Nedelja, 13.10.2019.

13:15

"Tumbaković kaznio Jovića"

Španski ugledni list "AS" piše da se Luka Jović ne nalazi u reprezentaciji Srbije zbog kaznene mere selektora Ljubiše Tumbakovića.

Izvor: PT

"Tumbakoviæ kaznio Joviæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Mire

pre 4 godine

Dakle imamo golgetera koji redovno postize golove i on ne treba biti u sastavu jer imamo coveka koji ce mozda postizati golove.
Onom prvom se spočitava da je sidraš, medjutim čini se da se ovaj drugi ne ubi od trčanja.
Ja bi zvao Priju, ima i skok i sut i tehniku, kompletniji je od obojice al ne igra na klupi za Real.
Uostalom problem reprezentacije i nisu napadači već igra i motivacija i naravno menadžeri. Recimo zašto Radonjić a ne Sulejmani?

sale

pre 4 godine

Jovic bi trebao da dodje u Zvezdu, da se podsjeti gostujucih livada, pa da krene, za promjenu, da se bavi fudbalom, trcanjem i postizanjem golova...

Treba Jovic

pre 4 godine

Jovic je najbolji i bez njega Srbija nije nista Luka je najbolji ako Tako radi odmah nek smenjen Tumbu i nek dodje Savo Milosevic kao Selektor jel on radi super sa FK Partizan

live

pre 4 godine

Ne da citam nego zeljno iscekujem tvoje komentare! 
Samo nastavi,sta bi ja bez tebe!
(tumba, 13. oktobar 2019 16:21)

Tumbakovicu, brate dragi, vise te ne cenim toliko. Nisam znao da si nepismen. Bolje da si nastavio citati komentare i da nista nisi pisao.

Jojo

pre 4 godine

A zašto na spisku već duže vreme nema Marka Grujića? Marko je bio na SP kada nije igrao u klubu, a od tada ga nema. Sad kad je standardan u Herti (svih sedam utakmica po 90 minuta, 2 gola) nema ga na spisku? Prošle sezone za Hertu 24 utakmice, pet golova i dve asistencije. Da li je i on kaznjen? Zasto su izostali Nastasic, Spajic, i oni kaznjeni? Šta se dešava sa Maticem, Prijovićem? Da li su Tadic i SMS stvarno povređeni? Sme li neko to da pita selektora? Umesto da nam igraju najbolji i da se uigrava tim za baraž u martu, mi isprobavamo Milunovica, Gobelju, Miletica... I da li ce neko da odgovori zašto je Bane Ivanovic sklonjem posle SP? On ne želi da igra ili ga ne zovu? Kapiten ruskog sampiona Zenita, odigrao svaki minut u prvenstvu ove sezone, 12 utakmica- dva gola. U Ligi šampiona odigrao oba meča, remi sa Lionom i pobeda nad Benfikom! Godine ne mogu da budu prepreka jer je pozivan njegov ispisnik Rukavina.. To su samo neka od pitanja za sekektora. Sportski pozdrav
(Mihajlo, 13. oktobar 2019 13:30)

Svaka ti to u Njegoša.Najveci problem srpskog reprezentativnog fudbala je korumpiran fudbalski savez.Ali nista cudno kakva nam je drzava....

maSi

pre 4 godine

Jović je, ni kriv ni dužan, pre samog dolaska u Real, upao u ciketansko- menadžersku mašineriju ovdašnjih fudbalskih jazbina.
Prvo je Peđica Mijatović, pisko-vrišteći, zapitao Madriđane – šta će vam Jović? Ne verujem da bi se to dogodilo da je bio u pitanju, na primer, Mitrogol, bez obzira na kontinuitet reprezentativnih igara Mitrovića, tipa - igram iz zezanja mali fudbal na pesku, za ortake iz kraja?
Natrčao je Jović i na potpisivanje skorog-novog ugovora forsiranog Benzeme, tako da svih onih ogromnih 218 minuta koje je Jović odigrao, uz samo par dobijenih lopti, mnogo toga objašnjavaju.
Ako tome pridodamo neslaganje Peresa i neintelingetnog Zidana oko pojačanja, onda teranje fantastičnog Bejla iz kluba, pa i golmana Navasa, a sada i Kurtoe, ne bi me začudilo da Zizu ne da samo pravi mesto za svog sina golmana, već i da svom zemljaku Benzemi, obezbeđuje bolji ugovor.
Šteta što Jović nije otišao kod onog velikog gospodina Nike Kovača, već se potpisavši za Real, upetljao sa mentalitetom...

croata

pre 4 godine

Srbija ne moze robovat dvojici koja ne trce, tadicu i mitrovicu i sad je pitanje kog od njih istrpit. Po meni to treba biti tadic i oko njega formirati igru slicnu ajaksu. Znaci pronaci dva hitra bocna igraca(jedan svakako kostic, drugog ne znam, prije bi npr bio idealan sulejmani) koji ce spricati naprijed nazad, sve lopte naptijed tadicu i nek ih hrani. To se moze ostvariti, al zato mitrovic mora van. Svaka cast mitrovicu na trudu i golovima, ali kad se cijela igra u napadu bazira na bunarenju prema njemu, mora doci do njegovog ucinka. Momak je dobar ako srbija vija rezultat da udje kao robustan drugi napadac, ali u prvih 11 ne bi trebao imati mjesta. I nije da se ne zalaze, jednostavno igra zastarjeli nogomet zbog kog trpe svi, a najvise upravo tadic. Zato ga se npr i baca na bok da se ne sudara s mitrovicem. A tadic je oo znanju i brzini reakcije profesor nogometa za mitrovica. A to bi svakom skolovanijem treneru trebalo biti jasno i prvo sto bi trebao napraviti je da promijeni cijelu koncepciju igre. Na zalost poltron tumbakovic to se nece usuditi. Na vasu zalost jer bi se oko tadica mogla izgraditi odlicna momcad. Sto se tice jovica, postujem ga jako, ali i kod njega nema trcanja, u realu mora shvatiti da mora trcati za dvojicu, ko sto je svojevremeno benzema trcao i za ronalda, on treba i za benzemu. Pristupom koji on ima predvidjam mu brzu propast, ne samo u realu vec kasnije i u mnogim slabijim klubovima. Podhitno se mora trgnut, ne u smislu da mora dati gol vec mora imati htijenje, grist travu od trke. Ova nezainteresiranost koja datira jos od eura mladih vodi u ponor

spor

pre 4 godine

@(spor, 13. oktobar 2019 14:51) 

Statistika je neumoljiva. Znam da je ne volite jer otkriva stepen vaše manipulacije i laži, ali moraćete da se suočite s tom statistikom svaki put kad počnete da pišete o Mitrovićevom "umeću" ili se narugate Luki Joviću.
(stat, 13. oktobar 2019 15:53)

Prvo, ja nigde nisam manipulisao, a ti jesi. Upravo tom statistikom ti pokusavas da manipulises
Statistika nije neumoljiva, a pogotovo ova koju ti pokazujes, koja je cisto razbacivanje brojkama.
Ta tvoja statistika pokazuje i da je Kvaljarela bolji napadac od Ronalda. A da li je bolji? Pa naravno da nije.
Drugo, ja se nigde nisam rugao Jovicu, niti ga omalovazavao. Samo sam odgovorio na tvoje pljuvanje i omalovazavanje Mitrovica.

dokle više

pre 4 godine

Ako ga je zaista kaznio zbog cinculiranja, to podržavam. Dosta je bilo bahatog ponašanja samozvanih zvezdica u reprezentaciji. Treba da najuri i SMS-a, zbog ponašanja i samoocenjivanja posle sramne igre na SP, bez zalaganja. Neka igraju oni koji žele.

(Negativni, 13. oktobar 2019 17:33)

Kakav besmislen komentar. Kad bi komentatori bili samo malo fudbalski pismeniji uvideli bi sledeće. SMS je na prvoj utakmici SP bio najbolji srpski igrač. Na drugoj utakmici protiv Švajcarske je bio beskoristan jer je bio odsečen. Igralo se dugim loptama na Mitrovića, švajcarska odbrana je svu pažnju usmerila na Sergeja, a čak i kad bi uspeo da se oslobodi čuvara nije imao kome dodati loptu jer saigrača u blizini nije bilo. Iza sebe je imao beskorisni dvojac Matića i Milivojevića od kojeg nije dobijao lopte. U trećoj utakmici Sergej na drugoj poziciji u ulozi zadnjeg veznog svojim defanzivnim kvalitetima spašava tim Srbije od totalne katastrofe i daleko težeg poraza. Dakle, sam je sebe ispravno ocenio, ali neuki komentatori to ne znaju. Oni hvališu Mitrovića, pljuju Jovića, Sergeja...uskoro verovatno i Tadića jer zašto i on ne bi bio najuren ako ćemo imati iste kriterijume za sve. Zašto se ne sumnja u njegovu povredu. Treba u reprezentaciji biti Mitrović i 10 igrača koji ga pokušavaju pogoditi tačno u glavu. Šta će igra kad imamo Mitrovića. Imamo selektore koji se svađaju s igračima, imamo alave menadžere... a imamo i vrlo neupućenu fudbalsku publiku.

stat

pre 4 godine

@ spor

Šta vam je u prezentovanju konkretnih statističkih podataka o minutaži, broju šuteva na gol, broju golova manipulativno? Možemo i da proširimo priču i na broj dobijenih duela, broj asistencija ili još neke statističke parametre.... Ja vam objasnih šta je manipulativno u tvrdnjama da je Mitrović daleko bolji od Jovića, a vi i vama slični i dalje bestidno obmanjujete i još imate obraza da oponente nazivate manipulantima. Da li ste to bili vi lično ili neki vaš istomišljenik svejedno je. Razračunavam se vašim lažima statistikom i istinom jer drugačije ne mogu.
Tvrdite da Mitrović u raspalom Fulamu nije dobijao lopte, a statistika ukazuje da su ga hranili loptama. Po vama je manipulant onaj ko ukaže na statistiku.
Tvrdite da je Jović panj u odnosu na Mitrovića iako je Luka Jović prošle sezone sa manjom minutažom i manjim brojem šuteva na gol dao daleko veći broj golova nego Mitrović koji će biti upamćen jedino kao najneefikasniji centrafor Premijer lige za prošlu sezonu. Po vama je manipulant onaj ko ukaže na statističke podatke. Biće ipak da ste manipulant vi.

Borissrb

pre 4 godine

Vec godinama, decenijama, nemamo selektora koji zna bilo sta o taktici, igracima koji igraju, sta igraju i koju ulogu imaju u svom klub,a o psihologiji, odnosu al onom pravom, a ne splavaremje sa igracima da i ne pricam. Kad dodje neko kao Tumbakovic i kaznjava igraca Reala zato sto mu je dao 3 min da igra i ne pozove istog tog igraca da proba nesto nivo u prijateljskoj utakmici onda samo lajiku nije jasno ko je trenutni selektor, koliko poznaje struku i kojim ekipama moze biti eventualni trener kad ga smijene sa mjesta selektora, max grcka, poljska i sl.lige. Kakvi selektori takvi i uspjesi reprezentacije. Cisto podsjecanja radi, neko je bio svijetski prvak sa U20 reprezentacijom.. gdje li su ti igraci i zasto oni nisubglavni nosioci reprezentacije..? Stvarno nije tesko pogoditi kako i zasto pojedini penzioneri i grijaci klupa imaju prednost u odnosu na njih..

Cirkus

pre 4 godine

Kao i u svemu mi smo cirkus drzava.Imali smo omladince koji su osvojili SP zajedni sa selektorom A onda taj selektor ode u Ameriku a ta ekipa se raspadne jer dodje novi selektor koji ima svoju viziju.I umesto da ti omladinci budu srz tima uz nekoliko starijih novi selektor picne da pravi svoj tim.Pa tako imasmo Muslina koji savezu nije valjao pa doveli segrta Krstajica, a onda se on pokazao pa dosao Tumbakovic.Prvo je bila liga nacija,za koju se govirilo da je to prilika za stvaranje novog tima.Debakl protiv Ukrajine Tumbakovic nista ne obecava ali i on tumba tim.Sada eto price da se stvara ekipa za baraz.Kada i tu puknemo bice prica da se stvara tim za kfalifikacije za SP.I tako stalno.Stalno stvaramo a nikako da stvorimo.Savez ne zna sta se hoce.Spanci imaju sistem od kadeta do A reprezentacije, Belgija, Engleska, Francuska, Portugal takodje.Tamo se stvaraju igraci za A tim i sve jedno je ko je selektor.Primer Spanija

goranstapar

pre 4 godine

A stalno se pitaju zasto hrvatska ima uspeha u reprezenativnom fudbalu a Srbija ne, zato sto hrvati igraju za klub i za reprezentaciju isto a nasi čim zarade kintu zabole ih za reprezentaciju i tako je vec 30 godina,a kada su mladi i nemaju keš onda kidaju za mladu reprezentaciju i nije ovo jedini slucaj,prosli put par igraca nije htelo da igra jer je krstajic selektor ,kao da igraci to treba da odredjuju,sve odredjuju fubdalski menandzeri i kad ce igrati i kad nece igrati za reprezentaciju +kad se olove ćao reprezentacijo.

Stefan

pre 4 godine

Zabole ga za "kaznu" sve što može da ga zaboli.

Kad nešto ionako radiš "preko one stvari", da te ne bi prozvali i provlačili po medijima, i bez mrvice interesovanja ili interesa, pa onda neko uzme i "kazni te" tako što te ne zove da to radiš neko vreme, strašno ćeš da se potreseš. :)

Kukiz

pre 4 godine

Odakle samo genijalna ideja mnogom komentatorima ovde da uporedjuju Jovica kome ni cela masinerija Reala ne moze da pomogne da da jedan jedini gol, i Mitrovica koji pogadja kako u klubu tako i u reprezentaciji kad god pozeli.

lowe

pre 4 godine

lice pravog Luke Jovića smo videli u o mladoj reprezentaciji u Italiji Dečko nije šutnuo na gol za celo vreme turnira gde su igrači u razvoju a on je došao u Real kao iskusan igrač vodeći strelac bundeslige toliko njegovim kvalitetima

stop manipularima

pre 4 godine

Odakle samo genijalna ideja mnogom komentatorima ovde da uporedjuju Jovica kome ni cela masinerija Reala ne moze da pomogne da da jedan jedini gol, i Mitrovica koji pogadja kako u klubu tako i u reprezentaciji kad god pozeli.
(Kukiz, 13. oktobar 2019 17:06)

Luka u Realu mora da se bori za svaku loptu pored onako sebičnih saigrača, dok u Fulamu sve lopte idu na Mitrovića. Prestanite više sa tim manipulacijama. Čudite se i zašto Sergej nije pružao u reprezenatciji Srbije partije kao u svom klubu. Pa da li je dugim loptama preskakana sredina terena da bi se pronašao Mitrović? Forsira li takvu igru Lacio ili bilo koji ozbiljan klub ili reprezentacija? Sva je igra Srbije Mitroviću podređena. On ganja rekord, a reprezentacija u kanalu.

stat

pre 4 godine

@(Kukiz, 13. oktobar 2019 17:06)

Ni ja ne znam otkud ideja da se njih dvojica mogu porediti.
Porediti njihov učinak u klubovima ove sezone je van pameti jer Jović ne dobija šansu u dok je i u klubu i u reprezentaciji sve podređeno Mitroviću.
Prošle sezone je Jović statistički uporediv sa najboljim svetskim centarforima iako je igrao u malom klubu i daleko je mlađi od svih njih (osim od Mbapea). U jednom trenutku je nemački Bild napravio analizu upoređujući najefikasnije igrače u ligama petice, te je Jović bio u društvu Mesija i Mbapea po zbiru golova i asistencija u evro kupovima i prvenstvu. I naši portali su se na to osvrnuli i imali smo naslove: "Samo su Mesi i Mbape bolji od Jovića".
https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/samo-su-mesi-i-mbape-bolji-od-jovica/320404

S druge strane, Mitrović je sa svojom statistikom spadao u najnefikasnije centarfore Premijer lige jer je na preko 110 šuteva dao samo 11 golova. Klub mu je bio zakucan za dno tabele evidentno i zbog neefikasnosti i napadu, a ovde su nas "eksperti" od komentatora uvevarali da bi Mitrović rasturao u nekom jačem klubu iako su ga baš u Fulamu hranili loptama i nijedan jači klub nije bio zaintresovan za Mitrovića iz prostog razloga što takav stil igre nijedan jači klub nije forsirao i što je Mitrović neefikasan igrač sa stanovišta potrošnje lopti i šuteva na gol.
I tada i danas su mnogi upoređivali neuporedivo: Jovića i Mitrovića.

HARIS

pre 4 godine

Godinama unazad neki selektor ima problem sa dobrim igracima, koji mogu koristiti reprezentaciji. Mihajlovic sa Ljajicem, Curcic sa Tadicem, Muslin sa Sergejom, Krstajic sa Milivojevicem i Rajkovicem i sada Tumba sa Jovicem, pa dokle vise? Ovo je nevjerovatno!

jsx

pre 4 godine

@Boris
Jedna od stvari koja "kolje" i nas i Hrvate sto mislimo da imamo kvalitet onih drugih u fudbalu/kosarci i ocekujemo da to i protvnici misle, a onda nas neka Svajcarska/Ceska prizemlji.
U poslednja 3 velika takmicenja najjaci klubovi na svetu (mozda se ne slozite skroz sa redosledom, ali mislim da neko nece poreci same klubove):
1. Real- Hrvati: jedan od dva najbolja igraca Reala i jedan koji je ulazio sa klpe Mi: Jedan igrac koji je dosao kad je Real propao i ne igra bas. 2. Liverpul- Hrvat jedan od losijih igraca, ali opet daleko veca minutaza nego nasi igraci zajedno. 3. Barselona- Hrvat jedan od standardnih prvotimaca, ne preterano kreativan, ali vrlo koristan u pohodu na LS 2015, strelac u finalu. Nasih nema. 4. Bajern: Hrvat standardan napadac, i najbolji strelac 2013 (tehnicki nije poslednja 3, ali oprosticete), strelac u finalu LS. Perisic takodje dosao, nismo ga videli dovoljno. Nasih ponovo nema. 5. Atletiko: Niko preterano znacajan, ali Kalinic i Vrsaljko su bar igrali. 6. Juventus: Ako neko ne bi racunao Mandzukica zbog mandata u Bajernu (kao sto ja Olica nisam racunao), moze zbog mandata u Juventusu. 7.Siti- Konacno par nasih, i to nebitnih. 8. Celzi- Ovde dvojica bitnih, ali je to tek 7. ili 8. klub na listi. 9. PSZ Niko sa obe strane.
P.S Tadic je bio zver, ali tek od prosle sezone pre toga je i dalje bio nas najbolji igrac, ali nista spektakularno.

Negativni

pre 4 godine

Ako ga je zaista kaznio zbog cinculiranja, to podržavam. Dosta je bilo bahatog ponašanja samozvanih zvezdica u reprezentaciji. Treba da najuri i SMS-a, zbog ponašanja i samoocenjivanja posle sramne igre na SP, bez zalaganja. Neka igraju oni koji žele.
S druge strane, i ti igrači vide šta se radi u savezu, vide jako dobro ko se protežira i zašto, tako da nedostatak motiva nije neočekivan. Ali, onda izadješ i kažeš zašto je to tako. Ovako, glume da vole da igraju za reprezentaciju, a u stvari tako se ne zameraju moćnima, i dodju da malo overe splavove i vide rodbinu. Oduvek smo mi bili pozeri- patriote. Kao, ginemo za Srbiju, u stvari zanima nas samo svoja guza, a poza radi posao, važno je ne zameriti se navijačima i savezu. Bljak priča. Zato je naš fudbal najgori, s obzirom da uopšte nemamo tako loše igrače kao što mislimo. Pa mi nismo iskoristili generacije Prosinečkog, Deje, Piksija, Jarnija, Šukera, Mijata, Jugovića, Siniše, Stankovića, Vidića...a kamoli ovu polovnu reprezentaciju. Odlazak na EP bio bi nevidjen uspeh.

