Petak, 20.09.2019.

15:45

Bertomeu želi Londonom da "zatvori" Evroligu?

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je najavio da želi da uruči pozivnicu za učešće u tom takmičenju košarkaškoj ekipi iz Londona.

Izvor: SV

Bertomeu želi Londonom da "zatvori" Evroligu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Icon

pre 4 godine

Zivim u Makedoniji, a navijač sam ZVEZDE! Mislim da je bolje 2000 % da gledamo Borac iz ČAČKA i ZVEZDU/PARTIZAN/MZT, nego li Towers?! u tzv, EUROLIGA Bartolomeu?!Sa ovih prostora mi smo za EVROLIGU BARTOMEU statisti,zabole me me i za GISTA i za Mista...500.000 za sezonu!? Idi begaj, hvala, laku noć! Bolje ću da gledam onog malog Djokovića i Gjorgjevica(FMP) i btaću Stojanovski, nego one preplaćene botamge iz Makabija i sl! Sve će to KORONA u red da stavi, polako samo

111

pre 4 godine

Guranje Londona u kosarku je propast i ako to prodje, bice finansijaska propast. Ne moze kosarka da prodje pored fudbala u VB, to je tradicija a Englezi su tvrdi kada je ona u pitanju. Jos London pored jednog Sitija ili Celzija?? Kosarka treba da uzme i dovede navijace za sebe od tih klubova? To je kao kada bi neko kod nas ugurao ragbi ili kriket jos bolje?? To nece biti nikada. Jasno je da ce biti upumpan veliki novac koji ce izbaciti klubove i drzave u kojima je kosarka veoma popularna ali osim toga oni nista drugo ne mogu da ostvare. Pa cak i kada su pare u pitanju.

Bgd

pre 4 godine

@Miladin, 20. septembar 2019 19:56) 

Miladine, ne lupaj. Oly i PAO imaju iste takve navijače, Fener takođe...hoće li i njih izbaciti? Naravno da neće. Ovde su u pitanju pare, ništa više.

soap

pre 4 godine

"je nastavio sa idejama koje idu na ruku njegovom preduzeću" - kad biste bili samo ovako oštri i princepijelni i kada pišete o domaćem sportu ili politici.

Sasha

pre 4 godine

Ovo je samo djelimicno tacna vijest jer je on dosad izjavljivao da hoce klubove i u Londonu i u Parizu. Kako god okrenes, ABA liga ce da izgubi i ono jedno mjesto sto joj je ostalo, a do prije 5 godina je imama 3 mjesta u Evroligi...

Mirko

pre 4 godine

Ova spodoba hoće da napravi od košarke pandan wrestlingu. Ili je bar na dobrom putu. Neko šatro rvanje odnosno košarka, ljudi da se lože i plaćaju papreno kao da je prava borba, a u stvari je prevara.
Doduše možda on toga i nije svestan, možda neko treba da ga usmeri da napravi neko atraktivno takmičenje sa zakucavanjima, neka Globtroter varijanda pa da ide po Evropi ko cirkusi što idu.
Više će para da zaradi.
Ili može neku vrstu reality-košarke da napravi! Neku "žutu" tabloidnu košarku, gde će da se pljuju i gađaju koječime, a ako usput padne i neki seh onda gledanost raste eksponencijalno. Tu se ubace standardne tabloidne novine i eto gos'n Đordiju realnog izvora prihoda, jer je čoveku samo do para, za sve drugo ga zabole ....
Ovako samo zagađuje košarku i ogađuje je pravim zakljubljenicima u nju i sport generalno.
I usput, neka ostavi košarku onima kojima je do nje stalo i koji bi ozbiljno da se bave sportom, pa makar i ne bilo neke velike love u startu.

To sa Londonom, može da obriše mački o rep. City, Čelzi, i ostali londonski klubovi sigurno neće svoje navijače da šalju na košarku. Đordi zaboravi ti to lepo, a kući možeš da si sanjaš šta hoćeš, nemoj samo ovde nama da sanjariš.

Конквистадор под обручима ПрГр

pre 4 godine

Ни на који начин не желим да браним ФИБА. Они су неспособни, без визије, корумпирани, без икаквог знања о спорту који се зове кошарка. Али овај, као што већ неко рече, је карцином игре под обручима. Уништиће је изнутра. Овај се понаша к'о краљ Леополд у Конгу, к'о Енглези у Индији. Ало, алава, безобразна, империајалистичка битанго и крвопијо, није ти ово Јужна Америка у 16. веку.

Bilo nekad

pre 4 godine

London je najveći evropski grad (veća je Moskva, ali ima to jedno ali...), Britanija ima 67 miliona ljudi, engleski duh vodeći je imperijalni duh na svetu, odakle vam to da ova zemlja neće imati jedan jak klub, ako padne dogovor? Kakvu pamet čovek mora da ima pa da i dalje misli kako je Srbija zemlja košarke? Ovi što igraju po svetu nemaju veze sa srpskim klubovima, uostalom u Kini se videlo da smo bivša svetska sila. Bez stranaca i u košarci i u fudbalu bili bismo još slabiji.

NoName

pre 4 godine

Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.
(dule, 20. septembar 2019 18:41) # Link

Očigledno nisi razumeo. On priča o tome da klubovi u Evropi menjaju ime u ime sponzora, kao recimo Cedevita. Naravno da će klub iz Oklahome da se zove Oklahoma a ne Sijetl. Druga bi stvar bila kada bi recimo promenili ime u McDonald's Thunder.
(Kolač, 20. septembar 2019 19:12)

Soniks je promenio ime u Tander. Razumeš?

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Ma kakav bre London. To mesto je obecano nasim wildcards-ima. Ostoja mi licno javio. I jos mi rekao da ja placam Gossa i dalje.

deda

pre 4 godine

imala je Srbija još pre 15ak godina kandidata za A licencu ali se umešao drug inženjer zvani Legenda i resetovao bodovanje za istu. Svi ćutali, kao i onomad kada se aDirektno iz Srbije išlo u EL ali ni to nije nekome odgovaralo pa ulazimo u dil sa Adriatik ligom i razbucavamo našu na paramparčad. Isti ČOVek u pitanju. Sad strepimo i za to jedno mesto, ukoliko ga uzmemo jer je konkurencija sve jača a zavisi od toga koji egomanijak je uzjahao koju funkciju u kojoj zemlji. Pa vi opet ćutite jer privatnik ima svoje planove...
(dking, 20. septembar 2019 17

Nemoj da lažeš ljude, dobro se znalo da su vam iz evrolige tražili finansijske izveštaj iz prethodnih par godina, koje je vujošević javno na televiziji odbio da preda, rečima "šta njih briga za naše finansijske izveštaje". Prosto neverovatno koliko volite da izvrćete činjenice, i da svoj propast svaljujete na Čovića.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Vec vidim kako Ostoja preko British Motors-a seli nase wildcards-e iz Arene u O2 Arenu. Ipak nije za dzabe covek obecao pre dve godine da ce Partizan igrati EL sledece godine. Ne bi on kao ponosni clan slagao nikako.

Haka

pre 4 godine

ABA će biti u kategoriji sličnoj kao američka koledž košarka. Euroliga će biti za gradove iz razvijenih, civilizovanih zemalja gde gledaoci imaju platu 3-4000$, i gde se sedi tokom utakmice, ne urla na himnu takmičenja u kom učestvuješ, ne pljuje na goste itd.
Očekujem da u narednih par godina stalne timove u EL dobiju pored Londona Pariz, Rim, Minhen/Berlin, Prag, Stokholm.

Ivan M

pre 4 godine

Živim u Londonu. Ovde bi košarka bila skroz sporedna stvar. Ne znam ko bi dolazio da mu gleda Evroligu. Možda navijači drugih klubova... Čista komercijala i ništa drugo.

Miladin

pre 4 godine

Smeta kapitalizam kad nas zapostavlja, a ne smeta kad Zvezda i Partizan dovode strane igrace, ne zna im se broja. Mogu i ti Englezi dovesti 12 Amerikanaca i da budu bar na nivou Darusafake, sta fali. Mi smo nasu kosarku unistili, ne Evroliga. Drugo, klubovi dozvoljavaju nekakve organizovane grupe navijaca, pa ko bi zeleo takve timove u nekoj elitnog ligi. Kupice nase najbolje igrace, a zele kulturnu atmosferu na svojim utakmicama, ne nadglasavanje s njihovom himnom i horsko urlanje za vreme utakmice. A po kriterijumu kvaliteta, Aba ne zasluzuje Evroligu sa sve strancima sto ih ima

Kolač

pre 4 godine

Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.
(dule, 20. septembar 2019 18:41) # Link

Očigledno nisi razumeo. On priča o tome da klubovi u Evropi menjaju ime u ime sponzora, kao recimo Cedevita. Naravno da će klub iz Oklahome da se zove Oklahoma a ne Sijetl. Druga bi stvar bila kada bi recimo promenili ime u McDonald's Thunder.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ovaj čovek koji se zove Bertomeu sada već ozbiljno preti da, zarad svog privatnog biznisa i ogromne zarade, totalno obesmisli klupsku košarku u Evropi! Zatvaranjem čeličnih vrata za klubove koji dolaze iz, nažalost sada siromašnih, velikih košarkaških nacija koje su obeležile čitavu eru klupske košarke u Evropi a i u reprezentativnoj su velesile, Evroliga će definitivno ostati bez smisla, pretvoriće se u privatno zatvoreno takmičenje bogatih, koje će gledati bogata i razmažena publika nalik onoj u NBA koja će bez imalo strasti i vatre "navijati" sa tribina uz kokice i puniti Bertomeov budžet do vrha. Sjajna stvar, nema šta. Licencirati jedan London Tauers koji će time bukvalno postati nedodirljiv i nezamenljiv tim u elitnom rangu evropske klupske košarke je gore nego recimo Šamrok Rovers trajno ubaciti u fudbalsku Ligu šampiona! Sprdačina! A za to vreme Cibona, ex Jugoplastika sada Split, Partizan, Zvezda, Bosna, neće više nikada imati šanse da se nađu u EL a osvajali su je više puta i Evropi dali najveće evropske asove košarke! Bruka! U fudbalu je ostala ta mala nada, tih malenih 6 mestašca za siromašne klubove koji putem teških kvalifikacija ipak imaju šanse da se domognu Lige šampiona, u košarci ni te šanse neće biti. Osim toga svesno i reprezentativnu košarku žele da unište! Pravljenjem tzv "prozora" u jeku sezona, reprezentacije se bukvalno obesmišljavaju jer ne mogu da sastave ni treći roster po kvalitetu. Šteta, ovaj će nam čovek uništiti jedan divan sport košarku!

mladen

pre 4 godine

LŠ u fudbalu je daleko bogatije takmičenje i puno veći biznis od Đordijeve EL, ali tamo nikom ne pada na pamet da učešće klubova uslovljava budžetima. Svi oni koji su se na terenu izborili za to (prvaci, viceprvaci država) imaju šanse da kroz kvalifikacije dođu, čak, i do titule prvaka Evrope..svi su, ako ništa, dobili šansu da se na terenu izbore za to, a da im niko ne zaviruje koliki im je budžet. Ako je neki klub u stanju sa budžetom od 2 miliona evra osvoji LŠ, niko ga u tome neće sprečavati. lŠ je ogroman biznis, ali tamo još uvek dominiraju sportski principi...u ovoj Đordijevoj privatnoj ligi sve je obrnuto....loše za evropsku košarku, a dobro za Đordija...

