Nedelja, 19.01.2020.

16:27

Kaminski o Srbiji: Znam kako bih se osećao da igram za reprezentaciju, a onda dođe neki stranac

Američki centar srpskog porekla Frenk Kaminski govorio je o svojim korenima i želji da nastupi za selekciju Srbije.

Izvor: SN

Kaminski o Srbiji: Znam kako bih se oseæao da igram za reprezentaciju, a onda doðe neki stranac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Kosarka f

pre 4 godine

Ma da bre, on je klasican stranac. Ja bio ubedjen da je zaista srbin :)
Kad ono baba mu srpkinja. Ok i to je nesto ali da se ne zaludujujemo, decko je klasican stranac i da uzima mesto Simanicu, i ostalim mladim cetvorkama/peticama je suludo iskreno.

Liman

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...
(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Gudurica slobodno precrtaj, moguce i Marjanovica i Teodosica. Guduric nema "cohones"da postane veliki igrac. Marjanovic nema kvaliteta za reprezentaciju, a pitanje koliko se Teu vise igra.

Lucica si stavio u moguce? Neverovatno. Lucic je 100% siguran, nas najborbeniji igrac, kao i Gagi Milosavljevic, ne Mirosavljevic kako si napisao, ako udje u formu posle povrede. Najverovatnije jos neko od dvojca Nedovic-Jaramaz i jedan centar. Za Smailagica ima vremena. Bice pozvan sigurno na siri spisak, a onda od njega sve zavisi. Davidovac, Marinkovic, Apic , Dobric nemaju kvalitet za reprezentaciju. Mislim, ako opet hocemo da imamo neke Bircevice i Simonovice, oni su taj nivo, daleko od reprezentacije.

Veći Srbin od mnogih

pre 4 godine

Za mene je veći Srbin neko ko je odrastao u Srbiji, školovao se u Srbiji, živeo sa problemima stanovnika Srbije. Upoznat je sa našim humorom, jezikom, istorijom, Balkanskim odnosima...
(Ostin A, 19. januar 2020 22:44)

Vidi skroz se slažem sa rečenim samo se nadam da si dosledan. Recimo imam prijatelja Albanca tj Šiptara jer je poreklom sa Kosmeta. Rođen je i odrastao u Srbiji, Beogradu. Išao u školu sa nama, zajedno smo lupali jajca za uskrs, služio vojsku čak i to za vreme bombardovanja. Jedino ih zamolio da ga ne šalju na Kosmet. Mogao da pogine od amerskih bombi...
Nadam se da ti ne bi smetalo da on bude u reprezentaciji sutra jer se ne preziva na ić i ne ljubi krst? Mislim ako si dosledan nebi ti smetalo, meni svakako ne bi.

uvek iste provokacije

pre 4 godine

@jumko nama vaterpolo reprezentaciju vuku Srbi ,posto vidim da celo vreme ponavljas iste komentare bez argumenta, inace i pola tvoje reprezentacije su Srbi

Basketaš

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...
(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Kakav Kalinić pre Lučića i Micova... Gledaš li ti Evroligu? Pogledaj barem brojke.

Dr. Haus

pre 4 godine

Nama realno i treba fizicki jaka cetvorka, jer samo tako Jokic moze da bude onaj iz Denvera. Nije Kaminski Milsap ali nije ni Bircevic.

Ostin A

pre 4 godine

Brat, imas vec nase korene, pa nisi stranac. Dobrodosao : )
(deki, 19. januar 2020 17:40)

Za mene je veći Srbin neko ko je odrastao u Srbiji, školovao se u Srbiji, živeo sa problemima stanovnika Srbije. Upoznat je sa našim humorom, jezikom, istorijom, Balkanskim odnosima...

maconii

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Nadj je rodjen u Beogradu,Zemunac...Katai u Srbobranu...obojica odrasli u Srbiji i od rodjenja imaju nase drzavljanstvo kao i Alen Smailagic...Nije bitno cija ti krv tece i odakle su ti koreni,vec gde osecas da pripadas,a samim tim i govoris taj jezik...ako ce agent da odlucuje da li ce Kaminski igrati za reprezentaciju onda bolje da ne igra...covek je Amerikanac Srpskog porekla po babinoj liniji,to ne znaci nista.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Zvati ga odmah! Sa njim bi imali NBA rotaciju.
Bogi, Beli, Joks, Bobi, Gudura, Smajlagić, Kamingski i Teodosic (Teo realno može da igra još uvek da hoće da trči). To je 8 igrača, ozbiljna rotacija i uz tu i tamo još neki igrač da popuni pozicije tipa Gagi, Luča, Vanja, Davidovac, Simon, Jović, Micić, Nedović ... Pa ko bude u formi i ko se najbolje bude uklopio sa ekipom.

Ja

pre 4 godine

@Srbobranac
Ni u kakvom lošem kontekstu nisam rekao to za Kataia. Ne mislim da je lepše biti Srbin nego Rusin,Mađar,Slovak... Samo sam hteo da pokažem kako za Kaminskog važe jedni aršini,a za Kataia,Nađa,Subotića...drugi. I što se tiče Kataia,može da se izjašnjava kao Srbin ali mu je poreklo sigurno drugačije.

Sasha

pre 4 godine

Ako bi igrao za nas, rijesili bi problem na cetvorci, jer je Bjelica vise trojka nego cetvorka. Dakle, Jokic i Milutinov na petici, Kaminski i Smajli na cetvorci, Bjelica i Kalinic na trojci, Bogi i Nedovic na dvojci, Teo i Micic na jedinici. I naci i povesti jos dva beka, a ne vuci cetiri centra

Black

pre 4 godine

Znaci tim za Olimpijadu sa "Srbima i ostalima koji se osecaju tako":
1. Milos Teodosic, Goran Dragic (otac Srbin), Vasilije Micic
2. Bogdan Bogdanovic, Mario Nakic
3. Luka Doncic (otac Srbin), Cedi Osman (majka Bosnjakinja iz Srbije)
4. Nemanja Bjelica, Dario Saric (otac i majka Srbi, Predrag i Veselinka)
5. Nikola Jokic, Nikola Milutinov, Frenk Kaminski (Majka Srpkinja. Kokoskov je vec rekao da ga vidi kao strec peticu)

Svi osim Kaminskog govore srpski. Znaci nema tu nekih problema u komunikaciji. Nemam nista protiv. Treba najbolji igraci srpskog porekla da igraju i to je to. Na siri spisak jos i Jovic, Nedovic, Jaramaz, Avramovic, Peno, Guduric, Milosavljevic, Marinkovic, Lucic, Kalinic, Todorovic, Jan Veseli (zena Srpkinja), Nikola Mirotic (zena Srpkinja), Smailagic, Pecarski, Simanic, Petrusev, Balsa Koprivica...

