Sreda, 02.01.2019.

09:00

"I Modriću se dešavalo što i Joviću... Da li je pogrešio? Real se ne odbija"

Izvor: Luka Nikoliæ

"I Modriæu se dešavalo što i Joviæu... Da li je pogrešio? Real se ne odbija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Li Bojer

pre 4 godine

Danas je objavljena lista najboljih asistenata Evrope u poslednjih 10 godina. Jedini parametar je cista statistika, odnosno broj asistencija. Dusan Tadic je 10. asistent Evrope u poslednjih 10 godina. Luka "Zlatna lopta" Modric nije ni u 20. Toliko.
Za sve koji ce eventualno da ospore Tadica pricom kako igra u Holandiju, podsetnik da je 4 godine igrao u najtezoj ligi na svetu, ekipi u kojoj je duplo teze nabiti asistencije jer ne pripada vrhu Premier lige.

nnn

pre 4 godine

I na SP-u vaš SMS bio je skuplji od Modrića, Mandzukića i Perišića, ali on može njima samo kopačke da nosi.
(www, 2. januar 2020 15:51)

Da smo imali sistem SMS je mogao biti najbolji igrač tog prvenstva, a da je Jović bio član tog tima (što je objektivno zasluživao pre Mitrovića koga je Muslin forsirao čak i kad je bio na klupi drugoligaša) možda bi bio i prvi strelac. Šta bi bilo kad bi bilo.
U prvoj utakmici je SMS bio igrač utakmice iako mu je to bio prvi nastup za reprezentaciju.
U drugoj utakmici sa Švajcarskom Srbija je starom muslinovskom receptu forsirala bunarenje na sidraša (Mitrovića) dugim loptama preskakanjem sredine terena. Kako onda SMS da se istakne u koncepciji igre koja mu nikako ne odgovara. Čuvala su ga dvojica-trojica što je moglo da ortvori prostor drugim srpskim igračima, ali to nije iskorišćeno. SMS koji je igrao na poziciji odmah iza Mitrovića, nije imao od koga da primi loptu jer je dvojac na sredini Matić - Milivojević bio beskoristan, a čak i kad bi primio loptu i oslobodio se čuvara nije imao kome dodati loptu jer saigrača nije bilo u blizini. Srbija nije igrala fudbal, već je bunarila na sidraša. Kad forsiraš takav žalostan antifudbal na najvećoj fudbalskoj smotri, onda ne pomaže ni Mesi.
U trećoj utakmici je Sergej prekomandovan na zadnjeg veznog i svojim defanzivnim kvalitetima je sprečio daleko teži poraz Srbije.
Činjenica da je Mandžukić ipak bio zapaženiji na SP govori koliko je bitna organizacije igre i koncepcija igre.

Luj

pre 4 godine

Koliko su zavidni kompleksasi Hrvati koji dolaze na srpske portale (sto je vec dovoljan dokaz sam dolazak i boravak ovde) govori i to sto nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da njihovom Lukici Mukici istekao rok trajanja.Evo i danas spanski mediji objavljuju da je izduvao 34 svecica za rodjendan ali istovremeno je izduvao i sve sanse u Realu,jer je samo postao smetnja i teret za budzet i platu.
Sav kompleks zemlje glinenih golubova koja nema nijedan fudbalski trofej prema zemlji koja ima 4 fudbalska trofeja najvise se vidi upravo po mitu o Luki Modricu.Te vase bajke u kojima je Modric bolji od Pelea,Maradone,Mesija,Ronalda jednog,Ronalda drugog i Zidana zajedno su zaista presmesne.Pa jedan Hristo Stoickov je dobio Zlatnu loptu 1994.,bio clan veoma trofejne i enormno jake generacije Barselone sa Gvardiolom,Enrikeom,Blanom,Ronaldom,Romariom,Figom,Vitor Baiom,pa niko nikad od njega nije pravio ono sto se pravi od Modrica,a primera radi mnogo je vise izdominirao na SP 1994.,nego sto je to Modric na proslom SP.Takodje 1995.godine Zlatnu loptu dobio je i Zorz Vea,clan veoma trofejne generacije Milana sa Savicevicem,Desaijem,Leonardom pa opet niko ga niko danas ne spominje i bio bi zaboravljen skroz da nije otisao u politiku i postao predsednik svoje drzave.
Hrvati,shvatite,Modriceva Zlatna lopta,koja je usput receno za makar 70% fudbalskog sveta bila neobjektivna,nezasluzena i nerealna,nece potrajati u secanjima fudbalskog sveta.Zao mi je vasih kompleksa ali prihvatite to.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Kada je Murinjo pregovarao o dolasku Modrića iz Totenhema u Real, sprovedena je anketa među navijačima Reala i rezultat je bio takav, da 98% ispitanih nikada nije čula za Luku Modrića. Porediti Modrića i Jovića u istim godinama života, nikako nije adekvatno, jer su svi parametri prikazanog na strani Luke Jovića.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.
(stranger, 02. januar 2020 10:48)

Znaci slusao se podcast Radeta Bosanca. Coveka koji je uspeo u 10s na RTSu da ispadne veci rasista nego neki za ceo vek. Cisto da budi ostali svesni odakle crpis inspiraciju za komentare. Inace svi znaju Lukinu zenu

nista o nicemu

pre 4 godine

Modric je već bio dokazani igrač, bilo je samo pitanje vremena. Jovic to nije, i još dolazi iz zemlje koja nikada nije imala vrhunskog napadača.
(Adriano_Galliani, 02. januar 2020 11:34)

Netacno

www

pre 4 godine

Zato Jovic vredi 60 miliona, a Modric 30. Cista matematika, tu nema prevare. Toliko o tome ko je bolji. 
(sinsa, 2. januar 2020 11:20) 

I na SP-u vaš SMS bio je skuplji od Modrića, Mandzukića i Perišića, ali on može njima samo kopačke da nosi.

najam stanova za dz

pre 4 godine

Bundesliga je zapravo mnogo jača od španske lige u kojoj osim tri kluba koji odskaču kvalitetom nema jačih klubova koji bi nešto mogli predstavljati na evropskoj sceni. Luka je prošle sezone u Ligi Evrope davao golove Čelziju, Interu, Marselju, Benfiki... dakle najjačim klubovima iz najjačih liga.
(stat, 02. januar 2020 13:16)
sta se sve moze procitati. Bundesliga jaca od spanske hhahaha. Spanska liga je tehnicki najbolja liga, u toj ligi igraci imaju najvise skila. Engleska liga je brza od spanske, ali tehnicki ni blizu. Bumdesliga je cetvrta liga u Evropi po svemu.

Li Bojer

pre 4 godine

Jović ne može s Modrićem u istu rečenicu.
(Susjed, 02. januar 2020 09:56)

Tacno! Modric je u Jovicevim godinama bio anonimus "velikana" Zrinjski i pocetnik u Dinamu nesto kasnije. Jovic je sa 22 godine prosao Crvenu zvezdu, Benfiku, Ajntraht, stigao u Real. U Zvezdi postao najmladji strelac ikad, u Ajntrahtu jedan od najefikasnijih strelaca Evrope. Zaista kada je to sve uradio sa 22 godine, sta ce tek do Modricevih 34.Zaista ne mogu u isti recenicu.

kopa

pre 4 godine

Zato Jovic vredi 60 miliona, a Modric 30. Cista matematika, tu nema prevare. Toliko o tome ko je bolji.
(sinsa, 2. januar 2020 11:20)

Prema transfermarkt.com, portalu koji je referenca za tržišnu vrednost igrača, vrednost Modrića je trenutno 15 miliona evra, a najveću vrednost od 55 miliona evra imao je 2014. Kad je imao 22 godine kao Jović sada vredeo je 10 miliona evra.

