Nedelja, 19.05.2019.

20:30

Nadal uputio poruku Đokoviću posle finala u Rimu

Rafael Nadal, šampion Mastersa u Rimu, govorio je o utiscima posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu tog takmićenja.

Izvor: LN

Nadal uputio poruku Ðokoviæu posle finala u Rimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

drop shot

pre 4 godine

Bez jake konkurencije tenis je postao dosadan, dobro je da se Rafa vratio.
Jos par godina cemo gledati dobre meceve. Bez njihovog rivalstva nema dobrog
tenisa.

Amila_

pre 4 godine

@Klasnja, nije u pitanju nikakva moja "zaslijepljenost" niti "neumjesna egzaltiranost", nego samo Vasa odbojnost prema Novaku Djokovicu, koju ste mogli ispoljiti i bez da se pozivate na moj komentar - svi imamo pravo na licne stavove, o cemu god se radilo.
Ne zelim ni pokusati ubijediti Vas u suprotno, niti cu zbog Vaseg stava ja promijeniti svoj...
Pozdrav.

@Mix, @anica, @Vladimir, @Gajetano...najljepsa hvala.

anica

pre 4 godine

Odusevio me je komentar ove Amile...ceo dan sam pod utiskom...ovo treba svima da bude primer kako se moze razmisljati zdravo i bez kompleks znaju sve nacije da su Srbi dobar i cistodusan narod, da ce pruziti ruku svakome...Gospodjo ili gospodjice, gde god da ste svu srecu vam zelim!!!

Klašnja

pre 4 godine

@ Amila

Lepe reči, dobronamerne. Na žalost, skroz netačne. Upravo ta zaslepljenost navodnim i nepostojećim "vrlinama" Novaka Djokovića ga čini jednim od najvećih paradoksa u Srba. Egzaltiranost, tamo gde joj nije mesto, iako na prvi pogled dobronamerna, u stvari potpiruje zabludu i zaslepljenost. Djoković jeste odličan igrač tenisa, a van toga ... zaista ništa naročito.

zoran

pre 4 godine

(zoran, 20. maj 2019 15:06)Само једно питање, како си упућен у то који је био Новаков договор са тимом у свлачионици?
(THE FINAL CUT, 20. maj 2019 15:21)
Da se ispravim, nije izašao da izgubi proti Švarcmana ali ako meč krene kao sa Delpom ( a sve su indicije bile da će ) da onda ne sili i ne insistia na pobedi.

Tepa

pre 4 godine

Lepo je gledati svaki meč ova dva teniska velikana. Što se tiče ovog konkretnog meča Djole je dokazao da ništa ne zavisi od njegovih protivnika nego iskljucivo od njega samog. To je zastrašujuće za sve njegove protivnike i Nadal je toga svestan. Uzme šta hoće, ostavi samo mrvice drugima (za njega je Masters mrvica obzir da je osvojio sveee i obrnuo igricu).

lal

pre 4 godine

@dusan: zanimljivo razmisljanje... poraz od dva jedan ti predstavljas kao nulu i to je kao neko veliko ponizenje... pa laganija je bila novakova ovogodisnja pobeda na AO...
ali posto je tebi bitnija statistika u nekom setu od statistike celog meca, objasni mi gde ti se na skali od nula do nevidjeno ponizenje nalazi mec iz 2008.nadal - federer 6:1 6:3 6:0... nadal se jos nije ni brijao, a "goat" u punoj snazi sa 27 godina...
sto se mene tice, nema tu niceg nevidjenog... desava se... cak mi je vece iznenadjenje bilo mesec dana kasnije kada je nadal u petom setu sa 9:7 osvojio wimbldon protiv istog protivnika...

zoran

pre 4 godine

(THE FINAL CUT, 20. maj 2019 15:21)
Nadam se da će jednog dana Vajda napisati memoare i videt ćeš o čemu pričam i sa kakvim fanatikom je radio

Magic

pre 4 godine

Želi mu sve najbolje na RG a u sebi misli sve najgore povrede za Novaka. Kako misli da osvoji RG a da pritom želi sve najbolje Novaku na istom turniru???

Goran

pre 4 godine

Za Novaka je dobro saznanje da je Nadalova igra na sljaci blizu zivotnog vrhunca sto znaci da ce i Novak jos dugo biti na vrhuncu i da ima vremena da stigne sve najvaznije rekorde. Najveci gubitnik finala je Federer jer je jasno da su i Nadal i Novak i dalje ispred konkurencije i da mu sa svakim turnirom sve vise duvaju za vrat.

No1e GOAT

pre 4 godine

Pustio ga No1e pred Pariz, da se spanac malo veseli. Kad No1e udari u finalu RG, Rafa nece znati sta ga je snaslo. Ispast ce da je ovogodisnji Rafin rezultat iz Australije bio itekako pozitivan!!!

Sale

pre 4 godine

Sta se bre zanosite mrzitelji novaka..ljubitelji naseg kralja novaka nemojte brigati..novak je bio ne umoran nego preumoran i takav falilo mu je malo da ga isprasi..zapamtite novaka odmornog kome se igra tenis nemoze da dobije nadal i niko drugi ni na jednoj podlozi..na rolan garosu nadal ce proci kao u polufinalu isprasen sa 3:0..

pedja

pre 4 godine

Good Bay
A koliko puta je Novak njega dobio povredjenog i iscrpljenog? Nešto se ne secam da je Novak rekao na Vimbldonu npr da je Rafa umoran i iscrpljen, što zbog sezone šljake i pet odigranih turnira, sto zbog istog ovog Delpa i teškog meča u polufinalu, ma ni U od umora nego je eto Novak bio sjajan. Čuj bogati, samo je on umoran, Nadal jok nikada...ali nikad nije izgubio sa nulom.

Dušan

pre 4 godine

Good Bay
Ok, neka ga više i ne pobede ali ova NULA sada je nevidjeno poniženje, toliko da se ta činenica sada gura pod tepih umora. I Nadal je bezbroj puta bio umoran i povredjen ali ništa od toga se i ne spominje. Izgleda da samo Novak ima pravo na umor, vrucinu, vetar, kisu, obrvu, lakat itd.

I Cicipas mi Tim imaju šansu u Parizu

pre 4 godine

@Mikii
Tačno je da Nadal nema više onoliku snagu i silinu, ali sve to važi i za Novaka. Uostalom, jedva je izgurao tri seta protiv Del Potra, uz neverovatan promašaj Delpovog zicera, za kraj meča. Sve sam više siguran da Novak za godinu-dve ide u pemziju. Svi pominju umor, posle četiri meča, pa kako bi igrao na GS turnirima sedam mečeva, i još po pet setova. Zato posle 33. godine još niko nije osvojio GS turnir, osim Švajcarca, ali on je zaista izuzetak. Nikad se u istoriji tenisa nije pojavio igrač koji u 38. godini osvaja Majami.

THE FINAL CUT

pre 4 godine

(zoran, 20. maj 2019 15:06)
Само једно питање, како си упућен у то који је био Новаков договор са тимом у свлачионици?

Good Boy

pre 4 godine

Rafa, bilo bi fer da kazes da si dobio iscrpljenog Novaka. I mislim da nije okej da mu takvom das krompir. Dobio si boljeg od sebe i sad likujes. Vratice ti s kamatom! Mozda ne na RG, al na betonu - drzi gace!

Tramal divizija

pre 4 godine

Ja sam često puta gledao koliko su igrači nemoćni protiv Rafe evo npr na Rolangarosu pogotovo u završnicama , Marej Wawrinka Federer Tim to su bili takvi debakli da su jedva čekali da odu sa terena i Novak s tim da je on pružao žestok otpor al dzaba . Lik se rodio na šljaci

Sava964

pre 4 godine

Vi svi koji mrzite Noleta morate da znate da je Nadal najbolji u istoriji na šljaci. I zato, nema u tome ništa loše što je Đoković izgubio od njega. Ipak ga je Nole najviše puta pobedjivao u finalima turnira na šljaci. I to će ostati upisano u istoriji kada Nadal ode u tenisku penziju. Na svim ostalim podlogama i u finalima i pre finala, Nole je uspešniji i to mnogo od Nadala. I to će ostati u upisano u istoriji tenisa. Čekamo RG i nadamo se Noletovoj pobedi u finalu, ako Nadal uopšte dođe do finala. Zapamtite moje reči...

zoran

pre 4 godine

Izašao protiv Švarcmana da izgubi ( takav je dogovor sa svjim timom bio u svlačionici ), krene meč i njega povuče igra i u trenutku odluči da ipak igra do kraja. Ovi iz boksa mu pokazuju očima i gestikulacijom da ipak pusti i zgubi ali ovaj ne pušta.
Onda se desi nedelja i svi su mislili da će ga Nadal samleti u dva seta ( ako ste primetili reakciju boksa i Noleta posle prvog seta ) ali onda se probudi inat i krene adrenalin koji drži 40ak min taman toliko da dobije drugi set i pokaže Rafi da i takav može da dobije jedan set.
Slična situacija se desila 2106 pred Rio kada je igrao Rodžers kup. Većima igrača nije ni igrala a Nole se prijavio da bi odradio meč -dva sve u sklopu priprema za olimpijadu. Već je imao povređen lakat i dobro je znao da ne sme da se forsira. Naravno opet je proradila životinja u njemu i nije izdržao a da ne osvoji turnir kada mu se već ukazala prilika. Epilog toga smo videli u Riju kada je protiv Del Potra jedva držao reket u rukama a opet izgubio 7:6 7:6..
izašao je sa terena sav u suzama i proklinjao samog sebe što je poklekao nagonu i igrao Rodžers kup.
Nadam se da će ovog puta šteta biti manja i da će imati dovoljno vremena da se potpuno oporavi i izađe na šljaku Pariza spreman.
Daj bože da se ponovi 2016 ! Dosta liči na ovu godinu, bar sazona na šljaci.

kalcokera

pre 4 godine

Rafa ima vise mastersa i vise Gs od Novaka
stice se utisak da je novak par puta pobegao te bi i medjusobni skor bio na strani spanca

ps.Rafa je veci Goat od Noleta u ovom trenutku videcemo za dve tri godine

Paranoja

pre 4 godine

Da li moze nekako kod Nolotovih smeceva pre udarca da se spusti mreza pod zemlju nekom mehanizacijom. Da i goat osvoji neki poen tim udarcem

Mikii

pre 4 godine

Ajdeeeeee....zar ne rece pre neki dan da treba da ide u penziju ? 
Kada je Djokovic na vrhuncu svoje igre Nadal moze samo da izmisli da boluje od tumora kako bi se opravdao zato sto nista mogao da uradi na mecu !
(antiDebil, 20. maj 2019 14:23)

Daj, uspavajte ovog coveka vise.

срле

pre 4 godine

Sta je uputio da ga je ponizio sa krompirom? Buahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@, 20. maj 2019 12:11)

Новак је заборавио да је изгубио сет са нулом. Њега то не интересује, само следећи поен и гем. Доказ је освојени 2 сет, кад су сви помислили да ће га Надал лагано почистити! Чак и тада, Новак је послао поруку да га не могу сломити, јер 99 посто тенисера би пало психолошки у наставку после нуле. Не и велики Новак Ђоковић!

Good Boy

pre 4 godine

@ Dušan
Šta hoćeš da kažeš, da nije bio umoran? Znaš kad bi ga Rafa dobio sa nulom odmornog? NIKAD! I shvati već jednom: Novak Đoković je bolji igrač i od Nadala i od Federera! Oni ga više nikad neće pobediti! Samo gledaj.

tic-tac

pre 4 godine

Trebalo bi da uživamo svi dok bude igrala velika trojka tenisa,sljedeće sezone će vjerovatno Fedex u zasluženu penziju nakon olompijskih igara.Dok će za njim kroz koju godinu i Nadal i Đoković

Mislim da sam realan kao navija

pre 4 godine

Novak je bio umoran, a umor je posledica njegovih godina, za dva dana ulazi u 33. godinu, i igračkog stila - dugi poeni i mečevi koji traju redovno dva-tri sata. Ono njegovo tapkanje loptice, ponekad i po 26 puta u poenu, postaje nesnosno za gledanje. Ovi koji očekuje da će Novak za dve-tri godine oboriti sve rekorde "na planeti" veruju da će Novak u 36. godini biti odmorniji nego danas. Niko posle 33. godine nije više bio uspešan, retko je ko ostajao u tenisu, Federer je izuzetak, mada ni on više nema energiju koju je imao kad je bio mlađi.

