Utorak, 18.02.2020.

09:30

"Da je Federer uzeo prvi set Đokoviću, svašta je moglo da se dogodi"

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, smatra da Rodžer Federer ima još mnogo toga da pokaže.

Izvor: MT

"Da je Federer uzeo prvi set Ðokoviæu, svašta je moglo da se dogodi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

168 Komentari

Sortiraj po:

Fiff

pre 4 godine

Da budemo realni, Federer ne moze vise da pobedi ni Nadala ni Djokovica, on igra GS u nadi da ce neko drugi da ih pobedi, pa da sa njima ne igra na turniru uopste i tako osvoji jos neku GS titulu. kad pogledamo kada i protiv koga je Federer osvajao svoje GS titule postaje jasno koliko je zaista veliki teniser. Ali medijska masinerija je cudo, a egzaktni podaci ne lazu, kao i to protiv koga i kada su titule osvojene.
(Alkibijad, 19. februar 2020 06:57)


Svašta !

Federer je u pretposlednjem susretu dobio Đokovića i izbacio ga sa završnog Mastersa, a u poslednjem je povređen imao prvi set u džepu protiv njega;

Federer je dobio Nadala u 6 od njihovih poslednjih 7 susreta, od čega 2 puta na GS (finale AO 2017 i polufinale WB 2019), čovek van šljake prosto dominira protiv Nadala u svojoj poznoj karijeri.

Tako da, ako se oporavi itekako može da ih dobije !

Alkibijad

pre 4 godine

Da budemo realni, Federer ne moze vise da pobedi ni Nadala ni Djokovica, on igra GS u nadi da ce neko drugi da ih pobedi, pa da sa njima ne igra na turniru uopste i tako osvoji jos neku GS titulu. kad pogledamo kada i protiv koga je Federer osvajao svoje GS titule postaje jasno koliko je zaista veliki teniser. Ali medijska masinerija je cudo, a egzaktni podaci ne lazu, kao i to protiv koga i kada su titule osvojene.

ccc?

pre 4 godine

Ne mogu da shvatim ovakav nacin uvlacenja jer ne znam kako da to drugacije nazovem?? Da je uzeo prvi set, ne zna kako bi se sve zavrsilo?? Pa Tim je uzeo 2 SETA i izgubio mec?? Toliko godina mladji od Rodzer i Novaka? Drugo, zar misli da bi Rodzer moga da fizicki izdrzi jos 3 ili 4 seta?? O mentalnom da ne pricam...I na kraju, Tim je igrao odlicno, vodio sa 2 seta prednosti i izgubio? A Rodzer bi pobedio da je uzeo prvi set??

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

Da se igra na JEDAN dobijen set, Federer ne bi hvatao avion za Cirih u četvrtak nego u nedelju. Ovako, pošto su u pitanju tri DOBIJENA, nesrećni Novak je morao da odloži putovanje tri dana.

lal

pre 4 godine

@pele 2.0: nemamo argumente, pa cemo preci na ad hominem?!?
ok, mogu i ja onda da uzvratim istom merom: nauci da citas... rekao sam da je pretrcao vise, a ne da moze da pretrci vise... novak se kretao onoliko koliko je bilo dovoljno za pobedu...
i kako uopste imati ozbiljnu raspravu sa teniskim analfabeton... nije bitno sto si izneo niz neistina, vec se fokusiras na nemerljive stvari... poboljsanje novakovog servisa se ne moze izraziti u procentima... naravno da nije 400%, to se zove hiperbola ( dok budes guglao, obrati paznju da pricamo o stilskoj figuri, a ne o geometriji)...

Pele 2.0

pre 4 godine

@lal, 18. februar 2020 16:20

"...a to sto federer na wimbldon-u pretrci vise od djokovica i sto je djokovicev servis danas 5 puta bolji nego pre 5 godina, to nema veze...
do 2022 mozes samo da se nadas bekoj povredi, to ti je jedina slamka..."

Da li ti cujes sebe: ni 5 posto, nj 10 posto, nego 5 PUTA!
A sta cemo sto je Federer poboljsao svoj bekhend 10 posto?

Sam kazes da danas Federer moze vise da pretrci od Djokovica. Njemu je posle sat igre "dusa u nosu".

Nije meni potrebna nikakva slamka spasa. Imam ja svoj zivot.

Nego je tebi, izgleda, potrebna slamka spasa u vidu Djokovicevih grend slemova, mastersa i nedelja na No.1.

Ne zivi Djokovicev zivot. On ni ne zna da postojis.

lal

pre 4 godine

@pele 2.0: posle tridesete federer uzeo 4 gs-a... jedan 2012 i jos tri u periodu dok je djokovic bio povredjen... djokovic posle tridesete uzeo vec pet komada (i to 5 od poslednjih 7)...
ali kapiram, cuo si tako u kafani i ta prica je prijala tvojim usima... a to sto federer na wimbldon-u pretrci vise od djokovica i sto je djokovicev servis danas 5 puta bolji nego pre 5 godina, to nema veze...
do 2022 mozes samo da se nadas bekoj povredi, to ti je jedina slamka...

lal

pre 4 godine

@milos: jaaadan... ima skoro 40 godina... a koliko je gs-ova osvojio sa 32?!? a sa 33?!? nula?!? zasto sa 29 nije imao 4 u nizu?!? pa zbog toga sto je inferiran u odnosu na nadala i djokovica, vrlo je jednostavno...

CroFed

pre 4 godine

Točno, moglo se svašta dogoditi ali pod uvjetom da je Roger došao u to polufinale bez onih nepotrebnih mučenja s Millmanom i Sandgrenom

Nebojša

pre 4 godine

Da je Nadal uzeo prvi set kao što je trebalo protiv Tima svašta bi tu bilo možda bi on bio finalista ali u Federerovom slučaju ništa se nebi promenilo da je kojim slučajem uzeo prvi izgubio bi sa 3-1.

Srpsko hvala i slava

pre 4 godine

Pa nije lud narod na bilo kom turniru sto navija za RF. Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli gde on nije najvoljeniji sportista. Sem u zavidnoj Srbiji ali i ovde ima puno navijaca!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žare, 18. februar 2020 10:03)

Pa da li za germana navijam ili za svoga apsolutnog sampiona? Zbog cega je Srbija zavidna, ajde zdravlja ti objasni? Na koga i sto smo zavidni? Hvala

Miki...

pre 4 godine

Slazem se bilo bi tu svasta da je Federer uzeo taj prvi set u kome je vodio cak 5:2...Federer nekako ima problem sa Djokovicem kada dodje do brejk,mec,set i gem lopti te gemove odigra lose bas u tom trenutku...

Monden

pre 4 godine

E, pa, Moja, kod Srba si sad na crnoj listi. Ne sme se reći da je protiv Teniskog Božanstva i Najvećeg Srbina bilo ko imao šanse čak i set da uzme. To je jeres i bogohuljenje i teniski fanatici od 2011. će te razapeti u komentarima.

Pele 2.0

pre 4 godine

@krista, 18. februar 2020 12:12

"...Uživajte u tome!"

Sta ja ima da uzivam ili da secem vene zbog uspeha ili neuspeha tamo nekih profesionalaca, koji rade svoj posao za sebe i svoju porodicu.

Verujem da ti je jasno da i Djokovic i Nadal imaju silazne putanje u svojoj igri i formi. To je zbog stila kojim igraju: puno trcanja, dugacke razmene sa osnovne linije, ekstremna istezanja i spage...

Naravno da su u tome bili bilji kad su imali 30 godina, a jos bolji kad su imali 28 godina. Sada se sve cesce na volsebne nacine provlace protiv jos nesazrelih "mladih lavova" i veterana Federera.

Ali, da li ce uspevati i za dve godine?

Samo Bez panike! 2022.godina je "iza coska", pa cemo videti...

40-15

pre 4 godine

Evo nokte pojdosmo dok gledamo prvi set Đovaka i Feđe, sve strepimo da se svašta ne dogodi ako lokna povede.
Nedo bog ikada takav scenario, nema milosti kad te Rođa ima na nišanu.

sweswe

pre 4 godine

Zemlja Srbija, po komentari, sve znamo, u sve se razumemo, zato nam tako i ide..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zemljo Srbijo, 18. februar 2020 12:53)

Ja ne znam sve...
Ne znam ko gostuje na Happy Tv-u, a gospodin koji to zna i upucen je u to nece da mi otkrije tu tajnu. Hahaha...

Goran

pre 4 godine

A ne kazes da je Federer trebao da ispadne mnogo prije polufinala. Samo ga je pusta sreca spasila toga i neiskustvo protivnika koj nisu iskoristili toliko mec lopti.

