Subota, 15.02.2020.

09:00

Zašto biti lojalan u NBA?

Izvor: PT

Zašto biti lojalan u NBA? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Mister Vo

pre 3 godine

Pricate bzvz. Lojalnost se u biznisu pokazuje dobrim ugovorom. Takodje mora biti obostrana. Hoces da ti budem lojalan, pokazi to pa cu biti. Na kraju krajeva, sve se svede na novac, cist racun duga ljubav...

Roki

pre 4 godine

Lojalnost nema veze sa ovim sto se danas radi. Sve je vodjeno finansijskim interesom. Retki su igraci kojima su druge stvari bitnije. Zato su mi u ooslednjih dvadeset godina sinonimi za lojalnostKobi, Dirk i Dankan. Svi veliki igraci su uvek imali odlicne ekipe i sami verovatno ne bi osvojili titule. Ali se nije desavalo da se dogovore dva igraca i da zajedno odu u neki klub. Zamislite da se Dzordan i Barkli dogovore da negde odu zajedno. Jednostavno nezamislivo. Zato su za mene jedine prave titule u poslednjih 20 godina Dalasova iz 2011. i sve titule Sparsa.

dado

pre 4 godine

ne znam, sada ispada kako je lojalnost glupa i nepotrebna.
pa idemo malo dublje u ovu analizu.
primjer beal. koliko je njemu washington dao placu?
ova sezona je 35. igrac (27 mil), sljedece ce imati 28,5 a onda 34,5.
to ce biti za top 15,20 igraca.
sto znaci, da je itekako nagradjen za svoju lojalnost.
ok, imam i sam nekih igraca koji bi po meni trebali biti, ali sada dolazim do onoga. trae young i brandon ingram. kaze autor, momci su zasluzili, jer igraju dobro u losim timovima. a prije daje tezu, da se ne isplati biti lojalan, jer se nagradjuju samo pobjednici. ok, eto njih dvojica su dobila poziv, trebao je i beal. ali sta je u stvari all star utakmica? to nije skup najboljih po statistikama, nego skup zvijezda, onih koji bi to trebali postati i onih koji sada vladaju terenima. to su 24 igraca.... nema previse mjesta za trazenje onih dobrih u osrednjim timovima. jednostavno je to tako.
moram nesto i na temu thomasa. nije sad da su njega sutnuli. to sto se tamo ili onamo nije snasao, nije kriv sistem i vlasnici, nego sam. ozlijede da, ali da li ih je zalijecio? klubovi koriste poneku priliku da odmaraju glavne igrace i onda svi pocnu plakati. kupis kartu da u jednom milwakuju gledas grka, trener mu da slobodno. kupis kartu da gledas doncica, trener ga odmara, jer su mu gleznjevi losi.
kupis za la clipperse, ali kawhi malo malo pa odmara.
i onda neke ekipe bivaju kaznjene, jer su odmarali igrace.

gg56+

pre 4 godine

Ekipa mu ima loš skor (20-33 na slabijem Istoku), odbrana celog tima kao i samog Bila je katastrofa (uvek bila, posebno loša ove sezone) + je propustio 10ak mečeva zbog povrede.

Ne vidim zašto da se nagradi neko ko šuta 45% iz igre i 32% za 3 poena us sezoni samo zato što je malo poboljšao te procente u poslednjih 15ak mečeva ako mu tim i dalje sedi na 5 pobeda iza plejof zone i to pukom srećom jer su timovi koji su iza njih tek posebno loši i igrački i organizaciono (Šarlot, Bulsi, Detroit, NY, Atlanta, Kavsi).

The Unforgiven

pre 4 godine

Bilo bi lepo da se malo pogledala i druga strana price. A to je kad se nekome daje ugovor onda je ceo rizik na timu. NBA nije kao NFL gde je samo mali deo ugovora garantovan, a ostatak zavisi od performansi. Uvek mi je u mislima Larry Sanders iz mog tima Bucksa koji je "dao otkaz" jer mu se vise nije igrala kosarka i Bucksi su ga i dalje morali placati kao da igra svaku utkamicu.
Beal nije ostao u Washingtonu zbog "lojalnosti" ili zato sto smatra da tim ima buducnost - ostao je jer su Wizardsi mogli da mu ponude najveci ugovor (jer su ga draftovali i igrao je dugo sa njima). Ista stvar ce biti sa Giannisom ovo leto. Bucksi mu mogu ponuditi 5 godina $250 miliona, a niko drugi (po pravilu) ne moze da mu ponudi vise od 4 godine $160 miliona. I onda ako Giannis ostane u Bucksima bice price "uh ostao je lojalan" ... Ma ostao je lojalan novcu.
Plus, kao sto smo videli u slucaju Paul George, igraci danas odlucuju gde ce igrati cak i ako su pod ugovorm. Naravno, tim uvek moze odbiti trade, ali onda ima nezadovoljnog igraca u timu koji ima ogromnu platu.
Malo je onih koji su lojalni do te mere da prihvate manji ugovor da bi omogucili timu da dovede jos kog dobrog igraca.

SunShine

pre 4 godine

@dakiliz

Ima i nema veze sa "original" Ajzea Tomasom. Naime,otac aktuelnog kosarkasa Tomasa je izgubio opkladu,pa je sinu dao ime po njemu omrazenom Ajzei Tomasu iz Pistonsa. Interesantna prica.

Mirko

pre 4 godine

Poenta je da treba biti lojalan samo onome ko je i tebi lojalan. Ako pak ne znamo ko nam je lojalan - e onda smo u problemu, jer verujemo pogrešnoj osobi, ili klubu, menadžeru, upravnom odboru, vlasniku itd.
Poenta je da prvo moraš sebi da budeš lojalan, pa ako i kad namiriš sebe, onda ta lojalnost mora da proširi i okolo da druge stvari oko tebe.
A ako radiš protiv sebe kao Ajzea onda oštetiš sebe, a onda te i neko drugi ne ceni. E to se njemu desilo.

To je princip, ali svaki igrač je priča za sebe i svako od njih mora za sebe da gleda kako stvari stoje, šta je najbolje za njih u datom trenutku.

Valkarin

pre 4 godine

Ima li ovaj Ajzea veze sa legendarnim Ajzejom Tomasom iz Detroita ili se slučajno zove isto?
(dakiliz, 16. februar 2020 10:32)

Interesantna prica. Stari mu je dao to ime nakon sto je izgubio opkladu. Naravno, stari mu je navijac Lakersa, a Isaiah Thomas i Pistonsi su iste samleli u finalu '89, a dobili bi i '88 da ih sudije nisu pokrale. Primetices i da se Isaiah i Isiah malkice razlikuju.

bogibot

pre 4 godine

Ima li ovaj Ajzea veze sa legendarnim Ajzejom Tomasom iz Detroita ili se slučajno zove isto?
(dakiliz, 16. februar 2020 10:32)

To mu je dvojnik dobijen naucnim experimentom...

Dragan-Borca

pre 4 godine

Lepo covek kaze. Cist primer Antonio Dejvis. Osma sezona u NBA a igrao samo 2 Plej Of- a. U jednom pociscen i jednom prosao prvo kolo. I onda ko p....pobegao kod Lebrona, kada je video da nije sposoban da uradi nesto ozbiljno bez drugih superstarova. Ili Pol Dzordz. Zato Janisu svaka cast, iako mi se ne svidja taj stil kosarke i mnostvo koraka koje pravi. Makar je veran Milvokiju i ne bezi kod drugih superstarova. Voleo bih da osvoji bilo ko osim Lejkersa, Klipersa ili Hjustona. Naravno Denver najvise ali ako ne mogu oni onda samo ne ovi egomanijaci sto se udruzuju. Naravno i Dzordan nije bio prvak dok nije dobio vrhunske saigrace. To je i Dzordan radio, da se razumemo. Lesinare veliki klubovi po ligi, skupljaju "djubretare" u svoj tim kao sto rade Klipersi i Lejkersi, Hjuston. Skupljaju po ligi igrace koji ce se tuci za njih, dok oni nabijaju statistiku za svoj prenaduvani ego. Zato navijam za Denver, ne samo zato sto je Nikola nas. Vec su anti- pod svom tom patoloskom egotripu velikih zvezda i ovog bolesnog kapitalistickog drustva, oni sa osmehom igraju i uzivaju u kosarci. Onaj Geri Heris protiv Milvokija sutne 0-13 i okrece se prema Jokicu i smeje se. Vestbruk bi se pojeo i drao na novinare.

