Petak, 17.05.2019.

17:41

Brutalni Larkin i Micić odveli Efes u prvo finale Evrolige!

Anadolu Efes je u dominantnoj košarkaškoj predstavi pobedio Fenerbahče, rezultatom 92:73 i po prvi put u timskoj istoriji našli su se u finalu Evrolige.

Izvor: SN

Brutalni Larkin i Miciæ odveli Efes u prvo finale Evrolige! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

187 Komentari

Sortiraj po:

off

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Buahahaha Efes predvodi Larkin, koji je bio zadnja rupa u Bostonu. Tu je još nekoliko NBA propaliteta poput Andersona. "Odbrana" je takva, zbog procenta slobodnih bacanja u NBA-u i Evroligi, pa se isplati faulirati. Pa ovo je amaterska košarka. Manji teren, kraća utakmica... Naravno da zgusnutije izgleda odbrana, manje se trči, statična je, i igraš protiv sporijih igrača i lošijih šutera.
(Ostin A, 17. maj 2019 23:38)

Kad cujem ovo, teren je u NBA veci (ili teren je u Evropi manji), kao da je razlika nekoliko metara.
Razlika izmedju NBA i FIBA terena je 65 centimetara u duzini i 24 centimetra u sirini.
To je smesna razlika.

Hagiano

pre 4 godine

Kad bi se Hardenu svirali koraci, koje on realno pravi svaki put prilikom suta za tri poena. Pa kad bi se Janisu svirali koraci kad trokorakom prelece sa jedne strane terena na drugi tad bi mozda bilo neizvesno...
Taktika u Evropi je mnogo raznovrsnija nego u NBA, pri tome procenti suta su isti, razlika je u ofanzivnom skoku i u samoj fizikaliji.
U NBA su fizicki dominantniji i prilikom svakog promasaja u napadu, mnogo vece sanse su da izbore ofanzivnim skokom novi napad. To je selekciju Amerike izmedju ostalog izdvajalo od nas, Spanije, Litvanije, Francuske do sad...

pedja

pre 4 godine

Pobeda Efesa je dokaz da je u kosarci sve bitnije da igra TIM a ne pojedinci.Cinjenica je da iz tima uvek iskoci nekoliko igraca, ali ako je u rotaciji 10-11 igraca nema zime.Fener totalno bez energije, i dok je razlika bila jednocifrena Zoc je divljao i urlao, ali kad je otislo na 13-15 razlike digao je ruke.Pobedio je mnogo bolji tim. Komentar Veslog posle utakmice je najbolja slika igre Fenera.Igraci koji su se najvise trudili su bili povredjeni do pre par dana (Veseli i Kalinic).Gde je motiv kod dugih?
Vasa Micic i Rodrigez su trenutno dva najbolja pleja u EL.Igraju ekstra jer misle glavom i ne divljaju kao Ljulj, DeColo,Kampaco...Vasa je prema svemu prikazanom ternutno nas najbolji play i ako ne napravi gresku da ode u NBA bicemo mirni bar 6-7 godina sto se tog mesta tice.
Posle mnogo godina (od 2005) Zeljko se opametio pa mu je sada zao igraca sto je korektno, samo mu je trebalo puno vremena da pocne da ih brani a ne da ih omalovazava.
Licno bi voleo da Efes osvoli EL jer (uz Zalgiris, koji ima losije skockan tim) igra najbolju kosarku u EL.

Realno

pre 4 godine

U komentarima kazu da su Vasu vredjali kad je igrao u Zvezdi. A sta rade sad Marinkovicu, koji je ponikao u Partizanu?
Vasa je te godine dosao u Zvezdu posle velike povrede, dobio sansu da igra Evroligu, sto mu u tom trenutku ne bi pruzio nijedan Evroligas.
Bio je zamena Jovicu koji je tad bio na vrhuncu karijere, pa je normalno da je bio pod pritiskom kad ga je menjao.
Ali zahvaljujuci angazmanu u Zvezdi, kritikama, pohvalama je dobio samopouzdanje da moze i eto ga sad!

Volim sport.

pre 4 godine

Još pre neki dan naglasio više će falit Datome koji mnogo bitan igrač negoo što je bio Veseli. Kalina nedovoljno zalečen Lovernj nije baš toliko ne oseća izostanak aa ostali nisu na nivou kom trebaa..Realno Efes je hit ove godine bukvalno iz senke su došli na F4 aaa sad imaju priliku da podignu pehar u evroligi čime bi postali drugi klub iz te zemlje. Larkin šta reći o njemu!?! Čovek sipaaa sa svih pozicijaa a NBA igrač za mnoge timovee Dalas,Bruklin,Njujork,Sask Baskonija i Boston sa Vasom na toj poziciji radi više nego odličan posaoo...ceo tim igraa i svako zna štaa radi na terenu. Prosto uklopljeno. Realno da uzmu evroligu imaju iako možda Cska blagi favorit jer im leži onako kao ekipa ali akoo odigrajuu ovako kao večeras Efes imaće čemu da se nadaa tj može da osvoji evroligu. Večeras potpuno zasluženo.

Delija Momak

pre 4 godine

Igrači su krivi,nije Obradović.Isto ko 2005 ? Kad god izgubi igrači su krivi,a kad osvoji onda je to zbog njegovog umeća.Prosli put kad osvojio Ekpe Judo napravio 12 poena,12 skokova,8 asistencija i 5 blokada.Ali zasluge idu samo Obradoviću,isključivo njemu samo.

Student

pre 4 godine

@Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma
(skoba, 17. maj 2019 20:04)
Eto ti opet sa igracima, zato sam i rekao da nema potrebe da ti objasnjavam videlo se i posle tvog prvog komentara. Cinjenica je da dosta ljudi vise gotivi da gleda Evroligu od NBA, NBA vredi gledati finale i to poslednji cetvrtinu jer se do tada igraci ispucavaju samo, da ne pominjem pauze od po 10 minuta, muka za gledanje!

Forrest Bondurant 13

pre 4 godine

Zajon se ovih dana povlaci sa drafta i vraca na Duke(jer ne zeli da igra u NO Pelicansima), Misko sibne Vasu na draft sledece godine, draft krece(nebitno ko prvi bira), i prvo ime koje se cuje je, sasvim logicno-Vasilije...

Ostin A

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Buahahaha Efes predvodi Larkin, koji je bio zadnja rupa u Bostonu. Tu je još nekoliko NBA propaliteta poput Andersona. "Odbrana" je takva, zbog procenta slobodnih bacanja u NBA-u i Evroligi, pa se isplati faulirati. Pa ovo je amaterska košarka. Manji teren, kraća utakmica... Naravno da zgusnutije izgleda odbrana, manje se trči, statična je, i igraš protiv sporijih igrača i lošijih šutera.

Lošmi

pre 4 godine

Naravno da nisi naleteo na takav komentar jer ga niko nije ni napisao, ne postoji...niko ne kaže da je Slukas bolji od Hardena niti da bi Efes pregazio Golden Stejt...nego da NBA utakmice sve više liče na cirkus, Harlem Globetrotters a ne na kosarkasku utakmicu...tajm aut od minut traje 4 minuta, za to vreme unesu one cirkuske trapeze i onda se glupiraju, ej, za vreme utakmice. 
Ovde nema zezanja, ozbiljnost na maksimalnom nivou, ne postoje Hardeni da ispucaju 20 trojki po mecu niti Janisi i slicni da rade trokorak kad im de hoce.
(CJC, 17. maj 2019 21:05)
Ti Janidi i Hardeni ce ove ekipe da mlate sa 50 razlike kao od sale.

Milan

pre 4 godine

@Ostin A
Dok je Larkin igrao u bostonu isti je igrao finale konferencije, a bez njega su mnogo, mnogo daleko, pa ti vidi kakav je to igrač

ljupce

pre 4 godine

pricajte sta hocete,ali uspon karijere vase micica je poceo upravo u zvezdi one sezone kad je igrao top 8 kao rezerva jovicu.tacno je da je dobar deo navijaca ga vredjao i omalovazavao,ali je postojala i grupa koja ga je podrzavala kojoj i ja pripadam.posle zvezde je napravio fantastican potez u karijeri i otisao u tofas da bi imao minutazu,a onda po meni,kruna karijere odlazak u zalgiris kod legendarnog sarasa.tada sam rekao u sebi,ako ga on ne nauci niko nece i vasa ode na f4 kao drugi plej,ali sa loptom u rukama.sada veruje sebi i nema vise straha od greske.ovo je samo normalan napredak u karijeri.ocekujem da u kini bude prvi plej i to sa titulom evrolige ne zato sto je bolji od jovica,vec zato sto je jovic i dalje dosta povredjen.ta ledja su i bajern kostala prilicno u evroligi.kalina je posle onog monstruoznog f4 kad je bio jedan od najzasluznijih za titulu fenera dobio masan ugovor od 1,3 miliona po sezoni i od tada nestao zbog povreda.nije to vise taj igrac.sto se gudurica tice smatram da je zeljo napravio opet gresku jer umesto guduricu dao loptu u ruke slukasu i povredjenom veselom.guduric mora dobiti vise poverenja i vise lopti,pobogu on je najbolji trojkas evrolige,odigraj neku akciju za njega,a ne da slukas iz izolacije divlja.prosto mi je neverovatno da zeljko kao veliki trener ne veruje nasem igracu u tim utakmicama.sa kalinicem je uradio istu stvar pa kad mu je dao loptu,osvojio je titulu.sad se ceka da i guduri ukaze to isto poverenje.

Naduvenko

pre 4 godine

Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (skoba, 17. maj 2019 20:04)

Upravo u tome i jeste stvar - u taktici! A to je upravo ono sto definise i samu igru. U Americi je taktika da se forsira igrac ili dva, koji su dominantni u ekipi, a ostali su vodonoše. Za razliku od toga u EL igru igra 5 igraca! Sasvim je jasno koliko kombinatornije i raznovrsnije moze da odigra 5 igraca od jednog ili dva. Niko ne spori da ce Kari, Harden, LBJ i ekipa verovatno uvek pobediti evropsku reprezentaciju, ali kad je taktika u pitanju EL je svakako dominantnija u tom pogledu što na kraju i samu igru čini lepšom za gledanje. Kod američkih trenera dominira taktika 'daj loptu prvoj zvezdi da se ispucava, a vi ostali hvatajte ako promaši i vraćajte mu da šutira opet..i opet..i opet..i opet..' Prosto, NBA i EL su dva različita shvatanja istog sporta, Amerikanci ce nas (gotovo) uvek pobediti, ali ne zbog taktike, vec zbog cisto individualnog kvaliteta pojedinaca. A sto se igre tice, kosarka je oduvek bila kolektivni sport i uvek ce mi lepse biti da gledam 5 igraca kako je igra, a ne jedan ili dva.

palop

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Evroliga ima neku svoju draz, ali je meni nakon dugogodisnjeg gledanja NBA ovo kao da gledam amatere...

sef strucnog staba

pre 4 godine

Nemate pravo komentarisati najtrofejnijeg rvropskog strucnjaka koji je osvojio 9 EL. Neko toliko nema ukupno trofeja, koliko on samo evropskih. Obuzdajte se.

zoran ivkovic

pre 4 godine

super za reprezentaciju Srbije sto Vasa igra ovako dobro .
Vasa Micic je kao mlad i talentovan otisao preko i doziveo tesku povredu . Posle povrede dolazi u Zvezdu i tu nije pokazao sav svoj talenat imao je dobrih utakmica ali i losih a uzrok najvise ta stagnacija zbog povrede . potom sledi ponovo inostrana karijera i sada Micic igra sjajno . Srbija sada ima 3 sjajna pleja Teo ,Micic i Jovic ....jos ako za Srbiju budu igrali Bogdan ,Jokic i Bobi i Bjelica auuu kako ce Srbija biti opet mocna u kosarci ....jos Srbija ima mnogo dobrih igraca po Evropi . - e sad dali ce se svi odazvati to je pitanje

CJC

pre 4 godine

kada u komentarima procitam da je EL bolja od NBA, odmah prekinem citati, vidim da se pisu gluposti... sreca moja brzo sam naleteo na takav komentar, izgubih vreme samo za pisanje ovog mog... pozdrav
(salo popovic, 17. maj 2019 20:38)

Naravno da nisi naleteo na takav komentar jer ga niko nije ni napisao, ne postoji...niko ne kaže da je Slukas bolji od Hardena niti da bi Efes pregazio Golden Stejt...nego da NBA utakmice sve više liče na cirkus, Harlem Globetrotters a ne na kosarkasku utakmicu...tajm aut od minut traje 4 minuta, za to vreme unesu one cirkuske trapeze i onda se glupiraju, ej, za vreme utakmice.
Ovde nema zezanja, ozbiljnost na maksimalnom nivou, ne postoje Hardeni da ispucaju 20 trojki po mecu niti Janisi i slicni da rade trokorak kad im de hoce.

va

pre 4 godine

Bravo za Efes. Mozda je bilo malo prelako ali nije ni vazno. Fener izgleda moze pobijediti na F4 samo kad se igra u Istanbulu. Slican sindrom ima i CSKA. Dobro neko napisa da ce sljedece godine imati jos ogromniji budzet. A titula ce opet otici nekom drugom.

Nemke

pre 4 godine

Ja sam za to da se uvede plej off.Fener je pre dve godine imao skor 18-12 uz koš razliku +7,i na kraju su osvojili evroligu sa šestog mesta.Mi smo na primer tada bili deveti sa skorom 16-14 sa koš razlikom +17.Samo dve pobede manje od šampiona???Ove sezone je Fener domiriao vise nego ikad.Ubedljivo prvi u procentu za dva i za tri.Za tri su imali čak 43,8% što se nije desilo nikad u evroligi,timski gledano.I bili su prvi uz samo 4 poraza ja mislim.I šta im je donela dominacija cele sezone ? Ništa.Da se igra u tri dobijene imali bi šanse da dokažu da nisu dzabe bili prvi na tebeli,sa koš razlikom +270.E zato se igra plej off.Bukvalno je to diplomski rad.Prilika da odbrane ono što su radili cele sezone.Ovako je Larkin pokidao i celu.sezonu fenera poslao u zaborav.To je nepravda.Ne volim fener,nikad ih nisam voleo ali su ove godine doživeli veliku nepravdu.Bravo za Vasu,mnogi su ga pljuvali godinama,on se izdigao iz toga i postao jedan od najboljih igrača u evroligi.

Djuro

pre 4 godine

Jeste da imaju ili su imali dosta problema sa povredama ali nisam si mislio da ce Ataman u svim segmentima igre nadmasiti Zeljka.Zasluzio je Efes a Micicu svaka cast kako igra.Iz sezone u sezonu sve je bolji i po meni on treba da bude prvi plej na SP jer Teo ipak ni ne igra vec godinu dana i sigurno nece biti bas najspremniji za SP.

