Ponedeljak, 20.05.2019.

23:05

Novak govorio o Nadalu – ni reči o Federeru

Novak Đoković će na predstojećem Rolan Garosu pokušati po drugi put da načini podvig i veže sve četiri Grend slem titule zaredom.

Izvor: Z.K.

Novak govorio o Nadalu – ni reèi o Federeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

miodrag

pre 4 godine

Federer više nigde nije favorit, osim kod svoje žene.
(Moravac, 21. maj 2019 08:02)
Не знам, не знам, нисам сигуран

'nako

pre 4 godine

Neviđeni šok bi bio za Novakove navijače da se Fededrer,ako uopšte dođe na RG ,sastane sa Novakom u polufinalu i pobjedi njihovog miljenika.Trebali bi se prisjetiti 2011.godine kada su se susreli u polufinalu na RG,gdje je Novak slovio za nepobjedivog i samo je bilo pitanje sa kojim će rezultatomm pobjediti Rodžera,međutim on je njega na opšte iznenađenje mnogih pobjedio sa 3:1.Ne bih imala ništa protiv da takvo iznenađenje priredi i ovog puta.

Biti čovek

pre 4 godine

Rafa se ženi u septembru posle US OPENA. A što se tiče favorita na predstojećem RG uvek je biloo jasnoo daa je Nadal favorit br.1 jednostavno celu karijeru je tako bilo. U prošlosti iza njega je bio Rodžer Federer koji igrao više finala al je sve izgubio od jednog pomenutog čoveka naravno promeniloo se mnogo toga vremenom i samim tim uloge favorita Novak posle Tima,Cicipasa,Zverev i ostali favoriti za GS na šljaci. Takav rasplet je trenutno. Rodžer iz senke i pitanje koliko može da dogura sve zavisi od žreba iako teško može da osvojio RG al dogura daleko sigurno da..

RN

pre 4 godine

@VUK
Djokoviceva igra na AO 2019 nije bila nista specijalno, Nadal je bio taj koji je bas slabo odigrao to finale. Moze i da igra kao na AO, izgubice u cetiri seta od Rafe Nadala.

borkes

pre 4 godine

@lignjoslav
Što bi rekao Delboy :" Au contraire my son, au contraire!"
Glavni razlog što Rafa ove godine do sada ima jedan osvojen turnir je baš to što više ne može da igra jakim intenzitetom duže vreme. Kad naleti i na slabijeg igrača koji drži fokus u relativno dužem periodu, on ima problema. Ne kažem da gubi ali ima problema. To je jako dobro demonstrirao Cicipas u Madridu.
"Istorijski" gledano Rafa je favorit na šljaci na svakom mogućem turniru ali...
Idemo dalje.

Rafa 30

pre 4 godine

@Lignjoslav

Moram ti reci da se varas..
Pogresna je pretpostavka da sto je mec duzi, Nadalu sanse rastu..
Da.. To bi bio slucaj kad bi ovo bila 2008.ili 2013.godina..
Ali ovo je 2019.god, Nadal vise nije ni blizu fizicke premoci kakvu je imao tih godina, kada je mljeo protivnike ritmom..
Nadal je sad puno ranjiviji na tom planu i ne moze drzati tako visok nivo igre kroz citav mec..
Tako da si skroz u krivu..
U potencijalnom finalu Nadal _Djokovic, ako su obojica relativno svjeza, uoravo je Djokovic taj igrac koji dobiva na snagu..
Ono sto je Hantuchova neki dan izjavila..
Apsolutno isto misljenje djelim s njom..
Djokovic je nepobjediv ako odradi prve runde kako spada i ne potrosi se previse..
Lijep pozdrav..

Dott

pre 4 godine

Kod nas se kaze, "kako sejes, tako zanjes".
Rozer je tako preskakao ime Novaka djokovica u svojim nabrajanjima favorita 2007, 2008, 2009 i 2010te. Pa eto, Rodzer trenutno zanje.

Pa....

pre 4 godine

Nista nije rekao sto nisu i ostali. Ocekujem kada Federer bude isto ovo rekao, da ga ispljujete najgore, zato sto Novaka nije uvrstio u favorite. Cekamo tu vest. Inace Rafa je uvek favorit na sljaci.

Nebojša

pre 4 godine

Ako uspeh na grenslem turniru računamo barem polufinale Federer je zadnje igrao 2012 davno je to bilo zato nije u užem krugu favorita sada je još stariji igra se u tri seta minimum a može da ide i u pet tako da četvrfinale plafon.

Djoka

pre 4 godine

Bombastičan naslov.
Naravno da nije pomenuo Federera. Prvo, tamo je uvek najveći favorit Nadal, drugo, Federer verovatno neće ni učestvovati, kao ni prethodnih godina.
Da bi imao neke šanse da pobediš moraš prvo da učestvuješ.

nikolq

pre 4 godine

pa to I nije podcenjivanje Federera,prosto on I'ma miligram sanse da dodje I medju osam na RG.Podloga mu nikad nije odgovarala,plus godine, plus igra na tri dobijena seta.