Vrednost Jovića je prema istom izvoru pala u odnosu na prošlu sezonu kad je plaćen 60 miliona evra i sada je 40 miliona evra.

kolo

pre 4 godine

Ako se na to doda i svadje sa selektorom mislim da je decko malo poleteo (razumljivo) ali ako misli da nesto veliko postigne pod hitno se mora vratiti na zemlju, manuti izlaske, nocne klubove, avione kamione. Neko ce reci da.mu se sve to moze, slazem se ali Luka je ipak talenat koji mora mnogo da radi.
(Marko, 2. januar 2020 11:49)

Koliko pratim dešavanja nije se Jović svađao sa selektorom, već se selektor naljutio kao uvređena frajla jer mu je navodno Jović telefonom javio da je povređen. Trebao je povređen da došepa do njega. Kasnije je Jović lepo objasnio da je lekar utvrdio da nije bio spreman za utakmicu i čak džentlemenski rekao da je razumljivo što Mitrović ima prednost u reprezentaciji (iako se objektivno karijera drugoligaša Mitrovića ne može porediti sa Lukinom). Sve u svemu, Luka je na gospodski način pokazao domaćim lajavcima na srpskim portalima šta je vaspitanje, karakter i odmerenost. Setimo se samo koliko je od istih tih domaćih lajavaca bio slavljen Milivojević koji je bio baš drzak u obračunu sa selektorom i sam je poručio da neće nastupati u reprezentaciji dok je Krstajić selektor.

stat

pre 4 godine

Zaboravio si da mu uracunas onaj gol sa treninga lol
Cime se ti bavis, uporedjujes golove mesija i kompanije sa nekim cirkus golovima iz cirkus bundes lige.
Sedi jedan
(moralni gmizavac, 2. januar 2020 12:48)

Bundesliga je zapravo mnogo jača od španske lige u kojoj osim tri kluba koji odskaču kvalitetom nema jačih klubova koji bi nešto mogli predstavljati na evropskoj sceni. Luka je prošle sezone u Ligi Evrope davao golove Čelziju, Interu, Marselju, Benfiki... dakle najjačim klubovima iz najjačih liga.

bh

pre 4 godine

Posudba ili prodaja..., nema šanse da ostane u Madridu, u Realu nemaju vremena da čekaju.., Liga Prvaka i La Liga su uvijek cilj....

stat

pre 4 godine

U Benfiki je bio ocajan. U Ajtrahtu mu se sve poklopilo. Njegov domet su timovi srednjeg nivoa.
(Polidor, 2. januar 2020 12:12)

U Benfiki nije ni dobijao šansu, a tada je bio premlad. Treba imati na umu da je Luka došao u Ajntraht sa 20 godina i da su većina današnjih zvučnih imena u fudbalskom svetu u njegovim godinama bili daleko manje poznati.Kad neko rešeta u drugoj ligi, a u prvoj ligi je nevidljiv , onda možemo reći da je njegov domet druga liga. Lukin domet su najbolji klubovi jer je jedan od najboljih mladih golgetera.

U Ajntrahtu je proveo dve sezone i iako se obično tvrdi da je zablistao jednu sezonu ipak je ne samo prethodna, već i ona prva sezona (2018-2017) u Ajntrahtu bila uspešna jer je na 9 započetih utakmica dao 8 golova (gol na svakih 116 minuta). Trener ga je postepeno uvodio u igru i da mu je pružao više šansi verovatno bi imao učinak kao i prošle sezone. Prošla sezona mu je bila fenomenalna,a da nije bilo pred kraj prvenstva pada forme čitavog tima zbog premorenosti i teških utakmica na oba fronta, verovatno bi bila još uspešnija.

stat

pre 4 godine

@(miki, 2. januar 2020 11:09)

Statistika iz prošle sezone 2018 - 2019 prema sofascore:

Mesi, gol na svakih 75 minuta u prvenstvu i svakih 70 minuta u Ligi Šampiona.
Mbape, gol na svakih 71 minut u prvenstvu i svakih 71 minut u Ligi Šampiona.
Neymar, gol na svakih 96 minuta u prvenstvu i svakih 106 minuta u LIgi Šampiona.
Levandovski, gol na svakih 134 minuta u prvenstvu i gol na svakih 89 minuta u Ligi Šampiona
Benzema, gol na svakih 141 minut u prvenstvu i gol na svakih 147 minuta u LIgi Šampiona
Ronaldo, gol na svakih 128 minuta u prvenstvu i svakih 125 minuta u Ligi Šampiona
Hari Kejn, gol na svakih 143 minuta u prvenstvu i svakih 155 minuta u Ligi Šampiona
LUKA JOVIĆ, gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope.
Aleksandar Mitrović, gol na svakih 298 minuta u prvenstvu.

Luka Jović je u Bundesligi sezone 2018-2019 započeo 25 utakmica (uvođen u igru na 35), dok je u Ligi Evrope započeo 11 utakmica (uvođen u igru u 14 utakmica). Ukupno je započeo 36 utakmica i dao 27 golova i imao 7 asistencija. U pretprošloj sezoni 2017-2018 započeo je 9 utakmica i dao 8 golova (gol na svakih 116 minuta), te je ukupno u postigao 36 golova i započeo 45 utakmica.

Statistika iz ove polusezone:
U prvenstvenim utakmicama gol na svakih 330 minuta, odnosno jedan gol. Ima je i čak tri poništena gola, a da je samo jedan priznat zvanična statisika bi bila malo drugačija.
U Ligi Šampiona je odigrao 35 minuta po utakmici (igrao na tri utakmice) bez gola.

moralni gmizavac

pre 4 godine

@stat
Zaboravio si da mu uracunas onaj gol sa treninga lol
Cime se ti bavis, uporedjujes golove mesija i kompanije sa nekim cirkus golovima iz cirkus bundes lige.
Sedi jedan

sportdetective

pre 4 godine

Moje misljenje je, da Jovic zabijo on ili ne, nece dugo ostati u Realu. Setite se Morate, koji je kad god je uso u igru zabijo, a utakmice je pocinjo Benz, koji je bio u nikakvoj formi. Zidan ne zeli novog napadaca, ne zato sto veruje Jovicu i Dijazu nego sto za njega postoji u ekipi samo Benz kao prva 9ka, dovedite vi koga hocete u Real, nek bude makar 3x bolji od Benza on ce tom isto Benzu da sedi na klupi i ceka priliku. Tako je dok bude tu Zidan. Mada ruku na srce Benz je ove godine prva vijolina Reala.

Tool Pneuma

pre 4 godine

Da bi se videlo da li je on dobar za Real ili ne on mora da igra.Zidan ga ubaci deset minuta do kraja kada je Real u totalnom rasulu ne mogu dva pasa da sastave i on ne dobije niti jednu loptu.I onda kao bio je los.Koliko njega blate a sta je uradio Azar,koliko su njega platili a on se natovio ko krme ni bleda senka onog igraca iz Celsija.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo je samo slika koliko se danas gleda i prati iz kojeg kluba dolazi igrač i dali je po volji zapada i kapitalista pa,da može biti izabran za najboljeg igrača na svetu svako a danas kad pogledaš koliko je boljih igrača od luke modriča a priznanje primio upravo on odmah shvatiš kolika lakrdija i podvala se radi tokom biranja za naj igrača negde do devedesetih godina još bilo dosta realno sve poslije toga manipulacija kapitalista koji drže u rukama medije i ione koji su potkupljeni novcem radi glasovanja

citalac gastos

pre 4 godine

Jović je plaćen 60 miliona, potpisao je ugovor na 6 godina za malo preko 20 miliona po sezoni i mislim da su u Realu planirali i taj period prilagodjavanja...
Mislim da ga niko drugi neće plaćati ni približno toliko tako da ostaje sigurno!

