Sreda, 24.04.2019.

18:55

"Ovo što Nikola radi u plej-ofu, ne dešava se često u istoriji"

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, obratio se medijima posle treće pobede nad San Antonio Sparsima i još jednom nahvalio Nikolu Jokića.

Izvor: PT

"Ovo što Nikola radi u plej-ofu, ne dešava se èesto u istoriji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Тата

pre 4 godine

Не постаје се вођа ( лидер ) ако си бољи од других него ако све друге чиниш бољим. Зато је Јокић вероватно најбољи играч у NBA ове сезоне. Ово види свако ко је искрен.

realno

pre 4 godine

Budimo realni, dečko je prosečan igrač, daleko od najboljih u Nba. Ne znam kome idu u prilog ovakvi hvalospevi? Ne sporim da za visokog igrača ima odličnu tehniku ali na odbrani mora mnogo da radi.

Pera Ždera

pre 4 godine

"Ako popravi odbranu i poradi na brzini (smanji kilažu), može se približiti pojmu odličnog igrača."
(Nikola, 25. april 2019 05:35)

Priblizno pojmu odlicnog igraca :D - Decko po ucinku, uticaju na igru i saigrace, nekim rekordima vec drugi centar iza Vilta u istoriji igre, ali nije to dovoljno da bude blizu pojma odlicnog igraca - Dakle, po tvojoj tvrdnji nije jos uvek odlican vec prosecan a on medju 3 MVP kanditada ove sezone i najbolji igrac u prvih 5 timova lige. Sta se sve ovde moze procitati. Ma najbolje da bude prvi asistent, poenter, skakav + defanzivni u svom timu. Sta je onda ostatak tima, skup gradjana. Takav igrac nije postojao niti ce ikada (najbolji na obe strane u svom timu, racunajuci i asistencije npr)...

Sto se odbrane tice, to smo ovde apsolvirali.. Nije elitan ali je solidan odbrambeni igac ove sezone. To potvrdjuju svi parametri, trener itd. Jedan Lamarcus Aldridge ga nije nadigrao 1 na 1. BIo je podatak na netu da mu je u direktnom duelu dao tipa 30% sto znaci da je ostalih 70% situacija Nikola odbranio Aldridga (ALL STAR igraca). To sot mu bekovi lagano cesto prodju na polaganje smo takodje doktorirali ovde. Pored njegovih mana takodje pucanje prve linije odbrane gde on mora da se cuva pomaganja u drugoj liniji zbog licnih gresaka jer je najbitniji u svom timu, sto ofanzivno sto kreacijski. Dakle nikada nece biti elitni odbrambeni ali solidni jako inteligentni odbrambeni igrac vec jeste i ima prostora samo za napredak. "Imati priliku da pridje pojmu odlicnog igraca" hahaha...

Sto se Goberta tice, 4 njihova susreta ove sezone...

Jokic 7p 10r 16a
Gobert 12p 12r 1a

Jokic 28p 21r 6a
Gobert 15p 10r 3a

Jokic 16p 13r 7a
Gobert 16p 8r 1a

4ta nije merodavna, Nikola igrao 15ak minuta...

Ama bas nije mogao da izadje sa Gobertom na kraj :D Ok, jeste mu on jedan od tezih MatchUpa kao najbolji odbrambeni centar ALI mislim da pre ne moze Gobert da izadje sa njim na kraj nego obrnuto.

I maleni osvrt na ovog @realno
kao sto napomenuh iznad...
Zanimljiva neka liga gde prosecni igraci budu 3ci u trci za MVPja ili najbolji igraci svog tima koji je u POffu sa ubedljivog drugog mesta. hmm... kakvi li su onda oni blizu pojma odlicnog igraca a kamoli odlicni ;)

Ne blamirati se i lupetati bzvz ovde, bez provere informacija...

petarczv

pre 4 godine

Ali kakav krah drugog nikole u playoffu...iako je bilo ocekivano da njegova ekipa ispadne partije koje je pruzao pre i za vreme playoffa su nebo i zemlja...

Pragmatic

pre 4 godine

Verujem da je Meloun pod utiskom i verovatno zeli da dodatno motivise svog igraca. Jokic je odlican, daleko od toga da ispisuje istoriju kosarke, ali je svakako veliki igrac. Bilo bi fenomenalno kada bi resio da zaigra u reprezentaciji, onda bi mogao da postane legenda.

Karim je beba

pre 4 godine

za 3 cetvrtine.....a koji je to centar u svojoj debitantskoj sezoni u prvih 5 utakmica imao prosek od 19.6 poena 11 skokova i 9 asistencija?
(milan, 24. april 2019 21:51)kakva crna debitantska sezona, čovek igra četvrtu sezonu u NBA, prvi PO i ne pišite gluposti o 3 četvrtine jer niko ne igra 48 minuta....

Nikola

pre 5 godina

Ako popravi odbranu i poradi na brzini (smanji kilažu), može se približiti pojmu odličnog igrača. Dakle, ima još da radi na sebi kako bi postao kompletan igrač. Pod tim smatram košarkaša koji podjednako daje doprinos i u napadu i u odbrani. Činjenica je da igra kao mator, sa neverovatnom lakoćom, barem gledano iz ugla nas posmatrača. Sudbina mu je bila naklonjena da završi u ekipi Denver Nauggets-a.
Spomenuo bih samo još jedan detalj, koji mi upada u oči tokom ove sezone. Postoji profil igrača sa kojim naš Nikola nikako ne uspeva da izađe na kraj, a to je je recimo Rudy Gobert iz Utah Jazza-a.

...

pre 5 godina

Zbog toga je današnja košarka brža pa samim tim i fizički napornija. Mi danas kritikujemo jednog Hardena zbog ispucavanja, ali broj njegovih šuteva ne može da se poredi sa jednim Džordanom koji je imao od 40 do 50 šuteva po utakmici za 45 minuta igre. Danas da neko igra od 45 do 48 minuta prosečno utakmicu kada nema Garbage time-a je nezamislivo.
(Ostin A, 24. april 2019 22:38)

Ako već navodiš brojke, potrudi se da budu makar približno tačne. Džordan na najviše u karijeri imao jedne sezone 25 šuteva po meču, što je ogroman broj, ali nije ni 40 ni 50. Najviše minuta je imao 40,4 - mnogo manje od 45-48 (te cifre nije imao niko u modernoj košarci, a 40ak je česta pojava, doduše malo ređa poslednjih godina, ali i LeBron je recimo išao do 42,5 početkom karijere).

мики

pre 5 godina

E druze moj LA (Lamarkus Oldridz) nije nikada niti ce ikada biti centar. Cistokrvni PF. 

POZ
(Stefan COYG, 24. april 2019 21:10)

тако и Никола није центар, већ плејмејкер.

мики

pre 5 godina

NBA pratim 22 godine...Sta to Nikola Jokic radi u plejofu sto nije vidjeno u istoriji nba? Od 5 meceva 1 je odigrao dobro, 3 sasvim prosecno, i 1 ispod proseka. Sta je tu za istoriju.
(Bruder, 24. april 2019 22:58)

22 године, а и даље не разумеш кошарку? пређи на неки други спорт, али немој кликере, то је превише компликовано.