Lignjoslav

pre 4 godine

Thiem je 3. favorit.
Nadal je rekao da je najbolji meč ove godine odigrao upravo protiv Thiema i izgubio
Naravno, postoji razlika između meča na 2 i 3 seta, jer sto je duži meč, Nadalove šanse rastu.
Ne toliko zbog same izdrzljivosti, vec zbog sposobnosti da odrzi visok nivo igre mnogo duže od ostalih tenisera.
Tako i sa Novakom
Sam Rafa je rekao da Novakova najbolja igra nepobediva cak i na šljaci, ali realno ako Novak ne dobije 3:0, ne vidim da u nekom iscrpljujućem meču od 4+ sata ima šansu.

VUK

pre 4 godine

@Bodibond ....zašto vređaš Anicu ?Ako je neko godinama korektan u komentarima je upravo ona. Evo ja ne znam da kuvam , ali volim sport i borbu. Mogli bi da razmenimo iskustva? Udaraš na žensko ! Sportski?

Nebojša

pre 4 godine

Nadal, Novak, Thiem, tu treba tražiti pobednika pa tek onda može druga grupa Cicipas, Delpo, Federer, Fonjini... Nadam se dobrom izbalansiranom žrebu i neka najbolji pobedi.

mr

pre 4 godine

Zašto da pomene Federera, kad je ovaj podržao Kirijosa i njegove stavove o Novaku. Zato će mu Novak objasniti nešto na terenu kad se budu sastali sledeći put.

Azimuth

pre 4 godine

Takticka izjava Novaka, da prebaci pritisak na Nadala. A Federera ce vec neko pocistiti usput hehe dal ova dvojica dal neko treci nije bitno

Zoran

pre 4 godine

Novak je predsednik saveta igraca mogao bi malo da asocijaciji da pecku oko rasporeda igranja meceva valjda ima moc za toliko, mislim da su nadal i novak podjednaki favoriti

CATAPA

pre 4 godine

Federer još može da bude favorit samo u Bazelu ili Dohi. Nadal dok igra tenis biće i favorit na Rolan Narosu. Sada je to samo malo više nego inače.
Nadal i Novak su bar jedan prema drugom uvek bili izuzetno korektni. I sada kada je Nadal počistio Novaka u Rimu, kao i kada je Novak njega u Melburnu, nema ni mesta ni primisli o nekakvoj netrpeljivosti.

Pariz

pre 4 godine

@anica
Pa za pocetak, Tim je ponizio Novaka na RG, dodelio mu krompiric, tako da bez problema moze da ga pobedi kad god pozeli. Nedavno je Nadala pobedio na sljaci, tako da moze i njega. Novak
nema sanse na RG, nece ni doci do finala, zar nisi videla kako ga je unistio Nadal juce.

Shone

pre 4 godine

Iako je izgubio u finalu Rima, ako Novak dodje do finala, osvojice RG. Covek uzeo Nadalu set onako umoran i istrosen. Vise me plase ovi slabije rangirani igraci koji eksplodiraju ponekad.

Toma

pre 4 godine

Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.
(anica, 20. maj 2019 23:31)

Gresis, kao i obicno. Novak koji u Monaku, IV i Majamiju nije prosao dalje od osmine finala da ima veliku priliku na RG? Posveti se ti kulinarstvu, nije sport/tenis za tebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 20. maj 2019 23:54) # Link komentara

Ne gresi ona, nego ti. Znam da boli, bodi. Life is a bitch

anica

pre 4 godine

(Bodibond, 20. maj 2019 23:54)
Ne znam sta pricas...ali ocigledno da si pomesao nesto, sad je sezona sljake...Madrid, Rim, RG.
Posvecena sam kulinarstvu maksimalno ne brini ti, stizem i da isprzim, skuvam i operem, plus da radim i da pratim Novaka kako osvaja RG.

Demar De Rosen

pre 4 godine

Kako olako pisete sta ce biti na RG, analizirate cak i pojedine runde, a ne znate jos ni zreb. Polako, prva i najvaznija stvar je da svi dodju zdravi. Ok su ocekivanja, takodje i da Fed nije medju prva 4 favorita, ali ne treba iskljuciti mogucnost da Fed, sa velikim iskustvom, odmoran i inspirisan, odigra jako dobro. Ako mu se poklopi i da ima dobar procenat prvog servisa, tada ima dobre sanse protiv velike vecine igraca. Videcemo kako ce stvari odvijati, prvo zreb za koji dan pa sve drugo.

Predo

pre 4 godine

Raspored može da favorizuje nekoga i u Rolan Garosu, ne baš toliko kao u Rimu, jer tamo postoje reflektori , pa je jedan meč igran u podne, a drugi u ponoć, ali mogu vas staviti zadnjeg po rasporedu po kišnom danu i onda morate igrati dan za danom. Ovo u Rimu je bilo drastično. To vam je isto kao da radite noćnu smenu i onda nastavljate dnevnu. Nakon meča sa Del Potrom, Novak nije legao u krevet pre tri sata po ponoći, A Švarcman i Nadal su bili u krevetu.

