Petak, 14.02.2020.

10:22

Sramotan komentar iz Zagreba – Cibona se raspada, pa naziva Megu seljačkom zadrugom

Glavni urednik sportske redakcija zagrebačkog Jutarnjeg lista Mario Zorko osramotio je svoje kolege i profesiju poslednjim komentarom.

Izvor: AK

Sramotan komentar iz Zagreba – Cibona se raspada, pa naziva Megu seljaèkom zadrugom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

276 Komentari

Sortiraj po:

Trab

pre 3 godine

Cibona se sama srozala i krivi ju se za propadanje hrvatske košarke. Liječili su svoje komplekse u neovisnoj Hrvatskoj oa nije se moglo dogoditi niti da izgube nebitnu utakmicu. Otimali igrače klubovima i plaćali koliko su htjeli ispod tržišne cijene. Uništili sjajne male klubove iz Zagreba. Premda im pomoć nije trebala, sve su im suci dopuštali. Nemalo se ljudi u Hrvatskoj naslađivalo Ciboninom porazu Kecmanovom tricom i potom Ciboninom pozivanju na pravila koja su toliko puta pogazili. Ne znam zašto kod Srba slavlje kad su dobili Hrvatsku onda Đorđevićevom tricom. Hrvatski sastav tada je bila jedna četvrtorazredna momčad čiji realan doseg je borba za 5.mj. od 6 momčadi u skupini predfaze. Po realnoj snazi trebalo je biti +50 za SCG. Na kraju pola koša spašavanjem u kraju. Kao da nogometaši Brazila igra protiv Nepala cijelu utakmicu pa ju dobije 2:1 i radi toga čini festival sambe.
Nitko nije takao temu menadžera koje se dirnuo Zorko, premda sporednu za ovu utakmicu. Kako je s takvim pedigreom menadžer u državama gdje mu je prezimenjak i rođak omraženiji od Miloševića, Mladića i Šešelja zajedno?

drago

pre 4 godine

Uslijed silnih frustracija zbog Cibone covjek je odlijepio. Jos dok nije spomenuo Miska kako tako, isto ruzno gdje je sam sebe popljuvao, ali ovdje ulazi u neke ratne price.

SasaNS

pre 4 godine

Partizan, Cibona (Lokomotiva), Jugoplastika (Pop84, Split), Olimpija, Bosna, Zadar. To su veliki klubovi sa ovih prostora (o košarci pričamo).

Grunf

pre 4 godine

Човек све објаснио тачно и хируршки прецизно. То што свака истина овде драматично продрма кавез па крене хистерично лудило одбране имагинарног света у паралелном универзуму то је већ нака друга тема. Углавном за психијатрију.

Markony

pre 4 godine

Nije napisao Zorko, nego Puljić.... Nije bilo u Jutarnjem, nego u Sportskim.... A što je Mega nego umjetni klub, dogodine ga možda ne bude... Cibona je sad u banani, ali je institucija euro košarke i kritike glede poraza od seljačkog kluba više idu na Cibonu nego na Megu....

Mar

pre 4 godine

Hrvatska najbolja košarkaška petorka:
Đerđa, Dražen, Kukoč, Rađa, Krešo Ćosić... Osim Srbije nema svjetske države (osima Amera) koja po imenima može parirati ovoj petorki....

Hrvatski klubovi 5 prvaci Europe, Srbija dala 1...

Ako zanemarimo Zvezdine titule po dekretttu, Jugoplastika 6titula,Zadar 6 i Cibona 3 ali 8 kupova....

Slučajni posmatrač

pre 4 godine

Mega je razvojni klub. Tim pre su njihovi uspesi joŠ veĆi. Klub je napravljen da bi se u njemu igraČili kalili i oduvek je imao mlade i sjajne igraČe koji su kasnije pravili sjajne karijere. Mega ima dva igraČa koji su danas NBA zvezde; Jokic i Marijanovic. Neki klubovi ABA lige ne mogu time da se pohvale. Mega je uvek igrala dobro nikad nije bila najbolja, ali ni najgora, a uvek pri vrhu zlatne sredine. Dejan Milojevic radi odličan posao, posebno sa centrima.

Hrvatska košarka je na žalost u padu i bilo bi dobro da se dotični novinar ne hvali prošlosšću velike Cibone (a bila je stvarno velika), nego da sagleda da je jedan razvojni klub razbio Cibonu, bez obzira iz koje "Srpske selendre" je došao, bez obzira da li igraju u pink dresovima ili ne. Mega i da je igrala u nekim drugim dresovima jednako bi razmila ovu današnju Cibonu :-)! Jesno je da je novinar razočaran na neuspeh svog tima, ali to mu ne daje za pravo da omalovažava i vređa pobednika. Ta "Seljačka zadruga" je recimo uspela da igra u ABA ligi dok je hrvatska liga puna klubova iz sela (Zabok, Dubrava, Gorica,Sinj, sve gradovi ili ti kako novinar kaže sela, koji imaju 2 do 4 puta manje stanovnika od Sremske Mitrovice). Ti hrvatski klubovi najverovatnije nikad se nece naći u ABA ligi. Lično bih voleo da je više "Seljačkih zadruga" u ABA ligi, jer bi se tada više igralo sa dušom, više bi "naših" igrača napradovalo i bilo bi manje stranaca i para u ligi, što je dobro za razvoj i srpske i hrvatske košarke.

pingvin s' Madagaskara

pre 4 godine

Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 14. februar 2020 18:58


..pa prvi na listi ti je igrao za KK C.Zvezdu,na zalasku karijere,imao je oko 40 godina,hteo je da zavrsi karijeru u najdrazem klubu...polako,samo sami skacete u stomak...

slobinator

pre 4 godine

(Croata, 15. februar 2020 13:24)
kolika količina neznanja.trojke su se počele šutirati 1984 posle olimpijade u los anđelesu.radivoje korać je davao po 80 koševa šezdesetih godina i to u mečevima sa brazilom,argentinom,ssssr-om,sad-om italijom koji su tada a i sada bile svetske sile.kića i praja su takođe redovno nabijali po 30-50 poena bez trojke.dražen je bio zver,ali on je na meču redovno pogađao po desetak trojki iz 20 i više pokušaja

Croata

pre 4 godine

@Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 14. februar 2020 18:58)
ta tri igraca 1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330 i 3.Radivoje Korac igrali kad su se pocele sutirati trojke i zato imaju dosta pogodaka a tad se i igralo balkansko prvenstvo protiv albanije, rumunije, kosova, a turska bila nula od nule, kipar igrao sa igracima iz osmoljetke a grcka bila preslaba i tu su nabijali kos razliku i tukli trice a turnir balkana se igrao svake godine. i jos da dodam da se tad igralo masu turnira po evropi. prema tome prvi strjelac je Cosic Kresimir a drugi Drazen Petrovic a treci bivsi igrac zadra Mirza Delibasic.

slaviša šmigič

pre 4 godine

inače poznato,mega je partizan 2 i uglavnom igrači partizana koji nisu u formi odlaze u megu kao i trener milojevič posle vodjenja partizana kad su bili nezadovoljni momentalno odlazi u megu a trener mege koji ima dobre rezultate dobija momentalni otkaz pa onda grobari nešto drugima prebacuju zvezdi a dresovi mege bez ikakve laži kao,da dolaze iz cirkuške pretstave nikakve laži

ABA liga je sjajna stvar

pre 4 godine

ABA liga se raspada, a ne Cibona!
(GlasBrisela, 14. februar 2020 10:34)

Ne raspada se liga kako to želi da prikaže jedan klub koji s najvećim budžetom u svojoj istoriji 3 kola pre kraja još uvek nije ni plejof obezbedio, pa širi nervozu raznim saopštenjima.

Miskec

pre 4 godine

"Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)"
Da li mozes da shvatis da je KK JSD drugoligaski klub koji se na prevaru, zahvaljujuci pritisku generalstaba JNA vratio istog leta u prvu YU ligu?

@@svasta

pre 4 godine

Pricas svasta, ali jedino istinu ne...
Medveščak je prvu titulu u hokeju osvojio 88/89... Do tada su bili rupa za punjenje...
RK Zagreb u rukometu nije bio ni do kolena Metaloplastici ili Bjelovarskom Partizanu. Imali su manje titula i od Banjaluckog Borca...
Nisu mi jasni postovi koji nemaju veze sa stvarnoscu, kao da nije moguce proveriti svaku tvrdnju u dva klika...

Srbija do Tokija

pre 4 godine

Ovi što pominju Jokića kao najdominantnijeg košarkaša NBA lige kao da su došli iz Monti Pajtona nedaj bože možda i iz cirkusa (da ne kažem nešto drugo)?

@sale

pre 4 godine

A ti kao pratiš sport, Medveščak (rukomet,Evropa), košarka (Yugoplastika, Cibona, Evropa), fudbal nemaju Evropu ali skoro redovno igraju Ligu šampiona ali zato "Vatreni" treći u Evropi a drugi na svetu.Kada je Medveščak (hokej) osvajao titule u Yugi, Zvezda i Partizan su tek učili.I na kraju Zvezda je morala da dovede Prosinečkog i kao igrača i kao trenera, nisu imali bolje.

@@Aleksa

pre 4 godine

Pošto vidim da pratiš sport da li se sećaš finale Crvena Zvezda - FMP gde glavni igrač FMP Radivoje Živković prelazi posle te utakmice u Zvezdu?Da li se sećaš kako se završila utakmica?

Nile

pre 4 godine

Cedevita je Cibonu uništila i uzela najbolje košarkaše a onda se spojila sa Olimpijom u Cedevita Olimpija ali su bar sada jedni od najboljih klubova u regionu pa i u Evropi se to tako radi ako jedan loše posluje poveže se sa drugim i spoje resurse....

bojan srbos

pre 4 godine

Mislim da se mali komsa u besu i nemoci mozda malo potresen previse ljuti sto im njihovog velikana gazi nas osrednji klub... sa velikim postovanjem prema Megi i gospodinu Milojevicu i njegovom radu Samo nek nastave tako Jokic je rezultat rada toga dok je Cibona samo slika zemlje u EU u kojoj cvetaju ruze bez drzavnih novaca isto kao i kod nas samo sto mi za razliku od njih imamo taj slogan DOBRO DOSLI U ZEMLJU KOSARKE...A ti mali komsija PUKNI!!!!

Partizan 1917

pre 4 godine

@(slobinator, 14. februar 2020 18:54)

NBA se od osnivanja 1946 igra u dvorani na parketu kao što se fudbal oduvek igra na travi pa nema razloga da se gledaju šampioni od ove ili one godine. Razlika između igranja na betonu,šjaci -napolju i parketu-dvorana ipak postoji pa se zato mogu gledati titule od 67/68 i one pre toga.

Brisel,Budimpesta,Atena...

pre 4 godine

Istine radi, malo si se zabrojao pa si zaboravio da spomenes Partizanova 3 medjunarodna Kupa R. Koraca sto je danas kao Eurocup. Cibona do 80- ih nista nije imala, 70-ih nista, 90-ih nista, 2000-ih obje decenije 0. Samo jedna generacija i tih nekoliko godina i to bi bilo to. Cibona ne zna sto je final four Eurolige. Pametnom dosta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kosarka to je Partizan sve ostalo je trenutno, 14. februar 2020 13:33)


Napo si na taj trećerazredni kup Koraca pa da ti samo kazem,Cibona ga je prva osvojila 1972 godine kao Lokomotiva!!U pravu si?!!Cibona ne zna sto je final four ona zna sto je prvak biti u finalima 1982,1985,1986,1987...Ziv i zdrav bio care!!

terza1.

pre 4 godine

krleza je davno napisao " sacuvaj me Boze hrvatske kulture i srpskog junastva"
(toni kukoc, 14. februar 2020 14:08)
To što je Krleža veliki književnik ne znači da zajedno sa tobom ima pravo da se sprda sa srpskim junacima. U ostalom, kako biste vi to i znali kad bez tih junaka državu nikada niste ni imali. I ova će vam trajati isto koliko i četvrti rajh. Još malo pa piši propalo.

slobinator

pre 4 godine

Suncev zrak, 14. februar 2020 17:49)
kad čovek lupi i ostane živ.pa zvezda je u čitavoj sfrj bila klub sa najviše osvojenih titula.partizan je svoju prvu uzeo tek 1975 kada su dekretom u njega morali da budu prebačeni kića i praja.dotle je zvezda uzela 12 titula,3 kupa sfrj,kup kupova evrope,još dva puta igrala finale tog takmičenja i polufinale kupa šampiona protiv cska,predhodno eliminisavši real madrid.istoriju su ispisivali simonović,kapičić ,slavnić,predvođeni trenerom acom nikolićem.čak i tih osamdesetih zvezda je igrala 4 finala plej ofa.1984 je u zagrebu igubila majstoricu sa pola koša.tu istu moćnu cibonu predvođenu draženom petrovićem je 1987 izbacila u polufinalu usred zagreba,ali nije mogla u finalu protiv mlađe i odmornije ekipe partizana,mada je i tu izgubila tesno i to tako što je u revanšu radović promašio bacanja za pobedu.ima nas koji pratimo sport odavno.sada je tu i wikipedia i you tube.ne vidim čemu širenje lažnih informacija

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata - ?
Mile Isaković Veselin Vuković Veselin Vujović Mirko Bašić Slobodan Kuzmanovski Đorđe Rašić...
Igrač pozicije 2 Zdovc nikako nije bio konkurent već tada najboljem pleju Saši. Jura nikako nije bio plej! Išao je kao smiren, timski, odbrambeno zahvalan... Odlično što jeste! A Sale je ionako bio loš u odbrani ali već tada ložač ekipe kakav se retko rađa. Zdovc je naprotiv baš išao da kada su oni drugačiji dani i utakmice pokrije/zameni nezrelog Dražena - pogotovu jer ni Dražen nije igrao odbranu kako treba! Ukratko Sale bi išao i to zasluženo ali nije i to samo zbog Dražena.
Dakle gluposti ti idu dosta dobro. A uopšte nema jasnijeg pokazatelja mitomanije od deifikacije Dražena.
Jedan isto dražestan i draženolik Harden i danas mora imati ceo sistem oko sebe da bi "briljirao". I ipak ne donosi titule. I Dražen je imao utakmice kada puni - ali ih je imao puno više koje divlja i gubi. A i one kada blista morao mu je biti tim u-Harden-izovan. Dražen bi možzda dosegao status npr. sada Luke ali možda i ne. Aprijatna ličnost, vrlo loša za svaki tim, reakcije i IQ u odbrani loše, asistencije samo ako mora... To ko ovi što sada hvale Bogdana B. ovde a realno je NBA prosek, tako je i sa Draženom. Svakako je viša klasa iznad ali pre svega samo mogući, nikako i vrh-igrač iznad svih evropskih i sl. Bio bi - ili i ne bi. Očekivani superstar možda, realizovani superstar nije bio nikada.
Sama MEGA jeste smešna i zlo - ali mnogo manje od Zvezde, Partizana ili i Lokomotiva-Cibone.

m1k3

pre 4 godine

Zasto se pravite neuki?
Nisam nijednom rekao da je Zvezda najveci kosarkaski klub SFRJ. Bila je dominantna kada je kosarka kretala na ovim prostorima, i to je cinjenica.
Kasnije je to preuzela Olimpija, pa Zadar i Bosna, i Jugoplastika, pa Cibona, pa Jugoplastika.
Partizan, koji je imao nekoliko sjajnih kosarkasa u SFRJ, sto niko ne spori, nikada nije bio dominantan u SFRJ. Nikada.
Pominjati prelaz sa sljake na parket, otprilike bi bilo kao kad danas niko ne bi priznavao titule na AU, do 1988. posto je promenjena podloga (sa trave na, kako god se ovo danas zove)...
Partizanov niz (kako u kosarci, tako i u fudbalu), krece sa najgorim vremenima ove zemlje, rat i sankcije. U sledece 23 godine, Partizan uzima 17 titula u kosarci.
U 70' kazes? PArtizan je bio dva puta prvak i jednom drugi, kao i Bosna i Zadar, Jugosplastika 2 puta prvak i 6 puta druga. Zvezda jednom prva, jednom druga. Kako je to Partizan bio dominantan?
Nemojte patetiku, i uvrede, nego brojeve...

Partizan 1917

pre 4 godine

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)

Da li možeš da shvatiš koliko si ili maliciozan ili bezobrazan ili jednostavno nemaš apsolutno pojma o tome što pišeš!?
(Wllaxy, 14. februar 2020 17:22)

Pišem o prvenstvima Jugoslavije u košarci koja se tek od sezone 1967/68 igraju u dvoranama a Zvezda je od tad uzela 2 titule (1968/69 i 1971/72) u bivšoj državi.
Broj titula u SFRJ na parketu:
Jugoplastika 6
Partizan, Zadar 4
Bosna,Cibona 3
Zvezda 2
Olimpija, Radnički BG 1

slobinator

pre 4 godine

(Partizan 1917, 14. februar 2020 18:33
ok.onda možemo i drugačije.koliko je titula recimo partizan uzeo u fudbalu u sfrj od onog finala sa realom 1966 ? cele 4 od toga dve dobijene na sudu,a zvezda i vardar su igrali kup šampiona.koliko je puta od te 1966 partizan u sfrj prošao 1.kolo u evropi ? ili recimo koliko je puta partizan igrao evro-ligu u košarci u novom formatu? celih 0 puta! to je kad istoriju posmatraš parcijalno i odvajaš ono što tebi odgovara

Partizan 1917

pre 4 godine

Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759

Suncev zrak

pre 4 godine

@ m1k3... znas kako ... citam i ne vjerujem sta pises ali se onda sjetim one stare da su oduvijek postojale dvije istine - ona prava i ona ciganska. Partizan je bio u SFRJ dominantan u generaciji 70- ih sa Kicanovicem i Dalipagicem ( sampioni tri puta mislim ta generacija ), a '79. je ta generacija osvojila tzv. triplu krunu. Bora Stankovic je rekao skoro u intervjuu da je iz visih ( politickih ) krugova stopiran transfer Mirze Delibasica u Partizan koji je zelio da igra sa Prajom i Kicom, da je stopiran da jedan klub ne bi postao predominantan. Koga ne mrzi, moze da ukuca i da pronadje o tome.. a ti me pitas kad je bio dominantan u SFRJ?? pa onda gener. Divca, Djordjevica, Danilovica, Paspalja, Grbovica i ost. Bili sampioni
Treci u Evropi. Da ne spominjem da su i Maljkovic, Kukoc, Radja i ost. rekli da su mnogo tezi mecevi im bili protiv partizana nego protiv makabija, barselone...opste je misljenje da je Partizan za nijansu bio kvalitetniji od jugoplastike ali u Splitu je bilo svega u tim utakmicama, majstoricama. Dok mala zvezda... pa lupa mi treba da je nadjem na mapi... kad je Slavnic koji se smatra najvecim imenom tog kluba rekao da je presrecan sto je jednu sezonu proveo u klubu kao sto je Partizan.

Wllaxy

pre 4 godine

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)

Da li možeš da shvatiš koliko si ili maliciozan ili bezobrazan ili jednostavno nemaš apsolutno pojma o tome što pišeš!?

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Čini mi se da ovde dosta ljudi ne zna da je Cibona naslednik KK Lokomotive iz Zagreba koja je od 1950 bila član elitnog takmičenja.

lal

pre 4 godine

@partizan1917: uzela je mnogo vise od dve titule u samo prethodnih 5 godina.. uostalom to omalovazavanje pionira srpske kosarke, ljudi koji su imali izuzetne zasluge za sve uspehe do dana danasnjeg je ogavno i licemerno...
zamisli izjavu: partizan nikada nije igrao najelitnije takmicenje od kada se ne igraju grupe... ili da ne racunam titulu prvaka evrope zato sto nisu postojale cetvrtine, igrao se napad na 30 sekundi, nije bilo bonusa i ostale gluposti...
oduzmi nam i titule u fudbalu kada se za pobedu dobijalo 2 boda... budalastina...

Partizan 1917

pre 4 godine

@(m1k3, 14. februar 2020 16:41)

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?

Walt

pre 4 godine

Slusaj, mozes da uzmes u obzir koji god hoces vremenski period, posto nema sanse da spojis godine tako da Partizan bude u top5 klubova u Jugoslaviji po bilo domacim, bilo evropskim titulama.Prosto, Partizan je u SFRJ osvojio ukupno 4 titule prvaka. Da li mozes da shvatis taj broj?Cisto da ti ga pojasnim, Partizan je igrao 18 godina duze prvu ligu od Jugoplastike, koja je bila prvak 6 puta, a 26 godina duze od Bosne. 1973 je Bosna prvi put igrala prvu ligu. I od tada, pa do raspada, upisala 3 titule.Koje god vremenske periode da uzmes, Partizan nema snase da bude na vrhu grupe od 5-6 klubova, koji su svaki na svoj nacin oblikovali, ono sto mi danas zovemo, Jugoslovenska skola kosarke. Na vrh te grupe bi mogao da stavis Zvezdu, kada je kosarka pocela da uzima maha u toj zemlji, ili Olimpiju, kada kosarka postaje "drzavni" sport, u koji je pocelo da se ulaze "sa najvisih pozicija vlasti", ili Zadar i Bosnu, kada smo poceli kao reprezentacija da uzimamo medalje, ili Cibonu pa kasnije Jugoplastiku, kada je primat te zemlje u Evropi bio najveci...Pokusaj da pronadjes bar jedan deo kosarkase istorije gde je Partizan bio dominantan u ligi SFRJ?
(m1k3, 14. februar 2020 16:41
Druže koja zvezda,pa vi nemate nijedan fajnal for u istoriji,najveći uspeh vam čišćenje 3-0 od cska u 1/4 finalu pre neku godinu...

slobinator

pre 4 godine

Baš smo jadni. Ni oni se više toga ne sećaju, današnji košarkaši možda su eventualno videli tu trojku na Youtube-u, ali ih ne tangira ništa više od trojke Nolana Smita pred 20.000 grobara u Beogradu. Samo momenat istorije.
(Ostin A, 14. februar 2020 16:29)
baš tako.onom kecmanovom trojkom i nisu postigli bog zna šta osim jednog trofeja u aba ligi sa tim da im je evro-liga bila obezbeđena i pre toga,dok ih je nolanova trojka ugasila na duži period tj.resetovala na period pre 1975.godine.ni ove godine ne bi nešto posebno postigli.jedino se plašim zakulisnih radnji jer ih država ponovo žestoko gura kao u periodu vladavine žutih

Ostin A

pre 4 godine

Сад као треба да будемо изненађени коментаром рватског новинара.Па њихови комплекси су неизлечиви још од оне Салетове тројке,треба им живети са тим сазнањем да кад год се сретнемо у кошарци они заврше на коленима.
(Мученици, 14. februar 2020 11:18)

A kod nas imamo kompleksaše koji na svaku njihovu analizu raznoraznih pojedinaca, koja koliko god tačna/netačna bila... imaju potrebu da spominju Đorđevićevu i Kecmanovu trojku.

- Cibona se raspada... Kecmanova i Saletova trojka
- Hrvatska izgubila... Kecmanova i Saletova trojka
- Hrvatska pobedila... Kecmanova i Saletova trojka
- Bojan Bogdanović... Kecmanova i Saletova trojka
- Svetsko prvenstvo u fudbalu... Kecmanova i Saletova trojka
- Evropsko prvenstvo u rukometu... Kecmanova i Saletova trojka
- Milanović predsednik... Kecmanova i Saletova trojka

Baš smo jadni. Ni oni se više toga ne sećaju, današnji košarkaši možda su eventualno videli tu trojku na Youtube-u, ali ih ne tangira ništa više od trojke Nolana Smita pred 20.000 grobara u Beogradu. Samo momenat istorije.

Bocko

pre 4 godine

Suncev zrak-istorija yu kosarke ne pocinje 1976. Ne volim da stajem na stranu Hrvata, ali prva sampionska generacija Splicana je bila sa Skansijem, Tvrdicem,Solmanom, Manovicem.1972 su igrali finale kes sa Simentalom iz Milana i izgubili pola kosa. Na njih su su se nadovezali Jerkov,Krstulovic i Vilfan-uzeli su Krk u Beogradu 1977 i par titula.Trecu generaciju svi znamo-zvanicno najbolja u Evropi u 20. veku .Kroata secamo se Surjaka i Jerkovica umesto Pasica i Vukotica na mondijalu 1982.Zlatko Vujovic je imao zagarantovano mesto u reprezentaciji.Promasio je dva puta prazan gol na Vembliju.

m1k3

pre 4 godine

@Suncev zrak
Slusaj, mozes da uzmes u obzir koji god hoces vremenski period, posto nema sanse da spojis godine tako da Partizan bude u top5 klubova u Jugoslaviji po bilo domacim, bilo evropskim titulama.
Prosto, Partizan je u SFRJ osvojio ukupno 4 titule prvaka. Da li mozes da shvatis taj broj?
Cisto da ti ga pojasnim, Partizan je igrao 18 godina duze prvu ligu od Jugoplastike, koja je bila prvak 6 puta, a 26 godina duze od Bosne. 1973 je Bosna prvi put igrala prvu ligu. I od tada, pa do raspada, upisala 3 titule.
Koje god vremenske periode da uzmes, Partizan nema snase da bude na vrhu grupe od 5-6 klubova, koji su svaki na svoj nacin oblikovali, ono sto mi danas zovemo, Jugoslovenska skola kosarke.
Na vrh te grupe bi mogao da stavis Zvezdu, kada je kosarka pocela da uzima maha u toj zemlji, ili Olimpiju, kada kosarka postaje "drzavni" sport, u koji je pocelo da se ulaze "sa najvisih pozicija vlasti", ili Zadar i Bosnu, kada smo poceli kao reprezentacija da uzimamo medalje, ili Cibonu pa kasnije Jugoplastiku, kada je primat te zemlje u Evropi bio najveci...
Pokusaj da pronadjes bar jedan deo kosarkase istorije gde je Partizan bio dominantan u ligi SFRJ?

Pera

pre 4 godine

Ne znam sta se uhvatio Mitrovice i Rakovice. Oni da su neki veliki klub ne bi igrali svako kolo pred 300-400 navijaca i praznom halom (kao neki seoski klub). Sama Rakovica ima preko 120.000 ljudi a Mitrovica 85.000. vise nego 90% hrvatskih "vecih" gradova.

drhte ruke oko BL

pre 4 godine

Cibona ne postoji,Cedevita izbegla u Sloveniju,Zadar fenjeras tankuje svake sezone,Split izdahnuo,ostaje Sibenka,tj saka jada.

Winning Eleven

pre 4 godine

Sremska Mitrovica - Sirmium grad prelepe arhitekture, ogromnog setalista na Savi, citavo jezgro grada u zgradama iz 18. i 19. veka. starih rimskih carskih palata, koji je bio jedna od 4 prestonice rimskog carstva i panonske regije. Grad koji je u svoje vreme bio jedan od najmnogoljudnijih u Evropi i na cijem je prostoru rodjeno 7 rimskih imperatora. Ocigledno da komsije boli propast Cibone pa pljuju po drugim gradovima. Ovoga puta se namerili na glavni grad Srema... :-) Valjda treba obici malo nas region, ima puno lepih gradova ovde, najlakse je biti pun mrznje i nipodastavati sve tudje.

Алекса

pre 4 godine

@Aleksa
Kad već kukaš nad sudbinom BFC Beočina, zapitaj se zašto i zarad koga je rasormiran taj isti klub. Ko je ostao u ligi zbog gašenja BFC-a i gde su prešli najbolji igrači kluba?
(Roko,

Сви отишли у Звезду, ревилтирани поступком тренера,који је продао финале за место тренера Партизана и доживотне маскоте репрезентације...

hm?

pre 4 godine

Novinar bi trebao da se pozabavi pitanjem zasto je Cibona tu gde je... Niko ne spori da je Cibona veliki klub, ali je unisten za racun Cedevite...

A ti narocito, dokazani mulac

pre 4 godine

Ne bih ja potcenjivao hrvatsku košarku. Njihovi klubovi su bili 6 puta prvaci evrope (jugoplastika 3,cibona 2 i partizan 1) a srpski nijednom, što dovodi do zaključka da su talentovaniji od nas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 14. februar 2020 15:35)

Isto kao sto ne treba potcenjivati glupost navijaca "najsrpskijeg kluba od svih". Da tu ima prvenstva u Evropi, vi bi bili 70 puta uzastopni sampioni (od kad se ta glupost izrodila u sportsko drustvo), bez premca. Dobro i to je nekakav uspeh, biti najbolji u necemu. Vladate na ovim prostorima u tom segmentu.

ja

pre 4 godine

Ne bih ja potcenjivao hrvatsku košarku. Njihovi klubovi su bili 6 puta prvaci evrope (jugoplastika 3,cibona 2 i partizan 1) a srpski nijednom, što dovodi do zaključka da su talentovaniji od nas

Bobo

pre 4 godine

U pravu je novinar iz Hrvatske. Ja bih ga samo dopunio da iz te Mege izlaze kosarkaski polu proizvodi koji su tu gde jesu jedino zbog izuzetnog prirodnog talenta koji poseduju. Vlasnik menadzer kupuje na veliko za male pare i unistava sve sto se godinama gradilo od strane kosarkaskih velicina.

croata

pre 4 godine

croata: nema smisla buraz... kako si zaboravio na nogomet... cuo sam da je to "najpopularniji i jedini bitan sport i da bi se svi drugi uspesi menjali za poraz u finalu svetskog prvenstva"... u tom ekipnom sportu smo sigurno vodili kolo... ;)
(lal, 14. februar 2020 14:39)

Priznam, tu jeste bile baje, pogotovo u reprezentaciji, vi i bosanci. Zato i nismo napravili nikad nista. A prvenstva jugoslavije, tu je najmanje odlucivalo nogometno znanje. Samo kljuc, zvezda dvaput za redom mora biti prvak onda partizan jednom, pa opet zvezda jednom, pa sad je red na hajduk, pa zvezda, pa partizan, pa hajduk, pa uskoci i sarajevo, pa opet zvezda, pa aj dajte jednu titulu dinamu jer ima stvarno za tri klase bolju momcad od svih ostalih, pa onda 3 puta zvezda da iznivelira to dinamovo prvenstvo, pa partizan, pa velez, e sad moze i titin hajduk.... tako to treba promatrati. Jedino zvezdina titula prvaka evrope, bunkerica ko i grcka, al postujem

johny

pre 4 godine

Priznam, tu jeste bile baje, pogotovo u reprezentaciji, vi i bosanci. Zato i nismo napravili nikad nista. A prvenstva jugoslavije, tu je najmanje odlucivalo nogometno znanje. Samo kljuc, zvezda dvaput za redom mora biti prvak onda partizan jednom, pa opet zvezda jednom, pa sad je red na hajduk, pa zvezda, pa partizan, pa hajduk, pa uskoci i sarajevo, pa opet zvezda, pa aj dajte jednu titulu dinamu jer ima stvarno za tri klase bolju momcad od svih ostalih, pa onda 3 puta zvezda da iznivelira to dinamovo prvenstvo, pa partizan, pa velez, e sad moze i titin hajduk.... tako to treba promatrati. Jedino zvezdina titula prvaka evrope, bunkerica ko i grcka, al postujem
(croata, 14. februar 2020 15:03

Kakav bre kjuč kada jw svaka republika vukla na svoju stranu. Kod vas je bio problem Dalmatinci tj Hajduk protiv Zagrwba tj Dinama. I danas vam je taj problen. Uglavnom se vodila borba izmedju Zvezde i Hajduka

croata

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 14:54)

A u toj metaloplastici su igrali samo srbi,a?
No zadrzat cu se samo na ovom:
"Selektor n-a-š-e države Duda Ivković se odrekao Đorđevića iako je svakako trebao igrati. Iz 2 razloga: da spreči ego kuršluse pa da n-a-š-a država uzme titulu, a i da da priliku Draženu da sazri. Tako su Srbi činili u Jugoslaviji."
Ovo je zesci oblik mitomanije. Znaci nije ga se odrekao mozda iz razloga sto je tad jedan zdovc bio doktor kosarke za njega i sto jednostavno nije imao mjesta.(realno djordjevic postaje igrac tek u 25toj godini i to tricom juventudu, sve prije, medju gomilom vanserijskih igraca samo potencijal koji moze uci u reprezentaciju, ali ni ne mora) A ovo da je dao priliku drazenu da sazri u trenu kad je ovaj sa cibonom osvojio sve, u realu zabija po 60 i priprema se da probije barijeru zvana nba, pa dal je moguce da napises takvu glupost?

z’brda

pre 4 godine

To je sve posledica komunizma....u USA imate klub koji se zove Green Bay Packers, nastao od radnika fabrike za pakovanje mesa (otud i ime). Inače grad je jedna obična radnička selendra od nekih 450,000 ali sa stadionom od 70+ hiljada ljudi. Poenta mog komentara je da Packersi redovno tuku i LA i NY i Čikago i mnoge druge ekipe iz velikih gradova.
E, pa tako i Mega. Ima svog vlasnika, pa ko god da je, dok god radi pošteno, neka pobedjuje sve te istorijske ekipe sa 30 razlike ako treba.

Komšija

pre 4 godine

Mi koji pratimo Zorkov rad još iz vremena Kosarke,novina iz 90 ih i 2000 tih dobro se secamo njegovih šovinističkih komentara.
Njegovih veselih tekstova o bombardovanju Srbije.Pobice sve Divce isl.

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata
Pa šta onda sad smeta da velebna Hrvatsku bez primitivnih Srba procveta u košarci? A tek u odbojci? U kojoj je nakon svih sankcija, ratova i beda sama Srbija postala 2 decenije non-stop svetska velesila. Dakle nakon što više nije kao u SFRJ odbojkaška liga bila oblikovana partijski i kao pre svega bratstvo-jedinstvo. Sila kakva SFRJ nije bila nikada, dok je Mladost imala najviše titula tj. dok su se Vojvodina Zvezda i Partizan delili oko talenta a Mladost ne. Isto važi i za vaterpolo, pa u krajnjem i za tenis. Da nisi kakav jesi znao bi i da se Bjelovar ne može porediti sa Metaloplastikom - svetski rukomet se deli na pre i posle nje. Ali bi pre svega znao da je krah i Bjelovara i Metaloplastike krah sporta uopšte a pogotovu onog na teritoriji ex-SFRJ. Cibona je isti taj krah, samo zbog inercije zakasneli.
Selektor n-a-š-e države Duda Ivković se odrekao Đorđevića iako je svakako trebao igrati. Iz 2 razloga: da spreči ego kuršluse pa da n-a-š-a država uzme titulu, a i da da priliku Draženu da sazri. Tako su Srbi činili u Jugoslaviji. Očito pogrešno i ti si najbolji primer toga, bolje ime nisi mogao uzeti.
Istinski sam zahvalan na tvojim komentarima. Ovde je dosta mlađih kojima je teško objasniti raspad države, rat i tako to. Situacije kad ni gole činjenice ne pomažu. Dapače da kao istina još više iritiraju. Taj perpetum mobile neizazvanog besa gde nema ni razgovora a kamoli dogovora ne možemo im dočarati. Ni približno kao neko ko taj hrkljuš nosi sam u sebi.

mate

pre 4 godine

dole sam vec piso sto mislim o zorku (koji ne smi u dalmaciju doc) no jedna me stvar cudi za vas srbe- imate manje place od nas u hrvatskoj- jeste li se ikad zapitali jeli normalno da Vam drzava daje tolike pare zvezdi i partizanu?

lal

pre 4 godine

@croata: nema smisla buraz... kako si zaboravio na nogomet... cuo sam da je to "najpopularniji i jedini bitan sport i da bi se svi drugi uspesi menjali za poraz u finalu svetskog prvenstva"... u tom ekipnom sportu smo sigurno vodili kolo... ;)

lal

pre 4 godine

@admiral: sve je covek lepo rekao, samo nije lepo sto je vredjao manja mesta i nazivao ih selendrama... sledeci njegovu logiku beogradjanima je i zagreb selendra, kao sto je njujorcanima beograd...

