Subota, 19.10.2019.

10:45

Partizan kao nekada, Zvezda pred ključnim odlukama [podcast]

Od početka košarkaške sezone prošlo je 20-ak dana, a dosta toga je i dalje pod znakom pitanja u najboljim srpskim klubovima.

Izvor: B92

Partizan kao nekada, Zvezda pred kljuènim odlukama [podcast] IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Putnik

pre 4 godine

Žalosno, ali istinito što je Dapčevićevac Gazda Dojkan u svom prvom komentaru zaključio (o drugom ne bih da komentarišem). Dapčevićevci su pogodili sa stavljanjem prioriteta na izbor kvalitetnog trenera. I to ne samo dugoročno, već sada im se isplati ta odluka, a verovatno će tek. Igrači su solidni, ali realno sa našima ne mogu da se mere (sem na poziciji pleja, gde su bolji). Zašto onda razlika u rezultatima?

Koliko nam to vremena treba da se Tomić i ekipa uigraju kada smo među prvima zaokružili roster? O.K., prvi se mačići u vodu bacaju i tim će vremenom (a pogotovo aktivnim povratkom Kuzmića u tim) sigurno napredovati sve više. Međutim, brainfartovi dragog nam trenera su ozbiljno zabrinjavajući. Pojedine utakmice podsećaju na Đorđevićevu taktiku i vođenje utakmica protiv Španije i Argentine na svetskom. Plana i ideje bez. Svaka mu čast na meču protiv Fenera, ali izgleda da je samo tu utakmicu ozbiljno i spremio.

To ide tako kada biraš beskičmenjaka za trenera da junior dobio minute u Euroligi, pošto bi njega bilo koji trener sa integritetom škartirao i puštao eventualno samo u ABA-ligi. Plus oholost i tvrdoglavost i šiljenje one stvari na određenim igračima, prevashodno domaćim, a onda ih se seti kada treba vaditi kestenje iz vatre. A Simanića ni tada.

Uz sve nedostatke, Zvezda ipak davno nije imala ovakav roster. Ali dok Tomića sačekamo da se razvije vremenom kao Radonja, mi takav roster više nećemo imati. A počinjem i da sumnjam da je Tomić sposoban za razvoj.

železničar

pre 4 godine

@železničar... Probaj jos malo, mozda stvarno nekoga ubedis da je EC jači od EL. Ajde Ti nama kazi i da je FIBA LŠ pre dve godine bila najjače takmičenje u basketu. Bolje pazi da vozovi ne kasne.
(Bg, 19. oktobar 2019 13:45)

Ajde mi prijatelju pokaži rečenicu gde sam napisao da je EC jači od EL?!
Ne znam zašto imate potrebu da sebe ubeđujete u nešto što se nije ni desilo, a to stalno radite nebitno šta je u pitanju.
Napisao sam da u EC ima ekipa koje su objektivno bolje od pojedinih evroligaša, kao i da u EL ima dosta ekipa koje nisu ništa bolje od većine ekipa u EC. Ako je tebi to isto kao da sam napisao da je EC bolji od EL (i naravno da nije), onda si ti dečko debelo ograničen.

dule

pre 4 godine

“Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom”.
Šta bi tek bilo da ih država ne sapliće...

Prvu pobedu u gostima nad Ritasom... hajde razmisli koje evropske velike timove je Zvezda dobila u gostima a da nisu Olimpijakos ili Valensija ???

nex

pre 4 godine

Nema tu mudrosti. Da je u upravi neko sa rezonskim razmisljanjem, potegao bi pitanje otkaza Tomicu. Covek jednostavno nije dorastao ovakvim igracima. Kraj price

Demar Derosan

pre 4 godine

@zeleznicar
Slazem se sa vama. Samo bih spomenuo da je Valensija prosle godine osvojila EC, dok je i Alba tipicna EC ekipa, Olimpijakos sa starim igracima bez energije i tempa uzgubio sinoc glat od Zenita kuci ... mislim da Virtus sa Saletom, Teom i Stefanom ima sanse da uzme EC ove godine.

Ivan

pre 4 godine

Partizan da prodje jos ovih nekoliko gostovanja a onda u drugom delu sezone samo dva gostovanje u Novom Mestu i poslednja u Zagrebu.Taman da se ekipa uigra za cetvrtfinale EC i polufinale ABA.

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Onaj Makabi od preksinoc nije ni po cemu bolji od Ritasa. A po prikazanom protiv mezimice, nisu ni PAO ni Fener. Pa se ti bahahakci do mile volje. Ne znam samo sta ti je smesno na 2-4 od pocetka sezone? Histerija?
(Gazda Dojkan, 19. oktobar 2019 12:41)

Razumem ostrascenost...razumem i paralelnu stvarnost u kojoj zivis...ali reci da Makabi nije nista bolji od onih mucenika iz Litvanije . Nema dalje. Nema polemike sa tobom. Takvu kompleksčinu ovde ni Bodibond nema...valjda

drinska divizija

pre 4 godine

@ Dejan CZ

uz tvoj pateticni komentar najbolje bi se uklopila neka violina u pozadini, zbog vase tuzne sudbine. Evo suze mi natera na oci cinjenica da su vam oprostili samo 16 miliona eura u kosarci i ko zna koliko destina miliona u fudbalu. Da ne pominjemo sto su vas jos par puta spasili gasenja i na kraju vam dozvolili pravnu vratolomiju sa fmp, da bi vas jos jednom spasili. Pa kako covek onda da vas ne voli.
P.S. vecina je glasala za Slobu i sada za Vucica, pa eto gde nas je to dovelo. Tako da vece ne znaci uvek i bolje. Ali ne vredi vama mitomanima to objasnjavati.

ArDzej65

pre 4 godine

Institucija i fmp2. Nemojte nas stavljati u isti koš, nismo isto.Klub sa tradicijom, istorijom, na lepšoj srani Topčidera i novoformirani Čović-sns klub , iz Železnika, nisu za porđenje, ne vređajte nas.
(ntt, 19. oktobar 2019 11:59)
Tipični Grobar ili ti tegeltijin sledbenik, jedan klub je iza sebe imao 12 nacionalnih titula, 1 titulu kupa popednika Kupova, polufinale Kupa Šampiona, dok u isto vreme ovaj drugi nema ni jednu titulu a o Evropskim uspesima da ne govorim i vi pričate o Istoriji kluba

železničar

pre 4 godine

(železničar, 19. oktobar)
Ajde stručnjak, nabroj te ekipe iz EC koje su bolje od mnogih ekipa iz EL
(ArDzej65, 19. oktobar 2019 13:04)

Ajde ne pravi se mnogo pametan, nego budi ili pokušaj da budeš bar malo realan.
Ekipe poput albe, asvela, valesije, zenita pa i tvoje zvezdane, nisu ništa bolje od pola ekipa iz EC. A gledajući trenutno stanje, ni ekipe kao što su olimpijakos, makabi, baskonija, armani ne zaostaju mnogo. Budi malo realan, i stavi po strani tu navijačku ostrašćenost i videš da sam u pravu.

