Nedelja, 19.05.2019.

19:55

Đoković: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije želeo da priča o umoru posle napornih mečeva na mastersu u Rimu, već je čestitao Rafaelu Nadalu na osvojenoj tituli.

Izvor: B92

Ðokoviæ: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

koki

pre 4 godine

Aco iz Sapca i svi ostali koji tako misle, jeste li to isto u vezi Del Potra pomislili i na Vimbldonu kad je Djokovic uzeo trofej pobedivsi Rafu, ali TESNO, ne sa krompiricima?! Zaboraviste da je tada Nadal imao neverovatno tezak i iscrpljujuci mec sa Del Potrom pre tog finala, niste? Setite se toga i zahvalite Argentincu sto sad brojite 15..setite se i Madrida i umora malog Grka..setite se Tima koji je imao iscrpljujuci mec sa Federerom pre susreta sa Djokovicem kome je Cilic predao..niko nije umoran, samo je Djokovicu dozvoljen taj luksuz, jel da?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (g, 20. maj 2019 11:29)

Seti se i ti malo RG-a 2015 kad je Vavrinka igrao sreda, petak, nedelja, a Novak cetvrtak, petak, subota, nedelja i to protiv Nadala i Mareja u 1/4 i 1/2.

pedja

pre 4 godine

GORAN
A kada Djokovic pobedi onda razumeš i odobravaš sve komentare u kojima se protivnik ismeva, gde komentatori likuju i veličaju Djokovica? Tada su ti ok i naslovi sa RAZNIO, ODUVAO, ODRŽAO ČAS, POĆISTIO TEREN itd? Ali sada ne, sada je on bio umoran, protivnik nikad nije...

GORAN

pre 4 godine

naravno da treba biti objektivan pa čak i ako je to na našu štetu, ali ne razumem zlonamerne koji se ponašaju i govore kao da im je Novak nešto lično skrivio. Alo rođaci 15 GS + čini mi se 33 titule sa Masters 1000 + ostalo. To su činjenice koje Novaka uvrštavaju u 5 najboljih svih vremena, baš kao što takve iste činjenice uvrštavaju i RAfu i Rodžera i Samprasa u tu istu ekipu. Novak je pošteno izgubio od Nadala i pošteno to i priznao ne vadeći se na umor. Takođe danas beži Rafi za još malo više nego pre Rima i šta sad. RAdi se o vrhunskom sportisti i tu činjenicu ne bi promenilo ništa ni da je Novak nemac, hrvat ili marsovac i to mu priznaju svi samo pojedinci među nama ne. Rafa je danas bio "onaj" Rafa kada ga je teško pobediti, a pogotovo na šljaci i tu nema šta da se ni doda ni oduzme, i nije RAfa danas ni malo veći nego kad je onomad glatko u dva seta izgubio od Noleta niti je tad bio manji nego danas, već je i tada i sada vrhunski igrač, baš kao i Nole. Ko to ne može da shvati možda bi bilo najbolje da počne da gleda i prati neki drugi sport

Pitanje za Labuda

pre 4 godine

Pitam ovog Labuda .... da li ti čoveče imaš NEŠTO u ŽIVOTU SEM MRŽNJE prema NOVAKU đOKOVIĆU - najboljem sportisti planete????'

Cento

pre 4 godine

Đoković: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji

Zbog ovakvih izjava cijenim ga i postujem vise od onog dzemperka.
Jednostavno receno,bio je bolji i pobjedio,dok onaj dzemperko kad god izgubi,uvijek mu je nesto ili neko kriv a on nikad a i zna ga nogica da zaboli.

Dušan

pre 4 godine

anica
I Cicipas je u Madridu imao istu situaciju, još je igrao sve mečeve a Djokovic je odmarao u četvrtfinalu secas se? U finalu je Djokovic bio "dominantan" a Cicipas nikako umoran..
I tako na skoro svakom turniru ali se ne spominje protivnikov umor samo se velica Djokovic.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nole uvek sportski čestita protivniku nikad se nežali a svi znamo čak je i Slovenski komentator na sprtklubu rekao,da je novak sigurno preumoran jer nije imao dosta vremena za regeneraciju tela a posledica svega je vidjena u užasnom postavljanju i promašivanjem lakih poena te uporno pokušavanje skračivanja poena.Odmorniji Novak bi bio sasvim druga priča posle osvajanja Madrida dolazi Rim kada mora igrati 2.utakmice istog dana a potom i izuzetno teška utakmica sa Delpotrom gde je vidno umoran morao igrati preko 3.sata protiv Argentinca Švarcmana.Ja lično jesam očekivao poraz Novaka jer pobeda posle onoliko utakmica bila bi pravo čudo.U Parizu videčemo sasvim novog Noleta sa odlično odradjenim tempiranjem kondiciske forme.Očekujem novo fin sa Nadalom na rollangarosu u Parizu.

Boris

pre 4 godine

Novace,bio si na 90% snage. Kasnio si za treptaj oka ali dovoljno. Nema potrebe za preteranoj servilnosti
Treba reći istinu a nju zna i Rafa.
Na RG ćeš imati po dan odmora. Imaš šansu.

g

pre 4 godine

Aco iz Sapca i svi ostali koji tako misle, jeste li to isto u vezi Del Potra pomislili i na Vimbldonu kad je Djokovic uzeo trofej pobedivsi Rafu, ali TESNO, ne sa krompiricima?! Zaboraviste da je tada Nadal imao neverovatno tezak i iscrpljujuci mec sa Del Potrom pre tog finala, niste? Setite se toga i zahvalite Argentincu sto sad brojite 15..setite se i Madrida i umora malog Grka..setite se Tima koji je imao iscrpljujuci mec sa Federerom pre susreta sa Djokovicem kome je Cilic predao..niko nije umoran, samo je Djokovicu dozvoljen taj luksuz, jel da?!

dzoli

pre 4 godine

Novak je uspio da se vrati posle americke turneje i krize ,uzeo je turnir u Madridu na kome je par puta ruzno docekan ,a u Rimu je izuzetno teske protivnike imao ,Boze zdravlja al misli da ima dosta dobre sanse da uzme titulu u Parizu.

Vlada

pre 4 godine

"Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!"

To je bio odgovor na pitanje coveka koji ga je intervjuisao, pitao ga je da li je umor uticao na rezultat, a on je rekao da ne zeli da prica o tome.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Da je Nole uzeo svoj gem u trecem, pokidao bi ga, ali je izgleda to ostavio za RG. Nole izimas RG 100% potpisujem.
(sasa jokic, 19. maj 2019 23:33)
Da je nole uzeo treci set pobedio bi

ali

pre 4 godine

Cekaj, Novak namerno pustio Rafu da pobedi, samo je u drugom setu pokazao zube, cisto da posalje poruku? A moze li obrnuto, npr. Rafa mu prepustio drugi set, cisto da ga ne ponizi do kraja?

Labud

pre 4 godine

Znači u drugom setu je bio odmorniji jer ga je dobio, ahahaja! Šta sve nećeš ovde da pročitaœ. Pustio ga Rafa malo, da se poigra kao mačka sa mišem a onda mu je pokazao gde mu je mesto!

matori

pre 4 godine

juče se čuo podatak da je igrač koji je igrao noćno polufinale u Rimu poslednji put pobedio u finalu 2011. i to je bio Novak. u principu, za bilo koga, tu nema vremena za odmor....
Novak je tada bio 8 godina mlađi....

Labud

pre 4 godine

Furiozni Nadal pregazio Novaka!
Rafael Nadal je i ovoga puta dokazao da mu nema ravnom na šljaci, pod uslovom da je zdrav. Jednostavno, deklasirao je ovog foliranta koji je poprilično koristio Rafine povrede. Ova pobeda će biti upisana kao jedna od ubedljivijih pogotovu prvi set sa NULOM i treći set koji ga je vratio na fabričko podešavanje. Gde su sada oni stručnjaci koji su govorili da će Nolo da ga pregazi ko plitak potok. Da hoće ali to gaženje he bilo od strane Španca!

nišlija

pre 4 godine

Kada bi ti NEKO zabranio da igraš udarce koje neznaš da igraš, možda bi bilo bolje; a najbolje bi bilo, da ne budeš tvrdoglav i da radiš na snazi i kondiciji!

maxx

pre 4 godine

"Ne želim o umoru da govorim več da čestitam Nadalu , bio je bolji" i gde se on tu vadi na umor posebno rečenica " bio je bolji"?
Kao što je Nadal rekao pobedio u Madridu i Australian Open i sada igrao finalu gde je to loše, niko ne može uvek da pobedi.

Dejan

pre 4 godine

Bravo za obojicu i bez obzira na rezultat u 1. i 3. setu ovo je bio veoma izjednacen meč. Nole je grešio mnogo a Rafa vrlo vrlo malo tako da na RG bože zdravlja obojici, očekujem jedan nevuđen spektakl u finalu.

Zoran

pre 4 godine

Novakova taktika posto je bio zamoren je da napada makar i vise gresio to nije proslo jer je u prvom setu imao 15,17 gresaka a nadal 1 ,2 prepustio je prvi set cuvao se za drugi i onda opet u trecem mnogo gresaka i dal iko vidi da su njegove greske i jeftini gubici poena odlucivali o mecu i naravno nadal kaznjava to

Mirko

pre 4 godine

Dok drugi treniraju Novak se mlati sa ženom i odmara se. On se stalno odmara. Kako drugi igrači ne odmaraju toliko. Sad će on malo u Beograd pa posle na dva tri dana treninga i opet će da bude umoran. Postao je savršen u vraćanju protivnika u set i u meč. Troši previše snage i bespotrebno produžava mečeve. Tako je tokom cele karijere...
(Jovan, 19. maj 2019 22:26)

Odmara se više nego drugi jer svi oni prisilno završavaju turnire pre finala dok on redovno igra u finalima. Pogledaj samo odigrane mečeve i njihovu važnost pa ćeš videti ogromnu razliku - zbog koje on i MORA da se odmara više.
Što se prepuštanja nekih setova ili gemova igračima, mora isto tako da budeš svestan motivacije i volje koji imaju niže rangirani igrači kada igraju protiv prvog na svetu, isto tako i njihovu rešenost - jer nema šta da izgube. Kada takav protivnik igra protiv tebe on je 100% motivisaniji, spremniji, odlučniji i opušteniji nego da igra protiv nekog drugog igrača. To je razlog što se svi oni "pretvaraju u zveri" kad igraju protiv Novaka a inače ih "nigde nema".
Najklasičniji primer su ti Wawrinka i DelPotro. Oni igraju dobro i vrhunski samo kad igraju protiv Novaka, dok sa druge strane gube u osmini finala od niže rangiranih tenisera i to redovno - kad igraju protiv Novaka to je kao da im život zavisi od toga.
Da si malo dalje išao od svoje plitke misli, mogao bi i sam da shvatiš ovo, ali ne - "kako je lako biti glup".

Roki cetri

pre 4 godine

Ma kakav umor,prije taktika pred RG.Ne moze niko da mi prica o umoru kad smo svi svjedoci njegovih uzastopnih meceva u pet setova na grand slamovima a koji su trajali po cetri pet sati .Da ne spominjem maratonske meceve na australijskom suncu.Neke svoje najbolje,epske meceve je odigrao nakon sto bi ni 24 sata prije toga odigrao 5 setova.

4k4.Dex

pre 4 godine

Skoro sam procitao nesto da Federer nije bio prvi tipa 10 godina... ako je to tacno on nikako ne moze biti najbolji svih vremena jer ti znaci da je 90 poato trofeja osvojio van zlatne ere tenisa protiv polu igraca.

Vlada

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!
(problem u najavi, 19. maj 2019 23:19)

A kako da počne rečenicu kada odgovara na pitanje novinara da li je umor uticao na ovakvo izdanje u finalu?

Sedi dole, pokrij se ušima i ćuti! Čovek je izgubio set 6:0 i nije tražio izgovore nego je sportski priznao da je Rafa bio bolji. Federer kaže uvek kako nije dobro igrao, kako ovo, kako ono, ali nikada ne čestita protivniku bez zadrške i prosto kaže "Bio je bolji!"

Rafa, s druge strane, uvek maksimalno ispoštuje protivnika i zato se i nadam da će stići ili čak i prestići Federera po broju GS-ova, da Federer bude treći na kraju.

Idealno bi bilo kada bi Rafa i Novak završili karijere sa po 21 GS i sa izjednačenim H2H, a da Federer ostane na 20 GS, da takvi kao ti mogu samo da kukaju!

nex

pre 4 godine

Iskreno bih zabranio komentare ljudi koji se nikad nisu zvanično bavili sportom, nikad potrčali za loptom i nikad nisu odigrali meč, utakmicu ili bilo šta i gde je bio prusutan sudija, publika itd...Ko se nikad nije našao na terenu apsolutno nema predstavu kroz šta prolazi jedan sportista i kakve situacije prevazilazi...zato i imamo ovoliko negativnih komentara o našim sportistima ...komentarušu deca i mladi ljudi koji jedino što rade ,drže telefon u rukama....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ms, 19. maj 2019 22:46)

Sve si rekao.

bradina

pre 4 godine

Dok jednom ne smrkne drugome nece svanuti.Ovo je trka dvojice najboljih u ovom sportu,treci nazalost nece jos dugo biti na sceni!Ta rivalstva napravili su ovaj sport popularnim,a za jednu malu zemlju kao sto je Srbija izlazak iz mraka!Kako on vecito ponavlja da je iz Srbije,pritom je odoleo pritisku da promeni drzavu poput mnogih ostalih sportista i sportiskinja, postalo je degutantno zasto ga neki njegovi zemljaci ne vole,a tragicnije je da ga cak mrze,usput vole drugu dvojicu!Neverovatno i za neku dublju analizu.
Danas je pobedio bolji nema sta!Njegova igra se zna nece biti bolja od ove!Porazeni Novak nije bio na svom nivou,ali je i dalje broj 1. a to je cinjenica koja mnogo govori,cak i za one koji ga iz samo njihovih razloga ne vole!
Najsmesniji su oni koji nakon jednog poraza hoce da omalovaze sve sto je ovaj sampion do sada ostvario.Hej imamo igraca broj 1. na svetu,zar je malo!?Po drugi put sportista sveta,nakon 3 osvojena najjaca turnira ovog sporta!?Nerazumem koje ovde lud!?Izgubio jedno finale turnira od najboljeg igraca ikad na sljaci!?Zar je to greh,da se neko pocne sprdati i izivljavati neukusnim vredjanjima!?Gde to ima,verovatno samo uglavama nekih idiota?Malo respekta,molim,i umuknite sa tim bljuvotinama niste mu ni crno ispod noktiju!Nadam se da Novak ne cita komentare sa ovog foruma,strasno bi se razocarao.Razmislite malo da mozda ovakvog sampiona mozda nikad za vreme nasih zivota necemo imati.Mozete kritikovati njegovu igru,poraz,ali uvrede izbegnite!

Hejter

pre 4 godine

Ja ne znam da li sam normalan, ali kao veliki Novakov navijac, ipak sam srecan zbog ovog poraza, tj. Rafine pobede. Drago mi je da ovo rivalstvo jos uvek nije jednostrano i da i dalje mozemo da uzivamo u neizvesnostima izmedju ove dvojice velikana. Kada se povuku, mislim da cu iskreno prestati da gledam tenis, koja je poenta vise kad sam vec SVE video? Naravno i Rodzer zasluzuje da ga pomenem u ovom komentaru, ne znam u kom kontekstu, ali ajde.

Mirko

pre 4 godine

Gledao sam meč i meni je ispočetka delovalo da Novak nije ušao 1oo% u meč, nekako je olako i bez strasti posmatrao kako ga Rafa razbija, i u tome vidim dva razloga: prvi je što je imao naporan polufinalni meč (za koji je sam kriv - naravno), a drugi (koji je deo i prvog razloga) - što ne želi da postigne vrh forme pre Roland Garosa. Vrhunski teniseri koji prođu tridesetu kao Federer (koji je to "patentirao") igraju samo GS-ove i najjače turnije da bi što više imali vremena za odmor i opuštanje, zato i ne "siluju" preko mere.g, igra dobro i osvoji ovo zbog samopouzdanja i mana, grešaka i slabosti u svojoj igri koju je uočio u meču protiv Cicipasa koji je izgubio kod kuće.
Možda je Rafa žrtvovao svoj vrh forme i otkrio karte, ali da nije to uradio i samo eventualno osvajanje RG bi došlo u pitanje.

Guromir

pre 4 godine

Svi znamo da je Novak bio iscrpljen zbog duga dva prethodna meca. Ne samo zbog duzine igranja vec i zbog satnice meceva koji su bili katastrofa.Znao je to i Nadal, ali mi nije jasno da Novak to nije mogao da iskulira u govoru na ceremoniji nego naprotiv, odmah u prvoj recenici pominje umor o kome (ovo je naj smesnije) ne zeli da govori.

e

pre 4 godine

Rafa je zasluženo pobedio. Zameram organizatorima što su Novaka stavljali stalno u noćne termine, a Nadala u optimalne dnevne. Počinjem sumnjati da je sve nameštaljka.

Bodibond mother

pre 4 godine

(problem u najavi, 19. maj 2019 23:19)
pa novinar ga je pitao da li misli da je umor kriv za nešto lošiju igru....kako bi ti odgovorio ali bez demagogije.....mogu da zamislim

Red

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!
(

Esi mi dobar?

VUK

pre 4 godine

@problem u najavi....zašto pišete neistinu? Voditelj programa ceremonije dodele pehara u Rimu u uvodnom obraćanju i najavi Đokovića, insistirao je na Novakovom umoru. Đoković je samo fer i sportski reagovao .

bradina

pre 4 godine

@ms

Potpisujem sve sto si napisao!Bravo za komentar!Svako se nasao da kritikuje a ni plakatiranu utakmicu nisu pomirisali!Ovo postaje komedija od komentara!
Mora prestati jednom za navek!Covek najbolji na svatu,dominira godinama,svi mu se dive sto ostvaruje ovakve uspehe vec deceniju,lauret drugi put,a onda se nadju neke prsipetlje da pljuju i vredjaju sve to i znaju bolje od njega!Sramota!