Amila_

pre 4 godine

@Branko von Beca, zasto se upinjete da pokvarite ljepotu trenutka?
Cemu to?
Onoliki tekst, da biste mi pojasnili da sam Srpkinja?
Ne bih imala nista protiv da jesam - Srbi su, vecinski, dobri i dragi ljudi.
Ali nisam.

Mozda su moji preci, prije vise stotina godina, bili pravoslavci i Srbi koji su primili islam.
Ja sa tom mogucom cinjenicom zivim u miru.
I Vi biste mogli.

Bila sam Jugoslovenka.

Sta mogu - to vise ne postoji, iako bih voljela da postoji.

Danas sam Bosnjakinja.
To me ne ometa ni u cemu.
Ni u ovoj iskrenoj simpatiji prema Novaku.

Smrt fasizmu!

g

pre 4 godine

@ duda
Identicna situacija kao na Vimbldonu..Rafa u pet setova sa Del Potrom, iscrpljujuci mec pred finale ali..tad vam nije palo napamet da to spomenete, umor je izgovor samo za Djokovica. I pored tog polufinala sa Delpom Rafa gubi tesno a ne sa nulom u finalu, ali, tad vam nije smetalo.Ako ste to zaboravili eto pre par dana Cicipas je bio umoran i iscrpljen pred finale ali, ni to vam nije palo napamet. Nesto ranije Tim igra iscrpljujuci mec sa Federerom a Djokovic odmara danima jer mu je Cilic drugarski predao..imate li vi cime da mislite ili glavu nosite samo kao ukras?!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Čovek ima samo tri poraza od tri različita tenisera u finalu na šljaci Federer,Novak i Zebaljos koji ga dobio u Buenos Airesu tj Novak 1x u Monte Karlu i Madridu odnosno 2x u Rimu dok Federer po 1x Hamburg i Madrid.

Negativni

pre 4 godine

Lako je sada osvajati titule. Smesna konkurencija !

Federer je u nolovom godinama imao za protivnike mladjeg Nadala, Murraya pa i naseg nola i Wawrinku u punoj snazi. Svi osvajaci GS-a.

Nas nole nema mladjih od sebe koji su ujedno i visestruki osvajaci GS titula, da mu prave problem...
(dr. Roddick, 20. maj 2019 11:43)

Imao je i Rodika i Safina, koji bi u ovakvoj konkurenciji imali po pet GS-a.
Era u kojoj Čilić i Nišikori igraju finale a Vavrinka pod stare dane uzima titule...najgora je u istoriji ovog sporta. Poslednji vrhunski meč Nadal - Djoković u finalu USO 2013. Posle toga - dno.

antiDebil

pre 4 godine

Finale Rima je pokazalo da kad Nadal udje u "zonu" i pocne da salje one rakete iz forhenda sa svih pozicija, Djokovic moze to samo pogledom da isprati. Covek je jednostavno nepobediv kad udje u takav ritam. Ono sto je sad problem, jeste sto Rafa vise nije na tom fizickom nivou (ni priblizno) da bi mogao tako da igra u kontinuitetu od pocetka do kraja, i tu je Nolova sansa. Ali, ono sto je cinjenica, to je da kad Nadal pocne da pogadja kao nekad, milina ga je gledati. Brzina, snaga, preciznost, imao je sve.
(Mikii, 20. maj 2019 13:12)

Ajdeeeeee....zar ne rece pre neki dan da treba da ide u penziju ?
Kada je Djokovic na vrhuncu svoje igre Nadal moze samo da izmisli da boluje od tumora kako bi se opravdao zato sto nista mogao da uradi na mecu !

Mikii

pre 4 godine

Finale Rima je pokazalo da kad Nadal udje u "zonu" i pocne da salje one rakete iz forhenda sa svih pozicija, Djokovic moze to samo pogledom da isprati. Covek je jednostavno nepobediv kad udje u takav ritam. Ono sto je sad problem, jeste sto Rafa vise nije na tom fizickom nivou (ni priblizno) da bi mogao tako da igra u kontinuitetu od pocetka do kraja, i tu je Nolova sansa. Ali, ono sto je cinjenica, to je da kad Nadal pocne da pogadja kao nekad, milina ga je gledati. Brzina, snaga, preciznost, imao je sve.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Apsolutno fer i sportska izjava. Nisam ni sumnjao da će Rafa upravo nešto u ovom smislu i da izjavi posle jučerašnje pobede nad Noletom u finalu Rima naravno, jer Rafa je oduvek i bio jedan pravi džentlmen, sportsmen. Što se tiče njegove jučerašnje pobede nad Noletom ona je jasna, čista i veoma zaslužena a Nole i mi njegovi navijači apsolutno nemamo nimalo razloga da budemo tužni zbog te nule juče u prvom setu. Ljudi moji Nole je nekoliko puta već gubio setove sa nulom na velikim turnirima i to od mnogo lošijih tenisera od Rafe pa nije bio smak sveta zbog toga i zašto bi sada to bilo. Naravno da ne. Pa Nole je od Tima na Rolan Garosu pre dve sezone izgubio sa 0:3 u setovima pritom treći set sa 0:6 i šta sad, da li je to nekakva tragedija? Naravno da ne! I od Belućija je Nole jednom izgubio set sa nulom pa šta? Da li Noleta to čini manje vrednim teniserom? Naravno da ne! Inače Rafa je znao da i Rođu razbije na šljaci veoma ubedljivo, mnogo ubedljivije nego Noleta juče, na primer sada već davne 2008. godine u finalu Rolan Garosa Rafa je deklasirao Rođu sa 6:1, 6:3, 6:0 znači upravo i Rođi podario set sa nulom i da li Rođu to sprečava da i dalje bude veliki veliki šampion i jedan od najboljih svih vremena? Naravno da ne. I tu se priča završava u vezi ovoga.

Raška. Bila i ostala

pre 4 godine

"6-0 i 6-1 , sramota
(Sandzak, 20. maj 2019 12:27) "


To je sportski rezultat, sramota je kad se proda vera za tepsiju baklava, a drugome se trnje u očima broji ...

Rafa 30

pre 4 godine

Ajoj.. Pa ja zaista ne znam sto se vi Novakovi navijaci brinete.. Vise bi se mi trebali zabrinuti, navijaci Rafe..
Ljudi..
Nadal nema sto trazit odmornim Novakom na 5 setova..
Jucer je Nadal bio zicer. I to sam zato sto je Novak bio iscijedjen kao naranca..
Ja igram tenis 20 god.. Igram meceve na nizem natjecateljskom nivou i jako dobro znam kako je to kad si mentalno, fizicki i emocionalno iscijedjen.. Bas kao sto je to Novak bio nakon deloa i svarcija..
U parizu cw bit svjez s danom odmora izmedju meceva i bit ce to druga prica..
Vrlo je jednostavno zapravo..
Nadal vise nije zivotinja iz npr 2008. I 2013. God i ne moze vise protivnike slamati fizikalijama..
Novak glatko osvaja Roland Garros..
Nazalost kazem.. Jer 'zivim' s Nadalom od njegove 16.god i volio bih da osvoji..
Ipak.. Treba bit realan..

jablan

pre 4 godine

Овога ште се пипка на свим деловима тела пре него сервира је требало послати на допинг контролу - да се види на чему је..........

Mix

pre 4 godine

@antiDebil
Haha vala bas,a sto se tice Rodzemperka,sve to isto,samo malo drugacije.Njegovi problemi krecu posle Majamija i traju do Vimbldona.

duda

pre 4 godine

Ne vidim razlog za velicanhe Nafalove pobede i likovenje hejtera. U redu pobeda, u zube joj se ne gleda pobeda je.
Ali je posle Del Potra bilo jasno da Novak nema vremena za oporavak i bilo kakvu pobedu protiv Nadala.
Novakovi rivali i tajming su bili nesvakidasnji.
Nadam se da ce RG biti boljpo pitanju uslova jer tamo.

milos

pre 4 godine

@dr. Roddick lako je sada osvajati titule kad je smesna konkurencija ? druze oni imaju po 32 godine i dominiraju od kako su poceli da igraju tenis... nije smesna konkurencija nego su mnogo jaki igraci...

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Nekorektna izjava jednog nesportskog čoveka. Rafa nije samo los igrač već i jako loš glumac.Ima Zverev,Kirjos & co. još dosta da ga namuče. Covek jednostavno nije šampion.

Branko Von Beca

pre 4 godine

@(Amila_, 20. maj 2019 )

Lepo što znate čega treba da su svesni Srbi, ali kad tako realno sagledavate situaciju, čudi me da ne znate da vera ne određuje naciju i da i Vi imate pravo da budete ponosni na njega koliko i bilo koja druga pravoslavna Srpkinja, i ko veruje a i ko ne veruje , njegova stvar.

E, sad, draga Amila, vraćamo se na ono staro balkansko pravilo, da smo svi svesni "tuđe" nesvesti, samo svoje nismo.

Eto ja sam ponosan na jednog Mešu Selimovića, ili Mehmeda pašu Sokolovića koji je pomogao ROĐENOM bratu da obnovi Pećku patrijaršiju i bude srpski Patrijarh....a i na vas, jednu pametnu i lepu Srpkinju.
Sve najbolje

Robert

pre 4 godine

Sad na Rolan Garosu, nadam se da će se sastati u finalu i ako se Novak ne istroši previše u prvoj nedelji, očekujem odlično finale. Samo da ne bude opet previše prekida i odlaganja zbog lošeg vremena.
(DukiNS, 20. maj 2019 10:54)

A hoce li biti odlicno ako se Rafa istrosi mnogo do finala? :)

as

pre 4 godine

Atp trka za london, koja prikazuje bodove u ovoj sezoni jako zanimljiva: 


16.Laslo Djere 
17.Aleksandar Zverev 
49.Kevin Anderson 
50.Marin Čilić 
56.Grigor Dimitrov 
61.Karen Kačanov 
100.Del potro 
141.Dzumhur 
205.Bernard Tomić

Tasa

pre 4 godine

kakav glumac je ovaj nadal. rodja bar kaze sta misli...
(mile, 20. maj 2019 11:41)

Pa Rodja to zna da kaze i da ostane kulturan i dostojanstven. Nadal nije nikad bio posebno dobar govornik i vise puta mu se obilo o glavu kada je pokusao da kaze nesto iskreno i bio pogresno shvacen. Bar je dovoljno pametan da shvati da mu je u tom slucaju bolje da ne komplikuje i samo daje skriptovane izjave.
Ovaj nas i tako i tako, nekad ispadne dobro, nekad ne.
U svakom slucaju ljudi igraju tenis, ne kandiduju se za skupstinu u Svedskoj. Doduse kod nas bi i mogli, ovi sto su tamo bolje da cute.

II

pre 4 godine

Cestitke Rafi na pobedi. Cestitke i rimskoj publici, uzivanje je bilo pratiti tenis ove nedelje uz publiku sa tako velikim srcem.
Cestitke i Novaku na finalu u Rimu.

A evo kako je norveski komentator na sportskom TV kanalu proslavio jednu pobedu:

"Sve cestitke za ovu veliku pobedu jednom dobrom teniseru koji je na pravom putu! Cestitam celoj Norveskoj! Cestitam i celom norveskom narodu ovu divnu pobedu!! Svima, svima, od srca najlepse cestitke!" :-)))

Cestitke Kasperu Rudu za pobedu nad Nikom Kirjosom!