Naravno sve ovo je nerealno ali u teoriji svi imaju pravo da igraju za Srbiju. Neki su srpskog porekla, a neki imaju pravo na pasos preko supruge. Sasvim dovoljno...

tocka

pre 4 godine

Mi trenutno samo Bjelicu imamo kao krilnog centra, s’ tim da je Bjelica više krilo nego centar. Smailagić je još jako mlad, a i lagan je, on još ne može da se nosi za jačim i iskusnijim četvorkama, naročito ne u odbrani. Kaminski bi bio odličan, ukoliko hoće da igra za Srbiju. Nekad je na tom mestu igrao Mačvan koji je jednostavno već mator. Nikad nije bio neverovatan talenat ali je bio jako srčan i tvrd igrač, i zasluženo je bio i kapiten u jednom momentu. Trenutno nam je to jako slaba pozicija, naročito ako uzmemo u obzir Jokića koji ne može da brani fizički dominantne centre i krilne centre. Zato je njemu Milsap ko lebac, jer pokriva rupe koje ovaj ostavlja u odbrani. E sad Bjelica nije rupa, ali nije jak kao Milsap, tako da definitivno jedna prava fizički spremna četvorka kao Kaminski može dosta da zategne igru protiv snažnog protivnika i olakša igru Jokiću i Bogdanu.
Pored ovoga verujem da će Smailagić biti bolji od Bjelice, ali sumnjam da će toliko da eksplodira do olimpijade. Pokuševski će biti isto dobar, ima tu visinu i Jokićevu lucidnost sa asistencijama, ali tek za nekih 4 godine se može računati na ovu dvojicu, to će onda biti pakao za protivnike. Milutinov je sjajan centar, klasična petica, po meni je bolji i od Plamlija koji menja Jokića, tako da kada se ne igra Jokić-ball može da se igra tvrdja odbrana. Po meni Djordjević ga je nedovoljno koistio, a kada god ga je koristio bio je odličan, bolji od Bobija.

ccc?

pre 4 godine

Kada srpsko drzavljanstvo imaju crnci koji nemaju ni s od srpskog, zasto ne moze decko kome je baba srpkinja? Verovatno, zato jer neko moze a neko ne ili nekome se svidja a nekome ne?

antiDebil

pre 4 godine

(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Po cemu si to zaključilo da su Gaduric, Marjanovic i Kalenic sigurni za OI, po njihovim ovogodisnjim partijama?
Bircevic je igrao par minuta protiv Spanije i uspeo je da pogodi trojku, ne vidim kako je on smetao Bobeu, Jokicu i Gaduricu da pokazu svoj kvalitet i da pomognu Bogdanu, mozda ti znas to da objasnis??
Da mozda Gadurin ucinak protiv Spanije i argrntine nije njegova garancija za OI??

Donke i retoricko pitanje

pre 4 godine

Pitanjce: dali cemo nakon par godina slusati komentarisanje iraca, poljaka, nemaca i amerikanaca o tome koliko je 'nefer' da Kaminski ogra za Srbiju a ne za: Poljsku, Irsku, Nemacku itd.?

aco

pre 4 godine

Каминског би требало позвати. Не треба ни имати превелика очекивања од њега. На петици смо попуњени, а на четворци су Бјели и Смаилагић. Могао би уместо Бобија, квалитетом је испред њега и Смаилагића, али не би нам он донео пуно, иако није лоше имати таквог играча као опцију. Јаки смо и са њим, а и без њега.

Ja

pre 4 godine

Znači mogu neSrbi rođeni u Srbiji,mogu Srbi rođeni preko koji to prvog tima nisu imali veze sa Srbijom (Ergić,Subotić),a ne može Kaminski koji ima i naše poreklo?

Demar Derozan

pre 4 godine

@Dragan
Verujem da je on licno dobar momak, ali gledajuci pazljivo mec Feniks Denver, zakljucio sam da on nema kvalitet da doprinese znacajni igri nase repke. On je solidan u pravljenju blokova, ali to je nista u odnosu sta bi morao da radi prema svojim fizikalijama. Ne gradi kos, bezosecajan sut, redovno pravi faule kada cuva nizeg igraca koji sutura trojke, masi bacanja, ne istrcava kontre ...

srbobranac

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Idi reci Kataiu da nije Srbin, nećeš se dobro provesti

zhol

pre 4 godine

@ja mozda zato sto je Nadj rodjen u Srbiji, ceo zivot je u Srbiji, i covek se oseca kao Srbin. Za Kaminskog stvarno ne znam, ali pre bih rekao da se covek oseca kao Amer. Da ima kvaliteta da igra za SAD, prilicno sam uveren da bi igrao za njih pre nego za Srbiju, i zato mi se ne dopada ideja da igra za nasu reprezentaciju. Inace deluje kao kul lik, normalan, nemam nista protiv coveka.

Straight Outta München

pre 4 godine

(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)Tebi je Guduric siguran?Po cemu to?
(Radijator, 19. januar 2020 19:01

Zato sto je iskusniji od Marinkovica, a posto ce se igra vrteti oko Jokica, potreban je dobar suter.

steva

pre 4 godine

Po meni nije problem to da li bi on trebao da igra za nas ili ne . Zasto da ne , ako nam je potreban ( a to najbolje zna selektor)nek igra .
Gde je problem ...pa u tome sto on ocigledno nema neku preveliku zelju , kalkulise , potrebno mu je savetovanje sa menadzerom , da vide sta mu je ciniti , da li je to dobro ili nije za njega .
Nema toga , moj bracala , kad je u pitanju igranje za reprezentaciju ...zelja , ljubav i srce , to je sve .
Inace , tendencija danasnje ide ka sutiranju za 3 poena...u tome , naravno , ucestvuju centri (pogledajte NBA ) koji mogu da sutnu spolja .
Takav igrac je i Kaminski ..."stretsh" centar koji moze igrati i 4 i 5 ...a odlican je suter za 3 poena . Dakle , Jokic , Milutinov , Marjanovic (diskutabilan je i on ) , Kaminski .(to bi mogli da budu centri za OI) .

ziu

pre 4 godine

Kad ima mesta za Birču za tebe mora da bude.
(Mare, 19. januar 2020 17:42)

Prvo ne razumem ovu opsednutos Birčom, drugo nisu ista pozicija, treće tanki smo na četvorci i on je i dalje posle Belog naša najbolja četvorka hteli to da priznate ili ne, juče protiv fmp-a to i dokazao.

Grom

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Pa sta ako nisu srpske nacionalnosti. Oni su rodjeni ovde i zato su igrali za Srbiju. Pa Srbija nije zemlja samo cistokrvnih Srba. Kakve gluposti pises. Zato Srbija nikad nece biti kao zapadne zemlje.

Zakonodavac

pre 4 godine

Decko je igrao za srpske klubove kao klinac.Jedan se zove "Beli orlovi".On nam je prekopotreban jer mi cetvorku nemamo.Drago mi je da su mu pljuvaci izbrojali krvna zrnca.Svako ko ima srpsku krv,moze da Igra za Srbiju.

KoleCZ

pre 4 godine

Mi na poziciji centra vec imamo dva odlicna kosarkasa Milutinova i Jokica. Ako njima dodamo Ristica i jos neke mlade nade ne vidim sta ce nama Kaminski koji je srbin koliko i nemac, poljak, irac... Nama je najveci problem pozicija krilnog centra jer tu sem Bjelice i Macvana ( koji na zalost igra u japanu) niko nije kalibar za reprezentaciju...
(Ivan87, 19. januar 2020 18:16)
Rista umesto Kaminskog . Vic dana ?

Jumko

pre 4 godine

Ma igraj slobodno, ne smeta... Igrala je vec Amerikanka Pejdz za nasu zensku reprezentaciju i odvela nas do medalje, a 2 Crnogorca nam vuku vaterpolo ekipu prema uspesima, Prlainovic i Mandic! E sad, sto ti neces, ocigledno, da imas ikakve veze sa Srbijom, to je druga pesma... Bas me cudi!

Јабучило

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Зато што су момци рођени и одрасли овде. А Камински је Амер.

Markobg

pre 4 godine

Kokoskov ozbiljno na njega računa,
meni lično se ne dopada ova amerikanizacija reprezenracije.Ok Kokoškov ,naš je čovek i ima uskustva u vođenje evropskih reprezentacija ali staviti Melouna u ulogu pomoćnog trenera zbog Jokića , kao da Kokoskov nema pojma sta i koliko Jokić može, i sada ovog u suštini najviše Poljaka i samo jednim delom srpske krvi , mi deluje da odustajemo od naše škole koju su utabali prof Nikolić, Popović i čika Bora Stanković.Sansu treba da dobiju naši Milutinov i mali Đorđević iz FMP -a.