Dule Sumadinac

pre 4 godine

Nole, ziv nam bio i jos dugo gubio. Federer i Nadal su klasa za tebe u svako pogledu a ne samo u sportskom.
(Saky, 19. maj 2019 23:17)


poruka za sve ovakve ....

Novak kakav god da je naš je i boljeg nemamo....a vas neka je sramota kada vam je sve tudje bolje ...zato i imamo ovakav život...

not to bad!!!

pre 4 godine

I taman kad pomislim da bi mozda trebao da se vratim u Srbiju i da tu zivim sa porodicom i vaspitavam dete da bude Srbin ja procitam komentare na raznim medijima i setim se jednog od glavnih razloga sto sam otisao i sto ne trebam da se vracam. Hvala vam braco Srbi, i lecite se. Zavist, mrznja, prezir i bes moze da se promeni ako covek hoce.

Tamo daleko

pre 4 godine

Koliko samo malicioznih komentara za Novakove godine.Očigledno jedan te isti hejter non stop piše o "kasnim tridesetim", Novak "dukobo u četvrtoj deceniji" itd.Ne volim laži,spinove i neistine.Evo za hejtere istina u lice:Novak ima 31 godinu,a telo je očuvao kao da ima 26-27(da ne objašnjavam kako).Prema tome,još dugo godina Novak će vam biti rak rana,samo da ga zdravlje posluži.Stop neistinama i lažima na forumu!

lignjoslav

pre 4 godine

@dr Roddik
Verovatno trolaš, ali ako ne...trebao bi da znaš da Fed ima losiji skor od Novaka na svojoj omiljenoj podlozi...travi. , samim tim i na omiljenom GS. Gubi 2:1.
Takođe iako se tvrda podloga smatra Novakovom omiljenom, ta podloga je i najraznovrsnija. Zato je i najrasprostranjenija, jer se može najlakše napraviti zeljene osobine (brzina, odskok...) . Samo uporedi Majami i IW...kao nebo i zemlja.
Takode treba da znaš da je Nadal...kralj šljake je jednom prilikom rekao da ako Novak odigra najbolje sto ume, da ga on ne moze dobiti ni na sljaci. Naravno to je bilo u vreme Novakove totalne dominacije 2011, i verovatno nedostatka Nadalovog samopouzdanja, ali svakako prija kada ti kralj šljake kaže da i na šljaci je Novak nepobediv ako odigra kako ume.
I tu postoje varijante sljake od kojih neke vise, a neke manje odgovaraju Novaku.. Mislim da Novak na sporijim šljakama jako tesko moze protiv Nadala, sta više, on na sporijoj šljaci, jako tesko izlazi na kraj sa specijalistima za šljaku, ali RG je jedna od bržih šljaka na touru i Nadal nece biti favorit u eventualnom finalu. Sta više, mislim da Novak ovo osvaja ukoliko se dokotrlja do finala. Bice tu mina i Novak svakako mora prvo da dođe do finala.
Svakako mislim da ce njih dvojica manje više osvajati GS jos 2,3 godina i da ce kao dvojica najboljih tenisera zaokružiti najuspesnije karijere u istoriji ovog sporta. I nadam da ce Novak za nijansu biti uspešniji, i da ce ovo rivalstvo biti upamceno kao rivalstvo najboljih svih vremena.
Samo GS je bitan, zato Novak nije bio preterano razocaran zbog krompirića.

nalik

pre 4 godine

Ma svaka tebi čast majstore. Skidam kapu. Tri dana - tri žestoka meča. Umor ili ne - igrali obojica dobro, Nadal bolje. Idemo dalje.

Predo

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)duboko u četvrtoj deceniji života!? Ko sve komentariše beli sport i još mu se dele plusevi, tuga...

baki

pre 4 godine

Dakle, covek ga lepo pita za umor, Novak kaze ne zelim da pricam o umoru, a onda mu zameraju da prica o umoru. Hahahaha....srpska pamet.

nikolas.t

pre 4 godine

Najjaci su mi komentari da nadal dobija meceve na snagu! Pa na sta dobija Novak??? Ceo zivot samo vraca preko mreze i ceka da protivnik pogresi!

Lik

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.
(Djuro Pucar Stari, 19. maj 2019 21:55)

Od kada ti pratiš tenis?
Federer je 4X gubio set sa 6:0

1)Vincent Spadea, Monte-Carlo 1999
2)Pat Rafter, Roland Garros 1999
3)Byron Black, London, Queen's Club 1999
4)Rafael Nadal, Roland Garros, 2008

Napred Nole

pre 4 godine

Nole je odigrao odlično 2 zadnja turnira , biće to sasvim u redu za RG.
Malo odmora i treninga , a onda u nove pobede i GS titule !
Srećno majstore !

Aleksandar

pre 4 godine

Danas u kaficu pratim mec a dva stola od mene dva lika navijaju za Nadala samo tako. Situacija kad je Nole razbio reket a njihov komentar, "Razbij ga od glavu k****nu"". Kad ih nisam razvalio, necu nikad, dobacio sam im par puta ali mi na njihovu srecu nisu odgovorili. Ne mogu da vjerujem da igraca poput Novaka, neko mrzi...da su stranci bili pa i da shvatim, ali ovako, ne mogu nikako.

Sasha

pre 4 godine

Novak i Rafa, bili i ostali gospoda, sampioni, profesionalci, krem!
Ovi neki novi “Australijanci” koji niti su sta osvojili, niti mogu da sastave dvije prostoprosirene recenice na twitteru, mogu jos samo skandalima i nezrelim skorojevickim ponasanjem na terenu da privlace paznju javnosti.
Nisu oni u stanju ovoj dvojici ni cipele da ciste!
Skonite se, misevi, dok BOGOVI hodaju!
Nole i Rafa, duboki naklon i postovanje!!!

Miro

pre 4 godine

Blago nama kad imamo toliko poznavalaca tenisa,svi znaju vise od samog Djokovica sta se desava na terenu,sta treba da se uradi ili sta nije dobro uradio.
Ako ovako nastavimo bicemo najbolji u svim vremenima.
Ajmo po jos jednu pivu.

problem u najavi

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!

Bodibond

pre 4 godine

Kako to? Botovi kazu da je Novak bio umoran. Auu da, razlog ovom fijasku u finalu je sto su organizatori odlucili da se igra finale od 16 sat, a ne tacno u podne.

GOAT, i vuk sit i koze site

pre 4 godine

naravno da nije umor

da je uzo Rim, šanse na RG bi pale na oko 50%
ovako, šanse su bar 70%, uz povećano interesovanje

bilo bi ponižavajuće da zemljana sezona prođe bez Rafine titule, to nije nikome u interesu, pa ni Đokovicu
Djoković gaji ovo rivalstvo, najveće u sportu ikada, ta zlatna koka treba još mnogo jaja da snese

Đoković nema protiv Rafinih titula, cilj mu je da i Rafa obiđe Feda po broju titula do kraja karijere. svesan da bi mu to bila jedina garancija da će se njegovi neprikosnoveni uspesi vrednovati i biti poštovani

ms

pre 4 godine

Iskreno bih zabranio komentare ljudi koji se nikad nisu zvanično bavili sportom, nikad potrčali za loptom i nikad nisu odigrali meč, utakmicu ili bilo šta i gde je bio prusutan sudija, publika itd...Ko se nikad nije našao na terenu apsolutno nema predstavu kroz šta prolazi jedan sportista i kakve situacije prevazilazi...zato i imamo ovoliko negativnih komentara o našim sportistima ...komentarušu deca i mladi ljudi koji jedino što rade ,drže telefon u rukama....

Jelena

pre 4 godine

Kako može umor da bude opravdanje?! Za taj umor je sam kriv. Što se mlatio po 3 sata sa Del Potrom i Švarcmanom? Da je počistio protivnike sa par izgubljenih gemova kao Nadal bio bi odmoran.

Anonimus

pre 4 godine

Pa, ne može čovek uvek da pobedi. Šta je tu loše što je drugi? U svakom slučaju, svaka čast na sportskom i fer pleju i izjavi o Nadalu. Nisam ljubitelj Nadala ali, bio je bolji i to je to. Zaslužio je.

Jelena

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.
(Djuro Pucar Stari, 19. maj 2019 21:55)

Federer to ne radi "stalno" već je uradio ukupno 3 puta u karijeri dugoj 20 godina, između ostalog jednom pred meč sa Novakom u Londonu. Federeru je poznat kao neko ko najmanje predaje mečeve i obično i ne nastupi na turniru ako oseti da nije dovoljno spreman.

anica

pre 4 godine

Negativni, 19. maj 2019 22:02
Sta sad kao treba da je ponizenje da izgubi sa nulom, ajde ne tupi, mlatio ih Nole kao volove u kupusu, kad je sav svoj pet Nadala i Federera mu ne mogu nista.

simpo

pre 4 godine

Jedan od dva igrača koji su Nadala pobedili na Garosu,pametnom dosta,Rodja je samo slučajno osvojio isti a do sada ni set nije uzeo protiv Nadala na tom turniru

Jovan

pre 4 godine

Dok drugi treniraju Novak se mlati sa ženom i odmara se. On se stalno odmara. Kako drugi igrači ne odmaraju toliko. Sad će on malo u Beograd pa posle na dva tri dana treninga i opet će da bude umoran. Postao je savršen u vraćanju protivnika u set i u meč. Troši previše snage i bespotrebno produžava mečeve. Tako je tokom cele karijere...

drug Vucela

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

To je apsoultno tačno i zato se h2h nigde u svetu i ne uzima kao objektivno merilo, osim u Srbiji.
Najveći broj mastersa serije 1000 se igra na tvrdim veštačkim podlogama, mnogo manje na šljaci, a na travi gde je recimo Federer najbolji, nema ni jedan.
(M. Safin, 19. maj 2019 20:42)

Peticiju odmah da pisete da ukinu tvrdu podlogu i da se igra samo na sljaci i na travi hahahahahahahahahaha

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

Zasitio je Nadala da mu se "revanšira" za AO poraz, ista taktika kao sa Kevinom Andersonom. Sledeći meč je bio bez znaka pitanja.
Spreman je za RG!

Maki

pre 4 godine

Pozdrav iz Rima sa lica mesta...Novak imao tešku nedelju, mnogo umorniji danas, pa ipak po meni bolji teniser...Nadal dobija na snagu mečeve, stoji 5 metara iza linije i udara besomučno lopticu...na svakoj drugoj podlozi takva igra ne prolazi, videćete u ostalom do kraja godine

Negativni

pre 4 godine

Jel Nadal povredjen ili ceka da se zavrsi RG kako bi se ponovo povredio?
(antiDebil, 19. maj 2019 20:36)

Nadal je povredjen već osam godina. Ali je toliko dobar da papane na šljaci dobija i sa 50% snage. Dok ostali mogu da osvajaju samo kada su na 100%. Zato je on kralj šljake, a bogami je peglao i na ostalim podlogama kada je bio zdrav. Ali zato nije povredjen broj jedan koga u finalima mastersa već drugi put peglaju sa 6-0.

Vladimir Cokanovic

pre 4 godine

Cestitke Novaku na osvajanju Madrida i finale Rima. Forma definitivno podignuta u odnosu na prva 3 mastersa u sezoni. Komentari su previse kriticni a zaboravljaju da je odigrao 9 meceva u 14 dana. Od toga da su on i Cicipas zadnji dosli u Rim, da su igrali 2 meca u 1 danu, da je organizator Novaka stavljao u zadnje meceve nocu sto je uticalo na njegov fizicki oporavak. Cak i teskih nogu osvojio je set protiv Nadala samo sa svojim servisom i returnom. Nadal je pokazao da je u dobroj formi ali da je i dalje ekstremno ranjiv kad Novak menja smer loptice svojim bekhendom. Rafa je otkrio sve svoje karte koje zeli da primeni na Roland Garosu dok je Novak pazljivo skrivao svoje. Zelim im finale u Parizu, neka bolji pobedi.

zelena trava

pre 4 godine

Ova titula je vaznija za Rafu nego sto bi bila za Novaka. Vec je kraj maja, a drugi na rang listi tek sad osvaja titulu. Tesko da je zadovoljan ucinkom. Ipak, rivalstvo prvog i drugog mora da bude tesno, zato je dobro za njega sto je otresao Australiju sa sebe i vratio se. Medjutim, Novak samo povremeno igra kako moze, zato ce tek RG biti pravi test za obojicu. Ako se ne umesa neko drugi, ali, kad vec do sad nije...

serUm

pre 4 godine

Nole stavi kacket kada ti sunce ide u oci... U prelomnim poenima na pocetku treceg seta je u velikoj meri bio ometen zbog sunca. Ajde sto se on ne seti, ali za sta mu sluze onoliki ljudi u lozi, da ga bar neko podsetil kada mu zatreba kacket.
Ali ok, sve ukupno, finale je za ovaj Rim bilo puna kapa ;) RG je fokus.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Zak
Kao da smo gledali razlicite meceve, a ne isti. Vas licni utisak je nejasan, cini vam se nesto, naslucujete neku teoriju zavere koje nema. Verovatno ste pogresili portal, jer ovo nema veze sa sportom sto ste napisali. Mada ok je da imate stav, ali nije fer ako niste gledali mec.

Rafael "povređen" Nadal

pre 4 godine

@(Dušan, 19. maj 2019 20:48)

Nije ga niko pitao dal je umoran ali zato posle RG je uvek "povređen", pa ga nema do AO sledeće godine i tako sezonama unazad. Pojavi se ponekad na završnom turniru i to je to i ne uradi ništa. Čovek nema nijedan završni turnir. A da umalo da zaboravim. Svaki, ali svaki put kad izgubi od Đokovića je po komentatorima koji "navijaju" za Nadala povređen. I tako 28x kad god bi ga Novak dobio on je bio "povređen". Pa kako dođe do finala "povređen"? Čovek ga 2015 izuo na RG 3:0 i prvi komentar "povređen". Kad ga je Soderling pobedio opet "povređen"? Sad ćemo da vidimo dal će biti ruka, koleno, lakat, glava kad ispadne na WI u prvom ili drugom kolu od nekog autsajdera kao što je već ispadao.

Sole

pre 4 godine

Nole oborio jos jedan rekord, po usima 6:0, 6:1 kao prvi reket sveta.
(Bob, 19. maj 2019 21:18)

Sva sreća pa smo gledali meč i znamo koji je bio rezultat , iako je na kraju izgubio. Hvala svim mrziteljima Novaka na datim minusima.

Djuro Pucar Stari

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.

Riki

pre 4 godine

U prva dva kola i Novak je bio isti kao Nadal. Ovdje sam iznio da su u istom vremenu pobjedjivali protivnike, a uz to je i Djokovic imao za nijansu teze protivnike. Medjutim, u trecem i cetvrtom kolu Nadal ostao isti a Djokovic totalno pao s formom. Zasto se to desilo ne znam

deki

pre 4 godine

@Sale

Pamtiće se Roger kao najveći svih vremena, po najvećem broju GS-a i nedeljama na prvom mestu. A vi ćete se pamtiti po najvećem broju izgovora. Počnite da smišljate izgovor za RG trebaće vam.

Toma

pre 4 godine

Jel slao srca?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vožd PFC, 19. maj 2019 20:52) # Link komentara

Nije. Ali me je zamolio da mu dam tvoju adresu, tebi ce poslati ekskluzivno.

Petar

pre 4 godine

@(deki, 19. maj 2019 21:09)

Nisam baš siguran da je 310 nedelja nedostižno. To ti je još godinu dana. A kako igra Đoković sumnjam da će ga neko skinuti sa prvog mesta uskoro.

anica

pre 4 godine

Smec je zeznut udarac, gledati u visinu i ostati koncentrisan nije lako...ne lezi mu taj udarac ali najmanje bitno naspram svega ostalog, koliko se Nadal ranije mucio aa servom, kolimo lopti Federer izbaci u publiku pa nikome nista...svako od njih ima neku manu i to je normalno. Zao mi je sto ovi ustogljeni zapadnjaci ne kapiraju Noletovu licnost, mozda bi se malo otvorili umom i ne bi gledali samo pravo...raduju se njegovim padovima oni, ne brinite, maska je prisutna u vecim slojevima, ali na srecu Nole ima dobar
reket... Samo zdravlje, sve ostalo ce doci, dusa me je zabolela veceras koliko je Nole bio umoran, nije mogao:-(

kimiko

pre 4 godine

Ako je od nekog trebao da izgubi, onda neka je bas Rafa. Mogao je iskreno i od Delpa izgubiti i opet bih isto rekao. Zato sto su to igraci koji ti uvek pokazu da u tenisu mozes stalno napredovati i daju uvek dodatni motiv. Zato je poraz od njih jednako vredan kao i pobeda.
A Rafi sve cestitke jer je to danas apsolutno zasluzio.

Skakac u stomak

pre 4 godine

Priznajem da sam razocaran i da nisam ocekivao. Ali dobro, momce, razmazio si me verovatno. A i ne moze se uvek pobedjivati. Pogotovo ne Nadal na sljaci. Sto pre stavi ovaj turnir ad akta i probaj da se regenerises za RG. Bice jako tesko, jer se ovom pobedom Rafa napunio golemim samopouzdanjem, ali boze moj...sto bi rekao matori paraliticar iz stripa "ako kanis pobjediti, ne smjes izgubiti". ))

Бата Стојковић

pre 4 godine

Zadnjih godinu dan je imao srece da se nije sreato sa Nadalom i Federerom. Sa njima on vise ne moze izici na kraj.
(Jovan Kovac, 19. maj 2019 21:11)
Разумем да мрзиш Новака, или још пре Србе и друге који навијају за њега али бе разумем одакле ти храброст да изјавиш такву глупост да се Новак није сретао са Надалом и Федерером у задњих годину дана!??? Па кога је победио у финалу Синсинатија прошле године или у полуфиналу Вимблдона? Да није тебе можда?