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Ovo nema blage veze sa zivotom. I FIBA i ULEB srljaju u propast,svako na svoj nacin.
A,to kazem zato sto sam letos odgledao interviju sa Duskom Savanovicem na jednom nasem podkastu i kada je covek rekao da im je direktor ili menadzer Bajerna, sta vec, dosao pred kraj sezone i rekao da nema premija za titulu jer su u minusu 300 000 evra od pocetka sezone,sve je jasno.
U evro kosarci para nema tj. nema profita.
I kada pogledate vodece timove u Evropi to su samo privatni timovi ciji su vlasnici milijarderi zaludjenici iz Turske,Grcke,Rusije...(plus Spanija gde Real i Barsu izdrzavaju FK i Srbija gde drzava finansira) dalje od toga niko nije lud da daje pare u nesto sto ne donosi profit. Ovi iz Turske,Rusije i Grcke verovatno klubove koriste i da malo zamazu porez,da nesto utaje,da nesto operu i to je to. Fener ima budzet od 20 miliona i bori se za trofej EL koji donosi 2 miliona,alo?!
Kakav bre London,kakve gluposti,Evropa nije Amerika,pa da mozes tako da se setas od grada do grada koji ti se svidjaju, tu nece biti ni 1000 ljudi po mecu. Tu treba minimum 10-15 godina teske kampanje i popularizacije kosarke u Londonu da bi dosli do nule. Jos London ima jedno 15 fudbalskih klubova u prve tri lige,ma nema teorije. Nemci 20+ godina pokusavaju da izdignu kosarku na neki ozbiljniji nivo i ne uspevaju. Ako oni to ne mogu. To onda sigurno niko nece moci ni u Londonu. Garantujem.

iks

pre 4 godine

Imam ja ideju.
Neka se, osim licence za Evroligu, odmah dodeljuju i licence za Fajnal 4, finale i licenca za osvajanje Evrolige. Tu poslednju može da dobije ta ekipa iz Londona. Zar nije dobar predlog? :)

dule

pre 4 godine

Evropska kosarka ionako propada, a nikad nije ni bila ozbiljna poput NBA. Dodje ozbiljniji sponzor i promeni ime klubu. Toga u NBA nema. Ko voli komercijalna imena poput: Tau Keramika, Armani, Cedevita, Kinder, Efes itd. Ne moze tako na duge staze. Da li u fudbalu Real Madrid, Barcelona, Man. Utd. i ostali dodaju ime sponzora u ime kluba? Da li je ulazak u LŠ objektivnije isplaniran? Evroliga to nema i zato ne moze da napreduje. Ne bi me cudilo da u Evropi cak i tenis bude gledaniji od kosarke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 20. septembar 2019 16:42)


Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.

jovke

pre 4 godine

er u Londonu se igra opasna kosarka ...cirkus
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bata, 20. septembar 2019 17:58)

Kad se igra košarkaški derbi Kristal Palas - Fulam sve pršti od dobre košarke.

don

pre 4 godine

Jos malo pa se kosarka igra kod nas... uskoro cemo biti kao Madjari u fudbal. Znaci nigdje. Vise razloga, ali pare su sve, dok nije bilo para u kosarci imali smo sanse ali polako se to mijenja. To činjenica da se danas kod nas igra medju djecom petina onog sto se ranije igralo. Vaznije su drustvene mreze i igrice. Mala smo mi zemlja uprkos talentu nemamo mi preko 50 miliona stanovnika kao Spanija pa da kvantitet izbaci kvalitet. A bez klubiva gubi i reprezentacija... Bas steta
(Dalibor ffm, 20. septembar 2019 17:59)

Ma, i ranije su klubovi iz Italije, Španije, Grčke, Makabi...bili u proseku 6-7 puta bogatiji od klubova iz SFRJ. Italijani su dovodili u svoje klubove igrače koji su bili MVP NBA lige, trostruki najbolji strelac NBA, višestruki ol-star igrači, o ovim običnim NBA igračima da ne pričamo,i najboljim evropskim igračima, slično je bilo sa Špancima, Grcima, Makabijem..i to ne samo 1-2 najbolja kluba, nego i neki 5-6 klub po jačini...ali su jugoslovenski klubovi nekako izlazili na kraj s njima...a u periodu od 1985-92 i dominirali, i to bez stranaca i sa skromnim budžetima... Nije poenta u tome ko ima veći, a ko manji budžet, već da se svima da šansa, bez obzira na budžet,, pa neka pobedi ko je najbolji Da je bilo po budžetima klubove iz ex-Yu nikad ne bi osvojili ni jedan evropski klupski trofej.

stojko

pre 4 godine

Tesko da cete imati klub iz Londona. U Londonu imaju 2 kluba, London Lyons i London City Royals(postoji tek 1 sezonu). Imaju po 300 gledalaca na utakmicama, igracima kasne plate po 3 meseca, puno ima prevare, kvalitet kosarke katastrofa.... Pricam iz prve ruke!
Jordi sanja o klubu iz Londona godinama. Jedina mogucnost je neka vestacka tvorevina koja ce da traje par sezona a u isto vreme Jordi zeli da ubije kosarku u nasem regionu. Stati na put ovom coveku!

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Ne cudi me ovakva odluka jer Englezi imaju kosarkasku tradiciju,i kosarkaska su nacija,kao mi sto imamo tradiciju u kriketu!!!.????

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Da,sad sam se setio kada sam slusao interviju sa Savanovicem sta je rekao zasto gazda Efesa uopste drzi taj kosarkaski klub u koji je ulozio ludilo para. Izracunao covek da mu je mnogo bolje da se svakih nedelju dana na TV-u po sat i po,dva za dzabe vidi reklama za Efes pivo na dresu nego da on placa milione da reklamira svoje pivo. Prakticno klub mu sluzi za reklamu pivo koje proizvodi. Malo obrne neke pare kroz takmicenja i kupoprodaju igraca, reklama za pivo u celoj Turskoj i pola Evrope za dz i njemu super. Ustedeo na reklamiranju,a prodaja piva samo roka.
Tako da kosarka u Evropi malo koga zanima,jer profita nema.

pertinaks

pre 4 godine

Ne moze to da uspe, jednostavno taj model evropljani vec imaju u NBA i tamo mogu to da vide. Takodje mnogo vise evropljana prati taj NBA nego EL, ima ljudi koji prate ali to je opet malo. Drugo , vecina EL klubova imaju kvazi budzete odnosno budzete koji ne dolaze od zarade vec od bogatih vlasnika ili kod rusa i nas od drzave i drzavnih firmi .
Jednostavno kosarka na taj evropski nacin jesnostavno nikad nece donositi te pare da ti mozes da pravis takav sistem.

dking

pre 4 godine

imala je Srbija još pre 15ak godina kandidata za A licencu ali se umešao drug inženjer zvani Legenda i resetovao bodovanje za istu. Svi ćutali, kao i onomad kada se aDirektno iz Srbije išlo u EL ali ni to nije nekome odgovaralo pa ulazimo u dil sa Adriatik ligom i razbucavamo našu na paramparčad. Isti ČOVek u pitanju. Sad strepimo i za to jedno mesto, ukoliko ga uzmemo jer je konkurencija sve jača a zavisi od toga koji egomanijak je uzjahao koju funkciju u kojoj zemlji. Pa vi opet ćutite jer privatnik ima svoje planove...

Andra

pre 4 godine

Ovo pišem računajući da neće svi shvatiti ili prihvatiti.
Gledajući sadašnjost molim vas da nikada više ne ismevate, umanjujute i devalvirate Zvezdine titule iz '91. i Partizanovu iz '92., bar dok ne dođe da totalnog reseta, a moraće sve je ciklično, u sportu.
Sve je otišlo predaleko i kosi se sa samom idejom osnivača evropskih takmičenja, koja su osmišljena da funkcionišu kao Kupovi šampiona i osvajača nacionalnih trofeja a ne kao playground za razmažene Zapadne gledaoce.
Potpuno je smešno i kako i za koliko su Piksi i Divac stigli u svoje timove, kao primer, paradoks nisu učestvovali u osvajanju ali obeležili su transfere tada, upoređujući sav rashod, da plastično objasnim ove dve titule Prvaka Evrope po košu ili golu su koštale 1 000 puta manje nego L'pulova i CSKA iz 2019., mislite da se prihod ili plata prosečnog gledaoca uvećala za toliko?
I te '91. je Tapi dao do finala 100 puta više za svoj tim nego Zvezda za svoj, Trejser je takođe za toliko bio skuplji od KKP.
Evo, koliko god cenim EL i njen doprinos košarci, zatvaranje vrata nacijama koje žive za košarku je pogubno.
Ovde ne mogu Omaru, N'iang, Ture... da igraju za tanjir supe i trenerku, nije fudbal a i prihod je smešan.
Idu ka plafonu. A London Tauersi će to ubrzati iz očiglednih razloga. Ni izbliza ta konstrukcija nije kao LŠ.
Do nekog reseta, država Srbija treba da kupi Beogradu A licencu, šampion Srbije ko god bude ide u EL, jer košarka je jedan od simbola i zaista se napolju "poljančetu, bloku, školskom..." igra posle Amerike najbolja. Uz ograničenje od 2 stranca po klubu.
Treba ove koji nisu radili fizičko preživeti kao i ovaj sistem jer sledeći su divizije a tu moramo imati mesto inače nikada više naš klub neće igrati za prvaka Evrope.

Saša

pre 4 godine

Ovo pišem računajući da neće svi shvatiti ili prihvatiti. Gledajući sadašnjost molim vas da nikada više ne ismevate, umanjujute i devalvirate Zvezdine titule iz '91. i Partizanovu iz '92., bar dok ne dođe da totalnog reseta, a moraće sve je ciklično, u sportu. Sve je otišlo predaleko i kosi se sa samom idejom osnivača evropskih takmičenja, koja su osmišljena da funkcionišu kao Kupovi šampiona i osvajača nacionalnih trofeja a ne kao playground za razmažene Zapadne gledaoce. Potpuno je smešno i kako i za koliko su Piksi i Divac stigli u svoje timove, kao primer, paradoks nisu učestvovali u osvajanju ali obeležili su transfere tada, upoređujući sav rashod, da plastično objasnim ove dve titule Prvaka Evrope po košu ili golu su koštale 1 000 puta manje nego L'pulova i CSKA iz 2019., mislite da se prihod ili plata prosečnog gledaoca uvećala za toliko? I te '91. je Tapi dao do finala 100 puta više za svoj tim nego Zvezda za svoj, Trejser je takođe za toliko bio skuplji od KKP. Evo, koliko god cenim EL i njen doprinos košarci, zatvaranje vrata nacijama koje žive za košarku je pogubno. Ovde ne mogu Omaru, N'iang, Ture... da igraju za tanjir supe i trenerku, nije fudbal a i prihod je smešan. Idu ka plafonu. A London Tauersi će to ubrzati iz očiglednih razloga. Ni izbliza ta konstrukcija nije kao LŠ. Do nekog reseta, država Srbija treba da kupi Beogradu A licencu, šampion Srbije ko god bude ide u EL, jer košarka je jedan od simbola i zaista se napolju "poljančetu, bloku, školskom..." igra posle Amerike najbolja. Uz ograničenje od 2 stranca po klubu. Treba ove koji nisu radili fizičko preživeti kao i ovaj sistem jer sledeći su divizije a tu moramo imati mesto inače nikada više naš klub neće igrati za prvaka Evrope.
(Andra, 20. septembar 2019 17:06)
Ne zaboravi da je Srbija imala A licencu . Da ne pomonjem ko je kriv sto je sada nemamo .

Dalibor ffm

pre 4 godine

Jos malo pa se kosarka igra kod nas... uskoro cemo biti kao Madjari u fudbal. Znaci nigdje. Vise razloga, ali pare su sve, dok nije bilo para u kosarci imali smo sanse ali polako se to mijenja. To činjenica da se danas kod nas igra medju djecom petina onog sto se ranije igralo. Vaznije su drustvene mreze i igrice. Mala smo mi zemlja uprkos talentu nemamo mi preko 50 miliona stanovnika kao Spanija pa da kvantitet izbaci kvalitet. A bez klubiva gubi i reprezentacija... Bas steta

Markobg

pre 4 godine

Njegove zemljake kao i pola Evrope je ovaj region učio košarkaškoj igri i umesto da nam omoguće dva predstavnika u Evro ligi uskoro ćemo gledati Derbi Severnog Londona ali u košarci.

Aleksa

pre 4 godine

И ФИБА и УЛЕБ покушавају исто, да направе нови фудбал или нови тенис. Спорт који би се играо пред богатом публиком која ће да купује дресове од 150 еврића и карте које не смеју да буду скупље од 80 евра за гостујуће навијаче...Немачка је ЕЛ пројекат 2017-2022, а Велика Британија је огромно тржиште које није верно ФИБА систему...virgin market за ЕЛ...такорећи....ми смо ту да креирамо играче док лиге које их интересују не ојачају, и кад се процес оконча, играће Звезда квалификације за квалификације за Куп Сапорте.... као фудбал данас.

