Ponedeljak, 18.11.2019.

14:05

"Sledeće godine ćemo prekinuti dominaciju velike trojke"

Austrijski teniser Dominik Tim osrvrnuo se na Završni Masters, na kojem je poražen u finalu od Stefanosa Cicipasa.

Izvor: MT

"Sledeæe godine æemo prekinuti dominaciju velike trojke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

Radovan

pre 4 godine

Za tenis je dobro da mlade snage dolaze ali ipak mislim da nece uzeti ni jedan grend slem sledece godine.Djokovic ce uzeti AO i Vimbldon, Nadal RG a za poslednji grend slem ne bih se kladio. Moguca su iznenadjenja. Ako Novak bude potpuno zdrav i tu je glavni favorit. Ali i logicno vrijeme radi za Cicipasa, Medvedeva,Tima i Zvereva. U buducnosti ce igrati veliku ulogu a najvise mi se svidja igra Cicipasa i mislim da ce on biti naslednik Djokovica. Zavrsni turnir u Londonu je samo potvrda njegovog talenta.Novak ce dominirati jos 2 do 3 godone a onda ce u istoriju kao najbolji trniser svih vremena.Posle toga ce igrati jos toliko godina gdje nece biti dominantan jer kad prestane srpski inat igrazi vaznu ulogu igrace za svoju dusu.Tako da ce biti i poslije Djokovica njegov naslednik Cicipas, Federera cijenim kao sportistu ali je davno se trebao povuci i doci ce u situaciju da ga pobjedjuju pocetnici. Tesko mu je priznati da je neko bolji ali morsce skinuti kapu Srbinu na veliku zalost cjelolupnog zapada koji mu je naklonjen.

glasnik

pre 4 godine

Pa da je bio ovo neki GS Cicipas ne bi prosao dalje jer je izgubio od Nadala. Znaci opet nisu pobedili svi zajedno u nizu nekog iz "male" trojke.
Prvo skoči...

slaviša šmigič

pre 4 godine

pre ili kasnije mora se desiti,da neko uzme slem ali se mora sve poklopiti kao čiliču,rodiku pa i safinu jer teško še proči neke igrače koji igraju izuzetno dobro a nisu u prvih 10 kamoli stiči do ove trojice realno od svih nabrojanih samo medvedev ima igru kojom može iči do kraja a da mu se pritom sve poklopi kao ovde Dominiku Timu a onda padne protiv cicipasa konstantnost momci toga nema kod nabrojanih igrača sem donekle medvedeva,koga publika neče nikad voleti slično kao i novaka jer je rus sem ako ga nestave u grupu na novaka pa onda zbog nadala i federera navijaju svim silama pritiv noleta inače stvarno teško.samo medvedev je osetio kako izgleda kad svi navijaju protiv tebe a jedini je sposoban doči do finala jednog slema zaton neverujem

slaviša šmigič

pre 4 godine

svake godine ista priča odigrao meč svog života protiv noleta koji verujem,da se više nikad neče desiti i odjednom kao,da su oni osvojili neki grand slam a znamo,da je sve uzela ta trojka isto če biti barem još 2.godione uz stvarno mnogo sreče i sve da se poklopi može neko uspeti,da otkine jedan grand slem a jedini koji je to sposoban barem pomeni je dani.medvedov sva ova trojica sa kiriosom na čelu najviše što mogu uzeti je masters sve ostalo če završiti u rukama prva 3.igrača

skoc pa reci hop

pre 4 godine

Australian Open - Novak Djokovic
Rolan Garros - Nadal/Djokovic
Wimbledon - Novak Djokovic
US Open - neko treci

2020 sezona...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojme88,

2015 ste pisali da ce 2017. Djokovic imati 20 GS kad ono 'lakat'.

skoc pa reci hop

pre 4 godine

Australian Open - Novak Djokovic
Rolan Garros - Nadal/Djokovic
Wimbledon - Novak Djokovic
US Open - neko treci

2020 sezona...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojme88,

2015 ste pisali da ce 2017. Djokovic imati 20 GS kad ono 'lakat'.

dado

pre 4 godine

iskreno, i sam ocekujem da ce sljedece sezone uzeti barem jedan gs. ali moram nesto reci, jedan gs nikako ne znaci da prekidaju dominaciju velike trojke.
ove sezone su samo thiem i cicipas uspjeli dobili svu trojicu.
momci koji sada igraju trebaju nauciti dobiti "lakse" meceve bez pretjeranog truda. zasto?* jer velika trojka dolazi tek u 1/4, 1/2 ili 1/1.
do tada ne bi trebali biti iscrpljeni itd.
ali, realno gledano, pa zar nije vrijeme, da netko ode do kraja? sta mislite do kad bi ova trojica trebala dominirati? do 50-e?

Miodrag

pre 4 godine

Velika trojka je zajedno osvojila 55 grand slem titula!?Da li je iko svestan da se to nece ponoviti ni u narednih 100 godina a mozda i nikada?

Korga

pre 4 godine

Da sam dobio dolar svaki put kad sam cuo termin smena generacija do sad bi bio milioner.Nemam nista protiv mladjih,i treba da preuzmu primat,prirodno je,medjutim ne mozemo znati kad ce to biti.Jer sve dok mladi ne osvoje sva 4 GS u godini i vecinu mastersa i dok ne zasednu na bar prva 3 mesta na ATP listi i dok ne pocnu da pobedjuju redovno i Djokovica i Nadala i Federera smene generacije nece biti.

Stefke98

pre 4 godine

Što ss tice GS tu mladja garda ima sanse na US, jer RG se zna Nadalov, AO ne istroseni starci na pocetku sezone Nole, WB niko od mladjih nema igru za travu. Tako da im ostaje US, videcemo

pera

pre 4 godine

Prekid dominacije velike trojke ili četvorke biće kad neko od mlađih bude broj 1,što znači da pored trenutnog bljeska ima i konstantnost

realno

pre 4 godine

Federer, Rafa i Novak su u tvojim godinama bili višestruki GS šampioni. I najlošiji teniseri će ih jednog dana vjerovatno pibjeđivati jer godine čine svoje.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

E moj ti, pa ti covece imas 26god... Gde ti je Slem? Federer je u tvoje godine imao oko 10 Slema... O cemu ti pricas? Mene bi bilo sramota da se javljam.

sef raje

pre 4 godine

Razlika izmedju ove nove generacija i trojke je u doziranju meceva i postepenom dozanju forme. Ovi mladi kako pocnu mec tako i igraju udaraju pa ako upada upada nijed od njih nema rezervni plan. Pazite Tim je potpuno nadigrao Novaka vodio razmjene udarao jako pa ne opet jedva pobijedio ukupno osvojio 2 poena vise uz mnogo srece i ta dva poena su u taj brejku odlucila. Isti slucaj je i sa ostalima. Kad je neko od njih pobijedio a da je igrao losije ili da mu nije bio dan? To velika trojka rutinski radi godinama

Branko

pre 4 godine

A STA KAZU ONI NA TO? DA LI TI MISLIS TIEME DA CE NJIH TROJICA DA SEDE SKRSTENIH RUKU I DA VAM DOZVOLE I GLEDAJU KAKO VI MLADI ZGRCETE OGROMNI NOVAC OD TURNIRA, TENISKE ORGANIZAIJE I REKLAMA? JA MISLIM DA SI TI PORANIJO STO SE TICE RAFE I NOVAKA!!! ZA FEDERERA NE ZMAM POGOTOVU AKO PLANIRA DA SE POVUCE.
Poceo si da prerano sanjas jer Rafa i Nole ce da igraju barem 3-4 godine.
Branko (Teniser) iz Amerike

my way

pre 4 godine

Onima koji kazu da su mladi usavrsili tehniku i spremu samo bih predlozio da odgledaju neki mec velike trojke od pre 5 i vise godina i sve ce im biti jasno. Ovo danas je nazalost neuporedivo nizi nivo tenisa, sto je iskreno i normalno nakon zlatne ere u kojoj su trojica najvecih igrali u isto vreme.

MK

pre 4 godine

Istina je da se desavaju neke promjene.Naravno da one ne mogu biti nagle ali da se nesto desava, dokaz je da niko od velike trojke nije usao u finale.
Sledece godine ocekujem zanimljive meceve.
Od Novaka bih najvise volio kada bi se malo vise potrudio jos samo sledece godine.Ocigledno da je smanjio intezitet treninga, preskacu se turniri, gubi se kondicija...Sve to utice na igru.Nema snage, nema rutine, gubi se samopuzdanje ...Cicipas je poznat kao jako vrijedan teniser, sa cestim treninzima.Ima snagu.
Tehniku su svi skoro usavrsili odlicno ali snaga je ono sto nedostaje velikoj trojci.
Bice i dalje u igri naravno.Nadal i Nole ce osvojiti sigurno jos po koji GS ali dominacija je sigurno prestala.

brana

pre 4 godine

koloko se sećam Novak je bio mlađi od vas kada je ne samo prekinuo dominaciju Federera i Nadala vec se popeo na vrh i jos je tamo!Kasnite klinci i imate nesrecu da ova 3 momkajos uvek i ovako istroseni igraju svemirski tenis naspram vaseg klinackog snaznog koji nije nista osim toha,jak i nabijen adrenalinom,nista vise...

