Utorak, 03.12.2019.

12:10

Hrabre rukometašice posle velike borbe poražene od Norveške

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Norveške 28:25, u trećem kolu Svetskog prvenstva u Japanu.

Izvor: PT

Hrabre rukometašice posle velike borbe poražene od Norveške IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa

pre 4 godine

Kao što sam rekao i ranije, životni slepci i jadnici sa nickname JUMKO, MIKII, BODIBOND, HARISI, MUAREMI I drugi, koji posećuju srpske sajtove samo da bi ponižavali srpske sportiste, neka uzmu po koju zelenu pilulu za smirenje, biće još mnogo mnogo uspeha srpskih sportista...
Ako imate erektilnu disfunkciju, proguglajte malo….
Živela Srbija.
Pozdrav za moju Detelinaru!
Objavite mi komentar, ako niste medij iz Zagreba ili Sarajeva...
(Simon le Bon, 3. decembar 2019 20:25)

Симо друже, поздрав за твоју Детелинару
Имаш седам минуса….промашио си једног дисфункционалног, ал си их уб'о тачно где треба…
Браво за наше цуре, одиграле су као праве лавице…имаћемо прилику за реванш у финалу....

Podgoricanin

pre 4 godine

Norvezanke su oduvijek bile favorit kod sudija. Sjetite se samo kako je CG pokradena u finalu OI 2012.
I Madjarice su gurane juce od strane sudija protic CG, koja je u prvih 13min igrala cak 8 sa igracicom manje, plus 3 sedmerca za Madjarice...

Simon le Bon

pre 4 godine

Solidna partija naših devojaka, loše levo krilo, odlično desno krilo, odlični centar i golman, prosečni bekovi, trener gospodin čovek, sudije "potegle" na stranu protivnika uvek kad je bilo neophodno ...
Protiv vrhunske ekipe kakva je nesumnjivo Norveška, uz sve gore iznete parametre, više od časnog poraza se nije moglo...
Glavu gore, postoji igra, želja, htenje, srčanost,to bi trebalo biti dovoljno za preostala dva protivnika...
Kao što sam rekao i ranije, životni slepci i jadnici sa nickname JUMKO, MIKII, BODIBOND, HARISI, MUAREMI I drugi, koji posećuju srpske sajtove samo da bi ponižavali srpske sportiste, neka uzmu po koju zelenu pilulu za smirenje, biće još mnogo mnogo uspeha srpskih sportista...
Ako imate erektilnu disfunkciju, proguglajte malo, sigurno ćete naći nešto što će vam pomoći.
Puno vas sve na gomili, tako nesrećne i iskompleksirane, pozdravljaju Boba Kovač, Jokara, Novak, Dušan Tadić,Miha, Jokan, Dejan Savić, Španovićka, košarkašice, odbojkašice, vaterpolisti, odbojkaši, košarkaši,strelci, veslači, ovi što dobro biju takve mentole tekvondisti i još mnogo mnogo drugih sportista koji će vas još dugo dugo činiti tužnim, malim, nikakvim, jer znate SAMO DA MRZITE!
Živela Srbija.
Pozdrav za moju Detelinaru!
Objavite mi komentar, ako niste medij iz Zagreba ili Sarajeva...

milepile

pre 4 godine

Što se tiče sudjenja stvar je jasna, novac je u prvom planu, sportsko umeće je nažalost na drugom mestu. Normalno je da sudije navijaju za svoje preduzeće (zapadni blok) jer pobede i titule donose veći profit i prestiž. Nema tu nikakve teorije zavere, sve je ogoljeno i odavno poznato. Ova žalosna istina nas se i danas potvrdila. Sila vlada svetom, pa je tako i u sportu.

Srb Cg Rs Cs

pre 4 godine

@ Hehe, svetska zavera, opet!Mitomanija level supreme. Odaću vam tajnu, nebitni smo u svakom segmentu življenja, pa tako i u ž. rukometu!
(Volim i ja vas, 03. decembar 2019 15:37)

Gde vidis taj naslov?Svetska zavera u zenskom rukometu?Nije ti dobro od mrznje.Receno je u komentarima da su sudije mogle postenije.Sta je tu lose?

veze nemas

pre 4 godine

@ Zna li neko ko nam sudi sledecu utakmicu? Ako ne odgovara, da napustimo takmicenje! Hahahaha...
(Jumko, 03. decembar 2019 16:26)

Rvatska je smesna.Ne igra na prvenstvu,tako da mozes samo na udobnom kaucu da pratis.

Srb Cg Rs Cs

pre 4 godine

Autosovinisti vidim prate rukomet punom parom,rade 200 na sat.Ako,lepo je pratiti sport i Srbiju,tako i treba.E sad sto mrzite sopstveni rod koji gledate kroz prizmu politike,farme i parova te nekih svadbi to je druga stvar.Ovo su sportisti,druga fela.

Smeh

pre 4 godine

@Volim i ja vas
Ako si nebitan, kao što tvrdiš, zašto se trudiš da ostaviš glup komentar? Jumko i onaj Mikii su debili prve vrste ali ti si veći idiot i od njih. Čestitamo!

misko ajkula

pre 4 godine

Na jednu sportsku vijest, cini mi se iz tenisa, lik proziva jumka, da li on voli ijednog srpskog sportistu, a on odgovara sa nickom pigmalion, vjerovatno poceo da dobija sendvice bez priloga pa mu se pomutio mozak hahahaha. Veliku zelju imam da upoznam tog lika

natalijadespotovic@gmail.com

pre 4 godine

Devojke su se stvarno borile! Bilo je sanse i da se se dobije ova utakmica. Nisu imale srece danas definitivno, malo cudno sudjenje ali idemo dalje. Sve cestitke uzivala sam u glednju.

vUcO

pre 4 godine

Na sudijsku kradju u rukometu morali smo da se pripremimo. Jednostavno germani drze monopol u rukometu. Preostaje nam da se pored protivnika u nastavku borimo i sa sudijama sto znaci da moramo iskoristiti sve, ali bukvalno sve sanse koje nam se pruze. Da je tako bilo rezultat bi bio u nasu korist, a sudije tu ne bi mogle nista. Znam da je tesko to izvesti na terenu, odigrati bez greske, ali to je nazalost jedini nacin da pobedite u takvim okolnostima. Cestitke nasim lepoticama za igru, ne obazirite se na ovakve poraze i idite dalje samo hrabro u nove pobede.

Nikola

pre 4 godine

Po prikazanoj igri Srbija je zasluzila barem bod a i da je pobedila ne bi bilo nezasluzeno. Norveska kao iskusnija ekipa, kvalitetnijom ekipom uz dosta srece i par gresaka kako sudija tako i nasih igracica dolazi do pobede. Neke reakcije su suvisne ako pogledas da si inferiorniji i da nemas autoriter i renome vrhunske ekipe, gde dva puta dobijas po 4 min! Jedino pitanje je zasto nema na prvenstvu Jovane Kovacevic kao i zasto ne igra Aleksandra Vukajlovic koja je vec tamo sa reprezentacijom? Ekipa odlicno funkcionise ali igracice poput Lavko, Stoiljkovic, Trifunovic kao i gotovo cela njihova generacija su daleko ispod ritma danasnjeg rukometa, sto vise sansi pruzati mladjim igracicama koje su energicnije, brze i stvaraju daleko vise sansi od pomenutih jer su one buducnost srpskog rukometa! Jednostavno uz malo smelije napade, samouverenije jedan na jedan i brzinu vise mogu mnogo vise da pokazu i ne samo da se takmice sa svima nego da pobede bilo koga!!! SADA POBEDITI PREOSTALE DVE SAMO NAPRED!!!

Mikii

pre 4 godine

Uvek i u svakom sportu, potajno pravilo, dogovor glavnih, da nama sude Nemci, Englezi, Svajcarci, Austrijanci, Skandinavci, Francuzi, Holandjani. U 98% slucajeva! Previse da bi bila slucajnost. 
Kako ne padnu Grci, Rusi, Kiprani, Slovaci, pa i Poljaci... 
Neverovatno.
(nex, 03. decembar 2019 14:47)

Zato sto onda ne biste imali razloga da pljujete sudije, pa ne bi bilo zanimljivo. Ovako, lakse prebolite poraz. Jos vam ljudi cine uslugu i opet ne valja.

Volim i ja vas

pre 4 godine

Hehe, svetska zavera, opet!
Mitomanija level supreme.
Odaću vam tajnu, nebitni smo u svakom segmentu življenja, pa tako i u ž. rukometu!

Enrik Masip

pre 4 godine

Komentator na areni sport toliko hvali nase rukometasice kao da su pobedile norvesku i osvojile svetsko zlato!!! Poznavajuci nas rukometni mentalitet ima holandija da nas odere sa 10razlike.. zasto komentatori toliko navijaju za crnogorke kad ih prenose? Cime su one to zasluzile?