Suncev zrak

pre 4 godine

@ m1k3... Istorija kluba druze kome nije jasno , je sve ono od dana osnivanja do danasnjeg dana. Ne znam zasto bi se bazirala samo na odredjeni period ali hajde kad tebi tako se vise svidja.
Zasto samo pjej ofovi i zasto samo 80-e, zasto ne gledati SVE sto je jedan klub napravio za dvije decenije kada je jugoslovenska liga bila najjaca u Evropi (znaci i 70-e ) i kada je kosarka bila dvoranski sport a ne ono poslije ww2 na otvorenom, sutevi sa damu i nekoliko ekipica, pionirski pokusaji da zazivi. Kada se sve sagleda u te dvije decenije, razlicite generacije, '79. Kica, Praja i ost. tripla kruna, pa preko trenera pa 80-e titule pa medj. Kup R. Koraca ( 3 puta osvajan tih godina ), uspjesi koji se vezuju ne za samo jednu generaciju kao kod ostalih, pa ' 87. final four kupa sampiona, najmladja ekipa, tu su trebali da budu prvaci Evrope, neiskustvo , kasnije jedino Partizan ostvaruje velike rezultate u Evropi i ima kontinuitet.

Slušaj bre Emanuele

pre 4 godine

Da je Cibona košarkaška sekcija FK Dinamo kao što su blizanci druga bi priča bila. Inače ne vidim čemu toliko čuđenje povodom komentara, nije ništa gori od 90% komentara na ovom portalu a pretpostavljam da je zato tako i napisan da ga slični u Hrvatskoj potpuno razumeli. Moderan način komunikacije.

Ivan

pre 4 godine

Cibonu je unistio kecman. Bivsi prvak evrope je zakucao ekser u njihov sanduk
(kriticar, 14. februar 2020 13:54)
Cibonu je unistio baja koji je prodao mesto za EL Shonetu. Samo moze da se nagadja koja je suma u pitanju da jedan zagrebacki velikan proda mesto u EL klubu koji se dozivljava u Hrvatskoj kao sinonim srbstva.

majstor

pre 4 godine

Hm...za nesto je u pravu , a za vecinu nije. Mega jeste menjala imena i lokaciju i u odnosu na Cibonu jeste inferiorniji klub u svakom pogledu....medjutim...ta Mega uz bas tog Miska je iznedrila vec nekolicinu vrlo dobrih igraca i jednog vanserijskog, dok se Cibosi raspadaju prakticno. Menja se sve pa tako i basket scena

Paja

pre 4 godine

Partizan, Jugoplastika, Cibona i Bosna - to su bivsi sampioni Evrope i velikani jugoslovenske kosarke. Ukratko - Partizan je apsolutno NAJVECI na ovim prostorima. Ova tri ostala svoje uspjehe vezuju iskljucivo za jednu genereciju ( Cibona za dolazak D.Petrovica, Jugoplastika Kukoc i Radja, Bosna '79. ), dok je Partizan velike uspjehe postizao u razlicitim dekadama i sa razl. generacijama. Takodje, nakon raspada SFRJ, Partizan ima fajnal forove Eurolige '90-ih i 2000-ih, najvise regionalnih titula, dok ostalih nema nigdje.
(Suncev zrak, 14. februar 2020 12:54)

Evroliga devedesetih nije postojala. Bosna, Cibona, Jugoplastika imaju više titula FIBA Lige šampiona od Partizana. I dovoljno reći da su dali jednog Kukoča, Radju i D. Petrovića

Kosarka to je Partizan sve ostalo je trenutno

pre 4 godine

@ dzaba vam novci... Istine radi, malo si se zabrojao pa si zaboravio da spomenes Partizanova 3 medjunarodna Kupa R. Koraca sto je danas kao Eurocup. Cibona do 80- ih nista nije imala, 70-ih nista, 90-ih nista, 2000-ih obje decenije 0. Samo jedna generacija i tih nekoliko godina i to bi bilo to. Cibona ne zna sto je final four Eurolige. Pametnom dosta!

12345

pre 4 godine

Ako je klub drzavni, uz to ima rezultate i ime u kosarci logicno je da drzava ulaze u taj klub. To sto Hrvatska ne ulaze nije problem Srbije ili Mege? Uz to Mega je privatni klub i ovaj jadnik proziva Megu? Cibona je spala na to da porodica Petrovic pokloni 4 mil. eu i da ih vadi iz bule? Prakticno kao da su platili da se dvorana zove Drazen Petrovic?

Pedja0807

pre 4 godine

Zambezi-Ne znam odakle ti ta potpuno netacna informacija da po EU klub mora da bude privatno vlasništvo. Pa u Evropi imas mnogo primera bas suprotno toga sto ti napisa, velikani svetskog i evropskog fudbala nisu privatni klubovi, Barselona i Real najpre...

Kica i Praja, Sale i Sale

pre 4 godine

@ paja... ne troluj, zna se na sta se misli, biti medju 4 najbolja u Evropi, zvalo se to takmicenje Evroliga ili ranije Kup Sampiona, biti medju 4 na kontinentu.
Drugo, Bosna ima jednu titulu a porediti Partizana sa Bosnom ( uz svo uvazavanje ) je smesno. Napominjes koje igrace su oni dali... pa Partizan je od trenera do igraca velikana sto je dao evropskoj kosarci najveci u Evropi a kamoli u Jugi sto je jos jedan parametar koliko je ispred svih na ovim prostorima.

sr

pre 4 godine

Сад би менаџер требао из зезања да покаже интересовање да купи Цибону. Онда ће се ови сетити да је то кратко време за комунизма био славан клуб, па можда учине нешто по том питању. Онда би менаџер само кратко требао да им саопшти како су му дужни захвалнсот за спасење овог тренутно пилићарског са перспективом гашења клуба.

amater

pre 4 godine

(Džaba vam milioni crveno beli i crno beli, 14. februar 2020 13:18)
Partizan ima 3 Evropska kupa Koraća. To takmičenje je dok se igralo imao značaj kao drugo u Evropi. Nešto kao sada Eurokup. A kup Saporte kao danas FIBA Liga šampiona.

RED*

pre 4 godine

I sad je navukao bijes srpskih klubova koji će Cibonom brisati pod kad god zaigraju. Glupo, sine, glupo...
(Toni, 14. februar 2020 10:34)

Ma kakav bijes, mi samo pjevamo KAK' JE DOBRO VIDETI TE OPET

johny

pre 4 godine

Sve nazvao pravim imenom. Zabranjeno je da menadžer bude vlasnik kluba, pa se pravi cirkus sa kvazivlasnicima. Zabranjeno je da jedan klub ima dva tima u istom rangu, pa se pravi cirkus sa kvazipredsednicima.
(Dragan Lo, 14. februar 2020 12:49)

Gde piše da je zabranjeno. Daj link?

Volim i ja vas

pre 4 godine

U ime Hrvatskog naroda ispricavam se za zlodjelo koje je doticni uradio

Doticni, kao I svi istaknuti ekstremisti nije rodjen niti odgajan u Hrvatskoj.
Zloupotrebljavaju sve slobode I kulturne stecevine Hrvatske kako bi siriti primitivizam I nasilje koje su donijeli sa sobom.
Jos jednom,
Dame I godpoda, decki I cure u Srbiji - oprostite
(Purger, 14. februar 2020 11:51)

Hmm, interesantno da ni "njihovi" a ni "naši" ekstremisti, ne dolaze iz države u čije ime tako zdušno mrze sve oko sebe.
Bilo je lepo dok nisu došli divlji i oterali pitome.

m1k3

pre 4 godine

@Suncev zrak
Reci mi, majstore, kako si ti to dosao do zakljucka da je Partizan najbolji izdanak kosarkaske Jugoslavije, kada je ogromnu vecinu svojih titula, pa i onu iz Istambula, osvojio kada Jugoslavije vec nije bilo, ili je bilo samo na papiru?
Cak, iako hoces da racunas samo titule osvojene u play-off igrama, Partizan ima samo jednu titulu od 81/82, kao i Bosna i Zadar, Cibona 3, a Jugoplastika 4. Imali su jos 4 finala, koliko i Zvezda.
Dakle, zaista mi nije jasno, koji su to parametri po kojima Partizan moze da bude ravnopravan sa Cibonom i Jugoplastikom, a iznad Zadra, Bosne i Zvezde po uspesnosti u Jugoslaviji?

Aleksa

pre 4 godine

@aleksa
Pazi ovog lika,on zna sta je pisalo u dokumentima ksj,ti znas sta je sa 500miliona neregistrovanih kineza,idi begaj
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlado, 14. februar 2020 12:48)

Па, владо, иако не умеш да пишеш, видим да са читањем имаш мање проблема, све си разумео што сам написао. Одлука арбитражне комисије је јавно доступна и успећеш да је прочиташ, нема компликованијих речи од оних у мом коментару.
Заиста не знам шта си мислио под "500miliona neregistrovanih kineza,idi begaj", па ако би могао да замолиш неког ко уме да пише да преведе то на српски, могао бих да ти дам одговор да ли о томе нешто знам или не знам.....

gledaj jos malo

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 12:21)

Bas me briga za odbojku, ali cinjenica je da je daleko najuspjesniji odbojkaski klub u bivsoj drzavi bio hrvatski klub. Isto tako najuspjesniji kosarkaski klub je hrvatski klub, i to ne samo bivse drzave vec cijele evrope. I to je cinjenica. A sad gledam, pa i u rukometu smo bili bolji. Bjelovar prvak evrope, zagreb visestruki prvak evrope, najvise prvenstava osvojili. Gledam jos malo, pa i u vaterpolu smo bili bolji i to daleko bolji, dovoljno je samo spomenuti mladost zvanicno najbolji svjetski vaterpolo klub dvadesetog stoljeca. Ustvari ne postoji ekipni sport gdje ste vi vodili kolo u bivsoj drzavi. Mozda hrkljus
(croata, 14. februar 2020 12:51)

ako ste bili tako dominantni, zasto po izlasku iz SFRJ niste tako nastavili?

Džaba vam milioni crveno beli i crno beli

pre 4 godine

Nije htio Zorko uvrijediti narod u Sremskoj Mitrovici nego potpalit domace privrednike da pomognu Ciboni!!Mislim da je bio fokusiran na Miška iz razloga samo pare i pare bez ljubavi prema košarci...Ovako,Cibona se nije raspala i nikad ni nece iz stotinu razloga?!!Cibona je brend grada Zagreba,Cibona ima vise titula nego svi sportski klubovi u Zagrebu zajedno!!Cibona nije BILA veliki klub nego Cibona je i DALJE veliki klub!!Zar jedan AJAX nije vise veliki klub zato sto desetak godina nije u Europi nista ozbiljno uzeo??Inter,Milan zar nisu veliki klubovi Europe bez obzira na trenutno stanje kluba??E,sad o Zvezdi i Partizanu.Pa koliko vam sipaju miliona ljudi iz vlasti niste nista u Europi napravili ozbiljnog osim f4 i f8??Zar je vama uspijeh f4??Srpska kosarkaska repka je bolja od Hrvatske i tu nema dileme ni pod razno dok klubovi stoje tako da se slavi uspijeh osvajanja ABA lige!!Sta bi mi napravili da dobijemo od Drzave 10 miliona eura pitanje je samo....S toliko para Zvezda i Partizan kupuju crnce na proputovanju Europom i slavi osminu finala euro kupa i euro lige,smjesno!

Cibona još uvjek ima vise Europskih titula od Zvezde i Partizana zajedno!

Zvezda jedan trofej kupa Rajmonda Saporte
Partizan jedna titula kupa prvaka
Cibona dva puta prvak kupa Saporta,dva puta prvak kupa prvaka!

Pametnom dosta:)

XYZ

pre 4 godine

Najboljeg evropskog košarkaša svih vremena je napravio-Jovan Petrović, inače policijski službenik Srbin iz hercegovačkog mesta Zagora kod Trebinja, toliko da se zna,Pozdrav svima.

nedostizni

pre 4 godine

(dare, 12. februar 2020 09:10)

Ne bih se složio. Mogu ja u afektu da članove svoje porodice nazovem nekim ružnim imenom (ni to nije lepo) ali da to čini neko sa strane je nedopustivo.

mikac678

pre 4 godine

Ovo bi bilo isto kao kad bi Partizan izgubio od nekog Hrvatskog kluba koji je iz Varaždina,Vinkovaca ili slične selendre.

Na stranu i čitav tekst, stvarno su im šabanski dresovi

Aleksa

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 14. februar 2020 11:23) # Link komentara … Pogledaj ko je igrao polufinala sa hemofarmom pa pricaj o kradji . Mislis hemofarm pokrao zvezdu
(sasa, 14. februar 2020 11:46)

Не, него мисли оно што сви знамо, а изговорио је Дејан Томашевић, ватрени навијач Црвене Звезде, први центар шампиона СРЈ у тренутку кад је прелазио у другопласирану екипу првенства - ако си хтео да будеш репрезентативац, морао си да се за то место избориш у Партизану. Исто то је ЗВАНИЧНО написао КСЈ приликом нелегалног раскида уговора Милоша Вујанића и Црвене Звезде: У интересу је југословенске кошарке да млади играч раскине важећи уговор, иако на то нема права, пошто ће више напредовати у Партизану. А кад су то радили јавно једној Црвеној Звезди, шта мислиш шта су доживљавали мањи клубови? Како је БФЦ изгубио титулу после доминантних 0:2? Уништавање клубова се не ради на терену, то су званично радиле званичне институције, зарад "институције"...

Back in Black

pre 4 godine

"gubi sa 40 razlike od Mege, jedne menadžerske, cirkuske ekipe čiji su "dress code" roze gaće i žute majice".
Srbin sam ali nije ovo daleko od istine.

Roko

pre 4 godine

@Aleksa
Kad već kukaš nad sudbinom BFC Beočina, zapitaj se zašto i zarad koga je rasormiran taj isti klub. Ko je ostao u ligi zbog gašenja BFC-a i gde su prešli najbolji igrači kluba?

Zambezi

pre 4 godine

Napisah jednom da pravila evropske unije ne dozvoljavaju drzavna ulaganja u klupski sport koji mora da bude u privatnom vlasnistvu. Cibona je dominirala hrvatskom kosarkaskom scenom dobrih 20 godina dok ih je drzava finansirala i za to vreme je redovno igrala drugu rundu Evrolige. Kad su pocela da se primenjuju EU pravila i presusila drzavna slavina, oni se nisu snasli u trzisnoj ekonomiji. To isto ceka Czv i Partizan. Opstace klubovi u kojima se nalaze ljudi poput Tedeskog (Cdvita) i Miska, koji mozda jesu "seljaci" ali znaju posao. I da, u kapitalizmu nema minulog rada i zasluga na osnovu daleke proslosti, ili imas rezultat ili letis. Svidelo se to nama ili ne ali tako je.

kl

pre 4 godine

Dokle više tužbalice nad Hemofarmom i BFC-om. Dva instant kluba u mnogo gorem smislu nego Mega. Direktori fabrika lekova i cementa našli varijante da operu pare i malo izađu u javnost i time i politiku i sad su to kao neki tradicionalni košarkaški centri uništeni od Partizana. Kako da ne...

Drax

pre 4 godine

Odgovarati im i ucestvovati u ovoj smejuriji je glupo.Ti Hrvati nemaju svoju istoriju identitet i tradiciju i ta Cibona im je smesna.Jedino sto im ostaje je ta patoloska mrznja.

mikac

pre 4 godine

Vidim da pojedinci Zvezdu i partizan nazivaju blizancima što nikako nije tačno jer blizanci se rađaju u isto vreme/par minuta razlike/ a kod Zvezde i partizana je to vreme šest meseci i KK Crvena Zvezda je rođena /ranije mart/prirodnim putem a partizan/oktobar/ "veštačkom oplodnjom vojske JNA i države FNRJ.

Teodora

pre 4 godine

Zorku nije jasno da u zivotu na ovoj zemlji je sve promenljivo.Ko je Gore ide Dole ko je Dole ide Gore.Sve zavisi of zalaganja a ne od njegovih ili icijih kvalifikacija ko je ko.Sa ovakvim tekstom obrukao sebe i pokazao svoj primitivizam .Nesposobni da se suoce sa svojom nesposobnoscu ovakvih ljude traze slabosti gde ih nema.Pa sta ce mu .Izgubila mu Cibona srammno neka se pomir s tim.

isprani mozgovi

pre 4 godine

Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.
(Deki, 14. februar 2020 12:31)

Ma drzava sve Zvezdi, nista Partizanu...vi ste opozicija, aparhejde, limar madjija, niste partijski klub, a onda shvatis da se sve to desava u tvojoj paralelnoj stvarnosti i tebi super

CJC

pre 4 godine

Pogodio je on ovde štošta...ustvari veci deo, malo je bezobrazno nazvao Mitrovicu selendrom, ipak je to jedan fin gradić...koji naravno nema 80 hiljada kako je neko napisao, to se odnosi na opštinu a pod opštinu SM spada bar 20 sela sa 1000-2000 ljudi.

NoName

pre 4 godine

Na stranu uopće ovakav primitvni članak - Cibona se sama dovela u ovu situaciju zbog hrpe kokošara i lopina koji su eto slučajno svi iz jedne "regije" u BiH, Cibona je jedan devastirani i pokradeni klub koji u zadnjih 30 godina vode primitivci. Što se tiče ABA lige, na djelu je potpuni spin od strane Crvene Zvezde i njenog predsjednika - praktično nitko drugi osim Zvezde valjda ne bi smio oavojiti ABA Ligu? Nebojši Čoviću nije mjesto u sportu ni u košarci.
(Turbo Purger, 14. februar 2020 11:49)

Ko kaže da niko ne sme da osvoji od Zvezde? Pa upravo je Cibona osvojila u sred Beograda bez i jednog jedinog problema. Ovo sad su započeli Milogorci. One prve dve utakmice sa Futurom u BG gospodska atmosfera, bez incidenata, ljudi sa porodicama... I oni u prijateljskoj atmosferi napraviše brejk. A dole nas dočeka sin ministra policije i sin direktora policije, videli ste i sami. I koja je kazna bila za onaj linč? Kazna je bila da u sledećoj utakmici prvi red tribina mora biti prazan.

pARTizan

pre 4 godine

Iz te seljačke zadruge je najdominantniji košarkaš Jokić u istoriji NBA!A vi?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:30)

Jokic najdominantniji kosarkas u istoriji nba!?!? Gasi internet, motaj kablove

Dragan Lo

pre 4 godine

Sve nazvao pravim imenom. Zabranjeno je da menadžer bude vlasnik kluba, pa se pravi cirkus sa kvazivlasnicima. Zabranjeno je da jedan klub ima dva tima u istom rangu, pa se pravi cirkus sa kvazipredsednicima.

JivaNS

pre 4 godine

Ej, uredniče, jer bi mogao ja da igram za Cibonu. Sa mnom u timu bi gubili svega 30 razlike, mogu da prođem kao gospodin, jer konkurencija u Srbistanu i nije neka. Nikad nisam ni prišao nekoj seljačkoj zadruzi, te imam i malo hrvatske krvi, po dedi. Ne smeta mi da igram u II ligi, čak bi to bio napredak za mene i obilazim varoši i mesta u Srbiji pre nego Beograd.
P.S. Niko ne spomene da je opleo i po Slovencima, bar da mu aminuje što je i njihove gradove nazavao selendre. Postavio bi pitanje, zar nemaju tamo u vrlom Zg urednika, glavnog urednika ili vlasnika iliti tako nešto. Može da ti pukne film, ali treba neko drugi da te posavetuje i vrati na pravi put, ili su svi tamo ovakvi. Lijek za takve barabe je motika i lopata u šake pa izvol‚te gospodo; mada trebalo bi tako i sa ovim našima, ali ...

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata - to da je "odbojka u Jugoslaviji bila hrvatski sport" može govoriti samo neko derište koje veruje u kreacije nove hrvatske istorije u svemu, pa i sportu. Mladost jeste bila veoma jaka. Bila je sliv i lokalne i dalmatinske studentske mladosti. Samo se Rijeka zaista opirala tom monopolu. Ali dobru je odbojku oduvek igrao Rabotnički iz Skoplja kao i Kraljevačka Ribnica. Van toga razni su klubovi imali i po deceniju i više veliki značaj, kao npr VGSK iz Velikog Gradišta. Takvi klubovi su se javljali i u Bosni i na primorju (i Crne Gore) i u Sloveniji. Prema tome Jugoslavija je uvek imala 6-7 dobrih timova od kojih su 4 redovno u vrhu bili Vojvodina, Mladost, Zvezda i Partizan. Pri čemu je dobrih igrača u hrvatskim klubovima bilo skoro pola nacionalnosti koje u novoj hrvatskoj praktično više nema.
Lako se slično da preneti i na košarku, pa i na rezultate tog hrvatskog sporta nakon njenog "oslobađanja" tj. etničkog čišćenja od Srba. Ono što je ovde bio Tomašević u Ciboni je bio Čutura. Neki novi klinac Čutura nije se više mogao roditi jer se od njegovih roditelja "oslobodilo", isto kao što se npr. "oslobodilo" sasvim od porodice Tesla. Do poslednjeg.

Dex

pre 4 godine

Recnik mu je namerno ulicarski, ali nije rekao nista uvredljivo za Srbiju. O Megi isto govorimo i ovde, vecina nas. Menadzerski klub jeste. Mesta u kojima igra stalno menja (ne bih ih nazvao selendrama, mada, koliko puta radimo upravo to kad govorimo o naseljima po Srbiji?). Ovde je jedini problem sto je Hrvat to izjavio, jer ce se sve uvek stavljati u kontekst mrznje; trend koji najvise forsiraju u Hrvatskoj sto nije povod da isto radite i ovde. Svi znamo razliku u tradiciji jedne Cibone i jedne Mege, isto kao sto znamo razliku izmedju Zvezde i Partizana i neke Cedevite, koja se sad spojima s Olimpijom iz druge drzave (!?). Ovaj covek bi isto pricao o njihovim Cedevitama kao sto prica o nasoj Megi. Ja se ne osecam uvredjenim.

Deki

pre 4 godine

@(croata, 14. februar 2020 11:51), na žalost, čovek je u pravu. Kod njih država ne ulaže u profesionalni sport kao kod nas. Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.

pARTizan

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)
Šta je tačno.Pa pogledaj koliko
U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:40)


I sta su uradili s tim nba igracima, sta su osvojili? NISTA. Upravo zbog toga sto je covek i napisao, Mega nije klub, Mega je izlog jednog menadzera gde izlaze svoje kolekcije...tako da covek nista nije pogresio, Mega je jedan veliki cirkus!!!

RakovicaiMitrovica

pre 4 godine

Hahahahahaha....
Kakav očajnik i luzer !!
Ovaj lik se neće dugo oporaviti od ovog šoka, a možda i nikada.
Bravo Mega, samo gazi !!!

croata

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 12:21)

Bas me briga za odbojku, ali cinjenica je da je daleko najuspjesniji odbojkaski klub u bivsoj drzavi bio hrvatski klub. Isto tako najuspjesniji kosarkaski klub je hrvatski klub, i to ne samo bivse drzave vec cijele evrope. I to je cinjenica. A sad gledam, pa i u rukometu smo bili bolji. Bjelovar prvak evrope, zagreb visestruki prvak evrope, najvise prvenstava osvojili. Gledam jos malo, pa i u vaterpolu smo bili bolji i to daleko bolji, dovoljno je samo spomenuti mladost zvanicno najbolji svjetski vaterpolo klub dvadesetog stoljeca. Ustvari ne postoji ekipni sport gdje ste vi vodili kolo u bivsoj drzavi. Mozda hrkljus

Deki

pre 4 godine

@(croata, 14. februar 2020 11:51), na žalost, čovek je u pravu. Kod njih država ne ulaže u profesionalni sport kao kod nas. Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.

Pedja 71

pre 4 godine

Kako ih samo bije kompleks,nikada neću zaboraviti Đorđevićevu trojku u zadnjoj sekudni i prekid programa sa najbržim odjavom u istoriji prenosa sporta hahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:32)

Fali ti u komentar ono tvoje "bajo moj", sto odmah daje sliku tvoje fizionomije.

Suncev zrak

pre 4 godine

Partizan, Jugoplastika, Cibona i Bosna - to su bivsi sampioni Evrope i velikani jugoslovenske kosarke. Ukratko - Partizan je apsolutno NAJVECI na ovim prostorima. Ova tri ostala svoje uspjehe vezuju iskljucivo za jednu genereciju ( Cibona za dolazak D.Petrovica, Jugoplastika Kukoc i Radja, Bosna '79. ), dok je Partizan velike uspjehe postizao u razlicitim dekadama i sa razl. generacijama. Takodje, nakon raspada SFRJ, Partizan ima fajnal forove Eurolige '90-ih i 2000-ih, najvise regionalnih titula, dok ostalih nema nigdje.

geak

pre 4 godine

Svaka mu je na mjestu.
(Jeste, 14. februar 2020 11:18)

Sine vi vidite pored koga ste se šlepali u staroj jugi, kad vas sada izuvaju tamo neki seljaci.

aleks92

pre 4 godine

@(mate, 14. februar 2020 11:09)

Ne treba da se dive, nije to poenta. Samo da realno gledaju na kosarku kao sport i sportske rivale u regionu. Neki su bolji neki gori.

ime

pre 4 godine

(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Govoris o istoriji, regionu koji je stvarao svetsku kosarku, tradiciji i svemu ostalo ali je ili tu istoriju ne znas ili to radis navijacki...reko bih da je ovo drugo...kosarka na ovim prostorima nije nastala u sezoni 1975-1976 kada je partizan osvojio prvu titulu

Aleksa

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Друже, два политичка пројекта, потпуно вештачки клубови направљени са одређеним циљем. Кошаркашки центри у Србији су Ваљево, Крагујевац, Краљево, и Београд, али не близаначки Београд...у Хрватској само и искључиво Далмација. Оба клуба која си навео креирана су почетком седамдесетих из чисто политичких разлога. То не умањује њихов успех, али то називати "традицијом" "историјом" је заблуда. То је двадесет година постојања и једна односно три године успеха. У праву је са становишта навијача та два клуба која не прихватају реалност, а то је да је кошарка спорт а не History Channel

croata

pre 4 godine

Cibona je napravila ime u Jugoslaviji, dok su se Srbi nesto pitali. Cim je nastala slucajna drzava, kako Hrvati sami kazu za svoju drzavu, dosle su stvari na svoje mesto, barem sto se kosarke tice. Niti jedna medalja niti ikakav zapazen klupski uspeh...(zna se gde su stasali igraci koji su osvojili medalje 90-ih)...Umesto da igru protiv nas iz raznih selendara iskoriste da nesto nauce, oni nalaze hobi u vredjanju. A onda se i kosarkom ocigledno bave jako neozbiljno
(Djordje Delic, 14. februar 2020 11:32)

Sta su se srbi pitali, jel ti zivis u nekoj bajci? U bivsoj drzavi moderna kosarka je bila dominantno hrvatski sport i sta ti tu nije jasno? Pa i najboljeg srbina ikad bodirogu smo vam mi napravili igracem. Imali ste dobru struku, igrace smo imali mi. Nakon raspada nista nije ni doslo na svoje mjesto, vec se sve izokrenulo. Odjednom kosarka vas sport, odbojka vas sport, a to su npr bili nasi sportovi u bivsoj drzavi. A recimo rukomet je za bivse drzave vise je bio vas sport, nakon raspada postaje nas. To je tako. A ovo da igranjem protiv vas nesto naucimo, protiv kojih vas? Gledam cz partizan, na parketu jedan srbin, sve ostalo skupo placeni stranci. Trinkieri placen koliki je proracun kk zadar. Sta se tu treba nauciti osim da vam drzava grabi sakom i kapom od poreznih obveznika i ulupava silne novce u bg blizance.

Marko

pre 4 godine

Ok, pa ne iznenadjuje nas više visok nivo hrvatske kulture, ne?
(Samolovac, 14. februar 2020 11:14)

Obzirom da je srpska na svjetskom nivou.

Svi su osudili ovaj istup, ali ne, sve si nas strpao u kos s njim. Bravo.

Njami

pre 4 godine

Pa jeli nešto slagao? Ljudi poput Miska i ekipe i Čovića uništili su Kraljevo Vršac Leskovac i ostale košarkaške gradove.
(miki, 14. februar 2020 10:46)

Dule ih uništio!

NoName

pre 4 godine

zbog dotične ekipe iz Srbije i njenog "gospodara", ekipe kao Borac, npr, koje gleda 3000 ljudi, a ne uža rodbina, ne igraju ABA I ligu!
(?, 14. februar 2020 10:53)

Ko brani Borcu da igra Aba ligu? Imali su prošle godine F4 druge lige u Čačku. I šta su uradili? Izgubili pred svih 3000 gledalaca.

Ivan

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.

Sallas

pre 4 godine

Gradovi
Vukovar 27.000 stanovnika,
Zadar 77.000 stanovnika,
Selo Sremska Mitrovica 80.000 stanovnika.
Gradska opstina Rakovica 108.000 stanovnika.
Najveca gradska opstina Zagreba 67.000 stanovnika.
Najveca opstina Beograda 300.000 stanovnika.
Kompleksas, ono sto je za vas grad, za nas je tek pola od toga.

Purger

pre 4 godine

U ime Hrvatskog naroda ispricavam se za zlodjelo koje je doticni uradio

Doticni, kao I svi istaknuti ekstremisti nije rodjen niti odgajan u Hrvatskoj.
Zloupotrebljavaju sve slobode I kulturne stecevine Hrvatske kako bi siriti primitivizam I nasilje koje su donijeli sa sobom.
Jos jednom,
Dame I godpoda, decki I cure u Srbiji - oprostite

Istina leči....

pre 4 godine

Pa ta Cibona se pojavila na košarkaškoj mapi SFRJ tek 1980 godine, najviše uspeha je imala do 1990. Znači, samo 10 godina i onda pad. Kako došlo-tako otišlo. To što je dotični novinar umislio da je to klub sa nekom višedecenijskom tradicijom, to je njegov problem.
Što se tičme Mege, tek oni zaslužuju svo poštovanje. Za razliku od Beogradskim blizanaca(Zvezde i Partizana), Budućnosti(Milo kaže da su oni projekt od državnog značaja), Mega sama sebe izdržava, ne sponzoriše se državnim parama u milionima evra, već od novca zarađanog od košarke. Znači, žive od svog rada.
To što mi i dalje u svojim glavama živimo kao da smo u samoupravnom socijalizmu, to je opet samo naš problem. Tržište, bato!! Pa ko vredi opstane, ko ne , propadne. Dakle, Cibona propada na tržištu, a gospodin novinarčić bi samoupravni socijalizam pa da mu Cibona opet bude jaka. Sličnu sudbinu bi doživeli i Bgd blizanci i Budućnost, samo kada bi se privatizovali. Zna to banda, zato i izbegava da ih privatizuje, jer se vampiri hrane preko njih parama poreskih obveznika...
Istina je lekovita, samo je trebate spoznati...

Aleksandar

pre 4 godine

Cibona je odavno jedan provincijski klub bez identiteta.
Ostale ekipe koriste utakmice protiv njih za poboljšanje koš razlike i uigravanje mladih neafirmisanih igrača.
Igranje u Zagrebu je jedan lep izlet sa razgledanjem turističkih znamenitosti grada.

Divos

pre 4 godine

Уз пуно уважавае Цибоне и свих истинских заљубљеника у кошарку у лијепој њиховој, спортски новинари у тој земљи када је кошарка у питању су благо речено прејадни, ем не познају, ем не разумију кошарку ем су толико оптерећени и искомплексирани да им само остају увредљиве и пакосне поруке, некад њиховим љубимцима што нису добри колико они мисле да треају бити а некад овим проказаним "злоћама". Јадни су и небитни.

Но, проблем је што постоје новинари у Србији, они који мрзе кошарку, који су узели на зуб овај клуб који је изабрао свој пут и начин како да опстане у овом времену беспарице.
Мегу неки сматрају менаџерском екипом, некад их и ја назовем, али то баш и није оправдано. Било пре јесте, но то више није инстант екипа, имају систем, визију, имају све млађе категорије, одличан рад са млађим узрастима, прате трендове у кошарци, улажу у те клинце, играју и финалне турнире јуниорске ЕЛ, то је већ озбиљан пројекат који ће донети доброг и српској кошарци, а већ су дали и неколико ен-би-еј играча.
Закерала ће их прозивати, некад са правом, чесће не, но у овом времену беспарице, када се српска кошарка систематски и смишљено уништава, добро је да ико улаже у надарене клинце.

мики

pre 4 godine

морам да напоменем да иза мене не би била увреда да ми кажу како сам члан сељачке задруге. то је цивилизацијско достигнуће паметних људи, вредних ратара, пољопривредника, сточара. ми Срби треба да будемо поносни што смо били, а треба у некој мери и да останемо, земља сељака. за млађе или неуке, и Шведска, Швајцарска, Норвешка, Аустралија... су свој просперитет изградиле на сељацима, и није их срамота што имају доста имућних сељака, фармера, често удружених ун задруге. једна од најмоћнијих Аустралијских фирму данас, Весфармерс, је основана као сељачка задруга у западној Аустралији. моћна, успешна, цењена фирмаму целој држави.

нека нам Хрвати демонстрирају оно што ми о њима одавно знамо, нека.

sasa

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 14. februar 2020 11:23) # Link komentara Pogledaj ko je igrao polufinala sa hemofarmom pa pricaj o kradji . Mislis hemofarm pokrao zvezdu

Bane

pre 4 godine

Naša štampa je takođe katastrofa, ali ovako nešto nikad ne bi objavila (ne na sportskim stranicama). Vređati i omalovažavati protivničku ekipu, pa to je tabu u sportu! Jedna reč (npr “provincijski tim”, to se tu i tamo može čuti), pa izazove lavinu reakcija, a ovo je čitava tirada. U kafaname se pljuje ovako, pa i to rade samo seljaci.
Jedina dobra strana je da je taj članak napadnut sa više strana i od strane Hrvata, mi im ne možemo zabraniti da pišu takve podlosti, oni sami treba da izađu na kraj sa tim. Ili da ostanu seljaci, najzad, šta nas briga. Što se tiče same lige, treba je igrati u inat, neka sa naviknu da gube sa 40 razlike.

basket majstor NS

pre 4 godine

ima tu +/-, e sad, "minus" je mnogo veći...
sa jedne strane brojne su tačne opaske (o padu, o tradiciji, o...) koje (valjda) trebaju izazvati akciju popravljanja situacije, sa druge potpuno je neprihvatljiv ton/stil ružnog, nekorektnog, ZLOnamernog navođenja-poređenja rivala (iz susedne države).

ovo samo pokazuje koliko je srozan nivo novinarske struke. ono što je još gore što su isto tako srozane i druge struke svuda u okruženju (školstvo, zdravstvo,...) tako da naslušaćemo se svega i svačega u godinama što dolaze. nekad ovakav "stručnjak" ne bi ni dobio posao.

(dakle nema priče na temu: "nekad bi dobio otkaz odmah", ne - ne bi ni bio u prilici da dobije otkaz!)

Simpo

pre 4 godine

Sve je lepo čovek rekao samo ke malo više Miska pecnuo. Ali treba da se pomiri ugasice se Cibona kao sto se to desilo za Zdravlje Leskovac, Hemofarm Vršac, Sloga Kraljevo.
Ko ne zna da radi biznis u kosarci neka ide da kreci plafone ili bere voće to je tržište i kapitalizam.

