Četvrtak, 14.11.2019.

23:30

Novak čestitao Rodžeru: Moram da budem iskren...

Porazom od Rodžera Federera, 6:4, 6:3 Novak Đoković je završio učešće na ATP tur finalu u Londonu.

Izvor: Z.K.

Novak èestitao Rodžeru: Moram da budem iskren... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Ffgddd

pre 4 godine

Za harena, prvo, u finalu AO 2017 Nadal je odigrao los mec, narocito u 5.setu nista tu maestralno nije bilo, u odnosu na dramu istog turnira iz 2009 kada je tvoj Fed naricao u suzama I upropastio Nadalovu pobedu, sto je krajnje bilo nesportski.

Eh

pre 4 godine

Ultrasrbin
Koliko se meni cini, Novak je igrao celu 2017. Neko ko je povredjen ne igra, zato sto moze da se pogorsa povreda. U tim situacijama se preporucuje mirovanje. Ti istegnes ligamente na nozi, ne znam ni jednog lekara koji ce ti preporuciti da vise setas, da sto vise opterecujes tu nogu, kako bi sanirao povredu.

Jack

pre 4 godine

Novak ce igrati jos 5 godina vrhunski tenis, sinoc nesto kod njega nije stimalo lepo se vidi po telu kada Novak hoce da igra kada nece, ozbiljna je lova u igri ubedjen sam da ima nesto iza kuolara no dobro sezona je uspesno zavrsena ja sam zadovoljan, a verujem i Novak. Uzivajte u pisanju istorije...

Milosav

pre 4 godine

Nole hvala ti za jos jednu izuzetnu tenisku godinu, navijali smo svim srcem za tebe. Sada lepo da se odmoris i provedes vreme sa svojom porodicom pa se vidimo za dva meseca u Australiji.
U iducoj godini predvidjam barem dva GS-a i ako jos neki ATP 1000 upadne puna kapa.
Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

3pm

pre 4 godine

Najosnovnija razlika izmedju Nadala i Federera naspram Noleta je ta sto Spanac i Svajcarac nikada, ali nikada ne izgledaju na terenu kao da nece da igraju. Noletu se mnogo puta kao i sada desavalo da je pasivan i nezainteresovan. Bez duha se ne moze racunati na zvanje: GOAT.

Petar

pre 4 godine

@(haren, 15. novembar 2019 12:56)

Kad bude Đokovića u finalu GS pobedio, onda se javi. Zadnji put 2007. Ej, pre 12 godina. A te fore "da je moja baba bila muško" ostavi za nekog drugog.

Tn

pre 4 godine

Neverovatna misao... Kad se spoje mrznja i glupost.
(Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom, 15. novembar 2019 06:49)
Ja Djokovica ne mrzim, nista mi uradio nije, samo iznosim cinjenice. Tipicno srpsko rezonovanje tenisa:
Kad Djokovic pobedi, najbolji ikad, bravo majstore, naterao si placljivka da se raskrivi, ode ch-pudlica u Bazel, drago mi je sto je pobedio ovog licemernog i nadobudnog Svajcarca.
Kad izgubi: Federer u transu, igrao na 100% mogucnosti, Djokovic na 23,7% i tako sa svakim protivnikom.

haren

pre 4 godine

Jedno je sigurno, i u to me niko ne moze ubediti, suprotno.. Kada su Rafa, Rodzer i Novak na 100 posto svog tenisa i igre, Rodzer je tu apsolutno 10 mesta ispod Rafe i Novaka.. Rafa i Nole su najveci svih vremena, i tu apsolutno nijanse odlucuju ko je bolji.. Tacka.
(exam, 15. novembar 2019 12:02)

Jesi li gledao AO 2017 ??? Nadal je igrao strašan tenis, a ipak izgubio od Federera. Zna se ko je najveći kada je u formi. Jedan i jedini RF. Ne znaš šta bi od muke zbog Novakovog poraza, pa onda lupaš ko MPD.

exam

pre 4 godine

Jedno je sigurno, i u to me niko ne moze ubediti, suprotno.. Kada su Rafa, Rodzer i Novak na 100 posto svog tenisa i igre, Rodzer je tu apsolutno 10 mesta ispod Rafe i Novaka.. Rafa i Nole su najveci svih vremena, i tu apsolutno nijanse odlucuju ko je bolji.. Tacka.

Mladen

pre 4 godine

Da je iskren rekao bi da li ima neku povredu ili je bio iscrpljen posle meca sa Timom. I Tim je izgubio svoj mec i delovao slicno nezainteresovano a prokomentarisano je da je tenkovao da ustedi energiju. Jer ko prati tenis i Novaka ovo mu je bio bez konkurencije najgori mec sezone a najvazniji, ako sad nema motiv kad ce? Glavni problem mu je servis jos od meca sa Timom je na WTA nivou i kad ubaci vec posle drugog udarca je u defanzivi to mu se nikada pre nije desavalo ako je zdrav. Federer sem ocekivanog serviranja cak nije bio ni dominantan u razmenama kada se poen razvije, da je Djokovic i tu bio los kao na servisu izgubio bi ovo 6:2 6:0

olja

pre 4 godine

Navijačica sam Rođenog i nisi mi simpatičan, ali sam ti aplaudirala kad si igrao maštivito i vešto i želela da igraš bolje kada ti nije išlo da bi okršaj bio uzbudljiviji. Ne volim kad je sportista indisponiran. Glavu gore i pleši za ljubitelje divnog sporta.

kvisko

pre 4 godine

Sta radi GOAT dok se najbolji svetski teniseri bore za prvo mesto na svetskoj ranglisti i pobedu na zavrsnom turniru ?
Kuva rucak, usisava, iznosi djubre, vodi decu u setnju da bi zena na miru mogla da napise novi blog na Instagramu o zdravoj hrani.
Pa gde ti je mozak delijo, jel radi jos bar neki kliker u toj tvojoj glavi? Sad u zrelim godinama kad si skoro pri kraju aktivne karijere treba da usredsredis svu snagu i paznju da ostavis sto veci trag u sportu u kojem si jedan od velikana ti se ponasas kao da ti je tenis jedna od sporednijih stvari u zivotu. Zasto i zbog cega to radis ?
Nama tvojim obozavaocima i vernim navijacima tesko pada kad vidimo da tvoji najveci konkurenti koji su usput oba stariji od tebe cine sve da budu jos bolji a ti razdran internim nemirom i malodusnoscu gubis meceve koje ni pod slucajno u normalnim okolnostima ne bi izgubio. Sta je razlog i zasto to sebi dozvoljavas. Zasto ?

Čitač tuđih misli.

pre 4 godine

Zaista je tužno gledati onog nesrećnog Hrvata u Đokovićevom timu koji pred kamerama ne sme da pokaže svoje emocije ni kad Đoković osvoji neki lep ili važan poen. Đokoviću svaka čast što ga je doveo u svoj tim ali teško da to može bilo šta da promeni u našim odnosima sa Hrvatima. Može samo da pokvari atmosveru unjegovom timu, a šta o tome misle Slovak i Hrvat najbolje se moglo videti na njihovim licima tokom meča. Od ovog je jedino bila smešnija izjava Hrvata pre meča da Đoković ima jako kvalitetan i nepredvidljiv servis :). U meču se najbolje videlo kolika je razlika u kvalitetu servisa u korist Federera.

branimir

pre 4 godine

Generalno, ove godine posle Wimbldona, Nole jedva da igra. Lako pobeđuje one puno slabije a ima velikih problema sa ovim sve boljim klincima. Ustvari, još uvek dobro zarađuje u tenisu ali nema onog takmičarskog žara od ranije. To nije zabranjeno ali baš i ne privlači publiku...

Aleks

pre 4 godine

(ne, 15. novembar 2019 10:47)

Jooooj, nemam snage da se ponavljam. Na ovom portalu pojedini iziskuju da se piše 15 komentara a nije mi baš do toga. U svom komentaru sam napisala zašto mislim to što si ti iskopirao u svoj odgovor, a ko prati Novaka od početka karijere zna kako je poradio na svojoj mentalnoj snazi. Njemu je psiha najjače oružje, a ako za Novaka kažeš da je nestabilan ne znam šta onda kažeš za Kirjosa...

Milan_PT

pre 4 godine

Jadni Milane o cemu ti pricas?
Kako bi bio Novak ,Novak, bez publike?Neka postavi zenu i dvoje dece na tribine i neka igra za sebe kako ti kazes.Novak radi spktakl,gde si video spektakl bez publike.Toliko dug komentar i na kraju neznam o cemu pricas.
(komsija, 15. novembar 2019 09:30)

Nejadni komšijo, ako Ti je do spektakla, idi u cirkus. Tenis je sport. Ako nisi shvatio o čemu sam pisao, nisi morao ni da komentarišeš. Ali po nepismenosti tvog komentara lako se zaključuje da za Tebe nije ni pisan. Mnogi drugi su shvatili o čemu se radi i za njih je i napisan...

joimontenegro

pre 4 godine

Sram te bilo!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kopa'nicki vuk, 15. novembar 2019 00:22)

Od koga? Od tebe?

Milan_PT

pre 4 godine

(Milan_PT, 15. novembar 2019 08:34)

Jos jednom je Rodzer Federer dokazao ko zauzima prvo mesto u istoriji. Sjajno. Nastavice sa svojih punih 38. godina.
(SSF, 15. novembar 2019 09:46)

Prijatelju SSF, nemam ja ništa protiv Rodžera, a ako nisi primetio, nisam ga ni spomenuo u postu. Meni je drago kad vidim ljude koji su preko 30 godina posvećeni nekoj svojoj strasti da i dalje nastavljaju sa koliko-toliko istim žarom. Pritom prvenstveno mislim na Federera i Ivu Karlovića.
Takvi ljudi daju podstrek drugim igračima (počesto i duplo mlađim) da nastave sa treniranjem u trenucima krize, kad počnu da se pitaju "čemu sve to". Da se Federer povukao sa 30 kao što je to nekad bio običaj (Rodik se povukao čim je napunio 30, Bjorg sa 25-26, a bez povrede) siguran sam da na ovogodišnjem ATP Finalsu ne bi bilo ni Novaka ni Rafe. Možda ne bi uopšte ni igrali više tenis ili bi skitali svetom i igrali egzibicije u humanitarne svrhe. Ne bi imali motiv da nastave. A sva trojica su se više nego obezbedili pre 30.
Na neki način Rodžer ih tera da i dalje istraju. Novakove reči od pre nekoliko dana, koje se shvaćene kao šala, da će se sva trojica zajedno povući, za mene nisu šala. Kad se Rodžer povuče, i ova dvojica će. U roku od godinu ili dve. Zato hvala Rodžeru što je produžio zlatno doba tenisa. Nadam se da će se njih trojica "ćerati i dalje" što duže...

Nebojsa

pre 4 godine

Da li je Djokovic dobar tenis samo kad je prvi i kad osvaja trofeje???
Zasto ga pojedini dizu u nebesa kad je to lepo i rezultati dolazi, a kad ide malo losije onda kritike.
Nerazum te navijace valjda treba da budemo isti prema njemu da ga podrzavamo i navijamo za njega i kad gubi i kad dobija meceve.

ne

pre 4 godine

Neverovatna psiha, i to kažem kao studentkinja psihologije. Ja bih volela da upoznam Novaka i popričam s njim.
(Aleks, 15. novembar 2019 02:22)

Mlada si,ako za toliko nestabilnu psihu kazes da je neverovatna jedini fokus kroz koji gledas njega je tenis,a za njegove uspehe u tenisu njegova psiha nije ni u prve tri tačke

SSF

pre 4 godine

(Milan_PT, 15. novembar 2019 08:34) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Jos jednom je Rodzer Federer dokazao ko zauzima prvo mesto u istoriji. Sjajno. Nastavice sa svojih punih 38. godina.

igor

pre 4 godine

Jedva cekam Noletovu knjigu ako ce biti iskrena kao Agasijeva. Tek tada bi mozda saznali sta se to dogadja u karijeri najboljeg. Nesto ima to je sigurno.

Vladimir

pre 4 godine

Pozdrav drugari nadam se da ste dobro..


NOVAK JE JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA COVEK KOJI JE OSVAJA SLEMOVE U ERI NAJVECIH IKADA, DEMOLIRAO IH, POZITIVAN SKOR IMA SA SVIMA I KAD IZGUBI NE VALJA NOVAK NIŠTA..

ZAISTA SVE VISE VERUJEM DA SMO POLUPANA NACIJA. (izvinjavam se)

Molim objavite komentar

komsija

pre 4 godine

Jadni Milane o cemu ti pricas?
Kako bi bio Novak ,Novak, bez publike?Neka postavi zenu i dvoje dece na tribine i neka igra za sebe kako ti kazes.Novak radi spktakl,gde si video spektakl bez publike.Toliko dug komentar i na kraju neznam o cemu pricas.

igor

pre 4 godine

Rodzer je odigrao solidno, ali imati vec 3 duple servis greske u prvih par gemova nema veze sa njim. Vise si ti lose odgirao, kao što si prokocako dobijen meč protiv Tima u taj brejku. FedEx solidan, ali ocekujem da ga Nadal ili Tim očiste, a Tim je to već jednom uradio. Novak, da batali Ivaniševića, koji mu je samo pokvario iovako slab serivs, čovek sa jednim GS I nikakvim trenrskim iskustvom, koga je čak I Čilić najurio kao trenera. Da nije otpustio Bekera I one gluposti sa Imazom, danas bi imao bar 20 GS. Nije problem poraz, ali onakva malodušnost, nezaintesovanost, očajan servis, kao pre par godina u finalu protiv Mareja, kao da ga je bolelo uvo. Veoma nekoretno prema armiji navijača širom sveta, Nadal I kad gubi krvavo se bori do poslednjeg atoma snage, a Novak juče propusti brejk loptu, I praktično se predade. Biće sada velike muke I ovu mu je poslednja opomena za narednu godinu. Ove godine samo 2 mastersa, gde u Parizu nije bilo Fedexa I Nadala,Wimbldon koji je volšebno osvojio, jedino je AO, koji sad treba braniti osvojio ljudski.Prva stvar je odmah da batali Ivaniševića, I da je pametan da vrati Bekera,ili neka nastavi samo sa Vajdom. Srećno naredne godine,ali sa ovakvim pristupom,mlitavim I bezvoljnim neće ništa uraditi sledeće godine.Dobijaće ga ko stigne, mladji su već počeli,a Nadal je gladan uspeha, zaista veliki borac, a ne malodušnost. Mnogo volim Novaka, ali ovo je realnost.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@

ljudi, da li ste gledali mec? ili makar, ako ste gledali, da li vam je bio pojacan zvuk? ne moze covek bas svaki put da se bori i izbori sa protivnikom i 90% publike... prosto nije bio veceras u elementu da sve te prepreke prevazidje. videli smo kako on to moze na vimbldonu, ali smatram da to sto smo tamo videli, moze samo on i samo on da uradi. mozda i nikad vise na onaj nacin. ono je bilo vanzemaljski.
(samokazem, 15. novembar 2019 07:04)
Dodao bih i krke kad Novak treba servirati.Prvi brejk je tako i otišao sa dve duple.Sudija ne reaguje.Da je to bilo kad servira Federer reagovao bi.Urnebes veći kad Novak pogreši nego kad Federer napravi vinera.Novaka je zloba i nekultura(verovatno organizovana u proteklom vremenu),ovog puta,izbacila.Slicno je bilo i protiv Tima,ali daleko manje i nije bilo onih krikova.
Federer je minimum inspirator svega.On je najgore u vrhu tenisa,jer nije mogao prihvatiti da je tek treći.Mozda ni to.Ko se god pojavio slican Rafi ili Novaku,ima pozitivan skor sa Rodzerom.
AO je šansa da se krene u kontraofanzivu i pomogne Novaku.Treba mu to.

