Subota, 25.01.2020.

13:50

Džordan otkrio ko je najbolji evropski košarkaš ikada

Majkl Džordan, najveći košarkaš svih vremena, prisustvovao je utakmici NBA lige u Parizu između Milvokija i Šarlota, koji je u njegovom vlasništvu.

Izvor: MT

Džordan otkrio ko je najbolji evropski košarkaš ikada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

271 Komentari

Sortiraj po:

Bata

pre 3 godine

Bez ljutnje, ostrascenosti i svih drugih subjektivnosti bilo cime izazvanih.... Procitajte i jednom zauvek shvatite:
KRESIMIR COSIC

Fan klub Zorana Pajkića i Lava Kesića

pre 4 godine

Evropski u NBA verovatno Dirk, Kukoč ili Dražen, ali najbolji evropski bez dileme-Dejan Bodiroga.

djedmedjed

pre 4 godine

@dare ;
nije Kukoč SAM donio Jugoplastici nikakve trofeje ! On je predvodio tu mega - momčad ; reprezentativni dvojac centara Rađa - Savić, izvanserijski šuterski dvojac Ivanović - Perasović, vrlo dobri playmakeri Pavićević i Sretenović, te dva odlična rezervna centra Sobin i Tabak. E to ti je bio taj "jad" od momčadi bez Kukoča...Tada možda i dovoljno za naslov prvaka SFRJ

Dare

pre 4 godine

Slazem se s Jordanom. Kukoč je malu Splitsku Jugoplastiku sam na svojim leđima tri puta zaredom ('89,'90,'91.) doveo do vrha Evrope. Znaci stigao je u Cikago kao trostruki sampion Evrope. Ni jednom drugom evropskom NBA igracu to nikad nije poslo za rukom. Pametnom dosta.

Mange

pre 4 godine

Oni koji su bili prisutni tvrde da je rekao "Birčević", a da su američki novinari prečuli da je rekao "Toni Kukoč". I, ako razmislite, ima smisla

toni kukoc

pre 4 godine

inace u cjeloj povijesti nba lige samo 2 igraca su pocela na svih pet pozicija utakmicu: jedan je magic jonhson a drugi? Pogodite?

pesadinac

pre 4 godine

Kukoc, prazan red pa ostali u poretku po volji komentatora.
Kukoc ima 3 Evropske klupske, 3 evropske reprezentativne i 3 NBA titule. U Evropi je bio neprikosnovnen kako u klupskim okvirima tako i u reprezentativnim, 5 puta Evropski igrac godine. Igrao je sve od beka do centra a bio je i intelektualno za ceo nivo iznad ostalih. U NBA je igrao onako kako se to od njega trazilo. Da je imao malo vise slobode bio bi i tamo neprikosnoven ali i ono sto je pokazao u ulozi koju je imao je vanserijski.

neko ko zna

pre 4 godine

@solfedjo

prvo nek odrzi cas basketa Micelu koji ga je sinoc oduvao i odveo svoj tim do pobede

mali je hajp samo takav, zivi bili pa videli da taj nece osvojiti nista, al uvek ce imati svoju statistiku...

zgtom

pre 4 godine

Dovoljno je reći 3 NBA prstena, 3 Prvaka Evrope sa Jugoplastikom, zlatne i srebrne medalje sa Jugom i Hrvatskom, finale OI protiv jedinog i pravog dream tima, čudo od igrača i svestranosti.

vrg

pre 4 godine

tako je,,,svaka cast i Divcu,,Drazenu,,,i svima,,svi znamo da smo na ovim prostorima imali i imamo vrhunske igrace,,,ali je jedan Toni,,,,,
(siime, 25. januar 2020 15:12)

ma kakav divac. divac poznatiji po visini i bradi u ono vreme nego po igrama.

Termodinamicar

pre 4 godine

Realno,Tesla je najveci hrvatski znanstvenik odmah iza Fausta Vrančića.
(Šaka jada, 25. januar 2020 17:43)

Sako brabonjaka niti postojite kao nacija, niti imate bilo kakvu istoriju ili kulturu.
Vasi jedini "naucnici" su bile ustase i vasi jedini predstavnici vase "tisucljetne kulture".
Jel ti malo lakse sako brabonjaka?

Termodinamicar

pre 4 godine

Bolje se pokrij ušima. Kukoč je bio klasa, svestran igrač kakav se rijetk. Stojaković šuter sjajan i ništa više. Kad se odlučivalo nigdje ga nije bilo
(sasa pg, 25. januar 2020 17:42l

Milogorsko pseto kukoc je bio drugorazredni igrac koji se je samo slepao pored Jordana i Pipena. Svaki srpski kosarkas je bio bolji od njega...

Termodinamicar

pre 4 godine

Luka Doncic je prevazisao sve Evropljane, zao mi je hrvati,srbi.
(Slovenija Sampion Evrope, 25. januar 2020 17:36l

Na tvoju zalost Doncic je Srbin, kao i ostatak boljih kosarkasa iz janezovine.
Jel ti sada malo lakse janez? Idi jodlaj...

Termodinamicar

pre 4 godine

Po cemu je doticni Petrovic bolji od Jokica, Stojakovica, Novitskog, Doncica.... Sta je taj Drazen toliko postigao u nba?
(gugl, 25. januar 2020 17:40)

Nista, a i to sta je postigao, postigao je samo zahvaljujuci tome sto mu je otac Srbin...

Dragan-Borca

pre 4 godine

Lebron drvoseca, Kukoc prosecan itd itd. Sta sve ovde covek nece procitati. Ne volim ni ja Lebrona, lik je egomanijak i nekako antipod mom nacinu gledanja kosarke kao igre. Ali reci da je drvoseca ajoj. Kukoc je igrao pored najveceg. Svi smo svedoci kako je u NBA jako tesko blistati ako igras cak i pored nekog poput Foxa koji carini loptu. A kamoli da blistas pored Dzordana koji je uzimao po 20 suteva i igrao masovne izolacije gde drugi samo statiraju. Kukoc je izabrao taj put. Mozda da je igrao za drugi klub bio bi vece ime u NBA. Pored Dzordana i Pipena tesko bi se ko naigrao. A Kukoc se dosta naigrao. Danas bi Kukoc, Drazen i Bodiroga uz savremene metode treniranja bili top 20 igraca u NBA. Mozda i jace. Drazen je poginuo bas posle najbolje sezone u NBA kada je bukvalno drugi deo sezone imao po 25 koseva prosecno od Ol Star-a na kraju preko 22 te zadnje sezone. Bodiroga nije ni isao, a Toni je igrao u super timu pored najveceg svih vremena.

Srle

pre 4 godine

Ljudi uzivajte u igri najboljeg igraca Evrope ikada. Srecni smo sto njegovo vreme tek pocinje pa cemo, daj boze zdravlja, moci jos dugo da ga pratimo. Luka Doncic!
Mora jos dosta znoja da prolije da bi stigao Dirka Nowitckog ali sa ovom njegovom poezijom od kosarke nece biti problema. Samo da bude zdrav.
Postovanje za Sabonisa, Petrovica, Kukoca i ostalih koji su igrali u drugoj eri, ali genije Doncic je za klasu bolji id svih pomenutih.

bzvz

pre 4 godine

Jos malo o Kici. U sezoni kad je Praja bio u vojsci, Kica je bio jedina zvezda u Partizanu, ostali su bili teski mediokriteti. Sta je tada radio Kica, to je bilo herojstvo za guslanje. Navijaci su se non-stop krstili, a bilo je vreme Tita, sta covek radi. A i treneri i igraci protivnickih timova, svaki tim je imao par vedeta i velikana, takodje su gledali zgranuto da li je moguce da tako neko igra. Kosevi sa pola terena, asistencije, ala Medzik, su bili normalna pojava. Mladi ne znaju, ali stariji se sigurno secaju ovo o cemu pisem. Nijedan YU kosarkas nije ni blizu nikad odigrao takvu sezonu. Niko kao Kica.

nije_miro_split

pre 4 godine

nikakve veze jeste majkel jordan najbolji ikada kakav lebron ali u isto vreme kao i kukoč igrao je peđa strojakovič koji je imao daleko najbolje brojke u tad stvarno najboljoj ligi ovo danas je smešna košarka prema onome nekad a to što je pomenuo kukoča pa bio mu suigrač valjda neče reči Dražen petrovič ili peđa a svi znamo dražen bio najbolji iz evrope ikada.oboje su bolji od toni kukoča ima jih još koji su daleko ispred kukoča koji je bio najboljhi 6.igrač čikago bulsa i ulazio je uglavnom sa klupe u trenutku kad je jordan prestao čukago je zauzimao poslednje mesto ni blizu sa kukočem i pipenom sve dok se opet nije vratio jordan i opet uzeli prsten pored jordana mnogi igrači bi bili medju najboljima jer nije postojao igrač u ligi koji je mogao držati đordana nikad nisi znao šta če učiniti čak i ako si znao on je jednostavno skočio sa zadrškom i pogodio njegove sposobnosti što se košarke tiče su bile van ljudskih mogučnosti.
(slaviša šmigič, 25. januar 2020 20:37)

koje posljednje mjesto bez Jordana? ispali su u polufinalu istoka dva puta..

djedmedjed

pre 4 godine

Dražen je bio toliko moćan da je s 18 godina gotovo sam doveo Šibenku do naslova prvaka, a sa 20 godina ga je tražila cijela jugo-liga jer se znalo da je garant za osvajanje prvenstva ! Daj mu loptu, a koševe će dati on ! Tako je i bilo i Cibona je osvojila zaredom 2 prvenstva, dva kupa, dvije lige prvaka. U njegovim zadnjim jugo-sezonama su gazili cijelu ligu, ali su padali u doigravanju jer su bili zasićeni i umorni i potcjenjivali su protivnike. Bio je prva violina Cibone, Jugoslavije i Europe ; na svim utakmicama je bio dubliran i opet je trpao i trpao.I izvodio egzibicije. Kad bi se zagrijavale momčadi u kupu prvaka ili na utakmicama repke, vidjelo bi se kako ga stranci s distance sa strahopoštovanjem promatraju kao i u nogometu Maradonu ! Jer je bio košarkaški Maradona ! Kad bi natrpao domaćina, ponekad bi mu pljeskala cijela hala, a novinari su skakali oko njega kao buhe !Tek kad je otišao u Real, tek tad su iz njegove sjene počeli izlaziti Kukoč, Divac, Rađa, Danilović i ostali. Za sve njih je bio pojam. Problemi su počeli s taštim američkim trenerima koji nisu znali kakav dragulj imaju. Nije imao prilike odmah pokazati raskoš svog talenta. Imao je i nedostatke koje je u te dvije prve sezone nadoknađivao: nabijanje mišićne mase i adaptacija na obrambene zadatke. Centri i krila koji su dolazili iz Europe su imali lakši zadatak ; igraj isto što i do sad, samo malo grublje i brže ! Razlika u kvaliteti između NBA i Europe se najviše osjetila među bekovima

kvisko

pre 4 godine

Kladim se da je bio pijan kad je davao ovu izjavu jer zaboraviti Teodosica i njegov ucinak u NBA je greska.
Tea je unistila brza zenidba pred odlazak u NBA. Covek je morao istovremeno da se dokazuje na dva fronta a priznacete da to nimalo nije jednostavno jer u oba slucaja radi se o velikim fizickim naprezanjima. Nocni umor se odrazavao na dnevne aktivnosti u klubu. Steta za NBA karijeru ali je zato snajka jos uvek pod prstenom.

ccc

pre 4 godine

Dragi srbendo sto radis u redakciji, molim te vise da iskuliras i nadjes zivot prijatelju, znam da ces ignorisati ovu poruku ali razmisli malo. Nadam se da ti je lakse kad vidis da imas puno pluseva, hoce ti to pomoci u zivotu?!, jel ti to terapija, neznam, ali opet mislim da treba da se okanes ovolikog tipkanja, povremeno ok, ali stalno, kako brate sebi ne dosadis. Ovo je poruka samo za tebe i nema potrebe da je objavljujete picke jedne. (moram da opsujem da nebi objavili u slucaju da hocete). Sve najbolje i nadam se da ce ova poruka koliko toliko dopreti do tebe, svet nece biti bolji ni losiji bice isti...pisao nepisao.A izmedju ostalog radi kako hoces to me se netice samo je mnogo providno i nije fer da imas prednost ili privilegiju samo zato sto radis na b92. Ajd zdravo.

pera

pre 4 godine

Dirk je bio najbolji u NBA od svih evropljana, ali najbolji evropljanin po meni je Dražen a odmah posle Bodiroga pa Nikos Galis. Ko je njih gledao 80ih zna o čemu pričam .

X=iks

pre 4 godine

Bilo je mnogo i ima mnogo odličnih evropskih igrača u NBA, ali su ipak oni koji su nosili i bili glavni igrači svojih franšiza najbolji. Novicki, Parker, sada Jokić i Dončić. Oni su ipak bili i ovi su sada najveće zvezde svojih franšiza tako da su ujedno i najbolji. Svi ostali su bili epizodisti u svojim ekipama ma koliko da su bili dobri igrači. (Džoni, 25. januar 2020 17:38)

Kukoc je bio najveca zvezda i Bullsa, u svojoj poslednjoj sezoni tamo (tada je bio i malte ne jedini njihov igrac, prvi u *svim* statistickim kategorijama) i nekoliko ekipa u kojima je potom igrao, ali se toga vise niko ne seca, jer je daleko vaznije ono sto je napravio dok je bio treci (na papiru sesti, samo zato jer, iz taktickih razloga, cesto nije pocinjao utakmicu u startoj petorci) igrac Bullsa. BTW, po istoj logici mozda bi cak ispalo da je bio i sesti igrac Jugoplastike - ni tamo cesto nije pocinjao u startnoj petorci.

ЖЕЦА.ШУЋУР.1976

pre 4 godine

ЛЕГЕНДО једини си који имаш право да за себе кажеш да си најбољи икада, био и остаћеш! Хвала ти за утакмице које сам на моју срећу у твоје време гледао.
Поздрав за Врчин!

Dragan-Borca

pre 4 godine

Dzejson Kid jedan od najboljih plejmejkera ikada. Tajson Cendler najbolji defanzivac NBA za 2012. godinu. Ol Star i treca postava NBA. Vise puta u najboljim prvim i drugim defanzivnim timovima NBA. Son Merion 4 puta Ol Star, 2 puta treci tim NBA. Dzejson Teri najbolji sesti igrac u NBA jedne godine. Pedja Stojakovic jedan od najboljih trojkasa u 21. veku. Ol Star, cetvrti u glasanju za MVP-ija, jednom drugi strelac lige, vise puta pobedjivao u suutiranju trojki i sta sve ne jos. Karon Batler, 2 puta Ol Star + jos par dobrih igraca poput J.J Baree u prajmu( odlican bio kao mladji), Hejvuda itd. To su igraci sa kojima je Dirk uzeo titulu. Novicki je faca i jedan od najboljih evropskih igraca ikada ali je u 20 godina ogromne karijere uzeo jednu titulu sa milion preiskusnih bivsih i buducih vrhunskih igraca. U godini kada je uzeo titulu imao je 22 poena prosecno. Imao je taj neodbranjiv sut zbog hibridne visine ali era u kojoj je uzeo titulu je bila najslabija era ikada igracki i imao je mnogo dobrih igraca u timu. Ne moze se gledati samo ta jedna titula kao reper. Stariji Gasol, Kukoc, Drazen, pa i Bodiroga i Parker su u ravni sa njim, svako na svoj nacin. Posle i Pedja, Mark Gasol, Sabonis, Divac itd itd. Nije NBA titula jedino merilo. Pogotovo sa 22 poena prosecno i sa brdo onakvih prekaljenih asova u Dalasu. Danas Luka i Nikola imaju daleko slabije igrace u timu nego Novicki tada pa se bore sa najjacima u vrhu. Mislim da je jako tesko odrediti ko je stvarno najbolji.

Panac

pre 4 godine

(Trica, 25. januar 2020 19:35)

Ne znam koliko g imaš i da li si gledao ikad Dražena u živo...
1. Dirk je košarkaški školovan u USA pa nije "pravi" evropski igrač
2. Tko je iz evrope došao u NBA igrao ! prije Dražena... on je otvorio vrata drugima !!!
Došao je u "krivi" klub i nisu mu dali da igra 2g ... tek je u Netsima proigrao i da nije poginuo ( sa 28,5g ) ... otišao bi u Houston i bio prvak NBA i pozvan u all star !!!

nisam vec poslao ovaj komentar!

pre 4 godine

Kica je bio najgenijalniji igrac, tu ne pomaze nikakva statistika. Covek je imao hiper kosarkaski mozak, bio je krhke gradje i samo solidne tehnike. Ali, njegovo razumevanje kosarke je bilo neverovatno i da su tada postojale trojke, davao bi po 50 koseva po utakmici, a imao je tako pametne asistencije da je i od najglupljih i netalentovanih kosarkasa pravio zvezde. (bzvz, 25. januar 2020 17:43)

Te glupe i netalentovane mogao je naci jedino u Partizanu, ali, nisam primetio da je tamo nekog napravio zvezdom. Nisi valjda mislio na Praju!??? Ah, da,,, "samo solidne tehnike"??? A ako je do inteligencije, tu je, u reprezentaciji, ipak, Cosic bio N.1, svi ce se sloziti, slozio bi se i Kica. Sto, naravno, ne umanjuje njegovu kosarkasku inteligenciju, koja je Partizanu donela bar jednu titulu: odlucujuca utakmica protiv Jugoplastike, pola kosa razlike 2 sekunde pre kraja, Jugooplastika ide u kontranapad, istrcavaju Solman i Macura, a prati ih jedino Kica, izmedju njih. Loptu ima Solman, koji, valjda, u zivotu nije promasio slobodno bacanje. Kica faulira - Macuru. Macura (naravno) masi oba i Partizan je prvak. Dobro, danas je to rutina, danas bi, verovatno, svako tako postupio. Danas se protivnici analiziraju, priprema se utakmica, treniraju se takve stvari... Medjutim, u ono vreme to je bilo otkrice, otkrice do kog je on dosao u delicu sekunde, bas onda kad je trebalo.

vojin stefanovic

pre 4 godine

Jordan je jedan i jedini. Neko napisa da je njegova igra bila poezija, a ja bih dodao da nije samo to. Čovek je nosio ceo tim, rušio je zakone fizike. Čikago je s njim a bez Pipena, Kukoča, Cartwrighta, Rodmana zajedno, mogao da bude šampion, ali bez njega nikako.
A što se tiče Evrope ubedljivo najbolji košarkaš je Arvidas Sabonis i verovatno da nije imao problem sa kolenima bi bio odmah iza Jordana. Jedini koji mu mogu prići su Jokić i Dončić.

Aleks

pre 4 godine

Jedini sa ovih prostora (ex Yu) koji je uspeo da izbori mesto u prvoj NBA petorci je Jokic.
Svaka cast Kukocu, Divcu, Pedji i ostalim, ali Jokara ih je vec sada presisao. Nikola je vec sada igrac sa najvecim kosarkaskim IQ u istoriji lige.
Na kraju krajeva, igrac koji je najbrze stigao do tripl dabla, ne zove se ni Medzik Dzonson ni Oskar Robertson ni Rasel Vestbruk - vec Nikola Jokic.
(Jokarafanklub, 25. januar 2020 19:42)

Iako je glupo porediti različite košarkaške epohe, pod znakom pitanja je da li bi Joka mogao uopšte da igra u takvoj ligi, a kamoli da bude starter u nekom timu. Mnogi naši veliki igrači nisu mogli da igraju u NBA jer je bilo neko drugo vreme, ali to ih NE ČINI MANJE VREDNIM i ne znači da je u redu reći da je Jokić već sada bolji od svih njih. Jer NIJE, niti je to iko od momaka sa ovih prostora koji trenutno igraju.

A to to navodiš tripl dabl kao nekakav dokaz samo pokazuje kako si zagrizao mamac koji su Ameri bacili ovim novim generacijama, da se zaluđuju Vestbrukom, Hardenom i njima sličnima. Imam jedno pitanje - ako Jokić nikad ne osvoji titulu, da li će to što je najbrže postigao TD ikome biti važno sem pojedinim Srbima i Amerima koji smaraju statistikom?

Na kraju, trenutno najbolji igrač na svetu, Kavaj Lenard, sinoć je postigao svoj prvi TD. Čovek sa dva prstena, bio najbolji defanzivac lige, MVP finala itd. Jedna od retkih superzvezda koja igra čvrstu odbranu, jedini danas koji može u rečenicu s MJ. Oprosti, ali to je ipak bitnije od TD.

bmiles

pre 4 godine

Uz postovanje svih a i "naseg Boga" Bodiroga,Dzordan govori o Evropskim kosarkasima koji su igrali u NBA,nazalost on nije.
Da je ostao ziv,Drazen bi bio najbolji.Novicki,Sabonis,Marculjonis,Cosic,Divac,braca Gasol,...ostavili su traga. Zaboravlja se Parker koji je sa Sparsima osvojio takodje vise puta prsten.Zasto je Majkl izabrao Tonija prosta je racunica,najvise osvojenih prstenova.igrac koji je mogao igrati sve pozicije u timu izuzev visokog centra.Pa je njegova matematika tana i vezi njega od domacih a Kukoca kao najboljeg od Evropskih igraca -zbog osvojenih sampionata!
Kosarka kad je Majkl igrao, igrala se izvanredna odbrana,ovo sada je "igra sutera"ili uhvati i skoci i sutiraj to ce vam potvrditii svi treneri Majklovog vremena perioda!Pored toga konstantnost u igri Dzordana je nevidjena,dok kod Lebrona ima utakmica kad potpuno zakaze - zato je MJ najbolji!
Sto se tice Lebrona,stoji da je najbolji u ovoj eri,mi stariji pamtimo Dr Djeja,(od koga su svi ucili),Cemberlena nenadmasnog centra i kos getera,Alsidnora(Dzabar),Medzika,Leri Brda,Drekslera,Pistol Pita Maravica,Barklija,Olavujdjana,Stoktona,Nesa,"postara Melouna",Vebera, Tomasa,Ajversona,Barklija...spisak dugacak da bi stao u ovaj komentar. Ispada da u ovoj"atomskoj kosarci" se slika svodi samo na Le Brona ali Kobi i Sak su daleko ispred njega.Durant,Keri,Doncic,Leonard,Harden,Lilard ........ nadolaze a i nas Jokic.Medjutim,kako svako vreme nosi svoje breme,tesko je za poredjenje!Slicno je u ostalim sportovima.

Banjaluka

pre 4 godine

Lebronu je dovoljno sto ga stavljaju u kontekst sa Majklom ne treba mu nista drugo. Sto se tice najboljeg evropljanina u NBA moje misljenje je da je to Dirk. Ali ako to kaze Majkl, vjerovatno covjek zna bolje od nas.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nikakve veze jeste majkel jordan najbolji ikada kakav lebron ali u isto vreme kao i kukoč igrao je peđa strojakovič koji je imao daleko najbolje brojke u tad stvarno najboljoj ligi ovo danas je smešna košarka prema onome nekad a to što je pomenuo kukoča pa bio mu suigrač valjda neče reči Dražen petrovič ili peđa a svi znamo dražen bio najbolji iz evrope ikada.oboje su bolji od toni kukoča ima jih još koji su daleko ispred kukoča koji je bio najboljhi 6.igrač čikago bulsa i ulazio je uglavnom sa klupe u trenutku kad je jordan prestao čukago je zauzimao poslednje mesto ni blizu sa kukočem i pipenom sve dok se opet nije vratio jordan i opet uzeli prsten pored jordana mnogi igrači bi bili medju najboljima jer nije postojao igrač u ligi koji je mogao držati đordana nikad nisi znao šta če učiniti čak i ako si znao on je jednostavno skočio sa zadrškom i pogodio njegove sposobnosti što se košarke tiče su bile van ljudskih mogučnosti.

slaviša šmigič

pre 4 godine

još uveg bogi u sakramentu dečko cepa mrežice mvp,mvp jel tako beše na prvenstvu a sada neznaju šta je pobeda statistika užas,ko što reče ovde neko pa bolje i mileta lisica.

Mire

pre 4 godine

Pa valjda se gleda u karijera, ne mozes nekog ko je tek u kratkom periodu odličan staviti u kategoriju svih vremena. Stoga pustite Jokića i Dončića. Novicki je taj, Sabonis, Kukoč, Dražen, Stojaković, Marčuljonis.
Danas na desetine stranaca dolazi u NBA a ovi su im otvarali vrata

steva

pre 4 godine

Ne znam , ima tu par gradacija ...ono sta se gleda kad se donosi odluka da izaberes najboljeg .
Npr. Ko je sta sta osvojio u Evropi ili u NBA , kakav trag si ostavio u Evropi i NBA...pa bi mogla da se ukalkulise i prica o uspesima sa reprezentacijom itd.
Ne bi ja sad dublje analizirao sve te stavke , izjasnio bi se prosto , laicki...
Dakle , bez pristrasnosti (Srbin sam) Drazen Petrovic ...i tu tacka kao vrata . Imao je problem u Portlandu gde je procardao neko vreme pre nego sto je bio trejdovan u Netse ...a tamo je dobio sansu i tamo je za par godina pokazo da je chudo od igraca .(drugo je to vreme bilo , pretesko za igrace koji su u NBA dolazili i Evrope)
I , onda ta nesreca i prerana smrt , 28 godina je imao .
Da nije bilo te nesrece , da je bio zdrav u narednih 5 godina , recimo do 33 -ce ... bio bi to cirkus Kolorado , dominacija .
Jordan je malcice pristrasan , Kukoc mu je bio saigrac. Nije sporno da je Kuki bio veliki igrac , naravno da jeste , ali sto se tice NBA , najbolji "6" igrac . Ovaj , Drazen , to nikad i nige nije bio ...2-3-4 ili 6 igrac ...on je uvek bio PRVI i to bi se desilo da nije poginuo , bio prva zvezda svoje ekipe .

Djuka

pre 4 godine

Iskreno mislim da bi onaj Drim tim koji je nastupao '92 bez problema pobedio bilo koji najbolji tim koji sada nastupa.
(Mihajlo, 25. januar 2020 19:37)

taj tim iz '92 bi puko bar 40 razlike

Cinique

pre 4 godine

Ми знамо ко је најбољи свих времена,а то је Кићановић!
(Весо, 25. januar 2020 19:20)

Dražen, ali Dalipagić je najbolji evropski igrač svih vremena i jedan od najvećih svetskih. Kićanović je bio samo najbolji u Partizanu u isto to vreme.

polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek

pre 4 godine

@che -moj nick je u cast tvog ljubimca. Hajde demantuj nesto iz mog g konentara. Ne mozes, jer je sve istina. Kazes da he Drazen bio "vodja te generacije" YU reprezentacije. Nije. On nije bio ni njihova generacija (Kukoc, Radja, Divac, Paspalj...). Bio vodja tima dok ta generacija nije sazrela. Bio je 5. na EP '83. 7. na EP '85. uzeo bronzu na OI '84 i SP '86. Sa generacijom iz Bormija je uzeo bronzu na EP '87 (ovi tek usli u reprezentaciju) srebro na OI '88. i zlato na EP '89 i SP '90. Samo sto je od tog SP u Argentini svima bilo jasno da je vodja Kukoc . Naravno, najbolji je bio '89. u svojoj kuci, u maniru "velikih" igraca. I uvek je bio najgori odbrambeni igrac, gdegod da je igrao, u Evropi, NBA ili reprezentaciji. E sad, moze li jedna polu-ameba da se napregne, proba da shvati sve ovo eventualno demantuje sve ovo? Evo, nudim tih 5 evra koje si spomenuo...
@City Slicker po nadimku vidim da si old-timer i da si vrv gledao Drazena kao i ja. Samo, plasim se da si ostao na nivou njegovog driblinga kroz noge koji je u to vreme bio SF u Evropi. Lepo Ameri kazu - there is no worse lane than memory lane. Kao sto rekoh, jedini argument koji vam ostaje je umetnicki dojam... Mislim da si mnogo mator za mitove i teorije zavere - Drazena nisu pustili da igra 2 godine, a samo godinu dana po njegovom dolasku Divac je startni centar u LA Lakers-ima? Nije igrao jer tom Drexler-u pertle nije mogao da veze. A to sto smes da ga stavis u istu recenivu sa MJ-om, samo pokazuje stepen tvog nepoznavanja kosarke, od kojeg je samo veci stepen tvoje nepismenosti. Ne postoje prednja i zadnja sezona, samo prva i poslednja. A ni u toj poslednjoj, iako je imao 22 poena po mecu, nije bio All star. Ali je zato bio "veliki"Detlef Schrepmf, Evropljanin, takodjer.

123

pre 4 godine

Da li vi stvarno mislite da je moguce Kukoca uporediti sa Novickim? Sestog igraca tima i igraca, legendu NBA, igraca prvog tima bez koga tim nije mogao da se zamisli i koji je trpao koseve u svakoj utakmici u timu gde nije bio Pipen i da ne nabrajam ko jos?? Pustite vi Majkla, Kukoc je igrao sa njim u Cikagu..Normalna je njegova izjava. Ali je realnost nesto drugo..Daleko od toga da je Kukoc los igraca ali uporediti ga sa Novickim je ko nebo i zemlja..Na kraju ko je legenda u NBA?

There can be the only one

pre 4 godine

Dzordan je najbolji. Da se nije glupirao i prekidao karijeru imao bi najjacu statistiku svih vremena.
(NR, 25. januar 2020 18:08)

Šta pričaš bre, karijeru je prekinuo kad su mu ubili oca i on je čovek, a ne mašina.
Vratio se kad treba i opet pokazao ko je tata.
Ostatak ekipe je imao priliku da pokaže koliko vredi bez njega i svi znamo kako je to završilo.

Malobrojni

pre 4 godine

Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.
(Alex, 25. januar 2020 16:52)

Vidi se da se razumeš u košarku ko Marica u džojstik.
Upravo tu atomsku košarku je i patentirao Džordan tokom 90-ih, a ostali je prihvatili.
O tome kakva se odbrana igra sada, a kakva onda, dovoljno je da pogledaš faulove koji se sviraju Hardenu kada u doskoku zakači protivnikovu nogu i dobije tri bacanja.
Za razliku od Džordana, koga su krvavog iznosili sa parketa, ali on se opet vraćao i bio višestruki MVP defanzivac lige, što mnogi ne znaju.
O tehničkoj potkovanosti igrača samo nemoj da mi pričaš, jer onda treba pošteno reći da je napredovala i medicina, ishrana, način treninga itd.
Ali njegovu igru, koja se graničila sa poezijom, to ne može nikakava tehnologija da stvori, taj osećaj da on klizi po terenu, a protivnici deluju kao usporeni film, to se ne uči, sa tim se rodiš.
On je u košarci imao mentalnu snagu kao Novak u tenisu i svako poređenje sa onim drvosečom i luzerom Lebronom je obično pomodarstvo, jer svako vreme mora da ima svoje heroje, makar i na silu.
Ako još uvek ne znaš ko je GOAT, pitaj Lebrona koji broj je stavio na leđa čim je došao u NBA i kašće ti se samo.

Trica

pre 4 godine

Drazen u NBA,prosecno ispod 15 poena,covek bek u cijim je rukama cesto lopta a ispod 3 asistencije.Smesno ga je stavlajti ispred Dirka,Gasola,Parkera,Stojakovica...koji su igrali godinama na visokom nivou,dol je Drazen imao jednu jedinu dobru sezonu u celoj NBA karijeri.Pricamo o najboljem Evropljaninu u NBA,a ne najboljem Evropljaninu u Evropi.Uporedite ono sto je Stojakovic uradio u NBA sa onim sto je Drazen,sve uporedite,statistiku,rezultate,koliko odlicnih sezona i slicno.U svemu je bolji Stojakovic.Jedan jedini parametar nije ma strani Petrovica.Uz sve to, Stojakovic kao krilo je imao i vise asistencija od Drazena.

