Sreda, 15.01.2020.

10:22

Nenadić: Grcamo u mulju! Promene ili katanac na srpski rukomet

Zvanično najbolji rukometaš Evrope Petar Nenadić kritikovao je sistem u srpskom rukometu posle novog neuspeha.

Izvor: MS

Nenadiæ: Grcamo u mulju! Promene ili katanac na srpski rukomet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Sasa Loznica

pre 4 godine

Zemlja smo koja je dala najboljeg rukometaša ikad Veselina Bukovica.Problem je sto smo ostali u doba Metaloplastika.Trend ubrzanja rukometa ni danas nismo ispratili evo vec 20 skoro godina.Ja znam iz mog grada sad da nabrojim 20 momaka iz svoje generacije koji su igrali rukomet u Francuskoj,Nasoj prvoj ligi,i u Skandinaviji.Garantujem da nista nisu slabiji nego ovi nasi momci.A pazite Loznica je skoro pa selo.Nije tacno da baza ne postoji.Klinac mi ide na rukomet.Jednostavno struka je slaba,prevazidji su.Ostali smo na klasičnoj skoli i dalje.Ljudi se ne edukuju.Novac da ne pominjem.Gore covek rece da trener Zvezde placa igrace iz svog džepa.Ne moze me neko ubediti u krajnjoj liniji da ne mogu da odu do Hrvatske ako im je Danska daleko.A jedna smo od velesila ovog sporta u istoriji.Ironija je da najbolji igrač Evrope zvanično Srbin a ne igra vex 2 godine za svoju zemlju.Ja bih problem krenuo da resavam od ovog slucaja,.Citaj od Nenadica.Zadnji put sa Vranjesom smo po meni zalicili n nesto,ubrzali se.A na kraju nismo mi francuska pa da imamo bar tri tima.A tuga je jer je po meni rukomet poslednji pravi muski sport,jak cvrst gde je minimalna promen igre napravila ogroman pomak.Da vam ne pisem o Lemgu,Kilu,Hamburgu i gradovima gde sam radio.Rukomet je broj 1.Na severu Nemacke i ispred fudbala.Pojesce nas sujete,licni animoziteti i provincijski duh.A za predsednika saveza je trebalo staviti Skandinavca.Jer baza ako se ne ubrza postajemo za 10 god samo relikt proslosti.

Ni

pre 4 godine

Sa Nenadicem u ekipi ne bi nesto puno bolje prosli .Mozda bi se provukli u grupi al onda bi kao po obicaju potonuli jos gore u nastavku .Steta ni taj Nenadic nije dostigao svoj potencijal ranije upravo zvog svega sto se dogadja u vezi naseg rukometa .

Demar Derozan

pre 4 godine

Bravo Petre za ovakve stavove. Realnost je takva, tako da cemo sad da vidimo da li ce ponovo politicki komesari da spletkare van domasaja javnosti. Mozda treba razmisliti o dovodjenju stranog trenera, koji je u srednjim godinama i moze da pomogne u promeni stila iga i modernizaciji - ubrzanju igre i protoka lopte.

Becki konjusari

pre 4 godine

Ti si igrač,ne trainer, nisi u rukometnom savezu ništa, znači trebalo je da si na terenu i daš sve od sebe a to nisi uradio a da kritikuješ imaš taman toliko prava kao i bilo koji od 35000 registrovanih rukometaša u srbiji.
(Zastava101Specijal, 15. januar 2020 12:31)

Kako te nije sramota?! Pa covek je najbolji rukometas Evrope, a sta si ti? Slepac vidi koliko nam je truo savez.

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Kritikuju me neki što mu ne dam pravo da pljuje po ljudima iz rukometnog saveza jer je eto on najbolji igrač Evrope, pa i Peruničić je bio mnogo veća igračina nego on sada je trener i možda nema rezultat zato jer mu fali baš taj najbolji igrač Evrope. Dečko se nije odazvao, nije pomogao a sada bi da pljuje po momcima koji su došli i možda dali sve od sebe, e pa nije fer.

Zasto da ne

pre 4 godine

Volim ove što misle da bi Škrbić bio dobar predsednik, a kao potpredsednik nije mrdnuo da bude rukometu bolje.
To su verovatno isti oni koji su mislili da će Djurković uraditi nešto za rukomet kao predsednik, a kao sekretar ga povukao u kanal. Ajde malo uključimo mozak, premda mozak i čast i jeste jedan od glavnih problema srpskog rukometa.