Leti vreme

pre 4 godine

Neverovatni su komentari koji govore kako uz pomoc vrhunskih igraca Reala i Ajntrahta Jovic igra kako igra dok Mitar u raspalom Fulamu kida. Real igra primeru i LS, Ajntraht igrao Bundesligu i LE sto znaci da su najbolji golmani, halfovi, bekovi i zadnji vezni sveta igrali protiv Jovica (on ih pokidao prosle sezone i presao u najveci klub planete) a Mitar u sedmom klubu Londona je prosle godine ispao iz lige u Novembru, ubedljivo imao najlosiji procenat (broj suteva/gol) i sada pokusava da se kvalifikuje da sledece sezone igra sa velikim decacima. Evropska takmicenja nece videti do kraja karijere

4k4.Dex

pre 4 godine

Ne treba ni da igra za ovu budalast8nu od zemlje. Kad je trebalo da igra i bio najbolji iko ga nike zvao sad treba da se koncentrise na real i karijeru.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

mi po običaju tražimo probleme i gde ih nema...lepo čovek rekao da je povređen i sada mu je selektor dao nekoliko slobodnih utakmica da se oporavi....šta tu ima da se još priča...

as

pre 4 godine

Izgoreli su u Realu i mnogo veci igraci od Luke.
Trebo je on u tim poput Sevilje,Valensije...U ekipu koja ceka mlade igrace i ima strpljenaja a nije opterecena osvajanjem trofeja.
Tako bi sazreo pa ako je kvalitet za Real onda bi i to doslo na red.
Sa druge strane razumem i njega,Real se tesko odbija jos i lova ogromna.

CelavSamPaSta

pre 4 godine

@www
covjek hoce da kaze da ste jaci kao kolektiv, kao tim, bolja hemija a po igracima i niste bolji,ni sad a prije pogotovo.

psimke

pre 4 godine

Stara zvezdina škola. Nešto kao Pančev. Kampuje ispred golmana
i čeka da mu nameste gol. U Nemačkoj je to moglo, saigrači su od
njega napravili zvezdu. U Realu se vidi ko je talenat, ko je gladijator,
a ko pozer.
Za Srbiju može samo da statira na terenu, da bude prisutan i čeka
na tacni da mu se namesti 100% šansa.
I Ronaldo i Mesi su puni sebe, ali BITNA razlika je ta što oni ipak
i daju sve od sebe da dokažu zašto su takvi.
A Luka je umislio da je dovoljno da potpišeš za Real. E pa nije.
To nije ni pola posla. To je samo dobar uslov i velika prilika, a
ostaje ogroman rad i još veće ulaganje u sebe, da bi uspeo.

Nije zidan jeo bunike, vidi on to dobro, ne treba mu umišljenko
nego fudbaler! Dok se on nakane da gine i daje sve od sebe prođe sezona.

as

pre 4 godine

Za ovakvu reprezentaciju naseg fudbala, apsolutno DA. Opravdano. Evo i Tadić ne igra, a igra u klubu .
Jel Vama ljudi jasno da igraci bojkotuju, dolaze da igraju da bi videli familiju, društvo, ko bre hoce da igra kad se postavljaju po direktivi selektori, guraju neki igraci, partijski covek koji s fudbalom ima veze to sto igra rekreativno u brodarcu i Jos je hteo da odigra u A selekciji jedan meč, proverite zašto Bane vise ne igra ...
(nebaCar

U necemu bi se slozio sa
tobom ali vecinom ne.
Ako je tako kao sto kazes onda nam ti igraci nisu ni potrebni,kakva je to reprezentacija u kojoj ce igraci birati da li da igraju ili ne ocenjujuci da li im se svidja ili da li je po njihovom misljwnju trener kvalitetan.Pa nije njihov posao da biraju trenera vec da daju sve od sebe na terenu.A ne daju!
Uspeh se ostvaruje ogromnim pozrtvovanjem iz kojeg dolazi da svaki igrac bude bolji nego sto jeste.
Hrvati su primer,bore se fanaticno za svoju zemlju.
Mi.to nemamo a debelo smo krivi i mi navijaci zato sto stalno pljujemo igrace samo za to sto su bivsi igraci iz CZ ili Partizana.Evo ovde pljuju Mitra iako je najbolji nas igrac uz Tadica godinama.Sve se to odrazava na ekipu.

luka će dokazati talenat

pre 4 godine

Stara zvezdina škola. Nešto kao Pančev. Kampuje ispred golmana
i čeka da mu nameste gol. U Nemačkoj je to moglo, saigrači su od
njega napravili zvezdu. U Realu se vidi ko je talenat, ko je gladijator,

(psimke, 13. oktobar 2019 16:31)

Kakva besmislica. Očito niste ni gledali utakmice Ajntrahta koji je igrao moderan fudbal i gde je Luka itekako učestvovao u kreaciji igre, imao predasistencije i asistencije. Sećam se jedne maestralne asistencije u kojoj je pretrčao pola terena da bi asistirao Haleu. Vi ste izgelda pobrkali stil igre Jovića i moderan fudbal koji je forsirao Ajntraht sa vašim sidrašem Mitrovićem. To je taj stil. Čekaš da ti loptu nabace na glavu. Može da prođe u engleskom drugoligašu i kilavoj reprezentaciji Srbije i nigde više.

sale

pre 4 godine

Igrac koji u jednoj sezoni da onoliko golova a u novon ambijentu ne pokaze nista - ima ozbiljan problem sa glavom.

Tumba ima neki sistem, nikad ga gotivio nisam, ali sada je 100% u pravu!

Jovica sam gledao samo jednom, ono kada je Rodrigo postigao prvi gol, igrao je bez zelje, nikako se kretao, pivotario svo vrijeme i cekao da mu tim na tacni doda loptu. Kao takav, nece trebati ni Realu ni Srbiji.

Nabijedjen da je okrenuo igricu, ako se ubrzo ne dozove pameti zavrsice kao Perica. Steta je jedino sto ce se prosuti takav talenat.

I ne samo Jovic, sve ove starlete treba najuriti. Neces da trcis?-Ajde poz!

Toliko ste pljuvali Mihu, ali je bio 100% u pravu! Ako neces da das max u repki, ko te ... Jedini ispravan nacin!!

tumba

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.
(live, 13. oktobar 2019 15:23)


Ne da citam nego zeljno iscekujem tvoje komentare!
Samo nastavi,sta bi ja bez tebe!

ArDzej65

pre 4 godine

Iskreno ali Ajntraht je bio maks za ovog igrača
(Rajberbre, 13. oktobar 2019 15:41)
Pa i Fulam je Max za Mitra pa opet igra po 86 min, siguran sam da Jović ne bi imao ništa slabiji učinak da ima takvu minutažu

ArDzej65

pre 4 godine

Daleko je on od Mitra. Prvo treba imati srce i želju igrati za reorezentaciju, a to ova umišljena zvezda od jovića nema.
(MiRa, 13. oktobar 2019 16:02)
Pitao bih te kakvu bi želju imao Mitrović da je Jović starter i da igra po 86 minuta a ovaj da ulazi poslednja 4 min

kl

pre 4 godine

Aman ljudi shvatite da je naša reprezentacija samo menadžerski izlog i servis. Igra ko treba da se proda. Da upiše u CV nastup za reprezentaciju. Ako nekim čudom uspeju da se plasiraju na neko završno takmičenje tek tu nastaje borba klanova ko će da nastupi. Rezultat reprezentacije je apsolutno nebitan. Oni koji ne moraju da se prodaju igraju bez volje jer znaju situaciju, ali moraju da otaljaju zbog javnosti ili zato što su i oni nekad tako pogurani pa vraćaju uslugu. Svaki naš selektor u poslednjih 40 godina je učestvovao u takvim šemama ili ne bi bio selektor.

MiRa

pre 4 godine

Kaznio je on sam sebe. Sta ce biti ako se desi situacija u barazu da Mitrovic ne moze iz bilo kog razloga da igra? Umesto da imas jednako kvalitetnog napadaca na raspolaganju, igrace ti umesto njega Pavkov, Pavlovic ili ne znam vise ni koga je zvao...
(Ivan, 13. oktobar 2019 14:34)

Daleko je on od Mitra. Prvo treba imati srce i želju igrati za reorezentaciju, a to ova umišljena zvezda od jovića nema.

Samo jako

pre 4 godine

Previše priče o čoveku koji 6 meseci nije dao gol, osim na treningu. On bre ne može da uvali gol za pare...a kamoli iz čiste želje. Ali ne bojim se ja, vratiće se on u reprezentaciju čim ga pošalje Real u Ekstramaduru...samo da bi se prodao barem u Fortunu iz Dizeldorfa.

nick the greek

pre 4 godine

Svima su treneri krivi, a da li je neko pomislio da nije do trenera nego da jednostavno nemamo kvalitetne igrace za vise ciljeve?! Jednostavno prosek igrača koji se spoji a bez želje i energije istih od toga nema ništa...i tako već decenijama...

live

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.

NY

pre 4 godine

Dokle ce selektori da se izivljavaju, Dokle ce da tumbaju tim?Ko god dodje nesto proba.Za poslednje cetiri godine kroz reprezentaciju proslo blizu 50 igraca a od osamostaljenja 6 selektora.Nemci od drugog svetskog rata 5 selektora.Mi nemamo sistem igre.Gledam sinoc spance od kadeta do A selekcije isti sistem igre.A onda sve zavisi od individualnog kvaliteta igraca.I umesto da imamo 15-16 igraca stalno se nesto tumba.Eto safa Kolarov centralni odbrambeni.Hrvati vec godinama isti kostur tima.A mi i dalje lutamo

www

pre 4 godine

Ali eto u našem savezu sjede neki slijepci.Misle ako imamo Tadića,Jovića eto uspjeha.Pa pogledajte samo Hrvate kakav oni fudbal igraju,ne znam baš da li imaju bolje igrače.
(Boris, 13. oktobar 2019 14:56)

Naši igrači su osvajali LP od 2013 plus imali smo polufinaliste, ali eto vi imate bolje igrače.

Choja

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (live, 13. oktobar 2019 15:23)

Tumbaković svaki dan dodje na b92 da pročita tvoj komentar.

Borissrb

pre 4 godine

Vec godinama, decenijama, nemamo selektora koji zna bilo sta o taktici, igracima koji igraju, sta igraju i koju ulogu imaju u svom klub,a o psihologiji, odnosu al onom pravom, a ne splavaremje sa igracima da i ne pricam. Kad dodje neko kao Tumbakovic i kaznjava igraca Reala zato sto mu je dao 3 min da igra i ne pozove istog tog igraca da proba nesto nivo u prijateljskoj utakmici onda samo lajiku nije jasno ko je trenutni selektor, koliko poznaje struku i kojim ekipama moze biti eventualni trener kad ga smijene sa mjesta selektora, max grcka, poljska i sl.lige. Kakvi selektori takvi i uspjesi reprezentacije. Cisto podsjecanja radi, neko je bio svijetski prvak sa U20 reprezentacijom.. gdje li su ti igraci i zasto oni nisubglavni nosioci reprezentacije..? Stvarno nije tesko pogoditi kako i zasto pojedini penzioneri i grijaci klupa imaju prednost u odnosu na njih..

MiRa

pre 4 godine

".. Udaljeni smo svetlosnim godinama od modernog fudbala ..."
(obilić, 13. oktobar 2019 14:06)

Nine to slučaj samo u fudbalu, to je i u životu-državi, a kao želeli bi u EU!

stat

pre 4 godine

@(spor, 13. oktobar 2019 14:51)

Statistika je neumoljiva. Znam da je ne volite jer otkriva stepen vaše manipulacije i laži, ali moraćete da se suočite s tom statistikom svaki put kad počnete da pišete o Mitrovićevom "umeću" ili se narugate Luki Joviću.

HanSolo

pre 4 godine

Pa Joviću su dosta svaki put "debakli" u reprezentaciji.. Pametan mladić.. Ne želi da baca ni vreme ni energiju dok se onako bezidejno igra u reprezentaciji.. Taj Tumbakovič je trebao da ostane u CG.. Čak i za našu reprezentaciju nije.. Bravo za Jovića.. Tako će još malo svi ključni igrači kod nas uraditi.. Mi smo promenili najviše trenera u Evropi poslednjih 10g.. Mi ne razumemo da sve jake reprezentacije Evrope imaju istog čoveka godinama na trenerskoj funkciji.. Nama bi trebao jedan Lars Lagerbäck da nas nauči šta je rimska igra, i šta je defanzivac.. Ne igra atraktivan fudbal ali skoro uvek postigne prvenstvo.. Sa Švedskom, island om i sad sa Norveškom.. Tumbakovič.. On i naši "stručnjaci" su jad i beda.. Komičari u stvari.. Ja bi vodio pametnije po nekad mislim.. Ono "mlataranje" rukama ko I ovako nikog ne intresuje..

www

pre 4 godine

Svima su treneri krivi, a da li je neko pomislio da nije do trenera nego da jednostavno nemamo kvalitetne igrace za vise ciljeve?! Jednostavno prosek igrača koji se spoji a bez želje i energije istih od toga nema ništa...i tako već decenijama...
(nick the greek, 13. oktobar 2019 15:23)

Znaju to oni dobro, nego im je bolje reći da su nesposobni selektori, a ne igrači.

jsx

pre 4 godine

" Pa u kojim klubovima igraju ti igraci? U najjacim svetskim u kojima je najlakse postici gol i poredis ih sa raspalim Fulamom."
Pa to valjda govori nesto o kvalitetu fudbalera koji igra u raspalom klubu.

maSi

pre 4 godine

Pijaca je u pitanju. Na tezgu ne iznosiš ono što si prodao, već ono što tek treba prodati.
Kao igrač Real Madrida, Jović u reprezentaciji Srbije sedi na klupi, i ulazi zadnja 4 minuta(!). Da nije smešno bilo bi tužno.
I gde su Prijović i Grujić ? Zašto njih nema na spisku?
Da nije u pitanju guranje vanvremenskih asova, naviknutih od strane matičnog kluba, na, evo već, dvodecenijske dogovorene pobede u domaćem prvenstvu, sa gotovo izvesnim povratkom u matični klub pre tridesete, a u mnogim slučajevima pre 25. godine?
Čovek šibicarenjem i džeparenjem može da zaradi za život, ali nikako ne može zaraditi ugled i poštovanje.

MiRa

pre 4 godine

Bravo Tumbakoviću,ne trebaju nam takvi.
Kako sada stvari stoje moliće da igra za reprezentaciju da bi igrao bar negde.
(Idi begaj, 13. oktobar 2019 13:28)

Moliće on da igra u bilo kom klubu, ne u reprezentaciji. Mali umislio da je neko... Kad padne na tvrdo shvatiće.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa to je uobičaja ustaljeni red uvek se kaznjavaju ili zvezda ili zvezdini igrači sve od 90.pa nadalje uspeli smo,da dovedemo 2.selektora koja su zbala šta treba,da rade kako bi funkcionisala igra naših fudbalera ali šta kad još uvek glavnu reč vodi nenad bjekovič podrzan od crnogorskih menadjera ili ramadanija e moj musline znas onu pesmu sve je isto samo njega nema.

belgrado

pre 4 godine

dobro je tumba,on je extra igrac,ali nece da igra za srbiju,sam sebe izbacio.
nastavi dalje, znam za jos 5 koji se samo pojavljuju,a posle vuku po terenu.
ostavi samo borce,pusti ove umetnike nek igraju za evropu.
ubaci jos par klinaca uz tadica,kostica,mitrovica,pa i kolarova i spremaj tim za sledece 3 god.

www

pre 4 godine

Pijaca je u pitanju. Na tezgu ne iznosiš ono što si prodao, već ono što tek treba prodati. 
Kao igrač Real Madrida, Jović u reprezentaciji Srbije sedi na klupi, i ulazi zadnja 4 minuta(!). Da nije smešno bilo bi tužno. 
(maSi, 13. oktobar 2019 15:07)

Kovačić je bio igrač Reala, pa je u reprezentaciji bio na klupi. Premlade su otišli u Realu.

Razum

pre 4 godine

Gledati utakmice naše reprezentacije podjednako je zamljivo kao gledati Marinu Abramovič kako se sat vremena gleda sa magarcem oči u oči!

obilić

pre 4 godine

Glumi neku strogoću kao kad je mihajlović izbacio ljajića zbog himne a rezultatata nigde. Nemamo mi dobrih trenera to je nas najveći problem, taktika naših trenera je prevaziđen i zastareo fudbal. Uporedite klopa, gvardiolu, sarija, contea, pocetina sa nasim trenerima. Udaljeni smo svetlosnim godinama od modernog fudbala i ovo nesto dobrih igrača što imamo kad dođe u reprezentaciju ne može da se adaptira na zahteve selektora a nema ni neku želju kad i sam zna da ta igra ne pije vodu.

веверица

pre 4 godine

казнио га :)
свака част сваком озбиљном играчу којем не зависи егзистенција од продаје преко реп а ипак долазе.
дакле свака част митровићу, тадићу, коларову... они сваки пут кад дођу, то је као да дозволе да им фсс пљуне у лице. да их изведу на терен у постави у којој никад пре нису играли (јер сваку утакмицу је нова постава), са барем 3-4 менаџерска играча, без намере да се игра озбиљан фудбал.
а опет дођу. то је озбиљан патриотизам.

Srboljub

pre 4 godine

Umislio se mali, on je zvezda, igra u Realu. Ali on ne igra, on greje klupu. Objasnili u Marci, najlosiji igrac kojeg je Real ikada doveo.

Вук

pre 4 godine

Невероватно је колико један текст неког непознатог аутора навуче толику реакцију јавности, иако тај аутор из далеког Мадрида нешто привиђа. Нит се Тумбаковић наљутио на Јовића, нит се овај наљутио на Тумбаковића. Једноставно најбољи играчи су се вратили својим клубовима како би радили на својој минутажи. Ноторна глупост сајта шпанског АС-а а наши само пренели.

nebaCar

pre 4 godine

U čemu je problem ljudi?
Razumljivo je, naravno, da niko ne podržava FSS i da nam reprezentacija ne liči ni na šta. Na stranu da stanu i svi koji su pristrasni zato što je Zvezdino dete.
Pa je l' u redu da zbog povrede napusti reprezentaciju, ode u klub i za njega odigra utakmicu?
Nemojte da branite takve postupke.
(A jeste sad kao sta, 13. oktobar 2019 13:40)

Za ovakvu reprezentaciju naseg fudbala, apsolutno DA. Opravdano. Evo i Tadić ne igra, a igra u klubu .
Jel Vama ljudi jasno da igraci bojkotuju, dolaze da igraju da bi videli familiju, društvo, ko bre hoce da igra kad se postavljaju po direktivi selektori, guraju neki igraci, partijski covek koji s fudbalom ima veze to sto igra rekreativno u brodarcu i Jos je hteo da odigra u A selekciji jedan meč, proverite zašto Bane vise ne igra ...

spor

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju
(neleknelevienna, 13. oktobar 2019 13:17)

I evo zarad poređenja nekih statističkih pokazatelja sa sofascore za prošlu sezonu za naše fudbalere i za strane velikane. Benzema gol na svakih 141 minut, Aleksandar Mitrović gol na svakih 298 minuta, Ronaldo gol na svakih 128 minuta, Mesi gol na svakih 72 minuta, najbolji strelac Bajerna i Bundeslige Levandovski, gol na svakih 134 minuta... Luka Jović je davao gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope. Prema statistici Mitrovića su toliko hranili loptama da je po broju šuteva (i naravno promašaja) prvi među centarforima u Premijer ligi prošle sezone. Preko 110 šuteva na samo 11 golova. Jedan od razloga zbog čega je Fulam sada u drugoj ligi je katastrofalna neefikasnost u napadu.

