Nedelja, 26.05.2019.

15:01

Drama u Monaku završena pobedom Hamiltona

Britanski vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Monaka ispred Sebastijana Fetela i Valterija Botasa.

Izvor: SN

Drama u Monaku završena pobedom Hamiltona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Vlad

pre 4 godine

(Guromir, 27. maj 2019 09:38)
Mozda je Gasli bio neprimetan danas jer ga kamera nije mnogo snimala.:D Inace je zavrsio na petom mestu, odmah iz Maxa a krenuo je sa osmog mesta. U neku ruku imao je bolju trku od Maxa.

Vlad

pre 4 godine

(micko vicko, 27. maj 2019 01:46)
Niko nije skrenuo pre vremena. Hamilton jeste pola trke kocio nesto ranije, ali je imao uobicajenu putanju. Da je skrenuo pre vremena zakucao bi se u bankinu.
Krivinu je isekao jer ga je Max udario u zadnji levi tocak, da nije nastavio pravo, verovatno bi doslo do sudara jer je Max izgubio kontrolu usled blokiranja prednjeg levog tocka.
(Guromir, 27. maj 2019 09:38)
Gledaoci glasaju za vozaca dana. Mada Monte Karlo je takva staza da tu tesko moze da se desi neka spektakularna voznja.
Max je dobro vozio, nije kriv za ono u boksu, vec tim. Za incident sa Hamiltonom je "kriv" Max iako smatram da je u pitanju trkacki incident (kasno kocenje, blokiranje prednjeg levog tocka), i fer je da niko nije kaznjen (incident bez posledica po oba vozaca).
Ali kad pogledate zavrsio je kao cetvrti, a startovao kao treci, dakle ne bas sjajna trka za Maxa. U nekim normalnim okolnostima, bio bi treci iza Botasa, a ispred Fetela.
Meni licno je "spektakularnija" Hamiltonova voznja na onim gumama toliko dugo. No, tim ga je svojom greskom (priznali posle trke) doveo u tu situaciju.
(ALONSO, 27. maj 2019 13:21)
Dobio je Rozberg, nema sta, jedva doduse, ali i izgubio 2 puta u direktnom duelu.

ALONSO

pre 4 godine

Nije Rozberg uzeo titulu u direktnom duelu Hamiltonu kako ti kažeš ???,već je dobio na poklon od nemačkog lobija iz ekipe Mercedes,kao što je i Rajkonen od strane FIE i Mozlija dobio titulu na poklon.U oba slučaja Luis je debelo oštećen za dve titule pa mu se zato sve ovo danas vraća kao kosmička pravda pa i ta sreća koja ga nekad pogleda.Zato će vam ta poslednja poklonjena titula,vama ferarijevcima biti i zadnja.Da bi skinuli prokletstvo morali bi da dovedete Luisa u već poodmaklim godinama kako bi vam doneo bar jednu čistu titulu koju niste imali još od Nikija Laude!

Au sine moj, pa stvarno si "tvrđi" nego sto sam mislio. Posto vidim da ti je zivot teorija zavere, onda ne bih dalje polemisao. Pozdrav

Guromir

pre 4 godine

Da li su se ovi 'strucnjaci" upitali zasto je Verstapen opet izabran za driver of the day.Kazem opet jerje na svakoj trci do sada jedini koji vozi na 110% a auto mu je slabiji od ferarija a o merc. da ne govorim .Pogledajte ovog Gaslija u red bulu, covek je totalno neprimetan.Stavite ovog Maksa u mercedes i mozete da ne gledate vise f1 jer bi se znao pobednik unapred.

Guromir

pre 4 godine

Holy Smoke

Bravo, svaka cast, vidis stvari kakve jesu. Buducnost a i sadasnjost su pre svih Max pa Lecler. A za ovu dvojicu( Vetel , Botas) to si pogodio 100%- tacno dva pajsera.

micko vicko

pre 4 godine

@the dictator - dečko, objašnjavam ti da je turbo era i ovaj bezvezni trend sa baterijama, drs i gumama koje se voze 1000km donelo to da nema više iznenađenja tipa pucanja motora, vožnje na ivici, votačkih grešaka i sl. Sada se vozi proračunato, ziheraški i tu je Mercedes očigledno najbolji. Pa kada je još u istoriji moglo da se vozi 55 krugova na istim gumama, 7 sekundi sporije od pole kruga i da i dalje ne može niko da te pretekne? Pa koliko si preticanja danas video u tunelu? Performanse bolida i bezvezni tehnički propisi su do ovoga doveli i Hamilton nema uopšte potrebe da se iscrpljuje do iznemoglosti za pobedu.
O skretanju pre vremena i sečenju krivine tek neću ni da pričam. Ni o rupama na felnama prošle godine. Zaboravili?

Ajs

pre 4 godine

Nekapiram onog ludog Verstapena,na 2 kruga pre kraja pokušava da pretekne Luisa i zamalo da mu upropasti pobedu a bilo je tada svejedno i da ga je pretekao jer je ionako imao 5 sekundi kazne i ništa ne bi dobio,mogao je obojicu da izbaci sa staze.
(Điu,Liu i Sadriu, 26. maj 2019 17:38)
klasičan navijac Mercedesa.
kad taj isti Verstapen upropasti Ferari, e onda je tad on najbolji vozač koji se samo trka,a sad je bezobrazan a.

Ajs

pre 4 godine

Haha klinjo koliko godinica imas kad se lozis na Hamiltona hahaha
(Djomla, 26. maj 2019 17:23)

pre bih reko da si ti klinja,on je samo napisao da je čovek odvozio skoro celu trku bez greške.

Branko

pre 4 godine

@(Ron Denis, 26. maj 2019 19:30)

Taj isti Ron Dennis je sve učinio da M.Schumacher-a dovede u Mclaren ali nije uspeo jer je ovaj hteo u Ferrari. Idi pitaj Ron Dennisa dal misli da je M.Schumacher "kvazi" vozač? Ja nisam voleo Schumachera tj. nisam bio njegov navijač ali njega nazivati "kvazi" vozačem je bezobrazluk. Isto tako je bezobrazluk kad se ne poštuju dostignića L.Hamiltona, S.Vettela, A.Senne, A.Prosta i drugih šampiona. M.Schumacher je u toku karijere zaradio 650.000.000 evra samo od ugovora. Po tebi su u Ferrariju bili budale kad su ga plaćali 80 miliona evra po sezoni?

@(crni, 26. maj 2019 18:26)

M.Schumacher je u Mercedesu imao 42 godine kad je vozio. Uz dužno poštovanje to je bila samo bleda senka nekadašnjeg M.Schumachera. Ali je ipak pokazao klasu onom pol-pozicijom u Monaku. Zar neko stvarno misli da bi N.Rozberg pobedio M.Schumachera od 25 godina starosti u istom bolidu? :)

Inače sam bio navijač Ayrtona Senne

Čestitam L.Hamiltonu na pobedi, strašan vozač i šampion.

Ajs

pre 4 godine

Ako ništa drugo,sledeće sezone očekujem red bull da se bori za mesto broj 1.
Mercedes danas malo rizikovao,na kraju ispalo dobro.
Feraro standardan ...katastrofa.
RedBull odradjuje odličan posao tu su drugi.
Monaco je takva staza, da je Verstapen jako teško mogo da pretekne Hamiltona,a mogo je,da je neka dr. staza bila u pitanju.ovde prosto nema mesta za preticanje,naročito kad ispred sebe imas Mercedes.
poy

cvrcak

pre 4 godine

Samo hejtujte i dalje, ali HAMILTON je na putu da postane najbolji svih vremena!!!!!!! Svaka cast MAJSTORE, LAUDA bi mu danas skinuo kapu kao sto je to cesto radio

kaludjer

pre 4 godine

@,Branko, Nadovezacu se na vasu raspravu i samo jos dodati za Shumija,čovek kako je sadio tako je žeo,ko razume shvatice.Svi smi mi pod kapom nebeskom,gleda onaj odozgo!

Arsenije

pre 4 godine

Decenijama pratim F1 i sve mogu da podnesem, samo me zvuk ovih turbo motora izbezumljuje. Bolidi zvuče kao motokultivatori... Ko je bio na bilo kojoj trci zna o čemu pričam i kakav je osećaj kada atmosferac proleti startnim pravcem... Taj zvuk se ne zaboravlja...
Inače ko ne zna ima na YT zvuk mazde 767 pobednice Le Mana iz '90...da se smrzneš!

Vlad

pre 4 godine

Interesantno kako se ljudi svake godine pale i govore kako je smor trka u Monaku. Uvek je bilo tesko obilaziti u Monte Karlu. Prosle godine je Rikardo drzao Fetela pola trke sa motorom koji je izgubio 25% snage.

Pobrkao lončiće

pre 4 godine

Ajde ne budite smesni. Hamilton nije ni blizu da se spominje zajedno sa laudom i senom. Daleko ispod.
(Misa, 26. maj 2019 19:03)

Ima više titula od obojice (Lauda i Sena po 3) i deli drugo mesto sa Fanđom ,ne vidim razlog da se ne spominje.

ALONSO

pre 4 godine

#Ron Denis

Izvikanog kvazi vozača? Bravo majstoje. Imali smo prilike da gledamo Hamiltona u istom tom Mercedesu, kada je presao iz Mclarena, pa je pored malog Schumia, kako ti nazva Vettela i Alonsa, a bogami i Webbera i Masse vodio bitku za pozicije od 5-10 mesta, a sto je to tako ne znam, mozda ti znas? A mozda znas i da nam kazes kako mu Nico uze titulu u direktnom duelu? Zato nazivati Schumachera kvazi vozacem je u najmanju ruku bezobrazno. Jedino sto se slazem sa tobom je da je Hamilton zaista vrhunski vozac, koji najmanje gresaka pravi, ali da nije superiornog Mercedesa, džaba bi mu i to bilo.

Stryker

pre 4 godine

F1 he postala "boza" za mene ako si na prvom mjestu imas 98%sanse da pobjedis uuuuhhhh zato gleam NASCAR I INDY trke. Evo gledam Indy 500 sada I vec na 37 krugu bilo je 28 vozaca na prvom mjestu , neka Hamilton dode ovde da se trka, Lanzo je pokusao ali nazalost nije se kavlifikovao

Saša

pre 4 godine

Hamilton kontrolisao trku od pocetka pa do kraja, Botas i mercesdes mogu da mu se zahvale na trećem mestu. A priča o gumama je alibi da bi Botas bio u 5 sekundi sa prvim i drugim... Na kvalifikacijama vozio 1,10 minuta a u trci 1,17 a najbrzi krug bio 1,14, znaci da je usporavao Verstapena. komotno je mogao da im pobegne 10-15 sekundi kao i uvek, Fetel to nebi mogao da isprati i Botas bi ostao bez trceg mesta, kad su zavrsavali trku 4 bolida u dve sekunde.....znači nikad......

A T V D

pre 4 godine

@ave tj celu sezonu, jer od sad i zvanično kreće povlašćivanje Fetela na račun Leklera zbog ovolike razlike u poenima koja je nastala direktnom krivicom tog propalog tima za koji navijam od kad pratim f1.