Iskusni posmatrač

pre 4 godine

Srbin sam i navijač Partizana trenirao sam košarku ako to daje neku težinu mom izboru i moje skromno mišljenje je da nije bilo saobraćajke Dražen bi bio i u NBA jedan od najboljih a u Evropi je sigurno najbolji svih vremena.

Jokarafanklub

pre 4 godine

@ croata
Jedini sa ovih prostora (ex Yu) koji je uspeo da izbori mesto u prvoj NBA petorci je Jokic.
Svaka cast Kukocu, Divcu, Pedji i ostalim, ali Jokara ih je vec sada presisao. Nikola je vec sada igrac sa najvecim kosarkaskim IQ u istoriji lige.
Na kraju krajeva, igrac koji je najbrze stigao do tripl dabla, ne zove se ni Medzik Dzonson ni Oskar Robertson ni Rasel Vestbruk - vec Nikola Jokic.

Che

pre 4 godine

Mr.Bojangles@ Fala covik. Da, on je u pitanju. Jednostavno se nisam moga sitit a nije mi se dalo ic provjeravat na internet. Zivija

Više od igre

pre 4 godine

Ovde 80 % komentatora zapravo i nije gledalo MJ dok je igrao ali se svi slažu da je najbolji svih vremena. MJ jeste zaista bio dobar košarkaš ali pored Pipena,Rodmana,Kukoča,Kera,Longa itd. i nije bilo teško da bude najbolji(Sch.., 25. januar 2020 18:37)

Kao neko ko je gledao Džordana u njegovom prajmu, čitao sam dovde i dalje nije bilo potrebe.
Dakle, kakva majstorka zamena teza, umesto da kažeš da bez Džordana niko od tih igrača nije osvojio ništa, a bili su u prilici, ti obrćeš i kažeš ovakvu monumentalnu glupost.
Samo onaj ko je zlonameran može da tvrdi ovakve stvari, a pritom zaboravljaš čitavu njegovu karijeru i pojednični kvalitet koji je pokazivao od koledža pa sve do dana u Wizardsima, kada je praktično kao penzioner i dalje znao da ubaci po 40-50 poena protivničkim ekipama.
Ovako suptilno unižavanje Džordana u korist bilo koga pa i Lebrona, odavno nisam pročitao i mislim da bi lično trebalo da te bude sramota napisanog.
Zaboravio si da napišeš u kakav raspali tim je došao i od njega napravio šampionski, sa samo jednim all star igračem u celoj karijeri.
Misliš da Majkl nije mogao da ode posle par godina u Boston ili Lejkerse i da laganica osvaja titule.
Kad su ga pitali zašto nije, rekao je - Ja nisam došao u NBA da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
MJ je individualno najkompletniji igrač koga je ova planeta videla, a ti se i dalje zanosi luzerima u današnjoj cirkus ligi.

stefan

pre 4 godine

Vinse karteru... Gubis vreme sa botovima i neznalicama...nisu oni ovde da nauce nego da se prave pametni... Pusti decu instagramce.. Ne znaju oni sta je zivot a kamoli kosarka... Od skrolovanja se niko nije ni obrazovao ni obogatio

croata

pre 4 godine

6
Dejan Bodiroga
(mag, 25. januar 2020 15:21)

Hahaha... nije mi jasno kakva vam je to satisfakcija da subjektivno birate, ako ostatak sveta vidi stvari skroz drugacije :)
(djole, 25. januar 2020 18:02)

Ne razumijem smijeh, nije puno pogrijesio, bodiroga je uz bok 5 najboljih evropljana bar u zadnjih 35 godina. Drazen, sabonis, kukoc, divac, galis, bodiroga i nowitzki. To sto nije igrao u nba ne mijenja ama bas nista. Igracina. Danasnju sprdacinu od nba gdje kolo vode nepotvrdjeni likovi poput doncica kojem se od starta podredjuje cijeli klub stvarajuci umjetnog superstara, a da nicim to nije zavrijedio ili jos gore jokica kog u ozbiljnoj kosarci deda scola oducava od kosarke, njih je neumjesno i komentirati. Mozda jos stariji gasol i parker mogu uci medju 10.
A jordana treba pozorno slusati i dok govori o sisanju trave, a kamo li o kosarci. Takvo priznanje iz usta Najveceg je velika satisfakcija hrvatskoj kosarci, a i bivsoj drzavi, riznici najvecih neamerickih kosarkasa

mate

pre 4 godine

naravno da je za jordana najbolji- recimo savjetova bi vas da pogledate sedmu utakmicu u finalu istoka sa indianom.. Kukoc (i steve kerr) su spasili bullse.. pa tonijeve igre 1996 u finalu sa seattlom.. igracina.. meni puno bolji od Drazena..

mohikanac

pre 4 godine

Toni Kukoč je bio i ostao Majkl Džordan za Evropu.

Nikakve nacionalne ili druge budalaštine me ne interesuju. Čovek je od 1986.-1992. prosto LETEO po Evropskim dvoranama, kome nije jasno neka pogleda pogotovu mlađi koji nisu imali prilike da ga gledaju. Ubedljivo najdominantniji igrač Evrope tada.
Još samo Peđa Stojaković je u PAOK igrao od 1-4 sve pozicije na tom nivou ali to je neki drugi par cipela.

Dirk Novicki kapa dole, možda neću biti realan ali Kukoč je ipak "naš" nekako pa mi je bolji. Ove baljezgarije oko Jokića neću ni da čitam sve do 2025. i nekog prstena čemu se nadam a njemu iskreno želim.

Spree15

pre 4 godine

NBA je tada bio liga centara, da bi igrao Tony je morao da nabaci mnogo kilograma i da potpuno izbaci iz svoje igre mnogo elemenata zbog kojih je bio jedinstven kosarkas. Danas bi bio point forward sa loptom u rukama i triple doubleom u proseku, jednostavno je igrao u pogresnoj eri.
Jedan Porzingis je bio All Star, da se ne zezamo Toni je neuporedivo bolji kosarkas.

djole

pre 4 godine

Dejan Bodiroga
(mag, 25. januar 2020 15:21)

Hahaha... nije mi jasno kakva vam je to satisfakcija da subjektivno birate, ako ostatak sveta vidi stvari skroz drugacije :)

raxi

pre 4 godine

Lupa kao lonce niz stepenice. Da je Drazen igrao u Cikagu bio bi on najbolji. Da he igrai neko drugi i on bi bio najboji samo zato jer je igrao za Bulse. Ne lupaj kao otvoren orozor.
(Sokolove sportske vesti, 25. januar 2020 17:41

Kakva si ti seljacina,brate!

vince carter

pre 4 godine

@sch Jordan je uzeo 3 titule bez Kukoca,kera,longlija,Harpera,Rodmana. Prva cetvorica su dosli kao ispomoc pipenu i ostalima kada se Jordan penzionisao,sedi jedan! Pipen je draftovan i igranjem sa Jordanom na treninzima svakim danom napredovao,Bullsi su osvojili 3 prstena preko drafta. Irving je vec postao zvezda kada je Lebron dosao zajedno sa Kevin Lavom koji je bio dabl dabl masina a koji je postao spot up suter sa Lebronom. Wizards Jordan nakon 3 godine ne aktivnosti,viskom kilograma i povredjenim kolenima...bravo! I takav je drzao Wizardse na cetvrtom mestu i imao 26ppg,5,6 pre operacije kolena nakon meca sa kingsima. Phil Jakson i igraci koji su igrali protiv Jordana,kobija,lebrona su rekli ko je najbolji,tako da slusaj one koji znaju. Artest je igrao samo protiv Wizards Jordana i rekao da ga jd teze cuvati od ove dvojice,tek nakon operacije je MJ usporio.

Ramadani

pre 4 godine

A projekat drzave Srbije Bogi jel za njega cuo!Sam je igra poslednji sampionat gde smo ostvarili jedan od najgori rezultata u istoriji!Trenutno je u zimskom snu

Sch..

pre 4 godine

Ovde 80 % komentatora zapravo i nije gledalo MJ dok je igrao ali se svi slažu da je najbolji svih vremena. MJ jeste zaista bio dobar košarkaš ali pored Pipena,Rodmana,Kukoča,Kera,Longa itd. i nije bilo teško da bude najbolji zato je nakon vraćanja iz penzije i osvojenih prstenja sa bulsima u wizarde daleko bio od najbolji svih vremena . Da se razumemo ne omaložavam MJ daleko od toga ali je recimo Lebron sa daleko slabijim Klivlendom osvojio prsten i vuko ga kroz celu sezonu. Imamo tu recimo i Kobe koji po mom mišljenju recimo najbolji košarkaš kog sam gledao a gledao sam ih dosta od Jordana preko Shaq,T-Mac,Kempa,Sprivela itd. recimo negde od 95' do sada gledao MJ uživo kada je nosio na utakmici Bulsa tegove za noge 2/4 , gađao slobodna bacanja zatvorenih očiju ali gledao i Kobe kada je sam brutalno razbio ekipu i ubacio 62 p. Ovde je više stvar ko kog više voli a ova dečurlija što čula MJ je najbolji itd. oni samo to ponavljaju a nimalo svesti o njegovoj igri.

Zvonko

pre 4 godine

Sećam se da je na All Star-u jugoslovenske kosarkaške lige u Sarajevu u takmičenju zakucavanja zakucao sa linije slobodnih bacanja. Evo malopre nadjoh i na youtube... Za mene je to bilo nestvarno.Jeste malo prestupio, ali sam tada kao dečak bio fasciniran. A onda su neki rešili da je ipak bolje da srušimo onako lepu državu i da podjemo svako svojim putem odnosno svojom stranputicom...

vince carter

pre 4 godine

@aleks nakon 2004 ukida se handcheking,poeni istih igraca koji su u ligi i procenti pocinju da skacu,neki igraci sa perimetra automatski pocinju da eksplodiraju,nema vise ni defanzivne 3 sekunde,prostor se siri a od 2014-15 jos vise i bas naprotiv 80% centara ne zna da sutira a kamoli trojke,Westbruk sinoc odigra mid range game i razbi,danasnji Mvp ne ume da sutira spolja bez obzira sto uzima suteve i sto ga krene ponekad,ej bre Bird nije uzimao vise od 2 trojke u prajmu a sa zatvorenim ocima sutira bolje od 90% njih,Coleman,parkins,laimber,sabonis itd su sutirali trojke,od centara se nije trazilo da sutiraju trojke a 80tih su timovi postizali ogroman broj poena i bez trojki. Pravila su se podredila ofanzivi danas i to takvi kao ti ne mogu da shvate jer ste zaludjeni a sa obzirom da igraci igraju u raznim vremenima protiv raznih generacija tvoje recenice baci u vodu,Jordan je igrao protiv 200 igraca koji su igrali i protiv Lebrona. @RW Lebron je izabrao Drazena,izgleda da je i on ljubomoran ili ima kompleks od Dirka? :DD

misko

pre 4 godine

Manje više sve su to dobri igrači i Dirk i Toni, Sabonis,...itd,ali jedan je Dražen,eh sad igrao je premalo u NBA, da je ostao živ ko će ga znati šta bi bilo,ali ono što znam je da je Dražen priča za sebe, svi su oni igrači ali Dražen je bio IGRAČINA, vjerojatno su ovdje mlađi što komentiraju ali ovi malo stariji će potvrditi šta je Dražen bio osamdesetih i početkom devedesetih, nije se dolazilo gledati Cibonu već Dražena...ma bila je privilegija živjeti u vrijeme Dražena Petrovića...

Ostin A

pre 4 godine

Jokic je bolji od Kukoca koji je bio zadnja svirala u ekipi dok je Jokic vodja. Dzordan ovo samo rekao jer voli svoje Bulse.
(eX, 25. januar 2020 15:29)

Zadnja svirala? U tri NBA titule sa Kukočem sto je osvojio Džordan, Kukoč je bio treći strelac ekipe, da ne spominjem da je jednom bio najbolji 6. igrač lige, a u ostale 2 sezone je igrao u prvoj petorci.

Pored toga Kukoč je osvojio 3 Evrolige i još dosta toga u Jugoslaviji i reprezentaciji.

Milunka Malina

pre 4 godine

Covek ga postuje jer su bili saigraci. I sam kaze u tekstu,u prvoj recenici. Subjektivan je. I niko mu ne moze zameriti ali da je Kukoc bio uspesniji od Dirka. No way

Maks

pre 4 godine

Drumond,c.stein,nurkic,whiteside,ayton,mcgee,gobert,jedan od lopeza,howard,kapela,harell,zubac,adams,plumli,green uzima ali nema pojma,oldridz,adebayo,colins,thompson,robinson,okafor,favors,turner,deandre,alen sutiraju trojke??? Vidi se @Aleks koliko znas,ti zapravo spadas u tu manjinu koja ne zna kosarku! Znas li ti da su The Dream,Juing ili Postar bili izmisljeni suteri za sve pobrojane,znas li da su pogadjali sa svih pozicija i znas li da su mogli da pogode trojku kada je uzmu? Znas li da ne znas kosarku?

Milunka Malina

pre 4 godine

Covek ga postuje jer su bili saigraci. I sam kaze u tekstu,u prvoj recenici. Subjektivan je. I niko mu ne moze zameriti ali da je Kukoc bio uspesniji od Dirka. No way

Pegone

pre 4 godine

Jordan kao kosarkas je GOAT za mene, od evropskih igraca ima dosta sa prostora Ex-Yug od Zucka,Delibasica,Djodjevica,Petrovica,Kukoca .Da se ne zaboravi i Toni Parker :-). Naravno Novicki ili iz juzne amerike Oscar Schmidt

rajko

pre 4 godine

Toni Parker ima 4 titule u NBA i u svakoj je imao bitnu ulogu a bio je i MVP finala.Po čemu može biti Dražen ispred njega posebno što je pitanje ko je najbolji od Evropljana u NBA.Što se titula i njihovog uticaja na titule tiče prvi je Parker.Kada je u pitanju ukupna statistika prvi bi bio Novicki(broj poena,skokova itd.).U ovu grupu može upasti i Pau Gasol.Svi ostali su daleko iza.Igrači koji im se mogu pridružiti i eventualno ih preteći su Dončić,Jokić i Janis.

nenad

pre 4 godine

Dirk br1 za njim Jokic i Doncic koji ce ga prestici uskoro, Toni je bio fenomenalan i definitivno bolji od Drazena a od Drazena bolji je bio Stojakovic . Da dodam i to da je za svaki tim jedan Divac bio mnogo korisniji od Drazena .to ne znaci da je Drazen bio los- on je samo bio jednodimenzionalan

Che

pre 4 godine

Polu-igrac@ Tvoj nick sve govori o tvojoj ljudskoj velicini tj toliko si mal da samo tvoja mater zna koliko si zapravo ogorcen i jadan. Drugo vidim da nemas pojma jer taj Drazen je uzea dvi eurolige s Cibonom i radija cuda s Realom. Proglasavan za najboljeg igraca Juge, Cibone, Reala i dva puta za najboljeg igraca Europe. Upravo je on bija voda one ekipe Jugoslavije. Njegov postotak suta u Nba sve govori i danas u ovom dobu interneta je sve lako provjerit. Postotak suta mu je bija priko 50 posto a za truce priko 45 posto. Toliko je bija velik da nista nije osvojia a velicine ka Jordan, Lebrobe, Steve Nash, Payton, O'Neal, Mutombo, Bird, Miller i ostali kazu najbolji bek, najbolji suter, najbolji Europljanin. Ne govori Reggie Miller bezveze kad ga pitaju tko je najbolji suter protiv kojeg je igra a on odgovori Drazen. Ovaj ga pita a jel mozda bolji Curry u tricama, on se nasmije i kaze Drazen. A tvoje je misljenje jako bitno. Ti nisi ni polucovik, ti si mala amebica koja nema 5 eura u depu. Jado

rade

pre 4 godine

Jordan je u pravu . Ne bi pogresio ni sa Drazenom , Sabonisom ..

Jedno je najbolji evropski igrac all time i drugo je najbolji Evropljanin u NBA .

Prvi je morao da osvaja i u Evropi i u reprezentaciji drugi samo u NBA .To je ogromna razlika . Mi ne znamo kako bi Dirk izgledao u Evropi , mozda bi igrao i nista ne bi osvojio ili gubio finala. Eto , zato , je Jordan u pravu .

petarczv

pre 4 godine

MJ priča za igrace svog igrackog perioda... Inače na jednoj jordanovoj slici iz koledž dana u njegovoj sobi na faksu na zidu se može videti zastavica kk crvena zvezda!!! Za grobare koji prate kosarku od doba duleta...

Džoni

pre 4 godine

Bilo je mnogo i ima mnogo odličnih evropskih igrača u NBA, ali su ipak oni koji su nosili i bili glavni igrači svojih franšiza najbolji. Novicki, Parker, sada Jokić i Dončić. Oni su ipak bili i ovi su sada najveće zvezde svojih franšiza tako da su ujedno i najbolji. Svi ostali su bili epizodisti u svojim ekipama ma koliko da su bili dobri igrači.

Sokolove sportske vesti

pre 4 godine

Lupa kao lonce niz stepenice. Da je Drazen igrao u Cikagu bio bi on najbolji. Da he igrai neko drugi i on bi bio najboji samo zato jer je igrao za Bulse. Ne lupaj kao otvoren orozor.

nowave7

pre 4 godine

Između Kukoča i Nowitzki-og je zaista mala razlika.
Tema je generalno jako komplikovana.
Po mom skromnom mišljenju, da bi nekog proglasili najboljim igračem u nekom objektivnom smislu, nisu bitne titule, pa možda čak ni individualna priznanja.
Ima igrača koji su se specijalizovali samo za jedan određeni stil igre, dok su drugi mogli da igraju praktično sve.
I upravo tu je prednost Kukoča i Nowitzki-og, koji su prsktično mogli da igraju sve pozicije u timu, u odnosu na, recimo, Gasola, Divca, ili Stojakovića, koji su ipak bili malo više specijalizovani za određene pozicije.
Ako opet gledamo i uspehe i ulogu u timu, pa i statistiku, stvari se dodatno komplikuju, i pitanje zaista postaje ko vam se više sviđa iz bilo kog razloga.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

"Kada se radi o poređenjima, uzimam to sa dozom rezerve, to je nakraju ipak samo računica", zaključio je Džordan."

Baš tako. Kada klinci budu shvatili da je LBJ kralj statistike, a da je MJ najbolji ikada, shvatiće da je svako poređenje neumesno.

Taj utisak koji je MJ ostavljao na parketu... ta nedodirljivost, se možda nikada više neće ponoviti.

vince carter

pre 4 godine

@RW Lebron je izabrao Drazena,izgleda da je i on ljubomoran na Dirka ili danasnje momke :D @Aleks Naprotiv danas 80% centara NE sutira trojke Drumond,gobert,whiteside,kapela,harell,zubac,adams,r.lopez,mcgee,howard (iako kao i Rodman sutne neku u garbgetime) Ayton,turner i mnogi drugi,evo kako izgleda neko ko kosarku prati preko teleteksta. Brook Lopez koji sutira trojke je dupla nula za Rudy Gobera! Nekada su Bil Laimber,Sam Parkins,Derek Coleman,Sabonis itd suturali trojke a pojmasi kao ti ne mogu da razumeju da se igrala drugacija kosarka i da cak neko kao Lary Bird nije uzimao vise od 2 trojke po utakmici u svom prajmu a bio je paklen suter. S obzirom da igraci igraju u mnogim razdobljima Jordan 84-03,lebron 03-2020,carter 1998-2020,wilis 84-2007,malone 1985-04,duncan 1997-2016...svi igraju u razlicitim vremenima i adaptiraju se a vise poena pada jer su pravila podredjena ofanzivi. Cim je handcheking ukinut 2004 poeni su rasli kao i procenti istih igraca koji su bili u ligi,tako da nazalost nemas pojma o kosarci.

Миле

pre 4 godine

По ономе какву је каријеру у НБА имао: Новицки.
По ономе какав је играч био: Сабонис, па онда Ћосић, па Кићановић.

kvisko

pre 4 godine

Kladim se da je bio pijan kad je davao ovu izjavu jer zaboraviti Teodosica i njegov ucinak u NBA je greska.
Tea je unistila brza zenidba pred odlazak u NBA. Covek je morao istovremeno da se dokazuje na dva fronta a priznacete da to nimalo nije jednostavno jer u oba slucaja radi se o velikim fizickim naprezanjima. Nocni umor se odrazavao na dnevne aktivnosti u klubu. Steta za NBA karijeru ali je zato snajka jos uvek pod prstenom.

JPR24

pre 4 godine

To je njegovo mišljenje, i ne čudi me da je pomenuo saigrača iz (svoje) ere slavnih Bulsa. Ali kao i sto sam kaže, uporedjivati je prirodno, ali u suštini nema smisla, zato sto se nije igrala ista košarka. Danas centri lupaju trojke, nekad ekipe šutiraju više za tri nego za dva, šut u prvih pet sekundi napada, u eri Džordana bi centri išli na tuširanje da nisu u reketu, a sutirati više za tri nego za dva, sutirati u prvim sekundama napada, to nije bilo ni u pomisli. Toni je bio ekstra igrač, nema sumnje, ima tu njih još, ali po mom mišljenju najbolji, barem za sada, evropski kosarkas u NBA je Nowitzki, zato sto je maltene sam doveo Dalas do titule, sto niko nije očekivao pogotovo sto je Heat bio Veliki favorit. Naravno i karijera globalno se gleda, ali ipak taj podvig nije uspeo bas mnogima.

Djole Zarkovo

pre 4 godine

@Che
Kukoc jeste uz Drazena najbolji ex Yu kosarkas. Ali u Bulsima su glavni igralci bili Dzordan i Pipen. Liga je Kukoca proglasila kao sestog najboljeg igraca, nikad nije bio izabran na alstar.
Ali treba biti realen i priznati da je Novitzki najbolji evropski igrac. On je kao glavni igrac uzeo titulu, bio MVP regularnog dela i MVP finale. Bezbroj puta izabran na alstar i u All NBA tim.

kejt winslet

pre 4 godine

"svi znamo zasto" = zato sto mi je bio saigrac, a ne zato sto je zapravo najbolji.

Dirk, Pau,Mark, Toni, Pedja visestruki all star igraci, i uz to u all-nba petorkama na kraju sezone(a imamo i one koji su se nekako provukli do all stara Divac, Dragic, Vucevic)

Jokica i Luku necu ni komentarisati.



PS. Drazen je takodje ispod svih gore navedenih(kapa dole za karijeru u Evropi naravno)

Che

pre 4 godine

Djole Zarkovo@ Nije on bolji jer je uzea tri prstena. Bolji je jer je bija jedan od vaznijih igraca u Chicagovom mozaiku. Npr imam jos vhs kazetu di se igra sedma utakmica finala izmedu Chicaga i Utah Jazza. Na pocetku utakmice i predstavljanju igraca navode tri najbolja igraca svake momcadi. Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit. A ode u komentarima a i na prijasnjim vijestima Kukoca predstavljaju ka igraca koji bi povremeno usa s klupe. Samo malo realnosti i ako kazes da je odlican ne znaci da volis Hrvate. Odvoji politiku od sporta, bar provaj

Mr. Bojangles

pre 4 godine

"Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit."

Jeff Hornacek... iliti Džef Hornaček.
(Che, 25. januar 2020 17:14)

Cedo

pre 4 godine

Jordane veze ti nemas. Sad ce ti rec na ovom portalu tko je najbolji
(BenBodega, 25. januar 2020 17:20)

A sta ti radis na "OVOM" SRPSKOM portalu ????????????????????????

kaligula

pre 4 godine

Najbolji evropljanin u nba- dirk bez konkurencije.... uopste evropljanin?... nemoguce odgovoriti na ovo pitanje... sabonis,pau gasol,desetak iz bivse yu... stvar ukusa... za mene- kombo kica i moka su pomerili nas basket deceniju napred,kreso vizionar van vremena...toni je bio umetnik,drazen ubica u napadu... itd....

Građanin

pre 4 godine

Ta pitanja tipa goat su tako bezvezna da to nije normalno. Postoje eventualno najbolji u svojoj generaciji ili eri gde su mogli da se takmiče jedni protiv drugih.
Ali upoređivati neke sportiste samo po tome što im se sport isto zove, a pri tome pravila, konkurencija, okolnosti i sve ostalo nisu uporedivi. To je zaista nesvrsishodno.
A naročito su dosadni sa tim najboljim NBA evropljaninom.
A koji je goat NBA u celosti. Ima li neko od amerikanaca odgovor na to, baš da vidim?

petar-nbg

pre 4 godine

Svi si dobri koji su pobrojani, sli ako pričamo o evropskim igračima čini mi se da je zaboravljen Gasol koji je ostavio trag i u Evropi, NBA i u reprezentaciji. Svakako po meni je Kukoč jedan od najboljih ako ne i najbolji evropski igrač, ali sve su to nijanse u pitanju i subjektivnio mišljenje.

n6

pre 4 godine

MJ priča za igrace svog igrackog perioda... Inače na jednoj jordanovoj slici iz koledž dana u njegovoj sobi na faksu na zidu se može videti zastavica kk crvena zvezda!!! Za grobare koji prate kosarku od doba duleta...
(petarczv, 25. januar 2020 17:11)

zna taj mnogo više no što ti misliš

Bojan

pre 4 godine

Ma Kukoc je bio odličan igrac, ali uglavnom šesti igrac Bulsa. Dzordan, da je igrao sa bilo kojim drugim evropljaninom tako dugo, rekao bi da je taj najbolji evropljanin u NBA. Realno gledano, Novicki a i Gasol su ostavili veći trag od njega u NBA jer su bili zvezde svojih timova i osvajali titule sa njima. Kukoc je zasluzan za titule Bulsa koliko i Ron Harper.

Staka Zulu

pre 4 godine

Bato Doncic bolji I od tebe MJ
(Monika Seles, 25. januar 2020 16:56)

Ovo je vrlo blizu istine. Potrebno je samo da prođe još nekoliko godina, a Luka da igra na ovom nivou. Ono što će mu sigurno u toj računici biti potrebno - su trofeji. Bez toga džaba mu je i da kroz celu karijeru beleži u proseku tripl-dabl.
Ono što Luka pokazuje sa 20 godina to još nikada niti jedan košarkaš nije radio, bez obzira odakle dolazi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ne znam sta je zalosnije, botine koje pisu ovakve bljuvotine ili njihovi plusicari.LeBron ne bi imao sta da trazi u "ono vreme"? LeBron bi igrao na istom nivou tada kao sto igra i sada. Mozak, snaga, brzina, eksplozivnost. To se ne moze zaustaviti ni u jednoj eri.A religija po kojoj su se ranije igrale jace odbrane je presmesna. Danas se igra najbolja kosarka ikada. Bolji su napadaci, tehnicki potkovaniji, snaznije odbrane, bolji skauting, koji 90'tih nike postojao. Daje se sada vise poena iz prostog razloga sto su napadaci daleko savrseniji. Npr koji centar je ranije mogao da pogadja za 3? Danas 80% centara u NBA to radi.Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.
(Alex, 25. januar 2020 16:52)
Prvo nisi rođen u ono vreme da bi komentarisao košarku tog vremena.Voleo bih da vidim Lebrona da se zaleti kao “kljuse” a da ga u reketu čeka jedan Hakim ili Meloun..I još krš takvih centara...Znaš li “sine” gde bi bio katapultiran?!Na obližnji parking....

sasa pg

pre 4 godine

@Bolje

Bolje se pokrij ušima. Kukoč je bio klasa, svestran igrač kakav se rijetk. Stojaković šuter sjajan i ništa više. Kad se odlučivalo nigdje ga nije bilo

aco

pre 4 godine

За сад Новицки. Из њега следе - Гасол, Паркер, Стојаковић... Остали нису ни приближно оставили траг као поменути. Јанис од актуелних, Јокић и Дончић (вероватно ће он постати најбољи Европљанин икад), мада о њима треба судити кад заврше каријере.

Bocko

pre 4 godine

Toni je mogao sve sto i Drazen. Da zatrpa protivnika kosevima. Ali imao je bolju viziju igre, o odbrani da i ne govorimo. Neko kaze u cemu je Kukoc bolji od Divca? Samo u dve stvari. Napadu i odbrani, da ne pominjemo ekipne individualne trofeje.

kejt winslet

pre 4 godine

A videli smo koliko se Dzordan razume u procenu talenta... Kao GM je omanuo svaki draft... Nije jos ni jednog dobrog igraca draftovao a imao je visoke pikove.

Sve

pre 4 godine

Ukupno kad se uzme Novicki je bez premca , covek tim .Ona njegova partija u finalu protiv nikad jaceg Majamija .Ceo taj put do finala kad je izbacio i mocne Lejkerse .Pritom i cela njegova karijera me dovode do tog zakljucka .Pa cak je donosio i Nemcima medalje , u konkurrnciji mnogo boljih reprezentacija .Sada Nemci koji imaju o par Nba igraca i opet nista posebno ne mogu da urade .

Rudničanin

pre 4 godine

Primećujem da se javljaju komentatori koji pišu dalmatinskim dijalektom a nisu Miro. Mora san se i ja priklonit. Jesan furešt al parlam. Po meni Dražen je bija najbolji.

Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed

pre 4 godine

Djole Zarkovo@ Nije on bolji jer je uzea tri prstena. Bolji je jer je bija jedan od vaznijih igraca u Chicagovom mozaiku. Npr imam jos vhs kazetu di se igra sedma utakmica finala izmedu Chicaga i Utah Jazza. Na pocetku utakmice i predstavljanju igraca navode tri najbolja igraca svake momcadi. Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit. A ode u komentarima a i na prijasnjim vijestima Kukoca predstavljaju ka igraca koji bi povremeno usa s klupe. Samo malo realnosti i ako kazes da je odlican ne znaci da volis Hrvate. Odvoji politiku od sporta, bar provaj
(Che, 25. januar 2020 17:14)
Sve je tačno osim da su Chicago i Utah ikad igrali finale u 7...

sitno

pre 4 godine

Свака част Кукочу и Новицком, али најбољи играч свим времена у кошарци је ДРАЖЕН ПЕТРОВИЋ.

Магију какву је имао Дражен, није имао ни Џордан, тако да је Дражен Светски број 1. Дражен је "мађионичар", а Џордана могу да сврстан у "атлетичаре".

bzvz

pre 4 godine

Kica je bio najgenijalniji igrac, tu ne pomaze nikakva statistika. Covek je imao hiper kosarkaski mozak, bio je krhke gradje i samo solidne tehnike. Ali, njegovo razumevanje kosarke je bilo neverovatno i da su tada postojale trojke, davao bi po 50 koseva po utakmici, a imao je tako pametne asistencije da je i od najglupljih i netalentovanih kosarkasa pravio zvezde. Cudo jedno. Svaka cast Novickom, Drazenu, Srempfu i Kukocu, ali Kica je bio nesto posebno.

polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek

pre 4 godine

Uvek me slatko nasmeju ovi idolopoklonici Drazena Petrovica... kao ne moze da se ospori, a onda kad uporede brojke, onda su argumenti nostalgija i umetnicki dojam.
Kukoc je do 29. (toliko je imao/punio Drazen poginuo) osvojio vise titula i individualnih priznanja i u SFRJ, i u Evropi a o NBA da ne pricamo, smesno je. A sto se umetnickog dojma tice, Petrovic je bio 0 u odbrani, pa o njemu mozemo samo da pricamo kao jednom od najboljih napadaca iz Evrope, a ne igraca. Ili, ako im se vise svidja, polu-igraca.