Loki

pre 4 godine

Ma, sve je to relativno, Grobari. EC je bolji od EL, vi imate vise navijaca od Zvezde i... Od kada je Partizanovo navijacko telo postalo ovakav strastveni borac protiv vlasti? Ko je pritisnuo dugme?

Bg

pre 4 godine

@železničar... Probaj jos malo, mozda stvarno nekoga ubedis da je EC jači od EL. Ajde Ti nama kazi i da je FIBA LŠ pre dve godine bila najjače takmičenje u basketu. Bolje pazi da vozovi ne kasne.

as

pre 4 godine

(ArDzej65, 19. oktobar 2019 13:13)

Alo rodjace IMAO,lepo si rekao.Objasnio je Tomasevic sve u tekstu danas,jasno je rekao ko je bio tada bolji i organizovaniji klub.

as

pre 4 godine

Uvek ce stajati tas na vagi na nasu stranu kada se merimo mi i vi.
Taj teg koji vuce na nasu stranu vi nikada necete imati, to je pehar prvaka Evrope,dodjite,pusticemo vas da ga vidite.
Naravno uz jako obezbedjenje,prati vas glas da kradete trofeje.

Dragan

pre 4 godine

Samo da primetim da je EVRO LIGA jedno a EVRO KUP drugo takmicenje. Ako neko misli da je to isti nivo kosarke taj gresi. Jos samo da kazem da je ocigledno da tim koji igra u slabijem nivou takmicenje ima organizovane botove koji pisu slicne komentare i udaraju ogroman broj minusa... Ne vredi vam posao, Srbija voli Zvezdu!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Istanbul 92. Placite panteri. Pusticemo vas da dodhete da pogledate trofej, no stress.
(zvezda pojam nebitnosti, 19. oktobar 2019 11:36)

Плачемо због вашег незнања! СД Црвена звезда има у својим витринама трофеј победника купа европских шампиона у кошарци!
А, да, то се у вашем виртуалном свету не важи... тамо сте победили Реал са 0-0!

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Zakljucak? Partizan ima vrsnog trenera koji zna da dobije utakmicu i kada ne igra dobro. Zvezda ima pocetnika koji luta sa svojim idejama i gubi neizvesne utakmice.
Za ocekivati je da i jedni i drugi zaigraju bolje i sa manje oscilacija. Partizanu nedostaje trening, a Zvezdi jasna koncepcija igre i vise tolerancije za lose partije pojacanja. Ocigledno se tesko uklapaju u zamisli trenera.

Trinkijeri je namazaniji i bolje prikriva mane svog tima. Dobiti Ritas u gostima sa prakticno 8 igraca u rotaciji i posle serije gostovanja, je trenersko umece. Najbolji potez uprave Partizana je dovodjenje Trinkijerija. Sa igracima moze da se pogresi, kakva god to imena bila, ali sa trenerom ne sme da bude greske. Videli smo sta je Trinkijeri uradio sa skrpljenim timom prosle sezone, za svega par meseci.
Tomic nije trener za velika dela. Bar ne trenutno. Ako i izdrzi na klupi 3-4 sezone, otici ce kao i Radonjic, taman kad sazre za ozbiljna takmicenja. To je vec stvar sujete malog coveka i velikog muljatora iz Zeleznika. Obaska sto ja takvog trenera ne bih nikad voleo da vidim na klupi Partizana. Prgav, arogantan, iritantan. Deo imidza kluba su i harizma i sarm trenera. To se prenosi i na igrace i na atmosferu u timu.

železničar

pre 4 godine

Samo da primetim da je EVRO LIGA jedno a EVRO KUP drugo takmicenje. Ako neko misli da je to isti nivo kosarke taj gresi. Jos samo da kazem da je ocigledno da tim koji igra u slabijem nivou takmicenje ima organizovane botove koji pisu slicne komentare i udaraju ogroman broj minusa... Ne vredi vam posao, Srbija voli Zvezdu!
(Dragan, 19. oktobar 2019 12:08)

Ne živi u nebulozi prijatelju. Deo Srbije je voli, naravno. Drugi deo voli Partizan. A imaš i one koje savršeno zabole i za jedne i za druge.
Inače što se tiče one tvoje opaske da je nivo isti, pa nije naravno. Ali je činjenica da u EC ima ekipa koje su objektivno bolje od mnogih Evroligaša. Nemoj zanemariti i činjenicu da u EL ne igraju najbolji predstavnici odnosno prvaci svojih zemalja (Venecija - Armani), nego najbogatiji klubovi Evrope. EL jeste elitno društvo, ali većim delom zbog finansijskih prednosti.

veliki strumf

pre 4 godine

Tek je sredina oktobra! U decembru cenim da će napisi biti potpuno drugaciji, bar kada je o Partizanu reč. O aprilu neću ni da pričam, a tada je najvažnije - ne u oktobru. Uostalom, Partizan ne igra ništa posebno: Veneciji i Ritasu ubacili su po 60 i kusur poena, Primorki ni 60. O kakvoj kosarci pričamo?! Tuca u odbrani, hrkljus i to protiv prosečnih timova. Uporedjivati Fener, Pao i Makabi sa Ritasom i Venecijom isto je kao uporedjivati Barsu, Valensiju i Sevilju sa Osasunom ili Eibarom - mogu oni ponekad da dobiju ove, lopta okrugla, ali su kao timovi neuporedivo slabiji. Sto se Zvezde tiče - problemi su ogromni, počev od trenera koji ne zna da slozi tim (pa mu najskuplji igrači sede na klupi, a domaći igrači jure i dobose rezultat), preko igrača koji su u lošoj formi i ne donose ništa u odnosu na to koliko su plaćeni.

Dejan CZ

pre 4 godine

Kada bi se sabrao novac koliko je dato u kk i nk partizan od dana njegovog preselenja iz ZG u BG iznos bi nadmasio i cenu kredita koji je Tito podigao i koji jos uvek otplacujemo...I u takvoj neravnopravnoj selekciji SD CrvenaZvezda je postala najveci klub koji ima Srbija,klub koga je Srbija prepoznala kao svo nacionalni ponos.Koliko god se trpalo u to crno belo mezimce nikad nece biti u ravni sa najvecim klubom kojeg Srbija ima jer se parama ne moze kupiti slava.