Ако пројекат не успе, кошарка се полако гаси и иду на 3х3....

milos_no6

pre 4 godine

Ništa čudno, i ako nemaju košarkašku tradiciju London ima i više stanovnika nego Srbija plus mnogo veći standard, savremenu dvoranu. Grad i država ima da obezbede budžet od bar 10M i eto konkurentan tim. Dobar marketing da urade i sigurno će imati posetu od preko 10k sa cenom karte od 50€ i eto zašto neće balkan a hoće britaniju.

doktor

pre 4 godine

Све је то нормално, човек прави другу НБА лигу тј. другу по квалитету лигу на свету. Не требају му тимови са малим буџетима... Све се своди на профит... Еврокуп је за остале...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Пера Детлић, 20. septembar 2019 16:39)

Dobro je to...samo, kakav je ovaj lik, da ne napravi "treću ligu". Inače, mlad si, pa ne pamtiš, Evroliga je već "milion godina" druga najjača liga u svetu, odmah iza NBA.,Nešto nisam primetio da je ovaj lik za ovih 20-ak godina, koliko već "drma" evropskom klupskom košarkom, tu košarkom napravio boljom,čak ni organizaciono... naprotiv.

dex

pre 4 godine

@ivan milinkovic

Ove godine su nas u mlađim kategorijama nekoliko puta pobedili ti "koji nisu uzeli loptu u ruke." Njihove tribine su ispunjene do maksimuma u ligi.

z’brda

pre 4 godine

Biznis ali fer, menadžer. Preselite Partizan u London, al’nek igraju par utakmicau BG. Nešto slično uzoru na NBA. Timovi se sele zarad boljih uslova.

Lepava kad zapeva, svima nam je lepo.

pre 4 godine

Otišao sam u godine 2004, 05, 06, 07, onako da vidim kakav je sistem bio tada, sistem pre ovog danas što imamo.
Zaista je bio nesumljivo zanimljiviji, pravedniji i sportski!
Elem najneverovatnije je da su igrali Cibona, Olimpija/Krka i Partizan, najčešće. Dakle 3 prestavnika!
Neverovatno je da je EX YU košarka dozvolila da padne na jedno mesto, uskoro bez i jednog :)
Znam ja da je sve to biznis itd itd, ali nema prođu ta zamisao ovde, nije ovo USA i ta količina novca/marketing/privatni kkubovi 100%/jedna država/transparentnost... Vrteće se kao što i već svake godine iste ekipe na final 4, Real Cska Fener, već je postalo dosadno.
Ispratiće se Zvezda ove sezone ali svakako recimo ja ne pratim EL kao što sam je ranije pratio...
Propašće košarka kao sport zbog jurenja neke love itd itd.

Turbulencija

pre 4 godine

A sto pljujete ovog coveka a sve ostale ucesnike ne. On nikog ne tera silom, vec svi zele u njegovu ligu. Dakle krivi su klubovi a ne Bartomeu. On samo gleda svoj interes sto je i normalno, niko od nas ne radi volonterski. A postoji i Fiba kao krovna organizacija, sto se onda cimate oko privatne lige. Ili je ipak svima stalo samo do para koje donosi ucesce u njoj.

Simke

pre 4 godine

Niko ne brani nasem klubu da kesira 15 miliona , osigura godisnje jos 10 miliona za Budzet i ima odgovarajucu halu. Mi nemamo te pare... nas problem.

kkcz

pre 4 godine

London ima više stanovnika od cele Srbije, a pošto tamo košarka maltene i ne postoji, sigurno bi svi navijali za taj klub, kupovali ulaznice, dresove, suvenire, a pare bi se slivale u kasu ULEB-a. Tužno, ali to je jednostavno tako.

Marrssa

pre 4 godine

Bas mu nekako London pri srcu.....mora prvo da im objasni pravila kosarke....kako se vodi lopta, gde je treba ubaciti....itd.Al uklopice se oni brzo.Verovatno ce za dve tri sezone da kaze ono je bio pun pogodak....evo Engleska liga i Engleska su sad velesila u kosarci...

MArko

pre 4 godine

Koje su ovo gluposti. Sport se ubija svakim danom sve vise i vise.
Zamislite pojavi se neki Arapin milijarder i kaze - E, sada cu ja da napravim moju ligu od klubova iz stare Juge, Turske, Izraela,Grcke i Rusije - Ladno srusi ovog patuljka i celu evrospku kosarku zapadno od Srbije. Odvali neke sulude nagrade i nestade kosharka u Francuskoj, Nemackoj, Italiji, Spaniji, a o U.K da ne zborim, jer ovde (zivim u toj zemlji) kosarka ne postoji u nekim ozbiljnim okvirima. Bukvalno nikoga ne interesuje.

Džoni

pre 4 godine

Jednostavna stvar, to je njegovo preduzeće i on radi sve da zaradi što više. Niko ne brani FIBA da svoja takmičenja izdigne finansijski na veći nivo od ULEB i privuče sponzore i ekipe koje bi imale veći finansijski interes da igraju njihovo takmičenje. U principu mogu i tamo neki Englezi da pokupuju igrače i trenere i naprave ekipu koja bi bila konkurentna. Neće više Zvezda i Partizan dovoditi te strance da bi igrali EL i EK nego će to raditi Englezi, Italijani, Nemci i ostali.

1Beogradjanin

pre 4 godine

Ljudi, kada ćete ukapirati da biznis ide tamo gde je novac! Novac je u Londonu, nije na Balkanu! To će uvek biti tako . Oni ljudi prate svoje interese, šta njih briga za košarku u Srbiji ili bilo gde drugde! Zato ponavljam kao papagaj da FIBA Evropa mora da se dovede u red. Ako neće oni sami onda nacionalni savezi da je pritisnu, jer samo FIBA može da zaštiti košarku kao igru! Bartomeua baš briga ako košarka kao igra propadne u 80% Evrope, sve dok on ima svoju ligu koja mu donosi novac, svi drugi mogu da crknu!

Банда арогантна империјалистичка

pre 4 godine

Ма може и из Луксембурга. Тамо има великих банки, има пара, трезора дијаманата. А што се тиче кошарке, ко за то мари.

Влада

pre 4 godine

Човек има идеју за бизнис и њему се приклоне Реал, Барселона, Бајерн, Олимпијакос, Панатинаикос, Фенербахче, Галатасарај... А ти Србијо кукај како нешто није фер.

Marko

pre 4 godine

Evropska kosarka ionako propada, a nikad nije ni bila ozbiljna poput NBA. Dodje ozbiljniji sponzor i promeni ime klubu. Toga u NBA nema. Ko voli komercijalna imena poput: Tau Keramika, Armani, Cedevita, Kinder, Efes itd. Ne moze tako na duge staze. Da li u fudbalu Real Madrid, Barcelona, Man. Utd. i ostali dodaju ime sponzora u ime kluba? Da li je ulazak u LŠ objektivnije isplaniran? Evroliga to nema i zato ne moze da napreduje. Ne bi me cudilo da u Evropi cak i tenis bude gledaniji od kosarke.

broz

pre 4 godine

Ceo život sanja o Londonu... Jao, jao, jao, upropasti moj omiljeni sport... Ljudi, ja sam toliko voleo evroligu, bio sam u stanju da gledam zjelengoru protiv cedevite, jer je imalo smisla, borili se za top 16...toliko sam malo utakmica propuštao po sezoni... A sada, i par godina unazad, od kad je ovaj sistem takmičenja... Ne odgledam ni 5 sezonskih utakmica. Zašto bih? Koja je svrha? Svake godine isto, fener, cska, real, oli, pao, baskonija... I na ivici plej ofa barsa, efes, makabi, armani... Pa i kad se plasiraju, nema si veze, jer su na ff UVEK fener, cska, real... Totalni smor... Evo ove sezone ću pogledati barsu, zvezdu, efes i fener, ostalo... Ma daj, najgluplji sistem takmičenja u bilo kom sportu ikad!!!

Пера Детлић

pre 4 godine

Све је то нормално, човек прави другу НБА лигу тј. другу по квалитету лигу на свету. Не требају му тимови са малим буџетима... Све се своди на профит... Еврокуп је за остале...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kad može London što ne bih mogao i Peking...Ili Singapur ili Mongolija ako imaju “love”..Može i Island(hladno al dobar standard)....

Dejan CZ

pre 4 godine

Izgleda da ce i ABA ligu da zatvori...Kada Aston Vila upadne i oba finalista EC za predstavnike ABA lige otvorice se sirom vrata EC takmicenja...Uostalom vec je i najavio da ce predstavnik ABA lige u okviru EL igrati samo po pizivnici a ne po rezultatu ali su mediji presli brzinom preko te vesti...

Pravopis

pre 4 godine

Kad može London što ne bih mogao i Peking...Ili Singapur ili Mongolija ako imaju “love”..Može i Island(hladno al dobar standard)....
"što ne bih mogao i Peking"...
Plače mi se.

Банда арогантна империјалистичка

pre 4 godine

Ма може и из Луксембурга. Тамо има великих банки, има пара, трезора дијаманата. А што се тиче кошарке, ко за то мари.

broz

pre 4 godine

Ceo život sanja o Londonu... Jao, jao, jao, upropasti moj omiljeni sport... Ljudi, ja sam toliko voleo evroligu, bio sam u stanju da gledam zjelengoru protiv cedevite, jer je imalo smisla, borili se za top 16...toliko sam malo utakmica propuštao po sezoni... A sada, i par godina unazad, od kad je ovaj sistem takmičenja... Ne odgledam ni 5 sezonskih utakmica. Zašto bih? Koja je svrha? Svake godine isto, fener, cska, real, oli, pao, baskonija... I na ivici plej ofa barsa, efes, makabi, armani... Pa i kad se plasiraju, nema si veze, jer su na ff UVEK fener, cska, real... Totalni smor... Evo ove sezone ću pogledati barsu, zvezdu, efes i fener, ostalo... Ma daj, najgluplji sistem takmičenja u bilo kom sportu ikad!!!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kad može London što ne bih mogao i Peking...Ili Singapur ili Mongolija ako imaju “love”..Može i Island(hladno al dobar standard)....

Markobg

pre 4 godine

Njegove zemljake kao i pola Evrope je ovaj region učio košarkaškoj igri i umesto da nam omoguće dva predstavnika u Evro ligi uskoro ćemo gledati Derbi Severnog Londona ali u košarci.

Dejan CZ

pre 4 godine

Izgleda da ce i ABA ligu da zatvori...Kada Aston Vila upadne i oba finalista EC za predstavnike ABA lige otvorice se sirom vrata EC takmicenja...Uostalom vec je i najavio da ce predstavnik ABA lige u okviru EL igrati samo po pizivnici a ne po rezultatu ali su mediji presli brzinom preko te vesti...

kkcz

pre 4 godine

London ima više stanovnika od cele Srbije, a pošto tamo košarka maltene i ne postoji, sigurno bi svi navijali za taj klub, kupovali ulaznice, dresove, suvenire, a pare bi se slivale u kasu ULEB-a. Tužno, ali to je jednostavno tako.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ovaj čovek koji se zove Bertomeu sada već ozbiljno preti da, zarad svog privatnog biznisa i ogromne zarade, totalno obesmisli klupsku košarku u Evropi! Zatvaranjem čeličnih vrata za klubove koji dolaze iz, nažalost sada siromašnih, velikih košarkaških nacija koje su obeležile čitavu eru klupske košarke u Evropi a i u reprezentativnoj su velesile, Evroliga će definitivno ostati bez smisla, pretvoriće se u privatno zatvoreno takmičenje bogatih, koje će gledati bogata i razmažena publika nalik onoj u NBA koja će bez imalo strasti i vatre "navijati" sa tribina uz kokice i puniti Bertomeov budžet do vrha. Sjajna stvar, nema šta. Licencirati jedan London Tauers koji će time bukvalno postati nedodirljiv i nezamenljiv tim u elitnom rangu evropske klupske košarke je gore nego recimo Šamrok Rovers trajno ubaciti u fudbalsku Ligu šampiona! Sprdačina! A za to vreme Cibona, ex Jugoplastika sada Split, Partizan, Zvezda, Bosna, neće više nikada imati šanse da se nađu u EL a osvajali su je više puta i Evropi dali najveće evropske asove košarke! Bruka! U fudbalu je ostala ta mala nada, tih malenih 6 mestašca za siromašne klubove koji putem teških kvalifikacija ipak imaju šanse da se domognu Lige šampiona, u košarci ni te šanse neće biti. Osim toga svesno i reprezentativnu košarku žele da unište! Pravljenjem tzv "prozora" u jeku sezona, reprezentacije se bukvalno obesmišljavaju jer ne mogu da sastave ni treći roster po kvalitetu. Šteta, ovaj će nam čovek uništiti jedan divan sport košarku!