Vlad Rad

pre 4 godine

Da su ljudi pročitali celu izjavu umesto samo naslova i bar malo razmislili, ne bi uopšte bili ovakvi komentari...

Ali naravno, stavi se ovakav naslov i masa se primi ko nezdrava.

Ja bih samo dodao na ovu izjavu, da iz te Mege koja važi za rasadnika mladih talenata nema nijednog igrača na širem spisku ove nakaradne reprezentacije u kojoj nema najboljih igrača iz EL i NBA. Miška zanima samo svoj džep i napravio je klasičnu menadžersku ekipu... Pa stvarno ne znam šta je tu sporno.

Boske

pre 4 godine

Košarkaške selendre su očigledno podložne seljakanju. Ubjedljivo najveća zadnjih godina, bez prave konkurencije, je - Zagreb. I što je "najbolnije", ne postoje nikakve naznake promjene statusa, zapravo, prije obrnuto, što potvrđuju i potonji događaji.

Ajde@

pre 4 godine

U nečemu je preterao, ali u mnogome pogodio.
Isti smo i mi ovakvi, pa se danas čudimo zbog čega postoje zaista timovi kao što je Mega, a koja nema nikakvo uporište u navijačima.
O Raznatovicu da ne govorimo!
Nije sve u lovi, nešto je i u radu dugogodišnjem, u tradiciji, odricanju i građenju od nule nekog sportiste i neke ekipe...

Pant.LA

pre 4 godine

Ne znam sta ljudi imaju protiv miska, ok radi on za sebe, profitira, igra i bez ambicije da osvoji takmičenje (ne mogu da zamislim samo sta bi bilo kad bi se umesao u trku sa kkp i czv, ustvari mogu, urnisali bi ga raznim aferama, i ko zna cim vec, "pevalo" bi mu se o zeni, ćerci, majci, komsinici.. placeni tekstovi po stampi i sta sve ne.. ) zbog toga mu skidam kapu, sto pliva sve ovo vreme sa ovim piranama,
pametan je misko, nece on u blato, ovako gradi renome kluba na sasvim drugi nacin, prosle god uz kentaki (il koj vec univerzitet) mega imala najviše igraca na draftu, eeej, zar to nije dostignuce i to na svetskom nivou.. da ne pricamo o jokicu.. drzi veliki broj igraca kojima nalazi posao, dobre poslove, ima % od toga, normalno.. zna li neko nekog igraca koji ima bilo koju ruznu rec za miska, ja ne znam.. dok sa suprotne strane stubovi srpstva i samoproklamovana institucija, kk saopštenje, hvala preCedniku, fmp123, neko bertans neko lovren, bat, urin, papci, sarmice, stipendije, ultra kop, frakcije, db, tenderi, gudra, nasilje, primitivizam.. ma idi bre.. blato do guse..

mate

pre 4 godine

ako Vas to tjesi on je cibonin i dinamov covjek. jos gore komentare ima za nas hajdukovce. rezimski novinar, bio i ostao. Bolje novinari nek prenose tekstove hrvatskog portala telesport koji se dive srpskoj kosarci i jokicu.

Kontraš

pre 4 godine

talenata nema nijednog igrača na širem spisku ove nakaradne reprezentacije u kojoj nema najboljih igrača iz EL i NBA. Miška zanima samo svoj džep i napravio je klasičnu menadžersku ekipu... Pa stvarno ne znam šta je tu sporno.
(Vlad Rad, 14. februar 2020 11:51) Sporno je što mesta u Srbiji naziva selendrama. Ej Sremsku Mitrovicu nazvati selendrom, Sremska Mitrovica ili Sirmium, grad stariji od njegove države!

marko

pre 4 godine

Oni nesto pricaju, ceo Zagreb kao jedna Rakovica i oni ce nekome da je selendra.... Na Balkanu postoji jedna metropola to je Beograd... A Zagreb je jedna obicna selendra velicine Kaludjerice

croata

pre 4 godine

Nista zorko nije pogrijesio. Konacno treba stati na kraj propasti i sramocenju hrvatske kosarke u reziji glavesina cibone, a i zadra. Prodaju se izvjesnom miskovicu za saku eura, dogovaraju se dealovi, igra se potpuno neregularna liga za srbe gdje samo oni razvijaju druge ekipe partizana i zvezde + igokea, miskovic ladno prijavi igraca za jedan mec protiv cibone, nakon utakmice seli ga se dalje itd. I jos bi razumio da se u takvoj ligi makar razvija hr kosarka, pa da bar prave rezultate, al ne dogadja se nista osim jos veceg devastiranja. I dobro zorko pise o seljackim zadrugama i menadzerskim prcijama megama i efempeima koji dolaze u hram kosarke i kolo vode. Alo cibona i split su kosarkaske institucije za sve na prostorima bivse drzave i da si ovo dozvoljavaju da ih neki kricavi menadzerski klub kod kuce kida uz presutno odobravanje ciboninih poltrona i nakon tog ko da se nista nije desilo, ovo je dno dna. A prije sezone su se i cibona i zadar hvalili kako im je proracun i vise nego uduplan(nisu to privatni klubovi vec i ja dajem novce za njih)i da su konkurentni i za prvo mjesto. I nitko za ovajav debakl da odgovara. Cedevita i njeno seljenje u drugu drzavu sto ne postoji nigdje na svijetu, covjek morao pobjeci zbog glodavaca i pritiska, nitko ni a da kaze na tu temu. Ljudski talog vlada u nasoj kosarci i to treba jasno reci. Zgadili su nam svima nekoc nas sveti sport. Prvo podhitno istupiti iz ove kriminalne lige, a onda nek drzava odluci ili ce se poceti ulagati u hrvatsku kosarkasku ligu na zdravim osnovama ili potpuno amaterizirati. I ovako nas narod prati donekle samo reprezentaciju, sa amaterizacijom necemo nista izgubiti jer talenata ce uvijek biti za reprezentaciju al bar nas nece hvatat muka od klupske kosarke.

Мученици

pre 4 godine

Сад као треба да будемо изненађени коментаром рватског новинара.Па њихови комплекси су неизлечиви још од оне Салетове тројке,треба им живети са тим сазнањем да кад год се сретнемо у кошарци они заврше на коленима.

autolakirer

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Nekada je bilo i rimsko carstvo. Nekada su na ovim prostorima igrali OKK Beograd sa Koraćem, Gordićem, Trajkovićem, Olimpija sa Daneuom. I tvoj klub je bio nešto a danas nije ništa. Da nema države ugasiili bi se kao Bosna, Jugoplastika. Tamo države ne pomažu

76er

pre 4 godine

B92

Pa jeli nešto slagao? Ljudi poput Miska i ekipe i Čovića uništili su Kraljevo Vršac Leskovac i ostale košarkaške gradove.
(miki, 14. februar 2020 10:46)

A Dulo i ekipa nisu unistili Vrsac, odnosno Hemofarm, je li?! Ja bih rekao da su oni, stavise i najodgovorniji (osim naravno samih funkcionera Hemofarma).

sarajevo.ba

pre 4 godine

Iz te seljačke zadruge je najdominantniji košarkaš Jokić u istoriji NBA!A vi?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:30)

Jokic najdominantniji igrac u historiji NBA?
Hahahahahahahahahaahahaha ti si moj idol.

Uvek Zvezdas nikad Delija

pre 4 godine

Sa velikim delom njegovog komentara se slazem. Cutanje celokupne hrvatske javnosti o dubokoj krizi nekadasnjeg evropskog velikana je sramno.
Ipak, omalovazavati momke koji igraju bolju kosarku od Cibone i to zbog boje dresova, mesta u kom igraju i vlasnika kluba je - takodje sramno. Pa i Liverpul je provincija u odnosu na London pa ovom novinaru ne bi palo na pamet da zbog toga omalovazava pobedu Klopove ekipe protiv Arsenala npr.
Ovde se radi o stavu doticnog prema Srbiji i Srbima.
Uzroke slabosti hrvatske kosarke treba traziti u necem drugom a ne u poredjenju sa Srbima koji su u Hrvatskoj uvek dezurni krivci.

idu kobre

pre 4 godine

Nije to nista, nista to nije, al' nije da nije. Ono sto sledi u, dragoj nam i miloj Hrvatskoj, je finale kupa Kresimira Cosica, u kojoj igraju (po mom uverenju totalni outsideri) Zadar i Cibona. Ono sto me zanima jesu komentari, kojima su dokazali i nepristranost i, ako hocete, i kulturu svoju (ali, naravno, samo kad njihov klub gubi). I jedan, i drugi klub su spali na niske grane, u odnosu na to kakvi su bili u Jugoslaviji, steta.
Jer, uglavnon, kad se srecu sa klubovima iz Srbije, totalno pogube kompas i, uglavnom, gube. Kazem steta jer se gubi smisao igre kad se zna ko je bolji - a to vise nije tajna. Mislim da su toliko nemocni u kosarci da je to zalosno. Da, zalosno. Klinci, koji igraju u mom dvoristu, bi ih razvalili,jednu Cibonu, jednom rukom igrajuci iza ledja. I ne prestaje im nista drugo, nego dovesti jednog srbina, da poboljsa kompletnu igru. Oni imaju ogroman problem u kosarci, kojeg ni sami, niti su njihovi navijaci svesni. Malo jeste cudno da se tritisucljetna kultura svodi samo na obicno (citiram) "seljacko" vredjanje. A gde vam je kvalitet?

Turbo Purger

pre 4 godine

Na stranu uopće ovakav primitvni članak - Cibona se sama dovela u ovu situaciju zbog hrpe kokošara i lopina koji su eto slučajno svi iz jedne "regije" u BiH, Cibona je jedan devastirani i pokradeni klub koji u zadnjih 30 godina vode primitivci. Što se tiče ABA lige, na djelu je potpuni spin od strane Crvene Zvezde i njenog predsjednika - praktično nitko drugi osim Zvezde valjda ne bi smio oavojiti ABA Ligu? Nebojši Čoviću nije mjesto u sportu ni u košarci.

Djordje Delic

pre 4 godine

Cibona je napravila ime u Jugoslaviji, dok su se Srbi nesto pitali. Cim je nastala slucajna drzava, kako Hrvati sami kazu za svoju drzavu, dosle su stvari na svoje mesto, barem sto se kosarke tice. Niti jedna medalja niti ikakav zapazen klupski uspeh...(zna se gde su stasali igraci koji su osvojili medalje 90-ih)...Umesto da igru protiv nas iz raznih selendara iskoriste da nesto nauce, oni nalaze hobi u vredjanju. A onda se i kosarkom ocigledno bave jako neozbiljno

NoName

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna). 
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

A bilo ti super kad ste bili Igokea bez tradicije, poštovanja, istorije?

Zlatne ruke sinko

pre 4 godine

Druze moj da si citao malo istoriju, shvatio bi da Mitrovica nije selendra vec glavni grad srema, citao bi o cuvenom Sirmiumu i naravno poznatom KK Srem kraj reke Save... Dalje necu, samo cu reci takvima treba oduzeti novinarsku licencu...

Aster Blistok

pre 4 godine

Dobro bas, ako vam je stalo do toga (I OVAKVOG KVALITETA RAZGOVORA) :" Vasi navijaci imaju lepse boje od nasih".

Jos samo da naucite igrati kosarku, pa da se svi vesele kada se sretnemo:)

Bocko

pre 4 godine

Cibona mi je i u danima najvece slave izgledala kao snobovski klub. Kad se samo setim arogancije brace Petrovic i Usica. Mnogo sam vise gotivio Splicane, gde su mi njihove glavne zvezde Kukoc i Radja izgledali kao momci iz kraja koji su eto uspeli u kosarci.

sveeee, aaaa, sveee

pre 4 godine

Ok, pa ne iznenadjuje nas više visok nivo hrvatske kulture, ne?
(Samolovac, 14. februar 2020 11:14)

# Link komentara

dakle komentar jednog sportskog komentatora jednak je kulturi jedne nacije

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Sta je neistinito rekao??
Jel Mega menadzerska ekipa? Jeste.
Jel su im dresovi cirkuski i seljacki? Jesu.
Jel sramota da jedan klub koji ima ime i renome u evropskoj kosarci kao sto je Cibona, izgubi od te Mege? Jeste.
E sad, sto je Cibona spala na toliko niske grane to je vec njihov problem, ali novinar je rekao istinu.
(Admiral, 14. februar 2020 10:33)

Može on to da priča u svojoj privatnoj prćiji i selendri odakle dolazi. Kao zvanično pero jednog uglednog lista, ovo je za momentalni otkaz i javnu osudu.

Ostin A

pre 4 godine

U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:40)

Da je ovo rekao Srpski komentator, svi bi se sa njim složili jer je Mega, klub bez navijača, istorije, rodnog grada. Veštački klub koji se seli iz mesta u mesto, iz dvorane u dvoranu, napravljen od strane uticajnog košarkaškog menadžera, zarad ličnog interesa, koji skuplja talente za preprodavanje. Jeste Jokić u NBA-u, ali nisu Jokića uzeli jer se pokazao u Megi i ABA ligi, niti je Mega uradila nešto posebno te godine. Već jer ga je Mišković spremio za prodaju.

Ako je merilo, NBA. Cibona u NBA-u trenutno ima Bojana Bogdanovića i Dario Šarića. Cibona je klub Krešimira Ćosića, Novosela, Dražena Petrovića, Rađe. 4 člana kuće slavnih...

nik sloter

pre 4 godine

Na stranu sto ima istine u ovom izrecenom,ali kolika frustracija i bes bije iz svakog od njih e to je za nepoverovati.Naravno analogija se nalazi u svemu kad treba pljunuti po nama.Patologija.

cika Djura

pre 4 godine

Pitam se zasto se ovakvi tekstovi iz tudje zemlje objavljuju.Da bi se balavurdija na raspustu prepucavala.Koga je briga sta neki dnevni list pise o njihovoj Ciboni.Kod njih je inace kosarka bivsi sport

milojica

pre 4 godine

Nema ovde promene nikakve u odnosu, u mentalnom sklopu, covek je glavni urednik redakcije Jutarnjeg lista, nije bilo ko. Nase je da izadjemo sportski na svakom polju, oni sami o sebi bolje pricaju. Bravo za Megu, 40 poena jeste dominacija. A za Cibonu ima i ABA2 pa polako do stare slave, dug je put i neizvestan kad smo vam mi komsije.

мики

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)

поставка његовог коментаре је дебилна. титуле од пре 30 и више година не значе ништа. какве има везе што су некада били шампиони? зашто је срамота изгубити? ако немаш квалитет, можеш само да даш све од себе, али то не значи да можеш да победиш. једина је истина да је тај новинар искомплексиранс будала, и вероватно није никада био успешан, поготово не у спорту.

sasa

pre 4 godine

kad ne znas da konstruktivno kritikujes onda se sluzis vredjanjem. Ako je masio jezik nije masio metu. Ima dosta istine u tome sto prica. Tako smo i mi svasta dozvolili u svim sferama zivota pa "kupujemo proizvode sumljivog porekla" i sve anomalije su nam normalne.

baca

pre 4 godine

Ovakav stav me me cudi i to ne zato sto su Hrvati, vec zato sto jesnostavno imaju takav stav prema kosarci(ja necu da ulazim u to zbog cega je to tako). Dok mi u Srbiji jednostavno volimo kosarku kao igru pre svega i postujemo je.

Nikola MNE

pre 4 godine

U sustini jeste sve tacno ali ipak kao novinar je mogao i morao da bira rijeci. Na kraju krajeva niko nije kriv Ciboni sto se raspada a najmanje Mega, Krka ...

itx7tx

pre 4 godine

Zbog te "seljacke" Mege su se ugasili Kraljevo, Čačak, Leskovac, Valjevo. Jer uzmu sve sto iole vredi iz svakog kosarkaskog centra, da bi mennadzer zaradio koju hiljadu evra vise. Zato cemo i biti kosarkaska sila u rangu Hrvatske za 5 god. A za 20 u rangu Makedonije.

Čovek je u pravu skroz, samo sto je trebalo da malo pazi na recnik.

ArtuDitu

pre 4 godine

Jel Mega menadžerska ekipa? Jeste.
Da li su "roze gaće i žute majice" boje kao seljačke zadruge? Jesu.
Tačno je i da je Cibona bila velika. Ali, u pitanju je prošlo vreme. Prošlo je četrdeset godina. Vremena su se promenila.
Danas, nije važno kakve klub ima boje, da li je sa košarkaškim "pedigreom" ili ne i iz koje zabiti dolazi. Nisu bitni ni bivši velikani ni svi njihovi trofeji u vitrinama. Bitna je lova i ljudi kao Ražnatović. Košarka je kao i sve drugo postala biznis. A Ražnatović je uspešan biznismen i u današnjem svetu takve svuda čekaju VIP mesta.
Mega, iako ekipa bez ikakve košarkaške prošlosti, poštovala je jubilej nekadašnjeg velikana. Četrdeset razlike za četrdeset godina.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Da "Misko" upropascava srpsku i hrvatsku kosarku, u pravu je, da su im ruzni dresovi, jesu,da im je kosarka u rasulu, jeste, ali recnik je van svakog komentara.
Nikako da ukapiraju da im uvek takav stav dodje glave

Srki

pre 4 godine

Treba od Cibone I Krke napraviti jedan klub pa da se u domu Srbina Drazena Petrovica konačno počne igrati urbana košarka kakva nalikuje velegradu Zagrebu.

ludi splico

pre 4 godine

Ne žalite za Cibonom, grobarom hrvatske košarke.

Kroz par godina će KK Split napokon izaći iz dugova, a onda će napokon doći i malo bolji dani. Sa druge strane, Cibona bolje od ovog ni ne zaslužuje.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Zbog ovakvog shvatanja i ovakvih ljudi, stradalo je blizu milion Srba tokom Drugog svetskog rata a devedesetih proterano 300.000 Srba. Naravno, onda su u pitanju bile sajkace i blatnjavi opanci a sada roze gace i seljaci, koji su ih "stucali" sa 40 poena razlike. Gospodin, valjda, i ovu pobedu shvata kao uvredu?! Kako su smeli da se usude da pobede igrace tako jednog "nobl" kluba?! Jadno, jadno, jadno?! Oslikava svu sterilnu nemoc jednog naroda koji je neopravdano zaljubljen u samoga sebe.

Zoki kaze

pre 4 godine

Zbog takvog odnosa i jesu tu gde jesu u kosarci. Izgleda da ih onaj silazak sa postolja zbog kojeg ih prati losa sreca jos uvek nije naucio sta znaci postovati protivnika.

Nick

pre 4 godine

U kom rangu je ta Cibona kad je 40 razlike dobija neka''seljačka zadruga''iz Srbije?! Šta bi bilo da smo poslali profesionalce...cibosi ne bi ni došli na utakmicu u svojoj hali...

sryugos

pre 4 godine

U pravu je potpuno kad ovim epitetima krasi Megu. Običan nomadski klub za prepakivanje igrača, više bih voleo u ABA da vidim Borac.
Mislim da nije u pravu kad priča o Raznatoviću.
Prelazi u vređanje sa selendrama.

a

pre 4 godine

J.J.Štrosmajer je maštao da Zagreb bude glavni grad za
balkanske slovene,a slavonski srpski zajednički jezik.
On je bio iz Slavonije(Đakovo-mega "grad") a jezik je naravno zvao hrvatski-pučanski.Dakle ta njihova mega-
lomanija kompleksa vuče odavno.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)
Šta je tačno.Pa pogledaj koliko
U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!

Mare

pre 4 godine

Ne znam, ne pratim njihove medije, ali kad god se zadesim na nekom hrvatskom portalu, naletim na tekstove pune psovki i omalovazavanja (ne nuzno Srba). I to mi bas bode oci. Ruzno je, nije 'urbano', nije neka kul fora tipa 'ej. moze mi se da psujem u medijima i sad sam faca'.
Doduse, ne pratim ni domace medije, ali cini mi se da toga ima u mnogo manjoj meri.

panter pudlica

pre 4 godine

Moram se oteti utisku da za fmp II nisu mnogo pogrešili. Mada je onaj prvi još i gori. Ova druga zadruga bar ne izdaje saopštenja i ne pravi haos, ćute i čame u senci ovog prvog...

Kosarka je sport

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni

Admiral

pre 4 godine

Sta je neistinito rekao??
Jel Mega menadzerska ekipa? Jeste.
Jel su im dresovi cirkuski i seljacki? Jesu.
Jel sramota da jedan klub koji ima ime i renome u evropskoj kosarci kao sto je Cibona, izgubi od te Mege? Jeste.
E sad, sto je Cibona spala na toliko niske grane to je vec njihov problem, ali novinar je rekao istinu.

goran

pre 4 godine

Svaka čast civilizovanoj Ciboni i želim joj da i dalje ostane otirač za brisanje blata sa patika seljačkim srpskim klubovima Crvenoj Zvezdi, Partizanu i ostalim provincijskim klubovima iz Srbije i okoline! Kompleksi bato! Teški!

Kole

pre 4 godine

Nasmeja me ovaj ljudski 'model' kakav crni novinar.. Smeske. Ali to je tako, oni gledaju na hrvatsku kao na neku tesku aristokratiju od drzave, iznad necega. Tako i treba..trebalo bi i mi tako.

Alien

pre 4 godine

U normalnoj zemlji takav glavni urednik bi izgubio posao zbog rasizma, vredanja i jos toga.
To je nezamisivo da bi se slicno desilo u Skandinavskoj zemlji gde ja zivim.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ih samo bije kompleks,nikada neću zaboraviti Đorđevićevu trojku u zadnjoj sekudni i prekid programa sa najbržim odjavom u istoriji prenosa sporta hahah

мики

pre 4 godine

novinar je rekao istinu.
(Admiral, 14. februar 2020 10:33)

осим што је погодио боју дресова, све остало су фрустрације искомплексираног сноба. српски градови су сиромашни, али су дом добрих људи. дресови су у бојама које је носила и Барселона, и дизајнирани су да привуку пажњу. чиста десетка за успех у тој намери. момци који играју за Мегу, су талентовани кошаркаши, вредни и посвећени тиму и свом успеху. Загреб, Задар и остали хрватски градови су селендре таман колико и Митровица, Александровац или Шабац. као и доста Хрвата, и овај новинар само не зна своју дијагнозу, али ми можемо да је наслутимо.

Bane

pre 4 godine

Čovek je samo demonstrirao razliku između Hrvata i Srba. Mržnja, mržnja i mržnja. Samo što nije otišao malo dublje u prošlost i potsetio nas nas na "svetlu" prošlost kada su svoju nadmoć nad "seljačinama" demonstrirali logorima za decu i jamama u koje su bacali Srbe. Naši momci samo bacaju loptu u obruč ali to ne mogu da nam oproste. Možda će nam oprostiti jame i logore?
Hvala Hrvatima koji se oglašavaju protiv ludila koje demonstrira ovaj "novinar".

Panac

pre 4 godine

Cibonu su uništili tj opljačkali početkom 90tih... slično se uništavao vaterpolo gigant Partizan, pa i Hajduk Split.
Kvazi menađeri ulaze u klubove da bi se nakrali....

Spale

pre 4 godine

Dok ne shvate da je Cibona BILA veliki klub, oni će već biti u ABA 2 i to za godinu dve. Onda će tamo da ih pune Dinamik, Lovćen, Rogaska i ostali “velikani”. Ove godine ispada Zadar, Cedevita više nije hrvatski klub i ostaje samo Cibona kao hrvatski klub, a tad će Srbija imati pet klubova u ABA, šta li će tad da pišu kompleksaši?!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)
Šta je tačno.Pa pogledaj koliko
U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ih samo bije kompleks,nikada neću zaboraviti Đorđevićevu trojku u zadnjoj sekudni i prekid programa sa najbržim odjavom u istoriji prenosa sporta hahah

itx7tx

pre 4 godine

Zbog te "seljacke" Mege su se ugasili Kraljevo, Čačak, Leskovac, Valjevo. Jer uzmu sve sto iole vredi iz svakog kosarkaskog centra, da bi mennadzer zaradio koju hiljadu evra vise. Zato cemo i biti kosarkaska sila u rangu Hrvatske za 5 god. A za 20 u rangu Makedonije.

Čovek je u pravu skroz, samo sto je trebalo da malo pazi na recnik.

Admiral

pre 4 godine

Sta je neistinito rekao??
Jel Mega menadzerska ekipa? Jeste.
Jel su im dresovi cirkuski i seljacki? Jesu.
Jel sramota da jedan klub koji ima ime i renome u evropskoj kosarci kao sto je Cibona, izgubi od te Mege? Jeste.
E sad, sto je Cibona spala na toliko niske grane to je vec njihov problem, ali novinar je rekao istinu.

Sallas

pre 4 godine

Gradovi
Vukovar 27.000 stanovnika,
Zadar 77.000 stanovnika,
Selo Sremska Mitrovica 80.000 stanovnika.
Gradska opstina Rakovica 108.000 stanovnika.
Najveca gradska opstina Zagreba 67.000 stanovnika.
Najveca opstina Beograda 300.000 stanovnika.
Kompleksas, ono sto je za vas grad, za nas je tek pola od toga.

Zoki kaze

pre 4 godine

Zbog takvog odnosa i jesu tu gde jesu u kosarci. Izgleda da ih onaj silazak sa postolja zbog kojeg ih prati losa sreca jos uvek nije naucio sta znaci postovati protivnika.

Srki

pre 4 godine

Treba od Cibone I Krke napraviti jedan klub pa da se u domu Srbina Drazena Petrovica konačno počne igrati urbana košarka kakva nalikuje velegradu Zagrebu.

Nick

pre 4 godine

U kom rangu je ta Cibona kad je 40 razlike dobija neka''seljačka zadruga''iz Srbije?! Šta bi bilo da smo poslali profesionalce...cibosi ne bi ni došli na utakmicu u svojoj hali...

mate

pre 4 godine

ako Vas to tjesi on je cibonin i dinamov covjek. jos gore komentare ima za nas hajdukovce. rezimski novinar, bio i ostao. Bolje novinari nek prenose tekstove hrvatskog portala telesport koji se dive srpskoj kosarci i jokicu.

Purger

pre 4 godine

U ime Hrvatskog naroda ispricavam se za zlodjelo koje je doticni uradio

Doticni, kao I svi istaknuti ekstremisti nije rodjen niti odgajan u Hrvatskoj.
Zloupotrebljavaju sve slobode I kulturne stecevine Hrvatske kako bi siriti primitivizam I nasilje koje su donijeli sa sobom.
Jos jednom,
Dame I godpoda, decki I cure u Srbiji - oprostite

NoName

pre 4 godine

zbog dotične ekipe iz Srbije i njenog "gospodara", ekipe kao Borac, npr, koje gleda 3000 ljudi, a ne uža rodbina, ne igraju ABA I ligu!
(?, 14. februar 2020 10:53)

Ko brani Borcu da igra Aba ligu? Imali su prošle godine F4 druge lige u Čačku. I šta su uradili? Izgubili pred svih 3000 gledalaca.

ArtuDitu

pre 4 godine

Jel Mega menadžerska ekipa? Jeste.
Da li su "roze gaće i žute majice" boje kao seljačke zadruge? Jesu.
Tačno je i da je Cibona bila velika. Ali, u pitanju je prošlo vreme. Prošlo je četrdeset godina. Vremena su se promenila.
Danas, nije važno kakve klub ima boje, da li je sa košarkaškim "pedigreom" ili ne i iz koje zabiti dolazi. Nisu bitni ni bivši velikani ni svi njihovi trofeji u vitrinama. Bitna je lova i ljudi kao Ražnatović. Košarka je kao i sve drugo postala biznis. A Ražnatović je uspešan biznismen i u današnjem svetu takve svuda čekaju VIP mesta.
Mega, iako ekipa bez ikakve košarkaške prošlosti, poštovala je jubilej nekadašnjeg velikana. Četrdeset razlike za četrdeset godina.

Istina leči....

pre 4 godine

Pa ta Cibona se pojavila na košarkaškoj mapi SFRJ tek 1980 godine, najviše uspeha je imala do 1990. Znači, samo 10 godina i onda pad. Kako došlo-tako otišlo. To što je dotični novinar umislio da je to klub sa nekom višedecenijskom tradicijom, to je njegov problem.
Što se tičme Mege, tek oni zaslužuju svo poštovanje. Za razliku od Beogradskim blizanaca(Zvezde i Partizana), Budućnosti(Milo kaže da su oni projekt od državnog značaja), Mega sama sebe izdržava, ne sponzoriše se državnim parama u milionima evra, već od novca zarađanog od košarke. Znači, žive od svog rada.
To što mi i dalje u svojim glavama živimo kao da smo u samoupravnom socijalizmu, to je opet samo naš problem. Tržište, bato!! Pa ko vredi opstane, ko ne , propadne. Dakle, Cibona propada na tržištu, a gospodin novinarčić bi samoupravni socijalizam pa da mu Cibona opet bude jaka. Sličnu sudbinu bi doživeli i Bgd blizanci i Budućnost, samo kada bi se privatizovali. Zna to banda, zato i izbegava da ih privatizuje, jer se vampiri hrane preko njih parama poreskih obveznika...
Istina je lekovita, samo je trebate spoznati...

Winning Eleven

pre 4 godine

Sremska Mitrovica - Sirmium grad prelepe arhitekture, ogromnog setalista na Savi, citavo jezgro grada u zgradama iz 18. i 19. veka. starih rimskih carskih palata, koji je bio jedna od 4 prestonice rimskog carstva i panonske regije. Grad koji je u svoje vreme bio jedan od najmnogoljudnijih u Evropi i na cijem je prostoru rodjeno 7 rimskih imperatora. Ocigledno da komsije boli propast Cibone pa pljuju po drugim gradovima. Ovoga puta se namerili na glavni grad Srema... :-) Valjda treba obici malo nas region, ima puno lepih gradova ovde, najlakse je biti pun mrznje i nipodastavati sve tudje.

мики

pre 4 godine

novinar je rekao istinu.
(Admiral, 14. februar 2020 10:33)

осим што је погодио боју дресова, све остало су фрустрације искомплексираног сноба. српски градови су сиромашни, али су дом добрих људи. дресови су у бојама које је носила и Барселона, и дизајнирани су да привуку пажњу. чиста десетка за успех у тој намери. момци који играју за Мегу, су талентовани кошаркаши, вредни и посвећени тиму и свом успеху. Загреб, Задар и остали хрватски градови су селендре таман колико и Митровица, Александровац или Шабац. као и доста Хрвата, и овај новинар само не зна своју дијагнозу, али ми можемо да је наслутимо.

Djordje Delic

pre 4 godine

Cibona je napravila ime u Jugoslaviji, dok su se Srbi nesto pitali. Cim je nastala slucajna drzava, kako Hrvati sami kazu za svoju drzavu, dosle su stvari na svoje mesto, barem sto se kosarke tice. Niti jedna medalja niti ikakav zapazen klupski uspeh...(zna se gde su stasali igraci koji su osvojili medalje 90-ih)...Umesto da igru protiv nas iz raznih selendara iskoriste da nesto nauce, oni nalaze hobi u vredjanju. A onda se i kosarkom ocigledno bave jako neozbiljno

мики

pre 4 godine

морам да напоменем да иза мене не би била увреда да ми кажу како сам члан сељачке задруге. то је цивилизацијско достигнуће паметних људи, вредних ратара, пољопривредника, сточара. ми Срби треба да будемо поносни што смо били, а треба у некој мери и да останемо, земља сељака. за млађе или неуке, и Шведска, Швајцарска, Норвешка, Аустралија... су свој просперитет изградиле на сељацима, и није их срамота што имају доста имућних сељака, фармера, често удружених ун задруге. једна од најмоћнијих Аустралијских фирму данас, Весфармерс, је основана као сељачка задруга у западној Аустралији. моћна, успешна, цењена фирмаму целој држави.

нека нам Хрвати демонстрирају оно што ми о њима одавно знамо, нека.

Bane

pre 4 godine

Čovek je samo demonstrirao razliku između Hrvata i Srba. Mržnja, mržnja i mržnja. Samo što nije otišao malo dublje u prošlost i potsetio nas nas na "svetlu" prošlost kada su svoju nadmoć nad "seljačinama" demonstrirali logorima za decu i jamama u koje su bacali Srbe. Naši momci samo bacaju loptu u obruč ali to ne mogu da nam oproste. Možda će nam oprostiti jame i logore?
Hvala Hrvatima koji se oglašavaju protiv ludila koje demonstrira ovaj "novinar".

Pant.LA

pre 4 godine

Ne znam sta ljudi imaju protiv miska, ok radi on za sebe, profitira, igra i bez ambicije da osvoji takmičenje (ne mogu da zamislim samo sta bi bilo kad bi se umesao u trku sa kkp i czv, ustvari mogu, urnisali bi ga raznim aferama, i ko zna cim vec, "pevalo" bi mu se o zeni, ćerci, majci, komsinici.. placeni tekstovi po stampi i sta sve ne.. ) zbog toga mu skidam kapu, sto pliva sve ovo vreme sa ovim piranama,
pametan je misko, nece on u blato, ovako gradi renome kluba na sasvim drugi nacin, prosle god uz kentaki (il koj vec univerzitet) mega imala najviše igraca na draftu, eeej, zar to nije dostignuce i to na svetskom nivou.. da ne pricamo o jokicu.. drzi veliki broj igraca kojima nalazi posao, dobre poslove, ima % od toga, normalno.. zna li neko nekog igraca koji ima bilo koju ruznu rec za miska, ja ne znam.. dok sa suprotne strane stubovi srpstva i samoproklamovana institucija, kk saopštenje, hvala preCedniku, fmp123, neko bertans neko lovren, bat, urin, papci, sarmice, stipendije, ultra kop, frakcije, db, tenderi, gudra, nasilje, primitivizam.. ma idi bre.. blato do guse..

Komšija

pre 4 godine

Mi koji pratimo Zorkov rad još iz vremena Kosarke,novina iz 90 ih i 2000 tih dobro se secamo njegovih šovinističkih komentara.
Njegovih veselih tekstova o bombardovanju Srbije.Pobice sve Divce isl.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Zbog ovakvog shvatanja i ovakvih ljudi, stradalo je blizu milion Srba tokom Drugog svetskog rata a devedesetih proterano 300.000 Srba. Naravno, onda su u pitanju bile sajkace i blatnjavi opanci a sada roze gace i seljaci, koji su ih "stucali" sa 40 poena razlike. Gospodin, valjda, i ovu pobedu shvata kao uvredu?! Kako su smeli da se usude da pobede igrace tako jednog "nobl" kluba?! Jadno, jadno, jadno?! Oslikava svu sterilnu nemoc jednog naroda koji je neopravdano zaljubljen u samoga sebe.

Volim i ja vas

pre 4 godine

U ime Hrvatskog naroda ispricavam se za zlodjelo koje je doticni uradio

Doticni, kao I svi istaknuti ekstremisti nije rodjen niti odgajan u Hrvatskoj.
Zloupotrebljavaju sve slobode I kulturne stecevine Hrvatske kako bi siriti primitivizam I nasilje koje su donijeli sa sobom.
Jos jednom,
Dame I godpoda, decki I cure u Srbiji - oprostite
(Purger, 14. februar 2020 11:51)

Hmm, interesantno da ni "njihovi" a ni "naši" ekstremisti, ne dolaze iz države u čije ime tako zdušno mrze sve oko sebe.
Bilo je lepo dok nisu došli divlji i oterali pitome.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Sta je neistinito rekao??
Jel Mega menadzerska ekipa? Jeste.
Jel su im dresovi cirkuski i seljacki? Jesu.
Jel sramota da jedan klub koji ima ime i renome u evropskoj kosarci kao sto je Cibona, izgubi od te Mege? Jeste.
E sad, sto je Cibona spala na toliko niske grane to je vec njihov problem, ali novinar je rekao istinu.
(Admiral, 14. februar 2020 10:33)

Može on to da priča u svojoj privatnoj prćiji i selendri odakle dolazi. Kao zvanično pero jednog uglednog lista, ovo je za momentalni otkaz i javnu osudu.