Paranoid Android

pre 4 godine

Ziceri, sedmerci sreca(vracanje u ruke) i naravno sudije (koje i pored svega navedenog resise mec sa 2 x min u poslednja 2 min).

To su faktori koji uticase na moguce iznanadjenje na kraju, ali za mene licno i ovo je prijatno iznenadjenje.

Samo hrabro devojke!

Laki

pre 4 godine

U sportu postoji ono, igraj i ćuti i naše devojke su zaista igrale i ćutale na sve gluposti onih curica iz Nemačeke,skoro do kraja, ali brate... jesu Norvežanke sila, to je ok, ali uz objektivno suđenje ne bi danas dobile utakmicu.Rukomet ipak, od svih kolektivnih sportova ima najviše prostora za nameštanje i to me uvek odbija od ovog atraktivnog sporta. I, neumesno je brojati greške našim igračicama, pa i Norvežanke su grešile. Voleo bih da naše nastave ovako, da se nisu puno potrošile.

petar

pre 4 godine

Prvi put posle 100 godina da neka nasa rukometna ekipa odigra moderno...Puno mi je srce kao da smo dobili a ovaj selektor treba da dobije dozivotni ugovor...

mladen

pre 4 godine

Ovo nije bilo sudjenje vec silovanje. OK, zna se da Srbija nema nikakav rejting u rukometu, ali ovo je bilo BEZOBRAZNO. Iz ovakvog sudjenja jasno proizilazi da su Norvezanske suvereno prve u grupi, da Holandjanke takodje moraju proci, a da bi prosle moraju da dobiju Srbiju jer su izgubue od Slovenije, te cemo nastavak ovog sudijskog silovanja videti (ko ima za to zivaca) vec prekosuutra. Zadnji mec Srbije i slovenije bce mec za trece mesto, ali ce Slovenke morati da dobiju Srbiju ubedljivo. Naravno trece mesto ne prenosi bodove. Tako stoje stvaru u rukometnoj svetskog organozaciji i tako ce stajati i ubuduce. Zna se ko je ko...Da ne bude sve na sudijama, a one zaista jesu odlucle pobednika, pomenucu da mi , kao i u muskoj konkurenciji, imamo SPOR TIM, da nasi bekovi suteri ne mogu nista protiv ozbljnih ekipa jer su spore i trome /Lavko, Stojiljkovic i Trifunovic/ te da su Norvezankama parirale samo brze Liscevic i Nikolic i fizicki jaka- jedan na jedan - Cvijic. I golman je bio OK. Ostalo je suvise sporo. Ali to je materijal koji dolazi na rukometu u juniorskom dobu i tu pomoci nema...Verujte, praim odnose u rukometu, jos gore ce biti sudjenj sa Holandjankama. Ako mogu nase da dobiju i u toj sistuacije super. Ali ce Holandjanke morati d abudu bas lose u tom slucaju....Ovo ne minus dva minut i po pre kraja, kada Cvjicku vuce Norvezanka za dres a sledi kontrafaul i iskljucenje nje i selektora zbog prigovora govori da su "sudinice" imale jasna nalog sta i kako da sude.

dragan

pre 4 godine

Znao sam da ce sudije biti krive. SHvatite, ne znamo da napravimo jak faul a da nije za iskljucenje. To se uci. Ozbiljne ekipe to znaju. Zato nase idu na dve minute a Norvezankama sviraju obican faul. Nisu sudije krive sto Lavko i Stojiljkovic ne mogu nista u napadu, a bogami ni u odbrani. Ti starinski bekovi "ormari" mogu da pune B reprezentacije a protiv ozbiljnih ne mogu nista. Norvezanke otvore prostor od dva metra u bloku a ni Lavko ni Stoiljlkovic ne mogu da stignu...Cela igra u napadu lezi sa Liscevic, i kada se ona umori ili povredi - adio. A odbrana lezi na golmanu Katarini Tomasevic. Ako one malo padnu protiv Holandije, a to je za Srbiju najvaznija utakmica na turniru, izgubicemo i to dvocifreno. U to se mozete kladiti. Ako Srboja nekim cudom dobije Hlandiju ima velike sanse da prenese dva boda u drugu grupu jer ce imati pobede nad Angolom i Holandijom, a Slovnke bi morale da onda pobede sa ogromnom razlikom Srbiju. Ali...Ne verujem da su nase u stanju da dobiju Holandiju. To je takav mentalitet da su one prvestsvo zavrisle danas posle poraza od Norvezanki. Zivi bili pa videli.

my way

pre 4 godine

Znaci strasno. Loke sa ledja sa obe ruke povlaci Draganu za dres i obara je, a sudija koja iz savrsenog ugla sve vidi sudi faul u napadu i iskljucenje za Cvijic. Eto vam Norvezanke pobeda, najedite je se. "Zasluzeno", sudije su drzale sve pod kontrolom od pocetka do tragikomicnog kraja. Elem, nase devojke treba da dignu glave i odigraju maksimalno preostala 2 meca, pa cemo da vidimo.

Bivši rukometaš

pre 4 godine

Čudan kriterijum sudija,naravno na našu štetu(već viđeno u svetu sporta gde nemamo autoriteta),ne umanjuje dobru igru Norvežanki.Godinama ne možemo da se opametimo da je sada 21 vek,i da se igra brz rukomet i da nismo iz kontre dali bar jedan gol.Naše su se trudile max.ali zastarelom taktikom,nisu mogle više,plus puno naivnih grešaka u drugom poluvremenu.

Dusan

pre 4 godine

Stvrano steta, devojke su odigralle fantastican mec. Nije se moglo, protiv sudija uopste Cvijicevoj faul u napadu suditi ii iskljucenje je van svake pameti i sudiskog rezona, nju su vukli za dres odpozadi. odigrale su moderno i brzo, samo da sada ne stanu, sa ovakvom igrom, i bez pomoci sudija za protivnice mozemo dobiti i sloveniju i holandiju. Glavu gore devojke, ovakav mec i borbu niko nije ocekivao.. svaka cast

slon

pre 4 godine

Ne kažem da bi naše devojke dobile ovaj meč ali sudjenje je u bitnim momentima prevagnulo na stranu Norvežanki, naročito kontakt u napadu od našeg pivota koji je okarakterisan kao 'faul' - čisto i vidljivo povlaćenje odbrambenog beka. Veoma proračunato.
Još jednom- BRAVO devojke!!!

Ratko-Kriger

pre 4 godine

Malo su pomogli bekovi danas.Raduje igra u napadu gde se vidi boljitak u odnosu na prethodne godine.Desni bek toliko skripi da da je to nemoguce.Kristina Liscevic i Dragana Cvijic su pravi predvodnici ove generacije.Davno nisam video da neko sa toliko zelje i zara igra za nasu reprezentaciju kao Kristina Liscevic.Samo hrabro napred bez povlacenja bez obzira ko je rival preko puta.
JER MI SMO SRBIJA,MA KOLIKO NAS GAZILI I UNISTAVALI UVEK NADJEMO PUT DA SE IZDIGNEMO IZ SVEGA.

veliki strumf

pre 4 godine

Pobedile su nas sudije iz Nemacke a ne Norvežanke. Sudile su bez ikakvog stida i srama. Da je naša zemlja iole rukometno jača, da imamo neki uticaj i smešnim EHF - ove Svabice bi letele kući prvim avionom. Vrhunac bezobrazluka je isključenje Cvijiceve na 2 min pre kraja i na nas napad na 2 razlike, nakon sto ju je Norvežanka brutalno povukla a ova pala preko nje.

Mozzart

pre 4 godine

Posle dobrog prvog poluvreme a, losa odbrana u drugom i ocajan napad Stojiljkoviceve i Radojevic. U odbrani isto leva strana katastrofalna. Plus kad je tesko tu su sudije da izmisle sedmerac ili faul u napadu Cvijiceve.

leka

pre 4 godine

Bravo za Srbiju! Sramota za sudjenje! Odmah sam se sjetio 2012 i kako su nam one 2 bestidnice uzele zlato u Londonu. Dobra igra Srbije ali se uvjek nadje neko da upropasti sav trud i svu zelju za pobjedu koje su imale ove djevojke. Svaka cast za komsinice! Mora se i trener pohvaliti naravno. Trenirao je i nasu musku selekciju i napravio tada smjenu generacija i odveo nas na evropsko prvenstvo. Jos jednom bravo za djevojke i trenera naravno

Tu tu tu

pre 4 godine

Sa makar malčice boljim sudjenjem mi bi ovo dobili, sjajno igraju naše devojke i ovo može samo da im bude podstrek za dalje takmičenje. Poštenije sudjenje imali Jevreji od Nemaca nego sad mi.

remax

pre 4 godine

Kakva pljačka..
Svaka čast našim devojkama, sa normalnim suđenjem ovo bi u najmanju ruku bila utakmica na jedan posed.
Još onaj maler da nam posle 2 odbrane sa sedmerca daju golove.
Najvažnije je da za nas Norveška nije bauk, što znači da nisu ni sve ostale ekipe.