Što se njegovog učinka u reprezentacijhi Srbije tiče, Srbija će igrati traljav, zastareo i neefikasan fudbal dokle god će jedini cilj srpskih reprezentivaca biti nabaciti Mitroviću loptu na glavu. Za takav stil igre Mitrović je dobar, čak šta više, deluje kao spasitelj tim jer jedini daje golova, ali čitav tim nazaduje. Niko više tako ne igra osim Srbije i nikom drugom ne treba Mitrović osim Srbiji.
(stat, 13. oktobar 2019 13:35)

Koliki si ti.. . Svaki put kopiras identican komentar, a pritom stalno menjas "nickove".
Poredis Mitrovica sa Benzemom, Ronaldom, Mesijem, Levandovskim. Pa u kojim klubovima igraju ti igraci? U najjacim svetskim u kojima je najlakse postici gol i poredis ih sa raspalim Fulamom.
Kazes da je jedan od razloga zasto je Fulam ispao neefikasnost? Razlog zasto je Fulam ispao je katastrofalna odbrana. Dzabe bi im bilo i da su u napadu imali Mesija i Ronalda kada im je odbrana katastrofa. Primili su ubedljivo najvise golova u ligi.
Najvise volim ovakve komentatore sto stalno vade statistiku, ali to rade samo kada im ide u prilog. Nije bezveze ona recenica, statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje nista.
Mozda je Mitrovic cesto sutirao iz nemogucih pozicija (cesto se "rve" sa protivnickim fudbalerima), a na primer ovi drugi ne bi ni dosli u situaciju da sutnu iz te pozicije. I sad je to kao neki minus, sto je on uspeo da sutne, a ovi nisu ni sutnuli

Gojus

pre 4 godine

Tumba selektor to nešto, ali malo fajde, od Portugala popušiše 4 komada, od Ukrajine 5.
Gledam Mitrovića kako se krka u Engleskoj, dvojica su stalno na njemu, što se ne pokrka tako i za reprezentaciju jednom? Igra se fudbal iz 80-ih, slow motion, svi nešto umorni, ili nezainteresovani, fali im žeđ za pobjedom.
Naravno, gledaćemo i preostale utakmice, ali ćemo ići kući bez satisfakcije. Uf!

Boris

pre 4 godine

Trenerska struka nam je katastrofa.Djorović,Milovanović,Tumbakovic.Taktika bunker i kontra.Najružniji fudbal igramo u Evropi.Namamo pojma šta je power play.Vidjeli ste protiv Paragvaja,imamo igrača više igramo na kontru kod kuće!!!?
Možda i ima izuzetaka.Iznenadio me ovaj mislim da se zove Koković iz Voždovca.’Razvalili’ Partizan,imao sam osjećaj da Partizan igra protiv Barse.Ali eto u našem savezu sjede neki slijepci.Misle ako imamo Tadića,Jovića eto uspjeha.Pa pogledajte samo Hrvate kakav oni fudbal igraju,ne znam baš da li imaju bolje igrače.

Dusanovo carstvo!

pre 4 godine

Pametan decko. Tumba glumi autoritet. Sto ga ubbacuje na 4 min pred kraj kad jurimo rezultat crlu tekmu? Sta? Ne razumem ja te strategije i taktike? Nisu ni Portuglaci, pa nas odrase.

Ivan

pre 4 godine

Kaznio je on sam sebe. Sta ce biti ako se desi situacija u barazu da Mitrovic ne moze iz bilo kog razloga da igra? Umesto da imas jednako kvalitetnog napadaca na raspolaganju, igrace ti umesto njega Pavkov, Pavlovic ili ne znam vise ni koga je zvao...

Nikola

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu

Drugar, uz duzno postovanje otkud tebi da je "mali" umislio da je zvezda? Jel ga poznajes licno? Druga stvar sto ga mediji bombarduju i sikaniraju, i sto svi ocekuju da daje gol svakim svojim pojavljivanjem na terenu. Da ove sezone ulazi sa klupe, ali da dobija sansu i za prvu sezonu po meni odlicno. Ni mnogo vece zvezde se nisu snasle prve godine.

Igor

pre 4 godine

Sramno, posle 15 god imamo coveka u Realu, jos napadaca i sad kad je tamo u nemilosti ulazi po 10min umesto da go podrzi, da kaze da igramo na njega da da 2 gola. Al to je tuzna menadzerska reprezentacija i tuzan mentalitet srpski podrske mladima.

Greatness

pre 4 godine

Srbi imaju sve predispozicije da budu vrhunski u ovome sportu... Iako im ne leži, nije nacionalni sport, ali opet imaju ekipu... E sad dolazimo do one - čovjeku je najveći neprijatelj onaj u ogledalu...

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Bravo Tumbakoviću,ne trebaju nam takvi.
Kako sada stvari stoje moliće da igra za reprezentaciju da bi igrao bar negde.
(Idi begaj, 13. oktobar 2019 13:28)

Ocigledno nista nismo naucili iz Kaliniceve i Nedoviceve price. Da, sigurno ce moliti. Kalinic se ziv potres'o sto zbog tenkista i granicarskih jodlera, to i zbog izostanka odlikovanja od strane patrijarha i komentara frakcija koje identitet nikad nisu ni imale.

stat

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju
(neleknelevienna, 13. oktobar 2019 13:17)

I evo zarad poređenja nekih statističkih pokazatelja sa sofascore za prošlu sezonu za naše fudbalere i za strane velikane. Benzema gol na svakih 141 minut, Aleksandar Mitrović gol na svakih 298 minuta, Ronaldo gol na svakih 128 minuta, Mesi gol na svakih 72 minuta, najbolji strelac Bajerna i Bundeslige Levandovski, gol na svakih 134 minuta... Luka Jović je davao gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope. Prema statistici Mitrovića su toliko hranili loptama da je po broju šuteva (i naravno promašaja) prvi među centarforima u Premijer ligi prošle sezone. Preko 110 šuteva na samo 11 golova. Jedan od razloga zbog čega je Fulam sada u drugoj ligi je katastrofalna neefikasnost u napadu.

Što se njegovog učinka u reprezentacijhi Srbije tiče, Srbija će igrati traljav, zastareo i neefikasan fudbal dokle god će jedini cilj srpskih reprezentivaca biti nabaciti Mitroviću loptu na glavu. Za takav stil igre Mitrović je dobar, čak šta više, deluje kao spasitelj tim jer jedini daje golova, ali čitav tim nazaduje. Niko više tako ne igra osim Srbije i nikom drugom ne treba Mitrović osim Srbiji.

neleknelevienna

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju

lrakil

pre 4 godine

Pustite malog na miru, sjajan je talenat. Samo je greska po njegovu karijeru sto je otisao u RMA, ali dobro po dzep. Trebalo je jos koji godinu da sazri kao igrac u manjem klubu.

Dragan

pre 4 godine

E zato ja ne gledam i ne pratim nase timske sportove. Pogotovu fudbalere kojima je samo bitna lova, a za reprezentaciju igraju kao na treningu.Pogledajte klubski fudbal kod nas u Srbiji. I Zvezda i Partizan puni su love samim tim igraci igraju kao da im je pitanje zivota i smrti, a kad treba da se igra za reprezentaciju odmah se rasplacu i kukaju kako ih sve boli. Lepo ih je sve Bora Corba opevao.

obilić

pre 4 godine

Prerano je otišao u real. Bolje da je ostao u Nemačkoj, hteli su ga i tamo neki klubovi. Puno iskusniji igrači se teško adaptiraju na promenu kakvu je on napravio.. (novi klub, druga država, novi saigrači, novi trener... Nije se snasao a ima kvalitet i talenat nadam se da će se izdići iz svega toga.

Mihajlo

pre 4 godine

A zašto na spisku već duže vreme nema Marka Grujića? Marko je bio na SP kada nije igrao u klubu, a od tada ga nema. Sad kad je standardan u Herti (svih sedam utakmica po 90 minuta, 2 gola) nema ga na spisku? Prošle sezone za Hertu 24 utakmice, pet golova i dve asistencije. Da li je i on kaznjen? Zasto su izostali Nastasic, Spajic, i oni kaznjeni? Šta se dešava sa Maticem, Prijovićem? Da li su Tadic i SMS stvarno povređeni? Sme li neko to da pita selektora? Umesto da nam igraju najbolji i da se uigrava tim za baraž u martu, mi isprobavamo Milunovica, Gobelju, Miletica... I da li ce neko da odgovori zašto je Bane Ivanovic sklonjem posle SP? On ne želi da igra ili ga ne zovu? Kapiten ruskog sampiona Zenita, odigrao svaki minut u prvenstvu ove sezone, 12 utakmica- dva gola. U Ligi šampiona odigrao oba meča, remi sa Lionom i pobeda nad Benfikom! Godine ne mogu da budu prepreka jer je pozivan njegov ispisnik Rukavina.. To su samo neka od pitanja za sekektora. Sportski pozdrav

zgslavac

pre 4 godine

"Svaki selektor Srbije u prethodnih deset i više godine imao je sukob sa barem jednim fudbalerom, a videćemo da li će ovoga puta Jović biti taj koji neće moći da pronađe zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom na klupi "Orlova"."

Kakav ste vi Balkan, cirkus, sumrak, vic, bunar, zabava za susjede. Provokacije, dronovi, svađe, pjevanje himne, zabrane ulaska u strane države, "izbjegnut masakr", treneri koji se za pozciju selektora kandidiraju patriotizmom, svaki dan šou! Umirem od smijeha dok čitam svaki dan vaše teme.

Mare Maronne

pre 4 godine

Bolje i da ne igra trenutno,neka radi na sebi u Realu i na filozofiji trenera tamo,a o reprezentaciji stvarno ali stvarno nista logicno ne bih mogao da kazem niti da smislim da kazem kada vidim spisak,niti stil igre,niti neka najjaca postava da nam se zna stalno nesto kombinujemo u nedogled i zato u nedogled losi rezultati,a to oko Jovica ako je pametan da se ne obazire preterano sta se pise,sto se tice reprezentacije katastrofa koju ne gledam vec godinu dana jer nema niceg sto bi nagovestilo neki pomak,bezidejno,mrtvo,igraci koji igraju deluju nabacano na spisku,jednostavno necu da potrosim 1 i po sat vremena gledajuci to o odlasku na stadion da podrzavam tako nesto tek mi ne pada na pamet,razumite ako mozete,sportski pozdrav.

јд123

pre 4 godine

Добро, хајде да видимо да ли ће и Тадића казнити ако одигра следћу утакмицу за Ајакс.

Navijac

pre 4 godine

Vratite Krstaju! On je makar bez poteskoce resavao ove crne gore, litvanije, paragvaje. Trebace nam za mart i taj baraz sa slicnim ekipama

maretelli

pre 4 godine

Hahahahahahahahahah!! Pa kratka pauza pa opet hahahahahahaha!! Tumba legendica koji na 0:0 sa igračem više u 88' menja golmana! Koliko bi ovaj deo 'Sport' bio lepši bez ijedne vesti o našem fudbalu i fudbalerima....

mozda nekad

pre 4 godine

Iskreno, jesam Grobar, medjutim treba razumeti i Luku, pokusava da se nametne u Realu koji uopste ne ide trenutno, ekipa se trazi a on ne postize golove. los momentum svakako. Sustina je da svakako imamo sujetne trenere i generalno smo sujetni kao narod, sve nam smeta i odmah pribegavamo meri. Zaista nepotrebno, mlad je i pun energije, zaista nema potrebe

stat

pre 4 godine

Dakle, čak i da Jović proradi u Realu neće ga biti u reprezentaciji sve dok je Tumba selektor. I nastavi se tradicija. Uvek smo gubili važne igrače zbog ludih selektora.
Santraču nije odgovaro Petković koji je tada rasturao u Brazilu.
Pižon je kao selektor mlade repke isterao Zvjezdana Misimovića rekavši da je netalentovan za fudbal. Zvjezdan je kasnije postao najbolji asistent Bundeslige i sa svojim klubom šampion Nemačke i naravno prihvatio je poziv Bosne u nacionalni tim, dok je u međuvremenu Pižon izabran za selektora Srbije i na tom mestu se teško osramotio.
Muslinu nije odgovarao Sergej onda kad je izabran u idealnu postavu Serije A glasovima igrača i trenera Serije A. Po mišljenju srpskog selektora nije odgovarao Srbiji.
Tumbakoviću ne odgovara Jović. Ako je sumnjao u simuliranje povrede, valjda je red da nazove dečka i u direktnom razgovoru to raščisti, a ne da radi ovo što radi. I zašto ne važe ista pravila za sve? Zašto se ne sumnja u povredu Tadića? Zašto Grujiću nije ni pružena šansa? Na mnoga pitanja selektor nema odgovor.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Treba neko da obavesti “As” da je to sasvim normalna pojava u srpskom fudbalu.Ne razumem šta je tu senzacionalno?!

Milica

pre 4 godine

Čekaj ovi komentatori što podržavaju Jovića, znači podržavaju igrače koji "fejkuju" povredu da bi igrali utakmicu za klub a ne za reprezentaciju?!
To vam je ok?
I onda je Tumbaković kriv u celoj situaciji??
Pa bravo, šta reći..

joki

pre 4 godine

Mnogo druga zvucnija imena nisu prosli dobro u realu!!!
Ovde neki kao da im drago sto decko neigra?
FSS nije slozan niti neki profesionalni savez koji ima striktna pravila niti su nasi navijaci realni u sagledanju nasih neuspeha!
Kad se sve to sabere Imate takvu reprezentaciju kao Sto je mi imamo! Serdnjo prosecnu sa tendencijom pasti na nivo litvanije, luksemburga i slicnih.
Sportski pozdrav

A jeste sad kao sta

pre 4 godine

U čemu je problem ljudi?
Razumljivo je, naravno, da niko ne podržava FSS i da nam reprezentacija ne liči ni na šta. Na stranu da stanu i svi koji su pristrasni zato što je Zvezdino dete.
Pa je l' u redu da zbog povrede napusti reprezentaciju, ode u klub i za njega odigra utakmicu?
Nemojte da branite takve postupke.

maretelli

pre 4 godine

Hahahahahahahahahah!! Pa kratka pauza pa opet hahahahahahaha!! Tumba legendica koji na 0:0 sa igračem više u 88' menja golmana! Koliko bi ovaj deo 'Sport' bio lepši bez ijedne vesti o našem fudbalu i fudbalerima....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Treba neko da obavesti “As” da je to sasvim normalna pojava u srpskom fudbalu.Ne razumem šta je tu senzacionalno?!

Mihajlo

pre 4 godine

A zašto na spisku već duže vreme nema Marka Grujića? Marko je bio na SP kada nije igrao u klubu, a od tada ga nema. Sad kad je standardan u Herti (svih sedam utakmica po 90 minuta, 2 gola) nema ga na spisku? Prošle sezone za Hertu 24 utakmice, pet golova i dve asistencije. Da li je i on kaznjen? Zasto su izostali Nastasic, Spajic, i oni kaznjeni? Šta se dešava sa Maticem, Prijovićem? Da li su Tadic i SMS stvarno povređeni? Sme li neko to da pita selektora? Umesto da nam igraju najbolji i da se uigrava tim za baraž u martu, mi isprobavamo Milunovica, Gobelju, Miletica... I da li ce neko da odgovori zašto je Bane Ivanovic sklonjem posle SP? On ne želi da igra ili ga ne zovu? Kapiten ruskog sampiona Zenita, odigrao svaki minut u prvenstvu ove sezone, 12 utakmica- dva gola. U Ligi šampiona odigrao oba meča, remi sa Lionom i pobeda nad Benfikom! Godine ne mogu da budu prepreka jer je pozivan njegov ispisnik Rukavina.. To su samo neka od pitanja za sekektora. Sportski pozdrav

Igor

pre 4 godine

Sramno, posle 15 god imamo coveka u Realu, jos napadaca i sad kad je tamo u nemilosti ulazi po 10min umesto da go podrzi, da kaze da igramo na njega da da 2 gola. Al to je tuzna menadzerska reprezentacija i tuzan mentalitet srpski podrske mladima.

neleknelevienna

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju

Razum

pre 4 godine

Gledati utakmice naše reprezentacije podjednako je zamljivo kao gledati Marinu Abramovič kako se sat vremena gleda sa magarcem oči u oči!

mozda nekad

pre 4 godine

Iskreno, jesam Grobar, medjutim treba razumeti i Luku, pokusava da se nametne u Realu koji uopste ne ide trenutno, ekipa se trazi a on ne postize golove. los momentum svakako. Sustina je da svakako imamo sujetne trenere i generalno smo sujetni kao narod, sve nam smeta i odmah pribegavamo meri. Zaista nepotrebno, mlad je i pun energije, zaista nema potrebe

obilić

pre 4 godine

Glumi neku strogoću kao kad je mihajlović izbacio ljajića zbog himne a rezultatata nigde. Nemamo mi dobrih trenera to je nas najveći problem, taktika naših trenera je prevaziđen i zastareo fudbal. Uporedite klopa, gvardiolu, sarija, contea, pocetina sa nasim trenerima. Udaljeni smo svetlosnim godinama od modernog fudbala i ovo nesto dobrih igrača što imamo kad dođe u reprezentaciju ne može da se adaptira na zahteve selektora a nema ni neku želju kad i sam zna da ta igra ne pije vodu.

stat

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju
(neleknelevienna, 13. oktobar 2019 13:17)

I evo zarad poređenja nekih statističkih pokazatelja sa sofascore za prošlu sezonu za naše fudbalere i za strane velikane. Benzema gol na svakih 141 minut, Aleksandar Mitrović gol na svakih 298 minuta, Ronaldo gol na svakih 128 minuta, Mesi gol na svakih 72 minuta, najbolji strelac Bajerna i Bundeslige Levandovski, gol na svakih 134 minuta... Luka Jović je davao gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope. Prema statistici Mitrovića su toliko hranili loptama da je po broju šuteva (i naravno promašaja) prvi među centarforima u Premijer ligi prošle sezone. Preko 110 šuteva na samo 11 golova. Jedan od razloga zbog čega je Fulam sada u drugoj ligi je katastrofalna neefikasnost u napadu.

Što se njegovog učinka u reprezentacijhi Srbije tiče, Srbija će igrati traljav, zastareo i neefikasan fudbal dokle god će jedini cilj srpskih reprezentivaca biti nabaciti Mitroviću loptu na glavu. Za takav stil igre Mitrović je dobar, čak šta više, deluje kao spasitelj tim jer jedini daje golova, ali čitav tim nazaduje. Niko više tako ne igra osim Srbije i nikom drugom ne treba Mitrović osim Srbiji.

Dusanovo carstvo!

pre 4 godine

Pametan decko. Tumba glumi autoritet. Sto ga ubbacuje na 4 min pred kraj kad jurimo rezultat crlu tekmu? Sta? Ne razumem ja te strategije i taktike? Nisu ni Portuglaci, pa nas odrase.

nebaCar

pre 4 godine

U čemu je problem ljudi?
Razumljivo je, naravno, da niko ne podržava FSS i da nam reprezentacija ne liči ni na šta. Na stranu da stanu i svi koji su pristrasni zato što je Zvezdino dete.
Pa je l' u redu da zbog povrede napusti reprezentaciju, ode u klub i za njega odigra utakmicu?
Nemojte da branite takve postupke.
(A jeste sad kao sta, 13. oktobar 2019 13:40)

Za ovakvu reprezentaciju naseg fudbala, apsolutno DA. Opravdano. Evo i Tadić ne igra, a igra u klubu .
Jel Vama ljudi jasno da igraci bojkotuju, dolaze da igraju da bi videli familiju, društvo, ko bre hoce da igra kad se postavljaju po direktivi selektori, guraju neki igraci, partijski covek koji s fudbalom ima veze to sto igra rekreativno u brodarcu i Jos je hteo da odigra u A selekciji jedan meč, proverite zašto Bane vise ne igra ...

Greatness

pre 4 godine

Srbi imaju sve predispozicije da budu vrhunski u ovome sportu... Iako im ne leži, nije nacionalni sport, ali opet imaju ekipu... E sad dolazimo do one - čovjeku je najveći neprijatelj onaj u ogledalu...

obilić

pre 4 godine

Prerano je otišao u real. Bolje da je ostao u Nemačkoj, hteli su ga i tamo neki klubovi. Puno iskusniji igrači se teško adaptiraju na promenu kakvu je on napravio.. (novi klub, druga država, novi saigrači, novi trener... Nije se snasao a ima kvalitet i talenat nadam se da će se izdići iz svega toga.

zgslavac

pre 4 godine

"Svaki selektor Srbije u prethodnih deset i više godine imao je sukob sa barem jednim fudbalerom, a videćemo da li će ovoga puta Jović biti taj koji neće moći da pronađe zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom na klupi "Orlova"."