železničar

pre 4 godine

Kada bi se sabrao novac koliko je dato u kk i nk partizan od dana njegovog preselenja iz ZG u BG iznos bi nadmasio i cenu kredita koji je Tito podigao i koji jos uvek otplacujemo...I u takvoj neravnopravnoj selekciji SD CrvenaZvezda je postala najveci klub koji ima Srbija,klub koga je Srbija prepoznala kao svo nacionalni ponos.Koliko god se trpalo u to crno belo mezimce nikad nece biti u ravni sa najvecim klubom kojeg Srbija ima jer se parama ne moze kupiti slava.
(Dejan CZ, 19. oktobar 2019 12:12)

Ja razumem da voliš svoj klub, bodriš ga i navijaš za njega, ali da toliko lupetaš gluposti o najvećem rivalu i još si ubeđen da je sve tako kao što nalupetaš - to je ništa drugo nego teško oboljenje zvano mržnja.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

"Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom na gostovanju, dok je Zvezda pala posle povratka iz "mrtvih" i produžetka u Tel Avivu.” Gde je mozak da se poredi Ritas i Makabi Bahahahaa.
(Znalac, 19. oktobar 2019 11:03)

Onaj Makabi od preksinoc nije ni po cemu bolji od Ritasa. A po prikazanom protiv mezimice, nisu ni PAO ni Fener. Pa se ti bahahakci do mile volje. Ne znam samo sta ti je smesno na 2-4 od pocetka sezone? Histerija?

laki

pre 4 godine

@ja
jest malo morgen ako ovako nastave da traze i tempiraju bice prekasno
uostalom gomila matoraca sa ozbiljnim povredama iza sebe tesko da ce u finisu da briljira
malo preskup eksperiment

Znalac

pre 4 godine

“Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom na gostovanju, dok je Zvezda pala posle povratka iz "mrtvih" i produžetka u Tel Avivu.” Gde je mozak da se poredi Ritas i Makabi Bahahahaa.

ntt

pre 4 godine

Institucija i fmp2. Nemojte nas stavljati u isti koš, nismo isto.Klub sa tradicijom, istorijom, na lepšoj srani Topčidera i novoformirani Čović-sns klub , iz Železnika, nisu za porđenje, ne vređajte nas.

dure

pre 4 godine

Za "analiticara"pod nazivom "Ja"-Molim te objasni nam recenicu-fmp2 se jos uvek trazi i tempira formu(?)Takvu glupost moze da odvali,ili neki klinac ili neko ko prati kosarku 5-6 godina!Naravucenije:izgubljeni u vremenu i prostoru-tempiraju formu!

dule

pre 4 godine

Partizan se "naoštrio" od samog starta sezone, međutim, ne može se održati motivacija na istom nivou tokom cele sezone, a uzimajući u obzir vrlo tanku klupu, pre se može očekivati da se balon izduva negde na pola sezone, nego da se uradi bilo šta. Ne verujem da će Partizan da osvoji išta sem srpskog kupa.

.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 19. oktobar 2019 11:08) # Link komentara

Partizan ako dobije Lokomotivu u sredu, prvo mesto mu otvara put za laku sledecu grupu gde bi trebao da bude sa Huventudom, Promiteasom, Trentom i prednoscu domaceg terena u cetvrtfinalu, prakticno je vec blizu polufinala!
Kako Partizan ima slabu klupu, kada svaku utakmicu igra sa 11 igraca ??? Plus ceka se bek suter kao 12 igrac ???

ja

pre 4 godine

Partizan se "naoštrio" od samog starta sezone, međutim, ne može se održati motivacija na istom nivou tokom cele sezone, a uzimajući u obzir vrlo tanku klupu, pre se može očekivati da se balon izduva negde na pola sezone, nego da se uradi bilo šta. Ne verujem da će Partizan da osvoji išta sem srpskog kupa.

Zvezda, s druge strane, se još uvek traži i tempira formu. Ima jaku klupu i vrlo dobre igrače, ali očigledno je da postoji problem sa uklapanjem u igru tima i/ili motivacijom. Iz evropskih utakmica se vidi da postoji veliki potencijal, ali da igrači "pale" kasno. Prava igra i forma će doći. Samo se nadam da to ne bude prekasno da se materijalizuje u dobre rezultate. Moja očekivanja s početka sezone su i dalje ista - sve manje od titule u ABA i F8 EL ću smatrati ozbiljnim neuspehom...

Činjenice

pre 4 godine

"Partizan kao nekada"! Kako to lepo zvuči,ogromno veliki košarkaški klub sa slavnom istorijom,evropski šampion,u svetu poznat kao Srpski I Evropski Boston Seltiksi.. Ajmo crno-beli pa da osvojimo ove sezone i 4. put evrokup! Ne zaboravite da Partizan igra vec duže vreme bez svog najboljeg igrača Tomasa

Znalac

pre 4 godine

“Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom na gostovanju, dok je Zvezda pala posle povratka iz "mrtvih" i produžetka u Tel Avivu.” Gde je mozak da se poredi Ritas i Makabi Bahahahaa.

Činjenice

pre 4 godine

"Partizan kao nekada"! Kako to lepo zvuči,ogromno veliki košarkaški klub sa slavnom istorijom,evropski šampion,u svetu poznat kao Srpski I Evropski Boston Seltiksi.. Ajmo crno-beli pa da osvojimo ove sezone i 4. put evrokup! Ne zaboravite da Partizan igra vec duže vreme bez svog najboljeg igrača Tomasa

dule

pre 4 godine

Partizan se "naoštrio" od samog starta sezone, međutim, ne može se održati motivacija na istom nivou tokom cele sezone, a uzimajući u obzir vrlo tanku klupu, pre se može očekivati da se balon izduva negde na pola sezone, nego da se uradi bilo šta. Ne verujem da će Partizan da osvoji išta sem srpskog kupa.

.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 19. oktobar 2019 11:08) # Link komentara

Partizan ako dobije Lokomotivu u sredu, prvo mesto mu otvara put za laku sledecu grupu gde bi trebao da bude sa Huventudom, Promiteasom, Trentom i prednoscu domaceg terena u cetvrtfinalu, prakticno je vec blizu polufinala!
Kako Partizan ima slabu klupu, kada svaku utakmicu igra sa 11 igraca ??? Plus ceka se bek suter kao 12 igrac ???

ja

pre 4 godine

Partizan se "naoštrio" od samog starta sezone, međutim, ne može se održati motivacija na istom nivou tokom cele sezone, a uzimajući u obzir vrlo tanku klupu, pre se može očekivati da se balon izduva negde na pola sezone, nego da se uradi bilo šta. Ne verujem da će Partizan da osvoji išta sem srpskog kupa.