brm

pre 4 godine

Lojalnost je glupa i precenjena stvar, posebno u biznisu. To je samo prodaja magle.
Kad sam bio klinac, ložio sam se na priču o lojalnosti nadređenih. Vremenom sam naučio da se lojalnost dodatno naplaćuje ili se ide dalje, jer primanja najviše rastu kad se menja firma, da je mnogo veće uživanje ponekad promeniti sredinu i krenuti u nove izazove. Ako se neko oseća dobro na jednom mestu i lojalan jer mu to prija, to je u redu. Ali ako je neko lojalan zbog žrtve prema drugome, zaboravite to. Jedino treba biti lojalan porodici i najbližim prijateljima. Ni firma, ni Sportski klub, ni država, niko osim vaših najbližih ne zaslužuje lojalnost, nemojte biti ovce. Imate vrlo kratak život, iskoristite ga za vas, ne za druge.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.
 (Majstor Žile, 16. februar 2020 11:39) 

# Link komentara

Koliko trenutno aktivnih evropskih igraca je igralo i svetsko i evropsko i olimpijsko finale? Da li ih ima vise od 15 na svetu aktivnih takvih? Ti si mukica ostrascena, zbog takvih poput tebe mi se i ogadio nekada divan derbi Zvezda- Partizan...

e svasta

pre 4 godine

U kapitalizmu ne postoji lojalnost, postoje samo ugovori. A verovatno u ugovoru, koji je inace poslovna tajna i nedostupan javnosti, pise da ukoliko igrac ima veci ucinak dobija bonus preko osnovne sume koju mu garantuje ugovor. Niko tu nikog nije odrao, ni klub igraca a ni obrnuto.

Goran

pre 4 godine

U kapitalizmu hoce i jare i pare. Uzeo je velike pare a sada cmizdri sto nije dobio i jare! Buduci da svi znamo kako to funkcionise ode u veliku ekipu za male pare bori se za titulu i igra All star utakmicu.Pa zar i Le Bron i Durant nisu igrali za mnogo manje pare da bi bili u ekipi koja osvaja titule.

Aca86

pre 4 godine

I Lilarda su izostavili sa par all star jer je Portland bio krs ekipa, ali polako se ekipa izgradila od prosecnih slobodnih agenata poput Aminua, Harklesa, Plamlija, i sl. zaigrali timski, stvorili hemiju. Razvio se Mekalum. Posle im se otvorio trejd Plamli-Nurkic. Pa dovedu za dz Seta Karija, Kantera + Huda u razmeni i eto finala zapada. Mora malo da se i menadzment pokaze, a Lilardu se lojalnost ispaltila. Dobro, nece osvojiti titulu, ali sta i da je otisao u Lejkerse kada ga je zvao Lebron. Ovako je vodja fransize, zaradjuje vise para i biran je u all nba petorke. Tako ce mozda i Bil ako se menadzment malo pokaze kao sa Bertransom.

Majstor Žile

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.

vasilije

pre 4 godine

Bredli Bil je produzio ugovor pa se posle zali na fransizu i trazi da ga trejduju, a imao je prilicno slab procenat suta za 3, sem toga produzio je ugovor sa Vizardsima i to samo na 2 godine da bi bio kandidat za super maks. Eto sledece godine Antoni Dejvis nece moci da dobije super maks ugovor od Lejkersa, a da je ostao u Orleansu mogao bi, tako da covek moze da bira izmedju para i lojalnosti, tako da stvarno nije velika razlika izmedju njega i Dramonda.

legolas

pre 4 godine

Zato što smo postali broj i ništa više. Čovek je statistička jedinica, da li u sportu da li na bilo kon poslu svejedno. Dok belezžiš dobar učinak tapšu te po ramenu, čim malo zakažeš zamena sledi. Tužno i licemerno

Sofronije

pre 4 godine

@mare
Ma kakva porodica.
Ti isti koji su ti lojalno dok im doprinosis,sutra ce ti okrenuti ledja.
Kad kiksnes,napustice te vecina.
Nema tu ljubavi bato,geto ti je to!

Milan

pre 4 godine

Boston će za postupak prema Ajzei da iskusi 100 godina bez titule. Suviše surovo, a Bredli će za svoju vernost makar novcem da bude nagrađen. Kod Tomasa je problem ogroman novac koji je izgubio, kod Durenta izgubljena sezona a videćemo kakav će biti posle. NBA je surov biznis, prvo pravilo igračima " nipošto ne igraj povređen ". Kavai je najbolji primer

Vukk

pre 4 godine

Slazem se ja da je decko zasluzio, ali su zasluzili i ovi ostali koji su tu.Svake godine na zalost mora neko otpasti ko zasluzuje, jer je velika konkurencija.Pa zamislite jos da su Kari,Tomson i Lilard povredjeni..Par godina ima dosta propusta, ali ja i dalje mislim da su veliki igraci u Nba lojalniji mnogo npr nego u sadasnjem Fudbalu ili drugim sportovima.

nista o nicemu

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.
(Majstor Žile, 16. februar 2020 11:39)

Ceo Sakramento igra za milijarde, a samo nas Bogdan i dalje za dzabe jer voli kosarku i jede sarme sto mu majka salje iz Srbije

Jim Beam

pre 4 godine

Predstavlja se onako kako nije baš. Timovi daju igračima garantovane ugovore. Potpišeš ugovor recimo na četiri godine i možeš da gineš i daš sve od sebe u naredne četiri godine. Možeš i kao Peković da nakon potpisivanja ugovora da batališ košarku, a ekipa će ti ceo ugovor isplatiti.

Ovde se vade primeri Ajzee Tomasa koga je zadesila nesrećna sudbina, ali obrnutih primera gde je igrač "odrao" ekipu i onda ništa nije uradio je daleko više. Ta lojalnost ima svoju cenu: ako si lojalan - klub za koji nastupaš može više novca da ti ponudi. I tu počinje i završava svaka vrsta lojalnosti, svedena je na brojke na kraju krajeva. Njih allstar boli jer na uštrb njega mogu da dobiju još veći ugovor sledeće godine. Priča oko Dramonda je za njega bolna jer su ga menjali za kikiriki pa su mu udarili na sujetu, on je svakako hteo da za 3 meseca ode iz Detroita za džabe. Prvi on nije bio lojalan.

Bredli Bil je jedan od mojih omiljenih igrača u ligi, ali to što Vašington igra nema nikakvu poentu. Sve se svodi daj njemu loptu, on šutira i kada treba i kada ne treba. Na kraju se dolazi do neke statistike u nekom garbage timeu ili pri vođstvu protivničke ekipe od 20 razlike kada nikoga ne interesuje da igra jaku odbranu. Verovatno i jeste zaslužio allstar, ali ne nužno. Podjednaka bi se nepravda napravila da su pozvali njega koji igra netakmičarsku košarku nego da su izostavili Midltona. Ja ipak glasam za Midltona.

Srki

pre 4 godine

Rema me je preduhitrio. Hteo sam isto da napisem. Prosto, ne moze se na stvari gledati tako jednostavno. Bil ima jedan od najvisih usage rate u ligi, tako da je normalno da ima i visoke brojeve. Treba biti poprilicno los kosarkas, pa ne izvuci 30 ppg, kad se svaki napad vrti oko tebe i bukvalno nema ko drugi da da kos. Pri tom ne kritikujem Bila kao igraca, samo zelim da ove brojke stavim u kontekst.