Ivan

pre 4 godine

Au Zeljko sta ti uradi Ataman. Poraz u polufinalu sam po sebi je tezak, i jos od Atamana, pa to mora da boli, mislim da bi najradije u zemlju propao.

miki

pre 4 godine

Au brate, ovaj Efes u svojoj istoriji nije ovako dobro igrao. Vasa ubica, Larkin sta reci :o
(Sabre, 17. maj 2019 20:01)

Igrao je 2000 i 2001 godine, doduse polufinale ne finale, ali je i tada igrao dobru kosarku!!!!

Drug krcun

pre 4 godine

Guduric,promaseni i izvikani igrac,nema hrabrost(to je poznato)odbranu,skok nista ,nula.Ne zna gde se nalazi,luta po terenu ,samo da je na broju.Kalinic,izasao iz povrede,bolje nije mogao.
VASA!!!,mnogo mi je drago zbog tog momka,cutljiv,tih, nenametljiv ali vredan i uporan.Pa Vasilije zelim ti ,da podignes pehar EL i da budes MVP.Pogotovo da se zahvalis zvezdi sto si stagnirao kod njih.

Džoni

pre 4 godine

Nisam godinama gledao NBA i sada sam pratio Denver u po i mogu da kažem da mi se mnogo više ipak sviđa ova Evropska košarka nego onaj cirkus tamo. Ljudi siluju, ispucavaju trojke do iznemoglosti... Tamo bi se totalno pogubili da se ukine trojka ne bi znali odakle da šutiraju. Portland ubaci 18 trojki i izgubi meč? Ovo naše mi nekako više ima smisla, više akcija, odbrana, finesa. Jesu oni u NBA fizički dominantni i imaju bolji šut ali nema neke inteligencije u igri(čast izuzecima) nego sve na o ruk.

mohikanac

pre 4 godine

Al ste se svi uhvatili Micića u Zvezdi, pa još lupetate.
Prvo došao je na pozajmicu koju je plaćao Bayern, drugo izašao je iz povrede nije igrao par meseci, treće to mu je bila druga ozbiljna povreda posle loma šake godinu dana ranije. Bayern je imao visoke ambicije te sezone i njima se nije držao igrač van forme u timu.
Izgledao je smešno i van ritma tu valjda ništa nije sporno, Jović je igrao fenomenalnu sezonu tako da je potpuno logično što niko nije hteo od navijača da ostane. Najvažnije i kao takav je bio finansijski nedostižan za Zvezdu.
Svaka mu čast za iskorak u karijeri, fenomenalno igra.
Ljudi ne razumeju da Zvezda evo i Partizan ne mogu da priušte vrhunskog pleja i backup pleja takođe vrhunskog.
Naši igrači, ono što vredi su nedostižni.

Djuro Pucar Stari

pre 4 godine

Zelimir je sigurno bio crven kao paprika kada ga je Ataman pokidao. Ali razumemo ga, sa tako malim budzetom, nije ni mogao bolje..

Ivan

pre 4 godine

Nemojte samo da glumite vi grobari neke moralne gromade. Sada ste nasli kada Micic igra potpuno drugacije da spocitavate nama, kako smo ga oterali, nije nam valjao itd… Hocete mi reci da ste ga vi obozavali kako je igrao za reprezentaciju na proslom EP? Licemeri. Sta su svi tada pisali o njemu, medju njima ste i vi, a sta sada pisete...

aut

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!! 
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28) 

Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)

Imao je probleme sa depresijom i OCD dok je bio u NBA. Pricao je o tome. To je dosta uticalo na njega.

Snake

pre 4 godine

@Partizan
Micic u Zvezdi je bio prosecan ali iskljucivo iz razloga jer je nekoliko meseci pre dolaska bio u autu zbog povrede.
Da ce Micic biti odlican timski igrac koji vrti pik videlo se u sezoni kada je u Megi igrao sa Bobijem Marjanovicem.
Veliki iskorak u njegovoj karijeri je proslogodisnji prelazak u Zalgiris gde je imao odlicne role i dobre minute u vrlo bitnim utakmicama a imao je i od koga da uci.
Inace,Micic i Dangubic su vazili za Miškove najvece audute od domacih mladih igraca.

dusanculi

pre 4 godine

Neću komentarisati utakmicu jer se sve vidjelo ali sad gledam izjavu Veselog i uvijek iznova budem fasciniran kako taj čovjek tečno govori srpski.

skoba

pre 4 godine

Koliko ja vidim rekao je da je utakmica bolja a ne da su igraci bolji, nego sta ima da ti objasnjavam ti si od onih sto se loze na trojku i zakucavanja posle 5 koraka i vices difens kuci...
(Student, 17. maj 2019 19:47)

Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma

The Bloody Alboz

pre 4 godine

Ocekivano skroz. Fener tokom cijele sezone se muci, mnogo utakmica pobjedili na zadnju loptu ili zadnju minutu; dok Efes na drugoj strani svaki put kad je pobjedio, uradio je to sa razlikom, i vidjelo se da su u formi pred Final 4, narocito Larkin i Micic.

Ocekujem finale sa Realom, a to ce da bude predobra utakmica.

miki

pre 4 godine

Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)

Larkin je dobar igrac dugo je u NBA od 2013 imao je sezonu u baskoniji u efes je dosao iz Bostona, gde je u plej offu imao procenat 3,7 a u sezoni 7,3 a ne 1 kao što ti kazes, ljudi danas sve možemo naci na internet nema potrebe za dezinformacijama!!

Ramones

pre 4 godine

Dusan..
Vasa je bio mahac peskirima u zvezdi.Ali mi je drago sto je postao ovakav igrac ,zahvaljujuci Atamanu.Znamo u zvezdi kako je igrao.Zocu je ovo 18 -ti F-4.Koliko ima tvoj klubic.Bravo Vasilije ,naklon do poda.

Mladen

pre 4 godine

Kombo Ataman, Micic u finalu evrolige... kraj vica! Salu na stranu, uspeh Efesa mi je neverovatan, ali su zasluzili sjajnom timskom igrom na obe strane terena tokom cele sezone. Uz povremena iskakanja pojedinaca i konstantno odnicne Larkina i Micica kao nosioce tima bili su sjajna skupina za gledanje. Ataman je polozio trenerski ispit, iz jedne opustene pozicije bez imperativa velikog uspeha stvorio je sjajnu hemiju i usadio pobednicki mentalitet svojoj ekipi. Vasa Micic posle perioda lutanja, izlaska iz povrede i vracanja forme i samopouzdanja konacno pokazuje svoj pun potencijal koji se video u mladjim danima. Momak je ispravan lik i veliki radnik i drago mi je da mu se ovako vraca.

realno

pre 4 godine

Izgleda da će najveći Srbin od svih da se standardno okiti drvenom medaljom!
(zvezdale, 17. maj 2019 19:35)

Standardno drvenom medaljom???? Covek 9 puta bio sampion Evrope, jedanput sa Partizanom...znam da znas to ali cisto da te podsetim da crknes od mrznje!! Sada imas jedinstvenu priliku da u finalu navijas za Atamana...onog Atamana koji je trenirao Galatasaraj kada je tvoj klub igrao sa njima...kad se desilo ono...kada ste ga pljuvali, vredjali...znas!!! Ali sada ti je drazi on nego Zeljko Obradovic, bodri ga u finalu kada ti Srbin, najtrofejniji trener Evrope ikada, ne valja! A ja cu da navijam za Vasu Micica, iako je igrao za tvoj klub, ali nema veze nas je covek, voleo bih da bude prvak Evrope!

Nemke

pre 4 godine

Ja sam za to da se uvede plej off.Fener je pre dve godine imao skor 18-12 uz koš razliku +7,i na kraju su osvojili evroligu sa šestog mesta.Mi smo na primer tada bili deveti sa skorom 16-14 sa koš razlikom +17.Samo dve pobede manje od šampiona???Ove sezone je Fener domiriao vise nego ikad.Ubedljivo prvi u procentu za dva i za tri.Za tri su imali čak 43,8% što se nije desilo nikad u evroligi,timski gledano.I bili su prvi uz samo 4 poraza ja mislim.I šta im je donela dominacija cele sezone ? Ništa.Da se igra u tri dobijene imali bi šanse da dokažu da nisu dzabe bili prvi na tebeli,sa koš razlikom +270.E zato se igra plej off.Bukvalno je to diplomski rad.Prilika da odbrane ono što su radili cele sezone.Ovako je Larkin pokidao i celu.sezonu fenera poslao u zaborav.To je nepravda.Ne volim fener,nikad ih nisam voleo ali su ove godine doživeli veliku nepravdu.Bravo za Vasu,mnogi su ga pljuvali godinama,on se izdigao iz toga i postao jedan od najboljih igrača u evroligi.

Partizan

pre 4 godine

Kontras....
Da,da,slagao sam seti se komentara na racun Micica.Videces ko je lagao ja ili ti.Slavili ste kada je isutiran iz zvezde.Pa sami ste govorili da je to najvece pojacanje za zvezdu.

lal

pre 4 godine

dok se nasladjujete time da je vasa dobio zoca, samo da vas podsetim da zoc trenira dva igraca koji su ostavili veci trag u zvezdi od vase...
micicu svaka cast i podrska u finalu...

deki

pre 4 godine

Zao mi je zbog Zoca Gudure i Kaline ali, malo mi je ovaj Fener poceo da ide na zivce,skauting za ovu sezonu los, ispade da ih povrede kostale finala

ValterNBG

pre 4 godine

Znam,naljuticete se.Evo sta je Zeljko bez igraca.Pri tom mi se poprilicno dobro cini da je Fenerova kosarka malo zastarela.Presporo I vrcenje pick&roll-a,mora relaksacija igraca I opustenost u sutu za tri.Strasno me interesuje njihova sledeca sezona.

vozd

pre 4 godine

Ja kao Grobar sam navijao za Efes nekako iako Zeljko i Veseli su bili u Partizanu nekako mi se ne svidaj Fener pogotovo Slukas nekako mi odvratan.Micic moze u NBA al bolje da ostanu u Evropi ,Larkin mesavina Lilarda i Karija za siromasne nadam se da ce isto ponoviti u finalu nadam se protiv CSKA zbog Itudisa Grobara.

Joffrey

pre 4 godine

Koliko je veceras Fener lose odigrao videce se u finalu kad Efes izgubi lagano od bilo koga,CSKA ili Real,svejedno.Naravno,bratu Itudisu puna podrska!

Drug krcun

pre 4 godine

Poceli panteri da brane Micica,auu kakav nivo licimerstva,do juce su terali iz kluba kao promasaj decenije.Da je ostao u zvezdi zavrsio bi u Fmp.

komentar

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima. 
(Partizan, 17. maj 2019 19:43) 

Lazes. Niti je bio prekobrojan, niti vredjan, niti ponizivan. Micic je bio u Zvezdi na pozajmici, i otisao je kada se pozajmica zavrsila. U zvezdi nije prikaziao nista specijalno, ali ga niko nije vredjao. Nije mi jasno kako te nije sramota, sve si slagao. Puca te kompleks izgleda sto je bio igrac Zvezde i sto ce verovatno uzeti EL kao jedan od najboljih igraca u EL ove sezone.
(Ivan, 17. maj 2019 19:55)

Nadji vesti iz te sezone i procitaj komentare kakve ste upucivali Micicu. Vredjali ste ga, terali iz kluba...

sarajevo.ba

pre 4 godine

micic je ubedljivo najbolji plej u evropi!!!zs slukasa je bog!teo,i on i rodrigez druga dimenzija za druge plejeve..onda ide kalates koji je bolji od slukasa...micic kralj!
(Srbin iz Crne Gore, 17. maj 2019 19:54)

Segio Lull nista a?

Nemke

pre 4 godine

Kreće hejt grobara prema Guduri i Kalini a bitno da je član najbolje petorke evrolige Jan Veseli pokidao i napad i odbranu....a Lovernj je sjajno mahao peškirom.Sjajno je sve to tempirao Obradović.

Slobodan

pre 4 godine

Cestitke Vasi !!!
Sezona iz snova koju je sigurno zasluzio, nadam se da ce on biti prvi pley u reprezentaciji, igrama je zasluzio !!!

Марко

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)

У последња два финала са САД-ом Србија је оба пута изгубила са 30 поена разлике, а остали су пролазили још горе. Не знам како замишљаш да ова утакмица може да буде боља. Можда си мислио боју дресова, фризуре играча, навијање, чирлидерсице, квалитет кокица...

onako

pre 4 godine

@Nemke
Da tako je pokidao i Barsu u majstorici i još mnogo puta kada je trebalo. F4 je specifična forma takmičenja, opet ima svoju draž.
Zamisli finale LŠ 2 utakmice smešno, isto je to dal 90min ili 40min tad pokaži ko si.
Ima playoff do F4 i to je ok.
Lično, više mi se sviđa F4, tradicija evropska, napetost, često tvrdo na mali br poena... uzbudljivo je, nekako meni lepše od serije za titulu.

salo popovic

pre 4 godine

kada u komentarima procitam da je EL bolja od NBA, odmah prekinem citati, vidim da se pisu gluposti... sreca moja brzo sam naleteo na takav komentar, izgubih vreme samo za pisanje ovog mog... pozdrav

Jack Sparrow

pre 4 godine

Vasa me odusevljava,u kakvu igracinu je izrastao i tek ima 25 godina tj. tek za njega krecu najbolje kosarkaske godine. Idemo Vaso po titulu zasluzio si zbog svih kritika koje si trpeo i radio jace posle svake, samo napred!
Prvi plej na svetskom.

ko zna doticnog

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!

Turbulencija

pre 4 godine

moze efes... muka mi je od strucnjaka sa budzetom od milijardu evra
(boxrc, 17. maj 2019 18:46)

Nije ni Atamanov tim mnogo jeftiniji. Zasto uvek pljujemo nase nikada mi nece biti jasno.

FMP 2011

pre 4 godine

nikad necu navijati protiv nasih....Idemo Vasoooooo (Larkineeeee)....krljaj ekipu trenera koji samo sa NBA budzetom moze da radi
(jedan od mnogih, 17. maj 2019 19:27)
Kakav nedostatak osnovnog obrazovanja!

Fenomen

pre 4 godine

Puce Rumenko, poznat i kao "najveci Srbin". Trenirao klubove sa NBA budzetom...te titule bi osvojio svaki drugi trener cak i Alimpijevic. Jos pamtim fijasko Srbije na evropskom prvenstvu pod njegovim vodstvom. A onda na cuvenoj konferenciji udario po igracima koje je on odabrao. Ne cenim ovog gospodina ni kao trenera ni kao coveka.