Boxy

pre 4 godine

Bodibonde, ne vredjaj nam "anicu". Ona je prava legenda naših teniskih razgovora. Uvek pozitivna, uvek korektna, pravi zaljubljenik u tenis i našeg sportskog heroja.
Ti joj nisi ni prići. Prvo, jer si dosadan, a drugo jer si bezobrazan prema jednoj dami. A, i inače si takav. Džaba se trudiš.

Bodibond

pre 4 godine

Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.
(anica, 20. maj 2019 23:31)

Gresis, kao i obicno. Novak koji u Monaku, IV i Majamiju nije prosao dalje od osmine finala da ima veliku priliku na RG? Posveti se ti kulinarstvu, nije sport/tenis za tebe.

Cole

pre 4 godine

... Novaka su mnogi pitali šta misli i o tome kako se pravi raspored igranja mečevima, posebno jer je to bio problem i u Rimu...

E upravo je to problem, Novak
nekako uvek najgore prodje od
velike trojke/cetvkrke ili bar
u vecini slucajeva. Bas je i Rafa
pre par godina prokomentarisao
Federerovu protekciju, mislim,
na AO - jedan mec ne cini razliku
ali dva i vise je i te kako cini.
Sto se favorita tice, po meni to
izgleda ovako:

90% uzima Nadal, Novak, Tim ili
Cicipas, ostalih 10% dajem ostatku
uz neverovatan splet okolnosti.

Nadal/Novak 70%, Tim 15% i kao
najneiskusniji Cicipas 5%. Poz.

anica

pre 4 godine

milan, 20. maj 2019 23:20
Tim? Ne znam odakle uopste pomisao da igraci tipa Tim, Cicipas, Zverev, Sapovalov mogu da dobiju Novaka i Nadala na RG.
Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.

Ivan4_2019

pre 4 godine

Naravno na Rolan Garosu uvek se za najvećeg favorita izdvaja najpre Rafa pa onda svi ostali. Naravno kada je Rafa potpuno spreman onda je ubedljivo prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, a po Rafinim igrama u Rimu i njegovom ubedljivom osvajanju tog turnira rekao bih da je ful spreman. Upravo to je i Nole naglasio. Nije omalovažio Rođu već je rekao "pa onda svi ostali".

dado

pre 4 godine

pa ne znam niti zbog cega bi federer bio favorit.
on ce proci prvih par kola, a onda ce naici cicpas, coris, fognini, schwarzman itd..... ako jos odigra koji mec neocekivano dugo, jer federer igra veoma kratke poene, iako je dan odmora, sljedeci put ce osjetiti malo umora.
moze do 1/4 max, po mom misljenju. sve iznad bi me veoma iznenadilo.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Kada je Rafa ful spreman, a na osnovu njegovog ovogodišnjeg nastupa u Rimu vidi se da je prilično dobro spreman, onda se uopšte ne postavlja pitanje ko je prvi favorit na Rolan Garosu naravno, to je Rafa i to ubedljivo najveći favorit. To je i Nole rekao. A naravno, kada je Federer u žrebu na bilo kom turniru, uvek uz Rafu i Noleta spada i on među glavne favorite naravno, i na ovom Rolan Garosu Federera nipošto niko ne sme da potcenjuje, veliki je to igrač, može i sada daleko da ode i na ovogodišnjem Rolan Garosu.

dado

pre 4 godine

pa ne znam niti zbog cega bi federer bio favorit.
on ce proci prvih par kola, a onda ce naici cicpas, coris, fognini, schwarzman itd..... ako jos odigra koji mec neocekivano dugo, jer federer igra veoma kratke poene, iako je dan odmora, sljedeci put ce osjetiti malo umora.
moze do 1/4 max, po mom misljenju. sve iznad bi me veoma iznenadilo.

Ivan4_2019

pre 4 godine

Naravno na Rolan Garosu uvek se za najvećeg favorita izdvaja najpre Rafa pa onda svi ostali. Naravno kada je Rafa potpuno spreman onda je ubedljivo prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, a po Rafinim igrama u Rimu i njegovom ubedljivom osvajanju tog turnira rekao bih da je ful spreman. Upravo to je i Nole naglasio. Nije omalovažio Rođu već je rekao "pa onda svi ostali".

anica

pre 4 godine

milan, 20. maj 2019 23:20
Tim? Ne znam odakle uopste pomisao da igraci tipa Tim, Cicipas, Zverev, Sapovalov mogu da dobiju Novaka i Nadala na RG.
Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.

Cole

pre 4 godine

... Novaka su mnogi pitali šta misli i o tome kako se pravi raspored igranja mečevima, posebno jer je to bio problem i u Rimu...