Ti vas nam nesto o kosarci!?

pre 4 godine

E 'nas sta, Jordane, da ti ne bi Duska Dugouska rasturili bi te oni vazemaljci, traljava, zato ticu!
Da te je bar napipao Boza Pub da ti odere gace na pokeru...

City Slicker

pre 4 godine

@Uvek me slatko nasmeju ovi idolopoklonici Drazena Petrovica... (polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek, 25. januar 2020 16:11) Ne znaš čemu pričaš čoveče, treba da te je sramota. Draženu u prvim godinama u NBA, NISU DOZVOLJAVALI da igra. Da li to ovi hejteri mogu konačno da shvate? Prosto, nije bilo prihvatljivo da dođe beli bek iz Evrope i deli lekcije MJ, Dreksleru i ostalima. Na kraju su međutim uvideli ko je i kakav je Dražen, u za njega na žalost zadnjoj sezoni. Ta Draženova zadnja sezona u Netsima je i otvorila vrata svim igračima koji su posle dolazili iz ostatka sveta, pa smo zato imali i Tonija, Dirka, Manua, Peđu i danas Dončića...

Djole Zarkovo

pre 4 godine

Kukoc najbolji iskljucivo zbog toga sto je uzeo tri titule? Primera radi, Slovenci Udrih i Vujacic, koji su uzeli svako po dve titule, bolji su onda od Stojakovica i Divca koji imaju jednu odnosno nula titula?

kusavi

pre 4 godine

Statistički gledano je odprilike tako, sve su to vrhunski igrači što nabrajate. Ali moje misljenje kao gledaoca bez da brojim medalje, titule, trajanje karijere je da je Drazen broj 1 , drug tito, jedan jedini neponovljivi, isto kao i Pixi u fudbalu.

reinkarnacija

pre 4 godine

Luka Doncic je vec sada sa tek 19 godina najbolji evropski kosarkas ikada. Mozemo samo zamisliti sta ce tek da bude u budućnosti. Takodje niko ne pominje Janisa Adetokumba, MVP od prosle godine. Pa covek je Grk.

Bolje

pre 4 godine

Toni Kukoč bolji od Peđe Stojakovića ili Novickog? Hahaha. Pa jeli ga neko od tih novinara pitao da li se on možda šali? Toni Kukoč uopšte nije bio ni starter. Za one koji se ne sjećaju Scoti Pipen je igrao na toj poziciji, Kukoč mu bio zamjena

Klaus

pre 4 godine

@ex A Jokic bi bio prvi igrac Bullsa pored Jordana i Pipena??? Hahaha! Jokic je draftovan u omladinsku ekipu i postao njen lider,nije draftovan u Wariorse sa Karijem i Durantom!

kiam

pre 4 godine

Da pogađam bez čitanja...
-Rek’o je Toni Kukoč?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:10)

Logicno kad je jos sinoc izasla vest u svim novinama da je ovo reko sto bi citao 5x hahahah

Bole

pre 4 godine

Zanimljivo kako najbolji NBA igrači stalno vrte tri imena kad su najbolji evropljani u pitanju.
Dražen, Toni i Dirk.
S druge strane, komentatori ovog portala vrte neka druga imena. Očigledno je da Jordan, O'Neal, Barkley, Miller, James i ostali pod hitno trebaju početi čitati komentare na ovom portalu, kako bi nešto naučili...
(Dr. Bero, 25. januar 2020 16:03)

Nadam se da razumes da svako ima pravo na svoje misljenje i ne mora se nuzno slagati za gore imenovanima.

Alex

pre 4 godine

Džordana često upoređuju sa Lebronom Džejmsom...” 
-Hahahahahaha pa Lebron Džordanu ni patike na trening ne bi nosio u ono vreme ahahahahahahahahqhahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:17)

Ne znam sta je zalosnije, botine koje pisu ovakve bljuvotine ili njihovi plusicari.

LeBron ne bi imao sta da trazi u "ono vreme"? LeBron bi igrao na istom nivou tada kao sto igra i sada. Mozak, snaga, brzina, eksplozivnost. To se ne moze zaustaviti ni u jednoj eri.

A religija po kojoj su se ranije igrale jace odbrane je presmesna. Danas se igra najbolja kosarka ikada. Bolji su napadaci, tehnicki potkovaniji, snaznije odbrane, bolji skauting, koji 90'tih nike postojao. Daje se sada vise poena iz prostog razloga sto su napadaci daleko savrseniji. Npr koji centar je ranije mogao da pogadja za 3? Danas 80% centara u NBA to radi.

Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.

Dr. Bero

pre 4 godine

Zanimljivo kako najbolji NBA igrači stalno vrte tri imena kad su najbolji evropljani u pitanju.
Dražen, Toni i Dirk.
S druge strane, komentatori ovog portala vrte neka druga imena. Očigledno je da Jordan, O'Neal, Barkley, Miller, James i ostali pod hitno trebaju početi čitati komentare na ovom portalu, kako bi nešto naučili...

K9

pre 4 godine

Прво, о томе може да расправља само онај ко их је све гледао.
Ја се не сећам Киће, Моке, Праје и Ћосе. Али оно даље одлично памтим.
Ј...га, јесте Кукоч.
Онда Дражен.
Па Бодирога.
Затим сви остали.

Maki

pre 4 godine

Drazen je bio I ostao kult jedne nacije koja je jednom postojala. Toni je u toj bivsoj drzavi je bio u najboljem slucaju cetrvrti ili peti igrac iz te generacije kao sto je bio i u Bulls

Che

pre 4 godine

Bole@ Naravno i slazem se s tobom ali kad Jordan koji je najbolji svih vrimena a i ostali velikani Nba konstanto spominju ova tri imena onda nema tvog ili mog misljenja. Novak je top 3 tenisaca svih vrimena i dodem ja i kazem i ode napisem je odlican je ali meni je Marat Safin bolji. To su nista vise nego kompleksi

Sibir Novosibirsk

pre 4 godine

Evo još jedne legende koja ne spominje Stojakovića, avaj... Kakva neznalica je ovaj Michael...
Legenda kaže da Peja još stoji na kraju terena i čeka da mu netko doda loptu...

Kkk

pre 4 godine

Zavisi koje parametare gledamo, ako gledamo statistiku onda Novickom i Parkeru ne može niko prići a ako se gledaju neke druge stvari poput graciozne igre, atraktivnosti, inteligencije, onda je izbor subjektivan i maltene ima desetak evropskih igrača koji mogu poneti taj epitet najboljeg.

šef

pre 4 godine

Ako gledamo celu karijeru onda je je Dirk Novitzki broj 1
A da je Dražen danas živ sigurno bi on bio broj jedan, pored njega među top 5 Sabonis, Kukoč, Toni Parker, Vlade Divac,Peđa Stojakovic...

čemu?

pre 4 godine

Evo prilike da se povede rasprava da li je bolja Zvezda ili Partizan, Guduric ili Bogdanovic i da li je Doncic Srbin ili ne.
(Roki, 25. januar 2020 15:25)

Bar za prve dve stavke se zasigurno zna, pa nije potrebna polemika. Samo pogledaš broj trofeja u bilo kom takmičenju medjusobni skor. A Bogdan i Gudura kao BMW i Wartburg karavan.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

-“Džordana često upoređuju sa Lebronom Džejmsom...”
-Hahahahahaha pa Lebron Džordanu ni patike na trening ne bi nosio u ono vreme ahahahahahahahahqhahahah

Nenad

pre 4 godine

Naravno da je to veliki Dirk Novitzki koj je doveo Dalasa do titule protiv super ekipe Lebrona, Vejda i Bosa. Covek je bio nezaustavljiv i nijedan evropljanin nije nikada dostigo taj nivo dominacije.

Vudu

pre 4 godine

Realno je Dirk najbolji. To sto je Dirk uradio 2011 je nesto slicno Olajdzuvonu 1995. Mada svi zaboravljaju Stojakovica, steta sto je imao veliki problem sa povredama, a jos veca steta sto onda ne uzese prsten protiv Lejkersa.

Milan

pre 4 godine

Branko Lazić?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čoban, 25. januar 2020 15:13)

Stefan Bircevic?

Vladimir

pre 4 godine

Od svih evropljana jedino je Novicki bio pravi vođa svoje ekipe koju je doveo da prstena. U novijoj generaciji imamo tri tim lidera iz Evrope koji će da pokažu koliko vrede: Atetokumbo, Jokic i Doncic, ali i Vucevica, pa hrvata Bogdanovića. Realno Divac I Peđa jesu bili vrhunski ali je tada Kris Veber bio glavna zvezda tima. Da nije prerano otišao Dražen bi sigurno bio najbolji.
Sve u svemu ta priča oko najboljeg Evropljanina će za par godina da dobije potpuno nov epilog.

Ninja

pre 4 godine

Normalno da je MJ ovdje malo subjektivan i to je u redu. Zar nismo svi, kada su u pitanju izbori za najvećeg ikada u bilo kojem sportu. To je tako i uvijek će biti tako. Teško je tu biti objektivan i razdvojiti različite epohe.

Ipak, po mom skromnom mišljenju, najbolji evropski košarkaš ikada je legendarni Dirk. Nije osvojio toliko titula kao Toni, ali je velika razlika u njihovim ulogama u timu. Evropski igrači trebaju još mnogo suza i znoja da prospu da bi prišli ili prestigli Njemca.

Dimitrijevic

pre 4 godine

Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.

Mihajlo

pre 4 godine

Ne znam kako je moguce uopste to rangirati,mnogo igraca koji su dominirali u Evropi a neki i u NBA ligi kada su konacno Evropljani dobili sansu tamo da igraju.

nista o nicemu

pre 4 godine

Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.
(Dimitrijevic, 25. januar 2020 15:25)

Drazen je Srbin

Negativni

pre 4 godine

Apsolutno tačno. Kukoč je kompletan igrač, inteligentan, mogao je da igra sve, od pleja do centra, vodja, i što je najvažnije, timski igrač sa vrlinama najboljih individualaca.

Walldorf

pre 4 godine

Toni Kukoc,bez dileme.Drazen,Divac,Pedja su bili velicanstceni.Ipak,Kukoc je imao sve.Inteligenciju,raskosan talenat,volju za radom.Mogao je igrati od 1-4.Toni Kukoc je kosarkaski plemic.Tacka.Sportski pozdrav!

IGOR

pre 4 godine

Да није Богдан Богдановић?!!!

Клан: Дивац, Даниловић, Ђорђевић на инфузији?!!! Они и даље ложе народ да је он најбољи, највише тренира, вођа на терену, бла бла и остале глупости!!!!

А како смо прошли на том експерименту кад смо њему дали да буде лидер и да цео тим буде подређен њему док он набија статистику видели смо на задњем светском првенству?!!!!!!
Резерва је у једном од најлошијих тимова у лиги, тиму који није био у плеј офу колико? Деценију и више!!!!

Најбољи су: Кораћ, Дуци Симоновић, Далипагић, Дражен Петровић и Бодирога у Европи и Новицки из НБА!!!!
(SAMCRO TS, 25. januar 2020 15:41)
A ti mu dodjes kao neki kosarkaski istoricar pa znas kako su igrali Duci Simonovic i Dalipagic. Pogledaj Bogdanovu statistiku koliko je pored postignutih koseva imao asistencija i skokova, pa ces videti da je sve samo ne sebican igrac. A kad vec spominjes klan Divac, Danilovic, Djordjevic, prvo ustani, pokloni se i prekrsti i onda napisi nesto za te ljude. Toliko.

ivan

pre 4 godine

Problem kod priča oko evropskih igrača je ta što se nikada ne precizira o ćemu se točno govori. Dali se uzima u obzir evropska i nba karijera ili samo nba karijera. Ako se gleda evropska dostignuća plus nba dostignuća onda bi lista izgledala negdje otprilike ovako:

1. Toni Kukoč
2. Arvidas Sabonis
3. Vlade Divac
4. Dražen Petrović
5. Dino Rađa

Ako se gleda samo NBA karijera, onda nitko sa tog popisa nije ni blizu top 5 i ta lista bi izgledala otprilike ovako:

1. Dirk Nowitzki (i nitko ni blizu pošto je kao jedini evropljanin odveo jedan NBA tim do titule kao glavni igrač)
2. Pau Gasol (višestruki All Star i dvostruki prvak kao top 2 igrač svoje ekipe)
3. Peja Stojaković (individualno bolji od svih igrača sa prve liste i bio jedan od glavnih igrača možda najbolje ekipe svih vremena koja nije uzela naslov)

Tako da sve je to šta se uzima u obzir...

Radoslav

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem....Kukoc je sjajan igrac al ubedljivo najbolji sa ovih prostora je Drazen,ako nije on onda nije ni Dzordan,pa bas ga je Drazen drao face to face, izguglajte...Iako mi Drazen nikad nije bio simpa kao covek al kosarka...ma najbolji...

kralj

pre 4 godine

Toni je vrhunski kosarkas I ako gledamo po osvojenom,verovatno je najbolji evropski igrac u NBA.Verovatno je dublji trag ostavio Novicki u Americi ali da je Toni jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena,jeste.Nisam gledao one starije(Kica,Praja,Zucko....)ali Drazen je bio masina suterska,krila Kukoc i Paspalj,centri Divac I Radja,plej Djordjevic i verovatno sam ispustio nekolicinu koji su im ravni.Najbolji centar po meni je Sabonis,krilo Kukoc(Novicki),bekovi Drazen I Stjakovic,jedinica Parker.

zimbabwe

pre 4 godine

@Evo prilike da se povede rasprava da li je bolja Zvezda ili Partizan, Guduric ili Bogdanovic i da li je Doncic Srbin ili ne.
(Roki, 25. januar 2020 15:25) axaxaxaxax u pravu si axaxxaxaxa

HARIS

pre 4 godine

-Da pogađam bez čitanja...
-Rek’o je Toni Kukoč?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:10)

Pogadja bez citanja.
Komentarise kada procita.

SAMCRO TS

pre 4 godine

Да није Богдан Богдановић?!!!

Клан: Дивац, Даниловић, Ђорђевић на инфузији?!!! Они и даље ложе народ да је он најбољи, највише тренира, вођа на терену, бла бла и остале глупости!!!!

А како смо прошли на том експерименту кад смо њему дали да буде лидер и да цео тим буде подређен њему док он набија статистику видели смо на задњем светском првенству?!!!!!!
Резерва је у једном од најлошијих тимова у лиги, тиму који није био у плеј офу колико? Деценију и више!!!!

Најбољи су: Кораћ, Дуци Симоновић, Далипагић, Дражен Петровић и Бодирога у Европи и Новицки из НБА!!!!

drvobradi

pre 4 godine

@Ninja
Što ne Pau Gasol? Što se tiče Kukoča, on bi danas bio starter i zvezda u timu, jako sličan KD-u (KD je naravno bolji), visok igrač sa driblingom, odličan šut i pregled igre. 90tih su ga nagojili da igra 4ku kakva je tada bila potrebna i time upropastili njegovu pravu igru. 3 EL, 3 NBA titule, trofeji sa SFRJ. Da li je bolji od Novickog? Mala je razlika, ako je i ima.

Locutus

pre 4 godine

Ni Kukoč ni Dražen. Dražen je odigrao 5 sezona, isto koliko i Jokić, a otišao je kao vrhunski igrač. Jokićev doprinos ekipi je mnogo veći i to kao klinca.
Inače, ružno je reći, ali mnogi NBA igrači su proglasili Dražena za igrača koji najviše smrdi na terenu.

searching...

pre 4 godine

On je Kukoča stavio na prvo mesto zbog toga što su igrali zajedno. Po čemu je Divac slabiji igrač od Kukoča? Ni po čemu. Po tome što to misli Džordan?Da pitamo Medžika? On bi verovatno Divca stavio na prvo mesto iz istog razloga kao i Džordan. Draženu se karijera prekinula tragedijom baš nakon što je dobio šansu u netsima. Verovatno bi on bio najveći evropski igrač ikad. Novicki i Parker svakako ulaze u najuži izbor. A Šremfa je zaboravio.

Rodney

pre 4 godine

MJ je ovde subjektivan i to je ok. Kukoc, iako jedan od najboljih ipak tesko da po bilo kom merljivom kriterijumu moze biti najbolji. Skoro celu karijeru u NBA je bio rezervista i iako je imao dosta vaznu ulogu u Bullsima, on ipak nije bio presudan u osvajanju titula. Potrebno je samo postaviti pitanje, da li bi Cikago osvojio te titule da nije bilo Kukoca!? Mislim da je odgovor nedvosmisleno jasan da bi. Drazen je imao suvise kratku NBA karijeru da bi bio uopste u konkurenciji i kod njega je uvek izrazen taj faktor sto je nazalost poginuo pa ga onda ljudi previse romantizuju. Novicki je u ovom trenutku bez sumnje broj 1, jer je bio i MVP i prakticno je sam doneo Dalasu titulu, sto je dostignuce kakvo nijedan evropski kosarkas nije imao. Sansu da ga prestignu imace Luka, Jokic i naravno Janis ako ga smatramo evropskim kosarkasem iako je po rodjenju Nigerijac.

nešto onako

pre 4 godine

@ Jokic je bolji od Kukoca koji je bio zadnja svirala u ekipi dok je Jokic vodja. Dzordan ovo samo rekao jer voli svoje Bulse.
(eX, 25. januar 2020 15:29)

Mora da si neko iz mlađe generacije... Druže obožavam Jokića, želim mu sve najbolje u karijeri i da nam donese što više zlata... Podsetiću te da je i Peković imao slične brojeve, dobar je i Vučević...
Ali...
Jesi li ti gledao Kukoča??? Ili recimo Bodirogu, Dražena... To su rođeni šampioni, koji su pravili ozbiljnu razliku u svakoj ekipi...
Od današnjih igrača, samo Dončić je taj nivo... Voleo bi da i za Jokića sutra kažem isto, ali treba još da pokaže mnogo...

nije košarka samo NBA

pre 4 godine

@ Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.
(Dimitrijevic, 25. januar 2020 15:25)

Bodiroga i samo Bodiroga... Taj se nikada nije krio od lopte... Tovare zlata nam je doneo...

Vlada

pre 4 godine

Pojma vi nemate o kosarci. Mozda ima troje ljudi koji i znaju i kvalitetno komentarisu.

Sto se tice Jokica, nek ima jednog spoljnjeg igraca u timu pa nek se dokazuje.

Бургија

pre 4 godine

Па реално, ако се све сагледа Кукоч јесте можда најбољи европљанин у НБА (уз Новицког). По мом мишљењу, обојица су ту на врху, не бих могао само једног да издвојим, обојица су дала велики допринос на потпуно различите начине. Одмах испод њих Дивац и Пеђа, па тек онда Дражен јер колико год да је био добар играч нажалост није дуго био у НБА, вероватно би оставио већи траг...

vince carter

pre 4 godine

Toni Kukoc na pitanje da li zali za necim u karijeri "Rekli su mi da bi u nekom drugom timu imao 20+ poena,bolje stase,ali ne zalim,osecaj osvajanja titula je nemerljiv" o Jordanu "Bio je prvi na treninzima i ginuo na mecevima na treningu,pa kad je on prvi takav svi smo ga sledili i nismo imali izbora nego da napredujemo iz dana u dan".

Boki

pre 4 godine

I u Jugi su svi kosarkasi govorili da je Toni najbolji,Djordjevic, Danilovic itd pogledajte snimke kada govore o tome. Drugo ima 3 NBA prstena 3 Evrologe i gomilu medalja sa rep. Yuge u svim kategorijama plus sa Hrvatskom cime je najtrofejniji Evropljanin. Trece jedan je od prvih ako ne i prvih stretch trojki cetvorki bez kojih se danas ne moze zamisliti kosarka. Vodio je loptu kao plej sa 211.Sutirao trojke itd. E sad sto je igrao sa Dzordanom i Pipenom pa bio tek treci igrac ekipe napadacki to je drugo.Ali kada se Dzordan povukao Kukoc je sutirao clutch suteve a ne Pipen. Fil je znao zasto.

stipume tebra

pre 4 godine

Jedan od najboljih svih vremena i lupi ovako nešto. Istina je da je Kukoč bio jako dobar košarkaš, ali Dražen je bio klasa za sebe. I pored svega kako se poneo u teškim ratnim vremenima mora se biti iskren i priznati da je bio nenad1e6iv.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 4 godine

Dirk je najbolji evropljanin koji je igrao u NBA. Sto se tice Kukoca moze se reci da je Luka Doncic njega vec nadmasio svojim statistikama. Naveo je Kukoca samo zato sto je on igrao u Bullsima.

Sale...

pre 4 godine

Kukoč je u tri, četiri koraka sa centra stizao na polaganje... To lično nisam video ni kod jednog igrača, ni evropskog ni američkog... Klasa... Po statistici i kao vodja na terenu, Novicki bez svake sumnje... Kao igrači koji su "otvorili" NBA evropljanima, Divac, Sabonis, Fernando Martin Espina...

Nenad

pre 4 godine

Naravno da je to veliki Dirk Novitzki koj je doveo Dalasa do titule protiv super ekipe Lebrona, Vejda i Bosa. Covek je bio nezaustavljiv i nijedan evropljanin nije nikada dostigo taj nivo dominacije.

Ninja

pre 4 godine

Normalno da je MJ ovdje malo subjektivan i to je u redu. Zar nismo svi, kada su u pitanju izbori za najvećeg ikada u bilo kojem sportu. To je tako i uvijek će biti tako. Teško je tu biti objektivan i razdvojiti različite epohe.

Ipak, po mom skromnom mišljenju, najbolji evropski košarkaš ikada je legendarni Dirk. Nije osvojio toliko titula kao Toni, ali je velika razlika u njihovim ulogama u timu. Evropski igrači trebaju još mnogo suza i znoja da prospu da bi prišli ili prestigli Njemca.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

-“Džordana često upoređuju sa Lebronom Džejmsom...”
-Hahahahahaha pa Lebron Džordanu ni patike na trening ne bi nosio u ono vreme ahahahahahahahahqhahahah

Negativni

pre 4 godine

Apsolutno tačno. Kukoč je kompletan igrač, inteligentan, mogao je da igra sve, od pleja do centra, vodja, i što je najvažnije, timski igrač sa vrlinama najboljih individualaca.

Rodney

pre 4 godine

MJ je ovde subjektivan i to je ok. Kukoc, iako jedan od najboljih ipak tesko da po bilo kom merljivom kriterijumu moze biti najbolji. Skoro celu karijeru u NBA je bio rezervista i iako je imao dosta vaznu ulogu u Bullsima, on ipak nije bio presudan u osvajanju titula. Potrebno je samo postaviti pitanje, da li bi Cikago osvojio te titule da nije bilo Kukoca!? Mislim da je odgovor nedvosmisleno jasan da bi. Drazen je imao suvise kratku NBA karijeru da bi bio uopste u konkurenciji i kod njega je uvek izrazen taj faktor sto je nazalost poginuo pa ga onda ljudi previse romantizuju. Novicki je u ovom trenutku bez sumnje broj 1, jer je bio i MVP i prakticno je sam doneo Dalasu titulu, sto je dostignuce kakvo nijedan evropski kosarkas nije imao. Sansu da ga prestignu imace Luka, Jokic i naravno Janis ako ga smatramo evropskim kosarkasem iako je po rodjenju Nigerijac.

vince carter

pre 4 godine

Toni Kukoc na pitanje da li zali za necim u karijeri "Rekli su mi da bi u nekom drugom timu imao 20+ poena,bolje stase,ali ne zalim,osecaj osvajanja titula je nemerljiv" o Jordanu "Bio je prvi na treninzima i ginuo na mecevima na treningu,pa kad je on prvi takav svi smo ga sledili i nismo imali izbora nego da napredujemo iz dana u dan".

Više od igre

pre 4 godine

Ovde 80 % komentatora zapravo i nije gledalo MJ dok je igrao ali se svi slažu da je najbolji svih vremena. MJ jeste zaista bio dobar košarkaš ali pored Pipena,Rodmana,Kukoča,Kera,Longa itd. i nije bilo teško da bude najbolji(Sch.., 25. januar 2020 18:37)

Kao neko ko je gledao Džordana u njegovom prajmu, čitao sam dovde i dalje nije bilo potrebe.
Dakle, kakva majstorka zamena teza, umesto da kažeš da bez Džordana niko od tih igrača nije osvojio ništa, a bili su u prilici, ti obrćeš i kažeš ovakvu monumentalnu glupost.
Samo onaj ko je zlonameran može da tvrdi ovakve stvari, a pritom zaboravljaš čitavu njegovu karijeru i pojednični kvalitet koji je pokazivao od koledža pa sve do dana u Wizardsima, kada je praktično kao penzioner i dalje znao da ubaci po 40-50 poena protivničkim ekipama.
Ovako suptilno unižavanje Džordana u korist bilo koga pa i Lebrona, odavno nisam pročitao i mislim da bi lično trebalo da te bude sramota napisanog.
Zaboravio si da napišeš u kakav raspali tim je došao i od njega napravio šampionski, sa samo jednim all star igračem u celoj karijeri.
Misliš da Majkl nije mogao da ode posle par godina u Boston ili Lejkerse i da laganica osvaja titule.
Kad su ga pitali zašto nije, rekao je - Ja nisam došao u NBA da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
MJ je individualno najkompletniji igrač koga je ova planeta videla, a ti se i dalje zanosi luzerima u današnjoj cirkus ligi.

Ostin A

pre 4 godine

Jokic je bolji od Kukoca koji je bio zadnja svirala u ekipi dok je Jokic vodja. Dzordan ovo samo rekao jer voli svoje Bulse.
(eX, 25. januar 2020 15:29)

Zadnja svirala? U tri NBA titule sa Kukočem sto je osvojio Džordan, Kukoč je bio treći strelac ekipe, da ne spominjem da je jednom bio najbolji 6. igrač lige, a u ostale 2 sezone je igrao u prvoj petorci.

Pored toga Kukoč je osvojio 3 Evrolige i još dosta toga u Jugoslaviji i reprezentaciji.

Walldorf

pre 4 godine

Toni Kukoc,bez dileme.Drazen,Divac,Pedja su bili velicanstceni.Ipak,Kukoc je imao sve.Inteligenciju,raskosan talenat,volju za radom.Mogao je igrati od 1-4.Toni Kukoc je kosarkaski plemic.Tacka.Sportski pozdrav!

Dimitrijevic

pre 4 godine

Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.

Termodinamicar

pre 4 godine

Luka Doncic je prevazisao sve Evropljane, zao mi je hrvati,srbi.
(Slovenija Sampion Evrope, 25. januar 2020 17:36l

Na tvoju zalost Doncic je Srbin, kao i ostatak boljih kosarkasa iz janezovine.
Jel ti sada malo lakse janez? Idi jodlaj...

Dr. Bero

pre 4 godine

Zanimljivo kako najbolji NBA igrači stalno vrte tri imena kad su najbolji evropljani u pitanju.
Dražen, Toni i Dirk.
S druge strane, komentatori ovog portala vrte neka druga imena. Očigledno je da Jordan, O'Neal, Barkley, Miller, James i ostali pod hitno trebaju početi čitati komentare na ovom portalu, kako bi nešto naučili...

Malobrojni

pre 4 godine

Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.
(Alex, 25. januar 2020 16:52)

Vidi se da se razumeš u košarku ko Marica u džojstik.
Upravo tu atomsku košarku je i patentirao Džordan tokom 90-ih, a ostali je prihvatili.
O tome kakva se odbrana igra sada, a kakva onda, dovoljno je da pogledaš faulove koji se sviraju Hardenu kada u doskoku zakači protivnikovu nogu i dobije tri bacanja.
Za razliku od Džordana, koga su krvavog iznosili sa parketa, ali on se opet vraćao i bio višestruki MVP defanzivac lige, što mnogi ne znaju.
O tehničkoj potkovanosti igrača samo nemoj da mi pričaš, jer onda treba pošteno reći da je napredovala i medicina, ishrana, način treninga itd.
Ali njegovu igru, koja se graničila sa poezijom, to ne može nikakava tehnologija da stvori, taj osećaj da on klizi po terenu, a protivnici deluju kao usporeni film, to se ne uči, sa tim se rodiš.
On je u košarci imao mentalnu snagu kao Novak u tenisu i svako poređenje sa onim drvosečom i luzerom Lebronom je obično pomodarstvo, jer svako vreme mora da ima svoje heroje, makar i na silu.
Ako još uvek ne znaš ko je GOAT, pitaj Lebrona koji broj je stavio na leđa čim je došao u NBA i kašće ti se samo.

Iskusni posmatrač

pre 4 godine

Srbin sam i navijač Partizana trenirao sam košarku ako to daje neku težinu mom izboru i moje skromno mišljenje je da nije bilo saobraćajke Dražen bi bio i u NBA jedan od najboljih a u Evropi je sigurno najbolji svih vremena.

djedmedjed

pre 4 godine

Dražen je bio toliko moćan da je s 18 godina gotovo sam doveo Šibenku do naslova prvaka, a sa 20 godina ga je tražila cijela jugo-liga jer se znalo da je garant za osvajanje prvenstva ! Daj mu loptu, a koševe će dati on ! Tako je i bilo i Cibona je osvojila zaredom 2 prvenstva, dva kupa, dvije lige prvaka. U njegovim zadnjim jugo-sezonama su gazili cijelu ligu, ali su padali u doigravanju jer su bili zasićeni i umorni i potcjenjivali su protivnike. Bio je prva violina Cibone, Jugoslavije i Europe ; na svim utakmicama je bio dubliran i opet je trpao i trpao.I izvodio egzibicije. Kad bi se zagrijavale momčadi u kupu prvaka ili na utakmicama repke, vidjelo bi se kako ga stranci s distance sa strahopoštovanjem promatraju kao i u nogometu Maradonu ! Jer je bio košarkaški Maradona ! Kad bi natrpao domaćina, ponekad bi mu pljeskala cijela hala, a novinari su skakali oko njega kao buhe !Tek kad je otišao u Real, tek tad su iz njegove sjene počeli izlaziti Kukoč, Divac, Rađa, Danilović i ostali. Za sve njih je bio pojam. Problemi su počeli s taštim američkim trenerima koji nisu znali kakav dragulj imaju. Nije imao prilike odmah pokazati raskoš svog talenta. Imao je i nedostatke koje je u te dvije prve sezone nadoknađivao: nabijanje mišićne mase i adaptacija na obrambene zadatke. Centri i krila koji su dolazili iz Europe su imali lakši zadatak ; igraj isto što i do sad, samo malo grublje i brže ! Razlika u kvaliteti između NBA i Europe se najviše osjetila među bekovima

nešto onako

pre 4 godine

@ Jokic je bolji od Kukoca koji je bio zadnja svirala u ekipi dok je Jokic vodja. Dzordan ovo samo rekao jer voli svoje Bulse.
(eX, 25. januar 2020 15:29)

Mora da si neko iz mlađe generacije... Druže obožavam Jokića, želim mu sve najbolje u karijeri i da nam donese što više zlata... Podsetiću te da je i Peković imao slične brojeve, dobar je i Vučević...
Ali...
Jesi li ti gledao Kukoča??? Ili recimo Bodirogu, Dražena... To su rođeni šampioni, koji su pravili ozbiljnu razliku u svakoj ekipi...
Od današnjih igrača, samo Dončić je taj nivo... Voleo bi da i za Jokića sutra kažem isto, ali treba još da pokaže mnogo...