Beograd

pre 4 godine

Simultanka Larkina i Micica u vise nego zasluzenoj pobedi Anadolu Efesa. Razvalili su ih u svim segmentima igre. Primera radi Fener je ove sezone imao najbolju odbranu u proseku primao 72 kosa a ovi su im zabili 92 govori sama po sebi. Crvenac je bio kao paprika nije mogao nista. Psovao vredjao svoje igrace toliko nekulturno ono se vidi sa usana ono je dno dna. Ataman sa ovom ekipom moze vrlo lako na krovu Evrope. Jedna je utakmica moze svasta da bude la preko puta bili ili Real ili CSKA.

FMP 2011

pre 4 godine

Izgleda da će najveći Srbin od svih da se standardno okiti drvenom medaljom!
(zvezdale, 17. maj 2019 19:35)
Kako misliš standardno? Ovo mu je prvi poraz u karijeri u polufinalu evrolige. Da li znas koliko polufinale je igrao ili ti je jedina vodilja sto je veliki partizanovac?

Dušan

pre 4 godine

Partizan



Smešan si kao bioskop, drmaju te kompleksi što je Vasa igrao za Zvezdu a ne za tvoj klub... Opusti se, idi gledaj Žoca u finalu, a ne... nisu se plasirali!

jedan od mnogih

pre 4 godine

nikad necu navijati protiv nasih....Idemo Vasoooooo (Larkineeeee)....krljaj ekipu trenera koji samo sa NBA budzetom moze da radi

Ramones

pre 4 godine

Guduric je najveca prevara od igraca.Strasno,on pojma nema,ocekuju da pobede EFES sa Guduricem hahaha.Zato Vasa briljira...bravo Micicu.Kada se setim kako su te vredjali ,navijaci zvezde i terali iz kluba.

CJC

pre 4 godine

Iako vise volim NBA, što neko reče, utakmicu sa ovakvim ritmom u NBA nisam video baš dugo. Ovo definitivno nedostaje NBA, čvrste odbrane, jak tempo i pre svega, ograničiti ekipe na max 4 time out po utakmici a TV time out ukinuti...tv i reklame su uništile NBA utakmicu.

Dvorska budala

pre 4 godine

Statistika Kalinića:8 rolinga, 8 promašaja.Uzašno igra u napadu! 
(Par,17.maj 2019 19:20)Slabo ušao posle povrede u trenažni proces...
(Jon Bon Jovi, 17. maj 2019 19:26)

Ojačala desnica.

Kontraš

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.
(Partizan, 17. maj 2019 19:43) Ala si slagao! Niti je bio vredjan, ponizavan, niti je bio prekobrojan. Imao je svoju minutazu i solidno se pokazao, a i Bajernu se nije bas najbolje snasao ako te vec zanima.

svasta

pre 4 godine

Zeljko ne moze sa ovom ekipom do finala i pobede.Tu je i njegova krivica.Vec drugu sezonu ucinak nula.Izgovor da su bez Lovrenja i Datomea ne vazi.Vise fali Datome.Reak veceras glat dobija CSKA i osvaja EL
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Krug dvojke, 17. maj 2019 19:28)

Ne mogu da verujem sta citam. Covek jednu titulu i dva druga mesta u tri godine, sva tri puta protiv razlicitih timova (znaci niko drugi nije ponovio ni dva finala a on imao tri)
Ove godine u ligi prvi i onda mu se povrede kljucni igraci pred F4.
Cak i u takvoj situaciji on ima vise izgradjenih akcija nego Efes (gledao sam samo drugo poluvreme), u trecoj cetvrtini skoro svi sutevi FB su bili iz cistih pozicija, ali igraci su jedan za drugim masili. On ih menjao trazeci jednog koji moze da ubode, opet nista. Sta tu moze trener? U isto vreme Larkin i Vasa su pogadjali preko ruke i solidno odigrane odbrane. Tu se onda nista ne moze, Efes je imao vece, FB nije imao vece, plus su mu nedostajali kljucni igraci.
To je realna situacija a vas komentar je ovlas napisani tekst.

Student

pre 4 godine

@ strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)40Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)
Koliko ja vidim rekao je da je utakmica bolja a ne da su igraci bolji, nego sta ima da ti objasnjavam ti si od onih sto se loze na trojku i zakucavanja posle 5 koraka i vices difens kuci...

vidim sve

pre 4 godine

Koji god klub da vodi Zeljko Obradovic, zelim da gubi,zasto, nikome objasnjenje nije potrebno, sve je poznato?!
Ocekivao sam ovaj rezultat, ali za Fenerbahce!

Srbin iz Crne Gore

pre 4 godine

micic je ubedljivo najbolji plej u evropi!!!zs slukasa je bog!teo,i on i rodrigez druga dimenzija za druge plejeve..onda ide kalates koji je bolji od slukasa...micic kralj!

Partizan

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.

zvezdas-rajvoSa

pre 4 godine

Ko hoce da se kladi da ce Zelimir na leto svim novcanim sredstvima da ganja i proganja Larkina i Vasu Micića ?! Evo, izazivam ljude, a i kladionice treba da ponude opkladu:" Da li ce Obradovic pokusati da dovede Larkina i Vasu Micića u letnjem prelaznom roku? "
DA - kvota 1.15
NE - kvota 5.75
Sramota da Ataman igra finale. Toliko.

Cicero

pre 4 godine

@ ko zna doticnog Tempo, intezitet, odbrana ne mogu da se porede sa NBA. Ne razumem potrebu da se stalno poredi neporedivo. U redu da se nekome vise svidja ovakva kosarka, ali NBA je druga dimenzija.

Ekatarina Mala

pre 4 godine

Dzabe Fener bio 1 celu godinu i ispovredjivalo se dosta igraca sad kad je najbitnije truba i to vec drugu godinu zaredom. Obradovicu otkaz

Lošmi

pre 4 godine

Nije ovaj Ataman loš. Čim mu das približno dobar budžet Željkovom, on osvoji Evroligu. Vasa predobar.
(Spale, 17. maj 2019 19:39)
Polako sa osvajanjem

skoba

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)

40


Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva

Ivan

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.
(Partizan, 17. maj 2019 19:43)

Lazes. Niti je bio prekobrojan, niti vredjan, niti ponizivan. Micic je bio u Zvezdi na pozajmici, i otisao je kada se pozajmica zavrsila. U zvezdi nije prikaziao nista specijalno, ali ga niko nije vredjao. Nije mi jasno kako te nije sramota, sve si slagao. Puca te kompleks izgleda sto je bio igrac Zvezde i sto ce verovatno uzeti EL kao jedan od najboljih igraca u EL ove sezone.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Statistika Kalinića:8 rolinga, 8 promašaja.Uzašno igra u napadu!
(Par,17.maj 2019 19:20)Slabo ušao posle povrede u trenažni proces...

Krug dvojke

pre 4 godine

Zeljko ne moze sa ovom ekipom do finala i pobede.Tu je i njegova krivica.Vec drugu sezonu ucinak nula.Izgovor da su bez Lovrenja i Datomea ne vazi.Vise fali Datome.Reak veceras glat dobija CSKA i osvaja EL

ATG

pre 4 godine

Ovaj F4 sistem je skroz nepravedan. Trudis se cele godine i onda dodje F4 imas jedno lose vece i sav trud ti propadne. A uglavnom CSKA bude taj gubitnik. Kada im je Ivkovic bio trener, pa ispadose protiv Taukeramike (ili kako su se onda zvali), ovi imali mec godine onda. Ili PAO-CSKA finale kada PAO u prvom poluvremenu nije znao za promasaj. 20 razlike na poluvremenu.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Poklon kvote 2.55 na Efes i 1.85 na Real. 
Na ulozenih 100chf 470, nit oro nit krampo. 
Nek zabava pocne.
(sarajevo.ba, 17. maj 2019 18:06)

Nece rodjaci da prepisu..a tek sto ce Real natamburati CSKA auuu.
Slobodno igrajte Carolla over.

kaokakao

pre 4 godine

Ova utakmica pokazuje svu suludost final four-a. Igras toliko utakmica, budes prvi, i sve ti to u vodu padne u jednoj utakmici. Malo povrede, malo los dan, malo ide protivnika i aj zdravo. Onda bolje biti 7-8 u regularnom dijelu i onda odma izbacis nekog favorita ako si bolji. Mnogo je pravednije na 3 ili 4 dobijene da se igra, kao u NBA.

Tribislav

pre 4 godine

Sasvim zasluzena pobeda Efesa. Igrači Fenera indisponirani, Efesovci igrači kao pored čunjeva da prolaze. Svaka čast Feneru uspeh je doći i do ovde, ali večeras je Efes jednostavno bio moćniji, a ja sam po prvi put imao čast da gledam maestralno čudovišnog Larkinsa. Momak kao da je sa druge planete. Čestitke naravno i našem Vaci Miciću stvarno je on klasa od igrača. Samo da našem Žocu ne stane srce, lik se zacrveneo kao paprika.

mladen

pre 4 godine

Nikola Guduric. Pet godina kod ozbiljnih trenera, od toga tri kod Obradovica.I nista. Ni suta, ni hrabrosti, ni energije ni odbrane.Veliko nista. Tipican primer limitiranog igraca od koga se stalno nesto ocekuje i stalno ne dobija nista. Ne znam kolika mu je plata, ali u ABA ligi ima igraca koji su na njegovom radnom mestu nekoliko puta bolji. mladen

sava

pre 4 godine

Realno Efes ima jacu I bolju ekipu..bez dva najbolja igraca Fener nije nista mogao..Nadam se da je Sale Nacionale gledao ovu utakmicu I sa spiska eliminisao Kalinu I Guduru..ne zna se ko je bio gori od njih dvojice..mrtva trka

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 4 godine

Zasto ova dvojica komentatora ne prenose vise NBA
(nikola, 17. maj 2019 18:04)Ne prenose oni cirkus.:D

anica

pre 4 godine

00

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)
Normalno, ono kao muve bez glave...mnogo je lepsa kosarka ovde.

kaokakao

pre 4 godine

Ova utakmica pokazuje svu suludost final four-a. Igras toliko utakmica, budes prvi, i sve ti to u vodu padne u jednoj utakmici. Malo povrede, malo los dan, malo ide protivnika i aj zdravo. Onda bolje biti 7-8 u regularnom dijelu i onda odma izbacis nekog favorita ako si bolji. Mnogo je pravednije na 3 ili 4 dobijene da se igra, kao u NBA.

Jack Sparrow

pre 4 godine

Vasa me odusevljava,u kakvu igracinu je izrastao i tek ima 25 godina tj. tek za njega krecu najbolje kosarkaske godine. Idemo Vaso po titulu zasluzio si zbog svih kritika koje si trpeo i radio jace posle svake, samo napred!
Prvi plej na svetskom.

anica

pre 4 godine

00

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)
Normalno, ono kao muve bez glave...mnogo je lepsa kosarka ovde.

Ivan

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.
(Partizan, 17. maj 2019 19:43)

Lazes. Niti je bio prekobrojan, niti vredjan, niti ponizivan. Micic je bio u Zvezdi na pozajmici, i otisao je kada se pozajmica zavrsila. U zvezdi nije prikaziao nista specijalno, ali ga niko nije vredjao. Nije mi jasno kako te nije sramota, sve si slagao. Puca te kompleks izgleda sto je bio igrac Zvezde i sto ce verovatno uzeti EL kao jedan od najboljih igraca u EL ove sezone.

realno

pre 4 godine

Izgleda da će najveći Srbin od svih da se standardno okiti drvenom medaljom!
(zvezdale, 17. maj 2019 19:35)

Standardno drvenom medaljom???? Covek 9 puta bio sampion Evrope, jedanput sa Partizanom...znam da znas to ali cisto da te podsetim da crknes od mrznje!! Sada imas jedinstvenu priliku da u finalu navijas za Atamana...onog Atamana koji je trenirao Galatasaraj kada je tvoj klub igrao sa njima...kad se desilo ono...kada ste ga pljuvali, vredjali...znas!!! Ali sada ti je drazi on nego Zeljko Obradovic, bodri ga u finalu kada ti Srbin, najtrofejniji trener Evrope ikada, ne valja! A ja cu da navijam za Vasu Micica, iako je igrao za tvoj klub, ali nema veze nas je covek, voleo bih da bude prvak Evrope!

Turbulencija

pre 4 godine

moze efes... muka mi je od strucnjaka sa budzetom od milijardu evra
(boxrc, 17. maj 2019 18:46)

Nije ni Atamanov tim mnogo jeftiniji. Zasto uvek pljujemo nase nikada mi nece biti jasno.

Nemke

pre 4 godine

Ja sam za to da se uvede plej off.Fener je pre dve godine imao skor 18-12 uz koš razliku +7,i na kraju su osvojili evroligu sa šestog mesta.Mi smo na primer tada bili deveti sa skorom 16-14 sa koš razlikom +17.Samo dve pobede manje od šampiona???Ove sezone je Fener domiriao vise nego ikad.Ubedljivo prvi u procentu za dva i za tri.Za tri su imali čak 43,8% što se nije desilo nikad u evroligi,timski gledano.I bili su prvi uz samo 4 poraza ja mislim.I šta im je donela dominacija cele sezone ? Ništa.Da se igra u tri dobijene imali bi šanse da dokažu da nisu dzabe bili prvi na tebeli,sa koš razlikom +270.E zato se igra plej off.Bukvalno je to diplomski rad.Prilika da odbrane ono što su radili cele sezone.Ovako je Larkin pokidao i celu.sezonu fenera poslao u zaborav.To je nepravda.Ne volim fener,nikad ih nisam voleo ali su ove godine doživeli veliku nepravdu.Bravo za Vasu,mnogi su ga pljuvali godinama,on se izdigao iz toga i postao jedan od najboljih igrača u evroligi.

ko zna doticnog

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!

CJC

pre 4 godine

kada u komentarima procitam da je EL bolja od NBA, odmah prekinem citati, vidim da se pisu gluposti... sreca moja brzo sam naleteo na takav komentar, izgubih vreme samo za pisanje ovog mog... pozdrav
(salo popovic, 17. maj 2019 20:38)

Naravno da nisi naleteo na takav komentar jer ga niko nije ni napisao, ne postoji...niko ne kaže da je Slukas bolji od Hardena niti da bi Efes pregazio Golden Stejt...nego da NBA utakmice sve više liče na cirkus, Harlem Globetrotters a ne na kosarkasku utakmicu...tajm aut od minut traje 4 minuta, za to vreme unesu one cirkuske trapeze i onda se glupiraju, ej, za vreme utakmice.
Ovde nema zezanja, ozbiljnost na maksimalnom nivou, ne postoje Hardeni da ispucaju 20 trojki po mecu niti Janisi i slicni da rade trokorak kad im de hoce.

