Petak, 24.01.2020.

01:15

Ol-star startne petorke: Nema Jokića, tu je Dončić!

Određene su prve postave za NBA Ol-star utakmicu 2020. godine u Čikagu.

Izvor: LN

Ol-star startne petorke: Nema Jokiæa, tu je Donèiæ! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Hrkljuš

pre 4 godine

Nije samo marketing , jedan put MVP , dva puta all NBA team ili tri puta all-star I može da se koristi supermax za produženje.

jsx

pre 4 godine

Bob i 2 centa
Lepo receno, a slazem se da nasim igracima fali teretane.
Ne toliko radi monstruoznih zakucavanja, odlicni su i bez toga, vec radi dugovecnosti karijere. Mnogi nasi igraci se povlace nakon 30te iz reprezentacije, jednostavno ne budu ni blizu svog nivoa, ili se cesto povredjuju.
Naravno da to nije nuzno do mase, stavise Grifin se non-stop povredjuje, a Spanci koji igraju u cetvrtoj deceniji uglavnom nisu atletske zveri (hajde, Rubio je prilicno krupan za svoju poziciju, ali ne bi se bas reklo zver). Medjutim, ipak mi se cini da igraci koji se vise posvete fizickoj spremi, poput Lebrona, uglavnom duze igraju na svom nivou.

15N.Jokic

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Ono sto je vazno jeste to da na toj utakmici igraju najbolji igraci i ko igra na toj utakmici zvanicno je jedan od najboljih. Zato je vazno, etiketa All-Star igraca koji dobijes pa te tako i sudije gledaju kao jednog od najboljih. Nesto kao diploma koju djak osvoji na takmicenju u matematici i onda ga nastavnici drugacije gledaju od ostalih i nekad mu progledaju kroz prste kad uradi za 4 daju mu 5-icu, nije najbolji primer ali eto tako nesto.

ristivoje

pre 4 godine

Lazo, šteta što nisi gledao all star utakmice kada su one bile na vrhunskom nivou kvaliteta i zabave pre nego što je počelo besomučno ispuvacanje trojki i alley oop zakucavanja (čak se i to povlači pred trojakama).
Što se tiče Davisa, on je praktično jedini kandidat da bude na nivou centarskih legendi NBA i naravno da je u prvom timu. Dečko je potpuno dominantan centar trenutno samo neko ko ima jako dobro veče, a on slabo može da mu parira. Koliko god mi voleli Jokića, oni nisu ista liga.

sntnt

pre 4 godine

Jedno pitanje,zašto se Lebron računa kao igrač takozvanog "frontcourt-a"(pozicije 3,4,5)?
Ako se ne varam cele ove sezone Lebron igra kao plej (pozicija 1),a plej je deo, kao što bi Ameri rekli, "backcourt-a".

Vladimir

pre 4 godine

citat: "Cirkuzijada za narod, Jokicu odmaraj udji par minuta i cuvaj se za play-off, bezi od ovih tkzv. soua, cuvaj sebe, a drugi tamo neka zabavljaju narod.. Pozdrav"

Aha, all star je "cirkuzijada za narod" a sezona i plej of su šta?

Samo što su ameri to shvatili i prihvatili sport kao zabavu, što i jeste pa zato i dođu porodično da se smeju i jedu kokice... za razliku od sirotinje iz trećeg sveta koji nikako da shvati...

Gomila odraslih ljudi bez osnovne škole koji rade besmislene stvari, udaraju tojagom lopticu ili tapšu sferu i ubacuju je u neki kotur...

Sve je cirkuzijada za narod, sav sport generalno...

Bob i 2 centa

pre 4 godine

(vaste, 24. januar 2020 02:31)

Razumem ja tvoju ljubav prema nasim kosarkasima ali malo slabije poznajes i pratis druge kosarkase. LBJ je najveci timski igrac koji postoji trenutno, igra na svim pozicijama i razigrava sve, tako lako marsira po terenu da svi mogu da ga prate i bez komplikovanih rotacija. Jedinstven spoj atleticizma i inteligencije. LAL ima vecu timsku igru od Denvera trenutno verovao ili ne. A sto se tice asistencija i zakucavanja to je stvar licnog ukusa i opet nama su kulturoloski blizi pas igraci jer nemamo snagatore koji mogu da zakucaju preko dvojice pa nam je to nepoznato. Koliko god je tesko napraviti pas izmedju dvojice toliko je isto tesko zakucati preko jednog ili dva igraca.

Generalno gledano srpska kosarka pati od nedostatka fizicke spreme i teretane. Klinci koliko provode na treningu bi isto toliko trebalo da provode na kardio i nabacivanju misicne mase ali iz nekog razloga nasi treneri to ne praktikuju vec idu na onu oldskul varijantu gde nedostatke u fizici peglaju nekim nedoglednim pasovima u igri dok se ne zatvori krug.

Locutus

pre 4 godine

Doncic ima bolji procenat suta iz igre od Jokica! A Jokic centar! Hehe!
doncic ima skoro duplo vise poena po utakmici od Jokica!
Doncic je blizu tripl dabl proseka.
Ako Jokic nije plavusan, sta je?
Jednostavno, Doncic je neuporedivo bolji i popularniji igrac od Jokica koji je prosek.
Jokic nije cak ni najbolji strelac svog tima.
Pametnom dosta.
(@@@, 24. januar 2020 09:31)

Ne bih nikada odgovarao trolu, ali čisto zbog ostalih jer otvoreno lažeš.
Jokić ima bolji procenat za sve vrste šuteva.

%iz_igre %3p %bacanja

Jokić 50.9 32.7 78.2
Dončić 46.6 32.3 77.2

P.S.

Daleko si ti od pametnog kada svoje vreme trošiš da bi trolovao...

Višekruna

pre 4 godine

Majke mi, zapanjujuće je koliko ljudi, u stvari, ni ne pročita vest do kraja, već samo pljuju. Pa čoveče, imate na dnu tabelu i Jokić je prilično komotno četvrti među "visokima", odnosno sedmi ukupno... Jok i neće igrati, zvaće Džeremija Lina iz kineske lige da kompletiraju 12.

Jim Beam

pre 4 godine

@Laza
Za igrače je to stvar prestiža. Kao što Ferari može da ide do 400kmh ali je ograničenje skoro svuda 130kmh max. Ali se pokazuješ pred drugima da si faca i neko to beleži.

Za klubove je mnogo bitnije iako to ne izgleda tako na prvu loptu. Većina gledalaca sem najvećih zvezda pojma nema ko je ko i nekom Denveru znači da ima igrača na All Staru jer će njegove utakmice biti više prenošene na nacionalnim frekvencijama po Americi jer "tamo igraju neki all-starovi". Samim ti, zaradiće više novca. Dosta više. Čudno, ali istinito.

Max

pre 4 godine

Stvarno bude li Tako Fol na ol staru, A Vinseniti izvisi, pravicu probleme po gradu.
Ako je moglo da se napravi mesta za Dvejna i Dirka, moze i za coveka koji je zakacio 4 dekade u toj NBA

Goran

pre 4 godine

Objektivno svi koji su izabrani su bolji od Jokica. Upitan je bio Lenard koji cesto ne igra utakmice jer se odmara i to je mozda mogao biti razlog da Jokic bude ispred njega.I dejvis i Le Bron su bez pogovora bolji. Ako se sjetita da je u pocetnom dijelu sezone Jokic imao dosta utakmica kada gotovo nije pokusavao da da kos!!! Da je igrao sa onoliko entuzijazma kao u zavrsnici prosle godine onda bi njegove sanse bile veoma velike. Nazalost on to nije odradio. Sve cestitke Luki koji je kosarkaski fenomen.

Nemanja

pre 4 godine

Dnevno sam sto sa mojih sto sa tudjih aparata glasao izmedju 20 i 50 puta da je bilo malo vise glasaca koji su ga glasali makar dva puta nedeljno bio bi drugi visoki igrac odmah iza LJ-a...
(flex, 24. januar 2020 08:30)Ko je Lj??Ljubisav Lukovic?Pa on ni u Borovici ni u Beopetrolu nije imao All-Star brojke...

Ej bre Emanuel

pre 4 godine

Ol star traži atrakciju i zabavu a Joka Frljoka je daleko od toga, možda 1-2 atraktivne asistencije i to bi bilo to od njega, što je priznaćete malo.

@@@

pre 4 godine

@Dragan-Borca
Doncic ima bolji procenat suta iz igre od Jokica! A Jokic centar! Hehe!
doncic ima skoro duplo vise poena po utakmici od Jokica!
Doncic je blizu tripl dabl proseka.
Ako Jokic nije plavusan, sta je?
Jednostavno, Doncic je neuporedivo bolji i popularniji igrac od Jokica koji je prosek.
Jokic nije cak ni najbolji strelac svog tima.
Pametnom dosta.

MPP

pre 4 godine

A ŠTO SE TIČE
Dejvisa......pustite statistiku i gledajte košarku ! Bez njega Lebron ne bi mogao da "drži" Lejkerse na poz.1 ! DEJVIS IZVANREDNO IGRA ove godine , prosto leti po terenu . Za onako visokog igrača ima izvrsnu tehniku i precizan šut , razume igru i ne glupira se. Jednostavno vidi da može da sa Lebronom osvoji PRSTEN ove godine !
Njegova igra se ne može porediti sa Jokićevom , prosto on je klasičan krilni centar ali vrhunski !
Nikola je druga priča, on je najviši bek u ligi!
A to statistika teško može da "objasni" !
Nikola će uvek biti IZMEDJU STATISTIKE I "ONOGA ŠTO VIDITE" !

A svaštu tu možete videti.....i uživati !

Tuko Salamanka

pre 4 godine

@Dragan-borca Davis je 2 puta igrao playoff sa New Orleansom i polufinale konferencije. Lejkersi su bez lebrona i davisa tukli Oklahomu u gostima 15 razlike uz 125 koseva. Jokic za koga pisete da od Denvera pravi timcinu,da su Marey,milsap i ostali nista bez njega,vidim on bez njih gubi lagano od svih. Ako on od njih pravi igrace,pa pravio bi onda i od ovih drugih,medjutim njihov odbrambeni ucinak ne racunate! Naprotiv da Jokic igra sa Lebronom nikada ne bi imao triple dabl jer asistencije bi skupljao James a ne Jokic,sramota koliko ne znas kosarku!