Zvezda, s druge strane, se još uvek traži i tempira formu. Ima jaku klupu i vrlo dobre igrače, ali očigledno je da postoji problem sa uklapanjem u igru tima i/ili motivacijom. Iz evropskih utakmica se vidi da postoji veliki potencijal, ali da igrači "pale" kasno. Prava igra i forma će doći. Samo se nadam da to ne bude prekasno da se materijalizuje u dobre rezultate. Moja očekivanja s početka sezone su i dalje ista - sve manje od titule u ABA i F8 EL ću smatrati ozbiljnim neuspehom...

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Onaj Makabi od preksinoc nije ni po cemu bolji od Ritasa. A po prikazanom protiv mezimice, nisu ni PAO ni Fener. Pa se ti bahahakci do mile volje. Ne znam samo sta ti je smesno na 2-4 od pocetka sezone? Histerija?
(Gazda Dojkan, 19. oktobar 2019 12:41)

Razumem ostrascenost...razumem i paralelnu stvarnost u kojoj zivis...ali reci da Makabi nije nista bolji od onih mucenika iz Litvanije . Nema dalje. Nema polemike sa tobom. Takvu kompleksčinu ovde ni Bodibond nema...valjda

ntt

pre 4 godine

Institucija i fmp2. Nemojte nas stavljati u isti koš, nismo isto.Klub sa tradicijom, istorijom, na lepšoj srani Topčidera i novoformirani Čović-sns klub , iz Železnika, nisu za porđenje, ne vređajte nas.

železničar

pre 4 godine

Kada bi se sabrao novac koliko je dato u kk i nk partizan od dana njegovog preselenja iz ZG u BG iznos bi nadmasio i cenu kredita koji je Tito podigao i koji jos uvek otplacujemo...I u takvoj neravnopravnoj selekciji SD CrvenaZvezda je postala najveci klub koji ima Srbija,klub koga je Srbija prepoznala kao svo nacionalni ponos.Koliko god se trpalo u to crno belo mezimce nikad nece biti u ravni sa najvecim klubom kojeg Srbija ima jer se parama ne moze kupiti slava.
(Dejan CZ, 19. oktobar 2019 12:12)

Ja razumem da voliš svoj klub, bodriš ga i navijaš za njega, ali da toliko lupetaš gluposti o najvećem rivalu i još si ubeđen da je sve tako kao što nalupetaš - to je ništa drugo nego teško oboljenje zvano mržnja.

Dragan

pre 4 godine

Samo da primetim da je EVRO LIGA jedno a EVRO KUP drugo takmicenje. Ako neko misli da je to isti nivo kosarke taj gresi. Jos samo da kazem da je ocigledno da tim koji igra u slabijem nivou takmicenje ima organizovane botove koji pisu slicne komentare i udaraju ogroman broj minusa... Ne vredi vam posao, Srbija voli Zvezdu!

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Zakljucak? Partizan ima vrsnog trenera koji zna da dobije utakmicu i kada ne igra dobro. Zvezda ima pocetnika koji luta sa svojim idejama i gubi neizvesne utakmice.
Za ocekivati je da i jedni i drugi zaigraju bolje i sa manje oscilacija. Partizanu nedostaje trening, a Zvezdi jasna koncepcija igre i vise tolerancije za lose partije pojacanja. Ocigledno se tesko uklapaju u zamisli trenera.

Trinkijeri je namazaniji i bolje prikriva mane svog tima. Dobiti Ritas u gostima sa prakticno 8 igraca u rotaciji i posle serije gostovanja, je trenersko umece. Najbolji potez uprave Partizana je dovodjenje Trinkijerija. Sa igracima moze da se pogresi, kakva god to imena bila, ali sa trenerom ne sme da bude greske. Videli smo sta je Trinkijeri uradio sa skrpljenim timom prosle sezone, za svega par meseci.
Tomic nije trener za velika dela. Bar ne trenutno. Ako i izdrzi na klupi 3-4 sezone, otici ce kao i Radonjic, taman kad sazre za ozbiljna takmicenja. To je vec stvar sujete malog coveka i velikog muljatora iz Zeleznika. Obaska sto ja takvog trenera ne bih nikad voleo da vidim na klupi Partizana. Prgav, arogantan, iritantan. Deo imidza kluba su i harizma i sarm trenera. To se prenosi i na igrace i na atmosferu u timu.

železničar

pre 4 godine

Samo da primetim da je EVRO LIGA jedno a EVRO KUP drugo takmicenje. Ako neko misli da je to isti nivo kosarke taj gresi. Jos samo da kazem da je ocigledno da tim koji igra u slabijem nivou takmicenje ima organizovane botove koji pisu slicne komentare i udaraju ogroman broj minusa... Ne vredi vam posao, Srbija voli Zvezdu!
(Dragan, 19. oktobar 2019 12:08)

Ne živi u nebulozi prijatelju. Deo Srbije je voli, naravno. Drugi deo voli Partizan. A imaš i one koje savršeno zabole i za jedne i za druge.
Inače što se tiče one tvoje opaske da je nivo isti, pa nije naravno. Ali je činjenica da u EC ima ekipa koje su objektivno bolje od mnogih Evroligaša. Nemoj zanemariti i činjenicu da u EL ne igraju najbolji predstavnici odnosno prvaci svojih zemalja (Venecija - Armani), nego najbogatiji klubovi Evrope. EL jeste elitno društvo, ali većim delom zbog finansijskih prednosti.

drinska divizija

pre 4 godine

@ Dejan CZ

uz tvoj pateticni komentar najbolje bi se uklopila neka violina u pozadini, zbog vase tuzne sudbine. Evo suze mi natera na oci cinjenica da su vam oprostili samo 16 miliona eura u kosarci i ko zna koliko destina miliona u fudbalu. Da ne pominjemo sto su vas jos par puta spasili gasenja i na kraju vam dozvolili pravnu vratolomiju sa fmp, da bi vas jos jednom spasili. Pa kako covek onda da vas ne voli.
P.S. vecina je glasala za Slobu i sada za Vucica, pa eto gde nas je to dovelo. Tako da vece ne znaci uvek i bolje. Ali ne vredi vama mitomanima to objasnjavati.

as

pre 4 godine

Uvek ce stajati tas na vagi na nasu stranu kada se merimo mi i vi.
Taj teg koji vuce na nasu stranu vi nikada necete imati, to je pehar prvaka Evrope,dodjite,pusticemo vas da ga vidite.
Naravno uz jako obezbedjenje,prati vas glas da kradete trofeje.

