Nedelja, 20.10.2019.

09:00

Žurka u Stejpls centru, gde su Srbi među "kraljevima"?

Izvor: A. Kovaèeviæ

Žurka u Stejpls centru, gde su Srbi meðu "kraljevima"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 4 godine

@Kosta brate ti nemas pojma o zivotu a kamoli o sportu,ne posroje stari i novi igraci,nove i stare ere jer to igraju igraci razlicitih generacija i vremenskih perioda,vins karter i dalje igra sa 43 godine,maldini je igrao fudbal i 85te i 2009te,gigs je igrao i 1990te i 2014te,Kevin Wilis je igrao nba i 1984 i 2007,Jordan je igrao 1984 i 2003 je nadigrao sve igrace koji su 2011 nadigrali Lebrona Jamesa. Dzordz Forman je boksovao i 1969 i 1997 tako da ti nemas blagog pojma o cemu pricas. "Stari" igraci bi danas bili novi igraci..adaptacija. Mnogo imah neinteligentnih ljudi da je to cudo jedno. .

Milan

pre 4 godine

@KOSTA1703
Današnji igrači bi pojeli one od pre 30 godina po pravilima koja sad važe, ali po pravilima koja su važila tada desilo bi se obrnuto. Shvatite već jednom da je kriterijum suđenja taj koji usmerava košarku a ne tip igrača koji su zvezde, a pravila forsira rukovodstvo lige spram želje gledalaca.
Kako inače objasniti da od kada su gledaoci glasali da im je atraktivniji bek u prodoru ( misleći pre svega na MJ) iako titulu osvajaju centri, odjednom u 20 godina se nije pojavio ni jedan centar bi bio prava zvezda u NBA? Danas na toj poziciji igrači više podsećaju na krila. Danas nije dozvoljen kontakt rukom sa bekom a Embida Bejns čuva sa dva lakta zabodena u leđa. Nekad je O nil razgrtao na putu do koša a danas bi dobio faul u napadu svaki put. Video si na svetskom prvenstvu nemoć MVP NBA lige suočenog sa samo malo drugačijem suđenju, kao i našeg " najboljeg centra na svetu" koga rasture vremešni Skola. Misliš li da ne bi bilo obrnuto u NBA?

Jaran

pre 4 godine

vince cancer
Doncic je kod te izjave mislio na defanzivne 3 sekunde, za razliku od onog kampovanja koje neprestano gledamo na SP, EP i generalno skoro svuda sem u NBA.

Grey

pre 4 godine

Ponovo promasene gotovo sve startne petorke (osim Kings ali tu je na klupi Holms preimenovan u Tomasa), uz ne bas sjajnu analizu timova.

Warriors - Mekini je dobio otkaz, naveden kao startno krilo.
Suns - starter ce biti Bridzis a Ubre sesti igrac (pri tome Rubio je naveden kao respektabilni plejmejker za NBA standard !?)
Lakers - petorka Rondo i 4 visoka !? (Dzejms, Dejvis, Kuzma, Mekgi)
Clippers - Lenard i Dzordz nece biti 2 i 3 (sa Grinom i Zupcem u petorci) vec 3 i 4.

itd, itd...

KOSTA1703

pre 4 godine

vince karter

Opet porediš babe i žabe.
Dončić rekao kako je lakše poentirati u NBA nego u Evropi'
Jel rekao kada u NBA i kada u Evropi?
U nekoj običnoj utakmici španske lige, u derbiju španske lige ili u Evroligi?
U nekoj utakmici NBA lige, nekoj bitnoj utakmici NBA ili u plejofu NBA lige?
Ops, pa on nije igrao nijedan meč u plejofu NBA lige?
Kad se pogleda rezultat njegove ekipe, on nije igrao ni jednu bitnu utakmicu NBA lige?
Koliko je njegovo mišljenje relevantno i realno onda?
Niko ne priča kako je Jokić bolji od Gasola, to jer glupo i reći danas, ali je moguće da se dogodi kada obojica okončaju svoje karijere.
Ono što je već sada vidljivo(mada ni to još nije istina) je da će Jokićeva karijera biti mnogo blistavija od Divčeve(naravno ako ne bude velikih povreda).
Što se doprinosa ekipi tiče tu je svakako Jokić ispred Divca već sada, jer njegov uticaj na igru Denvera je veći nego Divčev uticaj na bilo koju ekipu tokom njegove karijere.
Poredeći dva razdoblja NBA lige ti sam sebi često skačeš u usta.
ono što je bilo nekad, je bilo nekad.
Košarka kao sport napreduje, ne samo na terenu nego i u svlačionici i u metodama treninga, i u glavama igrača.
Današnji košarkaši bi prethodne pojeli za doručak kako se kaže, i tako i treba da bude, jer sport napreduje.
To ne znači da su stari manji i lošiji,. Nego baš ono što sam i rekao , da sport napreduje.