SumLJivo lice

pre 5 godina

Prestanite. ako Bogs znate više da uništavate jezik, pogotovo Vi iz "prestonice". Ime mu je Nikola Jokić, nije JOKARA.
(Milos, 24. april 2019 23:37) Apsolutno se slazem! Odvratno je vise kako se jezik zloupotrebljava da bi zvucao „urbano“, sto bi trebalo da znaci gradjanski. Dakle Jokara, bembara, extra i tebra zvuce usiljeno i nemaju nikakve veze sa gradjanskim ponasanjem, vec malogradjanskim.

Maki

pre 5 godina

Jokera nema fizikaliju pa decko moze traktor da okrene a ne gumu. Ja neznam nijednog igraca koji moze da ga zaustavi kad krene jedan na jedan pod kosem. Dogura ih bukvalno ispod kosa I ona da kos. Ako ti nije snaga neznam sta je

Ivan

pre 5 godina

"Ma sta Meloun zna kakav je Jokic igrac, ko da je on neki trener, samo obican smrtnik, jedan od 30 u svetu koji imaju cast da budu glavni treneri u ubedljivo najjacoj ligi na svetu, a njegov tim u toj ligi zavrsio kao 2.na zapadu!!!

Nego ti Jokicu da dodjes da igras za reprezentaciju, tu se napreduje a ne u najjacoj ligi na svetu."

Ovo gore sam ja sada izmislio. Naravno ni u sta od gore navedenog ne verujem, ali su se takvi komentatori mogli cuti pre par godina. Mislim na ovo da se jedino u reprezentaciji postaje igrac i da Jokic nikada nece postati vrhunski igrac. Bas me zanima gde su danas ti likovi, sto se lepo ponekada ne izvine, kazu da nisu imali blage veze sa zivotom....

Jedan novinar u Cikagu je izjavio svojevremeno da ce pojesti svoj sesir ako Joakim Noa postane dobar igrac, i na kraju ga je zaista pojeo pred kamerama. E to se zove covek, tako da ajde bivsi pljuvaci, budite i vi ljudi, javite se i priznajte da barem po ovom pitanju ne da ste omanuli, nego niste mogli gore.

bmiles

pre 5 godina

Jos da su bekovi Monti i Bizli uz Milsap(u 3 navrata) pogodili otvorene suteve i ulaze imao bi sigurno preko 10 asistencija.Treba priznati najkorisniji igrac po tim uz to i najnesebicniji u NBA!Ko to ne vidi ili nece da vidi njegov problem!?Da svakako oni znaju bolje kosarku,od Popovica,Ajzea Tomasa,Jeloun Roza,Kris Vebera,Sekil O'Nila,Carls Barklija i gotovo svih trenera NBA!Zasto uopste raspravljati o Jokicu, narocito kad sam video ogromnu sliku njega u drustvu sa Duranta,Hardenai Stefom Karija,juce u studiju NBA TV!

Dvorska budala

pre 5 godina

Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 19:23)

Pa kad ne gledaš na nacionalnoj televiziji, zato se i pitaš.

" Nadam se da će publika koja prati košarku putem nacionalnih televizija to videti i reći da – Nikola Jokić je poseban", rekao je Meloun.

Ostin A

pre 5 godina

Dobar igrac,ali i bolji igraci su igrali pre njega, pravi majstori ove igre. Ova kosarka bez kontakta i ona 90' ne mogu da se mere, pravi ljubitelji ove igre znaju o cemu pricam. Veliki pozdrav!!
(NBA 90, 24. april 2019 20:10)

Razlika je u tome, što je 90' godina bila zabranjena zona. Onda su to doveli Evropski igrači. Od tada se promenila struktura cele igre. Pojavili su se igrači na pozicijama 4 i 5 koji znaju da šutiraju trojke, pojavila se taktika sa petorkom bez centra (smallball).

Zamislite danas da jedan Šekil O'Nil treba da izađe van reketa jer igrač koga čuva može da mu da trojku, ili neki šut sa polu distance. Dejvid Robinson, Dikembe Mutombo... Sve su to legende devedesetih koji ne bi mogli da isprate današnju igru. Imali bi minutažu poput Bobana Marjanovića.

Zbog toga je današnja košarka brža pa samim tim i fizički napornija. Mi danas kritikujemo jednog Hardena zbog ispucavanja, ali broj njegovih šuteva ne može da se poredi sa jednim Džordanom koji je imao od 40 do 50 šuteva po utakmici za 45 minuta igre. Danas da neko igra od 45 do 48 minuta prosečno utakmicu kada nema Garbage time-a je nezamislivo.

boki volim kosarku

pre 5 godina

koliko samo dobro igra jokic odbranu vec duze vreme, to je neverovatno. posebno poslednje 2 utakmice sam gledao pazljivo, svaka mu cast, preuzima, pokriva, pomogne, isprati, predvidi, trudi se kao lav. bravo jokara.

Bruder

pre 5 godina

NBA pratim 22 godine...Sta to Nikola Jokic radi u plejofu sto nije vidjeno u istoriji nba? Od 5 meceva 1 je odigrao dobro, 3 sasvim prosecno, i 1 ispod proseka. Sta je tu za istoriju.

samo realno

pre 5 godina

Mozda jedino u istoriji Denvera.
Ja sam odgledao jednu utakmicu San Antonio-Denver, i to mi je bilo dovoljno.
Sa jedne strane raspali Spursi bez tracka energije, sa ocajnom klupom, sa laznom zvezdom Derozanom i Aldridgeom u ocajnoj formi, tuga.
Sa druge strane mladjani Denver sa vrlo dobrom klupom i solidnom prvom postavom. Osrednja ekipa sa dobrom timskom igrom bez zvucnih imena i velikih zvezda. Mozemo da se lazemo kako je Jokic neki veliki igrac, jer on to realno nije. Niti on nosi Denver, niti je odlucio jednu od dosadasnjih utakmica. Igra ide preko njega i skuplja urucivanja-asistencije poput Westbrooka, ali ta njegova statistika ima istu vrednost kao Westbrookova.
Murray je taj koji ubacuje kada je tesko, koji preuzima odgovornost sa samo 22god.
Naravno, NBA uvek brani svoje velike investicije i niko nece reci kako je Jokic igrac malo bolji od proseka kao i Vucevic, M.Gasol...

Pogledajte malo kako igra Kawai, Paskal, Irving, Janis, Harden, Durant i uporedite njihovu igru sa Jokicem. Kawai rastura kako igra, sam kreira poene ne moze da promasi, igra vrhunsku odbranu.
Jokic u odbrani kao baba Simana.

Stefan COYG

pre 5 godina

@ Mislim da ljudi totalno zanemaruju cinjenicu koliko je bucko jak. Fizicka sprema igraca je i snaga zar ne? Shaq iz LA nije bio izdefinisan kao David Robinson ali ga je unosio sa sve loptom u obruc. Obratite paznju kako se centri odbijaju od njega, LA na primer. Decko dupetom ugura svakog centra do obruca. Nije to do velikog dupeta nego ciste snage. Otuda i problem davno vs Nurkica (ranije je bio jaci) i delimicno Cusinsa. Al tek mu je 24, bice jos jaci.
(MilanC, 24. april 2019 19:24)

.................. .. . . . .. ....... . . . . ....... .. ... ... . . ..

E druze moj LA (Lamarkus Oldridz) nije nikada niti ce ikada biti centar. Cistokrvni PF.