Pera

pre 4 godine

Ne znam sta se uhvatio Mitrovice i Rakovice. Oni da su neki veliki klub ne bi igrali svako kolo pred 300-400 navijaca i praznom halom (kao neki seoski klub). Sama Rakovica ima preko 120.000 ljudi a Mitrovica 85.000. vise nego 90% hrvatskih "vecih" gradova.

cika Djura

pre 4 godine

Pitam se zasto se ovakvi tekstovi iz tudje zemlje objavljuju.Da bi se balavurdija na raspustu prepucavala.Koga je briga sta neki dnevni list pise o njihovoj Ciboni.Kod njih je inace kosarka bivsi sport

Zlatne ruke sinko

pre 4 godine

Druze moj da si citao malo istoriju, shvatio bi da Mitrovica nije selendra vec glavni grad srema, citao bi o cuvenom Sirmiumu i naravno poznatom KK Srem kraj reke Save... Dalje necu, samo cu reci takvima treba oduzeti novinarsku licencu...

Alien

pre 4 godine

U normalnoj zemlji takav glavni urednik bi izgubio posao zbog rasizma, vredanja i jos toga.
To je nezamisivo da bi se slicno desilo u Skandinavskoj zemlji gde ja zivim.

Bocko

pre 4 godine

Cibona mi je i u danima najvece slave izgledala kao snobovski klub. Kad se samo setim arogancije brace Petrovic i Usica. Mnogo sam vise gotivio Splicane, gde su mi njihove glavne zvezde Kukoc i Radja izgledali kao momci iz kraja koji su eto uspeli u kosarci.

z’brda

pre 4 godine

To je sve posledica komunizma....u USA imate klub koji se zove Green Bay Packers, nastao od radnika fabrike za pakovanje mesa (otud i ime). Inače grad je jedna obična radnička selendra od nekih 450,000 ali sa stadionom od 70+ hiljada ljudi. Poenta mog komentara je da Packersi redovno tuku i LA i NY i Čikago i mnoge druge ekipe iz velikih gradova.
E, pa tako i Mega. Ima svog vlasnika, pa ko god da je, dok god radi pošteno, neka pobedjuje sve te istorijske ekipe sa 30 razlike ako treba.

мики

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)

поставка његовог коментаре је дебилна. титуле од пре 30 и више година не значе ништа. какве има везе што су некада били шампиони? зашто је срамота изгубити? ако немаш квалитет, можеш само да даш све од себе, али то не значи да можеш да победиш. једина је истина да је тај новинар искомплексиранс будала, и вероватно није никада био успешан, поготово не у спорту.

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata - to da je "odbojka u Jugoslaviji bila hrvatski sport" može govoriti samo neko derište koje veruje u kreacije nove hrvatske istorije u svemu, pa i sportu. Mladost jeste bila veoma jaka. Bila je sliv i lokalne i dalmatinske studentske mladosti. Samo se Rijeka zaista opirala tom monopolu. Ali dobru je odbojku oduvek igrao Rabotnički iz Skoplja kao i Kraljevačka Ribnica. Van toga razni su klubovi imali i po deceniju i više veliki značaj, kao npr VGSK iz Velikog Gradišta. Takvi klubovi su se javljali i u Bosni i na primorju (i Crne Gore) i u Sloveniji. Prema tome Jugoslavija je uvek imala 6-7 dobrih timova od kojih su 4 redovno u vrhu bili Vojvodina, Mladost, Zvezda i Partizan. Pri čemu je dobrih igrača u hrvatskim klubovima bilo skoro pola nacionalnosti koje u novoj hrvatskoj praktično više nema.
Lako se slično da preneti i na košarku, pa i na rezultate tog hrvatskog sporta nakon njenog "oslobađanja" tj. etničkog čišćenja od Srba. Ono što je ovde bio Tomašević u Ciboni je bio Čutura. Neki novi klinac Čutura nije se više mogao roditi jer se od njegovih roditelja "oslobodilo", isto kao što se npr. "oslobodilo" sasvim od porodice Tesla. Do poslednjeg.

Back in Black

pre 4 godine

"gubi sa 40 razlike od Mege, jedne menadžerske, cirkuske ekipe čiji su "dress code" roze gaće i žute majice".
Srbin sam ali nije ovo daleko od istine.

gledaj jos malo

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 12:21)

Bas me briga za odbojku, ali cinjenica je da je daleko najuspjesniji odbojkaski klub u bivsoj drzavi bio hrvatski klub. Isto tako najuspjesniji kosarkaski klub je hrvatski klub, i to ne samo bivse drzave vec cijele evrope. I to je cinjenica. A sad gledam, pa i u rukometu smo bili bolji. Bjelovar prvak evrope, zagreb visestruki prvak evrope, najvise prvenstava osvojili. Gledam jos malo, pa i u vaterpolu smo bili bolji i to daleko bolji, dovoljno je samo spomenuti mladost zvanicno najbolji svjetski vaterpolo klub dvadesetog stoljeca. Ustvari ne postoji ekipni sport gdje ste vi vodili kolo u bivsoj drzavi. Mozda hrkljus
(croata, 14. februar 2020 12:51)

ako ste bili tako dominantni, zasto po izlasku iz SFRJ niste tako nastavili?

goran

pre 4 godine

Svaka čast civilizovanoj Ciboni i želim joj da i dalje ostane otirač za brisanje blata sa patika seljačkim srpskim klubovima Crvenoj Zvezdi, Partizanu i ostalim provincijskim klubovima iz Srbije i okoline! Kompleksi bato! Teški!

Panac

pre 4 godine

Cibonu su uništili tj opljačkali početkom 90tih... slično se uništavao vaterpolo gigant Partizan, pa i Hajduk Split.
Kvazi menađeri ulaze u klubove da bi se nakrali....

XYZ

pre 4 godine

Najboljeg evropskog košarkaša svih vremena je napravio-Jovan Petrović, inače policijski službenik Srbin iz hercegovačkog mesta Zagora kod Trebinja, toliko da se zna,Pozdrav svima.

terza1.

pre 4 godine

krleza je davno napisao " sacuvaj me Boze hrvatske kulture i srpskog junastva"
(toni kukoc, 14. februar 2020 14:08)
To što je Krleža veliki književnik ne znači da zajedno sa tobom ima pravo da se sprda sa srpskim junacima. U ostalom, kako biste vi to i znali kad bez tih junaka državu nikada niste ni imali. I ova će vam trajati isto koliko i četvrti rajh. Još malo pa piši propalo.

Spale

pre 4 godine

Dok ne shvate da je Cibona BILA veliki klub, oni će već biti u ABA 2 i to za godinu dve. Onda će tamo da ih pune Dinamik, Lovćen, Rogaska i ostali “velikani”. Ove godine ispada Zadar, Cedevita više nije hrvatski klub i ostaje samo Cibona kao hrvatski klub, a tad će Srbija imati pet klubova u ABA, šta li će tad da pišu kompleksaši?!

Nikola MNE

pre 4 godine

U sustini jeste sve tacno ali ipak kao novinar je mogao i morao da bira rijeci. Na kraju krajeva niko nije kriv Ciboni sto se raspada a najmanje Mega, Krka ...

marko

pre 4 godine

Oni nesto pricaju, ceo Zagreb kao jedna Rakovica i oni ce nekome da je selendra.... Na Balkanu postoji jedna metropola to je Beograd... A Zagreb je jedna obicna selendra velicine Kaludjerice

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Da "Misko" upropascava srpsku i hrvatsku kosarku, u pravu je, da su im ruzni dresovi, jesu,da im je kosarka u rasulu, jeste, ali recnik je van svakog komentara.
Nikako da ukapiraju da im uvek takav stav dodje glave

Bane

pre 4 godine

Naša štampa je takođe katastrofa, ali ovako nešto nikad ne bi objavila (ne na sportskim stranicama). Vređati i omalovažavati protivničku ekipu, pa to je tabu u sportu! Jedna reč (npr “provincijski tim”, to se tu i tamo može čuti), pa izazove lavinu reakcija, a ovo je čitava tirada. U kafaname se pljuje ovako, pa i to rade samo seljaci.
Jedina dobra strana je da je taj članak napadnut sa više strana i od strane Hrvata, mi im ne možemo zabraniti da pišu takve podlosti, oni sami treba da izađu na kraj sa tim. Ili da ostanu seljaci, najzad, šta nas briga. Što se tiče same lige, treba je igrati u inat, neka sa naviknu da gube sa 40 razlike.

76er

pre 4 godine

B92

Pa jeli nešto slagao? Ljudi poput Miska i ekipe i Čovića uništili su Kraljevo Vršac Leskovac i ostale košarkaške gradove.
(miki, 14. februar 2020 10:46)

A Dulo i ekipa nisu unistili Vrsac, odnosno Hemofarm, je li?! Ja bih rekao da su oni, stavise i najodgovorniji (osim naravno samih funkcionera Hemofarma).

Kosarka to je Partizan sve ostalo je trenutno

pre 4 godine

@ dzaba vam novci... Istine radi, malo si se zabrojao pa si zaboravio da spomenes Partizanova 3 medjunarodna Kupa R. Koraca sto je danas kao Eurocup. Cibona do 80- ih nista nije imala, 70-ih nista, 90-ih nista, 2000-ih obje decenije 0. Samo jedna generacija i tih nekoliko godina i to bi bilo to. Cibona ne zna sto je final four Eurolige. Pametnom dosta!

ludi splico

pre 4 godine

Ne žalite za Cibonom, grobarom hrvatske košarke.

Kroz par godina će KK Split napokon izaći iz dugova, a onda će napokon doći i malo bolji dani. Sa druge strane, Cibona bolje od ovog ni ne zaslužuje.

mikac678

pre 4 godine

Ovo bi bilo isto kao kad bi Partizan izgubio od nekog Hrvatskog kluba koji je iz Varaždina,Vinkovaca ili slične selendre.

Na stranu i čitav tekst, stvarno su im šabanski dresovi

milojica

pre 4 godine

Nema ovde promene nikakve u odnosu, u mentalnom sklopu, covek je glavni urednik redakcije Jutarnjeg lista, nije bilo ko. Nase je da izadjemo sportski na svakom polju, oni sami o sebi bolje pricaju. Bravo za Megu, 40 poena jeste dominacija. A za Cibonu ima i ABA2 pa polako do stare slave, dug je put i neizvestan kad smo vam mi komsije.

Zambezi

pre 4 godine

Napisah jednom da pravila evropske unije ne dozvoljavaju drzavna ulaganja u klupski sport koji mora da bude u privatnom vlasnistvu. Cibona je dominirala hrvatskom kosarkaskom scenom dobrih 20 godina dok ih je drzava finansirala i za to vreme je redovno igrala drugu rundu Evrolige. Kad su pocela da se primenjuju EU pravila i presusila drzavna slavina, oni se nisu snasli u trzisnoj ekonomiji. To isto ceka Czv i Partizan. Opstace klubovi u kojima se nalaze ljudi poput Tedeskog (Cdvita) i Miska, koji mozda jesu "seljaci" ali znaju posao. I da, u kapitalizmu nema minulog rada i zasluga na osnovu daleke proslosti, ili imas rezultat ili letis. Svidelo se to nama ili ne ali tako je.

Алекса

pre 4 godine

@Aleksa
Kad već kukaš nad sudbinom BFC Beočina, zapitaj se zašto i zarad koga je rasormiran taj isti klub. Ko je ostao u ligi zbog gašenja BFC-a i gde su prešli najbolji igrači kluba?
(Roko,

Сви отишли у Звезду, ревилтирани поступком тренера,који је продао финале за место тренера Партизана и доживотне маскоте репрезентације...

mate

pre 4 godine

dole sam vec piso sto mislim o zorku (koji ne smi u dalmaciju doc) no jedna me stvar cudi za vas srbe- imate manje place od nas u hrvatskoj- jeste li se ikad zapitali jeli normalno da Vam drzava daje tolike pare zvezdi i partizanu?

baca

pre 4 godine

Ovakav stav me me cudi i to ne zato sto su Hrvati, vec zato sto jesnostavno imaju takav stav prema kosarci(ja necu da ulazim u to zbog cega je to tako). Dok mi u Srbiji jednostavno volimo kosarku kao igru pre svega i postujemo je.

Uvek Zvezdas nikad Delija

pre 4 godine

Sa velikim delom njegovog komentara se slazem. Cutanje celokupne hrvatske javnosti o dubokoj krizi nekadasnjeg evropskog velikana je sramno.
Ipak, omalovazavati momke koji igraju bolju kosarku od Cibone i to zbog boje dresova, mesta u kom igraju i vlasnika kluba je - takodje sramno. Pa i Liverpul je provincija u odnosu na London pa ovom novinaru ne bi palo na pamet da zbog toga omalovazava pobedu Klopove ekipe protiv Arsenala npr.
Ovde se radi o stavu doticnog prema Srbiji i Srbima.
Uzroke slabosti hrvatske kosarke treba traziti u necem drugom a ne u poredjenju sa Srbima koji su u Hrvatskoj uvek dezurni krivci.

Simpo

pre 4 godine

Sve je lepo čovek rekao samo ke malo više Miska pecnuo. Ali treba da se pomiri ugasice se Cibona kao sto se to desilo za Zdravlje Leskovac, Hemofarm Vršac, Sloga Kraljevo.
Ko ne zna da radi biznis u kosarci neka ide da kreci plafone ili bere voće to je tržište i kapitalizam.

pARTizan

pre 4 godine

Iz te seljačke zadruge je najdominantniji košarkaš Jokić u istoriji NBA!A vi?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:30)

Jokic najdominantniji kosarkas u istoriji nba!?!? Gasi internet, motaj kablove

m1k3

pre 4 godine

@Suncev zrak
Reci mi, majstore, kako si ti to dosao do zakljucka da je Partizan najbolji izdanak kosarkaske Jugoslavije, kada je ogromnu vecinu svojih titula, pa i onu iz Istambula, osvojio kada Jugoslavije vec nije bilo, ili je bilo samo na papiru?
Cak, iako hoces da racunas samo titule osvojene u play-off igrama, Partizan ima samo jednu titulu od 81/82, kao i Bosna i Zadar, Cibona 3, a Jugoplastika 4. Imali su jos 4 finala, koliko i Zvezda.
Dakle, zaista mi nije jasno, koji su to parametri po kojima Partizan moze da bude ravnopravan sa Cibonom i Jugoplastikom, a iznad Zadra, Bosne i Zvezde po uspesnosti u Jugoslaviji?

RED*

pre 4 godine

I sad je navukao bijes srpskih klubova koji će Cibonom brisati pod kad god zaigraju. Glupo, sine, glupo...
(Toni, 14. februar 2020 10:34)

Ma kakav bijes, mi samo pjevamo KAK' JE DOBRO VIDETI TE OPET

m1k3

pre 4 godine

Zasto se pravite neuki?
Nisam nijednom rekao da je Zvezda najveci kosarkaski klub SFRJ. Bila je dominantna kada je kosarka kretala na ovim prostorima, i to je cinjenica.
Kasnije je to preuzela Olimpija, pa Zadar i Bosna, i Jugoplastika, pa Cibona, pa Jugoplastika.
Partizan, koji je imao nekoliko sjajnih kosarkasa u SFRJ, sto niko ne spori, nikada nije bio dominantan u SFRJ. Nikada.
Pominjati prelaz sa sljake na parket, otprilike bi bilo kao kad danas niko ne bi priznavao titule na AU, do 1988. posto je promenjena podloga (sa trave na, kako god se ovo danas zove)...
Partizanov niz (kako u kosarci, tako i u fudbalu), krece sa najgorim vremenima ove zemlje, rat i sankcije. U sledece 23 godine, Partizan uzima 17 titula u kosarci.
U 70' kazes? PArtizan je bio dva puta prvak i jednom drugi, kao i Bosna i Zadar, Jugosplastika 2 puta prvak i 6 puta druga. Zvezda jednom prva, jednom druga. Kako je to Partizan bio dominantan?
Nemojte patetiku, i uvrede, nego brojeve...

Ivan

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.

Kosarka je sport

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni

Aleksa

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 14. februar 2020 11:23) # Link komentara … Pogledaj ko je igrao polufinala sa hemofarmom pa pricaj o kradji . Mislis hemofarm pokrao zvezdu
(sasa, 14. februar 2020 11:46)

Не, него мисли оно што сви знамо, а изговорио је Дејан Томашевић, ватрени навијач Црвене Звезде, први центар шампиона СРЈ у тренутку кад је прелазио у другопласирану екипу првенства - ако си хтео да будеш репрезентативац, морао си да се за то место избориш у Партизану. Исто то је ЗВАНИЧНО написао КСЈ приликом нелегалног раскида уговора Милоша Вујанића и Црвене Звезде: У интересу је југословенске кошарке да млади играч раскине важећи уговор, иако на то нема права, пошто ће више напредовати у Партизану. А кад су то радили јавно једној Црвеној Звезди, шта мислиш шта су доживљавали мањи клубови? Како је БФЦ изгубио титулу после доминантних 0:2? Уништавање клубова се не ради на терену, то су званично радиле званичне институције, зарад "институције"...

Suncev zrak

pre 4 godine

Partizan, Jugoplastika, Cibona i Bosna - to su bivsi sampioni Evrope i velikani jugoslovenske kosarke. Ukratko - Partizan je apsolutno NAJVECI na ovim prostorima. Ova tri ostala svoje uspjehe vezuju iskljucivo za jednu genereciju ( Cibona za dolazak D.Petrovica, Jugoplastika Kukoc i Radja, Bosna '79. ), dok je Partizan velike uspjehe postizao u razlicitim dekadama i sa razl. generacijama. Takodje, nakon raspada SFRJ, Partizan ima fajnal forove Eurolige '90-ih i 2000-ih, najvise regionalnih titula, dok ostalih nema nigdje.

Njami

pre 4 godine

Pa jeli nešto slagao? Ljudi poput Miska i ekipe i Čovića uništili su Kraljevo Vršac Leskovac i ostale košarkaške gradove.
(miki, 14. februar 2020 10:46)

Dule ih uništio!

Aster Blistok

pre 4 godine

Dobro bas, ako vam je stalo do toga (I OVAKVOG KVALITETA RAZGOVORA) :" Vasi navijaci imaju lepse boje od nasih".

Jos samo da naucite igrati kosarku, pa da se svi vesele kada se sretnemo:)

Aleksandar

pre 4 godine

Cibona je odavno jedan provincijski klub bez identiteta.
Ostale ekipe koriste utakmice protiv njih za poboljšanje koš razlike i uigravanje mladih neafirmisanih igrača.
Igranje u Zagrebu je jedan lep izlet sa razgledanjem turističkih znamenitosti grada.

Turbo Purger

pre 4 godine

Na stranu uopće ovakav primitvni članak - Cibona se sama dovela u ovu situaciju zbog hrpe kokošara i lopina koji su eto slučajno svi iz jedne "regije" u BiH, Cibona je jedan devastirani i pokradeni klub koji u zadnjih 30 godina vode primitivci. Što se tiče ABA lige, na djelu je potpuni spin od strane Crvene Zvezde i njenog predsjednika - praktično nitko drugi osim Zvezde valjda ne bi smio oavojiti ABA Ligu? Nebojši Čoviću nije mjesto u sportu ni u košarci.

croata

pre 4 godine

Cibona je napravila ime u Jugoslaviji, dok su se Srbi nesto pitali. Cim je nastala slucajna drzava, kako Hrvati sami kazu za svoju drzavu, dosle su stvari na svoje mesto, barem sto se kosarke tice. Niti jedna medalja niti ikakav zapazen klupski uspeh...(zna se gde su stasali igraci koji su osvojili medalje 90-ih)...Umesto da igru protiv nas iz raznih selendara iskoriste da nesto nauce, oni nalaze hobi u vredjanju. A onda se i kosarkom ocigledno bave jako neozbiljno
(Djordje Delic, 14. februar 2020 11:32)

Sta su se srbi pitali, jel ti zivis u nekoj bajci? U bivsoj drzavi moderna kosarka je bila dominantno hrvatski sport i sta ti tu nije jasno? Pa i najboljeg srbina ikad bodirogu smo vam mi napravili igracem. Imali ste dobru struku, igrace smo imali mi. Nakon raspada nista nije ni doslo na svoje mjesto, vec se sve izokrenulo. Odjednom kosarka vas sport, odbojka vas sport, a to su npr bili nasi sportovi u bivsoj drzavi. A recimo rukomet je za bivse drzave vise je bio vas sport, nakon raspada postaje nas. To je tako. A ovo da igranjem protiv vas nesto naucimo, protiv kojih vas? Gledam cz partizan, na parketu jedan srbin, sve ostalo skupo placeni stranci. Trinkieri placen koliki je proracun kk zadar. Sta se tu treba nauciti osim da vam drzava grabi sakom i kapom od poreznih obveznika i ulupava silne novce u bg blizance.

Dex

pre 4 godine

Recnik mu je namerno ulicarski, ali nije rekao nista uvredljivo za Srbiju. O Megi isto govorimo i ovde, vecina nas. Menadzerski klub jeste. Mesta u kojima igra stalno menja (ne bih ih nazvao selendrama, mada, koliko puta radimo upravo to kad govorimo o naseljima po Srbiji?). Ovde je jedini problem sto je Hrvat to izjavio, jer ce se sve uvek stavljati u kontekst mrznje; trend koji najvise forsiraju u Hrvatskoj sto nije povod da isto radite i ovde. Svi znamo razliku u tradiciji jedne Cibone i jedne Mege, isto kao sto znamo razliku izmedju Zvezde i Partizana i neke Cedevite, koja se sad spojima s Olimpijom iz druge drzave (!?). Ovaj covek bi isto pricao o njihovim Cedevitama kao sto prica o nasoj Megi. Ja se ne osecam uvredjenim.

Kica i Praja, Sale i Sale

pre 4 godine

@ paja... ne troluj, zna se na sta se misli, biti medju 4 najbolja u Evropi, zvalo se to takmicenje Evroliga ili ranije Kup Sampiona, biti medju 4 na kontinentu.
Drugo, Bosna ima jednu titulu a porediti Partizana sa Bosnom ( uz svo uvazavanje ) je smesno. Napominjes koje igrace su oni dali... pa Partizan je od trenera do igraca velikana sto je dao evropskoj kosarci najveci u Evropi a kamoli u Jugi sto je jos jedan parametar koliko je ispred svih na ovim prostorima.

slobinator

pre 4 godine

Suncev zrak, 14. februar 2020 17:49)
kad čovek lupi i ostane živ.pa zvezda je u čitavoj sfrj bila klub sa najviše osvojenih titula.partizan je svoju prvu uzeo tek 1975 kada su dekretom u njega morali da budu prebačeni kića i praja.dotle je zvezda uzela 12 titula,3 kupa sfrj,kup kupova evrope,još dva puta igrala finale tog takmičenja i polufinale kupa šampiona protiv cska,predhodno eliminisavši real madrid.istoriju su ispisivali simonović,kapičić ,slavnić,predvođeni trenerom acom nikolićem.čak i tih osamdesetih zvezda je igrala 4 finala plej ofa.1984 je u zagrebu igubila majstoricu sa pola koša.tu istu moćnu cibonu predvođenu draženom petrovićem je 1987 izbacila u polufinalu usred zagreba,ali nije mogla u finalu protiv mlađe i odmornije ekipe partizana,mada je i tu izgubila tesno i to tako što je u revanšu radović promašio bacanja za pobedu.ima nas koji pratimo sport odavno.sada je tu i wikipedia i you tube.ne vidim čemu širenje lažnih informacija

RakovicaiMitrovica

pre 4 godine

Hahahahahaha....
Kakav očajnik i luzer !!
Ovaj lik se neće dugo oporaviti od ovog šoka, a možda i nikada.
Bravo Mega, samo gazi !!!

drhte ruke oko BL

pre 4 godine

Cibona ne postoji,Cedevita izbegla u Sloveniju,Zadar fenjeras tankuje svake sezone,Split izdahnuo,ostaje Sibenka,tj saka jada.

A ti narocito, dokazani mulac

pre 4 godine

Ne bih ja potcenjivao hrvatsku košarku. Njihovi klubovi su bili 6 puta prvaci evrope (jugoplastika 3,cibona 2 i partizan 1) a srpski nijednom, što dovodi do zaključka da su talentovaniji od nas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 14. februar 2020 15:35)

Isto kao sto ne treba potcenjivati glupost navijaca "najsrpskijeg kluba od svih". Da tu ima prvenstva u Evropi, vi bi bili 70 puta uzastopni sampioni (od kad se ta glupost izrodila u sportsko drustvo), bez premca. Dobro i to je nekakav uspeh, biti najbolji u necemu. Vladate na ovim prostorima u tom segmentu.

hm?

pre 4 godine

Novinar bi trebao da se pozabavi pitanjem zasto je Cibona tu gde je... Niko ne spori da je Cibona veliki klub, ali je unisten za racun Cedevite...

bojan srbos

pre 4 godine

Mislim da se mali komsa u besu i nemoci mozda malo potresen previse ljuti sto im njihovog velikana gazi nas osrednji klub... sa velikim postovanjem prema Megi i gospodinu Milojevicu i njegovom radu Samo nek nastave tako Jokic je rezultat rada toga dok je Cibona samo slika zemlje u EU u kojoj cvetaju ruze bez drzavnih novaca isto kao i kod nas samo sto mi za razliku od njih imamo taj slogan DOBRO DOSLI U ZEMLJU KOSARKE...A ti mali komsija PUKNI!!!!

a

pre 4 godine

J.J.Štrosmajer je maštao da Zagreb bude glavni grad za
balkanske slovene,a slavonski srpski zajednički jezik.
On je bio iz Slavonije(Đakovo-mega "grad") a jezik je naravno zvao hrvatski-pučanski.Dakle ta njihova mega-
lomanija kompleksa vuče odavno.

Kontraš

pre 4 godine

talenata nema nijednog igrača na širem spisku ove nakaradne reprezentacije u kojoj nema najboljih igrača iz EL i NBA. Miška zanima samo svoj džep i napravio je klasičnu menadžersku ekipu... Pa stvarno ne znam šta je tu sporno.
(Vlad Rad, 14. februar 2020 11:51) Sporno je što mesta u Srbiji naziva selendrama. Ej Sremsku Mitrovicu nazvati selendrom, Sremska Mitrovica ili Sirmium, grad stariji od njegove države!

Boske

pre 4 godine

Košarkaške selendre su očigledno podložne seljakanju. Ubjedljivo najveća zadnjih godina, bez prave konkurencije, je - Zagreb. I što je "najbolnije", ne postoje nikakve naznake promjene statusa, zapravo, prije obrnuto, što potvrđuju i potonji događaji.

Ostin A

pre 4 godine

U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:40)

Da je ovo rekao Srpski komentator, svi bi se sa njim složili jer je Mega, klub bez navijača, istorije, rodnog grada. Veštački klub koji se seli iz mesta u mesto, iz dvorane u dvoranu, napravljen od strane uticajnog košarkaškog menadžera, zarad ličnog interesa, koji skuplja talente za preprodavanje. Jeste Jokić u NBA-u, ali nisu Jokića uzeli jer se pokazao u Megi i ABA ligi, niti je Mega uradila nešto posebno te godine. Već jer ga je Mišković spremio za prodaju.

Ako je merilo, NBA. Cibona u NBA-u trenutno ima Bojana Bogdanovića i Dario Šarića. Cibona je klub Krešimira Ćosića, Novosela, Dražena Petrovića, Rađe. 4 člana kuće slavnih...

pARTizan

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)
Šta je tačno.Pa pogledaj koliko
U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:40)


I sta su uradili s tim nba igracima, sta su osvojili? NISTA. Upravo zbog toga sto je covek i napisao, Mega nije klub, Mega je izlog jednog menadzera gde izlaze svoje kolekcije...tako da covek nista nije pogresio, Mega je jedan veliki cirkus!!!

Partizan 1917

pre 4 godine

Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759

autolakirer

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Nekada je bilo i rimsko carstvo. Nekada su na ovim prostorima igrali OKK Beograd sa Koraćem, Gordićem, Trajkovićem, Olimpija sa Daneuom. I tvoj klub je bio nešto a danas nije ništa. Da nema države ugasiili bi se kao Bosna, Jugoplastika. Tamo države ne pomažu

Мученици

pre 4 godine

Сад као треба да будемо изненађени коментаром рватског новинара.Па њихови комплекси су неизлечиви још од оне Салетове тројке,треба им живети са тим сазнањем да кад год се сретнемо у кошарци они заврше на коленима.

lal

pre 4 godine

@admiral: sve je covek lepo rekao, samo nije lepo sto je vredjao manja mesta i nazivao ih selendrama... sledeci njegovu logiku beogradjanima je i zagreb selendra, kao sto je njujorcanima beograd...

johny

pre 4 godine

Priznam, tu jeste bile baje, pogotovo u reprezentaciji, vi i bosanci. Zato i nismo napravili nikad nista. A prvenstva jugoslavije, tu je najmanje odlucivalo nogometno znanje. Samo kljuc, zvezda dvaput za redom mora biti prvak onda partizan jednom, pa opet zvezda jednom, pa sad je red na hajduk, pa zvezda, pa partizan, pa hajduk, pa uskoci i sarajevo, pa opet zvezda, pa aj dajte jednu titulu dinamu jer ima stvarno za tri klase bolju momcad od svih ostalih, pa onda 3 puta zvezda da iznivelira to dinamovo prvenstvo, pa partizan, pa velez, e sad moze i titin hajduk.... tako to treba promatrati. Jedino zvezdina titula prvaka evrope, bunkerica ko i grcka, al postujem
(croata, 14. februar 2020 15:03

Kakav bre kjuč kada jw svaka republika vukla na svoju stranu. Kod vas je bio problem Dalmatinci tj Hajduk protiv Zagrwba tj Dinama. I danas vam je taj problen. Uglavnom se vodila borba izmedju Zvezde i Hajduka

ja

pre 4 godine

Ne bih ja potcenjivao hrvatsku košarku. Njihovi klubovi su bili 6 puta prvaci evrope (jugoplastika 3,cibona 2 i partizan 1) a srpski nijednom, što dovodi do zaključka da su talentovaniji od nas

slobinator

pre 4 godine

(Partizan 1917, 14. februar 2020 18:33
ok.onda možemo i drugačije.koliko je titula recimo partizan uzeo u fudbalu u sfrj od onog finala sa realom 1966 ? cele 4 od toga dve dobijene na sudu,a zvezda i vardar su igrali kup šampiona.koliko je puta od te 1966 partizan u sfrj prošao 1.kolo u evropi ? ili recimo koliko je puta partizan igrao evro-ligu u košarci u novom formatu? celih 0 puta! to je kad istoriju posmatraš parcijalno i odvajaš ono što tebi odgovara

johny

pre 4 godine

Sve nazvao pravim imenom. Zabranjeno je da menadžer bude vlasnik kluba, pa se pravi cirkus sa kvazivlasnicima. Zabranjeno je da jedan klub ima dva tima u istom rangu, pa se pravi cirkus sa kvazipredsednicima.
(Dragan Lo, 14. februar 2020 12:49)

Gde piše da je zabranjeno. Daj link?

Suncev zrak

pre 4 godine

@ m1k3... Istorija kluba druze kome nije jasno , je sve ono od dana osnivanja do danasnjeg dana. Ne znam zasto bi se bazirala samo na odredjeni period ali hajde kad tebi tako se vise svidja.
Zasto samo pjej ofovi i zasto samo 80-e, zasto ne gledati SVE sto je jedan klub napravio za dvije decenije kada je jugoslovenska liga bila najjaca u Evropi (znaci i 70-e ) i kada je kosarka bila dvoranski sport a ne ono poslije ww2 na otvorenom, sutevi sa damu i nekoliko ekipica, pionirski pokusaji da zazivi. Kada se sve sagleda u te dvije decenije, razlicite generacije, '79. Kica, Praja i ost. tripla kruna, pa preko trenera pa 80-e titule pa medj. Kup R. Koraca ( 3 puta osvajan tih godina ), uspjesi koji se vezuju ne za samo jednu generaciju kao kod ostalih, pa ' 87. final four kupa sampiona, najmladja ekipa, tu su trebali da budu prvaci Evrope, neiskustvo , kasnije jedino Partizan ostvaruje velike rezultate u Evropi i ima kontinuitet.

Partizan 1917

pre 4 godine

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)

Da li možeš da shvatiš koliko si ili maliciozan ili bezobrazan ili jednostavno nemaš apsolutno pojma o tome što pišeš!?
(Wllaxy, 14. februar 2020 17:22)

Pišem o prvenstvima Jugoslavije u košarci koja se tek od sezone 1967/68 igraju u dvoranama a Zvezda je od tad uzela 2 titule (1968/69 i 1971/72) u bivšoj državi.
Broj titula u SFRJ na parketu:
Jugoplastika 6
Partizan, Zadar 4
Bosna,Cibona 3
Zvezda 2
Olimpija, Radnički BG 1

sasa

pre 4 godine

kad ne znas da konstruktivno kritikujes onda se sluzis vredjanjem. Ako je masio jezik nije masio metu. Ima dosta istine u tome sto prica. Tako smo i mi svasta dozvolili u svim sferama zivota pa "kupujemo proizvode sumljivog porekla" i sve anomalije su nam normalne.

panter pudlica

pre 4 godine

Moram se oteti utisku da za fmp II nisu mnogo pogrešili. Mada je onaj prvi još i gori. Ova druga zadruga bar ne izdaje saopštenja i ne pravi haos, ćute i čame u senci ovog prvog...

sarajevo.ba

pre 4 godine

Iz te seljačke zadruge je najdominantniji košarkaš Jokić u istoriji NBA!A vi?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:30)

Jokic najdominantniji igrac u historiji NBA?
Hahahahahahahahahaahahaha ti si moj idol.

Ajde@

pre 4 godine

U nečemu je preterao, ali u mnogome pogodio.
Isti smo i mi ovakvi, pa se danas čudimo zbog čega postoje zaista timovi kao što je Mega, a koja nema nikakvo uporište u navijačima.
O Raznatovicu da ne govorimo!
Nije sve u lovi, nešto je i u radu dugogodišnjem, u tradiciji, odricanju i građenju od nule nekog sportiste i neke ekipe...

Divos

pre 4 godine

Уз пуно уважавае Цибоне и свих истинских заљубљеника у кошарку у лијепој њиховој, спортски новинари у тој земљи када је кошарка у питању су благо речено прејадни, ем не познају, ем не разумију кошарку ем су толико оптерећени и искомплексирани да им само остају увредљиве и пакосне поруке, некад њиховим љубимцима што нису добри колико они мисле да треају бити а некад овим проказаним "злоћама". Јадни су и небитни.

Но, проблем је што постоје новинари у Србији, они који мрзе кошарку, који су узели на зуб овај клуб који је изабрао свој пут и начин како да опстане у овом времену беспарице.
Мегу неки сматрају менаџерском екипом, некад их и ја назовем, али то баш и није оправдано. Било пре јесте, но то више није инстант екипа, имају систем, визију, имају све млађе категорије, одличан рад са млађим узрастима, прате трендове у кошарци, улажу у те клинце, играју и финалне турнире јуниорске ЕЛ, то је већ озбиљан пројекат који ће донети доброг и српској кошарци, а већ су дали и неколико ен-би-еј играча.
Закерала ће их прозивати, некад са правом, чесће не, но у овом времену беспарице, када се српска кошарка систематски и смишљено уништава, добро је да ико улаже у надарене клинце.