Milos

pre 4 godine

Ima skoro 40 godina.. A stigao je do polufinala.. To je uspeh.. Zelim samo da se javite, kada.. Nolo.. Prestigne.. RF, a ne sada.. Hvala na razumevanju.. Jos jednom.. Pozdrav i naravno.. Svako dobro.. Uzivajte.. Do tada.. Cao

XXL

pre 4 godine

E da je uzeo ... 'stojka u ruke' pa njime mlatio možda bi se Nole i uplašio ... nego budimo iskreni ljubomorni starac Federer igraće do groba SAMO da napakosti i uzme još neki turnir u nadi da ga Novak Đoković ne stigne po broju osvojenih titula i ne dao Bog da ga prestigne. Tad bi crk'o od muke, a penziju ne bi dočekao.

šetač

pre 4 godine

Federer je poslednji put dobio Novaka na GS 2012, jednostavno na tri dobijena seta Rođa nema nikakve šanse osim ako Nole ima neki fizički problem ili ima užasan ali mnogoooo užasan dan. Na WB je Nole igrao očajno plus publika i Rođa nije mogao da dobije.

krista

pre 4 godine

Zvuci sasavo, ali vreme radi za Federera. Za dve godine ce Federer imati 40 godinu i igrace kao sto igra danas. Za dve godine ce Djokovic imati 34 godine i igrace znatno slabije nego sto igra danas. A sve ovo zbog stilova igre.
(Pele 2.0, 18. februar 2020 11:43
Sve su to fedbotovi govorili već. Videćemo kako će Rafa i Novak kada predju 30tu bla, bla bla . Evo prešli i osvojili po 5 GS .
Prema tome još jedna šargarepa je spala sa štapa -istrulila bolje rečeno.

Nadite nešto originalno , evo npr Federer će imati najviše Stefan Edberg nagrada svih vremena. Potpuno realno očekivanje. Uživajte u tome!

Pele 2.0

pre 4 godine

Mislim da Djokovic nikad vise nece moci da pobedi Federera zdravog (bez povrede) i odmornog (ako prethodnog dana nije imao tezak mec).

Federer igra tenis sa malom potrosnjom energije, za razliku od Djokovica. Naravno, sto su igraci stariji, prva opcija povecava prednost u odnosu na drugu.

antiDebil

pre 4 godine

Novak i Rodzer su foliranti i simulanti. Jedini koji nije zloupotrebljavao medicinu je Rafa moj ljubimac. Novaka volim samo zato sto je Zvezdaš.

King Roger.

pre 4 godine

Mislio sam da je Balerina povredjena ali eto, ovaj Sinisa Mali kaze da ipak nije bio povredjen. Sta je onda africka balerina ? Folirant, prevaranant, jajara ?
Kad smo vec kod Nadalovih povreda, on je u karijeri imao manje problema sa povredama od Africke Balerine i od Djokovica naravno, o Mareju necu ni da govorim. To sto se tu radi o spanskim sibicarima i manipulatorima, to je neka druga prica !!
(antiDebil, 18. februar 2020 11:08)

Tvoje mentalno stanje najbolje opisuje drugi deo tvog nika.

arhitekta

pre 4 godine

eh...da je babi trola. neverovatna mržnja, zavist i sve na tu temu dolazi iz pravca EU kada se samo spomene Novak. Obratite pažnju na kraj meča u Melburnu i videćete jasno da su aplaudirali samo naši ljudi i poneki objektivni domaći nazovi navijači a sva ostala "gospoda" psuju sebi u bradu, kunu nam srpsku majku i nemaju snage za najobičniji aplauz. O englezima da i ne pričamo...

mlekadžija

pre 4 godine

Карлосе да ли си гледао финале Вимблдона? 40:15 и ништа, а сад да је узео први сет....ајде бегај....

antiDebil

pre 4 godine

Mislio sam da je Balerina povredjena ali eto, ovaj Sinisa Mali kaze da ipak nije bio povredjen. Sta je onda africka balerina ? Folirant, prevaranant, jajara ?
Kad smo vec kod Nadalovih povreda, on je u karijeri imao manje problema sa povredama od Africke Balerine i od Djokovica naravno, o Mareju necu ni da govorim. To sto se tu radi o spanskim sibicarima i manipulatorima, to je neka druga prica !!

Straight Outta München

pre 4 godine

Sto bi rekao moj sestric “ujko, zasto igraci CZ ne prave faul na +6, 25 sec pre kraja....” Inace trenira kosarku 3 meseca i ima 10 godina. Sakota, Sakota...

Pele 2.0

pre 4 godine

@Mirko, 18. februar 2020 11:08

"Pa statistika kaze drugacije,zadnjih 10 godina Feder nije pobedio Djokovica na velikim turnirima kad je vise nikad???"

Mirko, nikad nece je BUDUCNOST, a ne proslost koju navodis.

Zvuci sasavo, ali vreme radi za Federera. Za dve godine ce Federer imati 40 godinu i igrace kao sto igra danas. Za dve godine ce Djokovic imati 34 godine i igrace znatno slabije nego sto igra danas. A sve ovo zbog stilova igre.

U Srbiji je sve moguće..

pre 4 godine

Djokovic je nocna mora za muža Mirke Vavrinec
(Realno, 18. februar 2020 10:39)

Tacno, ali je zato Jelena Djokovic Novakova noćna mora. I to ne samo noćna nego i svesna mora. Sta sve jedan čovek radi i ponižava se pred svetskim auditorijumom zbog žene. Da budem jasan, ne čini džentlmenske podvige pa da mu se zavidi nego gluposti koje bi retko koji muškarac javno radio bez obzira na status i uspešnos u karijeri.

antiDebil

pre 4 godine

Da je Federer imao dve vezane meč lopte...
(Nebojša, 18. februar 2020 10:27)

...opet bi izgubio !!
Hhahhhaha haaahaha hah haahhaahhah...

Beli

pre 4 godine

Da je ovo ono... Čini mi se da Nadal jednom reče veliku istinu:
Da je bio bolji pobedio bi.
Primer za laike finale Vimbldona gde je F. samo za laike bio bolji. Da je bio bolji pobedio bi
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Bl

pre 4 godine

Op! Odjednom se više niko ne sjeća da je Federer bio, ono kao, povrijeđen još iz prethodnog meča, pa je, naravno, imao ogromnu šansu da pobjedi Đokovića. I sad Moja baljezga. Jasno je i ćoravoj babi da Nadal i Federer imaju dogovor o svrgavanju Đokovića s prvog mjesta ATP liste. Federer je već ranije izjavio da mu ne bi smetalo da Nadal pristigne po broju GS, što je lako moguće već na RG. Za broj sedmica mu nije konkurencija, ali će biti od velike pomoći, jer Federer više ne može na prvo mjesto, a Nadal to silno želi. Bože, kako je mučno gledati te perfidnosti! "Veliki sportista" Nadal urotio se protiv jednog, a u korist drugog. Fuj! Opštepoznate su Nadalove izjave o tome da Đoković ne bi bio to što jeste da se povrjeđivao. Gdje bi bio da se nije čuvao! Ni Nadal ne bi osvojio 19 RG da se čuvao od povreda. Jedna bi mogla biti i kobna. Ili su sve sumnjive. Birajte po osjećaju.
Za sve one koji navijanje za svog zemljaka Đokovića, pa i možda, neprimjerenim komentarima na račun drugih- svako ko ima osjećaj pripadnosti nekoj zajednici zauzima se za istu na svaki način. Jedna je stvar prihvatiti činjenicu da je neko bolji od onog koga podržavamo, a savim druga je kuditi i obezvrjeđivati nekog svog, a u korist stranca. Razmislite malo o tome. "Kosmopoliti" ( namjerno pod navodnicima) nisu uovoj priči.

Milenko

pre 4 godine

Đoković je pravi dečko i nepobediv je. Sin ustaške majke i crnogorskog ratnika, a voli našu zastavu i tlo. Živeo nole, heroj balkana!

sweswe

pre 4 godine

Da li je moguce da ovoliko mrzi Djokovice i Srbiju!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 18. februar 2020 09:35)

Ko je danas na Happy TV gospodine?? Da i mi znamo...
Hahaha...

lal

pre 4 godine

salis se??? ako je prvi set toliko znacajan, zamisli dragi moj moja, da mu je uzeo 2 seta i imao 2 mec lopte na sopstveni servis na omiljenoj podlozi i terenu pred 20 000 svojih navijaca???
ja kod djokovica samo gledam govor tela... vise bih voleo da se oseca dobro na terenu i zaostaje 2 seta, nego da vodi 2:0 i da se raspada... ko je preko puta me apsolutno ne zanima...

Red

pre 4 godine

Za Noleta je vrlo vazno,da se dobro pripremi za Roland Garos,da uzme taj GS,i prekine dominaciju RN,onda je vrlo blizu najboljeg svih vremena.