E sad, nevezano za Bila, ali vezano za ono sto je napisano u clanku, malo sam i zaboravio na slucaj Tomasa i Bostona. Bio sam jedan od najvecih kriticara Lenarda i kako se poneo prema SA, ali citajuci ovo, moram da priznam da je mozda bio u pravu covek.

vasilije

pre 4 godine

Bredli Bil je produzio ugovor pa se posle zali na fransizu i trazi da ga trejduju, a imao je prilicno slab procenat suta za 3, sem toga produzio je ugovor sa Vizardsima i to samo na 2 godine da bi bio kandidat za super maks. Eto sledece godine Antoni Dejvis nece moci da dobije super maks ugovor od Lejkersa, a da je ostao u Orleansu mogao bi, tako da covek moze da bira izmedju para i lojalnosti, tako da stvarno nije velika razlika izmedju njega i Dramonda.

Radovan VI

pre 4 godine

Odličan tekst. Dugo pratim NBA i uvjerio sam se da nema lojalnosti. Šou je sve, ljudi su potrošna roba. Lično mi ova priča Vašingtona sjeda, ali i priča Denvera gdje nijedan superstar neće da dođe zbog marketinški slabe franšize je u tom rangu.
Po postupcima nekih igrača se vidi revolt, zadnji primjer je Lilard kad je oštećen protiv LAL i način na koji je eksplodirao.
Možda da revoltirani igrači naprave priču i "skrcaju" se u neki "mali klub" da rasture marketinški favorizovane priče. Ali tad se moraju odreci mnogo toga.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Da je pametan pa da ih, sledeći put kada mu pošalju poziv, lepo odbije... Moje mišljenje je da ako me u nekom društvu ne poštuju, onda neću ni biti član tog društva.
Nepoštovanje je nekome kao dobar dan. Što se ove priče tiče, očigledno nije prvi put i stvarno treba tražiti način da se takve stvari iskorene.

Draza_Olmajti

pre 4 godine

Dramond los primer. On je najavio da nece produziti ugovor sa Detroitom. Ne moze sa takvim stavom ocekivati da ga ne trejduju i ne pokusaju da dobiju barem nesto,jer mu je ugovor isticao sledece leto.

DukiNS

pre 4 godine

Zaslužio je Bil da bude na All Star-u, ali NBA je odavno postao veliki biznis. Osiguranja i ugovori igrača su postali enormni. Što se All Star-a tiče nedostaju mi one godine kada su igrali Istok protiv Zapada, ali takmičarski, sa kakvom takvom odbranom. Ovo je sada otprilike karikirana utakmica koje skoro pa svakodnevno možemo da gledamo, sve tamo do pred kraj sezone i PO. A za veterane koji su pred kraj karijere menjali sredinu zbog mogućnosti da osvoje prsten ili da jednostavno odigraju još koju sezonu, pa zašto i ne bi?

Sir djavo

pre 4 godine

Zasto biti lojalan u bilo kojem sportu, ljudima je bitno nsamo koliko u tom trenutku mozete pruziti, nista drugo, mouete napraviti fantasticne stvari, osvojiti trofeje i onda odigrati jedan periiod losije i odmah ili prodaja ili trejd. Ronaldinjo recimo jedan od kljucnih ljudi covjeka prodali kao da je papir, Raul Gonzales nije dobio ni oprostaj kakav je zasluzio a covjek simbol Reala, Ajzea Tomas igra iako mu je ppginula sestra i covjeka sr rijese lako... Ims milion primjera mrsko mi je pisati.

rema

pre 4 godine

A poenta da je gomila njegove statistike nebitna jer je Vašington slaba ekipa, gube dosta ti njegovi poeni su empty stats što bi se reklo.
A po meni lik je jednodimenzionalni volume shooter i ništa više.
I Majkl Konli je imao strašne sezone pa nije pozvao kažem kad igraš u lošem timi nikog nije briga.

Djura

pre 4 godine

Glasovi fanova su cesto ne realni. Setite se samo koliko je glasova dobio Karuso i Melo... Bil je zasluzio mnogo vise glasova ali tu je problem malo trziste gde igra u odnosu na Karusa...

Dr Hitch

pre 4 godine

Da, samo sto je Dramond vise puta javno rekao da nema nameru da potpise novi ugovor sa Detroitom pa je trejdovan kako bi se za njega dobilo bilo šta, tako da su ovakve njegove poruke prilično licemerne...sve ostalo je ok, NBA je odavno postao surovi biznis i tu mesta nekim preteranim emocijama nema.

Simons

pre 4 godine

Tužno stvarno da Bil ne igra na Ol-Staru, i ovako imamo dosta slabiji ol-star zbog povreda a sad ni treneri očigledno nam uskraćuju da gledamo što bolje igrače...

mare

pre 4 godine

isto važi i za firme .. Jedino treba biti lojalan sebi i svojoj prodici .. kada ne budes vise mogao da das ono sto traze i firme i klubovi ce ti dati nogu i reci "kako oni zive od profita ".. dok si dobar nece ti reci kako zive od profita nego kako si ti njima bitan .. licemerje na ave strane firme ,drustvo .. uvuklo se licemerje i u porodice ,varaju se lazu a gledaju u oci m. cuvajte duse

Robin Hood

pre 4 godine

Ово је ништа друго него брука и срамота за овакву организацију. Нисам неки фан Бредлија, али човек заслужује да буде ту. Да је ђаво однео шалу одавно је свима јасно, сад би и Брајан Скалабрини играо само да је и$плативо.

Nerazumni

pre 4 godine

Ako su se na utakmici nasli Trej Jang i Brendon Ingram, kako je logika da Bredli Bil nije pozvan zato sto je ostao u losoj ekipi ispravna? 2 izuzetka koja potvrdjuju jedan primer? :)))

mare

pre 4 godine

isto važi i za firme .. Jedino treba biti lojalan sebi i svojoj prodici .. kada ne budes vise mogao da das ono sto traze i firme i klubovi ce ti dati nogu i reci "kako oni zive od profita ".. dok si dobar nece ti reci kako zive od profita nego kako si ti njima bitan .. licemerje na ave strane firme ,drustvo .. uvuklo se licemerje i u porodice ,varaju se lazu a gledaju u oci m. cuvajte duse

Dr Hitch

pre 4 godine

Da, samo sto je Dramond vise puta javno rekao da nema nameru da potpise novi ugovor sa Detroitom pa je trejdovan kako bi se za njega dobilo bilo šta, tako da su ovakve njegove poruke prilično licemerne...sve ostalo je ok, NBA je odavno postao surovi biznis i tu mesta nekim preteranim emocijama nema.

Draza_Olmajti

pre 4 godine

Dramond los primer. On je najavio da nece produziti ugovor sa Detroitom. Ne moze sa takvim stavom ocekivati da ga ne trejduju i ne pokusaju da dobiju barem nesto,jer mu je ugovor isticao sledece leto.

Jim Beam

pre 4 godine

Predstavlja se onako kako nije baš. Timovi daju igračima garantovane ugovore. Potpišeš ugovor recimo na četiri godine i možeš da gineš i daš sve od sebe u naredne četiri godine. Možeš i kao Peković da nakon potpisivanja ugovora da batališ košarku, a ekipa će ti ceo ugovor isplatiti.

Ovde se vade primeri Ajzee Tomasa koga je zadesila nesrećna sudbina, ali obrnutih primera gde je igrač "odrao" ekipu i onda ništa nije uradio je daleko više. Ta lojalnost ima svoju cenu: ako si lojalan - klub za koji nastupaš može više novca da ti ponudi. I tu počinje i završava svaka vrsta lojalnosti, svedena je na brojke na kraju krajeva. Njih allstar boli jer na uštrb njega mogu da dobiju još veći ugovor sledeće godine. Priča oko Dramonda je za njega bolna jer su ga menjali za kikiriki pa su mu udarili na sujetu, on je svakako hteo da za 3 meseca ode iz Detroita za džabe. Prvi on nije bio lojalan.

Bredli Bil je jedan od mojih omiljenih igrača u ligi, ali to što Vašington igra nema nikakvu poentu. Sve se svodi daj njemu loptu, on šutira i kada treba i kada ne treba. Na kraju se dolazi do neke statistike u nekom garbage timeu ili pri vođstvu protivničke ekipe od 20 razlike kada nikoga ne interesuje da igra jaku odbranu. Verovatno i jeste zaslužio allstar, ali ne nužno. Podjednaka bi se nepravda napravila da su pozvali njega koji igra netakmičarsku košarku nego da su izostavili Midltona. Ja ipak glasam za Midltona.