Dušan

pre 4 godine

@Dikins
A ako se Nadal istroši u prvoj nedelji, pa mu niko do tog eventualnog finala ne preda, pa ako mu polufinalni meč traje duboko u noć, ako bude umoran i bez energije onda ništa, to se piše kao Djokovićeva dominacija??

antiDebil

pre 4 godine

Inače treba naglasiti da ovo nije jedini set sa nulom. Prošle godine je takidje Tim dobio Djokovića sa NULOM u četvrtfinalu RG i time ga izbacio iz daljeg takmičenja.
(Labud, 20. maj 2019 11:18)

Koliko je Nadal izgubio setova sa nulom, do sutra bi moglo da se nabraja. Cak je i gubio setove sa 4 osvojena poena u celom setu...
Nego bote, meni se svidja ovo sto sam video na ova poslednja 2 turnira na sljaci, to me neodoljivo podseca na 2016.godinu !

Вукосав

pre 4 godine

Кад је човек полубог у свом спорту, онда ми није ни жао кад наш Новак изгуби од њега. Сујета не постоји у Надаловом речнику. Један велики господин.

dr. Roddick

pre 4 godine

Lako je sada osvajati titule. Smesna konkurencija !

Federer je u nolovom godinama imao za protivnike mladjeg Nadala, Murraya pa i naseg nola i Wawrinku u punoj snazi. Svi osvajaci GS-a.

Nas nole nema mladjih od sebe koji su ujedno i visestruki osvajaci GS titula, da mu prave problem...

Dušan

pre 4 godine

Da li je neko brojao koliko puta je komentator tokom meca rekao da je Djokovic umoran i bez energije? A da li je nekad samo spomenuto da je protivnik mozda nekad umoran u ovakoj situaciji? Npr prošle godine na Vimbldonu je Nadal došao posle iscrpljujuće sezone na šljaci, odigrao je pet, osvojio četiri turnira za redom, u finalu je komentator ponavljao kako je u odlicnoj formi ali ne da je možda umoran. Likovao je kako Djokovic pobedjuje a sada je on umoran od dva meča, pa da, sram vas bilo Del Potro i Švarcman što niste predali jer je on navikao da na svamom turniru ima bar po jednu predaju. Bruku i demoliranje sa nulom ste pokrili umorom. Ovaj krompir, a za dlaku i biciklu ne može da pokrije ništa, tako da.....

antiDebil

pre 4 godine

Naravno da si zdrav, jos 3 nedelje a onda krecu manji problemi a kako se sezona bude blizila kraju ti problemi ce se povecavati. Onda na pocetku sledece godine ponovo idu manji problemi, pa onda malo veci problemi, e onda kada pocne sezona sljake svi problemi idu na godisnji, nakon toga opet manji problemi, pa pri kraju sezone veci problemi mozda i neigranje. Onda na pocetku one tamo sezone opet problemi, pa onda manji problemi, e onda opet nekim cudom na pocetku sezone sljake svi problemi nestaju i onda opet tako u krug kao i proteklih 10 i vise godina !

znanje-imanje

pre 4 godine

I kada je bio mlađi, i u boljoj formi, i manje mršav, za Novaka je RG bio problem već samom konstitucijom. On je kao hrt i optimalan je za beton, ne za šljaku. Iz tog razloga nikad nisam razumeo da uopšte igra Rim - baš u to vreme mu je faza da se sprema fizički pa i ishranom a ne da igra. Tek o svežini da ne govorimo. OK mu je Madrid a ne Rim. Ali tamo ga ne vole a u Rimu vole pa eto. Biće da i zato a ne samo zbog Nadala od svih ima najmanje RG titula.
Trenutno je tako gledano situacija još gora. Već dugo ima manjak kilograma, srećom sada ne onaj najgori. Ali dupli Madrid Rim je težak pre Slama koji mu je i bez toga težak. Ako bude recimo kišno vreme u Parizu nema velike šanse za titulu. Neće imati masu/snagu za winere, zato ni dovoljno brze pobede u 1. nedelji što (mu) je preduslov uspeha u drugoj, a finale će izvesno igrati protiv nekog veće snage i biće teško, teško... Efektivno ponoviće (mu) se RG kao ovaj Madrid-Rim niz.
Da na ATP listi vode 3 igrača sa 32, 33 i 38 godina je bedak za svetski tenis, pa neka su i najbolji ikada. A nije da nema talentovanih igrača. Barem toliko dobrih da makar par mečeva odigraju super. Zbog svega toga lako se može desiti da, pored vremena, baš žreb odluči ko će uzeti titulu ili barem ko je neće uzeti.

antiDebil

pre 4 godine

Naravno da si zdrav, jos 3 nedelje a onda krecu manji problemi a kako se sezona bude blizila kraju ti problemi ce se povecavati. Onda na pocetku sledece godine ponovo idu manji problemi, pa onda malo veci problemi, e onda kada pocne sezona sljake svi problemi idu na godisnji, nakon toga opet manji problemi, pa pri kraju sezone veci problemi mozda i neigranje. Onda na pocetku one tamo sezone opet problemi, pa onda manji problemi, e onda opet nekim cudom na pocetku sezone sljake svi problemi nestaju i onda opet tako u krug kao i proteklih 10 i vise godina !

Rastko

pre 4 godine

Važno je sada da se probudi Srbeština u njemu, onaj naš tako karakteristični i u svetu poznati srbski inat! Samo ortodoksni Srbizam, s dna kace, uz pomoć inata po kojem nas prepoznaju u belom svetu, može mu doneti krunu na Garosu.

Danijel

pre 4 godine

Tacno tako se prica a ne kao Nole protivnik igrao sjajno najgore sto mozes reci. Uvek treba reci super sam igrao makar da protivnik igrao bolje samo tako se dobija bitka u glavi.

Labud

pre 4 godine

Inače treba naglasiti da ovo nije jedini set sa nulom. Prošle godine je takidje Tim dobio Djokovića sa NULOM u četvrtfinalu RG i time ga izbacio iz daljeg takmičenja.

miki maus

pre 4 godine

naravno. zasluzeno…
nego gde je ona povreda o kojoj uncle Tony stalno prica.
kako sada kolena izdrzavaju bez problema ?
igra non stop sljaku...trosi se na svakom poenu mesec i po dana...samo ne volim da citam o toj njegovoj povredi…

po mom misljenju..Rafa igra siledzijski tenis...na svakom udarcu se trosi vise od bilo koga na atp turu...I da bi igrao i pobedjivao...mora biti 100 posto spreman. Ako je na 80 posto svi ga deru...a Tony kuka o nekoj povredi.

Vlado

pre 4 godine

A gdje je sada naslov "Rafa rasturio Noleta"?
&:0 i 6:1 se valjda tako zove.
Da je Nole tako dobio onda bi bilo tako.
Rekoh prije meca da se trebalo igrati kasnije.
Kao sto sam rekao za Cicipasa u Madridu.
Ali neobjektivnima on nije bio umoran.
A kad je nas onda jeste.
Djecija posla.

Amila_

pre 4 godine

Veoma rijetko komentarisem sportska dogadjanja. Ovaj put zelim ostaviti slovo o Novaku Djokovicu, inspirisana njegovim izjavama poslije izgubljenog meca.
Veliki, veliki covjek vas Novak, drugarice i drugovi Srbi. Veliki gospodin i nesvakidasnje cista dusa.
Takav kakav jeste, mogao bi biti i prodavac sladoleda na plazi...on bi i tada bio neko poseban.
Ovako, kao svjetska teniska velicina, ima priliku da svoj narod predstavlja na najbolji moguci nacin...sto on i radi.
Budite ponosni na Novaka!
On je puno vise od vrhunskog sportiste.

DukiNS

pre 4 godine

Bio je bolji i odmorniji u finalu, zaslužena pobeda u potpunosti. Sad na Rolan Garosu, nadam se da će se sastati u finalu i ako se Novak ne istroši previše u prvoj nedelji, očekujem odlično finale. Samo da ne bude opet previše prekida i odlaganja zbog lošeg vremena.

VUK

pre 4 godine

Aj ' ne .... ! Težak meč!! Novak nije mogao da stoji na nogama. Drugi set je izvukao na iskustvo. Nije imao teorije da dobije finale. Ceo svet je to video na kraju polufinala.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Korektna izjava velikog šampiona.Rafa nije samo fenomenalan igrač već i jako dobar covek.Ima Zverev,Kirjos & co. još dosta da uče ako jednog dana žele biti šampioni....

Amila_

pre 4 godine

Veoma rijetko komentarisem sportska dogadjanja. Ovaj put zelim ostaviti slovo o Novaku Djokovicu, inspirisana njegovim izjavama poslije izgubljenog meca.
Veliki, veliki covjek vas Novak, drugarice i drugovi Srbi. Veliki gospodin i nesvakidasnje cista dusa.
Takav kakav jeste, mogao bi biti i prodavac sladoleda na plazi...on bi i tada bio neko poseban.
Ovako, kao svjetska teniska velicina, ima priliku da svoj narod predstavlja na najbolji moguci nacin...sto on i radi.
Budite ponosni na Novaka!
On je puno vise od vrhunskog sportiste.

Raška. Bila i ostala

pre 4 godine

"6-0 i 6-1 , sramota
(Sandzak, 20. maj 2019 12:27) "


To je sportski rezultat, sramota je kad se proda vera za tepsiju baklava, a drugome se trnje u očima broji ...

Amila_

pre 4 godine

@Branko von Beca, zasto se upinjete da pokvarite ljepotu trenutka?
Cemu to?
Onoliki tekst, da biste mi pojasnili da sam Srpkinja?
Ne bih imala nista protiv da jesam - Srbi su, vecinski, dobri i dragi ljudi.
Ali nisam.

Mozda su moji preci, prije vise stotina godina, bili pravoslavci i Srbi koji su primili islam.
Ja sa tom mogucom cinjenicom zivim u miru.
I Vi biste mogli.

Bila sam Jugoslovenka.

Sta mogu - to vise ne postoji, iako bih voljela da postoji.

Danas sam Bosnjakinja.
To me ne ometa ni u cemu.
Ni u ovoj iskrenoj simpatiji prema Novaku.

Smrt fasizmu!

DukiNS

pre 4 godine

Bio je bolji i odmorniji u finalu, zaslužena pobeda u potpunosti. Sad na Rolan Garosu, nadam se da će se sastati u finalu i ako se Novak ne istroši previše u prvoj nedelji, očekujem odlično finale. Samo da ne bude opet previše prekida i odlaganja zbog lošeg vremena.

Tasa

pre 4 godine

kakav glumac je ovaj nadal. rodja bar kaze sta misli...
(mile, 20. maj 2019 11:41)

Pa Rodja to zna da kaze i da ostane kulturan i dostojanstven. Nadal nije nikad bio posebno dobar govornik i vise puta mu se obilo o glavu kada je pokusao da kaze nesto iskreno i bio pogresno shvacen. Bar je dovoljno pametan da shvati da mu je u tom slucaju bolje da ne komplikuje i samo daje skriptovane izjave.
Ovaj nas i tako i tako, nekad ispadne dobro, nekad ne.
U svakom slucaju ljudi igraju tenis, ne kandiduju se za skupstinu u Svedskoj. Doduse kod nas bi i mogli, ovi sto su tamo bolje da cute.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Apsolutno fer i sportska izjava. Nisam ni sumnjao da će Rafa upravo nešto u ovom smislu i da izjavi posle jučerašnje pobede nad Noletom u finalu Rima naravno, jer Rafa je oduvek i bio jedan pravi džentlmen, sportsmen. Što se tiče njegove jučerašnje pobede nad Noletom ona je jasna, čista i veoma zaslužena a Nole i mi njegovi navijači apsolutno nemamo nimalo razloga da budemo tužni zbog te nule juče u prvom setu. Ljudi moji Nole je nekoliko puta već gubio setove sa nulom na velikim turnirima i to od mnogo lošijih tenisera od Rafe pa nije bio smak sveta zbog toga i zašto bi sada to bilo. Naravno da ne. Pa Nole je od Tima na Rolan Garosu pre dve sezone izgubio sa 0:3 u setovima pritom treći set sa 0:6 i šta sad, da li je to nekakva tragedija? Naravno da ne! I od Belućija je Nole jednom izgubio set sa nulom pa šta? Da li Noleta to čini manje vrednim teniserom? Naravno da ne! Inače Rafa je znao da i Rođu razbije na šljaci veoma ubedljivo, mnogo ubedljivije nego Noleta juče, na primer sada već davne 2008. godine u finalu Rolan Garosa Rafa je deklasirao Rođu sa 6:1, 6:3, 6:0 znači upravo i Rođi podario set sa nulom i da li Rođu to sprečava da i dalje bude veliki veliki šampion i jedan od najboljih svih vremena? Naravno da ne. I tu se priča završava u vezi ovoga.