Doca Dijagnoza

pre 4 godine

"Bila je puna dvorana, što je bilo lepo videti i bilo je bučno. Električno. Bila je to dobra atmosfera", zaključio je Đoković"
A da je domar sišao na teren i zaigrao protiv Tebe, London bi navijao za njega.
Jer London je uvek uz slabije...
A da onda Tebe zamene Rafa ili Fedex, London bi navijao za njih.
Jer tada je London uz slavnije...
A ako ikoga pobediš, jadni London će biti ONDA uz Tebe.
Jer to je London. To su buđavi Englezi.
Tvorci isti takvih Amerikanaca...
FUJ - I ZA JEDNE, I ZA DRUGE !!!!

nikolaq

pre 4 godine

jedna je prica sto mi ne volimo da on od njega izgubi ni u pljuvanju u dalj a druga je prica Novakova mekana igra u zadnje vreme.Ako je hrvata doveo zbog servisa gde mu je taj servis.Slab,svi mu ga vracaju a onda ide u razmene koje su takodje bez siline I snage.Mozda je limitiran nekom povredom a mi to normalno neznamo,a a ako nije pod hitno vracati snagu,jer ovako je bezopasan ,za bar cetiri pet igraca na touru.

Milan_PT

pre 4 godine

Najbolji su ovi navijači (bilo koga, sad Novaka) koji smatraju da njihov igrač u stvari igra za njih, a ne za sebe, pa kad ne odigra dobro, iz bilo kojeg, još uvek nepoznatog razloga, to doživljavaju kao izdaju cele nacije, prevaru, dogovor sa kladioničarima i slične gluposti.
Novak se preko 25 godina muči i uporno trenira za sebe. Samo za sebe, nikoga drugog. Jer da su mu Dijana i Srđan ikada rekli da mora nešto da uradi za njih, za braću ili nekog trećeg, davno bi odustao. Sve što je Novak postigao, postigao je isključivo zato što je smatrao da ON to treba da uradi za SEBE. Kad je bio dečak Srđan ga je jednom, u trenucima krize, podsetio na obećanje koje je sam sebi dao (da bude najbolji), i to je bilo dovoljno za Novaka, a i maksimalno dopušteno uplitanje od strane oca. Bilo šta preko toga, bilo bi kontraproduktivno. Preko 25 godina gori ogroman žar u njemu i zahvaljujući tome je i postigao sve ovo. Nijedna vatra ne može da gori maksimalnim intenzitetom duže od par sati. Normalno je da ta vatra osciluje, nemoguće je stalno biti na 100% mogućnosti. Nadam se da će se taj žar ponovo razbuktati, a ako se to ne desi: hvala Ti Novače, na svemu.
Novak ništa ne duguje ni meni, ni vama, ni porodici (isplatio im se hiljadostruko svaki dinar koji su uložili u njega; ko to još može da kaže?), a najmanje državi Srbiji, koja ništa u njega nije uložila.
Zahvalan sam mu zbog svih onih lepih sportskih momenata, koje mi je priuštio. To mi dođe kao neočekivani bonus u životu...

NENA

pre 4 godine

NOVAK JE NAMERNO ODUSTAO OD ZAVRŠNOG MASTERSA, JER U PONEDELJAK POČINJE DEJVIS KUP I NE BI MOGAO DA PRUŽI MAKSIMUM DA JE IGRAO OVAJ MASTERS DO FINALA. CILJ SU OLIMPIJSKE IGRE SLEDEĆE GODINE!

srbin

pre 4 godine

Липсо липсани. Изгледа изгладнео, липсан, скрепсан, безживотан, испијен,. Ја не могу да схватим да не може да укапира да снага на уста улази. Па и овај стручни тим са његовим братом из Хрватске. Врати Бекера иначе си завршио .
(СЕНОВИЋ, 15. novembar 2019 06:56

Dokle vise ove gluposti o ishrani, pa covek je osvojio sve zivo sa ovom ishranom i bio najspremniji teniser, I cim izgubi ovi se opet vracaju na ishranu. Novak I Tim se nisu oporavili od onog LUDACKOG meca u sredu i to je bio problem uz nenormalan pritisak koji je bio na Novaku a Roger je igrao totalno rastereceno jer nije imao sta da izgubi i bio je unapred prezaljen. Ja sam ovo isto napisao i pre meca, da upravo iz ovih razloga NAZALOST ocekujem da Federer pobedi… Jos nesto da napomenem, Novak pre Tokija skoro mesec dana nije trenirao, tako da mislim da fizicki nije bio ni blizu svog maksimuma. Vidimo se na AO majstore I da nam tu budes kao struna, sve najbolje!!! Svi su se sada razmahali na kraju sezone pa se najavljuje smena generacija a zaboravlja se ko je uyeo gren slemove ove sezone…. P.S. KOliko je Novak veliki vidi se po Federerovoj sreci posle meca :-)

samokazem

pre 4 godine

ljudi, da li ste gledali mec? ili makar, ako ste gledali, da li vam je bio pojacan zvuk? ne moze covek bas svaki put da se bori i izbori sa protivnikom i 90% publike... prosto nije bio veceras u elementu da sve te prepreke prevazidje. videli smo kako on to moze na vimbldonu, ali smatram da to sto smo tamo videli, moze samo on i samo on da uradi. mozda i nikad vise na onaj nacin. ono je bilo vanzemaljski.

He, he :)

pre 4 godine

Malo konspiracije, Novak mora da ostane na drugom mestu po broju nedelja na prvom mestu, taman negde iza Olimpijade i eto Rodja se oprasta kao najveci. A sta ce biti posle, videcemo.......

Dejan

pre 4 godine

Idemo dalje u pobede a to znaju samo šampioni, idemoooo No1eeee.
Meni će ipak biti draže da osvoji ponovo AO nego ovaj Mastersi, ima vremena za još 1 ili 2 titule na završnom.
Sve najbolje ljudino!!!.

Gilan100

pre 4 godine

Mislim da je oprema crne boje Federera odlučila meč. Dvorana jako mračna osim terena, Nole slabo vidi i praktično nije imao fokus ka njemu... Silueta koja ispaljuje moćne servise
(Prek, 15. novembar 2019 01:16)
....................................................................................
Jedan od najboljih komentara koji sam pročitao u zadnje vreme. Baš sam se nasmejao. Svaka čast!

Ivan

pre 4 godine

Kakvo je OVO što što kritikuje n
Novaka, ovo je strašno. Ne postoji nijedan čovjek, koji navija za Federera, koji baca na njega drvlje i kamenje kad izgubi od Novaka. Znaju ljudi da igraju velikani jedan sa drugim i da bilo koji rezultat može biti. Samo ONO može da da sebi za pravo da sudi nekom o čijem poslu ne zna ništa

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Липсо липсани. Изгледа изгладнео, липсан, скрепсан, безживотан, испијен,. Ја не могу да схватим да не може да укапира да снага на уста улази. Па и овај стручни тим са његовим братом из Хрватске. Врати Бекера иначе си завршио .

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz
(Vicko, 15. novembar 2019 00:15)
Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?
(Tn, 15. novembar 2019 00:34)
Neverovatna misao... Kad se spoje mrznja i glupost.

dejan

pre 4 godine

Više ga I ne gledam. Postao je filizof. A sad ide na zasluzan odmor od odmora. A može malo i na dijetu previše se ugojio I udara baš jako.

koki

pre 4 godine

Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Tn, 15. novembar 2019 00:34)

Je l' sa levom rukom da mu dodje.

super

pre 4 godine

Od kad Si počeo da čestitam drugima i da vodiš računa kako su i šta su oni nemozes da dobiješ nikog živog preseli se iz marbelje u neki normalan grad i živi makar dok još igraš taj tenis kad prestaneš onda uzivaj gde želiš

Preko Bare

pre 4 godine

Ako ćemo pravo Novak pravi kikseve upravo u situacijama kad treba neki rekord da se obara. Mislim da zbog toga neće imati više GSova od Nadala i Federera ali sigurno će osvojiti bar još jedan. Biće možda opet prvi ali Federera neće stići. Kalendarski GS i zlatna medalja na Olimpijadi su samo snovi plašim se. Kad bi mogao nekako da zaboravi na sve te brojke, prizna sebi ove istine i sebe rastereti tog pritiska mislim da bi bolje i igrao. No dobro, ni ovo što je ostvario nije malo makar se i sutra povukao.

dush

pre 4 godine

Rodja se obradovao na kraju kao da je osvoji Wimbledon.Mislim da bi se ubio da ga je Novak opet pobedio,napalio se kao da mu je zadnji mec u karijeri,a kao ovo je samo egzibicija.Bas je dvolicnjak.Pogledaj te izjavu posle Thiem “imam osecaj da nisam nadigran”umesto kao Novak da prizna da je bio bolji.Inace vidi se da se Novak istrosio i fizicki i psihicki.Pa od Rolan Garros prosle godine do Wimbledon ove je potrosio mnogo energije da bi dosao tu gde jeste.Vratio se na prvo mesto od 22 ako se ne varam i osvojio 4 od 5 grand slams.Znate li vi koliko je to tesko izvodljivo.Naravno da je usledio pad u drugoj polovini godine pa nije on masina.Sad dobar odmor pa seledece sezone opet na prvo mesto i 2-3 grand slams.Napred Novace.

Mrznja je bolest

pre 4 godine

Nisi samo odigrao los mec vec su tvoje ponasanje i tvoj govor tela bili dostojni svakog prezira. Izasao si da izgubis sto pre i odes kuci, totalni nerespekt prema onim ljudima u dvorani i nama pored tv ekrana. Trebalo bi da se stidis.
(Sima Strahota, 15. novembar 2019 00:10

On je bar izasao i odigrao mec kako god, nije bio na potrebnom nivou da pobedi.
Jedan drugi, u finalu, pre par godina je izasao u dzemperu sa izjavom da nije na potrebnom nivou da pobedi.
Mogao je i on izaci, odigrati mec pa kako god.

I on je pokazao respekt i prema ljudima u dvorani i onima kraj TV-a!?
Plus je sacuvao skor u odnosu sa Djokovicem.
Nikada, ali nikada ljudi nece Novaku oprostiti uspehe vec ce mu traziti dlaku u jajetu. Urlati protiv njega, pljuvati po raznim portalima a neko se usudjuje da prica o Novakovom izostanku respekta.
Koga da respektuje?

komsija

pre 4 godine

Nije problem izgubiti nego je problem sto je on pljuno na sve svoje ljubitelje.U ovoj izjavi nema ni reci istine,kad bi samo znao da se srami,
sram ga bilo.

Aleks

pre 4 godine

Ko uđe u Novakovu glavu odmah mu treba priznati doktorat iz psihologije.
(Laki, 15. novembar 2019 00:38)

Nema šta da se ulazi. Nole je sportista koji se "hrani" energijom publike i generalno ljudi oko sebe, a pogotovo je sposoban da apsorbuje negativnu energiju nabeđenih snobova na US Openu i Vimbldonu i izbaci to kroz pobedu. A zašto mu to odgovara? Pa zato što je Novakova motivacija u takmičenju sa samim sobom, a ne isključivo sa protivnikom koji je s druge strane mreže. Većina tenisera, pogotovo Nadal i Federer, takmiče se isključivo sa svojim protivnikom. Samim tim, njihov izvor motivacije nikada ne presuši, i uvek su jednako nabrijani, i protiv 1. i 110. na ATP listi. S druge strane, Novakov izvor motivacije je prilično iscrpan jer dopire iz njega samog - i zato se ovi "mlađani" i "anonimusi" često naigraju protiv njega. On najviše uživa u mečevima protiv Nadala i Federera, to je izazov, za to se živi, to je moć... Novak oseća da je bolji od samog sebe, pa čak i da je iznad same teniske igre. Zahvaljujući takvoj motivaciji on dolazi do finala i čisti sve pred sobom. Tada igra svoju igru, za koju Nadal kaže da je nepobediva. Sada uopšte nije bio tako motivisan i nije ni konstatovao ništa oko sebe na ovom turniru. Mora to ponovo pronaći u sebi inače neće biti u stanju da pobeđuje.
Neverovatna psiha, i to kažem kao studentkinja psihologije. Ja bih volela da upoznam Novaka i popričam s njim.

Simo

pre 4 godine

Dragi Nole,
Svi mi gledaoci te uvek podrzavamo i ja te iskreno volim.
Cudi nas da su ti prve serve slabe? Ocekivali smo da ce te Ivanisevic
nauciti da imas vise asova, sto znaci bolje serve, a ti si jos slabiji
nego si bio pre. Moja je preporuka je da gledas kako se Federer uvek vraca na sredinu terena da moze stici na obe strane. A na Nadala se mozes ugledati, kako on trci za svakom loptom. I na mrezi bi se morao
popraviti. Zelimo ti dobro zdravlje, srecu i jos dosta uspeha.
Simo

Petar

pre 4 godine

Pa dobro, Novak je sam rekao da mu tenis nije na prvom mestu. Ako se on ne sekira zbog toga zasto bi se mi sekirali. Doci ce mu u glavu kada bude imao 50 godina kakvu je priliku propusti da bude najbolji svih vremena. Ali eto hajde, sta da se radi, njegov zivot, njegova odluka.

Robinson

pre 4 godine

Ma super. Čovek ima skoro 40 godina. Ko god da je trebalo bi da se poigravaš s njim. Pričaš gluposti. Bolje sedi i porazmisli kakve su te bubice u glavi spopale.