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

sudije glavne igracice norvezanki

dva min pred kraj umesto sedmerac za nas I iskljucenje za njih sudije iskljucuju nase dve I stavljaju tacku na utakmicu. Da smo tad prisli na -1 moglo je do kraja svasta da bude,ovako ostaje zal I pohvala devojkama I strucnom kadru

Ancolinjo

pre 4 godine

Jedno veliko bravo za devojke, borile su se ko lavice do kraja. Sudije da bude sramota, celu utakmicu navlacile su za Norvezanke. Jesu Norvezanke klasa, ali nek pobede zaslizeno, a ne kradjom(protov Crnogorki redovno), sramota.

Leksa

pre 4 godine

Dva razloga zbog koga u poslednje vreme ne gledam rukomet. Prvi je bas onaj koji se spominje u prethodnim komentarima kao "rukomet 21.veka", a to je forsiranje neprekidne jurnjave po terenu, pa ko se u tom haosu najbolje snadje, kao bolji je. Drugi je da je rukomet uz vaterpolo sport u kome sudije mogu njavise da uticu na igru.

Mladen cg

pre 4 godine

Direktnim odlukama na štetu reprezentacije Srbije, sudije su prevagnule meč na stranu favorizovanog protivnika. Šteta! Protiv ovakvog kriterijuma se ne može , pa da je bio i slabiji protivnik od moćne Norveške. Nadam se da neće posustati u preostala dva meča u grupi, te da će im ovakav ishod današnjeg meča dati dodatnu snagu i motiv za sljedeće okršaje na SP.

nex

pre 4 godine

Uvek i u svakom sportu, potajno pravilo, dogovor glavnih, da nama sude Nemci, Englezi, Svajcarci, Austrijanci, Skandinavci, Francuzi, Holandjani. U 98% slucajeva! Previse da bi bila slucajnost.
Kako ne padnu Grci, Rusi, Kiprani, Slovaci, pa i Poljaci...
Neverovatno.

Milan

pre 4 godine

Za ovakvo sudjenje, mora da se napravi nesto...ulazak na teren, iskljucenje, kratkotrajno povlacenje igracica, prosto mora da se iskaze nezadovoljstvo. A ne, protivnik ti se smeje u lice, sudija se smeje u sebi, a ti nosis na sebi metu za odstrel. Nema smisla cutati i ne iskazati nezadovoljstvo na terenu.
Fairplay? Cemu, kome, zasto? Mi fairplay, a oni ruka u dzep, kradu i uzivaju.
A posle i zvanican protest, konferencija za stampu i pljuvanje sudija!
Dosta je vise te ravnopravnosti, gde su oni uvek ravnopravniji od nas!

veliki strumf

pre 4 godine

Velikim pad u odbrani u drugom poluvremenu uz nekoliko bezveze neiskoriscenih napada, zicera, penala... Šutiraju visoko golmanima koji su visoki - pa gde je tu logika??? Sve takve lopte su im skinule. Svaki penal za njih obavezno je isključenje za naše devojke, sto nijednom nije bio slučaj kada su u pitanju Norvežanke. Njih isključuju za igru nogom jer je to obavezno, a svako guranje sa dve ruke im se toleriše. Koliko samo penala za Norvežanke posle sjajnih odbrana naših golmana. Sve sto odbranimo bude sedmerac - svaki drugi napad prakticno. I kad promase sedmerac lopta im se vrati direktno u ruke... Sudije sude za nas samo ono sto je previše očigledno - sramno je šta sudije rade u rukometu generalno. Lepo devojke igraju, šteta sto će izgubiti od jačih Norvežanki koje danas nisu bile bolje u ovih 50 min.

Bg

pre 4 godine

@Bane Kacarevo... Jesu lepe. Pre desetak godina su isto bile prelepe ali je vise od pola sastava bilo LGBT. Za ove danas nemam tu vrstu informacije a da su prelepe jesu.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nebitno kako se završi tekma.Prijatno su me za sad iznenadile.Pa kvota na Norvežanke 1.10 a na naše 10 pred tekmu.Nisam se nadao da će dati ovakav otpor prvo poluvreme...

Leonida

pre 4 godine

Nase devojke se super drze, medjutim tesko je igrati protiv sudija.
Par sumnjivih odluka i vec odose na 3-4 razlike.
Nema nikakve logike da nam sude Nemacke sudije, nikad nece biti neutralni kada igramo protiv bilo koga iz Skandinavije ili zapadne Evrope.

veliki strumf

pre 4 godine

11-9 za naše devojke i napad. Bezvezno probijanje i u tom trenutku je usledio veliki pad. Umesto da glatko dobijemo prvo poluvreme, mi ga izgubismo. Ali generalno devojke dobro igraju. Sutkinje Nemice sude sramno i sve vreme protiv nas. Non stop iskljucenja a na Cvijicevoj se tolerišu konstantna povlacenja za dres i čak se ni obican faul ne sudi.

BojanNS

pre 4 godine

Nase da smanje na jedan gol zaostatka, sudija svira faul u napada i daje dva minuta nasoj zato sto ju je protivnica povukla za dres!!!

JPR24

pre 4 godine

Sudjenje katastrofa ! Prosto sramotno navlacenje. Jesu Norvežanke jake, tu nema sumnje, naše igraju odlično globalno, više nego očekivano, pa i nema zala izgubiti od boljeg, ali sa igrom, ne ovakvim sramnim suđenjem.

sasa

pre 4 godine

Rss imate slobodnu Dansku selektorku jedna od najboljih trenera sveta. Vodila holandiju. Sta cekate?! Da se nasi "penzioneri treneri" nauce skandinavskog stila brze igre?!

petar

pre 4 godine

Prvi put posle 100 godina da neka nasa rukometna ekipa odigra moderno...Puno mi je srce kao da smo dobili a ovaj selektor treba da dobije dozivotni ugovor...

my way

pre 4 godine

Znaci strasno. Loke sa ledja sa obe ruke povlaci Draganu za dres i obara je, a sudija koja iz savrsenog ugla sve vidi sudi faul u napadu i iskljucenje za Cvijic. Eto vam Norvezanke pobeda, najedite je se. "Zasluzeno", sudije su drzale sve pod kontrolom od pocetka do tragikomicnog kraja. Elem, nase devojke treba da dignu glave i odigraju maksimalno preostala 2 meca, pa cemo da vidimo.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nebitno kako se završi tekma.Prijatno su me za sad iznenadile.Pa kvota na Norvežanke 1.10 a na naše 10 pred tekmu.Nisam se nadao da će dati ovakav otpor prvo poluvreme...

Paranoid Android

pre 4 godine

Ziceri, sedmerci sreca(vracanje u ruke) i naravno sudije (koje i pored svega navedenog resise mec sa 2 x min u poslednja 2 min).

To su faktori koji uticase na moguce iznanadjenje na kraju, ali za mene licno i ovo je prijatno iznenadjenje.

Samo hrabro devojke!

Mladen cg

pre 4 godine

Direktnim odlukama na štetu reprezentacije Srbije, sudije su prevagnule meč na stranu favorizovanog protivnika. Šteta! Protiv ovakvog kriterijuma se ne može , pa da je bio i slabiji protivnik od moćne Norveške. Nadam se da neće posustati u preostala dva meča u grupi, te da će im ovakav ishod današnjeg meča dati dodatnu snagu i motiv za sljedeće okršaje na SP.

Milan

pre 4 godine

Za ovakvo sudjenje, mora da se napravi nesto...ulazak na teren, iskljucenje, kratkotrajno povlacenje igracica, prosto mora da se iskaze nezadovoljstvo. A ne, protivnik ti se smeje u lice, sudija se smeje u sebi, a ti nosis na sebi metu za odstrel. Nema smisla cutati i ne iskazati nezadovoljstvo na terenu.
Fairplay? Cemu, kome, zasto? Mi fairplay, a oni ruka u dzep, kradu i uzivaju.
A posle i zvanican protest, konferencija za stampu i pljuvanje sudija!
Dosta je vise te ravnopravnosti, gde su oni uvek ravnopravniji od nas!

leka

pre 4 godine

Bravo za Srbiju! Sramota za sudjenje! Odmah sam se sjetio 2012 i kako su nam one 2 bestidnice uzele zlato u Londonu. Dobra igra Srbije ali se uvjek nadje neko da upropasti sav trud i svu zelju za pobjedu koje su imale ove djevojke. Svaka cast za komsinice! Mora se i trener pohvaliti naravno. Trenirao je i nasu musku selekciju i napravio tada smjenu generacija i odveo nas na evropsko prvenstvo. Jos jednom bravo za djevojke i trenera naravno

slon

pre 4 godine

Ne kažem da bi naše devojke dobile ovaj meč ali sudjenje je u bitnim momentima prevagnulo na stranu Norvežanki, naročito kontakt u napadu od našeg pivota koji je okarakterisan kao 'faul' - čisto i vidljivo povlaćenje odbrambenog beka. Veoma proračunato.
Još jednom- BRAVO devojke!!!