Ron Denis

pre 4 godine

#Ron DenisIzvikanog kvazi vozača? Bravo majstoje. Imali smo prilike da gledamo Hamiltona u istom tom Mercedesu, kada je presao iz Mclarena, pa je pored malog Schumia, kako ti nazva Vettela i Alonsa, a bogami i Webbera i Masse vodio bitku za pozicije od 5-10 mesta, a sto je to tako ne znam, mozda ti znas? A mozda znas i da nam kazes kako mu Nico uze titulu u direktnom duelu? Zato nazivati Schumachera kvazi vozacem je u najmanju ruku bezobrazno. Jedino sto se slazem sa tobom je da je Hamilton zaista vrhunski vozac, koji najmanje gresaka pravi, ali da nije superiornog Mercedesa, džaba bi mu i to bilo.
(ALONSO, 26. maj 2019 19:11)
Nije Rozberg uzeo titulu u direktnom duelu Hamiltonu kako ti kažeš ???,već je dobio na poklon od nemačkog lobija iz ekipe Mercedes,kao što je i Rajkonen od strane FIE i Mozlija dobio titulu na poklon.U oba slučaja Luis je debelo oštećen za dve titule pa mu se zato sve ovo danas vraća kao kosmička pravda pa i ta sreća koja ga nekad pogleda.Zato će vam ta poslednja poklonjena titula,vama ferarijevcima biti i zadnja.Da bi skinuli prokletstvo morali bi da dovedete Luisa u već poodmaklim godinama kako bi vam doneo bar jednu čistu titulu koju niste imali još od Nikija Laude!

neko

pre 4 godine

NY, ne komentarisi ako nisi razumeo neciji komentar. Nista ja "ne bih hteo" (kako si ti samo prepametno ustanovio, vec sam samo naveo po meni dva razloga sto je formula postala dosadna. Nekadasnja pravila oko dolivanja goriva su donosila trkama daleko vecu draz nego sto je sada. Nekadasnje gume su takodje donosile draz trci jer su izdrzale bas onoliko za koliko su bile predvidjene. Mekse su donosile brzinu ali krace su trajale, dok su tvrdje bile sporije,ali su izdrzavale duze sto je ponovo cu ti ponoviti davalo dodatnu draz tci !!!!!!. UKAPIRAO ?!?!

Smeh

pre 4 godine

Jedino što vredi pogledati u današnjoj F1 je uvodni deo sa muzikom, pocetnih 5 krugova i zadnjih 5 krugova. Ostatak je gubljenje vremena.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Формула 1 одавно није оно што је некад била, изгубила је драж, нема обилажења (не мислим на ову трку већ генерално), нема тако добрих возача више.

crni

pre 4 godine

Kakva herojska trka Hamiltona i golgota koju je danas prošao i to sve zbog svog tima koji mu je uvalio mekše gume za razliku od konkurencije .Zamalo da se ponovi situacija od pre par sezona kad su ga iz čista mira sa vodeće pozicije pozvali u box,ali tada su ga svesno pustili niz vodu da bi Rozberg profitirao.Danas toliko hvaljeni Lekler je pokazao svoj pravi "kvalitet",em što je uništio sebi trku em umalo nije uništio i Luisov fenomenalni vikend,koji je naravno morao da kruniše pobedom i tako još jednom se oduži svom mentoru Laudi.Podsetimo se da ga je upravo Niki doveo u Mercedes.Znao je veliki Lauda da posle debakla Šumahera u ekipi gde ga je jedan osrednji Rozberg gazio morao da dovede fajtera poput Hamiltona koji će lansirati Mercedes na najviše postolje.Još jednom,ne vozač dana već decenije je Luis,sa ovakvom gumama doći do trijumfa je za svaki respekt,jedna od najtežih njegovih pobeda,ali u ovakvim situacijama se vidi koliko je veliki šampion,bravo majstore!

XXL

pre 4 godine

Šta reći za trku,Luisa ne mogu da zaustave ni na ćelavim gumama.Čovek je apsolutno pravi i legitimni naslednik nikad prevazidjenog Sene.Lekler veliko razočarene,smatram da su Noris i Rasel daleko talentivaniji vozači ali za početak morali bi da sednu u neki konkurentan bolid.Verštapen kao i obično,srlja i glumi kamikazu,umalo da izbaci Luisa. Nikad od Maxa veliki šampion po svojoj surivosti i bezobrazluku može da zaseni i samog Shumahera.Nije mi jasno čemu ona suluda vožnja u poslednjim krugovima,i da je pretekao Luisa ne bi se odlepuo pet sekundi pošto su i njemu gume bile već istrošene,tako da Max još jednom pokazuje koliko je sujetan,bitno mu je da prodje prvi kroz cilj pa makar ga odmah nakon toga budu diskvalifikovali!

Harry

pre 4 godine

Sto se sporta tice zivim za dve stvari: Da Hamilton prestigne Sumahera u broju osvojenih GP, a Nole Federera u broju osvojenih GS. Svestan sam da Hamilton ima laksi posao.

Ron Denis

pre 4 godine

Nikad zanimljivija F1,o tome svedoče i milioni gledalaca širom sveta.Onima kojima je dosadno nek odmore još nekoliko godina pošto će dominacija trenutno najboljeg da potraje bar još četiri do pet sezona.I ja sam stoički izdržao period posle pogibije legendarnog Ajerton Sene i dominaciju onog izvikanog kvazi vozača Šumija,pa sam i tada pronalazio želju za gledanjem ovog viteškog sporta i navijao za Hakinena,Montoju,Rajkonena,Alonsa.Posle toga era malog Šumahera ili ti Fetela,e to je tek prevara od vozača ali evo prodje i to ,danas gledamo kako ga Luis bukvalno ponižava iz trke u trku i kad kod ga pretekne ovaj napravi piruetu na stazi i okrene se sam,ničim izazvan valjda je to od velikog šoka!Hoću da kažem pre ili kasnije kvalitet uvek dodje do izražaja i ispliva na površinu takio da nije uopšte slučajno što su Mercedes i Hamilton ubitačna kombinacija,pišu istoriju koju teško neko može da ponovi!

NY

pre 4 godine

Posle prosle trke sam napisao svoje misljenje o f1. Ova trka je samo potvrda onoga o cemu sam pisao. Formula je izgubila na drazi ne zbog toga sto je evo kao sada mercedes previse dominantan, vec iskljucivo zbog DVE STVARI. PRVA je, pravilo o gorivu. Kada je uvedeno pravilo da se bolid f1 puni gorivom za celu trku,izgubila se draz u taktickom nadmudrivanju izmedju ekipa sa taktikama razlicitog dolivanja goriva. DRUGA stvar su PNEUMATICI. Zasto pneumatici? Zato sto su performanse danasnjih pneumatika DALAKO DALEKO bolje nego nekadasnje, pa tako imamo trku u kojoj se SAMO jednom ide u box na zamenu pneumatika. Cak imamo situaciju da pneumatici izdrze daleko vise vremena na stazi i da pri tom cak i ne gube svojstva,tj bolidi ne gube brzinu. Tako smo imali priliku da i danas gledamo kako Hamilton vozi 50 i nekoliko kruga na MEDIUM gumama i da BEZ PROBLEMA em odveze trku do kraja em bez imalo problema odrzi razliku u odnosu na pratuoce koji su imali "izdrzljivije" tvrde pneumatike.
(neko, 26. maj 2019 17:54)

A sta bi ti. Rezervoar za 100 litara i Tigar gume.I za trku barem 5 stajanja

srki

pre 4 godine

Cestitke Mercedesu na zasluzenoj pobedi za 6/6. Putanje svih pitanja da li ce biti 21/21 i tako postaviti novi rekord svih rekorda. Meklarenov rekord od 16/15 se debelo drma u ovoj sezoni.

evoba

pre 4 godine

Buhuuu moji ne pobedjuju pa necu ni da gledam. Stvarno ste ljubitelji F1, skidam vam kapu. Gledao sam i ja 4 godine Fetela u jos dominantnijem bolidu pa nisam kukao. To je F1. Uvek je bilo tako i uvek ce biti. Ni Sena nije osvojio nista dok nije dosao u najbolji bolid. Zelite trku koja zavisi samo od vozaca? Imate Djiro svaki dan, svi imaju isti bicikl.

Điu,Liu i Sadriu

pre 4 godine

Nekapiram onog ludog Verstapena,na 2 kruga pre kraja pokušava da pretekne Luisa i zamalo da mu upropasti pobedu a bilo je tada svejedno i da ga je pretekao jer je ionako imao 5 sekundi kazne i ništa ne bi dobio,mogao je obojicu da izbaci sa staze.

Branko

pre 4 godine

@(indor, 26. maj 2019 16:57)

Realno gume su mu bile ok. Sve je to taktika sa "mrtvim" gumama na pola trke. Sve to u Mercedesu rade perfektno. Iako je L.Hamilton najbolji vozač nije on Bog pa da vozi bolid od 1000 konja bez gripa. To je nemoguće po svim zakonima fizike. Taktički su opet nadmudrili druge. I realno bi bilo opet 1-2 da se nije ono u boxu dogodilo. Mercedes je konkurencija za sebe.

MARKO

pre 4 godine

Znaci Hamiltonu pravila omogucavaju pobede, a drugima to brane? Druze, sta si ti ispisao ovde... o ovome da je "ranije skrenuo" i izazvao kontakt... uzas sta si se nalupetao. Daleko od toga da Mercedes nije namazan i da nekada drame bez potrebe, ali da li si video samo Hamiltonove gume na kraju??
(The Dictator, 26. maj 2019 17:25)

I ti si udario komentar i ostao ziv, čovek je napisao da vladaju dvostruki aršini..