Kakav ste vi Balkan, cirkus, sumrak, vic, bunar, zabava za susjede. Provokacije, dronovi, svađe, pjevanje himne, zabrane ulaska u strane države, "izbjegnut masakr", treneri koji se za pozciju selektora kandidiraju patriotizmom, svaki dan šou! Umirem od smijeha dok čitam svaki dan vaše teme.

lrakil

pre 4 godine

Pustite malog na miru, sjajan je talenat. Samo je greska po njegovu karijeru sto je otisao u RMA, ali dobro po dzep. Trebalo je jos koji godinu da sazri kao igrac u manjem klubu.

tumba

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.
(live, 13. oktobar 2019 15:23)


Ne da citam nego zeljno iscekujem tvoje komentare!
Samo nastavi,sta bi ja bez tebe!

Choja

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (live, 13. oktobar 2019 15:23)

Tumbaković svaki dan dodje na b92 da pročita tvoj komentar.

kl

pre 4 godine

Aman ljudi shvatite da je naša reprezentacija samo menadžerski izlog i servis. Igra ko treba da se proda. Da upiše u CV nastup za reprezentaciju. Ako nekim čudom uspeju da se plasiraju na neko završno takmičenje tek tu nastaje borba klanova ko će da nastupi. Rezultat reprezentacije je apsolutno nebitan. Oni koji ne moraju da se prodaju igraju bez volje jer znaju situaciju, ali moraju da otaljaju zbog javnosti ili zato što su i oni nekad tako pogurani pa vraćaju uslugu. Svaki naš selektor u poslednjih 40 godina je učestvovao u takvim šemama ili ne bi bio selektor.

Nikola

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu

Drugar, uz duzno postovanje otkud tebi da je "mali" umislio da je zvezda? Jel ga poznajes licno? Druga stvar sto ga mediji bombarduju i sikaniraju, i sto svi ocekuju da daje gol svakim svojim pojavljivanjem na terenu. Da ove sezone ulazi sa klupe, ali da dobija sansu i za prvu sezonu po meni odlicno. Ni mnogo vece zvezde se nisu snasle prve godine.

stat

pre 4 godine

Dakle, čak i da Jović proradi u Realu neće ga biti u reprezentaciji sve dok je Tumba selektor. I nastavi se tradicija. Uvek smo gubili važne igrače zbog ludih selektora.
Santraču nije odgovaro Petković koji je tada rasturao u Brazilu.
Pižon je kao selektor mlade repke isterao Zvjezdana Misimovića rekavši da je netalentovan za fudbal. Zvjezdan je kasnije postao najbolji asistent Bundeslige i sa svojim klubom šampion Nemačke i naravno prihvatio je poziv Bosne u nacionalni tim, dok je u međuvremenu Pižon izabran za selektora Srbije i na tom mestu se teško osramotio.
Muslinu nije odgovarao Sergej onda kad je izabran u idealnu postavu Serije A glasovima igrača i trenera Serije A. Po mišljenju srpskog selektora nije odgovarao Srbiji.
Tumbakoviću ne odgovara Jović. Ako je sumnjao u simuliranje povrede, valjda je red da nazove dečka i u direktnom razgovoru to raščisti, a ne da radi ovo što radi. I zašto ne važe ista pravila za sve? Zašto se ne sumnja u povredu Tadića? Zašto Grujiću nije ni pružena šansa? Na mnoga pitanja selektor nema odgovor.

Boris

pre 4 godine

Trenerska struka nam je katastrofa.Djorović,Milovanović,Tumbakovic.Taktika bunker i kontra.Najružniji fudbal igramo u Evropi.Namamo pojma šta je power play.Vidjeli ste protiv Paragvaja,imamo igrača više igramo na kontru kod kuće!!!?
Možda i ima izuzetaka.Iznenadio me ovaj mislim da se zove Koković iz Voždovca.’Razvalili’ Partizan,imao sam osjećaj da Partizan igra protiv Barse.Ali eto u našem savezu sjede neki slijepci.Misle ako imamo Tadića,Jovića eto uspjeha.Pa pogledajte samo Hrvate kakav oni fudbal igraju,ne znam baš da li imaju bolje igrače.

Borissrb

pre 4 godine

Vec godinama, decenijama, nemamo selektora koji zna bilo sta o taktici, igracima koji igraju, sta igraju i koju ulogu imaju u svom klub,a o psihologiji, odnosu al onom pravom, a ne splavaremje sa igracima da i ne pricam. Kad dodje neko kao Tumbakovic i kaznjava igraca Reala zato sto mu je dao 3 min da igra i ne pozove istog tog igraca da proba nesto nivo u prijateljskoj utakmici onda samo lajiku nije jasno ko je trenutni selektor, koliko poznaje struku i kojim ekipama moze biti eventualni trener kad ga smijene sa mjesta selektora, max grcka, poljska i sl.lige. Kakvi selektori takvi i uspjesi reprezentacije. Cisto podsjecanja radi, neko je bio svijetski prvak sa U20 reprezentacijom.. gdje li su ti igraci i zasto oni nisubglavni nosioci reprezentacije..? Stvarno nije tesko pogoditi kako i zasto pojedini penzioneri i grijaci klupa imaju prednost u odnosu na njih..

јд123

pre 4 godine

Добро, хајде да видимо да ли ће и Тадића казнити ако одигра следћу утакмицу за Ајакс.

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Bravo Tumbakoviću,ne trebaju nam takvi.
Kako sada stvari stoje moliće da igra za reprezentaciju da bi igrao bar negde.
(Idi begaj, 13. oktobar 2019 13:28)

Ocigledno nista nismo naucili iz Kaliniceve i Nedoviceve price. Da, sigurno ce moliti. Kalinic se ziv potres'o sto zbog tenkista i granicarskih jodlera, to i zbog izostanka odlikovanja od strane patrijarha i komentara frakcija koje identitet nikad nisu ni imale.

MiRa

pre 4 godine

".. Udaljeni smo svetlosnim godinama od modernog fudbala ..."
(obilić, 13. oktobar 2019 14:06)

Nine to slučaj samo u fudbalu, to je i u životu-državi, a kao želeli bi u EU!

Milica

pre 4 godine

Čekaj ovi komentatori što podržavaju Jovića, znači podržavaju igrače koji "fejkuju" povredu da bi igrali utakmicu za klub a ne za reprezentaciju?!
To vam je ok?
I onda je Tumbaković kriv u celoj situaciji??
Pa bravo, šta reći..

luka će dokazati talenat

pre 4 godine

Stara zvezdina škola. Nešto kao Pančev. Kampuje ispred golmana
i čeka da mu nameste gol. U Nemačkoj je to moglo, saigrači su od
njega napravili zvezdu. U Realu se vidi ko je talenat, ko je gladijator,

(psimke, 13. oktobar 2019 16:31)

Kakva besmislica. Očito niste ni gledali utakmice Ajntrahta koji je igrao moderan fudbal i gde je Luka itekako učestvovao u kreaciji igre, imao predasistencije i asistencije. Sećam se jedne maestralne asistencije u kojoj je pretrčao pola terena da bi asistirao Haleu. Vi ste izgelda pobrkali stil igre Jovića i moderan fudbal koji je forsirao Ajntraht sa vašim sidrašem Mitrovićem. To je taj stil. Čekaš da ti loptu nabace na glavu. Može da prođe u engleskom drugoligašu i kilavoj reprezentaciji Srbije i nigde više.

NY

pre 4 godine

Dokle ce selektori da se izivljavaju, Dokle ce da tumbaju tim?Ko god dodje nesto proba.Za poslednje cetiri godine kroz reprezentaciju proslo blizu 50 igraca a od osamostaljenja 6 selektora.Nemci od drugog svetskog rata 5 selektora.Mi nemamo sistem igre.Gledam sinoc spance od kadeta do A selekcije isti sistem igre.A onda sve zavisi od individualnog kvaliteta igraca.I umesto da imamo 15-16 igraca stalno se nesto tumba.Eto safa Kolarov centralni odbrambeni.Hrvati vec godinama isti kostur tima.A mi i dalje lutamo

веверица

pre 4 godine

казнио га :)
свака част сваком озбиљном играчу којем не зависи егзистенција од продаје преко реп а ипак долазе.
дакле свака част митровићу, тадићу, коларову... они сваки пут кад дођу, то је као да дозволе да им фсс пљуне у лице. да их изведу на терен у постави у којој никад пре нису играли (јер сваку утакмицу је нова постава), са барем 3-4 менаџерска играча, без намере да се игра озбиљан фудбал.
а опет дођу. то је озбиљан патриотизам.

Jojo

pre 4 godine

A zašto na spisku već duže vreme nema Marka Grujića? Marko je bio na SP kada nije igrao u klubu, a od tada ga nema. Sad kad je standardan u Herti (svih sedam utakmica po 90 minuta, 2 gola) nema ga na spisku? Prošle sezone za Hertu 24 utakmice, pet golova i dve asistencije. Da li je i on kaznjen? Zasto su izostali Nastasic, Spajic, i oni kaznjeni? Šta se dešava sa Maticem, Prijovićem? Da li su Tadic i SMS stvarno povređeni? Sme li neko to da pita selektora? Umesto da nam igraju najbolji i da se uigrava tim za baraž u martu, mi isprobavamo Milunovica, Gobelju, Miletica... I da li ce neko da odgovori zašto je Bane Ivanovic sklonjem posle SP? On ne želi da igra ili ga ne zovu? Kapiten ruskog sampiona Zenita, odigrao svaki minut u prvenstvu ove sezone, 12 utakmica- dva gola. U Ligi šampiona odigrao oba meča, remi sa Lionom i pobeda nad Benfikom! Godine ne mogu da budu prepreka jer je pozivan njegov ispisnik Rukavina.. To su samo neka od pitanja za sekektora. Sportski pozdrav
(Mihajlo, 13. oktobar 2019 13:30)

Svaka ti to u Njegoša.Najveci problem srpskog reprezentativnog fudbala je korumpiran fudbalski savez.Ali nista cudno kakva nam je drzava....

croata

pre 4 godine

Srbija ne moze robovat dvojici koja ne trce, tadicu i mitrovicu i sad je pitanje kog od njih istrpit. Po meni to treba biti tadic i oko njega formirati igru slicnu ajaksu. Znaci pronaci dva hitra bocna igraca(jedan svakako kostic, drugog ne znam, prije bi npr bio idealan sulejmani) koji ce spricati naprijed nazad, sve lopte naptijed tadicu i nek ih hrani. To se moze ostvariti, al zato mitrovic mora van. Svaka cast mitrovicu na trudu i golovima, ali kad se cijela igra u napadu bazira na bunarenju prema njemu, mora doci do njegovog ucinka. Momak je dobar ako srbija vija rezultat da udje kao robustan drugi napadac, ali u prvih 11 ne bi trebao imati mjesta. I nije da se ne zalaze, jednostavno igra zastarjeli nogomet zbog kog trpe svi, a najvise upravo tadic. Zato ga se npr i baca na bok da se ne sudara s mitrovicem. A tadic je oo znanju i brzini reakcije profesor nogometa za mitrovica. A to bi svakom skolovanijem treneru trebalo biti jasno i prvo sto bi trebao napraviti je da promijeni cijelu koncepciju igre. Na zalost poltron tumbakovic to se nece usuditi. Na vasu zalost jer bi se oko tadica mogla izgraditi odlicna momcad. Sto se tice jovica, postujem ga jako, ali i kod njega nema trcanja, u realu mora shvatiti da mora trcati za dvojicu, ko sto je svojevremeno benzema trcao i za ronalda, on treba i za benzemu. Pristupom koji on ima predvidjam mu brzu propast, ne samo u realu vec kasnije i u mnogim slabijim klubovima. Podhitno se mora trgnut, ne u smislu da mora dati gol vec mora imati htijenje, grist travu od trke. Ova nezainteresiranost koja datira jos od eura mladih vodi u ponor

HARIS

pre 4 godine

Godinama unazad neki selektor ima problem sa dobrim igracima, koji mogu koristiti reprezentaciji. Mihajlovic sa Ljajicem, Curcic sa Tadicem, Muslin sa Sergejom, Krstajic sa Milivojevicem i Rajkovicem i sada Tumba sa Jovicem, pa dokle vise? Ovo je nevjerovatno!

maSi

pre 4 godine

Pijaca je u pitanju. Na tezgu ne iznosiš ono što si prodao, već ono što tek treba prodati.
Kao igrač Real Madrida, Jović u reprezentaciji Srbije sedi na klupi, i ulazi zadnja 4 minuta(!). Da nije smešno bilo bi tužno.
I gde su Prijović i Grujić ? Zašto njih nema na spisku?
Da nije u pitanju guranje vanvremenskih asova, naviknutih od strane matičnog kluba, na, evo već, dvodecenijske dogovorene pobede u domaćem prvenstvu, sa gotovo izvesnim povratkom u matični klub pre tridesete, a u mnogim slučajevima pre 25. godine?
Čovek šibicarenjem i džeparenjem može da zaradi za život, ali nikako ne može zaraditi ugled i poštovanje.

A jeste sad kao sta

pre 4 godine

U čemu je problem ljudi?
Razumljivo je, naravno, da niko ne podržava FSS i da nam reprezentacija ne liči ni na šta. Na stranu da stanu i svi koji su pristrasni zato što je Zvezdino dete.
Pa je l' u redu da zbog povrede napusti reprezentaciju, ode u klub i za njega odigra utakmicu?
Nemojte da branite takve postupke.

nick the greek

pre 4 godine

Svima su treneri krivi, a da li je neko pomislio da nije do trenera nego da jednostavno nemamo kvalitetne igrace za vise ciljeve?! Jednostavno prosek igrača koji se spoji a bez želje i energije istih od toga nema ništa...i tako već decenijama...

spor

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju
(neleknelevienna, 13. oktobar 2019 13:17)

I evo zarad poređenja nekih statističkih pokazatelja sa sofascore za prošlu sezonu za naše fudbalere i za strane velikane. Benzema gol na svakih 141 minut, Aleksandar Mitrović gol na svakih 298 minuta, Ronaldo gol na svakih 128 minuta, Mesi gol na svakih 72 minuta, najbolji strelac Bajerna i Bundeslige Levandovski, gol na svakih 134 minuta... Luka Jović je davao gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope. Prema statistici Mitrovića su toliko hranili loptama da je po broju šuteva (i naravno promašaja) prvi među centarforima u Premijer ligi prošle sezone. Preko 110 šuteva na samo 11 golova. Jedan od razloga zbog čega je Fulam sada u drugoj ligi je katastrofalna neefikasnost u napadu.

Što se njegovog učinka u reprezentacijhi Srbije tiče, Srbija će igrati traljav, zastareo i neefikasan fudbal dokle god će jedini cilj srpskih reprezentivaca biti nabaciti Mitroviću loptu na glavu. Za takav stil igre Mitrović je dobar, čak šta više, deluje kao spasitelj tim jer jedini daje golova, ali čitav tim nazaduje. Niko više tako ne igra osim Srbije i nikom drugom ne treba Mitrović osim Srbiji.
(stat, 13. oktobar 2019 13:35)

Koliki si ti.. . Svaki put kopiras identican komentar, a pritom stalno menjas "nickove".
Poredis Mitrovica sa Benzemom, Ronaldom, Mesijem, Levandovskim. Pa u kojim klubovima igraju ti igraci? U najjacim svetskim u kojima je najlakse postici gol i poredis ih sa raspalim Fulamom.
Kazes da je jedan od razloga zasto je Fulam ispao neefikasnost? Razlog zasto je Fulam ispao je katastrofalna odbrana. Dzabe bi im bilo i da su u napadu imali Mesija i Ronalda kada im je odbrana katastrofa. Primili su ubedljivo najvise golova u ligi.
Najvise volim ovakve komentatore sto stalno vade statistiku, ali to rade samo kada im ide u prilog. Nije bezveze ona recenica, statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje nista.
Mozda je Mitrovic cesto sutirao iz nemogucih pozicija (cesto se "rve" sa protivnickim fudbalerima), a na primer ovi drugi ne bi ni dosli u situaciju da sutnu iz te pozicije. I sad je to kao neki minus, sto je on uspeo da sutne, a ovi nisu ni sutnuli

www

pre 4 godine

Pijaca je u pitanju. Na tezgu ne iznosiš ono što si prodao, već ono što tek treba prodati. 
Kao igrač Real Madrida, Jović u reprezentaciji Srbije sedi na klupi, i ulazi zadnja 4 minuta(!). Da nije smešno bilo bi tužno. 
(maSi, 13. oktobar 2019 15:07)

Kovačić je bio igrač Reala, pa je u reprezentaciji bio na klupi. Premlade su otišli u Realu.

Samo jako

pre 4 godine

Previše priče o čoveku koji 6 meseci nije dao gol, osim na treningu. On bre ne može da uvali gol za pare...a kamoli iz čiste želje. Ali ne bojim se ja, vratiće se on u reprezentaciju čim ga pošalje Real u Ekstramaduru...samo da bi se prodao barem u Fortunu iz Dizeldorfa.

HanSolo

pre 4 godine

Pa Joviću su dosta svaki put "debakli" u reprezentaciji.. Pametan mladić.. Ne želi da baca ni vreme ni energiju dok se onako bezidejno igra u reprezentaciji.. Taj Tumbakovič je trebao da ostane u CG.. Čak i za našu reprezentaciju nije.. Bravo za Jovića.. Tako će još malo svi ključni igrači kod nas uraditi.. Mi smo promenili najviše trenera u Evropi poslednjih 10g.. Mi ne razumemo da sve jake reprezentacije Evrope imaju istog čoveka godinama na trenerskoj funkciji.. Nama bi trebao jedan Lars Lagerbäck da nas nauči šta je rimska igra, i šta je defanzivac.. Ne igra atraktivan fudbal ali skoro uvek postigne prvenstvo.. Sa Švedskom, island om i sad sa Norveškom.. Tumbakovič.. On i naši "stručnjaci" su jad i beda.. Komičari u stvari.. Ja bi vodio pametnije po nekad mislim.. Ono "mlataranje" rukama ko I ovako nikog ne intresuje..

Srboljub

pre 4 godine

Umislio se mali, on je zvezda, igra u Realu. Ali on ne igra, on greje klupu. Objasnili u Marci, najlosiji igrac kojeg je Real ikada doveo.

jsx

pre 4 godine

" Pa u kojim klubovima igraju ti igraci? U najjacim svetskim u kojima je najlakse postici gol i poredis ih sa raspalim Fulamom."
Pa to valjda govori nesto o kvalitetu fudbalera koji igra u raspalom klubu.

MiRa

pre 4 godine

Kaznio je on sam sebe. Sta ce biti ako se desi situacija u barazu da Mitrovic ne moze iz bilo kog razloga da igra? Umesto da imas jednako kvalitetnog napadaca na raspolaganju, igrace ti umesto njega Pavkov, Pavlovic ili ne znam vise ni koga je zvao...
(Ivan, 13. oktobar 2019 14:34)

Daleko je on od Mitra. Prvo treba imati srce i želju igrati za reorezentaciju, a to ova umišljena zvezda od jovića nema.

sale

pre 4 godine

Igrac koji u jednoj sezoni da onoliko golova a u novon ambijentu ne pokaze nista - ima ozbiljan problem sa glavom.

Tumba ima neki sistem, nikad ga gotivio nisam, ali sada je 100% u pravu!

Jovica sam gledao samo jednom, ono kada je Rodrigo postigao prvi gol, igrao je bez zelje, nikako se kretao, pivotario svo vrijeme i cekao da mu tim na tacni doda loptu. Kao takav, nece trebati ni Realu ni Srbiji.

Nabijedjen da je okrenuo igricu, ako se ubrzo ne dozove pameti zavrsice kao Perica. Steta je jedino sto ce se prosuti takav talenat.

I ne samo Jovic, sve ove starlete treba najuriti. Neces da trcis?-Ajde poz!

