Sreda, 25.12.2019.

09:00

Haos u reprezentaciji Srbije pred Evropsko prvenstvo

Samo dve nedelje pred početak Evropskog prvenstva u javnost su isplivale informacije o haotičnim dešavanjima unutar reprezentacije Srbije.

Izvor: B92

Haos u reprezentaciji Srbije pred Evropsko prvenstvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Bugi

pre 4 godine

Pogledas tu sliku i sve ti je jasno. Mi krstenog trenera nismo imali jos od vremena Zivkovica i Pokrajca. Treba dati nekom Skandinavcu da nas vodi jer ovo nema nikakvog smisla.

Sima

pre 4 godine

Opet taj SMS, Sergej Milinković Savić. Fudbal nam je upropastio, sad hoće i naš ponos, rukomet. Imali dušu, dokle više? Naravno da se šalim, ali stanje u mnogim ekipnim sportovima Srbije je jako loše. Malo nam žene vade stvar, vaterpolisti redovno, a odbojkaši ponekad. Videćemo košarku uskoro. Volim da gledam rukomet, grub muški sport. Ali kada naši igraju rukomet, oni od dobre utakmice na početku naprave katastrofu na kraju. Više pokidaju živce nego fudbaleri koji su plač majke Božije takođe. Opet, pogledaću ih kroz prste, sa prstom na daljinu da što pre promenim kanal. Ne zato što su strašni, nego zbog ovo malo živaca što ostade.

pst

pre 4 godine

@uh ni fudbal ni rukomet niti jedan sport ne treba da zanima radno sposobnog coveka, zemlja se raspada a on ce da gleda loptase, da se nervira trosi pare na pivo, jos ako igra kladionicu... koji to mozak zabaljava ko ce progurati loptu kroz gvozdeni ram.

dragan

pre 4 godine

Rukomet nam je na amaterskom nivo,Evo ponovo blam pa kad ti krenes otpustas nekog ko se sa tobom radio sve vreme ovako vracas srasmno

lepi

pre 4 godine

Vanserijski igrači ali isto tako treneri ispod proseka. Misle da se živi od stare slave iz igračkih dana a da se ništa ne ulaže u sebe.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Selektor nacionalnog tima bira svoje saradnike, tako da u ovom slučaju nema ničeg lošeg. Kada je Klop otpustio svog saradnika osvojio je LŠ.

Uh

pre 4 godine

da li iko još prati ovaj sport??? ... ovo treba da bude samo za amatere, kakva reprezentacija kakvi bakrači
(komentator)

Sta treba da pratimo? Fudbal?

Gde ja živim

pre 4 godine

Kakva je ovo gomila cirkuzanata na jednom mestu u poslednjih 15-ak godina to nije normalno. Neđu i Peruna sam obožavao kao igrače pa sad ne bih da se svrstavam na stranu bilo koga jer i ne znam šta je problem. Međutim, rukomet kod nas je truo da truliji ne može biti. Što je najgore ne znam šta je tačno uzrok svega. U fudbalu bar znaš da ima mnogo para pa je jasno oko čega se svađaju, a oko čega se ovi mlate Boga pitaj. Centri su nestali, struke nema, niko neće da trenira, tuga i žalost sa svih strana. A opet mislim da znamo rukomet i da bismo mogli dosta samo kad bi neko pokrenuo stvari s mrtve tačke.

prika iz susjedstva

pre 4 godine

Daj Srbi, ne mitomanišite. Isti ste kao Hrvati. Nije Bilić bio glavni, nego Prosinečki. Nije Červar, nego Smailagić. Uvijek neke teorije o “inteligentnom pomoćniku, koji u stvari vodi sve, vuče konce, on je glavni”. Ne bih o Prosinečkom, spomenut je Smailagić. Vrhunsko krilo, a onda pomoćni trener. Pa kad je krenuo u solo karijeru, dobio nogu u Egiptu (prvi put nije plasirao tu ekipu na SP, a to se obično podrazumijevalo), dobio nogu u Sarajevskoj Bosni (katastrofalni skor, rekordni porazi), a onda solidno vodio žene iz Lokomotive. I on je vaš odgovor? Moguće, ali nije neki super trener kako ga dolje komentator predstavio. Ni super mozak. Samo trener, s više neuspijeha do sad, u svojoj karijeri. Daj batalite te bajke konačno...

Haha

pre 4 godine

@ Lazar

Eto baš bi Irfan došao kod vas,eto stalno čeka kraj mobitela poziv od rukometne sile Srbije.Imali smo zlata jer smo imali Balića,Metličića, Džombu koje više nemamo.To ti je cila filozofija.

Lazar Grbić

pre 4 godine

Kao neko ko obožava rukomet,i ko ga prati od svog detinjstva,mogu reći da nas jedino sad spašava Irfan Smajlagić...Da sad ne ulazim u tematiku zašto mislim da je on najveći sportista svih kolektivnih sportova na prostoru bivse SFRJ svih vremena...prećiću odma na stvar.Hravtska je 2002 na EP u Švedskoj zauzela poslednje 16 mesto,došlo je do promene naravno trenera i na to mesto dolazi Irfan Smajlagić.Naravno po političkoj liniji postavljen je za selektora Lino Červar,Čovek čije se svo vodjenje ekipe svelo na to da kaze stegnimo odbranu i igrajmo za Hrvatsku..sve ostalo od kondicionog,do uigravanja ekipe na terenu sproveo je Irfan...2003 na SP u Portugalu i na OI 2004 u Atini Hrvatska sa bukvalno istim igračima koji su doživeli fijasko 2002 sa samo jednom nebitnom izmenom dosegla je ovaj neverovatan uspeh osvojivši dva zlata...Naravno sujeta je proradila i irfan je oteran prvo da radi samo sa maladjim selekcijama,i sve ostale uspehe duguju njemu,stvorio je Duvnjak,Čupića Kopljara Gojuna,Štrleka...Uskoro je oteran i sa te funkcije kad su i tu dosli uspesi..Uglavnom Hravtska poput prokletstva Bele Gutmana sa Benfikom nikad vise nije uzela nijedno zlato...A rukomet im je u padu...Da je neko pametan pa da ga pozove,stim što je to čovek autokrata koji oce sve pod kontrolom u timu,čeličnu duisciplinu i paklen trening,e sad dal to nama odg...drugog nam spasa nema..

Mikele

pre 4 godine

Animozitet ove dvojice traje još iz igračkih dana, a ceh je platila reprezentacija još tokom 90-ih godina kada su osvojili 2-3 medalje a mogli su po kvalitetu da osvoje gomilu medalja. Njihov sukob je zbog provincijalskog, lokalnog mentaliteta gde su Partizan i Zvezda važniji od Srbije. I rukomet nije jedini sport u kome je tako.

Cdggrr

pre 4 godine

Rukomet nam je na amaterskom nivou,za to nisu krivi ni jedan ni drugi. Ko god da nam je selektor,koliko god bio strucan ne moze se od ove reprezentacije nista ocekivati,osim da se muski bore i junacki da izgube. Sistem je urusen ne znam kada,ali je nikakav i nista ne funkcionise. Mislim da je korektno da svi prihvatimo cinjenicu da se za nas rukomet niko ne zalaze i da je rukomet u nasoj zemlji poslednha rupa na svirali,mi moramo da prihvatimo da je u takvim okolnostima sam plasman na bilo koje takmicenje veliki uspeh,svaka pobeda na turniru svojevrsni plus igracima i strucnom stabu,a plasman u narednu rundu cudo. Posvadjali se Perun i Nedja,ili ne,sportski rezultat ce svakako izostati,a narod ocigledno voli u svemu da vidi rialiti pa otud i ovoliko interesovanje. Zapravo,5% komentara se odnosi na sam rukomet,ostalo sve ljubitelji afera,svadja,smicalica. Ja od momaka ocekujem samo musku borbu,dres natopljen znojem,pa da vidimo za koliko je to dovoljno.