Grobar-España

pre 4 godine

Nole nije Nadal pa da ne može da pobedi Rođu 7 godina van šljake. Ovde je obrnuto, Rođa nije dobio Noleta od 2012 na GS turniru. Nadala je Rođa preslišao profesorski na proslogodišnjem Vimbldonu. Noleta nije uspeo da dobije u finalu, iako je ocaj imao očajan dan.

Robert

pre 4 godine

Na drugoj teniskoj vesti, jedan od top komentara kaze kako je "svasta moglo da bude da je Klajsters uzela drugi set protiv Muguruze". Ovde se, pak, ljudi ne slazu s tim kada je rec o Federeru i prvom setu.

РајкоЦЗ

pre 4 godine

Да је Ноле рођен коју годину раније не би Федерер освојио све те трофеје.

Zoki

pre 4 godine

AO je drugi Slem po uspešnosti za Federera. E na tom njegovom omiljenom turniru uspeo je Novaku u 4 polufinala da otkine jedan set. To je bilo 2016 e i na tom meču je Federer marširao, 1 pa 2 pa 3 gema. Onim porazom na završnom Mastersu Nole je isterao Rodžera na čistinu. Pomislio je da je dovoljno dobar za još jedan veliki turnir. San je kratko trajao i ubedjen sam da je to njihov zadnji meč. Rodžer zna da više ne bi podneo poraz od Noleta i to je kraj priče. Odigrali su 50 mečeva, ima jednu veliku pobedu i imaće o čemu da priča pokolenjima.

putuj igumane

pre 4 godine

bilo bi 3:1 za djokovica. federer je trenutno GOAT, Nadal i Sampras dele drugo mesto, Novak je cetvrti. da Djokovic ima sansu ima, ali treba jos trofeja na GS. ali da bu mu to priznali nije dovoljno jedan vise id federera. prosto je tako, ali je izvodljivo.

Žare

pre 4 godine

Pa nije lud narod na bilo kom turniru sto navija za RF. Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli gde on nije najvoljeniji sportista. Sem u zavidnoj Srbiji ali i ovde ima puno navijaca!

dzasmin

pre 4 godine

Federer je veci od Tenisa
(Mira, 18. februar 2020 09:53)

Možda jeste ali od Tenisa Sandgrena :) mada Tenis juče prizna u intervju.. RF je najlepši za gledanje ali Novak je NAJBOJI IKAD...i covjek objasni zašto.

M

pre 4 godine

Igrao je najbolji tenis u finalu Vimbldona i šta se desilo!?Nole je igrao u cilju da ga namuči,na kraju ga umorio i pobjedio.Jednostavno,godine rade svoje i protiv takve mašine sve izgleda kao nemoguća misija.

Gdin

pre 4 godine

Na 3 dobijena seta, Djokovic treba da odigra bas bas lose, a Federer mec zivota pa da se nada nesto, mada na Vimbldonu je bilo tako pa je izgubio

AC Milan

pre 4 godine

E moj Karlose, i da je pre pocetka dodato 0:2 Federeru, na kraju bilo 3:2. Ruke do ramena bi dao da Federer nije imao promil sanse da uzme set, a da ne govorim mec.

drndoje

pre 4 godine

Kako samo žvalave ovi Djokisti. To je strašno. Ali ... ima ih samo desetak.
(Drnda, 18. februar 2020 10:20)

Ti si u stvari sarkastican, tako? Zato sam ti dao plus.

Klavir

pre 4 godine

Gubio je Djokovic prvi set protiv velikih rivala i preokretao. Nisam bas sigiran koliko ke moglo svasta da se desi. Pogotovo kada pogledas druga dva seta.

milan

pre 4 godine

Ok, ovo su besmislene price , ali generalno koliko god ne voleli Federera, mislim da mnogi kod nas zanemarujete cinjenicu da Federer ove godine puni 39. godina. Djokovic jednostavno zbog nacina igre nece moci igrati toliko dugo i biti toliko uspesan, jer ne igra kratke poene, napadacki. Tako da Federerovo vreme je davno proslo, i ovo sto radi u 39. godini je sjajno.

čini mi se da me gitara ne sluša

pre 4 godine

Slažem se, dogodilo bi se 3:1 za Novaka. Svaka čast Rodžeru ali na GS na betonu nema šta da traži protiv Novaka. Na travi, ako uhvati najbolji dan a Novak lošiji dan kao prošle godine, može da ga namuči ali da li je u stanju da iskoristi meč loptu? Mislim da će Rodžeru biti sve teže i teže da pobedi Novaka u meču na pet setova...

зоркаптил

pre 4 godine

Он говори оно што Надал мисли. Сви су љубоморни на Ђоковића јер је бољи од њих, а та болесна љубомора иде дотле да јавно изјављују како Ђоковић има толико титула јер је имао "среће" да се не повређује. То је јавно изјавио Надал кад је био у оној депресивној фази, сећам се јако добро,и зато се јако нервирам кад овде читам како за њега овде пишу да је спортсмен, џентлмен и слично. Сероње обичне, и он и Федерер.

sestrutijebe

pre 4 godine

Treba biti realan i reci da je Federer GOAT. Novak nije ni medju dva u svojoj eri, kamoli u istoriji!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 18. februar 2020 09:42)prava dnevna doza...Kaže da sam ja najbolji....

Bože svašta

pre 4 godine

da je Đoković 1982. godište Federer sad ne bi imao ni 10 slemova...

da se Đoković nije rodio Federer bi imao 25 slemova....

da je Nadal trenirao fudbal sa strikanom Đoković bi imao još 5-6 titula na Garrosuu..

Da Šakota zna da crta Zvezda bu uzela kup u košarci....

Da je....

Rade

pre 4 godine

Svaki dan neki bivsi ili sadašnji teniser iznosi svoje misljenje o Federeru. Nema potrebe za tim, ljubitelji tenisa celog sveta su rekli da je on bez konkurencije najveci igrac u istoriji te igre. Pa letos je cela Kina navijala za njega, u Africi je Bog sto igrom sto pomo u preko svoje fondacije. Covek je donirao preko 20 miliona dolara. Gospodin na terenu i van njega. Nazalost u Srbiji je predmet prljave propagande koja je posledica bas toga sto je voljen u svetu a neko drugi nije...

Bože svašta

pre 4 godine

da je Đoković 1982. godište Federer sad ne bi imao ni 10 slemova...

da se Đoković nije rodio Federer bi imao 25 slemova....

da je Nadal trenirao fudbal sa strikanom Đoković bi imao još 5-6 titula na Garrosuu..

Da Šakota zna da crta Zvezda bu uzela kup u košarci....

Da je....

зоркаптил

pre 4 godine

Он говори оно што Надал мисли. Сви су љубоморни на Ђоковића јер је бољи од њих, а та болесна љубомора иде дотле да јавно изјављују како Ђоковић има толико титула јер је имао "среће" да се не повређује. То је јавно изјавио Надал кад је био у оној депресивној фази, сећам се јако добро,и зато се јако нервирам кад овде читам како за њега овде пишу да је спортсмен, џентлмен и слично. Сероње обичне, и он и Федерер.

čini mi se da me gitara ne sluša

pre 4 godine

Slažem se, dogodilo bi se 3:1 za Novaka. Svaka čast Rodžeru ali na GS na betonu nema šta da traži protiv Novaka. Na travi, ako uhvati najbolji dan a Novak lošiji dan kao prošle godine, može da ga namuči ali da li je u stanju da iskoristi meč loptu? Mislim da će Rodžeru biti sve teže i teže da pobedi Novaka u meču na pet setova...

dzasmin

pre 4 godine

Federer je veci od Tenisa
(Mira, 18. februar 2020 09:53)

Možda jeste ali od Tenisa Sandgrena :) mada Tenis juče prizna u intervju.. RF je najlepši za gledanje ali Novak je NAJBOJI IKAD...i covjek objasni zašto.

Grobar-España

pre 4 godine

Nole nije Nadal pa da ne može da pobedi Rođu 7 godina van šljake. Ovde je obrnuto, Rođa nije dobio Noleta od 2012 na GS turniru. Nadala je Rođa preslišao profesorski na proslogodišnjem Vimbldonu. Noleta nije uspeo da dobije u finalu, iako je ocaj imao očajan dan.

Klavir

pre 4 godine

Gubio je Djokovic prvi set protiv velikih rivala i preokretao. Nisam bas sigiran koliko ke moglo svasta da se desi. Pogotovo kada pogledas druga dva seta.

antiDebil

pre 4 godine

Da je Federer imao dve vezane meč lopte...
(Nebojša, 18. februar 2020 10:27)

...opet bi izgubio !!
Hhahhhaha haaahaha hah haahhaahhah...

lal

pre 4 godine

salis se??? ako je prvi set toliko znacajan, zamisli dragi moj moja, da mu je uzeo 2 seta i imao 2 mec lopte na sopstveni servis na omiljenoj podlozi i terenu pred 20 000 svojih navijaca???
ja kod djokovica samo gledam govor tela... vise bih voleo da se oseca dobro na terenu i zaostaje 2 seta, nego da vodi 2:0 i da se raspada... ko je preko puta me apsolutno ne zanima...