Boki

pre 4 godine

I u Jugi su svi kosarkasi govorili da je Toni najbolji,Djordjevic, Danilovic itd pogledajte snimke kada govore o tome. Drugo ima 3 NBA prstena 3 Evrologe i gomilu medalja sa rep. Yuge u svim kategorijama plus sa Hrvatskom cime je najtrofejniji Evropljanin. Trece jedan je od prvih ako ne i prvih stretch trojki cetvorki bez kojih se danas ne moze zamisliti kosarka. Vodio je loptu kao plej sa 211.Sutirao trojke itd. E sad sto je igrao sa Dzordanom i Pipenom pa bio tek treci igrac ekipe napadacki to je drugo.Ali kada se Dzordan povukao Kukoc je sutirao clutch suteve a ne Pipen. Fil je znao zasto.

Termodinamicar

pre 4 godine

Realno,Tesla je najveci hrvatski znanstvenik odmah iza Fausta Vrančića.
(Šaka jada, 25. januar 2020 17:43)

Sako brabonjaka niti postojite kao nacija, niti imate bilo kakvu istoriju ili kulturu.
Vasi jedini "naucnici" su bile ustase i vasi jedini predstavnici vase "tisucljetne kulture".
Jel ti malo lakse sako brabonjaka?

nije košarka samo NBA

pre 4 godine

@ Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.
(Dimitrijevic, 25. januar 2020 15:25)

Bodiroga i samo Bodiroga... Taj se nikada nije krio od lopte... Tovare zlata nam je doneo...

Djole Zarkovo

pre 4 godine

Kukoc najbolji iskljucivo zbog toga sto je uzeo tri titule? Primera radi, Slovenci Udrih i Vujacic, koji su uzeli svako po dve titule, bolji su onda od Stojakovica i Divca koji imaju jednu odnosno nula titula?

Jokarafanklub

pre 4 godine

@ croata
Jedini sa ovih prostora (ex Yu) koji je uspeo da izbori mesto u prvoj NBA petorci je Jokic.
Svaka cast Kukocu, Divcu, Pedji i ostalim, ali Jokara ih je vec sada presisao. Nikola je vec sada igrac sa najvecim kosarkaskim IQ u istoriji lige.
Na kraju krajeva, igrac koji je najbrze stigao do tripl dabla, ne zove se ni Medzik Dzonson ni Oskar Robertson ni Rasel Vestbruk - vec Nikola Jokic.

Trica

pre 4 godine

Drazen u NBA,prosecno ispod 15 poena,covek bek u cijim je rukama cesto lopta a ispod 3 asistencije.Smesno ga je stavlajti ispred Dirka,Gasola,Parkera,Stojakovica...koji su igrali godinama na visokom nivou,dol je Drazen imao jednu jedinu dobru sezonu u celoj NBA karijeri.Pricamo o najboljem Evropljaninu u NBA,a ne najboljem Evropljaninu u Evropi.Uporedite ono sto je Stojakovic uradio u NBA sa onim sto je Drazen,sve uporedite,statistiku,rezultate,koliko odlicnih sezona i slicno.U svemu je bolji Stojakovic.Jedan jedini parametar nije ma strani Petrovica.Uz sve to, Stojakovic kao krilo je imao i vise asistencija od Drazena.

Milan

pre 4 godine

Branko Lazić?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čoban, 25. januar 2020 15:13)

Stefan Bircevic?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ne znam sta je zalosnije, botine koje pisu ovakve bljuvotine ili njihovi plusicari.LeBron ne bi imao sta da trazi u "ono vreme"? LeBron bi igrao na istom nivou tada kao sto igra i sada. Mozak, snaga, brzina, eksplozivnost. To se ne moze zaustaviti ni u jednoj eri.A religija po kojoj su se ranije igrale jace odbrane je presmesna. Danas se igra najbolja kosarka ikada. Bolji su napadaci, tehnicki potkovaniji, snaznije odbrane, bolji skauting, koji 90'tih nike postojao. Daje se sada vise poena iz prostog razloga sto su napadaci daleko savrseniji. Npr koji centar je ranije mogao da pogadja za 3? Danas 80% centara u NBA to radi.Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.
(Alex, 25. januar 2020 16:52)
Prvo nisi rođen u ono vreme da bi komentarisao košarku tog vremena.Voleo bih da vidim Lebrona da se zaleti kao “kljuse” a da ga u reketu čeka jedan Hakim ili Meloun..I još krš takvih centara...Znaš li “sine” gde bi bio katapultiran?!Na obližnji parking....

mohikanac

pre 4 godine

Toni Kukoč je bio i ostao Majkl Džordan za Evropu.

Nikakve nacionalne ili druge budalaštine me ne interesuju. Čovek je od 1986.-1992. prosto LETEO po Evropskim dvoranama, kome nije jasno neka pogleda pogotovu mlađi koji nisu imali prilike da ga gledaju. Ubedljivo najdominantniji igrač Evrope tada.
Još samo Peđa Stojaković je u PAOK igrao od 1-4 sve pozicije na tom nivou ali to je neki drugi par cipela.

Dirk Novicki kapa dole, možda neću biti realan ali Kukoč je ipak "naš" nekako pa mi je bolji. Ove baljezgarije oko Jokića neću ni da čitam sve do 2025. i nekog prstena čemu se nadam a njemu iskreno želim.

drvobradi

pre 4 godine

@Ninja
Što ne Pau Gasol? Što se tiče Kukoča, on bi danas bio starter i zvezda u timu, jako sličan KD-u (KD je naravno bolji), visok igrač sa driblingom, odličan šut i pregled igre. 90tih su ga nagojili da igra 4ku kakva je tada bila potrebna i time upropastili njegovu pravu igru. 3 EL, 3 NBA titule, trofeji sa SFRJ. Da li je bolji od Novickog? Mala je razlika, ako je i ima.

IGOR

pre 4 godine

Да није Богдан Богдановић?!!!

Клан: Дивац, Даниловић, Ђорђевић на инфузији?!!! Они и даље ложе народ да је он најбољи, највише тренира, вођа на терену, бла бла и остале глупости!!!!

А како смо прошли на том експерименту кад смо њему дали да буде лидер и да цео тим буде подређен њему док он набија статистику видели смо на задњем светском првенству?!!!!!!
Резерва је у једном од најлошијих тимова у лиги, тиму који није био у плеј офу колико? Деценију и више!!!!

Најбољи су: Кораћ, Дуци Симоновић, Далипагић, Дражен Петровић и Бодирога у Европи и Новицки из НБА!!!!
(SAMCRO TS, 25. januar 2020 15:41)
A ti mu dodjes kao neki kosarkaski istoricar pa znas kako su igrali Duci Simonovic i Dalipagic. Pogledaj Bogdanovu statistiku koliko je pored postignutih koseva imao asistencija i skokova, pa ces videti da je sve samo ne sebican igrac. A kad vec spominjes klan Divac, Danilovic, Djordjevic, prvo ustani, pokloni se i prekrsti i onda napisi nesto za te ljude. Toliko.

Termodinamicar

pre 4 godine

Po cemu je doticni Petrovic bolji od Jokica, Stojakovica, Novitskog, Doncica.... Sta je taj Drazen toliko postigao u nba?
(gugl, 25. januar 2020 17:40)

Nista, a i to sta je postigao, postigao je samo zahvaljujuci tome sto mu je otac Srbin...

Sale...

pre 4 godine

Kukoč je u tri, četiri koraka sa centra stizao na polaganje... To lično nisam video ni kod jednog igrača, ni evropskog ni američkog... Klasa... Po statistici i kao vodja na terenu, Novicki bez svake sumnje... Kao igrači koji su "otvorili" NBA evropljanima, Divac, Sabonis, Fernando Martin Espina...

Spree15

pre 4 godine

NBA je tada bio liga centara, da bi igrao Tony je morao da nabaci mnogo kilograma i da potpuno izbaci iz svoje igre mnogo elemenata zbog kojih je bio jedinstven kosarkas. Danas bi bio point forward sa loptom u rukama i triple doubleom u proseku, jednostavno je igrao u pogresnoj eri.
Jedan Porzingis je bio All Star, da se ne zezamo Toni je neuporedivo bolji kosarkas.

There can be the only one

pre 4 godine

Dzordan je najbolji. Da se nije glupirao i prekidao karijeru imao bi najjacu statistiku svih vremena.
(NR, 25. januar 2020 18:08)

Šta pričaš bre, karijeru je prekinuo kad su mu ubili oca i on je čovek, a ne mašina.
Vratio se kad treba i opet pokazao ko je tata.
Ostatak ekipe je imao priliku da pokaže koliko vredi bez njega i svi znamo kako je to završilo.

misko

pre 4 godine

Manje više sve su to dobri igrači i Dirk i Toni, Sabonis,...itd,ali jedan je Dražen,eh sad igrao je premalo u NBA, da je ostao živ ko će ga znati šta bi bilo,ali ono što znam je da je Dražen priča za sebe, svi su oni igrači ali Dražen je bio IGRAČINA, vjerojatno su ovdje mlađi što komentiraju ali ovi malo stariji će potvrditi šta je Dražen bio osamdesetih i početkom devedesetih, nije se dolazilo gledati Cibonu već Dražena...ma bila je privilegija živjeti u vrijeme Dražena Petrovića...

123

pre 4 godine

Da li vi stvarno mislite da je moguce Kukoca uporediti sa Novickim? Sestog igraca tima i igraca, legendu NBA, igraca prvog tima bez koga tim nije mogao da se zamisli i koji je trpao koseve u svakoj utakmici u timu gde nije bio Pipen i da ne nabrajam ko jos?? Pustite vi Majkla, Kukoc je igrao sa njim u Cikagu..Normalna je njegova izjava. Ali je realnost nesto drugo..Daleko od toga da je Kukoc los igraca ali uporediti ga sa Novickim je ko nebo i zemlja..Na kraju ko je legenda u NBA?

ivan

pre 4 godine

Problem kod priča oko evropskih igrača je ta što se nikada ne precizira o ćemu se točno govori. Dali se uzima u obzir evropska i nba karijera ili samo nba karijera. Ako se gleda evropska dostignuća plus nba dostignuća onda bi lista izgledala negdje otprilike ovako:

1. Toni Kukoč
2. Arvidas Sabonis
3. Vlade Divac
4. Dražen Petrović
5. Dino Rađa

Ako se gleda samo NBA karijera, onda nitko sa tog popisa nije ni blizu top 5 i ta lista bi izgledala otprilike ovako:

1. Dirk Nowitzki (i nitko ni blizu pošto je kao jedini evropljanin odveo jedan NBA tim do titule kao glavni igrač)
2. Pau Gasol (višestruki All Star i dvostruki prvak kao top 2 igrač svoje ekipe)
3. Peja Stojaković (individualno bolji od svih igrača sa prve liste i bio jedan od glavnih igrača možda najbolje ekipe svih vremena koja nije uzela naslov)

Tako da sve je to šta se uzima u obzir...

City Slicker

pre 4 godine

@Uvek me slatko nasmeju ovi idolopoklonici Drazena Petrovica... (polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek, 25. januar 2020 16:11) Ne znaš čemu pričaš čoveče, treba da te je sramota. Draženu u prvim godinama u NBA, NISU DOZVOLJAVALI da igra. Da li to ovi hejteri mogu konačno da shvate? Prosto, nije bilo prihvatljivo da dođe beli bek iz Evrope i deli lekcije MJ, Dreksleru i ostalima. Na kraju su međutim uvideli ko je i kakav je Dražen, u za njega na žalost zadnjoj sezoni. Ta Draženova zadnja sezona u Netsima je i otvorila vrata svim igračima koji su posle dolazili iz ostatka sveta, pa smo zato imali i Tonija, Dirka, Manua, Peđu i danas Dončića...

bzvz

pre 4 godine

Jos malo o Kici. U sezoni kad je Praja bio u vojsci, Kica je bio jedina zvezda u Partizanu, ostali su bili teski mediokriteti. Sta je tada radio Kica, to je bilo herojstvo za guslanje. Navijaci su se non-stop krstili, a bilo je vreme Tita, sta covek radi. A i treneri i igraci protivnickih timova, svaki tim je imao par vedeta i velikana, takodje su gledali zgranuto da li je moguce da tako neko igra. Kosevi sa pola terena, asistencije, ala Medzik, su bili normalna pojava. Mladi ne znaju, ali stariji se sigurno secaju ovo o cemu pisem. Nijedan YU kosarkas nije ni blizu nikad odigrao takvu sezonu. Niko kao Kica.

kralj

pre 4 godine

Toni je vrhunski kosarkas I ako gledamo po osvojenom,verovatno je najbolji evropski igrac u NBA.Verovatno je dublji trag ostavio Novicki u Americi ali da je Toni jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena,jeste.Nisam gledao one starije(Kica,Praja,Zucko....)ali Drazen je bio masina suterska,krila Kukoc i Paspalj,centri Divac I Radja,plej Djordjevic i verovatno sam ispustio nekolicinu koji su im ravni.Najbolji centar po meni je Sabonis,krilo Kukoc(Novicki),bekovi Drazen I Stjakovic,jedinica Parker.

Bocko

pre 4 godine

Toni je mogao sve sto i Drazen. Da zatrpa protivnika kosevima. Ali imao je bolju viziju igre, o odbrani da i ne govorimo. Neko kaze u cemu je Kukoc bolji od Divca? Samo u dve stvari. Napadu i odbrani, da ne pominjemo ekipne individualne trofeje.

Vudu

pre 4 godine

Realno je Dirk najbolji. To sto je Dirk uradio 2011 je nesto slicno Olajdzuvonu 1995. Mada svi zaboravljaju Stojakovica, steta sto je imao veliki problem sa povredama, a jos veca steta sto onda ne uzese prsten protiv Lejkersa.

croata

pre 4 godine

6
Dejan Bodiroga
(mag, 25. januar 2020 15:21)

Hahaha... nije mi jasno kakva vam je to satisfakcija da subjektivno birate, ako ostatak sveta vidi stvari skroz drugacije :)
(djole, 25. januar 2020 18:02)

Ne razumijem smijeh, nije puno pogrijesio, bodiroga je uz bok 5 najboljih evropljana bar u zadnjih 35 godina. Drazen, sabonis, kukoc, divac, galis, bodiroga i nowitzki. To sto nije igrao u nba ne mijenja ama bas nista. Igracina. Danasnju sprdacinu od nba gdje kolo vode nepotvrdjeni likovi poput doncica kojem se od starta podredjuje cijeli klub stvarajuci umjetnog superstara, a da nicim to nije zavrijedio ili jos gore jokica kog u ozbiljnoj kosarci deda scola oducava od kosarke, njih je neumjesno i komentirati. Mozda jos stariji gasol i parker mogu uci medju 10.
A jordana treba pozorno slusati i dok govori o sisanju trave, a kamo li o kosarci. Takvo priznanje iz usta Najveceg je velika satisfakcija hrvatskoj kosarci, a i bivsoj drzavi, riznici najvecih neamerickih kosarkasa

Termodinamicar

pre 4 godine

Bolje se pokrij ušima. Kukoč je bio klasa, svestran igrač kakav se rijetk. Stojaković šuter sjajan i ništa više. Kad se odlučivalo nigdje ga nije bilo
(sasa pg, 25. januar 2020 17:42l

Milogorsko pseto kukoc je bio drugorazredni igrac koji se je samo slepao pored Jordana i Pipena. Svaki srpski kosarkas je bio bolji od njega...

pesadinac

pre 4 godine

Kukoc, prazan red pa ostali u poretku po volji komentatora.
Kukoc ima 3 Evropske klupske, 3 evropske reprezentativne i 3 NBA titule. U Evropi je bio neprikosnovnen kako u klupskim okvirima tako i u reprezentativnim, 5 puta Evropski igrac godine. Igrao je sve od beka do centra a bio je i intelektualno za ceo nivo iznad ostalih. U NBA je igrao onako kako se to od njega trazilo. Da je imao malo vise slobode bio bi i tamo neprikosnoven ali i ono sto je pokazao u ulozi koju je imao je vanserijski.

stipume tebra

pre 4 godine

Jedan od najboljih svih vremena i lupi ovako nešto. Istina je da je Kukoč bio jako dobar košarkaš, ali Dražen je bio klasa za sebe. I pored svega kako se poneo u teškim ratnim vremenima mora se biti iskren i priznati da je bio nenad1e6iv.

polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek

pre 4 godine

Uvek me slatko nasmeju ovi idolopoklonici Drazena Petrovica... kao ne moze da se ospori, a onda kad uporede brojke, onda su argumenti nostalgija i umetnicki dojam.
Kukoc je do 29. (toliko je imao/punio Drazen poginuo) osvojio vise titula i individualnih priznanja i u SFRJ, i u Evropi a o NBA da ne pricamo, smesno je. A sto se umetnickog dojma tice, Petrovic je bio 0 u odbrani, pa o njemu mozemo samo da pricamo kao jednom od najboljih napadaca iz Evrope, a ne igraca. Ili, ako im se vise svidja, polu-igraca.

zgtom

pre 4 godine

Dovoljno je reći 3 NBA prstena, 3 Prvaka Evrope sa Jugoplastikom, zlatne i srebrne medalje sa Jugom i Hrvatskom, finale OI protiv jedinog i pravog dream tima, čudo od igrača i svestranosti.

zimbabwe

pre 4 godine

@Evo prilike da se povede rasprava da li je bolja Zvezda ili Partizan, Guduric ili Bogdanovic i da li je Doncic Srbin ili ne.
(Roki, 25. januar 2020 15:25) axaxaxaxax u pravu si axaxxaxaxa

Bole

pre 4 godine

Zanimljivo kako najbolji NBA igrači stalno vrte tri imena kad su najbolji evropljani u pitanju.
Dražen, Toni i Dirk.
S druge strane, komentatori ovog portala vrte neka druga imena. Očigledno je da Jordan, O'Neal, Barkley, Miller, James i ostali pod hitno trebaju početi čitati komentare na ovom portalu, kako bi nešto naučili...
(Dr. Bero, 25. januar 2020 16:03)

Nadam se da razumes da svako ima pravo na svoje misljenje i ne mora se nuzno slagati za gore imenovanima.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Lebron drvoseca, Kukoc prosecan itd itd. Sta sve ovde covek nece procitati. Ne volim ni ja Lebrona, lik je egomanijak i nekako antipod mom nacinu gledanja kosarke kao igre. Ali reci da je drvoseca ajoj. Kukoc je igrao pored najveceg. Svi smo svedoci kako je u NBA jako tesko blistati ako igras cak i pored nekog poput Foxa koji carini loptu. A kamoli da blistas pored Dzordana koji je uzimao po 20 suteva i igrao masovne izolacije gde drugi samo statiraju. Kukoc je izabrao taj put. Mozda da je igrao za drugi klub bio bi vece ime u NBA. Pored Dzordana i Pipena tesko bi se ko naigrao. A Kukoc se dosta naigrao. Danas bi Kukoc, Drazen i Bodiroga uz savremene metode treniranja bili top 20 igraca u NBA. Mozda i jace. Drazen je poginuo bas posle najbolje sezone u NBA kada je bukvalno drugi deo sezone imao po 25 koseva prosecno od Ol Star-a na kraju preko 22 te zadnje sezone. Bodiroga nije ni isao, a Toni je igrao u super timu pored najveceg svih vremena.

sasa pg

pre 4 godine

@Bolje

Bolje se pokrij ušima. Kukoč je bio klasa, svestran igrač kakav se rijetk. Stojaković šuter sjajan i ništa više. Kad se odlučivalo nigdje ga nije bilo

kvisko

pre 4 godine

Kladim se da je bio pijan kad je davao ovu izjavu jer zaboraviti Teodosica i njegov ucinak u NBA je greska.
Tea je unistila brza zenidba pred odlazak u NBA. Covek je morao istovremeno da se dokazuje na dva fronta a priznacete da to nimalo nije jednostavno jer u oba slucaja radi se o velikim fizickim naprezanjima. Nocni umor se odrazavao na dnevne aktivnosti u klubu. Steta za NBA karijeru ali je zato snajka jos uvek pod prstenom.

SAMCRO TS

pre 4 godine

Да није Богдан Богдановић?!!!

Клан: Дивац, Даниловић, Ђорђевић на инфузији?!!! Они и даље ложе народ да је он најбољи, највише тренира, вођа на терену, бла бла и остале глупости!!!!

А како смо прошли на том експерименту кад смо њему дали да буде лидер и да цео тим буде подређен њему док он набија статистику видели смо на задњем светском првенству?!!!!!!
Резерва је у једном од најлошијих тимова у лиги, тиму који није био у плеј офу колико? Деценију и више!!!!

Најбољи су: Кораћ, Дуци Симоновић, Далипагић, Дражен Петровић и Бодирога у Европи и Новицки из НБА!!!!

K9

pre 4 godine

Прво, о томе може да расправља само онај ко их је све гледао.
Ја се не сећам Киће, Моке, Праје и Ћосе. Али оно даље одлично памтим.
Ј...га, јесте Кукоч.
Онда Дражен.
Па Бодирога.
Затим сви остали.

Sve

pre 4 godine

Ukupno kad se uzme Novicki je bez premca , covek tim .Ona njegova partija u finalu protiv nikad jaceg Majamija .Ceo taj put do finala kad je izbacio i mocne Lejkerse .Pritom i cela njegova karijera me dovode do tog zakljucka .Pa cak je donosio i Nemcima medalje , u konkurrnciji mnogo boljih reprezentacija .Sada Nemci koji imaju o par Nba igraca i opet nista posebno ne mogu da urade .

Mr. Bojangles

pre 4 godine

"Kada se radi o poređenjima, uzimam to sa dozom rezerve, to je nakraju ipak samo računica", zaključio je Džordan."

Baš tako. Kada klinci budu shvatili da je LBJ kralj statistike, a da je MJ najbolji ikada, shvatiće da je svako poređenje neumesno.

Taj utisak koji je MJ ostavljao na parketu... ta nedodirljivost, se možda nikada više neće ponoviti.

Radoslav

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem....Kukoc je sjajan igrac al ubedljivo najbolji sa ovih prostora je Drazen,ako nije on onda nije ni Dzordan,pa bas ga je Drazen drao face to face, izguglajte...Iako mi Drazen nikad nije bio simpa kao covek al kosarka...ma najbolji...

Che

pre 4 godine

Polu-igrac@ Tvoj nick sve govori o tvojoj ljudskoj velicini tj toliko si mal da samo tvoja mater zna koliko si zapravo ogorcen i jadan. Drugo vidim da nemas pojma jer taj Drazen je uzea dvi eurolige s Cibonom i radija cuda s Realom. Proglasavan za najboljeg igraca Juge, Cibone, Reala i dva puta za najboljeg igraca Europe. Upravo je on bija voda one ekipe Jugoslavije. Njegov postotak suta u Nba sve govori i danas u ovom dobu interneta je sve lako provjerit. Postotak suta mu je bija priko 50 posto a za truce priko 45 posto. Toliko je bija velik da nista nije osvojia a velicine ka Jordan, Lebrobe, Steve Nash, Payton, O'Neal, Mutombo, Bird, Miller i ostali kazu najbolji bek, najbolji suter, najbolji Europljanin. Ne govori Reggie Miller bezveze kad ga pitaju tko je najbolji suter protiv kojeg je igra a on odgovori Drazen. Ovaj ga pita a jel mozda bolji Curry u tricama, on se nasmije i kaze Drazen. A tvoje je misljenje jako bitno. Ti nisi ni polucovik, ti si mala amebica koja nema 5 eura u depu. Jado

Milunka Malina

pre 4 godine

Covek ga postuje jer su bili saigraci. I sam kaze u tekstu,u prvoj recenici. Subjektivan je. I niko mu ne moze zameriti ali da je Kukoc bio uspesniji od Dirka. No way

raxi

pre 4 godine

Lupa kao lonce niz stepenice. Da je Drazen igrao u Cikagu bio bi on najbolji. Da he igrai neko drugi i on bi bio najboji samo zato jer je igrao za Bulse. Ne lupaj kao otvoren orozor.
(Sokolove sportske vesti, 25. januar 2020 17:41

Kakva si ti seljacina,brate!

šef

pre 4 godine

Ako gledamo celu karijeru onda je je Dirk Novitzki broj 1
A da je Dražen danas živ sigurno bi on bio broj jedan, pored njega među top 5 Sabonis, Kukoč, Toni Parker, Vlade Divac,Peđa Stojakovic...

HARIS

pre 4 godine

-Da pogađam bez čitanja...
-Rek’o je Toni Kukoč?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:10)

Pogadja bez citanja.
Komentarise kada procita.

Che

pre 4 godine

Djole Zarkovo@ Nije on bolji jer je uzea tri prstena. Bolji je jer je bija jedan od vaznijih igraca u Chicagovom mozaiku. Npr imam jos vhs kazetu di se igra sedma utakmica finala izmedu Chicaga i Utah Jazza. Na pocetku utakmice i predstavljanju igraca navode tri najbolja igraca svake momcadi. Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit. A ode u komentarima a i na prijasnjim vijestima Kukoca predstavljaju ka igraca koji bi povremeno usa s klupe. Samo malo realnosti i ako kazes da je odlican ne znaci da volis Hrvate. Odvoji politiku od sporta, bar provaj

Zvonko

pre 4 godine

Sećam se da je na All Star-u jugoslovenske kosarkaške lige u Sarajevu u takmičenju zakucavanja zakucao sa linije slobodnih bacanja. Evo malopre nadjoh i na youtube... Za mene je to bilo nestvarno.Jeste malo prestupio, ali sam tada kao dečak bio fasciniran. A onda su neki rešili da je ipak bolje da srušimo onako lepu državu i da podjemo svako svojim putem odnosno svojom stranputicom...

Djole Zarkovo

pre 4 godine

@Che
Kukoc jeste uz Drazena najbolji ex Yu kosarkas. Ali u Bulsima su glavni igralci bili Dzordan i Pipen. Liga je Kukoca proglasila kao sestog najboljeg igraca, nikad nije bio izabran na alstar.
Ali treba biti realen i priznati da je Novitzki najbolji evropski igrac. On je kao glavni igrac uzeo titulu, bio MVP regularnog dela i MVP finale. Bezbroj puta izabran na alstar i u All NBA tim.

Ti vas nam nesto o kosarci!?

pre 4 godine

E 'nas sta, Jordane, da ti ne bi Duska Dugouska rasturili bi te oni vazemaljci, traljava, zato ticu!
Da te je bar napipao Boza Pub da ti odere gace na pokeru...

Mr. Bojangles

pre 4 godine

"Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit."

Jeff Hornacek... iliti Džef Hornaček.
(Che, 25. januar 2020 17:14)

mate

pre 4 godine

naravno da je za jordana najbolji- recimo savjetova bi vas da pogledate sedmu utakmicu u finalu istoka sa indianom.. Kukoc (i steve kerr) su spasili bullse.. pa tonijeve igre 1996 u finalu sa seattlom.. igracina.. meni puno bolji od Drazena..

vrg

pre 4 godine

tako je,,,svaka cast i Divcu,,Drazenu,,,i svima,,svi znamo da smo na ovim prostorima imali i imamo vrhunske igrace,,,ali je jedan Toni,,,,,
(siime, 25. januar 2020 15:12)

ma kakav divac. divac poznatiji po visini i bradi u ono vreme nego po igrama.

Kkk

pre 4 godine

Zavisi koje parametare gledamo, ako gledamo statistiku onda Novickom i Parkeru ne može niko prići a ako se gledaju neke druge stvari poput graciozne igre, atraktivnosti, inteligencije, onda je izbor subjektivan i maltene ima desetak evropskih igrača koji mogu poneti taj epitet najboljeg.

Sibir Novosibirsk

pre 4 godine

Evo još jedne legende koja ne spominje Stojakovića, avaj... Kakva neznalica je ovaj Michael...
Legenda kaže da Peja još stoji na kraju terena i čeka da mu netko doda loptu...

bzvz

pre 4 godine

Kica je bio najgenijalniji igrac, tu ne pomaze nikakva statistika. Covek je imao hiper kosarkaski mozak, bio je krhke gradje i samo solidne tehnike. Ali, njegovo razumevanje kosarke je bilo neverovatno i da su tada postojale trojke, davao bi po 50 koseva po utakmici, a imao je tako pametne asistencije da je i od najglupljih i netalentovanih kosarkasa pravio zvezde. Cudo jedno. Svaka cast Novickom, Drazenu, Srempfu i Kukocu, ali Kica je bio nesto posebno.

ЖЕЦА.ШУЋУР.1976

pre 4 godine

ЛЕГЕНДО једини си који имаш право да за себе кажеш да си најбољи икада, био и остаћеш! Хвала ти за утакмице које сам на моју срећу у твоје време гледао.
Поздрав за Врчин!

Panac

pre 4 godine

(Trica, 25. januar 2020 19:35)

Ne znam koliko g imaš i da li si gledao ikad Dražena u živo...
1. Dirk je košarkaški školovan u USA pa nije "pravi" evropski igrač
2. Tko je iz evrope došao u NBA igrao ! prije Dražena... on je otvorio vrata drugima !!!
Došao je u "krivi" klub i nisu mu dali da igra 2g ... tek je u Netsima proigrao i da nije poginuo ( sa 28,5g ) ... otišao bi u Houston i bio prvak NBA i pozvan u all star !!!

rade

pre 4 godine

Jordan je u pravu . Ne bi pogresio ni sa Drazenom , Sabonisom ..

Jedno je najbolji evropski igrac all time i drugo je najbolji Evropljanin u NBA .

Prvi je morao da osvaja i u Evropi i u reprezentaciji drugi samo u NBA .To je ogromna razlika . Mi ne znamo kako bi Dirk izgledao u Evropi , mozda bi igrao i nista ne bi osvojio ili gubio finala. Eto , zato , je Jordan u pravu .

Che

pre 4 godine

Bole@ Naravno i slazem se s tobom ali kad Jordan koji je najbolji svih vrimena a i ostali velikani Nba konstanto spominju ova tri imena onda nema tvog ili mog misljenja. Novak je top 3 tenisaca svih vrimena i dodem ja i kazem i ode napisem je odlican je ali meni je Marat Safin bolji. To su nista vise nego kompleksi

petar-nbg

pre 4 godine

Svi si dobri koji su pobrojani, sli ako pričamo o evropskim igračima čini mi se da je zaboravljen Gasol koji je ostavio trag i u Evropi, NBA i u reprezentaciji. Svakako po meni je Kukoč jedan od najboljih ako ne i najbolji evropski igrač, ali sve su to nijanse u pitanju i subjektivnio mišljenje.

Klaus

pre 4 godine

@ex A Jokic bi bio prvi igrac Bullsa pored Jordana i Pipena??? Hahaha! Jokic je draftovan u omladinsku ekipu i postao njen lider,nije draftovan u Wariorse sa Karijem i Durantom!

rajko

pre 4 godine

Toni Parker ima 4 titule u NBA i u svakoj je imao bitnu ulogu a bio je i MVP finala.Po čemu može biti Dražen ispred njega posebno što je pitanje ko je najbolji od Evropljana u NBA.Što se titula i njihovog uticaja na titule tiče prvi je Parker.Kada je u pitanju ukupna statistika prvi bi bio Novicki(broj poena,skokova itd.).U ovu grupu može upasti i Pau Gasol.Svi ostali su daleko iza.Igrači koji im se mogu pridružiti i eventualno ih preteći su Dončić,Jokić i Janis.

