Subota, 12.10.2019.

10:20

"Klinci" su, barem na trenutak, zavladali tenisom

Izvor: Luka Nikoliæ

"Klinci" su, barem na trenutak, zavladali tenisom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

DIMITRIJE

pre 4 godine

Kad bude neko od njih osvoji bilo koja dva GS u nizu, znaci ne 1 nego 2 u nizu. i to u vreme dok su bar 2 od 3 aktivna iz trojke. onda mozemo da pricamo o smeni generacija. Uzeo i Cilic 1, Vavrinka po neki, Marej , Delopo majstor isto, al brate 2 u nizu niko od njih, Mozda Marej ne mogu da sesetim. To ako neko od Cicipasa, medvedeva ili zvereva nekad i pobedi Novka, rafu ili federa isto nista ne znaci jer nemaju kontinuitet protiv ostalih tenisera niti kontinuitet trofeja,
I novak i Rafa i Rodzer sad kalkulisu, potrosnja energije i emocija nije ista na GS i Mastersima , tako da i ako nekad izgube, njih nesto to i ne tangira. samo GS se broje za njih, i OI , i Nedelje na no1 - u novakovom slucaju.
Taman kad smo mislili Rodzer 17GS to je to, covek Bum jos 3 komada. Otpisemo Novaka a on opet na vratima Novak slem-a, Rafa dva puta pauzirao, evo ga obara Rodzera seled godine 100% bar na RG.

noname

pre 4 godine

Како је добро рекао "знање-имање" недавно: Новаче, драг си, али си болид. Ту је сва суштина ове "смене генерација" односно "некст-џен"-ера које гледамо како се ротирају по Ђоковићу.
Њу-ејџ дијететика је дошла по своје.
Људи обично мисле да је проблем са веганством мањак енергије и квалитетних протеина. Али, главни проблем није у томе, него у мањку Б12 витамина. Б12 је есенцијално битан за функционисање мозга и осталих нервних ткива, и његов недостатак изазива, осим осталих неуролошких и системских проблема, и смањење виших можданих функција. Када вегану коначно понестане Б12 у организму (а то бива после доста година, јер га је потребно изузетно мало, постоје значајне резерве у телу, и још га синтетишу бактерије у цревима), он почиње да губи разум. И то је зачаран круг - веган мисли да је паметнији и мудрији од свих осталих, јер се тако "здраво" храни и има тако "високу свест", а више није у стању да критички процени своје стање.
Повреда лакта коју је имао пре неколико година (напрснуће кости) Ђоковићу се десила због мањка градивних протеина, што је, уз дефицит мишићне масе, ослабило кост. Данас, више нису главни проблем ни ослабљене кости, ни мањак мишићне масе и са њим повезан мањак снаге (у ударцима и у издржљивости), данас је проблем губитак критичког разума. Тако да ту нема више много наде (можда само Вајда може нешто да учини).
ПС. Да ме неко не разуме погрешно - и сам не једем месо, веган сам кад су постови, али јаја и сира (као извора Б12) се не одричем.

Vlada

pre 4 godine

Pravu snagu nove generacije videcemo na GS turnirima sledece godine. Ako ne uzme neko od njih bar jedan GS, onda nema govora o smeni generacija makar osvojili sve masters turnire. Velika trojka je dosta sebicna kad su u pitanju najveca 4 turnira. Medvedev je najblizi tome da osvoji GS i bice jedan od glavnih favorita u Melburnu. Ono sto jos ne znamo o njemu je kako ce se nositi sa tom ulogom. Za sada pokazuje dobre znake. Videcemo. Novak izgleda opet u nekoj down fazi ali to ne mora nista da znaci. Nadal ce imati sansu da se izjednaci sa Federerom (dovoljan je jedan RG). Fed ce bar na Vimbldonu biti faktor ako nista drugo. Bice zanimljiva naredna sezona, nema sta.

Kakadu

pre 4 godine

Dosadni ste vise sa velicanjem velike the troikaaaa! Cinjenica je da mladi stizu i da ce biti sve teze Fed Nad Djo da ih pobedjuju. Sledece sezone ocekujem 2 GS u vlasnistvu mladje generacije. Medvedev osvaja jedan sigurno, a ako Tim osvoji RG, mozda cak i tri GSa u rukama mladjih narastaja. Velika the troikaaa!, go home!

Kika Majstor

pre 4 godine

Ako neko zna da se prilagodjava izazovima vremena, onda je to Novak. Pitanje je samo koliko mu je stalo.

Pozdrav,
(Gajetano, 12. oktobar 2019 11:57)

Ne bih rekao. Meni Novak izgleda kao igrač male teniske inteligencije. On ništa novo nije uneo u igru godinama. On ima svoj šablonski plan A, kada mu ulaze forhend kontra dijagonala i bekhend paralela, i plan B - trčanje, trčanje, trčanje i vraćanje, kada mu udarci ne ulaze. E, sada trčanje više ne funkcioniše, a boga mi ni forhend. Jedino je servis malo popravio.