Marko

pre 4 godine

Verujem u ovog momka, ali da bi uspeo u Realu mora mnogo kockica da se poslozi, a prvenstveno da oni imaju strpljenja sa njim. On kvalitet ima ali na zalost nekada se jednostavno i pored kvaliteta igraci ne snadju. Kaze Vasiljevic potice iz patrijahalne porodice ali koliko je verovati zutoj stampi sa 22 godine otac deteta sa cijom majkom ne zivi, sa nekom starletom se zabavlja tako da mislim da su malo pare i slava udarili u glavu. Ako se na to doda i svadje sa selektorom mislim da je decko malo poleteo (razumljivo) ali ako misli da nesto veliko postigne pod hitno se mora vratiti na zemlju, manuti izlaske, nocne klubove, avione kamione. Neko ce reci da.mu se sve to moze, slazem se ali Luka je ipak talenat koji mora mnogo da radi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Jovic moze da napravi i vecu karijeru od Modrica u Realu samo da ga malo krene. Moze da postane ziva legenda uz rame Mijatu i Micelu Salgadu!

branko

pre 4 godine

Svakako da Jovic nece se odreci platu koju prima i ostace u Realu sve dok ne bude neko ponudio takvu platu i mesto u prvom timu. To se nece desiti posto to mogu da urade ne vise od pet timova koji sada imaju napadaca...Tako da Jovic ce sedeti na klupu i dobijati minute na kasiku sve dok ne bude koristio sanse i ne bude zaredio par utakmica sa golovima...Posle toga sve ce biti drugcije. On mora da bude standardan i u Reprezentaciji za da ima veci rejting u Realu a i vece samopuzdanje...Kako god, nije tako lako ni jednostavno ni njemu ni Realu a imaju isti interes a to je da Luka daje golove!

kopa

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.
(stranger, 2. januar 2020 10:48)

Ti znaš za Sofiju Milošević jer voliš da poturaš nos u tuđe krevete i tuđe živote.

Žena Luke Modrića se često pominjala u štampi u vezi sa poreskim i ostalim prevarama i mahinacijama zbog kojih se Luke Modrić pojavljivao na sudu. Inače ju je sa Modrićem upoznao Mamić, menadžer protiv koga je podignuta optužnica zbog pljačke Dinama i države.

pobra

pre 4 godine

naravno da je pogrešio. navodno je bio jedan od najboljih špiceva evrope a za jednu polusezonu da da samo jedan gol je jako malo za decka koji je placen čak 60 mil evra. zaprvo on je totalni promašaj Reala
(kec, 02. januar 2020 09:38)

Cekaj, kazes da je navodno bio jedan od najboljih spiceva Evrope a onda da je pogresio sto je dosao u jedan od najjacih klubova Evrope? Zar najboljim spicevima nije mesto u najboljim klubovima? On jeste totalni promasaj Reala ali isto tako je mogao da bude i najveci promasaj Totenhema npr. To niko ne moze da zna. Svi ste pametni sada kada je ovako ispalo.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Modric je već bio dokazani igrač, bilo je samo pitanje vremena. Jovic to nije, i još dolazi iz zemlje koja nikada nije imala vrhunskog napadača.

Bole

pre 4 godine

Nije isto Luka je jedan jedinstven i neponovljiv a u Realu se odmah znalo kakav sila im iz Totenhema dolazi tako da nikako nije isto od njih dvoje ipak je njihov Luka neuporedivo bolji tu nema nikakve dileme.

jojufff

pre 4 godine

Kao sto pise..Real se ne odbija! San svakom fudbaleru je da zaigra za veliki klub..zbog toga se i odriče svega dok je mlad. Da je odbio pljuvali bi ga jos više. Jovicu samo naprijed..bice još šansi.

Petar

pre 4 godine

Jović ne može s Modrićem u istu rečenicu.
(Susjed, 02. januar 2020 09:56)

Pogotovo ako se gledaju golovi a Boga mi i asistencije prosle sezone, sve ostalo je marketing...

Bulgakov

pre 4 godine

Porediti Modrića i Jovića je neumesno. Razlika u fudbalskom znanju je ogromna a i potpuno su na različitim pozicijama. Najveći problem Jovića je da je spor igrač, a nije toliki kvalitet da tim veličine Reala pravi igru za njega, što je njemu neophodno. On ima jedan kvalitet, dobra realizacija ali tako trom u Realu neće imati mnogo prilika za šut Ako je pametan neka ide u neki klub manje veličine i glamura od Reala, gde će iskazati svoje kvalitete i pošto je još mlad, nspredovati. Ovako biće osuđen na klupu i trač rubrike za starlete.

stranger

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.

Галатасарајево

pre 4 godine

Да добија дбре пасове као и Бенземан, дао би до сад сигурно 5 голова.. Како је једном Капело рекао за Шукера, додавао само Мијату, ништа Раулу... а то нико не спомиње код Јовића..

Krešimir Burušić

pre 4 godine

Moraš biti čovjek a što je Luka i dokazao a rezultati će doći i publika će to znati nagraditi...Ne moraš biti najbolji ali moraš biti vrhunski...

kec

pre 4 godine

naravno da je pogrešio. navodno je bio jedan od najboljih špiceva evrope a za jednu polusezonu da da samo jedan gol je jako malo za decka koji je placen čak 60 mil evra. zaprvo on je totalni promašaj Reala

stranger

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.

Галатасарајево

pre 4 godine

Да добија дбре пасове као и Бенземан, дао би до сад сигурно 5 голова.. Како је једном Капело рекао за Шукера, додавао само Мијату, ништа Раулу... а то нико не спомиње код Јовића..

kec

pre 4 godine

naravno da je pogrešio. navodno je bio jedan od najboljih špiceva evrope a za jednu polusezonu da da samo jedan gol je jako malo za decka koji je placen čak 60 mil evra. zaprvo on je totalni promašaj Reala

Bulgakov

pre 4 godine

Porediti Modrića i Jovića je neumesno. Razlika u fudbalskom znanju je ogromna a i potpuno su na različitim pozicijama. Najveći problem Jovića je da je spor igrač, a nije toliki kvalitet da tim veličine Reala pravi igru za njega, što je njemu neophodno. On ima jedan kvalitet, dobra realizacija ali tako trom u Realu neće imati mnogo prilika za šut Ako je pametan neka ide u neki klub manje veličine i glamura od Reala, gde će iskazati svoje kvalitete i pošto je još mlad, nspredovati. Ovako biće osuđen na klupu i trač rubrike za starlete.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Modric je već bio dokazani igrač, bilo je samo pitanje vremena. Jovic to nije, i još dolazi iz zemlje koja nikada nije imala vrhunskog napadača.

jojufff

pre 4 godine

Kao sto pise..Real se ne odbija! San svakom fudbaleru je da zaigra za veliki klub..zbog toga se i odriče svega dok je mlad. Da je odbio pljuvali bi ga jos više. Jovicu samo naprijed..bice još šansi.

Bole

pre 4 godine

Nije isto Luka je jedan jedinstven i neponovljiv a u Realu se odmah znalo kakav sila im iz Totenhema dolazi tako da nikako nije isto od njih dvoje ipak je njihov Luka neuporedivo bolji tu nema nikakve dileme.

Krešimir Burušić

pre 4 godine

Moraš biti čovjek a što je Luka i dokazao a rezultati će doći i publika će to znati nagraditi...Ne moraš biti najbolji ali moraš biti vrhunski...

Petar

pre 4 godine

Jović ne može s Modrićem u istu rečenicu.
(Susjed, 02. januar 2020 09:56)

Pogotovo ako se gledaju golovi a Boga mi i asistencije prosle sezone, sve ostalo je marketing...