Sir djavo

pre 4 godine

Zasto biti lojalan u bilo kojem sportu, ljudima je bitno nsamo koliko u tom trenutku mozete pruziti, nista drugo, mouete napraviti fantasticne stvari, osvojiti trofeje i onda odigrati jedan periiod losije i odmah ili prodaja ili trejd. Ronaldinjo recimo jedan od kljucnih ljudi covjeka prodali kao da je papir, Raul Gonzales nije dobio ni oprostaj kakav je zasluzio a covjek simbol Reala, Ajzea Tomas igra iako mu je ppginula sestra i covjeka sr rijese lako... Ims milion primjera mrsko mi je pisati.

Milan

pre 4 godine

Boston će za postupak prema Ajzei da iskusi 100 godina bez titule. Suviše surovo, a Bredli će za svoju vernost makar novcem da bude nagrađen. Kod Tomasa je problem ogroman novac koji je izgubio, kod Durenta izgubljena sezona a videćemo kakav će biti posle. NBA je surov biznis, prvo pravilo igračima " nipošto ne igraj povređen ". Kavai je najbolji primer

rema

pre 4 godine

A poenta da je gomila njegove statistike nebitna jer je Vašington slaba ekipa, gube dosta ti njegovi poeni su empty stats što bi se reklo.
A po meni lik je jednodimenzionalni volume shooter i ništa više.
I Majkl Konli je imao strašne sezone pa nije pozvao kažem kad igraš u lošem timi nikog nije briga.

Radovan VI

pre 4 godine

Odličan tekst. Dugo pratim NBA i uvjerio sam se da nema lojalnosti. Šou je sve, ljudi su potrošna roba. Lično mi ova priča Vašingtona sjeda, ali i priča Denvera gdje nijedan superstar neće da dođe zbog marketinški slabe franšize je u tom rangu.
Po postupcima nekih igrača se vidi revolt, zadnji primjer je Lilard kad je oštećen protiv LAL i način na koji je eksplodirao.
Možda da revoltirani igrači naprave priču i "skrcaju" se u neki "mali klub" da rasture marketinški favorizovane priče. Ali tad se moraju odreci mnogo toga.

Srki

pre 4 godine

Rema me je preduhitrio. Hteo sam isto da napisem. Prosto, ne moze se na stvari gledati tako jednostavno. Bil ima jedan od najvisih usage rate u ligi, tako da je normalno da ima i visoke brojeve. Treba biti poprilicno los kosarkas, pa ne izvuci 30 ppg, kad se svaki napad vrti oko tebe i bukvalno nema ko drugi da da kos. Pri tom ne kritikujem Bila kao igraca, samo zelim da ove brojke stavim u kontekst.

E sad, nevezano za Bila, ali vezano za ono sto je napisano u clanku, malo sam i zaboravio na slucaj Tomasa i Bostona. Bio sam jedan od najvecih kriticara Lenarda i kako se poneo prema SA, ali citajuci ovo, moram da priznam da je mozda bio u pravu covek.

brm

pre 4 godine

Lojalnost je glupa i precenjena stvar, posebno u biznisu. To je samo prodaja magle.
Kad sam bio klinac, ložio sam se na priču o lojalnosti nadređenih. Vremenom sam naučio da se lojalnost dodatno naplaćuje ili se ide dalje, jer primanja najviše rastu kad se menja firma, da je mnogo veće uživanje ponekad promeniti sredinu i krenuti u nove izazove. Ako se neko oseća dobro na jednom mestu i lojalan jer mu to prija, to je u redu. Ali ako je neko lojalan zbog žrtve prema drugome, zaboravite to. Jedino treba biti lojalan porodici i najbližim prijateljima. Ni firma, ni Sportski klub, ni država, niko osim vaših najbližih ne zaslužuje lojalnost, nemojte biti ovce. Imate vrlo kratak život, iskoristite ga za vas, ne za druge.

Djura

pre 4 godine

Glasovi fanova su cesto ne realni. Setite se samo koliko je glasova dobio Karuso i Melo... Bil je zasluzio mnogo vise glasova ali tu je problem malo trziste gde igra u odnosu na Karusa...

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Da je pametan pa da ih, sledeći put kada mu pošalju poziv, lepo odbije... Moje mišljenje je da ako me u nekom društvu ne poštuju, onda neću ni biti član tog društva.
Nepoštovanje je nekome kao dobar dan. Što se ove priče tiče, očigledno nije prvi put i stvarno treba tražiti način da se takve stvari iskorene.

e svasta

pre 4 godine

U kapitalizmu ne postoji lojalnost, postoje samo ugovori. A verovatno u ugovoru, koji je inace poslovna tajna i nedostupan javnosti, pise da ukoliko igrac ima veci ucinak dobija bonus preko osnovne sume koju mu garantuje ugovor. Niko tu nikog nije odrao, ni klub igraca a ni obrnuto.

Aca86

pre 4 godine

I Lilarda su izostavili sa par all star jer je Portland bio krs ekipa, ali polako se ekipa izgradila od prosecnih slobodnih agenata poput Aminua, Harklesa, Plamlija, i sl. zaigrali timski, stvorili hemiju. Razvio se Mekalum. Posle im se otvorio trejd Plamli-Nurkic. Pa dovedu za dz Seta Karija, Kantera + Huda u razmeni i eto finala zapada. Mora malo da se i menadzment pokaze, a Lilardu se lojalnost ispaltila. Dobro, nece osvojiti titulu, ali sta i da je otisao u Lejkerse kada ga je zvao Lebron. Ovako je vodja fransize, zaradjuje vise para i biran je u all nba petorke. Tako ce mozda i Bil ako se menadzment malo pokaze kao sa Bertransom.

DukiNS

pre 4 godine

Zaslužio je Bil da bude na All Star-u, ali NBA je odavno postao veliki biznis. Osiguranja i ugovori igrača su postali enormni. Što se All Star-a tiče nedostaju mi one godine kada su igrali Istok protiv Zapada, ali takmičarski, sa kakvom takvom odbranom. Ovo je sada otprilike karikirana utakmica koje skoro pa svakodnevno možemo da gledamo, sve tamo do pred kraj sezone i PO. A za veterane koji su pred kraj karijere menjali sredinu zbog mogućnosti da osvoje prsten ili da jednostavno odigraju još koju sezonu, pa zašto i ne bi?

nista o nicemu

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.
(Majstor Žile, 16. februar 2020 11:39)

Ceo Sakramento igra za milijarde, a samo nas Bogdan i dalje za dzabe jer voli kosarku i jede sarme sto mu majka salje iz Srbije

Dragan-Borca

pre 4 godine

Lepo covek kaze. Cist primer Antonio Dejvis. Osma sezona u NBA a igrao samo 2 Plej Of- a. U jednom pociscen i jednom prosao prvo kolo. I onda ko p....pobegao kod Lebrona, kada je video da nije sposoban da uradi nesto ozbiljno bez drugih superstarova. Ili Pol Dzordz. Zato Janisu svaka cast, iako mi se ne svidja taj stil kosarke i mnostvo koraka koje pravi. Makar je veran Milvokiju i ne bezi kod drugih superstarova. Voleo bih da osvoji bilo ko osim Lejkersa, Klipersa ili Hjustona. Naravno Denver najvise ali ako ne mogu oni onda samo ne ovi egomanijaci sto se udruzuju. Naravno i Dzordan nije bio prvak dok nije dobio vrhunske saigrace. To je i Dzordan radio, da se razumemo. Lesinare veliki klubovi po ligi, skupljaju "djubretare" u svoj tim kao sto rade Klipersi i Lejkersi, Hjuston. Skupljaju po ligi igrace koji ce se tuci za njih, dok oni nabijaju statistiku za svoj prenaduvani ego. Zato navijam za Denver, ne samo zato sto je Nikola nas. Vec su anti- pod svom tom patoloskom egotripu velikih zvezda i ovog bolesnog kapitalistickog drustva, oni sa osmehom igraju i uzivaju u kosarci. Onaj Geri Heris protiv Milvokija sutne 0-13 i okrece se prema Jokicu i smeje se. Vestbruk bi se pojeo i drao na novinare.