Branko

pre 4 godine

@(zvezdoprc, 19. maj 2019 21:22)

Ciciban care ima 20 godina. Da ova trojica sad imaju po 20 godina igrali bi u finalima svih turnira kakvi su majstori.

bmiles

pre 4 godine

Individualni sport je daleko kompleksniji od timskog,nista novo!Kad ste 1 na 1 u sportu mnogo faktora utice na rezultat,pogotovo u tenisu kad se sastanu vrhunski igraci ovog sporta.Nadal je neprikosnoven na ovoj podlozi pogotovo ako je zdrav.Rim i sljakasta podloga odgovara Rafi,zbog nacina njegove igre (po svim parametrima skoro identicna kao podloga terena na Rolan Garosu),zato je najvise osvojio titula na tim takmicenjima:Rim sad vec 13 RG 11.Pada u oci kad je Novak osvojio svoj prvi RG 2016. takodje je izgubio u finalu Rima.Mozda se istorija ponovi,bar mi navijaci Novaka se nadamo,sto bi nam se zamerilo to?Dalje verujem da to Novak moze uraditi,zato je rekao da umor nije razlog poraza,jednostavno u duelu sa protivnikom kao sto je to bio danas Nadal, priznati da je bio bolji,cemu drama?Juce sam napisao kad bih birao kao navijac Novaka birao bi poraz u Rimu a pobedu u Parizu,to je ipak bitnije zar ne!?Uostalom Novak je rekao sta mu je plan i prioritet ove godine,Rolan Garos a Olimpijske Igre sledece!Sto bi se mi pravili pametniji?Ajmo Nole,opet si napravio razliku na listi ATP,bar do Avgusta ces nakupiti jos 12 nedelja kao prvi ATP i kako vidim sve ide po planu.Dusmani neka likuju drugo nemaju,njihovo pravo.Nase je da uzivamo u tvojoj igri radujemo se tvojim pobedama,tugujemo u tvojim porazima,ali bar imao za koga.Sta oni imaju?Tuzno i zalosno,stidim ih se kao svojih sugradjana.

Branko

pre 4 godine

Sportski duh i fer komentar sluze na cast Noletu upravo stoga sto je i umor bio mozda presudan, iako sigurno ne vise od motivacije. Ako dobije RG ili Rafu moze to biti prekretnica u njihovom rivalstvu..

Mrki

pre 4 godine

Nema razloga kritikovati Novaka zbog danasnjeg poraza.Nije izgubio od nekog prosecnog igraca nego od kralja sljake.Novak je zasluzio kritike posle poraza u IV i Majamiju,jer je igrao kao da mu se ne igra i nije tamo dao sve od sebe sto danas nije bio slucaj.Trudio se,zeleo,ali razumite da nije bio 100% spreman fizicki za mec,dok je Rafa bio,a i takav Novak je uzeo set.Sad sta bi bilo kad bi bilo ko to zna,ali Nole je i danas pokazao zavidan nivo tenisa,ali je bilo i dosta gresaka sto je apsolutno posledica umora a ne nekih neshvatljivih pogresaka,pa toliko je bio umoran da na smecu nije mogao ni da ima oslonac na desnoj nogi zato ih je i ispromasivao skoro sve.Kritiki danas nema mesta,mene ovaj poraz ne boli nimalo,znam da je u formi pred RG i to je najvaznije,a tamo ce se igrati za ono sto je najvrednije u tenisu i ocekujem da u finalu budu isti igraci kao danas ali da ishod meca bude obrnut.

Robert

pre 4 godine

Onako kako mi volimo da se pozivamo na umor i tako opravdavamo poraz, stvari mogu da se postave i kao "i ovako loš Nadal, u najgoroj sezoni na šljaci od 2005, dobija Novaka koji je već u formi osvojivši titulu prošle nedelje". U oba slučaja se radi o krajnostima za izvrtanje teza i omalovažavanja protivnika i navijača iz protivničkog tabora.

dr. Roddick

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !

O3on

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)


Takav je tenis. Sta predlazes? Da se ukine trava i beton? Igra se samo po njivi... i mozda Nadal ima sanse za H2H?

Nema, nema ni tako. Samo strpljenja... nece uvek Novak biti umoran a Nadal srecan u zrebu.

Brka

pre 4 godine

Nikada, ali nikada od Novaka nećete čuti omalovažavanje bilo koga, a na terenu uvek čestitke protivniku za izuzetan poen. Mnogo godina od danas, kada budete pregledavali stare mečeve, ta osobina će postajati sve upečatljivija...Hajde Nole, oporavi se i obraduj nas još nekim poenom od kojeg zastaje dah i koji nije viđen u svetu tenisa. Statistiku ostavi...statističarima, mržnju mrziteljima, glupost glupacima. Tenis je ipak, samo igra...

Jovan

pre 4 godine

@ Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)

Duboko u cetvrtoj deceniji zivota je Federer. Novak ima 31. godinu a tek za koji dan puni 32. On je tek usao u cetvrtu deceniju, o cemu li ti pricas uopste.

Dynamic

pre 4 godine

1600 atp bodova iz Madrida i Rima je vrhunski rezultat. Mislim da će Novaku u narednih par godina biti sve teže osvajati masterse zbog ubitačnog ritma igranja dan za danom a i zbog nadolazećeg talasa mladih nada željnih skalpa. Paradoksalno ali gren slemovi i završni masters gde se igra svaki drugi dan je pesma u odnosu na ovo. Novak sada zna gde je otprilike Nadal sa formom i šta treba da radi.

Max

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)

Komentar je super sve do zadnje recenice. Novak puni 32, pa nije to duboko u 4. deceniji...

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!

dakiliz

pre 4 godine

Novak Smeč Đoković. Znači neverovatno da jedan sportista koji pretenduje da bude najbolji ikad u svom sportu da ima tako loš jedan udarac ali toliko loš da mislim da najmanje prvih 500 igrača na turu ima bolji smeš od njega. Kao kad bi Messi ili Ronaldo imali 1/10 učinak sa penala recimo ili Jordan recimo 20% učinak na slobodnim bacanjima.Znači na onakav način pokloniti prvi gem u 3. setu je nečuveno. Da ga je dobio svašta bi bilo do kraja.

anica

pre 4 godine

(Dušan, 19. maj 2019 20:48)
Umor jer je zavrsavao meceve posle ponoci a vec sutra igrao nov bitan mec, umor jer ko zna kad legne, kad ustane a sve to mora da upotpuni sa treningom...naravno da to nije opravdanje ali sigurno da ima uticaja..
Sto se tice Novakove igre, ona je odlicna i nema bojazni za RG osim ako ne bude nekih smicalica sto me ne bi cudilo. Vidim da je Novaku ovaj poraz tesko pao, ali brzo ce on to prebroditi...

anica

pre 4 godine

Jon Bon Jovi
I to sve duboko u cetvrtoj deceniji zivota???
Pa jesi li ti normalan Novak puni 32god za 3 dana ,logika ti je ravna nuli.
Vjerovatno ti je Rodzer bio u glavi kao po obicaju.

dr. Roddick

pre 4 godine

@o3on

"Takav je tenis. Sta predlazes? Da se ukine trava i beton? "

Nista, ovako je kako je. Trava i beton nije uvek bio ovako spor.

Nas nole ima srece sto igra u eri kada su sve podloge usporene.
Tako sada i manje talentovani teniseri,koji baziraju svoju igru na trcanju levo desno i cekanju greske protivnika, imaju vece sanse da osvajaju titule.

anica

pre 4 godine

Samo se bori Nole, glavu gore i ne obaziri se na gluposti...i poraz je sastavni deo sporta, bitno je da si ti dao sve od sebe...
Zelim da ti zahvalim na radosti koju osecam sto te podrzavam i pratim i da ti pozelim svu srecu.
Odmori se, napuni baterije pa da ako Bog da cujemo Boze Pravde u Parizu...

BB

pre 4 godine

Kakav je Novak sportsmen, svi znamo da je jedva stajao na terenu posle napornih mečeva, a opet nema izgovora! Želim ti Novače da osvojiš Rolan Garos. Živio sto godina!
(dragutin kenigsmark, 19. maj 2019 20:10)

Nole kad god izgubi kao umor ga stigao. Pa stigao je i Nadala. Odigrao par turnira ove godine i kao uvek umor. Pa isto kao kad bi Durant ili Lebron i sl. rekli posle par kola umor, umor. Nije to neki amater pa da kuka na umor, vec surovi profesionalac. Ako ga umor muci cesto to je znak da je spreman za penziju. Nadal je jednostavno duplo bolji na sljaci. To je jedina i prava istina, a ne kao neki umor.

antiDebil

pre 4 godine

Ne zeli da prica a spominje?!

Rafa smanjuje zaostatak za federerom posle rg. Godine koje slede bice najuzbudljivije koje ce tenis ikad zabeleziti. mozemo do goata. rafa #19. vamos!
(borna, 19. maj 2019 20:05

Jel Nadal povredjen ili ceka da se zavrsi RG kako bi se ponovo povredio?

Sale

pre 4 godine

Sad sam siguran da Novak uzima RG. Sa ovako umornim Novakom Nadal ulazi u treći set. Na kraju karijere Novak će ostati zapamćen kao čovek sa najviše slemova, završnih mastersa i mastersa. Nadal će se pamtiti kao najbolji teniser ikada na šljaci, a Federer kao čovek sa najviše titula iz serije 250.

dragutin kenigsmark

pre 4 godine

Kakav je Novak sportsmen, svi znamo da je jedva stajao na terenu posle napornih mečeva, a opet nema izgovora! Želim ti Novače da osvojiš Rolan Garos. Živio sto godina!

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu. 

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

Postoje 3 vrste podloga. Novak je bolji na 2 oduvek, a bolji je i na šljaci unazad 8 godina. O čemu ti pričaš? Nadal je danas jedva dobio totalno indisponiranog Noleta. U Parizu će ga Nole pojesti.

borna

pre 4 godine

Ne zeli da prica a spominje?!

Rafa smanjuje zaostatak za federerom posle rg. Godine koje slede bice najuzbudljivije koje ce tenis ikad zabeleziti. mozemo do goata. rafa #19. vamos!

Branko

pre 4 godine

@(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:39)

Pa što ti nisi trčkao levo desno pa uzeo 15GS-a? Oće to od trčkanja znaš. Nema šta, vidi se da si vrhunski stručnjak. o.O

Robert

pre 4 godine

Bravo! Tako govore šampioni. Kako mi ono kažemo, kada Nole pregazi nekog, a ovaj se posle žali na umor - "to nije opravdanje, sam je kriv što je zakomplikovao neke mečeve".

Dušan

pre 4 godine

Koji bre umor? Aha, sad mu niko nije predao pa je eto jadničak umoran. A je l neko pitao Nadala nekada da li je umoran u nekom meču pa je eventualno zato izgubio, ne, ovakvi izgovori su rezervisani samo za Djokovica!? BRAVO RAFA!

M. Safin

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

To je apsoultno tačno i zato se h2h nigde u svetu i ne uzima kao objektivno merilo, osim u Srbiji.
Najveći broj mastersa serije 1000 se igra na tvrdim veštačkim podlogama, mnogo manje na šljaci, a na travi gde je recimo Federer najbolji, nema ni jedan.

Mane

pre 4 godine

Svaka cast noletu nadal jeste odigrao efikasno ali da se novak nije zadrzao na terenu u epskom mecu protiv del potra imao bi sansi sa ovakvim rafom mada je i sa delpom bilo povuci potegni u svakom slucaju bravo nole...

Ma da

pre 4 godine

Ne zeli da prica o tome a zapoceo govor sa "Ne zelim da pricam o umoru", i odmah dobio zvizduke iz publike. Pa naravno kad ocigledno zeli da spomene umor. Da iskreno ne zeli ne bi ga uopste ni spomenuo.

anica

pre 4 godine

Samo se bori Nole, glavu gore i ne obaziri se na gluposti...i poraz je sastavni deo sporta, bitno je da si ti dao sve od sebe...
Zelim da ti zahvalim na radosti koju osecam sto te podrzavam i pratim i da ti pozelim svu srecu.
Odmori se, napuni baterije pa da ako Bog da cujemo Boze Pravde u Parizu...

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!

dragutin kenigsmark

pre 4 godine

Kakav je Novak sportsmen, svi znamo da je jedva stajao na terenu posle napornih mečeva, a opet nema izgovora! Želim ti Novače da osvojiš Rolan Garos. Živio sto godina!

Robert

pre 4 godine

Bravo! Tako govore šampioni. Kako mi ono kažemo, kada Nole pregazi nekog, a ovaj se posle žali na umor - "to nije opravdanje, sam je kriv što je zakomplikovao neke mečeve".

Vladimir Cokanovic

pre 4 godine

Cestitke Novaku na osvajanju Madrida i finale Rima. Forma definitivno podignuta u odnosu na prva 3 mastersa u sezoni. Komentari su previse kriticni a zaboravljaju da je odigrao 9 meceva u 14 dana. Od toga da su on i Cicipas zadnji dosli u Rim, da su igrali 2 meca u 1 danu, da je organizator Novaka stavljao u zadnje meceve nocu sto je uticalo na njegov fizicki oporavak. Cak i teskih nogu osvojio je set protiv Nadala samo sa svojim servisom i returnom. Nadal je pokazao da je u dobroj formi ali da je i dalje ekstremno ranjiv kad Novak menja smer loptice svojim bekhendom. Rafa je otkrio sve svoje karte koje zeli da primeni na Roland Garosu dok je Novak pazljivo skrivao svoje. Zelim im finale u Parizu, neka bolji pobedi.

Max

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)

Komentar je super sve do zadnje recenice. Novak puni 32, pa nije to duboko u 4. deceniji...

Anonimus

pre 4 godine

Pa, ne može čovek uvek da pobedi. Šta je tu loše što je drugi? U svakom slučaju, svaka čast na sportskom i fer pleju i izjavi o Nadalu. Nisam ljubitelj Nadala ali, bio je bolji i to je to. Zaslužio je.

Sasha

pre 4 godine

Novak i Rafa, bili i ostali gospoda, sampioni, profesionalci, krem!
Ovi neki novi “Australijanci” koji niti su sta osvojili, niti mogu da sastave dvije prostoprosirene recenice na twitteru, mogu jos samo skandalima i nezrelim skorojevickim ponasanjem na terenu da privlace paznju javnosti.
Nisu oni u stanju ovoj dvojici ni cipele da ciste!
Skonite se, misevi, dok BOGOVI hodaju!
Nole i Rafa, duboki naklon i postovanje!!!

ms

pre 4 godine

Iskreno bih zabranio komentare ljudi koji se nikad nisu zvanično bavili sportom, nikad potrčali za loptom i nikad nisu odigrali meč, utakmicu ili bilo šta i gde je bio prusutan sudija, publika itd...Ko se nikad nije našao na terenu apsolutno nema predstavu kroz šta prolazi jedan sportista i kakve situacije prevazilazi...zato i imamo ovoliko negativnih komentara o našim sportistima ...komentarušu deca i mladi ljudi koji jedino što rade ,drže telefon u rukama....

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu. 

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

Postoje 3 vrste podloga. Novak je bolji na 2 oduvek, a bolji je i na šljaci unazad 8 godina. O čemu ti pričaš? Nadal je danas jedva dobio totalno indisponiranog Noleta. U Parizu će ga Nole pojesti.

kimiko

pre 4 godine

Ako je od nekog trebao da izgubi, onda neka je bas Rafa. Mogao je iskreno i od Delpa izgubiti i opet bih isto rekao. Zato sto su to igraci koji ti uvek pokazu da u tenisu mozes stalno napredovati i daju uvek dodatni motiv. Zato je poraz od njih jednako vredan kao i pobeda.
A Rafi sve cestitke jer je to danas apsolutno zasluzio.

Brka

pre 4 godine

Nikada, ali nikada od Novaka nećete čuti omalovažavanje bilo koga, a na terenu uvek čestitke protivniku za izuzetan poen. Mnogo godina od danas, kada budete pregledavali stare mečeve, ta osobina će postajati sve upečatljivija...Hajde Nole, oporavi se i obraduj nas još nekim poenom od kojeg zastaje dah i koji nije viđen u svetu tenisa. Statistiku ostavi...statističarima, mržnju mrziteljima, glupost glupacima. Tenis je ipak, samo igra...

drug Vucela

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

To je apsoultno tačno i zato se h2h nigde u svetu i ne uzima kao objektivno merilo, osim u Srbiji.
Najveći broj mastersa serije 1000 se igra na tvrdim veštačkim podlogama, mnogo manje na šljaci, a na travi gde je recimo Federer najbolji, nema ni jedan.
(M. Safin, 19. maj 2019 20:42)

Peticiju odmah da pisete da ukinu tvrdu podlogu i da se igra samo na sljaci i na travi hahahahahahahahahaha

Maki

pre 4 godine

Pozdrav iz Rima sa lica mesta...Novak imao tešku nedelju, mnogo umorniji danas, pa ipak po meni bolji teniser...Nadal dobija na snagu mečeve, stoji 5 metara iza linije i udara besomučno lopticu...na svakoj drugoj podlozi takva igra ne prolazi, videćete u ostalom do kraja godine

Бата Стојковић

pre 4 godine

Zadnjih godinu dan je imao srece da se nije sreato sa Nadalom i Federerom. Sa njima on vise ne moze izici na kraj.
(Jovan Kovac, 19. maj 2019 21:11)
Разумем да мрзиш Новака, или још пре Србе и друге који навијају за њега али бе разумем одакле ти храброст да изјавиш такву глупост да се Новак није сретао са Надалом и Федерером у задњих годину дана!??? Па кога је победио у финалу Синсинатија прошле године или у полуфиналу Вимблдона? Да није тебе можда?

Sale

pre 4 godine

Sad sam siguran da Novak uzima RG. Sa ovako umornim Novakom Nadal ulazi u treći set. Na kraju karijere Novak će ostati zapamćen kao čovek sa najviše slemova, završnih mastersa i mastersa. Nadal će se pamtiti kao najbolji teniser ikada na šljaci, a Federer kao čovek sa najviše titula iz serije 250.