Vlad

pre 4 godine

Hamilton je sa pravom postavio pitanje guma.U Monte Karlu se ide na jedan pit stop, nema obilazenja pa nisu bitne performanse guma, uzme se najsigurnija varijanta i to je to. Ocigledno greska Mercedesa.
Druga stvar, sa potrosenim gumama dovoljno je jedno blokiranje, npr na izlazu iz tunela, i gotovo je. U Monte Karlu je inace tesko voziti a kamoli sa gumama koje nemaju gripa.

komentator

pre 4 godine

Minut sutnje za legendarnog Nikija Laudu, a komentatori melju li melju.
(HARIS, 26. maj 2019 16:12)

Erceg melje iz trke u trku. Isto i u Moto gp .
Zbog njegovog "prenosa" ne gledam SK par sezona.

linda

pre 4 godine

Svi dosadno ko gleda formulu a već sada 40 komentata a MGP jedan komentar ( i brojem 1 ) na Markezovu pobedu a 4-5 komentara bilo na vest o trci???!!!!! Pa ako i to nije merilo popularnosti, gledanosti ja ne znam šta je?

top gear

pre 4 godine

@Djomla

40 godina od toga 30 god pratim F1 i sve trke u Evropi gledao uzivo. Ali ti ne shvatas poentu ovog sporta, to nije vudeo igra, proslo je vreme jurnjave. Taj sport jako puno kosta da bi se oni trkali glavom bez obzira. Danasnja trka je posvecena Laudi, uoravo je on covek koji je doveo F1 na ovaj nivo. Ti kao 'matorac' i vrhunski poznavalac sigurno cer reci da je on bio vozac a Luis ne. Luis je moderni Lauda. Cao...

neko

pre 4 godine

Posle prosle trke sam napisao svoje misljenje o f1. Ova trka je samo potvrda onoga o cemu sam pisao. Formula je izgubila na drazi ne zbog toga sto je evo kao sada mercedes previse dominantan, vec iskljucivo zbog DVE STVARI. PRVA je, pravilo o gorivu. Kada je uvedeno pravilo da se bolid f1 puni gorivom za celu trku,izgubila se draz u taktickom nadmudrivanju izmedju ekipa sa taktikama razlicitog dolivanja goriva. DRUGA stvar su PNEUMATICI. Zasto pneumatici? Zato sto su performanse danasnjih pneumatika DALAKO DALEKO bolje nego nekadasnje, pa tako imamo trku u kojoj se SAMO jednom ide u box na zamenu pneumatika. Cak imamo situaciju da pneumatici izdrze daleko vise vremena na stazi i da pri tom cak i ne gube svojstva,tj bolidi ne gube brzinu. Tako smo imali priliku da i danas gledamo kako Hamilton vozi 50 i nekoliko kruga na MEDIUM gumama i da BEZ PROBLEMA em odveze trku do kraja em bez imalo problema odrzi razliku u odnosu na pratuoce koji su imali "izdrzljivije" tvrde pneumatike.

Lala iz Banata

pre 4 godine

Deco, već sam pisao: u F1 pobeđuje - novac.
Čitaj, Mercedes.
Ostale ekipe (sirotinja) nemaju novca za toliko komada prototipova i toliko eksperimentisanja.
Vozači su manje bitni jer su približnog kvaliteta.

micko vicko

pre 4 godine

Gledam f1 od '95. i mislim da sam danas odgledao poslednju trku. Ma daj, kalav šampion Hamilton? Mrsi 60 krugova sa istim gumama, vozači koji zaostaju ceo krug su u istom tempu i on i dalje uspeva da se odbrani. Pa čemu i gledanje i sve kad uvek isti pobeđuje jer mu pravila to omogućavaju? Sem toga, dva kruga pre kraja je ranije krenuo da skreće zato je bio kontakt sa Verstappenom i ništa od sudija! Ma ćao.

Holy Smoke

pre 4 godine

Krivo mi za Leklera. Ferariju postaje navika da gresi.
Hamilton kojeg dosta pljuju jos jednom pokazao da je od odlazka Alonsa najbolji vozac u F1. Maksu svaka cast. Dao je sve od sebe i priredio zanimljivu trku. Da je vise vozaca kao sto je on F1 bi daleko zanimljivija bila. Po meni najveci pajseri su na kraju Fetel i Botas. Ni da pokusaju da iskoriste dugu borbu Hamiltona i Maksa. Zbog takvih F1 nije vise to sto je nekada bila.
Pljuju Hamiltona sto kuka, a ja pratim F1 od 2000. godine i retko ko od vozaca da nije kukao. Jedino koliko se secam mozda Hakinen.
Luisa bas ne volim ali jbg najbolji je trenutno.
Nade polazem u Leklera i Maksa. Smatram da su najtalentovaniji i zanimljivi za gledanje.

putnik

pre 4 godine

Nema lepseg zvuka od slusanja kmecanja Ferarijevaca i njihovih gluposti. Bas u inat - samo napred Luise! Pokazao decko danas ko je tata!

HARIS

pre 4 godine

covek vozi 70 krugova pod maximalnim pritiskom verstapena i to bez jedne jedine greske.
(top gear, 26. maj 2019 17:02)

Vozi na najdosadnijoj stazi ikada! Ovo se i dalje odrzava samo da se pokaze sirotinji da su niko i nista i da su i bogu teski. Kad si posljednji put vidio neku dramu, ovdje ljudi govore o nekakvoj drami, o dobrom trkanju, o gumama, a nemaju pojma. Ovo je ubjedljivo najgora i najdosadnija staza u kalendaru F1! Kakva je to staza gdje nema preticanja? Da je bila neka druga staza, Hamilton bi zavrsio 15. a ovdje kao pobjedink, toliko o Monaku!

The Dictator

pre 4 godine

Gledam f1 od '95. i mislim da sam danas odgledao poslednju trku. Ma daj, kalav šampion Hamilton? Mrsi 60 krugova sa istim gumama, vozači koji zaostaju ceo krug su u istom tempu i on i dalje uspeva da se odbrani. Pa čemu i gledanje i sve kad uvek isti pobeđuje jer mu pravila to omogućavaju? Sem toga, dva kruga pre kraja je ranije krenuo da skreće zato je bio kontakt sa Verstappenom i ništa od sudija! Ma ćao.
(micko vicko, 26. maj 2019 17:03)

Znaci Hamiltonu pravila omogucavaju pobede, a drugima to brane? Druze, sta si ti ispisao ovde... o ovome da je "ranije skrenuo" i izazvao kontakt... uzas sta si se nalupetao. Daleko od toga da Mercedes nije namazan i da nekada drame bez potrebe, ali da li si video samo Hamiltonove gume na kraju??

putnik

pre 4 godine

(HARIS, 26. maj 2019 17:22) Dakle, logika tipicnog Ferarijevca. Luis je pobedio - pobedio je zahvaljujuci stazi na kojoj 'ne moze da se pretice', negde drugde bi zavrsio kao 15. Luis je ispustio prvo mesto - pokazao mu je mali Maks kako se vozi, nema pojma, laze za pneumatike. Kmeee

ps, @djomla, mozda se klinci loze na Luisa ali utoliko gore ako nisi klinac posto si dzabe isao u osnovnu skolu. Veliki pozdrav!

Djomla

pre 4 godine

covek vozi 70 krugova pod maximalnim pritiskom verstapena i to bez jedne jedine greske.
(top gear, 26. maj 2019 17:02)

Haha klinjo koliko godinica imas kad se lozis na Hamiltona hahaha

pera

pre 4 godine

Ovako ovo je kakvo je takvo je ubedljivo najgledaniji auto moto sport, zvanično ubedljivo na prvom mestu. Predviđaju mu propast već decenijama a gledanost između 500-600 miliona ljudi. Svi ostali auto moto sportovi u svetu zajedno nemaju pola ove gledanosti.

sah 88

pre 4 godine

Opet uspavanka,najdosadniji sport na svetu.
(Čoban, 26. maj 2019 15:19) Pa čoveče prebaci kanal, nemoj gledati, tera li te neko?! Bar tv programa ima koliko hoćeš, na stotine kanala PREBACI!

Mercedes Petronas F1

pre 4 godine

Opet uspavanka,najdosadniji sport na svetu.
(Čoban, 26. maj 2019 15:19)

-----

Glupo je da komentarises nesto sto ni ne gledas...

wve

pre 4 godine

Kada se neko pita kakvi su ovo vozači i što su tu, neka pogleda trku u Monaku. Na ovim uskim ulicama voziti 200-300 km/h je neverovatna umetnost, ogromna veština i to mogu samo najbolji vozači sa izuzetnim sposobnostima i refleksima. Ja jedva na auto putu 180 sa četiri trake u nemačkoji vozim a jok ovuda 300 km/h.

wve

pre 4 godine

Kada se neko pita kakvi su ovo vozači i što su tu, neka pogleda trku u Monaku. Na ovim uskim ulicama voziti 200-300 km/h je neverovatna umetnost, ogromna veština i to mogu samo najbolji vozači sa izuzetnim sposobnostima i refleksima. Ja jedva na auto putu 180 sa četiri trake u nemačkoji vozim a jok ovuda 300 km/h.

Mercedes Petronas F1

pre 4 godine

Opet uspavanka,najdosadniji sport na svetu.
(Čoban, 26. maj 2019 15:19)

-----

Glupo je da komentarises nesto sto ni ne gledas...

sah 88

pre 4 godine

Opet uspavanka,najdosadniji sport na svetu.
(Čoban, 26. maj 2019 15:19) Pa čoveče prebaci kanal, nemoj gledati, tera li te neko?! Bar tv programa ima koliko hoćeš, na stotine kanala PREBACI!

pera

pre 4 godine

Ovako ovo je kakvo je takvo je ubedljivo najgledaniji auto moto sport, zvanično ubedljivo na prvom mestu. Predviđaju mu propast već decenijama a gledanost između 500-600 miliona ljudi. Svi ostali auto moto sportovi u svetu zajedno nemaju pola ove gledanosti.

evoba

pre 4 godine

Buhuuu moji ne pobedjuju pa necu ni da gledam. Stvarno ste ljubitelji F1, skidam vam kapu. Gledao sam i ja 4 godine Fetela u jos dominantnijem bolidu pa nisam kukao. To je F1. Uvek je bilo tako i uvek ce biti. Ni Sena nije osvojio nista dok nije dosao u najbolji bolid. Zelite trku koja zavisi samo od vozaca? Imate Djiro svaki dan, svi imaju isti bicikl.

putnik

pre 4 godine

Nema lepseg zvuka od slusanja kmecanja Ferarijevaca i njihovih gluposti. Bas u inat - samo napred Luise! Pokazao decko danas ko je tata!

The Dictator

pre 4 godine

Gledam f1 od '95. i mislim da sam danas odgledao poslednju trku. Ma daj, kalav šampion Hamilton? Mrsi 60 krugova sa istim gumama, vozači koji zaostaju ceo krug su u istom tempu i on i dalje uspeva da se odbrani. Pa čemu i gledanje i sve kad uvek isti pobeđuje jer mu pravila to omogućavaju? Sem toga, dva kruga pre kraja je ranije krenuo da skreće zato je bio kontakt sa Verstappenom i ništa od sudija! Ma ćao.
(micko vicko, 26. maj 2019 17:03)

Znaci Hamiltonu pravila omogucavaju pobede, a drugima to brane? Druze, sta si ti ispisao ovde... o ovome da je "ranije skrenuo" i izazvao kontakt... uzas sta si se nalupetao. Daleko od toga da Mercedes nije namazan i da nekada drame bez potrebe, ali da li si video samo Hamiltonove gume na kraju??

Điu,Liu i Sadriu

pre 4 godine

Nekapiram onog ludog Verstapena,na 2 kruga pre kraja pokušava da pretekne Luisa i zamalo da mu upropasti pobedu a bilo je tada svejedno i da ga je pretekao jer je ionako imao 5 sekundi kazne i ništa ne bi dobio,mogao je obojicu da izbaci sa staze.