E upravo je to problem, Novak
nekako uvek najgore prodje od
velike trojke/cetvkrke ili bar
u vecini slucajeva. Bas je i Rafa
pre par godina prokomentarisao
Federerovu protekciju, mislim,
na AO - jedan mec ne cini razliku
ali dva i vise je i te kako cini.
Sto se favorita tice, po meni to
izgleda ovako:

90% uzima Nadal, Novak, Tim ili
Cicipas, ostalih 10% dajem ostatku
uz neverovatan splet okolnosti.

Nadal/Novak 70%, Tim 15% i kao
najneiskusniji Cicipas 5%. Poz.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Kada je Rafa ful spreman, a na osnovu njegovog ovogodišnjeg nastupa u Rimu vidi se da je prilično dobro spreman, onda se uopšte ne postavlja pitanje ko je prvi favorit na Rolan Garosu naravno, to je Rafa i to ubedljivo najveći favorit. To je i Nole rekao. A naravno, kada je Federer u žrebu na bilo kom turniru, uvek uz Rafu i Noleta spada i on među glavne favorite naravno, i na ovom Rolan Garosu Federera nipošto niko ne sme da potcenjuje, veliki je to igrač, može i sada daleko da ode i na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Bodibond

pre 4 godine

Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.
(anica, 20. maj 2019 23:31)

Gresis, kao i obicno. Novak koji u Monaku, IV i Majamiju nije prosao dalje od osmine finala da ima veliku priliku na RG? Posveti se ti kulinarstvu, nije sport/tenis za tebe.

Djoka

pre 4 godine

Bombastičan naslov.
Naravno da nije pomenuo Federera. Prvo, tamo je uvek najveći favorit Nadal, drugo, Federer verovatno neće ni učestvovati, kao ni prethodnih godina.
Da bi imao neke šanse da pobediš moraš prvo da učestvuješ.

nikolq

pre 4 godine

pa to I nije podcenjivanje Federera,prosto on I'ma miligram sanse da dodje I medju osam na RG.Podloga mu nikad nije odgovarala,plus godine, plus igra na tri dobijena seta.

anica

pre 4 godine

(Bodibond, 20. maj 2019 23:54)
Ne znam sta pricas...ali ocigledno da si pomesao nesto, sad je sezona sljake...Madrid, Rim, RG.
Posvecena sam kulinarstvu maksimalno ne brini ti, stizem i da isprzim, skuvam i operem, plus da radim i da pratim Novaka kako osvaja RG.

CATAPA

pre 4 godine

Federer još može da bude favorit samo u Bazelu ili Dohi. Nadal dok igra tenis biće i favorit na Rolan Narosu. Sada je to samo malo više nego inače.
Nadal i Novak su bar jedan prema drugom uvek bili izuzetno korektni. I sada kada je Nadal počistio Novaka u Rimu, kao i kada je Novak njega u Melburnu, nema ni mesta ni primisli o nekakvoj netrpeljivosti.

VUK

pre 4 godine

@Bodibond ....zašto vređaš Anicu ?Ako je neko godinama korektan u komentarima je upravo ona. Evo ja ne znam da kuvam , ali volim sport i borbu. Mogli bi da razmenimo iskustva? Udaraš na žensko ! Sportski?

Nebojša

pre 4 godine

Nadal, Novak, Thiem, tu treba tražiti pobednika pa tek onda može druga grupa Cicipas, Delpo, Federer, Fonjini... Nadam se dobrom izbalansiranom žrebu i neka najbolji pobedi.

Demar De Rosen

pre 4 godine

Kako olako pisete sta ce biti na RG, analizirate cak i pojedine runde, a ne znate jos ni zreb. Polako, prva i najvaznija stvar je da svi dodju zdravi. Ok su ocekivanja, takodje i da Fed nije medju prva 4 favorita, ali ne treba iskljuciti mogucnost da Fed, sa velikim iskustvom, odmoran i inspirisan, odigra jako dobro. Ako mu se poklopi i da ima dobar procenat prvog servisa, tada ima dobre sanse protiv velike vecine igraca. Videcemo kako ce stvari odvijati, prvo zreb za koji dan pa sve drugo.

Shone

pre 4 godine

Iako je izgubio u finalu Rima, ako Novak dodje do finala, osvojice RG. Covek uzeo Nadalu set onako umoran i istrosen. Vise me plase ovi slabije rangirani igraci koji eksplodiraju ponekad.

Azimuth

pre 4 godine

Takticka izjava Novaka, da prebaci pritisak na Nadala. A Federera ce vec neko pocistiti usput hehe dal ova dvojica dal neko treci nije bitno

Toma

pre 4 godine

Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.
(anica, 20. maj 2019 23:31)

Gresis, kao i obicno. Novak koji u Monaku, IV i Majamiju nije prosao dalje od osmine finala da ima veliku priliku na RG? Posveti se ti kulinarstvu, nije sport/tenis za tebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 20. maj 2019 23:54) # Link komentara

Ne gresi ona, nego ti. Znam da boli, bodi. Life is a bitch

mr

pre 4 godine

Zašto da pomene Federera, kad je ovaj podržao Kirijosa i njegove stavove o Novaku. Zato će mu Novak objasniti nešto na terenu kad se budu sastali sledeći put.