Gdin

pre 4 godine

Na 3 dobijena seta, Djokovic treba da odigra bas bas lose, a Federer mec zivota pa da se nada nesto, mada na Vimbldonu je bilo tako pa je izgubio

AC Milan

pre 4 godine

E moj Karlose, i da je pre pocetka dodato 0:2 Federeru, na kraju bilo 3:2. Ruke do ramena bi dao da Federer nije imao promil sanse da uzme set, a da ne govorim mec.

РајкоЦЗ

pre 4 godine

Да је Ноле рођен коју годину раније не би Федерер освојио све те трофеје.

krista

pre 4 godine

Zvuci sasavo, ali vreme radi za Federera. Za dve godine ce Federer imati 40 godinu i igrace kao sto igra danas. Za dve godine ce Djokovic imati 34 godine i igrace znatno slabije nego sto igra danas. A sve ovo zbog stilova igre.
(Pele 2.0, 18. februar 2020 11:43
Sve su to fedbotovi govorili već. Videćemo kako će Rafa i Novak kada predju 30tu bla, bla bla . Evo prešli i osvojili po 5 GS .
Prema tome još jedna šargarepa je spala sa štapa -istrulila bolje rečeno.

Nadite nešto originalno , evo npr Federer će imati najviše Stefan Edberg nagrada svih vremena. Potpuno realno očekivanje. Uživajte u tome!

mlekadžija

pre 4 godine

Карлосе да ли си гледао финале Вимблдона? 40:15 и ништа, а сад да је узео први сет....ајде бегај....

Goran

pre 4 godine

A ne kazes da je Federer trebao da ispadne mnogo prije polufinala. Samo ga je pusta sreca spasila toga i neiskustvo protivnika koj nisu iskoristili toliko mec lopti.

šetač

pre 4 godine

Federer je poslednji put dobio Novaka na GS 2012, jednostavno na tri dobijena seta Rođa nema nikakve šanse osim ako Nole ima neki fizički problem ili ima užasan ali mnogoooo užasan dan. Na WB je Nole igrao očajno plus publika i Rođa nije mogao da dobije.

Red

pre 4 godine

Za Noleta je vrlo vazno,da se dobro pripremi za Roland Garos,da uzme taj GS,i prekine dominaciju RN,onda je vrlo blizu najboljeg svih vremena.

Zoki

pre 4 godine

AO je drugi Slem po uspešnosti za Federera. E na tom njegovom omiljenom turniru uspeo je Novaku u 4 polufinala da otkine jedan set. To je bilo 2016 e i na tom meču je Federer marširao, 1 pa 2 pa 3 gema. Onim porazom na završnom Mastersu Nole je isterao Rodžera na čistinu. Pomislio je da je dovoljno dobar za još jedan veliki turnir. San je kratko trajao i ubedjen sam da je to njihov zadnji meč. Rodžer zna da više ne bi podneo poraz od Noleta i to je kraj priče. Odigrali su 50 mečeva, ima jednu veliku pobedu i imaće o čemu da priča pokolenjima.

sestrutijebe

pre 4 godine

Treba biti realan i reci da je Federer GOAT. Novak nije ni medju dva u svojoj eri, kamoli u istoriji!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 18. februar 2020 09:42)prava dnevna doza...Kaže da sam ja najbolji....

XXL

pre 4 godine

E da je uzeo ... 'stojka u ruke' pa njime mlatio možda bi se Nole i uplašio ... nego budimo iskreni ljubomorni starac Federer igraće do groba SAMO da napakosti i uzme još neki turnir u nadi da ga Novak Đoković ne stigne po broju osvojenih titula i ne dao Bog da ga prestigne. Tad bi crk'o od muke, a penziju ne bi dočekao.

Srpsko hvala i slava

pre 4 godine

Pa nije lud narod na bilo kom turniru sto navija za RF. Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli gde on nije najvoljeniji sportista. Sem u zavidnoj Srbiji ali i ovde ima puno navijaca!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žare, 18. februar 2020 10:03)

Pa da li za germana navijam ili za svoga apsolutnog sampiona? Zbog cega je Srbija zavidna, ajde zdravlja ti objasni? Na koga i sto smo zavidni? Hvala

Bl

pre 4 godine

Op! Odjednom se više niko ne sjeća da je Federer bio, ono kao, povrijeđen još iz prethodnog meča, pa je, naravno, imao ogromnu šansu da pobjedi Đokovića. I sad Moja baljezga. Jasno je i ćoravoj babi da Nadal i Federer imaju dogovor o svrgavanju Đokovića s prvog mjesta ATP liste. Federer je već ranije izjavio da mu ne bi smetalo da Nadal pristigne po broju GS, što je lako moguće već na RG. Za broj sedmica mu nije konkurencija, ali će biti od velike pomoći, jer Federer više ne može na prvo mjesto, a Nadal to silno želi. Bože, kako je mučno gledati te perfidnosti! "Veliki sportista" Nadal urotio se protiv jednog, a u korist drugog. Fuj! Opštepoznate su Nadalove izjave o tome da Đoković ne bi bio to što jeste da se povrjeđivao. Gdje bi bio da se nije čuvao! Ni Nadal ne bi osvojio 19 RG da se čuvao od povreda. Jedna bi mogla biti i kobna. Ili su sve sumnjive. Birajte po osjećaju.
Za sve one koji navijanje za svog zemljaka Đokovića, pa i možda, neprimjerenim komentarima na račun drugih- svako ko ima osjećaj pripadnosti nekoj zajednici zauzima se za istu na svaki način. Jedna je stvar prihvatiti činjenicu da je neko bolji od onog koga podržavamo, a savim druga je kuditi i obezvrjeđivati nekog svog, a u korist stranca. Razmislite malo o tome. "Kosmopoliti" ( namjerno pod navodnicima) nisu uovoj priči.

Beli

pre 4 godine

Da je ovo ono... Čini mi se da Nadal jednom reče veliku istinu:
Da je bio bolji pobedio bi.
Primer za laike finale Vimbldona gde je F. samo za laike bio bolji. Da je bio bolji pobedio bi
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Straight Outta München

pre 4 godine

Sto bi rekao moj sestric “ujko, zasto igraci CZ ne prave faul na +6, 25 sec pre kraja....” Inace trenira kosarku 3 meseca i ima 10 godina. Sakota, Sakota...

lal

pre 4 godine

@milos: jaaadan... ima skoro 40 godina... a koliko je gs-ova osvojio sa 32?!? a sa 33?!? nula?!? zasto sa 29 nije imao 4 u nizu?!? pa zbog toga sto je inferiran u odnosu na nadala i djokovica, vrlo je jednostavno...

Alkibijad

pre 4 godine

Da budemo realni, Federer ne moze vise da pobedi ni Nadala ni Djokovica, on igra GS u nadi da ce neko drugi da ih pobedi, pa da sa njima ne igra na turniru uopste i tako osvoji jos neku GS titulu. kad pogledamo kada i protiv koga je Federer osvajao svoje GS titule postaje jasno koliko je zaista veliki teniser. Ali medijska masinerija je cudo, a egzaktni podaci ne lazu, kao i to protiv koga i kada su titule osvojene.

M

pre 4 godine

Igrao je najbolji tenis u finalu Vimbldona i šta se desilo!?Nole je igrao u cilju da ga namuči,na kraju ga umorio i pobjedio.Jednostavno,godine rade svoje i protiv takve mašine sve izgleda kao nemoguća misija.

Miki...

pre 4 godine

Slazem se bilo bi tu svasta da je Federer uzeo taj prvi set u kome je vodio cak 5:2...Federer nekako ima problem sa Djokovicem kada dodje do brejk,mec,set i gem lopti te gemove odigra lose bas u tom trenutku...

ccc?

pre 4 godine

Ne mogu da shvatim ovakav nacin uvlacenja jer ne znam kako da to drugacije nazovem?? Da je uzeo prvi set, ne zna kako bi se sve zavrsilo?? Pa Tim je uzeo 2 SETA i izgubio mec?? Toliko godina mladji od Rodzer i Novaka? Drugo, zar misli da bi Rodzer moga da fizicki izdrzi jos 3 ili 4 seta?? O mentalnom da ne pricam...I na kraju, Tim je igrao odlicno, vodio sa 2 seta prednosti i izgubio? A Rodzer bi pobedio da je uzeo prvi set??

sweswe

pre 4 godine

Da li je moguce da ovoliko mrzi Djokovice i Srbiju!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 18. februar 2020 09:35)

Ko je danas na Happy TV gospodine?? Da i mi znamo...
Hahaha...

lal

pre 4 godine

@pele 2.0: posle tridesete federer uzeo 4 gs-a... jedan 2012 i jos tri u periodu dok je djokovic bio povredjen... djokovic posle tridesete uzeo vec pet komada (i to 5 od poslednjih 7)...
ali kapiram, cuo si tako u kafani i ta prica je prijala tvojim usima... a to sto federer na wimbldon-u pretrci vise od djokovica i sto je djokovicev servis danas 5 puta bolji nego pre 5 godina, to nema veze...
do 2022 mozes samo da se nadas bekoj povredi, to ti je jedina slamka...

antiDebil

pre 4 godine

Mislio sam da je Balerina povredjena ali eto, ovaj Sinisa Mali kaze da ipak nije bio povredjen. Sta je onda africka balerina ? Folirant, prevaranant, jajara ?
Kad smo vec kod Nadalovih povreda, on je u karijeri imao manje problema sa povredama od Africke Balerine i od Djokovica naravno, o Mareju necu ni da govorim. To sto se tu radi o spanskim sibicarima i manipulatorima, to je neka druga prica !!