Ludo

pre 4 godine

Da zamene veliki trojku jos ne mogu, pobediti Novaka ili Nadala u 3 dobijena seta, je dosta tesko.
Tokom meca oni imaju padove u igri ali na GS ima vremena da se to ispravi, tada iskustvo postaje nverovatna prednost.

Ostale turnire na 2 dobijena seta, mislim da ce mladi to vise da osvoje iduce godine nego velika trojka ili dvojka.

matori

pre 4 godine

i Zverev je prošle godine osvojio završni Masters, i još jedan, ali znamo ko je pokupio slemove i više Mastersa ove godine... doduše, dominacija ovih velikih neće biti tako brutalna, ali verujem da će i dalje prva dva mesta na listi držati ova dvojka koja je i sada tamo, ali će se smenjivati na prvom mestu....

Tanjug

pre 4 godine

Pa i bolestan bolji od Noleta i Federera. Ako Federa, Nole i Nadal osvoje svi zajedno 1 GS u sledećoj sezoni biće uspeh. Mladi su prejaki, jedino ako im se žreb otvori pa na sreću nešto osvoje.

maconii

pre 4 godine

prepotentna izjava,i mislim da ce ova trojica veoma ozbiljno ovo da shvate...ali ovo je odlicno,pojavili su se novi momci...eto motiva za djokovica...njega jedino inat moze da motivise posto je covek osvojio sve...motiv da pobedjuje ove mladje koji su odlicni igraci...klinci nece osvojiti nijedan slem sledece godine pod uslovom da velika trojka bude zdrava

milutin

pre 4 godine

Evo sad i Tim, a juče Ciciban, prijete da će iduće godine oni smijeniti trojku sa vrha. Udarila im slava u glavu poslije jednog finala (za njih prvog).
Pa možda, ali je to fiks ideja koja podlogu nema.
Ciciban je osvojio turnir, pobijedio Tima...
A Cicibana prije deset dana u Parizu Novak pobijedi sa 6:1 i 6:2. Ponizio ga.
Rafa prije par dana opet Cicibana pobijedi...pa se pitam na čemu zasnivaju te prijetnje.
Sve to je samo priča, a niko ne može reći da oni ne mogu osvojiti neki turnir,ali rijetko, još ima da igraju, posebno Tim. Jer on nije tako mlad.

Kolektivna amnezija

pre 4 godine

Ovaj pobedio 3 meča na 2 seta u nekom tamo završnom turniru, i priča o prekidu niza od 15 godina najsurovije dominacije u nekom sportu. Ajde beži bre tamo...

Igor

pre 4 godine

Pa ovaj Tim ima 26 godina. Koja je on mlada nada? Rafa Rodja i Nole su u njegovim godinama imali dvocifren broj GS. Da ne pricam o Bekeru, Edbergu, Borgu koji su GS osvajali sa nepunih 20.

manguparija

pre 4 godine

Basketball_Guru, Kacavenda, i sl.,

Kad pomenusmo Del Boja, to kao ono, vec dogodine osvaja sva 4GS, a onda jos jedan i presisace Federeta. I tako vec 4-5 godina...

pera zdera

pre 4 godine

ako "matorci" budu zdravi , mislim da sledece godine nece omladinci uzeti neki GS a RR mogu da samo da sanjaju dok je Nadal ziv na turu .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kladzom do bola, 18. novembar 2019 14:26)

Roland Rarros?

Dott

pre 4 godine

Istina je da niko iz velike trojke nije stigao do finala i to jeste velika novina i dostignuće mlađeg potencijala.
Da li je splet okolnosti, ili je zaista vreme smene, pokazaće nam već Januar 2020te. Vidno dobar tenis igra njih 5-6 sa manje od 30 godina, u svakom slučaju to je vrlo pozitivno za tenis.
U svakom slučaju velika trojka je zaista velika i to će iz godine u godinu sve više dolaziti do izražaja.
Rodžer, Nadal i Novak biće veoma cenjeni u budućnosti.

Marko

pre 4 godine

О прекиду доминације можемо причати кад у једној години Тим, Циципас, Зверев и остала млађарија освоји све слемове и скоро све мастерсе. Док се то не деси и док неко од млађих не буде на челу атп листе, заборави на смену генерација.

Udbaši Poturice

pre 4 godine

Istina je da niko iz velike trojke nije stigao do finala i to jeste velika novina i dostignuće mlađeg potencijala. 
Da li je splet okolnosti, ili je zaista vreme smene, pokazaće nam već Januar 2020te. Vidno dobar tenis igra njih 5-6 sa manje od 30 godina, u svakom slučaju to je vrlo pozitivno za tenis. 
U svakom slučaju velika trojka je zaista velika i to će iz godine u godinu sve više dolaziti do izražaja. 
Rodžer, Nadal i Novak biće veoma cenjeni u budućnosti.
(Dott, 18. novembar 2019 16:39)
Au burazeru, al si smorio sa tekstom.

Boris Banović

pre 4 godine

Pre će Endi Marej uzeti GS nego Tim koji je imao tu nevolju da igra u vreme najvećih rezultata velike trojke ! Bio sam ubeđen da će počistiti Cicipasa koji je bljesnuo, videćemo u 2020. gde će biti, možda i ne bude među 10 !?

Vlada

pre 4 godine

Nema šanse Nole igra AO uvek dobro, RG nema šanse niko da dobije Rafu, Wim isto tesko tu je Rodja uvek dobar a i Nole poslednjih godina. Na US open-u imaju najvise sanse.

Jay

pre 4 godine

Super ste se setili! Jedan ima 38 godina i ni sam ne zna kome se više inati, pa neće u penziju. Drugi već evo 34, samo je pitanje vremena kad će opet da ga zadesi nova povreda. Treći, 32 godine, najbolji od pomenute trojice, ali ko zna koja će ga kometa spičiti. Uglavnom, još i ti i ovaj mali Grk i ostali ima proje da jedete da biste mogli Big 3 da skinete, čak i ovako matore. Ajde uzdravlje!

Baghdatis

pre 4 godine

Verovatno je to i Zverev pomislio prosle godine, ali nije ni primirisao polufinalu nekog grand slama. A tvoja bilansa ove godine na grand slemu: 2xprvo kolo, 1xdrugo kolo i onaj nesretni RG... Tsitsipas je definitivno najvise napredovao i sada izgleda najspremniji za neko iznenadjenje u 2020, ali o tom potom... naljutili ste Noleta u Londonu cini mi se, nece vam oprostiti u Australiji.

napred mladi

pre 4 godine

Ako iduce sezone budu igrali kao juce velika trojka ce tesko osvojiti neki
turnir. Kazem AKO. Ne znam koja im je prosjecna brzina servisa bila ali
prvi servis je bio daleko brzi nego sto servira velika trojka a i drugi
segmenti igre su im dobri. Izgleda da dolazi nova velika trojka.
Tim se je kasno probudio ali ako ostane u ovoj formi zajedno sa Cicipasom i
Medvedevem velikoj trojci je definitivno kraj.

Milos

pre 4 godine

Od zadnjih 59 Gren Slemova Velika trojka je uzela 51. I ovih 8 sto su izgubili, malo malo je falilo da uzmu najmanje 5 od tih 8. Znaci brutalna, gotovo nevjerovatna dominacija Velike trojke u zadnjih 15 godina. I onda dodje ovaj 27-godisnjak koji je u dosadasnjoj karijeri uzeo svega jednu veliku titulu, dosao ladno da prica o prekidu dominacije Velike trojke. Pa jel on normalan.?

mix

pre 4 godine

Moze,samo trebalo bi pobediti Novaka u Melburnu,Rafu u Parizu,a Federera u Londonu.Poslednji GS moze bilo ko od njih trojice,nije vazan redosled.

otrov

pre 4 godine

Pa, nije normalno da "momci" od 38, 33 i 32 godine vode glavnu rec. Naravno da ce osvajati i dalje turnire, ali ce i ovi nadolazeci to da cine. Najzad!