Branko

pre 4 godine

@(indor, 26. maj 2019 16:57)

Realno gume su mu bile ok. Sve je to taktika sa "mrtvim" gumama na pola trke. Sve to u Mercedesu rade perfektno. Iako je L.Hamilton najbolji vozač nije on Bog pa da vozi bolid od 1000 konja bez gripa. To je nemoguće po svim zakonima fizike. Taktički su opet nadmudrili druge. I realno bi bilo opet 1-2 da se nije ono u boxu dogodilo. Mercedes je konkurencija za sebe.

Lala iz Banata

pre 4 godine

Deco, već sam pisao: u F1 pobeđuje - novac.
Čitaj, Mercedes.
Ostale ekipe (sirotinja) nemaju novca za toliko komada prototipova i toliko eksperimentisanja.
Vozači su manje bitni jer su približnog kvaliteta.

neko

pre 4 godine

Posle prosle trke sam napisao svoje misljenje o f1. Ova trka je samo potvrda onoga o cemu sam pisao. Formula je izgubila na drazi ne zbog toga sto je evo kao sada mercedes previse dominantan, vec iskljucivo zbog DVE STVARI. PRVA je, pravilo o gorivu. Kada je uvedeno pravilo da se bolid f1 puni gorivom za celu trku,izgubila se draz u taktickom nadmudrivanju izmedju ekipa sa taktikama razlicitog dolivanja goriva. DRUGA stvar su PNEUMATICI. Zasto pneumatici? Zato sto su performanse danasnjih pneumatika DALAKO DALEKO bolje nego nekadasnje, pa tako imamo trku u kojoj se SAMO jednom ide u box na zamenu pneumatika. Cak imamo situaciju da pneumatici izdrze daleko vise vremena na stazi i da pri tom cak i ne gube svojstva,tj bolidi ne gube brzinu. Tako smo imali priliku da i danas gledamo kako Hamilton vozi 50 i nekoliko kruga na MEDIUM gumama i da BEZ PROBLEMA em odveze trku do kraja em bez imalo problema odrzi razliku u odnosu na pratuoce koji su imali "izdrzljivije" tvrde pneumatike.

top gear

pre 4 godine

@Djomla

40 godina od toga 30 god pratim F1 i sve trke u Evropi gledao uzivo. Ali ti ne shvatas poentu ovog sporta, to nije vudeo igra, proslo je vreme jurnjave. Taj sport jako puno kosta da bi se oni trkali glavom bez obzira. Danasnja trka je posvecena Laudi, uoravo je on covek koji je doveo F1 na ovaj nivo. Ti kao 'matorac' i vrhunski poznavalac sigurno cer reci da je on bio vozac a Luis ne. Luis je moderni Lauda. Cao...

Vlad

pre 4 godine

Hamilton je sa pravom postavio pitanje guma.U Monte Karlu se ide na jedan pit stop, nema obilazenja pa nisu bitne performanse guma, uzme se najsigurnija varijanta i to je to. Ocigledno greska Mercedesa.
Druga stvar, sa potrosenim gumama dovoljno je jedno blokiranje, npr na izlazu iz tunela, i gotovo je. U Monte Karlu je inace tesko voziti a kamoli sa gumama koje nemaju gripa.

Pobrkao lončiće

pre 4 godine

Ajde ne budite smesni. Hamilton nije ni blizu da se spominje zajedno sa laudom i senom. Daleko ispod.
(Misa, 26. maj 2019 19:03)

Ima više titula od obojice (Lauda i Sena po 3) i deli drugo mesto sa Fanđom ,ne vidim razlog da se ne spominje.

micko vicko

pre 4 godine

Gledam f1 od '95. i mislim da sam danas odgledao poslednju trku. Ma daj, kalav šampion Hamilton? Mrsi 60 krugova sa istim gumama, vozači koji zaostaju ceo krug su u istom tempu i on i dalje uspeva da se odbrani. Pa čemu i gledanje i sve kad uvek isti pobeđuje jer mu pravila to omogućavaju? Sem toga, dva kruga pre kraja je ranije krenuo da skreće zato je bio kontakt sa Verstappenom i ništa od sudija! Ma ćao.

komentator

pre 4 godine

Minut sutnje za legendarnog Nikija Laudu, a komentatori melju li melju.
(HARIS, 26. maj 2019 16:12)

Erceg melje iz trke u trku. Isto i u Moto gp .
Zbog njegovog "prenosa" ne gledam SK par sezona.

linda

pre 4 godine

Svi dosadno ko gleda formulu a već sada 40 komentata a MGP jedan komentar ( i brojem 1 ) na Markezovu pobedu a 4-5 komentara bilo na vest o trci???!!!!! Pa ako i to nije merilo popularnosti, gledanosti ja ne znam šta je?

Ron Denis

pre 4 godine

#Ron DenisIzvikanog kvazi vozača? Bravo majstoje. Imali smo prilike da gledamo Hamiltona u istom tom Mercedesu, kada je presao iz Mclarena, pa je pored malog Schumia, kako ti nazva Vettela i Alonsa, a bogami i Webbera i Masse vodio bitku za pozicije od 5-10 mesta, a sto je to tako ne znam, mozda ti znas? A mozda znas i da nam kazes kako mu Nico uze titulu u direktnom duelu? Zato nazivati Schumachera kvazi vozacem je u najmanju ruku bezobrazno. Jedino sto se slazem sa tobom je da je Hamilton zaista vrhunski vozac, koji najmanje gresaka pravi, ali da nije superiornog Mercedesa, džaba bi mu i to bilo.
(ALONSO, 26. maj 2019 19:11)
Nije Rozberg uzeo titulu u direktnom duelu Hamiltonu kako ti kažeš ???,već je dobio na poklon od nemačkog lobija iz ekipe Mercedes,kao što je i Rajkonen od strane FIE i Mozlija dobio titulu na poklon.U oba slučaja Luis je debelo oštećen za dve titule pa mu se zato sve ovo danas vraća kao kosmička pravda pa i ta sreća koja ga nekad pogleda.Zato će vam ta poslednja poklonjena titula,vama ferarijevcima biti i zadnja.Da bi skinuli prokletstvo morali bi da dovedete Luisa u već poodmaklim godinama kako bi vam doneo bar jednu čistu titulu koju niste imali još od Nikija Laude!

Smeh

pre 4 godine

Jedino što vredi pogledati u današnjoj F1 je uvodni deo sa muzikom, pocetnih 5 krugova i zadnjih 5 krugova. Ostatak je gubljenje vremena.

Branko

pre 4 godine

@(Ron Denis, 26. maj 2019 19:30)

Taj isti Ron Dennis je sve učinio da M.Schumacher-a dovede u Mclaren ali nije uspeo jer je ovaj hteo u Ferrari. Idi pitaj Ron Dennisa dal misli da je M.Schumacher "kvazi" vozač? Ja nisam voleo Schumachera tj. nisam bio njegov navijač ali njega nazivati "kvazi" vozačem je bezobrazluk. Isto tako je bezobrazluk kad se ne poštuju dostignića L.Hamiltona, S.Vettela, A.Senne, A.Prosta i drugih šampiona. M.Schumacher je u toku karijere zaradio 650.000.000 evra samo od ugovora. Po tebi su u Ferrariju bili budale kad su ga plaćali 80 miliona evra po sezoni?

@(crni, 26. maj 2019 18:26)

M.Schumacher je u Mercedesu imao 42 godine kad je vozio. Uz dužno poštovanje to je bila samo bleda senka nekadašnjeg M.Schumachera. Ali je ipak pokazao klasu onom pol-pozicijom u Monaku. Zar neko stvarno misli da bi N.Rozberg pobedio M.Schumachera od 25 godina starosti u istom bolidu? :)

Inače sam bio navijač Ayrtona Senne

Čestitam L.Hamiltonu na pobedi, strašan vozač i šampion.

Holy Smoke

pre 4 godine

Krivo mi za Leklera. Ferariju postaje navika da gresi.
Hamilton kojeg dosta pljuju jos jednom pokazao da je od odlazka Alonsa najbolji vozac u F1. Maksu svaka cast. Dao je sve od sebe i priredio zanimljivu trku. Da je vise vozaca kao sto je on F1 bi daleko zanimljivija bila. Po meni najveci pajseri su na kraju Fetel i Botas. Ni da pokusaju da iskoriste dugu borbu Hamiltona i Maksa. Zbog takvih F1 nije vise to sto je nekada bila.
Pljuju Hamiltona sto kuka, a ja pratim F1 od 2000. godine i retko ko od vozaca da nije kukao. Jedino koliko se secam mozda Hakinen.
Luisa bas ne volim ali jbg najbolji je trenutno.
Nade polazem u Leklera i Maksa. Smatram da su najtalentovaniji i zanimljivi za gledanje.

cvrcak

pre 4 godine

Samo hejtujte i dalje, ali HAMILTON je na putu da postane najbolji svih vremena!!!!!!! Svaka cast MAJSTORE, LAUDA bi mu danas skinuo kapu kao sto je to cesto radio

crni

pre 4 godine

Kakva herojska trka Hamiltona i golgota koju je danas prošao i to sve zbog svog tima koji mu je uvalio mekše gume za razliku od konkurencije .Zamalo da se ponovi situacija od pre par sezona kad su ga iz čista mira sa vodeće pozicije pozvali u box,ali tada su ga svesno pustili niz vodu da bi Rozberg profitirao.Danas toliko hvaljeni Lekler je pokazao svoj pravi "kvalitet",em što je uništio sebi trku em umalo nije uništio i Luisov fenomenalni vikend,koji je naravno morao da kruniše pobedom i tako još jednom se oduži svom mentoru Laudi.Podsetimo se da ga je upravo Niki doveo u Mercedes.Znao je veliki Lauda da posle debakla Šumahera u ekipi gde ga je jedan osrednji Rozberg gazio morao da dovede fajtera poput Hamiltona koji će lansirati Mercedes na najviše postolje.Još jednom,ne vozač dana već decenije je Luis,sa ovakvom gumama doći do trijumfa je za svaki respekt,jedna od najtežih njegovih pobeda,ali u ovakvim situacijama se vidi koliko je veliki šampion,bravo majstore!

Ajs

pre 4 godine

Haha klinjo koliko godinica imas kad se lozis na Hamiltona hahaha
(Djomla, 26. maj 2019 17:23)

pre bih reko da si ti klinja,on je samo napisao da je čovek odvozio skoro celu trku bez greške.

XXL

pre 4 godine

Šta reći za trku,Luisa ne mogu da zaustave ni na ćelavim gumama.Čovek je apsolutno pravi i legitimni naslednik nikad prevazidjenog Sene.Lekler veliko razočarene,smatram da su Noris i Rasel daleko talentivaniji vozači ali za početak morali bi da sednu u neki konkurentan bolid.Verštapen kao i obično,srlja i glumi kamikazu,umalo da izbaci Luisa. Nikad od Maxa veliki šampion po svojoj surivosti i bezobrazluku može da zaseni i samog Shumahera.Nije mi jasno čemu ona suluda vožnja u poslednjim krugovima,i da je pretekao Luisa ne bi se odlepuo pet sekundi pošto su i njemu gume bile već istrošene,tako da Max još jednom pokazuje koliko je sujetan,bitno mu je da prodje prvi kroz cilj pa makar ga odmah nakon toga budu diskvalifikovali!