Sashko

pre 4 godine

Kazu, iznenadjenje pobeda Cicipasa protiv Djokovica! Da l ste vi ljudi normalni, znate li kakav je igrac Cicipas...to je bre 5. ili 6. igrac na svetu, kakvo iznenadjenje. Da je izgubio od 50-og pa da kazemo iznenadjenje, ovako...Da ne pominjemo godine, nivo pripreme za ovaj turnir, motivacija, itd.

dakiliz

pre 4 godine

Kakvi crni klinci sa 23 godine. Klinci su do sad bili uvek sa 18,19 godina,ajde da kažemo i do 20e. Sa 22-23 godine su već stasali momci koji se ne mogu fizički dalje razvijati i sa već završenom trećinom svojih karijera a nisu ni primirisali nekom GS eto osim tog Medvjedeva sad na US Openu. Setite se Beckera sa 17 godina sa GS titulom pa Monika Seleš takođe sa 17 pa Rafa 19,Novak sa 20 itd itd. Jedan veliki Borg je završio karijeru sa 26 npr. a neki ovde ubacuju i Thiema kao nextGen. igrača koji takođe ima 26.

dakiliz

pre 4 godine

Kakvi crni klinci sa 23 godine. Klinci su do sad bili uvek sa 18,19 godina,ajde da kažemo i do 20e. Sa 22-23 godine su već stasali momci koji se ne mogu fizički dalje razvijati i sa već završenom trećinom svojih karijera a nisu ni primirisali nekom GS eto osim tog Medvjedeva sad na US Openu. Setite se Beckera sa 17 godina sa GS titulom pa Monika Seleš takođe sa 17 pa Rafa 19,Novak sa 20 itd itd. Jedan veliki Borg je završio karijeru sa 26 npr. a neki ovde ubacuju i Thiema kao nextGen. igrača koji takođe ima 26.

....

pre 4 godine

Djokovicevo vreme je proslo i to vidi svako ko hoce da vidi, na zalost. Pokusava sa tim neki pauzama i “povredama” da zamaskira da vise ne moze da igra na tom nivou u kontinuitetu i to je to. Jedino je bezveze sto tim predajama i omalovazavanjem protivnikovih pobeda navlaci na sebe jos vise taj imidz da ne zna sportski da prizna poraz. Sreca je sto su i ove mlad snage nestabilne pa se niko ne izdvaja. Videcemo da li ima snage za jos koji trzaj i da uhvati jos neki grend slem ali bojim se da je to to...

Markos

pre 4 godine

Podatak koji otkriva koliko su blizu velikoj trojci nove generacije je taj da niko mladji od 30 godina nema osvojen grend slem.Totalno bizarno,to se nikad nije desilo.Nece ga ni osvojiti dok se oni ne povuku.Toliko o njima.E sad ovo sto im se zalomi neki masters to je druga prica

Spale

pre 4 godine

Rezultat tih “klinaca” su još uvek neuporedivi sa onim koje je postizala “velika trojka” u njihovim godinama. (Tsirsipas august 1998, Zverev april 1997, Medvedev februar 1996, g.), ne osvojivši ijedan Grem Slem, nasuprot Djokovicu koji je osvajao Masterse u devetnestoj,a “Australija open” 2008. godine kao dvadesetogodisnjak...

simplex

pre 4 godine

Gajetano, odlična analiza i potpuno se slažem, pogotovo sa tim da Novak ima sjajne sposobnosti prilagođavanja novim zahtevima. Ipak, mislim da njega to sada previše ne zanima i to nam jasno pokazuje u poslednjih par godina, pogotovo ove godine. Jednostavno, životna filozofoja koju je usvojio i koju praktikuje u poslednjih par godina, mu ne dozvoljava ništa drugo osim tog ''ekološkog'' moda. To se najbolje vidi u duelima sa mladim, motivisanim i energičnim igračima. Nema tu ni žara, ni energije da se odgovori novim izazovima. Novak će najverovatnije ostati u tom istom modu do kraja karijere i biće zadovoljan šta god da uradi. Realno, može da osvoji još nekoliko GS titula (što bi bio veliki uspeh), ali se ne treba iznenaditi ako se to ne dogodi.

he he

pre 4 godine

A namerno ste izostavili to da je Medvedev već pobedio Djokovića, doduše ne na ovom turniru već u Sinsinatiju ali je eto pobedio, što znači da ipak ima njegov skalp.

x

pre 4 godine

Nisu to više klinci. Uvek su se teniseri probijali do vrha već sa 20 godina. Velika trojka uništila već jednu generaciju tenisera, a evo i druga ima velikih problema. Naravno da igrači od 32, 33 i 38 godina ne mogu da budu fit cele godine, pa tempiraju formu za GS.