Klokan

pre 4 godine

Mekini nece biti starter za Voriorse, jer je otpusten pre dva dana. Glen Robinson umesto njega. I Stein ce verovatno biti pre Lunija kada se oporavi od povrede.

roten

pre 4 godine

Sakramento nema šanse da uđe u plej-of,ne može se bez igrača ekstra klase na zapadu,Kingsi ga nemaju,nije to Foks a to svakako nije ni razvikani Hild.Klipersi su prava plej-of ekipa,ako ih zaobiđu povrede prvi favorit za titulu,uz Hjuston i GSW naravno.GSW je strahovito potcenjen,Kari+Klej+Rasel je najbolja spoljna linija u ligi, još dodajte Grina pod košem.Ako naprave neki dobar trejd u februaru(pojačaju centarsku liniju)apsolutno su tim za napad na titulu.Kari bi mogao opet da ima MVP sezonu,ako ga mimoiđu povrede.Lebron i Dejvis,zvuči moćno,videćemo koliko mogu,pominje se i mogućnost da Lebron igra i na poziciji 1,pogotovo u plej ofu.

vince carter

pre 4 godine

@Nesta nije kompleks nego ne idem vecini pod kozu,niti sam ispranog mozga da sve gledam statisticki. Pau Gasol nije blizu Jokicu..pa ejjjjj :))) Lako je pisati Jokic je najbolji,najjaci je i prisljamciti se vecini i ponavljati komentar "Birca zna bolje",dobiti gomilu pluseva koji ne znace ama bas nista. Mozi i rodjeni brat da mi bude nikada necu biti pristrasan i nerealan. Pau Gasol koji je kao veteran sam bukvalno dobio finale eura i koji je neverovatan igrac "nije blizu Jokicu i sramota ga je porediti sa njim". U redu je Nesta :))

koki

pre 4 godine

Klipersi ce biti promasaj.

Sakramento isti kao prosle godine + svadja oko para, sa dva igraca na izlazu iz kluba.

GSW u problemima. Plej of siguran, ali tesko ce do borbe za titulu.

Jedino od Lejkersa ocekujem napredak. Ovo je poslednja sansa za LBJ-a.

Miroslav

pre 4 godine

Mene najvise zanima dali ce rezultat Klipersa od prosle sezone promeniti ligu.On su pokazali da bez zvezda moze da se dogura do plej ofa.Samo je potrebno igrati ozbiljnije.Za ocekivati je da se ove sezone pojavi jos ekipa koje ce primeniti recept Klipersa iz prosle sezone.To bi ligu moglo uciniti jos zanimljivijom.Bice vise tvrdjih utakmica.Klipersi ove sezone,po meni,posle Hjustona najveci favoriti za titulu.Lejkersi cekaju iz prikrajka svoju sansu.Ali mislim da trenutno nemaju velike sanse za titulu.Treba jos malo posloziti ekipu.To ce verovatno uraditi sledeceg leta.Sakramento,za koji navijam zbog Divca,po meni moze u plej of samo ako Begli napravi bitan iskorak u svojoj igri.Realno on je najveci potencijal u ekipi.Na mnogo nacina moze da postigne kos.Ako bi on imao preko 20 poena po mecu,onda Sakramento moze ozbiljno da se upusti u borbu za plej of.Bez njegovog veceg doprinosa,tesko mogu doci do plej ofa.I za kraj,ocekujem da Finiks konacno ne bude poslednji na zapadu.

Miki1212

pre 4 godine

Lejkersi deluju nesređeno, mada imaju materijal da od toga bude nešto. Kuzma bi mogao napredovati, Rondo je i dalje dobar kao i Deni Grin.
Klipersi su po meni prvi favorit za titulu i to sa baš velikim izgledima u slučaju da ostanu zdravi.Lenard je u ovom trenutku verovatno broj 1 u ligi, Džordž je imao odličnu sezonu, ostatak tima lepo popunjen.
Gsw će biti i dalje dobar,ali su svakako slabiji, videćemo šta će biti kada se Tompson vrati.
Finiks će konačno izgledati konkurentno, ako budu napredovali Ayton i Šarić, mogli bi na neko 10-11 mesto na Zapadu.
Sakramento ima potencijal, ne baš i iskustvo. Ostali konkurenti za plej-of deluju bolje, ali Kingsi mogu napredovati i ugurati se na neko 7 ili 8 mesto.