Strucno lice

pre 4 godine

Luka prvi exYu igrac koji je ikada izabran u prvu petorku. Jedini belac medju starterima i uz Janisa jedini igrac iz Evrope. Pored njih dvojice tu su i dva africka igraca iz Kameruna (Embid i Siakam), dok su ostalih sest Amerikanci.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Joka je odličan igrač, verovatno najbolji sa ovih prostora ikada, ali... On je ono kao kada biraš devojku za provod i devojku koju ćeš da ženiš. Za All star se traži "devojka" za provod :)

MPP

pre 4 godine

POŠTENO TREBA čestitati
Luki Dončiću na FANTASTIČNOM uspehu !
Ovo ćemo videti sada i ko zna kada, da jedan Evropski igrač posle samo 2 g. bude u prvoj postavi ALL STARA !
POTPUNO ZASLUŽENO !
Sobzirom da nije Amerikanac i tek je 2god.u NBA , ON JE PRAKTIČNO TRNUTNO NAJBOLJI IGRAČ NA ZAPADU, A TIME I U CELOJ NBA LIGI !!!
SAM NIKOLA JE rekao to pre neki dan...."najbolji napadač u NBA"
Što se tiče Nikole zaslužuje da bude ALL STAR , ali nije u prvoj postavi .... I to je pošteno...

flex

pre 4 godine

Dnevno sam sto sa mojih sto sa tudjih aparata glasao izmedju 20 i 50 puta da je bilo malo vise glasaca koji su ga glasali makar dva puta nedeljno bio bi drugi visoki igrac odmah iza LJ-a...

Miloš

pre 4 godine

Ne vole ga jer je Srbin.
Doncic je Slovenac, Melanija je Slovenka i to je to.
(Nlo, 24. januar 2020 06:33)

e da si živ i zdrav... da l si svestan koliko prosečnog glasača za izbor MVP-ja interesuje ko je odakle, i da uopšte pravi razliku između Srbija/Slovenija/Španija... Za njih je sve to Evropa, ili čak verovatnije ne-amerika

Dragan-Borca

pre 4 godine

Znalo se da ce Ameri da proguraju Leonarda. Iako Jokic jedini u celoj ligi ima sve odigrane utakmice od NBA zvezda. Leonard 10-ak utakmica nije igrao. Jokic je bolji u preko 80% regularne i napredne statistike. 8 tripl dablova, pobednicki kosevi u zadnjim sekundama, u celoj NBA je u samom vrhu kad su u pitanju zavrsni minuti. Mogli su komotno da ga stave na centra, ali naravno da ce svoje progurati. Dejvis bez Lebrona popije 20 razlika blowout od Denvera hehe. Taj bez Lebrona ne bi ni u Plej Of isao. U NBA se ne racunaju asistencije koje vode do slobodnih bacanja. Jokic je tu u samom vrhu. Ukupan broj koseva koji dodje od Jokica direktno ili indirektno( kosevi, asistencije, asistencije koje vode za slobodna) prevazilazi Dejvisov ukupan broj. Ako uracunamo i hokejaske asistencije( citaj kad bukvalno sve zavrsi a neko samo prosledi do samog igraca)-- broj koseva za koji je zasluzan Jokic prevazilazi i Dejvisov i Leonardov broj.
Ali naravno Jokic nije plavusan kao Doncic i ne visi svaki dan po 3 puta na ESPNU-u.
Jokicevi saigraci sutiraju trojke bez njega mizernih 33%.
Lukini bez Luke nestvarnih 38%+.
Dovoljno je videti jutros, 20-36 trojke Dalas bez Doncica.
A on 2-11.
Bez Doncica Dalas dobio najteza gostovanja, razbili Filadelfiju i dobili Janisa hehe.
Samo neki argumenti koji pokazuju koliko se generalno Jokic potcenjuje i u Americi i ovde u odnosu na izvikanog Dejvisa koji je pobegao iz Nju Orleansa ili plavusana koji ima mizernih 32% za 3 za beka ali ogroman usage.

cukce

pre 4 godine

Ne vole ga jer je Srbin.
Doncic je Slovenac, Melanija je Slovenka i to je to.
(Nlo, 24. januar 2020 06:33)

Ne znaju ni gde su ni Srbija ni Slovenija, niti ih interesuje ko je odakle je!

made in Serbia

pre 4 godine

Ja mislim da treba zbog ovoga da se oglasi gospodin Excel i zapretiti istupanjem iz lige!!!.......... ma daj bre, cirkus utakmica! Kakve ima veze?!

hmm

pre 4 godine

(Laza, 24. januar 2020 01:48)
All star utakmica sama po sebi je čisto revijalna, ali radi se o statusu. Otprilike kao kad netko kaže da je radio na VMA, nije isto da li je bio portir ili doktor

Mariborcan1970

pre 4 godine

Mislim da bi svakako Jokić trebao da bude ispred Davisa. Ipak je Jokić lice i glavni igrač franšize, koji već nekoliko sezona vuče ekipu Denvera. Davis je svakako odličan igrač, ali je tek pomoćnik Jamesu u Lakersima. Pelicanse nije uspio da odvede na "viši nivo", a to mu je kao glavnom igraču bio najvažniji zadatak.

aabb

pre 4 godine

Voleo bih kad bi bila ozbiljna utakmica, sa najboljim igracim - Usa vs ostatak sveta. Takodje bih voleo da gledam turnir Usa, Jugoslavija, SSSR i ostatak sveta.

Aleksa

pre 4 godine

@Laza.... na kraju si lepo rekao... običan šou... to je NBA... svi su tada u Čikagu, glumci, pevači, drugi sportisti, pa sponzori, menadžeri... non stop neka dešavanja, druženja, opuštanja... Amerima su bitne zvezde, a ovde su svi na jednom mestu... to je jednostavno tako...

dr. Roddick

pre 4 godine

-nas jokara je prosek, sto se videli na SP, kada je imao prosecne saigrace

- u Denveru ima vise nego dobre saigrace, pa deluje da je i on dobar..

Sumadin

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Sam mec nije bitan ali biti deo allstar tima za igraca znaci minimum super max ugovor od tima u kojem igrac igra.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kapiraju ljudi polako da je jokić prevara od igraca . . .
(SUNĐER BOB, 24. januar 2020 01:26)
Prevara igrač koji nosi celu jednu prosečni NBA franšizu sam na leđima u jačoj konferenciji najjače lige sveta.Od kada se vrti igra oko njega prošle godine 2 na kraju lige...Ove godine u top 3 tima..Kralju...ne bi Denver bez njega omirisao plej of...Tolika je on prevara....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Svi mi volimo Jokica ali realno James,Davis i Lenard su bolji igraci i zasluzuju da su u startnoj petorci(Azrael)Ako je Davis bolji igrac, kako je uspeo da sastavi samo 5 plejof pobeda za toliko godina NBA, za razliku od 2-3 godine mladjeg Jokica koji ih ima 'samo' 7?
(Pobegulja, 24. januar 2020 03:06)
Jedino po čemu su bolji to je da imaju više glasova navijača.Jači marketing i više veći lobi...Jokara je pokazao na terenu sa kakvom ekipom je u vrhu jače konferencije najjače lige sveta!

superhik

pre 4 godine

dva beka i tri krila, od kojih su dva de fakto bekovi. Da je Jokić upao umesto Dejvisa, petorka zapada bi bila - pet plejmejkera.

jedan od mnogih

pre 4 godine

meni najvise bode oci sto medju FAN glasovima ima i igraca kao sto je Stephen Curry....koliko ja znam on ove godine uopste ne igra, pa smatram da onda treba da se uvede pravilo o minimalnom broju meceva do All Star utakmice koje treba odigrati da bi se neko nasao na glasanju....zapad inace bez centra, ali sa igracima od marketinskog znacaja, sto nimalo ne umanjuje njihov kvalitet

Jokic nece izboriti prvu petorku dok se LeBron ne penzionise jer su ostali 'zagarantovani' a nesto stariji/mladji od Jokica

Ivica

pre 4 godine

Mislim, generalno su u pravu, nije konstantan.
Nije svaki put tripl dabl, nekada je i dabl dabl, i to mu je problem :)
Mislim da je ovdr u stvari problem sto je manje atraktivan igrac od ove trojice, nema neka spektakularna zakucavanja, u odbrani ne ispuca bananu u cetvrti red publike

tomica chicago

pre 4 godine

Ljudi shvatite da Jokica ovde u USA niko ne pominje kao nekog specijalnog igraca! Srbi u USA navijaju za Denve, meni je drago kad Jokic odigra dobro kao i svi nasi igraci u NBA. Ali da nema nasih vesti o Jokicu ja ne bih imao uvid u njegove “brojeve”. E sad o Luki Doncic se vec prica... ali ljudi ovde vole atrakciju, a Kokic je malo “dosadan” igrac. Tako da rezultati Denvera i slab start Jokica stavljaju stvari gde jesu!

Pobegulja

pre 4 godine

Svi mi volimo Jokica ali realno James,Davis i Lenard su bolji igraci i zasluzuju da su u startnoj petorci
(Azrael)

Ako je Davis bolji igrac, kako je uspeo da sastavi samo 5 plejof pobeda za toliko godina NBA, za razliku od 2-3 godine mladjeg Jokica koji ih ima 'samo' 7?

...

pre 4 godine

Očekivano da ne izgura LeBrona, Davisa ili Kavaja. Mene jedino čudi da su i igrači i posebno mediji stavili Davisa ispred Kavaja.

Zanimljivo je i da je Dončić osim prvog mesta po glasovima publike, dobio prvo i od igrača i od medija. Ne znam kako je Harden to podneo.

vaste

pre 4 godine

Vi ste stvarno ocekivali da Jokic bude u prvoj ? Koliko nekad niste realni to je neverovatno.
(Tijana, 24. januar 2020 01:43)

Pa za posmatrače i navijače atraktivniji su Lebron i ostali, ali su oni individualci i tu Jokić zaista ne može da parira. Ali Jokić je timski igrač i svaki trener bi ga uzeo za sebe. Jokić je esencija prave košarke ne koristi snagu već glavu, ovi ostali samo malo glavu i mnogo sirove snage. Lepota je uvek bila u oku posmatrača a lepota asistencije nadmašuje sirovo zakucavanje. Spustite koš i zakucajte, ništa lakše ali dodajte loptu izmedju dva protivnika tako da lopta susretne igrača u trku... Probajte, videće te da se to ne uči već je to osećaj i zato ne može svako da bude Teodosić ili Jokić. Zato su neuporedivi. Možda nisam realan ali se u košarku i te kako razumem

CarloNS

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Nije bitna utakmica, već je pojavljivanje na njoj pitanje prestiža. Igrači koji su redovno na All-staru više su zastupljeni u medijima, imaju bolji tretman kod sudija, popularniji su kod navijača itd.

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...komercijala ljudi, samo jedna puka, suvoparna i dosadna komercijala. Krajnje nebitan momenat za igrače koji su u NBA došli da uzmu prsten a ne neke bezvredne titule.

Marko

pre 4 godine

Sam je kriv Jokic...ne juri statistiku i previse je nesebican i pasivan u nekim utakmicama uzme 5 suteva iako moze da ubaci 30/10/10 kad god hoce...
NBA je individualna liga i tamo je individualni ucinak igraca (statistika) najbitniji i igraci koji to jure kao Doncic ce bolje proci i imati bolji status...
Nikola osvesti se i pocni malo i za sebe da igras!!!

bradina

pre 4 godine

Znalo se da nece biti u petorci, ipak je kosarka u USA sport "tamnoputih" gde se eto posve zasluzeno nasao jedini "beli" igrac Luka Doncic zbog fenomenalne igre i odlicnog statistickog ucinka.Bude li Jokic izabran u rezerve(po svemu sudeci hoce), ponovo je to dobar uspeh,pogotovo sto "mali" Denver sputan tolikim povredama tesko ce zadrzati visoku poziciju na Zapadu. Objektivno na Zapadu bolje ekipe su LAL, LAK i UTAH.Denveru predstoji borba za 4 ili 5 poziciju sa Hjustonom,OKC i Dalasom.Bice iznenadjenje ako San Antonio ne uspe da zadrzi osmu poziciju i prvi put nakon toliko godina se ne kvalifikuje za zavrsnicu.