HanSolo

pre 4 godine

Perunićić luzerćina.. Sa njim je već upisan debakl u knjigama rukometne iztorije.. Izgubićemo protiv svih sa jednim golom i izpad.. A on će govoriti kako nismo imali sreće ali idući put..

sin lovca na medvede

pre 4 godine

Srpski, muski, rukomet je daleko najslabiji sport sa loptom u Srbiji. Od vodece svetske sile pocerkom 90-tih, Srbija je spala ba egzoticnu repku, na kojima svi popravljaju gol razliku.

mikin

pre 4 godine

Tek u trecem pasusu od kraja ili u devetom pasusu od pocetka citalac moze da sazna da se radi o rukometu! Gde ste ucili novinarski zanat?

Nemanja

pre 4 godine

Haos stvarate vi novinari i mediji. Pa sta ako je otpustio pomocnog trenera? Mozda je glup nacin porukom, ali mi ne znamo njihov odnos. Sve se radi zbog podizanja paznje, sada je ova relativno nebitna vest jedna od najcitanjih na portalu, puno komentara. Zadovoljni mediji, zadovoljni (ili nezadovoljni) citaoci. Svi srecni, osim rukometasa kojima se nametnu novi pritisak. Pa tek onda ako ne uspeju, sledi “masakr” od novinara i navijaca.

Trinidad_got_bad_for_Tobago

pre 4 godine

Kao neko ko je godinama trenirao rukomet mogu reci da ovo nije nista novo. Punih 15 godina unazad imamo ozbiljan problem. Nije se radilo sa mladjim kategorijama.. mladi su vec sa 17,18 odlazili u inostranstvo.. i mi sada ocekujemo da legende Perunicic i Nedja Jovanovic naprave nesto veliko. Osim 2012. i srebra u Beogradu, nas nema skoro nigde.Previse korupcije, ponavljam jos od mladjih kategorija + nezainteresovanost novih generacija za ovaj sport.Ni trenere nemamo vise jer niko nije lud da radi za 500-600e.Savez je decenijama funkcionisao nesto poput fudbalskog.Pametnom dovoljno da shvati.Drago mi je sto nisam potpisao profesionalni ugovor i na vreme napustio aktivno igranje.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Lepa uvertira pred EP! A i rezultat ce biti adekvatan. Jos jednom prilika da se poredi savremen rukomet, savremen pristup vodjenju rukometnog tima sa necim sto igra rukometna reprezentacija Srbije a sto je sve suprotno. Sto nasi ne pokusaju sa hazenom? Mozda bi im vise lezala!?

Џон Милтон

pre 4 godine

Од век не ваљало у наш савез, само што смо по распад на Југославију имали добар тим, па освојимо онуј бронзу што не нас одвела на Олимписке игре у Атланту. Не је толки проблем ни у овија наши бивши рукометаши што изигравав струку, кобајаги. Савез урнисаја све што дофатија. Играчи имамо и куде мушки и куде женски, ал резултати нема. Док год, исто како у фудбал, не дођев поштени људи на влас, добар резултат не ће видимо. И још нешто: Ако већ доведеш тренера, дај му бар четири године да ради, неће све одјенпут. Ајт у здравље.

ArtuDitu

pre 4 godine

Ne možemo više dalje i ne gledamo isto na stvari. Ovo više liči na poruku dvoje ljubavnika koji se rastaju nego na poruku selektora rukometne reprezentacije koji pomoćniku daje otkaz.

NebaCar

pre 4 godine

2. umesto domaćeg trenera nama treba strani trener i to iz zemlje koja ima većih uspeha u rukometu u zadnjih 10- tak godina da nas nauči da igramo moderni rukomet, jer mi to ne znamo, očigledno

3. pod hitno maknuti politiku iz svih sportova...možda je ovo i najbitnija stvar od svega
(Dr, 25. decembar 2019 10:31)

Niko neće da radi za kikiriki, a u rukometu je stanje takvo da je i kikiriki luksuz.

Handbalmania

pre 4 godine

U srpskom rukometu sve je haos, a taj haos počinje od rukometnog saveza. Liga nam je totalni raspad, kvalitet timova je loš, uslovi pod kojima se igra još gori. Rukometni centri su nam na izdisaju. Pitam samo gde su Kać, Crvenka, Vrbas, Zrenjanin, Kikinda, Leskovac, Bor, Priboj, Šid itd. Stariji igrači koji su produkt starog sistema iz perioda SRJ ili Srbije i Crne Gore još se pomalo drže u Španiji ili Francuskoj dok mlade nade igraju u Izraelu i Grčkoj, a ukoliko dobace do Rumunije to je premija. Treneri su nam neobučeni, drugi sportovi poput fudbala i košarke odvlače mlade na tu stranu tako da se smanjuje broj dece zainteresovane za rukomet. Odavno nismo imali "pismenog" trenera na čelu reprezentacije. Veselin Vuković je bio poslednji selektor koji je donekle mogao da odgovori zahtevima. Šteta je što ne koristimo Ljubu Vranješa koji je potpisao za Sloveniju jer je to bio selektor kod koga smo igrali moderan rukomet. Treba ići na angažovanje stranog trenera kako bi naši mladi treneri mogli nešto da nauče. RSS treba da svake godine pošalje bar po 10 mladih trenera u Nemačku, Francusku i Španiju da po par meseci borave u tamošnjim klubovima i peku zanat. Samo tako možemo napred.

Јабучило

pre 4 godine

А могао је и да ћути до краја првенства. Није се то догађало јуче, него пре месец дана. Што се није огласио одмах, већ пред првенство. У друго не улазим, не знам о чему се ради.

Dr

pre 4 godine

1. ne poznajem ni jednog ni srugog gospodina pa neću njihov sukob ni komentarisati

2. umesto domaćeg trenera nama treba strani trener i to iz zemlje koja ima većih uspeha u rukometu u zadnjih 10- tak godina da nas nauči da igramo moderni rukomet, jer mi to ne znamo, očigledno

3. pod hitno maknuti politiku iz svih sportova...možda je ovo i najbitnija stvar od svega

jači od smrta

pre 4 godine

Otpustiš čoveka sms porukom , znači ne smeš čoveka da pogledaš u oči , znači ti si ...... od čoveka kao i oni koji su te postavili na to mesto !

varga stevan

pre 4 godine

BOLJE I TI PERUNICICU DA ODES SA MESTA SELEKTORA....TVOJE ZNANJE RUKOMETA KAO SYRUCNJAKA JE NULA....I DA NEMA SNS I PETLJANJA POLITIKE NIKAD NEBI BIO NA MESTU SELEKTORA....BOLEST NASEG RUKOVOSTVA SPORTA ....POSTAVLJANJE NA MESTO SELEKTORA NEISKUSNIH ....

Anakin

pre 4 godine

Ova dvojica su svojevremeno uslovljavala igranje u reprezentaciji, ako jedan igra, ovaj drugi nece, i onda neko dodje na ideju da mogu da funkcionisu zajedno kao treneri. Na stranu sto ni zasebno nisu za trenera reprezentacije. Dok su igrali, imali smo ubedljivo najskuplju reprezentaciju na svetu, nikada nista shodno tome nisu uradili zbog medjuljudskih odnosa. Sporta koji su pokojni profesor Pokrajac, ona fenomenalna generacija Metaloplastike i da ne nabrajam dalje, ostavili kao ozbiljnu zaduzbinu, ovi sujetni i prepotentni kreteni su doveli na najnize grane. Kakvi su nam sportski savezi znamo svi, ali od rukometnog apsolutno nema goreg. Da ne gresim dusu, odbojkaski moram da izostavim iz ove price jer on funkcionise kao da nije odavde.

profesor

pre 4 godine

Klasičan srpski sindrom : samo bahato i grubo, ego na max, sujeta zvezda vodilja. Od svega dobrog napravimo loše, od lošeg katastrofu.

Enrik Masip

pre 4 godine

Srbija-belorusija 30-33
Srbija-crna gora 27-27
Srbija-hrvatska 26-31
Perunicic posle prvenstva: izgoreli smo u prevelikoj zelji, ovu su mladi i kvalitetni momci u koje ja verujem i koji ce biti buducnost naseg rukometa.
Posle prvenstva treba dovesti nekog stranog trenera i sa petrom nenadicem u ekipi nastaviti dalje

Штилцована катаболцна

pre 4 godine

Ajde. Kakvi su ovo divljaci zato su i bili strasni rukometasi ali i rukometu treba neki Dobroslav Gajic...
(Slobodan, 25. decembar 2019 09:15)

Не видим како би спортски коментатор помогао рукомету у Србији. Стручњак као Зоран Гајић би сигурно помогао, питање је има ли таквог у српском рукомету.

