Nedelja, 21.07.2019.

19:49

Stigao prvenac, Lajović šampion turnira u Umagu!

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri.

Izvor: Z.K.

Stigao prvenac, Lajoviæ šampion turnira u Umagu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Samo je bitno da je nož oštar!

pre 4 godine

Velike čestitke za Dušana! Izuzetan sportista, primeren i odmeren uvek. Neko za koga uvek bezrezervno navijam i za koga mi je neizmerno drago što je najzad došao do svog ATP prvenca.

majtimajk

pre 4 godine

"bravo ????"
(sir Harvey, 22. jul 2019 06:54)


- hahaha!! evo ga jos jedan! … Druze!...!!!!!, ne ?????


p.s. setio sam se "Audicije",.... "..ko'lko imas godina skole? 9. Sta, deveti razred si zavrsio? …ma jok, 3 puta 3, 9!" ...tako I ovaj nas "Sir", nije stigao do 4. I da nauci znak pitanja.

мики

pre 4 godine

Пишем ћирилицом да Јумко не може да прочита...
(Alfabet, 21. jul 2019 22:25)

напиши онда "Алфабет", овако те је провалио.

Kakve veze Lajoviceva istrosenost ima s tobom?

pre 4 godine

@..."mogao bih do polufinala lagano samo ako se nije puno istrosio,dobro je sto je nosilac i pocinje od drugog kola.Samo jako!"
(Djani, 21. jul 2019 22:31)

Sta. @Djani? Igras i ti u Gstadu?

Teniska smo nacija samo kad Novak pobedjuje

pre 4 godine

@..."Mora se priznati da je turnir organizovan odlican, i na kraju sa fantasticnim vatrometom. Steta je sto Srbija nije uspela uspostaviti i odrzati jedan turnir slicnog nivoa, a sigurno je da bi to zeleli svi ljubitelji tenisa."
(Bob, 21. jul 2019 22:24)

Kad si ti poceo da pratis tenis? Srbija je imala turnir i... Nije bilo publike. Tenis se u Srbiji prati samo kad Novak pobedjuje. Kad je ono pauzirao zbog poivrede, skoro da i nije bilo onih koji prate tenis. Dakle, ne stoji tvoja tvrdnja da bi SVI zeleli. Cak ni Dejvis kup mec ne moze da napuni dvoranu, ako Novak ne igra.

Umag ima dosta dugu tradiciju

pre 4 godine

Mislim da je i nole tamo igrao i osvojio. Hrvati su baš bili fini prema srbima....vidi se da se može lepo i kulturno ponašati.
(marko, 21. jul 2019 22:23)

Nije ga osvojio. Ispao u prvom kolu od Troickog - Jedina Viktorova pobeda protiv njega.

мики

pre 4 godine

Браво!

Хеј, 26-и на свету! ех кад бих ја у мом послу био 26-и, где би ми крај био... и да постоје ранг листа, вероватно се не бих на њој ни нашао.

Браво!!

CroFed

pre 4 godine

@Marko

Da, apsolutno sramota za zemlju s višegodišnjom tradicijom osvajača GS turnira (Đoković, Zimonjić, Ivanović) da se ne može organizirati neki 250 turnir (bio je u BG 2,3 godine ako se ne varam). Krajnje je vrijeme da se zasuču rukavi i primi posla oko dovođenja turnira tamo, samo malo volje treba..

Ivan Veljković

pre 4 godine

Bravo Duci majstore! Najzad je stigla prva ATP titula koju je Duci još davno zaslužio i najzadevo danas i osvojio! Jednostavno bilo je samo pitanje vremena kada će Duci osvojiti svoju prvu ATP titulu, znao sam da jedan sjajan teniser, naročito na šljaci, poput našeg Ducija ne može da ostane još dugo bez prve titule i evo došla je! Posle puno sjajnih partija i prošle i ove sezone na turnirima na šljaci gde je igrao četvrtfinale Mastersa u Madridu prošle sezone i veliko finale Mastersa u Monte Karlu ove sezone, evo najzad je došla i prva titula u Umagu baš na šljaci! Zasluženo! Bravo Duci majstore!

frosty

pre 4 godine

@Baxter
Federer je(za sada) najbolji u istoriji, Lajovic je izvan top25. Ne mozes da im meris uspeh na isti nacin... To ti je kao da se podsmevas nekom nasem fudbaleru sto slavi ualzak u ligu sampiona kao Mesi sto slavi titulu.

cacanin

pre 4 godine

Auuu koliko srece, prvo mu Caruso predao koji je bolji na sljaci, onda sad ovaj madjar umoran i iscrpljen igrao kvalifikacije.. ovakve meceve Lajovic kao neko 38. na svetu mora to puno bolje i lakse u koliko misli da jos barem jednu osvoji do kraja karijere. nisam niciji fan, volim Srbiju cisto da napomenem ali ja samo Objektivno komentarisem, minusevi i plusevi me ne zanimaju u zivotu. cista sreca dobijenog meca ali nek mu je sa srecom!
(Marko, 21. jul 2019 22:27)

MINUSEVI kreni kod učiteljice.