јд123

pre 4 godine

@Laza

Ти очигледно не пратиш НБА. То је затворено такмичење, не играју тимови него франшизе. То је бизнис. Као прво са више наступа на ол-стару већу плату добијаш. Значи први разлог је лова. Други је репутација. Чим је неко ”ол-стар играч” има веће поштовање код судија. Има право да се буни а да не попије одмах техничку.
Колико је технички Јокић добио ове сезоне а колико прошлих када још није био ол-стар?

Уосталом то је забава. Није циљ бити само на тој утакмици, него уопште бити тамо. Утакмица није такмичарска и небитна је. Упознаш друге играче, које иначе само сретнеш на терену када играш против њих. Ако си гледао мечеве Денвера и Филаделфије могао си приметити да су Јокић и Ембид пријатељи. Можда су се спријатељили управо на прошлом ол-стару.

Управо гледам на НБА ТВ ТНТ емисију са Шекилом, Барклијем и још двојицом. Дали су своје предлоге за резерве истока. Чекам предлоге за запад. Рачунам да ће сва четворица предложити Јокића.

Ozren44

pre 4 godine

Pojavljivanje na all-staru, naročita ako je u pitanju prva petorka prestavlja prestiž, ugled i kvalitet u košarkaškom svetu. Tako da je itekako važno za jednog igrača da li će se naći na ovoj manifestaciji bez obzira da li je utakmica revijalnog karaktera ili ne. Pozvan si na all-star ili si u još boljem slučaju prva petorka, znači da si odradio dobar posao. E, sad da li se nama svidja način izvodjenja utakmice i ko će koliko da se zalaže he drugo pitanje.

Odg. inače momku koji je rekao da ne razume značaj ove utakmice i da za Jokića nije bitno da li će biti tamo.

Milan Spanac

pre 4 godine

Po meni Barkli nije u pravu.. kaze da jokic nije na nivou all stara.. nekonstantan.. po tome onda ni lebron prosle godine nije bio all star a kamoli kapiten.. sto ne pogleda u kakvoj ekipi igra jokic, sa polupanim likovima.. bunch of incosinstent performers.. a svaki od tih ima backup superstara, a jokara ako sam ne izgura nema leba.. e zbog toga je all star. naravno govore od pocetka sezone, ne gledaju karijerni ucinak..

Cole

pre 4 godine

... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Pa ovako. Naravno da nije smak sveta
i taj dogadjaj jeste sou ali je bitno
da se pojavi tamo i to iz vise razloga.
Neki od njih su da samim pojavljivanjem
dobija vece postovanje kod sudija, kako
kod igraca, tako i saigraca, samim tim,
osecao bi se rasterecenije u odbrani
i napadu, sudije mu ne bi svirale svaki
kontakt (nije ni sad sjajno ali onaj ko
prati, zna da sad ima veci kredibilitet
kod sudija nego ranijih sezona), dalje,
time igrac dobija auru nepobedivosti,
pa samim tim i fransiza raste koja bi
u perspektivi mogla/morala da dovede
jos nekog superstara koji im je neophodan
za osvajanje titule, a o komercijalnim
aspektima ne bih trosio reci. Poz.

Milos

pre 4 godine

Pa zar jedan Dejvis koji dva meca igra sest ne igra je starter?Ali sta je tu je,glasovi su odlucili.Drago mi je zbog Trej Janga i Sijakama,neverovatni pomak u igri za razliku od prosle sezone

petarczv

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Utakmica ko utakmica nije bitna kao ni rezultat ali je bitno ako si kao igrač pozvan da učestvujes onda dobijas priznanje da si najbolji u ligi. All starr.

Los Angeles

pre 4 godine

Ocekivano. Jokic je igracina ali je tesko na zapadu doci do prvih 5. Doncic je nesto specijalno, bilo bi lepo da mu komentarima ukazete postovanje i ne spominjete krvna zrnca.

petarczv

pre 4 godine

Pa zar jedan Dejvis koji dva meca igra sest ne igra je starter?Ali sta je tu je,glasovi su odlucili.Drago mi je zbog Trej Janga i Sijakama,neverovatni pomak u igri za razliku od prosle sezone
(Milos, 24. januar 2020 01:38)

Dejvis je odigrao ove sezone 37/44 utakmice... Ala volite da lupite to je strašno...

petarczv

pre 4 godine

Ok za Doncica, decko je svojim igrama i ucinkom zasluzio poziv, ali sramota je, da jedan Jokic, koji je sigurno u 3 najbolja centra u nba-u, nije dobio poziv !
(Kraken89, 24. januar 2020 01:29)

Jel citate vi tekst? Jokic ce 100% biti na all starru samo nije u prvih pet sto je donekle i realno jer su kawhi lebron i dejvis popularniji a i nesto bolji igrači...

Lukina mama dama

pre 4 godine

Samo jos jedan dokaz da je ovo sve samo ne kosarka. Klasican biznis i zabava za glupe Amere. Kosarka polako gubi svoj pravi draz. A tome doprinosi u velikoj meri i EL u Evropi koja tezi da se priblizi NBA.

Gde je onaj derbi gde nije bitno ko ce da pobedi ali gde se igra paklena odbrana? Derbi na kojem su prisutne obe grupe navijaca, tenzija, zar, kontakt igra, bacanje za svaku loptu. Pa i fajt. Kosarka gde se igra za tim a ne za statistiku. Atmosfera gde tribine gore? Gde se srce i krv ostavlja na parketu. Kosarkaske dvorane su se pretvorile u pozorista.

Siguran sam da nam svima nedostaje to. Ta tenzija, adrenalin kada ides na tekmu.

Milos

pre 4 godine

Cirkuzijada za narod, Jokicu odmaraj udji par minuta i cuvaj se za play-off, bezi od ovih tkzv. soua, cuvaj sebe, a drugi tamo neka zabavljaju narod.. Pozdrav

coaa14

pre 4 godine

Meni stvarno nije jasno zasto NBA ne ukine ovu podelu startera na East i West, niko od vas ne moze da me ubedi da Siakam i Trae Young vise zasluzuju da budu starteri na All star-u nego JOKIC(all nba 1st team) ili pol dzordz( jedan od 3 kandidata za MVP prosle godine)...

Ne vidim koja je logika u tome da se eliminise format utakmice East-West, jer timovi nisu ujednaceni, a u redu je da igraci koji ne pripadaju all staru zapadnu tamo jer igraju u slabijoj konferenciji..

Takodje, kapiteni treba da se menjaju svaki all star, Lebron je vec 3 put kapiten od 3 puta kako se igra u ovom formatu...

Kraken89

pre 4 godine

Ok za Doncica, decko je svojim igrama i ucinkom zasluzio poziv, ali sramota je, da jedan Jokic, koji je sigurno u 3 najbolja centra u nba-u, nije dobio poziv !

Laza

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.

Los Angeles

pre 4 godine

Ocekivano. Jokic je igracina ali je tesko na zapadu doci do prvih 5. Doncic je nesto specijalno, bilo bi lepo da mu komentarima ukazete postovanje i ne spominjete krvna zrnca.

Laza

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.

CarloNS

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Nije bitna utakmica, već je pojavljivanje na njoj pitanje prestiža. Igrači koji su redovno na All-staru više su zastupljeni u medijima, imaju bolji tretman kod sudija, popularniji su kod navijača itd.

Milan Spanac

pre 4 godine

Po meni Barkli nije u pravu.. kaze da jokic nije na nivou all stara.. nekonstantan.. po tome onda ni lebron prosle godine nije bio all star a kamoli kapiten.. sto ne pogleda u kakvoj ekipi igra jokic, sa polupanim likovima.. bunch of incosinstent performers.. a svaki od tih ima backup superstara, a jokara ako sam ne izgura nema leba.. e zbog toga je all star. naravno govore od pocetka sezone, ne gledaju karijerni ucinak..

Milos

pre 4 godine

Cirkuzijada za narod, Jokicu odmaraj udji par minuta i cuvaj se za play-off, bezi od ovih tkzv. soua, cuvaj sebe, a drugi tamo neka zabavljaju narod.. Pozdrav

Cole

pre 4 godine

... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Pa ovako. Naravno da nije smak sveta
i taj dogadjaj jeste sou ali je bitno
da se pojavi tamo i to iz vise razloga.
Neki od njih su da samim pojavljivanjem
dobija vece postovanje kod sudija, kako
kod igraca, tako i saigraca, samim tim,
osecao bi se rasterecenije u odbrani
i napadu, sudije mu ne bi svirale svaki
kontakt (nije ni sad sjajno ali onaj ko
prati, zna da sad ima veci kredibilitet
kod sudija nego ranijih sezona), dalje,
time igrac dobija auru nepobedivosti,
pa samim tim i fransiza raste koja bi
u perspektivi mogla/morala da dovede
jos nekog superstara koji im je neophodan
za osvajanje titule, a o komercijalnim
aspektima ne bih trosio reci. Poz.

vaste

pre 4 godine

Vi ste stvarno ocekivali da Jokic bude u prvoj ? Koliko nekad niste realni to je neverovatno.
(Tijana, 24. januar 2020 01:43)

Pa za posmatrače i navijače atraktivniji su Lebron i ostali, ali su oni individualci i tu Jokić zaista ne može da parira. Ali Jokić je timski igrač i svaki trener bi ga uzeo za sebe. Jokić je esencija prave košarke ne koristi snagu već glavu, ovi ostali samo malo glavu i mnogo sirove snage. Lepota je uvek bila u oku posmatrača a lepota asistencije nadmašuje sirovo zakucavanje. Spustite koš i zakucajte, ništa lakše ali dodajte loptu izmedju dva protivnika tako da lopta susretne igrača u trku... Probajte, videće te da se to ne uči već je to osećaj i zato ne može svako da bude Teodosić ili Jokić. Zato su neuporedivi. Možda nisam realan ali se u košarku i te kako razumem

...

pre 4 godine

Očekivano da ne izgura LeBrona, Davisa ili Kavaja. Mene jedino čudi da su i igrači i posebno mediji stavili Davisa ispred Kavaja.

Zanimljivo je i da je Dončić osim prvog mesta po glasovima publike, dobio prvo i od igrača i od medija. Ne znam kako je Harden to podneo.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kapiraju ljudi polako da je jokić prevara od igraca . . .
(SUNĐER BOB, 24. januar 2020 01:26)
Prevara igrač koji nosi celu jednu prosečni NBA franšizu sam na leđima u jačoj konferenciji najjače lige sveta.Od kada se vrti igra oko njega prošle godine 2 na kraju lige...Ove godine u top 3 tima..Kralju...ne bi Denver bez njega omirisao plej of...Tolika je on prevara....