Kuromet

pre 4 godine

Pa, Jovanovic nije cist u glavi, to svako iole upucen u nas rukomet, zna. Pravio je ekscese na parketu, a i u privatnom zivotu. Dovoljno je videti taj pogled, pa da ti bude sve jasno. Iskreno, njega postaviti u strucni stab bilo je bezumno od samog pocetka. Tako da nije ovo bas toliki haos, pre pokusaj Peruna da sredi haos.

dzo

pre 4 godine

ma mi smo naopak narod pa zar nije moglo to da se resi ranije nego se unosi negativna energija pred prvenstvo ceo strucni stab treba smeniti i debelo kazniti

veljo gegelj

pre 4 godine

lažnjak i kvazi stručnjak, mada na ovom prvenstvu i onako nećemo ostvariti nikakav rezultat bez obzira na to što se sad dešava pa će posle turnira svakako dobiti otkaz koji unapred pozdravljam. sa tim što se nadadaa će to povući i kompletnu rukovodeću strukturu rrs da ode. mada to su beskicmenjaci bez obraza pa ovo zadnje teško da će se dogoditi. nadati se

Deduktivna metoda

pre 4 godine

Prouciti: uticaj steroida na mentalno zdravlje muskarca.
Primeniti: iskljucivo menadzerski koncept u rukovodjenju bilo cime.
Postovati: legalno stecenu struku a ne snalazenje i sveopstu podobnost.
Izbegavati: zasluzne gradjane. umesto njih angazovati profesionalce.
Rezultat: neminovan.
Hvala na paznji.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Rukometni savez krivac broj jedan.
Sve ostalo su posledice.
Inače,Perunicic Nebi bio izbor,ako bi rukometni savez imao stratega na celu.
Selektor?
U rukometu je to najteže izabrati.Taj sport sam po sebi forsira i surovu snagu.Takvi ne mogu biti selektori jer ne razumeju ni igru ni kolektiv.
Treba nam neko mentaliteta Kovaca iz odbojke.
PS.
Puno onih oko rukometa treba udaljiti iz oblasti uticaja.

Apis

pre 4 godine

Treba dovesti malog Vranjesa. Nas a zapadni mentalitet. Nema nista od sile i galame. To ne prolazi na svetskim prvenstvima. Treba ipak znanje da se vodi reprezentacija. Videlo se ma slucaju Krstajic. 10-15 sezona u klubu pa onda da budes kandidat. Ovako samo na ime

xxl

pre 4 godine

Ko je ovaj dvojac spario? Nisu mogli zajedno ni kad su bili igrači, to svako zna.
To je greška ili nehat rukovodstva u rukometnom davezu.

Mario

pre 4 godine

Peruničiću, zar ne misliš da je vreme da odeš? Imamo ozbiljnu grupu, bojim se da će nas Hrvati razvaliti, Belorusi opasni a ni tvoji Crnogorci nisu za potceniti. U toj situciji umesto da se fokusiraš na jačanje timskog duha ti ga razbijaš, pretpostavljam zbog svoje sujete.

STRUČNI KONSULTANT

pre 4 godine

Ja mislim da osvajamo ovo prvenstvo. Ima još dobrih ekipa, ali naši imaju veliku šansu da se okite najsjajninim odličjem.

nemanja

pre 4 godine

Svakako necemo nista napraviti jer sve nase reprezentacije (izuzev zenske seniorske) igraju staromodan spor rukomet, sa jakim bekovima, bez krila, sporo i bez polukontri i kontri, mi se oslanjamo samo na neku odbranu, ali da bi se igralo tako moras imati igrace ekstra klase u odbrani, kao Francuska...

steva

pre 4 godine

Pogledajte ove intelektualce i videcete zasto nam je rukomet na dnu. Pa zar je moguce da neko stavi Peruna da bude ikome trener, a kamoli reprezentaciju da vodi. Ali i on i brat mu idu silom, otvaraju nogama sva vrata, i lakse je ne zamerati se takvim ljudima i dati im sve sto zele. problem je samo sto zele mnogo. Nisu ovo njihove privatne stvari vec nacionalne. Sramota i za vlast i za savez sto pustaju takve ljude u drazavne strukture.

stoler

pre 4 godine

Pljuvacima Saleta Djordjevica koliko vidim ne smeta ovaj lik na mestu selektora. Posto je iz njihovog kluba eto moze da radi i ponasa se kako hoce zato sto je bio veliko ime. Pa da i nekog ko mu je u najmanju ruku ravan na svim poljima na ovaj nacin odstrani. Bice da je Nedja kriv verovatno. A inace je Sale sujetan. Pametnjakovici.

roten

pre 4 godine

Jedino ovi likovi iz našeg rukometa uspevaju nešto što se čini gotovo nemoguće,a to je da budu gori od ljudi iz fudbalskog saveza Srbije.Godinama unazad uspevaju da rade veće gluposti čak i od njih,a to je baš jako,jako teško.

hulk

pre 4 godine

Slabo pratim rukomet u zadnje vreme, ali nisam iznenadjen. Pa ista situacija je bila i devedesetih kada tri beka, Perunicic, Butulija i Jovanovic nisu razgovarali medjusobno, a bili glavni igraci.

baksooz

pre 4 godine

izmedju njih dvojice je uvek postojala neka losa energija, jos dok su zajedno igrali u repki. Sredina devedesetih, mozda 1996-97, Jugoslavija jaka do zla boga u rukometu a njoh dvojica se nesto stalno svadjali. Sujeta.

plasticni hirurg

pre 4 godine

"U poruci mi je napisao da ne možemo više dalje i da ne gledamo isto na stvari". pa to je pozitivno, tako se dopunis u diskusijama i dobije drugu dinamiku.

steva

pre 4 godine

Pogledajte ove intelektualce i videcete zasto nam je rukomet na dnu. Pa zar je moguce da neko stavi Peruna da bude ikome trener, a kamoli reprezentaciju da vodi. Ali i on i brat mu idu silom, otvaraju nogama sva vrata, i lakse je ne zamerati se takvim ljudima i dati im sve sto zele. problem je samo sto zele mnogo. Nisu ovo njihove privatne stvari vec nacionalne. Sramota i za vlast i za savez sto pustaju takve ljude u drazavne strukture.

hulk

pre 4 godine

Slabo pratim rukomet u zadnje vreme, ali nisam iznenadjen. Pa ista situacija je bila i devedesetih kada tri beka, Perunicic, Butulija i Jovanovic nisu razgovarali medjusobno, a bili glavni igraci.

baksooz

pre 4 godine

izmedju njih dvojice je uvek postojala neka losa energija, jos dok su zajedno igrali u repki. Sredina devedesetih, mozda 1996-97, Jugoslavija jaka do zla boga u rukometu a njoh dvojica se nesto stalno svadjali. Sujeta.

Anakin

pre 4 godine

Ova dvojica su svojevremeno uslovljavala igranje u reprezentaciji, ako jedan igra, ovaj drugi nece, i onda neko dodje na ideju da mogu da funkcionisu zajedno kao treneri. Na stranu sto ni zasebno nisu za trenera reprezentacije. Dok su igrali, imali smo ubedljivo najskuplju reprezentaciju na svetu, nikada nista shodno tome nisu uradili zbog medjuljudskih odnosa. Sporta koji su pokojni profesor Pokrajac, ona fenomenalna generacija Metaloplastike i da ne nabrajam dalje, ostavili kao ozbiljnu zaduzbinu, ovi sujetni i prepotentni kreteni su doveli na najnize grane. Kakvi su nam sportski savezi znamo svi, ali od rukometnog apsolutno nema goreg. Da ne gresim dusu, odbojkaski moram da izostavim iz ove price jer on funkcionise kao da nije odavde.

nemanja

pre 4 godine

Svakako necemo nista napraviti jer sve nase reprezentacije (izuzev zenske seniorske) igraju staromodan spor rukomet, sa jakim bekovima, bez krila, sporo i bez polukontri i kontri, mi se oslanjamo samo na neku odbranu, ali da bi se igralo tako moras imati igrace ekstra klase u odbrani, kao Francuska...