Nerazumni

pre 4 godine

Ako su se na utakmici nasli Trej Jang i Brendon Ingram, kako je logika da Bredli Bil nije pozvan zato sto je ostao u losoj ekipi ispravna? 2 izuzetka koja potvrdjuju jedan primer? :)))

Simons

pre 4 godine

Tužno stvarno da Bil ne igra na Ol-Staru, i ovako imamo dosta slabiji ol-star zbog povreda a sad ni treneri očigledno nam uskraćuju da gledamo što bolje igrače...

Majstor Žile

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.

legolas

pre 4 godine

Zato što smo postali broj i ništa više. Čovek je statistička jedinica, da li u sportu da li na bilo kon poslu svejedno. Dok belezžiš dobar učinak tapšu te po ramenu, čim malo zakažeš zamena sledi. Tužno i licemerno

Vukk

pre 4 godine

Slazem se ja da je decko zasluzio, ali su zasluzili i ovi ostali koji su tu.Svake godine na zalost mora neko otpasti ko zasluzuje, jer je velika konkurencija.Pa zamislite jos da su Kari,Tomson i Lilard povredjeni..Par godina ima dosta propusta, ali ja i dalje mislim da su veliki igraci u Nba lojalniji mnogo npr nego u sadasnjem Fudbalu ili drugim sportovima.

Robin Hood

pre 4 godine

Ово је ништа друго него брука и срамота за овакву организацију. Нисам неки фан Бредлија, али човек заслужује да буде ту. Да је ђаво однео шалу одавно је свима јасно, сад би и Брајан Скалабрини играо само да је и$плативо.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.
 (Majstor Žile, 16. februar 2020 11:39) 

# Link komentara

Koliko trenutno aktivnih evropskih igraca je igralo i svetsko i evropsko i olimpijsko finale? Da li ih ima vise od 15 na svetu aktivnih takvih? Ti si mukica ostrascena, zbog takvih poput tebe mi se i ogadio nekada divan derbi Zvezda- Partizan...

Sofronije

pre 4 godine

@mare
Ma kakva porodica.
Ti isti koji su ti lojalno dok im doprinosis,sutra ce ti okrenuti ledja.
Kad kiksnes,napustice te vecina.
Nema tu ljubavi bato,geto ti je to!

Goran

pre 4 godine

U kapitalizmu hoce i jare i pare. Uzeo je velike pare a sada cmizdri sto nije dobio i jare! Buduci da svi znamo kako to funkcionise ode u veliku ekipu za male pare bori se za titulu i igra All star utakmicu.Pa zar i Le Bron i Durant nisu igrali za mnogo manje pare da bi bili u ekipi koja osvaja titule.

bogibot

pre 4 godine

Ima li ovaj Ajzea veze sa legendarnim Ajzejom Tomasom iz Detroita ili se slučajno zove isto?
(dakiliz, 16. februar 2020 10:32)

To mu je dvojnik dobijen naucnim experimentom...

vasilije

pre 4 godine

Bredli Bil je produzio ugovor pa se posle zali na fransizu i trazi da ga trejduju, a imao je prilicno slab procenat suta za 3, sem toga produzio je ugovor sa Vizardsima i to samo na 2 godine da bi bio kandidat za super maks. Eto sledece godine Antoni Dejvis nece moci da dobije super maks ugovor od Lejkersa, a da je ostao u Orleansu mogao bi, tako da covek moze da bira izmedju para i lojalnosti, tako da stvarno nije velika razlika izmedju njega i Dramonda.

Valkarin

pre 4 godine

Ima li ovaj Ajzea veze sa legendarnim Ajzejom Tomasom iz Detroita ili se slučajno zove isto?
(dakiliz, 16. februar 2020 10:32)

Interesantna prica. Stari mu je dao to ime nakon sto je izgubio opkladu. Naravno, stari mu je navijac Lakersa, a Isaiah Thomas i Pistonsi su iste samleli u finalu '89, a dobili bi i '88 da ih sudije nisu pokrale. Primetices i da se Isaiah i Isiah malkice razlikuju.

The Unforgiven

pre 4 godine

Bilo bi lepo da se malo pogledala i druga strana price. A to je kad se nekome daje ugovor onda je ceo rizik na timu. NBA nije kao NFL gde je samo mali deo ugovora garantovan, a ostatak zavisi od performansi. Uvek mi je u mislima Larry Sanders iz mog tima Bucksa koji je "dao otkaz" jer mu se vise nije igrala kosarka i Bucksi su ga i dalje morali placati kao da igra svaku utkamicu.
Beal nije ostao u Washingtonu zbog "lojalnosti" ili zato sto smatra da tim ima buducnost - ostao je jer su Wizardsi mogli da mu ponude najveci ugovor (jer su ga draftovali i igrao je dugo sa njima). Ista stvar ce biti sa Giannisom ovo leto. Bucksi mu mogu ponuditi 5 godina $250 miliona, a niko drugi (po pravilu) ne moze da mu ponudi vise od 4 godine $160 miliona. I onda ako Giannis ostane u Bucksima bice price "uh ostao je lojalan" ... Ma ostao je lojalan novcu.
Plus, kao sto smo videli u slucaju Paul George, igraci danas odlucuju gde ce igrati cak i ako su pod ugovorm. Naravno, tim uvek moze odbiti trade, ali onda ima nezadovoljnog igraca u timu koji ima ogromnu platu.
Malo je onih koji su lojalni do te mere da prihvate manji ugovor da bi omogucili timu da dovede jos kog dobrog igraca.

vasilije

pre 4 godine

Bredli Bil je produzio ugovor pa se posle zali na fransizu i trazi da ga trejduju, a imao je prilicno slab procenat suta za 3, sem toga produzio je ugovor sa Vizardsima i to samo na 2 godine da bi bio kandidat za super maks. Eto sledece godine Antoni Dejvis nece moci da dobije super maks ugovor od Lejkersa, a da je ostao u Orleansu mogao bi, tako da covek moze da bira izmedju para i lojalnosti, tako da stvarno nije velika razlika izmedju njega i Dramonda.

SunShine

pre 4 godine

@dakiliz

Ima i nema veze sa "original" Ajzea Tomasom. Naime,otac aktuelnog kosarkasa Tomasa je izgubio opkladu,pa je sinu dao ime po njemu omrazenom Ajzei Tomasu iz Pistonsa. Interesantna prica.

dado

pre 4 godine

ne znam, sada ispada kako je lojalnost glupa i nepotrebna.
pa idemo malo dublje u ovu analizu.
primjer beal. koliko je njemu washington dao placu?
ova sezona je 35. igrac (27 mil), sljedece ce imati 28,5 a onda 34,5.
to ce biti za top 15,20 igraca.
sto znaci, da je itekako nagradjen za svoju lojalnost.
ok, imam i sam nekih igraca koji bi po meni trebali biti, ali sada dolazim do onoga. trae young i brandon ingram. kaze autor, momci su zasluzili, jer igraju dobro u losim timovima. a prije daje tezu, da se ne isplati biti lojalan, jer se nagradjuju samo pobjednici. ok, eto njih dvojica su dobila poziv, trebao je i beal. ali sta je u stvari all star utakmica? to nije skup najboljih po statistikama, nego skup zvijezda, onih koji bi to trebali postati i onih koji sada vladaju terenima. to su 24 igraca.... nema previse mjesta za trazenje onih dobrih u osrednjim timovima. jednostavno je to tako.
moram nesto i na temu thomasa. nije sad da su njega sutnuli. to sto se tamo ili onamo nije snasao, nije kriv sistem i vlasnici, nego sam. ozlijede da, ali da li ih je zalijecio? klubovi koriste poneku priliku da odmaraju glavne igrace i onda svi pocnu plakati. kupis kartu da u jednom milwakuju gledas grka, trener mu da slobodno. kupis kartu da gledas doncica, trener ga odmara, jer su mu gleznjevi losi.
kupis za la clipperse, ali kawhi malo malo pa odmara.
i onda neke ekipe bivaju kaznjene, jer su odmarali igrace.

gg56+

pre 4 godine

Ekipa mu ima loš skor (20-33 na slabijem Istoku), odbrana celog tima kao i samog Bila je katastrofa (uvek bila, posebno loša ove sezone) + je propustio 10ak mečeva zbog povrede.