Wilfredo Leon

pre 4 godine

Ah Goran Ivanisevic.
Bilo mi se svidjelo sto ga je Djokovic angazovao, posebno sto je Hrvat u pitanju i sto sam racunao da je dobar server i da moze pomoci Djokovicu gdje je najslabiji. A vrlo se brzo ispostavi da je besmislica njegovo angazovanje, kao i u slucaju Bekera i nemogu da se sjetim ko je jos bio angazovan od velikih tenisera. Jednostavno veliki igraci tesko da budu dobri treneri. Mnogo bi bolje da izmisli nekog stvarno strucnog, osim Vajde, ko tu moze doprinjeti, a ne mora biti veliko ime.

Владимир

pre 4 godine

Ел Гранде Новак! Сваки негативан коментар за људину и најбољег српског спортисте свих времена је једноставно неумерено и бестидан. Готово сам 100% сигуран да кад Новак одигра лоше, да небулозне коментаре остављају ликови који и на Високо Приземље у солитеру иду лифтом!

Ćorava posla

pre 4 godine

Federer je u 39 godini, eeej!!! Pa gde ćeš ti tada da budeš Đokoviću? Ovako da te razbije čovek u ovim godinama....ma poklopi se bre i sakrij se u mišiju rupu da te niko ne vidi!!!

Goran

pre 4 godine

Sada nam je jasno zašto je Tata Djoković kritikovao Federera što još u 32-33 godini igra i blamira se umjesto da se penzionise. Znajući svog sina koji je u 33 godini i igra kao penzioner.Federer ga srećom nije poslušao pa sada dere jarca bogami ne samo

Novaku nego i Nadalu.

Prek

pre 4 godine

Mislim da je oprema crne boje Federera odlučila meč. Dvorana jako mračna osim terena, Nole slabo vidi i praktično nije imao fokus ka njemu... Silueta koja ispaljuje moćne servise

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

👍 МАТОРИ - Док краја сумњиво као и цијели турнир са силним филмским преокретима. Чим Новак не показује емоције, ту нису чиста посла...

Vicko

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz

kmd

pre 4 godine

Ne može uvek da se pobedi, nekad jednostavno bude loš dan a uz to je i Federer odograo sjajno. Biće još pobeda i titula samo napred legendo

Ivan

pre 4 godine

Ravnodusan je bio, to najvise boli. Ima jedan brejk zaostatka u drugom setu, I umesto da se lepo skoncetrise da uzme svoj servis gem, pa da napadne brejk, on jedva ceka da zavrsi mec u onom poslednjem servis gemu. Ispucava 4 neiznudjene greske 3-4 metra van terena. To vec nije do lose igre, da kazes da mu ne ide, nego tacno jedva ceka da se pokupi da ide, nego da izjednacuje u setovima, pa posle da juri pobedu. Ko ce sad jos dva seta da igra sa motivisanim federerom….

Tn

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz
(Vicko, 15. novembar 2019 00:15)
Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?

matori

pre 4 godine

ti si, momče, igrao kao da ti neko rekao da treba da izgubiš...
ništa mi nije jasno....
problem je što ti umeš, a i jesi, u velikoj većini mečeva da budeš fajter, pa i ako izgubiš, izgubiš tesno, ali uz borbu.
ovde danas nije bilo borbe. posle propuštene brejk lopte potop. i pre toga prilično loše, dekoncentrisano...
Rodžer jeste igrao dobro, ali nije ni naišao na otpor. a kada naiđe na otpor, pogotovo od tebe, on puca...
ali danas.... verovatno ti znaš šta je problem, a mi ćemo da se jedemo do sledeće velike titule...

debakl

pre 4 godine

Nisam inace neko uzdize u slavi a baca drvlje i kamenje u porazu, ali ovaj pristup danas je bio sramotan. Bez emocije, bez zara, bez borbe, bez plana. Ceo turnir netipican Novak, sta se desava u glavi nisam siguran, ali Novak koji ne grize je Novak bez svog glavnog oruzja. Vrlo neprijatno iznenadjenje s obzirom da je rekao da zeli prvo mesto, da zeli rekorde. Definitvno se ovo izdanje u Londonu ne poklapa sa tim. Ono sto mene plasi je sto je ovako prazno otprilike izgledao Novak posle osvajanja RG 2016, Novak koji je nestao na 2 godine.

Jack Sparrow

pre 4 godine

Kada je mec bio bitniji (Vimbldon jer se juri rekord) Nole je izdominirao,vidno istrosen posle naporne sezone i pogotovo posle onakvog meca sa Timom. Sledece sezone povratak na tron!

dragan

pre 4 godine

ljudi nemojte pretjervati,novak je najbolji igrac zadnh 8-9 godina,najvise je osvojio,najvise vaznih meceva dobio,neke i izgubio ali imao najvise uspjeha od svih...iluzorno je ocekivati da moze svaki mec,svai turnir osvojiti ili igrati na najvisoj razini..isto tako je nemoguce igrace poput federere i nadala uvjek pobjediti..toliko bolji ipak nije,federeru jest 38 ali napadackom igrom moze nauditi i novaku a nadalu pogotovo tako da nije smak svijeta...nije osvojio dovoljno bodova kroz godinu i nije nerealno da na kraju sezone gdje igra s pritiskom da mora sve osvojiti a mora dobiti sve top igrace jednostavno nemoze vise..broj 2.je sa 2 osvojena GS i nema razoga za nezadvojstvo...nadal je sve sto je igrao odigrao dobro,novak malo vise igrao ali unatoc 2 GS realno dosta trazio formu kroz godinu i na kraju nije izvukao broj 1.bude li bolje koncentriran na GS i adekvatnu pripremu za njih ubuduce , ceka ga jos mnogo uspjeha jer nadal usporava,ali se bolje cuva i zato je uvjek konkurentan gdje igra,ako novak primjeni istu strategiju moze bar 2 godine duze opstati,stici i prestici..sad kod nadala je motiv neupitan a za novaka cemo tek vidjeti.

Sima Strahota

pre 4 godine

Nisi samo odigrao los mec vec su tvoje ponasanje i tvoj govor tela bili dostojni svakog prezira. Izasao si da izgubis sto pre i odes kuci, totalni nerespekt prema onim ljudima u dvorani i nama pored tv ekrana. Trebalo bi da se stidis.

znalac

pre 4 godine

Nole, razocarao si svoje navijace po ko zna koji put u zadnje 2 godine. Nije problem izgubljen mec, vec tvoja malodusnost, odsustvo zelje i ocigledna okupiranost nekim stvarima koje nemaju veze sa tenisom. Federer za razliku od tebe ima jak tim iza sebe, a komandant tog staba je Mirka. Decu vode svuda sa sobom i u svakom momentu je okruzen porodicom. Tebi nedostaje tvoja porodica i to je svima jasno. Bez jasne podrske od istih (od zene), te potpunom podredjenoscu jednom cilju (osvajanje GS) svih u tvojoj okolini, ti ces dozivljavati jos veca razocarenja, a i mi sa tobom. Dosla je nova generacija klinaca, koji ne prastaju i koji su bez respekta prema tebi. Za razliku od tebe, Nadal i Federer ih i dalje prase, i klinci ih se boje. Dakle, potpuna posvecenost tenisu, uz beskompromisnu igru, a na mastersima se brusi forma za GS. Ne mogu se praviti pauze po 2 meseca i ocekivati rezultati.

mladen

pre 4 godine

brukica i sramotica! Ne mogu da verujem da covek ni sam ne zna sta hoce...Jedno su izjave a drugo realnost na terenu. Te zeli ovo te zeli ono,a kad se suoci s protvnicima( ne Sapovalov i ekipa) strah i bezvoljnost

Lexx_nl

pre 4 godine

Разочаравајући пораз морам и ја искрено да признам. Нисам очекивао да би Новак могао да пружи у овако битном тренутку овако лошу партију, на прије свега менталном плану.
Улог је био велики, а он као да није био спреман да изађе и да се бори.
Изгубио је од два врло надахнута противника. Док је прекјуче против Тима имао још и шансу да побиједи, вечерас таква могућност није постојала ни у траговима. Штета. Испуштена је велика прилика да се испишу неке ове странице тениске историје.

kimiko

pre 4 godine

Nekako imam utisak da je sva ova prica oko publike Novaku vec dosadila bez obzira sto je izjavio da je atmosfera bila dobra. Videlo se to po njegovom ponasanju. Svaka njegova greska, aplauz publike.
Skoro,pa da je rekao...ajde dobro neka vam bude:) Totalno mu je bilo svejedno.
Dobro, to nikako ne umanjuje sjajnu partiju Rodje i zasluzenu pobedu.Servirao je fenomenalno i odlicno odigrao.
Kada se pogleda, ova sezona je bila teska.Jako naporni mecevi i tu treba naci svezinu. Neka se Novak dobro odmori, a onda zna se. Rad, trening i priprema za AO.

nemanja

pre 4 godine

cinjenica da federer nikada nije motivisan kao protiv djokovica, nekad imam utisak da igra jos uvek tenis samo da bi djokovica zaustavio u obaranju rekorda.

sa druge strane mislim da je djokovic bas podcenjivacki odigrao celu sezonu jer je imao veliku prednost pa je mislio da mu niko nista ne moze i na kraju mu se to obilo o glavu, par neplaniranih poraza u prvim rundama i onda veliki pritisak da mora sve do kraja da pobedi.

hvala lepo molim lepo
uvek uz tebe Noleeeeee

optimus prime

pre 4 godine

Nole kralj. Ide dalje, nema kukanja, kao Federer koji samo kuka jer ni do sada ne može da preboli one meč lopte na Vimbldonu. Sinoć izjava posle meča, on spominje Vimbldon, pa pobedio si čoveče šta se vraćaš na taj turnir. To su Federerovi kompleksi neviđeni. Ali nema veze, biće dana za megdana, već u Australiji, Nole će odrati ovog švajcarskog sajdžiju.

hadvao

pre 4 godine

Dobijao si ti njega kad je trebalo i to nekoliko puta u atmosferi dje bi neka Serena Vilijams nakon 3 gema trcala placuci u svlacionici od frustracija..Umor je ocigledan,kraj je godine ...posle Dejvis kupa dobro napunit baterije i brz povratak na prvo mjesto i osvajane narednih GS..

matori

pre 4 godine

ti si, momče, igrao kao da ti neko rekao da treba da izgubiš...
ništa mi nije jasno....
problem je što ti umeš, a i jesi, u velikoj većini mečeva da budeš fajter, pa i ako izgubiš, izgubiš tesno, ali uz borbu.
ovde danas nije bilo borbe. posle propuštene brejk lopte potop. i pre toga prilično loše, dekoncentrisano...
Rodžer jeste igrao dobro, ali nije ni naišao na otpor. a kada naiđe na otpor, pogotovo od tebe, on puca...
ali danas.... verovatno ti znaš šta je problem, a mi ćemo da se jedemo do sledeće velike titule...

debakl

pre 4 godine

Nisam inace neko uzdize u slavi a baca drvlje i kamenje u porazu, ali ovaj pristup danas je bio sramotan. Bez emocije, bez zara, bez borbe, bez plana. Ceo turnir netipican Novak, sta se desava u glavi nisam siguran, ali Novak koji ne grize je Novak bez svog glavnog oruzja. Vrlo neprijatno iznenadjenje s obzirom da je rekao da zeli prvo mesto, da zeli rekorde. Definitvno se ovo izdanje u Londonu ne poklapa sa tim. Ono sto mene plasi je sto je ovako prazno otprilike izgledao Novak posle osvajanja RG 2016, Novak koji je nestao na 2 godine.

znalac

pre 4 godine

Nole, razocarao si svoje navijace po ko zna koji put u zadnje 2 godine. Nije problem izgubljen mec, vec tvoja malodusnost, odsustvo zelje i ocigledna okupiranost nekim stvarima koje nemaju veze sa tenisom. Federer za razliku od tebe ima jak tim iza sebe, a komandant tog staba je Mirka. Decu vode svuda sa sobom i u svakom momentu je okruzen porodicom. Tebi nedostaje tvoja porodica i to je svima jasno. Bez jasne podrske od istih (od zene), te potpunom podredjenoscu jednom cilju (osvajanje GS) svih u tvojoj okolini, ti ces dozivljavati jos veca razocarenja, a i mi sa tobom. Dosla je nova generacija klinaca, koji ne prastaju i koji su bez respekta prema tebi. Za razliku od tebe, Nadal i Federer ih i dalje prase, i klinci ih se boje. Dakle, potpuna posvecenost tenisu, uz beskompromisnu igru, a na mastersima se brusi forma za GS. Ne mogu se praviti pauze po 2 meseca i ocekivati rezultati.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

👍 МАТОРИ - Док краја сумњиво као и цијели турнир са силним филмским преокретима. Чим Новак не показује емоције, ту нису чиста посла...

Sima Strahota

pre 4 godine

Nisi samo odigrao los mec vec su tvoje ponasanje i tvoj govor tela bili dostojni svakog prezira. Izasao si da izgubis sto pre i odes kuci, totalni nerespekt prema onim ljudima u dvorani i nama pored tv ekrana. Trebalo bi da se stidis.

kimiko

pre 4 godine

Nekako imam utisak da je sva ova prica oko publike Novaku vec dosadila bez obzira sto je izjavio da je atmosfera bila dobra. Videlo se to po njegovom ponasanju. Svaka njegova greska, aplauz publike.
Skoro,pa da je rekao...ajde dobro neka vam bude:) Totalno mu je bilo svejedno.
Dobro, to nikako ne umanjuje sjajnu partiju Rodje i zasluzenu pobedu.Servirao je fenomenalno i odlicno odigrao.
Kada se pogleda, ova sezona je bila teska.Jako naporni mecevi i tu treba naci svezinu. Neka se Novak dobro odmori, a onda zna se. Rad, trening i priprema za AO.

Ivan

pre 4 godine

Ravnodusan je bio, to najvise boli. Ima jedan brejk zaostatka u drugom setu, I umesto da se lepo skoncetrise da uzme svoj servis gem, pa da napadne brejk, on jedva ceka da zavrsi mec u onom poslednjem servis gemu. Ispucava 4 neiznudjene greske 3-4 metra van terena. To vec nije do lose igre, da kazes da mu ne ide, nego tacno jedva ceka da se pokupi da ide, nego da izjednacuje u setovima, pa posle da juri pobedu. Ko ce sad jos dva seta da igra sa motivisanim federerom….

Lexx_nl

pre 4 godine

Разочаравајући пораз морам и ја искрено да признам. Нисам очекивао да би Новак могао да пружи у овако битном тренутку овако лошу партију, на прије свега менталном плану.
Улог је био велики, а он као да није био спреман да изађе и да се бори.
Изгубио је од два врло надахнута противника. Док је прекјуче против Тима имао још и шансу да побиједи, вечерас таква могућност није постојала ни у траговима. Штета. Испуштена је велика прилика да се испишу неке ове странице тениске историје.