Goran

pre 4 godine

Koliko je Srbin toliko je i nemac, poljak i Irac
(sima simujle, 19. januar 2020 17:28)

Meni se čini da se on oseća najviše kao Srbin.
A postoji i drugo rešenje.
Da istovremeno igra za Nemačku, Poljsku, Irsku i Srbiju.

matori

pre 4 godine

@Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

ova dvojica su rođeni ovde, imaju državljanstvo, prošli sve selekcije...
po meni, naš KSS treba da se fokusira na Nakića, Smailagića i još nekog mladog igrača da bar prođu pripreme za OI, pa ako i ne odu, ako ima boljih i iskusnijih, bar su videli sve ove igrače. To bi bio jedan potpuno novi nivo i iskustvo za njih i priprema za ono što se od njih očekuje u budućnosti...

Ivan87

pre 4 godine

Mi na poziciji centra vec imamo dva odlicna kosarkasa Milutinova i Jokica. Ako njima dodamo Ristica i jos neke mlade nade ne vidim sta ce nama Kaminski koji je srbin koliko i nemac, poljak, irac... Nama je najveci problem pozicija krilnog centra jer tu sem Bjelice i Macvana ( koji na zalost igra u japanu) niko nije kalibar za reprezentaciju...

Slavisa

pre 4 godine

Svi što govore o podmlađivanju nisu spremni da jedan olimpijski ciklus žrtvuju da bi novi igrači sazreli, nego sanjaju da svako takmičenje ili budemo prvaci ili bar da igramo u finalu. I to samo ako ne pobedimo Amere, a većina se potajno nada da ćemo pobediti i njih. Nerealan narod - nerealna očekivanja.

Ivan

pre 4 godine

Kapiram da je rezervisan sto se toga tice, ali sam siguran da ne bi imao ni jedan problem u reprezentaciji. Nema vise umisljenih komplesasa kao u onoj reprezentaciji kada je Obradovic poslednji put bio trener.

Laowai

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Jer su i Nadj i Katai Srbi, odrasli u Srbiji, pricaju srpski, i osecaju se tako. A sad ti sto gledas krvna zrnca, tom logikom ne bi niko trebalo da igra za SAD sem indijanaca.

Straight Outta München

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...

Mario

pre 4 godine

Posteno, brate! Covek ne oseca pripadnost i to je ok. Mogao bi da zaigra i za Nemacku, Poljsku ili Irsku isto koliko i za Srbiju, a svestan je da bi to narusilo atmosferu u timu. Postovanje za tu svest i objektivnost, srecno u karijeri!

vince carter

pre 4 godine

Kaminski treba da igra za nas, i tacka. Leci ce nam na cetvorci kao budali samar! Bolji je od Bjelice, Beli ce biti bek ap tako da smo popunjeni: Vasa, Jovke na pleju, Bogi, Neda i Gagi na dvojci, Kalina i Zagor na trojci, Frenk i Beli cetvorke, i Joka, Milutiniv i Radulja na petici. Ne, nisam zaboravio Tea i Bobija, jednistavno nisu vise za reprezentaciju, spori su i ne uklapaju se u sistem Kokoskova.
Neka je sa srecom momce, samo gazi i ne sekiraj se, srpski navijaci su za tebe!

Ja

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?

coaa14

pre 4 godine

uvek sam bio protiv dovodjenja stranaca u reprezentaciju. Medjutim, ukoliko covek ima srpske korene i jos vaznije, ako zeli da igra za reprezentaciju Srbije, trebalo bi da mu se pruzi sansa.Definitivno bolja opcija na 4ci od Bircevica...

Ne znam zasto narod ne shvati da nema svrhe zaliti i fantazirati o igracima koji se ne osecaju kao Srbi(Luka, covek je jednostavno slovenac), a pritom i odbacivati igrace koji zele da igraju za reprezentaciju(Frank)...

Televisa presente

pre 4 godine

Pa onda Poljska, Irska, Nemacka, a ti biraj

Stranac za Srbiju nikada pa makar bili uvek poslednji.

Nismo mi kao fyrom, dukljani, federacija bh, kroasani, zlovenci ...

Litvanija i Srbija poslednji bastioni normalnosti u košarci

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po intervju bi rekao da se radi o dobrom momku i iskrenom momku.Ne vidim razlog što ne bi igrao za našu reprezenaciju.Dolazio u Srbiju,sviđa mu se...Ko može da kaže da neće igrati svim srcem za našu zemlju kao bilo koji drugi reprezentativac?!

petarczv

pre 4 godine

Dečku se očigledno ne igra i jos bolje imamo mi "svojih" igrača na toj poziciji bjelica, kalinic, smajli i neprikosnoveni bircevic :)

Грађевинац

pre 4 godine

Паз' човека: "...ja ne bih želeo nikome da stanem na put..." таман посла да једном Бирчи станеш на пут, стварно не би имало смисла :)

Грађевинац

pre 4 godine

Паз' човека: "...ja ne bih želeo nikome da stanem na put..." таман посла да једном Бирчи станеш на пут, стварно не би имало смисла :)

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po intervju bi rekao da se radi o dobrom momku i iskrenom momku.Ne vidim razlog što ne bi igrao za našu reprezenaciju.Dolazio u Srbiju,sviđa mu se...Ko može da kaže da neće igrati svim srcem za našu zemlju kao bilo koji drugi reprezentativac?!

coaa14

pre 4 godine

uvek sam bio protiv dovodjenja stranaca u reprezentaciju. Medjutim, ukoliko covek ima srpske korene i jos vaznije, ako zeli da igra za reprezentaciju Srbije, trebalo bi da mu se pruzi sansa.Definitivno bolja opcija na 4ci od Bircevica...

Ne znam zasto narod ne shvati da nema svrhe zaliti i fantazirati o igracima koji se ne osecaju kao Srbi(Luka, covek je jednostavno slovenac), a pritom i odbacivati igrace koji zele da igraju za reprezentaciju(Frank)...

Mario

pre 4 godine

Posteno, brate! Covek ne oseca pripadnost i to je ok. Mogao bi da zaigra i za Nemacku, Poljsku ili Irsku isto koliko i za Srbiju, a svestan je da bi to narusilo atmosferu u timu. Postovanje za tu svest i objektivnost, srecno u karijeri!

Grom

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Pa sta ako nisu srpske nacionalnosti. Oni su rodjeni ovde i zato su igrali za Srbiju. Pa Srbija nije zemlja samo cistokrvnih Srba. Kakve gluposti pises. Zato Srbija nikad nece biti kao zapadne zemlje.

Laowai

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Jer su i Nadj i Katai Srbi, odrasli u Srbiji, pricaju srpski, i osecaju se tako. A sad ti sto gledas krvna zrnca, tom logikom ne bi niko trebalo da igra za SAD sem indijanaca.

Јабучило

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Зато што су момци рођени и одрасли овде. А Камински је Амер.

Zakonodavac

pre 4 godine

Decko je igrao za srpske klubove kao klinac.Jedan se zove "Beli orlovi".On nam je prekopotreban jer mi cetvorku nemamo.Drago mi je da su mu pljuvaci izbrojali krvna zrnca.Svako ko ima srpsku krv,moze da Igra za Srbiju.

srbobranac

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Idi reci Kataiu da nije Srbin, nećeš se dobro provesti

matori

pre 4 godine

@Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

ova dvojica su rođeni ovde, imaju državljanstvo, prošli sve selekcije...
po meni, naš KSS treba da se fokusira na Nakića, Smailagića i još nekog mladog igrača da bar prođu pripreme za OI, pa ako i ne odu, ako ima boljih i iskusnijih, bar su videli sve ove igrače. To bi bio jedan potpuno novi nivo i iskustvo za njih i priprema za ono što se od njih očekuje u budućnosti...