1Beogradjanin

pre 4 godine

Ljudi, kada ćete ukapirati da biznis ide tamo gde je novac! Novac je u Londonu, nije na Balkanu! To će uvek biti tako . Oni ljudi prate svoje interese, šta njih briga za košarku u Srbiji ili bilo gde drugde! Zato ponavljam kao papagaj da FIBA Evropa mora da se dovede u red. Ako neće oni sami onda nacionalni savezi da je pritisnu, jer samo FIBA može da zaštiti košarku kao igru! Bartomeua baš briga ako košarka kao igra propadne u 80% Evrope, sve dok on ima svoju ligu koja mu donosi novac, svi drugi mogu da crknu!

Andra

pre 4 godine

Ovo pišem računajući da neće svi shvatiti ili prihvatiti.
Gledajući sadašnjost molim vas da nikada više ne ismevate, umanjujute i devalvirate Zvezdine titule iz '91. i Partizanovu iz '92., bar dok ne dođe da totalnog reseta, a moraće sve je ciklično, u sportu.
Sve je otišlo predaleko i kosi se sa samom idejom osnivača evropskih takmičenja, koja su osmišljena da funkcionišu kao Kupovi šampiona i osvajača nacionalnih trofeja a ne kao playground za razmažene Zapadne gledaoce.
Potpuno je smešno i kako i za koliko su Piksi i Divac stigli u svoje timove, kao primer, paradoks nisu učestvovali u osvajanju ali obeležili su transfere tada, upoređujući sav rashod, da plastično objasnim ove dve titule Prvaka Evrope po košu ili golu su koštale 1 000 puta manje nego L'pulova i CSKA iz 2019., mislite da se prihod ili plata prosečnog gledaoca uvećala za toliko?
I te '91. je Tapi dao do finala 100 puta više za svoj tim nego Zvezda za svoj, Trejser je takođe za toliko bio skuplji od KKP.
Evo, koliko god cenim EL i njen doprinos košarci, zatvaranje vrata nacijama koje žive za košarku je pogubno.
Ovde ne mogu Omaru, N'iang, Ture... da igraju za tanjir supe i trenerku, nije fudbal a i prihod je smešan.
Idu ka plafonu. A London Tauersi će to ubrzati iz očiglednih razloga. Ni izbliza ta konstrukcija nije kao LŠ.
Do nekog reseta, država Srbija treba da kupi Beogradu A licencu, šampion Srbije ko god bude ide u EL, jer košarka je jedan od simbola i zaista se napolju "poljančetu, bloku, školskom..." igra posle Amerike najbolja. Uz ograničenje od 2 stranca po klubu.
Treba ove koji nisu radili fizičko preživeti kao i ovaj sistem jer sledeći su divizije a tu moramo imati mesto inače nikada više naš klub neće igrati za prvaka Evrope.

Конквистадор под обручима ПрГр

pre 4 godine

Ни на који начин не желим да браним ФИБА. Они су неспособни, без визије, корумпирани, без икаквог знања о спорту који се зове кошарка. Али овај, као што већ неко рече, је карцином игре под обручима. Уништиће је изнутра. Овај се понаша к'о краљ Леополд у Конгу, к'о Енглези у Индији. Ало, алава, безобразна, империајалистичка битанго и крвопијо, није ти ово Јужна Америка у 16. веку.

don

pre 4 godine

Jos malo pa se kosarka igra kod nas... uskoro cemo biti kao Madjari u fudbal. Znaci nigdje. Vise razloga, ali pare su sve, dok nije bilo para u kosarci imali smo sanse ali polako se to mijenja. To činjenica da se danas kod nas igra medju djecom petina onog sto se ranije igralo. Vaznije su drustvene mreze i igrice. Mala smo mi zemlja uprkos talentu nemamo mi preko 50 miliona stanovnika kao Spanija pa da kvantitet izbaci kvalitet. A bez klubiva gubi i reprezentacija... Bas steta
(Dalibor ffm, 20. septembar 2019 17:59)

Ma, i ranije su klubovi iz Italije, Španije, Grčke, Makabi...bili u proseku 6-7 puta bogatiji od klubova iz SFRJ. Italijani su dovodili u svoje klubove igrače koji su bili MVP NBA lige, trostruki najbolji strelac NBA, višestruki ol-star igrači, o ovim običnim NBA igračima da ne pričamo,i najboljim evropskim igračima, slično je bilo sa Špancima, Grcima, Makabijem..i to ne samo 1-2 najbolja kluba, nego i neki 5-6 klub po jačini...ali su jugoslovenski klubovi nekako izlazili na kraj s njima...a u periodu od 1985-92 i dominirali, i to bez stranaca i sa skromnim budžetima... Nije poenta u tome ko ima veći, a ko manji budžet, već da se svima da šansa, bez obzira na budžet,, pa neka pobedi ko je najbolji Da je bilo po budžetima klubove iz ex-Yu nikad ne bi osvojili ni jedan evropski klupski trofej.

Lepava kad zapeva, svima nam je lepo.

pre 4 godine

Otišao sam u godine 2004, 05, 06, 07, onako da vidim kakav je sistem bio tada, sistem pre ovog danas što imamo.
Zaista je bio nesumljivo zanimljiviji, pravedniji i sportski!
Elem najneverovatnije je da su igrali Cibona, Olimpija/Krka i Partizan, najčešće. Dakle 3 prestavnika!
Neverovatno je da je EX YU košarka dozvolila da padne na jedno mesto, uskoro bez i jednog :)
Znam ja da je sve to biznis itd itd, ali nema prođu ta zamisao ovde, nije ovo USA i ta količina novca/marketing/privatni kkubovi 100%/jedna država/transparentnost... Vrteće se kao što i već svake godine iste ekipe na final 4, Real Cska Fener, već je postalo dosadno.
Ispratiće se Zvezda ove sezone ali svakako recimo ja ne pratim EL kao što sam je ranije pratio...
Propašće košarka kao sport zbog jurenja neke love itd itd.

MArko

pre 4 godine

Koje su ovo gluposti. Sport se ubija svakim danom sve vise i vise.
Zamislite pojavi se neki Arapin milijarder i kaze - E, sada cu ja da napravim moju ligu od klubova iz stare Juge, Turske, Izraela,Grcke i Rusije - Ladno srusi ovog patuljka i celu evrospku kosarku zapadno od Srbije. Odvali neke sulude nagrade i nestade kosharka u Francuskoj, Nemackoj, Italiji, Spaniji, a o U.K da ne zborim, jer ovde (zivim u toj zemlji) kosarka ne postoji u nekim ozbiljnim okvirima. Bukvalno nikoga ne interesuje.

mladen

pre 4 godine

LŠ u fudbalu je daleko bogatije takmičenje i puno veći biznis od Đordijeve EL, ali tamo nikom ne pada na pamet da učešće klubova uslovljava budžetima. Svi oni koji su se na terenu izborili za to (prvaci, viceprvaci država) imaju šanse da kroz kvalifikacije dođu, čak, i do titule prvaka Evrope..svi su, ako ništa, dobili šansu da se na terenu izbore za to, a da im niko ne zaviruje koliki im je budžet. Ako je neki klub u stanju sa budžetom od 2 miliona evra osvoji LŠ, niko ga u tome neće sprečavati. lŠ je ogroman biznis, ali tamo još uvek dominiraju sportski principi...u ovoj Đordijevoj privatnoj ligi sve je obrnuto....loše za evropsku košarku, a dobro za Đordija...

iks

pre 4 godine

Imam ja ideju.
Neka se, osim licence za Evroligu, odmah dodeljuju i licence za Fajnal 4, finale i licenca za osvajanje Evrolige. Tu poslednju može da dobije ta ekipa iz Londona. Zar nije dobar predlog? :)

Simke

pre 4 godine

Niko ne brani nasem klubu da kesira 15 miliona , osigura godisnje jos 10 miliona za Budzet i ima odgovarajucu halu. Mi nemamo te pare... nas problem.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Da,sad sam se setio kada sam slusao interviju sa Savanovicem sta je rekao zasto gazda Efesa uopste drzi taj kosarkaski klub u koji je ulozio ludilo para. Izracunao covek da mu je mnogo bolje da se svakih nedelju dana na TV-u po sat i po,dva za dzabe vidi reklama za Efes pivo na dresu nego da on placa milione da reklamira svoje pivo. Prakticno klub mu sluzi za reklamu pivo koje proizvodi. Malo obrne neke pare kroz takmicenja i kupoprodaju igraca, reklama za pivo u celoj Turskoj i pola Evrope za dz i njemu super. Ustedeo na reklamiranju,a prodaja piva samo roka.
Tako da kosarka u Evropi malo koga zanima,jer profita nema.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Ovo nema blage veze sa zivotom. I FIBA i ULEB srljaju u propast,svako na svoj nacin.
A,to kazem zato sto sam letos odgledao interviju sa Duskom Savanovicem na jednom nasem podkastu i kada je covek rekao da im je direktor ili menadzer Bajerna, sta vec, dosao pred kraj sezone i rekao da nema premija za titulu jer su u minusu 300 000 evra od pocetka sezone,sve je jasno.
U evro kosarci para nema tj. nema profita.
I kada pogledate vodece timove u Evropi to su samo privatni timovi ciji su vlasnici milijarderi zaludjenici iz Turske,Grcke,Rusije...(plus Spanija gde Real i Barsu izdrzavaju FK i Srbija gde drzava finansira) dalje od toga niko nije lud da daje pare u nesto sto ne donosi profit. Ovi iz Turske,Rusije i Grcke verovatno klubove koriste i da malo zamazu porez,da nesto utaje,da nesto operu i to je to. Fener ima budzet od 20 miliona i bori se za trofej EL koji donosi 2 miliona,alo?!
Kakav bre London,kakve gluposti,Evropa nije Amerika,pa da mozes tako da se setas od grada do grada koji ti se svidjaju, tu nece biti ni 1000 ljudi po mecu. Tu treba minimum 10-15 godina teske kampanje i popularizacije kosarke u Londonu da bi dosli do nule. Jos London ima jedno 15 fudbalskih klubova u prve tri lige,ma nema teorije. Nemci 20+ godina pokusavaju da izdignu kosarku na neki ozbiljniji nivo i ne uspevaju. Ako oni to ne mogu. To onda sigurno niko nece moci ni u Londonu. Garantujem.

stojko

pre 4 godine

Tesko da cete imati klub iz Londona. U Londonu imaju 2 kluba, London Lyons i London City Royals(postoji tek 1 sezonu). Imaju po 300 gledalaca na utakmicama, igracima kasne plate po 3 meseca, puno ima prevare, kvalitet kosarke katastrofa.... Pricam iz prve ruke!
Jordi sanja o klubu iz Londona godinama. Jedina mogucnost je neka vestacka tvorevina koja ce da traje par sezona a u isto vreme Jordi zeli da ubije kosarku u nasem regionu. Stati na put ovom coveku!

pertinaks

pre 4 godine

Ne moze to da uspe, jednostavno taj model evropljani vec imaju u NBA i tamo mogu to da vide. Takodje mnogo vise evropljana prati taj NBA nego EL, ima ljudi koji prate ali to je opet malo. Drugo , vecina EL klubova imaju kvazi budzete odnosno budzete koji ne dolaze od zarade vec od bogatih vlasnika ili kod rusa i nas od drzave i drzavnih firmi .
Jednostavno kosarka na taj evropski nacin jesnostavno nikad nece donositi te pare da ti mozes da pravis takav sistem.

deda

pre 4 godine

imala je Srbija još pre 15ak godina kandidata za A licencu ali se umešao drug inženjer zvani Legenda i resetovao bodovanje za istu. Svi ćutali, kao i onomad kada se aDirektno iz Srbije išlo u EL ali ni to nije nekome odgovaralo pa ulazimo u dil sa Adriatik ligom i razbucavamo našu na paramparčad. Isti ČOVek u pitanju. Sad strepimo i za to jedno mesto, ukoliko ga uzmemo jer je konkurencija sve jača a zavisi od toga koji egomanijak je uzjahao koju funkciju u kojoj zemlji. Pa vi opet ćutite jer privatnik ima svoje planove...
(dking, 20. septembar 2019 17

Nemoj da lažeš ljude, dobro se znalo da su vam iz evrolige tražili finansijske izveštaj iz prethodnih par godina, koje je vujošević javno na televiziji odbio da preda, rečima "šta njih briga za naše finansijske izveštaje". Prosto neverovatno koliko volite da izvrćete činjenice, i da svoj propast svaljujete na Čovića.

jovke

pre 4 godine

er u Londonu se igra opasna kosarka ...cirkus
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bata, 20. septembar 2019 17:58)

Kad se igra košarkaški derbi Kristal Palas - Fulam sve pršti od dobre košarke.