Трооки Гавран

pre 4 godine

Формула 1 одавно није оно што је некад била, изгубила је драж, нема обилажења (не мислим на ову трку већ генерално), нема тако добрих возача више.

Harry

pre 4 godine

Sto se sporta tice zivim za dve stvari: Da Hamilton prestigne Sumahera u broju osvojenih GP, a Nole Federera u broju osvojenih GS. Svestan sam da Hamilton ima laksi posao.

putnik

pre 4 godine

(HARIS, 26. maj 2019 17:22) Dakle, logika tipicnog Ferarijevca. Luis je pobedio - pobedio je zahvaljujuci stazi na kojoj 'ne moze da se pretice', negde drugde bi zavrsio kao 15. Luis je ispustio prvo mesto - pokazao mu je mali Maks kako se vozi, nema pojma, laze za pneumatike. Kmeee

ps, @djomla, mozda se klinci loze na Luisa ali utoliko gore ako nisi klinac posto si dzabe isao u osnovnu skolu. Veliki pozdrav!

Ron Denis

pre 4 godine

Nikad zanimljivija F1,o tome svedoče i milioni gledalaca širom sveta.Onima kojima je dosadno nek odmore još nekoliko godina pošto će dominacija trenutno najboljeg da potraje bar još četiri do pet sezona.I ja sam stoički izdržao period posle pogibije legendarnog Ajerton Sene i dominaciju onog izvikanog kvazi vozača Šumija,pa sam i tada pronalazio želju za gledanjem ovog viteškog sporta i navijao za Hakinena,Montoju,Rajkonena,Alonsa.Posle toga era malog Šumahera ili ti Fetela,e to je tek prevara od vozača ali evo prodje i to ,danas gledamo kako ga Luis bukvalno ponižava iz trke u trku i kad kod ga pretekne ovaj napravi piruetu na stazi i okrene se sam,ničim izazvan valjda je to od velikog šoka!Hoću da kažem pre ili kasnije kvalitet uvek dodje do izražaja i ispliva na površinu takio da nije uopšte slučajno što su Mercedes i Hamilton ubitačna kombinacija,pišu istoriju koju teško neko može da ponovi!

srki

pre 4 godine

Cestitke Mercedesu na zasluzenoj pobedi za 6/6. Putanje svih pitanja da li ce biti 21/21 i tako postaviti novi rekord svih rekorda. Meklarenov rekord od 16/15 se debelo drma u ovoj sezoni.

A T V D

pre 4 godine

@ave tj celu sezonu, jer od sad i zvanično kreće povlašćivanje Fetela na račun Leklera zbog ovolike razlike u poenima koja je nastala direktnom krivicom tog propalog tima za koji navijam od kad pratim f1.

NY

pre 4 godine

Posle prosle trke sam napisao svoje misljenje o f1. Ova trka je samo potvrda onoga o cemu sam pisao. Formula je izgubila na drazi ne zbog toga sto je evo kao sada mercedes previse dominantan, vec iskljucivo zbog DVE STVARI. PRVA je, pravilo o gorivu. Kada je uvedeno pravilo da se bolid f1 puni gorivom za celu trku,izgubila se draz u taktickom nadmudrivanju izmedju ekipa sa taktikama razlicitog dolivanja goriva. DRUGA stvar su PNEUMATICI. Zasto pneumatici? Zato sto su performanse danasnjih pneumatika DALAKO DALEKO bolje nego nekadasnje, pa tako imamo trku u kojoj se SAMO jednom ide u box na zamenu pneumatika. Cak imamo situaciju da pneumatici izdrze daleko vise vremena na stazi i da pri tom cak i ne gube svojstva,tj bolidi ne gube brzinu. Tako smo imali priliku da i danas gledamo kako Hamilton vozi 50 i nekoliko kruga na MEDIUM gumama i da BEZ PROBLEMA em odveze trku do kraja em bez imalo problema odrzi razliku u odnosu na pratuoce koji su imali "izdrzljivije" tvrde pneumatike.
(neko, 26. maj 2019 17:54)

A sta bi ti. Rezervoar za 100 litara i Tigar gume.I za trku barem 5 stajanja

Djomla

pre 4 godine

covek vozi 70 krugova pod maximalnim pritiskom verstapena i to bez jedne jedine greske.
(top gear, 26. maj 2019 17:02)

Haha klinjo koliko godinica imas kad se lozis na Hamiltona hahaha

Vlad

pre 4 godine

Interesantno kako se ljudi svake godine pale i govore kako je smor trka u Monaku. Uvek je bilo tesko obilaziti u Monte Karlu. Prosle godine je Rikardo drzao Fetela pola trke sa motorom koji je izgubio 25% snage.

HARIS

pre 4 godine

covek vozi 70 krugova pod maximalnim pritiskom verstapena i to bez jedne jedine greske.
(top gear, 26. maj 2019 17:02)

Vozi na najdosadnijoj stazi ikada! Ovo se i dalje odrzava samo da se pokaze sirotinji da su niko i nista i da su i bogu teski. Kad si posljednji put vidio neku dramu, ovdje ljudi govore o nekakvoj drami, o dobrom trkanju, o gumama, a nemaju pojma. Ovo je ubjedljivo najgora i najdosadnija staza u kalendaru F1! Kakva je to staza gdje nema preticanja? Da je bila neka druga staza, Hamilton bi zavrsio 15. a ovdje kao pobjedink, toliko o Monaku!

neko

pre 4 godine

NY, ne komentarisi ako nisi razumeo neciji komentar. Nista ja "ne bih hteo" (kako si ti samo prepametno ustanovio, vec sam samo naveo po meni dva razloga sto je formula postala dosadna. Nekadasnja pravila oko dolivanja goriva su donosila trkama daleko vecu draz nego sto je sada. Nekadasnje gume su takodje donosile draz trci jer su izdrzale bas onoliko za koliko su bile predvidjene. Mekse su donosile brzinu ali krace su trajale, dok su tvrdje bile sporije,ali su izdrzavale duze sto je ponovo cu ti ponoviti davalo dodatnu draz tci !!!!!!. UKAPIRAO ?!?!

Saša

pre 4 godine

Hamilton kontrolisao trku od pocetka pa do kraja, Botas i mercesdes mogu da mu se zahvale na trećem mestu. A priča o gumama je alibi da bi Botas bio u 5 sekundi sa prvim i drugim... Na kvalifikacijama vozio 1,10 minuta a u trci 1,17 a najbrzi krug bio 1,14, znaci da je usporavao Verstapena. komotno je mogao da im pobegne 10-15 sekundi kao i uvek, Fetel to nebi mogao da isprati i Botas bi ostao bez trceg mesta, kad su zavrsavali trku 4 bolida u dve sekunde.....znači nikad......

ALONSO

pre 4 godine

#Ron Denis

Izvikanog kvazi vozača? Bravo majstoje. Imali smo prilike da gledamo Hamiltona u istom tom Mercedesu, kada je presao iz Mclarena, pa je pored malog Schumia, kako ti nazva Vettela i Alonsa, a bogami i Webbera i Masse vodio bitku za pozicije od 5-10 mesta, a sto je to tako ne znam, mozda ti znas? A mozda znas i da nam kazes kako mu Nico uze titulu u direktnom duelu? Zato nazivati Schumachera kvazi vozacem je u najmanju ruku bezobrazno. Jedino sto se slazem sa tobom je da je Hamilton zaista vrhunski vozac, koji najmanje gresaka pravi, ali da nije superiornog Mercedesa, džaba bi mu i to bilo.

Arsenije

pre 4 godine

Decenijama pratim F1 i sve mogu da podnesem, samo me zvuk ovih turbo motora izbezumljuje. Bolidi zvuče kao motokultivatori... Ko je bio na bilo kojoj trci zna o čemu pričam i kakav je osećaj kada atmosferac proleti startnim pravcem... Taj zvuk se ne zaboravlja...
Inače ko ne zna ima na YT zvuk mazde 767 pobednice Le Mana iz '90...da se smrzneš!

MARKO

pre 4 godine

Znaci Hamiltonu pravila omogucavaju pobede, a drugima to brane? Druze, sta si ti ispisao ovde... o ovome da je "ranije skrenuo" i izazvao kontakt... uzas sta si se nalupetao. Daleko od toga da Mercedes nije namazan i da nekada drame bez potrebe, ali da li si video samo Hamiltonove gume na kraju??
(The Dictator, 26. maj 2019 17:25)

I ti si udario komentar i ostao ziv, čovek je napisao da vladaju dvostruki aršini..

Ajs

pre 4 godine

Nekapiram onog ludog Verstapena,na 2 kruga pre kraja pokušava da pretekne Luisa i zamalo da mu upropasti pobedu a bilo je tada svejedno i da ga je pretekao jer je ionako imao 5 sekundi kazne i ništa ne bi dobio,mogao je obojicu da izbaci sa staze.
(Điu,Liu i Sadriu, 26. maj 2019 17:38)
klasičan navijac Mercedesa.
kad taj isti Verstapen upropasti Ferari, e onda je tad on najbolji vozač koji se samo trka,a sad je bezobrazan a.

Stryker

pre 4 godine

F1 he postala "boza" za mene ako si na prvom mjestu imas 98%sanse da pobjedis uuuuhhhh zato gleam NASCAR I INDY trke. Evo gledam Indy 500 sada I vec na 37 krugu bilo je 28 vozaca na prvom mjestu , neka Hamilton dode ovde da se trka, Lanzo je pokusao ali nazalost nije se kavlifikovao

kaludjer

pre 4 godine

@,Branko, Nadovezacu se na vasu raspravu i samo jos dodati za Shumija,čovek kako je sadio tako je žeo,ko razume shvatice.Svi smi mi pod kapom nebeskom,gleda onaj odozgo!

Ajs

pre 4 godine

Ako ništa drugo,sledeće sezone očekujem red bull da se bori za mesto broj 1.
Mercedes danas malo rizikovao,na kraju ispalo dobro.
Feraro standardan ...katastrofa.
RedBull odradjuje odličan posao tu su drugi.
Monaco je takva staza, da je Verstapen jako teško mogo da pretekne Hamiltona,a mogo je,da je neka dr. staza bila u pitanju.ovde prosto nema mesta za preticanje,naročito kad ispred sebe imas Mercedes.
poy

micko vicko

pre 4 godine

@the dictator - dečko, objašnjavam ti da je turbo era i ovaj bezvezni trend sa baterijama, drs i gumama koje se voze 1000km donelo to da nema više iznenađenja tipa pucanja motora, vožnje na ivici, votačkih grešaka i sl. Sada se vozi proračunato, ziheraški i tu je Mercedes očigledno najbolji. Pa kada je još u istoriji moglo da se vozi 55 krugova na istim gumama, 7 sekundi sporije od pole kruga i da i dalje ne može niko da te pretekne? Pa koliko si preticanja danas video u tunelu? Performanse bolida i bezvezni tehnički propisi su do ovoga doveli i Hamilton nema uopšte potrebe da se iscrpljuje do iznemoglosti za pobedu.
O skretanju pre vremena i sečenju krivine tek neću ni da pričam. Ni o rupama na felnama prošle godine. Zaboravili?