Televisa presente

pre 4 godine

Pa onda Poljska, Irska, Nemacka, a ti biraj

Stranac za Srbiju nikada pa makar bili uvek poslednji.

Nismo mi kao fyrom, dukljani, federacija bh, kroasani, zlovenci ...

Litvanija i Srbija poslednji bastioni normalnosti u košarci

KoleCZ

pre 4 godine

Mi na poziciji centra vec imamo dva odlicna kosarkasa Milutinova i Jokica. Ako njima dodamo Ristica i jos neke mlade nade ne vidim sta ce nama Kaminski koji je srbin koliko i nemac, poljak, irac... Nama je najveci problem pozicija krilnog centra jer tu sem Bjelice i Macvana ( koji na zalost igra u japanu) niko nije kalibar za reprezentaciju...
(Ivan87, 19. januar 2020 18:16)
Rista umesto Kaminskog . Vic dana ?

Goran

pre 4 godine

Koliko je Srbin toliko je i nemac, poljak i Irac
(sima simujle, 19. januar 2020 17:28)

Meni se čini da se on oseća najviše kao Srbin.
A postoji i drugo rešenje.
Da istovremeno igra za Nemačku, Poljsku, Irsku i Srbiju.

petarczv

pre 4 godine

Dečku se očigledno ne igra i jos bolje imamo mi "svojih" igrača na toj poziciji bjelica, kalinic, smajli i neprikosnoveni bircevic :)

Straight Outta München

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...

vince carter

pre 4 godine

Kaminski treba da igra za nas, i tacka. Leci ce nam na cetvorci kao budali samar! Bolji je od Bjelice, Beli ce biti bek ap tako da smo popunjeni: Vasa, Jovke na pleju, Bogi, Neda i Gagi na dvojci, Kalina i Zagor na trojci, Frenk i Beli cetvorke, i Joka, Milutiniv i Radulja na petici. Ne, nisam zaboravio Tea i Bobija, jednistavno nisu vise za reprezentaciju, spori su i ne uklapaju se u sistem Kokoskova.
Neka je sa srecom momce, samo gazi i ne sekiraj se, srpski navijaci su za tebe!

zhol

pre 4 godine

@ja mozda zato sto je Nadj rodjen u Srbiji, ceo zivot je u Srbiji, i covek se oseca kao Srbin. Za Kaminskog stvarno ne znam, ali pre bih rekao da se covek oseca kao Amer. Da ima kvaliteta da igra za SAD, prilicno sam uveren da bi igrao za njih pre nego za Srbiju, i zato mi se ne dopada ideja da igra za nasu reprezentaciju. Inace deluje kao kul lik, normalan, nemam nista protiv coveka.

Ja

pre 4 godine

Znači mogu neSrbi rođeni u Srbiji,mogu Srbi rođeni preko koji to prvog tima nisu imali veze sa Srbijom (Ergić,Subotić),a ne može Kaminski koji ima i naše poreklo?

maconii

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Nadj je rodjen u Beogradu,Zemunac...Katai u Srbobranu...obojica odrasli u Srbiji i od rodjenja imaju nase drzavljanstvo kao i Alen Smailagic...Nije bitno cija ti krv tece i odakle su ti koreni,vec gde osecas da pripadas,a samim tim i govoris taj jezik...ako ce agent da odlucuje da li ce Kaminski igrati za reprezentaciju onda bolje da ne igra...covek je Amerikanac Srpskog porekla po babinoj liniji,to ne znaci nista.

ziu

pre 4 godine

Kad ima mesta za Birču za tebe mora da bude.
(Mare, 19. januar 2020 17:42)

Prvo ne razumem ovu opsednutos Birčom, drugo nisu ista pozicija, treće tanki smo na četvorci i on je i dalje posle Belog naša najbolja četvorka hteli to da priznate ili ne, juče protiv fmp-a to i dokazao.

ccc?

pre 4 godine

Kada srpsko drzavljanstvo imaju crnci koji nemaju ni s od srpskog, zasto ne moze decko kome je baba srpkinja? Verovatno, zato jer neko moze a neko ne ili nekome se svidja a nekome ne?

Ivan

pre 4 godine

Kapiram da je rezervisan sto se toga tice, ali sam siguran da ne bi imao ni jedan problem u reprezentaciji. Nema vise umisljenih komplesasa kao u onoj reprezentaciji kada je Obradovic poslednji put bio trener.

tocka

pre 4 godine

Mi trenutno samo Bjelicu imamo kao krilnog centra, s’ tim da je Bjelica više krilo nego centar. Smailagić je još jako mlad, a i lagan je, on još ne može da se nosi za jačim i iskusnijim četvorkama, naročito ne u odbrani. Kaminski bi bio odličan, ukoliko hoće da igra za Srbiju. Nekad je na tom mestu igrao Mačvan koji je jednostavno već mator. Nikad nije bio neverovatan talenat ali je bio jako srčan i tvrd igrač, i zasluženo je bio i kapiten u jednom momentu. Trenutno nam je to jako slaba pozicija, naročito ako uzmemo u obzir Jokića koji ne može da brani fizički dominantne centre i krilne centre. Zato je njemu Milsap ko lebac, jer pokriva rupe koje ovaj ostavlja u odbrani. E sad Bjelica nije rupa, ali nije jak kao Milsap, tako da definitivno jedna prava fizički spremna četvorka kao Kaminski može dosta da zategne igru protiv snažnog protivnika i olakša igru Jokiću i Bogdanu.
Pored ovoga verujem da će Smailagić biti bolji od Bjelice, ali sumnjam da će toliko da eksplodira do olimpijade. Pokuševski će biti isto dobar, ima tu visinu i Jokićevu lucidnost sa asistencijama, ali tek za nekih 4 godine se može računati na ovu dvojicu, to će onda biti pakao za protivnike. Milutinov je sjajan centar, klasična petica, po meni je bolji i od Plamlija koji menja Jokića, tako da kada se ne igra Jokić-ball može da se igra tvrdja odbrana. Po meni Djordjević ga je nedovoljno koistio, a kada god ga je koristio bio je odličan, bolji od Bobija.

aco

pre 4 godine

Каминског би требало позвати. Не треба ни имати превелика очекивања од њега. На петици смо попуњени, а на четворци су Бјели и Смаилагић. Могао би уместо Бобија, квалитетом је испред њега и Смаилагића, али не би нам он донео пуно, иако није лоше имати таквог играча као опцију. Јаки смо и са њим, а и без њега.

Slavisa

pre 4 godine

Svi što govore o podmlađivanju nisu spremni da jedan olimpijski ciklus žrtvuju da bi novi igrači sazreli, nego sanjaju da svako takmičenje ili budemo prvaci ili bar da igramo u finalu. I to samo ako ne pobedimo Amere, a većina se potajno nada da ćemo pobediti i njih. Nerealan narod - nerealna očekivanja.

Basketaš

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...
(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Kakav Kalinić pre Lučića i Micova... Gledaš li ti Evroligu? Pogledaj barem brojke.

Dr. Haus

pre 4 godine

Nama realno i treba fizicki jaka cetvorka, jer samo tako Jokic moze da bude onaj iz Denvera. Nije Kaminski Milsap ali nije ni Bircevic.