Vladimir

pre 4 godine

Od svih evropljana jedino je Novicki bio pravi vođa svoje ekipe koju je doveo da prstena. U novijoj generaciji imamo tri tim lidera iz Evrope koji će da pokažu koliko vrede: Atetokumbo, Jokic i Doncic, ali i Vucevica, pa hrvata Bogdanovića. Realno Divac I Peđa jesu bili vrhunski ali je tada Kris Veber bio glavna zvezda tima. Da nije prerano otišao Dražen bi sigurno bio najbolji.
Sve u svemu ta priča oko najboljeg Evropljanina će za par godina da dobije potpuno nov epilog.

nowave7

pre 4 godine

Između Kukoča i Nowitzki-og je zaista mala razlika.
Tema je generalno jako komplikovana.
Po mom skromnom mišljenju, da bi nekog proglasili najboljim igračem u nekom objektivnom smislu, nisu bitne titule, pa možda čak ni individualna priznanja.
Ima igrača koji su se specijalizovali samo za jedan određeni stil igre, dok su drugi mogli da igraju praktično sve.
I upravo tu je prednost Kukoča i Nowitzki-og, koji su prsktično mogli da igraju sve pozicije u timu, u odnosu na, recimo, Gasola, Divca, ili Stojakovića, koji su ipak bili malo više specijalizovani za određene pozicije.
Ako opet gledamo i uspehe i ulogu u timu, pa i statistiku, stvari se dodatno komplikuju, i pitanje zaista postaje ko vam se više sviđa iz bilo kog razloga.

Rudničanin

pre 4 godine

Primećujem da se javljaju komentatori koji pišu dalmatinskim dijalektom a nisu Miro. Mora san se i ja priklonit. Jesan furešt al parlam. Po meni Dražen je bija najbolji.

nisam vec poslao ovaj komentar!

pre 4 godine

Kica je bio najgenijalniji igrac, tu ne pomaze nikakva statistika. Covek je imao hiper kosarkaski mozak, bio je krhke gradje i samo solidne tehnike. Ali, njegovo razumevanje kosarke je bilo neverovatno i da su tada postojale trojke, davao bi po 50 koseva po utakmici, a imao je tako pametne asistencije da je i od najglupljih i netalentovanih kosarkasa pravio zvezde. (bzvz, 25. januar 2020 17:43)

Te glupe i netalentovane mogao je naci jedino u Partizanu, ali, nisam primetio da je tamo nekog napravio zvezdom. Nisi valjda mislio na Praju!??? Ah, da,,, "samo solidne tehnike"??? A ako je do inteligencije, tu je, u reprezentaciji, ipak, Cosic bio N.1, svi ce se sloziti, slozio bi se i Kica. Sto, naravno, ne umanjuje njegovu kosarkasku inteligenciju, koja je Partizanu donela bar jednu titulu: odlucujuca utakmica protiv Jugoplastike, pola kosa razlike 2 sekunde pre kraja, Jugooplastika ide u kontranapad, istrcavaju Solman i Macura, a prati ih jedino Kica, izmedju njih. Loptu ima Solman, koji, valjda, u zivotu nije promasio slobodno bacanje. Kica faulira - Macuru. Macura (naravno) masi oba i Partizan je prvak. Dobro, danas je to rutina, danas bi, verovatno, svako tako postupio. Danas se protivnici analiziraju, priprema se utakmica, treniraju se takve stvari... Medjutim, u ono vreme to je bilo otkrice, otkrice do kog je on dosao u delicu sekunde, bas onda kad je trebalo.

Srle

pre 4 godine

Ljudi uzivajte u igri najboljeg igraca Evrope ikada. Srecni smo sto njegovo vreme tek pocinje pa cemo, daj boze zdravlja, moci jos dugo da ga pratimo. Luka Doncic!
Mora jos dosta znoja da prolije da bi stigao Dirka Nowitckog ali sa ovom njegovom poezijom od kosarke nece biti problema. Samo da bude zdrav.
Postovanje za Sabonisa, Petrovica, Kukoca i ostalih koji su igrali u drugoj eri, ali genije Doncic je za klasu bolji id svih pomenutih.

Maki

pre 4 godine

Drazen je bio I ostao kult jedne nacije koja je jednom postojala. Toni je u toj bivsoj drzavi je bio u najboljem slucaju cetrvrti ili peti igrac iz te generacije kao sto je bio i u Bulls

kiam

pre 4 godine

Da pogađam bez čitanja...
-Rek’o je Toni Kukoč?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:10)

Logicno kad je jos sinoc izasla vest u svim novinama da je ovo reko sto bi citao 5x hahahah

vince carter

pre 4 godine

@sch Jordan je uzeo 3 titule bez Kukoca,kera,longlija,Harpera,Rodmana. Prva cetvorica su dosli kao ispomoc pipenu i ostalima kada se Jordan penzionisao,sedi jedan! Pipen je draftovan i igranjem sa Jordanom na treninzima svakim danom napredovao,Bullsi su osvojili 3 prstena preko drafta. Irving je vec postao zvezda kada je Lebron dosao zajedno sa Kevin Lavom koji je bio dabl dabl masina a koji je postao spot up suter sa Lebronom. Wizards Jordan nakon 3 godine ne aktivnosti,viskom kilograma i povredjenim kolenima...bravo! I takav je drzao Wizardse na cetvrtom mestu i imao 26ppg,5,6 pre operacije kolena nakon meca sa kingsima. Phil Jakson i igraci koji su igrali protiv Jordana,kobija,lebrona su rekli ko je najbolji,tako da slusaj one koji znaju. Artest je igrao samo protiv Wizards Jordana i rekao da ga jd teze cuvati od ove dvojice,tek nakon operacije je MJ usporio.

polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek

pre 4 godine

@che -moj nick je u cast tvog ljubimca. Hajde demantuj nesto iz mog g konentara. Ne mozes, jer je sve istina. Kazes da he Drazen bio "vodja te generacije" YU reprezentacije. Nije. On nije bio ni njihova generacija (Kukoc, Radja, Divac, Paspalj...). Bio vodja tima dok ta generacija nije sazrela. Bio je 5. na EP '83. 7. na EP '85. uzeo bronzu na OI '84 i SP '86. Sa generacijom iz Bormija je uzeo bronzu na EP '87 (ovi tek usli u reprezentaciju) srebro na OI '88. i zlato na EP '89 i SP '90. Samo sto je od tog SP u Argentini svima bilo jasno da je vodja Kukoc . Naravno, najbolji je bio '89. u svojoj kuci, u maniru "velikih" igraca. I uvek je bio najgori odbrambeni igrac, gdegod da je igrao, u Evropi, NBA ili reprezentaciji. E sad, moze li jedna polu-ameba da se napregne, proba da shvati sve ovo eventualno demantuje sve ovo? Evo, nudim tih 5 evra koje si spomenuo...
@City Slicker po nadimku vidim da si old-timer i da si vrv gledao Drazena kao i ja. Samo, plasim se da si ostao na nivou njegovog driblinga kroz noge koji je u to vreme bio SF u Evropi. Lepo Ameri kazu - there is no worse lane than memory lane. Kao sto rekoh, jedini argument koji vam ostaje je umetnicki dojam... Mislim da si mnogo mator za mitove i teorije zavere - Drazena nisu pustili da igra 2 godine, a samo godinu dana po njegovom dolasku Divac je startni centar u LA Lakers-ima? Nije igrao jer tom Drexler-u pertle nije mogao da veze. A to sto smes da ga stavis u istu recenivu sa MJ-om, samo pokazuje stepen tvog nepoznavanja kosarke, od kojeg je samo veci stepen tvoje nepismenosti. Ne postoje prednja i zadnja sezona, samo prva i poslednja. A ni u toj poslednjoj, iako je imao 22 poena po mecu, nije bio All star. Ali je zato bio "veliki"Detlef Schrepmf, Evropljanin, takodjer.

searching...

pre 4 godine

On je Kukoča stavio na prvo mesto zbog toga što su igrali zajedno. Po čemu je Divac slabiji igrač od Kukoča? Ni po čemu. Po tome što to misli Džordan?Da pitamo Medžika? On bi verovatno Divca stavio na prvo mesto iz istog razloga kao i Džordan. Draženu se karijera prekinula tragedijom baš nakon što je dobio šansu u netsima. Verovatno bi on bio najveći evropski igrač ikad. Novicki i Parker svakako ulaze u najuži izbor. A Šremfa je zaboravio.

stefan

pre 4 godine

Vinse karteru... Gubis vreme sa botovima i neznalicama...nisu oni ovde da nauce nego da se prave pametni... Pusti decu instagramce.. Ne znaju oni sta je zivot a kamoli kosarka... Od skrolovanja se niko nije ni obrazovao ni obogatio

vojin stefanovic

pre 4 godine

Jordan je jedan i jedini. Neko napisa da je njegova igra bila poezija, a ja bih dodao da nije samo to. Čovek je nosio ceo tim, rušio je zakone fizike. Čikago je s njim a bez Pipena, Kukoča, Cartwrighta, Rodmana zajedno, mogao da bude šampion, ali bez njega nikako.
A što se tiče Evrope ubedljivo najbolji košarkaš je Arvidas Sabonis i verovatno da nije imao problem sa kolenima bi bio odmah iza Jordana. Jedini koji mu mogu prići su Jokić i Dončić.

Locutus

pre 4 godine

Ni Kukoč ni Dražen. Dražen je odigrao 5 sezona, isto koliko i Jokić, a otišao je kao vrhunski igrač. Jokićev doprinos ekipi je mnogo veći i to kao klinca.
Inače, ružno je reći, ali mnogi NBA igrači su proglasili Dražena za igrača koji najviše smrdi na terenu.

kvisko

pre 4 godine

Kladim se da je bio pijan kad je davao ovu izjavu jer zaboraviti Teodosica i njegov ucinak u NBA je greska.
Tea je unistila brza zenidba pred odlazak u NBA. Covek je morao istovremeno da se dokazuje na dva fronta a priznacete da to nimalo nije jednostavno jer u oba slucaja radi se o velikim fizickim naprezanjima. Nocni umor se odrazavao na dnevne aktivnosti u klubu. Steta za NBA karijeru ali je zato snajka jos uvek pod prstenom.

djole

pre 4 godine

Dejan Bodiroga
(mag, 25. januar 2020 15:21)

Hahaha... nije mi jasno kakva vam je to satisfakcija da subjektivno birate, ako ostatak sveta vidi stvari skroz drugacije :)

nenad

pre 4 godine

Dirk br1 za njim Jokic i Doncic koji ce ga prestici uskoro, Toni je bio fenomenalan i definitivno bolji od Drazena a od Drazena bolji je bio Stojakovic . Da dodam i to da je za svaki tim jedan Divac bio mnogo korisniji od Drazena .to ne znaci da je Drazen bio los- on je samo bio jednodimenzionalan

Aleks

pre 4 godine

Jedini sa ovih prostora (ex Yu) koji je uspeo da izbori mesto u prvoj NBA petorci je Jokic.
Svaka cast Kukocu, Divcu, Pedji i ostalim, ali Jokara ih je vec sada presisao. Nikola je vec sada igrac sa najvecim kosarkaskim IQ u istoriji lige.
Na kraju krajeva, igrac koji je najbrze stigao do tripl dabla, ne zove se ni Medzik Dzonson ni Oskar Robertson ni Rasel Vestbruk - vec Nikola Jokic.
(Jokarafanklub, 25. januar 2020 19:42)

Iako je glupo porediti različite košarkaške epohe, pod znakom pitanja je da li bi Joka mogao uopšte da igra u takvoj ligi, a kamoli da bude starter u nekom timu. Mnogi naši veliki igrači nisu mogli da igraju u NBA jer je bilo neko drugo vreme, ali to ih NE ČINI MANJE VREDNIM i ne znači da je u redu reći da je Jokić već sada bolji od svih njih. Jer NIJE, niti je to iko od momaka sa ovih prostora koji trenutno igraju.

A to to navodiš tripl dabl kao nekakav dokaz samo pokazuje kako si zagrizao mamac koji su Ameri bacili ovim novim generacijama, da se zaluđuju Vestbrukom, Hardenom i njima sličnima. Imam jedno pitanje - ako Jokić nikad ne osvoji titulu, da li će to što je najbrže postigao TD ikome biti važno sem pojedinim Srbima i Amerima koji smaraju statistikom?

Na kraju, trenutno najbolji igrač na svetu, Kavaj Lenard, sinoć je postigao svoj prvi TD. Čovek sa dva prstena, bio najbolji defanzivac lige, MVP finala itd. Jedna od retkih superzvezda koja igra čvrstu odbranu, jedini danas koji može u rečenicu s MJ. Oprosti, ali to je ipak bitnije od TD.

Mange

pre 4 godine

Oni koji su bili prisutni tvrde da je rekao "Birčević", a da su američki novinari prečuli da je rekao "Toni Kukoč". I, ako razmislite, ima smisla

čemu?

pre 4 godine

Evo prilike da se povede rasprava da li je bolja Zvezda ili Partizan, Guduric ili Bogdanovic i da li je Doncic Srbin ili ne.
(Roki, 25. januar 2020 15:25)

Bar za prve dve stavke se zasigurno zna, pa nije potrebna polemika. Samo pogledaš broj trofeja u bilo kom takmičenju medjusobni skor. A Bogdan i Gudura kao BMW i Wartburg karavan.

Bolje

pre 4 godine

Toni Kukoč bolji od Peđe Stojakovića ili Novickog? Hahaha. Pa jeli ga neko od tih novinara pitao da li se on možda šali? Toni Kukoč uopšte nije bio ni starter. Za one koji se ne sjećaju Scoti Pipen je igrao na toj poziciji, Kukoč mu bio zamjena

Staka Zulu

pre 4 godine

Bato Doncic bolji I od tebe MJ
(Monika Seles, 25. januar 2020 16:56)

Ovo je vrlo blizu istine. Potrebno je samo da prođe još nekoliko godina, a Luka da igra na ovom nivou. Ono što će mu sigurno u toj računici biti potrebno - su trofeji. Bez toga džaba mu je i da kroz celu karijeru beleži u proseku tripl-dabl.
Ono što Luka pokazuje sa 20 godina to još nikada niti jedan košarkaš nije radio, bez obzira odakle dolazi.

Миле

pre 4 godine

По ономе какву је каријеру у НБА имао: Новицки.
По ономе какав је играч био: Сабонис, па онда Ћосић, па Кићановић.

kusavi

pre 4 godine

Statistički gledano je odprilike tako, sve su to vrhunski igrači što nabrajate. Ali moje misljenje kao gledaoca bez da brojim medalje, titule, trajanje karijere je da je Drazen broj 1 , drug tito, jedan jedini neponovljivi, isto kao i Pixi u fudbalu.

aco

pre 4 godine

За сад Новицки. Из њега следе - Гасол, Паркер, Стојаковић... Остали нису ни приближно оставили траг као поменути. Јанис од актуелних, Јокић и Дончић (вероватно ће он постати најбољи Европљанин икад), мада о њима треба судити кад заврше каријере.

vince carter

pre 4 godine

@aleks nakon 2004 ukida se handcheking,poeni istih igraca koji su u ligi i procenti pocinju da skacu,neki igraci sa perimetra automatski pocinju da eksplodiraju,nema vise ni defanzivne 3 sekunde,prostor se siri a od 2014-15 jos vise i bas naprotiv 80% centara ne zna da sutira a kamoli trojke,Westbruk sinoc odigra mid range game i razbi,danasnji Mvp ne ume da sutira spolja bez obzira sto uzima suteve i sto ga krene ponekad,ej bre Bird nije uzimao vise od 2 trojke u prajmu a sa zatvorenim ocima sutira bolje od 90% njih,Coleman,parkins,laimber,sabonis itd su sutirali trojke,od centara se nije trazilo da sutiraju trojke a 80tih su timovi postizali ogroman broj poena i bez trojki. Pravila su se podredila ofanzivi danas i to takvi kao ti ne mogu da shvate jer ste zaludjeni a sa obzirom da igraci igraju u raznim vremenima protiv raznih generacija tvoje recenice baci u vodu,Jordan je igrao protiv 200 igraca koji su igrali i protiv Lebrona. @RW Lebron je izabrao Drazena,izgleda da je i on ljubomoran ili ima kompleks od Dirka? :DD

X=iks

pre 4 godine

Bilo je mnogo i ima mnogo odličnih evropskih igrača u NBA, ali su ipak oni koji su nosili i bili glavni igrači svojih franšiza najbolji. Novicki, Parker, sada Jokić i Dončić. Oni su ipak bili i ovi su sada najveće zvezde svojih franšiza tako da su ujedno i najbolji. Svi ostali su bili epizodisti u svojim ekipama ma koliko da su bili dobri igrači. (Džoni, 25. januar 2020 17:38)

Kukoc je bio najveca zvezda i Bullsa, u svojoj poslednjoj sezoni tamo (tada je bio i malte ne jedini njihov igrac, prvi u *svim* statistickim kategorijama) i nekoliko ekipa u kojima je potom igrao, ali se toga vise niko ne seca, jer je daleko vaznije ono sto je napravio dok je bio treci (na papiru sesti, samo zato jer, iz taktickih razloga, cesto nije pocinjao utakmicu u startoj petorci) igrac Bullsa. BTW, po istoj logici mozda bi cak ispalo da je bio i sesti igrac Jugoplastike - ni tamo cesto nije pocinjao u startnoj petorci.

Бургија

pre 4 godine

Па реално, ако се све сагледа Кукоч јесте можда најбољи европљанин у НБА (уз Новицког). По мом мишљењу, обојица су ту на врху, не бих могао само једног да издвојим, обојица су дала велики допринос на потпуно различите начине. Одмах испод њих Дивац и Пеђа, па тек онда Дражен јер колико год да је био добар играч нажалост није дуго био у НБА, вероватно би оставио већи траг...

JPR24

pre 4 godine

To je njegovo mišljenje, i ne čudi me da je pomenuo saigrača iz (svoje) ere slavnih Bulsa. Ali kao i sto sam kaže, uporedjivati je prirodno, ali u suštini nema smisla, zato sto se nije igrala ista košarka. Danas centri lupaju trojke, nekad ekipe šutiraju više za tri nego za dva, šut u prvih pet sekundi napada, u eri Džordana bi centri išli na tuširanje da nisu u reketu, a sutirati više za tri nego za dva, sutirati u prvim sekundama napada, to nije bilo ni u pomisli. Toni je bio ekstra igrač, nema sumnje, ima tu njih još, ali po mom mišljenju najbolji, barem za sada, evropski kosarkas u NBA je Nowitzki, zato sto je maltene sam doveo Dalas do titule, sto niko nije očekivao pogotovo sto je Heat bio Veliki favorit. Naravno i karijera globalno se gleda, ali ipak taj podvig nije uspeo bas mnogima.

steva

pre 4 godine

Ne znam , ima tu par gradacija ...ono sta se gleda kad se donosi odluka da izaberes najboljeg .
Npr. Ko je sta sta osvojio u Evropi ili u NBA , kakav trag si ostavio u Evropi i NBA...pa bi mogla da se ukalkulise i prica o uspesima sa reprezentacijom itd.
Ne bi ja sad dublje analizirao sve te stavke , izjasnio bi se prosto , laicki...
Dakle , bez pristrasnosti (Srbin sam) Drazen Petrovic ...i tu tacka kao vrata . Imao je problem u Portlandu gde je procardao neko vreme pre nego sto je bio trejdovan u Netse ...a tamo je dobio sansu i tamo je za par godina pokazo da je chudo od igraca .(drugo je to vreme bilo , pretesko za igrace koji su u NBA dolazili i Evrope)
I , onda ta nesreca i prerana smrt , 28 godina je imao .
Da nije bilo te nesrece , da je bio zdrav u narednih 5 godina , recimo do 33 -ce ... bio bi to cirkus Kolorado , dominacija .
Jordan je malcice pristrasan , Kukoc mu je bio saigrac. Nije sporno da je Kuki bio veliki igrac , naravno da jeste , ali sto se tice NBA , najbolji "6" igrac . Ovaj , Drazen , to nikad i nige nije bio ...2-3-4 ili 6 igrac ...on je uvek bio PRVI i to bi se desilo da nije poginuo , bio prva zvezda svoje ekipe .

Mihajlo

pre 4 godine

Ne znam kako je moguce uopste to rangirati,mnogo igraca koji su dominirali u Evropi a neki i u NBA ligi kada su konacno Evropljani dobili sansu tamo da igraju.

kaligula

pre 4 godine

Najbolji evropljanin u nba- dirk bez konkurencije.... uopste evropljanin?... nemoguce odgovoriti na ovo pitanje... sabonis,pau gasol,desetak iz bivse yu... stvar ukusa... za mene- kombo kica i moka su pomerili nas basket deceniju napred,kreso vizionar van vremena...toni je bio umetnik,drazen ubica u napadu... itd....

Cedo

pre 4 godine

Jordane veze ti nemas. Sad ce ti rec na ovom portalu tko je najbolji
(BenBodega, 25. januar 2020 17:20)

A sta ti radis na "OVOM" SRPSKOM portalu ????????????????????????

vince carter

pre 4 godine

@RW Lebron je izabrao Drazena,izgleda da je i on ljubomoran na Dirka ili danasnje momke :D @Aleks Naprotiv danas 80% centara NE sutira trojke Drumond,gobert,whiteside,kapela,harell,zubac,adams,r.lopez,mcgee,howard (iako kao i Rodman sutne neku u garbgetime) Ayton,turner i mnogi drugi,evo kako izgleda neko ko kosarku prati preko teleteksta. Brook Lopez koji sutira trojke je dupla nula za Rudy Gobera! Nekada su Bil Laimber,Sam Parkins,Derek Coleman,Sabonis itd suturali trojke a pojmasi kao ti ne mogu da razumeju da se igrala drugacija kosarka i da cak neko kao Lary Bird nije uzimao vise od 2 trojke po utakmici u svom prajmu a bio je paklen suter. S obzirom da igraci igraju u mnogim razdobljima Jordan 84-03,lebron 03-2020,carter 1998-2020,wilis 84-2007,malone 1985-04,duncan 1997-2016...svi igraju u razlicitim vremenima i adaptiraju se a vise poena pada jer su pravila podredjena ofanzivi. Cim je handcheking ukinut 2004 poeni su rasli kao i procenti istih igraca koji su bili u ligi,tako da nazalost nemas pojma o kosarci.

Milunka Malina

pre 4 godine

Covek ga postuje jer su bili saigraci. I sam kaze u tekstu,u prvoj recenici. Subjektivan je. I niko mu ne moze zameriti ali da je Kukoc bio uspesniji od Dirka. No way

Dragan-Borca

pre 4 godine

Dzejson Kid jedan od najboljih plejmejkera ikada. Tajson Cendler najbolji defanzivac NBA za 2012. godinu. Ol Star i treca postava NBA. Vise puta u najboljim prvim i drugim defanzivnim timovima NBA. Son Merion 4 puta Ol Star, 2 puta treci tim NBA. Dzejson Teri najbolji sesti igrac u NBA jedne godine. Pedja Stojakovic jedan od najboljih trojkasa u 21. veku. Ol Star, cetvrti u glasanju za MVP-ija, jednom drugi strelac lige, vise puta pobedjivao u suutiranju trojki i sta sve ne jos. Karon Batler, 2 puta Ol Star + jos par dobrih igraca poput J.J Baree u prajmu( odlican bio kao mladji), Hejvuda itd. To su igraci sa kojima je Dirk uzeo titulu. Novicki je faca i jedan od najboljih evropskih igraca ikada ali je u 20 godina ogromne karijere uzeo jednu titulu sa milion preiskusnih bivsih i buducih vrhunskih igraca. U godini kada je uzeo titulu imao je 22 poena prosecno. Imao je taj neodbranjiv sut zbog hibridne visine ali era u kojoj je uzeo titulu je bila najslabija era ikada igracki i imao je mnogo dobrih igraca u timu. Ne moze se gledati samo ta jedna titula kao reper. Stariji Gasol, Kukoc, Drazen, pa i Bodiroga i Parker su u ravni sa njim, svako na svoj nacin. Posle i Pedja, Mark Gasol, Sabonis, Divac itd itd. Nije NBA titula jedino merilo. Pogotovo sa 22 poena prosecno i sa brdo onakvih prekaljenih asova u Dalasu. Danas Luka i Nikola imaju daleko slabije igrace u timu nego Novicki tada pa se bore sa najjacima u vrhu. Mislim da je jako tesko odrediti ko je stvarno najbolji.

ccc

pre 4 godine

Dragi srbendo sto radis u redakciji, molim te vise da iskuliras i nadjes zivot prijatelju, znam da ces ignorisati ovu poruku ali razmisli malo. Nadam se da ti je lakse kad vidis da imas puno pluseva, hoce ti to pomoci u zivotu?!, jel ti to terapija, neznam, ali opet mislim da treba da se okanes ovolikog tipkanja, povremeno ok, ali stalno, kako brate sebi ne dosadis. Ovo je poruka samo za tebe i nema potrebe da je objavljujete picke jedne. (moram da opsujem da nebi objavili u slucaju da hocete). Sve najbolje i nadam se da ce ova poruka koliko toliko dopreti do tebe, svet nece biti bolji ni losiji bice isti...pisao nepisao.A izmedju ostalog radi kako hoces to me se netice samo je mnogo providno i nije fer da imas prednost ili privilegiju samo zato sto radis na b92. Ajd zdravo.

toni kukoc

pre 4 godine

inace u cjeloj povijesti nba lige samo 2 igraca su pocela na svih pet pozicija utakmicu: jedan je magic jonhson a drugi? Pogodite?

nije_miro_split

pre 4 godine

nikakve veze jeste majkel jordan najbolji ikada kakav lebron ali u isto vreme kao i kukoč igrao je peđa strojakovič koji je imao daleko najbolje brojke u tad stvarno najboljoj ligi ovo danas je smešna košarka prema onome nekad a to što je pomenuo kukoča pa bio mu suigrač valjda neče reči Dražen petrovič ili peđa a svi znamo dražen bio najbolji iz evrope ikada.oboje su bolji od toni kukoča ima jih još koji su daleko ispred kukoča koji je bio najboljhi 6.igrač čikago bulsa i ulazio je uglavnom sa klupe u trenutku kad je jordan prestao čukago je zauzimao poslednje mesto ni blizu sa kukočem i pipenom sve dok se opet nije vratio jordan i opet uzeli prsten pored jordana mnogi igrači bi bili medju najboljima jer nije postojao igrač u ligi koji je mogao držati đordana nikad nisi znao šta če učiniti čak i ako si znao on je jednostavno skočio sa zadrškom i pogodio njegove sposobnosti što se košarke tiče su bile van ljudskih mogučnosti.
(slaviša šmigič, 25. januar 2020 20:37)

koje posljednje mjesto bez Jordana? ispali su u polufinalu istoka dva puta..

Alex

pre 4 godine

Džordana često upoređuju sa Lebronom Džejmsom...” 
-Hahahahahaha pa Lebron Džordanu ni patike na trening ne bi nosio u ono vreme ahahahahahahahahqhahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:17)

Ne znam sta je zalosnije, botine koje pisu ovakve bljuvotine ili njihovi plusicari.

LeBron ne bi imao sta da trazi u "ono vreme"? LeBron bi igrao na istom nivou tada kao sto igra i sada. Mozak, snaga, brzina, eksplozivnost. To se ne moze zaustaviti ni u jednoj eri.

A religija po kojoj su se ranije igrale jace odbrane je presmesna. Danas se igra najbolja kosarka ikada. Bolji su napadaci, tehnicki potkovaniji, snaznije odbrane, bolji skauting, koji 90'tih nike postojao. Daje se sada vise poena iz prostog razloga sto su napadaci daleko savrseniji. Npr koji centar je ranije mogao da pogadja za 3? Danas 80% centara u NBA to radi.

Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.

Cinique

pre 4 godine

Ми знамо ко је најбољи свих времена,а то је Кићановић!
(Весо, 25. januar 2020 19:20)

Dražen, ali Dalipagić je najbolji evropski igrač svih vremena i jedan od najvećih svetskih. Kićanović je bio samo najbolji u Partizanu u isto to vreme.

bmiles

pre 4 godine

Uz postovanje svih a i "naseg Boga" Bodiroga,Dzordan govori o Evropskim kosarkasima koji su igrali u NBA,nazalost on nije.
Da je ostao ziv,Drazen bi bio najbolji.Novicki,Sabonis,Marculjonis,Cosic,Divac,braca Gasol,...ostavili su traga. Zaboravlja se Parker koji je sa Sparsima osvojio takodje vise puta prsten.Zasto je Majkl izabrao Tonija prosta je racunica,najvise osvojenih prstenova.igrac koji je mogao igrati sve pozicije u timu izuzev visokog centra.Pa je njegova matematika tana i vezi njega od domacih a Kukoca kao najboljeg od Evropskih igraca -zbog osvojenih sampionata!
Kosarka kad je Majkl igrao, igrala se izvanredna odbrana,ovo sada je "igra sutera"ili uhvati i skoci i sutiraj to ce vam potvrditii svi treneri Majklovog vremena perioda!Pored toga konstantnost u igri Dzordana je nevidjena,dok kod Lebrona ima utakmica kad potpuno zakaze - zato je MJ najbolji!
Sto se tice Lebrona,stoji da je najbolji u ovoj eri,mi stariji pamtimo Dr Djeja,(od koga su svi ucili),Cemberlena nenadmasnog centra i kos getera,Alsidnora(Dzabar),Medzika,Leri Brda,Drekslera,Pistol Pita Maravica,Barklija,Olavujdjana,Stoktona,Nesa,"postara Melouna",Vebera, Tomasa,Ajversona,Barklija...spisak dugacak da bi stao u ovaj komentar. Ispada da u ovoj"atomskoj kosarci" se slika svodi samo na Le Brona ali Kobi i Sak su daleko ispred njega.Durant,Keri,Doncic,Leonard,Harden,Lilard ........ nadolaze a i nas Jokic.Medjutim,kako svako vreme nosi svoje breme,tesko je za poredjenje!Slicno je u ostalim sportovima.

nista o nicemu

pre 4 godine

Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.
(Dimitrijevic, 25. januar 2020 15:25)

Drazen je Srbin

reinkarnacija

pre 4 godine

Luka Doncic je vec sada sa tek 19 godina najbolji evropski kosarkas ikada. Mozemo samo zamisliti sta ce tek da bude u budućnosti. Takodje niko ne pominje Janisa Adetokumba, MVP od prosle godine. Pa covek je Grk.

Sch..

pre 4 godine

Ovde 80 % komentatora zapravo i nije gledalo MJ dok je igrao ali se svi slažu da je najbolji svih vremena. MJ jeste zaista bio dobar košarkaš ali pored Pipena,Rodmana,Kukoča,Kera,Longa itd. i nije bilo teško da bude najbolji zato je nakon vraćanja iz penzije i osvojenih prstenja sa bulsima u wizarde daleko bio od najbolji svih vremena . Da se razumemo ne omaložavam MJ daleko od toga ali je recimo Lebron sa daleko slabijim Klivlendom osvojio prsten i vuko ga kroz celu sezonu. Imamo tu recimo i Kobe koji po mom mišljenju recimo najbolji košarkaš kog sam gledao a gledao sam ih dosta od Jordana preko Shaq,T-Mac,Kempa,Sprivela itd. recimo negde od 95' do sada gledao MJ uživo kada je nosio na utakmici Bulsa tegove za noge 2/4 , gađao slobodna bacanja zatvorenih očiju ali gledao i Kobe kada je sam brutalno razbio ekipu i ubacio 62 p. Ovde je više stvar ko kog više voli a ova dečurlija što čula MJ je najbolji itd. oni samo to ponavljaju a nimalo svesti o njegovoj igri.