Mare

pre 4 godine

Najpre cestitke Lajoviću, svojim radom i upornošću je apsolutno ovo zaslužio.

Hteo bih nesto drugo da prokomentarišem. Za većinu tenisera je uspeh ako osvoje bilo koji ATP turnir iz serije 250 ili 500,a ko osvoji masters 1000 taj je vrhunski. Gren Slem ko uzme, taj ulazi u istoriju tenisa.

Sad zamislite velicinu uspeha Federera, Nadala i Djoković sa 20,18 i 16 Gren Slemova.

Ps Hrvati obeležavaju godišnjicu titule Ivaniševića na Vimbldonu, a ovaj naš ih ima pet.

Djido

pre 4 godine

"mogao bih do polufinala lagano... (Djani, 21. jul 2019 22:31)

Bravo Djani! Na kom turniru igraš, da kupim kartu i za finale, kad je lagano?

lili

pre 4 godine

Схватио Мађар да тенисери после 30 играју још боље па решио да се врати из пензије,само није изабрао прави тренутак.Браво за Душана.

CroFed

pre 4 godine

Dobar meč, Mađar čak i jači otpor pružio nego što sam očekivao (ipak mu je to bio sedmi meč i za očekivati je bilo mali umor), Duško može jako sretan biti jer se pridružuje impresivnoj listi pobjednika (Muster, Rios, Moya, Norman, Rios, Wawrinka, Čilić, Thiem itd.), prvi a sigurno ne i njegov zadnji turnir.

Marko

pre 4 godine

Auuu koliko srece, prvo mu Caruso predao koji je bolji na sljaci, onda sad ovaj madjar umoran i iscrpljen igrao kvalifikacije.. ovakve meceve Lajovic kao neko 38. na svetu mora to puno bolje i lakse u koliko misli da jos barem jednu osvoji do kraja karijere. nisam niciji fan, volim Srbiju cisto da napomenem ali ja samo Objektivno komentarisem, minusevi i plusevi me ne zanimaju u zivotu. cista sreca dobijenog meca ali nek mu je sa srecom!

Djani

pre 4 godine

Lagano Duci od sutra bice 26 na atp listi blizu svog najboljeg rankinga ali i ovo je top.Srecno duci sledece nedelje u Gstadu,zreb mu nije toliko tezak mogao bih do polufinala lagano samo ako se nije puno istrosio,dobro je sto je nosilac i pocinje od drugog kola.Samo jako!

мими

pre 4 godine

Браво Дуци мајсторе! Прво ПРВА а онда све иде лакше!Свака част и само НАПРЕД! БРАВО ДУЦИ!

Aragorn

pre 4 godine

Ma dobro Lajović, nego sada su na televiziji rekli da je Đurđina Golubović proglašena za mis.
(Djido, 21. jul 2019 20:38)

Sada kreće problem sa kolima...

Fan Monike Seles

pre 4 godine

Fala k.... Dusane i vrijeme je krajnje bilo.
Sad napad na neki atp 500.
Od sjutra 26 igrac sveta,rejking karijere.Bravo Duci.
(Kanidja PG, 21. jul 2019 21:42)

Dušan je u aprilu bio 24. igrač sveta, to mu je bio plasman karijere.

Vladislav

pre 4 godine

Stara Pazova ima pobednika ATP turnira! Nadam se da će se od sad o ovom sjajnom momku pričati više. Raduje što nije snaga teniskog saveza samo u jednom igraču.

I.B.

pre 4 godine

Од срца честитке нашем Душану! Мађар је играо недељу дана у трансу- одкачио двојицу наших..и са истим набојем кренуо данас. И њему свака част. Нећемо о 7 гејму другог сета..готрово да се ископликује, Душановом пасивношћу..но идеосмо..-)) Поред Колиндице, диван осмех нашег момка. Уистину диван!За запамтити!

Још једном, све честитке, и да идемо даље!!

Гиле

pre 4 godine

Борисе ипак су они играчи око 30 места. Да су константни били би боље пласирани. То и јесте разлика између првих 10 и осталих. Али увек може неки играч да има свој турнир и да разбије све, или да одличан тенисер нема свој дан. Тако да нам одлично иде колико се коментатори овде разумеју у тенис. Немојте увек менталитет да спомињете. Неко је чак за Новака против Федерера спомињао менталитет.