POZ

Lars

pre 5 godina

@"Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 19:23)

Za istoriju je to sto mu nedostaje 0,5 asistencija za Triple Double prosek u Play Off-u a vec je odigrano 5 utakmica. Obzirom da mu je ovo prvo ucesce, veruj mi da je svuda u svetu ogroman uspeh u pitanju. Sa druge strane, za divljenje je to da je Denver bez Jokica u rangu Sacramenta.. nijedan igrac u NBA nema toliki uticaj na igru svog tima a i to je matematicki dokazano. Nikola je verovatno vec zaradio Hall of Fame status a ima samo 24 godine....

Pera

pre 5 godina

Malo skrecem s teme, ali odlicna vest:
"Nuggets’ Michael Porter Jr. fully healthy, set to play in Las Vegas Summer League"
Ako povreda nije ostavila (prevelike) tragove, to je bas ono sto im je trebalo, mlad (20), visok (6'10"), atletski obdaren, vest, dok malo sazri podici ce tim na novi nivo. A uz Nikolu se najbolje uci, on zna da iskoristi dobre strane svakog saigraca!

slavomir

pre 5 godina

Aman ljudi sta da kazemo onda za partiju Dejma,Kinga prosle godine,Lenarda,Kejdija,karija man te se ovog somborskog djevreka
(Nick Kyrgios, 24. april 2019 20:45)

# Link komentara
Slab si ! Probaj onako, cisto srpski : Jokicu, plati porez !

Satira

pre 5 godina

Aman ljudi sta da kazemo onda za partiju Dejma,Kinga prosle godine,Lenarda,Kejdija,karija man te se ovog somborskog djevreka
(Nick Kyrgios, 24. april 2019 20:45)

# Link komentara

Toliko si nakon rodjenja razocarao, da ti ni "Bukvar" nije pruzio priliku.

milan

pre 5 godina

Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 
za 3 cetvrtine.....a koji je to centar u svojoj debitantskoj sezoni u prvih 5 utakmica imao prosek od 19.6 poena 11 skokova i 9 asistencija?

NBA 90

pre 5 godina

Dobar igrac,ali i bolji igraci su igrali pre njega, pravi majstori ove igre. Ova kosarka bez kontakta i ona 90' ne mogu da se mere, pravi ljubitelji ove igre znaju o cemu pricam. Veliki pozdrav!!

Back in Black

pre 5 godina

Jednostvno on je unikatan igrac neko ko je veoma zanimljiv i nesto novo za Amere.Oni su navikli na misicave atlete koje skacu do neba,kucaju skoro sa linije za slobodna bacanja,brzi kao munje a Jokic je totalna suprotnost,niti misica,niti skoka,niti kucanja,niti brzine a opet jedan od najboljih u ligi.Sve sto radi kao da je u sloumoušunu a opet ne mozes da ga zaustavis,o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji suvisno je pricati.Ne treba zaboraviti da je on jos uvek klinac a da ovaj plej of igra kao mator.I stvarno pored svih tih nabildovanih monstruma pravo je uzivanje gledati Nikolu,a najvise uzivam kada vidim kako lude ti nabildovani sto ne mogu da ga zaustave a on decko sve to radi toliko sporo da nije ni cudo sto lude.

MilanC

pre 5 godina

Mislim da ljudi totalno zanemaruju cinjenicu koliko je bucko jak. Fizicka sprema igraca je i snaga zar ne? Shaq iz LA nije bio izdefinisan kao David Robinson ali ga je unosio sa sve loptom u obruc. Obratite paznju kako se centri odbijaju od njega, LA na primer. Decko dupetom ugura svakog centra do obruca. Nije to do velikog dupeta nego ciste snage. Otuda i problem davno vs Nurkica (ranije je bio jaci) i delimicno Cusinsa. Al tek mu je 24, bice jos jaci.

moje ime - ime moje

pre 5 godina

@Imacemo igraca i u polufinalu zapada i istoka,sto nije losa stvar
(yyyyy, 24. april 2019 18:58)

Moze lako da se desi i u finalima konferencija da ih imamo, jer i jedni i drugi imaju svoje sanse, posebno Nuggetski protiv Portlanda!

Brka

pre 5 godina

Ja opet najvecu zaslugu za njegov uspeh dajem prvenstveno Milojevicu, a potom njegovoj braci, pogotovo starijem. Koji je I veci I tezi I jaci od njega. A koji ga sigurno nije stedeo, nego ga je po celo leto tukao ko vola u kupusu. A to NBA elita ne zna I misli da je taj sportski bezobrazluk I izdrzljivost dosla sama od sebe.

Lars

pre 5 godina

Mislim da mnogi potcenjuju Nikoline fizikalije. Nema odraz, tu se slazem ali prica da nije jak uopste ne stoji! Malo je igraca koje ne moze da izgura, jos manje onih koji mogu da zaustave njegov prilaz kosu ledjima a biju ga "ko vola u kupusu". Snazan je kao bizon, spretan, precizan, odlicno predvidja gde ce lopta zavrsiti nakon promasaja te uzima puno skokova po utakmici. Sa takvim karakteristikama mu je odraz najmanje potreban. Nadam se i da ce ga to odsustvo stresa na kosti, misice i zglobove pri doskoku sacuvati od teskih povreda. Samo gazi Nikola, potpuni si fenomen. Takvog igraca nismo nikada imali!

Back in Black

pre 5 godina

Jednostvno on je unikatan igrac neko ko je veoma zanimljiv i nesto novo za Amere.Oni su navikli na misicave atlete koje skacu do neba,kucaju skoro sa linije za slobodna bacanja,brzi kao munje a Jokic je totalna suprotnost,niti misica,niti skoka,niti kucanja,niti brzine a opet jedan od najboljih u ligi.Sve sto radi kao da je u sloumoušunu a opet ne mozes da ga zaustavis,o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji suvisno je pricati.Ne treba zaboraviti da je on jos uvek klinac a da ovaj plej of igra kao mator.I stvarno pored svih tih nabildovanih monstruma pravo je uzivanje gledati Nikolu,a najvise uzivam kada vidim kako lude ti nabildovani sto ne mogu da ga zaustave a on decko sve to radi toliko sporo da nije ni cudo sto lude.

Lars

pre 5 godina

Mislim da mnogi potcenjuju Nikoline fizikalije. Nema odraz, tu se slazem ali prica da nije jak uopste ne stoji! Malo je igraca koje ne moze da izgura, jos manje onih koji mogu da zaustave njegov prilaz kosu ledjima a biju ga "ko vola u kupusu". Snazan je kao bizon, spretan, precizan, odlicno predvidja gde ce lopta zavrsiti nakon promasaja te uzima puno skokova po utakmici. Sa takvim karakteristikama mu je odraz najmanje potreban. Nadam se i da ce ga to odsustvo stresa na kosti, misice i zglobove pri doskoku sacuvati od teskih povreda. Samo gazi Nikola, potpuni si fenomen. Takvog igraca nismo nikada imali!

Brka

pre 5 godina

Ja opet najvecu zaslugu za njegov uspeh dajem prvenstveno Milojevicu, a potom njegovoj braci, pogotovo starijem. Koji je I veci I tezi I jaci od njega. A koji ga sigurno nije stedeo, nego ga je po celo leto tukao ko vola u kupusu. A to NBA elita ne zna I misli da je taj sportski bezobrazluk I izdrzljivost dosla sama od sebe.

milan

pre 5 godina

Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 
za 3 cetvrtine.....a koji je to centar u svojoj debitantskoj sezoni u prvih 5 utakmica imao prosek od 19.6 poena 11 skokova i 9 asistencija?