Nebojša

pre 4 godine

Ako uspeh na grenslem turniru računamo barem polufinale Federer je zadnje igrao 2012 davno je to bilo zato nije u užem krugu favorita sada je još stariji igra se u tri seta minimum a može da ide i u pet tako da četvrfinale plafon.

Dott

pre 4 godine

Kod nas se kaze, "kako sejes, tako zanjes".
Rozer je tako preskakao ime Novaka djokovica u svojim nabrajanjima favorita 2007, 2008, 2009 i 2010te. Pa eto, Rodzer trenutno zanje.

Predo

pre 4 godine

Raspored može da favorizuje nekoga i u Rolan Garosu, ne baš toliko kao u Rimu, jer tamo postoje reflektori , pa je jedan meč igran u podne, a drugi u ponoć, ali mogu vas staviti zadnjeg po rasporedu po kišnom danu i onda morate igrati dan za danom. Ovo u Rimu je bilo drastično. To vam je isto kao da radite noćnu smenu i onda nastavljate dnevnu. Nakon meča sa Del Potrom, Novak nije legao u krevet pre tri sata po ponoći, A Švarcman i Nadal su bili u krevetu.

Boxy

pre 4 godine

Bodibonde, ne vredjaj nam "anicu". Ona je prava legenda naših teniskih razgovora. Uvek pozitivna, uvek korektna, pravi zaljubljenik u tenis i našeg sportskog heroja.
Ti joj nisi ni prići. Prvo, jer si dosadan, a drugo jer si bezobrazan prema jednoj dami. A, i inače si takav. Džaba se trudiš.

Rafa 30

pre 4 godine

@Lignjoslav

Moram ti reci da se varas..
Pogresna je pretpostavka da sto je mec duzi, Nadalu sanse rastu..
Da.. To bi bio slucaj kad bi ovo bila 2008.ili 2013.godina..
Ali ovo je 2019.god, Nadal vise nije ni blizu fizicke premoci kakvu je imao tih godina, kada je mljeo protivnike ritmom..
Nadal je sad puno ranjiviji na tom planu i ne moze drzati tako visok nivo igre kroz citav mec..
Tako da si skroz u krivu..
U potencijalnom finalu Nadal _Djokovic, ako su obojica relativno svjeza, uoravo je Djokovic taj igrac koji dobiva na snagu..
Ono sto je Hantuchova neki dan izjavila..
Apsolutno isto misljenje djelim s njom..
Djokovic je nepobjediv ako odradi prve runde kako spada i ne potrosi se previse..
Lijep pozdrav..

Pa....

pre 4 godine

Nista nije rekao sto nisu i ostali. Ocekujem kada Federer bude isto ovo rekao, da ga ispljujete najgore, zato sto Novaka nije uvrstio u favorite. Cekamo tu vest. Inace Rafa je uvek favorit na sljaci.

Lignjoslav

pre 4 godine

Thiem je 3. favorit.
Nadal je rekao da je najbolji meč ove godine odigrao upravo protiv Thiema i izgubio
Naravno, postoji razlika između meča na 2 i 3 seta, jer sto je duži meč, Nadalove šanse rastu.
Ne toliko zbog same izdrzljivosti, vec zbog sposobnosti da odrzi visok nivo igre mnogo duže od ostalih tenisera.
Tako i sa Novakom
Sam Rafa je rekao da Novakova najbolja igra nepobediva cak i na šljaci, ali realno ako Novak ne dobije 3:0, ne vidim da u nekom iscrpljujućem meču od 4+ sata ima šansu.

Zoran

pre 4 godine

Novak je predsednik saveta igraca mogao bi malo da asocijaciji da pecku oko rasporeda igranja meceva valjda ima moc za toliko, mislim da su nadal i novak podjednaki favoriti

'nako

pre 4 godine

Neviđeni šok bi bio za Novakove navijače da se Fededrer,ako uopšte dođe na RG ,sastane sa Novakom u polufinalu i pobjedi njihovog miljenika.Trebali bi se prisjetiti 2011.godine kada su se susreli u polufinalu na RG,gdje je Novak slovio za nepobjedivog i samo je bilo pitanje sa kojim će rezultatomm pobjediti Rodžera,međutim on je njega na opšte iznenađenje mnogih pobjedio sa 3:1.Ne bih imala ništa protiv da takvo iznenađenje priredi i ovog puta.

borkes

pre 4 godine

@lignjoslav
Što bi rekao Delboy :" Au contraire my son, au contraire!"
Glavni razlog što Rafa ove godine do sada ima jedan osvojen turnir je baš to što više ne može da igra jakim intenzitetom duže vreme. Kad naleti i na slabijeg igrača koji drži fokus u relativno dužem periodu, on ima problema. Ne kažem da gubi ali ima problema. To je jako dobro demonstrirao Cicipas u Madridu.
"Istorijski" gledano Rafa je favorit na šljaci na svakom mogućem turniru ali...
Idemo dalje.