Boris

pre 4 godine

@Markos Ne toliko o njemu, već o pristupu naših igrača i konstantnosti koja izostaje godinama. Ovo je meč koji je morao dobiti, jer je protivnik dosta slabiji a Dušan igra najbolju sezonu. Ali bilo je padova u oba seta, na kraju je iskustvo igranja većih turnira presudilo. Samo mi je krivo što naši teniseri ne koriste prilike, mnogo iznenadnih poraza i neiskorišćenih prilika. Zato je Lajović tek u 29.godina osvojio prvu titulu, a Krajinović je još uvek čeka.

Marko

pre 4 godine

ATP race lista je još povoljnija po naše tenisere trenutno od ATP liste.Nole naravno opet prvi, Laslo 22, Duci 24, Filip 43, Miomir 57, Viktor 117, Nikola Milojević 172, Janko 191, a Danilo Petrović 201.Šteta što Peđa Krstin polako diže ruke od tenisa inače bi praktično imali ravno 10 igrača u 200.Zaista neverovatno za zemlju koja nema nijedan makar čelindžer turnir i nijedan travnati teren, uz svega par na betonu.

Baxter

pre 4 godine

Pazi sad kako pljuste pohvale za Lajovica, a da je Federer isti turnir uzeo koja bi to samo pljuvacina bila, "seoski turnir", "samo to moze i da osvoji", 'kralj atp 249 turnira"...uostalom tako obicno biva i nakon Halea i Bazela.

Jova

pre 4 godine

Čestitke, od srca!

Neko će reći 250-etica. Ali, velika je to stvar i san svakog profesionalnog tenisera, osvajnje ATP turnira. Mnogo dobrih igrača to ne uspiju. Čini mi se da sam u prenosu meča Dušana i Bedenea čula da je komentator rekao da nijedan slovenački teniser do sada nije osvojio niti jednu titulu. Tek da se zna da to nije mačiji kašalj.

PS: Dušan je danas izašao na teren da pobjedi. Pobjednički govor ukazuje na to. Jako lijep, i govor a bogami i Dušan.

Pozdra svima

Bob

pre 4 godine

Cestitke Dusanu, zasluzio je titulu.
Mora se priznati da je turnir organizovan odlican, i na kraju sa fantasticnim vatrometom. Steta je sto Srbija nije uspela uspostaviti i odrzati jedan turnir slicnog nivoa, a sigurno je da bi to zeleli svi ljubitelji tenisa.

marko

pre 4 godine

Baš mnogo lepi turnir.... Mesto održavanja, organizacija, fini gledaoci.... Mnogo mi žao što nisam tamo da bodirmo naše. Mislim da je i nole tamo igrao i osvojio. Hrvati su baš bili fini prema srbima....vidi se da se može lepo i kulturno ponašati.

Markos

pre 4 godine

Boris
Cuveni srpski malodusni pristup,poceo tek mec,izgubio 3 gema i odma si opleo po njemu kako je razocarenje a Lajovic evo vec preokrenuo i dobio prvi set.Ovo je dokaz zasto ovoj zemlji ide ovako bedno u svemu,zbog ovakvog nacina razmisljanja

Boris

pre 4 godine

Ako Lajoviće ne pobedi,a već je izgubio servis u prvom setu, Balaš će tako doći do titule preko trojice srpskih tenisera. Pobedio je i Krajinovića i Djerea. Čelendžer igrač koji nikad nije igrao GS, ispod 200. mesta i nijedan od naše trojice igrača nije mogao da ga dobije. Po meni je to razočaravajuće koliko god ovaj dečko igrao dobro.

Markos

pre 4 godine

Boris
Cuveni srpski malodusni pristup,poceo tek mec,izgubio 3 gema i odma si opleo po njemu kako je razocarenje a Lajovic evo vec preokrenuo i dobio prvi set.Ovo je dokaz zasto ovoj zemlji ide ovako bedno u svemu,zbog ovakvog nacina razmisljanja

Marko

pre 4 godine

ATP race lista je još povoljnija po naše tenisere trenutno od ATP liste.Nole naravno opet prvi, Laslo 22, Duci 24, Filip 43, Miomir 57, Viktor 117, Nikola Milojević 172, Janko 191, a Danilo Petrović 201.Šteta što Peđa Krstin polako diže ruke od tenisa inače bi praktično imali ravno 10 igrača u 200.Zaista neverovatno za zemlju koja nema nijedan makar čelindžer turnir i nijedan travnati teren, uz svega par na betonu.

Teniska smo nacija samo kad Novak pobedjuje

pre 4 godine

@..."Mora se priznati da je turnir organizovan odlican, i na kraju sa fantasticnim vatrometom. Steta je sto Srbija nije uspela uspostaviti i odrzati jedan turnir slicnog nivoa, a sigurno je da bi to zeleli svi ljubitelji tenisa."
(Bob, 21. jul 2019 22:24)

Kad si ti poceo da pratis tenis? Srbija je imala turnir i... Nije bilo publike. Tenis se u Srbiji prati samo kad Novak pobedjuje. Kad je ono pauzirao zbog poivrede, skoro da i nije bilo onih koji prate tenis. Dakle, ne stoji tvoja tvrdnja da bi SVI zeleli. Cak ni Dejvis kup mec ne moze da napuni dvoranu, ako Novak ne igra.