anti-reklamozder

pre 4 godine

zapad ove godine interesantniji nego ikada... za pocetak najzanimljiviji za pracenje ce biti hjuston ,sto zbog wb harden tandema I kako ce to da izgleda na mnogo nivoa, to I zbog politickog narativa u kome su se nasli na startu sezone. tu su i lejkersi koji ce verovatno od pocetka gledati da dominiraju a gde se raspon izmedju zelje za instant rezultatom I mogucnostima meri lebronovim ugledom a pravo pitanje je cime bi lejkersi merili uspeh posto ce im za finale zapada biti ,obzirom na konkurenciju na zapadu biti potrebno malo cudo.

sportski pozdrav :)

anti-reklamozder

pre 4 godine

zapad ove godine interesantniji nego ikada... za pocetak najzanimljiviji za pracenje ce biti hjuston ,sto zbog wb harden tandema I kako ce to da izgleda na mnogo nivoa, to I zbog politickog narativa u kome su se nasli na startu sezone. tu su i lejkersi koji ce verovatno od pocetka gledati da dominiraju a gde se raspon izmedju zelje za instant rezultatom I mogucnostima meri lebronovim ugledom a pravo pitanje je cime bi lejkersi merili uspeh posto ce im za finale zapada biti ,obzirom na konkurenciju na zapadu biti potrebno malo cudo.

sportski pozdrav :)

PatrickEwing

pre 4 godine

Obe prve postave timova iz L.A. su pogrešne, čak mislim da ona postava lejkersa neće biti u toku cele sezone 50 minuta zajedno na parketu. LeBron je tokom cele karijere bio okružen odličnim šuterima. Ko od ove četvorice ima prosečan šut za 3? LeBron će igrati više pf i pg, sg nikad nije bio niti će biti.

vince carter

pre 4 godine

@Dragan-borca i tako ti slicni komentari su razlog zasto Jokica ne mogu da smislim vise :)) Jokic igra u najlaksoj eri ikada za statistiku i to je cinjenica. Sve je otvoreno,sa mnogo lakih suteva. Luka Doncic "Lakse je poentirati u Nba nego u Evropi". Luka Doncic 10 Triple dabla vec kao ruki,nijedan u Evropi. I onda dodju pajseri koji na osnovu statistike kazu da jedan Pau Gasol nije blizu Jokicu..ejjjj :))) Gasol koji je najbolje godine proveo u tvrdjoj kosarci sa manjim brojem poena. I kaze cak mi Novicki nije imao " brojke" kao Jokic...cuj brojke :)) pa vi koji pratite brojke kosarku ni sport necete nikada razumeti. "Jokic se vec sada ne poredi sa Divcem nego stize i prestize najbolje centre u istoriji" osim u asistencijama nikog nikada nece prestici...Divac je toliko inteligentniji covek od Jokica..a za razliku od Jokare koji je odmah zaigrao za mlad tim u nba u kome je postao predvodnik jer niko osim njega nema smisla za dodavanja,Divac je uvek pored sebe imao jos vrhunskih igraca. Divac je covek odlican dodavac koji je pored sebe imao i prave plejeve i druge dodavace,osim sto je igrao u drugacijoj eri. Da bi pristrasni uzdigli Jokica idu toliko daleko da kazu da bi se jedan Juing danas borio za petorku a danasnji centri tipa deandre,gober,drumond,whiteside,kapela..niti imaju sut,post igru za razliku od Juinga koji je imao sve :)) Ljudi idu na obucavanja kod Olajdzuvona a krakati Robin Lopez je startni centar danas. Katastrofa pristrasnost :)

PatrickEwing

pre 4 godine

Obe prve postave timova iz L.A. su pogrešne, čak mislim da ona postava lejkersa neće biti u toku cele sezone 50 minuta zajedno na parketu. LeBron je tokom cele karijere bio okružen odličnim šuterima. Ko od ove četvorice ima prosečan šut za 3? LeBron će igrati više pf i pg, sg nikad nije bio niti će biti.

vince carter

pre 4 godine

@Dragan-borca i tako ti slicni komentari su razlog zasto Jokica ne mogu da smislim vise :)) Jokic igra u najlaksoj eri ikada za statistiku i to je cinjenica. Sve je otvoreno,sa mnogo lakih suteva. Luka Doncic "Lakse je poentirati u Nba nego u Evropi". Luka Doncic 10 Triple dabla vec kao ruki,nijedan u Evropi. I onda dodju pajseri koji na osnovu statistike kazu da jedan Pau Gasol nije blizu Jokicu..ejjjj :))) Gasol koji je najbolje godine proveo u tvrdjoj kosarci sa manjim brojem poena. I kaze cak mi Novicki nije imao " brojke" kao Jokic...cuj brojke :)) pa vi koji pratite brojke kosarku ni sport necete nikada razumeti. "Jokic se vec sada ne poredi sa Divcem nego stize i prestize najbolje centre u istoriji" osim u asistencijama nikog nikada nece prestici...Divac je toliko inteligentniji covek od Jokica..a za razliku od Jokare koji je odmah zaigrao za mlad tim u nba u kome je postao predvodnik jer niko osim njega nema smisla za dodavanja,Divac je uvek pored sebe imao jos vrhunskih igraca. Divac je covek odlican dodavac koji je pored sebe imao i prave plejeve i druge dodavace,osim sto je igrao u drugacijoj eri. Da bi pristrasni uzdigli Jokica idu toliko daleko da kazu da bi se jedan Juing danas borio za petorku a danasnji centri tipa deandre,gober,drumond,whiteside,kapela..niti imaju sut,post igru za razliku od Juinga koji je imao sve :)) Ljudi idu na obucavanja kod Olajdzuvona a krakati Robin Lopez je startni centar danas. Katastrofa pristrasnost :)