To je to

pre 4 godine

Tim bolje da ne daje izjave negoo da ćuti i radi još više jer samo sebe urečinje.

Neminovnost da se dogodi daa kraj dominacije đođe vodeće trojke. Samo kad pitanje koje niko ne može znat unapred pa ni sam Dominik.

Sotir Milivojević

pre 4 godine

U ovo što on piše ne veruje ni on sam a ni nadrogirana veverica takodje.
Još ti moraš da pojedes dve prikolice hleba da dostignes veličinu ova tri ASA. :)

dc

pre 4 godine

pa smena generacija je normalna pojava...u pravo je momak videlo se u londonu kako mnogo jace udara lopticu od Novaka,i trenutno je bolji igrac od Novaka i ne samo od njega,a tek Cicipas...jednostavno velika trojka vise nece moci ravnopravno da igra tenis sa njima jer godine ne mozes da prevaris...ja mislim da ce novak,rafa,rodja jos sledecu godinu mozda uzeti neki turnir i to je to,2021 kraj karijere,dolaze,mladji,jaci,bolji

Demar Derosan

pre 4 godine

Tim je dobar momak, napredovao je igracki, i zelim mu da posle dva finala RG uzme isti. Vreme je sto se trenerski kaze uzimajuci u obzir njegovo godiste i podlogu na kojoj je najjaci. Ali tu sve zavisi od Rafe, ako ne bude na piku po pitanju tela i snage, Tim ima dobru sansu. Samo i Timove godine govore da vreme brzo ide.

Vladarr

pre 4 godine

Malo sutra.GS su nešto posebno. Video bih Tima da igra 6 sati.Posle tri sata igranja su gotovi.Jednostavno nisu navikli na tako duge mečeve.Njihova igra se zasniva na servisu,brzini i jacini udaraca.To znači sa će imati kratke mečeve.A to znaci da i svoj trening tako tempiraju.Da bi pobedio Novaka i Nadala kada su oni 100% spremni potrebno je da se gace jos dosta oznoje.Ovi turniri na 2 dobijena seta Rafi i Noletu ne predstavljaju prioritet br.1.To znači da neće uložiti maksimalnu energiju na njih (što smo i videli od Novaka) i zbog toga su klinci dobili London.Ali na GS će i Rafa i Nole igrati svoj najbolji tenis (ako budu zdravi). Da bi pobedio Novaka i Nadala morali bi igrati jako duge GS meceve a tu oni padaju.Tim je jedini pokazao malo bolju izdržljivost na RG protiv Novaka i da nisu bili sr'nje uslovi, dobio bi Tima. Treba da se zna da ce se i njihova energija trošiti.Žreb je tu jako bitan.Rafa je dobijao RG zadnje tri god. jer su uvek Tima stavljali u Novakov deo zreba a da bi se pobedio Tim potrebno je dosta energije da se potroši (pogotovo na sljaci).Video bih Nadala da prvo igra sa Timom pa onda sa Novakom.Za sledeću godinu Novakov stab mora da pronadje recept i mane top 10 klincima za uspeh.Zbog toga je Novak to što je.Primetili smo kod Tima da čim ima brejk zaostatka-greske se nižu (drugi set protiv Cicipasa) a isto tako i njegovo vraćanje u meč ako se ne odigra agresivno kada se brejk napravi što Novak nije uradio kada je protiv njega osvojio prvi set.

kladzom do bola

pre 4 godine

ako "matorci" budu zdravi , mislim da sledece godine nece omladinci uzeti neki GS a RR mogu da samo da sanjaju dok je Nadal ziv na turu .

železničar

pre 4 godine

Pa niste vi klinci dostigli njihov nivo, niti ćete ikada. Stvar je u tome što oni stare i njihov nivo maksimale opada, što je i razumljivo. Daleko ste vi iza njih i uvek ćete biti...

CJC

pre 4 godine

Ej, mene bi u naponu snage bilo sramota da odvalim ovako nešto...ovoj trojici nije bilo do života na turniru, došli da odrade i ispoštuju sponzore i paljba kući, ženi i deci. Vidimo se mi buduci vladari ATP na Grend Slemovima, do tada molite boga da ova trojka ubrza odlazak u penziju...mada kakvi ste im rivali ima do 50 da igraju i da vas deru.

Vera

pre 4 godine

Neće biti smak svijeta ako se to dogodi,njih trojica su toliko toga postigli u svojim karijerama,na redu su mlađi!Ali,mislim da bismo svi voljeli da se ta smjena još malo odgodi,bar dvije godine!Ja sigurno!

Sirovinin drug

pre 4 godine

Daaaa, bio si bolestan kad si pobedio Novaka. A nisi rekao da je Nolo igrao sa temperaturom 39.7, stomacnim gripom i upalom oka (prakticno nije video na levo oko) ? Pfffff, junacina..

stefan

pre 4 godine

Veoma hrabra izjava, treba stati iza nje sledeće sezone... Još teža postaje zbog izjave igrača koji nema do sada ni 1GS. Imaće priliku već u Melburnu. A pogotovo još teža postaje jer ovakvom izjavom stavlja dodatni pritisak na sebe i ostale mlade igrače. Kako god Melburn brzo počinje pa ćemo videti.

Milena

pre 4 godine

Dominik Tim je trebao početi s tim prekidom dominacije velike trojke još prije 4-5 godina. Sad više treba brinuti da neko od mlađih ( jer on nije njihova generacija) ne prekind njegovu "dominaciju".

Лепи Цане

pre 4 godine

То што би неко ван велике тројке освојио један о четири ГС наредне године не би значило ништа. Тек ако Н/Ђ/Ф не освоје ниједан онда се може причати о прекиду њихове доминације...

Staka Zulu

pre 4 godine

I ranije smo imali neke druge osvajače Gren slemova - Vavrinka, Mari, Čilić, Del Potro), ali to nije donelo prekid dominacije "velike trojke".

aks

pre 4 godine

Jao al se ova dvojica razgoropadili, braćo GS da osvojite moracete krv da mokrite, uporedjivati ovaj turnir sa Vimblodonom, RG, Us open om i Australijom je u najmanju ruku smesno

Лепи Цане

pre 4 godine

То што би неко ван велике тројке освојио један о четири ГС наредне године не би значило ништа. Тек ако Н/Ђ/Ф не освоје ниједан онда се може причати о прекиду њихове доминације...

Vera

pre 4 godine

Neće biti smak svijeta ako se to dogodi,njih trojica su toliko toga postigli u svojim karijerama,na redu su mlađi!Ali,mislim da bismo svi voljeli da se ta smjena još malo odgodi,bar dvije godine!Ja sigurno!

Milena

pre 4 godine

Dominik Tim je trebao početi s tim prekidom dominacije velike trojke još prije 4-5 godina. Sad više treba brinuti da neko od mlađih ( jer on nije njihova generacija) ne prekind njegovu "dominaciju".

Staka Zulu

pre 4 godine

I ranije smo imali neke druge osvajače Gren slemova - Vavrinka, Mari, Čilić, Del Potro), ali to nije donelo prekid dominacije "velike trojke".

stefan

pre 4 godine

Veoma hrabra izjava, treba stati iza nje sledeće sezone... Još teža postaje zbog izjave igrača koji nema do sada ni 1GS. Imaće priliku već u Melburnu. A pogotovo još teža postaje jer ovakvom izjavom stavlja dodatni pritisak na sebe i ostale mlade igrače. Kako god Melburn brzo počinje pa ćemo videti.

kladzom do bola

pre 4 godine

ako "matorci" budu zdravi , mislim da sledece godine nece omladinci uzeti neki GS a RR mogu da samo da sanjaju dok je Nadal ziv na turu .

CJC

pre 4 godine

Ej, mene bi u naponu snage bilo sramota da odvalim ovako nešto...ovoj trojici nije bilo do života na turniru, došli da odrade i ispoštuju sponzore i paljba kući, ženi i deci. Vidimo se mi buduci vladari ATP na Grend Slemovima, do tada molite boga da ova trojka ubrza odlazak u penziju...mada kakvi ste im rivali ima do 50 da igraju i da vas deru.

Jay

pre 4 godine

Super ste se setili! Jedan ima 38 godina i ni sam ne zna kome se više inati, pa neće u penziju. Drugi već evo 34, samo je pitanje vremena kad će opet da ga zadesi nova povreda. Treći, 32 godine, najbolji od pomenute trojice, ali ko zna koja će ga kometa spičiti. Uglavnom, još i ti i ovaj mali Grk i ostali ima proje da jedete da biste mogli Big 3 da skinete, čak i ovako matore. Ajde uzdravlje!