Boris

pre 4 godine

Djokovica Federera i Nadala redovno samaraju na kraju sezone, Djokovic je prosle sezone u ovo vreme izgubio od Kacanova i Zvereva, onda u jeku naredne sezone osvojio Australiju i Vimbldon a Nadal Rolan Garos i US Open, ove klince Nadal i Djokovic ce da mlate jos par sezona

HARIS

pre 4 godine

Imam osjecaj kada se povuku Federer, Nadal i Djokovic da ce tenis postati kao snuker. Nema favorita, lagano 1. moze da izgubi od 50. i sve tako u krug, uz sve to tenis ce se nazalost svjesti samo na taj servis, bez neke pretjerane razmjere. Mozda grijesim, ali gledajuci ove nove generacije tenisera, nije to ni priblizno taj nivo, takvo je moje misljenje.

Sava

pre 4 godine

Svako moze da bljesne godinu ili dve ali veliku trojku i dalje odvaja od ostatka ta neverovatna KONSTANTNOST! Za mnoge se vec 15 godina prica da je taj sledeci! A sledeci nije ko osvoji 2-3 mastersa i 1-2 GS i onda „nestane“! Taj sledeci je neko ko 5-6 godina zaredom osvaja velike turnire. Zato treba pricekati, svi znamo da je do vrha lakse doci nego se tu i odrzati. Ova trojica su zive legende i sve sto osvoje je dodatni bonus a ovi mladi morace jos mnogo godina da se potvrdjuju da bi uopste mogli da se pominju kao neki naslednici.

Gajetano

pre 4 godine

"Klinci" ozbiljno kucaju na vrata. Tu su pre svega i bas ovim redom: Medvedev, Cicipas, Zverev i Nik Kirios, ali je on zabrazdio u glavi i tu ne vidim neku vecu perspektivu. Dodajmo jos i Rubljova koji tek treba da eksplodira, i sve je to (izuzev Nika) ruski genetski materijal.

Profil nove generacije vidim ovako:
- Svi visoki preko 193cm
- Sjajni serveri, odlicni na riternu
- Odlicno igraju i u polju i na mrezi, sjajno se postavljaju i citaju igru, vrlo su pokretljivi za svoju visinu
- Dobri su i u glavi, Medvedev posebno

Sto se tice "velike trojke", Nadal i Federer se jos nekako drze, Novak nikako. Stvar je relativno prosta: Novak je usao u nekakav "ekoloski" mod, sve bi da dobije na kefalo, tehniku i rutinu. Ali to vise nije dovoljno... Energetski nivo pre svega mora da se podigne na mnogo visi nivo, kondicija takodje, ali se ne brinem. Ako neko zna da se prilagodjava izazovima vremena, onda je to Novak. Pitanje je samo koliko mu je stalo.

Pozdrav,

Sinisa90

pre 4 godine

Cini mi se da polako vec preuzimaju tron sto se tice masters turnira.Ali sto se tice gren slemova,tu su jos daleko.Evo u naredna 2 gren slema opet ocekujem da podignu trofej prije svih Nadal i Djokovic.

Sinisa90

pre 4 godine

Cini mi se da polako vec preuzimaju tron sto se tice masters turnira.Ali sto se tice gren slemova,tu su jos daleko.Evo u naredna 2 gren slema opet ocekujem da podignu trofej prije svih Nadal i Djokovic.

x

pre 4 godine

Nisu to više klinci. Uvek su se teniseri probijali do vrha već sa 20 godina. Velika trojka uništila već jednu generaciju tenisera, a evo i druga ima velikih problema. Naravno da igrači od 32, 33 i 38 godina ne mogu da budu fit cele godine, pa tempiraju formu za GS.

HARIS

pre 4 godine

Imam osjecaj kada se povuku Federer, Nadal i Djokovic da ce tenis postati kao snuker. Nema favorita, lagano 1. moze da izgubi od 50. i sve tako u krug, uz sve to tenis ce se nazalost svjesti samo na taj servis, bez neke pretjerane razmjere. Mozda grijesim, ali gledajuci ove nove generacije tenisera, nije to ni priblizno taj nivo, takvo je moje misljenje.