ALONSO

pre 4 godine

Nije Rozberg uzeo titulu u direktnom duelu Hamiltonu kako ti kažeš ???,već je dobio na poklon od nemačkog lobija iz ekipe Mercedes,kao što je i Rajkonen od strane FIE i Mozlija dobio titulu na poklon.U oba slučaja Luis je debelo oštećen za dve titule pa mu se zato sve ovo danas vraća kao kosmička pravda pa i ta sreća koja ga nekad pogleda.Zato će vam ta poslednja poklonjena titula,vama ferarijevcima biti i zadnja.Da bi skinuli prokletstvo morali bi da dovedete Luisa u već poodmaklim godinama kako bi vam doneo bar jednu čistu titulu koju niste imali još od Nikija Laude!

Au sine moj, pa stvarno si "tvrđi" nego sto sam mislio. Posto vidim da ti je zivot teorija zavere, onda ne bih dalje polemisao. Pozdrav

Guromir

pre 4 godine

Da li su se ovi 'strucnjaci" upitali zasto je Verstapen opet izabran za driver of the day.Kazem opet jerje na svakoj trci do sada jedini koji vozi na 110% a auto mu je slabiji od ferarija a o merc. da ne govorim .Pogledajte ovog Gaslija u red bulu, covek je totalno neprimetan.Stavite ovog Maksa u mercedes i mozete da ne gledate vise f1 jer bi se znao pobednik unapred.

Guromir

pre 4 godine

Holy Smoke

Bravo, svaka cast, vidis stvari kakve jesu. Buducnost a i sadasnjost su pre svih Max pa Lecler. A za ovu dvojicu( Vetel , Botas) to si pogodio 100%- tacno dva pajsera.

Vlad

pre 4 godine

(micko vicko, 27. maj 2019 01:46)
Niko nije skrenuo pre vremena. Hamilton jeste pola trke kocio nesto ranije, ali je imao uobicajenu putanju. Da je skrenuo pre vremena zakucao bi se u bankinu.
Krivinu je isekao jer ga je Max udario u zadnji levi tocak, da nije nastavio pravo, verovatno bi doslo do sudara jer je Max izgubio kontrolu usled blokiranja prednjeg levog tocka.
(Guromir, 27. maj 2019 09:38)
Gledaoci glasaju za vozaca dana. Mada Monte Karlo je takva staza da tu tesko moze da se desi neka spektakularna voznja.
Max je dobro vozio, nije kriv za ono u boksu, vec tim. Za incident sa Hamiltonom je "kriv" Max iako smatram da je u pitanju trkacki incident (kasno kocenje, blokiranje prednjeg levog tocka), i fer je da niko nije kaznjen (incident bez posledica po oba vozaca).
Ali kad pogledate zavrsio je kao cetvrti, a startovao kao treci, dakle ne bas sjajna trka za Maxa. U nekim normalnim okolnostima, bio bi treci iza Botasa, a ispred Fetela.
Meni licno je "spektakularnija" Hamiltonova voznja na onim gumama toliko dugo. No, tim ga je svojom greskom (priznali posle trke) doveo u tu situaciju.
(ALONSO, 27. maj 2019 13:21)
Dobio je Rozberg, nema sta, jedva doduse, ali i izgubio 2 puta u direktnom duelu.

Vlad

pre 4 godine

(Guromir, 27. maj 2019 09:38)
Mozda je Gasli bio neprimetan danas jer ga kamera nije mnogo snimala.:D Inace je zavrsio na petom mestu, odmah iz Maxa a krenuo je sa osmog mesta. U neku ruku imao je bolju trku od Maxa.

Djomla

pre 4 godine

covek vozi 70 krugova pod maximalnim pritiskom verstapena i to bez jedne jedine greske.
(top gear, 26. maj 2019 17:02)

Haha klinjo koliko godinica imas kad se lozis na Hamiltona hahaha

micko vicko

pre 4 godine

Gledam f1 od '95. i mislim da sam danas odgledao poslednju trku. Ma daj, kalav šampion Hamilton? Mrsi 60 krugova sa istim gumama, vozači koji zaostaju ceo krug su u istom tempu i on i dalje uspeva da se odbrani. Pa čemu i gledanje i sve kad uvek isti pobeđuje jer mu pravila to omogućavaju? Sem toga, dva kruga pre kraja je ranije krenuo da skreće zato je bio kontakt sa Verstappenom i ništa od sudija! Ma ćao.

HARIS

pre 4 godine

covek vozi 70 krugova pod maximalnim pritiskom verstapena i to bez jedne jedine greske.
(top gear, 26. maj 2019 17:02)

Vozi na najdosadnijoj stazi ikada! Ovo se i dalje odrzava samo da se pokaze sirotinji da su niko i nista i da su i bogu teski. Kad si posljednji put vidio neku dramu, ovdje ljudi govore o nekakvoj drami, o dobrom trkanju, o gumama, a nemaju pojma. Ovo je ubjedljivo najgora i najdosadnija staza u kalendaru F1! Kakva je to staza gdje nema preticanja? Da je bila neka druga staza, Hamilton bi zavrsio 15. a ovdje kao pobjedink, toliko o Monaku!

XXL

pre 4 godine

Šta reći za trku,Luisa ne mogu da zaustave ni na ćelavim gumama.Čovek je apsolutno pravi i legitimni naslednik nikad prevazidjenog Sene.Lekler veliko razočarene,smatram da su Noris i Rasel daleko talentivaniji vozači ali za početak morali bi da sednu u neki konkurentan bolid.Verštapen kao i obično,srlja i glumi kamikazu,umalo da izbaci Luisa. Nikad od Maxa veliki šampion po svojoj surivosti i bezobrazluku može da zaseni i samog Shumahera.Nije mi jasno čemu ona suluda vožnja u poslednjim krugovima,i da je pretekao Luisa ne bi se odlepuo pet sekundi pošto su i njemu gume bile već istrošene,tako da Max još jednom pokazuje koliko je sujetan,bitno mu je da prodje prvi kroz cilj pa makar ga odmah nakon toga budu diskvalifikovali!

Ron Denis

pre 4 godine

Nikad zanimljivija F1,o tome svedoče i milioni gledalaca širom sveta.Onima kojima je dosadno nek odmore još nekoliko godina pošto će dominacija trenutno najboljeg da potraje bar još četiri do pet sezona.I ja sam stoički izdržao period posle pogibije legendarnog Ajerton Sene i dominaciju onog izvikanog kvazi vozača Šumija,pa sam i tada pronalazio želju za gledanjem ovog viteškog sporta i navijao za Hakinena,Montoju,Rajkonena,Alonsa.Posle toga era malog Šumahera ili ti Fetela,e to je tek prevara od vozača ali evo prodje i to ,danas gledamo kako ga Luis bukvalno ponižava iz trke u trku i kad kod ga pretekne ovaj napravi piruetu na stazi i okrene se sam,ničim izazvan valjda je to od velikog šoka!Hoću da kažem pre ili kasnije kvalitet uvek dodje do izražaja i ispliva na površinu takio da nije uopšte slučajno što su Mercedes i Hamilton ubitačna kombinacija,pišu istoriju koju teško neko može da ponovi!

putnik

pre 4 godine

Nema lepseg zvuka od slusanja kmecanja Ferarijevaca i njihovih gluposti. Bas u inat - samo napred Luise! Pokazao decko danas ko je tata!

crni

pre 4 godine

Kakva herojska trka Hamiltona i golgota koju je danas prošao i to sve zbog svog tima koji mu je uvalio mekše gume za razliku od konkurencije .Zamalo da se ponovi situacija od pre par sezona kad su ga iz čista mira sa vodeće pozicije pozvali u box,ali tada su ga svesno pustili niz vodu da bi Rozberg profitirao.Danas toliko hvaljeni Lekler je pokazao svoj pravi "kvalitet",em što je uništio sebi trku em umalo nije uništio i Luisov fenomenalni vikend,koji je naravno morao da kruniše pobedom i tako još jednom se oduži svom mentoru Laudi.Podsetimo se da ga je upravo Niki doveo u Mercedes.Znao je veliki Lauda da posle debakla Šumahera u ekipi gde ga je jedan osrednji Rozberg gazio morao da dovede fajtera poput Hamiltona koji će lansirati Mercedes na najviše postolje.Još jednom,ne vozač dana već decenije je Luis,sa ovakvom gumama doći do trijumfa je za svaki respekt,jedna od najtežih njegovih pobeda,ali u ovakvim situacijama se vidi koliko je veliki šampion,bravo majstore!

Điu,Liu i Sadriu

pre 4 godine

Nekapiram onog ludog Verstapena,na 2 kruga pre kraja pokušava da pretekne Luisa i zamalo da mu upropasti pobedu a bilo je tada svejedno i da ga je pretekao jer je ionako imao 5 sekundi kazne i ništa ne bi dobio,mogao je obojicu da izbaci sa staze.

Ron Denis

pre 4 godine

#Ron DenisIzvikanog kvazi vozača? Bravo majstoje. Imali smo prilike da gledamo Hamiltona u istom tom Mercedesu, kada je presao iz Mclarena, pa je pored malog Schumia, kako ti nazva Vettela i Alonsa, a bogami i Webbera i Masse vodio bitku za pozicije od 5-10 mesta, a sto je to tako ne znam, mozda ti znas? A mozda znas i da nam kazes kako mu Nico uze titulu u direktnom duelu? Zato nazivati Schumachera kvazi vozacem je u najmanju ruku bezobrazno. Jedino sto se slazem sa tobom je da je Hamilton zaista vrhunski vozac, koji najmanje gresaka pravi, ali da nije superiornog Mercedesa, džaba bi mu i to bilo.
(ALONSO, 26. maj 2019 19:11)
Nije Rozberg uzeo titulu u direktnom duelu Hamiltonu kako ti kažeš ???,već je dobio na poklon od nemačkog lobija iz ekipe Mercedes,kao što je i Rajkonen od strane FIE i Mozlija dobio titulu na poklon.U oba slučaja Luis je debelo oštećen za dve titule pa mu se zato sve ovo danas vraća kao kosmička pravda pa i ta sreća koja ga nekad pogleda.Zato će vam ta poslednja poklonjena titula,vama ferarijevcima biti i zadnja.Da bi skinuli prokletstvo morali bi da dovedete Luisa u već poodmaklim godinama kako bi vam doneo bar jednu čistu titulu koju niste imali još od Nikija Laude!

MARKO

pre 4 godine

Znaci Hamiltonu pravila omogucavaju pobede, a drugima to brane? Druze, sta si ti ispisao ovde... o ovome da je "ranije skrenuo" i izazvao kontakt... uzas sta si se nalupetao. Daleko od toga da Mercedes nije namazan i da nekada drame bez potrebe, ali da li si video samo Hamiltonove gume na kraju??
(The Dictator, 26. maj 2019 17:25)

I ti si udario komentar i ostao ziv, čovek je napisao da vladaju dvostruki aršini..