železničar

pre 4 godine

Pa niste vi klinci dostigli njihov nivo, niti ćete ikada. Stvar je u tome što oni stare i njihov nivo maksimale opada, što je i razumljivo. Daleko ste vi iza njih i uvek ćete biti...

aks

pre 4 godine

Jao al se ova dvojica razgoropadili, braćo GS da osvojite moracete krv da mokrite, uporedjivati ovaj turnir sa Vimblodonom, RG, Us open om i Australijom je u najmanju ruku smesno

Baghdatis

pre 4 godine

Verovatno je to i Zverev pomislio prosle godine, ali nije ni primirisao polufinalu nekog grand slama. A tvoja bilansa ove godine na grand slemu: 2xprvo kolo, 1xdrugo kolo i onaj nesretni RG... Tsitsipas je definitivno najvise napredovao i sada izgleda najspremniji za neko iznenadjenje u 2020, ali o tom potom... naljutili ste Noleta u Londonu cini mi se, nece vam oprostiti u Australiji.

Milos

pre 4 godine

Od zadnjih 59 Gren Slemova Velika trojka je uzela 51. I ovih 8 sto su izgubili, malo malo je falilo da uzmu najmanje 5 od tih 8. Znaci brutalna, gotovo nevjerovatna dominacija Velike trojke u zadnjih 15 godina. I onda dodje ovaj 27-godisnjak koji je u dosadasnjoj karijeri uzeo svega jednu veliku titulu, dosao ladno da prica o prekidu dominacije Velike trojke. Pa jel on normalan.?

Sirovinin drug

pre 4 godine

Daaaa, bio si bolestan kad si pobedio Novaka. A nisi rekao da je Nolo igrao sa temperaturom 39.7, stomacnim gripom i upalom oka (prakticno nije video na levo oko) ? Pfffff, junacina..

Sotir Milivojević

pre 4 godine

U ovo što on piše ne veruje ni on sam a ni nadrogirana veverica takodje.
Još ti moraš da pojedes dve prikolice hleba da dostignes veličinu ova tri ASA. :)

Vladarr

pre 4 godine

Malo sutra.GS su nešto posebno. Video bih Tima da igra 6 sati.Posle tri sata igranja su gotovi.Jednostavno nisu navikli na tako duge mečeve.Njihova igra se zasniva na servisu,brzini i jacini udaraca.To znači sa će imati kratke mečeve.A to znaci da i svoj trening tako tempiraju.Da bi pobedio Novaka i Nadala kada su oni 100% spremni potrebno je da se gace jos dosta oznoje.Ovi turniri na 2 dobijena seta Rafi i Noletu ne predstavljaju prioritet br.1.To znači da neće uložiti maksimalnu energiju na njih (što smo i videli od Novaka) i zbog toga su klinci dobili London.Ali na GS će i Rafa i Nole igrati svoj najbolji tenis (ako budu zdravi). Da bi pobedio Novaka i Nadala morali bi igrati jako duge GS meceve a tu oni padaju.Tim je jedini pokazao malo bolju izdržljivost na RG protiv Novaka i da nisu bili sr'nje uslovi, dobio bi Tima. Treba da se zna da ce se i njihova energija trošiti.Žreb je tu jako bitan.Rafa je dobijao RG zadnje tri god. jer su uvek Tima stavljali u Novakov deo zreba a da bi se pobedio Tim potrebno je dosta energije da se potroši (pogotovo na sljaci).Video bih Nadala da prvo igra sa Timom pa onda sa Novakom.Za sledeću godinu Novakov stab mora da pronadje recept i mane top 10 klincima za uspeh.Zbog toga je Novak to što je.Primetili smo kod Tima da čim ima brejk zaostatka-greske se nižu (drugi set protiv Cicipasa) a isto tako i njegovo vraćanje u meč ako se ne odigra agresivno kada se brejk napravi što Novak nije uradio kada je protiv njega osvojio prvi set.

mix

pre 4 godine

Moze,samo trebalo bi pobediti Novaka u Melburnu,Rafu u Parizu,a Federera u Londonu.Poslednji GS moze bilo ko od njih trojice,nije vazan redosled.

otrov

pre 4 godine

Pa, nije normalno da "momci" od 38, 33 i 32 godine vode glavnu rec. Naravno da ce osvajati i dalje turnire, ali ce i ovi nadolazeci to da cine. Najzad!

Miodrag

pre 4 godine

Velika trojka je zajedno osvojila 55 grand slem titula!?Da li je iko svestan da se to nece ponoviti ni u narednih 100 godina a mozda i nikada?

Demar Derosan

pre 4 godine

Tim je dobar momak, napredovao je igracki, i zelim mu da posle dva finala RG uzme isti. Vreme je sto se trenerski kaze uzimajuci u obzir njegovo godiste i podlogu na kojoj je najjaci. Ali tu sve zavisi od Rafe, ako ne bude na piku po pitanju tela i snage, Tim ima dobru sansu. Samo i Timove godine govore da vreme brzo ide.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

E moj ti, pa ti covece imas 26god... Gde ti je Slem? Federer je u tvoje godine imao oko 10 Slema... O cemu ti pricas? Mene bi bilo sramota da se javljam.

Kolektivna amnezija

pre 4 godine

Ovaj pobedio 3 meča na 2 seta u nekom tamo završnom turniru, i priča o prekidu niza od 15 godina najsurovije dominacije u nekom sportu. Ajde beži bre tamo...

pera

pre 4 godine

Prekid dominacije velike trojke ili četvorke biće kad neko od mlađih bude broj 1,što znači da pored trenutnog bljeska ima i konstantnost

sef raje

pre 4 godine

Razlika izmedju ove nove generacija i trojke je u doziranju meceva i postepenom dozanju forme. Ovi mladi kako pocnu mec tako i igraju udaraju pa ako upada upada nijed od njih nema rezervni plan. Pazite Tim je potpuno nadigrao Novaka vodio razmjene udarao jako pa ne opet jedva pobijedio ukupno osvojio 2 poena vise uz mnogo srece i ta dva poena su u taj brejku odlucila. Isti slucaj je i sa ostalima. Kad je neko od njih pobijedio a da je igrao losije ili da mu nije bio dan? To velika trojka rutinski radi godinama

my way

pre 4 godine

Onima koji kazu da su mladi usavrsili tehniku i spremu samo bih predlozio da odgledaju neki mec velike trojke od pre 5 i vise godina i sve ce im biti jasno. Ovo danas je nazalost neuporedivo nizi nivo tenisa, sto je iskreno i normalno nakon zlatne ere u kojoj su trojica najvecih igrali u isto vreme.

maconii

pre 4 godine

prepotentna izjava,i mislim da ce ova trojica veoma ozbiljno ovo da shvate...ali ovo je odlicno,pojavili su se novi momci...eto motiva za djokovica...njega jedino inat moze da motivise posto je covek osvojio sve...motiv da pobedjuje ove mladje koji su odlicni igraci...klinci nece osvojiti nijedan slem sledece godine pod uslovom da velika trojka bude zdrava

Marko

pre 4 godine

О прекиду доминације можемо причати кад у једној години Тим, Циципас, Зверев и остала млађарија освоји све слемове и скоро све мастерсе. Док се то не деси и док неко од млађих не буде на челу атп листе, заборави на смену генерација.

Korga

pre 4 godine

Da sam dobio dolar svaki put kad sam cuo termin smena generacija do sad bi bio milioner.Nemam nista protiv mladjih,i treba da preuzmu primat,prirodno je,medjutim ne mozemo znati kad ce to biti.Jer sve dok mladi ne osvoje sva 4 GS u godini i vecinu mastersa i dok ne zasednu na bar prva 3 mesta na ATP listi i dok ne pocnu da pobedjuju redovno i Djokovica i Nadala i Federera smene generacije nece biti.

Vlada

pre 4 godine

Nema šanse Nole igra AO uvek dobro, RG nema šanse niko da dobije Rafu, Wim isto tesko tu je Rodja uvek dobar a i Nole poslednjih godina. Na US open-u imaju najvise sanse.

Dott

pre 4 godine

Istina je da niko iz velike trojke nije stigao do finala i to jeste velika novina i dostignuće mlađeg potencijala.
Da li je splet okolnosti, ili je zaista vreme smene, pokazaće nam već Januar 2020te. Vidno dobar tenis igra njih 5-6 sa manje od 30 godina, u svakom slučaju to je vrlo pozitivno za tenis.
U svakom slučaju velika trojka je zaista velika i to će iz godine u godinu sve više dolaziti do izražaja.
Rodžer, Nadal i Novak biće veoma cenjeni u budućnosti.

To je to

pre 4 godine

Tim bolje da ne daje izjave negoo da ćuti i radi još više jer samo sebe urečinje.