Građanin

pre 4 godine

Ta pitanja tipa goat su tako bezvezna da to nije normalno. Postoje eventualno najbolji u svojoj generaciji ili eri gde su mogli da se takmiče jedni protiv drugih.
Ali upoređivati neke sportiste samo po tome što im se sport isto zove, a pri tome pravila, konkurencija, okolnosti i sve ostalo nisu uporedivi. To je zaista nesvrsishodno.
A naročito su dosadni sa tim najboljim NBA evropljaninom.
A koji je goat NBA u celosti. Ima li neko od amerikanaca odgovor na to, baš da vidim?

Sokolove sportske vesti

pre 4 godine

Lupa kao lonce niz stepenice. Da je Drazen igrao u Cikagu bio bi on najbolji. Da he igrai neko drugi i on bi bio najboji samo zato jer je igrao za Bulse. Ne lupaj kao otvoren orozor.

Maks

pre 4 godine

Drumond,c.stein,nurkic,whiteside,ayton,mcgee,gobert,jedan od lopeza,howard,kapela,harell,zubac,adams,plumli,green uzima ali nema pojma,oldridz,adebayo,colins,thompson,robinson,okafor,favors,turner,deandre,alen sutiraju trojke??? Vidi se @Aleks koliko znas,ti zapravo spadas u tu manjinu koja ne zna kosarku! Znas li ti da su The Dream,Juing ili Postar bili izmisljeni suteri za sve pobrojane,znas li da su pogadjali sa svih pozicija i znas li da su mogli da pogode trojku kada je uzmu? Znas li da ne znas kosarku?

Vlada

pre 4 godine

Pojma vi nemate o kosarci. Mozda ima troje ljudi koji i znaju i kvalitetno komentarisu.

Sto se tice Jokica, nek ima jednog spoljnjeg igraca u timu pa nek se dokazuje.

Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed

pre 4 godine

Djole Zarkovo@ Nije on bolji jer je uzea tri prstena. Bolji je jer je bija jedan od vaznijih igraca u Chicagovom mozaiku. Npr imam jos vhs kazetu di se igra sedma utakmica finala izmedu Chicaga i Utah Jazza. Na pocetku utakmice i predstavljanju igraca navode tri najbolja igraca svake momcadi. Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit. A ode u komentarima a i na prijasnjim vijestima Kukoca predstavljaju ka igraca koji bi povremeno usa s klupe. Samo malo realnosti i ako kazes da je odlican ne znaci da volis Hrvate. Odvoji politiku od sporta, bar provaj
(Che, 25. januar 2020 17:14)
Sve je tačno osim da su Chicago i Utah ikad igrali finale u 7...

sitno

pre 4 godine

Свака част Кукочу и Новицком, али најбољи играч свим времена у кошарци је ДРАЖЕН ПЕТРОВИЋ.

Магију какву је имао Дражен, није имао ни Џордан, тако да је Дражен Светски број 1. Дражен је "мађионичар", а Џордана могу да сврстан у "атлетичаре".

Ramadani

pre 4 godine

A projekat drzave Srbije Bogi jel za njega cuo!Sam je igra poslednji sampionat gde smo ostvarili jedan od najgori rezultata u istoriji!Trenutno je u zimskom snu

Banjaluka

pre 4 godine

Lebronu je dovoljno sto ga stavljaju u kontekst sa Majklom ne treba mu nista drugo. Sto se tice najboljeg evropljanina u NBA moje misljenje je da je to Dirk. Ali ako to kaze Majkl, vjerovatno covjek zna bolje od nas.

pera

pre 4 godine

Dirk je bio najbolji u NBA od svih evropljana, ali najbolji evropljanin po meni je Dražen a odmah posle Bodiroga pa Nikos Galis. Ko je njih gledao 80ih zna o čemu pričam .

Fan Pennyja Hardawaya

pre 4 godine

Dirk je najbolji evropljanin koji je igrao u NBA. Sto se tice Kukoca moze se reci da je Luka Doncic njega vec nadmasio svojim statistikama. Naveo je Kukoca samo zato sto je on igrao u Bullsima.

Bojan

pre 4 godine

Ma Kukoc je bio odličan igrac, ali uglavnom šesti igrac Bulsa. Dzordan, da je igrao sa bilo kojim drugim evropljaninom tako dugo, rekao bi da je taj najbolji evropljanin u NBA. Realno gledano, Novicki a i Gasol su ostavili veći trag od njega u NBA jer su bili zvezde svojih timova i osvajali titule sa njima. Kukoc je zasluzan za titule Bulsa koliko i Ron Harper.

kejt winslet

pre 4 godine

"svi znamo zasto" = zato sto mi je bio saigrac, a ne zato sto je zapravo najbolji.

Dirk, Pau,Mark, Toni, Pedja visestruki all star igraci, i uz to u all-nba petorkama na kraju sezone(a imamo i one koji su se nekako provukli do all stara Divac, Dragic, Vucevic)

Jokica i Luku necu ni komentarisati.



PS. Drazen je takodje ispod svih gore navedenih(kapa dole za karijeru u Evropi naravno)

Pegone

pre 4 godine

Jordan kao kosarkas je GOAT za mene, od evropskih igraca ima dosta sa prostora Ex-Yug od Zucka,Delibasica,Djodjevica,Petrovica,Kukoca .Da se ne zaboravi i Toni Parker :-). Naravno Novicki ili iz juzne amerike Oscar Schmidt

petarczv

pre 4 godine

MJ priča za igrace svog igrackog perioda... Inače na jednoj jordanovoj slici iz koledž dana u njegovoj sobi na faksu na zidu se može videti zastavica kk crvena zvezda!!! Za grobare koji prate kosarku od doba duleta...

n6

pre 4 godine

MJ priča za igrace svog igrackog perioda... Inače na jednoj jordanovoj slici iz koledž dana u njegovoj sobi na faksu na zidu se može videti zastavica kk crvena zvezda!!! Za grobare koji prate kosarku od doba duleta...
(petarczv, 25. januar 2020 17:11)

zna taj mnogo više no što ti misliš

kejt winslet

pre 4 godine

A videli smo koliko se Dzordan razume u procenu talenta... Kao GM je omanuo svaki draft... Nije jos ni jednog dobrog igraca draftovao a imao je visoke pikove.

Mire

pre 4 godine

Pa valjda se gleda u karijera, ne mozes nekog ko je tek u kratkom periodu odličan staviti u kategoriju svih vremena. Stoga pustite Jokića i Dončića. Novicki je taj, Sabonis, Kukoč, Dražen, Stojaković, Marčuljonis.
Danas na desetine stranaca dolazi u NBA a ovi su im otvarali vrata

Djuka

pre 4 godine

Iskreno mislim da bi onaj Drim tim koji je nastupao '92 bez problema pobedio bilo koji najbolji tim koji sada nastupa.
(Mihajlo, 25. januar 2020 19:37)

taj tim iz '92 bi puko bar 40 razlike

Dare

pre 4 godine

Slazem se s Jordanom. Kukoč je malu Splitsku Jugoplastiku sam na svojim leđima tri puta zaredom ('89,'90,'91.) doveo do vrha Evrope. Znaci stigao je u Cikago kao trostruki sampion Evrope. Ni jednom drugom evropskom NBA igracu to nikad nije poslo za rukom. Pametnom dosta.

Džoni

pre 4 godine

Bilo je mnogo i ima mnogo odličnih evropskih igrača u NBA, ali su ipak oni koji su nosili i bili glavni igrači svojih franšiza najbolji. Novicki, Parker, sada Jokić i Dončić. Oni su ipak bili i ovi su sada najveće zvezde svojih franšiza tako da su ujedno i najbolji. Svi ostali su bili epizodisti u svojim ekipama ma koliko da su bili dobri igrači.

slaviša šmigič

pre 4 godine

još uveg bogi u sakramentu dečko cepa mrežice mvp,mvp jel tako beše na prvenstvu a sada neznaju šta je pobeda statistika užas,ko što reče ovde neko pa bolje i mileta lisica.

neko ko zna

pre 4 godine

@solfedjo

prvo nek odrzi cas basketa Micelu koji ga je sinoc oduvao i odveo svoj tim do pobede

mali je hajp samo takav, zivi bili pa videli da taj nece osvojiti nista, al uvek ce imati svoju statistiku...

Che

pre 4 godine

Mr.Bojangles@ Fala covik. Da, on je u pitanju. Jednostavno se nisam moga sitit a nije mi se dalo ic provjeravat na internet. Zivija

slaviša šmigič

pre 4 godine

nikakve veze jeste majkel jordan najbolji ikada kakav lebron ali u isto vreme kao i kukoč igrao je peđa strojakovič koji je imao daleko najbolje brojke u tad stvarno najboljoj ligi ovo danas je smešna košarka prema onome nekad a to što je pomenuo kukoča pa bio mu suigrač valjda neče reči Dražen petrovič ili peđa a svi znamo dražen bio najbolji iz evrope ikada.oboje su bolji od toni kukoča ima jih još koji su daleko ispred kukoča koji je bio najboljhi 6.igrač čikago bulsa i ulazio je uglavnom sa klupe u trenutku kad je jordan prestao čukago je zauzimao poslednje mesto ni blizu sa kukočem i pipenom sve dok se opet nije vratio jordan i opet uzeli prsten pored jordana mnogi igrači bi bili medju najboljima jer nije postojao igrač u ligi koji je mogao držati đordana nikad nisi znao šta če učiniti čak i ako si znao on je jednostavno skočio sa zadrškom i pogodio njegove sposobnosti što se košarke tiče su bile van ljudskih mogučnosti.

djedmedjed

pre 4 godine

@dare ;
nije Kukoč SAM donio Jugoplastici nikakve trofeje ! On je predvodio tu mega - momčad ; reprezentativni dvojac centara Rađa - Savić, izvanserijski šuterski dvojac Ivanović - Perasović, vrlo dobri playmakeri Pavićević i Sretenović, te dva odlična rezervna centra Sobin i Tabak. E to ti je bio taj "jad" od momčadi bez Kukoča...Tada možda i dovoljno za naslov prvaka SFRJ

Fan klub Zorana Pajkića i Lava Kesića

pre 4 godine

Evropski u NBA verovatno Dirk, Kukoč ili Dražen, ali najbolji evropski bez dileme-Dejan Bodiroga.

Bata

pre 3 godine

Bez ljutnje, ostrascenosti i svih drugih subjektivnosti bilo cime izazvanih.... Procitajte i jednom zauvek shvatite:
KRESIMIR COSIC

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

-“Džordana često upoređuju sa Lebronom Džejmsom...”
-Hahahahahaha pa Lebron Džordanu ni patike na trening ne bi nosio u ono vreme ahahahahahahahahqhahahah

Termodinamicar

pre 4 godine

Bolje se pokrij ušima. Kukoč je bio klasa, svestran igrač kakav se rijetk. Stojaković šuter sjajan i ništa više. Kad se odlučivalo nigdje ga nije bilo
(sasa pg, 25. januar 2020 17:42l

Milogorsko pseto kukoc je bio drugorazredni igrac koji se je samo slepao pored Jordana i Pipena. Svaki srpski kosarkas je bio bolji od njega...

Negativni

pre 4 godine

Apsolutno tačno. Kukoč je kompletan igrač, inteligentan, mogao je da igra sve, od pleja do centra, vodja, i što je najvažnije, timski igrač sa vrlinama najboljih individualaca.

SAMCRO TS

pre 4 godine

Да није Богдан Богдановић?!!!

Клан: Дивац, Даниловић, Ђорђевић на инфузији?!!! Они и даље ложе народ да је он најбољи, највише тренира, вођа на терену, бла бла и остале глупости!!!!

А како смо прошли на том експерименту кад смо њему дали да буде лидер и да цео тим буде подређен њему док он набија статистику видели смо на задњем светском првенству?!!!!!!
Резерва је у једном од најлошијих тимова у лиги, тиму који није био у плеј офу колико? Деценију и више!!!!

Најбољи су: Кораћ, Дуци Симоновић, Далипагић, Дражен Петровић и Бодирога у Европи и Новицки из НБА!!!!

stipume tebra

pre 4 godine

Jedan od najboljih svih vremena i lupi ovako nešto. Istina je da je Kukoč bio jako dobar košarkaš, ali Dražen je bio klasa za sebe. I pored svega kako se poneo u teškim ratnim vremenima mora se biti iskren i priznati da je bio nenad1e6iv.

Termodinamicar

pre 4 godine

Po cemu je doticni Petrovic bolji od Jokica, Stojakovica, Novitskog, Doncica.... Sta je taj Drazen toliko postigao u nba?
(gugl, 25. januar 2020 17:40)

Nista, a i to sta je postigao, postigao je samo zahvaljujuci tome sto mu je otac Srbin...

Termodinamicar

pre 4 godine

Realno,Tesla je najveci hrvatski znanstvenik odmah iza Fausta Vrančića.
(Šaka jada, 25. januar 2020 17:43)

Sako brabonjaka niti postojite kao nacija, niti imate bilo kakvu istoriju ili kulturu.
Vasi jedini "naucnici" su bile ustase i vasi jedini predstavnici vase "tisucljetne kulture".
Jel ti malo lakse sako brabonjaka?

Sch..

pre 4 godine

Ovde 80 % komentatora zapravo i nije gledalo MJ dok je igrao ali se svi slažu da je najbolji svih vremena. MJ jeste zaista bio dobar košarkaš ali pored Pipena,Rodmana,Kukoča,Kera,Longa itd. i nije bilo teško da bude najbolji zato je nakon vraćanja iz penzije i osvojenih prstenja sa bulsima u wizarde daleko bio od najbolji svih vremena . Da se razumemo ne omaložavam MJ daleko od toga ali je recimo Lebron sa daleko slabijim Klivlendom osvojio prsten i vuko ga kroz celu sezonu. Imamo tu recimo i Kobe koji po mom mišljenju recimo najbolji košarkaš kog sam gledao a gledao sam ih dosta od Jordana preko Shaq,T-Mac,Kempa,Sprivela itd. recimo negde od 95' do sada gledao MJ uživo kada je nosio na utakmici Bulsa tegove za noge 2/4 , gađao slobodna bacanja zatvorenih očiju ali gledao i Kobe kada je sam brutalno razbio ekipu i ubacio 62 p. Ovde je više stvar ko kog više voli a ova dečurlija što čula MJ je najbolji itd. oni samo to ponavljaju a nimalo svesti o njegovoj igri.

Locutus

pre 4 godine

Ni Kukoč ni Dražen. Dražen je odigrao 5 sezona, isto koliko i Jokić, a otišao je kao vrhunski igrač. Jokićev doprinos ekipi je mnogo veći i to kao klinca.
Inače, ružno je reći, ali mnogi NBA igrači su proglasili Dražena za igrača koji najviše smrdi na terenu.

Nenad

pre 4 godine

Naravno da je to veliki Dirk Novitzki koj je doveo Dalasa do titule protiv super ekipe Lebrona, Vejda i Bosa. Covek je bio nezaustavljiv i nijedan evropljanin nije nikada dostigo taj nivo dominacije.

Termodinamicar

pre 4 godine

Luka Doncic je prevazisao sve Evropljane, zao mi je hrvati,srbi.
(Slovenija Sampion Evrope, 25. januar 2020 17:36l

Na tvoju zalost Doncic je Srbin, kao i ostatak boljih kosarkasa iz janezovine.
Jel ti sada malo lakse janez? Idi jodlaj...

Ninja

pre 4 godine

Normalno da je MJ ovdje malo subjektivan i to je u redu. Zar nismo svi, kada su u pitanju izbori za najvećeg ikada u bilo kojem sportu. To je tako i uvijek će biti tako. Teško je tu biti objektivan i razdvojiti različite epohe.

Ipak, po mom skromnom mišljenju, najbolji evropski košarkaš ikada je legendarni Dirk. Nije osvojio toliko titula kao Toni, ali je velika razlika u njihovim ulogama u timu. Evropski igrači trebaju još mnogo suza i znoja da prospu da bi prišli ili prestigli Njemca.

Jokarafanklub

pre 4 godine

@ croata
Jedini sa ovih prostora (ex Yu) koji je uspeo da izbori mesto u prvoj NBA petorci je Jokic.
Svaka cast Kukocu, Divcu, Pedji i ostalim, ali Jokara ih je vec sada presisao. Nikola je vec sada igrac sa najvecim kosarkaskim IQ u istoriji lige.
Na kraju krajeva, igrac koji je najbrze stigao do tripl dabla, ne zove se ni Medzik Dzonson ni Oskar Robertson ni Rasel Vestbruk - vec Nikola Jokic.

Maki

pre 4 godine

Drazen je bio I ostao kult jedne nacije koja je jednom postojala. Toni je u toj bivsoj drzavi je bio u najboljem slucaju cetrvrti ili peti igrac iz te generacije kao sto je bio i u Bulls

Trica

pre 4 godine

Drazen u NBA,prosecno ispod 15 poena,covek bek u cijim je rukama cesto lopta a ispod 3 asistencije.Smesno ga je stavlajti ispred Dirka,Gasola,Parkera,Stojakovica...koji su igrali godinama na visokom nivou,dol je Drazen imao jednu jedinu dobru sezonu u celoj NBA karijeri.Pricamo o najboljem Evropljaninu u NBA,a ne najboljem Evropljaninu u Evropi.Uporedite ono sto je Stojakovic uradio u NBA sa onim sto je Drazen,sve uporedite,statistiku,rezultate,koliko odlicnih sezona i slicno.U svemu je bolji Stojakovic.Jedan jedini parametar nije ma strani Petrovica.Uz sve to, Stojakovic kao krilo je imao i vise asistencija od Drazena.

nista o nicemu

pre 4 godine

Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.
(Dimitrijevic, 25. januar 2020 15:25)

Drazen je Srbin

nenad

pre 4 godine

Dirk br1 za njim Jokic i Doncic koji ce ga prestici uskoro, Toni je bio fenomenalan i definitivno bolji od Drazena a od Drazena bolji je bio Stojakovic . Da dodam i to da je za svaki tim jedan Divac bio mnogo korisniji od Drazena .to ne znaci da je Drazen bio los- on je samo bio jednodimenzionalan

IGOR

pre 4 godine

Да није Богдан Богдановић?!!!

Клан: Дивац, Даниловић, Ђорђевић на инфузији?!!! Они и даље ложе народ да је он најбољи, највише тренира, вођа на терену, бла бла и остале глупости!!!!

А како смо прошли на том експерименту кад смо њему дали да буде лидер и да цео тим буде подређен њему док он набија статистику видели смо на задњем светском првенству?!!!!!!
Резерва је у једном од најлошијих тимова у лиги, тиму који није био у плеј офу колико? Деценију и више!!!!

Најбољи су: Кораћ, Дуци Симоновић, Далипагић, Дражен Петровић и Бодирога у Европи и Новицки из НБА!!!!
(SAMCRO TS, 25. januar 2020 15:41)
A ti mu dodjes kao neki kosarkaski istoricar pa znas kako su igrali Duci Simonovic i Dalipagic. Pogledaj Bogdanovu statistiku koliko je pored postignutih koseva imao asistencija i skokova, pa ces videti da je sve samo ne sebican igrac. A kad vec spominjes klan Divac, Danilovic, Djordjevic, prvo ustani, pokloni se i prekrsti i onda napisi nesto za te ljude. Toliko.

Rodney

pre 4 godine

MJ je ovde subjektivan i to je ok. Kukoc, iako jedan od najboljih ipak tesko da po bilo kom merljivom kriterijumu moze biti najbolji. Skoro celu karijeru u NBA je bio rezervista i iako je imao dosta vaznu ulogu u Bullsima, on ipak nije bio presudan u osvajanju titula. Potrebno je samo postaviti pitanje, da li bi Cikago osvojio te titule da nije bilo Kukoca!? Mislim da je odgovor nedvosmisleno jasan da bi. Drazen je imao suvise kratku NBA karijeru da bi bio uopste u konkurenciji i kod njega je uvek izrazen taj faktor sto je nazalost poginuo pa ga onda ljudi previse romantizuju. Novicki je u ovom trenutku bez sumnje broj 1, jer je bio i MVP i prakticno je sam doneo Dalasu titulu, sto je dostignuce kakvo nijedan evropski kosarkas nije imao. Sansu da ga prestignu imace Luka, Jokic i naravno Janis ako ga smatramo evropskim kosarkasem iako je po rodjenju Nigerijac.

Bolje

pre 4 godine

Toni Kukoč bolji od Peđe Stojakovića ili Novickog? Hahaha. Pa jeli ga neko od tih novinara pitao da li se on možda šali? Toni Kukoč uopšte nije bio ni starter. Za one koji se ne sjećaju Scoti Pipen je igrao na toj poziciji, Kukoč mu bio zamjena

Fan Pennyja Hardawaya

pre 4 godine

Dirk je najbolji evropljanin koji je igrao u NBA. Sto se tice Kukoca moze se reci da je Luka Doncic njega vec nadmasio svojim statistikama. Naveo je Kukoca samo zato sto je on igrao u Bullsima.

searching...

pre 4 godine

On je Kukoča stavio na prvo mesto zbog toga što su igrali zajedno. Po čemu je Divac slabiji igrač od Kukoča? Ni po čemu. Po tome što to misli Džordan?Da pitamo Medžika? On bi verovatno Divca stavio na prvo mesto iz istog razloga kao i Džordan. Draženu se karijera prekinula tragedijom baš nakon što je dobio šansu u netsima. Verovatno bi on bio najveći evropski igrač ikad. Novicki i Parker svakako ulaze u najuži izbor. A Šremfa je zaboravio.

Djole Zarkovo

pre 4 godine

Kukoc najbolji iskljucivo zbog toga sto je uzeo tri titule? Primera radi, Slovenci Udrih i Vujacic, koji su uzeli svako po dve titule, bolji su onda od Stojakovica i Divca koji imaju jednu odnosno nula titula?

City Slicker

pre 4 godine

@Uvek me slatko nasmeju ovi idolopoklonici Drazena Petrovica... (polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek, 25. januar 2020 16:11) Ne znaš čemu pričaš čoveče, treba da te je sramota. Draženu u prvim godinama u NBA, NISU DOZVOLJAVALI da igra. Da li to ovi hejteri mogu konačno da shvate? Prosto, nije bilo prihvatljivo da dođe beli bek iz Evrope i deli lekcije MJ, Dreksleru i ostalima. Na kraju su međutim uvideli ko je i kakav je Dražen, u za njega na žalost zadnjoj sezoni. Ta Draženova zadnja sezona u Netsima je i otvorila vrata svim igračima koji su posle dolazili iz ostatka sveta, pa smo zato imali i Tonija, Dirka, Manua, Peđu i danas Dončića...

123

pre 4 godine

Da li vi stvarno mislite da je moguce Kukoca uporediti sa Novickim? Sestog igraca tima i igraca, legendu NBA, igraca prvog tima bez koga tim nije mogao da se zamisli i koji je trpao koseve u svakoj utakmici u timu gde nije bio Pipen i da ne nabrajam ko jos?? Pustite vi Majkla, Kukoc je igrao sa njim u Cikagu..Normalna je njegova izjava. Ali je realnost nesto drugo..Daleko od toga da je Kukoc los igraca ali uporediti ga sa Novickim je ko nebo i zemlja..Na kraju ko je legenda u NBA?

Dr. Bero

pre 4 godine

Zanimljivo kako najbolji NBA igrači stalno vrte tri imena kad su najbolji evropljani u pitanju.
Dražen, Toni i Dirk.
S druge strane, komentatori ovog portala vrte neka druga imena. Očigledno je da Jordan, O'Neal, Barkley, Miller, James i ostali pod hitno trebaju početi čitati komentare na ovom portalu, kako bi nešto naučili...

sitno

pre 4 godine

Свака част Кукочу и Новицком, али најбољи играч свим времена у кошарци је ДРАЖЕН ПЕТРОВИЋ.

Магију какву је имао Дражен, није имао ни Џордан, тако да је Дражен Светски број 1. Дражен је "мађионичар", а Џордана могу да сврстан у "атлетичаре".

Djuka

pre 4 godine

Iskreno mislim da bi onaj Drim tim koji je nastupao '92 bez problema pobedio bilo koji najbolji tim koji sada nastupa.
(Mihajlo, 25. januar 2020 19:37)

taj tim iz '92 bi puko bar 40 razlike

Alex

pre 4 godine

Džordana često upoređuju sa Lebronom Džejmsom...” 
-Hahahahahaha pa Lebron Džordanu ni patike na trening ne bi nosio u ono vreme ahahahahahahahahqhahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:17)

Ne znam sta je zalosnije, botine koje pisu ovakve bljuvotine ili njihovi plusicari.

LeBron ne bi imao sta da trazi u "ono vreme"? LeBron bi igrao na istom nivou tada kao sto igra i sada. Mozak, snaga, brzina, eksplozivnost. To se ne moze zaustaviti ni u jednoj eri.

A religija po kojoj su se ranije igrale jace odbrane je presmesna. Danas se igra najbolja kosarka ikada. Bolji su napadaci, tehnicki potkovaniji, snaznije odbrane, bolji skauting, koji 90'tih nike postojao. Daje se sada vise poena iz prostog razloga sto su napadaci daleko savrseniji. Npr koji centar je ranije mogao da pogadja za 3? Danas 80% centara u NBA to radi.

Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.

polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek

pre 4 godine

Uvek me slatko nasmeju ovi idolopoklonici Drazena Petrovica... kao ne moze da se ospori, a onda kad uporede brojke, onda su argumenti nostalgija i umetnicki dojam.
Kukoc je do 29. (toliko je imao/punio Drazen poginuo) osvojio vise titula i individualnih priznanja i u SFRJ, i u Evropi a o NBA da ne pricamo, smesno je. A sto se umetnickog dojma tice, Petrovic je bio 0 u odbrani, pa o njemu mozemo samo da pricamo kao jednom od najboljih napadaca iz Evrope, a ne igraca. Ili, ako im se vise svidja, polu-igraca.

Iskusni posmatrač

pre 4 godine

Srbin sam i navijač Partizana trenirao sam košarku ako to daje neku težinu mom izboru i moje skromno mišljenje je da nije bilo saobraćajke Dražen bi bio i u NBA jedan od najboljih a u Evropi je sigurno najbolji svih vremena.

Srle

pre 4 godine

Ljudi uzivajte u igri najboljeg igraca Evrope ikada. Srecni smo sto njegovo vreme tek pocinje pa cemo, daj boze zdravlja, moci jos dugo da ga pratimo. Luka Doncic!
Mora jos dosta znoja da prolije da bi stigao Dirka Nowitckog ali sa ovom njegovom poezijom od kosarke nece biti problema. Samo da bude zdrav.
Postovanje za Sabonisa, Petrovica, Kukoca i ostalih koji su igrali u drugoj eri, ali genije Doncic je za klasu bolji id svih pomenutih.

vrg

pre 4 godine

tako je,,,svaka cast i Divcu,,Drazenu,,,i svima,,svi znamo da smo na ovim prostorima imali i imamo vrhunske igrace,,,ali je jedan Toni,,,,,
(siime, 25. januar 2020 15:12)

ma kakav divac. divac poznatiji po visini i bradi u ono vreme nego po igrama.

nije košarka samo NBA

pre 4 godine

@ Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.
(Dimitrijevic, 25. januar 2020 15:25)

Bodiroga i samo Bodiroga... Taj se nikada nije krio od lopte... Tovare zlata nam je doneo...

vojin stefanovic

pre 4 godine

Jordan je jedan i jedini. Neko napisa da je njegova igra bila poezija, a ja bih dodao da nije samo to. Čovek je nosio ceo tim, rušio je zakone fizike. Čikago je s njim a bez Pipena, Kukoča, Cartwrighta, Rodmana zajedno, mogao da bude šampion, ali bez njega nikako.
A što se tiče Evrope ubedljivo najbolji košarkaš je Arvidas Sabonis i verovatno da nije imao problem sa kolenima bi bio odmah iza Jordana. Jedini koji mu mogu prići su Jokić i Dončić.

Radoslav

pre 4 godine

Citam komentare i ne verujem....Kukoc je sjajan igrac al ubedljivo najbolji sa ovih prostora je Drazen,ako nije on onda nije ni Dzordan,pa bas ga je Drazen drao face to face, izguglajte...Iako mi Drazen nikad nije bio simpa kao covek al kosarka...ma najbolji...

Dimitrijevic

pre 4 godine

Igrao je Dzordan sa Kukocem u Bulsima, pa ...
Pomenuo jos Drazena i Dirka, a od srpskih igraca? Po meni najbolji srpski igrac do sada je Stojakovic, ali ce taj naziv brzo da mu uzme Nikola Jokic.

reinkarnacija

pre 4 godine

Luka Doncic je vec sada sa tek 19 godina najbolji evropski kosarkas ikada. Mozemo samo zamisliti sta ce tek da bude u budućnosti. Takodje niko ne pominje Janisa Adetokumba, MVP od prosle godine. Pa covek je Grk.

šef

pre 4 godine

Ako gledamo celu karijeru onda je je Dirk Novitzki broj 1
A da je Dražen danas živ sigurno bi on bio broj jedan, pored njega među top 5 Sabonis, Kukoč, Toni Parker, Vlade Divac,Peđa Stojakovic...

ivan

pre 4 godine

Problem kod priča oko evropskih igrača je ta što se nikada ne precizira o ćemu se točno govori. Dali se uzima u obzir evropska i nba karijera ili samo nba karijera. Ako se gleda evropska dostignuća plus nba dostignuća onda bi lista izgledala negdje otprilike ovako:

1. Toni Kukoč
2. Arvidas Sabonis
3. Vlade Divac
4. Dražen Petrović
5. Dino Rađa

Ako se gleda samo NBA karijera, onda nitko sa tog popisa nije ni blizu top 5 i ta lista bi izgledala otprilike ovako:

1. Dirk Nowitzki (i nitko ni blizu pošto je kao jedini evropljanin odveo jedan NBA tim do titule kao glavni igrač)
2. Pau Gasol (višestruki All Star i dvostruki prvak kao top 2 igrač svoje ekipe)
3. Peja Stojaković (individualno bolji od svih igrača sa prve liste i bio jedan od glavnih igrača možda najbolje ekipe svih vremena koja nije uzela naslov)

Tako da sve je to šta se uzima u obzir...

misko

pre 4 godine

Manje više sve su to dobri igrači i Dirk i Toni, Sabonis,...itd,ali jedan je Dražen,eh sad igrao je premalo u NBA, da je ostao živ ko će ga znati šta bi bilo,ali ono što znam je da je Dražen priča za sebe, svi su oni igrači ali Dražen je bio IGRAČINA, vjerojatno su ovdje mlađi što komentiraju ali ovi malo stariji će potvrditi šta je Dražen bio osamdesetih i početkom devedesetih, nije se dolazilo gledati Cibonu već Dražena...ma bila je privilegija živjeti u vrijeme Dražena Petrovića...

Walldorf

pre 4 godine

Toni Kukoc,bez dileme.Drazen,Divac,Pedja su bili velicanstceni.Ipak,Kukoc je imao sve.Inteligenciju,raskosan talenat,volju za radom.Mogao je igrati od 1-4.Toni Kukoc je kosarkaski plemic.Tacka.Sportski pozdrav!

Sokolove sportske vesti

pre 4 godine

Lupa kao lonce niz stepenice. Da je Drazen igrao u Cikagu bio bi on najbolji. Da he igrai neko drugi i on bi bio najboji samo zato jer je igrao za Bulse. Ne lupaj kao otvoren orozor.