Deduktivna metoda

pre 4 godine

Prouciti: uticaj steroida na mentalno zdravlje muskarca.
Primeniti: iskljucivo menadzerski koncept u rukovodjenju bilo cime.
Postovati: legalno stecenu struku a ne snalazenje i sveopstu podobnost.
Izbegavati: zasluzne gradjane. umesto njih angazovati profesionalce.
Rezultat: neminovan.
Hvala na paznji.

roten

pre 4 godine

Jedino ovi likovi iz našeg rukometa uspevaju nešto što se čini gotovo nemoguće,a to je da budu gori od ljudi iz fudbalskog saveza Srbije.Godinama unazad uspevaju da rade veće gluposti čak i od njih,a to je baš jako,jako teško.

varga stevan

pre 4 godine

BOLJE I TI PERUNICICU DA ODES SA MESTA SELEKTORA....TVOJE ZNANJE RUKOMETA KAO SYRUCNJAKA JE NULA....I DA NEMA SNS I PETLJANJA POLITIKE NIKAD NEBI BIO NA MESTU SELEKTORA....BOLEST NASEG RUKOVOSTVA SPORTA ....POSTAVLJANJE NA MESTO SELEKTORA NEISKUSNIH ....

Handbalmania

pre 4 godine

U srpskom rukometu sve je haos, a taj haos počinje od rukometnog saveza. Liga nam je totalni raspad, kvalitet timova je loš, uslovi pod kojima se igra još gori. Rukometni centri su nam na izdisaju. Pitam samo gde su Kać, Crvenka, Vrbas, Zrenjanin, Kikinda, Leskovac, Bor, Priboj, Šid itd. Stariji igrači koji su produkt starog sistema iz perioda SRJ ili Srbije i Crne Gore još se pomalo drže u Španiji ili Francuskoj dok mlade nade igraju u Izraelu i Grčkoj, a ukoliko dobace do Rumunije to je premija. Treneri su nam neobučeni, drugi sportovi poput fudbala i košarke odvlače mlade na tu stranu tako da se smanjuje broj dece zainteresovane za rukomet. Odavno nismo imali "pismenog" trenera na čelu reprezentacije. Veselin Vuković je bio poslednji selektor koji je donekle mogao da odgovori zahtevima. Šteta je što ne koristimo Ljubu Vranješa koji je potpisao za Sloveniju jer je to bio selektor kod koga smo igrali moderan rukomet. Treba ići na angažovanje stranog trenera kako bi naši mladi treneri mogli nešto da nauče. RSS treba da svake godine pošalje bar po 10 mladih trenera u Nemačku, Francusku i Španiju da po par meseci borave u tamošnjim klubovima i peku zanat. Samo tako možemo napred.

jači od smrta

pre 4 godine

Otpustiš čoveka sms porukom , znači ne smeš čoveka da pogledaš u oči , znači ti si ...... od čoveka kao i oni koji su te postavili na to mesto !

Dr

pre 4 godine

1. ne poznajem ni jednog ni srugog gospodina pa neću njihov sukob ni komentarisati

2. umesto domaćeg trenera nama treba strani trener i to iz zemlje koja ima većih uspeha u rukometu u zadnjih 10- tak godina da nas nauči da igramo moderni rukomet, jer mi to ne znamo, očigledno

3. pod hitno maknuti politiku iz svih sportova...možda je ovo i najbitnija stvar od svega

NebaCar

pre 4 godine

2. umesto domaćeg trenera nama treba strani trener i to iz zemlje koja ima većih uspeha u rukometu u zadnjih 10- tak godina da nas nauči da igramo moderni rukomet, jer mi to ne znamo, očigledno

3. pod hitno maknuti politiku iz svih sportova...možda je ovo i najbitnija stvar od svega
(Dr, 25. decembar 2019 10:31)

Niko neće da radi za kikiriki, a u rukometu je stanje takvo da je i kikiriki luksuz.

profesor

pre 4 godine

Klasičan srpski sindrom : samo bahato i grubo, ego na max, sujeta zvezda vodilja. Od svega dobrog napravimo loše, od lošeg katastrofu.

mikin

pre 4 godine

Tek u trecem pasusu od kraja ili u devetom pasusu od pocetka citalac moze da sazna da se radi o rukometu! Gde ste ucili novinarski zanat?

plasticni hirurg

pre 4 godine

"U poruci mi je napisao da ne možemo više dalje i da ne gledamo isto na stvari". pa to je pozitivno, tako se dopunis u diskusijama i dobije drugu dinamiku.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Rukometni savez krivac broj jedan.
Sve ostalo su posledice.
Inače,Perunicic Nebi bio izbor,ako bi rukometni savez imao stratega na celu.
Selektor?
U rukometu je to najteže izabrati.Taj sport sam po sebi forsira i surovu snagu.Takvi ne mogu biti selektori jer ne razumeju ni igru ni kolektiv.
Treba nam neko mentaliteta Kovaca iz odbojke.
PS.
Puno onih oko rukometa treba udaljiti iz oblasti uticaja.

xxl

pre 4 godine

Ko je ovaj dvojac spario? Nisu mogli zajedno ni kad su bili igrači, to svako zna.
To je greška ili nehat rukovodstva u rukometnom davezu.

Штилцована катаболцна

pre 4 godine

Ajde. Kakvi su ovo divljaci zato su i bili strasni rukometasi ali i rukometu treba neki Dobroslav Gajic...
(Slobodan, 25. decembar 2019 09:15)

Не видим како би спортски коментатор помогао рукомету у Србији. Стручњак као Зоран Гајић би сигурно помогао, питање је има ли таквог у српском рукомету.

Mikele

pre 4 godine

Animozitet ove dvojice traje još iz igračkih dana, a ceh je platila reprezentacija još tokom 90-ih godina kada su osvojili 2-3 medalje a mogli su po kvalitetu da osvoje gomilu medalja. Njihov sukob je zbog provincijalskog, lokalnog mentaliteta gde su Partizan i Zvezda važniji od Srbije. I rukomet nije jedini sport u kome je tako.

Enrik Masip

pre 4 godine

Srbija-belorusija 30-33
Srbija-crna gora 27-27
Srbija-hrvatska 26-31
Perunicic posle prvenstva: izgoreli smo u prevelikoj zelji, ovu su mladi i kvalitetni momci u koje ja verujem i koji ce biti buducnost naseg rukometa.
Posle prvenstva treba dovesti nekog stranog trenera i sa petrom nenadicem u ekipi nastaviti dalje

ArtuDitu

pre 4 godine

Ne možemo više dalje i ne gledamo isto na stvari. Ovo više liči na poruku dvoje ljubavnika koji se rastaju nego na poruku selektora rukometne reprezentacije koji pomoćniku daje otkaz.

Gde ja živim

pre 4 godine

Kakva je ovo gomila cirkuzanata na jednom mestu u poslednjih 15-ak godina to nije normalno. Neđu i Peruna sam obožavao kao igrače pa sad ne bih da se svrstavam na stranu bilo koga jer i ne znam šta je problem. Međutim, rukomet kod nas je truo da truliji ne može biti. Što je najgore ne znam šta je tačno uzrok svega. U fudbalu bar znaš da ima mnogo para pa je jasno oko čega se svađaju, a oko čega se ovi mlate Boga pitaj. Centri su nestali, struke nema, niko neće da trenira, tuga i žalost sa svih strana. A opet mislim da znamo rukomet i da bismo mogli dosta samo kad bi neko pokrenuo stvari s mrtve tačke.

Trinidad_got_bad_for_Tobago

pre 4 godine

Kao neko ko je godinama trenirao rukomet mogu reci da ovo nije nista novo. Punih 15 godina unazad imamo ozbiljan problem. Nije se radilo sa mladjim kategorijama.. mladi su vec sa 17,18 odlazili u inostranstvo.. i mi sada ocekujemo da legende Perunicic i Nedja Jovanovic naprave nesto veliko. Osim 2012. i srebra u Beogradu, nas nema skoro nigde.Previse korupcije, ponavljam jos od mladjih kategorija + nezainteresovanost novih generacija za ovaj sport.Ni trenere nemamo vise jer niko nije lud da radi za 500-600e.Savez je decenijama funkcionisao nesto poput fudbalskog.Pametnom dovoljno da shvati.Drago mi je sto nisam potpisao profesionalni ugovor i na vreme napustio aktivno igranje.