Toliko ste pljuvali Mihu, ali je bio 100% u pravu! Ako neces da das max u repki, ko te ... Jedini ispravan nacin!!

www

pre 4 godine

Ali eto u našem savezu sjede neki slijepci.Misle ako imamo Tadića,Jovića eto uspjeha.Pa pogledajte samo Hrvate kakav oni fudbal igraju,ne znam baš da li imaju bolje igrače.
(Boris, 13. oktobar 2019 14:56)

Naši igrači su osvajali LP od 2013 plus imali smo polufinaliste, ali eto vi imate bolje igrače.

Ivan

pre 4 godine

Kaznio je on sam sebe. Sta ce biti ako se desi situacija u barazu da Mitrovic ne moze iz bilo kog razloga da igra? Umesto da imas jednako kvalitetnog napadaca na raspolaganju, igrace ti umesto njega Pavkov, Pavlovic ili ne znam vise ni koga je zvao...

www

pre 4 godine

Svima su treneri krivi, a da li je neko pomislio da nije do trenera nego da jednostavno nemamo kvalitetne igrace za vise ciljeve?! Jednostavno prosek igrača koji se spoji a bez želje i energije istih od toga nema ništa...i tako već decenijama...
(nick the greek, 13. oktobar 2019 15:23)

Znaju to oni dobro, nego im je bolje reći da su nesposobni selektori, a ne igrači.

as

pre 4 godine

Izgoreli su u Realu i mnogo veci igraci od Luke.
Trebo je on u tim poput Sevilje,Valensije...U ekipu koja ceka mlade igrace i ima strpljenaja a nije opterecena osvajanjem trofeja.
Tako bi sazreo pa ako je kvalitet za Real onda bi i to doslo na red.
Sa druge strane razumem i njega,Real se tesko odbija jos i lova ogromna.

4k4.Dex

pre 4 godine

Ne treba ni da igra za ovu budalast8nu od zemlje. Kad je trebalo da igra i bio najbolji iko ga nike zvao sad treba da se koncentrise na real i karijeru.

stop manipularima

pre 4 godine

Odakle samo genijalna ideja mnogom komentatorima ovde da uporedjuju Jovica kome ni cela masinerija Reala ne moze da pomogne da da jedan jedini gol, i Mitrovica koji pogadja kako u klubu tako i u reprezentaciji kad god pozeli.
(Kukiz, 13. oktobar 2019 17:06)

Luka u Realu mora da se bori za svaku loptu pored onako sebičnih saigrača, dok u Fulamu sve lopte idu na Mitrovića. Prestanite više sa tim manipulacijama. Čudite se i zašto Sergej nije pružao u reprezenatciji Srbije partije kao u svom klubu. Pa da li je dugim loptama preskakana sredina terena da bi se pronašao Mitrović? Forsira li takvu igru Lacio ili bilo koji ozbiljan klub ili reprezentacija? Sva je igra Srbije Mitroviću podređena. On ganja rekord, a reprezentacija u kanalu.

Gojus

pre 4 godine

Tumba selektor to nešto, ali malo fajde, od Portugala popušiše 4 komada, od Ukrajine 5.
Gledam Mitrovića kako se krka u Engleskoj, dvojica su stalno na njemu, što se ne pokrka tako i za reprezentaciju jednom? Igra se fudbal iz 80-ih, slow motion, svi nešto umorni, ili nezainteresovani, fali im žeđ za pobjedom.
Naravno, gledaćemo i preostale utakmice, ali ćemo ići kući bez satisfakcije. Uf!

belgrado

pre 4 godine

dobro je tumba,on je extra igrac,ali nece da igra za srbiju,sam sebe izbacio.
nastavi dalje, znam za jos 5 koji se samo pojavljuju,a posle vuku po terenu.
ostavi samo borce,pusti ove umetnike nek igraju za evropu.
ubaci jos par klinaca uz tadica,kostica,mitrovica,pa i kolarova i spremaj tim za sledece 3 god.

ArDzej65

pre 4 godine

Iskreno ali Ajntraht je bio maks za ovog igrača
(Rajberbre, 13. oktobar 2019 15:41)
Pa i Fulam je Max za Mitra pa opet igra po 86 min, siguran sam da Jović ne bi imao ništa slabiji učinak da ima takvu minutažu

Negativni

pre 4 godine

Ako ga je zaista kaznio zbog cinculiranja, to podržavam. Dosta je bilo bahatog ponašanja samozvanih zvezdica u reprezentaciji. Treba da najuri i SMS-a, zbog ponašanja i samoocenjivanja posle sramne igre na SP, bez zalaganja. Neka igraju oni koji žele.
S druge strane, i ti igrači vide šta se radi u savezu, vide jako dobro ko se protežira i zašto, tako da nedostatak motiva nije neočekivan. Ali, onda izadješ i kažeš zašto je to tako. Ovako, glume da vole da igraju za reprezentaciju, a u stvari tako se ne zameraju moćnima, i dodju da malo overe splavove i vide rodbinu. Oduvek smo mi bili pozeri- patriote. Kao, ginemo za Srbiju, u stvari zanima nas samo svoja guza, a poza radi posao, važno je ne zameriti se navijačima i savezu. Bljak priča. Zato je naš fudbal najgori, s obzirom da uopšte nemamo tako loše igrače kao što mislimo. Pa mi nismo iskoristili generacije Prosinečkog, Deje, Piksija, Jarnija, Šukera, Mijata, Jugovića, Siniše, Stankovića, Vidića...a kamoli ovu polovnu reprezentaciju. Odlazak na EP bio bi nevidjen uspeh.

Mare Maronne

pre 4 godine

Bolje i da ne igra trenutno,neka radi na sebi u Realu i na filozofiji trenera tamo,a o reprezentaciji stvarno ali stvarno nista logicno ne bih mogao da kazem niti da smislim da kazem kada vidim spisak,niti stil igre,niti neka najjaca postava da nam se zna stalno nesto kombinujemo u nedogled i zato u nedogled losi rezultati,a to oko Jovica ako je pametan da se ne obazire preterano sta se pise,sto se tice reprezentacije katastrofa koju ne gledam vec godinu dana jer nema niceg sto bi nagovestilo neki pomak,bezidejno,mrtvo,igraci koji igraju deluju nabacano na spisku,jednostavno necu da potrosim 1 i po sat vremena gledajuci to o odlasku na stadion da podrzavam tako nesto tek mi ne pada na pamet,razumite ako mozete,sportski pozdrav.

joki

pre 4 godine

Mnogo druga zvucnija imena nisu prosli dobro u realu!!!
Ovde neki kao da im drago sto decko neigra?
FSS nije slozan niti neki profesionalni savez koji ima striktna pravila niti su nasi navijaci realni u sagledanju nasih neuspeha!
Kad se sve to sabere Imate takvu reprezentaciju kao Sto je mi imamo! Serdnjo prosecnu sa tendencijom pasti na nivo litvanije, luksemburga i slicnih.
Sportski pozdrav

Dragan

pre 4 godine

E zato ja ne gledam i ne pratim nase timske sportove. Pogotovu fudbalere kojima je samo bitna lova, a za reprezentaciju igraju kao na treningu.Pogledajte klubski fudbal kod nas u Srbiji. I Zvezda i Partizan puni su love samim tim igraci igraju kao da im je pitanje zivota i smrti, a kad treba da se igra za reprezentaciju odmah se rasplacu i kukaju kako ih sve boli. Lepo ih je sve Bora Corba opevao.

maSi

pre 4 godine

Jović je, ni kriv ni dužan, pre samog dolaska u Real, upao u ciketansko- menadžersku mašineriju ovdašnjih fudbalskih jazbina.
Prvo je Peđica Mijatović, pisko-vrišteći, zapitao Madriđane – šta će vam Jović? Ne verujem da bi se to dogodilo da je bio u pitanju, na primer, Mitrogol, bez obzira na kontinuitet reprezentativnih igara Mitrovića, tipa - igram iz zezanja mali fudbal na pesku, za ortake iz kraja?
Natrčao je Jović i na potpisivanje skorog-novog ugovora forsiranog Benzeme, tako da svih onih ogromnih 218 minuta koje je Jović odigrao, uz samo par dobijenih lopti, mnogo toga objašnjavaju.
Ako tome pridodamo neslaganje Peresa i neintelingetnog Zidana oko pojačanja, onda teranje fantastičnog Bejla iz kluba, pa i golmana Navasa, a sada i Kurtoe, ne bi me začudilo da Zizu ne da samo pravi mesto za svog sina golmana, već i da svom zemljaku Benzemi, obezbeđuje bolji ugovor.
Šteta što Jović nije otišao kod onog velikog gospodina Nike Kovača, već se potpisavši za Real, upetljao sa mentalitetom...

psimke

pre 4 godine

Stara zvezdina škola. Nešto kao Pančev. Kampuje ispred golmana
i čeka da mu nameste gol. U Nemačkoj je to moglo, saigrači su od
njega napravili zvezdu. U Realu se vidi ko je talenat, ko je gladijator,
a ko pozer.
Za Srbiju može samo da statira na terenu, da bude prisutan i čeka
na tacni da mu se namesti 100% šansa.
I Ronaldo i Mesi su puni sebe, ali BITNA razlika je ta što oni ipak
i daju sve od sebe da dokažu zašto su takvi.
A Luka je umislio da je dovoljno da potpišeš za Real. E pa nije.
To nije ni pola posla. To je samo dobar uslov i velika prilika, a
ostaje ogroman rad i još veće ulaganje u sebe, da bi uspeo.

Nije zidan jeo bunike, vidi on to dobro, ne treba mu umišljenko
nego fudbaler! Dok se on nakane da gine i daje sve od sebe prođe sezona.

Kukiz

pre 4 godine

Odakle samo genijalna ideja mnogom komentatorima ovde da uporedjuju Jovica kome ni cela masinerija Reala ne moze da pomogne da da jedan jedini gol, i Mitrovica koji pogadja kako u klubu tako i u reprezentaciji kad god pozeli.

stat

pre 4 godine

@(Kukiz, 13. oktobar 2019 17:06)

Ni ja ne znam otkud ideja da se njih dvojica mogu porediti.
Porediti njihov učinak u klubovima ove sezone je van pameti jer Jović ne dobija šansu u dok je i u klubu i u reprezentaciji sve podređeno Mitroviću.
Prošle sezone je Jović statistički uporediv sa najboljim svetskim centarforima iako je igrao u malom klubu i daleko je mlađi od svih njih (osim od Mbapea). U jednom trenutku je nemački Bild napravio analizu upoređujući najefikasnije igrače u ligama petice, te je Jović bio u društvu Mesija i Mbapea po zbiru golova i asistencija u evro kupovima i prvenstvu. I naši portali su se na to osvrnuli i imali smo naslove: "Samo su Mesi i Mbape bolji od Jovića".
https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/samo-su-mesi-i-mbape-bolji-od-jovica/320404

S druge strane, Mitrović je sa svojom statistikom spadao u najnefikasnije centarfore Premijer lige jer je na preko 110 šuteva dao samo 11 golova. Klub mu je bio zakucan za dno tabele evidentno i zbog neefikasnosti i napadu, a ovde su nas "eksperti" od komentatora uvevarali da bi Mitrović rasturao u nekom jačem klubu iako su ga baš u Fulamu hranili loptama i nijedan jači klub nije bio zaintresovan za Mitrovića iz prostog razloga što takav stil igre nijedan jači klub nije forsirao i što je Mitrović neefikasan igrač sa stanovišta potrošnje lopti i šuteva na gol.
I tada i danas su mnogi upoređivali neuporedivo: Jovića i Mitrovića.

dokle više

pre 4 godine

Ako ga je zaista kaznio zbog cinculiranja, to podržavam. Dosta je bilo bahatog ponašanja samozvanih zvezdica u reprezentaciji. Treba da najuri i SMS-a, zbog ponašanja i samoocenjivanja posle sramne igre na SP, bez zalaganja. Neka igraju oni koji žele.

(Negativni, 13. oktobar 2019 17:33)

Kakav besmislen komentar. Kad bi komentatori bili samo malo fudbalski pismeniji uvideli bi sledeće. SMS je na prvoj utakmici SP bio najbolji srpski igrač. Na drugoj utakmici protiv Švajcarske je bio beskoristan jer je bio odsečen. Igralo se dugim loptama na Mitrovića, švajcarska odbrana je svu pažnju usmerila na Sergeja, a čak i kad bi uspeo da se oslobodi čuvara nije imao kome dodati loptu jer saigrača u blizini nije bilo. Iza sebe je imao beskorisni dvojac Matića i Milivojevića od kojeg nije dobijao lopte. U trećoj utakmici Sergej na drugoj poziciji u ulozi zadnjeg veznog svojim defanzivnim kvalitetima spašava tim Srbije od totalne katastrofe i daleko težeg poraza. Dakle, sam je sebe ispravno ocenio, ali neuki komentatori to ne znaju. Oni hvališu Mitrovića, pljuju Jovića, Sergeja...uskoro verovatno i Tadića jer zašto i on ne bi bio najuren ako ćemo imati iste kriterijume za sve. Zašto se ne sumnja u njegovu povredu. Treba u reprezentaciji biti Mitrović i 10 igrača koji ga pokušavaju pogoditi tačno u glavu. Šta će igra kad imamo Mitrovića. Imamo selektore koji se svađaju s igračima, imamo alave menadžere... a imamo i vrlo neupućenu fudbalsku publiku.

goranstapar

pre 4 godine

A stalno se pitaju zasto hrvatska ima uspeha u reprezenativnom fudbalu a Srbija ne, zato sto hrvati igraju za klub i za reprezentaciju isto a nasi čim zarade kintu zabole ih za reprezentaciju i tako je vec 30 godina,a kada su mladi i nemaju keš onda kidaju za mladu reprezentaciju i nije ovo jedini slucaj,prosli put par igraca nije htelo da igra jer je krstajic selektor ,kao da igraci to treba da odredjuju,sve odredjuju fubdalski menandzeri i kad ce igrati i kad nece igrati za reprezentaciju +kad se olove ćao reprezentacijo.

Вук

pre 4 godine

Невероватно је колико један текст неког непознатог аутора навуче толику реакцију јавности, иако тај аутор из далеког Мадрида нешто привиђа. Нит се Тумбаковић наљутио на Јовића, нит се овај наљутио на Тумбаковића. Једноставно најбољи играчи су се вратили својим клубовима како би радили на својој минутажи. Ноторна глупост сајта шпанског АС-а а наши само пренели.

live

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.

MiRa

pre 4 godine

Bravo Tumbakoviću,ne trebaju nam takvi.
Kako sada stvari stoje moliće da igra za reprezentaciju da bi igrao bar negde.
(Idi begaj, 13. oktobar 2019 13:28)

Moliće on da igra u bilo kom klubu, ne u reprezentaciji. Mali umislio da je neko... Kad padne na tvrdo shvatiće.

as

pre 4 godine

Za ovakvu reprezentaciju naseg fudbala, apsolutno DA. Opravdano. Evo i Tadić ne igra, a igra u klubu .
Jel Vama ljudi jasno da igraci bojkotuju, dolaze da igraju da bi videli familiju, društvo, ko bre hoce da igra kad se postavljaju po direktivi selektori, guraju neki igraci, partijski covek koji s fudbalom ima veze to sto igra rekreativno u brodarcu i Jos je hteo da odigra u A selekciji jedan meč, proverite zašto Bane vise ne igra ...
(nebaCar

U necemu bi se slozio sa
tobom ali vecinom ne.
Ako je tako kao sto kazes onda nam ti igraci nisu ni potrebni,kakva je to reprezentacija u kojoj ce igraci birati da li da igraju ili ne ocenjujuci da li im se svidja ili da li je po njihovom misljwnju trener kvalitetan.Pa nije njihov posao da biraju trenera vec da daju sve od sebe na terenu.A ne daju!
Uspeh se ostvaruje ogromnim pozrtvovanjem iz kojeg dolazi da svaki igrac bude bolji nego sto jeste.
Hrvati su primer,bore se fanaticno za svoju zemlju.
Mi.to nemamo a debelo smo krivi i mi navijaci zato sto stalno pljujemo igrace samo za to sto su bivsi igraci iz CZ ili Partizana.Evo ovde pljuju Mitra iako je najbolji nas igrac uz Tadica godinama.Sve se to odrazava na ekipu.

lowe

pre 4 godine

lice pravog Luke Jovića smo videli u o mladoj reprezentaciji u Italiji Dečko nije šutnuo na gol za celo vreme turnira gde su igrači u razvoju a on je došao u Real kao iskusan igrač vodeći strelac bundeslige toliko njegovim kvalitetima

Cirkus

pre 4 godine

Kao i u svemu mi smo cirkus drzava.Imali smo omladince koji su osvojili SP zajedni sa selektorom A onda taj selektor ode u Ameriku a ta ekipa se raspadne jer dodje novi selektor koji ima svoju viziju.I umesto da ti omladinci budu srz tima uz nekoliko starijih novi selektor picne da pravi svoj tim.Pa tako imasmo Muslina koji savezu nije valjao pa doveli segrta Krstajica, a onda se on pokazao pa dosao Tumbakovic.Prvo je bila liga nacija,za koju se govirilo da je to prilika za stvaranje novog tima.Debakl protiv Ukrajine Tumbakovic nista ne obecava ali i on tumba tim.Sada eto price da se stvara ekipa za baraz.Kada i tu puknemo bice prica da se stvara tim za kfalifikacije za SP.I tako stalno.Stalno stvaramo a nikako da stvorimo.Savez ne zna sta se hoce.Spanci imaju sistem od kadeta do A reprezentacije, Belgija, Engleska, Francuska, Portugal takodje.Tamo se stvaraju igraci za A tim i sve jedno je ko je selektor.Primer Spanija

ArDzej65

pre 4 godine

Daleko je on od Mitra. Prvo treba imati srce i želju igrati za reorezentaciju, a to ova umišljena zvezda od jovića nema.
(MiRa, 13. oktobar 2019 16:02)
Pitao bih te kakvu bi želju imao Mitrović da je Jović starter i da igra po 86 minuta a ovaj da ulazi poslednja 4 min

Dule Sumadinac

pre 4 godine

mi po običaju tražimo probleme i gde ih nema...lepo čovek rekao da je povređen i sada mu je selektor dao nekoliko slobodnih utakmica da se oporavi....šta tu ima da se još priča...

Navijac

pre 4 godine

Vratite Krstaju! On je makar bez poteskoce resavao ove crne gore, litvanije, paragvaje. Trebace nam za mart i taj baraz sa slicnim ekipama

jsx

pre 4 godine

@Boris
Jedna od stvari koja "kolje" i nas i Hrvate sto mislimo da imamo kvalitet onih drugih u fudbalu/kosarci i ocekujemo da to i protvnici misle, a onda nas neka Svajcarska/Ceska prizemlji.
U poslednja 3 velika takmicenja najjaci klubovi na svetu (mozda se ne slozite skroz sa redosledom, ali mislim da neko nece poreci same klubove):
1. Real- Hrvati: jedan od dva najbolja igraca Reala i jedan koji je ulazio sa klpe Mi: Jedan igrac koji je dosao kad je Real propao i ne igra bas. 2. Liverpul- Hrvat jedan od losijih igraca, ali opet daleko veca minutaza nego nasi igraci zajedno. 3. Barselona- Hrvat jedan od standardnih prvotimaca, ne preterano kreativan, ali vrlo koristan u pohodu na LS 2015, strelac u finalu. Nasih nema. 4. Bajern: Hrvat standardan napadac, i najbolji strelac 2013 (tehnicki nije poslednja 3, ali oprosticete), strelac u finalu LS. Perisic takodje dosao, nismo ga videli dovoljno. Nasih ponovo nema. 5. Atletiko: Niko preterano znacajan, ali Kalinic i Vrsaljko su bar igrali. 6. Juventus: Ako neko ne bi racunao Mandzukica zbog mandata u Bajernu (kao sto ja Olica nisam racunao), moze zbog mandata u Juventusu. 7.Siti- Konacno par nasih, i to nebitnih. 8. Celzi- Ovde dvojica bitnih, ali je to tek 7. ili 8. klub na listi. 9. PSZ Niko sa obe strane.
P.S Tadic je bio zver, ali tek od prosle sezone pre toga je i dalje bio nas najbolji igrac, ali nista spektakularno.

stat

pre 4 godine

@ spor

Šta vam je u prezentovanju konkretnih statističkih podataka o minutaži, broju šuteva na gol, broju golova manipulativno? Možemo i da proširimo priču i na broj dobijenih duela, broj asistencija ili još neke statističke parametre.... Ja vam objasnih šta je manipulativno u tvrdnjama da je Mitrović daleko bolji od Jovića, a vi i vama slični i dalje bestidno obmanjujete i još imate obraza da oponente nazivate manipulantima. Da li ste to bili vi lično ili neki vaš istomišljenik svejedno je. Razračunavam se vašim lažima statistikom i istinom jer drugačije ne mogu.
Tvrdite da Mitrović u raspalom Fulamu nije dobijao lopte, a statistika ukazuje da su ga hranili loptama. Po vama je manipulant onaj ko ukaže na statistiku.
Tvrdite da je Jović panj u odnosu na Mitrovića iako je Luka Jović prošle sezone sa manjom minutažom i manjim brojem šuteva na gol dao daleko veći broj golova nego Mitrović koji će biti upamćen jedino kao najneefikasniji centrafor Premijer lige za prošlu sezonu. Po vama je manipulant onaj ko ukaže na statističke podatke. Biće ipak da ste manipulant vi.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa to je uobičaja ustaljeni red uvek se kaznjavaju ili zvezda ili zvezdini igrači sve od 90.pa nadalje uspeli smo,da dovedemo 2.selektora koja su zbala šta treba,da rade kako bi funkcionisala igra naših fudbalera ali šta kad još uvek glavnu reč vodi nenad bjekovič podrzan od crnogorskih menadjera ili ramadanija e moj musline znas onu pesmu sve je isto samo njega nema.