FMP 2011

pre 4 godine

Izgleda da će najveći Srbin od svih da se standardno okiti drvenom medaljom!
(zvezdale, 17. maj 2019 19:35)
Kako misliš standardno? Ovo mu je prvi poraz u karijeri u polufinalu evrolige. Da li znas koliko polufinale je igrao ili ti je jedina vodilja sto je veliki partizanovac?

skoba

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)

40


Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva

Dvorska budala

pre 4 godine

Statistika Kalinića:8 rolinga, 8 promašaja.Uzašno igra u napadu! 
(Par,17.maj 2019 19:20)Slabo ušao posle povrede u trenažni proces...
(Jon Bon Jovi, 17. maj 2019 19:26)

Ojačala desnica.

Nemke

pre 4 godine

Ja sam za to da se uvede plej off.Fener je pre dve godine imao skor 18-12 uz koš razliku +7,i na kraju su osvojili evroligu sa šestog mesta.Mi smo na primer tada bili deveti sa skorom 16-14 sa koš razlikom +17.Samo dve pobede manje od šampiona???Ove sezone je Fener domiriao vise nego ikad.Ubedljivo prvi u procentu za dva i za tri.Za tri su imali čak 43,8% što se nije desilo nikad u evroligi,timski gledano.I bili su prvi uz samo 4 poraza ja mislim.I šta im je donela dominacija cele sezone ? Ništa.Da se igra u tri dobijene imali bi šanse da dokažu da nisu dzabe bili prvi na tebeli,sa koš razlikom +270.E zato se igra plej off.Bukvalno je to diplomski rad.Prilika da odbrane ono što su radili cele sezone.Ovako je Larkin pokidao i celu.sezonu fenera poslao u zaborav.To je nepravda.Ne volim fener,nikad ih nisam voleo ali su ove godine doživeli veliku nepravdu.Bravo za Vasu,mnogi su ga pljuvali godinama,on se izdigao iz toga i postao jedan od najboljih igrača u evroligi.

zoran ivkovic

pre 4 godine

super za reprezentaciju Srbije sto Vasa igra ovako dobro .
Vasa Micic je kao mlad i talentovan otisao preko i doziveo tesku povredu . Posle povrede dolazi u Zvezdu i tu nije pokazao sav svoj talenat imao je dobrih utakmica ali i losih a uzrok najvise ta stagnacija zbog povrede . potom sledi ponovo inostrana karijera i sada Micic igra sjajno . Srbija sada ima 3 sjajna pleja Teo ,Micic i Jovic ....jos ako za Srbiju budu igrali Bogdan ,Jokic i Bobi i Bjelica auuu kako ce Srbija biti opet mocna u kosarci ....jos Srbija ima mnogo dobrih igraca po Evropi . - e sad dali ce se svi odazvati to je pitanje

Fenomen

pre 4 godine

Puce Rumenko, poznat i kao "najveci Srbin". Trenirao klubove sa NBA budzetom...te titule bi osvojio svaki drugi trener cak i Alimpijevic. Jos pamtim fijasko Srbije na evropskom prvenstvu pod njegovim vodstvom. A onda na cuvenoj konferenciji udario po igracima koje je on odabrao. Ne cenim ovog gospodina ni kao trenera ni kao coveka.

Snake

pre 4 godine

@Partizan
Micic u Zvezdi je bio prosecan ali iskljucivo iz razloga jer je nekoliko meseci pre dolaska bio u autu zbog povrede.
Da ce Micic biti odlican timski igrac koji vrti pik videlo se u sezoni kada je u Megi igrao sa Bobijem Marjanovicem.
Veliki iskorak u njegovoj karijeri je proslogodisnji prelazak u Zalgiris gde je imao odlicne role i dobre minute u vrlo bitnim utakmicama a imao je i od koga da uci.
Inace,Micic i Dangubic su vazili za Miškove najvece audute od domacih mladih igraca.

Džoni

pre 4 godine

Nisam godinama gledao NBA i sada sam pratio Denver u po i mogu da kažem da mi se mnogo više ipak sviđa ova Evropska košarka nego onaj cirkus tamo. Ljudi siluju, ispucavaju trojke do iznemoglosti... Tamo bi se totalno pogubili da se ukine trojka ne bi znali odakle da šutiraju. Portland ubaci 18 trojki i izgubi meč? Ovo naše mi nekako više ima smisla, više akcija, odbrana, finesa. Jesu oni u NBA fizički dominantni i imaju bolji šut ali nema neke inteligencije u igri(čast izuzecima) nego sve na o ruk.

svasta

pre 4 godine

Zeljko ne moze sa ovom ekipom do finala i pobede.Tu je i njegova krivica.Vec drugu sezonu ucinak nula.Izgovor da su bez Lovrenja i Datomea ne vazi.Vise fali Datome.Reak veceras glat dobija CSKA i osvaja EL
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Krug dvojke, 17. maj 2019 19:28)

Ne mogu da verujem sta citam. Covek jednu titulu i dva druga mesta u tri godine, sva tri puta protiv razlicitih timova (znaci niko drugi nije ponovio ni dva finala a on imao tri)
Ove godine u ligi prvi i onda mu se povrede kljucni igraci pred F4.
Cak i u takvoj situaciji on ima vise izgradjenih akcija nego Efes (gledao sam samo drugo poluvreme), u trecoj cetvrtini skoro svi sutevi FB su bili iz cistih pozicija, ali igraci su jedan za drugim masili. On ih menjao trazeci jednog koji moze da ubode, opet nista. Sta tu moze trener? U isto vreme Larkin i Vasa su pogadjali preko ruke i solidno odigrane odbrane. Tu se onda nista ne moze, Efes je imao vece, FB nije imao vece, plus su mu nedostajali kljucni igraci.
To je realna situacija a vas komentar je ovlas napisani tekst.

Ivan

pre 4 godine

Nemojte samo da glumite vi grobari neke moralne gromade. Sada ste nasli kada Micic igra potpuno drugacije da spocitavate nama, kako smo ga oterali, nije nam valjao itd… Hocete mi reci da ste ga vi obozavali kako je igrao za reprezentaciju na proslom EP? Licemeri. Sta su svi tada pisali o njemu, medju njima ste i vi, a sta sada pisete...

Dušan

pre 4 godine

Partizan



Smešan si kao bioskop, drmaju te kompleksi što je Vasa igrao za Zvezdu a ne za tvoj klub... Opusti se, idi gledaj Žoca u finalu, a ne... nisu se plasirali!

dusanculi

pre 4 godine

Neću komentarisati utakmicu jer se sve vidjelo ali sad gledam izjavu Veselog i uvijek iznova budem fasciniran kako taj čovjek tečno govori srpski.

Naduvenko

pre 4 godine

Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (skoba, 17. maj 2019 20:04)

Upravo u tome i jeste stvar - u taktici! A to je upravo ono sto definise i samu igru. U Americi je taktika da se forsira igrac ili dva, koji su dominantni u ekipi, a ostali su vodonoše. Za razliku od toga u EL igru igra 5 igraca! Sasvim je jasno koliko kombinatornije i raznovrsnije moze da odigra 5 igraca od jednog ili dva. Niko ne spori da ce Kari, Harden, LBJ i ekipa verovatno uvek pobediti evropsku reprezentaciju, ali kad je taktika u pitanju EL je svakako dominantnija u tom pogledu što na kraju i samu igru čini lepšom za gledanje. Kod američkih trenera dominira taktika 'daj loptu prvoj zvezdi da se ispucava, a vi ostali hvatajte ako promaši i vraćajte mu da šutira opet..i opet..i opet..i opet..' Prosto, NBA i EL su dva različita shvatanja istog sporta, Amerikanci ce nas (gotovo) uvek pobediti, ali ne zbog taktike, vec zbog cisto individualnog kvaliteta pojedinaca. A sto se igre tice, kosarka je oduvek bila kolektivni sport i uvek ce mi lepse biti da gledam 5 igraca kako je igra, a ne jedan ili dva.

Kontraš

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.
(Partizan, 17. maj 2019 19:43) Ala si slagao! Niti je bio vredjan, ponizavan, niti je bio prekobrojan. Imao je svoju minutazu i solidno se pokazao, a i Bajernu se nije bas najbolje snasao ako te vec zanima.

Марко

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)

У последња два финала са САД-ом Србија је оба пута изгубила са 30 поена разлике, а остали су пролазили још горе. Не знам како замишљаш да ова утакмица може да буде боља. Можда си мислио боју дресова, фризуре играча, навијање, чирлидерсице, квалитет кокица...

Djuro

pre 4 godine

Jeste da imaju ili su imali dosta problema sa povredama ali nisam si mislio da ce Ataman u svim segmentima igre nadmasiti Zeljka.Zasluzio je Efes a Micicu svaka cast kako igra.Iz sezone u sezonu sve je bolji i po meni on treba da bude prvi plej na SP jer Teo ipak ni ne igra vec godinu dana i sigurno nece biti bas najspremniji za SP.

CJC

pre 4 godine

Iako vise volim NBA, što neko reče, utakmicu sa ovakvim ritmom u NBA nisam video baš dugo. Ovo definitivno nedostaje NBA, čvrste odbrane, jak tempo i pre svega, ograničiti ekipe na max 4 time out po utakmici a TV time out ukinuti...tv i reklame su uništile NBA utakmicu.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Nemate pravo komentarisati najtrofejnijeg rvropskog strucnjaka koji je osvojio 9 EL. Neko toliko nema ukupno trofeja, koliko on samo evropskih. Obuzdajte se.

ATG

pre 4 godine

Ovaj F4 sistem je skroz nepravedan. Trudis se cele godine i onda dodje F4 imas jedno lose vece i sav trud ti propadne. A uglavnom CSKA bude taj gubitnik. Kada im je Ivkovic bio trener, pa ispadose protiv Taukeramike (ili kako su se onda zvali), ovi imali mec godine onda. Ili PAO-CSKA finale kada PAO u prvom poluvremenu nije znao za promasaj. 20 razlike na poluvremenu.

Djuro Pucar Stari

pre 4 godine

Zelimir je sigurno bio crven kao paprika kada ga je Ataman pokidao. Ali razumemo ga, sa tako malim budzetom, nije ni mogao bolje..

mohikanac

pre 4 godine

Al ste se svi uhvatili Micića u Zvezdi, pa još lupetate.
Prvo došao je na pozajmicu koju je plaćao Bayern, drugo izašao je iz povrede nije igrao par meseci, treće to mu je bila druga ozbiljna povreda posle loma šake godinu dana ranije. Bayern je imao visoke ambicije te sezone i njima se nije držao igrač van forme u timu.
Izgledao je smešno i van ritma tu valjda ništa nije sporno, Jović je igrao fenomenalnu sezonu tako da je potpuno logično što niko nije hteo od navijača da ostane. Najvažnije i kao takav je bio finansijski nedostižan za Zvezdu.
Svaka mu čast za iskorak u karijeri, fenomenalno igra.
Ljudi ne razumeju da Zvezda evo i Partizan ne mogu da priušte vrhunskog pleja i backup pleja takođe vrhunskog.
Naši igrači, ono što vredi su nedostižni.

Beograd

pre 4 godine

Simultanka Larkina i Micica u vise nego zasluzenoj pobedi Anadolu Efesa. Razvalili su ih u svim segmentima igre. Primera radi Fener je ove sezone imao najbolju odbranu u proseku primao 72 kosa a ovi su im zabili 92 govori sama po sebi. Crvenac je bio kao paprika nije mogao nista. Psovao vredjao svoje igrace toliko nekulturno ono se vidi sa usana ono je dno dna. Ataman sa ovom ekipom moze vrlo lako na krovu Evrope. Jedna je utakmica moze svasta da bude la preko puta bili ili Real ili CSKA.

va

pre 4 godine

Bravo za Efes. Mozda je bilo malo prelako ali nije ni vazno. Fener izgleda moze pobijediti na F4 samo kad se igra u Istanbulu. Slican sindrom ima i CSKA. Dobro neko napisa da ce sljedece godine imati jos ogromniji budzet. A titula ce opet otici nekom drugom.

Nemke

pre 4 godine

Kreće hejt grobara prema Guduri i Kalini a bitno da je član najbolje petorke evrolige Jan Veseli pokidao i napad i odbranu....a Lovernj je sjajno mahao peškirom.Sjajno je sve to tempirao Obradović.

miki

pre 4 godine

Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)

Larkin je dobar igrac dugo je u NBA od 2013 imao je sezonu u baskoniji u efes je dosao iz Bostona, gde je u plej offu imao procenat 3,7 a u sezoni 7,3 a ne 1 kao što ti kazes, ljudi danas sve možemo naci na internet nema potrebe za dezinformacijama!!

Ramones

pre 4 godine

Dusan..
Vasa je bio mahac peskirima u zvezdi.Ali mi je drago sto je postao ovakav igrac ,zahvaljujuci Atamanu.Znamo u zvezdi kako je igrao.Zocu je ovo 18 -ti F-4.Koliko ima tvoj klubic.Bravo Vasilije ,naklon do poda.

Lošmi

pre 4 godine

Nije ovaj Ataman loš. Čim mu das približno dobar budžet Željkovom, on osvoji Evroligu. Vasa predobar.
(Spale, 17. maj 2019 19:39)
Polako sa osvajanjem

Drug krcun

pre 4 godine

Guduric,promaseni i izvikani igrac,nema hrabrost(to je poznato)odbranu,skok nista ,nula.Ne zna gde se nalazi,luta po terenu ,samo da je na broju.Kalinic,izasao iz povrede,bolje nije mogao.
VASA!!!,mnogo mi je drago zbog tog momka,cutljiv,tih, nenametljiv ali vredan i uporan.Pa Vasilije zelim ti ,da podignes pehar EL i da budes MVP.Pogotovo da se zahvalis zvezdi sto si stagnirao kod njih.

palop

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Evroliga ima neku svoju draz, ali je meni nakon dugogodisnjeg gledanja NBA ovo kao da gledam amatere...

Tribislav

pre 4 godine

Sasvim zasluzena pobeda Efesa. Igrači Fenera indisponirani, Efesovci igrači kao pored čunjeva da prolaze. Svaka čast Feneru uspeh je doći i do ovde, ali večeras je Efes jednostavno bio moćniji, a ja sam po prvi put imao čast da gledam maestralno čudovišnog Larkinsa. Momak kao da je sa druge planete. Čestitke naravno i našem Vaci Miciću stvarno je on klasa od igrača. Samo da našem Žocu ne stane srce, lik se zacrveneo kao paprika.

komentar

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima. 
(Partizan, 17. maj 2019 19:43) 

Lazes. Niti je bio prekobrojan, niti vredjan, niti ponizivan. Micic je bio u Zvezdi na pozajmici, i otisao je kada se pozajmica zavrsila. U zvezdi nije prikaziao nista specijalno, ali ga niko nije vredjao. Nije mi jasno kako te nije sramota, sve si slagao. Puca te kompleks izgleda sto je bio igrac Zvezde i sto ce verovatno uzeti EL kao jedan od najboljih igraca u EL ove sezone.
(Ivan, 17. maj 2019 19:55)

Nadji vesti iz te sezone i procitaj komentare kakve ste upucivali Micicu. Vredjali ste ga, terali iz kluba...

