prestigao bi federera ove godine, a verujem i da hoce, ali ako se ne igra, i ako je sezona zamrznuta, onda se i lista zamrzava. sta ako ovo potraje godinu dana? nema logike. i ne mozete da predpostavljate nesto za sta niste ni sami sigurni da ce se desiti. Tipa, dominirao bi on sigurno i da nije ove situacije. mozda bi se povredio, ili bi se neko drugi probudio i naosvajao turnire

dardan

pre 4 godine

Na sajtu ATP-a piše NOVAK Djoković 282 nedelje na prvom mestu (lista je od 16.03.2020) - Lista koja je trebalo da izađe 23.03.2020 još uvek nije izbačena. Svi čekamo....

Miki

pre 4 godine

@soderling, nisi ništa dokazao, a ni razumeo moj komentar. Usput, Federer je osvojio RG koliko i Novak, s tim da je igrao više finala, dakle uspešniji je, kao i na W i USO.

Blue moon 2019

pre 4 godine

Ja sam za to da se ne racunaju nedelje iz prostog razloga jer ce onda svi mediji kada bude prestigao Rogera imati ono ali u doba virusa nije se igralo a Djokovicu se racunale nedelje tako da lepo to Novaku ne treba kada se sve nastavi Novak neka nastavi da gazi i to je to.

Vlak

pre 4 godine

@Miki, ti mora da trenutno menjaš Hrista pa znaš nešto što mi ne zmamo. Znači Federer osvaja Rolan Garos i postaje broj jedan. Nisi nam rekao tačno kada se nastavlja ATP i WTA tur. Da li si ti realan čoveče? Odakle tolika mržnja i zavist prema gospodinu Đokoviću "veliki miki"?