Mario

pre 4 godine

Peruničiću, zar ne misliš da je vreme da odeš? Imamo ozbiljnu grupu, bojim se da će nas Hrvati razvaliti, Belorusi opasni a ni tvoji Crnogorci nisu za potceniti. U toj situciji umesto da se fokusiraš na jačanje timskog duha ti ga razbijaš, pretpostavljam zbog svoje sujete.

HanSolo

pre 4 godine

Perunićić luzerćina.. Sa njim je već upisan debakl u knjigama rukometne iztorije.. Izgubićemo protiv svih sa jednim golom i izpad.. A on će govoriti kako nismo imali sreće ali idući put..

Lazar Grbić

pre 4 godine

Kao neko ko obožava rukomet,i ko ga prati od svog detinjstva,mogu reći da nas jedino sad spašava Irfan Smajlagić...Da sad ne ulazim u tematiku zašto mislim da je on najveći sportista svih kolektivnih sportova na prostoru bivse SFRJ svih vremena...prećiću odma na stvar.Hravtska je 2002 na EP u Švedskoj zauzela poslednje 16 mesto,došlo je do promene naravno trenera i na to mesto dolazi Irfan Smajlagić.Naravno po političkoj liniji postavljen je za selektora Lino Červar,Čovek čije se svo vodjenje ekipe svelo na to da kaze stegnimo odbranu i igrajmo za Hrvatsku..sve ostalo od kondicionog,do uigravanja ekipe na terenu sproveo je Irfan...2003 na SP u Portugalu i na OI 2004 u Atini Hrvatska sa bukvalno istim igračima koji su doživeli fijasko 2002 sa samo jednom nebitnom izmenom dosegla je ovaj neverovatan uspeh osvojivši dva zlata...Naravno sujeta je proradila i irfan je oteran prvo da radi samo sa maladjim selekcijama,i sve ostale uspehe duguju njemu,stvorio je Duvnjak,Čupića Kopljara Gojuna,Štrleka...Uskoro je oteran i sa te funkcije kad su i tu dosli uspesi..Uglavnom Hravtska poput prokletstva Bele Gutmana sa Benfikom nikad vise nije uzela nijedno zlato...A rukomet im je u padu...Da je neko pametan pa da ga pozove,stim što je to čovek autokrata koji oce sve pod kontrolom u timu,čeličnu duisciplinu i paklen trening,e sad dal to nama odg...drugog nam spasa nema..

sin lovca na medvede

pre 4 godine

Srpski, muski, rukomet je daleko najslabiji sport sa loptom u Srbiji. Od vodece svetske sile pocerkom 90-tih, Srbija je spala ba egzoticnu repku, na kojima svi popravljaju gol razliku.

lepi

pre 4 godine

Vanserijski igrači ali isto tako treneri ispod proseka. Misle da se živi od stare slave iz igračkih dana a da se ništa ne ulaže u sebe.

Uh

pre 4 godine

da li iko još prati ovaj sport??? ... ovo treba da bude samo za amatere, kakva reprezentacija kakvi bakrači
(komentator)

Sta treba da pratimo? Fudbal?

Јабучило

pre 4 godine

А могао је и да ћути до краја првенства. Није се то догађало јуче, него пре месец дана. Што се није огласио одмах, већ пред првенство. У друго не улазим, не знам о чему се ради.

dzo

pre 4 godine

ma mi smo naopak narod pa zar nije moglo to da se resi ranije nego se unosi negativna energija pred prvenstvo ceo strucni stab treba smeniti i debelo kazniti

Cdggrr

pre 4 godine

Rukomet nam je na amaterskom nivou,za to nisu krivi ni jedan ni drugi. Ko god da nam je selektor,koliko god bio strucan ne moze se od ove reprezentacije nista ocekivati,osim da se muski bore i junacki da izgube. Sistem je urusen ne znam kada,ali je nikakav i nista ne funkcionise. Mislim da je korektno da svi prihvatimo cinjenicu da se za nas rukomet niko ne zalaze i da je rukomet u nasoj zemlji poslednha rupa na svirali,mi moramo da prihvatimo da je u takvim okolnostima sam plasman na bilo koje takmicenje veliki uspeh,svaka pobeda na turniru svojevrsni plus igracima i strucnom stabu,a plasman u narednu rundu cudo. Posvadjali se Perun i Nedja,ili ne,sportski rezultat ce svakako izostati,a narod ocigledno voli u svemu da vidi rialiti pa otud i ovoliko interesovanje. Zapravo,5% komentara se odnosi na sam rukomet,ostalo sve ljubitelji afera,svadja,smicalica. Ja od momaka ocekujem samo musku borbu,dres natopljen znojem,pa da vidimo za koliko je to dovoljno.

Apis

pre 4 godine

Treba dovesti malog Vranjesa. Nas a zapadni mentalitet. Nema nista od sile i galame. To ne prolazi na svetskim prvenstvima. Treba ipak znanje da se vodi reprezentacija. Videlo se ma slucaju Krstajic. 10-15 sezona u klubu pa onda da budes kandidat. Ovako samo na ime

komnen barjaktar

pre 4 godine

Lepa uvertira pred EP! A i rezultat ce biti adekvatan. Jos jednom prilika da se poredi savremen rukomet, savremen pristup vodjenju rukometnog tima sa necim sto igra rukometna reprezentacija Srbije a sto je sve suprotno. Sto nasi ne pokusaju sa hazenom? Mozda bi im vise lezala!?

Џон Милтон

pre 4 godine

Од век не ваљало у наш савез, само што смо по распад на Југославију имали добар тим, па освојимо онуј бронзу што не нас одвела на Олимписке игре у Атланту. Не је толки проблем ни у овија наши бивши рукометаши што изигравав струку, кобајаги. Савез урнисаја све што дофатија. Играчи имамо и куде мушки и куде женски, ал резултати нема. Док год, исто како у фудбал, не дођев поштени људи на влас, добар резултат не ће видимо. И још нешто: Ако већ доведеш тренера, дај му бар четири године да ради, неће све одјенпут. Ајт у здравље.

Kuromet

pre 4 godine

Pa, Jovanovic nije cist u glavi, to svako iole upucen u nas rukomet, zna. Pravio je ekscese na parketu, a i u privatnom zivotu. Dovoljno je videti taj pogled, pa da ti bude sve jasno. Iskreno, njega postaviti u strucni stab bilo je bezumno od samog pocetka. Tako da nije ovo bas toliki haos, pre pokusaj Peruna da sredi haos.

veljo gegelj

pre 4 godine

lažnjak i kvazi stručnjak, mada na ovom prvenstvu i onako nećemo ostvariti nikakav rezultat bez obzira na to što se sad dešava pa će posle turnira svakako dobiti otkaz koji unapred pozdravljam. sa tim što se nadadaa će to povući i kompletnu rukovodeću strukturu rrs da ode. mada to su beskicmenjaci bez obraza pa ovo zadnje teško da će se dogoditi. nadati se

stoler

pre 4 godine

Pljuvacima Saleta Djordjevica koliko vidim ne smeta ovaj lik na mestu selektora. Posto je iz njihovog kluba eto moze da radi i ponasa se kako hoce zato sto je bio veliko ime. Pa da i nekog ko mu je u najmanju ruku ravan na svim poljima na ovaj nacin odstrani. Bice da je Nedja kriv verovatno. A inace je Sale sujetan. Pametnjakovici.

prika iz susjedstva

pre 4 godine

Daj Srbi, ne mitomanišite. Isti ste kao Hrvati. Nije Bilić bio glavni, nego Prosinečki. Nije Červar, nego Smailagić. Uvijek neke teorije o “inteligentnom pomoćniku, koji u stvari vodi sve, vuče konce, on je glavni”. Ne bih o Prosinečkom, spomenut je Smailagić. Vrhunsko krilo, a onda pomoćni trener. Pa kad je krenuo u solo karijeru, dobio nogu u Egiptu (prvi put nije plasirao tu ekipu na SP, a to se obično podrazumijevalo), dobio nogu u Sarajevskoj Bosni (katastrofalni skor, rekordni porazi), a onda solidno vodio žene iz Lokomotive. I on je vaš odgovor? Moguće, ali nije neki super trener kako ga dolje komentator predstavio. Ni super mozak. Samo trener, s više neuspijeha do sad, u svojoj karijeri. Daj batalite te bajke konačno...