Neminovnost da se dogodi daa kraj dominacije đođe vodeće trojke. Samo kad pitanje koje niko ne može znat unapred pa ni sam Dominik.

realno

pre 4 godine

Federer, Rafa i Novak su u tvojim godinama bili višestruki GS šampioni. I najlošiji teniseri će ih jednog dana vjerovatno pibjeđivati jer godine čine svoje.

Igor

pre 4 godine

Pa ovaj Tim ima 26 godina. Koja je on mlada nada? Rafa Rodja i Nole su u njegovim godinama imali dvocifren broj GS. Da ne pricam o Bekeru, Edbergu, Borgu koji su GS osvajali sa nepunih 20.

milutin

pre 4 godine

Evo sad i Tim, a juče Ciciban, prijete da će iduće godine oni smijeniti trojku sa vrha. Udarila im slava u glavu poslije jednog finala (za njih prvog).
Pa možda, ali je to fiks ideja koja podlogu nema.
Ciciban je osvojio turnir, pobijedio Tima...
A Cicibana prije deset dana u Parizu Novak pobijedi sa 6:1 i 6:2. Ponizio ga.
Rafa prije par dana opet Cicibana pobijedi...pa se pitam na čemu zasnivaju te prijetnje.
Sve to je samo priča, a niko ne može reći da oni ne mogu osvojiti neki turnir,ali rijetko, još ima da igraju, posebno Tim. Jer on nije tako mlad.

dc

pre 4 godine

pa smena generacija je normalna pojava...u pravo je momak videlo se u londonu kako mnogo jace udara lopticu od Novaka,i trenutno je bolji igrac od Novaka i ne samo od njega,a tek Cicipas...jednostavno velika trojka vise nece moci ravnopravno da igra tenis sa njima jer godine ne mozes da prevaris...ja mislim da ce novak,rafa,rodja jos sledecu godinu mozda uzeti neki turnir i to je to,2021 kraj karijere,dolaze,mladji,jaci,bolji

MK

pre 4 godine

Istina je da se desavaju neke promjene.Naravno da one ne mogu biti nagle ali da se nesto desava, dokaz je da niko od velike trojke nije usao u finale.
Sledece godine ocekujem zanimljive meceve.
Od Novaka bih najvise volio kada bi se malo vise potrudio jos samo sledece godine.Ocigledno da je smanjio intezitet treninga, preskacu se turniri, gubi se kondicija...Sve to utice na igru.Nema snage, nema rutine, gubi se samopuzdanje ...Cicipas je poznat kao jako vrijedan teniser, sa cestim treninzima.Ima snagu.
Tehniku su svi skoro usavrsili odlicno ali snaga je ono sto nedostaje velikoj trojci.
Bice i dalje u igri naravno.Nadal i Nole ce osvojiti sigurno jos po koji GS ali dominacija je sigurno prestala.

brana

pre 4 godine

koloko se sećam Novak je bio mlađi od vas kada je ne samo prekinuo dominaciju Federera i Nadala vec se popeo na vrh i jos je tamo!Kasnite klinci i imate nesrecu da ova 3 momkajos uvek i ovako istroseni igraju svemirski tenis naspram vaseg klinackog snaznog koji nije nista osim toha,jak i nabijen adrenalinom,nista vise...

Branko

pre 4 godine

A STA KAZU ONI NA TO? DA LI TI MISLIS TIEME DA CE NJIH TROJICA DA SEDE SKRSTENIH RUKU I DA VAM DOZVOLE I GLEDAJU KAKO VI MLADI ZGRCETE OGROMNI NOVAC OD TURNIRA, TENISKE ORGANIZAIJE I REKLAMA? JA MISLIM DA SI TI PORANIJO STO SE TICE RAFE I NOVAKA!!! ZA FEDERERA NE ZMAM POGOTOVU AKO PLANIRA DA SE POVUCE.
Poceo si da prerano sanjas jer Rafa i Nole ce da igraju barem 3-4 godine.
Branko (Teniser) iz Amerike

pera zdera

pre 4 godine

ako "matorci" budu zdravi , mislim da sledece godine nece omladinci uzeti neki GS a RR mogu da samo da sanjaju dok je Nadal ziv na turu .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kladzom do bola, 18. novembar 2019 14:26)

Roland Rarros?

Stefke98

pre 4 godine

Što ss tice GS tu mladja garda ima sanse na US, jer RG se zna Nadalov, AO ne istroseni starci na pocetku sezone Nole, WB niko od mladjih nema igru za travu. Tako da im ostaje US, videcemo

Boris Banović

pre 4 godine

Pre će Endi Marej uzeti GS nego Tim koji je imao tu nevolju da igra u vreme najvećih rezultata velike trojke ! Bio sam ubeđen da će počistiti Cicipasa koji je bljesnuo, videćemo u 2020. gde će biti, možda i ne bude među 10 !?

Udbaši Poturice

pre 4 godine

Istina je da niko iz velike trojke nije stigao do finala i to jeste velika novina i dostignuće mlađeg potencijala. 
Da li je splet okolnosti, ili je zaista vreme smene, pokazaće nam već Januar 2020te. Vidno dobar tenis igra njih 5-6 sa manje od 30 godina, u svakom slučaju to je vrlo pozitivno za tenis. 
U svakom slučaju velika trojka je zaista velika i to će iz godine u godinu sve više dolaziti do izražaja. 
Rodžer, Nadal i Novak biće veoma cenjeni u budućnosti.
(Dott, 18. novembar 2019 16:39)
Au burazeru, al si smorio sa tekstom.

matori

pre 4 godine

i Zverev je prošle godine osvojio završni Masters, i još jedan, ali znamo ko je pokupio slemove i više Mastersa ove godine... doduše, dominacija ovih velikih neće biti tako brutalna, ali verujem da će i dalje prva dva mesta na listi držati ova dvojka koja je i sada tamo, ali će se smenjivati na prvom mestu....

Ludo

pre 4 godine

Da zamene veliki trojku jos ne mogu, pobediti Novaka ili Nadala u 3 dobijena seta, je dosta tesko.
Tokom meca oni imaju padove u igri ali na GS ima vremena da se to ispravi, tada iskustvo postaje nverovatna prednost.

Ostale turnire na 2 dobijena seta, mislim da ce mladi to vise da osvoje iduce godine nego velika trojka ili dvojka.

dado

pre 4 godine

iskreno, i sam ocekujem da ce sljedece sezone uzeti barem jedan gs. ali moram nesto reci, jedan gs nikako ne znaci da prekidaju dominaciju velike trojke.
ove sezone su samo thiem i cicipas uspjeli dobili svu trojicu.
momci koji sada igraju trebaju nauciti dobiti "lakse" meceve bez pretjeranog truda. zasto?* jer velika trojka dolazi tek u 1/4, 1/2 ili 1/1.
do tada ne bi trebali biti iscrpljeni itd.
ali, realno gledano, pa zar nije vrijeme, da netko ode do kraja? sta mislite do kad bi ova trojica trebala dominirati? do 50-e?

skoc pa reci hop

pre 4 godine

Australian Open - Novak Djokovic
Rolan Garros - Nadal/Djokovic
Wimbledon - Novak Djokovic
US Open - neko treci

2020 sezona...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojme88,

2015 ste pisali da ce 2017. Djokovic imati 20 GS kad ono 'lakat'.

napred mladi

pre 4 godine

Ako iduce sezone budu igrali kao juce velika trojka ce tesko osvojiti neki
turnir. Kazem AKO. Ne znam koja im je prosjecna brzina servisa bila ali
prvi servis je bio daleko brzi nego sto servira velika trojka a i drugi
segmenti igre su im dobri. Izgleda da dolazi nova velika trojka.
Tim se je kasno probudio ali ako ostane u ovoj formi zajedno sa Cicipasom i
Medvedevem velikoj trojci je definitivno kraj.

glasnik

pre 4 godine

Pa da je bio ovo neki GS Cicipas ne bi prosao dalje jer je izgubio od Nadala. Znaci opet nisu pobedili svi zajedno u nizu nekog iz "male" trojke.
Prvo skoči...

manguparija

pre 4 godine

Basketball_Guru, Kacavenda, i sl.,

Kad pomenusmo Del Boja, to kao ono, vec dogodine osvaja sva 4GS, a onda jos jedan i presisace Federeta. I tako vec 4-5 godina...