Pobegulja

pre 4 godine

Svi mi volimo Jokica ali realno James,Davis i Lenard su bolji igraci i zasluzuju da su u startnoj petorci
(Azrael)

Ako je Davis bolji igrac, kako je uspeo da sastavi samo 5 plejof pobeda za toliko godina NBA, za razliku od 2-3 godine mladjeg Jokica koji ih ima 'samo' 7?

coaa14

pre 4 godine

Meni stvarno nije jasno zasto NBA ne ukine ovu podelu startera na East i West, niko od vas ne moze da me ubedi da Siakam i Trae Young vise zasluzuju da budu starteri na All star-u nego JOKIC(all nba 1st team) ili pol dzordz( jedan od 3 kandidata za MVP prosle godine)...

Ne vidim koja je logika u tome da se eliminise format utakmice East-West, jer timovi nisu ujednaceni, a u redu je da igraci koji ne pripadaju all staru zapadnu tamo jer igraju u slabijoj konferenciji..

Takodje, kapiteni treba da se menjaju svaki all star, Lebron je vec 3 put kapiten od 3 puta kako se igra u ovom formatu...

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Joka je odličan igrač, verovatno najbolji sa ovih prostora ikada, ali... On je ono kao kada biraš devojku za provod i devojku koju ćeš da ženiš. Za All star se traži "devojka" za provod :)

petarczv

pre 4 godine

Ok za Doncica, decko je svojim igrama i ucinkom zasluzio poziv, ali sramota je, da jedan Jokic, koji je sigurno u 3 najbolja centra u nba-u, nije dobio poziv !
(Kraken89, 24. januar 2020 01:29)

Jel citate vi tekst? Jokic ce 100% biti na all starru samo nije u prvih pet sto je donekle i realno jer su kawhi lebron i dejvis popularniji a i nesto bolji igrači...

petarczv

pre 4 godine

Pa zar jedan Dejvis koji dva meca igra sest ne igra je starter?Ali sta je tu je,glasovi su odlucili.Drago mi je zbog Trej Janga i Sijakama,neverovatni pomak u igri za razliku od prosle sezone
(Milos, 24. januar 2020 01:38)

Dejvis je odigrao ove sezone 37/44 utakmice... Ala volite da lupite to je strašno...

MPP

pre 4 godine

POŠTENO TREBA čestitati
Luki Dončiću na FANTASTIČNOM uspehu !
Ovo ćemo videti sada i ko zna kada, da jedan Evropski igrač posle samo 2 g. bude u prvoj postavi ALL STARA !
POTPUNO ZASLUŽENO !
Sobzirom da nije Amerikanac i tek je 2god.u NBA , ON JE PRAKTIČNO TRNUTNO NAJBOLJI IGRAČ NA ZAPADU, A TIME I U CELOJ NBA LIGI !!!
SAM NIKOLA JE rekao to pre neki dan...."najbolji napadač u NBA"
Što se tiče Nikole zaslužuje da bude ALL STAR , ali nije u prvoj postavi .... I to je pošteno...

cukce

pre 4 godine

Ne vole ga jer je Srbin.
Doncic je Slovenac, Melanija je Slovenka i to je to.
(Nlo, 24. januar 2020 06:33)

Ne znaju ni gde su ni Srbija ni Slovenija, niti ih interesuje ko je odakle je!

petarczv

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Utakmica ko utakmica nije bitna kao ni rezultat ali je bitno ako si kao igrač pozvan da učestvujes onda dobijas priznanje da si najbolji u ligi. All starr.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Svi mi volimo Jokica ali realno James,Davis i Lenard su bolji igraci i zasluzuju da su u startnoj petorci(Azrael)Ako je Davis bolji igrac, kako je uspeo da sastavi samo 5 plejof pobeda za toliko godina NBA, za razliku od 2-3 godine mladjeg Jokica koji ih ima 'samo' 7?
(Pobegulja, 24. januar 2020 03:06)
Jedino po čemu su bolji to je da imaju više glasova navijača.Jači marketing i više veći lobi...Jokara je pokazao na terenu sa kakvom ekipom je u vrhu jače konferencije najjače lige sveta!

Miloš

pre 4 godine

Ne vole ga jer je Srbin.
Doncic je Slovenac, Melanija je Slovenka i to je to.
(Nlo, 24. januar 2020 06:33)

e da si živ i zdrav... da l si svestan koliko prosečnog glasača za izbor MVP-ja interesuje ko je odakle, i da uopšte pravi razliku između Srbija/Slovenija/Španija... Za njih je sve to Evropa, ili čak verovatnije ne-amerika

Marko

pre 4 godine

Sam je kriv Jokic...ne juri statistiku i previse je nesebican i pasivan u nekim utakmicama uzme 5 suteva iako moze da ubaci 30/10/10 kad god hoce...
NBA je individualna liga i tamo je individualni ucinak igraca (statistika) najbitniji i igraci koji to jure kao Doncic ce bolje proci i imati bolji status...
Nikola osvesti se i pocni malo i za sebe da igras!!!

tomica chicago

pre 4 godine

Ljudi shvatite da Jokica ovde u USA niko ne pominje kao nekog specijalnog igraca! Srbi u USA navijaju za Denve, meni je drago kad Jokic odigra dobro kao i svi nasi igraci u NBA. Ali da nema nasih vesti o Jokicu ja ne bih imao uvid u njegove “brojeve”. E sad o Luki Doncic se vec prica... ali ljudi ovde vole atrakciju, a Kokic je malo “dosadan” igrac. Tako da rezultati Denvera i slab start Jokica stavljaju stvari gde jesu!

Ozren44

pre 4 godine

Pojavljivanje na all-staru, naročita ako je u pitanju prva petorka prestavlja prestiž, ugled i kvalitet u košarkaškom svetu. Tako da je itekako važno za jednog igrača da li će se naći na ovoj manifestaciji bez obzira da li je utakmica revijalnog karaktera ili ne. Pozvan si na all-star ili si u još boljem slučaju prva petorka, znači da si odradio dobar posao. E, sad da li se nama svidja način izvodjenja utakmice i ko će koliko da se zalaže he drugo pitanje.

Odg. inače momku koji je rekao da ne razume značaj ove utakmice i da za Jokića nije bitno da li će biti tamo.

јд123

pre 4 godine

@Laza

Ти очигледно не пратиш НБА. То је затворено такмичење, не играју тимови него франшизе. То је бизнис. Као прво са више наступа на ол-стару већу плату добијаш. Значи први разлог је лова. Други је репутација. Чим је неко ”ол-стар играч” има веће поштовање код судија. Има право да се буни а да не попије одмах техничку.
Колико је технички Јокић добио ове сезоне а колико прошлих када још није био ол-стар?

Уосталом то је забава. Није циљ бити само на тој утакмици, него уопште бити тамо. Утакмица није такмичарска и небитна је. Упознаш друге играче, које иначе само сретнеш на терену када играш против њих. Ако си гледао мечеве Денвера и Филаделфије могао си приметити да су Јокић и Ембид пријатељи. Можда су се спријатељили управо на прошлом ол-стару.

Управо гледам на НБА ТВ ТНТ емисију са Шекилом, Барклијем и још двојицом. Дали су своје предлоге за резерве истока. Чекам предлоге за запад. Рачунам да ће сва четворица предложити Јокића.

Sumadin

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Sam mec nije bitan ali biti deo allstar tima za igraca znaci minimum super max ugovor od tima u kojem igrac igra.

Ivica

pre 4 godine

Mislim, generalno su u pravu, nije konstantan.
Nije svaki put tripl dabl, nekada je i dabl dabl, i to mu je problem :)
Mislim da je ovdr u stvari problem sto je manje atraktivan igrac od ove trojice, nema neka spektakularna zakucavanja, u odbrani ne ispuca bananu u cetvrti red publike

Lukina mama dama

pre 4 godine

Samo jos jedan dokaz da je ovo sve samo ne kosarka. Klasican biznis i zabava za glupe Amere. Kosarka polako gubi svoj pravi draz. A tome doprinosi u velikoj meri i EL u Evropi koja tezi da se priblizi NBA.

Gde je onaj derbi gde nije bitno ko ce da pobedi ali gde se igra paklena odbrana? Derbi na kojem su prisutne obe grupe navijaca, tenzija, zar, kontakt igra, bacanje za svaku loptu. Pa i fajt. Kosarka gde se igra za tim a ne za statistiku. Atmosfera gde tribine gore? Gde se srce i krv ostavlja na parketu. Kosarkaske dvorane su se pretvorile u pozorista.

Siguran sam da nam svima nedostaje to. Ta tenzija, adrenalin kada ides na tekmu.

Milos

pre 4 godine

Pa zar jedan Dejvis koji dva meca igra sest ne igra je starter?Ali sta je tu je,glasovi su odlucili.Drago mi je zbog Trej Janga i Sijakama,neverovatni pomak u igri za razliku od prosle sezone

Strucno lice

pre 4 godine

Luka prvi exYu igrac koji je ikada izabran u prvu petorku. Jedini belac medju starterima i uz Janisa jedini igrac iz Evrope. Pored njih dvojice tu su i dva africka igraca iz Kameruna (Embid i Siakam), dok su ostalih sest Amerikanci.

superhik

pre 4 godine

dva beka i tri krila, od kojih su dva de fakto bekovi. Da je Jokić upao umesto Dejvisa, petorka zapada bi bila - pet plejmejkera.

jedan od mnogih

pre 4 godine

meni najvise bode oci sto medju FAN glasovima ima i igraca kao sto je Stephen Curry....koliko ja znam on ove godine uopste ne igra, pa smatram da onda treba da se uvede pravilo o minimalnom broju meceva do All Star utakmice koje treba odigrati da bi se neko nasao na glasanju....zapad inace bez centra, ali sa igracima od marketinskog znacaja, sto nimalo ne umanjuje njihov kvalitet

Jokic nece izboriti prvu petorku dok se LeBron ne penzionise jer su ostali 'zagarantovani' a nesto stariji/mladji od Jokica

MPP

pre 4 godine

A ŠTO SE TIČE
Dejvisa......pustite statistiku i gledajte košarku ! Bez njega Lebron ne bi mogao da "drži" Lejkerse na poz.1 ! DEJVIS IZVANREDNO IGRA ove godine , prosto leti po terenu . Za onako visokog igrača ima izvrsnu tehniku i precizan šut , razume igru i ne glupira se. Jednostavno vidi da može da sa Lebronom osvoji PRSTEN ove godine !
Njegova igra se ne može porediti sa Jokićevom , prosto on je klasičan krilni centar ali vrhunski !
Nikola je druga priča, on je najviši bek u ligi!
A to statistika teško može da "objasni" !
Nikola će uvek biti IZMEDJU STATISTIKE I "ONOGA ŠTO VIDITE" !