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Ti si igrač,ne trainer, nisi u rukometnom savezu ništa, znači trebalo je da si na terenu i daš sve od sebe a to nisi uradio a da kritikuješ imaš taman toliko prava kao i bilo koji od 35000 registrovanih rukometaša u srbiji.

milos

pre 4 godine

Zastava101Specijal,
Ti ces botino da kritikujes najboljeg rukometasa Evrope?I jos Srbija pises malim slovom...zbog ovakvih mi propadamo...

Sport

pre 4 godine

Ja glasam za katanac :)

Bilo bi krajnje vreme da se stavi katanac... pa da se saceka 5-6 godina da svi (treneri, rukovodioci itd.) izgube interesovanje za rukomet i pocnu da rade neke druge poslove e onda aktivirati ponovo sa nekim novim (insotranim) ljudima. Ali nazalost... to se nece desiti :(

Smorinjo

pre 4 godine

Hahaha petre legendo ne da neće otići niko od njih nego će sad krenuti da te razapinju po njihovim tabloidima kako si izdajnik što nisi igrao jel vidiš šta rade onom dečku sinu glumca Danila Lazovića što igra za crnu goru i kako spinuju i sklanjaju fokus sa brukanja koje smo doziveli,to su ti sve stranački kadrovi koji nisu mačku sa praga sutnuli,nisu fizičko pohađali u školama(ako su uopšte i išli u školu) tako da nema ti od tog ništa oni će da ostanu u svojim foteljama svalice krivicu na drugog pa vidiš selektorove zadnje izjave svi su krivi sem njega i njih i igrači i navijači svi samo on i oni koji su ga doveli su bezgresni.

JPR24

pre 4 godine

Poslednji put smo imali solidnu reprezentaciju 2012. ili 2013. godineNakon toga je sve u mulju što se tiče toga koliko smo loši u ovom sportu
(Lazar, 15. januar 2020 10:50)

Losi zbog saveza i struke koji su ostali u neka davna doba. Važan im je džep, večera besplatna i to je to. Ali globalno, 30 godina nemamo nikakvog naptretka u igri... 2020 je, trener se dere na našeg igrača zašto ae usudio da uzme šut na pocetku napada !!!! Ej...

Gde ja živim

pre 4 godine

Ima Nenadić dosta bubica, malo je kasno sazreo, ali u pravu je. Za početak nam treba neko ko ne gaji stil davljenja lopte i probijanja kroz sredinu. Pošto domaćeg nemamo, polu-domaći Vranješ je zauzet onda stranac. Polako, korak po korak, prvo da naučimo osnove modernog rukometa da se usadi želja i motivacija i onda da se nečemu nadamo u budućnosti. Ovako samo džabe trošimo pare na putovanja po šampionatima i zauzimamo mesto nekima koji bi se možda i borili i igrali bar lepo na oko.

roten

pre 4 godine

Ovo je trebao da kaže pre mnogo godina...Nešto slično trebali su da izjave Tadić i Matić(što se tiče fudbala),pre mnogo godina...Sad je kasno...

Декретом забранити рукомет и фудбал

pre 4 godine

Па што то не рече прије 5 година? Чекао си да неко попут Манојловића смогне снаге да каже истину, па сад и ти откриваш топлу воду. Рукомет је у том муљу и због такви као што си ти. Не зна се шта је трулије у нашем рукомету: Савез, селектор или играчи.

Enrik Masip

pre 4 godine

Kakva rukometna velicina. Prvi put sam ga gledao kao mali davne 2004g, u ls zvezda-portland san antonio, dao je 8g. Uz dobrog trenera, nenadica, djordjica, obradovica, bili bi sig u top 8

.

pre 4 godine

Mislite da će izjave Manojlovića i Nenadića nešto da promene? Svi će ostati u svojim foteljama i sve u krug.

Ima nas što smo pratili rukomet 90-ih, i tad je bilo loše, ali uzimali smo poneku medalju na suv kvalitet, pa nam se sad čini da je tada bilo dobro.

I tad je savez bio kriminalan, npr. - predsednik je bio vučelić, da ovaj vučelić, koji nije znao ni pravila rukometa, samo je pušio tompuse. I da ne nabrajam druge.

JPR24

pre 4 godine

E to, napokon da neko ko je u sistemu to i kaže ! Mi to vidimo, ali njegov glas je daleko važniji ! Sad i drugi da slede, pa kad Phone neka pukne ! Nema se šta izgubiti doduše. Ili novi ljudi, i pravi selektor, pa da rade, da igraju, da se zna ko šta i ko gde, da se mladi ne uče glupostima, već rukometa, modernog ! Za rezultate, nema veze, ako se igra, bori, doći će i to jednog dana, ali i ako igraš i boriš se kako treba, nije sramno izgubiti od boljeg ! Ali jeste sramno igrati ovo sto naši igraju, čuti selektora koji se dere na igrače : kako smeš da sutiras za 5 sekundi ! Šta ? Treba da čeka 2 minuta !? Noje to više rukomet od pre 30 i kusur godina !