Deki

pre 4 godine

@(croata, 14. februar 2020 11:51), na žalost, čovek je u pravu. Kod njih država ne ulaže u profesionalni sport kao kod nas. Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.

mikac

pre 4 godine

Vidim da pojedinci Zvezdu i partizan nazivaju blizancima što nikako nije tačno jer blizanci se rađaju u isto vreme/par minuta razlike/ a kod Zvezde i partizana je to vreme šest meseci i KK Crvena Zvezda je rođena /ranije mart/prirodnim putem a partizan/oktobar/ "veštačkom oplodnjom vojske JNA i države FNRJ.

12345

pre 4 godine

Ako je klub drzavni, uz to ima rezultate i ime u kosarci logicno je da drzava ulaze u taj klub. To sto Hrvatska ne ulaze nije problem Srbije ili Mege? Uz to Mega je privatni klub i ovaj jadnik proziva Megu? Cibona je spala na to da porodica Petrovic pokloni 4 mil. eu i da ih vadi iz bule? Prakticno kao da su platili da se dvorana zove Drazen Petrovic?

Džaba vam milioni crveno beli i crno beli

pre 4 godine

Nije htio Zorko uvrijediti narod u Sremskoj Mitrovici nego potpalit domace privrednike da pomognu Ciboni!!Mislim da je bio fokusiran na Miška iz razloga samo pare i pare bez ljubavi prema košarci...Ovako,Cibona se nije raspala i nikad ni nece iz stotinu razloga?!!Cibona je brend grada Zagreba,Cibona ima vise titula nego svi sportski klubovi u Zagrebu zajedno!!Cibona nije BILA veliki klub nego Cibona je i DALJE veliki klub!!Zar jedan AJAX nije vise veliki klub zato sto desetak godina nije u Europi nista ozbiljno uzeo??Inter,Milan zar nisu veliki klubovi Europe bez obzira na trenutno stanje kluba??E,sad o Zvezdi i Partizanu.Pa koliko vam sipaju miliona ljudi iz vlasti niste nista u Europi napravili ozbiljnog osim f4 i f8??Zar je vama uspijeh f4??Srpska kosarkaska repka je bolja od Hrvatske i tu nema dileme ni pod razno dok klubovi stoje tako da se slavi uspijeh osvajanja ABA lige!!Sta bi mi napravili da dobijemo od Drzave 10 miliona eura pitanje je samo....S toliko para Zvezda i Partizan kupuju crnce na proputovanju Europom i slavi osminu finala euro kupa i euro lige,smjesno!

Cibona još uvjek ima vise Europskih titula od Zvezde i Partizana zajedno!

Zvezda jedan trofej kupa Rajmonda Saporte
Partizan jedna titula kupa prvaka
Cibona dva puta prvak kupa Saporta,dva puta prvak kupa prvaka!

Pametnom dosta:)

Ivan

pre 4 godine

Cibonu je unistio kecman. Bivsi prvak evrope je zakucao ekser u njihov sanduk
(kriticar, 14. februar 2020 13:54)
Cibonu je unistio baja koji je prodao mesto za EL Shonetu. Samo moze da se nagadja koja je suma u pitanju da jedan zagrebacki velikan proda mesto u EL klubu koji se dozivljava u Hrvatskoj kao sinonim srbstva.

aleks92

pre 4 godine

@(mate, 14. februar 2020 11:09)

Ne treba da se dive, nije to poenta. Samo da realno gledaju na kosarku kao sport i sportske rivale u regionu. Neki su bolji neki gori.

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata
Pa šta onda sad smeta da velebna Hrvatsku bez primitivnih Srba procveta u košarci? A tek u odbojci? U kojoj je nakon svih sankcija, ratova i beda sama Srbija postala 2 decenije non-stop svetska velesila. Dakle nakon što više nije kao u SFRJ odbojkaška liga bila oblikovana partijski i kao pre svega bratstvo-jedinstvo. Sila kakva SFRJ nije bila nikada, dok je Mladost imala najviše titula tj. dok su se Vojvodina Zvezda i Partizan delili oko talenta a Mladost ne. Isto važi i za vaterpolo, pa u krajnjem i za tenis. Da nisi kakav jesi znao bi i da se Bjelovar ne može porediti sa Metaloplastikom - svetski rukomet se deli na pre i posle nje. Ali bi pre svega znao da je krah i Bjelovara i Metaloplastike krah sporta uopšte a pogotovu onog na teritoriji ex-SFRJ. Cibona je isti taj krah, samo zbog inercije zakasneli.
Selektor n-a-š-e države Duda Ivković se odrekao Đorđevića iako je svakako trebao igrati. Iz 2 razloga: da spreči ego kuršluse pa da n-a-š-a država uzme titulu, a i da da priliku Draženu da sazri. Tako su Srbi činili u Jugoslaviji. Očito pogrešno i ti si najbolji primer toga, bolje ime nisi mogao uzeti.
Istinski sam zahvalan na tvojim komentarima. Ovde je dosta mlađih kojima je teško objasniti raspad države, rat i tako to. Situacije kad ni gole činjenice ne pomažu. Dapače da kao istina još više iritiraju. Taj perpetum mobile neizazvanog besa gde nema ni razgovora a kamoli dogovora ne možemo im dočarati. Ni približno kao neko ko taj hrkljuš nosi sam u sebi.

Suncev zrak

pre 4 godine

@ m1k3... znas kako ... citam i ne vjerujem sta pises ali se onda sjetim one stare da su oduvijek postojale dvije istine - ona prava i ona ciganska. Partizan je bio u SFRJ dominantan u generaciji 70- ih sa Kicanovicem i Dalipagicem ( sampioni tri puta mislim ta generacija ), a '79. je ta generacija osvojila tzv. triplu krunu. Bora Stankovic je rekao skoro u intervjuu da je iz visih ( politickih ) krugova stopiran transfer Mirze Delibasica u Partizan koji je zelio da igra sa Prajom i Kicom, da je stopiran da jedan klub ne bi postao predominantan. Koga ne mrzi, moze da ukuca i da pronadje o tome.. a ti me pitas kad je bio dominantan u SFRJ?? pa onda gener. Divca, Djordjevica, Danilovica, Paspalja, Grbovica i ost. Bili sampioni
Treci u Evropi. Da ne spominjem da su i Maljkovic, Kukoc, Radja i ost. rekli da su mnogo tezi mecevi im bili protiv partizana nego protiv makabija, barselone...opste je misljenje da je Partizan za nijansu bio kvalitetniji od jugoplastike ali u Splitu je bilo svega u tim utakmicama, majstoricama. Dok mala zvezda... pa lupa mi treba da je nadjem na mapi... kad je Slavnic koji se smatra najvecim imenom tog kluba rekao da je presrecan sto je jednu sezonu proveo u klubu kao sto je Partizan.

croata

pre 4 godine

Nista zorko nije pogrijesio. Konacno treba stati na kraj propasti i sramocenju hrvatske kosarke u reziji glavesina cibone, a i zadra. Prodaju se izvjesnom miskovicu za saku eura, dogovaraju se dealovi, igra se potpuno neregularna liga za srbe gdje samo oni razvijaju druge ekipe partizana i zvezde + igokea, miskovic ladno prijavi igraca za jedan mec protiv cibone, nakon utakmice seli ga se dalje itd. I jos bi razumio da se u takvoj ligi makar razvija hr kosarka, pa da bar prave rezultate, al ne dogadja se nista osim jos veceg devastiranja. I dobro zorko pise o seljackim zadrugama i menadzerskim prcijama megama i efempeima koji dolaze u hram kosarke i kolo vode. Alo cibona i split su kosarkaske institucije za sve na prostorima bivse drzave i da si ovo dozvoljavaju da ih neki kricavi menadzerski klub kod kuce kida uz presutno odobravanje ciboninih poltrona i nakon tog ko da se nista nije desilo, ovo je dno dna. A prije sezone su se i cibona i zadar hvalili kako im je proracun i vise nego uduplan(nisu to privatni klubovi vec i ja dajem novce za njih)i da su konkurentni i za prvo mjesto. I nitko za ovajav debakl da odgovara. Cedevita i njeno seljenje u drugu drzavu sto ne postoji nigdje na svijetu, covjek morao pobjeci zbog glodavaca i pritiska, nitko ni a da kaze na tu temu. Ljudski talog vlada u nasoj kosarci i to treba jasno reci. Zgadili su nam svima nekoc nas sveti sport. Prvo podhitno istupiti iz ove kriminalne lige, a onda nek drzava odluci ili ce se poceti ulagati u hrvatsku kosarkasku ligu na zdravim osnovama ili potpuno amaterizirati. I ovako nas narod prati donekle samo reprezentaciju, sa amaterizacijom necemo nista izgubiti jer talenata ce uvijek biti za reprezentaciju al bar nas nece hvatat muka od klupske kosarke.

nik sloter

pre 4 godine

Na stranu sto ima istine u ovom izrecenom,ali kolika frustracija i bes bije iz svakog od njih e to je za nepoverovati.Naravno analogija se nalazi u svemu kad treba pljunuti po nama.Patologija.

nedostizni

pre 4 godine

(dare, 12. februar 2020 09:10)

Ne bih se složio. Mogu ja u afektu da članove svoje porodice nazovem nekim ružnim imenom (ni to nije lepo) ali da to čini neko sa strane je nedopustivo.

Marko

pre 4 godine

Ok, pa ne iznenadjuje nas više visok nivo hrvatske kulture, ne?
(Samolovac, 14. februar 2020 11:14)

Obzirom da je srpska na svjetskom nivou.

Svi su osudili ovaj istup, ali ne, sve si nas strpao u kos s njim. Bravo.

Mare

pre 4 godine

Ne znam, ne pratim njihove medije, ali kad god se zadesim na nekom hrvatskom portalu, naletim na tekstove pune psovki i omalovazavanja (ne nuzno Srba). I to mi bas bode oci. Ruzno je, nije 'urbano', nije neka kul fora tipa 'ej. moze mi se da psujem u medijima i sad sam faca'.
Doduse, ne pratim ni domace medije, ali cini mi se da toga ima u mnogo manjoj meri.

Vlad Rad

pre 4 godine

Da su ljudi pročitali celu izjavu umesto samo naslova i bar malo razmislili, ne bi uopšte bili ovakvi komentari...

Ali naravno, stavi se ovakav naslov i masa se primi ko nezdrava.

Ja bih samo dodao na ovu izjavu, da iz te Mege koja važi za rasadnika mladih talenata nema nijednog igrača na širem spisku ove nakaradne reprezentacije u kojoj nema najboljih igrača iz EL i NBA. Miška zanima samo svoj džep i napravio je klasičnu menadžersku ekipu... Pa stvarno ne znam šta je tu sporno.

Pedja 71

pre 4 godine

Kako ih samo bije kompleks,nikada neću zaboraviti Đorđevićevu trojku u zadnjoj sekudni i prekid programa sa najbržim odjavom u istoriji prenosa sporta hahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:32)

Fali ti u komentar ono tvoje "bajo moj", sto odmah daje sliku tvoje fizionomije.

Slušaj bre Emanuele

pre 4 godine

Da je Cibona košarkaška sekcija FK Dinamo kao što su blizanci druga bi priča bila. Inače ne vidim čemu toliko čuđenje povodom komentara, nije ništa gori od 90% komentara na ovom portalu a pretpostavljam da je zato tako i napisan da ga slični u Hrvatskoj potpuno razumeli. Moderan način komunikacije.

Drax

pre 4 godine

Odgovarati im i ucestvovati u ovoj smejuriji je glupo.Ti Hrvati nemaju svoju istoriju identitet i tradiciju i ta Cibona im je smesna.Jedino sto im ostaje je ta patoloska mrznja.

isprani mozgovi

pre 4 godine

Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.
(Deki, 14. februar 2020 12:31)

Ma drzava sve Zvezdi, nista Partizanu...vi ste opozicija, aparhejde, limar madjija, niste partijski klub, a onda shvatis da se sve to desava u tvojoj paralelnoj stvarnosti i tebi super

NoName

pre 4 godine

Na stranu uopće ovakav primitvni članak - Cibona se sama dovela u ovu situaciju zbog hrpe kokošara i lopina koji su eto slučajno svi iz jedne "regije" u BiH, Cibona je jedan devastirani i pokradeni klub koji u zadnjih 30 godina vode primitivci. Što se tiče ABA lige, na djelu je potpuni spin od strane Crvene Zvezde i njenog predsjednika - praktično nitko drugi osim Zvezde valjda ne bi smio oavojiti ABA Ligu? Nebojši Čoviću nije mjesto u sportu ni u košarci.
(Turbo Purger, 14. februar 2020 11:49)

Ko kaže da niko ne sme da osvoji od Zvezde? Pa upravo je Cibona osvojila u sred Beograda bez i jednog jedinog problema. Ovo sad su započeli Milogorci. One prve dve utakmice sa Futurom u BG gospodska atmosfera, bez incidenata, ljudi sa porodicama... I oni u prijateljskoj atmosferi napraviše brejk. A dole nas dočeka sin ministra policije i sin direktora policije, videli ste i sami. I koja je kazna bila za onaj linč? Kazna je bila da u sledećoj utakmici prvi red tribina mora biti prazan.

majstor

pre 4 godine

Hm...za nesto je u pravu , a za vecinu nije. Mega jeste menjala imena i lokaciju i u odnosu na Cibonu jeste inferiorniji klub u svakom pogledu....medjutim...ta Mega uz bas tog Miska je iznedrila vec nekolicinu vrlo dobrih igraca i jednog vanserijskog, dok se Cibosi raspadaju prakticno. Menja se sve pa tako i basket scena

Bobo

pre 4 godine

U pravu je novinar iz Hrvatske. Ja bih ga samo dopunio da iz te Mege izlaze kosarkaski polu proizvodi koji su tu gde jesu jedino zbog izuzetnog prirodnog talenta koji poseduju. Vlasnik menadzer kupuje na veliko za male pare i unistava sve sto se godinama gradilo od strane kosarkaskih velicina.

Ostin A

pre 4 godine

Сад као треба да будемо изненађени коментаром рватског новинара.Па њихови комплекси су неизлечиви још од оне Салетове тројке,треба им живети са тим сазнањем да кад год се сретнемо у кошарци они заврше на коленима.
(Мученици, 14. februar 2020 11:18)

A kod nas imamo kompleksaše koji na svaku njihovu analizu raznoraznih pojedinaca, koja koliko god tačna/netačna bila... imaju potrebu da spominju Đorđevićevu i Kecmanovu trojku.

- Cibona se raspada... Kecmanova i Saletova trojka
- Hrvatska izgubila... Kecmanova i Saletova trojka
- Hrvatska pobedila... Kecmanova i Saletova trojka
- Bojan Bogdanović... Kecmanova i Saletova trojka
- Svetsko prvenstvo u fudbalu... Kecmanova i Saletova trojka
- Evropsko prvenstvo u rukometu... Kecmanova i Saletova trojka
- Milanović predsednik... Kecmanova i Saletova trojka

Baš smo jadni. Ni oni se više toga ne sećaju, današnji košarkaši možda su eventualno videli tu trojku na Youtube-u, ali ih ne tangira ništa više od trojke Nolana Smita pred 20.000 grobara u Beogradu. Samo momenat istorije.

Slučajni posmatrač

pre 4 godine

Mega je razvojni klub. Tim pre su njihovi uspesi joŠ veĆi. Klub je napravljen da bi se u njemu igraČili kalili i oduvek je imao mlade i sjajne igraČe koji su kasnije pravili sjajne karijere. Mega ima dva igraČa koji su danas NBA zvezde; Jokic i Marijanovic. Neki klubovi ABA lige ne mogu time da se pohvale. Mega je uvek igrala dobro nikad nije bila najbolja, ali ni najgora, a uvek pri vrhu zlatne sredine. Dejan Milojevic radi odličan posao, posebno sa centrima.

Hrvatska košarka je na žalost u padu i bilo bi dobro da se dotični novinar ne hvali prošlosšću velike Cibone (a bila je stvarno velika), nego da sagleda da je jedan razvojni klub razbio Cibonu, bez obzira iz koje "Srpske selendre" je došao, bez obzira da li igraju u pink dresovima ili ne. Mega i da je igrala u nekim drugim dresovima jednako bi razmila ovu današnju Cibonu :-)! Jesno je da je novinar razočaran na neuspeh svog tima, ali to mu ne daje za pravo da omalovažava i vređa pobednika. Ta "Seljačka zadruga" je recimo uspela da igra u ABA ligi dok je hrvatska liga puna klubova iz sela (Zabok, Dubrava, Gorica,Sinj, sve gradovi ili ti kako novinar kaže sela, koji imaju 2 do 4 puta manje stanovnika od Sremske Mitrovice). Ti hrvatski klubovi najverovatnije nikad se nece naći u ABA ligi. Lično bih voleo da je više "Seljačkih zadruga" u ABA ligi, jer bi se tada više igralo sa dušom, više bi "naših" igrača napradovalo i bilo bi manje stranaca i para u ligi, što je dobro za razvoj i srpske i hrvatske košarke.

NoName

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna). 
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

A bilo ti super kad ste bili Igokea bez tradicije, poštovanja, istorije?

sveeee, aaaa, sveee

pre 4 godine

Ok, pa ne iznenadjuje nas više visok nivo hrvatske kulture, ne?
(Samolovac, 14. februar 2020 11:14)

# Link komentara

dakle komentar jednog sportskog komentatora jednak je kulturi jedne nacije

Aleksa

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Друже, два политичка пројекта, потпуно вештачки клубови направљени са одређеним циљем. Кошаркашки центри у Србији су Ваљево, Крагујевац, Краљево, и Београд, али не близаначки Београд...у Хрватској само и искључиво Далмација. Оба клуба која си навео креирана су почетком седамдесетих из чисто политичких разлога. То не умањује њихов успех, али то називати "традицијом" "историјом" је заблуда. То је двадесет година постојања и једна односно три године успеха. У праву је са становишта навијача та два клуба која не прихватају реалност, а то је да је кошарка спорт а не History Channel

Paja

pre 4 godine

Partizan, Jugoplastika, Cibona i Bosna - to su bivsi sampioni Evrope i velikani jugoslovenske kosarke. Ukratko - Partizan je apsolutno NAJVECI na ovim prostorima. Ova tri ostala svoje uspjehe vezuju iskljucivo za jednu genereciju ( Cibona za dolazak D.Petrovica, Jugoplastika Kukoc i Radja, Bosna '79. ), dok je Partizan velike uspjehe postizao u razlicitim dekadama i sa razl. generacijama. Takodje, nakon raspada SFRJ, Partizan ima fajnal forove Eurolige '90-ih i 2000-ih, najvise regionalnih titula, dok ostalih nema nigdje.
(Suncev zrak, 14. februar 2020 12:54)

Evroliga devedesetih nije postojala. Bosna, Cibona, Jugoplastika imaju više titula FIBA Lige šampiona od Partizana. I dovoljno reći da su dali jednog Kukoča, Radju i D. Petrovića

Bocko

pre 4 godine

Suncev zrak-istorija yu kosarke ne pocinje 1976. Ne volim da stajem na stranu Hrvata, ali prva sampionska generacija Splicana je bila sa Skansijem, Tvrdicem,Solmanom, Manovicem.1972 su igrali finale kes sa Simentalom iz Milana i izgubili pola kosa. Na njih su su se nadovezali Jerkov,Krstulovic i Vilfan-uzeli su Krk u Beogradu 1977 i par titula.Trecu generaciju svi znamo-zvanicno najbolja u Evropi u 20. veku .Kroata secamo se Surjaka i Jerkovica umesto Pasica i Vukotica na mondijalu 1982.Zlatko Vujovic je imao zagarantovano mesto u reprezentaciji.Promasio je dva puta prazan gol na Vembliju.

Wllaxy

pre 4 godine

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)

Da li možeš da shvatiš koliko si ili maliciozan ili bezobrazan ili jednostavno nemaš apsolutno pojma o tome što pišeš!?

slobinator

pre 4 godine

(Croata, 15. februar 2020 13:24)
kolika količina neznanja.trojke su se počele šutirati 1984 posle olimpijade u los anđelesu.radivoje korać je davao po 80 koševa šezdesetih godina i to u mečevima sa brazilom,argentinom,ssssr-om,sad-om italijom koji su tada a i sada bile svetske sile.kića i praja su takođe redovno nabijali po 30-50 poena bez trojke.dražen je bio zver,ali on je na meču redovno pogađao po desetak trojki iz 20 i više pokušaja

basket majstor NS

pre 4 godine

ima tu +/-, e sad, "minus" je mnogo veći...
sa jedne strane brojne su tačne opaske (o padu, o tradiciji, o...) koje (valjda) trebaju izazvati akciju popravljanja situacije, sa druge potpuno je neprihvatljiv ton/stil ružnog, nekorektnog, ZLOnamernog navođenja-poređenja rivala (iz susedne države).

ovo samo pokazuje koliko je srozan nivo novinarske struke. ono što je još gore što su isto tako srozane i druge struke svuda u okruženju (školstvo, zdravstvo,...) tako da naslušaćemo se svega i svačega u godinama što dolaze. nekad ovakav "stručnjak" ne bi ni dobio posao.

(dakle nema priče na temu: "nekad bi dobio otkaz odmah", ne - ne bi ni bio u prilici da dobije otkaz!)

Dragan Lo

pre 4 godine

Sve nazvao pravim imenom. Zabranjeno je da menadžer bude vlasnik kluba, pa se pravi cirkus sa kvazivlasnicima. Zabranjeno je da jedan klub ima dva tima u istom rangu, pa se pravi cirkus sa kvazipredsednicima.

sr

pre 4 godine

Сад би менаџер требао из зезања да покаже интересовање да купи Цибону. Онда ће се ови сетити да је то кратко време за комунизма био славан клуб, па можда учине нешто по том питању. Онда би менаџер само кратко требао да им саопшти како су му дужни захвалнсот за спасење овог тренутно пилићарског са перспективом гашења клуба.

amater

pre 4 godine

(Džaba vam milioni crveno beli i crno beli, 14. februar 2020 13:18)
Partizan ima 3 Evropska kupa Koraća. To takmičenje je dok se igralo imao značaj kao drugo u Evropi. Nešto kao sada Eurokup. A kup Saporte kao danas FIBA Liga šampiona.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Čini mi se da ovde dosta ljudi ne zna da je Cibona naslednik KK Lokomotive iz Zagreba koja je od 1950 bila član elitnog takmičenja.

Miskec

pre 4 godine

"Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)"
Da li mozes da shvatis da je KK JSD drugoligaski klub koji se na prevaru, zahvaljujuci pritisku generalstaba JNA vratio istog leta u prvu YU ligu?

Nile

pre 4 godine

Cedevita je Cibonu uništila i uzela najbolje košarkaše a onda se spojila sa Olimpijom u Cedevita Olimpija ali su bar sada jedni od najboljih klubova u regionu pa i u Evropi se to tako radi ako jedan loše posluje poveže se sa drugim i spoje resurse....

@@svasta

pre 4 godine

Pricas svasta, ali jedino istinu ne...
Medveščak je prvu titulu u hokeju osvojio 88/89... Do tada su bili rupa za punjenje...
RK Zagreb u rukometu nije bio ni do kolena Metaloplastici ili Bjelovarskom Partizanu. Imali su manje titula i od Banjaluckog Borca...
Nisu mi jasni postovi koji nemaju veze sa stvarnoscu, kao da nije moguce proveriti svaku tvrdnju u dva klika...

idu kobre

pre 4 godine

Nije to nista, nista to nije, al' nije da nije. Ono sto sledi u, dragoj nam i miloj Hrvatskoj, je finale kupa Kresimira Cosica, u kojoj igraju (po mom uverenju totalni outsideri) Zadar i Cibona. Ono sto me zanima jesu komentari, kojima su dokazali i nepristranost i, ako hocete, i kulturu svoju (ali, naravno, samo kad njihov klub gubi). I jedan, i drugi klub su spali na niske grane, u odnosu na to kakvi su bili u Jugoslaviji, steta.
Jer, uglavnon, kad se srecu sa klubovima iz Srbije, totalno pogube kompas i, uglavnom, gube. Kazem steta jer se gubi smisao igre kad se zna ko je bolji - a to vise nije tajna. Mislim da su toliko nemocni u kosarci da je to zalosno. Da, zalosno. Klinci, koji igraju u mom dvoristu, bi ih razvalili,jednu Cibonu, jednom rukom igrajuci iza ledja. I ne prestaje im nista drugo, nego dovesti jednog srbina, da poboljsa kompletnu igru. Oni imaju ogroman problem u kosarci, kojeg ni sami, niti su njihovi navijaci svesni. Malo jeste cudno da se tritisucljetna kultura svodi samo na obicno (citiram) "seljacko" vredjanje. A gde vam je kvalitet?

Teodora

pre 4 godine

Zorku nije jasno da u zivotu na ovoj zemlji je sve promenljivo.Ko je Gore ide Dole ko je Dole ide Gore.Sve zavisi of zalaganja a ne od njegovih ili icijih kvalifikacija ko je ko.Sa ovakvim tekstom obrukao sebe i pokazao svoj primitivizam .Nesposobni da se suoce sa svojom nesposobnoscu ovakvih ljude traze slabosti gde ih nema.Pa sta ce mu .Izgubila mu Cibona srammno neka se pomir s tim.

kl

pre 4 godine

Dokle više tužbalice nad Hemofarmom i BFC-om. Dva instant kluba u mnogo gorem smislu nego Mega. Direktori fabrika lekova i cementa našli varijante da operu pare i malo izađu u javnost i time i politiku i sad su to kao neki tradicionalni košarkaški centri uništeni od Partizana. Kako da ne...

croata

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 14:54)

A u toj metaloplastici su igrali samo srbi,a?
No zadrzat cu se samo na ovom:
"Selektor n-a-š-e države Duda Ivković se odrekao Đorđevića iako je svakako trebao igrati. Iz 2 razloga: da spreči ego kuršluse pa da n-a-š-a država uzme titulu, a i da da priliku Draženu da sazri. Tako su Srbi činili u Jugoslaviji."
Ovo je zesci oblik mitomanije. Znaci nije ga se odrekao mozda iz razloga sto je tad jedan zdovc bio doktor kosarke za njega i sto jednostavno nije imao mjesta.(realno djordjevic postaje igrac tek u 25toj godini i to tricom juventudu, sve prije, medju gomilom vanserijskih igraca samo potencijal koji moze uci u reprezentaciju, ali ni ne mora) A ovo da je dao priliku drazenu da sazri u trenu kad je ovaj sa cibonom osvojio sve, u realu zabija po 60 i priprema se da probije barijeru zvana nba, pa dal je moguce da napises takvu glupost?

Kole

pre 4 godine

Nasmeja me ovaj ljudski 'model' kakav crni novinar.. Smeske. Ali to je tako, oni gledaju na hrvatsku kao na neku tesku aristokratiju od drzave, iznad necega. Tako i treba..trebalo bi i mi tako.

CJC

pre 4 godine

Pogodio je on ovde štošta...ustvari veci deo, malo je bezobrazno nazvao Mitrovicu selendrom, ipak je to jedan fin gradić...koji naravno nema 80 hiljada kako je neko napisao, to se odnosi na opštinu a pod opštinu SM spada bar 20 sela sa 1000-2000 ljudi.

Brisel,Budimpesta,Atena...

pre 4 godine

Istine radi, malo si se zabrojao pa si zaboravio da spomenes Partizanova 3 medjunarodna Kupa R. Koraca sto je danas kao Eurocup. Cibona do 80- ih nista nije imala, 70-ih nista, 90-ih nista, 2000-ih obje decenije 0. Samo jedna generacija i tih nekoliko godina i to bi bilo to. Cibona ne zna sto je final four Eurolige. Pametnom dosta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kosarka to je Partizan sve ostalo je trenutno, 14. februar 2020 13:33)


Napo si na taj trećerazredni kup Koraca pa da ti samo kazem,Cibona ga je prva osvojila 1972 godine kao Lokomotiva!!U pravu si?!!Cibona ne zna sto je final four ona zna sto je prvak biti u finalima 1982,1985,1986,1987...Ziv i zdrav bio care!!

pingvin s' Madagaskara

pre 4 godine

Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 14. februar 2020 18:58


..pa prvi na listi ti je igrao za KK C.Zvezdu,na zalasku karijere,imao je oko 40 godina,hteo je da zavrsi karijeru u najdrazem klubu...polako,samo sami skacete u stomak...

Partizan 1917

pre 4 godine

@(m1k3, 14. februar 2020 16:41)

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?

ime

pre 4 godine

(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Govoris o istoriji, regionu koji je stvarao svetsku kosarku, tradiciji i svemu ostalo ali je ili tu istoriju ne znas ili to radis navijacki...reko bih da je ovo drugo...kosarka na ovim prostorima nije nastala u sezoni 1975-1976 kada je partizan osvojio prvu titulu

sasa

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 14. februar 2020 11:23) # Link komentara Pogledaj ko je igrao polufinala sa hemofarmom pa pricaj o kradji . Mislis hemofarm pokrao zvezdu

slobinator

pre 4 godine

Baš smo jadni. Ni oni se više toga ne sećaju, današnji košarkaši možda su eventualno videli tu trojku na Youtube-u, ali ih ne tangira ništa više od trojke Nolana Smita pred 20.000 grobara u Beogradu. Samo momenat istorije.
(Ostin A, 14. februar 2020 16:29)
baš tako.onom kecmanovom trojkom i nisu postigli bog zna šta osim jednog trofeja u aba ligi sa tim da im je evro-liga bila obezbeđena i pre toga,dok ih je nolanova trojka ugasila na duži period tj.resetovala na period pre 1975.godine.ni ove godine ne bi nešto posebno postigli.jedino se plašim zakulisnih radnji jer ih država ponovo žestoko gura kao u periodu vladavine žutih

Deki

pre 4 godine

@(croata, 14. februar 2020 11:51), na žalost, čovek je u pravu. Kod njih država ne ulaže u profesionalni sport kao kod nas. Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.

lal

pre 4 godine

@partizan1917: uzela je mnogo vise od dve titule u samo prethodnih 5 godina.. uostalom to omalovazavanje pionira srpske kosarke, ljudi koji su imali izuzetne zasluge za sve uspehe do dana danasnjeg je ogavno i licemerno...
zamisli izjavu: partizan nikada nije igrao najelitnije takmicenje od kada se ne igraju grupe... ili da ne racunam titulu prvaka evrope zato sto nisu postojale cetvrtine, igrao se napad na 30 sekundi, nije bilo bonusa i ostale gluposti...
oduzmi nam i titule u fudbalu kada se za pobedu dobijalo 2 boda... budalastina...

Walt

pre 4 godine

Slusaj, mozes da uzmes u obzir koji god hoces vremenski period, posto nema sanse da spojis godine tako da Partizan bude u top5 klubova u Jugoslaviji po bilo domacim, bilo evropskim titulama.Prosto, Partizan je u SFRJ osvojio ukupno 4 titule prvaka. Da li mozes da shvatis taj broj?Cisto da ti ga pojasnim, Partizan je igrao 18 godina duze prvu ligu od Jugoplastike, koja je bila prvak 6 puta, a 26 godina duze od Bosne. 1973 je Bosna prvi put igrala prvu ligu. I od tada, pa do raspada, upisala 3 titule.Koje god vremenske periode da uzmes, Partizan nema snase da bude na vrhu grupe od 5-6 klubova, koji su svaki na svoj nacin oblikovali, ono sto mi danas zovemo, Jugoslovenska skola kosarke. Na vrh te grupe bi mogao da stavis Zvezdu, kada je kosarka pocela da uzima maha u toj zemlji, ili Olimpiju, kada kosarka postaje "drzavni" sport, u koji je pocelo da se ulaze "sa najvisih pozicija vlasti", ili Zadar i Bosnu, kada smo poceli kao reprezentacija da uzimamo medalje, ili Cibonu pa kasnije Jugoplastiku, kada je primat te zemlje u Evropi bio najveci...Pokusaj da pronadjes bar jedan deo kosarkase istorije gde je Partizan bio dominantan u ligi SFRJ?
(m1k3, 14. februar 2020 16:41
Druže koja zvezda,pa vi nemate nijedan fajnal for u istoriji,najveći uspeh vam čišćenje 3-0 od cska u 1/4 finalu pre neku godinu...

croata

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 12:21)

Bas me briga za odbojku, ali cinjenica je da je daleko najuspjesniji odbojkaski klub u bivsoj drzavi bio hrvatski klub. Isto tako najuspjesniji kosarkaski klub je hrvatski klub, i to ne samo bivse drzave vec cijele evrope. I to je cinjenica. A sad gledam, pa i u rukometu smo bili bolji. Bjelovar prvak evrope, zagreb visestruki prvak evrope, najvise prvenstava osvojili. Gledam jos malo, pa i u vaterpolu smo bili bolji i to daleko bolji, dovoljno je samo spomenuti mladost zvanicno najbolji svjetski vaterpolo klub dvadesetog stoljeca. Ustvari ne postoji ekipni sport gdje ste vi vodili kolo u bivsoj drzavi. Mozda hrkljus

croata

pre 4 godine

croata: nema smisla buraz... kako si zaboravio na nogomet... cuo sam da je to "najpopularniji i jedini bitan sport i da bi se svi drugi uspesi menjali za poraz u finalu svetskog prvenstva"... u tom ekipnom sportu smo sigurno vodili kolo... ;)
(lal, 14. februar 2020 14:39)

Priznam, tu jeste bile baje, pogotovo u reprezentaciji, vi i bosanci. Zato i nismo napravili nikad nista. A prvenstva jugoslavije, tu je najmanje odlucivalo nogometno znanje. Samo kljuc, zvezda dvaput za redom mora biti prvak onda partizan jednom, pa opet zvezda jednom, pa sad je red na hajduk, pa zvezda, pa partizan, pa hajduk, pa uskoci i sarajevo, pa opet zvezda, pa aj dajte jednu titulu dinamu jer ima stvarno za tri klase bolju momcad od svih ostalih, pa onda 3 puta zvezda da iznivelira to dinamovo prvenstvo, pa partizan, pa velez, e sad moze i titin hajduk.... tako to treba promatrati. Jedino zvezdina titula prvaka evrope, bunkerica ko i grcka, al postujem

Partizan 1917

pre 4 godine

@(slobinator, 14. februar 2020 18:54)

NBA se od osnivanja 1946 igra u dvorani na parketu kao što se fudbal oduvek igra na travi pa nema razloga da se gledaju šampioni od ove ili one godine. Razlika između igranja na betonu,šjaci -napolju i parketu-dvorana ipak postoji pa se zato mogu gledati titule od 67/68 i one pre toga.

Roko

pre 4 godine

@Aleksa
Kad već kukaš nad sudbinom BFC Beočina, zapitaj se zašto i zarad koga je rasormiran taj isti klub. Ko je ostao u ligi zbog gašenja BFC-a i gde su prešli najbolji igrači kluba?

m1k3

pre 4 godine

@Suncev zrak
Slusaj, mozes da uzmes u obzir koji god hoces vremenski period, posto nema sanse da spojis godine tako da Partizan bude u top5 klubova u Jugoslaviji po bilo domacim, bilo evropskim titulama.
Prosto, Partizan je u SFRJ osvojio ukupno 4 titule prvaka. Da li mozes da shvatis taj broj?
Cisto da ti ga pojasnim, Partizan je igrao 18 godina duze prvu ligu od Jugoplastike, koja je bila prvak 6 puta, a 26 godina duze od Bosne. 1973 je Bosna prvi put igrala prvu ligu. I od tada, pa do raspada, upisala 3 titule.
Koje god vremenske periode da uzmes, Partizan nema snase da bude na vrhu grupe od 5-6 klubova, koji su svaki na svoj nacin oblikovali, ono sto mi danas zovemo, Jugoslovenska skola kosarke.
Na vrh te grupe bi mogao da stavis Zvezdu, kada je kosarka pocela da uzima maha u toj zemlji, ili Olimpiju, kada kosarka postaje "drzavni" sport, u koji je pocelo da se ulaze "sa najvisih pozicija vlasti", ili Zadar i Bosnu, kada smo poceli kao reprezentacija da uzimamo medalje, ili Cibonu pa kasnije Jugoplastiku, kada je primat te zemlje u Evropi bio najveci...
Pokusaj da pronadjes bar jedan deo kosarkase istorije gde je Partizan bio dominantan u ligi SFRJ?