Klokan

pre 4 godine

Mekini nece biti starter za Voriorse, jer je otpusten pre dva dana. Glen Robinson umesto njega. I Stein ce verovatno biti pre Lunija kada se oporavi od povrede.

Miroslav

pre 4 godine

Mene najvise zanima dali ce rezultat Klipersa od prosle sezone promeniti ligu.On su pokazali da bez zvezda moze da se dogura do plej ofa.Samo je potrebno igrati ozbiljnije.Za ocekivati je da se ove sezone pojavi jos ekipa koje ce primeniti recept Klipersa iz prosle sezone.To bi ligu moglo uciniti jos zanimljivijom.Bice vise tvrdjih utakmica.Klipersi ove sezone,po meni,posle Hjustona najveci favoriti za titulu.Lejkersi cekaju iz prikrajka svoju sansu.Ali mislim da trenutno nemaju velike sanse za titulu.Treba jos malo posloziti ekipu.To ce verovatno uraditi sledeceg leta.Sakramento,za koji navijam zbog Divca,po meni moze u plej of samo ako Begli napravi bitan iskorak u svojoj igri.Realno on je najveci potencijal u ekipi.Na mnogo nacina moze da postigne kos.Ako bi on imao preko 20 poena po mecu,onda Sakramento moze ozbiljno da se upusti u borbu za plej of.Bez njegovog veceg doprinosa,tesko mogu doci do plej ofa.I za kraj,ocekujem da Finiks konacno ne bude poslednji na zapadu.

KOSTA1703

pre 4 godine

vince karter

Opet porediš babe i žabe.
Dončić rekao kako je lakše poentirati u NBA nego u Evropi'
Jel rekao kada u NBA i kada u Evropi?
U nekoj običnoj utakmici španske lige, u derbiju španske lige ili u Evroligi?
U nekoj utakmici NBA lige, nekoj bitnoj utakmici NBA ili u plejofu NBA lige?
Ops, pa on nije igrao nijedan meč u plejofu NBA lige?
Kad se pogleda rezultat njegove ekipe, on nije igrao ni jednu bitnu utakmicu NBA lige?
Koliko je njegovo mišljenje relevantno i realno onda?
Niko ne priča kako je Jokić bolji od Gasola, to jer glupo i reći danas, ali je moguće da se dogodi kada obojica okončaju svoje karijere.
Ono što je već sada vidljivo(mada ni to još nije istina) je da će Jokićeva karijera biti mnogo blistavija od Divčeve(naravno ako ne bude velikih povreda).
Što se doprinosa ekipi tiče tu je svakako Jokić ispred Divca već sada, jer njegov uticaj na igru Denvera je veći nego Divčev uticaj na bilo koju ekipu tokom njegove karijere.
Poredeći dva razdoblja NBA lige ti sam sebi često skačeš u usta.
ono što je bilo nekad, je bilo nekad.
Košarka kao sport napreduje, ne samo na terenu nego i u svlačionici i u metodama treninga, i u glavama igrača.
Današnji košarkaši bi prethodne pojeli za doručak kako se kaže, i tako i treba da bude, jer sport napreduje.
To ne znači da su stari manji i lošiji,. Nego baš ono što sam i rekao , da sport napreduje.

roten

pre 4 godine

Sakramento nema šanse da uđe u plej-of,ne može se bez igrača ekstra klase na zapadu,Kingsi ga nemaju,nije to Foks a to svakako nije ni razvikani Hild.Klipersi su prava plej-of ekipa,ako ih zaobiđu povrede prvi favorit za titulu,uz Hjuston i GSW naravno.GSW je strahovito potcenjen,Kari+Klej+Rasel je najbolja spoljna linija u ligi, još dodajte Grina pod košem.Ako naprave neki dobar trejd u februaru(pojačaju centarsku liniju)apsolutno su tim za napad na titulu.Kari bi mogao opet da ima MVP sezonu,ako ga mimoiđu povrede.Lebron i Dejvis,zvuči moćno,videćemo koliko mogu,pominje se i mogućnost da Lebron igra i na poziciji 1,pogotovo u plej ofu.