Jack Sparrow

pre 4 godine

Kada je mec bio bitniji (Vimbldon jer se juri rekord) Nole je izdominirao,vidno istrosen posle naporne sezone i pogotovo posle onakvog meca sa Timom. Sledece sezone povratak na tron!

nemanja

pre 4 godine

cinjenica da federer nikada nije motivisan kao protiv djokovica, nekad imam utisak da igra jos uvek tenis samo da bi djokovica zaustavio u obaranju rekorda.

sa druge strane mislim da je djokovic bas podcenjivacki odigrao celu sezonu jer je imao veliku prednost pa je mislio da mu niko nista ne moze i na kraju mu se to obilo o glavu, par neplaniranih poraza u prvim rundama i onda veliki pritisak da mora sve do kraja da pobedi.

hvala lepo molim lepo
uvek uz tebe Noleeeeee

Gilan100

pre 4 godine

Mislim da je oprema crne boje Federera odlučila meč. Dvorana jako mračna osim terena, Nole slabo vidi i praktično nije imao fokus ka njemu... Silueta koja ispaljuje moćne servise
(Prek, 15. novembar 2019 01:16)
....................................................................................
Jedan od najboljih komentara koji sam pročitao u zadnje vreme. Baš sam se nasmejao. Svaka čast!

kmd

pre 4 godine

Ne može uvek da se pobedi, nekad jednostavno bude loš dan a uz to je i Federer odograo sjajno. Biće još pobeda i titula samo napred legendo

hadvao

pre 4 godine

Dobijao si ti njega kad je trebalo i to nekoliko puta u atmosferi dje bi neka Serena Vilijams nakon 3 gema trcala placuci u svlacionici od frustracija..Umor je ocigledan,kraj je godine ...posle Dejvis kupa dobro napunit baterije i brz povratak na prvo mjesto i osvajane narednih GS..

Dejan

pre 4 godine

Idemo dalje u pobede a to znaju samo šampioni, idemoooo No1eeee.
Meni će ipak biti draže da osvoji ponovo AO nego ovaj Mastersi, ima vremena za još 1 ili 2 titule na završnom.
Sve najbolje ljudino!!!.

mladen

pre 4 godine

brukica i sramotica! Ne mogu da verujem da covek ni sam ne zna sta hoce...Jedno su izjave a drugo realnost na terenu. Te zeli ovo te zeli ono,a kad se suoci s protvnicima( ne Sapovalov i ekipa) strah i bezvoljnost

Vicko

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz

samokazem

pre 4 godine

ljudi, da li ste gledali mec? ili makar, ako ste gledali, da li vam je bio pojacan zvuk? ne moze covek bas svaki put da se bori i izbori sa protivnikom i 90% publike... prosto nije bio veceras u elementu da sve te prepreke prevazidje. videli smo kako on to moze na vimbldonu, ali smatram da to sto smo tamo videli, moze samo on i samo on da uradi. mozda i nikad vise na onaj nacin. ono je bilo vanzemaljski.

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz
(Vicko, 15. novembar 2019 00:15)
Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?
(Tn, 15. novembar 2019 00:34)
Neverovatna misao... Kad se spoje mrznja i glupost.

dejan

pre 4 godine

Više ga I ne gledam. Postao je filizof. A sad ide na zasluzan odmor od odmora. A može malo i na dijetu previše se ugojio I udara baš jako.

Milan_PT

pre 4 godine

Najbolji su ovi navijači (bilo koga, sad Novaka) koji smatraju da njihov igrač u stvari igra za njih, a ne za sebe, pa kad ne odigra dobro, iz bilo kojeg, još uvek nepoznatog razloga, to doživljavaju kao izdaju cele nacije, prevaru, dogovor sa kladioničarima i slične gluposti.
Novak se preko 25 godina muči i uporno trenira za sebe. Samo za sebe, nikoga drugog. Jer da su mu Dijana i Srđan ikada rekli da mora nešto da uradi za njih, za braću ili nekog trećeg, davno bi odustao. Sve što je Novak postigao, postigao je isključivo zato što je smatrao da ON to treba da uradi za SEBE. Kad je bio dečak Srđan ga je jednom, u trenucima krize, podsetio na obećanje koje je sam sebi dao (da bude najbolji), i to je bilo dovoljno za Novaka, a i maksimalno dopušteno uplitanje od strane oca. Bilo šta preko toga, bilo bi kontraproduktivno. Preko 25 godina gori ogroman žar u njemu i zahvaljujući tome je i postigao sve ovo. Nijedna vatra ne može da gori maksimalnim intenzitetom duže od par sati. Normalno je da ta vatra osciluje, nemoguće je stalno biti na 100% mogućnosti. Nadam se da će se taj žar ponovo razbuktati, a ako se to ne desi: hvala Ti Novače, na svemu.
Novak ništa ne duguje ni meni, ni vama, ni porodici (isplatio im se hiljadostruko svaki dinar koji su uložili u njega; ko to još može da kaže?), a najmanje državi Srbiji, koja ništa u njega nije uložila.
Zahvalan sam mu zbog svih onih lepih sportskih momenata, koje mi je priuštio. To mi dođe kao neočekivani bonus u životu...

Tn

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz
(Vicko, 15. novembar 2019 00:15)
Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?

Mrznja je bolest

pre 4 godine

Nisi samo odigrao los mec vec su tvoje ponasanje i tvoj govor tela bili dostojni svakog prezira. Izasao si da izgubis sto pre i odes kuci, totalni nerespekt prema onim ljudima u dvorani i nama pored tv ekrana. Trebalo bi da se stidis.
(Sima Strahota, 15. novembar 2019 00:10

On je bar izasao i odigrao mec kako god, nije bio na potrebnom nivou da pobedi.
Jedan drugi, u finalu, pre par godina je izasao u dzemperu sa izjavom da nije na potrebnom nivou da pobedi.
Mogao je i on izaci, odigrati mec pa kako god.

I on je pokazao respekt i prema ljudima u dvorani i onima kraj TV-a!?
Plus je sacuvao skor u odnosu sa Djokovicem.
Nikada, ali nikada ljudi nece Novaku oprostiti uspehe vec ce mu traziti dlaku u jajetu. Urlati protiv njega, pljuvati po raznim portalima a neko se usudjuje da prica o Novakovom izostanku respekta.
Koga da respektuje?

optimus prime

pre 4 godine

Nole kralj. Ide dalje, nema kukanja, kao Federer koji samo kuka jer ni do sada ne može da preboli one meč lopte na Vimbldonu. Sinoć izjava posle meča, on spominje Vimbldon, pa pobedio si čoveče šta se vraćaš na taj turnir. To su Federerovi kompleksi neviđeni. Ali nema veze, biće dana za megdana, već u Australiji, Nole će odrati ovog švajcarskog sajdžiju.

Ivan

pre 4 godine

Kakvo je OVO što što kritikuje n
Novaka, ovo je strašno. Ne postoji nijedan čovjek, koji navija za Federera, koji baca na njega drvlje i kamenje kad izgubi od Novaka. Znaju ljudi da igraju velikani jedan sa drugim i da bilo koji rezultat može biti. Samo ONO može da da sebi za pravo da sudi nekom o čijem poslu ne zna ništa

Preko Bare

pre 4 godine

Ako ćemo pravo Novak pravi kikseve upravo u situacijama kad treba neki rekord da se obara. Mislim da zbog toga neće imati više GSova od Nadala i Federera ali sigurno će osvojiti bar još jedan. Biće možda opet prvi ali Federera neće stići. Kalendarski GS i zlatna medalja na Olimpijadi su samo snovi plašim se. Kad bi mogao nekako da zaboravi na sve te brojke, prizna sebi ove istine i sebe rastereti tog pritiska mislim da bi bolje i igrao. No dobro, ni ovo što je ostvario nije malo makar se i sutra povukao.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Липсо липсани. Изгледа изгладнео, липсан, скрепсан, безживотан, испијен,. Ја не могу да схватим да не може да укапира да снага на уста улази. Па и овај стручни тим са његовим братом из Хрватске. Врати Бекера иначе си завршио .

igor

pre 4 godine

Rodzer je odigrao solidno, ali imati vec 3 duple servis greske u prvih par gemova nema veze sa njim. Vise si ti lose odgirao, kao što si prokocako dobijen meč protiv Tima u taj brejku. FedEx solidan, ali ocekujem da ga Nadal ili Tim očiste, a Tim je to već jednom uradio. Novak, da batali Ivaniševića, koji mu je samo pokvario iovako slab serivs, čovek sa jednim GS I nikakvim trenrskim iskustvom, koga je čak I Čilić najurio kao trenera. Da nije otpustio Bekera I one gluposti sa Imazom, danas bi imao bar 20 GS. Nije problem poraz, ali onakva malodušnost, nezaintesovanost, očajan servis, kao pre par godina u finalu protiv Mareja, kao da ga je bolelo uvo. Veoma nekoretno prema armiji navijača širom sveta, Nadal I kad gubi krvavo se bori do poslednjeg atoma snage, a Novak juče propusti brejk loptu, I praktično se predade. Biće sada velike muke I ovu mu je poslednja opomena za narednu godinu. Ove godine samo 2 mastersa, gde u Parizu nije bilo Fedexa I Nadala,Wimbldon koji je volšebno osvojio, jedino je AO, koji sad treba braniti osvojio ljudski.Prva stvar je odmah da batali Ivaniševića, I da je pametan da vrati Bekera,ili neka nastavi samo sa Vajdom. Srećno naredne godine,ali sa ovakvim pristupom,mlitavim I bezvoljnim neće ništa uraditi sledeće godine.Dobijaće ga ko stigne, mladji su već počeli,a Nadal je gladan uspeha, zaista veliki borac, a ne malodušnost. Mnogo volim Novaka, ali ovo je realnost.

dush

pre 4 godine

Rodja se obradovao na kraju kao da je osvoji Wimbledon.Mislim da bi se ubio da ga je Novak opet pobedio,napalio se kao da mu je zadnji mec u karijeri,a kao ovo je samo egzibicija.Bas je dvolicnjak.Pogledaj te izjavu posle Thiem “imam osecaj da nisam nadigran”umesto kao Novak da prizna da je bio bolji.Inace vidi se da se Novak istrosio i fizicki i psihicki.Pa od Rolan Garros prosle godine do Wimbledon ove je potrosio mnogo energije da bi dosao tu gde jeste.Vratio se na prvo mesto od 22 ako se ne varam i osvojio 4 od 5 grand slams.Znate li vi koliko je to tesko izvodljivo.Naravno da je usledio pad u drugoj polovini godine pa nije on masina.Sad dobar odmor pa seledece sezone opet na prvo mesto i 2-3 grand slams.Napred Novace.

Doca Dijagnoza

pre 4 godine

"Bila je puna dvorana, što je bilo lepo videti i bilo je bučno. Električno. Bila je to dobra atmosfera", zaključio je Đoković"
A da je domar sišao na teren i zaigrao protiv Tebe, London bi navijao za njega.
Jer London je uvek uz slabije...
A da onda Tebe zamene Rafa ili Fedex, London bi navijao za njih.
Jer tada je London uz slavnije...
A ako ikoga pobediš, jadni London će biti ONDA uz Tebe.
Jer to je London. To su buđavi Englezi.
Tvorci isti takvih Amerikanaca...
FUJ - I ZA JEDNE, I ZA DRUGE !!!!

Goran

pre 4 godine

Sada nam je jasno zašto je Tata Djoković kritikovao Federera što još u 32-33 godini igra i blamira se umjesto da se penzionise. Znajući svog sina koji je u 33 godini i igra kao penzioner.Federer ga srećom nije poslušao pa sada dere jarca bogami ne samo

Novaku nego i Nadalu.

Ćorava posla

pre 4 godine

Federer je u 39 godini, eeej!!! Pa gde ćeš ti tada da budeš Đokoviću? Ovako da te razbije čovek u ovim godinama....ma poklopi se bre i sakrij se u mišiju rupu da te niko ne vidi!!!

Nebojsa

pre 4 godine

Da li je Djokovic dobar tenis samo kad je prvi i kad osvaja trofeje???
Zasto ga pojedini dizu u nebesa kad je to lepo i rezultati dolazi, a kad ide malo losije onda kritike.
Nerazum te navijace valjda treba da budemo isti prema njemu da ga podrzavamo i navijamo za njega i kad gubi i kad dobija meceve.

srbin

pre 4 godine

Липсо липсани. Изгледа изгладнео, липсан, скрепсан, безживотан, испијен,. Ја не могу да схватим да не може да укапира да снага на уста улази. Па и овај стручни тим са његовим братом из Хрватске. Врати Бекера иначе си завршио .
(СЕНОВИЋ, 15. novembar 2019 06:56

Dokle vise ove gluposti o ishrani, pa covek je osvojio sve zivo sa ovom ishranom i bio najspremniji teniser, I cim izgubi ovi se opet vracaju na ishranu. Novak I Tim se nisu oporavili od onog LUDACKOG meca u sredu i to je bio problem uz nenormalan pritisak koji je bio na Novaku a Roger je igrao totalno rastereceno jer nije imao sta da izgubi i bio je unapred prezaljen. Ja sam ovo isto napisao i pre meca, da upravo iz ovih razloga NAZALOST ocekujem da Federer pobedi… Jos nesto da napomenem, Novak pre Tokija skoro mesec dana nije trenirao, tako da mislim da fizicki nije bio ni blizu svog maksimuma. Vidimo se na AO majstore I da nam tu budes kao struna, sve najbolje!!! Svi su se sada razmahali na kraju sezone pa se najavljuje smena generacija a zaboravlja se ko je uyeo gren slemove ove sezone…. P.S. KOliko je Novak veliki vidi se po Federerovoj sreci posle meca :-)

Prek

pre 4 godine

Mislim da je oprema crne boje Federera odlučila meč. Dvorana jako mračna osim terena, Nole slabo vidi i praktično nije imao fokus ka njemu... Silueta koja ispaljuje moćne servise

nikolaq

pre 4 godine

jedna je prica sto mi ne volimo da on od njega izgubi ni u pljuvanju u dalj a druga je prica Novakova mekana igra u zadnje vreme.Ako je hrvata doveo zbog servisa gde mu je taj servis.Slab,svi mu ga vracaju a onda ide u razmene koje su takodje bez siline I snage.Mozda je limitiran nekom povredom a mi to normalno neznamo,a a ako nije pod hitno vracati snagu,jer ovako je bezopasan ,za bar cetiri pet igraca na touru.