Milunka Malina

pre 4 godine

Covek ga postuje jer su bili saigraci. I sam kaze u tekstu,u prvoj recenici. Subjektivan je. I niko mu ne moze zameriti ali da je Kukoc bio uspesniji od Dirka. No way

djedmedjed

pre 4 godine

Dražen je bio toliko moćan da je s 18 godina gotovo sam doveo Šibenku do naslova prvaka, a sa 20 godina ga je tražila cijela jugo-liga jer se znalo da je garant za osvajanje prvenstva ! Daj mu loptu, a koševe će dati on ! Tako je i bilo i Cibona je osvojila zaredom 2 prvenstva, dva kupa, dvije lige prvaka. U njegovim zadnjim jugo-sezonama su gazili cijelu ligu, ali su padali u doigravanju jer su bili zasićeni i umorni i potcjenjivali su protivnike. Bio je prva violina Cibone, Jugoslavije i Europe ; na svim utakmicama je bio dubliran i opet je trpao i trpao.I izvodio egzibicije. Kad bi se zagrijavale momčadi u kupu prvaka ili na utakmicama repke, vidjelo bi se kako ga stranci s distance sa strahopoštovanjem promatraju kao i u nogometu Maradonu ! Jer je bio košarkaški Maradona ! Kad bi natrpao domaćina, ponekad bi mu pljeskala cijela hala, a novinari su skakali oko njega kao buhe !Tek kad je otišao u Real, tek tad su iz njegove sjene počeli izlaziti Kukoč, Divac, Rađa, Danilović i ostali. Za sve njih je bio pojam. Problemi su počeli s taštim američkim trenerima koji nisu znali kakav dragulj imaju. Nije imao prilike odmah pokazati raskoš svog talenta. Imao je i nedostatke koje je u te dvije prve sezone nadoknađivao: nabijanje mišićne mase i adaptacija na obrambene zadatke. Centri i krila koji su dolazili iz Europe su imali lakši zadatak ; igraj isto što i do sad, samo malo grublje i brže ! Razlika u kvaliteti između NBA i Europe se najviše osjetila među bekovima

Vudu

pre 4 godine

Realno je Dirk najbolji. To sto je Dirk uradio 2011 je nesto slicno Olajdzuvonu 1995. Mada svi zaboravljaju Stojakovica, steta sto je imao veliki problem sa povredama, a jos veca steta sto onda ne uzese prsten protiv Lejkersa.

Bojan

pre 4 godine

Ma Kukoc je bio odličan igrac, ali uglavnom šesti igrac Bulsa. Dzordan, da je igrao sa bilo kojim drugim evropljaninom tako dugo, rekao bi da je taj najbolji evropljanin u NBA. Realno gledano, Novicki a i Gasol su ostavili veći trag od njega u NBA jer su bili zvezde svojih timova i osvajali titule sa njima. Kukoc je zasluzan za titule Bulsa koliko i Ron Harper.

Milunka Malina

pre 4 godine

Covek ga postuje jer su bili saigraci. I sam kaze u tekstu,u prvoj recenici. Subjektivan je. I niko mu ne moze zameriti ali da je Kukoc bio uspesniji od Dirka. No way

kvisko

pre 4 godine

Kladim se da je bio pijan kad je davao ovu izjavu jer zaboraviti Teodosica i njegov ucinak u NBA je greska.
Tea je unistila brza zenidba pred odlazak u NBA. Covek je morao istovremeno da se dokazuje na dva fronta a priznacete da to nimalo nije jednostavno jer u oba slucaja radi se o velikim fizickim naprezanjima. Nocni umor se odrazavao na dnevne aktivnosti u klubu. Steta za NBA karijeru ali je zato snajka jos uvek pod prstenom.

kusavi

pre 4 godine

Statistički gledano je odprilike tako, sve su to vrhunski igrači što nabrajate. Ali moje misljenje kao gledaoca bez da brojim medalje, titule, trajanje karijere je da je Drazen broj 1 , drug tito, jedan jedini neponovljivi, isto kao i Pixi u fudbalu.

pera

pre 4 godine

Dirk je bio najbolji u NBA od svih evropljana, ali najbolji evropljanin po meni je Dražen a odmah posle Bodiroga pa Nikos Galis. Ko je njih gledao 80ih zna o čemu pričam .

Milan

pre 4 godine

Branko Lazić?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čoban, 25. januar 2020 15:13)

Stefan Bircevic?

bzvz

pre 4 godine

Kica je bio najgenijalniji igrac, tu ne pomaze nikakva statistika. Covek je imao hiper kosarkaski mozak, bio je krhke gradje i samo solidne tehnike. Ali, njegovo razumevanje kosarke je bilo neverovatno i da su tada postojale trojke, davao bi po 50 koseva po utakmici, a imao je tako pametne asistencije da je i od najglupljih i netalentovanih kosarkasa pravio zvezde. Cudo jedno. Svaka cast Novickom, Drazenu, Srempfu i Kukocu, ali Kica je bio nesto posebno.

Ramadani

pre 4 godine

A projekat drzave Srbije Bogi jel za njega cuo!Sam je igra poslednji sampionat gde smo ostvarili jedan od najgori rezultata u istoriji!Trenutno je u zimskom snu

petarczv

pre 4 godine

MJ priča za igrace svog igrackog perioda... Inače na jednoj jordanovoj slici iz koledž dana u njegovoj sobi na faksu na zidu se može videti zastavica kk crvena zvezda!!! Za grobare koji prate kosarku od doba duleta...

kejt winslet

pre 4 godine

"svi znamo zasto" = zato sto mi je bio saigrac, a ne zato sto je zapravo najbolji.

Dirk, Pau,Mark, Toni, Pedja visestruki all star igraci, i uz to u all-nba petorkama na kraju sezone(a imamo i one koji su se nekako provukli do all stara Divac, Dragic, Vucevic)

Jokica i Luku necu ni komentarisati.



PS. Drazen je takodje ispod svih gore navedenih(kapa dole za karijeru u Evropi naravno)

nešto onako

pre 4 godine

@ Jokic je bolji od Kukoca koji je bio zadnja svirala u ekipi dok je Jokic vodja. Dzordan ovo samo rekao jer voli svoje Bulse.
(eX, 25. januar 2020 15:29)

Mora da si neko iz mlađe generacije... Druže obožavam Jokića, želim mu sve najbolje u karijeri i da nam donese što više zlata... Podsetiću te da je i Peković imao slične brojeve, dobar je i Vučević...
Ali...
Jesi li ti gledao Kukoča??? Ili recimo Bodirogu, Dražena... To su rođeni šampioni, koji su pravili ozbiljnu razliku u svakoj ekipi...
Od današnjih igrača, samo Dončić je taj nivo... Voleo bi da i za Jokića sutra kažem isto, ali treba još da pokaže mnogo...

Bole

pre 4 godine

Zanimljivo kako najbolji NBA igrači stalno vrte tri imena kad su najbolji evropljani u pitanju.
Dražen, Toni i Dirk.
S druge strane, komentatori ovog portala vrte neka druga imena. Očigledno je da Jordan, O'Neal, Barkley, Miller, James i ostali pod hitno trebaju početi čitati komentare na ovom portalu, kako bi nešto naučili...
(Dr. Bero, 25. januar 2020 16:03)

Nadam se da razumes da svako ima pravo na svoje misljenje i ne mora se nuzno slagati za gore imenovanima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ne znam sta je zalosnije, botine koje pisu ovakve bljuvotine ili njihovi plusicari.LeBron ne bi imao sta da trazi u "ono vreme"? LeBron bi igrao na istom nivou tada kao sto igra i sada. Mozak, snaga, brzina, eksplozivnost. To se ne moze zaustaviti ni u jednoj eri.A religija po kojoj su se ranije igrale jace odbrane je presmesna. Danas se igra najbolja kosarka ikada. Bolji su napadaci, tehnicki potkovaniji, snaznije odbrane, bolji skauting, koji 90'tih nike postojao. Daje se sada vise poena iz prostog razloga sto su napadaci daleko savrseniji. Npr koji centar je ranije mogao da pogadja za 3? Danas 80% centara u NBA to radi.Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.
(Alex, 25. januar 2020 16:52)
Prvo nisi rođen u ono vreme da bi komentarisao košarku tog vremena.Voleo bih da vidim Lebrona da se zaleti kao “kljuse” a da ga u reketu čeka jedan Hakim ili Meloun..I još krš takvih centara...Znaš li “sine” gde bi bio katapultiran?!Na obližnji parking....

slaviša šmigič

pre 4 godine

nikakve veze jeste majkel jordan najbolji ikada kakav lebron ali u isto vreme kao i kukoč igrao je peđa strojakovič koji je imao daleko najbolje brojke u tad stvarno najboljoj ligi ovo danas je smešna košarka prema onome nekad a to što je pomenuo kukoča pa bio mu suigrač valjda neče reči Dražen petrovič ili peđa a svi znamo dražen bio najbolji iz evrope ikada.oboje su bolji od toni kukoča ima jih još koji su daleko ispred kukoča koji je bio najboljhi 6.igrač čikago bulsa i ulazio je uglavnom sa klupe u trenutku kad je jordan prestao čukago je zauzimao poslednje mesto ni blizu sa kukočem i pipenom sve dok se opet nije vratio jordan i opet uzeli prsten pored jordana mnogi igrači bi bili medju najboljima jer nije postojao igrač u ligi koji je mogao držati đordana nikad nisi znao šta če učiniti čak i ako si znao on je jednostavno skočio sa zadrškom i pogodio njegove sposobnosti što se košarke tiče su bile van ljudskih mogučnosti.

Миле

pre 4 godine

По ономе какву је каријеру у НБА имао: Новицки.
По ономе какав је играч био: Сабонис, па онда Ћосић, па Кићановић.

djole

pre 4 godine

Dejan Bodiroga
(mag, 25. januar 2020 15:21)

Hahaha... nije mi jasno kakva vam je to satisfakcija da subjektivno birate, ako ostatak sveta vidi stvari skroz drugacije :)

rajko

pre 4 godine

Toni Parker ima 4 titule u NBA i u svakoj je imao bitnu ulogu a bio je i MVP finala.Po čemu može biti Dražen ispred njega posebno što je pitanje ko je najbolji od Evropljana u NBA.Što se titula i njihovog uticaja na titule tiče prvi je Parker.Kada je u pitanju ukupna statistika prvi bi bio Novicki(broj poena,skokova itd.).U ovu grupu može upasti i Pau Gasol.Svi ostali su daleko iza.Igrači koji im se mogu pridružiti i eventualno ih preteći su Dončić,Jokić i Janis.

Ostin A

pre 4 godine

Jokic je bolji od Kukoca koji je bio zadnja svirala u ekipi dok je Jokic vodja. Dzordan ovo samo rekao jer voli svoje Bulse.
(eX, 25. januar 2020 15:29)

Zadnja svirala? U tri NBA titule sa Kukočem sto je osvojio Džordan, Kukoč je bio treći strelac ekipe, da ne spominjem da je jednom bio najbolji 6. igrač lige, a u ostale 2 sezone je igrao u prvoj petorci.

Pored toga Kukoč je osvojio 3 Evrolige i još dosta toga u Jugoslaviji i reprezentaciji.

Panac

pre 4 godine

(Trica, 25. januar 2020 19:35)

Ne znam koliko g imaš i da li si gledao ikad Dražena u živo...
1. Dirk je košarkaški školovan u USA pa nije "pravi" evropski igrač
2. Tko je iz evrope došao u NBA igrao ! prije Dražena... on je otvorio vrata drugima !!!
Došao je u "krivi" klub i nisu mu dali da igra 2g ... tek je u Netsima proigrao i da nije poginuo ( sa 28,5g ) ... otišao bi u Houston i bio prvak NBA i pozvan u all star !!!

Staka Zulu

pre 4 godine

Bato Doncic bolji I od tebe MJ
(Monika Seles, 25. januar 2020 16:56)

Ovo je vrlo blizu istine. Potrebno je samo da prođe još nekoliko godina, a Luka da igra na ovom nivou. Ono što će mu sigurno u toj računici biti potrebno - su trofeji. Bez toga džaba mu je i da kroz celu karijeru beleži u proseku tripl-dabl.
Ono što Luka pokazuje sa 20 godina to još nikada niti jedan košarkaš nije radio, bez obzira odakle dolazi.

Djole Zarkovo

pre 4 godine

@Che
Kukoc jeste uz Drazena najbolji ex Yu kosarkas. Ali u Bulsima su glavni igralci bili Dzordan i Pipen. Liga je Kukoca proglasila kao sestog najboljeg igraca, nikad nije bio izabran na alstar.
Ali treba biti realen i priznati da je Novitzki najbolji evropski igrac. On je kao glavni igrac uzeo titulu, bio MVP regularnog dela i MVP finale. Bezbroj puta izabran na alstar i u All NBA tim.

croata

pre 4 godine

6
Dejan Bodiroga
(mag, 25. januar 2020 15:21)

Hahaha... nije mi jasno kakva vam je to satisfakcija da subjektivno birate, ako ostatak sveta vidi stvari skroz drugacije :)
(djole, 25. januar 2020 18:02)

Ne razumijem smijeh, nije puno pogrijesio, bodiroga je uz bok 5 najboljih evropljana bar u zadnjih 35 godina. Drazen, sabonis, kukoc, divac, galis, bodiroga i nowitzki. To sto nije igrao u nba ne mijenja ama bas nista. Igracina. Danasnju sprdacinu od nba gdje kolo vode nepotvrdjeni likovi poput doncica kojem se od starta podredjuje cijeli klub stvarajuci umjetnog superstara, a da nicim to nije zavrijedio ili jos gore jokica kog u ozbiljnoj kosarci deda scola oducava od kosarke, njih je neumjesno i komentirati. Mozda jos stariji gasol i parker mogu uci medju 10.
A jordana treba pozorno slusati i dok govori o sisanju trave, a kamo li o kosarci. Takvo priznanje iz usta Najveceg je velika satisfakcija hrvatskoj kosarci, a i bivsoj drzavi, riznici najvecih neamerickih kosarkasa

sasa pg

pre 4 godine

@Bolje

Bolje se pokrij ušima. Kukoč je bio klasa, svestran igrač kakav se rijetk. Stojaković šuter sjajan i ništa više. Kad se odlučivalo nigdje ga nije bilo

Cedo

pre 4 godine

Jordane veze ti nemas. Sad ce ti rec na ovom portalu tko je najbolji
(BenBodega, 25. januar 2020 17:20)

A sta ti radis na "OVOM" SRPSKOM portalu ????????????????????????

rade

pre 4 godine

Jordan je u pravu . Ne bi pogresio ni sa Drazenom , Sabonisom ..

Jedno je najbolji evropski igrac all time i drugo je najbolji Evropljanin u NBA .

Prvi je morao da osvaja i u Evropi i u reprezentaciji drugi samo u NBA .To je ogromna razlika . Mi ne znamo kako bi Dirk izgledao u Evropi , mozda bi igrao i nista ne bi osvojio ili gubio finala. Eto , zato , je Jordan u pravu .

Sibir Novosibirsk

pre 4 godine

Evo još jedne legende koja ne spominje Stojakovića, avaj... Kakva neznalica je ovaj Michael...
Legenda kaže da Peja još stoji na kraju terena i čeka da mu netko doda loptu...

Che

pre 4 godine

Polu-igrac@ Tvoj nick sve govori o tvojoj ljudskoj velicini tj toliko si mal da samo tvoja mater zna koliko si zapravo ogorcen i jadan. Drugo vidim da nemas pojma jer taj Drazen je uzea dvi eurolige s Cibonom i radija cuda s Realom. Proglasavan za najboljeg igraca Juge, Cibone, Reala i dva puta za najboljeg igraca Europe. Upravo je on bija voda one ekipe Jugoslavije. Njegov postotak suta u Nba sve govori i danas u ovom dobu interneta je sve lako provjerit. Postotak suta mu je bija priko 50 posto a za truce priko 45 posto. Toliko je bija velik da nista nije osvojia a velicine ka Jordan, Lebrobe, Steve Nash, Payton, O'Neal, Mutombo, Bird, Miller i ostali kazu najbolji bek, najbolji suter, najbolji Europljanin. Ne govori Reggie Miller bezveze kad ga pitaju tko je najbolji suter protiv kojeg je igra a on odgovori Drazen. Ovaj ga pita a jel mozda bolji Curry u tricama, on se nasmije i kaze Drazen. A tvoje je misljenje jako bitno. Ti nisi ni polucovik, ti si mala amebica koja nema 5 eura u depu. Jado

Bocko

pre 4 godine

Toni je mogao sve sto i Drazen. Da zatrpa protivnika kosevima. Ali imao je bolju viziju igre, o odbrani da i ne govorimo. Neko kaze u cemu je Kukoc bolji od Divca? Samo u dve stvari. Napadu i odbrani, da ne pominjemo ekipne individualne trofeje.

aco

pre 4 godine

За сад Новицки. Из њега следе - Гасол, Паркер, Стојаковић... Остали нису ни приближно оставили траг као поменути. Јанис од актуелних, Јокић и Дончић (вероватно ће он постати најбољи Европљанин икад), мада о њима треба судити кад заврше каријере.

drvobradi

pre 4 godine

@Ninja
Što ne Pau Gasol? Što se tiče Kukoča, on bi danas bio starter i zvezda u timu, jako sličan KD-u (KD je naravno bolji), visok igrač sa driblingom, odličan šut i pregled igre. 90tih su ga nagojili da igra 4ku kakva je tada bila potrebna i time upropastili njegovu pravu igru. 3 EL, 3 NBA titule, trofeji sa SFRJ. Da li je bolji od Novickog? Mala je razlika, ako je i ima.

Sve

pre 4 godine

Ukupno kad se uzme Novicki je bez premca , covek tim .Ona njegova partija u finalu protiv nikad jaceg Majamija .Ceo taj put do finala kad je izbacio i mocne Lejkerse .Pritom i cela njegova karijera me dovode do tog zakljucka .Pa cak je donosio i Nemcima medalje , u konkurrnciji mnogo boljih reprezentacija .Sada Nemci koji imaju o par Nba igraca i opet nista posebno ne mogu da urade .

kejt winslet

pre 4 godine

A videli smo koliko se Dzordan razume u procenu talenta... Kao GM je omanuo svaki draft... Nije jos ni jednog dobrog igraca draftovao a imao je visoke pikove.

Džoni

pre 4 godine

Bilo je mnogo i ima mnogo odličnih evropskih igrača u NBA, ali su ipak oni koji su nosili i bili glavni igrači svojih franšiza najbolji. Novicki, Parker, sada Jokić i Dončić. Oni su ipak bili i ovi su sada najveće zvezde svojih franšiza tako da su ujedno i najbolji. Svi ostali su bili epizodisti u svojim ekipama ma koliko da su bili dobri igrači.

raxi

pre 4 godine

Lupa kao lonce niz stepenice. Da je Drazen igrao u Cikagu bio bi on najbolji. Da he igrai neko drugi i on bi bio najboji samo zato jer je igrao za Bulse. Ne lupaj kao otvoren orozor.
(Sokolove sportske vesti, 25. januar 2020 17:41

Kakva si ti seljacina,brate!

Cinique

pre 4 godine

Ми знамо ко је најбољи свих времена,а то је Кићановић!
(Весо, 25. januar 2020 19:20)

Dražen, ali Dalipagić je najbolji evropski igrač svih vremena i jedan od najvećih svetskih. Kićanović je bio samo najbolji u Partizanu u isto to vreme.

Vladimir

pre 4 godine

Od svih evropljana jedino je Novicki bio pravi vođa svoje ekipe koju je doveo da prstena. U novijoj generaciji imamo tri tim lidera iz Evrope koji će da pokažu koliko vrede: Atetokumbo, Jokic i Doncic, ali i Vucevica, pa hrvata Bogdanovića. Realno Divac I Peđa jesu bili vrhunski ali je tada Kris Veber bio glavna zvezda tima. Da nije prerano otišao Dražen bi sigurno bio najbolji.
Sve u svemu ta priča oko najboljeg Evropljanina će za par godina da dobije potpuno nov epilog.

Boki

pre 4 godine

I u Jugi su svi kosarkasi govorili da je Toni najbolji,Djordjevic, Danilovic itd pogledajte snimke kada govore o tome. Drugo ima 3 NBA prstena 3 Evrologe i gomilu medalja sa rep. Yuge u svim kategorijama plus sa Hrvatskom cime je najtrofejniji Evropljanin. Trece jedan je od prvih ako ne i prvih stretch trojki cetvorki bez kojih se danas ne moze zamisliti kosarka. Vodio je loptu kao plej sa 211.Sutirao trojke itd. E sad sto je igrao sa Dzordanom i Pipenom pa bio tek treci igrac ekipe napadacki to je drugo.Ali kada se Dzordan povukao Kukoc je sutirao clutch suteve a ne Pipen. Fil je znao zasto.

kaligula

pre 4 godine

Najbolji evropljanin u nba- dirk bez konkurencije.... uopste evropljanin?... nemoguce odgovoriti na ovo pitanje... sabonis,pau gasol,desetak iz bivse yu... stvar ukusa... za mene- kombo kica i moka su pomerili nas basket deceniju napred,kreso vizionar van vremena...toni je bio umetnik,drazen ubica u napadu... itd....

mohikanac

pre 4 godine

Toni Kukoč je bio i ostao Majkl Džordan za Evropu.

Nikakve nacionalne ili druge budalaštine me ne interesuju. Čovek je od 1986.-1992. prosto LETEO po Evropskim dvoranama, kome nije jasno neka pogleda pogotovu mlađi koji nisu imali prilike da ga gledaju. Ubedljivo najdominantniji igrač Evrope tada.
Još samo Peđa Stojaković je u PAOK igrao od 1-4 sve pozicije na tom nivou ali to je neki drugi par cipela.

Dirk Novicki kapa dole, možda neću biti realan ali Kukoč je ipak "naš" nekako pa mi je bolji. Ove baljezgarije oko Jokića neću ni da čitam sve do 2025. i nekog prstena čemu se nadam a njemu iskreno želim.

polu-igrac, polu-hrvat, polu-covek

pre 4 godine

@che -moj nick je u cast tvog ljubimca. Hajde demantuj nesto iz mog g konentara. Ne mozes, jer je sve istina. Kazes da he Drazen bio "vodja te generacije" YU reprezentacije. Nije. On nije bio ni njihova generacija (Kukoc, Radja, Divac, Paspalj...). Bio vodja tima dok ta generacija nije sazrela. Bio je 5. na EP '83. 7. na EP '85. uzeo bronzu na OI '84 i SP '86. Sa generacijom iz Bormija je uzeo bronzu na EP '87 (ovi tek usli u reprezentaciju) srebro na OI '88. i zlato na EP '89 i SP '90. Samo sto je od tog SP u Argentini svima bilo jasno da je vodja Kukoc . Naravno, najbolji je bio '89. u svojoj kuci, u maniru "velikih" igraca. I uvek je bio najgori odbrambeni igrac, gdegod da je igrao, u Evropi, NBA ili reprezentaciji. E sad, moze li jedna polu-ameba da se napregne, proba da shvati sve ovo eventualno demantuje sve ovo? Evo, nudim tih 5 evra koje si spomenuo...
@City Slicker po nadimku vidim da si old-timer i da si vrv gledao Drazena kao i ja. Samo, plasim se da si ostao na nivou njegovog driblinga kroz noge koji je u to vreme bio SF u Evropi. Lepo Ameri kazu - there is no worse lane than memory lane. Kao sto rekoh, jedini argument koji vam ostaje je umetnicki dojam... Mislim da si mnogo mator za mitove i teorije zavere - Drazena nisu pustili da igra 2 godine, a samo godinu dana po njegovom dolasku Divac je startni centar u LA Lakers-ima? Nije igrao jer tom Drexler-u pertle nije mogao da veze. A to sto smes da ga stavis u istu recenivu sa MJ-om, samo pokazuje stepen tvog nepoznavanja kosarke, od kojeg je samo veci stepen tvoje nepismenosti. Ne postoje prednja i zadnja sezona, samo prva i poslednja. A ni u toj poslednjoj, iako je imao 22 poena po mecu, nije bio All star. Ali je zato bio "veliki"Detlef Schrepmf, Evropljanin, takodjer.

Ti vas nam nesto o kosarci!?

pre 4 godine

E 'nas sta, Jordane, da ti ne bi Duska Dugouska rasturili bi te oni vazemaljci, traljava, zato ticu!
Da te je bar napipao Boza Pub da ti odere gace na pokeru...

Maks

pre 4 godine

Drumond,c.stein,nurkic,whiteside,ayton,mcgee,gobert,jedan od lopeza,howard,kapela,harell,zubac,adams,plumli,green uzima ali nema pojma,oldridz,adebayo,colins,thompson,robinson,okafor,favors,turner,deandre,alen sutiraju trojke??? Vidi se @Aleks koliko znas,ti zapravo spadas u tu manjinu koja ne zna kosarku! Znas li ti da su The Dream,Juing ili Postar bili izmisljeni suteri za sve pobrojane,znas li da su pogadjali sa svih pozicija i znas li da su mogli da pogode trojku kada je uzmu? Znas li da ne znas kosarku?

mate

pre 4 godine

naravno da je za jordana najbolji- recimo savjetova bi vas da pogledate sedmu utakmicu u finalu istoka sa indianom.. Kukoc (i steve kerr) su spasili bullse.. pa tonijeve igre 1996 u finalu sa seattlom.. igracina.. meni puno bolji od Drazena..

nije_miro_split

pre 4 godine

nikakve veze jeste majkel jordan najbolji ikada kakav lebron ali u isto vreme kao i kukoč igrao je peđa strojakovič koji je imao daleko najbolje brojke u tad stvarno najboljoj ligi ovo danas je smešna košarka prema onome nekad a to što je pomenuo kukoča pa bio mu suigrač valjda neče reči Dražen petrovič ili peđa a svi znamo dražen bio najbolji iz evrope ikada.oboje su bolji od toni kukoča ima jih još koji su daleko ispred kukoča koji je bio najboljhi 6.igrač čikago bulsa i ulazio je uglavnom sa klupe u trenutku kad je jordan prestao čukago je zauzimao poslednje mesto ni blizu sa kukočem i pipenom sve dok se opet nije vratio jordan i opet uzeli prsten pored jordana mnogi igrači bi bili medju najboljima jer nije postojao igrač u ligi koji je mogao držati đordana nikad nisi znao šta če učiniti čak i ako si znao on je jednostavno skočio sa zadrškom i pogodio njegove sposobnosti što se košarke tiče su bile van ljudskih mogučnosti.
(slaviša šmigič, 25. januar 2020 20:37)

koje posljednje mjesto bez Jordana? ispali su u polufinalu istoka dva puta..

kralj

pre 4 godine

Toni je vrhunski kosarkas I ako gledamo po osvojenom,verovatno je najbolji evropski igrac u NBA.Verovatno je dublji trag ostavio Novicki u Americi ali da je Toni jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena,jeste.Nisam gledao one starije(Kica,Praja,Zucko....)ali Drazen je bio masina suterska,krila Kukoc i Paspalj,centri Divac I Radja,plej Djordjevic i verovatno sam ispustio nekolicinu koji su im ravni.Najbolji centar po meni je Sabonis,krilo Kukoc(Novicki),bekovi Drazen I Stjakovic,jedinica Parker.

Kkk

pre 4 godine

Zavisi koje parametare gledamo, ako gledamo statistiku onda Novickom i Parkeru ne može niko prići a ako se gledaju neke druge stvari poput graciozne igre, atraktivnosti, inteligencije, onda je izbor subjektivan i maltene ima desetak evropskih igrača koji mogu poneti taj epitet najboljeg.

Бургија

pre 4 godine

Па реално, ако се све сагледа Кукоч јесте можда најбољи европљанин у НБА (уз Новицког). По мом мишљењу, обојица су ту на врху, не бих могао само једног да издвојим, обојица су дала велики допринос на потпуно различите начине. Одмах испод њих Дивац и Пеђа, па тек онда Дражен јер колико год да је био добар играч нажалост није дуго био у НБА, вероватно би оставио већи траг...

Che

pre 4 godine

Bole@ Naravno i slazem se s tobom ali kad Jordan koji je najbolji svih vrimena a i ostali velikani Nba konstanto spominju ova tri imena onda nema tvog ili mog misljenja. Novak je top 3 tenisaca svih vrimena i dodem ja i kazem i ode napisem je odlican je ali meni je Marat Safin bolji. To su nista vise nego kompleksi

Rudničanin

pre 4 godine

Primećujem da se javljaju komentatori koji pišu dalmatinskim dijalektom a nisu Miro. Mora san se i ja priklonit. Jesan furešt al parlam. Po meni Dražen je bija najbolji.

Banjaluka

pre 4 godine

Lebronu je dovoljno sto ga stavljaju u kontekst sa Majklom ne treba mu nista drugo. Sto se tice najboljeg evropljanina u NBA moje misljenje je da je to Dirk. Ali ako to kaze Majkl, vjerovatno covjek zna bolje od nas.

slaviša šmigič

pre 4 godine

još uveg bogi u sakramentu dečko cepa mrežice mvp,mvp jel tako beše na prvenstvu a sada neznaju šta je pobeda statistika užas,ko što reče ovde neko pa bolje i mileta lisica.

bzvz

pre 4 godine

Jos malo o Kici. U sezoni kad je Praja bio u vojsci, Kica je bio jedina zvezda u Partizanu, ostali su bili teski mediokriteti. Sta je tada radio Kica, to je bilo herojstvo za guslanje. Navijaci su se non-stop krstili, a bilo je vreme Tita, sta covek radi. A i treneri i igraci protivnickih timova, svaki tim je imao par vedeta i velikana, takodje su gledali zgranuto da li je moguce da tako neko igra. Kosevi sa pola terena, asistencije, ala Medzik, su bili normalna pojava. Mladi ne znaju, ali stariji se sigurno secaju ovo o cemu pisem. Nijedan YU kosarkas nije ni blizu nikad odigrao takvu sezonu. Niko kao Kica.

zimbabwe

pre 4 godine

@Evo prilike da se povede rasprava da li je bolja Zvezda ili Partizan, Guduric ili Bogdanovic i da li je Doncic Srbin ili ne.
(Roki, 25. januar 2020 15:25) axaxaxaxax u pravu si axaxxaxaxa

vince carter

pre 4 godine

Toni Kukoc na pitanje da li zali za necim u karijeri "Rekli su mi da bi u nekom drugom timu imao 20+ poena,bolje stase,ali ne zalim,osecaj osvajanja titula je nemerljiv" o Jordanu "Bio je prvi na treninzima i ginuo na mecevima na treningu,pa kad je on prvi takav svi smo ga sledili i nismo imali izbora nego da napredujemo iz dana u dan".

čemu?

pre 4 godine

Evo prilike da se povede rasprava da li je bolja Zvezda ili Partizan, Guduric ili Bogdanovic i da li je Doncic Srbin ili ne.
(Roki, 25. januar 2020 15:25)

Bar za prve dve stavke se zasigurno zna, pa nije potrebna polemika. Samo pogledaš broj trofeja u bilo kom takmičenju medjusobni skor. A Bogdan i Gudura kao BMW i Wartburg karavan.

K9

pre 4 godine

Прво, о томе може да расправља само онај ко их је све гледао.
Ја се не сећам Киће, Моке, Праје и Ћосе. Али оно даље одлично памтим.
Ј...га, јесте Кукоч.
Онда Дражен.
Па Бодирога.
Затим сви остали.