Mladen

pre 4 godine

Kombo Ataman, Micic u finalu evrolige... kraj vica! Salu na stranu, uspeh Efesa mi je neverovatan, ali su zasluzili sjajnom timskom igrom na obe strane terena tokom cele sezone. Uz povremena iskakanja pojedinaca i konstantno odnicne Larkina i Micica kao nosioce tima bili su sjajna skupina za gledanje. Ataman je polozio trenerski ispit, iz jedne opustene pozicije bez imperativa velikog uspeha stvorio je sjajnu hemiju i usadio pobednicki mentalitet svojoj ekipi. Vasa Micic posle perioda lutanja, izlaska iz povrede i vracanja forme i samopouzdanja konacno pokazuje svoj pun potencijal koji se video u mladjim danima. Momak je ispravan lik i veliki radnik i drago mi je da mu se ovako vraca.

vozd

pre 4 godine

Ja kao Grobar sam navijao za Efes nekako iako Zeljko i Veseli su bili u Partizanu nekako mi se ne svidaj Fener pogotovo Slukas nekako mi odvratan.Micic moze u NBA al bolje da ostanu u Evropi ,Larkin mesavina Lilarda i Karija za siromasne nadam se da ce isto ponoviti u finalu nadam se protiv CSKA zbog Itudisa Grobara.

Partizan

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Statistika Kalinića:8 rolinga, 8 promašaja.Uzašno igra u napadu!
(Par,17.maj 2019 19:20)Slabo ušao posle povrede u trenažni proces...

zvezdas-rajvoSa

pre 4 godine

Ko hoce da se kladi da ce Zelimir na leto svim novcanim sredstvima da ganja i proganja Larkina i Vasu Micića ?! Evo, izazivam ljude, a i kladionice treba da ponude opkladu:" Da li ce Obradovic pokusati da dovede Larkina i Vasu Micića u letnjem prelaznom roku? "
DA - kvota 1.15
NE - kvota 5.75
Sramota da Ataman igra finale. Toliko.

Srbin iz Crne Gore

pre 4 godine

micic je ubedljivo najbolji plej u evropi!!!zs slukasa je bog!teo,i on i rodrigez druga dimenzija za druge plejeve..onda ide kalates koji je bolji od slukasa...micic kralj!

aut

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!! 
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28) 

Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)

Imao je probleme sa depresijom i OCD dok je bio u NBA. Pricao je o tome. To je dosta uticalo na njega.

Milan

pre 4 godine

@Ostin A
Dok je Larkin igrao u bostonu isti je igrao finale konferencije, a bez njega su mnogo, mnogo daleko, pa ti vidi kakav je to igrač

skoba

pre 4 godine

Koliko ja vidim rekao je da je utakmica bolja a ne da su igraci bolji, nego sta ima da ti objasnjavam ti si od onih sto se loze na trojku i zakucavanja posle 5 koraka i vices difens kuci...
(Student, 17. maj 2019 19:47)

Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma

Drug krcun

pre 4 godine

Poceli panteri da brane Micica,auu kakav nivo licimerstva,do juce su terali iz kluba kao promasaj decenije.Da je ostao u zvezdi zavrsio bi u Fmp.

lal

pre 4 godine

dok se nasladjujete time da je vasa dobio zoca, samo da vas podsetim da zoc trenira dva igraca koji su ostavili veci trag u zvezdi od vase...
micicu svaka cast i podrska u finalu...

Slobodan

pre 4 godine

Cestitke Vasi !!!
Sezona iz snova koju je sigurno zasluzio, nadam se da ce on biti prvi pley u reprezentaciji, igrama je zasluzio !!!

FMP 2011

pre 4 godine

nikad necu navijati protiv nasih....Idemo Vasoooooo (Larkineeeee)....krljaj ekipu trenera koji samo sa NBA budzetom moze da radi
(jedan od mnogih, 17. maj 2019 19:27)
Kakav nedostatak osnovnog obrazovanja!

mladen

pre 4 godine

Nikola Guduric. Pet godina kod ozbiljnih trenera, od toga tri kod Obradovica.I nista. Ni suta, ni hrabrosti, ni energije ni odbrane.Veliko nista. Tipican primer limitiranog igraca od koga se stalno nesto ocekuje i stalno ne dobija nista. Ne znam kolika mu je plata, ali u ABA ligi ima igraca koji su na njegovom radnom mestu nekoliko puta bolji. mladen

sava

pre 4 godine

Realno Efes ima jacu I bolju ekipu..bez dva najbolja igraca Fener nije nista mogao..Nadam se da je Sale Nacionale gledao ovu utakmicu I sa spiska eliminisao Kalinu I Guduru..ne zna se ko je bio gori od njih dvojice..mrtva trka

sarajevo.ba

pre 4 godine

micic je ubedljivo najbolji plej u evropi!!!zs slukasa je bog!teo,i on i rodrigez druga dimenzija za druge plejeve..onda ide kalates koji je bolji od slukasa...micic kralj!
(Srbin iz Crne Gore, 17. maj 2019 19:54)

Segio Lull nista a?

Ivan

pre 4 godine

Au Zeljko sta ti uradi Ataman. Poraz u polufinalu sam po sebi je tezak, i jos od Atamana, pa to mora da boli, mislim da bi najradije u zemlju propao.

Ekatarina Mala

pre 4 godine

Dzabe Fener bio 1 celu godinu i ispovredjivalo se dosta igraca sad kad je najbitnije truba i to vec drugu godinu zaredom. Obradovicu otkaz

deki

pre 4 godine

Zao mi je zbog Zoca Gudure i Kaline ali, malo mi je ovaj Fener poceo da ide na zivce,skauting za ovu sezonu los, ispade da ih povrede kostale finala

ValterNBG

pre 4 godine

Znam,naljuticete se.Evo sta je Zeljko bez igraca.Pri tom mi se poprilicno dobro cini da je Fenerova kosarka malo zastarela.Presporo I vrcenje pick&roll-a,mora relaksacija igraca I opustenost u sutu za tri.Strasno me interesuje njihova sledeca sezona.

jedan od mnogih

pre 4 godine

nikad necu navijati protiv nasih....Idemo Vasoooooo (Larkineeeee)....krljaj ekipu trenera koji samo sa NBA budzetom moze da radi

Ramones

pre 4 godine

Guduric je najveca prevara od igraca.Strasno,on pojma nema,ocekuju da pobede EFES sa Guduricem hahaha.Zato Vasa briljira...bravo Micicu.Kada se setim kako su te vredjali ,navijaci zvezde i terali iz kluba.

The Bloody Alboz

pre 4 godine

Ocekivano skroz. Fener tokom cijele sezone se muci, mnogo utakmica pobjedili na zadnju loptu ili zadnju minutu; dok Efes na drugoj strani svaki put kad je pobjedio, uradio je to sa razlikom, i vidjelo se da su u formi pred Final 4, narocito Larkin i Micic.

Ocekujem finale sa Realom, a to ce da bude predobra utakmica.

onako

pre 4 godine

@Nemke
Da tako je pokidao i Barsu u majstorici i još mnogo puta kada je trebalo. F4 je specifična forma takmičenja, opet ima svoju draž.
Zamisli finale LŠ 2 utakmice smešno, isto je to dal 90min ili 40min tad pokaži ko si.
Ima playoff do F4 i to je ok.
Lično, više mi se sviđa F4, tradicija evropska, napetost, često tvrdo na mali br poena... uzbudljivo je, nekako meni lepše od serije za titulu.

salo popovic

pre 4 godine

kada u komentarima procitam da je EL bolja od NBA, odmah prekinem citati, vidim da se pisu gluposti... sreca moja brzo sam naleteo na takav komentar, izgubih vreme samo za pisanje ovog mog... pozdrav

Cicero

pre 4 godine

@ ko zna doticnog Tempo, intezitet, odbrana ne mogu da se porede sa NBA. Ne razumem potrebu da se stalno poredi neporedivo. U redu da se nekome vise svidja ovakva kosarka, ali NBA je druga dimenzija.

vidim sve

pre 4 godine

Koji god klub da vodi Zeljko Obradovic, zelim da gubi,zasto, nikome objasnjenje nije potrebno, sve je poznato?!
Ocekivao sam ovaj rezultat, ali za Fenerbahce!

miki

pre 4 godine

Au brate, ovaj Efes u svojoj istoriji nije ovako dobro igrao. Vasa ubica, Larkin sta reci :o
(Sabre, 17. maj 2019 20:01)

Igrao je 2000 i 2001 godine, doduse polufinale ne finale, ali je i tada igrao dobru kosarku!!!!

ljupce

pre 4 godine

pricajte sta hocete,ali uspon karijere vase micica je poceo upravo u zvezdi one sezone kad je igrao top 8 kao rezerva jovicu.tacno je da je dobar deo navijaca ga vredjao i omalovazavao,ali je postojala i grupa koja ga je podrzavala kojoj i ja pripadam.posle zvezde je napravio fantastican potez u karijeri i otisao u tofas da bi imao minutazu,a onda po meni,kruna karijere odlazak u zalgiris kod legendarnog sarasa.tada sam rekao u sebi,ako ga on ne nauci niko nece i vasa ode na f4 kao drugi plej,ali sa loptom u rukama.sada veruje sebi i nema vise straha od greske.ovo je samo normalan napredak u karijeri.ocekujem da u kini bude prvi plej i to sa titulom evrolige ne zato sto je bolji od jovica,vec zato sto je jovic i dalje dosta povredjen.ta ledja su i bajern kostala prilicno u evroligi.kalina je posle onog monstruoznog f4 kad je bio jedan od najzasluznijih za titulu fenera dobio masan ugovor od 1,3 miliona po sezoni i od tada nestao zbog povreda.nije to vise taj igrac.sto se gudurica tice smatram da je zeljo napravio opet gresku jer umesto guduricu dao loptu u ruke slukasu i povredjenom veselom.guduric mora dobiti vise poverenja i vise lopti,pobogu on je najbolji trojkas evrolige,odigraj neku akciju za njega,a ne da slukas iz izolacije divlja.prosto mi je neverovatno da zeljko kao veliki trener ne veruje nasem igracu u tim utakmicama.sa kalinicem je uradio istu stvar pa kad mu je dao loptu,osvojio je titulu.sad se ceka da i guduri ukaze to isto poverenje.

Realno

pre 4 godine

U komentarima kazu da su Vasu vredjali kad je igrao u Zvezdi. A sta rade sad Marinkovicu, koji je ponikao u Partizanu?
Vasa je te godine dosao u Zvezdu posle velike povrede, dobio sansu da igra Evroligu, sto mu u tom trenutku ne bi pruzio nijedan Evroligas.
Bio je zamena Jovicu koji je tad bio na vrhuncu karijere, pa je normalno da je bio pod pritiskom kad ga je menjao.
Ali zahvaljujuci angazmanu u Zvezdi, kritikama, pohvalama je dobio samopouzdanje da moze i eto ga sad!

Student

pre 4 godine

@ strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)40Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)
Koliko ja vidim rekao je da je utakmica bolja a ne da su igraci bolji, nego sta ima da ti objasnjavam ti si od onih sto se loze na trojku i zakucavanja posle 5 koraka i vices difens kuci...

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 4 godine

Zasto ova dvojica komentatora ne prenose vise NBA
(nikola, 17. maj 2019 18:04)Ne prenose oni cirkus.:D

sarajevo.ba

pre 4 godine

Poklon kvote 2.55 na Efes i 1.85 na Real. 
Na ulozenih 100chf 470, nit oro nit krampo. 
Nek zabava pocne.
(sarajevo.ba, 17. maj 2019 18:06)

Nece rodjaci da prepisu..a tek sto ce Real natamburati CSKA auuu.
Slobodno igrajte Carolla over.

Partizan

pre 4 godine

Kontras....
Da,da,slagao sam seti se komentara na racun Micica.Videces ko je lagao ja ili ti.Slavili ste kada je isutiran iz zvezde.Pa sami ste govorili da je to najvece pojacanje za zvezdu.

Joffrey

pre 4 godine

Koliko je veceras Fener lose odigrao videce se u finalu kad Efes izgubi lagano od bilo koga,CSKA ili Real,svejedno.Naravno,bratu Itudisu puna podrska!

Delija Momak

pre 4 godine

Igrači su krivi,nije Obradović.Isto ko 2005 ? Kad god izgubi igrači su krivi,a kad osvoji onda je to zbog njegovog umeća.Prosli put kad osvojio Ekpe Judo napravio 12 poena,12 skokova,8 asistencija i 5 blokada.Ali zasluge idu samo Obradoviću,isključivo njemu samo.

off

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Buahahaha Efes predvodi Larkin, koji je bio zadnja rupa u Bostonu. Tu je još nekoliko NBA propaliteta poput Andersona. "Odbrana" je takva, zbog procenta slobodnih bacanja u NBA-u i Evroligi, pa se isplati faulirati. Pa ovo je amaterska košarka. Manji teren, kraća utakmica... Naravno da zgusnutije izgleda odbrana, manje se trči, statična je, i igraš protiv sporijih igrača i lošijih šutera.
(Ostin A, 17. maj 2019 23:38)

Kad cujem ovo, teren je u NBA veci (ili teren je u Evropi manji), kao da je razlika nekoliko metara.
Razlika izmedju NBA i FIBA terena je 65 centimetara u duzini i 24 centimetra u sirini.
To je smesna razlika.

pedja

pre 4 godine

Pobeda Efesa je dokaz da je u kosarci sve bitnije da igra TIM a ne pojedinci.Cinjenica je da iz tima uvek iskoci nekoliko igraca, ali ako je u rotaciji 10-11 igraca nema zime.Fener totalno bez energije, i dok je razlika bila jednocifrena Zoc je divljao i urlao, ali kad je otislo na 13-15 razlike digao je ruke.Pobedio je mnogo bolji tim. Komentar Veslog posle utakmice je najbolja slika igre Fenera.Igraci koji su se najvise trudili su bili povredjeni do pre par dana (Veseli i Kalinic).Gde je motiv kod dugih?
Vasa Micic i Rodrigez su trenutno dva najbolja pleja u EL.Igraju ekstra jer misle glavom i ne divljaju kao Ljulj, DeColo,Kampaco...Vasa je prema svemu prikazanom ternutno nas najbolji play i ako ne napravi gresku da ode u NBA bicemo mirni bar 6-7 godina sto se tog mesta tice.
Posle mnogo godina (od 2005) Zeljko se opametio pa mu je sada zao igraca sto je korektno, samo mu je trebalo puno vremena da pocne da ih brani a ne da ih omalovazava.
Licno bi voleo da Efes osvoli EL jer (uz Zalgiris, koji ima losije skockan tim) igra najbolju kosarku u EL.