Sole

pre 4 godine

Nole oborio jos jedan rekord, po usima 6:0, 6:1 kao prvi reket sveta.
(Bob, 19. maj 2019 21:18)

Sva sreća pa smo gledali meč i znamo koji je bio rezultat , iako je na kraju izgubio. Hvala svim mrziteljima Novaka na datim minusima.

Dynamic

pre 4 godine

1600 atp bodova iz Madrida i Rima je vrhunski rezultat. Mislim da će Novaku u narednih par godina biti sve teže osvajati masterse zbog ubitačnog ritma igranja dan za danom a i zbog nadolazećeg talasa mladih nada željnih skalpa. Paradoksalno ali gren slemovi i završni masters gde se igra svaki drugi dan je pesma u odnosu na ovo. Novak sada zna gde je otprilike Nadal sa formom i šta treba da radi.

Miro

pre 4 godine

Blago nama kad imamo toliko poznavalaca tenisa,svi znaju vise od samog Djokovica sta se desava na terenu,sta treba da se uradi ili sta nije dobro uradio.
Ako ovako nastavimo bicemo najbolji u svim vremenima.
Ajmo po jos jednu pivu.

simpo

pre 4 godine

Jedan od dva igrača koji su Nadala pobedili na Garosu,pametnom dosta,Rodja je samo slučajno osvojio isti a do sada ni set nije uzeo protiv Nadala na tom turniru

anica

pre 4 godine

Negativni, 19. maj 2019 22:02
Sta sad kao treba da je ponizenje da izgubi sa nulom, ajde ne tupi, mlatio ih Nole kao volove u kupusu, kad je sav svoj pet Nadala i Federera mu ne mogu nista.

problem u najavi

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!

Mrki

pre 4 godine

Nema razloga kritikovati Novaka zbog danasnjeg poraza.Nije izgubio od nekog prosecnog igraca nego od kralja sljake.Novak je zasluzio kritike posle poraza u IV i Majamiju,jer je igrao kao da mu se ne igra i nije tamo dao sve od sebe sto danas nije bio slucaj.Trudio se,zeleo,ali razumite da nije bio 100% spreman fizicki za mec,dok je Rafa bio,a i takav Novak je uzeo set.Sad sta bi bilo kad bi bilo ko to zna,ali Nole je i danas pokazao zavidan nivo tenisa,ali je bilo i dosta gresaka sto je apsolutno posledica umora a ne nekih neshvatljivih pogresaka,pa toliko je bio umoran da na smecu nije mogao ni da ima oslonac na desnoj nogi zato ih je i ispromasivao skoro sve.Kritiki danas nema mesta,mene ovaj poraz ne boli nimalo,znam da je u formi pred RG i to je najvaznije,a tamo ce se igrati za ono sto je najvrednije u tenisu i ocekujem da u finalu budu isti igraci kao danas ali da ishod meca bude obrnut.

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

Zasitio je Nadala da mu se "revanšira" za AO poraz, ista taktika kao sa Kevinom Andersonom. Sledeći meč je bio bez znaka pitanja.
Spreman je za RG!

Toma

pre 4 godine

Jel slao srca?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vožd PFC, 19. maj 2019 20:52) # Link komentara

Nije. Ali me je zamolio da mu dam tvoju adresu, tebi ce poslati ekskluzivno.

Petar

pre 4 godine

@(deki, 19. maj 2019 21:09)

Nisam baš siguran da je 310 nedelja nedostižno. To ti je još godinu dana. A kako igra Đoković sumnjam da će ga neko skinuti sa prvog mesta uskoro.

Jelena

pre 4 godine

Kako može umor da bude opravdanje?! Za taj umor je sam kriv. Što se mlatio po 3 sata sa Del Potrom i Švarcmanom? Da je počistio protivnike sa par izgubljenih gemova kao Nadal bio bi odmoran.

Jelena

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.
(Djuro Pucar Stari, 19. maj 2019 21:55)

Federer to ne radi "stalno" već je uradio ukupno 3 puta u karijeri dugoj 20 godina, između ostalog jednom pred meč sa Novakom u Londonu. Federeru je poznat kao neko ko najmanje predaje mečeve i obično i ne nastupi na turniru ako oseti da nije dovoljno spreman.

GOAT, i vuk sit i koze site

pre 4 godine

naravno da nije umor

da je uzo Rim, šanse na RG bi pale na oko 50%
ovako, šanse su bar 70%, uz povećano interesovanje

bilo bi ponižavajuće da zemljana sezona prođe bez Rafine titule, to nije nikome u interesu, pa ni Đokovicu
Djoković gaji ovo rivalstvo, najveće u sportu ikada, ta zlatna koka treba još mnogo jaja da snese

Đoković nema protiv Rafinih titula, cilj mu je da i Rafa obiđe Feda po broju titula do kraja karijere. svesan da bi mu to bila jedina garancija da će se njegovi neprikosnoveni uspesi vrednovati i biti poštovani

anica

pre 4 godine

(Dušan, 19. maj 2019 20:48)
Umor jer je zavrsavao meceve posle ponoci a vec sutra igrao nov bitan mec, umor jer ko zna kad legne, kad ustane a sve to mora da upotpuni sa treningom...naravno da to nije opravdanje ali sigurno da ima uticaja..
Sto se tice Novakove igre, ona je odlicna i nema bojazni za RG osim ako ne bude nekih smicalica sto me ne bi cudilo. Vidim da je Novaku ovaj poraz tesko pao, ali brzo ce on to prebroditi...

bmiles

pre 4 godine

Individualni sport je daleko kompleksniji od timskog,nista novo!Kad ste 1 na 1 u sportu mnogo faktora utice na rezultat,pogotovo u tenisu kad se sastanu vrhunski igraci ovog sporta.Nadal je neprikosnoven na ovoj podlozi pogotovo ako je zdrav.Rim i sljakasta podloga odgovara Rafi,zbog nacina njegove igre (po svim parametrima skoro identicna kao podloga terena na Rolan Garosu),zato je najvise osvojio titula na tim takmicenjima:Rim sad vec 13 RG 11.Pada u oci kad je Novak osvojio svoj prvi RG 2016. takodje je izgubio u finalu Rima.Mozda se istorija ponovi,bar mi navijaci Novaka se nadamo,sto bi nam se zamerilo to?Dalje verujem da to Novak moze uraditi,zato je rekao da umor nije razlog poraza,jednostavno u duelu sa protivnikom kao sto je to bio danas Nadal, priznati da je bio bolji,cemu drama?Juce sam napisao kad bih birao kao navijac Novaka birao bi poraz u Rimu a pobedu u Parizu,to je ipak bitnije zar ne!?Uostalom Novak je rekao sta mu je plan i prioritet ove godine,Rolan Garos a Olimpijske Igre sledece!Sto bi se mi pravili pametniji?Ajmo Nole,opet si napravio razliku na listi ATP,bar do Avgusta ces nakupiti jos 12 nedelja kao prvi ATP i kako vidim sve ide po planu.Dusmani neka likuju drugo nemaju,njihovo pravo.Nase je da uzivamo u tvojoj igri radujemo se tvojim pobedama,tugujemo u tvojim porazima,ali bar imao za koga.Sta oni imaju?Tuzno i zalosno,stidim ih se kao svojih sugradjana.

zelena trava

pre 4 godine

Ova titula je vaznija za Rafu nego sto bi bila za Novaka. Vec je kraj maja, a drugi na rang listi tek sad osvaja titulu. Tesko da je zadovoljan ucinkom. Ipak, rivalstvo prvog i drugog mora da bude tesno, zato je dobro za njega sto je otresao Australiju sa sebe i vratio se. Medjutim, Novak samo povremeno igra kako moze, zato ce tek RG biti pravi test za obojicu. Ako se ne umesa neko drugi, ali, kad vec do sad nije...

Branko

pre 4 godine

@(zvezdoprc, 19. maj 2019 21:22)

Ciciban care ima 20 godina. Da ova trojica sad imaju po 20 godina igrali bi u finalima svih turnira kakvi su majstori.

O3on

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)


Takav je tenis. Sta predlazes? Da se ukine trava i beton? Igra se samo po njivi... i mozda Nadal ima sanse za H2H?

Nema, nema ni tako. Samo strpljenja... nece uvek Novak biti umoran a Nadal srecan u zrebu.

Skakac u stomak

pre 4 godine

Priznajem da sam razocaran i da nisam ocekivao. Ali dobro, momce, razmazio si me verovatno. A i ne moze se uvek pobedjivati. Pogotovo ne Nadal na sljaci. Sto pre stavi ovaj turnir ad akta i probaj da se regenerises za RG. Bice jako tesko, jer se ovom pobedom Rafa napunio golemim samopouzdanjem, ali boze moj...sto bi rekao matori paraliticar iz stripa "ako kanis pobjediti, ne smjes izgubiti". ))

Robert

pre 4 godine

Onako kako mi volimo da se pozivamo na umor i tako opravdavamo poraz, stvari mogu da se postave i kao "i ovako loš Nadal, u najgoroj sezoni na šljaci od 2005, dobija Novaka koji je već u formi osvojivši titulu prošle nedelje". U oba slučaja se radi o krajnostima za izvrtanje teza i omalovažavanja protivnika i navijača iz protivničkog tabora.

antiDebil

pre 4 godine

Ne zeli da prica a spominje?!

Rafa smanjuje zaostatak za federerom posle rg. Godine koje slede bice najuzbudljivije koje ce tenis ikad zabeleziti. mozemo do goata. rafa #19. vamos!
(borna, 19. maj 2019 20:05

Jel Nadal povredjen ili ceka da se zavrsi RG kako bi se ponovo povredio?

Jovan

pre 4 godine

@ Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)

Duboko u cetvrtoj deceniji zivota je Federer. Novak ima 31. godinu a tek za koji dan puni 32. On je tek usao u cetvrtu deceniju, o cemu li ti pricas uopste.

Branko

pre 4 godine

@(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:39)

Pa što ti nisi trčkao levo desno pa uzeo 15GS-a? Oće to od trčkanja znaš. Nema šta, vidi se da si vrhunski stručnjak. o.O

dakiliz

pre 4 godine

Novak Smeč Đoković. Znači neverovatno da jedan sportista koji pretenduje da bude najbolji ikad u svom sportu da ima tako loš jedan udarac ali toliko loš da mislim da najmanje prvih 500 igrača na turu ima bolji smeš od njega. Kao kad bi Messi ili Ronaldo imali 1/10 učinak sa penala recimo ili Jordan recimo 20% učinak na slobodnim bacanjima.Znači na onakav način pokloniti prvi gem u 3. setu je nečuveno. Da ga je dobio svašta bi bilo do kraja.

Mane

pre 4 godine

Svaka cast noletu nadal jeste odigrao efikasno ali da se novak nije zadrzao na terenu u epskom mecu protiv del potra imao bi sansi sa ovakvim rafom mada je i sa delpom bilo povuci potegni u svakom slucaju bravo nole...

Rafael "povređen" Nadal

pre 4 godine

@(Dušan, 19. maj 2019 20:48)

Nije ga niko pitao dal je umoran ali zato posle RG je uvek "povređen", pa ga nema do AO sledeće godine i tako sezonama unazad. Pojavi se ponekad na završnom turniru i to je to i ne uradi ništa. Čovek nema nijedan završni turnir. A da umalo da zaboravim. Svaki, ali svaki put kad izgubi od Đokovića je po komentatorima koji "navijaju" za Nadala povređen. I tako 28x kad god bi ga Novak dobio on je bio "povređen". Pa kako dođe do finala "povređen"? Čovek ga 2015 izuo na RG 3:0 i prvi komentar "povređen". Kad ga je Soderling pobedio opet "povređen"? Sad ćemo da vidimo dal će biti ruka, koleno, lakat, glava kad ispadne na WI u prvom ili drugom kolu od nekog autsajdera kao što je već ispadao.

borna

pre 4 godine

Ne zeli da prica a spominje?!

Rafa smanjuje zaostatak za federerom posle rg. Godine koje slede bice najuzbudljivije koje ce tenis ikad zabeleziti. mozemo do goata. rafa #19. vamos!

anica

pre 4 godine

Jon Bon Jovi
I to sve duboko u cetvrtoj deceniji zivota???
Pa jesi li ti normalan Novak puni 32god za 3 dana ,logika ti je ravna nuli.
Vjerovatno ti je Rodzer bio u glavi kao po obicaju.

anica

pre 4 godine

Smec je zeznut udarac, gledati u visinu i ostati koncentrisan nije lako...ne lezi mu taj udarac ali najmanje bitno naspram svega ostalog, koliko se Nadal ranije mucio aa servom, kolimo lopti Federer izbaci u publiku pa nikome nista...svako od njih ima neku manu i to je normalno. Zao mi je sto ovi ustogljeni zapadnjaci ne kapiraju Noletovu licnost, mozda bi se malo otvorili umom i ne bi gledali samo pravo...raduju se njegovim padovima oni, ne brinite, maska je prisutna u vecim slojevima, ali na srecu Nole ima dobar
reket... Samo zdravlje, sve ostalo ce doci, dusa me je zabolela veceras koliko je Nole bio umoran, nije mogao:-(

Negativni

pre 4 godine

Jel Nadal povredjen ili ceka da se zavrsi RG kako bi se ponovo povredio?
(antiDebil, 19. maj 2019 20:36)

Nadal je povredjen već osam godina. Ali je toliko dobar da papane na šljaci dobija i sa 50% snage. Dok ostali mogu da osvajaju samo kada su na 100%. Zato je on kralj šljake, a bogami je peglao i na ostalim podlogama kada je bio zdrav. Ali zato nije povredjen broj jedan koga u finalima mastersa već drugi put peglaju sa 6-0.

Branko

pre 4 godine

Sportski duh i fer komentar sluze na cast Noletu upravo stoga sto je i umor bio mozda presudan, iako sigurno ne vise od motivacije. Ako dobije RG ili Rafu moze to biti prekretnica u njihovom rivalstvu..

serUm

pre 4 godine

Nole stavi kacket kada ti sunce ide u oci... U prelomnim poenima na pocetku treceg seta je u velikoj meri bio ometen zbog sunca. Ajde sto se on ne seti, ali za sta mu sluze onoliki ljudi u lozi, da ga bar neko podsetil kada mu zatreba kacket.
Ali ok, sve ukupno, finale je za ovaj Rim bilo puna kapa ;) RG je fokus.

Jovan

pre 4 godine

Dok drugi treniraju Novak se mlati sa ženom i odmara se. On se stalno odmara. Kako drugi igrači ne odmaraju toliko. Sad će on malo u Beograd pa posle na dva tri dana treninga i opet će da bude umoran. Postao je savršen u vraćanju protivnika u set i u meč. Troši previše snage i bespotrebno produžava mečeve. Tako je tokom cele karijere...

BB

pre 4 godine

Kakav je Novak sportsmen, svi znamo da je jedva stajao na terenu posle napornih mečeva, a opet nema izgovora! Želim ti Novače da osvojiš Rolan Garos. Živio sto godina!
(dragutin kenigsmark, 19. maj 2019 20:10)

Nole kad god izgubi kao umor ga stigao. Pa stigao je i Nadala. Odigrao par turnira ove godine i kao uvek umor. Pa isto kao kad bi Durant ili Lebron i sl. rekli posle par kola umor, umor. Nije to neki amater pa da kuka na umor, vec surovi profesionalac. Ako ga umor muci cesto to je znak da je spreman za penziju. Nadal je jednostavno duplo bolji na sljaci. To je jedina i prava istina, a ne kao neki umor.

Bodibond

pre 4 godine

Kako to? Botovi kazu da je Novak bio umoran. Auu da, razlog ovom fijasku u finalu je sto su organizatori odlucili da se igra finale od 16 sat, a ne tacno u podne.

Ma da

pre 4 godine

Ne zeli da prica o tome a zapoceo govor sa "Ne zelim da pricam o umoru", i odmah dobio zvizduke iz publike. Pa naravno kad ocigledno zeli da spomene umor. Da iskreno ne zeli ne bi ga uopste ni spomenuo.

Dušan

pre 4 godine

Koji bre umor? Aha, sad mu niko nije predao pa je eto jadničak umoran. A je l neko pitao Nadala nekada da li je umoran u nekom meču pa je eventualno zato izgubio, ne, ovakvi izgovori su rezervisani samo za Djokovica!? BRAVO RAFA!

dr. Roddick

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !

M. Safin

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

To je apsoultno tačno i zato se h2h nigde u svetu i ne uzima kao objektivno merilo, osim u Srbiji.
Najveći broj mastersa serije 1000 se igra na tvrdim veštačkim podlogama, mnogo manje na šljaci, a na travi gde je recimo Federer najbolji, nema ni jedan.

deki

pre 4 godine

@Sale

Pamtiće se Roger kao najveći svih vremena, po najvećem broju GS-a i nedeljama na prvom mestu. A vi ćete se pamtiti po najvećem broju izgovora. Počnite da smišljate izgovor za RG trebaće vam.

dr. Roddick

pre 4 godine

@o3on

"Takav je tenis. Sta predlazes? Da se ukine trava i beton? "

Nista, ovako je kako je. Trava i beton nije uvek bio ovako spor.

Nas nole ima srece sto igra u eri kada su sve podloge usporene.
Tako sada i manje talentovani teniseri,koji baziraju svoju igru na trcanju levo desno i cekanju greske protivnika, imaju vece sanse da osvajaju titule.

Riki

pre 4 godine

U prva dva kola i Novak je bio isti kao Nadal. Ovdje sam iznio da su u istom vremenu pobjedjivali protivnike, a uz to je i Djokovic imao za nijansu teze protivnike. Medjutim, u trecem i cetvrtom kolu Nadal ostao isti a Djokovic totalno pao s formom. Zasto se to desilo ne znam

Djuro Pucar Stari

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Zak
Kao da smo gledali razlicite meceve, a ne isti. Vas licni utisak je nejasan, cini vam se nesto, naslucujete neku teoriju zavere koje nema. Verovatno ste pogresili portal, jer ovo nema veze sa sportom sto ste napisali. Mada ok je da imate stav, ali nije fer ako niste gledali mec.