Jumko

pre 4 godine

Ma igraj slobodno, ne smeta... Igrala je vec Amerikanka Pejdz za nasu zensku reprezentaciju i odvela nas do medalje, a 2 Crnogorca nam vuku vaterpolo ekipu prema uspesima, Prlainovic i Mandic! E sad, sto ti neces, ocigledno, da imas ikakve veze sa Srbijom, to je druga pesma... Bas me cudi!

steva

pre 4 godine

Po meni nije problem to da li bi on trebao da igra za nas ili ne . Zasto da ne , ako nam je potreban ( a to najbolje zna selektor)nek igra .
Gde je problem ...pa u tome sto on ocigledno nema neku preveliku zelju , kalkulise , potrebno mu je savetovanje sa menadzerom , da vide sta mu je ciniti , da li je to dobro ili nije za njega .
Nema toga , moj bracala , kad je u pitanju igranje za reprezentaciju ...zelja , ljubav i srce , to je sve .
Inace , tendencija danasnje ide ka sutiranju za 3 poena...u tome , naravno , ucestvuju centri (pogledajte NBA ) koji mogu da sutnu spolja .
Takav igrac je i Kaminski ..."stretsh" centar koji moze igrati i 4 i 5 ...a odlican je suter za 3 poena . Dakle , Jokic , Milutinov , Marjanovic (diskutabilan je i on ) , Kaminski .(to bi mogli da budu centri za OI) .

Ivan87

pre 4 godine

Mi na poziciji centra vec imamo dva odlicna kosarkasa Milutinova i Jokica. Ako njima dodamo Ristica i jos neke mlade nade ne vidim sta ce nama Kaminski koji je srbin koliko i nemac, poljak, irac... Nama je najveci problem pozicija krilnog centra jer tu sem Bjelice i Macvana ( koji na zalost igra u japanu) niko nije kalibar za reprezentaciju...

Ostin A

pre 4 godine

Brat, imas vec nase korene, pa nisi stranac. Dobrodosao : )
(deki, 19. januar 2020 17:40)

Za mene je veći Srbin neko ko je odrastao u Srbiji, školovao se u Srbiji, živeo sa problemima stanovnika Srbije. Upoznat je sa našim humorom, jezikom, istorijom, Balkanskim odnosima...

Veći Srbin od mnogih

pre 4 godine

Za mene je veći Srbin neko ko je odrastao u Srbiji, školovao se u Srbiji, živeo sa problemima stanovnika Srbije. Upoznat je sa našim humorom, jezikom, istorijom, Balkanskim odnosima...
(Ostin A, 19. januar 2020 22:44)

Vidi skroz se slažem sa rečenim samo se nadam da si dosledan. Recimo imam prijatelja Albanca tj Šiptara jer je poreklom sa Kosmeta. Rođen je i odrastao u Srbiji, Beogradu. Išao u školu sa nama, zajedno smo lupali jajca za uskrs, služio vojsku čak i to za vreme bombardovanja. Jedino ih zamolio da ga ne šalju na Kosmet. Mogao da pogine od amerskih bombi...
Nadam se da ti ne bi smetalo da on bude u reprezentaciji sutra jer se ne preziva na ić i ne ljubi krst? Mislim ako si dosledan nebi ti smetalo, meni svakako ne bi.

Markobg

pre 4 godine

Kokoskov ozbiljno na njega računa,
meni lično se ne dopada ova amerikanizacija reprezenracije.Ok Kokoškov ,naš je čovek i ima uskustva u vođenje evropskih reprezentacija ali staviti Melouna u ulogu pomoćnog trenera zbog Jokića , kao da Kokoskov nema pojma sta i koliko Jokić može, i sada ovog u suštini najviše Poljaka i samo jednim delom srpske krvi , mi deluje da odustajemo od naše škole koju su utabali prof Nikolić, Popović i čika Bora Stanković.Sansu treba da dobiju naši Milutinov i mali Đorđević iz FMP -a.

Ja

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?

antiDebil

pre 4 godine

(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Po cemu si to zaključilo da su Gaduric, Marjanovic i Kalenic sigurni za OI, po njihovim ovogodisnjim partijama?
Bircevic je igrao par minuta protiv Spanije i uspeo je da pogodi trojku, ne vidim kako je on smetao Bobeu, Jokicu i Gaduricu da pokazu svoj kvalitet i da pomognu Bogdanu, mozda ti znas to da objasnis??
Da mozda Gadurin ucinak protiv Spanije i argrntine nije njegova garancija za OI??

ko je ovde lud

pre 4 godine

Zvati ga odmah! Sa njim bi imali NBA rotaciju.
Bogi, Beli, Joks, Bobi, Gudura, Smajlagić, Kamingski i Teodosic (Teo realno može da igra još uvek da hoće da trči). To je 8 igrača, ozbiljna rotacija i uz tu i tamo još neki igrač da popuni pozicije tipa Gagi, Luča, Vanja, Davidovac, Simon, Jović, Micić, Nedović ... Pa ko bude u formi i ko se najbolje bude uklopio sa ekipom.

Sasha

pre 4 godine

Ako bi igrao za nas, rijesili bi problem na cetvorci, jer je Bjelica vise trojka nego cetvorka. Dakle, Jokic i Milutinov na petici, Kaminski i Smajli na cetvorci, Bjelica i Kalinic na trojci, Bogi i Nedovic na dvojci, Teo i Micic na jedinici. I naci i povesti jos dva beka, a ne vuci cetiri centra

Black

pre 4 godine

Znaci tim za Olimpijadu sa "Srbima i ostalima koji se osecaju tako":
1. Milos Teodosic, Goran Dragic (otac Srbin), Vasilije Micic
2. Bogdan Bogdanovic, Mario Nakic
3. Luka Doncic (otac Srbin), Cedi Osman (majka Bosnjakinja iz Srbije)
4. Nemanja Bjelica, Dario Saric (otac i majka Srbi, Predrag i Veselinka)
5. Nikola Jokic, Nikola Milutinov, Frenk Kaminski (Majka Srpkinja. Kokoskov je vec rekao da ga vidi kao strec peticu)

Svi osim Kaminskog govore srpski. Znaci nema tu nekih problema u komunikaciji. Nemam nista protiv. Treba najbolji igraci srpskog porekla da igraju i to je to. Na siri spisak jos i Jovic, Nedovic, Jaramaz, Avramovic, Peno, Guduric, Milosavljevic, Marinkovic, Lucic, Kalinic, Todorovic, Jan Veseli (zena Srpkinja), Nikola Mirotic (zena Srpkinja), Smailagic, Pecarski, Simanic, Petrusev, Balsa Koprivica...

Naravno sve ovo je nerealno ali u teoriji svi imaju pravo da igraju za Srbiju. Neki su srpskog porekla, a neki imaju pravo na pasos preko supruge. Sasvim dovoljno...

Demar Derozan

pre 4 godine

@Dragan
Verujem da je on licno dobar momak, ali gledajuci pazljivo mec Feniks Denver, zakljucio sam da on nema kvalitet da doprinese znacajni igri nase repke. On je solidan u pravljenju blokova, ali to je nista u odnosu sta bi morao da radi prema svojim fizikalijama. Ne gradi kos, bezosecajan sut, redovno pravi faule kada cuva nizeg igraca koji sutura trojke, masi bacanja, ne istrcava kontre ...

Donke i retoricko pitanje

pre 4 godine

Pitanjce: dali cemo nakon par godina slusati komentarisanje iraca, poljaka, nemaca i amerikanaca o tome koliko je 'nefer' da Kaminski ogra za Srbiju a ne za: Poljsku, Irsku, Nemacku itd.?

uvek iste provokacije

pre 4 godine

@jumko nama vaterpolo reprezentaciju vuku Srbi ,posto vidim da celo vreme ponavljas iste komentare bez argumenta, inace i pola tvoje reprezentacije su Srbi

Straight Outta München

pre 4 godine

(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)Tebi je Guduric siguran?Po cemu to?
(Radijator, 19. januar 2020 19:01

Zato sto je iskusniji od Marinkovica, a posto ce se igra vrteti oko Jokica, potreban je dobar suter.