Marko

pre 4 godine

Verujem u ovog momka, ali da bi uspeo u Realu mora mnogo kockica da se poslozi, a prvenstveno da oni imaju strpljenja sa njim. On kvalitet ima ali na zalost nekada se jednostavno i pored kvaliteta igraci ne snadju. Kaze Vasiljevic potice iz patrijahalne porodice ali koliko je verovati zutoj stampi sa 22 godine otac deteta sa cijom majkom ne zivi, sa nekom starletom se zabavlja tako da mislim da su malo pare i slava udarili u glavu. Ako se na to doda i svadje sa selektorom mislim da je decko malo poleteo (razumljivo) ali ako misli da nesto veliko postigne pod hitno se mora vratiti na zemlju, manuti izlaske, nocne klubove, avione kamione. Neko ce reci da.mu se sve to moze, slazem se ali Luka je ipak talenat koji mora mnogo da radi.

Tool Pneuma

pre 4 godine

Da bi se videlo da li je on dobar za Real ili ne on mora da igra.Zidan ga ubaci deset minuta do kraja kada je Real u totalnom rasulu ne mogu dva pasa da sastave i on ne dobije niti jednu loptu.I onda kao bio je los.Koliko njega blate a sta je uradio Azar,koliko su njega platili a on se natovio ko krme ni bleda senka onog igraca iz Celsija.

citalac gastos

pre 4 godine

Jović je plaćen 60 miliona, potpisao je ugovor na 6 godina za malo preko 20 miliona po sezoni i mislim da su u Realu planirali i taj period prilagodjavanja...
Mislim da ga niko drugi neće plaćati ni približno toliko tako da ostaje sigurno!

kopa

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.
(stranger, 2. januar 2020 10:48)

Ti znaš za Sofiju Milošević jer voliš da poturaš nos u tuđe krevete i tuđe živote.

Žena Luke Modrića se često pominjala u štampi u vezi sa poreskim i ostalim prevarama i mahinacijama zbog kojih se Luke Modrić pojavljivao na sudu. Inače ju je sa Modrićem upoznao Mamić, menadžer protiv koga je podignuta optužnica zbog pljačke Dinama i države.

www

pre 4 godine

Zato Jovic vredi 60 miliona, a Modric 30. Cista matematika, tu nema prevare. Toliko o tome ko je bolji. 
(sinsa, 2. januar 2020 11:20) 

I na SP-u vaš SMS bio je skuplji od Modrića, Mandzukića i Perišića, ali on može njima samo kopačke da nosi.

pobra

pre 4 godine

naravno da je pogrešio. navodno je bio jedan od najboljih špiceva evrope a za jednu polusezonu da da samo jedan gol je jako malo za decka koji je placen čak 60 mil evra. zaprvo on je totalni promašaj Reala
(kec, 02. januar 2020 09:38)

Cekaj, kazes da je navodno bio jedan od najboljih spiceva Evrope a onda da je pogresio sto je dosao u jedan od najjacih klubova Evrope? Zar najboljim spicevima nije mesto u najboljim klubovima? On jeste totalni promasaj Reala ali isto tako je mogao da bude i najveci promasaj Totenhema npr. To niko ne moze da zna. Svi ste pametni sada kada je ovako ispalo.

najam stanova za dz

pre 4 godine

Bundesliga je zapravo mnogo jača od španske lige u kojoj osim tri kluba koji odskaču kvalitetom nema jačih klubova koji bi nešto mogli predstavljati na evropskoj sceni. Luka je prošle sezone u Ligi Evrope davao golove Čelziju, Interu, Marselju, Benfiki... dakle najjačim klubovima iz najjačih liga.
(stat, 02. januar 2020 13:16)
sta se sve moze procitati. Bundesliga jaca od spanske hhahaha. Spanska liga je tehnicki najbolja liga, u toj ligi igraci imaju najvise skila. Engleska liga je brza od spanske, ali tehnicki ni blizu. Bumdesliga je cetvrta liga u Evropi po svemu.

sportdetective

pre 4 godine

Moje misljenje je, da Jovic zabijo on ili ne, nece dugo ostati u Realu. Setite se Morate, koji je kad god je uso u igru zabijo, a utakmice je pocinjo Benz, koji je bio u nikakvoj formi. Zidan ne zeli novog napadaca, ne zato sto veruje Jovicu i Dijazu nego sto za njega postoji u ekipi samo Benz kao prva 9ka, dovedite vi koga hocete u Real, nek bude makar 3x bolji od Benza on ce tom isto Benzu da sedi na klupi i ceka priliku. Tako je dok bude tu Zidan. Mada ruku na srce Benz je ove godine prva vijolina Reala.

moralni gmizavac

pre 4 godine

@stat
Zaboravio si da mu uracunas onaj gol sa treninga lol
Cime se ti bavis, uporedjujes golove mesija i kompanije sa nekim cirkus golovima iz cirkus bundes lige.
Sedi jedan

bh

pre 4 godine

Posudba ili prodaja..., nema šanse da ostane u Madridu, u Realu nemaju vremena da čekaju.., Liga Prvaka i La Liga su uvijek cilj....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Jovic moze da napravi i vecu karijeru od Modrica u Realu samo da ga malo krene. Moze da postane ziva legenda uz rame Mijatu i Micelu Salgadu!

Li Bojer

pre 4 godine

Jović ne može s Modrićem u istu rečenicu.
(Susjed, 02. januar 2020 09:56)

Tacno! Modric je u Jovicevim godinama bio anonimus "velikana" Zrinjski i pocetnik u Dinamu nesto kasnije. Jovic je sa 22 godine prosao Crvenu zvezdu, Benfiku, Ajntraht, stigao u Real. U Zvezdi postao najmladji strelac ikad, u Ajntrahtu jedan od najefikasnijih strelaca Evrope. Zaista kada je to sve uradio sa 22 godine, sta ce tek do Modricevih 34.Zaista ne mogu u isti recenicu.

stat

pre 4 godine

Zaboravio si da mu uracunas onaj gol sa treninga lol
Cime se ti bavis, uporedjujes golove mesija i kompanije sa nekim cirkus golovima iz cirkus bundes lige.
Sedi jedan
(moralni gmizavac, 2. januar 2020 12:48)

Bundesliga je zapravo mnogo jača od španske lige u kojoj osim tri kluba koji odskaču kvalitetom nema jačih klubova koji bi nešto mogli predstavljati na evropskoj sceni. Luka je prošle sezone u Ligi Evrope davao golove Čelziju, Interu, Marselju, Benfiki... dakle najjačim klubovima iz najjačih liga.

branko

pre 4 godine

Svakako da Jovic nece se odreci platu koju prima i ostace u Realu sve dok ne bude neko ponudio takvu platu i mesto u prvom timu. To se nece desiti posto to mogu da urade ne vise od pet timova koji sada imaju napadaca...Tako da Jovic ce sedeti na klupu i dobijati minute na kasiku sve dok ne bude koristio sanse i ne bude zaredio par utakmica sa golovima...Posle toga sve ce biti drugcije. On mora da bude standardan i u Reprezentaciji za da ima veci rejting u Realu a i vece samopuzdanje...Kako god, nije tako lako ni jednostavno ni njemu ni Realu a imaju isti interes a to je da Luka daje golove!

stat

pre 4 godine

@(miki, 2. januar 2020 11:09)

Statistika iz prošle sezone 2018 - 2019 prema sofascore:

Mesi, gol na svakih 75 minuta u prvenstvu i svakih 70 minuta u Ligi Šampiona.
Mbape, gol na svakih 71 minut u prvenstvu i svakih 71 minut u Ligi Šampiona.
Neymar, gol na svakih 96 minuta u prvenstvu i svakih 106 minuta u LIgi Šampiona.
Levandovski, gol na svakih 134 minuta u prvenstvu i gol na svakih 89 minuta u Ligi Šampiona
Benzema, gol na svakih 141 minut u prvenstvu i gol na svakih 147 minuta u LIgi Šampiona
Ronaldo, gol na svakih 128 minuta u prvenstvu i svakih 125 minuta u Ligi Šampiona
Hari Kejn, gol na svakih 143 minuta u prvenstvu i svakih 155 minuta u Ligi Šampiona
LUKA JOVIĆ, gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope.
Aleksandar Mitrović, gol na svakih 298 minuta u prvenstvu.