Nemanja

pre 4 godine

Haos stvarate vi novinari i mediji. Pa sta ako je otpustio pomocnog trenera? Mozda je glup nacin porukom, ali mi ne znamo njihov odnos. Sve se radi zbog podizanja paznje, sada je ova relativno nebitna vest jedna od najcitanjih na portalu, puno komentara. Zadovoljni mediji, zadovoljni (ili nezadovoljni) citaoci. Svi srecni, osim rukometasa kojima se nametnu novi pritisak. Pa tek onda ako ne uspeju, sledi “masakr” od novinara i navijaca.

STRUČNI KONSULTANT

pre 4 godine

Ja mislim da osvajamo ovo prvenstvo. Ima još dobrih ekipa, ali naši imaju veliku šansu da se okite najsjajninim odličjem.

Haha

pre 4 godine

@ Lazar

Eto baš bi Irfan došao kod vas,eto stalno čeka kraj mobitela poziv od rukometne sile Srbije.Imali smo zlata jer smo imali Balića,Metličića, Džombu koje više nemamo.To ti je cila filozofija.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Selektor nacionalnog tima bira svoje saradnike, tako da u ovom slučaju nema ničeg lošeg. Kada je Klop otpustio svog saradnika osvojio je LŠ.

dragan

pre 4 godine

Rukomet nam je na amaterskom nivo,Evo ponovo blam pa kad ti krenes otpustas nekog ko se sa tobom radio sve vreme ovako vracas srasmno

Bugi

pre 4 godine

Pogledas tu sliku i sve ti je jasno. Mi krstenog trenera nismo imali jos od vremena Zivkovica i Pokrajca. Treba dati nekom Skandinavcu da nas vodi jer ovo nema nikakvog smisla.

pst

pre 4 godine

@uh ni fudbal ni rukomet niti jedan sport ne treba da zanima radno sposobnog coveka, zemlja se raspada a on ce da gleda loptase, da se nervira trosi pare na pivo, jos ako igra kladionicu... koji to mozak zabaljava ko ce progurati loptu kroz gvozdeni ram.

Sima

pre 4 godine

Opet taj SMS, Sergej Milinković Savić. Fudbal nam je upropastio, sad hoće i naš ponos, rukomet. Imali dušu, dokle više? Naravno da se šalim, ali stanje u mnogim ekipnim sportovima Srbije je jako loše. Malo nam žene vade stvar, vaterpolisti redovno, a odbojkaši ponekad. Videćemo košarku uskoro. Volim da gledam rukomet, grub muški sport. Ali kada naši igraju rukomet, oni od dobre utakmice na početku naprave katastrofu na kraju. Više pokidaju živce nego fudbaleri koji su plač majke Božije takođe. Opet, pogledaću ih kroz prste, sa prstom na daljinu da što pre promenim kanal. Ne zato što su strašni, nego zbog ovo malo živaca što ostade.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Selektor nacionalnog tima bira svoje saradnike, tako da u ovom slučaju nema ničeg lošeg. Kada je Klop otpustio svog saradnika osvojio je LŠ.

Kuromet

pre 4 godine

Pa, Jovanovic nije cist u glavi, to svako iole upucen u nas rukomet, zna. Pravio je ekscese na parketu, a i u privatnom zivotu. Dovoljno je videti taj pogled, pa da ti bude sve jasno. Iskreno, njega postaviti u strucni stab bilo je bezumno od samog pocetka. Tako da nije ovo bas toliki haos, pre pokusaj Peruna da sredi haos.

stoler

pre 4 godine

Pljuvacima Saleta Djordjevica koliko vidim ne smeta ovaj lik na mestu selektora. Posto je iz njihovog kluba eto moze da radi i ponasa se kako hoce zato sto je bio veliko ime. Pa da i nekog ko mu je u najmanju ruku ravan na svim poljima na ovaj nacin odstrani. Bice da je Nedja kriv verovatno. A inace je Sale sujetan. Pametnjakovici.

STRUČNI KONSULTANT

pre 4 godine

Ja mislim da osvajamo ovo prvenstvo. Ima još dobrih ekipa, ali naši imaju veliku šansu da se okite najsjajninim odličjem.

Јабучило

pre 4 godine

А могао је и да ћути до краја првенства. Није се то догађало јуче, него пре месец дана. Што се није огласио одмах, већ пред првенство. У друго не улазим, не знам о чему се ради.

Lazar Grbić

pre 4 godine

Kao neko ko obožava rukomet,i ko ga prati od svog detinjstva,mogu reći da nas jedino sad spašava Irfan Smajlagić...Da sad ne ulazim u tematiku zašto mislim da je on najveći sportista svih kolektivnih sportova na prostoru bivse SFRJ svih vremena...prećiću odma na stvar.Hravtska je 2002 na EP u Švedskoj zauzela poslednje 16 mesto,došlo je do promene naravno trenera i na to mesto dolazi Irfan Smajlagić.Naravno po političkoj liniji postavljen je za selektora Lino Červar,Čovek čije se svo vodjenje ekipe svelo na to da kaze stegnimo odbranu i igrajmo za Hrvatsku..sve ostalo od kondicionog,do uigravanja ekipe na terenu sproveo je Irfan...2003 na SP u Portugalu i na OI 2004 u Atini Hrvatska sa bukvalno istim igračima koji su doživeli fijasko 2002 sa samo jednom nebitnom izmenom dosegla je ovaj neverovatan uspeh osvojivši dva zlata...Naravno sujeta je proradila i irfan je oteran prvo da radi samo sa maladjim selekcijama,i sve ostale uspehe duguju njemu,stvorio je Duvnjak,Čupića Kopljara Gojuna,Štrleka...Uskoro je oteran i sa te funkcije kad su i tu dosli uspesi..Uglavnom Hravtska poput prokletstva Bele Gutmana sa Benfikom nikad vise nije uzela nijedno zlato...A rukomet im je u padu...Da je neko pametan pa da ga pozove,stim što je to čovek autokrata koji oce sve pod kontrolom u timu,čeličnu duisciplinu i paklen trening,e sad dal to nama odg...drugog nam spasa nema..

steva

pre 4 godine

Pogledajte ove intelektualce i videcete zasto nam je rukomet na dnu. Pa zar je moguce da neko stavi Peruna da bude ikome trener, a kamoli reprezentaciju da vodi. Ali i on i brat mu idu silom, otvaraju nogama sva vrata, i lakse je ne zamerati se takvim ljudima i dati im sve sto zele. problem je samo sto zele mnogo. Nisu ovo njihove privatne stvari vec nacionalne. Sramota i za vlast i za savez sto pustaju takve ljude u drazavne strukture.

Nemanja

pre 4 godine

Haos stvarate vi novinari i mediji. Pa sta ako je otpustio pomocnog trenera? Mozda je glup nacin porukom, ali mi ne znamo njihov odnos. Sve se radi zbog podizanja paznje, sada je ova relativno nebitna vest jedna od najcitanjih na portalu, puno komentara. Zadovoljni mediji, zadovoljni (ili nezadovoljni) citaoci. Svi srecni, osim rukometasa kojima se nametnu novi pritisak. Pa tek onda ako ne uspeju, sledi “masakr” od novinara i navijaca.

pst

pre 4 godine

@uh ni fudbal ni rukomet niti jedan sport ne treba da zanima radno sposobnog coveka, zemlja se raspada a on ce da gleda loptase, da se nervira trosi pare na pivo, jos ako igra kladionicu... koji to mozak zabaljava ko ce progurati loptu kroz gvozdeni ram.

Џон Милтон

pre 4 godine

Од век не ваљало у наш савез, само што смо по распад на Југославију имали добар тим, па освојимо онуј бронзу што не нас одвела на Олимписке игре у Атланту. Не је толки проблем ни у овија наши бивши рукометаши што изигравав струку, кобајаги. Савез урнисаја све што дофатија. Играчи имамо и куде мушки и куде женски, ал резултати нема. Док год, исто како у фудбал, не дођев поштени људи на влас, добар резултат не ће видимо. И још нешто: Ако већ доведеш тренера, дај му бар четири године да ради, неће све одјенпут. Ајт у здравље.