Srbija do Tokija

pre 4 godine

Ovi što pominju Jokića kao najdominantnijeg košarkaša NBA lige kao da su došli iz Monti Pajtona nedaj bože možda i iz cirkusa (da ne kažem nešto drugo)?

sryugos

pre 4 godine

U pravu je potpuno kad ovim epitetima krasi Megu. Običan nomadski klub za prepakivanje igrača, više bih voleo u ABA da vidim Borac.
Mislim da nije u pravu kad priča o Raznatoviću.
Prelazi u vređanje sa selendrama.

geak

pre 4 godine

Svaka mu je na mjestu.
(Jeste, 14. februar 2020 11:18)

Sine vi vidite pored koga ste se šlepali u staroj jugi, kad vas sada izuvaju tamo neki seljaci.

ABA liga je sjajna stvar

pre 4 godine

ABA liga se raspada, a ne Cibona!
(GlasBrisela, 14. februar 2020 10:34)

Ne raspada se liga kako to želi da prikaže jedan klub koji s najvećim budžetom u svojoj istoriji 3 kola pre kraja još uvek nije ni plejof obezbedio, pa širi nervozu raznim saopštenjima.

JivaNS

pre 4 godine

Ej, uredniče, jer bi mogao ja da igram za Cibonu. Sa mnom u timu bi gubili svega 30 razlike, mogu da prođem kao gospodin, jer konkurencija u Srbistanu i nije neka. Nikad nisam ni prišao nekoj seljačkoj zadruzi, te imam i malo hrvatske krvi, po dedi. Ne smeta mi da igram u II ligi, čak bi to bio napredak za mene i obilazim varoši i mesta u Srbiji pre nego Beograd.
P.S. Niko ne spomene da je opleo i po Slovencima, bar da mu aminuje što je i njihove gradove nazavao selendre. Postavio bi pitanje, zar nemaju tamo u vrlom Zg urednika, glavnog urednika ili vlasnika iliti tako nešto. Može da ti pukne film, ali treba neko drugi da te posavetuje i vrati na pravi put, ili su svi tamo ovakvi. Lijek za takve barabe je motika i lopata u šake pa izvol‚te gospodo; mada trebalo bi tako i sa ovim našima, ali ...

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata - ?
Mile Isaković Veselin Vuković Veselin Vujović Mirko Bašić Slobodan Kuzmanovski Đorđe Rašić...
Igrač pozicije 2 Zdovc nikako nije bio konkurent već tada najboljem pleju Saši. Jura nikako nije bio plej! Išao je kao smiren, timski, odbrambeno zahvalan... Odlično što jeste! A Sale je ionako bio loš u odbrani ali već tada ložač ekipe kakav se retko rađa. Zdovc je naprotiv baš išao da kada su oni drugačiji dani i utakmice pokrije/zameni nezrelog Dražena - pogotovu jer ni Dražen nije igrao odbranu kako treba! Ukratko Sale bi išao i to zasluženo ali nije i to samo zbog Dražena.
Dakle gluposti ti idu dosta dobro. A uopšte nema jasnijeg pokazatelja mitomanije od deifikacije Dražena.
Jedan isto dražestan i draženolik Harden i danas mora imati ceo sistem oko sebe da bi "briljirao". I ipak ne donosi titule. I Dražen je imao utakmice kada puni - ali ih je imao puno više koje divlja i gubi. A i one kada blista morao mu je biti tim u-Harden-izovan. Dražen bi možzda dosegao status npr. sada Luke ali možda i ne. Aprijatna ličnost, vrlo loša za svaki tim, reakcije i IQ u odbrani loše, asistencije samo ako mora... To ko ovi što sada hvale Bogdana B. ovde a realno je NBA prosek, tako je i sa Draženom. Svakako je viša klasa iznad ali pre svega samo mogući, nikako i vrh-igrač iznad svih evropskih i sl. Bio bi - ili i ne bi. Očekivani superstar možda, realizovani superstar nije bio nikada.
Sama MEGA jeste smešna i zlo - ali mnogo manje od Zvezde, Partizana ili i Lokomotiva-Cibone.

@@Aleksa

pre 4 godine

Pošto vidim da pratiš sport da li se sećaš finale Crvena Zvezda - FMP gde glavni igrač FMP Radivoje Živković prelazi posle te utakmice u Zvezdu?Da li se sećaš kako se završila utakmica?

Pedja0807

pre 4 godine

Zambezi-Ne znam odakle ti ta potpuno netacna informacija da po EU klub mora da bude privatno vlasništvo. Pa u Evropi imas mnogo primera bas suprotno toga sto ti napisa, velikani svetskog i evropskog fudbala nisu privatni klubovi, Barselona i Real najpre...

@sale

pre 4 godine

A ti kao pratiš sport, Medveščak (rukomet,Evropa), košarka (Yugoplastika, Cibona, Evropa), fudbal nemaju Evropu ali skoro redovno igraju Ligu šampiona ali zato "Vatreni" treći u Evropi a drugi na svetu.Kada je Medveščak (hokej) osvajao titule u Yugi, Zvezda i Partizan su tek učili.I na kraju Zvezda je morala da dovede Prosinečkog i kao igrača i kao trenera, nisu imali bolje.

lal

pre 4 godine

@croata: nema smisla buraz... kako si zaboravio na nogomet... cuo sam da je to "najpopularniji i jedini bitan sport i da bi se svi drugi uspesi menjali za poraz u finalu svetskog prvenstva"... u tom ekipnom sportu smo sigurno vodili kolo... ;)

Markony

pre 4 godine

Nije napisao Zorko, nego Puljić.... Nije bilo u Jutarnjem, nego u Sportskim.... A što je Mega nego umjetni klub, dogodine ga možda ne bude... Cibona je sad u banani, ali je institucija euro košarke i kritike glede poraza od seljačkog kluba više idu na Cibonu nego na Megu....

Mar

pre 4 godine

Hrvatska najbolja košarkaška petorka:
Đerđa, Dražen, Kukoč, Rađa, Krešo Ćosić... Osim Srbije nema svjetske države (osima Amera) koja po imenima može parirati ovoj petorki....

Hrvatski klubovi 5 prvaci Europe, Srbija dala 1...

Ako zanemarimo Zvezdine titule po dekretttu, Jugoplastika 6titula,Zadar 6 i Cibona 3 ali 8 kupova....

Aleksa

pre 4 godine

@aleksa
Pazi ovog lika,on zna sta je pisalo u dokumentima ksj,ti znas sta je sa 500miliona neregistrovanih kineza,idi begaj
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlado, 14. februar 2020 12:48)

Па, владо, иако не умеш да пишеш, видим да са читањем имаш мање проблема, све си разумео што сам написао. Одлука арбитражне комисије је јавно доступна и успећеш да је прочиташ, нема компликованијих речи од оних у мом коментару.
Заиста не знам шта си мислио под "500miliona neregistrovanih kineza,idi begaj", па ако би могао да замолиш неког ко уме да пише да преведе то на српски, могао бих да ти дам одговор да ли о томе нешто знам или не знам.....

Grunf

pre 4 godine

Човек све објаснио тачно и хируршки прецизно. То што свака истина овде драматично продрма кавез па крене хистерично лудило одбране имагинарног света у паралелном универзуму то је већ нака друга тема. Углавном за психијатрију.

SasaNS

pre 4 godine

Partizan, Cibona (Lokomotiva), Jugoplastika (Pop84, Split), Olimpija, Bosna, Zadar. To su veliki klubovi sa ovih prostora (o košarci pričamo).

slaviša šmigič

pre 4 godine

inače poznato,mega je partizan 2 i uglavnom igrači partizana koji nisu u formi odlaze u megu kao i trener milojevič posle vodjenja partizana kad su bili nezadovoljni momentalno odlazi u megu a trener mege koji ima dobre rezultate dobija momentalni otkaz pa onda grobari nešto drugima prebacuju zvezdi a dresovi mege bez ikakve laži kao,da dolaze iz cirkuške pretstave nikakve laži

Croata

pre 4 godine

@Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 14. februar 2020 18:58)
ta tri igraca 1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330 i 3.Radivoje Korac igrali kad su se pocele sutirati trojke i zato imaju dosta pogodaka a tad se i igralo balkansko prvenstvo protiv albanije, rumunije, kosova, a turska bila nula od nule, kipar igrao sa igracima iz osmoljetke a grcka bila preslaba i tu su nabijali kos razliku i tukli trice a turnir balkana se igrao svake godine. i jos da dodam da se tad igralo masu turnira po evropi. prema tome prvi strjelac je Cosic Kresimir a drugi Drazen Petrovic a treci bivsi igrac zadra Mirza Delibasic.

drago

pre 4 godine

Uslijed silnih frustracija zbog Cibone covjek je odlijepio. Jos dok nije spomenuo Miska kako tako, isto ruzno gdje je sam sebe popljuvao, ali ovdje ulazi u neke ratne price.

Trab

pre 3 godine

Cibona se sama srozala i krivi ju se za propadanje hrvatske košarke. Liječili su svoje komplekse u neovisnoj Hrvatskoj oa nije se moglo dogoditi niti da izgube nebitnu utakmicu. Otimali igrače klubovima i plaćali koliko su htjeli ispod tržišne cijene. Uništili sjajne male klubove iz Zagreba. Premda im pomoć nije trebala, sve su im suci dopuštali. Nemalo se ljudi u Hrvatskoj naslađivalo Ciboninom porazu Kecmanovom tricom i potom Ciboninom pozivanju na pravila koja su toliko puta pogazili. Ne znam zašto kod Srba slavlje kad su dobili Hrvatsku onda Đorđevićevom tricom. Hrvatski sastav tada je bila jedna četvrtorazredna momčad čiji realan doseg je borba za 5.mj. od 6 momčadi u skupini predfaze. Po realnoj snazi trebalo je biti +50 za SCG. Na kraju pola koša spašavanjem u kraju. Kao da nogometaši Brazila igra protiv Nepala cijelu utakmicu pa ju dobije 2:1 i radi toga čini festival sambe.
Nitko nije takao temu menadžera koje se dirnuo Zorko, premda sporednu za ovu utakmicu. Kako je s takvim pedigreom menadžer u državama gdje mu je prezimenjak i rođak omraženiji od Miloševića, Mladića i Šešelja zajedno?

Admiral

pre 4 godine

Sta je neistinito rekao??
Jel Mega menadzerska ekipa? Jeste.
Jel su im dresovi cirkuski i seljacki? Jesu.
Jel sramota da jedan klub koji ima ime i renome u evropskoj kosarci kao sto je Cibona, izgubi od te Mege? Jeste.
E sad, sto je Cibona spala na toliko niske grane to je vec njihov problem, ali novinar je rekao istinu.

itx7tx

pre 4 godine

Zbog te "seljacke" Mege su se ugasili Kraljevo, Čačak, Leskovac, Valjevo. Jer uzmu sve sto iole vredi iz svakog kosarkaskog centra, da bi mennadzer zaradio koju hiljadu evra vise. Zato cemo i biti kosarkaska sila u rangu Hrvatske za 5 god. A za 20 u rangu Makedonije.

Čovek je u pravu skroz, samo sto je trebalo da malo pazi na recnik.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)
Šta je tačno.Pa pogledaj koliko
U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ih samo bije kompleks,nikada neću zaboraviti Đorđevićevu trojku u zadnjoj sekudni i prekid programa sa najbržim odjavom u istoriji prenosa sporta hahah

croata

pre 4 godine

Cibona je napravila ime u Jugoslaviji, dok su se Srbi nesto pitali. Cim je nastala slucajna drzava, kako Hrvati sami kazu za svoju drzavu, dosle su stvari na svoje mesto, barem sto se kosarke tice. Niti jedna medalja niti ikakav zapazen klupski uspeh...(zna se gde su stasali igraci koji su osvojili medalje 90-ih)...Umesto da igru protiv nas iz raznih selendara iskoriste da nesto nauce, oni nalaze hobi u vredjanju. A onda se i kosarkom ocigledno bave jako neozbiljno
(Djordje Delic, 14. februar 2020 11:32)

Sta su se srbi pitali, jel ti zivis u nekoj bajci? U bivsoj drzavi moderna kosarka je bila dominantno hrvatski sport i sta ti tu nije jasno? Pa i najboljeg srbina ikad bodirogu smo vam mi napravili igracem. Imali ste dobru struku, igrace smo imali mi. Nakon raspada nista nije ni doslo na svoje mjesto, vec se sve izokrenulo. Odjednom kosarka vas sport, odbojka vas sport, a to su npr bili nasi sportovi u bivsoj drzavi. A recimo rukomet je za bivse drzave vise je bio vas sport, nakon raspada postaje nas. To je tako. A ovo da igranjem protiv vas nesto naucimo, protiv kojih vas? Gledam cz partizan, na parketu jedan srbin, sve ostalo skupo placeni stranci. Trinkieri placen koliki je proracun kk zadar. Sta se tu treba nauciti osim da vam drzava grabi sakom i kapom od poreznih obveznika i ulupava silne novce u bg blizance.

ja

pre 4 godine

Ne bih ja potcenjivao hrvatsku košarku. Njihovi klubovi su bili 6 puta prvaci evrope (jugoplastika 3,cibona 2 i partizan 1) a srpski nijednom, što dovodi do zaključka da su talentovaniji od nas

Džaba vam milioni crveno beli i crno beli

pre 4 godine

Nije htio Zorko uvrijediti narod u Sremskoj Mitrovici nego potpalit domace privrednike da pomognu Ciboni!!Mislim da je bio fokusiran na Miška iz razloga samo pare i pare bez ljubavi prema košarci...Ovako,Cibona se nije raspala i nikad ni nece iz stotinu razloga?!!Cibona je brend grada Zagreba,Cibona ima vise titula nego svi sportski klubovi u Zagrebu zajedno!!Cibona nije BILA veliki klub nego Cibona je i DALJE veliki klub!!Zar jedan AJAX nije vise veliki klub zato sto desetak godina nije u Europi nista ozbiljno uzeo??Inter,Milan zar nisu veliki klubovi Europe bez obzira na trenutno stanje kluba??E,sad o Zvezdi i Partizanu.Pa koliko vam sipaju miliona ljudi iz vlasti niste nista u Europi napravili ozbiljnog osim f4 i f8??Zar je vama uspijeh f4??Srpska kosarkaska repka je bolja od Hrvatske i tu nema dileme ni pod razno dok klubovi stoje tako da se slavi uspijeh osvajanja ABA lige!!Sta bi mi napravili da dobijemo od Drzave 10 miliona eura pitanje je samo....S toliko para Zvezda i Partizan kupuju crnce na proputovanju Europom i slavi osminu finala euro kupa i euro lige,smjesno!

Cibona još uvjek ima vise Europskih titula od Zvezde i Partizana zajedno!

Zvezda jedan trofej kupa Rajmonda Saporte
Partizan jedna titula kupa prvaka
Cibona dva puta prvak kupa Saporta,dva puta prvak kupa prvaka!

Pametnom dosta:)

Kosarka je sport

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni

Sallas

pre 4 godine

Gradovi
Vukovar 27.000 stanovnika,
Zadar 77.000 stanovnika,
Selo Sremska Mitrovica 80.000 stanovnika.
Gradska opstina Rakovica 108.000 stanovnika.
Najveca gradska opstina Zagreba 67.000 stanovnika.
Najveca opstina Beograda 300.000 stanovnika.
Kompleksas, ono sto je za vas grad, za nas je tek pola od toga.

Srki

pre 4 godine

Treba od Cibone I Krke napraviti jedan klub pa da se u domu Srbina Drazena Petrovica konačno počne igrati urbana košarka kakva nalikuje velegradu Zagrebu.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Iz te seljačke zadruge je najdominantniji košarkaš Jokić u istoriji NBA!A vi?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:30)

Jokic najdominantniji igrac u historiji NBA?
Hahahahahahahahahaahahaha ti si moj idol.

mikac

pre 4 godine

Vidim da pojedinci Zvezdu i partizan nazivaju blizancima što nikako nije tačno jer blizanci se rađaju u isto vreme/par minuta razlike/ a kod Zvezde i partizana je to vreme šest meseci i KK Crvena Zvezda je rođena /ranije mart/prirodnim putem a partizan/oktobar/ "veštačkom oplodnjom vojske JNA i države FNRJ.

Zoki kaze

pre 4 godine

Zbog takvog odnosa i jesu tu gde jesu u kosarci. Izgleda da ih onaj silazak sa postolja zbog kojeg ih prati losa sreca jos uvek nije naucio sta znaci postovati protivnika.

m1k3

pre 4 godine

@Suncev zrak
Reci mi, majstore, kako si ti to dosao do zakljucka da je Partizan najbolji izdanak kosarkaske Jugoslavije, kada je ogromnu vecinu svojih titula, pa i onu iz Istambula, osvojio kada Jugoslavije vec nije bilo, ili je bilo samo na papiru?
Cak, iako hoces da racunas samo titule osvojene u play-off igrama, Partizan ima samo jednu titulu od 81/82, kao i Bosna i Zadar, Cibona 3, a Jugoplastika 4. Imali su jos 4 finala, koliko i Zvezda.
Dakle, zaista mi nije jasno, koji su to parametri po kojima Partizan moze da bude ravnopravan sa Cibonom i Jugoplastikom, a iznad Zadra, Bosne i Zvezde po uspesnosti u Jugoslaviji?

croata

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 12:21)

Bas me briga za odbojku, ali cinjenica je da je daleko najuspjesniji odbojkaski klub u bivsoj drzavi bio hrvatski klub. Isto tako najuspjesniji kosarkaski klub je hrvatski klub, i to ne samo bivse drzave vec cijele evrope. I to je cinjenica. A sad gledam, pa i u rukometu smo bili bolji. Bjelovar prvak evrope, zagreb visestruki prvak evrope, najvise prvenstava osvojili. Gledam jos malo, pa i u vaterpolu smo bili bolji i to daleko bolji, dovoljno je samo spomenuti mladost zvanicno najbolji svjetski vaterpolo klub dvadesetog stoljeca. Ustvari ne postoji ekipni sport gdje ste vi vodili kolo u bivsoj drzavi. Mozda hrkljus

croata

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 14:54)

A u toj metaloplastici su igrali samo srbi,a?
No zadrzat cu se samo na ovom:
"Selektor n-a-š-e države Duda Ivković se odrekao Đorđevića iako je svakako trebao igrati. Iz 2 razloga: da spreči ego kuršluse pa da n-a-š-a država uzme titulu, a i da da priliku Draženu da sazri. Tako su Srbi činili u Jugoslaviji."
Ovo je zesci oblik mitomanije. Znaci nije ga se odrekao mozda iz razloga sto je tad jedan zdovc bio doktor kosarke za njega i sto jednostavno nije imao mjesta.(realno djordjevic postaje igrac tek u 25toj godini i to tricom juventudu, sve prije, medju gomilom vanserijskih igraca samo potencijal koji moze uci u reprezentaciju, ali ni ne mora) A ovo da je dao priliku drazenu da sazri u trenu kad je ovaj sa cibonom osvojio sve, u realu zabija po 60 i priprema se da probije barijeru zvana nba, pa dal je moguce da napises takvu glupost?

Ostin A

pre 4 godine

Сад као треба да будемо изненађени коментаром рватског новинара.Па њихови комплекси су неизлечиви још од оне Салетове тројке,треба им живети са тим сазнањем да кад год се сретнемо у кошарци они заврше на коленима.
(Мученици, 14. februar 2020 11:18)

A kod nas imamo kompleksaše koji na svaku njihovu analizu raznoraznih pojedinaca, koja koliko god tačna/netačna bila... imaju potrebu da spominju Đorđevićevu i Kecmanovu trojku.

- Cibona se raspada... Kecmanova i Saletova trojka
- Hrvatska izgubila... Kecmanova i Saletova trojka
- Hrvatska pobedila... Kecmanova i Saletova trojka
- Bojan Bogdanović... Kecmanova i Saletova trojka
- Svetsko prvenstvo u fudbalu... Kecmanova i Saletova trojka
- Evropsko prvenstvo u rukometu... Kecmanova i Saletova trojka
- Milanović predsednik... Kecmanova i Saletova trojka

Baš smo jadni. Ni oni se više toga ne sećaju, današnji košarkaši možda su eventualno videli tu trojku na Youtube-u, ali ih ne tangira ništa više od trojke Nolana Smita pred 20.000 grobara u Beogradu. Samo momenat istorije.

@sale

pre 4 godine

A ti kao pratiš sport, Medveščak (rukomet,Evropa), košarka (Yugoplastika, Cibona, Evropa), fudbal nemaju Evropu ali skoro redovno igraju Ligu šampiona ali zato "Vatreni" treći u Evropi a drugi na svetu.Kada je Medveščak (hokej) osvajao titule u Yugi, Zvezda i Partizan su tek učili.I na kraju Zvezda je morala da dovede Prosinečkog i kao igrača i kao trenera, nisu imali bolje.

Pedja 71

pre 4 godine

Kako ih samo bije kompleks,nikada neću zaboraviti Đorđevićevu trojku u zadnjoj sekudni i prekid programa sa najbržim odjavom u istoriji prenosa sporta hahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:32)

Fali ti u komentar ono tvoje "bajo moj", sto odmah daje sliku tvoje fizionomije.

Nick

pre 4 godine

U kom rangu je ta Cibona kad je 40 razlike dobija neka''seljačka zadruga''iz Srbije?! Šta bi bilo da smo poslali profesionalce...cibosi ne bi ni došli na utakmicu u svojoj hali...

Back in Black

pre 4 godine

"gubi sa 40 razlike od Mege, jedne menadžerske, cirkuske ekipe čiji su "dress code" roze gaće i žute majice".
Srbin sam ali nije ovo daleko od istine.

Suncev zrak

pre 4 godine

Partizan, Jugoplastika, Cibona i Bosna - to su bivsi sampioni Evrope i velikani jugoslovenske kosarke. Ukratko - Partizan je apsolutno NAJVECI na ovim prostorima. Ova tri ostala svoje uspjehe vezuju iskljucivo za jednu genereciju ( Cibona za dolazak D.Petrovica, Jugoplastika Kukoc i Radja, Bosna '79. ), dok je Partizan velike uspjehe postizao u razlicitim dekadama i sa razl. generacijama. Takodje, nakon raspada SFRJ, Partizan ima fajnal forove Eurolige '90-ih i 2000-ih, najvise regionalnih titula, dok ostalih nema nigdje.

76er

pre 4 godine

B92

Pa jeli nešto slagao? Ljudi poput Miska i ekipe i Čovića uništili su Kraljevo Vršac Leskovac i ostale košarkaške gradove.
(miki, 14. februar 2020 10:46)

A Dulo i ekipa nisu unistili Vrsac, odnosno Hemofarm, je li?! Ja bih rekao da su oni, stavise i najodgovorniji (osim naravno samih funkcionera Hemofarma).

croata

pre 4 godine

Nista zorko nije pogrijesio. Konacno treba stati na kraj propasti i sramocenju hrvatske kosarke u reziji glavesina cibone, a i zadra. Prodaju se izvjesnom miskovicu za saku eura, dogovaraju se dealovi, igra se potpuno neregularna liga za srbe gdje samo oni razvijaju druge ekipe partizana i zvezde + igokea, miskovic ladno prijavi igraca za jedan mec protiv cibone, nakon utakmice seli ga se dalje itd. I jos bi razumio da se u takvoj ligi makar razvija hr kosarka, pa da bar prave rezultate, al ne dogadja se nista osim jos veceg devastiranja. I dobro zorko pise o seljackim zadrugama i menadzerskim prcijama megama i efempeima koji dolaze u hram kosarke i kolo vode. Alo cibona i split su kosarkaske institucije za sve na prostorima bivse drzave i da si ovo dozvoljavaju da ih neki kricavi menadzerski klub kod kuce kida uz presutno odobravanje ciboninih poltrona i nakon tog ko da se nista nije desilo, ovo je dno dna. A prije sezone su se i cibona i zadar hvalili kako im je proracun i vise nego uduplan(nisu to privatni klubovi vec i ja dajem novce za njih)i da su konkurentni i za prvo mjesto. I nitko za ovajav debakl da odgovara. Cedevita i njeno seljenje u drugu drzavu sto ne postoji nigdje na svijetu, covjek morao pobjeci zbog glodavaca i pritiska, nitko ni a da kaze na tu temu. Ljudski talog vlada u nasoj kosarci i to treba jasno reci. Zgadili su nam svima nekoc nas sveti sport. Prvo podhitno istupiti iz ove kriminalne lige, a onda nek drzava odluci ili ce se poceti ulagati u hrvatsku kosarkasku ligu na zdravim osnovama ili potpuno amaterizirati. I ovako nas narod prati donekle samo reprezentaciju, sa amaterizacijom necemo nista izgubiti jer talenata ce uvijek biti za reprezentaciju al bar nas nece hvatat muka od klupske kosarke.

croata

pre 4 godine

croata: nema smisla buraz... kako si zaboravio na nogomet... cuo sam da je to "najpopularniji i jedini bitan sport i da bi se svi drugi uspesi menjali za poraz u finalu svetskog prvenstva"... u tom ekipnom sportu smo sigurno vodili kolo... ;)
(lal, 14. februar 2020 14:39)

Priznam, tu jeste bile baje, pogotovo u reprezentaciji, vi i bosanci. Zato i nismo napravili nikad nista. A prvenstva jugoslavije, tu je najmanje odlucivalo nogometno znanje. Samo kljuc, zvezda dvaput za redom mora biti prvak onda partizan jednom, pa opet zvezda jednom, pa sad je red na hajduk, pa zvezda, pa partizan, pa hajduk, pa uskoci i sarajevo, pa opet zvezda, pa aj dajte jednu titulu dinamu jer ima stvarno za tri klase bolju momcad od svih ostalih, pa onda 3 puta zvezda da iznivelira to dinamovo prvenstvo, pa partizan, pa velez, e sad moze i titin hajduk.... tako to treba promatrati. Jedino zvezdina titula prvaka evrope, bunkerica ko i grcka, al postujem

Bane

pre 4 godine

Čovek je samo demonstrirao razliku između Hrvata i Srba. Mržnja, mržnja i mržnja. Samo što nije otišao malo dublje u prošlost i potsetio nas nas na "svetlu" prošlost kada su svoju nadmoć nad "seljačinama" demonstrirali logorima za decu i jamama u koje su bacali Srbe. Naši momci samo bacaju loptu u obruč ali to ne mogu da nam oproste. Možda će nam oprostiti jame i logore?
Hvala Hrvatima koji se oglašavaju protiv ludila koje demonstrira ovaj "novinar".

Deki

pre 4 godine

@(croata, 14. februar 2020 11:51), na žalost, čovek je u pravu. Kod njih država ne ulaže u profesionalni sport kao kod nas. Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.

marko

pre 4 godine

Oni nesto pricaju, ceo Zagreb kao jedna Rakovica i oni ce nekome da je selendra.... Na Balkanu postoji jedna metropola to je Beograd... A Zagreb je jedna obicna selendra velicine Kaludjerice

m1k3

pre 4 godine

@Suncev zrak
Slusaj, mozes da uzmes u obzir koji god hoces vremenski period, posto nema sanse da spojis godine tako da Partizan bude u top5 klubova u Jugoslaviji po bilo domacim, bilo evropskim titulama.
Prosto, Partizan je u SFRJ osvojio ukupno 4 titule prvaka. Da li mozes da shvatis taj broj?
Cisto da ti ga pojasnim, Partizan je igrao 18 godina duze prvu ligu od Jugoplastike, koja je bila prvak 6 puta, a 26 godina duze od Bosne. 1973 je Bosna prvi put igrala prvu ligu. I od tada, pa do raspada, upisala 3 titule.
Koje god vremenske periode da uzmes, Partizan nema snase da bude na vrhu grupe od 5-6 klubova, koji su svaki na svoj nacin oblikovali, ono sto mi danas zovemo, Jugoslovenska skola kosarke.
Na vrh te grupe bi mogao da stavis Zvezdu, kada je kosarka pocela da uzima maha u toj zemlji, ili Olimpiju, kada kosarka postaje "drzavni" sport, u koji je pocelo da se ulaze "sa najvisih pozicija vlasti", ili Zadar i Bosnu, kada smo poceli kao reprezentacija da uzimamo medalje, ili Cibonu pa kasnije Jugoplastiku, kada je primat te zemlje u Evropi bio najveci...
Pokusaj da pronadjes bar jedan deo kosarkase istorije gde je Partizan bio dominantan u ligi SFRJ?

Ivan

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.

Brisel,Budimpesta,Atena...

pre 4 godine

Istine radi, malo si se zabrojao pa si zaboravio da spomenes Partizanova 3 medjunarodna Kupa R. Koraca sto je danas kao Eurocup. Cibona do 80- ih nista nije imala, 70-ih nista, 90-ih nista, 2000-ih obje decenije 0. Samo jedna generacija i tih nekoliko godina i to bi bilo to. Cibona ne zna sto je final four Eurolige. Pametnom dosta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kosarka to je Partizan sve ostalo je trenutno, 14. februar 2020 13:33)


Napo si na taj trećerazredni kup Koraca pa da ti samo kazem,Cibona ga je prva osvojila 1972 godine kao Lokomotiva!!U pravu si?!!Cibona ne zna sto je final four ona zna sto je prvak biti u finalima 1982,1985,1986,1987...Ziv i zdrav bio care!!

panter pudlica

pre 4 godine

Moram se oteti utisku da za fmp II nisu mnogo pogrešili. Mada je onaj prvi još i gori. Ova druga zadruga bar ne izdaje saopštenja i ne pravi haos, ćute i čame u senci ovog prvog...

Ostin A

pre 4 godine

U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:40)

Da je ovo rekao Srpski komentator, svi bi se sa njim složili jer je Mega, klub bez navijača, istorije, rodnog grada. Veštački klub koji se seli iz mesta u mesto, iz dvorane u dvoranu, napravljen od strane uticajnog košarkaškog menadžera, zarad ličnog interesa, koji skuplja talente za preprodavanje. Jeste Jokić u NBA-u, ali nisu Jokića uzeli jer se pokazao u Megi i ABA ligi, niti je Mega uradila nešto posebno te godine. Već jer ga je Mišković spremio za prodaju.

Ako je merilo, NBA. Cibona u NBA-u trenutno ima Bojana Bogdanovića i Dario Šarića. Cibona je klub Krešimira Ćosića, Novosela, Dražena Petrovića, Rađe. 4 člana kuće slavnih...

Ajde@

pre 4 godine

U nečemu je preterao, ali u mnogome pogodio.
Isti smo i mi ovakvi, pa se danas čudimo zbog čega postoje zaista timovi kao što je Mega, a koja nema nikakvo uporište u navijačima.
O Raznatovicu da ne govorimo!
Nije sve u lovi, nešto je i u radu dugogodišnjem, u tradiciji, odricanju i građenju od nule nekog sportiste i neke ekipe...

Aleksa

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 14. februar 2020 11:23) # Link komentara … Pogledaj ko je igrao polufinala sa hemofarmom pa pricaj o kradji . Mislis hemofarm pokrao zvezdu
(sasa, 14. februar 2020 11:46)

Не, него мисли оно што сви знамо, а изговорио је Дејан Томашевић, ватрени навијач Црвене Звезде, први центар шампиона СРЈ у тренутку кад је прелазио у другопласирану екипу првенства - ако си хтео да будеш репрезентативац, морао си да се за то место избориш у Партизану. Исто то је ЗВАНИЧНО написао КСЈ приликом нелегалног раскида уговора Милоша Вујанића и Црвене Звезде: У интересу је југословенске кошарке да млади играч раскине важећи уговор, иако на то нема права, пошто ће више напредовати у Партизану. А кад су то радили јавно једној Црвеној Звезди, шта мислиш шта су доживљавали мањи клубови? Како је БФЦ изгубио титулу после доминантних 0:2? Уништавање клубова се не ради на терену, то су званично радиле званичне институције, зарад "институције"...

Paja

pre 4 godine

Partizan, Jugoplastika, Cibona i Bosna - to su bivsi sampioni Evrope i velikani jugoslovenske kosarke. Ukratko - Partizan je apsolutno NAJVECI na ovim prostorima. Ova tri ostala svoje uspjehe vezuju iskljucivo za jednu genereciju ( Cibona za dolazak D.Petrovica, Jugoplastika Kukoc i Radja, Bosna '79. ), dok je Partizan velike uspjehe postizao u razlicitim dekadama i sa razl. generacijama. Takodje, nakon raspada SFRJ, Partizan ima fajnal forove Eurolige '90-ih i 2000-ih, najvise regionalnih titula, dok ostalih nema nigdje.
(Suncev zrak, 14. februar 2020 12:54)

Evroliga devedesetih nije postojala. Bosna, Cibona, Jugoplastika imaju više titula FIBA Lige šampiona od Partizana. I dovoljno reći da su dali jednog Kukoča, Radju i D. Petrovića

slobinator

pre 4 godine

(Partizan 1917, 14. februar 2020 18:33
ok.onda možemo i drugačije.koliko je titula recimo partizan uzeo u fudbalu u sfrj od onog finala sa realom 1966 ? cele 4 od toga dve dobijene na sudu,a zvezda i vardar su igrali kup šampiona.koliko je puta od te 1966 partizan u sfrj prošao 1.kolo u evropi ? ili recimo koliko je puta partizan igrao evro-ligu u košarci u novom formatu? celih 0 puta! to je kad istoriju posmatraš parcijalno i odvajaš ono što tebi odgovara

Croata

pre 4 godine

@Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 14. februar 2020 18:58)
ta tri igraca 1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330 i 3.Radivoje Korac igrali kad su se pocele sutirati trojke i zato imaju dosta pogodaka a tad se i igralo balkansko prvenstvo protiv albanije, rumunije, kosova, a turska bila nula od nule, kipar igrao sa igracima iz osmoljetke a grcka bila preslaba i tu su nabijali kos razliku i tukli trice a turnir balkana se igrao svake godine. i jos da dodam da se tad igralo masu turnira po evropi. prema tome prvi strjelac je Cosic Kresimir a drugi Drazen Petrovic a treci bivsi igrac zadra Mirza Delibasic.

Walt

pre 4 godine

Slusaj, mozes da uzmes u obzir koji god hoces vremenski period, posto nema sanse da spojis godine tako da Partizan bude u top5 klubova u Jugoslaviji po bilo domacim, bilo evropskim titulama.Prosto, Partizan je u SFRJ osvojio ukupno 4 titule prvaka. Da li mozes da shvatis taj broj?Cisto da ti ga pojasnim, Partizan je igrao 18 godina duze prvu ligu od Jugoplastike, koja je bila prvak 6 puta, a 26 godina duze od Bosne. 1973 je Bosna prvi put igrala prvu ligu. I od tada, pa do raspada, upisala 3 titule.Koje god vremenske periode da uzmes, Partizan nema snase da bude na vrhu grupe od 5-6 klubova, koji su svaki na svoj nacin oblikovali, ono sto mi danas zovemo, Jugoslovenska skola kosarke. Na vrh te grupe bi mogao da stavis Zvezdu, kada je kosarka pocela da uzima maha u toj zemlji, ili Olimpiju, kada kosarka postaje "drzavni" sport, u koji je pocelo da se ulaze "sa najvisih pozicija vlasti", ili Zadar i Bosnu, kada smo poceli kao reprezentacija da uzimamo medalje, ili Cibonu pa kasnije Jugoplastiku, kada je primat te zemlje u Evropi bio najveci...Pokusaj da pronadjes bar jedan deo kosarkase istorije gde je Partizan bio dominantan u ligi SFRJ?
(m1k3, 14. februar 2020 16:41
Druže koja zvezda,pa vi nemate nijedan fajnal for u istoriji,najveći uspeh vam čišćenje 3-0 od cska u 1/4 finalu pre neku godinu...