MilanC

pre 5 godina

Mislim da ljudi totalno zanemaruju cinjenicu koliko je bucko jak. Fizicka sprema igraca je i snaga zar ne? Shaq iz LA nije bio izdefinisan kao David Robinson ali ga je unosio sa sve loptom u obruc. Obratite paznju kako se centri odbijaju od njega, LA na primer. Decko dupetom ugura svakog centra do obruca. Nije to do velikog dupeta nego ciste snage. Otuda i problem davno vs Nurkica (ranije je bio jaci) i delimicno Cusinsa. Al tek mu je 24, bice jos jaci.

Satira

pre 5 godina

Aman ljudi sta da kazemo onda za partiju Dejma,Kinga prosle godine,Lenarda,Kejdija,karija man te se ovog somborskog djevreka
(Nick Kyrgios, 24. april 2019 20:45)

# Link komentara

Toliko si nakon rodjenja razocarao, da ti ni "Bukvar" nije pruzio priliku.

slavomir

pre 5 godina

Aman ljudi sta da kazemo onda za partiju Dejma,Kinga prosle godine,Lenarda,Kejdija,karija man te se ovog somborskog djevreka
(Nick Kyrgios, 24. april 2019 20:45)

# Link komentara
Slab si ! Probaj onako, cisto srpski : Jokicu, plati porez !

boki volim kosarku

pre 5 godina

koliko samo dobro igra jokic odbranu vec duze vreme, to je neverovatno. posebno poslednje 2 utakmice sam gledao pazljivo, svaka mu cast, preuzima, pokriva, pomogne, isprati, predvidi, trudi se kao lav. bravo jokara.

Dvorska budala

pre 5 godina

Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 19:23)

Pa kad ne gledaš na nacionalnoj televiziji, zato se i pitaš.

" Nadam se da će publika koja prati košarku putem nacionalnih televizija to videti i reći da – Nikola Jokić je poseban", rekao je Meloun.

moje ime - ime moje

pre 5 godina

@Imacemo igraca i u polufinalu zapada i istoka,sto nije losa stvar
(yyyyy, 24. april 2019 18:58)

Moze lako da se desi i u finalima konferencija da ih imamo, jer i jedni i drugi imaju svoje sanse, posebno Nuggetski protiv Portlanda!

Lars

pre 5 godina

@"Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 19:23)

Za istoriju je to sto mu nedostaje 0,5 asistencija za Triple Double prosek u Play Off-u a vec je odigrano 5 utakmica. Obzirom da mu je ovo prvo ucesce, veruj mi da je svuda u svetu ogroman uspeh u pitanju. Sa druge strane, za divljenje je to da je Denver bez Jokica u rangu Sacramenta.. nijedan igrac u NBA nema toliki uticaj na igru svog tima a i to je matematicki dokazano. Nikola je verovatno vec zaradio Hall of Fame status a ima samo 24 godine....

bmiles

pre 5 godina

Jos da su bekovi Monti i Bizli uz Milsap(u 3 navrata) pogodili otvorene suteve i ulaze imao bi sigurno preko 10 asistencija.Treba priznati najkorisniji igrac po tim uz to i najnesebicniji u NBA!Ko to ne vidi ili nece da vidi njegov problem!?Da svakako oni znaju bolje kosarku,od Popovica,Ajzea Tomasa,Jeloun Roza,Kris Vebera,Sekil O'Nila,Carls Barklija i gotovo svih trenera NBA!Zasto uopste raspravljati o Jokicu, narocito kad sam video ogromnu sliku njega u drustvu sa Duranta,Hardenai Stefom Karija,juce u studiju NBA TV!

Ostin A

pre 5 godina

Dobar igrac,ali i bolji igraci su igrali pre njega, pravi majstori ove igre. Ova kosarka bez kontakta i ona 90' ne mogu da se mere, pravi ljubitelji ove igre znaju o cemu pricam. Veliki pozdrav!!
(NBA 90, 24. april 2019 20:10)

Razlika je u tome, što je 90' godina bila zabranjena zona. Onda su to doveli Evropski igrači. Od tada se promenila struktura cele igre. Pojavili su se igrači na pozicijama 4 i 5 koji znaju da šutiraju trojke, pojavila se taktika sa petorkom bez centra (smallball).

Zamislite danas da jedan Šekil O'Nil treba da izađe van reketa jer igrač koga čuva može da mu da trojku, ili neki šut sa polu distance. Dejvid Robinson, Dikembe Mutombo... Sve su to legende devedesetih koji ne bi mogli da isprate današnju igru. Imali bi minutažu poput Bobana Marjanovića.

Zbog toga je današnja košarka brža pa samim tim i fizički napornija. Mi danas kritikujemo jednog Hardena zbog ispucavanja, ali broj njegovih šuteva ne može da se poredi sa jednim Džordanom koji je imao od 40 do 50 šuteva po utakmici za 45 minuta igre. Danas da neko igra od 45 do 48 minuta prosečno utakmicu kada nema Garbage time-a je nezamislivo.

Pera

pre 5 godina

Malo skrecem s teme, ali odlicna vest:
"Nuggets’ Michael Porter Jr. fully healthy, set to play in Las Vegas Summer League"
Ako povreda nije ostavila (prevelike) tragove, to je bas ono sto im je trebalo, mlad (20), visok (6'10"), atletski obdaren, vest, dok malo sazri podici ce tim na novi nivo. A uz Nikolu se najbolje uci, on zna da iskoristi dobre strane svakog saigraca!

мики

pre 5 godina

NBA pratim 22 godine...Sta to Nikola Jokic radi u plejofu sto nije vidjeno u istoriji nba? Od 5 meceva 1 je odigrao dobro, 3 sasvim prosecno, i 1 ispod proseka. Sta je tu za istoriju.
(Bruder, 24. april 2019 22:58)

22 године, а и даље не разумеш кошарку? пређи на неки други спорт, али немој кликере, то је превише компликовано.

SumLJivo lice

pre 5 godina

Prestanite. ako Bogs znate više da uništavate jezik, pogotovo Vi iz "prestonice". Ime mu je Nikola Jokić, nije JOKARA.
(Milos, 24. april 2019 23:37) Apsolutno se slazem! Odvratno je vise kako se jezik zloupotrebljava da bi zvucao „urbano“, sto bi trebalo da znaci gradjanski. Dakle Jokara, bembara, extra i tebra zvuce usiljeno i nemaju nikakve veze sa gradjanskim ponasanjem, vec malogradjanskim.

NBA 90

pre 5 godina

Dobar igrac,ali i bolji igraci su igrali pre njega, pravi majstori ove igre. Ova kosarka bez kontakta i ona 90' ne mogu da se mere, pravi ljubitelji ove igre znaju o cemu pricam. Veliki pozdrav!!

Pera Ždera

pre 4 godine

"Ako popravi odbranu i poradi na brzini (smanji kilažu), može se približiti pojmu odličnog igrača."
(Nikola, 25. april 2019 05:35)

Priblizno pojmu odlicnog igraca :D - Decko po ucinku, uticaju na igru i saigrace, nekim rekordima vec drugi centar iza Vilta u istoriji igre, ali nije to dovoljno da bude blizu pojma odlicnog igraca - Dakle, po tvojoj tvrdnji nije jos uvek odlican vec prosecan a on medju 3 MVP kanditada ove sezone i najbolji igrac u prvih 5 timova lige. Sta se sve ovde moze procitati. Ma najbolje da bude prvi asistent, poenter, skakav + defanzivni u svom timu. Sta je onda ostatak tima, skup gradjana. Takav igrac nije postojao niti ce ikada (najbolji na obe strane u svom timu, racunajuci i asistencije npr)...