Grey

pre 4 godine

Ponovo promasene gotovo sve startne petorke (osim Kings ali tu je na klupi Holms preimenovan u Tomasa), uz ne bas sjajnu analizu timova.

Warriors - Mekini je dobio otkaz, naveden kao startno krilo.
Suns - starter ce biti Bridzis a Ubre sesti igrac (pri tome Rubio je naveden kao respektabilni plejmejker za NBA standard !?)
Lakers - petorka Rondo i 4 visoka !? (Dzejms, Dejvis, Kuzma, Mekgi)
Clippers - Lenard i Dzordz nece biti 2 i 3 (sa Grinom i Zupcem u petorci) vec 3 i 4.

itd, itd...

Miki1212

pre 4 godine

Lejkersi deluju nesređeno, mada imaju materijal da od toga bude nešto. Kuzma bi mogao napredovati, Rondo je i dalje dobar kao i Deni Grin.
Klipersi su po meni prvi favorit za titulu i to sa baš velikim izgledima u slučaju da ostanu zdravi.Lenard je u ovom trenutku verovatno broj 1 u ligi, Džordž je imao odličnu sezonu, ostatak tima lepo popunjen.
Gsw će biti i dalje dobar,ali su svakako slabiji, videćemo šta će biti kada se Tompson vrati.
Finiks će konačno izgledati konkurentno, ako budu napredovali Ayton i Šarić, mogli bi na neko 10-11 mesto na Zapadu.
Sakramento ima potencijal, ne baš i iskustvo. Ostali konkurenti za plej-of deluju bolje, ali Kingsi mogu napredovati i ugurati se na neko 7 ili 8 mesto.

vince carter

pre 4 godine

@Nesta nije kompleks nego ne idem vecini pod kozu,niti sam ispranog mozga da sve gledam statisticki. Pau Gasol nije blizu Jokicu..pa ejjjjj :))) Lako je pisati Jokic je najbolji,najjaci je i prisljamciti se vecini i ponavljati komentar "Birca zna bolje",dobiti gomilu pluseva koji ne znace ama bas nista. Mozi i rodjeni brat da mi bude nikada necu biti pristrasan i nerealan. Pau Gasol koji je kao veteran sam bukvalno dobio finale eura i koji je neverovatan igrac "nije blizu Jokicu i sramota ga je porediti sa njim". U redu je Nesta :))

anti-reklamozder

pre 4 godine

zapad ove godine interesantniji nego ikada... za pocetak najzanimljiviji za pracenje ce biti hjuston ,sto zbog wb harden tandema I kako ce to da izgleda na mnogo nivoa, to I zbog politickog narativa u kome su se nasli na startu sezone. tu su i lejkersi koji ce verovatno od pocetka gledati da dominiraju a gde se raspon izmedju zelje za instant rezultatom I mogucnostima meri lebronovim ugledom a pravo pitanje je cime bi lejkersi merili uspeh posto ce im za finale zapada biti ,obzirom na konkurenciju na zapadu biti potrebno malo cudo.

sportski pozdrav :)

anti-reklamozder

pre 4 godine

zapad ove godine interesantniji nego ikada... za pocetak najzanimljiviji za pracenje ce biti hjuston ,sto zbog wb harden tandema I kako ce to da izgleda na mnogo nivoa, to I zbog politickog narativa u kome su se nasli na startu sezone. tu su i lejkersi koji ce verovatno od pocetka gledati da dominiraju a gde se raspon izmedju zelje za instant rezultatom I mogucnostima meri lebronovim ugledom a pravo pitanje je cime bi lejkersi merili uspeh posto ce im za finale zapada biti ,obzirom na konkurenciju na zapadu biti potrebno malo cudo.

sportski pozdrav :)

koki

pre 4 godine

Klipersi ce biti promasaj.

Sakramento isti kao prosle godine + svadja oko para, sa dva igraca na izlazu iz kluba.

GSW u problemima. Plej of siguran, ali tesko ce do borbe za titulu.

Jedino od Lejkersa ocekujem napredak. Ovo je poslednja sansa za LBJ-a.