Aleks

pre 4 godine

Ko uđe u Novakovu glavu odmah mu treba priznati doktorat iz psihologije.
(Laki, 15. novembar 2019 00:38)

Nema šta da se ulazi. Nole je sportista koji se "hrani" energijom publike i generalno ljudi oko sebe, a pogotovo je sposoban da apsorbuje negativnu energiju nabeđenih snobova na US Openu i Vimbldonu i izbaci to kroz pobedu. A zašto mu to odgovara? Pa zato što je Novakova motivacija u takmičenju sa samim sobom, a ne isključivo sa protivnikom koji je s druge strane mreže. Većina tenisera, pogotovo Nadal i Federer, takmiče se isključivo sa svojim protivnikom. Samim tim, njihov izvor motivacije nikada ne presuši, i uvek su jednako nabrijani, i protiv 1. i 110. na ATP listi. S druge strane, Novakov izvor motivacije je prilično iscrpan jer dopire iz njega samog - i zato se ovi "mlađani" i "anonimusi" često naigraju protiv njega. On najviše uživa u mečevima protiv Nadala i Federera, to je izazov, za to se živi, to je moć... Novak oseća da je bolji od samog sebe, pa čak i da je iznad same teniske igre. Zahvaljujući takvoj motivaciji on dolazi do finala i čisti sve pred sobom. Tada igra svoju igru, za koju Nadal kaže da je nepobediva. Sada uopšte nije bio tako motivisan i nije ni konstatovao ništa oko sebe na ovom turniru. Mora to ponovo pronaći u sebi inače neće biti u stanju da pobeđuje.
Neverovatna psiha, i to kažem kao studentkinja psihologije. Ja bih volela da upoznam Novaka i popričam s njim.

Simo

pre 4 godine

Dragi Nole,
Svi mi gledaoci te uvek podrzavamo i ja te iskreno volim.
Cudi nas da su ti prve serve slabe? Ocekivali smo da ce te Ivanisevic
nauciti da imas vise asova, sto znaci bolje serve, a ti si jos slabiji
nego si bio pre. Moja je preporuka je da gledas kako se Federer uvek vraca na sredinu terena da moze stici na obe strane. A na Nadala se mozes ugledati, kako on trci za svakom loptom. I na mrezi bi se morao
popraviti. Zelimo ti dobro zdravlje, srecu i jos dosta uspeha.
Simo

komsija

pre 4 godine

Nije problem izgubiti nego je problem sto je on pljuno na sve svoje ljubitelje.U ovoj izjavi nema ni reci istine,kad bi samo znao da se srami,
sram ga bilo.

Владимир

pre 4 godine

Ел Гранде Новак! Сваки негативан коментар за људину и најбољег српског спортисте свих времена је једноставно неумерено и бестидан. Готово сам 100% сигуран да кад Новак одигра лоше, да небулозне коментаре остављају ликови који и на Високо Приземље у солитеру иду лифтом!

Petar

pre 4 godine

Pa dobro, Novak je sam rekao da mu tenis nije na prvom mestu. Ako se on ne sekira zbog toga zasto bi se mi sekirali. Doci ce mu u glavu kada bude imao 50 godina kakvu je priliku propusti da bude najbolji svih vremena. Ali eto hajde, sta da se radi, njegov zivot, njegova odluka.

Milan_PT

pre 4 godine

(Milan_PT, 15. novembar 2019 08:34)

Jos jednom je Rodzer Federer dokazao ko zauzima prvo mesto u istoriji. Sjajno. Nastavice sa svojih punih 38. godina.
(SSF, 15. novembar 2019 09:46)

Prijatelju SSF, nemam ja ništa protiv Rodžera, a ako nisi primetio, nisam ga ni spomenuo u postu. Meni je drago kad vidim ljude koji su preko 30 godina posvećeni nekoj svojoj strasti da i dalje nastavljaju sa koliko-toliko istim žarom. Pritom prvenstveno mislim na Federera i Ivu Karlovića.
Takvi ljudi daju podstrek drugim igračima (počesto i duplo mlađim) da nastave sa treniranjem u trenucima krize, kad počnu da se pitaju "čemu sve to". Da se Federer povukao sa 30 kao što je to nekad bio običaj (Rodik se povukao čim je napunio 30, Bjorg sa 25-26, a bez povrede) siguran sam da na ovogodišnjem ATP Finalsu ne bi bilo ni Novaka ni Rafe. Možda ne bi uopšte ni igrali više tenis ili bi skitali svetom i igrali egzibicije u humanitarne svrhe. Ne bi imali motiv da nastave. A sva trojica su se više nego obezbedili pre 30.
Na neki način Rodžer ih tera da i dalje istraju. Novakove reči od pre nekoliko dana, koje se shvaćene kao šala, da će se sva trojica zajedno povući, za mene nisu šala. Kad se Rodžer povuče, i ova dvojica će. U roku od godinu ili dve. Zato hvala Rodžeru što je produžio zlatno doba tenisa. Nadam se da će se njih trojica "ćerati i dalje" što duže...

Robinson

pre 4 godine

Ma super. Čovek ima skoro 40 godina. Ko god da je trebalo bi da se poigravaš s njim. Pričaš gluposti. Bolje sedi i porazmisli kakve su te bubice u glavi spopale.

Vladimir

pre 4 godine

Pozdrav drugari nadam se da ste dobro..


NOVAK JE JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA COVEK KOJI JE OSVAJA SLEMOVE U ERI NAJVECIH IKADA, DEMOLIRAO IH, POZITIVAN SKOR IMA SA SVIMA I KAD IZGUBI NE VALJA NOVAK NIŠTA..

ZAISTA SVE VISE VERUJEM DA SMO POLUPANA NACIJA. (izvinjavam se)

Molim objavite komentar

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@

ljudi, da li ste gledali mec? ili makar, ako ste gledali, da li vam je bio pojacan zvuk? ne moze covek bas svaki put da se bori i izbori sa protivnikom i 90% publike... prosto nije bio veceras u elementu da sve te prepreke prevazidje. videli smo kako on to moze na vimbldonu, ali smatram da to sto smo tamo videli, moze samo on i samo on da uradi. mozda i nikad vise na onaj nacin. ono je bilo vanzemaljski.
(samokazem, 15. novembar 2019 07:04)
Dodao bih i krke kad Novak treba servirati.Prvi brejk je tako i otišao sa dve duple.Sudija ne reaguje.Da je to bilo kad servira Federer reagovao bi.Urnebes veći kad Novak pogreši nego kad Federer napravi vinera.Novaka je zloba i nekultura(verovatno organizovana u proteklom vremenu),ovog puta,izbacila.Slicno je bilo i protiv Tima,ali daleko manje i nije bilo onih krikova.
Federer je minimum inspirator svega.On je najgore u vrhu tenisa,jer nije mogao prihvatiti da je tek treći.Mozda ni to.Ko se god pojavio slican Rafi ili Novaku,ima pozitivan skor sa Rodzerom.
AO je šansa da se krene u kontraofanzivu i pomogne Novaku.Treba mu to.

igor

pre 4 godine

Jedva cekam Noletovu knjigu ako ce biti iskrena kao Agasijeva. Tek tada bi mozda saznali sta se to dogadja u karijeri najboljeg. Nesto ima to je sigurno.

Wilfredo Leon

pre 4 godine

Ah Goran Ivanisevic.
Bilo mi se svidjelo sto ga je Djokovic angazovao, posebno sto je Hrvat u pitanju i sto sam racunao da je dobar server i da moze pomoci Djokovicu gdje je najslabiji. A vrlo se brzo ispostavi da je besmislica njegovo angazovanje, kao i u slucaju Bekera i nemogu da se sjetim ko je jos bio angazovan od velikih tenisera. Jednostavno veliki igraci tesko da budu dobri treneri. Mnogo bi bolje da izmisli nekog stvarno strucnog, osim Vajde, ko tu moze doprinjeti, a ne mora biti veliko ime.

kvisko

pre 4 godine

Sta radi GOAT dok se najbolji svetski teniseri bore za prvo mesto na svetskoj ranglisti i pobedu na zavrsnom turniru ?
Kuva rucak, usisava, iznosi djubre, vodi decu u setnju da bi zena na miru mogla da napise novi blog na Instagramu o zdravoj hrani.
Pa gde ti je mozak delijo, jel radi jos bar neki kliker u toj tvojoj glavi? Sad u zrelim godinama kad si skoro pri kraju aktivne karijere treba da usredsredis svu snagu i paznju da ostavis sto veci trag u sportu u kojem si jedan od velikana ti se ponasas kao da ti je tenis jedna od sporednijih stvari u zivotu. Zasto i zbog cega to radis ?
Nama tvojim obozavaocima i vernim navijacima tesko pada kad vidimo da tvoji najveci konkurenti koji su usput oba stariji od tebe cine sve da budu jos bolji a ti razdran internim nemirom i malodusnoscu gubis meceve koje ni pod slucajno u normalnim okolnostima ne bi izgubio. Sta je razlog i zasto to sebi dozvoljavas. Zasto ?

SSF

pre 4 godine

(Milan_PT, 15. novembar 2019 08:34) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Jos jednom je Rodzer Federer dokazao ko zauzima prvo mesto u istoriji. Sjajno. Nastavice sa svojih punih 38. godina.

Petar

pre 4 godine

@(haren, 15. novembar 2019 12:56)

Kad bude Đokovića u finalu GS pobedio, onda se javi. Zadnji put 2007. Ej, pre 12 godina. A te fore "da je moja baba bila muško" ostavi za nekog drugog.

branimir

pre 4 godine

Generalno, ove godine posle Wimbldona, Nole jedva da igra. Lako pobeđuje one puno slabije a ima velikih problema sa ovim sve boljim klincima. Ustvari, još uvek dobro zarađuje u tenisu ali nema onog takmičarskog žara od ranije. To nije zabranjeno ali baš i ne privlači publiku...

Tn

pre 4 godine

Neverovatna misao... Kad se spoje mrznja i glupost.
(Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom, 15. novembar 2019 06:49)
Ja Djokovica ne mrzim, nista mi uradio nije, samo iznosim cinjenice. Tipicno srpsko rezonovanje tenisa:
Kad Djokovic pobedi, najbolji ikad, bravo majstore, naterao si placljivka da se raskrivi, ode ch-pudlica u Bazel, drago mi je sto je pobedio ovog licemernog i nadobudnog Svajcarca.
Kad izgubi: Federer u transu, igrao na 100% mogucnosti, Djokovic na 23,7% i tako sa svakim protivnikom.

super

pre 4 godine

Od kad Si počeo da čestitam drugima i da vodiš računa kako su i šta su oni nemozes da dobiješ nikog živog preseli se iz marbelje u neki normalan grad i živi makar dok još igraš taj tenis kad prestaneš onda uzivaj gde želiš

koki

pre 4 godine

Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Tn, 15. novembar 2019 00:34)

Je l' sa levom rukom da mu dodje.

NENA

pre 4 godine

NOVAK JE NAMERNO ODUSTAO OD ZAVRŠNOG MASTERSA, JER U PONEDELJAK POČINJE DEJVIS KUP I NE BI MOGAO DA PRUŽI MAKSIMUM DA JE IGRAO OVAJ MASTERS DO FINALA. CILJ SU OLIMPIJSKE IGRE SLEDEĆE GODINE!

Čitač tuđih misli.

pre 4 godine

Zaista je tužno gledati onog nesrećnog Hrvata u Đokovićevom timu koji pred kamerama ne sme da pokaže svoje emocije ni kad Đoković osvoji neki lep ili važan poen. Đokoviću svaka čast što ga je doveo u svoj tim ali teško da to može bilo šta da promeni u našim odnosima sa Hrvatima. Može samo da pokvari atmosveru unjegovom timu, a šta o tome misle Slovak i Hrvat najbolje se moglo videti na njihovim licima tokom meča. Od ovog je jedino bila smešnija izjava Hrvata pre meča da Đoković ima jako kvalitetan i nepredvidljiv servis :). U meču se najbolje videlo kolika je razlika u kvalitetu servisa u korist Federera.

exam

pre 4 godine

Jedno je sigurno, i u to me niko ne moze ubediti, suprotno.. Kada su Rafa, Rodzer i Novak na 100 posto svog tenisa i igre, Rodzer je tu apsolutno 10 mesta ispod Rafe i Novaka.. Rafa i Nole su najveci svih vremena, i tu apsolutno nijanse odlucuju ko je bolji.. Tacka.

dragan

pre 4 godine

ljudi nemojte pretjervati,novak je najbolji igrac zadnh 8-9 godina,najvise je osvojio,najvise vaznih meceva dobio,neke i izgubio ali imao najvise uspjeha od svih...iluzorno je ocekivati da moze svaki mec,svai turnir osvojiti ili igrati na najvisoj razini..isto tako je nemoguce igrace poput federere i nadala uvjek pobjediti..toliko bolji ipak nije,federeru jest 38 ali napadackom igrom moze nauditi i novaku a nadalu pogotovo tako da nije smak svijeta...nije osvojio dovoljno bodova kroz godinu i nije nerealno da na kraju sezone gdje igra s pritiskom da mora sve osvojiti a mora dobiti sve top igrace jednostavno nemoze vise..broj 2.je sa 2 osvojena GS i nema razoga za nezadvojstvo...nadal je sve sto je igrao odigrao dobro,novak malo vise igrao ali unatoc 2 GS realno dosta trazio formu kroz godinu i na kraju nije izvukao broj 1.bude li bolje koncentriran na GS i adekvatnu pripremu za njih ubuduce , ceka ga jos mnogo uspjeha jer nadal usporava,ali se bolje cuva i zato je uvjek konkurentan gdje igra,ako novak primjeni istu strategiju moze bar 2 godine duze opstati,stici i prestici..sad kod nadala je motiv neupitan a za novaka cemo tek vidjeti.

joimontenegro

pre 4 godine

Sram te bilo!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kopa'nicki vuk, 15. novembar 2019 00:22)

Od koga? Od tebe?

haren

pre 4 godine

Jedno je sigurno, i u to me niko ne moze ubediti, suprotno.. Kada su Rafa, Rodzer i Novak na 100 posto svog tenisa i igre, Rodzer je tu apsolutno 10 mesta ispod Rafe i Novaka.. Rafa i Nole su najveci svih vremena, i tu apsolutno nijanse odlucuju ko je bolji.. Tacka.
(exam, 15. novembar 2019 12:02)

Jesi li gledao AO 2017 ??? Nadal je igrao strašan tenis, a ipak izgubio od Federera. Zna se ko je najveći kada je u formi. Jedan i jedini RF. Ne znaš šta bi od muke zbog Novakovog poraza, pa onda lupaš ko MPD.

He, he :)

pre 4 godine

Malo konspiracije, Novak mora da ostane na drugom mestu po broju nedelja na prvom mestu, taman negde iza Olimpijade i eto Rodja se oprasta kao najveci. A sta ce biti posle, videcemo.......