Nebojša

pre 4 godine

Da je Nadal uzeo prvi set kao što je trebalo protiv Tima svašta bi tu bilo možda bi on bio finalista ali u Federerovom slučaju ništa se nebi promenilo da je kojim slučajem uzeo prvi izgubio bi sa 3-1.

sweswe

pre 4 godine

Zemlja Srbija, po komentari, sve znamo, u sve se razumemo, zato nam tako i ide..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zemljo Srbijo, 18. februar 2020 12:53)

Ja ne znam sve...
Ne znam ko gostuje na Happy Tv-u, a gospodin koji to zna i upucen je u to nece da mi otkrije tu tajnu. Hahaha...

arhitekta

pre 4 godine

eh...da je babi trola. neverovatna mržnja, zavist i sve na tu temu dolazi iz pravca EU kada se samo spomene Novak. Obratite pažnju na kraj meča u Melburnu i videćete jasno da su aplaudirali samo naši ljudi i poneki objektivni domaći nazovi navijači a sva ostala "gospoda" psuju sebi u bradu, kunu nam srpsku majku i nemaju snage za najobičniji aplauz. O englezima da i ne pričamo...

U Srbiji je sve moguće..

pre 4 godine

Djokovic je nocna mora za muža Mirke Vavrinec
(Realno, 18. februar 2020 10:39)

Tacno, ali je zato Jelena Djokovic Novakova noćna mora. I to ne samo noćna nego i svesna mora. Sta sve jedan čovek radi i ponižava se pred svetskim auditorijumom zbog žene. Da budem jasan, ne čini džentlmenske podvige pa da mu se zavidi nego gluposti koje bi retko koji muškarac javno radio bez obzira na status i uspešnos u karijeri.

Rade

pre 4 godine

Svaki dan neki bivsi ili sadašnji teniser iznosi svoje misljenje o Federeru. Nema potrebe za tim, ljubitelji tenisa celog sveta su rekli da je on bez konkurencije najveci igrac u istoriji te igre. Pa letos je cela Kina navijala za njega, u Africi je Bog sto igrom sto pomo u preko svoje fondacije. Covek je donirao preko 20 miliona dolara. Gospodin na terenu i van njega. Nazalost u Srbiji je predmet prljave propagande koja je posledica bas toga sto je voljen u svetu a neko drugi nije...

Robert

pre 4 godine

Na drugoj teniskoj vesti, jedan od top komentara kaze kako je "svasta moglo da bude da je Klajsters uzela drugi set protiv Muguruze". Ovde se, pak, ljudi ne slazu s tim kada je rec o Federeru i prvom setu.

drndoje

pre 4 godine

Kako samo žvalave ovi Djokisti. To je strašno. Ali ... ima ih samo desetak.
(Drnda, 18. februar 2020 10:20)

Ti si u stvari sarkastican, tako? Zato sam ti dao plus.

40-15

pre 4 godine

Evo nokte pojdosmo dok gledamo prvi set Đovaka i Feđe, sve strepimo da se svašta ne dogodi ako lokna povede.
Nedo bog ikada takav scenario, nema milosti kad te Rođa ima na nišanu.

lal

pre 4 godine

@pele 2.0: nemamo argumente, pa cemo preci na ad hominem?!?
ok, mogu i ja onda da uzvratim istom merom: nauci da citas... rekao sam da je pretrcao vise, a ne da moze da pretrci vise... novak se kretao onoliko koliko je bilo dovoljno za pobedu...
i kako uopste imati ozbiljnu raspravu sa teniskim analfabeton... nije bitno sto si izneo niz neistina, vec se fokusiras na nemerljive stvari... poboljsanje novakovog servisa se ne moze izraziti u procentima... naravno da nije 400%, to se zove hiperbola ( dok budes guglao, obrati paznju da pricamo o stilskoj figuri, a ne o geometriji)...

milan

pre 4 godine

Ok, ovo su besmislene price , ali generalno koliko god ne voleli Federera, mislim da mnogi kod nas zanemarujete cinjenicu da Federer ove godine puni 39. godina. Djokovic jednostavno zbog nacina igre nece moci igrati toliko dugo i biti toliko uspesan, jer ne igra kratke poene, napadacki. Tako da Federerovo vreme je davno proslo, i ovo sto radi u 39. godini je sjajno.

Monden

pre 4 godine

E, pa, Moja, kod Srba si sad na crnoj listi. Ne sme se reći da je protiv Teniskog Božanstva i Najvećeg Srbina bilo ko imao šanse čak i set da uzme. To je jeres i bogohuljenje i teniski fanatici od 2011. će te razapeti u komentarima.

Žare

pre 4 godine

Pa nije lud narod na bilo kom turniru sto navija za RF. Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli gde on nije najvoljeniji sportista. Sem u zavidnoj Srbiji ali i ovde ima puno navijaca!

putuj igumane

pre 4 godine

bilo bi 3:1 za djokovica. federer je trenutno GOAT, Nadal i Sampras dele drugo mesto, Novak je cetvrti. da Djokovic ima sansu ima, ali treba jos trofeja na GS. ali da bu mu to priznali nije dovoljno jedan vise id federera. prosto je tako, ali je izvodljivo.

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

Da se igra na JEDAN dobijen set, Federer ne bi hvatao avion za Cirih u četvrtak nego u nedelju. Ovako, pošto su u pitanju tri DOBIJENA, nesrećni Novak je morao da odloži putovanje tri dana.

King Roger.

pre 4 godine

Mislio sam da je Balerina povredjena ali eto, ovaj Sinisa Mali kaze da ipak nije bio povredjen. Sta je onda africka balerina ? Folirant, prevaranant, jajara ?
Kad smo vec kod Nadalovih povreda, on je u karijeri imao manje problema sa povredama od Africke Balerine i od Djokovica naravno, o Mareju necu ni da govorim. To sto se tu radi o spanskim sibicarima i manipulatorima, to je neka druga prica !!
(antiDebil, 18. februar 2020 11:08)

Tvoje mentalno stanje najbolje opisuje drugi deo tvog nika.

Pele 2.0

pre 4 godine

@krista, 18. februar 2020 12:12

"...Uživajte u tome!"

Sta ja ima da uzivam ili da secem vene zbog uspeha ili neuspeha tamo nekih profesionalaca, koji rade svoj posao za sebe i svoju porodicu.

Verujem da ti je jasno da i Djokovic i Nadal imaju silazne putanje u svojoj igri i formi. To je zbog stila kojim igraju: puno trcanja, dugacke razmene sa osnovne linije, ekstremna istezanja i spage...

Naravno da su u tome bili bilji kad su imali 30 godina, a jos bolji kad su imali 28 godina. Sada se sve cesce na volsebne nacine provlace protiv jos nesazrelih "mladih lavova" i veterana Federera.

Ali, da li ce uspevati i za dve godine?

Samo Bez panike! 2022.godina je "iza coska", pa cemo videti...

Pele 2.0

pre 4 godine

Mislim da Djokovic nikad vise nece moci da pobedi Federera zdravog (bez povrede) i odmornog (ako prethodnog dana nije imao tezak mec).

Federer igra tenis sa malom potrosnjom energije, za razliku od Djokovica. Naravno, sto su igraci stariji, prva opcija povecava prednost u odnosu na drugu.

Milos

pre 4 godine

Ima skoro 40 godina.. A stigao je do polufinala.. To je uspeh.. Zelim samo da se javite, kada.. Nolo.. Prestigne.. RF, a ne sada.. Hvala na razumevanju.. Jos jednom.. Pozdrav i naravno.. Svako dobro.. Uzivajte.. Do tada.. Cao

CroFed

pre 4 godine

Točno, moglo se svašta dogoditi ali pod uvjetom da je Roger došao u to polufinale bez onih nepotrebnih mučenja s Millmanom i Sandgrenom

Pele 2.0

pre 4 godine

@Mirko, 18. februar 2020 11:08

"Pa statistika kaze drugacije,zadnjih 10 godina Feder nije pobedio Djokovica na velikim turnirima kad je vise nikad???"