Boris

pre 4 godine

Djokovica Federera i Nadala redovno samaraju na kraju sezone, Djokovic je prosle sezone u ovo vreme izgubio od Kacanova i Zvereva, onda u jeku naredne sezone osvojio Australiju i Vimbldon a Nadal Rolan Garos i US Open, ove klince Nadal i Djokovic ce da mlate jos par sezona

Gajetano

pre 4 godine

"Klinci" ozbiljno kucaju na vrata. Tu su pre svega i bas ovim redom: Medvedev, Cicipas, Zverev i Nik Kirios, ali je on zabrazdio u glavi i tu ne vidim neku vecu perspektivu. Dodajmo jos i Rubljova koji tek treba da eksplodira, i sve je to (izuzev Nika) ruski genetski materijal.

Profil nove generacije vidim ovako:
- Svi visoki preko 193cm
- Sjajni serveri, odlicni na riternu
- Odlicno igraju i u polju i na mrezi, sjajno se postavljaju i citaju igru, vrlo su pokretljivi za svoju visinu
- Dobri su i u glavi, Medvedev posebno

Sto se tice "velike trojke", Nadal i Federer se jos nekako drze, Novak nikako. Stvar je relativno prosta: Novak je usao u nekakav "ekoloski" mod, sve bi da dobije na kefalo, tehniku i rutinu. Ali to vise nije dovoljno... Energetski nivo pre svega mora da se podigne na mnogo visi nivo, kondicija takodje, ali se ne brinem. Ako neko zna da se prilagodjava izazovima vremena, onda je to Novak. Pitanje je samo koliko mu je stalo.

Pozdrav,

Markos

pre 4 godine

Podatak koji otkriva koliko su blizu velikoj trojci nove generacije je taj da niko mladji od 30 godina nema osvojen grend slem.Totalno bizarno,to se nikad nije desilo.Nece ga ni osvojiti dok se oni ne povuku.Toliko o njima.E sad ovo sto im se zalomi neki masters to je druga prica

dakiliz

pre 4 godine

Kakvi crni klinci sa 23 godine. Klinci su do sad bili uvek sa 18,19 godina,ajde da kažemo i do 20e. Sa 22-23 godine su već stasali momci koji se ne mogu fizički dalje razvijati i sa već završenom trećinom svojih karijera a nisu ni primirisali nekom GS eto osim tog Medvjedeva sad na US Openu. Setite se Beckera sa 17 godina sa GS titulom pa Monika Seleš takođe sa 17 pa Rafa 19,Novak sa 20 itd itd. Jedan veliki Borg je završio karijeru sa 26 npr. a neki ovde ubacuju i Thiema kao nextGen. igrača koji takođe ima 26.

Sava

pre 4 godine

Svako moze da bljesne godinu ili dve ali veliku trojku i dalje odvaja od ostatka ta neverovatna KONSTANTNOST! Za mnoge se vec 15 godina prica da je taj sledeci! A sledeci nije ko osvoji 2-3 mastersa i 1-2 GS i onda „nestane“! Taj sledeci je neko ko 5-6 godina zaredom osvaja velike turnire. Zato treba pricekati, svi znamo da je do vrha lakse doci nego se tu i odrzati. Ova trojica su zive legende i sve sto osvoje je dodatni bonus a ovi mladi morace jos mnogo godina da se potvrdjuju da bi uopste mogli da se pominju kao neki naslednici.

simplex

pre 4 godine

Gajetano, odlična analiza i potpuno se slažem, pogotovo sa tim da Novak ima sjajne sposobnosti prilagođavanja novim zahtevima. Ipak, mislim da njega to sada previše ne zanima i to nam jasno pokazuje u poslednjih par godina, pogotovo ove godine. Jednostavno, životna filozofoja koju je usvojio i koju praktikuje u poslednjih par godina, mu ne dozvoljava ništa drugo osim tog ''ekološkog'' moda. To se najbolje vidi u duelima sa mladim, motivisanim i energičnim igračima. Nema tu ni žara, ni energije da se odgovori novim izazovima. Novak će najverovatnije ostati u tom istom modu do kraja karijere i biće zadovoljan šta god da uradi. Realno, može da osvoji još nekoliko GS titula (što bi bio veliki uspeh), ali se ne treba iznenaditi ako se to ne dogodi.

dakiliz

pre 4 godine

Kakvi crni klinci sa 23 godine. Klinci su do sad bili uvek sa 18,19 godina,ajde da kažemo i do 20e. Sa 22-23 godine su već stasali momci koji se ne mogu fizički dalje razvijati i sa već završenom trećinom svojih karijera a nisu ni primirisali nekom GS eto osim tog Medvjedeva sad na US Openu. Setite se Beckera sa 17 godina sa GS titulom pa Monika Seleš takođe sa 17 pa Rafa 19,Novak sa 20 itd itd. Jedan veliki Borg je završio karijeru sa 26 npr. a neki ovde ubacuju i Thiema kao nextGen. igrača koji takođe ima 26.