Uh

pre 4 godine

da li iko još prati ovaj sport??? ... ovo treba da bude samo za amatere, kakva reprezentacija kakvi bakrači
(komentator)

Sta treba da pratimo? Fudbal?

HanSolo

pre 4 godine

Perunićić luzerćina.. Sa njim je već upisan debakl u knjigama rukometne iztorije.. Izgubićemo protiv svih sa jednim golom i izpad.. A on će govoriti kako nismo imali sreće ali idući put..

Haha

pre 4 godine

@ Lazar

Eto baš bi Irfan došao kod vas,eto stalno čeka kraj mobitela poziv od rukometne sile Srbije.Imali smo zlata jer smo imali Balića,Metličića, Džombu koje više nemamo.To ti je cila filozofija.

plasticni hirurg

pre 4 godine

"U poruci mi je napisao da ne možemo više dalje i da ne gledamo isto na stvari". pa to je pozitivno, tako se dopunis u diskusijama i dobije drugu dinamiku.

Enrik Masip

pre 4 godine

Srbija-belorusija 30-33
Srbija-crna gora 27-27
Srbija-hrvatska 26-31
Perunicic posle prvenstva: izgoreli smo u prevelikoj zelji, ovu su mladi i kvalitetni momci u koje ja verujem i koji ce biti buducnost naseg rukometa.
Posle prvenstva treba dovesti nekog stranog trenera i sa petrom nenadicem u ekipi nastaviti dalje

Штилцована катаболцна

pre 4 godine

Ajde. Kakvi su ovo divljaci zato su i bili strasni rukometasi ali i rukometu treba neki Dobroslav Gajic...
(Slobodan, 25. decembar 2019 09:15)

Не видим како би спортски коментатор помогао рукомету у Србији. Стручњак као Зоран Гајић би сигурно помогао, питање је има ли таквог у српском рукомету.

sin lovca na medvede

pre 4 godine

Srpski, muski, rukomet je daleko najslabiji sport sa loptom u Srbiji. Od vodece svetske sile pocerkom 90-tih, Srbija je spala ba egzoticnu repku, na kojima svi popravljaju gol razliku.

prika iz susjedstva

pre 4 godine

Daj Srbi, ne mitomanišite. Isti ste kao Hrvati. Nije Bilić bio glavni, nego Prosinečki. Nije Červar, nego Smailagić. Uvijek neke teorije o “inteligentnom pomoćniku, koji u stvari vodi sve, vuče konce, on je glavni”. Ne bih o Prosinečkom, spomenut je Smailagić. Vrhunsko krilo, a onda pomoćni trener. Pa kad je krenuo u solo karijeru, dobio nogu u Egiptu (prvi put nije plasirao tu ekipu na SP, a to se obično podrazumijevalo), dobio nogu u Sarajevskoj Bosni (katastrofalni skor, rekordni porazi), a onda solidno vodio žene iz Lokomotive. I on je vaš odgovor? Moguće, ali nije neki super trener kako ga dolje komentator predstavio. Ni super mozak. Samo trener, s više neuspijeha do sad, u svojoj karijeri. Daj batalite te bajke konačno...

hulk

pre 4 godine

Slabo pratim rukomet u zadnje vreme, ali nisam iznenadjen. Pa ista situacija je bila i devedesetih kada tri beka, Perunicic, Butulija i Jovanovic nisu razgovarali medjusobno, a bili glavni igraci.

Mario

pre 4 godine

Peruničiću, zar ne misliš da je vreme da odeš? Imamo ozbiljnu grupu, bojim se da će nas Hrvati razvaliti, Belorusi opasni a ni tvoji Crnogorci nisu za potceniti. U toj situciji umesto da se fokusiraš na jačanje timskog duha ti ga razbijaš, pretpostavljam zbog svoje sujete.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Rukometni savez krivac broj jedan.
Sve ostalo su posledice.
Inače,Perunicic Nebi bio izbor,ako bi rukometni savez imao stratega na celu.
Selektor?
U rukometu je to najteže izabrati.Taj sport sam po sebi forsira i surovu snagu.Takvi ne mogu biti selektori jer ne razumeju ni igru ni kolektiv.
Treba nam neko mentaliteta Kovaca iz odbojke.
PS.
Puno onih oko rukometa treba udaljiti iz oblasti uticaja.

Anakin

pre 4 godine

Ova dvojica su svojevremeno uslovljavala igranje u reprezentaciji, ako jedan igra, ovaj drugi nece, i onda neko dodje na ideju da mogu da funkcionisu zajedno kao treneri. Na stranu sto ni zasebno nisu za trenera reprezentacije. Dok su igrali, imali smo ubedljivo najskuplju reprezentaciju na svetu, nikada nista shodno tome nisu uradili zbog medjuljudskih odnosa. Sporta koji su pokojni profesor Pokrajac, ona fenomenalna generacija Metaloplastike i da ne nabrajam dalje, ostavili kao ozbiljnu zaduzbinu, ovi sujetni i prepotentni kreteni su doveli na najnize grane. Kakvi su nam sportski savezi znamo svi, ali od rukometnog apsolutno nema goreg. Da ne gresim dusu, odbojkaski moram da izostavim iz ove price jer on funkcionise kao da nije odavde.

Deduktivna metoda

pre 4 godine

Prouciti: uticaj steroida na mentalno zdravlje muskarca.
Primeniti: iskljucivo menadzerski koncept u rukovodjenju bilo cime.
Postovati: legalno stecenu struku a ne snalazenje i sveopstu podobnost.
Izbegavati: zasluzne gradjane. umesto njih angazovati profesionalce.
Rezultat: neminovan.
Hvala na paznji.

jači od smrta

pre 4 godine

Otpustiš čoveka sms porukom , znači ne smeš čoveka da pogledaš u oči , znači ti si ...... od čoveka kao i oni koji su te postavili na to mesto !

NebaCar

pre 4 godine

2. umesto domaćeg trenera nama treba strani trener i to iz zemlje koja ima većih uspeha u rukometu u zadnjih 10- tak godina da nas nauči da igramo moderni rukomet, jer mi to ne znamo, očigledno

3. pod hitno maknuti politiku iz svih sportova...možda je ovo i najbitnija stvar od svega
(Dr, 25. decembar 2019 10:31)

Niko neće da radi za kikiriki, a u rukometu je stanje takvo da je i kikiriki luksuz.

nemanja

pre 4 godine

Svakako necemo nista napraviti jer sve nase reprezentacije (izuzev zenske seniorske) igraju staromodan spor rukomet, sa jakim bekovima, bez krila, sporo i bez polukontri i kontri, mi se oslanjamo samo na neku odbranu, ali da bi se igralo tako moras imati igrace ekstra klase u odbrani, kao Francuska...

baksooz

pre 4 godine

izmedju njih dvojice je uvek postojala neka losa energija, jos dok su zajedno igrali u repki. Sredina devedesetih, mozda 1996-97, Jugoslavija jaka do zla boga u rukometu a njoh dvojica se nesto stalno svadjali. Sujeta.

Handbalmania

pre 4 godine

U srpskom rukometu sve je haos, a taj haos počinje od rukometnog saveza. Liga nam je totalni raspad, kvalitet timova je loš, uslovi pod kojima se igra još gori. Rukometni centri su nam na izdisaju. Pitam samo gde su Kać, Crvenka, Vrbas, Zrenjanin, Kikinda, Leskovac, Bor, Priboj, Šid itd. Stariji igrači koji su produkt starog sistema iz perioda SRJ ili Srbije i Crne Gore još se pomalo drže u Španiji ili Francuskoj dok mlade nade igraju u Izraelu i Grčkoj, a ukoliko dobace do Rumunije to je premija. Treneri su nam neobučeni, drugi sportovi poput fudbala i košarke odvlače mlade na tu stranu tako da se smanjuje broj dece zainteresovane za rukomet. Odavno nismo imali "pismenog" trenera na čelu reprezentacije. Veselin Vuković je bio poslednji selektor koji je donekle mogao da odgovori zahtevima. Šteta je što ne koristimo Ljubu Vranješa koji je potpisao za Sloveniju jer je to bio selektor kod koga smo igrali moderan rukomet. Treba ići na angažovanje stranog trenera kako bi naši mladi treneri mogli nešto da nauče. RSS treba da svake godine pošalje bar po 10 mladih trenera u Nemačku, Francusku i Španiju da po par meseci borave u tamošnjim klubovima i peku zanat. Samo tako možemo napred.

mikin

pre 4 godine

Tek u trecem pasusu od kraja ili u devetom pasusu od pocetka citalac moze da sazna da se radi o rukometu! Gde ste ucili novinarski zanat?