Ne vidim zašto da se nagradi neko ko šuta 45% iz igre i 32% za 3 poena us sezoni samo zato što je malo poboljšao te procente u poslednjih 15ak mečeva ako mu tim i dalje sedi na 5 pobeda iza plejof zone i to pukom srećom jer su timovi koji su iza njih tek posebno loši i igrački i organizaciono (Šarlot, Bulsi, Detroit, NY, Atlanta, Kavsi).

Mirko

pre 4 godine

Poenta je da treba biti lojalan samo onome ko je i tebi lojalan. Ako pak ne znamo ko nam je lojalan - e onda smo u problemu, jer verujemo pogrešnoj osobi, ili klubu, menadžeru, upravnom odboru, vlasniku itd.
Poenta je da prvo moraš sebi da budeš lojalan, pa ako i kad namiriš sebe, onda ta lojalnost mora da proširi i okolo da druge stvari oko tebe.
A ako radiš protiv sebe kao Ajzea onda oštetiš sebe, a onda te i neko drugi ne ceni. E to se njemu desilo.

To je princip, ali svaki igrač je priča za sebe i svako od njih mora za sebe da gleda kako stvari stoje, šta je najbolje za njih u datom trenutku.

Roki

pre 4 godine

Lojalnost nema veze sa ovim sto se danas radi. Sve je vodjeno finansijskim interesom. Retki su igraci kojima su druge stvari bitnije. Zato su mi u ooslednjih dvadeset godina sinonimi za lojalnostKobi, Dirk i Dankan. Svi veliki igraci su uvek imali odlicne ekipe i sami verovatno ne bi osvojili titule. Ali se nije desavalo da se dogovore dva igraca i da zajedno odu u neki klub. Zamislite da se Dzordan i Barkli dogovore da negde odu zajedno. Jednostavno nezamislivo. Zato su za mene jedine prave titule u poslednjih 20 godina Dalasova iz 2011. i sve titule Sparsa.

Mister Vo

pre 3 godine

Pricate bzvz. Lojalnost se u biznisu pokazuje dobrim ugovorom. Takodje mora biti obostrana. Hoces da ti budem lojalan, pokazi to pa cu biti. Na kraju krajeva, sve se svede na novac, cist racun duga ljubav...

rema

pre 4 godine

A poenta da je gomila njegove statistike nebitna jer je Vašington slaba ekipa, gube dosta ti njegovi poeni su empty stats što bi se reklo.
A po meni lik je jednodimenzionalni volume shooter i ništa više.
I Majkl Konli je imao strašne sezone pa nije pozvao kažem kad igraš u lošem timi nikog nije briga.

Majstor Žile

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.

vasilije

pre 4 godine

Bredli Bil je produzio ugovor pa se posle zali na fransizu i trazi da ga trejduju, a imao je prilicno slab procenat suta za 3, sem toga produzio je ugovor sa Vizardsima i to samo na 2 godine da bi bio kandidat za super maks. Eto sledece godine Antoni Dejvis nece moci da dobije super maks ugovor od Lejkersa, a da je ostao u Orleansu mogao bi, tako da covek moze da bira izmedju para i lojalnosti, tako da stvarno nije velika razlika izmedju njega i Dramonda.

vasilije

pre 4 godine

Bredli Bil je produzio ugovor pa se posle zali na fransizu i trazi da ga trejduju, a imao je prilicno slab procenat suta za 3, sem toga produzio je ugovor sa Vizardsima i to samo na 2 godine da bi bio kandidat za super maks. Eto sledece godine Antoni Dejvis nece moci da dobije super maks ugovor od Lejkersa, a da je ostao u Orleansu mogao bi, tako da covek moze da bira izmedju para i lojalnosti, tako da stvarno nije velika razlika izmedju njega i Dramonda.

Sofronije

pre 4 godine

@mare
Ma kakva porodica.
Ti isti koji su ti lojalno dok im doprinosis,sutra ce ti okrenuti ledja.
Kad kiksnes,napustice te vecina.
Nema tu ljubavi bato,geto ti je to!

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Da je pametan pa da ih, sledeći put kada mu pošalju poziv, lepo odbije... Moje mišljenje je da ako me u nekom društvu ne poštuju, onda neću ni biti član tog društva.
Nepoštovanje je nekome kao dobar dan. Što se ove priče tiče, očigledno nije prvi put i stvarno treba tražiti način da se takve stvari iskorene.

Radovan VI

pre 4 godine

Odličan tekst. Dugo pratim NBA i uvjerio sam se da nema lojalnosti. Šou je sve, ljudi su potrošna roba. Lično mi ova priča Vašingtona sjeda, ali i priča Denvera gdje nijedan superstar neće da dođe zbog marketinški slabe franšize je u tom rangu.
Po postupcima nekih igrača se vidi revolt, zadnji primjer je Lilard kad je oštećen protiv LAL i način na koji je eksplodirao.
Možda da revoltirani igrači naprave priču i "skrcaju" se u neki "mali klub" da rasture marketinški favorizovane priče. Ali tad se moraju odreci mnogo toga.

Nerazumni

pre 4 godine

Ako su se na utakmici nasli Trej Jang i Brendon Ingram, kako je logika da Bredli Bil nije pozvan zato sto je ostao u losoj ekipi ispravna? 2 izuzetka koja potvrdjuju jedan primer? :)))

Djura

pre 4 godine

Glasovi fanova su cesto ne realni. Setite se samo koliko je glasova dobio Karuso i Melo... Bil je zasluzio mnogo vise glasova ali tu je problem malo trziste gde igra u odnosu na Karusa...

Simons

pre 4 godine

Tužno stvarno da Bil ne igra na Ol-Staru, i ovako imamo dosta slabiji ol-star zbog povreda a sad ni treneri očigledno nam uskraćuju da gledamo što bolje igrače...

Sir djavo

pre 4 godine

Zasto biti lojalan u bilo kojem sportu, ljudima je bitno nsamo koliko u tom trenutku mozete pruziti, nista drugo, mouete napraviti fantasticne stvari, osvojiti trofeje i onda odigrati jedan periiod losije i odmah ili prodaja ili trejd. Ronaldinjo recimo jedan od kljucnih ljudi covjeka prodali kao da je papir, Raul Gonzales nije dobio ni oprostaj kakav je zasluzio a covjek simbol Reala, Ajzea Tomas igra iako mu je ppginula sestra i covjeka sr rijese lako... Ims milion primjera mrsko mi je pisati.

Robin Hood

pre 4 godine

Ово је ништа друго него брука и срамота за овакву организацију. Нисам неки фан Бредлија, али човек заслужује да буде ту. Да је ђаво однео шалу одавно је свима јасно, сад би и Брајан Скалабрини играо само да је и$плативо.

Dr Hitch

pre 4 godine

Da, samo sto je Dramond vise puta javno rekao da nema nameru da potpise novi ugovor sa Detroitom pa je trejdovan kako bi se za njega dobilo bilo šta, tako da su ovakve njegove poruke prilično licemerne...sve ostalo je ok, NBA je odavno postao surovi biznis i tu mesta nekim preteranim emocijama nema.

Vukk

pre 4 godine

Slazem se ja da je decko zasluzio, ali su zasluzili i ovi ostali koji su tu.Svake godine na zalost mora neko otpasti ko zasluzuje, jer je velika konkurencija.Pa zamislite jos da su Kari,Tomson i Lilard povredjeni..Par godina ima dosta propusta, ali ja i dalje mislim da su veliki igraci u Nba lojalniji mnogo npr nego u sadasnjem Fudbalu ili drugim sportovima.

nista o nicemu

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.
(Majstor Žile, 16. februar 2020 11:39)

Ceo Sakramento igra za milijarde, a samo nas Bogdan i dalje za dzabe jer voli kosarku i jede sarme sto mu majka salje iz Srbije

DukiNS

pre 4 godine

Zaslužio je Bil da bude na All Star-u, ali NBA je odavno postao veliki biznis. Osiguranja i ugovori igrača su postali enormni. Što se All Star-a tiče nedostaju mi one godine kada su igrali Istok protiv Zapada, ali takmičarski, sa kakvom takvom odbranom. Ovo je sada otprilike karikirana utakmica koje skoro pa svakodnevno možemo da gledamo, sve tamo do pred kraj sezone i PO. A za veterane koji su pred kraj karijere menjali sredinu zbog mogućnosti da osvoje prsten ili da jednostavno odigraju još koju sezonu, pa zašto i ne bi?