ArDzej65

pre 4 godine

Institucija i fmp2. Nemojte nas stavljati u isti koš, nismo isto.Klub sa tradicijom, istorijom, na lepšoj srani Topčidera i novoformirani Čović-sns klub , iz Železnika, nisu za porđenje, ne vređajte nas.
(ntt, 19. oktobar 2019 11:59)
Tipični Grobar ili ti tegeltijin sledbenik, jedan klub je iza sebe imao 12 nacionalnih titula, 1 titulu kupa popednika Kupova, polufinale Kupa Šampiona, dok u isto vreme ovaj drugi nema ni jednu titulu a o Evropskim uspesima da ne govorim i vi pričate o Istoriji kluba

dure

pre 4 godine

Za "analiticara"pod nazivom "Ja"-Molim te objasni nam recenicu-fmp2 se jos uvek trazi i tempira formu(?)Takvu glupost moze da odvali,ili neki klinac ili neko ko prati kosarku 5-6 godina!Naravucenije:izgubljeni u vremenu i prostoru-tempiraju formu!

laki

pre 4 godine

@ja
jest malo morgen ako ovako nastave da traze i tempiraju bice prekasno
uostalom gomila matoraca sa ozbiljnim povredama iza sebe tesko da ce u finisu da briljira
malo preskup eksperiment

Dejan CZ

pre 4 godine

Kada bi se sabrao novac koliko je dato u kk i nk partizan od dana njegovog preselenja iz ZG u BG iznos bi nadmasio i cenu kredita koji je Tito podigao i koji jos uvek otplacujemo...I u takvoj neravnopravnoj selekciji SD CrvenaZvezda je postala najveci klub koji ima Srbija,klub koga je Srbija prepoznala kao svo nacionalni ponos.Koliko god se trpalo u to crno belo mezimce nikad nece biti u ravni sa najvecim klubom kojeg Srbija ima jer se parama ne moze kupiti slava.

železničar

pre 4 godine

(železničar, 19. oktobar)
Ajde stručnjak, nabroj te ekipe iz EC koje su bolje od mnogih ekipa iz EL
(ArDzej65, 19. oktobar 2019 13:04)

Ajde ne pravi se mnogo pametan, nego budi ili pokušaj da budeš bar malo realan.
Ekipe poput albe, asvela, valesije, zenita pa i tvoje zvezdane, nisu ništa bolje od pola ekipa iz EC. A gledajući trenutno stanje, ni ekipe kao što su olimpijakos, makabi, baskonija, armani ne zaostaju mnogo. Budi malo realan, i stavi po strani tu navijačku ostrašćenost i videš da sam u pravu.

Ivan

pre 4 godine

Partizan da prodje jos ovih nekoliko gostovanja a onda u drugom delu sezone samo dva gostovanje u Novom Mestu i poslednja u Zagrebu.Taman da se ekipa uigra za cetvrtfinale EC i polufinale ABA.

Loki

pre 4 godine

Ma, sve je to relativno, Grobari. EC je bolji od EL, vi imate vise navijaca od Zvezde i... Od kada je Partizanovo navijacko telo postalo ovakav strastveni borac protiv vlasti? Ko je pritisnuo dugme?

Gazda Dojkan

pre 4 godine

"Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom na gostovanju, dok je Zvezda pala posle povratka iz "mrtvih" i produžetka u Tel Avivu.” Gde je mozak da se poredi Ritas i Makabi Bahahahaa.
(Znalac, 19. oktobar 2019 11:03)

Onaj Makabi od preksinoc nije ni po cemu bolji od Ritasa. A po prikazanom protiv mezimice, nisu ni PAO ni Fener. Pa se ti bahahakci do mile volje. Ne znam samo sta ti je smesno na 2-4 od pocetka sezone? Histerija?

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Istanbul 92. Placite panteri. Pusticemo vas da dodhete da pogledate trofej, no stress.
(zvezda pojam nebitnosti, 19. oktobar 2019 11:36)

Плачемо због вашег незнања! СД Црвена звезда има у својим витринама трофеј победника купа европских шампиона у кошарци!
А, да, то се у вашем виртуалном свету не важи... тамо сте победили Реал са 0-0!

as

pre 4 godine

(ArDzej65, 19. oktobar 2019 13:13)

Alo rodjace IMAO,lepo si rekao.Objasnio je Tomasevic sve u tekstu danas,jasno je rekao ko je bio tada bolji i organizovaniji klub.

železničar

pre 4 godine

@železničar... Probaj jos malo, mozda stvarno nekoga ubedis da je EC jači od EL. Ajde Ti nama kazi i da je FIBA LŠ pre dve godine bila najjače takmičenje u basketu. Bolje pazi da vozovi ne kasne.
(Bg, 19. oktobar 2019 13:45)

Ajde mi prijatelju pokaži rečenicu gde sam napisao da je EC jači od EL?!
Ne znam zašto imate potrebu da sebe ubeđujete u nešto što se nije ni desilo, a to stalno radite nebitno šta je u pitanju.
Napisao sam da u EC ima ekipa koje su objektivno bolje od pojedinih evroligaša, kao i da u EL ima dosta ekipa koje nisu ništa bolje od većine ekipa u EC. Ako je tebi to isto kao da sam napisao da je EC bolji od EL (i naravno da nije), onda si ti dečko debelo ograničen.

Bg

pre 4 godine

@železničar... Probaj jos malo, mozda stvarno nekoga ubedis da je EC jači od EL. Ajde Ti nama kazi i da je FIBA LŠ pre dve godine bila najjače takmičenje u basketu. Bolje pazi da vozovi ne kasne.

nex

pre 4 godine

Nema tu mudrosti. Da je u upravi neko sa rezonskim razmisljanjem, potegao bi pitanje otkaza Tomicu. Covek jednostavno nije dorastao ovakvim igracima. Kraj price

veliki strumf

pre 4 godine

Tek je sredina oktobra! U decembru cenim da će napisi biti potpuno drugaciji, bar kada je o Partizanu reč. O aprilu neću ni da pričam, a tada je najvažnije - ne u oktobru. Uostalom, Partizan ne igra ništa posebno: Veneciji i Ritasu ubacili su po 60 i kusur poena, Primorki ni 60. O kakvoj kosarci pričamo?! Tuca u odbrani, hrkljus i to protiv prosečnih timova. Uporedjivati Fener, Pao i Makabi sa Ritasom i Venecijom isto je kao uporedjivati Barsu, Valensiju i Sevilju sa Osasunom ili Eibarom - mogu oni ponekad da dobiju ove, lopta okrugla, ali su kao timovi neuporedivo slabiji. Sto se Zvezde tiče - problemi su ogromni, počev od trenera koji ne zna da slozi tim (pa mu najskuplji igrači sede na klupi, a domaći igrači jure i dobose rezultat), preko igrača koji su u lošoj formi i ne donose ništa u odnosu na to koliko su plaćeni.

dule

pre 4 godine

“Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom”.
Šta bi tek bilo da ih država ne sapliće...

Prvu pobedu u gostima nad Ritasom... hajde razmisli koje evropske velike timove je Zvezda dobila u gostima a da nisu Olimpijakos ili Valensija ???