срле

pre 4 godine

Sta je uputio da ga je ponizio sa krompirom? Buahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@, 20. maj 2019 12:11)

Новак је заборавио да је изгубио сет са нулом. Њега то не интересује, само следећи поен и гем. Доказ је освојени 2 сет, кад су сви помислили да ће га Надал лагано почистити! Чак и тада, Новак је послао поруку да га не могу сломити, јер 99 посто тенисера би пало психолошки у наставку после нуле. Не и велики Новак Ђоковић!

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Korektna izjava velikog šampiona.Rafa nije samo fenomenalan igrač već i jako dobar covek.Ima Zverev,Kirjos & co. još dosta da uče ako jednog dana žele biti šampioni....

II

pre 4 godine

Cestitke Rafi na pobedi. Cestitke i rimskoj publici, uzivanje je bilo pratiti tenis ove nedelje uz publiku sa tako velikim srcem.
Cestitke i Novaku na finalu u Rimu.

A evo kako je norveski komentator na sportskom TV kanalu proslavio jednu pobedu:

"Sve cestitke za ovu veliku pobedu jednom dobrom teniseru koji je na pravom putu! Cestitam celoj Norveskoj! Cestitam i celom norveskom narodu ovu divnu pobedu!! Svima, svima, od srca najlepse cestitke!" :-)))

Cestitke Kasperu Rudu za pobedu nad Nikom Kirjosom!

Вукосав

pre 4 godine

Кад је човек полубог у свом спорту, онда ми није ни жао кад наш Новак изгуби од њега. Сујета не постоји у Надаловом речнику. Један велики господин.

Sava964

pre 4 godine

Vi svi koji mrzite Noleta morate da znate da je Nadal najbolji u istoriji na šljaci. I zato, nema u tome ništa loše što je Đoković izgubio od njega. Ipak ga je Nole najviše puta pobedjivao u finalima turnira na šljaci. I to će ostati upisano u istoriji kada Nadal ode u tenisku penziju. Na svim ostalim podlogama i u finalima i pre finala, Nole je uspešniji i to mnogo od Nadala. I to će ostati u upisano u istoriji tenisa. Čekamo RG i nadamo se Noletovoj pobedi u finalu, ako Nadal uopšte dođe do finala. Zapamtite moje reči...

pedja

pre 4 godine

Good Bay
A koliko puta je Novak njega dobio povredjenog i iscrpljenog? Nešto se ne secam da je Novak rekao na Vimbldonu npr da je Rafa umoran i iscrpljen, što zbog sezone šljake i pet odigranih turnira, sto zbog istog ovog Delpa i teškog meča u polufinalu, ma ni U od umora nego je eto Novak bio sjajan. Čuj bogati, samo je on umoran, Nadal jok nikada...ali nikad nije izgubio sa nulom.

milos

pre 4 godine

@dr. Roddick lako je sada osvajati titule kad je smesna konkurencija ? druze oni imaju po 32 godine i dominiraju od kako su poceli da igraju tenis... nije smesna konkurencija nego su mnogo jaki igraci...

znanje-imanje

pre 4 godine

I kada je bio mlađi, i u boljoj formi, i manje mršav, za Novaka je RG bio problem već samom konstitucijom. On je kao hrt i optimalan je za beton, ne za šljaku. Iz tog razloga nikad nisam razumeo da uopšte igra Rim - baš u to vreme mu je faza da se sprema fizički pa i ishranom a ne da igra. Tek o svežini da ne govorimo. OK mu je Madrid a ne Rim. Ali tamo ga ne vole a u Rimu vole pa eto. Biće da i zato a ne samo zbog Nadala od svih ima najmanje RG titula.
Trenutno je tako gledano situacija još gora. Već dugo ima manjak kilograma, srećom sada ne onaj najgori. Ali dupli Madrid Rim je težak pre Slama koji mu je i bez toga težak. Ako bude recimo kišno vreme u Parizu nema velike šanse za titulu. Neće imati masu/snagu za winere, zato ni dovoljno brze pobede u 1. nedelji što (mu) je preduslov uspeha u drugoj, a finale će izvesno igrati protiv nekog veće snage i biće teško, teško... Efektivno ponoviće (mu) se RG kao ovaj Madrid-Rim niz.
Da na ATP listi vode 3 igrača sa 32, 33 i 38 godina je bedak za svetski tenis, pa neka su i najbolji ikada. A nije da nema talentovanih igrača. Barem toliko dobrih da makar par mečeva odigraju super. Zbog svega toga lako se može desiti da, pored vremena, baš žreb odluči ko će uzeti titulu ili barem ko je neće uzeti.

antiDebil

pre 4 godine

Inače treba naglasiti da ovo nije jedini set sa nulom. Prošle godine je takidje Tim dobio Djokovića sa NULOM u četvrtfinalu RG i time ga izbacio iz daljeg takmičenja.
(Labud, 20. maj 2019 11:18)

Koliko je Nadal izgubio setova sa nulom, do sutra bi moglo da se nabraja. Cak je i gubio setove sa 4 osvojena poena u celom setu...
Nego bote, meni se svidja ovo sto sam video na ova poslednja 2 turnira na sljaci, to me neodoljivo podseca na 2016.godinu !

Dušan

pre 4 godine

Da li je neko brojao koliko puta je komentator tokom meca rekao da je Djokovic umoran i bez energije? A da li je nekad samo spomenuto da je protivnik mozda nekad umoran u ovakoj situaciji? Npr prošle godine na Vimbldonu je Nadal došao posle iscrpljujuće sezone na šljaci, odigrao je pet, osvojio četiri turnira za redom, u finalu je komentator ponavljao kako je u odlicnoj formi ali ne da je možda umoran. Likovao je kako Djokovic pobedjuje a sada je on umoran od dva meča, pa da, sram vas bilo Del Potro i Švarcman što niste predali jer je on navikao da na svamom turniru ima bar po jednu predaju. Bruku i demoliranje sa nulom ste pokrili umorom. Ovaj krompir, a za dlaku i biciklu ne može da pokrije ništa, tako da.....

tic-tac

pre 4 godine

Trebalo bi da uživamo svi dok bude igrala velika trojka tenisa,sljedeće sezone će vjerovatno Fedex u zasluženu penziju nakon olompijskih igara.Dok će za njim kroz koju godinu i Nadal i Đoković

Mikii

pre 4 godine

Ajdeeeeee....zar ne rece pre neki dan da treba da ide u penziju ? 
Kada je Djokovic na vrhuncu svoje igre Nadal moze samo da izmisli da boluje od tumora kako bi se opravdao zato sto nista mogao da uradi na mecu !
(antiDebil, 20. maj 2019 14:23)

Daj, uspavajte ovog coveka vise.

Tramal divizija

pre 4 godine

Ja sam često puta gledao koliko su igrači nemoćni protiv Rafe evo npr na Rolangarosu pogotovo u završnicama , Marej Wawrinka Federer Tim to su bili takvi debakli da su jedva čekali da odu sa terena i Novak s tim da je on pružao žestok otpor al dzaba . Lik se rodio na šljaci

Dušan

pre 4 godine

Good Bay
Ok, neka ga više i ne pobede ali ova NULA sada je nevidjeno poniženje, toliko da se ta činenica sada gura pod tepih umora. I Nadal je bezbroj puta bio umoran i povredjen ali ništa od toga se i ne spominje. Izgleda da samo Novak ima pravo na umor, vrucinu, vetar, kisu, obrvu, lakat itd.

Good Boy

pre 4 godine

@ Dušan
Šta hoćeš da kažeš, da nije bio umoran? Znaš kad bi ga Rafa dobio sa nulom odmornog? NIKAD! I shvati već jednom: Novak Đoković je bolji igrač i od Nadala i od Federera! Oni ga više nikad neće pobediti! Samo gledaj.

VUK

pre 4 godine

Aj ' ne .... ! Težak meč!! Novak nije mogao da stoji na nogama. Drugi set je izvukao na iskustvo. Nije imao teorije da dobije finale. Ceo svet je to video na kraju polufinala.

miki maus

pre 4 godine

naravno. zasluzeno…
nego gde je ona povreda o kojoj uncle Tony stalno prica.
kako sada kolena izdrzavaju bez problema ?
igra non stop sljaku...trosi se na svakom poenu mesec i po dana...samo ne volim da citam o toj njegovoj povredi…

po mom misljenju..Rafa igra siledzijski tenis...na svakom udarcu se trosi vise od bilo koga na atp turu...I da bi igrao i pobedjivao...mora biti 100 posto spreman. Ako je na 80 posto svi ga deru...a Tony kuka o nekoj povredi.

jablan

pre 4 godine

Овога ште се пипка на свим деловима тела пре него сервира је требало послати на допинг контролу - да се види на чему је..........

Vlado

pre 4 godine

A gdje je sada naslov "Rafa rasturio Noleta"?
&:0 i 6:1 se valjda tako zove.
Da je Nole tako dobio onda bi bilo tako.
Rekoh prije meca da se trebalo igrati kasnije.
Kao sto sam rekao za Cicipasa u Madridu.
Ali neobjektivnima on nije bio umoran.
A kad je nas onda jeste.
Djecija posla.

Labud

pre 4 godine

Inače treba naglasiti da ovo nije jedini set sa nulom. Prošle godine je takidje Tim dobio Djokovića sa NULOM u četvrtfinalu RG i time ga izbacio iz daljeg takmičenja.

Dušan

pre 4 godine

@Dikins
A ako se Nadal istroši u prvoj nedelji, pa mu niko do tog eventualnog finala ne preda, pa ako mu polufinalni meč traje duboko u noć, ako bude umoran i bez energije onda ništa, to se piše kao Djokovićeva dominacija??

Rafa 30

pre 4 godine

Ajoj.. Pa ja zaista ne znam sto se vi Novakovi navijaci brinete.. Vise bi se mi trebali zabrinuti, navijaci Rafe..
Ljudi..
Nadal nema sto trazit odmornim Novakom na 5 setova..
Jucer je Nadal bio zicer. I to sam zato sto je Novak bio iscijedjen kao naranca..
Ja igram tenis 20 god.. Igram meceve na nizem natjecateljskom nivou i jako dobro znam kako je to kad si mentalno, fizicki i emocionalno iscijedjen.. Bas kao sto je to Novak bio nakon deloa i svarcija..
U parizu cw bit svjez s danom odmora izmedju meceva i bit ce to druga prica..
Vrlo je jednostavno zapravo..
Nadal vise nije zivotinja iz npr 2008. I 2013. God i ne moze vise protivnike slamati fizikalijama..
Novak glatko osvaja Roland Garros..
Nazalost kazem.. Jer 'zivim' s Nadalom od njegove 16.god i volio bih da osvoji..
Ipak.. Treba bit realan..

Mikii

pre 4 godine

Finale Rima je pokazalo da kad Nadal udje u "zonu" i pocne da salje one rakete iz forhenda sa svih pozicija, Djokovic moze to samo pogledom da isprati. Covek je jednostavno nepobediv kad udje u takav ritam. Ono sto je sad problem, jeste sto Rafa vise nije na tom fizickom nivou (ni priblizno) da bi mogao tako da igra u kontinuitetu od pocetka do kraja, i tu je Nolova sansa. Ali, ono sto je cinjenica, to je da kad Nadal pocne da pogadja kao nekad, milina ga je gledati. Brzina, snaga, preciznost, imao je sve.