Alex

pre 4 godine

Ne znam sta da ocekujete od srpskog rukometa, kad u jednoj Crvenoj Zvezdi trener od svojih para placa igrace. Onda ocekujes da iz tog kluba izadju kasnije dobri igraci. Ne postoje skole rukometa, klubovi nemaju omladinske pogone, a i ako imaju, nemaju skolovane trenere. Svi ti treneri su priuceni, neki cak nikad nisu ni igrali rukomet, ali su iskoristili priliku nedostatka pravih trenera, da uce decu i naplacuju clanarinu da bi dobili neki dinar...a o nedostatku dece i interesovanju za rukomet da i ne pricamo, jer nema uspeha u ovon sportu naravno. Kod nas se vise ne odrzavaju strucni seminari za trenere, nasi treneri ne posecuju strane seminare, prakticno da i ne postoji trenerska skola za rukometne trenere. Predsednik naseg RSS nikad nije sutnuo rukometnu loptu, a ne moze niko da ga otera jer je politicki kadar. I posle svega navedenog, vi ocekujete neki rezultat. Daavno je proslo vreme prof Branka Pokrajca i Tute Zivkovica...kad su oni otisli, nas rukomet je poceo da umire. NEMA MU SPASA, zapamtite to!!!!

sasa

pre 4 godine

Negde mogu Kokoskov i Meloun a negde smo stali u 83 ubedjeni da smo najbolji. Boze kakav savez. Da nam muskarci igraju bar kao zene. Na klupe dovesti skandinavce ulagati u klupski rukomet bez toga nema nam nista. A generalno mislim da smo talenat za taj sport i uvek bi imali dobru bazu u decijem uzrastu jer sport ne kosta prakticno nista.

Grebić

pre 4 godine

Poslednji pravi stručnjak koga smo imali je bio pokojni Pokrajac. Sećam se da je i on oteran od strane rukometnog saveza a uzeo je bronzu na svetskom prvenstvu. Bio je dobar čovek i dobar stručnjak ali takvi našem savezu izgleda da ne odgovaraju.

bigserb

pre 4 godine

Upravo je sujeta pojedinaca najveci problem naseg naroda i drzave!
Kod nas se najcesce cuje ja, ja i ja, nema mi, mi i mi, pocev od predsednika drzave pa do najnizih cinovnika, to je sve najpametnije i najbolje, niko drugi nista ne zna, sve znaju samo oni, pa nam se tako predsednik razume i u naoruzanje i u ovcarstvo, u brodogradnju i u heklanje, u rudarstvo i u natalitet,...., pa se isto tako razume i u sve sportove, pa i u rukomet!

Lazar

pre 4 godine

Poslednji put smo imali solidnu reprezentaciju 2012. ili 2013. godine
Nakon toga je sve u mulju što se tiče toga koliko smo loši u ovom sportu

olimpico

pre 4 godine

Tek je pocelo, sad nema nazad, ocekujem jos pritiska. Ne mozemo vise da guramo glavu u pijesak! Dosta je bilo brukanja! Bravo Petre majstore, da ne zaboravimo i Manojlovica. To ljudi sa kicmom!

olimpico

pre 4 godine

Tek je pocelo, sad nema nazad, ocekujem jos pritiska. Ne mozemo vise da guramo glavu u pijesak! Dosta je bilo brukanja! Bravo Petre majstore, da ne zaboravimo i Manojlovica. To ljudi sa kicmom!

Grebić

pre 4 godine

Poslednji pravi stručnjak koga smo imali je bio pokojni Pokrajac. Sećam se da je i on oteran od strane rukometnog saveza a uzeo je bronzu na svetskom prvenstvu. Bio je dobar čovek i dobar stručnjak ali takvi našem savezu izgleda da ne odgovaraju.

sasa

pre 4 godine

Negde mogu Kokoskov i Meloun a negde smo stali u 83 ubedjeni da smo najbolji. Boze kakav savez. Da nam muskarci igraju bar kao zene. Na klupe dovesti skandinavce ulagati u klupski rukomet bez toga nema nam nista. A generalno mislim da smo talenat za taj sport i uvek bi imali dobru bazu u decijem uzrastu jer sport ne kosta prakticno nista.