Tanjug

pre 4 godine

Pa i bolestan bolji od Noleta i Federera. Ako Federa, Nole i Nadal osvoje svi zajedno 1 GS u sledećoj sezoni biće uspeh. Mladi su prejaki, jedino ako im se žreb otvori pa na sreću nešto osvoje.

skoc pa reci hop

pre 4 godine

Australian Open - Novak Djokovic
Rolan Garros - Nadal/Djokovic
Wimbledon - Novak Djokovic
US Open - neko treci

2020 sezona...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojme88,

2015 ste pisali da ce 2017. Djokovic imati 20 GS kad ono 'lakat'.

slaviša šmigič

pre 4 godine

svake godine ista priča odigrao meč svog života protiv noleta koji verujem,da se više nikad neče desiti i odjednom kao,da su oni osvojili neki grand slam a znamo,da je sve uzela ta trojka isto če biti barem još 2.godione uz stvarno mnogo sreče i sve da se poklopi može neko uspeti,da otkine jedan grand slem a jedini koji je to sposoban barem pomeni je dani.medvedov sva ova trojica sa kiriosom na čelu najviše što mogu uzeti je masters sve ostalo če završiti u rukama prva 3.igrača

Radovan

pre 4 godine

Za tenis je dobro da mlade snage dolaze ali ipak mislim da nece uzeti ni jedan grend slem sledece godine.Djokovic ce uzeti AO i Vimbldon, Nadal RG a za poslednji grend slem ne bih se kladio. Moguca su iznenadjenja. Ako Novak bude potpuno zdrav i tu je glavni favorit. Ali i logicno vrijeme radi za Cicipasa, Medvedeva,Tima i Zvereva. U buducnosti ce igrati veliku ulogu a najvise mi se svidja igra Cicipasa i mislim da ce on biti naslednik Djokovica. Zavrsni turnir u Londonu je samo potvrda njegovog talenta.Novak ce dominirati jos 2 do 3 godone a onda ce u istoriju kao najbolji trniser svih vremena.Posle toga ce igrati jos toliko godina gdje nece biti dominantan jer kad prestane srpski inat igrazi vaznu ulogu igrace za svoju dusu.Tako da ce biti i poslije Djokovica njegov naslednik Cicipas, Federera cijenim kao sportistu ali je davno se trebao povuci i doci ce u situaciju da ga pobjedjuju pocetnici. Tesko mu je priznati da je neko bolji ali morsce skinuti kapu Srbinu na veliku zalost cjelolupnog zapada koji mu je naklonjen.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pre ili kasnije mora se desiti,da neko uzme slem ali se mora sve poklopiti kao čiliču,rodiku pa i safinu jer teško še proči neke igrače koji igraju izuzetno dobro a nisu u prvih 10 kamoli stiči do ove trojice realno od svih nabrojanih samo medvedev ima igru kojom može iči do kraja a da mu se pritom sve poklopi kao ovde Dominiku Timu a onda padne protiv cicipasa konstantnost momci toga nema kod nabrojanih igrača sem donekle medvedeva,koga publika neče nikad voleti slično kao i novaka jer je rus sem ako ga nestave u grupu na novaka pa onda zbog nadala i federera navijaju svim silama pritiv noleta inače stvarno teško.samo medvedev je osetio kako izgleda kad svi navijaju protiv tebe a jedini je sposoban doči do finala jednog slema zaton neverujem

dc

pre 4 godine

pa smena generacija je normalna pojava...u pravo je momak videlo se u londonu kako mnogo jace udara lopticu od Novaka,i trenutno je bolji igrac od Novaka i ne samo od njega,a tek Cicipas...jednostavno velika trojka vise nece moci ravnopravno da igra tenis sa njima jer godine ne mozes da prevaris...ja mislim da ce novak,rafa,rodja jos sledecu godinu mozda uzeti neki turnir i to je to,2021 kraj karijere,dolaze,mladji,jaci,bolji

Tanjug

pre 4 godine

Pa i bolestan bolji od Noleta i Federera. Ako Federa, Nole i Nadal osvoje svi zajedno 1 GS u sledećoj sezoni biće uspeh. Mladi su prejaki, jedino ako im se žreb otvori pa na sreću nešto osvoje.

napred mladi

pre 4 godine

Ako iduce sezone budu igrali kao juce velika trojka ce tesko osvojiti neki
turnir. Kazem AKO. Ne znam koja im je prosjecna brzina servisa bila ali
prvi servis je bio daleko brzi nego sto servira velika trojka a i drugi
segmenti igre su im dobri. Izgleda da dolazi nova velika trojka.
Tim se je kasno probudio ali ako ostane u ovoj formi zajedno sa Cicipasom i
Medvedevem velikoj trojci je definitivno kraj.

skoc pa reci hop

pre 4 godine

Australian Open - Novak Djokovic
Rolan Garros - Nadal/Djokovic
Wimbledon - Novak Djokovic
US Open - neko treci

2020 sezona...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojme88,

2015 ste pisali da ce 2017. Djokovic imati 20 GS kad ono 'lakat'.

Jay

pre 4 godine

Super ste se setili! Jedan ima 38 godina i ni sam ne zna kome se više inati, pa neće u penziju. Drugi već evo 34, samo je pitanje vremena kad će opet da ga zadesi nova povreda. Treći, 32 godine, najbolji od pomenute trojice, ali ko zna koja će ga kometa spičiti. Uglavnom, još i ti i ovaj mali Grk i ostali ima proje da jedete da biste mogli Big 3 da skinete, čak i ovako matore. Ajde uzdravlje!

Sirovinin drug

pre 4 godine

Daaaa, bio si bolestan kad si pobedio Novaka. A nisi rekao da je Nolo igrao sa temperaturom 39.7, stomacnim gripom i upalom oka (prakticno nije video na levo oko) ? Pfffff, junacina..

skoc pa reci hop

pre 4 godine

Australian Open - Novak Djokovic
Rolan Garros - Nadal/Djokovic
Wimbledon - Novak Djokovic
US Open - neko treci

2020 sezona...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojme88,

2015 ste pisali da ce 2017. Djokovic imati 20 GS kad ono 'lakat'.

Udbaši Poturice

pre 4 godine

Istina je da niko iz velike trojke nije stigao do finala i to jeste velika novina i dostignuće mlađeg potencijala. 
Da li je splet okolnosti, ili je zaista vreme smene, pokazaće nam već Januar 2020te. Vidno dobar tenis igra njih 5-6 sa manje od 30 godina, u svakom slučaju to je vrlo pozitivno za tenis. 
U svakom slučaju velika trojka je zaista velika i to će iz godine u godinu sve više dolaziti do izražaja. 
Rodžer, Nadal i Novak biće veoma cenjeni u budućnosti.
(Dott, 18. novembar 2019 16:39)
Au burazeru, al si smorio sa tekstom.

manguparija

pre 4 godine

Basketball_Guru, Kacavenda, i sl.,

Kad pomenusmo Del Boja, to kao ono, vec dogodine osvaja sva 4GS, a onda jos jedan i presisace Federeta. I tako vec 4-5 godina...

Лепи Цане

pre 4 godine

То што би неко ван велике тројке освојио један о четири ГС наредне године не би значило ништа. Тек ако Н/Ђ/Ф не освоје ниједан онда се може причати о прекиду њихове доминације...

Sotir Milivojević

pre 4 godine

U ovo što on piše ne veruje ni on sam a ni nadrogirana veverica takodje.
Još ti moraš da pojedes dve prikolice hleba da dostignes veličinu ova tri ASA. :)

kladzom do bola

pre 4 godine

ako "matorci" budu zdravi , mislim da sledece godine nece omladinci uzeti neki GS a RR mogu da samo da sanjaju dok je Nadal ziv na turu .

železničar

pre 4 godine

Pa niste vi klinci dostigli njihov nivo, niti ćete ikada. Stvar je u tome što oni stare i njihov nivo maksimale opada, što je i razumljivo. Daleko ste vi iza njih i uvek ćete biti...

Vladarr

pre 4 godine

Malo sutra.GS su nešto posebno. Video bih Tima da igra 6 sati.Posle tri sata igranja su gotovi.Jednostavno nisu navikli na tako duge mečeve.Njihova igra se zasniva na servisu,brzini i jacini udaraca.To znači sa će imati kratke mečeve.A to znaci da i svoj trening tako tempiraju.Da bi pobedio Novaka i Nadala kada su oni 100% spremni potrebno je da se gace jos dosta oznoje.Ovi turniri na 2 dobijena seta Rafi i Noletu ne predstavljaju prioritet br.1.To znači da neće uložiti maksimalnu energiju na njih (što smo i videli od Novaka) i zbog toga su klinci dobili London.Ali na GS će i Rafa i Nole igrati svoj najbolji tenis (ako budu zdravi). Da bi pobedio Novaka i Nadala morali bi igrati jako duge GS meceve a tu oni padaju.Tim je jedini pokazao malo bolju izdržljivost na RG protiv Novaka i da nisu bili sr'nje uslovi, dobio bi Tima. Treba da se zna da ce se i njihova energija trošiti.Žreb je tu jako bitan.Rafa je dobijao RG zadnje tri god. jer su uvek Tima stavljali u Novakov deo zreba a da bi se pobedio Tim potrebno je dosta energije da se potroši (pogotovo na sljaci).Video bih Nadala da prvo igra sa Timom pa onda sa Novakom.Za sledeću godinu Novakov stab mora da pronadje recept i mane top 10 klincima za uspeh.Zbog toga je Novak to što je.Primetili smo kod Tima da čim ima brejk zaostatka-greske se nižu (drugi set protiv Cicipasa) a isto tako i njegovo vraćanje u meč ako se ne odigra agresivno kada se brejk napravi što Novak nije uradio kada je protiv njega osvojio prvi set.