Milan

pre 4 godine

@KOSTA1703
Današnji igrači bi pojeli one od pre 30 godina po pravilima koja sad važe, ali po pravilima koja su važila tada desilo bi se obrnuto. Shvatite već jednom da je kriterijum suđenja taj koji usmerava košarku a ne tip igrača koji su zvezde, a pravila forsira rukovodstvo lige spram želje gledalaca.
Kako inače objasniti da od kada su gledaoci glasali da im je atraktivniji bek u prodoru ( misleći pre svega na MJ) iako titulu osvajaju centri, odjednom u 20 godina se nije pojavio ni jedan centar bi bio prava zvezda u NBA? Danas na toj poziciji igrači više podsećaju na krila. Danas nije dozvoljen kontakt rukom sa bekom a Embida Bejns čuva sa dva lakta zabodena u leđa. Nekad je O nil razgrtao na putu do koša a danas bi dobio faul u napadu svaki put. Video si na svetskom prvenstvu nemoć MVP NBA lige suočenog sa samo malo drugačijem suđenju, kao i našeg " najboljeg centra na svetu" koga rasture vremešni Skola. Misliš li da ne bi bilo obrnuto u NBA?

vince carter

pre 4 godine

@Kosta brate ti nemas pojma o zivotu a kamoli o sportu,ne posroje stari i novi igraci,nove i stare ere jer to igraju igraci razlicitih generacija i vremenskih perioda,vins karter i dalje igra sa 43 godine,maldini je igrao fudbal i 85te i 2009te,gigs je igrao i 1990te i 2014te,Kevin Wilis je igrao nba i 1984 i 2007,Jordan je igrao 1984 i 2003 je nadigrao sve igrace koji su 2011 nadigrali Lebrona Jamesa. Dzordz Forman je boksovao i 1969 i 1997 tako da ti nemas blagog pojma o cemu pricas. "Stari" igraci bi danas bili novi igraci..adaptacija. Mnogo imah neinteligentnih ljudi da je to cudo jedno. .

Jaran

pre 4 godine

vince cancer
Doncic je kod te izjave mislio na defanzivne 3 sekunde, za razliku od onog kampovanja koje neprestano gledamo na SP, EP i generalno skoro svuda sem u NBA.

vince carter

pre 4 godine

@Dragan-borca i tako ti slicni komentari su razlog zasto Jokica ne mogu da smislim vise :)) Jokic igra u najlaksoj eri ikada za statistiku i to je cinjenica. Sve je otvoreno,sa mnogo lakih suteva. Luka Doncic "Lakse je poentirati u Nba nego u Evropi". Luka Doncic 10 Triple dabla vec kao ruki,nijedan u Evropi. I onda dodju pajseri koji na osnovu statistike kazu da jedan Pau Gasol nije blizu Jokicu..ejjjj :))) Gasol koji je najbolje godine proveo u tvrdjoj kosarci sa manjim brojem poena. I kaze cak mi Novicki nije imao " brojke" kao Jokic...cuj brojke :)) pa vi koji pratite brojke kosarku ni sport necete nikada razumeti. "Jokic se vec sada ne poredi sa Divcem nego stize i prestize najbolje centre u istoriji" osim u asistencijama nikog nikada nece prestici...Divac je toliko inteligentniji covek od Jokica..a za razliku od Jokare koji je odmah zaigrao za mlad tim u nba u kome je postao predvodnik jer niko osim njega nema smisla za dodavanja,Divac je uvek pored sebe imao jos vrhunskih igraca. Divac je covek odlican dodavac koji je pored sebe imao i prave plejeve i druge dodavace,osim sto je igrao u drugacijoj eri. Da bi pristrasni uzdigli Jokica idu toliko daleko da kazu da bi se jedan Juing danas borio za petorku a danasnji centri tipa deandre,gober,drumond,whiteside,kapela..niti imaju sut,post igru za razliku od Juinga koji je imao sve :)) Ljudi idu na obucavanja kod Olajdzuvona a krakati Robin Lopez je startni centar danas. Katastrofa pristrasnost :)

vince carter

pre 4 godine

@Nesta nije kompleks nego ne idem vecini pod kozu,niti sam ispranog mozga da sve gledam statisticki. Pau Gasol nije blizu Jokicu..pa ejjjjj :))) Lako je pisati Jokic je najbolji,najjaci je i prisljamciti se vecini i ponavljati komentar "Birca zna bolje",dobiti gomilu pluseva koji ne znace ama bas nista. Mozi i rodjeni brat da mi bude nikada necu biti pristrasan i nerealan. Pau Gasol koji je kao veteran sam bukvalno dobio finale eura i koji je neverovatan igrac "nije blizu Jokicu i sramota ga je porediti sa njim". U redu je Nesta :))

koki

pre 4 godine

Klipersi ce biti promasaj.

Sakramento isti kao prosle godine + svadja oko para, sa dva igraca na izlazu iz kluba.

GSW u problemima. Plej of siguran, ali tesko ce do borbe za titulu.