Becki konjusari

pre 4 godine

Ti si igrač,ne trainer, nisi u rukometnom savezu ništa, znači trebalo je da si na terenu i daš sve od sebe a to nisi uradio a da kritikuješ imaš taman toliko prava kao i bilo koji od 35000 registrovanih rukometaša u srbiji.
(Zastava101Specijal, 15. januar 2020 12:31)

Kako te nije sramota?! Pa covek je najbolji rukometas Evrope, a sta si ti? Slepac vidi koliko nam je truo savez.

bigserb

pre 4 godine

Upravo je sujeta pojedinaca najveci problem naseg naroda i drzave!
Kod nas se najcesce cuje ja, ja i ja, nema mi, mi i mi, pocev od predsednika drzave pa do najnizih cinovnika, to je sve najpametnije i najbolje, niko drugi nista ne zna, sve znaju samo oni, pa nam se tako predsednik razume i u naoruzanje i u ovcarstvo, u brodogradnju i u heklanje, u rudarstvo i u natalitet,...., pa se isto tako razume i u sve sportove, pa i u rukomet!

roten

pre 4 godine

Ovo je trebao da kaže pre mnogo godina...Nešto slično trebali su da izjave Tadić i Matić(što se tiče fudbala),pre mnogo godina...Sad je kasno...

Lazar

pre 4 godine

Poslednji put smo imali solidnu reprezentaciju 2012. ili 2013. godine
Nakon toga je sve u mulju što se tiče toga koliko smo loši u ovom sportu

Smorinjo

pre 4 godine

Hahaha petre legendo ne da neće otići niko od njih nego će sad krenuti da te razapinju po njihovim tabloidima kako si izdajnik što nisi igrao jel vidiš šta rade onom dečku sinu glumca Danila Lazovića što igra za crnu goru i kako spinuju i sklanjaju fokus sa brukanja koje smo doziveli,to su ti sve stranački kadrovi koji nisu mačku sa praga sutnuli,nisu fizičko pohađali u školama(ako su uopšte i išli u školu) tako da nema ti od tog ništa oni će da ostanu u svojim foteljama svalice krivicu na drugog pa vidiš selektorove zadnje izjave svi su krivi sem njega i njih i igrači i navijači svi samo on i oni koji su ga doveli su bezgresni.

JPR24

pre 4 godine

Poslednji put smo imali solidnu reprezentaciju 2012. ili 2013. godineNakon toga je sve u mulju što se tiče toga koliko smo loši u ovom sportu
(Lazar, 15. januar 2020 10:50)

Losi zbog saveza i struke koji su ostali u neka davna doba. Važan im je džep, večera besplatna i to je to. Ali globalno, 30 godina nemamo nikakvog naptretka u igri... 2020 je, trener se dere na našeg igrača zašto ae usudio da uzme šut na pocetku napada !!!! Ej...

Gde ja živim

pre 4 godine

Ima Nenadić dosta bubica, malo je kasno sazreo, ali u pravu je. Za početak nam treba neko ko ne gaji stil davljenja lopte i probijanja kroz sredinu. Pošto domaćeg nemamo, polu-domaći Vranješ je zauzet onda stranac. Polako, korak po korak, prvo da naučimo osnove modernog rukometa da se usadi želja i motivacija i onda da se nečemu nadamo u budućnosti. Ovako samo džabe trošimo pare na putovanja po šampionatima i zauzimamo mesto nekima koji bi se možda i borili i igrali bar lepo na oko.

milos

pre 4 godine

Zastava101Specijal,
Ti ces botino da kritikujes najboljeg rukometasa Evrope?I jos Srbija pises malim slovom...zbog ovakvih mi propadamo...

Alex

pre 4 godine

Ne znam sta da ocekujete od srpskog rukometa, kad u jednoj Crvenoj Zvezdi trener od svojih para placa igrace. Onda ocekujes da iz tog kluba izadju kasnije dobri igraci. Ne postoje skole rukometa, klubovi nemaju omladinske pogone, a i ako imaju, nemaju skolovane trenere. Svi ti treneri su priuceni, neki cak nikad nisu ni igrali rukomet, ali su iskoristili priliku nedostatka pravih trenera, da uce decu i naplacuju clanarinu da bi dobili neki dinar...a o nedostatku dece i interesovanju za rukomet da i ne pricamo, jer nema uspeha u ovon sportu naravno. Kod nas se vise ne odrzavaju strucni seminari za trenere, nasi treneri ne posecuju strane seminare, prakticno da i ne postoji trenerska skola za rukometne trenere. Predsednik naseg RSS nikad nije sutnuo rukometnu loptu, a ne moze niko da ga otera jer je politicki kadar. I posle svega navedenog, vi ocekujete neki rezultat. Daavno je proslo vreme prof Branka Pokrajca i Tute Zivkovica...kad su oni otisli, nas rukomet je poceo da umire. NEMA MU SPASA, zapamtite to!!!!