Sasha

pre 4 godine

Ovo je samo djelimicno tacna vijest jer je on dosad izjavljivao da hoce klubove i u Londonu i u Parizu. Kako god okrenes, ABA liga ce da izgubi i ono jedno mjesto sto joj je ostalo, a do prije 5 godina je imama 3 mjesta u Evroligi...

Pravopis

pre 4 godine

Kad može London što ne bih mogao i Peking...Ili Singapur ili Mongolija ako imaju “love”..Može i Island(hladno al dobar standard)....
"što ne bih mogao i Peking"...
Plače mi se.

doktor

pre 4 godine

Све је то нормално, човек прави другу НБА лигу тј. другу по квалитету лигу на свету. Не требају му тимови са малим буџетима... Све се своди на профит... Еврокуп је за остале...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Пера Детлић, 20. septembar 2019 16:39)

Dobro je to...samo, kakav je ovaj lik, da ne napravi "treću ligu". Inače, mlad si, pa ne pamtiš, Evroliga je već "milion godina" druga najjača liga u svetu, odmah iza NBA.,Nešto nisam primetio da je ovaj lik za ovih 20-ak godina, koliko već "drma" evropskom klupskom košarkom, tu košarkom napravio boljom,čak ni organizaciono... naprotiv.

Džoni

pre 4 godine

Jednostavna stvar, to je njegovo preduzeće i on radi sve da zaradi što više. Niko ne brani FIBA da svoja takmičenja izdigne finansijski na veći nivo od ULEB i privuče sponzore i ekipe koje bi imale veći finansijski interes da igraju njihovo takmičenje. U principu mogu i tamo neki Englezi da pokupuju igrače i trenere i naprave ekipu koja bi bila konkurentna. Neće više Zvezda i Partizan dovoditi te strance da bi igrali EL i EK nego će to raditi Englezi, Italijani, Nemci i ostali.

dule

pre 4 godine

Evropska kosarka ionako propada, a nikad nije ni bila ozbiljna poput NBA. Dodje ozbiljniji sponzor i promeni ime klubu. Toga u NBA nema. Ko voli komercijalna imena poput: Tau Keramika, Armani, Cedevita, Kinder, Efes itd. Ne moze tako na duge staze. Da li u fudbalu Real Madrid, Barcelona, Man. Utd. i ostali dodaju ime sponzora u ime kluba? Da li je ulazak u LŠ objektivnije isplaniran? Evroliga to nema i zato ne moze da napreduje. Ne bi me cudilo da u Evropi cak i tenis bude gledaniji od kosarke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 20. septembar 2019 16:42)


Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.

Aleksa

pre 4 godine

И ФИБА и УЛЕБ покушавају исто, да направе нови фудбал или нови тенис. Спорт који би се играо пред богатом публиком која ће да купује дресове од 150 еврића и карте које не смеју да буду скупље од 80 евра за гостујуће навијаче...Немачка је ЕЛ пројекат 2017-2022, а Велика Британија је огромно тржиште које није верно ФИБА систему...virgin market за ЕЛ...такорећи....ми смо ту да креирамо играче док лиге које их интересују не ојачају, и кад се процес оконча, играће Звезда квалификације за квалификације за Куп Сапорте.... као фудбал данас.

Ако пројекат не успе, кошарка се полако гаси и иду на 3х3....

Turbulencija

pre 4 godine

A sto pljujete ovog coveka a sve ostale ucesnike ne. On nikog ne tera silom, vec svi zele u njegovu ligu. Dakle krivi su klubovi a ne Bartomeu. On samo gleda svoj interes sto je i normalno, niko od nas ne radi volonterski. A postoji i Fiba kao krovna organizacija, sto se onda cimate oko privatne lige. Ili je ipak svima stalo samo do para koje donosi ucesce u njoj.

Marrssa

pre 4 godine

Bas mu nekako London pri srcu.....mora prvo da im objasni pravila kosarke....kako se vodi lopta, gde je treba ubaciti....itd.Al uklopice se oni brzo.Verovatno ce za dve tri sezone da kaze ono je bio pun pogodak....evo Engleska liga i Engleska su sad velesila u kosarci...

Ivan M

pre 4 godine

Živim u Londonu. Ovde bi košarka bila skroz sporedna stvar. Ne znam ko bi dolazio da mu gleda Evroligu. Možda navijači drugih klubova... Čista komercijala i ništa drugo.

Marko

pre 4 godine

Evropska kosarka ionako propada, a nikad nije ni bila ozbiljna poput NBA. Dodje ozbiljniji sponzor i promeni ime klubu. Toga u NBA nema. Ko voli komercijalna imena poput: Tau Keramika, Armani, Cedevita, Kinder, Efes itd. Ne moze tako na duge staze. Da li u fudbalu Real Madrid, Barcelona, Man. Utd. i ostali dodaju ime sponzora u ime kluba? Da li je ulazak u LŠ objektivnije isplaniran? Evroliga to nema i zato ne moze da napreduje. Ne bi me cudilo da u Evropi cak i tenis bude gledaniji od kosarke.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Ne cudi me ovakva odluka jer Englezi imaju kosarkasku tradiciju,i kosarkaska su nacija,kao mi sto imamo tradiciju u kriketu!!!.????

Haka

pre 4 godine

ABA će biti u kategoriji sličnoj kao američka koledž košarka. Euroliga će biti za gradove iz razvijenih, civilizovanih zemalja gde gledaoci imaju platu 3-4000$, i gde se sedi tokom utakmice, ne urla na himnu takmičenja u kom učestvuješ, ne pljuje na goste itd.
Očekujem da u narednih par godina stalne timove u EL dobiju pored Londona Pariz, Rim, Minhen/Berlin, Prag, Stokholm.

dking

pre 4 godine

imala je Srbija još pre 15ak godina kandidata za A licencu ali se umešao drug inženjer zvani Legenda i resetovao bodovanje za istu. Svi ćutali, kao i onomad kada se aDirektno iz Srbije išlo u EL ali ni to nije nekome odgovaralo pa ulazimo u dil sa Adriatik ligom i razbucavamo našu na paramparčad. Isti ČOVek u pitanju. Sad strepimo i za to jedno mesto, ukoliko ga uzmemo jer je konkurencija sve jača a zavisi od toga koji egomanijak je uzjahao koju funkciju u kojoj zemlji. Pa vi opet ćutite jer privatnik ima svoje planove...

NoName

pre 4 godine

Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.
(dule, 20. septembar 2019 18:41) # Link

Očigledno nisi razumeo. On priča o tome da klubovi u Evropi menjaju ime u ime sponzora, kao recimo Cedevita. Naravno da će klub iz Oklahome da se zove Oklahoma a ne Sijetl. Druga bi stvar bila kada bi recimo promenili ime u McDonald's Thunder.
(Kolač, 20. septembar 2019 19:12)

Soniks je promenio ime u Tander. Razumeš?

Пера Детлић

pre 4 godine

Све је то нормално, човек прави другу НБА лигу тј. другу по квалитету лигу на свету. Не требају му тимови са малим буџетима... Све се своди на профит... Еврокуп је за остале...

soap

pre 4 godine

"je nastavio sa idejama koje idu na ruku njegovom preduzeću" - kad biste bili samo ovako oštri i princepijelni i kada pišete o domaćem sportu ili politici.

Saša

pre 4 godine

Ovo pišem računajući da neće svi shvatiti ili prihvatiti. Gledajući sadašnjost molim vas da nikada više ne ismevate, umanjujute i devalvirate Zvezdine titule iz '91. i Partizanovu iz '92., bar dok ne dođe da totalnog reseta, a moraće sve je ciklično, u sportu. Sve je otišlo predaleko i kosi se sa samom idejom osnivača evropskih takmičenja, koja su osmišljena da funkcionišu kao Kupovi šampiona i osvajača nacionalnih trofeja a ne kao playground za razmažene Zapadne gledaoce. Potpuno je smešno i kako i za koliko su Piksi i Divac stigli u svoje timove, kao primer, paradoks nisu učestvovali u osvajanju ali obeležili su transfere tada, upoređujući sav rashod, da plastično objasnim ove dve titule Prvaka Evrope po košu ili golu su koštale 1 000 puta manje nego L'pulova i CSKA iz 2019., mislite da se prihod ili plata prosečnog gledaoca uvećala za toliko? I te '91. je Tapi dao do finala 100 puta više za svoj tim nego Zvezda za svoj, Trejser je takođe za toliko bio skuplji od KKP. Evo, koliko god cenim EL i njen doprinos košarci, zatvaranje vrata nacijama koje žive za košarku je pogubno. Ovde ne mogu Omaru, N'iang, Ture... da igraju za tanjir supe i trenerku, nije fudbal a i prihod je smešan. Idu ka plafonu. A London Tauersi će to ubrzati iz očiglednih razloga. Ni izbliza ta konstrukcija nije kao LŠ. Do nekog reseta, država Srbija treba da kupi Beogradu A licencu, šampion Srbije ko god bude ide u EL, jer košarka je jedan od simbola i zaista se napolju "poljančetu, bloku, školskom..." igra posle Amerike najbolja. Uz ograničenje od 2 stranca po klubu. Treba ove koji nisu radili fizičko preživeti kao i ovaj sistem jer sledeći su divizije a tu moramo imati mesto inače nikada više naš klub neće igrati za prvaka Evrope.
(Andra, 20. septembar 2019 17:06)
Ne zaboravi da je Srbija imala A licencu . Da ne pomonjem ko je kriv sto je sada nemamo .

Влада

pre 4 godine

Човек има идеју за бизнис и њему се приклоне Реал, Барселона, Бајерн, Олимпијакос, Панатинаикос, Фенербахче, Галатасарај... А ти Србијо кукај како нешто није фер.

Miladin

pre 4 godine

Smeta kapitalizam kad nas zapostavlja, a ne smeta kad Zvezda i Partizan dovode strane igrace, ne zna im se broja. Mogu i ti Englezi dovesti 12 Amerikanaca i da budu bar na nivou Darusafake, sta fali. Mi smo nasu kosarku unistili, ne Evroliga. Drugo, klubovi dozvoljavaju nekakve organizovane grupe navijaca, pa ko bi zeleo takve timove u nekoj elitnog ligi. Kupice nase najbolje igrace, a zele kulturnu atmosferu na svojim utakmicama, ne nadglasavanje s njihovom himnom i horsko urlanje za vreme utakmice. A po kriterijumu kvaliteta, Aba ne zasluzuje Evroligu sa sve strancima sto ih ima

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Vec vidim kako Ostoja preko British Motors-a seli nase wildcards-e iz Arene u O2 Arenu. Ipak nije za dzabe covek obecao pre dve godine da ce Partizan igrati EL sledece godine. Ne bi on kao ponosni clan slagao nikako.

Bilo nekad

pre 4 godine

London je najveći evropski grad (veća je Moskva, ali ima to jedno ali...), Britanija ima 67 miliona ljudi, engleski duh vodeći je imperijalni duh na svetu, odakle vam to da ova zemlja neće imati jedan jak klub, ako padne dogovor? Kakvu pamet čovek mora da ima pa da i dalje misli kako je Srbija zemlja košarke? Ovi što igraju po svetu nemaju veze sa srpskim klubovima, uostalom u Kini se videlo da smo bivša svetska sila. Bez stranaca i u košarci i u fudbalu bili bismo još slabiji.

Mirko

pre 4 godine

Ova spodoba hoće da napravi od košarke pandan wrestlingu. Ili je bar na dobrom putu. Neko šatro rvanje odnosno košarka, ljudi da se lože i plaćaju papreno kao da je prava borba, a u stvari je prevara.
Doduše možda on toga i nije svestan, možda neko treba da ga usmeri da napravi neko atraktivno takmičenje sa zakucavanjima, neka Globtroter varijanda pa da ide po Evropi ko cirkusi što idu.
Više će para da zaradi.
Ili može neku vrstu reality-košarke da napravi! Neku "žutu" tabloidnu košarku, gde će da se pljuju i gađaju koječime, a ako usput padne i neki seh onda gledanost raste eksponencijalno. Tu se ubace standardne tabloidne novine i eto gos'n Đordiju realnog izvora prihoda, jer je čoveku samo do para, za sve drugo ga zabole ....
Ovako samo zagađuje košarku i ogađuje je pravim zakljubljenicima u nju i sport generalno.
I usput, neka ostavi košarku onima kojima je do nje stalo i koji bi ozbiljno da se bave sportom, pa makar i ne bilo neke velike love u startu.