A svaštu tu možete videti.....i uživati !

hmm

pre 4 godine

(Laza, 24. januar 2020 01:48)
All star utakmica sama po sebi je čisto revijalna, ali radi se o statusu. Otprilike kao kad netko kaže da je radio na VMA, nije isto da li je bio portir ili doktor

Kraken89

pre 4 godine

Ok za Doncica, decko je svojim igrama i ucinkom zasluzio poziv, ali sramota je, da jedan Jokic, koji je sigurno u 3 najbolja centra u nba-u, nije dobio poziv !

Višekruna

pre 4 godine

Majke mi, zapanjujuće je koliko ljudi, u stvari, ni ne pročita vest do kraja, već samo pljuju. Pa čoveče, imate na dnu tabelu i Jokić je prilično komotno četvrti među "visokima", odnosno sedmi ukupno... Jok i neće igrati, zvaće Džeremija Lina iz kineske lige da kompletiraju 12.

bradina

pre 4 godine

Znalo se da nece biti u petorci, ipak je kosarka u USA sport "tamnoputih" gde se eto posve zasluzeno nasao jedini "beli" igrac Luka Doncic zbog fenomenalne igre i odlicnog statistickog ucinka.Bude li Jokic izabran u rezerve(po svemu sudeci hoce), ponovo je to dobar uspeh,pogotovo sto "mali" Denver sputan tolikim povredama tesko ce zadrzati visoku poziciju na Zapadu. Objektivno na Zapadu bolje ekipe su LAL, LAK i UTAH.Denveru predstoji borba za 4 ili 5 poziciju sa Hjustonom,OKC i Dalasom.Bice iznenadjenje ako San Antonio ne uspe da zadrzi osmu poziciju i prvi put nakon toliko godina se ne kvalifikuje za zavrsnicu.

Goran

pre 4 godine

Objektivno svi koji su izabrani su bolji od Jokica. Upitan je bio Lenard koji cesto ne igra utakmice jer se odmara i to je mozda mogao biti razlog da Jokic bude ispred njega.I dejvis i Le Bron su bez pogovora bolji. Ako se sjetita da je u pocetnom dijelu sezone Jokic imao dosta utakmica kada gotovo nije pokusavao da da kos!!! Da je igrao sa onoliko entuzijazma kao u zavrsnici prosle godine onda bi njegove sanse bile veoma velike. Nazalost on to nije odradio. Sve cestitke Luki koji je kosarkaski fenomen.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Znalo se da ce Ameri da proguraju Leonarda. Iako Jokic jedini u celoj ligi ima sve odigrane utakmice od NBA zvezda. Leonard 10-ak utakmica nije igrao. Jokic je bolji u preko 80% regularne i napredne statistike. 8 tripl dablova, pobednicki kosevi u zadnjim sekundama, u celoj NBA je u samom vrhu kad su u pitanju zavrsni minuti. Mogli su komotno da ga stave na centra, ali naravno da ce svoje progurati. Dejvis bez Lebrona popije 20 razlika blowout od Denvera hehe. Taj bez Lebrona ne bi ni u Plej Of isao. U NBA se ne racunaju asistencije koje vode do slobodnih bacanja. Jokic je tu u samom vrhu. Ukupan broj koseva koji dodje od Jokica direktno ili indirektno( kosevi, asistencije, asistencije koje vode za slobodna) prevazilazi Dejvisov ukupan broj. Ako uracunamo i hokejaske asistencije( citaj kad bukvalno sve zavrsi a neko samo prosledi do samog igraca)-- broj koseva za koji je zasluzan Jokic prevazilazi i Dejvisov i Leonardov broj.
Ali naravno Jokic nije plavusan kao Doncic i ne visi svaki dan po 3 puta na ESPNU-u.
Jokicevi saigraci sutiraju trojke bez njega mizernih 33%.
Lukini bez Luke nestvarnih 38%+.
Dovoljno je videti jutros, 20-36 trojke Dalas bez Doncica.
A on 2-11.
Bez Doncica Dalas dobio najteza gostovanja, razbili Filadelfiju i dobili Janisa hehe.
Samo neki argumenti koji pokazuju koliko se generalno Jokic potcenjuje i u Americi i ovde u odnosu na izvikanog Dejvisa koji je pobegao iz Nju Orleansa ili plavusana koji ima mizernih 32% za 3 za beka ali ogroman usage.

Jim Beam

pre 4 godine

@Laza
Za igrače je to stvar prestiža. Kao što Ferari može da ide do 400kmh ali je ograničenje skoro svuda 130kmh max. Ali se pokazuješ pred drugima da si faca i neko to beleži.

Za klubove je mnogo bitnije iako to ne izgleda tako na prvu loptu. Većina gledalaca sem najvećih zvezda pojma nema ko je ko i nekom Denveru znači da ima igrača na All Staru jer će njegove utakmice biti više prenošene na nacionalnim frekvencijama po Americi jer "tamo igraju neki all-starovi". Samim ti, zaradiće više novca. Dosta više. Čudno, ali istinito.

@@@

pre 4 godine

@Dragan-Borca
Doncic ima bolji procenat suta iz igre od Jokica! A Jokic centar! Hehe!
doncic ima skoro duplo vise poena po utakmici od Jokica!
Doncic je blizu tripl dabl proseka.
Ako Jokic nije plavusan, sta je?
Jednostavno, Doncic je neuporedivo bolji i popularniji igrac od Jokica koji je prosek.
Jokic nije cak ni najbolji strelac svog tima.
Pametnom dosta.

Vladimir

pre 4 godine

citat: "Cirkuzijada za narod, Jokicu odmaraj udji par minuta i cuvaj se za play-off, bezi od ovih tkzv. soua, cuvaj sebe, a drugi tamo neka zabavljaju narod.. Pozdrav"

Aha, all star je "cirkuzijada za narod" a sezona i plej of su šta?

Samo što su ameri to shvatili i prihvatili sport kao zabavu, što i jeste pa zato i dođu porodično da se smeju i jedu kokice... za razliku od sirotinje iz trećeg sveta koji nikako da shvati...

Gomila odraslih ljudi bez osnovne škole koji rade besmislene stvari, udaraju tojagom lopticu ili tapšu sferu i ubacuju je u neki kotur...

Sve je cirkuzijada za narod, sav sport generalno...

Locutus

pre 4 godine

Doncic ima bolji procenat suta iz igre od Jokica! A Jokic centar! Hehe!
doncic ima skoro duplo vise poena po utakmici od Jokica!
Doncic je blizu tripl dabl proseka.
Ako Jokic nije plavusan, sta je?
Jednostavno, Doncic je neuporedivo bolji i popularniji igrac od Jokica koji je prosek.
Jokic nije cak ni najbolji strelac svog tima.
Pametnom dosta.
(@@@, 24. januar 2020 09:31)

Ne bih nikada odgovarao trolu, ali čisto zbog ostalih jer otvoreno lažeš.
Jokić ima bolji procenat za sve vrste šuteva.

%iz_igre %3p %bacanja

Jokić 50.9 32.7 78.2
Dončić 46.6 32.3 77.2

P.S.

Daleko si ti od pametnog kada svoje vreme trošiš da bi trolovao...

15N.Jokic

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Ono sto je vazno jeste to da na toj utakmici igraju najbolji igraci i ko igra na toj utakmici zvanicno je jedan od najboljih. Zato je vazno, etiketa All-Star igraca koji dobijes pa te tako i sudije gledaju kao jednog od najboljih. Nesto kao diploma koju djak osvoji na takmicenju u matematici i onda ga nastavnici drugacije gledaju od ostalih i nekad mu progledaju kroz prste kad uradi za 4 daju mu 5-icu, nije najbolji primer ali eto tako nesto.

Mariborcan1970

pre 4 godine

Mislim da bi svakako Jokić trebao da bude ispred Davisa. Ipak je Jokić lice i glavni igrač franšize, koji već nekoliko sezona vuče ekipu Denvera. Davis je svakako odličan igrač, ali je tek pomoćnik Jamesu u Lakersima. Pelicanse nije uspio da odvede na "viši nivo", a to mu je kao glavnom igraču bio najvažniji zadatak.

Aleksa

pre 4 godine

@Laza.... na kraju si lepo rekao... običan šou... to je NBA... svi su tada u Čikagu, glumci, pevači, drugi sportisti, pa sponzori, menadžeri... non stop neka dešavanja, druženja, opuštanja... Amerima su bitne zvezde, a ovde su svi na jednom mestu... to je jednostavno tako...

Ej bre Emanuel

pre 4 godine

Ol star traži atrakciju i zabavu a Joka Frljoka je daleko od toga, možda 1-2 atraktivne asistencije i to bi bilo to od njega, što je priznaćete malo.

sntnt

pre 4 godine

Jedno pitanje,zašto se Lebron računa kao igrač takozvanog "frontcourt-a"(pozicije 3,4,5)?
Ako se ne varam cele ove sezone Lebron igra kao plej (pozicija 1),a plej je deo, kao što bi Ameri rekli, "backcourt-a".

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...komercijala ljudi, samo jedna puka, suvoparna i dosadna komercijala. Krajnje nebitan momenat za igrače koji su u NBA došli da uzmu prsten a ne neke bezvredne titule.

ristivoje

pre 4 godine

Lazo, šteta što nisi gledao all star utakmice kada su one bile na vrhunskom nivou kvaliteta i zabave pre nego što je počelo besomučno ispuvacanje trojki i alley oop zakucavanja (čak se i to povlači pred trojakama).
Što se tiče Davisa, on je praktično jedini kandidat da bude na nivou centarskih legendi NBA i naravno da je u prvom timu. Dečko je potpuno dominantan centar trenutno samo neko ko ima jako dobro veče, a on slabo može da mu parira. Koliko god mi voleli Jokića, oni nisu ista liga.

dr. Roddick

pre 4 godine

-nas jokara je prosek, sto se videli na SP, kada je imao prosecne saigrace

- u Denveru ima vise nego dobre saigrace, pa deluje da je i on dobar..

Tuko Salamanka

pre 4 godine

@Dragan-borca Davis je 2 puta igrao playoff sa New Orleansom i polufinale konferencije. Lejkersi su bez lebrona i davisa tukli Oklahomu u gostima 15 razlike uz 125 koseva. Jokic za koga pisete da od Denvera pravi timcinu,da su Marey,milsap i ostali nista bez njega,vidim on bez njih gubi lagano od svih. Ako on od njih pravi igrace,pa pravio bi onda i od ovih drugih,medjutim njihov odbrambeni ucinak ne racunate! Naprotiv da Jokic igra sa Lebronom nikada ne bi imao triple dabl jer asistencije bi skupljao James a ne Jokic,sramota koliko ne znas kosarku!

Bob i 2 centa

pre 4 godine

(vaste, 24. januar 2020 02:31)

Razumem ja tvoju ljubav prema nasim kosarkasima ali malo slabije poznajes i pratis druge kosarkase. LBJ je najveci timski igrac koji postoji trenutno, igra na svim pozicijama i razigrava sve, tako lako marsira po terenu da svi mogu da ga prate i bez komplikovanih rotacija. Jedinstven spoj atleticizma i inteligencije. LAL ima vecu timsku igru od Denvera trenutno verovao ili ne. A sto se tice asistencija i zakucavanja to je stvar licnog ukusa i opet nama su kulturoloski blizi pas igraci jer nemamo snagatore koji mogu da zakucaju preko dvojice pa nam je to nepoznato. Koliko god je tesko napraviti pas izmedju dvojice toliko je isto tesko zakucati preko jednog ili dva igraca.