Sto se odbrane tice, to smo ovde apsolvirali.. Nije elitan ali je solidan odbrambeni igac ove sezone. To potvrdjuju svi parametri, trener itd. Jedan Lamarcus Aldridge ga nije nadigrao 1 na 1. BIo je podatak na netu da mu je u direktnom duelu dao tipa 30% sto znaci da je ostalih 70% situacija Nikola odbranio Aldridga (ALL STAR igraca). To sot mu bekovi lagano cesto prodju na polaganje smo takodje doktorirali ovde. Pored njegovih mana takodje pucanje prve linije odbrane gde on mora da se cuva pomaganja u drugoj liniji zbog licnih gresaka jer je najbitniji u svom timu, sto ofanzivno sto kreacijski. Dakle nikada nece biti elitni odbrambeni ali solidni jako inteligentni odbrambeni igrac vec jeste i ima prostora samo za napredak. "Imati priliku da pridje pojmu odlicnog igraca" hahaha...

Sto se Goberta tice, 4 njihova susreta ove sezone...

Jokic 7p 10r 16a
Gobert 12p 12r 1a

Jokic 28p 21r 6a
Gobert 15p 10r 3a

Jokic 16p 13r 7a
Gobert 16p 8r 1a

4ta nije merodavna, Nikola igrao 15ak minuta...

Ama bas nije mogao da izadje sa Gobertom na kraj :D Ok, jeste mu on jedan od tezih MatchUpa kao najbolji odbrambeni centar ALI mislim da pre ne moze Gobert da izadje sa njim na kraj nego obrnuto.

I maleni osvrt na ovog @realno
kao sto napomenuh iznad...
Zanimljiva neka liga gde prosecni igraci budu 3ci u trci za MVPja ili najbolji igraci svog tima koji je u POffu sa ubedljivog drugog mesta. hmm... kakvi li su onda oni blizu pojma odlicnog igraca a kamoli odlicni ;)

Ne blamirati se i lupetati bzvz ovde, bez provere informacija...

Bruder

pre 5 godina

NBA pratim 22 godine...Sta to Nikola Jokic radi u plejofu sto nije vidjeno u istoriji nba? Od 5 meceva 1 je odigrao dobro, 3 sasvim prosecno, i 1 ispod proseka. Sta je tu za istoriju.

Maki

pre 5 godina

Jokera nema fizikaliju pa decko moze traktor da okrene a ne gumu. Ja neznam nijednog igraca koji moze da ga zaustavi kad krene jedan na jedan pod kosem. Dogura ih bukvalno ispod kosa I ona da kos. Ako ti nije snaga neznam sta je

Ivan

pre 5 godina

"Ma sta Meloun zna kakav je Jokic igrac, ko da je on neki trener, samo obican smrtnik, jedan od 30 u svetu koji imaju cast da budu glavni treneri u ubedljivo najjacoj ligi na svetu, a njegov tim u toj ligi zavrsio kao 2.na zapadu!!!

Nego ti Jokicu da dodjes da igras za reprezentaciju, tu se napreduje a ne u najjacoj ligi na svetu."

Ovo gore sam ja sada izmislio. Naravno ni u sta od gore navedenog ne verujem, ali su se takvi komentatori mogli cuti pre par godina. Mislim na ovo da se jedino u reprezentaciji postaje igrac i da Jokic nikada nece postati vrhunski igrac. Bas me zanima gde su danas ti likovi, sto se lepo ponekada ne izvine, kazu da nisu imali blage veze sa zivotom....

Jedan novinar u Cikagu je izjavio svojevremeno da ce pojesti svoj sesir ako Joakim Noa postane dobar igrac, i na kraju ga je zaista pojeo pred kamerama. E to se zove covek, tako da ajde bivsi pljuvaci, budite i vi ljudi, javite se i priznajte da barem po ovom pitanju ne da ste omanuli, nego niste mogli gore.

samo realno

pre 5 godina

Mozda jedino u istoriji Denvera.
Ja sam odgledao jednu utakmicu San Antonio-Denver, i to mi je bilo dovoljno.
Sa jedne strane raspali Spursi bez tracka energije, sa ocajnom klupom, sa laznom zvezdom Derozanom i Aldridgeom u ocajnoj formi, tuga.
Sa druge strane mladjani Denver sa vrlo dobrom klupom i solidnom prvom postavom. Osrednja ekipa sa dobrom timskom igrom bez zvucnih imena i velikih zvezda. Mozemo da se lazemo kako je Jokic neki veliki igrac, jer on to realno nije. Niti on nosi Denver, niti je odlucio jednu od dosadasnjih utakmica. Igra ide preko njega i skuplja urucivanja-asistencije poput Westbrooka, ali ta njegova statistika ima istu vrednost kao Westbrookova.
Murray je taj koji ubacuje kada je tesko, koji preuzima odgovornost sa samo 22god.
Naravno, NBA uvek brani svoje velike investicije i niko nece reci kako je Jokic igrac malo bolji od proseka kao i Vucevic, M.Gasol...

Pogledajte malo kako igra Kawai, Paskal, Irving, Janis, Harden, Durant i uporedite njihovu igru sa Jokicem. Kawai rastura kako igra, sam kreira poene ne moze da promasi, igra vrhunsku odbranu.
Jokic u odbrani kao baba Simana.

мики

pre 5 godina

E druze moj LA (Lamarkus Oldridz) nije nikada niti ce ikada biti centar. Cistokrvni PF. 

POZ
(Stefan COYG, 24. april 2019 21:10)

тако и Никола није центар, већ плејмејкер.

Тата

pre 4 godine

Не постаје се вођа ( лидер ) ако си бољи од других него ако све друге чиниш бољим. Зато је Јокић вероватно најбољи играч у NBA ове сезоне. Ово види свако ко је искрен.

...

pre 5 godina

Zbog toga je današnja košarka brža pa samim tim i fizički napornija. Mi danas kritikujemo jednog Hardena zbog ispucavanja, ali broj njegovih šuteva ne može da se poredi sa jednim Džordanom koji je imao od 40 do 50 šuteva po utakmici za 45 minuta igre. Danas da neko igra od 45 do 48 minuta prosečno utakmicu kada nema Garbage time-a je nezamislivo.
(Ostin A, 24. april 2019 22:38)

Ako već navodiš brojke, potrudi se da budu makar približno tačne. Džordan na najviše u karijeri imao jedne sezone 25 šuteva po meču, što je ogroman broj, ali nije ni 40 ni 50. Najviše minuta je imao 40,4 - mnogo manje od 45-48 (te cifre nije imao niko u modernoj košarci, a 40ak je česta pojava, doduše malo ređa poslednjih godina, ali i LeBron je recimo išao do 42,5 početkom karijere).

Stefan COYG

pre 5 godina

@ Mislim da ljudi totalno zanemaruju cinjenicu koliko je bucko jak. Fizicka sprema igraca je i snaga zar ne? Shaq iz LA nije bio izdefinisan kao David Robinson ali ga je unosio sa sve loptom u obruc. Obratite paznju kako se centri odbijaju od njega, LA na primer. Decko dupetom ugura svakog centra do obruca. Nije to do velikog dupeta nego ciste snage. Otuda i problem davno vs Nurkica (ranije je bio jaci) i delimicno Cusinsa. Al tek mu je 24, bice jos jaci.
(MilanC, 24. april 2019 19:24)

.................. .. . . . .. ....... . . . . ....... .. ... ... . . ..