Branko Von Beca

pre 4 godine

@(Amila_, 20. maj 2019 )

Lepo što znate čega treba da su svesni Srbi, ali kad tako realno sagledavate situaciju, čudi me da ne znate da vera ne određuje naciju i da i Vi imate pravo da budete ponosni na njega koliko i bilo koja druga pravoslavna Srpkinja, i ko veruje a i ko ne veruje , njegova stvar.

E, sad, draga Amila, vraćamo se na ono staro balkansko pravilo, da smo svi svesni "tuđe" nesvesti, samo svoje nismo.

Eto ja sam ponosan na jednog Mešu Selimovića, ili Mehmeda pašu Sokolovića koji je pomogao ROĐENOM bratu da obnovi Pećku patrijaršiju i bude srpski Patrijarh....a i na vas, jednu pametnu i lepu Srpkinju.
Sve najbolje

antiDebil

pre 4 godine

Naravno da si zdrav, jos 3 nedelje a onda krecu manji problemi a kako se sezona bude blizila kraju ti problemi ce se povecavati. Onda na pocetku sledece godine ponovo idu manji problemi, pa onda malo veci problemi, e onda kada pocne sezona sljake svi problemi idu na godisnji, nakon toga opet manji problemi, pa pri kraju sezone veci problemi mozda i neigranje. Onda na pocetku one tamo sezone opet problemi, pa onda manji problemi, e onda opet nekim cudom na pocetku sezone sljake svi problemi nestaju i onda opet tako u krug kao i proteklih 10 i vise godina !

kalcokera

pre 4 godine

Rafa ima vise mastersa i vise Gs od Novaka
stice se utisak da je novak par puta pobegao te bi i medjusobni skor bio na strani spanca

ps.Rafa je veci Goat od Noleta u ovom trenutku videcemo za dve tri godine

Mislim da sam realan kao navija

pre 4 godine

Novak je bio umoran, a umor je posledica njegovih godina, za dva dana ulazi u 33. godinu, i igračkog stila - dugi poeni i mečevi koji traju redovno dva-tri sata. Ono njegovo tapkanje loptice, ponekad i po 26 puta u poenu, postaje nesnosno za gledanje. Ovi koji očekuje da će Novak za dve-tri godine oboriti sve rekorde "na planeti" veruju da će Novak u 36. godini biti odmorniji nego danas. Niko posle 33. godine nije više bio uspešan, retko je ko ostajao u tenisu, Federer je izuzetak, mada ni on više nema energiju koju je imao kad je bio mlađi.

Tepa

pre 4 godine

Lepo je gledati svaki meč ova dva teniska velikana. Što se tiče ovog konkretnog meča Djole je dokazao da ništa ne zavisi od njegovih protivnika nego iskljucivo od njega samog. To je zastrašujuće za sve njegove protivnike i Nadal je toga svestan. Uzme šta hoće, ostavi samo mrvice drugima (za njega je Masters mrvica obzir da je osvojio sveee i obrnuo igricu).

I Cicipas mi Tim imaju šansu u Parizu

pre 4 godine

@Mikii
Tačno je da Nadal nema više onoliku snagu i silinu, ali sve to važi i za Novaka. Uostalom, jedva je izgurao tri seta protiv Del Potra, uz neverovatan promašaj Delpovog zicera, za kraj meča. Sve sam više siguran da Novak za godinu-dve ide u pemziju. Svi pominju umor, posle četiri meča, pa kako bi igrao na GS turnirima sedam mečeva, i još po pet setova. Zato posle 33. godine još niko nije osvojio GS turnir, osim Švajcarca, ali on je zaista izuzetak. Nikad se u istoriji tenisa nije pojavio igrač koji u 38. godini osvaja Majami.

g

pre 4 godine

@ duda
Identicna situacija kao na Vimbldonu..Rafa u pet setova sa Del Potrom, iscrpljujuci mec pred finale ali..tad vam nije palo napamet da to spomenete, umor je izgovor samo za Djokovica. I pored tog polufinala sa Delpom Rafa gubi tesno a ne sa nulom u finalu, ali, tad vam nije smetalo.Ako ste to zaboravili eto pre par dana Cicipas je bio umoran i iscrpljen pred finale ali, ni to vam nije palo napamet. Nesto ranije Tim igra iscrpljujuci mec sa Federerom a Djokovic odmara danima jer mu je Cilic drugarski predao..imate li vi cime da mislite ili glavu nosite samo kao ukras?!

Paranoja

pre 4 godine

Da li moze nekako kod Nolotovih smeceva pre udarca da se spusti mreza pod zemlju nekom mehanizacijom. Da i goat osvoji neki poen tim udarcem

Sale

pre 4 godine

Sta se bre zanosite mrzitelji novaka..ljubitelji naseg kralja novaka nemojte brigati..novak je bio ne umoran nego preumoran i takav falilo mu je malo da ga isprasi..zapamtite novaka odmornog kome se igra tenis nemoze da dobije nadal i niko drugi ni na jednoj podlozi..na rolan garosu nadal ce proci kao u polufinalu isprasen sa 3:0..

as

pre 4 godine

Atp trka za london, koja prikazuje bodove u ovoj sezoni jako zanimljiva: 


16.Laslo Djere 
17.Aleksandar Zverev 
49.Kevin Anderson 
50.Marin Čilić 
56.Grigor Dimitrov 
61.Karen Kačanov 
100.Del potro 
141.Dzumhur 
205.Bernard Tomić

Good Boy

pre 4 godine

Rafa, bilo bi fer da kazes da si dobio iscrpljenog Novaka. I mislim da nije okej da mu takvom das krompir. Dobio si boljeg od sebe i sad likujes. Vratice ti s kamatom! Mozda ne na RG, al na betonu - drzi gace!

Goran

pre 4 godine

Za Novaka je dobro saznanje da je Nadalova igra na sljaci blizu zivotnog vrhunca sto znaci da ce i Novak jos dugo biti na vrhuncu i da ima vremena da stigne sve najvaznije rekorde. Najveci gubitnik finala je Federer jer je jasno da su i Nadal i Novak i dalje ispred konkurencije i da mu sa svakim turnirom sve vise duvaju za vrat.

anica

pre 4 godine

Odusevio me je komentar ove Amile...ceo dan sam pod utiskom...ovo treba svima da bude primer kako se moze razmisljati zdravo i bez kompleks znaju sve nacije da su Srbi dobar i cistodusan narod, da ce pruziti ruku svakome...Gospodjo ili gospodjice, gde god da ste svu srecu vam zelim!!!

zoran

pre 4 godine

Izašao protiv Švarcmana da izgubi ( takav je dogovor sa svjim timom bio u svlačionici ), krene meč i njega povuče igra i u trenutku odluči da ipak igra do kraja. Ovi iz boksa mu pokazuju očima i gestikulacijom da ipak pusti i zgubi ali ovaj ne pušta.
Onda se desi nedelja i svi su mislili da će ga Nadal samleti u dva seta ( ako ste primetili reakciju boksa i Noleta posle prvog seta ) ali onda se probudi inat i krene adrenalin koji drži 40ak min taman toliko da dobije drugi set i pokaže Rafi da i takav može da dobije jedan set.
Slična situacija se desila 2106 pred Rio kada je igrao Rodžers kup. Većima igrača nije ni igrala a Nole se prijavio da bi odradio meč -dva sve u sklopu priprema za olimpijadu. Već je imao povređen lakat i dobro je znao da ne sme da se forsira. Naravno opet je proradila životinja u njemu i nije izdržao a da ne osvoji turnir kada mu se već ukazala prilika. Epilog toga smo videli u Riju kada je protiv Del Potra jedva držao reket u rukama a opet izgubio 7:6 7:6..
izašao je sa terena sav u suzama i proklinjao samog sebe što je poklekao nagonu i igrao Rodžers kup.
Nadam se da će ovog puta šteta biti manja i da će imati dovoljno vremena da se potpuno oporavi i izađe na šljaku Pariza spreman.
Daj bože da se ponovi 2016 ! Dosta liči na ovu godinu, bar sazona na šljaci.

THE FINAL CUT

pre 4 godine

(zoran, 20. maj 2019 15:06)
Само једно питање, како си упућен у то који је био Новаков договор са тимом у свлачионици?

duda

pre 4 godine

Ne vidim razlog za velicanhe Nafalove pobede i likovenje hejtera. U redu pobeda, u zube joj se ne gleda pobeda je.
Ali je posle Del Potra bilo jasno da Novak nema vremena za oporavak i bilo kakvu pobedu protiv Nadala.
Novakovi rivali i tajming su bili nesvakidasnji.
Nadam se da ce RG biti boljpo pitanju uslova jer tamo.

antiDebil

pre 4 godine

Naravno da si zdrav, jos 3 nedelje a onda krecu manji problemi a kako se sezona bude blizila kraju ti problemi ce se povecavati. Onda na pocetku sledece godine ponovo idu manji problemi, pa onda malo veci problemi, e onda kada pocne sezona sljake svi problemi idu na godisnji, nakon toga opet manji problemi, pa pri kraju sezone veci problemi mozda i neigranje. Onda na pocetku one tamo sezone opet problemi, pa onda manji problemi, e onda opet nekim cudom na pocetku sezone sljake svi problemi nestaju i onda opet tako u krug kao i proteklih 10 i vise godina !

dr. Roddick

pre 4 godine

Lako je sada osvajati titule. Smesna konkurencija !

Federer je u nolovom godinama imao za protivnike mladjeg Nadala, Murraya pa i naseg nola i Wawrinku u punoj snazi. Svi osvajaci GS-a.

Nas nole nema mladjih od sebe koji su ujedno i visestruki osvajaci GS titula, da mu prave problem...

No1e GOAT

pre 4 godine

Pustio ga No1e pred Pariz, da se spanac malo veseli. Kad No1e udari u finalu RG, Rafa nece znati sta ga je snaslo. Ispast ce da je ovogodisnji Rafin rezultat iz Australije bio itekako pozitivan!!!

Klašnja

pre 4 godine

@ Amila

Lepe reči, dobronamerne. Na žalost, skroz netačne. Upravo ta zaslepljenost navodnim i nepostojećim "vrlinama" Novaka Djokovića ga čini jednim od najvećih paradoksa u Srba. Egzaltiranost, tamo gde joj nije mesto, iako na prvi pogled dobronamerna, u stvari potpiruje zabludu i zaslepljenost. Djoković jeste odličan igrač tenisa, a van toga ... zaista ništa naročito.

Robert

pre 4 godine

Sad na Rolan Garosu, nadam se da će se sastati u finalu i ako se Novak ne istroši previše u prvoj nedelji, očekujem odlično finale. Samo da ne bude opet previše prekida i odlaganja zbog lošeg vremena.
(DukiNS, 20. maj 2019 10:54)

A hoce li biti odlicno ako se Rafa istrosi mnogo do finala? :)

Mix

pre 4 godine

@antiDebil
Haha vala bas,a sto se tice Rodzemperka,sve to isto,samo malo drugacije.Njegovi problemi krecu posle Majamija i traju do Vimbldona.

antiDebil

pre 4 godine

Finale Rima je pokazalo da kad Nadal udje u "zonu" i pocne da salje one rakete iz forhenda sa svih pozicija, Djokovic moze to samo pogledom da isprati. Covek je jednostavno nepobediv kad udje u takav ritam. Ono sto je sad problem, jeste sto Rafa vise nije na tom fizickom nivou (ni priblizno) da bi mogao tako da igra u kontinuitetu od pocetka do kraja, i tu je Nolova sansa. Ali, ono sto je cinjenica, to je da kad Nadal pocne da pogadja kao nekad, milina ga je gledati. Brzina, snaga, preciznost, imao je sve.
(Mikii, 20. maj 2019 13:12)

Ajdeeeeee....zar ne rece pre neki dan da treba da ide u penziju ?
Kada je Djokovic na vrhuncu svoje igre Nadal moze samo da izmisli da boluje od tumora kako bi se opravdao zato sto nista mogao da uradi na mecu !