Cento

pre 4 godine

Đoković: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji

Zbog ovakvih izjava cijenim ga i postujem vise od onog dzemperka.
Jednostavno receno,bio je bolji i pobjedio,dok onaj dzemperko kad god izgubi,uvijek mu je nesto ili neko kriv a on nikad a i zna ga nogica da zaboli.

GORAN

pre 4 godine

naravno da treba biti objektivan pa čak i ako je to na našu štetu, ali ne razumem zlonamerne koji se ponašaju i govore kao da im je Novak nešto lično skrivio. Alo rođaci 15 GS + čini mi se 33 titule sa Masters 1000 + ostalo. To su činjenice koje Novaka uvrštavaju u 5 najboljih svih vremena, baš kao što takve iste činjenice uvrštavaju i RAfu i Rodžera i Samprasa u tu istu ekipu. Novak je pošteno izgubio od Nadala i pošteno to i priznao ne vadeći se na umor. Takođe danas beži Rafi za još malo više nego pre Rima i šta sad. RAdi se o vrhunskom sportisti i tu činjenicu ne bi promenilo ništa ni da je Novak nemac, hrvat ili marsovac i to mu priznaju svi samo pojedinci među nama ne. Rafa je danas bio "onaj" Rafa kada ga je teško pobediti, a pogotovo na šljaci i tu nema šta da se ni doda ni oduzme, i nije RAfa danas ni malo veći nego kad je onomad glatko u dva seta izgubio od Noleta niti je tad bio manji nego danas, već je i tada i sada vrhunski igrač, baš kao i Nole. Ko to ne može da shvati možda bi bilo najbolje da počne da gleda i prati neki drugi sport

g

pre 4 godine

Aco iz Sapca i svi ostali koji tako misle, jeste li to isto u vezi Del Potra pomislili i na Vimbldonu kad je Djokovic uzeo trofej pobedivsi Rafu, ali TESNO, ne sa krompiricima?! Zaboraviste da je tada Nadal imao neverovatno tezak i iscrpljujuci mec sa Del Potrom pre tog finala, niste? Setite se toga i zahvalite Argentincu sto sad brojite 15..setite se i Madrida i umora malog Grka..setite se Tima koji je imao iscrpljujuci mec sa Federerom pre susreta sa Djokovicem kome je Cilic predao..niko nije umoran, samo je Djokovicu dozvoljen taj luksuz, jel da?!

Dušan

pre 4 godine

anica
I Cicipas je u Madridu imao istu situaciju, još je igrao sve mečeve a Djokovic je odmarao u četvrtfinalu secas se? U finalu je Djokovic bio "dominantan" a Cicipas nikako umoran..
I tako na skoro svakom turniru ali se ne spominje protivnikov umor samo se velica Djokovic.

Pitanje za Labuda

pre 4 godine

Pitam ovog Labuda .... da li ti čoveče imaš NEŠTO u ŽIVOTU SEM MRŽNJE prema NOVAKU đOKOVIĆU - najboljem sportisti planete????'

Aleksandar

pre 4 godine

Danas u kaficu pratim mec a dva stola od mene dva lika navijaju za Nadala samo tako. Situacija kad je Nole razbio reket a njihov komentar, "Razbij ga od glavu k****nu"". Kad ih nisam razvalio, necu nikad, dobacio sam im par puta ali mi na njihovu srecu nisu odgovorili. Ne mogu da vjerujem da igraca poput Novaka, neko mrzi...da su stranci bili pa i da shvatim, ali ovako, ne mogu nikako.

Boris

pre 4 godine

Novace,bio si na 90% snage. Kasnio si za treptaj oka ali dovoljno. Nema potrebe za preteranoj servilnosti
Treba reći istinu a nju zna i Rafa.
Na RG ćeš imati po dan odmora. Imaš šansu.

dzoli

pre 4 godine

Novak je uspio da se vrati posle americke turneje i krize ,uzeo je turnir u Madridu na kome je par puta ruzno docekan ,a u Rimu je izuzetno teske protivnike imao ,Boze zdravlja al misli da ima dosta dobre sanse da uzme titulu u Parizu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nole uvek sportski čestita protivniku nikad se nežali a svi znamo čak je i Slovenski komentator na sprtklubu rekao,da je novak sigurno preumoran jer nije imao dosta vremena za regeneraciju tela a posledica svega je vidjena u užasnom postavljanju i promašivanjem lakih poena te uporno pokušavanje skračivanja poena.Odmorniji Novak bi bio sasvim druga priča posle osvajanja Madrida dolazi Rim kada mora igrati 2.utakmice istog dana a potom i izuzetno teška utakmica sa Delpotrom gde je vidno umoran morao igrati preko 3.sata protiv Argentinca Švarcmana.Ja lično jesam očekivao poraz Novaka jer pobeda posle onoliko utakmica bila bi pravo čudo.U Parizu videčemo sasvim novog Noleta sa odlično odradjenim tempiranjem kondiciske forme.Očekujem novo fin sa Nadalom na rollangarosu u Parizu.

bradina

pre 4 godine

Dok jednom ne smrkne drugome nece svanuti.Ovo je trka dvojice najboljih u ovom sportu,treci nazalost nece jos dugo biti na sceni!Ta rivalstva napravili su ovaj sport popularnim,a za jednu malu zemlju kao sto je Srbija izlazak iz mraka!Kako on vecito ponavlja da je iz Srbije,pritom je odoleo pritisku da promeni drzavu poput mnogih ostalih sportista i sportiskinja, postalo je degutantno zasto ga neki njegovi zemljaci ne vole,a tragicnije je da ga cak mrze,usput vole drugu dvojicu!Neverovatno i za neku dublju analizu.
Danas je pobedio bolji nema sta!Njegova igra se zna nece biti bolja od ove!Porazeni Novak nije bio na svom nivou,ali je i dalje broj 1. a to je cinjenica koja mnogo govori,cak i za one koji ga iz samo njihovih razloga ne vole!
Najsmesniji su oni koji nakon jednog poraza hoce da omalovaze sve sto je ovaj sampion do sada ostvario.Hej imamo igraca broj 1. na svetu,zar je malo!?Po drugi put sportista sveta,nakon 3 osvojena najjaca turnira ovog sporta!?Nerazumem koje ovde lud!?Izgubio jedno finale turnira od najboljeg igraca ikad na sljaci!?Zar je to greh,da se neko pocne sprdati i izivljavati neukusnim vredjanjima!?Gde to ima,verovatno samo uglavama nekih idiota?Malo respekta,molim,i umuknite sa tim bljuvotinama niste mu ni crno ispod noktiju!Nadam se da Novak ne cita komentare sa ovog foruma,strasno bi se razocarao.Razmislite malo da mozda ovakvog sampiona mozda nikad za vreme nasih zivota necemo imati.Mozete kritikovati njegovu igru,poraz,ali uvrede izbegnite!

Labud

pre 4 godine

Furiozni Nadal pregazio Novaka!
Rafael Nadal je i ovoga puta dokazao da mu nema ravnom na šljaci, pod uslovom da je zdrav. Jednostavno, deklasirao je ovog foliranta koji je poprilično koristio Rafine povrede. Ova pobeda će biti upisana kao jedna od ubedljivijih pogotovu prvi set sa NULOM i treći set koji ga je vratio na fabričko podešavanje. Gde su sada oni stručnjaci koji su govorili da će Nolo da ga pregazi ko plitak potok. Da hoće ali to gaženje he bilo od strane Španca!

pedja

pre 4 godine

GORAN
A kada Djokovic pobedi onda razumeš i odobravaš sve komentare u kojima se protivnik ismeva, gde komentatori likuju i veličaju Djokovica? Tada su ti ok i naslovi sa RAZNIO, ODUVAO, ODRŽAO ČAS, POĆISTIO TEREN itd? Ali sada ne, sada je on bio umoran, protivnik nikad nije...

not to bad!!!

pre 4 godine

I taman kad pomislim da bi mozda trebao da se vratim u Srbiju i da tu zivim sa porodicom i vaspitavam dete da bude Srbin ja procitam komentare na raznim medijima i setim se jednog od glavnih razloga sto sam otisao i sto ne trebam da se vracam. Hvala vam braco Srbi, i lecite se. Zavist, mrznja, prezir i bes moze da se promeni ako covek hoce.

Vlada

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!
(problem u najavi, 19. maj 2019 23:19)

A kako da počne rečenicu kada odgovara na pitanje novinara da li je umor uticao na ovakvo izdanje u finalu?

Sedi dole, pokrij se ušima i ćuti! Čovek je izgubio set 6:0 i nije tražio izgovore nego je sportski priznao da je Rafa bio bolji. Federer kaže uvek kako nije dobro igrao, kako ovo, kako ono, ali nikada ne čestita protivniku bez zadrške i prosto kaže "Bio je bolji!"

Rafa, s druge strane, uvek maksimalno ispoštuje protivnika i zato se i nadam da će stići ili čak i prestići Federera po broju GS-ova, da Federer bude treći na kraju.

Idealno bi bilo kada bi Rafa i Novak završili karijere sa po 21 GS i sa izjednačenim H2H, a da Federer ostane na 20 GS, da takvi kao ti mogu samo da kukaju!

matori

pre 4 godine

juče se čuo podatak da je igrač koji je igrao noćno polufinale u Rimu poslednji put pobedio u finalu 2011. i to je bio Novak. u principu, za bilo koga, tu nema vremena za odmor....
Novak je tada bio 8 godina mlađi....

baki

pre 4 godine

Dakle, covek ga lepo pita za umor, Novak kaze ne zelim da pricam o umoru, a onda mu zameraju da prica o umoru. Hahahaha....srpska pamet.

VUK

pre 4 godine

@problem u najavi....zašto pišete neistinu? Voditelj programa ceremonije dodele pehara u Rimu u uvodnom obraćanju i najavi Đokovića, insistirao je na Novakovom umoru. Đoković je samo fer i sportski reagovao .

Labud

pre 4 godine

Znači u drugom setu je bio odmorniji jer ga je dobio, ahahaja! Šta sve nećeš ovde da pročitaœ. Pustio ga Rafa malo, da se poigra kao mačka sa mišem a onda mu je pokazao gde mu je mesto!

Dule Sumadinac

pre 4 godine

Nole, ziv nam bio i jos dugo gubio. Federer i Nadal su klasa za tebe u svako pogledu a ne samo u sportskom.
(Saky, 19. maj 2019 23:17)


poruka za sve ovakve ....

Novak kakav god da je naš je i boljeg nemamo....a vas neka je sramota kada vam je sve tudje bolje ...zato i imamo ovakav život...

Mirko

pre 4 godine

Dok drugi treniraju Novak se mlati sa ženom i odmara se. On se stalno odmara. Kako drugi igrači ne odmaraju toliko. Sad će on malo u Beograd pa posle na dva tri dana treninga i opet će da bude umoran. Postao je savršen u vraćanju protivnika u set i u meč. Troši previše snage i bespotrebno produžava mečeve. Tako je tokom cele karijere...
(Jovan, 19. maj 2019 22:26)

Odmara se više nego drugi jer svi oni prisilno završavaju turnire pre finala dok on redovno igra u finalima. Pogledaj samo odigrane mečeve i njihovu važnost pa ćeš videti ogromnu razliku - zbog koje on i MORA da se odmara više.
Što se prepuštanja nekih setova ili gemova igračima, mora isto tako da budeš svestan motivacije i volje koji imaju niže rangirani igrači kada igraju protiv prvog na svetu, isto tako i njihovu rešenost - jer nema šta da izgube. Kada takav protivnik igra protiv tebe on je 100% motivisaniji, spremniji, odlučniji i opušteniji nego da igra protiv nekog drugog igrača. To je razlog što se svi oni "pretvaraju u zveri" kad igraju protiv Novaka a inače ih "nigde nema".
Najklasičniji primer su ti Wawrinka i DelPotro. Oni igraju dobro i vrhunski samo kad igraju protiv Novaka, dok sa druge strane gube u osmini finala od niže rangiranih tenisera i to redovno - kad igraju protiv Novaka to je kao da im život zavisi od toga.
Da si malo dalje išao od svoje plitke misli, mogao bi i sam da shvatiš ovo, ali ne - "kako je lako biti glup".

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Da je Nole uzeo svoj gem u trecem, pokidao bi ga, ali je izgleda to ostavio za RG. Nole izimas RG 100% potpisujem.
(sasa jokic, 19. maj 2019 23:33)
Da je nole uzeo treci set pobedio bi

ali

pre 4 godine

Cekaj, Novak namerno pustio Rafu da pobedi, samo je u drugom setu pokazao zube, cisto da posalje poruku? A moze li obrnuto, npr. Rafa mu prepustio drugi set, cisto da ga ne ponizi do kraja?

Napred Nole

pre 4 godine

Nole je odigrao odlično 2 zadnja turnira , biće to sasvim u redu za RG.
Malo odmora i treninga , a onda u nove pobede i GS titule !
Srećno majstore !

lignjoslav

pre 4 godine

@dr Roddik
Verovatno trolaš, ali ako ne...trebao bi da znaš da Fed ima losiji skor od Novaka na svojoj omiljenoj podlozi...travi. , samim tim i na omiljenom GS. Gubi 2:1.
Takođe iako se tvrda podloga smatra Novakovom omiljenom, ta podloga je i najraznovrsnija. Zato je i najrasprostranjenija, jer se može najlakše napraviti zeljene osobine (brzina, odskok...) . Samo uporedi Majami i IW...kao nebo i zemlja.
Takode treba da znaš da je Nadal...kralj šljake je jednom prilikom rekao da ako Novak odigra najbolje sto ume, da ga on ne moze dobiti ni na sljaci. Naravno to je bilo u vreme Novakove totalne dominacije 2011, i verovatno nedostatka Nadalovog samopouzdanja, ali svakako prija kada ti kralj šljake kaže da i na šljaci je Novak nepobediv ako odigra kako ume.
I tu postoje varijante sljake od kojih neke vise, a neke manje odgovaraju Novaku.. Mislim da Novak na sporijim šljakama jako tesko moze protiv Nadala, sta više, on na sporijoj šljaci, jako tesko izlazi na kraj sa specijalistima za šljaku, ali RG je jedna od bržih šljaka na touru i Nadal nece biti favorit u eventualnom finalu. Sta više, mislim da Novak ovo osvaja ukoliko se dokotrlja do finala. Bice tu mina i Novak svakako mora prvo da dođe do finala.
Svakako mislim da ce njih dvojica manje više osvajati GS jos 2,3 godina i da ce kao dvojica najboljih tenisera zaokružiti najuspesnije karijere u istoriji ovog sporta. I nadam da ce Novak za nijansu biti uspešniji, i da ce ovo rivalstvo biti upamceno kao rivalstvo najboljih svih vremena.
Samo GS je bitan, zato Novak nije bio preterano razocaran zbog krompirića.

nalik

pre 4 godine

Ma svaka tebi čast majstore. Skidam kapu. Tri dana - tri žestoka meča. Umor ili ne - igrali obojica dobro, Nadal bolje. Idemo dalje.

Tamo daleko

pre 4 godine

Koliko samo malicioznih komentara za Novakove godine.Očigledno jedan te isti hejter non stop piše o "kasnim tridesetim", Novak "dukobo u četvrtoj deceniji" itd.Ne volim laži,spinove i neistine.Evo za hejtere istina u lice:Novak ima 31 godinu,a telo je očuvao kao da ima 26-27(da ne objašnjavam kako).Prema tome,još dugo godina Novak će vam biti rak rana,samo da ga zdravlje posluži.Stop neistinama i lažima na forumu!

Hejter

pre 4 godine

Ja ne znam da li sam normalan, ali kao veliki Novakov navijac, ipak sam srecan zbog ovog poraza, tj. Rafine pobede. Drago mi je da ovo rivalstvo jos uvek nije jednostrano i da i dalje mozemo da uzivamo u neizvesnostima izmedju ove dvojice velikana. Kada se povuku, mislim da cu iskreno prestati da gledam tenis, koja je poenta vise kad sam vec SVE video? Naravno i Rodzer zasluzuje da ga pomenem u ovom komentaru, ne znam u kom kontekstu, ali ajde.

Lik

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.
(Djuro Pucar Stari, 19. maj 2019 21:55)

Od kada ti pratiš tenis?
Federer je 4X gubio set sa 6:0

1)Vincent Spadea, Monte-Carlo 1999
2)Pat Rafter, Roland Garros 1999
3)Byron Black, London, Queen's Club 1999
4)Rafael Nadal, Roland Garros, 2008

Mirko

pre 4 godine

Gledao sam meč i meni je ispočetka delovalo da Novak nije ušao 1oo% u meč, nekako je olako i bez strasti posmatrao kako ga Rafa razbija, i u tome vidim dva razloga: prvi je što je imao naporan polufinalni meč (za koji je sam kriv - naravno), a drugi (koji je deo i prvog razloga) - što ne želi da postigne vrh forme pre Roland Garosa. Vrhunski teniseri koji prođu tridesetu kao Federer (koji je to "patentirao") igraju samo GS-ove i najjače turnije da bi što više imali vremena za odmor i opuštanje, zato i ne "siluju" preko mere.g, igra dobro i osvoji ovo zbog samopouzdanja i mana, grešaka i slabosti u svojoj igri koju je uočio u meču protiv Cicipasa koji je izgubio kod kuće.
Možda je Rafa žrtvovao svoj vrh forme i otkrio karte, ali da nije to uradio i samo eventualno osvajanje RG bi došlo u pitanje.

maxx

pre 4 godine

"Ne želim o umoru da govorim več da čestitam Nadalu , bio je bolji" i gde se on tu vadi na umor posebno rečenica " bio je bolji"?
Kao što je Nadal rekao pobedio u Madridu i Australian Open i sada igrao finalu gde je to loše, niko ne može uvek da pobedi.