мики

pre 4 godine

Браво!

Хеј, 26-и на свету! ех кад бих ја у мом послу био 26-и, где би ми крај био... и да постоје ранг листа, вероватно се не бих на њој ни нашао.

Браво!!

CroFed

pre 4 godine

Dobar meč, Mađar čak i jači otpor pružio nego što sam očekivao (ipak mu je to bio sedmi meč i za očekivati je bilo mali umor), Duško može jako sretan biti jer se pridružuje impresivnoj listi pobjednika (Muster, Rios, Moya, Norman, Rios, Wawrinka, Čilić, Thiem itd.), prvi a sigurno ne i njegov zadnji turnir.

Umag ima dosta dugu tradiciju

pre 4 godine

Mislim da je i nole tamo igrao i osvojio. Hrvati su baš bili fini prema srbima....vidi se da se može lepo i kulturno ponašati.
(marko, 21. jul 2019 22:23)

Nije ga osvojio. Ispao u prvom kolu od Troickog - Jedina Viktorova pobeda protiv njega.

Djani

pre 4 godine

Lagano Duci od sutra bice 26 na atp listi blizu svog najboljeg rankinga ali i ovo je top.Srecno duci sledece nedelje u Gstadu,zreb mu nije toliko tezak mogao bih do polufinala lagano samo ako se nije puno istrosio,dobro je sto je nosilac i pocinje od drugog kola.Samo jako!

мики

pre 4 godine

Пишем ћирилицом да Јумко не може да прочита...
(Alfabet, 21. jul 2019 22:25)

напиши онда "Алфабет", овако те је провалио.

мими

pre 4 godine

Браво Дуци мајсторе! Прво ПРВА а онда све иде лакше!Свака част и само НАПРЕД! БРАВО ДУЦИ!

Mare

pre 4 godine

Najpre cestitke Lajoviću, svojim radom i upornošću je apsolutno ovo zaslužio.

Hteo bih nesto drugo da prokomentarišem. Za većinu tenisera je uspeh ako osvoje bilo koji ATP turnir iz serije 250 ili 500,a ko osvoji masters 1000 taj je vrhunski. Gren Slem ko uzme, taj ulazi u istoriju tenisa.

Sad zamislite velicinu uspeha Federera, Nadala i Djoković sa 20,18 i 16 Gren Slemova.

Ps Hrvati obeležavaju godišnjicu titule Ivaniševića na Vimbldonu, a ovaj naš ih ima pet.

Boris

pre 4 godine

Ako Lajoviće ne pobedi,a već je izgubio servis u prvom setu, Balaš će tako doći do titule preko trojice srpskih tenisera. Pobedio je i Krajinovića i Djerea. Čelendžer igrač koji nikad nije igrao GS, ispod 200. mesta i nijedan od naše trojice igrača nije mogao da ga dobije. Po meni je to razočaravajuće koliko god ovaj dečko igrao dobro.

Jova

pre 4 godine

Čestitke, od srca!

Neko će reći 250-etica. Ali, velika je to stvar i san svakog profesionalnog tenisera, osvajnje ATP turnira. Mnogo dobrih igrača to ne uspiju. Čini mi se da sam u prenosu meča Dušana i Bedenea čula da je komentator rekao da nijedan slovenački teniser do sada nije osvojio niti jednu titulu. Tek da se zna da to nije mačiji kašalj.

PS: Dušan je danas izašao na teren da pobjedi. Pobjednički govor ukazuje na to. Jako lijep, i govor a bogami i Dušan.

Pozdra svima

Boris

pre 4 godine

@Markos Ne toliko o njemu, već o pristupu naših igrača i konstantnosti koja izostaje godinama. Ovo je meč koji je morao dobiti, jer je protivnik dosta slabiji a Dušan igra najbolju sezonu. Ali bilo je padova u oba seta, na kraju je iskustvo igranja većih turnira presudilo. Samo mi je krivo što naši teniseri ne koriste prilike, mnogo iznenadnih poraza i neiskorišćenih prilika. Zato je Lajović tek u 29.godina osvojio prvu titulu, a Krajinović je još uvek čeka.

marko

pre 4 godine

Baš mnogo lepi turnir.... Mesto održavanja, organizacija, fini gledaoci.... Mnogo mi žao što nisam tamo da bodirmo naše. Mislim da je i nole tamo igrao i osvojio. Hrvati su baš bili fini prema srbima....vidi se da se može lepo i kulturno ponašati.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Bravo Duci majstore! Najzad je stigla prva ATP titula koju je Duci još davno zaslužio i najzadevo danas i osvojio! Jednostavno bilo je samo pitanje vremena kada će Duci osvojiti svoju prvu ATP titulu, znao sam da jedan sjajan teniser, naročito na šljaci, poput našeg Ducija ne može da ostane još dugo bez prve titule i evo došla je! Posle puno sjajnih partija i prošle i ove sezone na turnirima na šljaci gde je igrao četvrtfinale Mastersa u Madridu prošle sezone i veliko finale Mastersa u Monte Karlu ove sezone, evo najzad je došla i prva titula u Umagu baš na šljaci! Zasluženo! Bravo Duci majstore!