E druze moj LA (Lamarkus Oldridz) nije nikada niti ce ikada biti centar. Cistokrvni PF.

POZ

Nikola

pre 5 godina

Ako popravi odbranu i poradi na brzini (smanji kilažu), može se približiti pojmu odličnog igrača. Dakle, ima još da radi na sebi kako bi postao kompletan igrač. Pod tim smatram košarkaša koji podjednako daje doprinos i u napadu i u odbrani. Činjenica je da igra kao mator, sa neverovatnom lakoćom, barem gledano iz ugla nas posmatrača. Sudbina mu je bila naklonjena da završi u ekipi Denver Nauggets-a.
Spomenuo bih samo još jedan detalj, koji mi upada u oči tokom ove sezone. Postoji profil igrača sa kojim naš Nikola nikako ne uspeva da izađe na kraj, a to je je recimo Rudy Gobert iz Utah Jazza-a.

petarczv

pre 4 godine

Ali kakav krah drugog nikole u playoffu...iako je bilo ocekivano da njegova ekipa ispadne partije koje je pruzao pre i za vreme playoffa su nebo i zemlja...

realno

pre 4 godine

Budimo realni, dečko je prosečan igrač, daleko od najboljih u Nba. Ne znam kome idu u prilog ovakvi hvalospevi? Ne sporim da za visokog igrača ima odličnu tehniku ali na odbrani mora mnogo da radi.

Karim je beba

pre 4 godine

za 3 cetvrtine.....a koji je to centar u svojoj debitantskoj sezoni u prvih 5 utakmica imao prosek od 19.6 poena 11 skokova i 9 asistencija?
(milan, 24. april 2019 21:51)kakva crna debitantska sezona, čovek igra četvrtu sezonu u NBA, prvi PO i ne pišite gluposti o 3 četvrtine jer niko ne igra 48 minuta....

Pragmatic

pre 4 godine

Verujem da je Meloun pod utiskom i verovatno zeli da dodatno motivise svog igraca. Jokic je odlican, daleko od toga da ispisuje istoriju kosarke, ali je svakako veliki igrac. Bilo bi fenomenalno kada bi resio da zaigra u reprezentaciji, onda bi mogao da postane legenda.

NBA 90

pre 5 godina

Dobar igrac,ali i bolji igraci su igrali pre njega, pravi majstori ove igre. Ova kosarka bez kontakta i ona 90' ne mogu da se mere, pravi ljubitelji ove igre znaju o cemu pricam. Veliki pozdrav!!

Bruder

pre 5 godina

NBA pratim 22 godine...Sta to Nikola Jokic radi u plejofu sto nije vidjeno u istoriji nba? Od 5 meceva 1 je odigrao dobro, 3 sasvim prosecno, i 1 ispod proseka. Sta je tu za istoriju.

samo realno

pre 5 godina

Mozda jedino u istoriji Denvera.
Ja sam odgledao jednu utakmicu San Antonio-Denver, i to mi je bilo dovoljno.
Sa jedne strane raspali Spursi bez tracka energije, sa ocajnom klupom, sa laznom zvezdom Derozanom i Aldridgeom u ocajnoj formi, tuga.
Sa druge strane mladjani Denver sa vrlo dobrom klupom i solidnom prvom postavom. Osrednja ekipa sa dobrom timskom igrom bez zvucnih imena i velikih zvezda. Mozemo da se lazemo kako je Jokic neki veliki igrac, jer on to realno nije. Niti on nosi Denver, niti je odlucio jednu od dosadasnjih utakmica. Igra ide preko njega i skuplja urucivanja-asistencije poput Westbrooka, ali ta njegova statistika ima istu vrednost kao Westbrookova.
Murray je taj koji ubacuje kada je tesko, koji preuzima odgovornost sa samo 22god.
Naravno, NBA uvek brani svoje velike investicije i niko nece reci kako je Jokic igrac malo bolji od proseka kao i Vucevic, M.Gasol...

Pogledajte malo kako igra Kawai, Paskal, Irving, Janis, Harden, Durant i uporedite njihovu igru sa Jokicem. Kawai rastura kako igra, sam kreira poene ne moze da promasi, igra vrhunsku odbranu.
Jokic u odbrani kao baba Simana.

realno

pre 4 godine

Budimo realni, dečko je prosečan igrač, daleko od najboljih u Nba. Ne znam kome idu u prilog ovakvi hvalospevi? Ne sporim da za visokog igrača ima odličnu tehniku ali na odbrani mora mnogo da radi.

Nikola

pre 5 godina

Ako popravi odbranu i poradi na brzini (smanji kilažu), može se približiti pojmu odličnog igrača. Dakle, ima još da radi na sebi kako bi postao kompletan igrač. Pod tim smatram košarkaša koji podjednako daje doprinos i u napadu i u odbrani. Činjenica je da igra kao mator, sa neverovatnom lakoćom, barem gledano iz ugla nas posmatrača. Sudbina mu je bila naklonjena da završi u ekipi Denver Nauggets-a.
Spomenuo bih samo još jedan detalj, koji mi upada u oči tokom ove sezone. Postoji profil igrača sa kojim naš Nikola nikako ne uspeva da izađe na kraj, a to je je recimo Rudy Gobert iz Utah Jazza-a.

Ostin A

pre 5 godina

Dobar igrac,ali i bolji igraci su igrali pre njega, pravi majstori ove igre. Ova kosarka bez kontakta i ona 90' ne mogu da se mere, pravi ljubitelji ove igre znaju o cemu pricam. Veliki pozdrav!!
(NBA 90, 24. april 2019 20:10)

Razlika je u tome, što je 90' godina bila zabranjena zona. Onda su to doveli Evropski igrači. Od tada se promenila struktura cele igre. Pojavili su se igrači na pozicijama 4 i 5 koji znaju da šutiraju trojke, pojavila se taktika sa petorkom bez centra (smallball).

Zamislite danas da jedan Šekil O'Nil treba da izađe van reketa jer igrač koga čuva može da mu da trojku, ili neki šut sa polu distance. Dejvid Robinson, Dikembe Mutombo... Sve su to legende devedesetih koji ne bi mogli da isprate današnju igru. Imali bi minutažu poput Bobana Marjanovića.

Zbog toga je današnja košarka brža pa samim tim i fizički napornija. Mi danas kritikujemo jednog Hardena zbog ispucavanja, ali broj njegovih šuteva ne može da se poredi sa jednim Džordanom koji je imao od 40 do 50 šuteva po utakmici za 45 minuta igre. Danas da neko igra od 45 do 48 minuta prosečno utakmicu kada nema Garbage time-a je nezamislivo.

Back in Black

pre 5 godina

Jednostvno on je unikatan igrac neko ko je veoma zanimljiv i nesto novo za Amere.Oni su navikli na misicave atlete koje skacu do neba,kucaju skoro sa linije za slobodna bacanja,brzi kao munje a Jokic je totalna suprotnost,niti misica,niti skoka,niti kucanja,niti brzine a opet jedan od najboljih u ligi.Sve sto radi kao da je u sloumoušunu a opet ne mozes da ga zaustavis,o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji suvisno je pricati.Ne treba zaboraviti da je on jos uvek klinac a da ovaj plej of igra kao mator.I stvarno pored svih tih nabildovanih monstruma pravo je uzivanje gledati Nikolu,a najvise uzivam kada vidim kako lude ti nabildovani sto ne mogu da ga zaustave a on decko sve to radi toliko sporo da nije ni cudo sto lude.