Hagiano

pre 4 godine

Kad bi se Hardenu svirali koraci, koje on realno pravi svaki put prilikom suta za tri poena. Pa kad bi se Janisu svirali koraci kad trokorakom prelece sa jedne strane terena na drugi tad bi mozda bilo neizvesno...
Taktika u Evropi je mnogo raznovrsnija nego u NBA, pri tome procenti suta su isti, razlika je u ofanzivnom skoku i u samoj fizikaliji.
U NBA su fizicki dominantniji i prilikom svakog promasaja u napadu, mnogo vece sanse su da izbore ofanzivnim skokom novi napad. To je selekciju Amerike izmedju ostalog izdvajalo od nas, Spanije, Litvanije, Francuske do sad...

Ostin A

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Buahahaha Efes predvodi Larkin, koji je bio zadnja rupa u Bostonu. Tu je još nekoliko NBA propaliteta poput Andersona. "Odbrana" je takva, zbog procenta slobodnih bacanja u NBA-u i Evroligi, pa se isplati faulirati. Pa ovo je amaterska košarka. Manji teren, kraća utakmica... Naravno da zgusnutije izgleda odbrana, manje se trči, statična je, i igraš protiv sporijih igrača i lošijih šutera.

Lošmi

pre 4 godine

Naravno da nisi naleteo na takav komentar jer ga niko nije ni napisao, ne postoji...niko ne kaže da je Slukas bolji od Hardena niti da bi Efes pregazio Golden Stejt...nego da NBA utakmice sve više liče na cirkus, Harlem Globetrotters a ne na kosarkasku utakmicu...tajm aut od minut traje 4 minuta, za to vreme unesu one cirkuske trapeze i onda se glupiraju, ej, za vreme utakmice. 
Ovde nema zezanja, ozbiljnost na maksimalnom nivou, ne postoje Hardeni da ispucaju 20 trojki po mecu niti Janisi i slicni da rade trokorak kad im de hoce.
(CJC, 17. maj 2019 21:05)
Ti Janidi i Hardeni ce ove ekipe da mlate sa 50 razlike kao od sale.

Krug dvojke

pre 4 godine

Zeljko ne moze sa ovom ekipom do finala i pobede.Tu je i njegova krivica.Vec drugu sezonu ucinak nula.Izgovor da su bez Lovrenja i Datomea ne vazi.Vise fali Datome.Reak veceras glat dobija CSKA i osvaja EL

Student

pre 4 godine

@Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma
(skoba, 17. maj 2019 20:04)
Eto ti opet sa igracima, zato sam i rekao da nema potrebe da ti objasnjavam videlo se i posle tvog prvog komentara. Cinjenica je da dosta ljudi vise gotivi da gleda Evroligu od NBA, NBA vredi gledati finale i to poslednji cetvrtinu jer se do tada igraci ispucavaju samo, da ne pominjem pauze od po 10 minuta, muka za gledanje!

Volim sport.

pre 4 godine

Još pre neki dan naglasio više će falit Datome koji mnogo bitan igrač negoo što je bio Veseli. Kalina nedovoljno zalečen Lovernj nije baš toliko ne oseća izostanak aa ostali nisu na nivou kom trebaa..Realno Efes je hit ove godine bukvalno iz senke su došli na F4 aaa sad imaju priliku da podignu pehar u evroligi čime bi postali drugi klub iz te zemlje. Larkin šta reći o njemu!?! Čovek sipaaa sa svih pozicijaa a NBA igrač za mnoge timovee Dalas,Bruklin,Njujork,Sask Baskonija i Boston sa Vasom na toj poziciji radi više nego odličan posaoo...ceo tim igraa i svako zna štaa radi na terenu. Prosto uklopljeno. Realno da uzmu evroligu imaju iako možda Cska blagi favorit jer im leži onako kao ekipa ali akoo odigrajuu ovako kao večeras Efes imaće čemu da se nadaa tj može da osvoji evroligu. Večeras potpuno zasluženo.

Forrest Bondurant 13

pre 4 godine

Zajon se ovih dana povlaci sa drafta i vraca na Duke(jer ne zeli da igra u NO Pelicansima), Misko sibne Vasu na draft sledece godine, draft krece(nebitno ko prvi bira), i prvo ime koje se cuje je, sasvim logicno-Vasilije...

Fenomen

pre 4 godine

Puce Rumenko, poznat i kao "najveci Srbin". Trenirao klubove sa NBA budzetom...te titule bi osvojio svaki drugi trener cak i Alimpijevic. Jos pamtim fijasko Srbije na evropskom prvenstvu pod njegovim vodstvom. A onda na cuvenoj konferenciji udario po igracima koje je on odabrao. Ne cenim ovog gospodina ni kao trenera ni kao coveka.

anica

pre 4 godine

00

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)
Normalno, ono kao muve bez glave...mnogo je lepsa kosarka ovde.

Ivan

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.
(Partizan, 17. maj 2019 19:43)

Lazes. Niti je bio prekobrojan, niti vredjan, niti ponizivan. Micic je bio u Zvezdi na pozajmici, i otisao je kada se pozajmica zavrsila. U zvezdi nije prikaziao nista specijalno, ali ga niko nije vredjao. Nije mi jasno kako te nije sramota, sve si slagao. Puca te kompleks izgleda sto je bio igrac Zvezde i sto ce verovatno uzeti EL kao jedan od najboljih igraca u EL ove sezone.

Ramones

pre 4 godine

Guduric je najveca prevara od igraca.Strasno,on pojma nema,ocekuju da pobede EFES sa Guduricem hahaha.Zato Vasa briljira...bravo Micicu.Kada se setim kako su te vredjali ,navijaci zvezde i terali iz kluba.

mladen

pre 4 godine

Nikola Guduric. Pet godina kod ozbiljnih trenera, od toga tri kod Obradovica.I nista. Ni suta, ni hrabrosti, ni energije ni odbrane.Veliko nista. Tipican primer limitiranog igraca od koga se stalno nesto ocekuje i stalno ne dobija nista. Ne znam kolika mu je plata, ali u ABA ligi ima igraca koji su na njegovom radnom mestu nekoliko puta bolji. mladen

Ostin A

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Buahahaha Efes predvodi Larkin, koji je bio zadnja rupa u Bostonu. Tu je još nekoliko NBA propaliteta poput Andersona. "Odbrana" je takva, zbog procenta slobodnih bacanja u NBA-u i Evroligi, pa se isplati faulirati. Pa ovo je amaterska košarka. Manji teren, kraća utakmica... Naravno da zgusnutije izgleda odbrana, manje se trči, statična je, i igraš protiv sporijih igrača i lošijih šutera.

Drug krcun

pre 4 godine

Poceli panteri da brane Micica,auu kakav nivo licimerstva,do juce su terali iz kluba kao promasaj decenije.Da je ostao u zvezdi zavrsio bi u Fmp.

sava

pre 4 godine

Realno Efes ima jacu I bolju ekipu..bez dva najbolja igraca Fener nije nista mogao..Nadam se da je Sale Nacionale gledao ovu utakmicu I sa spiska eliminisao Kalinu I Guduru..ne zna se ko je bio gori od njih dvojice..mrtva trka

Partizan

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.

Lošmi

pre 4 godine

Naravno da nisi naleteo na takav komentar jer ga niko nije ni napisao, ne postoji...niko ne kaže da je Slukas bolji od Hardena niti da bi Efes pregazio Golden Stejt...nego da NBA utakmice sve više liče na cirkus, Harlem Globetrotters a ne na kosarkasku utakmicu...tajm aut od minut traje 4 minuta, za to vreme unesu one cirkuske trapeze i onda se glupiraju, ej, za vreme utakmice. 
Ovde nema zezanja, ozbiljnost na maksimalnom nivou, ne postoje Hardeni da ispucaju 20 trojki po mecu niti Janisi i slicni da rade trokorak kad im de hoce.
(CJC, 17. maj 2019 21:05)
Ti Janidi i Hardeni ce ove ekipe da mlate sa 50 razlike kao od sale.

Drug krcun

pre 4 godine

Guduric,promaseni i izvikani igrac,nema hrabrost(to je poznato)odbranu,skok nista ,nula.Ne zna gde se nalazi,luta po terenu ,samo da je na broju.Kalinic,izasao iz povrede,bolje nije mogao.
VASA!!!,mnogo mi je drago zbog tog momka,cutljiv,tih, nenametljiv ali vredan i uporan.Pa Vasilije zelim ti ,da podignes pehar EL i da budes MVP.Pogotovo da se zahvalis zvezdi sto si stagnirao kod njih.

kaokakao

pre 4 godine

Ova utakmica pokazuje svu suludost final four-a. Igras toliko utakmica, budes prvi, i sve ti to u vodu padne u jednoj utakmici. Malo povrede, malo los dan, malo ide protivnika i aj zdravo. Onda bolje biti 7-8 u regularnom dijelu i onda odma izbacis nekog favorita ako si bolji. Mnogo je pravednije na 3 ili 4 dobijene da se igra, kao u NBA.

komentar

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima. 
(Partizan, 17. maj 2019 19:43) 

Lazes. Niti je bio prekobrojan, niti vredjan, niti ponizivan. Micic je bio u Zvezdi na pozajmici, i otisao je kada se pozajmica zavrsila. U zvezdi nije prikaziao nista specijalno, ali ga niko nije vredjao. Nije mi jasno kako te nije sramota, sve si slagao. Puca te kompleks izgleda sto je bio igrac Zvezde i sto ce verovatno uzeti EL kao jedan od najboljih igraca u EL ove sezone.
(Ivan, 17. maj 2019 19:55)

Nadji vesti iz te sezone i procitaj komentare kakve ste upucivali Micicu. Vredjali ste ga, terali iz kluba...

salo popovic

pre 4 godine

kada u komentarima procitam da je EL bolja od NBA, odmah prekinem citati, vidim da se pisu gluposti... sreca moja brzo sam naleteo na takav komentar, izgubih vreme samo za pisanje ovog mog... pozdrav

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 4 godine

Zasto ova dvojica komentatora ne prenose vise NBA
(nikola, 17. maj 2019 18:04)Ne prenose oni cirkus.:D

zvezdas-rajvoSa

pre 4 godine

Ko hoce da se kladi da ce Zelimir na leto svim novcanim sredstvima da ganja i proganja Larkina i Vasu Micića ?! Evo, izazivam ljude, a i kladionice treba da ponude opkladu:" Da li ce Obradovic pokusati da dovede Larkina i Vasu Micića u letnjem prelaznom roku? "
DA - kvota 1.15
NE - kvota 5.75
Sramota da Ataman igra finale. Toliko.

Joffrey

pre 4 godine

Koliko je veceras Fener lose odigrao videce se u finalu kad Efes izgubi lagano od bilo koga,CSKA ili Real,svejedno.Naravno,bratu Itudisu puna podrska!

ko zna doticnog

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!

FMP 2011

pre 4 godine

Izgleda da će najveći Srbin od svih da se standardno okiti drvenom medaljom!
(zvezdale, 17. maj 2019 19:35)
Kako misliš standardno? Ovo mu je prvi poraz u karijeri u polufinalu evrolige. Da li znas koliko polufinale je igrao ili ti je jedina vodilja sto je veliki partizanovac?

FMP 2011

pre 4 godine

nikad necu navijati protiv nasih....Idemo Vasoooooo (Larkineeeee)....krljaj ekipu trenera koji samo sa NBA budzetom moze da radi
(jedan od mnogih, 17. maj 2019 19:27)
Kakav nedostatak osnovnog obrazovanja!

ljupce

pre 4 godine

pricajte sta hocete,ali uspon karijere vase micica je poceo upravo u zvezdi one sezone kad je igrao top 8 kao rezerva jovicu.tacno je da je dobar deo navijaca ga vredjao i omalovazavao,ali je postojala i grupa koja ga je podrzavala kojoj i ja pripadam.posle zvezde je napravio fantastican potez u karijeri i otisao u tofas da bi imao minutazu,a onda po meni,kruna karijere odlazak u zalgiris kod legendarnog sarasa.tada sam rekao u sebi,ako ga on ne nauci niko nece i vasa ode na f4 kao drugi plej,ali sa loptom u rukama.sada veruje sebi i nema vise straha od greske.ovo je samo normalan napredak u karijeri.ocekujem da u kini bude prvi plej i to sa titulom evrolige ne zato sto je bolji od jovica,vec zato sto je jovic i dalje dosta povredjen.ta ledja su i bajern kostala prilicno u evroligi.kalina je posle onog monstruoznog f4 kad je bio jedan od najzasluznijih za titulu fenera dobio masan ugovor od 1,3 miliona po sezoni i od tada nestao zbog povreda.nije to vise taj igrac.sto se gudurica tice smatram da je zeljo napravio opet gresku jer umesto guduricu dao loptu u ruke slukasu i povredjenom veselom.guduric mora dobiti vise poverenja i vise lopti,pobogu on je najbolji trojkas evrolige,odigraj neku akciju za njega,a ne da slukas iz izolacije divlja.prosto mi je neverovatno da zeljko kao veliki trener ne veruje nasem igracu u tim utakmicama.sa kalinicem je uradio istu stvar pa kad mu je dao loptu,osvojio je titulu.sad se ceka da i guduri ukaze to isto poverenje.

Djuro Pucar Stari

pre 4 godine

Zelimir je sigurno bio crven kao paprika kada ga je Ataman pokidao. Ali razumemo ga, sa tako malim budzetom, nije ni mogao bolje..

Dušan

pre 4 godine

Partizan



Smešan si kao bioskop, drmaju te kompleksi što je Vasa igrao za Zvezdu a ne za tvoj klub... Opusti se, idi gledaj Žoca u finalu, a ne... nisu se plasirali!

realno

pre 4 godine

Izgleda da će najveći Srbin od svih da se standardno okiti drvenom medaljom!
(zvezdale, 17. maj 2019 19:35)

Standardno drvenom medaljom???? Covek 9 puta bio sampion Evrope, jedanput sa Partizanom...znam da znas to ali cisto da te podsetim da crknes od mrznje!! Sada imas jedinstvenu priliku da u finalu navijas za Atamana...onog Atamana koji je trenirao Galatasaraj kada je tvoj klub igrao sa njima...kad se desilo ono...kada ste ga pljuvali, vredjali...znas!!! Ali sada ti je drazi on nego Zeljko Obradovic, bodri ga u finalu kada ti Srbin, najtrofejniji trener Evrope ikada, ne valja! A ja cu da navijam za Vasu Micica, iako je igrao za tvoj klub, ali nema veze nas je covek, voleo bih da bude prvak Evrope!