Luka Jović je u Bundesligi sezone 2018-2019 započeo 25 utakmica (uvođen u igru na 35), dok je u Ligi Evrope započeo 11 utakmica (uvođen u igru u 14 utakmica). Ukupno je započeo 36 utakmica i dao 27 golova i imao 7 asistencija. U pretprošloj sezoni 2017-2018 započeo je 9 utakmica i dao 8 golova (gol na svakih 116 minuta), te je ukupno u postigao 36 golova i započeo 45 utakmica.

Statistika iz ove polusezone:
U prvenstvenim utakmicama gol na svakih 330 minuta, odnosno jedan gol. Ima je i čak tri poništena gola, a da je samo jedan priznat zvanična statisika bi bila malo drugačija.
U Ligi Šampiona je odigrao 35 minuta po utakmici (igrao na tri utakmice) bez gola.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo je samo slika koliko se danas gleda i prati iz kojeg kluba dolazi igrač i dali je po volji zapada i kapitalista pa,da može biti izabran za najboljeg igrača na svetu svako a danas kad pogledaš koliko je boljih igrača od luke modriča a priznanje primio upravo on odmah shvatiš kolika lakrdija i podvala se radi tokom biranja za naj igrača negde do devedesetih godina još bilo dosta realno sve poslije toga manipulacija kapitalista koji drže u rukama medije i ione koji su potkupljeni novcem radi glasovanja

stat

pre 4 godine

U Benfiki je bio ocajan. U Ajtrahtu mu se sve poklopilo. Njegov domet su timovi srednjeg nivoa.
(Polidor, 2. januar 2020 12:12)

U Benfiki nije ni dobijao šansu, a tada je bio premlad. Treba imati na umu da je Luka došao u Ajntraht sa 20 godina i da su većina današnjih zvučnih imena u fudbalskom svetu u njegovim godinama bili daleko manje poznati.Kad neko rešeta u drugoj ligi, a u prvoj ligi je nevidljiv , onda možemo reći da je njegov domet druga liga. Lukin domet su najbolji klubovi jer je jedan od najboljih mladih golgetera.

U Ajntrahtu je proveo dve sezone i iako se obično tvrdi da je zablistao jednu sezonu ipak je ne samo prethodna, već i ona prva sezona (2018-2017) u Ajntrahtu bila uspešna jer je na 9 započetih utakmica dao 8 golova (gol na svakih 116 minuta). Trener ga je postepeno uvodio u igru i da mu je pružao više šansi verovatno bi imao učinak kao i prošle sezone. Prošla sezona mu je bila fenomenalna,a da nije bilo pred kraj prvenstva pada forme čitavog tima zbog premorenosti i teških utakmica na oba fronta, verovatno bi bila još uspešnija.

kopa

pre 4 godine

Zato Jovic vredi 60 miliona, a Modric 30. Cista matematika, tu nema prevare. Toliko o tome ko je bolji.
(sinsa, 2. januar 2020 11:20)

Prema transfermarkt.com, portalu koji je referenca za tržišnu vrednost igrača, vrednost Modrića je trenutno 15 miliona evra, a najveću vrednost od 55 miliona evra imao je 2014. Kad je imao 22 godine kao Jović sada vredeo je 10 miliona evra.

Vrednost Jovića je prema istom izvoru pala u odnosu na prošlu sezonu kad je plaćen 60 miliona evra i sada je 40 miliona evra.

Luj

pre 4 godine

Koliko su zavidni kompleksasi Hrvati koji dolaze na srpske portale (sto je vec dovoljan dokaz sam dolazak i boravak ovde) govori i to sto nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da njihovom Lukici Mukici istekao rok trajanja.Evo i danas spanski mediji objavljuju da je izduvao 34 svecica za rodjendan ali istovremeno je izduvao i sve sanse u Realu,jer je samo postao smetnja i teret za budzet i platu.
Sav kompleks zemlje glinenih golubova koja nema nijedan fudbalski trofej prema zemlji koja ima 4 fudbalska trofeja najvise se vidi upravo po mitu o Luki Modricu.Te vase bajke u kojima je Modric bolji od Pelea,Maradone,Mesija,Ronalda jednog,Ronalda drugog i Zidana zajedno su zaista presmesne.Pa jedan Hristo Stoickov je dobio Zlatnu loptu 1994.,bio clan veoma trofejne i enormno jake generacije Barselone sa Gvardiolom,Enrikeom,Blanom,Ronaldom,Romariom,Figom,Vitor Baiom,pa niko nikad od njega nije pravio ono sto se pravi od Modrica,a primera radi mnogo je vise izdominirao na SP 1994.,nego sto je to Modric na proslom SP.Takodje 1995.godine Zlatnu loptu dobio je i Zorz Vea,clan veoma trofejne generacije Milana sa Savicevicem,Desaijem,Leonardom pa opet niko ga niko danas ne spominje i bio bi zaboravljen skroz da nije otisao u politiku i postao predsednik svoje drzave.
Hrvati,shvatite,Modriceva Zlatna lopta,koja je usput receno za makar 70% fudbalskog sveta bila neobjektivna,nezasluzena i nerealna,nece potrajati u secanjima fudbalskog sveta.Zao mi je vasih kompleksa ali prihvatite to.

nnn

pre 4 godine

I na SP-u vaš SMS bio je skuplji od Modrića, Mandzukića i Perišića, ali on može njima samo kopačke da nosi.
(www, 2. januar 2020 15:51)

Da smo imali sistem SMS je mogao biti najbolji igrač tog prvenstva, a da je Jović bio član tog tima (što je objektivno zasluživao pre Mitrovića koga je Muslin forsirao čak i kad je bio na klupi drugoligaša) možda bi bio i prvi strelac. Šta bi bilo kad bi bilo.
U prvoj utakmici je SMS bio igrač utakmice iako mu je to bio prvi nastup za reprezentaciju.
U drugoj utakmici sa Švajcarskom Srbija je starom muslinovskom receptu forsirala bunarenje na sidraša (Mitrovića) dugim loptama preskakanjem sredine terena. Kako onda SMS da se istakne u koncepciji igre koja mu nikako ne odgovara. Čuvala su ga dvojica-trojica što je moglo da ortvori prostor drugim srpskim igračima, ali to nije iskorišćeno. SMS koji je igrao na poziciji odmah iza Mitrovića, nije imao od koga da primi loptu jer je dvojac na sredini Matić - Milivojević bio beskoristan, a čak i kad bi primio loptu i oslobodio se čuvara nije imao kome dodati loptu jer saigrača nije bilo u blizini. Srbija nije igrala fudbal, već je bunarila na sidraša. Kad forsiraš takav žalostan antifudbal na najvećoj fudbalskoj smotri, onda ne pomaže ni Mesi.
U trećoj utakmici je Sergej prekomandovan na zadnjeg veznog i svojim defanzivnim kvalitetima je sprečio daleko teži poraz Srbije.
Činjenica da je Mandžukić ipak bio zapaženiji na SP govori koliko je bitna organizacije igre i koncepcija igre.

kolo

pre 4 godine

Ako se na to doda i svadje sa selektorom mislim da je decko malo poleteo (razumljivo) ali ako misli da nesto veliko postigne pod hitno se mora vratiti na zemlju, manuti izlaske, nocne klubove, avione kamione. Neko ce reci da.mu se sve to moze, slazem se ali Luka je ipak talenat koji mora mnogo da radi.
(Marko, 2. januar 2020 11:49)