Demar Derosan

pre 4 godine

@zeleznicar
Slazem se sa vama. Samo bih spomenuo da je Valensija prosle godine osvojila EC, dok je i Alba tipicna EC ekipa, Olimpijakos sa starim igracima bez energije i tempa uzgubio sinoc glat od Zenita kuci ... mislim da Virtus sa Saletom, Teom i Stefanom ima sanse da uzme EC ove godine.

Putnik

pre 4 godine

Žalosno, ali istinito što je Dapčevićevac Gazda Dojkan u svom prvom komentaru zaključio (o drugom ne bih da komentarišem). Dapčevićevci su pogodili sa stavljanjem prioriteta na izbor kvalitetnog trenera. I to ne samo dugoročno, već sada im se isplati ta odluka, a verovatno će tek. Igrači su solidni, ali realno sa našima ne mogu da se mere (sem na poziciji pleja, gde su bolji). Zašto onda razlika u rezultatima?

Koliko nam to vremena treba da se Tomić i ekipa uigraju kada smo među prvima zaokružili roster? O.K., prvi se mačići u vodu bacaju i tim će vremenom (a pogotovo aktivnim povratkom Kuzmića u tim) sigurno napredovati sve više. Međutim, brainfartovi dragog nam trenera su ozbiljno zabrinjavajući. Pojedine utakmice podsećaju na Đorđevićevu taktiku i vođenje utakmica protiv Španije i Argentine na svetskom. Plana i ideje bez. Svaka mu čast na meču protiv Fenera, ali izgleda da je samo tu utakmicu ozbiljno i spremio.

To ide tako kada biraš beskičmenjaka za trenera da junior dobio minute u Euroligi, pošto bi njega bilo koji trener sa integritetom škartirao i puštao eventualno samo u ABA-ligi. Plus oholost i tvrdoglavost i šiljenje one stvari na određenim igračima, prevashodno domaćim, a onda ih se seti kada treba vaditi kestenje iz vatre. A Simanića ni tada.

Uz sve nedostatke, Zvezda ipak davno nije imala ovakav roster. Ali dok Tomića sačekamo da se razvije vremenom kao Radonja, mi takav roster više nećemo imati. A počinjem i da sumnjam da je Tomić sposoban za razvoj.

Znalac

pre 4 godine

“Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom na gostovanju, dok je Zvezda pala posle povratka iz "mrtvih" i produžetka u Tel Avivu.” Gde je mozak da se poredi Ritas i Makabi Bahahahaa.

ja

pre 4 godine

Partizan se "naoštrio" od samog starta sezone, međutim, ne može se održati motivacija na istom nivou tokom cele sezone, a uzimajući u obzir vrlo tanku klupu, pre se može očekivati da se balon izduva negde na pola sezone, nego da se uradi bilo šta. Ne verujem da će Partizan da osvoji išta sem srpskog kupa.

Zvezda, s druge strane, se još uvek traži i tempira formu. Ima jaku klupu i vrlo dobre igrače, ali očigledno je da postoji problem sa uklapanjem u igru tima i/ili motivacijom. Iz evropskih utakmica se vidi da postoji veliki potencijal, ali da igrači "pale" kasno. Prava igra i forma će doći. Samo se nadam da to ne bude prekasno da se materijalizuje u dobre rezultate. Moja očekivanja s početka sezone su i dalje ista - sve manje od titule u ABA i F8 EL ću smatrati ozbiljnim neuspehom...

Činjenice

pre 4 godine

"Partizan kao nekada"! Kako to lepo zvuči,ogromno veliki košarkaški klub sa slavnom istorijom,evropski šampion,u svetu poznat kao Srpski I Evropski Boston Seltiksi.. Ajmo crno-beli pa da osvojimo ove sezone i 4. put evrokup! Ne zaboravite da Partizan igra vec duže vreme bez svog najboljeg igrača Tomasa

Dragan

pre 4 godine

Samo da primetim da je EVRO LIGA jedno a EVRO KUP drugo takmicenje. Ako neko misli da je to isti nivo kosarke taj gresi. Jos samo da kazem da je ocigledno da tim koji igra u slabijem nivou takmicenje ima organizovane botove koji pisu slicne komentare i udaraju ogroman broj minusa... Ne vredi vam posao, Srbija voli Zvezdu!

Dejan CZ

pre 4 godine

Kada bi se sabrao novac koliko je dato u kk i nk partizan od dana njegovog preselenja iz ZG u BG iznos bi nadmasio i cenu kredita koji je Tito podigao i koji jos uvek otplacujemo...I u takvoj neravnopravnoj selekciji SD CrvenaZvezda je postala najveci klub koji ima Srbija,klub koga je Srbija prepoznala kao svo nacionalni ponos.Koliko god se trpalo u to crno belo mezimce nikad nece biti u ravni sa najvecim klubom kojeg Srbija ima jer se parama ne moze kupiti slava.

ntt

pre 4 godine

Institucija i fmp2. Nemojte nas stavljati u isti koš, nismo isto.Klub sa tradicijom, istorijom, na lepšoj srani Topčidera i novoformirani Čović-sns klub , iz Železnika, nisu za porđenje, ne vređajte nas.

dure

pre 4 godine

Za "analiticara"pod nazivom "Ja"-Molim te objasni nam recenicu-fmp2 se jos uvek trazi i tempira formu(?)Takvu glupost moze da odvali,ili neki klinac ili neko ko prati kosarku 5-6 godina!Naravucenije:izgubljeni u vremenu i prostoru-tempiraju formu!

železničar

pre 4 godine

(železničar, 19. oktobar)
Ajde stručnjak, nabroj te ekipe iz EC koje su bolje od mnogih ekipa iz EL
(ArDzej65, 19. oktobar 2019 13:04)

Ajde ne pravi se mnogo pametan, nego budi ili pokušaj da budeš bar malo realan.
Ekipe poput albe, asvela, valesije, zenita pa i tvoje zvezdane, nisu ništa bolje od pola ekipa iz EC. A gledajući trenutno stanje, ni ekipe kao što su olimpijakos, makabi, baskonija, armani ne zaostaju mnogo. Budi malo realan, i stavi po strani tu navijačku ostrašćenost i videš da sam u pravu.

dule

pre 4 godine

Partizan se "naoštrio" od samog starta sezone, međutim, ne može se održati motivacija na istom nivou tokom cele sezone, a uzimajući u obzir vrlo tanku klupu, pre se može očekivati da se balon izduva negde na pola sezone, nego da se uradi bilo šta. Ne verujem da će Partizan da osvoji išta sem srpskog kupa.