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

sudije glavne igracice norvezanki

dva min pred kraj umesto sedmerac za nas I iskljucenje za njih sudije iskljucuju nase dve I stavljaju tacku na utakmicu. Da smo tad prisli na -1 moglo je do kraja svasta da bude,ovako ostaje zal I pohvala devojkama I strucnom kadru

Leksa

pre 4 godine

Dva razloga zbog koga u poslednje vreme ne gledam rukomet. Prvi je bas onaj koji se spominje u prethodnim komentarima kao "rukomet 21.veka", a to je forsiranje neprekidne jurnjave po terenu, pa ko se u tom haosu najbolje snadje, kao bolji je. Drugi je da je rukomet uz vaterpolo sport u kome sudije mogu njavise da uticu na igru.

vUcO

pre 4 godine

Na sudijsku kradju u rukometu morali smo da se pripremimo. Jednostavno germani drze monopol u rukometu. Preostaje nam da se pored protivnika u nastavku borimo i sa sudijama sto znaci da moramo iskoristiti sve, ali bukvalno sve sanse koje nam se pruze. Da je tako bilo rezultat bi bio u nasu korist, a sudije tu ne bi mogle nista. Znam da je tesko to izvesti na terenu, odigrati bez greske, ali to je nazalost jedini nacin da pobedite u takvim okolnostima. Cestitke nasim lepoticama za igru, ne obazirite se na ovakve poraze i idite dalje samo hrabro u nove pobede.

veliki strumf

pre 4 godine

11-9 za naše devojke i napad. Bezvezno probijanje i u tom trenutku je usledio veliki pad. Umesto da glatko dobijemo prvo poluvreme, mi ga izgubismo. Ali generalno devojke dobro igraju. Sutkinje Nemice sude sramno i sve vreme protiv nas. Non stop iskljucenja a na Cvijicevoj se tolerišu konstantna povlacenja za dres i čak se ni obican faul ne sudi.

sasa

pre 4 godine

Rss imate slobodnu Dansku selektorku jedna od najboljih trenera sveta. Vodila holandiju. Sta cekate?! Da se nasi "penzioneri treneri" nauce skandinavskog stila brze igre?!

remax

pre 4 godine

Kakva pljačka..
Svaka čast našim devojkama, sa normalnim suđenjem ovo bi u najmanju ruku bila utakmica na jedan posed.
Još onaj maler da nam posle 2 odbrane sa sedmerca daju golove.
Najvažnije je da za nas Norveška nije bauk, što znači da nisu ni sve ostale ekipe.

Ratko-Kriger

pre 4 godine

Malo su pomogli bekovi danas.Raduje igra u napadu gde se vidi boljitak u odnosu na prethodne godine.Desni bek toliko skripi da da je to nemoguce.Kristina Liscevic i Dragana Cvijic su pravi predvodnici ove generacije.Davno nisam video da neko sa toliko zelje i zara igra za nasu reprezentaciju kao Kristina Liscevic.Samo hrabro napred bez povlacenja bez obzira ko je rival preko puta.
JER MI SMO SRBIJA,MA KOLIKO NAS GAZILI I UNISTAVALI UVEK NADJEMO PUT DA SE IZDIGNEMO IZ SVEGA.

mladen

pre 4 godine

Ovo nije bilo sudjenje vec silovanje. OK, zna se da Srbija nema nikakav rejting u rukometu, ali ovo je bilo BEZOBRAZNO. Iz ovakvog sudjenja jasno proizilazi da su Norvezanske suvereno prve u grupi, da Holandjanke takodje moraju proci, a da bi prosle moraju da dobiju Srbiju jer su izgubue od Slovenije, te cemo nastavak ovog sudijskog silovanja videti (ko ima za to zivaca) vec prekosuutra. Zadnji mec Srbije i slovenije bce mec za trece mesto, ali ce Slovenke morati da dobiju Srbiju ubedljivo. Naravno trece mesto ne prenosi bodove. Tako stoje stvaru u rukometnoj svetskog organozaciji i tako ce stajati i ubuduce. Zna se ko je ko...Da ne bude sve na sudijama, a one zaista jesu odlucle pobednika, pomenucu da mi , kao i u muskoj konkurenciji, imamo SPOR TIM, da nasi bekovi suteri ne mogu nista protiv ozbljnih ekipa jer su spore i trome /Lavko, Stojiljkovic i Trifunovic/ te da su Norvezankama parirale samo brze Liscevic i Nikolic i fizicki jaka- jedan na jedan - Cvijic. I golman je bio OK. Ostalo je suvise sporo. Ali to je materijal koji dolazi na rukometu u juniorskom dobu i tu pomoci nema...Verujte, praim odnose u rukometu, jos gore ce biti sudjenj sa Holandjankama. Ako mogu nase da dobiju i u toj sistuacije super. Ali ce Holandjanke morati d abudu bas lose u tom slucaju....Ovo ne minus dva minut i po pre kraja, kada Cvjicku vuce Norvezanka za dres a sledi kontrafaul i iskljucenje nje i selektora zbog prigovora govori da su "sudinice" imale jasna nalog sta i kako da sude.

nex

pre 4 godine

Uvek i u svakom sportu, potajno pravilo, dogovor glavnih, da nama sude Nemci, Englezi, Svajcarci, Austrijanci, Skandinavci, Francuzi, Holandjani. U 98% slucajeva! Previse da bi bila slucajnost.
Kako ne padnu Grci, Rusi, Kiprani, Slovaci, pa i Poljaci...
Neverovatno.

Ancolinjo

pre 4 godine

Jedno veliko bravo za devojke, borile su se ko lavice do kraja. Sudije da bude sramota, celu utakmicu navlacile su za Norvezanke. Jesu Norvezanke klasa, ali nek pobede zaslizeno, a ne kradjom(protov Crnogorki redovno), sramota.

Laki

pre 4 godine

U sportu postoji ono, igraj i ćuti i naše devojke su zaista igrale i ćutale na sve gluposti onih curica iz Nemačeke,skoro do kraja, ali brate... jesu Norvežanke sila, to je ok, ali uz objektivno suđenje ne bi danas dobile utakmicu.Rukomet ipak, od svih kolektivnih sportova ima najviše prostora za nameštanje i to me uvek odbija od ovog atraktivnog sporta. I, neumesno je brojati greške našim igračicama, pa i Norvežanke su grešile. Voleo bih da naše nastave ovako, da se nisu puno potrošile.

Simon le Bon

pre 4 godine

Solidna partija naših devojaka, loše levo krilo, odlično desno krilo, odlični centar i golman, prosečni bekovi, trener gospodin čovek, sudije "potegle" na stranu protivnika uvek kad je bilo neophodno ...
Protiv vrhunske ekipe kakva je nesumnjivo Norveška, uz sve gore iznete parametre, više od časnog poraza se nije moglo...
Glavu gore, postoji igra, želja, htenje, srčanost,to bi trebalo biti dovoljno za preostala dva protivnika...
Kao što sam rekao i ranije, životni slepci i jadnici sa nickname JUMKO, MIKII, BODIBOND, HARISI, MUAREMI I drugi, koji posećuju srpske sajtove samo da bi ponižavali srpske sportiste, neka uzmu po koju zelenu pilulu za smirenje, biće još mnogo mnogo uspeha srpskih sportista...
Ako imate erektilnu disfunkciju, proguglajte malo, sigurno ćete naći nešto što će vam pomoći.
Puno vas sve na gomili, tako nesrećne i iskompleksirane, pozdravljaju Boba Kovač, Jokara, Novak, Dušan Tadić,Miha, Jokan, Dejan Savić, Španovićka, košarkašice, odbojkašice, vaterpolisti, odbojkaši, košarkaši,strelci, veslači, ovi što dobro biju takve mentole tekvondisti i još mnogo mnogo drugih sportista koji će vas još dugo dugo činiti tužnim, malim, nikakvim, jer znate SAMO DA MRZITE!
Živela Srbija.
Pozdrav za moju Detelinaru!
Objavite mi komentar, ako niste medij iz Zagreba ili Sarajeva...