Koliko pratim dešavanja nije se Jović svađao sa selektorom, već se selektor naljutio kao uvređena frajla jer mu je navodno Jović telefonom javio da je povređen. Trebao je povređen da došepa do njega. Kasnije je Jović lepo objasnio da je lekar utvrdio da nije bio spreman za utakmicu i čak džentlemenski rekao da je razumljivo što Mitrović ima prednost u reprezentaciji (iako se objektivno karijera drugoligaša Mitrovića ne može porediti sa Lukinom). Sve u svemu, Luka je na gospodski način pokazao domaćim lajavcima na srpskim portalima šta je vaspitanje, karakter i odmerenost. Setimo se samo koliko je od istih tih domaćih lajavaca bio slavljen Milivojević koji je bio baš drzak u obračunu sa selektorom i sam je poručio da neće nastupati u reprezentaciji dok je Krstajić selektor.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.
(stranger, 02. januar 2020 10:48)

Znaci slusao se podcast Radeta Bosanca. Coveka koji je uspeo u 10s na RTSu da ispadne veci rasista nego neki za ceo vek. Cisto da budi ostali svesni odakle crpis inspiraciju za komentare. Inace svi znaju Lukinu zenu

nista o nicemu

pre 4 godine

Modric je već bio dokazani igrač, bilo je samo pitanje vremena. Jovic to nije, i još dolazi iz zemlje koja nikada nije imala vrhunskog napadača.
(Adriano_Galliani, 02. januar 2020 11:34)

Netacno

Li Bojer

pre 4 godine

Danas je objavljena lista najboljih asistenata Evrope u poslednjih 10 godina. Jedini parametar je cista statistika, odnosno broj asistencija. Dusan Tadic je 10. asistent Evrope u poslednjih 10 godina. Luka "Zlatna lopta" Modric nije ni u 20. Toliko.
Za sve koji ce eventualno da ospore Tadica pricom kako igra u Holandiju, podsetnik da je 4 godine igrao u najtezoj ligi na svetu, ekipi u kojoj je duplo teze nabiti asistencije jer ne pripada vrhu Premier lige.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Kada je Murinjo pregovarao o dolasku Modrića iz Totenhema u Real, sprovedena je anketa među navijačima Reala i rezultat je bio takav, da 98% ispitanih nikada nije čula za Luku Modrića. Porediti Modrića i Jovića u istim godinama života, nikako nije adekvatno, jer su svi parametri prikazanog na strani Luke Jovića.

kec

pre 4 godine

naravno da je pogrešio. navodno je bio jedan od najboljih špiceva evrope a za jednu polusezonu da da samo jedan gol je jako malo za decka koji je placen čak 60 mil evra. zaprvo on je totalni promašaj Reala

Petar

pre 4 godine

Jović ne može s Modrićem u istu rečenicu.
(Susjed, 02. januar 2020 09:56)

Pogotovo ako se gledaju golovi a Boga mi i asistencije prosle sezone, sve ostalo je marketing...

Krešimir Burušić

pre 4 godine

Moraš biti čovjek a što je Luka i dokazao a rezultati će doći i publika će to znati nagraditi...Ne moraš biti najbolji ali moraš biti vrhunski...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Jovic moze da napravi i vecu karijeru od Modrica u Realu samo da ga malo krene. Moze da postane ziva legenda uz rame Mijatu i Micelu Salgadu!

kopa

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.
(stranger, 2. januar 2020 10:48)

Ti znaš za Sofiju Milošević jer voliš da poturaš nos u tuđe krevete i tuđe živote.

Žena Luke Modrića se često pominjala u štampi u vezi sa poreskim i ostalim prevarama i mahinacijama zbog kojih se Luke Modrić pojavljivao na sudu. Inače ju je sa Modrićem upoznao Mamić, menadžer protiv koga je podignuta optužnica zbog pljačke Dinama i države.

Галатасарајево

pre 4 godine

Да добија дбре пасове као и Бенземан, дао би до сад сигурно 5 голова.. Како је једном Капело рекао за Шукера, додавао само Мијату, ништа Раулу... а то нико не спомиње код Јовића..

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo je samo slika koliko se danas gleda i prati iz kojeg kluba dolazi igrač i dali je po volji zapada i kapitalista pa,da može biti izabran za najboljeg igrača na svetu svako a danas kad pogledaš koliko je boljih igrača od luke modriča a priznanje primio upravo on odmah shvatiš kolika lakrdija i podvala se radi tokom biranja za naj igrača negde do devedesetih godina još bilo dosta realno sve poslije toga manipulacija kapitalista koji drže u rukama medije i ione koji su potkupljeni novcem radi glasovanja

Bulgakov

pre 4 godine

Porediti Modrića i Jovića je neumesno. Razlika u fudbalskom znanju je ogromna a i potpuno su na različitim pozicijama. Najveći problem Jovića je da je spor igrač, a nije toliki kvalitet da tim veličine Reala pravi igru za njega, što je njemu neophodno. On ima jedan kvalitet, dobra realizacija ali tako trom u Realu neće imati mnogo prilika za šut Ako je pametan neka ide u neki klub manje veličine i glamura od Reala, gde će iskazati svoje kvalitete i pošto je još mlad, nspredovati. Ovako biće osuđen na klupu i trač rubrike za starlete.

Li Bojer

pre 4 godine

Jović ne može s Modrićem u istu rečenicu.
(Susjed, 02. januar 2020 09:56)

Tacno! Modric je u Jovicevim godinama bio anonimus "velikana" Zrinjski i pocetnik u Dinamu nesto kasnije. Jovic je sa 22 godine prosao Crvenu zvezdu, Benfiku, Ajntraht, stigao u Real. U Zvezdi postao najmladji strelac ikad, u Ajntrahtu jedan od najefikasnijih strelaca Evrope. Zaista kada je to sve uradio sa 22 godine, sta ce tek do Modricevih 34.Zaista ne mogu u isti recenicu.

Tool Pneuma

pre 4 godine

Da bi se videlo da li je on dobar za Real ili ne on mora da igra.Zidan ga ubaci deset minuta do kraja kada je Real u totalnom rasulu ne mogu dva pasa da sastave i on ne dobije niti jednu loptu.I onda kao bio je los.Koliko njega blate a sta je uradio Azar,koliko su njega platili a on se natovio ko krme ni bleda senka onog igraca iz Celsija.

citalac gastos

pre 4 godine

Jović je plaćen 60 miliona, potpisao je ugovor na 6 godina za malo preko 20 miliona po sezoni i mislim da su u Realu planirali i taj period prilagodjavanja...
Mislim da ga niko drugi neće plaćati ni približno toliko tako da ostaje sigurno!

Luj

pre 4 godine

Koliko su zavidni kompleksasi Hrvati koji dolaze na srpske portale (sto je vec dovoljan dokaz sam dolazak i boravak ovde) govori i to sto nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da njihovom Lukici Mukici istekao rok trajanja.Evo i danas spanski mediji objavljuju da je izduvao 34 svecica za rodjendan ali istovremeno je izduvao i sve sanse u Realu,jer je samo postao smetnja i teret za budzet i platu.
Sav kompleks zemlje glinenih golubova koja nema nijedan fudbalski trofej prema zemlji koja ima 4 fudbalska trofeja najvise se vidi upravo po mitu o Luki Modricu.Te vase bajke u kojima je Modric bolji od Pelea,Maradone,Mesija,Ronalda jednog,Ronalda drugog i Zidana zajedno su zaista presmesne.Pa jedan Hristo Stoickov je dobio Zlatnu loptu 1994.,bio clan veoma trofejne i enormno jake generacije Barselone sa Gvardiolom,Enrikeom,Blanom,Ronaldom,Romariom,Figom,Vitor Baiom,pa niko nikad od njega nije pravio ono sto se pravi od Modrica,a primera radi mnogo je vise izdominirao na SP 1994.,nego sto je to Modric na proslom SP.Takodje 1995.godine Zlatnu loptu dobio je i Zorz Vea,clan veoma trofejne generacije Milana sa Savicevicem,Desaijem,Leonardom pa opet niko ga niko danas ne spominje i bio bi zaboravljen skroz da nije otisao u politiku i postao predsednik svoje drzave.
Hrvati,shvatite,Modriceva Zlatna lopta,koja je usput receno za makar 70% fudbalskog sveta bila neobjektivna,nezasluzena i nerealna,nece potrajati u secanjima fudbalskog sveta.Zao mi je vasih kompleksa ali prihvatite to.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Kada je Murinjo pregovarao o dolasku Modrića iz Totenhema u Real, sprovedena je anketa među navijačima Reala i rezultat je bio takav, da 98% ispitanih nikada nije čula za Luku Modrića. Porediti Modrića i Jovića u istim godinama života, nikako nije adekvatno, jer su svi parametri prikazanog na strani Luke Jovića.