Vladislav

pre 4 godine

Stara Pazova ima pobednika ATP turnira! Nadam se da će se od sad o ovom sjajnom momku pričati više. Raduje što nije snaga teniskog saveza samo u jednom igraču.

cacanin

pre 4 godine

Auuu koliko srece, prvo mu Caruso predao koji je bolji na sljaci, onda sad ovaj madjar umoran i iscrpljen igrao kvalifikacije.. ovakve meceve Lajovic kao neko 38. na svetu mora to puno bolje i lakse u koliko misli da jos barem jednu osvoji do kraja karijere. nisam niciji fan, volim Srbiju cisto da napomenem ali ja samo Objektivno komentarisem, minusevi i plusevi me ne zanimaju u zivotu. cista sreca dobijenog meca ali nek mu je sa srecom!
(Marko, 21. jul 2019 22:27)

MINUSEVI kreni kod učiteljice.

Bob

pre 4 godine

Cestitke Dusanu, zasluzio je titulu.
Mora se priznati da je turnir organizovan odlican, i na kraju sa fantasticnim vatrometom. Steta je sto Srbija nije uspela uspostaviti i odrzati jedan turnir slicnog nivoa, a sigurno je da bi to zeleli svi ljubitelji tenisa.

I.B.

pre 4 godine

Од срца честитке нашем Душану! Мађар је играо недељу дана у трансу- одкачио двојицу наших..и са истим набојем кренуо данас. И њему свака част. Нећемо о 7 гејму другог сета..готрово да се ископликује, Душановом пасивношћу..но идеосмо..-)) Поред Колиндице, диван осмех нашег момка. Уистину диван!За запамтити!

Још једном, све честитке, и да идемо даље!!

Aragorn

pre 4 godine

Ma dobro Lajović, nego sada su na televiziji rekli da je Đurđina Golubović proglašena za mis.
(Djido, 21. jul 2019 20:38)

Sada kreće problem sa kolima...

Djido

pre 4 godine

"mogao bih do polufinala lagano... (Djani, 21. jul 2019 22:31)

Bravo Djani! Na kom turniru igraš, da kupim kartu i za finale, kad je lagano?

lili

pre 4 godine

Схватио Мађар да тенисери после 30 играју још боље па решио да се врати из пензије,само није изабрао прави тренутак.Браво за Душана.

frosty

pre 4 godine

@Baxter
Federer je(za sada) najbolji u istoriji, Lajovic je izvan top25. Ne mozes da im meris uspeh na isti nacin... To ti je kao da se podsmevas nekom nasem fudbaleru sto slavi ualzak u ligu sampiona kao Mesi sto slavi titulu.

CroFed

pre 4 godine

@Marko

Da, apsolutno sramota za zemlju s višegodišnjom tradicijom osvajača GS turnira (Đoković, Zimonjić, Ivanović) da se ne može organizirati neki 250 turnir (bio je u BG 2,3 godine ako se ne varam). Krajnje je vrijeme da se zasuču rukavi i primi posla oko dovođenja turnira tamo, samo malo volje treba..

Kakve veze Lajoviceva istrosenost ima s tobom?

pre 4 godine

@..."mogao bih do polufinala lagano samo ako se nije puno istrosio,dobro je sto je nosilac i pocinje od drugog kola.Samo jako!"
(Djani, 21. jul 2019 22:31)

Sta. @Djani? Igras i ti u Gstadu?

Baxter

pre 4 godine

Pazi sad kako pljuste pohvale za Lajovica, a da je Federer isti turnir uzeo koja bi to samo pljuvacina bila, "seoski turnir", "samo to moze i da osvoji", 'kralj atp 249 turnira"...uostalom tako obicno biva i nakon Halea i Bazela.

Fan Monike Seles

pre 4 godine

Fala k.... Dusane i vrijeme je krajnje bilo.
Sad napad na neki atp 500.
Od sjutra 26 igrac sveta,rejking karijere.Bravo Duci.
(Kanidja PG, 21. jul 2019 21:42)

Dušan je u aprilu bio 24. igrač sveta, to mu je bio plasman karijere.