Jedino od Lejkersa ocekujem napredak. Ovo je poslednja sansa za LBJ-a.

anti-reklamozder

pre 4 godine

zapad ove godine interesantniji nego ikada... za pocetak najzanimljiviji za pracenje ce biti hjuston ,sto zbog wb harden tandema I kako ce to da izgleda na mnogo nivoa, to I zbog politickog narativa u kome su se nasli na startu sezone. tu su i lejkersi koji ce verovatno od pocetka gledati da dominiraju a gde se raspon izmedju zelje za instant rezultatom I mogucnostima meri lebronovim ugledom a pravo pitanje je cime bi lejkersi merili uspeh posto ce im za finale zapada biti ,obzirom na konkurenciju na zapadu biti potrebno malo cudo.

sportski pozdrav :)

anti-reklamozder

pre 4 godine

zapad ove godine interesantniji nego ikada... za pocetak najzanimljiviji za pracenje ce biti hjuston ,sto zbog wb harden tandema I kako ce to da izgleda na mnogo nivoa, to I zbog politickog narativa u kome su se nasli na startu sezone. tu su i lejkersi koji ce verovatno od pocetka gledati da dominiraju a gde se raspon izmedju zelje za instant rezultatom I mogucnostima meri lebronovim ugledom a pravo pitanje je cime bi lejkersi merili uspeh posto ce im za finale zapada biti ,obzirom na konkurenciju na zapadu biti potrebno malo cudo.

sportski pozdrav :)

Miroslav

pre 4 godine

Mene najvise zanima dali ce rezultat Klipersa od prosle sezone promeniti ligu.On su pokazali da bez zvezda moze da se dogura do plej ofa.Samo je potrebno igrati ozbiljnije.Za ocekivati je da se ove sezone pojavi jos ekipa koje ce primeniti recept Klipersa iz prosle sezone.To bi ligu moglo uciniti jos zanimljivijom.Bice vise tvrdjih utakmica.Klipersi ove sezone,po meni,posle Hjustona najveci favoriti za titulu.Lejkersi cekaju iz prikrajka svoju sansu.Ali mislim da trenutno nemaju velike sanse za titulu.Treba jos malo posloziti ekipu.To ce verovatno uraditi sledeceg leta.Sakramento,za koji navijam zbog Divca,po meni moze u plej of samo ako Begli napravi bitan iskorak u svojoj igri.Realno on je najveci potencijal u ekipi.Na mnogo nacina moze da postigne kos.Ako bi on imao preko 20 poena po mecu,onda Sakramento moze ozbiljno da se upusti u borbu za plej of.Bez njegovog veceg doprinosa,tesko mogu doci do plej ofa.I za kraj,ocekujem da Finiks konacno ne bude poslednji na zapadu.

KOSTA1703

pre 4 godine

vince karter

Opet porediš babe i žabe.
Dončić rekao kako je lakše poentirati u NBA nego u Evropi'
Jel rekao kada u NBA i kada u Evropi?
U nekoj običnoj utakmici španske lige, u derbiju španske lige ili u Evroligi?
U nekoj utakmici NBA lige, nekoj bitnoj utakmici NBA ili u plejofu NBA lige?
Ops, pa on nije igrao nijedan meč u plejofu NBA lige?
Kad se pogleda rezultat njegove ekipe, on nije igrao ni jednu bitnu utakmicu NBA lige?
Koliko je njegovo mišljenje relevantno i realno onda?
Niko ne priča kako je Jokić bolji od Gasola, to jer glupo i reći danas, ali je moguće da se dogodi kada obojica okončaju svoje karijere.
Ono što je već sada vidljivo(mada ni to još nije istina) je da će Jokićeva karijera biti mnogo blistavija od Divčeve(naravno ako ne bude velikih povreda).
Što se doprinosa ekipi tiče tu je svakako Jokić ispred Divca već sada, jer njegov uticaj na igru Denvera je veći nego Divčev uticaj na bilo koju ekipu tokom njegove karijere.
Poredeći dva razdoblja NBA lige ti sam sebi često skačeš u usta.
ono što je bilo nekad, je bilo nekad.
Košarka kao sport napreduje, ne samo na terenu nego i u svlačionici i u metodama treninga, i u glavama igrača.
Današnji košarkaši bi prethodne pojeli za doručak kako se kaže, i tako i treba da bude, jer sport napreduje.
To ne znači da su stari manji i lošiji,. Nego baš ono što sam i rekao , da sport napreduje.

PatrickEwing

pre 4 godine

Obe prve postave timova iz L.A. su pogrešne, čak mislim da ona postava lejkersa neće biti u toku cele sezone 50 minuta zajedno na parketu. LeBron je tokom cele karijere bio okružen odličnim šuterima. Ko od ove četvorice ima prosečan šut za 3? LeBron će igrati više pf i pg, sg nikad nije bio niti će biti.