Dusan

pre 4 godine

Stvrano steta, devojke su odigralle fantastican mec. Nije se moglo, protiv sudija uopste Cvijicevoj faul u napadu suditi ii iskljucenje je van svake pameti i sudiskog rezona, nju su vukli za dres odpozadi. odigrale su moderno i brzo, samo da sada ne stanu, sa ovakvom igrom, i bez pomoci sudija za protivnice mozemo dobiti i sloveniju i holandiju. Glavu gore devojke, ovakav mec i borbu niko nije ocekivao.. svaka cast

veliki strumf

pre 4 godine

Pobedile su nas sudije iz Nemacke a ne Norvežanke. Sudile su bez ikakvog stida i srama. Da je naša zemlja iole rukometno jača, da imamo neki uticaj i smešnim EHF - ove Svabice bi letele kući prvim avionom. Vrhunac bezobrazluka je isključenje Cvijiceve na 2 min pre kraja i na nas napad na 2 razlike, nakon sto ju je Norvežanka brutalno povukla a ova pala preko nje.

BojanNS

pre 4 godine

Nase da smanje na jedan gol zaostatka, sudija svira faul u napada i daje dva minuta nasoj zato sto ju je protivnica povukla za dres!!!

natalijadespotovic@gmail.com

pre 4 godine

Devojke su se stvarno borile! Bilo je sanse i da se se dobije ova utakmica. Nisu imale srece danas definitivno, malo cudno sudjenje ali idemo dalje. Sve cestitke uzivala sam u glednju.

JPR24

pre 4 godine

Sudjenje katastrofa ! Prosto sramotno navlacenje. Jesu Norvežanke jake, tu nema sumnje, naše igraju odlično globalno, više nego očekivano, pa i nema zala izgubiti od boljeg, ali sa igrom, ne ovakvim sramnim suđenjem.

Tu tu tu

pre 4 godine

Sa makar malčice boljim sudjenjem mi bi ovo dobili, sjajno igraju naše devojke i ovo može samo da im bude podstrek za dalje takmičenje. Poštenije sudjenje imali Jevreji od Nemaca nego sad mi.

Srb Cg Rs Cs

pre 4 godine

@ Hehe, svetska zavera, opet!Mitomanija level supreme. Odaću vam tajnu, nebitni smo u svakom segmentu življenja, pa tako i u ž. rukometu!
(Volim i ja vas, 03. decembar 2019 15:37)

Gde vidis taj naslov?Svetska zavera u zenskom rukometu?Nije ti dobro od mrznje.Receno je u komentarima da su sudije mogle postenije.Sta je tu lose?

Nikola

pre 4 godine

Po prikazanoj igri Srbija je zasluzila barem bod a i da je pobedila ne bi bilo nezasluzeno. Norveska kao iskusnija ekipa, kvalitetnijom ekipom uz dosta srece i par gresaka kako sudija tako i nasih igracica dolazi do pobede. Neke reakcije su suvisne ako pogledas da si inferiorniji i da nemas autoriter i renome vrhunske ekipe, gde dva puta dobijas po 4 min! Jedino pitanje je zasto nema na prvenstvu Jovane Kovacevic kao i zasto ne igra Aleksandra Vukajlovic koja je vec tamo sa reprezentacijom? Ekipa odlicno funkcionise ali igracice poput Lavko, Stoiljkovic, Trifunovic kao i gotovo cela njihova generacija su daleko ispod ritma danasnjeg rukometa, sto vise sansi pruzati mladjim igracicama koje su energicnije, brze i stvaraju daleko vise sansi od pomenutih jer su one buducnost srpskog rukometa! Jednostavno uz malo smelije napade, samouverenije jedan na jedan i brzinu vise mogu mnogo vise da pokazu i ne samo da se takmice sa svima nego da pobede bilo koga!!! SADA POBEDITI PREOSTALE DVE SAMO NAPRED!!!

Enrik Masip

pre 4 godine

Komentator na areni sport toliko hvali nase rukometasice kao da su pobedile norvesku i osvojile svetsko zlato!!! Poznavajuci nas rukometni mentalitet ima holandija da nas odere sa 10razlike.. zasto komentatori toliko navijaju za crnogorke kad ih prenose? Cime su one to zasluzile?

Srb Cg Rs Cs

pre 4 godine

Autosovinisti vidim prate rukomet punom parom,rade 200 na sat.Ako,lepo je pratiti sport i Srbiju,tako i treba.E sad sto mrzite sopstveni rod koji gledate kroz prizmu politike,farme i parova te nekih svadbi to je druga stvar.Ovo su sportisti,druga fela.

veze nemas

pre 4 godine

@ Zna li neko ko nam sudi sledecu utakmicu? Ako ne odgovara, da napustimo takmicenje! Hahahaha...
(Jumko, 03. decembar 2019 16:26)

Rvatska je smesna.Ne igra na prvenstvu,tako da mozes samo na udobnom kaucu da pratis.

Leonida

pre 4 godine

Nase devojke se super drze, medjutim tesko je igrati protiv sudija.
Par sumnjivih odluka i vec odose na 3-4 razlike.
Nema nikakve logike da nam sude Nemacke sudije, nikad nece biti neutralni kada igramo protiv bilo koga iz Skandinavije ili zapadne Evrope.

Mozzart

pre 4 godine

Posle dobrog prvog poluvreme a, losa odbrana u drugom i ocajan napad Stojiljkoviceve i Radojevic. U odbrani isto leva strana katastrofalna. Plus kad je tesko tu su sudije da izmisle sedmerac ili faul u napadu Cvijiceve.

Bivši rukometaš

pre 4 godine

Čudan kriterijum sudija,naravno na našu štetu(već viđeno u svetu sporta gde nemamo autoriteta),ne umanjuje dobru igru Norvežanki.Godinama ne možemo da se opametimo da je sada 21 vek,i da se igra brz rukomet i da nismo iz kontre dali bar jedan gol.Naše su se trudile max.ali zastarelom taktikom,nisu mogle više,plus puno naivnih grešaka u drugom poluvremenu.

veliki strumf

pre 4 godine

Velikim pad u odbrani u drugom poluvremenu uz nekoliko bezveze neiskoriscenih napada, zicera, penala... Šutiraju visoko golmanima koji su visoki - pa gde je tu logika??? Sve takve lopte su im skinule. Svaki penal za njih obavezno je isključenje za naše devojke, sto nijednom nije bio slučaj kada su u pitanju Norvežanke. Njih isključuju za igru nogom jer je to obavezno, a svako guranje sa dve ruke im se toleriše. Koliko samo penala za Norvežanke posle sjajnih odbrana naših golmana. Sve sto odbranimo bude sedmerac - svaki drugi napad prakticno. I kad promase sedmerac lopta im se vrati direktno u ruke... Sudije sude za nas samo ono sto je previše očigledno - sramno je šta sudije rade u rukometu generalno. Lepo devojke igraju, šteta sto će izgubiti od jačih Norvežanki koje danas nisu bile bolje u ovih 50 min.

dragan

pre 4 godine

Znao sam da ce sudije biti krive. SHvatite, ne znamo da napravimo jak faul a da nije za iskljucenje. To se uci. Ozbiljne ekipe to znaju. Zato nase idu na dve minute a Norvezankama sviraju obican faul. Nisu sudije krive sto Lavko i Stojiljkovic ne mogu nista u napadu, a bogami ni u odbrani. Ti starinski bekovi "ormari" mogu da pune B reprezentacije a protiv ozbiljnih ne mogu nista. Norvezanke otvore prostor od dva metra u bloku a ni Lavko ni Stoiljlkovic ne mogu da stignu...Cela igra u napadu lezi sa Liscevic, i kada se ona umori ili povredi - adio. A odbrana lezi na golmanu Katarini Tomasevic. Ako one malo padnu protiv Holandije, a to je za Srbiju najvaznija utakmica na turniru, izgubicemo i to dvocifreno. U to se mozete kladiti. Ako Srboja nekim cudom dobije Hlandiju ima velike sanse da prenese dva boda u drugu grupu jer ce imati pobede nad Angolom i Holandijom, a Slovnke bi morale da onda pobede sa ogromnom razlikom Srbiju. Ali...Ne verujem da su nase u stanju da dobiju Holandiju. To je takav mentalitet da su one prvestsvo zavrisle danas posle poraza od Norvezanki. Zivi bili pa videli.

Smeh

pre 4 godine

@Volim i ja vas
Ako si nebitan, kao što tvrdiš, zašto se trudiš da ostaviš glup komentar? Jumko i onaj Mikii su debili prve vrste ali ti si veći idiot i od njih. Čestitamo!