Spale

pre 4 godine

Rezultat tih “klinaca” su još uvek neuporedivi sa onim koje je postizala “velika trojka” u njihovim godinama. (Tsirsipas august 1998, Zverev april 1997, Medvedev februar 1996, g.), ne osvojivši ijedan Grem Slem, nasuprot Djokovicu koji je osvajao Masterse u devetnestoj,a “Australija open” 2008. godine kao dvadesetogodisnjak...

he he

pre 4 godine

A namerno ste izostavili to da je Medvedev već pobedio Djokovića, doduše ne na ovom turniru već u Sinsinatiju ali je eto pobedio, što znači da ipak ima njegov skalp.

....

pre 4 godine

Djokovicevo vreme je proslo i to vidi svako ko hoce da vidi, na zalost. Pokusava sa tim neki pauzama i “povredama” da zamaskira da vise ne moze da igra na tom nivou u kontinuitetu i to je to. Jedino je bezveze sto tim predajama i omalovazavanjem protivnikovih pobeda navlaci na sebe jos vise taj imidz da ne zna sportski da prizna poraz. Sreca je sto su i ove mlad snage nestabilne pa se niko ne izdvaja. Videcemo da li ima snage za jos koji trzaj i da uhvati jos neki grend slem ali bojim se da je to to...

Sashko

pre 4 godine

Kazu, iznenadjenje pobeda Cicipasa protiv Djokovica! Da l ste vi ljudi normalni, znate li kakav je igrac Cicipas...to je bre 5. ili 6. igrac na svetu, kakvo iznenadjenje. Da je izgubio od 50-og pa da kazemo iznenadjenje, ovako...Da ne pominjemo godine, nivo pripreme za ovaj turnir, motivacija, itd.

Kika Majstor

pre 4 godine

Ako neko zna da se prilagodjava izazovima vremena, onda je to Novak. Pitanje je samo koliko mu je stalo.

Pozdrav,
(Gajetano, 12. oktobar 2019 11:57)

Ne bih rekao. Meni Novak izgleda kao igrač male teniske inteligencije. On ništa novo nije uneo u igru godinama. On ima svoj šablonski plan A, kada mu ulaze forhend kontra dijagonala i bekhend paralela, i plan B - trčanje, trčanje, trčanje i vraćanje, kada mu udarci ne ulaze. E, sada trčanje više ne funkcioniše, a boga mi ni forhend. Jedino je servis malo popravio.

Vlada

pre 4 godine

Pravu snagu nove generacije videcemo na GS turnirima sledece godine. Ako ne uzme neko od njih bar jedan GS, onda nema govora o smeni generacija makar osvojili sve masters turnire. Velika trojka je dosta sebicna kad su u pitanju najveca 4 turnira. Medvedev je najblizi tome da osvoji GS i bice jedan od glavnih favorita u Melburnu. Ono sto jos ne znamo o njemu je kako ce se nositi sa tom ulogom. Za sada pokazuje dobre znake. Videcemo. Novak izgleda opet u nekoj down fazi ali to ne mora nista da znaci. Nadal ce imati sansu da se izjednaci sa Federerom (dovoljan je jedan RG). Fed ce bar na Vimbldonu biti faktor ako nista drugo. Bice zanimljiva naredna sezona, nema sta.

Kakadu

pre 4 godine

Dosadni ste vise sa velicanjem velike the troikaaaa! Cinjenica je da mladi stizu i da ce biti sve teze Fed Nad Djo da ih pobedjuju. Sledece sezone ocekujem 2 GS u vlasnistvu mladje generacije. Medvedev osvaja jedan sigurno, a ako Tim osvoji RG, mozda cak i tri GSa u rukama mladjih narastaja. Velika the troikaaa!, go home!

noname

pre 4 godine

Како је добро рекао "знање-имање" недавно: Новаче, драг си, али си болид. Ту је сва суштина ове "смене генерација" односно "некст-џен"-ера које гледамо како се ротирају по Ђоковићу.
Њу-ејџ дијететика је дошла по своје.
Људи обично мисле да је проблем са веганством мањак енергије и квалитетних протеина. Али, главни проблем није у томе, него у мањку Б12 витамина. Б12 је есенцијално битан за функционисање мозга и осталих нервних ткива, и његов недостатак изазива, осим осталих неуролошких и системских проблема, и смањење виших можданих функција. Када вегану коначно понестане Б12 у организму (а то бива после доста година, јер га је потребно изузетно мало, постоје значајне резерве у телу, и још га синтетишу бактерије у цревима), он почиње да губи разум. И то је зачаран круг - веган мисли да је паметнији и мудрији од свих осталих, јер се тако "здраво" храни и има тако "високу свест", а више није у стању да критички процени своје стање.
Повреда лакта коју је имао пре неколико година (напрснуће кости) Ђоковићу се десила због мањка градивних протеина, што је, уз дефицит мишићне масе, ослабило кост. Данас, више нису главни проблем ни ослабљене кости, ни мањак мишићне масе и са њим повезан мањак снаге (у ударцима и у издржљивости), данас је проблем губитак критичког разума. Тако да ту нема више много наде (можда само Вајда може нешто да учини).
ПС. Да ме неко не разуме погрешно - и сам не једем месо, веган сам кад су постови, али јаја и сира (као извора Б12) се не одричем.