.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 19. oktobar 2019 11:08) # Link komentara

Partizan ako dobije Lokomotivu u sredu, prvo mesto mu otvara put za laku sledecu grupu gde bi trebao da bude sa Huventudom, Promiteasom, Trentom i prednoscu domaceg terena u cetvrtfinalu, prakticno je vec blizu polufinala!
Kako Partizan ima slabu klupu, kada svaku utakmicu igra sa 11 igraca ??? Plus ceka se bek suter kao 12 igrac ???

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Istanbul 92. Placite panteri. Pusticemo vas da dodhete da pogledate trofej, no stress.
(zvezda pojam nebitnosti, 19. oktobar 2019 11:36)

Плачемо због вашег незнања! СД Црвена звезда има у својим витринама трофеј победника купа европских шампиона у кошарци!
А, да, то се у вашем виртуалном свету не важи... тамо сте победили Реал са 0-0!

Gazda Dojkan

pre 4 godine

"Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom na gostovanju, dok je Zvezda pala posle povratka iz "mrtvih" i produžetka u Tel Avivu.” Gde je mozak da se poredi Ritas i Makabi Bahahahaa.
(Znalac, 19. oktobar 2019 11:03)

Onaj Makabi od preksinoc nije ni po cemu bolji od Ritasa. A po prikazanom protiv mezimice, nisu ni PAO ni Fener. Pa se ti bahahakci do mile volje. Ne znam samo sta ti je smesno na 2-4 od pocetka sezone? Histerija?

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Onaj Makabi od preksinoc nije ni po cemu bolji od Ritasa. A po prikazanom protiv mezimice, nisu ni PAO ni Fener. Pa se ti bahahakci do mile volje. Ne znam samo sta ti je smesno na 2-4 od pocetka sezone? Histerija?
(Gazda Dojkan, 19. oktobar 2019 12:41)

Razumem ostrascenost...razumem i paralelnu stvarnost u kojoj zivis...ali reci da Makabi nije nista bolji od onih mucenika iz Litvanije . Nema dalje. Nema polemike sa tobom. Takvu kompleksčinu ovde ni Bodibond nema...valjda

as

pre 4 godine

Uvek ce stajati tas na vagi na nasu stranu kada se merimo mi i vi.
Taj teg koji vuce na nasu stranu vi nikada necete imati, to je pehar prvaka Evrope,dodjite,pusticemo vas da ga vidite.
Naravno uz jako obezbedjenje,prati vas glas da kradete trofeje.

veliki strumf

pre 4 godine

Tek je sredina oktobra! U decembru cenim da će napisi biti potpuno drugaciji, bar kada je o Partizanu reč. O aprilu neću ni da pričam, a tada je najvažnije - ne u oktobru. Uostalom, Partizan ne igra ništa posebno: Veneciji i Ritasu ubacili su po 60 i kusur poena, Primorki ni 60. O kakvoj kosarci pričamo?! Tuca u odbrani, hrkljus i to protiv prosečnih timova. Uporedjivati Fener, Pao i Makabi sa Ritasom i Venecijom isto je kao uporedjivati Barsu, Valensiju i Sevilju sa Osasunom ili Eibarom - mogu oni ponekad da dobiju ove, lopta okrugla, ali su kao timovi neuporedivo slabiji. Sto se Zvezde tiče - problemi su ogromni, počev od trenera koji ne zna da slozi tim (pa mu najskuplji igrači sede na klupi, a domaći igrači jure i dobose rezultat), preko igrača koji su u lošoj formi i ne donose ništa u odnosu na to koliko su plaćeni.

Loki

pre 4 godine

Ma, sve je to relativno, Grobari. EC je bolji od EL, vi imate vise navijaca od Zvezde i... Od kada je Partizanovo navijacko telo postalo ovakav strastveni borac protiv vlasti? Ko je pritisnuo dugme?

laki

pre 4 godine

@ja
jest malo morgen ako ovako nastave da traze i tempiraju bice prekasno
uostalom gomila matoraca sa ozbiljnim povredama iza sebe tesko da ce u finisu da briljira
malo preskup eksperiment

ArDzej65

pre 4 godine

Institucija i fmp2. Nemojte nas stavljati u isti koš, nismo isto.Klub sa tradicijom, istorijom, na lepšoj srani Topčidera i novoformirani Čović-sns klub , iz Železnika, nisu za porđenje, ne vređajte nas.
(ntt, 19. oktobar 2019 11:59)
Tipični Grobar ili ti tegeltijin sledbenik, jedan klub je iza sebe imao 12 nacionalnih titula, 1 titulu kupa popednika Kupova, polufinale Kupa Šampiona, dok u isto vreme ovaj drugi nema ni jednu titulu a o Evropskim uspesima da ne govorim i vi pričate o Istoriji kluba

železničar

pre 4 godine

Kada bi se sabrao novac koliko je dato u kk i nk partizan od dana njegovog preselenja iz ZG u BG iznos bi nadmasio i cenu kredita koji je Tito podigao i koji jos uvek otplacujemo...I u takvoj neravnopravnoj selekciji SD CrvenaZvezda je postala najveci klub koji ima Srbija,klub koga je Srbija prepoznala kao svo nacionalni ponos.Koliko god se trpalo u to crno belo mezimce nikad nece biti u ravni sa najvecim klubom kojeg Srbija ima jer se parama ne moze kupiti slava.
(Dejan CZ, 19. oktobar 2019 12:12)

Ja razumem da voliš svoj klub, bodriš ga i navijaš za njega, ali da toliko lupetaš gluposti o najvećem rivalu i još si ubeđen da je sve tako kao što nalupetaš - to je ništa drugo nego teško oboljenje zvano mržnja.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Zakljucak? Partizan ima vrsnog trenera koji zna da dobije utakmicu i kada ne igra dobro. Zvezda ima pocetnika koji luta sa svojim idejama i gubi neizvesne utakmice.
Za ocekivati je da i jedni i drugi zaigraju bolje i sa manje oscilacija. Partizanu nedostaje trening, a Zvezdi jasna koncepcija igre i vise tolerancije za lose partije pojacanja. Ocigledno se tesko uklapaju u zamisli trenera.