Mikii

pre 4 godine

Uvek i u svakom sportu, potajno pravilo, dogovor glavnih, da nama sude Nemci, Englezi, Svajcarci, Austrijanci, Skandinavci, Francuzi, Holandjani. U 98% slucajeva! Previse da bi bila slucajnost. 
Kako ne padnu Grci, Rusi, Kiprani, Slovaci, pa i Poljaci... 
Neverovatno.
(nex, 03. decembar 2019 14:47)

Zato sto onda ne biste imali razloga da pljujete sudije, pa ne bi bilo zanimljivo. Ovako, lakse prebolite poraz. Jos vam ljudi cine uslugu i opet ne valja.

milepile

pre 4 godine

Što se tiče sudjenja stvar je jasna, novac je u prvom planu, sportsko umeće je nažalost na drugom mestu. Normalno je da sudije navijaju za svoje preduzeće (zapadni blok) jer pobede i titule donose veći profit i prestiž. Nema tu nikakve teorije zavere, sve je ogoljeno i odavno poznato. Ova žalosna istina nas se i danas potvrdila. Sila vlada svetom, pa je tako i u sportu.

Volim i ja vas

pre 4 godine

Hehe, svetska zavera, opet!
Mitomanija level supreme.
Odaću vam tajnu, nebitni smo u svakom segmentu življenja, pa tako i u ž. rukometu!

misko ajkula

pre 4 godine

Na jednu sportsku vijest, cini mi se iz tenisa, lik proziva jumka, da li on voli ijednog srpskog sportistu, a on odgovara sa nickom pigmalion, vjerovatno poceo da dobija sendvice bez priloga pa mu se pomutio mozak hahahaha. Veliku zelju imam da upoznam tog lika

Bg

pre 4 godine

@Bane Kacarevo... Jesu lepe. Pre desetak godina su isto bile prelepe ali je vise od pola sastava bilo LGBT. Za ove danas nemam tu vrstu informacije a da su prelepe jesu.

Aleksa

pre 4 godine

Kao što sam rekao i ranije, životni slepci i jadnici sa nickname JUMKO, MIKII, BODIBOND, HARISI, MUAREMI I drugi, koji posećuju srpske sajtove samo da bi ponižavali srpske sportiste, neka uzmu po koju zelenu pilulu za smirenje, biće još mnogo mnogo uspeha srpskih sportista...
Ako imate erektilnu disfunkciju, proguglajte malo….
Živela Srbija.
Pozdrav za moju Detelinaru!
Objavite mi komentar, ako niste medij iz Zagreba ili Sarajeva...
(Simon le Bon, 3. decembar 2019 20:25)

Симо друже, поздрав за твоју Детелинару
Имаш седам минуса….промашио си једног дисфункционалног, ал си их уб'о тачно где треба…
Браво за наше цуре, одиграле су као праве лавице…имаћемо прилику за реванш у финалу....

Podgoricanin

pre 4 godine

Norvezanke su oduvijek bile favorit kod sudija. Sjetite se samo kako je CG pokradena u finalu OI 2012.
I Madjarice su gurane juce od strane sudija protic CG, koja je u prvih 13min igrala cak 8 sa igracicom manje, plus 3 sedmerca za Madjarice...

Enrik Masip

pre 4 godine

Komentator na areni sport toliko hvali nase rukometasice kao da su pobedile norvesku i osvojile svetsko zlato!!! Poznavajuci nas rukometni mentalitet ima holandija da nas odere sa 10razlike.. zasto komentatori toliko navijaju za crnogorke kad ih prenose? Cime su one to zasluzile?

Mikii

pre 4 godine

Uvek i u svakom sportu, potajno pravilo, dogovor glavnih, da nama sude Nemci, Englezi, Svajcarci, Austrijanci, Skandinavci, Francuzi, Holandjani. U 98% slucajeva! Previse da bi bila slucajnost. 
Kako ne padnu Grci, Rusi, Kiprani, Slovaci, pa i Poljaci... 
Neverovatno.
(nex, 03. decembar 2019 14:47)

Zato sto onda ne biste imali razloga da pljujete sudije, pa ne bi bilo zanimljivo. Ovako, lakse prebolite poraz. Jos vam ljudi cine uslugu i opet ne valja.

dragan

pre 4 godine

Znao sam da ce sudije biti krive. SHvatite, ne znamo da napravimo jak faul a da nije za iskljucenje. To se uci. Ozbiljne ekipe to znaju. Zato nase idu na dve minute a Norvezankama sviraju obican faul. Nisu sudije krive sto Lavko i Stojiljkovic ne mogu nista u napadu, a bogami ni u odbrani. Ti starinski bekovi "ormari" mogu da pune B reprezentacije a protiv ozbiljnih ne mogu nista. Norvezanke otvore prostor od dva metra u bloku a ni Lavko ni Stoiljlkovic ne mogu da stignu...Cela igra u napadu lezi sa Liscevic, i kada se ona umori ili povredi - adio. A odbrana lezi na golmanu Katarini Tomasevic. Ako one malo padnu protiv Holandije, a to je za Srbiju najvaznija utakmica na turniru, izgubicemo i to dvocifreno. U to se mozete kladiti. Ako Srboja nekim cudom dobije Hlandiju ima velike sanse da prenese dva boda u drugu grupu jer ce imati pobede nad Angolom i Holandijom, a Slovnke bi morale da onda pobede sa ogromnom razlikom Srbiju. Ali...Ne verujem da su nase u stanju da dobiju Holandiju. To je takav mentalitet da su one prvestsvo zavrisle danas posle poraza od Norvezanki. Zivi bili pa videli.

Volim i ja vas

pre 4 godine

Hehe, svetska zavera, opet!
Mitomanija level supreme.
Odaću vam tajnu, nebitni smo u svakom segmentu življenja, pa tako i u ž. rukometu!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nebitno kako se završi tekma.Prijatno su me za sad iznenadile.Pa kvota na Norvežanke 1.10 a na naše 10 pred tekmu.Nisam se nadao da će dati ovakav otpor prvo poluvreme...

nex

pre 4 godine

Uvek i u svakom sportu, potajno pravilo, dogovor glavnih, da nama sude Nemci, Englezi, Svajcarci, Austrijanci, Skandinavci, Francuzi, Holandjani. U 98% slucajeva! Previse da bi bila slucajnost.
Kako ne padnu Grci, Rusi, Kiprani, Slovaci, pa i Poljaci...
Neverovatno.

vUcO

pre 4 godine

Na sudijsku kradju u rukometu morali smo da se pripremimo. Jednostavno germani drze monopol u rukometu. Preostaje nam da se pored protivnika u nastavku borimo i sa sudijama sto znaci da moramo iskoristiti sve, ali bukvalno sve sanse koje nam se pruze. Da je tako bilo rezultat bi bio u nasu korist, a sudije tu ne bi mogle nista. Znam da je tesko to izvesti na terenu, odigrati bez greske, ali to je nazalost jedini nacin da pobedite u takvim okolnostima. Cestitke nasim lepoticama za igru, ne obazirite se na ovakve poraze i idite dalje samo hrabro u nove pobede.

my way

pre 4 godine

Znaci strasno. Loke sa ledja sa obe ruke povlaci Draganu za dres i obara je, a sudija koja iz savrsenog ugla sve vidi sudi faul u napadu i iskljucenje za Cvijic. Eto vam Norvezanke pobeda, najedite je se. "Zasluzeno", sudije su drzale sve pod kontrolom od pocetka do tragikomicnog kraja. Elem, nase devojke treba da dignu glave i odigraju maksimalno preostala 2 meca, pa cemo da vidimo.

Bivši rukometaš

pre 4 godine

Čudan kriterijum sudija,naravno na našu štetu(već viđeno u svetu sporta gde nemamo autoriteta),ne umanjuje dobru igru Norvežanki.Godinama ne možemo da se opametimo da je sada 21 vek,i da se igra brz rukomet i da nismo iz kontre dali bar jedan gol.Naše su se trudile max.ali zastarelom taktikom,nisu mogle više,plus puno naivnih grešaka u drugom poluvremenu.

Mladen cg

pre 4 godine

Direktnim odlukama na štetu reprezentacije Srbije, sudije su prevagnule meč na stranu favorizovanog protivnika. Šteta! Protiv ovakvog kriterijuma se ne može , pa da je bio i slabiji protivnik od moćne Norveške. Nadam se da neće posustati u preostala dva meča u grupi, te da će im ovakav ishod današnjeg meča dati dodatnu snagu i motiv za sljedeće okršaje na SP.

sasa

pre 4 godine

Rss imate slobodnu Dansku selektorku jedna od najboljih trenera sveta. Vodila holandiju. Sta cekate?! Da se nasi "penzioneri treneri" nauce skandinavskog stila brze igre?!

milepile

pre 4 godine

Što se tiče sudjenja stvar je jasna, novac je u prvom planu, sportsko umeće je nažalost na drugom mestu. Normalno je da sudije navijaju za svoje preduzeće (zapadni blok) jer pobede i titule donose veći profit i prestiž. Nema tu nikakve teorije zavere, sve je ogoljeno i odavno poznato. Ova žalosna istina nas se i danas potvrdila. Sila vlada svetom, pa je tako i u sportu.