Liman

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...
(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Gudurica slobodno precrtaj, moguce i Marjanovica i Teodosica. Guduric nema "cohones"da postane veliki igrac. Marjanovic nema kvaliteta za reprezentaciju, a pitanje koliko se Teu vise igra.

Lucica si stavio u moguce? Neverovatno. Lucic je 100% siguran, nas najborbeniji igrac, kao i Gagi Milosavljevic, ne Mirosavljevic kako si napisao, ako udje u formu posle povrede. Najverovatnije jos neko od dvojca Nedovic-Jaramaz i jedan centar. Za Smailagica ima vremena. Bice pozvan sigurno na siri spisak, a onda od njega sve zavisi. Davidovac, Marinkovic, Apic , Dobric nemaju kvalitet za reprezentaciju. Mislim, ako opet hocemo da imamo neke Bircevice i Simonovice, oni su taj nivo, daleko od reprezentacije.

Ja

pre 4 godine

@Srbobranac
Ni u kakvom lošem kontekstu nisam rekao to za Kataia. Ne mislim da je lepše biti Srbin nego Rusin,Mađar,Slovak... Samo sam hteo da pokažem kako za Kaminskog važe jedni aršini,a za Kataia,Nađa,Subotića...drugi. I što se tiče Kataia,može da se izjašnjava kao Srbin ali mu je poreklo sigurno drugačije.

Kosarka f

pre 4 godine

Ma da bre, on je klasican stranac. Ja bio ubedjen da je zaista srbin :)
Kad ono baba mu srpkinja. Ok i to je nesto ali da se ne zaludujujemo, decko je klasican stranac i da uzima mesto Simanicu, i ostalim mladim cetvorkama/peticama je suludo iskreno.

vince carter

pre 4 godine

Kaminski treba da igra za nas, i tacka. Leci ce nam na cetvorci kao budali samar! Bolji je od Bjelice, Beli ce biti bek ap tako da smo popunjeni: Vasa, Jovke na pleju, Bogi, Neda i Gagi na dvojci, Kalina i Zagor na trojci, Frenk i Beli cetvorke, i Joka, Milutiniv i Radulja na petici. Ne, nisam zaboravio Tea i Bobija, jednistavno nisu vise za reprezentaciju, spori su i ne uklapaju se u sistem Kokoskova.
Neka je sa srecom momce, samo gazi i ne sekiraj se, srpski navijaci su za tebe!

Ja

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?

Televisa presente

pre 4 godine

Pa onda Poljska, Irska, Nemacka, a ti biraj

Stranac za Srbiju nikada pa makar bili uvek poslednji.

Nismo mi kao fyrom, dukljani, federacija bh, kroasani, zlovenci ...

Litvanija i Srbija poslednji bastioni normalnosti u košarci

Markobg

pre 4 godine

Kokoskov ozbiljno na njega računa,
meni lično se ne dopada ova amerikanizacija reprezenracije.Ok Kokoškov ,naš je čovek i ima uskustva u vođenje evropskih reprezentacija ali staviti Melouna u ulogu pomoćnog trenera zbog Jokića , kao da Kokoskov nema pojma sta i koliko Jokić može, i sada ovog u suštini najviše Poljaka i samo jednim delom srpske krvi , mi deluje da odustajemo od naše škole koju su utabali prof Nikolić, Popović i čika Bora Stanković.Sansu treba da dobiju naši Milutinov i mali Đorđević iz FMP -a.

Jumko

pre 4 godine

Ma igraj slobodno, ne smeta... Igrala je vec Amerikanka Pejdz za nasu zensku reprezentaciju i odvela nas do medalje, a 2 Crnogorca nam vuku vaterpolo ekipu prema uspesima, Prlainovic i Mandic! E sad, sto ti neces, ocigledno, da imas ikakve veze sa Srbijom, to je druga pesma... Bas me cudi!

Straight Outta München

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po intervju bi rekao da se radi o dobrom momku i iskrenom momku.Ne vidim razlog što ne bi igrao za našu reprezenaciju.Dolazio u Srbiju,sviđa mu se...Ko može da kaže da neće igrati svim srcem za našu zemlju kao bilo koji drugi reprezentativac?!

Грађевинац

pre 4 godine

Паз' човека: "...ja ne bih želeo nikome da stanem na put..." таман посла да једном Бирчи станеш на пут, стварно не би имало смисла :)

Ivan87

pre 4 godine

Mi na poziciji centra vec imamo dva odlicna kosarkasa Milutinova i Jokica. Ako njima dodamo Ristica i jos neke mlade nade ne vidim sta ce nama Kaminski koji je srbin koliko i nemac, poljak, irac... Nama je najveci problem pozicija krilnog centra jer tu sem Bjelice i Macvana ( koji na zalost igra u japanu) niko nije kalibar za reprezentaciju...

ziu

pre 4 godine

Kad ima mesta za Birču za tebe mora da bude.
(Mare, 19. januar 2020 17:42)

Prvo ne razumem ovu opsednutos Birčom, drugo nisu ista pozicija, treće tanki smo na četvorci i on je i dalje posle Belog naša najbolja četvorka hteli to da priznate ili ne, juče protiv fmp-a to i dokazao.

petarczv

pre 4 godine

Dečku se očigledno ne igra i jos bolje imamo mi "svojih" igrača na toj poziciji bjelica, kalinic, smajli i neprikosnoveni bircevic :)

Black

pre 4 godine

Znaci tim za Olimpijadu sa "Srbima i ostalima koji se osecaju tako":
1. Milos Teodosic, Goran Dragic (otac Srbin), Vasilije Micic
2. Bogdan Bogdanovic, Mario Nakic
3. Luka Doncic (otac Srbin), Cedi Osman (majka Bosnjakinja iz Srbije)
4. Nemanja Bjelica, Dario Saric (otac i majka Srbi, Predrag i Veselinka)
5. Nikola Jokic, Nikola Milutinov, Frenk Kaminski (Majka Srpkinja. Kokoskov je vec rekao da ga vidi kao strec peticu)

Svi osim Kaminskog govore srpski. Znaci nema tu nekih problema u komunikaciji. Nemam nista protiv. Treba najbolji igraci srpskog porekla da igraju i to je to. Na siri spisak jos i Jovic, Nedovic, Jaramaz, Avramovic, Peno, Guduric, Milosavljevic, Marinkovic, Lucic, Kalinic, Todorovic, Jan Veseli (zena Srpkinja), Nikola Mirotic (zena Srpkinja), Smailagic, Pecarski, Simanic, Petrusev, Balsa Koprivica...

Naravno sve ovo je nerealno ali u teoriji svi imaju pravo da igraju za Srbiju. Neki su srpskog porekla, a neki imaju pravo na pasos preko supruge. Sasvim dovoljno...

Ja

pre 4 godine

@Srbobranac
Ni u kakvom lošem kontekstu nisam rekao to za Kataia. Ne mislim da je lepše biti Srbin nego Rusin,Mađar,Slovak... Samo sam hteo da pokažem kako za Kaminskog važe jedni aršini,a za Kataia,Nađa,Subotića...drugi. I što se tiče Kataia,može da se izjašnjava kao Srbin ali mu je poreklo sigurno drugačije.

antiDebil

pre 4 godine

(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Po cemu si to zaključilo da su Gaduric, Marjanovic i Kalenic sigurni za OI, po njihovim ovogodisnjim partijama?
Bircevic je igrao par minuta protiv Spanije i uspeo je da pogodi trojku, ne vidim kako je on smetao Bobeu, Jokicu i Gaduricu da pokazu svoj kvalitet i da pomognu Bogdanu, mozda ti znas to da objasnis??
Da mozda Gadurin ucinak protiv Spanije i argrntine nije njegova garancija za OI??