Zoran

pre 4 godine

Novakova taktika posto je bio zamoren je da napada makar i vise gresio to nije proslo jer je u prvom setu imao 15,17 gresaka a nadal 1 ,2 prepustio je prvi set cuvao se za drugi i onda opet u trecem mnogo gresaka i dal iko vidi da su njegove greske i jeftini gubici poena odlucivali o mecu i naravno nadal kaznjava to

Vlada

pre 4 godine

"Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!"

To je bio odgovor na pitanje coveka koji ga je intervjuisao, pitao ga je da li je umor uticao na rezultat, a on je rekao da ne zeli da prica o tome.

bradina

pre 4 godine

@ms

Potpisujem sve sto si napisao!Bravo za komentar!Svako se nasao da kritikuje a ni plakatiranu utakmicu nisu pomirisali!Ovo postaje komedija od komentara!
Mora prestati jednom za navek!Covek najbolji na svatu,dominira godinama,svi mu se dive sto ostvaruje ovakve uspehe vec deceniju,lauret drugi put,a onda se nadju neke prsipetlje da pljuju i vredjaju sve to i znaju bolje od njega!Sramota!

Bodibond mother

pre 4 godine

(problem u najavi, 19. maj 2019 23:19)
pa novinar ga je pitao da li misli da je umor kriv za nešto lošiju igru....kako bi ti odgovorio ali bez demagogije.....mogu da zamislim

Guromir

pre 4 godine

Svi znamo da je Novak bio iscrpljen zbog duga dva prethodna meca. Ne samo zbog duzine igranja vec i zbog satnice meceva koji su bili katastrofa.Znao je to i Nadal, ali mi nije jasno da Novak to nije mogao da iskulira u govoru na ceremoniji nego naprotiv, odmah u prvoj recenici pominje umor o kome (ovo je naj smesnije) ne zeli da govori.

koki

pre 4 godine

Aco iz Sapca i svi ostali koji tako misle, jeste li to isto u vezi Del Potra pomislili i na Vimbldonu kad je Djokovic uzeo trofej pobedivsi Rafu, ali TESNO, ne sa krompiricima?! Zaboraviste da je tada Nadal imao neverovatno tezak i iscrpljujuci mec sa Del Potrom pre tog finala, niste? Setite se toga i zahvalite Argentincu sto sad brojite 15..setite se i Madrida i umora malog Grka..setite se Tima koji je imao iscrpljujuci mec sa Federerom pre susreta sa Djokovicem kome je Cilic predao..niko nije umoran, samo je Djokovicu dozvoljen taj luksuz, jel da?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (g, 20. maj 2019 11:29)

Seti se i ti malo RG-a 2015 kad je Vavrinka igrao sreda, petak, nedelja, a Novak cetvrtak, petak, subota, nedelja i to protiv Nadala i Mareja u 1/4 i 1/2.

Red

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!
(

Esi mi dobar?

4k4.Dex

pre 4 godine

Skoro sam procitao nesto da Federer nije bio prvi tipa 10 godina... ako je to tacno on nikako ne moze biti najbolji svih vremena jer ti znaci da je 90 poato trofeja osvojio van zlatne ere tenisa protiv polu igraca.

nišlija

pre 4 godine

Kada bi ti NEKO zabranio da igraš udarce koje neznaš da igraš, možda bi bilo bolje; a najbolje bi bilo, da ne budeš tvrdoglav i da radiš na snazi i kondiciji!

Roki cetri

pre 4 godine

Ma kakav umor,prije taktika pred RG.Ne moze niko da mi prica o umoru kad smo svi svjedoci njegovih uzastopnih meceva u pet setova na grand slamovima a koji su trajali po cetri pet sati .Da ne spominjem maratonske meceve na australijskom suncu.Neke svoje najbolje,epske meceve je odigrao nakon sto bi ni 24 sata prije toga odigrao 5 setova.

nex

pre 4 godine

Iskreno bih zabranio komentare ljudi koji se nikad nisu zvanično bavili sportom, nikad potrčali za loptom i nikad nisu odigrali meč, utakmicu ili bilo šta i gde je bio prusutan sudija, publika itd...Ko se nikad nije našao na terenu apsolutno nema predstavu kroz šta prolazi jedan sportista i kakve situacije prevazilazi...zato i imamo ovoliko negativnih komentara o našim sportistima ...komentarušu deca i mladi ljudi koji jedino što rade ,drže telefon u rukama....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ms, 19. maj 2019 22:46)

Sve si rekao.

Dejan

pre 4 godine

Bravo za obojicu i bez obzira na rezultat u 1. i 3. setu ovo je bio veoma izjednacen meč. Nole je grešio mnogo a Rafa vrlo vrlo malo tako da na RG bože zdravlja obojici, očekujem jedan nevuđen spektakl u finalu.

Predo

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)duboko u četvrtoj deceniji života!? Ko sve komentariše beli sport i još mu se dele plusevi, tuga...

e

pre 4 godine

Rafa je zasluženo pobedio. Zameram organizatorima što su Novaka stavljali stalno u noćne termine, a Nadala u optimalne dnevne. Počinjem sumnjati da je sve nameštaljka.

nikolas.t

pre 4 godine

Najjaci su mi komentari da nadal dobija meceve na snagu! Pa na sta dobija Novak??? Ceo zivot samo vraca preko mreze i ceka da protivnik pogresi!

problem u najavi

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!

borna

pre 4 godine

Ne zeli da prica a spominje?!

Rafa smanjuje zaostatak za federerom posle rg. Godine koje slede bice najuzbudljivije koje ce tenis ikad zabeleziti. mozemo do goata. rafa #19. vamos!

Bodibond

pre 4 godine

Kako to? Botovi kazu da je Novak bio umoran. Auu da, razlog ovom fijasku u finalu je sto su organizatori odlucili da se igra finale od 16 sat, a ne tacno u podne.

Jovan

pre 4 godine

Dok drugi treniraju Novak se mlati sa ženom i odmara se. On se stalno odmara. Kako drugi igrači ne odmaraju toliko. Sad će on malo u Beograd pa posle na dva tri dana treninga i opet će da bude umoran. Postao je savršen u vraćanju protivnika u set i u meč. Troši previše snage i bespotrebno produžava mečeve. Tako je tokom cele karijere...

deki

pre 4 godine

@Sale

Pamtiće se Roger kao najveći svih vremena, po najvećem broju GS-a i nedeljama na prvom mestu. A vi ćete se pamtiti po najvećem broju izgovora. Počnite da smišljate izgovor za RG trebaće vam.

GOAT, i vuk sit i koze site

pre 4 godine

naravno da nije umor

da je uzo Rim, šanse na RG bi pale na oko 50%
ovako, šanse su bar 70%, uz povećano interesovanje

bilo bi ponižavajuće da zemljana sezona prođe bez Rafine titule, to nije nikome u interesu, pa ni Đokovicu
Djoković gaji ovo rivalstvo, najveće u sportu ikada, ta zlatna koka treba još mnogo jaja da snese

Đoković nema protiv Rafinih titula, cilj mu je da i Rafa obiđe Feda po broju titula do kraja karijere. svesan da bi mu to bila jedina garancija da će se njegovi neprikosnoveni uspesi vrednovati i biti poštovani

Djuro Pucar Stari

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.

Negativni

pre 4 godine

Jel Nadal povredjen ili ceka da se zavrsi RG kako bi se ponovo povredio?
(antiDebil, 19. maj 2019 20:36)

Nadal je povredjen već osam godina. Ali je toliko dobar da papane na šljaci dobija i sa 50% snage. Dok ostali mogu da osvajaju samo kada su na 100%. Zato je on kralj šljake, a bogami je peglao i na ostalim podlogama kada je bio zdrav. Ali zato nije povredjen broj jedan koga u finalima mastersa već drugi put peglaju sa 6-0.

dr. Roddick

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !

Dušan

pre 4 godine

Koji bre umor? Aha, sad mu niko nije predao pa je eto jadničak umoran. A je l neko pitao Nadala nekada da li je umoran u nekom meču pa je eventualno zato izgubio, ne, ovakvi izgovori su rezervisani samo za Djokovica!? BRAVO RAFA!

BB

pre 4 godine

Kakav je Novak sportsmen, svi znamo da je jedva stajao na terenu posle napornih mečeva, a opet nema izgovora! Želim ti Novače da osvojiš Rolan Garos. Živio sto godina!
(dragutin kenigsmark, 19. maj 2019 20:10)

Nole kad god izgubi kao umor ga stigao. Pa stigao je i Nadala. Odigrao par turnira ove godine i kao uvek umor. Pa isto kao kad bi Durant ili Lebron i sl. rekli posle par kola umor, umor. Nije to neki amater pa da kuka na umor, vec surovi profesionalac. Ako ga umor muci cesto to je znak da je spreman za penziju. Nadal je jednostavno duplo bolji na sljaci. To je jedina i prava istina, a ne kao neki umor.

Jelena

pre 4 godine

Kako može umor da bude opravdanje?! Za taj umor je sam kriv. Što se mlatio po 3 sata sa Del Potrom i Švarcmanom? Da je počistio protivnike sa par izgubljenih gemova kao Nadal bio bi odmoran.

Ma da

pre 4 godine

Ne zeli da prica o tome a zapoceo govor sa "Ne zelim da pricam o umoru", i odmah dobio zvizduke iz publike. Pa naravno kad ocigledno zeli da spomene umor. Da iskreno ne zeli ne bi ga uopste ni spomenuo.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!

dr. Roddick

pre 4 godine

@o3on

"Takav je tenis. Sta predlazes? Da se ukine trava i beton? "

Nista, ovako je kako je. Trava i beton nije uvek bio ovako spor.

Nas nole ima srece sto igra u eri kada su sve podloge usporene.
Tako sada i manje talentovani teniseri,koji baziraju svoju igru na trcanju levo desno i cekanju greske protivnika, imaju vece sanse da osvajaju titule.

Maki

pre 4 godine

Pozdrav iz Rima sa lica mesta...Novak imao tešku nedelju, mnogo umorniji danas, pa ipak po meni bolji teniser...Nadal dobija na snagu mečeve, stoji 5 metara iza linije i udara besomučno lopticu...na svakoj drugoj podlozi takva igra ne prolazi, videćete u ostalom do kraja godine

M. Safin

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

To je apsoultno tačno i zato se h2h nigde u svetu i ne uzima kao objektivno merilo, osim u Srbiji.
Najveći broj mastersa serije 1000 se igra na tvrdim veštačkim podlogama, mnogo manje na šljaci, a na travi gde je recimo Federer najbolji, nema ni jedan.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu. 

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

Postoje 3 vrste podloga. Novak je bolji na 2 oduvek, a bolji je i na šljaci unazad 8 godina. O čemu ti pričaš? Nadal je danas jedva dobio totalno indisponiranog Noleta. U Parizu će ga Nole pojesti.

anica

pre 4 godine

Samo se bori Nole, glavu gore i ne obaziri se na gluposti...i poraz je sastavni deo sporta, bitno je da si ti dao sve od sebe...
Zelim da ti zahvalim na radosti koju osecam sto te podrzavam i pratim i da ti pozelim svu srecu.
Odmori se, napuni baterije pa da ako Bog da cujemo Boze Pravde u Parizu...

dragutin kenigsmark

pre 4 godine

Kakav je Novak sportsmen, svi znamo da je jedva stajao na terenu posle napornih mečeva, a opet nema izgovora! Želim ti Novače da osvojiš Rolan Garos. Živio sto godina!

Jelena

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.
(Djuro Pucar Stari, 19. maj 2019 21:55)

Federer to ne radi "stalno" već je uradio ukupno 3 puta u karijeri dugoj 20 godina, između ostalog jednom pred meč sa Novakom u Londonu. Federeru je poznat kao neko ko najmanje predaje mečeve i obično i ne nastupi na turniru ako oseti da nije dovoljno spreman.

Sale

pre 4 godine

Sad sam siguran da Novak uzima RG. Sa ovako umornim Novakom Nadal ulazi u treći set. Na kraju karijere Novak će ostati zapamćen kao čovek sa najviše slemova, završnih mastersa i mastersa. Nadal će se pamtiti kao najbolji teniser ikada na šljaci, a Federer kao čovek sa najviše titula iz serije 250.

anica

pre 4 godine

Negativni, 19. maj 2019 22:02
Sta sad kao treba da je ponizenje da izgubi sa nulom, ajde ne tupi, mlatio ih Nole kao volove u kupusu, kad je sav svoj pet Nadala i Federera mu ne mogu nista.

simpo

pre 4 godine

Jedan od dva igrača koji su Nadala pobedili na Garosu,pametnom dosta,Rodja je samo slučajno osvojio isti a do sada ni set nije uzeo protiv Nadala na tom turniru

dakiliz

pre 4 godine

Novak Smeč Đoković. Znači neverovatno da jedan sportista koji pretenduje da bude najbolji ikad u svom sportu da ima tako loš jedan udarac ali toliko loš da mislim da najmanje prvih 500 igrača na turu ima bolji smeš od njega. Kao kad bi Messi ili Ronaldo imali 1/10 učinak sa penala recimo ili Jordan recimo 20% učinak na slobodnim bacanjima.Znači na onakav način pokloniti prvi gem u 3. setu je nečuveno. Da ga je dobio svašta bi bilo do kraja.

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

Zasitio je Nadala da mu se "revanšira" za AO poraz, ista taktika kao sa Kevinom Andersonom. Sledeći meč je bio bez znaka pitanja.
Spreman je za RG!

Rafael "povređen" Nadal

pre 4 godine

@(Dušan, 19. maj 2019 20:48)

Nije ga niko pitao dal je umoran ali zato posle RG je uvek "povređen", pa ga nema do AO sledeće godine i tako sezonama unazad. Pojavi se ponekad na završnom turniru i to je to i ne uradi ništa. Čovek nema nijedan završni turnir. A da umalo da zaboravim. Svaki, ali svaki put kad izgubi od Đokovića je po komentatorima koji "navijaju" za Nadala povređen. I tako 28x kad god bi ga Novak dobio on je bio "povređen". Pa kako dođe do finala "povređen"? Čovek ga 2015 izuo na RG 3:0 i prvi komentar "povređen". Kad ga je Soderling pobedio opet "povređen"? Sad ćemo da vidimo dal će biti ruka, koleno, lakat, glava kad ispadne na WI u prvom ili drugom kolu od nekog autsajdera kao što je već ispadao.

drug Vucela

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)

To je apsoultno tačno i zato se h2h nigde u svetu i ne uzima kao objektivno merilo, osim u Srbiji.
Najveći broj mastersa serije 1000 se igra na tvrdim veštačkim podlogama, mnogo manje na šljaci, a na travi gde je recimo Federer najbolji, nema ni jedan.
(M. Safin, 19. maj 2019 20:42)

Peticiju odmah da pisete da ukinu tvrdu podlogu i da se igra samo na sljaci i na travi hahahahahahahahahaha

ms

pre 4 godine

Iskreno bih zabranio komentare ljudi koji se nikad nisu zvanično bavili sportom, nikad potrčali za loptom i nikad nisu odigrali meč, utakmicu ili bilo šta i gde je bio prusutan sudija, publika itd...Ko se nikad nije našao na terenu apsolutno nema predstavu kroz šta prolazi jedan sportista i kakve situacije prevazilazi...zato i imamo ovoliko negativnih komentara o našim sportistima ...komentarušu deca i mladi ljudi koji jedino što rade ,drže telefon u rukama....

Sole

pre 4 godine

Nole oborio jos jedan rekord, po usima 6:0, 6:1 kao prvi reket sveta.
(Bob, 19. maj 2019 21:18)

Sva sreća pa smo gledali meč i znamo koji je bio rezultat , iako je na kraju izgubio. Hvala svim mrziteljima Novaka na datim minusima.

Riki

pre 4 godine

U prva dva kola i Novak je bio isti kao Nadal. Ovdje sam iznio da su u istom vremenu pobjedjivali protivnike, a uz to je i Djokovic imao za nijansu teze protivnike. Medjutim, u trecem i cetvrtom kolu Nadal ostao isti a Djokovic totalno pao s formom. Zasto se to desilo ne znam

Robert

pre 4 godine

Bravo! Tako govore šampioni. Kako mi ono kažemo, kada Nole pregazi nekog, a ovaj se posle žali na umor - "to nije opravdanje, sam je kriv što je zakomplikovao neke mečeve".

O3on

pre 4 godine

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala je to sto su proporcionalno vise meceva odigrali na podlozi koja vise odgovara nasem nolu.

Isto to vazi i za H2H protiv Federera !
(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:16)


Takav je tenis. Sta predlazes? Da se ukine trava i beton? Igra se samo po njivi... i mozda Nadal ima sanse za H2H?

Nema, nema ni tako. Samo strpljenja... nece uvek Novak biti umoran a Nadal srecan u zrebu.

antiDebil

pre 4 godine

Ne zeli da prica a spominje?!

Rafa smanjuje zaostatak za federerom posle rg. Godine koje slede bice najuzbudljivije koje ce tenis ikad zabeleziti. mozemo do goata. rafa #19. vamos!
(borna, 19. maj 2019 20:05

Jel Nadal povredjen ili ceka da se zavrsi RG kako bi se ponovo povredio?

Toma

pre 4 godine

Jel slao srca?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vožd PFC, 19. maj 2019 20:52) # Link komentara

Nije. Ali me je zamolio da mu dam tvoju adresu, tebi ce poslati ekskluzivno.

Sasha

pre 4 godine

Novak i Rafa, bili i ostali gospoda, sampioni, profesionalci, krem!
Ovi neki novi “Australijanci” koji niti su sta osvojili, niti mogu da sastave dvije prostoprosirene recenice na twitteru, mogu jos samo skandalima i nezrelim skorojevickim ponasanjem na terenu da privlace paznju javnosti.
Nisu oni u stanju ovoj dvojici ni cipele da ciste!
Skonite se, misevi, dok BOGOVI hodaju!
Nole i Rafa, duboki naklon i postovanje!!!