Simon le Bon

pre 4 godine

Solidna partija naših devojaka, loše levo krilo, odlično desno krilo, odlični centar i golman, prosečni bekovi, trener gospodin čovek, sudije "potegle" na stranu protivnika uvek kad je bilo neophodno ...
Protiv vrhunske ekipe kakva je nesumnjivo Norveška, uz sve gore iznete parametre, više od časnog poraza se nije moglo...
Glavu gore, postoji igra, želja, htenje, srčanost,to bi trebalo biti dovoljno za preostala dva protivnika...
Kao što sam rekao i ranije, životni slepci i jadnici sa nickname JUMKO, MIKII, BODIBOND, HARISI, MUAREMI I drugi, koji posećuju srpske sajtove samo da bi ponižavali srpske sportiste, neka uzmu po koju zelenu pilulu za smirenje, biće još mnogo mnogo uspeha srpskih sportista...
Ako imate erektilnu disfunkciju, proguglajte malo, sigurno ćete naći nešto što će vam pomoći.
Puno vas sve na gomili, tako nesrećne i iskompleksirane, pozdravljaju Boba Kovač, Jokara, Novak, Dušan Tadić,Miha, Jokan, Dejan Savić, Španovićka, košarkašice, odbojkašice, vaterpolisti, odbojkaši, košarkaši,strelci, veslači, ovi što dobro biju takve mentole tekvondisti i još mnogo mnogo drugih sportista koji će vas još dugo dugo činiti tužnim, malim, nikakvim, jer znate SAMO DA MRZITE!
Živela Srbija.
Pozdrav za moju Detelinaru!
Objavite mi komentar, ako niste medij iz Zagreba ili Sarajeva...

leka

pre 4 godine

Bravo za Srbiju! Sramota za sudjenje! Odmah sam se sjetio 2012 i kako su nam one 2 bestidnice uzele zlato u Londonu. Dobra igra Srbije ali se uvjek nadje neko da upropasti sav trud i svu zelju za pobjedu koje su imale ove djevojke. Svaka cast za komsinice! Mora se i trener pohvaliti naravno. Trenirao je i nasu musku selekciju i napravio tada smjenu generacija i odveo nas na evropsko prvenstvo. Jos jednom bravo za djevojke i trenera naravno

Ratko-Kriger

pre 4 godine

Malo su pomogli bekovi danas.Raduje igra u napadu gde se vidi boljitak u odnosu na prethodne godine.Desni bek toliko skripi da da je to nemoguce.Kristina Liscevic i Dragana Cvijic su pravi predvodnici ove generacije.Davno nisam video da neko sa toliko zelje i zara igra za nasu reprezentaciju kao Kristina Liscevic.Samo hrabro napred bez povlacenja bez obzira ko je rival preko puta.
JER MI SMO SRBIJA,MA KOLIKO NAS GAZILI I UNISTAVALI UVEK NADJEMO PUT DA SE IZDIGNEMO IZ SVEGA.

Smeh

pre 4 godine

@Volim i ja vas
Ako si nebitan, kao što tvrdiš, zašto se trudiš da ostaviš glup komentar? Jumko i onaj Mikii su debili prve vrste ali ti si veći idiot i od njih. Čestitamo!

veze nemas

pre 4 godine

@ Zna li neko ko nam sudi sledecu utakmicu? Ako ne odgovara, da napustimo takmicenje! Hahahaha...
(Jumko, 03. decembar 2019 16:26)

Rvatska je smesna.Ne igra na prvenstvu,tako da mozes samo na udobnom kaucu da pratis.

Srb Cg Rs Cs

pre 4 godine

Autosovinisti vidim prate rukomet punom parom,rade 200 na sat.Ako,lepo je pratiti sport i Srbiju,tako i treba.E sad sto mrzite sopstveni rod koji gledate kroz prizmu politike,farme i parova te nekih svadbi to je druga stvar.Ovo su sportisti,druga fela.

Srb Cg Rs Cs

pre 4 godine

@ Hehe, svetska zavera, opet!Mitomanija level supreme. Odaću vam tajnu, nebitni smo u svakom segmentu življenja, pa tako i u ž. rukometu!
(Volim i ja vas, 03. decembar 2019 15:37)

Gde vidis taj naslov?Svetska zavera u zenskom rukometu?Nije ti dobro od mrznje.Receno je u komentarima da su sudije mogle postenije.Sta je tu lose?

misko ajkula

pre 4 godine

Na jednu sportsku vijest, cini mi se iz tenisa, lik proziva jumka, da li on voli ijednog srpskog sportistu, a on odgovara sa nickom pigmalion, vjerovatno poceo da dobija sendvice bez priloga pa mu se pomutio mozak hahahaha. Veliku zelju imam da upoznam tog lika

veliki strumf

pre 4 godine

11-9 za naše devojke i napad. Bezvezno probijanje i u tom trenutku je usledio veliki pad. Umesto da glatko dobijemo prvo poluvreme, mi ga izgubismo. Ali generalno devojke dobro igraju. Sutkinje Nemice sude sramno i sve vreme protiv nas. Non stop iskljucenja a na Cvijicevoj se tolerišu konstantna povlacenja za dres i čak se ni obican faul ne sudi.

Bg

pre 4 godine

@Bane Kacarevo... Jesu lepe. Pre desetak godina su isto bile prelepe ali je vise od pola sastava bilo LGBT. Za ove danas nemam tu vrstu informacije a da su prelepe jesu.

Mozzart

pre 4 godine

Posle dobrog prvog poluvreme a, losa odbrana u drugom i ocajan napad Stojiljkoviceve i Radojevic. U odbrani isto leva strana katastrofalna. Plus kad je tesko tu su sudije da izmisle sedmerac ili faul u napadu Cvijiceve.

Paranoid Android

pre 4 godine

Ziceri, sedmerci sreca(vracanje u ruke) i naravno sudije (koje i pored svega navedenog resise mec sa 2 x min u poslednja 2 min).

To su faktori koji uticase na moguce iznanadjenje na kraju, ali za mene licno i ovo je prijatno iznenadjenje.

Samo hrabro devojke!

remax

pre 4 godine

Kakva pljačka..
Svaka čast našim devojkama, sa normalnim suđenjem ovo bi u najmanju ruku bila utakmica na jedan posed.
Još onaj maler da nam posle 2 odbrane sa sedmerca daju golove.
Najvažnije je da za nas Norveška nije bauk, što znači da nisu ni sve ostale ekipe.

petar

pre 4 godine

Prvi put posle 100 godina da neka nasa rukometna ekipa odigra moderno...Puno mi je srce kao da smo dobili a ovaj selektor treba da dobije dozivotni ugovor...

Milan

pre 4 godine

Za ovakvo sudjenje, mora da se napravi nesto...ulazak na teren, iskljucenje, kratkotrajno povlacenje igracica, prosto mora da se iskaze nezadovoljstvo. A ne, protivnik ti se smeje u lice, sudija se smeje u sebi, a ti nosis na sebi metu za odstrel. Nema smisla cutati i ne iskazati nezadovoljstvo na terenu.
Fairplay? Cemu, kome, zasto? Mi fairplay, a oni ruka u dzep, kradu i uzivaju.
A posle i zvanican protest, konferencija za stampu i pljuvanje sudija!
Dosta je vise te ravnopravnosti, gde su oni uvek ravnopravniji od nas!

slon

pre 4 godine

Ne kažem da bi naše devojke dobile ovaj meč ali sudjenje je u bitnim momentima prevagnulo na stranu Norvežanki, naročito kontakt u napadu od našeg pivota koji je okarakterisan kao 'faul' - čisto i vidljivo povlaćenje odbrambenog beka. Veoma proračunato.
Još jednom- BRAVO devojke!!!

mladen

pre 4 godine

Ovo nije bilo sudjenje vec silovanje. OK, zna se da Srbija nema nikakav rejting u rukometu, ali ovo je bilo BEZOBRAZNO. Iz ovakvog sudjenja jasno proizilazi da su Norvezanske suvereno prve u grupi, da Holandjanke takodje moraju proci, a da bi prosle moraju da dobiju Srbiju jer su izgubue od Slovenije, te cemo nastavak ovog sudijskog silovanja videti (ko ima za to zivaca) vec prekosuutra. Zadnji mec Srbije i slovenije bce mec za trece mesto, ali ce Slovenke morati da dobiju Srbiju ubedljivo. Naravno trece mesto ne prenosi bodove. Tako stoje stvaru u rukometnoj svetskog organozaciji i tako ce stajati i ubuduce. Zna se ko je ko...Da ne bude sve na sudijama, a one zaista jesu odlucle pobednika, pomenucu da mi , kao i u muskoj konkurenciji, imamo SPOR TIM, da nasi bekovi suteri ne mogu nista protiv ozbljnih ekipa jer su spore i trome /Lavko, Stojiljkovic i Trifunovic/ te da su Norvezankama parirale samo brze Liscevic i Nikolic i fizicki jaka- jedan na jedan - Cvijic. I golman je bio OK. Ostalo je suvise sporo. Ali to je materijal koji dolazi na rukometu u juniorskom dobu i tu pomoci nema...Verujte, praim odnose u rukometu, jos gore ce biti sudjenj sa Holandjankama. Ako mogu nase da dobiju i u toj sistuacije super. Ali ce Holandjanke morati d abudu bas lose u tom slucaju....Ovo ne minus dva minut i po pre kraja, kada Cvjicku vuce Norvezanka za dres a sledi kontrafaul i iskljucenje nje i selektora zbog prigovora govori da su "sudinice" imale jasna nalog sta i kako da sude.