Che

pre 4 godine

Djole Zarkovo@ Nije on bolji jer je uzea tri prstena. Bolji je jer je bija jedan od vaznijih igraca u Chicagovom mozaiku. Npr imam jos vhs kazetu di se igra sedma utakmica finala izmedu Chicaga i Utah Jazza. Na pocetku utakmice i predstavljanju igraca navode tri najbolja igraca svake momcadi. Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit. A ode u komentarima a i na prijasnjim vijestima Kukoca predstavljaju ka igraca koji bi povremeno usa s klupe. Samo malo realnosti i ako kazes da je odlican ne znaci da volis Hrvate. Odvoji politiku od sporta, bar provaj

kvisko

pre 4 godine

Kladim se da je bio pijan kad je davao ovu izjavu jer zaboraviti Teodosica i njegov ucinak u NBA je greska.
Tea je unistila brza zenidba pred odlazak u NBA. Covek je morao istovremeno da se dokazuje na dva fronta a priznacete da to nimalo nije jednostavno jer u oba slucaja radi se o velikim fizickim naprezanjima. Nocni umor se odrazavao na dnevne aktivnosti u klubu. Steta za NBA karijeru ali je zato snajka jos uvek pod prstenom.

JPR24

pre 4 godine

To je njegovo mišljenje, i ne čudi me da je pomenuo saigrača iz (svoje) ere slavnih Bulsa. Ali kao i sto sam kaže, uporedjivati je prirodno, ali u suštini nema smisla, zato sto se nije igrala ista košarka. Danas centri lupaju trojke, nekad ekipe šutiraju više za tri nego za dva, šut u prvih pet sekundi napada, u eri Džordana bi centri išli na tuširanje da nisu u reketu, a sutirati više za tri nego za dva, sutirati u prvim sekundama napada, to nije bilo ni u pomisli. Toni je bio ekstra igrač, nema sumnje, ima tu njih još, ali po mom mišljenju najbolji, barem za sada, evropski kosarkas u NBA je Nowitzki, zato sto je maltene sam doveo Dalas do titule, sto niko nije očekivao pogotovo sto je Heat bio Veliki favorit. Naravno i karijera globalno se gleda, ali ipak taj podvig nije uspeo bas mnogima.

Više od igre

pre 4 godine

Ovde 80 % komentatora zapravo i nije gledalo MJ dok je igrao ali se svi slažu da je najbolji svih vremena. MJ jeste zaista bio dobar košarkaš ali pored Pipena,Rodmana,Kukoča,Kera,Longa itd. i nije bilo teško da bude najbolji(Sch.., 25. januar 2020 18:37)

Kao neko ko je gledao Džordana u njegovom prajmu, čitao sam dovde i dalje nije bilo potrebe.
Dakle, kakva majstorka zamena teza, umesto da kažeš da bez Džordana niko od tih igrača nije osvojio ništa, a bili su u prilici, ti obrćeš i kažeš ovakvu monumentalnu glupost.
Samo onaj ko je zlonameran može da tvrdi ovakve stvari, a pritom zaboravljaš čitavu njegovu karijeru i pojednični kvalitet koji je pokazivao od koledža pa sve do dana u Wizardsima, kada je praktično kao penzioner i dalje znao da ubaci po 40-50 poena protivničkim ekipama.
Ovako suptilno unižavanje Džordana u korist bilo koga pa i Lebrona, odavno nisam pročitao i mislim da bi lično trebalo da te bude sramota napisanog.
Zaboravio si da napišeš u kakav raspali tim je došao i od njega napravio šampionski, sa samo jednim all star igračem u celoj karijeri.
Misliš da Majkl nije mogao da ode posle par godina u Boston ili Lejkerse i da laganica osvaja titule.
Kad su ga pitali zašto nije, rekao je - Ja nisam došao u NBA da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
MJ je individualno najkompletniji igrač koga je ova planeta videla, a ti se i dalje zanosi luzerima u današnjoj cirkus ligi.

Malobrojni

pre 4 godine

Pozdrav za malobrojne koji se u ovaj sport zaista razumeju, koji se prave pametni na cistu nostalgiju.
(Alex, 25. januar 2020 16:52)

Vidi se da se razumeš u košarku ko Marica u džojstik.
Upravo tu atomsku košarku je i patentirao Džordan tokom 90-ih, a ostali je prihvatili.
O tome kakva se odbrana igra sada, a kakva onda, dovoljno je da pogledaš faulove koji se sviraju Hardenu kada u doskoku zakači protivnikovu nogu i dobije tri bacanja.
Za razliku od Džordana, koga su krvavog iznosili sa parketa, ali on se opet vraćao i bio višestruki MVP defanzivac lige, što mnogi ne znaju.
O tehničkoj potkovanosti igrača samo nemoj da mi pričaš, jer onda treba pošteno reći da je napredovala i medicina, ishrana, način treninga itd.
Ali njegovu igru, koja se graničila sa poezijom, to ne može nikakava tehnologija da stvori, taj osećaj da on klizi po terenu, a protivnici deluju kao usporeni film, to se ne uči, sa tim se rodiš.
On je u košarci imao mentalnu snagu kao Novak u tenisu i svako poređenje sa onim drvosečom i luzerom Lebronom je obično pomodarstvo, jer svako vreme mora da ima svoje heroje, makar i na silu.
Ako još uvek ne znaš ko je GOAT, pitaj Lebrona koji broj je stavio na leđa čim je došao u NBA i kašće ti se samo.

X=iks

pre 4 godine

Bilo je mnogo i ima mnogo odličnih evropskih igrača u NBA, ali su ipak oni koji su nosili i bili glavni igrači svojih franšiza najbolji. Novicki, Parker, sada Jokić i Dončić. Oni su ipak bili i ovi su sada najveće zvezde svojih franšiza tako da su ujedno i najbolji. Svi ostali su bili epizodisti u svojim ekipama ma koliko da su bili dobri igrači. (Džoni, 25. januar 2020 17:38)

Kukoc je bio najveca zvezda i Bullsa, u svojoj poslednjoj sezoni tamo (tada je bio i malte ne jedini njihov igrac, prvi u *svim* statistickim kategorijama) i nekoliko ekipa u kojima je potom igrao, ali se toga vise niko ne seca, jer je daleko vaznije ono sto je napravio dok je bio treci (na papiru sesti, samo zato jer, iz taktickih razloga, cesto nije pocinjao utakmicu u startoj petorci) igrac Bullsa. BTW, po istoj logici mozda bi cak ispalo da je bio i sesti igrac Jugoplastike - ni tamo cesto nije pocinjao u startnoj petorci.

nisam vec poslao ovaj komentar!

pre 4 godine

Kica je bio najgenijalniji igrac, tu ne pomaze nikakva statistika. Covek je imao hiper kosarkaski mozak, bio je krhke gradje i samo solidne tehnike. Ali, njegovo razumevanje kosarke je bilo neverovatno i da su tada postojale trojke, davao bi po 50 koseva po utakmici, a imao je tako pametne asistencije da je i od najglupljih i netalentovanih kosarkasa pravio zvezde. (bzvz, 25. januar 2020 17:43)

Te glupe i netalentovane mogao je naci jedino u Partizanu, ali, nisam primetio da je tamo nekog napravio zvezdom. Nisi valjda mislio na Praju!??? Ah, da,,, "samo solidne tehnike"??? A ako je do inteligencije, tu je, u reprezentaciji, ipak, Cosic bio N.1, svi ce se sloziti, slozio bi se i Kica. Sto, naravno, ne umanjuje njegovu kosarkasku inteligenciju, koja je Partizanu donela bar jednu titulu: odlucujuca utakmica protiv Jugoplastike, pola kosa razlike 2 sekunde pre kraja, Jugooplastika ide u kontranapad, istrcavaju Solman i Macura, a prati ih jedino Kica, izmedju njih. Loptu ima Solman, koji, valjda, u zivotu nije promasio slobodno bacanje. Kica faulira - Macuru. Macura (naravno) masi oba i Partizan je prvak. Dobro, danas je to rutina, danas bi, verovatno, svako tako postupio. Danas se protivnici analiziraju, priprema se utakmica, treniraju se takve stvari... Medjutim, u ono vreme to je bilo otkrice, otkrice do kog je on dosao u delicu sekunde, bas onda kad je trebalo.

Mihajlo

pre 4 godine

Ne znam kako je moguce uopste to rangirati,mnogo igraca koji su dominirali u Evropi a neki i u NBA ligi kada su konacno Evropljani dobili sansu tamo da igraju.

kiam

pre 4 godine

Da pogađam bez čitanja...
-Rek’o je Toni Kukoč?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:10)

Logicno kad je jos sinoc izasla vest u svim novinama da je ovo reko sto bi citao 5x hahahah

stefan

pre 4 godine

Vinse karteru... Gubis vreme sa botovima i neznalicama...nisu oni ovde da nauce nego da se prave pametni... Pusti decu instagramce.. Ne znaju oni sta je zivot a kamoli kosarka... Od skrolovanja se niko nije ni obrazovao ni obogatio

pesadinac

pre 4 godine

Kukoc, prazan red pa ostali u poretku po volji komentatora.
Kukoc ima 3 Evropske klupske, 3 evropske reprezentativne i 3 NBA titule. U Evropi je bio neprikosnovnen kako u klupskim okvirima tako i u reprezentativnim, 5 puta Evropski igrac godine. Igrao je sve od beka do centra a bio je i intelektualno za ceo nivo iznad ostalih. U NBA je igrao onako kako se to od njega trazilo. Da je imao malo vise slobode bio bi i tamo neprikosnoven ali i ono sto je pokazao u ulozi koju je imao je vanserijski.

Sale...

pre 4 godine

Kukoč je u tri, četiri koraka sa centra stizao na polaganje... To lično nisam video ni kod jednog igrača, ni evropskog ni američkog... Klasa... Po statistici i kao vodja na terenu, Novicki bez svake sumnje... Kao igrači koji su "otvorili" NBA evropljanima, Divac, Sabonis, Fernando Martin Espina...

Klaus

pre 4 godine

@ex A Jokic bi bio prvi igrac Bullsa pored Jordana i Pipena??? Hahaha! Jokic je draftovan u omladinsku ekipu i postao njen lider,nije draftovan u Wariorse sa Karijem i Durantom!

Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed

pre 4 godine

Djole Zarkovo@ Nije on bolji jer je uzea tri prstena. Bolji je jer je bija jedan od vaznijih igraca u Chicagovom mozaiku. Npr imam jos vhs kazetu di se igra sedma utakmica finala izmedu Chicaga i Utah Jazza. Na pocetku utakmice i predstavljanju igraca navode tri najbolja igraca svake momcadi. Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit. A ode u komentarima a i na prijasnjim vijestima Kukoca predstavljaju ka igraca koji bi povremeno usa s klupe. Samo malo realnosti i ako kazes da je odlican ne znaci da volis Hrvate. Odvoji politiku od sporta, bar provaj
(Che, 25. januar 2020 17:14)
Sve je tačno osim da su Chicago i Utah ikad igrali finale u 7...

Spree15

pre 4 godine

NBA je tada bio liga centara, da bi igrao Tony je morao da nabaci mnogo kilograma i da potpuno izbaci iz svoje igre mnogo elemenata zbog kojih je bio jedinstven kosarkas. Danas bi bio point forward sa loptom u rukama i triple doubleom u proseku, jednostavno je igrao u pogresnoj eri.
Jedan Porzingis je bio All Star, da se ne zezamo Toni je neuporedivo bolji kosarkas.

Vlada

pre 4 godine

Pojma vi nemate o kosarci. Mozda ima troje ljudi koji i znaju i kvalitetno komentarisu.

Sto se tice Jokica, nek ima jednog spoljnjeg igraca u timu pa nek se dokazuje.

nowave7

pre 4 godine

Između Kukoča i Nowitzki-og je zaista mala razlika.
Tema je generalno jako komplikovana.
Po mom skromnom mišljenju, da bi nekog proglasili najboljim igračem u nekom objektivnom smislu, nisu bitne titule, pa možda čak ni individualna priznanja.
Ima igrača koji su se specijalizovali samo za jedan određeni stil igre, dok su drugi mogli da igraju praktično sve.
I upravo tu je prednost Kukoča i Nowitzki-og, koji su prsktično mogli da igraju sve pozicije u timu, u odnosu na, recimo, Gasola, Divca, ili Stojakovića, koji su ipak bili malo više specijalizovani za određene pozicije.
Ako opet gledamo i uspehe i ulogu u timu, pa i statistiku, stvari se dodatno komplikuju, i pitanje zaista postaje ko vam se više sviđa iz bilo kog razloga.

There can be the only one

pre 4 godine

Dzordan je najbolji. Da se nije glupirao i prekidao karijeru imao bi najjacu statistiku svih vremena.
(NR, 25. januar 2020 18:08)

Šta pričaš bre, karijeru je prekinuo kad su mu ubili oca i on je čovek, a ne mašina.
Vratio se kad treba i opet pokazao ko je tata.
Ostatak ekipe je imao priliku da pokaže koliko vredi bez njega i svi znamo kako je to završilo.

Aleks

pre 4 godine

Jedini sa ovih prostora (ex Yu) koji je uspeo da izbori mesto u prvoj NBA petorci je Jokic.
Svaka cast Kukocu, Divcu, Pedji i ostalim, ali Jokara ih je vec sada presisao. Nikola je vec sada igrac sa najvecim kosarkaskim IQ u istoriji lige.
Na kraju krajeva, igrac koji je najbrze stigao do tripl dabla, ne zove se ni Medzik Dzonson ni Oskar Robertson ni Rasel Vestbruk - vec Nikola Jokic.
(Jokarafanklub, 25. januar 2020 19:42)

Iako je glupo porediti različite košarkaške epohe, pod znakom pitanja je da li bi Joka mogao uopšte da igra u takvoj ligi, a kamoli da bude starter u nekom timu. Mnogi naši veliki igrači nisu mogli da igraju u NBA jer je bilo neko drugo vreme, ali to ih NE ČINI MANJE VREDNIM i ne znači da je u redu reći da je Jokić već sada bolji od svih njih. Jer NIJE, niti je to iko od momaka sa ovih prostora koji trenutno igraju.

A to to navodiš tripl dabl kao nekakav dokaz samo pokazuje kako si zagrizao mamac koji su Ameri bacili ovim novim generacijama, da se zaluđuju Vestbrukom, Hardenom i njima sličnima. Imam jedno pitanje - ako Jokić nikad ne osvoji titulu, da li će to što je najbrže postigao TD ikome biti važno sem pojedinim Srbima i Amerima koji smaraju statistikom?

Na kraju, trenutno najbolji igrač na svetu, Kavaj Lenard, sinoć je postigao svoj prvi TD. Čovek sa dva prstena, bio najbolji defanzivac lige, MVP finala itd. Jedna od retkih superzvezda koja igra čvrstu odbranu, jedini danas koji može u rečenicu s MJ. Oprosti, ali to je ipak bitnije od TD.

steva

pre 4 godine

Ne znam , ima tu par gradacija ...ono sta se gleda kad se donosi odluka da izaberes najboljeg .
Npr. Ko je sta sta osvojio u Evropi ili u NBA , kakav trag si ostavio u Evropi i NBA...pa bi mogla da se ukalkulise i prica o uspesima sa reprezentacijom itd.
Ne bi ja sad dublje analizirao sve te stavke , izjasnio bi se prosto , laicki...
Dakle , bez pristrasnosti (Srbin sam) Drazen Petrovic ...i tu tacka kao vrata . Imao je problem u Portlandu gde je procardao neko vreme pre nego sto je bio trejdovan u Netse ...a tamo je dobio sansu i tamo je za par godina pokazo da je chudo od igraca .(drugo je to vreme bilo , pretesko za igrace koji su u NBA dolazili i Evrope)
I , onda ta nesreca i prerana smrt , 28 godina je imao .
Da nije bilo te nesrece , da je bio zdrav u narednih 5 godina , recimo do 33 -ce ... bio bi to cirkus Kolorado , dominacija .
Jordan je malcice pristrasan , Kukoc mu je bio saigrac. Nije sporno da je Kuki bio veliki igrac , naravno da jeste , ali sto se tice NBA , najbolji "6" igrac . Ovaj , Drazen , to nikad i nige nije bio ...2-3-4 ili 6 igrac ...on je uvek bio PRVI i to bi se desilo da nije poginuo , bio prva zvezda svoje ekipe .

Dragan-Borca

pre 4 godine

Dzejson Kid jedan od najboljih plejmejkera ikada. Tajson Cendler najbolji defanzivac NBA za 2012. godinu. Ol Star i treca postava NBA. Vise puta u najboljim prvim i drugim defanzivnim timovima NBA. Son Merion 4 puta Ol Star, 2 puta treci tim NBA. Dzejson Teri najbolji sesti igrac u NBA jedne godine. Pedja Stojakovic jedan od najboljih trojkasa u 21. veku. Ol Star, cetvrti u glasanju za MVP-ija, jednom drugi strelac lige, vise puta pobedjivao u suutiranju trojki i sta sve ne jos. Karon Batler, 2 puta Ol Star + jos par dobrih igraca poput J.J Baree u prajmu( odlican bio kao mladji), Hejvuda itd. To su igraci sa kojima je Dirk uzeo titulu. Novicki je faca i jedan od najboljih evropskih igraca ikada ali je u 20 godina ogromne karijere uzeo jednu titulu sa milion preiskusnih bivsih i buducih vrhunskih igraca. U godini kada je uzeo titulu imao je 22 poena prosecno. Imao je taj neodbranjiv sut zbog hibridne visine ali era u kojoj je uzeo titulu je bila najslabija era ikada igracki i imao je mnogo dobrih igraca u timu. Ne moze se gledati samo ta jedna titula kao reper. Stariji Gasol, Kukoc, Drazen, pa i Bodiroga i Parker su u ravni sa njim, svako na svoj nacin. Posle i Pedja, Mark Gasol, Sabonis, Divac itd itd. Nije NBA titula jedino merilo. Pogotovo sa 22 poena prosecno i sa brdo onakvih prekaljenih asova u Dalasu. Danas Luka i Nikola imaju daleko slabije igrace u timu nego Novicki tada pa se bore sa najjacima u vrhu. Mislim da je jako tesko odrediti ko je stvarno najbolji.

ccc

pre 4 godine

Dragi srbendo sto radis u redakciji, molim te vise da iskuliras i nadjes zivot prijatelju, znam da ces ignorisati ovu poruku ali razmisli malo. Nadam se da ti je lakse kad vidis da imas puno pluseva, hoce ti to pomoci u zivotu?!, jel ti to terapija, neznam, ali opet mislim da treba da se okanes ovolikog tipkanja, povremeno ok, ali stalno, kako brate sebi ne dosadis. Ovo je poruka samo za tebe i nema potrebe da je objavljujete picke jedne. (moram da opsujem da nebi objavili u slucaju da hocete). Sve najbolje i nadam se da ce ova poruka koliko toliko dopreti do tebe, svet nece biti bolji ni losiji bice isti...pisao nepisao.A izmedju ostalog radi kako hoces to me se netice samo je mnogo providno i nije fer da imas prednost ili privilegiju samo zato sto radis na b92. Ajd zdravo.

neko ko zna

pre 4 godine

@solfedjo

prvo nek odrzi cas basketa Micelu koji ga je sinoc oduvao i odveo svoj tim do pobede

mali je hajp samo takav, zivi bili pa videli da taj nece osvojiti nista, al uvek ce imati svoju statistiku...

petar-nbg

pre 4 godine

Svi si dobri koji su pobrojani, sli ako pričamo o evropskim igračima čini mi se da je zaboravljen Gasol koji je ostavio trag i u Evropi, NBA i u reprezentaciji. Svakako po meni je Kukoč jedan od najboljih ako ne i najbolji evropski igrač, ali sve su to nijanse u pitanju i subjektivnio mišljenje.

Pegone

pre 4 godine

Jordan kao kosarkas je GOAT za mene, od evropskih igraca ima dosta sa prostora Ex-Yug od Zucka,Delibasica,Djodjevica,Petrovica,Kukoca .Da se ne zaboravi i Toni Parker :-). Naravno Novicki ili iz juzne amerike Oscar Schmidt

Zvonko

pre 4 godine

Sećam se da je na All Star-u jugoslovenske kosarkaške lige u Sarajevu u takmičenju zakucavanja zakucao sa linije slobodnih bacanja. Evo malopre nadjoh i na youtube... Za mene je to bilo nestvarno.Jeste malo prestupio, ali sam tada kao dečak bio fasciniran. A onda su neki rešili da je ipak bolje da srušimo onako lepu državu i da podjemo svako svojim putem odnosno svojom stranputicom...

vince carter

pre 4 godine

@sch Jordan je uzeo 3 titule bez Kukoca,kera,longlija,Harpera,Rodmana. Prva cetvorica su dosli kao ispomoc pipenu i ostalima kada se Jordan penzionisao,sedi jedan! Pipen je draftovan i igranjem sa Jordanom na treninzima svakim danom napredovao,Bullsi su osvojili 3 prstena preko drafta. Irving je vec postao zvezda kada je Lebron dosao zajedno sa Kevin Lavom koji je bio dabl dabl masina a koji je postao spot up suter sa Lebronom. Wizards Jordan nakon 3 godine ne aktivnosti,viskom kilograma i povredjenim kolenima...bravo! I takav je drzao Wizardse na cetvrtom mestu i imao 26ppg,5,6 pre operacije kolena nakon meca sa kingsima. Phil Jakson i igraci koji su igrali protiv Jordana,kobija,lebrona su rekli ko je najbolji,tako da slusaj one koji znaju. Artest je igrao samo protiv Wizards Jordana i rekao da ga jd teze cuvati od ove dvojice,tek nakon operacije je MJ usporio.

bmiles

pre 4 godine

Uz postovanje svih a i "naseg Boga" Bodiroga,Dzordan govori o Evropskim kosarkasima koji su igrali u NBA,nazalost on nije.
Da je ostao ziv,Drazen bi bio najbolji.Novicki,Sabonis,Marculjonis,Cosic,Divac,braca Gasol,...ostavili su traga. Zaboravlja se Parker koji je sa Sparsima osvojio takodje vise puta prsten.Zasto je Majkl izabrao Tonija prosta je racunica,najvise osvojenih prstenova.igrac koji je mogao igrati sve pozicije u timu izuzev visokog centra.Pa je njegova matematika tana i vezi njega od domacih a Kukoca kao najboljeg od Evropskih igraca -zbog osvojenih sampionata!
Kosarka kad je Majkl igrao, igrala se izvanredna odbrana,ovo sada je "igra sutera"ili uhvati i skoci i sutiraj to ce vam potvrditii svi treneri Majklovog vremena perioda!Pored toga konstantnost u igri Dzordana je nevidjena,dok kod Lebrona ima utakmica kad potpuno zakaze - zato je MJ najbolji!
Sto se tice Lebrona,stoji da je najbolji u ovoj eri,mi stariji pamtimo Dr Djeja,(od koga su svi ucili),Cemberlena nenadmasnog centra i kos getera,Alsidnora(Dzabar),Medzika,Leri Brda,Drekslera,Pistol Pita Maravica,Barklija,Olavujdjana,Stoktona,Nesa,"postara Melouna",Vebera, Tomasa,Ajversona,Barklija...spisak dugacak da bi stao u ovaj komentar. Ispada da u ovoj"atomskoj kosarci" se slika svodi samo na Le Brona ali Kobi i Sak su daleko ispred njega.Durant,Keri,Doncic,Leonard,Harden,Lilard ........ nadolaze a i nas Jokic.Medjutim,kako svako vreme nosi svoje breme,tesko je za poredjenje!Slicno je u ostalim sportovima.

ЖЕЦА.ШУЋУР.1976

pre 4 godine

ЛЕГЕНДО једини си који имаш право да за себе кажеш да си најбољи икада, био и остаћеш! Хвала ти за утакмице које сам на моју срећу у твоје време гледао.
Поздрав за Врчин!

Dare

pre 4 godine

Slazem se s Jordanom. Kukoč je malu Splitsku Jugoplastiku sam na svojim leđima tri puta zaredom ('89,'90,'91.) doveo do vrha Evrope. Znaci stigao je u Cikago kao trostruki sampion Evrope. Ni jednom drugom evropskom NBA igracu to nikad nije poslo za rukom. Pametnom dosta.

HARIS

pre 4 godine

-Da pogađam bez čitanja...
-Rek’o je Toni Kukoč?
(dnevna doza prosecnog Srbende, 25. januar 2020 15:10)

Pogadja bez citanja.
Komentarise kada procita.

n6

pre 4 godine

MJ priča za igrace svog igrackog perioda... Inače na jednoj jordanovoj slici iz koledž dana u njegovoj sobi na faksu na zidu se može videti zastavica kk crvena zvezda!!! Za grobare koji prate kosarku od doba duleta...
(petarczv, 25. januar 2020 17:11)

zna taj mnogo više no što ti misliš

vince carter

pre 4 godine

@RW Lebron je izabrao Drazena,izgleda da je i on ljubomoran na Dirka ili danasnje momke :D @Aleks Naprotiv danas 80% centara NE sutira trojke Drumond,gobert,whiteside,kapela,harell,zubac,adams,r.lopez,mcgee,howard (iako kao i Rodman sutne neku u garbgetime) Ayton,turner i mnogi drugi,evo kako izgleda neko ko kosarku prati preko teleteksta. Brook Lopez koji sutira trojke je dupla nula za Rudy Gobera! Nekada su Bil Laimber,Sam Parkins,Derek Coleman,Sabonis itd suturali trojke a pojmasi kao ti ne mogu da razumeju da se igrala drugacija kosarka i da cak neko kao Lary Bird nije uzimao vise od 2 trojke po utakmici u svom prajmu a bio je paklen suter. S obzirom da igraci igraju u mnogim razdobljima Jordan 84-03,lebron 03-2020,carter 1998-2020,wilis 84-2007,malone 1985-04,duncan 1997-2016...svi igraju u razlicitim vremenima i adaptiraju se a vise poena pada jer su pravila podredjena ofanzivi. Cim je handcheking ukinut 2004 poeni su rasli kao i procenti istih igraca koji su bili u ligi,tako da nazalost nemas pojma o kosarci.

vince carter

pre 4 godine

@aleks nakon 2004 ukida se handcheking,poeni istih igraca koji su u ligi i procenti pocinju da skacu,neki igraci sa perimetra automatski pocinju da eksplodiraju,nema vise ni defanzivne 3 sekunde,prostor se siri a od 2014-15 jos vise i bas naprotiv 80% centara ne zna da sutira a kamoli trojke,Westbruk sinoc odigra mid range game i razbi,danasnji Mvp ne ume da sutira spolja bez obzira sto uzima suteve i sto ga krene ponekad,ej bre Bird nije uzimao vise od 2 trojke u prajmu a sa zatvorenim ocima sutira bolje od 90% njih,Coleman,parkins,laimber,sabonis itd su sutirali trojke,od centara se nije trazilo da sutiraju trojke a 80tih su timovi postizali ogroman broj poena i bez trojki. Pravila su se podredila ofanzivi danas i to takvi kao ti ne mogu da shvate jer ste zaludjeni a sa obzirom da igraci igraju u raznim vremenima protiv raznih generacija tvoje recenice baci u vodu,Jordan je igrao protiv 200 igraca koji su igrali i protiv Lebrona. @RW Lebron je izabrao Drazena,izgleda da je i on ljubomoran ili ima kompleks od Dirka? :DD

Che

pre 4 godine

Mr.Bojangles@ Fala covik. Da, on je u pitanju. Jednostavno se nisam moga sitit a nije mi se dalo ic provjeravat na internet. Zivija

Mire

pre 4 godine

Pa valjda se gleda u karijera, ne mozes nekog ko je tek u kratkom periodu odličan staviti u kategoriju svih vremena. Stoga pustite Jokića i Dončića. Novicki je taj, Sabonis, Kukoč, Dražen, Stojaković, Marčuljonis.
Danas na desetine stranaca dolazi u NBA a ovi su im otvarali vrata

Dragan-Borca

pre 4 godine

Lebron drvoseca, Kukoc prosecan itd itd. Sta sve ovde covek nece procitati. Ne volim ni ja Lebrona, lik je egomanijak i nekako antipod mom nacinu gledanja kosarke kao igre. Ali reci da je drvoseca ajoj. Kukoc je igrao pored najveceg. Svi smo svedoci kako je u NBA jako tesko blistati ako igras cak i pored nekog poput Foxa koji carini loptu. A kamoli da blistas pored Dzordana koji je uzimao po 20 suteva i igrao masovne izolacije gde drugi samo statiraju. Kukoc je izabrao taj put. Mozda da je igrao za drugi klub bio bi vece ime u NBA. Pored Dzordana i Pipena tesko bi se ko naigrao. A Kukoc se dosta naigrao. Danas bi Kukoc, Drazen i Bodiroga uz savremene metode treniranja bili top 20 igraca u NBA. Mozda i jace. Drazen je poginuo bas posle najbolje sezone u NBA kada je bukvalno drugi deo sezone imao po 25 koseva prosecno od Ol Star-a na kraju preko 22 te zadnje sezone. Bodiroga nije ni isao, a Toni je igrao u super timu pored najveceg svih vremena.

zgtom

pre 4 godine

Dovoljno je reći 3 NBA prstena, 3 Prvaka Evrope sa Jugoplastikom, zlatne i srebrne medalje sa Jugom i Hrvatskom, finale OI protiv jedinog i pravog dream tima, čudo od igrača i svestranosti.

Mange

pre 4 godine

Oni koji su bili prisutni tvrde da je rekao "Birčević", a da su američki novinari prečuli da je rekao "Toni Kukoč". I, ako razmislite, ima smisla

Građanin

pre 4 godine

Ta pitanja tipa goat su tako bezvezna da to nije normalno. Postoje eventualno najbolji u svojoj generaciji ili eri gde su mogli da se takmiče jedni protiv drugih.
Ali upoređivati neke sportiste samo po tome što im se sport isto zove, a pri tome pravila, konkurencija, okolnosti i sve ostalo nisu uporedivi. To je zaista nesvrsishodno.
A naročito su dosadni sa tim najboljim NBA evropljaninom.
A koji je goat NBA u celosti. Ima li neko od amerikanaca odgovor na to, baš da vidim?

Mr. Bojangles

pre 4 godine

"Kada se radi o poređenjima, uzimam to sa dozom rezerve, to je nakraju ipak samo računica", zaključio je Džordan."

Baš tako. Kada klinci budu shvatili da je LBJ kralj statistike, a da je MJ najbolji ikada, shvatiće da je svako poređenje neumesno.

Taj utisak koji je MJ ostavljao na parketu... ta nedodirljivost, se možda nikada više neće ponoviti.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

"Kod Chicaga Jordan, Pippen, Kukoc a kod Jazza Malon, Sthocton i treceg se trenutno ne mogu sitit."

Jeff Hornacek... iliti Džef Hornaček.
(Che, 25. januar 2020 17:14)

djedmedjed

pre 4 godine

@dare ;
nije Kukoč SAM donio Jugoplastici nikakve trofeje ! On je predvodio tu mega - momčad ; reprezentativni dvojac centara Rađa - Savić, izvanserijski šuterski dvojac Ivanović - Perasović, vrlo dobri playmakeri Pavićević i Sretenović, te dva odlična rezervna centra Sobin i Tabak. E to ti je bio taj "jad" od momčadi bez Kukoča...Tada možda i dovoljno za naslov prvaka SFRJ

Fan klub Zorana Pajkića i Lava Kesića

pre 4 godine

Evropski u NBA verovatno Dirk, Kukoč ili Dražen, ali najbolji evropski bez dileme-Dejan Bodiroga.

toni kukoc

pre 4 godine

inace u cjeloj povijesti nba lige samo 2 igraca su pocela na svih pet pozicija utakmicu: jedan je magic jonhson a drugi? Pogodite?

Bata

pre 3 godine

Bez ljutnje, ostrascenosti i svih drugih subjektivnosti bilo cime izazvanih.... Procitajte i jednom zauvek shvatite:
KRESIMIR COSIC