Suncev zrak

pre 4 godine

@ m1k3... znas kako ... citam i ne vjerujem sta pises ali se onda sjetim one stare da su oduvijek postojale dvije istine - ona prava i ona ciganska. Partizan je bio u SFRJ dominantan u generaciji 70- ih sa Kicanovicem i Dalipagicem ( sampioni tri puta mislim ta generacija ), a '79. je ta generacija osvojila tzv. triplu krunu. Bora Stankovic je rekao skoro u intervjuu da je iz visih ( politickih ) krugova stopiran transfer Mirze Delibasica u Partizan koji je zelio da igra sa Prajom i Kicom, da je stopiran da jedan klub ne bi postao predominantan. Koga ne mrzi, moze da ukuca i da pronadje o tome.. a ti me pitas kad je bio dominantan u SFRJ?? pa onda gener. Divca, Djordjevica, Danilovica, Paspalja, Grbovica i ost. Bili sampioni
Treci u Evropi. Da ne spominjem da su i Maljkovic, Kukoc, Radja i ost. rekli da su mnogo tezi mecevi im bili protiv partizana nego protiv makabija, barselone...opste je misljenje da je Partizan za nijansu bio kvalitetniji od jugoplastike ali u Splitu je bilo svega u tim utakmicama, majstoricama. Dok mala zvezda... pa lupa mi treba da je nadjem na mapi... kad je Slavnic koji se smatra najvecim imenom tog kluba rekao da je presrecan sto je jednu sezonu proveo u klubu kao sto je Partizan.

Zoran Knezevic

pre 4 godine

Zbog ovakvog shvatanja i ovakvih ljudi, stradalo je blizu milion Srba tokom Drugog svetskog rata a devedesetih proterano 300.000 Srba. Naravno, onda su u pitanju bile sajkace i blatnjavi opanci a sada roze gace i seljaci, koji su ih "stucali" sa 40 poena razlike. Gospodin, valjda, i ovu pobedu shvata kao uvredu?! Kako su smeli da se usude da pobede igrace tako jednog "nobl" kluba?! Jadno, jadno, jadno?! Oslikava svu sterilnu nemoc jednog naroda koji je neopravdano zaljubljen u samoga sebe.

Njami

pre 4 godine

Pa jeli nešto slagao? Ljudi poput Miska i ekipe i Čovića uništili su Kraljevo Vršac Leskovac i ostale košarkaške gradove.
(miki, 14. februar 2020 10:46)

Dule ih uništio!

Aleksa

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Друже, два политичка пројекта, потпуно вештачки клубови направљени са одређеним циљем. Кошаркашки центри у Србији су Ваљево, Крагујевац, Краљево, и Београд, али не близаначки Београд...у Хрватској само и искључиво Далмација. Оба клуба која си навео креирана су почетком седамдесетих из чисто политичких разлога. То не умањује њихов успех, али то називати "традицијом" "историјом" је заблуда. То је двадесет година постојања и једна односно три године успеха. У праву је са становишта навијача та два клуба која не прихватају реалност, а то је да је кошарка спорт а не History Channel

Turbo Purger

pre 4 godine

Na stranu uopće ovakav primitvni članak - Cibona se sama dovela u ovu situaciju zbog hrpe kokošara i lopina koji su eto slučajno svi iz jedne "regije" u BiH, Cibona je jedan devastirani i pokradeni klub koji u zadnjih 30 godina vode primitivci. Što se tiče ABA lige, na djelu je potpuni spin od strane Crvene Zvezde i njenog predsjednika - praktično nitko drugi osim Zvezde valjda ne bi smio oavojiti ABA Ligu? Nebojši Čoviću nije mjesto u sportu ni u košarci.

Dex

pre 4 godine

Recnik mu je namerno ulicarski, ali nije rekao nista uvredljivo za Srbiju. O Megi isto govorimo i ovde, vecina nas. Menadzerski klub jeste. Mesta u kojima igra stalno menja (ne bih ih nazvao selendrama, mada, koliko puta radimo upravo to kad govorimo o naseljima po Srbiji?). Ovde je jedini problem sto je Hrvat to izjavio, jer ce se sve uvek stavljati u kontekst mrznje; trend koji najvise forsiraju u Hrvatskoj sto nije povod da isto radite i ovde. Svi znamo razliku u tradiciji jedne Cibone i jedne Mege, isto kao sto znamo razliku izmedju Zvezde i Partizana i neke Cedevite, koja se sad spojima s Olimpijom iz druge drzave (!?). Ovaj covek bi isto pricao o njihovim Cedevitama kao sto prica o nasoj Megi. Ja se ne osecam uvredjenim.

Partizan 1917

pre 4 godine

@(m1k3, 14. februar 2020 16:41)

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?

Partizan 1917

pre 4 godine

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)

Da li možeš da shvatiš koliko si ili maliciozan ili bezobrazan ili jednostavno nemaš apsolutno pojma o tome što pišeš!?
(Wllaxy, 14. februar 2020 17:22)

Pišem o prvenstvima Jugoslavije u košarci koja se tek od sezone 1967/68 igraju u dvoranama a Zvezda je od tad uzela 2 titule (1968/69 i 1971/72) u bivšoj državi.
Broj titula u SFRJ na parketu:
Jugoplastika 6
Partizan, Zadar 4
Bosna,Cibona 3
Zvezda 2
Olimpija, Radnički BG 1

Partizan 1917

pre 4 godine

Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759

isprani mozgovi

pre 4 godine

Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.
(Deki, 14. februar 2020 12:31)

Ma drzava sve Zvezdi, nista Partizanu...vi ste opozicija, aparhejde, limar madjija, niste partijski klub, a onda shvatis da se sve to desava u tvojoj paralelnoj stvarnosti i tebi super

johny

pre 4 godine

Sve nazvao pravim imenom. Zabranjeno je da menadžer bude vlasnik kluba, pa se pravi cirkus sa kvazivlasnicima. Zabranjeno je da jedan klub ima dva tima u istom rangu, pa se pravi cirkus sa kvazipredsednicima.
(Dragan Lo, 14. februar 2020 12:49)

Gde piše da je zabranjeno. Daj link?

terza1.

pre 4 godine

krleza je davno napisao " sacuvaj me Boze hrvatske kulture i srpskog junastva"
(toni kukoc, 14. februar 2020 14:08)
To što je Krleža veliki književnik ne znači da zajedno sa tobom ima pravo da se sprda sa srpskim junacima. U ostalom, kako biste vi to i znali kad bez tih junaka državu nikada niste ni imali. I ova će vam trajati isto koliko i četvrti rajh. Još malo pa piši propalo.

Partizan 1917

pre 4 godine

@(slobinator, 14. februar 2020 18:54)

NBA se od osnivanja 1946 igra u dvorani na parketu kao što se fudbal oduvek igra na travi pa nema razloga da se gledaju šampioni od ove ili one godine. Razlika između igranja na betonu,šjaci -napolju i parketu-dvorana ipak postoji pa se zato mogu gledati titule od 67/68 i one pre toga.

Deki

pre 4 godine

@(croata, 14. februar 2020 11:51), na žalost, čovek je u pravu. Kod njih država ne ulaže u profesionalni sport kao kod nas. Kod nas vlast daje mnogo Zvezdi, upola manje Partizanu, a ostalima mrvice. Već sam pričao, to je nezdravo, loše i nije dugotrajno. Naravno, ovo vredjanje je svojstveno Hrvatima.

Bobo

pre 4 godine

U pravu je novinar iz Hrvatske. Ja bih ga samo dopunio da iz te Mege izlaze kosarkaski polu proizvodi koji su tu gde jesu jedino zbog izuzetnog prirodnog talenta koji poseduju. Vlasnik menadzer kupuje na veliko za male pare i unistava sve sto se godinama gradilo od strane kosarkaskih velicina.

Alien

pre 4 godine

U normalnoj zemlji takav glavni urednik bi izgubio posao zbog rasizma, vredanja i jos toga.
To je nezamisivo da bi se slicno desilo u Skandinavskoj zemlji gde ja zivim.

Kica i Praja, Sale i Sale

pre 4 godine

@ paja... ne troluj, zna se na sta se misli, biti medju 4 najbolja u Evropi, zvalo se to takmicenje Evroliga ili ranije Kup Sampiona, biti medju 4 na kontinentu.
Drugo, Bosna ima jednu titulu a porediti Partizana sa Bosnom ( uz svo uvazavanje ) je smesno. Napominjes koje igrace su oni dali... pa Partizan je od trenera do igraca velikana sto je dao evropskoj kosarci najveci u Evropi a kamoli u Jugi sto je jos jedan parametar koliko je ispred svih na ovim prostorima.

slobinator

pre 4 godine

Suncev zrak, 14. februar 2020 17:49)
kad čovek lupi i ostane živ.pa zvezda je u čitavoj sfrj bila klub sa najviše osvojenih titula.partizan je svoju prvu uzeo tek 1975 kada su dekretom u njega morali da budu prebačeni kića i praja.dotle je zvezda uzela 12 titula,3 kupa sfrj,kup kupova evrope,još dva puta igrala finale tog takmičenja i polufinale kupa šampiona protiv cska,predhodno eliminisavši real madrid.istoriju su ispisivali simonović,kapičić ,slavnić,predvođeni trenerom acom nikolićem.čak i tih osamdesetih zvezda je igrala 4 finala plej ofa.1984 je u zagrebu igubila majstoricu sa pola koša.tu istu moćnu cibonu predvođenu draženom petrovićem je 1987 izbacila u polufinalu usred zagreba,ali nije mogla u finalu protiv mlađe i odmornije ekipe partizana,mada je i tu izgubila tesno i to tako što je u revanšu radović promašio bacanja za pobedu.ima nas koji pratimo sport odavno.sada je tu i wikipedia i you tube.ne vidim čemu širenje lažnih informacija

мики

pre 4 godine

novinar je rekao istinu.
(Admiral, 14. februar 2020 10:33)

осим што је погодио боју дресова, све остало су фрустрације искомплексираног сноба. српски градови су сиромашни, али су дом добрих људи. дресови су у бојама које је носила и Барселона, и дизајнирани су да привуку пажњу. чиста десетка за успех у тој намери. момци који играју за Мегу, су талентовани кошаркаши, вредни и посвећени тиму и свом успеху. Загреб, Задар и остали хрватски градови су селендре таман колико и Митровица, Александровац или Шабац. као и доста Хрвата, и овај новинар само не зна своју дијагнозу, али ми можемо да је наслутимо.

sryugos

pre 4 godine

U pravu je potpuno kad ovim epitetima krasi Megu. Običan nomadski klub za prepakivanje igrača, više bih voleo u ABA da vidim Borac.
Mislim da nije u pravu kad priča o Raznatoviću.
Prelazi u vređanje sa selendrama.

Drax

pre 4 godine

Odgovarati im i ucestvovati u ovoj smejuriji je glupo.Ti Hrvati nemaju svoju istoriju identitet i tradiciju i ta Cibona im je smesna.Jedino sto im ostaje je ta patoloska mrznja.

A ti narocito, dokazani mulac

pre 4 godine

Ne bih ja potcenjivao hrvatsku košarku. Njihovi klubovi su bili 6 puta prvaci evrope (jugoplastika 3,cibona 2 i partizan 1) a srpski nijednom, što dovodi do zaključka da su talentovaniji od nas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 14. februar 2020 15:35)

Isto kao sto ne treba potcenjivati glupost navijaca "najsrpskijeg kluba od svih". Da tu ima prvenstva u Evropi, vi bi bili 70 puta uzastopni sampioni (od kad se ta glupost izrodila u sportsko drustvo), bez premca. Dobro i to je nekakav uspeh, biti najbolji u necemu. Vladate na ovim prostorima u tom segmentu.

bojan srbos

pre 4 godine

Mislim da se mali komsa u besu i nemoci mozda malo potresen previse ljuti sto im njihovog velikana gazi nas osrednji klub... sa velikim postovanjem prema Megi i gospodinu Milojevicu i njegovom radu Samo nek nastave tako Jokic je rezultat rada toga dok je Cibona samo slika zemlje u EU u kojoj cvetaju ruze bez drzavnih novaca isto kao i kod nas samo sto mi za razliku od njih imamo taj slogan DOBRO DOSLI U ZEMLJU KOSARKE...A ti mali komsija PUKNI!!!!

sasa

pre 4 godine

Cuj ovog Covic unistio vrsac!? Dok je hemofarm imao najbolji tim, nije im bilo dozoljeno da pomisle na titulu pored partizana iako su imali i boljih timova vise puta. Kada su dolazile plej of serije, hemofarm je brutalno pokraden kada god je to bilo potrebno. Sve ovo sto danas pisete o zvezdi, bio je partizan do pre koju godinu, samo puta 10.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 14. februar 2020 11:23) # Link komentara Pogledaj ko je igrao polufinala sa hemofarmom pa pricaj o kradji . Mislis hemofarm pokrao zvezdu

Ivan

pre 4 godine

Cibonu je unistio kecman. Bivsi prvak evrope je zakucao ekser u njihov sanduk
(kriticar, 14. februar 2020 13:54)
Cibonu je unistio baja koji je prodao mesto za EL Shonetu. Samo moze da se nagadja koja je suma u pitanju da jedan zagrebacki velikan proda mesto u EL klubu koji se dozivljava u Hrvatskoj kao sinonim srbstva.

Алекса

pre 4 godine

@Aleksa
Kad već kukaš nad sudbinom BFC Beočina, zapitaj se zašto i zarad koga je rasormiran taj isti klub. Ko je ostao u ligi zbog gašenja BFC-a i gde su prešli najbolji igrači kluba?
(Roko,

Сви отишли у Звезду, ревилтирани поступком тренера,који је продао финале за место тренера Партизана и доживотне маскоте репрезентације...

m1k3

pre 4 godine

Zasto se pravite neuki?
Nisam nijednom rekao da je Zvezda najveci kosarkaski klub SFRJ. Bila je dominantna kada je kosarka kretala na ovim prostorima, i to je cinjenica.
Kasnije je to preuzela Olimpija, pa Zadar i Bosna, i Jugoplastika, pa Cibona, pa Jugoplastika.
Partizan, koji je imao nekoliko sjajnih kosarkasa u SFRJ, sto niko ne spori, nikada nije bio dominantan u SFRJ. Nikada.
Pominjati prelaz sa sljake na parket, otprilike bi bilo kao kad danas niko ne bi priznavao titule na AU, do 1988. posto je promenjena podloga (sa trave na, kako god se ovo danas zove)...
Partizanov niz (kako u kosarci, tako i u fudbalu), krece sa najgorim vremenima ove zemlje, rat i sankcije. U sledece 23 godine, Partizan uzima 17 titula u kosarci.
U 70' kazes? PArtizan je bio dva puta prvak i jednom drugi, kao i Bosna i Zadar, Jugosplastika 2 puta prvak i 6 puta druga. Zvezda jednom prva, jednom druga. Kako je to Partizan bio dominantan?
Nemojte patetiku, i uvrede, nego brojeve...

Markony

pre 4 godine

Nije napisao Zorko, nego Puljić.... Nije bilo u Jutarnjem, nego u Sportskim.... A što je Mega nego umjetni klub, dogodine ga možda ne bude... Cibona je sad u banani, ali je institucija euro košarke i kritike glede poraza od seljačkog kluba više idu na Cibonu nego na Megu....

@@Aleksa

pre 4 godine

Pošto vidim da pratiš sport da li se sećaš finale Crvena Zvezda - FMP gde glavni igrač FMP Radivoje Živković prelazi posle te utakmice u Zvezdu?Da li se sećaš kako se završila utakmica?

Vlad Rad

pre 4 godine

Da su ljudi pročitali celu izjavu umesto samo naslova i bar malo razmislili, ne bi uopšte bili ovakvi komentari...

Ali naravno, stavi se ovakav naslov i masa se primi ko nezdrava.

Ja bih samo dodao na ovu izjavu, da iz te Mege koja važi za rasadnika mladih talenata nema nijednog igrača na širem spisku ove nakaradne reprezentacije u kojoj nema najboljih igrača iz EL i NBA. Miška zanima samo svoj džep i napravio je klasičnu menadžersku ekipu... Pa stvarno ne znam šta je tu sporno.

Mar

pre 4 godine

Hrvatska najbolja košarkaška petorka:
Đerđa, Dražen, Kukoč, Rađa, Krešo Ćosić... Osim Srbije nema svjetske države (osima Amera) koja po imenima može parirati ovoj petorki....

Hrvatski klubovi 5 prvaci Europe, Srbija dala 1...

Ako zanemarimo Zvezdine titule po dekretttu, Jugoplastika 6titula,Zadar 6 i Cibona 3 ali 8 kupova....

goran

pre 4 godine

Svaka čast civilizovanoj Ciboni i želim joj da i dalje ostane otirač za brisanje blata sa patika seljačkim srpskim klubovima Crvenoj Zvezdi, Partizanu i ostalim provincijskim klubovima iz Srbije i okoline! Kompleksi bato! Teški!

NoName

pre 4 godine

zbog dotične ekipe iz Srbije i njenog "gospodara", ekipe kao Borac, npr, koje gleda 3000 ljudi, a ne uža rodbina, ne igraju ABA I ligu!
(?, 14. februar 2020 10:53)

Ko brani Borcu da igra Aba ligu? Imali su prošle godine F4 druge lige u Čačku. I šta su uradili? Izgubili pred svih 3000 gledalaca.

NoName

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna). 
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

A bilo ti super kad ste bili Igokea bez tradicije, poštovanja, istorije?

Djordje Delic

pre 4 godine

Cibona je napravila ime u Jugoslaviji, dok su se Srbi nesto pitali. Cim je nastala slucajna drzava, kako Hrvati sami kazu za svoju drzavu, dosle su stvari na svoje mesto, barem sto se kosarke tice. Niti jedna medalja niti ikakav zapazen klupski uspeh...(zna se gde su stasali igraci koji su osvojili medalje 90-ih)...Umesto da igru protiv nas iz raznih selendara iskoriste da nesto nauce, oni nalaze hobi u vredjanju. A onda se i kosarkom ocigledno bave jako neozbiljno

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Sta je neistinito rekao??
Jel Mega menadzerska ekipa? Jeste.
Jel su im dresovi cirkuski i seljacki? Jesu.
Jel sramota da jedan klub koji ima ime i renome u evropskoj kosarci kao sto je Cibona, izgubi od te Mege? Jeste.
E sad, sto je Cibona spala na toliko niske grane to je vec njihov problem, ali novinar je rekao istinu.
(Admiral, 14. februar 2020 10:33)

Može on to da priča u svojoj privatnoj prćiji i selendri odakle dolazi. Kao zvanično pero jednog uglednog lista, ovo je za momentalni otkaz i javnu osudu.

Purger

pre 4 godine

U ime Hrvatskog naroda ispricavam se za zlodjelo koje je doticni uradio

Doticni, kao I svi istaknuti ekstremisti nije rodjen niti odgajan u Hrvatskoj.
Zloupotrebljavaju sve slobode I kulturne stecevine Hrvatske kako bi siriti primitivizam I nasilje koje su donijeli sa sobom.
Jos jednom,
Dame I godpoda, decki I cure u Srbiji - oprostite

pARTizan

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)
Šta je tačno.Pa pogledaj koliko
U NBA ima igrača iz te Mege?!Pa jedan Jokić je najdominantniji igrač u istoriji NBA sa ovih prostora.Ja bih rekao da je Cibona seoski klub za Megu u zadnjih par godina!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:40)


I sta su uradili s tim nba igracima, sta su osvojili? NISTA. Upravo zbog toga sto je covek i napisao, Mega nije klub, Mega je izlog jednog menadzera gde izlaze svoje kolekcije...tako da covek nista nije pogresio, Mega je jedan veliki cirkus!!!

slaviša šmigič

pre 4 godine

inače poznato,mega je partizan 2 i uglavnom igrači partizana koji nisu u formi odlaze u megu kao i trener milojevič posle vodjenja partizana kad su bili nezadovoljni momentalno odlazi u megu a trener mege koji ima dobre rezultate dobija momentalni otkaz pa onda grobari nešto drugima prebacuju zvezdi a dresovi mege bez ikakve laži kao,da dolaze iz cirkuške pretstave nikakve laži

sveeee, aaaa, sveee

pre 4 godine

Ok, pa ne iznenadjuje nas više visok nivo hrvatske kulture, ne?
(Samolovac, 14. februar 2020 11:14)

# Link komentara

dakle komentar jednog sportskog komentatora jednak je kulturi jedne nacije

pARTizan

pre 4 godine

Iz te seljačke zadruge je najdominantniji košarkaš Jokić u istoriji NBA!A vi?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 14. februar 2020 10:30)

Jokic najdominantniji kosarkas u istoriji nba!?!? Gasi internet, motaj kablove

RakovicaiMitrovica

pre 4 godine

Hahahahahaha....
Kakav očajnik i luzer !!
Ovaj lik se neće dugo oporaviti od ovog šoka, a možda i nikada.
Bravo Mega, samo gazi !!!

mate

pre 4 godine

dole sam vec piso sto mislim o zorku (koji ne smi u dalmaciju doc) no jedna me stvar cudi za vas srbe- imate manje place od nas u hrvatskoj- jeste li se ikad zapitali jeli normalno da Vam drzava daje tolike pare zvezdi i partizanu?

mate

pre 4 godine

ako Vas to tjesi on je cibonin i dinamov covjek. jos gore komentare ima za nas hajdukovce. rezimski novinar, bio i ostao. Bolje novinari nek prenose tekstove hrvatskog portala telesport koji se dive srpskoj kosarci i jokicu.

Marko

pre 4 godine

Ok, pa ne iznenadjuje nas više visok nivo hrvatske kulture, ne?
(Samolovac, 14. februar 2020 11:14)

Obzirom da je srpska na svjetskom nivou.

Svi su osudili ovaj istup, ali ne, sve si nas strpao u kos s njim. Bravo.

kl

pre 4 godine

Dokle više tužbalice nad Hemofarmom i BFC-om. Dva instant kluba u mnogo gorem smislu nego Mega. Direktori fabrika lekova i cementa našli varijante da operu pare i malo izađu u javnost i time i politiku i sad su to kao neki tradicionalni košarkaški centri uništeni od Partizana. Kako da ne...

Suncev zrak

pre 4 godine

@ m1k3... Istorija kluba druze kome nije jasno , je sve ono od dana osnivanja do danasnjeg dana. Ne znam zasto bi se bazirala samo na odredjeni period ali hajde kad tebi tako se vise svidja.
Zasto samo pjej ofovi i zasto samo 80-e, zasto ne gledati SVE sto je jedan klub napravio za dvije decenije kada je jugoslovenska liga bila najjaca u Evropi (znaci i 70-e ) i kada je kosarka bila dvoranski sport a ne ono poslije ww2 na otvorenom, sutevi sa damu i nekoliko ekipica, pionirski pokusaji da zazivi. Kada se sve sagleda u te dvije decenije, razlicite generacije, '79. Kica, Praja i ost. tripla kruna, pa preko trenera pa 80-e titule pa medj. Kup R. Koraca ( 3 puta osvajan tih godina ), uspjesi koji se vezuju ne za samo jednu generaciju kao kod ostalih, pa ' 87. final four kupa sampiona, najmladja ekipa, tu su trebali da budu prvaci Evrope, neiskustvo , kasnije jedino Partizan ostvaruje velike rezultate u Evropi i ima kontinuitet.

Miskec

pre 4 godine

"Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)"
Da li mozes da shvatis da je KK JSD drugoligaski klub koji se na prevaru, zahvaljujuci pritisku generalstaba JNA vratio istog leta u prvu YU ligu?

Spale

pre 4 godine

Dok ne shvate da je Cibona BILA veliki klub, oni će već biti u ABA 2 i to za godinu dve. Onda će tamo da ih pune Dinamik, Lovćen, Rogaska i ostali “velikani”. Ove godine ispada Zadar, Cedevita više nije hrvatski klub i ostaje samo Cibona kao hrvatski klub, a tad će Srbija imati pet klubova u ABA, šta li će tad da pišu kompleksaši?!

Volim i ja vas

pre 4 godine

U ime Hrvatskog naroda ispricavam se za zlodjelo koje je doticni uradio

Doticni, kao I svi istaknuti ekstremisti nije rodjen niti odgajan u Hrvatskoj.
Zloupotrebljavaju sve slobode I kulturne stecevine Hrvatske kako bi siriti primitivizam I nasilje koje su donijeli sa sobom.
Jos jednom,
Dame I godpoda, decki I cure u Srbiji - oprostite
(Purger, 14. februar 2020 11:51)

Hmm, interesantno da ni "njihovi" a ni "naši" ekstremisti, ne dolaze iz države u čije ime tako zdušno mrze sve oko sebe.
Bilo je lepo dok nisu došli divlji i oterali pitome.

Zambezi

pre 4 godine

Napisah jednom da pravila evropske unije ne dozvoljavaju drzavna ulaganja u klupski sport koji mora da bude u privatnom vlasnistvu. Cibona je dominirala hrvatskom kosarkaskom scenom dobrih 20 godina dok ih je drzava finansirala i za to vreme je redovno igrala drugu rundu Evrolige. Kad su pocela da se primenjuju EU pravila i presusila drzavna slavina, oni se nisu snasli u trzisnoj ekonomiji. To isto ceka Czv i Partizan. Opstace klubovi u kojima se nalaze ljudi poput Tedeskog (Cdvita) i Miska, koji mozda jesu "seljaci" ali znaju posao. I da, u kapitalizmu nema minulog rada i zasluga na osnovu daleke proslosti, ili imas rezultat ili letis. Svidelo se to nama ili ne ali tako je.

Wllaxy

pre 4 godine

Da li možeš da shvatiš da je Zvezda uzela samo dve titule od kad se košarka igra na parketu?
(Partizan 1917, 14. februar 2020 17:13)

Da li možeš da shvatiš koliko si ili maliciozan ili bezobrazan ili jednostavno nemaš apsolutno pojma o tome što pišeš!?

lal

pre 4 godine

@partizan1917: uzela je mnogo vise od dve titule u samo prethodnih 5 godina.. uostalom to omalovazavanje pionira srpske kosarke, ljudi koji su imali izuzetne zasluge za sve uspehe do dana danasnjeg je ogavno i licemerno...
zamisli izjavu: partizan nikada nije igrao najelitnije takmicenje od kada se ne igraju grupe... ili da ne racunam titulu prvaka evrope zato sto nisu postojale cetvrtine, igrao se napad na 30 sekundi, nije bilo bonusa i ostale gluposti...
oduzmi nam i titule u fudbalu kada se za pobedu dobijalo 2 boda... budalastina...

baca

pre 4 godine

Ovakav stav me me cudi i to ne zato sto su Hrvati, vec zato sto jesnostavno imaju takav stav prema kosarci(ja necu da ulazim u to zbog cega je to tako). Dok mi u Srbiji jednostavno volimo kosarku kao igru pre svega i postujemo je.

Panac

pre 4 godine

Cibonu su uništili tj opljačkali početkom 90tih... slično se uništavao vaterpolo gigant Partizan, pa i Hajduk Split.
Kvazi menađeri ulaze u klubove da bi se nakrali....

Mare

pre 4 godine

Ne znam, ne pratim njihove medije, ali kad god se zadesim na nekom hrvatskom portalu, naletim na tekstove pune psovki i omalovazavanja (ne nuzno Srba). I to mi bas bode oci. Ruzno je, nije 'urbano', nije neka kul fora tipa 'ej. moze mi se da psujem u medijima i sad sam faca'.
Doduse, ne pratim ni domace medije, ali cini mi se da toga ima u mnogo manjoj meri.

ime

pre 4 godine

(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Govoris o istoriji, regionu koji je stvarao svetsku kosarku, tradiciji i svemu ostalo ali je ili tu istoriju ne znas ili to radis navijacki...reko bih da je ovo drugo...kosarka na ovim prostorima nije nastala u sezoni 1975-1976 kada je partizan osvojio prvu titulu

XYZ

pre 4 godine

Najboljeg evropskog košarkaša svih vremena je napravio-Jovan Petrović, inače policijski službenik Srbin iz hercegovačkog mesta Zagora kod Trebinja, toliko da se zna,Pozdrav svima.

mikac678

pre 4 godine

Ovo bi bilo isto kao kad bi Partizan izgubio od nekog Hrvatskog kluba koji je iz Varaždina,Vinkovaca ili slične selendre.

Na stranu i čitav tekst, stvarno su im šabanski dresovi

Winning Eleven

pre 4 godine

Sremska Mitrovica - Sirmium grad prelepe arhitekture, ogromnog setalista na Savi, citavo jezgro grada u zgradama iz 18. i 19. veka. starih rimskih carskih palata, koji je bio jedna od 4 prestonice rimskog carstva i panonske regije. Grad koji je u svoje vreme bio jedan od najmnogoljudnijih u Evropi i na cijem je prostoru rodjeno 7 rimskih imperatora. Ocigledno da komsije boli propast Cibone pa pljuju po drugim gradovima. Ovoga puta se namerili na glavni grad Srema... :-) Valjda treba obici malo nas region, ima puno lepih gradova ovde, najlakse je biti pun mrznje i nipodastavati sve tudje.

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata - ?
Mile Isaković Veselin Vuković Veselin Vujović Mirko Bašić Slobodan Kuzmanovski Đorđe Rašić...
Igrač pozicije 2 Zdovc nikako nije bio konkurent već tada najboljem pleju Saši. Jura nikako nije bio plej! Išao je kao smiren, timski, odbrambeno zahvalan... Odlično što jeste! A Sale je ionako bio loš u odbrani ali već tada ložač ekipe kakav se retko rađa. Zdovc je naprotiv baš išao da kada su oni drugačiji dani i utakmice pokrije/zameni nezrelog Dražena - pogotovu jer ni Dražen nije igrao odbranu kako treba! Ukratko Sale bi išao i to zasluženo ali nije i to samo zbog Dražena.
Dakle gluposti ti idu dosta dobro. A uopšte nema jasnijeg pokazatelja mitomanije od deifikacije Dražena.
Jedan isto dražestan i draženolik Harden i danas mora imati ceo sistem oko sebe da bi "briljirao". I ipak ne donosi titule. I Dražen je imao utakmice kada puni - ali ih je imao puno više koje divlja i gubi. A i one kada blista morao mu je biti tim u-Harden-izovan. Dražen bi možzda dosegao status npr. sada Luke ali možda i ne. Aprijatna ličnost, vrlo loša za svaki tim, reakcije i IQ u odbrani loše, asistencije samo ako mora... To ko ovi što sada hvale Bogdana B. ovde a realno je NBA prosek, tako je i sa Draženom. Svakako je viša klasa iznad ali pre svega samo mogući, nikako i vrh-igrač iznad svih evropskih i sl. Bio bi - ili i ne bi. Očekivani superstar možda, realizovani superstar nije bio nikada.
Sama MEGA jeste smešna i zlo - ali mnogo manje od Zvezde, Partizana ili i Lokomotiva-Cibone.

pingvin s' Madagaskara

pre 4 godine

Evo malog kviza za naše komentatore, nađite igrača Zvezde (odigrao više od 1 sezone) na listi najboljih strelaca reprezentacije Jugoslavije i pogodite tim gde su igrala prva dva strelca.

1.Dražen Dalipagić 3.700
2.Dragan Kićanović 3.330
3.Krešimir Ćosić 3.180
4.Radivoj Korać 3.107
5.Dražen Petrović2.830
6.Vinko Jelovac 2.220
7. Ivo Daneu 2.214
8. Ratko Radovanović 2.175
9. Damir Šolman 1.798
10. Mirza Delibašić 1.759
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan 1917, 14. februar 2020 18:58


..pa prvi na listi ti je igrao za KK C.Zvezdu,na zalasku karijere,imao je oko 40 godina,hteo je da zavrsi karijeru u najdrazem klubu...polako,samo sami skacete u stomak...

NoName

pre 4 godine

Na stranu uopće ovakav primitvni članak - Cibona se sama dovela u ovu situaciju zbog hrpe kokošara i lopina koji su eto slučajno svi iz jedne "regije" u BiH, Cibona je jedan devastirani i pokradeni klub koji u zadnjih 30 godina vode primitivci. Što se tiče ABA lige, na djelu je potpuni spin od strane Crvene Zvezde i njenog predsjednika - praktično nitko drugi osim Zvezde valjda ne bi smio oavojiti ABA Ligu? Nebojši Čoviću nije mjesto u sportu ni u košarci.
(Turbo Purger, 14. februar 2020 11:49)

Ko kaže da niko ne sme da osvoji od Zvezde? Pa upravo je Cibona osvojila u sred Beograda bez i jednog jedinog problema. Ovo sad su započeli Milogorci. One prve dve utakmice sa Futurom u BG gospodska atmosfera, bez incidenata, ljudi sa porodicama... I oni u prijateljskoj atmosferi napraviše brejk. A dole nas dočeka sin ministra policije i sin direktora policije, videli ste i sami. I koja je kazna bila za onaj linč? Kazna je bila da u sledećoj utakmici prvi red tribina mora biti prazan.

Kosarka to je Partizan sve ostalo je trenutno

pre 4 godine

@ dzaba vam novci... Istine radi, malo si se zabrojao pa si zaboravio da spomenes Partizanova 3 medjunarodna Kupa R. Koraca sto je danas kao Eurocup. Cibona do 80- ih nista nije imala, 70-ih nista, 90-ih nista, 2000-ih obje decenije 0. Samo jedna generacija i tih nekoliko godina i to bi bilo to. Cibona ne zna sto je final four Eurolige. Pametnom dosta!

johny

pre 4 godine

Priznam, tu jeste bile baje, pogotovo u reprezentaciji, vi i bosanci. Zato i nismo napravili nikad nista. A prvenstva jugoslavije, tu je najmanje odlucivalo nogometno znanje. Samo kljuc, zvezda dvaput za redom mora biti prvak onda partizan jednom, pa opet zvezda jednom, pa sad je red na hajduk, pa zvezda, pa partizan, pa hajduk, pa uskoci i sarajevo, pa opet zvezda, pa aj dajte jednu titulu dinamu jer ima stvarno za tri klase bolju momcad od svih ostalih, pa onda 3 puta zvezda da iznivelira to dinamovo prvenstvo, pa partizan, pa velez, e sad moze i titin hajduk.... tako to treba promatrati. Jedino zvezdina titula prvaka evrope, bunkerica ko i grcka, al postujem
(croata, 14. februar 2020 15:03

Kakav bre kjuč kada jw svaka republika vukla na svoju stranu. Kod vas je bio problem Dalmatinci tj Hajduk protiv Zagrwba tj Dinama. I danas vam je taj problen. Uglavnom se vodila borba izmedju Zvezde i Hajduka

hm?

pre 4 godine

Novinar bi trebao da se pozabavi pitanjem zasto je Cibona tu gde je... Niko ne spori da je Cibona veliki klub, ali je unisten za racun Cedevite...

Pera

pre 4 godine

Ne znam sta se uhvatio Mitrovice i Rakovice. Oni da su neki veliki klub ne bi igrali svako kolo pred 300-400 navijaca i praznom halom (kao neki seoski klub). Sama Rakovica ima preko 120.000 ljudi a Mitrovica 85.000. vise nego 90% hrvatskih "vecih" gradova.