Марко

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)

У последња два финала са САД-ом Србија је оба пута изгубила са 30 поена разлике, а остали су пролазили још горе. Не знам како замишљаш да ова утакмица може да буде боља. Можда си мислио боју дресова, фризуре играча, навијање, чирлидерсице, квалитет кокица...

palop

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Evroliga ima neku svoju draz, ali je meni nakon dugogodisnjeg gledanja NBA ovo kao da gledam amatere...

jedan od mnogih

pre 4 godine

nikad necu navijati protiv nasih....Idemo Vasoooooo (Larkineeeee)....krljaj ekipu trenera koji samo sa NBA budzetom moze da radi

skoba

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)

40


Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva

Krug dvojke

pre 4 godine

Zeljko ne moze sa ovom ekipom do finala i pobede.Tu je i njegova krivica.Vec drugu sezonu ucinak nula.Izgovor da su bez Lovrenja i Datomea ne vazi.Vise fali Datome.Reak veceras glat dobija CSKA i osvaja EL

Turbulencija

pre 4 godine

moze efes... muka mi je od strucnjaka sa budzetom od milijardu evra
(boxrc, 17. maj 2019 18:46)

Nije ni Atamanov tim mnogo jeftiniji. Zasto uvek pljujemo nase nikada mi nece biti jasno.

sarajevo.ba

pre 4 godine

micic je ubedljivo najbolji plej u evropi!!!zs slukasa je bog!teo,i on i rodrigez druga dimenzija za druge plejeve..onda ide kalates koji je bolji od slukasa...micic kralj!
(Srbin iz Crne Gore, 17. maj 2019 19:54)

Segio Lull nista a?

Nemke

pre 4 godine

Kreće hejt grobara prema Guduri i Kalini a bitno da je član najbolje petorke evrolige Jan Veseli pokidao i napad i odbranu....a Lovernj je sjajno mahao peškirom.Sjajno je sve to tempirao Obradović.

Džoni

pre 4 godine

Nisam godinama gledao NBA i sada sam pratio Denver u po i mogu da kažem da mi se mnogo više ipak sviđa ova Evropska košarka nego onaj cirkus tamo. Ljudi siluju, ispucavaju trojke do iznemoglosti... Tamo bi se totalno pogubili da se ukine trojka ne bi znali odakle da šutiraju. Portland ubaci 18 trojki i izgubi meč? Ovo naše mi nekako više ima smisla, više akcija, odbrana, finesa. Jesu oni u NBA fizički dominantni i imaju bolji šut ali nema neke inteligencije u igri(čast izuzecima) nego sve na o ruk.

vidim sve

pre 4 godine

Koji god klub da vodi Zeljko Obradovic, zelim da gubi,zasto, nikome objasnjenje nije potrebno, sve je poznato?!
Ocekivao sam ovaj rezultat, ali za Fenerbahce!

aut

pre 4 godine

strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!! 
(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28) 

Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)

Imao je probleme sa depresijom i OCD dok je bio u NBA. Pricao je o tome. To je dosta uticalo na njega.

Ivan

pre 4 godine

Nemojte samo da glumite vi grobari neke moralne gromade. Sada ste nasli kada Micic igra potpuno drugacije da spocitavate nama, kako smo ga oterali, nije nam valjao itd… Hocete mi reci da ste ga vi obozavali kako je igrao za reprezentaciju na proslom EP? Licemeri. Sta su svi tada pisali o njemu, medju njima ste i vi, a sta sada pisete...

Nemke

pre 4 godine

Ja sam za to da se uvede plej off.Fener je pre dve godine imao skor 18-12 uz koš razliku +7,i na kraju su osvojili evroligu sa šestog mesta.Mi smo na primer tada bili deveti sa skorom 16-14 sa koš razlikom +17.Samo dve pobede manje od šampiona???Ove sezone je Fener domiriao vise nego ikad.Ubedljivo prvi u procentu za dva i za tri.Za tri su imali čak 43,8% što se nije desilo nikad u evroligi,timski gledano.I bili su prvi uz samo 4 poraza ja mislim.I šta im je donela dominacija cele sezone ? Ništa.Da se igra u tri dobijene imali bi šanse da dokažu da nisu dzabe bili prvi na tebeli,sa koš razlikom +270.E zato se igra plej off.Bukvalno je to diplomski rad.Prilika da odbrane ono što su radili cele sezone.Ovako je Larkin pokidao i celu.sezonu fenera poslao u zaborav.To je nepravda.Ne volim fener,nikad ih nisam voleo ali su ove godine doživeli veliku nepravdu.Bravo za Vasu,mnogi su ga pljuvali godinama,on se izdigao iz toga i postao jedan od najboljih igrača u evroligi.

Student

pre 4 godine

@ strasno koji tempo i koje odbrane, gledajte ljudi malo kosarku, a ne NBA ruglo, teror nad kosarkom, ova utakmica je bolja nego sve utakmice odigrane u playoffu NBA lige zajedno!!(ko zna doticnog, 17. maj 2019 19:28)40Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)
Koliko ja vidim rekao je da je utakmica bolja a ne da su igraci bolji, nego sta ima da ti objasnjavam ti si od onih sto se loze na trojku i zakucavanja posle 5 koraka i vices difens kuci...

sef strucnog staba

pre 4 godine

Nemate pravo komentarisati najtrofejnijeg rvropskog strucnjaka koji je osvojio 9 EL. Neko toliko nema ukupno trofeja, koliko on samo evropskih. Obuzdajte se.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Poklon kvote 2.55 na Efes i 1.85 na Real. 
Na ulozenih 100chf 470, nit oro nit krampo. 
Nek zabava pocne.
(sarajevo.ba, 17. maj 2019 18:06)

Nece rodjaci da prepisu..a tek sto ce Real natamburati CSKA auuu.
Slobodno igrajte Carolla over.

ValterNBG

pre 4 godine

Znam,naljuticete se.Evo sta je Zeljko bez igraca.Pri tom mi se poprilicno dobro cini da je Fenerova kosarka malo zastarela.Presporo I vrcenje pick&roll-a,mora relaksacija igraca I opustenost u sutu za tri.Strasno me interesuje njihova sledeca sezona.

Naduvenko

pre 4 godine

Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (skoba, 17. maj 2019 20:04)

Upravo u tome i jeste stvar - u taktici! A to je upravo ono sto definise i samu igru. U Americi je taktika da se forsira igrac ili dva, koji su dominantni u ekipi, a ostali su vodonoše. Za razliku od toga u EL igru igra 5 igraca! Sasvim je jasno koliko kombinatornije i raznovrsnije moze da odigra 5 igraca od jednog ili dva. Niko ne spori da ce Kari, Harden, LBJ i ekipa verovatno uvek pobediti evropsku reprezentaciju, ali kad je taktika u pitanju EL je svakako dominantnija u tom pogledu što na kraju i samu igru čini lepšom za gledanje. Kod američkih trenera dominira taktika 'daj loptu prvoj zvezdi da se ispucava, a vi ostali hvatajte ako promaši i vraćajte mu da šutira opet..i opet..i opet..i opet..' Prosto, NBA i EL su dva različita shvatanja istog sporta, Amerikanci ce nas (gotovo) uvek pobediti, ali ne zbog taktike, vec zbog cisto individualnog kvaliteta pojedinaca. A sto se igre tice, kosarka je oduvek bila kolektivni sport i uvek ce mi lepse biti da gledam 5 igraca kako je igra, a ne jedan ili dva.

Nemke

pre 4 godine

Ja sam za to da se uvede plej off.Fener je pre dve godine imao skor 18-12 uz koš razliku +7,i na kraju su osvojili evroligu sa šestog mesta.Mi smo na primer tada bili deveti sa skorom 16-14 sa koš razlikom +17.Samo dve pobede manje od šampiona???Ove sezone je Fener domiriao vise nego ikad.Ubedljivo prvi u procentu za dva i za tri.Za tri su imali čak 43,8% što se nije desilo nikad u evroligi,timski gledano.I bili su prvi uz samo 4 poraza ja mislim.I šta im je donela dominacija cele sezone ? Ništa.Da se igra u tri dobijene imali bi šanse da dokažu da nisu dzabe bili prvi na tebeli,sa koš razlikom +270.E zato se igra plej off.Bukvalno je to diplomski rad.Prilika da odbrane ono što su radili cele sezone.Ovako je Larkin pokidao i celu.sezonu fenera poslao u zaborav.To je nepravda.Ne volim fener,nikad ih nisam voleo ali su ove godine doživeli veliku nepravdu.Bravo za Vasu,mnogi su ga pljuvali godinama,on se izdigao iz toga i postao jedan od najboljih igrača u evroligi.

Kontraš

pre 4 godine

Napravi Ataman igracinu od Micica.Jedino je u zvezdi bio prekobrojan,izvredjan i ponizavan od navijaca .Bravo Vaso,nadam se da ces podici pehar EL u inat Panterima.
(Partizan, 17. maj 2019 19:43) Ala si slagao! Niti je bio vredjan, ponizavan, niti je bio prekobrojan. Imao je svoju minutazu i solidno se pokazao, a i Bajernu se nije bas najbolje snasao ako te vec zanima.

Ivan

pre 4 godine

Au Zeljko sta ti uradi Ataman. Poraz u polufinalu sam po sebi je tezak, i jos od Atamana, pa to mora da boli, mislim da bi najradije u zemlju propao.

Cicero

pre 4 godine

@ ko zna doticnog Tempo, intezitet, odbrana ne mogu da se porede sa NBA. Ne razumem potrebu da se stalno poredi neporedivo. U redu da se nekome vise svidja ovakva kosarka, ali NBA je druga dimenzija.

svasta

pre 4 godine

Zeljko ne moze sa ovom ekipom do finala i pobede.Tu je i njegova krivica.Vec drugu sezonu ucinak nula.Izgovor da su bez Lovrenja i Datomea ne vazi.Vise fali Datome.Reak veceras glat dobija CSKA i osvaja EL
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Krug dvojke, 17. maj 2019 19:28)

Ne mogu da verujem sta citam. Covek jednu titulu i dva druga mesta u tri godine, sva tri puta protiv razlicitih timova (znaci niko drugi nije ponovio ni dva finala a on imao tri)
Ove godine u ligi prvi i onda mu se povrede kljucni igraci pred F4.
Cak i u takvoj situaciji on ima vise izgradjenih akcija nego Efes (gledao sam samo drugo poluvreme), u trecoj cetvrtini skoro svi sutevi FB su bili iz cistih pozicija, ali igraci su jedan za drugim masili. On ih menjao trazeci jednog koji moze da ubode, opet nista. Sta tu moze trener? U isto vreme Larkin i Vasa su pogadjali preko ruke i solidno odigrane odbrane. Tu se onda nista ne moze, Efes je imao vece, FB nije imao vece, plus su mu nedostajali kljucni igraci.
To je realna situacija a vas komentar je ovlas napisani tekst.

CJC

pre 4 godine

Iako vise volim NBA, što neko reče, utakmicu sa ovakvim ritmom u NBA nisam video baš dugo. Ovo definitivno nedostaje NBA, čvrste odbrane, jak tempo i pre svega, ograničiti ekipe na max 4 time out po utakmici a TV time out ukinuti...tv i reklame su uništile NBA utakmicu.

Srbin iz Crne Gore

pre 4 godine

micic je ubedljivo najbolji plej u evropi!!!zs slukasa je bog!teo,i on i rodrigez druga dimenzija za druge plejeve..onda ide kalates koji je bolji od slukasa...micic kralj!

Beograd

pre 4 godine

Simultanka Larkina i Micica u vise nego zasluzenoj pobedi Anadolu Efesa. Razvalili su ih u svim segmentima igre. Primera radi Fener je ove sezone imao najbolju odbranu u proseku primao 72 kosa a ovi su im zabili 92 govori sama po sebi. Crvenac je bio kao paprika nije mogao nista. Psovao vredjao svoje igrace toliko nekulturno ono se vidi sa usana ono je dno dna. Ataman sa ovom ekipom moze vrlo lako na krovu Evrope. Jedna je utakmica moze svasta da bude la preko puta bili ili Real ili CSKA.

Ramones

pre 4 godine

Dusan..
Vasa je bio mahac peskirima u zvezdi.Ali mi je drago sto je postao ovakav igrac ,zahvaljujuci Atamanu.Znamo u zvezdi kako je igrao.Zocu je ovo 18 -ti F-4.Koliko ima tvoj klubic.Bravo Vasilije ,naklon do poda.

skoba

pre 4 godine

Koliko ja vidim rekao je da je utakmica bolja a ne da su igraci bolji, nego sta ima da ti objasnjavam ti si od onih sto se loze na trojku i zakucavanja posle 5 koraka i vices difens kuci...
(Student, 17. maj 2019 19:47)

Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma

CJC

pre 4 godine

kada u komentarima procitam da je EL bolja od NBA, odmah prekinem citati, vidim da se pisu gluposti... sreca moja brzo sam naleteo na takav komentar, izgubih vreme samo za pisanje ovog mog... pozdrav
(salo popovic, 17. maj 2019 20:38)

Naravno da nisi naleteo na takav komentar jer ga niko nije ni napisao, ne postoji...niko ne kaže da je Slukas bolji od Hardena niti da bi Efes pregazio Golden Stejt...nego da NBA utakmice sve više liče na cirkus, Harlem Globetrotters a ne na kosarkasku utakmicu...tajm aut od minut traje 4 minuta, za to vreme unesu one cirkuske trapeze i onda se glupiraju, ej, za vreme utakmice.
Ovde nema zezanja, ozbiljnost na maksimalnom nivou, ne postoje Hardeni da ispucaju 20 trojki po mecu niti Janisi i slicni da rade trokorak kad im de hoce.

ATG

pre 4 godine

Ovaj F4 sistem je skroz nepravedan. Trudis se cele godine i onda dodje F4 imas jedno lose vece i sav trud ti propadne. A uglavnom CSKA bude taj gubitnik. Kada im je Ivkovic bio trener, pa ispadose protiv Taukeramike (ili kako su se onda zvali), ovi imali mec godine onda. Ili PAO-CSKA finale kada PAO u prvom poluvremenu nije znao za promasaj. 20 razlike na poluvremenu.

Ekatarina Mala

pre 4 godine

Dzabe Fener bio 1 celu godinu i ispovredjivalo se dosta igraca sad kad je najbitnije truba i to vec drugu godinu zaredom. Obradovicu otkaz

lal

pre 4 godine

dok se nasladjujete time da je vasa dobio zoca, samo da vas podsetim da zoc trenira dva igraca koji su ostavili veci trag u zvezdi od vase...
micicu svaka cast i podrska u finalu...

miki

pre 4 godine

Druže ovaj Larkin je u NBA imao poen u proseku ovde ne može niko da ga čuva
(skoba, 17. maj 2019 19:43)

Larkin je dobar igrac dugo je u NBA od 2013 imao je sezonu u baskoniji u efes je dosao iz Bostona, gde je u plej offu imao procenat 3,7 a u sezoni 7,3 a ne 1 kao što ti kazes, ljudi danas sve možemo naci na internet nema potrebe za dezinformacijama!!