Danijel

pre 4 godine

Tacno tako se prica a ne kao Nole protivnik igrao sjajno najgore sto mozes reci. Uvek treba reci super sam igrao makar da protivnik igrao bolje samo tako se dobija bitka u glavi.

zoran

pre 4 godine

(THE FINAL CUT, 20. maj 2019 15:21)
Nadam se da će jednog dana Vajda napisati memoare i videt ćeš o čemu pričam i sa kakvim fanatikom je radio

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Nekorektna izjava jednog nesportskog čoveka. Rafa nije samo los igrač već i jako loš glumac.Ima Zverev,Kirjos & co. još dosta da ga namuče. Covek jednostavno nije šampion.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Čovek ima samo tri poraza od tri različita tenisera u finalu na šljaci Federer,Novak i Zebaljos koji ga dobio u Buenos Airesu tj Novak 1x u Monte Karlu i Madridu odnosno 2x u Rimu dok Federer po 1x Hamburg i Madrid.

Negativni

pre 4 godine

Lako je sada osvajati titule. Smesna konkurencija !

Federer je u nolovom godinama imao za protivnike mladjeg Nadala, Murraya pa i naseg nola i Wawrinku u punoj snazi. Svi osvajaci GS-a.

Nas nole nema mladjih od sebe koji su ujedno i visestruki osvajaci GS titula, da mu prave problem...
(dr. Roddick, 20. maj 2019 11:43)

Imao je i Rodika i Safina, koji bi u ovakvoj konkurenciji imali po pet GS-a.
Era u kojoj Čilić i Nišikori igraju finale a Vavrinka pod stare dane uzima titule...najgora je u istoriji ovog sporta. Poslednji vrhunski meč Nadal - Djoković u finalu USO 2013. Posle toga - dno.

Rastko

pre 4 godine

Važno je sada da se probudi Srbeština u njemu, onaj naš tako karakteristični i u svetu poznati srbski inat! Samo ortodoksni Srbizam, s dna kace, uz pomoć inata po kojem nas prepoznaju u belom svetu, može mu doneti krunu na Garosu.

drop shot

pre 4 godine

Bez jake konkurencije tenis je postao dosadan, dobro je da se Rafa vratio.
Jos par godina cemo gledati dobre meceve. Bez njihovog rivalstva nema dobrog
tenisa.

Magic

pre 4 godine

Želi mu sve najbolje na RG a u sebi misli sve najgore povrede za Novaka. Kako misli da osvoji RG a da pritom želi sve najbolje Novaku na istom turniru???

lal

pre 4 godine

@dusan: zanimljivo razmisljanje... poraz od dva jedan ti predstavljas kao nulu i to je kao neko veliko ponizenje... pa laganija je bila novakova ovogodisnja pobeda na AO...
ali posto je tebi bitnija statistika u nekom setu od statistike celog meca, objasni mi gde ti se na skali od nula do nevidjeno ponizenje nalazi mec iz 2008.nadal - federer 6:1 6:3 6:0... nadal se jos nije ni brijao, a "goat" u punoj snazi sa 27 godina...
sto se mene tice, nema tu niceg nevidjenog... desava se... cak mi je vece iznenadjenje bilo mesec dana kasnije kada je nadal u petom setu sa 9:7 osvojio wimbldon protiv istog protivnika...

Amila_

pre 4 godine

@Klasnja, nije u pitanju nikakva moja "zaslijepljenost" niti "neumjesna egzaltiranost", nego samo Vasa odbojnost prema Novaku Djokovicu, koju ste mogli ispoljiti i bez da se pozivate na moj komentar - svi imamo pravo na licne stavove, o cemu god se radilo.
Ne zelim ni pokusati ubijediti Vas u suprotno, niti cu zbog Vaseg stava ja promijeniti svoj...
Pozdrav.

@Mix, @anica, @Vladimir, @Gajetano...najljepsa hvala.

zoran

pre 4 godine

(zoran, 20. maj 2019 15:06)Само једно питање, како си упућен у то који је био Новаков договор са тимом у свлачионици?
(THE FINAL CUT, 20. maj 2019 15:21)
Da se ispravim, nije izašao da izgubi proti Švarcmana ali ako meč krene kao sa Delpom ( a sve su indicije bile da će ) da onda ne sili i ne insistia na pobedi.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Nekorektna izjava jednog nesportskog čoveka. Rafa nije samo los igrač već i jako loš glumac.Ima Zverev,Kirjos & co. još dosta da ga namuče. Covek jednostavno nije šampion.

Good Boy

pre 4 godine

@ Dušan
Šta hoćeš da kažeš, da nije bio umoran? Znaš kad bi ga Rafa dobio sa nulom odmornog? NIKAD! I shvati već jednom: Novak Đoković je bolji igrač i od Nadala i od Federera! Oni ga više nikad neće pobediti! Samo gledaj.

Amila_

pre 4 godine

Veoma rijetko komentarisem sportska dogadjanja. Ovaj put zelim ostaviti slovo o Novaku Djokovicu, inspirisana njegovim izjavama poslije izgubljenog meca.
Veliki, veliki covjek vas Novak, drugarice i drugovi Srbi. Veliki gospodin i nesvakidasnje cista dusa.
Takav kakav jeste, mogao bi biti i prodavac sladoleda na plazi...on bi i tada bio neko poseban.
Ovako, kao svjetska teniska velicina, ima priliku da svoj narod predstavlja na najbolji moguci nacin...sto on i radi.
Budite ponosni na Novaka!
On je puno vise od vrhunskog sportiste.

dr. Roddick

pre 4 godine

Lako je sada osvajati titule. Smesna konkurencija !

Federer je u nolovom godinama imao za protivnike mladjeg Nadala, Murraya pa i naseg nola i Wawrinku u punoj snazi. Svi osvajaci GS-a.

Nas nole nema mladjih od sebe koji su ujedno i visestruki osvajaci GS titula, da mu prave problem...

miki maus

pre 4 godine

naravno. zasluzeno…
nego gde je ona povreda o kojoj uncle Tony stalno prica.
kako sada kolena izdrzavaju bez problema ?
igra non stop sljaku...trosi se na svakom poenu mesec i po dana...samo ne volim da citam o toj njegovoj povredi…

po mom misljenju..Rafa igra siledzijski tenis...na svakom udarcu se trosi vise od bilo koga na atp turu...I da bi igrao i pobedjivao...mora biti 100 posto spreman. Ako je na 80 posto svi ga deru...a Tony kuka o nekoj povredi.

No1e GOAT

pre 4 godine

Pustio ga No1e pred Pariz, da se spanac malo veseli. Kad No1e udari u finalu RG, Rafa nece znati sta ga je snaslo. Ispast ce da je ovogodisnji Rafin rezultat iz Australije bio itekako pozitivan!!!

Dušan

pre 4 godine

Good Bay
Ok, neka ga više i ne pobede ali ova NULA sada je nevidjeno poniženje, toliko da se ta činenica sada gura pod tepih umora. I Nadal je bezbroj puta bio umoran i povredjen ali ništa od toga se i ne spominje. Izgleda da samo Novak ima pravo na umor, vrucinu, vetar, kisu, obrvu, lakat itd.

Dušan

pre 4 godine

Da li je neko brojao koliko puta je komentator tokom meca rekao da je Djokovic umoran i bez energije? A da li je nekad samo spomenuto da je protivnik mozda nekad umoran u ovakoj situaciji? Npr prošle godine na Vimbldonu je Nadal došao posle iscrpljujuće sezone na šljaci, odigrao je pet, osvojio četiri turnira za redom, u finalu je komentator ponavljao kako je u odlicnoj formi ali ne da je možda umoran. Likovao je kako Djokovic pobedjuje a sada je on umoran od dva meča, pa da, sram vas bilo Del Potro i Švarcman što niste predali jer je on navikao da na svamom turniru ima bar po jednu predaju. Bruku i demoliranje sa nulom ste pokrili umorom. Ovaj krompir, a za dlaku i biciklu ne može da pokrije ništa, tako da.....

Rastko

pre 4 godine

Važno je sada da se probudi Srbeština u njemu, onaj naš tako karakteristični i u svetu poznati srbski inat! Samo ortodoksni Srbizam, s dna kace, uz pomoć inata po kojem nas prepoznaju u belom svetu, može mu doneti krunu na Garosu.

Good Boy

pre 4 godine

Rafa, bilo bi fer da kazes da si dobio iscrpljenog Novaka. I mislim da nije okej da mu takvom das krompir. Dobio si boljeg od sebe i sad likujes. Vratice ti s kamatom! Mozda ne na RG, al na betonu - drzi gace!

jablan

pre 4 godine

Овога ште се пипка на свим деловима тела пре него сервира је требало послати на допинг контролу - да се види на чему је..........

Magic

pre 4 godine

Želi mu sve najbolje na RG a u sebi misli sve najgore povrede za Novaka. Kako misli da osvoji RG a da pritom želi sve najbolje Novaku na istom turniru???

pedja

pre 4 godine

Good Bay
A koliko puta je Novak njega dobio povredjenog i iscrpljenog? Nešto se ne secam da je Novak rekao na Vimbldonu npr da je Rafa umoran i iscrpljen, što zbog sezone šljake i pet odigranih turnira, sto zbog istog ovog Delpa i teškog meča u polufinalu, ma ni U od umora nego je eto Novak bio sjajan. Čuj bogati, samo je on umoran, Nadal jok nikada...ali nikad nije izgubio sa nulom.

antiDebil

pre 4 godine

Inače treba naglasiti da ovo nije jedini set sa nulom. Prošle godine je takidje Tim dobio Djokovića sa NULOM u četvrtfinalu RG i time ga izbacio iz daljeg takmičenja.
(Labud, 20. maj 2019 11:18)

Koliko je Nadal izgubio setova sa nulom, do sutra bi moglo da se nabraja. Cak je i gubio setove sa 4 osvojena poena u celom setu...
Nego bote, meni se svidja ovo sto sam video na ova poslednja 2 turnira na sljaci, to me neodoljivo podseca na 2016.godinu !

zoran

pre 4 godine

Izašao protiv Švarcmana da izgubi ( takav je dogovor sa svjim timom bio u svlačionici ), krene meč i njega povuče igra i u trenutku odluči da ipak igra do kraja. Ovi iz boksa mu pokazuju očima i gestikulacijom da ipak pusti i zgubi ali ovaj ne pušta.
Onda se desi nedelja i svi su mislili da će ga Nadal samleti u dva seta ( ako ste primetili reakciju boksa i Noleta posle prvog seta ) ali onda se probudi inat i krene adrenalin koji drži 40ak min taman toliko da dobije drugi set i pokaže Rafi da i takav može da dobije jedan set.
Slična situacija se desila 2106 pred Rio kada je igrao Rodžers kup. Većima igrača nije ni igrala a Nole se prijavio da bi odradio meč -dva sve u sklopu priprema za olimpijadu. Već je imao povređen lakat i dobro je znao da ne sme da se forsira. Naravno opet je proradila životinja u njemu i nije izdržao a da ne osvoji turnir kada mu se već ukazala prilika. Epilog toga smo videli u Riju kada je protiv Del Potra jedva držao reket u rukama a opet izgubio 7:6 7:6..
izašao je sa terena sav u suzama i proklinjao samog sebe što je poklekao nagonu i igrao Rodžers kup.
Nadam se da će ovog puta šteta biti manja i da će imati dovoljno vremena da se potpuno oporavi i izađe na šljaku Pariza spreman.
Daj bože da se ponovi 2016 ! Dosta liči na ovu godinu, bar sazona na šljaci.

Sale

pre 4 godine

Sta se bre zanosite mrzitelji novaka..ljubitelji naseg kralja novaka nemojte brigati..novak je bio ne umoran nego preumoran i takav falilo mu je malo da ga isprasi..zapamtite novaka odmornog kome se igra tenis nemoze da dobije nadal i niko drugi ni na jednoj podlozi..na rolan garosu nadal ce proci kao u polufinalu isprasen sa 3:0..

antiDebil

pre 4 godine

Naravno da si zdrav, jos 3 nedelje a onda krecu manji problemi a kako se sezona bude blizila kraju ti problemi ce se povecavati. Onda na pocetku sledece godine ponovo idu manji problemi, pa onda malo veci problemi, e onda kada pocne sezona sljake svi problemi idu na godisnji, nakon toga opet manji problemi, pa pri kraju sezone veci problemi mozda i neigranje. Onda na pocetku one tamo sezone opet problemi, pa onda manji problemi, e onda opet nekim cudom na pocetku sezone sljake svi problemi nestaju i onda opet tako u krug kao i proteklih 10 i vise godina !