DIMITRIJE

pre 4 godine

Kad bude neko od njih osvoji bilo koja dva GS u nizu, znaci ne 1 nego 2 u nizu. i to u vreme dok su bar 2 od 3 aktivna iz trojke. onda mozemo da pricamo o smeni generacija. Uzeo i Cilic 1, Vavrinka po neki, Marej , Delopo majstor isto, al brate 2 u nizu niko od njih, Mozda Marej ne mogu da sesetim. To ako neko od Cicipasa, medvedeva ili zvereva nekad i pobedi Novka, rafu ili federa isto nista ne znaci jer nemaju kontinuitet protiv ostalih tenisera niti kontinuitet trofeja,
I novak i Rafa i Rodzer sad kalkulisu, potrosnja energije i emocija nije ista na GS i Mastersima , tako da i ako nekad izgube, njih nesto to i ne tangira. samo GS se broje za njih, i OI , i Nedelje na no1 - u novakovom slucaju.
Taman kad smo mislili Rodzer 17GS to je to, covek Bum jos 3 komada. Otpisemo Novaka a on opet na vratima Novak slem-a, Rafa dva puta pauzirao, evo ga obara Rodzera seled godine 100% bar na RG.

he he

pre 4 godine

A namerno ste izostavili to da je Medvedev već pobedio Djokovića, doduše ne na ovom turniru već u Sinsinatiju ali je eto pobedio, što znači da ipak ima njegov skalp.

....

pre 4 godine

Djokovicevo vreme je proslo i to vidi svako ko hoce da vidi, na zalost. Pokusava sa tim neki pauzama i “povredama” da zamaskira da vise ne moze da igra na tom nivou u kontinuitetu i to je to. Jedino je bezveze sto tim predajama i omalovazavanjem protivnikovih pobeda navlaci na sebe jos vise taj imidz da ne zna sportski da prizna poraz. Sreca je sto su i ove mlad snage nestabilne pa se niko ne izdvaja. Videcemo da li ima snage za jos koji trzaj i da uhvati jos neki grend slem ali bojim se da je to to...

Kika Majstor

pre 4 godine

Ako neko zna da se prilagodjava izazovima vremena, onda je to Novak. Pitanje je samo koliko mu je stalo.

Pozdrav,
(Gajetano, 12. oktobar 2019 11:57)

Ne bih rekao. Meni Novak izgleda kao igrač male teniske inteligencije. On ništa novo nije uneo u igru godinama. On ima svoj šablonski plan A, kada mu ulaze forhend kontra dijagonala i bekhend paralela, i plan B - trčanje, trčanje, trčanje i vraćanje, kada mu udarci ne ulaze. E, sada trčanje više ne funkcioniše, a boga mi ni forhend. Jedino je servis malo popravio.

Sinisa90

pre 4 godine

Cini mi se da polako vec preuzimaju tron sto se tice masters turnira.Ali sto se tice gren slemova,tu su jos daleko.Evo u naredna 2 gren slema opet ocekujem da podignu trofej prije svih Nadal i Djokovic.

HARIS

pre 4 godine

Imam osjecaj kada se povuku Federer, Nadal i Djokovic da ce tenis postati kao snuker. Nema favorita, lagano 1. moze da izgubi od 50. i sve tako u krug, uz sve to tenis ce se nazalost svjesti samo na taj servis, bez neke pretjerane razmjere. Mozda grijesim, ali gledajuci ove nove generacije tenisera, nije to ni priblizno taj nivo, takvo je moje misljenje.

Gajetano

pre 4 godine

"Klinci" ozbiljno kucaju na vrata. Tu su pre svega i bas ovim redom: Medvedev, Cicipas, Zverev i Nik Kirios, ali je on zabrazdio u glavi i tu ne vidim neku vecu perspektivu. Dodajmo jos i Rubljova koji tek treba da eksplodira, i sve je to (izuzev Nika) ruski genetski materijal.