Miki1212

pre 4 godine

Lejkersi deluju nesređeno, mada imaju materijal da od toga bude nešto. Kuzma bi mogao napredovati, Rondo je i dalje dobar kao i Deni Grin.
Klipersi su po meni prvi favorit za titulu i to sa baš velikim izgledima u slučaju da ostanu zdravi.Lenard je u ovom trenutku verovatno broj 1 u ligi, Džordž je imao odličnu sezonu, ostatak tima lepo popunjen.
Gsw će biti i dalje dobar,ali su svakako slabiji, videćemo šta će biti kada se Tompson vrati.
Finiks će konačno izgledati konkurentno, ako budu napredovali Ayton i Šarić, mogli bi na neko 10-11 mesto na Zapadu.
Sakramento ima potencijal, ne baš i iskustvo. Ostali konkurenti za plej-of deluju bolje, ali Kingsi mogu napredovati i ugurati se na neko 7 ili 8 mesto.

roten

pre 4 godine

Sakramento nema šanse da uđe u plej-of,ne može se bez igrača ekstra klase na zapadu,Kingsi ga nemaju,nije to Foks a to svakako nije ni razvikani Hild.Klipersi su prava plej-of ekipa,ako ih zaobiđu povrede prvi favorit za titulu,uz Hjuston i GSW naravno.GSW je strahovito potcenjen,Kari+Klej+Rasel je najbolja spoljna linija u ligi, još dodajte Grina pod košem.Ako naprave neki dobar trejd u februaru(pojačaju centarsku liniju)apsolutno su tim za napad na titulu.Kari bi mogao opet da ima MVP sezonu,ako ga mimoiđu povrede.Lebron i Dejvis,zvuči moćno,videćemo koliko mogu,pominje se i mogućnost da Lebron igra i na poziciji 1,pogotovo u plej ofu.

Milan

pre 4 godine

@KOSTA1703
Današnji igrači bi pojeli one od pre 30 godina po pravilima koja sad važe, ali po pravilima koja su važila tada desilo bi se obrnuto. Shvatite već jednom da je kriterijum suđenja taj koji usmerava košarku a ne tip igrača koji su zvezde, a pravila forsira rukovodstvo lige spram želje gledalaca.
Kako inače objasniti da od kada su gledaoci glasali da im je atraktivniji bek u prodoru ( misleći pre svega na MJ) iako titulu osvajaju centri, odjednom u 20 godina se nije pojavio ni jedan centar bi bio prava zvezda u NBA? Danas na toj poziciji igrači više podsećaju na krila. Danas nije dozvoljen kontakt rukom sa bekom a Embida Bejns čuva sa dva lakta zabodena u leđa. Nekad je O nil razgrtao na putu do koša a danas bi dobio faul u napadu svaki put. Video si na svetskom prvenstvu nemoć MVP NBA lige suočenog sa samo malo drugačijem suđenju, kao i našeg " najboljeg centra na svetu" koga rasture vremešni Skola. Misliš li da ne bi bilo obrnuto u NBA?

vince carter

pre 4 godine

@Kosta brate ti nemas pojma o zivotu a kamoli o sportu,ne posroje stari i novi igraci,nove i stare ere jer to igraju igraci razlicitih generacija i vremenskih perioda,vins karter i dalje igra sa 43 godine,maldini je igrao fudbal i 85te i 2009te,gigs je igrao i 1990te i 2014te,Kevin Wilis je igrao nba i 1984 i 2007,Jordan je igrao 1984 i 2003 je nadigrao sve igrace koji su 2011 nadigrali Lebrona Jamesa. Dzordz Forman je boksovao i 1969 i 1997 tako da ti nemas blagog pojma o cemu pricas. "Stari" igraci bi danas bili novi igraci..adaptacija. Mnogo imah neinteligentnih ljudi da je to cudo jedno. .

Grey

pre 4 godine

Ponovo promasene gotovo sve startne petorke (osim Kings ali tu je na klupi Holms preimenovan u Tomasa), uz ne bas sjajnu analizu timova.

Warriors - Mekini je dobio otkaz, naveden kao startno krilo.
Suns - starter ce biti Bridzis a Ubre sesti igrac (pri tome Rubio je naveden kao respektabilni plejmejker za NBA standard !?)
Lakers - petorka Rondo i 4 visoka !? (Dzejms, Dejvis, Kuzma, Mekgi)
Clippers - Lenard i Dzordz nece biti 2 i 3 (sa Grinom i Zupcem u petorci) vec 3 i 4.

itd, itd...

Klokan

pre 4 godine

Mekini nece biti starter za Voriorse, jer je otpusten pre dva dana. Glen Robinson umesto njega. I Stein ce verovatno biti pre Lunija kada se oporavi od povrede.

Jaran

pre 4 godine

vince cancer
Doncic je kod te izjave mislio na defanzivne 3 sekunde, za razliku od onog kampovanja koje neprestano gledamo na SP, EP i generalno skoro svuda sem u NBA.