To sa Londonom, može da obriše mački o rep. City, Čelzi, i ostali londonski klubovi sigurno neće svoje navijače da šalju na košarku. Đordi zaboravi ti to lepo, a kući možeš da si sanjaš šta hoćeš, nemoj samo ovde nama da sanjariš.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Ma kakav bre London. To mesto je obecano nasim wildcards-ima. Ostoja mi licno javio. I jos mi rekao da ja placam Gossa i dalje.

dex

pre 4 godine

@ivan milinkovic

Ove godine su nas u mlađim kategorijama nekoliko puta pobedili ti "koji nisu uzeli loptu u ruke." Njihove tribine su ispunjene do maksimuma u ligi.

Kolač

pre 4 godine

Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.
(dule, 20. septembar 2019 18:41) # Link

Očigledno nisi razumeo. On priča o tome da klubovi u Evropi menjaju ime u ime sponzora, kao recimo Cedevita. Naravno da će klub iz Oklahome da se zove Oklahoma a ne Sijetl. Druga bi stvar bila kada bi recimo promenili ime u McDonald's Thunder.

milos_no6

pre 4 godine

Ništa čudno, i ako nemaju košarkašku tradiciju London ima i više stanovnika nego Srbija plus mnogo veći standard, savremenu dvoranu. Grad i država ima da obezbede budžet od bar 10M i eto konkurentan tim. Dobar marketing da urade i sigurno će imati posetu od preko 10k sa cenom karte od 50€ i eto zašto neće balkan a hoće britaniju.

Bgd

pre 4 godine

@Miladin, 20. septembar 2019 19:56) 

Miladine, ne lupaj. Oly i PAO imaju iste takve navijače, Fener takođe...hoće li i njih izbaciti? Naravno da neće. Ovde su u pitanju pare, ništa više.

Dalibor ffm

pre 4 godine

Jos malo pa se kosarka igra kod nas... uskoro cemo biti kao Madjari u fudbal. Znaci nigdje. Vise razloga, ali pare su sve, dok nije bilo para u kosarci imali smo sanse ali polako se to mijenja. To činjenica da se danas kod nas igra medju djecom petina onog sto se ranije igralo. Vaznije su drustvene mreze i igrice. Mala smo mi zemlja uprkos talentu nemamo mi preko 50 miliona stanovnika kao Spanija pa da kvantitet izbaci kvalitet. A bez klubiva gubi i reprezentacija... Bas steta

z’brda

pre 4 godine

Biznis ali fer, menadžer. Preselite Partizan u London, al’nek igraju par utakmicau BG. Nešto slično uzoru na NBA. Timovi se sele zarad boljih uslova.

111

pre 4 godine

Guranje Londona u kosarku je propast i ako to prodje, bice finansijaska propast. Ne moze kosarka da prodje pored fudbala u VB, to je tradicija a Englezi su tvrdi kada je ona u pitanju. Jos London pored jednog Sitija ili Celzija?? Kosarka treba da uzme i dovede navijace za sebe od tih klubova? To je kao kada bi neko kod nas ugurao ragbi ili kriket jos bolje?? To nece biti nikada. Jasno je da ce biti upumpan veliki novac koji ce izbaciti klubove i drzave u kojima je kosarka veoma popularna ali osim toga oni nista drugo ne mogu da ostvare. Pa cak i kada su pare u pitanju.

Icon

pre 4 godine

Zivim u Makedoniji, a navijač sam ZVEZDE! Mislim da je bolje 2000 % da gledamo Borac iz ČAČKA i ZVEZDU/PARTIZAN/MZT, nego li Towers?! u tzv, EUROLIGA Bartolomeu?!Sa ovih prostora mi smo za EVROLIGU BARTOMEU statisti,zabole me me i za GISTA i za Mista...500.000 za sezonu!? Idi begaj, hvala, laku noć! Bolje ću da gledam onog malog Djokovića i Gjorgjevica(FMP) i btaću Stojanovski, nego one preplaćene botamge iz Makabija i sl! Sve će to KORONA u red da stavi, polako samo

deda

pre 4 godine

imala je Srbija još pre 15ak godina kandidata za A licencu ali se umešao drug inženjer zvani Legenda i resetovao bodovanje za istu. Svi ćutali, kao i onomad kada se aDirektno iz Srbije išlo u EL ali ni to nije nekome odgovaralo pa ulazimo u dil sa Adriatik ligom i razbucavamo našu na paramparčad. Isti ČOVek u pitanju. Sad strepimo i za to jedno mesto, ukoliko ga uzmemo jer je konkurencija sve jača a zavisi od toga koji egomanijak je uzjahao koju funkciju u kojoj zemlji. Pa vi opet ćutite jer privatnik ima svoje planove...
(dking, 20. septembar 2019 17

Nemoj da lažeš ljude, dobro se znalo da su vam iz evrolige tražili finansijske izveštaj iz prethodnih par godina, koje je vujošević javno na televiziji odbio da preda, rečima "šta njih briga za naše finansijske izveštaje". Prosto neverovatno koliko volite da izvrćete činjenice, i da svoj propast svaljujete na Čovića.

Bilo nekad

pre 4 godine

London je najveći evropski grad (veća je Moskva, ali ima to jedno ali...), Britanija ima 67 miliona ljudi, engleski duh vodeći je imperijalni duh na svetu, odakle vam to da ova zemlja neće imati jedan jak klub, ako padne dogovor? Kakvu pamet čovek mora da ima pa da i dalje misli kako je Srbija zemlja košarke? Ovi što igraju po svetu nemaju veze sa srpskim klubovima, uostalom u Kini se videlo da smo bivša svetska sila. Bez stranaca i u košarci i u fudbalu bili bismo još slabiji.

Simke

pre 4 godine

Niko ne brani nasem klubu da kesira 15 miliona , osigura godisnje jos 10 miliona za Budzet i ima odgovarajucu halu. Mi nemamo te pare... nas problem.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kad može London što ne bih mogao i Peking...Ili Singapur ili Mongolija ako imaju “love”..Može i Island(hladno al dobar standard)....

dule

pre 4 godine

Evropska kosarka ionako propada, a nikad nije ni bila ozbiljna poput NBA. Dodje ozbiljniji sponzor i promeni ime klubu. Toga u NBA nema. Ko voli komercijalna imena poput: Tau Keramika, Armani, Cedevita, Kinder, Efes itd. Ne moze tako na duge staze. Da li u fudbalu Real Madrid, Barcelona, Man. Utd. i ostali dodaju ime sponzora u ime kluba? Da li je ulazak u LŠ objektivnije isplaniran? Evroliga to nema i zato ne moze da napreduje. Ne bi me cudilo da u Evropi cak i tenis bude gledaniji od kosarke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 20. septembar 2019 16:42)


Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.

Miladin

pre 4 godine

Smeta kapitalizam kad nas zapostavlja, a ne smeta kad Zvezda i Partizan dovode strane igrace, ne zna im se broja. Mogu i ti Englezi dovesti 12 Amerikanaca i da budu bar na nivou Darusafake, sta fali. Mi smo nasu kosarku unistili, ne Evroliga. Drugo, klubovi dozvoljavaju nekakve organizovane grupe navijaca, pa ko bi zeleo takve timove u nekoj elitnog ligi. Kupice nase najbolje igrace, a zele kulturnu atmosferu na svojim utakmicama, ne nadglasavanje s njihovom himnom i horsko urlanje za vreme utakmice. A po kriterijumu kvaliteta, Aba ne zasluzuje Evroligu sa sve strancima sto ih ima

dking

pre 4 godine

imala je Srbija još pre 15ak godina kandidata za A licencu ali se umešao drug inženjer zvani Legenda i resetovao bodovanje za istu. Svi ćutali, kao i onomad kada se aDirektno iz Srbije išlo u EL ali ni to nije nekome odgovaralo pa ulazimo u dil sa Adriatik ligom i razbucavamo našu na paramparčad. Isti ČOVek u pitanju. Sad strepimo i za to jedno mesto, ukoliko ga uzmemo jer je konkurencija sve jača a zavisi od toga koji egomanijak je uzjahao koju funkciju u kojoj zemlji. Pa vi opet ćutite jer privatnik ima svoje planove...

Haka

pre 4 godine

ABA će biti u kategoriji sličnoj kao američka koledž košarka. Euroliga će biti za gradove iz razvijenih, civilizovanih zemalja gde gledaoci imaju platu 3-4000$, i gde se sedi tokom utakmice, ne urla na himnu takmičenja u kom učestvuješ, ne pljuje na goste itd.
Očekujem da u narednih par godina stalne timove u EL dobiju pored Londona Pariz, Rim, Minhen/Berlin, Prag, Stokholm.

kkcz

pre 4 godine

London ima više stanovnika od cele Srbije, a pošto tamo košarka maltene i ne postoji, sigurno bi svi navijali za taj klub, kupovali ulaznice, dresove, suvenire, a pare bi se slivale u kasu ULEB-a. Tužno, ali to je jednostavno tako.

Банда арогантна империјалистичка

pre 4 godine

Ма може и из Луксембурга. Тамо има великих банки, има пара, трезора дијаманата. А што се тиче кошарке, ко за то мари.

Влада

pre 4 godine

Човек има идеју за бизнис и њему се приклоне Реал, Барселона, Бајерн, Олимпијакос, Панатинаикос, Фенербахче, Галатасарај... А ти Србијо кукај како нешто није фер.

milos_no6

pre 4 godine

Ništa čudno, i ako nemaju košarkašku tradiciju London ima i više stanovnika nego Srbija plus mnogo veći standard, savremenu dvoranu. Grad i država ima da obezbede budžet od bar 10M i eto konkurentan tim. Dobar marketing da urade i sigurno će imati posetu od preko 10k sa cenom karte od 50€ i eto zašto neće balkan a hoće britaniju.

Andra

pre 4 godine

Ovo pišem računajući da neće svi shvatiti ili prihvatiti.
Gledajući sadašnjost molim vas da nikada više ne ismevate, umanjujute i devalvirate Zvezdine titule iz '91. i Partizanovu iz '92., bar dok ne dođe da totalnog reseta, a moraće sve je ciklično, u sportu.
Sve je otišlo predaleko i kosi se sa samom idejom osnivača evropskih takmičenja, koja su osmišljena da funkcionišu kao Kupovi šampiona i osvajača nacionalnih trofeja a ne kao playground za razmažene Zapadne gledaoce.
Potpuno je smešno i kako i za koliko su Piksi i Divac stigli u svoje timove, kao primer, paradoks nisu učestvovali u osvajanju ali obeležili su transfere tada, upoređujući sav rashod, da plastično objasnim ove dve titule Prvaka Evrope po košu ili golu su koštale 1 000 puta manje nego L'pulova i CSKA iz 2019., mislite da se prihod ili plata prosečnog gledaoca uvećala za toliko?
I te '91. je Tapi dao do finala 100 puta više za svoj tim nego Zvezda za svoj, Trejser je takođe za toliko bio skuplji od KKP.
Evo, koliko god cenim EL i njen doprinos košarci, zatvaranje vrata nacijama koje žive za košarku je pogubno.
Ovde ne mogu Omaru, N'iang, Ture... da igraju za tanjir supe i trenerku, nije fudbal a i prihod je smešan.
Idu ka plafonu. A London Tauersi će to ubrzati iz očiglednih razloga. Ni izbliza ta konstrukcija nije kao LŠ.
Do nekog reseta, država Srbija treba da kupi Beogradu A licencu, šampion Srbije ko god bude ide u EL, jer košarka je jedan od simbola i zaista se napolju "poljančetu, bloku, školskom..." igra posle Amerike najbolja. Uz ograničenje od 2 stranca po klubu.
Treba ove koji nisu radili fizičko preživeti kao i ovaj sistem jer sledeći su divizije a tu moramo imati mesto inače nikada više naš klub neće igrati za prvaka Evrope.

dex

pre 4 godine

@ivan milinkovic

Ove godine su nas u mlađim kategorijama nekoliko puta pobedili ti "koji nisu uzeli loptu u ruke." Njihove tribine su ispunjene do maksimuma u ligi.