Vladimir Cokanovic

pre 4 godine

Cestitke Novaku na osvajanju Madrida i finale Rima. Forma definitivno podignuta u odnosu na prva 3 mastersa u sezoni. Komentari su previse kriticni a zaboravljaju da je odigrao 9 meceva u 14 dana. Od toga da su on i Cicipas zadnji dosli u Rim, da su igrali 2 meca u 1 danu, da je organizator Novaka stavljao u zadnje meceve nocu sto je uticalo na njegov fizicki oporavak. Cak i teskih nogu osvojio je set protiv Nadala samo sa svojim servisom i returnom. Nadal je pokazao da je u dobroj formi ali da je i dalje ekstremno ranjiv kad Novak menja smer loptice svojim bekhendom. Rafa je otkrio sve svoje karte koje zeli da primeni na Roland Garosu dok je Novak pazljivo skrivao svoje. Zelim im finale u Parizu, neka bolji pobedi.

anica

pre 4 godine

Smec je zeznut udarac, gledati u visinu i ostati koncentrisan nije lako...ne lezi mu taj udarac ali najmanje bitno naspram svega ostalog, koliko se Nadal ranije mucio aa servom, kolimo lopti Federer izbaci u publiku pa nikome nista...svako od njih ima neku manu i to je normalno. Zao mi je sto ovi ustogljeni zapadnjaci ne kapiraju Noletovu licnost, mozda bi se malo otvorili umom i ne bi gledali samo pravo...raduju se njegovim padovima oni, ne brinite, maska je prisutna u vecim slojevima, ali na srecu Nole ima dobar
reket... Samo zdravlje, sve ostalo ce doci, dusa me je zabolela veceras koliko je Nole bio umoran, nije mogao:-(

Бата Стојковић

pre 4 godine

Zadnjih godinu dan je imao srece da se nije sreato sa Nadalom i Federerom. Sa njima on vise ne moze izici na kraj.
(Jovan Kovac, 19. maj 2019 21:11)
Разумем да мрзиш Новака, или још пре Србе и друге који навијају за њега али бе разумем одакле ти храброст да изјавиш такву глупост да се Новак није сретао са Надалом и Федерером у задњих годину дана!??? Па кога је победио у финалу Синсинатија прошле године или у полуфиналу Вимблдона? Да није тебе можда?

anica

pre 4 godine

(Dušan, 19. maj 2019 20:48)
Umor jer je zavrsavao meceve posle ponoci a vec sutra igrao nov bitan mec, umor jer ko zna kad legne, kad ustane a sve to mora da upotpuni sa treningom...naravno da to nije opravdanje ali sigurno da ima uticaja..
Sto se tice Novakove igre, ona je odlicna i nema bojazni za RG osim ako ne bude nekih smicalica sto me ne bi cudilo. Vidim da je Novaku ovaj poraz tesko pao, ali brzo ce on to prebroditi...

Brka

pre 4 godine

Nikada, ali nikada od Novaka nećete čuti omalovažavanje bilo koga, a na terenu uvek čestitke protivniku za izuzetan poen. Mnogo godina od danas, kada budete pregledavali stare mečeve, ta osobina će postajati sve upečatljivija...Hajde Nole, oporavi se i obraduj nas još nekim poenom od kojeg zastaje dah i koji nije viđen u svetu tenisa. Statistiku ostavi...statističarima, mržnju mrziteljima, glupost glupacima. Tenis je ipak, samo igra...

Robert

pre 4 godine

Onako kako mi volimo da se pozivamo na umor i tako opravdavamo poraz, stvari mogu da se postave i kao "i ovako loš Nadal, u najgoroj sezoni na šljaci od 2005, dobija Novaka koji je već u formi osvojivši titulu prošle nedelje". U oba slučaja se radi o krajnostima za izvrtanje teza i omalovažavanja protivnika i navijača iz protivničkog tabora.

Petar

pre 4 godine

@(deki, 19. maj 2019 21:09)

Nisam baš siguran da je 310 nedelja nedostižno. To ti je još godinu dana. A kako igra Đoković sumnjam da će ga neko skinuti sa prvog mesta uskoro.

anica

pre 4 godine

Jon Bon Jovi
I to sve duboko u cetvrtoj deceniji zivota???
Pa jesi li ti normalan Novak puni 32god za 3 dana ,logika ti je ravna nuli.
Vjerovatno ti je Rodzer bio u glavi kao po obicaju.

bmiles

pre 4 godine

Individualni sport je daleko kompleksniji od timskog,nista novo!Kad ste 1 na 1 u sportu mnogo faktora utice na rezultat,pogotovo u tenisu kad se sastanu vrhunski igraci ovog sporta.Nadal je neprikosnoven na ovoj podlozi pogotovo ako je zdrav.Rim i sljakasta podloga odgovara Rafi,zbog nacina njegove igre (po svim parametrima skoro identicna kao podloga terena na Rolan Garosu),zato je najvise osvojio titula na tim takmicenjima:Rim sad vec 13 RG 11.Pada u oci kad je Novak osvojio svoj prvi RG 2016. takodje je izgubio u finalu Rima.Mozda se istorija ponovi,bar mi navijaci Novaka se nadamo,sto bi nam se zamerilo to?Dalje verujem da to Novak moze uraditi,zato je rekao da umor nije razlog poraza,jednostavno u duelu sa protivnikom kao sto je to bio danas Nadal, priznati da je bio bolji,cemu drama?Juce sam napisao kad bih birao kao navijac Novaka birao bi poraz u Rimu a pobedu u Parizu,to je ipak bitnije zar ne!?Uostalom Novak je rekao sta mu je plan i prioritet ove godine,Rolan Garos a Olimpijske Igre sledece!Sto bi se mi pravili pametniji?Ajmo Nole,opet si napravio razliku na listi ATP,bar do Avgusta ces nakupiti jos 12 nedelja kao prvi ATP i kako vidim sve ide po planu.Dusmani neka likuju drugo nemaju,njihovo pravo.Nase je da uzivamo u tvojoj igri radujemo se tvojim pobedama,tugujemo u tvojim porazima,ali bar imao za koga.Sta oni imaju?Tuzno i zalosno,stidim ih se kao svojih sugradjana.

serUm

pre 4 godine

Nole stavi kacket kada ti sunce ide u oci... U prelomnim poenima na pocetku treceg seta je u velikoj meri bio ometen zbog sunca. Ajde sto se on ne seti, ali za sta mu sluze onoliki ljudi u lozi, da ga bar neko podsetil kada mu zatreba kacket.
Ali ok, sve ukupno, finale je za ovaj Rim bilo puna kapa ;) RG je fokus.

zelena trava

pre 4 godine

Ova titula je vaznija za Rafu nego sto bi bila za Novaka. Vec je kraj maja, a drugi na rang listi tek sad osvaja titulu. Tesko da je zadovoljan ucinkom. Ipak, rivalstvo prvog i drugog mora da bude tesno, zato je dobro za njega sto je otresao Australiju sa sebe i vratio se. Medjutim, Novak samo povremeno igra kako moze, zato ce tek RG biti pravi test za obojicu. Ako se ne umesa neko drugi, ali, kad vec do sad nije...

Dynamic

pre 4 godine

1600 atp bodova iz Madrida i Rima je vrhunski rezultat. Mislim da će Novaku u narednih par godina biti sve teže osvajati masterse zbog ubitačnog ritma igranja dan za danom a i zbog nadolazećeg talasa mladih nada željnih skalpa. Paradoksalno ali gren slemovi i završni masters gde se igra svaki drugi dan je pesma u odnosu na ovo. Novak sada zna gde je otprilike Nadal sa formom i šta treba da radi.

Dušan

pre 4 godine

anica
I Cicipas je u Madridu imao istu situaciju, još je igrao sve mečeve a Djokovic je odmarao u četvrtfinalu secas se? U finalu je Djokovic bio "dominantan" a Cicipas nikako umoran..
I tako na skoro svakom turniru ali se ne spominje protivnikov umor samo se velica Djokovic.

Jovan

pre 4 godine

@ Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)

Duboko u cetvrtoj deceniji zivota je Federer. Novak ima 31. godinu a tek za koji dan puni 32. On je tek usao u cetvrtu deceniju, o cemu li ti pricas uopste.

Branko

pre 4 godine

@(dr. Roddick, 19. maj 2019 20:39)

Pa što ti nisi trčkao levo desno pa uzeo 15GS-a? Oće to od trčkanja znaš. Nema šta, vidi se da si vrhunski stručnjak. o.O

Mrki

pre 4 godine

Nema razloga kritikovati Novaka zbog danasnjeg poraza.Nije izgubio od nekog prosecnog igraca nego od kralja sljake.Novak je zasluzio kritike posle poraza u IV i Majamiju,jer je igrao kao da mu se ne igra i nije tamo dao sve od sebe sto danas nije bio slucaj.Trudio se,zeleo,ali razumite da nije bio 100% spreman fizicki za mec,dok je Rafa bio,a i takav Novak je uzeo set.Sad sta bi bilo kad bi bilo ko to zna,ali Nole je i danas pokazao zavidan nivo tenisa,ali je bilo i dosta gresaka sto je apsolutno posledica umora a ne nekih neshvatljivih pogresaka,pa toliko je bio umoran da na smecu nije mogao ni da ima oslonac na desnoj nogi zato ih je i ispromasivao skoro sve.Kritiki danas nema mesta,mene ovaj poraz ne boli nimalo,znam da je u formi pred RG i to je najvaznije,a tamo ce se igrati za ono sto je najvrednije u tenisu i ocekujem da u finalu budu isti igraci kao danas ali da ishod meca bude obrnut.

Skakac u stomak

pre 4 godine

Priznajem da sam razocaran i da nisam ocekivao. Ali dobro, momce, razmazio si me verovatno. A i ne moze se uvek pobedjivati. Pogotovo ne Nadal na sljaci. Sto pre stavi ovaj turnir ad akta i probaj da se regenerises za RG. Bice jako tesko, jer se ovom pobedom Rafa napunio golemim samopouzdanjem, ali boze moj...sto bi rekao matori paraliticar iz stripa "ako kanis pobjediti, ne smjes izgubiti". ))

Anonimus

pre 4 godine

Pa, ne može čovek uvek da pobedi. Šta je tu loše što je drugi? U svakom slučaju, svaka čast na sportskom i fer pleju i izjavi o Nadalu. Nisam ljubitelj Nadala ali, bio je bolji i to je to. Zaslužio je.

Miro

pre 4 godine

Blago nama kad imamo toliko poznavalaca tenisa,svi znaju vise od samog Djokovica sta se desava na terenu,sta treba da se uradi ili sta nije dobro uradio.
Ako ovako nastavimo bicemo najbolji u svim vremenima.
Ajmo po jos jednu pivu.

Max

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)

Komentar je super sve do zadnje recenice. Novak puni 32, pa nije to duboko u 4. deceniji...

Labud

pre 4 godine

Znači u drugom setu je bio odmorniji jer ga je dobio, ahahaja! Šta sve nećeš ovde da pročitaœ. Pustio ga Rafa malo, da se poigra kao mačka sa mišem a onda mu je pokazao gde mu je mesto!

Mane

pre 4 godine

Svaka cast noletu nadal jeste odigrao efikasno ali da se novak nije zadrzao na terenu u epskom mecu protiv del potra imao bi sansi sa ovakvim rafom mada je i sa delpom bilo povuci potegni u svakom slucaju bravo nole...

Labud

pre 4 godine

Furiozni Nadal pregazio Novaka!
Rafael Nadal je i ovoga puta dokazao da mu nema ravnom na šljaci, pod uslovom da je zdrav. Jednostavno, deklasirao je ovog foliranta koji je poprilično koristio Rafine povrede. Ova pobeda će biti upisana kao jedna od ubedljivijih pogotovu prvi set sa NULOM i treći set koji ga je vratio na fabričko podešavanje. Gde su sada oni stručnjaci koji su govorili da će Nolo da ga pregazi ko plitak potok. Da hoće ali to gaženje he bilo od strane Španca!

Pitanje za Labuda

pre 4 godine

Pitam ovog Labuda .... da li ti čoveče imaš NEŠTO u ŽIVOTU SEM MRŽNJE prema NOVAKU đOKOVIĆU - najboljem sportisti planete????'

Branko

pre 4 godine

Sportski duh i fer komentar sluze na cast Noletu upravo stoga sto je i umor bio mozda presudan, iako sigurno ne vise od motivacije. Ako dobije RG ili Rafu moze to biti prekretnica u njihovom rivalstvu..

kimiko

pre 4 godine

Ako je od nekog trebao da izgubi, onda neka je bas Rafa. Mogao je iskreno i od Delpa izgubiti i opet bih isto rekao. Zato sto su to igraci koji ti uvek pokazu da u tenisu mozes stalno napredovati i daju uvek dodatni motiv. Zato je poraz od njih jednako vredan kao i pobeda.
A Rafi sve cestitke jer je to danas apsolutno zasluzio.

Branko

pre 4 godine

@(zvezdoprc, 19. maj 2019 21:22)

Ciciban care ima 20 godina. Da ova trojica sad imaju po 20 godina igrali bi u finalima svih turnira kakvi su majstori.

g

pre 4 godine

Aco iz Sapca i svi ostali koji tako misle, jeste li to isto u vezi Del Potra pomislili i na Vimbldonu kad je Djokovic uzeo trofej pobedivsi Rafu, ali TESNO, ne sa krompiricima?! Zaboraviste da je tada Nadal imao neverovatno tezak i iscrpljujuci mec sa Del Potrom pre tog finala, niste? Setite se toga i zahvalite Argentincu sto sad brojite 15..setite se i Madrida i umora malog Grka..setite se Tima koji je imao iscrpljujuci mec sa Federerom pre susreta sa Djokovicem kome je Cilic predao..niko nije umoran, samo je Djokovicu dozvoljen taj luksuz, jel da?!

4k4.Dex

pre 4 godine

Skoro sam procitao nesto da Federer nije bio prvi tipa 10 godina... ako je to tacno on nikako ne moze biti najbolji svih vremena jer ti znaci da je 90 poato trofeja osvojio van zlatne ere tenisa protiv polu igraca.

Vlada

pre 4 godine

"Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!"

To je bio odgovor na pitanje coveka koji ga je intervjuisao, pitao ga je da li je umor uticao na rezultat, a on je rekao da ne zeli da prica o tome.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Zak
Kao da smo gledali razlicite meceve, a ne isti. Vas licni utisak je nejasan, cini vam se nesto, naslucujete neku teoriju zavere koje nema. Verovatno ste pogresili portal, jer ovo nema veze sa sportom sto ste napisali. Mada ok je da imate stav, ali nije fer ako niste gledali mec.

Roki cetri

pre 4 godine

Ma kakav umor,prije taktika pred RG.Ne moze niko da mi prica o umoru kad smo svi svjedoci njegovih uzastopnih meceva u pet setova na grand slamovima a koji su trajali po cetri pet sati .Da ne spominjem maratonske meceve na australijskom suncu.Neke svoje najbolje,epske meceve je odigrao nakon sto bi ni 24 sata prije toga odigrao 5 setova.

nikolas.t

pre 4 godine

Najjaci su mi komentari da nadal dobija meceve na snagu! Pa na sta dobija Novak??? Ceo zivot samo vraca preko mreze i ceka da protivnik pogresi!

Aleksandar

pre 4 godine

Danas u kaficu pratim mec a dva stola od mene dva lika navijaju za Nadala samo tako. Situacija kad je Nole razbio reket a njihov komentar, "Razbij ga od glavu k****nu"". Kad ih nisam razvalio, necu nikad, dobacio sam im par puta ali mi na njihovu srecu nisu odgovorili. Ne mogu da vjerujem da igraca poput Novaka, neko mrzi...da su stranci bili pa i da shvatim, ali ovako, ne mogu nikako.

Guromir

pre 4 godine

Svi znamo da je Novak bio iscrpljen zbog duga dva prethodna meca. Ne samo zbog duzine igranja vec i zbog satnice meceva koji su bili katastrofa.Znao je to i Nadal, ali mi nije jasno da Novak to nije mogao da iskulira u govoru na ceremoniji nego naprotiv, odmah u prvoj recenici pominje umor o kome (ovo je naj smesnije) ne zeli da govori.

ali

pre 4 godine

Cekaj, Novak namerno pustio Rafu da pobedi, samo je u drugom setu pokazao zube, cisto da posalje poruku? A moze li obrnuto, npr. Rafa mu prepustio drugi set, cisto da ga ne ponizi do kraja?

slaviša šmigič

pre 4 godine

nole uvek sportski čestita protivniku nikad se nežali a svi znamo čak je i Slovenski komentator na sprtklubu rekao,da je novak sigurno preumoran jer nije imao dosta vremena za regeneraciju tela a posledica svega je vidjena u užasnom postavljanju i promašivanjem lakih poena te uporno pokušavanje skračivanja poena.Odmorniji Novak bi bio sasvim druga priča posle osvajanja Madrida dolazi Rim kada mora igrati 2.utakmice istog dana a potom i izuzetno teška utakmica sa Delpotrom gde je vidno umoran morao igrati preko 3.sata protiv Argentinca Švarcmana.Ja lično jesam očekivao poraz Novaka jer pobeda posle onoliko utakmica bila bi pravo čudo.U Parizu videčemo sasvim novog Noleta sa odlično odradjenim tempiranjem kondiciske forme.Očekujem novo fin sa Nadalom na rollangarosu u Parizu.

Cento

pre 4 godine

Đoković: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji

Zbog ovakvih izjava cijenim ga i postujem vise od onog dzemperka.
Jednostavno receno,bio je bolji i pobjedio,dok onaj dzemperko kad god izgubi,uvijek mu je nesto ili neko kriv a on nikad a i zna ga nogica da zaboli.

pedja

pre 4 godine

GORAN
A kada Djokovic pobedi onda razumeš i odobravaš sve komentare u kojima se protivnik ismeva, gde komentatori likuju i veličaju Djokovica? Tada su ti ok i naslovi sa RAZNIO, ODUVAO, ODRŽAO ČAS, POĆISTIO TEREN itd? Ali sada ne, sada je on bio umoran, protivnik nikad nije...