Milosav

pre 4 godine

Nole hvala ti za jos jednu izuzetnu tenisku godinu, navijali smo svim srcem za tebe. Sada lepo da se odmoris i provedes vreme sa svojom porodicom pa se vidimo za dva meseca u Australiji.
U iducoj godini predvidjam barem dva GS-a i ako jos neki ATP 1000 upadne puna kapa.
Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

3pm

pre 4 godine

Najosnovnija razlika izmedju Nadala i Federera naspram Noleta je ta sto Spanac i Svajcarac nikada, ali nikada ne izgledaju na terenu kao da nece da igraju. Noletu se mnogo puta kao i sada desavalo da je pasivan i nezainteresovan. Bez duha se ne moze racunati na zvanje: GOAT.

Aleks

pre 4 godine

(ne, 15. novembar 2019 10:47)

Jooooj, nemam snage da se ponavljam. Na ovom portalu pojedini iziskuju da se piše 15 komentara a nije mi baš do toga. U svom komentaru sam napisala zašto mislim to što si ti iskopirao u svoj odgovor, a ko prati Novaka od početka karijere zna kako je poradio na svojoj mentalnoj snazi. Njemu je psiha najjače oružje, a ako za Novaka kažeš da je nestabilan ne znam šta onda kažeš za Kirjosa...

komsija

pre 4 godine

Jadni Milane o cemu ti pricas?
Kako bi bio Novak ,Novak, bez publike?Neka postavi zenu i dvoje dece na tribine i neka igra za sebe kako ti kazes.Novak radi spktakl,gde si video spektakl bez publike.Toliko dug komentar i na kraju neznam o cemu pricas.

ne

pre 4 godine

Neverovatna psiha, i to kažem kao studentkinja psihologije. Ja bih volela da upoznam Novaka i popričam s njim.
(Aleks, 15. novembar 2019 02:22)

Mlada si,ako za toliko nestabilnu psihu kazes da je neverovatna jedini fokus kroz koji gledas njega je tenis,a za njegove uspehe u tenisu njegova psiha nije ni u prve tri tačke

olja

pre 4 godine

Navijačica sam Rođenog i nisi mi simpatičan, ali sam ti aplaudirala kad si igrao maštivito i vešto i želela da igraš bolje kada ti nije išlo da bi okršaj bio uzbudljiviji. Ne volim kad je sportista indisponiran. Glavu gore i pleši za ljubitelje divnog sporta.

Milan_PT

pre 4 godine

Jadni Milane o cemu ti pricas?
Kako bi bio Novak ,Novak, bez publike?Neka postavi zenu i dvoje dece na tribine i neka igra za sebe kako ti kazes.Novak radi spktakl,gde si video spektakl bez publike.Toliko dug komentar i na kraju neznam o cemu pricas.
(komsija, 15. novembar 2019 09:30)

Nejadni komšijo, ako Ti je do spektakla, idi u cirkus. Tenis je sport. Ako nisi shvatio o čemu sam pisao, nisi morao ni da komentarišeš. Ali po nepismenosti tvog komentara lako se zaključuje da za Tebe nije ni pisan. Mnogi drugi su shvatili o čemu se radi i za njih je i napisan...

Jack

pre 4 godine

Novak ce igrati jos 5 godina vrhunski tenis, sinoc nesto kod njega nije stimalo lepo se vidi po telu kada Novak hoce da igra kada nece, ozbiljna je lova u igri ubedjen sam da ima nesto iza kuolara no dobro sezona je uspesno zavrsena ja sam zadovoljan, a verujem i Novak. Uzivajte u pisanju istorije...

Mladen

pre 4 godine

Da je iskren rekao bi da li ima neku povredu ili je bio iscrpljen posle meca sa Timom. I Tim je izgubio svoj mec i delovao slicno nezainteresovano a prokomentarisano je da je tenkovao da ustedi energiju. Jer ko prati tenis i Novaka ovo mu je bio bez konkurencije najgori mec sezone a najvazniji, ako sad nema motiv kad ce? Glavni problem mu je servis jos od meca sa Timom je na WTA nivou i kad ubaci vec posle drugog udarca je u defanzivi to mu se nikada pre nije desavalo ako je zdrav. Federer sem ocekivanog serviranja cak nije bio ni dominantan u razmenama kada se poen razvije, da je Djokovic i tu bio los kao na servisu izgubio bi ovo 6:2 6:0

Eh

pre 4 godine

Ultrasrbin
Koliko se meni cini, Novak je igrao celu 2017. Neko ko je povredjen ne igra, zato sto moze da se pogorsa povreda. U tim situacijama se preporucuje mirovanje. Ti istegnes ligamente na nozi, ne znam ni jednog lekara koji ce ti preporuciti da vise setas, da sto vise opterecujes tu nogu, kako bi sanirao povredu.

Ffgddd

pre 4 godine

Za harena, prvo, u finalu AO 2017 Nadal je odigrao los mec, narocito u 5.setu nista tu maestralno nije bilo, u odnosu na dramu istog turnira iz 2009 kada je tvoj Fed naricao u suzama I upropastio Nadalovu pobedu, sto je krajnje bilo nesportski.

Sima Strahota

pre 4 godine

Nisi samo odigrao los mec vec su tvoje ponasanje i tvoj govor tela bili dostojni svakog prezira. Izasao si da izgubis sto pre i odes kuci, totalni nerespekt prema onim ljudima u dvorani i nama pored tv ekrana. Trebalo bi da se stidis.

Tn

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz
(Vicko, 15. novembar 2019 00:15)
Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Липсо липсани. Изгледа изгладнео, липсан, скрепсан, безживотан, испијен,. Ја не могу да схватим да не може да укапира да снага на уста улази. Па и овај стручни тим са његовим братом из Хрватске. Врати Бекера иначе си завршио .

optimus prime

pre 4 godine

Nole kralj. Ide dalje, nema kukanja, kao Federer koji samo kuka jer ni do sada ne može da preboli one meč lopte na Vimbldonu. Sinoć izjava posle meča, on spominje Vimbldon, pa pobedio si čoveče šta se vraćaš na taj turnir. To su Federerovi kompleksi neviđeni. Ali nema veze, biće dana za megdana, već u Australiji, Nole će odrati ovog švajcarskog sajdžiju.

Jack Sparrow

pre 4 godine

Kada je mec bio bitniji (Vimbldon jer se juri rekord) Nole je izdominirao,vidno istrosen posle naporne sezone i pogotovo posle onakvog meca sa Timom. Sledece sezone povratak na tron!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

👍 МАТОРИ - Док краја сумњиво као и цијели турнир са силним филмским преокретима. Чим Новак не показује емоције, ту нису чиста посла...

znalac

pre 4 godine

Nole, razocarao si svoje navijace po ko zna koji put u zadnje 2 godine. Nije problem izgubljen mec, vec tvoja malodusnost, odsustvo zelje i ocigledna okupiranost nekim stvarima koje nemaju veze sa tenisom. Federer za razliku od tebe ima jak tim iza sebe, a komandant tog staba je Mirka. Decu vode svuda sa sobom i u svakom momentu je okruzen porodicom. Tebi nedostaje tvoja porodica i to je svima jasno. Bez jasne podrske od istih (od zene), te potpunom podredjenoscu jednom cilju (osvajanje GS) svih u tvojoj okolini, ti ces dozivljavati jos veca razocarenja, a i mi sa tobom. Dosla je nova generacija klinaca, koji ne prastaju i koji su bez respekta prema tebi. Za razliku od tebe, Nadal i Federer ih i dalje prase, i klinci ih se boje. Dakle, potpuna posvecenost tenisu, uz beskompromisnu igru, a na mastersima se brusi forma za GS. Ne mogu se praviti pauze po 2 meseca i ocekivati rezultati.

He, he :)

pre 4 godine

Malo konspiracije, Novak mora da ostane na drugom mestu po broju nedelja na prvom mestu, taman negde iza Olimpijade i eto Rodja se oprasta kao najveci. A sta ce biti posle, videcemo.......

NENA

pre 4 godine

NOVAK JE NAMERNO ODUSTAO OD ZAVRŠNOG MASTERSA, JER U PONEDELJAK POČINJE DEJVIS KUP I NE BI MOGAO DA PRUŽI MAKSIMUM DA JE IGRAO OVAJ MASTERS DO FINALA. CILJ SU OLIMPIJSKE IGRE SLEDEĆE GODINE!

matori

pre 4 godine

ti si, momče, igrao kao da ti neko rekao da treba da izgubiš...
ništa mi nije jasno....
problem je što ti umeš, a i jesi, u velikoj većini mečeva da budeš fajter, pa i ako izgubiš, izgubiš tesno, ali uz borbu.
ovde danas nije bilo borbe. posle propuštene brejk lopte potop. i pre toga prilično loše, dekoncentrisano...
Rodžer jeste igrao dobro, ali nije ni naišao na otpor. a kada naiđe na otpor, pogotovo od tebe, on puca...
ali danas.... verovatno ti znaš šta je problem, a mi ćemo da se jedemo do sledeće velike titule...

hadvao

pre 4 godine

Dobijao si ti njega kad je trebalo i to nekoliko puta u atmosferi dje bi neka Serena Vilijams nakon 3 gema trcala placuci u svlacionici od frustracija..Umor je ocigledan,kraj je godine ...posle Dejvis kupa dobro napunit baterije i brz povratak na prvo mjesto i osvajane narednih GS..

mladen

pre 4 godine

brukica i sramotica! Ne mogu da verujem da covek ni sam ne zna sta hoce...Jedno su izjave a drugo realnost na terenu. Te zeli ovo te zeli ono,a kad se suoci s protvnicima( ne Sapovalov i ekipa) strah i bezvoljnost

dush

pre 4 godine

Rodja se obradovao na kraju kao da je osvoji Wimbledon.Mislim da bi se ubio da ga je Novak opet pobedio,napalio se kao da mu je zadnji mec u karijeri,a kao ovo je samo egzibicija.Bas je dvolicnjak.Pogledaj te izjavu posle Thiem “imam osecaj da nisam nadigran”umesto kao Novak da prizna da je bio bolji.Inace vidi se da se Novak istrosio i fizicki i psihicki.Pa od Rolan Garros prosle godine do Wimbledon ove je potrosio mnogo energije da bi dosao tu gde jeste.Vratio se na prvo mesto od 22 ako se ne varam i osvojio 4 od 5 grand slams.Znate li vi koliko je to tesko izvodljivo.Naravno da je usledio pad u drugoj polovini godine pa nije on masina.Sad dobar odmor pa seledece sezone opet na prvo mesto i 2-3 grand slams.Napred Novace.

komsija

pre 4 godine

Nije problem izgubiti nego je problem sto je on pljuno na sve svoje ljubitelje.U ovoj izjavi nema ni reci istine,kad bi samo znao da se srami,
sram ga bilo.

nemanja

pre 4 godine

cinjenica da federer nikada nije motivisan kao protiv djokovica, nekad imam utisak da igra jos uvek tenis samo da bi djokovica zaustavio u obaranju rekorda.

sa druge strane mislim da je djokovic bas podcenjivacki odigrao celu sezonu jer je imao veliku prednost pa je mislio da mu niko nista ne moze i na kraju mu se to obilo o glavu, par neplaniranih poraza u prvim rundama i onda veliki pritisak da mora sve do kraja da pobedi.

hvala lepo molim lepo
uvek uz tebe Noleeeeee

SSF

pre 4 godine

(Milan_PT, 15. novembar 2019 08:34) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Jos jednom je Rodzer Federer dokazao ko zauzima prvo mesto u istoriji. Sjajno. Nastavice sa svojih punih 38. godina.

Vicko

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz

Ćorava posla

pre 4 godine

Federer je u 39 godini, eeej!!! Pa gde ćeš ti tada da budeš Đokoviću? Ovako da te razbije čovek u ovim godinama....ma poklopi se bre i sakrij se u mišiju rupu da te niko ne vidi!!!

samokazem

pre 4 godine

ljudi, da li ste gledali mec? ili makar, ako ste gledali, da li vam je bio pojacan zvuk? ne moze covek bas svaki put da se bori i izbori sa protivnikom i 90% publike... prosto nije bio veceras u elementu da sve te prepreke prevazidje. videli smo kako on to moze na vimbldonu, ali smatram da to sto smo tamo videli, moze samo on i samo on da uradi. mozda i nikad vise na onaj nacin. ono je bilo vanzemaljski.

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Sta bi bilo da Djokovic nije dobio Federera 4 godine, kao sto Federer nije Djokovica, samo razmislite pre nego sto bilo sta zamerite Djokovicu...Pozz
(Vicko, 15. novembar 2019 00:15)
Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?
(Tn, 15. novembar 2019 00:34)
Neverovatna misao... Kad se spoje mrznja i glupost.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@

ljudi, da li ste gledali mec? ili makar, ako ste gledali, da li vam je bio pojacan zvuk? ne moze covek bas svaki put da se bori i izbori sa protivnikom i 90% publike... prosto nije bio veceras u elementu da sve te prepreke prevazidje. videli smo kako on to moze na vimbldonu, ali smatram da to sto smo tamo videli, moze samo on i samo on da uradi. mozda i nikad vise na onaj nacin. ono je bilo vanzemaljski.
(samokazem, 15. novembar 2019 07:04)
Dodao bih i krke kad Novak treba servirati.Prvi brejk je tako i otišao sa dve duple.Sudija ne reaguje.Da je to bilo kad servira Federer reagovao bi.Urnebes veći kad Novak pogreši nego kad Federer napravi vinera.Novaka je zloba i nekultura(verovatno organizovana u proteklom vremenu),ovog puta,izbacila.Slicno je bilo i protiv Tima,ali daleko manje i nije bilo onih krikova.
Federer je minimum inspirator svega.On je najgore u vrhu tenisa,jer nije mogao prihvatiti da je tek treći.Mozda ni to.Ko se god pojavio slican Rafi ili Novaku,ima pozitivan skor sa Rodzerom.
AO je šansa da se krene u kontraofanzivu i pomogne Novaku.Treba mu to.

Petar

pre 4 godine

Pa dobro, Novak je sam rekao da mu tenis nije na prvom mestu. Ako se on ne sekira zbog toga zasto bi se mi sekirali. Doci ce mu u glavu kada bude imao 50 godina kakvu je priliku propusti da bude najbolji svih vremena. Ali eto hajde, sta da se radi, njegov zivot, njegova odluka.

debakl

pre 4 godine

Nisam inace neko uzdize u slavi a baca drvlje i kamenje u porazu, ali ovaj pristup danas je bio sramotan. Bez emocije, bez zara, bez borbe, bez plana. Ceo turnir netipican Novak, sta se desava u glavi nisam siguran, ali Novak koji ne grize je Novak bez svog glavnog oruzja. Vrlo neprijatno iznenadjenje s obzirom da je rekao da zeli prvo mesto, da zeli rekorde. Definitvno se ovo izdanje u Londonu ne poklapa sa tim. Ono sto mene plasi je sto je ovako prazno otprilike izgledao Novak posle osvajanja RG 2016, Novak koji je nestao na 2 godine.

kmd

pre 4 godine

Ne može uvek da se pobedi, nekad jednostavno bude loš dan a uz to je i Federer odograo sjajno. Biće još pobeda i titula samo napred legendo

Vladimir

pre 4 godine

Pozdrav drugari nadam se da ste dobro..