Mirko, nikad nece je BUDUCNOST, a ne proslost koju navodis.

Zvuci sasavo, ali vreme radi za Federera. Za dve godine ce Federer imati 40 godinu i igrace kao sto igra danas. Za dve godine ce Djokovic imati 34 godine i igrace znatno slabije nego sto igra danas. A sve ovo zbog stilova igre.

Milenko

pre 4 godine

Đoković je pravi dečko i nepobediv je. Sin ustaške majke i crnogorskog ratnika, a voli našu zastavu i tlo. Živeo nole, heroj balkana!

antiDebil

pre 4 godine

Novak i Rodzer su foliranti i simulanti. Jedini koji nije zloupotrebljavao medicinu je Rafa moj ljubimac. Novaka volim samo zato sto je Zvezdaš.

Pele 2.0

pre 4 godine

@lal, 18. februar 2020 16:20

"...a to sto federer na wimbldon-u pretrci vise od djokovica i sto je djokovicev servis danas 5 puta bolji nego pre 5 godina, to nema veze...
do 2022 mozes samo da se nadas bekoj povredi, to ti je jedina slamka..."

Da li ti cujes sebe: ni 5 posto, nj 10 posto, nego 5 PUTA!
A sta cemo sto je Federer poboljsao svoj bekhend 10 posto?

Sam kazes da danas Federer moze vise da pretrci od Djokovica. Njemu je posle sat igre "dusa u nosu".

Nije meni potrebna nikakva slamka spasa. Imam ja svoj zivot.

Nego je tebi, izgleda, potrebna slamka spasa u vidu Djokovicevih grend slemova, mastersa i nedelja na No.1.

Ne zivi Djokovicev zivot. On ni ne zna da postojis.

Fiff

pre 4 godine

Da budemo realni, Federer ne moze vise da pobedi ni Nadala ni Djokovica, on igra GS u nadi da ce neko drugi da ih pobedi, pa da sa njima ne igra na turniru uopste i tako osvoji jos neku GS titulu. kad pogledamo kada i protiv koga je Federer osvajao svoje GS titule postaje jasno koliko je zaista veliki teniser. Ali medijska masinerija je cudo, a egzaktni podaci ne lazu, kao i to protiv koga i kada su titule osvojene.
(Alkibijad, 19. februar 2020 06:57)


Svašta !

Federer je u pretposlednjem susretu dobio Đokovića i izbacio ga sa završnog Mastersa, a u poslednjem je povređen imao prvi set u džepu protiv njega;

Federer je dobio Nadala u 6 od njihovih poslednjih 7 susreta, od čega 2 puta na GS (finale AO 2017 i polufinale WB 2019), čovek van šljake prosto dominira protiv Nadala u svojoj poznoj karijeri.

Tako da, ako se oporavi itekako može da ih dobije !

Rade

pre 4 godine

Svaki dan neki bivsi ili sadašnji teniser iznosi svoje misljenje o Federeru. Nema potrebe za tim, ljubitelji tenisa celog sveta su rekli da je on bez konkurencije najveci igrac u istoriji te igre. Pa letos je cela Kina navijala za njega, u Africi je Bog sto igrom sto pomo u preko svoje fondacije. Covek je donirao preko 20 miliona dolara. Gospodin na terenu i van njega. Nazalost u Srbiji je predmet prljave propagande koja je posledica bas toga sto je voljen u svetu a neko drugi nije...

Žare

pre 4 godine

Pa nije lud narod na bilo kom turniru sto navija za RF. Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli gde on nije najvoljeniji sportista. Sem u zavidnoj Srbiji ali i ovde ima puno navijaca!

Milenko

pre 4 godine

Đoković je pravi dečko i nepobediv je. Sin ustaške majke i crnogorskog ratnika, a voli našu zastavu i tlo. Živeo nole, heroj balkana!

putuj igumane

pre 4 godine

bilo bi 3:1 za djokovica. federer je trenutno GOAT, Nadal i Sampras dele drugo mesto, Novak je cetvrti. da Djokovic ima sansu ima, ali treba jos trofeja na GS. ali da bu mu to priznali nije dovoljno jedan vise id federera. prosto je tako, ali je izvodljivo.

Pele 2.0

pre 4 godine

Mislim da Djokovic nikad vise nece moci da pobedi Federera zdravog (bez povrede) i odmornog (ako prethodnog dana nije imao tezak mec).

Federer igra tenis sa malom potrosnjom energije, za razliku od Djokovica. Naravno, sto su igraci stariji, prva opcija povecava prednost u odnosu na drugu.

Milos

pre 4 godine

Ima skoro 40 godina.. A stigao je do polufinala.. To je uspeh.. Zelim samo da se javite, kada.. Nolo.. Prestigne.. RF, a ne sada.. Hvala na razumevanju.. Jos jednom.. Pozdrav i naravno.. Svako dobro.. Uzivajte.. Do tada.. Cao

antiDebil

pre 4 godine

Novak i Rodzer su foliranti i simulanti. Jedini koji nije zloupotrebljavao medicinu je Rafa moj ljubimac. Novaka volim samo zato sto je Zvezdaš.

Monden

pre 4 godine

E, pa, Moja, kod Srba si sad na crnoj listi. Ne sme se reći da je protiv Teniskog Božanstva i Najvećeg Srbina bilo ko imao šanse čak i set da uzme. To je jeres i bogohuljenje i teniski fanatici od 2011. će te razapeti u komentarima.

Pele 2.0

pre 4 godine

@Mirko, 18. februar 2020 11:08

"Pa statistika kaze drugacije,zadnjih 10 godina Feder nije pobedio Djokovica na velikim turnirima kad je vise nikad???"

Mirko, nikad nece je BUDUCNOST, a ne proslost koju navodis.

Zvuci sasavo, ali vreme radi za Federera. Za dve godine ce Federer imati 40 godinu i igrace kao sto igra danas. Za dve godine ce Djokovic imati 34 godine i igrace znatno slabije nego sto igra danas. A sve ovo zbog stilova igre.

U Srbiji je sve moguće..

pre 4 godine

Djokovic je nocna mora za muža Mirke Vavrinec
(Realno, 18. februar 2020 10:39)

Tacno, ali je zato Jelena Djokovic Novakova noćna mora. I to ne samo noćna nego i svesna mora. Sta sve jedan čovek radi i ponižava se pred svetskim auditorijumom zbog žene. Da budem jasan, ne čini džentlmenske podvige pa da mu se zavidi nego gluposti koje bi retko koji muškarac javno radio bez obzira na status i uspešnos u karijeri.

milan

pre 4 godine

Ok, ovo su besmislene price , ali generalno koliko god ne voleli Federera, mislim da mnogi kod nas zanemarujete cinjenicu da Federer ove godine puni 39. godina. Djokovic jednostavno zbog nacina igre nece moci igrati toliko dugo i biti toliko uspesan, jer ne igra kratke poene, napadacki. Tako da Federerovo vreme je davno proslo, i ovo sto radi u 39. godini je sjajno.

Pele 2.0

pre 4 godine

@krista, 18. februar 2020 12:12

"...Uživajte u tome!"

Sta ja ima da uzivam ili da secem vene zbog uspeha ili neuspeha tamo nekih profesionalaca, koji rade svoj posao za sebe i svoju porodicu.

Verujem da ti je jasno da i Djokovic i Nadal imaju silazne putanje u svojoj igri i formi. To je zbog stila kojim igraju: puno trcanja, dugacke razmene sa osnovne linije, ekstremna istezanja i spage...

Naravno da su u tome bili bilji kad su imali 30 godina, a jos bolji kad su imali 28 godina. Sada se sve cesce na volsebne nacine provlace protiv jos nesazrelih "mladih lavova" i veterana Federera.

Ali, da li ce uspevati i za dve godine?

Samo Bez panike! 2022.godina je "iza coska", pa cemo videti...

Pele 2.0

pre 4 godine

@lal, 18. februar 2020 16:20

"...a to sto federer na wimbldon-u pretrci vise od djokovica i sto je djokovicev servis danas 5 puta bolji nego pre 5 godina, to nema veze...
do 2022 mozes samo da se nadas bekoj povredi, to ti je jedina slamka..."

Da li ti cujes sebe: ni 5 posto, nj 10 posto, nego 5 PUTA!
A sta cemo sto je Federer poboljsao svoj bekhend 10 posto?

Sam kazes da danas Federer moze vise da pretrci od Djokovica. Njemu je posle sat igre "dusa u nosu".

Nije meni potrebna nikakva slamka spasa. Imam ja svoj zivot.