Leti vreme

pre 4 godine

Neverovatni su komentari koji govore kako uz pomoc vrhunskih igraca Reala i Ajntrahta Jovic igra kako igra dok Mitar u raspalom Fulamu kida. Real igra primeru i LS, Ajntraht igrao Bundesligu i LE sto znaci da su najbolji golmani, halfovi, bekovi i zadnji vezni sveta igrali protiv Jovica (on ih pokidao prosle sezone i presao u najveci klub planete) a Mitar u sedmom klubu Londona je prosle godine ispao iz lige u Novembru, ubedljivo imao najlosiji procenat (broj suteva/gol) i sada pokusava da se kvalifikuje da sledece sezone igra sa velikim decacima. Evropska takmicenja nece videti do kraja karijere

live

pre 4 godine

Ne da citam nego zeljno iscekujem tvoje komentare! 
Samo nastavi,sta bi ja bez tebe!
(tumba, 13. oktobar 2019 16:21)

Tumbakovicu, brate dragi, vise te ne cenim toliko. Nisam znao da si nepismen. Bolje da si nastavio citati komentare i da nista nisi pisao.

Borissrb

pre 4 godine

Vec godinama, decenijama, nemamo selektora koji zna bilo sta o taktici, igracima koji igraju, sta igraju i koju ulogu imaju u svom klub,a o psihologiji, odnosu al onom pravom, a ne splavaremje sa igracima da i ne pricam. Kad dodje neko kao Tumbakovic i kaznjava igraca Reala zato sto mu je dao 3 min da igra i ne pozove istog tog igraca da proba nesto nivo u prijateljskoj utakmici onda samo lajiku nije jasno ko je trenutni selektor, koliko poznaje struku i kojim ekipama moze biti eventualni trener kad ga smijene sa mjesta selektora, max grcka, poljska i sl.lige. Kakvi selektori takvi i uspjesi reprezentacije. Cisto podsjecanja radi, neko je bio svijetski prvak sa U20 reprezentacijom.. gdje li su ti igraci i zasto oni nisubglavni nosioci reprezentacije..? Stvarno nije tesko pogoditi kako i zasto pojedini penzioneri i grijaci klupa imaju prednost u odnosu na njih..

Stefan

pre 4 godine

Zabole ga za "kaznu" sve što može da ga zaboli.

Kad nešto ionako radiš "preko one stvari", da te ne bi prozvali i provlačili po medijima, i bez mrvice interesovanja ili interesa, pa onda neko uzme i "kazni te" tako što te ne zove da to radiš neko vreme, strašno ćeš da se potreseš. :)

spor

pre 4 godine

@(spor, 13. oktobar 2019 14:51) 

Statistika je neumoljiva. Znam da je ne volite jer otkriva stepen vaše manipulacije i laži, ali moraćete da se suočite s tom statistikom svaki put kad počnete da pišete o Mitrovićevom "umeću" ili se narugate Luki Joviću.
(stat, 13. oktobar 2019 15:53)

Prvo, ja nigde nisam manipulisao, a ti jesi. Upravo tom statistikom ti pokusavas da manipulises
Statistika nije neumoljiva, a pogotovo ova koju ti pokazujes, koja je cisto razbacivanje brojkama.
Ta tvoja statistika pokazuje i da je Kvaljarela bolji napadac od Ronalda. A da li je bolji? Pa naravno da nije.
Drugo, ja se nigde nisam rugao Jovicu, niti ga omalovazavao. Samo sam odgovorio na tvoje pljuvanje i omalovazavanje Mitrovica.

stat

pre 4 godine

@(spor, 13. oktobar 2019 14:51)

Statistika je neumoljiva. Znam da je ne volite jer otkriva stepen vaše manipulacije i laži, ali moraćete da se suočite s tom statistikom svaki put kad počnete da pišete o Mitrovićevom "umeću" ili se narugate Luki Joviću.

Mire

pre 4 godine

Dakle imamo golgetera koji redovno postize golove i on ne treba biti u sastavu jer imamo coveka koji ce mozda postizati golove.
Onom prvom se spočitava da je sidraš, medjutim čini se da se ovaj drugi ne ubi od trčanja.
Ja bi zvao Priju, ima i skok i sut i tehniku, kompletniji je od obojice al ne igra na klupi za Real.
Uostalom problem reprezentacije i nisu napadači već igra i motivacija i naravno menadžeri. Recimo zašto Radonjić a ne Sulejmani?

Treba Jovic

pre 4 godine

Jovic je najbolji i bez njega Srbija nije nista Luka je najbolji ako Tako radi odmah nek smenjen Tumbu i nek dodje Savo Milosevic kao Selektor jel on radi super sa FK Partizan

CelavSamPaSta

pre 4 godine

@www
covjek hoce da kaze da ste jaci kao kolektiv, kao tim, bolja hemija a po igracima i niste bolji,ni sad a prije pogotovo.

sale

pre 4 godine

Jovic bi trebao da dodje u Zvezdu, da se podsjeti gostujucih livada, pa da krene, za promjenu, da se bavi fudbalom, trcanjem i postizanjem golova...

neleknelevienna

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju

Srboljub

pre 4 godine

Umislio se mali, on je zvezda, igra u Realu. Ali on ne igra, on greje klupu. Objasnili u Marci, najlosiji igrac kojeg je Real ikada doveo.

stat

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju
(neleknelevienna, 13. oktobar 2019 13:17)

I evo zarad poređenja nekih statističkih pokazatelja sa sofascore za prošlu sezonu za naše fudbalere i za strane velikane. Benzema gol na svakih 141 minut, Aleksandar Mitrović gol na svakih 298 minuta, Ronaldo gol na svakih 128 minuta, Mesi gol na svakih 72 minuta, najbolji strelac Bajerna i Bundeslige Levandovski, gol na svakih 134 minuta... Luka Jović je davao gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope. Prema statistici Mitrovića su toliko hranili loptama da je po broju šuteva (i naravno promašaja) prvi među centarforima u Premijer ligi prošle sezone. Preko 110 šuteva na samo 11 golova. Jedan od razloga zbog čega je Fulam sada u drugoj ligi je katastrofalna neefikasnost u napadu.

Što se njegovog učinka u reprezentacijhi Srbije tiče, Srbija će igrati traljav, zastareo i neefikasan fudbal dokle god će jedini cilj srpskih reprezentivaca biti nabaciti Mitroviću loptu na glavu. Za takav stil igre Mitrović je dobar, čak šta više, deluje kao spasitelj tim jer jedini daje golova, ali čitav tim nazaduje. Niko više tako ne igra osim Srbije i nikom drugom ne treba Mitrović osim Srbiji.

Milica

pre 4 godine

Čekaj ovi komentatori što podržavaju Jovića, znači podržavaju igrače koji "fejkuju" povredu da bi igrali utakmicu za klub a ne za reprezentaciju?!
To vam je ok?
I onda je Tumbaković kriv u celoj situaciji??
Pa bravo, šta reći..

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Treba neko da obavesti “As” da je to sasvim normalna pojava u srpskom fudbalu.Ne razumem šta je tu senzacionalno?!

Nikola

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu

Drugar, uz duzno postovanje otkud tebi da je "mali" umislio da je zvezda? Jel ga poznajes licno? Druga stvar sto ga mediji bombarduju i sikaniraju, i sto svi ocekuju da daje gol svakim svojim pojavljivanjem na terenu. Da ove sezone ulazi sa klupe, ali da dobija sansu i za prvu sezonu po meni odlicno. Ni mnogo vece zvezde se nisu snasle prve godine.

maretelli

pre 4 godine

Hahahahahahahahahah!! Pa kratka pauza pa opet hahahahahahaha!! Tumba legendica koji na 0:0 sa igračem više u 88' menja golmana! Koliko bi ovaj deo 'Sport' bio lepši bez ijedne vesti o našem fudbalu i fudbalerima....

Igor

pre 4 godine

Sramno, posle 15 god imamo coveka u Realu, jos napadaca i sad kad je tamo u nemilosti ulazi po 10min umesto da go podrzi, da kaze da igramo na njega da da 2 gola. Al to je tuzna menadzerska reprezentacija i tuzan mentalitet srpski podrske mladima.

MiRa

pre 4 godine

Kaznio je on sam sebe. Sta ce biti ako se desi situacija u barazu da Mitrovic ne moze iz bilo kog razloga da igra? Umesto da imas jednako kvalitetnog napadaca na raspolaganju, igrace ti umesto njega Pavkov, Pavlovic ili ne znam vise ni koga je zvao...
(Ivan, 13. oktobar 2019 14:34)

Daleko je on od Mitra. Prvo treba imati srce i želju igrati za reorezentaciju, a to ova umišljena zvezda od jovića nema.

spor

pre 4 godine

ako je to istina podrzavam Tumbakovica posto je mali umislio da je mega zvezda od kad je u realu. mitrovic em je u boljoj formi em covek igra srcem i daje uvek 100 odsto sebe kad igra za reprezentaciju
(neleknelevienna, 13. oktobar 2019 13:17)

I evo zarad poređenja nekih statističkih pokazatelja sa sofascore za prošlu sezonu za naše fudbalere i za strane velikane. Benzema gol na svakih 141 minut, Aleksandar Mitrović gol na svakih 298 minuta, Ronaldo gol na svakih 128 minuta, Mesi gol na svakih 72 minuta, najbolji strelac Bajerna i Bundeslige Levandovski, gol na svakih 134 minuta... Luka Jović je davao gol na svakih 133 minuta u prvenstvu i svakih 95 minuta u Ligi Evrope. Prema statistici Mitrovića su toliko hranili loptama da je po broju šuteva (i naravno promašaja) prvi među centarforima u Premijer ligi prošle sezone. Preko 110 šuteva na samo 11 golova. Jedan od razloga zbog čega je Fulam sada u drugoj ligi je katastrofalna neefikasnost u napadu.

Što se njegovog učinka u reprezentacijhi Srbije tiče, Srbija će igrati traljav, zastareo i neefikasan fudbal dokle god će jedini cilj srpskih reprezentivaca biti nabaciti Mitroviću loptu na glavu. Za takav stil igre Mitrović je dobar, čak šta više, deluje kao spasitelj tim jer jedini daje golova, ali čitav tim nazaduje. Niko više tako ne igra osim Srbije i nikom drugom ne treba Mitrović osim Srbiji.
(stat, 13. oktobar 2019 13:35)

Koliki si ti.. . Svaki put kopiras identican komentar, a pritom stalno menjas "nickove".
Poredis Mitrovica sa Benzemom, Ronaldom, Mesijem, Levandovskim. Pa u kojim klubovima igraju ti igraci? U najjacim svetskim u kojima je najlakse postici gol i poredis ih sa raspalim Fulamom.
Kazes da je jedan od razloga zasto je Fulam ispao neefikasnost? Razlog zasto je Fulam ispao je katastrofalna odbrana. Dzabe bi im bilo i da su u napadu imali Mesija i Ronalda kada im je odbrana katastrofa. Primili su ubedljivo najvise golova u ligi.
Najvise volim ovakve komentatore sto stalno vade statistiku, ali to rade samo kada im ide u prilog. Nije bezveze ona recenica, statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje nista.
Mozda je Mitrovic cesto sutirao iz nemogucih pozicija (cesto se "rve" sa protivnickim fudbalerima), a na primer ovi drugi ne bi ni dosli u situaciju da sutnu iz te pozicije. I sad je to kao neki minus, sto je on uspeo da sutne, a ovi nisu ni sutnuli

belgrado

pre 4 godine

dobro je tumba,on je extra igrac,ali nece da igra za srbiju,sam sebe izbacio.
nastavi dalje, znam za jos 5 koji se samo pojavljuju,a posle vuku po terenu.
ostavi samo borce,pusti ove umetnike nek igraju za evropu.
ubaci jos par klinaca uz tadica,kostica,mitrovica,pa i kolarova i spremaj tim za sledece 3 god.

Navijac

pre 4 godine

Vratite Krstaju! On je makar bez poteskoce resavao ove crne gore, litvanije, paragvaje. Trebace nam za mart i taj baraz sa slicnim ekipama

Kukiz

pre 4 godine

Odakle samo genijalna ideja mnogom komentatorima ovde da uporedjuju Jovica kome ni cela masinerija Reala ne moze da pomogne da da jedan jedini gol, i Mitrovica koji pogadja kako u klubu tako i u reprezentaciji kad god pozeli.

MiRa

pre 4 godine

Bravo Tumbakoviću,ne trebaju nam takvi.
Kako sada stvari stoje moliće da igra za reprezentaciju da bi igrao bar negde.
(Idi begaj, 13. oktobar 2019 13:28)

Moliće on da igra u bilo kom klubu, ne u reprezentaciji. Mali umislio da je neko... Kad padne na tvrdo shvatiće.

Gojus

pre 4 godine

Tumba selektor to nešto, ali malo fajde, od Portugala popušiše 4 komada, od Ukrajine 5.
Gledam Mitrovića kako se krka u Engleskoj, dvojica su stalno na njemu, što se ne pokrka tako i za reprezentaciju jednom? Igra se fudbal iz 80-ih, slow motion, svi nešto umorni, ili nezainteresovani, fali im žeđ za pobjedom.
Naravno, gledaćemo i preostale utakmice, ali ćemo ići kući bez satisfakcije. Uf!

zgslavac

pre 4 godine

"Svaki selektor Srbije u prethodnih deset i više godine imao je sukob sa barem jednim fudbalerom, a videćemo da li će ovoga puta Jović biti taj koji neće moći da pronađe zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom na klupi "Orlova"."

Kakav ste vi Balkan, cirkus, sumrak, vic, bunar, zabava za susjede. Provokacije, dronovi, svađe, pjevanje himne, zabrane ulaska u strane države, "izbjegnut masakr", treneri koji se za pozciju selektora kandidiraju patriotizmom, svaki dan šou! Umirem od smijeha dok čitam svaki dan vaše teme.

A jeste sad kao sta

pre 4 godine

U čemu je problem ljudi?
Razumljivo je, naravno, da niko ne podržava FSS i da nam reprezentacija ne liči ni na šta. Na stranu da stanu i svi koji su pristrasni zato što je Zvezdino dete.
Pa je l' u redu da zbog povrede napusti reprezentaciju, ode u klub i za njega odigra utakmicu?
Nemojte da branite takve postupke.

psimke

pre 4 godine

Stara zvezdina škola. Nešto kao Pančev. Kampuje ispred golmana
i čeka da mu nameste gol. U Nemačkoj je to moglo, saigrači su od
njega napravili zvezdu. U Realu se vidi ko je talenat, ko je gladijator,
a ko pozer.
Za Srbiju može samo da statira na terenu, da bude prisutan i čeka
na tacni da mu se namesti 100% šansa.
I Ronaldo i Mesi su puni sebe, ali BITNA razlika je ta što oni ipak
i daju sve od sebe da dokažu zašto su takvi.
A Luka je umislio da je dovoljno da potpišeš za Real. E pa nije.
To nije ni pola posla. To je samo dobar uslov i velika prilika, a
ostaje ogroman rad i još veće ulaganje u sebe, da bi uspeo.

Nije zidan jeo bunike, vidi on to dobro, ne treba mu umišljenko
nego fudbaler! Dok se on nakane da gine i daje sve od sebe prođe sezona.

Samo jako

pre 4 godine

Previše priče o čoveku koji 6 meseci nije dao gol, osim na treningu. On bre ne može da uvali gol za pare...a kamoli iz čiste želje. Ali ne bojim se ja, vratiće se on u reprezentaciju čim ga pošalje Real u Ekstramaduru...samo da bi se prodao barem u Fortunu iz Dizeldorfa.

ArDzej65

pre 4 godine

Iskreno ali Ajntraht je bio maks za ovog igrača
(Rajberbre, 13. oktobar 2019 15:41)
Pa i Fulam je Max za Mitra pa opet igra po 86 min, siguran sam da Jović ne bi imao ništa slabiji učinak da ima takvu minutažu

Вук

pre 4 godine

Невероватно је колико један текст неког непознатог аутора навуче толику реакцију јавности, иако тај аутор из далеког Мадрида нешто привиђа. Нит се Тумбаковић наљутио на Јовића, нит се овај наљутио на Тумбаковића. Једноставно најбољи играчи су се вратили својим клубовима како би радили на својој минутажи. Ноторна глупост сајта шпанског АС-а а наши само пренели.

mozda nekad

pre 4 godine

Iskreno, jesam Grobar, medjutim treba razumeti i Luku, pokusava da se nametne u Realu koji uopste ne ide trenutno, ekipa se trazi a on ne postize golove. los momentum svakako. Sustina je da svakako imamo sujetne trenere i generalno smo sujetni kao narod, sve nam smeta i odmah pribegavamo meri. Zaista nepotrebno, mlad je i pun energije, zaista nema potrebe

obilić

pre 4 godine

Glumi neku strogoću kao kad je mihajlović izbacio ljajića zbog himne a rezultatata nigde. Nemamo mi dobrih trenera to je nas najveći problem, taktika naših trenera je prevaziđen i zastareo fudbal. Uporedite klopa, gvardiolu, sarija, contea, pocetina sa nasim trenerima. Udaljeni smo svetlosnim godinama od modernog fudbala i ovo nesto dobrih igrača što imamo kad dođe u reprezentaciju ne može da se adaptira na zahteve selektora a nema ni neku želju kad i sam zna da ta igra ne pije vodu.

live

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.

stop manipularima

pre 4 godine

Odakle samo genijalna ideja mnogom komentatorima ovde da uporedjuju Jovica kome ni cela masinerija Reala ne moze da pomogne da da jedan jedini gol, i Mitrovica koji pogadja kako u klubu tako i u reprezentaciji kad god pozeli.
(Kukiz, 13. oktobar 2019 17:06)

Luka u Realu mora da se bori za svaku loptu pored onako sebičnih saigrača, dok u Fulamu sve lopte idu na Mitrovića. Prestanite više sa tim manipulacijama. Čudite se i zašto Sergej nije pružao u reprezenatciji Srbije partije kao u svom klubu. Pa da li je dugim loptama preskakana sredina terena da bi se pronašao Mitrović? Forsira li takvu igru Lacio ili bilo koji ozbiljan klub ili reprezentacija? Sva je igra Srbije Mitroviću podređena. On ganja rekord, a reprezentacija u kanalu.

obilić

pre 4 godine

Prerano je otišao u real. Bolje da je ostao u Nemačkoj, hteli su ga i tamo neki klubovi. Puno iskusniji igrači se teško adaptiraju na promenu kakvu je on napravio.. (novi klub, druga država, novi saigrači, novi trener... Nije se snasao a ima kvalitet i talenat nadam se da će se izdići iz svega toga.

stat

pre 4 godine

Dakle, čak i da Jović proradi u Realu neće ga biti u reprezentaciji sve dok je Tumba selektor. I nastavi se tradicija. Uvek smo gubili važne igrače zbog ludih selektora.
Santraču nije odgovaro Petković koji je tada rasturao u Brazilu.
Pižon je kao selektor mlade repke isterao Zvjezdana Misimovića rekavši da je netalentovan za fudbal. Zvjezdan je kasnije postao najbolji asistent Bundeslige i sa svojim klubom šampion Nemačke i naravno prihvatio je poziv Bosne u nacionalni tim, dok je u međuvremenu Pižon izabran za selektora Srbije i na tom mestu se teško osramotio.
Muslinu nije odgovarao Sergej onda kad je izabran u idealnu postavu Serije A glasovima igrača i trenera Serije A. Po mišljenju srpskog selektora nije odgovarao Srbiji.
Tumbakoviću ne odgovara Jović. Ako je sumnjao u simuliranje povrede, valjda je red da nazove dečka i u direktnom razgovoru to raščisti, a ne da radi ovo što radi. I zašto ne važe ista pravila za sve? Zašto se ne sumnja u povredu Tadića? Zašto Grujiću nije ni pružena šansa? Na mnoga pitanja selektor nema odgovor.