Pariz

pre 4 godine

@anica
Pa za pocetak, Tim je ponizio Novaka na RG, dodelio mu krompiric, tako da bez problema moze da ga pobedi kad god pozeli. Nedavno je Nadala pobedio na sljaci, tako da moze i njega. Novak
nema sanse na RG, nece ni doci do finala, zar nisi videla kako ga je unistio Nadal juce.

Biti čovek

pre 4 godine

Rafa se ženi u septembru posle US OPENA. A što se tiče favorita na predstojećem RG uvek je biloo jasnoo daa je Nadal favorit br.1 jednostavno celu karijeru je tako bilo. U prošlosti iza njega je bio Rodžer Federer koji igrao više finala al je sve izgubio od jednog pomenutog čoveka naravno promeniloo se mnogo toga vremenom i samim tim uloge favorita Novak posle Tima,Cicipasa,Zverev i ostali favoriti za GS na šljaci. Takav rasplet je trenutno. Rodžer iz senke i pitanje koliko može da dogura sve zavisi od žreba iako teško može da osvojio RG al dogura daleko sigurno da..

miodrag

pre 4 godine

Federer više nigde nije favorit, osim kod svoje žene.
(Moravac, 21. maj 2019 08:02)
Не знам, не знам, нисам сигуран

RN

pre 4 godine

@VUK
Djokoviceva igra na AO 2019 nije bila nista specijalno, Nadal je bio taj koji je bas slabo odigrao to finale. Moze i da igra kao na AO, izgubice u cetiri seta od Rafe Nadala.

Bodibond

pre 4 godine

Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.
(anica, 20. maj 2019 23:31)

Gresis, kao i obicno. Novak koji u Monaku, IV i Majamiju nije prosao dalje od osmine finala da ima veliku priliku na RG? Posveti se ti kulinarstvu, nije sport/tenis za tebe.

anica

pre 4 godine

milan, 20. maj 2019 23:20
Tim? Ne znam odakle uopste pomisao da igraci tipa Tim, Cicipas, Zverev, Sapovalov mogu da dobiju Novaka i Nadala na RG.
Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Kada je Rafa ful spreman, a na osnovu njegovog ovogodišnjeg nastupa u Rimu vidi se da je prilično dobro spreman, onda se uopšte ne postavlja pitanje ko je prvi favorit na Rolan Garosu naravno, to je Rafa i to ubedljivo najveći favorit. To je i Nole rekao. A naravno, kada je Federer u žrebu na bilo kom turniru, uvek uz Rafu i Noleta spada i on među glavne favorite naravno, i na ovom Rolan Garosu Federera nipošto niko ne sme da potcenjuje, veliki je to igrač, može i sada daleko da ode i na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Cole

pre 4 godine

... Novaka su mnogi pitali šta misli i o tome kako se pravi raspored igranja mečevima, posebno jer je to bio problem i u Rimu...

E upravo je to problem, Novak
nekako uvek najgore prodje od
velike trojke/cetvkrke ili bar
u vecini slucajeva. Bas je i Rafa
pre par godina prokomentarisao
Federerovu protekciju, mislim,
na AO - jedan mec ne cini razliku
ali dva i vise je i te kako cini.
Sto se favorita tice, po meni to
izgleda ovako:

90% uzima Nadal, Novak, Tim ili
Cicipas, ostalih 10% dajem ostatku
uz neverovatan splet okolnosti.

Nadal/Novak 70%, Tim 15% i kao
najneiskusniji Cicipas 5%. Poz.

Pariz

pre 4 godine

@anica
Pa za pocetak, Tim je ponizio Novaka na RG, dodelio mu krompiric, tako da bez problema moze da ga pobedi kad god pozeli. Nedavno je Nadala pobedio na sljaci, tako da moze i njega. Novak
nema sanse na RG, nece ni doci do finala, zar nisi videla kako ga je unistio Nadal juce.

Pa....

pre 4 godine

Nista nije rekao sto nisu i ostali. Ocekujem kada Federer bude isto ovo rekao, da ga ispljujete najgore, zato sto Novaka nije uvrstio u favorite. Cekamo tu vest. Inace Rafa je uvek favorit na sljaci.

Lignjoslav

pre 4 godine

Thiem je 3. favorit.
Nadal je rekao da je najbolji meč ove godine odigrao upravo protiv Thiema i izgubio
Naravno, postoji razlika između meča na 2 i 3 seta, jer sto je duži meč, Nadalove šanse rastu.
Ne toliko zbog same izdrzljivosti, vec zbog sposobnosti da odrzi visok nivo igre mnogo duže od ostalih tenisera.
Tako i sa Novakom
Sam Rafa je rekao da Novakova najbolja igra nepobediva cak i na šljaci, ali realno ako Novak ne dobije 3:0, ne vidim da u nekom iscrpljujućem meču od 4+ sata ima šansu.

dado

pre 4 godine

pa ne znam niti zbog cega bi federer bio favorit.
on ce proci prvih par kola, a onda ce naici cicpas, coris, fognini, schwarzman itd..... ako jos odigra koji mec neocekivano dugo, jer federer igra veoma kratke poene, iako je dan odmora, sljedeci put ce osjetiti malo umora.
moze do 1/4 max, po mom misljenju. sve iznad bi me veoma iznenadilo.