Trinkijeri je namazaniji i bolje prikriva mane svog tima. Dobiti Ritas u gostima sa prakticno 8 igraca u rotaciji i posle serije gostovanja, je trenersko umece. Najbolji potez uprave Partizana je dovodjenje Trinkijerija. Sa igracima moze da se pogresi, kakva god to imena bila, ali sa trenerom ne sme da bude greske. Videli smo sta je Trinkijeri uradio sa skrpljenim timom prosle sezone, za svega par meseci.
Tomic nije trener za velika dela. Bar ne trenutno. Ako i izdrzi na klupi 3-4 sezone, otici ce kao i Radonjic, taman kad sazre za ozbiljna takmicenja. To je vec stvar sujete malog coveka i velikog muljatora iz Zeleznika. Obaska sto ja takvog trenera ne bih nikad voleo da vidim na klupi Partizana. Prgav, arogantan, iritantan. Deo imidza kluba su i harizma i sarm trenera. To se prenosi i na igrace i na atmosferu u timu.

drinska divizija

pre 4 godine

@ Dejan CZ

uz tvoj pateticni komentar najbolje bi se uklopila neka violina u pozadini, zbog vase tuzne sudbine. Evo suze mi natera na oci cinjenica da su vam oprostili samo 16 miliona eura u kosarci i ko zna koliko destina miliona u fudbalu. Da ne pominjemo sto su vas jos par puta spasili gasenja i na kraju vam dozvolili pravnu vratolomiju sa fmp, da bi vas jos jednom spasili. Pa kako covek onda da vas ne voli.
P.S. vecina je glasala za Slobu i sada za Vucica, pa eto gde nas je to dovelo. Tako da vece ne znaci uvek i bolje. Ali ne vredi vama mitomanima to objasnjavati.

Bg

pre 4 godine

@železničar... Probaj jos malo, mozda stvarno nekoga ubedis da je EC jači od EL. Ajde Ti nama kazi i da je FIBA LŠ pre dve godine bila najjače takmičenje u basketu. Bolje pazi da vozovi ne kasne.

železničar

pre 4 godine

Samo da primetim da je EVRO LIGA jedno a EVRO KUP drugo takmicenje. Ako neko misli da je to isti nivo kosarke taj gresi. Jos samo da kazem da je ocigledno da tim koji igra u slabijem nivou takmicenje ima organizovane botove koji pisu slicne komentare i udaraju ogroman broj minusa... Ne vredi vam posao, Srbija voli Zvezdu!
(Dragan, 19. oktobar 2019 12:08)

Ne živi u nebulozi prijatelju. Deo Srbije je voli, naravno. Drugi deo voli Partizan. A imaš i one koje savršeno zabole i za jedne i za druge.
Inače što se tiče one tvoje opaske da je nivo isti, pa nije naravno. Ali je činjenica da u EC ima ekipa koje su objektivno bolje od mnogih Evroligaša. Nemoj zanemariti i činjenicu da u EL ne igraju najbolji predstavnici odnosno prvaci svojih zemalja (Venecija - Armani), nego najbogatiji klubovi Evrope. EL jeste elitno društvo, ali većim delom zbog finansijskih prednosti.

dule

pre 4 godine

“Partizan je zabeležio prvu pobedu u istoriji nad Ritasom”.
Šta bi tek bilo da ih država ne sapliće...

Prvu pobedu u gostima nad Ritasom... hajde razmisli koje evropske velike timove je Zvezda dobila u gostima a da nisu Olimpijakos ili Valensija ???

as

pre 4 godine

(ArDzej65, 19. oktobar 2019 13:13)

Alo rodjace IMAO,lepo si rekao.Objasnio je Tomasevic sve u tekstu danas,jasno je rekao ko je bio tada bolji i organizovaniji klub.

Ivan

pre 4 godine

Partizan da prodje jos ovih nekoliko gostovanja a onda u drugom delu sezone samo dva gostovanje u Novom Mestu i poslednja u Zagrebu.Taman da se ekipa uigra za cetvrtfinale EC i polufinale ABA.

Demar Derosan

pre 4 godine

@zeleznicar
Slazem se sa vama. Samo bih spomenuo da je Valensija prosle godine osvojila EC, dok je i Alba tipicna EC ekipa, Olimpijakos sa starim igracima bez energije i tempa uzgubio sinoc glat od Zenita kuci ... mislim da Virtus sa Saletom, Teom i Stefanom ima sanse da uzme EC ove godine.

nex

pre 4 godine

Nema tu mudrosti. Da je u upravi neko sa rezonskim razmisljanjem, potegao bi pitanje otkaza Tomicu. Covek jednostavno nije dorastao ovakvim igracima. Kraj price

železničar

pre 4 godine

@železničar... Probaj jos malo, mozda stvarno nekoga ubedis da je EC jači od EL. Ajde Ti nama kazi i da je FIBA LŠ pre dve godine bila najjače takmičenje u basketu. Bolje pazi da vozovi ne kasne.
(Bg, 19. oktobar 2019 13:45)

Ajde mi prijatelju pokaži rečenicu gde sam napisao da je EC jači od EL?!
Ne znam zašto imate potrebu da sebe ubeđujete u nešto što se nije ni desilo, a to stalno radite nebitno šta je u pitanju.
Napisao sam da u EC ima ekipa koje su objektivno bolje od pojedinih evroligaša, kao i da u EL ima dosta ekipa koje nisu ništa bolje od većine ekipa u EC. Ako je tebi to isto kao da sam napisao da je EC bolji od EL (i naravno da nije), onda si ti dečko debelo ograničen.

Putnik

pre 4 godine

Žalosno, ali istinito što je Dapčevićevac Gazda Dojkan u svom prvom komentaru zaključio (o drugom ne bih da komentarišem). Dapčevićevci su pogodili sa stavljanjem prioriteta na izbor kvalitetnog trenera. I to ne samo dugoročno, već sada im se isplati ta odluka, a verovatno će tek. Igrači su solidni, ali realno sa našima ne mogu da se mere (sem na poziciji pleja, gde su bolji). Zašto onda razlika u rezultatima?

Koliko nam to vremena treba da se Tomić i ekipa uigraju kada smo među prvima zaokružili roster? O.K., prvi se mačići u vodu bacaju i tim će vremenom (a pogotovo aktivnim povratkom Kuzmića u tim) sigurno napredovati sve više. Međutim, brainfartovi dragog nam trenera su ozbiljno zabrinjavajući. Pojedine utakmice podsećaju na Đorđevićevu taktiku i vođenje utakmica protiv Španije i Argentine na svetskom. Plana i ideje bez. Svaka mu čast na meču protiv Fenera, ali izgleda da je samo tu utakmicu ozbiljno i spremio.

To ide tako kada biraš beskičmenjaka za trenera da junior dobio minute u Euroligi, pošto bi njega bilo koji trener sa integritetom škartirao i puštao eventualno samo u ABA-ligi. Plus oholost i tvrdoglavost i šiljenje one stvari na određenim igračima, prevashodno domaćim, a onda ih se seti kada treba vaditi kestenje iz vatre. A Simanića ni tada.

Uz sve nedostatke, Zvezda ipak davno nije imala ovakav roster. Ali dok Tomića sačekamo da se razvije vremenom kao Radonja, mi takav roster više nećemo imati. A počinjem i da sumnjam da je Tomić sposoban za razvoj.