Profil nove generacije vidim ovako:
- Svi visoki preko 193cm
- Sjajni serveri, odlicni na riternu
- Odlicno igraju i u polju i na mrezi, sjajno se postavljaju i citaju igru, vrlo su pokretljivi za svoju visinu
- Dobri su i u glavi, Medvedev posebno

Sto se tice "velike trojke", Nadal i Federer se jos nekako drze, Novak nikako. Stvar je relativno prosta: Novak je usao u nekakav "ekoloski" mod, sve bi da dobije na kefalo, tehniku i rutinu. Ali to vise nije dovoljno... Energetski nivo pre svega mora da se podigne na mnogo visi nivo, kondicija takodje, ali se ne brinem. Ako neko zna da se prilagodjava izazovima vremena, onda je to Novak. Pitanje je samo koliko mu je stalo.

Pozdrav,

Markos

pre 4 godine

Podatak koji otkriva koliko su blizu velikoj trojci nove generacije je taj da niko mladji od 30 godina nema osvojen grend slem.Totalno bizarno,to se nikad nije desilo.Nece ga ni osvojiti dok se oni ne povuku.Toliko o njima.E sad ovo sto im se zalomi neki masters to je druga prica

dakiliz

pre 4 godine

Kakvi crni klinci sa 23 godine. Klinci su do sad bili uvek sa 18,19 godina,ajde da kažemo i do 20e. Sa 22-23 godine su već stasali momci koji se ne mogu fizički dalje razvijati i sa već završenom trećinom svojih karijera a nisu ni primirisali nekom GS eto osim tog Medvjedeva sad na US Openu. Setite se Beckera sa 17 godina sa GS titulom pa Monika Seleš takođe sa 17 pa Rafa 19,Novak sa 20 itd itd. Jedan veliki Borg je završio karijeru sa 26 npr. a neki ovde ubacuju i Thiema kao nextGen. igrača koji takođe ima 26.

dakiliz

pre 4 godine

Kakvi crni klinci sa 23 godine. Klinci su do sad bili uvek sa 18,19 godina,ajde da kažemo i do 20e. Sa 22-23 godine su već stasali momci koji se ne mogu fizički dalje razvijati i sa već završenom trećinom svojih karijera a nisu ni primirisali nekom GS eto osim tog Medvjedeva sad na US Openu. Setite se Beckera sa 17 godina sa GS titulom pa Monika Seleš takođe sa 17 pa Rafa 19,Novak sa 20 itd itd. Jedan veliki Borg je završio karijeru sa 26 npr. a neki ovde ubacuju i Thiema kao nextGen. igrača koji takođe ima 26.

Spale

pre 4 godine

Rezultat tih “klinaca” su još uvek neuporedivi sa onim koje je postizala “velika trojka” u njihovim godinama. (Tsirsipas august 1998, Zverev april 1997, Medvedev februar 1996, g.), ne osvojivši ijedan Grem Slem, nasuprot Djokovicu koji je osvajao Masterse u devetnestoj,a “Australija open” 2008. godine kao dvadesetogodisnjak...

Boris

pre 4 godine

Djokovica Federera i Nadala redovno samaraju na kraju sezone, Djokovic je prosle sezone u ovo vreme izgubio od Kacanova i Zvereva, onda u jeku naredne sezone osvojio Australiju i Vimbldon a Nadal Rolan Garos i US Open, ove klince Nadal i Djokovic ce da mlate jos par sezona

Sava

pre 4 godine

Svako moze da bljesne godinu ili dve ali veliku trojku i dalje odvaja od ostatka ta neverovatna KONSTANTNOST! Za mnoge se vec 15 godina prica da je taj sledeci! A sledeci nije ko osvoji 2-3 mastersa i 1-2 GS i onda „nestane“! Taj sledeci je neko ko 5-6 godina zaredom osvaja velike turnire. Zato treba pricekati, svi znamo da je do vrha lakse doci nego se tu i odrzati. Ova trojica su zive legende i sve sto osvoje je dodatni bonus a ovi mladi morace jos mnogo godina da se potvrdjuju da bi uopste mogli da se pominju kao neki naslednici.

x

pre 4 godine

Nisu to više klinci. Uvek su se teniseri probijali do vrha već sa 20 godina. Velika trojka uništila već jednu generaciju tenisera, a evo i druga ima velikih problema. Naravno da igrači od 32, 33 i 38 godina ne mogu da budu fit cele godine, pa tempiraju formu za GS.