4k4.Dex

pre 4 godine

Ne treba ni da igra za ovu budalast8nu od zemlje. Kad je trebalo da igra i bio najbolji iko ga nike zvao sad treba da se koncentrise na real i karijeru.

stat

pre 4 godine

@(Kukiz, 13. oktobar 2019 17:06)

Ni ja ne znam otkud ideja da se njih dvojica mogu porediti.
Porediti njihov učinak u klubovima ove sezone je van pameti jer Jović ne dobija šansu u dok je i u klubu i u reprezentaciji sve podređeno Mitroviću.
Prošle sezone je Jović statistički uporediv sa najboljim svetskim centarforima iako je igrao u malom klubu i daleko je mlađi od svih njih (osim od Mbapea). U jednom trenutku je nemački Bild napravio analizu upoređujući najefikasnije igrače u ligama petice, te je Jović bio u društvu Mesija i Mbapea po zbiru golova i asistencija u evro kupovima i prvenstvu. I naši portali su se na to osvrnuli i imali smo naslove: "Samo su Mesi i Mbape bolji od Jovića".
https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/samo-su-mesi-i-mbape-bolji-od-jovica/320404

S druge strane, Mitrović je sa svojom statistikom spadao u najnefikasnije centarfore Premijer lige jer je na preko 110 šuteva dao samo 11 golova. Klub mu je bio zakucan za dno tabele evidentno i zbog neefikasnosti i napadu, a ovde su nas "eksperti" od komentatora uvevarali da bi Mitrović rasturao u nekom jačem klubu iako su ga baš u Fulamu hranili loptama i nijedan jači klub nije bio zaintresovan za Mitrovića iz prostog razloga što takav stil igre nijedan jači klub nije forsirao i što je Mitrović neefikasan igrač sa stanovišta potrošnje lopti i šuteva na gol.
I tada i danas su mnogi upoređivali neuporedivo: Jovića i Mitrovića.

Greatness

pre 4 godine

Srbi imaju sve predispozicije da budu vrhunski u ovome sportu... Iako im ne leži, nije nacionalni sport, ali opet imaju ekipu... E sad dolazimo do one - čovjeku je najveći neprijatelj onaj u ogledalu...

nebaCar

pre 4 godine

U čemu je problem ljudi?
Razumljivo je, naravno, da niko ne podržava FSS i da nam reprezentacija ne liči ni na šta. Na stranu da stanu i svi koji su pristrasni zato što je Zvezdino dete.
Pa je l' u redu da zbog povrede napusti reprezentaciju, ode u klub i za njega odigra utakmicu?
Nemojte da branite takve postupke.
(A jeste sad kao sta, 13. oktobar 2019 13:40)

Za ovakvu reprezentaciju naseg fudbala, apsolutno DA. Opravdano. Evo i Tadić ne igra, a igra u klubu .
Jel Vama ljudi jasno da igraci bojkotuju, dolaze da igraju da bi videli familiju, društvo, ko bre hoce da igra kad se postavljaju po direktivi selektori, guraju neki igraci, partijski covek koji s fudbalom ima veze to sto igra rekreativno u brodarcu i Jos je hteo da odigra u A selekciji jedan meč, proverite zašto Bane vise ne igra ...

Boris

pre 4 godine

Trenerska struka nam je katastrofa.Djorović,Milovanović,Tumbakovic.Taktika bunker i kontra.Najružniji fudbal igramo u Evropi.Namamo pojma šta je power play.Vidjeli ste protiv Paragvaja,imamo igrača više igramo na kontru kod kuće!!!?
Možda i ima izuzetaka.Iznenadio me ovaj mislim da se zove Koković iz Voždovca.’Razvalili’ Partizan,imao sam osjećaj da Partizan igra protiv Barse.Ali eto u našem savezu sjede neki slijepci.Misle ako imamo Tadića,Jovića eto uspjeha.Pa pogledajte samo Hrvate kakav oni fudbal igraju,ne znam baš da li imaju bolje igrače.

maSi

pre 4 godine

Jović je, ni kriv ni dužan, pre samog dolaska u Real, upao u ciketansko- menadžersku mašineriju ovdašnjih fudbalskih jazbina.
Prvo je Peđica Mijatović, pisko-vrišteći, zapitao Madriđane – šta će vam Jović? Ne verujem da bi se to dogodilo da je bio u pitanju, na primer, Mitrogol, bez obzira na kontinuitet reprezentativnih igara Mitrovića, tipa - igram iz zezanja mali fudbal na pesku, za ortake iz kraja?
Natrčao je Jović i na potpisivanje skorog-novog ugovora forsiranog Benzeme, tako da svih onih ogromnih 218 minuta koje je Jović odigrao, uz samo par dobijenih lopti, mnogo toga objašnjavaju.
Ako tome pridodamo neslaganje Peresa i neintelingetnog Zidana oko pojačanja, onda teranje fantastičnog Bejla iz kluba, pa i golmana Navasa, a sada i Kurtoe, ne bi me začudilo da Zizu ne da samo pravi mesto za svog sina golmana, već i da svom zemljaku Benzemi, obezbeđuje bolji ugovor.
Šteta što Jović nije otišao kod onog velikog gospodina Nike Kovača, već se potpisavši za Real, upetljao sa mentalitetom...

Treba Jovic

pre 4 godine

Jovic je najbolji i bez njega Srbija nije nista Luka je najbolji ako Tako radi odmah nek smenjen Tumbu i nek dodje Savo Milosevic kao Selektor jel on radi super sa FK Partizan

Mihajlo

pre 4 godine

A zašto na spisku već duže vreme nema Marka Grujića? Marko je bio na SP kada nije igrao u klubu, a od tada ga nema. Sad kad je standardan u Herti (svih sedam utakmica po 90 minuta, 2 gola) nema ga na spisku? Prošle sezone za Hertu 24 utakmice, pet golova i dve asistencije. Da li je i on kaznjen? Zasto su izostali Nastasic, Spajic, i oni kaznjeni? Šta se dešava sa Maticem, Prijovićem? Da li su Tadic i SMS stvarno povređeni? Sme li neko to da pita selektora? Umesto da nam igraju najbolji i da se uigrava tim za baraž u martu, mi isprobavamo Milunovica, Gobelju, Miletica... I da li ce neko da odgovori zašto je Bane Ivanovic sklonjem posle SP? On ne želi da igra ili ga ne zovu? Kapiten ruskog sampiona Zenita, odigrao svaki minut u prvenstvu ove sezone, 12 utakmica- dva gola. U Ligi šampiona odigrao oba meča, remi sa Lionom i pobeda nad Benfikom! Godine ne mogu da budu prepreka jer je pozivan njegov ispisnik Rukavina.. To su samo neka od pitanja za sekektora. Sportski pozdrav

jsx

pre 4 godine

" Pa u kojim klubovima igraju ti igraci? U najjacim svetskim u kojima je najlakse postici gol i poredis ih sa raspalim Fulamom."
Pa to valjda govori nesto o kvalitetu fudbalera koji igra u raspalom klubu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pa to je uobičaja ustaljeni red uvek se kaznjavaju ili zvezda ili zvezdini igrači sve od 90.pa nadalje uspeli smo,da dovedemo 2.selektora koja su zbala šta treba,da rade kako bi funkcionisala igra naših fudbalera ali šta kad još uvek glavnu reč vodi nenad bjekovič podrzan od crnogorskih menadjera ili ramadanija e moj musline znas onu pesmu sve je isto samo njega nema.

CelavSamPaSta

pre 4 godine

@www
covjek hoce da kaze da ste jaci kao kolektiv, kao tim, bolja hemija a po igracima i niste bolji,ni sad a prije pogotovo.

Dusanovo carstvo!

pre 4 godine

Pametan decko. Tumba glumi autoritet. Sto ga ubbacuje na 4 min pred kraj kad jurimo rezultat crlu tekmu? Sta? Ne razumem ja te strategije i taktike? Nisu ni Portuglaci, pa nas odrase.

stat

pre 4 godine

@(spor, 13. oktobar 2019 14:51)

Statistika je neumoljiva. Znam da je ne volite jer otkriva stepen vaše manipulacije i laži, ali moraćete da se suočite s tom statistikom svaki put kad počnete da pišete o Mitrovićevom "umeću" ili se narugate Luki Joviću.

ArDzej65

pre 4 godine

Daleko je on od Mitra. Prvo treba imati srce i želju igrati za reorezentaciju, a to ova umišljena zvezda od jovića nema.
(MiRa, 13. oktobar 2019 16:02)
Pitao bih te kakvu bi želju imao Mitrović da je Jović starter i da igra po 86 minuta a ovaj da ulazi poslednja 4 min

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Bravo Tumbakoviću,ne trebaju nam takvi.
Kako sada stvari stoje moliće da igra za reprezentaciju da bi igrao bar negde.
(Idi begaj, 13. oktobar 2019 13:28)

Ocigledno nista nismo naucili iz Kaliniceve i Nedoviceve price. Da, sigurno ce moliti. Kalinic se ziv potres'o sto zbog tenkista i granicarskih jodlera, to i zbog izostanka odlikovanja od strane patrijarha i komentara frakcija koje identitet nikad nisu ni imale.

Borissrb

pre 4 godine

Vec godinama, decenijama, nemamo selektora koji zna bilo sta o taktici, igracima koji igraju, sta igraju i koju ulogu imaju u svom klub,a o psihologiji, odnosu al onom pravom, a ne splavaremje sa igracima da i ne pricam. Kad dodje neko kao Tumbakovic i kaznjava igraca Reala zato sto mu je dao 3 min da igra i ne pozove istog tog igraca da proba nesto nivo u prijateljskoj utakmici onda samo lajiku nije jasno ko je trenutni selektor, koliko poznaje struku i kojim ekipama moze biti eventualni trener kad ga smijene sa mjesta selektora, max grcka, poljska i sl.lige. Kakvi selektori takvi i uspjesi reprezentacije. Cisto podsjecanja radi, neko je bio svijetski prvak sa U20 reprezentacijom.. gdje li su ti igraci i zasto oni nisubglavni nosioci reprezentacije..? Stvarno nije tesko pogoditi kako i zasto pojedini penzioneri i grijaci klupa imaju prednost u odnosu na njih..

nick the greek

pre 4 godine

Svima su treneri krivi, a da li je neko pomislio da nije do trenera nego da jednostavno nemamo kvalitetne igrace za vise ciljeve?! Jednostavno prosek igrača koji se spoji a bez želje i energije istih od toga nema ništa...i tako već decenijama...

HanSolo

pre 4 godine

Pa Joviću su dosta svaki put "debakli" u reprezentaciji.. Pametan mladić.. Ne želi da baca ni vreme ni energiju dok se onako bezidejno igra u reprezentaciji.. Taj Tumbakovič je trebao da ostane u CG.. Čak i za našu reprezentaciju nije.. Bravo za Jovića.. Tako će još malo svi ključni igrači kod nas uraditi.. Mi smo promenili najviše trenera u Evropi poslednjih 10g.. Mi ne razumemo da sve jake reprezentacije Evrope imaju istog čoveka godinama na trenerskoj funkciji.. Nama bi trebao jedan Lars Lagerbäck da nas nauči šta je rimska igra, i šta je defanzivac.. Ne igra atraktivan fudbal ali skoro uvek postigne prvenstvo.. Sa Švedskom, island om i sad sa Norveškom.. Tumbakovič.. On i naši "stručnjaci" su jad i beda.. Komičari u stvari.. Ja bi vodio pametnije po nekad mislim.. Ono "mlataranje" rukama ko I ovako nikog ne intresuje..

luka će dokazati talenat

pre 4 godine

Stara zvezdina škola. Nešto kao Pančev. Kampuje ispred golmana
i čeka da mu nameste gol. U Nemačkoj je to moglo, saigrači su od
njega napravili zvezdu. U Realu se vidi ko je talenat, ko je gladijator,

(psimke, 13. oktobar 2019 16:31)

Kakva besmislica. Očito niste ni gledali utakmice Ajntrahta koji je igrao moderan fudbal i gde je Luka itekako učestvovao u kreaciji igre, imao predasistencije i asistencije. Sećam se jedne maestralne asistencije u kojoj je pretrčao pola terena da bi asistirao Haleu. Vi ste izgelda pobrkali stil igre Jovića i moderan fudbal koji je forsirao Ajntraht sa vašim sidrašem Mitrovićem. To je taj stil. Čekaš da ti loptu nabace na glavu. Može da prođe u engleskom drugoligašu i kilavoj reprezentaciji Srbije i nigde više.

Mare Maronne

pre 4 godine

Bolje i da ne igra trenutno,neka radi na sebi u Realu i na filozofiji trenera tamo,a o reprezentaciji stvarno ali stvarno nista logicno ne bih mogao da kazem niti da smislim da kazem kada vidim spisak,niti stil igre,niti neka najjaca postava da nam se zna stalno nesto kombinujemo u nedogled i zato u nedogled losi rezultati,a to oko Jovica ako je pametan da se ne obazire preterano sta se pise,sto se tice reprezentacije katastrofa koju ne gledam vec godinu dana jer nema niceg sto bi nagovestilo neki pomak,bezidejno,mrtvo,igraci koji igraju deluju nabacano na spisku,jednostavno necu da potrosim 1 i po sat vremena gledajuci to o odlasku na stadion da podrzavam tako nesto tek mi ne pada na pamet,razumite ako mozete,sportski pozdrav.

Ivan

pre 4 godine

Kaznio je on sam sebe. Sta ce biti ako se desi situacija u barazu da Mitrovic ne moze iz bilo kog razloga da igra? Umesto da imas jednako kvalitetnog napadaca na raspolaganju, igrace ti umesto njega Pavkov, Pavlovic ili ne znam vise ni koga je zvao...

Borissrb

pre 4 godine

Vec godinama, decenijama, nemamo selektora koji zna bilo sta o taktici, igracima koji igraju, sta igraju i koju ulogu imaju u svom klub,a o psihologiji, odnosu al onom pravom, a ne splavaremje sa igracima da i ne pricam. Kad dodje neko kao Tumbakovic i kaznjava igraca Reala zato sto mu je dao 3 min da igra i ne pozove istog tog igraca da proba nesto nivo u prijateljskoj utakmici onda samo lajiku nije jasno ko je trenutni selektor, koliko poznaje struku i kojim ekipama moze biti eventualni trener kad ga smijene sa mjesta selektora, max grcka, poljska i sl.lige. Kakvi selektori takvi i uspjesi reprezentacije. Cisto podsjecanja radi, neko je bio svijetski prvak sa U20 reprezentacijom.. gdje li su ti igraci i zasto oni nisubglavni nosioci reprezentacije..? Stvarno nije tesko pogoditi kako i zasto pojedini penzioneri i grijaci klupa imaju prednost u odnosu na njih..

јд123

pre 4 godine

Добро, хајде да видимо да ли ће и Тадића казнити ако одигра следћу утакмицу за Ајакс.

NY

pre 4 godine

Dokle ce selektori da se izivljavaju, Dokle ce da tumbaju tim?Ko god dodje nesto proba.Za poslednje cetiri godine kroz reprezentaciju proslo blizu 50 igraca a od osamostaljenja 6 selektora.Nemci od drugog svetskog rata 5 selektora.Mi nemamo sistem igre.Gledam sinoc spance od kadeta do A selekcije isti sistem igre.A onda sve zavisi od individualnog kvaliteta igraca.I umesto da imamo 15-16 igraca stalno se nesto tumba.Eto safa Kolarov centralni odbrambeni.Hrvati vec godinama isti kostur tima.A mi i dalje lutamo

lowe

pre 4 godine

lice pravog Luke Jovića smo videli u o mladoj reprezentaciji u Italiji Dečko nije šutnuo na gol za celo vreme turnira gde su igrači u razvoju a on je došao u Real kao iskusan igrač vodeći strelac bundeslige toliko njegovim kvalitetima

stat

pre 4 godine

@ spor

Šta vam je u prezentovanju konkretnih statističkih podataka o minutaži, broju šuteva na gol, broju golova manipulativno? Možemo i da proširimo priču i na broj dobijenih duela, broj asistencija ili još neke statističke parametre.... Ja vam objasnih šta je manipulativno u tvrdnjama da je Mitrović daleko bolji od Jovića, a vi i vama slični i dalje bestidno obmanjujete i još imate obraza da oponente nazivate manipulantima. Da li ste to bili vi lično ili neki vaš istomišljenik svejedno je. Razračunavam se vašim lažima statistikom i istinom jer drugačije ne mogu.
Tvrdite da Mitrović u raspalom Fulamu nije dobijao lopte, a statistika ukazuje da su ga hranili loptama. Po vama je manipulant onaj ko ukaže na statistiku.
Tvrdite da je Jović panj u odnosu na Mitrovića iako je Luka Jović prošle sezone sa manjom minutažom i manjim brojem šuteva na gol dao daleko veći broj golova nego Mitrović koji će biti upamćen jedino kao najneefikasniji centrafor Premijer lige za prošlu sezonu. Po vama je manipulant onaj ko ukaže na statističke podatke. Biće ipak da ste manipulant vi.

HARIS

pre 4 godine

Godinama unazad neki selektor ima problem sa dobrim igracima, koji mogu koristiti reprezentaciji. Mihajlovic sa Ljajicem, Curcic sa Tadicem, Muslin sa Sergejom, Krstajic sa Milivojevicem i Rajkovicem i sada Tumba sa Jovicem, pa dokle vise? Ovo je nevjerovatno!

maSi

pre 4 godine

Pijaca je u pitanju. Na tezgu ne iznosiš ono što si prodao, već ono što tek treba prodati.
Kao igrač Real Madrida, Jović u reprezentaciji Srbije sedi na klupi, i ulazi zadnja 4 minuta(!). Da nije smešno bilo bi tužno.
I gde su Prijović i Grujić ? Zašto njih nema na spisku?
Da nije u pitanju guranje vanvremenskih asova, naviknutih od strane matičnog kluba, na, evo već, dvodecenijske dogovorene pobede u domaćem prvenstvu, sa gotovo izvesnim povratkom u matični klub pre tridesete, a u mnogim slučajevima pre 25. godine?
Čovek šibicarenjem i džeparenjem može da zaradi za život, ali nikako ne može zaraditi ugled i poštovanje.

www

pre 4 godine

Pijaca je u pitanju. Na tezgu ne iznosiš ono što si prodao, već ono što tek treba prodati. 
Kao igrač Real Madrida, Jović u reprezentaciji Srbije sedi na klupi, i ulazi zadnja 4 minuta(!). Da nije smešno bilo bi tužno. 
(maSi, 13. oktobar 2019 15:07)

Kovačić je bio igrač Reala, pa je u reprezentaciji bio na klupi. Premlade su otišli u Realu.

www

pre 4 godine

Ali eto u našem savezu sjede neki slijepci.Misle ako imamo Tadića,Jovića eto uspjeha.Pa pogledajte samo Hrvate kakav oni fudbal igraju,ne znam baš da li imaju bolje igrače.
(Boris, 13. oktobar 2019 14:56)

Naši igrači su osvajali LP od 2013 plus imali smo polufinaliste, ali eto vi imate bolje igrače.