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Ma kakav bre London. To mesto je obecano nasim wildcards-ima. Ostoja mi licno javio. I jos mi rekao da ja placam Gossa i dalje.

z’brda

pre 4 godine

Biznis ali fer, menadžer. Preselite Partizan u London, al’nek igraju par utakmicau BG. Nešto slično uzoru na NBA. Timovi se sele zarad boljih uslova.

broz

pre 4 godine

Ceo život sanja o Londonu... Jao, jao, jao, upropasti moj omiljeni sport... Ljudi, ja sam toliko voleo evroligu, bio sam u stanju da gledam zjelengoru protiv cedevite, jer je imalo smisla, borili se za top 16...toliko sam malo utakmica propuštao po sezoni... A sada, i par godina unazad, od kad je ovaj sistem takmičenja... Ne odgledam ni 5 sezonskih utakmica. Zašto bih? Koja je svrha? Svake godine isto, fener, cska, real, oli, pao, baskonija... I na ivici plej ofa barsa, efes, makabi, armani... Pa i kad se plasiraju, nema si veze, jer su na ff UVEK fener, cska, real... Totalni smor... Evo ove sezone ću pogledati barsu, zvezdu, efes i fener, ostalo... Ma daj, najgluplji sistem takmičenja u bilo kom sportu ikad!!!

1Beogradjanin

pre 4 godine

Ljudi, kada ćete ukapirati da biznis ide tamo gde je novac! Novac je u Londonu, nije na Balkanu! To će uvek biti tako . Oni ljudi prate svoje interese, šta njih briga za košarku u Srbiji ili bilo gde drugde! Zato ponavljam kao papagaj da FIBA Evropa mora da se dovede u red. Ako neće oni sami onda nacionalni savezi da je pritisnu, jer samo FIBA može da zaštiti košarku kao igru! Bartomeua baš briga ako košarka kao igra propadne u 80% Evrope, sve dok on ima svoju ligu koja mu donosi novac, svi drugi mogu da crknu!

Pravopis

pre 4 godine

Kad može London što ne bih mogao i Peking...Ili Singapur ili Mongolija ako imaju “love”..Može i Island(hladno al dobar standard)....
"što ne bih mogao i Peking"...
Plače mi se.

Saša

pre 4 godine

Ovo pišem računajući da neće svi shvatiti ili prihvatiti. Gledajući sadašnjost molim vas da nikada više ne ismevate, umanjujute i devalvirate Zvezdine titule iz '91. i Partizanovu iz '92., bar dok ne dođe da totalnog reseta, a moraće sve je ciklično, u sportu. Sve je otišlo predaleko i kosi se sa samom idejom osnivača evropskih takmičenja, koja su osmišljena da funkcionišu kao Kupovi šampiona i osvajača nacionalnih trofeja a ne kao playground za razmažene Zapadne gledaoce. Potpuno je smešno i kako i za koliko su Piksi i Divac stigli u svoje timove, kao primer, paradoks nisu učestvovali u osvajanju ali obeležili su transfere tada, upoređujući sav rashod, da plastično objasnim ove dve titule Prvaka Evrope po košu ili golu su koštale 1 000 puta manje nego L'pulova i CSKA iz 2019., mislite da se prihod ili plata prosečnog gledaoca uvećala za toliko? I te '91. je Tapi dao do finala 100 puta više za svoj tim nego Zvezda za svoj, Trejser je takođe za toliko bio skuplji od KKP. Evo, koliko god cenim EL i njen doprinos košarci, zatvaranje vrata nacijama koje žive za košarku je pogubno. Ovde ne mogu Omaru, N'iang, Ture... da igraju za tanjir supe i trenerku, nije fudbal a i prihod je smešan. Idu ka plafonu. A London Tauersi će to ubrzati iz očiglednih razloga. Ni izbliza ta konstrukcija nije kao LŠ. Do nekog reseta, država Srbija treba da kupi Beogradu A licencu, šampion Srbije ko god bude ide u EL, jer košarka je jedan od simbola i zaista se napolju "poljančetu, bloku, školskom..." igra posle Amerike najbolja. Uz ograničenje od 2 stranca po klubu. Treba ove koji nisu radili fizičko preživeti kao i ovaj sistem jer sledeći su divizije a tu moramo imati mesto inače nikada više naš klub neće igrati za prvaka Evrope.
(Andra, 20. septembar 2019 17:06)
Ne zaboravi da je Srbija imala A licencu . Da ne pomonjem ko je kriv sto je sada nemamo .

Dalibor ffm

pre 4 godine

Jos malo pa se kosarka igra kod nas... uskoro cemo biti kao Madjari u fudbal. Znaci nigdje. Vise razloga, ali pare su sve, dok nije bilo para u kosarci imali smo sanse ali polako se to mijenja. To činjenica da se danas kod nas igra medju djecom petina onog sto se ranije igralo. Vaznije su drustvene mreze i igrice. Mala smo mi zemlja uprkos talentu nemamo mi preko 50 miliona stanovnika kao Spanija pa da kvantitet izbaci kvalitet. A bez klubiva gubi i reprezentacija... Bas steta

Gossa placa Zeljko

pre 4 godine

Vec vidim kako Ostoja preko British Motors-a seli nase wildcards-e iz Arene u O2 Arenu. Ipak nije za dzabe covek obecao pre dve godine da ce Partizan igrati EL sledece godine. Ne bi on kao ponosni clan slagao nikako.

Kolač

pre 4 godine

Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.
(dule, 20. septembar 2019 18:41) # Link

Očigledno nisi razumeo. On priča o tome da klubovi u Evropi menjaju ime u ime sponzora, kao recimo Cedevita. Naravno da će klub iz Oklahome da se zove Oklahoma a ne Sijetl. Druga bi stvar bila kada bi recimo promenili ime u McDonald's Thunder.

Пера Детлић

pre 4 godine

Све је то нормално, човек прави другу НБА лигу тј. другу по квалитету лигу на свету. Не требају му тимови са малим буџетима... Све се своди на профит... Еврокуп је за остале...

jovke

pre 4 godine

er u Londonu se igra opasna kosarka ...cirkus
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bata, 20. septembar 2019 17:58)

Kad se igra košarkaški derbi Kristal Palas - Fulam sve pršti od dobre košarke.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ovaj čovek koji se zove Bertomeu sada već ozbiljno preti da, zarad svog privatnog biznisa i ogromne zarade, totalno obesmisli klupsku košarku u Evropi! Zatvaranjem čeličnih vrata za klubove koji dolaze iz, nažalost sada siromašnih, velikih košarkaških nacija koje su obeležile čitavu eru klupske košarke u Evropi a i u reprezentativnoj su velesile, Evroliga će definitivno ostati bez smisla, pretvoriće se u privatno zatvoreno takmičenje bogatih, koje će gledati bogata i razmažena publika nalik onoj u NBA koja će bez imalo strasti i vatre "navijati" sa tribina uz kokice i puniti Bertomeov budžet do vrha. Sjajna stvar, nema šta. Licencirati jedan London Tauers koji će time bukvalno postati nedodirljiv i nezamenljiv tim u elitnom rangu evropske klupske košarke je gore nego recimo Šamrok Rovers trajno ubaciti u fudbalsku Ligu šampiona! Sprdačina! A za to vreme Cibona, ex Jugoplastika sada Split, Partizan, Zvezda, Bosna, neće više nikada imati šanse da se nađu u EL a osvajali su je više puta i Evropi dali najveće evropske asove košarke! Bruka! U fudbalu je ostala ta mala nada, tih malenih 6 mestašca za siromašne klubove koji putem teških kvalifikacija ipak imaju šanse da se domognu Lige šampiona, u košarci ni te šanse neće biti. Osim toga svesno i reprezentativnu košarku žele da unište! Pravljenjem tzv "prozora" u jeku sezona, reprezentacije se bukvalno obesmišljavaju jer ne mogu da sastave ni treći roster po kvalitetu. Šteta, ovaj će nam čovek uništiti jedan divan sport košarku!

Ivan M

pre 4 godine

Živim u Londonu. Ovde bi košarka bila skroz sporedna stvar. Ne znam ko bi dolazio da mu gleda Evroligu. Možda navijači drugih klubova... Čista komercijala i ništa drugo.

NoName

pre 4 godine

Pozdravili te Sijetl Supersoniksi koji su postali Oklahoma Siti Tanderi. Znači ne samo što su promenili ime nego su promenili i grad.
(dule, 20. septembar 2019 18:41) # Link

Očigledno nisi razumeo. On priča o tome da klubovi u Evropi menjaju ime u ime sponzora, kao recimo Cedevita. Naravno da će klub iz Oklahome da se zove Oklahoma a ne Sijetl. Druga bi stvar bila kada bi recimo promenili ime u McDonald's Thunder.
(Kolač, 20. septembar 2019 19:12)

Soniks je promenio ime u Tander. Razumeš?

Mirko

pre 4 godine

Ova spodoba hoće da napravi od košarke pandan wrestlingu. Ili je bar na dobrom putu. Neko šatro rvanje odnosno košarka, ljudi da se lože i plaćaju papreno kao da je prava borba, a u stvari je prevara.
Doduše možda on toga i nije svestan, možda neko treba da ga usmeri da napravi neko atraktivno takmičenje sa zakucavanjima, neka Globtroter varijanda pa da ide po Evropi ko cirkusi što idu.
Više će para da zaradi.
Ili može neku vrstu reality-košarke da napravi! Neku "žutu" tabloidnu košarku, gde će da se pljuju i gađaju koječime, a ako usput padne i neki seh onda gledanost raste eksponencijalno. Tu se ubace standardne tabloidne novine i eto gos'n Đordiju realnog izvora prihoda, jer je čoveku samo do para, za sve drugo ga zabole ....
Ovako samo zagađuje košarku i ogađuje je pravim zakljubljenicima u nju i sport generalno.
I usput, neka ostavi košarku onima kojima je do nje stalo i koji bi ozbiljno da se bave sportom, pa makar i ne bilo neke velike love u startu.

To sa Londonom, može da obriše mački o rep. City, Čelzi, i ostali londonski klubovi sigurno neće svoje navijače da šalju na košarku. Đordi zaboravi ti to lepo, a kući možeš da si sanjaš šta hoćeš, nemoj samo ovde nama da sanjariš.

Dejan CZ

pre 4 godine

Izgleda da ce i ABA ligu da zatvori...Kada Aston Vila upadne i oba finalista EC za predstavnike ABA lige otvorice se sirom vrata EC takmicenja...Uostalom vec je i najavio da ce predstavnik ABA lige u okviru EL igrati samo po pizivnici a ne po rezultatu ali su mediji presli brzinom preko te vesti...

Lepava kad zapeva, svima nam je lepo.

pre 4 godine

Otišao sam u godine 2004, 05, 06, 07, onako da vidim kakav je sistem bio tada, sistem pre ovog danas što imamo.
Zaista je bio nesumljivo zanimljiviji, pravedniji i sportski!
Elem najneverovatnije je da su igrali Cibona, Olimpija/Krka i Partizan, najčešće. Dakle 3 prestavnika!
Neverovatno je da je EX YU košarka dozvolila da padne na jedno mesto, uskoro bez i jednog :)
Znam ja da je sve to biznis itd itd, ali nema prođu ta zamisao ovde, nije ovo USA i ta količina novca/marketing/privatni kkubovi 100%/jedna država/transparentnost... Vrteće se kao što i već svake godine iste ekipe na final 4, Real Cska Fener, već je postalo dosadno.
Ispratiće se Zvezda ove sezone ali svakako recimo ja ne pratim EL kao što sam je ranije pratio...
Propašće košarka kao sport zbog jurenja neke love itd itd.

pertinaks

pre 4 godine

Ne moze to da uspe, jednostavno taj model evropljani vec imaju u NBA i tamo mogu to da vide. Takodje mnogo vise evropljana prati taj NBA nego EL, ima ljudi koji prate ali to je opet malo. Drugo , vecina EL klubova imaju kvazi budzete odnosno budzete koji ne dolaze od zarade vec od bogatih vlasnika ili kod rusa i nas od drzave i drzavnih firmi .
Jednostavno kosarka na taj evropski nacin jesnostavno nikad nece donositi te pare da ti mozes da pravis takav sistem.

Turbulencija

pre 4 godine

A sto pljujete ovog coveka a sve ostale ucesnike ne. On nikog ne tera silom, vec svi zele u njegovu ligu. Dakle krivi su klubovi a ne Bartomeu. On samo gleda svoj interes sto je i normalno, niko od nas ne radi volonterski. A postoji i Fiba kao krovna organizacija, sto se onda cimate oko privatne lige. Ili je ipak svima stalo samo do para koje donosi ucesce u njoj.