Generalno gledano srpska kosarka pati od nedostatka fizicke spreme i teretane. Klinci koliko provode na treningu bi isto toliko trebalo da provode na kardio i nabacivanju misicne mase ali iz nekog razloga nasi treneri to ne praktikuju vec idu na onu oldskul varijantu gde nedostatke u fizici peglaju nekim nedoglednim pasovima u igri dok se ne zatvori krug.

Nemanja

pre 4 godine

Dnevno sam sto sa mojih sto sa tudjih aparata glasao izmedju 20 i 50 puta da je bilo malo vise glasaca koji su ga glasali makar dva puta nedeljno bio bi drugi visoki igrac odmah iza LJ-a...
(flex, 24. januar 2020 08:30)Ko je Lj??Ljubisav Lukovic?Pa on ni u Borovici ni u Beopetrolu nije imao All-Star brojke...

made in Serbia

pre 4 godine

Ja mislim da treba zbog ovoga da se oglasi gospodin Excel i zapretiti istupanjem iz lige!!!.......... ma daj bre, cirkus utakmica! Kakve ima veze?!

flex

pre 4 godine

Dnevno sam sto sa mojih sto sa tudjih aparata glasao izmedju 20 i 50 puta da je bilo malo vise glasaca koji su ga glasali makar dva puta nedeljno bio bi drugi visoki igrac odmah iza LJ-a...

aabb

pre 4 godine

Voleo bih kad bi bila ozbiljna utakmica, sa najboljim igracim - Usa vs ostatak sveta. Takodje bih voleo da gledam turnir Usa, Jugoslavija, SSSR i ostatak sveta.

Max

pre 4 godine

Stvarno bude li Tako Fol na ol staru, A Vinseniti izvisi, pravicu probleme po gradu.
Ako je moglo da se napravi mesta za Dvejna i Dirka, moze i za coveka koji je zakacio 4 dekade u toj NBA

jsx

pre 4 godine

Bob i 2 centa
Lepo receno, a slazem se da nasim igracima fali teretane.
Ne toliko radi monstruoznih zakucavanja, odlicni su i bez toga, vec radi dugovecnosti karijere. Mnogi nasi igraci se povlace nakon 30te iz reprezentacije, jednostavno ne budu ni blizu svog nivoa, ili se cesto povredjuju.
Naravno da to nije nuzno do mase, stavise Grifin se non-stop povredjuje, a Spanci koji igraju u cetvrtoj deceniji uglavnom nisu atletske zveri (hajde, Rubio je prilicno krupan za svoju poziciju, ali ne bi se bas reklo zver). Medjutim, ipak mi se cini da igraci koji se vise posvete fizickoj spremi, poput Lebrona, uglavnom duze igraju na svom nivou.

Hrkljuš

pre 4 godine

Nije samo marketing , jedan put MVP , dva puta all NBA team ili tri puta all-star I može da se koristi supermax za produženje.

Laza

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.

Kraken89

pre 4 godine

Ok za Doncica, decko je svojim igrama i ucinkom zasluzio poziv, ali sramota je, da jedan Jokic, koji je sigurno u 3 najbolja centra u nba-u, nije dobio poziv !

Lukina mama dama

pre 4 godine

Samo jos jedan dokaz da je ovo sve samo ne kosarka. Klasican biznis i zabava za glupe Amere. Kosarka polako gubi svoj pravi draz. A tome doprinosi u velikoj meri i EL u Evropi koja tezi da se priblizi NBA.

Gde je onaj derbi gde nije bitno ko ce da pobedi ali gde se igra paklena odbrana? Derbi na kojem su prisutne obe grupe navijaca, tenzija, zar, kontakt igra, bacanje za svaku loptu. Pa i fajt. Kosarka gde se igra za tim a ne za statistiku. Atmosfera gde tribine gore? Gde se srce i krv ostavlja na parketu. Kosarkaske dvorane su se pretvorile u pozorista.

Siguran sam da nam svima nedostaje to. Ta tenzija, adrenalin kada ides na tekmu.

Pobegulja

pre 4 godine

Svi mi volimo Jokica ali realno James,Davis i Lenard su bolji igraci i zasluzuju da su u startnoj petorci
(Azrael)

Ako je Davis bolji igrac, kako je uspeo da sastavi samo 5 plejof pobeda za toliko godina NBA, za razliku od 2-3 godine mladjeg Jokica koji ih ima 'samo' 7?

Los Angeles

pre 4 godine

Ocekivano. Jokic je igracina ali je tesko na zapadu doci do prvih 5. Doncic je nesto specijalno, bilo bi lepo da mu komentarima ukazete postovanje i ne spominjete krvna zrnca.

@@@

pre 4 godine

@Dragan-Borca
Doncic ima bolji procenat suta iz igre od Jokica! A Jokic centar! Hehe!
doncic ima skoro duplo vise poena po utakmici od Jokica!
Doncic je blizu tripl dabl proseka.
Ako Jokic nije plavusan, sta je?
Jednostavno, Doncic je neuporedivo bolji i popularniji igrac od Jokica koji je prosek.
Jokic nije cak ni najbolji strelac svog tima.
Pametnom dosta.

Milos

pre 4 godine

Cirkuzijada za narod, Jokicu odmaraj udji par minuta i cuvaj se za play-off, bezi od ovih tkzv. soua, cuvaj sebe, a drugi tamo neka zabavljaju narod.. Pozdrav

vaste

pre 4 godine

Vi ste stvarno ocekivali da Jokic bude u prvoj ? Koliko nekad niste realni to je neverovatno.
(Tijana, 24. januar 2020 01:43)

Pa za posmatrače i navijače atraktivniji su Lebron i ostali, ali su oni individualci i tu Jokić zaista ne može da parira. Ali Jokić je timski igrač i svaki trener bi ga uzeo za sebe. Jokić je esencija prave košarke ne koristi snagu već glavu, ovi ostali samo malo glavu i mnogo sirove snage. Lepota je uvek bila u oku posmatrača a lepota asistencije nadmašuje sirovo zakucavanje. Spustite koš i zakucajte, ništa lakše ali dodajte loptu izmedju dva protivnika tako da lopta susretne igrača u trku... Probajte, videće te da se to ne uči već je to osećaj i zato ne može svako da bude Teodosić ili Jokić. Zato su neuporedivi. Možda nisam realan ali se u košarku i te kako razumem

dr. Roddick

pre 4 godine

-nas jokara je prosek, sto se videli na SP, kada je imao prosecne saigrace

- u Denveru ima vise nego dobre saigrace, pa deluje da je i on dobar..

Milos

pre 4 godine

Pa zar jedan Dejvis koji dva meca igra sest ne igra je starter?Ali sta je tu je,glasovi su odlucili.Drago mi je zbog Trej Janga i Sijakama,neverovatni pomak u igri za razliku od prosle sezone

coaa14

pre 4 godine

Meni stvarno nije jasno zasto NBA ne ukine ovu podelu startera na East i West, niko od vas ne moze da me ubedi da Siakam i Trae Young vise zasluzuju da budu starteri na All star-u nego JOKIC(all nba 1st team) ili pol dzordz( jedan od 3 kandidata za MVP prosle godine)...

Ne vidim koja je logika u tome da se eliminise format utakmice East-West, jer timovi nisu ujednaceni, a u redu je da igraci koji ne pripadaju all staru zapadnu tamo jer igraju u slabijoj konferenciji..

Takodje, kapiteni treba da se menjaju svaki all star, Lebron je vec 3 put kapiten od 3 puta kako se igra u ovom formatu...

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...komercijala ljudi, samo jedna puka, suvoparna i dosadna komercijala. Krajnje nebitan momenat za igrače koji su u NBA došli da uzmu prsten a ne neke bezvredne titule.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Svi mi volimo Jokica ali realno James,Davis i Lenard su bolji igraci i zasluzuju da su u startnoj petorci(Azrael)Ako je Davis bolji igrac, kako je uspeo da sastavi samo 5 plejof pobeda za toliko godina NBA, za razliku od 2-3 godine mladjeg Jokica koji ih ima 'samo' 7?
(Pobegulja, 24. januar 2020 03:06)
Jedino po čemu su bolji to je da imaju više glasova navijača.Jači marketing i više veći lobi...Jokara je pokazao na terenu sa kakvom ekipom je u vrhu jače konferencije najjače lige sveta!

Milan Spanac

pre 4 godine

Po meni Barkli nije u pravu.. kaze da jokic nije na nivou all stara.. nekonstantan.. po tome onda ni lebron prosle godine nije bio all star a kamoli kapiten.. sto ne pogleda u kakvoj ekipi igra jokic, sa polupanim likovima.. bunch of incosinstent performers.. a svaki od tih ima backup superstara, a jokara ako sam ne izgura nema leba.. e zbog toga je all star. naravno govore od pocetka sezone, ne gledaju karijerni ucinak..

Ej bre Emanuel

pre 4 godine

Ol star traži atrakciju i zabavu a Joka Frljoka je daleko od toga, možda 1-2 atraktivne asistencije i to bi bilo to od njega, što je priznaćete malo.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Znalo se da ce Ameri da proguraju Leonarda. Iako Jokic jedini u celoj ligi ima sve odigrane utakmice od NBA zvezda. Leonard 10-ak utakmica nije igrao. Jokic je bolji u preko 80% regularne i napredne statistike. 8 tripl dablova, pobednicki kosevi u zadnjim sekundama, u celoj NBA je u samom vrhu kad su u pitanju zavrsni minuti. Mogli su komotno da ga stave na centra, ali naravno da ce svoje progurati. Dejvis bez Lebrona popije 20 razlika blowout od Denvera hehe. Taj bez Lebrona ne bi ni u Plej Of isao. U NBA se ne racunaju asistencije koje vode do slobodnih bacanja. Jokic je tu u samom vrhu. Ukupan broj koseva koji dodje od Jokica direktno ili indirektno( kosevi, asistencije, asistencije koje vode za slobodna) prevazilazi Dejvisov ukupan broj. Ako uracunamo i hokejaske asistencije( citaj kad bukvalno sve zavrsi a neko samo prosledi do samog igraca)-- broj koseva za koji je zasluzan Jokic prevazilazi i Dejvisov i Leonardov broj.
Ali naravno Jokic nije plavusan kao Doncic i ne visi svaki dan po 3 puta na ESPNU-u.
Jokicevi saigraci sutiraju trojke bez njega mizernih 33%.
Lukini bez Luke nestvarnih 38%+.
Dovoljno je videti jutros, 20-36 trojke Dalas bez Doncica.
A on 2-11.
Bez Doncica Dalas dobio najteza gostovanja, razbili Filadelfiju i dobili Janisa hehe.
Samo neki argumenti koji pokazuju koliko se generalno Jokic potcenjuje i u Americi i ovde u odnosu na izvikanog Dejvisa koji je pobegao iz Nju Orleansa ili plavusana koji ima mizernih 32% za 3 za beka ali ogroman usage.

tomica chicago

pre 4 godine

Ljudi shvatite da Jokica ovde u USA niko ne pominje kao nekog specijalnog igraca! Srbi u USA navijaju za Denve, meni je drago kad Jokic odigra dobro kao i svi nasi igraci u NBA. Ali da nema nasih vesti o Jokicu ja ne bih imao uvid u njegove “brojeve”. E sad o Luki Doncic se vec prica... ali ljudi ovde vole atrakciju, a Kokic je malo “dosadan” igrac. Tako da rezultati Denvera i slab start Jokica stavljaju stvari gde jesu!