Vera

pre 4 godine

Neće biti smak svijeta ako se to dogodi,njih trojica su toliko toga postigli u svojim karijerama,na redu su mlađi!Ali,mislim da bismo svi voljeli da se ta smjena još malo odgodi,bar dvije godine!Ja sigurno!

CJC

pre 4 godine

Ej, mene bi u naponu snage bilo sramota da odvalim ovako nešto...ovoj trojici nije bilo do života na turniru, došli da odrade i ispoštuju sponzore i paljba kući, ženi i deci. Vidimo se mi buduci vladari ATP na Grend Slemovima, do tada molite boga da ova trojka ubrza odlazak u penziju...mada kakvi ste im rivali ima do 50 da igraju i da vas deru.

Baghdatis

pre 4 godine

Verovatno je to i Zverev pomislio prosle godine, ali nije ni primirisao polufinalu nekog grand slama. A tvoja bilansa ove godine na grand slemu: 2xprvo kolo, 1xdrugo kolo i onaj nesretni RG... Tsitsipas je definitivno najvise napredovao i sada izgleda najspremniji za neko iznenadjenje u 2020, ali o tom potom... naljutili ste Noleta u Londonu cini mi se, nece vam oprostiti u Australiji.

otrov

pre 4 godine

Pa, nije normalno da "momci" od 38, 33 i 32 godine vode glavnu rec. Naravno da ce osvajati i dalje turnire, ali ce i ovi nadolazeci to da cine. Najzad!

stefan

pre 4 godine

Veoma hrabra izjava, treba stati iza nje sledeće sezone... Još teža postaje zbog izjave igrača koji nema do sada ni 1GS. Imaće priliku već u Melburnu. A pogotovo još teža postaje jer ovakvom izjavom stavlja dodatni pritisak na sebe i ostale mlade igrače. Kako god Melburn brzo počinje pa ćemo videti.

Milos

pre 4 godine

Od zadnjih 59 Gren Slemova Velika trojka je uzela 51. I ovih 8 sto su izgubili, malo malo je falilo da uzmu najmanje 5 od tih 8. Znaci brutalna, gotovo nevjerovatna dominacija Velike trojke u zadnjih 15 godina. I onda dodje ovaj 27-godisnjak koji je u dosadasnjoj karijeri uzeo svega jednu veliku titulu, dosao ladno da prica o prekidu dominacije Velike trojke. Pa jel on normalan.?

MK

pre 4 godine

Istina je da se desavaju neke promjene.Naravno da one ne mogu biti nagle ali da se nesto desava, dokaz je da niko od velike trojke nije usao u finale.
Sledece godine ocekujem zanimljive meceve.
Od Novaka bih najvise volio kada bi se malo vise potrudio jos samo sledece godine.Ocigledno da je smanjio intezitet treninga, preskacu se turniri, gubi se kondicija...Sve to utice na igru.Nema snage, nema rutine, gubi se samopuzdanje ...Cicipas je poznat kao jako vrijedan teniser, sa cestim treninzima.Ima snagu.
Tehniku su svi skoro usavrsili odlicno ali snaga je ono sto nedostaje velikoj trojci.
Bice i dalje u igri naravno.Nadal i Nole ce osvojiti sigurno jos po koji GS ali dominacija je sigurno prestala.

Branko

pre 4 godine

A STA KAZU ONI NA TO? DA LI TI MISLIS TIEME DA CE NJIH TROJICA DA SEDE SKRSTENIH RUKU I DA VAM DOZVOLE I GLEDAJU KAKO VI MLADI ZGRCETE OGROMNI NOVAC OD TURNIRA, TENISKE ORGANIZAIJE I REKLAMA? JA MISLIM DA SI TI PORANIJO STO SE TICE RAFE I NOVAKA!!! ZA FEDERERA NE ZMAM POGOTOVU AKO PLANIRA DA SE POVUCE.
Poceo si da prerano sanjas jer Rafa i Nole ce da igraju barem 3-4 godine.
Branko (Teniser) iz Amerike

aks

pre 4 godine

Jao al se ova dvojica razgoropadili, braćo GS da osvojite moracete krv da mokrite, uporedjivati ovaj turnir sa Vimblodonom, RG, Us open om i Australijom je u najmanju ruku smesno

To je to

pre 4 godine

Tim bolje da ne daje izjave negoo da ćuti i radi još više jer samo sebe urečinje.

Neminovnost da se dogodi daa kraj dominacije đođe vodeće trojke. Samo kad pitanje koje niko ne može znat unapred pa ni sam Dominik.

milutin

pre 4 godine

Evo sad i Tim, a juče Ciciban, prijete da će iduće godine oni smijeniti trojku sa vrha. Udarila im slava u glavu poslije jednog finala (za njih prvog).
Pa možda, ali je to fiks ideja koja podlogu nema.
Ciciban je osvojio turnir, pobijedio Tima...
A Cicibana prije deset dana u Parizu Novak pobijedi sa 6:1 i 6:2. Ponizio ga.
Rafa prije par dana opet Cicibana pobijedi...pa se pitam na čemu zasnivaju te prijetnje.
Sve to je samo priča, a niko ne može reći da oni ne mogu osvojiti neki turnir,ali rijetko, još ima da igraju, posebno Tim. Jer on nije tako mlad.

Kolektivna amnezija

pre 4 godine

Ovaj pobedio 3 meča na 2 seta u nekom tamo završnom turniru, i priča o prekidu niza od 15 godina najsurovije dominacije u nekom sportu. Ajde beži bre tamo...

Vlada

pre 4 godine

Nema šanse Nole igra AO uvek dobro, RG nema šanse niko da dobije Rafu, Wim isto tesko tu je Rodja uvek dobar a i Nole poslednjih godina. Na US open-u imaju najvise sanse.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

E moj ti, pa ti covece imas 26god... Gde ti je Slem? Federer je u tvoje godine imao oko 10 Slema... O cemu ti pricas? Mene bi bilo sramota da se javljam.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pre ili kasnije mora se desiti,da neko uzme slem ali se mora sve poklopiti kao čiliču,rodiku pa i safinu jer teško še proči neke igrače koji igraju izuzetno dobro a nisu u prvih 10 kamoli stiči do ove trojice realno od svih nabrojanih samo medvedev ima igru kojom može iči do kraja a da mu se pritom sve poklopi kao ovde Dominiku Timu a onda padne protiv cicipasa konstantnost momci toga nema kod nabrojanih igrača sem donekle medvedeva,koga publika neče nikad voleti slično kao i novaka jer je rus sem ako ga nestave u grupu na novaka pa onda zbog nadala i federera navijaju svim silama pritiv noleta inače stvarno teško.samo medvedev je osetio kako izgleda kad svi navijaju protiv tebe a jedini je sposoban doči do finala jednog slema zaton neverujem

Milena

pre 4 godine

Dominik Tim je trebao početi s tim prekidom dominacije velike trojke još prije 4-5 godina. Sad više treba brinuti da neko od mlađih ( jer on nije njihova generacija) ne prekind njegovu "dominaciju".

Igor

pre 4 godine

Pa ovaj Tim ima 26 godina. Koja je on mlada nada? Rafa Rodja i Nole su u njegovim godinama imali dvocifren broj GS. Da ne pricam o Bekeru, Edbergu, Borgu koji su GS osvajali sa nepunih 20.

Dott

pre 4 godine

Istina je da niko iz velike trojke nije stigao do finala i to jeste velika novina i dostignuće mlađeg potencijala.
Da li je splet okolnosti, ili je zaista vreme smene, pokazaće nam već Januar 2020te. Vidno dobar tenis igra njih 5-6 sa manje od 30 godina, u svakom slučaju to je vrlo pozitivno za tenis.
U svakom slučaju velika trojka je zaista velika i to će iz godine u godinu sve više dolaziti do izražaja.
Rodžer, Nadal i Novak biće veoma cenjeni u budućnosti.