Gde ja živim

pre 4 godine

Kakva je ovo gomila cirkuzanata na jednom mestu u poslednjih 15-ak godina to nije normalno. Neđu i Peruna sam obožavao kao igrače pa sad ne bih da se svrstavam na stranu bilo koga jer i ne znam šta je problem. Međutim, rukomet kod nas je truo da truliji ne može biti. Što je najgore ne znam šta je tačno uzrok svega. U fudbalu bar znaš da ima mnogo para pa je jasno oko čega se svađaju, a oko čega se ovi mlate Boga pitaj. Centri su nestali, struke nema, niko neće da trenira, tuga i žalost sa svih strana. A opet mislim da znamo rukomet i da bismo mogli dosta samo kad bi neko pokrenuo stvari s mrtve tačke.

Dr

pre 4 godine

1. ne poznajem ni jednog ni srugog gospodina pa neću njihov sukob ni komentarisati

2. umesto domaćeg trenera nama treba strani trener i to iz zemlje koja ima većih uspeha u rukometu u zadnjih 10- tak godina da nas nauči da igramo moderni rukomet, jer mi to ne znamo, očigledno

3. pod hitno maknuti politiku iz svih sportova...možda je ovo i najbitnija stvar od svega

profesor

pre 4 godine

Klasičan srpski sindrom : samo bahato i grubo, ego na max, sujeta zvezda vodilja. Od svega dobrog napravimo loše, od lošeg katastrofu.

varga stevan

pre 4 godine

BOLJE I TI PERUNICICU DA ODES SA MESTA SELEKTORA....TVOJE ZNANJE RUKOMETA KAO SYRUCNJAKA JE NULA....I DA NEMA SNS I PETLJANJA POLITIKE NIKAD NEBI BIO NA MESTU SELEKTORA....BOLEST NASEG RUKOVOSTVA SPORTA ....POSTAVLJANJE NA MESTO SELEKTORA NEISKUSNIH ....

Apis

pre 4 godine

Treba dovesti malog Vranjesa. Nas a zapadni mentalitet. Nema nista od sile i galame. To ne prolazi na svetskim prvenstvima. Treba ipak znanje da se vodi reprezentacija. Videlo se ma slucaju Krstajic. 10-15 sezona u klubu pa onda da budes kandidat. Ovako samo na ime

Cdggrr

pre 4 godine

Rukomet nam je na amaterskom nivou,za to nisu krivi ni jedan ni drugi. Ko god da nam je selektor,koliko god bio strucan ne moze se od ove reprezentacije nista ocekivati,osim da se muski bore i junacki da izgube. Sistem je urusen ne znam kada,ali je nikakav i nista ne funkcionise. Mislim da je korektno da svi prihvatimo cinjenicu da se za nas rukomet niko ne zalaze i da je rukomet u nasoj zemlji poslednha rupa na svirali,mi moramo da prihvatimo da je u takvim okolnostima sam plasman na bilo koje takmicenje veliki uspeh,svaka pobeda na turniru svojevrsni plus igracima i strucnom stabu,a plasman u narednu rundu cudo. Posvadjali se Perun i Nedja,ili ne,sportski rezultat ce svakako izostati,a narod ocigledno voli u svemu da vidi rialiti pa otud i ovoliko interesovanje. Zapravo,5% komentara se odnosi na sam rukomet,ostalo sve ljubitelji afera,svadja,smicalica. Ja od momaka ocekujem samo musku borbu,dres natopljen znojem,pa da vidimo za koliko je to dovoljno.

lepi

pre 4 godine

Vanserijski igrači ali isto tako treneri ispod proseka. Misle da se živi od stare slave iz igračkih dana a da se ništa ne ulaže u sebe.

xxl

pre 4 godine

Ko je ovaj dvojac spario? Nisu mogli zajedno ni kad su bili igrači, to svako zna.
To je greška ili nehat rukovodstva u rukometnom davezu.

Mikele

pre 4 godine

Animozitet ove dvojice traje još iz igračkih dana, a ceh je platila reprezentacija još tokom 90-ih godina kada su osvojili 2-3 medalje a mogli su po kvalitetu da osvoje gomilu medalja. Njihov sukob je zbog provincijalskog, lokalnog mentaliteta gde su Partizan i Zvezda važniji od Srbije. I rukomet nije jedini sport u kome je tako.

dragan

pre 4 godine

Rukomet nam je na amaterskom nivo,Evo ponovo blam pa kad ti krenes otpustas nekog ko se sa tobom radio sve vreme ovako vracas srasmno

Sima

pre 4 godine

Opet taj SMS, Sergej Milinković Savić. Fudbal nam je upropastio, sad hoće i naš ponos, rukomet. Imali dušu, dokle više? Naravno da se šalim, ali stanje u mnogim ekipnim sportovima Srbije je jako loše. Malo nam žene vade stvar, vaterpolisti redovno, a odbojkaši ponekad. Videćemo košarku uskoro. Volim da gledam rukomet, grub muški sport. Ali kada naši igraju rukomet, oni od dobre utakmice na početku naprave katastrofu na kraju. Više pokidaju živce nego fudbaleri koji su plač majke Božije takođe. Opet, pogledaću ih kroz prste, sa prstom na daljinu da što pre promenim kanal. Ne zato što su strašni, nego zbog ovo malo živaca što ostade.

roten

pre 4 godine

Jedino ovi likovi iz našeg rukometa uspevaju nešto što se čini gotovo nemoguće,a to je da budu gori od ljudi iz fudbalskog saveza Srbije.Godinama unazad uspevaju da rade veće gluposti čak i od njih,a to je baš jako,jako teško.

dzo

pre 4 godine

ma mi smo naopak narod pa zar nije moglo to da se resi ranije nego se unosi negativna energija pred prvenstvo ceo strucni stab treba smeniti i debelo kazniti

veljo gegelj

pre 4 godine

lažnjak i kvazi stručnjak, mada na ovom prvenstvu i onako nećemo ostvariti nikakav rezultat bez obzira na to što se sad dešava pa će posle turnira svakako dobiti otkaz koji unapred pozdravljam. sa tim što se nadadaa će to povući i kompletnu rukovodeću strukturu rrs da ode. mada to su beskicmenjaci bez obraza pa ovo zadnje teško da će se dogoditi. nadati se

ArtuDitu

pre 4 godine

Ne možemo više dalje i ne gledamo isto na stvari. Ovo više liči na poruku dvoje ljubavnika koji se rastaju nego na poruku selektora rukometne reprezentacije koji pomoćniku daje otkaz.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Lepa uvertira pred EP! A i rezultat ce biti adekvatan. Jos jednom prilika da se poredi savremen rukomet, savremen pristup vodjenju rukometnog tima sa necim sto igra rukometna reprezentacija Srbije a sto je sve suprotno. Sto nasi ne pokusaju sa hazenom? Mozda bi im vise lezala!?

Trinidad_got_bad_for_Tobago

pre 4 godine

Kao neko ko je godinama trenirao rukomet mogu reci da ovo nije nista novo. Punih 15 godina unazad imamo ozbiljan problem. Nije se radilo sa mladjim kategorijama.. mladi su vec sa 17,18 odlazili u inostranstvo.. i mi sada ocekujemo da legende Perunicic i Nedja Jovanovic naprave nesto veliko. Osim 2012. i srebra u Beogradu, nas nema skoro nigde.Previse korupcije, ponavljam jos od mladjih kategorija + nezainteresovanost novih generacija za ovaj sport.Ni trenere nemamo vise jer niko nije lud da radi za 500-600e.Savez je decenijama funkcionisao nesto poput fudbalskog.Pametnom dovoljno da shvati.Drago mi je sto nisam potpisao profesionalni ugovor i na vreme napustio aktivno igranje.

Bugi

pre 4 godine

Pogledas tu sliku i sve ti je jasno. Mi krstenog trenera nismo imali jos od vremena Zivkovica i Pokrajca. Treba dati nekom Skandinavcu da nas vodi jer ovo nema nikakvog smisla.