Li Bojer

pre 4 godine

Danas je objavljena lista najboljih asistenata Evrope u poslednjih 10 godina. Jedini parametar je cista statistika, odnosno broj asistencija. Dusan Tadic je 10. asistent Evrope u poslednjih 10 godina. Luka "Zlatna lopta" Modric nije ni u 20. Toliko.
Za sve koji ce eventualno da ospore Tadica pricom kako igra u Holandiju, podsetnik da je 4 godine igrao u najtezoj ligi na svetu, ekipi u kojoj je duplo teze nabiti asistencije jer ne pripada vrhu Premier lige.

jojufff

pre 4 godine

Kao sto pise..Real se ne odbija! San svakom fudbaleru je da zaigra za veliki klub..zbog toga se i odriče svega dok je mlad. Da je odbio pljuvali bi ga jos više. Jovicu samo naprijed..bice još šansi.

stranger

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Modric je već bio dokazani igrač, bilo je samo pitanje vremena. Jovic to nije, i još dolazi iz zemlje koja nikada nije imala vrhunskog napadača.

stat

pre 4 godine

@(miki, 2. januar 2020 11:09)

Statistika iz prošle sezone 2018 - 2019 prema sofascore:

Mesi, gol na svakih 75 minuta u prvenstvu i svakih 70 minuta u Ligi Šampiona.
Mbape, gol na svakih 71 minut u prvenstvu i svakih 71 minut u Ligi Šampiona.
Neymar, gol na svakih 96 minuta u prvenstvu i svakih 106 minuta u LIgi Šampiona.
Levandovski, gol na svakih 134 minuta u prvenstvu i gol na svakih 89 minuta u Ligi Šampiona
Benzema, gol na svakih 141 minut u prvenstvu i gol na svakih 147 minuta u LIgi Šampiona
Ronaldo, gol na svakih 128 minuta u prvenstvu i svakih 125 minuta u Ligi Šampiona
Hari Kejn, gol na svakih 143 minuta u prvenstvu i svakih 155 minuta u Ligi Šampiona
LUKA JOVIĆ, gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope.
Aleksandar Mitrović, gol na svakih 298 minuta u prvenstvu.

Luka Jović je u Bundesligi sezone 2018-2019 započeo 25 utakmica (uvođen u igru na 35), dok je u Ligi Evrope započeo 11 utakmica (uvođen u igru u 14 utakmica). Ukupno je započeo 36 utakmica i dao 27 golova i imao 7 asistencija. U pretprošloj sezoni 2017-2018 započeo je 9 utakmica i dao 8 golova (gol na svakih 116 minuta), te je ukupno u postigao 36 golova i započeo 45 utakmica.

Statistika iz ove polusezone:
U prvenstvenim utakmicama gol na svakih 330 minuta, odnosno jedan gol. Ima je i čak tri poništena gola, a da je samo jedan priznat zvanična statisika bi bila malo drugačija.
U Ligi Šampiona je odigrao 35 minuta po utakmici (igrao na tri utakmice) bez gola.

stat

pre 4 godine

Zaboravio si da mu uracunas onaj gol sa treninga lol
Cime se ti bavis, uporedjujes golove mesija i kompanije sa nekim cirkus golovima iz cirkus bundes lige.
Sedi jedan
(moralni gmizavac, 2. januar 2020 12:48)

Bundesliga je zapravo mnogo jača od španske lige u kojoj osim tri kluba koji odskaču kvalitetom nema jačih klubova koji bi nešto mogli predstavljati na evropskoj sceni. Luka je prošle sezone u Ligi Evrope davao golove Čelziju, Interu, Marselju, Benfiki... dakle najjačim klubovima iz najjačih liga.

Bole

pre 4 godine

Nije isto Luka je jedan jedinstven i neponovljiv a u Realu se odmah znalo kakav sila im iz Totenhema dolazi tako da nikako nije isto od njih dvoje ipak je njihov Luka neuporedivo bolji tu nema nikakve dileme.

stat

pre 4 godine

U Benfiki je bio ocajan. U Ajtrahtu mu se sve poklopilo. Njegov domet su timovi srednjeg nivoa.
(Polidor, 2. januar 2020 12:12)

U Benfiki nije ni dobijao šansu, a tada je bio premlad. Treba imati na umu da je Luka došao u Ajntraht sa 20 godina i da su većina današnjih zvučnih imena u fudbalskom svetu u njegovim godinama bili daleko manje poznati.Kad neko rešeta u drugoj ligi, a u prvoj ligi je nevidljiv , onda možemo reći da je njegov domet druga liga. Lukin domet su najbolji klubovi jer je jedan od najboljih mladih golgetera.

U Ajntrahtu je proveo dve sezone i iako se obično tvrdi da je zablistao jednu sezonu ipak je ne samo prethodna, već i ona prva sezona (2018-2017) u Ajntrahtu bila uspešna jer je na 9 započetih utakmica dao 8 golova (gol na svakih 116 minuta). Trener ga je postepeno uvodio u igru i da mu je pružao više šansi verovatno bi imao učinak kao i prošle sezone. Prošla sezona mu je bila fenomenalna,a da nije bilo pred kraj prvenstva pada forme čitavog tima zbog premorenosti i teških utakmica na oba fronta, verovatno bi bila još uspešnija.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ko od vas zna za zenu Luke Modrica? Slabo ko. E zato je Luka veliki igrac jer je posvecen fudbalu, voli loptu, igra fudbal iz ljubavi. Umetnik. Ali zato svi znamo za Sofiju Milosevic. Nasi igraci fudbal igraju iz materijalne koristi i muvanja starleta. Nema tu zara, samo sablonska igra i otaljavanje posla.
(stranger, 02. januar 2020 10:48)

Znaci slusao se podcast Radeta Bosanca. Coveka koji je uspeo u 10s na RTSu da ispadne veci rasista nego neki za ceo vek. Cisto da budi ostali svesni odakle crpis inspiraciju za komentare. Inace svi znaju Lukinu zenu

nista o nicemu

pre 4 godine

Modric je već bio dokazani igrač, bilo je samo pitanje vremena. Jovic to nije, i još dolazi iz zemlje koja nikada nije imala vrhunskog napadača.
(Adriano_Galliani, 02. januar 2020 11:34)

Netacno

nnn

pre 4 godine

I na SP-u vaš SMS bio je skuplji od Modrića, Mandzukića i Perišića, ali on može njima samo kopačke da nosi.
(www, 2. januar 2020 15:51)