Tuko Salamanka

pre 4 godine

@Dragan-borca Davis je 2 puta igrao playoff sa New Orleansom i polufinale konferencije. Lejkersi su bez lebrona i davisa tukli Oklahomu u gostima 15 razlike uz 125 koseva. Jokic za koga pisete da od Denvera pravi timcinu,da su Marey,milsap i ostali nista bez njega,vidim on bez njih gubi lagano od svih. Ako on od njih pravi igrace,pa pravio bi onda i od ovih drugih,medjutim njihov odbrambeni ucinak ne racunate! Naprotiv da Jokic igra sa Lebronom nikada ne bi imao triple dabl jer asistencije bi skupljao James a ne Jokic,sramota koliko ne znas kosarku!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kapiraju ljudi polako da je jokić prevara od igraca . . .
(SUNĐER BOB, 24. januar 2020 01:26)
Prevara igrač koji nosi celu jednu prosečni NBA franšizu sam na leđima u jačoj konferenciji najjače lige sveta.Od kada se vrti igra oko njega prošle godine 2 na kraju lige...Ove godine u top 3 tima..Kralju...ne bi Denver bez njega omirisao plej of...Tolika je on prevara....

Mariborcan1970

pre 4 godine

Mislim da bi svakako Jokić trebao da bude ispred Davisa. Ipak je Jokić lice i glavni igrač franšize, koji već nekoliko sezona vuče ekipu Denvera. Davis je svakako odličan igrač, ali je tek pomoćnik Jamesu u Lakersima. Pelicanse nije uspio da odvede na "viši nivo", a to mu je kao glavnom igraču bio najvažniji zadatak.

Marko

pre 4 godine

Sam je kriv Jokic...ne juri statistiku i previse je nesebican i pasivan u nekim utakmicama uzme 5 suteva iako moze da ubaci 30/10/10 kad god hoce...
NBA je individualna liga i tamo je individualni ucinak igraca (statistika) najbitniji i igraci koji to jure kao Doncic ce bolje proci i imati bolji status...
Nikola osvesti se i pocni malo i za sebe da igras!!!

bradina

pre 4 godine

Znalo se da nece biti u petorci, ipak je kosarka u USA sport "tamnoputih" gde se eto posve zasluzeno nasao jedini "beli" igrac Luka Doncic zbog fenomenalne igre i odlicnog statistickog ucinka.Bude li Jokic izabran u rezerve(po svemu sudeci hoce), ponovo je to dobar uspeh,pogotovo sto "mali" Denver sputan tolikim povredama tesko ce zadrzati visoku poziciju na Zapadu. Objektivno na Zapadu bolje ekipe su LAL, LAK i UTAH.Denveru predstoji borba za 4 ili 5 poziciju sa Hjustonom,OKC i Dalasom.Bice iznenadjenje ako San Antonio ne uspe da zadrzi osmu poziciju i prvi put nakon toliko godina se ne kvalifikuje za zavrsnicu.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Joka je odličan igrač, verovatno najbolji sa ovih prostora ikada, ali... On je ono kao kada biraš devojku za provod i devojku koju ćeš da ženiš. Za All star se traži "devojka" za provod :)

Cole

pre 4 godine

... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Pa ovako. Naravno da nije smak sveta
i taj dogadjaj jeste sou ali je bitno
da se pojavi tamo i to iz vise razloga.
Neki od njih su da samim pojavljivanjem
dobija vece postovanje kod sudija, kako
kod igraca, tako i saigraca, samim tim,
osecao bi se rasterecenije u odbrani
i napadu, sudije mu ne bi svirale svaki
kontakt (nije ni sad sjajno ali onaj ko
prati, zna da sad ima veci kredibilitet
kod sudija nego ranijih sezona), dalje,
time igrac dobija auru nepobedivosti,
pa samim tim i fransiza raste koja bi
u perspektivi mogla/morala da dovede
jos nekog superstara koji im je neophodan
za osvajanje titule, a o komercijalnim
aspektima ne bih trosio reci. Poz.

flex

pre 4 godine

Dnevno sam sto sa mojih sto sa tudjih aparata glasao izmedju 20 i 50 puta da je bilo malo vise glasaca koji su ga glasali makar dva puta nedeljno bio bi drugi visoki igrac odmah iza LJ-a...

aabb

pre 4 godine

Voleo bih kad bi bila ozbiljna utakmica, sa najboljim igracim - Usa vs ostatak sveta. Takodje bih voleo da gledam turnir Usa, Jugoslavija, SSSR i ostatak sveta.

Nemanja

pre 4 godine

Dnevno sam sto sa mojih sto sa tudjih aparata glasao izmedju 20 i 50 puta da je bilo malo vise glasaca koji su ga glasali makar dva puta nedeljno bio bi drugi visoki igrac odmah iza LJ-a...
(flex, 24. januar 2020 08:30)Ko je Lj??Ljubisav Lukovic?Pa on ni u Borovici ni u Beopetrolu nije imao All-Star brojke...

Ivica

pre 4 godine

Mislim, generalno su u pravu, nije konstantan.
Nije svaki put tripl dabl, nekada je i dabl dabl, i to mu je problem :)
Mislim da je ovdr u stvari problem sto je manje atraktivan igrac od ove trojice, nema neka spektakularna zakucavanja, u odbrani ne ispuca bananu u cetvrti red publike

made in Serbia

pre 4 godine

Ja mislim da treba zbog ovoga da se oglasi gospodin Excel i zapretiti istupanjem iz lige!!!.......... ma daj bre, cirkus utakmica! Kakve ima veze?!

MPP

pre 4 godine

POŠTENO TREBA čestitati
Luki Dončiću na FANTASTIČNOM uspehu !
Ovo ćemo videti sada i ko zna kada, da jedan Evropski igrač posle samo 2 g. bude u prvoj postavi ALL STARA !
POTPUNO ZASLUŽENO !
Sobzirom da nije Amerikanac i tek je 2god.u NBA , ON JE PRAKTIČNO TRNUTNO NAJBOLJI IGRAČ NA ZAPADU, A TIME I U CELOJ NBA LIGI !!!
SAM NIKOLA JE rekao to pre neki dan...."najbolji napadač u NBA"
Što se tiče Nikole zaslužuje da bude ALL STAR , ali nije u prvoj postavi .... I to je pošteno...

јд123

pre 4 godine

@Laza

Ти очигледно не пратиш НБА. То је затворено такмичење, не играју тимови него франшизе. То је бизнис. Као прво са више наступа на ол-стару већу плату добијаш. Значи први разлог је лова. Други је репутација. Чим је неко ”ол-стар играч” има веће поштовање код судија. Има право да се буни а да не попије одмах техничку.
Колико је технички Јокић добио ове сезоне а колико прошлих када још није био ол-стар?

Уосталом то је забава. Није циљ бити само на тој утакмици, него уопште бити тамо. Утакмица није такмичарска и небитна је. Упознаш друге играче, које иначе само сретнеш на терену када играш против њих. Ако си гледао мечеве Денвера и Филаделфије могао си приметити да су Јокић и Ембид пријатељи. Можда су се спријатељили управо на прошлом ол-стару.

Управо гледам на НБА ТВ ТНТ емисију са Шекилом, Барклијем и још двојицом. Дали су своје предлоге за резерве истока. Чекам предлоге за запад. Рачунам да ће сва четворица предложити Јокића.

jedan od mnogih

pre 4 godine

meni najvise bode oci sto medju FAN glasovima ima i igraca kao sto je Stephen Curry....koliko ja znam on ove godine uopste ne igra, pa smatram da onda treba da se uvede pravilo o minimalnom broju meceva do All Star utakmice koje treba odigrati da bi se neko nasao na glasanju....zapad inace bez centra, ali sa igracima od marketinskog znacaja, sto nimalo ne umanjuje njihov kvalitet

Jokic nece izboriti prvu petorku dok se LeBron ne penzionise jer su ostali 'zagarantovani' a nesto stariji/mladji od Jokica

Strucno lice

pre 4 godine

Luka prvi exYu igrac koji je ikada izabran u prvu petorku. Jedini belac medju starterima i uz Janisa jedini igrac iz Evrope. Pored njih dvojice tu su i dva africka igraca iz Kameruna (Embid i Siakam), dok su ostalih sest Amerikanci.

Ozren44

pre 4 godine

Pojavljivanje na all-staru, naročita ako je u pitanju prva petorka prestavlja prestiž, ugled i kvalitet u košarkaškom svetu. Tako da je itekako važno za jednog igrača da li će se naći na ovoj manifestaciji bez obzira da li je utakmica revijalnog karaktera ili ne. Pozvan si na all-star ili si u još boljem slučaju prva petorka, znači da si odradio dobar posao. E, sad da li se nama svidja način izvodjenja utakmice i ko će koliko da se zalaže he drugo pitanje.

Odg. inače momku koji je rekao da ne razume značaj ove utakmice i da za Jokića nije bitno da li će biti tamo.

Goran

pre 4 godine

Objektivno svi koji su izabrani su bolji od Jokica. Upitan je bio Lenard koji cesto ne igra utakmice jer se odmara i to je mozda mogao biti razlog da Jokic bude ispred njega.I dejvis i Le Bron su bez pogovora bolji. Ako se sjetita da je u pocetnom dijelu sezone Jokic imao dosta utakmica kada gotovo nije pokusavao da da kos!!! Da je igrao sa onoliko entuzijazma kao u zavrsnici prosle godine onda bi njegove sanse bile veoma velike. Nazalost on to nije odradio. Sve cestitke Luki koji je kosarkaski fenomen.

ristivoje

pre 4 godine

Lazo, šteta što nisi gledao all star utakmice kada su one bile na vrhunskom nivou kvaliteta i zabave pre nego što je počelo besomučno ispuvacanje trojki i alley oop zakucavanja (čak se i to povlači pred trojakama).
Što se tiče Davisa, on je praktično jedini kandidat da bude na nivou centarskih legendi NBA i naravno da je u prvom timu. Dečko je potpuno dominantan centar trenutno samo neko ko ima jako dobro veče, a on slabo može da mu parira. Koliko god mi voleli Jokića, oni nisu ista liga.

Vladimir

pre 4 godine

citat: "Cirkuzijada za narod, Jokicu odmaraj udji par minuta i cuvaj se za play-off, bezi od ovih tkzv. soua, cuvaj sebe, a drugi tamo neka zabavljaju narod.. Pozdrav"

Aha, all star je "cirkuzijada za narod" a sezona i plej of su šta?