Гиле

pre 4 godine

Борисе ипак су они играчи око 30 места. Да су константни били би боље пласирани. То и јесте разлика између првих 10 и осталих. Али увек може неки играч да има свој турнир и да разбије све, или да одличан тенисер нема свој дан. Тако да нам одлично иде колико се коментатори овде разумеју у тенис. Немојте увек менталитет да спомињете. Неко је чак за Новака против Федерера спомињао менталитет.

Marko

pre 4 godine

Auuu koliko srece, prvo mu Caruso predao koji je bolji na sljaci, onda sad ovaj madjar umoran i iscrpljen igrao kvalifikacije.. ovakve meceve Lajovic kao neko 38. na svetu mora to puno bolje i lakse u koliko misli da jos barem jednu osvoji do kraja karijere. nisam niciji fan, volim Srbiju cisto da napomenem ali ja samo Objektivno komentarisem, minusevi i plusevi me ne zanimaju u zivotu. cista sreca dobijenog meca ali nek mu je sa srecom!

majtimajk

pre 4 godine

"bravo ????"
(sir Harvey, 22. jul 2019 06:54)


- hahaha!! evo ga jos jedan! … Druze!...!!!!!, ne ?????


p.s. setio sam se "Audicije",.... "..ko'lko imas godina skole? 9. Sta, deveti razred si zavrsio? …ma jok, 3 puta 3, 9!" ...tako I ovaj nas "Sir", nije stigao do 4. I da nauci znak pitanja.

Samo je bitno da je nož oštar!

pre 4 godine

Velike čestitke za Dušana! Izuzetan sportista, primeren i odmeren uvek. Neko za koga uvek bezrezervno navijam i za koga mi je neizmerno drago što je najzad došao do svog ATP prvenca.

Baxter

pre 4 godine

Pazi sad kako pljuste pohvale za Lajovica, a da je Federer isti turnir uzeo koja bi to samo pljuvacina bila, "seoski turnir", "samo to moze i da osvoji", 'kralj atp 249 turnira"...uostalom tako obicno biva i nakon Halea i Bazela.

Boris

pre 4 godine

Ako Lajoviće ne pobedi,a već je izgubio servis u prvom setu, Balaš će tako doći do titule preko trojice srpskih tenisera. Pobedio je i Krajinovića i Djerea. Čelendžer igrač koji nikad nije igrao GS, ispod 200. mesta i nijedan od naše trojice igrača nije mogao da ga dobije. Po meni je to razočaravajuće koliko god ovaj dečko igrao dobro.

Marko

pre 4 godine

Auuu koliko srece, prvo mu Caruso predao koji je bolji na sljaci, onda sad ovaj madjar umoran i iscrpljen igrao kvalifikacije.. ovakve meceve Lajovic kao neko 38. na svetu mora to puno bolje i lakse u koliko misli da jos barem jednu osvoji do kraja karijere. nisam niciji fan, volim Srbiju cisto da napomenem ali ja samo Objektivno komentarisem, minusevi i plusevi me ne zanimaju u zivotu. cista sreca dobijenog meca ali nek mu je sa srecom!

Markos

pre 4 godine

Boris
Cuveni srpski malodusni pristup,poceo tek mec,izgubio 3 gema i odma si opleo po njemu kako je razocarenje a Lajovic evo vec preokrenuo i dobio prvi set.Ovo je dokaz zasto ovoj zemlji ide ovako bedno u svemu,zbog ovakvog nacina razmisljanja

Teniska smo nacija samo kad Novak pobedjuje

pre 4 godine

@..."Mora se priznati da je turnir organizovan odlican, i na kraju sa fantasticnim vatrometom. Steta je sto Srbija nije uspela uspostaviti i odrzati jedan turnir slicnog nivoa, a sigurno je da bi to zeleli svi ljubitelji tenisa."
(Bob, 21. jul 2019 22:24)

Kad si ti poceo da pratis tenis? Srbija je imala turnir i... Nije bilo publike. Tenis se u Srbiji prati samo kad Novak pobedjuje. Kad je ono pauzirao zbog poivrede, skoro da i nije bilo onih koji prate tenis. Dakle, ne stoji tvoja tvrdnja da bi SVI zeleli. Cak ni Dejvis kup mec ne moze da napuni dvoranu, ako Novak ne igra.

cacanin

pre 4 godine

Auuu koliko srece, prvo mu Caruso predao koji je bolji na sljaci, onda sad ovaj madjar umoran i iscrpljen igrao kvalifikacije.. ovakve meceve Lajovic kao neko 38. na svetu mora to puno bolje i lakse u koliko misli da jos barem jednu osvoji do kraja karijere. nisam niciji fan, volim Srbiju cisto da napomenem ali ja samo Objektivno komentarisem, minusevi i plusevi me ne zanimaju u zivotu. cista sreca dobijenog meca ali nek mu je sa srecom!
(Marko, 21. jul 2019 22:27)

MINUSEVI kreni kod učiteljice.