Negativni

pre 4 godine

Lako je sada osvajati titule. Smesna konkurencija !

Federer je u nolovom godinama imao za protivnike mladjeg Nadala, Murraya pa i naseg nola i Wawrinku u punoj snazi. Svi osvajaci GS-a.

Nas nole nema mladjih od sebe koji su ujedno i visestruki osvajaci GS titula, da mu prave problem...
(dr. Roddick, 20. maj 2019 11:43)

Imao je i Rodika i Safina, koji bi u ovakvoj konkurenciji imali po pet GS-a.
Era u kojoj Čilić i Nišikori igraju finale a Vavrinka pod stare dane uzima titule...najgora je u istoriji ovog sporta. Poslednji vrhunski meč Nadal - Djoković u finalu USO 2013. Posle toga - dno.

Klašnja

pre 4 godine

@ Amila

Lepe reči, dobronamerne. Na žalost, skroz netačne. Upravo ta zaslepljenost navodnim i nepostojećim "vrlinama" Novaka Djokovića ga čini jednim od najvećih paradoksa u Srba. Egzaltiranost, tamo gde joj nije mesto, iako na prvi pogled dobronamerna, u stvari potpiruje zabludu i zaslepljenost. Djoković jeste odličan igrač tenisa, a van toga ... zaista ništa naročito.

antiDebil

pre 4 godine

Finale Rima je pokazalo da kad Nadal udje u "zonu" i pocne da salje one rakete iz forhenda sa svih pozicija, Djokovic moze to samo pogledom da isprati. Covek je jednostavno nepobediv kad udje u takav ritam. Ono sto je sad problem, jeste sto Rafa vise nije na tom fizickom nivou (ni priblizno) da bi mogao tako da igra u kontinuitetu od pocetka do kraja, i tu je Nolova sansa. Ali, ono sto je cinjenica, to je da kad Nadal pocne da pogadja kao nekad, milina ga je gledati. Brzina, snaga, preciznost, imao je sve.
(Mikii, 20. maj 2019 13:12)

Ajdeeeeee....zar ne rece pre neki dan da treba da ide u penziju ?
Kada je Djokovic na vrhuncu svoje igre Nadal moze samo da izmisli da boluje od tumora kako bi se opravdao zato sto nista mogao da uradi na mecu !

Paranoja

pre 4 godine

Da li moze nekako kod Nolotovih smeceva pre udarca da se spusti mreza pod zemlju nekom mehanizacijom. Da i goat osvoji neki poen tim udarcem

Rafa 30

pre 4 godine

Ajoj.. Pa ja zaista ne znam sto se vi Novakovi navijaci brinete.. Vise bi se mi trebali zabrinuti, navijaci Rafe..
Ljudi..
Nadal nema sto trazit odmornim Novakom na 5 setova..
Jucer je Nadal bio zicer. I to sam zato sto je Novak bio iscijedjen kao naranca..
Ja igram tenis 20 god.. Igram meceve na nizem natjecateljskom nivou i jako dobro znam kako je to kad si mentalno, fizicki i emocionalno iscijedjen.. Bas kao sto je to Novak bio nakon deloa i svarcija..
U parizu cw bit svjez s danom odmora izmedju meceva i bit ce to druga prica..
Vrlo je jednostavno zapravo..
Nadal vise nije zivotinja iz npr 2008. I 2013. God i ne moze vise protivnike slamati fizikalijama..
Novak glatko osvaja Roland Garros..
Nazalost kazem.. Jer 'zivim' s Nadalom od njegove 16.god i volio bih da osvoji..
Ipak.. Treba bit realan..

kalcokera

pre 4 godine

Rafa ima vise mastersa i vise Gs od Novaka
stice se utisak da je novak par puta pobegao te bi i medjusobni skor bio na strani spanca

ps.Rafa je veci Goat od Noleta u ovom trenutku videcemo za dve tri godine

I Cicipas mi Tim imaju šansu u Parizu

pre 4 godine

@Mikii
Tačno je da Nadal nema više onoliku snagu i silinu, ali sve to važi i za Novaka. Uostalom, jedva je izgurao tri seta protiv Del Potra, uz neverovatan promašaj Delpovog zicera, za kraj meča. Sve sam više siguran da Novak za godinu-dve ide u pemziju. Svi pominju umor, posle četiri meča, pa kako bi igrao na GS turnirima sedam mečeva, i još po pet setova. Zato posle 33. godine još niko nije osvojio GS turnir, osim Švajcarca, ali on je zaista izuzetak. Nikad se u istoriji tenisa nije pojavio igrač koji u 38. godini osvaja Majami.

antiDebil

pre 4 godine

Naravno da si zdrav, jos 3 nedelje a onda krecu manji problemi a kako se sezona bude blizila kraju ti problemi ce se povecavati. Onda na pocetku sledece godine ponovo idu manji problemi, pa onda malo veci problemi, e onda kada pocne sezona sljake svi problemi idu na godisnji, nakon toga opet manji problemi, pa pri kraju sezone veci problemi mozda i neigranje. Onda na pocetku one tamo sezone opet problemi, pa onda manji problemi, e onda opet nekim cudom na pocetku sezone sljake svi problemi nestaju i onda opet tako u krug kao i proteklih 10 i vise godina !

Branko Von Beca

pre 4 godine

@(Amila_, 20. maj 2019 )

Lepo što znate čega treba da su svesni Srbi, ali kad tako realno sagledavate situaciju, čudi me da ne znate da vera ne određuje naciju i da i Vi imate pravo da budete ponosni na njega koliko i bilo koja druga pravoslavna Srpkinja, i ko veruje a i ko ne veruje , njegova stvar.

E, sad, draga Amila, vraćamo se na ono staro balkansko pravilo, da smo svi svesni "tuđe" nesvesti, samo svoje nismo.

Eto ja sam ponosan na jednog Mešu Selimovića, ili Mehmeda pašu Sokolovića koji je pomogao ROĐENOM bratu da obnovi Pećku patrijaršiju i bude srpski Patrijarh....a i na vas, jednu pametnu i lepu Srpkinju.
Sve najbolje

Raška. Bila i ostala

pre 4 godine

"6-0 i 6-1 , sramota
(Sandzak, 20. maj 2019 12:27) "


To je sportski rezultat, sramota je kad se proda vera za tepsiju baklava, a drugome se trnje u očima broji ...

срле

pre 4 godine

Sta je uputio da ga je ponizio sa krompirom? Buahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (@, 20. maj 2019 12:11)

Новак је заборавио да је изгубио сет са нулом. Њега то не интересује, само следећи поен и гем. Доказ је освојени 2 сет, кад су сви помислили да ће га Надал лагано почистити! Чак и тада, Новак је послао поруку да га не могу сломити, јер 99 посто тенисера би пало психолошки у наставку после нуле. Не и велики Новак Ђоковић!

Robert

pre 4 godine

Sad na Rolan Garosu, nadam se da će se sastati u finalu i ako se Novak ne istroši previše u prvoj nedelji, očekujem odlično finale. Samo da ne bude opet previše prekida i odlaganja zbog lošeg vremena.
(DukiNS, 20. maj 2019 10:54)

A hoce li biti odlicno ako se Rafa istrosi mnogo do finala? :)

g

pre 4 godine

@ duda
Identicna situacija kao na Vimbldonu..Rafa u pet setova sa Del Potrom, iscrpljujuci mec pred finale ali..tad vam nije palo napamet da to spomenete, umor je izgovor samo za Djokovica. I pored tog polufinala sa Delpom Rafa gubi tesno a ne sa nulom u finalu, ali, tad vam nije smetalo.Ako ste to zaboravili eto pre par dana Cicipas je bio umoran i iscrpljen pred finale ali, ni to vam nije palo napamet. Nesto ranije Tim igra iscrpljujuci mec sa Federerom a Djokovic odmara danima jer mu je Cilic drugarski predao..imate li vi cime da mislite ili glavu nosite samo kao ukras?!

duda

pre 4 godine

Ne vidim razlog za velicanhe Nafalove pobede i likovenje hejtera. U redu pobeda, u zube joj se ne gleda pobeda je.
Ali je posle Del Potra bilo jasno da Novak nema vremena za oporavak i bilo kakvu pobedu protiv Nadala.
Novakovi rivali i tajming su bili nesvakidasnji.
Nadam se da ce RG biti boljpo pitanju uslova jer tamo.

Tramal divizija

pre 4 godine

Ja sam često puta gledao koliko su igrači nemoćni protiv Rafe evo npr na Rolangarosu pogotovo u završnicama , Marej Wawrinka Federer Tim to su bili takvi debakli da su jedva čekali da odu sa terena i Novak s tim da je on pružao žestok otpor al dzaba . Lik se rodio na šljaci

Sava964

pre 4 godine

Vi svi koji mrzite Noleta morate da znate da je Nadal najbolji u istoriji na šljaci. I zato, nema u tome ništa loše što je Đoković izgubio od njega. Ipak ga je Nole najviše puta pobedjivao u finalima turnira na šljaci. I to će ostati upisano u istoriji kada Nadal ode u tenisku penziju. Na svim ostalim podlogama i u finalima i pre finala, Nole je uspešniji i to mnogo od Nadala. I to će ostati u upisano u istoriji tenisa. Čekamo RG i nadamo se Noletovoj pobedi u finalu, ako Nadal uopšte dođe do finala. Zapamtite moje reči...

Tepa

pre 4 godine

Lepo je gledati svaki meč ova dva teniska velikana. Što se tiče ovog konkretnog meča Djole je dokazao da ništa ne zavisi od njegovih protivnika nego iskljucivo od njega samog. To je zastrašujuće za sve njegove protivnike i Nadal je toga svestan. Uzme šta hoće, ostavi samo mrvice drugima (za njega je Masters mrvica obzir da je osvojio sveee i obrnuo igricu).

Labud

pre 4 godine

Inače treba naglasiti da ovo nije jedini set sa nulom. Prošle godine je takidje Tim dobio Djokovića sa NULOM u četvrtfinalu RG i time ga izbacio iz daljeg takmičenja.

Mikii

pre 4 godine

Ajdeeeeee....zar ne rece pre neki dan da treba da ide u penziju ? 
Kada je Djokovic na vrhuncu svoje igre Nadal moze samo da izmisli da boluje od tumora kako bi se opravdao zato sto nista mogao da uradi na mecu !
(antiDebil, 20. maj 2019 14:23)

Daj, uspavajte ovog coveka vise.

Mikii

pre 4 godine

Finale Rima je pokazalo da kad Nadal udje u "zonu" i pocne da salje one rakete iz forhenda sa svih pozicija, Djokovic moze to samo pogledom da isprati. Covek je jednostavno nepobediv kad udje u takav ritam. Ono sto je sad problem, jeste sto Rafa vise nije na tom fizickom nivou (ni priblizno) da bi mogao tako da igra u kontinuitetu od pocetka do kraja, i tu je Nolova sansa. Ali, ono sto je cinjenica, to je da kad Nadal pocne da pogadja kao nekad, milina ga je gledati. Brzina, snaga, preciznost, imao je sve.

Dušan

pre 4 godine

@Dikins
A ako se Nadal istroši u prvoj nedelji, pa mu niko do tog eventualnog finala ne preda, pa ako mu polufinalni meč traje duboko u noć, ako bude umoran i bez energije onda ništa, to se piše kao Djokovićeva dominacija??

VUK

pre 4 godine

Aj ' ne .... ! Težak meč!! Novak nije mogao da stoji na nogama. Drugi set je izvukao na iskustvo. Nije imao teorije da dobije finale. Ceo svet je to video na kraju polufinala.