Markobg

pre 4 godine

Njegove zemljake kao i pola Evrope je ovaj region učio košarkaškoj igri i umesto da nam omoguće dva predstavnika u Evro ligi uskoro ćemo gledati Derbi Severnog Londona ali u košarci.

mladen

pre 4 godine

LŠ u fudbalu je daleko bogatije takmičenje i puno veći biznis od Đordijeve EL, ali tamo nikom ne pada na pamet da učešće klubova uslovljava budžetima. Svi oni koji su se na terenu izborili za to (prvaci, viceprvaci država) imaju šanse da kroz kvalifikacije dođu, čak, i do titule prvaka Evrope..svi su, ako ništa, dobili šansu da se na terenu izbore za to, a da im niko ne zaviruje koliki im je budžet. Ako je neki klub u stanju sa budžetom od 2 miliona evra osvoji LŠ, niko ga u tome neće sprečavati. lŠ je ogroman biznis, ali tamo još uvek dominiraju sportski principi...u ovoj Đordijevoj privatnoj ligi sve je obrnuto....loše za evropsku košarku, a dobro za Đordija...

Конквистадор под обручима ПрГр

pre 4 godine

Ни на који начин не желим да браним ФИБА. Они су неспособни, без визије, корумпирани, без икаквог знања о спорту који се зове кошарка. Али овај, као што већ неко рече, је карцином игре под обручима. Уништиће је изнутра. Овај се понаша к'о краљ Леополд у Конгу, к'о Енглези у Индији. Ало, алава, безобразна, империајалистичка битанго и крвопијо, није ти ово Јужна Америка у 16. веку.

Marko

pre 4 godine

Evropska kosarka ionako propada, a nikad nije ni bila ozbiljna poput NBA. Dodje ozbiljniji sponzor i promeni ime klubu. Toga u NBA nema. Ko voli komercijalna imena poput: Tau Keramika, Armani, Cedevita, Kinder, Efes itd. Ne moze tako na duge staze. Da li u fudbalu Real Madrid, Barcelona, Man. Utd. i ostali dodaju ime sponzora u ime kluba? Da li je ulazak u LŠ objektivnije isplaniran? Evroliga to nema i zato ne moze da napreduje. Ne bi me cudilo da u Evropi cak i tenis bude gledaniji od kosarke.

MArko

pre 4 godine

Koje su ovo gluposti. Sport se ubija svakim danom sve vise i vise.
Zamislite pojavi se neki Arapin milijarder i kaze - E, sada cu ja da napravim moju ligu od klubova iz stare Juge, Turske, Izraela,Grcke i Rusije - Ladno srusi ovog patuljka i celu evrospku kosarku zapadno od Srbije. Odvali neke sulude nagrade i nestade kosharka u Francuskoj, Nemackoj, Italiji, Spaniji, a o U.K da ne zborim, jer ovde (zivim u toj zemlji) kosarka ne postoji u nekim ozbiljnim okvirima. Bukvalno nikoga ne interesuje.

Džoni

pre 4 godine

Jednostavna stvar, to je njegovo preduzeće i on radi sve da zaradi što više. Niko ne brani FIBA da svoja takmičenja izdigne finansijski na veći nivo od ULEB i privuče sponzore i ekipe koje bi imale veći finansijski interes da igraju njihovo takmičenje. U principu mogu i tamo neki Englezi da pokupuju igrače i trenere i naprave ekipu koja bi bila konkurentna. Neće više Zvezda i Partizan dovoditi te strance da bi igrali EL i EK nego će to raditi Englezi, Italijani, Nemci i ostali.

iks

pre 4 godine

Imam ja ideju.
Neka se, osim licence za Evroligu, odmah dodeljuju i licence za Fajnal 4, finale i licenca za osvajanje Evrolige. Tu poslednju može da dobije ta ekipa iz Londona. Zar nije dobar predlog? :)

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Ne cudi me ovakva odluka jer Englezi imaju kosarkasku tradiciju,i kosarkaska su nacija,kao mi sto imamo tradiciju u kriketu!!!.????

stojko

pre 4 godine

Tesko da cete imati klub iz Londona. U Londonu imaju 2 kluba, London Lyons i London City Royals(postoji tek 1 sezonu). Imaju po 300 gledalaca na utakmicama, igracima kasne plate po 3 meseca, puno ima prevare, kvalitet kosarke katastrofa.... Pricam iz prve ruke!
Jordi sanja o klubu iz Londona godinama. Jedina mogucnost je neka vestacka tvorevina koja ce da traje par sezona a u isto vreme Jordi zeli da ubije kosarku u nasem regionu. Stati na put ovom coveku!

Marrssa

pre 4 godine

Bas mu nekako London pri srcu.....mora prvo da im objasni pravila kosarke....kako se vodi lopta, gde je treba ubaciti....itd.Al uklopice se oni brzo.Verovatno ce za dve tri sezone da kaze ono je bio pun pogodak....evo Engleska liga i Engleska su sad velesila u kosarci...

Aleksa

pre 4 godine

И ФИБА и УЛЕБ покушавају исто, да направе нови фудбал или нови тенис. Спорт који би се играо пред богатом публиком која ће да купује дресове од 150 еврића и карте које не смеју да буду скупље од 80 евра за гостујуће навијаче...Немачка је ЕЛ пројекат 2017-2022, а Велика Британија је огромно тржиште које није верно ФИБА систему...virgin market за ЕЛ...такорећи....ми смо ту да креирамо играче док лиге које их интересују не ојачају, и кад се процес оконча, играће Звезда квалификације за квалификације за Куп Сапорте.... као фудбал данас.

Ако пројекат не успе, кошарка се полако гаси и иду на 3х3....

Sasha

pre 4 godine

Ovo je samo djelimicno tacna vijest jer je on dosad izjavljivao da hoce klubove i u Londonu i u Parizu. Kako god okrenes, ABA liga ce da izgubi i ono jedno mjesto sto joj je ostalo, a do prije 5 godina je imama 3 mjesta u Evroligi...

doktor

pre 4 godine

Све је то нормално, човек прави другу НБА лигу тј. другу по квалитету лигу на свету. Не требају му тимови са малим буџетима... Све се своди на профит... Еврокуп је за остале...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Пера Детлић, 20. septembar 2019 16:39)

Dobro je to...samo, kakav je ovaj lik, da ne napravi "treću ligu". Inače, mlad si, pa ne pamtiš, Evroliga je već "milion godina" druga najjača liga u svetu, odmah iza NBA.,Nešto nisam primetio da je ovaj lik za ovih 20-ak godina, koliko već "drma" evropskom klupskom košarkom, tu košarkom napravio boljom,čak ni organizaciono... naprotiv.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Da,sad sam se setio kada sam slusao interviju sa Savanovicem sta je rekao zasto gazda Efesa uopste drzi taj kosarkaski klub u koji je ulozio ludilo para. Izracunao covek da mu je mnogo bolje da se svakih nedelju dana na TV-u po sat i po,dva za dzabe vidi reklama za Efes pivo na dresu nego da on placa milione da reklamira svoje pivo. Prakticno klub mu sluzi za reklamu pivo koje proizvodi. Malo obrne neke pare kroz takmicenja i kupoprodaju igraca, reklama za pivo u celoj Turskoj i pola Evrope za dz i njemu super. Ustedeo na reklamiranju,a prodaja piva samo roka.
Tako da kosarka u Evropi malo koga zanima,jer profita nema.

don

pre 4 godine

Jos malo pa se kosarka igra kod nas... uskoro cemo biti kao Madjari u fudbal. Znaci nigdje. Vise razloga, ali pare su sve, dok nije bilo para u kosarci imali smo sanse ali polako se to mijenja. To činjenica da se danas kod nas igra medju djecom petina onog sto se ranije igralo. Vaznije su drustvene mreze i igrice. Mala smo mi zemlja uprkos talentu nemamo mi preko 50 miliona stanovnika kao Spanija pa da kvantitet izbaci kvalitet. A bez klubiva gubi i reprezentacija... Bas steta
(Dalibor ffm, 20. septembar 2019 17:59)

Ma, i ranije su klubovi iz Italije, Španije, Grčke, Makabi...bili u proseku 6-7 puta bogatiji od klubova iz SFRJ. Italijani su dovodili u svoje klubove igrače koji su bili MVP NBA lige, trostruki najbolji strelac NBA, višestruki ol-star igrači, o ovim običnim NBA igračima da ne pričamo,i najboljim evropskim igračima, slično je bilo sa Špancima, Grcima, Makabijem..i to ne samo 1-2 najbolja kluba, nego i neki 5-6 klub po jačini...ali su jugoslovenski klubovi nekako izlazili na kraj s njima...a u periodu od 1985-92 i dominirali, i to bez stranaca i sa skromnim budžetima... Nije poenta u tome ko ima veći, a ko manji budžet, već da se svima da šansa, bez obzira na budžet,, pa neka pobedi ko je najbolji Da je bilo po budžetima klubove iz ex-Yu nikad ne bi osvojili ni jedan evropski klupski trofej.

111

pre 4 godine

Guranje Londona u kosarku je propast i ako to prodje, bice finansijaska propast. Ne moze kosarka da prodje pored fudbala u VB, to je tradicija a Englezi su tvrdi kada je ona u pitanju. Jos London pored jednog Sitija ili Celzija?? Kosarka treba da uzme i dovede navijace za sebe od tih klubova? To je kao kada bi neko kod nas ugurao ragbi ili kriket jos bolje?? To nece biti nikada. Jasno je da ce biti upumpan veliki novac koji ce izbaciti klubove i drzave u kojima je kosarka veoma popularna ali osim toga oni nista drugo ne mogu da ostvare. Pa cak i kada su pare u pitanju.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Ovo nema blage veze sa zivotom. I FIBA i ULEB srljaju u propast,svako na svoj nacin.
A,to kazem zato sto sam letos odgledao interviju sa Duskom Savanovicem na jednom nasem podkastu i kada je covek rekao da im je direktor ili menadzer Bajerna, sta vec, dosao pred kraj sezone i rekao da nema premija za titulu jer su u minusu 300 000 evra od pocetka sezone,sve je jasno.
U evro kosarci para nema tj. nema profita.
I kada pogledate vodece timove u Evropi to su samo privatni timovi ciji su vlasnici milijarderi zaludjenici iz Turske,Grcke,Rusije...(plus Spanija gde Real i Barsu izdrzavaju FK i Srbija gde drzava finansira) dalje od toga niko nije lud da daje pare u nesto sto ne donosi profit. Ovi iz Turske,Rusije i Grcke verovatno klubove koriste i da malo zamazu porez,da nesto utaje,da nesto operu i to je to. Fener ima budzet od 20 miliona i bori se za trofej EL koji donosi 2 miliona,alo?!
Kakav bre London,kakve gluposti,Evropa nije Amerika,pa da mozes tako da se setas od grada do grada koji ti se svidjaju, tu nece biti ni 1000 ljudi po mecu. Tu treba minimum 10-15 godina teske kampanje i popularizacije kosarke u Londonu da bi dosli do nule. Jos London ima jedno 15 fudbalskih klubova u prve tri lige,ma nema teorije. Nemci 20+ godina pokusavaju da izdignu kosarku na neki ozbiljniji nivo i ne uspevaju. Ako oni to ne mogu. To onda sigurno niko nece moci ni u Londonu. Garantujem.

soap

pre 4 godine

"je nastavio sa idejama koje idu na ruku njegovom preduzeću" - kad biste bili samo ovako oštri i princepijelni i kada pišete o domaćem sportu ili politici.

Bgd

pre 4 godine

@Miladin, 20. septembar 2019 19:56) 

Miladine, ne lupaj. Oly i PAO imaju iste takve navijače, Fener takođe...hoće li i njih izbaciti? Naravno da neće. Ovde su u pitanju pare, ništa više.

Icon

pre 4 godine

Zivim u Makedoniji, a navijač sam ZVEZDE! Mislim da je bolje 2000 % da gledamo Borac iz ČAČKA i ZVEZDU/PARTIZAN/MZT, nego li Towers?! u tzv, EUROLIGA Bartolomeu?!Sa ovih prostora mi smo za EVROLIGU BARTOMEU statisti,zabole me me i za GISTA i za Mista...500.000 za sezonu!? Idi begaj, hvala, laku noć! Bolje ću da gledam onog malog Djokovića i Gjorgjevica(FMP) i btaću Stojanovski, nego one preplaćene botamge iz Makabija i sl! Sve će to KORONA u red da stavi, polako samo