.

pre 4 godine

Mislite da će izjave Manojlovića i Nenadića nešto da promene? Svi će ostati u svojim foteljama i sve u krug.

Ima nas što smo pratili rukomet 90-ih, i tad je bilo loše, ali uzimali smo poneku medalju na suv kvalitet, pa nam se sad čini da je tada bilo dobro.

I tad je savez bio kriminalan, npr. - predsednik je bio vučelić, da ovaj vučelić, koji nije znao ni pravila rukometa, samo je pušio tompuse. I da ne nabrajam druge.

Sport

pre 4 godine

Ja glasam za katanac :)

Bilo bi krajnje vreme da se stavi katanac... pa da se saceka 5-6 godina da svi (treneri, rukovodioci itd.) izgube interesovanje za rukomet i pocnu da rade neke druge poslove e onda aktivirati ponovo sa nekim novim (insotranim) ljudima. Ali nazalost... to se nece desiti :(

JPR24

pre 4 godine

E to, napokon da neko ko je u sistemu to i kaže ! Mi to vidimo, ali njegov glas je daleko važniji ! Sad i drugi da slede, pa kad Phone neka pukne ! Nema se šta izgubiti doduše. Ili novi ljudi, i pravi selektor, pa da rade, da igraju, da se zna ko šta i ko gde, da se mladi ne uče glupostima, već rukometa, modernog ! Za rezultate, nema veze, ako se igra, bori, doći će i to jednog dana, ali i ako igraš i boriš se kako treba, nije sramno izgubiti od boljeg ! Ali jeste sramno igrati ovo sto naši igraju, čuti selektora koji se dere na igrače : kako smeš da sutiras za 5 sekundi ! Šta ? Treba da čeka 2 minuta !? Noje to više rukomet od pre 30 i kusur godina !

Enrik Masip

pre 4 godine

Kakva rukometna velicina. Prvi put sam ga gledao kao mali davne 2004g, u ls zvezda-portland san antonio, dao je 8g. Uz dobrog trenera, nenadica, djordjica, obradovica, bili bi sig u top 8

Zasto da ne

pre 4 godine

Volim ove što misle da bi Škrbić bio dobar predsednik, a kao potpredsednik nije mrdnuo da bude rukometu bolje.
To su verovatno isti oni koji su mislili da će Djurković uraditi nešto za rukomet kao predsednik, a kao sekretar ga povukao u kanal. Ajde malo uključimo mozak, premda mozak i čast i jeste jedan od glavnih problema srpskog rukometa.

Demar Derozan

pre 4 godine

Bravo Petre za ovakve stavove. Realnost je takva, tako da cemo sad da vidimo da li ce ponovo politicki komesari da spletkare van domasaja javnosti. Mozda treba razmisliti o dovodjenju stranog trenera, koji je u srednjim godinama i moze da pomogne u promeni stila iga i modernizaciji - ubrzanju igre i protoka lopte.

Декретом забранити рукомет и фудбал

pre 4 godine

Па што то не рече прије 5 година? Чекао си да неко попут Манојловића смогне снаге да каже истину, па сад и ти откриваш топлу воду. Рукомет је у том муљу и због такви као што си ти. Не зна се шта је трулије у нашем рукомету: Савез, селектор или играчи.

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Kritikuju me neki što mu ne dam pravo da pljuje po ljudima iz rukometnog saveza jer je eto on najbolji igrač Evrope, pa i Peruničić je bio mnogo veća igračina nego on sada je trener i možda nema rezultat zato jer mu fali baš taj najbolji igrač Evrope. Dečko se nije odazvao, nije pomogao a sada bi da pljuje po momcima koji su došli i možda dali sve od sebe, e pa nije fer.

Ni

pre 4 godine

Sa Nenadicem u ekipi ne bi nesto puno bolje prosli .Mozda bi se provukli u grupi al onda bi kao po obicaju potonuli jos gore u nastavku .Steta ni taj Nenadic nije dostigao svoj potencijal ranije upravo zvog svega sto se dogadja u vezi naseg rukometa .

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Ti si igrač,ne trainer, nisi u rukometnom savezu ništa, znači trebalo je da si na terenu i daš sve od sebe a to nisi uradio a da kritikuješ imaš taman toliko prava kao i bilo koji od 35000 registrovanih rukometaša u srbiji.