Harry

pre 4 godine

Sto se sporta tice zivim za dve stvari: Da Hamilton prestigne Sumahera u broju osvojenih GP, a Nole Federera u broju osvojenih GS. Svestan sam da Hamilton ima laksi posao.

kaludjer

pre 4 godine

@,Branko, Nadovezacu se na vasu raspravu i samo jos dodati za Shumija,čovek kako je sadio tako je žeo,ko razume shvatice.Svi smi mi pod kapom nebeskom,gleda onaj odozgo!

Lala iz Banata

pre 4 godine

Deco, već sam pisao: u F1 pobeđuje - novac.
Čitaj, Mercedes.
Ostale ekipe (sirotinja) nemaju novca za toliko komada prototipova i toliko eksperimentisanja.
Vozači su manje bitni jer su približnog kvaliteta.

NY

pre 4 godine

Posle prosle trke sam napisao svoje misljenje o f1. Ova trka je samo potvrda onoga o cemu sam pisao. Formula je izgubila na drazi ne zbog toga sto je evo kao sada mercedes previse dominantan, vec iskljucivo zbog DVE STVARI. PRVA je, pravilo o gorivu. Kada je uvedeno pravilo da se bolid f1 puni gorivom za celu trku,izgubila se draz u taktickom nadmudrivanju izmedju ekipa sa taktikama razlicitog dolivanja goriva. DRUGA stvar su PNEUMATICI. Zasto pneumatici? Zato sto su performanse danasnjih pneumatika DALAKO DALEKO bolje nego nekadasnje, pa tako imamo trku u kojoj se SAMO jednom ide u box na zamenu pneumatika. Cak imamo situaciju da pneumatici izdrze daleko vise vremena na stazi i da pri tom cak i ne gube svojstva,tj bolidi ne gube brzinu. Tako smo imali priliku da i danas gledamo kako Hamilton vozi 50 i nekoliko kruga na MEDIUM gumama i da BEZ PROBLEMA em odveze trku do kraja em bez imalo problema odrzi razliku u odnosu na pratuoce koji su imali "izdrzljivije" tvrde pneumatike.
(neko, 26. maj 2019 17:54)

A sta bi ti. Rezervoar za 100 litara i Tigar gume.I za trku barem 5 stajanja

Stryker

pre 4 godine

F1 he postala "boza" za mene ako si na prvom mjestu imas 98%sanse da pobjedis uuuuhhhh zato gleam NASCAR I INDY trke. Evo gledam Indy 500 sada I vec na 37 krugu bilo je 28 vozaca na prvom mjestu , neka Hamilton dode ovde da se trka, Lanzo je pokusao ali nazalost nije se kavlifikovao

top gear

pre 4 godine

@Djomla

40 godina od toga 30 god pratim F1 i sve trke u Evropi gledao uzivo. Ali ti ne shvatas poentu ovog sporta, to nije vudeo igra, proslo je vreme jurnjave. Taj sport jako puno kosta da bi se oni trkali glavom bez obzira. Danasnja trka je posvecena Laudi, uoravo je on covek koji je doveo F1 na ovaj nivo. Ti kao 'matorac' i vrhunski poznavalac sigurno cer reci da je on bio vozac a Luis ne. Luis je moderni Lauda. Cao...

Ajs

pre 4 godine

Nekapiram onog ludog Verstapena,na 2 kruga pre kraja pokušava da pretekne Luisa i zamalo da mu upropasti pobedu a bilo je tada svejedno i da ga je pretekao jer je ionako imao 5 sekundi kazne i ništa ne bi dobio,mogao je obojicu da izbaci sa staze.
(Điu,Liu i Sadriu, 26. maj 2019 17:38)
klasičan navijac Mercedesa.
kad taj isti Verstapen upropasti Ferari, e onda je tad on najbolji vozač koji se samo trka,a sad je bezobrazan a.

neko

pre 4 godine

Posle prosle trke sam napisao svoje misljenje o f1. Ova trka je samo potvrda onoga o cemu sam pisao. Formula je izgubila na drazi ne zbog toga sto je evo kao sada mercedes previse dominantan, vec iskljucivo zbog DVE STVARI. PRVA je, pravilo o gorivu. Kada je uvedeno pravilo da se bolid f1 puni gorivom za celu trku,izgubila se draz u taktickom nadmudrivanju izmedju ekipa sa taktikama razlicitog dolivanja goriva. DRUGA stvar su PNEUMATICI. Zasto pneumatici? Zato sto su performanse danasnjih pneumatika DALAKO DALEKO bolje nego nekadasnje, pa tako imamo trku u kojoj se SAMO jednom ide u box na zamenu pneumatika. Cak imamo situaciju da pneumatici izdrze daleko vise vremena na stazi i da pri tom cak i ne gube svojstva,tj bolidi ne gube brzinu. Tako smo imali priliku da i danas gledamo kako Hamilton vozi 50 i nekoliko kruga na MEDIUM gumama i da BEZ PROBLEMA em odveze trku do kraja em bez imalo problema odrzi razliku u odnosu na pratuoce koji su imali "izdrzljivije" tvrde pneumatike.

ALONSO

pre 4 godine

#Ron Denis

Izvikanog kvazi vozača? Bravo majstoje. Imali smo prilike da gledamo Hamiltona u istom tom Mercedesu, kada je presao iz Mclarena, pa je pored malog Schumia, kako ti nazva Vettela i Alonsa, a bogami i Webbera i Masse vodio bitku za pozicije od 5-10 mesta, a sto je to tako ne znam, mozda ti znas? A mozda znas i da nam kazes kako mu Nico uze titulu u direktnom duelu? Zato nazivati Schumachera kvazi vozacem je u najmanju ruku bezobrazno. Jedino sto se slazem sa tobom je da je Hamilton zaista vrhunski vozac, koji najmanje gresaka pravi, ali da nije superiornog Mercedesa, džaba bi mu i to bilo.

Smeh

pre 4 godine

Jedino što vredi pogledati u današnjoj F1 je uvodni deo sa muzikom, pocetnih 5 krugova i zadnjih 5 krugova. Ostatak je gubljenje vremena.

Pobrkao lončiće

pre 4 godine

Ajde ne budite smesni. Hamilton nije ni blizu da se spominje zajedno sa laudom i senom. Daleko ispod.
(Misa, 26. maj 2019 19:03)

Ima više titula od obojice (Lauda i Sena po 3) i deli drugo mesto sa Fanđom ,ne vidim razlog da se ne spominje.

wve

pre 4 godine

Kada se neko pita kakvi su ovo vozači i što su tu, neka pogleda trku u Monaku. Na ovim uskim ulicama voziti 200-300 km/h je neverovatna umetnost, ogromna veština i to mogu samo najbolji vozači sa izuzetnim sposobnostima i refleksima. Ja jedva na auto putu 180 sa četiri trake u nemačkoji vozim a jok ovuda 300 km/h.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Формула 1 одавно није оно што је некад била, изгубила је драж, нема обилажења (не мислим на ову трку већ генерално), нема тако добрих возача више.

Mercedes Petronas F1

pre 4 godine

Opet uspavanka,najdosadniji sport na svetu.
(Čoban, 26. maj 2019 15:19)

-----

Glupo je da komentarises nesto sto ni ne gledas...

komentator

pre 4 godine

Minut sutnje za legendarnog Nikija Laudu, a komentatori melju li melju.
(HARIS, 26. maj 2019 16:12)

Erceg melje iz trke u trku. Isto i u Moto gp .
Zbog njegovog "prenosa" ne gledam SK par sezona.

sah 88

pre 4 godine

Opet uspavanka,najdosadniji sport na svetu.
(Čoban, 26. maj 2019 15:19) Pa čoveče prebaci kanal, nemoj gledati, tera li te neko?! Bar tv programa ima koliko hoćeš, na stotine kanala PREBACI!

putnik

pre 4 godine

(HARIS, 26. maj 2019 17:22) Dakle, logika tipicnog Ferarijevca. Luis je pobedio - pobedio je zahvaljujuci stazi na kojoj 'ne moze da se pretice', negde drugde bi zavrsio kao 15. Luis je ispustio prvo mesto - pokazao mu je mali Maks kako se vozi, nema pojma, laze za pneumatike. Kmeee

ps, @djomla, mozda se klinci loze na Luisa ali utoliko gore ako nisi klinac posto si dzabe isao u osnovnu skolu. Veliki pozdrav!

Saša

pre 4 godine

Hamilton kontrolisao trku od pocetka pa do kraja, Botas i mercesdes mogu da mu se zahvale na trećem mestu. A priča o gumama je alibi da bi Botas bio u 5 sekundi sa prvim i drugim... Na kvalifikacijama vozio 1,10 minuta a u trci 1,17 a najbrzi krug bio 1,14, znaci da je usporavao Verstapena. komotno je mogao da im pobegne 10-15 sekundi kao i uvek, Fetel to nebi mogao da isprati i Botas bi ostao bez trceg mesta, kad su zavrsavali trku 4 bolida u dve sekunde.....znači nikad......

pera

pre 4 godine

Ovako ovo je kakvo je takvo je ubedljivo najgledaniji auto moto sport, zvanično ubedljivo na prvom mestu. Predviđaju mu propast već decenijama a gledanost između 500-600 miliona ljudi. Svi ostali auto moto sportovi u svetu zajedno nemaju pola ove gledanosti.

evoba

pre 4 godine

Buhuuu moji ne pobedjuju pa necu ni da gledam. Stvarno ste ljubitelji F1, skidam vam kapu. Gledao sam i ja 4 godine Fetela u jos dominantnijem bolidu pa nisam kukao. To je F1. Uvek je bilo tako i uvek ce biti. Ni Sena nije osvojio nista dok nije dosao u najbolji bolid. Zelite trku koja zavisi samo od vozaca? Imate Djiro svaki dan, svi imaju isti bicikl.

cvrcak

pre 4 godine

Samo hejtujte i dalje, ali HAMILTON je na putu da postane najbolji svih vremena!!!!!!! Svaka cast MAJSTORE, LAUDA bi mu danas skinuo kapu kao sto je to cesto radio

The Dictator

pre 4 godine

Gledam f1 od '95. i mislim da sam danas odgledao poslednju trku. Ma daj, kalav šampion Hamilton? Mrsi 60 krugova sa istim gumama, vozači koji zaostaju ceo krug su u istom tempu i on i dalje uspeva da se odbrani. Pa čemu i gledanje i sve kad uvek isti pobeđuje jer mu pravila to omogućavaju? Sem toga, dva kruga pre kraja je ranije krenuo da skreće zato je bio kontakt sa Verstappenom i ništa od sudija! Ma ćao.
(micko vicko, 26. maj 2019 17:03)

Znaci Hamiltonu pravila omogucavaju pobede, a drugima to brane? Druze, sta si ti ispisao ovde... o ovome da je "ranije skrenuo" i izazvao kontakt... uzas sta si se nalupetao. Daleko od toga da Mercedes nije namazan i da nekada drame bez potrebe, ali da li si video samo Hamiltonove gume na kraju??