Mario

pre 4 godine

Posteno, brate! Covek ne oseca pripadnost i to je ok. Mogao bi da zaigra i za Nemacku, Poljsku ili Irsku isto koliko i za Srbiju, a svestan je da bi to narusilo atmosferu u timu. Postovanje za tu svest i objektivnost, srecno u karijeri!

Straight Outta München

pre 4 godine

(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)Tebi je Guduric siguran?Po cemu to?
(Radijator, 19. januar 2020 19:01

Zato sto je iskusniji od Marinkovica, a posto ce se igra vrteti oko Jokica, potreban je dobar suter.

coaa14

pre 4 godine

uvek sam bio protiv dovodjenja stranaca u reprezentaciju. Medjutim, ukoliko covek ima srpske korene i jos vaznije, ako zeli da igra za reprezentaciju Srbije, trebalo bi da mu se pruzi sansa.Definitivno bolja opcija na 4ci od Bircevica...

Ne znam zasto narod ne shvati da nema svrhe zaliti i fantazirati o igracima koji se ne osecaju kao Srbi(Luka, covek je jednostavno slovenac), a pritom i odbacivati igrace koji zele da igraju za reprezentaciju(Frank)...

Donke i retoricko pitanje

pre 4 godine

Pitanjce: dali cemo nakon par godina slusati komentarisanje iraca, poljaka, nemaca i amerikanaca o tome koliko je 'nefer' da Kaminski ogra za Srbiju a ne za: Poljsku, Irsku, Nemacku itd.?

Јабучило

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Зато што су момци рођени и одрасли овде. А Камински је Амер.

Goran

pre 4 godine

Koliko je Srbin toliko je i nemac, poljak i Irac
(sima simujle, 19. januar 2020 17:28)

Meni se čini da se on oseća najviše kao Srbin.
A postoji i drugo rešenje.
Da istovremeno igra za Nemačku, Poljsku, Irsku i Srbiju.

Grom

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Pa sta ako nisu srpske nacionalnosti. Oni su rodjeni ovde i zato su igrali za Srbiju. Pa Srbija nije zemlja samo cistokrvnih Srba. Kakve gluposti pises. Zato Srbija nikad nece biti kao zapadne zemlje.

Ja

pre 4 godine

Znači mogu neSrbi rođeni u Srbiji,mogu Srbi rođeni preko koji to prvog tima nisu imali veze sa Srbijom (Ergić,Subotić),a ne može Kaminski koji ima i naše poreklo?

srbobranac

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Idi reci Kataiu da nije Srbin, nećeš se dobro provesti

Sasha

pre 4 godine

Ako bi igrao za nas, rijesili bi problem na cetvorci, jer je Bjelica vise trojka nego cetvorka. Dakle, Jokic i Milutinov na petici, Kaminski i Smajli na cetvorci, Bjelica i Kalinic na trojci, Bogi i Nedovic na dvojci, Teo i Micic na jedinici. I naci i povesti jos dva beka, a ne vuci cetiri centra

Demar Derozan

pre 4 godine

@Dragan
Verujem da je on licno dobar momak, ali gledajuci pazljivo mec Feniks Denver, zakljucio sam da on nema kvalitet da doprinese znacajni igri nase repke. On je solidan u pravljenju blokova, ali to je nista u odnosu sta bi morao da radi prema svojim fizikalijama. Ne gradi kos, bezosecajan sut, redovno pravi faule kada cuva nizeg igraca koji sutura trojke, masi bacanja, ne istrcava kontre ...

Zakonodavac

pre 4 godine

Decko je igrao za srpske klubove kao klinac.Jedan se zove "Beli orlovi".On nam je prekopotreban jer mi cetvorku nemamo.Drago mi je da su mu pljuvaci izbrojali krvna zrnca.Svako ko ima srpsku krv,moze da Igra za Srbiju.

steva

pre 4 godine

Po meni nije problem to da li bi on trebao da igra za nas ili ne . Zasto da ne , ako nam je potreban ( a to najbolje zna selektor)nek igra .
Gde je problem ...pa u tome sto on ocigledno nema neku preveliku zelju , kalkulise , potrebno mu je savetovanje sa menadzerom , da vide sta mu je ciniti , da li je to dobro ili nije za njega .
Nema toga , moj bracala , kad je u pitanju igranje za reprezentaciju ...zelja , ljubav i srce , to je sve .
Inace , tendencija danasnje ide ka sutiranju za 3 poena...u tome , naravno , ucestvuju centri (pogledajte NBA ) koji mogu da sutnu spolja .
Takav igrac je i Kaminski ..."stretsh" centar koji moze igrati i 4 i 5 ...a odlican je suter za 3 poena . Dakle , Jokic , Milutinov , Marjanovic (diskutabilan je i on ) , Kaminski .(to bi mogli da budu centri za OI) .

ko je ovde lud

pre 4 godine

Zvati ga odmah! Sa njim bi imali NBA rotaciju.
Bogi, Beli, Joks, Bobi, Gudura, Smajlagić, Kamingski i Teodosic (Teo realno može da igra još uvek da hoće da trči). To je 8 igrača, ozbiljna rotacija i uz tu i tamo još neki igrač da popuni pozicije tipa Gagi, Luča, Vanja, Davidovac, Simon, Jović, Micić, Nedović ... Pa ko bude u formi i ko se najbolje bude uklopio sa ekipom.

Laowai

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Jer su i Nadj i Katai Srbi, odrasli u Srbiji, pricaju srpski, i osecaju se tako. A sad ti sto gledas krvna zrnca, tom logikom ne bi niko trebalo da igra za SAD sem indijanaca.

matori

pre 4 godine

@Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

ova dvojica su rođeni ovde, imaju državljanstvo, prošli sve selekcije...
po meni, naš KSS treba da se fokusira na Nakića, Smailagića i još nekog mladog igrača da bar prođu pripreme za OI, pa ako i ne odu, ako ima boljih i iskusnijih, bar su videli sve ove igrače. To bi bio jedan potpuno novi nivo i iskustvo za njih i priprema za ono što se od njih očekuje u budućnosti...

Kosarka f

pre 4 godine

Ma da bre, on je klasican stranac. Ja bio ubedjen da je zaista srbin :)
Kad ono baba mu srpkinja. Ok i to je nesto ali da se ne zaludujujemo, decko je klasican stranac i da uzima mesto Simanicu, i ostalim mladim cetvorkama/peticama je suludo iskreno.

KoleCZ

pre 4 godine

Mi na poziciji centra vec imamo dva odlicna kosarkasa Milutinova i Jokica. Ako njima dodamo Ristica i jos neke mlade nade ne vidim sta ce nama Kaminski koji je srbin koliko i nemac, poljak, irac... Nama je najveci problem pozicija krilnog centra jer tu sem Bjelice i Macvana ( koji na zalost igra u japanu) niko nije kalibar za reprezentaciju...
(Ivan87, 19. januar 2020 18:16)
Rista umesto Kaminskog . Vic dana ?

Ostin A

pre 4 godine

Brat, imas vec nase korene, pa nisi stranac. Dobrodosao : )
(deki, 19. januar 2020 17:40)

Za mene je veći Srbin neko ko je odrastao u Srbiji, školovao se u Srbiji, živeo sa problemima stanovnika Srbije. Upoznat je sa našim humorom, jezikom, istorijom, Balkanskim odnosima...