Umag ima dosta dugu tradiciju

pre 4 godine

Mislim da je i nole tamo igrao i osvojio. Hrvati su baš bili fini prema srbima....vidi se da se može lepo i kulturno ponašati.
(marko, 21. jul 2019 22:23)

Nije ga osvojio. Ispao u prvom kolu od Troickog - Jedina Viktorova pobeda protiv njega.

Marko

pre 4 godine

ATP race lista je još povoljnija po naše tenisere trenutno od ATP liste.Nole naravno opet prvi, Laslo 22, Duci 24, Filip 43, Miomir 57, Viktor 117, Nikola Milojević 172, Janko 191, a Danilo Petrović 201.Šteta što Peđa Krstin polako diže ruke od tenisa inače bi praktično imali ravno 10 igrača u 200.Zaista neverovatno za zemlju koja nema nijedan makar čelindžer turnir i nijedan travnati teren, uz svega par na betonu.

мики

pre 4 godine

Пишем ћирилицом да Јумко не може да прочита...
(Alfabet, 21. jul 2019 22:25)

напиши онда "Алфабет", овако те је провалио.

Mare

pre 4 godine

Najpre cestitke Lajoviću, svojim radom i upornošću je apsolutno ovo zaslužio.

Hteo bih nesto drugo da prokomentarišem. Za većinu tenisera je uspeh ako osvoje bilo koji ATP turnir iz serije 250 ili 500,a ko osvoji masters 1000 taj je vrhunski. Gren Slem ko uzme, taj ulazi u istoriju tenisa.

Sad zamislite velicinu uspeha Federera, Nadala i Djoković sa 20,18 i 16 Gren Slemova.

Ps Hrvati obeležavaju godišnjicu titule Ivaniševića na Vimbldonu, a ovaj naš ih ima pet.

marko

pre 4 godine

Baš mnogo lepi turnir.... Mesto održavanja, organizacija, fini gledaoci.... Mnogo mi žao što nisam tamo da bodirmo naše. Mislim da je i nole tamo igrao i osvojio. Hrvati su baš bili fini prema srbima....vidi se da se može lepo i kulturno ponašati.

мики

pre 4 godine

Браво!

Хеј, 26-и на свету! ех кад бих ја у мом послу био 26-и, где би ми крај био... и да постоје ранг листа, вероватно се не бих на њој ни нашао.

Браво!!

Djani

pre 4 godine

Lagano Duci od sutra bice 26 na atp listi blizu svog najboljeg rankinga ali i ovo je top.Srecno duci sledece nedelje u Gstadu,zreb mu nije toliko tezak mogao bih do polufinala lagano samo ako se nije puno istrosio,dobro je sto je nosilac i pocinje od drugog kola.Samo jako!

CroFed

pre 4 godine

@Marko

Da, apsolutno sramota za zemlju s višegodišnjom tradicijom osvajača GS turnira (Đoković, Zimonjić, Ivanović) da se ne može organizirati neki 250 turnir (bio je u BG 2,3 godine ako se ne varam). Krajnje je vrijeme da se zasuču rukavi i primi posla oko dovođenja turnira tamo, samo malo volje treba..

Boris

pre 4 godine

@Markos Ne toliko o njemu, već o pristupu naših igrača i konstantnosti koja izostaje godinama. Ovo je meč koji je morao dobiti, jer je protivnik dosta slabiji a Dušan igra najbolju sezonu. Ali bilo je padova u oba seta, na kraju je iskustvo igranja većih turnira presudilo. Samo mi je krivo što naši teniseri ne koriste prilike, mnogo iznenadnih poraza i neiskorišćenih prilika. Zato je Lajović tek u 29.godina osvojio prvu titulu, a Krajinović je još uvek čeka.

Jova

pre 4 godine

Čestitke, od srca!

Neko će reći 250-etica. Ali, velika je to stvar i san svakog profesionalnog tenisera, osvajnje ATP turnira. Mnogo dobrih igrača to ne uspiju. Čini mi se da sam u prenosu meča Dušana i Bedenea čula da je komentator rekao da nijedan slovenački teniser do sada nije osvojio niti jednu titulu. Tek da se zna da to nije mačiji kašalj.

PS: Dušan je danas izašao na teren da pobjedi. Pobjednički govor ukazuje na to. Jako lijep, i govor a bogami i Dušan.

Pozdra svima

Djido

pre 4 godine

"mogao bih do polufinala lagano... (Djani, 21. jul 2019 22:31)

Bravo Djani! Na kom turniru igraš, da kupim kartu i za finale, kad je lagano?