Leti vreme

pre 4 godine

Neverovatni su komentari koji govore kako uz pomoc vrhunskih igraca Reala i Ajntrahta Jovic igra kako igra dok Mitar u raspalom Fulamu kida. Real igra primeru i LS, Ajntraht igrao Bundesligu i LE sto znaci da su najbolji golmani, halfovi, bekovi i zadnji vezni sveta igrali protiv Jovica (on ih pokidao prosle sezone i presao u najveci klub planete) a Mitar u sedmom klubu Londona je prosle godine ispao iz lige u Novembru, ubedljivo imao najlosiji procenat (broj suteva/gol) i sada pokusava da se kvalifikuje da sledece sezone igra sa velikim decacima. Evropska takmicenja nece videti do kraja karijere

dokle više

pre 4 godine

Ako ga je zaista kaznio zbog cinculiranja, to podržavam. Dosta je bilo bahatog ponašanja samozvanih zvezdica u reprezentaciji. Treba da najuri i SMS-a, zbog ponašanja i samoocenjivanja posle sramne igre na SP, bez zalaganja. Neka igraju oni koji žele.

(Negativni, 13. oktobar 2019 17:33)

Kakav besmislen komentar. Kad bi komentatori bili samo malo fudbalski pismeniji uvideli bi sledeće. SMS je na prvoj utakmici SP bio najbolji srpski igrač. Na drugoj utakmici protiv Švajcarske je bio beskoristan jer je bio odsečen. Igralo se dugim loptama na Mitrovića, švajcarska odbrana je svu pažnju usmerila na Sergeja, a čak i kad bi uspeo da se oslobodi čuvara nije imao kome dodati loptu jer saigrača u blizini nije bilo. Iza sebe je imao beskorisni dvojac Matića i Milivojevića od kojeg nije dobijao lopte. U trećoj utakmici Sergej na drugoj poziciji u ulozi zadnjeg veznog svojim defanzivnim kvalitetima spašava tim Srbije od totalne katastrofe i daleko težeg poraza. Dakle, sam je sebe ispravno ocenio, ali neuki komentatori to ne znaju. Oni hvališu Mitrovića, pljuju Jovića, Sergeja...uskoro verovatno i Tadića jer zašto i on ne bi bio najuren ako ćemo imati iste kriterijume za sve. Zašto se ne sumnja u njegovu povredu. Treba u reprezentaciji biti Mitrović i 10 igrača koji ga pokušavaju pogoditi tačno u glavu. Šta će igra kad imamo Mitrovića. Imamo selektore koji se svađaju s igračima, imamo alave menadžere... a imamo i vrlo neupućenu fudbalsku publiku.

Dragan

pre 4 godine

E zato ja ne gledam i ne pratim nase timske sportove. Pogotovu fudbalere kojima je samo bitna lova, a za reprezentaciju igraju kao na treningu.Pogledajte klubski fudbal kod nas u Srbiji. I Zvezda i Partizan puni su love samim tim igraci igraju kao da im je pitanje zivota i smrti, a kad treba da se igra za reprezentaciju odmah se rasplacu i kukaju kako ih sve boli. Lepo ih je sve Bora Corba opevao.

www

pre 4 godine

Svima su treneri krivi, a da li je neko pomislio da nije do trenera nego da jednostavno nemamo kvalitetne igrace za vise ciljeve?! Jednostavno prosek igrača koji se spoji a bez želje i energije istih od toga nema ništa...i tako već decenijama...
(nick the greek, 13. oktobar 2019 15:23)

Znaju to oni dobro, nego im je bolje reći da su nesposobni selektori, a ne igrači.

as

pre 4 godine

Za ovakvu reprezentaciju naseg fudbala, apsolutno DA. Opravdano. Evo i Tadić ne igra, a igra u klubu .
Jel Vama ljudi jasno da igraci bojkotuju, dolaze da igraju da bi videli familiju, društvo, ko bre hoce da igra kad se postavljaju po direktivi selektori, guraju neki igraci, partijski covek koji s fudbalom ima veze to sto igra rekreativno u brodarcu i Jos je hteo da odigra u A selekciji jedan meč, proverite zašto Bane vise ne igra ...
(nebaCar

U necemu bi se slozio sa
tobom ali vecinom ne.
Ako je tako kao sto kazes onda nam ti igraci nisu ni potrebni,kakva je to reprezentacija u kojoj ce igraci birati da li da igraju ili ne ocenjujuci da li im se svidja ili da li je po njihovom misljwnju trener kvalitetan.Pa nije njihov posao da biraju trenera vec da daju sve od sebe na terenu.A ne daju!
Uspeh se ostvaruje ogromnim pozrtvovanjem iz kojeg dolazi da svaki igrac bude bolji nego sto jeste.
Hrvati su primer,bore se fanaticno za svoju zemlju.
Mi.to nemamo a debelo smo krivi i mi navijaci zato sto stalno pljujemo igrace samo za to sto su bivsi igraci iz CZ ili Partizana.Evo ovde pljuju Mitra iako je najbolji nas igrac uz Tadica godinama.Sve se to odrazava na ekipu.

Stefan

pre 4 godine

Zabole ga za "kaznu" sve što može da ga zaboli.

Kad nešto ionako radiš "preko one stvari", da te ne bi prozvali i provlačili po medijima, i bez mrvice interesovanja ili interesa, pa onda neko uzme i "kazni te" tako što te ne zove da to radiš neko vreme, strašno ćeš da se potreseš. :)

spor

pre 4 godine

@(spor, 13. oktobar 2019 14:51) 

Statistika je neumoljiva. Znam da je ne volite jer otkriva stepen vaše manipulacije i laži, ali moraćete da se suočite s tom statistikom svaki put kad počnete da pišete o Mitrovićevom "umeću" ili se narugate Luki Joviću.
(stat, 13. oktobar 2019 15:53)

Prvo, ja nigde nisam manipulisao, a ti jesi. Upravo tom statistikom ti pokusavas da manipulises
Statistika nije neumoljiva, a pogotovo ova koju ti pokazujes, koja je cisto razbacivanje brojkama.
Ta tvoja statistika pokazuje i da je Kvaljarela bolji napadac od Ronalda. A da li je bolji? Pa naravno da nije.
Drugo, ja se nigde nisam rugao Jovicu, niti ga omalovazavao. Samo sam odgovorio na tvoje pljuvanje i omalovazavanje Mitrovica.

goranstapar

pre 4 godine

A stalno se pitaju zasto hrvatska ima uspeha u reprezenativnom fudbalu a Srbija ne, zato sto hrvati igraju za klub i za reprezentaciju isto a nasi čim zarade kintu zabole ih za reprezentaciju i tako je vec 30 godina,a kada su mladi i nemaju keš onda kidaju za mladu reprezentaciju i nije ovo jedini slucaj,prosli put par igraca nije htelo da igra jer je krstajic selektor ,kao da igraci to treba da odredjuju,sve odredjuju fubdalski menandzeri i kad ce igrati i kad nece igrati za reprezentaciju +kad se olove ćao reprezentacijo.

sale

pre 4 godine

Jovic bi trebao da dodje u Zvezdu, da se podsjeti gostujucih livada, pa da krene, za promjenu, da se bavi fudbalom, trcanjem i postizanjem golova...

веверица

pre 4 godine

казнио га :)
свака част сваком озбиљном играчу којем не зависи егзистенција од продаје преко реп а ипак долазе.
дакле свака част митровићу, тадићу, коларову... они сваки пут кад дођу, то је као да дозволе да им фсс пљуне у лице. да их изведу на терен у постави у којој никад пре нису играли (јер сваку утакмицу је нова постава), са барем 3-4 менаџерска играча, без намере да се игра озбиљан фудбал.
а опет дођу. то је озбиљан патриотизам.

Razum

pre 4 godine

Gledati utakmice naše reprezentacije podjednako je zamljivo kao gledati Marinu Abramovič kako se sat vremena gleda sa magarcem oči u oči!

Choja

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (live, 13. oktobar 2019 15:23)

Tumbaković svaki dan dodje na b92 da pročita tvoj komentar.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

mi po običaju tražimo probleme i gde ih nema...lepo čovek rekao da je povređen i sada mu je selektor dao nekoliko slobodnih utakmica da se oporavi....šta tu ima da se još priča...

jsx

pre 4 godine

@Boris
Jedna od stvari koja "kolje" i nas i Hrvate sto mislimo da imamo kvalitet onih drugih u fudbalu/kosarci i ocekujemo da to i protvnici misle, a onda nas neka Svajcarska/Ceska prizemlji.
U poslednja 3 velika takmicenja najjaci klubovi na svetu (mozda se ne slozite skroz sa redosledom, ali mislim da neko nece poreci same klubove):
1. Real- Hrvati: jedan od dva najbolja igraca Reala i jedan koji je ulazio sa klpe Mi: Jedan igrac koji je dosao kad je Real propao i ne igra bas. 2. Liverpul- Hrvat jedan od losijih igraca, ali opet daleko veca minutaza nego nasi igraci zajedno. 3. Barselona- Hrvat jedan od standardnih prvotimaca, ne preterano kreativan, ali vrlo koristan u pohodu na LS 2015, strelac u finalu. Nasih nema. 4. Bajern: Hrvat standardan napadac, i najbolji strelac 2013 (tehnicki nije poslednja 3, ali oprosticete), strelac u finalu LS. Perisic takodje dosao, nismo ga videli dovoljno. Nasih ponovo nema. 5. Atletiko: Niko preterano znacajan, ali Kalinic i Vrsaljko su bar igrali. 6. Juventus: Ako neko ne bi racunao Mandzukica zbog mandata u Bajernu (kao sto ja Olica nisam racunao), moze zbog mandata u Juventusu. 7.Siti- Konacno par nasih, i to nebitnih. 8. Celzi- Ovde dvojica bitnih, ali je to tek 7. ili 8. klub na listi. 9. PSZ Niko sa obe strane.
P.S Tadic je bio zver, ali tek od prosle sezone pre toga je i dalje bio nas najbolji igrac, ali nista spektakularno.

Cirkus

pre 4 godine

Kao i u svemu mi smo cirkus drzava.Imali smo omladince koji su osvojili SP zajedni sa selektorom A onda taj selektor ode u Ameriku a ta ekipa se raspadne jer dodje novi selektor koji ima svoju viziju.I umesto da ti omladinci budu srz tima uz nekoliko starijih novi selektor picne da pravi svoj tim.Pa tako imasmo Muslina koji savezu nije valjao pa doveli segrta Krstajica, a onda se on pokazao pa dosao Tumbakovic.Prvo je bila liga nacija,za koju se govirilo da je to prilika za stvaranje novog tima.Debakl protiv Ukrajine Tumbakovic nista ne obecava ali i on tumba tim.Sada eto price da se stvara ekipa za baraz.Kada i tu puknemo bice prica da se stvara tim za kfalifikacije za SP.I tako stalno.Stalno stvaramo a nikako da stvorimo.Savez ne zna sta se hoce.Spanci imaju sistem od kadeta do A reprezentacije, Belgija, Engleska, Francuska, Portugal takodje.Tamo se stvaraju igraci za A tim i sve jedno je ko je selektor.Primer Spanija

croata

pre 4 godine

Srbija ne moze robovat dvojici koja ne trce, tadicu i mitrovicu i sad je pitanje kog od njih istrpit. Po meni to treba biti tadic i oko njega formirati igru slicnu ajaksu. Znaci pronaci dva hitra bocna igraca(jedan svakako kostic, drugog ne znam, prije bi npr bio idealan sulejmani) koji ce spricati naprijed nazad, sve lopte naptijed tadicu i nek ih hrani. To se moze ostvariti, al zato mitrovic mora van. Svaka cast mitrovicu na trudu i golovima, ali kad se cijela igra u napadu bazira na bunarenju prema njemu, mora doci do njegovog ucinka. Momak je dobar ako srbija vija rezultat da udje kao robustan drugi napadac, ali u prvih 11 ne bi trebao imati mjesta. I nije da se ne zalaze, jednostavno igra zastarjeli nogomet zbog kog trpe svi, a najvise upravo tadic. Zato ga se npr i baca na bok da se ne sudara s mitrovicem. A tadic je oo znanju i brzini reakcije profesor nogometa za mitrovica. A to bi svakom skolovanijem treneru trebalo biti jasno i prvo sto bi trebao napraviti je da promijeni cijelu koncepciju igre. Na zalost poltron tumbakovic to se nece usuditi. Na vasu zalost jer bi se oko tadica mogla izgraditi odlicna momcad. Sto se tice jovica, postujem ga jako, ali i kod njega nema trcanja, u realu mora shvatiti da mora trcati za dvojicu, ko sto je svojevremeno benzema trcao i za ronalda, on treba i za benzemu. Pristupom koji on ima predvidjam mu brzu propast, ne samo u realu vec kasnije i u mnogim slabijim klubovima. Podhitno se mora trgnut, ne u smislu da mora dati gol vec mora imati htijenje, grist travu od trke. Ova nezainteresiranost koja datira jos od eura mladih vodi u ponor

Jojo

pre 4 godine

A zašto na spisku već duže vreme nema Marka Grujića? Marko je bio na SP kada nije igrao u klubu, a od tada ga nema. Sad kad je standardan u Herti (svih sedam utakmica po 90 minuta, 2 gola) nema ga na spisku? Prošle sezone za Hertu 24 utakmice, pet golova i dve asistencije. Da li je i on kaznjen? Zasto su izostali Nastasic, Spajic, i oni kaznjeni? Šta se dešava sa Maticem, Prijovićem? Da li su Tadic i SMS stvarno povređeni? Sme li neko to da pita selektora? Umesto da nam igraju najbolji i da se uigrava tim za baraž u martu, mi isprobavamo Milunovica, Gobelju, Miletica... I da li ce neko da odgovori zašto je Bane Ivanovic sklonjem posle SP? On ne želi da igra ili ga ne zovu? Kapiten ruskog sampiona Zenita, odigrao svaki minut u prvenstvu ove sezone, 12 utakmica- dva gola. U Ligi šampiona odigrao oba meča, remi sa Lionom i pobeda nad Benfikom! Godine ne mogu da budu prepreka jer je pozivan njegov ispisnik Rukavina.. To su samo neka od pitanja za sekektora. Sportski pozdrav
(Mihajlo, 13. oktobar 2019 13:30)

Svaka ti to u Njegoša.Najveci problem srpskog reprezentativnog fudbala je korumpiran fudbalski savez.Ali nista cudno kakva nam je drzava....

lrakil

pre 4 godine

Pustite malog na miru, sjajan je talenat. Samo je greska po njegovu karijeru sto je otisao u RMA, ali dobro po dzep. Trebalo je jos koji godinu da sazri kao igrac u manjem klubu.

MiRa

pre 4 godine

".. Udaljeni smo svetlosnim godinama od modernog fudbala ..."
(obilić, 13. oktobar 2019 14:06)

Nine to slučaj samo u fudbalu, to je i u životu-državi, a kao želeli bi u EU!

kl

pre 4 godine

Aman ljudi shvatite da je naša reprezentacija samo menadžerski izlog i servis. Igra ko treba da se proda. Da upiše u CV nastup za reprezentaciju. Ako nekim čudom uspeju da se plasiraju na neko završno takmičenje tek tu nastaje borba klanova ko će da nastupi. Rezultat reprezentacije je apsolutno nebitan. Oni koji ne moraju da se prodaju igraju bez volje jer znaju situaciju, ali moraju da otaljaju zbog javnosti ili zato što su i oni nekad tako pogurani pa vraćaju uslugu. Svaki naš selektor u poslednjih 40 godina je učestvovao u takvim šemama ili ne bi bio selektor.

tumba

pre 4 godine

Ja sam to rekao tada kada je objavljena Joviceva "povreda" i rekao da ce odmah naredni vikend igrati za Real i da ga treba kazniti. Izgleda da Tumbakovic cita komentare na B92.
(live, 13. oktobar 2019 15:23)


Ne da citam nego zeljno iscekujem tvoje komentare!
Samo nastavi,sta bi ja bez tebe!

as

pre 4 godine

Izgoreli su u Realu i mnogo veci igraci od Luke.
Trebo je on u tim poput Sevilje,Valensije...U ekipu koja ceka mlade igrace i ima strpljenaja a nije opterecena osvajanjem trofeja.
Tako bi sazreo pa ako je kvalitet za Real onda bi i to doslo na red.
Sa druge strane razumem i njega,Real se tesko odbija jos i lova ogromna.

live

pre 4 godine

Ne da citam nego zeljno iscekujem tvoje komentare! 
Samo nastavi,sta bi ja bez tebe!
(tumba, 13. oktobar 2019 16:21)

Tumbakovicu, brate dragi, vise te ne cenim toliko. Nisam znao da si nepismen. Bolje da si nastavio citati komentare i da nista nisi pisao.

joki

pre 4 godine

Mnogo druga zvucnija imena nisu prosli dobro u realu!!!
Ovde neki kao da im drago sto decko neigra?
FSS nije slozan niti neki profesionalni savez koji ima striktna pravila niti su nasi navijaci realni u sagledanju nasih neuspeha!
Kad se sve to sabere Imate takvu reprezentaciju kao Sto je mi imamo! Serdnjo prosecnu sa tendencijom pasti na nivo litvanije, luksemburga i slicnih.
Sportski pozdrav

sale

pre 4 godine

Igrac koji u jednoj sezoni da onoliko golova a u novon ambijentu ne pokaze nista - ima ozbiljan problem sa glavom.

Tumba ima neki sistem, nikad ga gotivio nisam, ali sada je 100% u pravu!

Jovica sam gledao samo jednom, ono kada je Rodrigo postigao prvi gol, igrao je bez zelje, nikako se kretao, pivotario svo vrijeme i cekao da mu tim na tacni doda loptu. Kao takav, nece trebati ni Realu ni Srbiji.

Nabijedjen da je okrenuo igricu, ako se ubrzo ne dozove pameti zavrsice kao Perica. Steta je jedino sto ce se prosuti takav talenat.

I ne samo Jovic, sve ove starlete treba najuriti. Neces da trcis?-Ajde poz!

Toliko ste pljuvali Mihu, ali je bio 100% u pravu! Ako neces da das max u repki, ko te ... Jedini ispravan nacin!!

Negativni

pre 4 godine

Ako ga je zaista kaznio zbog cinculiranja, to podržavam. Dosta je bilo bahatog ponašanja samozvanih zvezdica u reprezentaciji. Treba da najuri i SMS-a, zbog ponašanja i samoocenjivanja posle sramne igre na SP, bez zalaganja. Neka igraju oni koji žele.
S druge strane, i ti igrači vide šta se radi u savezu, vide jako dobro ko se protežira i zašto, tako da nedostatak motiva nije neočekivan. Ali, onda izadješ i kažeš zašto je to tako. Ovako, glume da vole da igraju za reprezentaciju, a u stvari tako se ne zameraju moćnima, i dodju da malo overe splavove i vide rodbinu. Oduvek smo mi bili pozeri- patriote. Kao, ginemo za Srbiju, u stvari zanima nas samo svoja guza, a poza radi posao, važno je ne zameriti se navijačima i savezu. Bljak priča. Zato je naš fudbal najgori, s obzirom da uopšte nemamo tako loše igrače kao što mislimo. Pa mi nismo iskoristili generacije Prosinečkog, Deje, Piksija, Jarnija, Šukera, Mijata, Jugovića, Siniše, Stankovića, Vidića...a kamoli ovu polovnu reprezentaciju. Odlazak na EP bio bi nevidjen uspeh.

Mire

pre 4 godine

Dakle imamo golgetera koji redovno postize golove i on ne treba biti u sastavu jer imamo coveka koji ce mozda postizati golove.
Onom prvom se spočitava da je sidraš, medjutim čini se da se ovaj drugi ne ubi od trčanja.
Ja bi zvao Priju, ima i skok i sut i tehniku, kompletniji je od obojice al ne igra na klupi za Real.
Uostalom problem reprezentacije i nisu napadači već igra i motivacija i naravno menadžeri. Recimo zašto Radonjić a ne Sulejmani?