'nako

pre 4 godine

Neviđeni šok bi bio za Novakove navijače da se Fededrer,ako uopšte dođe na RG ,sastane sa Novakom u polufinalu i pobjedi njihovog miljenika.Trebali bi se prisjetiti 2011.godine kada su se susreli u polufinalu na RG,gdje je Novak slovio za nepobjedivog i samo je bilo pitanje sa kojim će rezultatomm pobjediti Rodžera,međutim on je njega na opšte iznenađenje mnogih pobjedio sa 3:1.Ne bih imala ništa protiv da takvo iznenađenje priredi i ovog puta.

Shone

pre 4 godine

Iako je izgubio u finalu Rima, ako Novak dodje do finala, osvojice RG. Covek uzeo Nadalu set onako umoran i istrosen. Vise me plase ovi slabije rangirani igraci koji eksplodiraju ponekad.

Ivan4_2019

pre 4 godine

Naravno na Rolan Garosu uvek se za najvećeg favorita izdvaja najpre Rafa pa onda svi ostali. Naravno kada je Rafa potpuno spreman onda je ubedljivo prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, a po Rafinim igrama u Rimu i njegovom ubedljivom osvajanju tog turnira rekao bih da je ful spreman. Upravo to je i Nole naglasio. Nije omalovažio Rođu već je rekao "pa onda svi ostali".

RN

pre 4 godine

@VUK
Djokoviceva igra na AO 2019 nije bila nista specijalno, Nadal je bio taj koji je bas slabo odigrao to finale. Moze i da igra kao na AO, izgubice u cetiri seta od Rafe Nadala.

Azimuth

pre 4 godine

Takticka izjava Novaka, da prebaci pritisak na Nadala. A Federera ce vec neko pocistiti usput hehe dal ova dvojica dal neko treci nije bitno

CATAPA

pre 4 godine

Federer još može da bude favorit samo u Bazelu ili Dohi. Nadal dok igra tenis biće i favorit na Rolan Narosu. Sada je to samo malo više nego inače.
Nadal i Novak su bar jedan prema drugom uvek bili izuzetno korektni. I sada kada je Nadal počistio Novaka u Rimu, kao i kada je Novak njega u Melburnu, nema ni mesta ni primisli o nekakvoj netrpeljivosti.

mr

pre 4 godine

Zašto da pomene Federera, kad je ovaj podržao Kirijosa i njegove stavove o Novaku. Zato će mu Novak objasniti nešto na terenu kad se budu sastali sledeći put.

miodrag

pre 4 godine

Federer više nigde nije favorit, osim kod svoje žene.
(Moravac, 21. maj 2019 08:02)
Не знам, не знам, нисам сигуран

anica

pre 4 godine

(Bodibond, 20. maj 2019 23:54)
Ne znam sta pricas...ali ocigledno da si pomesao nesto, sad je sezona sljake...Madrid, Rim, RG.
Posvecena sam kulinarstvu maksimalno ne brini ti, stizem i da isprzim, skuvam i operem, plus da radim i da pratim Novaka kako osvaja RG.

Dott

pre 4 godine

Kod nas se kaze, "kako sejes, tako zanjes".
Rozer je tako preskakao ime Novaka djokovica u svojim nabrajanjima favorita 2007, 2008, 2009 i 2010te. Pa eto, Rodzer trenutno zanje.

Predo

pre 4 godine

Raspored može da favorizuje nekoga i u Rolan Garosu, ne baš toliko kao u Rimu, jer tamo postoje reflektori , pa je jedan meč igran u podne, a drugi u ponoć, ali mogu vas staviti zadnjeg po rasporedu po kišnom danu i onda morate igrati dan za danom. Ovo u Rimu je bilo drastično. To vam je isto kao da radite noćnu smenu i onda nastavljate dnevnu. Nakon meča sa Del Potrom, Novak nije legao u krevet pre tri sata po ponoći, A Švarcman i Nadal su bili u krevetu.

Djoka

pre 4 godine

Bombastičan naslov.
Naravno da nije pomenuo Federera. Prvo, tamo je uvek najveći favorit Nadal, drugo, Federer verovatno neće ni učestvovati, kao ni prethodnih godina.
Da bi imao neke šanse da pobediš moraš prvo da učestvuješ.