Nego je tebi, izgleda, potrebna slamka spasa u vidu Djokovicevih grend slemova, mastersa i nedelja na No.1.

Ne zivi Djokovicev zivot. On ni ne zna da postojis.

King Roger.

pre 4 godine

Mislio sam da je Balerina povredjena ali eto, ovaj Sinisa Mali kaze da ipak nije bio povredjen. Sta je onda africka balerina ? Folirant, prevaranant, jajara ?
Kad smo vec kod Nadalovih povreda, on je u karijeri imao manje problema sa povredama od Africke Balerine i od Djokovica naravno, o Mareju necu ni da govorim. To sto se tu radi o spanskim sibicarima i manipulatorima, to je neka druga prica !!
(antiDebil, 18. februar 2020 11:08)

Tvoje mentalno stanje najbolje opisuje drugi deo tvog nika.

Robert

pre 4 godine

Na drugoj teniskoj vesti, jedan od top komentara kaze kako je "svasta moglo da bude da je Klajsters uzela drugi set protiv Muguruze". Ovde se, pak, ljudi ne slazu s tim kada je rec o Federeru i prvom setu.

CroFed

pre 4 godine

Točno, moglo se svašta dogoditi ali pod uvjetom da je Roger došao u to polufinale bez onih nepotrebnih mučenja s Millmanom i Sandgrenom

зоркаптил

pre 4 godine

Он говори оно што Надал мисли. Сви су љубоморни на Ђоковића јер је бољи од њих, а та болесна љубомора иде дотле да јавно изјављују како Ђоковић има толико титула јер је имао "среће" да се не повређује. То је јавно изјавио Надал кад је био у оној депресивној фази, сећам се јако добро,и зато се јако нервирам кад овде читам како за њега овде пишу да је спортсмен, џентлмен и слично. Сероње обичне, и он и Федерер.

sestrutijebe

pre 4 godine

Treba biti realan i reci da je Federer GOAT. Novak nije ni medju dva u svojoj eri, kamoli u istoriji!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 18. februar 2020 09:42)prava dnevna doza...Kaže da sam ja najbolji....

Grobar-España

pre 4 godine

Nole nije Nadal pa da ne može da pobedi Rođu 7 godina van šljake. Ovde je obrnuto, Rođa nije dobio Noleta od 2012 na GS turniru. Nadala je Rođa preslišao profesorski na proslogodišnjem Vimbldonu. Noleta nije uspeo da dobije u finalu, iako je ocaj imao očajan dan.

sweswe

pre 4 godine

Da li je moguce da ovoliko mrzi Djokovice i Srbiju!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 18. februar 2020 09:35)

Ko je danas na Happy TV gospodine?? Da i mi znamo...
Hahaha...

čini mi se da me gitara ne sluša

pre 4 godine

Slažem se, dogodilo bi se 3:1 za Novaka. Svaka čast Rodžeru ali na GS na betonu nema šta da traži protiv Novaka. Na travi, ako uhvati najbolji dan a Novak lošiji dan kao prošle godine, može da ga namuči ali da li je u stanju da iskoristi meč loptu? Mislim da će Rodžeru biti sve teže i teže da pobedi Novaka u meču na pet setova...

drndoje

pre 4 godine

Kako samo žvalave ovi Djokisti. To je strašno. Ali ... ima ih samo desetak.
(Drnda, 18. februar 2020 10:20)

Ti si u stvari sarkastican, tako? Zato sam ti dao plus.

antiDebil

pre 4 godine

Mislio sam da je Balerina povredjena ali eto, ovaj Sinisa Mali kaze da ipak nije bio povredjen. Sta je onda africka balerina ? Folirant, prevaranant, jajara ?
Kad smo vec kod Nadalovih povreda, on je u karijeri imao manje problema sa povredama od Africke Balerine i od Djokovica naravno, o Mareju necu ni da govorim. To sto se tu radi o spanskim sibicarima i manipulatorima, to je neka druga prica !!

Bl

pre 4 godine

Op! Odjednom se više niko ne sjeća da je Federer bio, ono kao, povrijeđen još iz prethodnog meča, pa je, naravno, imao ogromnu šansu da pobjedi Đokovića. I sad Moja baljezga. Jasno je i ćoravoj babi da Nadal i Federer imaju dogovor o svrgavanju Đokovića s prvog mjesta ATP liste. Federer je već ranije izjavio da mu ne bi smetalo da Nadal pristigne po broju GS, što je lako moguće već na RG. Za broj sedmica mu nije konkurencija, ali će biti od velike pomoći, jer Federer više ne može na prvo mjesto, a Nadal to silno želi. Bože, kako je mučno gledati te perfidnosti! "Veliki sportista" Nadal urotio se protiv jednog, a u korist drugog. Fuj! Opštepoznate su Nadalove izjave o tome da Đoković ne bi bio to što jeste da se povrjeđivao. Gdje bi bio da se nije čuvao! Ni Nadal ne bi osvojio 19 RG da se čuvao od povreda. Jedna bi mogla biti i kobna. Ili su sve sumnjive. Birajte po osjećaju.
Za sve one koji navijanje za svog zemljaka Đokovića, pa i možda, neprimjerenim komentarima na račun drugih- svako ko ima osjećaj pripadnosti nekoj zajednici zauzima se za istu na svaki način. Jedna je stvar prihvatiti činjenicu da je neko bolji od onog koga podržavamo, a savim druga je kuditi i obezvrjeđivati nekog svog, a u korist stranca. Razmislite malo o tome. "Kosmopoliti" ( namjerno pod navodnicima) nisu uovoj priči.

lal

pre 4 godine

@milos: jaaadan... ima skoro 40 godina... a koliko je gs-ova osvojio sa 32?!? a sa 33?!? nula?!? zasto sa 29 nije imao 4 u nizu?!? pa zbog toga sto je inferiran u odnosu na nadala i djokovica, vrlo je jednostavno...

Bože svašta

pre 4 godine

da je Đoković 1982. godište Federer sad ne bi imao ni 10 slemova...

da se Đoković nije rodio Federer bi imao 25 slemova....

da je Nadal trenirao fudbal sa strikanom Đoković bi imao još 5-6 titula na Garrosuu..

Da Šakota zna da crta Zvezda bu uzela kup u košarci....

Da je....

40-15

pre 4 godine

Evo nokte pojdosmo dok gledamo prvi set Đovaka i Feđe, sve strepimo da se svašta ne dogodi ako lokna povede.
Nedo bog ikada takav scenario, nema milosti kad te Rođa ima na nišanu.

Srpsko hvala i slava

pre 4 godine

Pa nije lud narod na bilo kom turniru sto navija za RF. Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli gde on nije najvoljeniji sportista. Sem u zavidnoj Srbiji ali i ovde ima puno navijaca!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žare, 18. februar 2020 10:03)

Pa da li za germana navijam ili za svoga apsolutnog sampiona? Zbog cega je Srbija zavidna, ajde zdravlja ti objasni? Na koga i sto smo zavidni? Hvala

dzasmin

pre 4 godine

Federer je veci od Tenisa
(Mira, 18. februar 2020 09:53)

Možda jeste ali od Tenisa Sandgrena :) mada Tenis juče prizna u intervju.. RF je najlepši za gledanje ali Novak je NAJBOJI IKAD...i covjek objasni zašto.

Zoki

pre 4 godine

AO je drugi Slem po uspešnosti za Federera. E na tom njegovom omiljenom turniru uspeo je Novaku u 4 polufinala da otkine jedan set. To je bilo 2016 e i na tom meču je Federer marširao, 1 pa 2 pa 3 gema. Onim porazom na završnom Mastersu Nole je isterao Rodžera na čistinu. Pomislio je da je dovoljno dobar za još jedan veliki turnir. San je kratko trajao i ubedjen sam da je to njihov zadnji meč. Rodžer zna da više ne bi podneo poraz od Noleta i to je kraj priče. Odigrali su 50 mečeva, ima jednu veliku pobedu i imaće o čemu da priča pokolenjima.

XXL

pre 4 godine

E da je uzeo ... 'stojka u ruke' pa njime mlatio možda bi se Nole i uplašio ... nego budimo iskreni ljubomorni starac Federer igraće do groba SAMO da napakosti i uzme još neki turnir u nadi da ga Novak Đoković ne stigne po broju osvojenih titula i ne dao Bog da ga prestigne. Tad bi crk'o od muke, a penziju ne bi dočekao.

sweswe

pre 4 godine

Zemlja Srbija, po komentari, sve znamo, u sve se razumemo, zato nam tako i ide..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zemljo Srbijo, 18. februar 2020 12:53)

Ja ne znam sve...
Ne znam ko gostuje na Happy Tv-u, a gospodin koji to zna i upucen je u to nece da mi otkrije tu tajnu. Hahaha...