Red

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!
(

Esi mi dobar?

e

pre 4 godine

Rafa je zasluženo pobedio. Zameram organizatorima što su Novaka stavljali stalno u noćne termine, a Nadala u optimalne dnevne. Počinjem sumnjati da je sve nameštaljka.

Hejter

pre 4 godine

Ja ne znam da li sam normalan, ali kao veliki Novakov navijac, ipak sam srecan zbog ovog poraza, tj. Rafine pobede. Drago mi je da ovo rivalstvo jos uvek nije jednostrano i da i dalje mozemo da uzivamo u neizvesnostima izmedju ove dvojice velikana. Kada se povuku, mislim da cu iskreno prestati da gledam tenis, koja je poenta vise kad sam vec SVE video? Naravno i Rodzer zasluzuje da ga pomenem u ovom komentaru, ne znam u kom kontekstu, ali ajde.

Vlada

pre 4 godine

Ne želim da pričam o tome kao sam umoran, ali nije zgoreg da to pomenem u prvoj rečenici...

Kakva demagogija! I to se još ističe kao vrlina?!
(problem u najavi, 19. maj 2019 23:19)

A kako da počne rečenicu kada odgovara na pitanje novinara da li je umor uticao na ovakvo izdanje u finalu?

Sedi dole, pokrij se ušima i ćuti! Čovek je izgubio set 6:0 i nije tražio izgovore nego je sportski priznao da je Rafa bio bolji. Federer kaže uvek kako nije dobro igrao, kako ovo, kako ono, ali nikada ne čestita protivniku bez zadrške i prosto kaže "Bio je bolji!"

Rafa, s druge strane, uvek maksimalno ispoštuje protivnika i zato se i nadam da će stići ili čak i prestići Federera po broju GS-ova, da Federer bude treći na kraju.

Idealno bi bilo kada bi Rafa i Novak završili karijere sa po 21 GS i sa izjednačenim H2H, a da Federer ostane na 20 GS, da takvi kao ti mogu samo da kukaju!

koki

pre 4 godine

Aco iz Sapca i svi ostali koji tako misle, jeste li to isto u vezi Del Potra pomislili i na Vimbldonu kad je Djokovic uzeo trofej pobedivsi Rafu, ali TESNO, ne sa krompiricima?! Zaboraviste da je tada Nadal imao neverovatno tezak i iscrpljujuci mec sa Del Potrom pre tog finala, niste? Setite se toga i zahvalite Argentincu sto sad brojite 15..setite se i Madrida i umora malog Grka..setite se Tima koji je imao iscrpljujuci mec sa Federerom pre susreta sa Djokovicem kome je Cilic predao..niko nije umoran, samo je Djokovicu dozvoljen taj luksuz, jel da?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (g, 20. maj 2019 11:29)

Seti se i ti malo RG-a 2015 kad je Vavrinka igrao sreda, petak, nedelja, a Novak cetvrtak, petak, subota, nedelja i to protiv Nadala i Mareja u 1/4 i 1/2.

Predo

pre 4 godine

Korektna izjava.Samo covek koji nema veze sa sportom ne može biti zadovoljan.Pa covek je osvojio 3 zadnja GS,osvojio Madrid,igrao finale Rima,verovatno će igrati i finale RG...Koliko profesionalnih tenisera može to?I to sve duboko u 4 deceniji života!
(Jon Bon Jovi, 19. maj 2019 20:10)duboko u četvrtoj deceniji života!? Ko sve komentariše beli sport i još mu se dele plusevi, tuga...

nex

pre 4 godine

Iskreno bih zabranio komentare ljudi koji se nikad nisu zvanično bavili sportom, nikad potrčali za loptom i nikad nisu odigrali meč, utakmicu ili bilo šta i gde je bio prusutan sudija, publika itd...Ko se nikad nije našao na terenu apsolutno nema predstavu kroz šta prolazi jedan sportista i kakve situacije prevazilazi...zato i imamo ovoliko negativnih komentara o našim sportistima ...komentarušu deca i mladi ljudi koji jedino što rade ,drže telefon u rukama....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ms, 19. maj 2019 22:46)

Sve si rekao.

Boris

pre 4 godine

Novace,bio si na 90% snage. Kasnio si za treptaj oka ali dovoljno. Nema potrebe za preteranoj servilnosti
Treba reći istinu a nju zna i Rafa.
Na RG ćeš imati po dan odmora. Imaš šansu.

GORAN

pre 4 godine

naravno da treba biti objektivan pa čak i ako je to na našu štetu, ali ne razumem zlonamerne koji se ponašaju i govore kao da im je Novak nešto lično skrivio. Alo rođaci 15 GS + čini mi se 33 titule sa Masters 1000 + ostalo. To su činjenice koje Novaka uvrštavaju u 5 najboljih svih vremena, baš kao što takve iste činjenice uvrštavaju i RAfu i Rodžera i Samprasa u tu istu ekipu. Novak je pošteno izgubio od Nadala i pošteno to i priznao ne vadeći se na umor. Takođe danas beži Rafi za još malo više nego pre Rima i šta sad. RAdi se o vrhunskom sportisti i tu činjenicu ne bi promenilo ništa ni da je Novak nemac, hrvat ili marsovac i to mu priznaju svi samo pojedinci među nama ne. Rafa je danas bio "onaj" Rafa kada ga je teško pobediti, a pogotovo na šljaci i tu nema šta da se ni doda ni oduzme, i nije RAfa danas ni malo veći nego kad je onomad glatko u dva seta izgubio od Noleta niti je tad bio manji nego danas, već je i tada i sada vrhunski igrač, baš kao i Nole. Ko to ne može da shvati možda bi bilo najbolje da počne da gleda i prati neki drugi sport

Tamo daleko

pre 4 godine

Koliko samo malicioznih komentara za Novakove godine.Očigledno jedan te isti hejter non stop piše o "kasnim tridesetim", Novak "dukobo u četvrtoj deceniji" itd.Ne volim laži,spinove i neistine.Evo za hejtere istina u lice:Novak ima 31 godinu,a telo je očuvao kao da ima 26-27(da ne objašnjavam kako).Prema tome,još dugo godina Novak će vam biti rak rana,samo da ga zdravlje posluži.Stop neistinama i lažima na forumu!

not to bad!!!

pre 4 godine

I taman kad pomislim da bi mozda trebao da se vratim u Srbiju i da tu zivim sa porodicom i vaspitavam dete da bude Srbin ja procitam komentare na raznim medijima i setim se jednog od glavnih razloga sto sam otisao i sto ne trebam da se vracam. Hvala vam braco Srbi, i lecite se. Zavist, mrznja, prezir i bes moze da se promeni ako covek hoce.

bradina

pre 4 godine

Dok jednom ne smrkne drugome nece svanuti.Ovo je trka dvojice najboljih u ovom sportu,treci nazalost nece jos dugo biti na sceni!Ta rivalstva napravili su ovaj sport popularnim,a za jednu malu zemlju kao sto je Srbija izlazak iz mraka!Kako on vecito ponavlja da je iz Srbije,pritom je odoleo pritisku da promeni drzavu poput mnogih ostalih sportista i sportiskinja, postalo je degutantno zasto ga neki njegovi zemljaci ne vole,a tragicnije je da ga cak mrze,usput vole drugu dvojicu!Neverovatno i za neku dublju analizu.
Danas je pobedio bolji nema sta!Njegova igra se zna nece biti bolja od ove!Porazeni Novak nije bio na svom nivou,ali je i dalje broj 1. a to je cinjenica koja mnogo govori,cak i za one koji ga iz samo njihovih razloga ne vole!
Najsmesniji su oni koji nakon jednog poraza hoce da omalovaze sve sto je ovaj sampion do sada ostvario.Hej imamo igraca broj 1. na svetu,zar je malo!?Po drugi put sportista sveta,nakon 3 osvojena najjaca turnira ovog sporta!?Nerazumem koje ovde lud!?Izgubio jedno finale turnira od najboljeg igraca ikad na sljaci!?Zar je to greh,da se neko pocne sprdati i izivljavati neukusnim vredjanjima!?Gde to ima,verovatno samo uglavama nekih idiota?Malo respekta,molim,i umuknite sa tim bljuvotinama niste mu ni crno ispod noktiju!Nadam se da Novak ne cita komentare sa ovog foruma,strasno bi se razocarao.Razmislite malo da mozda ovakvog sampiona mozda nikad za vreme nasih zivota necemo imati.Mozete kritikovati njegovu igru,poraz,ali uvrede izbegnite!

Zoran

pre 4 godine

Novakova taktika posto je bio zamoren je da napada makar i vise gresio to nije proslo jer je u prvom setu imao 15,17 gresaka a nadal 1 ,2 prepustio je prvi set cuvao se za drugi i onda opet u trecem mnogo gresaka i dal iko vidi da su njegove greske i jeftini gubici poena odlucivali o mecu i naravno nadal kaznjava to

Dejan

pre 4 godine

Bravo za obojicu i bez obzira na rezultat u 1. i 3. setu ovo je bio veoma izjednacen meč. Nole je grešio mnogo a Rafa vrlo vrlo malo tako da na RG bože zdravlja obojici, očekujem jedan nevuđen spektakl u finalu.

baki

pre 4 godine

Dakle, covek ga lepo pita za umor, Novak kaze ne zelim da pricam o umoru, a onda mu zameraju da prica o umoru. Hahahaha....srpska pamet.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

Nole, ziv nam bio i jos dugo gubio. Federer i Nadal su klasa za tebe u svako pogledu a ne samo u sportskom.
(Saky, 19. maj 2019 23:17)


poruka za sve ovakve ....

Novak kakav god da je naš je i boljeg nemamo....a vas neka je sramota kada vam je sve tudje bolje ...zato i imamo ovakav život...

VUK

pre 4 godine

@problem u najavi....zašto pišete neistinu? Voditelj programa ceremonije dodele pehara u Rimu u uvodnom obraćanju i najavi Đokovića, insistirao je na Novakovom umoru. Đoković je samo fer i sportski reagovao .

bradina

pre 4 godine

@ms

Potpisujem sve sto si napisao!Bravo za komentar!Svako se nasao da kritikuje a ni plakatiranu utakmicu nisu pomirisali!Ovo postaje komedija od komentara!
Mora prestati jednom za navek!Covek najbolji na svatu,dominira godinama,svi mu se dive sto ostvaruje ovakve uspehe vec deceniju,lauret drugi put,a onda se nadju neke prsipetlje da pljuju i vredjaju sve to i znaju bolje od njega!Sramota!

Mirko

pre 4 godine

Gledao sam meč i meni je ispočetka delovalo da Novak nije ušao 1oo% u meč, nekako je olako i bez strasti posmatrao kako ga Rafa razbija, i u tome vidim dva razloga: prvi je što je imao naporan polufinalni meč (za koji je sam kriv - naravno), a drugi (koji je deo i prvog razloga) - što ne želi da postigne vrh forme pre Roland Garosa. Vrhunski teniseri koji prođu tridesetu kao Federer (koji je to "patentirao") igraju samo GS-ove i najjače turnije da bi što više imali vremena za odmor i opuštanje, zato i ne "siluju" preko mere.g, igra dobro i osvoji ovo zbog samopouzdanja i mana, grešaka i slabosti u svojoj igri koju je uočio u meču protiv Cicipasa koji je izgubio kod kuće.
Možda je Rafa žrtvovao svoj vrh forme i otkrio karte, ali da nije to uradio i samo eventualno osvajanje RG bi došlo u pitanje.

Mirko

pre 4 godine

Dok drugi treniraju Novak se mlati sa ženom i odmara se. On se stalno odmara. Kako drugi igrači ne odmaraju toliko. Sad će on malo u Beograd pa posle na dva tri dana treninga i opet će da bude umoran. Postao je savršen u vraćanju protivnika u set i u meč. Troši previše snage i bespotrebno produžava mečeve. Tako je tokom cele karijere...
(Jovan, 19. maj 2019 22:26)

Odmara se više nego drugi jer svi oni prisilno završavaju turnire pre finala dok on redovno igra u finalima. Pogledaj samo odigrane mečeve i njihovu važnost pa ćeš videti ogromnu razliku - zbog koje on i MORA da se odmara više.
Što se prepuštanja nekih setova ili gemova igračima, mora isto tako da budeš svestan motivacije i volje koji imaju niže rangirani igrači kada igraju protiv prvog na svetu, isto tako i njihovu rešenost - jer nema šta da izgube. Kada takav protivnik igra protiv tebe on je 100% motivisaniji, spremniji, odlučniji i opušteniji nego da igra protiv nekog drugog igrača. To je razlog što se svi oni "pretvaraju u zveri" kad igraju protiv Novaka a inače ih "nigde nema".
Najklasičniji primer su ti Wawrinka i DelPotro. Oni igraju dobro i vrhunski samo kad igraju protiv Novaka, dok sa druge strane gube u osmini finala od niže rangiranih tenisera i to redovno - kad igraju protiv Novaka to je kao da im život zavisi od toga.
Da si malo dalje išao od svoje plitke misli, mogao bi i sam da shvatiš ovo, ali ne - "kako je lako biti glup".

nišlija

pre 4 godine

Kada bi ti NEKO zabranio da igraš udarce koje neznaš da igraš, možda bi bilo bolje; a najbolje bi bilo, da ne budeš tvrdoglav i da radiš na snazi i kondiciji!

dzoli

pre 4 godine

Novak je uspio da se vrati posle americke turneje i krize ,uzeo je turnir u Madridu na kome je par puta ruzno docekan ,a u Rimu je izuzetno teske protivnike imao ,Boze zdravlja al misli da ima dosta dobre sanse da uzme titulu u Parizu.

Lik

pre 4 godine

Nijedan no. 1, a posebno Đoković ne sme sebi da dozvoli da izgubi set sa nulom ko god da se nalazi s druge strane mreze. Ako je video da je umoran i da nece moci da parira Nadalu, trebalo je da odustane od meca. To Federer stalno radi i niko mu nista ne zamera, čak svi misle da je goat. Nadam se da Nole uzima RG.
(Djuro Pucar Stari, 19. maj 2019 21:55)

Od kada ti pratiš tenis?
Federer je 4X gubio set sa 6:0

1)Vincent Spadea, Monte-Carlo 1999
2)Pat Rafter, Roland Garros 1999
3)Byron Black, London, Queen's Club 1999
4)Rafael Nadal, Roland Garros, 2008

Napred Nole

pre 4 godine

Nole je odigrao odlično 2 zadnja turnira , biće to sasvim u redu za RG.
Malo odmora i treninga , a onda u nove pobede i GS titule !
Srećno majstore !

lignjoslav

pre 4 godine

@dr Roddik
Verovatno trolaš, ali ako ne...trebao bi da znaš da Fed ima losiji skor od Novaka na svojoj omiljenoj podlozi...travi. , samim tim i na omiljenom GS. Gubi 2:1.
Takođe iako se tvrda podloga smatra Novakovom omiljenom, ta podloga je i najraznovrsnija. Zato je i najrasprostranjenija, jer se može najlakše napraviti zeljene osobine (brzina, odskok...) . Samo uporedi Majami i IW...kao nebo i zemlja.
Takode treba da znaš da je Nadal...kralj šljake je jednom prilikom rekao da ako Novak odigra najbolje sto ume, da ga on ne moze dobiti ni na sljaci. Naravno to je bilo u vreme Novakove totalne dominacije 2011, i verovatno nedostatka Nadalovog samopouzdanja, ali svakako prija kada ti kralj šljake kaže da i na šljaci je Novak nepobediv ako odigra kako ume.
I tu postoje varijante sljake od kojih neke vise, a neke manje odgovaraju Novaku.. Mislim da Novak na sporijim šljakama jako tesko moze protiv Nadala, sta više, on na sporijoj šljaci, jako tesko izlazi na kraj sa specijalistima za šljaku, ali RG je jedna od bržih šljaka na touru i Nadal nece biti favorit u eventualnom finalu. Sta više, mislim da Novak ovo osvaja ukoliko se dokotrlja do finala. Bice tu mina i Novak svakako mora prvo da dođe do finala.
Svakako mislim da ce njih dvojica manje više osvajati GS jos 2,3 godina i da ce kao dvojica najboljih tenisera zaokružiti najuspesnije karijere u istoriji ovog sporta. I nadam da ce Novak za nijansu biti uspešniji, i da ce ovo rivalstvo biti upamceno kao rivalstvo najboljih svih vremena.
Samo GS je bitan, zato Novak nije bio preterano razocaran zbog krompirića.

nalik

pre 4 godine

Ma svaka tebi čast majstore. Skidam kapu. Tri dana - tri žestoka meča. Umor ili ne - igrali obojica dobro, Nadal bolje. Idemo dalje.

Bodibond mother

pre 4 godine

(problem u najavi, 19. maj 2019 23:19)
pa novinar ga je pitao da li misli da je umor kriv za nešto lošiju igru....kako bi ti odgovorio ali bez demagogije.....mogu da zamislim

maxx

pre 4 godine

"Ne želim o umoru da govorim več da čestitam Nadalu , bio je bolji" i gde se on tu vadi na umor posebno rečenica " bio je bolji"?
Kao što je Nadal rekao pobedio u Madridu i Australian Open i sada igrao finalu gde je to loše, niko ne može uvek da pobedi.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Da je Nole uzeo svoj gem u trecem, pokidao bi ga, ali je izgleda to ostavio za RG. Nole izimas RG 100% potpisujem.
(sasa jokic, 19. maj 2019 23:33)
Da je nole uzeo treci set pobedio bi

matori

pre 4 godine

juče se čuo podatak da je igrač koji je igrao noćno polufinale u Rimu poslednji put pobedio u finalu 2011. i to je bio Novak. u principu, za bilo koga, tu nema vremena za odmor....
Novak je tada bio 8 godina mlađi....