Dragan-Borca

pre 4 godine

Jadničak. Radi za 300 EUR topli obrok i markicu za prevoz.Stvarno ni klub ni život ni liga nisu fer prema njemu. A rezultati vthunski. Sve su to razmazena derista. Sem Bogdana. On cepa svojih 2 od 11 trojki i ne ocekuje max. vec samo 80 miliona za 4 godine. Kad odbije Divcev deo jedva ce mu ostane za zivot.
 (Majstor Žile, 16. februar 2020 11:39) 

# Link komentara

Koliko trenutno aktivnih evropskih igraca je igralo i svetsko i evropsko i olimpijsko finale? Da li ih ima vise od 15 na svetu aktivnih takvih? Ti si mukica ostrascena, zbog takvih poput tebe mi se i ogadio nekada divan derbi Zvezda- Partizan...

Dragan-Borca

pre 4 godine

Lepo covek kaze. Cist primer Antonio Dejvis. Osma sezona u NBA a igrao samo 2 Plej Of- a. U jednom pociscen i jednom prosao prvo kolo. I onda ko p....pobegao kod Lebrona, kada je video da nije sposoban da uradi nesto ozbiljno bez drugih superstarova. Ili Pol Dzordz. Zato Janisu svaka cast, iako mi se ne svidja taj stil kosarke i mnostvo koraka koje pravi. Makar je veran Milvokiju i ne bezi kod drugih superstarova. Voleo bih da osvoji bilo ko osim Lejkersa, Klipersa ili Hjustona. Naravno Denver najvise ali ako ne mogu oni onda samo ne ovi egomanijaci sto se udruzuju. Naravno i Dzordan nije bio prvak dok nije dobio vrhunske saigrace. To je i Dzordan radio, da se razumemo. Lesinare veliki klubovi po ligi, skupljaju "djubretare" u svoj tim kao sto rade Klipersi i Lejkersi, Hjuston. Skupljaju po ligi igrace koji ce se tuci za njih, dok oni nabijaju statistiku za svoj prenaduvani ego. Zato navijam za Denver, ne samo zato sto je Nikola nas. Vec su anti- pod svom tom patoloskom egotripu velikih zvezda i ovog bolesnog kapitalistickog drustva, oni sa osmehom igraju i uzivaju u kosarci. Onaj Geri Heris protiv Milvokija sutne 0-13 i okrece se prema Jokicu i smeje se. Vestbruk bi se pojeo i drao na novinare.

mare

pre 4 godine

isto važi i za firme .. Jedino treba biti lojalan sebi i svojoj prodici .. kada ne budes vise mogao da das ono sto traze i firme i klubovi ce ti dati nogu i reci "kako oni zive od profita ".. dok si dobar nece ti reci kako zive od profita nego kako si ti njima bitan .. licemerje na ave strane firme ,drustvo .. uvuklo se licemerje i u porodice ,varaju se lazu a gledaju u oci m. cuvajte duse

brm

pre 4 godine

Lojalnost je glupa i precenjena stvar, posebno u biznisu. To je samo prodaja magle.
Kad sam bio klinac, ložio sam se na priču o lojalnosti nadređenih. Vremenom sam naučio da se lojalnost dodatno naplaćuje ili se ide dalje, jer primanja najviše rastu kad se menja firma, da je mnogo veće uživanje ponekad promeniti sredinu i krenuti u nove izazove. Ako se neko oseća dobro na jednom mestu i lojalan jer mu to prija, to je u redu. Ali ako je neko lojalan zbog žrtve prema drugome, zaboravite to. Jedino treba biti lojalan porodici i najbližim prijateljima. Ni firma, ni Sportski klub, ni država, niko osim vaših najbližih ne zaslužuje lojalnost, nemojte biti ovce. Imate vrlo kratak život, iskoristite ga za vas, ne za druge.

Milan

pre 4 godine

Boston će za postupak prema Ajzei da iskusi 100 godina bez titule. Suviše surovo, a Bredli će za svoju vernost makar novcem da bude nagrađen. Kod Tomasa je problem ogroman novac koji je izgubio, kod Durenta izgubljena sezona a videćemo kakav će biti posle. NBA je surov biznis, prvo pravilo igračima " nipošto ne igraj povređen ". Kavai je najbolji primer

legolas

pre 4 godine

Zato što smo postali broj i ništa više. Čovek je statistička jedinica, da li u sportu da li na bilo kon poslu svejedno. Dok belezžiš dobar učinak tapšu te po ramenu, čim malo zakažeš zamena sledi. Tužno i licemerno

bogibot

pre 4 godine

Ima li ovaj Ajzea veze sa legendarnim Ajzejom Tomasom iz Detroita ili se slučajno zove isto?
(dakiliz, 16. februar 2020 10:32)

To mu je dvojnik dobijen naucnim experimentom...

Draza_Olmajti

pre 4 godine

Dramond los primer. On je najavio da nece produziti ugovor sa Detroitom. Ne moze sa takvim stavom ocekivati da ga ne trejduju i ne pokusaju da dobiju barem nesto,jer mu je ugovor isticao sledece leto.

Jim Beam

pre 4 godine

Predstavlja se onako kako nije baš. Timovi daju igračima garantovane ugovore. Potpišeš ugovor recimo na četiri godine i možeš da gineš i daš sve od sebe u naredne četiri godine. Možeš i kao Peković da nakon potpisivanja ugovora da batališ košarku, a ekipa će ti ceo ugovor isplatiti.

Ovde se vade primeri Ajzee Tomasa koga je zadesila nesrećna sudbina, ali obrnutih primera gde je igrač "odrao" ekipu i onda ništa nije uradio je daleko više. Ta lojalnost ima svoju cenu: ako si lojalan - klub za koji nastupaš može više novca da ti ponudi. I tu počinje i završava svaka vrsta lojalnosti, svedena je na brojke na kraju krajeva. Njih allstar boli jer na uštrb njega mogu da dobiju još veći ugovor sledeće godine. Priča oko Dramonda je za njega bolna jer su ga menjali za kikiriki pa su mu udarili na sujetu, on je svakako hteo da za 3 meseca ode iz Detroita za džabe. Prvi on nije bio lojalan.

Bredli Bil je jedan od mojih omiljenih igrača u ligi, ali to što Vašington igra nema nikakvu poentu. Sve se svodi daj njemu loptu, on šutira i kada treba i kada ne treba. Na kraju se dolazi do neke statistike u nekom garbage timeu ili pri vođstvu protivničke ekipe od 20 razlike kada nikoga ne interesuje da igra jaku odbranu. Verovatno i jeste zaslužio allstar, ali ne nužno. Podjednaka bi se nepravda napravila da su pozvali njega koji igra netakmičarsku košarku nego da su izostavili Midltona. Ja ipak glasam za Midltona.

e svasta

pre 4 godine

U kapitalizmu ne postoji lojalnost, postoje samo ugovori. A verovatno u ugovoru, koji je inace poslovna tajna i nedostupan javnosti, pise da ukoliko igrac ima veci ucinak dobija bonus preko osnovne sume koju mu garantuje ugovor. Niko tu nikog nije odrao, ni klub igraca a ni obrnuto.

Goran

pre 4 godine

U kapitalizmu hoce i jare i pare. Uzeo je velike pare a sada cmizdri sto nije dobio i jare! Buduci da svi znamo kako to funkcionise ode u veliku ekipu za male pare bori se za titulu i igra All star utakmicu.Pa zar i Le Bron i Durant nisu igrali za mnogo manje pare da bi bili u ekipi koja osvaja titule.

gg56+

pre 4 godine

Ekipa mu ima loš skor (20-33 na slabijem Istoku), odbrana celog tima kao i samog Bila je katastrofa (uvek bila, posebno loša ove sezone) + je propustio 10ak mečeva zbog povrede.