Kakve veze Lajoviceva istrosenost ima s tobom?

pre 4 godine

@..."mogao bih do polufinala lagano samo ako se nije puno istrosio,dobro je sto je nosilac i pocinje od drugog kola.Samo jako!"
(Djani, 21. jul 2019 22:31)

Sta. @Djani? Igras i ti u Gstadu?

CroFed

pre 4 godine

Dobar meč, Mađar čak i jači otpor pružio nego što sam očekivao (ipak mu je to bio sedmi meč i za očekivati je bilo mali umor), Duško može jako sretan biti jer se pridružuje impresivnoj listi pobjednika (Muster, Rios, Moya, Norman, Rios, Wawrinka, Čilić, Thiem itd.), prvi a sigurno ne i njegov zadnji turnir.

I.B.

pre 4 godine

Од срца честитке нашем Душану! Мађар је играо недељу дана у трансу- одкачио двојицу наших..и са истим набојем кренуо данас. И њему свака част. Нећемо о 7 гејму другог сета..готрово да се ископликује, Душановом пасивношћу..но идеосмо..-)) Поред Колиндице, диван осмех нашег момка. Уистину диван!За запамтити!

Још једном, све честитке, и да идемо даље!!

majtimajk

pre 4 godine

"bravo ????"
(sir Harvey, 22. jul 2019 06:54)


- hahaha!! evo ga jos jedan! … Druze!...!!!!!, ne ?????


p.s. setio sam se "Audicije",.... "..ko'lko imas godina skole? 9. Sta, deveti razred si zavrsio? …ma jok, 3 puta 3, 9!" ...tako I ovaj nas "Sir", nije stigao do 4. I da nauci znak pitanja.

Гиле

pre 4 godine

Борисе ипак су они играчи око 30 места. Да су константни били би боље пласирани. То и јесте разлика између првих 10 и осталих. Али увек може неки играч да има свој турнир и да разбије све, или да одличан тенисер нема свој дан. Тако да нам одлично иде колико се коментатори овде разумеју у тенис. Немојте увек менталитет да спомињете. Неко је чак за Новака против Федерера спомињао менталитет.

мими

pre 4 godine

Браво Дуци мајсторе! Прво ПРВА а онда све иде лакше!Свака част и само НАПРЕД! БРАВО ДУЦИ!

Vladislav

pre 4 godine

Stara Pazova ima pobednika ATP turnira! Nadam se da će se od sad o ovom sjajnom momku pričati više. Raduje što nije snaga teniskog saveza samo u jednom igraču.

Aragorn

pre 4 godine

Ma dobro Lajović, nego sada su na televiziji rekli da je Đurđina Golubović proglašena za mis.
(Djido, 21. jul 2019 20:38)

Sada kreće problem sa kolima...

lili

pre 4 godine

Схватио Мађар да тенисери после 30 играју још боље па решио да се врати из пензије,само није изабрао прави тренутак.Браво за Душана.

Bob

pre 4 godine

Cestitke Dusanu, zasluzio je titulu.
Mora se priznati da je turnir organizovan odlican, i na kraju sa fantasticnim vatrometom. Steta je sto Srbija nije uspela uspostaviti i odrzati jedan turnir slicnog nivoa, a sigurno je da bi to zeleli svi ljubitelji tenisa.

Fan Monike Seles

pre 4 godine

Fala k.... Dusane i vrijeme je krajnje bilo.
Sad napad na neki atp 500.
Od sjutra 26 igrac sveta,rejking karijere.Bravo Duci.
(Kanidja PG, 21. jul 2019 21:42)

Dušan je u aprilu bio 24. igrač sveta, to mu je bio plasman karijere.

frosty

pre 4 godine

@Baxter
Federer je(za sada) najbolji u istoriji, Lajovic je izvan top25. Ne mozes da im meris uspeh na isti nacin... To ti je kao da se podsmevas nekom nasem fudbaleru sto slavi ualzak u ligu sampiona kao Mesi sto slavi titulu.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Bravo Duci majstore! Najzad je stigla prva ATP titula koju je Duci još davno zaslužio i najzadevo danas i osvojio! Jednostavno bilo je samo pitanje vremena kada će Duci osvojiti svoju prvu ATP titulu, znao sam da jedan sjajan teniser, naročito na šljaci, poput našeg Ducija ne može da ostane još dugo bez prve titule i evo došla je! Posle puno sjajnih partija i prošle i ove sezone na turnirima na šljaci gde je igrao četvrtfinale Mastersa u Madridu prošle sezone i veliko finale Mastersa u Monte Karlu ove sezone, evo najzad je došla i prva titula u Umagu baš na šljaci! Zasluženo! Bravo Duci majstore!

Samo je bitno da je nož oštar!

pre 4 godine

Velike čestitke za Dušana! Izuzetan sportista, primeren i odmeren uvek. Neko za koga uvek bezrezervno navijam i za koga mi je neizmerno drago što je najzad došao do svog ATP prvenca.