Sasa Loznica

pre 4 godine

Zemlja smo koja je dala najboljeg rukometaša ikad Veselina Bukovica.Problem je sto smo ostali u doba Metaloplastika.Trend ubrzanja rukometa ni danas nismo ispratili evo vec 20 skoro godina.Ja znam iz mog grada sad da nabrojim 20 momaka iz svoje generacije koji su igrali rukomet u Francuskoj,Nasoj prvoj ligi,i u Skandinaviji.Garantujem da nista nisu slabiji nego ovi nasi momci.A pazite Loznica je skoro pa selo.Nije tacno da baza ne postoji.Klinac mi ide na rukomet.Jednostavno struka je slaba,prevazidji su.Ostali smo na klasičnoj skoli i dalje.Ljudi se ne edukuju.Novac da ne pominjem.Gore covek rece da trener Zvezde placa igrace iz svog džepa.Ne moze me neko ubediti u krajnjoj liniji da ne mogu da odu do Hrvatske ako im je Danska daleko.A jedna smo od velesila ovog sporta u istoriji.Ironija je da najbolji igrač Evrope zvanično Srbin a ne igra vex 2 godine za svoju zemlju.Ja bih problem krenuo da resavam od ovog slucaja,.Citaj od Nenadica.Zadnji put sa Vranjesom smo po meni zalicili n nesto,ubrzali se.A na kraju nismo mi francuska pa da imamo bar tri tima.A tuga je jer je po meni rukomet poslednji pravi muski sport,jak cvrst gde je minimalna promen igre napravila ogroman pomak.Da vam ne pisem o Lemgu,Kilu,Hamburgu i gradovima gde sam radio.Rukomet je broj 1.Na severu Nemacke i ispred fudbala.Pojesce nas sujete,licni animoziteti i provincijski duh.A za predsednika saveza je trebalo staviti Skandinavca.Jer baza ako se ne ubrza postajemo za 10 god samo relikt proslosti.

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Ti si igrač,ne trainer, nisi u rukometnom savezu ništa, znači trebalo je da si na terenu i daš sve od sebe a to nisi uradio a da kritikuješ imaš taman toliko prava kao i bilo koji od 35000 registrovanih rukometaša u srbiji.

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Kritikuju me neki što mu ne dam pravo da pljuje po ljudima iz rukometnog saveza jer je eto on najbolji igrač Evrope, pa i Peruničić je bio mnogo veća igračina nego on sada je trener i možda nema rezultat zato jer mu fali baš taj najbolji igrač Evrope. Dečko se nije odazvao, nije pomogao a sada bi da pljuje po momcima koji su došli i možda dali sve od sebe, e pa nije fer.

Декретом забранити рукомет и фудбал

pre 4 godine

Па што то не рече прије 5 година? Чекао си да неко попут Манојловића смогне снаге да каже истину, па сад и ти откриваш топлу воду. Рукомет је у том муљу и због такви као што си ти. Не зна се шта је трулије у нашем рукомету: Савез, селектор или играчи.

Becki konjusari

pre 4 godine

Ti si igrač,ne trainer, nisi u rukometnom savezu ništa, znači trebalo je da si na terenu i daš sve od sebe a to nisi uradio a da kritikuješ imaš taman toliko prava kao i bilo koji od 35000 registrovanih rukometaša u srbiji.
(Zastava101Specijal, 15. januar 2020 12:31)

Kako te nije sramota?! Pa covek je najbolji rukometas Evrope, a sta si ti? Slepac vidi koliko nam je truo savez.

Ni

pre 4 godine

Sa Nenadicem u ekipi ne bi nesto puno bolje prosli .Mozda bi se provukli u grupi al onda bi kao po obicaju potonuli jos gore u nastavku .Steta ni taj Nenadic nije dostigao svoj potencijal ranije upravo zvog svega sto se dogadja u vezi naseg rukometa .

Smorinjo

pre 4 godine

Hahaha petre legendo ne da neće otići niko od njih nego će sad krenuti da te razapinju po njihovim tabloidima kako si izdajnik što nisi igrao jel vidiš šta rade onom dečku sinu glumca Danila Lazovića što igra za crnu goru i kako spinuju i sklanjaju fokus sa brukanja koje smo doziveli,to su ti sve stranački kadrovi koji nisu mačku sa praga sutnuli,nisu fizičko pohađali u školama(ako su uopšte i išli u školu) tako da nema ti od tog ništa oni će da ostanu u svojim foteljama svalice krivicu na drugog pa vidiš selektorove zadnje izjave svi su krivi sem njega i njih i igrači i navijači svi samo on i oni koji su ga doveli su bezgresni.