NOVAK JE JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA COVEK KOJI JE OSVAJA SLEMOVE U ERI NAJVECIH IKADA, DEMOLIRAO IH, POZITIVAN SKOR IMA SA SVIMA I KAD IZGUBI NE VALJA NOVAK NIŠTA..

ZAISTA SVE VISE VERUJEM DA SMO POLUPANA NACIJA. (izvinjavam se)

Molim objavite komentar

haren

pre 4 godine

Jedno je sigurno, i u to me niko ne moze ubediti, suprotno.. Kada su Rafa, Rodzer i Novak na 100 posto svog tenisa i igre, Rodzer je tu apsolutno 10 mesta ispod Rafe i Novaka.. Rafa i Nole su najveci svih vremena, i tu apsolutno nijanse odlucuju ko je bolji.. Tacka.
(exam, 15. novembar 2019 12:02)

Jesi li gledao AO 2017 ??? Nadal je igrao strašan tenis, a ipak izgubio od Federera. Zna se ko je najveći kada je u formi. Jedan i jedini RF. Ne znaš šta bi od muke zbog Novakovog poraza, pa onda lupaš ko MPD.

kimiko

pre 4 godine

Nekako imam utisak da je sva ova prica oko publike Novaku vec dosadila bez obzira sto je izjavio da je atmosfera bila dobra. Videlo se to po njegovom ponasanju. Svaka njegova greska, aplauz publike.
Skoro,pa da je rekao...ajde dobro neka vam bude:) Totalno mu je bilo svejedno.
Dobro, to nikako ne umanjuje sjajnu partiju Rodje i zasluzenu pobedu.Servirao je fenomenalno i odlicno odigrao.
Kada se pogleda, ova sezona je bila teska.Jako naporni mecevi i tu treba naci svezinu. Neka se Novak dobro odmori, a onda zna se. Rad, trening i priprema za AO.

dejan

pre 4 godine

Više ga I ne gledam. Postao je filizof. A sad ide na zasluzan odmor od odmora. A može malo i na dijetu previše se ugojio I udara baš jako.

Doca Dijagnoza

pre 4 godine

"Bila je puna dvorana, što je bilo lepo videti i bilo je bučno. Električno. Bila je to dobra atmosfera", zaključio je Đoković"
A da je domar sišao na teren i zaigrao protiv Tebe, London bi navijao za njega.
Jer London je uvek uz slabije...
A da onda Tebe zamene Rafa ili Fedex, London bi navijao za njih.
Jer tada je London uz slavnije...
A ako ikoga pobediš, jadni London će biti ONDA uz Tebe.
Jer to je London. To su buđavi Englezi.
Tvorci isti takvih Amerikanaca...
FUJ - I ZA JEDNE, I ZA DRUGE !!!!

exam

pre 4 godine

Jedno je sigurno, i u to me niko ne moze ubediti, suprotno.. Kada su Rafa, Rodzer i Novak na 100 posto svog tenisa i igre, Rodzer je tu apsolutno 10 mesta ispod Rafe i Novaka.. Rafa i Nole su najveci svih vremena, i tu apsolutno nijanse odlucuju ko je bolji.. Tacka.

Goran

pre 4 godine

Sada nam je jasno zašto je Tata Djoković kritikovao Federera što još u 32-33 godini igra i blamira se umjesto da se penzionise. Znajući svog sina koji je u 33 godini i igra kao penzioner.Federer ga srećom nije poslušao pa sada dere jarca bogami ne samo

Novaku nego i Nadalu.

Dejan

pre 4 godine

Idemo dalje u pobede a to znaju samo šampioni, idemoooo No1eeee.
Meni će ipak biti draže da osvoji ponovo AO nego ovaj Mastersi, ima vremena za još 1 ili 2 titule na završnom.
Sve najbolje ljudino!!!.

srbin

pre 4 godine

Липсо липсани. Изгледа изгладнео, липсан, скрепсан, безживотан, испијен,. Ја не могу да схватим да не може да укапира да снага на уста улази. Па и овај стручни тим са његовим братом из Хрватске. Врати Бекера иначе си завршио .
(СЕНОВИЋ, 15. novembar 2019 06:56

Dokle vise ove gluposti o ishrani, pa covek je osvojio sve zivo sa ovom ishranom i bio najspremniji teniser, I cim izgubi ovi se opet vracaju na ishranu. Novak I Tim se nisu oporavili od onog LUDACKOG meca u sredu i to je bio problem uz nenormalan pritisak koji je bio na Novaku a Roger je igrao totalno rastereceno jer nije imao sta da izgubi i bio je unapred prezaljen. Ja sam ovo isto napisao i pre meca, da upravo iz ovih razloga NAZALOST ocekujem da Federer pobedi… Jos nesto da napomenem, Novak pre Tokija skoro mesec dana nije trenirao, tako da mislim da fizicki nije bio ni blizu svog maksimuma. Vidimo se na AO majstore I da nam tu budes kao struna, sve najbolje!!! Svi su se sada razmahali na kraju sezone pa se najavljuje smena generacija a zaboravlja se ko je uyeo gren slemove ove sezone…. P.S. KOliko je Novak veliki vidi se po Federerovoj sreci posle meca :-)

igor

pre 4 godine

Jedva cekam Noletovu knjigu ako ce biti iskrena kao Agasijeva. Tek tada bi mozda saznali sta se to dogadja u karijeri najboljeg. Nesto ima to je sigurno.

ne

pre 4 godine

Neverovatna psiha, i to kažem kao studentkinja psihologije. Ja bih volela da upoznam Novaka i popričam s njim.
(Aleks, 15. novembar 2019 02:22)

Mlada si,ako za toliko nestabilnu psihu kazes da je neverovatna jedini fokus kroz koji gledas njega je tenis,a za njegove uspehe u tenisu njegova psiha nije ni u prve tri tačke

Ivan

pre 4 godine

Ravnodusan je bio, to najvise boli. Ima jedan brejk zaostatka u drugom setu, I umesto da se lepo skoncetrise da uzme svoj servis gem, pa da napadne brejk, on jedva ceka da zavrsi mec u onom poslednjem servis gemu. Ispucava 4 neiznudjene greske 3-4 metra van terena. To vec nije do lose igre, da kazes da mu ne ide, nego tacno jedva ceka da se pokupi da ide, nego da izjednacuje u setovima, pa posle da juri pobedu. Ko ce sad jos dva seta da igra sa motivisanim federerom….

Aleks

pre 4 godine

Ko uđe u Novakovu glavu odmah mu treba priznati doktorat iz psihologije.
(Laki, 15. novembar 2019 00:38)

Nema šta da se ulazi. Nole je sportista koji se "hrani" energijom publike i generalno ljudi oko sebe, a pogotovo je sposoban da apsorbuje negativnu energiju nabeđenih snobova na US Openu i Vimbldonu i izbaci to kroz pobedu. A zašto mu to odgovara? Pa zato što je Novakova motivacija u takmičenju sa samim sobom, a ne isključivo sa protivnikom koji je s druge strane mreže. Većina tenisera, pogotovo Nadal i Federer, takmiče se isključivo sa svojim protivnikom. Samim tim, njihov izvor motivacije nikada ne presuši, i uvek su jednako nabrijani, i protiv 1. i 110. na ATP listi. S druge strane, Novakov izvor motivacije je prilično iscrpan jer dopire iz njega samog - i zato se ovi "mlađani" i "anonimusi" često naigraju protiv njega. On najviše uživa u mečevima protiv Nadala i Federera, to je izazov, za to se živi, to je moć... Novak oseća da je bolji od samog sebe, pa čak i da je iznad same teniske igre. Zahvaljujući takvoj motivaciji on dolazi do finala i čisti sve pred sobom. Tada igra svoju igru, za koju Nadal kaže da je nepobediva. Sada uopšte nije bio tako motivisan i nije ni konstatovao ništa oko sebe na ovom turniru. Mora to ponovo pronaći u sebi inače neće biti u stanju da pobeđuje.
Neverovatna psiha, i to kažem kao studentkinja psihologije. Ja bih volela da upoznam Novaka i popričam s njim.

Mrznja je bolest

pre 4 godine

Nisi samo odigrao los mec vec su tvoje ponasanje i tvoj govor tela bili dostojni svakog prezira. Izasao si da izgubis sto pre i odes kuci, totalni nerespekt prema onim ljudima u dvorani i nama pored tv ekrana. Trebalo bi da se stidis.
(Sima Strahota, 15. novembar 2019 00:10

On je bar izasao i odigrao mec kako god, nije bio na potrebnom nivou da pobedi.
Jedan drugi, u finalu, pre par godina je izasao u dzemperu sa izjavom da nije na potrebnom nivou da pobedi.
Mogao je i on izaci, odigrati mec pa kako god.

I on je pokazao respekt i prema ljudima u dvorani i onima kraj TV-a!?
Plus je sacuvao skor u odnosu sa Djokovicem.
Nikada, ali nikada ljudi nece Novaku oprostiti uspehe vec ce mu traziti dlaku u jajetu. Urlati protiv njega, pljuvati po raznim portalima a neko se usudjuje da prica o Novakovom izostanku respekta.
Koga da respektuje?

Čitač tuđih misli.

pre 4 godine

Zaista je tužno gledati onog nesrećnog Hrvata u Đokovićevom timu koji pred kamerama ne sme da pokaže svoje emocije ni kad Đoković osvoji neki lep ili važan poen. Đokoviću svaka čast što ga je doveo u svoj tim ali teško da to može bilo šta da promeni u našim odnosima sa Hrvatima. Može samo da pokvari atmosveru unjegovom timu, a šta o tome misle Slovak i Hrvat najbolje se moglo videti na njihovim licima tokom meča. Od ovog je jedino bila smešnija izjava Hrvata pre meča da Đoković ima jako kvalitetan i nepredvidljiv servis :). U meču se najbolje videlo kolika je razlika u kvalitetu servisa u korist Federera.

kvisko

pre 4 godine

Sta radi GOAT dok se najbolji svetski teniseri bore za prvo mesto na svetskoj ranglisti i pobedu na zavrsnom turniru ?
Kuva rucak, usisava, iznosi djubre, vodi decu u setnju da bi zena na miru mogla da napise novi blog na Instagramu o zdravoj hrani.
Pa gde ti je mozak delijo, jel radi jos bar neki kliker u toj tvojoj glavi? Sad u zrelim godinama kad si skoro pri kraju aktivne karijere treba da usredsredis svu snagu i paznju da ostavis sto veci trag u sportu u kojem si jedan od velikana ti se ponasas kao da ti je tenis jedna od sporednijih stvari u zivotu. Zasto i zbog cega to radis ?
Nama tvojim obozavaocima i vernim navijacima tesko pada kad vidimo da tvoji najveci konkurenti koji su usput oba stariji od tebe cine sve da budu jos bolji a ti razdran internim nemirom i malodusnoscu gubis meceve koje ni pod slucajno u normalnim okolnostima ne bi izgubio. Sta je razlog i zasto to sebi dozvoljavas. Zasto ?

olja

pre 4 godine

Navijačica sam Rođenog i nisi mi simpatičan, ali sam ti aplaudirala kad si igrao maštivito i vešto i želela da igraš bolje kada ti nije išlo da bi okršaj bio uzbudljiviji. Ne volim kad je sportista indisponiran. Glavu gore i pleši za ljubitelje divnog sporta.

Prek

pre 4 godine

Mislim da je oprema crne boje Federera odlučila meč. Dvorana jako mračna osim terena, Nole slabo vidi i praktično nije imao fokus ka njemu... Silueta koja ispaljuje moćne servise

super

pre 4 godine

Od kad Si počeo da čestitam drugima i da vodiš računa kako su i šta su oni nemozes da dobiješ nikog živog preseli se iz marbelje u neki normalan grad i živi makar dok još igraš taj tenis kad prestaneš onda uzivaj gde želiš

koki

pre 4 godine

Pa nisu odigrali 100 meceva, vec 4. Nije malo, ali ako se uzme u obzir da su od 4 pobede 3 dosle u ocajnim Federerovim sezonama (i 2018. je bila losa, bez obzira sto je osvojio AO), nije tako strasno. Sto Djokovic ne dodje Federeru 2017. godine? Kakav bi skor onda bio?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Tn, 15. novembar 2019 00:34)

Je l' sa levom rukom da mu dodje.

Ivan

pre 4 godine

Kakvo je OVO što što kritikuje n
Novaka, ovo je strašno. Ne postoji nijedan čovjek, koji navija za Federera, koji baca na njega drvlje i kamenje kad izgubi od Novaka. Znaju ljudi da igraju velikani jedan sa drugim i da bilo koji rezultat može biti. Samo ONO može da da sebi za pravo da sudi nekom o čijem poslu ne zna ništa

Milan_PT

pre 4 godine

Najbolji su ovi navijači (bilo koga, sad Novaka) koji smatraju da njihov igrač u stvari igra za njih, a ne za sebe, pa kad ne odigra dobro, iz bilo kojeg, još uvek nepoznatog razloga, to doživljavaju kao izdaju cele nacije, prevaru, dogovor sa kladioničarima i slične gluposti.
Novak se preko 25 godina muči i uporno trenira za sebe. Samo za sebe, nikoga drugog. Jer da su mu Dijana i Srđan ikada rekli da mora nešto da uradi za njih, za braću ili nekog trećeg, davno bi odustao. Sve što je Novak postigao, postigao je isključivo zato što je smatrao da ON to treba da uradi za SEBE. Kad je bio dečak Srđan ga je jednom, u trenucima krize, podsetio na obećanje koje je sam sebi dao (da bude najbolji), i to je bilo dovoljno za Novaka, a i maksimalno dopušteno uplitanje od strane oca. Bilo šta preko toga, bilo bi kontraproduktivno. Preko 25 godina gori ogroman žar u njemu i zahvaljujući tome je i postigao sve ovo. Nijedna vatra ne može da gori maksimalnim intenzitetom duže od par sati. Normalno je da ta vatra osciluje, nemoguće je stalno biti na 100% mogućnosti. Nadam se da će se taj žar ponovo razbuktati, a ako se to ne desi: hvala Ti Novače, na svemu.
Novak ništa ne duguje ni meni, ni vama, ni porodici (isplatio im se hiljadostruko svaki dinar koji su uložili u njega; ko to još može da kaže?), a najmanje državi Srbiji, koja ništa u njega nije uložila.
Zahvalan sam mu zbog svih onih lepih sportskih momenata, koje mi je priuštio. To mi dođe kao neočekivani bonus u životu...