Ludo

pre 4 godine

Da zamene veliki trojku jos ne mogu, pobediti Novaka ili Nadala u 3 dobijena seta, je dosta tesko.
Tokom meca oni imaju padove u igri ali na GS ima vremena da se to ispravi, tada iskustvo postaje nverovatna prednost.

Ostale turnire na 2 dobijena seta, mislim da ce mladi to vise da osvoje iduce godine nego velika trojka ili dvojka.

my way

pre 4 godine

Onima koji kazu da su mladi usavrsili tehniku i spremu samo bih predlozio da odgledaju neki mec velike trojke od pre 5 i vise godina i sve ce im biti jasno. Ovo danas je nazalost neuporedivo nizi nivo tenisa, sto je iskreno i normalno nakon zlatne ere u kojoj su trojica najvecih igrali u isto vreme.

Staka Zulu

pre 4 godine

I ranije smo imali neke druge osvajače Gren slemova - Vavrinka, Mari, Čilić, Del Potro), ali to nije donelo prekid dominacije "velike trojke".

Demar Derosan

pre 4 godine

Tim je dobar momak, napredovao je igracki, i zelim mu da posle dva finala RG uzme isti. Vreme je sto se trenerski kaze uzimajuci u obzir njegovo godiste i podlogu na kojoj je najjaci. Ali tu sve zavisi od Rafe, ako ne bude na piku po pitanju tela i snage, Tim ima dobru sansu. Samo i Timove godine govore da vreme brzo ide.

mix

pre 4 godine

Moze,samo trebalo bi pobediti Novaka u Melburnu,Rafu u Parizu,a Federera u Londonu.Poslednji GS moze bilo ko od njih trojice,nije vazan redosled.

Boris Banović

pre 4 godine

Pre će Endi Marej uzeti GS nego Tim koji je imao tu nevolju da igra u vreme najvećih rezultata velike trojke ! Bio sam ubeđen da će počistiti Cicipasa koji je bljesnuo, videćemo u 2020. gde će biti, možda i ne bude među 10 !?

maconii

pre 4 godine

prepotentna izjava,i mislim da ce ova trojica veoma ozbiljno ovo da shvate...ali ovo je odlicno,pojavili su se novi momci...eto motiva za djokovica...njega jedino inat moze da motivise posto je covek osvojio sve...motiv da pobedjuje ove mladje koji su odlicni igraci...klinci nece osvojiti nijedan slem sledece godine pod uslovom da velika trojka bude zdrava

brana

pre 4 godine

koloko se sećam Novak je bio mlađi od vas kada je ne samo prekinuo dominaciju Federera i Nadala vec se popeo na vrh i jos je tamo!Kasnite klinci i imate nesrecu da ova 3 momkajos uvek i ovako istroseni igraju svemirski tenis naspram vaseg klinackog snaznog koji nije nista osim toha,jak i nabijen adrenalinom,nista vise...

matori

pre 4 godine

i Zverev je prošle godine osvojio završni Masters, i još jedan, ali znamo ko je pokupio slemove i više Mastersa ove godine... doduše, dominacija ovih velikih neće biti tako brutalna, ali verujem da će i dalje prva dva mesta na listi držati ova dvojka koja je i sada tamo, ali će se smenjivati na prvom mestu....

dado

pre 4 godine

iskreno, i sam ocekujem da ce sljedece sezone uzeti barem jedan gs. ali moram nesto reci, jedan gs nikako ne znaci da prekidaju dominaciju velike trojke.
ove sezone su samo thiem i cicipas uspjeli dobili svu trojicu.
momci koji sada igraju trebaju nauciti dobiti "lakse" meceve bez pretjeranog truda. zasto?* jer velika trojka dolazi tek u 1/4, 1/2 ili 1/1.
do tada ne bi trebali biti iscrpljeni itd.
ali, realno gledano, pa zar nije vrijeme, da netko ode do kraja? sta mislite do kad bi ova trojica trebala dominirati? do 50-e?

pera zdera

pre 4 godine

ako "matorci" budu zdravi , mislim da sledece godine nece omladinci uzeti neki GS a RR mogu da samo da sanjaju dok je Nadal ziv na turu .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kladzom do bola, 18. novembar 2019 14:26)

Roland Rarros?

Stefke98

pre 4 godine

Što ss tice GS tu mladja garda ima sanse na US, jer RG se zna Nadalov, AO ne istroseni starci na pocetku sezone Nole, WB niko od mladjih nema igru za travu. Tako da im ostaje US, videcemo

realno

pre 4 godine

Federer, Rafa i Novak su u tvojim godinama bili višestruki GS šampioni. I najlošiji teniseri će ih jednog dana vjerovatno pibjeđivati jer godine čine svoje.

sef raje

pre 4 godine

Razlika izmedju ove nove generacija i trojke je u doziranju meceva i postepenom dozanju forme. Ovi mladi kako pocnu mec tako i igraju udaraju pa ako upada upada nijed od njih nema rezervni plan. Pazite Tim je potpuno nadigrao Novaka vodio razmjene udarao jako pa ne opet jedva pobijedio ukupno osvojio 2 poena vise uz mnogo srece i ta dva poena su u taj brejku odlucila. Isti slucaj je i sa ostalima. Kad je neko od njih pobijedio a da je igrao losije ili da mu nije bio dan? To velika trojka rutinski radi godinama

pera

pre 4 godine

Prekid dominacije velike trojke ili četvorke biće kad neko od mlađih bude broj 1,što znači da pored trenutnog bljeska ima i konstantnost

Korga

pre 4 godine

Da sam dobio dolar svaki put kad sam cuo termin smena generacija do sad bi bio milioner.Nemam nista protiv mladjih,i treba da preuzmu primat,prirodno je,medjutim ne mozemo znati kad ce to biti.Jer sve dok mladi ne osvoje sva 4 GS u godini i vecinu mastersa i dok ne zasednu na bar prva 3 mesta na ATP listi i dok ne pocnu da pobedjuju redovno i Djokovica i Nadala i Federera smene generacije nece biti.

slaviša šmigič

pre 4 godine

svake godine ista priča odigrao meč svog života protiv noleta koji verujem,da se više nikad neče desiti i odjednom kao,da su oni osvojili neki grand slam a znamo,da je sve uzela ta trojka isto če biti barem još 2.godione uz stvarno mnogo sreče i sve da se poklopi može neko uspeti,da otkine jedan grand slem a jedini koji je to sposoban barem pomeni je dani.medvedov sva ova trojica sa kiriosom na čelu najviše što mogu uzeti je masters sve ostalo če završiti u rukama prva 3.igrača

Radovan

pre 4 godine

Za tenis je dobro da mlade snage dolaze ali ipak mislim da nece uzeti ni jedan grend slem sledece godine.Djokovic ce uzeti AO i Vimbldon, Nadal RG a za poslednji grend slem ne bih se kladio. Moguca su iznenadjenja. Ako Novak bude potpuno zdrav i tu je glavni favorit. Ali i logicno vrijeme radi za Cicipasa, Medvedeva,Tima i Zvereva. U buducnosti ce igrati veliku ulogu a najvise mi se svidja igra Cicipasa i mislim da ce on biti naslednik Djokovica. Zavrsni turnir u Londonu je samo potvrda njegovog talenta.Novak ce dominirati jos 2 do 3 godone a onda ce u istoriju kao najbolji trniser svih vremena.Posle toga ce igrati jos toliko godina gdje nece biti dominantan jer kad prestane srpski inat igrazi vaznu ulogu igrace za svoju dusu.Tako da ce biti i poslije Djokovica njegov naslednik Cicipas, Federera cijenim kao sportistu ali je davno se trebao povuci i doci ce u situaciju da ga pobjedjuju pocetnici. Tesko mu je priznati da je neko bolji ali morsce skinuti kapu Srbinu na veliku zalost cjelolupnog zapada koji mu je naklonjen.

Marko

pre 4 godine

О прекиду доминације можемо причати кад у једној години Тим, Циципас, Зверев и остала млађарија освоји све слемове и скоро све мастерсе. Док се то не деси и док неко од млађих не буде на челу атп листе, заборави на смену генерација.

Miodrag

pre 4 godine

Velika trojka je zajedno osvojila 55 grand slem titula!?Da li je iko svestan da se to nece ponoviti ni u narednih 100 godina a mozda i nikada?

glasnik

pre 4 godine

Pa da je bio ovo neki GS Cicipas ne bi prosao dalje jer je izgubio od Nadala. Znaci opet nisu pobedili svi zajedno u nizu nekog iz "male" trojke.
Prvo skoči...