Enrik Masip

pre 4 godine

Kakva rukometna velicina. Prvi put sam ga gledao kao mali davne 2004g, u ls zvezda-portland san antonio, dao je 8g. Uz dobrog trenera, nenadica, djordjica, obradovica, bili bi sig u top 8

Sport

pre 4 godine

Ja glasam za katanac :)

Bilo bi krajnje vreme da se stavi katanac... pa da se saceka 5-6 godina da svi (treneri, rukovodioci itd.) izgube interesovanje za rukomet i pocnu da rade neke druge poslove e onda aktivirati ponovo sa nekim novim (insotranim) ljudima. Ali nazalost... to se nece desiti :(

Lazar

pre 4 godine

Poslednji put smo imali solidnu reprezentaciju 2012. ili 2013. godine
Nakon toga je sve u mulju što se tiče toga koliko smo loši u ovom sportu

olimpico

pre 4 godine

Tek je pocelo, sad nema nazad, ocekujem jos pritiska. Ne mozemo vise da guramo glavu u pijesak! Dosta je bilo brukanja! Bravo Petre majstore, da ne zaboravimo i Manojlovica. To ljudi sa kicmom!

sasa

pre 4 godine

Negde mogu Kokoskov i Meloun a negde smo stali u 83 ubedjeni da smo najbolji. Boze kakav savez. Da nam muskarci igraju bar kao zene. Na klupe dovesti skandinavce ulagati u klupski rukomet bez toga nema nam nista. A generalno mislim da smo talenat za taj sport i uvek bi imali dobru bazu u decijem uzrastu jer sport ne kosta prakticno nista.

roten

pre 4 godine

Ovo je trebao da kaže pre mnogo godina...Nešto slično trebali su da izjave Tadić i Matić(što se tiče fudbala),pre mnogo godina...Sad je kasno...

milos

pre 4 godine

Zastava101Specijal,
Ti ces botino da kritikujes najboljeg rukometasa Evrope?I jos Srbija pises malim slovom...zbog ovakvih mi propadamo...

bigserb

pre 4 godine

Upravo je sujeta pojedinaca najveci problem naseg naroda i drzave!
Kod nas se najcesce cuje ja, ja i ja, nema mi, mi i mi, pocev od predsednika drzave pa do najnizih cinovnika, to je sve najpametnije i najbolje, niko drugi nista ne zna, sve znaju samo oni, pa nam se tako predsednik razume i u naoruzanje i u ovcarstvo, u brodogradnju i u heklanje, u rudarstvo i u natalitet,...., pa se isto tako razume i u sve sportove, pa i u rukomet!

Zasto da ne

pre 4 godine

Volim ove što misle da bi Škrbić bio dobar predsednik, a kao potpredsednik nije mrdnuo da bude rukometu bolje.
To su verovatno isti oni koji su mislili da će Djurković uraditi nešto za rukomet kao predsednik, a kao sekretar ga povukao u kanal. Ajde malo uključimo mozak, premda mozak i čast i jeste jedan od glavnih problema srpskog rukometa.

JPR24

pre 4 godine

E to, napokon da neko ko je u sistemu to i kaže ! Mi to vidimo, ali njegov glas je daleko važniji ! Sad i drugi da slede, pa kad Phone neka pukne ! Nema se šta izgubiti doduše. Ili novi ljudi, i pravi selektor, pa da rade, da igraju, da se zna ko šta i ko gde, da se mladi ne uče glupostima, već rukometa, modernog ! Za rezultate, nema veze, ako se igra, bori, doći će i to jednog dana, ali i ako igraš i boriš se kako treba, nije sramno izgubiti od boljeg ! Ali jeste sramno igrati ovo sto naši igraju, čuti selektora koji se dere na igrače : kako smeš da sutiras za 5 sekundi ! Šta ? Treba da čeka 2 minuta !? Noje to više rukomet od pre 30 i kusur godina !

JPR24

pre 4 godine

Poslednji put smo imali solidnu reprezentaciju 2012. ili 2013. godineNakon toga je sve u mulju što se tiče toga koliko smo loši u ovom sportu
(Lazar, 15. januar 2020 10:50)

Losi zbog saveza i struke koji su ostali u neka davna doba. Važan im je džep, večera besplatna i to je to. Ali globalno, 30 godina nemamo nikakvog naptretka u igri... 2020 je, trener se dere na našeg igrača zašto ae usudio da uzme šut na pocetku napada !!!! Ej...

.

pre 4 godine

Mislite da će izjave Manojlovića i Nenadića nešto da promene? Svi će ostati u svojim foteljama i sve u krug.

Ima nas što smo pratili rukomet 90-ih, i tad je bilo loše, ali uzimali smo poneku medalju na suv kvalitet, pa nam se sad čini da je tada bilo dobro.

I tad je savez bio kriminalan, npr. - predsednik je bio vučelić, da ovaj vučelić, koji nije znao ni pravila rukometa, samo je pušio tompuse. I da ne nabrajam druge.