Holy Smoke

pre 4 godine

Krivo mi za Leklera. Ferariju postaje navika da gresi.
Hamilton kojeg dosta pljuju jos jednom pokazao da je od odlazka Alonsa najbolji vozac u F1. Maksu svaka cast. Dao je sve od sebe i priredio zanimljivu trku. Da je vise vozaca kao sto je on F1 bi daleko zanimljivija bila. Po meni najveci pajseri su na kraju Fetel i Botas. Ni da pokusaju da iskoriste dugu borbu Hamiltona i Maksa. Zbog takvih F1 nije vise to sto je nekada bila.
Pljuju Hamiltona sto kuka, a ja pratim F1 od 2000. godine i retko ko od vozaca da nije kukao. Jedino koliko se secam mozda Hakinen.
Luisa bas ne volim ali jbg najbolji je trenutno.
Nade polazem u Leklera i Maksa. Smatram da su najtalentovaniji i zanimljivi za gledanje.

linda

pre 4 godine

Svi dosadno ko gleda formulu a već sada 40 komentata a MGP jedan komentar ( i brojem 1 ) na Markezovu pobedu a 4-5 komentara bilo na vest o trci???!!!!! Pa ako i to nije merilo popularnosti, gledanosti ja ne znam šta je?

Branko

pre 4 godine

@(indor, 26. maj 2019 16:57)

Realno gume su mu bile ok. Sve je to taktika sa "mrtvim" gumama na pola trke. Sve to u Mercedesu rade perfektno. Iako je L.Hamilton najbolji vozač nije on Bog pa da vozi bolid od 1000 konja bez gripa. To je nemoguće po svim zakonima fizike. Taktički su opet nadmudrili druge. I realno bi bilo opet 1-2 da se nije ono u boxu dogodilo. Mercedes je konkurencija za sebe.

srki

pre 4 godine

Cestitke Mercedesu na zasluzenoj pobedi za 6/6. Putanje svih pitanja da li ce biti 21/21 i tako postaviti novi rekord svih rekorda. Meklarenov rekord od 16/15 se debelo drma u ovoj sezoni.

Ajs

pre 4 godine

Haha klinjo koliko godinica imas kad se lozis na Hamiltona hahaha
(Djomla, 26. maj 2019 17:23)

pre bih reko da si ti klinja,on je samo napisao da je čovek odvozio skoro celu trku bez greške.

neko

pre 4 godine

NY, ne komentarisi ako nisi razumeo neciji komentar. Nista ja "ne bih hteo" (kako si ti samo prepametno ustanovio, vec sam samo naveo po meni dva razloga sto je formula postala dosadna. Nekadasnja pravila oko dolivanja goriva su donosila trkama daleko vecu draz nego sto je sada. Nekadasnje gume su takodje donosile draz trci jer su izdrzale bas onoliko za koliko su bile predvidjene. Mekse su donosile brzinu ali krace su trajale, dok su tvrdje bile sporije,ali su izdrzavale duze sto je ponovo cu ti ponoviti davalo dodatnu draz tci !!!!!!. UKAPIRAO ?!?!

Branko

pre 4 godine

@(Ron Denis, 26. maj 2019 19:30)

Taj isti Ron Dennis je sve učinio da M.Schumacher-a dovede u Mclaren ali nije uspeo jer je ovaj hteo u Ferrari. Idi pitaj Ron Dennisa dal misli da je M.Schumacher "kvazi" vozač? Ja nisam voleo Schumachera tj. nisam bio njegov navijač ali njega nazivati "kvazi" vozačem je bezobrazluk. Isto tako je bezobrazluk kad se ne poštuju dostignića L.Hamiltona, S.Vettela, A.Senne, A.Prosta i drugih šampiona. M.Schumacher je u toku karijere zaradio 650.000.000 evra samo od ugovora. Po tebi su u Ferrariju bili budale kad su ga plaćali 80 miliona evra po sezoni?

@(crni, 26. maj 2019 18:26)

M.Schumacher je u Mercedesu imao 42 godine kad je vozio. Uz dužno poštovanje to je bila samo bleda senka nekadašnjeg M.Schumachera. Ali je ipak pokazao klasu onom pol-pozicijom u Monaku. Zar neko stvarno misli da bi N.Rozberg pobedio M.Schumachera od 25 godina starosti u istom bolidu? :)

Inače sam bio navijač Ayrtona Senne

Čestitam L.Hamiltonu na pobedi, strašan vozač i šampion.

micko vicko

pre 4 godine

@the dictator - dečko, objašnjavam ti da je turbo era i ovaj bezvezni trend sa baterijama, drs i gumama koje se voze 1000km donelo to da nema više iznenađenja tipa pucanja motora, vožnje na ivici, votačkih grešaka i sl. Sada se vozi proračunato, ziheraški i tu je Mercedes očigledno najbolji. Pa kada je još u istoriji moglo da se vozi 55 krugova na istim gumama, 7 sekundi sporije od pole kruga i da i dalje ne može niko da te pretekne? Pa koliko si preticanja danas video u tunelu? Performanse bolida i bezvezni tehnički propisi su do ovoga doveli i Hamilton nema uopšte potrebe da se iscrpljuje do iznemoglosti za pobedu.
O skretanju pre vremena i sečenju krivine tek neću ni da pričam. Ni o rupama na felnama prošle godine. Zaboravili?

Guromir

pre 4 godine

Da li su se ovi 'strucnjaci" upitali zasto je Verstapen opet izabran za driver of the day.Kazem opet jerje na svakoj trci do sada jedini koji vozi na 110% a auto mu je slabiji od ferarija a o merc. da ne govorim .Pogledajte ovog Gaslija u red bulu, covek je totalno neprimetan.Stavite ovog Maksa u mercedes i mozete da ne gledate vise f1 jer bi se znao pobednik unapred.

Vlad

pre 4 godine

Hamilton je sa pravom postavio pitanje guma.U Monte Karlu se ide na jedan pit stop, nema obilazenja pa nisu bitne performanse guma, uzme se najsigurnija varijanta i to je to. Ocigledno greska Mercedesa.
Druga stvar, sa potrosenim gumama dovoljno je jedno blokiranje, npr na izlazu iz tunela, i gotovo je. U Monte Karlu je inace tesko voziti a kamoli sa gumama koje nemaju gripa.

Ajs

pre 4 godine

Ako ništa drugo,sledeće sezone očekujem red bull da se bori za mesto broj 1.
Mercedes danas malo rizikovao,na kraju ispalo dobro.
Feraro standardan ...katastrofa.
RedBull odradjuje odličan posao tu su drugi.
Monaco je takva staza, da je Verstapen jako teško mogo da pretekne Hamiltona,a mogo je,da je neka dr. staza bila u pitanju.ovde prosto nema mesta za preticanje,naročito kad ispred sebe imas Mercedes.
poy

Guromir

pre 4 godine

Holy Smoke

Bravo, svaka cast, vidis stvari kakve jesu. Buducnost a i sadasnjost su pre svih Max pa Lecler. A za ovu dvojicu( Vetel , Botas) to si pogodio 100%- tacno dva pajsera.

ALONSO

pre 4 godine

Nije Rozberg uzeo titulu u direktnom duelu Hamiltonu kako ti kažeš ???,već je dobio na poklon od nemačkog lobija iz ekipe Mercedes,kao što je i Rajkonen od strane FIE i Mozlija dobio titulu na poklon.U oba slučaja Luis je debelo oštećen za dve titule pa mu se zato sve ovo danas vraća kao kosmička pravda pa i ta sreća koja ga nekad pogleda.Zato će vam ta poslednja poklonjena titula,vama ferarijevcima biti i zadnja.Da bi skinuli prokletstvo morali bi da dovedete Luisa u već poodmaklim godinama kako bi vam doneo bar jednu čistu titulu koju niste imali još od Nikija Laude!

Au sine moj, pa stvarno si "tvrđi" nego sto sam mislio. Posto vidim da ti je zivot teorija zavere, onda ne bih dalje polemisao. Pozdrav

Vlad

pre 4 godine

Interesantno kako se ljudi svake godine pale i govore kako je smor trka u Monaku. Uvek je bilo tesko obilaziti u Monte Karlu. Prosle godine je Rikardo drzao Fetela pola trke sa motorom koji je izgubio 25% snage.

Arsenije

pre 4 godine

Decenijama pratim F1 i sve mogu da podnesem, samo me zvuk ovih turbo motora izbezumljuje. Bolidi zvuče kao motokultivatori... Ko je bio na bilo kojoj trci zna o čemu pričam i kakav je osećaj kada atmosferac proleti startnim pravcem... Taj zvuk se ne zaboravlja...
Inače ko ne zna ima na YT zvuk mazde 767 pobednice Le Mana iz '90...da se smrzneš!

A T V D

pre 4 godine

@ave tj celu sezonu, jer od sad i zvanično kreće povlašćivanje Fetela na račun Leklera zbog ovolike razlike u poenima koja je nastala direktnom krivicom tog propalog tima za koji navijam od kad pratim f1.

Vlad

pre 4 godine

(micko vicko, 27. maj 2019 01:46)
Niko nije skrenuo pre vremena. Hamilton jeste pola trke kocio nesto ranije, ali je imao uobicajenu putanju. Da je skrenuo pre vremena zakucao bi se u bankinu.
Krivinu je isekao jer ga je Max udario u zadnji levi tocak, da nije nastavio pravo, verovatno bi doslo do sudara jer je Max izgubio kontrolu usled blokiranja prednjeg levog tocka.
(Guromir, 27. maj 2019 09:38)
Gledaoci glasaju za vozaca dana. Mada Monte Karlo je takva staza da tu tesko moze da se desi neka spektakularna voznja.
Max je dobro vozio, nije kriv za ono u boksu, vec tim. Za incident sa Hamiltonom je "kriv" Max iako smatram da je u pitanju trkacki incident (kasno kocenje, blokiranje prednjeg levog tocka), i fer je da niko nije kaznjen (incident bez posledica po oba vozaca).
Ali kad pogledate zavrsio je kao cetvrti, a startovao kao treci, dakle ne bas sjajna trka za Maxa. U nekim normalnim okolnostima, bio bi treci iza Botasa, a ispred Fetela.
Meni licno je "spektakularnija" Hamiltonova voznja na onim gumama toliko dugo. No, tim ga je svojom greskom (priznali posle trke) doveo u tu situaciju.
(ALONSO, 27. maj 2019 13:21)
Dobio je Rozberg, nema sta, jedva doduse, ali i izgubio 2 puta u direktnom duelu.

Vlad

pre 4 godine

(Guromir, 27. maj 2019 09:38)
Mozda je Gasli bio neprimetan danas jer ga kamera nije mnogo snimala.:D Inace je zavrsio na petom mestu, odmah iz Maxa a krenuo je sa osmog mesta. U neku ruku imao je bolju trku od Maxa.