Student

pre 4 godine

@Šta ima da objašnjavaš ti bilo kome bilo šta, samo zamisli Micića Larkina Moermana Danstona i Krunu Simona protiv Karija, Tompsona, Igudale, Grina i Lunija, pošto bi to trebalo da budu sličnog nivoa ekipe, igraće jelte finala svojih takmičenja.. A da, ti si sigurno ljubitelj taktike o kojoj u NBA nemaju pojma
(skoba, 17. maj 2019 20:04)
Eto ti opet sa igracima, zato sam i rekao da nema potrebe da ti objasnjavam videlo se i posle tvog prvog komentara. Cinjenica je da dosta ljudi vise gotivi da gleda Evroligu od NBA, NBA vredi gledati finale i to poslednji cetvrtinu jer se do tada igraci ispucavaju samo, da ne pominjem pauze od po 10 minuta, muka za gledanje!

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Statistika Kalinića:8 rolinga, 8 promašaja.Uzašno igra u napadu!
(Par,17.maj 2019 19:20)Slabo ušao posle povrede u trenažni proces...

Partizan

pre 4 godine

Kontras....
Da,da,slagao sam seti se komentara na racun Micica.Videces ko je lagao ja ili ti.Slavili ste kada je isutiran iz zvezde.Pa sami ste govorili da je to najvece pojacanje za zvezdu.

The Bloody Alboz

pre 4 godine

Ocekivano skroz. Fener tokom cijele sezone se muci, mnogo utakmica pobjedili na zadnju loptu ili zadnju minutu; dok Efes na drugoj strani svaki put kad je pobjedio, uradio je to sa razlikom, i vidjelo se da su u formi pred Final 4, narocito Larkin i Micic.

Ocekujem finale sa Realom, a to ce da bude predobra utakmica.

Hagiano

pre 4 godine

Kad bi se Hardenu svirali koraci, koje on realno pravi svaki put prilikom suta za tri poena. Pa kad bi se Janisu svirali koraci kad trokorakom prelece sa jedne strane terena na drugi tad bi mozda bilo neizvesno...
Taktika u Evropi je mnogo raznovrsnija nego u NBA, pri tome procenti suta su isti, razlika je u ofanzivnom skoku i u samoj fizikaliji.
U NBA su fizicki dominantniji i prilikom svakog promasaja u napadu, mnogo vece sanse su da izbore ofanzivnim skokom novi napad. To je selekciju Amerike izmedju ostalog izdvajalo od nas, Spanije, Litvanije, Francuske do sad...

Dvorska budala

pre 4 godine

Statistika Kalinića:8 rolinga, 8 promašaja.Uzašno igra u napadu! 
(Par,17.maj 2019 19:20)Slabo ušao posle povrede u trenažni proces...
(Jon Bon Jovi, 17. maj 2019 19:26)

Ojačala desnica.

Lošmi

pre 4 godine

Nije ovaj Ataman loš. Čim mu das približno dobar budžet Željkovom, on osvoji Evroligu. Vasa predobar.
(Spale, 17. maj 2019 19:39)
Polako sa osvajanjem

onako

pre 4 godine

@Nemke
Da tako je pokidao i Barsu u majstorici i još mnogo puta kada je trebalo. F4 je specifična forma takmičenja, opet ima svoju draž.
Zamisli finale LŠ 2 utakmice smešno, isto je to dal 90min ili 40min tad pokaži ko si.
Ima playoff do F4 i to je ok.
Lično, više mi se sviđa F4, tradicija evropska, napetost, često tvrdo na mali br poena... uzbudljivo je, nekako meni lepše od serije za titulu.

vozd

pre 4 godine

Ja kao Grobar sam navijao za Efes nekako iako Zeljko i Veseli su bili u Partizanu nekako mi se ne svidaj Fener pogotovo Slukas nekako mi odvratan.Micic moze u NBA al bolje da ostanu u Evropi ,Larkin mesavina Lilarda i Karija za siromasne nadam se da ce isto ponoviti u finalu nadam se protiv CSKA zbog Itudisa Grobara.

mohikanac

pre 4 godine

Al ste se svi uhvatili Micića u Zvezdi, pa još lupetate.
Prvo došao je na pozajmicu koju je plaćao Bayern, drugo izašao je iz povrede nije igrao par meseci, treće to mu je bila druga ozbiljna povreda posle loma šake godinu dana ranije. Bayern je imao visoke ambicije te sezone i njima se nije držao igrač van forme u timu.
Izgledao je smešno i van ritma tu valjda ništa nije sporno, Jović je igrao fenomenalnu sezonu tako da je potpuno logično što niko nije hteo od navijača da ostane. Najvažnije i kao takav je bio finansijski nedostižan za Zvezdu.
Svaka mu čast za iskorak u karijeri, fenomenalno igra.
Ljudi ne razumeju da Zvezda evo i Partizan ne mogu da priušte vrhunskog pleja i backup pleja takođe vrhunskog.
Naši igrači, ono što vredi su nedostižni.

Forrest Bondurant 13

pre 4 godine

Zajon se ovih dana povlaci sa drafta i vraca na Duke(jer ne zeli da igra u NO Pelicansima), Misko sibne Vasu na draft sledece godine, draft krece(nebitno ko prvi bira), i prvo ime koje se cuje je, sasvim logicno-Vasilije...

Tribislav

pre 4 godine

Sasvim zasluzena pobeda Efesa. Igrači Fenera indisponirani, Efesovci igrači kao pored čunjeva da prolaze. Svaka čast Feneru uspeh je doći i do ovde, ali večeras je Efes jednostavno bio moćniji, a ja sam po prvi put imao čast da gledam maestralno čudovišnog Larkinsa. Momak kao da je sa druge planete. Čestitke naravno i našem Vaci Miciću stvarno je on klasa od igrača. Samo da našem Žocu ne stane srce, lik se zacrveneo kao paprika.

dusanculi

pre 4 godine

Neću komentarisati utakmicu jer se sve vidjelo ali sad gledam izjavu Veselog i uvijek iznova budem fasciniran kako taj čovjek tečno govori srpski.

zoran ivkovic

pre 4 godine

super za reprezentaciju Srbije sto Vasa igra ovako dobro .
Vasa Micic je kao mlad i talentovan otisao preko i doziveo tesku povredu . Posle povrede dolazi u Zvezdu i tu nije pokazao sav svoj talenat imao je dobrih utakmica ali i losih a uzrok najvise ta stagnacija zbog povrede . potom sledi ponovo inostrana karijera i sada Micic igra sjajno . Srbija sada ima 3 sjajna pleja Teo ,Micic i Jovic ....jos ako za Srbiju budu igrali Bogdan ,Jokic i Bobi i Bjelica auuu kako ce Srbija biti opet mocna u kosarci ....jos Srbija ima mnogo dobrih igraca po Evropi . - e sad dali ce se svi odazvati to je pitanje

Milan

pre 4 godine

@Ostin A
Dok je Larkin igrao u bostonu isti je igrao finale konferencije, a bez njega su mnogo, mnogo daleko, pa ti vidi kakav je to igrač

Djuro

pre 4 godine

Jeste da imaju ili su imali dosta problema sa povredama ali nisam si mislio da ce Ataman u svim segmentima igre nadmasiti Zeljka.Zasluzio je Efes a Micicu svaka cast kako igra.Iz sezone u sezonu sve je bolji i po meni on treba da bude prvi plej na SP jer Teo ipak ni ne igra vec godinu dana i sigurno nece biti bas najspremniji za SP.

va

pre 4 godine

Bravo za Efes. Mozda je bilo malo prelako ali nije ni vazno. Fener izgleda moze pobijediti na F4 samo kad se igra u Istanbulu. Slican sindrom ima i CSKA. Dobro neko napisa da ce sljedece godine imati jos ogromniji budzet. A titula ce opet otici nekom drugom.

Realno

pre 4 godine

U komentarima kazu da su Vasu vredjali kad je igrao u Zvezdi. A sta rade sad Marinkovicu, koji je ponikao u Partizanu?
Vasa je te godine dosao u Zvezdu posle velike povrede, dobio sansu da igra Evroligu, sto mu u tom trenutku ne bi pruzio nijedan Evroligas.
Bio je zamena Jovicu koji je tad bio na vrhuncu karijere, pa je normalno da je bio pod pritiskom kad ga je menjao.
Ali zahvaljujuci angazmanu u Zvezdi, kritikama, pohvalama je dobio samopouzdanje da moze i eto ga sad!

pedja

pre 4 godine

Pobeda Efesa je dokaz da je u kosarci sve bitnije da igra TIM a ne pojedinci.Cinjenica je da iz tima uvek iskoci nekoliko igraca, ali ako je u rotaciji 10-11 igraca nema zime.Fener totalno bez energije, i dok je razlika bila jednocifrena Zoc je divljao i urlao, ali kad je otislo na 13-15 razlike digao je ruke.Pobedio je mnogo bolji tim. Komentar Veslog posle utakmice je najbolja slika igre Fenera.Igraci koji su se najvise trudili su bili povredjeni do pre par dana (Veseli i Kalinic).Gde je motiv kod dugih?
Vasa Micic i Rodrigez su trenutno dva najbolja pleja u EL.Igraju ekstra jer misle glavom i ne divljaju kao Ljulj, DeColo,Kampaco...Vasa je prema svemu prikazanom ternutno nas najbolji play i ako ne napravi gresku da ode u NBA bicemo mirni bar 6-7 godina sto se tog mesta tice.
Posle mnogo godina (od 2005) Zeljko se opametio pa mu je sada zao igraca sto je korektno, samo mu je trebalo puno vremena da pocne da ih brani a ne da ih omalovazava.
Licno bi voleo da Efes osvoli EL jer (uz Zalgiris, koji ima losije skockan tim) igra najbolju kosarku u EL.

Jack Sparrow

pre 4 godine

Vasa me odusevljava,u kakvu igracinu je izrastao i tek ima 25 godina tj. tek za njega krecu najbolje kosarkaske godine. Idemo Vaso po titulu zasluzio si zbog svih kritika koje si trpeo i radio jace posle svake, samo napred!
Prvi plej na svetskom.

Snake

pre 4 godine

@Partizan
Micic u Zvezdi je bio prosecan ali iskljucivo iz razloga jer je nekoliko meseci pre dolaska bio u autu zbog povrede.
Da ce Micic biti odlican timski igrac koji vrti pik videlo se u sezoni kada je u Megi igrao sa Bobijem Marjanovicem.
Veliki iskorak u njegovoj karijeri je proslogodisnji prelazak u Zalgiris gde je imao odlicne role i dobre minute u vrlo bitnim utakmicama a imao je i od koga da uci.
Inace,Micic i Dangubic su vazili za Miškove najvece audute od domacih mladih igraca.

Delija Momak

pre 4 godine

Igrači su krivi,nije Obradović.Isto ko 2005 ? Kad god izgubi igrači su krivi,a kad osvoji onda je to zbog njegovog umeća.Prosli put kad osvojio Ekpe Judo napravio 12 poena,12 skokova,8 asistencija i 5 blokada.Ali zasluge idu samo Obradoviću,isključivo njemu samo.

Volim sport.

pre 4 godine

Još pre neki dan naglasio više će falit Datome koji mnogo bitan igrač negoo što je bio Veseli. Kalina nedovoljno zalečen Lovernj nije baš toliko ne oseća izostanak aa ostali nisu na nivou kom trebaa..Realno Efes je hit ove godine bukvalno iz senke su došli na F4 aaa sad imaju priliku da podignu pehar u evroligi čime bi postali drugi klub iz te zemlje. Larkin šta reći o njemu!?! Čovek sipaaa sa svih pozicijaa a NBA igrač za mnoge timovee Dalas,Bruklin,Njujork,Sask Baskonija i Boston sa Vasom na toj poziciji radi više nego odličan posaoo...ceo tim igraa i svako zna štaa radi na terenu. Prosto uklopljeno. Realno da uzmu evroligu imaju iako možda Cska blagi favorit jer im leži onako kao ekipa ali akoo odigrajuu ovako kao večeras Efes imaće čemu da se nadaa tj može da osvoji evroligu. Večeras potpuno zasluženo.

off

pre 4 godine

Koliko je meni ovo lepsa i bolja kosarka od NBA...Timska igra, odlicna odbrana nema nekih solo forsiranja i glupih suteva.
(Liverpool Man, 17. maj 2019 18:29)

Buahahaha Efes predvodi Larkin, koji je bio zadnja rupa u Bostonu. Tu je još nekoliko NBA propaliteta poput Andersona. "Odbrana" je takva, zbog procenta slobodnih bacanja u NBA-u i Evroligi, pa se isplati faulirati. Pa ovo je amaterska košarka. Manji teren, kraća utakmica... Naravno da zgusnutije izgleda odbrana, manje se trči, statična je, i igraš protiv sporijih igrača i lošijih šutera.
(Ostin A, 17. maj 2019 23:38)

Kad cujem ovo, teren je u NBA veci (ili teren je u Evropi manji), kao da je razlika nekoliko metara.
Razlika izmedju NBA i FIBA terena je 65 centimetara u duzini i 24 centimetra u sirini.
To je smesna razlika.

miki

pre 4 godine

Au brate, ovaj Efes u svojoj istoriji nije ovako dobro igrao. Vasa ubica, Larkin sta reci :o
(Sabre, 17. maj 2019 20:01)

Igrao je 2000 i 2001 godine, doduse polufinale ne finale, ali je i tada igrao dobru kosarku!!!!

deki

pre 4 godine

Zao mi je zbog Zoca Gudure i Kaline ali, malo mi je ovaj Fener poceo da ide na zivce,skauting za ovu sezonu los, ispade da ih povrede kostale finala

Mladen

pre 4 godine

Kombo Ataman, Micic u finalu evrolige... kraj vica! Salu na stranu, uspeh Efesa mi je neverovatan, ali su zasluzili sjajnom timskom igrom na obe strane terena tokom cele sezone. Uz povremena iskakanja pojedinaca i konstantno odnicne Larkina i Micica kao nosioce tima bili su sjajna skupina za gledanje. Ataman je polozio trenerski ispit, iz jedne opustene pozicije bez imperativa velikog uspeha stvorio je sjajnu hemiju i usadio pobednicki mentalitet svojoj ekipi. Vasa Micic posle perioda lutanja, izlaska iz povrede i vracanja forme i samopouzdanja konacno pokazuje svoj pun potencijal koji se video u mladjim danima. Momak je ispravan lik i veliki radnik i drago mi je da mu se ovako vraca.

Slobodan

pre 4 godine

Cestitke Vasi !!!
Sezona iz snova koju je sigurno zasluzio, nadam se da ce on biti prvi pley u reprezentaciji, igrama je zasluzio !!!