Alex

pre 4 godine

Ne znam sta da ocekujete od srpskog rukometa, kad u jednoj Crvenoj Zvezdi trener od svojih para placa igrace. Onda ocekujes da iz tog kluba izadju kasnije dobri igraci. Ne postoje skole rukometa, klubovi nemaju omladinske pogone, a i ako imaju, nemaju skolovane trenere. Svi ti treneri su priuceni, neki cak nikad nisu ni igrali rukomet, ali su iskoristili priliku nedostatka pravih trenera, da uce decu i naplacuju clanarinu da bi dobili neki dinar...a o nedostatku dece i interesovanju za rukomet da i ne pricamo, jer nema uspeha u ovon sportu naravno. Kod nas se vise ne odrzavaju strucni seminari za trenere, nasi treneri ne posecuju strane seminare, prakticno da i ne postoji trenerska skola za rukometne trenere. Predsednik naseg RSS nikad nije sutnuo rukometnu loptu, a ne moze niko da ga otera jer je politicki kadar. I posle svega navedenog, vi ocekujete neki rezultat. Daavno je proslo vreme prof Branka Pokrajca i Tute Zivkovica...kad su oni otisli, nas rukomet je poceo da umire. NEMA MU SPASA, zapamtite to!!!!

Grebić

pre 4 godine

Poslednji pravi stručnjak koga smo imali je bio pokojni Pokrajac. Sećam se da je i on oteran od strane rukometnog saveza a uzeo je bronzu na svetskom prvenstvu. Bio je dobar čovek i dobar stručnjak ali takvi našem savezu izgleda da ne odgovaraju.

Demar Derozan

pre 4 godine

Bravo Petre za ovakve stavove. Realnost je takva, tako da cemo sad da vidimo da li ce ponovo politicki komesari da spletkare van domasaja javnosti. Mozda treba razmisliti o dovodjenju stranog trenera, koji je u srednjim godinama i moze da pomogne u promeni stila iga i modernizaciji - ubrzanju igre i protoka lopte.

Gde ja živim

pre 4 godine

Ima Nenadić dosta bubica, malo je kasno sazreo, ali u pravu je. Za početak nam treba neko ko ne gaji stil davljenja lopte i probijanja kroz sredinu. Pošto domaćeg nemamo, polu-domaći Vranješ je zauzet onda stranac. Polako, korak po korak, prvo da naučimo osnove modernog rukometa da se usadi želja i motivacija i onda da se nečemu nadamo u budućnosti. Ovako samo džabe trošimo pare na putovanja po šampionatima i zauzimamo mesto nekima koji bi se možda i borili i igrali bar lepo na oko.

Sasa Loznica

pre 4 godine

Zemlja smo koja je dala najboljeg rukometaša ikad Veselina Bukovica.Problem je sto smo ostali u doba Metaloplastika.Trend ubrzanja rukometa ni danas nismo ispratili evo vec 20 skoro godina.Ja znam iz mog grada sad da nabrojim 20 momaka iz svoje generacije koji su igrali rukomet u Francuskoj,Nasoj prvoj ligi,i u Skandinaviji.Garantujem da nista nisu slabiji nego ovi nasi momci.A pazite Loznica je skoro pa selo.Nije tacno da baza ne postoji.Klinac mi ide na rukomet.Jednostavno struka je slaba,prevazidji su.Ostali smo na klasičnoj skoli i dalje.Ljudi se ne edukuju.Novac da ne pominjem.Gore covek rece da trener Zvezde placa igrace iz svog džepa.Ne moze me neko ubediti u krajnjoj liniji da ne mogu da odu do Hrvatske ako im je Danska daleko.A jedna smo od velesila ovog sporta u istoriji.Ironija je da najbolji igrač Evrope zvanično Srbin a ne igra vex 2 godine za svoju zemlju.Ja bih problem krenuo da resavam od ovog slucaja,.Citaj od Nenadica.Zadnji put sa Vranjesom smo po meni zalicili n nesto,ubrzali se.A na kraju nismo mi francuska pa da imamo bar tri tima.A tuga je jer je po meni rukomet poslednji pravi muski sport,jak cvrst gde je minimalna promen igre napravila ogroman pomak.Da vam ne pisem o Lemgu,Kilu,Hamburgu i gradovima gde sam radio.Rukomet je broj 1.Na severu Nemacke i ispred fudbala.Pojesce nas sujete,licni animoziteti i provincijski duh.A za predsednika saveza je trebalo staviti Skandinavca.Jer baza ako se ne ubrza postajemo za 10 god samo relikt proslosti.