Rafa 30

pre 4 godine

@Lignjoslav

Moram ti reci da se varas..
Pogresna je pretpostavka da sto je mec duzi, Nadalu sanse rastu..
Da.. To bi bio slucaj kad bi ovo bila 2008.ili 2013.godina..
Ali ovo je 2019.god, Nadal vise nije ni blizu fizicke premoci kakvu je imao tih godina, kada je mljeo protivnike ritmom..
Nadal je sad puno ranjiviji na tom planu i ne moze drzati tako visok nivo igre kroz citav mec..
Tako da si skroz u krivu..
U potencijalnom finalu Nadal _Djokovic, ako su obojica relativno svjeza, uoravo je Djokovic taj igrac koji dobiva na snagu..
Ono sto je Hantuchova neki dan izjavila..
Apsolutno isto misljenje djelim s njom..
Djokovic je nepobjediv ako odradi prve runde kako spada i ne potrosi se previse..
Lijep pozdrav..

Toma

pre 4 godine

Nadal jeste favorit samo zbog cinjenice da je kralj sljake, mislim da Nole ima veliku priliku na RG.
(anica, 20. maj 2019 23:31)

Gresis, kao i obicno. Novak koji u Monaku, IV i Majamiju nije prosao dalje od osmine finala da ima veliku priliku na RG? Posveti se ti kulinarstvu, nije sport/tenis za tebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 20. maj 2019 23:54) # Link komentara

Ne gresi ona, nego ti. Znam da boli, bodi. Life is a bitch

Boxy

pre 4 godine

Bodibonde, ne vredjaj nam "anicu". Ona je prava legenda naših teniskih razgovora. Uvek pozitivna, uvek korektna, pravi zaljubljenik u tenis i našeg sportskog heroja.
Ti joj nisi ni prići. Prvo, jer si dosadan, a drugo jer si bezobrazan prema jednoj dami. A, i inače si takav. Džaba se trudiš.

VUK

pre 4 godine

@Bodibond ....zašto vređaš Anicu ?Ako je neko godinama korektan u komentarima je upravo ona. Evo ja ne znam da kuvam , ali volim sport i borbu. Mogli bi da razmenimo iskustva? Udaraš na žensko ! Sportski?

nikolq

pre 4 godine

pa to I nije podcenjivanje Federera,prosto on I'ma miligram sanse da dodje I medju osam na RG.Podloga mu nikad nije odgovarala,plus godine, plus igra na tri dobijena seta.

Nebojša

pre 4 godine

Ako uspeh na grenslem turniru računamo barem polufinale Federer je zadnje igrao 2012 davno je to bilo zato nije u užem krugu favorita sada je još stariji igra se u tri seta minimum a može da ide i u pet tako da četvrfinale plafon.

Zoran

pre 4 godine

Novak je predsednik saveta igraca mogao bi malo da asocijaciji da pecku oko rasporeda igranja meceva valjda ima moc za toliko, mislim da su nadal i novak podjednaki favoriti

borkes

pre 4 godine

@lignjoslav
Što bi rekao Delboy :" Au contraire my son, au contraire!"
Glavni razlog što Rafa ove godine do sada ima jedan osvojen turnir je baš to što više ne može da igra jakim intenzitetom duže vreme. Kad naleti i na slabijeg igrača koji drži fokus u relativno dužem periodu, on ima problema. Ne kažem da gubi ali ima problema. To je jako dobro demonstrirao Cicipas u Madridu.
"Istorijski" gledano Rafa je favorit na šljaci na svakom mogućem turniru ali...
Idemo dalje.

Demar De Rosen

pre 4 godine

Kako olako pisete sta ce biti na RG, analizirate cak i pojedine runde, a ne znate jos ni zreb. Polako, prva i najvaznija stvar je da svi dodju zdravi. Ok su ocekivanja, takodje i da Fed nije medju prva 4 favorita, ali ne treba iskljuciti mogucnost da Fed, sa velikim iskustvom, odmoran i inspirisan, odigra jako dobro. Ako mu se poklopi i da ima dobar procenat prvog servisa, tada ima dobre sanse protiv velike vecine igraca. Videcemo kako ce stvari odvijati, prvo zreb za koji dan pa sve drugo.

Nebojša

pre 4 godine

Nadal, Novak, Thiem, tu treba tražiti pobednika pa tek onda može druga grupa Cicipas, Delpo, Federer, Fonjini... Nadam se dobrom izbalansiranom žrebu i neka najbolji pobedi.

Biti čovek

pre 4 godine

Rafa se ženi u septembru posle US OPENA. A što se tiče favorita na predstojećem RG uvek je biloo jasnoo daa je Nadal favorit br.1 jednostavno celu karijeru je tako bilo. U prošlosti iza njega je bio Rodžer Federer koji igrao više finala al je sve izgubio od jednog pomenutog čoveka naravno promeniloo se mnogo toga vremenom i samim tim uloge favorita Novak posle Tima,Cicipasa,Zverev i ostali favoriti za GS na šljaci. Takav rasplet je trenutno. Rodžer iz senke i pitanje koliko može da dogura sve zavisi od žreba iako teško može da osvojio RG al dogura daleko sigurno da..