Samo što su ameri to shvatili i prihvatili sport kao zabavu, što i jeste pa zato i dođu porodično da se smeju i jedu kokice... za razliku od sirotinje iz trećeg sveta koji nikako da shvati...

Gomila odraslih ljudi bez osnovne škole koji rade besmislene stvari, udaraju tojagom lopticu ili tapšu sferu i ubacuju je u neki kotur...

Sve je cirkuzijada za narod, sav sport generalno...

cukce

pre 4 godine

Ne vole ga jer je Srbin.
Doncic je Slovenac, Melanija je Slovenka i to je to.
(Nlo, 24. januar 2020 06:33)

Ne znaju ni gde su ni Srbija ni Slovenija, niti ih interesuje ko je odakle je!

petarczv

pre 4 godine

Ok za Doncica, decko je svojim igrama i ucinkom zasluzio poziv, ali sramota je, da jedan Jokic, koji je sigurno u 3 najbolja centra u nba-u, nije dobio poziv !
(Kraken89, 24. januar 2020 01:29)

Jel citate vi tekst? Jokic ce 100% biti na all starru samo nije u prvih pet sto je donekle i realno jer su kawhi lebron i dejvis popularniji a i nesto bolji igrači...

...

pre 4 godine

Očekivano da ne izgura LeBrona, Davisa ili Kavaja. Mene jedino čudi da su i igrači i posebno mediji stavili Davisa ispred Kavaja.

Zanimljivo je i da je Dončić osim prvog mesta po glasovima publike, dobio prvo i od igrača i od medija. Ne znam kako je Harden to podneo.

Max

pre 4 godine

Stvarno bude li Tako Fol na ol staru, A Vinseniti izvisi, pravicu probleme po gradu.
Ako je moglo da se napravi mesta za Dvejna i Dirka, moze i za coveka koji je zakacio 4 dekade u toj NBA

Locutus

pre 4 godine

Doncic ima bolji procenat suta iz igre od Jokica! A Jokic centar! Hehe!
doncic ima skoro duplo vise poena po utakmici od Jokica!
Doncic je blizu tripl dabl proseka.
Ako Jokic nije plavusan, sta je?
Jednostavno, Doncic je neuporedivo bolji i popularniji igrac od Jokica koji je prosek.
Jokic nije cak ni najbolji strelac svog tima.
Pametnom dosta.
(@@@, 24. januar 2020 09:31)

Ne bih nikada odgovarao trolu, ali čisto zbog ostalih jer otvoreno lažeš.
Jokić ima bolji procenat za sve vrste šuteva.

%iz_igre %3p %bacanja

Jokić 50.9 32.7 78.2
Dončić 46.6 32.3 77.2

P.S.

Daleko si ti od pametnog kada svoje vreme trošiš da bi trolovao...

petarczv

pre 4 godine

Pa zar jedan Dejvis koji dva meca igra sest ne igra je starter?Ali sta je tu je,glasovi su odlucili.Drago mi je zbog Trej Janga i Sijakama,neverovatni pomak u igri za razliku od prosle sezone
(Milos, 24. januar 2020 01:38)

Dejvis je odigrao ove sezone 37/44 utakmice... Ala volite da lupite to je strašno...

Sumadin

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Sam mec nije bitan ali biti deo allstar tima za igraca znaci minimum super max ugovor od tima u kojem igrac igra.

sntnt

pre 4 godine

Jedno pitanje,zašto se Lebron računa kao igrač takozvanog "frontcourt-a"(pozicije 3,4,5)?
Ako se ne varam cele ove sezone Lebron igra kao plej (pozicija 1),a plej je deo, kao što bi Ameri rekli, "backcourt-a".

superhik

pre 4 godine

dva beka i tri krila, od kojih su dva de fakto bekovi. Da je Jokić upao umesto Dejvisa, petorka zapada bi bila - pet plejmejkera.

Miloš

pre 4 godine

Ne vole ga jer je Srbin.
Doncic je Slovenac, Melanija je Slovenka i to je to.
(Nlo, 24. januar 2020 06:33)

e da si živ i zdrav... da l si svestan koliko prosečnog glasača za izbor MVP-ja interesuje ko je odakle, i da uopšte pravi razliku između Srbija/Slovenija/Španija... Za njih je sve to Evropa, ili čak verovatnije ne-amerika

jsx

pre 4 godine

Bob i 2 centa
Lepo receno, a slazem se da nasim igracima fali teretane.
Ne toliko radi monstruoznih zakucavanja, odlicni su i bez toga, vec radi dugovecnosti karijere. Mnogi nasi igraci se povlace nakon 30te iz reprezentacije, jednostavno ne budu ni blizu svog nivoa, ili se cesto povredjuju.
Naravno da to nije nuzno do mase, stavise Grifin se non-stop povredjuje, a Spanci koji igraju u cetvrtoj deceniji uglavnom nisu atletske zveri (hajde, Rubio je prilicno krupan za svoju poziciju, ali ne bi se bas reklo zver). Medjutim, ipak mi se cini da igraci koji se vise posvete fizickoj spremi, poput Lebrona, uglavnom duze igraju na svom nivou.

Bob i 2 centa

pre 4 godine

(vaste, 24. januar 2020 02:31)

Razumem ja tvoju ljubav prema nasim kosarkasima ali malo slabije poznajes i pratis druge kosarkase. LBJ je najveci timski igrac koji postoji trenutno, igra na svim pozicijama i razigrava sve, tako lako marsira po terenu da svi mogu da ga prate i bez komplikovanih rotacija. Jedinstven spoj atleticizma i inteligencije. LAL ima vecu timsku igru od Denvera trenutno verovao ili ne. A sto se tice asistencija i zakucavanja to je stvar licnog ukusa i opet nama su kulturoloski blizi pas igraci jer nemamo snagatore koji mogu da zakucaju preko dvojice pa nam je to nepoznato. Koliko god je tesko napraviti pas izmedju dvojice toliko je isto tesko zakucati preko jednog ili dva igraca.

Generalno gledano srpska kosarka pati od nedostatka fizicke spreme i teretane. Klinci koliko provode na treningu bi isto toliko trebalo da provode na kardio i nabacivanju misicne mase ali iz nekog razloga nasi treneri to ne praktikuju vec idu na onu oldskul varijantu gde nedostatke u fizici peglaju nekim nedoglednim pasovima u igri dok se ne zatvori krug.

petarczv

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Utakmica ko utakmica nije bitna kao ni rezultat ali je bitno ako si kao igrač pozvan da učestvujes onda dobijas priznanje da si najbolji u ligi. All starr.

CarloNS

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Nije bitna utakmica, već je pojavljivanje na njoj pitanje prestiža. Igrači koji su redovno na All-staru više su zastupljeni u medijima, imaju bolji tretman kod sudija, popularniji su kod navijača itd.

MPP

pre 4 godine

A ŠTO SE TIČE
Dejvisa......pustite statistiku i gledajte košarku ! Bez njega Lebron ne bi mogao da "drži" Lejkerse na poz.1 ! DEJVIS IZVANREDNO IGRA ove godine , prosto leti po terenu . Za onako visokog igrača ima izvrsnu tehniku i precizan šut , razume igru i ne glupira se. Jednostavno vidi da može da sa Lebronom osvoji PRSTEN ove godine !
Njegova igra se ne može porediti sa Jokićevom , prosto on je klasičan krilni centar ali vrhunski !
Nikola je druga priča, on je najviši bek u ligi!
A to statistika teško može da "objasni" !
Nikola će uvek biti IZMEDJU STATISTIKE I "ONOGA ŠTO VIDITE" !

A svaštu tu možete videti.....i uživati !

Aleksa

pre 4 godine

@Laza.... na kraju si lepo rekao... običan šou... to je NBA... svi su tada u Čikagu, glumci, pevači, drugi sportisti, pa sponzori, menadžeri... non stop neka dešavanja, druženja, opuštanja... Amerima su bitne zvezde, a ovde su svi na jednom mestu... to je jednostavno tako...

hmm

pre 4 godine

(Laza, 24. januar 2020 01:48)
All star utakmica sama po sebi je čisto revijalna, ali radi se o statusu. Otprilike kao kad netko kaže da je radio na VMA, nije isto da li je bio portir ili doktor

Višekruna

pre 4 godine

Majke mi, zapanjujuće je koliko ljudi, u stvari, ni ne pročita vest do kraja, već samo pljuju. Pa čoveče, imate na dnu tabelu i Jokić je prilično komotno četvrti među "visokima", odnosno sedmi ukupno... Jok i neće igrati, zvaće Džeremija Lina iz kineske lige da kompletiraju 12.

Jim Beam

pre 4 godine

@Laza
Za igrače je to stvar prestiža. Kao što Ferari može da ide do 400kmh ali je ograničenje skoro svuda 130kmh max. Ali se pokazuješ pred drugima da si faca i neko to beleži.

Za klubove je mnogo bitnije iako to ne izgleda tako na prvu loptu. Većina gledalaca sem najvećih zvezda pojma nema ko je ko i nekom Denveru znači da ima igrača na All Staru jer će njegove utakmice biti više prenošene na nacionalnim frekvencijama po Americi jer "tamo igraju neki all-starovi". Samim ti, zaradiće više novca. Dosta više. Čudno, ali istinito.

15N.Jokic

pre 4 godine

Jel može neko da mi objasni zasto je pojavljivanje na All Staru toliko bitno, kad je to jedna dosadna i revijalna utakmica, bez ikakvog rezultatskog značaja... Gledao sam je par puta, sve se svodi na suludo ispucavanje za tri poena i po koje atraktivno zakucavanje... I obično onaj najsebičniji osvoji titulu Mvp... Odbrana nema ni na mapi cak ni u posljednjih par minuta kad se lomi rezultat... I razumem sve to, sezona je dugačka i naporna, plej of tek predstoji, igraci se čuvaju eventualnih povreda, ali bas zbog toga mi uopšte nije jasno zasto se tolika euforija digla oko odlaska Jokica tamo... Da se razumemo on je zvezda, sjajan igrac, jedan od najboljih centara i apsolutno mu je tamo i mesto al opet zna se da su prioriteti da sa Denverom ode sto dalje plej ofu, ostane zdrav, igra za reprezentaciju, kvalifikujemo se na OI i tamo nadam se uzmemo medalju... Kakav all star to je običan šou i ništa vise, barem po meni.
(Laza, 24. januar 2020 01:48)

Ono sto je vazno jeste to da na toj utakmici igraju najbolji igraci i ko igra na toj utakmici zvanicno je jedan od najboljih. Zato je vazno, etiketa All-Star igraca koji dobijes pa te tako i sudije gledaju kao jednog od najboljih. Nesto kao diploma koju djak osvoji na takmicenju u matematici i onda ga nastavnici drugacije gledaju od ostalih i nekad mu progledaju kroz prste kad uradi za 4 daju mu 5-icu, nije najbolji primer ali eto tako nesto.

Hrkljuš

pre 4 godine

Nije samo marketing , jedan put MVP , dva puta all NBA team ili tri puta all-star I može da se koristi supermax za produženje.