Ne vidim zašto da se nagradi neko ko šuta 45% iz igre i 32% za 3 poena us sezoni samo zato što je malo poboljšao te procente u poslednjih 15ak mečeva ako mu tim i dalje sedi na 5 pobeda iza plejof zone i to pukom srećom jer su timovi koji su iza njih tek posebno loši i igrački i organizaciono (Šarlot, Bulsi, Detroit, NY, Atlanta, Kavsi).

Srki

pre 4 godine

Rema me je preduhitrio. Hteo sam isto da napisem. Prosto, ne moze se na stvari gledati tako jednostavno. Bil ima jedan od najvisih usage rate u ligi, tako da je normalno da ima i visoke brojeve. Treba biti poprilicno los kosarkas, pa ne izvuci 30 ppg, kad se svaki napad vrti oko tebe i bukvalno nema ko drugi da da kos. Pri tom ne kritikujem Bila kao igraca, samo zelim da ove brojke stavim u kontekst.

E sad, nevezano za Bila, ali vezano za ono sto je napisano u clanku, malo sam i zaboravio na slucaj Tomasa i Bostona. Bio sam jedan od najvecih kriticara Lenarda i kako se poneo prema SA, ali citajuci ovo, moram da priznam da je mozda bio u pravu covek.

Aca86

pre 4 godine

I Lilarda su izostavili sa par all star jer je Portland bio krs ekipa, ali polako se ekipa izgradila od prosecnih slobodnih agenata poput Aminua, Harklesa, Plamlija, i sl. zaigrali timski, stvorili hemiju. Razvio se Mekalum. Posle im se otvorio trejd Plamli-Nurkic. Pa dovedu za dz Seta Karija, Kantera + Huda u razmeni i eto finala zapada. Mora malo da se i menadzment pokaze, a Lilardu se lojalnost ispaltila. Dobro, nece osvojiti titulu, ali sta i da je otisao u Lejkerse kada ga je zvao Lebron. Ovako je vodja fransize, zaradjuje vise para i biran je u all nba petorke. Tako ce mozda i Bil ako se menadzment malo pokaze kao sa Bertransom.

SunShine

pre 4 godine

@dakiliz

Ima i nema veze sa "original" Ajzea Tomasom. Naime,otac aktuelnog kosarkasa Tomasa je izgubio opkladu,pa je sinu dao ime po njemu omrazenom Ajzei Tomasu iz Pistonsa. Interesantna prica.

Valkarin

pre 4 godine

Ima li ovaj Ajzea veze sa legendarnim Ajzejom Tomasom iz Detroita ili se slučajno zove isto?
(dakiliz, 16. februar 2020 10:32)

Interesantna prica. Stari mu je dao to ime nakon sto je izgubio opkladu. Naravno, stari mu je navijac Lakersa, a Isaiah Thomas i Pistonsi su iste samleli u finalu '89, a dobili bi i '88 da ih sudije nisu pokrale. Primetices i da se Isaiah i Isiah malkice razlikuju.

Mirko

pre 4 godine

Poenta je da treba biti lojalan samo onome ko je i tebi lojalan. Ako pak ne znamo ko nam je lojalan - e onda smo u problemu, jer verujemo pogrešnoj osobi, ili klubu, menadžeru, upravnom odboru, vlasniku itd.
Poenta je da prvo moraš sebi da budeš lojalan, pa ako i kad namiriš sebe, onda ta lojalnost mora da proširi i okolo da druge stvari oko tebe.
A ako radiš protiv sebe kao Ajzea onda oštetiš sebe, a onda te i neko drugi ne ceni. E to se njemu desilo.

To je princip, ali svaki igrač je priča za sebe i svako od njih mora za sebe da gleda kako stvari stoje, šta je najbolje za njih u datom trenutku.

The Unforgiven

pre 4 godine

Bilo bi lepo da se malo pogledala i druga strana price. A to je kad se nekome daje ugovor onda je ceo rizik na timu. NBA nije kao NFL gde je samo mali deo ugovora garantovan, a ostatak zavisi od performansi. Uvek mi je u mislima Larry Sanders iz mog tima Bucksa koji je "dao otkaz" jer mu se vise nije igrala kosarka i Bucksi su ga i dalje morali placati kao da igra svaku utkamicu.
Beal nije ostao u Washingtonu zbog "lojalnosti" ili zato sto smatra da tim ima buducnost - ostao je jer su Wizardsi mogli da mu ponude najveci ugovor (jer su ga draftovali i igrao je dugo sa njima). Ista stvar ce biti sa Giannisom ovo leto. Bucksi mu mogu ponuditi 5 godina $250 miliona, a niko drugi (po pravilu) ne moze da mu ponudi vise od 4 godine $160 miliona. I onda ako Giannis ostane u Bucksima bice price "uh ostao je lojalan" ... Ma ostao je lojalan novcu.
Plus, kao sto smo videli u slucaju Paul George, igraci danas odlucuju gde ce igrati cak i ako su pod ugovorm. Naravno, tim uvek moze odbiti trade, ali onda ima nezadovoljnog igraca u timu koji ima ogromnu platu.
Malo je onih koji su lojalni do te mere da prihvate manji ugovor da bi omogucili timu da dovede jos kog dobrog igraca.

dado

pre 4 godine

ne znam, sada ispada kako je lojalnost glupa i nepotrebna.
pa idemo malo dublje u ovu analizu.
primjer beal. koliko je njemu washington dao placu?
ova sezona je 35. igrac (27 mil), sljedece ce imati 28,5 a onda 34,5.
to ce biti za top 15,20 igraca.
sto znaci, da je itekako nagradjen za svoju lojalnost.
ok, imam i sam nekih igraca koji bi po meni trebali biti, ali sada dolazim do onoga. trae young i brandon ingram. kaze autor, momci su zasluzili, jer igraju dobro u losim timovima. a prije daje tezu, da se ne isplati biti lojalan, jer se nagradjuju samo pobjednici. ok, eto njih dvojica su dobila poziv, trebao je i beal. ali sta je u stvari all star utakmica? to nije skup najboljih po statistikama, nego skup zvijezda, onih koji bi to trebali postati i onih koji sada vladaju terenima. to su 24 igraca.... nema previse mjesta za trazenje onih dobrih u osrednjim timovima. jednostavno je to tako.
moram nesto i na temu thomasa. nije sad da su njega sutnuli. to sto se tamo ili onamo nije snasao, nije kriv sistem i vlasnici, nego sam. ozlijede da, ali da li ih je zalijecio? klubovi koriste poneku priliku da odmaraju glavne igrace i onda svi pocnu plakati. kupis kartu da u jednom milwakuju gledas grka, trener mu da slobodno. kupis kartu da gledas doncica, trener ga odmara, jer su mu gleznjevi losi.
kupis za la clipperse, ali kawhi malo malo pa odmara.
i onda neke ekipe bivaju kaznjene, jer su odmarali igrace.

Roki

pre 4 godine

Lojalnost nema veze sa ovim sto se danas radi. Sve je vodjeno finansijskim interesom. Retki su igraci kojima su druge stvari bitnije. Zato su mi u ooslednjih dvadeset godina sinonimi za lojalnostKobi, Dirk i Dankan. Svi veliki igraci su uvek imali odlicne ekipe i sami verovatno ne bi osvojili titule. Ali se nije desavalo da se dogovore dva igraca i da zajedno odu u neki klub. Zamislite da se Dzordan i Barkli dogovore da negde odu zajedno. Jednostavno nezamislivo. Zato su za mene jedine prave titule u poslednjih 20 godina Dalasova iz 2011. i sve titule Sparsa.

Mister Vo

pre 3 godine

Pricate bzvz. Lojalnost se u biznisu pokazuje dobrim ugovorom. Takodje mora biti obostrana. Hoces da ti budem lojalan, pokazi to pa cu biti. Na kraju krajeva, sve se svede na novac, cist racun duga ljubav...