Vlado

pre 4 godine

A gdje je sada naslov "Rafa rasturio Noleta"?
&:0 i 6:1 se valjda tako zove.
Da je Nole tako dobio onda bi bilo tako.
Rekoh prije meca da se trebalo igrati kasnije.
Kao sto sam rekao za Cicipasa u Madridu.
Ali neobjektivnima on nije bio umoran.
A kad je nas onda jeste.
Djecija posla.

Mix

pre 4 godine

@antiDebil
Haha vala bas,a sto se tice Rodzemperka,sve to isto,samo malo drugacije.Njegovi problemi krecu posle Majamija i traju do Vimbldona.

Amila_

pre 4 godine

@Branko von Beca, zasto se upinjete da pokvarite ljepotu trenutka?
Cemu to?
Onoliki tekst, da biste mi pojasnili da sam Srpkinja?
Ne bih imala nista protiv da jesam - Srbi su, vecinski, dobri i dragi ljudi.
Ali nisam.

Mozda su moji preci, prije vise stotina godina, bili pravoslavci i Srbi koji su primili islam.
Ja sa tom mogucom cinjenicom zivim u miru.
I Vi biste mogli.

Bila sam Jugoslovenka.

Sta mogu - to vise ne postoji, iako bih voljela da postoji.

Danas sam Bosnjakinja.
To me ne ometa ni u cemu.
Ni u ovoj iskrenoj simpatiji prema Novaku.

Smrt fasizmu!

Mislim da sam realan kao navija

pre 4 godine

Novak je bio umoran, a umor je posledica njegovih godina, za dva dana ulazi u 33. godinu, i igračkog stila - dugi poeni i mečevi koji traju redovno dva-tri sata. Ono njegovo tapkanje loptice, ponekad i po 26 puta u poenu, postaje nesnosno za gledanje. Ovi koji očekuje da će Novak za dve-tri godine oboriti sve rekorde "na planeti" veruju da će Novak u 36. godini biti odmorniji nego danas. Niko posle 33. godine nije više bio uspešan, retko je ko ostajao u tenisu, Federer je izuzetak, mada ni on više nema energiju koju je imao kad je bio mlađi.

DukiNS

pre 4 godine

Bio je bolji i odmorniji u finalu, zaslužena pobeda u potpunosti. Sad na Rolan Garosu, nadam se da će se sastati u finalu i ako se Novak ne istroši previše u prvoj nedelji, očekujem odlično finale. Samo da ne bude opet previše prekida i odlaganja zbog lošeg vremena.

znanje-imanje

pre 4 godine

I kada je bio mlađi, i u boljoj formi, i manje mršav, za Novaka je RG bio problem već samom konstitucijom. On je kao hrt i optimalan je za beton, ne za šljaku. Iz tog razloga nikad nisam razumeo da uopšte igra Rim - baš u to vreme mu je faza da se sprema fizički pa i ishranom a ne da igra. Tek o svežini da ne govorimo. OK mu je Madrid a ne Rim. Ali tamo ga ne vole a u Rimu vole pa eto. Biće da i zato a ne samo zbog Nadala od svih ima najmanje RG titula.
Trenutno je tako gledano situacija još gora. Već dugo ima manjak kilograma, srećom sada ne onaj najgori. Ali dupli Madrid Rim je težak pre Slama koji mu je i bez toga težak. Ako bude recimo kišno vreme u Parizu nema velike šanse za titulu. Neće imati masu/snagu za winere, zato ni dovoljno brze pobede u 1. nedelji što (mu) je preduslov uspeha u drugoj, a finale će izvesno igrati protiv nekog veće snage i biće teško, teško... Efektivno ponoviće (mu) se RG kao ovaj Madrid-Rim niz.
Da na ATP listi vode 3 igrača sa 32, 33 i 38 godina je bedak za svetski tenis, pa neka su i najbolji ikada. A nije da nema talentovanih igrača. Barem toliko dobrih da makar par mečeva odigraju super. Zbog svega toga lako se može desiti da, pored vremena, baš žreb odluči ko će uzeti titulu ili barem ko je neće uzeti.

Danijel

pre 4 godine

Tacno tako se prica a ne kao Nole protivnik igrao sjajno najgore sto mozes reci. Uvek treba reci super sam igrao makar da protivnik igrao bolje samo tako se dobija bitka u glavi.

lal

pre 4 godine

@dusan: zanimljivo razmisljanje... poraz od dva jedan ti predstavljas kao nulu i to je kao neko veliko ponizenje... pa laganija je bila novakova ovogodisnja pobeda na AO...
ali posto je tebi bitnija statistika u nekom setu od statistike celog meca, objasni mi gde ti se na skali od nula do nevidjeno ponizenje nalazi mec iz 2008.nadal - federer 6:1 6:3 6:0... nadal se jos nije ni brijao, a "goat" u punoj snazi sa 27 godina...
sto se mene tice, nema tu niceg nevidjenog... desava se... cak mi je vece iznenadjenje bilo mesec dana kasnije kada je nadal u petom setu sa 9:7 osvojio wimbldon protiv istog protivnika...

II

pre 4 godine

Cestitke Rafi na pobedi. Cestitke i rimskoj publici, uzivanje je bilo pratiti tenis ove nedelje uz publiku sa tako velikim srcem.
Cestitke i Novaku na finalu u Rimu.

A evo kako je norveski komentator na sportskom TV kanalu proslavio jednu pobedu:

"Sve cestitke za ovu veliku pobedu jednom dobrom teniseru koji je na pravom putu! Cestitam celoj Norveskoj! Cestitam i celom norveskom narodu ovu divnu pobedu!! Svima, svima, od srca najlepse cestitke!" :-)))

Cestitke Kasperu Rudu za pobedu nad Nikom Kirjosom!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Čovek ima samo tri poraza od tri različita tenisera u finalu na šljaci Federer,Novak i Zebaljos koji ga dobio u Buenos Airesu tj Novak 1x u Monte Karlu i Madridu odnosno 2x u Rimu dok Federer po 1x Hamburg i Madrid.

anica

pre 4 godine

Odusevio me je komentar ove Amile...ceo dan sam pod utiskom...ovo treba svima da bude primer kako se moze razmisljati zdravo i bez kompleks znaju sve nacije da su Srbi dobar i cistodusan narod, da ce pruziti ruku svakome...Gospodjo ili gospodjice, gde god da ste svu srecu vam zelim!!!

Вукосав

pre 4 godine

Кад је човек полубог у свом спорту, онда ми није ни жао кад наш Новак изгуби од њега. Сујета не постоји у Надаловом речнику. Један велики господин.

zoran

pre 4 godine

(THE FINAL CUT, 20. maj 2019 15:21)
Nadam se da će jednog dana Vajda napisati memoare i videt ćeš o čemu pričam i sa kakvim fanatikom je radio

Goran

pre 4 godine

Za Novaka je dobro saznanje da je Nadalova igra na sljaci blizu zivotnog vrhunca sto znaci da ce i Novak jos dugo biti na vrhuncu i da ima vremena da stigne sve najvaznije rekorde. Najveci gubitnik finala je Federer jer je jasno da su i Nadal i Novak i dalje ispred konkurencije i da mu sa svakim turnirom sve vise duvaju za vrat.

zoran

pre 4 godine

(zoran, 20. maj 2019 15:06)Само једно питање, како си упућен у то који је био Новаков договор са тимом у свлачионици?
(THE FINAL CUT, 20. maj 2019 15:21)
Da se ispravim, nije izašao da izgubi proti Švarcmana ali ako meč krene kao sa Delpom ( a sve su indicije bile da će ) da onda ne sili i ne insistia na pobedi.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Korektna izjava velikog šampiona.Rafa nije samo fenomenalan igrač već i jako dobar covek.Ima Zverev,Kirjos & co. još dosta da uče ako jednog dana žele biti šampioni....

Ivan Veljković

pre 4 godine

Apsolutno fer i sportska izjava. Nisam ni sumnjao da će Rafa upravo nešto u ovom smislu i da izjavi posle jučerašnje pobede nad Noletom u finalu Rima naravno, jer Rafa je oduvek i bio jedan pravi džentlmen, sportsmen. Što se tiče njegove jučerašnje pobede nad Noletom ona je jasna, čista i veoma zaslužena a Nole i mi njegovi navijači apsolutno nemamo nimalo razloga da budemo tužni zbog te nule juče u prvom setu. Ljudi moji Nole je nekoliko puta već gubio setove sa nulom na velikim turnirima i to od mnogo lošijih tenisera od Rafe pa nije bio smak sveta zbog toga i zašto bi sada to bilo. Naravno da ne. Pa Nole je od Tima na Rolan Garosu pre dve sezone izgubio sa 0:3 u setovima pritom treći set sa 0:6 i šta sad, da li je to nekakva tragedija? Naravno da ne! I od Belućija je Nole jednom izgubio set sa nulom pa šta? Da li Noleta to čini manje vrednim teniserom? Naravno da ne! Inače Rafa je znao da i Rođu razbije na šljaci veoma ubedljivo, mnogo ubedljivije nego Noleta juče, na primer sada već davne 2008. godine u finalu Rolan Garosa Rafa je deklasirao Rođu sa 6:1, 6:3, 6:0 znači upravo i Rođi podario set sa nulom i da li Rođu to sprečava da i dalje bude veliki veliki šampion i jedan od najboljih svih vremena? Naravno da ne. I tu se priča završava u vezi ovoga.

Tasa

pre 4 godine

kakav glumac je ovaj nadal. rodja bar kaze sta misli...
(mile, 20. maj 2019 11:41)

Pa Rodja to zna da kaze i da ostane kulturan i dostojanstven. Nadal nije nikad bio posebno dobar govornik i vise puta mu se obilo o glavu kada je pokusao da kaze nesto iskreno i bio pogresno shvacen. Bar je dovoljno pametan da shvati da mu je u tom slucaju bolje da ne komplikuje i samo daje skriptovane izjave.
Ovaj nas i tako i tako, nekad ispadne dobro, nekad ne.
U svakom slucaju ljudi igraju tenis, ne kandiduju se za skupstinu u Svedskoj. Doduse kod nas bi i mogli, ovi sto su tamo bolje da cute.

milos

pre 4 godine

@dr. Roddick lako je sada osvajati titule kad je smesna konkurencija ? druze oni imaju po 32 godine i dominiraju od kako su poceli da igraju tenis... nije smesna konkurencija nego su mnogo jaki igraci...

tic-tac

pre 4 godine

Trebalo bi da uživamo svi dok bude igrala velika trojka tenisa,sljedeće sezone će vjerovatno Fedex u zasluženu penziju nakon olompijskih igara.Dok će za njim kroz koju godinu i Nadal i Đoković

Amila_

pre 4 godine

@Klasnja, nije u pitanju nikakva moja "zaslijepljenost" niti "neumjesna egzaltiranost", nego samo Vasa odbojnost prema Novaku Djokovicu, koju ste mogli ispoljiti i bez da se pozivate na moj komentar - svi imamo pravo na licne stavove, o cemu god se radilo.
Ne zelim ni pokusati ubijediti Vas u suprotno, niti cu zbog Vaseg stava ja promijeniti svoj...
Pozdrav.

@Mix, @anica, @Vladimir, @Gajetano...najljepsa hvala.

THE FINAL CUT

pre 4 godine

(zoran, 20. maj 2019 15:06)
Само једно питање, како си упућен у то који је био Новаков договор са тимом у свлачионици?

as

pre 4 godine

Atp trka za london, koja prikazuje bodove u ovoj sezoni jako zanimljiva: 


16.Laslo Djere 
17.Aleksandar Zverev 
49.Kevin Anderson 
50.Marin Čilić 
56.Grigor Dimitrov 
61.Karen Kačanov 
100.Del potro 
141.Dzumhur 
205.Bernard Tomić

drop shot

pre 4 godine

Bez jake konkurencije tenis je postao dosadan, dobro je da se Rafa vratio.
Jos par godina cemo gledati dobre meceve. Bez njihovog rivalstva nema dobrog
tenisa.