Pragmatic

pre 4 godine

Verujem da je Meloun pod utiskom i verovatno zeli da dodatno motivise svog igraca. Jokic je odlican, daleko od toga da ispisuje istoriju kosarke, ali je svakako veliki igrac. Bilo bi fenomenalno kada bi resio da zaigra u reprezentaciji, onda bi mogao da postane legenda.

Brka

pre 5 godina

Ja opet najvecu zaslugu za njegov uspeh dajem prvenstveno Milojevicu, a potom njegovoj braci, pogotovo starijem. Koji je I veci I tezi I jaci od njega. A koji ga sigurno nije stedeo, nego ga je po celo leto tukao ko vola u kupusu. A to NBA elita ne zna I misli da je taj sportski bezobrazluk I izdrzljivost dosla sama od sebe.

Stefan COYG

pre 5 godina

@ Mislim da ljudi totalno zanemaruju cinjenicu koliko je bucko jak. Fizicka sprema igraca je i snaga zar ne? Shaq iz LA nije bio izdefinisan kao David Robinson ali ga je unosio sa sve loptom u obruc. Obratite paznju kako se centri odbijaju od njega, LA na primer. Decko dupetom ugura svakog centra do obruca. Nije to do velikog dupeta nego ciste snage. Otuda i problem davno vs Nurkica (ranije je bio jaci) i delimicno Cusinsa. Al tek mu je 24, bice jos jaci.
(MilanC, 24. april 2019 19:24)

.................. .. . . . .. ....... . . . . ....... .. ... ... . . ..

E druze moj LA (Lamarkus Oldridz) nije nikada niti ce ikada biti centar. Cistokrvni PF.

POZ

Karim je beba

pre 4 godine

za 3 cetvrtine.....a koji je to centar u svojoj debitantskoj sezoni u prvih 5 utakmica imao prosek od 19.6 poena 11 skokova i 9 asistencija?
(milan, 24. april 2019 21:51)kakva crna debitantska sezona, čovek igra četvrtu sezonu u NBA, prvi PO i ne pišite gluposti o 3 četvrtine jer niko ne igra 48 minuta....

MilanC

pre 5 godina

Mislim da ljudi totalno zanemaruju cinjenicu koliko je bucko jak. Fizicka sprema igraca je i snaga zar ne? Shaq iz LA nije bio izdefinisan kao David Robinson ali ga je unosio sa sve loptom u obruc. Obratite paznju kako se centri odbijaju od njega, LA na primer. Decko dupetom ugura svakog centra do obruca. Nije to do velikog dupeta nego ciste snage. Otuda i problem davno vs Nurkica (ranije je bio jaci) i delimicno Cusinsa. Al tek mu je 24, bice jos jaci.

milan

pre 5 godina

Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 
za 3 cetvrtine.....a koji je to centar u svojoj debitantskoj sezoni u prvih 5 utakmica imao prosek od 19.6 poena 11 skokova i 9 asistencija?

bmiles

pre 5 godina

Jos da su bekovi Monti i Bizli uz Milsap(u 3 navrata) pogodili otvorene suteve i ulaze imao bi sigurno preko 10 asistencija.Treba priznati najkorisniji igrac po tim uz to i najnesebicniji u NBA!Ko to ne vidi ili nece da vidi njegov problem!?Da svakako oni znaju bolje kosarku,od Popovica,Ajzea Tomasa,Jeloun Roza,Kris Vebera,Sekil O'Nila,Carls Barklija i gotovo svih trenera NBA!Zasto uopste raspravljati o Jokicu, narocito kad sam video ogromnu sliku njega u drustvu sa Duranta,Hardenai Stefom Karija,juce u studiju NBA TV!

Lars

pre 5 godina

Mislim da mnogi potcenjuju Nikoline fizikalije. Nema odraz, tu se slazem ali prica da nije jak uopste ne stoji! Malo je igraca koje ne moze da izgura, jos manje onih koji mogu da zaustave njegov prilaz kosu ledjima a biju ga "ko vola u kupusu". Snazan je kao bizon, spretan, precizan, odlicno predvidja gde ce lopta zavrsiti nakon promasaja te uzima puno skokova po utakmici. Sa takvim karakteristikama mu je odraz najmanje potreban. Nadam se i da ce ga to odsustvo stresa na kosti, misice i zglobove pri doskoku sacuvati od teskih povreda. Samo gazi Nikola, potpuni si fenomen. Takvog igraca nismo nikada imali!

Lars

pre 5 godina

@"Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 19:23)

Za istoriju je to sto mu nedostaje 0,5 asistencija za Triple Double prosek u Play Off-u a vec je odigrano 5 utakmica. Obzirom da mu je ovo prvo ucesce, veruj mi da je svuda u svetu ogroman uspeh u pitanju. Sa druge strane, za divljenje je to da je Denver bez Jokica u rangu Sacramenta.. nijedan igrac u NBA nema toliki uticaj na igru svog tima a i to je matematicki dokazano. Nikola je verovatno vec zaradio Hall of Fame status a ima samo 24 godine....

slavomir

pre 5 godina

Aman ljudi sta da kazemo onda za partiju Dejma,Kinga prosle godine,Lenarda,Kejdija,karija man te se ovog somborskog djevreka
(Nick Kyrgios, 24. april 2019 20:45)

# Link komentara
Slab si ! Probaj onako, cisto srpski : Jokicu, plati porez !

moje ime - ime moje

pre 5 godina

@Imacemo igraca i u polufinalu zapada i istoka,sto nije losa stvar
(yyyyy, 24. april 2019 18:58)

Moze lako da se desi i u finalima konferencija da ih imamo, jer i jedni i drugi imaju svoje sanse, posebno Nuggetski protiv Portlanda!

Dvorska budala

pre 5 godina

Jokić je meč završio sa 16 poena, 11 skokova i osam asistencija..", bez loše namere pitam: šta je ovde za istoriju?
(Ahead, 24. april 2019 19:23)

Pa kad ne gledaš na nacionalnoj televiziji, zato se i pitaš.

" Nadam se da će publika koja prati košarku putem nacionalnih televizija to videti i reći da – Nikola Jokić je poseban", rekao je Meloun.

мики

pre 5 godina

NBA pratim 22 godine...Sta to Nikola Jokic radi u plejofu sto nije vidjeno u istoriji nba? Od 5 meceva 1 je odigrao dobro, 3 sasvim prosecno, i 1 ispod proseka. Sta je tu za istoriju.
(Bruder, 24. april 2019 22:58)

22 године, а и даље не разумеш кошарку? пређи на неки други спорт, али немој кликере, то је превише компликовано.

boki volim kosarku

pre 5 godina

koliko samo dobro igra jokic odbranu vec duze vreme, to je neverovatno. posebno poslednje 2 utakmice sam gledao pazljivo, svaka mu cast, preuzima, pokriva, pomogne, isprati, predvidi, trudi se kao lav. bravo jokara.