Ancolinjo

pre 4 godine

Jedno veliko bravo za devojke, borile su se ko lavice do kraja. Sudije da bude sramota, celu utakmicu navlacile su za Norvezanke. Jesu Norvezanke klasa, ali nek pobede zaslizeno, a ne kradjom(protov Crnogorki redovno), sramota.

JPR24

pre 4 godine

Sudjenje katastrofa ! Prosto sramotno navlacenje. Jesu Norvežanke jake, tu nema sumnje, naše igraju odlično globalno, više nego očekivano, pa i nema zala izgubiti od boljeg, ali sa igrom, ne ovakvim sramnim suđenjem.

BojanNS

pre 4 godine

Nase da smanje na jedan gol zaostatka, sudija svira faul u napada i daje dva minuta nasoj zato sto ju je protivnica povukla za dres!!!

veliki strumf

pre 4 godine

Pobedile su nas sudije iz Nemacke a ne Norvežanke. Sudile su bez ikakvog stida i srama. Da je naša zemlja iole rukometno jača, da imamo neki uticaj i smešnim EHF - ove Svabice bi letele kući prvim avionom. Vrhunac bezobrazluka je isključenje Cvijiceve na 2 min pre kraja i na nas napad na 2 razlike, nakon sto ju je Norvežanka brutalno povukla a ova pala preko nje.

Laki

pre 4 godine

U sportu postoji ono, igraj i ćuti i naše devojke su zaista igrale i ćutale na sve gluposti onih curica iz Nemačeke,skoro do kraja, ali brate... jesu Norvežanke sila, to je ok, ali uz objektivno suđenje ne bi danas dobile utakmicu.Rukomet ipak, od svih kolektivnih sportova ima najviše prostora za nameštanje i to me uvek odbija od ovog atraktivnog sporta. I, neumesno je brojati greške našim igračicama, pa i Norvežanke su grešile. Voleo bih da naše nastave ovako, da se nisu puno potrošile.

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

sudije glavne igracice norvezanki

dva min pred kraj umesto sedmerac za nas I iskljucenje za njih sudije iskljucuju nase dve I stavljaju tacku na utakmicu. Da smo tad prisli na -1 moglo je do kraja svasta da bude,ovako ostaje zal I pohvala devojkama I strucnom kadru

Nikola

pre 4 godine

Po prikazanoj igri Srbija je zasluzila barem bod a i da je pobedila ne bi bilo nezasluzeno. Norveska kao iskusnija ekipa, kvalitetnijom ekipom uz dosta srece i par gresaka kako sudija tako i nasih igracica dolazi do pobede. Neke reakcije su suvisne ako pogledas da si inferiorniji i da nemas autoriter i renome vrhunske ekipe, gde dva puta dobijas po 4 min! Jedino pitanje je zasto nema na prvenstvu Jovane Kovacevic kao i zasto ne igra Aleksandra Vukajlovic koja je vec tamo sa reprezentacijom? Ekipa odlicno funkcionise ali igracice poput Lavko, Stoiljkovic, Trifunovic kao i gotovo cela njihova generacija su daleko ispod ritma danasnjeg rukometa, sto vise sansi pruzati mladjim igracicama koje su energicnije, brze i stvaraju daleko vise sansi od pomenutih jer su one buducnost srpskog rukometa! Jednostavno uz malo smelije napade, samouverenije jedan na jedan i brzinu vise mogu mnogo vise da pokazu i ne samo da se takmice sa svima nego da pobede bilo koga!!! SADA POBEDITI PREOSTALE DVE SAMO NAPRED!!!

veliki strumf

pre 4 godine

Velikim pad u odbrani u drugom poluvremenu uz nekoliko bezveze neiskoriscenih napada, zicera, penala... Šutiraju visoko golmanima koji su visoki - pa gde je tu logika??? Sve takve lopte su im skinule. Svaki penal za njih obavezno je isključenje za naše devojke, sto nijednom nije bio slučaj kada su u pitanju Norvežanke. Njih isključuju za igru nogom jer je to obavezno, a svako guranje sa dve ruke im se toleriše. Koliko samo penala za Norvežanke posle sjajnih odbrana naših golmana. Sve sto odbranimo bude sedmerac - svaki drugi napad prakticno. I kad promase sedmerac lopta im se vrati direktno u ruke... Sudije sude za nas samo ono sto je previše očigledno - sramno je šta sudije rade u rukometu generalno. Lepo devojke igraju, šteta sto će izgubiti od jačih Norvežanki koje danas nisu bile bolje u ovih 50 min.

Leonida

pre 4 godine

Nase devojke se super drze, medjutim tesko je igrati protiv sudija.
Par sumnjivih odluka i vec odose na 3-4 razlike.
Nema nikakve logike da nam sude Nemacke sudije, nikad nece biti neutralni kada igramo protiv bilo koga iz Skandinavije ili zapadne Evrope.

Tu tu tu

pre 4 godine

Sa makar malčice boljim sudjenjem mi bi ovo dobili, sjajno igraju naše devojke i ovo može samo da im bude podstrek za dalje takmičenje. Poštenije sudjenje imali Jevreji od Nemaca nego sad mi.

Dusan

pre 4 godine

Stvrano steta, devojke su odigralle fantastican mec. Nije se moglo, protiv sudija uopste Cvijicevoj faul u napadu suditi ii iskljucenje je van svake pameti i sudiskog rezona, nju su vukli za dres odpozadi. odigrale su moderno i brzo, samo da sada ne stanu, sa ovakvom igrom, i bez pomoci sudija za protivnice mozemo dobiti i sloveniju i holandiju. Glavu gore devojke, ovakav mec i borbu niko nije ocekivao.. svaka cast

Leksa

pre 4 godine

Dva razloga zbog koga u poslednje vreme ne gledam rukomet. Prvi je bas onaj koji se spominje u prethodnim komentarima kao "rukomet 21.veka", a to je forsiranje neprekidne jurnjave po terenu, pa ko se u tom haosu najbolje snadje, kao bolji je. Drugi je da je rukomet uz vaterpolo sport u kome sudije mogu njavise da uticu na igru.

natalijadespotovic@gmail.com

pre 4 godine

Devojke su se stvarno borile! Bilo je sanse i da se se dobije ova utakmica. Nisu imale srece danas definitivno, malo cudno sudjenje ali idemo dalje. Sve cestitke uzivala sam u glednju.

Aleksa

pre 4 godine

Kao što sam rekao i ranije, životni slepci i jadnici sa nickname JUMKO, MIKII, BODIBOND, HARISI, MUAREMI I drugi, koji posećuju srpske sajtove samo da bi ponižavali srpske sportiste, neka uzmu po koju zelenu pilulu za smirenje, biće još mnogo mnogo uspeha srpskih sportista...
Ako imate erektilnu disfunkciju, proguglajte malo….
Živela Srbija.
Pozdrav za moju Detelinaru!
Objavite mi komentar, ako niste medij iz Zagreba ili Sarajeva...
(Simon le Bon, 3. decembar 2019 20:25)

Симо друже, поздрав за твоју Детелинару
Имаш седам минуса….промашио си једног дисфункционалног, ал си их уб'о тачно где треба…
Браво за наше цуре, одиграле су као праве лавице…имаћемо прилику за реванш у финалу....

Podgoricanin

pre 4 godine

Norvezanke su oduvijek bile favorit kod sudija. Sjetite se samo kako je CG pokradena u finalu OI 2012.
I Madjarice su gurane juce od strane sudija protic CG, koja je u prvih 13min igrala cak 8 sa igracicom manje, plus 3 sedmerca za Madjarice...