Kakadu

pre 4 godine

Dosadni ste vise sa velicanjem velike the troikaaaa! Cinjenica je da mladi stizu i da ce biti sve teze Fed Nad Djo da ih pobedjuju. Sledece sezone ocekujem 2 GS u vlasnistvu mladje generacije. Medvedev osvaja jedan sigurno, a ako Tim osvoji RG, mozda cak i tri GSa u rukama mladjih narastaja. Velika the troikaaa!, go home!

noname

pre 4 godine

Како је добро рекао "знање-имање" недавно: Новаче, драг си, али си болид. Ту је сва суштина ове "смене генерација" односно "некст-џен"-ера које гледамо како се ротирају по Ђоковићу.
Њу-ејџ дијететика је дошла по своје.
Људи обично мисле да је проблем са веганством мањак енергије и квалитетних протеина. Али, главни проблем није у томе, него у мањку Б12 витамина. Б12 је есенцијално битан за функционисање мозга и осталих нервних ткива, и његов недостатак изазива, осим осталих неуролошких и системских проблема, и смањење виших можданих функција. Када вегану коначно понестане Б12 у организму (а то бива после доста година, јер га је потребно изузетно мало, постоје значајне резерве у телу, и још га синтетишу бактерије у цревима), он почиње да губи разум. И то је зачаран круг - веган мисли да је паметнији и мудрији од свих осталих, јер се тако "здраво" храни и има тако "високу свест", а више није у стању да критички процени своје стање.
Повреда лакта коју је имао пре неколико година (напрснуће кости) Ђоковићу се десила због мањка градивних протеина, што је, уз дефицит мишићне масе, ослабило кост. Данас, више нису главни проблем ни ослабљене кости, ни мањак мишићне масе и са њим повезан мањак снаге (у ударцима и у издржљивости), данас је проблем губитак критичког разума. Тако да ту нема више много наде (можда само Вајда може нешто да учини).
ПС. Да ме неко не разуме погрешно - и сам не једем месо, веган сам кад су постови, али јаја и сира (као извора Б12) се не одричем.

simplex

pre 4 godine

Gajetano, odlična analiza i potpuno se slažem, pogotovo sa tim da Novak ima sjajne sposobnosti prilagođavanja novim zahtevima. Ipak, mislim da njega to sada previše ne zanima i to nam jasno pokazuje u poslednjih par godina, pogotovo ove godine. Jednostavno, životna filozofoja koju je usvojio i koju praktikuje u poslednjih par godina, mu ne dozvoljava ništa drugo osim tog ''ekološkog'' moda. To se najbolje vidi u duelima sa mladim, motivisanim i energičnim igračima. Nema tu ni žara, ni energije da se odgovori novim izazovima. Novak će najverovatnije ostati u tom istom modu do kraja karijere i biće zadovoljan šta god da uradi. Realno, može da osvoji još nekoliko GS titula (što bi bio veliki uspeh), ali se ne treba iznenaditi ako se to ne dogodi.

Sashko

pre 4 godine

Kazu, iznenadjenje pobeda Cicipasa protiv Djokovica! Da l ste vi ljudi normalni, znate li kakav je igrac Cicipas...to je bre 5. ili 6. igrac na svetu, kakvo iznenadjenje. Da je izgubio od 50-og pa da kazemo iznenadjenje, ovako...Da ne pominjemo godine, nivo pripreme za ovaj turnir, motivacija, itd.

Vlada

pre 4 godine

Pravu snagu nove generacije videcemo na GS turnirima sledece godine. Ako ne uzme neko od njih bar jedan GS, onda nema govora o smeni generacija makar osvojili sve masters turnire. Velika trojka je dosta sebicna kad su u pitanju najveca 4 turnira. Medvedev je najblizi tome da osvoji GS i bice jedan od glavnih favorita u Melburnu. Ono sto jos ne znamo o njemu je kako ce se nositi sa tom ulogom. Za sada pokazuje dobre znake. Videcemo. Novak izgleda opet u nekoj down fazi ali to ne mora nista da znaci. Nadal ce imati sansu da se izjednaci sa Federerom (dovoljan je jedan RG). Fed ce bar na Vimbldonu biti faktor ako nista drugo. Bice zanimljiva naredna sezona, nema sta.

DIMITRIJE

pre 4 godine

Kad bude neko od njih osvoji bilo koja dva GS u nizu, znaci ne 1 nego 2 u nizu. i to u vreme dok su bar 2 od 3 aktivna iz trojke. onda mozemo da pricamo o smeni generacija. Uzeo i Cilic 1, Vavrinka po neki, Marej , Delopo majstor isto, al brate 2 u nizu niko od njih, Mozda Marej ne mogu da sesetim. To ako neko od Cicipasa, medvedeva ili zvereva nekad i pobedi Novka, rafu ili federa isto nista ne znaci jer nemaju kontinuitet protiv ostalih tenisera niti kontinuitet trofeja,
I novak i Rafa i Rodzer sad kalkulisu, potrosnja energije i emocija nije ista na GS i Mastersima , tako da i ako nekad izgube, njih nesto to i ne tangira. samo GS se broje za njih, i OI , i Nedelje na no1 - u novakovom slucaju.
Taman kad smo mislili Rodzer 17GS to je to, covek Bum jos 3 komada. Otpisemo Novaka a on opet na vratima Novak slem-a, Rafa dva puta pauzirao, evo ga obara Rodzera seled godine 100% bar na RG.