Da smo imali sistem SMS je mogao biti najbolji igrač tog prvenstva, a da je Jović bio član tog tima (što je objektivno zasluživao pre Mitrovića koga je Muslin forsirao čak i kad je bio na klupi drugoligaša) možda bi bio i prvi strelac. Šta bi bilo kad bi bilo.
U prvoj utakmici je SMS bio igrač utakmice iako mu je to bio prvi nastup za reprezentaciju.
U drugoj utakmici sa Švajcarskom Srbija je starom muslinovskom receptu forsirala bunarenje na sidraša (Mitrovića) dugim loptama preskakanjem sredine terena. Kako onda SMS da se istakne u koncepciji igre koja mu nikako ne odgovara. Čuvala su ga dvojica-trojica što je moglo da ortvori prostor drugim srpskim igračima, ali to nije iskorišćeno. SMS koji je igrao na poziciji odmah iza Mitrovića, nije imao od koga da primi loptu jer je dvojac na sredini Matić - Milivojević bio beskoristan, a čak i kad bi primio loptu i oslobodio se čuvara nije imao kome dodati loptu jer saigrača nije bilo u blizini. Srbija nije igrala fudbal, već je bunarila na sidraša. Kad forsiraš takav žalostan antifudbal na najvećoj fudbalskoj smotri, onda ne pomaže ni Mesi.
U trećoj utakmici je Sergej prekomandovan na zadnjeg veznog i svojim defanzivnim kvalitetima je sprečio daleko teži poraz Srbije.
Činjenica da je Mandžukić ipak bio zapaženiji na SP govori koliko je bitna organizacije igre i koncepcija igre.

pobra

pre 4 godine

naravno da je pogrešio. navodno je bio jedan od najboljih špiceva evrope a za jednu polusezonu da da samo jedan gol je jako malo za decka koji je placen čak 60 mil evra. zaprvo on je totalni promašaj Reala
(kec, 02. januar 2020 09:38)

Cekaj, kazes da je navodno bio jedan od najboljih spiceva Evrope a onda da je pogresio sto je dosao u jedan od najjacih klubova Evrope? Zar najboljim spicevima nije mesto u najboljim klubovima? On jeste totalni promasaj Reala ali isto tako je mogao da bude i najveci promasaj Totenhema npr. To niko ne moze da zna. Svi ste pametni sada kada je ovako ispalo.

branko

pre 4 godine

Svakako da Jovic nece se odreci platu koju prima i ostace u Realu sve dok ne bude neko ponudio takvu platu i mesto u prvom timu. To se nece desiti posto to mogu da urade ne vise od pet timova koji sada imaju napadaca...Tako da Jovic ce sedeti na klupu i dobijati minute na kasiku sve dok ne bude koristio sanse i ne bude zaredio par utakmica sa golovima...Posle toga sve ce biti drugcije. On mora da bude standardan i u Reprezentaciji za da ima veci rejting u Realu a i vece samopuzdanje...Kako god, nije tako lako ni jednostavno ni njemu ni Realu a imaju isti interes a to je da Luka daje golove!

sportdetective

pre 4 godine

Moje misljenje je, da Jovic zabijo on ili ne, nece dugo ostati u Realu. Setite se Morate, koji je kad god je uso u igru zabijo, a utakmice je pocinjo Benz, koji je bio u nikakvoj formi. Zidan ne zeli novog napadaca, ne zato sto veruje Jovicu i Dijazu nego sto za njega postoji u ekipi samo Benz kao prva 9ka, dovedite vi koga hocete u Real, nek bude makar 3x bolji od Benza on ce tom isto Benzu da sedi na klupi i ceka priliku. Tako je dok bude tu Zidan. Mada ruku na srce Benz je ove godine prva vijolina Reala.

moralni gmizavac

pre 4 godine

@stat
Zaboravio si da mu uracunas onaj gol sa treninga lol
Cime se ti bavis, uporedjujes golove mesija i kompanije sa nekim cirkus golovima iz cirkus bundes lige.
Sedi jedan

kopa

pre 4 godine

Zato Jovic vredi 60 miliona, a Modric 30. Cista matematika, tu nema prevare. Toliko o tome ko je bolji.
(sinsa, 2. januar 2020 11:20)

Prema transfermarkt.com, portalu koji je referenca za tržišnu vrednost igrača, vrednost Modrića je trenutno 15 miliona evra, a najveću vrednost od 55 miliona evra imao je 2014. Kad je imao 22 godine kao Jović sada vredeo je 10 miliona evra.

Vrednost Jovića je prema istom izvoru pala u odnosu na prošlu sezonu kad je plaćen 60 miliona evra i sada je 40 miliona evra.

najam stanova za dz

pre 4 godine

Bundesliga je zapravo mnogo jača od španske lige u kojoj osim tri kluba koji odskaču kvalitetom nema jačih klubova koji bi nešto mogli predstavljati na evropskoj sceni. Luka je prošle sezone u Ligi Evrope davao golove Čelziju, Interu, Marselju, Benfiki... dakle najjačim klubovima iz najjačih liga.
(stat, 02. januar 2020 13:16)
sta se sve moze procitati. Bundesliga jaca od spanske hhahaha. Spanska liga je tehnicki najbolja liga, u toj ligi igraci imaju najvise skila. Engleska liga je brza od spanske, ali tehnicki ni blizu. Bumdesliga je cetvrta liga u Evropi po svemu.

kolo

pre 4 godine

Ako se na to doda i svadje sa selektorom mislim da je decko malo poleteo (razumljivo) ali ako misli da nesto veliko postigne pod hitno se mora vratiti na zemlju, manuti izlaske, nocne klubove, avione kamione. Neko ce reci da.mu se sve to moze, slazem se ali Luka je ipak talenat koji mora mnogo da radi.
(Marko, 2. januar 2020 11:49)

Koliko pratim dešavanja nije se Jović svađao sa selektorom, već se selektor naljutio kao uvređena frajla jer mu je navodno Jović telefonom javio da je povređen. Trebao je povređen da došepa do njega. Kasnije je Jović lepo objasnio da je lekar utvrdio da nije bio spreman za utakmicu i čak džentlemenski rekao da je razumljivo što Mitrović ima prednost u reprezentaciji (iako se objektivno karijera drugoligaša Mitrovića ne može porediti sa Lukinom). Sve u svemu, Luka je na gospodski način pokazao domaćim lajavcima na srpskim portalima šta je vaspitanje, karakter i odmerenost. Setimo se samo koliko je od istih tih domaćih lajavaca bio slavljen Milivojević koji je bio baš drzak u obračunu sa selektorom i sam je poručio da neće nastupati u reprezentaciji dok je Krstajić selektor.

Marko

pre 4 godine

Verujem u ovog momka, ali da bi uspeo u Realu mora mnogo kockica da se poslozi, a prvenstveno da oni imaju strpljenja sa njim. On kvalitet ima ali na zalost nekada se jednostavno i pored kvaliteta igraci ne snadju. Kaze Vasiljevic potice iz patrijahalne porodice ali koliko je verovati zutoj stampi sa 22 godine otac deteta sa cijom majkom ne zivi, sa nekom starletom se zabavlja tako da mislim da su malo pare i slava udarili u glavu. Ako se na to doda i svadje sa selektorom mislim da je decko malo poleteo (razumljivo) ali ako misli da nesto veliko postigne pod hitno se mora vratiti na zemlju, manuti izlaske, nocne klubove, avione kamione. Neko ce reci da.mu se sve to moze, slazem se ali Luka je ipak talenat koji mora mnogo da radi.

www

pre 4 godine

Zato Jovic vredi 60 miliona, a Modric 30. Cista matematika, tu nema prevare. Toliko o tome ko je bolji. 
(sinsa, 2. januar 2020 11:20) 

I na SP-u vaš SMS bio je skuplji od Modrića, Mandzukića i Perišića, ali on može njima samo kopačke da nosi.

bh

pre 4 godine

Posudba ili prodaja..., nema šanse da ostane u Madridu, u Realu nemaju vremena da čekaju.., Liga Prvaka i La Liga su uvijek cilj....