Satira

pre 5 godina

Aman ljudi sta da kazemo onda za partiju Dejma,Kinga prosle godine,Lenarda,Kejdija,karija man te se ovog somborskog djevreka
(Nick Kyrgios, 24. april 2019 20:45)

# Link komentara

Toliko si nakon rodjenja razocarao, da ti ni "Bukvar" nije pruzio priliku.

мики

pre 5 godina

E druze moj LA (Lamarkus Oldridz) nije nikada niti ce ikada biti centar. Cistokrvni PF. 

POZ
(Stefan COYG, 24. april 2019 21:10)

тако и Никола није центар, већ плејмејкер.

Pera

pre 5 godina

Malo skrecem s teme, ali odlicna vest:
"Nuggets’ Michael Porter Jr. fully healthy, set to play in Las Vegas Summer League"
Ako povreda nije ostavila (prevelike) tragove, to je bas ono sto im je trebalo, mlad (20), visok (6'10"), atletski obdaren, vest, dok malo sazri podici ce tim na novi nivo. A uz Nikolu se najbolje uci, on zna da iskoristi dobre strane svakog saigraca!

Maki

pre 5 godina

Jokera nema fizikaliju pa decko moze traktor da okrene a ne gumu. Ja neznam nijednog igraca koji moze da ga zaustavi kad krene jedan na jedan pod kosem. Dogura ih bukvalno ispod kosa I ona da kos. Ako ti nije snaga neznam sta je

Тата

pre 4 godine

Не постаје се вођа ( лидер ) ако си бољи од других него ако све друге чиниш бољим. Зато је Јокић вероватно најбољи играч у NBA ове сезоне. Ово види свако ко је искрен.

Ivan

pre 5 godina

"Ma sta Meloun zna kakav je Jokic igrac, ko da je on neki trener, samo obican smrtnik, jedan od 30 u svetu koji imaju cast da budu glavni treneri u ubedljivo najjacoj ligi na svetu, a njegov tim u toj ligi zavrsio kao 2.na zapadu!!!

Nego ti Jokicu da dodjes da igras za reprezentaciju, tu se napreduje a ne u najjacoj ligi na svetu."

Ovo gore sam ja sada izmislio. Naravno ni u sta od gore navedenog ne verujem, ali su se takvi komentatori mogli cuti pre par godina. Mislim na ovo da se jedino u reprezentaciji postaje igrac i da Jokic nikada nece postati vrhunski igrac. Bas me zanima gde su danas ti likovi, sto se lepo ponekada ne izvine, kazu da nisu imali blage veze sa zivotom....

Jedan novinar u Cikagu je izjavio svojevremeno da ce pojesti svoj sesir ako Joakim Noa postane dobar igrac, i na kraju ga je zaista pojeo pred kamerama. E to se zove covek, tako da ajde bivsi pljuvaci, budite i vi ljudi, javite se i priznajte da barem po ovom pitanju ne da ste omanuli, nego niste mogli gore.

SumLJivo lice

pre 5 godina

Prestanite. ako Bogs znate više da uništavate jezik, pogotovo Vi iz "prestonice". Ime mu je Nikola Jokić, nije JOKARA.
(Milos, 24. april 2019 23:37) Apsolutno se slazem! Odvratno je vise kako se jezik zloupotrebljava da bi zvucao „urbano“, sto bi trebalo da znaci gradjanski. Dakle Jokara, bembara, extra i tebra zvuce usiljeno i nemaju nikakve veze sa gradjanskim ponasanjem, vec malogradjanskim.

...

pre 5 godina

Zbog toga je današnja košarka brža pa samim tim i fizički napornija. Mi danas kritikujemo jednog Hardena zbog ispucavanja, ali broj njegovih šuteva ne može da se poredi sa jednim Džordanom koji je imao od 40 do 50 šuteva po utakmici za 45 minuta igre. Danas da neko igra od 45 do 48 minuta prosečno utakmicu kada nema Garbage time-a je nezamislivo.
(Ostin A, 24. april 2019 22:38)

Ako već navodiš brojke, potrudi se da budu makar približno tačne. Džordan na najviše u karijeri imao jedne sezone 25 šuteva po meču, što je ogroman broj, ali nije ni 40 ni 50. Najviše minuta je imao 40,4 - mnogo manje od 45-48 (te cifre nije imao niko u modernoj košarci, a 40ak je česta pojava, doduše malo ređa poslednjih godina, ali i LeBron je recimo išao do 42,5 početkom karijere).

petarczv

pre 4 godine

Ali kakav krah drugog nikole u playoffu...iako je bilo ocekivano da njegova ekipa ispadne partije koje je pruzao pre i za vreme playoffa su nebo i zemlja...

Pera Ždera

pre 4 godine

"Ako popravi odbranu i poradi na brzini (smanji kilažu), može se približiti pojmu odličnog igrača."
(Nikola, 25. april 2019 05:35)

Priblizno pojmu odlicnog igraca :D - Decko po ucinku, uticaju na igru i saigrace, nekim rekordima vec drugi centar iza Vilta u istoriji igre, ali nije to dovoljno da bude blizu pojma odlicnog igraca - Dakle, po tvojoj tvrdnji nije jos uvek odlican vec prosecan a on medju 3 MVP kanditada ove sezone i najbolji igrac u prvih 5 timova lige. Sta se sve ovde moze procitati. Ma najbolje da bude prvi asistent, poenter, skakav + defanzivni u svom timu. Sta je onda ostatak tima, skup gradjana. Takav igrac nije postojao niti ce ikada (najbolji na obe strane u svom timu, racunajuci i asistencije npr)...

Sto se odbrane tice, to smo ovde apsolvirali.. Nije elitan ali je solidan odbrambeni igac ove sezone. To potvrdjuju svi parametri, trener itd. Jedan Lamarcus Aldridge ga nije nadigrao 1 na 1. BIo je podatak na netu da mu je u direktnom duelu dao tipa 30% sto znaci da je ostalih 70% situacija Nikola odbranio Aldridga (ALL STAR igraca). To sot mu bekovi lagano cesto prodju na polaganje smo takodje doktorirali ovde. Pored njegovih mana takodje pucanje prve linije odbrane gde on mora da se cuva pomaganja u drugoj liniji zbog licnih gresaka jer je najbitniji u svom timu, sto ofanzivno sto kreacijski. Dakle nikada nece biti elitni odbrambeni ali solidni jako inteligentni odbrambeni igrac vec jeste i ima prostora samo za napredak. "Imati priliku da pridje pojmu odlicnog igraca" hahaha...

Sto se Goberta tice, 4 njihova susreta ove sezone...

Jokic 7p 10r 16a
Gobert 12p 12r 1a

Jokic 28p 21r 6a
Gobert 15p 10r 3a

Jokic 16p 13r 7a
Gobert 16p 8r 1a

4ta nije merodavna, Nikola igrao 15ak minuta...

Ama bas nije mogao da izadje sa Gobertom na kraj :D Ok, jeste mu on jedan od tezih MatchUpa kao najbolji odbrambeni centar ALI mislim da pre ne moze Gobert da izadje sa njim na kraj nego obrnuto.

I maleni osvrt na ovog @realno
kao sto napomenuh iznad...
Zanimljiva neka liga gde prosecni igraci budu 3ci u trci za MVPja ili najbolji igraci svog tima koji je u POffu sa ubedljivog drugog mesta. hmm... kakvi li su onda oni blizu pojma odlicnog igraca a kamoli odlicni ;)

Ne blamirati se i lupetati bzvz ovde, bez provere informacija...