3pm

pre 4 godine

Najosnovnija razlika izmedju Nadala i Federera naspram Noleta je ta sto Spanac i Svajcarac nikada, ali nikada ne izgledaju na terenu kao da nece da igraju. Noletu se mnogo puta kao i sada desavalo da je pasivan i nezainteresovan. Bez duha se ne moze racunati na zvanje: GOAT.

dragan

pre 4 godine

ljudi nemojte pretjervati,novak je najbolji igrac zadnh 8-9 godina,najvise je osvojio,najvise vaznih meceva dobio,neke i izgubio ali imao najvise uspjeha od svih...iluzorno je ocekivati da moze svaki mec,svai turnir osvojiti ili igrati na najvisoj razini..isto tako je nemoguce igrace poput federere i nadala uvjek pobjediti..toliko bolji ipak nije,federeru jest 38 ali napadackom igrom moze nauditi i novaku a nadalu pogotovo tako da nije smak svijeta...nije osvojio dovoljno bodova kroz godinu i nije nerealno da na kraju sezone gdje igra s pritiskom da mora sve osvojiti a mora dobiti sve top igrace jednostavno nemoze vise..broj 2.je sa 2 osvojena GS i nema razoga za nezadvojstvo...nadal je sve sto je igrao odigrao dobro,novak malo vise igrao ali unatoc 2 GS realno dosta trazio formu kroz godinu i na kraju nije izvukao broj 1.bude li bolje koncentriran na GS i adekvatnu pripremu za njih ubuduce , ceka ga jos mnogo uspjeha jer nadal usporava,ali se bolje cuva i zato je uvjek konkurentan gdje igra,ako novak primjeni istu strategiju moze bar 2 godine duze opstati,stici i prestici..sad kod nadala je motiv neupitan a za novaka cemo tek vidjeti.

Владимир

pre 4 godine

Ел Гранде Новак! Сваки негативан коментар за људину и најбољег српског спортисте свих времена је једноставно неумерено и бестидан. Готово сам 100% сигуран да кад Новак одигра лоше, да небулозне коментаре остављају ликови који и на Високо Приземље у солитеру иду лифтом!

Robinson

pre 4 godine

Ma super. Čovek ima skoro 40 godina. Ko god da je trebalo bi da se poigravaš s njim. Pričaš gluposti. Bolje sedi i porazmisli kakve su te bubice u glavi spopale.

Gilan100

pre 4 godine

Mislim da je oprema crne boje Federera odlučila meč. Dvorana jako mračna osim terena, Nole slabo vidi i praktično nije imao fokus ka njemu... Silueta koja ispaljuje moćne servise
(Prek, 15. novembar 2019 01:16)
....................................................................................
Jedan od najboljih komentara koji sam pročitao u zadnje vreme. Baš sam se nasmejao. Svaka čast!

Lexx_nl

pre 4 godine

Разочаравајући пораз морам и ја искрено да признам. Нисам очекивао да би Новак могао да пружи у овако битном тренутку овако лошу партију, на прије свега менталном плану.
Улог је био велики, а он као да није био спреман да изађе и да се бори.
Изгубио је од два врло надахнута противника. Док је прекјуче против Тима имао још и шансу да побиједи, вечерас таква могућност није постојала ни у траговима. Штета. Испуштена је велика прилика да се испишу неке ове странице тениске историје.

Wilfredo Leon

pre 4 godine

Ah Goran Ivanisevic.
Bilo mi se svidjelo sto ga je Djokovic angazovao, posebno sto je Hrvat u pitanju i sto sam racunao da je dobar server i da moze pomoci Djokovicu gdje je najslabiji. A vrlo se brzo ispostavi da je besmislica njegovo angazovanje, kao i u slucaju Bekera i nemogu da se sjetim ko je jos bio angazovan od velikih tenisera. Jednostavno veliki igraci tesko da budu dobri treneri. Mnogo bi bolje da izmisli nekog stvarno strucnog, osim Vajde, ko tu moze doprinjeti, a ne mora biti veliko ime.

Simo

pre 4 godine

Dragi Nole,
Svi mi gledaoci te uvek podrzavamo i ja te iskreno volim.
Cudi nas da su ti prve serve slabe? Ocekivali smo da ce te Ivanisevic
nauciti da imas vise asova, sto znaci bolje serve, a ti si jos slabiji
nego si bio pre. Moja je preporuka je da gledas kako se Federer uvek vraca na sredinu terena da moze stici na obe strane. A na Nadala se mozes ugledati, kako on trci za svakom loptom. I na mrezi bi se morao
popraviti. Zelimo ti dobro zdravlje, srecu i jos dosta uspeha.
Simo

komsija

pre 4 godine

Jadni Milane o cemu ti pricas?
Kako bi bio Novak ,Novak, bez publike?Neka postavi zenu i dvoje dece na tribine i neka igra za sebe kako ti kazes.Novak radi spktakl,gde si video spektakl bez publike.Toliko dug komentar i na kraju neznam o cemu pricas.

igor

pre 4 godine

Rodzer je odigrao solidno, ali imati vec 3 duple servis greske u prvih par gemova nema veze sa njim. Vise si ti lose odgirao, kao što si prokocako dobijen meč protiv Tima u taj brejku. FedEx solidan, ali ocekujem da ga Nadal ili Tim očiste, a Tim je to već jednom uradio. Novak, da batali Ivaniševića, koji mu je samo pokvario iovako slab serivs, čovek sa jednim GS I nikakvim trenrskim iskustvom, koga je čak I Čilić najurio kao trenera. Da nije otpustio Bekera I one gluposti sa Imazom, danas bi imao bar 20 GS. Nije problem poraz, ali onakva malodušnost, nezaintesovanost, očajan servis, kao pre par godina u finalu protiv Mareja, kao da ga je bolelo uvo. Veoma nekoretno prema armiji navijača širom sveta, Nadal I kad gubi krvavo se bori do poslednjeg atoma snage, a Novak juče propusti brejk loptu, I praktično se predade. Biće sada velike muke I ovu mu je poslednja opomena za narednu godinu. Ove godine samo 2 mastersa, gde u Parizu nije bilo Fedexa I Nadala,Wimbldon koji je volšebno osvojio, jedino je AO, koji sad treba braniti osvojio ljudski.Prva stvar je odmah da batali Ivaniševića, I da je pametan da vrati Bekera,ili neka nastavi samo sa Vajdom. Srećno naredne godine,ali sa ovakvim pristupom,mlitavim I bezvoljnim neće ništa uraditi sledeće godine.Dobijaće ga ko stigne, mladji su već počeli,a Nadal je gladan uspeha, zaista veliki borac, a ne malodušnost. Mnogo volim Novaka, ali ovo je realnost.

Milan_PT

pre 4 godine

Jadni Milane o cemu ti pricas?
Kako bi bio Novak ,Novak, bez publike?Neka postavi zenu i dvoje dece na tribine i neka igra za sebe kako ti kazes.Novak radi spktakl,gde si video spektakl bez publike.Toliko dug komentar i na kraju neznam o cemu pricas.
(komsija, 15. novembar 2019 09:30)

Nejadni komšijo, ako Ti je do spektakla, idi u cirkus. Tenis je sport. Ako nisi shvatio o čemu sam pisao, nisi morao ni da komentarišeš. Ali po nepismenosti tvog komentara lako se zaključuje da za Tebe nije ni pisan. Mnogi drugi su shvatili o čemu se radi i za njih je i napisan...

joimontenegro

pre 4 godine

Sram te bilo!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kopa'nicki vuk, 15. novembar 2019 00:22)

Od koga? Od tebe?

Milan_PT

pre 4 godine

(Milan_PT, 15. novembar 2019 08:34)

Jos jednom je Rodzer Federer dokazao ko zauzima prvo mesto u istoriji. Sjajno. Nastavice sa svojih punih 38. godina.
(SSF, 15. novembar 2019 09:46)

Prijatelju SSF, nemam ja ništa protiv Rodžera, a ako nisi primetio, nisam ga ni spomenuo u postu. Meni je drago kad vidim ljude koji su preko 30 godina posvećeni nekoj svojoj strasti da i dalje nastavljaju sa koliko-toliko istim žarom. Pritom prvenstveno mislim na Federera i Ivu Karlovića.
Takvi ljudi daju podstrek drugim igračima (počesto i duplo mlađim) da nastave sa treniranjem u trenucima krize, kad počnu da se pitaju "čemu sve to". Da se Federer povukao sa 30 kao što je to nekad bio običaj (Rodik se povukao čim je napunio 30, Bjorg sa 25-26, a bez povrede) siguran sam da na ovogodišnjem ATP Finalsu ne bi bilo ni Novaka ni Rafe. Možda ne bi uopšte ni igrali više tenis ili bi skitali svetom i igrali egzibicije u humanitarne svrhe. Ne bi imali motiv da nastave. A sva trojica su se više nego obezbedili pre 30.
Na neki način Rodžer ih tera da i dalje istraju. Novakove reči od pre nekoliko dana, koje se shvaćene kao šala, da će se sva trojica zajedno povući, za mene nisu šala. Kad se Rodžer povuče, i ova dvojica će. U roku od godinu ili dve. Zato hvala Rodžeru što je produžio zlatno doba tenisa. Nadam se da će se njih trojica "ćerati i dalje" što duže...

Aleks

pre 4 godine

(ne, 15. novembar 2019 10:47)

Jooooj, nemam snage da se ponavljam. Na ovom portalu pojedini iziskuju da se piše 15 komentara a nije mi baš do toga. U svom komentaru sam napisala zašto mislim to što si ti iskopirao u svoj odgovor, a ko prati Novaka od početka karijere zna kako je poradio na svojoj mentalnoj snazi. Njemu je psiha najjače oružje, a ako za Novaka kažeš da je nestabilan ne znam šta onda kažeš za Kirjosa...

Preko Bare

pre 4 godine

Ako ćemo pravo Novak pravi kikseve upravo u situacijama kad treba neki rekord da se obara. Mislim da zbog toga neće imati više GSova od Nadala i Federera ali sigurno će osvojiti bar još jedan. Biće možda opet prvi ali Federera neće stići. Kalendarski GS i zlatna medalja na Olimpijadi su samo snovi plašim se. Kad bi mogao nekako da zaboravi na sve te brojke, prizna sebi ove istine i sebe rastereti tog pritiska mislim da bi bolje i igrao. No dobro, ni ovo što je ostvario nije malo makar se i sutra povukao.

Petar

pre 4 godine

@(haren, 15. novembar 2019 12:56)

Kad bude Đokovića u finalu GS pobedio, onda se javi. Zadnji put 2007. Ej, pre 12 godina. A te fore "da je moja baba bila muško" ostavi za nekog drugog.

Mladen

pre 4 godine

Da je iskren rekao bi da li ima neku povredu ili je bio iscrpljen posle meca sa Timom. I Tim je izgubio svoj mec i delovao slicno nezainteresovano a prokomentarisano je da je tenkovao da ustedi energiju. Jer ko prati tenis i Novaka ovo mu je bio bez konkurencije najgori mec sezone a najvazniji, ako sad nema motiv kad ce? Glavni problem mu je servis jos od meca sa Timom je na WTA nivou i kad ubaci vec posle drugog udarca je u defanzivi to mu se nikada pre nije desavalo ako je zdrav. Federer sem ocekivanog serviranja cak nije bio ni dominantan u razmenama kada se poen razvije, da je Djokovic i tu bio los kao na servisu izgubio bi ovo 6:2 6:0

Tn

pre 4 godine

Neverovatna misao... Kad se spoje mrznja i glupost.
(Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom, 15. novembar 2019 06:49)
Ja Djokovica ne mrzim, nista mi uradio nije, samo iznosim cinjenice. Tipicno srpsko rezonovanje tenisa:
Kad Djokovic pobedi, najbolji ikad, bravo majstore, naterao si placljivka da se raskrivi, ode ch-pudlica u Bazel, drago mi je sto je pobedio ovog licemernog i nadobudnog Svajcarca.
Kad izgubi: Federer u transu, igrao na 100% mogucnosti, Djokovic na 23,7% i tako sa svakim protivnikom.

Jack

pre 4 godine

Novak ce igrati jos 5 godina vrhunski tenis, sinoc nesto kod njega nije stimalo lepo se vidi po telu kada Novak hoce da igra kada nece, ozbiljna je lova u igri ubedjen sam da ima nesto iza kuolara no dobro sezona je uspesno zavrsena ja sam zadovoljan, a verujem i Novak. Uzivajte u pisanju istorije...

nikolaq

pre 4 godine

jedna je prica sto mi ne volimo da on od njega izgubi ni u pljuvanju u dalj a druga je prica Novakova mekana igra u zadnje vreme.Ako je hrvata doveo zbog servisa gde mu je taj servis.Slab,svi mu ga vracaju a onda ide u razmene koje su takodje bez siline I snage.Mozda je limitiran nekom povredom a mi to normalno neznamo,a a ako nije pod hitno vracati snagu,jer ovako je bezopasan ,za bar cetiri pet igraca na touru.

Eh

pre 4 godine

Ultrasrbin
Koliko se meni cini, Novak je igrao celu 2017. Neko ko je povredjen ne igra, zato sto moze da se pogorsa povreda. U tim situacijama se preporucuje mirovanje. Ti istegnes ligamente na nozi, ne znam ni jednog lekara koji ce ti preporuciti da vise setas, da sto vise opterecujes tu nogu, kako bi sanirao povredu.

branimir

pre 4 godine

Generalno, ove godine posle Wimbldona, Nole jedva da igra. Lako pobeđuje one puno slabije a ima velikih problema sa ovim sve boljim klincima. Ustvari, još uvek dobro zarađuje u tenisu ali nema onog takmičarskog žara od ranije. To nije zabranjeno ali baš i ne privlači publiku...

Milosav

pre 4 godine

Nole hvala ti za jos jednu izuzetnu tenisku godinu, navijali smo svim srcem za tebe. Sada lepo da se odmoris i provedes vreme sa svojom porodicom pa se vidimo za dva meseca u Australiji.
U iducoj godini predvidjam barem dva GS-a i ako jos neki ATP 1000 upadne puna kapa.
Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Nebojsa

pre 4 godine

Da li je Djokovic dobar tenis samo kad je prvi i kad osvaja trofeje???
Zasto ga pojedini dizu u nebesa kad je to lepo i rezultati dolazi, a kad ide malo losije onda kritike.
Nerazum te navijace valjda treba da budemo isti prema njemu da ga podrzavamo i navijamo za njega i kad gubi i kad dobija meceve.

Ffgddd

pre 4 godine

Za harena, prvo, u finalu AO 2017 Nadal je odigrao los mec, narocito u 5.setu nista tu maestralno nije bilo, u odnosu na dramu istog turnira iz 2009 kada je tvoj Fed naricao u suzama I upropastio Nadalovu pobedu, sto je krajnje bilo nesportski.