Nebojša

pre 4 godine

Da je Nadal uzeo prvi set kao što je trebalo protiv Tima svašta bi tu bilo možda bi on bio finalista ali u Federerovom slučaju ništa se nebi promenilo da je kojim slučajem uzeo prvi izgubio bi sa 3-1.

Red

pre 4 godine

Za Noleta je vrlo vazno,da se dobro pripremi za Roland Garos,da uzme taj GS,i prekine dominaciju RN,onda je vrlo blizu najboljeg svih vremena.

lal

pre 4 godine

@pele 2.0: posle tridesete federer uzeo 4 gs-a... jedan 2012 i jos tri u periodu dok je djokovic bio povredjen... djokovic posle tridesete uzeo vec pet komada (i to 5 od poslednjih 7)...
ali kapiram, cuo si tako u kafani i ta prica je prijala tvojim usima... a to sto federer na wimbldon-u pretrci vise od djokovica i sto je djokovicev servis danas 5 puta bolji nego pre 5 godina, to nema veze...
do 2022 mozes samo da se nadas bekoj povredi, to ti je jedina slamka...

M

pre 4 godine

Igrao je najbolji tenis u finalu Vimbldona i šta se desilo!?Nole je igrao u cilju da ga namuči,na kraju ga umorio i pobjedio.Jednostavno,godine rade svoje i protiv takve mašine sve izgleda kao nemoguća misija.

РајкоЦЗ

pre 4 godine

Да је Ноле рођен коју годину раније не би Федерер освојио све те трофеје.

mlekadžija

pre 4 godine

Карлосе да ли си гледао финале Вимблдона? 40:15 и ништа, а сад да је узео први сет....ајде бегај....

šetač

pre 4 godine

Federer je poslednji put dobio Novaka na GS 2012, jednostavno na tri dobijena seta Rođa nema nikakve šanse osim ako Nole ima neki fizički problem ili ima užasan ali mnogoooo užasan dan. Na WB je Nole igrao očajno plus publika i Rođa nije mogao da dobije.

Gdin

pre 4 godine

Na 3 dobijena seta, Djokovic treba da odigra bas bas lose, a Federer mec zivota pa da se nada nesto, mada na Vimbldonu je bilo tako pa je izgubio

antiDebil

pre 4 godine

Da je Federer imao dve vezane meč lopte...
(Nebojša, 18. februar 2020 10:27)

...opet bi izgubio !!
Hhahhhaha haaahaha hah haahhaahhah...

Straight Outta München

pre 4 godine

Sto bi rekao moj sestric “ujko, zasto igraci CZ ne prave faul na +6, 25 sec pre kraja....” Inace trenira kosarku 3 meseca i ima 10 godina. Sakota, Sakota...

Beli

pre 4 godine

Da je ovo ono... Čini mi se da Nadal jednom reče veliku istinu:
Da je bio bolji pobedio bi.
Primer za laike finale Vimbldona gde je F. samo za laike bio bolji. Da je bio bolji pobedio bi
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Miki...

pre 4 godine

Slazem se bilo bi tu svasta da je Federer uzeo taj prvi set u kome je vodio cak 5:2...Federer nekako ima problem sa Djokovicem kada dodje do brejk,mec,set i gem lopti te gemove odigra lose bas u tom trenutku...

Fiff

pre 4 godine

Da budemo realni, Federer ne moze vise da pobedi ni Nadala ni Djokovica, on igra GS u nadi da ce neko drugi da ih pobedi, pa da sa njima ne igra na turniru uopste i tako osvoji jos neku GS titulu. kad pogledamo kada i protiv koga je Federer osvajao svoje GS titule postaje jasno koliko je zaista veliki teniser. Ali medijska masinerija je cudo, a egzaktni podaci ne lazu, kao i to protiv koga i kada su titule osvojene.
(Alkibijad, 19. februar 2020 06:57)


Svašta !

Federer je u pretposlednjem susretu dobio Đokovića i izbacio ga sa završnog Mastersa, a u poslednjem je povređen imao prvi set u džepu protiv njega;

Federer je dobio Nadala u 6 od njihovih poslednjih 7 susreta, od čega 2 puta na GS (finale AO 2017 i polufinale WB 2019), čovek van šljake prosto dominira protiv Nadala u svojoj poznoj karijeri.

Tako da, ako se oporavi itekako može da ih dobije !

Klavir

pre 4 godine

Gubio je Djokovic prvi set protiv velikih rivala i preokretao. Nisam bas sigiran koliko ke moglo svasta da se desi. Pogotovo kada pogledas druga dva seta.

AC Milan

pre 4 godine

E moj Karlose, i da je pre pocetka dodato 0:2 Federeru, na kraju bilo 3:2. Ruke do ramena bi dao da Federer nije imao promil sanse da uzme set, a da ne govorim mec.

arhitekta

pre 4 godine

eh...da je babi trola. neverovatna mržnja, zavist i sve na tu temu dolazi iz pravca EU kada se samo spomene Novak. Obratite pažnju na kraj meča u Melburnu i videćete jasno da su aplaudirali samo naši ljudi i poneki objektivni domaći nazovi navijači a sva ostala "gospoda" psuju sebi u bradu, kunu nam srpsku majku i nemaju snage za najobičniji aplauz. O englezima da i ne pričamo...

lal

pre 4 godine

salis se??? ako je prvi set toliko znacajan, zamisli dragi moj moja, da mu je uzeo 2 seta i imao 2 mec lopte na sopstveni servis na omiljenoj podlozi i terenu pred 20 000 svojih navijaca???
ja kod djokovica samo gledam govor tela... vise bih voleo da se oseca dobro na terenu i zaostaje 2 seta, nego da vodi 2:0 i da se raspada... ko je preko puta me apsolutno ne zanima...

krista

pre 4 godine

Zvuci sasavo, ali vreme radi za Federera. Za dve godine ce Federer imati 40 godinu i igrace kao sto igra danas. Za dve godine ce Djokovic imati 34 godine i igrace znatno slabije nego sto igra danas. A sve ovo zbog stilova igre.
(Pele 2.0, 18. februar 2020 11:43
Sve su to fedbotovi govorili već. Videćemo kako će Rafa i Novak kada predju 30tu bla, bla bla . Evo prešli i osvojili po 5 GS .
Prema tome još jedna šargarepa je spala sa štapa -istrulila bolje rečeno.

Nadite nešto originalno , evo npr Federer će imati najviše Stefan Edberg nagrada svih vremena. Potpuno realno očekivanje. Uživajte u tome!

ccc?

pre 4 godine

Ne mogu da shvatim ovakav nacin uvlacenja jer ne znam kako da to drugacije nazovem?? Da je uzeo prvi set, ne zna kako bi se sve zavrsilo?? Pa Tim je uzeo 2 SETA i izgubio mec?? Toliko godina mladji od Rodzer i Novaka? Drugo, zar misli da bi Rodzer moga da fizicki izdrzi jos 3 ili 4 seta?? O mentalnom da ne pricam...I na kraju, Tim je igrao odlicno, vodio sa 2 seta prednosti i izgubio? A Rodzer bi pobedio da je uzeo prvi set??

Goran

pre 4 godine

A ne kazes da je Federer trebao da ispadne mnogo prije polufinala. Samo ga je pusta sreca spasila toga i neiskustvo protivnika koj nisu iskoristili toliko mec lopti.

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

Da se igra na JEDAN dobijen set, Federer ne bi hvatao avion za Cirih u četvrtak nego u nedelju. Ovako, pošto su u pitanju tri DOBIJENA, nesrećni Novak je morao da odloži putovanje tri dana.

lal

pre 4 godine

@pele 2.0: nemamo argumente, pa cemo preci na ad hominem?!?
ok, mogu i ja onda da uzvratim istom merom: nauci da citas... rekao sam da je pretrcao vise, a ne da moze da pretrci vise... novak se kretao onoliko koliko je bilo dovoljno za pobedu...
i kako uopste imati ozbiljnu raspravu sa teniskim analfabeton... nije bitno sto si izneo niz neistina, vec se fokusiras na nemerljive stvari... poboljsanje novakovog servisa se ne moze izraziti u procentima... naravno da nije 400%, to se zove hiperbola ( dok budes guglao, obrati paznju da pricamo o stilskoj figuri, a ne o geometriji)...

Alkibijad

pre 4 godine

Da budemo realni, Federer ne moze vise da pobedi ni Nadala ni Djokovica, on igra GS u nadi da ce neko drugi da ih pobedi, pa da sa njima ne igra na turniru uopste i tako osvoji jos neku GS titulu. kad pogledamo kada i protiv koga je Federer osvajao svoje GS titule postaje jasno koliko je zaista veliki teniser. Ali medijska masinerija je cudo, a egzaktni podaci ne lazu, kao i to protiv koga i kada su titule osvojene.