Srbija do Tokija

pre 4 godine

Ovi što pominju Jokića kao najdominantnijeg košarkaša NBA lige kao da su došli iz Monti Pajtona nedaj bože možda i iz cirkusa (da ne kažem nešto drugo)?

sasa

pre 4 godine

kad ne znas da konstruktivno kritikujes onda se sluzis vredjanjem. Ako je masio jezik nije masio metu. Ima dosta istine u tome sto prica. Tako smo i mi svasta dozvolili u svim sferama zivota pa "kupujemo proizvode sumljivog porekla" i sve anomalije su nam normalne.

a

pre 4 godine

J.J.Štrosmajer je maštao da Zagreb bude glavni grad za
balkanske slovene,a slavonski srpski zajednički jezik.
On je bio iz Slavonije(Đakovo-mega "grad") a jezik je naravno zvao hrvatski-pučanski.Dakle ta njihova mega-
lomanija kompleksa vuče odavno.

Pant.LA

pre 4 godine

Ne znam sta ljudi imaju protiv miska, ok radi on za sebe, profitira, igra i bez ambicije da osvoji takmičenje (ne mogu da zamislim samo sta bi bilo kad bi se umesao u trku sa kkp i czv, ustvari mogu, urnisali bi ga raznim aferama, i ko zna cim vec, "pevalo" bi mu se o zeni, ćerci, majci, komsinici.. placeni tekstovi po stampi i sta sve ne.. ) zbog toga mu skidam kapu, sto pliva sve ovo vreme sa ovim piranama,
pametan je misko, nece on u blato, ovako gradi renome kluba na sasvim drugi nacin, prosle god uz kentaki (il koj vec univerzitet) mega imala najviše igraca na draftu, eeej, zar to nije dostignuce i to na svetskom nivou.. da ne pricamo o jokicu.. drzi veliki broj igraca kojima nalazi posao, dobre poslove, ima % od toga, normalno.. zna li neko nekog igraca koji ima bilo koju ruznu rec za miska, ja ne znam.. dok sa suprotne strane stubovi srpstva i samoproklamovana institucija, kk saopštenje, hvala preCedniku, fmp123, neko bertans neko lovren, bat, urin, papci, sarmice, stipendije, ultra kop, frakcije, db, tenderi, gudra, nasilje, primitivizam.. ma idi bre.. blato do guse..

Boske

pre 4 godine

Košarkaške selendre su očigledno podložne seljakanju. Ubjedljivo najveća zadnjih godina, bez prave konkurencije, je - Zagreb. I što je "najbolnije", ne postoje nikakve naznake promjene statusa, zapravo, prije obrnuto, što potvrđuju i potonji događaji.

Dragan Lo

pre 4 godine

Sve nazvao pravim imenom. Zabranjeno je da menadžer bude vlasnik kluba, pa se pravi cirkus sa kvazivlasnicima. Zabranjeno je da jedan klub ima dva tima u istom rangu, pa se pravi cirkus sa kvazipredsednicima.

slobinator

pre 4 godine

Baš smo jadni. Ni oni se više toga ne sećaju, današnji košarkaši možda su eventualno videli tu trojku na Youtube-u, ali ih ne tangira ništa više od trojke Nolana Smita pred 20.000 grobara u Beogradu. Samo momenat istorije.
(Ostin A, 14. februar 2020 16:29)
baš tako.onom kecmanovom trojkom i nisu postigli bog zna šta osim jednog trofeja u aba ligi sa tim da im je evro-liga bila obezbeđena i pre toga,dok ih je nolanova trojka ugasila na duži period tj.resetovala na period pre 1975.godine.ni ove godine ne bi nešto posebno postigli.jedino se plašim zakulisnih radnji jer ih država ponovo žestoko gura kao u periodu vladavine žutih

ABA liga je sjajna stvar

pre 4 godine

ABA liga se raspada, a ne Cibona!
(GlasBrisela, 14. februar 2020 10:34)

Ne raspada se liga kako to želi da prikaže jedan klub koji s najvećim budžetom u svojoj istoriji 3 kola pre kraja još uvek nije ni plejof obezbedio, pa širi nervozu raznim saopštenjima.

ArtuDitu

pre 4 godine

Jel Mega menadžerska ekipa? Jeste.
Da li su "roze gaće i žute majice" boje kao seljačke zadruge? Jesu.
Tačno je i da je Cibona bila velika. Ali, u pitanju je prošlo vreme. Prošlo je četrdeset godina. Vremena su se promenila.
Danas, nije važno kakve klub ima boje, da li je sa košarkaškim "pedigreom" ili ne i iz koje zabiti dolazi. Nisu bitni ni bivši velikani ni svi njihovi trofeji u vitrinama. Bitna je lova i ljudi kao Ražnatović. Košarka je kao i sve drugo postala biznis. A Ražnatović je uspešan biznismen i u današnjem svetu takve svuda čekaju VIP mesta.
Mega, iako ekipa bez ikakve košarkaške prošlosti, poštovala je jubilej nekadašnjeg velikana. Četrdeset razlike za četrdeset godina.

Istina leči....

pre 4 godine

Pa ta Cibona se pojavila na košarkaškoj mapi SFRJ tek 1980 godine, najviše uspeha je imala do 1990. Znači, samo 10 godina i onda pad. Kako došlo-tako otišlo. To što je dotični novinar umislio da je to klub sa nekom višedecenijskom tradicijom, to je njegov problem.
Što se tičme Mege, tek oni zaslužuju svo poštovanje. Za razliku od Beogradskim blizanaca(Zvezde i Partizana), Budućnosti(Milo kaže da su oni projekt od državnog značaja), Mega sama sebe izdržava, ne sponzoriše se državnim parama u milionima evra, već od novca zarađanog od košarke. Znači, žive od svog rada.
To što mi i dalje u svojim glavama živimo kao da smo u samoupravnom socijalizmu, to je opet samo naš problem. Tržište, bato!! Pa ko vredi opstane, ko ne , propadne. Dakle, Cibona propada na tržištu, a gospodin novinarčić bi samoupravni socijalizam pa da mu Cibona opet bude jaka. Sličnu sudbinu bi doživeli i Bgd blizanci i Budućnost, samo kada bi se privatizovali. Zna to banda, zato i izbegava da ih privatizuje, jer se vampiri hrane preko njih parama poreskih obveznika...
Istina je lekovita, samo je trebate spoznati...

Kontraš

pre 4 godine

talenata nema nijednog igrača na širem spisku ove nakaradne reprezentacije u kojoj nema najboljih igrača iz EL i NBA. Miška zanima samo svoj džep i napravio je klasičnu menadžersku ekipu... Pa stvarno ne znam šta je tu sporno.
(Vlad Rad, 14. februar 2020 11:51) Sporno je što mesta u Srbiji naziva selendrama. Ej Sremsku Mitrovicu nazvati selendrom, Sremska Mitrovica ili Sirmium, grad stariji od njegove države!

JivaNS

pre 4 godine

Ej, uredniče, jer bi mogao ja da igram za Cibonu. Sa mnom u timu bi gubili svega 30 razlike, mogu da prođem kao gospodin, jer konkurencija u Srbistanu i nije neka. Nikad nisam ni prišao nekoj seljačkoj zadruzi, te imam i malo hrvatske krvi, po dedi. Ne smeta mi da igram u II ligi, čak bi to bio napredak za mene i obilazim varoši i mesta u Srbiji pre nego Beograd.
P.S. Niko ne spomene da je opleo i po Slovencima, bar da mu aminuje što je i njihove gradove nazavao selendre. Postavio bi pitanje, zar nemaju tamo u vrlom Zg urednika, glavnog urednika ili vlasnika iliti tako nešto. Može da ti pukne film, ali treba neko drugi da te posavetuje i vrati na pravi put, ili su svi tamo ovakvi. Lijek za takve barabe je motika i lopata u šake pa izvol‚te gospodo; mada trebalo bi tako i sa ovim našima, ali ...

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata - to da je "odbojka u Jugoslaviji bila hrvatski sport" može govoriti samo neko derište koje veruje u kreacije nove hrvatske istorije u svemu, pa i sportu. Mladost jeste bila veoma jaka. Bila je sliv i lokalne i dalmatinske studentske mladosti. Samo se Rijeka zaista opirala tom monopolu. Ali dobru je odbojku oduvek igrao Rabotnički iz Skoplja kao i Kraljevačka Ribnica. Van toga razni su klubovi imali i po deceniju i više veliki značaj, kao npr VGSK iz Velikog Gradišta. Takvi klubovi su se javljali i u Bosni i na primorju (i Crne Gore) i u Sloveniji. Prema tome Jugoslavija je uvek imala 6-7 dobrih timova od kojih su 4 redovno u vrhu bili Vojvodina, Mladost, Zvezda i Partizan. Pri čemu je dobrih igrača u hrvatskim klubovima bilo skoro pola nacionalnosti koje u novoj hrvatskoj praktično više nema.
Lako se slično da preneti i na košarku, pa i na rezultate tog hrvatskog sporta nakon njenog "oslobađanja" tj. etničkog čišćenja od Srba. Ono što je ovde bio Tomašević u Ciboni je bio Čutura. Neki novi klinac Čutura nije se više mogao roditi jer se od njegovih roditelja "oslobodilo", isto kao što se npr. "oslobodilo" sasvim od porodice Tesla. Do poslednjeg.

Slušaj bre Emanuele

pre 4 godine

Da je Cibona košarkaška sekcija FK Dinamo kao što su blizanci druga bi priča bila. Inače ne vidim čemu toliko čuđenje povodom komentara, nije ništa gori od 90% komentara na ovom portalu a pretpostavljam da je zato tako i napisan da ga slični u Hrvatskoj potpuno razumeli. Moderan način komunikacije.

Nikola MNE

pre 4 godine

U sustini jeste sve tacno ali ipak kao novinar je mogao i morao da bira rijeci. Na kraju krajeva niko nije kriv Ciboni sto se raspada a najmanje Mega, Krka ...

ludi splico

pre 4 godine

Ne žalite za Cibonom, grobarom hrvatske košarke.

Kroz par godina će KK Split napokon izaći iz dugova, a onda će napokon doći i malo bolji dani. Sa druge strane, Cibona bolje od ovog ni ne zaslužuje.

мики

pre 4 godine

Kako god zvučalo, zapravo je sve što je rekao, u suštini - tačno.
(Goran, 14. februar 2020 10:36)

поставка његовог коментаре је дебилна. титуле од пре 30 и више година не значе ништа. какве има везе што су некада били шампиони? зашто је срамота изгубити? ако немаш квалитет, можеш само да даш све од себе, али то не значи да можеш да победиш. једина је истина да је тај новинар искомплексиранс будала, и вероватно није никада био успешан, поготово не у спорту.

мики

pre 4 godine

морам да напоменем да иза мене не би била увреда да ми кажу како сам члан сељачке задруге. то је цивилизацијско достигнуће паметних људи, вредних ратара, пољопривредника, сточара. ми Срби треба да будемо поносни што смо били, а треба у некој мери и да останемо, земља сељака. за млађе или неуке, и Шведска, Швајцарска, Норвешка, Аустралија... су свој просперитет изградиле на сељацима, и није их срамота што имају доста имућних сељака, фармера, често удружених ун задруге. једна од најмоћнијих Аустралијских фирму данас, Весфармерс, је основана као сељачка задруга у западној Аустралији. моћна, успешна, цењена фирмаму целој држави.

нека нам Хрвати демонстрирају оно што ми о њима одавно знамо, нека.

autolakirer

pre 4 godine

Covek je u pravu. U regionu koji je stvarao kosarku samo su dva svetski priznata imena, Partizan i Cibona(nekad bili Split i Bosna).
Mozda nas pogadja sto je sada u pitanju Mega, ali mnogo se takvih ekipa nakotilo poslednjih godina(oba fmp-a, primorska,igokea). Bez tradicije, postovanja, istorije, a posle se ljute kada ih u Izraelu pitaju ko su, bre oni
(Kosarka je sport, 14. februar 2020 10:51)

Nekada je bilo i rimsko carstvo. Nekada su na ovim prostorima igrali OKK Beograd sa Koraćem, Gordićem, Trajkovićem, Olimpija sa Daneuom. I tvoj klub je bio nešto a danas nije ništa. Da nema države ugasiili bi se kao Bosna, Jugoplastika. Tamo države ne pomažu

Мученици

pre 4 godine

Сад као треба да будемо изненађени коментаром рватског новинара.Па њихови комплекси су неизлечиви још од оне Салетове тројке,треба им живети са тим сазнањем да кад год се сретнемо у кошарци они заврше на коленима.

gledaj jos malo

pre 4 godine

(znanje-imanje, 14. februar 2020 12:21)

Bas me briga za odbojku, ali cinjenica je da je daleko najuspjesniji odbojkaski klub u bivsoj drzavi bio hrvatski klub. Isto tako najuspjesniji kosarkaski klub je hrvatski klub, i to ne samo bivse drzave vec cijele evrope. I to je cinjenica. A sad gledam, pa i u rukometu smo bili bolji. Bjelovar prvak evrope, zagreb visestruki prvak evrope, najvise prvenstava osvojili. Gledam jos malo, pa i u vaterpolu smo bili bolji i to daleko bolji, dovoljno je samo spomenuti mladost zvanicno najbolji svjetski vaterpolo klub dvadesetog stoljeca. Ustvari ne postoji ekipni sport gdje ste vi vodili kolo u bivsoj drzavi. Mozda hrkljus
(croata, 14. februar 2020 12:51)

ako ste bili tako dominantni, zasto po izlasku iz SFRJ niste tako nastavili?

amater

pre 4 godine

(Džaba vam milioni crveno beli i crno beli, 14. februar 2020 13:18)
Partizan ima 3 Evropska kupa Koraća. To takmičenje je dok se igralo imao značaj kao drugo u Evropi. Nešto kao sada Eurokup. A kup Saporte kao danas FIBA Liga šampiona.

Bocko

pre 4 godine

Suncev zrak-istorija yu kosarke ne pocinje 1976. Ne volim da stajem na stranu Hrvata, ali prva sampionska generacija Splicana je bila sa Skansijem, Tvrdicem,Solmanom, Manovicem.1972 su igrali finale kes sa Simentalom iz Milana i izgubili pola kosa. Na njih su su se nadovezali Jerkov,Krstulovic i Vilfan-uzeli su Krk u Beogradu 1977 i par titula.Trecu generaciju svi znamo-zvanicno najbolja u Evropi u 20. veku .Kroata secamo se Surjaka i Jerkovica umesto Pasica i Vukotica na mondijalu 1982.Zlatko Vujovic je imao zagarantovano mesto u reprezentaciji.Promasio je dva puta prazan gol na Vembliju.

Kole

pre 4 godine

Nasmeja me ovaj ljudski 'model' kakav crni novinar.. Smeske. Ali to je tako, oni gledaju na hrvatsku kao na neku tesku aristokratiju od drzave, iznad necega. Tako i treba..trebalo bi i mi tako.

nik sloter

pre 4 godine

Na stranu sto ima istine u ovom izrecenom,ali kolika frustracija i bes bije iz svakog od njih e to je za nepoverovati.Naravno analogija se nalazi u svemu kad treba pljunuti po nama.Patologija.

CJC

pre 4 godine

Pogodio je on ovde štošta...ustvari veci deo, malo je bezobrazno nazvao Mitrovicu selendrom, ipak je to jedan fin gradić...koji naravno nema 80 hiljada kako je neko napisao, to se odnosi na opštinu a pod opštinu SM spada bar 20 sela sa 1000-2000 ljudi.

Aleksa

pre 4 godine

@aleksa
Pazi ovog lika,on zna sta je pisalo u dokumentima ksj,ti znas sta je sa 500miliona neregistrovanih kineza,idi begaj
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlado, 14. februar 2020 12:48)

Па, владо, иако не умеш да пишеш, видим да са читањем имаш мање проблема, све си разумео што сам написао. Одлука арбитражне комисије је јавно доступна и успећеш да је прочиташ, нема компликованијих речи од оних у мом коментару.
Заиста не знам шта си мислио под "500miliona neregistrovanih kineza,idi begaj", па ако би могао да замолиш неког ко уме да пише да преведе то на српски, могао бих да ти дам одговор да ли о томе нешто знам или не знам.....

sr

pre 4 godine

Сад би менаџер требао из зезања да покаже интересовање да купи Цибону. Онда ће се ови сетити да је то кратко време за комунизма био славан клуб, па можда учине нешто по том питању. Онда би менаџер само кратко требао да им саопшти како су му дужни захвалнсот за спасење овог тренутно пилићарског са перспективом гашења клуба.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Da "Misko" upropascava srpsku i hrvatsku kosarku, u pravu je, da su im ruzni dresovi, jesu,da im je kosarka u rasulu, jeste, ali recnik je van svakog komentara.
Nikako da ukapiraju da im uvek takav stav dodje glave

milojica

pre 4 godine

Nema ovde promene nikakve u odnosu, u mentalnom sklopu, covek je glavni urednik redakcije Jutarnjeg lista, nije bilo ko. Nase je da izadjemo sportski na svakom polju, oni sami o sebi bolje pricaju. Bravo za Megu, 40 poena jeste dominacija. A za Cibonu ima i ABA2 pa polako do stare slave, dug je put i neizvestan kad smo vam mi komsije.

lal

pre 4 godine

@croata: nema smisla buraz... kako si zaboravio na nogomet... cuo sam da je to "najpopularniji i jedini bitan sport i da bi se svi drugi uspesi menjali za poraz u finalu svetskog prvenstva"... u tom ekipnom sportu smo sigurno vodili kolo... ;)

Komšija

pre 4 godine

Mi koji pratimo Zorkov rad još iz vremena Kosarke,novina iz 90 ih i 2000 tih dobro se secamo njegovih šovinističkih komentara.
Njegovih veselih tekstova o bombardovanju Srbije.Pobice sve Divce isl.

Grunf

pre 4 godine

Човек све објаснио тачно и хируршки прецизно. То што свака истина овде драматично продрма кавез па крене хистерично лудило одбране имагинарног света у паралелном универзуму то је већ нака друга тема. Углавном за психијатрију.

Bane

pre 4 godine

Naša štampa je takođe katastrofa, ali ovako nešto nikad ne bi objavila (ne na sportskim stranicama). Vređati i omalovažavati protivničku ekipu, pa to je tabu u sportu! Jedna reč (npr “provincijski tim”, to se tu i tamo može čuti), pa izazove lavinu reakcija, a ovo je čitava tirada. U kafaname se pljuje ovako, pa i to rade samo seljaci.
Jedina dobra strana je da je taj članak napadnut sa više strana i od strane Hrvata, mi im ne možemo zabraniti da pišu takve podlosti, oni sami treba da izađu na kraj sa tim. Ili da ostanu seljaci, najzad, šta nas briga. Što se tiče same lige, treba je igrati u inat, neka sa naviknu da gube sa 40 razlike.

Simpo

pre 4 godine

Sve je lepo čovek rekao samo ke malo više Miska pecnuo. Ali treba da se pomiri ugasice se Cibona kao sto se to desilo za Zdravlje Leskovac, Hemofarm Vršac, Sloga Kraljevo.
Ko ne zna da radi biznis u kosarci neka ide da kreci plafone ili bere voće to je tržište i kapitalizam.

Zlatne ruke sinko

pre 4 godine

Druze moj da si citao malo istoriju, shvatio bi da Mitrovica nije selendra vec glavni grad srema, citao bi o cuvenom Sirmiumu i naravno poznatom KK Srem kraj reke Save... Dalje necu, samo cu reci takvima treba oduzeti novinarsku licencu...

12345

pre 4 godine

Ako je klub drzavni, uz to ima rezultate i ime u kosarci logicno je da drzava ulaze u taj klub. To sto Hrvatska ne ulaze nije problem Srbije ili Mege? Uz to Mega je privatni klub i ovaj jadnik proziva Megu? Cibona je spala na to da porodica Petrovic pokloni 4 mil. eu i da ih vadi iz bule? Prakticno kao da su platili da se dvorana zove Drazen Petrovic?

Pedja0807

pre 4 godine

Zambezi-Ne znam odakle ti ta potpuno netacna informacija da po EU klub mora da bude privatno vlasništvo. Pa u Evropi imas mnogo primera bas suprotno toga sto ti napisa, velikani svetskog i evropskog fudbala nisu privatni klubovi, Barselona i Real najpre...

majstor

pre 4 godine

Hm...za nesto je u pravu , a za vecinu nije. Mega jeste menjala imena i lokaciju i u odnosu na Cibonu jeste inferiorniji klub u svakom pogledu....medjutim...ta Mega uz bas tog Miska je iznedrila vec nekolicinu vrlo dobrih igraca i jednog vanserijskog, dok se Cibosi raspadaju prakticno. Menja se sve pa tako i basket scena

z’brda

pre 4 godine

To je sve posledica komunizma....u USA imate klub koji se zove Green Bay Packers, nastao od radnika fabrike za pakovanje mesa (otud i ime). Inače grad je jedna obična radnička selendra od nekih 450,000 ali sa stadionom od 70+ hiljada ljudi. Poenta mog komentara je da Packersi redovno tuku i LA i NY i Čikago i mnoge druge ekipe iz velikih gradova.
E, pa tako i Mega. Ima svog vlasnika, pa ko god da je, dok god radi pošteno, neka pobedjuje sve te istorijske ekipe sa 30 razlike ako treba.

Bocko

pre 4 godine

Cibona mi je i u danima najvece slave izgledala kao snobovski klub. Kad se samo setim arogancije brace Petrovic i Usica. Mnogo sam vise gotivio Splicane, gde su mi njihove glavne zvezde Kukoc i Radja izgledali kao momci iz kraja koji su eto uspeli u kosarci.

Divos

pre 4 godine

Уз пуно уважавае Цибоне и свих истинских заљубљеника у кошарку у лијепој њиховој, спортски новинари у тој земљи када је кошарка у питању су благо речено прејадни, ем не познају, ем не разумију кошарку ем су толико оптерећени и искомплексирани да им само остају увредљиве и пакосне поруке, некад њиховим љубимцима што нису добри колико они мисле да треају бити а некад овим проказаним "злоћама". Јадни су и небитни.

Но, проблем је што постоје новинари у Србији, они који мрзе кошарку, који су узели на зуб овај клуб који је изабрао свој пут и начин како да опстане у овом времену беспарице.
Мегу неки сматрају менаџерском екипом, некад их и ја назовем, али то баш и није оправдано. Било пре јесте, но то више није инстант екипа, имају систем, визију, имају све млађе категорије, одличан рад са млађим узрастима, прате трендове у кошарци, улажу у те клинце, играју и финалне турнире јуниорске ЕЛ, то је већ озбиљан пројекат који ће донети доброг и српској кошарци, а већ су дали и неколико ен-би-еј играча.
Закерала ће их прозивати, некад са правом, чесће не, но у овом времену беспарице, када се српска кошарка систематски и смишљено уништава, добро је да ико улаже у надарене клинце.

geak

pre 4 godine

Svaka mu je na mjestu.
(Jeste, 14. februar 2020 11:18)

Sine vi vidite pored koga ste se šlepali u staroj jugi, kad vas sada izuvaju tamo neki seljaci.

Roko

pre 4 godine

@Aleksa
Kad već kukaš nad sudbinom BFC Beočina, zapitaj se zašto i zarad koga je rasormiran taj isti klub. Ko je ostao u ligi zbog gašenja BFC-a i gde su prešli najbolji igrači kluba?

lal

pre 4 godine

@admiral: sve je covek lepo rekao, samo nije lepo sto je vredjao manja mesta i nazivao ih selendrama... sledeci njegovu logiku beogradjanima je i zagreb selendra, kao sto je njujorcanima beograd...

znanje-imanje

pre 4 godine

@croata
Pa šta onda sad smeta da velebna Hrvatsku bez primitivnih Srba procveta u košarci? A tek u odbojci? U kojoj je nakon svih sankcija, ratova i beda sama Srbija postala 2 decenije non-stop svetska velesila. Dakle nakon što više nije kao u SFRJ odbojkaška liga bila oblikovana partijski i kao pre svega bratstvo-jedinstvo. Sila kakva SFRJ nije bila nikada, dok je Mladost imala najviše titula tj. dok su se Vojvodina Zvezda i Partizan delili oko talenta a Mladost ne. Isto važi i za vaterpolo, pa u krajnjem i za tenis. Da nisi kakav jesi znao bi i da se Bjelovar ne može porediti sa Metaloplastikom - svetski rukomet se deli na pre i posle nje. Ali bi pre svega znao da je krah i Bjelovara i Metaloplastike krah sporta uopšte a pogotovu onog na teritoriji ex-SFRJ. Cibona je isti taj krah, samo zbog inercije zakasneli.
Selektor n-a-š-e države Duda Ivković se odrekao Đorđevića iako je svakako trebao igrati. Iz 2 razloga: da spreči ego kuršluse pa da n-a-š-a država uzme titulu, a i da da priliku Draženu da sazri. Tako su Srbi činili u Jugoslaviji. Očito pogrešno i ti si najbolji primer toga, bolje ime nisi mogao uzeti.
Istinski sam zahvalan na tvojim komentarima. Ovde je dosta mlađih kojima je teško objasniti raspad države, rat i tako to. Situacije kad ni gole činjenice ne pomažu. Dapače da kao istina još više iritiraju. Taj perpetum mobile neizazvanog besa gde nema ni razgovora a kamoli dogovora ne možemo im dočarati. Ni približno kao neko ko taj hrkljuš nosi sam u sebi.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Čini mi se da ovde dosta ljudi ne zna da je Cibona naslednik KK Lokomotive iz Zagreba koja je od 1950 bila član elitnog takmičenja.

slobinator

pre 4 godine

(Croata, 15. februar 2020 13:24)
kolika količina neznanja.trojke su se počele šutirati 1984 posle olimpijade u los anđelesu.radivoje korać je davao po 80 koševa šezdesetih godina i to u mečevima sa brazilom,argentinom,ssssr-om,sad-om italijom koji su tada a i sada bile svetske sile.kića i praja su takođe redovno nabijali po 30-50 poena bez trojke.dražen je bio zver,ali on je na meču redovno pogađao po desetak trojki iz 20 i više pokušaja

Aleksandar

pre 4 godine

Cibona je odavno jedan provincijski klub bez identiteta.
Ostale ekipe koriste utakmice protiv njih za poboljšanje koš razlike i uigravanje mladih neafirmisanih igrača.
Igranje u Zagrebu je jedan lep izlet sa razgledanjem turističkih znamenitosti grada.

idu kobre

pre 4 godine

Nije to nista, nista to nije, al' nije da nije. Ono sto sledi u, dragoj nam i miloj Hrvatskoj, je finale kupa Kresimira Cosica, u kojoj igraju (po mom uverenju totalni outsideri) Zadar i Cibona. Ono sto me zanima jesu komentari, kojima su dokazali i nepristranost i, ako hocete, i kulturu svoju (ali, naravno, samo kad njihov klub gubi). I jedan, i drugi klub su spali na niske grane, u odnosu na to kakvi su bili u Jugoslaviji, steta.
Jer, uglavnon, kad se srecu sa klubovima iz Srbije, totalno pogube kompas i, uglavnom, gube. Kazem steta jer se gubi smisao igre kad se zna ko je bolji - a to vise nije tajna. Mislim da su toliko nemocni u kosarci da je to zalosno. Da, zalosno. Klinci, koji igraju u mom dvoristu, bi ih razvalili,jednu Cibonu, jednom rukom igrajuci iza ledja. I ne prestaje im nista drugo, nego dovesti jednog srbina, da poboljsa kompletnu igru. Oni imaju ogroman problem u kosarci, kojeg ni sami, niti su njihovi navijaci svesni. Malo jeste cudno da se tritisucljetna kultura svodi samo na obicno (citiram) "seljacko" vredjanje. A gde vam je kvalitet?

Uvek Zvezdas nikad Delija

pre 4 godine

Sa velikim delom njegovog komentara se slazem. Cutanje celokupne hrvatske javnosti o dubokoj krizi nekadasnjeg evropskog velikana je sramno.
Ipak, omalovazavati momke koji igraju bolju kosarku od Cibone i to zbog boje dresova, mesta u kom igraju i vlasnika kluba je - takodje sramno. Pa i Liverpul je provincija u odnosu na London pa ovom novinaru ne bi palo na pamet da zbog toga omalovazava pobedu Klopove ekipe protiv Arsenala npr.
Ovde se radi o stavu doticnog prema Srbiji i Srbima.
Uzroke slabosti hrvatske kosarke treba traziti u necem drugom a ne u poredjenju sa Srbima koji su u Hrvatskoj uvek dezurni krivci.

cika Djura

pre 4 godine

Pitam se zasto se ovakvi tekstovi iz tudje zemlje objavljuju.Da bi se balavurdija na raspustu prepucavala.Koga je briga sta neki dnevni list pise o njihovoj Ciboni.Kod njih je inace kosarka bivsi sport

Aster Blistok

pre 4 godine

Dobro bas, ako vam je stalo do toga (I OVAKVOG KVALITETA RAZGOVORA) :" Vasi navijaci imaju lepse boje od nasih".

Jos samo da naucite igrati kosarku, pa da se svi vesele kada se sretnemo:)

drhte ruke oko BL

pre 4 godine

Cibona ne postoji,Cedevita izbegla u Sloveniju,Zadar fenjeras tankuje svake sezone,Split izdahnuo,ostaje Sibenka,tj saka jada.

Nile

pre 4 godine

Cedevita je Cibonu uništila i uzela najbolje košarkaše a onda se spojila sa Olimpijom u Cedevita Olimpija ali su bar sada jedni od najboljih klubova u regionu pa i u Evropi se to tako radi ako jedan loše posluje poveže se sa drugim i spoje resurse....

nedostizni

pre 4 godine

(dare, 12. februar 2020 09:10)

Ne bih se složio. Mogu ja u afektu da članove svoje porodice nazovem nekim ružnim imenom (ni to nije lepo) ali da to čini neko sa strane je nedopustivo.

RED*

pre 4 godine

I sad je navukao bijes srpskih klubova koji će Cibonom brisati pod kad god zaigraju. Glupo, sine, glupo...
(Toni, 14. februar 2020 10:34)

Ma kakav bijes, mi samo pjevamo KAK' JE DOBRO VIDETI TE OPET

basket majstor NS

pre 4 godine

ima tu +/-, e sad, "minus" je mnogo veći...
sa jedne strane brojne su tačne opaske (o padu, o tradiciji, o...) koje (valjda) trebaju izazvati akciju popravljanja situacije, sa druge potpuno je neprihvatljiv ton/stil ružnog, nekorektnog, ZLOnamernog navođenja-poređenja rivala (iz susedne države).

ovo samo pokazuje koliko je srozan nivo novinarske struke. ono što je još gore što su isto tako srozane i druge struke svuda u okruženju (školstvo, zdravstvo,...) tako da naslušaćemo se svega i svačega u godinama što dolaze. nekad ovakav "stručnjak" ne bi ni dobio posao.

(dakle nema priče na temu: "nekad bi dobio otkaz odmah", ne - ne bi ni bio u prilici da dobije otkaz!)

aleks92

pre 4 godine

@(mate, 14. februar 2020 11:09)

Ne treba da se dive, nije to poenta. Samo da realno gledaju na kosarku kao sport i sportske rivale u regionu. Neki su bolji neki gori.

Teodora

pre 4 godine

Zorku nije jasno da u zivotu na ovoj zemlji je sve promenljivo.Ko je Gore ide Dole ko je Dole ide Gore.Sve zavisi of zalaganja a ne od njegovih ili icijih kvalifikacija ko je ko.Sa ovakvim tekstom obrukao sebe i pokazao svoj primitivizam .Nesposobni da se suoce sa svojom nesposobnoscu ovakvih ljude traze slabosti gde ih nema.Pa sta ce mu .Izgubila mu Cibona srammno neka se pomir s tim.

@@svasta

pre 4 godine

Pricas svasta, ali jedino istinu ne...
Medveščak je prvu titulu u hokeju osvojio 88/89... Do tada su bili rupa za punjenje...
RK Zagreb u rukometu nije bio ni do kolena Metaloplastici ili Bjelovarskom Partizanu. Imali su manje titula i od Banjaluckog Borca...
Nisu mi jasni postovi koji nemaju veze sa stvarnoscu, kao da nije moguce proveriti svaku tvrdnju u dva klika...

Slučajni posmatrač

pre 4 godine

Mega je razvojni klub. Tim pre su njihovi uspesi joŠ veĆi. Klub je napravljen da bi se u njemu igraČili kalili i oduvek je imao mlade i sjajne igraČe koji su kasnije pravili sjajne karijere. Mega ima dva igraČa koji su danas NBA zvezde; Jokic i Marijanovic. Neki klubovi ABA lige ne mogu time da se pohvale. Mega je uvek igrala dobro nikad nije bila najbolja, ali ni najgora, a uvek pri vrhu zlatne sredine. Dejan Milojevic radi odličan posao, posebno sa centrima.

Hrvatska košarka je na žalost u padu i bilo bi dobro da se dotični novinar ne hvali prošlosšću velike Cibone (a bila je stvarno velika), nego da sagleda da je jedan razvojni klub razbio Cibonu, bez obzira iz koje "Srpske selendre" je došao, bez obzira da li igraju u pink dresovima ili ne. Mega i da je igrala u nekim drugim dresovima jednako bi razmila ovu današnju Cibonu :-)! Jesno je da je novinar razočaran na neuspeh svog tima, ali to mu ne daje za pravo da omalovažava i vređa pobednika. Ta "Seljačka zadruga" je recimo uspela da igra u ABA ligi dok je hrvatska liga puna klubova iz sela (Zabok, Dubrava, Gorica,Sinj, sve gradovi ili ti kako novinar kaže sela, koji imaju 2 do 4 puta manje stanovnika od Sremske Mitrovice). Ti hrvatski klubovi najverovatnije nikad se nece naći u ABA ligi. Lično bih voleo da je više "Seljačkih zadruga" u ABA ligi, jer bi se tada više igralo sa dušom, više bi "naših" igrača napradovalo i bilo bi manje stranaca i para u ligi, što je dobro za razvoj i srpske i hrvatske košarke.

SasaNS

pre 4 godine

Partizan, Cibona (Lokomotiva), Jugoplastika (Pop84, Split), Olimpija, Bosna, Zadar. To su veliki klubovi sa ovih prostora (o košarci pričamo).

drago

pre 4 godine

Uslijed silnih frustracija zbog Cibone covjek je odlijepio. Jos dok nije spomenuo Miska kako tako, isto ruzno gdje je sam sebe popljuvao, ali ovdje ulazi u neke ratne price.

Trab

pre 3 godine

Cibona se sama srozala i krivi ju se za propadanje hrvatske košarke. Liječili su svoje komplekse u neovisnoj Hrvatskoj oa nije se moglo dogoditi niti da izgube nebitnu utakmicu. Otimali igrače klubovima i plaćali koliko su htjeli ispod tržišne cijene. Uništili sjajne male klubove iz Zagreba. Premda im pomoć nije trebala, sve su im suci dopuštali. Nemalo se ljudi u Hrvatskoj naslađivalo Ciboninom porazu Kecmanovom tricom i potom Ciboninom pozivanju na pravila koja su toliko puta pogazili. Ne znam zašto kod Srba slavlje kad su dobili Hrvatsku onda Đorđevićevom tricom. Hrvatski sastav tada je bila jedna četvrtorazredna momčad čiji realan doseg je borba za 5.mj. od 6 momčadi u skupini predfaze. Po realnoj snazi trebalo je biti +50 za SCG. Na kraju pola koša spašavanjem u kraju. Kao da nogometaši Brazila igra protiv Nepala cijelu utakmicu pa ju dobije 2:1 i radi toga čini festival sambe.
Nitko nije takao temu menadžera koje se dirnuo Zorko, premda sporednu za ovu utakmicu. Kako je s takvim pedigreom menadžer u državama gdje mu je prezimenjak i rođak omraženiji od Miloševića, Mladića i Šešelja zajedno?