Basketaš

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...
(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Kakav Kalinić pre Lučića i Micova... Gledaš li ti Evroligu? Pogledaj barem brojke.

Ivan

pre 4 godine

Kapiram da je rezervisan sto se toga tice, ali sam siguran da ne bi imao ni jedan problem u reprezentaciji. Nema vise umisljenih komplesasa kao u onoj reprezentaciji kada je Obradovic poslednji put bio trener.

Slavisa

pre 4 godine

Svi što govore o podmlađivanju nisu spremni da jedan olimpijski ciklus žrtvuju da bi novi igrači sazreli, nego sanjaju da svako takmičenje ili budemo prvaci ili bar da igramo u finalu. I to samo ako ne pobedimo Amere, a većina se potajno nada da ćemo pobediti i njih. Nerealan narod - nerealna očekivanja.

zhol

pre 4 godine

@ja mozda zato sto je Nadj rodjen u Srbiji, ceo zivot je u Srbiji, i covek se oseca kao Srbin. Za Kaminskog stvarno ne znam, ali pre bih rekao da se covek oseca kao Amer. Da ima kvaliteta da igra za SAD, prilicno sam uveren da bi igrao za njih pre nego za Srbiju, i zato mi se ne dopada ideja da igra za nasu reprezentaciju. Inace deluje kao kul lik, normalan, nemam nista protiv coveka.

maconii

pre 4 godine

Ako mogu Nađ i Katai (bez uvrede,oni su mi prvi pali na pamet kao reprezentativci Srbije koji nisu srpske nacionalnosti), zašto ne može Kaminski koji ima i "srpske krvi"?
(Ja, 19. januar 2020 17:47)

Nadj je rodjen u Beogradu,Zemunac...Katai u Srbobranu...obojica odrasli u Srbiji i od rodjenja imaju nase drzavljanstvo kao i Alen Smailagic...Nije bitno cija ti krv tece i odakle su ti koreni,vec gde osecas da pripadas,a samim tim i govoris taj jezik...ako ce agent da odlucuje da li ce Kaminski igrati za reprezentaciju onda bolje da ne igra...covek je Amerikanac Srpskog porekla po babinoj liniji,to ne znaci nista.

tocka

pre 4 godine

Mi trenutno samo Bjelicu imamo kao krilnog centra, s’ tim da je Bjelica više krilo nego centar. Smailagić je još jako mlad, a i lagan je, on još ne može da se nosi za jačim i iskusnijim četvorkama, naročito ne u odbrani. Kaminski bi bio odličan, ukoliko hoće da igra za Srbiju. Nekad je na tom mestu igrao Mačvan koji je jednostavno već mator. Nikad nije bio neverovatan talenat ali je bio jako srčan i tvrd igrač, i zasluženo je bio i kapiten u jednom momentu. Trenutno nam je to jako slaba pozicija, naročito ako uzmemo u obzir Jokića koji ne može da brani fizički dominantne centre i krilne centre. Zato je njemu Milsap ko lebac, jer pokriva rupe koje ovaj ostavlja u odbrani. E sad Bjelica nije rupa, ali nije jak kao Milsap, tako da definitivno jedna prava fizički spremna četvorka kao Kaminski može dosta da zategne igru protiv snažnog protivnika i olakša igru Jokiću i Bogdanu.
Pored ovoga verujem da će Smailagić biti bolji od Bjelice, ali sumnjam da će toliko da eksplodira do olimpijade. Pokuševski će biti isto dobar, ima tu visinu i Jokićevu lucidnost sa asistencijama, ali tek za nekih 4 godine se može računati na ovu dvojicu, to će onda biti pakao za protivnike. Milutinov je sjajan centar, klasična petica, po meni je bolji i od Plamlija koji menja Jokića, tako da kada se ne igra Jokić-ball može da se igra tvrdja odbrana. Po meni Djordjević ga je nedovoljno koistio, a kada god ga je koristio bio je odličan, bolji od Bobija.

aco

pre 4 godine

Каминског би требало позвати. Не треба ни имати превелика очекивања од њега. На петици смо попуњени, а на четворци су Бјели и Смаилагић. Могао би уместо Бобија, квалитетом је испред њега и Смаилагића, али не би нам он донео пуно, иако није лоше имати таквог играча као опцију. Јаки смо и са њим, а и без њега.

ccc?

pre 4 godine

Kada srpsko drzavljanstvo imaju crnci koji nemaju ni s od srpskog, zasto ne moze decko kome je baba srpkinja? Verovatno, zato jer neko moze a neko ne ili nekome se svidja a nekome ne?

Liman

pre 4 godine

Realno smo na cetvorci jako tanki. Dovoljno govori cinjenica da je Bircevic startovao protivu Spanaca na SP. Odlucujuca utakmica, startuje Bircevic...ccc

PG Teodosic Jovic Micic
SG Bogdanovic Guduric
SF Kalinic
PF Bjelica
C Jokic Marjanovic Milutinov

Realno ovo su sigurni igraci ako se plasiramo na OI. Za preostala 2. mesta se bori najmanje 20 igraca.

Smailagic, Mirosavljevic, Lucic, Jaramaz, Marinkovic, Nedovic, Dobric, Davidovac, Apic...
(Straight Outta München, 19. januar 2020 17:38)

Gudurica slobodno precrtaj, moguce i Marjanovica i Teodosica. Guduric nema "cohones"da postane veliki igrac. Marjanovic nema kvaliteta za reprezentaciju, a pitanje koliko se Teu vise igra.

Lucica si stavio u moguce? Neverovatno. Lucic je 100% siguran, nas najborbeniji igrac, kao i Gagi Milosavljevic, ne Mirosavljevic kako si napisao, ako udje u formu posle povrede. Najverovatnije jos neko od dvojca Nedovic-Jaramaz i jedan centar. Za Smailagica ima vremena. Bice pozvan sigurno na siri spisak, a onda od njega sve zavisi. Davidovac, Marinkovic, Apic , Dobric nemaju kvalitet za reprezentaciju. Mislim, ako opet hocemo da imamo neke Bircevice i Simonovice, oni su taj nivo, daleko od reprezentacije.

Dr. Haus

pre 4 godine

Nama realno i treba fizicki jaka cetvorka, jer samo tako Jokic moze da bude onaj iz Denvera. Nije Kaminski Milsap ali nije ni Bircevic.

uvek iste provokacije

pre 4 godine

@jumko nama vaterpolo reprezentaciju vuku Srbi ,posto vidim da celo vreme ponavljas iste komentare bez argumenta, inace i pola tvoje reprezentacije su Srbi

Veći Srbin od mnogih

pre 4 godine

Za mene je veći Srbin neko ko je odrastao u Srbiji, školovao se u Srbiji, živeo sa problemima stanovnika Srbije. Upoznat je sa našim humorom, jezikom, istorijom, Balkanskim odnosima...
(Ostin A, 19. januar 2020 22:44)

Vidi skroz se slažem sa rečenim samo se nadam da si dosledan. Recimo imam prijatelja Albanca tj Šiptara jer je poreklom sa Kosmeta. Rođen je i odrastao u Srbiji, Beogradu. Išao u školu sa nama, zajedno smo lupali jajca za uskrs, služio vojsku čak i to za vreme bombardovanja. Jedino ih zamolio da ga ne šalju na Kosmet. Mogao da pogine od amerskih bombi...
Nadam se da ti ne bi smetalo da on bude u reprezentaciji sutra jer se ne preziva na ić i ne ljubi krst? Mislim ako si dosledan nebi ti smetalo, meni svakako ne bi.